Adresi altındaki JOBBÖRSE İŞ ALANLAR İÇİN ENFORMASYONLAR Kolay ve çabuk bir işyeri bulma Bundesagentur für Arbeit

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "www.arbeitsagentur.de Adresi altındaki JOBBÖRSE İŞ ALANLAR İÇİN ENFORMASYONLAR Kolay ve çabuk bir işyeri bulma Bundesagentur für Arbeit"

Transkript

1 Adresi altındaki JOBBÖRSE İŞ ALANLAR İÇİN ENFORMASYONLAR Kolay ve çabuk bir işyeri bulma Bundesagentur für Arbeit

2 İŞYERİ ARAMANIZ İÇİN YENİ YOLLAR Daha çabuk olarak uygun olan işyerini bulma: adresi altındaki JOBBÖRSE ile hedefli olarak Almanya daki ve Dış Ülkeler deki işyerlerini ve Meslek Eğitim yerlerini arayabilir, iş müracaatı profilinizi kayıt edebilir ve bakımını yapabilir, komple bir iş müracaatı dosyası hazırlayabilir ve online olarak işsizlik kaydınızı yapabilirsiniz. Ayrıca online olarak işsizlik kaydınızı yapma olanağı da mevcut bulunmaktadır. JOBBÖRSE size Federal Çalışma Ajansında kayıtlı bulunan iş müracaatı profilinize ulaşma imkânını da tanımaktadır. Siz, sizin için yetkili olan bakıcı memuru ile birlikte müşterek bir kullanıcı hesabı kullanıyorsunuz. Giriş için gerekli olan bilgileri (kullanıcı adı ve şifre) yetkili bakıcı memurunuzdan alacaksınız. Müşterek olarak bilgilere ulaşmanın size sağladığı avantajlara genel bakış: Online olarak Federal İş Ajansında kayıtlı bulunan iş müracaatı idaresi bilgileri üzerinde çalışabilirsiniz, örneğin Federal İş Ajansının işyeri tekliflerine ulaşabilir ve sunulmakta olan işyeri tekliflerine direkt olarak müracaat edebilirsiniz, Kendiniz uygun olan işyerlerini arayabilirsiniz, Posta kutusu fonksiyonu üzerinden işverenler ile irtibata geçebilir, kendinize her gün ile uygun olan işyerleri hakkında enformasyon gönderilmesini saplayabilir, iş müracaatı idaresinde komple iş müracaatı dosyanızı rahat bir şekilde idare edebilirsiniz, Posta kutusu fonksiyonu üzerinden Federal İş Ajansında sizin için yetkili olan memur ile irtibat kurabilirsiniz, Ve ücretsiz olarak sizin için özel atraktif online öğrenme programı bulunan ÖĞRENME BORSASINDAN yararlanıp, başarılı bir bitirme testinden sonra kendiniz için online olarak bir sertifika alabilirsiniz. Bu broşür size adım adım JOBBÖRSE yi en uygun olarak nasıl kullanacağınızı göstermektedir. İşyeri aramanız esnasında size başarılar dileriz!

3 Bundesagentur für Arbeit

4 ÇABUK VE KOLAY OLARAK BİR İŞYERİ BULMA altındaki JOBBÖRSE de bir işyeri, bir meslek eğitim yeri veya bir staj yeri mi aramak istiyorsunuz? Aradığınızı çok çabuk bulacaksınız: Başlangıç sayfasında kolayca aramakta olduğunuz işyerini seçin ve ondan sonra»suchen - Arama«üzerine tıklayın. İşyeri tekliflerini arama Yeni işyerinize giden hızlı yol: Bir işyerini uzman işçi olarak, idari eleman olarak veya yardımcı işçi olarak mı aradığınızı veya bir meslek eğitimi için bir yer mi aradığınızı seçin ve ondan sonra örneğin meslek, firma adı, kabiliyetler ve/veya arzu edilen çalışma yeri gibi bir arama terimi girin. Elinizde bir işyeri ilanı için bir referans numarası bulunmakta ise, bu numarayı»suchbegriffe Arama terimleri «hanesine girip, bu işyeri ilanını hedefli olarak çağırabilirsiniz. Şimdi direkt olarak arama işlemini uygulayabilir veya daha detaylı arama üzerinden bilgilerinizi ilave arama kriterleri ile daha da netleştirebilirsiniz. Uygun bir işyeri bulmak için Tıklama araması ile değişik meslek haneleri veya bölgeler üzerinden uygun bir işyeri-/meslek eğitim yeri aramanızı adım adım sınırlandırabilirsiniz.

