PANİK BUTON UYGULAMASININ BEYAZ KOD ÇAĞRISINA KATKISI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PANİK BUTON UYGULAMASININ BEYAZ KOD ÇAĞRISINA KATKISI"

Transkript

1 PANİK BUTON UYGULAMASININ BEYAZ KOD ÇAĞRISINA KATKISI ERCİYES TIP ÖRNEĞİ İbrahim BARIN Müdür Yard. Başhekim Başhekim Yard. Başmüdür Uzm. Murat YENİSU Prof. Dr. Kudret DOĞRU Prof. Dr. Murat BORLU Özcan ÖZYURT

2

3 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ Gevher Nesibe Hastanesi haricindeki, branş hastaneleri hayırseverlerin katkılarıyla oluşturulmuştur yatak kapasitesi ile tam teşekküllü bölge hastanesi konumundadır. TS EN ISO ve IQ Net Kalite Yönetim Sistemi Belgesine sahiptir. Kemik İliği Kök Hücre ve Tedavi Merkezi Uluslararası Akreditasyon Kuruluşu JACIE, Merkez Lab. Bünyesinde hizmet veren Doku Tipleme Lab. ise The European Fedaration of Immunogenetics (EFI) tarafından akredite edilmiştir.

4 GİRİŞ Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek amacıyla oluşturulan, acil uyarı kodu dünyada ve ülkemizde Beyaz Kod uygulaması olarak adlandırılır. Bu uygulama ile çalışan güvenliği en kısa sürede, en az risk ile müdahale edilir.

5 SUNUM PLANI Panik buton uygulaması Uygulamanın hedefi SKS ile ilişkisi Uygulamanın süreci Takibi Ölçülebilirliği Sağlık hizmetleri üzerine etkisi Sonuç

6 GİRİŞ Hastane Bilgi Yönetim Sistemi nin tüm modüllerine ilave edilen Panik Buton ile güvenlik birimine çağrı düşmekte, Beyaz Kod çağrısı başlatılmakta, Güvenlik görevlilerinin çağrı yapılan birime intikal etmesi sağlanmaktadır. PANİK BUTON GÜVENLİK BİRİMİNE ÇAĞRI BEYAZ KOD ÇAĞRISI OLAY YERİNE İNTİKAL

7 GİRİŞ Hastanede tüm çalışanların sözlü veya fiziksel saldırıya uğradığı durumlarda Beyaz Kod çağrısını başlatmaları için Hastane Bilgi Yönetim Sisteminin (HBYS) tüm modüllerine PANİK BUTON uygulaması eklendi. Uygulama ile hastane personeli ihtiyaç duyduğu durumlarda panik butonuna tıklayarak Beyaz Kod çağrısını başlatmakta ve Hastane Güvenlik Birimi HBYS üzerinden anında bildirimi alan güvenlik görevlileri ise, derhal bildirim yapan personelin birimine intikal etmektedir. Son yıllarda sağlık çalışanlarına yönelik şiddet eylemlerine karşı bir kısım önlemler geliştirilmektedir. Panik butonda bu önemlerden biridir. Daha önce sağlık personeline yönelik şiddet eylemlerine karşı Beyaz Kod uygulaması başlatılmıştı. Bu uygulamada hastane personelimiz kendisine yönelik herhangi sözlü ve fiziksel saldırı durumunda numaralı telefonu arayarak Beyaz Kod çağrısı başlatıyor ve anında güvenlik görevlilerimiz olaya müdahale ediyordu. Biz bu uygulamayı daha da geliştirerek panik botunu uygulamasını devreye soktuk. Bu uygulama sayesinde hastane personelimiz, telefonla çağrı yapamayacağı durumlarda bilgisayarlarında açık olan HBYS programındaki panik butonuna tıklayarak güvenlik görevlilerinin anında olaya müdahale etmesini sağlıyor. Bu sayede hastane personelimiz, hasta ve hasta yakınının, kendisine veya yanında çalışan arkadaşına yönelik herhangi bir sözlü veya fiziksel saldırısı durumunda, güvenlik görevlilerini en kısa sürede harekete geçirmiş oluyor.

8 UYGULAMANIN HEDEFİ Bu çalışma, panik buton uygulamasının farklı ve pratik kullanılmasını ölçmek, kalite ve standartlar yönünden değerlendirmek için tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında uygulanabilmesini sağlamaktır.

9 UYGULAMANIN SAĞLIKTA KALİTE VE STANDARTLARI İLE İLİŞKİSİ (İLİŞKİLİ KODLAR) SKS-Hastane (Versiyon-5; Revizyon-00) Temmuz, 2015 KURUMSAL HİZMETLER ACİL DURUM VE AFET YÖNETİMİ KAD10 : Beyaz kod yönetimine yönelik düzenleme yapılmalıdır.

10 KAD10 BEYAZ KOD YÖNETİMİNE YÖNELİK DÜZENLEME

11 UYGULAMANIN SÜRECİ Hastanelerimizde sürdürülen kalite çalışmaları çerçevesinde, renkli kodlarla ilgili T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığının oluşturmuş olduğu standartlar ilk gün itibariyle uygulanmaya başlanmıştır. Panik buton tarihi itibariyle uygulanmaya başlanmıştır.

12 UYGULAMANIN YAPILDIĞI BÖLÜMLER Otomasyon sistemine bağlı 1744 terminal üzerinden, hastanenin tüm bölümlerinde uygulanmaktadır.

13

14 PANİK HALİNDE BİLDİRİM HBYS Kullanıcıları, kullandıkları herhangi bir modülden panik durumu halinde bu butonu kullanarak Beyaz Kod bildirimi yapabilmektedirler. Not: Yapılan bildirimler anlık olarak güvenlik noktalarına iletilmektedir.

15 GÜVENLİK NOKTASI PANİK DURUM GÖRÜNTÜLEME EKRANI Kullanıcılar tarafından yapılan panik bildirimler, Güvenlik Biriminde bulunan ekranda yanıp sönerek ve aynı zamanda alarm çalarak, görevlilerin durumu anında fark etmeleri ni sağlamaktadır. Güvenlik Noktasındaki ekranda, panik bildirimini başlatan personelin Adı Soyadı, panik bildirimini yaptığı yer, tarih ve saat yer almaktadır. Örneğin: Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda görev yapan bir doktorun Acil Serviste bulunduğu anda panik butonu kullanması durumunda güvenlik noktasındaki ekranda, Bildirim Yapılan yer Acil Servis olarak görüntülenmektedir.

16 PANİK BİLDİRİMİN SONUÇLANDIRILMASI Panik Bildirimini takiben, Güvenlik Görevlileri ilgili durumu müdahale ederek çağrıyı sonuçlandırmakta, yapılan müdahaleyi kayıt altına alarak panik bildirimini sonlandırmaktadır.

17 PANİK BUTON UYGULAMASI GEREKSİNİMLERİ Panik Buton uygulamasının hayata geçirilmesinin olmazsa olmaz ön koşulu, IP veya MAC adresleri kullanılarak, ilgili terminalin hastanenin hangi noktasında bulunduğunun kayıt altına alınmış olmasıdır. Kullanmakta olduğumuz Teknik Servis Modülünde, Bilgi İşlem Merkezinin hizmet verdiği tüm donanımlar, bulundukları lokasyon, teknik özellikleri ve bileşenleri kayıt altına alınmıştır. Bu nedenle Panik Buton uygulamasına geçiş süreci oldukça hızlı olmuştur.

18 UYGULAMANIN TAKİBİ Tanımlayıcı tipteki çalışmada uygulamanın sonuçlarını ölçmek amacıyla, 2015 yılının ilk yedi (7) ayında personel tarafından panik buton uygulaması yapılan kayıtlar incelenmiş, sonuçları analiz edilmiştir.

19 Verilerin Toplanması ve Değerlendirilmesi Elde edilen veriler SPSS 18.0 paket programında değerlendirilmiştir. İstatistiksel analizde, yüzde dağılımı ve pearson ki-kare testi uygulanmıştır. Anlamlılık düzeyi (P<0.01) olarak alınmıştır.

20 Verilerin Toplanması ve Değerlendirilmesi Çalışmanın içeriğinde, panik buton uygulamasını kullanan; Sağlık meslek mensupları, Cinsiyetleri, Bildirimlerin hangi saat aralıklarında yapıldığı, Bildirimin yapıldığı bölümler, Aylar bazında dağılımı, Çağrının türü, Sonuçlandırılma süreleri irdelenmiştir.

