MEVLANA KALKINMA AJANSI 2009 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI KAPSAMINDA DESTEKLENEN PROJELERİN KISA TANITIMI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MEVLANA KALKINMA AJANSI 2009 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI KAPSAMINDA DESTEKLENEN PROJELERİN KISA TANITIMI"

Transkript

1 MEVLANA KALKINMA AJANSI 2009 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI KAPSAMINDA DESTEKLENEN PROJELERİN KISA TANITIMI

2 KIRSAL KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI

3 PROJENİN ADI : KADINLARA YÖNELİK MESLEKİ EĞİTİM PROJESİ PROJE KONUSU : PROJE AMACI : KELHASAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI CİHANBEYLİ İLÇESİ KELHASAN KÖYÜ'NDE 80 KADINA HALI VE KİLİM DOKUMA EĞİTİMİ VERİLMESİ Bölgede iş hayatına katılım oranı düşük olan kadın nüfusa yönelik mesleki eğitimler düzenleyerek çalışan kadın oranını artırmaya yönelik çalışmalara destek olmak, böylece bölgede aile bütçesine katkı sağlayan kadın sayısında artış sağlanması.

4 PROJENİN ADI : DEŞDİĞİN GÖLETİ SUYU İLE TARIM ARAZİLERİ SULAMA SİSTEMİ DÖNÜŞÜM PROJESİ: KAPALI SULAMA SİSTEMİNE GEÇİŞ DEŞTİĞİN BELEDİYESİ PROJE KONUSU : MEVCUT AÇIK SULAMA KANALININ YENİLENEREK KAPALI SULAMA SİSTEMİNE GEÇİŞLE TARIM ARAZİLERİNİN (166 HA) DAHA VERİMLİ SULANMASI PROJE AMACI : Tarım ile uğraşan kasaba halkının tarım arazilerinin daha etkin sulanarak toprak ve su kullanımında verimliliği ve sürdürülebirliği sağlayacak çevreye duyarlı bir kapalı sulama modelinin oluşturulması projenin amacıdır.

5 PROJENİN ADI : ÇAMLICA EVSİN VE GÖKÇESEKİ KÖYLERİNDE YAŞAYAN BAYANLARIN FİDAN ÜRETİMİ KONUSUNDA MESLEKİ KALİFİYELERİNİN ARTIRILMASI KARAMAN İL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ PROJE KONUSU : 60 KİŞİYE FİDANCILIK EĞİTİİMİ VERİLMESİ PROJE AMACI : Evsin çamlıca ve Gökçeseki köylerinde yaşayan bayanların fidan yetiştiriciliği ve tohum üretimi konusunda mesleki becerilerinin artırılması için eğitim verilmesidir.

6 PROJENİN ADI : TAŞKENT İLÇESİ GÜNEYYAKA MEVKİİ DAMLA SULAMA PROJESİ TAŞKENT KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ PROJE KONUSU : 200 ha ALANDA DAMLAMA SULAMA SİTEMİNE GEÇİLEREK ATIL DURUMDA OLAN ARAZİLERİN TARIMA KAZANDIRILMASI PROJE AMACI : Damla sulama sistemi ile Güneyyeka mevkiindeki 200 dekarlık arazinin sulu tarıma kazandırılması planlanmaktadır.

7 PROJENİN ADI : SANATLA ENGELSİZ HAYAT KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PROJE KONUSU : ENGELLİ 36 KİŞİYE, YÜN İŞLEMECİLİĞİ HUSUSUNDA EĞİTİMLER VERİLMESİ PROJE AMACI : Konya kırsal kesiminde yaşayan dezavantajlı gruplardan engelli 36 kişiye yün işlemeciliği hususunda eğitimler vermeyi amaçlayan bir projedir.

