mavi dalga Merve Kayan & Zeynep Dadak

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "mavi dalga Merve Kayan & Zeynep Dadak"

Transkript

1 Merve Kayan & Zeynep Dadak İngilizce Adı: Ortak Yapımcılar: Yapımcı: İletişim: The Blue Wave Michael Eckelt (Riva Film, Almanya) Floor Onrust (Family Affair Films, Hollanda) Nikos Moutselos (Two Thirty Five, Yunanistan) Yamaç Okur (Bulut Film, Türkiye)

2 bir bakışta mavi dalga Yönetmen-Senaryo: Merve Kayan & Zeynep Dadak Oyuncular: Ayris Alptekin (Deniz) Nazlı Bulum (Gül) Onur Saylak (rehberlik öğretmeni Fırat) Sefa Tokgöz (Güney) Taner Ölmez (Kaya) Derya Durmaz (Nevin, Deniz in annesi) Albina Özden (Esra) Cüneyt Yalaz (Yusuf, Deniz in babası) Begüm Akkaya (Perin) Sude Aslantaş (Deniz in kızkardeşi) Fehime Secven (Aylin) Konuk Oyuncular: Hazal Kaya (Fırat nişanlı) Banu Fotocan (Hanım) Tülin Özen (Ceylan) Hakan Karsak (müdür yardımcısı) Neslihan Acar (Yasemin Hanım) Görüntü Yönetmeni: Daniel Bouquet Sanat Yönetmeni: Nadide Argun Ses: Jeffrey Grieshober Kurgu: Çiçek Kahraman Yardımcı Yapımcı: Zümrüt Burul Yürütücü Yapımcı: Kaan Kurbanoğlu Senaryo Danışmanı: Franz Rodenkirchen Müzik: kim ki o Yapımcı: Ortak Yapımcılar: Yamaç Okur (Bulut Film) Michael Eckelt (Riva Film, Almanya) Floor Onrust (Family Affair, Hollanda) Nikos Moutselos (2:35, Yunanistan) Zeynep Dadak (Fenafilm, Türkiye) Tür: Drama, Gençlik Dil: Türkçe Süre: 90 dk. Planlanan Çekim: Ekim, Kasım 2012 Çekim Yeri: Balıkesir İngilizce Adı: The Blue Wave Proje aşağıdaki ortak yapım marketlerine ve atölye çalışmalarına seçilmiştir: 2011, İstanbul Film Festivali, Köprüde Buluşmalar Proje Geliştirme Atölyesi (BingerLab Senaryo Geliştirme Ödülü ne layık görülmüştür) 2011, Hollanda Film Buluşmaları, Ortak Yapım Marketi 2012, Sundance!F İstanbul Senaryo Geliştirme Atölyesi Destekleyenler: Eurimages Yapım Desteği, 2012 Hamburg Film Fonu (Almanya), Yapım Desteği, 2012 Hubert Bals Film Fonu (Hollanda), Senaryo ve Proje Geliştirme Desteği, 2011 Hubert Bals Plus Film Fonu (Hollanda), Yapım Desteği, 2011 Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Senaryo Yazım Desteği 2011 Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Yapım Desteği 2011 Proje Özeti: Merve Kayan ve Zeynep Dadak ın birlikte yönettikleri ilk uzun metraj filmleri İki yönetmenin birlikte yönettiği Bu Sahilde (On the Coast) kısa filmi 2011 yılında Rotterdam Film Festivali nde ana yarışmada yer aldı.

3 logline ve kısa sinopsis logline Balıkesir de büyümekte olan Deniz, ergenlik döneminin sıkıntılarıyla boğuşan liseli bir genç kızdır. Ülke çapındaki doğalgaz kesintisiyle birlikte, Deniz in çalkantılarına bir de kentteki hayatın altüst olması eklenir. kısa sinopsis Deniz Balıkesir de büyümekte olan liseli bir genç kızdır. Yakın arkadaşları Esra ve Gül ile birlikte bir gün yaşadıkları şehirden çıkarak büyük şehirde üniversite okumanın hayalini kurarlar. Hayallerini gerçekleştirmek için kazanmaları gereken üniversite sınavına iki sene kalmıştır. Okullar açılır, Deniz in babası her iki senede bir yaptığı gibi, yine yeni bir iş kurmaya hazırlanır; annesi Nevin de küçük kızı Defne nin okuluna gelir sağlamak için düzenlenen kermesin organizatörlüğünü üstlenir. Sonbaharın sonuna doğru bir gün, yaşanan elektrik kesintisi sırasında bir kaza olur. Kermes için bağışlanan ve Deniz in eve götürmek üzere aldığı değerli goblen tablo alev alır. Bu aksiliğin ardından Deniz yavaş yavaş arkadaşlarından uzaklaşmaya başlar. Bir yandan iki erkeğe birden aşık olmuştur. Bu erkeklerden biri, okulundaki rehberlik hocası, diğeri ise bir arkadaşıdır. Ergenliğin getirdiği sıkıntılar, Türkiye çapında ortaya çıkan doğalgaz kesintisiyle birlikte daha da şiddetlenir. Artık Deniz, dış dünyada dalga dalga yayılan krizlerle mücadele etmek konusunda yalnız değildir.

4 oyuncular Ayris Alptekin 1992 de İstanbul da doğdu. Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi nin Oyunculuk Bölümü nü bitirdi. Güngör Dilmen in Midas ın Kulakları ve Talat Sait Halman ın Kahramanlar ve Soytarılar oyunlarında rol aldı dan bu yana Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi kapsamında, Şehir Tiyatroları nın Genç Günler inde Oyunalanına! adlı oyun okumasına katıldı; GalataPerform da Kabuk, 5 Yazar 5 Balkon ve Böyle Şeyler Neden Alışveriş Merkezlerinde Olmaz? oyunlarında yazar ve oyuncu olarak yer aldı. Eğitimini İstanbul Üniversitesi nin Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü nde sürdürüyor.

5 oyuncular Onur Saylak 1977 Ankara doğumlu tiyatro sanatçısı, dizi oyuncusu, aktördür. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü nde eğitim gördü. Üniversiteden ayrılarak şansını tamamen farklı bir alan olan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü nde denedi. Bu arada üniversitenin tiyatro kulübüne katılarak oyunculuğa başladı (İletişim Fakültesi Tiyatro Topluluğu). Amatör tiyatro oyunlarında yer aldı. Bundan sonra hayatının geri kalanını aktör olarak sürdürmeye karar verdi ve Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü nü kazandı ve kendini tamamen oyunculuğa odakladı. Bilkent Üniversitesi nde eğitim gördüğü süre boyunca Ankara Devlet Tiyatrolarında Getto ve Üç Kuruşluk Opera oyunlarında, ve Bilkent Tiyatrosunda Nazım Hikmet in Her Şeye Rağmen adlı oyunu da dahil birkaç tiyatro oyununda yer aldı. Hisarbuselik dizisinde Çetin isimli karakteri canlandırdı. Kod Adı dizisiyle izleyici kitlesini genişletti. Ayrıca TED Koleji nde tiyatro yönetmeni olarak da çalıştı. Sesinin şarkı söylemeye uygun olmasından dolayı üniversite korosunda yer aldı ve müzikal tiyatro ile ilgilendi (Biedermann ve Kundakçılar). Bazı tiyatro oyunları için şarkı sözleri yazdı. TRT 2 televizyonunda Hadi Gidelim (2003) isimli 13 bölümlük bir gençlik programı sundu. Sinema dünyasına da 6 Haziran 2008 tarihinde 15. Altın Koza Film Festivali kapsamında ilk kez gösterime giren ve aynı zamanda en iyi film ödülünü kazanan Sonbahar adlı sinema filmiyle adım atmıştır. Daha sonra Güz Sancısı filminde de rol almıştır yılında ise Yılmaz Güney Özel Ödülü alan Nesli Çölgeçen in yönettiği Denizden Gelen filminde başrolde oynamıştır.

6

7

8

9 Merve Kayan yönetmenler 1981 yılında doğan ve Uzunköprü de büyüyen Merve Kayan, Amerika Birleşik Devletleri ndeki Denison Üniversitesi nde Sinema dalında lisans yaptı. New York ta ve İstanbul da çeşitli film yönetmenleriyle, görüntü yönetmeni ve kurgucu olarak çalıştı. Yüksek lisansını Kaliforniya daki San Diego Üniversitesi nin Görsel Sanatlar Bölümü nde tamamladı. Burada film dersleri de veren Kayan, 1999 yılından beri çektiği kısa film ve belgesellerle yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda festivale katıldı. Zeynep Dadak la ortak çalışması olan Mavi Dalga, yönetmenin ilk uzun metrajlı film projesidir. Filmografi 2010 Elope (Müzikal Film, 16mm) Bu Sahilde* (Yaratıcı Belgesel, 16mm) 2008 Work (Video Yerleştirme, HD) 2006 Ah (Deneysel, DV) 2005 Sweet Splits (Mierle Laderman Ukeles ile ortak Kısa Belgesel, DV) 2003 The Gift (Kısa Film, 16mm) 2003 Aud (Kısa Film, 16mm) Zeynep Dadak 1978 de Balıkesir de doğan Zeynep Dadak, Sinema-TV dalında Marmara Üniversitesi nden lisans, İstanbul Bilgi Üniversitesi nden yüksek lisans dereceleri aldı den bu yana kısa film ve belgeseller yapan Dadak, aynı zamanda Altyazı Aylık Sinema Dergisi yazarı ve yayın kurulu üyesidir. Çeşitli üniversitelerde film dersleri veren yönetmen halen New York Üniversitesi Sinema Çalışmaları Bölümü nde doktorasına devam etmektedir. Mavi Dalga, yönetmenin Merve Kayan la ortak çalışması ve iki yönetmenin de ilk uzun metrajlı film projesidir. Filmografi 2010 Elope (Müzikal Film, 16mm) Bu Sahilde* (Yaratıcı Belgesel, 16mm) 2007 For the Record: World Tribunal on Iraq (Orta Metrajlı Belgesel, DV) 2004 The Roundtrip (Kısa Film, DV) 2001 Use Your Head (Kısa Film, DV) * Merve Kayan ve Zeynep Dadak ın birlikte yönettikleri Bu Sahilde adlı film, dünya prömiyerini Rotterdam Film Festivali Yarışma Bölümü nde yaptı. Türkiye ve Dünya çapında yirmiyi aşkın festivalde gösterilen film Akbank Kısa Film Festivali nde Mansiyon Ödülü ve İFSAK 2010 En İyi Belgesel Film Ödülü nü kazandı.

