11 BORULARDA SU YALITIMI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "11 BORULARDA SU YALITIMI"

Transkript

1 11 BORULARDA SU YALITIMI Pratik Egzersiz -4: Verilen örnek uygulama ile çalışma Aşağıda Krystol sızıntı onarım sistemi aşamalı olarak anlatılmıştır. Bu uygulamayı kendi okulunuzda veya evinizde gerekli malzemeleri temin ederek uygulayınız. ARAÇLAR&MATERYELLER Krystol Plug Krystol Onarma Harcı Krystol T1 Temiz su kaynağı Kova, harç küreği ve matkap Doğal kıllı beton fırçası Mala Havalı çekiç veya scrabbler Krystol Sızıntı Onarım Sistemi Su Yalıtım Boru Penetrasyonları Tanım Krystol Sızıntı Onarım Sistemi betondaki sızıntı yapan çatlakların, derzlerin ve deliklerin kalıcı olarak su geçirmez hale getirilmesi için kullanılır. Daha az güvenilir olan diğer çatlak onarım sistemlerinin yerine kurulur ve betonun yüksek hidrostatik basınç altında bile her yönden korunmasını sağlar. Krystol Sızıntı Onarım Sistemi, geçirgenliği azaltmak ve suyu durdurmak için betondaki kılcal damarları, mikro çatlakları ve gözenekleri dolduran çözünmez iğne şeklindeki kristaller oluşturmak için su ve hidratlanmamış çimento partikülleri ile reaksiyona giren Krystol kristal teknolojisini kullanır. Aşağıdaki uygulama talimatları, boru geçişlerindki çatlakları veya delikleri onarmak için kullanılır.

2 SINIRLAMALAR Krystol sızıntı onarımı yalnızca sert yapılar için etkilidir ve harekete maruz kalan çatlakları veya derzleri güvenilir bir şekilde onaramayabilir. Hareketli çatlaklar ancak üretan enjeksiyonu gibi esnek bir sistem kullanılarak onarılabilir. Projeye özel tavsiyeler için bir Kryton temsilcisine danışın. Soğuk iklim koşullarında uyguluyorsanız tipik soğuk hava uygulamalarını kullanın. Şiddetli yağmur sırasında kurulumdan kaçınılmalıdır. GÜVENLİK ÖNLEMLERİ Bu ürünler için Güvenlik Veri Sayfalarını (SDS) okuyun ve bunlara uyun. ( adresinde mevcuttur) Sadece profesyonel kullanım içindir. Bu ürünler su veya terle karıştığında oldukça yakıcı hale gelir. Deri ve/veya gözlerle temasından kaçının. Tozu solumaktan kaçının. Uzun kollu giysiler, emniyet gözlükleri ve su geçirmez eldivenler giyin. ADIM 1: SIZDIRAN ÇATLAK VEYA DERZİ HAZIRLAYIN 1. Keskin bir 25 mm 2 (1 inç) keski kullanarak, çatlağın tüm uzunluğu boyunca 25 mm (1 inç) genişliğinde bir kovanı minimum 40 mm (1.5 inç) derinliğe kadar yontun. Yivin şekli başarınız için çok önemlidir. Yiv dikdörtgen şeklinde ve genişliğinden daha derin olmalıdır. Beton, yüzeyin yakınında kırılırsa gerekli 25mm x 40 mm (1 inç'e 1,5 inç) boyut ve şekli elde etmek için daha derin kesmeniz gerekir. Keski yaparken, keskiyi kovanın içine yerleştirmeyin. Bunun yerine, keskiyi beton yüzeyinde sızıntı yapan çatlağın veya ek yerinin üzerine şasenin yaklaşık 3cm önüne yerleştirin ve keski basıncını tekrar şaseye doğru yönlendirin. Böylece çıkarılacak parça kovanın içine düşecektir. Devam etmeden önce 40 mm (1,5 inç) derinliğe kadar kesin. Bu yöntemin en verimlisi olduğu kanıtlanmıştır. En az çaba ile ve uygun şekle sahip bir yiv ile sonuçlanacaktır. 2. Temizlenene ve su berraklaşana kadar yivi suyla yıkayın. Gerekirse tozu, kiri veya suyu temizlemek için bir vakum kullanın. 3. Temiz, sağlam betonu ortaya çıkarmak için onarımın her iki tarafındaki 6 inç betonu zımparalayın veya tel fırçalayın. Bu, Krystol T1 kaplama için daha iyi yapışma sağlayacaktır. (adım 4) ÖNEMLİ Çatlak veya eklemin tüm uzunluğunu onardığınızdan emin olun. Yalnızca o anda sızıntı yapan alanı onarırsanız, su büyük olasılıkla onarılmamış bölüme geçecek ve yeni bir sızıntıyı onarmak için geri döneceksiniz.

3 ADIM 2:AKAN VEYA SIZAN SUYU DURDURUN Mevcut bir aktif sızıntı yoksa, 3. adıma atlayabilirsiniz. 1. Hacimsel orantılı olarak 4 birim Krystol Plug ı, 1 birim temiz suyla macun kıvamına gelene kadar hızla karıştırın. Sadece 1 dakikada yerleştirilebilecek kadar malzemeyi karıştırın. 2. Eldivenli bir elinizi kullanarak, Krystol Plug ı esnek bir formdayken hemen sızdıran kovanın içine sıkıca bastırın ve oturana kadar sabit tutun. Krystol Plug ı boşluk kalmayacak şekilde sıkıştırın. 3. Tüm yiv tıkanana ve tüm su tamamen durdurulana kadar çatlağın bir ucundan diğer ucuna doğru çalışarak tekrarlayın. ÖNEMLİ: Erken su maruziyetini önlemek için, Krystol Plug Powder ve suyu paylaştırırken ayrı ölçü kapları kullanın. Sıcak havalarda, kuruma süresini biraz uzatmak için soğuk su kullanın Soğuk havada, kuruma süresini hızlandırmak için sıcak su kullanın Takmaya başladıktan sonra Plug ı hareket ettirmeyin veya üzerinde çalışmayın, aksi takdirde kırılır. Krystol Plug, yiv sırasının üçte birinden fazlasını doldurmamalıdır. Krystol Plug'ın maksimum kalınlığı 13 mm'dir (0,5 inç). Şase içinde en az 25 mm (1 inç) boşluk kalacak şekilde fazla Krystol Plug ı kazımak için bir mala veya keski kullanın Krystol Plug ın kovanın duvarlarında birikmesine izin vermeyin. Kalan malzemelerin temiz betona doğrudan bağlanabilmesi için duvarlardan fazla Krystol Plug ı çıkarmak için kovayı tel fırçalayın Devam etmeden önce tüm sızan su durdurulmalıdır. Tüm suyu durdurmak için rötuş çalışması gerekebilir İPUCU: Su akışının şiddetli olduğu alanlarda, suyu yönlendirmek için en yüksek akış alanına lastik bir hortum takın ve etrafına Krystol Plug ı takın. Hortumu çıkarmak, tek bir malzeme ile tıkanması çok daha kolay olan derin ve dar bir delik bırakacaktır. En yüksek akış alanını sonuna kadar bırakarak takip sırasını doldurun.