8 PROJENİN ADI : ESKİ ERMENEK CANLANIYOR RENKLERİMİZ GERİ GELİYOR ERMENEK BELEDİYE BAŞKANLIĞI PROJE KONUSU : ERMENEK KENTSEL SİT ALANININ RESTORASYONU PROJE AMACI : Proje ile Ermenek ilçesinde kentsel sit alanında orijinal dokuya uygun sokak sağlıklaştırmaları yaparak yaşam kalitesini artırarak yaşanabilir çevresel ortamlar oluşturmak ve aynı zamanda sokak sağlıklaştırması yoluyla kültür varlıklarının korunması amaçlanmaktadır.

9 PROJENİN ADI : BAŞYAYLA İLÇESİNDE KİRAZ YETİŞTİRİCİLİĞİ VE PAZARLAMASI EĞİTİMİNİN VERİLMESİ BAŞYAYLA İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ PROJE KONUSU : BAŞYAYLA İLÇESİNDEKİ 100 KİŞİYE KİRAZ YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ VERİLMESİ PROJE AMACI : Proje ile beraber Başyayla ilçe merkezi ve 4 köyünde ikamet eden öncelikli olarak çiftçilere kiraz yetiştiriciliği ve pazarlaması alanlarında bilgi ve beceri kazandırılması amaçlanmaktadır.

10 PROJENİN ADI : ERKEN UYARI SİSTEMİ İLE ERMENEK VE ÇEVRESİNDE DOĞAYI KORUMAK VE ÇİFTÇİLERİN GİRDİ MALİYETLERİNİ AZALTMA ERMENEK TARIM İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ PROJE KONUSU : ERKEN UYARI CİHAZLARININ ALINMASI VE 70 KİŞİNİN EĞİTİMİYLE EROZYONUN ÖNLENMESİ PROJE AMACI : Zamanında tarımsal ilaçlama ve uygun sulama yapılarak kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak, daha kaliteli üretim elde etmede sürdürülebilirliği sağlamak ve sağlıklı ürünler elde edilmesi amacıyla meteorolojik kayıtları çıkaran erken uyarı cihazlarının kurulmasıdır.

11 PROJENİN ADI : EREĞLİ İLÇESİ BELKAYA BELDESİ TÜMENSARALLI YAYLASI SULAMA KOOPERATİFİ YAĞMURLAMA SULAMA PROJESİ (I. KISIM) PROJE KONUSU : KONYA EREĞLİ BELKAYA-TÜMENSARALLI SULAMA KOOPERATİFİ 10 ADET YER ALTI SU KUYUSUNU KAPALI SULAMA SİTEMİNE ALARAK 336 HEKTAR ALANIN SULANMASI PROJE AMACI : Bölgede açılan 10 adet yer altı su kuyusunu kapalı sulama sistemine alarak Belkaya beldesi arazilerinin 336 hektarının sulanması amaçlanmıştır.

12 PROJENİN ADI : AKŞEHİR SORKUN KÖYÜ DAMLA SULAMA PROJESİ PROJE KONUSU : AKŞEHİR KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ M LİK SİSTEM İLE 910 DA ALANDA DAMLAMA SULAMAYA GEÇİLMESİ PROJE AMACI : 333 hektarlık sorkun köyü arazilerinin sulama altyapısının iyileştirilmesi amacıyla 3 adet derin sondaj kuyusu ile su iletim randımanının yüksek olduğu ileri sulama tekniği yağmurlama sulama sistemi ile kapalı borulu sistem ile sulanması projenin temel amacı olarak görünmektedir.

13 PROJENİN ADI : BÖLGEMİZDE KALİTELİ SÜT ÜRETİMİNİN YAYGINLAŞTIRILMASINA ÖRNEK SÜT SOĞUTMA TANKLARI KURULMASI YOLU İLE KATKIDA BULUNMAK BOZKIR SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ PROJE KONUSU : 5 KÖY VE KASABADA UYGUN KAPASİTEDE (1000 VE 5000 LİTRE) MUHAFAZA TANKLARI KURULMASI PROJE AMACI : Proje ile beraber 7 adet süt soğutma tankı kurulması planlanmıştır. bu soğutma tanklarında muhafza edilen çiğ inek sütü bu tanklardan vakumlanıp toplanarak işleme tesislerine satışı gerçekleştirilecektir. sütün ilk üretim basamağından itibaren hijyenik kuralların hayata geçirilmesi nedeniyle tüketici sağlığı korunmuş, çiğ süt kalitesi artırılmış ve iyileşmiş olacaktır.

