KARGONUz HELİKOPTERLe GELECEK

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KARGONUz HELİKOPTERLe GELECEK"

Transkript

1

2 KARGONUz HELİKOPTERLe GELECEK Amazon CEO su Jeff Bezos hızlı teslimat için minik helikopterleri kullanarak havadan dağıtım yapmak istediklerini söyledi. Amazon Prime Air adı verilen sistem, sekiz pervaneli özel helikopterlerle, ayakkabı kutusu büyüklüğünde taşıma haznesine sahip. Uzaktan kumandalı sistemin uzun süre denenmesi ve FAA onayı alması gerekiyor. Oktokopter denen bu cihazların dağıtıma çıkması 4-5 seneyi bulabilir. GPS sistemini kullanarak kargo dağıtan cihazlar şu anda Çin de görev yapmaktalar. Sidney deki kitap kiralama servisi gelecek bahar bu yolla dağıtım gerçekleştirecek. UPS kargo firması da benzer sistemi denemekle meşgul. FedEx de sürücüsüz dağıtım sistemlerini kullanmak için çalışmalar yapıyor. Sistem düzene girdiğinde dağıtıcı firmaların masrafları azalıyor olacak. (AA) Kendi Kendine Şarj Olabilen Batarya Daha iyi batarya üretme yarışında bilim adamları, teoride şarj esnasında batarya içerisinde daha fazla enerji saklanmasını sağlayan silikon maddesine odaklanıyorlar. Fakat bu materyalin önemli bir dezavantajı var. Bu özel silikonun kullanıldığı bataryalar uzun süre şarj edildiklerinde yüzeylerinde yırtıklar oluşuyor ve işe yaramaz hale geliyorlar. Ancak bu konuda Stanford üniversitesi SLAC laboratuvarında yürütülen çalışmalar ile silikon elektrotlar incelediğinde kendi kendilerini onarabildikleri keşfedildi. Bu materyal bataryalarda kullanıldığı takdirde dışarıdan müdahale olmadan şarj olabilecekleri anlamına geliyor. Yapay robot derisinden esinlenilerek ortaya çıkartılan silikon elektrotlar içerisinde birbirine zayıf kimyasal bağlarla bağlanmış silikon polimerleri barındırıyorlar. Bu polimerler çatlamış ve bozulmuş materyal yüzeyinin birkaç saat içerisinde onarılmasını sağlıyor. (AA) WİNAMP A ELVEDA dedik Bir dönemin efsane müzik oynatıcılarından olan Winamp, 20 Aralık günü kapandı senesinde 80 milyon Dolar a AOL tarafından satın alınan uygulama özellikle 2000 li yılların ortalarına kadar popülaritesini korumayı başardı. Fakat tam olarak karşılığı olmasa da GOM Player ve VLC Media Player gibi uygulamaların oldukça gelişmiş özelliklere sahip olması nedeniyle Winamp ın önemini hızlı bir şekilde azalttı. Resmi olarak kapanma nedeni açıklanmadı ama özellikle AOL firmasının kötü yönetimine dikkat çekiyorlar senesinde 25 milyon kullanıcıya ulaşan Winamp ın aynı hızda kullanıcı kaybetmesinin nedeni olarak yazılıma gereken önemin verilmediğini söyleyebiliriz sanırım. Bu kadar popüler olup, bünyesine ilgi çekici özellikler eklemeyi başaramamış başka bir uygulama hatırlıyor musunuz? Aslında Winamp ın 5. sürümü fena olmamıştı ama şaşırtıcı derece de fazla tükettiği RAM nedeniyle milyonlarca kullanıcı Winamp 2.95 sürümünde kalmaya devam etti. (AA)

3 Güney Kore oyun bağımlılığına savaş açtı Dünyanın teknolojik açıdan en gelişmiş ülkeleri arasında yer alan ve Samsung ile LG gibi iki önemli elektronik devinin anavatanı olan Güney Kore, teknolojinin getirdiği dezavantajlara da en çok maruz kalan ülkelerden. Ülkeden gelen bilgilere göre Güney Kore hükümeti çevrimiçi oyun bağımlılığını, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı ile aynı statüye sokacak bir kanun tasarısı hazırlıyor. Hükümetin bu tasarısı ailelerin ve dini grupların desteğini kazanırken, oyuncular ve internet endüstrisinin ise alarma geçmesine sebep oldu. Zira video oyunlarındaki reklam gelirinin yüzde 1 i ile rehabilitasyon merkezleri kurulması öngörülüyor. Güney Kore de çevrimiçi oyun bağımlılığı giderek büyüyen bir sorun ve oyun bağımlısı bir ailenin bebeklerini açlıktan ölüme terketmeleri toplumda büyük bir ekti yaratmıştı yılından bu yana 16 yaşından küçüklerin gece yarısından sonra oyun oynaması yasak. Ülkede yaklaşık gencin tedavi gerektirecek derecede oyun bağımlısı olduğu tahmin ediliyor. Okul dönemindeki gençlerin 15 saate varan sürelerde çevrimiçi oyun oynadıkları belirtiliyor. Anketlere göre Güney Kore öğrencilerin okulda en çok mutsuz oldukları ülkelerin başında geliyor. Ancak oyun sektörü karara tepkili. Hem oyun bağımlılığının alkol ve uyuşturucu ile aynı kefeye konulması hem de rehabilitasyon kesintisi sektörün sonunu getirebilir. Sektör temsilcileri yaklaşık çalışana sahip olduklarını ve bunların uyuşturucu imalatçısı gibi gösterilmesinin yanlış olduğunu vurguluyor. (MS) robot güvenlik görevlileri geliyor! Her türlü probleme karşı alışveriş merkezi ya da okul gibi ortamlarda görev yapan güvenlik görevlilerinin yerini alması için K5 (Dar alanlar için uygun) ve K10 (Geniş alanlar için uygun) isimli iki yeni robot geliştirdiği duyuran Knightscope, bu makineleri olaya müdahale etmekten çok özerk olarak veri toplama amacıyla hazırlamış. Üzerlerinde yer alan 360 derece yüksek çözünürlüklü kamera, yüksek kaliteli mikrofon, termal ve kızıl ötesi sensörler, radar, ultrasonik hız ve mesafe sensörü, hava kalite ölçme sistemi ve optik karakter ile yüz algılama gibi teknolojiler bulunan robotlar, lazer görüntüleme sayesinde de bulundukları alanın üç boyutlu haritasını çıkartabiliyorlar. Kablosuz bağlantı üzerinden ortak kontrol merkezine çevrelerinde oluşan durumlar hakkında anlık olarak bilgi aktarımı yapan ve merkezde bulunan güvenlik güçlerine hiçbir insanın dikkat edemeyeceği düzeyde kontrol imkânı sunan K5 ve K10, kişilerin davranışlarını, araç plakalarını ve silahları dahi analiz edebiliyor. Bölge güvenliği konusunu yeni bir seviyeye taşıyacağı belirtilen K5 ve K10, şu an için prototip aşamasında ve geliştirilmeye devam ediyor. (MS)

4 Google, Boston Dynamics firmasını satın aldı Google, robot teknolojileri geliştirmek amacıyla kurulan yeni biriminin başına geçtiğimiz günlerde Andy Rubin i geçirmiş ve bu doğrultuda son altı ay içerisinde konusunun uzmanı 7 farklı firmayı satın almıştı. Gelen son bilgiye göre Google, AT- LAS, WildCat, Big Dog, Petman ve Cheetah gibi üst düzey robot modellerinin altında imzası bulunan Boston Dynamics firmasını da bünyesine kattı. Andy Rubin tarafından resmi Twitter hesabında Gelecek harika görünüyor şeklinde yorumlanan Boston Dynamics satın alma süreci, firmaya özellikle robot hareket / yürüme kabiliyeti açısından dünyanın en gelişmiş sistemlerine erişim imkanı sağlayacak. Boston Dynamics in ABD ordusu ile yaptığı mevcut anlaşmalara sadık kalacağı ancak ilerleye süreçte bu tarz askeri konulara girmeyeceği belirtilen Google ın, robot teknolojileri için satın aldığı sekizinci şirkete ne kadar ödeme yaptığı ise açıklamadı. (MS) youtube da canlı yayın yapın İnternet dünyasının video tarafındaki en büyük ismi YouTube, abonelik sayısına göre kullanıma açtığı canlı yayın hizmetini genişlettiğini duyurdu. Önceleri bir kanalın canlı yayın yapabilmesi için 1000 aboneye, daha sonra ise 100 aboneye sahip olması gerektiğini belirleyen YouTube, artık bu limitleri kaldırdı. Bu sayede herhangi bir olumsuz sicili olmayan ve onaylanmış hesaba sahip olan herkese canlı yayın yapmanın önü açılmış oldu. Aynı zamanda servis üzerinden Google+ Hangouts on Air görüşmesine de imkan tanıyan YouTube, sunduğu olanaklar ile kullanıcı deneyimini arttırmaya devam ediyor. (MNÇ) samsung 2014 satış beklentisini düşürdü Bu yıla aylık 10 milyon Galaxy S4 amiral gemi modeli satışı hedefi ile başlayan ancak yıl sonuna geldiğimizde bu hedefinden epey uzaklaşan Samsung, gelecek yıl beklentilerini de revize ediyor. Samsung gelecek yıl ki akıllı telefon satış hedefini 360 milyondan 330 milyona indirmiş durumda. Bu da beklentilerde yüzde 8 civarında bir düşüşü simgeliyor. Samsung un hedefleri düşürmesindeki en büyük neden Galaxy S4 satışlarının beklentilerin altında kalması ve bunun akıllı telefon bölümüne de sirayet etmesinin beklenmesi. Galaxy S4 ün özellikle HTC One yaygın satışa sunulduğunda ivme kaybetmeye başladığı belirtiliyor. Samsung Galaxy S5 satışlarında bu kez çıtayı biraz aşağı çekmiş durumda. Bununla birlikte Samsung un bu yıl 300 milyon akıllı telefon satışı beklentisi gözönüne alındığında yine yüzde 10 luk bir artış sözkonusu. Samsung un yeni yıldaki hedefi ise özellikle Çin den gelen rekabeti göğüsleyebilmek için orta seviye telefon ve tablet modellerine ağırlık vermek.(mnç)

