yangindan korunma tanımlama. temin etme. uygulama.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "yangindan korunma tanımlama. temin etme. uygulama."

Transkript

1 yangindan korunma tanımlama. temin etme. uygulama.

2 frankfurt am main itfaiyesi ten beri Frankfurt am Main şehrinde bir resmi itfaiye bulunmaktadır. Yaklaşık bayan ve erkek çalışanı ile Frankfurt resmi itfaiyesi, sivil resmi merci olarak, yangınların önlenmesi ve mücadelesinde ve ayrıca tehlikelerden korunmasında halk, çevre ve önemli kültür ve maddi değerler için yasal yükümlülüğünü yerine getirir. Frankfurt am Main şehir belediyesinin bağımsız kuruluşu olarak, ne askeriyenin ne de polis teşkilatının altında bulunmaktadır. Bayan ve erkek memurlar her gün şehir çevresinin 12 lokasyonunda, yirmi dört saat hizmettedir ve yıl içinde den fazla hizmette bulunmaktadır. İtfaiye, faaliyetlerinde Frankfurt am Main da 850 üyesi bulunan 28 gönüllü itfaiye ekiplerince yangından korunma ve yardım hizmetleri alanında ve ayrıca kurtarma hizmeti alanında yerel yardım organizasyonlarınca desteklenmektedir. Nerede bize ihtiyacınız varsa biz oradayız.

3 ateş yaşamak için önemli, fakat çoğunlukla hafife alınır Her birimiz ateşin ne olduğunu bilmekte ve günlük hayatta değişik şekillerde kullanmaktayız. Hayati önem taşımasına rağmen, kontrol dışına çıktığında tehlikeli olabilir. Böylece Frankfurt am Main da her yıl yakl yangın çıkmaktadır, bunların çoğu evlerdedir. Çoğu dikkatsizlik sonucu meydana gelmektedir. Bu yangınlardan dolayı her yıl yaklaşık olarak 120 insan yaralanmaktadır. Çoğu insan, yangın durumu hakkında hedefe yönelik olarak önlem alsaydı ve bilinçli olsaydı, yaralanmazdı. Bu sebepten dolayı bu broşür ile size yanma tehlikelerini azaltmada, doğru davranış ile kendinizi korumada ve itfaiyeye size hızlı ve etkili hizmet vermesi için bir kılavuz sunmaktayız. yangın sebebi nedir? günlük hayattaki tehlikeler... Dikkat: Küçük sebep büyük sonuç! Çoğu yangınlar dikkatsizlikten ve ihmalden dolayı başlar. Yangınlar arızalı veya yanlış kullanılan elektronik cihazlar ve ayrıca açık bırakılan ateş nedeniyle başlar. Örn. bir mum düşebilir ve çevrede bulunan yanıcı malzemeyi yakabilir. Bir sigaranın izmariti saatler sonra dahi bir yangına sebep olabilir. Ocak üstünde bırakılan nesneler yoğun ısı nedeniyle yanabilir. Benzer şekilde, gözetim altında bulunmayan bir ütü de aynı sonuca yol açar. Noel döneminde özellikle dikkatli olmak gerekir. Bir noel ağacı veya çiçek aranjmanı çok kolay yanar ve çok sıcaktır. Tüm bunlar çok az sayıda insanın tehlikeyi görebildiği durumlardır. Daha da önemlisi, güncel hayatta kendinizi ve birlikte yaşadığınız insanları yangın tehlikesinden korumak için gerekli özeni göstermenizdir.

4 yangın var şimdi ne olacak? Tüm dikkatlere rağmen bir yangın çıktığında sizin davranışınız, kendinizin ve birlikte yaşadığınız insanların hayatta kalıp kalmamalarını belirleyecektir. Her şeyden önce panikle aşırı tepki vermek, durumun kontrol dışına çıkmasına sebep olacaktır. Yangın durumunda sizin için en büyük tehlike dumandır. Çoğu ev eşyalarında değişik türlerde ve miktarlarda plastik bulunur. Bu plastiklerden yanma esnasında duman veya görünmeyen gazlar şeklinde birçok zehirli madde açığa çıkar. Sadece birkaç nefes alışta bu yangın dumanı sizin için ölümcül olabilir. Bir yangın tespit ettiğinizde önce sükunetinizi koruyun ve düşünerek davranın! Acil bir durumda aşağıdaki gibi davranmalısınız: Aile üyelerini ve binanızda yaşayan diğer kişileri uyarın. İtfaiyeyi acil çağrı 112 hattı üzerinden arayın. İtfaiye birkaç dakika içinde size ulaşacaktır! Yeni başlayan yangınlarda kendinizi hiç bir tehlikeye atmayacağınızdan eminseniz bir söndürme denemesi gerçekleştirin. Duman ve alevlerin yayılmasını azaltmak için yangın çıkan odanın kapısını kapatın. Mümkünse kendisini kurtaramayan diğer insanlara yardım edin. Binayı hızlı bir şekilde terk edin. Kaçış yolunuz alevler veya duman sebebiyle kesildiyse, dumansız bir bölüme geçin ve arkanızdan kapıyı kapatın. Mümkün olduğu kadar bir balkona veya bir pencereye gidin ve itfaiyenin dikkatini çekin. İtfaiyeyi bekleyin ve hedefe yönelik olarak kısaca ne olduğunu, yangının nerede bulunduğunu bildirin. Evde başka birinin daha bulunduğunu biliyorsanız, bunu itfaiyeye mutlaka bildirin. Sükuneti koruyun ve düşünerek hareket edin.

5 acil çağrı fakat doğru! böylece olay yerine daha hızlı ulaşırız. 112 telefon numarası hattından itfaiyenin acil çağrısına yirmi dört saat ulaşabilirsiniz. Polise 110 numaralı telefon hattından ulaşabilirsiniz. Size doğru yardımı en hızlı şekilde gönderebilmek için bazı bilgilere ihtiyacımız vardır: 1. Nerede bulunuyorsunuz? 2. Ne oldu? 3. Kaç kişi tehlikede? 4. Hangi tehlikeler bulunmakta? Ahizeyi hemen kapatmayın yöneltilen soruları bekleyin. Bir engelden veya dilsel problemlerden dolayı telefon vasıtasıyla acil çağrı yapamıyorsanız, itfaiyeye acil durum faksı ile ulaşabilirsiniz. Lütfen burada da acil çağrı numarası 112 yi arayın. Kendi dilinizdeki faks formlarını aşağıdaki adreste bulabilirsiniz: Acil çağrı 112

