BAŞARIYI ARTTIRMA SEMİNERİ HAZIRLAYAN RÜSTEM KILINÇ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BAŞARIYI ARTTIRMA SEMİNERİ HAZIRLAYAN RÜSTEM KILINÇ"

Transkript

1 BAŞARIYI ARTTIRMA SEMİNERİ HAZIRLAYAN RÜSTEM KILINÇ

2 BAŞARININ FORMÜLÜ A=X+Y+Z A: BAŞARI X: ÇALIŞMAK Y: EĞLENMEK Z: ÇOK KONUŞMAMAK Albert Einstein

3 M.İ.Y.O. M: MÜZİKSEL İ: İŞİTME Y: YAZMA O: OKUMA

4 BAŞARININ SIRLARI HAZIRLIKLI OLMA MOTİVASYON PLANLI ÇALIŞMA DERS DIŞI FAKTÖRLER HEDEF BELİRLEME

5 HAZIRLIKLI OLMA Aç yada tıka basa dolu mide ile ders çalışmayın. Sizi etkileyen heyecan korku sinir- çalışma havanızı bozabilir. Aşırı uykusuzluk. Oda sıcaklığı tam olmalı. Odada poster afiş resim gibi dikkat çeken şeyleri uzaklaştırın. Ders çalışırken sürekli kalkmamanız için tüm malzemeler yanı başınızda olmalı. Çalışma esnasında sürekli kendinizi kontrol edin. Çalışma aralarındaki dinlenme çok uzun veya çok kısa olmamalı. Yaptığınız plana mutlaka uyun. Zorunlu olmadıkça bir çalışma bitmeden diğerine geçmeyin.

6 DIŞ FAKTÖRLER Önce kendinizi keşfetmeli, tanımalısın. Zamanı çok iyi planlayıp, çok iyi kullanmalısın. Kendinize güveniniz olmalıdır. Başarısızlıktan yılmayın ve kararlı olun. Kendinizi sürekli yenileyin. Araştırmacı olun. Okul yönetimi ile asla ters düşmeyin. Öğretmenlerinizle asla ters düşmeyin. Arkadaş seçiminizi iyi yapın. Sizi frenleyen ne varsa ortadan kaldırın. Eleştirilere açık olun. Her söylediğiniz doğru olsun. Ama her doğruyu her yerde söylemeyin. Başkaların kusurlarını affet ama kendi kusurlarını affetme. Herkesle anlaşma ve uzlaşma yolunu aramalısın. Tembellikten, hantallıktan ve bir işi yarım bırakmaktan sakının. Hata yapmaktan korkmayın Geçmişi arkanızda bırakıp planlar yapmalısınız. Uyku düzenini disiplin altına almalısın. Beynini ödüllendir. Dinlen spor yap. Olaylar karşısında soğuk kanlı ve sabırlı olmalısın. Toplumun değer yargılarına, kültürüne ve kutsal değerlerine saygı göstermelisin. Çevrenizde sözünü tutan ve sır saklayan biri olarak tanınmalısın. Olaylara her zaman güzel tarafından yaklaşmayı bilmelisin. Amaçsız, acımasız ve sert tartışmalardan kaçının. Kendinizde bulunan noksanlıkları ve kusurları düzeltmeden, başkalarının kusurlarıyla uğraşmayın.

7 MOTİVASYON Kendinizi başarmaya inandırın. Çalışma öncesi kendinize bir hedef tayin edin. Çalışılan konuya merak uyandırın. Dinlenerek çalışın. Çalışma ortamını iyi düzenleyin. Zor kısımları ve uzun çalışmaları parçalara ayırın. Sizi kötü etkileyen arkadaş grubunuzdan uzaklaşın. Yorulduğunuz zaman dikkat toplama egzersizleri yapın. Öğretmenlerle iyi diyaloglar kurun. Derslerde devamsızlık yapmayın. Dersten önce derse hazırlanırsanız dersi daha iyi anlarsınız.

8 HEDEF BELİRLEME Başarı için, öğrencinin hayattan ne beklediğini amacının ne olduğunu bilmesi gerekir. Başarılı olmanın tek ve mutlak ölçüsü iyi bir üniversiteye girmek, herkesin gıpta ettiği bir mesleğe sahip olmak değildir. Elbette önemlidir ama İnsan, yetenekli olduğu çok değişik alanlarda, severek yapabileceği çeşitli işlerde kendini ortaya koyabilmişse, yaşamdan zevk alan biri ise, başarılı olmuş demektir. Hayatta en büyük amaç mutlu olmaktır. Her şey bunun uğruna yapılmaktadır. Ancak herkesin mutlu olmak için kullandığı araçlar farklıdır. Çalışmanızın yönünü belirlemek ve çalışma isteğinizi sürekli tutmak için yapmanız gereken en önemli şey, sizi ilerde umutlu edecek yolu belirlemektir. Neye ulaşmak için çalıştığınızı bilmeniz gerekir.

9 ASLA MUTLULUĞA GİDEN BİR YOL YOKTUR, ÇÜN Kİ MUTLULUĞUN KENDİSİ YOLDUR.

10 HEDEFLERİNİZİ BELİRLEYEBİLMEK İÇİN, Amaçları (Uzun Vadeli), Bir yıllık amaçlar ( Orta vadeli ), Bir aylık amaçlar (Kısa vadeli) olarak değerlendirmek mümkündür. 10 yıl sonra neleri 1 yıl sonra neleri 1 ay sonra neleri başarmış olmayı isterdiniz? Hazırlayacağınız Program günlük tekrarı mutlaka içermelidir. Unutmayın ki öğrendiklerimizin %40 ını ilk 20 dakikada, % 55 ini 1 saatte, %65 ini 9 saatte, %80 ini 24 saatte unuturuz. Belirlediğimiz amaçlara ulaşabilmemiz için günlük faaliyetlerimizi öncelik sırasına almamız gerekir. Bir gün içinde yapılabilecek faaliyetleri yan yana yazalım. TV seyretmek, Arkadaşlarla görüşmek, Ders çalışmak, Müzik dinlemek, Yemek, Uyku. Şimdi de her faaliyetin önem derecesini belirleyelim. A- En yüksek öncelik (Olmazsa olmaz grubu) B- Orta derecede (Olmalı grubu) C- Düşük önem (Olsa da olur olmazsa da grubu) Planlama yapabilmemiz için kuralımız, A grubu faaliyetleri bitmeden B; B grubu faaliyetleri bitmeden, C grubu faaliyetlerine geçmemek.

11 PLANLI ÇALIŞMA Amacınıza ulaşmak için hangi dersi ne kadar çalışacağınızı, ne zaman çalışabileceğinizi, ne kadar gayret göstermeniz gerektiğini bilmelisiniz. Zamanı israf etmemek, en sağlıklı şekilde değerlendirmek için, her etkinliği planlayarak yapmak gerekir. En kullanışlı çalışma planı, haftalık olandır. Haftalık çalışma planı yaparken, her gün, hangi saatlerde hangi etkinliği yaptığınızı düşünerek, her etkinlik için belli zamanlar ayırın. Dersi en verimli çalışabilmeniz için yapmanız gereken şey, dersinizi engelleyecek etkenlerin en az olduğu saatleri çalışmaya ayırmaktır. Bunu saptadıktan sonra yapacağınız şey ise, çalışmanız gereken dersleri, belirlediğiniz saatlere dengeli olarak dağıtmaktır.

