VERGİ UYUŞMAZLIKLARININ ÇÖZÜMÜNDE DÜZELTME VE ŞİKAYET YOLU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "VERGİ UYUŞMAZLIKLARININ ÇÖZÜMÜNDE DÜZELTME VE ŞİKAYET YOLU"

Transkript

1 VERGİ UYUŞMAZLIKLARININ ÇÖZÜMÜNDE DÜZELTME VE ŞİKAYET YOLU I-GİRİŞ : Devletin kişilerle olan ve vergilendirmeden kaynaklanan ilişkilerine vergi hukuku ilişkisi denilmektedir. Bu ilişkide zaman zaman taraflar arasında uyuşmazlıklar ortaya çıkabilir. Uyuşmazlık, bir hukuki ilişkide ilişkinin taraflarından birinin, ilişkinin öteki tarafının hukuk kurallarına aykırı davrandığını ve böylece hakkını ihlal ettiğini ileri sürmesiyle ortaya çıkan bir sürtüşme ya da çekişmeyi ifade eder. Vergi uyuşmazlıklarında ise taraflardan bir tanesi, ödevli durumunda olan mükellef diğeri ise vergi idaresidir. Vergi uyuşmazlıkları vergi hukukunun konusuna giren, vergi, resim, harç gibi isimlerle anılan çeşitli kamu gelirlerinin tarh, tahakkuk ve tahsili, mükellefiyet ve ceza kesme konularında ortaya çıkmaktadır. Ülkemizde vergi uyuşmazlıkları idari ve yargısal yollarla çözümlenmektedir. Hiç kuşkusuz ki, vergi uyuşmazlıklarının yargıya götürülmeden idari yolla çözümü uyuşmazlığın kısa zamanda çözümlenmesini sağladığı gibi yargı mercilerinin de iş yükünü azaltmaktadır. Vergisel uyuşmazlıkların idari yönden çözüm yollarından vergi hatalarının düzeltilmesi ve şikayet müessesesine eleştirel bir bakış açısı ile değerlendireceğiz. II- YASAL DÜZENLEMELER : Vergi Hataları : 213 sayılı Vergi usul kanununun 116. maddesinde Vergi hatası, vergiye müteallik hesaplarda veya vergilendirmede yapılan hatalar yüzünden haksız yere fazla veya eksik vergi istenmesi veya alınması olarak tanımlanmaktadır. 213 sayılı Vergi Usul Kanunu vergi hatalarını Hesap Hataları ve Vergilendirme Hataları olmak üzere iki grupta ele almaktadır: Hesap hataları şunlardır (V.U.K Madde 117) 1. Matrah hataları: Vergilendirme ile ilgili beyanname, tahakkuk fişi, ihbarname, tekalif cetveli ve kararlarda matraha ait rakamların veya indirimlerin eksik veya fazla gösterilmiş veya hesaplanmış olmasıdır. 2. Vergi miktarında hatalar: Vergi nispet ve tarifelerinin yanlış uygulanması, mahsupların yapılmamış veya yanlış yapılmış olması birinci bentte yazılı vesikalarda verginin eksik veya fazla hesaplanmış veya gösterilmiş olmasıdır. 3. Verginin mükerrer olması: Aynı vergi kanununun uygulanmasında belli bir vergilendirme dönemi için aynı matrah üzerinden bir defadan fazla vergi istenmesi veya alınmasıdır.

2 Vergilendirme hataları şunlardır (V.U.K Madde 118) 1. Mükellefin şahsında hata: Bir verginin asıl borçlusu yerine başka bir kişiden istenmesi veya alınmasıdır; 2. Mükellefiyette hata: Açık olarak vergiye tabi olmayan veya vergiden muaf bulunan kimselerden vergi istenmesi veya alınmasıdır; 3. Mevzuda hata: Açık olarak vergi mevzuuna girmeyen veya vergiden müstesna bulunan gelir, servet, madde, kıymet, evrak ve işlemler üzerinden vergi istenmesi veya alınmasıdır; 4. Vergilendirme veya muafiyet döneminde hata: Aranan verginin ilgili bulunduğu vergilendirme döneminin yanlış gösterilmiş veya süre itibariyle eksik veya fazla hesaplanmış olmasıdır. Vergi Hatalarının Ortaya Çıkarılma Yolları : VUK nun 119. maddesine göre vergi hataları, aşağıdaki yollardan biri ile ortaya çıkartılabilir: 1- Vergilendirme işlemi ile ilgili memurun hatayı bulması ya da görmesi ile 2- Üst memurların yaptıkları incelemeler sonucunda hatanın görülmesi ile 3- Hatanın teftiş sırasında ortaya çıkarılması ile 4- Hatanın vergi incelemesi sırasında ortaya çıkarılması ile 5- Mükellefin başvurusu ile vergi hataları düzeltilebilir. Düzeltme İşlemi : Vergi Usul Kanun un Re sen Düzeltme baslıklı 121 inci maddesinde; İdarece tereddüt edilmeyen açık ve mutlak vergi hataları re sen düzeltilir. Kendi aleyhlerine düzeltme yapılan kimselerin düzeltmeye karşı vergi mahkemesinde dava açma haklarının saklı olduğundan bahsedilmektedir. Dolayısıyla vergi idaresi tarafından vergilendirme aşamalarında yapılan hataların düzeltilmesi için mükellefin müracaatı aranmaksızın vuku bulan hata kendiliğinden düzeltilmektedir. 213 sayılı yasanın 122. maddesinde ise düzeltme taleplerini mükellefler tarafından vergi dairesinden yazılı olarak isterler. Bu taleplerin ilgili vergi dairesine elden ya da posta yolu ile taahhütlü olarak yapılması gerektiği belirtilmiştir. Düzeltme zamanaşımı 5 yıldır. Ancak yazımızın ilerleyen bölümlerinde bahsedileceği üzere bazı özellikli durumlarda düzeltme zamanaşımı için ayrı bir süre belirlenmiştir. Düzeltme talebi vergi dairesi tarafından haklı bulunursa, düzeltme yapılır. Şayet talep yerinde görülmezse durum mükellefe yazı ile bildirilir.

3 Vergi hataları düzeltme fişine dayanılarak düzeltilir. Hatanın mükellef aleyhine yapılmış olması halinde, fazla vergi aynı fişe dayanılarak terkin ve tahsil olunmuş ise mükellefe reddolunur. Düzeltme fişinin bir örneği, reddedilecek miktarla müracaat edeceği muhasebe ve müracaat süresi belirtilerek mükellefe tebliğ olunur. Mükellef tebliğ tarihinden başlayarak bir yıl içinde parasını geri almak üzere başvuruda bulunmadığı takdirde söz konusu hakkı sakıt olur, yani düşer. Düzeltme Zamanaşımı : Vergi Usul Kanunu nun 126. maddesinde tanımlanan düzeltme zamanaşımı vergi hatalarının düzeltilmesine ilişkin özel bir düzenleme olup niteliği itibariyle hak düşürücüdür. Vergi mevzuatımıza göre vergiyi doğuran olayın doğduğu takvim yılını izleyen yılın başından başlayarak 5 yıl içinde düzeltilmediği takdirde zaman aşımına uğrar ve düzeltilmesi mümkün değildir. Bu durumun istisnasını düzeltme zamanaşımı hükümleri oluşturmaktadır. Şu kadar ki, Vergi Usul Kanunu nun 126.maddesinde, a) Zaman aşımı süresinin son yılı içinde tarh ve tebliğ edilen vergilerde hatanın yapıldığı, b) İlan yolu ile tebliğ edilip vergi mahkemesinde dava konusu yapılmaksızın tahakkuk eden vergilerde mükellefe ödeme emrinin tebliğ edildiği, c) İhbarname ve Ödeme emri ilan yolu ile tebliğ edilen vergilerde 6183 sayılı Kanun'a göre haczin yapıldığı tarihten başlayarak bir yıldan aşağı olamaz. Bu durumda zaman aşımı fiilen bir yıl uzatılmış, yani 6 yıla çıkmış olmaktadır. Düzeltme Hakkının Kapsamı : Vergi hatalarının düzeltilmesi süreci ikmalen ve re sen tarh edilen vergiler, tahakkuku tahsile bağlı vergiler ile ilgili olabileceği gibi, beyan üzerinden tarh ve tahakkuk ettiren vergilere ilgi de olabilmektedir. Beyan üzerine tarh edilen vergilerde vergi hatasının tespiti durumunda, düzeltme talebinde bulunmadan doğrudan dava açılıp açılamayacağı konusunda bir netlik bulunmamaktadır. Nitekim Vergi Usul Kanunu'nun 378. maddesinin 2. fıkrasında, mükelleflerin beyan ettikleri matrahlar ve bu matrahlar üzerinden salınacak vergilere karşı dava açamayacakları hükme bağlanmış, ancak vergi hataları ile ilgili durumun saklı olduğu belirtilmiştir. Yine Vergi mahkemesi, bölge idare mahkemesi ve Danıştay dan geçmiş olan muamelelerde vergi hataları bulunduğu takdirde, bu hatalar, yargı kararları kesinleşmiş olsa bile düzeltilebileceği V.U.K un 125. Maddesinde hüküm altına alınmıştır. Dava Süresi Geçmeden Yapılan Düzeltme Talepleri : Dava açma süresi içinde mükellefler vergi idaresinden hatanın düzeltilmesi talebinde bulunabilirler. Dava açma süresi içinde düzeltme başvurusu yapmaksızın doğrudan yargı

