döviz dergisi SAYI : 101 TARİH : 19 OCAK KURUCU ALPER KORKMAZ alper@alperkorkmaz.com twitter : twitter.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "döviz dergisi SAYI : 101 TARİH : 19 OCAK 2014 www.dovizdergisi.com KURUCU ALPER KORKMAZ e-mail : alper@alperkorkmaz.com twitter : twitter."

Transkript

1 döviz dergisi SAYI : 101 TARİH : 19 OCAK 2014 KURUCU ALPER KORKMAZ alper@alperkorkmaz.com twitter : twitter.com/alperfrx

2 2 İÇİNDEKİLER Hakkımızda....3 Piyasalarda Bu Hafta Neler Olacak?... 4 Döviz... 6 Dolar Index...6 EUR/USD...6 GBP/USD...6 USD/TRY...6 EUR/TRY...6 Endeks....7 BIST Dowjones... 7 Dax... 7 Emtia....7 Altın/Ons... 7 Ham Petrol... 7 Yatırım Önerileri te Altın İthalatı Yüzde 57 Geriledi Dolar 1 Euro Olur mu? Kur Savaşları İhracata Nasıl Yansır?...10 Frankla İsviçrelilerin Alım Gücü Arttı Alpar İflas Etti...13 TCMB Faizi 25 Baz Puan İndirecek....14

3 3 HAKKIMIZDA Dünyanın en büyük piyasasında işlem yapmak ve yaptığınız işlemler için bilgi almak istiyorsunuz. Döviz dergisini okuyorsunuz çünkü yurt dışı piyasalardaki gelişmelerin hayatımızı daha çok etkilediği bugünlerde, başta ekonomik olmak üzere, politik, sosyal, çevresel ve teknolojik oluşumları daha yakından takip etmek ve yurt dışı spot parite (fx), vadeli işlemler, opsiyon ve CFD piyasaları aracılığıyla yatırım portföyünüzü çeşitlendirmek istiyorsunuz ve 2007 yılında yaşanan ekonomik krizler sonrasında, ülkemizde önce döviz dalgalanmalarının serbest bırakılması, ardından faizlerin hızla gerileyerek cazibesini kaybetmesi, yatırımcıların alternatif yatırım araçlarına yönelmesine neden olmuştur. Yatırımcıların kaldıraçlı yatırım enstrümanlarına olan talebi, uzun bir süredir Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası A.Ş nin faaliyete geçmesini sağlamış, zamanla aynı şekilde çalışan yurt dışı piyasalara ilgi daha da artmıştır. Bu ilgi, yatırımcıların tek bir borsa ve geleneksel enstrümanlar yanında, farklı yatırım alternatiflerine duydukları ihtiyacı işaret etmektedir; bu durum aynı zamanda ülkemizdeki yatırımcıların daha nitelikli ve bilinçli olmaları yolunda güzel bir trendin başladığının da işaretidir. Döviz Dergisi bu trende paralel olarak, yatırımcıların yurt dışı piyasalara güvenilir ve etkin bir kaynaktan erişimlerini sağlamak üzere kurulmuştur. Dergimizde zengin kapsamlı strateji bültenlerimize erişebileceksiniz. Döviz Dergisi ile edindiğimiz tecrübelerimizi ve bilgilerimizi sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

4 4 PİYASALARDA BU HAFTA NELER OLACAK? İsviçre Merkez Bankası nın beklenmedik kararının yankıları sürerken, Ocak haftasında da ekonomi gündemi yoğun olacak. Türkiye de Merkez Bankası nın faiz kararını açıklayacağı haftada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk kez Bakanlar Kurulu na başkanlık edecek. Küresel piyasalarda haftanın en önemli gündem maddesi Avrupa Merkez Bankası nın tahvil alım programı hakkında vereceği karar olacak. Bu hafta aynı zamanda İsviçre nin Davos kasabasının ev sahipliği yapacağı ve dünya liderlerinin ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin buluşacağı Dünya Ekonomik Forumu düzenlenecek. Haftanın bir diğer önemli gündemi de Uluslararası Para Fonu nun açıklayacağı Dünya Ekonomik Görünümü olurken, ABD de konut başlangıçları verisi takip edilecek. Çin in ekonomik büyüme rakamlarını yayımlayacağı haftada, Japonya, Kanada ve Brezilya da para politikası kararı verecek. Haftanın programı şöyle: 19 OCAK PAZARTESİ Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı nda kabineyi toplayarak, Bakanlar Kurulu na ilk kez başkanlık edecek. Avrupa Birliği dışişleri bakanları Brüksel de bir araya gelerek, Rusya politikalarını ve Fransa daki terör saldırılarına tepkilerini görüşecek.

5 5 P5+1 ve İran heyeti nükleer anlaşma için Cenevre de toplantı yapacak. ABD de Martin Luther King Jr. günü nedeniyle piyasalar kapalı olacak. 20 OCAK SALI Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını açıklayacak. IMF Dünya Ekonomik Görünümü güncellemesini yayınlayacak. ABD Başkanı Barack Obama ulusa sesleniş konuşması yapacak. Çin dördüncü çeyrek ekonomik büyüme rakamlarını açıklayacak. Morgan Stanley gibi birçok şirket bilanço yayımlayacak. 21 OCAK ÇARŞAMBA Dünya Ekonomik Forumu Davos ta başlayacak. Zirvede Başbakan Ahmet Davutoğlu nun da aralarında yer aldığı 40 tan fazla devlet başkanı hazır bulunacak. ABD de konut başlangıçları verisi yayımlanacak. Japonya Merkez Bankası 2 günlük toplantının sonunda politika kararını açıklayacak. Brezilya Merkez Bankası faiz ve para politikası kararlarını duyuracak. İngiltere Merkez Bankası son toplantısının tutanaklarını yayımlayacak. 22 OCAK PERŞEMBE Avrupa Merkez Bankası haftanın en önemli gündemi olarak öne çıkan politika kararını açıklayacak. AMB nin geniş çaplı bir ülke tahvil alım programı açıklaması bekleniyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel Dünya Ekonomik Forumu na hitap edecek. 23 OCAK CUMA ABD de ikinci el konut satışları verisi açıklanacak. HSBC ve Markit Çin PMI ı yayımlayacak. 24 OCAK CUMARTESİ Başbakan Ahmet Davutoğlu nun, G20 Dönem Başkanı sıfatıyla katılacağı Dünya Ekonomik Forumu nun son gününde kapsamında 24 Ocak ta düzenlenecek özel oturumda, tek konuşmacı olarak katılımcılara hitap etmesi bekleniyor.

