ZA-TS ve ZG-TS ile azami sürat

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ZA-TS ve ZG-TS ile azami sürat"

Transkript

1 1 ZA-TS ZG-TS

2 ZA-TS ve ZG-TS ZA-TS ve ZG-TS ile azami sürat AMAZONE nin yüksek performanslı yeni gübre serpme makineleri SPEED spreading Farklı çalışma genişlikleri için değişik yapılara sahip olan gübre serpme kanatları takılabilir çok rahat bir çözüm. (profi Sürüş haberi Gübre serpme makinesi ZA-TS 4200 Profis Hydro 06/2013)

3 2 3 TS-Serpme ünitesi: Sınırlara kadar hassasiyet TS-Serpme ünitesi yeni entegre yapıda olan ve elektromekanik kontrollü sınır gübreleme sistemi AutoTS ye sahiptir: Normal serpmeden sınır serpmeye geçildiğinde gübre serpme diskleri üzerinde bulunan farklı gübre serpme kanatları etkinleştirilir. Gübre serpme diskini değiştirmeden, traktörün sürücü koltuğundan kumanda edilerek-sürüş sırasında- durmaya gerek kalmadan sınırlarda mükemmel gübre serpme şablonları elde edilir. ZA-TS ve ZG-TS Hassas hızlı konforlu Sayfa En büyük avantajlar 4 Şase ve tank Tartma sistemi 6 Tank donanımı Kapasite arttırma eklentileri 8 Eğim sensörü Donanım Emniyet 10 SBS pro 12 Sevk ve serpme sistemi 14 TS-Serpme ünitesi 16 TS-Gübre serpme diskleri AutoTS ClickTS 18 İdeal gübre serpme şablonu 20 Sınır ve tohum yatağı gübreleme deflektörleri (yön saptırıcılar) Sınır gübreleme sistemleri 22 Kısmi genişlik etkinleştirmesi 24 Argus Twin li tam otomatik gübre serpme makinesi ZA-TS 26 ISOBUS-Terminalleri 30 AMATRON 3 32 GPS-Switch GPS-Maps GPS-Track Sensör teknolojisi 34 CCI-Terminal AMAPAD 36 ZG-TS 5500 ve ZG-TS Gübre servisi Mobil test standı 42 Teknik bilgiler 44 Filmi izleyin:

4 ZA-TS ve ZG-TS ZA-TS 50 ha/s e kadar litreye kadar tank kapasitesi Eğim sensörlü 200 Hz tartma teknolojisi En modern ISOBUS-İletişimi

5 En büyük avantajlar km/s e kadar 54 m ye 650 kg/dak ya kadar kadar çalışma genişliği

6 ZA-TS ve ZG-TS Şase ve tank Dayanıklılık avantajdır ZA-TS 2000 Profis Tronic Mükemmel tasarım: 4500 kg a kadar taşıma ağırlığına sahip olan asılır tip gübre serpme makinesi Avantajlarınız Yüksek dayanıklılığa sahip hafif şase yapısı İdeal ağırlık merkezi ve buna rağmen traktör bağlantısı için geniş boşluk alanlar Super şase Super şase 3200 kg yüklenebilecek azami ağırlığa ve kategori II. bağlantı tipine sahiptir. Ultra şase Ultra şase, 4500 kg azami taşıma ağırlığına ve kategori III. bağlantı tipine sahiptir. Derin yapıdaki ana tank Tasarımın sağladığı avantajlar Ana tank 700 l lik bir tank hacmine sahiptir. Tankın alt kısmı derin bir yapıya sahiptir ve köşeler, kenarlar ve kaynak bağlantıları bulunmaz. Bu da gübre ve tohumun kesintisiz ve eşit seviyede aşağı kaymasını sağlar. Tankın temizlenmesi de yine bu tasarım sayesinde kolaylaştırılmıştır. Üstün nitelikli çok katmanlı boya 1) Çelik sac 2) Çinko fosfatlama (Kristal katman) 3) KTL astar 4) Kaplama boya

7 Şase ve tank Tartma sistemi 6 7 Tartan kazanır Tartma özellikli ZA-TS Profis ve ZA-TS Profis Hydro Traktöre kompakt bağlantı Kalibrasyona gerek yoktur. Gübre atım miktarını belirleyin ve çalışmaya başlayın! Bundan daha kolay olamaz. Tartma sistemi kontrol edilebilir konfor ve daha fazla güvenlik sunar. İki adet 200-Hz tartı hücresi yardımıyla serpilecek gübrenin farklı özelliklerini çevrimiçi olarak belirler ve bu işlemi çok yüksek ölçüm hassasiyetiyle yapar. Serpilmesi gereken miktar ile o anda serpilen miktarı otomatik olarak karşılaştırır. Örn. heterojen mineral gübreler tanınır, akış karakteristiğindeki sapmalar algılanır ve gübre serpme makinesi elektrikli dozajlama sürgüsü üzerinden otomatik olarak yeniden ayarlanır. Ayrıca, etkili bir beslenme dengesi için serpilen miktar tam olarak dökümanlanır. Dengeli bir gübre beslemesi için serpme miktarı bir düğmeye basılarak ISOBUS-Terminali üzerinden değiştirilebilir ) Tartma çerçevesi 2) Yatay yerleştirilmiş bağlantı milleri 3) Tartma hücreleri Ek çamurluklar, traktör tekerlerinden serpme disklerine pislik sıçramaması içindir. L kapasite arttırma eklentisinde sağ ve sol tarafta bulunan katlanır merdivenler kolay bir erişim sağlar.

8 ZA-TS ve ZG-TS Kusursuz bir gübre serpme çalışması yapmanın temeli Yukarı emniyetli şeklide çıkmak için merdiven Tanka dışarıdan da rahat bir şekilde ulaşabilmek için geniş L kapasite arttırma eklentilerinde bulunan merdivenlerin yanı sıra, dar olan kapasite arttırma eklentilerinde de sağ ve/veya sol tarafa monte edilebilen bir adet merdiven bulunur. S 2600 kapasite arttırma eklentili ZA-TS de bulunan katlanır merdiven Doluluk seviyesi sensörü ZA-TS de gübre çıkış noktası kapaklarının kontrolü için AMAZONE, doluluk seviyesi sensörlerini kullanıma sunar. Bu sensörler çıkış noktası üzerine istenilen şekilde yerleştirilebilir ve üç farklı yükseklik ayarı yapabilmek mümkündür. Bir hazne boşalmaya yakın olduğunda sürücü, yeteri kadar erkenden terminalden bir uyarı mesajı alır. ZA-TS de bulunan doluluk seviyesi sensörü Bir hazne boşalmaya yakın olduğunda sürücü, yeteri kadar erkenden terminalden bir uyarı mesajı alır.

9 Tank donanımları Kapasite arttırma eklentileri 8 9 Kapasite arttırma eklentileri İki farklı genişlik ve çok sayıda kapasite seçeneği ile Kapasite arttırma eklentisi S 1700 (Doldurma genişliği 2,22 m) Kapasite arttırma eklentisi S 2000 (Doldurma genişliği 2,22 m) Kapasite arttırma eklentisi S 2600 (Doldurma genişliği 2,22 m) sürüş yönünde sol tarafta bulunan katlanabilen merdiven ile Kapasite arttırma eklentisi L 2200 (Doldurma genişliği 2,71 m) katlanabilen merdivenler ile Kapasite arttırma eklentisi L 2700 (Doldurma genişliği 2,71 m) katlanabilen merdivenler ile Kapasite arttırma eklentisi L 3200 (Doldurma genişliği 2,71 m) katlanabilen merdivenler ile Kapasite arttırma eklentileri için ilave eklentiler ZA-TS nin tank kapasitesini sonradan arttırmak için AMAZONE, S ve L kapasite arttırma eklentilerine uygun olan ilave eklentiler de sunar. Bu ilave eklentiler ile tankın hacmi S kapasite arttırma eklentisinde 600 l ve L kapasite arttırma eklentisinde Kapasite arttırma eklentisi L 4200 (Doldurma genişliği 2,71 m) katlanabilen merdivenler ile 800 l arttırılabilir. Bu ilave eklentilerin üzerine tabii ki katlanabilir tank brandası da monte edilebilir. Bu sayede gübre serpme makinesi de işletme veya çiftçinin traktörü ile birlikte büyüyebilir. Damperli römork veya Bigbag çuvallar aracılığı ile dolum yapmak sorun olmaz. Özellikle büyük kepçeler ile çalışılıyor ise geniş yapıdaki L kapasite arttırma eklentileri büyük avantaj sağlar. L 800 ilave eklentili ZA-TS

10 ZA-TS ve ZG-TS Eğim sensörü sistemi Çok engebeli araziler için 500 kg 500 kg olan gerçek miktar hesaplanır ve ISOBUS-Terminal de gösterilir. Örnek: α Eğim sensörü 10 nin üzerindeki eğimleri algılar ZA-TS de bulunan tartma hücresi 483 kg kaydeder ve değerlendirmeye alır 483 kg kg Eğim sensörü sizi dengede tutar Eğim sensörü sistemi ve tartma algoritmasının kombinasyonu, tartma özellikli gübre serpme makinesi ZA-TS Profis in çalışma hassasiyetini ve performansını arttırır. Eğim sensörü sistemi sayesinde Profis lerde sürüş sırasında yaşanabilecek olası yer çekimine bağlı kaymalardan doğabi- lecek farklılıklar, yapılan ölçümlerde göz önünde bulundurulur: Öne ve arkaya, aynı zamanda sağa ve sola olan eğimi algılayabilen iki boyutlu bir eğim sensörü, yokuş yukarı ve yokuş aşağı yapılan sürüşlerde veya eğimli zeminlerde ortaya çıkabilecek olan ölçüm hatalarını düzeltir. Akıllı bir tartma algoritması ile kombine edilmiş olması sayesinde heterojen mineral gübrelerde akış sırasında meydana gelen sapmalar daha iyi tespit edilir ve gübre serpme makinesi kendini elektronik dozajlama sürgüleri aracılığı ile otomatik olarak yeniden ayarlar. ZA-TS yi düz konumda hizaya getirmek için ZA-TS nin eğimi ISOBUS-Terminalinde konforlu şekilde gösterilir.

11 Eğim sensörü Donanım Emniyet Donanım Yükünüzü hafifletecek opsiyonlar Manüel olarak kontrol edilen katlanır tank brandalı ZA-TS 2200 SafetySet (Emniyet Seti) Sabitleme düzeneği SafetySet (Emniyet Seti) donanımına sahip olan AMAZONE ZA-TS daha fazla emniyet sunar. Süratli traktörlerin arkasına bağlanan ekipmanların kara yollarında net bir şekilde görünebilmeleri gereklidir. AMAZONE, emniyetle ilgili bu katı talepleri modern tasarımına entegre etmiştir. Katlanabilen tekerlek ve sabitleme düzeneğine alternatif olarak, sabitleştirmek amacı ile entegre kızakların bulunduğu daha uygun fiyatlı bir sabitleme düzeneği de mevcuttur. Makine çevresini saran demir bar, kaza koruma yönetmeliklerinin taleplerini karşılamaktadır. Arka kısımda bulunan büyük uyarı işaretleri ve aydınlatma donanımı ise kara yollarında daha iyi görünebilmeyi sağlar. Tekerlek ve sabitleme düzeneği Katlanabilen tekerlek ve sabitleme düzeneği gübre serpme makinesinin traktöre bağlanmasını/sökülmesini ve çiftlik içerisinde taşınabilmesini kolaylaştırır. Tekerlekler kolaylıkla katlanarak açılıp/ kapatılabilir ve aynı zamanda kirlenmeye karşı da en iyi şekilde korunur. Tekerlekler gübre serpme makinesinin üzerinde kalır bu sayede tekerlekleri başka yerlerde aramaya gerek kalmaz. Katlanır tank brandası Manüel veya hidrolik olarak uzaktan kontrol edilebilen katlanır tank brandası yağışlı havalarda da serpilecek maddelerin kuru kalmasını garanti altına alır ve kötü hava koşulları altında da serpme çalışması yapma olanağı tanır. Katlanır tank brandası tüm S ve L kapasite arttırma eklentilerine takılabilir. Katlanabilen sabitleme düzeneğinde bulunan dayanıklı sert plastik tekerlekler güzel bir detay. (profi Sürüş haberi Gübre serpme makinesi ZA-TS 4200 Profis Hydro 06/2013) Hidrolik olarak kontrol edilen katlanır tank brandası gübre serpme makinesini emniyetli şekilde kapatır, ayrıca branda orta konuma getirilerek gübre dolumu yapıldığında, makinenin ön tarafına doğru gübrenin dökülmesi ve gübre kayıplarının olmaması için tank brandası doldurma sırasında yardımcı bir araç olarak da kullanılabilir. (profi Sürüş haberi Gübre serpme makinesi ZA-TS 4200 Profis Hydro 06/2013)

12 ZA-TS ve ZG-TS Soft Ballistic System pro (Yumuşak Atış Sistemi) Özellikle gübreye zarar vermemek için pro SBS pro ile elde edilen 4 önemli avantaj Çalışma genişliğinin tamamında bulunan bitkilere gübrenin hassas ve eksiksiz bir şekilde uygulanması için özellikle mineral gübrenin hasar almayan bir muamele görmesi gerekir. Henüz gübre serpme makinesinde zarar gören bir gübre, güvenli bir şekilde serpilemez. Güvenlik Paketi olarak asılır tip gübre serpme makineleri ZA-TS ve çekilir tip gübre serpme makineleri ZG-TS lere AMAZONE Soft Ballistic System pro (Yumuşak Atış Sistemi), standart donanım olarak entegre edilmiştir. Karıştırıcı, dozajlama elemanları ve gübre serpme diskleri birbirlerine en iyi şekilde uyarlanmıştır. Bu özellik gübreyi korur ve mahsulünüzü güvence altına alır. 1. Yumuşak yönlendirme Konik tankın ağzında bulunan ve elektronik olarak tahrik edilen yıldız karıştırıcılar, serpme diski üzerine eşit ölçüde gübre akışı olmasını sağlar. Karıştırıcının yavaş dönen, yıldız biçimindeki karıştırıcı üniteleri gübreyi ilgili çıkış noktası kapağına eşit oranda yönlendirir. Sevk sistemi döndüğünde, çıkış noktası kapaklarının üzerinde en iyi konumda yerleştirilmiş olan karıştırıcı da dönmeye başlar. Sürgü kapandığı zaman karıştırıcı da otomatik olarak durdurulur. Sevk sistemli, fırça kiti ve gübre serpme diskli serpme ünitesi