5 Bundesagentur für Arbeit

6 BİR DEFA KAYIT YAPTIR, SÜREKLİ OLARAK AVANTAJLARDAN FAYDALAN Şahsi iş müracaat profilinizi düzenleyin ve bunu hedefli olarak iş yeri arama için kullanın. Bunun için kendinizi sadece bir defa kayıt etmeniz gerekmektedir. Kullanıcı hesabınız ile şu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz: İş müracaatı için fotoğraf, okul karneleri v. b. gibi evrakları ilave olarak»dokumente - Evraklar«sayfası üzerinden yükleyebilirsiniz, Komple müracaat dosyanızı düzenleyip, gönderebilir, yazdırabilir ve örnek olarak kayıt edebilirsiniz. Düzenlenmiş ve gönderilmiş olan iş müracaatlarınızı idare ve takip edebilirsiniz, Kendinize her gün aktüel işyeri ilanları hakkında ile bilgi gönderilmesini sağlayabilirsiniz Ve şahsi posta kutunuz üzerinden işverenlere ileti gönderip, ileti alabilirsiniz. Kullanım şartlarını ve Bilgi Koruma Beyanını okuduktan sonra kabul ettiğinizi işaretleyin ve bundan sonra giriş bilgilerinizi ve şahsi enformasyonlarınızı kayıt edin. Şahsi PIN numaranız ondan sonra size posta ile gönderilecektir. Ancak Kullanıcı Hesabınızı Meine Daten Benim Bilgilerim altında PIN numaranızı girerek aktifleştirdikten sonra bütün fonksiyonları tam kapsamlı olarak kullanabileceksiniz. Fakat hemen şimdi de iş müracaatı profilinizi kayıt edebilir, bir iş müracaatı dosyası düzenleyebilir veya uygun olan iş ilanları arayabilirsiniz. Bu işlem için»jetzt registrieren Şimdi kayıt yap«üzerine tıklayın.

7 Bundesagentur für Arbeit

8 NELER YAPABİLDİĞİNİZİ GÖSTERİN Bir işyeri- veya bir meslek eğitimi yeri için şansınızı yükseltin. Kendinizi gelecekteki işvereninize takdim etmek için İş müracaatı profilinizi düzenleyin ve bunu JOBBÖRSE de yayınlayın. İş müracaatı profiliniz sizin şahsi bilgilerinizden, öz geçmişinizden, becerilerinizden ve iş arama ilanınızdan oluşmaktadır. Bunun için kendinize bir miktar zaman ayırın çünkü bir iş müracaatında bırakılacak olan ilk intiba karar vermede etkili olmaktadır. Lütfen ilk önce özgeçmişinizi ve becerilerinizi belirtin, başlangıç sayfasına geri dönün ve»neues Stellengesuch erfassen - Yeni iş arama ilanı düzenleme«üzerine tıklayın. Kullanıcı hesabınızı iş ajansında sizin için yetkili olan memur ile müşterek kullanmakta iseniz, bu memur size özgeçmiş ve/veya beceriler üzerine yazılı haklar düzenleyebilir.

