SİVİL DÜŞÜN AKTİVİST PROGRAMI Başvuru

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SİVİL DÜŞÜN AKTİVİST PROGRAMI Başvuru"

Transkript

1 SİVİL DÜŞÜN AKTİVİST PROGRAMI Başvuru Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu; Türkiye'deki aktif bireyleri, sivil toplum örgütlerini, ağları ve platformları desteklemek için 2012'nin sonuna doğru Sivil Düşün AB Programı'nı başlattı. İki yıllık program dahilinde aktif bireyleri ve sivil toplum örgütlerini, farklı destek mekanizmaları ve kapasite güçlendirme faaliyetleri ile desteklemeyi hedefliyoruz. Bu destek mekanizmaları; Sivil Düşün'ün yeni aşaması ve yeni destek kategorileri, başlangıç dönemi sırasında çeşitli sivil toplum örgütleri/aktivistler ile birlikte gerçekleştirilen danışma/odak grup toplantıları ve son yıllarda Türkiye'deki birçok sivil toplum örgütü temsilcisi ile gerçekleştirilen danışma süreci kapsamında sivil toplum aktörlerinin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda tasarlanmıştır. Sivil Düşün AB Programı yılında aşağıdaki başlıklarda destek verecektir: İyi örneklerin paylaşımı, gönüllüğün desteklenmesi, vatandaş ağlarının, inisiyatiflerin, platformların oluşturulması ve geliştirilmesi için alan yaratılması amacıyla Avrupa daki sivil toplum aktörlerinin Türkiye deki, Türkiye deki aktivistlerin de Avrupa daki etkinliklere katılımlarının sağlanması, İngilizce dil yeterliliği olmayan aktivistlerin Avrupa daki şemsiye örgütler ve sivil toplum platformlarında yer almasının sağlanması, Avrupa Birliği ne üye, aday ve/veya komşu ülkelerde düzenlenecek P2P (İnsandan İnsana) programının etkinliklerine katılacak aktivistlerin vize ve pasaport masraflarının karşılanması (vize başvuru ücretleri, yerel ulaşım masrafları, vb.), Sivil toplumun izleme rolünün güçlendirilmesi için taban örgütleri de dahil olmak üzere sivil toplum örgütleri ve bireylerin yasalara ve politikalara ilişkin okuryazarlığının geliştirilmesi, Sivil toplum örgütlerinin kampanyalarının ve kültürel etkinliklerinin görünürlüğünün arttırılması için kapasitelerinin yükseltilmesi, Bireylerin, Kopenhag Kriterleri ve Avrupa Birliği müktesebatı hakkında bilgi sahibi olmalarının desteklenmesi Türkiye deki sivil toplum örgütlerinin hem kendi aralarında hem de merkezi Avrupa Birliği nde bulunan sivil toplum örgütleriyle iyi örnek paylaşımında bulunması, vatandaş ağlarının oluşturulması ve genişletilmesi, sivil inisiyatifler, platformlar ve/veya Avrupa daki şemsiye örgütlere katılımlarının teşviki. * Yukarıda belirtilmiş olan destek konuları örnek olarak verilmiştir, destekler bunlarla sınırlı değildir.

2 Kimler başvurabilir? Sivil Düşün Aktivist Programı; Türkiye, AB ülkeleri ve Avrupa Komşuluk ve Ortaklık Aracı (ENPI) ülkelerindeki aşağıda tanımlanan kişiler ve örgütler tarafından gerçekleştirilecek olan faaliyetleri desteklemek için geliştirildi: Aktivistler (Toplumda katılımcı ve gönüllü faaliyetler gerçekleştiren; uygulama süreçleri ile birlikte toplumu etkileyen kararlarda aktif olarak yer alan; toplumu kapsayan her türlü kararın sağlam bir zemine dayandığını temin etmek için gerekli bilgi, beceri ve anlayışı geliştiren; eşitlik, katılım, çeşitlilik ve sosyal adalet ilkeleri açısından kamu politikalarını, uygulamalarını ve var olan sistemleri sorgulayan aktif bireyler.) Sivil toplum örgütleri (Dernekler, vakıflar, kâr amacı gütmeyen hak temelli kooperatifler, sivil toplum ağları ve platformları, sivil inisiyatifler, kent konseyleri 1, sendikalar, üniversitelerin insan hakları ve STÖ birimleri/merkezleri 2 ). 1 Yerel belediyeler altında kurulmuş bağımsız tüzel yapılar olan kent konseyleri programa başvurabilecek sivil aktörler arasındadır. Kent konseylerinin, karar alma mekanizmalarına aktif katılım, toplumsal cinsiyet eşitliği, eşit hizmet sunumu, kamu hizmetlerine eşit erişim v.b. başlıklardaki aktiviteleri program kapsamında uygun talepler olarak kabul edilebilir. Kamu görevlilerinin kent konseyi adına yapacakları destek talepleri uygun olarak kabul edilmeyecektir. Kamu çalışanları yalnızca aktivistler olarak ücretli veya ücretsiz izinli olmaları koşuluyla Aktivist Programı ndan yararlanabilirler. 2 Üniversitelerin insan hakları ve STÖ birimlerinin/merkezlerinin başvuruları Türkiye deki sivil topluma katkı sağlaması koşuluyla uygun olacaktır.

3 Sivil Düşün Aktivist Programı tarafından ne tür faaliyetler desteklenmektedir? Sivil Düşün Aktivist Programı sivil toplum örgütlerinin ve aktif bireylerin faaliyetlerini farklı şekillerde desteklemek için geliştirildi. Sivil toplum ve aktif bireyler tarafından talep edilen diğer destek alanları ile birlikte aşağıda tanımlanan örnek faaliyetler desteklenmektedir: Toplantı, konferans, seminer ve benzer etkinlikleri düzenleme ve/veya bunlara katılma, Atölye çalışmaları, çalışma ziyaretleri ve benzer etkinlikler organize etme ve/veya bunlara katılma, Kapasite güçlendirme uygulamaları, eğitim ve kolaylaştırma için ulusal ve uluslararası uzman desteği, Ulusal ve uluslararası alanda ağ, işbirliği ve ortaklık girişimleri ve benzer faaliyetler oluşturma ve katılma, Temel haklar, insan hakları ve sivil toplum temalı etkinlikleri organize etme ve/veya bunlara katılma, Savunuculuk çalışması, lobicilik faaliyetleri, kampanyalar ve benzeri faaliyetleri organize etme ve/veya bunlara katılma. İletişim araçları ve görsel kimlik tasarımı, geliştirilmesi ve uygulaması (sivil toplum örgütleri için görünürlük malzemeleri, web sitesi ve sosyal medya hesapları gibi), Aktivistler ve sivil toplum örgütleri için hak temelli çalışmaların gelişimi ve tasarımı. Yukarıdaki faaliyet listesi örnek olarak sunulmuştur ve destek başvurusunda bulunulabilecek faaliyetler bunlarla sınırlı değildir. Paydaşların ve hedef grupların geri bildirimlerine ve tavsiyelerine göre; mekanizma, program amaçları ile aynı doğrultuda tanımlanan farklı destek paketleri altında yeniden düzenlenmiştir.

