NENE HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GÜÇLÜ OKUL GÜÇLÜ MESLEK PROJESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTI SUNUSU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "NENE HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GÜÇLÜ OKUL GÜÇLÜ MESLEK PROJESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTI SUNUSU"

Transkript

1 NENE HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GÜÇLÜ OKUL GÜÇLÜ MESLEK PROJESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTI SUNUSU

2 PROJEMİZİN ÖZET BİLGİSİ Projenin adı GÜÇLÜ OKUL GÜÇLÜ MESLEK Proje sahibi kurum Projenin kısa adı Proje süresi Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Drama 12 ay Proje başlangıç tarihi 01/06/2015 Proje bitiş tarihi 31/05/2016 Yerleştirme Yeri Yerleştirme Süresi ALMANYA- DUİSBURG 3 Hafta (21gün) Yerleştirme Tarihi 24 Nisan Mayıs 2016

3 PROJE ORTAKLARI * YOZGAT- Akdağmadeni Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi(Koordinatör) * AKSARAY- Necmiye Mehmet Yazıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi * ANKARA- Çubuk Hayri Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi * ŞANLIURFA- Birecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

4 ERASMUS+ PROGRAMI NEDİR? Erasmus+, Avrupa Birliği nin dönemi için eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarındaki programıdır.

5 BU PROJEYE NEDEN İHTİYAÇ DUYULDU? - 1- Sunulan proje de ana tema, öğrencilerin Avrupa ülkelerinde staj/uygulamalı eğitim almalarını sağlayarak eşdeğerlerine göre istihdam şanslarını ve kendi işlerini kurma olasılığını arttırmaktır. Ulusal politikaların tüm uğraşısına rağmen meslek okulları mezunlarının istihdam sorunu çözülememektedir. Öğrencilerdeki motivasyonsuzluk sonucunda meslek liselerinden erken terkler baş göstermekte, meslek okullarının rekabet gücü azalmakta, mesleki eğitim-iş dünyası arasında kopukluklar oluşmaktadır.

6 BU PROJEYE NEDEN İHTİYAÇ DUYULDU? - 2- Gerçekte tüm meslek liselerinin ortak sorunları olarak sayılabilecek bu sorunlar projemizde konsorsiyum içerisinde yer alan tüm üye okulların aktif olarak yaşadıkları ve çözmeye çalıştıkları sorunlardır. Bu sorunların çözümüne katkı sağlamak, okullarda bir sinerji yakalamak, bu sinerjinin tüm paydaşlar tarafından hissedilmesini sağlamak gerekçeleri ile konsorsiyum okulları tarafından uzun soluklu bir çalışma neticesinde bu proje sunulmuştur.

7 PROJEMİZİN AMAÇLARI Mesleki eğitim ve öğretimde Avrupa işbirliğini sağlamak -Ortak alıcı ülkelerin mesleki eğitim alanındaki sürdürülebilir gelişimi gözlemlemek -Ekonomik ve coğrafi engeller nedeniyle dezavantajlı olan gençlere yeni fırsatlar sağlamak -Mesleki eğitimin Avrupa boyutunu gözlemlemek -Faaliyetlerle katılımcıların ve konsorsiyum üyesi okulların politikalarında pozitif ve uzun süreli etkiler doğurmak

8 PROJEMİZİN AMAÇLARI Öğrencilerin daha iyi öğrenme performansı göstermesini sağlamak -Öğrencilerin girişimcilik ruhlarını aktif hale gelmesini sağlamak -Öğrencilerin kişisel gelişimlerinin ve özgüvenlerinin artmasını sağlamak -Öğrencilerin yabancı dil yeterliliklerini artırmak -Öğrencilerin güçlü bir kültürlerarası farkındalık kazanmalarını sağlamak -Yurt dışında geçirilen hareketlilik dönemi sonrasında gelecekte yüksek öğretimde yer almaya yönelik motivasyonlarının artmasını sağlamaktır.

9 PROJE FAALİYETLERİ 1) Katılımcıların Almanya ya gitmeden önce kendi illerinde katılacakları hazırlık faaliyetleri 2) Katılımcıların 3 hafta süre ile Almanya nın Duisburg şehrinde eğitim ve uygulamalı staj çalışmalarına katılmaları.

10 HAZIRLIK FAALİYETLERİ Yurtdışına çıkmadan önce gerekli işlemlerin yapılması Yurt dışına çıkılmadan önce yapılacak proje faaliyetleri ve yapılacak hazırlık faaliyetleri proje sahibi kurum ile gönderici ortaklar arasında yapılacak işbirliği ile gerçekleştirilecektir.

11 YURTDIŞINA ÇIKMADAN ÖNCE YAPILACAK İŞLEMLER 1) Valilik olurlarının alınması 2) Reşit olmayan(18 Yaşından Küçük) katılımcılarımız için noter tasdikli veli muvafakatnamelerinin ve vekaletnamenin alınması. 3) Pasaportların alınması 4) Seyahat düzenlemesi(havaalanı transferleri ve uçak bileti alınması) 5) Seyahat sigortası satın alınması 6) Yurtdışı çıkış harçlarının ödenmesi 7) Katılımcılar ile sözleşme ve taahhütname imzalanması

12 VALİLİK/KAYMAKAMLIK OLURLARININ ALINMASI Proje kapsamında ortak olarak yer alan tüm okullar, kendi kurumlarından seçilen katılımcılar için yurtdışına çıkmadan önce İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla Valilik/Kaymakamlık oluru alacaktır. Bu işlem okul müdürlüğü tarafından organize edilecektir.

13 VELİ MUVAFAKATNAMESİ ve VEKALETNAME Reşit olmayan 18 yaşından küçük her proje katılımcısının, anne ve babası ile birlikte veli muvafakatnamesi ve vekaletnamesi almaları gerekmektedir. Bu kapsamdaki proje katılımcıları, anne ve babaları ile birlikte noter e giderek veli muvafakatnameleri ve vekaletnamelerini alarak, pasaportların alınması ve yurt dışı çıkış işlemlerinin yapılması gibi işlemlerde kullanılmak üzere refakatçi öğretmene teslim etmeleri gerekmektedir.

14 PASAPORT ALINMASI Projeye katılacak olan tüm katılımcılara yurtdışına çıkmak için Hizmet Pasaportu alınacaktır. Katılımcıların Hizmet(Gri) Pasaport alabilmeleri için gerekli olan Valilik oluru proje ortağı okullara tarafından alınacaktır. Söz konusu bu pasaportlar Türkiye ye döndükten sonra katılımcılar tarafından refakatçi öğretmenlere teslim edilmelidir. Pasaport için istenen belgeler: ü Valilik ten alınan Yurtdışı çıkış izni ü 18 yaşından küçükler için muvafakatname ü 4 adet biyometrik pasaport fotoğrafı ü Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi ü Emniyet müdürlüğünden alınacak parmak izi belgesi ü Pasaport defter ücreti dekontu (2016 yılı için 87,5 TL)

15 SEYAHAT DÜZENLENMESİ- ALMANYA Almanya nın DUİSBURG şehrine gidecek olan katılımcılarımız 24 NİSAN 2016 tarihinde Ankara Esenboğa Havaalanından saat 03:20 de hareket edecek olan Sunexpress Havayollarına ait XQ794 numaralı uçak ile Düsseldorf a ulaşacaklardır. Katılımcıların Esenboğa Havaalanına ulaşımlarının sağlanması için gerekli organizasyonlar okul müdürlükleri tarafından yapılacaktır. Düsseldorf Havaalanına ulaşan katılımcılarımız yurtdışı ortağımızın organize ettiği bir otobüs ile Duisburg ta kalacakları otele taşınacaklardır. Dönüş için organize edilen ulaşım planlaması 14 MAYIS 2016 tarihinde yine Sunexpress Havayollarına ait XQ795 numaralı uçak ile saat te hareket ederek Esenboğa Havaalanına gelecekler.