4 yoluna gidilmesi olanağı bulunduğundan, anılan başvuru zorunlu olmayıp ihtiyari niteliktedir. Dava açma süresi içinde yapılan düzeltme taleplerinin vergi dairesi tarafından kabulü durumunda hata düzeltilmiş olacağından sorun çözümlenmiş olacaktır. Öte yandan düzeltme başvurusu ile birlikte dava açma süresi dururu ve altmış gün içinde bir cevap verilmezse istek reddedilmiş sayılır. İsteğin reddedilmiş veya reddedilmiş sayılması halinde dava açma süresi yeniden işlemeye başlar ve başvuru tarihine kadar geçmiş süre de hesaba katılır. Davası Süresi Geçtikten Sonra Yapılan Düzeltme Talepleri : Dava açma süresinden sonraki düzeltme taleplerinin vergi dairesince reddi üzerine önce şikayet yoluyla Maliye Bakanlığı'na (veya diğer şikayet mercilerine) başvurulacak, şikayet merciinin verdiği red kararı üzerine doğrudan Danıştay'da dava açılacaktır. Bu takdirde durum, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 10. maddesine göre değerlendirilmektedir. Şikayet Yolu : Şikayet yolu ile Maliye Bakanlığı na başvurabilmek için öncelikle vergi dairesine düzeltme talebinde bulunulması ve bu talebin reddedilmesi gerekmektedir. Vergi dairesinden düzeltme talebinde bulunulmadan doğrudan Maliye Bakanlığı na başvurmak mümkün değildir. Dava açma süresi geçtikten sonra yapılan düzeltme başvurularında vergi dairesinin olumsuz cevabı veya isteğin 60 gün içinde yanıtlanmaması üzerine reddedilmiş sayılması(zimni Red) üzerine şikayet yoluyla Maliye Bakanlığı na başvurulması mümkündür. Şikayet merciine başvuru süre ile kısıtlanmış değildir. Maliye Bakanlığı, şikayet yolu ile kendisine ulaşan müracaatları inceler. İnceleme sonucunda ya vergi dairesini haklı bulur ve bu durumu mükellefe bildirir. Ya da mükellefi haklı bularak düzeltmenin yapılmasın ilgili vergi dairesinden ister. Maliye Bakanlığı şikayet yoluyla yapılan başvuruyu reddetmesi veya 60 gün içinde yanıtlamaması halinde mükelleflerin Vergi mahkemesinde dava açma hakkı yeniden doğmaktadır. Dava açma süresi istemin reddedildiği ve reddedilmiş sayıldığı tarihten itibaren 30 gündür. III- SONUÇ : Vergi uyuşmazlıkları mükellef ile vergi idaresi arasında vergilendirme sürecinin her aşamasında ortaya çıkabilmektedir. Bu uyuşmazlıkların idari yoldan çözüm yollarından biri olan vergi hatalarının düzeltilmesi, anlaşmazlığı kısa zamanda ortadan kaldırmakta, idare ile mükellef arasında mali barışın sağlanmasına katkıda bulunmaktadır. Bu yönüyle vergi hatalarının düzeltilmesi konusu Vergi Usul Kanunu nda ayrı olarak düzenlenmiş ve zamanaşımına ilişkin özel düzenleme yapılmış hatta V.U.K un 125. Maddesiyle yargı mercilerinde davalar sonuçlanmış olsa dahi hataların düzeltilebileceği hükmü ile hatanın tespit edilmesi halinde düzeltilmesinin yolu açılmıştır.

5 Düzeltme müessesesi yukarıda da bahsettiğimiz gibi vergi mevzuatımızda önemli bir yere sahip olup vergilendirme sürecindeki olumsuzlukları bertaraf etmekte mali idareye ve mükelleflere büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

Vergi Hatalarının Düzeltilmesi

Vergi Hatalarının Düzeltilmesi Yafes Pehlivan Gelirler Kontrolörü - Samsun Def. Yrd. V. I. Giriş Vergi Hatalarının Düzeltilmesi Bir vergi ödeme aşamasına gelinceye kadar tarh, tahakkuk, tebliğ gibi bir çok aşamadan geçmektedir. Vergi

Detaylı

6111 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ

6111 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi : 09.05.2011 Sirküler No : 2011 / 29 6111 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (Seri No:2) 06.05.2011 tarih ve 27926 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması

Detaylı

ÇÖZÜM İDARI YARGIDA ŞIKAYET YOLUYLA DÜZELTME BAŞVURUSU YENIDEN DAVA AÇMA HAKKI KAZANDIRIR MI? Cansın DEĞİRMENCİOĞLU 32 *

ÇÖZÜM İDARI YARGIDA ŞIKAYET YOLUYLA DÜZELTME BAŞVURUSU YENIDEN DAVA AÇMA HAKKI KAZANDIRIR MI? Cansın DEĞİRMENCİOĞLU 32 * İDARI YARGIDA ŞIKAYET YOLUYLA DÜZELTME BAŞVURUSU YENIDEN DAVA AÇMA HAKKI KAZANDIRIR MI? Cansın DEĞİRMENCİOĞLU 32 * ÖZ Mükellefler vergiye müteallik işlemler nedeniyle vergi dairesi müdürlüğünün tesis ettiği

Detaylı

KARABAĞLAR BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA YÖNELİK OLARAK 213 SAYILI V.U.K. GÖRE VERGİLENDİRME SÜRECİ HAZIRLAYAN: ENVER ÇOBAN MALİ MÜŞAVİR

KARABAĞLAR BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA YÖNELİK OLARAK 213 SAYILI V.U.K. GÖRE VERGİLENDİRME SÜRECİ HAZIRLAYAN: ENVER ÇOBAN MALİ MÜŞAVİR KARABAĞLAR BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA YÖNELİK OLARAK 213 SAYILI V.U.K. GÖRE VERGİLENDİRME SÜRECİ HAZIRLAYAN: ENVER ÇOBAN MALİ MÜŞAVİR 213 SAYLI V.U.K GÖRE VERGİLENDİRME SÜRECİ VERGİYİ DOĞURAN OLAY Madde

Detaylı

2016 YILI MALİ TATİL UYGULAMASI VE İSMMMO MASA TAKVİMİNDEKİ TARİH DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

2016 YILI MALİ TATİL UYGULAMASI VE İSMMMO MASA TAKVİMİNDEKİ TARİH DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA 2016 YILI MALİ TATİL UYGULAMASI VE İSMMMO MASA TAKVİMİNDEKİ TARİH DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA Değerli Üyemiz, İst. 20/06/2016 Mali tatili düzenleyen 5604 sayılı kanun 28.03.2007 tarih ve 26476 sayılı

Detaylı

FARKINDALIK EĞİTİMİ VERGİ İNCELEMESİNDE USUL VE ESASLAR VE VERGİ UYUŞMAZLIKLARININ DAVA YOLUYLA ÇÖZÜMÜ

FARKINDALIK EĞİTİMİ VERGİ İNCELEMESİNDE USUL VE ESASLAR VE VERGİ UYUŞMAZLIKLARININ DAVA YOLUYLA ÇÖZÜMÜ FARKINDALIK EĞİTİMİ VERGİ İNCELEMESİNDE USUL VE ESASLAR VE VERGİ UYUŞMAZLIKLARININ İSMMMO AKADEMİ BAŞKANI NDAN Devlet kamu harcamalarını karşılamak üzere, egemenlik gücüne dayalı olarak tek taraflı iradesini

Detaylı

Mali Tatilimiz de Tamam.