6 6 DÖVİZ dolar index Dolar endeksi geçtiğimiz hafta 93,3 e kadar yükseldi. 92,63 den haftayı kapatan endeks de 91,3 ilk önemli destek noktamdır. 91,7 in altında şu an fiyatlanma beklemediğim endeksde yıl içinde yükselişler devam edecektir. Euro, Dolar karşısında 1,145 e kadar gerileyerek haftayı 1,1565 den kapattı. eur / usd Geçtiğimiz haftalarda 1,16 ve 1,08 hedefli satış için strateji izlediğimi belirttiğim paritede 1,08 li seviyeleri bekliyorum. Paritede şu an satış baskısı devam ediyor. Fakat satış için bu hafta izlenilmesini tavsiye ediyorum. gbp / usd İngiliz Sterlini, Dolar karşısında 1,506 a kadar gerileyerek Cuma günü gelen alımlar ile 1,515 den kapattı. Sterlin de yıl içinde 1,48 seviyesini bekliyorum. 1,546 ın üzerinde kalıcı bir Sterlin beklemiyorum. usd / try Dolar, Türk Lirası karşısında değer kazanarak 2,28 li seviyelerden 2,34 e kadar yükselerek haftayı 2,323 den kapattı. Kurda yıl içinde 2,45 li seviyeleri bekliyorum. Bu hafta kur 2,37 li seviyeleri test edebilir. 2,32 den 2,37 hedefli 2,28 stoplu işlem stratejisi düşünülebilir. Euro/Türk Lirası 2,636 a kadar düşerek haftayı 2,69 dan kapattı. eur / try Kurda yükselişler satış fırsatı olarak değerlenidiriliyor.

7 7 ENDEKS bist30 Bist30 endeksi geçen hafta beklediğim yönde hareket ederek e kadar yükseldi den haftayı kapatan endeks de hedefli yükselişin devam etmesini bekliyorum. Yıl içinde endeksin hedefine kadar yükseliş dinamiği olduğuna inanıyorum. Dowjones endeksi a kadar yükselerek dan haftayı kapattı. dowjones Hafta içinde geçen hafta gördüğümüz li seviyelerin yeniden görülebileceğini tahmin ediyorum haftalık direnç noktamdır. dax Almanya Dax Endeksi 9670 den haftayı kapattı direnç seviyem olurken hisselerde karışık seyir izleyeceğimizi tahmin ediyorum. DAX yılı kayıp ile kapatmasını bekliyorum. Fakat bu hafta ECB in açıklamaları endeksi e yaklaştırabilir. Deutsche Bank hisselerine yatırım yapılabilir. EMTİA Altın/Ons 1280 den haftayı kapattı. altın / ons Geçtiğimiz hafta 1262 e kadar yükseliş beklediğim altında 1260 destek noktam oldu hedefli alım için strateji geliştirilebilir. ham petrol Ham petrol 48,5 den haftayı kapattı. 43,9 dolara kadar düşen fiyatlar ile İsviçre nin politikası petrolde olumlu bir seyre neden oldu. Hafta içi 51 li seviyeleri test edebiliriz.

8 8 Döviz, hisse senedi ve emtia analizleri için adresine mail gönderebilirsiniz. Güncel analizlere üyelik için adresinden üyelik formunu doldurabilirsiniz. YATIRIM ÖNERİLERİ SON HEDEF USDTRY 2,324 2,42 USDCHF 0,8575 STOP Petrol 48,5 51 Altın/TL(gr) 95,2 99 Gram Altın/Türk Lirası hedefimize ulaşmıştır. SNB açıklaması ile USD/CHF önerimiz sonlandırılmıştır. Mısır 3,87 5,9 Bakır 2,63 2,6 GEÇEN HAFTAKİ ÖNERİLERİMİZ SON HEDEF USDTRY 2,293 2,42 USDCHF 1,014 1,06 Petrol Altın/TL(gr) Mısır 4 5,9 Bakır 2,758 2, SON HEDEF USDTRY 2,343 2,42 USDCHF 1 1,06 Petrol Altın/TL(gr) 89,6 95 Mısır 3,95 5,9 Bakır 2,81 2,6 Burada yer alan öneriler kaldıraçlı piyasalar için uygun olmayabilir. Piyasada riski olan ticari işletmeler için hazırlanmıştır.

9 TE ALTIN İTHALATI YÜZDE 57 GERİLEDİ Borsa İstanbul verilerine göre, Türkiye nin 2014 te ithal ettiği altın miktarı bir önceki yıla göre %57 geriledi. Türkiye, 2013 te rekor bir rakam olan 302,3 ton altın ithal ettikten sonra, bu rakam 2014 te 130,9 ton seviyesine geriledi. Bu düşüşte, Kasım 2014 önemli bir istisna teşkil ediyor, çünkü bu ayın ithalat rakamı, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %143 artış kaydetmişti. Ancak artış uzun süreli bir trende dönüşmedi.bazı kaynaklar, Türkiye nin altın ithalatındaki artışı, İran ile gerçekleşen ve Batılı devletlerin İran a uyguladığı ekonomik ambargoyu deldiği iddia edilen enerji alımlarına bağlıyorlar. Ancak resmi kaynaklar bu iddiaları yalanlıyor. 1 DOLAR 1 EURO OLUR MU? İsviçre Merkez Bankası nın aldığı faiz kararının etkisiyle 1,16 seviyesinin altına inen Euro, son 11 yılın en düşük seviyesini gördü. Piyasa uzmanları Dolar ın Euro ya eşitlenmesinin uzak bir ihtimal olmadığı görüşünde. İsviçre Merkez Bankası nın minimum kur uygulamasını bırakmasının piyasalarda yaşattığı kargaşa üçüncü gününe girdi. İsviçre para birimi dünkü rekor yükselişin ardından zayıflarken, Avrupa hisse senetleri ise geriledi. İsviçre den gelen bu sürpriz hamle, Avrupa Merkez Bankası nın (AMB) gelecek hafta gerçekleştireceği toplantıda geniş çaplı bir teşvik paketi açıklanması ihtimalini de kuvvetlendirmiş oldu. Avrupa genelindeki eleştirilere yanıt veren İsviçre Merkez Bankası Başkanı Thomas Jordan ise piyasalarda büyük dalgalanma yapan kararın kaçınılmaz olduğunu savundu. Bir basın açıklaması ile kendini savunan Jordan, Bu olağanüstü ve geçici karar İsviçre ekonomisinin zarar görmesini engellemek içindi. Karar kaçınılmazdı ve bu önlemi daha fazla erteleyemezdik dedi.

10 10 Bu gelişmeler ile birlikte Yunanistan da 25 Ocak ta yapılacak genel seçimler sonrasında Euro dan çıkmaya varabilecek siyasi sonuçlara ilişkin beklentiler, piyasalarda Euro ile Dolar ın eşitleneceği beklentisini artırdı. Yatırım bankası Goldman Sachs uzmanları, ABD doları ile Euro nun yıl sonuna kadar aynı değere ulaşacağını öngörüyor. Goldman Sachs, 1 Euro nun 2015 sonunda 1.08 dolara düşeceğini, 2016 içinde ise bu iki para biriminin aynı düzeyde olacağı tahmininde bulunuyor. KUR SAVAŞLARI İHRACATA NASIL YANSIR? Türkiye de ihracatçıların gündeminde yine kur seviyeleri var. Ancak bu kez gündem TL nin değerli olup olmaması değil, Euro nun Dolar karşısında gerilemesi. Euro/Dolar paritesi Türkiye nin ihracatı için kritik öneme sahip bir konu. Üretimi yapmak için ara malını Dolar üzerinden ithal eden Türk ihracatçılar, Avrupa Birliği ülkelerine ürün satışını Euro bazında yapıyor. Son dönemde Euro Bölgesi ne dair endişelerin artmasıyla birlikte Euro/Dolar paritesi dokuz yılın en düşük seviyelerine inip 1,20 ye gerileyince, Türkiye de de TL Euro ya karşı gücünü korudu. Ancak küresel piyasalardaki Dolar a yönelim trendinin sürmesi, TL nin Dolar a karşı görece daha zayıf seyretmesine yol açtı. Bu da ihracatçının girdi maliyetlerinin yükselmesi, ihracat gelirlerinin azalması sonucunu doğurdu.