13 SBS pro ZA-TS ve ZG-TS için SBS pro 2. Yumuşak ivmelenme Sevk sistemi ayarı sayesinde atım mesafesi ve yönü düzenlenebilir. Ayrıca çalışma genişliği devir değişikliği yapılarak münferit olarak da ayarlanabilir. Gübre oldukça merkezi bir şekilde düşük çevre hızı ile bırakılır, böylece çok düşük gübre hasarı oluşur. Eş merkezli yapıya sahip olan sevk sistemi sayesinde gübre her zaman hasar görmeyecek şekilde işlem görür. 3. Yumuşak ivmelenme 600 dev/dak ila 900 dev/dak arasında olan standart gübre serpme diski devri ile AMAZONE Soft Ballistic System pro (Yumuşak Atış Sistemi), gübrenizin zarar görmeden çok yumuşak bir şekilde atılmasını mümkün kılar. Kırılmaya karşı çok dayanıklı olmayan gübre çeşitleri bile serpme özelliklerini korurlar ve temiz bir serpme şablonu ortaya çıkar. 4. Yumuşak atış AMAZONE Soft Ballistic System pro (Yumuşak Atış Sistemi) ile gübreye ideal bir rota çizecek ve hassas bir serpme tablosu oluşmasına yetecek olandan fazla enerji aktarılmaz. Bunu gerçekleştirmek için serpme kanatları en ideal şekilde ayarlanmıştır. Elektronik kontrollü karıştırıcının avantajları İki adet yavaş hareket eden ve gübreye zarar vermeyen 60 dev/dak hızına sahip karıştırıcı, bu karıştırıcılar kilitleme sürgüleri kapandığında kendilerini otomatik olarak kapatır, hem tek taraflı, hem de birbirlerinden bağımsız olarak Eğer yabancı bir cisim tarafından bloke gerçekleşir ise, otomatik olarak ters yönde hareket ederler Elektronik kontrollü yıldız karıştırıcı

14 ZA-TS ve ZG-TS AMAZONE Sevk sistemi 650 kg/dak ve 50 ha/saat olan en yüksek performans 30 km/s ye kadar azami sürat Yeni sevk sisteminde bulunan, konik tank ağızlarına yerleştirilmiş ve elektronik olarak tahrik edilen yıldız karıştırıcılar, serpme diski üzerine eşit ölçüde gübre akışı olmasını sağlarlar. Karıştırıcının yavaş dönen, yıldız biçimindeki karıştırıcı bileşenleri gübreyi ilgili gübre çıkış noktası kapaklarına eşit oranda yönlendirir. Eğer gübrede topaklanma olur ise en iyi gübre akışının olabilmesi için karıştırıcı, gübre çıkış noktası kapaklarını temizleme amacı ile otomatik olarak ters yönde çalıştırılır. Yüksek teknolojiye sahip olan dozajlama sürgüleri tarla sonlarında açılma ve kapanmanın hızlı bir şekilde gerçekleşmesini mümkün kılarlar. Gübre bu sayede başlangıç anından itibaren tam miktarda mevcut olur. Sürgüler aynı zamanda gübre miktarının dozajlaması görevini de üstle- nirler. Birbirlerinden bağımsız olarak kontrol edilebilirler. Örneğin AMATRON 3 veya istenilen farklı bir ISOBUS-Terminali ile hıza bağlı dozajlama yapıldığında, dozajlama sürgüleri serpilecek miktarı uygun hale getirebilmek için elektronik servo motorlar ile etkinleştirilir. Çok iyi akışkanlığa sahip gübre çeşitlerinde 30 km/s ye varan çok yüksek hızlarda serpme çalışması yapabilmeyi, sevk sisteminin sahip olduğu yüksek miktardaki gübre akışını sağlayan geniş yapıdaki gübre çıkış noktası kapakları mümkün kılar. Fırça kitinin görevi, sıçrama ve yön şaşırarak kayıplara neden olmadan, gübrenin temiz bir şekilde serpme diski üzerine sevk edilmesidir. Serpme diski üzerine temiz bir gübre sevki için fırça kiti

15 Sevk ve serpme sistemi Sevk sistemi diskin merkez noktası ekseninde döner Eş merkezli (konsantrik) sevk sistemi ayarı Yeni sevk sisteminde gübre hasar görmeden serpme diskinin özellikle merkez noktasına yakın yere bırakılır. Disklerin orta noktasına yakın olan kısımda çevre hızları düşüktür ve gübre en az hasar ile serpme işlemine tabi tutulur. Serpme ünitelerinin farklı çalışma genişliklerine ve gübre çeşitlerine göre ayarında sevk sistemi elektronik olarak, serpme disklerinin merkez noktaları ekseninde döner (konsantrik). Gübrenin bırakıldığı nokta ve serpme disklerinin orta noktası arasındaki mesafe her zaman aynı kalır. Karıştırıcı, sevk sistemine sağlam bir şekilde sabitlenmiştir ve bu sayede çıkış noktası kapağı üzerinde her zaman aynı konumda kalır. Serpme miktarından etkilenmeden çalışan çıkış noktası kapağı Çıkış noktası kapağının ve sürgünün özel şekli sayesinde değişiklik gösteren sürüş hızlarında çalışırken bile serpme şablonu değişmeden kalır. Sevk sisteminin konumu bağımsızdır ve sonradan ayarlanmasına gerek yoktur. Bu özellik, gübrenin düştüğü noktanın ayarının yapılması gereken ekipmanlara kıyasla en büyük farktır. Sevk sisteminin dönüşü size mümkün olan çalışma genişlikleri açısından çok farklı seçenekler sunar. Sadece üç adet serpme kanadı seti ile 15 m den 54 m ye kadar çalışma genişliğinde serpme yapmak mümkün olur. Mekanik sevk sistemi ayarı Serpme miktarından etkilenmeden çalışan çıkış noktası kapağı sayesinde ZA-TS için genellikle mekanik sevk sistemi ayarı yeterli olur, çünkü ZA-TS de sadece çalışma genişliği veya gübre cinsi değiştirildiğinde sevk sisteminin ayarının yapılması gereklidir. Serpme miktarı veya çalışma hızı değiştirildiğinde ayar yapılmasına gerek yoktur. Mekanik gübre sevk sistemi ayarı

16 ZA-TS ve ZG-TS TS-Serpme ünitesi Verimlilik ve uzun ömürlü çalışmak üzere tasarlanmıştır Sevk sistemi ayarlı TS-Serpme ünitesi

17 TS-Serpme ünitesi AutoTS Normal gübre serpme çalışmaları için ayar AutoTS Sınırda gübre serpme çalışmaları için ayar TS-Serpme ünitesinin özellikleri 3 Yüksek atış menzili, 36 m de bile iki kat üst üste binme Entegre sınırda serpme sistemi Yüksek serpme miktarları (10,8 kg/sn veya 650 kg/dak) 6 TS-Serpme ünitesinin yapısı 5 1) Gübre dozajlaması için elektrikli servo motorlar 2) Elektrik ile tahrik edilen karıştırıcı 3) Sevk sisteminin dönüşü için elektrikli sevo motor 4) Sevk kanadı 5) Sınırda serpme kanadı 6) Normal serpme kanadı 7) AutoTS-Şanzıman 8) AutoTS ve işlevlerin kontrolü için elektrikli sevo motor 8

18 ZA-TS ve ZG-TS TS-Gübre serpme diskleri Her çalışma genişliğinde en yüksek hassasiyet için 54 m çalışma genişliğine kadar Entegre yapıdaki AutoTS sınırda serpme sistemi elektrik ile tahrik edilir. Uzun çalışma ömrü için paslanmaz çelik Sert metal ile kaplanmış serpme diskleri ZA-TS gübre serpme makinelerinde serpme sisteminin tamamı paslanmaz çeliktendir ve bu sayede de uzun bir çalışma ömrüne sahiptir. Değiştirme sistemi sayesinde farklı serpme kanadı üniteleri hızlı ve kolay bir şekilde değiştirilebilir. Kusursuz bir çözüm, örneğin taşeron işletmeler için. Gübre serpme diskleri isteğe bağlı olarak mekanik (ZA-TS Tronic) veya hidrolik (ZA-TS Hydro) tahrikli olarak seçilebilir. Normal serpme çalışmaları (yüksek atış menzili) ve sınırda serpme (tek tarafı indirgenmiş menzilde) çalışmaları için AutoTS olarak anılan sistemde, disk değişikliğine gerek olmadan farklı serpme kanatları etkinleştirilebilir. Serpme kanatları aşınmaya karşı yüksek dayanıklı bir katman ile kaplanmıştır. Bu katman özel bir sert metal yapıya sahiptir. Yüksek hızda alevli püskürtme ile gerçekleşen işleme süreci sayesinde serpme kanatlarını mekanik aşınmaya karşı koruyan ultra sert bir katman oluşturulur. Bu işlem ile 3 kata kadar daha uzun çalışma ömrü elde edilir. Serpme kanadı setleri TS 1 = 15 m azami 24 m TS 2 = 21 m azami 36 m TS 3 = 24 m azami 54 m

19 TS-Gübre serpme diskleri AutoTS ClickTS AutoTS + ClickTS Diske entegre sınırda serpme sistemi AutoTS Tarla sınırına kadar en iyi serpme için Özellikle en büyük yenilik, traktör içerisinden elektronik olarak sürüş sırasında etkinleştirilebilen, diske entegre edilmiş olan sınırda serpme sistemidir. Bu sayede, hassas bir çapraz dağılım elde edebilmek için gübreyi tarla sınırına kadar kusursuz bir şekilde serpmek mümkün olmuştur. AutoTS Sınırda gübre serpmek için sevk sistemi serpme kanatlarının ayarı Dahiyane prensip AutoTS Bir servo motor gri renkteki sevk kanadını yaklaşık 10 çevirir. Gübre böylelikle kenar, sınır veya hendek gübreleme çalışması için daha kısa boyutta olan sınır serpme kanadına yönlendirilir. ClickTS ile sınırda serpme Traktör kabini içerisinden uzaktan kontrol edilen iki taraflı AutoTS-Sisteminin yanı sıra tek taraflı AutoTS ve manüel kontrollü ClickTS opsiyonları da mevcuttur. Tarladaki ilk sürüşe her zaman aynı taraftan kenar gübre serpme çalışması ile başlayan sürücüler kabin içerisinden kontrol edilen sınırda serpme sistemi AutoTS yi tek taraflı olarak sipariş edebilirler. Diğer tarafa ise otomatik olarak ClickTS versiyonu monte edilmiş olur. Böylece bu versiyon ile bir tarafı kabin içerisinden ve diğer tarafı manüel olarak kontrol edilen çift taraflı sınırda gübreleme donanımına yine sahip olunur. Daha farklı bir opsiyon olarak her iki taraf da manüel kontrollü ClickTS donanımı ile sipariş edilebilir. Manüel sınır serpme donanımı ClickTS

20 ZA-TS ve ZG-TS En iyi duruma getirilen serpme şablonu Normal serpme Sevk sisteminin ayarlanması ile serpilecek maddenin serpme diski üzerine bırakılma noktası değiştirilir, bu sayede atış menzili ve çapraz dağılım düzenlenir. Ayrıca çalışma genişliği devir değişikliği ile daha hassas bir şekilde ayarlanabilir. Çoklu serpme bölümleri aracılığı ile hassas olmayan serpme şablonu Serpme kanatlarının özel yapıları ve açıları sayesinde ZA-TS de çoklu serpme bölümleri oluşur. Bu sayede uzun ve kısa serpme kanatlarının sahip olduğu serpme bölümleri birbirlerini karşılıklı olarak etkilemez ve ideal atış yörüngelerini korurlar. Üç boyutlu serpme şablonu Kusursuz bir çapraz dağılımın elde edilebilmesi için serpme ünitesi üç boyutlu serpme şablonları ile geliştirilmiştir. SBS sayesinde 54 m ye kadar çalışma genişlikleri ortaya çıkarılabilir. Üst üste binmenin geniş bir alanda olması kusursuz serpme şablonları ortaya çıkartır. 100 % 50 % 0 % Çapraz dağılım (36 m çalışma genişliği) 72 m atış menzili

21 İdeal serpme şablonu % Sınır alan Tarla sınırı Metre Bugüne kadarki gübreleme sistemleri: Sınır alanlarda oldukça düşük gübreleme AutoTS sınır gübreleme sistemleri: Sınır alanlarda çapraz dağılımda en yüksek hassasiyet AutoTS ve ClickTS ile sınır alanlarda daha fazla verim Sınır gübreleme donanımları AutoTS ve ClickTS kullanıcının güvenilir dik düşen sınır gübreleme şablonları oluşturmasını mümkün kılar ve bu sayede tarla sınırına yakın bölümlerde de ideal bitki besleme koşulları elde edilir. Şimdiye kadarki sınır gübreleme sistemlerine kıyasla artık daha fazla mahsul almak mümkün olmuştur. AutoTS serpme üniteleri ile sınır gübreleme yaparken otomatik serpme miktarının azaltılması mümkündür. Serpme miktarı değişiklikleri yüzdelik kademeler ile istenildiği şekilde seçilebilir. Gübre serpme diskleri birbirlerinden bağımsız kontrol edilebildikleri için tek veya çift taraflı değişiklik ayarı yapılabilir. Diske entege sınır serpme donanımı AutoTS li ZA-TS 2600