9 Bundesagentur für Arbeit Aşağıda iki adımda sizin mesleki ve şahsi kalifiyeliğiniz söz konusudur: Özgeçmiş Buraya okul ve meslek hayatınızdaki aşamaları belirtin. Bir meslek öğrenme yeri arama durumunda buraya ilave olarak okuldaki ders notlarınızı da ekleyebilirsiniz. Meslekteki pratik çalışmalarınız veya meslek eğitiminiz hakkında bilgi girmeniz esnasında bilgi bankası BERUFENET tarafından destek alacaksınız. Girmiş olduğunuz özgeçmişin iş müracaatı profiliniz ile yayınlanıp yayınlamayacağını ve işverene gösterilip gösterilmeyeceğini de burada ilave olarak belirleyebilirsiniz Beceriler Burada tecrübeleriniz ve becerileriniz, lisan bilgileriniz, şahsi kuvvetli yönleriniz, lisanlarınız, meslekte ilerleme eğitimleriniz ve sertifikalarınız, mobilite durumunuz hakkında bilgi girebilirsiniz. Belirtmiş olduğunuz meslek eğitimine uygun olarak burada size uzmanlık tecrübeleri ve becerileri hakkında bir liste önerilecektir. Bu listeyi inceleyin ve uygun olan belirti derecesini seçin. Burada beceriler ilave edebilir veya silebilirsiniz. Girmiş olduğunuz bilgilerin kayıp olmaması için, bu kayıtları yapmış olduğunuz her adımdan sonra kayıt etmelisiniz. Şimdi profilinizi tamamlamak için başlangıç sayfası üzerinden»neues Stellengesuch erfassen Yeni iş arama ilanı düzenlemek«üzerine tıklayın.

10 NE ARADIĞINIZI YAZIN Burada gelecekteki işyerinizden ve potansiyel işvereninizden neler beklemekte olduğunuzu adım adım tanımlayın. Önce iş arama ilanınızın şeklini, örneğin bir işyeri mi veya bir meslek eğitimi yeri mi aramakta olduğunuzu belirtin. İşyeri hakkında enformasyonlar Burada şunları belirtebilirsiniz: Arzu edilen mesleğin / faaliyetin veya meslek eğitiminin tanımı Bu işyerinden neler beklemektesiniz ve Hangi branşta ve hangi işyeri konumlarında çalışmak istiyorsunuz. Kondisyonlar Bu nokta altında çalışma saatleri, sözleşme sınırlamaları ve yapılacak olan ücret ödemesi hakkındaki düşüncelerinizi detaylandırabilirsiniz. Ön bakış Burada toplam iş müracaatı profilinize yayınlandığında işverenin de görebileceği şekilde ön bakış sağlayabilirsiniz. Yayınlamalar Bu nokta altında iş arama profilinizin JOBBÖRSE de ve kooperasyon içersinde bulunmakta olan diğer partnerlerimizde hangi formda takdim edileceğini ve iş arama ilanınızın anonim olarak yayınlanması durumunda işveren tarafından telefon ile sizinle irtibata geçilmesini isteyip istemediğinizi belirtebilirsiniz. İş arama profiliniz tamamlandı! Şimdi artık Übersicht Genel Görünüm binicisi üzerinden sizi her gün uygun olan işyerleri veya meslek eğitimi yerleri hakkında ile bilgilendirecek olan Arama Asistanını aktifleştirmeniz gerekmektedir.

11 Bundesagentur für Arbeit

12 NETİCE LİSTESİ Uygun olan işyerlerini aramak için işyeri müracaat profilinizi kullanın. Bu işlem için»stellenangebote suchen İşyeri ilanları aramak«üzerine tıklayın Bu sembol üzerine tıkladığınızda size iş müracaatı profiliniz ile iş ilanı arasındaki uyumluluk veya farklılıklar hakkında bir değerlendirme gösterilecektir. Bilhassa enteresan olan iş ilanlarını sembolü üzerine tıklayarak ön hatırlama listesine kayıt edebilir ve bunlara her zaman buradan ulaşabilirsiniz. Ön hatırlama listesinde uygun olan iş ilanını seçerek işverenlere bir ileti gönderebilirsiniz. Ayrıca buradan online olarak ta müracaat edebilirsiniz!