11 11 Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi ve Makine Sektör Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran, kurların geldiği seviyeler ve izlediği trendler için düşündürücü diyor. BBC Türkçe nin sorularını yanıtlayan Dalgakıran, Orta-düşük teknolojili üretimde Uzak Doğu dan çok ara mamül kullanıyoruz ve bunlar Dolar la ithal ediliyor. Bu tür şirketler mevcut kur seviyelerinden olumsuz etkileniyor diyor. Dalgakıran, Türkiye nin ihracatının yüzde 75 lik kısmını da bu tür orta-düşük teknolojili üretim yapan şirketlerin gerçekleştirdiğini hatırlatıyor. Yüksek teknolojili ürünler için ise avantaj söz konusu. Dalgakıran, Bu tür üretim yapan şirketler ara malını da genelde Euro bazında Avrupa dan alıp ürünlerini yine Avrupa ya satıyor diyor. KUR SAVAŞLARI İÇİNDE DENGE Euro nun değer kaybetmesi Avrupa nın ihracatı açısından avantajlı bir durum. İç pazarı durgunlaşan ve eksi enflasyon bölgesine geçerek deflasyona giren Avrupa da şirketler önceliği ihracata vermeye çalışıyor ve Euro daki düşüş de maliyetlerini düşürerek rekabet avantajı yapıyor. Ancak Adnan Dalgakıran a göre bu durum çok uzun sürmeyebilir. Dalgakıran, ABD doların bu kadar güçlenmesine izin vermez. Mutlaka bir hamle yapacaklardır diyor. Türkiye de dünya ticaretinde söz sahibi para birimleri arasında yaşanan rekabet çekişmesi içerisinde kendisine yer bulmaya çalışanlar arasında. PETROL AVANTAJ SAĞLIYOR Ancak çok bilinmeyenli bir denklem olan ihracatta tek belirleyici konu kur da değil. Türkiye nin en büyük hazır giyim ihracatçılarından ve Damat markasının sahibi Orka Group un Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, son dönemde petrolde yaşanan düşüşün ihracatçı için çok olumlu olduğu görüşünde. BBC Türkçe nin sorularını yanıtlayan Orakçıoğlu Hazır giyimde ihracatın yüzde 75 ini Avrupa ya yapıyoruz. Euro daki değer kaybı nedeniyle kısmen bir avantaj kaybı oldu. Ama petroldeki düşüş de maliyetleri aşağı çekiyor diyor.

12 12 Küresel ekonomideki yavaşlamayla birlikte azalan enerji talebine karşılık ABD deki kaya petrolü teknolojisi sayesinde artan petrol arzı nedeniyle petrolün varil fiyatı 45 dolara kadar gerilemiş durumda. Mayıs 2014 te petrol 110 dolar seviyesinin üzerinde işlem görüyordu. Petrolle birlikte tekstil sektöründe sık kullanılan pamuk gibi ürünlerin de fiyatında düşüş olduğunu söyleyen Orakçıoğlu, resmin tamamına bakıldığında Türk ihracatçısının bir fırsat yakalamış olduğunu düşünüyor. Avrupa daki zayıf ekonomik görünümün de Türkiye için avantaja dönüşebileceğini söyleyen Orakçıoğlu, Avrupalı firmalar sipariş miktarlarını düşürdüklerinde Uzak Doğu dansa Türkiye ye yöneliyor. Türkiye nin Avrupa ya yakınlığı önemli. Gelen siparişin repetesini 3-4 haftada yapabiliyoruz. Kalite ve esneklik bizi olumlu ayrıştırıyor diyor. frankla İSVİÇRELİLERİN ALIM GÜCÜ ARTTI Tatil, alışveriş ve her şey için bu çok iyi bir haber. Fransa da çok fazla alışveriş yapıyorum. İsviçre den kat kat ucuz. Şimdi bile ucuz. Bu fırsatı kaçırmamalıyız. İsviçre Merkez Bankası nın aldığı beklenmedik karar Avrupa genelinde paniğe neden oldu. Örneğin Polonya da binlerce kişinin emlak kredilerini Frank üzerinden ödemesi ve milli para birimi Zloti nin de yüzde 20 değer kaybetmesi evlerini acilen satışa çıkarmalarına yol açtı. Yabancı bir döviz ile ödenecek bir kredi çektiğinizde risk almış olursunuz. Polonya da kişi bu riski kabul etti. İlk başlarda aylık ödemeleri çok düşüktü. Sonra idare edilir düzeyde oldu, ama şu anda çok kötü durumda. Polonya da Frank kurundan ödenen krediler toplam kredilerin yüzde 40 ını oluşturuyor. Aynı durumla karşı karşıya bulunan Macaristan da da binlerce kişi bu tür emlak kredileri çekmiş durumda. Fakat Polonya ile aradaki fark ise Macarların böylesi durumlara karşı yaptırdıkları özel sigortalarının bulunması. Aynı sorunla Fransa da bazı belediyeler de karşı karşıya geldi. Bu yüzden bir çok yerel yönetimle bankalar arasında yapılan sözleşmeler yeniden masaya yatırıldı.

13 13 ALPARİ İFLAS ETTİ İngiltere merkezli döviz piyasası aracı kurumlarından Alpari, İsviçre Merkez Bankası nın (SNB) euro/ frank taban seviye uygulamasına son vermesinin ardından müşterilerinin çoğunluğunun ettiği zararları gerekçe göstererek iflas ettiğini açıkladı. Alpari tarafından yapılan açıklamada, SNB nin euro/ frank kurunda sınırlama politikasından vazgeçmesi nedeniyle İsviçre frankında görülen hareketler olağanüstü oynaklığa ve likiditenin son derece azalmasına yol açtı denildi. Bu durum, müşterilerin çoğunun hesaplarındaki teminatın üzerinde zarar etmesine neden oldu. Müşteriler bu zararı kapatamazsa, zarar bize yansımaktadır. Bu durum sonrası Alpari (UK) Limited borçlarını ödeyemez hale geldiğini teyit etmektedir. SNB dün piyasaları şaşkınlığa uğratan bir karar alarak, euronun 1.2 frankın altına inmesine izin vermeme politikasından vazgeçti. Kararın ardından frankın euro karşısındaki kazanımları bir ara yüzde 40 a kadar yükseldi. Financial Times gazetesine göre aynı durum Yeni Zelanda nın Excel pazarında da yaşandı. Dünyanın en büyük döviz brokerlerinde biri olan New York merkezli FXCM, müşterilerine 225 milyon dolar borçlanarak negatif özsermaye nedeniyle sermaye piyasası kurallarını ihlal ediyor olabileceğini açıkladı. İngiltere merkezli halka açık finans kuruluşu IG Group, dün kayıplarının 30 milyon poundu aşmayacağını açıkladı. Yaygın işlem gören para birimleri arasında şimdiye kadar neredeyse benzeri görülmemiş bu devasa hareket gelişmiş ekonomilerdeki son çöküntü olmayacak. tcmb faizi 25 BAZ PUAN İNDİRECEK

14 14 Deutsche Bank, TCMB nin 20 Ocak Salı günü yapacağı Para Politikası kurulu toplantısında gerek faiz koridorunu, gerekse politika faizini 25 baz puan indirmesini beklediğini bildirdi. Deutsche Bank, TCMB nin TL yi desteklemek için yüzde 7,25-11 aralığındaki yeni faiz koridoru içinde sıkı likiditeyi devam ettireceğini ve getiri eğrisini yatay tutacağını düşürdüklerini de vurguladı. Tahminleri için risklerin biraz yukarı yönlü olduğunu da belirten Deutsche Bank, TCBB nin TL nin kısa vadele yörüngesini daha iyi değerlendirmek için faiz artırımı için bir ay veya daha fazla beklemeyi tercih etme potansiyeli olduğunu da ifade etti.