4 ADIM 3: BORUNUN HAZIRLANMASI 1. Krystol Onarım Harcı nı kurmadan önce, onarım ürünlerinin boruya yeterince yapışması için boru yüzeyinin hazırlanması gerekir. a. Metal Borular: Metal bir borunun Krystol tamir malzemeleri ile temas edecek yüzeyi temizlenip pürüzlendirilerek hazırlanmalıdır. Tüm gresleri, yağı, korozyonu ve tortuyu giderin. Kaba bir yüzey profili elde etmek için kaba zımparalama veya kumlama ile aşındırın. 2. PVC veya ABS Boruları: PVC veya ABS borunun, Krystol tamir malzemeleri ile temas edecek yüzeyi silis kumu tabakası uygulanarak hazırlanmalıdır. Kum, normalde boru bölümlerini birleştirmek için kullanılan derz çimentosu (tutkal) kullanılarak boruya yapıştırılır. a. a. Malzeme için uygun derz çimentosu (PVC veya ABS derz çimentosu) kullanarak, Krystol onarım malzemeleri ile temas edecek alandaki boruya ağır bir derz çimentosu kaplaması uygulayın. Derz çimentosunu tamamen örtmek için hemen kuru silis kumu sürün. b. b. Derz çimentosunun sertleşmesine izin verin, ardından fazla gevşek kumu bir üfleme borusu veya vakum kullanarak temizleyin. Bu, borunun etrafına sıkıca yapıştırılmış sürekli bir kuru silis kumu kaplamasıyla sonuçlanacaktır. Bu kuru kum tabakası, Krystol onarım malzemelerinin yapışmasını sağlayacaktır. ADIM 4: KRYSTOL ONARIM HARCININ KURULMASI 1. Temizlenene ve su berraklaşana kadar yivi suyla yıkayın. Takip sırasının Doymuş, Yüzey Kuru (SSD) durumunda olduğundan emin olun. Suyla iyice doldurun ve ardından devam etmeden önce kalan suyu giderin. 2. Krystol Onarım Harcı'nı tarif edildiği gibi sert bir macun kıvamında karıştırın: 4birim Krystol Onarım Harcı ile 1 birim temiz suyu pürüzsüz olana kadar karıştırarak başlayın. Toplamda yaklaşık 4,5 a 1 olacak şekilde ilave yarım (0,5) kısım toz ekleyin ve sarkmayan bir macun elde etmek için karıştırmaya devam edin. Karışım ilk başta kuru görünecek, ancak karıştırma ile pürüzsüz ve uygulanabilir hale gelecektir. Kurulum sırasında harç sarkarsa, harç yerinde durana kadar ekstra tozla karıştırın.

5 NOT: Karışım oranı yalnızca yaklaşıktır ve sadece bir kılavuz olması amaçlanmıştır. Çünkü şantiye koşulları, gerekli olan tozun suya oranını etkileyerek değişiklik gösterebilir. Minimum onarım kesiti 50 x 50 mm (2x2 inç) ila maksimum 100 x 100 mm (4 x 4 inç) olan büyük onarımlar için, Krystol Onarım Harcı'nı temiz 5 mm ince çakılla (1/4 inç) karıştırın. 75 x 75 mm (3 x 3 inç) minimum onarım kesitine sahip büyük onarımlar için, Krystol Tamir Harcı'nı temiz 10 mm ince çakılla (3/8 inç) karıştırın. 4 birim Krystol Tamir Harcı ile 2 kısım temiz çakılı karıştırın. İstenilen kıvama gelene kadar yavaşça maksimum 1 birim temiz su ilave edin. Krystol Tamir Harcı nı hazırlanan yüzeye yapıştırın ve iyi yapışma sağlayın. NOT: Çakıllar değişiklik gösterdiğinden, optimum karışımı belirlemek için denemeler gerekebilir. 3. Krystol Onarım Harcı'nı, yüzeyle aynı hizada olacak şekilde anahtar yuvasına sıkıca yerleştirin. Herhangi bir boşluk bırakmayın. 4. Krystol Onarım Harcı uygulamasını yağmurdan, hızlı kurumadan veya en az 24 saat donmadan koruyunuz. ÖNEMLİ: Sadece 20 dakikada yerleştirilebilecek kadar malzemeyi karıştırın. Ilık sıcaklıklar çalışma süresini kısaltacaktır. Ayakta kalan malzemenin sertleşeceğini, ancak karıştırmanın plastikliği geri kazandıracağını unutmayın. Sertleşmeye başladıktan sonra malzemeye su eklemeyin. Fazla sulama çatlamaya neden olur. ADIM 5: KRYSTOL T1 KAPLAMA UYGULAMASI Aktif sızıntılar durdurulduktan ve çatlaklar / kusurlar onarıldıktan sonra, kalıcı su yalıtımı sağlamak için Krystol T1'i tüm duvara, zemine ve / veya tavana uygulayın. Bu ürünle ilgili ayrıntılı talimatlar için Uygulama Talimatı Krystol T1 Yüzey Uygulamalı Su Yalıtımı'na bakın.

ADEKA ULTRA SEAL Su Yalıtım Profilleri

ADEKA ULTRA SEAL Su Yalıtım Profilleri ADEKA ULTRA SEAL Su Yalıtım Profilleri ÜRÜN BİLGİSİ Tanımı : Deformasyona karşı dayanıklı doğal kauçuk esaslı su yalıtım profilleri. Su ile temas ettiğinde içerdiği Hidrofilik maddeler dolarak hacminin

Detaylı

Su Yalıtım Profilleri

Su Yalıtım Profilleri Su Yalıtım Profilleri Su Yalıtım Profilleri Yeni yapılarda ve tamirat işlerinde, su yalıtım ürünlerinin güvenilir şekilde sızdırmazlık garantisi vermesi bekleniyor. Sadece güvenilir sızdırmazlık garantisi

Detaylı

ÜRÜN TANIMI; arasında olmalıdır.! Derz uygulaması yapıştırma işleminden bir gün sonra yapılmalıdır.!

ÜRÜN TANIMI; arasında olmalıdır.! Derz uygulaması yapıştırma işleminden bir gün sonra yapılmalıdır.! ÜRÜN TANIMI; Granülometrik karbonat tozu, portlant çimentosu ve çeşitli polimer katkılar ( yapışma, esneklik, suya karşı direnç ve aşırı soğuk ve sıcağa dayanmı arttıran ) birleşiminden oluşan, seramik,

Detaylı

CleanEvap (Evaporatör Temizleyici)

CleanEvap (Evaporatör Temizleyici) CleanEvap (Evaporatör Temizleyici) Gerekli Malzemeler: 236ml AirSept CleanEvap Ulti-Flex Püskürtme Tabancası Basınçlı Hava Bağlantısı Püskürtme Tabancası : Püskürtme tabancasına basınçlı hava bağlantısını

Detaylı

TU13 Pamuklu Giysilere Standart Pres Ütüde Transfer Baskı

TU13 Pamuklu Giysilere Standart Pres Ütüde Transfer Baskı TU13 Pamuklu Giysilere Standart Pres Ütüde Transfer Baskı 375 F / 190 C 20-40 SANİYE 5 YÜKSEK (60 psi) VİDEO: http://youtube.com/v/swyqxqlm4b4&cc_load_policy=1 Başlamadan Önce Bu Sawgrass ChromoBlast Pamuklu

Detaylı

Yalıtım Çözümleri. inovatif yapı çözümleri

Yalıtım Çözümleri. inovatif yapı çözümleri Yalıtım Çözümleri inovatif yapı çözümleri Bodrum, Temel ve Perde Yal t m 13 Hızlı sertleşen, lifli, 3 mm ile 50 mm arasında uygulanabilen su yalıtım sıvası Yasal onay belgeli Özellikler INTRASIT RZ1 55HSP

Detaylı

BT2K PU ELAST. Temel, perde duvar ve bodrum gibi toprak altı uygulamalarında, su ve nem geçirmezlik malzemesi olarak,

BT2K PU ELAST. Temel, perde duvar ve bodrum gibi toprak altı uygulamalarında, su ve nem geçirmezlik malzemesi olarak, BT2K PU ELAST Bitüm-Poliüretan Esaslı Çift Komponentli Su Yalıtım Malzemesi Ürün Tanımı Bitüm-Poliüretan esaslı, çift bileşenli, hızlı kürlenen, kalıcı ve yüksek esnekliğe sahip, soğuk uygulanan su yalıtım