13 Bundesagentur für Arbeit

14 DOKÜMAN İDARESİ VE İŞ MÜRACAATLARI YÖNETİMİ Kendi başınıza komple iş müracaatı dosyanızı düzenleyin ve idare edin, iş müracaatlarınızın durumunu aktüel duruma getirin ve Federal İş Ajansı şubenize bilgi verin.»bewerbungen İş Müracaatları«altında bütün iş müracaatlarınızın ve eğer iş ajansı tarafından bakılmakta iseniz aracılık tekliflerinizin de durumunu görebilmektesiniz. İş müracaatlarınıza bakabilir, işleme tabi tutabilir, örnek olarak kayıt edebilir, gönderebilir, geri çekebilir veya silebilirsiniz olanaklar bu esnada iş müracaatınızın aktüel durumuna bağlıdır. Burada yeni bir iş müracaatı dosyası da düzenlemek mümkündür. Bu esnada adım adım süreç içerisinde yönlendirileceksiniz ve siz okul karneleri gibi dokümanlarınızı da iş müracaatınıza ekleyebilirsiniz. Müracaat için gerekli olan örneğin müracaat için resim ve okul karneleri gibi dokümanları doküman idaresinden yükleyebilirsiniz. İşveren tarafından arzu edilmekte olan müracaat şekline bağımlı olarak iş müracaatınızı JOBBÖRSE üzerinden elektronik yoldan veya ile gönderebilir veya bunu yazıcı üzerinden yazdırarak posta ile gönderebilirsiniz.

15 Bundesagentur für Arbeit

16 SİZ DE JOBBÖRSE NİN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN İnternet bağlantısı bulunan her yerden, istediğiniz saatte şahsen girebilme olanağı Almanya da ve Dış Ülke de kolay ve çabuk iş arama Büyük miktarda açık işyeri sunumlarına erişebilme Her gün ile uygun açık işyerleri Şahsa göre değişik müracaat profili ve tam uyumlu açık işyeri arama İşyeri için müracaatların konforlu bir şekilde düzenlenmesi ve idaresi Federal İş Ajansına ve İşverene direkt olarak geri bildirim yapma olanağı İşyeri için müracaat profilinin başka iş borsalarında yayınlanması. Federal İş Ajansının Enternasyonal İşyeri Temin Servisleri (Dış Ülke- ve Uzman Eleman Temini Merkezi ZVA) tarafından Almanya da yaşama ve çalışma hakkında tanıtıcı enformasyonlar. Yayınlayan Bundesagentur für Arbeit Nürnberg Federal İş Ajansı Nürnberg Marketing Nisan Bundesagentur für Arbeit

İş aramak planlı yapılması gereken ve zaman alan bir iştir. Bu nedenle öncelikle iş arama yönteminizi oluşturmanız gerekir.

İş aramak planlı yapılması gereken ve zaman alan bir iştir. Bu nedenle öncelikle iş arama yönteminizi oluşturmanız gerekir. İŞ ARAMA TEKNİKLERİ REHBERİ İşini severek yaparsan hayatta bir gün dahi çalışmış olmazsın. İş aramak, hayatınızın dönüm noktalarından birine atacağınız ilk adımdır. Bu adımı ne kadar sağlam atarsanız iş

Detaylı

İş aramak planlı yapılması gereken ve zaman alan bir iştir. Bu nedenle öncelikle iş arama yönteminizi oluşturmanız gerekir.