15 YASAL UYARI Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapor ABD de dağıtılmak için hazırlanmamıştır. Döviz piyasasındaki ticaretin sabit vadeleri ve garantileri yoktur ve bu da likiditeyi ve her an hareket etme olanağını piyasanın ana karakteristiği yapmaktadır. Buna yüksek oynaklık ve özellikle de şeffaflık eklenebilir. Döviz veya yabancı para ticaretindeki temel unsur ise kaldıraç etkisi ile işlem yapma olanağıdır. Başka bir deyişle çok az sermayeyle çok daha yüksek bir miktarı hareket ettirmek mümkündür. Döviz ticaretinde ki normal kaldıraç oranı 1:100 dür. Başka bir deyişle, işlem yapmak istediğiniz döviz miktarının %1 i kadar bir teminat ile işlem yapabilirsiniz. Örneğin; Euro yatırarak Euro değerinde işlem gerçekleştirebilirsiniz. Bu durumda satın aldığınız döviz sizin lehinizde sadece yüzde 0.5 oranında bir hareket gerçekleştirdiğinde pozisyonu kapatırsanız 500 Euro luk bir gelir elde edersiniz Euroluk yatırımınızda göz önüne alındığında, bu yüzde 50 oranında bir gelir demektir. Döviz kurları genellikle gün içinde yüzde 1 oranında aşağı veya yukarı dalgalanma gösterirler. Döviz işlemlerinin çekiciliği, küçük fiyat hareketlerinde bile anında önemli kazançlar elde edebilme şansında yatmaktadır. Ancak bu kazanç şansının yanı sıra aynı oranda kaybetme riski de vardır ve bunu, daha önce de altını çizdiğimiz gibi, kesinlikle unutmamalısınız.gerekli finansal koşullara sahip spekülatif kişiler için döviz işlemleri; hızı, yüksek likiditesi ve özellikle de kaldıraç etkileriyle eşsiz bir ortam oluşturmaktadır. Şeffaflık ve günün 24 saati güncel koşullara cevap vermek de diğer avantajları arasındadır. Kaldıraçlı spot parite ve vadeli işlemler piyasaları doğaları gereği yatırımcıların hesaplarında bulunan teminatların ortalama 50 kattı büyüklüğünde pozisyonların açılmasına olanak verir. Yatırım yaparken kaybetmeyi göze alabileceğiniz büyüklükteki sermayelerle çalışmalısınız. Hiçbir suretle borç alarak bu piyasalarda işlem yapmamalı veya hayat standardınızı etkileyecek büyüklükte riskler almamalısınız.

16

PİYASA GELİŞMELERİNİ YAKINDAN TAKİP EDİN. döviz dergisi. Sayı 59 10 MART 2014 ENDEKS PARİTE ANALİZLERİ ANALİZLERİ EMTİA ANALİZLERİ

PİYASA GELİŞMELERİNİ YAKINDAN TAKİP EDİN. döviz dergisi. Sayı 59 10 MART 2014 ENDEKS PARİTE ANALİZLERİ ANALİZLERİ EMTİA ANALİZLERİ PİYASA GELİŞMELERİNİ YAKINDAN TAKİP EDİN döviz dergisi Sayı 59 10 MART 2014 PARİTE ANALİZLERİ ENDEKS ANALİZLERİ EMTİA ANALİZLERİ İ Ç İ N D E K İ L E R EUR / USD EUR / JPY GBP / USD ALTIN PETROL BIST DOLAR

Detaylı

döviz dergisi SAYI : 89 TARİH : 06 EKİM 2014 www.dovizdergisi.com KURUCU ALPER KORKMAZ e-mail : alper@alperkorkmaz.com twitter : twitter.

döviz dergisi SAYI : 89 TARİH : 06 EKİM 2014 www.dovizdergisi.com KURUCU ALPER KORKMAZ e-mail : alper@alperkorkmaz.com twitter : twitter. döviz dergisi SAYI : 89 TARİH : 06 EKİM 2014 KURUCU ALPER KORKMAZ e-mail : alper@alperkorkmaz.com twitter : twitter.com/alperfrx 2 İÇİNDEKİLER Hakkımızda... 3 ABD ve İngiltere Borsalarına Bir Bakış...

Detaylı

HAFTALIK GÜNCEL ANALİZLER DÖVİZ DERGİSİ 72. SAYI - 9 HAZİRAN 2014. www.dovizdergisi.com

HAFTALIK GÜNCEL ANALİZLER DÖVİZ DERGİSİ 72. SAYI - 9 HAZİRAN 2014. www.dovizdergisi.com HAFTALIK GÜNCEL ANALİZLER DÖVİZ DERGİSİ 72. SAYI - 9 HAZİRAN 2014 www.dovizdergisi.com İÇİNDEKİLER 04 EUR / USD ANALİZ 05 GBP / USD ANALİZ 05 NZD / USD ANALİZ 06 HAM PETROL ANALİZ 06 BRENT PETROL ANALİZ

Detaylı

döviz dergisi SAYI : 61 TARİH : 24 MART 2014 İLETİŞİM 0(212)

döviz dergisi SAYI : 61 TARİH : 24 MART 2014 İLETİŞİM 0(212) döviz dergisi SAYI : 61 TARİH : 24 MART 2014 ADRES Galataderesi Caddesi 27/6 Şişli - İstanbul İLETİŞİM 0(212) 505 37 69 info@dovizdergisi.com www.dovizdergisi.com KURUCU Alper Korkmaz alper@alperkorkmaz.com

Detaylı

Yurtiçinde ise Finansal Yatırım Araçları Reel Getirisi ile Trafiğe Kaydedilen M. Araç sayısı açıklanacak.

Yurtiçinde ise Finansal Yatırım Araçları Reel Getirisi ile Trafiğe Kaydedilen M. Araç sayısı açıklanacak. Ekonomik Gündem Haftanın ortasındaki işlem gününde ekonomik veri takviminin gündemi zayıf. Bugün Avrupa seansında sadece Almanya Ekim ayı İhracat ve ithalat rakamları ile Dış ticaret Dengesi takip edilirken,

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem Haziran ayı toplantısına ait FED tutanaklarında gelecek aylardaki faiz artırımı konusunda görüş birliği sağlanamadı ve bazı üyelerin ABD ekonomisi hakkında şüpheleri olduğu ortaya çıktı.