16 BİNİŞ KARTLARI- BOARDİNG PASS Uçağa binmeden önce Havayolları Şirketlerine ait kontuarlarda yapacağınız Check- in den sonra sizlere aşağıda resmini gördüğünüz biniş kartları verilecektir. Bu biniş kartları çok önemlidir ve kaybedilmemesi gerekmektedir. Biniş kartlarını uçağa bindikten sonra refakatçi öğretmenlerinize teslim etmeniz gerekmektedir. Her öğrencinin toplamda 1 gidiş ve 1 geliş olmak üzere toplam 2 adet biniş kartı olmalıdır.

17 SEYAHAT SİGORTASI Tüm katılımcılarımız adına yurtdışına çıkmadan önce birer seyahat sigortası satın alınacaktır. Böylelikle katılımcılarımızın, yurtdışında hastalanmaları veya bir kaza geçirmeleri durumunda yapılan tüm masraflar belgelendirmek şartıyla Türkiye ye döndükten sonra sigorta şirketinden talep edilecektir. Sigorta poliçeleriniz yurtdışında bulunduğunuz süre boyunca refakatçi öğretmenlerinizde bulunacaktır.

18 YURTDIŞI ÇIKIŞ HARCI İlgili yasa gereği her Türk vatandaşının yurtdışına çıkmadan önce Yurtdışı Çıkış Harcı ödemesi gerekmektedir. Bu miktar her kişi için 15 TL olup Proje Bütçesinden ödenecektir. Bankaya ödenecek olan bu miktara ait banka dekontu refakatçi kişiler tarafından sizlere havaalanında dağıtılacak ve pasaport kontrolünde ilgili memurlara gösterilecektir. Pasaport kontrolü yapacak olan memurlar bu dekont üzerine bir kaşe vurarak tekrar sizlere teslim edeceklerdir. Bu dekontları pasaport kontrolünden sonra refakatçi öğretmenlere teslim edilmelidir.

19 KATILIMCILAR İLE SÖZLEŞME İMZALANMASI Proje sahibi kurum olarak Akdağmadeni Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü, tüm katılımcılarımızla yurtdışına çıkmadan önce birer sözleşme imzalayacaktır. Bunun dışında katılımcıların velileri ile yine bir sözleşme/taahhütname imzalanacaktır.

20 REFAKATÇİ VE KATILIMCILAR AKSARAY - NECMİYE MEHMET YAZICI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ RAMAZAN KAZAKOĞLUR EFAKATÇİ

21 REFAKATÇİ VE KATILIMCILAR AKSARAY - NECMİYE MEHMET YAZICI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ REFAKATÇİ......

22 YURTDIŞI ORTAKLARIMIZ ü Elterninitiative Kindernest e.v.( ü Networxing Key Academy GmbH (

23 SERTİFİKA Proje sonunda tüm katılımcılarımıza ortak kurumlar tarafından birer sertifika verilecektir. Alacağınız bu sertifikalar uluslararası geçerliliğe sahip olacaktır.

24 DUİSBURG

25 Konaklama Katılımcılarımız Duisburg ta bir Hotel de konaklayacaklardır. Odalarda 2, 3, 4 er kişi kalacaktır. Odalarda duş ve tuvalet bulunmaktadır. MUTFAK BİNA YEMEKHANE ODA

26 Teknik Geziler - İşletme Gezileri Katılımcılarımızın proje kapsamında yapacakları işyeri ziyaretleri ve teknik geziler yurtdışı ortağımız NETWORXİNG KEY ACADEMY adlı firma tarafından organize edilecektir.

27 Kültürel Geziler - Yurtdışı Gezisi Proje süresince, hafta sonlarında olmak üzere alıcı ortağımız NETWORXİNG KEY ACADEMY firmasının yapacağı organizasyonlar kapsamında çeşitli ülkelere günübirlik geziler düzenlenecektir. İsteyen katılımcılarımız bu gezilere katılabileceklerdir. Bu geziler ücretli olup, ücretleri geziye katılmak isteyen kişilerce ödenecektir. Bu gezinin ücreti ülkelere göre değişiklik göstermektedir. Gezi faaliyeti düzenlenecek muhtemel şehirler Fransa-Paris, Hollanda-Amsterdam ve Belçika-Brüksel olacaktır.

28 YURTDIŞINA ÇIKMADAN ÖNCE Gideceğiniz dönemin hava şartlarına uygun kıyafetler alınız. Mutlaka sağlam bir valiz edininiz. Bunun yanı sıra küçük sırt çantası almayı da unutmayınız(çok önemli). Uçağın içine alacağınız el çantasına kesinlikle sıvı ve kesici malzemeler almayınız. Bu tip malzemeleri valizinize atınız. Şampuan, dış fırçası, diş macunu, tırnak makası, tıraş bıçağı ve köpüğü, terlik ve havlu gibi kişisel eşyalarınızı unutmayınız.

29 YURTDIŞINDA İLETİŞİM Yurtdışı ortağımızın bilgilendirmesi sonucu Türk Telekom Mobile O2 kontörlü hazır kartlar temin edilebilmektedir. Türk Telekom O2 kartla Türkiye ve Almanya da sabit hatlara, Avea, Türk Telekom Mobile ve O2 numaralarına dakikası 5 cent e, diğer Alman / Türk cep telefonlarına dakikası 15 cent karşılığında telefon etme imkanı elde edersiniz. Kartlarda 7,50 Euro yüklüdür ve 10 Euro da yeni hat ücretidir. Toplamda 17,5 Euro ya mal olan kartla en az 150 dakika sabit hattan Türkiye görüşmesi yapılabilmektedir. Daha geniş bilgi için:

30 E- POSTALAR ve MOBİLİTY TOOL ANKETLERİ ÇOK ÖNEMLİ!!! Her proje katılımcısı Türkiye ye döndükten 2 hafta içerisinde Mobility Tool anketini doldurmakla yükümlüdür. Mobility Tool anketinin şifreleri ve kullanıcı adları e- posta adreslerinize gönderilecektir. Katılımcılar yurtdışından döndükten sonra belirlenen bir tarihte okullarının bilgisayar laboratuvarlarında toplanarak maillerine gönderilen anketleri elektronik ortamda doldurup, çıktı alacaklar ve imzalayarak okul idaresine teslim edeceklerdir.

31 Proje ile ilgili her türlü sorularınız için proje koordinatörü Mete HARUN ile irtibata geçebilirsiniz. Tel: E- mail:

32 BAŞARILI BİR YURTDIŞI HAREKETLİLİK FAALİYETİ GEÇİREBİLMEK DİLEĞİYLE DESTEKLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

33 Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Türkiye Ulusal Ajansı, yürütülen Gençlik Programı kapsamında ve Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibeyle gerçekleştirilmiştir. Ancak burada yer alan görüşlerden Türkiye Ulusal Ajansı veya Avrupa Komisyonu sorumlu tutulamaz.