6 sizin için buradayız: kurtarma, söndürme, koruma! Biz size yardım etmek için geliyoruz! 12 nöbetçimiz, resmi itfaiye ve / veya kurtarma hizmeti acil çağrı düştükten hemen sonra genelde maksimum 10 dakikalık süre içinde size ulaşacak şekilde tüm şehir alanına dağılmışlardır. Biz söndürürüz! Bizi bir yangına çağırdığınızda, tehlikeyi dindirmek ve sizin maddi varlıklarınızı alevlerden ve dumandan korumak için geliriz. Sizi oradan çıkarırız! Kaçış yolunuz duman ile engellendiğinde, duman bulunmayan bir bölüme geçin, mümkünse bir pencereye gidin. Üzerinize dikkatlice giydireceğimiz kaçış başlığı ile sizi tehlike bölgesinden uzaklaştırabiliriz. 7 kata kadar olan binalarda yapı taraflı olarak, kendi merdivenlerinden başka kaçış yolu bulunmamaktadır. Fakat bu yolda yangın bulunabilir ve böylece dışarıya çıkış tıkanmış olabilir. Bu durumda itfaiye kurtarılmanız için bir döner merdiven getirir. Sizi böylece örn. bir pencereden çıkarıp emniyete alabiliriz. Bir dumanın içine yürümeyin ve pencereden atlamayın biz sizi oradan çıkaracağız! Ve daha birçok şey yapıyoruz! İtfaiye sadece bir yangın durumunda yardım etmez. Tıbbi acil durumlarda ve kazalarda da yardım etmek için geliyoruz. Size memnuniyetle danışmanlık hizmeti veririz! Yangından korunma eğitimi konusunda, işletmelerdeki teknik güvenlik talimatlarında, bir bina projesinde veya sadece yangından korunma ile ilgili bir sorunuz olabilir. Bu konudaki bilgileri web sayfamızda bulabilirsiniz: İtfaiye bunu neden yapıyor? Halk için genel yardım ve yangından korunmayı sağlamak amacıyla il bağımlılığı olmayan bir şehir olarak Frankfurt, Hessen eyaleti yangın ve afet koruma yasası uyarınca, bir itfaiye bulundurmak zorundadır. Can kurtarma hizmeti ve afet önleme kurumu ile beraber itfaiye, polis ve askeriyeye tabi olmayan tehlike engelleme ekibini oluşturur. İtfaiye, tehlikenin engellenmesinde güvenli bir akışı sağlayabilmek, sizi tehlikeli durumlardan korumak için temel haklarınızı sınırlamak zorunda kalabilir. İtfaiyeye bu hak, hukuk tarafından verilmiştir. İtfaiye neden benim arazime giriyor? Bir tehlike ile mücadele bunu gerektiriyorsa, itfaiye arsanıza ve hatta evinize girme yetkisine sahiptir. Düşünün: Burada söz konusu sizin güvenliğiniz! İtfaiye neden yolu kapatıyor? Trafik sıkışıklığında beklemek sinir bozucu olsa da işini yapabilmesi için itfaiyenin yeteri kadar yere ihtiyacı vardır. Bundan dolayı bazı durumlarda tüm bir yolu kapatmak gerekebilir. İtfaiye beni neden uzaklaştırıyor? İtfaiyenin çalışma alanı çoğunlukla tehlikelidir. Alanı terk etmek zorundaysanız, bu sizin güvenliğiniz içindir. Her şey Frankfurt halkının esenliği içindir.

7 size yardım etmemiz için bize yardımcı olun! Kaçış yollarını açık tutun! Merdiven boşluğunda duran mobilyalar, bisikletler, çocuk arabaları ve diğer nesneler tehlike oluşturmaktadır. Bunlar yanabilir ve sizin kaçış yolunuzu tıkayabilir veya dumanlı bir alanda itfaiyenin güvenli çalışmasını engelleyebilir. Bundan dolayı merdiven boşluklarında ve kaçış yollarında bu tür nesneler bulundurmayın! Odalarda gaz şişeleri bulundurmayın! Gaz şişeleri genelde tehlike arz eder. Hatta bir yangın esnasında patlayabilir. Hiçbir zaman evinizde gaz şişeleri bulundurmayın. Duman dedektörleri hayat kurtarır! Bir yangın ne kadar erken fark edilirse, yangından yara almadan kurtulma şansı o kadar büyüktür. Bu sebepten dolayı duman dedektörleri özel konutlar için de gereklidir. Çevrenizi tehlikelere karşı emniyete alın.

8 yangın çıkmaması için ne yapabilirim? Mumları ve açık ateşi hiçbir zaman gözetim dışı bırakmayın. Yangına dayanıklı altlıklar kullanın. Yanıcı malzemeleri açık ateş ve sıcak nesnelerden uzak tutun. Yatakta sigara içmeyin. Çocuklarınıza dikkat edin. Ateşle oyun oynamak kötü sonuçlanabilir. Çocuklarınıza yangının tehlikelerini olabildiği kadar erken anlatın. Çocuklarınızın itfaiyenin düzenlediği yangından korunma eğitimine katılmasına izin verin. Bu konudaki bilgileri web sayfamızda bulabilirsiniz: Sadece kusursuz elektronik cihazları kullanın. Odayı terk ettiğinizde elektronik cihazları kapatın. Açık bir ocağı hiçbir zaman gözetim dışı bırakmayın. Davlumbazınızı düzenli olarak temizleyin. Yağlı bir filtre çok kolay alev alabilir. Yanan tencere ve tavalarınızı hiçbir zaman suyla söndürmeye kalkmayın, bunun yerine yangını bir kapakla söndürün. Aksi takdirde yağın patlama tehlikesi vardır. Ocağın üstüne yanabilen nesneler koymayın. yardım edin, çok kötüyüm! Frankfurt ta, size ve birlikte yaşadığınız kişilere yardım edebilmek için her gün 35 adet ambulans, 4 adet ilk müdahale aracı ve 1 adet kurtarma helikopteri hazır bulunmaktadır. Kurtarma araçlarında sadece, özellikle acil tıbbi durumlar için eğitim almış uzman personel bulunmaktadır. Beklentim ne olabilir? Kurtarma hizmeti size gelir ve sizde mevcut olan belirtilere göre tıbbi yardım sağlar. Ardından genelde bir başka doktorun tıbbi tedavinize devam etmesi için uygun bir hastaneye nakledilmeniz şarttır. Doğru müdahalede bulunmaları için kurtarıcıların, bir doktor gibi sağlığınızın geçmişine göz atmaları ve sizde bazı kontrolleri yapmaları gerekmektedir. Çalışanlarımız aynı doktorunuz gibi yasal gizlilik kanununa uymak zorundadırlar. Kurtarıcılar ne için vardır? Can kurtarma hizmeti 112 numaralı hat üzerinden tüm acil durumlara çağırılabilir. Hayati tehlike taşıyan, ağrılı durumlarda en kısa zamanda size ulaşılacaktır. Tüm diğer durumlarda aile doktorunuza veya gece ve hafta sonlarında sigortanın acil durum hizmetine başvurabilirsiniz. Bir şey daha: Ne yazık ki kurtarma araçlarına her zaman bir bayanı ve bir erkeği atamak mümkün olamamaktadır. Bu sebepten dolayı rahatsızlık duysanız veya dininiz buna izin vermese dahi muayeneye izin vermeniz önemlidir. Sadece bu şekilde size yardımcı olabiliriz! Her zaman tedbirli olun!

9 bu meslek bizim misyonumuzdur. şehrimiz için gönüllü çalışma. Frankfurt am Main resmi itfaiyesi çok modern, profesyonel ve yenilikçi bir organizasyondur. Bayan ve erkek çalışanlar profesyonellikleri ve azimleriyle günün her saatinde, değişik alanlarda, Frankfurt am Main şehrinin korunması için hazır bulunmaktadırlar. Frankfurt am Main gönüllü itfaiyesi, Frankfurt am Main şehrinin yangından korunma ve yardım hizmetinin tamamlayıcı parçasıdır. Gönüllü çalışan itfaiye üyeleri, resmi itfaiye ile işbirliğinden dolayı, Frankfurt am Main şehrinin güvenliğine önemli ölçüde katkı sağlamaktadır. Resmi itfaiye günün her saatinde ve senenin 365 günü Frankfurt halkının güvenliği için vazifesini yerine getirmektedir. Neredeyse tüm müdahalelerde kullanılan temel söndürme ve yardım hizmeti araçlarının yanında, değişik lokasyonlarda ayrıca özel araçlar ve donanımlar bulunmaktadır. Bunlar özel eğitim almış konunun uzmanı olan itfaiyeciler tarafından kullanılır, böylece özel müdahale gereken durumlarda etkili ve uzmanlaşmış bir yardım yapılabilmektedir. Bunların arasında örneğin yükseklik kurtarıcıları, çevre araçları veya itfaiye dalgıçları bulunmaktadır. Stratejik çalışan itfaiyecilerin her durumda profesyonel ve etkili yardım sunabilmeleri için değişik yangın yerlerine birkaç söndürme aracı dağıtmaktan daha fazlasına ihtiyaçları vardır. Toplam altı adet uzman departman, günün her saatinde görev başında olunmasını sağlar. Değişik uzman departmanların görevleri çok yönlüdür ve her zaman itfaiyenin bunun için de sorumlu olduğu tahmin edilemez. Kontrol merkezi veya afet önleme kurumunun organizasyonunu sağlayan müdahale memurlarının sürekli eğitim ve öğretiminin yanında yangın koruma, örn. yangının öncelikle hiç çıkmamasını sağlar. Frankfurt am Main resmi itfaiyesinin görevleri arasında kompleks itfaiye tekniğinin temini ve bakımı ve kendine ait bağımsız iletişim altyapısını sağlamak olduğu gibi, kreş ve okullarda yangından korunma eğitimi veya büyük etkinlikler ekseninde güvenlik yapılarının geliştirilmesi ve organizasyonu da bulunur. Günün her saatinde sizin güvenliğiniz için! Frankfurt resmi itfaiyesinde eğitim veya istihdam ile ilgileniyor musunuz? O zaman burada diğer bilgileri ve ilgili kişileri bulabilirsiniz: Frankfurt am Main gönüllü itfaiyesi toplam 28 semt itfaiye ekibinden oluşmaktadır. Buna ilave olarak gönüllü uzman grup tarafından yönetilen ve bölge itfaiyeciler derneğinin üyesi olan kurtarma köpekleri birimi gelmektedir. Birimin konaklama yeri, Höchst semtinde bulunan eski gönüllü itfaiyenin, itfaiye evinde bulunmaktadır. Tüm gönüllü itfaiyeler, resmi itfaiyenin belirli nöbet birimine atanmıştır ve birim tarafından yönetilirler. Tüm semt itfaiye birimleri yangından korunma ve basit teknik yardım desteğini kabul etmekle beraber duruma göre güçlendirme amaçlı olarak resmi itfaiye birimlerine desteğe çağırılırlar. Fırtına ve büyük hasar gibi özel durumlarda da veya uzman grupların özel müdahale konseptlerine dahil edilmek üzere (afet koruma birimleri, bakım, arındırma birimleri, vs.) gönüllü itfaiye birimleri çağırılır veya bağımsız olarak yerleştirilir. Diğer bilgilere şu adresten ulaşabilirsiniz: Etkin şekilde yangından korunmaya katkı sağlamak istiyor musunuz?