22 ZA-TS ve ZG-TS Sınır ve tohum yatağı gübreleme deflektörleri (yön saptırıcılar) Sınır gübreleme deflektörü (yön saptırıcı) Doğrudan tarla kenarından tarla içerisine doğru yapılan çalışmalar için ZA-TS de sınır gübreleme deflektörü (yön saptırıcı) seçeneği mevcuttur. Sınır gübreleme deflektörü (yön saptırıcı) aşağı konumda ve etkin iken sadece tarla içerisine serpme yapan disk ile çalışılır. Bu gübre serpme diski ile çalışken gübrenin yönü sadece traktörün arkasına ve tarla içerisine atılacak şekilde değiştirilir, ancak gübre sınırdan dışarı çıkmaz. Sınır gübreleme deflektörü (yön saptırıcı), sınırda gübreleme yapmak amacı ile hem sağ, hem de sol tarafta kullanılabilir. Sınır gübreleme deflektörü (yön saptırıcı) manüel olarak veya opsiyonel donanım ile hidrolik olarak traktör kabininden etkinleştirilebilir. Sınır gübreleme deflektörü (yön saptırıcı) yukarı konumda ve etkin değil iken gübre serpme makinesi sınırlama olmadan tarla çalışmalarında kullanılabilir. Tohum yatağı gübreleme deflektörü (yön saptırıcı) Özel mahsuller genellikle yataklara ekilir. Yataklar arasında yollar vardır. Traktörün yanında sağ ve sol tarafında bulunan yatakların gübrelenmesi için tohum yatağı gübreleme deflektörü (yön saptırıcı), yataklar arasında en iyi gübre dağılımının gerçekleşmesini sağlar. Yatak gübreleme deflektörü (yön saptırıcı) aşağı konumda ve etkin iken, bitkilerin bulunmadığı traktörün arka tarafına gübre serpilmez. En ideal gübre serpmesi için yatak gübreleme deflektörünün (yön saptırıcı) teleskopik yapıdaki son parçasının hassas ayarı çalışma genişliği ve gübre çeşitine göre yapılabilir. Yatak gübreleme deflektörü (yön saptırıcı) tek veya iki taraflı olarak kullanılabilir. Yatak gübreleme deflektörü (yön saptırıcı), sınır gübreleme deflektöründe (yön saptırıcı) olduğu gibi manüel olarak veya opsiyonel donanım ile hidrolik olarak traktör kabininden etkinleştirilebilir. Yatak gübreleme deflektörü (yön saptırıcı) de yukarı konumda ve etkin değilken normal gübre serpme çalışması yapmaya engel bir durum oluşturmaz. Sınır gübreleme deflektörü (yön saptırıcı) yukarı konumda ve etkin değil Teleskopik yapıdaki son parçalara sahip, iki tarafı aşağı konumda ve etkin durumdaki yatak gübreleme deflektörü (yön saptırıcı)

23 Sınır ve tohum yatağı gübreleme deflektörleri (yön saptırıcılar) Sınır gübreleme sistemleri Aktif çevre koruması AMAZONE sınır serpme sistemleri 36 m 18 m Kenarda gübreleme (verime yönelik ayar) Tarlanın sınır bölümü tarım alanı olarak kullanılan alandır. Burada, tarlanın sınırının dışına az miktarda gübrenin serpilmesi tolere edilebilir. Tarla içerisindeki ve tarla kenarındaki gübre dağılımı, olması gereken miktarda yani %80 dir. 100 kg/ha 100 kg/ha 100 kg/ha Sınırda gübreleme (çevre korumaya yönelik ayar) Eğer tarla bir cadde veya bir bisiklet yolu ile bitişikse, tarla sınırının dışına gübre atılmamalıdır. Tarla içerisine aşırı gübre serpme durumunun söz konusu olmaması için sınır tarafındaki gübre atım miktarının azaltılması gereklidir. Tarla sınırının üzerindeki gübreleme miktarında çok düşük bir zayıflık gözlemlenir. Sınırda gübreleme yöntemi, gübreleme yönetmeliklerinin koşullarını karşılamaktadır. 36 m 18 m 100 kg/ha 90 kg/ha 100 kg/ha Hendekte gübreleme (çevre korumaya yönelik ayar) Gübre serpme yönetmelikleri uyarınca eğer tarla kenarında su alanı mevcut ise, sınır gübreleme donanımı olduğunda bir metre, hatta olmadığında ise üç metre mesafe bırakılmalıdır. Tarla içerisine aşırı gübre serpmeyi önlemek için sınır tarafındaki gübre atım miktarının azaltılması gerekir. 36 m 100 kg/ha 1 m 80 kg/ha 17 m 100 kg/ha Sınır gübreleme deflektörü (yön saptırıcı) ile sınırda serpme çalışması Eğer bırakılacak ilk teker izi tarla kenarında başlıyor ise sınırda serpme (çevre koruma odaklı ayar) çalışmasında serpme yapılacak bölümlerin yarısına çalışılır. Serpilen gübreler tarla sınırını geçmez, tarla içerisinde ise uygun miktarda gübreleme yapılmış olur. 36 m 36 m 3 m 100 kg/ha 100 kg/ha İki taraflı tohum yatağı gübreleme deflektörü (yön saptırıcı) ile tohum yatağı gübreleme çalışması Teker izinin sağı ve solunda bulunan tohum yataklarına ekilmiş olan özel mahsullerde gübre serpme çalışması için AMAZONE, tohum yatağı gübreleme deflektörünü (yön saptırıcı) sunar. Bu sistem teker izini gübreden neredeyse tamamen yoksun bırakır. 36 m 36 m 100 kg/ha 100 kg/ha 100 kg/ha

24 ZA-TS ve ZG-TS ISOBUS-Gübre serpme makinesi ZA-TS için 8 veya 16 bölümlü kısmi genişlik etkinleştirmesi ZA-TS nin yeni kısmi genişlik etkinleştirme sistemi ile ilaçlama makinesindeki gibi her bir kısmi genişlik kontrol edilebilir.

25 Kısmi genişlik etkinleştirmesi ZA-TS Profis Hydro otomatik modda Dış taraftan 4 kısmi genişlik etkin Tronic-Paket ve 8 kısmi genişlik etkinleştirmesine sahip olan mekanik sistem ZA-TS gübre serpme makineleri bağımsız çalışan sınır gübreleme donanımına (ClickTS-/AutoTS-System) sahip oldukları için normal gübre serpme çalışmalarında ortaya çıkan serpme şablonlarında çok uzak atış menzilleri olur. Bu da çiftçiye yandan esen rüzgar, yokuş ve eğim, nem ve aynı gübre içerisinde değişen gübre kalitesi gibi durumlardan etkilenmeden aynı seviyede ve istikrarlı serpme şablonları elde etme avantajını sağlar. AMAZONE gübre serpme makineleri bu sebepten dolayı üçgen yapıda bir serpme şablonu hedefler. Özellikle çok uzak menzilli genişliklerde çalışırken, kama şekilli ve kare şeklinde olmayan tarlalara daha farklı bir şekilde uyum sağlamak gereklidir. Bu gibi durumlara daha hassas bir şekilde cevap verebilmek için mekanik olarak tahrik edilen ZA-TS Tronic, sevk sisteminin serpme miktarının uyum sağlamasına ilave destek olması açısından opsiyonel olarak elektronik sevk sistemi ayarı ile donatılabilir. Kama şekilli ve kare şeklinde olmayan tarlalardaki gübre dağılımı, serpme miktarı ve sevk sistemi ayarının kombine şekilde çalıştığı kısmi genişlik kontrolü sayesinde, özellikle uzak menzilli çalışma genişliklerinde gözle görünür şekilde iyileştirilir. Hydro-Paket ve 16 kısmi genişlik etkinleştirmesine sahip olan hidrolik sistem Elektronik sevk sistemi ayarına sahip olan ZA-TS Hydro versiyonu serpme miktarının uyum sağlamasının ve sevk sistemi ayarının yanı sıra, ek olarak atış menzilinin dışarı yönden orta tarafa doğru azaltılmasını sağlayan sağ veya sol tarafın devir ayarının uyum sağlaması şeklinde bir avantaj sunar. Özellikle çok uzak menzilli çalışma genişliklerinde, uzun olan ve düz bir şekilde biten kama şekilli tarlalarda Hydro versiyonu, mekanik olarak tahrik edilen makinelere kıyasla daha fazla avantaj sunar, ayrıca kama şekilli ve kare şeklinde olmayan tarlalarda kusursuz bir serpme çalışmasının yapılabilmesini mümkün kılar. ZA-TS Hydro, el ile kontrol edilen manüel modunda, tuşlara basmak sureti ile etkinleştirilen yine 8 adet kısmi genişlik mevcuttur. GPS-Switch ve Section Control (bölüm kontrolü) aracılığı ile çalışan otomatik modda kısmi genişliklerin sayısı ikiye katlanarak 16 olur. ZA-TS Hydro, kısmi genişliklerin etkinleştirilmesinde sağladığı avantajların yanı sıra ayrıca daha büyük bir avantaj olan traktörün motor devrinden bağımsız olarak çalışma imkânını da sunar. Bu yakıt tasarrufu sağlar ve engebeli çalışma alanlarında ek kaynak sunar. ISOBUS-Gübre serpme makinesi ZA-TS için kısmi genişlik etkinleştirmeleri ZA-TS Tronic ZA-TS Tronic ZA-TS Hydro ZA-TS Hydro Manüel sevk sistemi ayarı Elektronik sevk sistemi ayarı Manüel sevk sistemi ayarı Elektronik sevk sistemi ayarı Miktar ayarı X X X X Sevk sistemi ayarı X X Serpme diski devrinin uyum sağlaması X X Kısmi genişliklerin sayısı Manüel veya Manüel veya Manüel modda otomatik modda otomatik modda Tuş dokunuşu ile kontrol edilen manüel mod Section Control (bölüm kontrolü)/ GPS-Switch ile kontrol edilen otomatik mod 16 Otomatik modda 8 Manüel modda 16 Otomatik modda Mümkün olan çalışma genişlikleri m m m m

26 ZA-TS ve ZG-TS Argus Twin li tam otomatik gübre serpme makinesi ZA-TS Gübre serpme makinesinin gözleri Argus

27 Argus Twin li tam otomatik gübre serpme makinesi ZA-TS adet radar sensörü ile serpme bölümleri takip edilir En iyi çapraz dağılım için otomatik ayar Kullanım konforu ve çalışma kalitesi açısından kapsamlı iyileştirmelere sahip olan bir yenilik arayışı Argus Twin teknolojisini ortaya çıkarmıştır. Serpme bölümlerini kontrol altında tutan ve otomatik olarak çapraz dağılımı düzenleyen Argus Twin sistemi, toz ve kirden etkilenmeden uygulama sırasında güvenilir sonuçlar elde ederek bunları aktaran radar teknolojisi üzerine kurulmuştur yılı ilkbahar döneminde yeni Argus Twin sistemi, ISOBUS-Gübre serpme makinesi ZA-TS ye donanım olarak eklenebilecek şekilde satışa sunulacaktır. Argus Twin radar sensörleri aracılığı ile gübre serpme alanlarının her iki tarafını, aynı zamanda sağ ve sol serpme bölümlerini takip eder ve ihtiyaç halinde elektronik sevk sistemini birbirlerinden bağımsız olarak düzenler. bir taraf için bağımsız olarak yapar. Bunu sağlayacak ön koşul ise elektronik sevk sistemi ayarıdır. Argus Twin hem mekanik tahrikli bir ZA-TS Tronic gübre serpme makinesinde, hem de hidrolik serpme diski tahrikine sahip olan ZA-TS Hydro gübre serpme makinesinde kullanılabilir. ISOBUS-Terminale bilgi girişi Serpilecek miktar + Gübre çeşiti + Çalışma genişliği + Atış yönü Tam otomatik gübre serpme Ekipman bilgisayarı ISOBUS-Terminaline serpme miktarları ve serpilecek olan gübre için serpme tablosunda bulunan tüm önemli bilgiler girilir. Argus Twin sisteminde en iyi çapraz dağılımı elde edebilmek için serpme tablosuna ayrıca serpme yönü bilgisi de eklenmiştir. Bu değerlere istinaden Argus Twin girilen gübre atış yönüne gerçekten de bağlı kalınıp kalınmadığını sürekli karşılaştırır. Eğer o anki atış yönünde gübrenin eşit ölçülerde olmayışı, aşınmış serpme kanatları, eğimli çalışma alanı veya kalkış ve frenleme gibi sebeplerden dolayı olması gereken atış yönünden bir sapma var ise, gübre serpme makinesi ZA-TS bağımsız olarak sevk sisteminin ayarını her Dozajlama sürgüsü Akış miktarı Tartma donanımı Serpilecek miktar Sevk sistemi Çalışma genişliği Argus Twin Çapraz dağılım Tam otomatik gübre serpme makinesi ZA-TS nin konsepti

28 ZA-TS ve ZG-TS Argus Twin ile sevk sisteminin uyum sağlaması İlgili serpme bölümlerine göre sevk sisteminin konumu Orta kısımda olması gerekenden az gübre Argus Twin, sevk sisteminin konumunu otomatik olarak değiştirir en iyi serpme şablonunun oluşmasını garanti eder Argus Twin sistemi ZA-TS de devamlı çalışan çevrimiçi takip ve sevk sistemi düzenlemesi, gübrenin her zaman en iyi çapraz dağılıma sahip olmasını garanti eder. Bu gübre verimliliğini arttırır ve en ideal gübre yönetiminin temelini oluşturur. Sistem anında çalışmaya hazırdır. Sınır gübreleme yapıldığında ve kısmi genişlikler etkinleştirildiğinde veya kapatıldığında da çalışır. Hatta eğimli arazilerde Argus Twin, serpme şablonunda gübrenin atış pozisyonunu otomatik olarak düzenleyerek eğim dengelemesi yapar. Bu sistem hareketli parçaların olmayışı ve sabit montaj şekli ile çok sağlamdır ve bakım gerektirmez. Argus Twin çapraz dengelemeyi en ideal duruma getirirken ZA-TS nin 200 Hz lik çevrimiçi tartma sistemi serpilecek olan miktarı korumaya çalışır. Tartma sistemi için opsiyonel olan eğim sensörü sayesinde serpilecek gübre miktarı eğimli çalışma alanlarında da sürekli takip edilir ve her zaman tam serpme miktarı korunmaya çalışılır. Argus Twin, ZA-TS nin boyutları içerisine tamamen entegre edilmiştir.