Tortum Çok Programlı Anadolu Lisesi Çocuğun Dünyasını Paylaşmanın En Etkili Yolu Oyundur

Tortum Çok Programlı Anadolu Lisesi Çocuğun Dünyasını Paylaşmanın En Etkili Yolu Oyundur Tortum Çok Programlı Anadolu Lisesi Çocuğun Dünyasını Paylaşmanın En Etkili Yolu Oyundur BİLGİLENDİRME TOPLANTI SUNUSU PROJEMİZİN ÖZET BİLGİSİ Projenin adı Çocuğun Dünyasını Paylaşmanın En Etkili Yolu

Detaylı

NENE HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTI SUNUSU

NENE HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTI SUNUSU NENE HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Eğitimde Drama Yaklaşımlarının 0-6 Yaş Çocuk Eğitimlerinde Uygulanması Projesi BİLGİLENDİRME TOPLANTI SUNUSU PROJEMİZİN ÖZET BİLGİSİ Projenin adı Proje sahibi

Detaylı

VİRANŞEHİR İBN- İ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ. Acil Tıp Hizmetlerinde Triaj Uygulamaları Projesi BİLGİLENDİRME TOPLANTI SUNUSU

VİRANŞEHİR İBN- İ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ. Acil Tıp Hizmetlerinde Triaj Uygulamaları Projesi BİLGİLENDİRME TOPLANTI SUNUSU VİRANŞEHİR İBN- İ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Acil Tıp Hizmetlerinde Triaj Uygulamaları Projesi BİLGİLENDİRME TOPLANTI SUNUSU PROJEMİZİN ÖZET BİLGİSİ Projenin adı Acil Tıp Hizmetlerinde Triaj

Detaylı

Çubuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Rekabet Gücü ve İs9hdam Olanaklarının Ar?rılması İçin Avrupa da Staj BİLGİLENDİRME TOPLANTI SUNUSU

Çubuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Rekabet Gücü ve İs9hdam Olanaklarının Ar?rılması İçin Avrupa da Staj BİLGİLENDİRME TOPLANTI SUNUSU Çubuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rekabet Gücü ve İs9hdam Olanaklarının Ar?rılması İçin Avrupa da Staj BİLGİLENDİRME TOPLANTI SUNUSU PROJEMİZİN ÖZET BİLGİSİ Projenin adı Rekabet Gücü ve İstihdam Olanaklarının

Detaylı

SOLIDMANCAD. Bilgisayar Destekli Tasarım ve Üretimde SOLIDWORKS 2013-1-TR1-LEO01-50112

SOLIDMANCAD. Bilgisayar Destekli Tasarım ve Üretimde SOLIDWORKS 2013-1-TR1-LEO01-50112 Bilgisayar Destekli Tasarım ve Üretimde SOLIDWORKS 2013-1-TR1-LEO01-50112 LEONARDO da VINCI HAREKETLİLİK da VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK NEDİR? PROGRAMI NEDİR? Temel düzeyde mesleki eğitim almakta olan

Detaylı

E-Ticaret Alanında Grafik ve Web Tasarımcılığı Stajı

E-Ticaret Alanında Grafik ve Web Tasarımcılığı Stajı Hamitler Toki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi E-Ticaret Alanında Grafik ve Web Tasarımcılığı Stajı Proje Bilgilendirme Toplantısı 26 Şubat 2015 2014 yılı Teklif Çağrısı Döneminde Erasmus+ Ana Eylem 1

Detaylı

YOZGAT ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

YOZGAT ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ YOZGAT ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ HEMŞİRE VE ACİL TIP TEKNİSYENLERİNE YÖNELİK RESUSİTASYON VE TRAVMA STAJI PROJESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTI SUNUSU PROJEMİZİN ÖZET BİLGİSİ Projenin adı Proje

Detaylı

Avrupa Desteği Sağlanarak Öğretmenlerin Bilişim Teknolojileri Kullanım Yeterliliklerinin Artırılması Projesi BİLGİLENDİRME TOPLANTI SUNUSU

Avrupa Desteği Sağlanarak Öğretmenlerin Bilişim Teknolojileri Kullanım Yeterliliklerinin Artırılması Projesi BİLGİLENDİRME TOPLANTI SUNUSU Avrupa Desteği Sağlanarak Öğretmenlerin Bilişim Teknolojileri Kullanım Yeterliliklerinin Artırılması Projesi BİLGİLENDİRME TOPLANTI SUNUSU PROJEMİZİN ÖZET BİLGİSİ Projenin adı Proje sahibi kurum Proje

Detaylı

KIRIKKALE YAHġĠHAN MESLEKĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ MÜDÜRLÜĞÜ Saç ve Makyaj Tasarımı Uygulamaları Projesi DEĞERLENDĠRME YAYGINLAġTIRMA TOPLANTISI

KIRIKKALE YAHġĠHAN MESLEKĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ MÜDÜRLÜĞÜ Saç ve Makyaj Tasarımı Uygulamaları Projesi DEĞERLENDĠRME YAYGINLAġTIRMA TOPLANTISI KIRIKKALE YAHġĠHAN MESLEKĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ MÜDÜRLÜĞÜ Saç ve Makyaj Tasarımı Uygulamaları Projesi DEĞERLENDĠRME YAYGINLAġTIRMA TOPLANTISI Proje Sunumu Ömer BAY Proje Koordinatörü Saç ve Makyaj Tasarımı Uygulamaları

Detaylı

1) GELİŞ GİDİŞ TARİHLERİ:

1) GELİŞ GİDİŞ TARİHLERİ: Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi Kapsamında Antalya da Gerçekleştirilecek Olan Suriyeli Çocukların Dersine Giren Öğretmenlere Yönelik Farkındalık Eğitimine

Detaylı

PROJE SAHİBİ KURUM : Erzurum Cumhuriyet Kız Teknik Ve Meslek Lisesi (Erzurum Cumhuriyet Girl Technical And Vocational High School)

PROJE SAHİBİ KURUM : Erzurum Cumhuriyet Kız Teknik Ve Meslek Lisesi (Erzurum Cumhuriyet Girl Technical And Vocational High School) PROJE SAHİBİ KURUM : Erzurum Cumhuriyet Kız Teknik Ve Meslek Lisesi (Erzurum Cumhuriyet Girl Technical And Vocational High School) PROJE ADI : İletişim Ve Etkileşimde Avrupa Deneyimi (European Experience

Detaylı

Proje Açılış Toplantısı

Proje Açılış Toplantısı Proje Açılış Toplantısı 08.12.2012 2012-1-TR1-LEO02-37903 YEREL MEDYANIN AB STANDARTLARINDA DEMOKRASİYE KATKISI: Genç Gazeteciler Avrupa daki Yerel Medya Yapısını Öğreniyor Proje Sahibi Balıkesir Gazeteciler

Detaylı

PROJE SAHİBİ KURUM : AĞRI NURETTİN DOLGUN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ PROJE ADI : AĞRI DAN AB YE CNC STAJI (THE EU CNC INTERNSHIP OF AĞRI)

PROJE SAHİBİ KURUM : AĞRI NURETTİN DOLGUN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ PROJE ADI : AĞRI DAN AB YE CNC STAJI (THE EU CNC INTERNSHIP OF AĞRI) PROJE SAHİBİ KURUM : AĞRI NURETTİN DOLGUN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ PROJE ADI : AĞRI DAN AB YE CNC STAJI (THE EU CNC INTERNSHIP OF AĞRI) Proje No : 2013-1-TR1-LEO01-49460 PROJEMİZİN AMAÇLARI: Projemiz

Detaylı

TED BURSA KOLEJİ MÜDÜRLÜĞÜ

TED BURSA KOLEJİ MÜDÜRLÜĞÜ SAYI : 22.11.2013 KONU : Sömestir Kayak Kampları Sayın Veli, Yarıyıl tatilinde; okulumuz öğrencilerinin ve misafirlerinin katılabileceği Uludağ, Bulgaristan ve İsviçre'de kayak kampları planlanmıştır.