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi POLİETİLEN KÖPÜK Etilen ve propilen maddelerinden

Detaylı

RULO ÜZERİ AKRİLİK ZEMİN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ

RULO ÜZERİ AKRİLİK ZEMİN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ RULO ÜZERİ AKRİLİK ZEMİN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ Rulo üzeri akrilik zemin kaplama özellikle tenis kortları, basketbol, voleybol saha zeminleri için geliştirilmiş zemin kaplama sistemidir. Açık hava şartlarında

Detaylı

AQUAMAT. Çimento esaslı, fırça ile uygulanabilen sulu sızdırmazlık harcı. Teknik broşür. Açıklama. Renkler: gri, beyaz, açık mavi

AQUAMAT. Çimento esaslı, fırça ile uygulanabilen sulu sızdırmazlık harcı. Teknik broşür. Açıklama. Renkler: gri, beyaz, açık mavi Teknik broşür AQUAMAT Çimento esaslı, fırça ile uygulanabilen sulu sızdırmazlık harcı Açıklama AQUAMAT, çimento esaslı, fırça ile uygulanabilen sulu sızdırmazlık harcıdır. DIN 48'e göre 7 atm'e kadar su

Detaylı

ÇATLAK ONARIMI. Çevik inşaat. Yüzey Hazırlığı Enjeksiyon Uygulaması Kalite Kontrol

ÇATLAK ONARIMI. Çevik inşaat. Yüzey Hazırlığı Enjeksiyon Uygulaması Kalite Kontrol ***BODRUM KATLARDA TÜNELLERDE VĐLLALARDA YALILARDA TOPRAK SEVĐYESĐNĐN ALT KISIMLARDA ASANSÖR KUYULARINDA SU ÇIKAN YERLERLERDE KĐMYASAL ENJEKSĐYON UYGULAMASI %100 KESĐN ÇÖZÜM GARANTĐSĐ VERĐLMEKTEDĐR.***

Detaylı

Baumit SilikatColor. (SilikatFarbe) Boya

Baumit SilikatColor. (SilikatFarbe) Boya Baumit SilikatColor (SilikatFarbe) Boya Ürün Dış ve iç cephelere el veya makine ile uygulanabilen, sodyum silikat bazlı, kullanıma hazır mineral esaslı bir boyadır. Bileşimi Mineral esaslı dolgu maddeleri

Detaylı

KOROZYON ONARIM ŞARTNAMESİ

KOROZYON ONARIM ŞARTNAMESİ KOROZYON ONARIM ŞARTNAMESİ Hasar Tespiti Yüzey Hazırlığı Malzemelerin Seçimi Uygulama Kürleme Ekipmanlar 1. YÜZEY HAZIRLIĞI Ekipmanlar 1- Mastar / Cetvel 2- Beton kalemi 3- Kırıcı 4- Tel fırça 5- Spiral

Detaylı

Baumit SilikatTop. (SilikatPutz) Kaplama

Baumit SilikatTop. (SilikatPutz) Kaplama Baumit SilikatTop (SilikatPutz) Kaplama Ürün Kullanıma hazır, macun kıvamında, mineral esaslı, silikat ince son kat dekoratif kaplamadır. Dış ve iç cepheler için, Tane veya Çizgi dokuya sahip sıva dokulu

Detaylı

Teknik Bilgi Föyü. Baumit MVR Uni. Beyaz Çimentolu ve Perlitli El Sıvası. Ürün El ile uygulanan, fabrikada karışımı hazır kuru sıva harcı.

Teknik Bilgi Föyü. Baumit MVR Uni. Beyaz Çimentolu ve Perlitli El Sıvası. Ürün El ile uygulanan, fabrikada karışımı hazır kuru sıva harcı. Baumit MVR Uni Beyaz Çimentolu ve Perlitli El Sıvası Ürün El ile uygulanan, fabrikada karışımı hazır kuru sıva harcı. Bileşimi Kalsiyum hidrat, beyaz çimento, kum, katkı maddeleri. Kullanım Alanları Yaygın

Detaylı

İncelenen yapının duvarlarında çevresel etkiler nedeniyle sıvalarda tuz kusmaları meydana geldiği gözlenmiştir.

İncelenen yapının duvarlarında çevresel etkiler nedeniyle sıvalarda tuz kusmaları meydana geldiği gözlenmiştir. 1. HASARLAR İncelenen yapının duvarlarında çevresel etkiler nedeniyle sıvalarda tuz kusmaları meydana geldiği gözlenmiştir. 2. ONARIM TEKNİKLERİNİN VE MALZEMELERİNİN BELİRLENMESİ 2.1. Onarım Tekniklerinin

Detaylı

Montaj Kılavuzu 27312 CEPHE. www.arline.com.tr

Montaj Kılavuzu 27312 CEPHE. www.arline.com.tr Montaj Kılavuzu 27312 CEPHE GİRİŞ Elinizdeki kılavuzda Arline Cephe Kaplama kurulumuna başlamak için ihtiyacınız olan bilgiler mevcuttur. Montaj ve kurulum tekniklerinin anlatıldığı bu kılavuz ürünlerimizin

Detaylı

Baumit ArtlineFarbe. Dekoratif Tasarım Boyası. Bileşimi Organik bağlayıcılar, mineral esaslı dolgu maddeleri, elyaflar, katkı maddeleri, su.

Baumit ArtlineFarbe. Dekoratif Tasarım Boyası. Bileşimi Organik bağlayıcılar, mineral esaslı dolgu maddeleri, elyaflar, katkı maddeleri, su. Baumit ArtlineFarbe Dekoratif Tasarım Boyası Ürün Dış ve iç cepheler için, organik bağlayıcılı, kullanıma hazır bir boyadır. Bileşimi Organik bağlayıcılar, mineral esaslı dolgu maddeleri, elyaflar, katkı

Detaylı

ARFEN İNŞAAT TAAH.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Atatürk Sanayi Bölgesi Ömerli Mahallesi Hakkı İleri Caddesi Gülce Sokak No:22 Hadımköy-Arnavutköy / İSTANBUL

ARFEN İNŞAAT TAAH.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Atatürk Sanayi Bölgesi Ömerli Mahallesi Hakkı İleri Caddesi Gülce Sokak No:22 Hadımköy-Arnavutköy / İSTANBUL www.arfen.com Üç Bileşenli Darbe Dayanımlı Epoksi Tamir Harcı Ürün Tanımı: Solvent içermeyen, 3 bileşenli, özel gradasyonlu agregalar ve yüksek dayanımlı epoksi reçinelerin birleşiminden oluşan tamir harcıdır.

Detaylı

ZENON PANEL YAPI TEKNOLOJİSİ SIVA UYGULAMA KILAVUZU

ZENON PANEL YAPI TEKNOLOJİSİ SIVA UYGULAMA KILAVUZU ZENON PANEL YAPI TEKNOLOJİSİ SIVA UYGULAMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. SIVA İMALATI... 3 1.1. Sıva harcının hazırlanması... 3 1.2. Sıva harcının tatbik edilmesi... 3 1.3. Sıvamada yardımcı makine ve aletler...