21 BULGULAR Panik buton uygulaması yapılan başvurularda; En fazla, Kadınlar % 56.6, En sık çağrı yapılan Saat Aralığı, 10:00-10:59 % 11.2, En fazla çağrı yapan meslek grubu, Tıbbi Sekreterler % 53.8, Çağrının en fazla yapıldığı bölüm ise % 14.7 ile Acil Tıp Anabilim Dalıdır. Panik buton uygulaması, en fazla Ocak ayında % 23.7 yapılmıştır.

22 BULGULAR Çağrılar % 68.7 Yanlış Giriş sebebiyle % 29.0 Gerçek Beyaz Kod Çağrısı % 2.3 Tatbikat

23 Çağrıların Cinsiyete Göre Dağılımı N= 565 Sayı Yüzde % Cinsiyet Kadın Erkek

24 Çağrıların Saat Aralıklarına Göre Dağılımı Sabah Öğleden sonra (mesai saati) aralığına intikal etmektedir Saat Aralığı Sayı Yüzde % Saat Aralığı Sayı Yüzde % , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,8 Toplam Toplam VI. Uluslararası Sağlıkta Performans

25 Çağrıların Meslek Gruplarına Göre Dağılımı Sayı Yüzde % TIBBİ SEKRETER ,8 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ,9 HEMŞİRE 5,9 BÜRO MEMURU 18 3,2 HASTA YÖNLENDİRME ELEMANI 38 6,7 BİYOLOG 2,4 DİĞER 9 1,6 VEZNEDAR 5,9 BİLGİSAYAR PROGRAMCISI 1,2 SORUMLU HEMŞİRE 25 4,4 HASTANELER BAŞMÜDÜRÜ 3,5 RADYOLOJİ TEKNİKERLERİ 4,7 DOÇENT DR. 2,4 HASTANE MÜDÜR YARDIMCISI 1,2 PROF. DR. 1,2 ÜNİTE SORUMLUSU 4,7 ANESTEZİ TEKNİKERİ 3,5 ECZACI 2,4 HASTABAKICI 1,2 HASTANE HİZMETLİSİ 1,2 ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ 1,2 Toplam ,0

26 Çağrıların Aylara Göre Dağılımı Sayı Yüzde % Ocak ,7 Şubat 89 15,8 Mart ,4 Nisan 57 10,1 Mayıs 51 9,0 Haziran 58 10,3 Temmuz 61 10,8 Toplam ,0 Panik buton uygulamasına Ocak ayında başlanmış olup gereken eğitim verilmiş olsa da uygulamanın bu ayda fazla olduğu tespit edilmiştir. Uygulamanın yeni olması, çalışanlarda ilgi uyandırması olarak değerlendirilmiştir.

27 Sonuçlandırılma Süresi Sonuçlandırma Süresi /Dakika Sayı Yüzde % Sonuçlandırma Süresi /Dakika Sayı Yüzde % , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,2 Total İlk 5 dk. İçerisinde sonuçlandırma % 67.6

28 Çağrıların Bölümlere Göre Dağılımı BÖLÜM Sayı Yüzde % Acil Tıp (Büyük Acil) 83 14,7 İç Hastalıkları Polk. (Genel) 35 6,2 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları 22 3,9 Kadın Hastalıkları ve Doğum Polk. 20 3,5 Çocuk Acil 18 3,2 Üroloji Polikliniği 16 2,8 Kan Bankası 15 2, VI. Uluslararası Sağlıkta Performans

29 Anlamlılık Testi (Pearson Ki Kare) P<0.01 Cinsiyet* X 2 df P Sağlık Meslek Mensubu <0.01 Saat Aralığı <0.01 Bölüm <0.01 Aylar <0.01 Çağrı Türü <0.01 Sağlık Meslek Mensubu X 2 df P Saat Aralığı <0.01 Bölüm <0.01 Sonuçlandırılma Tarihi <0.01 Çağrı Türü <0.01 Aylar <0.01

30 Kadınlar şiddete daha fazla tepki vermekte, bunun sonucunda ise panik butona daha fazla basmaktadırlar. Hasta-sağlık çalışanı ilişkisinde sürekli iletişim halinde bulunan (ilk temas kuran) Tıbbi Sekreter, Araştırma Görevlisi, Hasta Yönlendirme Elemanı, Büro Memurları ve Sorumlu Hemşireler panik buton uygulamasına daha fazla çağrı yapmışlardır.

31 Panik buton uygulaması en fazla acil serviste kullanılmıştır. Yapılan bazı çalışmalarda da; Annagür, 2010; Ayrancı ve ark., 2002; Gülalp ve ark., 2009) sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin büyük çoğunluğunun hastane acil servis ve psikiyatri kliniklerinde yaşandığı ifade edilmektedir.

32 Beyaz kod uygulamasında kullanılan Pager Sisteminde; Teknik arızaların oluşması, Dahili telefonun sisteme tanımlı olmaması, Mesaj için kullanılan cihazın pilinin bitmesi, Pager sinyallerinin çekim dışında kalması, Yazılım veya donanımsal arızaların oluşması göz önünde bulundurulduğunda, panik buton uygulamasının daha da avantajlı olduğu söylenebilir.

33 UYGULAMADAN ÖĞRENİLEN DERSLER Panik buton uygulaması ile sağlık çalışanları, İkinci bir emniyet çemberine alınmıştır. Panik buton uygulaması ile beyaz kod çağrısının erişilebilirliği kolaylaşmıştır.

34 KURUM VE KURULUŞLARDA UYGULANABİLME DURUMU Sağlık kuruluşlarında kullanılmakta olan otomasyon yazılımına yapılacak ilave bir yazılım ile tüm sağlık kuruluşlarında uygulanabilirliği sağlanabilir.

35 SAĞLIK HİZMETİ ÜZERİNE ETKİLERİ Beyaz Kod uygulamasında uyarı sistemi oluşturulmalıdır. Amaç, en kısa sürede ilk müdahalenin sağlanmasıdır (HKS, 2011:72). Bu kapsamda değerlendirme yapıldığında en kısa sürede ilk müdahalenin yapılması için Panik Buton uygulamasının çözüm üreteceği düşünülmüştür. Yapılan düzenleme ile sağlıkta kalite standartları gereği, çalışan güvenliği sağlanmıştır.

36 UYGULAMANIN BÜTÇESİ Uygulama için gerekli olan maddi bütçe Projenin tüm bütçesi için ilave bir ücret ödemesi yapılmamıştır. Program yazılımı hastane bilgi işlem ünitesinde görevli iki personelce yapılmıştır. Gider Açıklama Birim Fiyat /TL Toplam TL Personel Bilgisayar programcısı 2 kişi X 1 Aylık ücret Eğitim Panik buton uygulama eğitimi bilgi işlem - - personelince verilmiş olup herhangi bir harcama yapılmamıştır. Toplam

37 Panik Buton uygulaması ile, sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalma oranının azaltılması

38 Hastasının bekletilmesine sinirlenen askerden izinli gelen 21 yaşındaki C.S., önce burada görevli Dr. İsmail Tekin le tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Dr. Tekin, panik butonuna basıp güvenlik görevlilerini çağırdı. C.S. yanında getirdiği ekmek bıçağı ile oradaki sağlık personellerine saldıramadan durduruldu.

39 Başhekim Prof. Dr. Kudret DOĞRU, panik buton programını yazan bilgisayar programcıları ile bu program sayesinde acil servisteki bıçaklı saldırıda, doktorların zarar görmesini önleyen güvenlik görevlilerini ödüllendirdi.

40 GÜVENLİK İZLEME ODASI

41 SONUÇ VE ÖNERİLER Şiddete maruz kalan çalışanların her zaman telefon ile beyaz kod çağrısı yapamadıkları durumlarda alternatif olarak bilgisayar ekranı üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde panik butonuna basmaları, beyaz kod çağrısının erişilebilirliğini kolaylaştırmaktadır. Bu çalışma ile beyaz kod çağrısının farklı ve pratik kullanılması, yapılacak diğer çalışma ve uygulamalara yol gösterecektir.