4 Size nasıl destek olabiliriz Sivil Düşün Aktivist Programı dahilinde sunulan destek nakdi değil aynidir. Talep edilen destek ile ilgili bütün masraflar ve organizasyonel maliyetler Sivil Düşün AB Programı Teknik Destek Ekibi tarafından karşılanacaktır. Sivil Düşün Aktivist Programı'nın gelecek döneminde sivil toplum aktörlerine sunulan ayni destekler çeşitli destek kategorileri altında organize edilmektedir: 1. Etkinlik/Toplantı Desteği; sivil toplum örgütlerinin savunuculuk, ağ kurma, işbirliği ve güçlendirme faaliyetleri için tasarlanmıştır. * Bu destek kategorisi yalnızca sivil toplum örgütlerinin taleplerine açıktır. Aktivistlerin bu destek kategorisi için yapacakları başvurular uygun destek talebi olarak değerlendirilmeyecektir. Ağ kurma, eğitim ve savunuculuk faaliyetleri için hak-temelli konular üzerine toplantılar, konferanslar, seminerler ve benzer etkinlikler organize etme. Etkinlik Yönetim Desteği paketi aşağıdaki ayni destekleri ve danışmanlık desteklerini içerecektir. Uzman desteği (Sivil toplum örgütlerinin organizasyon konusunda ihtiyaç duyacakları teknik desteği sağlamak için Teknik Destek Ekibi nde bir etkinlik uzmanı mevcut olacaktır) Mekan kiralama Yemek ve ikram hizmeti Seyahat Konaklama Simultane ve diğer tercüme giderleri Tasarım ve basım giderleri (poster, broşür, kampanya ve eşantiyon malzemeleri, reklamlar ve diğer basım giderleri) Belge tercüme giderleri Sivil toplum alanında çeşitli kapasite güçlendirme faaliyetleri için Sivil Düşün AB Programı'nın uzman havuzundan yararlanma imkanı (örn. İletişim uzmanı, kolaylaştırıcı, farklı tematik alanlarda uzman desteği)

5 2. Hareketlilik ve Ağ Oluşturma Desteği: Hak-temelli konularda uluslararası ve ulusal ağ kurma, işbirliği geliştirme, iş gölgeleme ve diyalog için uygun ortamın oluşturulması amacıyla uluslararası ve ulusal seviyede hareketliliği desteklemek üzere tasarlanmıştır. Ağ, işbirliği ve ortaklık girişimleri ve benzer faaliyetler oluşturma ve bunlara katılma, Savunuculuk çalışması, lobicilik faaliyetleri, kampanyalar ve benzeri faaliyetleri organize etme ve/veya bunlara katılma. Atölye çalışmaları, çalışma ziyaretleri ve benzer etkinlikler organize etme ve/veya bunlara katılma, Hareketlilik ve Ağ Oluşturma Desteği paketi aşağıdaki ayni destekleri ve danışmanlık desteklerini içerecektir; Uluslararası ve ulusal seyahat giderleri (şehir içi ulaşım gerekli olduğu durumlarda karşılanacaktır.) Vize giderleri Pasaport giderleri Konaklama giderleri Belge tercüme giderleri Ardıl tercüme giderleri*) (*Ardıl çeviri giderleri yalnızca sivil toplum örgütlerinin başvuruları kapsamında uygun gider olacaktır.) o Uluslararası hareketlilik desteği için öngörülen maksimum tutar Avro'dur. o Gerekli olduğu ve uygun bulunduğu takdirde, Teknik Destek Ekibi; daha geniş ağ kurma etkinliklerine olanak sağlamak için üst limiti %25'e kadar arttırabilir. o Destek talebi, yurtdışına birden fazla ziyareti ya da Türkiye'ye davetleri içerebilir. o Ulusal hareketlilik desteği için öngörülen maksimum tutar 5000 Avro'dur.

6 3. Örgütlenme Desteği: Bu destek kategorisi özellikle taban örgütleri ve dezavantajlı grupların kapasite güçlendirilme çalışmalarını desteklemek için tasarlanmıştır. * Bu destek kategorisi yalnızca sivil toplum örgütlerinin taleplerine açıktır. Aktivistlerin bu destek kategorisi için yapacakları başvurular uygun destek talebi olarak değerlendirilmeyecektir. Sivil toplum örgütlerinin şubeleri/merkezleri/birimleri arasında koordinasyon ve planlamayı güçlendirme ile birlikte sivil toplum örgütlerinin örgüt içi kapasite güçlendirme faaliyetleri bu destek kategorisinin genel amacını içermektedir. Örgütlenme Desteği paketi aşağıdaki ayni destekleri ve danışmanlık desteğini içerecektir; Uzman desteği (Teknik destek sağlamak için Teknik Destek Ekibi nden bir etkinlik uzmanı mevcut olacaktır) Mekan kiralama Yemek ve ikram giderleri Seyahat desteği Konaklama desteği Sözlü Tercüme (simultane veya ardıl) Sivil toplum alanında çeşitli kapasite geliştirme faaliyetleri için Sivil Düşün AB Programı'nın uzman havuzundan yararlanma imkanı (örn. İletişim uzmanı, kolaylaştırıcı, farklı tematik alanlarda uzman desteği) 4. Kampanya Desteği: Bu destek kategorisi hak-temelli kültür ve sanat etkinlikleri için kampanya tasarımı ve yönetimi, savunuculuk için belgesel, fotoğraf ve video çekimi sağlanacak destekleri kapsamaktadır. Kampanya Desteği paketi aşağıdaki ayni destekleri ve danışmanlık desteğini içerecektir; Kampanya tasarımı için uzman desteği (Teknik Destek Ekibi nden ve uzman havuzundan iletişim uzmanları teknik destek sağlamak için mevcut olacaktır) Kitap, poster, broşür vb. görünürlük malzemelerinin tasarımı, redaksiyonu ve basımı. (Bu destek kalemi yalnızca sivil toplum örgütleri için uygun gider olacaktır.)

7 Seyahat giderleri Konaklama giderleri Web ve sosyal medya kampanya yönetimi (Bu destek kalemi yalnızca sivil toplum örgütleri için uygun gider olacaktır.) Yazılı tercüme giderleri (kitap, raporlar, anlaşmalar vb.) (Bu destek kalemi yalnızca sivil toplum örgütleri için uygun gider olacaktır.) 5. İletişim Desteği: Bu destek kategorisi sivil toplum örgütleri için kimlik oluşturmaya katkıda bulunmanın yanında, özellikle taban örgütlerinin görünürlüğünü artırmak için kapasite güçlendirme desteği sağlamak amacıyla tasarlanmıştır. * Bu destek kategorisi yalnızca sivil toplum örgütlerinin taleplerine açıktır. Aktivistlerin bu destek kategorisi için yapacakları başvurular uygun destek talebi olarak değerlendirilmeyecektir. İletişim Desteği paketi aşağıdaki ayni destekleri ve danışmanlık desteğini içerecektir; Çeşitli kapasite güçlendirme faaliyetleri, sosyal medya yönetimi, görünürlük malzemelerinin tasarımı, içerik yönetimi ve/veya kolaylaştırması için Sivil Düşün AB Programı'nın uzman havuzundan yararlanma imkanı Web sitesi tasarımı ve yapımı Veritabanı, barındırma (hosting) giderleri, dijital araçlar için üyelik ücretleri Görünürlük malzemelerinin vb. tasarımı, redaksiyonu ve basımı. Yazılı Tercüme (kitap, raporlar, anlaşmalar vb.) (Özellikle arşivlerin geliştirilmesi için) Talep sahiplerinin bilmesi gerekenler Aktivistler yalnızca Hareketlilik ve Ağ Kurma Desteği ne başvurabilirler. Aktivistler, Kampanya Desteği altında Sivil Düşün uzman havuzundan yararlanabilir, etkinliklerinin seyahat ve konaklama masraflarının karşılanmasını talep edebilirler. Bu çağrı kapsamında sivil toplum örgütleri (STÖ), dernekler, vakıflar, kâr amacı gütmeyen hak temelli çalışmalar yapan kooperatifler, sivil inisiyatifler, ağlar, platformlar ve Türkiye deki sivil toplum koalisyonları olarak tanımlanmaktadır. Kent konseylerinin ve üniversitelerin insan hakları ile sivil toplum birimlerinin/merkezlerinin başvuruları da Türkiye deki sivil toplumun desteklenmesi ve gelişmesine katkı sağlaması koşuluyla uygun aktörlerdir.