İş aramak planlı yapılması gereken ve zaman alan bir iştir. Bu nedenle öncelikle iş arama yönteminizi oluşturmanız gerekir. İŞ ARAMA TEKNİKLERİ REHBERİ İşini severek yaparsan hayatta bir gün dahi çalışmış olmazsın. İş aramak, hayatınızın dönüm noktalarından birine atacağınız ilk adımdır. Bu adımı ne kadar sağlam atarsanız iş

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ HAZIRLAMA REHBERİ

ÖZGEÇMİŞ HAZIRLAMA REHBERİ ÖZGEÇMİŞ HAZIRLAMA REHBERİ Özgeçmiş, bireyin çalışma yaşamı ile ilgili bilgilerini, bireye özgü belirli değerlerini düzenli bir şekilde işverene sunduğu araçtır. Başka bir ifadeyle; bir işe girebilmeniz

Detaylı

Berlin e hoş geldiniz türkisch

Berlin e hoş geldiniz türkisch Die Beauftragte für Integration und Migration Berlin e hoş geldiniz türkisch Impressum Willkommen in Berlin (türkische Version) Berlin e hoş geldiniz Herausgeber: Die Beauftragte des Berliner Senats für

Detaylı

T.C. KAMU GÖZETİMİ MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURUMU Eğitim ve Yetkilendirme Daire Başkanlığı

T.C. KAMU GÖZETİMİ MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURUMU Eğitim ve Yetkilendirme Daire Başkanlığı T.C. KAMU GÖZETİMİ MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURUMU Eğitim ve Yetkilendirme Daire Başkanlığı EĞİTİM VE YETKİLENDİRME BİLGİ SİSTEMİ (EYBİS) DENETÇİ YETKİLENDİRME BAŞVURU ALANI KULLANICI KILAVUZU

Detaylı

TÜRKİYE NİN EN DİNAMİK ŞİRKETLERİNDEN BİRİ MİSİNİZ?

TÜRKİYE NİN EN DİNAMİK ŞİRKETLERİNDEN BİRİ MİSİNİZ? TÜRKİYE NİN EN DİNAMİK ŞİRKETLERİNDEN BİRİ MİSİNİZ? AllWorld Network, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ortaklığında, Türkiye

Detaylı

Kanton St.Gallen Amt für Wirtschaft und Arbeit. RAV müşterisi olarak neleri bilmeniz gerekiyor

Kanton St.Gallen Amt für Wirtschaft und Arbeit. RAV müşterisi olarak neleri bilmeniz gerekiyor Kanton St.Gallen Amt für Wirtschaft und Arbeit RAV müşterisi olarak neleri bilmeniz gerekiyor Önsöz Saygıdeğer müşterimiz İş yeri kaybı herkes için geçerli olabilir ve bununla birlikte gelen işsizlik

Detaylı

Yabancı Uyruklu Uzmanların Almanya da çalışma koşulları

Yabancı Uyruklu Uzmanların Almanya da çalışma koşulları Yabancı Uyruklu Uzmanların Almanya da çalışma koşulları Huzur evinde hastanede, rehabilite merkezinde, çocuk, gençlik ve engelli bakım evlerinde mi çalışıyorsunuz?(pedagog, Sosyal Hizmet Uzmanı, Kreş Öğretmeni,

Detaylı

SERTĠFĠKASYON ADAY EL KĠTABI

SERTĠFĠKASYON ADAY EL KĠTABI CIA Sertifikalı Ġç Denetçi CCSA CFSA CGAP Sertifikalı Özkontrol Değerlendirme Uzmanı Sertifikalı Mali Hizmetler Denetçisi Sertifikalı Kamu Denetçisi SERTĠFĠKASYON ADAY EL KĠTABI Ġç Denetim Enstitüsü (IIA)

Detaylı

Berlin de başarılı bir girişimde bulunmak

Berlin de başarılı bir girişimde bulunmak Alman kökenli olmayan girişimciler için yol haritası Berlin de başarılı bir girişimde bulunmak Genel koordinasyon Bu etkinlik Senatonun Ekonomi, Teknoloji ve Kadınlar için Yönetim i ve Investitionsbank