42 VI. Uluslararası Sağlıkta Performans Teşekkür ederim.

HALKLA İLİŞKİLER FAALİYETLERİNİN SAĞLIK HİZMETİ ALANLAR VE ÇALIŞANLAR TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ ÖRNEĞİ

HALKLA İLİŞKİLER FAALİYETLERİNİN SAĞLIK HİZMETİ ALANLAR VE ÇALIŞANLAR TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ ÖRNEĞİ HALKLA İLİŞKİLER FAALİYETLERİNİN SAĞLIK HİZMETİ ALANLAR VE ÇALIŞANLAR TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ ÖRNEĞİ Uzm. İbrahim BARIN Prof. Dr. Murat BORLU Başmüdür Özcan ÖZYURT

Detaylı

Hasta Güvenliği Eğitimleri

Hasta Güvenliği Eğitimleri Sıra No (A) Eğitim Konusu Hasta Güvenliği Eğitimleri T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU ARTVİN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ARTVİN DEVLET HASTANESİ Doküman No: YÖN.PL.25

Detaylı

ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE KULLANILAN PANİK BUTON UYGULAMASININ BEYAZ KOD ÇAĞRISINA KATKISI ERCİYES TIP ÖRNEĞİ

ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE KULLANILAN PANİK BUTON UYGULAMASININ BEYAZ KOD ÇAĞRISINA KATKISI ERCİYES TIP ÖRNEĞİ ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE KULLANILAN PANİK BUTON UYGULAMASININ BEYAZ KOD ÇAĞRISINA KATKISI ERCİYES TIP ÖRNEĞİ İbrahim BARIN, Murat YENİSU 2, Kudret DOĞRU 3, Murat BORLU 4, Özcan ÖZYURT 5 ÖZET Giriş ve amaç:

Detaylı

T.C D.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ HASTANESİ YILLIK EĞİTİM PLANI. Konferans Salonu. Konferans Salonu. Konferans Salonu.

T.C D.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ HASTANESİ YILLIK EĞİTİM PLANI. Konferans Salonu. Konferans Salonu. Konferans Salonu. SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİMLERİ (ZORUNLU) Revizyon No 0 09.02.205 Revizyon i 02.0.208 Sayfa No Sayfa /2 Yılı:208 in Adı/Genel / in Yer Yöntemi Grup Kodu Temel Kalite i ın Şubat 0,20,30 ların Önlenmesi

Detaylı

İŞLEVSEL DÜZENLEMELERİN, ENGELLİ HASTA MEMNUNİYETİNE OLAN YANSIMASI ERCİYES TIP ÖRNEĞİ

İŞLEVSEL DÜZENLEMELERİN, ENGELLİ HASTA MEMNUNİYETİNE OLAN YANSIMASI ERCİYES TIP ÖRNEĞİ İŞLEVSEL DÜZENLEMELERİN, ENGELLİ HASTA MEMNUNİYETİNE OLAN YANSIMASI ERCİYES TIP ÖRNEĞİ Uzm. İbrahim BARIN Prof. Dr. Kudret DOĞRU Prof. Dr. Murat BORLU Başmüdür Özcan ÖZYURT Müdür Yard. Uzm. Murat YENİSU

Detaylı

SÖKE ADSM 2015 YILI EĞİTİM PLANI Hedef Gruptaki Toplam Kişi Sayısı Eğitim Hemşiresi 0-60dk Tüm Merkez Personeli 92

SÖKE ADSM 2015 YILI EĞİTİM PLANI Hedef Gruptaki Toplam Kişi Sayısı Eğitim Hemşiresi 0-60dk Tüm Merkez Personeli 92 01.0.011 REVİZYON 0 REVİZYON Sayfa 1 / 9 SÖKE ADSM 015 YILI EĞİTİM PLANI Hedef Gruptaki Toplam Kişi Sayısı Sıra No Konusu in İçeriği Tarih Şekli Yer ci Süre Hedef Kitle 1. Tüberküloz Hastalığı Ve Korunma

Detaylı

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ HASTANE KOMİTLERİ

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ HASTANE KOMİTLERİ KOMİTELER-EKİPLER BEYAZ KOD EKİBİ PEMBE KOD EKİBİ MAVİ KOD EKİBİ YÖNETİM EKİBİ (BAŞHEKİM,BAŞHEMŞİRE HASTANE MÜDÜRÜ) KOMİTE GÖREVLİLERİ MESAİ SAATLERİ İÇİNDE EKİP SORUMLUSU BAŞHEKİM HASTANE MÜDÜRÜ BAŞHEMŞİRE

Detaylı

HAZIRLAYAN MELEK YAĞCI EĞİTİM HEMŞİRESİ

HAZIRLAYAN MELEK YAĞCI EĞİTİM HEMŞİRESİ HAZIRLAYAN MELEK YAĞCI EĞİTİM HEMŞİRESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ Tüm sağlık çalışanlarının güvenli ortamlarda ve yüksek motivasyonla çalışmalarının sağlanması için 14.05.2012 tarihinde çalışan güvenliğinin sağlanmasına

Detaylı

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri YATAN HASTALARDA, HASTANE HİZMET KALİTESİNİN RETROSPEKTİF OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ ERCİYES TIP ÖRNEĞİ Uzm. İbrahim BARIN Prof. Dr. Murat BORLU Başmüdür Özcan ÖZYURT Müdür Aydemir KAYABAŞI İstatistikçi

Detaylı

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI Sayfa No 1 / 7 AMAÇ : SKS ve SAS çerçevesinde yürütülen çalışmaların koordinasyonu sağlamak. KAPSAM: Tüm Hastane KISALTMALAR: SKS: Sağlıkta Kalite Standartları SAS: Sağlıkta Akreditasyon Standartları DÖF:

Detaylı

PSİKİYATRİ ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDET. (Hekime Yönelik Şiddet Görev Grubu) Ön Raporu

PSİKİYATRİ ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDET. (Hekime Yönelik Şiddet Görev Grubu) Ön Raporu PSİKİYATRİ ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDET (Hekime Yönelik Şiddet Görev Grubu) Ön Raporu İşyerindeki şiddet; hizmet alan ile verenin kişisel özellikleri ve aralarındaki iletişim işyerinin koşulları, kuralları

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ YILLIK EĞİTİM PLANI

SAĞLIK BAKANLIĞI ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ YILLIK EĞİTİM PLANI YÖN.PL.03 04.05.2009 1 / 5 OCAK Riskli Birimlerde Temizlik Ve Dezenfeksiyon Riskli Birim Temizlik Şirket (29) OCAK Mutfak Eğitimi Besin Kalitesi/Yiyecek Satın Alma Ve Kontrol Yöntemleri Gıda Mühendisi

Detaylı

HASTA KİMLİĞİNİN DOĞRULANMASI VE RENKLİ KODLAR. Dr. Nazan ÇALBAYRAM

HASTA KİMLİĞİNİN DOĞRULANMASI VE RENKLİ KODLAR. Dr. Nazan ÇALBAYRAM HASTA KİMLİĞİNİN DOĞRULANMASI VE RENKLİ KODLAR Dr. Nazan ÇALBAYRAM KİMLİK DOĞRULAMADA AMAÇ Doğru hastaya, doğru zamanda, doğru işlemin yapılması için hasta kimliğinin doğrulanmasında standart bir yöntem

Detaylı

1)KALİTE POLİTİKASI KALİTE POLİTİKAMIZ

1)KALİTE POLİTİKASI KALİTE POLİTİKAMIZ KALİTE YÖNETİMİ 1)KALİTE POLİTİKASI KALİTE POLİTİKAMIZ Aydın ve çevresindeki hizmet verdiğimiz bireylere dünya standartları seviyesinde çağın gerektirdiği güvenilir ve kolay ulaşılabilir sağlık hizmetini

Detaylı

ÇANKIRI AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ 2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

ÇANKIRI AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ 2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Çankırı İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ÇANKIRI AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ 2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI EĞİTİM YAPACAK KURUM/ŞUBE/BİRİM

Detaylı

UÜ-SK GÜVENLİK PLANI

UÜ-SK GÜVENLİK PLANI 1 / 5 1. Amaç: Bu planın amacı, Uludağ Üniversitesi Sağlık Kuruluşlarında hastalar, hasta yakınları, ziyaretçiler, personel ve diğer kişiler için güvenli bir ortam sağlanmasına ilişkin bir işleyiş sistematiği

