GEM-05/10/10SH GPRS/Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu. Rev /2013

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GEM-05/10/10SH GPRS/Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu. Rev 1.07 10/2013"

Transkript

1 GEM-05/10/10SH GPRS/Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu Rev /2013

2 1.Giriş 1.1 Genel Özellikler ENTES GEM GPRS/Modbus Gateway Modbus protokolü ile haberleşen cihazlarınıza GPRS veya ethernet ağı üzerinden erişim imkanı sunar. GEM-10 ile GPRS ya da ethernet üzerinden ModbusTCP haberleşmesi yapılabildiği gibi bu iki bağlantı seçeneği birbirinin yedeği olarak kullanılabilir.gem-10sh modeli ENTES sayaç okuma yazılımıyla beraber kullanıldığında ön-tanımlı elektrik sayaçlarının okunmasında kullanılabilir. GEM-05 modeli ise sayaç okuma özelliği bulundurmaz ve ModbusTCP haberleşmesi için yalnızca GPRS olanağı sağlar. GEM serisi cihazların temel özellikleri aşağıda sıralanmıştır. Cinterion MC55i Quad-band GPRS modem 10/100 Mbps Ethernet portu (GEM-10 ve GEM-10SH modelleri için) RS232, RS485 portu ( bps) Konfigürasyon amaçlı mini USB portu Statik ya da dinamik IP'ye sahip SIM kartlar ile çalışabilme Ethernet portunu kullanarak WEB üzerinden cihaz parametrelerini ayarlayabilme (GEM-10 ve GEM-10SH modelleri için) Sunucu ya da istemci olarak çalışabilme ModbusTCP ve Tunel modunda çalışabilme Ön-tanımlı sayaç bilgilerini okuyabilme.(yalnızca GEM-10SH modeli için) Tablo 1. Teknik Özellikler Kategori Network Protokolleri Seri Portlar Çalışma Modları Network Arayüzü Seri Haberleşme Formatları Seri Arayüz Besleme İzolasyon ve koruma Açıklama TCP/IP, ARP, ICMP,HTTP*, ModbusTCP Haberleşme için RS485, yapılandırma için USB portu ModbusTCP/RTU ve Modbus Tunnel 10/100 Mbps auto-negotiation Data bitleri : data bit Stop Biti: karakter Parity: Tek-çift-yok bps 12-20V DC RS232, RS485 portu: 500V Ethernet portu: 1500V (GEM-05 modelinde mevcut değildir) USB portunda 15KV ESD koruması RS485 portunda 10/1000 us (600W) transient pulse koruması

3 GEM-10 Önden Görünüm GEM-10SH Önden Görünüm GEM-05 Önden Görünüm 1.2 LED Fonksiyonları Yeşil GEM-05 de yok POWER GSM GPRS LINK Hazır Değil - GPRS'e bağlandı Ethernet Link Kırmızı Hazır Kırmzı (flash) - GSM'e bağlanıyor - - Kırmızı -Yeşil - Sinyal seviyesi - - Yeşil (flash) Ethernet Data

4 GSM sinyal seviyesi cihazın ön yüzünde bulunan GSM ledi vasıtasıyla izlenebilir. Sinyal seviyesi çok iyi Sinyal seviyesi iyi Sinyal seviyesi orta Sinyal seviyesi düşük Sinyal seviyesi çok düşük 1.3 SIM kartın yerleştirilmesi SIM kart yuvasının yan tarafında yer alan butona ince uçlu bir kalem ya da tornavida ile hafifçe bastırın Açılan SIM kart tepsisine SIM kartı yerleştirip tekrar SIM soketine yerleştirin. SIM kartı yerleştirmeden önce cihazın besleme gerilimini kesin. 1.4 Sürücülerin Yüklenmesi GEM konfigürasyon yazılımı USB portundan haberleştiği için cihazı kullanmaya başlamadan önce CD içerisinde gelen USB sürücülerini bilgisayarınıza yüklemeniz gerekmektedir. Sürücüleri yüklemek için; 1. Cihazı bilgisayarınızın USB portuna takın. POWER ledi yanacak ve donanımınız otomatik olarak algılanacaktır. 2. Sürücülerin konumunu belirtmek için Listeden ya da belirli bir konumdan yükle seçeneğini seçip İleri yi tıklayın.

5 3. Karşınıza gelen pencerede sürücülerinizin konumunu belirtip İleri yi tıklayın. 4. Windows un sürücü uyumluluğu doğrulaması penceresinde Devam Et butonunu tıklayın. 5. Bilgisayarınız sistem geri yüklemesi için dosyalarınızın yedeğini alacaktır. 6. Kurulumun bu aşamasında gereken dosyaların bilgisayara kopyalanması tamamlanmıştır.

6 7. Kurulum tamamlandıktan sonra Bilgisayarım->Denetim Masası->Sistem->Donanım->Aygıt Yöneticisi->Evrensel Seri Yol Denetleyici seçeneğinden cihazınızı görebilirsiniz. Önemli: Cihaza SIM kartı yerleştirmeden önce SIM kartınızın PIN kodu sorma özelliğini cep telefonunuzu kullanarak devre dışı bırakın. Aksi halde GEM-10 internet bağlantısını gerçekleştiremeyecektir. Yapılandırma GPRS konfigürasyon programını kullanabilmeniz için CD içerisinde bulunan Microsoft.NET framework programını kurmanız gerekmektedir. Önemli: Windows 7 işletim sistemine sahip bilgisayarlarda yapılandırma programını yönetici olarak çalıştırmanız gerekmektedir. 2.1 Bağlantı Ayarları