Detaylı

TED BURSA KOLEJİ MÜDÜRLÜĞÜ

TED BURSA KOLEJİ MÜDÜRLÜĞÜ SAYI : 10.12.2014 KONU : Sömestir Kayak Kampları Sayın Veli, Yarıyıl tatilinde; okulumuz öğrencilerinin ve misafirlerinin katılabileceği Uludağ ve Bulgaristan da kayak kampları planlanmıştır. Bulgaristan'daki

Detaylı

Okul Öncesi Eğitimi'nde Avrupa Uygulamaları Özvatan Çok Programlı Anadolu Lisesi 2014 1 TR01 KA102 005501 Proje Tanıtım Belgesi

Okul Öncesi Eğitimi'nde Avrupa Uygulamaları Özvatan Çok Programlı Anadolu Lisesi 2014 1 TR01 KA102 005501 Proje Tanıtım Belgesi Okul Öncesi Eğitimi'nde Avrupa Uygulamaları Özvatan Çok Programlı Anadolu Lisesi 2014 1 TR01 KA102 005501 Proje Tanıtım Belgesi Proje Sahibi Kurum : Kayseri Özvatan Çok Programlı Anadolu Lisesi Projenin

Detaylı

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU Erasmus+ Programı kapsamında staj yapılacak kuruluşlar hangileri olabilir? Erasmus+ Programı kapsamında Yerleştirme/staj

Detaylı

T.T. Mesleki Eğitim Merkezi Gençlik Kampı ve Dan. Org.Tic. Ltd.Şti.

T.T. Mesleki Eğitim Merkezi Gençlik Kampı ve Dan. Org.Tic. Ltd.Şti. Bu sözleşme T.T Mesleki Eğitim Merkezi Gençlik Kampı ve Dan.Org. Ltd. Şti Merkezi(bundan böyle Eğitim Merkezi olarak anılacaktır) ile.. (bundan böyle Stajyer olarak anılacaktır) arasında imzalanmıştır.

Detaylı

SEÇİLEN ÖĞRENCİ İÇİN İZLENECEK YOL

SEÇİLEN ÖĞRENCİ İÇİN İZLENECEK YOL SEÇİLEN ÖĞRENCİ İÇİN İZLENECEK YOL Birim/bölüm koordinatörünüz ve Uluslararası Ofis le sürekli irtibat halinde olmanız gereken bu süreçte çeşitli yükümlülükleriniz olduğunu bilmeli, aşağıda belirtilen

Detaylı

Anılan iş seyahatinin, KOSGEB Yurtdışı İş Gezisi Desteği kapsamında düzenlenmesi planlanmaktadır.

Anılan iş seyahatinin, KOSGEB Yurtdışı İş Gezisi Desteği kapsamında düzenlenmesi planlanmaktadır. 07/03/2018 37295093-749.1-E.2630 Ekonomik İlişkiler Milano ISaloni Fuarı İş Seyahati Hk. Sayın Üyemiz, Odamız Mobilya Sanayi Meslek Komitesi nin 2018 Ocak Ayı Olağan Toplantısı nda, 17-22 Nisan 2018 tarihleri

Detaylı

İSPARTA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

İSPARTA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İSPARTA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YURT DIŞI GEZİLERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER 1. Projenin (Ulusal Ajans Tarafından) Kabul Edilme Yazısı. 2. Davet Yazısı ve Türkçe Çevirisi (Çeviren kişi

Detaylı

2015-1-TR01-KA102-015984 PROJE BİLGİLERİ

2015-1-TR01-KA102-015984 PROJE BİLGİLERİ BOLU İLMİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN ÖĞRENCİLERİMİZİN AVRUPA ÜLKELERİNDE MESLEKİ BECERİLERİNİ GELİŞTİRMESİ ADLI MESLEKİ EĞİTİMDE ÖĞRENCİ VE PERSONEL HAREKETLİLİĞİ PROJESİ PEDAGOJİK VE KÜLTÜREL HAZIRLIK TOPLANTISINA

Detaylı

ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği

ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği İçerik Hareketlilik Projeleri ve Amaçlar Kuruluşlar Katılımcılar Hibe Ölçütleri Bütçe Başvuru Ana

Detaylı

Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü

Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Mustafa KARADUMAN Balıkesir İl Özel İdaresi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Balıkesir Valiliği Projeler Koordinasyon Koordinatörü Tel: 0 266 2451301 Dahili 188-189

Detaylı

ITMA BARCELONA Haziran 2019 Uluslararası Tekstil ve Konfeksiyon Makinaları Fuarı

ITMA BARCELONA Haziran 2019 Uluslararası Tekstil ve Konfeksiyon Makinaları Fuarı ITMA BARCELONA 20-26 Haziran 2019 İTMA Barcelona Fuarı / Program Detayları ve Tur Kayıt Formları : PROGRAM 1 : TK 1 Türk HavaYolları ile 19 23 Haziran Gidiş Dönüş Barcelona / 4 gece 5 gün (4 gece Barcelona)

Detaylı

14.TABRIZ MED INT.EXHIBITION

14.TABRIZ MED INT.EXHIBITION 14.TABRIZ MED INT.EXHIBITION FUAR TARİHİ 04-07 EYLÜL 2014 TUR TARİHİ 03-08 EYLÜL 2014 Türk Hava Yolları ile direkt uçuş; 03 EYLÜL 2014 TK882 SEFER SAYILI UÇAĞ I I LE 00:25 DE TEBRI Z E HAREKET VARIŞ 04:25

Detaylı

TÜRKİYE- ALMANYA EĞİTMEN DEĞİŞİM PROGRAMI KATILIMCI ÇAĞRISI

TÜRKİYE- ALMANYA EĞİTMEN DEĞİŞİM PROGRAMI KATILIMCI ÇAĞRISI TÜRKİYE- ALMANYA EĞİTMEN DEĞİŞİM PROGRAMI KATILIMCI ÇAĞRISI Program Hakkında YFU-Youth For Understanding 1951 yılında kurulmuş, kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluştur. YFU, dünya çapında 50 den

Detaylı

LOGO. Erasmus + Staj Hareketliliği Oryantasyonu

LOGO. Erasmus + Staj Hareketliliği Oryantasyonu LOGO Erasmus + Staj Hareketliliği Oryantasyonu Staj Faaliyeti Nedir? İşletmeler Eğitim merkezleri Araştırma Merkezleri işletme tanımına uyan diğer kuruluşlar STAJ YERLERİ İşletme Tanımına Giren Kuruluşlar

Detaylı

Diplomatik temsilciliklerimizin hiçbir birimi staj faaliyeti için uygun değildir.

Diplomatik temsilciliklerimizin hiçbir birimi staj faaliyeti için uygun değildir. Staj Hareketliliği Nedir? Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. Staj, bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki bir işletme veya

Detaylı

DUYURU! Katılım Şartları :

DUYURU! Katılım Şartları : DUYURU! 18-21 Kasım 2016 tarihinde A.B.D. nin Fort Laudardale kentinde yapılacak olan Veteranlar Dünya Judo Şampiyonası Katılım şartları ile ilgili bilgiler aşağıda belirtilmiştir; Katılım Şartları : 1.

Detaylı

ASKON ADANA UMRE PROGRAMI 31 OCAK 08 ŞUBAT 2013

ASKON ADANA UMRE PROGRAMI 31 OCAK 08 ŞUBAT 2013 ASKON ADANA UMRE PROGRAMI 31 OCAK 08 ŞUBAT 2013 Sayın üyemiz, ASKON Umre programımız, 31 Ocak - 08 Şubat 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Bu organizasyonla ASKON üyeleri, Umre'nin hazzını

Detaylı

ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. Mesleki Eğitim Öğrenicileri ve Personeli İçin Hareketlilik Projeleri

ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. Mesleki Eğitim Öğrenicileri ve Personeli İçin Hareketlilik Projeleri ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenicileri ve Personeli İçin Hareketlilik Projeleri Sunu İçeriği Tanım ve Kapsam Proje Ortakları Hibe Ölçütleri Bütçe Kalemleri Başvuru

Detaylı

Türk Hava Yolları ile direkt uçuş; 4* IZMAILOVO ALFA

Türk Hava Yolları ile direkt uçuş; 4* IZMAILOVO ALFA Türk Hava Yolları ile direkt uçuş; 24 AĞUSTOS 2014 TK417 SEFER SAYILI UÇAĞI İLE 08:30 DA MOSKOVA YA HAREKET VARIŞ : 12:20 29 AĞUSTOS 2014 TK414 SEFER SAYILI UÇAĞI İLE 13:30 DA İSTANBUL A HAREKET VARIŞ:

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2019 2020 ERASMUS+ ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ Erasmus+ öğrenim ve staj hareketliliğine hak kazandıktan sonra neler yapmalıyım ve süreci nasıl takip edeceğim?