10 yönetmenler MERVE KAYAN VE ZEYNEP DADAK IN BU SAHİLDE FİLMİYLE ALDIĞI ÖDÜLLER 03/2010 Akbank Kısa Film Festivali - Belgesel Dalı Mansiyon / İstanbul, Türkiye 04/2010 İFSAK Kısa Film Yarışması - En İyi Belgesel Film / İstanbul, Türkiye 05/2010 Hisar Kısa Film Seçkisi un en iyi 10 filmi / İstanbul, Türkiye BU SAHİLDE NİN KATILDIĞI FESTİVALLER 01/2010 Rotterdam Uluslararası Film Festivali - Yarışma Bölümü. Rotterdam, Hollanda (Dünya Prömiyeri) 02/2010!f Uluslararası Bağımsız Film Festivali. İstanbul, Türkiye 03/2010 Akbank Kısa Film Festivali. İstanbul, Türkiye 03/2010 Ankara Uluslararası Film Festivali. Ankara. Türkiye 04/2010 IndieLisboa Uluslararası Film Festivali. Lizbon, Portekiz 04/2010 İstanbul Uluslararası Film Festivali. İstanbul, Türkiye 04/2010 Diyarbakır Film Günleri. Diyarbakır, Türkiye 05/2010 Uçan Süpürge Uluslararası Film Festivali. Ankara, Türkiye 06/2010 Hamburg Uluslararası Kısa Film Festivali. Hamburg, Almanya 06/2010 Documentarist İstanbul Belgesel Günleri. İstanbul, Türkiye 07/2010 Ischia Uluslararası Film Festivali. Ischia, İtalya 08/2010 Visible Evidence XVII- Uluslararası Belgesel Çalışmaları Kongresi. İstanbul, Türkiye 08/2010 Dokufest Uluslararası Belgesel ve Kısa Film Festivali. Prizren, Kosova 10/2010 Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali. Antalya, Türkiye 10/2010 Festival du Nouveau Cinema Montreal. Montreal, Kanada 10/2010 Hot Springs Belgesel Film Festivali. Arkansas, ABD 11/2010 Sheffield DocFest Belgesel Film Festivali. Sheffield, İngiltere 11/2010 L Alternativa Uluslararası Bağımsız Sinema Festivali. Barselona, İspanya 12/2010 Belo Horizonte Uluslararası Kısa Film Festivali. Belo Horizonte, Brezilya 03/2012 Los Angeles Türk Filmleri Festivali, ABD Bu Sahilde yi İzlemek İçin:

11 yapımcı Yamaç Okur Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi mezunu de yayın hayatına başlayan Altyazı Aylık Sinema Dergisi nin kurucularından yılından itibaren Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi nin direktörlüğünü yapmaktadır. Mithat Alam Film Merkezi bünyesinde gerçekleştirilen Hisar Kısa Film Seçkisi ve Türk Sineması Görsel Hafıza Projesi nin kurucularındandır yılında Nadir Öperli ile birlikte Bulut Film i kurmuştur yılında Seyfi Teoman ın ilk uzun metraj sinema filmi Tatil Kitabı ile ilk uzun metraj sinema filmi yapımcılığını gerçekleştirmiştir. Filmin dünya galası 2008 Uluslararası Berlin Film Festivali nde Forum bölümünde gerçekleştirilmiştir. Yapımcılığını yaptığı ikinci uzun metraj Bahtı Kara (Yön.: Theron Patterson), 2009 yılında Bursa İpek Yolu Film Festivali nde En İyi Film Ödülü nü kazanmıştır. Ortak yapımcılığını yaptığı İki Dil Bir Bavul (Yön. Orhan Eskiköy, Özgür Doğan) 2008 yılında IDFA da yarışma filmi olarak dünya galasını yapmıştır. Yamaç Okur, son olarak Seyfi Teoman ın Bizim Büyük Çaresizliğimiz filminin yapımcılığını gerçekleştirmiştir. Film, 2011 Şubat ayında Berlin Film Festivali yarışmalı bölümünde dünya galasını gerçekleştirmiştir. Okur, Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği (SEYAP) ın Yönetim Kurulu ndaki görevinin yanı sıra, İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar Ortak Yapım ve Proje Geliştirme Platformu nun da Danışma Kurulu üyeliğini sürdürmektedir. Şu sıralar 2012 sonbaharında çekilmesi planlanan Zeynep Dadak ve Merve Kayan ın yönetmeniğini yaptığı Mavi Dalga filminin ön hazırlığı ve 2012 bahar aylarında çekimleri tamamlanan Melisa Önel in yönetmenliğini yaptığı Kumun Tadı filminin post-prodüksiyon süreci ile ilgili çalışmalarına devam etmektedir. Bulut Film Hakkında 2007 yılında kurulan Bulut Film, Türkiye nin genç sinemacılarını uluslararası sinema dünyasına kazandırmak üzere yola çıkmıştır. Bulut Film in ilk yapımı olan Tatil Kitabı (Seyfi Teoman, 2008) Berlin Film Festivali nde dünya prömiyerini yaptıktan sonra, otuzun üzerinde film festivalinde gösterilmiş ve İstanbul Film Festivali nin En İyi Film ödülü dahil olmak üzere birçok ödül kazanmıştır. Bulut Film in daha sonraki yapımlarından İki Dil Bir Bavul (Orhan Eskiköy & Özgür Doğan, 2009-Perişan Film ile Ortak Yapım) 2009 da Abu Dhabi Film Festivali nde En İyi Ortadoğu Belgeseli Ödülü nü, Bahtı Kara ise 2009 da Bursa İpekyolu Film Festivali nde En İyi Film, En İyi Senaryo ve En İyi Oyuncu ödüllerini almıştır yılında yapımcılığını yaptığı Bizim Büyük Çaresizliğimiz (Seyfi Teoman, 2011) Berlin Film Festivali nde yarışma bölümünde gösterilmiş, Nürnberg Alman-Türk Filmleri Festivali nde En İyi Film ve Sinema Yazarları Ödülü nü aldıktan sonra, İstanbul Film Festivali nde Jüri Özel Ödülü, Radikal Gazetesi Seyirci Ödülü ve En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü nü almıştır. Bulut Film in son filmi Tepenin Ardı (Emin Alper, 2012), Berlin Film Festivali nde gösterilmiş, Caligari Ödülü nün yanısıra En İyi İlk Film Mansiyonu na layık görülmüştür. Film, Nisan ayında İstanbul Film Festivali nde En İyi Film, En İyi Senaryo ve FIPRESCI Ödülleri ni kazanmıştır. İLETİŞİM BULUT FILM A: Purtelas Mah. Ozogul Sok. 18/12 Cihangir Beyoglu Istanbul Turkey T: , E: info@bulutfilm.com W:

12 film ekibi Daniel Bouquet görüntü yönetmeni Çarpma etkisi yaratan çekimler, keyif veren ama insanı öyküden koparmayan estetik görüntüler Bilinçli renk kullanımı Karakter gelişimi için oyuncu ve kamera arasında alan yaratılması. Görüntü yönetmeni Daniel Bouquet in Nothing Personal filmindeki çalışması hakkında festival jürisinin sarf ettiği sözler böyle yılında Hollanda da doğan Bouquet, 2006 da Hollanda Film ve Televizyon Akademisi nden mezun oldu. Resim, fotoğraf ve grafik tasarım alanlarında deneyimi olan Bouquet, dünyanın çeşitli yerlerinde, belgeseller, uzun ve kısa metraj filmler ve reklam filmleri çekti. Mezuniyetinden yalnızca üç yıl sonra, alanında Hollanda nın en büyük ödülünü kazandı. İlk uzun metrajlı filmi Kikkerdril (2008) Uruguay, Arjantin ve Güney Kore dahil pek çok ülkedeki festivallerde ödüller kazandı. Son olarak görüntü yönetmenliğini üstlendiği Sacha Polak imzalı Hemel filmi 2012 yılında gösterilmek üzere Berlin Film Festivali ne seçildi. Bouquet, Nothing Personal ile 2009 yılında Hollanda Film Festivali nde En İyi Görüntü dalında Altın Buzağı ödülünü kazandı. Aynı filmle, 2010 yılında Makedonya daki Manaki Kardeşler Film Festivali nde ödüle layık görüldü. Çiçek Kahraman kurgu Boğaziçi Üniversitesi nde sosyoloji alanında yüksek lisans eğitimini tamamlayan Çiçek Kahraman, daha sonra ABD de Boston Üniversitesi nin Sinema-TV bölümünde yüksek lisans yaptı. Kurgucu olarak profesyonel kariyerine, İstanbul Bilgi Üniversitesi nde araştırma görevlisi olarak çalıştığı yıllarda adım attı. Taylan Biraderler in yönettiği Küçük Kıyamet (2006) filmiyle 16. Ankara Film Festivali nde, Ümit Ünal ın yazıp yönettiği Ara (2007) ile de 15. Altın Koza Film Festivali nde En İyi Kurgu ödülünün sahibi oldu. Kurguladığı diğer filmler arasında Tatil Kitabı (Seyfi Teoman, 2008), Lodos (Didem Erayda, 2008), Gölgesizler (Ümit Ünal, 2009), Uzak İhtimal (Mahmut Fazıl Coşkun, 2009), Orada (Hakkı Kurtuluş & Melik Saraçoğlu, 2009), Adab-ı Muaşeret (Emre Akay, 2009) ve Bizim Büyük Çaresizliğimiz (Seyfi Teoman, 2011) bulunmaktadır. Kahraman aynı zamanda İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema-TV bölümünde kurgu dersleri de vermektedir.

13 Nadide Argun sanat yönetmeni film ekibi 1981 yılında Sakarya da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi nde sosyoloji alanında lisans eğitimi aldığı yıllarda, çeşitli televizyon programları ve reklam filmlerinde kostüm ve sanat departmanlarında çalıştı. Seyfi Teoman ın yazıp yönettiği Tatil Kitabı filmiyle ilk sanat yönetmenliğine imza attıktan sonra Didem Erayda nın ilk filmi Lodos un (2008), Theron Patterson ın yönettiği Bahtı Kara nın (2009) sanat yönetmenliğini üstlendi da, İstanbul da Hafriyat Karaköy Sergi Merkezi nde Tatbikat isimli ilk sergisini açtı. Sanat yönetmenliğini yaptığı diğer filmler arasında Gişe Memuru (Tolga Karaçelik, 2010), Bizim Büyük Çaresizliğimiz (Seyfi Teoman, 2011) ve Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi (Onur Ünlü, 2011) bulunmaktadır. kim ki o müzik Ekin Sanaç ve Berna Göl tarafından 2006 yazında kurulan ve bir synthesizer-bas gitar ikilisi olarak yola koyulan kim ki o nun enstrümanları canlı çalma ilkesine dayandırdığı müziği; post-punk, darkwave ve synth-pop a göndermeler taşıyor. Kendi hazırladıkları En Az İki, En Fazla Sekiz ve Diğerleri Nerde? albümleriyle müziklerini Türkiye de ve yurtdışında pek çok kulağa ulaştıran grup, 2008 yılından bu yana The Radio Dept., Jens Lekman ve Moon Duo gibi sanatçılarla Avrupa ve İngiltere turneleri yaptı. Elope adlı film projesinin müziklerini de üstlenen kim ki o nun son albümü Dans, 2010 yılında Hollanda merkezli bağımsız plak şirketi Enfant Terrible dan plak formatında yayınlandı.