Detaylı

Bilim Uzmanı İbrahim BARIN

Bilim Uzmanı İbrahim BARIN ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİNDE YATAN HASTALARIN HASTANE HİZMET KALİTESİNİ DEĞERLENDİRMELERİ Bilim Uzmanı İbrahim BARIN Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri AMAÇ Hasta memnuniyeti verilen

Detaylı

1. AMAÇ: 4. KISALTMALAR: EKK : Enfeksiyon Kontrol Komitesi SHKS : Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları 5. UYGULAMA:

1. AMAÇ: 4. KISALTMALAR: EKK : Enfeksiyon Kontrol Komitesi SHKS : Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları 5. UYGULAMA: Kalite Yönetim Birimi SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ: Hastanemizdeki; sağlıkta hizmet kalite standartları ve kalite yönetim sistemine uygunluğunun; sürekliliğini, yeterliliğini ve etkinliğini sağlamak için, planlanmış

Detaylı

PEMBE KOD 3333 BEYAZ KOD 1111

PEMBE KOD 3333 BEYAZ KOD 1111 2 PEMBE KOD 3333 BEYAZ KOD 1111 3 NEDEN RENK ÇALIŞANI HABERDAR ETMEK, RİSK DURUMLARINDA İLETİŞİMİ SAĞLAMAK, İLETİLEN MESAJI KISA VE NET İLETEBİLMEK, ZAMAN KAZANDIRMAK, PANİK HALİNİ ENGELLEMEK, ACİL DURUMA

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ 2010 YILI EĞİTİM PLANI

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ 2010 YILI EĞİTİM PLANI SAYFA NO: 1 / 6 Tıbbi Atıklar Klinik Hemşireleri 20 Ocak 2010 1 saat Çevre Mühendisi Rahmi DURAN Başhekimlik Toplantı Salonu (A) (Saat 14.30-15.30) (I. Grup) Hemşirelerin Ağrı İle İlgili Bilgi, Davranış

Detaylı

Kablosuz Hemşire Çağrı Sistemi

Kablosuz Hemşire Çağrı Sistemi Hakkımızda Label Elektronik sağlık sektörüne çevreye ve çalışanlarına duyduğu büyük sorumlulukla yenilikçi çözümleri ve geniş ürün yelpazesi ile insan hayatına ve yaşam kalitesine değer katmaktadır. Geniş

Detaylı

2014 YILI SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI. YÖN. PL.24 Yayın Tarihi: 18.01.2013 Revizyon No: 00 Revizyon Tarihi: 00 Sayfa No: 1/16

2014 YILI SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI. YÖN. PL.24 Yayın Tarihi: 18.01.2013 Revizyon No: 00 Revizyon Tarihi: 00 Sayfa No: 1/16 OCAK-2014 YÖN. PL.24 Yayın Tarihi: 18.01.2013 Revizyon No: 00 Revizyon Tarihi: 00 Sayfa No: 1/16 SIRA NO 1 2 DÖNEM EĞİTİMİN KONUSU KATILIMCILAR EĞİTİMCİ HASTA BAŞI TEST CİHAZI TEMİZLİĞİ VE BAKIMI HASTALARIN

Detaylı

BATMAN BÖLGE DEVLET HASTANESİ 2015 YILI EĞİTİM PLANI

BATMAN BÖLGE DEVLET HASTANESİ 2015 YILI EĞİTİM PLANI BATMAN BÖLGE DEVLET HASTANESİ 2015 YILI EĞİTİM PLANI S.NO YIL KURUM ADI KONU ALT KONU ÜNVAN KİŞİ SAYISI PLANLANAN SÜRE AY SÜRE BİRİMİ1.EĞİTİMCİ ADI SOYADI 1.EĞİTİMCİ ÜNVANI 2.EĞİTİMCİ ADI SOYADI 2.EĞİTİMCİ

Detaylı

IV. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi (02 04 Mayıs 2013 / Ankara) SÖZEL BİLDİRİ LİSTESİ Bildiri

IV. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi (02 04 Mayıs 2013 / Ankara) SÖZEL BİLDİRİ LİSTESİ Bildiri IV. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi (02 04 Mayıs 2013 / Ankara) SÖZEL BİLDİRİ LİSTESİ Bildiri Bildiri Adı Kodu 6 Sağlıkla İlişkili Enfeksiyonlar ve El Hijyeni Konusunda Geçerliliği

Detaylı

YENİ BAŞLAYAN PERSONEL ORYANTASYON PROGRAMI

YENİ BAŞLAYAN PERSONEL ORYANTASYON PROGRAMI DOKÜMAN NO KEY.PL.02 İLK YAYIN TARİHİ 03/10/11 REV. NO - TARİHİ 02-24.08.2016 SAYFA NO 1 / 12 1.0 AMAÇ: Bu rehber, hastanemizde işe yeni başlayan personelimizin, hastanemize ve görevine uyum sürecini kolaylaştırmak,

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Sonbahar Dönemi (2. Dönem) Hizmetiçi Eğitim Programı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Sonbahar Dönemi (2. Dönem) Hizmetiçi Eğitim Programı BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2017 Sonbahar Dönemi (2. Dönem) Hizmetiçi Eğitim Programı BEYAZ KOD GÜVENLİK RAPORLAMA SİSTEMİ Beyin Ve Sinir Cerrahisi Servisi Sorumlu Hemşiresi

Detaylı

Mavi-Pembe-Beyaz Kod Sistemi. Hastane Çağrı Santral Sunucusu SNC-001

Mavi-Pembe-Beyaz Kod Sistemi. Hastane Çağrı Santral Sunucusu SNC-001 Hakkımızda İçindekiler Mavi-Pembe-Beyaz Kod Sistemi T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından, Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında Hasta ve Çalışan Güvenliğinin Sağlanması ve Korunmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında

Detaylı

Enfeksiyon El Hijyeni ve Atık Yönetimi Hakkında Bilgilendirme İş ve İşçi Sağlığı Güvenliği (Çalışan Güvenliği Programı)

Enfeksiyon El Hijyeni ve Atık Yönetimi Hakkında Bilgilendirme İş ve İşçi Sağlığı Güvenliği (Çalışan Güvenliği Programı) KURUM İÇİ TÜM PERSONEL EĞİTİMLERİ 2015 EĞİTİM P Genel Oryantasyon Programı Hekim Oryantasyon Programı Medin EĞİTİM KONULARI Enfeksiyon El Hijyeni ve Atık Yönetimi Hakkında Bilgilendirme İş ve İşçi Sağlığı

Detaylı

SÖKE ADSM 2014 YILI EĞİTİM PLANI Hedef Gruptaki Toplam Kişi Sayısı Eğitim Hemşiresi 0-60dk Tüm Merkez Personeli 81

SÖKE ADSM 2014 YILI EĞİTİM PLANI Hedef Gruptaki Toplam Kişi Sayısı Eğitim Hemşiresi 0-60dk Tüm Merkez Personeli 81 0.07.0 REVİZYON 07.0.04 SAYFA/ Sayfa / SÖKE ADSM 04 YILI EĞİTİM PLANI Hedef Gruptaki Toplam Kişi Sayısı 0-0dk Tüm Merkez Personeli 8 Sıra No Konusu in İçeriği Tarih Şekli Yer ci Süre Hedef Kitle. Tüberküloz

Detaylı

06-07-08 Ocak 2015 1 saat Yemekhane. 06-07-08 Ocak 2015 20-21-22 Ocak 2015. 20-21-22 Ocak 2015. 03-04-05 Şubat 2015. 10 Şubat 2015

06-07-08 Ocak 2015 1 saat Yemekhane. 06-07-08 Ocak 2015 20-21-22 Ocak 2015. 20-21-22 Ocak 2015. 03-04-05 Şubat 2015. 10 Şubat 2015 YILI EĞİTİM PLANI DÖK. KODU: YÖN. PL.03 EĞİTİMİN KONUSU Kişiler Arası İletişim ve Gelişim i Çalışan Hakları Çamaşırhane i YAY. TAR.:31.10.2010 REV. TAR.:ARALIK 2013 REV. NO:04 SAYFA:1/8 EĞİTİM ALT BAŞLIKLARI