29 Argus Twin li tam otomatik gübre serpme makinesi ZA-TS Argus Argus Twin sisteminin en önemli avantajları Sistem anında çalışmaya hazırdır, kalibrasyon yapmaya gerek yoktur Serpme bölümlerinde sürekli ve çevrimiçi takip Gübrede her zaman en iyi çapraz dağılım, serpilen aynı gübre içerisinde değişen gübre kalitesinde bile En ideal gübre yönetiminin temeli Daha yüksek gübre verimliliği Sınır gübreleme yapıldığında ve kısmi genişlikler etkinleştirildiğinde veya kapatıldığında da sistem çalışır Sevk sistemi konumunun düzenlenmesi sayesinde serpme şablonunda otomatik eğim dengelemesi Hareketli parçalar yoktur, gübre serpme makinesine sabit yapıda monte edilmiştir. Tamamı bakım istemeyen ve aşınmayan tasarım

30 ZA-TS ve ZG-TS ISOBUS-Terminalleri ISOBUS bir taraftan ekipman bilgisayarları, traktörler ve ekipmanlar arasında dünya çapında geçerliliği olan iletişim standartlarını, diğer taraftan ise tarımsal büro yazılımlarını tanımlamaktadır. Bunun anlamı, tek bir terminal ile tüm ISOBUS lu ekipmanları kontrol edebilmeniz demektir. ZA-TS farklı AMAZONE ISOBUS-Terminalleri ile kontrol edilebilir: AMAZONE AMATRON 3 5,6 " büyüklüğünde ekran AMAZONE CCI 100 8,4 " büyüklüğünde dokunmatik ekran Diğer ISOBUS-Terminalleri AMAZONE ISOBUS-Terminallerinin yanı sıra ZA-TS farklı üreticilerin ISOBUS-Terminalleri ile de kontrol edilebilir. Örneğin Fendt Vario terminal Örneğin John Deere GreenStar Örneğin Müller COMFORT terminal

31 ISOBUS-Terminalleri AMAZONE ISOBUS-Gübre serpme makinelerindeki avantajlarınız: AMAZONE gübre serpme makinelerinin kullanımı, tarla kayıt sistemi, dökümanlama ve kısmi genişlik etkinleştirmesi yapmak, geçerli olan tüm ISOBUS-Terminalleri ile mümkündür. Eğer birden çok ISOBUS-Terminal kullanılıyor ise her bir fonksiyon istenilen terminale atanabilir. AUX-N kullanımı, traktörün kullanım elemanlarının AMAZONE gübre serpme makinesi için kullanılabilmesini sağlar. Örneğin çok fonksiyonlu joyistik AmaPilot gibi ek donanımlar her ISOBUS-Terminalli traktörde kullanılabilir. Serbest olarak atanabilen makine kullanımı ile ilgili kullanıcı ara yüzleri ve gübre serpme makinesinin durumunu gösteren, kişiye özgü atanabilen bilgi menüleri bu sistemin daha da kullanıcı dostu olmasını sağlar. Gübre menüsünde 20 adete kadar gübre çeşitinin ayar değerleri kaydedilebilir, üzerinde çalışılabilir ve yönetilebilir. AMAZONE AMAPAD 12,1 " büyüklüğünde dokunmatik ekran Önemli bilgi Diğer ISOBUS-Terminalleri ile çalışıldığında, sistemin ek bir SectionControl (Bölüm kontrolü) yazılımının bulunması gerektiğine lütfen dikkat ediniz, örneğin traktör üreticisinden temin edilecek olan. Bu özellik genelde diğer ISOBUS- Terminallerin standart versiyonlarında yoktur. 2 adet terminal çözümü Traktörün ISOBUS-Terminali ile birlikte eş zamanlı olarak AMATRON 3 veya CCI 100 kullanmak ile ilgili tavsiyemiz, eğer traktör terminali Section Control ü (Bölüm kontrolü) desteklemiyor veya ilaçlama makinenizi AMATRON 3 veya CCI 100 ile yani ayrı bir ekran ile kontrol ve kumanda etmek istiyorsanız, iki terminal kullanmanız.

32 ZA-TS ve ZG-TS AMATRON 3 Tüm fonksiyonlar için ISOBUS-Terminali AMATRON 3 Bu ekipman bilgisayarı, görev kontrolü fonksiyonuna (Task Controller) ve otomatik kayıt esaslı dökümanlama (ASD) bağlantısına sahiptir. AMATRON 3 de GPS-Terminalleri ve azot sersörleri bağlantısı için bir seri bağlantı ara yüzü bulunur. Doluluk seviyesi sensörü ZA-TS de gübre çıkış noktası kapaklarının kontrolü için AMAZONE, doluluk seviyesi sensörlerini kullanıma sunar. Bu sensörler çıkış noktası üzerine istenilen şekilde yerleştirilebilir ve üç farklı yükseklik ayarı yapabilmek mümkündür. Bir hazne boşalmaya yakın olduğunda sürücü, yeteri kadar erkenden terminalden bir uyarı mesajı alır.

33 AMATRON GPS-Switch read GPS-Track read GPS-Maps read Ekipman bilgisayarı AMATRON 3 Modern ve güvenilir Farklı gübre fonksiyonlarının kontrolünü tek bir terminal ile yapabilmeniz için ihtiyacınız; son derece pratik ve karışık olmayan bir tasarıma sahip olan AMATRON 3 tür. AMATRON 3 de size gerekli olan tüm önemli bilgiler anlaşılır biçimde göz önünde bulunurken, daha az gerekli olan ayarları elinizle kolayca ve akıcı bir şekilde yapabilirsiniz. AMATRON 3 ışıklandırılmış tuşlara, yüksek çözünürlüğe ve kontrast oranına sahip olan bir ekrana sahiptir. Gübre serpme makinesi hakkındaki tüm bilgiler tek bir ekranda gösterilir. Sürüş durumuna ve kişisel isteğinize göre gübre serpme makinesi bilgileri veya GPS-fonksiyonu bilgileri ekranda detaylı bir şekilde görüntülenebilir. AMATRON 3, daha alt seviyedeki AMATRON+ ile tamamen uyumlu olduğu gibi, daha üst seviyedeki ISOBUS Standartlarına da uyumludur ve böylelikle ISOBUS olmayan ve ISOBUS dünyası arasında bir köprü görevi görür. AMATRON 3 ile kullanıcı hem AMATRON + (AMABUS) olan tüm AMAZONE ekipmanları, hem de ISOBUS-Standartlarını destekleyen tüm ekipmanları emniyetli ve konforlu bir şekilde kontrol eder. Tabi ki bu ekipmanlar AMAZONE olmasalar da. AMATRON 3, belirlenmiş olan serpilecek gübre miktarının tam otomatik olarak ayarlanabilmesini mümkün kılar. % lik değerler ile belirlenen miktar değişikliklerine hızlı ve hassas bir şekilde uyum sağlanır. Bu modern ekipman bilgisayarı anlaşılır, basit ve mantıklı yapıdaki menüsü gibi özellikleri ile kesinlikle çok yönlüdür. Son derece kompakt olan yapısı sayesinde ekipman bilgisayarı kabin içerisinde fazla yer kaplamaz. Terminal aşağıdaki özelliklere sahiptir: ISOBUS lu makinelerinin kullanımı AMABUS lu makinelerinin kullanımı Dökümanlama için detaylı tarla kayıt yönetimi sistemi (Task Controller) USB bellek aracılığı ile tarla kayıtlarının transferi Kısmi genişliklerin otomatik olarak etkinleştirilmesi, yani GPS-Switch (opsiyon) Paralel sürüş yardımı (izde sürüş) GPS-Track (opsiyon) Paralel sürüş yardımı (izde sürüş) GPS-Track için harici gösterge barı Lightbar (opsiyon) Uygulama haritası modülü GPS-Maps (opsiyon) Seri bağlantı kurabilmek için ASD ara yüzü, örneğin N-sensörler için Traktör-ECU Fonksiyonu Çok fonksiyonlu joyistik AmaPilot Çalışma menüsünde bulunan tüm fonksiyonlar ayrıca çok fonksiyonlu joyistik AmaPilot üzerinden veya farklı ISOBUS-Joyistikleri (AUX-N) aracığı ile kontrol edilebilir.

34 ZA-TS ve ZG-TS GPS-Switch, GPS-Maps ve GPS-Track Otomatik tarla sonu ve kısmi genişlik etkinleştirmesi, belirlenmiş alanlara özgü uygulama ve anlaşılır dümenleme önerileri GPS-Switch, GPS-Track ve GPS-Maps ile daha fazla hassasiyet Opsiyonel donanım olarak: Otomatik tarla sonu ve kısmi genişlik etkinleştirme sistemi GPS-Switch, paralel sürüş yardımı (izde sürüş) sistemi GPS-Track ve GPS-Maps ile çalışan belirlenmiş alanlara özgü uygulama sistemi seçenekleri mevcuttur. GPS-Switch read AMATRON 3 için GPS-Switch Bu GPS destekli araç bilgisayar sistemi ile tarla sonlarında, kare şeklinde olmayan ve kama şeklindeki tarlalarda makinenin doğru konumda ve tam zamanında devreye girip çıkması otomatik hale gelir. Otomatik kısmi genişlik etkinleştirme sistemi GPS-Switch size hassasiyet, konfor ve emniyet sunar: Sadece üst üste binme derecesini seçin ve devreye girme işini otomatiğe bırakın. Buna ek olarak: Gübreden tasarruf eder ve aynı zamanda çevreyi de korumuş olursunuz. Böylece sürücü de tamamen çalışmasını takip etmeye konsantre olabilir. ZA-TS gübre serpme makinesinde, makinenin arka tarafına düşen serpme bölümlerinin genişliklerini kontrol eden SwitchPoint modülü entegre edilmiştir. GPS-Switch kullanıldığında SwitchPoint, gübre çeşiti ve çalışma genişliğine bağlı olarak açma ve kapatma noktalarının otomatik olarak ayarlanmasını mümkün kılar. Her iki değerde serpme tablosundan alınıp ekipman bilgisayarına girilebilir. GPS-Maps read AMATRON 3 için GPS-Maps ISO-XML-Veri Yönetiminin yanı sıra terminalin görev yönetimi (Task Controller) uygulama kartları (Shape-Format) üzerinde çalışabilmeye de uygundur. Böylece amaç ve terminale göre, belirlenmiş alanlara özgü uygulamalar için daha fazla imkân sunulmuştur - harita veya sensöre bağlı olarak. Koşul ve ihtiyaçlarınıza uygun olan kullanım şekline karar vermek ve seçim yapmak da kullanıcı olarak size düşer. GPS-Track read AMATRON 3 için GPS-Track Paralel sürüş yardımı (izde sürüş) sistemi GPS-Track tarlada yön bulmak konusunda çok büyük kolaylık sağlar. A-B hattı ve dış çevre çizgileri ile sürüş gibi farklı iz modlarına ve çalışma alanında bulunan engeller için de bir fonksiyona sahiptir. Sürüş yapılacak izlerin tamamı belirgin şekilde numaralandırılmıştır. İdeal hattan sapma olursa bu durum ekranda grafik ile gösterilir ve manevra önerileri izde kalmanızı sağlar. Yönünüzü en ideal şekilde bulabilmeniz amacıyla bir sonraki teker izine olan mesafe en doğru şekilde gösterilir. GPS-Track tabiî ki stand-alone olarak da yani, ekipman bağlı değilken de çalışır. Paralel sürüş yardımı (izde sürüş) GPS-Track için harici gösterge barı Lightbar Kullanımı mümkün olan bir ileri donanım olarak GPS-Track ile kolaylıkla bağlanabilen harici gösterge barı Lightbar seçeneği mevcuttur. Harici gösterge barı-lightbar ı kabin içerisinde istediğiniz yere yerleştirebilirsiniz.

35 GPS-Switch GPS-Maps GPS-Track Sensör teknolojisi Azot Sensörü Teknolojisi Bitkilerinize kulak verin İhtiyaca göre azot desteği ile en ideal bitki gelişimi Çevrimiçi sensörler ihtiyaca göre azot desteği için şu anda mevcut olan en iyi araçlardır. Gübre serpme çalışması sırasında bitkinin ihtiyacı olan azot miktarını ölçerler. Aktarılan değerler doğrultusunda bitkininin ideal gelişimi için gerekli olan gübre miktarı hesaplanır. Seri bir ara yüz (RS 232) üzerinden tüm ZA-TS gübre serpme makineleri AMATRON 3, CCI 100 ve uygun yapıdaki tüm ISOBUS-Terminalleri aracılığı ile pazarda bulunan tüm çevrimiçi sensörler (örneğin YARA-N-Sensör, FRITZMEIER ISARIA, CLAAS CropSensor, CropCircle, OptRx, GreenSeeker) arasında en ideal bağlantı sağlanır. Hesaplanan gübre miktarları AMAZONE ekipman bilgisayarları aracılığı ile doğrudan makinenin kontrol ve düzenleme birimlerine aktarılır. Dökümanlama amacı ile gerçekte serpilen gübre miktarı kaydedilir.

36 ZA-TS ve ZG-TS CCI-Terminal Avantajlarınız AMAZONE nin CCI-ISOBUS-Terminali, Competence Center ISOBUS e. V. (CCI) de katılımcı olan farklı çok sayıdaki tarım makinesi üreticisi ile yapılan ortak çalışmanın sonucudur. CCI ile birlikte AMAZONE ve ortakları, ISOBUS u çalışmalarda kullanabilmenin temel taşını oluşturmuştur. CCI 100, tüm AMAZONE makine ve ekipmanların birbiri ardına ISOBUS standartlarına geçmesinin esas nedenlerindendir. Yüksek ekran çözünürlüğüne sahip parlak 8,4 renkli ekran ve çevredeki ışık oranına göre ekran parlaklığını otomatik olarak ayarlayan ortam ışığı sensörü. Bu özellik, sürücünün alaca karanlıkta veya gecede fazlasıyla parlak bir ekran sebebiyle gözlerinin kamaşmasına engel olur. Bilgi girişi isteğe bağlı olarak kullanıcı dostu dokunmatik ekran veya tuşlar aracılığı ile gerçekleşir. Karanlıkta yorgunluk yaratmayan bir çalışmayı, aynı şekilde ışık sensörleri ile bağlı olan tuş aydınlatması destekler. AMAZONE nin başarısını kanıtlamış olan tek el ile kullanımı yine mümkündür, çünkü Softkey tuşlarının fonksiyonları ekrana kolayca yansıtılabilir. Sezgisel menü yönlendirmesi ve değerler ile yazıların konforlu bir şekilde girilebilmesi için terminalde yüksek kaliteye sahip dokunmatik ekran kullanılmıştır. Bilgi girişi ve girilen değerlerin ayarını doğrudan, hızlı bir şekilde yapabilmek için terminale onaylama fonksiyonuna sahip olan çevirmeli bir düğme ergonomik olarak eklenmiştir. Terminal aşağıdaki fonksiyonlara sahiptir: ISOBUS lu makinelerinin kullanımı CCI.Control dökümanlama için detaylı tarla kayıt yönetimi sistemi CCI.Command (opsiyonel): Kısmi genişlikleri otomatik etkinleştirme CCI.Command.SC Paralel sürüş yardımı (izde sürüş) CCI.Command.PT ISO-XML formatındaki uygulama haritalarını destekler Seri ara yüz, örneğin N-sensörler için Traktör ECU fonksiyonu CCI.Cam kamera fonksiyonu Paralel sürüş yardımı (izde sürüş) CCI. Command.PT için harici gösterge barı Lightbar Kullanımı mümkün olan bir ileri donanım olarak CCI. Command.PT ile kolaylıkla bağlanabilen harici gösterge barı Lightbar seçeneği mevcuttur. Harici gösterge barı-lightbar ı kabin içerisinde istediğiniz yere yerleştirebilirsiniz. Tek ön koşul ise CCI.Command daki paralel sürüş yardımı (izde sürüş) modülünün etkinleştirilmesidir.