7 TCP Bağlantı Türü Cihazın SunucuIP ile belirtilen bilgisayara bağlantı kurmasını istiyorsanız bu seçeneği TCP İstemcisi olarak işaretleyin. Eğer cihazın gelen TCP bağlantılarını beklemesini istiyorsanız TCP Sunucusu seçeneğini seçin. Çalışma Modu Bu seçenekle Modbus paketlerinizin TCP üzerinde taşınırken ModbusTCP'ye dönüştürülmesini ya da tunellenmesini ayarlayabilirsiniz. Eğer GEM10 IEC standartına göre sayaç okuma için kullanılacaksa bu menüden Sayaç Okuma seçeneğini seçin. Not: Sayaç okuma özelliği sadece GEM10-SH modelinde mevcuttur. ModbusTCP Port ModbusTCP için kullanılacak port numarasını ifade eder. TCP Zaman Aşımı Cihaz sunucu olarak ayarlanmış ise bu değer, veri alışverişi olmaması durumunda cihazın GPRS bağlantısını yenilemek için bekleyeceği süreyi saniye olarak ifade eder. Bağlantı Türü (Bu seçenek yalnızca GEM-10/GEM-10SH modellerinde bulunmaktadır) Bu bölümden ModbusTCP haberleşmesinin gerçekleşeceği arayüzü seçebilirsiniz. Ethernet/GPRS seçeneğini seçerseniz GEM, sunucuya öncelikle ethernet üzerinden bağlantı kurmaya çalışır. Başarısız olunması halinde GPRS üzerinden sunucu IP adresine erişilmeye çalışılır. GEM-10, GPRS bağlantısı kurulduktan sonra sunucuya ethernet üzerinden 5 sn. aralıklarla ping istekleri göndermeye devam eder. Peşpeşe 4 ping isteğine cevap alması durumunda GPRS bağlantısı kesilir ve bağlantı ethernet'e yönlendirilir. Bu ayar cihaz sadece istemci olarak ayarlanmış ise anlamlıdır. Sunucu IP GEM-10 istemci olarak ayarlanmış ise bu kısım bağlantı kurulacak IP adresini ifade eder.

8 2.2 Ethernet Ayarları (GEM-05 modelinde bu ayar bulunmaz) DHCP GEM10'un ethernet bağlantısı için IP adresini bir DHCP sunucu üzerinden alacağını belirtir. IP Adresi Cihazın ethernet bağlantısı için kullanacağı IP adresini gösterir. Cihaz IP adresini DHCP üzerinden alıyorsa bu alanda DHCP sunucusunun atadığı IP adresi görüntülenecektir. Gateway Cihazın internet'e bağlı olduğu modem ya da ağ-geçidinin adresini gösterir. Subnet Mask Cihazın bağlı olduğu ağ adresini gösterir. MAC ID Cihazın MAC adresini gösterir WEB Erişimi Etkin Cihazın ayarlarının WEB arayüzü üzerinden değiştirilebilmesini istiyorsanız bu ayarı aktif hale getirin WEB Port WEB erişimi için kullanılacak port numarasını buradan ayarlayabilirsiniz. Login Timeout WEB sayfası, çıkış butonuna basılmadan kapatıldığında cihaz, kullanıcının sisteme girişini belirtilen süre geçtikten sonra geçersiz hale getirir. Şifre WEB erişimi için kullanılan şifreyi değiştirmek için Şifreyi Değiştir seçeneğini aktif edip yeni şifrenizi girin.

9 *** GEM10'un WEB arayüzüne erişim yalnızca ethernet portu üzerinden mümkündür. 2.3 GPRS Ayarları Kullanıcı Adı GPRS bağlantısı için kullanılacak kullanıcı adı. Şifre GPRS bağlantısı için kullanılacak şifre APN Bu bölüme GPRS bağlantısı için GSM operatörü tarafından belirlenen APN adını yazın Keep-Alive Aralığı GPRS bağlantısının GSM operatörü tarafından sonlandırılmaması için gönderilecek keep-alive paketlerinin aralığını belirtir. Başarısız keep-alive sayısı GEM burada belrtilen sayı kadar keep-alive paketine yanıt alamazsa GPRS bağlantısını yeniler. Bağlantı Gecikmesi Bu seçenek GEM istemci (client) olarak ayarlanmış ise anlamlıdır ve cihazın sunucuya (izleme noktasına) ne kadar sıklıkla bağlanmaya çalışacağını ifade eder. *** GPRS Kullanıcı Adı, Şifre ve APN Adı bilgilerini öğrenmek için GSM operatörünüzle irtibata geçiniz.

10 2.4 Seri Port Ayarları Seri Port Seri haberleşmenin hangi porttan yapılacağını belirtir. Bu seçenekten RS485 veya RS232 arayüzünü seçebilirsiniz. RS232 portu yalnızca Tx, Rx işaretlerini içerir Baud Rate Cihazınızın seri haberleşme hızını belirtir. Desteklenen hızlar 1200, 2400, 4800, 9600, 19200, 38400, 57600, bps dir. Data Bit Veri paketlerinin kaç bitten oluştuğunu belirtir. Desteklenen bit sayıları 5, 6, 7, 8. Stop Biti Stop biti seri haberleşme protokollerinde data ve parity bitlerinden sonra gelir ve veri paketinin sonlandığını belirtir. Desteklenen stop biti sayıları 1, 1.5, 2. Parity Veri paketlerinin doğruluğunu test etmek için kullanılan parametredir. Tek, çift parity veya parity yok. Seri Zaman Aşımı Sorgulanan cihazdan cevabın ne kadar süre bekleneceğini belirtir. Gecikme Gelen sorgunun RTU'ya iletilmeden önce ne kadar bekletileceğini belirtir. Tekrar Deneme Bu ayar sayaç okuma işlemi sırasında cevap alınamayan OBIS sorguları için kaç defa deneme yapılacağını belirtir. Yalnızca sayaç okuma modunda geçelidir.

11 2.5 Yazılım Güncelleme GEM cihazının içerisine bu sekmeden güncellenmiş yazılımları yükleyebilirsiniz. Bunun için; i. Aç butonuna basarak yükleyeceğiniz dosyayı seçin. ii. Güncelle butonuna basarak cihazı güncelleme işlemine başlatın. Cihaz reset olduktan sonra belirtilen dosyayı yüklemeye başlayacaktır. iii. Güncelleme işlemi bittikten sonra cihaz kendini reset edip tekrar çalışmaya başlayacaktır. iv. Güncellemeden sonra cihazın ayarları fabrika çıkış değerlerine dönecektir. 2.6 Cihaz Bilgileri Bu bölümden cihazın tüm donanım/yazılım bilgilerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca modem bilgileri bölümünde cihazın GSM'e bağlantı durumun, GSM sinyal seviyesini ve modemin GPRS IP adresini izleyebilirsiniz.

