T.C. NEW YORK BAŞKONSOLOSLUĞU Başvurunun şahsen yapılması gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmemektedir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. NEW YORK BAŞKONSOLOSLUĞU 2016. Başvurunun şahsen yapılması gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmemektedir."

Transkript

1 T.C. NEW YORK BAŞKONSOLOSLUĞU DÖVİZLE ASKERLİK BAŞVURUSU Başvurunun şahsen yapılması gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmemektedir. Başvuru Şartları: 1. ABD de, oturma veya çalışma izni ile işçi, işveren, meslek veya sanat mensubu statülerinden biri ile bulunuyor olmak veya yabancı bandıralı gemilerde gemi adamı statüsünde çalışıyor olmak. 2. Dövizle askerlik hizmeti dışında diğer askerlik hizmet şekillerinden biri ile silâhaltına alınmamış olmak. 3. Türkiye de geçen süreler hariç toplam en az 3 yıl süreyle ABD de çalışmış olmak Avro veya karşılığı konvertibl döviz miktarını yasada belirtilen şart ve sürelere uygun olarak ödemek. 5. Ödemeleri tamamlanana kadar, yurda kesin dönüş yapmamak veya herhangi bir takvim yılında toplam olarak 184 günden (dâhil) daha fazla süreyle yurt içinde kalmamak. 6. Başvuru sırasında yabancı ülkelerde sahip olduğu işçi, işveren, meslek veya sanat mensubu ya da yabancı bandıralı gemilerde gemi adamı statüsünü muhafaza etmek. Dövizle askerlik hizmeti başvurusunda bulunacak olanlardan, sağlık sorunları nedeniyle askerlik hizmeti yapmaya elverişli olmadıklarını Dış Temsilciliklerimize başvurularında beyan edenler; Muafiyet başvurusu için Askerlik Yapmaya Engel Sağlık Sorunu Nedeniyle Muafiyet Başvurusu na ilişkin açıklamalara bakınız. Dövizle askerlik hizmeti başvuruları kabul edilen yükümlülerden, sonradan askerliğe elverişli olmadıklarını beyan edenlerin Muafiyet başvurusunda bulunması gerekmektedir. Başvuru İçin Gerekli Evraklar: 1. Dövizle Askerlik Başvuru Dilekçesi (Ektedir.) 2. 2 adet fotoğraf 3. Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi 4. Eski ve yeni T.C. Pasaportu/yabancı pasaportları aslı ve işlemli tüm sayfalarının fotokopisi 5. ABD deki oturma ve çalışma izni aslı ve fotokopisi. 6. En az dört yıllık çalışmayı belgeleyen vergi formları ve fotokopileri o W2, 1099, 1040 Çalışan firma/şirket bilgisi mutlaka açıkça yazmalıdır. 7. En az dört yıllık çalışmayı belgeleyen iş yeri yazısı veya yazıları o Vergi formlarındaki tüm firma ve kişi bilgileri iş yeri yazılarıyla örtüşmelidir. 8. İşverenler için işyerini fiilen en az 4 yıl süreyle işveren olarak çalıştırdığını kanıtlayan belge 9. ABD vatandaşlığı da bulunan vatandaşlarımızın yabancı ülke pasaportunun ve vatandaşlık belgesinin aslı ve iki adet fotokopisi Gerek görülmesi halinde, yükümlülerden tamamlayıcı belge istenebilmektedir Third Avenue, 28th Floor, New York, NY Tel:

2 Gemi Adamı Statüsünde Olanlar İçin: T.C. NEW YORK BAŞKONSOLOSLUĞU Gemiyi işleten şirket veya yetkilendirdikleri kişi ya da makamlarca düzenlenmiş, Türkiye de kaldıkları sürenin düşmesiyle, en az toplam 3 yıl (1095 gün) süre ile fiilen gemi adamı olarak çalıştıklarını gösterir iş sözleşmesinin aslı ve bir adet fotokopisi 2. Türk veya yabancı ülke resmi makamlarınca düzenlenmiş gemi adamı cüzdanının aslı ve iki adet fotokopisi 3. T.C. pasaportunun aslı ve (aynı zamanda başka bir ülke vatandaşı olanlar için-yabancı ülke kimliği ya da pasaportu) (işlem görmüş sayfalarının bir fotokopisi) 4. Nüfus cüzdanı aslı ve 1 adet fotokopisi 5. 2 adet vesikalık fotoğraf Ödeme: Dövizle askerlik yararlanma şartlarını taşıdıkları Başkonsolosluğumuzca tespit edilen yükümlüler, Başkonsolosluğumuzdan alacakları iki nüsha Döviz Ödeme Belgesi ile muhabir bankalara giderek, peşin ve tek seferde döviz olarak yatırırlar. 01 Ocak 31 Aralık 2016 tarihleri arasında yapılacak başvurular için toplam bedel 1.000,00 Avro karşılığı 1091,6 ABD Doları dır. (Dövizli askerlik bedeline ek olarak, muhabir bankanın bankacılık ücreti için tahsil ettiği harcın anılan bankadan öğrenilmesi müsterhamdır.) a) 38 yaş ve öncesindeki yükümlüler; Avro karşılığı ABD Doları nı başvuru sırasında peşin olarak, en geç 38 yaşını tamamlayacakları yılın 31 Aralık tarihine kadar ödeyebilirler. b) 1978 doğumlu ve üst yaş grubu yükümlüler; Avro karşılığı ABD Doları nı peşin olarak 31 ARALIK 2017 tarihine kadar ödemek zorundadır. Yapılacak ödeme için ; ABD de ödemeler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası nın Yurtdışı Muhabir Bankası olan T.C. Ziraat Bankası New York Şubesi ne yapılmaktadır. internet sayfasından bilgi alınması rica olunur. Ödeme yaparken Sosyal Güvenlik Numara Kartınız gereklidir. (Dövizli askerlik bedeline ek olarak, muhabir bankanın bankacılık ücreti için tahsil ettiği harcın anılan bankadan öğrenilmesi müsterhamdır.) Ziraat Bank New York Branch 122 E. 42nd Street, Suite# 310 New York, NY Third Avenue, 28th Floor, New York, NY Tel:

3 T.C. NEW YORK BAŞKONSOLOSLUĞU 2016 Başvuru Yöntemi: Başkonsolosluğumuza gelmeden önce internet sitesinin sağ üst bölümündeki e-randevu bölümünden randevu alınması, işlemlerin daha hızlı gerçekleştirilebilmesi açısından önem arzetmektedir. İlave Açıklamalar: Dövizli askerlik başvurusunun ardından, yükümlülere ayrıca cevabi, yazılı bir bildirimde bulunulmayacaktır. Yükümlülerin başvurularını e-devlet şifresi ile E-Devlet Kapısı ndan takip etmeleri, bir soruları olduğu takdirde bağlı bulundukları Askerlik Şubesi ne danışmaları müsterhamdır. Gemi adamları Başkonsolosluğumuzda işlemlerini yaptırabilmekte olup işlemlerini yapmaya yetkili diğer temsilciklerin listesi aşağıda sunulmaktadır. S.NU. ÜLKE TEMSİLCİLİK ADI 1 ALMANYA Berlin, Hamburg, Hannover 2 AMERİKA Los Angeles, New York 3 ANGOLA Luanda 4 AR JANTİN Buenos Aires 5 ARNAVUTLUK Tiran 6 AVUSTRALYA Sidney, Melburn 7 BELÇİKA Anvers 8 BAHREYN Manama 9 BİRLEŞİK ARAP Dubai EM. 10 BREZİLYA Sao Paulo 11 BULGARİSTAN Burgaz 12 CEZAYİR Cezayir 13 ÇİN HALK CUM. Şanghay, Hong Kong 14 DANİMARKA Kopenhag 15 FİLDİŞİ SAHİLİ Abidjan 16 FİLİPİNLER Manila 17 FRANSA Marsilya 18 GAMBİYA Banjul 19 GÜRCİSTAN Batum 20 HIRVATİSTAN Zagreb 21 HİNDİSTAN Mumbai 22 HOLLANDA Rotterdam 23 IRAK Basra 24 İNGİLTERE Londra 25 İSPANYA Barcelona 26 İSRAİL Tel Aviv Third Avenue, 28th Floor, New York, NY Tel:

4 T.C. NEW YORK BAŞKONSOLOSLUĞU JAPONYA Tokyo 28 KATAR Doha 29 LETONYA Riga 30 MALTA Valetta 31 MEKSİKA Meksika 32 MOZAMBİK Maputo 33 MISIR İskenderiye 34 PAKİSTAN Karaçi 35 PORTEKİZ Lizbon 36 ROMANYA Köstence 37 RUSYA Novorossisk 38 SENEGAL Dakar 39 SİNGAPUR Singapur 40 SURİYE Halep 41 SUUDİ ARABİSTAN Cidde 42 TAYLAND Bangkok 43 TUNUS Tunus 44 UKRAYNA Odesa 45 VENEZÜELLA Karakas 46 YEMEN Sana 47 YENİ ZELANDA Wellington 48 YUNANİSTAN Atina Pire, Selanik GEÇİCİ 53. MADDE ÇERÇEVESİNDE DÖVİZLE ASKERLİK BAŞVURUSU 1111 sayılı Askerlik Kanunu ve 6252 sayılı Askerlik Kanunu nda Değişiklik Yapılmasına Dair Dair Kanun a ilave edilen geçici 53. madde uyarınca, - Kanunu nun yayım tarihinden önce yürürlükte bulunan 6252 sayılı Kanun un ek 1. maddesi kapsamında, dövizle askerlik hizmeti için toplam 1000 Avro veya daha fazla konvertibl yabancı ülke parası karşılığı kadar ödemede bulunmuş yükümlülerin askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılmaları sağlanmış, - 38 yaşını tamamladıklarını yılın sonuna kadar dövizle askerlik hizmetinden yararlanmak üzere başvurmamış olanlar ile daha evvel başvurdukları halde döviz ödemelerini süresi içinde tamamlamadıkları gerekçesiyle dövizle askerlik hizmeti kapsamında çıkartılanların, ek 1. maddede yazılı yararlanma şartlarını taşıdıkları 31 ARALIK 2017 tarihine kadar konsolosluklarına başvurmak suretiyle belgelendirmeleri ve başvurularının kabulünü müteakip 1000 Avro veya karşılığı kadar konvertibl yabancı ülke parasını, başvuruları sırasında peşin ödemeleri kaydıyla yasanın sağladığı haklardan yararlanmalarına imkan tanınmış, Third Avenue, 28th Floor, New York, NY Tel:

5 T.C. NEW YORK BAŞKONSOLOSLUĞU Halen ödemeleri devam edenler ile ödemelerini süresi içinde tamamladıkları gerekçesiyle daha evvel yasa kapsamından çıkarılanlardan 31 ARALIK 2017 tarihine kadar yapacakları başvuruları uygun görülecek olanlara 1000 Avro nun üzerindeki ödemelerin iade edilmeyeceği hükme bağlanmıştır. GEÇİCİ 43. MADDE ÇERÇEVESİNDE DÖVİZLE ASKERLİK BAŞVURUSU 1111 sayılı Askerlik Kanunu na 8 Şubat 2011 tarihinde eklenen geçici 43. madde çerçevesinde, 30 Mart Şubat 2011 tarihleri arasında her ne sebeple olursa olsun dövizle askerlik hizmeti kapsamından çıkarılan ve yürürlükteki mevzuat gereğince yeniden dövizle askerlik hizmeti uygulamasından yararlanma hakkı kalmayanlardan, Yurt dışında halen işçi, işveren, meslek ya da sanat mensubu statülerini muhafaza eden veya bir iş akdine bağlı olarak yabancı bayraklı gemilerde fiîlen gemi adamı statüsünde çalışan ve Yurt içinde dövizle askerlik hariç herhangi bir statüde askerlik hizmetine başlamamış olan yükümlüler Avro karşılığı ABD dolarını ödemek suretiyle yeniden dövizle askerlikten yararlanabilmektedir. Bu madde hükümlerinden yararlananların dövizle askerlik hizmeti kapsamında daha önce yaptıkları ödemeler, ödeyecekleri toplam miktardan mahsup edilir Third Avenue, 28th Floor, New York, NY Tel:

6 T.C. NEW YORK BAŞKONSOLOSLUĞUNA Dövizle Askerlik Yasası ndan yararlanmak istiyorum. Gereken belgeler ilişikte yer almaktadır. Gereğini saygılarımla arzederim. Adı Soyadı Adres Adrese Taşınma Tarihi Ev telefonu İş telefonu E posta adresi Doğum yeri Doğum tarihi Eğitim Durumu Boyu ve Kilosu Şirketin adı Adresi Görev Türkiye deki yakınının adı ve ikamet adresi Yakınlık derecesi Tarih: İmza:

7 DÖVİZ ÖDEMELERİNE İLİŞKİN BİLGİ BELGESİ Adı, soyadı ve T.C Kimlik Numarası Baba ve anne adı Doğum tarihi Nüfusta Kayıtlı Olduğu İl İlçe Mahalle / Köy Ödeme yapılacak bankanın adı ve adresi Hesap No: Transfer Edilecek Dövizin Miktarı T.C. Ziraat Bankası-New York Branch 122 E. 42nd St. 3rd Floor (Suite 310) New York, NY (Between Park and Lexington Ave.) Tel: T.C. Merkez Bankası'nın T.C. Ziraat Bankası New York Şubesi nezdindeki USDVOST1 numaralı hesabı, Banka havale ücreti Ödeme tarihi ve kontrol numarası (Banka kaşesi ve yetkilinin imzası) Dövizin transfer edileceği banka ve hesabın adı M.S.B'lığının T.C Merkez Bankası Ankara Şubesi Nezdindeki Dövizle Askerlik Özel Döviz Hesabı Belgenin düzenlendiği Başkonsolosluk / Büyükelçilik Konsolosluk Şubesi İşbu belgeyi teslim aldığımı ve söz konusu meblağın Milli Savunma Bakanlığı nın özel döviz hesabına bu belgedeki bilgilerle birlikte havale edilmesini sağlayacağımı beyan ve taahhüt ederim. Ödemeyi yapanın imzası:

8 DÖVİZ ÖDEMELERİNE İLİŞKİN BİLGİ BELGESİ Adı, soyadı ve T.C Kimlik Numarası Baba ve anne adı Doğum tarihi Nüfusta Kayıtlı Olduğu İl İlçe Mahalle / Köy Ödeme yapılacak bankanın adı ve adresi Hesap No: Transfer Edilecek Dövizin Miktarı T.C. Ziraat Bankası-New York Branch 122 E. 42nd St. 3rd Floor (Suite 310) New York, NY (Between Park and Lexington Ave.) Tel: T.C. Merkez Bankası'nın T.C. Ziraat Bankası New York Şubesi nezdindeki USDVOST1 numaralı hesabı, Banka havale ücreti Ödeme tarihi ve kontrol numarası (Banka kaşesi ve yetkilinin imzası) Dövizin transfer edileceği banka ve hesabın adı M.S.B'lığının T.C Merkez Bankası Ankara Şubesi Nezdindeki Dövizle Askerlik Özel Döviz Hesabı Belgenin düzenlendiği Başkonsolosluk / Büyükelçilik Konsolosluk Şubesi İşbu belgeyi teslim aldığımı ve söz konusu meblağın Milli Savunma Bakanlığı nın özel döviz hesabına bu belgedeki bilgilerle birlikte havale edilmesini sağlayacağımı beyan ve taahhüt ederim. Ödemeyi yapanın imzası:

T. C. HOUSTON BAŞKONSOLOSLUĞU

T. C. HOUSTON BAŞKONSOLOSLUĞU T. C. DÖVİZLE ASKERLİK BAŞVURUSU Başvurunun şahsen yapılması gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmemektedir. Başvuru Şartları: 1. ABD de, oturma veya çalışma izni ile işçi, işveren, meslek

Detaylı

T.C. NEW YORK BAŞKONSOLOSLUĞU 2016

T.C. NEW YORK BAŞKONSOLOSLUĞU 2016 T.C. NEW YORK BAŞKONSOLOSLUĞU 2016 7. DÖVİZLE ASKERLİK BAŞVURUSU Başvurunun şahsen yapılması gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmemektedir. Başvuru Şartları: 1. ABD de, oturma veya çalışma

Detaylı

T.C. NEW YORK BAŞKONSOLOSLUĞU 2015

T.C. NEW YORK BAŞKONSOLOSLUĞU 2015 T.C. NEW YORK BAŞKONSOLOSLUĞU 2015 7. DÖVİZLE ASKERLİK İLK BAŞVURUSU Başvurunun şahsen yapılması gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmemektedir. Başvuru Şartları: 1. ABD de, oturma veya

Detaylı

T.C. NEW YORK BAŞKONSOLOSLUĞU 2016

T.C. NEW YORK BAŞKONSOLOSLUĞU 2016 7. DÖVİZLE ASKERLİK BAŞVURUSU Başvurunun şahsen yapılması gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmemektedir. Başvuru Şartları: 1. ABD de, oturma veya çalışma izni ile işçi, işveren, meslek

Detaylı

T.C. HOUSTON BAŞKONSOLOSLUĞU 2016 4. DOĞUM TESCİLİ BAŞVURUSU (EVLİLİK BİRLİĞİ İÇİNDE DOĞAN ÇOCUKLAR İÇİN)

T.C. HOUSTON BAŞKONSOLOSLUĞU 2016 4. DOĞUM TESCİLİ BAŞVURUSU (EVLİLİK BİRLİĞİ İÇİNDE DOĞAN ÇOCUKLAR İÇİN) T.C. HOUSTON BAŞKONSOLOSLUĞU 2016 4. DOĞUM TESCİLİ BAŞVURUSU (EVLİLİK BİRLİĞİ İÇİNDE DOĞAN ÇOCUKLAR İÇİN) Başvuru şahsen ya da posta yoluyla yapılabilmektedir. Başvuru Şartları: 1. Anne veya babanın T.C.

Detaylı

T.C. NEW YORK BAŞKONSOLOSLUĞU 2016 4. DOĞUM TESCİLİ BAŞVURUSU (EVLİLİK BİRLİĞİ İÇİNDE DOĞAN ÇOCUKLAR İÇİN)

T.C. NEW YORK BAŞKONSOLOSLUĞU 2016 4. DOĞUM TESCİLİ BAŞVURUSU (EVLİLİK BİRLİĞİ İÇİNDE DOĞAN ÇOCUKLAR İÇİN) T.C. NEW YORK BAŞKONSOLOSLUĞU 2016 4. DOĞUM TESCİLİ BAŞVURUSU (EVLİLİK BİRLİĞİ İÇİNDE DOĞAN ÇOCUKLAR İÇİN) Başvuru şahsen ya da posta yoluyla yapılabilmektedir. Başvuru Şartları: 1. Anne veya babanın T.C.

Detaylı

T.C. NEW YORK BAŞKONSOLOSLUĞU 2015

T.C. NEW YORK BAŞKONSOLOSLUĞU 2015 T.C. NEW YORK BAŞKONSOLOSLUĞU 2015 8. DÖVİZLE ASKERLİK TAKSİT ÖDEME BAŞVURUSU Başvuru şahsen ya da posta yoluyla yapılabilmektedir. Genel Bilgiler: Gerekli evrakların Başkonsolosluğumuza ulaşmasının akabinde

Detaylı

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Lacivert (UMUMİ) Pasaport Yeşil (HUSUSİ) Pasaport Gri (HİZMET) Pasaport Kırmızı (DİPLOMATİK) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR : VİZEYE

Detaylı

2016-2017 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ DÖNEMĠNDE

2016-2017 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ DÖNEMĠNDE YÜKSEKÖĞRETĠM KURUMLARINDA ÖNLĠSANS VE LĠSANS DÜZEYĠNDEKĠ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇĠġ, ÇĠFT ANADAL, YAN DAL ĠLE KURUMLAR ARASI KREDĠ TRANSFERĠ YAPILMASI ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠĞĠNĠN EK MADDE 2 UYARINCA

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ YILI KASIM AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı Kasım ayında, Türkiye

Detaylı

T.C. NEW YORK BAŞKONSOLOSLUĞU 2016. 8. EVLİLİK TESCİLİ BAŞVURUSU (Yabancı Yerel Makamlar Önünde Evlilik Sonrasında)