Detaylı

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR Seçim öncesi başvuru işlemleri 1. Erasmus yabancı dil sınavının başvuru tarihlerini takip etmek. 2. Yabancı dil sınavına girmek.

Detaylı

MUŞ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER TAMAMLANMA SÜRESİ

MUŞ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER TAMAMLANMA SÜRESİ ADI İSTENEN BELGELER TAMAMLANMA SÜRESİ Özel Güvenlik Görevlisi Çalışma İzni ve Kimlik Kartı TEMEL EĞİTİM 1- Diploma aslı ve fotokopisi. 2- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi. 3- Dört (4) adet biyometrik (zemin ve

Detaylı

TUR ÖZELLİKLERİ. 1.Gün: İstanbul Kharkiv. 2.Gün: Kharkiv. 3.Gün: Kharkiv. 4.Gün: Kharkiv İstanbul

TUR ÖZELLİKLERİ. 1.Gün: İstanbul Kharkiv. 2.Gün: Kharkiv. 3.Gün: Kharkiv. 4.Gün: Kharkiv İstanbul Kharkiv Turu 18.05.2017'den itibaren kalkışlı 399,00 EUR 1.519,75TL TUR ÖZELLİKLERİ 1.Gün: İstanbul Kharkiv Atatürk Havalimanı dış hatlar gidiş terminali Türk Hava Yolları Kontuarı önünde buluşuyoruz.

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ STAJ YERİ BULMA Öğrenciler, Easmus+ Erasmus Programı Staj Hareketliliği kapsamında Öğrenim hareketliliğinde olduğu gibi Staj hareketliliğinde

Detaylı

UMRE 2017 / 1438 UMRE PROGRAMLARI

UMRE 2017 / 1438 UMRE PROGRAMLARI UMRE 2017 / 1438 UMRE PROGRAMLARI Değerli Dostlar; 30 yıllık deneyimimiz ve tecrübeli çalışanlarımızla sizlere daha iyi hizmet verebilmek için 20162017 yılı Umre sezonuna başlamış bulunuyoruz. VAKFE TUR

Detaylı

Catania Turu TUR ÖZELLİKLERİ. 1.Gün: İstanbul Catania. 2.Gün: Catania. 3.Gün: Catania. 4.Gün: Catania İstanbul

Catania Turu TUR ÖZELLİKLERİ. 1.Gün: İstanbul Catania. 2.Gün: Catania. 3.Gün: Catania. 4.Gün: Catania İstanbul Catania Turu 02.11.2017'den itibaren kalkışlı 349,00 EUR 1.365,67TL TUR ÖZELLİKLERİ 1.Gün: İstanbul Catania Atatürk Hava Limanı Dış Hatlar terminali Türk Hava Yolları kontuarı önünde buluşma. Check in

Detaylı

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) ERASMUS+ Programı TR01-KA

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) ERASMUS+ Programı TR01-KA 2016-2017 Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) ERASMUS+ Programı 2016-1-TR01-KA102-028564 MERZİFON MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Mesleki Eğitim Öğrenici

Detaylı

İçerik Tam Tanınma Oryantasyon Programları Vize İkamet İzni Sigorta

İçerik Tam Tanınma Oryantasyon Programları Vize İkamet İzni Sigorta KA1 Süreçleri-2 Önemli Ayarlamalar GÜLECE ŞENEL Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Danışman 22-23 MAYIS 2017, KAYSERİ YENİ BAŞLAYANLAR TOPLANTISI İçerik Tam Tanınma Oryantasyon Programları Vize İkamet

Detaylı

LÜZUMLU İLAÇLAR. Ağrı kesici - Antibiyotik - Pişik kremi gibi ilaçları bulundurmanızda fayda vardır.

LÜZUMLU İLAÇLAR. Ağrı kesici - Antibiyotik - Pişik kremi gibi ilaçları bulundurmanızda fayda vardır. UMRE TEKNİK SUNUM YOLCULUK ÖNCESİ LÜZUMLU İLAÇLAR Ağrı kesici - Antibiyotik - Pişik kremi gibi ilaçları bulundurmanızda fayda vardır. İLAÇLAR VE RAPORLARI Sürekli kullandığınız ilaçlarınızı ve bunların

Detaylı

$ 1250 $ 1150 $ 1500 $ 1400 $ 1400 $ 1300 $ 1300 $ 1200

$ 1250 $ 1150 $ 1500 $ 1400 $ 1400 $ 1300 $ 1300 $ 1200 NORMAL UMRE Emcad Ejyad - Uzaklık 500 M $ 1150 $ 1100 26 ARALIK EKONOMIK UMRE 25 GÜN Mekke Otel ----- 19 Gün Mekkede 25 GÜN $ 1500 $ 1400 $ 1300 10 OCAK EKONOMIK UMRE Mekke Otel ----- 14 Gün Mekkede $

Detaylı

Esenkent Mahallesi Onur Güvener Sok. Truva Evleri No:8 Bahçeşehir / İstanbul Tel : Fax :

Esenkent Mahallesi Onur Güvener Sok. Truva Evleri No:8 Bahçeşehir / İstanbul Tel : Fax : BALIKESİR - EDREMİT 2 GECE - 3 GÜN 1.Gün ; 05.30 Bahçeköy Açı Lisesi Buluşma 05.40 Okuldan hareket 07.00 Yenikapı-Bandırma Feribot 09.30 Feribottan iniş 11.30 Öğle Yemeği (Eti Maden İşletmeleri) 12.45

Detaylı

HAC ÖNCESİ TEKNİK HAZIRLIKLAR

HAC ÖNCESİ TEKNİK HAZIRLIKLAR HAC ÖNCESİ TEKNİK HAZIRLIKLAR EVİMİZDE YAPILACAK H A Z I R L I K L A R ÇANTA VE VALİZLERE İSİM - ADRES BİLGİLERİ Valiz ve çantaların üzerine isim adres ve telefon bilgileri yazılmalıdır. Kaybolma durumunda

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2018-2019 Akademik Yılı KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER 2018 2019 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı gelen ve giden öğrenci ile gelen öğretim üyesi listeleri

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2018 2019 ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Erasmus+ öğrenim hareketliliğine hak kazandıktan sonra neler yapmalıyım ve süreci nasıl takip edeceğim? BİLDİRİMLERİNİZİN

Detaylı

- Başvuru formundaki 17. kutucuğa ikametgah adresi yazılmalıdır.