12 Önemli: Ayarları değiştirdikten sonra değişikliklerin etkin hale gelmesi için cihazı enerjisinin kesilip resetlenmesi gerekmektedir. 2.7 WEB Arayüzü Üzerinden Cihazın Ayarlarına Erişim (GEM10/10SH için) GEM içerisinde cihaz ayarlarını uzaktan değiştirme imkanı sağlayan bir HTTP sunucusu bulunmaktadır. Bu sayede sahadaki cihazlarınızın ayarlarını cihazın yanına gitmeye gerek kalmadan değiştirebilirsiniz. Bu özelliğin kullanılması için öncelikle WEB ayarları kısmında WEB Erişimi Etkin seçeneğinin seçili olması gerekmektedir. Cihazın ayarlarına erişmek için; i. Tarayıcınızın adres çubuğuna GEM-10'un IP adresini yazın. ii.karşınıza çıkan sayfada cihazın WEB erişim şifresini girin.( Fabrika çıkış şifresi gem10)

13 iii. Cihazın ayarlarını gösteren sayfa karşınıza gelecektir. Sol taraftaki menüler arasında gezerek tüm ayarları görebilirsiniz. iv. Herhangi bir ayarı değiştirmek istediğinizde gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra Update butonuna tıklayın. Tüm ayarlamaları bitirdikten sonra menüden Ayarları Kaydet seçeneğini tıklayın. Yaptığınız değişiklikler kalıcı belleğe kayıt edildikten sonra cihaz kendini reset edip tekrar çalışmaya başlayacaktır.

GEM-10 GPRS/Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu. Rev 1.01 07/2011

GEM-10 GPRS/Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu. Rev 1.01 07/2011 GEM10 GPRS/Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu Rev 1.01 07/2011 1.Giriş 1.1 Genel Özellikler ENTES GEM10 GPRS/Modbus Gateway Modbus protokolü ile haberleşen cihazlarınıza GPRS veya ethernet ağı üzerinden

Detaylı

GEM-05/10/10SH GPRS/Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu. Rev 1.08 10/2014

GEM-05/10/10SH GPRS/Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu. Rev 1.08 10/2014 GEM-05/10/10SH GPRS/Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu Rev 1.08 10/2014 Güvenlik Şartları ve Uyarılar: Cihazı kullanmadan önce kullanma talimatının tamamını okuyunuz. EMG cihazının bağlandığı ağ üzerindeki

Detaylı

EMG Ethernet Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu

EMG Ethernet Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu EMG Ethernet Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu Rev 2.4 10/2014 Güvenlik Şartları ve Uyarılar: Cihazı kullanmadan önce kullanma talimatının tamamını okuyunuz. EMG cihazının bağlandığı ağ üzerindeki diğer

Detaylı

GEM-05/10/10SH GPRS/Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu. Rev /2017

GEM-05/10/10SH GPRS/Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu. Rev /2017 GEM-05/10/10SH GPRS/Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu Rev 1.11 04/2017 İÇİNDEKİLER 1. Giriş 1.1. Genel Özellikler 1.2. Led Fonksiyonları 1.3. Sim Kartın Yerleştirilmesi 1.4. Sürücülerin Yüklenmesi 1.4.1

Detaylı

EMG Ethernet Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu

EMG Ethernet Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu EMG Ethernet Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu Rev 2.7 04/2017 İÇİNDEKİLER 1. Giriş 1.1. Genel Özellikler 1.2. Sürücülerin Yüklenmesi 1.2.1 Windows XP için Sürücü Yüklenmesi 1.2.2 Windows 7 için Sürücü

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 2 01/2018-A8168b/Rev.1 ENTES EMG-02/12, GEM-05/10/10SH,MY EMG-02 ve MY GEM-02 - Dönüştürücüler

İÇİNDEKİLER. 2 01/2018-A8168b/Rev.1 ENTES EMG-02/12, GEM-05/10/10SH,MY EMG-02 ve MY GEM-02 - Dönüştürücüler İÇİNDEKİLER Güvenlik Uyarıları......5 1.Giriş..6 1.1 Genel Özellikler...6 1.2 Teknik Özellikler.. 6 1.3 Bağlantı Şeması......7 1.4 Led Fonksiyonları...8 2. Sürücülerin Yüklenmesi....9 2.1 Windows XP İçin

Detaylı

EMG Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu

EMG Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu EMG Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu Rev 2.2 07/2010 İÇİNDEKİLER 1. Giriş 1.1. Genel Özelliler 1.2 Sürücülerin Yüklenmesi 2. Yapılandırma 2.1 Temel Cihaz Parametreleri 2.1.1 RS485 Seri Haberleşme Parametreleri

Detaylı

ENTES MODBUS GATEWAY KULLANIM KILAVUZU (EMG10-EMG12)

ENTES MODBUS GATEWAY KULLANIM KILAVUZU (EMG10-EMG12) ENTES MODBUS GATEWAY KULLANIM KILAVUZU (EMG10-EMG12) rev2.0.0 Nisan 2008 İÇİNDEKİLER 1. Giriş 1.1. Genel Özelliler 1.2 Sürücülerin Yüklenmesi 2. Yapılandırma 2.1 Temel Cihaz Parametreleri 2.1.1 RS485 Seri

Detaylı

EC-100. Ethernet RS232/422/485 Çevirici. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri

EC-100. Ethernet RS232/422/485 Çevirici. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri EC-100 Ethernet RS232/422/485 Çevirici İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri EC-100, cihazlarınıza veya bilgisayara RS232/422/485 hattından bağlayarak kullanabileceğiniz tak-kullan şeklinde tasarlanmış

Detaylı

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU Telif Hakkı Uyarısı Bu doküman Argenom Elektronik tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. SERNET tescilli bir Argenom Elektronik markasıdır.

Detaylı

SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri

SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU Telif Hakkı Uyarısı Bu doküman Argenom Elektronik tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. SERNET tescilli bir Argenom Elektronik

Detaylı

MCR02-AE Ethernet Temassız Kart Okuyucu

MCR02-AE Ethernet Temassız Kart Okuyucu MCR02-AE Ethernet Temassız Kart Okuyucu Teknik Özellikleri Ethernet 10BaseT Dahili TCP/IP Stack TCP/IP Client-Server Bağlantı Özelliği Dahili DNS İstemcisi DHCP veya Statik IP ile çalışabilme UDP, TCP,ARP,ICMP(ping)

Detaylı

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU Telif Hakkı Uyarısı Bu doküman Argenom Elektronik tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. SERNET tescilli bir Argenom Elektronik markasıdır.