Detaylı

KURUMSAL HİZMETLER BÖLÜMLER AMAÇ VE HEDEFLER SORUMLULAR KAYIT ORTAMI DEĞERLENDİRME/SONUÇ. Başhekim

KURUMSAL HİZMETLER BÖLÜMLER AMAÇ VE HEDEFLER SORUMLULAR KAYIT ORTAMI DEĞERLENDİRME/SONUÇ. Başhekim Sayfa 1/19 KURUMSAL HİZMETLER BÖLÜMLER AMAÇ VE HEDEFLER SORUMLULAR KAYIT ORTAMI DEĞERLENDİRME/SONUÇ Kurumsal Yapı Amaç: Kurumsal Hizmetlerin İşleyişini Sorunsuz Yürütülmesini Sağlamak. i 1.Düzenleyici

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI-ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

SAĞLIK BAKANLIĞI-ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 2014 YILI HİZMET İÇİ PLANI YÖN.PL.03 10.01.2013-00 1 / 12 TARİH İN KONUSU İN ALT KONUSU YER SÜRE CİNİN ADI SOYADI KATILIMCILAR OCAK HASTA HAKLARI VE GÜVENLİĞİ HASTA HAKLARI VE HASTA

Detaylı

2014 YILLIK EĞİTİM PLANI. Ocak. Eğitim Alan Grup / Bölüm ZORUNLU EĞİTİM. Laboratuar Çalışanları. Psikiyatri Servis.

2014 YILLIK EĞİTİM PLANI. Ocak. Eğitim Alan Grup / Bölüm ZORUNLU EĞİTİM. Laboratuar Çalışanları. Psikiyatri Servis. Dok.Kod.: SPEH.EGT.PL.02 2014 YILLIK EĞİTİM PLANI Hazırlanma Tar.: 19/08/14 Sayfa No: 1/1 Sıra No Eğitim Eğitimci Eğitim Alan Grup / Bölüm Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim

Detaylı

ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ

ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ ACİL TIP TEKNİSYENİ GENEL ve BÖLÜM UYUM EĞİTİM REHBERİ Hazırlayan Kontrol Eden Onaylayan Kalite Birim Sorumlusu Kalite Yönetim Direktörü Başhekim/Hastane Yöneticisi KODU:

Detaylı

2014 HİZMET İÇİ YILLIK EĞİTİM PLANI

2014 HİZMET İÇİ YILLIK EĞİTİM PLANI 2014 HİZMET İÇİ YILLIK PLANI DÖK.NO: YÖN.PL.02 YAY.TARH:21.01.2013 REV.TRH:00 REV.NO:00 SAYFA NO: 1 / 9 KONUSU İ ALACAK KİŞİLER İ VERECEK ANNE SÜTÜYLE BESLENME VE ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİ, EMZİRME NASIL OLUR,

Detaylı

İLAÇ GÜVENLİĞİ RAMAK KALA BİLDİRİMLERİMİZ VE KAZANIMLARIMIZ

İLAÇ GÜVENLİĞİ RAMAK KALA BİLDİRİMLERİMİZ VE KAZANIMLARIMIZ İLAÇ GÜVENLİĞİ RAMAK KALA BİLDİRİMLERİMİZ VE KAZANIMLARIMIZ OPSAR SOLMAZ Figen, TUNÇMAN Gökçe, SERBEST Nesrin, YILDIRIM Ayşe, YILMAZLAR Aysun ÖZEL MEDICABIL HASTANESİ, BURSA İlaç Güvenliği Hastaların tedavilerinde

Detaylı

ADI- SOYADI ÜNVAN KOMİTENİN ASGARİ GÖREV ALANI

ADI- SOYADI ÜNVAN KOMİTENİN ASGARİ GÖREV ALANI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Çanakkale İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Ezine Devlet Hastanesi KOMİTE VE EKİPLER KOD:KY.YD.01 Yayın Tarihi:04.01.2016 Revizyon Tarihi:00

Detaylı

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır.

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. T.C SAĞLIK BAKANLIĞI PENDİK DEVLET HASTANESİ TEMİZLİK HİZMETLERİ BÖLÜM ORYANTASYON REHBERİ Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. EĞİTİM KOMİTESİ GENEL TANITIM Birim

Detaylı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ DOKÜMAN NO : EY.PL.01 YAYIN TARİHİ: 02/12/2015 REVİZYON NO : 02 REVİZYON TARİHİ : 27/12/2017 SAYFA NO: 1/7 2018 YILI EĞİTİM PLANI SAYI EĞİTİMİN

Detaylı

DÖNER SERMAYE KATKI PAYI ve EK ÖDEME ESASLARI. Prof. Dr. Bülent TUNÇÖZGÜR GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

DÖNER SERMAYE KATKI PAYI ve EK ÖDEME ESASLARI. Prof. Dr. Bülent TUNÇÖZGÜR GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE KATKI PAYI ve EK ÖDEME ESASLARI Prof. Dr. Bülent TUNÇÖZGÜR GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Üniversite Hastanesi Tıp Öğrencisi eğitimi Araştırma Görevlisi eğitimi Bilimsel araştırma ve

Detaylı

2015 HİZMET İÇİ YILLIK EĞİTİM PLANI

2015 HİZMET İÇİ YILLIK EĞİTİM PLANI 2015 HİZMET İÇİ YILLIK PLANI DÖK.NO: YÖN.PL.02 YAY.TARH:21.01.2013 REV.TRH:00 REV.NO:00 SAYFA NO: 1 / 7 KONUSU İ ALACAK KİŞİLER İ VERECEK EL HİJYENİ-5 ENDİKASYON KURALI ENF. HEMŞİRESİ CPR (UYGULAMALI )

Detaylı

1.Kapsamlı bir tatbikat uygulanmasını sağlamak

1.Kapsamlı bir tatbikat uygulanmasını sağlamak DOKÜMAN NO KU.YD.004 İLK YAYIN TARİHİ 01.01.2014 REV. NO - TARİHİ 01.14.09.2015 Sayfa 1 / 7 1 BOYUT KURUMSAL HİZMETLER BÖLÜMLER Kurumsal Yapı Kalite Yönetimi Amaç: Kurumsal Hizmetlerin İşleyişini Sorunsuz

Detaylı

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No Ozdeğerlendirme raporu ve çalışma şekli değişikliği doğrultusunda revizyon yapıldı.

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No Ozdeğerlendirme raporu ve çalışma şekli değişikliği doğrultusunda revizyon yapıldı. Yürürlük i:13.07.2012 DEPOLAMA ve DAĞITIM PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/5 Revizyon i Açıklama Revizyon No Madde No Ozdeğerlendirme raporu ve çalışma şekli değişikliği doğrultusunda revizyon yapıldı. 1

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ BÖLÜM UYUM EĞİTİMİ REHBERİ YAYIN TARİHİ: 17.10.2011 REVİZE TARİHİ: 02/06/2014 SAYFA:1/4

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ BÖLÜM UYUM EĞİTİMİ REHBERİ YAYIN TARİHİ: 17.10.2011 REVİZE TARİHİ: 02/06/2014 SAYFA:1/4 DÖK.KODU: YÖN.RHB.001 YAYIN TARİHİ: 17.10.2011 REVİZE NO:2 REVİZE TARİHİ: 02/06/2014 SAYFA:1/4 AMAÇ:Bölümde çalışmaya yeni başlayan çalışanlara bölümün tanıtılması amacıyla yapılan eğirimdir. KAPSAM UYGULAMA

Detaylı

EĞİTİM SAATİ EĞİTİMİN YERİ

EĞİTİM SAATİ EĞİTİMİN YERİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU İSTANBUL ANADOLU KUZEY BÖLGESİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ GÖZTEPE VE ARAŞTIRMA HASTANESİ PLANI DÖNEM: 2013 YILI Sıra

Detaylı

KOMİTE/EKİP TOPLANTILARI PLANI

KOMİTE/EKİP TOPLANTILARI PLANI KOMİTE/EKİP LARI PLANI DOK. KOD: P.L.027 YAYIN TARİHİ: 08.03.2016 REVİZYON NO:01 REVİZYON TARİHİ: 15.02.2017 SAYFA NO: 1 / 6 KOMİTE ADI PERİOD TEBLİĞ TARİHİ TARİHİ YERİ KOMİTE ÜYELERİ HASTA GÜVENLİĞİ Başkan:

Detaylı

Söke Adsm 2014 Yılı Eğitim Planı Hedef Gruptaki Toplam Kişi Sayısı Eğitim Hemşiresi 0-60dk Tüm Merkez Personeli 81