Detaylı

İNGİLİZCE DEN TÜRKÇE YE ÇEVİRİDİR

İNGİLİZCE DEN TÜRKÇE YE ÇEVİRİDİR İNGİLİZCE DEN TÜRKÇE YE ÇEVİRİDİR Teknik broşür AQUAMAT Çimento esaslı su yalıtım harcı Açıklama AQUAMAT, çimento esaslı, fırça ile uygulanabilen sulu sızdırmazlık harcıdır. EN 12390-8'e göre 5 atm'a kadar

Detaylı

Teknik Föy Fenomastic Pure Colours Emulsion Matt

Teknik Föy Fenomastic Pure Colours Emulsion Matt Teknik Föy Fenomastic Pure Colours Emulsion Matt Ürün tanımı Fenomastic Emulsion Matt yüksek kalitede, akrilik kopolimer esaslı, su bazlı, düşük uçucu organik bileşik (VOC) değerine sahip bir iç cephe

Detaylı

KÖSTER ASOFALT-42 Asfalt Boyası

KÖSTER ASOFALT-42 Asfalt Boyası KÖSTER ASOFALT-42 Asfalt sı Asfalt yüzeyler için dekoratif renkli kaplama Genel Bilgi : KÖSTER ASOFALT-42 Asfalt sı asfalt ve beton yüzeylere uygulanan, dekoratif renkli yüzey kaplama sistemidir. Paket

Detaylı

2-B)DUVAR DIŞTAN ISI YALITIMI (MANTOLAMA) (POZ NO:19.055/C1-C2)

2-B)DUVAR DIŞTAN ISI YALITIMI (MANTOLAMA) (POZ NO:19.055/C1-C2) 2-B)DUVAR DIŞTAN ISI YALITIMI (MANTOLAMA) (POZ NO:19.055/C1-C2) Sağlıklı ve rahat yaşam sadece uygun ısı ve nem şartlarına sahip olan mekanlarda mümkündür. Yapılarda görülen rutubetli alanlar, küf oluşması

Detaylı

MasterEmaco T 1100 TIX (Eski Adı Emaco Fast Tixo)

MasterEmaco T 1100 TIX (Eski Adı Emaco Fast Tixo) TANIMI MasterEmaco T 1100 TIX, hızlı priz alan ve sertleşen, tiksotropik özellik gösteren, tek bileşenli tamir ve yataklama harcıdır. MasterEmaco T 1100 TIX, sülfata dirençli Portland çimentosu (HSR LA),

Detaylı

BÖLÜM 7. RİJİT ÜSTYAPILAR

BÖLÜM 7. RİJİT ÜSTYAPILAR BÖLÜM 7. RİJİT ÜSTYAPILAR Rijit Üstyapı: Oldukça yüksek eğilme mukavemetine sahip ve Portland çimentosundan yapılmış, tek tabakalı plak vasıtasıyla yükleri taban zeminine dağıtan üstyapı tipidir. Çimento

Detaylı

Baumit ArtlinePutz. Kaplama

Baumit ArtlinePutz. Kaplama Baumit ArtlinePutz Kaplama Ürün Cephelerin dekoratif tasarımında kullanılan, kullanıma hazır, kıvamlı, organik bağlayıcılı, ince kat örtücü bir kaplamadır. Dış ve iç cepheler için tane dokuya sahip bir

Detaylı

Teknik Föy Fenomastic Hygiene Emulsion Matt

Teknik Föy Fenomastic Hygiene Emulsion Matt Teknik Föy Fenomastic Hygiene Emulsion Matt Ürün tanımı Fenomastic Hygiene Emulsion Matt yüksek kalitede, saf akrilik, su bazlı iç cephe boyasıdır. Düşük uçucu organik bileşik (VOC) değerine sahip olması

Detaylı

ASFALT ÜZERİNE AKRİLİK ZEMİN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ

ASFALT ÜZERİNE AKRİLİK ZEMİN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ ASFALT ÜZERİNE AKRİLİK ZEMİN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ Asfalt üzeri akrilik zemin kaplaması özellikle tenis kortları, basketbol, voleybol saha zeminleri için geliştirilmiş zemin kaplama sistemidir. Açık

Detaylı

Baumit GranoporTop. (GranoporPutz) Kaplama

Baumit GranoporTop. (GranoporPutz) Kaplama Baumit GranoporTop (GranoporPutz) Kaplama Ürün Kullanıma hazır, macun kıvamında, yapay reçine bazlı ince kat kaplama (son kat kaplama). Dış ve iç cepheler için, tane veya çizgi sıva dokularına sahip bir

Detaylı

ALÇITEK Makine Sıva Alçısı

ALÇITEK Makine Sıva Alçısı ALÇITEK Makine Sıva Alçısı GENEL TANIM TANIM Tuğla, beton, brüt beton, gazbeton, bimsblok vb. malzemeler üzerine doğrudan uygulanabilen torbalanmış alçı bazlı hazır sıvadır. ANA ÖZELLİKLER KULLANIM ALANI

Detaylı

MS 991 POLYÜREA BAZLI ESNEK MASTİK ÜRÜN AÇIKLAMASI

MS 991 POLYÜREA BAZLI ESNEK MASTİK ÜRÜN AÇIKLAMASI MS 991 POLYÜREA BAZLI ESNEK MASTİK ÜRÜN AÇIKLAMASI MS 991 yapısında solvent ve uçucu bileşen içermeyen 2 kompenantlı 3:1 oranında kullanılan derz, dilatasyon noktaları ve beton çatlakları için tasarlanmış

Detaylı

SIVI YALITIM MALZEMELERİ SİKA

SIVI YALITIM MALZEMELERİ SİKA SIVI YALITIM MALZEMELERİ SİKA Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi SİKA Bitüm ve bitümlü maddelerin hemen hepsi siyah

Detaylı

SIVATEK Perlitli Sıva Alçısı

SIVATEK Perlitli Sıva Alçısı SIVATEK Perlitli Sıva Alçısı GENEL TANIM TANIM Tuğla, beton, brüt beton, gazbeton, bimsblok vb malzemeler üzerine doğrudan uygulanabilen torbalanmış alçı bazlı hazır sıvadır ANA ÖZELLİKLER KULLANIM ALANI

Detaylı

HAVAALANI ZEMİN BETONLARI ONARIMI ŞARTNAMESİ

HAVAALANI ZEMİN BETONLARI ONARIMI ŞARTNAMESİ HAVAALANI ZEMİN BETONLARI ONARIMI ŞARTNAMESİ Yüzey Hazırlığı Malzemelerin Seçimi Uygulama Kürleme Ekipmanlar 1. HASARLAR Havaalanı zemin betonunda tespit edilen hasarlar aşağıdaki resimlerde görülmektedir.

Detaylı

Baumit Vorspritzer. Ön Serpme. Ürün Doğrudan elle veya sıva makinesi ile uygulanabilen fabrika karışımı hazır kuru harç.

Baumit Vorspritzer. Ön Serpme. Ürün Doğrudan elle veya sıva makinesi ile uygulanabilen fabrika karışımı hazır kuru harç. Baumit Vorspritzer Ön Serpme Ürün Doğrudan elle veya sıva makinesi ile uygulanabilen fabrika karışımı hazır kuru harç. Bileşimi Çimento, sıva kumu, katkı maddeleri Özellikler Uygulandığı yüzeyin tutucu

Detaylı

Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA. www.arline.com.tr

Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA. www.arline.com.tr Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA GİRİŞ Elinizdeki kılavuzda Arline Pergola kurulumuna başlamak için ihtiyacınız olan bilgiler mevcuttur. Montaj ve kurulum tekniklerinin anlatıldığı bu kılavuz ürünlerimizin

Detaylı

Universal-Abtönkonzentrat

Universal-Abtönkonzentrat Universal-Abtönkonzentrat Universal-Abtönkonzentrat 20 ml decomix ile aşağıdaki renk tonu seviyeleri elde edilir Vernik 1 Dispersiyon Renklendirilecek beyaz malzeme miktarı 375 ml 750 ml 2500 ml 2,5 l

Detaylı

Asma tavan uygulamalarında levhaları yerine sabitlemek için kilitli sistemlerin tercih edilmesi tavsiye olunur.