5 ıntel e kötü haber! rakipler güçleniyor Kendi veri merkezlerini inşa eden ve sahip olduğu sunucuları özelleştirilmiş tasarım anlayışı ile hazırlayan Google, hali hazırda Intel in en büyük 5. müşterisi durumunda. Google, kendi sistemlerinde kullanmak üzere işlemci geliştirmeye çalışıyor. Google gibi diğer firmalarda boş durmuyorlar. ARM tarafında sunucu pazarına doğru genişleme stratejisi son bir kaç yıldır sık sık dile getiriliyordu. 64-bit ARMv8 mimarisine geçiş ile birlikte çok çekirdekli yeni nesil ARM sunucuların maliyet ve enerji tüketimi noktasındaki ölçeklenebilirlik avantajı ile sunucularda kendisine yer bulması bekleniyor. HP tarafından geliştirilen Moonshot sunucusu bu konuda önemli bir hamle olarak gösterilirken, devamının da geleceği öngörülüyor. Sadece Google değil aynı zamanda Intel in x86 tarafındaki tek rakibi olan AMD de, ARMv8 tabanlı Opteron işlemcilerin hazırlığında, Seattle kod adıyla geliştirilen çok çekirdekli yeni işlemci modellerinin başta web sunucuları olmak üzere geniş bir yelpazede kullanılması bekleniyor. Henüz resmi olarak doğrulanmasa da 128-Bit işlemci tasarımları için de hazırlıklara başlayan ARM, önümüzdeki yıllarda sunucu pazarında önemli bir paya ulaşabilir. Yaptığı satın almalar ile Intel gelirlerinin %4.3 ünü oluşturan Google, kendi geliştirdiği işlemcilere kayarsa, Intel hem önemli bir müşteri hem de ciddi bir gelir kaybı yaşayacak. Ancak mevcut performans figürleri çerçevesinde ARM tabanlı işlemciler bir defada değil kademeli olarak kullanılması beklenirken zira saf çekirdek performansında, x86 mimarisinin ciddi bir üstünlüğü bulunurken, güç tüketimi ise en büyük handikapı olarak gösteriliyor. Bu haber New York Borsası nda işlem gören Intel hisselerinin düşmesine neden oldu. Borsa nın gösterdiği reaksiyon normal karşılanıyor zira Google yeni Intel işlemcileri için her yıl 500 milyon dolarlık satın alma yapıyor. Akıllı cihaz pazarının tamamına yakının kontrol eden ARM, bu hamleler ile sunucu dünyasında yükselişe geçmeyi hedeflerken, sunucu pazarının %95 ine sahip olan Intel de mobil cihaz pazarında %1 olan payını yeni nesil 22nm ve sonrasında gelecek 14nm Atom işlemcileriyle birlikte arttırmayı ve önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde pazarın lideri olmayı amaçlıyor. (MNÇ) Samsung 110 inç Ultra HD TV Üretti Dünyanın en büyük televizyonunu üretme yarışında Samsung öne geçmiş gibi görünüyor. Bu devasa televizyon 2.6 m genişliğinde ve 1.8m yüksekliğinde. Televizyonun haliyle UHD çözünürlüğe sahip olduğu dışında teknik bir ayrıntı verilmiş değil. Fiyatı da bilinmiyor. Televizyon ilk önce Çin, Ortadoğu ve Avrupa pazarlarına sürülecek. Muhtemelen CES 2014 fuarında görebileceğimiz bu devasa TV önümüzdeki yıl hangi ürünlerle karşılaşacağımız hakkında da bize bir ipucu veriyor. (AA)

6 Samsung Galaxy Ace 3 Samsung, Galaxy Ace 3 ile farklı kesimlere hitap eden cep telefonları üretmeye devam ediyor. Cihazın yurt dışı fiyatı 225 dolardan başlıyor. Yani HTC Desire 500 ve Nokia Lumia 625 ile aynı fiyat aralığında diyebiliriz. Galaxy Ace 3 ün hitap ettiği seviyede gerçekten çok fazla rakibi var. Onlara karşı en büyük kozu ise 4G ye sahip olması. 4 inç lik 480 x 800 çözünürlüklü ekranı daha parlak ve daha keskin görünüyor. Cihazın boyutları x 62.7 x 9.8mm. Yani Galaxy S4 Mini ile aynı boyutta. Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS ve GLONASS, ve NFC gibi standart özelliklere de sahip. Dahili hafızasının 5GB ve 5MP lik arka kamerası var. Android çalıştıran tüm cihazlarda olduğu gibi, işletim sistemi kısmen cihaza göre özelleştirilmiş. TouchWiz arayüzüne de sahip olan cihazda, bildirim çubuğundan birçok ayarı kısa yoldan yapabiliyoruz. (AA) LG den 105 inç lik kavisli televizyon! LG Electronics, Las Vegas ta düzenlenecek olan 2014 CES fuarında dünyanın ilk 21:9 formatındaki CURVED ULTRA HD TV sini görücüye çıkaracağını açıkladı. LG nin de ilk CURVED ULTRA HD modeli olan 105UB9, dünyanın en büyük kavisli ekran tasarımına sahip televizyonu olma özelliği taşıyor. Yüksek görüntü kalitesine sahip ürün, 21:9 sinemaskop formatı sayesinde sinemadaki izleme deneyiminizi evinize getirecek. 105UB9 un extra geniş ekranının bir başka avantajı ise izlenen programa engel olmayacak şekilde ekranın köşesinden görüntü ayarlarını düzenlenebilmesi. 11 milyon piksel ekran çözünürlüğe (5120 x 2160) sahip ekranda renk keskinliği ve derinliğini sağlamak gibi sorunları aşmak için yeni bir teknoloji kullanıldı. Bugüne kadar kendi ışıklarını yansıtmadaki başarısı nedeniyle kavisli ekranlarda OLED paneller kullanılıyordu. LG Display, renk sızmasını önlemek için ve her açıdan üstün bir izleme deneyimi sağlamak için Thin Film Transistor (TFT) piksel devre teknolojisini detaylandırarak arka aydınlatmadaki düzensizlik sorununu aştı.(aa) SAMSUNG NX 1000 FOTOĞRAF MAKİNESİ NX1000 in dışı etkileyici bir tasarıma sahip. 20,3 MP APS-C CMOS Sensörü ile herhangi bir birinci sınıf DSLR a rakip olabilecek resimler üretiyor. Yeni sensör aynı zamanda Full HD video çıkış yetenekleri de sunuyor. Ayrıca tek dokunuşla kablosuz paylaşım Wi-Fi ye (Smart link) sahip p Full HD film çekimi yeteneği ile donatılmış olan NX1000 sabit bir kamerayla video çekimini bir sanat biçimi kılıyor. Akıllı Otomatik 2.0 kompozisyondaki anahtar bileşenleri analiz ediyor ve en iyi çekim için 16 fotoğraf ve 4 video çekimi modunu otomatik olarak ayarlıyor. Yüksek Hız Yakalama özellikleri, ayrı bir sensör modülüne ihtiyaç duymaksızın geçen anları ve hızlı hareket eden nesneleri yakalamanızı sağlar. NX1000 daha iyi devamlı çekim için saniyede 8 kare ile çekim yapabiliyor. (MS)

7 VESTEL 3D SMART 55PF EKRAN LED TV Vestel in yeni çıkardığı 9 serisi led tv özellikleri ile göz dolduruyor. Çifte Ekran özelliği ile artık siz maçınızı izlerken aynı anda eşiniz dizisinin keyfini çıkaracak. Üstelik tam ekranda. Tek yapmanız gereken Vestel 3D Smart TV niz ile birlikte ücretsiz gelen kırmızı ve beyaz gözlüklerden birini sizin diğerini eşinizin takması. Bu özelliği oyun oynarken de kullanabiliyorsunuz. Akıllı rehber özelliğine ek olarak size izleme alışkanlığınıza göre tavsiyelerde de bulunabiliyor. Smart TV özelliği ile de internete bağlanabiliyorsunuz. Pixellence teknolojisi ile görüntüler daha canlı ve net. Super Motion Rate (SMR) ile hareketli görüntü performansında mükemmel iyileştirme sağlıyor. Dahili Wi-Fi alıcısı ve HD uydu alıcısı olan televizyon Full Hd görüntü kalitesine, 4 HDMI, 3 USB, 2 Scart, PC ve DVI ses girişlerine sahip. 3D görüntüleri oynatma ve 2D - 3D dönüşümünüde yapabilen televizyonun tavsiye edilen fiyatı ise TL. (AA) ChromeBook Satışları Rekora Koşuyor! İnternet teknolojisi devi Google, ChromeBook yatırımlarının meyvesini almaya başladı! Notebook pazarında satışların %21 i ChromeBook a ait! İnternet ve internet araçlarıyla zaman geçirenler için geliştirilen ChromeBook, performansının yanı sıra 300 Dolarlık etiket fiyatıyla da büyük bir kullanıcı kitlesinin beğenisini kazanıyor. Chrome OS işletim sistemini kullanan başarılı model, kısa süre içinde %21 lik bir artış göstererek Notebook pazarının popüler ürünlerinden biri olmayı başardı. C720 ve Pixel adında iki farklı model olarak piyasaya sürülecek ChromeBook un orta seviye modeli C720, 2 GB ve 4 GB dahili depolama alanına ve dokunmatik bir ekrana sahip. 300 Dolar civarında son kullanıcı fiyatına sahip. ChromeBook Pixel ise daha yüksek işlemci gücü, daha büyük depolama alanı ve daha ince kasa tasarımı ile kullanıcı beğenisine sunulacak ve tahmini fiyatı ise 1500 Dolar civarında. (AA) 3 Boyutlu Yazıcıyla Çikolatalı Maske Yaptılar! 3 boyutlu yazıcılarla bu kez de çikolatalara şekil verildi. Yazıcı teknolojisinde gidilebilecek son durak olarak tanımlanan 3 boyutlu yazıcılara bir kullanım alanı daha kazandırıldı. Tıp dünyasında, biblolarda, hassas endüstriyel cihaz üretimlerinde hatta gerçek silah yapımında dahi kullanılan 3 boyutlu yazıcılar bu kez de lezzete şekil verdi. İngiliz merkezli bir şirket olan Choc Edge, 3 boyutlu yazıcılarla yeni bir hizmeti daha son kullanıcıyla buluşturdu. Dünyanın ilk 3 boyutlu çikolata yazıcısını üreten başarılı şirket, 3 boyutlu şekiller vererek hazırladığı çikolatalarla tüketicinin yüzünü güldürmeyi başarıyor. Şirketin resmi internet sitesinde bulunan bir özellik sayesinde, çikolataya dönüştürmek istenilen fotoğraf gönderiliyor ve adres bilgileri istenilen alanlara giriliyor. Müşterinin çikolatanın süt oranını ve yoğunluğunu da belirleyebildiği internet sitesinde fiyatlandırma, 177 TL ile 483 TL arasında değişiklik gösteriyor.(aa)

8 8 çekirdekli INTEL Core i7-5960x Extreme Edition 2014 için Intel ürün gamındaki en yüksek performanslı masaüstü işlemci modelleri, Haswell-E temelli ore i serisi modeller olacak. DDR4 teknolojisine merhaba diyeceğimiz yeni işlemci ailesi ile Intel ayrıca kendi tarihinde ilk defa son kullanıcılar için 8 çekirdekli işlemcilerini kullanıma sunmaya başlayacak. Ivy Bridge mimarisini kullanan Core i7-4960x gibi modellerden farklı olarak yeni işlemciler, Haswell tasarımını temel alacağından saf çekirdek performansında gelişim yaşancak, artan çekirdek sayısı ve DDR4 belleklerin sağlayacağı ekstra bant genişliği sayesinde platform seviyesinde ciddi bir performansı gelişiminin yaşanacağını söyleyebiliriz. 22nm üretim geometrisi ile hazırlanan işlemci ailesinin en hızlı üyesi Core i7-5960x olacak. AMD nin çift tam sayı ünitesi ve paylaşımlı kayar nokta ünitesi kullanan modüllerden oluşan 8 çekirdekli işlemcilerine karşı, alışagelmiş çekirdek tasarımı üzerine 8 çekirdekli bir yapının bina edildiği işlemci, Hyper-Threading teknolojisi ile toplamda 16 izlek desteği sunacak. 20MB büyüklüğündeki Seviye 3 bellek kapasitesi ile tek izlek performası artacak olan işlemcinin şu an mühendislik örneği aşamasında olan temsilcisi 3GHz çalışma frekansına sahip. Piyasaya çıkacak revizyonun bu hızda mı kalacağı yoksa, daha farklı bir frekans ile mi geleceği henüz bilinmiyor. X99 çipsetli anakartlarla kullanılması beklenen işlemci, LGA (revizyon 3) soket formunda olacak. Artan çekirdek sayısının bir yansıması olarak Core i7-4960x işlemcisinden farklı olarak ısıl tasarım gücü 130 Watt seviyesinden 140 Watt a yükselen işlemci, Haswell mimarisinin karakteristik bir özelliği olarak FVIR olarak bilinen entegre voltaj regülatörünü de bünyesinde barındıracak. Gelen bilgilere göre Intel, dört çekirdekli güncel işlemcilere göre 8 çekirdekli Haswell-E modellerinin, %55 daha yüksek IPC başarımı sunacağını öngörüyor. Extreme Edition serisi işlemcilerden alıştığımız üzere entegre grafik birimine yer verilmeyen Core i7-5960x, Turbo Boost 2.0 teknolojisi ile çekirdek çalışma frekansını, Intel in izin verdiği oranda dinamik olarak kontrol edebilecek. Hız aşırtma için çarpan kilidi açık olarak gelecek işlemci bu sayede çok daha kolay ve etkili bir overclock platformu oluyor. Core i7-5960x e ek olarak Intel ayrıca 6 çekirdekli ve 15MB L3 bellekli Core i7-5930k modelini de lanse edecek. Yeni işlemcilerin, önümüzdeki yılın ikinci yarısında kullanıcıların beğenisine sunulması bekleniyor. (MS)