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Ağustos 2014 26.08.2014 Açılış Kapanış % USD 1,31917 1,31671 0,18 ALTIN 1276,61 1280,89 0,33 USDTRY 2,17753 2,16454 0,60 TRY 2,87354 2,85063 0,80 USDJPY 104,056 104,058 0,01 GBPUSD

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Haftanın ilk işlem gününde, yurtiçinde enflasyon rakamları, yurtdışında ise PMI rakamları takip edildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamları Eylül ayında

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Küresel piyasalarda ABD yeni başkanı Donald Trump ın yemin töreni sonrası yaptığı konuşma fiyatlanmaya devam ediyor. Hatırlanacağı gibi Trump, %4 büyüme hedefine vurgu yaptı. Öte yandan

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 23 Ekim 2017 Pazartesi. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 23 Ekim 2017 Pazartesi. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 23 Ekim 2017 Pazartesi Piyasa Gündemi Küresel piyasalar geçtiğimiz haftayı rekorlar ile kapattı. Yeni haftada gündem yoğun. Japonya seçimlerinin etkileri ECB faiz kararı ve ABD büyüme verileri

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Asya hisse senedi yatırımcıları, ABD hisse senetlerinin Fed Başkanı Janet Yellen'ın faiz artırımına giden yolda ağırlığını koymaya hazırlanması ile birlikte geri çekilmesinin ardından,

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 CHF Tüketim Göstergesi (Tem) AZ 1,68 11:30 GBP BBA İpotek Onayları ORTA 46,0K 44,5K 13:00 GBP İngiliz Sanayi Birliği (CBI) Dağıtım İşi Anketi

Detaylı

Yurtiçinde Konut Satışları ve TCMB Finansal Hizmetler Güven endeksi takip edilecek.

Yurtiçinde Konut Satışları ve TCMB Finansal Hizmetler Güven endeksi takip edilecek. Ekonomik Gündem Haftanın son işlem gününe girilirken piyasalarda izlenecek önemli ekonomik dataların başında Avrupa seansında Fransa, Almanya ve Euro Bölgesi Hizmet PMI, İngiltere Kamu sektörü net borçlanma

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 3 Temmuz 2017 Pazartesi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 3 Temmuz 2017 Pazartesi Günlük Bülten 3 Temmuz 2017 Pazartesi Piyasa Gündemi Borsa geçen haftayı yükselişle kapadı. BIST 100 endeksi haftanın son işlem gününde yüzde 0,25 yükselişle 100 bin 440 puandan kapandı. Günlük Bülten

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 5 Temmuz 2017 Çarşamba. BİST-100 rekor tazelediği günü yüzde 0.

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 5 Temmuz 2017 Çarşamba. BİST-100 rekor tazelediği günü yüzde 0. Günlük Bülten 5 Temmuz 2017 Çarşamba Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten BİST-100 rekor tazelediği günü yüzde 0.68 oranında yükselişle Günlük 101.207,79 puan Bülten seviyesinden kapattı. BIST100 endeksi

Detaylı

Çin de Tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) beklentilerin üzerinde Ağustos ayında hızlanarak yıllık %2 ye yükseldi.

Çin de Tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) beklentilerin üzerinde Ağustos ayında hızlanarak yıllık %2 ye yükseldi. Ekonomik Gündem DOLAR/TL, dünkü kuvvetli alımlarını bugüne taşıyarak Asya seansında en yüksek 3.0653 seviyesinin test ederek tarihi zirvesini yeniledi. Gelişmekte olan ülke para birimlerinde ise değer

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 3 Haziran 2016 Cuma

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 3 Haziran 2016 Cuma Günlük Bülten 3 Haziran 2016 Cuma Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Piyasa Gündemi Avrupa Merkez Bankası dün gerçekleştirdiği para politikası toplantısında piyasanın beklediği gibi faiz değişikliğine

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 9 Kasım 2017 Perşembe. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 9 Kasım 2017 Perşembe. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 9 Kasım 2017 Perşembe Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Küresel piyasalarda dün ABD hisseleri yükseldi, Avrupa yatay seyretti Günlük Bülten ABD endeksleri güne düşüş ile başlamasına

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 22 Aralık 2017 Cuma. Piyasa Gündemi. Küresel piyasalarda endeksler düşüşe ara verdi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 22 Aralık 2017 Cuma. Piyasa Gündemi. Küresel piyasalarda endeksler düşüşe ara verdi Günlük Bülten 22 Aralık 2017 Cuma Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Küresel piyasalarda endeksler düşüşe ara verdi Günlük Bülten dolar ve altın yatay seyrederken Petrol fiyatları yükselmeye devam

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 23.05.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,36555 1,36317 0,17 ALTIN 1293,85 1292,20 0,12 USDTRY 2,08079 2,08021 0,02 EURTRY 2,84136 2,83557 0,20 USDJPY 101,729 101,957 0,22

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Bazı kamu şirketlerinin hisse devirleriyle gündem gelen Türkiye Varlık Fonu ile ilgili açıklamalar bugün de yakından takip edildi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, fonun ekonomideki üretime yardım

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Kasım 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Kasım 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Kasım 2014 10.11.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,24717 1,24203 0,41 ALTIN 1177,35 1152,18 2,13 USDTRY 2,25575 2,25873 0,13 EURTRY 2,80789 2,8509 0,10 USDJPY 114,513 114,857 0,30

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 08:45 CHF İşsizlik (Mevsimsel Olarak Ayarlanmamış) (Eyl) ORTA 3,3% 3,2% 08:45 CHF İşsizlik (Mevsimsel Olarak Ayarlanmış) (Eyl) ORTA 3,4% 3,3%

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem İç piyasalar yeni haftaya Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nın zorunlu karşılık ve kredi kartı faiz oranlarındaki düzenlemesiyle başladı. TCMB, Türk Lirası cinsinden tesis edilen

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 8 Ekim 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 8 Ekim 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 8 Ekim 2014 07.10.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,26546 1,26686 0,11 ALTIN 1206,93 1208,83 0,15 USDTRY 2,26684 2,27354 0,29 EURTRY 2,86950 2,88141 0,41 USDJPY 108,772 108,018 0,69

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem FED dünkü toplantıda beklenildiği gibi faizleri sabit tuttu.ancak toplanıtdan öne çıkan başlıkları şöyle sıralayabiliriz. Faiz artırımları için sinyaller güçleniyor Daha fazla veri için

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem TCMB tarafından gerçekleşen Para Politikası Kurulu Toplantısın da piyasanın beklentileri doğrultusunda marjinal fonlama oranı yüzde 9 dan 8,75 e indirildi. Faiz indirimi kararından hemen

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Enflasyon Beklentileri AZ 2,2% 13:30 RUB Faiz Kararı (Eyl) YÜKSEK 11,00% 11,00% 14:00 EUR Eurogroup toplantısı ORTA 15:30 USD Çekirdek

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 22 Kasım 2017 Çarşamba. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 22 Kasım 2017 Çarşamba. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 22 Kasım 2017 Çarşamba Piyasa Gündemi Uluslararası piyasalarda haftanın ikinci gününde hisse senetleri ve tahviller değer kazanırken dolar önemli para birimleri karşısında yatay hareket etti.