10 devam ettirecek gençlere önem veriyoruz. Die Jugendfeuerwehr Frankfurt ist eine der größten Jugendorganisationen in Frankfurt. Frankfurt gençler itfaiyesi, Frankfurt un en büyük gençlik organizasyonlarından biridir. Şu sıralar 28 semtte 10 ile 17 yaş arası 93 ü kız toplam 480 heyecan dolu üyemiz bulunmaktadır. Böylece gençler itfaiyesi neredeyse Frankfurt un tüm semtlerinde temsil edilmektedir. Gönüllü itfaiye kapsamında itfaiyeye özgü araç ve cihazlarda teknik eğitimin yanında tabii ki genel gençlik çalışmaları da yürütülmektedir. İtfaiyeye özgü teknik eğitim, itfaiye cihazları ve donanım nesneleri hakkında teorik eğitimin yanında bunların pratikte kullanımı ve ayrıca Yanma & söndürme veya İlk yardım konusunun temellerini kapsar. Almanya nın en eski yurttaş inisiyatiflerinden ve en büyük yardım organizasyonlarından biri olan itfaiye gençlik departmanı olarak yardım severliğe aracı olmayı ve sosyal faaliyetleri, kabul gören ve hoşgörülü bir yaşam kadar önemli görüyoruz. Diğer bilgilere şu adresten ulaşabilirsiniz: Çok açık: Yardım severlik öğrenilebilir.

11 Frankfurt am Main itfaiyesi Departman Basın ve halkla ilişkiler Feuerwehrstr Frankfurt am Main Telefon: Faks: E-posta: pressestelle.feuerwehr@stadt-frankfurt.de

İTFAIYENIZ BILGILENDIRIYOR

İTFAIYENIZ BILGILENDIRIYOR Türkisch Türk İTFAIYENIZ BILGILENDIRIYOR Yangından korunma ve yangın durumunda yapılması gerekenler. İnsanlarla ülkem insanları için. Önsöz Detlef Radtke Bölge İtfaiye Amiri İtfaiyeler ülkemizdeki güvenlik

Detaylı

ACİL DURUM (TAHLİYE)

ACİL DURUM (TAHLİYE) ACİL DURUM (TAHLİYE) a) Acil durum: İşyerinin tamamında veya bir kısmında meydana gelebilecek yangın, patlama, tehlikeli kimyasal maddelerden kaynaklanan yayılım, doğal afet gibi acil müdahale, mücadele,

Detaylı

SİVİL SAVUNMA VE İTFAİYECİLİK TEKNİKERİ/ İTFAİYECİLİK VE YANGIN GÜVENLİĞİ TEKNİKERİ

SİVİL SAVUNMA VE İTFAİYECİLİK TEKNİKERİ/ İTFAİYECİLİK VE YANGIN GÜVENLİĞİ TEKNİKERİ TANIM Bir itfaiye teşkilatının üyesi olarak, yangınlara karşı önlem alınmasını sağlayan, yangın söndürme ve yangından can ve mal kurtarma çalışmalarında bulunan, yangın dışında doğal afetler sonucu meydana

Detaylı

HOTEL VE MOTELLERDE YANGIN ÖNLEMLERİ

HOTEL VE MOTELLERDE YANGIN ÖNLEMLERİ 1 / 6 HOTEL VE MOTELLERDE YANGIN ÖNLEMLERİ Otellerde yangın güvenliği, insan sayısının fazlalığı, özellikle uyku sırasında meydana gelen yangınlarda binanın kısa süre içinde boşaltılmasının güçlüğü nedeniyle

Detaylı

YANGIN GÜVENLİK PROSEDÜRÜ

YANGIN GÜVENLİK PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ: Hastanemizde yangın çıkmadan önce alınacak tedbir ve eğitimler ile yangın anında yapılacak işlemler ve yangın sonrası yapılması gerekenleri belirlemek, yangının erken tespit edilmesini, durdurulmasını,

Detaylı

İTFAİYE EĞİTİM MERKEZİNDE VERİLEN EĞİTİMLER (İndex)

İTFAİYE EĞİTİM MERKEZİNDE VERİLEN EĞİTİMLER (İndex) İTFAİYE EĞİTİM MERKEZİNDE VERİLEN EĞİTİMLER (İndex) 1- TEMEL İTFAİYE ER EĞİTİMİ ( 720 SAAT) 1. Kademe 416 saat Temel İtfaiye Er Eğitimi 2. Kademe 56 saat Temel Yüzme Eğitimi 3. Kademe 72 saat İtfaiye Araçları

Detaylı

Elektrikli aletler. Yangın güvenliği için alet kullanımı sırasında ipuçları

Elektrikli aletler. Yangın güvenliği için alet kullanımı sırasında ipuçları Elektrikli aletler Yangın güvenliği için alet kullanımı sırasında ipuçları Her yıl ölüm vakaları yaşanıyor Elektrikli aletlerin dikkatsiz kullanımı ev yangınlarının sık rastlanan nedenlerinden biridir.

Detaylı

İKAZ VE ALARM Sivil Savunma Genel Müdürlüğünce yurt çapında kurulmuş bulunan İkaz ve Alarm Sistemlerinin amacı, düşman saldırısını önceden haber

İKAZ VE ALARM Sivil Savunma Genel Müdürlüğünce yurt çapında kurulmuş bulunan İkaz ve Alarm Sistemlerinin amacı, düşman saldırısını önceden haber İKAZ VE ALARM İKAZ VE ALARM Sivil Savunma Genel Müdürlüğünce yurt çapında kurulmuş bulunan İkaz ve Alarm Sistemlerinin amacı, düşman saldırısını önceden haber almak ve tehlikeye karşı halkı uyararak bir

Detaylı

Yangın güvenliği özet bilgileri

Yangın güvenliği özet bilgileri Yangın güvenliği özet bilgileri Güvenliğiniz en ileri önceliğimizdir. Bu broşür konutunuzda bir yangın olursa, ne yapmanızı açıklayan bir kılavuz dahil olmak üzere, yangından nasıl güvenli kalabilmenizi

Detaylı

Hem OHSAS 18001 yönetim sisteminde hem de iş güvenliği mevzuatlarında Acil durum hazırlığı ve bu durumda yapılması gerekenler tanımlanmıştır.