14 sinopsis (uzun) Deniz, 16 yaşında Balıkesir de büyümekte olan bir genç kızdır. Disiplinli ama sevgi dolu annesi, istikrarsız ama girişken babası, kendi dünyasında mutlu ve ilişki kurabildiği küçük kız kardeşinden oluşan ailesi ve kendisine herkesten yakın bulduğu arkadaşları Esra ve Gül arasında büyüyen, sorumluluk alıp, prensiplerinden ödün vermeyen biridir. Yaz tatili sona ererken, Deniz ve arkadaşlarının onları lise sonunda bekleyen, korkulan üniversite sınavı dolayısıyla gelecekleri ilgili somut seçimler yapmalarının zamanı da gelmiştir. Okul baskısıyla, başarılı olma kaygısıyla, entelektüel heyecanlarla meşgul genç zihinleri, cinselliğin keşfiyle değişen vücutlarına ağır gelir. Deniz in babası her iki senede bir yaptığı gibi, yine yeni bir iş kurmaya hazırlanırken, annesi Nevin de küçük kızı Defne nin okuluna para getirmesi için düzenlenen kermesin organizatörlüğünü üstlenmiştir. Ara sıra Deniz de kermes hazırlıklarında annesine yardım eder. Kısa süre içinde kermeste satılmak üzere bağışlanan bir sürü büyüklü küçüklü eşya, oturma odalarının bir köşesinde birikir. Bu köşe, adeta yaşadıkları şehrin zanaat ve ticaretinin tablosu haline gelmiştir. Okullar açılır. Genç ve yakışıklı rehberlik öğretmeni Fırat, üniversite hayatlarını da belirleyecek olan lise branş seçimlerinde öğrencilere yol göstermektedir. Fırat ı etkilemek için Deniz birden gelecekle ilgili planlarında bir değişiklik yapar. Deniz aniden sayısal yerine sosyal bölümlere ağırlık verme kararı almıştır. Arkadaşları buna oldukça şaşırırlar. Belki de uzun süredir hayalini kurdukları gibi aynı şehirde üniversite okuyamayacaklardır. Deniz, Fırat a olan hayranlığının yanı sıra, bir de 18 yaşındaki Kaya ile yakınlaşmaktadır. Kaya, bir akşam Deniz ve okuldan diğer arkadaşlarını, halasının boş evindeki partiye davet eder. Deniz, kermeste satılmak üzere bağışlanan değerli goblen tabloyu annesine götürmek için sahibinden emanet alır ve tabloyla birlikte partiye gelir. Kızlı erkekli grup tüm enerjileriyle eğlenirken birden elektrikler kesilir. Yaşanan kargaşada devrilen gaz lambasıyla tablo alev alır ve resmin bir köşesi yanarak kül olur. Aldığı sorumluluk birden devasa bir soruna dönüşür ve Deniz kendini duygusal bir girdabın içinde bulur. Günler kısalıp, kış karanlığı daha erken bastırırken Deniz in Fırat la ilişkisi hiç de hayalindeki gibi gelişmez. Deniz, giderek kendini daha yalnız hisseder. Bir an içine sığmayan enerjisi bir diğer anda ağır bir taş gibi bedenine çöküp hareket etmesine izin vermez. Sorumluluklarıyla gerçekten yapmak istedikleri arasında bir denge kurmayı çoğu zaman başarırken, duygu dünyasının ayarını yapmak onun için daha zordur. Ne Kaya, ne Deniz aralarında bir süredir devam eden çekime daha fazla karşı koyamazlar. Tüm bu endişeler ve yeni heyecanlar yetmezmiş gibi, soğuk kışın ortasında şehre hayat veren doğal gaz akışı tamamıyla durur. Artık kriz dalgalarıyla boğuşmak zorunda olan yalnızca Deniz değildir. Hep gizlice korkulan bu doğal gaz kriziyle birlikte tüm ülke, dış dünyayla olan ilişkisini sorgulamak zorunda kalacaktır.

15 karakterler DENİZ (17) İnce yapılı, zeki ve esprili bir genç kızdır. Gün geçtikçe artan çekiciliğinin yavaş yavaş farkına varmaktadır. Enerjisini ayarlamakta güçlük çeker. Bir gün içi içine sığmazken ertesi günü hareketsiz geçirebilir. Davranışları henüz olgun değildir ama kontrollüdür. Hayattaki sorumluluklarının farkında, bir gün bulunduğu şehirden çıkmak için çaba göstermesi gerektiğinin bilincindedir. Özellikle ailesiyle olan ilişkisinde, ne kadar çok sorumluluk alırsa, istediklerini gerçekleştirmeye, özgürlüğünü elde etmeye o kadar çok hak kazanıyormuş düşüncesindedir. Seçimlerine fazla karışmayan bir anne babaya sahip olmaktan genel olarak memnun görünse de, kimi zaman hayatında tepki gösterecek bir otorite olmamasının eksikliğini hisseder. Kolay heyecanlanıp yine kolayca umutsuzluğa kapılan bir ruh yapısına sahiptir. Hayata dair kafasında varolan soruları ya da bir konuya olan ilgisini, bu konudaki hayal kırıklığını ya da kızgınlığını açıkça dile getirebilir. Ancak kimi zaman hislerini kontrol altına almaya çalışırken aniden fiziksel bir tepki verebilir. İstemdışı olduğunu iddia ettiği bu tepkiler, ya yakınındakilere ya da kendisine ufak fiziksel zararlar vermesiyle sonuçlanır. FIRAT (30) Esmer, uzun boylu, çekicidir. Cazibesinin farkındadır. Ankara da bir üniversitede Psikoloji bölümünü bitirmiş, son altı senedir farklı küçük şehirlerde rehber öğretmenlik yapmaktadır. Mesleğinden ve küçük bir şehirde yalnız başına yaşamaktan şimdilik memnundur. İşinden kaynaklanan, genç insanlara olan profesyonel ilgisi, kimi zaman kişisel bir ilgiye dönüşür. Beğenilmekten çok hoşlanır, bu nedenle de zaman zaman öğrencilerle olan ilişkilerine sınır koymakta zorlanır. Gizemli bir kimlik oluşturma konusunda gayretlidir, hakkında çok şey bilinmesini istemez. KAYA (18) Olgun ve düşüncelidir. Gelecekten tam olarak ne beklediğini, neye yeteneği ve isteği olduğunu henüz keşfedememiştir. İyi görünümlüdür ama çapkın olmaktan çok uzaktır. Erkek olma baskısından rahatsız olduğu için, kendini yanında rahat hissedebildiği kız arkadaşları olsun ister. Daha çok kız arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sevse de, erkek grubuyla bir araya geldiğinde daha maskülen tarafı ortaya çıkar. Onlarla futbol oynarken kızlarla da film seyredip, muhabbet etmeyi sever. Deniz e olan ilgisinin temelinde de bu ikilik yatar. Deniz in yanında ikisi birden olabildiği için rahat eder.

16 karakterler ESRA (17) Etrafındakilerin ruh halinden anlayan, düşünceli bir genç kızdır. Fiziksel gelişimini arkadaşlarından daha önce tamamlamıştır. Arkadaşlarına göre daha kiloludur, sırtı genelde kambur durur. Fakat vücudunu, kendine güvenli bir şekilde taşır. Ortaokulun başından beri, hep uzun ya da kısa süreli bir erkek arkadaşı olmuştur. Babasının uzakta yaşaması ve onu sadece annesinin büyütmek zorunda kalması Esra için duygusal olarak kolay değildir. Bundan dolayı, gelecek kaygısı günlük yaşamının bir parçası haline gelmiştir. Deniz e en düşkün olan karakterdir. GÜL (16) Arkadaşları arasında, üzerinde başarı baskısını en fazla hisseden Gül dür. Anne babası doktor oldukları için, insan vücuduyla mantık çerçevesinde ilişki kurar. Hastalıklar, fiziksel değişimler, onun için garip şeyler değildir. Gül ün kafasını karıştıran konular daha çok varoluşuna dairdir. Dünyadaki varlığını sorgularken, çocukça yorumlarla, aşırı bilimsel açıklamalar arasında gidip gelir. Kuralların gerekliliğine inanır. Onun için kurallara uyarken içine düştüğü boşluk ve bunu sorgulama hissini anlamak, kurallara uymaktan daha zordur. PERİN (17) Minyon, atletik yapılıdır. Dik durur. Babası subay olduğu için, hayatı boyunca bir yerden diğerine taşınmış, sürekli yeniden arkadaşlıklar kurmak zorunda kalmış ve bu sebepten de kendine sağlam bir savunma mekanizması geliştirmiştir. Aslında kendi içinde kırılgandır, ancak güvenli görünür. Dans, spor ve müzik aracılığıyla kendisini fiziksel olarak ifade etmek onun için çok önemlidir. Diğerlerine kıyasla daha seksi dir, cinsellik konusunda deneyimli olduğunu ima eder. Oysa seks konusunda takındığı bu tavır, kendisi için uygun gördüğü karakterin parçasıdır. İnsanlara güvenmekte zorlansa da, güven ihtiyacını bastırmak onun için giderek zorlaşmaktadır.

17 yönetmen görüşü Türkiye nin batısında küçük bir şehirde büyümekte olan bir grup liseli kız nasıl yaşar? 17 yaşındaki Deniz ve arkadaşları reşit olma yolunda ilerlerken lise yıllarının sonunda, onları yırtıcı bir hayvan gibi bekleyen üniversite sınavı gerçeğiyle her gün yüzleşirler. Mavi Dalga da Deniz ve arkadaşlarını yemek yerken, çarşıdan eve dönerken, film seyredip şarkı söylerken izliyoruz. Bu günlük olaylar Deniz ve arkadaşlarının birbirleriyle ve çevreleriyle nasıl ilişki kurduğunu görmemiz için birer vasıta olmanın yanında ayak uydurmaları gereken dış dünyanın da ritmini belirliyor. Deniz ve arkadaşlarının günlük telaşlarının arkasında nasıl gelecek kaygısı gibi daha büyük sorunlar varsa, yetişkinlerin dünyasında da doğalgaz kesintisi sorunu patlak veriyor. Filmdeki doğalgaz meselesi Türkiye nin, arada kalmışlığı (taşralığı), bu genç (ergen) Cumhuriyet in değişkenliği, dış kaynaklara bağlılığı gibi ebedi sorunlarını cisimleştirirken bir yandan da günlük ekonomik kaygıların ve ülkenin dış dünyayla kurduğu ilişkinin gerginliğini daha mikro düzeyde anlatılan bir büyüme (coming of age) hikayesiyle yanyana getiriyor. Filmi tasarlarken, Türkiye de genç insanların sinemada ve televizyondaki temsillerine baktık. Birbirlerine kötü davranan İstanbullu acımasız zengin kızlar, katı okul kurallarından müzdarip öğrenciler ya da taşrada ağır ağır ilerleyen delikanlılar gördük. Balıkesir de bir cumartesi akşamüzeri aynı kanepede oturup birbiriyle konuşan kızlara kulak vermenin, stereotiplere hapsolmuş söz konusu gençlik, özellikle genç kadın temsillerini kırmanın yöntemlerinden biri olduğunu düşünüyoruz. Onları anlamaya çalışmak için Deniz ve diğer kızların arkadaşlıklarına yoğunlaşmak gerekiyor. Hayatta kendi başlarına vermeleri gereken kararlar artarken, onları yetişkin hayata hazırlayan bireysellik duygusu ve bunun getirdiği yalnızlık korkusu filmin tabanını oluşturuyor. Mavi Dalga aynı zamanda bir aşk hikâyesi. Aşkın günlük hayatta sürekli bir endişe alanı yaratarak, nasıl hayatın tamamını kaplayabildiğini anlatıyor. Deniz in arkadaşlarına, geleceğe, kendi bedenine duyduğu ilgiyle, erkeklere karşı olan heyecanı farklı şeyler değil. Filmin sonuna gelindiğinde, kızlar kendi duygu ve beden evrenlerini yönetebileceklerini fark ediyorlar. Kızların vücutlarını kullanma biçimleri ve kendilerini ifade ediş biçimlerindeki farklılaşmayı görselleştirmeyi planlıyoruz. Mavi Dalga nın yönetmenleri olarak bizi birlikte yaratmaya teşvik eden şey gerçek mekana ve zamana yayılmış, gerçeklik ihtimali olan hikâyeleri ve durumları gerçekçi olma kaygısı duymadan filmleştirmek. Günlük hayatın sıradanlığı ile gerçeküstü ve imkansızlık hissi veren anlarının birbirine geçerek oluşturduğu karmaşık yapının, sinemanın da çoğu zaman yüzeye çıkarmaya çalıştığı daha derin bir gerçekliğe işaret ettiğini düşünüyoruz. Mavi Dalga da yaratmak istediğimiz bu gerçeklik aynı zamanda ince bir mizah duygusu da barındırıyor. Böylece, anlatılmasını çok önemsediğimiz bir hikâyeden, bizzat gerçeğin hayal gücünden ve mizahından beslenen kurmaca bir film çıkarabilmeyi umuyoruz.