Mali Tatilimiz de Tamam. 2007 TEMMUZ - EKONOMİ Mali Tatilimiz de Tamam. Nesrin YARDIMCI SARIÇAY Ülkemizde uzun yıllardır adli tatil kullanılıyor. Bilindiği gibi; 'Adli Tatil' gibi 'Mali Tatil' i de öngören yasa teklifi, bir süre

Detaylı

F A R K I N D A L I K E Ğ İ T İ M İ VERGİ UYUŞMAZLIKLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI EĞİTİMİ

F A R K I N D A L I K E Ğ İ T İ M İ VERGİ UYUŞMAZLIKLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI EĞİTİMİ F A R K I N D A L I K E Ğ İ T İ M İ VERGİ UYUŞMAZLIKLARI VE İSMMMO AKADEMİ BAŞKANI NDAN Devlet kamu harcamalarını karşılamak üzere, egemenlik gücüne dayalı olarak tek taraflı iradesini kullanarak, karşılıksız

Detaylı

25.02.2008/47 KONUT FĐNANSMANI KAPSAMINDA KULLANDIRILAN KREDĐLER ĐLE ĐLGĐLĐ BSMV NĐN ĐADE EDĐLMESĐ ÖZET :

25.02.2008/47 KONUT FĐNANSMANI KAPSAMINDA KULLANDIRILAN KREDĐLER ĐLE ĐLGĐLĐ BSMV NĐN ĐADE EDĐLMESĐ ÖZET : 25.02.2008/47 KONUT FĐNANSMANI KAPSAMINDA KULLANDIRILAN KREDĐLER ĐLE ĐLGĐLĐ BSMV NĐN ĐADE EDĐLMESĐ ÖZET : 5582 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren konut finansmanı kapsamında kabul edilen

Detaylı

VERGİ HATALARINDA DÜZELTME İŞLEMLERİ İLE PİŞMANLIK VE ISLAH HÜKÜMLERİNİN UYGULANMASI

VERGİ HATALARINDA DÜZELTME İŞLEMLERİ İLE PİŞMANLIK VE ISLAH HÜKÜMLERİNİN UYGULANMASI Vergi Hatalarında Düzeltme İşlemleri İle Pişmanlık ve Islah Hükümlerinin Uygulanması 1 VERGİ HATALARINDA DÜZELTME İŞLEMLERİ İLE PİŞMANLIK VE ISLAH HÜKÜMLERİNİN UYGULANMASI 2008 ÜCRETSİZDİR Bu rehbere elektronik

Detaylı

252 seri numaralı GVKGT nden özellik önem arz ettiğini düşündüğümüz bazı noktaları hatırlatmakta fayda görüyoruz.

252 seri numaralı GVKGT nden özellik önem arz ettiğini düşündüğümüz bazı noktaları hatırlatmakta fayda görüyoruz. YILLIK BEYANDA MAHSUP EDİLEMEYEN (DEVREDEN) GEÇMİŞ DÖNEM VERGİ ALACAĞININ MAHSUBU YOLUYLA CARİ DÖNEM GEÇİCİ VERGİLERİNİN ÖDENMESİ VE CARİ DÖNEMDE YENİDEN OLUŞAN VERGİ ALACAĞI VE MUHASEBESİ YILLIK BEYANDA

Detaylı

YAPILANDIRMA KAPSAMINDAKİ BORÇLAR HANGİLERİDİR?

YAPILANDIRMA KAPSAMINDAKİ BORÇLAR HANGİLERİDİR? Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanunla, borçların yapılandırılması ile ilgili önemli imkanlar getirilmiştir. YAPILANDIRMA KAPSAMINDAKİ BORÇLAR HANGİLERİDİR? Vergi dairelerince

Detaylı

Söz konusu Kanunun 3. maddesi ile gelir vergisi tarifesi aşağıdaki şekilde yeniden belirlenmiştir. 8.800 TL'ye kadar % 15

Söz konusu Kanunun 3. maddesi ile gelir vergisi tarifesi aşağıdaki şekilde yeniden belirlenmiştir. 8.800 TL'ye kadar % 15 1. Gelir Vergisi Kanununun 103. maddesinde ücretler için 5 puan düşük olarak uygulanan gelir vergisi tarifesi 30 Mart 2006 tarih ve 5479 sayılı Kanunla değiştirilmiş ve 1 Ocak 2006 tarihinden itibaren

Detaylı

Anlaşma 01.01.2011 tarihinden geçerli olmak üzere 01.08.2012 günü itibariyle yürürlüğe girmiştir.

Anlaşma 01.01.2011 tarihinden geçerli olmak üzere 01.08.2012 günü itibariyle yürürlüğe girmiştir. ALMANYA ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMASI (ÇVÖA) YÜRÜRLÜĞE GİRDİ, GEÇMİŞTE FAZLA YAPILAN VERGİ TEVKİFATLARINA İADE İMKÂNI OLUŞTU MU? BUNDAN SONRASI İÇİN OLUŞAN TEREDDÜTLÜ KONULAR Lebib Yalkın Mevzuat

Detaylı

Sirküler 2016 / 031. Tahsilat Genel Tebliği nde (Seri: A Sıra No:1) Değişiklik Yapılmıştır

Sirküler 2016 / 031. Tahsilat Genel Tebliği nde (Seri: A Sıra No:1) Değişiklik Yapılmıştır Sirküler 2016 / 031 Referansımız: 0436 / 2016/ YMM/ EK Telefon: +90 (212) 29157 10 Fax: +90 (212) 24146 04 E-Mail: info@kutlanpartners.com İstanbul, 28.04.2016 Tahsilat Genel Tebliği nde (Seri: A Sıra

Detaylı

T.C. D A N I Ş T A Y. Vergi Dava Daireleri Kurulu

T.C. D A N I Ş T A Y. Vergi Dava Daireleri Kurulu T.C. D A N I Ş T A Y Vergi Dava Daireleri Kurulu Esas No : 2010/679 Karar No: 2012/72 Özeti: İnceleme raporunun ihbarname ekinde tebliğ edilmemesi; süresinde açılan bir davada vergilendirmenin kaldırılmasını

Detaylı

İÇİNDEKİLER VERGİ HUKUKU

İÇİNDEKİLER VERGİ HUKUKU İÇİNDEKİLER 1. Bölüm VERGİ HUKUKU I. Vergi Hukukuna İlişkin Tanıtıcı Açıklamalar... 3 A. Vergi Hukuku nun Hukuk Sistemi İçindeki Yeri... 3 B. Vergi Hukukunun Çeşitli Açılardan Tasnifi... 4 C. Vergi Hukukunun

Detaylı

Sirküler No: 054 İstanbul, 1 Temmuz 2016

Sirküler No: 054 İstanbul, 1 Temmuz 2016 Sirküler No: 054 İstanbul, 1 Temmuz 2016 Konu: 2016 yılında mali tatil 1-20 Temmuz tarihleri arasında uygulanacaktır. Özet: 2016 yılında mali tatil 1 Temmuz Cuma günü başlayacak ve 20 Temmuz 2016 Çarşamba

Detaylı

6111 SAYILI KANUNA İLİŞKİN 5 SERİ NO LU TEBLİĞ YAYIMLANDI

6111 SAYILI KANUNA İLİŞKİN 5 SERİ NO LU TEBLİĞ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 19.08.2013/168-1 6111 SAYILI KANUNA İLİŞKİN 5 SERİ NO LU TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : Tebliğde 6495 sayılı Kanunun geçici 2 nci maddesi ile yapılan düzenlemeyle 1/6/2013 tarihi itibarıyla 6111

Detaylı

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Teklifi 25.07.2016

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Teklifi 25.07.2016 Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Teklifi 25.07.2016 Bilgi Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin ( Vergi Affı ve Varlık Barışı ) Kanun Teklifi 22.07.2016 tarihinde

Detaylı

266 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ

266 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ 266 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete No: 26740 Resmi Gazete Tarihi: 28/12/2007 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 21, 23/8, 31, 47, 48, mükerrer 80, 82, 86 ve 103 üncü maddelerinde yer