T.C. NEW YORK BAŞKONSOLOSLUĞU 2016. 8. EVLİLİK TESCİLİ BAŞVURUSU (Yabancı Yerel Makamlar Önünde Evlilik Sonrasında) T.C. NEW YORK BAŞKONSOLOSLUĞU 2016 8. EVLİLİK TESCİLİ BAŞVURUSU (Yabancı Yerel Makamlar Önünde Evlilik Sonrasında) Başvuru şahsen ya da posta ile yapılabilmektedir. Başvuru İçin Gerekli Evraklar: 1. Başkonsolosluğumuza

Detaylı

PERSONEL DOSYASI HAZIRLAMA VE TAKİBİ PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

PERSONEL DOSYASI HAZIRLAMA VE TAKİBİ PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 15.01.2013 Madde 5.1.1. maddeye Karakter Belgesi ifadesi 01 eklendi. İK Başkanlığı ifadesi Birimi olarak değiştirildi. Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan:

Detaylı

BEBE GİYİM SEKTÖRÜ SINIFLANDIRMA

BEBE GİYİM SEKTÖRÜ SINIFLANDIRMA BEBE GİYİM SEKTÖRÜ SINIFLANDIRMA Bu sektör raporu kapsamına giren ürünler Gümrük Tarife İstatistik Pozisyon (GTİP) sınıflandırmasına göre 6111 ve 6209 nolu fasıllarda yer almaktadır. TÜRKİYE'DE ÜRETİM

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sayı : B.13.2.SGK.0.10.03.01-413 29 HAZİRAN 2011 Konu : Sözleşmeli statüde çalışan personelin memur kadrolarına atanması G E N E

Detaylı

Dış Temsilciliklerde ve Gümrüklerde Oy Kullandı İşaretlenen Seçmen Sayısı

Dış Temsilciliklerde ve Gümrüklerde Oy Kullandı İşaretlenen Seçmen Sayısı Dış Temsilciliklerde ve lerde Seçmen ve Toplam Seçmen Toplam 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ARNAVUTLUK ARNAVUTLUK BERLIN DÜSSELDORF 8 139,556 49,097 35.18 4,798 3.44 53,895

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi Dayanak Madde 1- Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesi ne yurt dışından öğrenci kabulü kriterlerini

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KARABÜK SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAFRANBOLU SGM HİZMET STANDARTLARI

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KARABÜK SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAFRANBOLU SGM HİZMET STANDARTLARI SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KARABÜK SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAFRANBOLU SGM HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1. Banka/PTT Şube Değişikliği SİGORTALILIK DURUMU 4/a ve 4/b

Detaylı

Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler için EĞİTİM HAKKI

Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler için EĞİTİM HAKKI Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler için EĞİTİM HAKKI SORULAR & YANITLAR MÜLTECİLER İÇİN ÜCRETSİZ HUKUKİ DESTEK Şubat 2016 Güncellemesi Türkiye ye sığındım. Kendim ya da çocuklarım için Türkiye

Detaylı

Türk Dili ve Edebiyatı Doktora 19(5*+5**+5***+2****+2*****) 7(5*+2**)

Türk Dili ve Edebiyatı Doktora 19(5*+5**+5***+2****+2*****) 7(5*+2**) 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARIN KONTENJANLARI VE ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS / YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ PROGRAM ADI KONTENJAN MEZUNİYET

Detaylı

PINARBAŞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

PINARBAŞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI Ücretli Öğretmen Müracaatı Kamu Görevlisi Hasta Sevk Kâğıdı (Dış Kadro) Personel Kimlik Kartı Sözleşmeli Öğretmenin Göreve Başlaması PINARBAŞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI 691010 ABD 0 463 0 0 9.273 7.644 691090 ABD 783.096 190 1.634.689 1.330.333 3.869 3.102 TOPLAM 783.096 653 1.634.689 1.330.333 13.142 10.746 691090 Afganistan 6.557 0 24.223 19.558 691010 Almanya 885 1.068

Detaylı

Açık Lise nedir? Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü

Açık Lise nedir? Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ Açık Lise nedir? İlköğrenimini tamamlayan, ancak orta öğretime devam edemeyenler ile orta öğretimden ayrılan, mezun olan ve yüksek öğretimden ayrılan veya mezun olanlara farklı alanlarda

Detaylı

1/11. TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarih 30/03/2018 Yıl 01 Ocak - 28 Subat 2018

1/11. TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarih 30/03/2018 Yıl 01 Ocak - 28 Subat 2018 ve ye göre dış ticaret Miktar m2 Miktar m2 690721 ABD 29.636.682 1.428.016 0 0 8.481.569 6.912.337 690722 ABD 226.394 13.790 0 0 68.891 55.759 690723 ABD 826.034 61.902 0 0 349.614 285.071 690730 ABD 88.188

Detaylı

T.C İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, Türkiye deki yükseköğretim kurumlarına

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat Miktar Kg. İthalat Miktar m2

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat Miktar Kg. İthalat Miktar m2 690721 ABD 121.201.978 5.919.468 183.351 9.561 36.358.373 33.291.590 60.931 55.611 690722 ABD 2.013.654 112.572 67.890 3.140 654.446 609.369 82.674 78.128 690723 ABD 2.805.625 204.888 17.952 1.700 1.092.601

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI ve ye göre dış ticaret İhracat İhracat İhracat 690721 ABD 205.907.319 10.016.491 545.647 26.090 61.237.372 54.367.866 442.498 388.194 690722 ABD 3.805.776 224.607 67.890 3.140 1.177.009 1.052.756 82.674

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 12 17 Ocak 2016 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK YAPISI 3 2. FUAR SONUÇ ÖZET

Detaylı

İTALYA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

İTALYA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR İTALYA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR Majole ofisine teslim tarihi ÖĞRENCİNİN EVRAKLARI Pasaport Planlanan seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay daha gecerlilik süresi olmalı, pasaportun içerisinde

Detaylı

DOĞUM YARDIMI YÖNETMELİĞİ

DOĞUM YARDIMI YÖNETMELİĞİ 6399 DOĞUM YARDIMI YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 5/5/2015 No : 2015/7695 Dayandığı KHK nin Tarihi : 3/6/2011 No : 633 Yayımlandığı R.Gazetenin Tarihi : 23/5/2015 No : 29364 Yayımlandığı

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1) AMAÇ VE KAPSAM

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1) AMAÇ VE KAPSAM YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1) AMAÇ VE KAPSAM YTÜ Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

Detaylı

UMUMA HUSUSİ HİZMET DİPLOMATİK A.B.D Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var. AFGANİSTAN Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var

UMUMA HUSUSİ HİZMET DİPLOMATİK A.B.D Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var. AFGANİSTAN Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var VİZE TABLOSU Pasaport Vize Tablosu MAVİ YEŞİL GRİ KIRMIZI ÜLKE UMUMA HUSUSİ HİZMET DİPLOMATİK MAHSUS DAMGALI A.B.D Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var AFGANİSTAN Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var ALMANYA

Detaylı

İstanbul, 05.03.2010 DUYURU NO:2010/25

İstanbul, 05.03.2010 DUYURU NO:2010/25 İstanbul, 05.03.2010 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ne Yapılacak Yolculuklarda Verilecek Gündelikler ile Yurt Dışı Gündelik Tutarlarının Kararlaştırıldığı 2010/114 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Yayımlandı