Hem OHSAS 18001 yönetim sisteminde hem de iş güvenliği mevzuatlarında Acil durum hazırlığı ve bu durumda yapılması gerekenler tanımlanmıştır. ACİL DURUM Afet olarak değerlendirilen olaylar ve dikkatsizlik, tedbirsizlik, ihmal, kasıt ve çeşitli amaçlarla meydana getirilen olayların tümünün yol açtığı hallerdir. Hem OHSAS 18001 yönetim sisteminde

Detaylı

A1.H1: Doğal afetler sonucu oluşacak kazalar, yangınlar, trafik kazaları ve diğer tüm acil durumlara daha etkin müdahalelerin sağlanması.

A1.H1: Doğal afetler sonucu oluşacak kazalar, yangınlar, trafik kazaları ve diğer tüm acil durumlara daha etkin müdahalelerin sağlanması. 4. İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ A1: İtfaiye ve acil yardım hizmetlerini daha etkin yürütmek. Tüm insan ve diğer canlıların, yangınlar başta olmak üzere felaket bazlı olaylarla ilgili, olay anı, öncesi ve sonrası

Detaylı

ÇANAKKALE İL AMBULANS SERVİSİ ACİL DURUM VE AFET PLANI

ÇANAKKALE İL AMBULANS SERVİSİ ACİL DURUM VE AFET PLANI VE AFET PLANI Dok. Kodu: YÖN.PL.04 Yay. Trh.: Kasım 2012 Rev. Trh.: Rev. No: 00 Sayfa No: 1/6 1. AMAÇ Çanakkale İl Ambulans Servisi KKM, bağlı tüm ASH İstasyonları, çevre ve insan sağlığını etkileyebilecek

Detaylı

AFET VE OLAĞAN DIġI DURUMLARDA OLAY YERĠ GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMĠ

AFET VE OLAĞAN DIġI DURUMLARDA OLAY YERĠ GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMĠ AFET VE OLAĞAN DIġI DURUMLARDA OLAY YERĠ GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMĠ Afetler oluş zamanı belirli olmayan durumlar oldugundan sürekli hazır olunmayı gerektirmektedir. Afet anlarında ve sonrasında hızlı müdahale insan

Detaylı

Fumonic 3 radio net kablosuz duman dedektörü. Kiracılar ve mülk sahipleri için bilgi

Fumonic 3 radio net kablosuz duman dedektörü. Kiracılar ve mülk sahipleri için bilgi Fumonic 3 radio net kablosuz duman dedektörü Kiracılar ve mülk sahipleri için bilgi Tebrik ederiz! Dairenize akıllı fumonic 3 radio net duman dedektörleri monte edilmiştir. Bu şekilde ev sahibiniz yasal

Detaylı

ACİL DURUM PLANI ACİL DURUM PLANI

ACİL DURUM PLANI ACİL DURUM PLANI ACİL DURUM PLANI 6331 Sayılı Kanun: Madde:11-12 Acil durum planları, yangınla mücadele ve ilk yardım Acil durum: İşyerinin tamamında veya bir kısmında meydana gelebilecek yangın, patlama, tehlikeli kimyasal

Detaylı

Deprem anında neler yapmalıyız?

Deprem anında neler yapmalıyız? On5yirmi5.com Deprem anında neler yapmalıyız? Evde, arabada, iş yerinde, sinemada, metro ve otobüslerde depreme yakalandığımızda neler yapmalıyız? İşte yanıtı... Yayın Tarihi : 26 Şubat 2014 Çarşamba (oluşturma

Detaylı

n ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1 Benim Kahraman Babam!

n ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1 Benim Kahraman Babam! n ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1 Benim Kahraman Babam! Merhaba! Adım Adahan. Benim babam bir itfaiyeci. Bir yerde yangın çıkarsa babam

Detaylı

ÖZEL NESLİN DEĞİŞEN SESİ ANAOKULU 2015-2016 ACİL DURUM EYLEM PLANI

ÖZEL NESLİN DEĞİŞEN SESİ ANAOKULU 2015-2016 ACİL DURUM EYLEM PLANI ÖZEL NESLİN DEĞİŞEN SESİ ANAOKULU 2015-2016 ACİL DURUM EYLEM PLANI 1) AMAÇ : İnsanların önemli bir bölümünü etkileyebilecek nitelikte ve bireysel müdahalenin yanı sıra toplu müdahaleyi de gerektiren deprem

Detaylı

TÜRKİYE EŞLEŞTİRME. Tehlikeli Mal Taşımacılığı Konusunda Destek Ankara 2014 Taşıma sırasında evraklar. Yazılı talimatlar.

TÜRKİYE EŞLEŞTİRME. Tehlikeli Mal Taşımacılığı Konusunda Destek Ankara 2014 Taşıma sırasında evraklar. Yazılı talimatlar. TÜRKİYE EŞLEŞTİRME Tehlikeli Mal Taşımacılığı Konusunda Destek Ankara 2014 Taşıma sırasında evraklar Yazılı talimatlar SÜRÜCÜ İÇİN YAZILI TALİMATLAR SÜRÜCÜ TARAFINDAN ANŞILACAK BİR DİLDE TAŞIMACILIĞIN

Detaylı

VdS Eğitim Merkezi. Güvenlik işbirliğinde profesyonel yurt dışı ve yurt içi eğitimleri

VdS Eğitim Merkezi. Güvenlik işbirliğinde profesyonel yurt dışı ve yurt içi eğitimleri VdS Eğitim Merkezi Güvenlik işbirliğinde profesyonel yurt dışı ve yurt içi eğitimleri VdS hakkında VdS; yangından korunma, güvenlik ve doğal afetten korunma alanlarıyla şirket güvenliği konusunda dünya

Detaylı

ÇIĞ ÖNCESİNDE ÖNCELİKLE ÇIĞ BÖLGELERİNE YENİ YERLEŞİM BİRİMLERİ KURULMAMALI. ÇIĞ VE SEL YATAKLARINDA VAR OLAN YAPILAR DERHAL KALDIRILMALI.

ÇIĞ ÖNCESİNDE ÖNCELİKLE ÇIĞ BÖLGELERİNE YENİ YERLEŞİM BİRİMLERİ KURULMAMALI. ÇIĞ VE SEL YATAKLARINDA VAR OLAN YAPILAR DERHAL KALDIRILMALI. ÇIĞ VE KORUNMA ÇIĞ ÖNCESİNDE ÖNCELİKLE ÇIĞ BÖLGELERİNE YENİ YERLEŞİM BİRİMLERİ KURULMAMALI. ÇIĞ VE SEL YATAKLARINDA VAR OLAN YAPILAR DERHAL KALDIRILMALI. Mevcut yapılar, çığ bölgesinden kaldırılana kadar

Detaylı

ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KLAVUZU

ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KLAVUZU ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KLAVUZU 35/2008 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası kapsamında, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu nda (ODTÜ KKK) İSG uygulamaları yürütülmektedir. Yasa kapsamında,

Detaylı

ACİL DURUM PLANI SAĞLIK BAKANLIĞI ACİL YARDIM HATTI: 112

ACİL DURUM PLANI SAĞLIK BAKANLIĞI ACİL YARDIM HATTI: 112 YANGIN İLK YARDIM-ACİL TIBBİ YARDIM ACİL DURUM PLANI İlkyardım/Acil tıbbi yardım ihtiyacı olanı / gören kişi vekili Paniğe kapılmaz,durumu işverene/çalışanlara haber verir. İşyeri dışındaki ilk yardım

Detaylı

SĠLAHSIZ ÖZEL GÜVENLĠK GÖREVLĠSĠ KĠMLĠK KARTI. Ek-3/A

SĠLAHSIZ ÖZEL GÜVENLĠK GÖREVLĠSĠ KĠMLĠK KARTI. Ek-3/A SĠLAHSIZ ÖZEL GÜVENLĠK GÖREVLĠSĠ KĠMLĠK KARTI Ek-3/A SĠLAHLI ÖZEL GÜVENLĠK GÖREVLĠSĠ KĠMLĠK KARTI Ek-3/B 4 EK-4/A ÖZELLĠKLERĠ: A: Göğüs Amblemi Ebadında - Gümüş renkli B: Reflektif Bant - Gümüş Renkli

Detaylı

Evde yangın güvenliği. Evde yangın güvenliği için ipuçları

Evde yangın güvenliği. Evde yangın güvenliği için ipuçları Evde yangın güvenliği Evde yangın güvenliği için ipuçları Ev yangını asla benim başıma gelmez. Böyle mi düşünüyorsunuz... İtfaiyeye her yıl evlerde çıkan binlerce yangın bildirimi geliyor. Kimi zaman sadece

Detaylı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER. 2 TABLOLAR LİSTESİ. 3 ŞEKİLLER LİSTESİ 4 1.İHBARLAR... 7 1.1. Tanımlar... 7 1.2. İhbar dağılımları... 7 2. MÜDAHALE İSTATİSTİKLERİ...