8 Başvurular çevrimiçi olarak adresinden yapılabilir ya da e-posta olarak adresine gönderilebilir. Teknik araçlara ve internet erişimine sahip olmayan başvuru sahipleri destek talep formunu doldurarak posta ile gönderebilirler. Başvurular, Türkçe, İngilizce, Kürtçe olarak veya ihtiyaç duyulduğu takdirde diğer dillerde de yapılabilecektir. Tercih edilen başvuru yöntemine bakmaksızın Teknik Destek Ekibi tarafından alınan bütün talepler varış zamanı sırasıyla listelenecektir ve aynı sırada uygunluk için kontrol edilecektir. Her bir destek kategorisi için destek talebi ilk uygun başvuru desteklenir kuralı çerçevesinde uygunluk kontrolünden geçirilmek üzere listelenecektir. Desteğin çerçevesi, kâr amaçlı faaliyetleri, ticari faaliyetleri ve bursları kapsamamaktadır. Destek talepleri için herhangi bir alt limit olmayacaktır. Her destek paketi, Avro üst ayni destek limitini içerecektir. Sadece hareketlilik ve ağ kurma destekleri kapsamında uluslararası ağ kurma ve savunuculuk faaliyetleri çalışmalar için uygun ortamı sağlamak amacıyla Avro üst limite sahiptir. Sivil toplum örgütleri ve aktivistler birden fazla destek kategorisine başvuruda bulunabilirler. Her talep sahibi; eğer önerilen faaliyetleri uygunsa, destek talebinde bulundukları tarihinden itibaren 6 ay içerisinde en fazla Avro destek talebinde bulunabilirler. Hareketlilik ve ağ kurma destekleri için üst limit halihazırda Avro olduğundan ve Teknik Destek Ekibi miktarı %25'e kadar çıkarma imkanına sahip olacağından dolayı talep sahipleri 6 aylık aralıklarda sadece Avro ya kadar destek alabileceklerdir. Aktivist Desteği program süresince açık olacaktır. Etkinlik/toplantı desteği ve örgütlenme desteği kategorileri için ilk yıl için 50'ye kadar etkinlik/toplantı/örgütlenme desteği sağlanması öngörülmektedir. İki yıl için, en az 88 etkinlik ve toplantıya destek sağlanması öngörülmektedir. STÖ lerin belge tercümesi ihtiyaçları için programın ilk yılında sayfaya kadar destek sağlanacağı öngörülmektedir. İki yıl için, toplam sayfaya kadar tercüme desteği sağlanması öngörülmektedir. Her bir destek paketinin önceden belirlenmiş kaynak üst limiti vardır. Teknik Destek Ekibi, sürekli olarak uygulama ile paralel destek taleplerinin uygunluğunu izleyecektir ve gerekli olduğu durumlarda destek paketlerini ve üst limitlerini gözden geçirecektir. Teknik Destek Ekibi, her destek kategorisine olan talebin yoğunluğuna göre önlem alabilir. Destek talepleri alındıktan sonra 48 saat içinde incelenecektir ve alındı bilgisi verilecektir. Talep sahibi; e-posta yoluyla ya da Sivil Düşün Bilgi Sistemi (MIS) aracılığıyla talebin alınmasından itibaren ortalama 10 çalışma günü içinde sonuç ile ilgili bilgilendirilecektir. Destek açısından uygun bulunan destek talebi, Sivil Düşün AB Programı web sitesinde ( ve

9 Sivil Düşün sosyal medya hesaplarında ilan edilecektir. Aktivist Programı öncelikle taban örgütlerini, sivil toplum örgütlerini ya da sivil toplum çalışmasına yeni başlamış sivil girişimcileri ve aktivistleri hedeflemektedir! Aktivist Programı bir hibe programı olmadığı için klasik proje değerlendirme prosedürleri uygulanmamaktadır. Destek talepleri, uygunluk kriterlerine göre kontrol edilmektedir. Yönlendirme, talep sahiplerini güçlendirmek için gerekli olduğunda Teknik Destek Ekibi tarafından sunulacaktır. Uygunluk kontrolü, Sivil Düşün Teknik Destek Ekibi tarafından iki aşama olarak gerçekleştirilecektir. İlk aşamada destek talepleri uygunluk kriterlerine göre bağımsız uzmanlar tarafından kontrol edilmektedir ve talep içerikleri netleştirilmektedir. İkinci aşamada destek talepleri bütünlük ve etki açısından uygunluk için Teknik Destek Ekibi tarafından kontrol edilmektedir. Aktivist Programı kapsamında acil destek talebi imkanı yoktur. Tematik ya da bölgesel öncelikler bulunmamaktadır. Teknik Destek Ekibi tarafından açıklama ve/veya revizyon talebi ile iade edilen destek başvuruları, gerekli açıklama ve/veya revizyon 10 gün içinde sunulduğu takdirde destek başvuru sıralarını kaybetmeyeceklerdir ve uygunluk kontrolleri gerçekleştirilecektir. Kâr amacı güden faaliyetler, ticari faaliyetler ve burs talepleri uygun başvurular değildir. Çıktılar; ticari olmayan ve kişisel çıkar sağlamayan ürünler olabilir. Sivil toplum örgütlerini ve aktivistleri güçlendiren hak temelli bağış toplama çalışmaları (filmler, kitaplar, sanatsal-kültürel etkinlik telif hakları, görüntüleme vb.) çıktı olarak kullanılabilir. Talep sahipleri, telefon ve e-posta yoluyla uygunluk kontrolü sonuçları ile ilgili bilgilendirileceklerdir. Sivil Düşün Teknik Destek Ekibi, faaliyetlerini geliştirmek için talepleri desteklenmeyen sivil toplum örgütleri ve aktivistler için geribildirimde ve teknik destekte bulunacaktır.

10 Teknik destek ve yardım masası faaliyetleri başvuruların ilk haftası için her gün 09:30-12:00 ve 14:00-18:00 arasında gerçekleştirilecektir. İlk haftadan sonra, teknik destek çalışması ve yardım masası faaliyetleri Pazartesi ve Çarşamba günleri 14:00-18:00 arasında ve Perşembe günleri 9:30-12:00 arasında gerçekleştirilecektir. Sivil Düşün Teknik Destek Ekibi ile irtibata geçmek için aşağıdaki irtibat bilgilerini kullanabilirsiniz. Sivil Düşün AB Programı Güniz Sok 32/ Çankaya/Ankara T: F: E:

SİVİL DÜŞÜN AKTİVİST PROGRAMI

SİVİL DÜŞÜN AKTİVİST PROGRAMI SİVİL DÜŞÜN AKTİVİST PROGRAMI Program hakkında Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu nun 2012 yılında başlattığı Sivil Düşün AB Programı, Türkiye'deki aktivistleri, sivil toplum örgütlerini (STÖ leri), ağları

Detaylı

Aktivist Programı Destek Talep Rehberi

Aktivist Programı Destek Talep Rehberi Aktivist Programı Destek Talep Rehberi Aktivist Programı - Destek Talebi Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Türkiye deki aktif bireylerin, sivil toplum örgütlerinin, ağlar ve platformların desteklenmesi

Detaylı

Aktivist Programı - Başvuru. Kimler Başvurabilir

Aktivist Programı - Başvuru. Kimler Başvurabilir Aktivist Programı - Başvuru Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Türkiye deki aktif bireylerin, sivil toplum örgütlerinin ve platformların desteklenmesi amacıyla 2012 yılı sonlarında Sivil Düşün AB Programını

Detaylı

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır.

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. Facebook / SivilDusun Twitter / SivilDusun YouTube / sivildusunab Instagram / sivildusun Çalışmalarınızla ilgili duyuruları haber@sivildusun.eu adresine iletebilirsiniz.