12 GÜNLÜK ÇALIŞMA PLANI Günlük çalışma disiplin ve irade demektir. O gün öğrenilen konuların tekrarı demektir. Ödevlerin tamamlanması demektir. Bir gün sonra işlenecek konuların ön hazırlığını içermelidir.

13 PLANLI ÇALIŞMANIN ÖNEMİ Zamanı etkin şekilde kullanmanızı sağlar, Neye, nereden başlayacağınıza karar vermenizi sağlar, Bilgilerinizi ne kadar özümsediğinizi görmenizi sağlar, Ne zaman dinlenip, ne zaman çalışacağınıza karar vermenizi sağlar, Geleceğinize bir adım daha yaklaşmanızı kolaylaştıran çok önemli bir araçtır.

14 KORO ÇALIŞMALARI

15 Ses Açma Tekrar KORO (Kuartet) Bona Deşifre

16 M.İ.O. ÇALIŞMALARI

17 Ses Açma Tekrar M.İ.O Bona Deşifre

18 ORKESTRA ÇALIŞMALARI

19 ORKESTRA OTURUŞ DÜZENİ

20 Dizi Arpej Tekrar ORKESTRA (Kuartet) Yay Teknikleri Deşifre

21 PİYANO ÇALIŞMASI

22 Dizi Tekrar PİYANO Arpej Deşifre

23 ALAN ÇALGI ÇALIŞMASI

24 Parmak ısıtma Tekrar Alan Çalgı Dizi Arpej Deşifre

25

26 GENÇ MÜZİSYENLERE ÖĞÜTLER 1. Kulak eğitimine çok önem veriniz. Bardak, pencere camı, kuş cıvıltıları gibi sesleri nota olarak tanımaya çalışınız. 2. Parmak alıştırmalarına sürekli olarak çalışınız. Ancak ileri yaşlara kadar günde birkaç saatini teknik çalışmaya vererek, böylelikle olgun bir icra gücüne erişeceğini sananlar çoktur; bu durum alfabeyi her gün biraz daha hızlı okumaya benzer. Zamanınızı daha iyi kullanınız. 3. Yarım yamalak çalışmayınız. Her zaman istekle çalışınız ve eserleri hiç bir zaman yarım bırakmayınız.

27 GENÇ MÜZİSYENLERE ÖĞÜTLER 4. Kolay eserleri iyi ve güzel biçiminde çalmaya özen gösteriniz. Bu, güç bir eseri zoraki çalmaktan daha iyidir. 5. Çalarken sizi dinleyenlerle kesinlikle ilgilenmeyiniz. 6. Yanınızda hep bir üstat sizi dinliyormuş gibi çalınız. 7. Günlük müzik çalışmalarınızdan sonra yorgunluk hissediyorsanız, ısrar etmeyiniz. İsteksiz ve neşesiz günlerinizde çalmaktansa dinlenmek daha iyidir.

28 GENÇ MÜZİSYENLERE ÖĞÜTLER 8. Kötü eserleri ne çalınız ne de mecbur kalmadıkça dinleyiniz. 9. Büyük bestecilerin önemli eserlerini tanımalısınız. 10. Bütün moda haline gelmiş şeyler, o modanın değişmesiyle ortadan kalkarlar. Sadece moda olan şeylerle uğraşırsanız "dar kafalı" olursunuz. 11. Herkes birinci keman çalmak isteseydi, hiç bir orkestra kurulamazdı. Müzik ile ilgilenen herkes yerini bulmalıdır. 12. Özellikle Bach'ın füglerini dikkate alınız. Onun 48 prelüd ve füg'ü günlük ekmeğiniz olsun, sadece bu sayede bile iyi müzisyen olunur!

29 GENÇ MÜZİSYENLERE ÖĞÜTLER 13.Dinlenmek için şiir okuyunuz, sık sık açık havada geziniz. 14.Şarkıcılardan çok şey öğrenebilirsiniz, fakat her söylediklerine de inanmayınız. 15. Müzisyen olmak ne demektir? Eserigözler notada- güçlükle bitirebiliyorsanız müzisyen sayılmazsınız. Müziği yalnız parmaklarınızla değil, KAFANIZLA ve YÜREĞİNİZLE hissedebiliyorsanız, işte o zaman "müzisyen" sıfatını kazanabilirsiniz.

30 GENÇ MÜZİSYENLERE ÖĞÜTLER 16. HALK ezgilerini iyice dinleyiniz. Bunlar en güzel melodilerin kaynağıdır ve her ulusun karakterini taşırlar. 17. ÖĞRENMENİN SONU YOKTUR. Robert SCHUMANN

31 bitti

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK SPOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BİRİMİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ PLANLI DERS ÇALIŞMA

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK SPOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BİRİMİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ PLANLI DERS ÇALIŞMA YAŞAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK SPOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BİRİMİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ PLANLI DERS ÇALIŞMA Planlı Çalışma Nedir? Amacımıza ulaşmak için hangi dersi ne kadar

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ Anne, baba ve öğretmenlerinn öğrenciden genel beklentisi, onların Derslerine çok çalışıp, başarılı olmaları" yönündedir. Beklenti böyle olunca başarısızlığın nedeni,

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ. Verimli ders çalışmayı öğrenmek istiyor musunuz?

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ. Verimli ders çalışmayı öğrenmek istiyor musunuz? VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ Verimli ders çalışmayı öğrenmek istiyor musunuz? Ders Çalışmanızın Nedenleri ve Sonuçları Verimli Ders Çalışma Yolları Nelerdir? Amaçların ve Önceliklerin Belirlenmesi Her

Detaylı

GAZİANTEP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

GAZİANTEP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ GAZİANTEP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ Konsantrasyon Sorunu Ders çalışmak yerine başka şeyler yapmak istiyorum, Kitabı elime alıyorum fakat kapağını bir türlü açamıyorum diyorsanız konsantrasyon sorununuz

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ ETKİLİ ÖĞRENME, uygun yöntem ve teknikleri kullanarak öğrenme amacını gerçekleştirmektir. ETKİLİ ÖĞRENME İÇİN, Zamanı planlama, Çalışma ortamı düzenleme, Etkili okuma, Etkili

Detaylı

Verimli Ders Çalışma Semineri

Verimli Ders Çalışma Semineri Verimli Ders Çalışma Semineri ÇALIŞMAYA BAŞLAMAK Çalışma Ortamına İlişkin Düzenlemeler Bu bölümde ders başında geçirmeyi planladığınız zamandan en iyi biçimde yararlanmayı sağlamak için çalışma odasının

Detaylı

Adım Adım Başarıya...

Adım Adım Başarıya... Adım Adım Başarıya... Sevgili Gençler, Etkili çalışma yöntemleri ve bunların uygulanması kısa vadede okul başarınızı arttırıcı bir faktördür. Uzun vadede ise yaşamda başarılı bir kişi olmanızı sağlar.