37 CCI-Terminal AMAPAD AMAPAD Tarım makinelerini kullanmak için çok konforlu bir tarz Kullanım ve görüntülemede yeni boyutlar AMAPAD ekipman bilgisayarı ile AMAZONE, otomatik GPS tabanlı kısmi genişlik etkinleştirmesi ve hassas tarım uygulamaları gibi GPS kullanımları için her yönden eksiksiz olan yüksek nitelikli bir çözüm sunmaktadır. AMAPAD son derece ergonomik yapıdaki 12,1" büyüklüğünde dokunmatik ekrana sahiptir. Benzersiz Mini- Görüş Konsepti ile o anda etkin olarak kullanılmayan fakat ekranda görülmesi istenilen fonksiyonlar yan tarafta net bir şekilde gösterilebilir. İhtiyaç duyulduğunda bunlar parmak dokunuşu ile büyütülebilir. Aynı zamanda kendi isteğinize göre göstergeleri yerleştirebilme imkânınızın olması ise diğer bir ergonomik artıdır. Kısmi genişlik kontrolü GPS-Switch pro nun yanı sıra GPS- Track pro ile birlikte üstün nitelikli, profesyonel manüel izde sürüş sistemi de standart olarak entegre edilmiştir. GPS-Track pro otomatik dümenleme sistemine kadar yükseltilebilir. Terminal aşağıdaki fonksiyonlara sahiptir: ISOBUS lu ekipmanların kullanımı Dökümanlama için tarla kayıt yönetimi sistemi Kısmi genişliklerin otomatik etkinleştirmesi için GPS-Switch pro Opsiyonel olarak otomatik dümenleme sistemine kadar yükseltilebilir Uygulama haritası modülü GPS-Maps pro AMAPAD in özellikleri: Ekranın ön kısmı sertleştirilmiş özel camdan yapılmıştır Darbeye dayanıklı plastik gövde Azami görüntü alanı için dar yapıdaki kenar çerçeveleri Ara boşluk kısımları yoktur, toz ve nem girmez GPS-Switch pro read GPS-Track pro read GPS-Maps pro read

38 ZA-TS ve ZG-TS Geniş alanlar için gübre serpme makinesi ZG-TS En yüksek talepler için eşsiz çalışma hassasiyeti Geniş alanlar için gübre serpme makinesi ZG-TS 8200

39 ZG-TS 5500 ve ZG-TS En yüksek talepler için eşsiz çalışma hassasiyeti AMAZONE büyük işletmeler, taşeron işletmeciler, çok geniş alanlarda çalışanlar ve aynı zamanda mineral gübrelerin hızlı ve hassas bir şekilde serpilmesini talep edenler için ZG-TS ile yüksek performanslı bir gübre serpme makinesi sunar. Sahip olduğu kusursuz çalışma hassasiyeti ve TS-serpme üniteleri aracılığı ile gösterdiği yüksek performansı ile oldukça etkileyicidir. AMATRON 3, CCI 100 ve AMAPAD gibi ISOBUS ekipman bilgisayarları ile konforlu bir şekilde kullanılabilir ve iki farklı tank kapasitesi ile temin edilebilir 5500 ve 8200 l. Geniş hacimli tank Sürüş ve doldurma sürelerinden tasarruf sağlar Tank hacmi: 5500 litre ve 8200 litre Doldurma kısmının geniş olması sayesinde silo veya ön yükleyici ile kolayca doldurulabilir Dik yapıdaki tank duvarları, serpilecek maddenin eğimli çalışma alanlarında bile kaymasını garanti altına alır Otomatik band kontrolüne sahip olan ve fazla bakım gerektirmeyen kauçuk band zemin, engebeli alanlarda yapılan çalışmalarda bile kendini merkezler ZG-TS Tronic standart donanım olarak 8 bölümlü kısmi genişlik etkinleştirmesine sahiptir. ZG-TS Tronic de kısmi genişlik etkinleştirmesi, miktarın ve sevk sisteminin uyum sağlaması aracılığı ile gerçekleşir. ZG-TS Hydro ise kısmi genişlikleri miktar, sevk sistemi ve devrin uyum sağlaması ile kontrol eder. ZG-TS gübre serpme makinesinde bulunan kısmi genişlikler pek tabii ki GPS üzerinden kontrol edilebilir. Geniş alanlar için gübre serpme makinesi ZG-TS 5500

40 ZA-TS ve ZG-TS ZG-TS 5500 ve ZG-TS 8200 Azami sürat genlerine sahip olan devler Azami alan performansı için yüksek seviyede konfor Dayanıklı ve sağlam şase teknolojisi 50 km/s ye kadar hızlar için tasarlanmıştır Kara yollarında 9,8 t a kadar taşıma ağırlığı Geniş çaplı lastikler zemine uygulanan basıncı azaltır ve en zor koşullar altında dahi çalışabilmeyi mümkün kılar AS profilli lastikler ile 1,80 ila 2,25 m arası iz genişlikleri mümkündür Süspansiyonlu ve yükseklik ayarlı çeki sistemleri ile artan sürüş konforu Büyük boyutlu aks ve frenler sayesinde kara yollarında daha fazla emniyet Hidrolik fren sistemi veya iki devreli havalı fren sistemi, her iki tipte de park freni bulunur Hidrolik etkinleştirmeye sahip olan katlanır tank brandası Çamurluklar (40 km/s versiyonda mümkündür) Zemin ile arasında geniş boşluk alan Park konumu için büyük boyutlu ayak desteği Katlanır merdiven

41 ZG-TS 5500 ve ZG-TS Gübreye zarar vermeyen koruma paketi olarak AMAZONE Soft Ballistic System pro yu (Yumuşak Atış Sistemi) asılır tip gübre serpme makinesi ZA-TS ve çekilir tip gübre serpme makinesi ZG-TS ye standart olarak eklemiştir. Karıştırıcı, dozajlama elemanları ve gübre serpme diskleri birbirlerine en verimli çalışacak şekilde uyarlanmıştır. Sofistike serpme teknolojisi Birinci sınıf gübre serpme sonuçları Paslanmaz çelikten üretilen saclar, gübreden kaynaklanan güçlü sürtünmelere karşı dayanıklıdır Karıştırıcı, dozajlama elemanları ve gübre serpme diskleri birbirlerine en verimli çalışacak şekilde uyarlanmıştır ve eşit seviyede gübre dağılımının olmasını sağlarlar Kirli alanda kalan hidrolik kısımlar için yüksek kaliteye sahip paslanmaz çelik vidalamalar 8 bölümlü kısmi genişlik etkinleştirmesi standarttır: ZG-TS Tronic de serpme miktarına uyum sağlanır ZG-TS Hydro da serpme miktarına ve devire uyum sağlanır Bakım yapılması gerekmeyen, entegre aşırı yük emniyeti bulunan, yağ banyolu ve son derece sağlam yapıdaki şanzıman Serpilmek istenilen miktarın eksiksiz ve güvenilir şekilde serpilmesi Tank içeriği bilgisini (doluluk seviyesi kontrolü) aktaran ve serpilen gübre miktarının kontrolünü çevrimdışı tartma prosedürü ile yapan tartma sistemi, en yüksek seviyede konfor ve emniyet sunar. Tartma sistemi olmayan gübre serpme makineleri için serpme miktarının kontrol edilebildiği bir kalibrasyon kiti opsiyonel olarak mevcuttur. Kalibrasyon kitinin içerisinde bir ölçme kabı bulunmaktadır ve zaman ölçümü için bir sensör ile donatılmıştır. Ölçülen değerler AMATRON 3 de (ISOBUS modu) işlenebilir. Serpme kanadı seti TS 1 = 15 m azami 24 m TS 2 = 21 m azami 36 m TS 3 = 24 m azami 54 m Bölünebilir ekran görüntüsü Taşıma kutusu Mobil test standının taşınabilmesi için plastikten üretilmiş olan bir taşıma kutusu opsiyonel olarak sunulmaktadır. ZG-TS ve ZA-TS için kamera sistemi Opsiyonel olarak temin edilebilen kamera sistemi her şeyden önce manevralarda emniyet sunar. Bunu gece görüş özelliği ve ısıtmalı objektif her daim sağlar. Yüksek çözünürlüğe ve düşük yansıma oranına sahip monitörün arka plan aydınlatma özelliği vardır ve aynı anda iki kamera görüntüsünü gösterebilir.

ZA-TS ZG-TS. AMAZONE gübre serpme makineleri Avrupa Çevre Normları koşullarını karşılar

ZA-TS ZG-TS. AMAZONE gübre serpme makineleri Avrupa Çevre Normları koşullarını karşılar 1 ZA-TS ZG-TS AMAZONE gübre serpme makineleri Avrupa Çevre Normları koşullarını karşılar ZA-TS ve ZG-TS Asılır tip gübre serpme makinesi ZA-TS ve çekilir tip gübre serpme makinesi ZG-TS AMAZONE nin yüksek

Detaylı

ZA-V Her çalışma koşuluna uygun bir gübre serpme makinesi

ZA-V Her çalışma koşuluna uygun bir gübre serpme makinesi ZA-V ZA-V ZA-V Her çalışma koşuluna uygun bir gübre serpme makinesi SPEED spreading 2 3 ZA-V ile sollama şeridindesiniz ZA-V ile AMAZONE pazara 30 km/s yi bulan ve özellikle çok yüksek çalışma hızlarına

Detaylı

AMAZONE gübre serpme makineleri Avrupa Çevre Normları koşullarını karşılar

AMAZONE gübre serpme makineleri Avrupa Çevre Normları koşullarını karşılar ZA-V AMAZONE gübre serpme makineleri Avrupa Çevre Normları koşullarını karşılar ZA-V Asılır tip gübre serpme makinesi ZA-V Her çalışma koşuluna uygun bir gübre serpme makinesi SPEED spreading ZA-V ile

Detaylı

Farklı makinalar ortak dil

Farklı makinalar ortak dil Farklı makinalar ortak dil Akıllı mahsül üretimi Gü br e le m e r a um m a) ası To işl en p Ek im k i a r es m ko l n Ürü laç (i AMATRON + sayesinde püskürtme makinamı, ekim makinamı ve gübre serpme makinamı

Detaylı

CityHopper Serpme ekipmanları

CityHopper Serpme ekipmanları Serpme CityHopper ekipmanları Serpme ekipmanları AMAZONE Serpme Makinesi E+S Kış dönemi yol koşullarında trafik emniyetinin sağlanması gereklidir. Bu sebeple de buza karşı hızlı bir mücadele yapılmalıdır.

Detaylı

ZA-M ZA-M. ZA-M Profis

ZA-M ZA-M. ZA-M Profis ZA-M ZA-M ZA-M Profis Tam güvenlik için doğru zaman. Gerçekler ve argümanlara genel bakış: Giriş Tam güvenlik için doğru zaman S. 2/3 Gübre serpme ailesi Tüm boyutlarda daha fazla güvenlik S. 4/5 ZA-M

Detaylı

5GL Serisi 57 kw (75 HP) 65 kw (85 HP) (97/68 EC) Düşük Profil i Bağ-Bahçe Traktörleri

5GL Serisi 57 kw (75 HP) 65 kw (85 HP) (97/68 EC) Düşük Profil i Bağ-Bahçe Traktörleri 5GL Serisi 57 kw (75 HP) 65 kw (85 HP) (97/68 EC) Düşük Profilli Bağ-Bahçe Traktörleri 2 5GL Serisi Traktörler Genel Bakış 5GL Düşük Profil, Alçak Bağ-Bahçe Uygulamaları için Yeni Çözüm Yeni John Deere

Detaylı

Yeni YENİ AKTAŞ OTOMOTİV SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ ROPA MAKİNALARI TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ

Yeni YENİ AKTAŞ OTOMOTİV SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ ROPA MAKİNALARI TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ Yeni YENİ AKTAŞ OTOMOTİV SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ ROPA MAKİNALARI TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ Söküm bıçağı, kademesiz hidrolik şanzıman tahriklidir. Tek sıralı, bağımsız şekilde söküm yapmak da mümkündür. (Söküm

Detaylı

ZA-M ZA-M ZA-M ZA Z -M Profi A s -M Profi ZA Z -M Ultr A a -M Ultr

ZA-M ZA-M ZA-M ZA Z -M Profi A s -M Profi ZA Z -M Ultr A a -M Ultr ZA-M ZA-M ZA-M Profis ZA-M Ultra Tam güvenlik için doğru zaman. Gerçekler ve argümanlara genel bakış: Giriş Tam güvenlik için doğru zaman S. 2/3 Gübre serpme ailesi Tüm boyutlarda daha fazla güvenlik S.