Detaylı

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI YAPI İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI YAPI İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI YAPI İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Bilgi Edinme ve BİMER 1-Başvuru sahiplerinin

Detaylı

NECDET SEÇKİNÖZ ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

NECDET SEÇKİNÖZ ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU NECDET SEÇKİNÖZ ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI 1 Anasınıfı Kayıt Kabul İSTENEN BELGELER 1- Aday kayıt formu, acil durumlar başvuru formu, sözleşme formu (Okul Öncesi Eğitim

Detaylı

BOZKURT İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

BOZKURT İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BOZKURT İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO 1 2 3 4 5 6 HİZMET ADI Özel Yurtlara Personel Atama İsteği Okullarında Görevli Aday Okulllarında Okullarında Aday Öğretmenlerin/ Aday Usta

Detaylı

HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜNE (Aile Hekimliği ve Toplum Sağlığı Hizmetleri Şubesi ) ARTVİN. Dr:.. T.C. Kimlik No: ADRES VE TELEFON : İmza:...

HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜNE (Aile Hekimliği ve Toplum Sağlığı Hizmetleri Şubesi ) ARTVİN. Dr:.. T.C. Kimlik No: ADRES VE TELEFON : İmza:... (A Grubu Hekimler İçin ) Ek-1 HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜNE İlimizde 11 Ocak 2010 tarihinden itibaren başlamış olan Aile Hekimliği Uygulamasında İlimiz İlçesi.. Aile Sağlığı Merkezinde..No lu Aile Hekimi olarak

Detaylı

Dünyada önemli çimento üretici firmaları, Lafarge, Holcim CMBM, Anhui Conch, Heidelberg, Cemex, Italcementi ve Aditya Birla/Ultratech dir.

Dünyada önemli çimento üretici firmaları, Lafarge, Holcim CMBM, Anhui Conch, Heidelberg, Cemex, Italcementi ve Aditya Birla/Ultratech dir. ÇİMENTO HS No: 2523 DÜNYA ÜRETİMİ 2014 yılında global çimento üretimi bir önceki yıla göre artış göstererek 4,3 milyar ton seviyesinde gerçekleşmiştir. Çin üretimin %56,5 lik kısmını oluşturmaktadır. En

Detaylı

Rapor tarihi:13/06/ HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret. İhracat Miktar 1. İhracat Miktar 2. Yıl HS6 HS6 adı Ulke Ulke adı Ölçü adı

Rapor tarihi:13/06/ HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret. İhracat Miktar 1. İhracat Miktar 2. Yıl HS6 HS6 adı Ulke Ulke adı Ölçü adı TÜRKİYE İSTATİ DIŞ TİCARET İSTATİST Rapor tarihi:13/06/ 2017 HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret Yıl HS6 HS6 adı Ulke Ulke adı Ölçü adı İhracat Miktar 1 İhracat Miktar 2 2017 690721 Seramikten döşeme veya kaplama

Detaylı

KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI KAPSAMINDA İSTİHDAM EDİLEN İŞÇİLERİN KIDEM TAZMİNATLARININ

KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI KAPSAMINDA İSTİHDAM EDİLEN İŞÇİLERİN KIDEM TAZMİNATLARININ 8 Şubat 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29261 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI KAPSAMINDA BİRİNCİ

Detaylı

Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti Yıllık Faaliyet Raporu. 1 Ocak 2012 31 Aralık 2012

Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti Yıllık Faaliyet Raporu. 1 Ocak 2012 31 Aralık 2012 Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti Yıllık Faaliyet Raporu 1 Ocak 2012 31 Aralık 2012 Temmuz 2013 İçindekiler 1. Genel Değerlendirme 2. 1 Ocak 2012 31 Aralık 2012 Dönemi İstatistiki Verileri 2.1. Hakem Heyetleri

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarihi:11/02/2016 Yıl 2015 YILI (OCAK-ARALIK) HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarihi:11/02/2016 Yıl 2015 YILI (OCAK-ARALIK) HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret Rapor tarihi:11/02/2016 ABD 1.213.773 78.470 109 5 869.143 775.224 511 467 690810 ABD 2.411 139 100 5 2.074 1.841 3.205 2.844 ABD 153.405.707 7.747.676 77.068 3.951 52.525.397 47.327.904 75.673 67.506

Detaylı

ARALIK İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

ARALIK İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI ARALIK İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 A- İLK KEZ MÜRACAAT 2- TC Kimlik Numarası

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI (TOKİ) BURSA - GÜRSU ALT GELİR GRUBU KONUT PROJESİ ( 912 KONUT) BAŞVURU DUYURUSU

T.C. BAŞBAKANLIK TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI (TOKİ) BURSA - GÜRSU ALT GELİR GRUBU KONUT PROJESİ ( 912 KONUT) BAŞVURU DUYURUSU T.C. BAŞBAKANLIK TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI (TOKİ) BURSA - GÜRSU ALT GELİR GRUBU KONUT PROJESİ ( 912 KONUT) BAŞVURU DUYURUSU Bursa - Gürsu Alt Gelir Grubu Konut Projesi kapsamında İdaremiz tarafından

Detaylı

2016-2017 ÖZEL İZMİR AMERİKAN KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU

2016-2017 ÖZEL İZMİR AMERİKAN KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU 2016-2017 ÖZEL İZMİR AMERİKAN KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU İRTİBAT ADRESİ : Özel İzmir Amerikan Koleji İnönü Caddesi No: 476 Göztepe - İZMİR TELEFONLAR : 232 355 0 555 FAX : 232 355 0 411 http : www.aci.k12.tr

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EK-2

BARTIN ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EK-2 BARTIN ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EK-2 SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Öğrenci Kontenjan ve 1- ÖSYM tarafından

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat İthalat Ulke adı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat İthalat Ulke adı 691010 ABD 355 2.625 1.691 1.530 35.205 31.976 691090 ABD 2.525.971 116 5.177.455 4.765.696 491 465 TOPLAM 2.526.326 2.741 5.179.146 4.767.226 35.696 32.441 691090 Afganistan 1.230 0 2.570 2.376 691010

Detaylı

GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü

GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü ANKARA 2016 ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR YÖNETMELİK 4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nun 39. maddesi uyarınca, yüksek lisans tezleri ile

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nun 39. maddesi uyarınca, yüksek lisans tezleri ile \ jy,1' y f ^. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI B.30.0.PER.0.00.00.01/01- Yüksek Lisans Tezi İle İlgili Araştırma İnceleme Hk. 1 8.08.2009*026044 ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE 2547 sayılı Yükseköğretim

Detaylı

2- Lütfen pasaport süresinin en az 6 ay olmasına dikkat ediniz.