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Küresel piyasalarda volatilitenin yükseldiği bir günü daha geride bırakıyoruz. İç tarafta Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) nun açıkladığı Ekim ayı enflasyon rakamları takip edildi. TÜFE

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 12 Eylül 2017 Salı. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 12 Eylül 2017 Salı. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 12 Eylül 2017 Salı Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Haftanın ilk işlem gününde risk iştahı arttı, borsalar yükseldi, dolar değer kazandı. Günlük Bülten Küresel piyasalarda dün ABD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014 09.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,37969 1,38550 0,42 ALTIN 1308,45 1311,65 0,24 USDTRY 2,09558 2,10241 0,32 EURTRY 2,89117 2,91312 0,75 USDJPY 101,811 101,991 0,17

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nın enflasyon raporu ve başkan Murat Çetinkaya nın açıklamaları kurda hareketliliğin artmasına neden oldu. Çetinkaya nın açıklamasında sadeleştirme

Detaylı

Teknik Bülten. 22 Nisan 2016 Cuma

Teknik Bülten. 22 Nisan 2016 Cuma Güne Başlarken Avrupa Merkez Bankası (AMB) Nisan toplantısında beklendiği gibi faizleri ve varlık alım programının miktarını değiştirmedi. Banka politika faizini yüzde sıfırda tuttu. Banka mevduat faizini

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası nın (TMCB) kurdaki oynaklık nedeniyle, yabancı para zorunlu karşılık oranlarını tüm vade dilimlerinde 50 baz puan indirdi. Bu teknik düzenleme ile merkez

Detaylı

www.dovizdergisi.com SAYI : 74 TARİH : 23 HAZİRAN 2014

www.dovizdergisi.com SAYI : 74 TARİH : 23 HAZİRAN 2014 SAYI : 74 TARİH : 23 HAZİRAN 2014 İÇİNDEKİLER 4 5 6 shell ve exxonmobil türkiye ye geliyor dünya bankası, türkiye nin büyüme tahminini yükseltti çin bej kitabı: yatırımların azalmasıyla ekonomi yavaşladı

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 24 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 24 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 24 Temmuz 2014 23.07.2014 Açılış Kapanış % 1,34653 1,34627 0,01 ALTIN 1306,36 1304,41 0,14 TRY 2,10566 2,08727 0,87 TRY 2,83657 2,81048 0,91 JPY 101,458 101,476 0,01 GBP 1,70633

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014 07.07.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,35957 1,36043 0,06 ALTIN 1319,73 1319,60 0,01 USDTRY 2,13241 2,12844 0,18 EURTRY 2,89974 2,89612 0,12 USDJPY 102,062 101,856 0,20

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Ağustos 2014 08.08.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,33626 1,34122 0,37 ALTIN 1312,39 1310,48 0,14 USDTRY 2,16614 2,14372 1,04 EURTRY 2,89529 2,87540 0,69 USDJPY 102,090 102,009

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Asya hisse senetleri, genel olarak iyi çıkan şirket karları ve ABD ve Euro Bölgesi'nde imalat sektörünün iyileşmekte olduğunu işaret eden verilerin ardından iki haftanın en yüksek seviyesine

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 22 Haziran 2016 Çarşamba

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 22 Haziran 2016 Çarşamba Günlük Bülten 22 Haziran 2016 Çarşamba Piyasa Gündemi Günlük Bülten Yellen ın senatoya yaptığı sunum, Draghi nin konuşmaları, Almanya Maliye Bakanı nın açıklamaları günün önemli gelişmeleri arasında olurken

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi i İçindekiler Piyasa Gündemi Piyasa Gündemi Yılın son gününe Çin tarafında açıklanarak beklentilerin üzerinde gelen İmalat PMI verileri ile başladık. Yıl sonu nedeniyle Japonya, Rusya, İtalya, İsviçre,

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Yurtdışı piyasalar ABD ve İngiltere tarafından açıklanan enflasyon verilerine odaklandı. Haftanın ikinci işlem gününe Dolar endeksi kritik 98,00 seviyesi altında başladı. İngiltere den

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 3 Ağustos 2016 Çarşamba

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 3 Ağustos 2016 Çarşamba Günlük Bülten 3 Ağustos 2016 Çarşamba Gedik Forex Günlük Bülten Piyasa Gündemi İçindekiler Dün piyasalarda hareketli bir gün yaşadık. Yurt içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan yabancı yatırımcılarla bir ekonomi

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 17 Ekim 2017 Salı. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 17 Ekim 2017 Salı. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 17 Ekim 2017 Salı Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,23 yükselişle 106.474,46 puandan tamamladı. Günlük Bülten BIST 100 endeksi, önceki

Detaylı

Ekonomik Gündem Hisse senetlerinde beklenen fiyat dalgalanmalarına ilişkin gösterge yükseliyor. Uluslararası Para Fonu (IMF) ve diğer kurumlar, Brexit'in gerçekleşmesi durumun da durumun etkileri konusunda

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 13 Şubat 2018 Salı. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 13 Şubat 2018 Salı. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 13 Şubat 2018 Salı Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Küresel piyasalarda dün endeksler değer kazanırken dolar gevşedi. Günlük Bülten ABD borsaları geçen haftadaki sert düşüşün ardından

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 9 Ağustos 2017 Çarşamba. Piyasa Gündemi. Dün küresel piyasalarda ABD Başkanı Trump rüzgarı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 9 Ağustos 2017 Çarşamba. Piyasa Gündemi. Dün küresel piyasalarda ABD Başkanı Trump rüzgarı Günlük Bülten 9 Ağustos 2017 Çarşamba Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Dün küresel piyasalarda ABD Başkanı Trump rüzgarı esti. Günlük ABD Başkanın Bülten Kuzey Kore yi hedef alan açıklamaları sonrasında

Detaylı

Başbakan Ahmet Davutoğlu hükümet kurma görevini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan a iade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu hükümet kurma görevini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan a iade etti. Ekonomik Gündem Başbakan Ahmet Davutoğlu hükümet kurma görevini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan a iade etti. TCMB faiz değişikliğine gitmeyerek 1 haftalık repo faizini %7.50 seviyesinde, faiz koridorunun

Detaylı

EUR-USD. Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

EUR-USD. Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem Fransa da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin AB yanlısı Macron un zaferiyle sonuçlanması Avrupa da ayrılıkçı popülist trende karşı önemli bir kazanım oldu. İngiltere nin AB den ayrılması

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem Piyasalar bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisini bekliyor. Dün ise ABD'de ISM imalat rakamları 50 seviyesinin altına gerileyerek piyasayı şaşırttı. Hafta boyunca olumlu verilerden

Detaylı

Çin de Eylül ayında hem ithalat hem de ihracat geriledi. Goldman Sachs raporuna göre finansal krizin üçüncü dalgası yaşanıyor.

Çin de Eylül ayında hem ithalat hem de ihracat geriledi. Goldman Sachs raporuna göre finansal krizin üçüncü dalgası yaşanıyor. Ekonomik Gündem Japonya Merkez Bankası son faiz toplantısı tutanaklarını açıkladı. Tutanaklara göre TÜFE de negatif değer enflasyon trendinde değişiklik anlamına gelmiyor ifadeleri kullanıldı. Çin de Eylül

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 11.06.2015 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz USD/JPY ( Dolar / Yen) Teknik

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR Fransa İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Ağu) ORTA 49,7 49,6 10:00 EUR Fransa Markit Bileşik Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI)

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 17 Mayıs 2018 Perşembe. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 17 Mayıs 2018 Perşembe. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 17 Mayıs 2018 Perşembe Piyasa Gündemi Küresel piyasalarda dün borsalar yükseldi. Dolar değer kazanırken, petrol fiyatlarındaki gevşeme yerini yükselişe bıraktı. Günlük Bülten ABD Borsaları

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem Önceki akşam açıklanan FED tutanaklarından sonra piyasada Eylül ayı için FED in faiz artırım ihtimalinin zayıflamasıyla Dolar bir çok gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kaybetti.