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? NEDEN BAŞARISIZ OLDUM? Sadece,ilgimi çeken gelen konulara çalıştım Dersten derse konudan konuya atladım. Zaman zaman hayale dalıp

Detaylı

ÖĞRENMEDE BAŞARIYI ETKİLEYEN EN ÖNEMLİ FAKTÖRLER. Öğrenmeye karşı istekli ve kararlı olma. Öğrenme için gerekli yeteneklere sahip olma

ÖĞRENMEDE BAŞARIYI ETKİLEYEN EN ÖNEMLİ FAKTÖRLER. Öğrenmeye karşı istekli ve kararlı olma. Öğrenme için gerekli yeteneklere sahip olma ÖĞRENMEDE BAŞARIYI ETKİLEYEN EN ÖNEMLİ FAKTÖRLER Öğrenmeye karşı istekli ve kararlı olma. Öğrenme için gerekli yeteneklere sahip olma Yeteneklerinize uygun bir çalışma planı geliştiripolumlu ders çalışma

Detaylı

KAZANIMLAR ETKİNLİKLER AÇIKLAMALAR ÖLÇME VE AÇILIMLARI

KAZANIMLAR ETKİNLİKLER AÇIKLAMALAR ÖLÇME VE AÇILIMLARI AY 0-05 Eğitim-Öğretim Yılı Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi ÖĞRENME ALANI : Piyano Çalma Teknikleri ÜNİTE :.Basamak. Konumda Temel Davranışlar EYLÜL 5-9 EYLÜL -6 EYLÜL. Oturuş ve Duruş Kuralları. Parmak

Detaylı

BAŞARI İÇİN; HEDEFLERİNİZE UYGUN BİR DERS ÇALIŞMA PLANI OLUŞTURUN!

BAŞARI İÇİN; HEDEFLERİNİZE UYGUN BİR DERS ÇALIŞMA PLANI OLUŞTURUN! OKUL BAŞARISI İÇİN 1. AMAÇ - HEDEF BELİRLEME Amaç, bütün olarak hedeflerin toplamından oluşur.başarılı olabilmek için mutlaka amacın açık ve net bir biçimde tanımlanmış olması, kişinin buna inanması ve

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALISMA YÖNTEMLERİ

VERİMLİ DERS ÇALISMA YÖNTEMLERİ VERİMLİ DERS ÇALISMA YÖNTEMLERİ A. ÇALISMA ORTAMININ DÜZENLENMESİ 1. Çalışma odasının ısısı normal olmalı, mümkün olduğunca fazla sıcak veya soğuk olmamalıdır. 2. Çalışma odası sık sık havalandırılmalıdır.

Detaylı

NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR?

NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? BEYNİ ÖĞRENMEYE HAZIRLAMAK 1. Fizyolojik Hazırlık Duruşunuzu Düzeltin İyi Beslenin Sağlığınıza Dikkat Edin Olumlu Yüz İfadesi Oluşturun Hareket Edin Gerginlikten

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI NELERDİR? I- AMAÇLARINIZI BELİRLEYİNİZ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI NELERDİR? I- AMAÇLARINIZI BELİRLEYİNİZ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA Ana, baba ve öğretmenlerin öğrenciden genel beklentisi, onların "derslerine çok çalışıp, başarılı olmaları" yönündedir. Beklenti böyle olunca başarısızlığın nedeni, "yeterince çalışma-mak"

Detaylı

LİSE REHBERLİK SERVİSİ

LİSE REHBERLİK SERVİSİ LİSE REHBERLİK SERVİSİ Verimli Ders Çalışma Ders çalışma konusunda bir çoğunuz da çeşitli şikayetler vardır. Bir kısmınız ders çalışmaya başlamakta güçlük çekerken Bir kısmınız çalışma esnasında derse

Detaylı

Ders Adı : ORKESTRA / ODA MÜZİĞİ I Ders No : Teorik : 1 Pratik : 2 Kredi : 2 ECTS : 3. Ders Bilgileri.

Ders Adı : ORKESTRA / ODA MÜZİĞİ I Ders No : Teorik : 1 Pratik : 2 Kredi : 2 ECTS : 3. Ders Bilgileri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ORKESTRA / ODA MÜZİĞİ I Ders No : 0310330201 Teorik : 1 Pratik : 2 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

Öğrencilerin Dikkate Alması Gereken 13 Verimli Ders Çalışma Yöntemi

Öğrencilerin Dikkate Alması Gereken 13 Verimli Ders Çalışma Yöntemi Öğrencilerin Dikkate Alması Gereken 13 Verimli Ders Çalışma Yöntemi 1. Amaçlarınızı belirleyin Başarılı olabilmek için mutlaka amacın açık ve net bir tanımının yapılmış olması, kişinin buna inanması gerekir.

Detaylı

SUNUM KONUSU VERİMLİ DERS ÇALIŞMA

SUNUM KONUSU VERİMLİ DERS ÇALIŞMA SUNUM KONUSU VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ÇALIŞMA ORTAMI Sessiz olmalı. Tv olan veya radyo çalan oda da ders çalışılmamalı. Çalışma masada olmalı. Yatarak uzanarak ders çalışılmamalı. Çalışma masasının etrafında

Detaylı

Etkin Dinleme. Yönetici tarafından yazıldı Salı, 03 Mart :38 - Son Güncelleme Çarşamba, 18 Mart :25. Etkin Dinleme

Etkin Dinleme. Yönetici tarafından yazıldı Salı, 03 Mart :38 - Son Güncelleme Çarşamba, 18 Mart :25. Etkin Dinleme Etkin Dinleme DİNLEMEK Dinlemeyi öğrenen kişi, her konuşmadan olumlu bir mesaj alır... İnsan iletişiminin büyük bir çoğunluğu sözeldir. Sözel iletişimin ancak yarısı kısa bir süre sonra hatırlanabilir.

Detaylı

PROGRAMLI ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VE DİKKAT SÜRESİ

PROGRAMLI ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VE DİKKAT SÜRESİ PROGRAMLI ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VE DİKKAT SÜRESİ Ders başarısızlığı, zekâ seviyesinin düşüklüğünden değil ders çalışma yöntem ve tekniklerinin bilinmemesinden, programlı çalışılmamasından kaynaklanmaktadır.

Detaylı

ÇOCUĞUMUN VERİMLİ DERS ÇALIŞMASINA NASIL YARDIMCI OLABİLİRİM?