Detaylı

TÜYAK ÇALIŞMALARI SEMPOZYUM

TÜYAK ÇALIŞMALARI SEMPOZYUM TÜYAK HAKKINDA TÜYAK; Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı ve Yangından Korunma Derneği olmak üzere iki farklı tüzel kişilik altında fakat ayni amaçlara odaklanmış olarak faaliyette bulunmaktadır.

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE PROAKTİF YAKLAŞIMLI YANGIN TEDBİRLERİ BARIŞ KUZUCU-HAKAN FARIMAZ-İ.MACİT ZEKİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE PROAKTİF YAKLAŞIMLI YANGIN TEDBİRLERİ BARIŞ KUZUCU-HAKAN FARIMAZ-İ.MACİT ZEKİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE PROAKTİF YAKLAŞIMLI YANGIN TEDBİRLERİ BARIŞ KUZUCU-HAKAN FARIMAZ-İ.MACİT ZEKİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Bu çalışmanın Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik

Detaylı

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS KARARI. İtfaiyecilik mesleğinin kamuoyuna tanıtmak, yangın ve kurtarma konularında eğitilmiş gönüllüler

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS KARARI. İtfaiyecilik mesleğinin kamuoyuna tanıtmak, yangın ve kurtarma konularında eğitilmiş gönüllüler L\ k \\ Katip Üye KARAR: KOMİSYON İNCELEMESİ: KOMİSYON GÖRÜŞÜ: KONUSU: Gönüllü İtfaiyecilik Yönetmeliği DÖNEMİ / TOPLANTI AYI: 2014/TEMMUZ KARAR TARİHİ: 10/07/2014 T.C. oluşturmak, yangın ve afetlerle

Detaylı

Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş

Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş İstanbul Teknik Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü CBS & UA ile Afet Yönetimi Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş Amaçlar (1) Kriz yönetimi kavramının tartışılması Tehlike, acil durum ve

Detaylı

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) TAHLİYE

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) TAHLİYE TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) TAHLİYE Tahliye? İç veya dış etkiler nedeniyle hasta, personel ve hasta yakınları için güven vermeyen hastanelerin bir bölüm veya tamamının

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI İSTATİSTİKLER

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI İSTATİSTİKLER İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI İSTATİSTİKLER 1 İÇİNDEKİLER Sayfa 1. Kaynaklar 5 1.1 Personel 5 1.2 Araç 6 1.3 İstasyon 7 2. Müdahale Çalışmaları 8 2.1 İtfai olaylar 8 2.2 Yangınlar

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. ÜRÜN VE TEDARİKÇİ TANIMLAMA Ürün Adı Üretici : İzocam Ekspande Polistren (EPS) : İzocam Ticaret ve Sanayi A.Ş. 41455 Gebze - Kocaeli TÜRKİYE Telefon Numarası : + 90 262

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK YÖNETMELİĞİ

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK YÖNETMELİĞİ T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK YÖNETMELİĞİ Amaç Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı İtfaiyecilik mesleğinin kamuoyuna tanıtılması ve benimsetilmesi, yangın ve

Detaylı

Yangın risk değerlendirmesi yapmazsam ne olur?

Yangın risk değerlendirmesi yapmazsam ne olur? Yangın risk değerlendirmesi yapmazsam ne olur? Basit anlamda, yangın çıkma ihtimali daha yüksek ve yangından kurtulma / toparlanma ihtimali ise daha da az olacaktır.değerlendirme; işyeri ile ilgili herkesin

Detaylı

ERPİLİÇ ENTEGRE TESİSLERİ

ERPİLİÇ ENTEGRE TESİSLERİ ERPİLİÇ ENTEGRE TESİSLERİ DEPREM TALİMATI REVİZYON REVİZYON NO AÇIKLAMA TARİH 0 YENİ YAYIN 08.07.2013 DEPREM TALİMATI Depremden Önce Depremi önleyemezsiniz! Fakat; Yaralanmayı önlemeye, Hasarı minimuma

Detaylı

Teknik Destek Ekibi, İlkyardım Ekibi, Yangın Söndürme Ekibi, Koruma Ekibi

Teknik Destek Ekibi, İlkyardım Ekibi, Yangın Söndürme Ekibi, Koruma Ekibi Sayfa No: 1 / 6 1. AMAÇ Başhekimliğimiz ve bağlı istasyonlarımızın hizmet verdiği her türlü yapı, binanın kullanımı aşamalarında, herhangi bir şekilde çıkan yangının, can ve mal kaybını en aza indirerek

Detaylı

İKAZ VE ALARM Sivil Savunma Genel Müdürlüğünce yurt çapında kurulmuş bulunan İkaz ve Alarm Sistemlerinin amacı, düşman saldırısını önceden haber

İKAZ VE ALARM Sivil Savunma Genel Müdürlüğünce yurt çapında kurulmuş bulunan İkaz ve Alarm Sistemlerinin amacı, düşman saldırısını önceden haber İKAZ VE ALARM Sivil Savunma Genel Müdürlüğünce yurt çapında kurulmuş bulunan İkaz ve Alarm Sistemlerinin amacı, düşman saldırısını önceden haber almak ve tehlikeye karşı halkı uyararak bir takım önlemlerin

Detaylı

SEL, SU BASKINI ACİL DURUM EYLEM PLANI İŞLETME ADI: ONDUKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SSK SİCİL NO:

SEL, SU BASKINI ACİL DURUM EYLEM PLANI İŞLETME ADI: ONDUKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SSK SİCİL NO: İŞLETME ADI: ONDUKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SSK SİCİL NO: 1 862305 1 0 412900 200610 55 11 ADRES: OMU Diş Hekimliği Fakültesi Kurupelit Kampüsü ATAKUM/SAMSUN TEHLİKE SINIFI: TEHLİKELİ

Detaylı

LED-Mum. Ürün bilgisi. Tchibo GmbH D Hamburg 92516AS5X6VII

LED-Mum. Ürün bilgisi. Tchibo GmbH D Hamburg 92516AS5X6VII LED-Mum tr Ürün bilgisi Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 92516AS5X6VII 2017-06 Güvenlik uyarıları Güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu yaralanmaları ve hasarları önlemek için ürünü yalnızca bu

Detaylı

ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı; Espiye Belediyesi İtfaiye teşkilatının kuruluş,

Detaylı

T.C. ALANYA BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ALANYA BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ T.C. ALANYA BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ T.C. ALANYA BELEDİYESİ FAALİYET RAPORU 2013 İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ İtfaiye hizmetlerimiz, günün 24 saati kesintisiz olarak etkin bir şekilde yürütülerek halkın canını-

Detaylı

SABOTAJ ACİL DURUM EYLEM PLANI İŞLETME ADI: ONDUKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SSK SİCİL NO:

SABOTAJ ACİL DURUM EYLEM PLANI İŞLETME ADI: ONDUKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SSK SİCİL NO: İŞLETME ADI: ONDUKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SSK SİCİL NO: 1 862305 1 0 412900 200610 55 11 ADRES: OMU Diş Hekimliği Fakültesi Kurupelit Kampüsü ATAKUM/SAMSUN TEHLİKE SINIFI: TEHLİKELİ