Detaylı

1 VERGİ HUKUKU VE TEMEL KAVRAMLAR

1 VERGİ HUKUKU VE TEMEL KAVRAMLAR İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 VERGİ HUKUKU VE TEMEL KAVRAMLAR 11 1.1. Vergilemenin Teorik Yapısı 12 1.1.1. Vergilemenin Tarihçesine Genel Bakış 12 1.1.2. Vergileme İlgili Bazı İktisadi Doktrinler ve Görüşleri

Detaylı

6111 SAYILI KANUNDAKİ VERGİ ALACAKLARIYLA İLGİLİ YENİDEN YAPILANDIRMALAR:

6111 SAYILI KANUNDAKİ VERGİ ALACAKLARIYLA İLGİLİ YENİDEN YAPILANDIRMALAR: SİRKÜLER TARİHİ : 14/03/2011 SİRKÜLER NO : 2011/34 6111 SAYILI KANUNDAKİ VERGİ ALACAKLARIYLA İLGİLİ YENİDEN YAPILANDIRMALAR: 2011.30 sayılı sirkülerimizde 6111 sayılı Kanun un matrah ve vergi artırımıyla

Detaylı

Sirküler Rapor 1804.2014/108-1

Sirküler Rapor 1804.2014/108-1 Sirküler Rapor 1804.2014/108-1 DANIŞTAY IN TAKAS DURUMUNDA ÖDENDİĞİ YASAL BELGE VE DEFTERLERLE KANITLANAMAYAN KDV NİN İNDİRİLECEK KDV OLARAK DİKKATE ALINMAMASI İLE İLGİLİ KANUN YARARINA BOZMA KARARI ÖZET

Detaylı

Vergi Hukuku VERGİ BORCUNU SONA ERDİREN NEDENLER. Öğr. Gör. Erkan ÇAKIR erkancakir.net

Vergi Hukuku VERGİ BORCUNU SONA ERDİREN NEDENLER. Öğr. Gör. Erkan ÇAKIR erkancakir.net Vergi Hukuku VERGİ BORCUNU SONA ERDİREN NEDENLER Vergi Borcunu Sona Erdiren Nedenler Ödeme Zamanaşımı Terkin Mahsup Takas Vergi Hatasının Düzeltilmesi Uzlaşma 2 1. Ödeme Vergi borcunu ortadan kaldıran

Detaylı

İÇİNDEKİLER I.KİTAP ÖNSÖZ... 3 SUNUŞ... 5 İTHAF...7 KISALTMALAR... 9 İFLAS HUKUKU İLE İLGİLİ KURUM VE KURALLAR- ŞİRKETLER-KOOPERATİFLER

İÇİNDEKİLER I.KİTAP ÖNSÖZ... 3 SUNUŞ... 5 İTHAF...7 KISALTMALAR... 9 İFLAS HUKUKU İLE İLGİLİ KURUM VE KURALLAR- ŞİRKETLER-KOOPERATİFLER İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... 3 SUNUŞ... 5 İTHAF...7 KISALTMALAR... 9 I.KİTAP İFLAS HUKUKU İLE İLGİLİ KURUM VE KURALLAR- ŞİRKETLER-KOOPERATİFLER 1. İFLAS HUKUKUNA İLİŞKİN GENEL AÇIKLAMA - İFLASIN KONUSU -Ferdi

Detaylı

T.C. D A N I Ş T A Y Yedinci Daire

T.C. D A N I Ş T A Y Yedinci Daire T.C. D A N I Ş T A Y Yedinci Daire Esas No : 2012/4237 Karar No : 2012/7610 Anahtar Kelimeler: Serbest Dolaşıma Giriş Beyannamesi, Yatırım Teşvik Belgesi, Muafiyet Özeti: Yatırım teşvik mevzuatı koşullarına

Detaylı

273 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ

273 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ 273 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete No: 27447 Resmi Gazete Tarihi: 29/12/2009 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 21, 23/8, 31, 47, 48, mükerrer 80, 82, 86 ve 103 üncü maddelerinde yer

Detaylı

Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER) 444 0 189. www.gib.gov.tr

Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER) 444 0 189. www.gib.gov.tr Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER) 444 0 189 www.gib.gov.tr Bu rehber, yayın tarihinde yürürlükte olan mevzuat dikkate alınarak hazırlanmıştır. Başkanlığımızın internet sayfası aracılığıyla

Detaylı

SERMAYE DÜZELTİLMESİ OLUMLU FARKLARI R A P O R 09/12-13-14-15-16 15 MART 2009 21

SERMAYE DÜZELTİLMESİ OLUMLU FARKLARI R A P O R 09/12-13-14-15-16 15 MART 2009 21 SERMAYE DÜZELTİLMESİ OLUMLU FARKLARI 21 SERMAYE DÜZELTİLMESİ OLUMLU FARKLARI GİRİŞ 30.12.2003 tarih ve 25332 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 5024 sayılı Vergi Usul Kanunu, Gelir Vergisi Kanunu ve Kurumlar

Detaylı

Sirküler Rapor /70-1 ANAYASA MAHKEMESİNİN ÖZEL USULSUZLUK CEZASIYLA İLGİLİ BAŞVURUYA İLİŞKİN KARARI

Sirküler Rapor /70-1 ANAYASA MAHKEMESİNİN ÖZEL USULSUZLUK CEZASIYLA İLGİLİ BAŞVURUYA İLİŞKİN KARARI Sirküler Rapor 18.02.2014/70-1 ANAYASA MAHKEMESİNİN ÖZEL USULSUZLUK CEZASIYLA İLGİLİ BAŞVURUYA İLİŞKİN KARARI ÖZET : Anayasa Mahkemesi 14/1/2014 tarihli ve 2013/5028 Başvuru Numaralı kararında, 2010 yılının

Detaylı

GÜMRÜK İDARESİNCE İSTENEN VERGİ VE PARA CEZALARINA KARŞI YÜKÜMLÜNÜN İDARİ BAŞVURU Y

GÜMRÜK İDARESİNCE İSTENEN VERGİ VE PARA CEZALARINA KARŞI YÜKÜMLÜNÜN İDARİ BAŞVURU Y GİRİŞ Bu yazımızn amacı; idare ile yükümlü ya da ceza muhatabı arasındaki uyuşmazlıkların, yargı organlarına intikal etmeden başlangıç aşamasında çözümlenmesi yollarını göstermektir. Yükümlülerin gümrük

Detaylı

Arkan & Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş.

Arkan & Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş. İstanbul, 23.12.2008 270 Seri No.lu Gelir Vergisi Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2008/137 23.12.2008 tarih ve 27089 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 270 Seri No.lu Gelir Vergisi Kanunu Genel

Detaylı

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI BÜYÜK MÜKELLEFLER VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü)

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI BÜYÜK MÜKELLEFLER VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü) T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI BÜYÜK MÜKELLEFLER VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü) Sayı : 64597866-125[5-1 (e)-2015]-3507 24/02/2016 Konu : Aktifte kayıtlı bulunan taşınmazın

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 38 İST, 24.03.2009

SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 38 İST, 24.03.2009 SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 38 İST, 24.03.2009 ÖZET: 5746 sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Genel Tebliği (Seri No: 2) yayımlandı: 5746 SAYILI ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME

Detaylı

23 Ağustos 2016 SALI Resmî Gazete Sayı : 29810 (Mükerrer) TEBLİĞ

23 Ağustos 2016 SALI Resmî Gazete Sayı : 29810 (Mükerrer) TEBLİĞ 23 Ağustos 2016 SALI Resmî Gazete Sayı : 29810 (Mükerrer) TEBLİĞ Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN 6736 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ

Detaylı

Tahsilat ve ödemesinde bankayı kullanmayan şirket para cezası öder

Tahsilat ve ödemesinde bankayı kullanmayan şirket para cezası öder Tahsilat ve ödemesinde bankayı kullanmayan şirket para cezası öder 29.07.2009 Veysi Seviğ - Bumin Doğrusöz Vergi Usul Yasası'nın mükerrer 355'inci maddesine göre, tutarı 8.000 TL'yi geçen tahsilât ve ödemeleri

Detaylı

Emre KARTALOĞLU Gelirler Kontrolörü

Emre KARTALOĞLU Gelirler Kontrolörü Emre KARTALOĞLU Gelirler Kontrolörü ÖRTÜLÜ SERMAYE VE TRANSFER FİYATLANDIRMASI YOLUYLA ÖRTÜLÜ KAZANÇ DAĞITIMI KAPSAMINDA YAPILACAK KARŞI KURUM DÜZELTMESİNİN ZAMANAŞINI SÜRELERİ ÇERÇEVESİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ

Detaylı

Konu : Kesinleşmiş vergi, vergi cezaları, gecikme zam ve faizleri ile bazı idari para cezalarının yeniden yapılandırılması.