2- Lütfen pasaport süresinin en az 6 ay olmasına dikkat ediniz. DĐKKAT EDĐLMESĐ GEREKEN HUSUSLAR ĐSVĐÇRE BASKONSOLOSLUĞU RANDEVU SĐSTEMĐNE GEÇMĐSTĐR... 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Lacivert (UMUMĐ) Pasaport : VĐZE ALMAK ZORUNDADIR Yesil (HUSUSĐ) Pasaport :

Detaylı

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAL GRUBU ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ) - (KÜMÜLATİF)

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAL GRUBU ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ) - (KÜMÜLATİF) ALTINDAN MAMUL MÜCEVHERCİ VE KUYUMCU EŞYASI 1 BİRLEŞİK ARAP EMİRLİ 269.665.223,68 305.580.419,69 13,32 ALTINDAN MAMUL MÜCEVHERCİ VE KUYUMCU EŞYASI 2 IRAK 155.240.675,64 92.044.938,69-40,71 ALTINDAN MAMUL

Detaylı

T.C. Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

T.C. Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Kayıt ve Ders Seçme İşlemleri Kılavuzu 2015-2016 Bahar Yarıyılı e-posta: fenbilenst.cumhuriyet.edu.tr Sevgili Öğrenciler; Bilim Dünyasına

Detaylı

SMMM - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavlarına İlişkin Duyuru (Tesmer)

SMMM - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavlarına İlişkin Duyuru (Tesmer) SMMM - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavlarına İlişkin Duyuru (Tesmer) 24 Mart 2007 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 26472 Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşüvirler Odaları

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2006/ 7 İstanbul, 10 Ocak 2007 KONU :2007 Yılında Uygulanacak

Detaylı

İSTENİLEN BELGELER (Tarsus T.E.V)

İSTENİLEN BELGELER (Tarsus T.E.V) İSTENİLEN BELGELER (Tarsus T.E.V) 1- Bir Adet Vesikalık Fotoğraf, 2- Nüfus Cüzdan Sureti ve İkametgah İl Muhabiri,(Muhtarlık Onaylı) 3- Öğrenim Kurumundan Tasdikli Öğrenci Belgesi,(Yüksek Öğrenim için

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Dolar Euro Dolar Euro 381600 400 ABD 7.173.384 508.337 2.238.359 2.028.858 1.031.457 930.108 681591 400 ABD 23.110 0 24.277 21.649 681599 400 ABD 4.378 60.671 50.504 45.428 219.208 197.245 690210 400 ABD

Detaylı

Denetleme Kurumu. İnternet Sitesi Erişim. im İstatistikleri

Denetleme Kurumu. İnternet Sitesi Erişim. im İstatistikleri Bankacılık k Düzenleme D ve Denetleme Kurumu İnternet Sitesi Erişim im İstatistikleri Bilgi Yönetimi Y Dairesi.. Sayı - BDDK İnternet Sitesi Erişim İstatistikleri Raporu.. BDDK İnternet Sitesinde Genel

Detaylı

Yurt Dışı Çalışma Dünyası

Yurt Dışı Çalışma Dünyası Yurt Dışı Çalışma Dünyası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Yurtdışı İşçi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nın Yurt Dışı Teşkilatının

Detaylı

Denetleme Kurumu. İnternet Sitesi Erişim. im İstatistikleri

Denetleme Kurumu. İnternet Sitesi Erişim. im İstatistikleri Bankacılık k Düzenleme D ve Denetleme Kurumu İnternet Sitesi Erişim im İstatistikleri Bilgi Yönetimi Y Dairesi.. Sayı - BDDK İnternet Sitesi Erişim İstatistikleri Raporu.. BDDK İnternet Sitesinde Genel

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN YILI NİSAN AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı Nisan ayında, Türkiye

Detaylı

TÜRKİYE DEKİ YABANCI ÜLKE TEMSİLCİLİKLERİ

TÜRKİYE DEKİ YABANCI ÜLKE TEMSİLCİLİKLERİ Ülke TÜRKİYE DEKİ YABANCI ÜLKE TEMSİLCİLİKLERİ Temsilcilik Türü Şehir Telefon Faks e-posta A.B.D. Başkonsolosluk Adana (0322) 346 62 62 (0322) 346 79 16 A.B.D. Büyükelçilik Ankara 455 55 55 467 00 19 A.B.D.

Detaylı

TÜİK VERİLERİNE GÖRE ESKİŞEHİR'İN SON 5 YILDA YAPTIĞI İHRACATIN ÜLKELERE GÖRE DAĞILIMI (ABD DOLARI) Ülke

TÜİK VERİLERİNE GÖRE ESKİŞEHİR'İN SON 5 YILDA YAPTIĞI İHRACATIN ÜLKELERE GÖRE DAĞILIMI (ABD DOLARI) Ülke TÜİK VERİLERİNE GÖRE ESKİŞEHİR'İN SON 5 YILDA YAPTIĞI İHRACATIN ÜLKELERE GÖRE DAĞILIMI (ABD DOLARI) Ülke 2008 Yılı 2009 Yılı 2010 Yılı 2011 Yılı 2012 Yılı Sayısı Ulke adı İhracat Ulke adı İhracat Ulke

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi. Büyükçekmece İstanbul

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi. Büyükçekmece İstanbul ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ

Detaylı

Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu

Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu 2 BAŞARI GÜVEN TECRÜBE BİLGİ TEKNOLOJİ Plast Eurasia İstanbul Avrasya Plastik Sektörünün Buluşma Noktası T 10 Salon 98.000 m2 S Avrasya nın En Büyüğü SAYISAL

Detaylı

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAL GRUBU ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ) - (KÜMÜLATİF)

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAL GRUBU ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ) - (KÜMÜLATİF) ALTINDAN MAMUL MÜCEVHERCİ VE KUYUMCU EŞYASI 1 BİRLEŞİK ARAP EMİRLİ 521.361.708,54 519.945.727,22-0,27 ALTINDAN MAMUL MÜCEVHERCİ VE KUYUMCU EŞYASI 2 IRAK 308.690.215,23 226.634.279,98-26,58 ALTINDAN MAMUL

Detaylı

İthalat Miktar Kg. İthalat Miktar m2

İthalat Miktar Kg. İthalat Miktar m2 ve ye göre dış ticaret Miktar Euro 690710 ABD 1.019 74 0 0 1.880 1.707 690790 ABD 3.197.164 190.462 0 0 1.422.439 1.299.514 Euro 690810 ABD 78.284 3.850 1.848 118 43.314 38.735 5.575 5.168 690890 ABD 178.045.692

Detaylı

6552 Sayılı Torba Yasa İle Genel Sağlık Sigortalılarına Getirilen Kolaylıklar

6552 Sayılı Torba Yasa İle Genel Sağlık Sigortalılarına Getirilen Kolaylıklar 6552 Sayılı Torba Yasa İle Genel Sağlık Sigortalılarına Getirilen Kolaylıklar I GİRİŞ 2012 yılı başında ülkemizde zorunlu olarak uygulanmaya başlayan genel sağlık sigortası, kapsamdaki kişilerin gelir

Detaylı

Sirküler No: 2016-41. Sirküler Tarihi: 04.05.2016. Konu: 6704 Sayılı Kanun ile Gelen SGK Teşviki