Detaylı

YANGINLARA KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER:

YANGINLARA KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER: YANGIN TALİMATI YANGINLARA KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER: 1.Elektrik tesisatına ek yük getiren yangın riski yüksek cihazları kullanmayınız. 2.Elektrik tesisatında gerekli ilave veya onarımı mutlaka Teknik elemanlara

Detaylı

YANGIN EĞİTİMİ İLE İLGİLİ KANUN VE YÖNETMELİKLER

YANGIN EĞİTİMİ İLE İLGİLİ KANUN VE YÖNETMELİKLER TÜRKKIZILAYI 1868 İhmallerin yol açtığı,en büyük felaket muhakkak ki yangınlardır.insanlığa,tüm afetlerde yardım elini uzatmayı ilke edinmiş olan TÜRKKIZILAYI, Mamak İlkyardım Eğitim Merkezi,yangın eğitimi

Detaylı

HORTUMLAR VE KORUNMA

HORTUMLAR VE KORUNMA HORTUMLAR VE KORUNMA Hortum Çarpmasından Önce Yapılacak Şeyler: 1. Hortum tehlikesini tanımlayan terimleri öğrenin. Hortum gözlemi hortumun şiddeti ve şimşekli veya fırtınalı veya her ikisinin de olabileceği

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ UYARI LEVHALARI KATALOĞU

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ UYARI LEVHALARI KATALOĞU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ UYARI LEVHALARI KATALOĞU Levha No Levha Temsili Resim Levha Boyutları (cm) Yükseklik x En UL-001 Makine, Alet ve Malzemelerinizi Özenli Kullanınız UL-002 Dikkat Tüpleri Bağlı Tut

Detaylı

OFİSLER İÇİN KONTROL LİSTESİ

OFİSLER İÇİN KONTROL LİSTESİ OFİSLER İÇİN KONTROL LİSTESİ Zemin kayma veya düşmeyi önleyecek şekilde uygun malzeme ile kaplı ve iç zeminler düzenli olarak kontrol ediliyor mu? Zemindeki çökme, erime vb. deformasyonlar giderilmiş Cam

Detaylı

T.C İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SİVİL SAVUNMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SİVİL SAVUNMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SİVİL SAVUNMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Şehrinizin anî bir düşman taarruzuna uğraması halinde; tehlikeye karşı önceden hazırlıklı olmanız ve bazı önemli tedbirleri almanız gerekmektedir. Her

Detaylı

A.G.D GRUP TEKNİK-TEMİZLİK-PEYZAJ GÜVENLİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

A.G.D GRUP TEKNİK-TEMİZLİK-PEYZAJ GÜVENLİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ A.G.D GRUP TEKNİK-TEMİZLİK-PEYZAJ GÜVENLİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ A.G.D GRUP olarak; Güvenlik Sektöründe Lider Kuruluşlara, Danışmanlık, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Çözüm Ortaklığı hizmeti vererek faaliyete

Detaylı

ACİL DURUM MÜDAHALE EKİBİ (ADME) V. İSG KONGRESİ

ACİL DURUM MÜDAHALE EKİBİ (ADME) V. İSG KONGRESİ ACİL DURUM MÜDAHALE EKİBİ (ADME) V. İSG KONGRESİ 1 SUNUM İÇERİĞİ Neden Acil Durum Müdahale Ekibi ne (ADME) ihtiyaç var? ADME nin görev ve sorumlulukları ADME elemanlarının seçilme aşamasında aranacak kriterler

Detaylı

ACİL DURUM ÖNLEMLERİ

ACİL DURUM ÖNLEMLERİ ACİL DURUM ÖNLEMLERİ ACİL DURUM Acil durum; önceden tahmin edilemeyen, ani olarak oluşan ve hızlı bir şekilde müdahaleyi gerektiren olaylar bütünüdür. Yönetim literatüründe acil durum, beklenmeyen ve önceden

Detaylı

28 ŞUBAT SİVİL SAVUNMA GÜNÜ

28 ŞUBAT SİVİL SAVUNMA GÜNÜ 28 ŞUBAT SİVİL SAVUNMA GÜNÜ Hazırlayanlar: Hüseyin KILIÇ MURAT NAZIM 28 ŞUBAT SİVİL SAVUNMA GÜNÜ KUTLAMA PROĞRAMI Sayın okul müdürüm, değerli öğretmenlerim, sevgili arkadaşlar, Bugün burada 28 Şubat Sivil

Detaylı

Türkiye nin İlk Özel İtfaiye Girişimi İtfaiye, Kurtarma ve Çevre Koruma Hizmetleri

Türkiye nin İlk Özel İtfaiye Girişimi İtfaiye, Kurtarma ve Çevre Koruma Hizmetleri Türkiye nin İlk Özel İtfaiye Girişimi İtfaiye, Kurtarma ve Çevre Koruma Hizmetleri 3 Bizim işimiz korumak! Siz ve değerleriniz için tehdit oluşturabilecek her alanda çözüm üretmeyi hedefliyor ve bunun

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI İSTATİSTİKLER

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI İSTATİSTİKLER İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI İSTATİSTİKLER 2013 1 İÇİNDEKİLER Sayfa 1. Kaynaklar 5 1.1 Personel 5 1.2 Araç 6 1.3 İstasyon 7 2. Müdahale Çalışmaları 8 2.1 İtfai olaylar 8 2.2

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI İSTATİSTİKLER 2015 1 İÇİNDEKİLER Sayfa 1. Kaynaklar 5 1.1 Personel 5 1.2 Araç 6 1.3 İstasyon 7 2. Müdahale Çalışmaları 8 2.1 İtfai olaylar 8 2.2

Detaylı

ADANA TİCARET ODASI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMET ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ

ADANA TİCARET ODASI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMET ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ ADANA TİCARET ODASI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMET ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ Madde 1 Hizmetin Konusu Bu Teknik Şartnamenin konusu Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) hizmeti sunan firmalardan temin edilecek

Detaylı

ACİL DURUM YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

ACİL DURUM YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Hastane Müdürü Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.AMAÇ Bu Prosedürünün amacı; Özel Çevre Hastanesi birimlerini etkileyecek acil durumları tespit etmek, acil

Detaylı

ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ

ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ Acil durum asansörü nedir? Acil durum asansörü; bir yapı içinde yangına müdahale ekiplerinin ve bunların kullandıkları ekipmanın

Detaylı

AFAD GÖNÜLLÜLÜK SİSTEMİ

AFAD GÖNÜLLÜLÜK SİSTEMİ AFAD GÖNÜLLÜLÜK SİSTEMİ BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI 1 1 VİZYON Afet ve acil durum yönetiminin her aşamasında risklerin doğru yönetilmesi sürecine toplumun her bireyini dahil etmek.

Detaylı

SECURITAS İTFAİYE, KURTARMA VE ÇEVRE KORUMA HİZMETLERİ

SECURITAS İTFAİYE, KURTARMA VE ÇEVRE KORUMA HİZMETLERİ SECURITAS İTFAİYE, KURTARMA VE ÇEVRE KORUMA HİZMETLERİ Securitas İtfaiye Hizmetleri A.Ş. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Cevat Muratal İş Mrk. Kat:2 No: 15 06520 Balgat / Ankara / Türkiye www.securitasitfaiye.com

Detaylı

4. YANGIN. Yangının, ilk aşamasında KOKU, ikinci aşamasında DUMAN, üçüncü aşamasında ALEV görülür.

4. YANGIN. Yangının, ilk aşamasında KOKU, ikinci aşamasında DUMAN, üçüncü aşamasında ALEV görülür. 4. YANGIN Örneğin; yeterli oksijen olmayan ortamlarda tam yanma gerçekleşemez. Her yanma olayına yangın diyemeyiz; ancak alevler kontrol edilemezse yangın denir. Yanmanın görülebilen kısmına alev denir.