ÇOCUĞUMUN VERİMLİ DERS ÇALIŞMASINA NASIL YARDIMCI OLABİLİRİM? ÇOCUĞUMUN VERİMLİ DERS ÇALIŞMASINA NASIL YARDIMCI OLABİLİRİM? GİDECEĞİ LİMANI BİLMEYENE HİÇ BİR RÜZGARDAN HAYIR GELMEZ ÖĞRETMEN VE VELİ ARASINDAKİ AYRINTILI PAYLAŞIMLAR ÇOCUĞUMUZA DAHA FAYDALI OLMAMIZI

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ HEDEF BELİRLENMELİDİR Nereye gideceğini bilmeyen gemiye hiçbir rüzgarın faydası olmaz. Bir insanın başarılı olabilmesi için önce hedefini belirlemesi gerekir. Hedefler ulaşılabilir

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi 9 Müzik Sınıfı Piyano Dersi Ünitelendirilmiş Yıllık Planı

Eğitim-Öğretim Yılı Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi 9 Müzik Sınıfı Piyano Dersi Ünitelendirilmiş Yıllık Planı 204-205 Eğitim-Öğretim Yılı Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi ÖĞRENME ALANI: Piyano çalma teknikleri. Basamak. Konumda Temel Davranışlar DİĞER DEĞERLEN EYLÜL 3. -Doğru oturuş biçimini fark eder. * Doğru

Detaylı

ÖNERİLER. Doç. Dr. Aybars UĞUR 2011

ÖNERİLER. Doç. Dr. Aybars UĞUR 2011 ÖNERİLER Doç. Dr. Aybars UĞUR 2011 Düzenli ve Planlı Çalışma Aşırı çalışmak veya stres yapmak yerine planlı ve yöntemli çalışmayı tercih edin. Çok zorunlu kalmadıkça uykusuz kalmayın. Sadece sınav öncesi

Detaylı

DİKKAT VE ETKİN DİNLEME. dir. 2. İlgini n öğrenilen konu üzerinde olması ve araya hiçbir şeyin girmemesi gerekir. HEDEF TESBİT ETMENİN ÖNEMİ 1.

DİKKAT VE ETKİN DİNLEME. dir. 2. İlgini n öğrenilen konu üzerinde olması ve araya hiçbir şeyin girmemesi gerekir. HEDEF TESBİT ETMENİN ÖNEMİ 1. Verimli Ders Çalışma Teknikleri Zamanı, programlı olarak iyi kullanmaktır. Etkili çalışma programı içinde eğlenmeye, dinlenmeye, aileye, sevdiklerine zaman ayırmaya ve hobilere daima yer vardır. Hayatta

Detaylı

ÖNSÖZ. Gaziantep Kolej Vakfı Ortaokul Rehberlik Birimi

ÖNSÖZ. Gaziantep Kolej Vakfı Ortaokul Rehberlik Birimi ÖNSÖZ Hayat tek kullanımlık bilet gibidir ve onu nasıl, nerede, kimle ve ne şekilde kullanacağımız da bizim seçimimizdir. İnsan ömrü herkes için eşit olmamakla birlikte, zamanı değerlendirme fırsatı herkes

Detaylı

Ders Çalışma İle İlgili Yakınmalar. Ders Çalışmaya Başlayamıyorum Ders Çalışmayı Sürdüremiyorum Çalıştığım Halde Başarılı Olamıyorum

Ders Çalışma İle İlgili Yakınmalar. Ders Çalışmaya Başlayamıyorum Ders Çalışmayı Sürdüremiyorum Çalıştığım Halde Başarılı Olamıyorum Ders Çalışma İle İlgili Yakınmalar Ders Çalışmaya Başlayamıyorum Ders Çalışmayı Sürdüremiyorum Çalıştığım Halde Başarılı Olamıyorum ÖNCE ŞU DÜŞÜNCELERİNİZİ YENİN, Bugün, günümde değilim. Moral bozucu bir

Detaylı

Başarılarını okumaya da yansıtarak okuma ve yorumlama konusunda da iyi bir öğrenci olmasını dilerim.

Başarılarını okumaya da yansıtarak okuma ve yorumlama konusunda da iyi bir öğrenci olmasını dilerim. 1- Çok Başarılı Öğrenciler Üstün başarılarının devamını diler.tebrik ederim Tek kelime ile mükemmelsin! Başarılarını okumaya da yansıtarak okuma ve yorumlama konusunda da iyi bir öğrenci olmasını dilerim.

Detaylı

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK KASIM AYI BÜLTENİ

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK KASIM AYI BÜLTENİ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK KASIM AYI BÜLTENİ BAŞARIDA PLANLI ÇALIŞMA, AKILDA TUTMA ve KOLAY ÖĞRENME TEKNİKLERİ Başarılı olmak için çok çalışmak tek başına yeterli olmayabilir. Çok çalıştıkları

Detaylı

ETKİLİ ÖĞRENME NASIL GERÇEKLEŞİR

ETKİLİ ÖĞRENME NASIL GERÇEKLEŞİR ÖĞRENME NEDİR? ETKİLİ ÖĞRENME NASIL GERÇEKLEŞİR Öğrenme, davranışlarımızda ve zihnimizde meydana gelen sürekli değişikliklerdir. İnsanın öğrenme düzeyi ve öğrenme hızı çeşitli sebeplerden etkilenmektedir.

Detaylı

Verimli Çalışma. Edinilmiş çalışma alışkanlıkları

Verimli Çalışma. Edinilmiş çalışma alışkanlıkları Verimli Çalışma Edinilmiş çalışma alışkanlıkları Bir üniversite öğrencisi olarak sizden beklenilen, bağımsız bir öğrenci olmanızdır. Kimse nasıl çalışmanız gerektiğini sizden daha iyi bilemez, ancak size

Detaylı

Masanın üzerinde sadece çalışma için gerekli malzemeler bulunmalıdır.

Masanın üzerinde sadece çalışma için gerekli malzemeler bulunmalıdır. Masanın üzerinde sadece çalışma için gerekli malzemeler bulunmalıdır. 28 Telefon, televizyon, bilgisayar, müzik seti gibi, öğrenciyi ders çalışırken farklı düşüncelere sevk edecek, aklını dağıtacak araçlar

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ORKESTRA / ODA MÜZİĞİ II Ders No : 03103304 Teorik : 1 Pratik : Kredi : ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

İÇİNDEKİLER. BÖLÜM I: TEMEL KAVRAMLAR... 1 İnsan... 2 Eğitim ve Öğrenme... 3 Sanat Eğitimi... 5 Müzik Eğitimi... 6 Müzik Eğitiminin Amaçları...

İÇİNDEKİLER. BÖLÜM I: TEMEL KAVRAMLAR... 1 İnsan... 2 Eğitim ve Öğrenme... 3 Sanat Eğitimi... 5 Müzik Eğitimi... 6 Müzik Eğitiminin Amaçları... İÇİNDEKİLER BÖLÜM I: TEMEL KAVRAMLAR... 1 İnsan... 2 Eğitim ve Öğrenme... 3 Sanat Eğitimi... 5 Müzik Eğitimi... 6 Müzik Eğitiminin Amaçları... 6 Μüzik Eğitiminin İlkeleri... 9 Müzik Eğitiminin Boyutları...

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : PİYANO VE ÖĞRETİMİ Ders No : 0310330317 Teorik : 1 Pratik : 0 Kredi : 1 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

xxxxxxx ÖĞRENME RİSK FAKTÖRLERİ RAPORU

xxxxxxx ÖĞRENME RİSK FAKTÖRLERİ RAPORU xxxxxxx ÖĞRENME RİSK FAKTÖRLERİ RAPORU Test, Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın tarafından geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz ve kullanılamaz. OKUL EV VE AİLE KİŞİSEL ÖĞRENME

Detaylı

Fen Bilgisi konularının zihnimizde kalıcı olmasını sağlamak için, konuyu dinlediğiniz akşam mutlaka en az bir 10 dakika tekrarını yapın.