Konu : Kesinleşmiş vergi, vergi cezaları, gecikme zam ve faizleri ile bazı idari para cezalarının yeniden yapılandırılması. Konu : Kesinleşmiş vergi, vergi cezaları, gecikme zam ve faizleri ile bazı idari para cezalarının yeniden yapılandırılması. Özet : 11 Eylül 2014 tarihli (mükerrer) Yayım tarihinde Resmi Gazete de yürürlüğe

Detaylı

İNCELEME SONUCUNDA TARHİYAT ÖNCESİ UZLAŞMA TALEP EDİLMESİ İLE VERGİ

İNCELEME SONUCUNDA TARHİYAT ÖNCESİ UZLAŞMA TALEP EDİLMESİ İLE VERGİ İNCELEME SONUCUNDA TARHİYAT ÖNCESİ UZLAŞMA TALEP EDİLMESİ İLE VERGİ ve CEZA İHBARNAMESİNİN TEBLİĞİ SONRASINDA MÜKELLEFİN YAPMASI GEREKENLER Dr. Ahmet KAVAK * I.KONU Vergi incelemesi sonrasında tarhı öngörülen

Detaylı

DENET VERGİ DUYURU. Vergi hatalarının kapsamı ve bu hataların düzeltilme usulleri, Vergi Usul Kanunu nun 116-126 ncı maddelerinde hükme bağlanmıştır.

DENET VERGİ DUYURU. Vergi hatalarının kapsamı ve bu hataların düzeltilme usulleri, Vergi Usul Kanunu nun 116-126 ncı maddelerinde hükme bağlanmıştır. DENET VERGİ DUYURU Duyuru Tarihi : 18.07.2016 Duyuru No : 2016/088 Yayımlandığı Yer : LEBİB YALKIN DERGİSİ TEMMUZ 2016 SAYI : 151 Mehmet MAÇ Yeminli Mali Müşavir mehmet.mac@bdo.com.tr HAZİNE ALEYHİNE SONUÇ

Detaylı

b) 17.05.2005 tarih ve B.07.0.GEL.0.71/7103-280/21447, c) 19.04.2007 tarih ve B.07.0.GĐB.0.05.71/7103-332/36033 sayılı genel yazılar.

b) 17.05.2005 tarih ve B.07.0.GEL.0.71/7103-280/21447, c) 19.04.2007 tarih ve B.07.0.GĐB.0.05.71/7103-332/36033 sayılı genel yazılar. T.C. MALĐYE BAKANLIĞI Gelir Đdaresi Başkanlığı 15.08.2007 Sayı : B.07.1.GĐB.0.05.71/7103-072730..VERGĐ DAĐRESĐ BAŞKANLIĞINA Đlgi : a) 30.03.2004 tarih ve B.07.0.GEL.0.71/7103-253/13892, b) 17.05.2005 tarih

Detaylı

TÜRK VERGİ HUKUKUNDA DAVA AÇMA SÜRESİNİN BAŞLAMASI*

TÜRK VERGİ HUKUKUNDA DAVA AÇMA SÜRESİNİN BAŞLAMASI* TÜRK VERGİ HUKUKUNDA DAVA AÇMA SÜRESİNİN BAŞLAMASI* Yafes Pehlivan** I. Giriş Vergi kanunlarının uygulamasında, mükellefle vergi idaresi arasında çeşitli anlaşmazlıklar çıkabilir. Mükellef ve vergi idaresi

Detaylı

40 SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYINLANDI

40 SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYINLANDI Sirküler Rapor 30.03.2012/76-1 40 SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYINLANDI ÖZET : Bu Tebliğde, 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununun 4 üncü maddesinin (c) bendinde, malûl ve

Detaylı

Dönemsellik Hatasına Dayanan İncelemelerde Uzlaşma Sonucunda Mükellefe Vergi İadesi Yapılması

Dönemsellik Hatasına Dayanan İncelemelerde Uzlaşma Sonucunda Mükellefe Vergi İadesi Yapılması Dönemsellik Hatasına Dayanan İncelemelerde Uzlaşma Sonucunda Mükellefe Vergi İadesi Yapılması Tayfun ŞAHİN Maliye Başmüfettişi 1. Giriş Verginin mükellef tarafından yanlış dönemde beyan edildiği iddiasına

Detaylı

İDARİ YARGILAMA USULÜ HUKUKU 3-B K. Burak ÖZTÜRK İDARİ YARGIDA DAVA AÇMA SÜRESİ

İDARİ YARGILAMA USULÜ HUKUKU 3-B K. Burak ÖZTÜRK İDARİ YARGIDA DAVA AÇMA SÜRESİ İDARİ YARGILAMA USULÜ HUKUKU İDARİ YARGILAMA AÇIK DERS MATERYALİ USULÜ HUKUKU 3-B K. Burak ÖZTÜRK İDARİ YARGIDA DAVA AÇMA SÜRESİ SÜRELERE İLİŞKİN GENEL ESASLAR Anayasa, m. 125/3: İdarî işlemlere karşı

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2011 / 41 İST, 24.03.2011. Kesin mizan bilgilerinin internet ortamında gönderilmesi gerekiyor.

SİRKÜLER NO: POZ-2011 / 41 İST, 24.03.2011. Kesin mizan bilgilerinin internet ortamında gönderilmesi gerekiyor. SİRKÜLER NO: POZ-2011 / 41 İST, 24.03.2011 ÖZET: Kesin mizan bilgilerinin internet ortamında gönderilmesi gerekiyor. KESİN MİZAN BİLGİLERİNİN İNTERNET ORTAMINDA GÖNDERİLMESİ GEREKİYOR 19 Ocak 2011 tarihli

Detaylı

1. 2012 YILINDA UYGULANACAK OLAN GELİR VERGİSİ KANUNU NDAKİ BAZI MAKTU HAD VE TUTARLAR İLE VERGİ TARİFESİ:

1. 2012 YILINDA UYGULANACAK OLAN GELİR VERGİSİ KANUNU NDAKİ BAZI MAKTU HAD VE TUTARLAR İLE VERGİ TARİFESİ: SİRKÜLER TARİHİ : 26/12/2011 SİRKÜLER NO : 2011/99 280 SERİ NO LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI: 26 Aralık 2011 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 280 Seri No lu Gelir Vergisi Genel Tebliği sirkülerimiz

Detaylı

AÇIKLAMALAR VE UYGULAMA DEĞİŞİKLİKLERİ

AÇIKLAMALAR VE UYGULAMA DEĞİŞİKLİKLERİ AÇIKLAMALAR VE UYGULAMA DEĞİŞİKLİKLERİ YMM Sınavı na Genel Hükümlere Göre Katılım 1) 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu nun Yeminli Mali Müşavir Olabilmenin

Detaylı

PAZARLIK USULÜNDE DAVET EDİLMEYEN FİRMALAR İHALEYE KATILABİLİR Mİ? DANIŞTAY KARARI ÇERÇEVESİNDE BİR DEĞERLENDİRME

PAZARLIK USULÜNDE DAVET EDİLMEYEN FİRMALAR İHALEYE KATILABİLİR Mİ? DANIŞTAY KARARI ÇERÇEVESİNDE BİR DEĞERLENDİRME BİLGİ NOTU SERİSİ PAZARLIK USULÜNDE DAVET EDİLMEYEN FİRMALAR İHALEYE KATILABİLİR Mİ? DANIŞTAY KARARI ÇERÇEVESİNDE BİR DEĞERLENDİRME ÖZET: Bu bilgi notunda, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu nun 21 inci maddesinin

Detaylı

VERGİ YAPILANDIRMA NOTLAR

VERGİ YAPILANDIRMA NOTLAR MERT AK MALİ MÜŞAVİR & BAĞIMSIZ DENETÇİ Vergi Sirküleri Sayı : Vergi -2014/3 Tarih : 30 Eylül 2014 VERGİ YAPILANDIRMA NOTLAR - 6552 sayılı yasaya göre bir alacağın yapılandırılarak ödenebilmesi için 3