9 metot kullanımı - 2 Geçen sayımızda C# da değer döndürmeyen metotları anlatmıştık. Bu sayımızda ise geriye değer döndüren metotları anlatacağız. Metot eğer geriye değer döndürecekse tanımlanırken başına geriye döndürülecek değerin tipi yazılır. Bu sayede kendi adı üzerinden çağrıldığı yere değeri döndürmüş olur; Tanımlanırken aşağıdaki yapıda tanımlanır. değişken_tipi metot_adı (varsa parametreler) { // kod bloğu return geriye_dönecek_değer; } {C# ile programlama} Not : Çağrıldığı yerde ise mutlaka dönecek değeri karşılamak için ya bir değişkene doğrudan değeri aktarmak ya da dolaylı olarak dönen değerin kullanılabileceği bir komutla bereber kullanılması gerekir. Yalnız mutlaka geriye dönecek değerin tipi dikkate alınmalıdır. Aksi takdirde tip uyuşmazlığı hatası verecektir. Örnek : int topla(int a, int b) { return a+b; } private void btngoster_click(object sender, EventArgs e) { int sonuc, s1, s2; s1=convert.toint32(textbox1.text); s2=convert.toint32(textbox1.text); sonuc=topla(s1, s2); MessageBox.Show(sonuc.ToString()); } (AA)

10 Çin hükümeti Battlefield 4 oyununu yasakladı Çin hükümeti Internet üzerindeki demir yumruğunu çekmeye niyetli değil. Üstelik hükümet BF4 oyununu sadece ulusal güvenliğine bir tehdit olarak görmekle kalmayıp oyunu kültürel istilanın bir parçası olarak da yorumluyor. Çin Kültür Bakanlığı tarafından oyunla ilgili dijital download, yama, demo vb. herşey yasaklandı. Ülkenin en ünlü sosyal medya sitesi Weibo.com da ZhandDi4, yani Battlefield 4 kelimesi sansürlendi. Oyun zaten Çin de resmi olarak satışa sunulmadı ama P2P linkler üzerinden indirilip oynanabiliyor. BF4 ün tek kişilik senaryosu 2020 yılında Çinde var olan bir iç mücadele ve bunun sonucunda Rusya destekli Çin in Amerika ile savaşa tutuşması üzerine kurulu. Bunun olmaması için oyuna biz dahil oluyoruz. (AA) YouTube, 4K Çözünürlüklü Videolara Başladı! Geçtiğimiz bahar aylarından bu yana teknoloji gündeminden bir an olsun düşmeyen 4K çözünürlüğe sahip özel Smart TV ler üretilmeye devam ederken, YouTube dan da video desteği geldi. 144p/240p/360p/480p/720p/1080p n in ardından şimdi de (2K)1440p ve (4K)2160p çözünürlük seçenekleriyle görünen YouTube, UltraHD keyfini evlere taşımaya hazırlanıyor. Birçok başarılı teknoloji devi tarafından üretilen 4K Smart TV lerin, ilk zamanlarında sorulan peki, bu çözünürlüğe uygun videoları nasıl bulacağız? sorusu da böylelikle yanıt bulmuş oldu. (AA) LG G3 bir sürprizle gelebilir! Apple ın iphone 5S inde yer verdiği parmak izi sensörü fazlasıyla konuşulmuş, kullanılabilirliğinin yanı sıra güvenlik sorunu teşkil edip etmediği hakkında da oldukça tartışılmıştı. iphone 5S in ardından HTC One Max te de bu sensöre yer verilmesi, diğer markaları da bu yarışın içine çekmek için yeterliydi elbette. Evet, bu defa da LG, G3 modeliyle parmak izi sensörüne Evet demiş gibi görünüyor. LG, G3 modelinde parmak izi sensörüne yer verecek. Şu an G3 ün prototipi üzerinde testler gerçekleştiren LG yetkilileri, eğer son anda bir değişiklik yapmazlarsa yeni telefonda bu özelliği görebileceğiz. LG G3 ün şubat ayında düzenlenecek olan MWC 2014 etkinliğinde tanıtılacağını umuyoruz. Bu arada G3 ün muhtemel diğer özellikleri arasında 5.5 inç IPS LCD ekran, x piksel çözünürlük bulunuyor. Ayrıca yeni telefon 16 MP kameraya da sahip olacak.(aa)

11 Aslında her şeyi Microsoft icat etti! - 2 Geçen sayımızda Microsoft un önemli buluşlarına devam ediyoruz; - Akıllı Cep Telefonu: Microsoft un Pocket PC platformunda ne ararsanız vardı. Cihaz hem bir PDA, hem medya çalıcısı, hem bir iş aracı, hem de bir telefondu de ortaya çıkan platform, 2007 de Windows Mobile 6 adıyla daha güçlü, ilgi çekici cihazlarda kullanılmaya başlandı. Windows Mobile, esas olarak Windows un kırpılmış bir sürümüydü. Ancak rakipler, farklı bir strateji izleyerek sıfırdan, basitliğe önem veren yeni bir platform geliştirmeyi tercih ettiler. Bugünkü duruma baktığımızda rakip stratejiler kazanmış görünüyor. - Siri ve Google Now: Microsoft Bob, PC nizde kafanızı karıştırabilecek her şeyi çizgi film benzeri arayüzüyle saklamayı amaçlıyordu. Aslında Bob, Siri den çok farklı değildi. Clippy ise bugün Google Now un yaptıklarını yapmayı, gelecekte yapacaklarınızı tahmin etmeyi amaçlayan bir araçtı. Birçok Microsoft projesinde olduğu gibi bu fikirler de zamanının ve teknolojinin o zamanki kapasitesinin fazlasıyla ötesindeydi. - Facebook: İnsanları internetin geri kalanından mümkün olduğunca uzaklaştıracak duvarlarla örülmüş bir bahçe mi dediniz? Microsoft un daha sonra MSN adını alan 1995 teki internet hizmeti, bilgisayarınızla entegre olarak tescilli hizmete bağlı kalmanızı sağlıyordu. - Akıllı Saatler: İlk akıllı saatleri Seiko üretse de, mobil veriyi kullanan ilk akıllı saatler Microsoft tan geldi. Smart Personal Object Technology (SPOT), FM radyo dalgaları üzerinden veri alabiliyordu. Ancak saat, Samsung Galaxy Gear gibi şimdiki akıllı saatlerin de yaşadığı soruna kurban gitti: o can alıcı uygulamayı sunamamak. - Smart TV: Microsoft, 2000 den bu yana TV sorununu çözmekle uğraşıyor. Windows XP Media Center Edition dan Windows 8 Pro ya firma, PC nizi bir ev eğlencesi merkezine dönüştüren çekici sayılabilecek yazılımlar sunuyor. Bu yazılımlarla videolarınızı oynatabiliyor, video akışlarına ulaşabiliyor, fotoğraflarınıza bakabiliyor, TV kartınız varsa yayınları kaydedebiliyor, kablosuz içerik akışı yapabiliyorsunuz. Ancak anlaşılan o ki tüketiciler, bu işlevlerin değil Netflix gibi bir hizmetin peşindeymiş. Microsoft un bugünkü medya hizmetleri, Netflix stili hizmetlere PC lerden, tabletlerden ve Xbox lardan erişim sunmayı amaçlıyor. (AA) Google Arama : URL ARaMASI inurl: Aranan kelimelerden ilkini web sitesinin URL sinde (adres satırında) diğerlerini metin içerisinde arar. Örnek: inurl:türkiye e-devlet allinurl: Aranan kelimelerin hepsinin web sitesinin URL sinde olan sonuçları getirir. Örnek: allinurl:türkiye Devlet (MS)

12 Tarihten: İlk harddisk Harddiskin icadı 1951 yılında IBM şirketi tarafından yapıldı. Üretimi yapılmış olan ilk bilgisayar IBM firmasının 305 RAMAC, IBM 350 isimli harddiski kullanıyordu. Dünyadaki ilk bilgisayarda kullanılmış olan bu harddisk modeli ilk harddisk olarak bilinir. Bu harddisk 50 adet 61 cm çapında diskten oluşmaktadır ve 5 MB kapasiteye sahiptir. 1 tondan daha ağır olan harddisk, aylık 3200$ dan kiralanabiliyordu. Satış fiyatı ise $ dı yılına kadar 1000 adet üretildi. (AA) Teknolojide Tutunamayanlar Paraşüt ceket Açıkçası bunun nereye gideceği çok belli. Son hızla aşağı yılında Alman mucit Franz Reichelt tarafından icat edilen paraşüt ceketin lansmanını Reichelt Eiffel Kulesi nden atlayarak yaptı. Sonuç? Paraşüt açılmadı, Reichelt öldü. (AA) Iron Man olmak aslında çok kolay! Iron Man zırhı! Belki de bu zamana kadar üretilmiş en detaylı ve fantastik zırh ile karşı karşıyayız. Pekin de bulunan Iron Man Factory isimli firma tarafından geliştirilen zırh, dolar fiyat etiketi üzerinden, en az kişinin kendi Mark III zırhlarına sahip olmaları için ön sipariş vermesini bekliyor. Eğer bu gerçek olursa, zırh için seri üretime geçilecek. Tamamen enjeksiyon kaplama ile üretilen zırhın kafa parçası, sahip olduğu hareket algılayıcı sensörler sayesinde maskenin vizör kısmının otomatik olarak açılıp kapanmasına olanak tanıyor. Pil ile çalışan ışıklandırma sistemiyse zırhın olması gereken yerlerinde, tüm gücüyle parlıyor. Mark III zırhın tek sınırlaması ise, sadece 170 ile 188 cm arasındaki boya sahip insanlara hitap etmesi. Geri kalan boylar için ne yazık ki Iron Man olmak en azından şimdilik mümkün değil. Firmanın, ön sipariş hedefi tamamlanınca üretime geçmesinden daha kötüsü, en az sekiz ayda tamamlanabiliyor olması. Eğer bu süre size uzun geldiyse üzülmeyin; Iron Man Factory zırhın tamamını 3D yazıcı ile dört ayda da üretebiliyor. Ama bu sefer fiyat, bir anda dolara fırlıyor. Ürünün gördüğü ilgi şimdilik tatmin edici olarak açıklanıyor ama sipariş sayısı açıklanmıyor. Pek çok kişi, bu ürünün Marvel tarafından dava edilip edilmeyeceğini de merak ediyor. (AA)