18 Filmin Görsel ve Ses Dünyası yönetmen görüşü Mavi Dalga nın görsel ve ses dünyası karakterlerin ruh hallerini en iyi biçimde yansıtacak şekilde yaratılacak. Filmin anlatımı (görüntü yönetimi, sanat yönetimi, ses tasarımı) Deniz ve arkadaşlarının bir enerjik bir durağan olan ruh hallerini aksettirecek. Mavi Dalga, objeler, insanlar, ve duyguların sürekli biriktiği bir film. Bu birikime bir de değişen mevsimler eklenince, ortaya karakterlerin ve mekanların sürekli değişim halinde olduğu bir atmosfer ortaya çıkıyor. Genç karakterleri grup halinde gördüğümüz sahnelerde, kadrajda onların hem birbirleriyle olan ilişkilerini, grup dinamiklerini, hem de birey olarak karakterlerini yakından tanıma fırsatı bulacağız. Filmde, fazla dikkat çekmeyen el kamerası ile dolly kullanılacak.

19 ışık yönetmen görüşü Filmde kullanılacak yumuşak ışık, karakterleri doğrudan aydınlatmak yerine, içinde bulundukları mekanları aydınlatacak. Genel ışık, doğal bir mekan hissi yaratırken, oda/sokak lambaları, bilgisayar ekranları ve cep telefonlarından gelen yoğun ışık, belli öğeleri ön plana çıkaracak. Özellikle belli mekanları (ev, okul servisi, vs.) tekrar gördüğümüzde, mekanın ışığı Deniz in ruh haliyle birlikte değişecek. Mekan araştırma gezilerinden çeşitli fotoğraflar

20 renk yönetmen görüşü Filme pastel renkler hakim olacak. Şehrin mavi, gri beton dokusu önünde ilerlerken, ya da iç mekanlardaki duvarların önünde, kimi zaman fonda kaybolan, kimi zaman daha parlak renkleriyle ayrılan genç karakterler göze çarpacak. Mekan araştırma gezilerinden çeşitli fotoğraflar

21 renk yönetmen görüşü

22 yönetmen görüşü ses Dialog, ses efektleri ve müzik öğeleri geçişken şekilde tasarlanacak. Filmdeki diyaloglar, seyirciyi karakterlerin günlük yaşamlarıyla ilgili bilgilendirmenin yanında, kimi zaman da onların duygusal hallerini yansıtan, inişli çıkışlı ses kümeleri olarak kullanılacak. Benzer bir şekilde filmdeki ses efektleri de, kimi zaman duyguları ve kaygıları vurgulayacak. Ses efektleri, bir çok sahne arasında köprü oluştururken, bu sahnelerdeki ruh hallerini birbirine bağlamak için kullanılacak. Mavi Dalga da genellikle karakterlerin o an dinlediği ya da o an mekanda çalan (diegetic) müzikleri duyacağız. Kimi ses öğeleri, (AVM deki anonslar, televizyondan, radyodan gelen sesler) film boyunca tekrar tekrar duyuluyor. Bu kamusal sesler belli belirsiz duyulduğunda, bazı ses ve kelimeler öne çıkarak daha çok vurgulanacak. senaryodan bölümler 58 DÜKKAN/SU FİLTRECİSİ - İÇ - GÜN Deniz ve Defne yeni dükkanın önüne gelirler. Perin onlara el sallayarak köşeden ayrılır. Sokağın devamında açılmış olan doğalgaz çukurlarının yanındaki metal işaret levhalarına tekme atarak ilerleyen bir grup genç görülür. Tekme atılan levhalar bangırtıyla yuvarlanırlar. Yusuf un dükkanının önü kalabalıktır. Herkes sımsıkı giyinmiştir. Dükkanın açılışı o güne planlandığı için, girişte ve kapının önünde çiçekler durur. AVM de duyulan bozuk motor sesine benzer bir ses, arka planda duyulmaktadır. Yandaki büfeden televizyonun sesi gelir. Sokak kapısının önünde, iki UFO durmakta, birkaç kişi de altında sigara içip televizyonu görmeye çalışmaktadır. TELEVİZYON SES: (belli belirsiz)...fabrikaların %59 unun doğalgaza geçişi tamamlanmış olduğundan, kesintinin özellikle batı bölgelerimizde yol açacağı zararın beklenenden de büyük olacağını söyledi... Nevin elinde plastik su bardaklarıyla dışarı çıkar ve içeride yeni filtrelerinden süzülen sudan kapının önünde duran misafirlere ikram eder. Deniz ve Defne yi görür. NEVİN: Hah, geldiniz mi? Noldu anlatın bakayım. DEFNE: Buz eridi. NEVİN: Allah allah, buz pistiyle doğalgazın ne alakası var? DENİZ: E doğalgazla soğutuyorlarmış. Ne bilim? NEVİN: Neyse canım, gelir heralde. TELEVİZYON SES: (belli belirsiz) Elektrik, benzin ve benzeri... Birden ses kesilir, elektrikler gider. KALABALIK HALİNDE: Aaaaa... YUSUF: (koşarak dışarı gelir) Şimdi boku yedik... ÖMER: Dedim ama abii dedim, hepimiz aynı anda yakarsak o sobaları ne olacak? Trafolar patlıyo heralde. YUSUF: Artık hohlaya hohlaya ısınırız. Arkadaki takılı kalmış motor sesi de tamamen kesilir. Birinin cep telefonundan, tam anlaşılmayan bir haber sesi gelmektedir. CEP TELEFONU RADYOSU: (belli belirsiz) diplomatik...krizin dalga dalga...mavi akım.. Karanlık bastırmış, birden şehre sessizlik hakim olmuştur.

BEST SCREENPLAY 24. ADANA FILM FESTIVAL

BEST SCREENPLAY 24. ADANA FILM FESTIVAL FIPRESCI AWARD 36. ISTANBUL FILM FESTIVAL BEST ACTRESS 24. ADANA FILM FESTIVAL BEST CINEMATOGRAPHY 24. ADANA FILM FESTIVAL BEST SCREENPLAY 24. ADANA FILM FESTIVAL Yönetmen Pelin Esmer Senaryo Pelin Esmer

Detaylı

SEYFİ TEOMAN IN YENİ FİLMİ BİZİM BÜYÜK ÇARESİZLİĞİMİZ İN ÇEKİMLERİ BAŞLADI

SEYFİ TEOMAN IN YENİ FİLMİ BİZİM BÜYÜK ÇARESİZLİĞİMİZ İN ÇEKİMLERİ BAŞLADI SEYFİ TEOMAN IN YENİ FİLMİ BİZİM BÜYÜK ÇARESİZLİĞİMİZ İN ÇEKİMLERİ BAŞLADI Seyfi Teoman ın ikinci, Bulut Film in üçüncü uzun metrajlı filmi Bizim Büyük Çaresizliğimiz in çekimleri, 26 Eylül 2009 Cumartesi

Detaylı

Yönetmen: Cate Shortland Oyuncular: Saskia Rosendahl, Kai-Peter Malina Senaryo: Cate Shortland, Robin Mukherjee Görüntü Yönetmeni: Adam Arkapaw

Yönetmen: Cate Shortland Oyuncular: Saskia Rosendahl, Kai-Peter Malina Senaryo: Cate Shortland, Robin Mukherjee Görüntü Yönetmeni: Adam Arkapaw 03 ÖZET Başarılı yönetmen Cate Shortland in katıldığı hemen hemen tüm festivallerden ödülle dönen ve eleştirmenlerin favorisi haline gelen filmi SAVAŞIN GÖLGESİNDE /LORE, 2. Dünya Savaşı na ters köşeden

Detaylı

ANTALYA ALTIN PORTAKAL'DA JÜRİ HEYECANI!

ANTALYA ALTIN PORTAKAL'DA JÜRİ HEYECANI! ANTALYA ALTIN PORTAKAL'DA JÜRİ HEYECANI! 51. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ'NİN ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI'NIN JÜRİSİ BELLİ OLDU Bu yıl 51.si düzenlenecek olan Uluslararası Antalya

Detaylı

SÜT. Yönetmen : Semih Kaplanoğlu

SÜT. Yönetmen : Semih Kaplanoğlu SÜT Yönetmen : Semih Kaplanoğlu Semih Kaplanoğlu'nun Yusuf Üçlemesi nin ikinci filmi "SÜT" bu yıl 65'incisi düzenlenen Venedik Film Festivali'nin resmi yarışma bölümüne seçildi. T.C. Kültür Bakanlığı,

Detaylı

BİR ACAYİP SOYGUN ADANA İŞİ. - Basın Toplantısı Haber Küpürleri. - 12.Ocak 2015 Adana Hilton Otel

BİR ACAYİP SOYGUN ADANA İŞİ. - Basın Toplantısı Haber Küpürleri. - 12.Ocak 2015 Adana Hilton Otel BİR ACAYİP SOYGUN ADANA İŞİ - Basın Toplantısı Haber Küpürleri - 12.Ocak 2015 Adana Hilton Otel 13.01.2015 Salı Adana İşi nde acayip soygun Bir Acayip Soygun Adana İşi adlı uzun metraj filmin çekimleri

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Sanatta Yeterlik Tez Başlığı ve Tez Danışmanı: Yabancılaşmış Toplumda Özne-Nesne İlişkileri Esinti (Prof. Sabri Özaydın)

ÖZGEÇMİŞ. Sanatta Yeterlik Tez Başlığı ve Tez Danışmanı: Yabancılaşmış Toplumda Özne-Nesne İlişkileri Esinti (Prof. Sabri Özaydın) 1. Adı Soyadı : Ali Altan Yücel ÖZGEÇMİŞ 2. Doğum Tarihi : 12.02.1984 3. Unvanı : Dr. Öğr. Üyesi 4. Öğrenim Durumu : Sanatta Yeterlik Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Radyo, Televizyon ve Sinema Marmara

Detaylı

bir ORHAN ESKİKÖY filmi MUHAMMET UZUNER JALE ARIKAN BESTE KÖKDEMİR AHMET VARLI

bir ORHAN ESKİKÖY filmi MUHAMMET UZUNER JALE ARIKAN BESTE KÖKDEMİR AHMET VARLI bir ORHAN ESKİKÖY filmi TAŞ MUHAMMET UZUNER JALE ARIKAN BESTE KÖKDEMİR AHMET VARLI Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali, 2017 Uluslararası Prömiyer East of the West - Yarışma Ankara Film Festivali,

Detaylı

Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi.

Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. Uluslararası İzmir Film Festivalinin Tarihçesi Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. İzmir Film Festivali, 11

Detaylı

BABA NERDESİN KAYBOLDUM

BABA NERDESİN KAYBOLDUM BABA NERDESİN KAYBOLDUM YÖNETMEN GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ SENARYO KURGU MÜZİK SANAT YÖNETMENİ SES SES TASARIM YAPIMCI OYUNCULAR TÜR SÜRE ÇEKİM FORMATI GÖSTERİM AHMET KARAMAN CEM CENEŞKE AHMET KARAMAN AZİZ İMAMOĞLU

Detaylı

YÖNETMEN, SENARİST, YAPIMCI DERVİŞ ZAİM İN ÖZGEÇMİŞİ

YÖNETMEN, SENARİST, YAPIMCI DERVİŞ ZAİM İN ÖZGEÇMİŞİ YÖNETMEN, SENARİST, YAPIMCI DERVİŞ ZAİM İN ÖZGEÇMİŞİ EĞİTİM 1982-1988 Boğaziçi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Böl. 1994-1995 - University of Warwick Kültürel Çalışmalar (Master)

Detaylı

R ü z g a r l a r - Basın Bülteni - s.1

R ü z g a r l a r - Basın Bülteni - s.1 İmroz lu Rumların hikayesi Rüzgarlar Rum azınlığın giderek izlerinin silindiği Gökçeada nın (İmroz) bugününü ve küllenmiş olsa da var olanı belgelemek üzere yapılmış bir film Rüzgarlar. Geçtiğimiz günlerde

Detaylı

Seyfi Teoman Kısa film çekmeyi düşünmüyorum, çünkü maliyeti çok yüksek, geri dönüşü yok.

Seyfi Teoman Kısa film çekmeyi düşünmüyorum, çünkü maliyeti çok yüksek, geri dönüşü yok. eyfi Teoman Kısa film çekmeyi düşünmüyorum, çünkü maliyeti çok yüksek, geri dönüşü yok. 14 Ekim 2004 de yönetmen eyfi Teoman ile Yamaç Okur un moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Teoman ın ilk

Detaylı

VEYSEL CİHAN HIZAR. Mesleki Deneyim. Öğretim Görevlisi halen İstanbul Kültür Üniversitesi-Sanat ve Tasarım Fakültesi-İletişim Tasarımı Bölümü

VEYSEL CİHAN HIZAR. Mesleki Deneyim. Öğretim Görevlisi halen İstanbul Kültür Üniversitesi-Sanat ve Tasarım Fakültesi-İletişim Tasarımı Bölümü VEYSEL CİHAN HIZAR Mesleki Deneyim Öğretim Görevlisi 2018-halen İstanbul Kültür Üniversitesi-Sanat ve Tasarım Fakültesi-İletişim Tasarımı Bölümü Eğitim Bilgileri Post - Doktora Bütünleşik Doktora Doktora

Detaylı

İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN

İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN Bodrum un beyaz perdedeki gülen yüzü İdil Dizdar, fotoğrafçılık ve oyunculuk kariyerine bir de yönetmenlik ekledi. Bodrum un yakından tanıdığı oyuncu, yönetmen ve fotoğraf

Detaylı

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ FILM 101- Sinema Dili I (2-2-3) 6: Ders, sinema sanatının kendine özgü anlatım tekniklerini incelemektedir. Bunun için sinema dilini oluşturan kamera, ışık, ses, kurgu, renk, müzik,

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VEYSEL CİHAN HIZAR. 2007- Dokuz/ Kurmaca Film / Yönetmen. 2008-Nefes/ Kurmaca Film / Yönetmen

ÖZGEÇMİŞ VEYSEL CİHAN HIZAR. 2007- Dokuz/ Kurmaca Film / Yönetmen. 2008-Nefes/ Kurmaca Film / Yönetmen ÖZGEÇMİŞ VEYSEL CİHAN HIZAR EĞİTİM Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İletişim Tasarımı İstanbul Kültür Üniversitesi 2011 Yüksek Lisans İletişim Tasarımı İstanbul Kültür Üniversitesi 2014 (Tez Aşamasında)

Detaylı

Tarih: 03.06.2014 Konu: Sinema Sektörünün Yerli Filmlerin TRT de Gösterimi Konusundaki Beklentileri

Tarih: 03.06.2014 Konu: Sinema Sektörünün Yerli Filmlerin TRT de Gösterimi Konusundaki Beklentileri Tarih: 03.06.2014 Konu: Sinema Sektörünün Yerli Filmlerin TRT de Gösterimi Konusundaki Beklentileri Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Sn. İbrahim Eren, Son yıllarda gerek gişe rakamları açısından,

Detaylı

BASIN SPONSORLUĞU DOSYASI

BASIN SPONSORLUĞU DOSYASI 20-23 MAYIS 2017 DÜNYADA YANKI UYANDIRAN BİR ETKİNLİK 1998 yılından bugüne Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali sinemanın görsel gücünden yararlanarak kadının toplumsal konumunu sorgulamayı,

Detaylı

2016 ANTALYA FİLM FORUM YÖNETMELİĞİ (19-22 Ekim 2016)

2016 ANTALYA FİLM FORUM YÖNETMELİĞİ (19-22 Ekim 2016) 2016 ANTALYA FİLM FORUM YÖNETMELİĞİ (19-22 Ekim 2016) A) ANTALYA FİLM FORUM NEDİR? Antalya Film Forum, başta Türkiye ve Türkiye ye yakın coğrafyalar olmak üzere dünyanın her yerinde ortak yapım olanaklarını

Detaylı

Yüzyüze Dersler Video Konferans Danışmanlık E - Öğrenme Sanal Sınıf E - Öğrenme İçeriği Doğru Meslek Seçimine Destek Bursu Tüm programlarda, Plato MYO tarafından hazırlanan Mesleki Eğilim Testi ni uygulayan

Detaylı

T.C. KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI

T.C. KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI Dünya Sinema Endüstrisi Global Gişe Gelirleri (2017) Global Seyirci Sayısı (2017) 40,2 Milyar Dolar 8,3 Milyar Sıra Ülke / Pazar 2016 2017 1 ABD & Kanada 11,1 11,4 2 Çin 6,81

Detaylı

SİNEMA DESTEKLEME KURULU İLKE KARARLARI

SİNEMA DESTEKLEME KURULU İLKE KARARLARI Madde 1- Sinema Destekleme Kurulu tarafından; Bakanlıktan daha önce destek alan yapımcıların, geri ödemesiz verilen desteklerde söz konusu projelerini tamamlayıp teslim etmeden, geri ödemeli verilen desteklerde

Detaylı

Festivalin Tarihçesi

Festivalin Tarihçesi Festivalin Tarihçesi Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. İzmir Film Festivali, 11 yıl boyunca dünyadan ve

Detaylı

28 Ekim 2015 Festivaller İstanbul da Projesi Sektör Toplantısı Rotterdam Film Festivali Bianca Taal Moderatör: Yamaç Okur

28 Ekim 2015 Festivaller İstanbul da Projesi Sektör Toplantısı Rotterdam Film Festivali Bianca Taal Moderatör: Yamaç Okur 28 Ekim 2015 Festivaller İstanbul da Projesi Sektör Toplantısı Rotterdam Film Festivali Bianca Taal Moderatör: Yamaç Okur Yamaç Okur: Günaydın, öncelikle toplantıyı bugüne ertelediğimiz için özür diliyoruz.

Detaylı

MARKA İLETİŞİM SÜRECİ. Brif Toplantısı. Analiz ve Araştırma Süreci. İletişim Stratejisi. Konumlandırma ve İletişim Çalışmaları

MARKA İLETİŞİM SÜRECİ. Brif Toplantısı. Analiz ve Araştırma Süreci. İletişim Stratejisi. Konumlandırma ve İletişim Çalışmaları Brif Toplantısı Ürün / Hizmet Tanımı, Mevcut Konum, Güçlü ve Zayıf Yönler, Hedefler,Rakipler, Fırsatlar ve Tehditler Analiz ve Araştırma Süreci Kurum İçi İletişim Analizi Hedef Kitle Analizi Rakip Analizi

Detaylı

SİNEMA YÖNETMENİ TANIM

SİNEMA YÖNETMENİ TANIM TANIM Sinema için oyunlaştırılmış öykü ve romanların (senaryoların) oyuncular tarafından canlandırılması ve oyunun filme alınmasını sağlayan kişidir. A- GÖREVLER - Yazılı metni (senaryoyu) görsel olarak

Detaylı

2014 ANTALYA FİLM FORUM (14-17 EKİM 2014) YÖNETMELİĞİ

2014 ANTALYA FİLM FORUM (14-17 EKİM 2014) YÖNETMELİĞİ A) AMAÇ 2014 ANTALYA FİLM FORUM (14-17 EKİM 2014) YÖNETMELİĞİ Antalya Film Forum, öncelikli olarak Türkiye de olmak üzere Türkiye ye yakın coğrafyalarda (Balkanlar, Ortadoğu, Akdeniz ve Türki Cumhuriyetler)

Detaylı

Yönetmen / İnci Balabanoğlu Ahıska Senaryo / Özgür Ağaoğlu TERRA FİLMCİLİK

Yönetmen / İnci Balabanoğlu Ahıska Senaryo / Özgür Ağaoğlu TERRA FİLMCİLİK Yönetmen / İnci Balabanoğlu Ahıska Senaryo / Özgür Ağaoğlu TERRA FİLMCİLİK www.instagram.com/solseritfilmi www.twitter.com/solseritfilmi www.facebook.com/solseritfilmi www.solseritfilmi.com 1 Sol Şerit:

Detaylı

Türkiye Film Sektörü 2016 Özet Raporu

Türkiye Film Sektörü 2016 Özet Raporu Türkiye Film Sektörü 2016 Özet Raporu 1990 lı yıllarda yükselişe geçen Türkiye sinema sektörü, 2000 li yıllarda hem en üretken, hem de ulusal ve uluslararası alanlarda en başarılı yıllarını yaşamaya başladı.

Detaylı

SİNOPSİS Uzaklarda Arama, Türkiye de yaşanmış gerçek bir olaydan esinlenilmiştir ama karakterler ve sonrasında yaşananlar hayal ürünüdür.