Detaylı

SİRKÜLER 2011 / 02. Vergi Usul Kanununun 2011 Yılı Uygulamasına Yönelik Tarifeler, Hadler, Tutarlar ve Cezalar

SİRKÜLER 2011 / 02. Vergi Usul Kanununun 2011 Yılı Uygulamasına Yönelik Tarifeler, Hadler, Tutarlar ve Cezalar 5 O c a k 2 0 1 1 www.onerymm.com.tr Genel Olarak SİRKÜLER 2011 / 02 Vergi Usul Kanununun 2011 Yılı Uygulamasına Yönelik Tarifeler, Hadler, Tutarlar ve Cezalar Vergi Usul Kanununun mükerrer 298. maddesinin

Detaylı

Bazı Kamu Alacaklarının Uzlaşma Usulü ile Tahsili Hakkında Kanun Kanun No. 5736 Kabul Tarihi: 20/2/2008

Bazı Kamu Alacaklarının Uzlaşma Usulü ile Tahsili Hakkında Kanun Kanun No. 5736 Kabul Tarihi: 20/2/2008 Bazı Kamu Alacaklarının Uzlaşma Usulü ile Tahsili Hakkında Kanun Kanun No. 5736 Kabul Tarihi: 20/2/2008 (27 Şubat 2008 Tarihli ve 26800 Sayılı Resmî Gazete de yayımlanmıştır) MADDE 1- (1) Bu maddenin yürürlüğe

Detaylı

Gayrimenkul Sermaye İratlarında Uygulanan İstisna Tutarı

Gayrimenkul Sermaye İratlarında Uygulanan İstisna Tutarı No: 2010/61 Tarih: 31.12.2010 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel :0.216.340 00 86 Fax :0.216.340 00 87 E-posta:

Detaylı

: 2015 Takvim Yılında Uygulanacak Olan Maktu Had ve Tutarlara İlişkin Gelir Vergisi Genel Tebliği

: 2015 Takvim Yılında Uygulanacak Olan Maktu Had ve Tutarlara İlişkin Gelir Vergisi Genel Tebliği Sirküler No : 2014/93 Sirküler Tarihi : 31.12.2014 Konu : 2015 Takvim Yılında Uygulanacak Olan Maktu Had ve Tutarlara İlişkin Gelir Vergisi Genel Tebliği 30.12.2014 tarih ve 29221 Sayılı Resmi Gazete de

Detaylı

VERGİ HUKUKU BÜTÜN İBRAHİM NİHAT BAYAR FİNAL SORULARI

VERGİ HUKUKU BÜTÜN İBRAHİM NİHAT BAYAR FİNAL SORULARI VERGİ HUKUKU BÜTÜN İBRAHİM NİHAT BAYAR FİNAL SORULARI 1. 2000 yılında elde edilen bir gelir için beyanname verilmemiştir. Bu durumda tahsis edilmesi gereken tarh işlemi için zaman aşımının son günü aşağıdakilerden

Detaylı

No: 2013/6 Tarih: 02.01.2013

No: 2013/6 Tarih: 02.01.2013 No: 2013/6 Tarih: 02.01.2013 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel :0.216.340 00 86 Fax :0.216.340 00 87 E-posta:

Detaylı

VERGİ USUL HUKUKU ÇIKMIŞ SINAV SORULARI VE ÇÖZÜMLERİ /2/3 Dönem, /2/3 Dönem, /2/3 Dönem /2 Dönem

VERGİ USUL HUKUKU ÇIKMIŞ SINAV SORULARI VE ÇÖZÜMLERİ /2/3 Dönem, /2/3 Dönem, /2/3 Dönem /2 Dönem VERGİ USUL HUKUKU ÇIKMIŞ SINAV SORULARI VE ÇÖZÜMLERİ 2015 1/2/3 Dönem, 2016 1/2/3 Dönem, 2017 1/2/3 Dönem 2018 1/2 Dönem Verginin Tarafları Çıkmış Sınav Soruları ve Çözümleri (2016/2 Dönem Sorusu) Aşağıdaki

Detaylı

Sirküler no: 013 İstanbul, 19 Ocak 2011

Sirküler no: 013 İstanbul, 19 Ocak 2011 Sirküler no: 013 İstanbul, 19 Ocak 2011 Konu: Bilanço usulüne göre defter tutan mükelleflere Kesin Mizan Bildirimi verme yükümlülüğü getirildi. Özet: Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 19 Ocak 2011

Detaylı

Yönetici Özeti: 6736 sayılı Kanun ile yürürlüğe giren vergi affı ve varlık barışı düzenlemeleri

Yönetici Özeti: 6736 sayılı Kanun ile yürürlüğe giren vergi affı ve varlık barışı düzenlemeleri Yönetici Özeti: 6736 sayılı Kanun ile yürürlüğe giren vergi affı ve varlık barışı düzenlemeleri 2016 kpmg.com.tr kpmgvergi.com Giriş Vergi Affı ve Varlık Barışı olarak bilinen Bazı Alacakların Yeniden

Detaylı

AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM A.Ş. Şehit Ersan Cad. No:28/5 Çankaya. 06580 Ankara, TURKEY. Tlf: +90 312 4688150 Fax:+90 312 4270847

AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM A.Ş. Şehit Ersan Cad. No:28/5 Çankaya. 06580 Ankara, TURKEY. Tlf: +90 312 4688150 Fax:+90 312 4270847 AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM AŞ Şehit Ersan Cad. No: 28 / 5 06680 Çankaya- Ankara. Tel:+90 312 4688150 Faks: +90 312 4270847 Ticaret Sicil No: Ankara-170606 www.aa-ymm.com SİRKÜLER Tarih,30/12/2014 Sayı:2014/30

Detaylı

BAYRAK DENETİM & DANIŞMANLIK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK

BAYRAK DENETİM & DANIŞMANLIK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK 400 SIRA NO'LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete Sayısı 27716 Resmi Gazete Tarihi 01.10.2010 Kapsam VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO:400) Giriş 23.7.2010 tarihli ve 6009 sayılı Gelir

Detaylı

GÜMRÜK VERGĐSĐ BORÇLARI ĐÇĐN TECĐL VE TAKSĐTLENDĐRME

GÜMRÜK VERGĐSĐ BORÇLARI ĐÇĐN TECĐL VE TAKSĐTLENDĐRME 12.01.2009/26 GÜMRÜK VERGĐSĐ BORÇLARI ĐÇĐN TECĐL VE TAKSĐTLENDĐRME ÖZET : Devlete ait olup, gümrük idarelerince takip ve tahsil edilen tüm amme alacakları için 6183 sayılı Amme Alacakları Tahsil Usulü

Detaylı

GÜMRÜK VE TEKEL VERGİLERİ

GÜMRÜK VE TEKEL VERGİLERİ GÜMRÜK VE TEKEL VERGİLERİ I-MADDE METNİ: Madde 2-(5728 sayılı Kanunun 271'inci maddesiyle değişen madde, 08.02.2008 tarihinden geçerli olmak üzere) Gümrük idareleri tarafından alınan vergi ve resimler

Detaylı

T.C. DANIŞTAY Yedinci Daire. Anahtar Kelimeler : Katma Değer Vergisi, Müteselsil Sorumluluk, Ek Tahakkuk, İdari İşlemin İcrailiği

T.C. DANIŞTAY Yedinci Daire. Anahtar Kelimeler : Katma Değer Vergisi, Müteselsil Sorumluluk, Ek Tahakkuk, İdari İşlemin İcrailiği T.C. DANIŞTAY Yedinci Daire Esas No : 2009/1602 Karar No :2013/6426 Anahtar Kelimeler : Katma Değer Vergisi, Müteselsil Sorumluluk, Ek Tahakkuk, İdari İşlemin İcrailiği Özeti : Müteselsil sorumlulardan

Detaylı

VERGİ UYUŞMAZLIKLARINDA İDARİ VE YARGISAL BAŞVURU YÖNTEMLERİ

VERGİ UYUŞMAZLIKLARINDA İDARİ VE YARGISAL BAŞVURU YÖNTEMLERİ ÇÖZÜM BAĞIMSIZ DENETİM 16 Aralık 2015 İZMİR TİCARET ODASI MECLİS SALONU Akın Gencer ŞENTÜRK Avukat İDARİ BAŞVURULAR A. PİŞMANLIK VE ISLAH Vergi Usul Kanunu nun 371. maddesinde düzenlenmiştir. Beyana dayalı

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/3

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/3 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 08.01.2018 Sayı : 2018/3 Değerli Müşterimiz; Vergiye uyumlu, bir diğer ifadeyle vergisini tam ve zamanında ödeyen mükellefler için vergi indirimi teşviki getirilmiştir. Vergiye

Detaylı

GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 292)

GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 292) GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 292) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 31/12/1960 tarihli ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununa, 10/2/2016 tarihli ve 29620 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan

Detaylı

MÜKELLEFLER BEYAN ETTİKLERİ MATRAHLARA VE MATRAHLAR ÜZERİNDEN TARH EDİLEN VERGİLERE KARŞI DAVA AÇABİLİRLER Mİ?