Sirküler No: 2016-41. Sirküler Tarihi: 04.05.2016. Konu: 6704 Sayılı Kanun ile Gelen SGK Teşviki Sirküler No: 2016-41 Sirküler Tarihi: 04.05.2016 Konu: 6704 Sayılı Kanun ile Gelen SGK Teşviki 14.04.2016 tarihli ve 6704 sayılı kanunun 11. Maddesi ile; İşe başladığı tarihten önceki son bir yıl içerisinde

Detaylı

T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ (EK MADDE-1 E GÖRE) ve BAŞVURULARI Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK YAPISI 3 2. FUAR SONUÇ ÖZET BİLGİLERİ 4

Detaylı

İşverenler, işyerinde işçi çalışmaya başladığı anda 30.06.2012 tarih, 28339 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6331 Sayılı İş

İşverenler, işyerinde işçi çalışmaya başladığı anda 30.06.2012 tarih, 28339 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6331 Sayılı İş 1- Bir İşçi Çalıştıran İşverenlerin Yükümlülükleri İşverenler, işyerinde işçi çalışmaya başladığı anda 30.06.2012 tarih, 28339 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİNE YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİLER İÇİN YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ VE YERLEŞTİRME SINAVI (ANADOLUYÖS) 2016 YILI

ANADOLU ÜNİVERSİTESİNE YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİLER İÇİN YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ VE YERLEŞTİRME SINAVI (ANADOLUYÖS) 2016 YILI ANADOLU ÜNİVERSİTESİNE YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİLER İÇİN YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ VE YERLEŞTİRME SINAVI (ANADOLUYÖS) 2016 YILI BAŞVURU KOŞULLARI 2016-2017 Öğretim yılında Üniversitemiz örgün/açıköğretim

Detaylı

BANKA KARTI VE KREDİ KARTI BİLGİLENDİRME FORMU

BANKA KARTI VE KREDİ KARTI BİLGİLENDİRME FORMU BANKA KARTI VE KREDİ KARTI BİLGİLENDİRME FORMU ÜRÜNE AİT BİLGİLER Ürünün Adı /Tanımı Süresi (Vadesi) Banka Kartı - Kredi Kartı (Birlikte kısaca Kart olarak anılacaklardır.) Sürekli معلومات المنتج اسم /

Detaylı

Bir çok okurum bugünlerde gazetelerde,tv'lerde GSS silineceğini duymuşlar.bunun nedenli doğru olduğunu soruyorlar.

Bir çok okurum bugünlerde gazetelerde,tv'lerde GSS silineceğini duymuşlar.bunun nedenli doğru olduğunu soruyorlar. GENEL SAĞLIK SİGORTASI PRİM BORÇLARI SİLİNİR Mİ? Bir çok okurum bugünlerde gazetelerde,tv'lerde GSS silineceğini duymuşlar.bunun nedenli doğru olduğunu soruyorlar. Kimi okurumuzda yeni bir kanun yada düzenleme

Detaylı

DEVLET KATKI SİSTEMİ Devlet katkısı nedir? Devlet katkısı başlangıç tarihi nedir? Devlet katkısından kimler faydalanabilir?

DEVLET KATKI SİSTEMİ Devlet katkısı nedir? Devlet katkısı başlangıç tarihi nedir? Devlet katkısından kimler faydalanabilir? DEVLET KATKI SİSTEMİ Devlet katkısı nedir? Katılımcı tarafından ödenen katkı paylarının %25 i oranında devlet tarafından katılımcının emeklilik hesabına ödenen tutardır. Devlet katkısı başlangıç tarihi

Detaylı

1111 SAYILI ASKERLİK KANUNUNUN 35/E MADDESİNE GÖRE SEVKLERİ TEHİR EDİLECEK SPORCULARA İLİŞKİN ÖZEL YÖNERGE

1111 SAYILI ASKERLİK KANUNUNUN 35/E MADDESİNE GÖRE SEVKLERİ TEHİR EDİLECEK SPORCULARA İLİŞKİN ÖZEL YÖNERGE 1111 SAYILI ASKERLİK KANUNUNUN 35/E MADDESİNE GÖRE SEVKLERİ TEHİR EDİLECEK SPORCULARA İLİŞKİN ÖZEL YÖNERGE 1-AMAÇ : BİRİNCİ BÖLÜM GENEL ESASLAR Bu Yönergenin amacı; 1111 sayılı Askerlik Kanunu ve/veya

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI ve Ülkeye göre dış ticaret İhracat Dolar İhracat Euro İthalat Dolar İthalat Euro 691010 ABD 0 2.595 0 0 100.977 91.002 ABD 5.202.084 16.444 10.298.622 9.300.856 138.768 126.892 TOPLAM 5.202.084 19.039

Detaylı

toplam tutar 1,000 tl aylık teşvik indirimi 250 tl aylık net odenecek ucret :750 tl Özel Okul İçin Teşvik İsteyen Veliler Nasıl Başvuru Yapacak

toplam tutar 1,000 tl aylık teşvik indirimi 250 tl aylık net odenecek ucret :750 tl Özel Okul İçin Teşvik İsteyen Veliler Nasıl Başvuru Yapacak Keloğlan anaokuluna başvuran ve 5 tam gun+servis için kayıt yaptıran tüm velilerimize aylık 250 tl teşvik ve yıllık 3000 yl teşvik bizden... Haftada 5 Tam gun 5 Tam gun 20 Tam gun 750 Servis Hadta 5 gun

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ DAYANAK Madde 1- Yurtdışından öğrenci kabulüne ilişkin bu yönerge Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 19.02.2013

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI ve Ülkeye göre dış ticaret İhracat Dolar İhracat Euro İthalat Dolar İthalat Euro 691010 Antalya Serbest Bölgesi 152 0 246 233 Antalya Serbest Bölgesi 5.610 0 20.211 18.934 TOPLAM 5.762 0 20.457 19.167

Detaylı

SUNİ TOHUMLAMA ve EMBRİYO TRANSFERİ KURSU HAKKINDA TALİMAT

SUNİ TOHUMLAMA ve EMBRİYO TRANSFERİ KURSU HAKKINDA TALİMAT SUNİ TOHUMLAMA ve EMBRİYO TRANSFERİ KURSU HAKKINDA TALİMAT 1-Suni tohumlama/embriyo transferi faaliyetleri 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile 08.12.2011 tarih ve 28136

Detaylı

2019 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU

2019 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU 2019 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2019

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ. SİRKÜLER NO: 40/2014 İstanbul, 23.05.2014

MEVZUAT SİRKÜLERİ. SİRKÜLER NO: 40/2014 İstanbul, 23.05.2014 MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO: 40/2014 İstanbul, 23.05.2014 KONU: KDV Genel Uygulama Tebliğinde İndirimli Teminat Uygulamasına İlişkin Getirilen Düzenlemeler ÖZET: 26.04.2014 tarihli Resmi Gazete de yayınlanan