Detaylı

Erişim Noktası Ayarları

Erişim Noktası Ayarları Erişim Noktası Ayarları Değerli Müşterimiz, Cihazınızı erişim noktası cihazı olarak kullanabilmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir. Statik IP Tanımlama AirTies Kablosuz Erişim Noktası

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

MODBUS GATEWAY KONFİGÜRASYON YAZILIMI

MODBUS GATEWAY KONFİGÜRASYON YAZILIMI MODBUS GATEWAY KONFİGÜRASYON YAZILIMI MBS100E/G/W MODBUS GATEWAY 04 / 2017 MIKRODEV_SM_MBS100_CG İÇİNDEKİLER ŞEKİL LİSTESİ... 2 Önsöz... 3 Mikrodev i Tanıyalım... 4 UYARI!... 5 1 MODBUS GATEWAY KONFİGÜRASYON

Detaylı

ACR-Net 100 Kullanım Kılavuzu

ACR-Net 100 Kullanım Kılavuzu ACR-Net 100 Kullanım Kılavuzu Ayrıntılı bilgi için web sayfamızı ziyaret edin. www.acrelektronik.com.tr 1 İçindekiler 1. ACR-Net 100... 3 1.1. ACR-Net 100 Özellikleri... 3 1.2. Kullanım Alanları... 3 1.3.

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manual MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

EC-485. Ethernet RS485 Çevirici. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri

EC-485. Ethernet RS485 Çevirici. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri EC-485 Ethernet RS485 Çevirici İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri TR+: RS485 TR+ bağlantısı için kullanılır. TR-: RS485 TR- bağlantısı için kullanılır. EC-485, cihazlarınıza veya bilgisayara

Detaylı

DLMS MODBUS GATEWAY KONFİGÜRASYON YAZILIMI

DLMS MODBUS GATEWAY KONFİGÜRASYON YAZILIMI DLMS MODBUS GATEWAY KONFİGÜRASYON YAZILIMI MDC100E/G/W DLMS MODBUS GATEWAY 04 / 2017 MIKRODEV_SM_MDC100_CG İÇİNDEKİLER ŞEKİL LİSTESİ... 2 Önsöz... 3 Mikrodev i Tanıyalım... 4 UYARI!... 5 1 MODC GATEWAY

Detaylı

CAP1300 Hızlı Kurulum Kılavuzu

CAP1300 Hızlı Kurulum Kılavuzu CAP1300 Hızlı Kurulum Kılavuzu 09-2017 / v1.0 İÇİNDEKİLER I Ü rün Bilgileri... 3 I-1 Paket İçeriği... 3 I-2 Sistem Gereksinimleri... 4 I-3 Donanım Genel Özeti... 4 I-4 LED Durumu... 4 I-5 Sıfırlama...

Detaylı

Universal Repeater Mod Kurulumu

Universal Repeater Mod Kurulumu Universal Repeater Mod Kurulumu A. Kurulum Öncesi 1. Statik IP Tanımlama Cihazın ayarlarını yapılandırabilmeniz için cihazda varsayılan olarak tanımlı IP adresi (ör:192.168.1.254) ile aynı network bloğundan

Detaylı

REMOTE IO KONFİGÜRASYON YAZILIMI

REMOTE IO KONFİGÜRASYON YAZILIMI REMOTE IO KONFİGÜRASYON YAZILIMI RIO200 S/E/G/W RIO201 S/E/G/W REMOTE IO 04 / 2017 MIKRODEV_RIO200/RIO201 İÇİNDEKİLER ŞEKİL LİSTESİ... 2 Önsöz... 3 Mikrodev i Tanıyalım... 4 UYARI!... 5 1 REMOTE IO KONFİGÜRASYON

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

EC-232C. Ethernet RS232 Çevirici. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri

EC-232C. Ethernet RS232 Çevirici. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri EC-232C Ethernet RS232 Çevirici İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri ACT: Veri alınırken/yollanırken yanıp söner. DCD: Bağlantı kurulduğunda aktif olur. Bu sinyal RS232 portunun DCD pininden okunabilir.

Detaylı

Free Cooling (Tibbo Ethernet Modüllü)

Free Cooling (Tibbo Ethernet Modüllü) Free Cooling (Tibbo Ethernet Modüllü) Cihaz İnternet Ayarları Cihazı ethernet kablosu kullanarak ilk olarak ayar yapacağınız bilgisayara direkt olarak bağlayınız. Cihazlar varsayılan olarak 192.168.1.40

Detaylı

Access Point Mod Kurulumu

Access Point Mod Kurulumu Access Point Mod Kurulumu A. Kurulum Öncesi 1. Statik IP Tanımlama Cihazın ayarlarını yapılandırabilmeniz için cihazda varsayılan olarak tanımlı IP adresi (ör:192.168.1.254) ile aynı network bloğundan

Detaylı

150Mbps Wireless N Nano Router TL-WR702N

150Mbps Wireless N Nano Router TL-WR702N 150Mbps Wireless N Nano Router Hızlı Kurulum Kılavuzu Öne Çıkanlar: 150Mbps kablosuz bağlantı hızı video akışı, online oyunlar ve internet görüşmeleri gibi uygulamalar için idealdir Ev ve seyahat için

Detaylı

D-Link DSL-6740U KOLAY KURULUM KILAVUZU. TEKN K SERV S ve DESTEK. Kablosuz N300 ADSL/ADSL2+ VDSL/VDSL2 Router (D-Smart İnternet Kullanıcıları için)

D-Link DSL-6740U KOLAY KURULUM KILAVUZU. TEKN K SERV S ve DESTEK. Kablosuz N300 ADSL/ADSL2+ VDSL/VDSL2 Router (D-Smart İnternet Kullanıcıları için) D-Link DSL-6740U Kablosuz N300 ADSL/ADSL2+ VDSL/VDSL2 Router (D-Smart İnternet Kullanıcıları için) KOLAY KURULUM KILAVUZU TEKN K SERV S ve DESTEK 1 PAKET İÇERİĞİ * DSL-6740NRU ADSL/ADSL2+ VDSL/VDSL2 Router

Detaylı

CLIENT MODE KURULUMU

CLIENT MODE KURULUMU CLIENT MODE KURULUMU Client Mode Nedir? Client mod varolan kablosuz bağlantıyı kabloluya çeviren bir tekniktir. Client özelliği bulunan kablosuz bir TP-LINK AP cihazımız ile herhangibir kablosuz erişim

Detaylı

ENERJİ TAKİP YAZILIMI. elektrometre, elektropan ın tescilli markasıdır.