MÜKELLEFLER BEYAN ETTİKLERİ MATRAHLARA VE MATRAHLAR ÜZERİNDEN TARH EDİLEN VERGİLERE KARŞI DAVA AÇABİLİRLER Mİ? MÜKELLEFLER BEYAN ETTİKLERİ MATRAHLARA VE MATRAHLAR ÜZERİNDEN TARH EDİLEN VERGİLERE KARŞI DAVA AÇABİLİRLER Mİ? İbrahim APALI 32 ÖZ Bilindiği gibi 213 sayılı vergi usul kanunu kapsamındaki vergilerin büyük

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ /

MEVZUAT SİRKÜLERİ / Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun Genel Tebliği (Seri No: 5) Resmi Gazete de Yayınlandı 7159 sayılı Kanun ile 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların

Detaylı

SON DÜZENLEMELER ÇERÇEVESİNDE SİGORTA VE KAMBİYO İŞLEMLERİNDE BSMV UYGULAMASI

SON DÜZENLEMELER ÇERÇEVESİNDE SİGORTA VE KAMBİYO İŞLEMLERİNDE BSMV UYGULAMASI I. Giriş SON DÜZENLEMELER ÇERÇEVESİNDE SİGORTA VE KAMBİYO İŞLEMLERİNDE BSMV UYGULAMASI 5766 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun

Detaylı

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. Adalet Programı. Mali Hukuk Bilgisi Dersleri

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. Adalet Programı. Mali Hukuk Bilgisi Dersleri Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO Adalet Programı Mali Hukuk Bilgisi Dersleri ÜNİTE III VERGİ HUKUKU IX. VERGİLENDİRME SÜRECİ Vergilendirme Süreci Vergilendirme anlık bir olgu değildir, çeşitli

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 02.04.2013 Sayı: 2013/96 Ref: 4/96

SİRKÜLER İstanbul, 02.04.2013 Sayı: 2013/96 Ref: 4/96 SİRKÜLER İstanbul, 02.04.2013 Sayı: 2013/96 Ref: 4/96 Konu: KESİN MİZAN BİLDİRİMİNİN KURUMLAR VERGİSİ MÜKELLEFLERİ TARAFINDAN 1 30 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA VERİLMESİ GEREKMEKTEDİR 19.01.2011 tarihli ve

Detaylı

Gümrük Kanunundaki Değişiklikler İle ilgili Önemli DUYURUDUR.

Gümrük Kanunundaki Değişiklikler İle ilgili Önemli DUYURUDUR. Gümrük Kanunundaki Değişiklikler İle ilgili Önemli DUYURUDUR. Değerli Müşterilerimiz, Kullanıcılarımız; Aşağıda 4458 sayılı Gümrük Kanunun 235. Maddesinin ve 236. Maddesine eklenen 5.fıkra ithalat yapan

Detaylı

TEBLİĞ GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 301)

TEBLİĞ GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 301) 23 Aralık 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30279 Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: TEBLİĞ GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 301) 1. Amaç ve kapsam Bu Tebliğin amacı, 8/3/2017 tarihli

Detaylı

GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SERİ NO: )

GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SERİ NO: ) Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SERİ NO: ) 1. Amaç ve kapsam Bu Tebliğin amacı, 8/3/2017 tarihli ve 30001 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 23/2/2017

Detaylı

BAZI KAMU ALACAKLARININ UZLAŞMA USULÜ İLE TAHSİLİ HAKKINDA KANUN. (5736 S. Kanun )

BAZI KAMU ALACAKLARININ UZLAŞMA USULÜ İLE TAHSİLİ HAKKINDA KANUN. (5736 S. Kanun ) SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi: 28.02.2008 Sirküler No: 2008/34 BAZI KAMU ALACAKLARININ UZLAŞMA USULÜ İLE TAHSİLİ HAKKINDA KANUN (5736 S. Kanun ) 27 Şubat 2008 tarih ve 26800 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı. Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı. Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1 T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1. VERGĠ DAĠRESĠ BAġKANLIĞINA Ġlgi: 14.09.2004 tarihli ve 2004/10

Detaylı

İCRA VE İFLÂS KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN. Kanun No. 5311 Kabul Tarihi : 2.3.2005

İCRA VE İFLÂS KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN. Kanun No. 5311 Kabul Tarihi : 2.3.2005 İCRA VE İFLÂS KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No. 5311 Kabul Tarihi : 2.3.2005 MADDE 1.- 9.6.1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflâs Kanununun 10/a maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki

Detaylı

İNDİRİMİ BAKIŞ MEVZUAT VERGİSİNİ ZAMANINDA ÖDEYEN MÜKELLEFLERE VERGİ BAŞLIK. Sayı 2017/39

İNDİRİMİ BAKIŞ MEVZUAT VERGİSİNİ ZAMANINDA ÖDEYEN MÜKELLEFLERE VERGİ BAŞLIK. Sayı 2017/39 BAKIŞ MEVZUAT BAŞLIK VERGİSİNİ ZAMANINDA ÖDEYEN MÜKELLEFLERE VERGİ İNDİRİMİ Sayı 2017/39 ÖZET 1 Ocak 2018 tarihinden verilecek beyannamelere uygulanmak üzere vergisini zamanında ödeyen mükelleflere vergi

Detaylı

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY Gümrük Vergileri ve Cezalarına İlişkin Hukuki Yollar 2014 AB Gümrük Müşavirliği ve Danışmanlık A.Ş Uzmanları Tarafından Hazırlanmıştır Tüm Hakları Saklıdır. https://www.abcustoms.eu SUNUŞ Dış ticaret mevzuatı

Detaylı

SİRKÜLER. SAYI : 2016 / 34 İstanbul,06.05.2016

SİRKÜLER. SAYI : 2016 / 34 İstanbul,06.05.2016 SİRKÜLER SAYI : 2016 / 34 İstanbul,06.05.2016 KONU : 292 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliği, 5.5.2016 tarihli ve 29703 Sayılı Resmi Gazete de Yayımlanmıştır. 5.5.2016 tarihli ve 29703 sayılı Resmi

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ /

MEVZUAT SİRKÜLERİ / VERGİ KARNESİ İYİ OLAN MÜKELLEFLERE GETİRİLEN İNDİRİMLİ VERGİ UYGULAMASI 23.02.2017 tarih ve 6824 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik

Detaylı

Tasfiye Memurlarının Tasfiye Memuru ve Kanuni Temsilci Sıfatlarından Doğan Vergi ve Amme Alacağı Sorumlulukları

Tasfiye Memurlarının Tasfiye Memuru ve Kanuni Temsilci Sıfatlarından Doğan Vergi ve Amme Alacağı Sorumlulukları Tasfiye Memurlarının Tasfiye Memuru ve Kanuni Temsilci Sıfatlarından Doğan Vergi ve Amme Alacağı Sorumlulukları Fehmi GÜNAY Hatay Vergi Dairesi Başkanı I. Giriş Bilindiği üzere, tasfiye memurlarının vergiyle

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 29.12.2015 Sayı: 2015/176 Ref: 4/176. Konu: TAHSİLAT VE ÖDEMELERDE TEVSİK ZORUNLULUĞU HADDİ 7.000 TL NA İNDİRİLMİŞTİR