Detaylı

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (KARMER) KARİYER PLANLAMA VE GELİŞTİRME EL KİTABI

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (KARMER) KARİYER PLANLAMA VE GELİŞTİRME EL KİTABI TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (KARMER) KARİYER PLANLAMA VE GELİŞTİRME EL KİTABI Kariyeriniz yaşamınızdır ANKARA, 2011 KARİYER PLANLAMA VE GELİŞTİRME EL KİTABI

Detaylı

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (UEYS) ÖĞRENCİ KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... II ŞEKİL LİSTESİ... III SIK SORULAN SORULAR (SSS)...1 Ders Uygulama Usulleri...6

Detaylı

Ö ZEL PAZAR REHBERİ. İçindekiler

Ö ZEL PAZAR REHBERİ. İçindekiler Ö ZEL PAZAR REHBERİ İçindekiler 1. Giriş... 3 2. Özel Pazar İnternet Adresi ve Ana Sayfası... 3 3. Kullanıcı Kaydı ve Girişi... 5 3.1. Kullanıcı Kaydı... 5 3.2. Kullanıcı Girişi... 7 3.3. Kullanıcı Ana

Detaylı

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir.

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Akademik Bilgi Sistemi ne http://mf.nigde.edu.tr/akbis adresinden

Detaylı

PTE Academic Sınav Katılımcısı El Kitabı

PTE Academic Sınav Katılımcısı El Kitabı PTE Academic Sınav Katılımcısı El Kitabı Temmuz 2012 6.Versiyon Pearson Education Ltd 2012. No part of this publication may be reproduced without the prior permission of Pearson Education Ltd. İçindekiler

Detaylı

Yatırım Kuruluşlarının internet sitesinde yer verilmesi gerekenler;

Yatırım Kuruluşlarının internet sitesinde yer verilmesi gerekenler; Yatırım Kuruluşlarının internet sitesinde yer verilmesi gerekenler; a) Hangi tür hizmetleri sunmaya yetkili oldukları HSBC Yatırım Menkul Değerler A.Ş. 23/12/1996 tarihinde kurulmuştur. Ödenmiş sermayesi

Detaylı

2014-2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ EL KİTABI

2014-2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ EL KİTABI 2014-2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ EL KİTABI 1 İÇİNDEKİLER 5 Rektörümüzden 6 Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi 17 Yönetmelikler & Yönergeler 18 Akademik Takvim 19 Ders Kaydı 19 Derse Devam Zorunluluğu 19 Not Sistemi

Detaylı

Başvuru formunun doldurulmasına ilişkin açıklamalar. I. Başvuru formunu doldurmadan önce bilmeniz gerekenler

Başvuru formunun doldurulmasına ilişkin açıklamalar. I. Başvuru formunu doldurmadan önce bilmeniz gerekenler TUR 2014/1 Başvuru formunun doldurulmasına ilişkin açıklamalar I. Başvuru formunu doldurmadan önce bilmeniz gerekenler Mahkeme hangi şikâyetleri inceler? Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (Mahkeme), Avrupa

Detaylı

Türkçe - turkki KILAVUZ. Finlandiya'da Girişimci Olmak

Türkçe - turkki KILAVUZ. Finlandiya'da Girişimci Olmak Türkçe - turkki KILAVUZ Finlandiya'da Girişimci Olmak Önsöz Önsöz Kendi işini kurmak, göçmenler için Finlandiya'da iş bulmanın iyi bir yoludur. Halen, bu ülkede yurtdışından gelenler tarafından kurulmuş

Detaylı

Bölüm 1: Zorunluluklar

Bölüm 1: Zorunluluklar pantone black pantone black 70% pantone black 40% pantone black 30% Lettertypes: Kid Type Paint Comic Sans Ms Regular / Bold Bölüm 2 Önemlİ Bİlgİ Bölüm 1: Zorunluluklar Bijdragen tot de ontwikkeling van

Detaylı

Program içinden, program eğitim ve anlatım videolarını direkt olarak YouTube üzerinden izleyebilirsiniz.