SİNOPSİS Uzaklarda Arama, Türkiye de yaşanmış gerçek bir olaydan esinlenilmiştir ama karakterler ve sonrasında yaşananlar hayal ürünüdür. SİNOPSİS Uzaklarda Arama, Türkiye de yaşanmış gerçek bir olaydan esinlenilmiştir ama karakterler ve sonrasında yaşananlar hayal ürünüdür. Film, şehir merkezindeki pavyonun yakınlardaki küçük bir kasabaya

Detaylı

AHAL TEKE BELGESEL FİLM PROJESİ TÜRK HAVA YOLLARI SPONSORLUK DOSYASI

AHAL TEKE BELGESEL FİLM PROJESİ TÜRK HAVA YOLLARI SPONSORLUK DOSYASI AHAL TEKE BELGESEL FİLM PROJESİ TÜRK HAVA YOLLARI SPONSORLUK DOSYASI Yapımcı - Yönetmen Emre PEKÇAKIR AHAL TEKE 2016 01 02 AHAL TEKE 2016 indeks 3 Yapımcı Yönetmen 4 Belgesel Hakkında 5 Neden at? Neden

Detaylı

DORA DALGIÇ (ZEYNEP) TANSEL ÖNGEL (MEHMET)

DORA DALGIÇ (ZEYNEP) TANSEL ÖNGEL (MEHMET) İstanbul da yaşayan Çınar, bir müzik yarışmasına katılmanın hayalini kurmaktadır. Fakat planları babasının köye geri dönme kararıyla altüst olur. Çınar ve ultra zeki kız kardeşi Zeynep köydeki hayata adapte

Detaylı

2015 ANTALYA FİLM FORUM YÖNETMELİĞİ (2-5 Aralık 2015)

2015 ANTALYA FİLM FORUM YÖNETMELİĞİ (2-5 Aralık 2015) 2015 ANTALYA FİLM FORUM YÖNETMELİĞİ (2-5 Aralık 2015) A) AMAÇ Antalya Film Forum, öncelikli olarak Türkiye de olmak üzere Türkiye ye yakın coğrafyalarda (Avrupa, Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu, Akdeniz ve

Detaylı

4. ULUSLARARASI VAN GÖLÜ FİLM FESTİVALİ

4. ULUSLARARASI VAN GÖLÜ FİLM FESTİVALİ BAJAR KÜLTÜR SANAT DANIŞMANLIĞI 4. ULUSLARARASI VAN GÖLÜ FİLM FESTİVALİ İNCİ KEFALİ (DAREKH) SİNEMA ÖDÜLLERİ UZUN METRAJ SİNEMA FİLMİ VE BELGESEL FİLM YARIŞMASI BAŞVURU FORMU 2015 4. MÎHRÎCANA FÎLMAN A

Detaylı

Uçan Süpürge İçin Ankara'ya Geliyorlar

Uçan Süpürge İçin Ankara'ya Geliyorlar On5yirmi5.com Uçan Süpürge İçin Ankara'ya Geliyorlar 14. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Mayıs ayında dünyanın dört bir köşesinden çok sayıda sinemacıyı Ankara da ağırlayacak Yayın Tarihi

Detaylı

53. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

53. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 53. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ FESTİVAL; Uluslararası Antalya Film Festivali, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Türkiye ve dünya sinemasının

Detaylı

52. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

52. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 52. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ FESTİVAL; Uluslararası Antalya Film Festivali, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Türkiye ve dünya sinemasının

Detaylı

06-26 EKiM 2016 YER: BARIŞ MAH. EĞİTİM VADİSİ BULV. ZABITA MD. HİZMET BİNASI YANI. Sandra Lopez. Ayla Turan Bahadır Çolak Kadriye İnal SelçukYılmaz

06-26 EKiM 2016 YER: BARIŞ MAH. EĞİTİM VADİSİ BULV. ZABITA MD. HİZMET BİNASI YANI. Sandra Lopez. Ayla Turan Bahadır Çolak Kadriye İnal SelçukYılmaz 06-26 EKiM 2016 YER: BARIŞ MAH. EĞİTİM VADİSİ BULV. ZABITA MD. HİZMET BİNASI YANI Ayla Turan Bahadır Çolak Kadriye İnal SelçukYılmaz Sandra Lopez Kolombiya Tamas Baraz Macaristan Aldo Shiroma Uza Peru

Detaylı

Şahin, B., Türk Sinemasında Toplumsal Gerçekçilik ve Yılmaz Güney Sineması, Beykent Üniversitesi, 2006.

Şahin, B., Türk Sinemasında Toplumsal Gerçekçilik ve Yılmaz Güney Sineması, Beykent Üniversitesi, 2006. ÖZGEÇMİŞ 1.Adı Soyadı: Burak Buyan 2.Doğum Tarihi: 09,02,1967 3.Ünvanı:Doçent 4.Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Sinema-Tv Marmara Ünv.Güzel Sanatlar Fak.Sinema-Tv Bölümü Y.Lisans Sinema-Tv

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

SINOPSIS. Modern bir ailede yetişmiş genç bir kız, ailesi tarafından zorla bekâret kontrolüne götürülür.

SINOPSIS. Modern bir ailede yetişmiş genç bir kız, ailesi tarafından zorla bekâret kontrolüne götürülür. SINOPSIS Modern bir ailede yetişmiş genç bir kız, ailesi tarafından zorla bekâret kontrolüne götürülür. Psikolojik ve fiziksel olarak çok travmatik olan bu muayene, kızın kendi vücudu üzerinde kontrol

Detaylı

Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN VURAL ÇAVUŞOĞLU

Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN VURAL ÇAVUŞOĞLU Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN VURAL ÇAVUŞOĞLU İstanbul doğumlu. 1977 yılından başlayarak sinema ve kısa film ile yoğun olarak ilgilendi. 1981 yılında Uluslararası İlişkiler bölümünden lisans diploması ile mezun

Detaylı

Mehmet Duran FERGÖKÇE

Mehmet Duran FERGÖKÇE Mehmet Duran FERGÖKÇE Nazifbey Sokak Günü Aydın Apt. No: 29/1 Kadıköy 34722 / İstanbul e-mail: m.fergokce@gmail.com Adana Seyhan Anadolu güzel Sanatlar Lisesi, 2000-2004, Seyhan / Adana Marmara Üniversitesi,

Detaylı

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ 07 Kasım-08 Aralık SERGİ Renklerin Hikayesi Resim Sergisi Necla Coşkun Sergi Açılışı: 07 Kasım, Salı, 17:30 Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Necla Çoşkun

Detaylı

Portakal'a 'Türkiye sineması' damga vurdu!

Portakal'a 'Türkiye sineması' damga vurdu! 1 / 7 2014/10/31 15:31 Portakal'a 'Türkiye sineması' damga vurdu! ERKAN AKTUĞ (mailto:erkan.aktug@radikal.com.tr mailto:erkan.aktug@radikal.com.tr) Kültür / 18/10/2014 51. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde

Detaylı

KOMEDİ TRAJEDİ ...VE AŞK...VE İHTİRAS...VE SAVAŞ BİRAZ SENİN HİKÂYEN GİBİ... GERÇEK AŞK İÇİN HİÇ BEDEL ÖDEDİN Mİ?

KOMEDİ TRAJEDİ ...VE AŞK...VE İHTİRAS...VE SAVAŞ BİRAZ SENİN HİKÂYEN GİBİ... GERÇEK AŞK İÇİN HİÇ BEDEL ÖDEDİN Mİ? GERÇEK AŞK İÇİN HİÇ BEDEL ÖDEDİN Mİ? Geçmişine yolculuk yapan bir kadının gerçek aşkı bulma hikâyesi... TRAJEDİ KOMEDİ...VE AŞK...VE İHTİRAS...VE SAVAŞ KUĞU GÖLÜ VE İBRAHİM TATLISES, YILDIZ TİLBE VE CARMEN

Detaylı

DIRIM. kültür - sanat - güncel yaşam ISSN 0378-8628. Monet

DIRIM. kültür - sanat - güncel yaşam ISSN 0378-8628. Monet ISSN 0378-8628 DIRIM kültür - sanat - güncel yaşam Monet DİRİM/ocak-Şubat-Mart 2007 Kültür ve Sanat Küçük insanların Büyük Filmi: DONDURMAM GAYMAK Yerel bir masal... Yıl 1995, Ege'nin küçük bir kıyı kasabasında

Detaylı

İLHAM VEREN KONUŞMACILAR ALEM-İ İŞ İLE HERKES BİRBİRİNİ DAHA İYİ ANLAYACAK!

İLHAM VEREN KONUŞMACILAR ALEM-İ İŞ İLE HERKES BİRBİRİNİ DAHA İYİ ANLAYACAK! İLHAM VEREN KONUŞMACILAR ALEM-İ İŞ İLE HERKES BİRBİRİNİ DAHA İYİ ANLAYACAK! ALEM-İ İŞ, NE İŞ? Alem-i İştir kişinin lafa bakılmaz! diyoruz ve iş hayatında yaşadıklarımız konusunda bize, size, herkese esprili

Detaylı

Benim görevime gelince, festivalin programlama direktörüyüm. Dokuz yıldır festivalde çalışıyorum. Artistik direktör Cameron Bailey ile beraber

Benim görevime gelince, festivalin programlama direktörüyüm. Dokuz yıldır festivalde çalışıyorum. Artistik direktör Cameron Bailey ile beraber Festivaller İstanbul da Sektör Buluşma Toplantısı Konuk: Toronto Film Festivali Kerri Craddock Moderatör: Yamaç Okur, Yapımcı, Se-Yap Yönetim Kurulu Üyesi Tarih: 4 Temmuz 2015 Yer: Sinema Meslek Birlikleri

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ BİLGİ DİREN GÜNEŞ. 2007 Kırmızı Balık/ Kurmaca/ Kısa Film. 2008 Ağla/Yanım/ Belgesel Film. 2009 İstanbul u Dinliyorum/ Belgesel Film

ÖZGEÇMİŞ BİLGİ DİREN GÜNEŞ. 2007 Kırmızı Balık/ Kurmaca/ Kısa Film. 2008 Ağla/Yanım/ Belgesel Film. 2009 İstanbul u Dinliyorum/ Belgesel Film ÖZGEÇMİŞ BİLGİ DİREN GÜNEŞ EĞİTİM Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İletişim Tasarımı İstanbul Kültür Üniversitesi 2011 Yüksek Lisans İletişim Tasarımı İstanbul Kültür Üniversitesi 2014 (Tez Aşamasında)

Detaylı

yolun başında Belgesel Basın Bülteni

yolun başında Belgesel Basın Bülteni yolun başında Belgesel Basın Bülteni İletişim beginnings.documentary@gmail.com twitter.com/beginningsdoc facebook.com/ YolunBasinda telefon: + 90 532 506 34 82 Sinopsis Türkiye ve Ermenistan dan bir grup

Detaylı

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER Tarık Volkan Cengen 93 1976 yılında İstanbul da doğdu. 1986-1993 yılları arasında İstanbul Lisesi nde okudu. 1998 yılında İTÜ Makina Mühendisliği Bölümü nden makina mühendisi

Detaylı

Yamaç Okur: Paolo Bertolin:

Yamaç Okur: Paolo Bertolin: 9 Haziran 2015 Festivaller İstanbul da projesi kapsamında Venedik Film festivali seçicilerinden Paolo Bertolin ile Sektör Buluşma Toplantısı Yer: Atlas Post Prodüksiyon Yamaç Okur Yapımcı Se-Yap Yönetim