Söke Adsm 2014 Yılı Eğitim Planı Hedef Gruptaki Toplam Kişi Sayısı Eğitim Hemşiresi 0-60dk Tüm Merkez Personeli 81 0.07.0 REVİZYON 0 REVİZYON 3.05.04 SAYFA/ Sayfa / 3 Söke Adsm 04 Yılı Planı Hedef Gruptaki Toplam Kişi Sayısı Sıra No Konusu in İçeriği Tarih Şekli Yer ci Süre Hedef Kitle. Tüberküloz Hastalığı Ve Korunma

Detaylı

Akılcı Laboratuvar Konsültasyon İstemi

Akılcı Laboratuvar Konsültasyon İstemi Akılcı Laboratuvar Konsültasyon İstemi Akılcı Laboratuvar Konsültasyon İstemi DEĞİŞİKLİK N0 00 TARİH 16.07.2018 YAYIN VE DEĞİŞİKLİK İÇERİĞİ Dokumanın hazırlanıp, Yürürlüğe alınması Doküman No : F-39 Yürürlük

Detaylı

2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI NO KONU EĞİTİM VERECEK KİŞİ EĞİTİME KATILACAK PERSONEL TARİH / SÜRE YÖNTEM 1 Adli Vakalardan Örnek Alımı Laboratuvar Teknisyenleri 2 Verem Hastalığı (TBC) Uzm. Dr. Aylin CİCİMEN 3 El Hijyeni (Endikasyonları,

Detaylı

2015 YILI SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI. YÖN. PL.24 Yayın Tarihi: 18.01.2013 Revizyon No: 00 Revizyon Tarihi: 00 Sayfa No: 1/9

2015 YILI SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI. YÖN. PL.24 Yayın Tarihi: 18.01.2013 Revizyon No: 00 Revizyon Tarihi: 00 Sayfa No: 1/9 OCAK-2015 YÖN. PL.24 Yayın Tarihi: 18.01.2013 Revizyon No: 00 Revizyon Tarihi: 00 Sayfa No: 1/9 SIRA NO DÖNEM EĞİTİMİN KONUSU KATILIMCILAR EĞİTİMCİ EĞİTİM YERİ VE SUNUM MATERYALİ EĞİTİM TARİHİ EĞİTİM SÜRESİ

Detaylı

BİR ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE ÇALIŞAN SAĞLIK ÇALIŞANLARININ RUHSAL SAĞLIK DURUMUNUN BELİRLENMESI VE İŞ DOYUMU İLE İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ

BİR ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE ÇALIŞAN SAĞLIK ÇALIŞANLARININ RUHSAL SAĞLIK DURUMUNUN BELİRLENMESI VE İŞ DOYUMU İLE İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ BİR ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE ÇALIŞAN SAĞLIK ÇALIŞANLARININ RUHSAL SAĞLIK DURUMUNUN BELİRLENMESI VE İŞ DOYUMU İLE İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ Ercan AYDOĞDU Akdeniz Üniversitesi Hastanesi İşyeri Sağlık Birimi

Detaylı

YILLIK EĞİTİM PLANI 2016

YILLIK EĞİTİM PLANI 2016 Eğitim Konusu - içeriği Türkiyede Emzirme Anne Sütünün Özellikleri Emzirme Nasıl Olur Emzirmeyi Değerlendirmek Dinleme Ve Öğrenme Becerileri Özgüven Ve Destek Süt Sağma Teknikleri Meme İle İlgili Sorunlar

Detaylı

HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI OCAK 1 Isparta İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Şarkikaraağaç Dr. Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI Doküman Kodu YÖN.PL.02 Yürürlük Tarihi 02.01.2012 Revizyon Tarihi

Detaylı

YIL: 2015 EĞİTİM DÖNEMİ: OCAK/2015

YIL: 2015 EĞİTİM DÖNEMİ: OCAK/2015 EĞİTİM DÖNEMİ: OCAK/2015 *İLERİ YAŞAM DESTEĞİ 29.OCAK.2015 Sayfa No 1 / 18 SM. ASIM GÜNERHAN SAĞLIK HİZMETLERİ SINIFI PERSONELİ EĞİTİM DÖNEMİ: ŞUBAT/2015 HASTA HAKLARI KİŞİLER ARASI İLETİŞİM ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ

Detaylı

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ HASTANE ÇAĞRI SİSTEMLERİ PROSEDÜRÜ

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ HASTANE ÇAĞRI SİSTEMLERİ PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 5 İÇİNDEKİLER 1. HASTANE ÇAĞRI SİSTEMLERİNDE AMAÇ:...2 2. KAPSAM:...2 3. HEMŞİRE ÇAĞRI SİSTEMİ;...2 3.1) Tanım;... 2 3.2) Sorumlular... 2 3.3) Uygulama;... 3 4. ACİL SERVİS KONSÜLTAN DOKTOR ÇAĞRI

Detaylı

UÜ-SUAM PEMBE KOD TALİMATI

UÜ-SUAM PEMBE KOD TALİMATI 1 / 5 1. Amaç: Bu talimatın amacı UÜ-SK da yatan bebek / çocuk hastaların güvenliği, kaçırılmalarının önlenmesi ve kaçırılmaları durumunda yapılacak faaliyetler için standart bir yöntem belirlemektir.

Detaylı

Saðlýk Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Týbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (Türkçe)

Saðlýk Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Týbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (Türkçe) Saðlýk Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Týbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (Türkçe) TDS 104 - Hastane Bilgi Otomasyonu DERS TANITIM BÝLGÝLERÝ Dersin Adý Hastane Bilgi Otomasyonu Kodu Yarýyýl Teori Uygulama/Laboratuar

Detaylı

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON Olay Komuta Sistemi HAP Başkanı Operasyon Şefi Alan Yönetimi Tıbbı Bakım Sorumlusu Tehlikeli Madde Direktörü Hastane Ünitesi Acil

Detaylı

2016 YILI SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI

2016 YILI SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI 2016 YILI SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI Eğitim Konusu Eğitimi Veren Birim/Kişi KATILIMCI Eğitim Süresi Eğitim Tarihi Eğitim Yeri Panik Değerler & Panik Değer Bildirimi Laboratuvar Birim Sorumlusu

Detaylı

kullanımınızda şifrenizi değiştirmeniz nedenle şifrenizi kimseye vermeyiniz.

kullanımınızda şifrenizi değiştirmeniz nedenle şifrenizi kimseye vermeyiniz. Klavyeden F5 tuşu ile girişe başlanılır. Programı ilk kez kullanacak hekimlerin Kullanıcı Kod ve şifreleri Doktor kodları ile aynı olup bu bilgiyi Bilgi İşlem Merkezimizden veya sekreterlerinizden öğrenebilirsiniz.

Detaylı

YILLIK EĞİTİM PLANI PLANLANAN TARİH SÜRE. HİE Hemşiresi Aynur KOÇ 23.01.2015 1Saat Depo ve Ambar Personeli

YILLIK EĞİTİM PLANI PLANLANAN TARİH SÜRE. HİE Hemşiresi Aynur KOÇ 23.01.2015 1Saat Depo ve Ambar Personeli YILLIK EĞİTİM PLANI Doküman Kodu PL.03 Yayın Tarihi 03.08.2009 Revizyon Tarihi 25.04.2011 Revizyon No 01 EĞİTİM DÖNEMİ 2015 Sayfa No 1/4 EĞİTİM KONUSU EĞİTİMCİ PLANLANAN TARİH SÜRE HANGİ GRUBA GERÇEKLEŞEN

Detaylı

2015 YILI EĞİTİM PLANI EĞİTİMİ VEREN SÜRESİ

2015 YILI EĞİTİM PLANI EĞİTİMİ VEREN SÜRESİ 2015 YILI EĞİTİM PLANI BİRLİK te sağlıklı gelecek KODU YÖN.P.L.06 YAYIN TARİHİ: 02.01.2006 REVİZİYON TARİHİ: 28.11.2013 REVİZYON NO:02 EĞİTİM TARİHİ EĞİTİMİN KONUSU EĞİTİMİN SÜRESİ EĞİTİMİ VEREN EĞİTİMİ

Detaylı

Sağlık-Net Klinik Veri Gönderim İşlemleri KULLANICI KLAVUZU

Sağlık-Net Klinik Veri Gönderim İşlemleri KULLANICI KLAVUZU Sağlık-Net Klinik Veri Gönderim İşlemleri KULLANICI KLAVUZU 1 Sisoft Sağlık Bilgi Versiyon Bilgisi Doküman No Versiyon 2.0.0.558 Tarih 30.01.2014 2 Sisoft Sağlık Bilgi Sağlık-NET Klinik Veri Gönderim İşlemleri