Asma tavan uygulamalarında levhaları yerine sabitlemek için kilitli sistemlerin tercih edilmesi tavsiye olunur. Decoser CTP Duvar ve Tavan Kaplama Levharı Montaj Detayları Decoser levhalar sadece sert duvar yüzeylerine kaplanmalıdır ( ahşap, alçı levhalar, ince sıva vs ). Duvar yüzeyleri temiz, düz, kuru ve düzgün

Detaylı

HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI

HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI MODEL RTM 0125 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. UÇ KOVANI 2. ÇALIŞTIRMA TETİĞİ 3. HAVA GİRİŞİ 4. BASINÇ AYARLAYICI 5. SAĞ SOL BUTONU TEKNİK VERİLER Hız Maks.

Detaylı

ARDEX ZEMİN SİSTEMLERİ.

ARDEX ZEMİN SİSTEMLERİ. ARDEX ZEMİN SİSTEMLERİ www.ardex.com.tr 1949 yılında kurulan ARDEX, dünyanın önde gelen yüksek kaliteli uzman inşaat malzemeleri geliştirip, üreten firmalarından biridir. Genel merkezi Witten, Almanya

Detaylı

AQUAPANEL İÇ CEPHE DUVAR SİSTEMLERİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL İÇ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ

AQUAPANEL İÇ CEPHE DUVAR SİSTEMLERİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL İÇ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ AQUAPANEL İÇ CEPHE DUVAR SİSTEMLERİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL İÇ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ 1 A- SİSTEM TANIMI: Konutların, otellerin, spor merkezlerinin, stadyumların, alış veriş merkezlerinin,

Detaylı

DUVAR VE ZEMİN KAPLAMALARI DERSİ ÇALIŞMA SORULARI

DUVAR VE ZEMİN KAPLAMALARI DERSİ ÇALIŞMA SORULARI DUVAR VE ZEMİN KAPLAMALARI DERSİ ÇALIŞMA SORULARI 1. Seramik kesme ve delme aletleri hangi özelliklerde olmalıdır? a. Kesme ve delme aletlerin kesici kısımları keskin olmalıdır. b. Kızaklar temiz ve kolay

Detaylı

Esnek Su İzolasyonu için 2 Komponentli Poliüretan Enjeksiyon Reçinesi

Esnek Su İzolasyonu için 2 Komponentli Poliüretan Enjeksiyon Reçinesi EN 1504-5 Esnek Su İzlasynu için 2 Kmpnentli Pliüretan Enjeksiyn Reçinesi 1. TANIMI Çk düşük vizkziteye sahip MDI esaslı, iki kmpnentli pliüretan enjeksiyn reçinesi. BUMERANG STV 2K 110 ıslak veya kuru

Detaylı

Montaj Kılavuzu LADEN. www.arline.com.tr

Montaj Kılavuzu LADEN. www.arline.com.tr Montaj Kılavuzu LADEN GİRİŞ Elinizdeki kılavuzda Ardeck döşeme kurulumuna başlamak için ihtiyacınız olan bilgiler mevcuttur. Montaj ve kurulum tekniklerinin anlatıldığı bu kılavuz ürünlerimizin kurulumu

Detaylı

Beton için enjeksiyon tekniği Profesyonel uygulayıcılar için genleşme basınçsız ankrajlama.

Beton için enjeksiyon tekniği Profesyonel uygulayıcılar için genleşme basınçsız ankrajlama. AĞIR YÜK BAĞLANTILARI / KİMYA 101 Beton için enjeksiyon tekniği Profesyonel uygulayıcılar için genleşme basınçsız ankrajlama. GENEL BAKIŞ Vida dişli ankraj FIS A Çelik, galvanize çinko kaplama Enjeksiyon

Detaylı

FW 2K FW 2K. Çimento ve akrilik esaslı 20 kg. toz + 10 kg. akrilik sıvı bağlayıcıdan oluşan süper elastik su yalıtım malzemesidir.

FW 2K FW 2K. Çimento ve akrilik esaslı 20 kg. toz + 10 kg. akrilik sıvı bağlayıcıdan oluşan süper elastik su yalıtım malzemesidir. İKİ BİLEŞENLİ ÇİMENTO + AKRİLİK ESASLI SÜPER ELASTİK SU YALITIM ÜRÜNÜ Çimento ve akrilik esaslı 20 kg. toz + 10 kg. akrilik sıvı bağlayıcıdan oluşan süper elastik su yalıtım malzemesidir. KULLANIM ALANLARI

Detaylı

TEKNOLATEX 500. Bayındırlık Poz No: /1-i. Aderans ve Su Geçirimsizlik Katkısı. Ürün Tanımı:

TEKNOLATEX 500. Bayındırlık Poz No: /1-i. Aderans ve Su Geçirimsizlik Katkısı. Ürün Tanımı: TEKNOLATEX 500 Bayındırlık Poz No: 04.613/1-i Aderans ve Su Geçirimsizlik Katkısı Ürün Tanımı: Akrilik dispersiyon esaslı, aderans arttırıcı ve su geçirimsizlik sağlayıcı, şap, sıva ve beton katkısı. Kullanım

Detaylı

MasterEmaco T 1200 PG (Eski Adı Emaco Fast Fluid)

MasterEmaco T 1200 PG (Eski Adı Emaco Fast Fluid) TANIMI MasterEmaco T 1200 PG, hızlı priz alan ve sertleşen, akışkan özellik gösteren, tek bileşenli tamir ve yataklama harcıdır. EN 1504-3/R4 gerekliliklerini sağlar. MasterEmaco T 1200 PG, sülfata dirençli

Detaylı

Montaj Kılavuzu LADEN. www.arline.com.tr

Montaj Kılavuzu LADEN. www.arline.com.tr Montaj Kılavuzu LADEN GİRİŞ Elinizdeki kılavuzda Ardeck döşeme kurulumuna başlamak için ihtiyacınız olan bilgiler mevcuttur. Montaj ve kurulum tekniklerinin anlatıldığı bu kılavuz ürünlerimizin kurulumu

Detaylı

BETON ÜZERİNE AKRİLİK ZEMİN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ

BETON ÜZERİNE AKRİLİK ZEMİN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ BETON ÜZERİNE AKRİLİK ZEMİN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ Beton üzeri akrilik zemin kaplaması özellikle tenis kortları, basketbol, voleybol saha zeminleri için geliştirilmiş zemin kaplama sistemidir. Açık

Detaylı

/ / /

/ /  / 1 +90 553 002 76 43 / +90 212 568 88 95 2 www.dogaltassiva.com / www.easystoneturkiye.com / www.sivadatasdevri.com www.dogaltassiva.com EASYSTONE Adana Süs Havuzu ve Peyzaj Uygulaması 3 EASYSTONE İstanbul

Detaylı

Zeminlerden Örnek Numune Alınması

Zeminlerden Örnek Numune Alınması Zeminlerden Örnek Numune Alınması Zeminlerden örnek numune alma tekniği, örneklerden istenen niteliğe ve gereken en önemli konu; zeminde davranışın süreksizliklerle belirlenebileceği, bu nedenle alınan

Detaylı

Kabini boyama. Kabin dış plastik parçaları. Bu belge kabinin plastik ve metal parçalarının boyanması hakkında bilgiler içermektedir.