Detaylı

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. AVRUPA BİRLİĞİ SİVİL DÜŞÜN PROGRAMI YARDIM MASASI REHBERİ

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. AVRUPA BİRLİĞİ SİVİL DÜŞÜN PROGRAMI YARDIM MASASI REHBERİ Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. AVRUPA BİRLİĞİ SİVİL DÜŞÜN PROGRAMI YARDIM MASASI REHBERİ SİVİL DÜŞÜN YARDIM MASASI REHBERİ Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı, aktivistlerin ve sivil toplum

Detaylı

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı Destek Başvuru Rehberi

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı Destek Başvuru Rehberi Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı Destek Başvuru Rehberi İçindekiler 1. Program hakkında... 2 2. Kimler başvuruda bulunabilir?... 3 3. Sivil Düşün Destekleri... 3 4. Başvuru öncesi bilmeniz gerekenler...

Detaylı

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. AVRUPA BİRLİĞİ SİVİL DÜŞÜN PROGRAMI BAŞVURU REHBERİ

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. AVRUPA BİRLİĞİ SİVİL DÜŞÜN PROGRAMI BAŞVURU REHBERİ Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. AVRUPA BİRLİĞİ SİVİL DÜŞÜN PROGRAMI BAŞVURU REHBERİ İÇİNDEKİLER 1. Program hakkında...2 2. Kimler başvuruda bulunabilir?...3 3. Sivil Düşün Destekleri...4 4.

Detaylı

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı Destek Başvuru Rehberi

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı Destek Başvuru Rehberi Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı Destek Başvuru Rehberi İçindekiler 1. Program hakkında... 2 2. Kimler başvuruda bulunabilir?... 3 3. Sivil Düşün Destekleri... 3 4. Başvuru öncesi bilmeniz gerekenler...

Detaylı

MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı. 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya

MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı. 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya 1 1) Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal STK ların Kapasitesinin Güçlendirilmesi

Detaylı

SİVİL BÜYÜ AKTİF YURTTAŞLIK MEKANİZMASI BİLGİ NOTU

SİVİL BÜYÜ AKTİF YURTTAŞLIK MEKANİZMASI BİLGİ NOTU SİVİL BÜYÜ AKTİF YURTTAŞLIK MEKANİZMASI BİLGİ NOTU Sivil Büyü, Aktif Yurttaşlık Mekanizması (AYM); aktivistler, yurttaş inisiyatifleri, platformlar, ağlar ve Sivil Toplum Örgütleri (STÖ ler) tarafından

Detaylı

Destek Talep Formu - Etkinlik/Toplantı Desteği

Destek Talep Formu - Etkinlik/Toplantı Desteği Destek Talep Formu - Etkinlik/Toplantı Desteği * Bu destek kategorisi yalnızca sivil toplum örgütleri içindir. Bu kategori altında aktivist başvuruları uygun değildir. 1. İrtibat kurulacak kişi ile ilgili

Detaylı

Sivil Toplum Aracı: Türkiye

Sivil Toplum Aracı: Türkiye Sivil Toplum Aracı: Türkiye 1. Genel Hedef ve Amaç 1.1 Genel Hedef: Demokrasiye, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne katkı sağlamak; sivil toplumun, yönetişimin her aşamasında karar alma ve politika

Detaylı

GÜNCEL FONLAR SON BAŞVURU TARİHİ KURUM PROGRAM ADI TOPLAM HİBE BÜTÇE PROJE SÜRESİ. 15 Aralık son raporların teslim tarihine göre proje süresi kısıtlı

GÜNCEL FONLAR SON BAŞVURU TARİHİ KURUM PROGRAM ADI TOPLAM HİBE BÜTÇE PROJE SÜRESİ. 15 Aralık son raporların teslim tarihine göre proje süresi kısıtlı GÜNCEL FONLAR KURUM PROGRAM ADI TOPLAM HİBE BÜTÇE PROJE SÜRESİ SON BAŞVURU TARİHİ Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Üreme Sağlığı Küçük Proje Destek Programı BELİRTİLMEMİŞ ( toplamda 5 kurum kabul ediliyor)

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Hibe Programı

AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Hibe Programı AB ve Türkiye Diyaloğu - IV Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Avrupa Birliği Bakanlığı, Katılım Öncesi AB Mali Yardımı kapsamında finanse edilen diyalog sürecini desteklemeye devam etmektedir. Diyaloğu-IV

Detaylı

ERASMUS+ ( ) 2016

ERASMUS+ ( ) 2016 ERASMUS+ (2014-2020) 2016 Yürütme Ajansı na Sunulan Merkezi Projeler Merkezi Projeler MERKEZİ PROJELER NİÇİN ÖNEMLİDİR? Sektörlere yön veren kurum ve kuruluşlarla ortaklık kurmayı sağlar, Proje sonuçlarının

Detaylı

STÖ ler için Açık Çağrı Kapasite Gelişimi için STÖ İşbirlikleri Destek Programı

STÖ ler için Açık Çağrı Kapasite Gelişimi için STÖ İşbirlikleri Destek Programı TACSO Sivil Toplum Kuruluşları için Teknik Destek - 2 (TACSO 2) AB IPA Ülkeleri; EuropeAid/133642/C/SER/ Multi STÖ ler için Açık Çağrı Kapasite Gelişimi için STÖ İşbirlikleri Destek Programı Arka Plan

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı. Arka Plan. Program Hakkında

STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı. Arka Plan. Program Hakkında TACSO Sivil Toplum Kuruluşları için Teknik Destek - 2 (TACSO 2) AB IPA Ülkeleri; EuropeAid/133642/C/SER/Multi STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı

Detaylı

SİVİL DÜŞÜN AB PROGRAMI

SİVİL DÜŞÜN AB PROGRAMI SİVİL DÜŞÜN AB PROGRAMI VAKA ANALIZI S İ V İ L TOPLUM İZLEME RAPORU 2 0 1 3 TÜSEV in hazırladığı Sivil Toplum İzleme Raporu 2013 Hollanda Başkonsolosluğu nun Matra Programı kapsamında sağlanan finansman

Detaylı

AZAR ARAġTIRMASI VE PAZARA GĠRĠġ DESTEĞĠ

AZAR ARAġTIRMASI VE PAZARA GĠRĠġ DESTEĞĠ AZAR ARAġTIRMASI VE PAZARA GĠRĠġ DESTEĞĠ A- Yurt dıģı Pazar AraĢtırması Desteği Sınai ve/veya ticari şirketler ile yazılım sektöründe faaliyet gösteren şirketlerce gerçekleştirilen yurt dışı pazar araştırması

Detaylı

ISSAI UYGULAMA GİRİŞİMİ 3i Programı

ISSAI UYGULAMA GİRİŞİMİ 3i Programı ISSAI UYGULAMA GİRİŞİMİ 3i Programı 3i Programme Taahhütname ARKA PLAN BİLGİSİ Temel denetim alanları olan mali denetim, uygunluk denetimi ve performans denetimini kapsayan kapsamlı bir standart seti (Uluslararası

Detaylı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Destekleri

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Destekleri Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Destekleri Bu çalışmada Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları desteklerinin derlenmiş listesi bulunmaktadır. Derlenen bilgiler Başbakanlık; Yurtdışı Türkler ve

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ NİN TÜRKİYE DE DESTEKLEDİĞİ BAZI HİBE PROGRAMLARI

AVRUPA BİRLİĞİ NİN TÜRKİYE DE DESTEKLEDİĞİ BAZI HİBE PROGRAMLARI AVRUPA BİRLİĞİ NİN TÜRKİYE DE DESTEKLEDİĞİ BAZI HİBE PROGRAMLARI Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 07-08 Temmuz 2006 Halil Serkan KÖREZLİOĞLU Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Yayın Desteği Hibe Programı

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 1. TOPLANTISI 11 MART 2015

AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 1. TOPLANTISI 11 MART 2015 AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 1. TOPLANTISI 11 MART 2015 ANA EYLEM 2: YENİLİK ve İYİ UYGULAMALARIN DEĞİŞİMİ İÇİN İŞBİRLİĞİ Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği;

Detaylı

İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Zafer-İn Operasyonu nun Hedefleri Nedir?

İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Zafer-İn Operasyonu nun Hedefleri Nedir? İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Pek çok işletme, sektördeki yeniliklere ve değişen taleplere hızlı uyum sağlayamadığı için rekabet edemez ve hatta devamlılığını sağlayamaz hale gelebilmektedir.

Detaylı

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar),

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar), Teşvik Yatırım Teşvikleri AB HİBE DESTEKLERİ 1. Hibe Programı Nedir? AB-Türkiye Mali İşbirliği kapsamında yürütülen bölgesel kalkınma programlarında belirlenen öncelik alanlarında hibe programı uygulamasıyla

Detaylı

İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI. EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI)

İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI. EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI) İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI) T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ ve MALİ YARDIMLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI Hülya TEKİN AB Uzmanı

Detaylı

TEKLIF ÇAĞRILARI SIVIL TOPLUM DIYALOĞU (CSD-IV) AB VE TÜRKIYE ARASINDA KAPSAMINDA YAYIMLANAN. Fikirden Projeye. Hazırlayan: Öğr. Gör.

TEKLIF ÇAĞRILARI SIVIL TOPLUM DIYALOĞU (CSD-IV) AB VE TÜRKIYE ARASINDA KAPSAMINDA YAYIMLANAN. Fikirden Projeye. Hazırlayan: Öğr. Gör. ADAPAZARİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ PROJE DESTEK BİRİMİ AB VE TÜRKIYE ARASINDA SIVIL TOPLUM DIYALOĞU (CSD-IV) KAPSAMINDA YAYIMLANAN TEKLIF ÇAĞRILARI Hazırlayan: Öğr. Gör. Hakan ERYÜZLÜ Adres : Sakarya Üniversitesi

Detaylı

2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞİN UYGULAMA USUL VE ESASLARI GENELGESİ

2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞİN UYGULAMA USUL VE ESASLARI GENELGESİ Türkiyenin döviz kazandırıcı hizmet gelirlerinin arttırılması ve film sektörünün uluslararası rekabet gücünü geliştirilmesi için, Türkiyede yerleşik, film sektöründe faaliyet gösteren şirketler (film yapımcısı

Detaylı

ULUSLARARASI ŞEHİR VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ZİRVESİ Ekim 2017 Esenler / İstanbul

ULUSLARARASI ŞEHİR VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ZİRVESİ Ekim 2017 Esenler / İstanbul ULUSLARARASI ŞEHİR VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ZİRVESİ Esenler / İstanbul Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi / İstanbul, Esenler Belediyesi tarafından 20-22 Ekim 2017 tarihlerinde İstanbul'da

Detaylı

DVVI Değişim Programı: Hafıza Mekânları DVVI Xchange Program: Memory Sites

DVVI Değişim Programı: Hafıza Mekânları DVVI Xchange Program: Memory Sites DVVI Değişim Programı: Hafıza Mekânları DVVI Xchange Program: Memory Sites 1. DVVI Xchange Programı: Hafıza Mekânları Nedir? 1.1. DVV International ve Hrant Dink Vakfı tarafından ortaklaşa yürütülen Hrant

Detaylı

bilgi@ua.gov.tr EĞİTİM, HAYATBOYU SÜREN BİR ETKİLEŞİMDİR! Sorularınız İçin www.ua.gov.tr Ülke Merkezli Faaliyetler http://ua.gov.

bilgi@ua.gov.tr EĞİTİM, HAYATBOYU SÜREN BİR ETKİLEŞİMDİR! Sorularınız İçin www.ua.gov.tr Ülke Merkezli Faaliyetler http://ua.gov. TC AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI TC AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Ülke Merkezli Faaliyetler http://uagovtr

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI İÇERİĞİ

SPONSORLUK DOSYASI İÇERİĞİ www.sspkongre.com i SSPKONGRE4 SPONSORLUK SPONSORLUK DOSYASI İÇERİĞİ SPONSORLUK DOSYASI İÇERİĞİ... i SSPKONGRE NEDİR?... 1 SSPKONGRE1... 2 SSPKONGRE2... 3 SSPKONGRE3... 4 ÖNCEKİ KONGRELERİMİZE DESTEK VEREN

Detaylı

Europass a Genel Bakışş. ecdc.europa.eu

Europass a Genel Bakışş. ecdc.europa.eu Europass a Genel Bakışş ecdc.europa.eu Europass in Geçmişi Europass Kararı 2004 yılında Avrupa Komisyonu tarafından yeterliliklerin ve yetkinliklerin şeffaflığını sağlayacak tek bir çerçeve olarak kabul

Detaylı

TÜRKİYE- ALMANYA EĞİTMEN DEĞİŞİM PROGRAMI KATILIMCI ÇAĞRISI

TÜRKİYE- ALMANYA EĞİTMEN DEĞİŞİM PROGRAMI KATILIMCI ÇAĞRISI TÜRKİYE- ALMANYA EĞİTMEN DEĞİŞİM PROGRAMI KATILIMCI ÇAĞRISI Program Hakkında YFU-Youth For Understanding 1951 yılında kurulmuş, kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluştur. YFU, dünya çapında 50 den

Detaylı

Anna Lindh Vakfı Türkiye Ağı Toplantısı

Anna Lindh Vakfı Türkiye Ağı Toplantısı Anna Lindh Vakfı Türkiye Ağı Toplantısı 12 Haziran 2014 http://annalindhturkey.net annalindhfoundation.org Toplantı Gündemi Tanışma ALV Nedir? Neler Yapıyor? İyi Örnekler ALV Türkiye ağı ve STEP 6 Faaliyetleri

Detaylı

ERASMUS+ 2015 YILINA AİT TEKLİF ÇAĞRILARI

ERASMUS+ 2015 YILINA AİT TEKLİF ÇAĞRILARI ERASMUS+ 2015 YILINA AİT TEKLİF ÇAĞRILARI HASAN ORTAÇ İL AB PROJE KOORDİNATÖRÜ UŞAK VALİLİĞİ AB KOORDİNASYON MERKEZİ ERASMUS+ ÖZEL EYLEMLER (Grundtvig, Erasmus, Comenius, Leonardo) (Bireylerin Öğrenme

Detaylı

GÖNÜLLÜ ve SOSYAL GENÇLİK

GÖNÜLLÜ ve SOSYAL GENÇLİK GÖNÜLLÜ ve SOSYAL GENÇLİK GENÇLİK ve SPOR BAKANLIĞI GENÇLİK PROJELERİ DESTEK PROGRAMI SOSYAL DAHİL ETME PROJESİ 2013 Doç.Dr. Halim KAZAN Yrd. Doç. Dr. Meral ELÇİ Cengiz YILMAZ Hüseyin ŞANLITÜRK Kadir ERBASAN

Detaylı

AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları

AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları Aralık 2004 AB Bölgesel Programları Dairesi Başkanlığı

Detaylı

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi KATILIMCI DEMOKRASİDE YEREL YÖNETİM-STK İŞBİRLİĞİ 1. TOPLANTI

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi KATILIMCI DEMOKRASİDE YEREL YÖNETİM-STK İŞBİRLİĞİ 1. TOPLANTI Sivil Toplum Geliştirme Merkezi KATILIMCI DEMOKRASİDE YEREL YÖNETİM-STK İŞBİRLİĞİ 1. TOPLANTI 25-26 Kasım 2005, İstanbul Sivil Toplumun Geliştirilmesi İçin Örgütlenme Özgürlüğünün Güçlendirilmesi Projesi,

Detaylı

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. BİRLİKTE YEREL STÖ LER KURUMSAL DESTEK PROGRAMI

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. BİRLİKTE YEREL STÖ LER KURUMSAL DESTEK PROGRAMI tarafından finanse edilmektedir. BİRLİKTE YEREL STÖ LER KURUMSAL DESTEK PROGRAMI BİRLİKTE DESTEK PROGRAMI Uygulama Modalitesi IPA 2015 Programlaması içinde AB tarafından desteklenen Yerel Örgütler için

Detaylı

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi Proje Destek Programı 2018 Başvuru Rehberi 2 2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI İçindekiler Yasal Çerçeve... 4 Anadolu Hafta Sonu Okulları Proje Destek Programı Nedir?... 5 Programın İçeriği... 5 Proje Destek

Detaylı

EKONOMİ BAKANLİĞ İ PAZAR ARAŞTİRMASİ VE PAZARA Ğİ Rİ Ş DESTEĞ İ

EKONOMİ BAKANLİĞ İ PAZAR ARAŞTİRMASİ VE PAZARA Ğİ Rİ Ş DESTEĞ İ EKONOMİ BAKANLİĞ İ PAZAR ARAŞTİRMASİ VE PAZARA Ğİ Rİ Ş DESTEĞ İ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARA GİRİŞ Şirketlerimizin, kuruluşlarımızın yurt dışı pazarlara giriş stratejilerine

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMI. Gül Özcan

MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMI. Gül Özcan MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMI Gül Özcan Mesleki Eğitim Programı Programa dahil ülkelerin, mesleki eğitime yönelik politika ve uygulamalarını desteklemek ve geliştirmek için yürütülen bir mesleki eğitim programıdır.