13 Facebook İstatistikleri: 2013 yılının Enleri Kullanıcı sayısı 1.15 Milyar Çalışan kişi sayısı 4619 Sayfa Sayısı 80 Milyon En aktif kullanıcılar Kanada Uygulama sayısı 10 Milyon Geçirilen Ortalama Zaman 20 Dakika Aylık geçirilen zaman 8.3 Saat Paylaşılan Fotoğraf Sayısı 240 Milyar Günlük beğeni 4.5 milyar Reklam amaçlı sayfalar 500 bin Günlük paylaşılan fotoğraf 350 Milyon (AA) Taksitle cep ve PC satın alma dönemi kapandı! Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu nun yeni yönetmeliğine göre peşin fiyatına taksitle cep telefonu ve bilgisayar satın almak, 1 Şubat 2014 ten itibaren mümkün olmayacak. BDDK nın kredi kartlarındaki büyümeyi ve cari açığı yavaşlatmak için aldığı tedbirler, gıda, akaryakıt gibi farklı ürünleri de etkiliyor. Tüketiciler 1 Şubat tan itibaren ürünleri ya peşin almak zorunda kalacaklar, ya da vade farkı ödeyerek taksitlendirme yoluna gidecekler. Bir BDDK yetkilisi yaptığı açıklamada taksitsiz satış yönetmeliğine bilgisayar, cep telefonu, fotoğraf makinesi dahil tüm elektronik cihazların dahil olduğunu söyledi. Böylece vade farksız, yani peşin fiyatına taksitle bilgisayar ve cep sahibi olma dönemi kapanıyor. Görünen o ki yeni bir telefona sahip olmadan önce artık cebimizde ne kadar para kaldığına ya da ne kadar vade farkı yiyeceğimize bakmamız gerekecek. (AA) Audi lerde Android dönemi! Google, Audi ile birlikte yepyeni bir ortaklığa soyundu. Amaçsa tamamen Android tabanlı, araç için eğlence ve bilgilendirme sistemi yaratmak. Gelen bilgilere bakacak olursak, bu girişim sadece Google ile sınırlı kalmayacak gibi. Evet, Nvdia başta olmak üzere, Android teknolojisini geleceğin arabaları içerisine entegre etmek için birçok farklı firma kendisini bu işe bulaştırmış durumda. Yeni araç içi Android sistemi, beraberinde kullanıcının ve yolcuların müzik, yol tarifi gibi uygulamalara ulaşmasının yanı sıra, günümüzde Android üzerinde yaygın şekilde kullanılan her türlü uygulamayı kullanmasına imkan sunacak. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen CES 2013 fuarında, benzeri bir haber Apple tarafından gelmişti. ios işletim sistemini araba konsollarında kullanacağını beyan eden firma, BMW, Mercedez-Benz, GM ve Honda gibi dev markalarla süreci çoktan başlatmıştı.olaya bu şekilde baktığımızda, Google ın Android işletim sistemi ile donanmış arabalar üretme fikri pek de şaşırtıcı gelmiyor. (AA)

14 Steve Jobs Jeffrey S. Young - W. L. Simon Karayel Bu cesur ve tamamen resmî olmayan portre, Steve Jobs un işletme tarihindeki en büyük ikinci oyunu nasıl sahnelediğini anlatiyor. Kitap, bizi, 1970 lerdeki Silikon Vadisinin baş döndürücü günlerine geri götürüp Jobs un olağan dışı hayatına sokuyor: Lisede toplum dışına itilmiş bir öğrencilik hayatı, ilk kurduğu şirketin iflası, gözden düşüşü, Apple ın ve bilgisayarın gelişim serüvenin arkasındaki itici güç hâline gelerek ilk büyük başarıya ulaşması, Müthiş dönüşü, üzerinde çalisarak Pixar la birlikte eğlence sanayinde devrim yapışı, Apple daki tahtını geri isteyişi ve ipod un sıra dışı basarısıyla, dijital çağın muhtemelen en büyük yenilikçisi olarak saygınlıgını geri kazanışı. Kitap bittiğinde, Disney Pixar ı henüz satın almış ve Jobs u Disney in en büyük hissedarı yapmıştı. Artık üçüncü oyun için de zemini hazırdı!(aa) facebook oyun: bizim çiftlik FarmVille oyunundan esinlenerek oyuncuların o konudaki ilgisinden faydalanılması için oluşturulmuş oyunlardan birisi de Facebook Bizim Çiftlik oyunudur. Oyunun FarmVille uygulamasıyla henüz tanışmamış veya tanışmasına rağmen sıkılıp biraz değişiklik isteyen kullanıcılara hitap ettiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Oyun adından da anlaşılacağı üzere çiftlik geliştirme üzerine kurulmuş. Çiftliğinizde size verilen tarlalardan verim almak için oyuna sık uğramanız ve ilgi göstermeniz gerekmektedir. Uygulamayı yapan kişilerin daha fazla hedef kitleye ulaşabilmek için yaptıkları kampanyalar da amacın gerçeklemesi için yeterli gözüküyor. Oyunu oynamaları için arkadaşlarınızı davet ettiğinizde size çeşitli ekstralar sunuluyor. Bu ekstralar sayesinde çeşitli ihtiyaçlarınızı gideriyor ve oyunda daha hızlı bir şekilde gelişiyorsunuz. Oyunların genelinde olan durum Facebook Bizim Çiftlik oyununda da var. Bu durum ise başlangıç aşamasında belirli bir noktaya gelene kadar eğlencenin tam anlamıyla başlamıyor olmasıdır. (AA) oyun: call of duty : ghosts Call of Duty : Ghosts a hoşgeldiniz. Eğlence sektörünün sahip olduğu en büyük markalardan birinin attığı bu sıradışı adıma... Call of Duty markasının açtığı bu yeni sayfada oyuncular özgürlüğü ya da hakları için değil, hayatta kalmak için savaşan, sakat kalmış bir ulusun tarafındalar. Büyük çaplı bir yıkımın 10 yıl sonrasında ülkenin sınırları ve küresel güçlerin dengesi sonsuza kadar değişmiştir. Artık bir süper güç değildir, ekonomisi ve devleti kül olmuştur, ülkenin bir zamanlar kudretli olan ordusu tamamen dağılmamak için mücadele vermektedir. Ülkenin Özel Operasyon güçlerinden geriye kalan, Ghosts olarak bilinen gizemli bir grup, teknolojik olarak üstün durumdaki yeni bir küresel güç ile savaşmaktadır. Call of Duty evreninin gerçekleştirdiği bu cesur atılım, saniyede 60 frame hızını ve akıcılığını korurken üstün derecede performans sağlayan yeni nesil grafik motorunun gücünü de arkasına almakta. (MS)

15 İletişimin Sırları Doç. Dr. Orhan Erdem Eğer bir eser kişiyi mutlu ediyor ve geliştiriyorsa, eğer bir eser kişinin ruhunda bir rahatlık bir gevşeme hissettiriyorsa, eğer bir eser kişinin kendisini aşmasını sağlıyorsa, eğer bir eser kişinin başka boyutlarda farklı lezzetleri tecrübe etmesini sağlıyorsa, eğer bir eser kişinin ruhen rahatlamasına sebep oluyorsa, eğer bir eser kişinin zihnen oturaklaşmasına sebep oluyorsa, Değerlidir Bu eser size iletişimde yürektenliği, Bu eser size iletişimde samimiyeti, Bu eser size iletişimde hoşgörüyü, Öğütlüyor Bu ülkenin binlerce yıllık birikimine uygun bir yaklaşım ile yazılan bu eseri okumalısınız (AA) Film: DÜĞÜN DERNEK Sivas ta düğün gelenekleri ağır, İsmail de imkan dardır, ama ne gam! Can yoldaşları ile tüm Sivas seferber edilecektir. Fikret ile Çetin gelinlik ve düğün salonu peşine düşerken, Saffet in payına da düğünün sanatçısını bulmak düşer. Bir tüp kamyonu, bir deve ve tek oğlunun mürüvvetini görmekten başka her şeye gözünü kapatabilen bir kayınvalide! Üzerine Letonya dan yola çıkan bir grup kız tarafı! Çekilen silahlar ve atılan dayaklar filmin kahkaha dozunu hiç düşürmüyor. Nefes kesen maceranın mizah sosu hiç eksilmiyor! Bu düğün ya gerçekleşecek, ya gerçekleşecek! Vazgeçmek yok! BKM yapımı komedi filminin senaryo ve yönetmenliği Selçuk Aydemir e ait. Başrollerde ise Ahmet Kural, Murat Cemcir, Rasim Öztekin, Devrim Yakut ve Barış Yıldız yer alıyor. (AA) Project Siena ile kendi uygulamanı yap! Microsoft, Windows 8.1 için yeni uygulamalar geliştirilmesini teşvik etmek amacıyla, uygulama geliştirme aşamasını çok daha basitleştiren Project Siena uygulamasının beta sürümünü yayınladı. Uygulama, hiçbir kodlama bilgisi gerektirmeksizin yeni uygulamalar geliştirmeye imkan tanıyor. Ayrıca, dokunmatik ekranlı cihazlar üzerinde de çalışan uygulama sayesinde, tablet üzerinde bile uygulama geliştirmek mümkün oluyor. Project Siena aslında daha çok doküman tabanlı uygulamalar geliştirmek için kullanılıyor; yani elektronik kitaplar, dergi ve gazeteler, web sayfası uygulamaları, ders notları, tarih veya bilimsel anektodlar vb. Microsoft bu sayede Windows ekosistemindeki uygulamaların azlığından şikayet eden kullanıcıların daha fazla uygulamaya ulaşmasını hedefliyor. (AA)

16 SUDOKU SORUSU SİVRİ ZEKA SORUSU Resimdeki şekilde 19 daire var. Bu daireleri 1,2,3,...,19 sayıları ile öyle doldurun ki yatay veya çapraz her sıranın içerdiği sayıların toplamı eşit olsun. Not:Her yatay veya çapraz sıranın içerdiği daire sayısı farklı (3,4,5) olabilir, fakat yine de dairelerdeki sayıların toplamı eşit olmalı. (MS) TEKNOKOMİKARE

ELEKTRONİK ÜRÜN KATALOĞU 2015. BiR K AT ALO G

ELEKTRONİK ÜRÜN KATALOĞU 2015. BiR K AT ALO G ELEKTRONİK ÜRÜN KATALOĞU 05 inanilmaz BiR K AT ALO G TELEVİZYONLARIMIZIN İnanılmaz Regal özellikleri regal-tr.com Regal Müşteri Hizmetleri Üstün görüntü kalitesini tecrübe etmenin yanı sıra, Regal TV ile

Detaylı

Yer yüzündeki en küçük, en hafif Handycam

Yer yüzündeki en küçük, en hafif Handycam Yer yüzündeki en küçük, en hafif Handycam Sayı: 20 Bu Ay... Dünya nın en küçük ve hafifi çok havalı Taşınabilir High Definition İhtişamı BRAVIA D3000 Serisi ile Tanışın Cyber-shot ile su altı keyfi Anılarınızı

Detaylı

2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı

2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı 2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı sağlayan cihazların daha iyi, hızlı ve ucuz modellerle

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME. Özel Amaçlı Taşınabilir Bilgisayar (7 adet)

TEKNİK ŞARTNAME. Özel Amaçlı Taşınabilir Bilgisayar (7 adet) Özel Amaçlı Taşınabilir Bilgisayar (7 adet) 1) İşlemci : En az 2.3 GHz 6 MB paylaşımlı L3 önbelleğe sahip, Intel Core i7 işlemci (3.5 GHz'e kadar Turbo Boost) olmadır. 2) Ram : En az 16 GB 1600 MHz DDR3L

Detaylı

VESTEL ŞİRKETLER GRUBU

VESTEL ŞİRKETLER GRUBU İÇİNDEKİLER : VESTEL ŞİRKETLER GRUBU VESTEL ELEKTRONİK TARİHÇE VİZYON/MİSYON FAALİYET ALANLARI ÜRÜN KATEGORİSİ TASARIM YÖNÜ İLE VESTEL TASARIM FABRİKASI VİZYON/MİSYON VESTEL ŞİRKETLER GRUBU VESTEL ELEKTRONİK

Detaylı

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 2. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 2. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 2. Hafta Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru 1 Konular 1. Bilgisayar Nedir? 2. Bilgisayarın Tarihçesi 3. Günümüz Bilgi Teknolojisi 4. Bilgisayarların Sınıflandırılması

Detaylı

Bilgisayar, elektronik bir cihazdır ve kendi belleğinde depolanan talimatları sırasıyla uygulayarak çalışır. İşler. Bilgi İşlem Çevrimi

Bilgisayar, elektronik bir cihazdır ve kendi belleğinde depolanan talimatları sırasıyla uygulayarak çalışır. İşler. Bilgi İşlem Çevrimi Bilgisayar nedir? Bilgisayar, elektronik bir cihazdır ve kendi belleğinde depolanan talimatları sırasıyla uygulayarak çalışır. Veriyi toplar (girdi) İşler Bilgi üretir (çıktı) Bilgi İşlem Çevrimi 1 Bir

Detaylı

Şunu unutmayın asla 750 liralık anakart 1 milyarlık işlemci de alsanız ekran kartınız kötü oldukça oyunlarda verim elde edemezssiniz.