ENERJİ TAKİP YAZILIMI. elektrometre, elektropan ın tescilli markasıdır. ENERJİ TAKİP YAZILIMI elektrometre, elektropan ın tescilli markasıdır. Giriş Değerli Müşterimiz, Yazılımınızı verimli bir şekilde kullanmak için bu kılavuzun tamamını dikkatle okumanızı ve bir başvuru

Detaylı

WiFi RS232 Converter Sayfa 1 / 12. WiFi RS232 Converter. Teknik Döküman

WiFi RS232 Converter Sayfa 1 / 12. WiFi RS232 Converter. Teknik Döküman WiFi RS232 Converter Sayfa 1 / 12 WiFi RS232 Converter Teknik Döküman WiFi RS232 Converter Sayfa 2 / 12 1. ÖZELLĐKLER 60.20mm x 40.0mm devre boyutları (5-15)VDC giriş gerilimi Giriş ve çalışma gerilimini

Detaylı

Hızlı Kurulum Kılavuzu

Hızlı Kurulum Kılavuzu Hızlı Kurulum Kılavuzu SG-1400 ADSL2+ Router Rev:1.0.0 710903642 1. Modem i bağlama Aygıtı kurmadan önce, lütfen mevcut İnternet Servis Sağlayıcınız aracılığıyla geniş bantlı hizmetinizin sağlandığından

Detaylı

AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU:

AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU: AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU: Eğer AirTies RT-210 veya birden fazla AP-300 e sahipsiniz yeni AP- 300 ünüzü Tekrarlayıcı modunda kullanarak AirTies Mesh Networks oluşturur ve kablosuz kapsama alanınızı

Detaylı

ETOR-4 Ethernet/Serial Gateway ETOR-4. Ethernet/Serial Gateway. Kullanım Kılavuzu

ETOR-4 Ethernet/Serial Gateway ETOR-4. Ethernet/Serial Gateway. Kullanım Kılavuzu ETOR-4 Ethernet/Serial Gateway Kullanım Kılavuzu 1 İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 GENEL BİLGİLER...10 BÖLÜM 2 KURULUM...13 2.1 Cihaz Üzerindeki Tanımlar...13 2.2 Cihaz Üzerindeki Ayarları Yapılandırma...14 2.3 Konfigürasyon

Detaylı

NBG416N. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Kartı NBG416N

NBG416N. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Kartı NBG416N NBG416N Kullanım Kılavuzu ve Garanti Kartı NBG416N Ürün Bakım ve Muhafaza Ürünü sadece orijinal adaptörü ile çalıştırınız. Ürünün kasasını hiçbir koşulda açmayınız, herhangi bir parçasını sökmeyiniz. Arıza

Detaylı

UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU)

UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU) UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU) Tekrarlayıcı modu var olan bir kablosuz bağlantıyı tekrarlayarak daha uzak mesafelere genişletmek ve yaymak amacıyla kullanılır. Aşağıdaki adımları takip

Detaylı

Hızlı Kurulum Rehberi. ASUS AAM6030BI ADSL 4 Port Modem

Hızlı Kurulum Rehberi. ASUS AAM6030BI ADSL 4 Port Modem Hızlı Kurulum Rehberi ASUS AAM6030BI ADSL 4 Port Modem Gerekli olduğu durumda yetkili kişilerin servis yapması uygundur. Yalnızca ürünle beraber gelen güç kaynağını kullanınız. Yalnızca ürünle beraber

Detaylı

ETOR Ethernet/Serial Gateway ETOR. Ethernet/Serial Gateway KULLANIM KILAVUZU

ETOR Ethernet/Serial Gateway ETOR. Ethernet/Serial Gateway KULLANIM KILAVUZU ETOR Ethernet/Serial Gateway KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 GENEL BİLGİLER...6 BÖLÜM 2 KURULUM...9 2.1 Cihaz Üzerindeki Tanımlar... 9 2.2 Cihaz Üzerindeki Ayarları Yapılandırma...10 2.3 Konfigürasyon

Detaylı

1 Protokol Dönüştürücü IEC870E IEC870E PROTOKOL DÖNÜŞTÜRÜCÜ. Kullanım Kılavuzu. [Rev_1.0_IEC870E]

1 Protokol Dönüştürücü IEC870E IEC870E PROTOKOL DÖNÜŞTÜRÜCÜ. Kullanım Kılavuzu. [Rev_1.0_IEC870E] 1 Protokol Dönüştürücü IEC870E PROTOKOL DÖNÜŞTÜRÜCÜ IEC870E Kullanım Kılavuzu [Rev_1.0_IEC870E] 2 Protokol Dönüştürücü IEC870E İÇİNDEKİLER 1. GENEL ÖZELLİKLER... 4 1.1. IEC870E... 4 1.2. IEC 60870-5-104

Detaylı

Kablosuz 802.11N USB Adaptör

Kablosuz 802.11N USB Adaptör Kablosuz 802.11N USB Adaptör Hızlı Kurulum Kılavuzu ve Garanti Belgesi NWD-270N Kablosuz 802.11n USB Adaptör Genel Bakış NWD-270N, WPS (Kablosuz Gu venlik Yapılandırması) destekli USB arayu zu ne sahip

Detaylı

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız.

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız. USB Yazıcı Paylaşımı Windows Vista USB Yazıcı Paylaşımı 1.1 USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaştırma 1.2 Bilgisayarınıza USB portundan direkt bağlı ve aktif olarak

Detaylı

Connection Manager Kullanım Kılavuzu

Connection Manager Kullanım Kılavuzu Connection Manager Kullanım Kılavuzu Baskı 1.0 2 İçindekiler Bağlantı yöneticisi uygulaması hakkında 3 Başlarken 3 Bağlantı yöneticisi uygulamasını açma 3 Geçerli bağlantı durumunu görüntüleme 3 Uygulama

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

5. Bu alt butonlardan Kanal ve SSID isimli butona tıklayınız. B. AP-300 AYARLARI Bu bölümde 2 AP-300 ün Kanal ve SSID bölümü ile kablosuz ayarları LAN

5. Bu alt butonlardan Kanal ve SSID isimli butona tıklayınız. B. AP-300 AYARLARI Bu bölümde 2 AP-300 ün Kanal ve SSID bölümü ile kablosuz ayarları LAN AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU AirTies WAR-140 ile (veya birden fazla AP-300 e sahipseniz) kapsamış olduğunuz kablosuz ağınızı genişletmek isterseniz bir adet AirTies AP-300 alıp yeni AP-300 ünüzü Tekrarlayıcı