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Asya borsaları bu hafta gerçekleşecek kritik merkez bankası toplantıları ve 23 Haziran'da İngiltere'nin Avrupa Birliği'nde kalıp kalmamaya dair yapacağı referandum öncesinde yatırımcıların

Detaylı

Teknik Bülten. 09 Mayıs 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 09 Mayıs 2016 Pazartesi Güne Başlarken Goldman Sachs, Fed'in faiz artırımının zamanlaması için tahminini Haziran'dan Eylül'e öteledi. New York Fed Başkanı William Dudley, 2016 yılı için iki faiz artırımının makul bir beklenti

Detaylı

Ülke Saat (TSİ) Veri/gelişme ING tahmini Piyasa beklentisi Önceki veri

Ülke Saat (TSİ) Veri/gelişme ING tahmini Piyasa beklentisi Önceki veri Günlük Strateji Notu 23.05.2017 Tahvil: Almanya Başbakanı Merkel in, ECB nin gevşek para politikası uygulamaları nedeniyle EUR nun zayıf kaldığını söylemesi ve Almanya nın yüksek dış ticaret fazlasının

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem Ekonomik Gündem Mart ayının ilk işlem gününde Avrupa seansında takip edilecek önemli veriler; Fransa, Almanya ve Euro Bölge sinden gelecek Şubat ayı Markit İmalat PMI verileri, Almanya İşsizlik Oranı,

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 14 Eylül 2017 Perşembe. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 14 Eylül 2017 Perşembe. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 14 Eylül 2017 Perşembe Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Dün piyasalarda ABD hisseleri rekor seviyelerden dönerken Avrupa da karışık seyir hakimdi. Günlük Bülten ABD hisselerinde hafta

Detaylı

Teknik Bülten. 10 Ocak 2013. denizfx@denizyatirim.com. https://twitter.com/denizfx 10.01.2013

Teknik Bülten. 10 Ocak 2013. denizfx@denizyatirim.com. https://twitter.com/denizfx 10.01.2013 Teknik Bülten 10 Ocak 2013 denizfx@denizyatirim.com https://twitter.com/denizfx 0 212 354 82 00 1 Günlük Gelişmeler Avrupa Merkez Bankası toplantısı finansal gündemin ilk maddesini oluşturuyor. Bloomberg

Detaylı

ABD Case Shiller ulusal konut fiyat endeksi Temmuz'da %4.7 yükseldi. GBPUSD 1.5130 1.5160 1.5190 1.5110 1.5210 1.5100 1.5235

ABD Case Shiller ulusal konut fiyat endeksi Temmuz'da %4.7 yükseldi. GBPUSD 1.5130 1.5160 1.5190 1.5110 1.5210 1.5100 1.5235 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Perakende Satışları (Yıllık) (Ağu) AZ 3,1% 3,3% 09:45 EUR Fransa Tüketici Giderleri (Aylık) (Tem) ORTA 0,1% 0,4% 09:45 EUR Fransa

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 17 Haziran 2016 Cuma

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 17 Haziran 2016 Cuma Günlük Bülten 17 Haziran 2016 Cuma Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Piyasa Gündemi Bir yandan Fed Etkileri bir yandan Brexit endişeleri ile başlayıp yoğun veri gündemi ile devam ettiğimiz haftanın

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Eylül 2014 18.09.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,28645 1,29219 0,44 ALTIN 1223,23 1224,81 0,12 USDTRY 2,22348 2,22433 0,03 EURTRY 2,86274 2,87717 0,50 USDJPY 108,364 108,681 0,29

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 2 Kasım 2017 Perşembe. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 2 Kasım 2017 Perşembe. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 2 Kasım 2017 Perşembe Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten ABD Başkanı Donald Trump, twitter hesabından yeni Fed başkan adayını Perşembe günü duyuracağını belirtti. Wall

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 8 Kasım 2017 Çarşamba. Piyasa Gündemi. Dün küresel piyasalara karışık bir seyir hakimdi,

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 8 Kasım 2017 Çarşamba. Piyasa Gündemi. Dün küresel piyasalara karışık bir seyir hakimdi, Günlük Bülten 8 Kasım 2017 Çarşamba Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Dün küresel piyasalara karışık bir seyir hakimdi, Günlük Bülten Avrupa hisseleri düşerken ABD endeksleri hafif satıcılı kapandı.

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 19.01.2015 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz XAU/USD ( Altın / Dolar )

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Temmuz 2014 25.07.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,34631 1,34296 0,24 ALTIN 1293,48 1307,22 1,06 USDTRY 2,09166 2,09314 0,07 EURTRY 2,81748 2,81118 0,22 USDJPY 101,807 101,845 0,03

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212)

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 CHF Tüketim Göstergesi (Haz) AZ 2,50 1,73 09:00 EUR GFK Tüketici Güven Endeksi (Ağu) ORTA 10,1 10,1 09:45 EUR Fransa Tüketici Güveni (Tem)

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 13 Temmuz 2016 Çarşamba

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 13 Temmuz 2016 Çarşamba Günlük Bülten 13 Temmuz 2016 Çarşamba Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Piyasa Gündemi İçindekiler Brexit sonrası oluşan kaosun ortadan kalkmaya başlaması, Japonya Merkez Bankası nın ekonomik teşvik

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Gün içerisinde piyasalar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası nın (TCMB) hamlelerini yakından takip etti. TCMB yaptığı toplantı sonucunda, gecelik borç alma oranını yüzde 8,5 ten yüzde 9,25

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 10 Ocak 2018 Çarşamba. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 10 Ocak 2018 Çarşamba. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 10 Ocak 2018 Çarşamba Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Amerikan Petrol Enstitüsü tarafından Haftalık Ham Petrol Stokları nın açıkladığı verilerde ham petrol stoklarının

Detaylı

Teknik Bülten. 02 Aralık 2015 Çarşamba

Teknik Bülten. 02 Aralık 2015 Çarşamba GÜNE BAŞLARKEN Çin'de imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Kasım ayında üç yılı aşkın sürenin en düşük seviyesi olan 49.6 seviyesine geriledi. Türkiye'nin imalat sanayi satın alma yöneticileri

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi dünkü konuşmasında önemli uyarılarda bulundu. Draghi, zayıf verimlilik ve düşük büyümenin Euro Bölgesi ekonomisinde kalıcı risklere sebebiyet

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014 29.08.2014 Açılış Kapanış % USD 1,31817 1,31366 0,34 ALTIN 1289,23 1286,80 0,18 USDTRY 2,15692 2,16230 0,24 TRY 2,84328 2,84043 0,10 USDJPY 103,715 104,050 0,32 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Temmuz 2014 17.07.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,35247 1,35255 0,01 ALTIN 1298,95 1318,92 1,53 USDTRY 2,11906 2,14108 1,03 EURTRY 2,86769 2,89782 1,05 USDJPY 101,665 101,166 0,49