Detaylı

HAYATBOYU ÖĞREN, HAYATBOYU KEŞFET!

HAYATBOYU ÖĞREN, HAYATBOYU KEŞFET! T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Grundtvig Programı HAYATBOYU ÖĞREN, HAYATBOYU KEŞFET! 1 Artık ben de bir proje yapıp, meslek edinebileceğim! Yurt dışı

Detaylı

TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI

TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI TUBİTAK DESTEKLERİ 1501- SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI Amaç: Sanayi kuruluşlarının Ar-Ge Projelerine %60 a varan oranlarda hibe(geri ödemesiz)

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Kalitesini Arttırmak HEDEF 1.1. Lisans programlarına kabul edilen öğrencilerin niteliklerini artırmak. HEDEF 1.2. Öğretim

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI 2010 Faaliyet Programı İçindekiler 1- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu 2010 Yılı Faaliyet 1-2 Programı 2- EBSO Üyelerine Yönelik Faaliyetler 3-4 3- EBSO Dışı Kuruluşlarla

Detaylı

SİVİL TOPLUM VE SU. Serap KANTARLI Türkiye Tabiatını Koruma Derneği. skantarli@ttkder.org.tr

SİVİL TOPLUM VE SU. Serap KANTARLI Türkiye Tabiatını Koruma Derneği. skantarli@ttkder.org.tr SİVİL TOPLUM VE SU Serap KANTARLI Türkiye Tabiatını Koruma Derneği skantarli@ttkder.org.tr SİVİL TOPLUM Prof.Dr.Fuat KEYMAN a göre 21.yüzyıla damgasını vuracak en önemli kavramlardan biri "Dostluk, arkadaşlık

Detaylı

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir?

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir? SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir? Soru 1: Sosyal güvenlik primi, vergi borcu ya da Ajanstan

Detaylı

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. AVRUPA BİRLİĞİ SİVİL DÜŞÜN PROGRAMI TEMEL KAVRAMLAR BELGESİ

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. AVRUPA BİRLİĞİ SİVİL DÜŞÜN PROGRAMI TEMEL KAVRAMLAR BELGESİ Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. AVRUPA BİRLİĞİ SİVİL DÜŞÜN PROGRAMI TEMEL KAVRAMLAR BELGESİ İÇİNDEKİLER 1. Giriş...2 2. İlkeler...3 3. Başvuru Öncelikleri...4 4. Destek Başvurusu...6 5. Uygunluk

Detaylı

Sık Sorulan Sorular. TANDEM KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİMİ Türkiye Avrupa Birliği (AB) 2016-2017 Soru listesi:

Sık Sorulan Sorular. TANDEM KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİMİ Türkiye Avrupa Birliği (AB) 2016-2017 Soru listesi: Sık Sorulan Sorular TANDEM KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİMİ Türkiye Avrupa Birliği (AB) 2016-2017 Soru listesi: 1. Tandem: Kültür Yöneticileri Değişimi Nedir?...s.3 2. Program nasıl çalışıyor? Not edilmesi

Detaylı

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar. Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar. Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü Stratejik Ortaklıklar AE2 - Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi İçin İşbirliği: Stratejik Ortaklıklar Bilgi Ortaklıkları Sektörel

Detaylı

Balkan Sivil Toplum Müktesebatı STK ların Savunuculuk ve İzleme Potansiyellerinin Güçlendirilmesi Projesi 2 8. 0 3. 2 0 1 3

Balkan Sivil Toplum Müktesebatı STK ların Savunuculuk ve İzleme Potansiyellerinin Güçlendirilmesi Projesi 2 8. 0 3. 2 0 1 3 Balkan Sivil Toplum Müktesebatı STK ların Savunuculuk ve İzleme Potansiyellerinin Güçlendirilmesi Projesi 2 8. 0 3. 2 0 1 3 BCSDN Hakıında Balkan Sivil Toplum Geliştirme Ağı (BCSDN) Arnavutluk, Bosna-Hersek,

Detaylı

TANDEM - KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİM PROGRAMI TÜRKİYE - AVRUPA BİRLİĞİ 2015-2016

TANDEM - KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİM PROGRAMI TÜRKİYE - AVRUPA BİRLİĞİ 2015-2016 TANDEM - KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİM PROGRAMI TÜRKİYE - AVRUPA BİRLİĞİ 2015-2016 SIK SORULAN SORULAR 1. TANDEM: Kültür Yöneticileri Değişimi Nedir? TANDEM Kültür Yöneticileri Değişimi Türkiye-Avrupa Birliği

Detaylı

Hibe. Destek Kalemleri a) İhtiyaç analizi, eğitim ve/veya danışmanlık (400 bin Dolar) b) İstihdam desteği, (2 uzman personel)

Hibe. Destek Kalemleri a) İhtiyaç analizi, eğitim ve/veya danışmanlık (400 bin Dolar) b) İstihdam desteği, (2 uzman personel) EKONOMİ BAKANLIĞI & ww.ekonomi.gov.tr URGE Projeleri Desteği Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Desteği (Link) Kimler Başvurabilir Özel Sektör İşbirliği Kuruluşları TİM, TOBB, Dış Ekonomik İlişkiler

Detaylı

ERASMUS+ SPOR DESTEKLERİ

ERASMUS+ SPOR DESTEKLERİ ERASMUS+ SPOR DESTEKLERİ Moderatör Konuşmacılar : Bülent ÖZCAN (Başkan) : Dr. Ranâ KASAPOĞLU ÖNDER (İletişim Koordinatörü) Emirhan H. ASLAN (Uzman, Gençlik Hareketlilik Koordinatörlüğü) İstanbul, 19 Şubat

Detaylı

İZMİR R KALKINMA AJANSI

İZMİR R KALKINMA AJANSI İZMİR R KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2008 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRILARI İZMİR R KALKINMA AJANSI 2008 MALİ DESTEK PROGRAMLARI Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği (Resmi

Detaylı

Karacadağ Kalkınma Ajansı

Karacadağ Kalkınma Ajansı 1 Karacadağ Kalkınma Ajansı Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır ve Şanlıurfa illerini kapsayan TRC2 Bölgesinin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak üzere Bölgenin kaynak ve olanaklarının tespit edilmesine,

Detaylı

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI DIŞ PAYDAŞ ANKET ANALİZ RAPORU

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI DIŞ PAYDAŞ ANKET ANALİZ RAPORU ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI DIŞ PAYDAŞ ANKET ANALİZ RAPORU 1.Araştırmanın Amacı ve Önemi Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası nın verdiği hizmetlerin kapsamı içindeki dış paydaşlarının müşterek ihtiyaçlarının

Detaylı

Bölgesel Eğitim Programı (RTP), eğiticilerin eğitilmesi esasına dayanan özel bir TAIEX programıdır.