Şunu unutmayın asla 750 liralık anakart 1 milyarlık işlemci de alsanız ekran kartınız kötü oldukça oyunlarda verim elde edemezssiniz. Geçenlerde oyunculara yönelik 10 ekran kartı ve 10 işlemci seçmiştik. Şimdi de bilgisayarlarımızın en önemli bileşeni olan anakartlardan 10 tane seçiyoruz. Intel Sandy Bridge destekli anakartlarında bir

Detaylı

VAIO FZ serisi burada

VAIO FZ serisi burada Sayı:19 VAIO FZ serisi burada Bu Ay... DSC-W200 ile etkileyen performans Tatil e Hazır mısınız? HD nin İhtişamı, Hard Disk in Kolaylığı Büyük Ekran Keyfi Size Daha Yakın VAIO FZ için 5 Muhteşem Neden Etkileyen

Detaylı

Sony FY14 BRAVIA B2B. Yeni FY14 Bravia B2B serisi tanıtımı

Sony FY14 BRAVIA B2B. Yeni FY14 Bravia B2B serisi tanıtımı Yeni FY14 Bravia B2B serisi tanıtımı Sony FY14 BRAVIA B2B Uygun maliyetli kurumsal ekran, eğitim ve kurumsal TV uygulamaları için etkileşimli seçeneklere sahip ince, dikkat çekmeyen, enerji tasarruflu

Detaylı

Akıllı telefonlar, avuçiçi bilgisayarlar ile taşınabilir (cep) telefonların özelliklerini birleştiren cihazlardır. Akıllı telefonlar kullanıcıların

Akıllı telefonlar, avuçiçi bilgisayarlar ile taşınabilir (cep) telefonların özelliklerini birleştiren cihazlardır. Akıllı telefonlar kullanıcıların Akıllı telefonlar, avuçiçi bilgisayarlar ile taşınabilir (cep) telefonların özelliklerini birleştiren cihazlardır. Akıllı telefonlar kullanıcıların bilgilerini saklamalarına, program yüklemelerine izin

Detaylı

Yeni QUATRO. seyir zevkini zirveye taşıyan dört dörtlük televizyon!

Yeni QUATRO. seyir zevkini zirveye taşıyan dört dörtlük televizyon! Yeni QUATRO seyir zevkini zirveye taşıyan dört dörtlük televizyon! Yeni QUATRO Serisi QUATRO UHD+ QUATRO UHD z Seyir zevkini zirveye taşıyan dört dörtlük televizyon! QUATRO UHD+ Neden? Çünkü QUATRO UHD+

Detaylı

Windows. Sınırsız Yaşam., Windows 7 ürününü önerir. AKILLI PERFORMANSIN 22W LCD YENİ TEMSİLCİSİ NEO ile içinizdeki multimedia canavarını serbest bırakın. ile hızınızı katlayın NGO.I750-6T85P-W Intel Core

Detaylı

eralp tarafından yazıldı. Cumartesi, 19 Şubat 2011 16:51 - Son Güncelleme Cumartesi, 19 Şubat 2011 17:11

eralp tarafından yazıldı. Cumartesi, 19 Şubat 2011 16:51 - Son Güncelleme Cumartesi, 19 Şubat 2011 17:11 Geçtiğimiz haftalarda oyuncular için belli fiyat aralıklarına göre sıraladığımız işlemci, ekran kartı ve anakarttan sonra şimdi de bizlere göre fiyatlarına göre en iyi 10 oyun amaçlı notebook'u belirliyoruz.

Detaylı

Intel Eğitim Çözümleri. En İleri Teknolojilerle, Dijital Eğitimde Yeni Bir Döneme Geçin

Intel Eğitim Çözümleri. En İleri Teknolojilerle, Dijital Eğitimde Yeni Bir Döneme Geçin Intel Eğitim Çözümleri En İleri Teknolojilerle, Dijital Eğitimde Yeni Bir Döneme Geçin Intel Eğitim Çözümleri Gelişmiş Öğrenci ve Öğretmen Sınıf Yönetim Yazılımı GELIŞMIŞ ÖĞRENCI VE ÖĞRETMEN ETKILEŞIMI

Detaylı

Pico projektörler Spor & Outdoor Kameralar Air2U Bluetooth Hoparlörler Araç Kameraları Grafik Tablet & Akıllı Kalemler Aksesuarlar

Pico projektörler Spor & Outdoor Kameralar Air2U Bluetooth Hoparlörler Araç Kameraları Grafik Tablet & Akıllı Kalemler Aksesuarlar - Dünyanın En ince ve kendinden bataryalı Projeksiyon Cihazıdır. - 2013 Yılı Reddot Dizayn Ödülünün Sahibidir. - Dahili MHL kablo ile Samsung, HTC, LG Akıllı Cihazı Tak ve Çalıştır. - HDMI Kablosu ile

Detaylı

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni Her Okula 1 Adet Çok Fonksiyonlu Yazıcı 1 Adet Doküman Kamera Her Dersliğe Etkileşimli Tahta Panel Tip Etkileşimli Akıllı Tahta Kablolu İnternet Bağlantısı Her Öğretmene

Detaylı

Yazılım/Donanım Farkı

Yazılım/Donanım Farkı Yazılım Nedir? Bilgisayarın kullanılmasını sağlayan her türlü programa ise yazılım adı verilir. Örneğin resim yapmamızı sağlayan Paint, internete girmemizi sağlayan Chrome gibi.. Yazılım/Donanım Farkı

Detaylı

GÖRÜNTÜ TABANLI ALGILAMA İLE QUADROTORUN HAREKETLİ BİR CİSMİ TAKİBİ

GÖRÜNTÜ TABANLI ALGILAMA İLE QUADROTORUN HAREKETLİ BİR CİSMİ TAKİBİ GÖRÜNTÜ TABANLI ALGILAMA İLE QUADROTORUN HAREKETLİ BİR CİSMİ TAKİBİ 1 PROJENİN TANIMI Bu projede bir quadrotora, görüntü tabanlı algılama ile hareketli bir nesneyi otonom olarak takip etme özelliği kazandırılmıştır.

Detaylı

Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011

Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011 Bölüm 1 Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011 Dijital Dünyada Yaşamak Hedefler Bilgisayar kullanabilmenin günümüzde başarılı olmak için neden son derece önemli olduğu Bilgisayar sözcüğünün tanımlanması

Detaylı

17 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

17 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 17 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Mobil RTB Harcamaları %459 Artış Gösterdi emarketer tahminlerine göre RTB harcamaları (tüm reklam çeşitleri dahil) 2018 yılında toplamda $12 milyar a ulaşacak.

Detaylı

Bilişim Teknolojilerine Giriş

Bilişim Teknolojilerine Giriş Bilişim Teknolojilerine Giriş Bilginin toplanması, işlenmesi, saklanması ve iletilmesini sağlayan teknolojilerin bütününe bilişim teknolojileri denir. Bilişim Teknolojisi Girilen verileri saklayan, işleyen,

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI. 1-Bilgisayar, donanım ve yazılım kavramları 2-Bilgisayar çeşitleri 3-Bilgisayarlar arsındaki farklılıklar

BİLGİ TEKNOLOJİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI. 1-Bilgisayar, donanım ve yazılım kavramları 2-Bilgisayar çeşitleri 3-Bilgisayarlar arsındaki farklılıklar BİLGİ TEKNOLOJİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI 1-Bilgisayar, donanım ve yazılım kavramları 2-Bilgisayar çeşitleri 3-Bilgisayarlar arsındaki farklılıklar Yılmaz DEMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİ Ünitelerimiz

Detaylı

Honda Civic Smart. Varlığı toplum tarafından istenen bir marka olmak...

Honda Civic Smart. Varlığı toplum tarafından istenen bir marka olmak... Varlığı toplum tarafından istenen bir marka olmak... Geliştirdiği teknolojiler ve geleceğe yaptığı yatırımlarla Honda, faaliyet gösterdiği her alanda bugün olduğu gibi gelecekte de toplum tarafından varlığını

Detaylı

Sistem Nasıl Çalışıyor: Araç İzleme ve Filo Yönetim Sistemi

Sistem Nasıl Çalışıyor: Araç İzleme ve Filo Yönetim Sistemi arvento Araç Takip ve Filo Yönetim Sistemleri ile araçlarınızı 7 gün 24 saat on-line ve geçmişe yönelik olarak izleyebilir, hızlarını, izlemiş oldukları güzergahı, duraklama yaptıkları yerleri uzaktan

Detaylı

Kameralar. Pazarizyon Online Al??veri? http://www.pazarizyon.com/

Kameralar. Pazarizyon Online Al??veri? http://www.pazarizyon.com/ URUN ADI: Wireless USB DVR 4 Kanal Destekli 2.4GHz Kablosuz Video ve Ses Aktar?m? Sa?lay?n MODEL: 130328033225 FIYAT: 94.90? URUN ADI: Çok Fonksiyonlu Hareket Alg?lama Özellikli Spy Kamera DVR R/C Alarml?

Detaylı

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir.

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital Pazarlama, rekabet avantajı için yeni kaynaklara ulaşımı

Detaylı

MEDIA MARKT FİYATI 9 366, 55 TAKSİTLİ FİYAT 55LA620 3D LED TV

MEDIA MARKT FİYATI 9 366, 55 TAKSİTLİ FİYAT 55LA620 3D LED TV Kaçrlmayacak fratlar 3799 MCI 200 Hz Smart TV 4 adet 3D gözlük 55" 50 cm 3D Bu fiyat liteideki fiyatlar 06-0.02.204 tarihide geçerlidir. Bu fiyat litemizde yer ala ürülerimiz toklarmzla rldr. Tüm ürülerde

Detaylı

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR?

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Haziran 2010 SOSYAL MEDYA ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Proje Koordinatörleri: İndeks Araştırma Ekibi Simge Şahin, İstanbul Bilgi Üniversitesi Giriş:

Detaylı

JAVA MOBIL UYGULAMALAR

JAVA MOBIL UYGULAMALAR JAVA MOBIL UYGULAMALAR Ahmet JAMEKOV Nevruz AGAYEV Orazmurat AVGANOV 1 MOBİL TEKNOLOJİ NEDIR? Bireylerin hareket halindeyken bile bilgiye erişebilmesini ve bu bilgilerle ilgili işlem yapabilmesini mümkün

Detaylı

VESTEL VIDEOWALL, İHTİYACINIZA GÖRE ŞEKİLLENEN LED EKRAN TEKNOLOJİSİ

VESTEL VIDEOWALL, İHTİYACINIZA GÖRE ŞEKİLLENEN LED EKRAN TEKNOLOJİSİ VESTEL VIDEOWALL VESTEL VIDEOWALL, İHTİYACINIZA GÖRE ŞEKİLLENEN LED EKRAN TEKNOLOJİSİ Vestel Videowall ile ister ekranları birleştirerek aynı anda birden fazla yayını izleyin, ister tek bir yayını yüksek

Detaylı

PREMIUM AKILLI ANDROID EKRANLAR. Bir Tabletten Daha Fazlası Esneklik ve Akıllı Tasarım

PREMIUM AKILLI ANDROID EKRANLAR. Bir Tabletten Daha Fazlası Esneklik ve Akıllı Tasarım PREMIUM AKILLI ANDROID EKRANLAR Bir Tabletten Daha Fazlası Esneklik ve Akıllı Tasarım Göz Alıcı Bir Ekran, Sadece Bir Başlangıç Devrim niteliğinde bir teknoloji. Hisleri kuvvetli, yüzde yüz kaliteli mimari.