Kabini boyama. Kabin dış plastik parçaları. Bu belge kabinin plastik ve metal parçalarının boyanması hakkında bilgiler içermektedir. Genel bilgiler Genel bilgiler Bu belge kabinin plastik ve metal parçalarının boyanması hakkında bilgiler içermektedir. Kabin dış plastik parçaları Kabinin dış plastik parçaları, fiberglas takviyeli polyester

Detaylı

Yapıştırıcılar Yüzey Hazırlık Malzemeleri

Yapıştırıcılar Yüzey Hazırlık Malzemeleri Kalekim Yüzey Hazırlık Malzemeleri 73 Yapıştırıcılar Yüzey Hazırlık Malzemeleri TamirArt 5-30 Mastar 10 Kalekim Astar Kalekim Dolgulu Astar İzoLine Astar 74 Kalekim Yüzey Hazırlık Malzemeleri 4001 TamirArt

Detaylı

AQUAPANEL DIŞ CEPHE DUVAR GİYDİRME SİSTEMİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ

AQUAPANEL DIŞ CEPHE DUVAR GİYDİRME SİSTEMİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE DUVAR GİYDİRME SİSTEMİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ 1 AQUAPANEL UNIVERSAL 8mm PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ 2 A- SİSTEM TANIMI: Mevcut duvar sistemlerinin

Detaylı

Derz sızdırmazlığı için PVC esaslı Su Tutucu Bantlar

Derz sızdırmazlığı için PVC esaslı Su Tutucu Bantlar Ürün Bilgi Föyü Düzenleme 06.01.2009 Revizyon no.: 0 Identification no: 01 07 03 01 023 0 000001 Sika -Su Tutucu Bantlar Derz sızdırmazlığı için PVC esaslı Su Tutucu Bantlar Construction Ürün Tanımı Kullanım

Detaylı

Robert Bosch GmbH. Mobil servis arabası

Robert Bosch GmbH. Mobil servis arabası Mobil servis arabası Mobil yardımcı Mobil servis arabası Son derece pratik: Bu tekerlekli araba ihtiyaç anında daima oradadır ve her şey için fazlasıyla yer sunar. 1 Giriş Mutfağınızda harikalar yaratmak

Detaylı

YOĞUNLUK : minimum kg/m3. ISI İLETKENLİK : 0,028W/Mk SU EMME : % 0,1 SU BUHARI DİFÜZYON DİRENCİ : YANGIN SINIFI : B1 (TS 11989)

YOĞUNLUK : minimum kg/m3. ISI İLETKENLİK : 0,028W/Mk SU EMME : % 0,1 SU BUHARI DİFÜZYON DİRENCİ : YANGIN SINIFI : B1 (TS 11989) ZEMİN İZOLASYONU FLOORMATE MALZEME ÖZELLİĞİ Uzunluk: 1200mm Genişlik: 600mm Kalınlık: 30, 40, 50, 60,80 mm BASMA DAYANIMI : 200 kpa (%10 deformasyonda) BASMA SÜNMESİ : 60 kpa (%2 deformasyonda, 50 yıl

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ-2

ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ-2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ-2 AMAÇ Bu faaliyette verilecek bilgiler doğrultusunda, uygun atölye ortamında, standartlara ve elektrik iç tesisleri yönetmeliğine uygun olarak, kablo döşeme malzemelerini

Detaylı

1.5-2.0 mm 1.7-2.2 bar tabanca hava girişinde. 20 C de 5-10 dakika 20 C de 5-10 dakika. 20 C de 8 saat 60 C de 45 dakika 3 kat uygulama

1.5-2.0 mm 1.7-2.2 bar tabanca hava girişinde. 20 C de 5-10 dakika 20 C de 5-10 dakika. 20 C de 8 saat 60 C de 45 dakika 3 kat uygulama Tanım İki bileşenli, VOC uyumlu, kromat içermeyen epoksi astar oto tamir sektöründeki tüm yüzeylere iyi yapışma ve pas direnci sağlar. Hem yeni parça hem de tamir işlerine uygundur. Zımparalı sistem 100

Detaylı

UYGULAMA TALİMATLARI 1/5

UYGULAMA TALİMATLARI 1/5 UYGULAMA TALİMATLARI 1/5 Sevgili Müşterimiz, Par-ky zemini seçtiğiniz için teşekkür ediyoruz. Uygulamaya başlamadan önce, bu talimatları dikkatlice okumanız gerekmektedir. UYGULAMA MALZEMELERİ (resim 1)

Detaylı

UYGULAMA İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Delta ~ db

UYGULAMA İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Delta ~ db Yalıtım Kaplamalarında Sanayi Liderleri Neden Önce Boyayıp Daha Sonra Yalıtıyorsunuz? UYGULAMA İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Delta ~ db TOPLU BAKIŞ Bu kaplama doğru olarak uygulandığında dramatik olarak nemli

Detaylı

SU DEPOSU, HAVUZ VE DENGE DEPOLARINDA SU YALITIMI YAPILMASI:

SU DEPOSU, HAVUZ VE DENGE DEPOLARINDA SU YALITIMI YAPILMASI: SU DEPOSU, HAVUZ VE DENGE DEPOSU SU YALITIMI YAPILMASI KONU: Doğal zemine oturan veya tabliyeye oturan teras tipi havuzlarda, depolarda, su gören betonarme yüzeylerin İZOTEX markalı Su Yalıtım Membran

Detaylı

Teknik Bilgi Formu. Aqua Teknolojisi ile uygulama

Teknik Bilgi Formu. Aqua Teknolojisi ile uygulama Teknik Bilgi Formu Aqua Teknolojisinin Kullanimi Aqua Teknolojisi ile uygulama SYSTEXX Premium ve SYSTEXX Active S38 / SP38 duvar kaplamalarının arka yüzü, su ile etkinleştirilebilen bir yapıştırıcı ile

Detaylı

Baumit MPI 25. Makine Sıvası. Ürün Đç mekanlarda kullanılan, fabrika karışımı kireç/çimento esaslı kuru hazır makine sıvasıdır.

Baumit MPI 25. Makine Sıvası. Ürün Đç mekanlarda kullanılan, fabrika karışımı kireç/çimento esaslı kuru hazır makine sıvasıdır. Baumit MPI 25 Makine Sıvası Ürün Đç mekanlarda kullanılan, fabrika karışımı kireç/çimento esaslı kuru hazır makine sıvasıdır. Bileşimi Kalsiyum hidrat, çimento, sıva kumu, perlit, katkı maddeleri. Özellikler

Detaylı

DERZTEK. Derz Dolgu Alçısı

DERZTEK. Derz Dolgu Alçısı DERZTEK Derz Dolgu Alçısı Genel Tanım COREX ek yerlerinde, derz bandıyla birlikte kullanılan dolgu alçısıdır. Ana Özellikler Kullanıcıya sürüm kolaylığı sağlar. Bünyesinde bulunan özel katkı maddeleri

Detaylı

DUVARLARIN İÇ YÜZÜNDEN ISI YALITIMI

DUVARLARIN İÇ YÜZÜNDEN ISI YALITIMI DUVARLARIN İÇ YÜZÜNDEN ISI YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi DUVARLARIN İÇ YÜZÜNDEN ISI YALITIMI Bu sistemde

Detaylı

Restorasyon Harcı. Bileşimi Kalsiyum hidrat, tras, düşük beyaz çimento içeriği, sıva kumu, perlit, katkı maddeleri.

Restorasyon Harcı. Bileşimi Kalsiyum hidrat, tras, düşük beyaz çimento içeriği, sıva kumu, perlit, katkı maddeleri. Baumit SanovaEinlagenTrassputz Restorasyon Harcı Ürün Düşük kapiler su çekme özelliğine sahip, elle ve makineyle uygulanabilen, EN 998-1 normlarına uygun, Uluslararası Eski Eserlerin Korunması Bilim ve

Detaylı

SATENTEK GENEL TANIM TANIM KULLANIM ALANI ANA ÖZELLİKLER. Saten Perdah Alçısı. İç Mekanlarda

SATENTEK GENEL TANIM TANIM KULLANIM ALANI ANA ÖZELLİKLER. Saten Perdah Alçısı. İç Mekanlarda GENEL TANIM TANIM Yüksek yapışma özelliğine sahip, boya altı son kat perdah alçısıdır. KULLANIM ALANI İç Mekanlarda n Konutlar n Ofis ve yönetim binaları n İş ve alışveriş merkezleri n Oteller n Hastaneler

Detaylı

TEKNOSELF. Kendiliğinden Yayılan Hazır Zemin Kaplama Harcı. Ürün Tanımı:

TEKNOSELF. Kendiliğinden Yayılan Hazır Zemin Kaplama Harcı. Ürün Tanımı: TEKNOSELF Bayındırlık Poz No: 04.613/3-c Kendiliğinden Yayılan Hazır Zemin Kaplama Harcı Ürün Tanımı: Tek bileşenli, sentetik polimer katkılı, yapışma gücü arttırılmış ince uygulamalar için özel formüle

Detaylı

P R i c e L I S T 20 0 9 2010 YILI KATALOGU

P R i c e L I S T 20 0 9 2010 YILI KATALOGU 2010 YILI KATALOGU Bütün parça tipleri Sıkmalı rakorlar: Gebo Quick çelik veya PE su tesisatı boruları ekleme parçalarına üniversal boru rakorları. Mevcut boru çapları: 1/2" 2" çelik boru için, 20 mm 63,5

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi KALSİYUM SİLİKAT Yüksek mukavemetli,

Detaylı

NOVA STVK 410. Teknik Bilgiler Vinilester esaslı stirensiz iki kompenantlı ankraj harcı TEKNİK ÖZELLİKLER. Produced by

NOVA STVK 410. Teknik Bilgiler Vinilester esaslı stirensiz iki kompenantlı ankraj harcı TEKNİK ÖZELLİKLER. Produced by 1 TEKNİK ÖZELLİKLER KULLANIMI 1. UYGULAMA ALANLARI KULLANIM BİLGİLERİ YÜZEYALTI: Beton, yekpare taş Yapı güçlendirme ankrajlarında, yüksek mukavemet gerektiren çelik beton bağlantılarında, metrik dişli

Detaylı

TEMEL PERDE YÜZEYLERDE SU YALITIMI YAPILMASI

TEMEL PERDE YÜZEYLERDE SU YALITIMI YAPILMASI TEMEL PERDE YÜZEYLERDE SU YALITIMI YAPILMASI KONU: Toprak altında kalan betonarme perde yüzeylerin dıştan İZOTEX markalı Su Yalıtım Membranı ile yüzeye yapıştırılması suretiyle su yalıtımının yapılması

Detaylı

1-Üst Mahya 2-3 yol mahya 3- Yan mahya. 4- Mahya Bitiş Kapama 5- Dere 6- Saçak kapama

1-Üst Mahya 2-3 yol mahya 3- Yan mahya. 4- Mahya Bitiş Kapama 5- Dere 6- Saçak kapama PVC PANEL KİREMİT 2 3 4 1 6 5 1-Üst Mahya 2-3 yol mahya 3- Yan mahya 4- Mahya Bitiş Kapama 5- Dere 6- Saçak kapama ÜRÜN BİLGİSİ ASA ile kaplanan DURAMİT PVC Panel Kiremitleri ko-ekstrüzyon teknolojisiyle

Detaylı

TU14 Ütü Kullanarak Pamuklu Giysilere Transfer Baskı Yapma

TU14 Ütü Kullanarak Pamuklu Giysilere Transfer Baskı Yapma TU14 Ütü Kullanarak Pamuklu Giysilere Transfer Baskı Yapma EN YÜKSEK 30-40 SANİYE 5 YÜKSEK VİDEO: http://youtube.com/v/_im2ttxstds&cc_load_policy=1 Başlamadan Önce Bu Sawgrass ChromoBlast Pamuklu Transfer

Detaylı

BAĞLAYICILAR. Alçı harcı, Kireç harcı, Takviyeli kireç harcı, Çimento harcı, Kuru harç, Şap ve sıva harcıdır.

BAĞLAYICILAR. Alçı harcı, Kireç harcı, Takviyeli kireç harcı, Çimento harcı, Kuru harç, Şap ve sıva harcıdır. Yapısal peyzaj unsurlarının oluşturulmasında doğal taş, tuğla, karo, beton plak gibi döşeme, kaplama ve duvar malzemelerinin; Birbiriyle bağlanmasında, Yatay bir zemin üzerine döşenmesinde, Düşey bir zemin

Detaylı

MasterFlow Kimyasal Ankraj Sistemleri Orta ve Ağır Yüklerin Aktarımında Güçlü Çözümler

MasterFlow Kimyasal Ankraj Sistemleri Orta ve Ağır Yüklerin Aktarımında Güçlü Çözümler MasterFlow Kimyasal Ankraj Sistemleri Orta ve Ağır Yüklerin Aktarımında Güçlü Çözümler 2 Orta ve Ağır Yüklerin Aktarımında Güçlü Çözümler BASF'den Master Builders Solutions Master Builders Solutions ürün

Detaylı

TEKNOBOND 100. Epoksi Esaslı, İki Bileşenli, Solventli Astar. Ürün Tanımı:

TEKNOBOND 100. Epoksi Esaslı, İki Bileşenli, Solventli Astar. Ürün Tanımı: TEKNOBOND 100 Epoksi Esaslı, İki Bileşenli, Solventli Astar Ürün Tanımı: Normal hizmet koşullarına ve kimyasallara dayanıklı, epoksi reçine esaslı, iki bileşenli, beton, metal, ahşap, sıva ve alçı yüzeylere

Detaylı

Ek bilgi ve tercümeler için lütfen üretici veya yerel distribütör ile irtibat kurun.

Ek bilgi ve tercümeler için lütfen üretici veya yerel distribütör ile irtibat kurun. OSTEOSET Resorbable Bead Kits and Mini-Bead Kits Mixing Instructions 135040-3 Bu paketde aşağıda belirtilen diller mevcuttur: English (en) Deutsch (de) Nederlands (nl) Français (fr) Español (es) Italiano

Detaylı

8+5/8+7/10+5/20+10/1176-1177 TSE BELGESİ SADECE ŞİRKETİMİZDE BULUNMAKTADIR

8+5/8+7/10+5/20+10/1176-1177 TSE BELGESİ SADECE ŞİRKETİMİZDE BULUNMAKTADIR TEKLİF Sayın : SATINALMA YETKİLİSİ Referans No : 788/245/*4854/978/4787/44/828-245/-./ /201 Talep etmiş Olduğunuz 10 Yıl Garantili YOĞUN SPOR VE YAYA TARAFİĞİ KULLANIM AKREDİTASYONLU TEST RAPORLARI Bulunan

Detaylı

Şeffaftır ve bu nedenle birçok yüzeye astar olarak veya son kat olarak uygulanabilir. TEKNOBOND 350 laminasyon işlerinde de kullanılabilir.

Şeffaftır ve bu nedenle birçok yüzeye astar olarak veya son kat olarak uygulanabilir. TEKNOBOND 350 laminasyon işlerinde de kullanılabilir. TEKNOBOND 350 Bayındırlık Poz No: Şeffaf Döküm Epoksisi Ürün Tanımı: Düşük viskoziteli, iki bileşenli, şeffaf epoksi döküm reçinesidir. Kullanım Alanları: Epoksi zemin kaplamalarında astar olarak kullanılabilir.