Detaylı

BitTorrent İstemci Kullanımı

BitTorrent İstemci Kullanımı BitTorrent İstemci Kullanımı Değerli Müşterimiz, BitTorrent internet üzerinden dosya paylaşım yazılımına ve aynı tekniği kullanan dosya takas sistemine verilen isimdir. Diğer eşten eşe (P2P) paylaşım programlarından

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manuel MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı

F2114 İLE VIRTUAL COM PORT (TCP2COM) KILAVUZU

F2114 İLE VIRTUAL COM PORT (TCP2COM) KILAVUZU F2114 İLE VIRTUAL COM PORT (TCP2COM) KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417

Detaylı

DM-501 Tak-Çalıştır GPRS-UART Köprüsü

DM-501 Tak-Çalıştır GPRS-UART Köprüsü DM-501 Tak-Çalıştır GPRS-UART Köprüsü Temel Bilgiler TCP 2 nokta arası bağlantı + veri akışı sağlar Oturum açmaya dayalıdır Arka planda hata kontrolü ve paketin sağlıklı iletim kontrolü (ACK) yürütür TCP

Detaylı

3G Modem İstasyonu Kullanma Kılavuzu V:1.0 Model: 433R

3G Modem İstasyonu Kullanma Kılavuzu V:1.0 Model: 433R 3G Modem İstasyonu Kullanma Kılavuzu V:1.0 Model: 433R Ürün Beraberinde Gelenler: 1 adet 3G Modem İstasyonu 1 adet DC5V 1.2A Adaptör 1 adet USB Kablo 1 adet RJ45 Ethernet Kablo 1 adet CD-ROM (Kullanım

Detaylı

Kablosuz ADSL2+ Modem Router Kurulumu

Kablosuz ADSL2+ Modem Router Kurulumu Kablosuz ADSL2+ Modem Router Kurulumu A. Cihazın Fiziksel Bağlantısı Kuruluma başlamadan önce bağlantıları aşağıdaki topolojide gösterildiği gibi yapınız. B. LED Işıkları Tanımlama Sabit: Modeme elektrik

Detaylı

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 15.11.2014 1 1. KULLANIM AMACI Personel takip sistemi kullanmak isteyen tüm işletmeler için geliştirilmiştir. WOLVOX İnsan Kaynakları programı

Detaylı

AĞ KURULUMU ANA MAKİNA İÇİN:

AĞ KURULUMU ANA MAKİNA İÇİN: AĞ KURULUMU NetProxy programı ile bilgisayarlarınızı birbirine bağlamak için, bağlantı yapacağınız bilgisayarlar arasynda bir ağ kurmanız gerekir. Ağ kurma işlemini burada adım adım anlatmaya çalışacağım.

Detaylı

FOUR FAİTH F2114 GPRS MODEM İLE ANALOG I/O ÜZERİNDEN HABERLEŞME KILAVUZU

FOUR FAİTH F2114 GPRS MODEM İLE ANALOG I/O ÜZERİNDEN HABERLEŞME KILAVUZU FOUR FAİTH F2114 GPRS MODEM İLE ANALOG I/O ÜZERİNDEN HABERLEŞME KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com

Detaylı

Kolay Kurulum Kılavuzu

Kolay Kurulum Kılavuzu Kolay Kurulum Kılavuzu Robustel R3000 Serisi Endüstriyel 3G / 4G VPN Router 4 e Kadar Ethernet, 2 ye Kadar Seri Port İçindekiler Sayfa 3 R3000 Serisi Alt Modelleri Başlık 5 R3000 Serisi: Dış Görünüş 6

Detaylı

Firewall Log Server. Kurulum Kılavuzu

Firewall Log Server. Kurulum Kılavuzu Firewall Log Server Kurulum Kılavuzu 1 Kurulum Seri Port Adaptör Girişi OPT Port WAN Portu LAN Portu 1 Bağlantı: - Kutu içerisinden çıkan Coslat cihazınızı çalıştırdıktan sonra ilk kurulum için bilgisayarınızın

Detaylı

Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu

Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu 06-2016 / v1.0 I. Ü rün Bilgileri I-1. Paket İçeriği - RE11S x 2 - Çok Dilli Hızlı Kurulum Kılavuzu (HKR) ve Kullanım Kılavuzu

Detaylı

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır.

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır. 78 Türkçe Hızlı Yükleme Kılavuzu Bu yükleme kılavuzu GW-7100U ve yazılımının yüklenmesinde size yol gösterecektir. Kablosuz ağ bağlantınızı kurmak için, aşağıdaki işlemleri sırayla uygulayın. 1. Yükleme

Detaylı

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İçindekiler E-İmza PIN Kodunun Alınması...2 Windows İşletim Sisteminde Yapılması Gereken işlemler...8 Windows XP ve 7 için Sürücü Kurulumu...8 Microsoft.NET

Detaylı

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu Sayfa 1 / 22 Kutu Đçeriği 1-) Smartnet PRO-W Kablosuz Adsl2+ 1Port Modem 2-) Güç adaptörü 3-) Sesli görüntülü interaktif kurulum CD si 4-) Türkçe Kulanım kitapçığı ve Garanti Belgesi 5-) Ayırıcı Splitter.

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ E-İMZA KURULUM AŞAMALARI Birimimizden almış olduğunuz e-imzanızı

Detaylı

Đçindekiler. Paket Đçeriği

Đçindekiler. Paket Đçeriği SCSI Serisi Net DVR Kullanım Kılavuzu V2.1 Đçindekiler 1. HDD Kurulumu... 3 2. DVR Bağlantısı... 4 3. DVR ın Açılması... 6 4. DVR a Giriş... 6 5. Tarih Saat Ayarı... 7 6. IP Adres Ayarı... 7 7. HDDFormatlama...