Detaylı

2015 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

2015 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI DÖK.NO:YÖN.PL.01 YAYIN TARİHİ :01.01.2013 T.C. 2015 YILI HİZMET İÇİ PLANI REVİZYON NO : 2 REVİZYON TARİHİ :08.12.2014 SAYFA NO :1/ TARİH İN KONUSU İN ALT KONUSU YER SÜRE CİNİN ADI SOYADI KATILIMCILAR HASTA

Detaylı

AYAKTAN HASTA DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

AYAKTAN HASTA DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 24.03.2014 CureMed te tanımlanmış anamnez modüller eklendi. 01 FTR Tedavi Formu prosedüre tanımlandı. Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Hasta Değerlendirme

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ GÖRÜNTÜLEME HİZMETLERİ BÖLÜM UYUM REHBERİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ Doküman Kodu Yayın Tarihi

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ OP-01: HASTANIN GELİŞİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-06-D BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/5 -YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİ

Detaylı

, ,

, , Yürürlük i: 11.10.2012 HASTA GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/6 Revizyon Açıklaması - Revize edildi - Yeni eklendi - İptal Madde No - 3.1.3.2, 3.14.3, 3.16.1-3.1.1.5, 3.8, 3.9, 3.10, 3.11, 3.12,

Detaylı

K.T.Ü. FARABİ HASTANESİ BAŞHEKİMLİĞİ FARABİ HASTANESİ EĞİTİM PLANI

K.T.Ü. FARABİ HASTANESİ BAŞHEKİMLİĞİ FARABİ HASTANESİ EĞİTİM PLANI EĞİTİM PLANI HKS EĞİTİM KONULARI ANLATILACAK KONU AYRINTILARI 3 Kimlik tanımlayıcıların kullanımı Hasta kimliğinin doğrulanmasına yönelik çalışmalar Kimlik tanımlayıcılar Barkotlu kimlik tanımlayıcılar

Detaylı

3. SIKLIKLA TEDAVİ EDİLEN HASTALIKLAR, UYGULANAN PROSEDÜRLER VE HİZMETLER:

3. SIKLIKLA TEDAVİ EDİLEN HASTALIKLAR, UYGULANAN PROSEDÜRLER VE HİZMETLER: Rev. No : 03 Rev.Tarihi : 28 Şubat 2012 1 / 5 1. HİZMET KAPSAMI: Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı, 0-17 yaş arasındaki ayaktan ve yatan hastalara tanı ve tedavi hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmet haftada 7 gün

Detaylı

09.01.2015 14:00-15:00 DİYET EĞİTİMİ/HASTA YEMEKLERİ KONFERANS SALONU 1 SAAT DİYETİSYEN YEMEKHANE PERSONELİ

09.01.2015 14:00-15:00 DİYET EĞİTİMİ/HASTA YEMEKLERİ KONFERANS SALONU 1 SAAT DİYETİSYEN YEMEKHANE PERSONELİ ORDU DEVLET HASTANESİ 2015 YILI YILLIK EĞİTİM PLANI DÖNEM TARİH SAAT EĞİTİM KONUSU YERİ SÜRE EĞİTİM GÖREVLİSİ KATILIMCI PROFİLİ 06.01.2015 16:00-17:00 ORGAN BAĞIŞI KONFERANS SALONU 1 SSAT ORGAN VE DOKU

Detaylı

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI). KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR. SHKS (Sağlık Hizmet Kalite Standartları) zorunlu dokümanları oluşturuldu.

Detaylı

Döner Sermaye Ek Ödeme Dr. Mehmet Özkahya Ege Üniversitesi

Döner Sermaye Ek Ödeme Dr. Mehmet Özkahya Ege Üniversitesi Döner Sermaye Ek Ödeme Dr. Mehmet Özkahya Ege Üniversitesi DS Ek Ödeme Ocak 2010 da ilgi yasa (ÜNİVERSİTE VE SAĞLIK PERSONELİNİN TAM GÜN ÇALIŞMASINA VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN.

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BÖLÜM KALİTE SORUMLULARI VE KOMİTE LİSTESİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BÖLÜM KALİTE SORUMLULARI VE KOMİTE LİSTESİ /8. KALİTE YÖNETİM DİREKTÖRÜ Doç. Dr. Murat YENİSEY Başhekim 2. KALİTEDEN SORUMLU İDARECİ Prof. Dr. Selim ARICI Dekan 3. KALİTE YÖNETİM BİRİMİ ÇALIŞANLARI Kalite Yönetim Direktörü Doç. Dr. Murat YENİSEY

Detaylı

KOMİTE ÇALIŞMA TALİMATI

KOMİTE ÇALIŞMA TALİMATI 1.AMAÇ: Hastanesindeki komisyonların; hizmet kalite standartları ve kalite yönetim sistemine uygunluğunun; sürekliliğini, yeterliliğini ve etkinliğini sağlamak için, planlanmış aralıklarla yapılan toplantıların

Detaylı

REVİZYON TARİHİ REVİZYON NO AÇIKLAMA HASTA MEMNUNİYET ANKETLERİ UYGULAMA PROSEDÜRÜ

REVİZYON TARİHİ REVİZYON NO AÇIKLAMA HASTA MEMNUNİYET ANKETLERİ UYGULAMA PROSEDÜRÜ Rev. Tarihi : S. No : 1/6 HASTA MEMNUNİYET ANKETLERİ UYGULAMA PROSEDÜRÜ HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN Kalite Yönetim Sekreteri Nesibe KÜÇÜKAVCILAR Kalite Yönetim Direktörü Savaş AKGÖL Başhekim Dr.

Detaylı

KOMİTE VE EKİPLER. Kalite Yönetim Direktörü Kalite Yönetim Direktörü Başhekim

KOMİTE VE EKİPLER. Kalite Yönetim Direktörü Kalite Yönetim Direktörü Başhekim Sayfa no 1 / 5 Hastanemizde çalışanların, hasta ve hasta yakınlarının ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak için, hasta hakları, çalışan ve hasta güvenliğini önemseyerek hızlı, güvenilir ve kaliteli hizmet

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ OP-01: HASTANIN GELİŞİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-06-B BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/6 -YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİ

Detaylı

Klinik Kodlama Süreç Analizi Anket Değerlendirmesi

Klinik Kodlama Süreç Analizi Anket Değerlendirmesi Klinik Kodlama Süreç Analizi Anket Değerlendirmesi Sağlık tesisleri tarafından verilen hizmetin tanımını sağlayan klinik kodlama; hastanın tesise kabul edilişinden taburcu edilişine kadar geçen süredeki

Detaylı

DERİNCE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ SKS KALİTE YÖNETİMİ

DERİNCE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ SKS KALİTE YÖNETİMİ DERİNCE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ SKS KALİTE YÖNETİMİ www.derinceadsm.gov.tr BÖLÜM SORUMLULARI Yönetim Hizmetleri Demet YENİGÜN EROL Ahmet DEMRİ Meryem MUMCUUĞLU Kalite Yönetim Direktörü İdari ve Mali

Detaylı

KODU:KY.PR.02 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05

KODU:KY.PR.02 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05 KOMİSYON TOPLANTILARI YÖNETİM PROSEDÜRÜ KODU:KY.PR.02 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05 1. AMAÇ: Hastanemizdeki komisyonların; hizmet kalite standartları ve kalite

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Didim Devlet Hastanesi Baştabipliği SHKS KOMİTE VE EKİPLER

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Didim Devlet Hastanesi Baştabipliği SHKS KOMİTE VE EKİPLER D. NO:YÖN.LS.04 YAYIN TAR:11/11/2009 REV. NO:5 REV. TAR.: AĞUSTOS 2015 SY. NO / SY.S.:5/1 KOMİTELER-EKİPLER KALİTE BİRİMİ YÖNETİMİ BİRİM KALİTE TEMSİLCİLERİ KOMİTE GÖREVLİLERİ Kalite Yönetim Direktörü