14 PROJENİN ADI : KAPALI SİSTEM SULAMA PROJESİ BAŞYAYLA KAYMAKAMLIĞI PROJE KONUSU : BAŞYAYLA 130 DA ALANDA 2968 M. KAPALI SULAMA SİSTEMİNE GEÇİLMESİ PROJE AMACI : Proje kapsamında mevcut sulama tesisinin toplu damla sulama sistemine dönüştürülmesine yönelik iyileştirme ve geliştirme amaçlanmaktadır.

15 PROJENİN ADI : HADİM TAŞKENT ORGANİK TARIM ÜRETİMİNİ YAYGINLAŞTIRMA EĞİTİMİ PROJESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ HADİM MESLEK YÜKSEK OKULU PROJE KONUSU : 300 KADIN VE 300 ERKEĞE ORGANİK TARIM EĞİTİMİ VERİLMESİ PROJE AMACI : Hadim ve Taşkent ilçelerinde ve civar köylerde eğitilecek çiftçilerle yapılacak olan organik tarım yöntemleriyle bölgenin yapısına en uygun tarım şekli olan organik tarıma geçişin sağlanması proje ile hedeflenmiştir.

16 PROJENİN ADI : BAĞCILIK EĞİTİMİ PROJESİ PROJE KONUSU : BOZKIR İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ 60 ÇİFTÇİ VE 3 TEKNİK ELEMANA BAĞCILIK EĞİTİMİ VERİLMESİ PROJE AMACI : Proje ile yüksek sistem bağ yetiştiriciliğinin eğitim yolu ile yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak amaçlanmaktadır.

17 PROJENİN ADI : HASAT ARTIKLARINDAN PELET (BİRİKET) YAKIT ÜRETİM TESİSİ PROJESİ KADINHANI BELEDİYESİ PROJE KONUSU PROJE AMACI : TÜKETİCİLERİN TEMİZ, KALİTELİ VE HAVA KİRLİLİĞİNE YOL AÇMAYAN Y AKIT TÜKETMELERİNİ SAĞLAMAKTIR : Projenin amacı bölgedeki bitkisel üretim sonucunda tarlada kalan hasat artıklarının yakıt üretim tesisi kurularak değerlendirilmesi yoluyla bölge çiftçisinin gelirini artırmak, tüketicilerin temiz, kaliteli ve hava kirliliğine yol açmayan yakıt tüketmelerini sağlamaktır.

18 PROJENİN ADI : KÖYÜMDE DAHA MUTLUYUM PROJE KONUSU : PROJE AMACI : KARAMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESUDİYE KÖYÜNDE YAŞAYAN 20 GENÇ KADIN NÜFUSA HALICILIK VE PAZARLAMA EĞİTİMİ VERİLMESİ Mesudiye köyünde yaşayan 20 genç kadın nüfusta farkındalığın artırılarak kırsalda kültürel seviyenin yükseltilmesi, ekonomik bazda örgütlenmenin teşvik edilmesi ve pazarlama faaliyetlerinin üretimi desteklemesi yoluyla gelirin arttırılması.