- Başvuru formundaki 17. kutucuğa ikametgah adresi yazılmalıdır. Başvuru sahibi tarafından tamamen doldurulmuş ve imzalanmış (3. sayfadaki 37 nolu kutucuk ve 4. sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır) Schengen vize başvuru formu. (18 yaş altı çocukların vize

Detaylı

Seyahat Listesi. Uçak Biletleri. Pasaport/Kimlik. Tablet-Telefon. Valiz hazırlığı. Yurt dışına seyahat etmek herkesin gerçekleştirmek

Seyahat Listesi. Uçak Biletleri. Pasaport/Kimlik. Tablet-Telefon. Valiz hazırlığı. Yurt dışına seyahat etmek herkesin gerçekleştirmek Seyahat Listesi Uçak Biletleri Pasaport/Kimlik Tablet-Telefon Valiz hazırlığı Yurt dışına seyahat etmek herkesin gerçekleştirmek istediği bir eylem olmakla birlikte kimisi için rutin bir gezi, kimisi için

Detaylı

Erasmus + Staj Hareketliliği Oryantasyonu

Erasmus + Staj Hareketliliği Oryantasyonu Erasmus + Staj Hareketliliği Oryantasyonu Staj Faaliyeti Nedir? İşletmeler Eğitim merkezleri Araştırma Merkezleri işletme tanımına uyan diğer kuruluşlar STAJ YERLERİ İşletme Tanımına Giren Kuruluşlar Büyüklükleri,

Detaylı

Leonardo da Vinci Hareketlilik Nihai Rapor Hazırlama. 11 Haziran 2013 Ankara

Leonardo da Vinci Hareketlilik Nihai Rapor Hazırlama. 11 Haziran 2013 Ankara Leonardo da Vinci Hareketlilik Nihai Rapor Hazırlama 11 Haziran 2013 Ankara Belgeler Bilgiler Harcamalar Hatırlatmalar Sunu İçeriği Nihai Rapor Belgeleri 1. Proje bitiminden sonra gönderilecek belgeler

Detaylı

TOSİAD TÜRKMENİSTAN İŞ GEZİSİ VE İNŞAAT ENDÜSTRİSİ FUARI

TOSİAD TÜRKMENİSTAN İŞ GEZİSİ VE İNŞAAT ENDÜSTRİSİ FUARI TOSİAD TÜRKMENİSTAN İŞ GEZİSİ VE İNŞAAT ENDÜSTRİSİ FUARI 26 Ağustos 2015-30 Ağustos 2015 1 1.Gün(26 Agustos 2015 Çarşamba ): İstanbul-Aşkabad o İstanbul Atatürk Havaalanı nda 22.30 da Madalyon Tur Yetkilisi

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU MUŞ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU MUŞ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI ADI A- TEMEL EĞİTİM 1- Diploma aslı veya noter tasdikli sureti 2- Nüfus Cüzdanı. 01 Özel Güvenlik Görevlisi Çalışma İzni ve Kimlik Kartı 3- İki (2) adet vesikalık fotoğraf. 4-Sağlık Kurulu raporu 5- İki

Detaylı

GEZİLERDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR

GEZİLERDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR GEZİLERDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR 1- Kursun bulunduğu İlçe sınırları içinde yapılacak gezilerle ilgili onay, Kurs yöneticiliğinin teklifi üzerine İl/İlçe Müftülüğünce verilir. 2- İl sınırları dışına

Detaylı

Umre. Programı. Aralık-Ocak-Şubat-Mart. www.haremtur.com.tr. * Fiyatlarımız kişi başı fiyatlarıdır.

Umre. Programı. Aralık-Ocak-Şubat-Mart. www.haremtur.com.tr. * Fiyatlarımız kişi başı fiyatlarıdır. 2 01 6 20 15- Umre Programı EKONOMİK UMRE BROŞÜRÜ Aralık-Ocak-Şubat-Mart www.haremtur.com.tr 1 601 602 ARALIK UMRE / 19 GECE - 20 GÜN SERVİSLİ PROGRAM 2 Kişilik Oda 3 Kişilik Oda 4 Kişilik Oda Gidiş 1

Detaylı

YABANCILAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDART TABLOSU

YABANCILAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDART TABLOSU YABANCILAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDART TABLOSU S.N. HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Geçici Sığınma Müracaatının Alınması 1-1951 Sözleşmesi ; 1 Temmuz

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı Bahar Dönemi KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı Bahar Dönemi KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2018-2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER 2018 2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi, Mevlana Değişim Programı gelen ve giden öğrenci ile gelen

Detaylı

Arttravel ile. 27. Antika Bienali, Paris VIP Programı. 11, 15, 18 Eylül, 2014 3 GECE 4 GÜN

Arttravel ile. 27. Antika Bienali, Paris VIP Programı. 11, 15, 18 Eylül, 2014 3 GECE 4 GÜN Arttravel ile 27. Antika Bienali, Paris VIP Programı 11, 15, 18 Eylül, 2014 3 GECE 4 GÜN Paris, Fransa 1. Gün Istanbul - Paris Atatürk Havalimanı, Dış Hatlar Terminali nde THY kontuarı önünde buluşuyoruz.

Detaylı

ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ YOL HARİTASI

ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ YOL HARİTASI ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ YOL HARİTASI Erasmus+ programı ile yurtdışında ders vermek üzere seçildiğiniz andan itibaren www.dib.firat.edu.tr internet sitemizi, duyuruları ve e-posta adreslerinizi

Detaylı

Zorunlu Sağlık Sigortası Nedir?

Zorunlu Sağlık Sigortası Nedir? Zorunlu Sağlık Sigortası Nedir? Erasmus+ Programı'na katılan tüm öğrencilerin gidecekleri ülkedeki sağlık kurumlarında alacakları tedavileri karşılayacak sağlık sigortasına sahip olmaları gereken bir sigorta

Detaylı

2014/2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ REHBERİ 1. DEĞERLENDIRME VE SEÇIM SÜRECINE ILIŞKIN TEMEL ILKELER:... 2

2014/2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ REHBERİ 1. DEĞERLENDIRME VE SEÇIM SÜRECINE ILIŞKIN TEMEL ILKELER:... 2 2014/2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ REHBERİ İÇİNDEKİLER 1. DEĞERLENDIRME VE SEÇIM SÜRECINE ILIŞKIN TEMEL ILKELER:... 2 1.1. Uygunluk Değerlendirmesi:... 2 1.2. Değerlendirme Kriterleri:...

Detaylı

ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ YOL HARİTASI

ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ YOL HARİTASI ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ YOL HARİTASI Erasmus+ programı ile yurtdışında ders vermek üzere seçildiğiniz andan itibaren www.dib.firat.edu.tr internet sitemizi, duyuruları ve e-posta adreslerinizi

Detaylı

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Lacivert (UMUMİ) Pasaport Yeşil (HUSUSİ) Pasaport Gri (HİZMET) Pasaport Kırmızı (DİPLOMATİK) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR : VİZEYE

Detaylı

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü. HBBE Projesi. Ankara, 2015

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü. HBBE Projesi. Ankara, 2015 Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü HBBE Projesi Ankara, 2015 1 Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ERASMUS+ Hayat Boyu Beceri Eğitimi Projesi" (HBBE) Bilgilendirme Toplantısı 02/02/2015 2 ERASMUS

Detaylı

i Saloni Nisan 2019 Milano - ITALYA Uluslararası Mobilya, Aksesuarlari, Aydinlatma ve Ofis Mobilyaları Fuarı

i Saloni Nisan 2019 Milano - ITALYA Uluslararası Mobilya, Aksesuarlari, Aydinlatma ve Ofis Mobilyaları Fuarı İ Saloni Fuarı / Program Detayları ve Tur Kayıt Formları : PROGRAM 1: TK 1 Türk HavaYolları ile 09 13 Nisan Gidiş Dönüş Milano uçuşu / 4 gece 5 gün (4 gece Milano) GİDİŞ uçağı : İstanbul MILANO TK 1873

Detaylı

MULTINATIONS GENÇLER ŞAMPİYONASI (28-29 MART 2015)

MULTINATIONS GENÇLER ŞAMPİYONASI (28-29 MART 2015) MULTINATIONS GENÇLER ŞAMPİYONASI (28-29 MART 2015) NETANYA/İSRAİL KONUMU Ülkemizin güneyinde yer alan Netanya/İsrail kentinin yerel saati ülkemizin yerel saati ile aynıdır. KAFİLE YÖNETİCİLER Nevzat Mutlutürk(Kafile

Detaylı

SCHENGEN VE DIGER ÜLKELER

SCHENGEN VE DIGER ÜLKELER SCHENGEN VE DIGER ÜLKELER DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER Umumu mahsus(bordo) pasaport sahipleri vizeye tabidir. Hususi(Yeşil), Hizmet(Gri) ve Diplomatik(Siyah) pasaportlardan vize istenmemektedir. Pasaport

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM STAJI»

MESLEKİ EĞİTİM STAJI» AB ERASMUS PLUS PROGRAMI KA2 Mesleki Eğitimde Hareketlilik Projemiz ŞEN PİLİÇ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ «GÜVENİLİR GIDA ÜRETİMİ İÇİN AB'DE MESLEKİ EĞİTİM STAJI» 1 Erasmus Plus (+) Programı Nedir?