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 19/11/2014-491

Evrak Tarih ve Sayısı: 19/11/2014-491 Evrak Tarih ve Sayısı: 19/11/2014-491 Bu belge, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanununa göre Güvenli Elektronik İmza ile imzalanmıştır. Evrak sorgulaması http://ebys.gop.edu.tr/envision/validate_doc.aspx?v=bek44ht6

Detaylı

1.Baskı Çözümleri: 2. Bilgisayar Bileşenleri: 1.Baskı Ürünleri. 1.1. Faks Cihazları. 1.2. Fotokopi Cihazları. 1.3. Tarayıcılar. 1.4.

1.Baskı Çözümleri: 2. Bilgisayar Bileşenleri: 1.Baskı Ürünleri. 1.1. Faks Cihazları. 1.2. Fotokopi Cihazları. 1.3. Tarayıcılar. 1.4. Yıldırım Bilişim - 2014 1.Baskı Çözümleri: 1.Baskı Ürünleri 1.1. Faks Cihazları 1.2. Fotokopi Cihazları 1.3. Tarayıcılar 1.4. Yazıcılar 2. Bilgisayar Bileşenleri: 2.1. Anakartlar 2.2. Bellekler 2.3. Ekran

Detaylı

Çalınan Laptopuzunun Peşini Bırakmayın!..

Çalınan Laptopuzunun Peşini Bırakmayın!.. On5yirmi5.com Çalınan Laptopuzunun Peşini Bırakmayın!.. Laptop'unuz mu çalındı? İşte onu izlemenin ve hırsız bezdirmenin en pratik yolu... Yayın Tarihi : 21 Aralık 2011 Çarşamba (oluşturma : 10/2/2015)

Detaylı

Bakmadan almam. 42" Led TV. 400 Hz PMR. Şİmdİ Türkİye'de 22 yerde Size en yakın mağaza adresi için: www.mediamarkt.com.tr

Bakmadan almam. 42 Led TV. 400 Hz PMR. Şİmdİ Türkİye'de 22 yerde Size en yakın mağaza adresi için: www.mediamarkt.com.tr 400 Hz PMR 42" 106 cm Led TV media markt FİyaTi 10 159, 90 TakSİTLİ FİyaT 1899,- 42Lm640 3D LED TV Derinlik kontrolü. 3D Sound Zooming. Dual Play fonksiyonu. Smart Share özelliği. Toplam stok adedi: 500.

Detaylı

NESNELERİN İNTERNETİ NEDİR?

NESNELERİN İNTERNETİ NEDİR? NESNELERİN İNTERNETİ NEDİR? Nesnelerin interneti (Internet of Things, kısaca IoT), fiziksel nesnelerin birbirleriyle veya daha büyük sistemlerle bağlantılı olduğu iletişim ağıdır. Uçan arabalar artık sadece

Detaylı

Girdi ve Giriş Aygıtları

Girdi ve Giriş Aygıtları Girdi ve Giriş Aygıtları 1 Girdi nedir? Girdi, bilgisayarın belleğine girilen veri ve talimatlardır. 2 Giriş Aygıtları Nelerdir? Giriş aygıtı, kullanıcıların bir bilgisayara veri ve talimatları girmelerine

Detaylı

CASPER EXCALIBUR G700 & G800 DDR 4 İLE FARK YARATIN! ÜSTÜN GÖRSELLİK, BENZERSİZ GERÇEKLİK BÜYÜK OYNAYIN! , Full HD 16/32GB

CASPER EXCALIBUR G700 & G800 DDR 4 İLE FARK YARATIN! ÜSTÜN GÖRSELLİK, BENZERSİZ GERÇEKLİK BÜYÜK OYNAYIN! , Full HD 16/32GB CASPER EXCALIBUR G700 & G800 ÜSTÜN GÖRSELLİK, BENZERSİZ GERÇEKLİK NVIDIA Maxwell Mimarisi yle donatılan GeForce GTX 960M 4GB DDR-5 ve GeForce GTX 970M 6GB DDR-5 ekran kartı teknolojisiyle, inanılmaz performans

Detaylı

i eknolojt yon Ġnovas

i eknolojt yon Ġnovas UMT a.ģ. Ġnovasyon Teknoloji Biz Kimiz? 2015 yılında faaliyete başlayan firmamız bilgisayar destekli tasarım ve üretim alanında ürün geliştiren, güvenlik sistemleri, donanımsal çözümler sunan, mobil yazılım

Detaylı

Network IP Çözümleri Digital Signage

Network IP Çözümleri Digital Signage Altındağ Mh. Yüzüncü Yıl Cd. İlke Apt. No: 31/7 Antalya / Türkiye T. 242 247 5001 F. 242 247 5002 aira@aira.com.tr Network IP Çözümleri Digital Signage Index 1. Network / Ağ Çözümleri 1.1 Wireless / Kablosuz

Detaylı

Network IP Çözümleri Digital Signage

Network IP Çözümleri Digital Signage Altındağ Mh. Yüzüncü Yıl Cd. İlke Apt. No: 31/7 Antalya / Türkiye T. 242 247 5001 F. 242 247 5002 aira@aira.com.tr Network IP Çözümleri Digital Signage Index 1. Network / Ağ Çözümleri 1.1 Yapısal Kablolama

Detaylı

2. hafta Bulut Bilişime Giriş

2. hafta Bulut Bilişime Giriş 1 2. hafta Bulut Bilişime Giriş 3. Bulut Bilişime Duyulan İhtiyaç Son yıllarda veri kullanımında görülen artışlar sayesinde verinin elde edilmesi ve üzerinde analizler yapılarak genel değerlendirmelerde

Detaylı

www.romoss.com.tr info@romoss.com.tr

www.romoss.com.tr info@romoss.com.tr www.romoss.com.tr info@romoss.com.tr Romoss Tüm Taşınabilir Cihazların Şarj Sorununu Çözecek Romoss Yeni Yol Arkadaşınız Romoss; taşınabilir cihazları ( cep telefonu, tablet, mp3 player, dizüstü bilgisayar,

Detaylı

BEBOP-PRO THERMAL TERMAL GÖRÜNTÜLEME İÇİN PAKET DRONE ÇÖZÜMLERİ ÇOK AMAÇLI FOTOĞRAF 14MP VIDEO 1080P FULL HD GÜVENLİK

BEBOP-PRO THERMAL TERMAL GÖRÜNTÜLEME İÇİN PAKET DRONE ÇÖZÜMLERİ ÇOK AMAÇLI FOTOĞRAF 14MP VIDEO 1080P FULL HD GÜVENLİK BEBOP-PRO THERMAL TERMAL GÖRÜNTÜLEME İÇİN PAKET DRONE ÇÖZÜMLERİ TERMAL GÖRÜNTÜLEME FLIR ONE PRO KAMERA ANLIK GÖRÜNTÜ ÇOK AMAÇLI FOTOĞRAF 14MP VIDEO 1080P FULL HD FREEFLIGHT THERMAL 25 DK UÇUŞ SÜRESİ BİR

Detaylı

Ethernet üzerinden Güç ile tek kabloyla kolay kurulum

Ethernet üzerinden Güç ile tek kabloyla kolay kurulum 10" (10,1" izlenebilir) All-in-One Dokunmatik Dijital E-Poster EP1042T Konferans ve toplantı düzenleme çözümü olarak tasarlanan 10" (10,11 izlenebilir) all-in-one interaktif dijital e-poster ViewSonic

Detaylı

Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011. Dijital Dünyada Yaşamak

Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011. Dijital Dünyada Yaşamak Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011 Dijital Dünyada Yaşamak Bilgisayar nedir? Bilgisayar, kullanıcı tarafından girilen bilgileri(veri) işleyen, depolayan istendiğinde girilen bilgileri ve sonuçlarını

Detaylı

10 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

10 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 10 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Apple dan Bitcoin Açılımı Apple, App Store kılavuzunda yenilemeye giderek sanal para birimlerini kabul edebileceğini belirtti. TechCrunch un farkettiği yenilikte

Detaylı

i-kutu İnteraktif Kutu Seç İzle Kişisel İçerik Paylaşımı Durdur İzle TV Kontrol Sesle Yazdır Sesle Kanal Değiştir Çocuk Kumandası Kolay Kumanda

i-kutu İnteraktif Kutu Seç İzle Kişisel İçerik Paylaşımı Durdur İzle TV Kontrol Sesle Yazdır Sesle Kanal Değiştir Çocuk Kumandası Kolay Kumanda Seç İzle Kişisel İçerik Paylaşımı Durdur İzle TV Kontrol (Listelenen TV ler) Sesle Yazdır Sesle Kanal Değiştir Çocuk Kumandası Kolay Kumanda (İsteğe Bağlı) i-kutu İnteraktif Kutu Merhaba, Bu kitapçıkta

Detaylı

Q-scout ne işe yarar?

Q-scout ne işe yarar? Q-scout Başlangıç Seviyesi Robot Yapım Ve Kodlama Kiti Bu sevimli robot, Scratch 3.0 tabanlı grafik kodlama ortamı ile birlikte 60 dakikalık bir yapım süresine sahiptir. Ultrasonik özelliği sayesinde engellerden

Detaylı

SosyoKopter SosyoKopter

SosyoKopter SosyoKopter SosyoKopter olarak kullandığımız uzaktan kumandalı yüksek teknolojili insansız hava araçları ile istenilen fotoğraf ve videoyu yüksek çözünürlük ile tamamen SosyoKopter ekibi tarafından geliştirilen yazılımlar

Detaylı

Citizen fotoğraf yazıcıları: Anılarını saklayanlar için.