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.6372.UM.TR.D00REV24032011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.6372.UM.TR.D00REV24032011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.6372.UM.TR.D00REV24032011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu 2 VoIP Portlu

Detaylı

P-TECH RF MODEM MODBUS SERİ HABERLEŞME KILAVUZU

P-TECH RF MODEM MODBUS SERİ HABERLEŞME KILAVUZU P-TECH RF MODEM MODBUS SERİ HABERLEŞME KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417

Detaylı

WAP-3205 FirmWare Güncelleme Resetleme Universal Repeater Kurulumu CİHAZ ARAYÜZÜNE ERİŞİM

WAP-3205 FirmWare Güncelleme Resetleme Universal Repeater Kurulumu CİHAZ ARAYÜZÜNE ERİŞİM WAP-3205 FirmWare Güncelleme Resetleme Universal Repeater Kurulumu CİHAZ ARAYÜZÜNE ERİŞİM ZyXEL WAP-3205 AP moduyla gelen bir ürün olduğu için, konfigurasyonunu yapmak üzere PC nizle fiziksel bağlantılarını

Detaylı

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI!

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Fisheye IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

IFD8520 ADRESLENEBİLİR RS-485/RS-422 İZOLELİ ÇEVİRİCİ KULLANIM KILAVUZU

IFD8520 ADRESLENEBİLİR RS-485/RS-422 İZOLELİ ÇEVİRİCİ KULLANIM KILAVUZU IFD8520 ADRESLENEBİLİR RS-485/RS-422 İZOLELİ ÇEVİRİCİ KULLANIM KILAVUZU ÖNSÖZ: Delta IFD8520 izoleli adreslenebilir RS-232 RS-422/RS-485 çevirici, RS-422/RS-485 'den RS-232 protokolüne haberleşme arabirimi

Detaylı

2MP Mini Bullet Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu

2MP Mini Bullet Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu 2MP Mini Bullet Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu 0 Hızlı Kurulum Kılavuzu 2MP Mini Bullet IP kamerayı kurmak için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Paket içerik listesini kontrol ediniz. (Sayfa 1) Fiziksel

Detaylı

www.oncuguvenlik.com.tr

www.oncuguvenlik.com.tr NETWORK YAPISINA SAHİP CCTV ÜRÜNLERİNE IP ADRESİ ATAMA KILAVUZU 1- DUNLOP IP KAMERALARA IP ADRESİ VERME AYARLARI. 2- TD-2000 VE EDVR-3000 SERİSİ DVR CİHAZLARINA IP ADRESİ VERME AYARLARI. 3- DUNLOP DVR

Detaylı

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118/M118i Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42720 Bu kılavuz aşağıdakilerle ilgili yordamlar sağlar: Ekranlarda Gezinme sayfa 2 DHCP Kullanarak Ağ Ayarları sayfa 2 Statik IP Adresi

Detaylı

MBS100 DONANIM KILAVUZU

MBS100 DONANIM KILAVUZU MBS100 DONANIM KILAVUZU MBS100 MODBUS GATEWAY Serisi 07 / 2017 MIKRODEV_HM_MBS100 İÇİNDEKİLER ŞEKİL LİSTESİ... 2 Önsöz... 3 Mikrodev i Tanıyalım... 4 UYARI!... 5 1 MBS100 GENEL BİLGİLER... 6 1.1 Fiziksel

Detaylı

Yandex mail ve disk kullanım rehberi

Yandex mail ve disk kullanım rehberi Yandex mail ve disk kullanım rehberi Tüm personelin ortak bir platformda uyumlu çalışmasını destekleyecek bilgi teknolojisi ücretsiz bir şekilde kurumunuz için hayata geçirildi. Sistem ve sunucu yatırımı

Detaylı

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları LMS PC aracı ACS420 LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı Kurlum ve çalıştırma talimatları 1 İçindekiler 1. ACS420 programının kurulumu.. 3 2. OCI430 ara yüzün sürücü kurulumu.. 7 OCI430

Detaylı

F2114 GPRS MODEM İLE SERİ HABERLEŞME VE VCOM UYGULAMASI KILAVUZU

F2114 GPRS MODEM İLE SERİ HABERLEŞME VE VCOM UYGULAMASI KILAVUZU F2114 GPRS MODEM İLE SERİ HABERLEŞME VE VCOM UYGULAMASI KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. Şti. info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417 1243 www.ztelemetry.com 01 AÇIKLAMA Endüstriyel

Detaylı

FOUR FAITH ROUTER LAR İLE SERİ HABERLEŞME KILAVUZU

FOUR FAITH ROUTER LAR İLE SERİ HABERLEŞME KILAVUZU FOUR FAITH ROUTER LAR İLE SERİ HABERLEŞME KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LT. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90 312

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

www.oncuguvenlik.com.tr

www.oncuguvenlik.com.tr BİLGİSAYARDAKİ YEREL AĞ IP ADRES (LAN IP) AYARLARI Bu kitapçık; 3 farklı işletim sisteminde, bilgisayarınızın otomatik aldığı ip adresini öğrenmeyi ve bilgisayarınıza sabit ip verme işlemlerini göstermektedir.

Detaylı

1 Protokol Dönüştürücü IEC870G IEC870G PROTOKOL DÖNÜŞTÜRÜCÜ. Kullanım Kılavuzu. [Rev_1.0_IEC870G]

1 Protokol Dönüştürücü IEC870G IEC870G PROTOKOL DÖNÜŞTÜRÜCÜ. Kullanım Kılavuzu. [Rev_1.0_IEC870G] 1 Protokol Dönüştürücü IEC870G PROTOKOL DÖNÜŞTÜRÜCÜ IEC870G Kullanım Kılavuzu [Rev_1.0_IEC870G] 2 Protokol Dönüştürücü IEC870G İÇİNDEKİLER 1. GENEL ÖZELLİKLER... 4 1.1. IEC870G... 4 1.2. IEC 60870-5-104

Detaylı

CP1E-ARGOX AS8000-R SERI PORT HABERLEŞMESİ GENEL BILGI BAĞLANTI ŞEMASI HABERLEŞME AYARLARI RXD KOMUTU HABERLEŞME PROGRAMI

CP1E-ARGOX AS8000-R SERI PORT HABERLEŞMESİ GENEL BILGI BAĞLANTI ŞEMASI HABERLEŞME AYARLARI RXD KOMUTU HABERLEŞME PROGRAMI CP1E-ARGOX AS8000-R SERI PORT HABERLEŞMESİ GENEL BILGI BAĞLANTI ŞEMASI HABERLEŞME AYARLARI RXD KOMUTU HABERLEŞME PROGRAMI Genel Bilgi Bu dökümanda CP1E PLC ile Argox marka barkod okuyucunun seri port üzerinden