Bölgesel Eğitim Programı (RTP), eğiticilerin eğitilmesi esasına dayanan özel bir TAIEX programıdır. 1. Özet TAIEX Bölgesel Eğitim Programı (RTP) Rehberi Ağustos 2014 Versiyonu Bölgesel Eğitim Programı (RTP), eğiticilerin eğitilmesi esasına dayanan özel bir TAIEX programıdır. Bölgesel Eğitim Programı,

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Bülent ÖZCAN Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Proje Uygulama Başkanı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Bülent ÖZCAN Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Proje Uygulama Başkanı AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İLLERİMİZ AVRUPA BİRLİĞİNE HAZIRLANIYOR PROGRAMI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI 23 Şubat 2011 Bülent ÖZCAN Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Proje Uygulama Başkanı SUNUM İÇERİĞİ

Detaylı

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Avrupa Yerel Demokrasi Haftası nedir? Avrupa Yerel Demokrasi Haftası (ELDW) her yıl Ekim ayında Avrupa çapında gerçekleştirilen bir etkinliktir. 47 üye ülkeden yerel ve bölgesel

Detaylı

2014-2020 Erasmus+ Programı. Key Action 2 (KA2) İyi ve Yenilikçi Uygulamalar için İşbirliği

2014-2020 Erasmus+ Programı. Key Action 2 (KA2) İyi ve Yenilikçi Uygulamalar için İşbirliği 2014-2020 Erasmus+ Programı Key Action 2 (KA2) İyi ve Yenilikçi Uygulamalar için İşbirliği (Cooperation & Innovation for Good Practices) 21 Kasım 2013 ELAZIĞ Bütçe dağılımı Anahtar Faaliyet 1 (KA1) % 63

Detaylı

YENİDEN YAŞAMA KATKI KAMPANYASI PROJE TEKLİFİ

YENİDEN YAŞAMA KATKI KAMPANYASI PROJE TEKLİFİ YENİDEN YAŞAMA KATKI KAMPANYASI PROJE TEKLİFİ İçerik: 1. Amaçları, hedefleri ve hedef grubu 1.1. Hangi değişiklikleri oluşturmaya çalışacak? 1.2. Neden bu proje yürütülecek? 1.3. Beklenen sonuçlar ne?

Detaylı

Destek Talep Formu - Hareketlilik & Ağ Kurma Desteği

Destek Talep Formu - Hareketlilik & Ağ Kurma Desteği Destek Talep Formu - Hareketlilik & Ağ Kurma Desteği 1. İrtibat kurulacak kişi ile ilgili bilgiler Adı - Soyadı Adresi E-posta adresi İkincil E-posta adresi - Telefon numarası Cep Telefonu STÖ Bilgileri

Detaylı

2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI T.C. BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI Isparta 07.01.2013 Önceki Mali Destek Programları 2010 Mali Destek Programı Sözleşme imzalanan proje sayısı: 38 Toplam hibe miktarı:

Detaylı

AB MALİ YARDIMLARI VE TÜRKİYE

AB MALİ YARDIMLARI VE TÜRKİYE AB MALİ YARDIMLARI VE TÜRKİYE Eskişehir Sanayi Odası 25 Kasım 2015 Mali Yardımlar IPA Fonları 2014-2020 Döneminde 4.453,9 milyon avro Ana yararlanıcı kamu, bakanlıklar Türkiye AB Programları Toplam bütçe

Detaylı

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak Kurumsal Yapının Güçlendirilmesine İlişkin Amaç Stratejik Amaç 1.1 Borsanın Kurumsal Yönetim Yaklaşımı ile Yönetilmesi Hedef 1.1.1 Borsada Kurumsal Yönetim İlkeleri Konusunda Farkındalık Oluşturmak Strateji

Detaylı

TİSK YARIŞMA VE ÖDÜL DUYURUSU. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu nun (TİSK)

TİSK YARIŞMA VE ÖDÜL DUYURUSU. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu nun (TİSK) TİSK YARIŞMA VE ÖDÜL DUYURUSU Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu nun (TİSK) Geleneksel Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri 2018 Yarışma Süreci Başladı. Son Başvuru Tarihi: 28 Aralık 2018 Türkiye

Detaylı

Küme Yönetim Rehberi Notları. Sanayi Geliştirme Merkezi SANGEM

Küme Yönetim Rehberi Notları. Sanayi Geliştirme Merkezi SANGEM Küme Yönetim Rehberi Notları Sanayi Geliştirme Merkezi SANGEM Küme Stratejileri 1) İnovasyonu güçlendirme ve yaygınlaştırma 2) İşbirliğini ve bağlantılı çalışmayı güçlendirme ve yaygınlaştırma 3) Uluslararasılaşmayı

Detaylı

Çocuğa karşı Şiddeti Önlemek için Ortaklık Ağı

Çocuğa karşı Şiddeti Önlemek için Ortaklık Ağı 2015 2016 2017 Çocuğa karşı Şiddeti Önlemek için Ortaklık Ağı 2015 2017 2015 Gösterge temelli izleme ve raporlama eğitimleri, toplantılar, yayınlar... I1. Genel Kurul, 8 Mayıs, Ankara Çalışma grupları

Detaylı

Küçük Hibe Desteği ile Çocukların Sivil Topluma Katılımı Çocuklar için Mikro-Fon Programı. Başvuru Formu ve Ekleri [ ]

Küçük Hibe Desteği ile Çocukların Sivil Topluma Katılımı Çocuklar için Mikro-Fon Programı. Başvuru Formu ve Ekleri [ ] Küçük Hibe Desteği ile Çocukların Sivil Topluma Katılımı Çocuklar için Mikro-Fon Programı Başvuru Formu ve Ekleri [21.01.2019] EK 1: Başvuru Formu Mikro Fon Programı Başvuru Formu Değerli Başvuru Sahibi,

Detaylı

STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU

STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU FAKÜLTE/BÖLÜM ADI: STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU Stj. Amaç No Hedef No Faaliyet No Performans no Stratejik Amaç / Hedef / Faaliyet Tanımı 2008 mevcut durum 2009 2010 2011 2012 2013 Faaliyet

Detaylı

Gönülden Ödüller 2015

Gönülden Ödüller 2015 Gönülden Ödüller 2015 Özel Sektörde Gönüllülük Ödülleri Gönülden Ödüller 2015 Yönetmeliği Bu yönetmelik, Özel Sektör Gönüllüleri Derneği nin (ÖSGD) Özel Sektörde Gönüllülük Ödülleri; GÖNÜLDEN ÖDÜLLER 2015

Detaylı

ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ VE HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI. Kasım 2017 / KONYA

ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ VE HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI. Kasım 2017 / KONYA ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ VE HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI Kasım 2017 / KONYA İÇERİK KOSGEB Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı Uluslararası Hızlandırıcı Programı Organizasyonel

Detaylı

Avrupa Birliği 7.Çerçeve Programı Nedir?