Citizen fotoğraf yazıcıları: Anılarını saklayanlar için. Citizen fotoğraf yazıcıları: Citizen fotoğraf yazıcıları: Profesyonel bir fotoğrafçı olarak müşterilerinizin hayatlarındaki en önemli anlardan bazılarını saklayan kişi sizsiniz. Sizin ustalığınız, deneyiminiz

Detaylı

Samsung Galaxy S3 ve Apple iphone 4S Karşılaştırması

Samsung Galaxy S3 ve Apple iphone 4S Karşılaştırması Samsung Galaxy S3 ve Karşılaştırması Samsung Galaxy S 3 Genel Özellikler Ağırlık 133 Gr 140 Gr Genişlik 70.6 mm 58.6 mm Yükseklik 136.6 mm 115.2 mm Kalınlık 8.6 mm 9.3 mm Şebeke frekansı GSM850 - GSM900

Detaylı

Dijital Pazarlama Ajansı

Dijital Pazarlama Ajansı Ocak 2018 Strateji ve Hizmetler Dijital Pazarlama Ajansı Eda Kara Marketing Director Reklam taktikleri ve dijital çözümler İçindekiler 4 01 Hakkımızda Naapsak Sosyal Medya Ajansı hakkında merak 04 Müşteriler

Detaylı

Ekin RED EAGLE (OS) GÜVENLİ ŞEHİR TEKNOLOJİLERİ YÖNETİM SİSTEMİ

Ekin RED EAGLE (OS) GÜVENLİ ŞEHİR TEKNOLOJİLERİ YÖNETİM SİSTEMİ Ekin RED EAGLE (OS) GÜVENLİ ŞEHİR TEKNOLOJİLERİ YÖNETİM SİSTEMİ Leader in Safe City Technologies Güvenli Şehir Teknolojileri Yönetim Sistemi olan Ekin Red Eagle (OS) şehirdeki tüm sistemler ile iletişim

Detaylı

Ekin RED EAGLE (OS) GÜVENLİ ŞEHİR TEKNOLOJİLERİ YÖNETİM SİSTEMİ

Ekin RED EAGLE (OS) GÜVENLİ ŞEHİR TEKNOLOJİLERİ YÖNETİM SİSTEMİ Ekin RED EAGLE (OS) GÜVENLİ ŞEHİR TEKNOLOJİLERİ YÖNETİM SİSTEMİ Leader in Safe City Technologies Güvenli Şehir Teknolojileri Yönetim Sistemi olan Ekin Red Eagle (OS) şehirdeki tüm sistemler ile iletişim

Detaylı

MODEL STAR SERİSİ IR BULLET IP KAMERALAR FİYAT TL RESİM 4 MEGAPİKSEL 992,00 TL IPC2124SR3-DPF36. IPC242E-IR-Z-IN Motorize Lens 1.937,00 TL 1.

MODEL STAR SERİSİ IR BULLET IP KAMERALAR FİYAT TL RESİM 4 MEGAPİKSEL 992,00 TL IPC2124SR3-DPF36. IPC242E-IR-Z-IN Motorize Lens 1.937,00 TL 1. NETWORK ÜRÜNLER FİYAT LİSTESİ KASIM 2015 RESİM Kontrolümüz dışında olağanüstü ekonomik koşulların gerçekleşmesi ve vergi yasalarında değişiklik olması hallerinde NEUTRON un fiyatlarda değişiklik yapma

Detaylı

Dijital Voltaj. Kasım 2018

Dijital Voltaj. Kasım 2018 Dijital Voltaj Kasım 2018 WhatsApp ta reklam dönemi başlıyor. WhatsApp reklam dönemi ile birlikte, artık durumlar sekmesinde reklamlar gösterecek. İlk olarak ios sürümü için başlayan WhatsApp reklamları,

Detaylı

ÖZELLİKLER Titiz Tasarım, Büyüleyici Parlaklık

ÖZELLİKLER Titiz Tasarım, Büyüleyici Parlaklık ÖZELLİKLER Titiz Tasarım, Büyüleyici Parlaklık Cam işçiliğiyle metal sanatından esinlenilerek hazırlanan Samsung Galaxy S6, cam ile metalin kusursuz uyumunu sunar: hoş kıvrımlı, geniş yelpazesiyle baş

Detaylı

DOĞRUDAN TEMİN İLANI ŞEHZADE GENÇLİK İZCİLİKVE SPOR KULUBÜ DERNEĞİ

DOĞRUDAN TEMİN İLANI ŞEHZADE GENÇLİK İZCİLİKVE SPOR KULUBÜ DERNEĞİ DOĞRUDAN TEMİN İLANI ŞEHZADE GENÇLİK İZCİLİKVE SPOR KULUBÜ DERNEĞİ Elazığ ili SODES BİR ELDE SEN TUT Projesi kapsamında Elektronik Ürünler mal alımına ilişkin SODES 2012 Uygulama Esas ve Usullerinin Madde

Detaylı

Taşınabilir Teknolojiler

Taşınabilir Teknolojiler Taşınabilir Teknolojiler Nelerdir? Akıllı cep telefonları Dizüstü bilgisayarlar Tablet PC ler Giyilebilir teknolojiler Akıllı cep telefonları Fotoğraf makinesi, video kamera, sesli ve görüntülü ortam oynatıcılar,

Detaylı

ENFLASYONLA MÜCADELE VESTEL TV LERDE DEVAM EDİYOR, VESTEL TV LERDE ÖTV VESTEL DEN

ENFLASYONLA MÜCADELE VESTEL TV LERDE DEVAM EDİYOR, VESTEL TV LERDE ÖTV VESTEL DEN ENFLASYONLA MÜCADELE VESTEL TV LERDE DEVAM EDİYOR, VESTEL TV LERDE ÖTV VESTEL DEN ELEKTRONiK OCAK 2019 EViNiZDEKi SANAT ESERi VESTEL UHD LED TV 3 VESTEL TELEViZYONLARIN ÜSTÜN ÖZELLiKLERi Smart TV Standart

Detaylı

Dijital Katalog Nedir?

Dijital Katalog Nedir? Dijital Katalog Nedir? Dijital Katalog, Dijital ortamda eskimeyen, yıpranmayan, daima renkli ve interaktif kalan bir Online Katalog olarak özetleyebiliriz. Dijital Katalog ile Ürünlerinizi, Hizmetlerinizi

Detaylı

DELL KILAVUZU MOBILITE

DELL KILAVUZU MOBILITE DELL KILAVUZU MOBILITE DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLAR OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ Hiçbir şeyden ödün vermeyen bir dizüstü bilgisayar istiyorsunuz. En sık seyahat edenlere bile dayanabilecek sistemlerle servis dışı kalma

Detaylı

Motorola XOOM Tablet Kampanyası

Motorola XOOM Tablet Kampanyası Motorola XOOM Tablet Kampanyası Sıkça Sorulan Sorular BİREYSEL PAZARLAMA DİREKTÖRLÜĞÜ BİREYSEL SES & YAKINSAMA 03 Haziran 2011 Versiyon: 1.0 Motorola XOOM Tablet Kampanyası Sıkça Sorulan Sorular 1. Kampanya

Detaylı

MODEL STAR SERİSİ IR BULLET IP KAMERALAR FİYAT TL RESİM 4 MEGAPİKSEL 992,00 TL IPC2124SR3-DPF36. IPC242E-IR-Z-IN Motorize Lens 1.937,00 TL 1.

MODEL STAR SERİSİ IR BULLET IP KAMERALAR FİYAT TL RESİM 4 MEGAPİKSEL 992,00 TL IPC2124SR3-DPF36. IPC242E-IR-Z-IN Motorize Lens 1.937,00 TL 1. NETWORK ÜRÜNLER FİYAT LİSTESİ ARALIK 2015 RESİM Kontrolümüz dışında olağanüstü ekonomik koşulların gerçekleşmesi ve vergi yasalarında değişiklik olması hallerinde NEUTRON un fiyatlarda değişiklik yapma

Detaylı

MAKİNELERİN YÜKSELİŞİ: Avrupa, mobil işgücü seçeneklerini araştırmaya başlıyor

MAKİNELERİN YÜKSELİŞİ: Avrupa, mobil işgücü seçeneklerini araştırmaya başlıyor MAKİNELERİN YÜKSELİŞİ: Avrupa, mobil işgücü seçeneklerini araştırmaya başlıyor Hibrit cihazlar, iş amaçlı dizüstü bilgisayarların Avrupa daki egemenliğini tehdit ediyor Tabletlerin mobil çalışma biçimini

Detaylı

ÖZEL ÜMRANİYE İRFAN ANADOLU LİSESİ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI VELİ BÜLTENİ

ÖZEL ÜMRANİYE İRFAN ANADOLU LİSESİ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI VELİ BÜLTENİ ÖZEL ÜMRANİYE İRFAN ANADOLU LİSESİ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI VELİ BÜLTENİ Kasım 2012 www.irfankoleji.com Sayfa 1 / 5 GENCİN TEKNOLOJİYLE İMTİHANI Gençler Dile Geldi adında İntel in düzenlemiş olduğu

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 1. Paket İçeriği 1. 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 1 2 9 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Detaylı

Tak ve Çalıştır USB2.0 USB Video Sınıfı Web Kamerası

Tak ve Çalıştır USB2.0 USB Video Sınıfı Web Kamerası Tak ve Çalıştır USB2.0 USB Video Sınıfı Web Kamerası Eye 320 ile gerçek tak ve çalıştır özelliğini yaşayın! Bu USB Video Sınıfı web kamerası için hiçbir sürücü gerekmez. Her yerde, her türlü dizüstü, masaüstü

Detaylı

Öğr. Gör. Hakan YÜKSEL hakanyuksel@sdu.edu.tr SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ. Akademik Bilişim 2013 1

Öğr. Gör. Hakan YÜKSEL hakanyuksel@sdu.edu.tr SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ. Akademik Bilişim 2013 1 Öğr. Gör. Hakan YÜKSEL hakanyuksel@sdu.edu.tr SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Akademik Bilişim 2013 1 İçerik Hareket Temelli İşlemler Temassız hareket algılayıcısı: Kinect Kinect Uygulamaları Kinect in getirdikleri

Detaylı

Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu Bilgi teknolojileri ve Programcılığı Bölümü DERS 1 - BİLGİSAYAR VE ÇEVRE ÜNİTELERİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu Bilgi teknolojileri ve Programcılığı Bölümü DERS 1 - BİLGİSAYAR VE ÇEVRE ÜNİTELERİ Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu Bilgi teknolojileri ve Programcılığı Bölümü DERS 1 - BİLGİSAYAR VE ÇEVRE ÜNİTELERİ Bilgisayar, kendine önceden yüklenmiş program gereğince

Detaylı

1. PS/2 klavye fare 2. Optik S/PDIF çıkışı 3. HDMI Giriş 4. USB 3.0 Port 5. USB 2.0 Port 6. 6 kanal ses giriş/çıkış 7. VGA giriş 8.

1. PS/2 klavye fare 2. Optik S/PDIF çıkışı 3. HDMI Giriş 4. USB 3.0 Port 5. USB 2.0 Port 6. 6 kanal ses giriş/çıkış 7. VGA giriş 8. İşlemci: İşlemci,kullanıcıdan bilgi almak, komutları işlemek ve sonuçları kullanıcıya sunmak gibi pek çok karmaşık işlemi yerine getirir. Ayrıca donanımların çalışmasını kontrol eder. İşlemci tüm sistemin

Detaylı

Dijital Voltaj. Aralık 2017

Dijital Voltaj. Aralık 2017 Dijital Voltaj Aralık 2017 2017 de dijital platformlarda en çok arananlar Kaynak:http://www.haberturk.com/google-da-2017-yilinda-en-cok-arananlar-listesi-belli-oldu-1753263-ekonomi Facebook tan kullanıcıları

Detaylı

50 4K LED Kurumsal Ekran

50 4K LED Kurumsal Ekran 50 4K LED Kurumsal Ekran CDE5010 3840 x 2160 çözünürlüklü 50 ekran İnternet içeriklerini görüntülemek için dahili tarayıcı ViewBoard Cast içerik paylaşım yazılımı (Tercihe bağlı) Uzaktan ekran yönetimi

Detaylı

BİZ GELECEĞE HAZIRIZ YA SİZ?

BİZ GELECEĞE HAZIRIZ YA SİZ? BİZ GELECEĞE HAZIRIZ YA SİZ? Web Yazılımları Mobil Uygulamalar AR / VR Uygulamaları HoloLens Uygulamaları Bina İçi Navigasyon Siber Güvenlik ibeacon Uygulamaları Nesnelerin İnterneti (IOT) Dijital Pazarlama

Detaylı

FIRSATLARI DA BÜYÜYOR! 4K Ultra HD TV lerde TL ye varan indirimlerle vurduğunuz gol, fırsatınız bol olsun.