Detaylı

Jel kompresi. tr Kullanım talimatı. Tchibo GmbH D Hamburg 88184AB6X6VI

Jel kompresi. tr Kullanım talimatı. Tchibo GmbH D Hamburg 88184AB6X6VI Jel kompresi tr Kullanım talimatı Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 88184AB6X6VI 2016-08 Değerli Müşterimiz! Ürünü kullanırken dikkate almanız gereken birkaç önemli bilgiyi burada bulabilirsiniz. Bunları lütfen

Detaylı

IṠ YERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK M. Görkem Erdoğan Bu sunuya ve konunun pdf dosyasına adresinden erişilebilir. GENEL BİLGİ YÜKÜMLÜLÜKLER ACİL DURUM PLANI SON HÜKÜMLER 2 GENEL BİLGİ Amaç:

Detaylı

İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Gizem Naz DÖLEK İSG Uzman Yardımcısı / Çevre Yüksek Mühendisi EYLÜL 2014, ANKARA İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 18 Haziran 2013 tarih ve 28681

Detaylı

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ak Uzay OSGB (Ortak Sağlık Güvenlik Birimi) 1. TEKLİF TALEBİNDE BULUNAN FİRMANIN BİLGİLERİ TEKLİF ALANIN Kurum Ünvanı Mersin Diş Hekimleri Odası Telefon (0324)

Detaylı

AVUKAT BÜROSU RİSK DEĞERLENDİRME FORMU

AVUKAT BÜROSU RİSK DEĞERLENDİRME FORMU AVUKAT BÜROSU RİSK DEĞERLENDİRME FORMU İşveren Büro Adresi Yapılan İş Çalışan Sayısı Toplam: Hukuki Danışmanlık, Dava ve İcra İşlemleri Takibi Erkek Kadın Çocuk Stajyer Öğrenci RİSK DEĞERLENDİRMESİ YAPILMASININ

Detaylı

Gönüllü İtfaiyecilerin Görevleri MADDE 6

Gönüllü İtfaiyecilerin Görevleri MADDE 6 1 T.C YUSUFELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI İTFAİYE MEMURLUĞU GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönetmeliğin amacı; İtfaiyecilik mesleğini kamuoyuna tanıtmak,

Detaylı

ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER

ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER 30.06.2012 Resmi Gazete 01.01.2013 yürürlüğe girdi KAPSAM Kamu ve özel bütün işyerleri Memur ve işçi bütün çalışanlar Çırak ve stajyerler de dahil İLGİLİ MEVZUAT 6331

Detaylı

Fotoelektrik Duman Alarmı

Fotoelektrik Duman Alarmı Fotoelektrik Duman Alarmı DTCTSL40WT DTCTSL40WT_ Fotoelektrik Duman Alarmı_Manual 1 İngilizce İçindekiler Giriş Genel bakış Ürün Bilgileri Ayrıntılı Kullanım Kılavuzu Belge revizyon geçmişi Müşteri desteği

Detaylı

DEPOLAMA TALİMATI. Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: TYG_T01 07.06.2012 02.05.

DEPOLAMA TALİMATI. Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: TYG_T01 07.06.2012 02.05. REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 02.05.2013 Madde 5.3.6 eklendi. 01 Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Tesis Yönetimi ve Güvenliği Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş

Detaylı

İşverenin yükümlülükleri YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

İşverenin yükümlülükleri YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 18 Haziran 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28681 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

AİLELER İÇİN AFETE HAZIRLIK PLANI

AİLELER İÇİN AFETE HAZIRLIK PLANI AİLELER İÇİN AFETE HAZIRLIK PLANI AİLEMİZİN HAZIRLIK PLANI 1. SU ve YİYECEK Önceliğiniz su olmalıdır. Çünkü bir insan susuz yalnız birkaç gün yaşayabilir. Diğer su kaynaklarınızı belirleyin. Gerektiğinde

Detaylı

APARTMANLAR KONTROL FORMU

APARTMANLAR KONTROL FORMU SORU E H ÖNERİ 1. Apartmanın sokak numarası gece ve gündüz görülebilecek durumda mı? 2. Apartman dairelerinin numaraları var mı? 3. Apartmana giren kişiler için geçiş kontrolü var mı? 4. Apartman, site

Detaylı

AKM-F-193 / 10.04.2014 / Rev:00

AKM-F-193 / 10.04.2014 / Rev:00 AKM-F-193 / 10.04.2014 / Rev:00 YANMA NEDİR? Maddenin ısı ( sıcaklık ) ve oksijenle birleşmesi sonucu oluşan kimyasal bir olaydır. Bir yangının başlayabilmesi için gerekenler : 1- OKSİJEN ( HAVA ) 2- SICAKLIK

Detaylı

Oysa 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu önlemek ödemekten daha ucuzdur sloganı ile kamuoyuna sunulmuştu.

Oysa 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu önlemek ödemekten daha ucuzdur sloganı ile kamuoyuna sunulmuştu. Bugünlerde TESK tarafından hükümete gönderilen önerilerden biri de, kamu kurumları ile 50'den az çalışanı ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerleri için kanun yayımı tarihinden itibaren 4 yıl sonraya

Detaylı

KIZILAY ile güvenli yaşamı öğreniyorum. 4. sınıf ve üzeri için. Kızılay ile Güvenli Yaşam Serisi 1. Ankara, Eylül Baskı

KIZILAY ile güvenli yaşamı öğreniyorum. 4. sınıf ve üzeri için. Kızılay ile Güvenli Yaşam Serisi 1. Ankara, Eylül Baskı KIZILAY ile güvenli yaşamı öğreniyorum 4. sınıf ve üzeri için Kızılay ile Güvenli Yaşam Serisi 1 Ankara, Eylül 2008 14. Baskı Bu kitap Türk Kızılayı nın ve... öğrencilerimize armağanıdır. Yazarlar: Grafik

Detaylı

Başta Sigara Olmak Üzere Bütün Kötü Alışkanlıklarla Mücadele Eden Çevreci İzcilik Grubu

Başta Sigara Olmak Üzere Bütün Kötü Alışkanlıklarla Mücadele Eden Çevreci İzcilik Grubu İstanbul Çevre Vakfı nın Değerli Katkıları ile yayınlanmıştır. Başta Sigara Olmak Üzere Bütün Kötü Alışkanlıklarla Mücadele Eden Çevreci İzcilik Grubu TÜRKİYE SİGARAYLA SAVAŞ DERNEĞİ www.sigara.info 0212

Detaylı

TRAVMADAN KORUNMA. Doç Dr. Onur POLAT Acil Tıp Anabilim Dalı

TRAVMADAN KORUNMA. Doç Dr. Onur POLAT Acil Tıp Anabilim Dalı TRAVMADAN KORUNMA Doç Dr. Onur POLAT Acil Tıp Anabilim Dalı Travma önceden ve nereden geleceği bilinmeyen bir darbeye benzetilebileceği gibi, toplumun yeterli özeni göstermediği bir hastalığı olarak da

Detaylı

Çalışanların yükümlülük ve sorumlulukları MADDE 6

Çalışanların yükümlülük ve sorumlulukları MADDE 6 XXIII İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik b) Acil durumların olumsuz etkilerini önleyici ve sınırlandırıcı tedbirleri alır. c) Acil durumların olumsuz etkilerinden korunmak üzere gerekli ölçüm

Detaylı

09 Aralık 2003 Tarihli Resmi Gazete

09 Aralık 2003 Tarihli Resmi Gazete Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmelik, işyerlerinde sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi

Detaylı

A B C D E B. Çalışan. C. Memur. D. İşveren. E. İşçi

A B C D E B. Çalışan. C. Memur. D. İşveren. E. İşçi ÇALIŞAN HAKLARI VE GÜVENLİĞİ SİSTEM SORULARI 1. Ölüme, hastalığa, yaralanmaya, hasara veya diğer kayıplara sebebiyet veren istenmeyen olaya... denir. İnsanın bedence ve ruhça iyilik haline denir. Cümleyi

Detaylı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Madde 1- Bu Yönetmelik, işyerlerinde sağlık ve güvenlik şartlarının