Detaylı

TÜRK CERRAHİ YETERLİK KURULU

TÜRK CERRAHİ YETERLİK KURULU TÜRK CERRAHİ YETERLİK KURULU EĞİTİM KURUMLARI VE PROGRAMI DEĞERLENDİRME KOMİSYONU Form-1 EĞİTİM KURUMU (ANABİLİM DALI/KLİNİK) ve PROGRAMI DEĞERLENDİRME FORMU (UEMS ve ACGME Eğitim Kurumları değerlendirme

Detaylı

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU Eskişehir İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Yunus Emre Devlet Hastanesi

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU Eskişehir İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Yunus Emre Devlet Hastanesi N TARİH SAAT EĞİTİM KONUSU EĞİTİMİN ALT KONUSU EĞİTİMCİ EĞİTİM VERİLECEK PERSONEL 1. 2. 3. 4. 5. 8 Ocak 2014 Çarşamba 28 Ocak 2014 Salı 04 Şubat 2014 Salı 04 Şubat 2014 Salı 5 Şubat 2014 Çarşamba 15:00-16:00

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ V. TOPLANTISI

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ V. TOPLANTISI İZMİR GÜNEY BÖLGESİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ V. TOPLANTISI TORBALI DEVLET HASTANESİ 09 EKİM 2013 Prof. Dr. Behzat ÖZKAN

Detaylı

Doç. Dr. Demet ÜNALAN Doç. Dr. Mehmet S. İLKAY Uzman Tülin FİLİK ERCİYES ÜNİVERSİTESİ

Doç. Dr. Demet ÜNALAN Doç. Dr. Mehmet S. İLKAY Uzman Tülin FİLİK ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ ÇALIŞANLARININ ÖRGÜTSEL BAĞLILIK DÜZEYLERİNİN ÖLÇÜLMESİ: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÇALIŞANLARI ÜZERİNDE BİR UYGULAMA Doç. Dr. Demet ÜNALAN Doç. Dr. Mehmet

Detaylı

OMOPHORUS Kalite Yönetim Sistemi Yazılımı ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ ULUTEK AR-GE PROJESİ

OMOPHORUS Kalite Yönetim Sistemi Yazılımı ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ ULUTEK AR-GE PROJESİ OMOPHORUS Kalite Yönetim Sistemi Yazılımı ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ ULUTEK AR-GE PROJESİ Kalite Yönetim Sistemi Yazılımı Nedir? Kalite Yönetim Sistemi; gereklerinin yerine getirildiğinin

Detaylı

GAZİ HASTANESİ 2016 YILI EĞİTİM PLANI

GAZİ HASTANESİ 2016 YILI EĞİTİM PLANI Yayın Tarihi 01/05/2009 GAZİ HASTANESİ 2016 YILI EĞİTİM PLANI Dokümantasyon No İ.K..PL..01 Revizyon Tarihi 25.02.2013 Revizyon No 01 Sayfa No 1/5 PLANLANAN EĞİTİM KONUSU VEREN KİŞİ VEYA BÖLÜM HEDEFLENEN

Detaylı

İBB EŞREFPAŞA HASTANESİ YILLIK EĞİTİM PLANI

İBB EŞREFPAŞA HASTANESİ YILLIK EĞİTİM PLANI İBB EŞREFPAŞA HASTANESİ YLLK PLAN Doküman No: İBBEH. EĞT.PL.001 YAYN TARİHİ:25.06.2012 Revizyon No: 5 Revizyon Tarihi:23.01.2016 Sayfa No: 1/1 ÇALŞAN HAKLAR VE BİRİMİ İ 2 Hastane çalışanlarının güvenli

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİİLAFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TAKİPOTOMASYONU

T.C. KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİİLAFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TAKİPOTOMASYONU T.C. KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİİLAFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TAKİPOTOMASYONU -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Samsun İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği KOMİTELER EL KİTABI

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Samsun İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği KOMİTELER EL KİTABI T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Samsun İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği KOMİTELER EL KİTABI 2013 www.ayvacik-dh.gov.tr AYVACIK DEVLET HASTANESİ HAZIRLAYANLAR İlkay

Detaylı

MERKEZ LABORATUVARI: AVANTAJ/DEZAVANTAJ

MERKEZ LABORATUVARI: AVANTAJ/DEZAVANTAJ MERKEZ LABORATUVARI YAPILANMASI: AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI Dr. Dilek Çolak Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı 1. KLİMUD Semp Ankara, 2009 Sunum Planı Neden Merkez Laboratuvarı?

Detaylı

İLÇE DEVLET HASTANESİNDE TEK HEKİM OLMAK DR. CEM GÜNDÜZ

İLÇE DEVLET HASTANESİNDE TEK HEKİM OLMAK DR. CEM GÜNDÜZ İLÇE DEVLET HASTANESİNDE TEK HEKİM OLMAK DR. CEM GÜNDÜZ Ben neler yaşadım? Ordu Ünye Devlet Hastanesi Başhekim: Genel cerrahi uzmanı Başlangıç: Ekim 2012 Yeni hastaneye geçiş: Aralık 2012? Temmuz 2015

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ OP-01: HASTANIN GELİŞİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-06-E BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/6 -YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİ

Detaylı

PEMBE KOD UYGULAMA TALİMATI

PEMBE KOD UYGULAMA TALİMATI YÖN.TL.03 05.08.2009 05.11.2013 04 1/4 1.0 AMAÇ: Bursa, Orhaneli İlçe Devlet Hastanesi nde yenidoğan ve yatan bebek/çocuk hastalarının kaçırılması veya kaybolması olasılığına karşı güvenlik önlemleri almak

Detaylı

EĞİTİM KURUMU ve PROGRAMI DEĞERLENDİRME FORMU (Akreditasyon için başvuracak kurum için Form)

EĞİTİM KURUMU ve PROGRAMI DEĞERLENDİRME FORMU (Akreditasyon için başvuracak kurum için Form) EĞİTİM KURUMU ve PROGRAMI DEĞERLENDİRME FORMU (Akreditasyon için başvuracak kurum için Form) 1. Kurum Adı: 2. Eğitim programınız asistan karnesinde yazılı amaç ve hedeflere uygun mudur? 3. Kurumdan son

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ YENİ BAŞLAYAN ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ İÇİN BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ YENİ BAŞLAYAN ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ İÇİN BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ YENİ BAŞLAYAN ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ İÇİN BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI REKTÖRLÜK Prof.Dr. Sadettin HÜLAGÜ Prof.Dr.Ercüment ÇİFTÇİ Prof.Dr.Bekir

Detaylı

HASTANE KURUL, KOMİTE VE EKİP ÜYELERİNİ TAKİP LİSTESİ

HASTANE KURUL, KOMİTE VE EKİP ÜYELERİNİ TAKİP LİSTESİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI DT. MERİÇ ŞENEL ÖZTOPRAK 0 RADYOLOJİ ÜNİTESİ LABORATUAR ÜNİTESİ KADIN DOĞUM SERVİSİ DAHİLİYE SERVİSİ ÇOCUK SERVİSİ ECZANE POLİKLİNİKLER ARŞİV RAZİYE GÜŞÜM ESMA DÖNMEZ ELMAS BEYCUR ARSLAN

Detaylı

HASTA KİMLİĞİNİN DOĞRULANMASI QDMS NO: HAB-T004 HASTA KİMLİĞİNİNDOĞRULANMASI

HASTA KİMLİĞİNİN DOĞRULANMASI QDMS NO: HAB-T004 HASTA KİMLİĞİNİNDOĞRULANMASI HASTA KİMLİĞİNİN DOĞRULANMASI HASTA KİMLİĞİNİNDOĞRULANMASI Amaç Hasta kimliği doğrulama hakkında bilgi sahibi olmak. Öğrenim Hedefleri Kol bandı uygulamasının hasta güvenliği açısından önemini açıklayabilme

Detaylı

BURSA DEVLET HASTANESİ TELEFON LİSTESİ BİRİM

BURSA DEVLET HASTANESİ TELEFON LİSTESİ BİRİM BURSA DEVLET HASTANESİ TELEFON LİSTESİ BİRİM TELEFON BAŞHEKİM SEKRETERLİĞİ 221 12 43 BAŞHEKİM SEKRETERLİĞİ 221 92 24 HASTANE MÜDÜRÜ 221 64 24 HASTANE MÜDÜRÜ FAKS 220 00 35 HASTANE SANTRAL 280 28 00 HASTANE

Detaylı