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 16 Mart 2018 Cuma. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 16 Mart 2018 Cuma. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 16 Mart 2018 Cuma Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten ABD Günlük Enerji Enformasyon Bülten İdaresinin açıkladığı verilere göre geçen sene ABD'nin ham petrol ihracatı bir önceki yıla

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 27 Şubat 2018 Salı. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 27 Şubat 2018 Salı. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 27 Şubat 2018 Salı Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Küresel Günlük piyasalarda Bülten haftanın ilk işlem gününde borsalar yükseldi, Dolar karışık bir seyir izlerken petrol fiyatları

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 20-24 Şubat 2017 Haftaya dikkatler FOMC Toplantı Tutanaklarında olacak Hafta genelinde ABD de tarafında Yellen ve Fischer tarafından yapılan açıklamaları takip ettik. Yellen 2017 yılında faiz artırım miktarının

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Fabrika Siparişleri (Aylık) (Haz) ORTA 0,2% -0,2% 10:00 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Yıllık) (Tem) ORTA 9,6% 10:00 GBP Halifax

Detaylı

Teknik Bülten. 25 Ekim 2016 Salı

Teknik Bülten. 25 Ekim 2016 Salı Güne Başlarken St. Louis Fed Başkanı James Bullard faiz oranlarına ilişkin değerlendirmesinde "Şimdilik ihtiyaç olan tek bir faiz artışı" dedi. Arkansas'ta konuşan Bullard önümüzdeki 2-3 yılda düşük faiz

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 18 Ağustos 2015 Salı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 18 Ağustos 2015 Salı Günlük Bülten 18 Ağustos 2015 Salı Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Yeni günün gündeminde yurt içinde dün siyasi liderlerin bir araya geldiği koalisyon görüşmelerinden bir sonuç çıkmamasının

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 06.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36601 1,36433 0,12 ALTIN 1253,35 1253,05 0,02 USDTRY 2,09633 2,07559 0,98 TRY 2,86251 2,83273 1,04 USDJPY 102,406 102,488 0,08 GBPUSD

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem Merkez Bankaları toplantılarının takip edileceği kritik haftanın ilk işlem gününde sakin bir seyir söz konusuydu. Geçen hafta Cuma günü açıklanan olumlu ABD enflasyon rakamları sonrası,

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Şubat 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Şubat 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Şubat 2015 11.02.2015 Açılış Kapanış % 1,13165 1,13322 0,13 ALTIN 1234,14 1218,66 1,25 TRY 2,49463 2,50161 0,28 TRY 2,82000 2,83440 0,51 JPY 119,427 120,452 0,85 GBP 1,52512 1,52345

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 17 Kasım 2015 Salı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 17 Kasım 2015 Salı Günlük Bülten 17 Kasım 2015 Salı Gedik Forex Günlük Bülten Piyasa Gündemi Günlük Bülten Hafta sonu Paris te gerçekleşen terör saldırısının etkisiyle yeni haftaya satıcılı başlayan küresel piyasalarda terör

Detaylı

Ülke Saat (TSİ) Veri/gelişme ING tahmini Piyasa beklentisi Önceki veri

Ülke Saat (TSİ) Veri/gelişme ING tahmini Piyasa beklentisi Önceki veri Noel tatili nedeniyle birçok ülke piyasasının kapalı olduğu dün, yurt içi piyasalarda oldukça düşük hacimli işlemler gerçekleşti. Bugün de benzer seyrin görülmesini bekliyoruz. İngiltere piyasalarının

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem Ekonomik Gündem Bugünkü ekonomik takvim son derece sakin. Avrupa seansında, sadece İngiltere Sanayi Üretimi ve İmalat Sanayi Üretimi, ABD seansında ise, Toptan Stokları ve Toptan Satışları izlenecek. Merkez

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 15 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 15 Eylül 2015 Foreks Günlük Bülten 15 Eylül 2015 Küresel piyasalarda haftanın ilk işlem gününü veri akışı açısından oldukça sakin tamamladık. ABD tarafında önemli bir veri yoktu ve Avrupa da Euro Bölgesi Sanayi Üretimi

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Dün Türkiye de işsizlik oranı Ekim ayında % 11.6 seviyesine yükseldi. İş gücüne katılımın artmasının yanında

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 16 Ocak 2017 Pazartesi. Hazırlayan. Özhan MADENOĞLU

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 16 Ocak 2017 Pazartesi. Hazırlayan. Özhan MADENOĞLU Günlük Bülten 16 Ocak 2017 Pazartesi Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Uluslararası piyasalar geçtiğimiz hafta önemli makro ekonomik verilerin açıklandığı hareketli bir haftayı geride bırakırken

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Dün yurtiçinde ve ABD veri akışı sakindi. Kur tarafında da yatay hareketler gözlemlendi. Gözler Davos zirvesinden

Detaylı

SPK Kaldıraçlı İşlem Düzenlemeleri:

SPK Kaldıraçlı İşlem Düzenlemeleri: SPK Kaldıraçlı İşlem Düzenlemeleri: SPK öncelikle kaldıraçlı alım satım (Foreks) ve tezgahüstü türev işlemler olmak üzere, yatırım hizmet ve faaliyetlerine ilişkin yenilikler getiren düzenlemeleri Resmi

Detaylı

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Ağustos ayı toplantısı sonrasında faiz

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Veri açısından oldukça yoğun geçmesi beklenen haftaya TL varlıklarının yükselişle başladığını görüyoruz. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) dün yaptığı açıklamada Zorunlu karşılık

Detaylı

EURUSD [Euro - US Dolar] Teknik Analiz

EURUSD [Euro - US Dolar] Teknik Analiz Günlük Bülten 14 Temmuz 2015 Salı Piyasa Gündemi Küresel piyasaların uzun zamandır gündemini oluşturan Günlük Bülten Yunanistan belirsizliğinin yarattığı endişeler dün Euro liderleriyle anlaşmanın sağlandığına

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 9 Ocak 2017 Pazartesi. Hazırlayan. Özhan MADENOĞLU

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 9 Ocak 2017 Pazartesi. Hazırlayan. Özhan MADENOĞLU Günlük Bülten 9 Ocak 2017 Pazartesi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Piyasa Gündemi Bülten Uluslararası piyasalar yoğun veri akışının olduğu bir haftayı geride bırakırken piyasalarda FED FOMC Toplantı

Detaylı

Japonya Merkez Bankası bugün son faiz toplantısındaki tutanakları açıklayacak.

Japonya Merkez Bankası bugün son faiz toplantısındaki tutanakları açıklayacak. Ekonomik Gündem Janet Yellen in dünkü konuşması piyasalarda fiyatlamalarda önemli kırılmaları beraberinde getirdi. ABD ekonomisinin iyi gittiğini ve aralık ayında faiz artırımının olası olduğunu söyledi.

Detaylı

San Francisco FED ve Richmond FED Başkanlarından gelen açıklamalar ekim ayında faiz artırımı yönündeki ihtimalleri kuvvetlendiriyor.

San Francisco FED ve Richmond FED Başkanlarından gelen açıklamalar ekim ayında faiz artırımı yönündeki ihtimalleri kuvvetlendiriyor. Ekonomik Gündem San Francisco FED ve Richmond FED Başkanlarından gelen açıklamalar ekim ayında faiz artırımı yönündeki ihtimalleri kuvvetlendiriyor. ABD Merkez Bankası(Fed) Başkan Yardımcısı Stanley Fischer,

Detaylı