FIRSATLARI DA BÜYÜYOR! 4K Ultra HD TV lerde TL ye varan indirimlerle vurduğunuz gol, fırsatınız bol olsun. VESTEL 4K TV LERiN EKRANLARI BÜYÜDÜKÇE FIRSATLARI DA BÜYÜYOR! 4K Ultra HD TV lerde 2.000 TL ye varan indirimlerle vurduğunuz gol, fırsatınız bol olsun. VURDUĞUN GOL OLSUN ELEKTRONiK MAYIS 2018 Axess e

Detaylı

L Oréal in Dijital Dönüşümü

L Oréal in Dijital Dönüşümü L Oréal in Dijital Dönüşümü Yazan: Marie Gulin-Merle Yayınlanma tarihi: Nisan 2017 Konular Reklamcılık, Perakende, Mobil, Önemli Anlar Dijital dünyada, özellikle de mobil platformda tüketicilere gitgide

Detaylı

Dr. Organizer Diş. Ver. 4.5. 1992 den beri. Program özellikleri, sistem gereksinimleri

Dr. Organizer Diş. Ver. 4.5. 1992 den beri. Program özellikleri, sistem gereksinimleri 1992 den beri Dr. Organizer Diş Ver. 4.5 Program özellikleri, sistem gereksinimleri Alp Bilişim&Danışmanlık Halitağa cad. 42/7Tınaz iş merkezi Kadıköy İstanbul (216) 418 60 44 (216) 418 60 37 (532) 246

Detaylı

Sıfır İstemci: VMware View için Optimize Edilmiş 21,5 LED Ekran

Sıfır İstemci: VMware View için Optimize Edilmiş 21,5 LED Ekran Genel Bakış SD-Z226, sıfır istemci entegreli 21,5" bir monitördür. Teradici 2321 işlemci ile donatılmıştır ve donanım hızlandırmalı PCoIP desteğine sahiptir. SD-Z226 sıfır istemci, VMware tabanlı ağlarda

Detaylı

Dell Vostro 330. Kurulum ve Özelliklerle İlgili Bilgiler. Uyarılar Hakkında. Önden ve Arkadan Görünüm

Dell Vostro 330. Kurulum ve Özelliklerle İlgili Bilgiler. Uyarılar Hakkında. Önden ve Arkadan Görünüm Dell Vostro 330 Kurulum ve Özelliklerle İlgili Bilgiler Uyarılar Hakkında UYARI: UYARI, meydana gelebilecek olası maddi hasar, kişisel yaralanma veya ölüm tehlikesi anlamına gelir. Önden ve Arkadan Görünüm

Detaylı

Açıköğretimde Mobil Öğrenme Açıköğretim e-öğrenme hizmetlerinden mobil bilişim aygıtlarıyla yararlanma olanaklarının değerlendirilmesi

Açıköğretimde Mobil Öğrenme Açıköğretim e-öğrenme hizmetlerinden mobil bilişim aygıtlarıyla yararlanma olanaklarının değerlendirilmesi Açıköğretimde Mobil Öğrenme Açıköğretim e-öğrenme hizmetlerinden mobil bilişim aygıtlarıyla yararlanma olanaklarının değerlendirilmesi Yrd. Doç. Dr. M. Emin Mutlu H. Umut Yenigün Nazan Uslu Anadolu Üniversitesi

Detaylı

KONAKLAMA ÇÖZÜMLERİ Eylül 2016

KONAKLAMA ÇÖZÜMLERİ Eylül 2016 KONAKLAMA ÇÖZÜMLERİ Eylül 2016 BEKO GUEST SİSTEM ÖZELLİKLERİ Web Yönetim Arayüzü İçerik ve bilgi güncellemesi için web yönetim arayüzü sayesinde kurum ağındaki herhangi bir internet tarayıcı ile sistem

Detaylı

Ubuntu Hakkında En Çok Sorulan Sorular

Ubuntu Hakkında En Çok Sorulan Sorular Ubuntu Hakkında En Çok Sorulan Sorular Bahadır Demircioğlu Ocak, 2013 İçindekiler 1 Sık Sorulan Sorular............................................ 2 1.1 Ubuntu nun arkasında bir şirket var mı?..............................

Detaylı

BİLGİSAYAR TEMEL KAVRAMLAR. Bilgi ve İletişim Teknolojisi Ders Notları

BİLGİSAYAR TEMEL KAVRAMLAR. Bilgi ve İletişim Teknolojisi Ders Notları BİLGİSAYAR TEMEL KAVRAMLAR Bilgi ve İletişim Teknolojisi Ders Notları Temel Kavramlar Donanım: Bilgisayarın fiziksel parçalarına verilen isimdir. Yazılım: Bilgisayarın verimli şekilde kullanımını sağlayan

Detaylı

Bilgi Teknolojisi Altyapısı. Tarihi Gelişim. Tarihi Gelişim. Bulut Servis Sağlayıcı. Bulut Bilişim

Bilgi Teknolojisi Altyapısı. Tarihi Gelişim. Tarihi Gelişim. Bulut Servis Sağlayıcı. Bulut Bilişim Bilgi Teknolojisi Altyapısı Kurumların bilgi sistemi uygulamaları için platform sağlayan teknoloji kaynaklarıdır. Donanım, Yazılım, Danışmanlık Eğitim, Öğretim BİLGİ TEKNOLOJİSİ ALTYAPISI Mustafa Çetinkaya

Detaylı

HP, Y Kuşağına Ulaşmak için İlgi Çekici YouTube Reklamları Kullanıyor

HP, Y Kuşağına Ulaşmak için İlgi Çekici YouTube Reklamları Kullanıyor HP, Y Kuşağına Ulaşmak için İlgi Çekici YouTube Reklamları Kullanıyor Yayınlanan Mayıs ayı 2016 Konular Video Reklâm HP artık dijital video ile tek bir platform üzerinden tüm Y kuşağı kitlesine ulaşabiliyor.

Detaylı

PLED-W600. Genel Bakış. WXGA Yüksek Çözünürlüklü LED Projeksiyon Cihazı

PLED-W600. Genel Bakış. WXGA Yüksek Çözünürlüklü LED Projeksiyon Cihazı Genel Bakış ViewSonic PLED-W600, ultra hafif taşınabilir tasarımı ile 600Ansi lümen parlaklık, WXGA(1280x800) çözünürlük ve 120.000 kontrast oranına sahiptir. Hafif kompakt tasarımı ve 30.000 saat lamba

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİSİ ALTYAPISI. Mustafa Çetinkaya

BİLGİ TEKNOLOJİSİ ALTYAPISI. Mustafa Çetinkaya BİLGİ TEKNOLOJİSİ ALTYAPISI Mustafa Çetinkaya Bilgi Teknolojisi Altyapısı Kurumların bilgi sistemi uygulamaları için platform sağlayan teknoloji kaynaklarıdır. Donanım, Yazılım, Danışmanlık Eğitim, Öğretim

Detaylı

Android Uygulaması Destekli 55 4K LED Kurumsal Ekran CDE5510

Android Uygulaması Destekli 55 4K LED Kurumsal Ekran CDE5510 Android Uygulaması Destekli 55 4K LED Kurumsal Ekran CDE5510 ViewSonic CDE5510, haftanın 7 günü 16 şar saat çalışabilen dayanıklı ve uygun maliyetli bir 55 4K LED kurumsal ekrandır. Dahili tarayıcı, PC

Detaylı

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur.

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur. 2002 2005 2008 2011 2014 2016 Adjans Kimdir Dijital reklam ajansı olan Adjans, 2002 yılında dijital dünya sektörüne giriş yapmış ve sektörde hızla yükselerek adını duyurmuş prestijli bir kuruluştur. Markanızı

Detaylı

Video Oyunlarının Çıkışı Arası Teknolojideki

Video Oyunlarının Çıkışı Arası Teknolojideki Video Oyunlarının Çıkışı 1973 1975 Arası Teknolojideki Gelişmeler Video Oyunlarının Çıkışı 1973 1975 Arası Teknolojideki Gelişmeleri yazımızda derledik. Ethernet in Keşfi Mayıs 1973 yılında telefon kablosu

Detaylı

Toplantı Salonları ve Elektronik www.labirent.com.tr Bina Otomasyon ve Elektronik Sistemler Ltd. Şti.

Toplantı Salonları ve Elektronik www.labirent.com.tr Bina Otomasyon ve Elektronik Sistemler Ltd. Şti. Toplantı Salonları ve Elektronik Sistemler Tasarımı 2014 www.labirent.com.tr Toplantı Salonları Elektronik Sistemleri Görüntüleme sistemleri: Büyük monitörler, Video Wall Sistemleri Toplantı Masası Hareketli

Detaylı

Odak noktamız karanlığı tamamen görünür kılmaktır. starlight teknolojisi

Odak noktamız karanlığı tamamen görünür kılmaktır. starlight teknolojisi Odak noktamız karanlığı tamamen görünür kılmaktır starlight teknolojisi 2 starlight teknolojisi Benzersiz 7/24 kameraları Aydınlatma koşullarından bağımsız olarak net ve işe yarar görüntülere güvenebilseniz

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Vodafone Mobile Wi-Fi R207

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Vodafone Mobile Wi-Fi R207 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Vodafone Mobile Wi-Fi R207 Hoşgeldiniz Mobil iletişim dünyasına hoş geldiniz 1 Hoşgeldiniz 2 Ürüne genel bakış 3 Başlangıç 5 Mobile Wi-Fi Web uygulaması 6 Web uygulamasına genel

Detaylı

Fiyat Listesi V2.0.7_8

Fiyat Listesi V2.0.7_8 Fiyat Listesi V2.0.7_8 AHD Kameralar KST - K3 - AHD2006 KST - K8 - AHD2006 KST - K9 - AHD2006 260,00 TL 260,00 TL IR Mesafesi 12-15 metre 2 Hidden Led, Smart IR Özelliği, İkili Cam, Defog Sabit Lens: 3.6mm

Detaylı

Önemli Teknolojik Özellikler

Önemli Teknolojik Özellikler Gerçek 1.3 Mega Piksel Otomatik Odaklamalı Web Kamerası Genius, yenilikçi bir web kamerası olan Slim 1322AF yi sunmaktan gurur duyar. Optik, otomatik odaklamalı bir merceğe sahiptir ve gerçek zamanlı,

Detaylı

Öğr.Gör. Gökhan TURAN www.gokhanturan.com.tr. Gölhisar Meslek Yüksekokulu

Öğr.Gör. Gökhan TURAN www.gokhanturan.com.tr. Gölhisar Meslek Yüksekokulu Öğr.Gör. Gökhan TURAN www.gokhanturan.com.tr Gölhisar Meslek Yüksekokulu Bilgisayarın Yapısı Donanım (Hardware): Bir bilgisayara genel olarak bakıldığında; Kasa, Ekran, Klavye, Fare, Yazıcı, Hoparlör,

Detaylı

T E M E L B Ü Y Ü M E İ

T E M E L B Ü Y Ü M E İ T E M E L B Ü Y Ü M E İ ş S i m ü l a s y o n u O y u n u K U L L A N I M K I L A V U Z U İşleyiş ve Amaçlar Temel Büyüme (Yapay Zeka) İş Simülasyonu oyununun işleyişini ve başarılı olmak için dikkat etmemiz

Detaylı

ANKARA TARİHİNDE BÖYLE DÜŞÜK FİYATLAR GÖRÜLMEDİ

ANKARA TARİHİNDE BÖYLE DÜŞÜK FİYATLAR GÖRÜLMEDİ Media Markt En Düşük Fiyat Şenliği Ankara yı salladı. ANKARA TARİHİNDE BÖYLE DÜŞÜK FİYATLAR GÖRÜLMEDİ Ankara Kentpark ta 10 Aralık 2009 da, toplam 4.500 metrekare alanda hizmet vermeye başlayan Media Markt

Detaylı