Detaylı

AKUVOX R26 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU

AKUVOX R26 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU AKUVOX R26 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon: V1.1 Tarih: 09.07.2018 Yetkili Email: info@akuvoxinterkom.com. Yetkili Telefon: 0212 216 4466 Akuvox İnterkom Türkiye Modüler A.Ş. www.akuvoxinterkom.com

Detaylı

F3432 WCDMA ÇİFT SİM KARTLI WİFİ ÖZELLİKLİ 3G ROUTER

F3432 WCDMA ÇİFT SİM KARTLI WİFİ ÖZELLİKLİ 3G ROUTER F3432 WİFİ özellikli çift SIM kart girişli 3G Router yüksek güçlü 32 bitlik işlemci ve gömülü gerçek zamanlı uygulamaları destekler. Bu cihazlar hücresel ağa uygun bi şekilde bağlamak için basit ayarlar

Detaylı

F3426 3G WIFI ROUTER TEKNİK ÖZELLİKLERİ

F3426 3G WIFI ROUTER TEKNİK ÖZELLİKLERİ F3426 WIFI özellikli 3G ROUTER yüksek güçlü 32 bitlik işlemcisi ile gömülü gerçek zamanlı uygulamaları destekler. Bu cihazlar hücresel ağa uygun bi şekilde bağlamak için basit ayarlar ile Seri (RS 232

Detaylı

AntiKor Güvenlik Sunucumu nereye yerleştirmeliyim?

AntiKor Güvenlik Sunucumu nereye yerleştirmeliyim? AntiKor Güvenlik Sunucumu nereye yerleştirmeliyim? AntiKor Güvenlik sunucusu, yerel ağ ile interneti sağlayan DSL modem veya Router arasına girerek bütün İnternet trafiğinin üzerinden geçmesini sağlar

Detaylı

UniGSM Arduino SHIELD (UniGSM-A) KURULUM ve KULLANIM KİTAPÇIĞI

UniGSM Arduino SHIELD (UniGSM-A) KURULUM ve KULLANIM KİTAPÇIĞI UniGSM Arduino SHIELD (UniGSM-A) KURULUM ve KULLANIM KİTAPÇIĞI UniGSM KARTI UniGSM GSM/GPRS kartı, hem Arduino kartlarına hem Raspberry kartlarına hem de bağımsız olarak (Stand alone) kullanılabilen bir

Detaylı

HIZLI BAşVURU KILAVUZU

HIZLI BAşVURU KILAVUZU HIZLI BAşVURU KILAVUZU Windows Vista için İçindekiler Bölüm 1: Sistem Gereksinimleri...1 Bölüm 2:...2 Yerel Yazdırma Yazılımını Yükleme... 2 Ağdan Yazdırma Yazılımını Yükleme... 5 Bölüm 3: WIA Sürücüsünü

Detaylı

SERVİS MENÜSÜ KULLANIM REHBERİ

SERVİS MENÜSÜ KULLANIM REHBERİ D0204 HotelTV1 SERVİS MENÜSÜ KULLANIM REHBERİ 2014 Ekim 1. Doküman Geçmişi Tarih Düzenleyen Sürüm Yapılan Değişiklik 10 Temmuz 2010 Çağatay Akçadoğan A0.1 Doküman Yaratma 4 Nisan 2012 Görkem Giray A0.2

Detaylı

WAMP SERVER KURULUMU

WAMP SERVER KURULUMU WAMP SERVER KURULUMU Bilgisayarınızda; PHP web programlama dilini kullanarak web sayfası hazırlayacaksanız ya da PHP web programlama dili kullanılarak hazırlanmış Joomla, Wordpress, Drupal vb.. içerik

Detaylı

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu P/N 1070300-TR REV B ISS 17NOV10 Telif Hakkı 2010 UTC Fire & Security. Tüm hakları saklıdır. Ticari markalar ve patentler UltraView adı

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Eternet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

KURULUM. Cihazın Bağlanması. Not Lütfen router ayarları için yanlızca kablolu ağ bağlantısını kullanınız.

KURULUM. Cihazın Bağlanması. Not Lütfen router ayarları için yanlızca kablolu ağ bağlantısını kullanınız. KURULUM Cihazın Bağlanması Lütfen router ayarları için yanlızca kablolu ağ bağlantısını kullanınız. Bilgisayar ve Modem Router da dahil tüm ağ aygıtlarını kapatınız. Mevcut bir modeminiz varsa bağlantısını

Detaylı

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Kurulum Kılavuzu

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Kurulum Kılavuzu EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Kurulum Kılavuzu 09-2012 / v2.0 0 Başlarken Bu Access Point i kullanmaya başlamadan önce lütfen paket içeriğini kontrol ediniz. Eğer eksik parça var ise satın aldığınız

Detaylı

Web Servis-Web Sitesi Bağlantısı

Web Servis-Web Sitesi Bağlantısı Web Servis-Web Sitesi Bağlantısı MCKS İthalatçı web servisleri internet üzerinden güvenli şekilde erişime açılmıştır. Erişime ait ağ bağlantısı aşağıda şematik olarak gösterilmiştir. Şekil - 1: MCKS-ithalatçı

Detaylı

Wireless Coaxial Modem / Router

Wireless Coaxial Modem / Router Wireless Coaxial Modem / Router 1.1 Ürün Açıklaması 1. Kısım - Ürün Özeti Astracom Kablosuz Koaksiyel Modem i satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu 802.11n stadardındaki cihaz, 802.11g standardına göre

Detaylı

Full HD Dome Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu MODEL D6210 UYARI!

Full HD Dome Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu MODEL D6210 UYARI! Full HD Dome Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODEL D6210 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden haber

Detaylı

WINDOWS SERVER 2008 R2-SERVER 2012 DE IP SANALLAŞTIRMA

WINDOWS SERVER 2008 R2-SERVER 2012 DE IP SANALLAŞTIRMA WINDOWS SERVER 2008 R2-SERVER 2012 DE IP SANALLAŞTIRMA IP Sanallaştırma Nedir? Windows Server işletim sistemlerinde Remote Desktop Host Services (önceki ismi Terminal Services) teknolojisini kullanarak

Detaylı

TachoMobile Server Uygulaması Kullanım Kılavuzu

TachoMobile Server Uygulaması Kullanım Kılavuzu TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Server Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Server Uygulaması 1. YAZILIM KURULUMLARI 1.1 Java 1.1.1 Kurulum 1.2 TachoMobile Server Uygulaması 1.2.1 Kurulum

Detaylı