SİRKÜLER İstanbul, 29.12.2015 Sayı: 2015/176 Ref: 4/176. Konu: TAHSİLAT VE ÖDEMELERDE TEVSİK ZORUNLULUĞU HADDİ 7.000 TL NA İNDİRİLMİŞTİR SİRKÜLER İstanbul, 29.12.2015 Sayı: 2015/176 Ref: 4/176 Konu: TAHSİLAT VE ÖDEMELERDE TEVSİK ZORUNLULUĞU HADDİ 7.000 TL NA İNDİRİLMİŞTİR 24.12.2015 tarih ve 29572 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 459 Sıra

Detaylı

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT Sirküler Rapor Mevzuat 16.08.2016/100-1 MESLEK MENSUPLARININ HİZMET SÖZLEŞMELERİNİ KENDİLİĞİNDEN UZATAN İFADE NEDENİYLE TARH EDİLEN DAMGA VERGİSİ VE KESİLEN CEZAYA İLİŞKİN KANUN YARARINA BOZMA KARARI ÖZET

Detaylı

Sirküler no: 108 İstanbul, 11 Aralık 2009

Sirküler no: 108 İstanbul, 11 Aralık 2009 Sirküler no: 108 İstanbul, 11 Aralık 2009 Konu: Maliye Bakanlığı, KDV den istisna edilen bazı işlemlerle ilgili uygulamalar hakkında açıklama yaptı. Özet: 5 Aralık 2009 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

VERGİYE UYUMLU MÜKELLEFLERE VERGİ İNDİRİMİ UYGULAMASI.

VERGİYE UYUMLU MÜKELLEFLERE VERGİ İNDİRİMİ UYGULAMASI. VERGİYE UYUMLU MÜKELLEFLERE VERGİ İNDİRİMİ UYGULAMASI. 23.12.2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 301 Nolu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile Vergiye Uyumlu Mükelleflere vergi indirimi uygulamasına ilişkin

Detaylı

GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 285)

GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 285) GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 285) Resmî Gazete 30 Aralık 2013 PAZARTESİ Sayı : 28867 (Mükerrer) Maliye Bakanlığından: 31/12/1960 tarihli ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 21, 23/8, 31, 47,

Detaylı

AVUKAT KİMLİKLERİNİN HAVAALANLARINDA DA GEÇERLİ OLDUĞUNA DAİR YAZIŞMALAR

AVUKAT KİMLİKLERİNİN HAVAALANLARINDA DA GEÇERLİ OLDUĞUNA DAİR YAZIŞMALAR 5Resmi Yazışmalar AVUKAT KİMLİKLERİNİN HAVAALANLARINDA DA GEÇERLİ OLDUĞUNA DAİR YAZIŞMALAR Baromuz, havaalanlarında avukat kimlik belgesinin bazı havayolu şirketlerince geçerli kimlik olarak kabul edilmediğinin

Detaylı

VERGİ LEVHASI BULUNDURULMASI UYGULAMASINDA SON DURUM. Yapılan bu değişiklikle vergi levhasının asılma zorunluluğu kaldırılmıştır.

VERGİ LEVHASI BULUNDURULMASI UYGULAMASINDA SON DURUM. Yapılan bu değişiklikle vergi levhasının asılma zorunluluğu kaldırılmıştır. VERGİ LEVHASI BULUNDURULMASI UYGULAMASINDA SON DURUM Bilindiği üzere, 6111 sayılı Kanunun 82. maddesiyle, Vergi Usul Kanununun 5. Maddesinin beşinci fıkrasında yer alan "levhayı merkezlerine, şubelerine,

Detaylı

Değerli üyemiz,

Değerli üyemiz, 7143 S.K. GÖRE YAPILANDIRMASI BOZULANLAR 2019 YILI ŞUBAT AYI SONUNA KADAR GECİKME ZAMMI İLE BİRLİKTE ÖDEMELERİ ŞARTIYLA YAPILANDIRMA HAKLARI DEVAM EDECEK. Değerli üyemiz, 28.12.2018 28/12/2018 Tarih ve

Detaylı

Sirküler Rapor 17.03.2014/83-1

Sirküler Rapor 17.03.2014/83-1 Sirküler Rapor 17.03.2014/83-1 ANAYASA MAHKEMESİNDEN, ŞİRKETİN ÇALIŞANLARINDAN KESTİĞİ VERGİLERİN İADESİ İLE İLGİLİ BİREYSEL BAŞVURUSUNA İLİŞKİN YETKİSİZLİK KARARI ÖZET : Anayasa Mahkemesi, 6.2.2014 tarihli

Detaylı

KONU : FATURA DÜZENLEME VE AMORTİSMAN UYGULAMA ALT SINIRI BELİRLENDİ

KONU : FATURA DÜZENLEME VE AMORTİSMAN UYGULAMA ALT SINIRI BELİRLENDİ KONU : FATURA DÜZENLEME VE AMORTİSMAN UYGULAMA ALT SINIRI BELİRLENDİ 31 Aralık 2012 tarih ve 28514 sayılı Resmi Gazete de (4. mükerrer) yayımlanan 422 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile

Detaylı

Sirküler no: 104 İstanbul, 1 Temmuz 2013

Sirküler no: 104 İstanbul, 1 Temmuz 2013 Sirküler no: 104 İstanbul, 1 Temmuz 2013 Konu: 2013 yılında mali tatil 2 Temmuz - 20 Temmuz tarihleri arasında uygulanacaktır. Özet: 5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun un 1. maddesi kapsamında

Detaylı

6736 SAYILI KANUN RESMİ GAZETE Tarih : 19/8/2106 Sayı : 29806

6736 SAYILI KANUN RESMİ GAZETE Tarih : 19/8/2106 Sayı : 29806 6736 SAYILI KANUN RESMİ GAZETE Tarih : 19/8/2106 Sayı : 29806 SUNUM KONUSU KESİNLEŞMEMİŞ VEYA İHTİLAFLI ALACAKLAR Haydar ÇAMALAN Yeminli Mali Müşavir Alâattin KÜREN Mali Müşavir Eylül 16 1 6736 SAYILI

Detaylı

S İ R K Ü L E R. KONU : İkale Sözleşmesi Kapsamında 27 Mart 2018 den Önce Ödenen Tazminatlardan Kesilen Vergilerin İade Usulü Açıklandı.

S İ R K Ü L E R. KONU : İkale Sözleşmesi Kapsamında 27 Mart 2018 den Önce Ödenen Tazminatlardan Kesilen Vergilerin İade Usulü Açıklandı. S İ R K Ü L E R Sayı: 2019 061 İstanbul, 15.03.2019 KONU : İkale Sözleşmesi Kapsamında 27 Mart 2018 den Önce Ödenen Tazminatlardan Kesilen Vergilerin İade Usulü Açıklandı. ÖZET BİLGİ : 30 Ocak 2019 tarihli

Detaylı

Tablo 1: KESİNLEŞMEMİŞ VEYA DAVA SAFHASINDA BULUNAN ALACAKLAR (1) (2) (3) (12) (15) (17) (18)

Tablo 1: KESİNLEŞMEMİŞ VEYA DAVA SAFHASINDA BULUNAN ALACAKLAR (1) (2) (3) (12) (15) (17) (18) Tablo 1: KESİNLEŞMEMİŞ VEYA DAVA SAFHASINDA BULUNAN ALACAKLAR (1) (2) (3) (12) (15) (17) (18) VERGİ MAHKEMESİNDE DAVA AÇILMIŞ YA DA DAVA AÇMA SÜRESİ HENÜZ GEÇMEMİŞ OLAN İKMALEN RE SEN VEYA İDARECE YAPILMIŞ

Detaylı

K A N U N L A R I N D A Z A M A N A Ş I M I U Y G U L A M A S I

K A N U N L A R I N D A Z A M A N A Ş I M I U Y G U L A M A S I V E R G İ K A N U N L A R I N D A Z A M A N A Ş I M I U Y G U L A M A S I 1. VERGİ USUL KANUNUNDA ZAMANAŞIMI UYGULAMASI : 1.1. Zamanaşımının Mahiyeti : (VUK Md. 113,114) -Zamanaşımı, süre geçmesi suretiyle

Detaylı

BİLGİ NOTU /

BİLGİ NOTU / BİLGİ NOTU 18.05.2016/2016-08 MALİ TATİL UYGULAMASI 5604 Sayılı Malî Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun ile mali mevzuatta belirtilen sürelerden mali tatil içinde işlemeyenler ile ilgili yeni düzenlemeler

Detaylı