Detaylı

ISSN 0378-8628 FRIM. kültür - sanat - güncel yaşam. Ferzan Özpetek

ISSN 0378-8628 FRIM. kültür - sanat - güncel yaşam. Ferzan Özpetek ISSN 0378-8628 FRIM kültür - sanat - güncel yaşam Ferzan Özpetek Kültür ve Sanat Bir yönetmen, bir uluslararası gurur. FERZAN ÖZPETEK Ferzan Özpetek 1959 yılında İstanbul'da doğdu. 1976 yılında, Roma'daki

Detaylı

Sevim AYTEMİZ GÜLER. [Kılavuz Yenilikçi Görsel Sanatlar Öğretmeni, Ressam, Grafik Tasarımcı] 22 Haziran 1976. Sivas

Sevim AYTEMİZ GÜLER. [Kılavuz Yenilikçi Görsel Sanatlar Öğretmeni, Ressam, Grafik Tasarımcı] 22 Haziran 1976. Sivas Sevim AYTEMİZ GÜLER [Kılavuz Yenilikçi, Ressam, Grafik Tasarımcı] Kişisel Bilgiler Doğum Tarihi 22 Haziran 1976 Doğum Yeri Sivas Deneyimler Kılavuz Yenilikçi Görsel Sanatlar Öğretmeni MEB - Eğitim Teknolojileri

Detaylı

Eserleri eskisi kadar ilgi görmeyen ressam Liam Price ın bir yanlış anlama

Eserleri eskisi kadar ilgi görmeyen ressam Liam Price ın bir yanlış anlama Konu Özeti: Eserleri eskisi kadar ilgi görmeyen ressam Liam Price ın bir yanlış anlama sonucu öldüğü ile ilgili dedikodular çıkar. Bu haberle eserlerin satışlarının patladığını gören Liam, gerçeği söylemek

Detaylı

27 MART TA SİNEMALARDA!

27 MART TA SİNEMALARDA! 27 MART TA SİNEMALARDA! www.hayatvar.com.tr Sinopsis Hayat (14), babası ve yatalak dedesi ile birlikte, nefes kesici güzellikteki İstanbul Boğazı'na açılan bir dere ağzına kurulmuş, derme çatma ahşap bir

Detaylı

SiNEMA ESERi YAPIMCILARI MESLEK BiRLiGi

SiNEMA ESERi YAPIMCILARI MESLEK BiRLiGi Festivaller istanbul'da Projesi - Sektör Buluşma Toplantıları 2 Mayıs 2016 Konuk: APSA Asya Pasifik Ödülleri ve Brisbane Asya Pasifik Film Festivali Artistik Direktörü Maxine Williamson Moderatör: Yamaç

Detaylı

Sıraselviler Caddesi No: 78/2 Cihangir, Beyoğlu 34433 İstanbul T 0212 244 82 74 F 0212 244 82 50. imre@m3film.com.tr okan@m3film.com.

Sıraselviler Caddesi No: 78/2 Cihangir, Beyoğlu 34433 İstanbul T 0212 244 82 74 F 0212 244 82 50. imre@m3film.com.tr okan@m3film.com. Sıraselviler Caddesi No: 78/2 Cihangir, Beyoğlu 34433 İstanbul T 0212 244 82 74 F 0212 244 82 50 imre@m3film.com.tr okan@m3film.com.tr KİM? Başka Sinema Türkiye de Benzeri Olmayan Bir Sinema Deneyimi

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrencilerimiz; 2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesi nin dünyaya açılan penceresi sloganıyla kısa sürede büyük gelişim sağlayan Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi,

Detaylı

Belmin Söylemez: Bütün mesele, bir şeyi anlatmaya çalışmak ve farklı yöntemler denemek

Belmin Söylemez: Bütün mesele, bir şeyi anlatmaya çalışmak ve farklı yöntemler denemek Belmin Söylemez: Bütün mesele, bir şeyi anlatmaya çalışmak ve farklı yöntemler denemek 2002 yılında da filmleriyle Film Merkezi ne konuk olan yönetmen Belmin Söylemez, 14 Aralık 2005 tarihinde Hayatımın

Detaylı

Vizyon Tarihi: 12 Temmuz 2013 Yönetmen: Shawn Levy Oyuncular: Vince Vaughn, Owen Wilson, Rose Byrne, Max Minghella, Will Ferrel Yapımcı: Shawn Levy,

Vizyon Tarihi: 12 Temmuz 2013 Yönetmen: Shawn Levy Oyuncular: Vince Vaughn, Owen Wilson, Rose Byrne, Max Minghella, Will Ferrel Yapımcı: Shawn Levy, Billy (Vince Vaughn) ve Nick (Owen Wilson) dijital dünyaya yeni adım atan iki eski kafalı satışçıdır. Senelerdir emek verdikleri şirketin artık teknoloji karşısında ayakta duramaması nedeniyle kapatılması,

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Gazetesi Günlük web Gazetesi 03.11.2012 Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Belediyesi'nde belgesel film gösterimleri tüm hızıyla devam ediyor. Levent Kültür Merkezi'nde sinema gösterimleri için de Salkım

Detaylı

2013-2015 Dönemi Yönetim Kurulu Üyeleri Ali İlker Elçi 1979 yılında Malatya da doğdu, ilk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2003 yılında İnönü Üniversitesi Kimya Bölümünden mezun oldu ve 2005 Yılında

Detaylı

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. Lise (Türkçe Sosyal) İstek Semiha Şakir Lisesi 1998. Y. Lisans İşletme Fakültesi Marmara Üniversitesi 2007

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. Lise (Türkçe Sosyal) İstek Semiha Şakir Lisesi 1998. Y. Lisans İşletme Fakültesi Marmara Üniversitesi 2007 ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Barış Tolga Ekinci Doğum Tarihi: 16 Temmuz 1980 Öğrenim Durumu: Doktora (25.12.2014) Ünvanı: Yardımcı Doçent Doktor (15.04.2015) Öğrenim Durumu Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl

Detaylı

SİNOPSİS. Fragmanın Youtube Fragmanı: Fragmanın İndirme Linki:

SİNOPSİS. Fragmanın Youtube Fragmanı:   Fragmanın İndirme Linki: SİNOPSİS Çin in güneyindeki küçük bir kasabada sağanak bir yağış beklenmektedir Nişanlısının başarısız geçen estetik ameliyatını telafi etmek için para bulmaya çalışan Xiao Zhang, patronundan bir milyon

Detaylı

FILM YARISMALARININ ÖDÜLLERI SAHIPLARINE VERILDI

FILM YARISMALARININ ÖDÜLLERI SAHIPLARINE VERILDI Portal Adres FILM YARISMALARININ ÖDÜLLERI SAHIPLARINE VERILDI : www.maxihaber.net İçeriği : Bilişim/Teknoloji Tarih : 06.10.2016 : http://www.maxihaber.net/film-yarismalarinin-odulleri-sahiplarine-verildi/

Detaylı

ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu.

ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu. PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu. 1976 da Türk Dili ve Edebiyatı Ansiklopedisi nin yayın kurulunda görev aldı. 1981 de doktorasını

Detaylı

SON BEŞ YILDA BİTİRİLMİŞ OLAN ARAŞTIRMA PROJELERİ (Lütfen proje konusunu ve temel bulgularınızı çok kısa bir şekilde özetleyiniz.)

SON BEŞ YILDA BİTİRİLMİŞ OLAN ARAŞTIRMA PROJELERİ (Lütfen proje konusunu ve temel bulgularınızı çok kısa bir şekilde özetleyiniz.) ADI, SOYADI: Ayşegül Selenga TAŞKENT DOĞUM TARİHİ: 30/01/1977 e-mail adresi: aysegul.taskent@bahcesehir.edu.tr EĞİTİM: Eğitim Kurumu (üniversite adı ve ülkesi) Derecenin Alındığı Yıl Lisans (B.A.) Hacettepe

Detaylı

3. Unvanı: Doçent E-posta :

3. Unvanı: Doçent E-posta : 1. Adı Soyadı: Ali Sait Liman 2. Doğum Tarihi / Yeri: 09.01.1973 / Tercan 3. Unvanı: Doçent E-posta : asliman@uludag.edu.tr 4. Öğrenim durumu / görev yaptığı akademik kurumlar : a- Öğrenim durumu Derece

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Her Cuma yeni bir film

Beşiktaş Gazetesi. Her Cuma yeni bir film Her Cuma yeni bir film BEŞİKTAŞ Belediye Başkanı İsmail Ünal sinema ile ilgili yeni projesini anlattı. Ünal, "Beşiktaş ta. Sinemamızın son dönemlerde üretilen çağdaş ürünlerini artık Beşiktaş Levent Kültür

Detaylı

3 DAYS TO KILL SON 3 GÜN. Yönetmen. McG. Yapımcılar. Luc Besson. Adi Hasak. Ryan Kavanaugh. Türü. Aksiyon. Oyuncular. Kevin Costner.

3 DAYS TO KILL SON 3 GÜN. Yönetmen. McG. Yapımcılar. Luc Besson. Adi Hasak. Ryan Kavanaugh. Türü. Aksiyon. Oyuncular. Kevin Costner. 3 DAYS TO KILL SON 3 GÜN Yönetmen McG Yapımcılar Luc Besson Adi Hasak Ryan Kavanaugh Türü Aksiyon Oyuncular Kevin Costner Amber Heard Hailee Steinfeld Yapım Yılı / Süre 2014 / 117 dk. İthalat / Dağıtım

Detaylı

1989-1992 yılları arasında Tempo Dergisi, Aktüel Dergisi, Cosmopolitan Dergisi ve Oto Haber Dergilerinde çalıştı.

1989-1992 yılları arasında Tempo Dergisi, Aktüel Dergisi, Cosmopolitan Dergisi ve Oto Haber Dergilerinde çalıştı. GERÇEKTEN MAVİ ELVİN EKŞİOĞLU / Yönetmen (d. 13 Eylül 1966, İstanbul, Türkiye) Yıldız Teknik Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema TV Bölümü nü bitirdi.

Detaylı

Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği

Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği Amaç Türk Sineması nın gelişmesine ve eserlerinin tanıtılmasına katkı getirmeyi; Yerel halkın, sanatsal etkinlikler

Detaylı

SINIRSIZ ZİYARETLER. Nermin Er in ev atölyesi

SINIRSIZ ZİYARETLER. Nermin Er in ev atölyesi 34 SINIRSIZ ZİYARETLER Nermin Er in ev atölyesi 35 Nazlı Pektaş Fotoğraf: Elif Kahveci Sanatçı atölyesinde vakit geçirmek türlü hissi davet eder. Bir yandan sanatçının yaratma evreninin içine girip heyecanlanırsınız,

Detaylı

ULUSAL ve ULUSLARARASI FİLM FESTİVAL YÖNETMELİK. TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacaktır.