Detaylı

İSTİFLEME VE KALDIRMA EKİPMANLARI YENİ ÜRÜNLER RM-ECL1029 I RM-PS1550 I RM-EPT15 I RM-ESE20 I RM-TE10 I RM-T10. www.biglift.gen.tr

İSTİFLEME VE KALDIRMA EKİPMANLARI YENİ ÜRÜNLER RM-ECL1029 I RM-PS1550 I RM-EPT15 I RM-ESE20 I RM-TE10 I RM-T10. www.biglift.gen.tr İSTİFLEME VE KALDIRMA EKİPMANLARI YENİ ÜRÜNLER RM-ECL1029 I RM-PS1550 I RM-EPT15 I RM-ESE20 I RM-TE10 I RM-T10 www.biglift.gen.tr 1 RM-ECL1029 EKONOMİK TAM AKÜLÜ İSTİF MAKİNASI Kompak ve hafif tasarımı

Detaylı

ZA-X Perfect. ZA-X Perfect

ZA-X Perfect. ZA-X Perfect ZA-X Perfect Gübre serpme makinesi AMAZONE ZA-X Perfect, çevre Hassas, güvenilir, parasının karşılığını verir. AMAZONE gübre serpme teknolojisini geliştirirken bitkinin en iyi şekilde beslenmesine odaklanmıştır.

Detaylı

* Güvenilir Dişli Grubu. * Islak Disk Fren. Yüksek Verimlilik ve Güçlü Performans. Daha küçük direksiyon. *Yüksek Manevra Kabiliyeti

* Güvenilir Dişli Grubu. * Islak Disk Fren. Yüksek Verimlilik ve Güçlü Performans. Daha küçük direksiyon. *Yüksek Manevra Kabiliyeti Yüksek Verimlilik ve Güçlü Performans Hidrolik pompa motoru Düşük hıza ayarlanabilen Motorlu hidrolik pompa çıkış gücü, yüksek performans ve uzun kullanım ömrü sağlar. Forkliftin operatör tarafından değiştirilebilen

Detaylı

Bitkileriniz ancak bu şekilde beklediğinizden daha fazla büyür Yüksek miktarda hasadın garantisi modern gübre teknolojisi

Bitkileriniz ancak bu şekilde beklediğinizden daha fazla büyür Yüksek miktarda hasadın garantisi modern gübre teknolojisi ZG-B 1 Bitkileriniz ancak bu şekilde beklediğinizden daha fazla büyür Yüksek miktarda hasadın garantisi modern gübre teknolojisi Yüksek miktarda hasadın en önemli şartı, tarla bitkilerinin muntazam bir

Detaylı

UX Special UX Super UX 11200

UX Special UX Super UX 11200 UX Special UX Super UX 11200 UX Special/Super/11200 İlk bakışta ikinci bir şans yoktur! SPEED spraying 2 3 İlaçlama-En yüksek teknoloji Düşük makine ağırlığına ve alçak ağırlık merkezine sahip yüksek performanslı

Detaylı

Yeni nesil fren sistemi JCB nin daha etkin, daha az güç harcayarak daha iyi frenleme imkanı sunan yeni hidrolik fren sistemi standart olarak sunulmaktadır. Sistem kendinden ayarlıdır, çoklu disk donanım

Detaylı

NEW HOLLAND İLAÇLAMA MAKİNALARI

NEW HOLLAND İLAÇLAMA MAKİNALARI NEW HOLLAND İLAÇLAMA MAKİNALARI SA Serisi - SP Serisi Yüksek hava debisi, üstün manevra kabiliyeti ve mükemmel ilaçlama performansı... Sağlam depo ve şasi New Holland SA serisi bağ, bahçe atomizörlerinin

Detaylı

UX Special UX Super UX 11200

UX Special UX Super UX 11200 1 UX Special UX Super UX 11200 UX Special/Super/11200 İlk bakışta ikinci bir şans yoktur! SPEED spraying 2 3 İlaçlama-En yüksek teknoloji Düşük makine ağırlığına ve alçak ağırlık merkezine sahip yüksek

Detaylı

SD130. Volvo sıkıştırıcılar 12,8-13,3 t 119 kw

SD130. Volvo sıkıştırıcılar 12,8-13,3 t 119 kw SD130 Volvo sıkıştırıcılar 12,8-13,3 t 119 kw Santrifüj gücü Yüksek santrifüj gücü ile yüksek silindir ağırlığının birleşimi, mükemmel sıkıştırmayı kolaylaştırır ve malzeme hedef derinliğine daha az geçişte

Detaylı

PARS 8X8 TAKTIK TEKERLEKLI ZIRHLI ARAÇ

PARS 8X8 TAKTIK TEKERLEKLI ZIRHLI ARAÇ PARS 8X8 32 TAKTIK TEKERLEKLI ZIRHLI ARAÇ TEMEL ÖZELLİKLER Şoför/Komutan için mevcut durum bilgisi sağlayan önde ve arkada iki adet termal ve CCD gündüz kameraları Tüm tekerleklerden direksiyon kontrolü

Detaylı

Binicili Tip BD 50/40 RS Bp Pack

Binicili Tip BD 50/40 RS Bp Pack Binicili Tip BD 50/40 RS Bp Pack 50cm'lik çalışma genişliği ve 40 litrelik tank kapasitesine sahiptir. Arkadan ittirmeli bir makinenin manevra kabiliyetine sahip ve aynı zamanda binicili tip bir makine

Detaylı

Elektronik Paketleme makinesi tam otomatik besleme ünitesiyle birlikte, yüksek üretim

Elektronik Paketleme makinesi tam otomatik besleme ünitesiyle birlikte, yüksek üretim TEKNOPAC 300 Elektronik Paketleme makinesi tam otomatik besleme ünitesiyle birlikte, yüksek üretim Kapasitesi için, düzgün ürünleri sarmak üzere tasarlanmıştır. Konsol tasarımı, modüler yapısı, yüksek

Detaylı

NEW HOLLAND BC 5000 Serisi Balya Makineleri bc 5040 bc 5040 Hb bc 5050 Hb bc 5060 bc 5070

NEW HOLLAND BC 5000 Serisi Balya Makineleri bc 5040 bc 5040 Hb bc 5050 Hb bc 5060 bc 5070 NEW HOLLAND BC 5000 Serisi Balya Makineleri bc 5040 bc 5040 Hb bc 5050 Hb bc 5060 bc 5070 BC Serisi Haşbaysız Balya Makineleri BC 5060 BC 5070 Çeki okunun doğrudan aksa bağlanması ile daima güvenli çalışabilme

Detaylı

Traktör AXION 900-800 ARION 600-500 - 400 AXOS 300

Traktör AXION 900-800 ARION 600-500 - 400 AXOS 300 Traktör AXION 900-800 ARION 600-500 - 400 AXOS 300 XERION 5000 / 4500 / 4000 TRAC / TRAC VC 2 0 7 4 8 3 5 6 9 Mercedes-Benz Motor OM 47 LA 5 Şase (XERION 5000 / 4500), maks. 530/490 bg OM 470 LA (XERION

Detaylı

Yavaş Kapanma / Kolay Açılma

Yavaş Kapanma / Kolay Açılma ÇEKMECE SİSTEMLERİ Stil ve Konfor Modern mobilya dünyasının dekorasyona katacağı farklılık, yaratıcı vizyonla tasarlanmış fonksiyonlardır. SAMET, sahip olduğu tecrübe ve yüksek teknoloji olanaklarını SAMET

Detaylı

Yürüyüş Ünitesi Sessiz, entegre 3 fazlı (AC) yürüyüş ve direksiyon motorları yüksek tork, çabuk hızlanma, enerji tasarrufu ve düşük bakım maliyeti sağ

Yürüyüş Ünitesi Sessiz, entegre 3 fazlı (AC) yürüyüş ve direksiyon motorları yüksek tork, çabuk hızlanma, enerji tasarrufu ve düşük bakım maliyeti sağ GPC 3040 Model / Özellikler ve Avantajlar Güç 24-volt elektrik sistemi Crown un Access 1 2 3 Geniş Kapsamlı Kontrol Sistemi ve verimli AC motorları daha düşük enerji kullanımıyla daha yüksek performans

Detaylı

WL32. Güçlü ufaklık: WL32

WL32. Güçlü ufaklık: WL32 WL32 Özel Tekerlekli Yükleyiciler Güçlü ufaklık: WL32 WL32 tekerlek yükleyici, dar makine eni sayesinde özellikle tüm dar alanlarda birinci sınıf iç sonuçları sağlar. Düşük geçit yüksekliği de onu yapı

Detaylı

Her tip çalışma için: Anız çalışması, birincil toprak işlemesi, pulluk tabanının kabartılması ve tohum yatağının hazırlanması

Her tip çalışma için: Anız çalışması, birincil toprak işlemesi, pulluk tabanının kabartılması ve tohum yatağının hazırlanması Centaur Her tip çalışma için: Anız çalışması, birincil toprak işlemesi, pulluk tabanının kabartılması ve tohum yatağının hazırlanması Çok fonksiyonlu bir toprak işleme makinesi mi arıyorsunuz? Yüzeysel

Detaylı

KM 120/150 R D. Otomatik temizleme fonksiyonlu ana rulo fırça. Konforlu çalışma alanı. Hidrolik kaldıraçlı konteyner.

KM 120/150 R D. Otomatik temizleme fonksiyonlu ana rulo fırça. Konforlu çalışma alanı. Hidrolik kaldıraçlı konteyner. 1200 mm yan fırça çalışma genişliği ile kompakt, modern ve esnek süpürücü elektrikli süpürge. Orta ölçekli alanlardan geniş alanlara ve bina dışı alanlara kadar profesyonel kullanım için. 1 2 3 4 1 2 Otomatik

Detaylı

Elektrikli ev aletleri için konforlu ray sistemi: Fırınlar için Quadro

Elektrikli ev aletleri için konforlu ray sistemi: Fırınlar için Quadro Elektrikli ev aletleri için konforlu ray sistemi: Fırınlar için Quadro Elektrikli ev aletleri için konforlu ray sistemleri. 2 Hettich, mükemmel mutfağı yeniden tanımlıyor: Mutfak mobilyalarından ankastre

Detaylı

MUTO Comfort Manuel Kayar Kapı Sistemi

MUTO Comfort Manuel Kayar Kapı Sistemi MUTO Comfort Manuel Kayar Kapı Sistemi MUTO KOMPAKT, ESNEK VE ÇOK YÖNLÜ Gelişmiş uygulama kolaylığı ve hayatı kolaylaştırma fonksiyonları ile tasarlanmış yeni MUTO Manuel Kayar Kapı Sistemi Ekstra fonksiyonlar:

Detaylı

Konveyörlü Tip WTM140

Konveyörlü Tip WTM140 serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama, tezgahaltı, giyotin tip, konveyörlü,

Detaylı

FORMULA Reinigungstechnik. Orijinal Güvenlik.

FORMULA Reinigungstechnik. Orijinal Güvenlik. Orijinal! Almanya da üretilmiştir. ***** FORMULA 600 /STEP 100 Otomatik Yürüyen Merdiven Temizleme Makinesi (Islak) Teknik Veri Uzunluk x Genişlik x Yükseklik: 1094 x 540 x 1001 mm Çalışma Genişliği: 520

Detaylı

Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir

Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan

Detaylı

DPU 90. DPU90: Kumlu zeminler için yüksek frekans

DPU 90. DPU90: Kumlu zeminler için yüksek frekans DPU 90 Ters Çevrilebilir Vibrasyonlu Kompaktörler DPU90: Kumlu zeminler için yüksek frekans DPU90 vibrasyonlu kompaktör, kumlu zeminlerin sıkıştırılması için uzmandır. Alt gövde dengelidir, hafiftir ve

Detaylı

SPEED GRADER G2. Özel tür motor greyderi Üniversal olarak monte edilebilir. Hızlı montaj Yüksek kalite

SPEED GRADER G2.  Özel tür motor greyderi Üniversal olarak monte edilebilir. Hızlı montaj Yüksek kalite & SPEED GRADER G2 www.pthproducts.com Özel tür motor greyderi Üniversal olarak monte edilebilir. Hızlı montaj Yüksek kalite 2 İki boyda mükemmellik 80 HP ve üzeri çekici gücüne sahip olan Daha düşük motor

Detaylı

Teknik bilgiler. weidemann.de oluşturma tarihi Sayfa: 1

Teknik bilgiler. weidemann.de oluşturma tarihi Sayfa: 1 1140 Teknik bilgiler Standart Donanım örneği Motor verileri Motor üreticisi Perkins Perkins Motor tipi 403 D-11 403 D-11 Silindir 3 3 Motor gücü (maks.) kw (PS) 17.9 ( 24 ) 17.9 ( 24 ) maks. devirme sayısı

Detaylı

5GL Serisi 57 kw (75 HP) 65 kw (85 HP) (97/68 EC) Alçak Profil i Bağ-Bahçe Traktörleri

5GL Serisi 57 kw (75 HP) 65 kw (85 HP) (97/68 EC) Alçak Profil i Bağ-Bahçe Traktörleri 5GL Serisi 57 kw (75 HP) 65 kw (85 HP) (97/68 EC) Alçak Profilli Bağ-Bahçe Traktörleri 2 5GL Serisi Traktörler Genel Bakış 5GL Alçak Profil, Alçak Bağ-Bahçe Uygulamaları için Yeni Çözüm Katlanabilir Aynalar

Detaylı

Çekilir tip UX ilaçlama makineleri

Çekilir tip UX ilaçlama makineleri UX UX Çekilir tip UX ilaçlama makineleri SPEED spraying 2 3 3.200 ila 11.200 litre hazne kapasitesine sahip olabilen çekilir tip UX serisi ilaçlama makineleri sağlamlıkları ve kullanıcı dostu olma özellikleri

Detaylı

01 SERİSİ OTOMATİK KAYAR KAPILAR ÇOK YÖNLÜ KAPI ÇÖZÜMLERİ

01 SERİSİ OTOMATİK KAYAR KAPILAR ÇOK YÖNLÜ KAPI ÇÖZÜMLERİ 01 SERİSİ OTOMATİK KAYAR KAPILAR ÇOK YÖNLÜ KAPI ÇÖZÜMLERİ EL / AL ÇOK YÜKSEK VE AĞIR KAPILAR İÇİN ZİNCİRLİ MEKANİZMA Standart boyutların üzerindeki kapılarınız için mükemmel bir çözüm. Yeni nesil zincirli