Fen Bilgisi konularının zihnimizde kalıcı olmasını sağlamak için, konuyu dinlediğiniz akşam mutlaka en az bir 10 dakika tekrarını yapın. SBS Fen Bilgisi Derslerine Nasıl Çalışılır? Fen Bilgisi dersi, derste (okulda) öğrenilir. Sizler de dersi çok iyi takip ederek ayrıntıları yakalamaya çalışın. Kaçırdığınız veya anlayamadığınız noktaları

Detaylı

SUZUKi METHODU ile KEMAN EĞİTİMİ

SUZUKi METHODU ile KEMAN EĞİTİMİ SUZUKi METHODU ile KEMAN EĞİTİMİ SEVGİLİ ANNELER&BABALAR Çocuğunuz 3-4 yaşında keman çalabilsin ister misiniz? Hatta çocuğunuzla birlikte keman öğrenmeye ne dersiniz? Suzuki Metodu nedir? Bebekler doğdukları

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ Verimli(Etkin) çalışabilmek için AMAÇ BELİRLEMEK çok önemlidir Hedefi olmayan bir gemiye hiç bir rüzgar yardım edemez. MONTAİGNE Verimli ders çalışmak SAATLERCE ÇALIŞMAK

Detaylı

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ HAZIRLAYAN: Handan SAMİ ALPAY Psikolojik Danışman Test çözmede üç unsur önemlidir. Bilgi: Öğrenme ile kazanılır. Tekrar ile pekiştirilir. Test çözme tekniğini kullanmanın temelini

Detaylı

SINAV ÖNCESİ SON UYARILAR...

SINAV ÖNCESİ SON UYARILAR... SINAV ÖNCESİ SON UYARILAR... Gereksiz yere kaygılanmayın! Kendinizi rahat hissederseniz sınavda panik yaşamazsınız. Sınav için daima olumlu düşünün. Sınavı ölüm kalım savaşına dönüştürmeyin. Sınav sadece

Detaylı

ETKİLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

ETKİLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ ETKİLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ Verimli çalışma deyince ne anlıyoruz? ÇOK ÇALIŞMAK MI? 2 VERİMLİ ÇALIŞMAK ; Çalışmaya ayrılan zamanın verimli bir şekilde kullanılmasıdır. BU NASIL OLUR? Planlı, Programlı,

Detaylı

DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ

DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ BAŞARMANIN YAPMAKTAN BAŞKA BİR YOLU YOKTUR! HERŞEY SENİNLE BAŞLAR NEYİ BAŞARACAĞINIZ; NEYİ, NASIL VE NE KADAR İSTEDİĞİNİZE BAĞLIDIR. ÇARESİZLİK ÖĞRENİLMİŞTİR. BAŞARILI OLMAK DA

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY Odanızı yeniden düzenlemek, ne zamandır ertelediğiniz işleri gerçekleştirmek, yeni bir dil öğrenmek, bir spora başlamak bir enstrüman çalmayı öğrenmek. Okul dışında etkinliklere

Detaylı

BAŞARI. Önce kendi kanatlarına güven! Büyük başarı kalpten gelir, beyinde büyür, ellerden hayata akar.

BAŞARI. Önce kendi kanatlarına güven! Büyük başarı kalpten gelir, beyinde büyür, ellerden hayata akar. BAŞARI Önce kendi kanatlarına güven! Büyük başarı kalpten gelir, beyinde büyür, ellerden hayata akar. Dışımızdaki limitler, içimizdekiler kadar büyür ya da küçülürler. Kafesten çıkınca değil, kafesi içimizden

Detaylı

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ HÜSEYİN KAYA ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ MELTEM UYSAL PSİKOLOJİK DANIŞMAN& REHBER ÖĞRETMEN ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ HÜSEYİN KAYA ORTAOKULU

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ HÜSEYİN KAYA ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ MELTEM UYSAL PSİKOLOJİK DANIŞMAN& REHBER ÖĞRETMEN ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ HÜSEYİN KAYA ORTAOKULU HÜSEYİN KAYA ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ MELTEM UYSAL PSİKOLOJİK DANIŞMAN& REHBER ÖĞRETMEN 1 Verimli Ders Çalışma Teknikleri 2 Verimli Ders Çalışma Nedir? Çevrenizin sizden genel beklentisi, dersinize

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ

MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA . Oysa gerekli olan "Bilinçsizce çok çalışmak" değil Verimli ders çalışma yollarını iyi bilerek ve bunlardan gereğince yararlanarak etkili

Detaylı

1 Öğretmenlere Öneriler ÖĞRETMENLERE ÖNERĠLER

1 Öğretmenlere Öneriler ÖĞRETMENLERE ÖNERĠLER 1 Öğretmenlere Öneriler ÖĞRETMENLERE ÖNERĠLER 2 Öğretmenlere Öneriler Giriş Okul yaşantısı içinde öğrenci için en önemli unsur öğretmendir. Üstün yetenekli öğrencilere uygun eğitimin sağlanmasında öğretmenlere

Detaylı

5. HAFTA PFS102 SINIF YÖNETİMİ. Yrd. Doç. Dr. Ali Çağatay KILINÇ. cagataykilinc@karabuk.edu.tr

5. HAFTA PFS102 SINIF YÖNETİMİ. Yrd. Doç. Dr. Ali Çağatay KILINÇ. cagataykilinc@karabuk.edu.tr 5. HAFTA PFS102 Yrd. Doç. Dr. Ali Çağatay KILINÇ cagataykilinc@karabuk.edu.tr Karabük Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi 2 İÇİNDEKİLER VE DİSİPLİN 3 Temel Kavramlar SINIF YÖNETİM

Detaylı

2013 TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş)

2013 TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) 2013 TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ I.Dönem 28-29 Kasım 2013 Mazeret Sınavı 14-15 Aralık Sonuç Ocak 2014 II. Dönem 28-29 Nisan 2014 Mazeret Sınavı 10-11 Mayıs

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ÖZEL 3 MART AZİZOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU REHBERLİK SERVİSİ BÜLTENİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VERİMLİ DERS ÇALIŞMA Verimli çalışma, ZAMANI amacımız doğrultusunda planlı ve programlı kullanmaktır. Okula başlamayla

Detaylı

ARAŞTIRMANIN KAPSAMI. Saha Tarihi: 9 10 Nisan il ilçe mahalle/ köy

ARAŞTIRMANIN KAPSAMI. Saha Tarihi: 9 10 Nisan il ilçe mahalle/ köy ARAŞTIRMANIN KAPSAMI Saha Tarihi: 9 10 Nisan 2011 35 134 200 il ilçe mahalle/ köy 2366 görüşme öü BEKLENTİLER Benim hayat şartlarım 5 yıl sonra daha iyi olacak Kes. yanlış 2,5 Ne doğru ne Yanlış 16,2 yanlış