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İÇİN ERASMUS+ DERS VERME VE DERS ALMA HAREKETLİLİĞİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İÇİN ERASMUS+ DERS VERME VE DERS ALMA HAREKETLİLİĞİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İÇİN ERASMUS+ DERS VERME VE DERS ALMA HAREKETLİLİĞİ Erasmus+ Ders Verme ve Ders Alma Hareketliliği ne katılmak isteyen Üniversitemiz akademik ve

Detaylı

ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ

ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 2016-2017 ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİ KİTAPÇIĞI İÇİNDEKİLER 1. GİTMEDEN ÖNCE YAPMANIZ GEREKENLER.. 3-4 2. BELGELER.. 5-6 2.1. Staj yapacağınız kuruma gitmeden önce tamamlamanız / yanınıza

Detaylı

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 2015 ERASMUS+ MESLEKİ EĞİTİM (KA1-Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Özelindeki Sorular) Bir belediye 2015 yılı için 2 farklı çalışma grubu ile aşağıdaki konularda

Detaylı

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ SÜRECİ KABUL MEKTUBU ERASMUS SEÇİMİ TRAINEESHIP BELGESININ HAZIRLANMASI SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI VİZE PASAPORT İŞLEMLERİ HİBELERİN YATIRILMASI

Detaylı

PROJE TABANLI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İŞ AKIŞ PLANI

PROJE TABANLI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İŞ AKIŞ PLANI PROJE TABANLI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İŞ AKIŞ PLANI Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı İş Akış Planında Aşağıdaki Adımlar Adnan Menderes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğüne bağlı

Detaylı

TURA DAHİL OLAN HİZMETLER:

TURA DAHİL OLAN HİZMETLER: ULUDAĞ KAYAK KAMPI 2 gece - 3 gün TUR PROGRAMI: 1.GÜN: Sabah saat 07:00 da okuldan hareket. Öğlen otele varış. Öğle yemeği, odalara yerleşme ve yarım gün kayak yapma imkanı, akşam yemeği ve konaklama.

Detaylı

T.C. AZİZİYE KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 30/09/2014 tarih ve 4315698 sayılı yazısı.

T.C. AZİZİYE KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 30/09/2014 tarih ve 4315698 sayılı yazısı. T.C. AZİZİYE KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sayı: 97262943-02-05/ ( 3 Konu: Erzurum Avrupa ya Uçuyor Projesi c (O. 201^ MÜDÜRLÜĞÜNE AZİZİYE İlgi: İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 30/09/2014 tarih

Detaylı

05 ARALIK 2015 CUMARTESİ 07 ARALIK 2015 PAZARTESİ 11 ARALIK 2015 CUMA 10 ARALIK 2015 PERŞEMBE 12 ARALIK 2015 CUMARTESİ 16 ARALIK 2015 ÇARŞAMBA

05 ARALIK 2015 CUMARTESİ 07 ARALIK 2015 PAZARTESİ 11 ARALIK 2015 CUMA 10 ARALIK 2015 PERŞEMBE 12 ARALIK 2015 CUMARTESİ 16 ARALIK 2015 ÇARŞAMBA 1980 yılından beri büyük Türk Turizmi nin; 1990 yılından beri ise hacılarımızın hizmetinde olan Sonarex Turizm olarak yepyeni bir heyecan ve farklı bir yaklaşım tarzıyla yolculukların en güzeli olan Umre

Detaylı

GERİATRİK DÖNEMDE KRONİK HASTALARIN EVDE BAKIMI STAJ HAREKETLİLİĞİ PROJESİ

GERİATRİK DÖNEMDE KRONİK HASTALARIN EVDE BAKIMI STAJ HAREKETLİLİĞİ PROJESİ GERİATRİK DÖNEMDE KRONİK HASTALARIN EVDE BAKIMI STAJ HAREKETLİLİĞİ PROJESİ T.C. AB Bakanlığı Ulusal Ajansının 2015 yılı Teklif Çağrısı dönemi Erasmus+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki

Detaylı

(2) Her takvim yılı içerisinde bir şirketin gerçekleştirdiği en fazla 10 (on) adet yurt dışı pazar araştırması gezisi desteklenir.

(2) Her takvim yılı içerisinde bir şirketin gerçekleştirdiği en fazla 10 (on) adet yurt dışı pazar araştırması gezisi desteklenir. YURTDIŞI PAZAR ARAŞTIRMA VE SEYAHAT DESTEĞİ (1)Sınai ve/veya ticari şirketler ile yazılım sektöründe faaliyet gösteren şirketlerce gerçekleştirilen yurt dışı pazar araştırması gezilerine ilişkin giderler,

Detaylı

T.C. MUŞ VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ PASAPORT ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

T.C. MUŞ VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ PASAPORT ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER T.C. S.N ADI 1 Protokol Belgesi Protokol Belgesi (Pasaport Alış Kayıtlarını Gösterir Belge) 1-Dilekçe 2-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi MA SI 20-30 2 Parmak İzi Parmak İzi İçin; 1-Nüfus cüzdanı aslı 2-Son 6 ay

Detaylı

TED ANKARA KOLEJİ VAKFI OKULLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM YILI ANAOKULU E-BAŞVURU KILAVUZU 2018/ANKARA

TED ANKARA KOLEJİ VAKFI OKULLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM YILI ANAOKULU E-BAŞVURU KILAVUZU 2018/ANKARA TED ANKARA KOLEJİ VAKFI OKULLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 2019 EĞİTİM YILI ANAOKULU 2014 DOĞUMLULAR (01.01.2014-31.12.2014 TARİHLERİ ARASINDA DOĞAN) E-BAŞVURU KILAVUZU 2018/ANKARA 0 TED ANKARA KOLEJİ VAKFI

Detaylı

Pasaport sahibi tarafından ımzalanmıs en az 6 ay gecerlı Pasaport ve vıze sayfaları vıze basılacak yer olmalıdır.