Avrupa Birliği 7.Çerçeve Programı Nedir? Avrupa Birliği 7.Çerçeve Programı Nedir? AB Çerçeve Programları, Avrupa Birliği nde çok uluslu araştırma ve teknoloji geliştirme projelerinin desteklendiği başlıca Topluluk Programı dır. İlki 1984 yılında

Detaylı

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI ULUSLARARASI GENÇLİK KAMPI-TÜRKİYE ORTAK DEĞERLER, ORTAK GELECEK VE GENÇ LİDERLER Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gençlik Çalışmaları Dairesi ULUSLARARASI GENÇLİK KAMPI-TÜRKİYE

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ BİRLİĞİN VİZYONU Akdeniz Belediyeler Birliği, Yerel Yönetimler Reformu ve AB ile bütünleme süreçlerine destek sağlayan, hizmetlerinde kalite, verimlilik ve güvenirliği esas

Detaylı

Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) Çalışma Usulleri Belgesi

Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) Çalışma Usulleri Belgesi Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) Çalışma Usulleri Belgesi 1. BAŞLIK Platformun adı: Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) 2. AMAÇ SİTAP ın kuruluş amacı, afet risklerinin azaltılması, afet sonrası müdahale

Detaylı

İŞ TANIMI (Terms of Reference) :Çalışan Hakları, Lobicilik ve Medya İletişimi Eğitimi

İŞ TANIMI (Terms of Reference) :Çalışan Hakları, Lobicilik ve Medya İletişimi Eğitimi İŞ TANIMI (Terms of Reference) Sözleşme Numarası İhale Başlığı İhale Numarası :TRH1.3.PREII/P03/322 :Çalışan Hakları, Lobicilik ve Medya İletişimi Eğitimi :TRH1.3.PREII/P03/322/02 1. ÖN BİLGİ 1.1. Proje

Detaylı

ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. Mesleki Eğitim Öğrenicileri ve Personeli İçin Hareketlilik Projeleri

ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. Mesleki Eğitim Öğrenicileri ve Personeli İçin Hareketlilik Projeleri ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenicileri ve Personeli İçin Hareketlilik Projeleri Sunu İçeriği Tanım ve Kapsam Proje Ortakları Hibe Ölçütleri Bütçe Kalemleri Başvuru

Detaylı

MERYEM ZİNCİRLİ info@ceupa.gov.tr

MERYEM ZİNCİRLİ info@ceupa.gov.tr MERYEM ZİNCİRLİ info@ceupa.gov.tr Bireylerin öğrenme hareketliliğine yönelik faaliyetler: Eğitim Öğrenim/Öğretim Staj Profesyonel gelişim Yaygın öğrenme temelli gençlik aktiviteleri Gönüllü çalışmalar

Detaylı

GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI BİLGİLENDİRME SUNUMU

GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI BİLGİLENDİRME SUNUMU GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI BİLGİLENDİRME SUNUMU içerik Bölgesel Kalkınma Ajanslarına Genel Bakış Düzey 2 Bölgeleri ve Kalkınma Ajansları Güney Ege Kalkınma Ajansı Yatırım Destekleme Süreci Ajansın Gelecek

Detaylı

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi kapsamında, İhracatçı Birlikleri üyesi 100 şirkette, inovasyon yönetimi yetkinliğinin sürdürülebilir şekilde arttırılması ve uluslararası

Detaylı

Dr. Vesife HATISARU Uzman, Okul Eğitimi Koordinatörlüğü 19 Şubat 2014

Dr. Vesife HATISARU Uzman, Okul Eğitimi Koordinatörlüğü 19 Şubat 2014 ERASMUS+ OKUL EĞİTİMİ DESTEKLERİ Dr. Vesife HATISARU Uzman, Okul Eğitimi Koordinatörlüğü 19 Şubat 2014 Okul Eğitimi Personeline Yönelik Öğrenme Hareketliliği Projeleri Hareketlilik projesi: Okulun ihtiyaçlarına

Detaylı

HRANT DİNK VAKFI TÜRKİYE-ERMENİSTAN SEYAHAT FONU YÖNETMELİĞİ

HRANT DİNK VAKFI TÜRKİYE-ERMENİSTAN SEYAHAT FONU YÖNETMELİĞİ HRANT DİNK VAKFI TÜRKİYE-ERMENİSTAN SEYAHAT FONU YÖNETMELİĞİ 1. Hrant Dink Vakfı tarafından, Avrupa Birliği destekli Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı kapsamında, iki ülke halkı arasındaki

Detaylı

ELAZIĞ TİCARET BORSASI 2017 İŞ PLANI

ELAZIĞ TİCARET BORSASI 2017 İŞ PLANI ELAZIĞ TİCARET BORSASI 2017 İŞ PLANI Elazığ, 2017 STRATEJİ 1: Elazığ Ticaret Borsası kimliğinin daha ön plana çıkarılması, Hedef 1.1: Tarımsal ve kırsal kalkınmanın desteklenmesi 1.1.1 Yapılacak ler Tarıma

Detaylı

Avrupa Birliği Eğitim & Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı. Erasmus +

Avrupa Birliği Eğitim & Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı. Erasmus + Avrupa Birliği Eğitim & Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus + İzmir 2013 PROJE NEDİR? Proje, önceden belirlenmiş bir süre ve bütçe içerisinde değişim yaratmayı hedefleyen, birbiriyle ilişkili

Detaylı

LEONARDO DA VINCI PROGRAMI. 22 Şubat 2011 Yaşar Üniversitesi AB Merkezi

LEONARDO DA VINCI PROGRAMI. 22 Şubat 2011 Yaşar Üniversitesi AB Merkezi LEONARDO DA VINCI PROGRAMI 22 Şubat 2011 Yaşar Üniversitesi AB Merkezi HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI ERASMUS PROGRAMI (Yüksek Öğretim) COMENIUS PROGRAMI (Okul Eğitimi) LEONARDO DA VINCI PROGRAMI (Mesleki

Detaylı

MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları

MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları 29 Mayıs 2013 tarihinde MMKD Stratejik İletişim Planı nı oluşturmak amacıyla bir toplantı yapıldı. Toplantının ardından, dernek amaç ve faaliyetlerinin

Detaylı

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ 2014 NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ İşbirliği - Güçbirliği Destek Programı KOBİ lerin bir araya gelerek tedarik, pazarlama, düşük kapasite kullanımı, rekabet gücü zayıflığı ve finansman gibi Ortak Sorunlara

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE DE MAHKEME YÖNETİMİ SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ BİLGİ NOTU

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE DE MAHKEME YÖNETİMİ SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ BİLGİ NOTU AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE DE MAHKEME YÖNETİMİ SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ BİLGİ NOTU TÜRKİYE'DE MAHKEME YÖNETİMİ SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Geri Plan: Mahkeme Yönetimi Sisteminin

Detaylı

Hibe Başvuru Rehberi

Hibe Başvuru Rehberi AYRIMCILIKLA MÜCADELEDE ENGELLİLERİN ADALETE EŞİT ERİŞİMLERİNİN DESTEKLENMESİ PROJESİ NEAR-TS/2016/381-004 ENGELLİLERİN ADALETE ERİŞİMİNİN DESTEKLENMESİ AMACIYLA YEREL SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE YÖNELİK

Detaylı

TÜRKİYE SİVİL TOPLUM SEKTÖRÜ DÖNEMİ PROGRAMLAMA SÜRECİNE HAZIRLIK VE UYGULAMA DESTEĞİ PROJESİ

TÜRKİYE SİVİL TOPLUM SEKTÖRÜ DÖNEMİ PROGRAMLAMA SÜRECİNE HAZIRLIK VE UYGULAMA DESTEĞİ PROJESİ TÜRKİYE SİVİL TOPLUM SEKTÖRÜ 2016-17 DÖNEMİ PROGRAMLAMA SÜRECİNE HAZIRLIK VE UYGULAMA DESTEĞİ PROJESİ AB KATILIM ÖNCESİ MALİ YARDIM ARACI (IPA II) SİVİL TOPLUM SEKTÖRÜ ÇALIŞTAYLARI RAPORU 10 Mayıs 2017

Detaylı

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI 2012

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI 2012 EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI 2012 İYİ UYGULAMA/MATERYAL BAŞVURULARI İÇİN ÇAĞRI www.egitimdeiyiornekler.org Eğitimde İyi Örnekler Konferansı 2012, 31 Mart 2012 tarihinde Sabancı Üniversitesi yerleşkesinde

Detaylı

ÇEVRE. Ortak (eşbaşvuran) Olabilecekler

ÇEVRE. Ortak (eşbaşvuran) Olabilecekler ÇEVRE * Doğa koruma * İklim eylemi Ortak (eş-başvuran) dernekler, vakıflar, dernek ve vakıfların AB üyesi ülkelerden kar amacı ; Üniversiteler, Belediyeler ve Belediye Birlikleri, Birlikler ve Barolar

Detaylı