Detaylı

Mehmet Özöncel Anadolu Lisesi

Mehmet Özöncel Anadolu Lisesi Planlı Çalışma Nedir? Amacımıza ulaşmak için hangi dersi ne kadar çalışacağınızı, ne zaman çalışabileceğinizi, ne kadar gayret göstermeniz gerektiğini bilmek önemlidir. Zamanı etkili kullanmak ve değerlendirmek

Detaylı

SBS 2013 ve Verimli Ders Çalışma

SBS 2013 ve Verimli Ders Çalışma SBS 2013 ve Verimli Ders Çalışma Seviye Belirleme Sınavı Kalktı SBS getirildiği gerekçelerle kademeli olarak kaldırıldı. Şu an 8. sınıfa devam eden öğrenciler yeni SBS ile karşılaşacaklar. 8.sınıf SBS

Detaylı

www.rehberlikservisi.org

www.rehberlikservisi.org www.rehberlikservisi.org 1 BAŞLARKEN Çocuklarımız bizim için ne kadar önemli? TEOG öncesinde onlar için neler yapıyoruz? Gelecekleri için planlarınız var mı? Çocuklarınızı yeterince anlıyor musunuz? Neden

Detaylı

Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi. Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi

Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi. Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi E T K İ L İ Ö Ğ R E N M E V E NEDEN VE NASIL VERİMLİ DERS ÇALIŞMA? K o n s a n t r a s y o n S o r u n u Ders çalışmak

Detaylı

İYİ Kİ VARIZ SAĞLIKLIYIZ EVLİYİZ VE SAĞLIKLI BİR ÇOCUĞUMUZ VAR

İYİ Kİ VARIZ SAĞLIKLIYIZ EVLİYİZ VE SAĞLIKLI BİR ÇOCUĞUMUZ VAR GÜNDEM MADDELERİ 1. OKULUMUZUN YIL SONU ETKİNLİKLERİ -KERMES VE BİLİM ŞENLİĞİ, OKUL GECESİ 2. ÖĞRENCİLERİN DURUMU 3. DERS ÇALIŞMA ALIŞKANLIKLARI 4. OKULUMUZA GELİŞ GİDİŞLERDE İZLENECEK YOL- ÖĞRETMEN VE

Detaylı

Nasıl Daha İyi Öğrenirim?

Nasıl Daha İyi Öğrenirim? Nasıl Daha İyi Öğrenirim? Farklı Öğrenme Yöntemleri Öğrenciler farklı yöntemlerle öğrenirler. Bunlardan bazıları aşağıda verilmiştir: okuyarak ve okuduğunu hatırlayarak, önemli bölümlerin altlarını çizerek,

Detaylı

Medeniyet Okulları REHBERLİK SERVİSİ SUNAR..

Medeniyet Okulları REHBERLİK SERVİSİ SUNAR.. Medeniyet Okulları REHBERLİK SERVİSİ SUNAR.. ÖĞRENCİLERDE PERFORMANS, MOTİVASYON VE BAŞARI GELİŞTİRME TEKNİKLERİ Skeçler, Testler, Video çekimleri Başarıya Ulaşmak İçin HEDEF BELİRLEMEK PLAN OLUŞTURMAK

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VERİMLİ DERS ÇALIŞMA Dehanın % 1 i ilham, % 99 u terdir. T. EDİSON Çok sayıda öğrenci ders çalışma ile ilgili yakınmalarını ve sorunlarını sık sık dile getirir. Bunlardan bir kısmı ders çalışmaya başlamakta

Detaylı

ETKİLİ ÖĞRENME VE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

ETKİLİ ÖĞRENME VE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ ETKİLİ ÖĞRENME VE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ Nasıl Çalışmalıyım? Etkili Öğrenmek İçin; Zamanı iyi planlama Çalışma ortamını düzenleme Çalışma sürelerini ve aralıklarını planlama Not tutma Hızlı ve

Detaylı

ÇOK ÇALIŞMAK SINAV BAŞARISI GETİRMEZ!

ÇOK ÇALIŞMAK SINAV BAŞARISI GETİRMEZ! ÇOK ÇALIŞMAK SINAV BAŞARISI GETİRMEZ! Prof. Dr. Sabri Yurdakul, çok çalışmanın iyi çalışmak olmadığını söylüyor: Başarıya ulaşmak için ara vererek çalışmak şart!.. Sınav stresi, ergenlik dönemindeki birçok

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA İÇİN ÖNERİLEN ÇEŞİTLİ ÇALIŞMA METODLARI

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA İÇİN ÖNERİLEN ÇEŞİTLİ ÇALIŞMA METODLARI VERİMLİ DERS ÇALIŞMA İÇİN ÖNERİLEN ÇEŞİTLİ ÇALIŞMA METODLARI Etkili olduğu görülmüş çalışma formülleri vardır. Bunlara formül diyoruz çünkü izlenecek belirli işlemleri kapsar. Değişik çalışma işlemlerinin

Detaylı

Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız, vardığınız yerin önemi yoktur.

Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız, vardığınız yerin önemi yoktur. Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız, vardığınız yerin önemi yoktur. P.Drucker VERİMLİ ÇALIŞMA NEDİR? Verimli çalışma amaç doğrultusunda zamanı planlı ve programlı kullanmaktır. Çalışmanızın verimli olması masa

Detaylı

EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA DERSİ ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU

EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA DERSİ ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA DERSİ ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU FOTOĞRAF Öğrencinin; Öğretmenin; Öğrenci No :. Adı :... Adı :. Soyadı :... Soyadı :. Okulu :... Sınıfı :.... Öğretim T. :. Yaş Grubu :... Tlf No :.

Detaylı

SINAV KAYGISI. Sınav Kaygısı, sınav öncesinde öğrenilen bilginin, sınav sırasında etkili bir biçimde kullanılmasına engel olan kaygıdır.

SINAV KAYGISI. Sınav Kaygısı, sınav öncesinde öğrenilen bilginin, sınav sırasında etkili bir biçimde kullanılmasına engel olan kaygıdır. SINAV KAYGISI Kaygı; farklı, önemli ve zor bir durumla karşılaştığında bireyin yaşadığı duygudur. Bedensel, duygusal ve zihinsel değişimlerle kendini gösteren aşırı uyarılmışlık durumudur. Sınav Kaygısı,

Detaylı

ÇORLU ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

ÇORLU ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ ÇORLU ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ Konsantrasyon Sorunu Ders çalışmak yerine başka şeyler yapmak istiyorum, Kitabı elime alıyorum fakat kapağını bir türlü açamıyorum diyorsanız konsantrasyon

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SULUCA ORTAOKULU 6/B SINIFI 2. DÖNEM VELİ TOPLANTI TUTANAĞI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SULUCA ORTAOKULU 6/B SINIFI 2. DÖNEM VELİ TOPLANTI TUTANAĞI 2015 2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SULUCA ORTAOKULU 6/B SINIFI 2. DÖNEM VELİ TOPLANTI TUTANAĞI TARİH: 18.02.2016 Perşembe Saat: 12.00 YER: 6-B Sınıfı VELİ TOPLANTISI GÜNDEM MADDELERİ Yoklama Velilerin görevleri,

Detaylı

IŞIK LI ANNE BABA REHBERİ

IŞIK LI ANNE BABA REHBERİ Rehberlik Bilgi Bülteni Ekim 2014 IŞIK LI ANNE BABA REHBERİ ERGENLE NASIL İLETİŞİM KURMALI? DERS ÇALIŞMANIN PLANLI BİR YOLU OLMALI! 1 Sevgili Velilerimiz, Çocuklarımız için güzelliklerle dolu, zaman zaman

Detaylı

KENDİME EN UYGUN DERS ÇALIŞMA PROGRAMINI NASIL HAZIRLAYABİLİRİM?