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Madde 1- Bu Yönetmelik, işyerlerinde sağlık ve güvenlik şartlarının İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği [Resmi Gazete: 09.12.2003 Salı, Sayı: 25311 (Asıl)] Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönetmelik,

Detaylı

SUNU PLANI SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME 2- ÇALIŞAN TEMSİLCİSİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI

SUNU PLANI SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME 2- ÇALIŞAN TEMSİLCİSİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI SUNU PLANI 1-6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME 2- ÇALIŞAN TEMSİLCİSİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI -1-6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME

Detaylı

(*09/12/2003 tarih ve 25311 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır)

(*09/12/2003 tarih ve 25311 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği (*09/12/2003 tarih ve 25311 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde

Detaylı

İŞ GÜVENLİĞİ DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİMİZ

İŞ GÜVENLİĞİ DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİMİZ İŞ GÜVENLİĞİ DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİMİZ İŞ GÜVENLİĞİ MEVZUATI DANIŞMANLIĞI İŞYERİ TEHLİKE SINIFININ TESPİTİ RİSK ANALİZİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ ACİL DURUM PLANI RİSK ANALİZİ - Tesisin tüm çalışma

Detaylı

YANGINLA MÜCADELEDE ULAŞILAN EN ÜST SEVİYE

YANGINLA MÜCADELEDE ULAŞILAN EN ÜST SEVİYE YANGINLA MÜCADELEDE ULAŞILAN EN ÜST SEVİYE SPIROCOM İLE YANGIN ESNASINDA EN ETKİN İLETİŞİM Ekip çalışması iyi, açık bir iletişim gerektirir ve SpiroCom bunu kolay ve etkin hale getirir. Maskeye monte edilen

Detaylı

Kentsel Bölgelerde Acil Müdahale İstasyonlarının En Uygun Yer Seçimi

Kentsel Bölgelerde Acil Müdahale İstasyonlarının En Uygun Yer Seçimi Kentsel Bölgelerde Acil Müdahale İstasyonlarının En Uygun Yer Seçimi Yrd. Doç. Dr. Aziz ŞİŞMAN Arş. Gör. Rıdvan E. YILDIRIM Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Harita Mühendisliği Bölümü SAMSUN 2015 Acil Çağrılar

Detaylı

Yüksek (Gelecek yılda meydana gelme olasılığı %100) için 4,

Yüksek (Gelecek yılda meydana gelme olasılığı %100) için 4, OKUL AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ PLANI HAZIRLAMA KILAVUZ^. Oluş Sıklığı için; Yüksek (Gelecek yılda meydana gelme olasılığı %100) için 4, Bazen (Gelecek yılda meydana gelme olasılığı %10-100 veya gelecek

Detaylı

Danışmanlar: Prof. Dr. Hakan Altıntaş, Arş. Gör. Dr. Tuğçe Mehlika Şanver, Arş. Gör. Dr. Merve Karaboğa

Danışmanlar: Prof. Dr. Hakan Altıntaş, Arş. Gör. Dr. Tuğçe Mehlika Şanver, Arş. Gör. Dr. Merve Karaboğa KUĞULU PARKI 10-14.07.2017 TARİHLERİ ARASINDA ZİYARET EDEN YETİŞKİNLERİN ORMAN YANGINI HAKKINDAKİ BAZI BİLGİ VE GÖRÜŞLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ ANKETİNİN DOĞRU CEVAPLARI* Araştırma Ekibi: İnt. Dr. Aybala

Detaylı

Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI

Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI Afet nedir? Toplumun tamamı veya belli kesimleri için fiziksel, ekonomik

Detaylı

Kullanılan makinalar, özel önlemler gerektirebilir. Örneğin; portatif taşlama makinasından toz çıkışına

Kullanılan makinalar, özel önlemler gerektirebilir. Örneğin; portatif taşlama makinasından toz çıkışına iş güvenliği 29 Eylül 2007- Birgün Gazetesi Esas tehlikesi, yanıcı ve patlayıcı olmasından ileri gelir. Metan konsantrasyonu %5 in altında ise patlama olmaz, yanar. %14 ün üzerindeki konsantrasyonlarda

Detaylı

VİZYONUMUZ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş sağlığı ve güvenliği Türkiye de İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü

VİZYONUMUZ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş sağlığı ve güvenliği Türkiye de İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü DEĞERLERİMİZ 2 VİZYONUMUZ Müşterilerimizin beklentilerini ulusal ve uluslararası mevzuat çerçevesinde değerlendiriyoruz. Gelişmiş çağdaş ülkelerdeki uygulamaları irdeleyip mükemmel çözümler sağlayarak,

Detaylı

www.gorkemerdogan.com

www.gorkemerdogan.com IṠ YERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK M. Görkem Erdoğan Bu sunuya ve konunun pdf dosyasına adresinden erişilebilir. GENEL BİLGİ YÜKÜMLÜLÜKLER ACİL DURUM PLANI SON HÜKÜMLER SORULAR 2 GENEL BİLGİ

Detaylı

İZMİR ADNAN MENDERES HAVALİMANI YENİ İÇ HATLAR TERMİNALİ VE ÇOKKATLI OTOPARK PROJESİ. İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ ve ÇEVRE ZİYARETÇİ SAHA GİRİŞ EĞİTİMİ

İZMİR ADNAN MENDERES HAVALİMANI YENİ İÇ HATLAR TERMİNALİ VE ÇOKKATLI OTOPARK PROJESİ. İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ ve ÇEVRE ZİYARETÇİ SAHA GİRİŞ EĞİTİMİ İZMİR ADNAN MENDERES HAVALİMANI YENİ İÇ HATLAR TERMİNALİ VE ÇOKKATLI OTOPARK PROJESİ İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ ve ÇEVRE ZİYARETÇİ SAHA GİRİŞ EĞİTİMİ HOŞGELDİNİZ İŞ KAZALARI Önlenebilir nedenlere bağlı olarak

Detaylı

Korunması Hakkında Yönetmelik. (26 Aralık 2003 tarih ve sayılı Resmi Gazete) BİRİNCİ BÖLÜM

Korunması Hakkında Yönetmelik. (26 Aralık 2003 tarih ve sayılı Resmi Gazete) BİRİNCİ BÖLÜM Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: Patlayıcı Ortamların Tehlikelerinden Çalışanların Korunması Hakkında Yönetmelik (26 Aralık 2003 tarih ve 25328 sayılı Resmi Gazete) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

İSG Sürücü El Kitabı KALİTELİ VE GÜVENLİ ULAŞIM HİZMETLERİ İÇİN

İSG Sürücü El Kitabı KALİTELİ VE GÜVENLİ ULAŞIM HİZMETLERİ İÇİN İSG Sürücü El Kitabı KALİTELİ VE GÜVENLİ ULAŞIM HİZMETLERİ İÇİN Bu kitapçıkta neler var? Hazırlamış olduğumuz bu kitapçıkta müşterilerimize daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek amacıyla sizler için hazırlamış

Detaylı

Kendi emniyetiniz ve şöminenizi doğru kullanabilmeniz için lütfen bu broşürü dikkatle okuyunuz.

Kendi emniyetiniz ve şöminenizi doğru kullanabilmeniz için lütfen bu broşürü dikkatle okuyunuz. AKINLAR ŞÖMİNE... yeni ısı kaynağı... Değerli Müşterimiz, AKINLAR Şömine haznesini tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Kendi emniyetiniz ve şöminenizi doğru kullanabilmeniz için lütfen bu broşürü

Detaylı

İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI

İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, işyerlerinde acil

Detaylı

LONDRA İTFAİYESİ. Medeni olmayan insanlar, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar. K. Atatürk

LONDRA İTFAİYESİ. Medeni olmayan insanlar, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar. K. Atatürk LONDRA İTFAİYESİ Medeni olmayan insanlar, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar. K. Atatürk Londra İtfaiye Teşkilatı, İtfaiye ve Acil Durum Planlama Dairesi ne bağlı olarak çalışmaktadır

Detaylı