Detaylı

Elyaf Donatılı Polimer Modifiyeli Kalın Uygulamalar İçin, Yapısal Tamir Harcı

Elyaf Donatılı Polimer Modifiyeli Kalın Uygulamalar İçin, Yapısal Tamir Harcı TEKNOREP 300 Bayındırlık Poz No: 04.613/3b Elyaf Donatılı Polimer Modifiyeli Kalın Uygulamalar İçin, Yapısal Tamir Harcı Ürün Tanımı: Çimento esaslı, tek bileşenli, rötresiz, elyaf takviyeli, polimer katkılı,

Detaylı

UYGULAMA TALİMATLARI VE DETAYLARI

UYGULAMA TALİMATLARI VE DETAYLARI UYGULAMA TALİMATLARI VE DETAYLARI T O T A L C O N C R E T E P R O T E C T I O N T M UYGULAMA TALİMATLARI PENETRON İNTEGRAL KAPİLER SU YALITIM SİSTEMİ kullanımı için uygulama talimatları. Yüzey Hazırlığı

Detaylı

Montaj kılavuzu. Fan coil cihazları için 2 yollu vana kiti/ 3 yollu vana kiti EKMV2C09B7 EKMV3C09B7

Montaj kılavuzu. Fan coil cihazları için 2 yollu vana kiti/ 3 yollu vana kiti EKMV2C09B7 EKMV3C09B7 Fan coil cihazları için yollu vana kiti/ yollu vana kiti EKMVC09B7 EKMVC09B7 EKMVC09B7 Fan coil cihazları için yollu vana kiti/ yollu vana kiti EKMVC09B7 Montaja başlamadan önce bu kılavuzu dikkatlice

Detaylı

SIVALAR. www.doganeralci.com.tr

SIVALAR. www.doganeralci.com.tr SIVALAR www.doganeralci.com.tr ELYAFLI ISI YALITIM LEVHA SIVASI Ürün Tanımı Binaların içten ve dıştan ısı yalıtımına, her türlü ısı yalıtım levhasını (Taşyünü, EPS, XPS vb.) üzerine uygulanan çimento esaslı

Detaylı

Bu Addendum Kullanıcı El Kitabı'na

Bu Addendum Kullanıcı El Kitabı'na Oksijen sensörünün değiştirilmesi Giriş Oksijen sensörünün her iki senede bir ya da gerekirse daha kısa aralıklarla değiştirilmesi gerekir. Genel onarım talimatları Ventilatöre bakım yaparken, ventilatör

Detaylı

ADERTEK GENEL TANIM. KULLANIM ALANI İç Mekanlarda ANA ÖZELLİKLER. Yapıştırma Alçısı. n Konutlar. n Ofis ve yönetim binaları

ADERTEK GENEL TANIM. KULLANIM ALANI İç Mekanlarda ANA ÖZELLİKLER. Yapıştırma Alçısı. n Konutlar. n Ofis ve yönetim binaları ADERTEK Yapıştırma Alçısı GENEL TANIM TANIM ALLEV alçı levha, EPS (genleştirilmiş polistren), XPS (haddelenmiş polistren), mineral yünler (camyünü, taşyünü) ve yalıtımlı kompozit levhaları; tuğla, beton,

Detaylı

Epoksi akrilat esaslı, çift bileşenli, tiksotropik, kartuşlu, hızlı kürlenen, ankraj epoksisi.

Epoksi akrilat esaslı, çift bileşenli, tiksotropik, kartuşlu, hızlı kürlenen, ankraj epoksisi. TEKNOBOND 400 S Kartuşlu Ankraj Malzemesi Ürün Tanımı: Epoksi akrilat esaslı, çift bileşenli, tiksotropik, kartuşlu, hızlı kürlenen, ankraj epoksisi. Kullanım Alanları: Donatıların ve bağlantı rotlarının;

Detaylı

SIVACI Teorik Sınav Sorularının Kapsadığı Konular

SIVACI Teorik Sınav Sorularının Kapsadığı Konular A1: İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Organizasyonunun Yapılması Liste içeriğinde yer alan konular ilgili Ulusal Yeterlilikten alınmıştır. A1 yeterlilik birimi için yapılacak teorik sınavda, aşağıdaki konularla

Detaylı

SERAMİK YAPIŞTIRICILARI VE DERZ DOLGULARI ABS A100 ABS A120 ABS A130 ABS A210 ABS B110 ABS B210W. www.absalci.com.tr

SERAMİK YAPIŞTIRICILARI VE DERZ DOLGULARI ABS A100 ABS A120 ABS A130 ABS A210 ABS B110 ABS B210W. www.absalci.com.tr SERAMİK YAPIŞTIRICILARI VE DERZ DOLGULARI ABS A100 ABS A120 ABS A130 ABS A210 ABS B110 ABS B210W www.absalci.com.tr SERAMİK YAPIŞTIRICILARI VE DERZ DOLGULARI ABS A100 SERAMİK YAPIŞTIRICISI ABS A120 SERAMİK

Detaylı

Beton Şartnamesinin Hazırlanması. Beton için şartname hazırlayıcı aşağıda verilen hususları dikkate almalıdır:

Beton Şartnamesinin Hazırlanması. Beton için şartname hazırlayıcı aşağıda verilen hususları dikkate almalıdır: Beton Kullanıcısına Yönelik Kısaca TS EN 206-1 Beton Standardı Hazırlayan:Tümer Akakın 8 Aralık 2004 günü, Türkiye de yapı malzemeleri açısından önemli bir değişim günü olmuştur. Avrupa Birliği ne teknik

Detaylı

Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları:

Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W623 Duvar Giydirme Sisteminde, Metal Konstrüksiyon tavan U (TU) ve tavan C (TC) profillerden oluşturulur. Duvarın şakülünde ve terazisinde

Detaylı

ÇATI VE TERASTA SU YALITIMI

ÇATI VE TERASTA SU YALITIMI ÇATI VE TERASTA SU YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ÇATI VE TERASTA SU YALITIMI Genel olarak eğimi % 5

Detaylı

Akrilik dispersiyon esaslı, aderans arttırıcı astar ve su geçirimsizlik sağlayıcı, şap, sıva ve beton katkısı.

Akrilik dispersiyon esaslı, aderans arttırıcı astar ve su geçirimsizlik sağlayıcı, şap, sıva ve beton katkısı. TEKNOLATEX 500 Bayındırlık Poz No: 04.613/1-I Aderans ve Su Geçirimsizlik Katkısı Ürün Tanımı: Akrilik dispersiyon esaslı, aderans arttırıcı astar ve su geçirimsizlik sağlayıcı, şap, sıva ve beton katkısı.

Detaylı

Epoksi dispersion: Bağlayıcı madde ve astar Bununla zeminler güzel olur!

Epoksi dispersion: Bağlayıcı madde ve astar Bununla zeminler güzel olur! Epoksi dispersion: Bağlayıcı madde ve astar Bununla zeminler güzel olur! HADALAN EBG 13E Hadalan TR HADALAN EBG 13E 6S.indd 3 HADALAN EBG 13E Bununla zeminler güzel olur! Değişik mekanik ve kimyasal aşınmalar

Detaylı

2 3 BELGELERİMİZ ART ART SARFİYAT m 2 /lt 15-20 AMBALAJ 2,5-7,5-15 lt SARFİYAT m 2 /lt 15-20 AMBALAJ 2,5-7,5-15 lt SARFİYAT m 2 /lt 15-20 AMBALAJ 2,5-7,5-15 lt 8 ART SARFİYAT m 2 /kg 7-11 AMBALAJ 10-20

Detaylı

1. AŞAMA: YÜZEY HAZIRLIĞI

1. AŞAMA: YÜZEY HAZIRLIĞI UYGULAMA REHBERİ Uygulamaya başlamadan önce bütün rehberi okuyunuz! Uygulama ile ilgili sorularınız için, uygulamaya başlamadan önce lütfen NEVA MARINE ile irtibata geçiniz! 1. AŞAMA: YÜZEY HAZIRLIĞI PropSpeed

Detaylı

hüma MEŞE ISLAK ALAN PARKESİ DÖŞEME KILAVUZU www.huema.de

hüma MEŞE ISLAK ALAN PARKESİ DÖŞEME KILAVUZU www.huema.de hüma MEŞE ISLAK ALAN PARKESİ DÖŞEME KILAVUZU www.huema.de İçiṅdeki l hüma MEŞE Döşeme Kilavuzu İÇİNDEKİLER GENEL BİLGİ... 3 DÖŞEME BİLGİLERİ... 5 ODADAKİ HAVAYA ALIŞTIRMA... 5 MALZEME HATASI KONTROLÜ...

Detaylı