Detaylı

Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir

Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan

Detaylı

Ekonomik, modern, çok amaçlı. Her çeşit tarımsal faaliyete uygun 3 silindirli, yerli yeni turbo motor Modern çizgilere sahip yeni kaporta görünümü

Ekonomik, modern, çok amaçlı. Her çeşit tarımsal faaliyete uygun 3 silindirli, yerli yeni turbo motor Modern çizgilere sahip yeni kaporta görünümü T480s Ekonomik, modern, çok amaçlı Her çeşit tarımsal faaliyete uygun 3 silindirli, yerli yeni turbo motor Modern çizgilere sahip yeni kaporta görünümü T480s Geçmişinden gelen gücün modern teknoloji ile

Detaylı

Teknik İş Raporu. HP Sure View. Tek tuşla iş cihazı ekranı gizliliği. Mayıs Teknik İş Raporu HP Sure View 01

Teknik İş Raporu. HP Sure View. Tek tuşla iş cihazı ekranı gizliliği. Mayıs Teknik İş Raporu HP Sure View 01 Teknik İş Raporu HP Sure View Tek tuşla iş cihazı ekranı gizliliği Mayıs 2018 Teknik İş Raporu HP Sure View 01 İçindekiler Giriş... 03 HP EliteBook LCD nizde gizlilik nasıl ayarlanır, etkinleştirilir ve

Detaylı

Security Geçiş Sistemleri. Döner Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece. Kayar Kapılar. Kapılar METAXDOOR MS30. Otomatik Yana Açılır

Security Geçiş Sistemleri. Döner Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece. Kayar Kapılar. Kapılar METAXDOOR MS30. Otomatik Yana Açılır Döner Kapılar Kayar Kapılar Hastane Kapıları 90 Derece Kapılar Security Geçiş Sistemleri METAXDOOR MS30 Otomatik Yana Açılır Kayar Kapılar METAXDOOR MS30 Otomatİk Kayar Kapılar MS30/SLD Otomatik Kayar

Detaylı

NEW HOLLAND. TDS Serisi

NEW HOLLAND. TDS Serisi NEW HOLLAND TDS Serisi NEW HOLLAND TDS Serisi New Holland TDS Serisi tüm modellerinde standart olarak sunulan turbo-intercooler aspirasyon sistemine sahip motorlar sayesinde yüksek performans yakıt ekonomisi

Detaylı

MALTECH. İç ve dış cephe sıva uygulamalarında kullanılan, yenilikçi ve güçlü bir modeldir.

MALTECH. İç ve dış cephe sıva uygulamalarında kullanılan, yenilikçi ve güçlü bir modeldir. M5 EVOLUTION - GÜÇLÜ SUPERMIX - İDEAL İç ve dış cephe sıva uygulamalarında kullanılan, yenilikçi ve güçlü bir modeldir. Turbomix özellikli sıva makinesi Kolay müdahale edilebilen su armatürü D ve R tipi

Detaylı

TR6 Serisi TR6.120 TR6.130 TR6.140 TR6.135 TR6.150

TR6 Serisi TR6.120 TR6.130 TR6.140 TR6.135 TR6.150 TR6 Serisi TR6.120 TR6.130 TR6.140 TR6.135 TR6.150 Yerli Devler Gücüne Güç Katıyor... En güçlü yerli traktörler olarak bilinen New Holland TR6 serisi, performans ve yüksek teknolojinin yanı sıra üstün

Detaylı

CNC ABKANT PRES ADVANCED SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER. Arka Dayama Dili. Acil Stop Butonlu Taşınabilir Ayak Pedalı. Alt Dar Tabla CYBELEC TOUCH8 2D

CNC ABKANT PRES ADVANCED SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER. Arka Dayama Dili. Acil Stop Butonlu Taşınabilir Ayak Pedalı. Alt Dar Tabla CYBELEC TOUCH8 2D CNC ABKANT PRES ADVANCED SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER CYBELEC TOUCH8 2D 8 Dokunmatik Renkli Ekran. Manuel büküm sekans ile 2D Grafik profil oluşturma Büküm sekansları ve programları hafızaya alınabilir.

Detaylı

EKSTRA HEYECAN, EKSTRA MACERA!

EKSTRA HEYECAN, EKSTRA MACERA! EKSTRA HEYECAN, EKSTRA MACERA! HEYECAN VERİCİ İÇ TASARIM MODUNUZA GÖRE KİŞİSELLEŞTİRİN, KOLAYCA KULLANIN. Sürücü, üç farklı direksiyon hassasiyetinden (spor, konfor ve normal) birini seçerek en doğru duyarlılık

Detaylı

WL52. Şantiyelerdeki klasik: WL52

WL52. Şantiyelerdeki klasik: WL52 WL52 Özel Tekerlekli Yükleyiciler Şantiyelerdeki klasik: WL52 WL 52 tekerlek yükleyici hiçbir şantiyede eksik olmamalıdır. Güçlü hidroliklere ek olarak, operatörlere uzun iş günlerinde dahi yorulmadan

Detaylı

MİNİ DAMPER C12R-B kg. Motor Net Güç Taşıma Kapasitesi Boşaltma Mekanizması. 2TE67L-FW HP / 2800 rpm 1150 kg 3 taraflı

MİNİ DAMPER C12R-B kg. Motor Net Güç Taşıma Kapasitesi Boşaltma Mekanizması. 2TE67L-FW HP / 2800 rpm 1150 kg 3 taraflı MİNİ DAMPER 1100 kg Motor Net Güç Taşıma Kapasitesi Boşaltma Mekanizması 2TE67L-FW3 10.2 HP / 2800 rpm 1150 kg 3 taraflı KOMPAKTLIK Yanmar her türlü arazide kullanım için idealdir. Çok yönlülük ve üretkenlik

Detaylı

Başlıca ürün özellikleri

Başlıca ürün özellikleri Darbeli matkap AdvancedImpact 900 Yenilikçi Bosch Kickback Control ve 2 vitesli şanzımana sahip yeni AdvancedImpact 900 performans ve kontrol konusunda en yüksek taleplerle gelen hafif hizmet kullanıcıları

Detaylı

Keşke Kelimesini Unutun!

Keşke Kelimesini Unutun! OPTUM CVX Serisi Keşke Kelimesini Unutun! Yeni Case IH Optum CVX Serisi; yeni, sınıfında fark oluşturan kaporta dizaynı, farklı tasarımı, güçlü ve ekonomik motor gücü seçenekleri, her türlü koşulda etkin

Detaylı

Dräger Alcotest 3820 Alkol Tespit Cihazı

Dräger Alcotest 3820 Alkol Tespit Cihazı Dräger Alcotest 3820 Alkol Tespit Cihazı Dräger Alcotest 3820, sorumlu sürücülere nefeslerindeki alkolü test etmek için güvenilir bir yöntem sunar ve yasal olarak araç kullanmaya uygun olduklarının garantisini

Detaylı

CNC ABKANT PRES ULTIMATE SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER. Kürsü tip Ergonomik Ayak pedalı. Arka Dayama Dili. Alt Dar Tabla CYBELEC TOUCH12 2D

CNC ABKANT PRES ULTIMATE SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER. Kürsü tip Ergonomik Ayak pedalı. Arka Dayama Dili. Alt Dar Tabla CYBELEC TOUCH12 2D CNC ABKANT PRES ULTIMATE SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER CYBELEC TOUCH12 2D 12 Dokunmatik Renkli Ekran. Otomatik büküm sekans ile 2D Grafik profil oluşturma Büküm sekansları ve programları hafızaya alınabilir.

Detaylı

Elektrikli basınçlı kaynatma kazanı

Elektrikli basınçlı kaynatma kazanı Electrolux THERMETIC Line; otel, hastane, merkez mutfağı, havaalanı mutfağı gibi kurumsal mutfakların ağır iş yükleri için tasarlanmıştır. Ekipman serisi geniş seçenekler sunar; tek tek ekipmanların yanı

Detaylı

REXOR 620/630. Dikkat çeken noktalar. 6 sıralı, 20 veya 30 ton kapasiteli büyük hazneli kendi yürür pancar hasat makinesi

REXOR 620/630. Dikkat çeken noktalar. 6 sıralı, 20 veya 30 ton kapasiteli büyük hazneli kendi yürür pancar hasat makinesi PATATES TEKNOLOJISI PANCAR TEKNOLOJISI SEBZE TEKNOLOJISI Dikkat çeken noktalar REXOR 60/630 6 sıralı, 0 veya 30 ton kapasiteli büyük hazneli kendi yürür pancar hasat makinesi Çok sayıda benzersiz seçenek

Detaylı

PRESLEME. Model No. Kapasite mm. Tip. Sayfa

PRESLEME. Model No. Kapasite mm. Tip. Sayfa Pres Makineleri Her zaman aynı güvenilir, sızdırmaz bağlantıyı sağlamak için işlem tamamlama kilidine sahiptir. Üstün kalite ve dayanıklılık için tasarlanmıştır - RIDGID Ömür Boyu Garanti ile desteklenir.

Detaylı

Security Geçiş Sistemleri. Kayar Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece Kapılar. Döner Kapılar

Security Geçiş Sistemleri. Kayar Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece Kapılar. Döner Kapılar Döner Kapılar Kayar Kapılar Hastane Kapıları 90 Derece Kapılar Security Geçiş Sistemleri Geçiş trafiğinin, standart kapıların yetersiz kaldığı yoğun girişlerde METAXDOOR GRA30/GRAND otomatik döner kapılar

Detaylı

BRT Makine Destek Ayakları. Düz Naylon Taban

BRT Makine Destek Ayakları. Düz Naylon Taban BRT 1692 1 Haddeleme yöntemiyle yekpare altıgen çubuktan üretilmiş saplama hem kesinlik, hem de diş gücü sağlar Naylon taban yüksek yük kapasitesi, kimyasal direnç ve ısı değişikliklerinde denge sağlar

Detaylı

Elektrikli El Aletleri

Elektrikli El Aletleri Yeniliğin, değişimin, kalitenin referans noktası Elektrikli El Aletleri EIBENSTOCK Birlikteysek gücümüz değerli ŞANTİYE ÇEVRESİNDEKİ TÜM ÇÖZÜMLERİ Yüzeylerin zımparalanması, frezeleme/yüzey düzeltme Kanal

Detaylı

Yeni Puma Tier 4B Serisi. Ne İstediğini Bilenlere...

Yeni Puma Tier 4B Serisi. Ne İstediğini Bilenlere... Yeni PUMA Serisi Yeni Puma Tier 4B Serisi. Ne İstediğini Bilenlere... Yeni Case IH Puma Serisi traktörlerde kullanılan yeni nesil common rail motorlar, gücü ve ekonomiyi bu güne kadar üretilmiş olan en

Detaylı

Trend X. 8 İleri Otomatik Şanzıman ile Döner Vites Konsolu Direksiyondan kumandalı otomatik vites

Trend X. 8 İleri Otomatik Şanzıman ile Döner Vites Konsolu Direksiyondan kumandalı otomatik vites Trend X 16 aluminyum alaşım jantlar Ön sis farları Gündüz yanan LED farlar Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar 4 Yönlü manuel sürücü koltuğu Sürücü bel desteği Deri

Detaylı

Çekilir tip UG yüksek performanslı ve güvenilir!

Çekilir tip UG yüksek performanslı ve güvenilir! UG Special UG Super UG Special/Super Çekilir tip UG yüksek performanslı ve güvenilir! SPEED spraying 2 3 AMAZONE teknolojisi ile hızla ilerleyin Bir başarı hikâyesi devam ediyor! Çekilir tip ilaçlama makinesi

Detaylı

Asılır tip ilaçlama makinesi UF

Asılır tip ilaçlama makinesi UF UF UF Asılır tip ilaçlama makinesi UF Dizayn, yenilik ve güvenilirliğin sağladığı avantaj! SPEED spraying Amazone UF 1201 test sırasında sadece en konforlu kullanıma sahip olması ile etkilemekle kalmadı.

Detaylı

www.haus.com.tr DDE SERİSİ

www.haus.com.tr DDE SERİSİ www.haus.com.tr DDE SERİSİ HAUS DEKANTÖRLERİ, SEKTÖRDE YENİ STANDARTLAR BELİRLİYOR Modern ve yüksek performanslı HAUS dekantörler, kentsel ve endüstriyel atık su ile içme suyu arıtma tesisleri için tasarlanmıştır.

Detaylı

Herkes arada bir durmak zorundadır. Sizinki lastik arızası için olmasın. ContiPressureCheck. Lastik basınç takip sistemi

Herkes arada bir durmak zorundadır. Sizinki lastik arızası için olmasın. ContiPressureCheck. Lastik basınç takip sistemi Herkes arada bir durmak zorundadır. Sizinki lastik arızası için olmasın. ContiPressureCheck Lastik basınç takip sistemi ContiPressureCheck Arıza istatistiklerini azaltmak için kaybedecek zaman yok. ADAC

Detaylı

Döner Kapılar. Hastane Kapıları. Dairesel Kayar Kapılar. 90 Derece METAXDOOR MS30. Kapılar. Kayar Kapılar. Otomatik Yana Açılır

Döner Kapılar. Hastane Kapıları. Dairesel Kayar Kapılar. 90 Derece METAXDOOR MS30. Kapılar. Kayar Kapılar. Otomatik Yana Açılır Döner Kapılar Kayar Kapılar Hastane Kapıları 90 Derece Kapılar Dairesel Kayar Kapılar METAXDOOR MS30 Otomatik Yana Açılır Kayar Kapılar METAXDOOR MS30 Otomatİk Kayar Kapılar MS30/SLD Otomatik Kayar Kapı

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS140 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS140 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

BWS üzerinden bir EK PTO'sunun etkinleştirilmesi. Genel bilgiler. Güvenlik koşulları. Değişmez güvenlik koşulları. Seçilebilir güvenlik koşullar:

BWS üzerinden bir EK PTO'sunun etkinleştirilmesi. Genel bilgiler. Güvenlik koşulları. Değişmez güvenlik koşulları. Seçilebilir güvenlik koşullar: Genel bilgiler Genel bilgiler EK PTO Etkinleştirme işlevinin amacı; volan tahrikli PTO'yu sürücü alanından ve/ veya kabinin dışından, tercihen motorun uzaktan çalıştırılması ve kapatılması işlevleriyle

Detaylı

M320D2. Caterpillar M320D2 Lastik Tekerlekli Ekskavatör. Cat C7.1 ACERT Net Beygir Gücü. Motor kw / 168 hp Kepçe Kapasitesi

M320D2. Caterpillar M320D2 Lastik Tekerlekli Ekskavatör. Cat C7.1 ACERT Net Beygir Gücü. Motor kw / 168 hp Kepçe Kapasitesi Motor Cat C7.1 ACERT Net Beygir Gücü 123.5 kw / 168 hp Kepçe Kapasitesi 0.35-1.18 m 3 M320D2 Çalısma Ağırlığı * 18 850-19 800 kg * Çalısma ağırlığı ve kepçe makine konfigürasyonuna göre değisebilir. Caterpillar

Detaylı

Mutfakta sürgü kapak uygulamaları

Mutfakta sürgü kapak uygulamaları Mutfakta sürgü kapak uygulamaları Herkes bundan hoşlanıyor: Sürgü kapaklar Sürme hareketi insanların hoşuna gidiyor. Tablet bilgisayarınızda. Cep telefonunuzda. Sanal sürmenin devrim yaratan estetiği,

Detaylı

NEW HOLLAND. TTB Serisi

NEW HOLLAND. TTB Serisi NEW HOLLAND TTB Serisi NEW HOLLAND TTB Serisi Türk çiftçisinin bahçe segmentindeki vazgeçilmezi TTB Serisi, yenilenmiş Tier3 emisyon değerine sahip turbo-intercooler motoruyla artık daha da performanslı...