KENDİME EN UYGUN DERS ÇALIŞMA PROGRAMINI NASIL HAZIRLAYABİLİRİM? KENDİME EN UYGUN DERS ÇALIŞMA PROGRAMINI NASIL HAZIRLAYABİLİRİM? Soru: Kendime Uygun Program Hazırlamak İstiyorum Ama Bunu Nasıl Yapacağımı Bilemiyorum Bana Yardımcı Olabilir Misiniz? YANIT: Gerçekten

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta kütüphane etkinlikleri kapsamında karikatürist Turgut Yüksel i konuk ettik. Karikatür atölyesi öğrencilerimizi çok mutlu etti.

Detaylı

MURAT DEVRİM BABACAN, ZEHRA SEÇKİN GÖKBUDAK,

MURAT DEVRİM BABACAN, ZEHRA SEÇKİN GÖKBUDAK, Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : PİYANO II Ders No : 0310330076 Teorik : 1 Pratik : 0 Kredi : 1 ECTS : Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

ETKİLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ

ETKİLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ ETKİLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Sinan ÇAĞIRAN NEDEN EĞĠTĠM ALIYORUZ? Bilgi ve Becerilerimizi Arttırmak İyi Bir Meslek edinmek İyi Bir Aile Kurmak Toplum İçerisinde

Detaylı

BAHARA MERHABA. H. İlker DURU NİSAN 2017 İLKOKUL BÜLTENİ

BAHARA MERHABA. H. İlker DURU NİSAN 2017 İLKOKUL BÜLTENİ BAHARA MERHABA Toprağın ve suyun güneşle buluştuğu, doğanın canlandığı, aydınlık ve sıcak günlere kavuştuğumuz güzel bahar aylarına merhaba dedik. Baharın verdiği canlılık ve heyecanla eğitim- öğretim

Detaylı

ETKİLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ

ETKİLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ ETKİLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Sinan ÇAĞIRAN NEDEN EĞİTİM ALIYORUZ? Bilgi ve Becerilerimizi Arttırmak İyi Bir Meslek edinmek İyi Bir Aile Kurmak Toplum İçerisinde

Detaylı

ADIGÜZEL REHBERLİK. Rehberlik Postası. 2015/Sayı:2

ADIGÜZEL REHBERLİK. Rehberlik Postası. 2015/Sayı:2 1 VERİMLİ DERS ÇALIŞMASI KONUSUNDA VELİLERE ÖNERİLER Anne, baba ve öğretmenlerin öğrenciden genel beklentisi, onların "derslerine çok çalışıp, başarılı olmaları" yönündedir. Beklenti böyle olunca başarısızlığın

Detaylı

Şimdi yukarıdaki karikatürden yola çıkarak küçük bir öykü yazın. Hayal gücünüzün derinliklerine inmeye hazır mısınız? Yalnız bazı kurallarımız var!

Şimdi yukarıdaki karikatürden yola çıkarak küçük bir öykü yazın. Hayal gücünüzün derinliklerine inmeye hazır mısınız? Yalnız bazı kurallarımız var! Aşağıdaki karikatürde bir aile tablosu yansıtılmaktadır. Karikatürü iyice inceleyin. Söz konusu durumu sınıfta canlandıracaksınız. Bunun için bir anne, bir baba ve bir çocuğa ihtiyaç var. Gönüllü olan

Detaylı

1) DERS DİNLERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

1) DERS DİNLERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ? 1) DERS DİNLERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ? Konuyla ilgili bir ön okuma yapın. Temel kavramlara göz atın. Açlık,susuzluk gibi fizyolojik ihtiyaçlarınızı karşılayın. Dersi dinlemenizi ve izlemenizi sağlayacak

Detaylı

Dil Öğrenme ve yazım dili öğrenme

Dil Öğrenme ve yazım dili öğrenme Dil Öğrenme ve yazım dili öğrenme Đyi bir başarı için gerekli olanşartlar Çocuğunu desteklemek isteyen annebabalar için çeşitli tavsiyeler Elisabeth Grammel und Claudia Winklhofer Übersetzung: Abdullah

Detaylı

DOLAPOĞLU ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ DOLAPOĞLU ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ

DOLAPOĞLU ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ DOLAPOĞLU ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ Günlük Plan Hazırlarken ve Uygularken Yapmanız Gerekenler DOLAPOĞLU ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ÖĞRENCİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA PLANLAMA VE UYGULAMALARI Planınıza öncelikle acil

Detaylı

TEOG ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİMİZE VE VELİLERİMİZE KÜÇÜK TAVSİYELER

TEOG ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİMİZE VE VELİLERİMİZE KÜÇÜK TAVSİYELER TEOG ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİMİZE VE VELİLERİMİZE KÜÇÜK TAVSİYELER Sınava sayılı günlerin kaldığı bu süreçte öğrencilerimizde ve velilerimizde kaygıyla heyecanın iç içe olduğunu biliyoruz.bu nedenle TEOG öncesinde

Detaylı

Yabancı Dil En Kolay Nasıl Öğrenilir? - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Yabancı Dil En Kolay Nasıl Öğrenilir? - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Son 15 yıldır yabancı dil öğreniyorum ve bu sürenin son 5 yılını yabancı ülkelerde geçirdim. Sistemli uygulanan bir dil eğitimi neticesinde şu an 6 tane yabancı dili çok rahat konuşabilirim. Son 15 yıldır

Detaylı

ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ÖĞRENME VE BAŞARI

ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ÖĞRENME VE BAŞARI ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ÖĞRENME VE BAŞARI Anlamlı ve kalıcı öğrenme ancak bireyin(kişinin) kendi isteği, çabası ve bilinçli bir şekilde bilgileri işlemesi ile

Detaylı

HANİFİ ÖZEL PSİKOLOJİK DANIŞMAN

HANİFİ ÖZEL PSİKOLOJİK DANIŞMAN HANİFİ ÖZEL PSİKOLOJİK DANIŞMAN TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ YGS ve LYS test tekniğine dayalı sınavlardır. Bu sınavlarda başarılı olmak test çözme becerisi kazanmayı gerektirir. Test tekniğine dayalı sınavlarda

Detaylı

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA OKUTULACAK DERSLERDE UYGULANACAK ÖĞRETİM PROGRAMLARI

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA OKUTULACAK DERSLERDE UYGULANACAK ÖĞRETİM PROGRAMLARI AÇIKLAMALAR Haftalık ders çizelgeleri, 2014 2015 eğitim ve öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının 9-10. sınıflarından başlamak üzere kademeli olarak uygulanacaktır. Haftalık ders çizelgelerinde ortak

Detaylı

ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ ZİHİN ENGELLİLER ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI OKUL DENEYİMİ VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI DERSİ

ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ ZİHİN ENGELLİLER ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI OKUL DENEYİMİ VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI DERSİ ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ ZİHİN ENGELLİLER ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI OKUL DENEYİMİ VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI DERSİ Öğretmen Adayına Öğretmenlik Uygulamasına başlayıp öğretmenlik görevini tam olarak üstlenmeden

Detaylı

4/16/2010. Eğitsel Rehberlik? Eğitsel Rehberlik? Eğitsel Rehberliğin Amacı? Eğitsel Rehberlik Hizmetlerinin Kapsamı. Eğitsel Rehberliğin Amacı?