Program içinden, program eğitim ve anlatım videolarını direkt olarak YouTube üzerinden izleyebilirsiniz. Genel Kayıt Alanlarına (Hesap Plan Kodu, Cari Kart, Demirbaş, Personel, Fatura, Stok Kartı ) ait Word, Excel, PowerPoint, Microsoft ofis dosyalarını ekleyebileceğiniz gibi PDF, JPG, BMP gibi resim dosyalarının

Detaylı

HER KAZANANIN ARKASINDA BIR EKİP VARDIR. Başarıyı hızlandırın.

HER KAZANANIN ARKASINDA BIR EKİP VARDIR. Başarıyı hızlandırın. HER KAZANANIN ARKASINDA BIR EKİP VARDIR. Başarıyı hızlandırın. Biz sizin için buradayız. MICROSOFT EKİBİNİZ. Microsoft Dynamics ve Kurumsal Geliştirme Planını seçmekle çok iyi bir iş yaptınız. Bundan sonra,

Detaylı

Değerli vatandaşlarımız,

Değerli vatandaşlarımız, Değerli vatandaşlarımız, T.C. Kuveyt Büyükelçiliği olarak her zaman sizlerle iletişim halinde olmaya özen göstermekteyiz. Bu anlayışımızın bir ürünü olarak, Büyükelçiliğimize yöneltilen çeşitli soruların

Detaylı

Avusturya da Yüksek Öğrenim. für ausländische Studierende

Avusturya da Yüksek Öğrenim. für ausländische Studierende 2013 Avusturya da Yüksek Öğrenim für ausländische Studierende Avusturya da Yüksek Öğrenim Infos und mehr für ausländische Studierende Oktober 2013 İçindekiler 1 ÖNSÖZ 006 2 AVUSTURYA'DA YÜKSEK ÖĞRENIM

Detaylı

Kayıt ve Sözleşmenin Tamamlanması. Önemli Tarihlere Genel Bir Bakış. 2016 if TASARIM ÖDÜLLERİ Katılım Koşulları 01

Kayıt ve Sözleşmenin Tamamlanması. Önemli Tarihlere Genel Bir Bakış. 2016 if TASARIM ÖDÜLLERİ Katılım Koşulları 01 2016 if TASARIM ÖDÜLLERİ Katılım Koşulları 01 if TASARIM ÖDÜLLERİ if International Forum Design GmbH (bundan böyle if olarak anılacaktır) tarafından düzenlenmektedir. Katılım Koşulları if TASARIM ÖDÜLLERİ

Detaylı

Çocuğunu Yalnız Büyütenler

Çocuğunu Yalnız Büyütenler Çocuğunu Yalnız Büyütenler Bİlgİ Ve Tavsİyeler Verband alleinerziehender Mütter und Väter Bundesverband e. V. Çocuğunu Yalnız Büyütenler Bilgi ve Tavsiyeler 1 Çocuğunu Yalnız Büyütenler Bilgi ve Tavsiyeler

Detaylı

Seviye 1 Ünite 1 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 1 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 1 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 5-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

Printed in Korea Code No.:GH68-10783A Turkish. 11/2006. Rev. 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com

Printed in Korea Code No.:GH68-10783A Turkish. 11/2006. Rev. 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com * Yüklenen yazılıma veya servis sağlayıcısına veya ülkenize bağlı olarak bu kılavuzdaki bazı açıklamalar telefonunuza uymayabilir. * Ülkenize bağlı olarak telefonunuz ve aksesuarlarınız bu kılavuzdaki

Detaylı

Hisse Senedi Alım-Satım Kılavuzu

Hisse Senedi Alım-Satım Kılavuzu Hisse Senedi Alım-Satım Kılavuzu www.imkb.gov.tr İÇİNDEKİLER Hisse Senedi Nedir? 2 Hisse Senedi Sahibinin Başlıca Ortaklık Hakları Nelerdir? 2 Yatırımcılar İMKB de Bizzat Hisse Senedi Alım-Satımı Yapabilirler

Detaylı