Detaylı

NEW HOLLAND. TTJ Serisi

NEW HOLLAND. TTJ Serisi NEW HOLLAND TTJ Serisi Adını geçmişten, gücünü gelecekten alan yeni TT Junior Ülkemizde ve dünyada bağ ve bahçe tarımı gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. New Holland markası olarak bu doğrultudaki gelişmeleri

Detaylı

Kaynatma kazanları - Promix

Kaynatma kazanları - Promix Electrolux elektrikli kaynatma kazanları farklı ihtiyaçlara göre çok değişik özelliklere sahiptir. Bu özellikler yüksek kapasite, yüksek güç, hız ayarlı mikser, motorlu devirme tertibatı, konforlu elektronik

Detaylı

EW 100. EW100 mobil ekskavatör ile hızla yola koyulun. Tekerlekli Ekskavatörler

EW 100. EW100 mobil ekskavatör ile hızla yola koyulun. Tekerlekli Ekskavatörler EW 100 Tekerlekli Ekskavatörler EW100 mobil ekskavatör ile hızla yola koyulun 10 tonluk mobil ekskavatör EW100, güçlü bir çıkış, düşük yakıt tüketimi ve özellikle kullanıcı dostu özellikleriyle göz doldurur.

Detaylı

Pnömatik ekim kombinasyonları Hassas ve güvenilir

Pnömatik ekim kombinasyonları Hassas ve güvenilir AD-P Special AD-P Super Avant AD-P Special AD-P Super Avant Pnömatik ekim kombinasyonları Hassas ve güvenilir Hasat için değil, tarlanı doğru işlemek için endişelen. (Konfüçyüs, yaklaşık M.Ö. 500) 2 3

Detaylı

Çapa Makineleri. Güvenli. Kolay Kullanım. Yüksek Kalite. Ergonomik. Etkin Satış Sonrası

Çapa Makineleri. Güvenli. Kolay Kullanım. Yüksek Kalite. Ergonomik. Etkin Satış Sonrası Güvenli En son ve yüksek güvenlik seviyesine sahip güvenlik standartlarına uygunluk. Kolay Kullanım Alüminyum şanzıman kutuları sayesinde hafif ve kolay kullanım. Yüksek Kalite Kaliteli hammaddeler ile

Detaylı

Drivematic Delight Parlak zeminler ve ıșıldayan gözler için.

Drivematic Delight Parlak zeminler ve ıșıldayan gözler için. Drivematic Delight Parlak zeminler ve ıșıldayan gözler için. Drivematic Delight: keyif veren akıllı teknoloji Çalıșanlarınız kolay kullanım özelliğinden memnun kalacak. Siz de daha fazla verim ve daha

Detaylı

HAREKETLİ CEPHE PLATFORMLARI

HAREKETLİ CEPHE PLATFORMLARI HAREKETLİ CEPHE PLATFORMLARI Hareketli Cephe İskeleleri işçilerin 4,000 kg kadar yükle, ikili kurumda 30 metre genişlikteki bina cephesinde çalışabilmesi için dizayn edilmiş, iki ikiz motorun tahrik ettiği

Detaylı

Hazneli fırınlar, 2-taraflı ısıtma

Hazneli fırınlar, 2-taraflı ısıtma Hazneli fırınlar, 2-taraflı ısıtma N 40 E Tezgah üstü modeli N 60 E İlave donanım olarak alt tezgah kısmı ile birlikte N 40 E - N 100 E Hazneli fırın biçiminde geniş çaplı açılan kapak ile tasarlanmış

Detaylı

PATATES TEKNOLOJİSİ PANCAR TEKNOLOJİSİ SEBZE TEKNOLOJİSİ EVO sıralı, 8 ton hazne kapasiteli, yandan çekilir tip sökme makinesi

PATATES TEKNOLOJİSİ PANCAR TEKNOLOJİSİ SEBZE TEKNOLOJİSİ EVO sıralı, 8 ton hazne kapasiteli, yandan çekilir tip sökme makinesi PATATES TEKNOLOJİSİ PANCAR TEKNOLOJİSİ SEBZE TEKNOLOJİSİ EVO 280 2 sıralı, 8 ton hazne kapasiteli, yandan çekilir tip sökme makinesi EVO 280 Bir bakışta makinenin önemli özellikleri: Ergonomik ayırma standı

Detaylı

Gazlı devrilir kaynatma kazanı

Gazlı devrilir kaynatma kazanı Electrolux THERMETIC Line; otel, hastane, merkez mutfağı, havaalanı mutfağı gibi kurumsal mutfakların ağır iş yükleri için tasarlanmıştır. Ekipman serisi geniş seçenekler sunar; tek tek ekipmanların yanı

Detaylı

Trend X. *Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir.

Trend X. *Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir. Trend X 16 aluminyum alaşım jantlar Ön sis farları Gündüz yanan LED farlar Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar 4 Yönlü manuel sürücü koltuğu Sürücü bel desteği Deri

Detaylı

Hassas Ekim Makineleri

Hassas Ekim Makineleri Hassas Ekim Makineleri İKİ PARÇALI PORTATİF ELEKLER Gübre deposu içerisinde bulunan iki parçalı portatif elekler sayesinde yabancı maddelerin kursaklara girmesi engellenir ve karıştırıcı sayesinde gübrenin

Detaylı

Security Geçiş Sistemleri. Kayar Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece Kapılar. Döner Kapılar

Security Geçiş Sistemleri. Kayar Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece Kapılar. Döner Kapılar Döner Kapılar Kayar Kapılar Hastane Kapıları 90 Derece Kapılar Security Geçiş Sistemleri Şık tasarım, yüksek çeşitlilik, yalıtım, akıcı geçiş METAXDOOR MR30/SA Otomatik Döner Kapıların size sunabileceklerinden

Detaylı

Etkinliği Arttırılmış Soğutma Sistemi

Etkinliği Arttırılmış Soğutma Sistemi Dünya ekskavatör lideri itachi, yeni geliştirdiği 5 serisi mini ekskavatör modellerinde sektöre yön verecek bir çok yenilik getirmiştir.itachi, mini ekskavatör kullanıcılarının beklentilerine odaklanarak

Detaylı

DÖKÜM FIRINI (22 Lt.) ERC-01

DÖKÜM FIRINI (22 Lt.) ERC-01 Döküm Fırını Tamir ve İmalatı Sağlık Bakanlığı Onaylı Toz Maskeleri Toz ve Çapak Gözlükleri İş Güvenliği Malzemeleri Santrifüj Bakın ve Onarımı Her Türlü Kumlama Bakım ve Onarımı www.sertekniklab.com DÖKÜM

Detaylı

WL20. Dar alanlarda çok yönlü. Özel Tekerlekli Yükleyiciler

WL20. Dar alanlarda çok yönlü. Özel Tekerlekli Yükleyiciler WL20 Özel Tekerlekli Yükleyiciler Dar alanlarda çok yönlü Wacker Neuson tekerlek yükleyici WL20 her yerde çalışmaya hazır, şeritlerin en darında bile. Sadece bununla kalmaz: Tekerlek yükleyici aynı zamanda

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS250 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS250 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

Kumanda Kolu. Güç. Yürüyüş Donanımı. Çatal Düzeneği

Kumanda Kolu. Güç. Yürüyüş Donanımı. Çatal Düzeneği WE 2300S Serisi Özellikler ve Avantajlar Kumanda Kolu X10 kumanda kolu kullanımı basitleştirerek operatör güvenliğini ve verimliliğini arttırır. Kumanda düğmelerinin dokunsal ve görsel farklılığı sağ ve

Detaylı

Ekstra Güvenlik ve Anti-Terör Sistemleri METAXDOOR SECURITY. Security Geçiş Sistemleri. Kayar Kapılar. Döner Kapılar.

Ekstra Güvenlik ve Anti-Terör Sistemleri METAXDOOR SECURITY. Security Geçiş Sistemleri. Kayar Kapılar. Döner Kapılar. Döner Kapılar Kayar Kapılar Hastane Kapıları 90 Derece Kapılar Security Geçiş Sistemleri METAXDOOR SECURITY Ekstra Güvenlik ve Anti-Terör Sistemleri METAXDOOR RBK Road Blocker Metaxdoor RBK Road Blocker

Detaylı

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE SEDAN

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE SEDAN DONANIM BİLGİLERİ CRUZE SEDAN 2012 EMİSYON SINIFI CO2 EMISYONU YAKIT TIPI MAKSIMUM GÜÇ (PS) TORK ŞANZIMAN Sport Sport Plus Sürüş Konforu 60/40 Oranında Katlanabilir Arka Koltuklar 4 yönlü ayarlanır ön

Detaylı

Vakumlu Süpürme Araçları Yüksek Performanslı, Ekonomik ve Sessiz

Vakumlu Süpürme Araçları Yüksek Performanslı, Ekonomik ve Sessiz Vakumlu Süpürme Araçları Yüksek Performanslı, Ekonomik ve Sessiz KRS 40 4 m3 5 20 km/h 1000 L Ø 200 mm Yardımcı Motor 62 kw (84 HP) Arka Ø 400 mm x 1500 mm 135 L Ø 700 mm 2200 mm Boşaltma Açısı 50 SERTİFİKALARIMIZ

Detaylı

AERO 21 Küçük ve etkili

AERO 21 Küçük ve etkili AERO 21 Küçük ve etkili Yenilenen AERO serisi Yenilenen AERO serisi, kompakt ve çok amaçlı bir ıslak&kuru vakum makinesi olarak tasarlanmıştır. AERO modeli, aşağıdaki özellikleri ile öne çıkmaktadır; Kompakt

Detaylı

PERDE KAPAKLAR. WALL ROLL-UP COVER - Ön rulo perde kapakları. 22

PERDE KAPAKLAR. WALL ROLL-UP COVER - Ön rulo perde kapakları. 22 WALL ROLL-UP COVER - Ön rulo perde kapakları WALL ROLL-UP COVER çalışma alanı ile motor alanı arasındaki ayrılma bariyeridir, büyük ölçekli tornalar için. WALL ROLL-UP COVER özel P.E.I rulo perde kapakları

Detaylı

Leica DISTO D3a / BT Çok fonksiyonel, hassas ölçüm imkanı

Leica DISTO D3a / BT Çok fonksiyonel, hassas ölçüm imkanı Leica DISTO Da / BT Çok fonksiyonel, hassas ölçüm imkanı Leica DISTO Bu kadar hassas ölçüm yapabilir mi? ±.0 mm ölçüm hassasiyetle; Leica DISTO Da tek tuşa basarak hassas ölçüm yapabilmenize olanak sağlar.

Detaylı

TOPRAK İŞLEME GRUBU TF SERİSİ SABİT TOPRAK FREZESİ

TOPRAK İŞLEME GRUBU TF SERİSİ SABİT TOPRAK FREZESİ TOPRAK İŞLEME GRUBU 4 vites opsiyon seçenekleri bulunan TürkTraktör TF, TF 20 ve TF 0 modellerinde dişli kutusundaki dişli çiftleri değiştirilerek, farklı rotor devirlerinde çalışmak mümkündür. Bir çift

Detaylı

Universal, UniversalLine, UniversalLine + TEKNİK ÖZELLİKLER & YENİLİKLER İÇİNDE TEKNOLOJİ VAR

Universal, UniversalLine, UniversalLine + TEKNİK ÖZELLİKLER & YENİLİKLER İÇİNDE TEKNOLOJİ VAR Universal, UniversalLine, UniversalLine + TEKNİK ÖZELLİKLER & YENİLİKLER İÇİNDE TEKNOLOJİ VAR Estap sunar: Universal, UniversalLine ve UniversalLine + Ofisler ve sistem odaları için mükemmel çözümler...

Detaylı

Automatic Entrance & Acccess System GARAJ. Endüstiyel - Seksiyonel Garaj Kapıları. Seksiyonel Kapılar

Automatic Entrance & Acccess System GARAJ. Endüstiyel - Seksiyonel Garaj Kapıları. Seksiyonel Kapılar TM Automatic Entrance & Acccess System Endüstiyel - Seksiyonel Garaj Kapıları GARAJ Seksiyonel Kapılar TM Automatic Entrance & Acccess System TRONCO Endüstriyel Seksiyonel Kapılar TRONCO endüstriyel seksiyonel

Detaylı

Dokunmatik Ekran Kontrollü Hidrolik Basınç Presi. (Instant-Servo Teknolojili)

Dokunmatik Ekran Kontrollü Hidrolik Basınç Presi. (Instant-Servo Teknolojili) Dokunmatik Ekran Kontrollü Hidrolik Basınç Presi (Instant-Servo Teknolojili) Basınç Kapasitesi: Gövde Tipi: Kontrolör: Yük Ölçüm Aralığı: 1000 kn dan 5000 kn a kadar (diğer kapasiteler için bize ulaşın.)

Detaylı