Detaylı

Banka Müşterilerinin YTL ile İlgili Olarak. 3 Ocak 2005 Tarihinde Karşılaşacakları Değişiklikler. (27 Aralık 2004)

Banka Müşterilerinin YTL ile İlgili Olarak. 3 Ocak 2005 Tarihinde Karşılaşacakları Değişiklikler. (27 Aralık 2004) Banka Müşterilerinin YTL ile İlgili Olarak 3 Ocak 2005 Tarihinde Karşılaşacakları Değişiklikler (27 Aralık 2004) Banka müşterilerinin Yeni Türk Lirası na (YTL) geçişten sonra bankalarında karşılaşacakları

Detaylı

YERKÖY İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

YERKÖY İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI Denklik İşlemleri Özel Yurt Açma YERKÖY İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER - Mezun ise diploma, - Ara sınıflarından

Detaylı

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi bünyesinde bulunan

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 1 2007-2008-2009-2010-2011 Yılları Yassı Ürünler İthalat Rakamları. 2 2007-2008-2009-2010-2011 Yılları Yassı Ürünler İhracat Rakamları

İÇİNDEKİLER. 1 2007-2008-2009-2010-2011 Yılları Yassı Ürünler İthalat Rakamları. 2 2007-2008-2009-2010-2011 Yılları Yassı Ürünler İhracat Rakamları İÇİNDEKİLER 1 2007-2008-2009-2010-2011 Yılları Yassı Ürünler İthalat Rakamları 2 2007-2008-2009-2010-2011 Yılları Yassı Ürünler İhracat Rakamları 3 2007-2008-2009-2010-2011 Yılları çelik borular İthalat-İhracat

Detaylı

YABANCI İŞÇİLERİN ÜÇ AYDAN SONRA SİGORTALI OLMALARI ZORUNLU MU? I- GİRİŞ :

YABANCI İŞÇİLERİN ÜÇ AYDAN SONRA SİGORTALI OLMALARI ZORUNLU MU? I- GİRİŞ : YABANCI İŞÇİLERİN ÜÇ AYDAN SONRA SİGORTALI OLMALARI ZORUNLU MU? I- GİRİŞ : Bilindiği üzere, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4. ve 6. maddelerine göre kimlerin sigortalı

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sayı : B.13.2.SGK.0.10.03.01-413 29 HAZİRAN 2011 Konu : Sözleşmeli statüde çalışan personelin memur kadrolarına atanması G E N E

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu

Detaylı

YERLEŞTİRME İŞLEMİNDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR

YERLEŞTİRME İŞLEMİNDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR ARTVİN İLİNDE BOŞALAN AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ İÇİN 16. EK YERLEŞTİRME USUL VE ESASLARI İlimizde yürütülmekte olan Aile Hekimliği Uygulaması kapsamında çeşitli nedenlerle boşalan, Hopa 2 Nolu Aile Sağlığı

Detaylı

YÜRÜRLÜKTE BULUNAN ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMALARI. ( tarihi İtibariyle) Yayımlandığı Resmi Gazete

YÜRÜRLÜKTE BULUNAN ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMALARI. ( tarihi İtibariyle) Yayımlandığı Resmi Gazete YÜRÜRLÜKTE BULUNAN ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMALARI (21.01.2016 tarihi İtibariyle) Taraf Devlet Anlaşmanın İmza Edildiği Tarih Yayımlandığı Resmi Gazete Tarih No Yürürlük Tarihi Vergiler Açısından

Detaylı

Konya Hizmetler Sektörü Güven Endeksi geçen aya göre yükseldi:

Konya Hizmetler Sektörü Güven Endeksi geçen aya göre yükseldi: KONYA HİZMETLER SEKTÖRÜNÜN, FİYAT BEKLENTİSİ ARTTI HABER BÜLTENİ 15.03.2016 Sayı 29 Konya Hizmetler Sektörü Güven Endeksi geçen aya göre yükselirken, geçen yıla göre düştü. Önümüzdeki 3 ayda hizmetlere

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SINAVI (EGEYÖS) KILAVUZU 2014 (ÖN LİSANS ve LİSANS ÖĞRENİMİ)

EGE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SINAVI (EGEYÖS) KILAVUZU 2014 (ÖN LİSANS ve LİSANS ÖĞRENİMİ) EGE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SINAVI (EGEYÖS) KILAVUZU 2014 (ÖN LİSANS ve LİSANS ÖĞRENİMİ) Bu kılavuz, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın 21.01.2010, 17.03.2010

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesi önlisans ve lisans

Detaylı

BACADER BACA İMALATÇILARI VE UYGULAYICILARI DERNEĞİ

BACADER BACA İMALATÇILARI VE UYGULAYICILARI DERNEĞİ BACADER BACA İMALATÇILARI VE UYGULAYICILARI DERNEĞİ 2006 BACADER BACA İMALATÇILARI VE UYGULAYICILARI DERNEĞİ BACADER; ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin ayrılmaz bir parçası olan baca uygulamalarının

Detaylı

YURTDIŞI VATANDAŞLAR DANIŞMA KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

YURTDIŞI VATANDAŞLAR DANIŞMA KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 24 Aralık 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27795 YÖNETMELİK Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığından: YURTDIŞI VATANDAŞLAR DANIŞMA KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ZORUNLU STAJLAR HAKKINDA GENEL BİLGİLER

AMASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ZORUNLU STAJLAR HAKKINDA GENEL BİLGİLER AMASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ZORUNLU STAJLAR HAKKINDA GENEL BİLGİLER STAJ TARİHLERİ 18 Temmuz - 26 Ağustos 2016 : 30 iş günü 11 Temmuz - 19 Ağustos 2016 : 30 iş günü 11-29 Temmuz

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Haziran - 2011

EKONOMİK GELİŞMELER Haziran - 2011 EKONOMİK GELİŞMELER Haziran - 2011 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)... 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK VE İŞGÜCÜ HAREKETLERİ.. 2 İTHALAT

Detaylı

01/07/2015 31/07/2015 TARİHLERİ ARASINDAKİ EŞYA TAŞIMA GEÇİŞLERİ

01/07/2015 31/07/2015 TARİHLERİ ARASINDAKİ EŞYA TAŞIMA GEÇİŞLERİ 01/07/2015 31/07/2015 TARİHLERİ ARASINDAKİ EŞYA TAŞIMA GEÇİŞLERİ Geçici Plaka İzni Geçiş Abd Minor Outlying Adaları 04 01 05 10 04 Almanya 13 01 01 70 01 186 69 135 161 Avustralya 01 01 Avusturya 01 09

Detaylı

KURU MEYVE RAPOR (EGE)

KURU MEYVE RAPOR (EGE) Sayı : 73445262-TİM.EİB.GSK.15.1/6686 İzmir, 03/08/2015 Konu : Kuru Meyve Haftalık İhracat İstatistikleri SİRKÜLER EGE KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜYELERİNE Sayın Üyemiz, 2014/15 sezonu

Detaylı