ULUSAL ve ULUSLARARASI FİLM FESTİVAL YÖNETMELİK. TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacaktır. ULUSAL ve ULUSLARARASI FİLM FESTİVAL YÖNETMELİK 1. Tarih TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali 16-26 Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacaktır. 2. Amaç TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali nin

Detaylı

Marka İletişim Süreci

Marka İletişim Süreci Markalar Marka İletişim Süreci Brif Toplantısı Ürün / Hizmet Tanımı, Mevcut Konum, Güçlü ve Zayıf Yönler, Hedefler, Rakipler, Fırsatlar ve Tehditler Analiz ve Araştırma Süreci Kurum İçi İletişim Analizi

Detaylı

12.000 yıl önce Yeryüzünde kutsal bir yer vardı

12.000 yıl önce Yeryüzünde kutsal bir yer vardı 12.000 yıl önce Yeryüzünde kutsal bir yer vardı Filmin Hikayesi Herkesin ve herşeyin anlatacak bir hikayesi vardır. Bu hikayelerden bazıları hiçbir zaman günışığına çıkmaz, sonsuza dek birer sır olarak

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı SİNEMA VE SAHNE SANATLARI OYUNCULUĞU KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı SİNEMA VE SAHNE SANATLARI OYUNCULUĞU KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı SİNEMA VE SAHNE SANATLARI OYUNCULUĞU KURS PROGRAMI ANKARA 2010 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUNUN ADI : PROGRAMIN ADI PROGRAMIN DAYANAĞI

Detaylı

Projenin Adı: ERGOTERAPİ İÇİNDE HAYATIN RİTİMLERİNİ ÖĞRENMEK

Projenin Adı: ERGOTERAPİ İÇİNDE HAYATIN RİTİMLERİNİ ÖĞRENMEK Projenin Adı: ERGOTERAPİ İÇİNDE HAYATIN RİTİMLERİNİ ÖĞRENMEK Projenin Amacı: Ülke geleceği üzerinde söz sahibi olan, hedef kitledeki dezavantajlı grubun, BSRM lerde kalan 14-20 yaş arası 60 genç kızın,

Detaylı

Buruşuk Ömer Destanı. www.tersisler.org 0212 881 11 58 0212 883 16 86

Buruşuk Ömer Destanı. www.tersisler.org 0212 881 11 58 0212 883 16 86 Buruşuk Ömer Destanı 1900 yılları Türkiye sinden günümüze 100 yıllık süreci konu almaktadır. İstanbul da konakta yaşayan aile ilişkileri örgüsü; arka planında Türkiye de ve dünyada yaşanan toplumsal değişim

Detaylı

BODRUM DA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

BODRUM DA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR TİYATROHAYAL@ BODRUM DA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR İstanbul dan gelip, Bodrum un Akyarlar Mahallesine yerleşen tiyatro sanatçıları Ececan Gümeci ve Aykut Ünal ın ilk projesi Şahin Örgel in yazdığı iki kişilik oyunu

Detaylı

SONRA FIND KTAN POYRAZ FİLM SUNAR YÖNETMEN ERCAN KESAL. Çiçekpınar... İmeceden mevsimlik işçiye bir köyün hikayesi

SONRA FIND KTAN POYRAZ FİLM SUNAR YÖNETMEN ERCAN KESAL. Çiçekpınar... İmeceden mevsimlik işçiye bir köyün hikayesi POYRAZ FİLM SUNAR YÖNETMEN ERCAN KESAL SENARYO MELEK MUTİOĞLU ÖZKESEN, ERCAN KESAL GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ METİN KAYA KURGU ADİL YANIK YAPIM KOORDİNATÖRÜ SİNAN YUSUFOĞLU MÜZİK SERDAR ATEŞER YÖNETMEN ASİSTANI

Detaylı

ALANYA KRİSTAL KALE ULUSLAR ARASI FİLM FESTİVALİ FİLM FORUM 2015

ALANYA KRİSTAL KALE ULUSLAR ARASI FİLM FESTİVALİ FİLM FORUM 2015 ALANYA KRİSTAL KALE ULUSLAR ARASI FİLM FESTİVALİ FİLM FORUM 2015 ( 28 31 Ağustos 2015) ETKİNLİK ÖZETİ Hazırlayan : Türk Sinema Vakfı ( TÜRSAV) Etkinlik Hakkında ; Türkiye nin güney kıyıları, özellikle

Detaylı

SOSYAL FOBINIZ MI VAR?

SOSYAL FOBINIZ MI VAR? Portal Adres SOSYAL FOBINIZ MI VAR? : www.rotahaber.com İçeriği : Ekonomi/Finans Tarih : 24.11.2014 : http://haber.rotahaber.com/sosyal-fobiniz-mi-var_501454.html 1/2 SOSYAL FOBINIZ MI VAR? 2/2 1. 'TÜRKIYE

Detaylı

R E H B E R L Đ K B Ü L T E N Đ - 3

R E H B E R L Đ K B Ü L T E N Đ - 3 1886 ÖZEL GETRONAGAN ERMENĐ LĐSESĐ R E H B E R L Đ K B Ü L T E N Đ - 3 2010 2011 Kız olursa Sarin, erkek olursa Masis Erkek olursa doktor, kız olursa öğretmen KENDĐNĐ TANIMA VE MESLEK SEÇĐMĐ Sevgili veliler,

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl. Sanatlar Fakültesi Y. Lisans Fotoğraf Mimar Sinan Güzel Sanatlar 2011- Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora

Derece Alan Üniversite Yıl. Sanatlar Fakültesi Y. Lisans Fotoğraf Mimar Sinan Güzel Sanatlar 2011- Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Nevzat Yıldırım 2. Doğum Tarihi: 02.12.1987 3. Unvanı: Öğretim Görevlisi 4. Öğrenim Durumu: Yüksek Lisans Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Fotoğraf ve Grafik Kocaeli Üniversitesi

Detaylı

Mehmet Şafak Türkel. Kişisel Bilgiler. İletişim Bilgileri. Eğitim Bilgileri. Yabancı Dil. Doğum Tarihi Medeni Durumu

Mehmet Şafak Türkel. Kişisel Bilgiler. İletişim Bilgileri. Eğitim Bilgileri. Yabancı Dil. Doğum Tarihi Medeni Durumu Mehmet Şafak Türkel Kişisel Bilgiler Ad Soyad Mehmet Şafak Türkel Doğum Tarihi 01.06.1981 Doğum Yeri Burdur Medeni Durumu Bekar Askerlik Durumu Yaptı (Aralık 2007 - Mayıs 2008) İletişim Bilgileri Adres

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ MAYIS 2017 ETKİNLİK PROGRAMI

EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ MAYIS 2017 ETKİNLİK PROGRAMI EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ MAYIS 2017 ETKİNLİK PROGRAMI 03 MAYIS 2017 İŞ BANKASI EMEKLİLERİ DERNEĞİ İZMİR ŞUBESİ T.S.M. Konseri 04-12.MAYIS.2017 SEBA SANAT GALERİSİ 4. Uluslararası İzmir Sanat

Detaylı

RADYO-TELEVİZYON PROGRAM YAPIMCISI (PRODÜKTÖR)

RADYO-TELEVİZYON PROGRAM YAPIMCISI (PRODÜKTÖR) TANIM Radyo ve televizyon programlarını gerekli kaynakları araştırarak planlayan, yayına hazır hale getiren kişidir. Bu meslek sahipleri aynı zamanda Prodüktör unvanıyla da anılmaktadır. A- GÖREVLER -

Detaylı

17. UÇAN SÜPÜRGE ULUSLARARASI KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ 8-15 Mayıs 2014

17. UÇAN SÜPÜRGE ULUSLARARASI KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ 8-15 Mayıs 2014 A- FESTİVAL ANA SPONSORLUĞU Kapsam: Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali sosyal sorumluluk projelerine önem veren kurum ve kuruluşların desteğiyle 17. yaşına geldi. Festivalimizin ismiyle birlikte anılacak

Detaylı

Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu dönem de Sevgi Gönül Kültür Merkezimiz sanatla dolu bir sezon geçirdi.

Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu dönem de Sevgi Gönül Kültür Merkezimiz sanatla dolu bir sezon geçirdi. Aylık Elektronik Haber Servisi Ocak 2012 Sanatla dolu geçen bir dönem daha: Sevgi Gönül Kültür Merkezi Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu dönem de Sevgi Gönül Kültür Merkezimiz sanatla dolu bir sezon

Detaylı

Soner Sevgili Eğitim 1983-1994 Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo- Tv ve Sinema Bölümü. Deneyim

Soner Sevgili Eğitim 1983-1994 Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo- Tv ve Sinema Bölümü. Deneyim Soner Sevgili Eğitim 1983-1994 Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo- Tv ve Sinema Bölümü Deneyim 2012 İstanbul - Bir tür görüntülü İstanbul ansiklopedisi olan Zümrüd- ü Anka belgesel dizisinin yönetmeni

Detaylı

03.11.2013-Bloomberg Businessweek. BASINDA GeniuSpy. Zihni Birleştirir, Zekâyı Geliştirir 1/6

03.11.2013-Bloomberg Businessweek. BASINDA GeniuSpy. Zihni Birleştirir, Zekâyı Geliştirir 1/6 03.11.2013-Bloomberg Businessweek BASINDA GeniuSpy Zihni Birleştirir, Zekâyı Geliştirir 1/6 Zihni Birleştirir, Zekâyı Geliştirir 2/6 27.08.2013-www.milliyet.com.tr Çocuğunuz dikkatsiz mi emin misiniz?

Detaylı

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ!

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! EĞİTİMİN ALTIN MARKASINDA BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! %100 ÖĞRENİM BURSU FIRSATI ANADOLU LİSESİ TEOG PUANINLA SÜRESİZ BURS KAZAN! GELECEĞE GÜÇLÜ BAŞLA! EN İYİSİNİ SEÇ, DOĞRU KARAR VER ŞANSA İHTİYACIN YOK EĞİTİME

Detaylı

İAFİP İSTANBUL ATATÜRK FEN İŞ PLATFORMU İAFEST 14 SPONSORLUK DOSYASI

İAFİP İSTANBUL ATATÜRK FEN İŞ PLATFORMU İAFEST 14 SPONSORLUK DOSYASI İAFİP İSTANBUL ATATÜRK FEN İŞ PLATFORMU İAFEST 14 SPONSORLUK DOSYASI 1 Birlikte Daha Güçlüyüz! İAFL ortak paydasında bir araya gelerek dayanışma ve yardımlaşma kültürümüzü geliştirmek önceliğimizdir. İş

Detaylı

Ağustos 2014. Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar. Yeni yabancı öğretmenler için İstanbul oryantasyonu.

Ağustos 2014. Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar. Yeni yabancı öğretmenler için İstanbul oryantasyonu. 15 Ağustos 2014 Ağustos 2014 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 İdareciler Göreve Başlar 12 13 14 15 16 17 Yeni Yab. Öğrt. Gelişi 18 Bölüm Başkanları göreve başlar 19 20 Tüm öğretmenler göreve başlar 21 22 23 24

Detaylı

BİR KARA FİLM YAPIMI

BİR KARA FİLM YAPIMI BİR KARA FİLM YAPIMI İÇİMİZDEKİ SAKLI ŞİDDET; htr2b Dönüşüm İLE 28 ARALIK TA HAYATIMIZA GİRECEK! Reklam yönetmeni Osman Evre Tolga, NTV de izlediği The Independent Gazetesi nden alıntı habere kayıtsız

Detaylı