Pasaport sahibi tarafından ımzalanmıs en az 6 ay gecerlı Pasaport ve vıze sayfaları vıze basılacak yer olmalıdır. Çek Cumhuriyeti Konsoloslugu Schengen Vizesi İçin Gerekli Olan Evraklar Şirket Ortakları-Tüccar-Sanayiciler Pasaport sahibi tarafından ımzalanmıs en az 6 ay gecerlı Pasaport ve vıze sayfaları vıze basılacak

Detaylı

Sağlık Yöneticileri Derneği Sağlık Sistemleri ve Sağlık Politikaları İnceleme Çalıştayı II

Sağlık Yöneticileri Derneği Sağlık Sistemleri ve Sağlık Politikaları İnceleme Çalıştayı II Çalıştaya Davet, Şu ana kadar Sağlık Yöneticileri Derneği olarak ülkemizde pek çok Kongre, Seminer ve Eğitim çalışmalarına imza attık. Bu çalışmalarda hem akademik hem de uygulamalardaki tecrübe paylaşımlarına

Detaylı

ÇİFTELER İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ÇİFTELER İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ÇİFTELER İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1. Bilgi Edinme Başvuruları

Detaylı

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM ALANINDAKİ DESTEKLER

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM ALANINDAKİ DESTEKLER ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM ALANINDAKİ DESTEKLER Yükseköğretim Erasmus+ kapsamında yer alan Yükseköğretim Programı yükseköğretim alanındaki projelere hibe desteği sunmaktadır. Bu alandaki projeler için hedef

Detaylı

EK III A. TURİZM AMAÇLI SCHENGEN VİZESİ BAŞVURULARI İÇİN GEREKLİ BELGELER

EK III A. TURİZM AMAÇLI SCHENGEN VİZESİ BAŞVURULARI İÇİN GEREKLİ BELGELER EK III Türkiye den (Ankara, Istanbul, Edirne ve Izmir) kısa süreli vize başvurusu yapan başvuru sahipleri tarafından teslim edilecek belgelerin listesi A. TURİZM AMAÇLI SCHENGEN VİZESİ BAŞVURULARI İÇİN

Detaylı

HANDAN HAYRETTİN YELKİKANAT MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

HANDAN HAYRETTİN YELKİKANAT MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ HANDAN HAYRETTİN YELKİKANAT MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 YILI 9. Sınıf Sonunda Yapılacak Alan Seçimi İçin VELİ ve ÖĞRENCİYİ Bilgilendirme Toplantısı - 18 NİSAN 2017- -ATP- ve -AMP-

Detaylı

DOĞA OKULU NEDİR? Hedefler / amaçlar

DOĞA OKULU NEDİR? Hedefler / amaçlar DOĞA OKULU NEDİR? Hedefler / amaçlar Öğrencilere farklı bir çalışma ortamında okul kavramını sunmak. Aynı seviyedeki öğrenci grupları arasında birlik ve dayanışma ruhu sağlamak. Öğrencilerin sorumluluk

Detaylı

ERASMUS PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ. Avrupa Birliği Birimi 31 Ocak 1 Şubat 2013

ERASMUS PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ. Avrupa Birliği Birimi 31 Ocak 1 Şubat 2013 ERASMUS PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ Avrupa Birliği Birimi 31 Ocak 1 Şubat 2013 Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları İki programdan oluşmaktadır: Hayatboyu Öğrenme Programı Gençlik Programı

Detaylı

ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ULUSAL HAREKETLİLİK KONSORİSYUMU 2014/2015 FAALİYET RAPORU

ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ULUSAL HAREKETLİLİK KONSORİSYUMU 2014/2015 FAALİYET RAPORU ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ULUSAL HAREKETLİLİK KONSORİSYUMU 2014/2015 FAALİYET RAPORU Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Ulusal Konsorsiyum Projesi Kapsamında Berlin Wildau Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Ziyaret

Detaylı

ANKARA ANITKABİR 2 Gece/3 Gün

ANKARA ANITKABİR 2 Gece/3 Gün ANKARA ANITKABİR 2 Gece/3 Gün 1.GÜN 06:00 Okul önünden Hareket 13:00 Öğle yemeği 14:30 Anıtkabir Kurtuluş Müzeleri gezisi, 17:00 Otele varış ve odalara yerleşme 19:30 Akşam yemeği 22:30 Uyku saati 2.GÜN

Detaylı

ANTALYA VALĠLĠĞĠ AVRUPA BĠRLĠĞĠ PROJELERĠ KOORDĠNASYON MERKEZĠ

ANTALYA VALĠLĠĞĠ AVRUPA BĠRLĠĞĠ PROJELERĠ KOORDĠNASYON MERKEZĠ LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLĠLĠK (MOBILITY) Esra TĠLKĠOĞLU 1 Neden Hareketlilik Projesi? Kişilerin bilgi ve becerilerinin artmasını sağlamak Teknolojiyi ve yenilikleri yerinde görebilmek Uygulamaları

Detaylı

2015-2016 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU

2015-2016 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU 2015-2016 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU ERASMUS SÜRECİ ERASMUS SEÇİMİ İLK AŞAMA: KARŞI ÜNİVERSİTEYE BAŞVURU EVRAKLARI KABUL MEKTUBU KABUL SONRASI TESLİM EDİLECEK BELGELER

Detaylı

KAMU HİZMETİNİN SUNUMUNDA UYULACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK GEREGİNCE İSTANBUL İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KAMU HİZMETİNİN SUNUMUNDA UYULACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK GEREGİNCE İSTANBUL İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KAMU HİZMETİNİN SUNUMUNDA UYULACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK GEREGİNCE İSTANBUL İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI Çekim İzni (Sinema, Dizi, Reklam,

Detaylı

SAÇ VE MAKYAJ TASARIMI UYGULAMALARI TR01-KA

SAÇ VE MAKYAJ TASARIMI UYGULAMALARI TR01-KA AB ERASMUS PLUS PROGRAMI KA1 Mesleki Eğitimde Hareketlilik Projemiz KIRIKKALE YAHŞİHAN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ SAÇ VE MAKYAJ TASARIMI UYGULAMALARI 2015-1-TR01-KA102-016377 1 Erasmus Plus (+) Programı

Detaylı

Erasmus+ OKUL DEĞERİNİ BİLİN! www.happykids.com.tr

Erasmus+ OKUL DEĞERİNİ BİLİN! www.happykids.com.tr Erasmus+ OKUL DEĞERİNİ BİLİN! Erasmus+ Okul Okul Eğitimi Programı AMAÇLARI Eğitimde kaliteyi artırmak, Program ülkeleri okullar ve eğitim personeli arasında işbirliğini güçlendirmek Erasmus+ Okul Hedef

Detaylı

ARAB HEALTH 2018 SAĞLIK FUARI SEYAHAT PROGRAMI

ARAB HEALTH 2018 SAĞLIK FUARI SEYAHAT PROGRAMI EXPOLAND TOUR TG EXPO FUARCILIK A.Ş RESMİ SEYAHAT ACENTESİDİR. ARAB HEALTH 2018 SAĞLIK FUARI SEYAHAT PROGRAMI 29 Ocak- 01 Şubat 2018 Giriş:27 Ocak 2018 - Çıkış:02 Şubat 2018 PAKET PROGRAM (Uçak bileti,

Detaylı

Erasmus Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı 24 MAYIS 2011

Erasmus Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı 24 MAYIS 2011 Erasmus Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı U L U S L A R A R A S I İ L İ Ş K İ L E R B İ R İ M İ 24 MAYIS 2011 Erasmus Programı nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri

Detaylı

: VĐZE ALMAK ZORUNDADIR : VĐZEYE GEREK YOKTUR

: VĐZE ALMAK ZORUNDADIR : VĐZEYE GEREK YOKTUR DĐKKAT EDĐLMESĐ GEREKEN HUSUSLAR 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Lacivert (UMUMĐ) Pasaport Yeşil (HUSUSĐ) Pasaport Gri (HĐZMET) Pasaport Kırmızı (DĐPLOMATĐK) Pasaport : VĐZE ALMAK ZORUNDADIR 2- Lütfen

Detaylı

bilgi@ua.gov.tr EĞİTİM, HAYATBOYU SÜREN BİR ETKİLEŞİMDİR! Sorularınız İçin www.ua.gov.tr Ülke Merkezli Faaliyetler http://ua.gov.

bilgi@ua.gov.tr EĞİTİM, HAYATBOYU SÜREN BİR ETKİLEŞİMDİR! Sorularınız İçin www.ua.gov.tr Ülke Merkezli Faaliyetler http://ua.gov. TC AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI TC AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Ülke Merkezli Faaliyetler http://uagovtr

Detaylı