4/16/2010. Eğitsel Rehberlik? Eğitsel Rehberlik? Eğitsel Rehberliğin Amacı? Eğitsel Rehberlik Hizmetlerinin Kapsamı. Eğitsel Rehberliğin Amacı? Eğitsel Rehberlik? EĞİTSEL REHBERLİK Bireyin eğitsel gelişim alanında ona belli yeterlilikleri kazandırmak, öğrenmesini kolaylaştırmak, karşılaştığı güçlükleri gidermesine yardım etmek ve böylece uygun

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU İLE MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSESİ KAYIT KABULVE NAKİL- GEÇİŞ YÖNERGESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU İLE MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSESİ KAYIT KABULVE NAKİL- GEÇİŞ YÖNERGESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU İLE MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSESİ KAYIT KABULVE NAKİL- GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde-l) Bu yönerge, Yükseköğretim Kurumları

Detaylı

SON BASAMAK: II.TEOG

SON BASAMAK: II.TEOG SON BASAMAK: II.TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI NEDİR? (TEOG) Ortaokuldan liseye geçiş için yapılan sınavdır. Ortak sınavlardır ve 6 tane dersi kapsar. Yanlışlar doğru sayısını etkilemez.

Detaylı

AİLENİN ENGELLİ ÇOCUĞU

AİLENİN ENGELLİ ÇOCUĞU DEHB Ve ÖZEL ÖĞRENME AİLENİN ENGELLİ ÇOCUĞU KABUL SÜRECİ AİLELERİNİN SERGİLEMESİ GEREKEN EBEVEYN TUTUMLARI AİLE TOPLUM İŞBİRLİĞİNİN SAĞLANMASI İŞ VE KARİYER OLANAKLARI GÜÇLÜĞÜ ÜMRANİYE RAM AİLENİN ENGELLİ

Detaylı

Öğrencilerin Üst Düzey Zihinsel Becerilerinin Belirlenmesi. Öğrenci Portfolyoları

Öğrencilerin Üst Düzey Zihinsel Becerilerinin Belirlenmesi. Öğrenci Portfolyoları Öğrencilerin Üst Düzey Zihinsel Becerilerinin Belirlenmesi Öğrenci Portfolyoları Doç.Dr. İsmail KARAKAYA Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Eğitim Bil. Böl. Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme ABD. 1

Detaylı

TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ AKADEMİK BAŞARININ ARTTIRILMASI

TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ AKADEMİK BAŞARININ ARTTIRILMASI TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ AKADEMİK BAŞARININ ARTTIRILMASI Akademik Başarının Artırılması Verimli ders çalışma programı Çalışmayı sürdürmek Zihnin dağılmasını önlemek Çalışma ortamına ilişkin düzenlemeler

Detaylı

Televizyon, bilgisayar ve oyun gibi araçlar öğrencide düzensiz uykuyu tetikliyor, bu da başarıyı yüzde 80 düşürüyor. Günümüzde zaman öldüren

Televizyon, bilgisayar ve oyun gibi araçlar öğrencide düzensiz uykuyu tetikliyor, bu da başarıyı yüzde 80 düşürüyor. Günümüzde zaman öldüren Televizyon, bilgisayar ve oyun gibi araçlar öğrencide düzensiz uykuyu tetikliyor, bu da başarıyı yüzde 80 düşürüyor. Günümüzde zaman öldüren faktörlerin başarıyı etkilediği bilinirken, düzensiz uyuyan

Detaylı

13. Olamaz! dememelisin, Pekâlâ olur! demelisin Başarısını hazmedemediğin insanları küçük düşürmeye çalışmamalısın, bu sana fayda getirmez.

13. Olamaz! dememelisin, Pekâlâ olur! demelisin Başarısını hazmedemediğin insanları küçük düşürmeye çalışmamalısın, bu sana fayda getirmez. İçindekiler 1. Asla küçük hedefler düşünmemeli ve asla hedeflerini de küçümsememelisin.... 12 2. Yeteri kadar uyumalı, uyku saatlerine dikkat etmelisin.... 14 3. Yediklerine dikkat etmeli, basit, şekerli

Detaylı

5 Yaş : En sevdiğim arkadaşım Yaş : Kurallar ve törenler 9-11 yaş : Kuvvetlenen Arkadaşlık Bağları

5 Yaş : En sevdiğim arkadaşım Yaş : Kurallar ve törenler 9-11 yaş : Kuvvetlenen Arkadaşlık Bağları 1. Ay : İşte geldim, buradayım! 3. Ay : Harika bir oyuncağım var: Ellerim! 6. Ay : Ben bir enerji küpüyüm! 9. Ay : Güvenlik önlemlerini artırdınız mı? Emekliyorum! 12. Ay : Yürüyorum! Bağımsızım, Mutluyum,

Detaylı

Verimli Çalışma Teknikleri

Verimli Çalışma Teknikleri Verimli Çalışma Teknikleri İlham, fikir gelince bunu mutlaka not alın! Ord.Prof.Dr. Süheyl ÜNVER evinin her tarafında kağıt ve kalem bulundururmuş. Duyduğu, aklına geldiği her şeyi yazarmış. 50 den fazla

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI. Piyano. 9. Sınıf ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÜZEL SANATLAR LİSESİ PİYANO DERSİ 9. SINIF

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI. Piyano. 9. Sınıf ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÜZEL SANATLAR LİSESİ PİYANO DERSİ 9. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Piyano ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÜZEL SANATLAR LİSESİ 9. Sınıf PİYANO DERSİ 9. SINIF 1 9. Sınıf Piyano İÇİNDEKİLER 1. ÜNİTE: Temel Davranışlar ve Kavramlar...3 Klavye Üzerinde

Detaylı

Üniversite Öğrencilerine Altın Değerinde Tüyolar - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Üniversite Öğrencilerine Altın Değerinde Tüyolar - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Prof. Dr. Erol ÖZMEN erolozmen@yahoo.com Üniversiteye başlamak her gençte büyük bir heyecan yaratır. Yaşamının önemli bir dönemecinde olduğunu fark etmesi yanında genci üniversite yaşamının albenisi de

Detaylı

MÜZİK ALETLERİ YAPIMI

MÜZİK ALETLERİ YAPIMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MÜZİK ALETLERİ YAPIMI ARPEJ VE II. POZİSYON Ankara, 2013 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri

Detaylı