19 PROJENİN ADI : ÇUMRA İLÇESİ YAĞMURLAMA SULAMA PROJESİ PROJE KONUSU : PROJE AMACI : T.C. ÇUMRA SULAMA BİRLİĞİ ÇUMRA İLÇESİ 225 HEKTAR ALANIN KAPALI YAĞMURLAMA SULAMA SİSTEMİYLE SULANMASI 1. Çumra ilçesinde kapalı yağmurlama sulama sistemi kurulması yoluyla bölge insanının yaşam kalitesinin artırılması 2. Konya kapalı havzasında tarımsal sulamanın sürdürülebilirliğine katkı sağlamak

20 PROJENİN ADI : KARAMAN-AYRANCI ÇATKÖY KAPALI SİSTEM SULAMA TESİSİ PROJESİ PROJE KONUSU : PROJE AMACI : ÇATKÖY MUHTARLIĞI (KARAMAN-AYRANCI) 4980 MT BORU DÖŞENEREK 50 ha ARAZİDE KAPALI SİSTEME GEÇİLMESİ. 65 ÇİFTÇİYE SULAMA SİSTEMLERİ EĞİTİMİ VERİLMESİ 1. Karaman Ayrancı Çatköy Köyü tarım işletmelerinin tarımsal verimini artırmak ve tarımsal girdi maliyetlerini azaltmak, 2. Karaman Ayrancı Çatköy Köyünde iki yeni ürünün (karpuz ve patates) üretilmeye başlanmasıyla tarımsal üretim kapasitesini geliştirmek 3. Karaman Ayrancı Çatköy Köyünde kısıtlı olan yer altı su kaynaklarının yerelde sahiplenilmesini, etkin ve sürdürülebilir kullanılmasını sağlayarak rüzgar ve su erozyonunu azaltmak

21 PROJENİN ADI : EREĞLİ İLÇESİ MELİCEK KÖYÜ MERKEZİ SÜT SAĞIM VE SOĞUTMA ÜNİTESİ YATIRIM PROJESİ EREĞLİ KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ PROJE KONUSU : EREĞLİ İLÇESİ MELİCEK KÖYÜ MERKEZİ SÜT SAĞIM VE SOĞUTMA ÜNİTESİ YAPIMI PROJE AMACI: Projenin amacı, Konya ili Ereğli ilçesi Melicek köyünde süt sığırcılığı faaliyetinde bulunan üreticilerin ürettiği sütün gıda güvenliğinin sağlanması, süt toplama maliyetlerinin azaltılması ve satış fiyatlarının arttırılması ile karlılığın sağlanması amacına yönelik olarak öncelikle Melicek Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerinin ve diğer hane halklarının (toplam 212 hane) yararlanacağı, 500 süt ineğinin sağılabileceği merkezi süt sağım ve süt soğutma ünitesini kurmaktır. Böylece köyde yaşayan hane haklılarının gelirini artırarak yaşam kalitesinin artırılması amaçlanmaktadır.

22 PROJENİN ADI : BASINÇLI SULAMA SİSTEMLERİNİN TANITIMI VE KULLANILMASI EĞİTİMİ PROJE KONUSU : PROJE AMACI : DEREBUCAK İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ 4 KÖY VE 4 KASABADA TOPLAM 200 KİŞİYE BASINÇLI SULAMA SİSTEMİ EĞİTİMİ VERİLMESİ Bölgedeki insanların sulama konusunda eğitim verilmesi yoluyla;üreticilerin basınçlı sulama sistemlerini kullanmasıyla, sulama masraflarını düşürülmesi ve Üreticilerin daha verimli ve kaliteli ürünleri, daha az masrafla elde etmelerini sağlamak.

23 PROJENİN ADI : YENİLENEBİLİR DOĞAL KAYNAKLAR İÇERİSİNDE ÇAYIR MERALAR PROJE KONUSU : PROJE AMACI : KÜÇÜKORAŞ KÖYÜ MUHTARLIĞI 1627 da MERA ALANININ ISLAHI VE 20 ÇİFTÇİNİN EĞİTİMİ. Küçükkoraş Köyü ndeki çayır meraların ıslah edilerek verim ve kalitesinin artırılması

24 PROJENİN ADI : KONYA İLİ ÖNDER ÇİFTÇİLER SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIMSAL ÜRETİM PROGRAMI PROJE KONUSU : PROJE AMACI : SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 100 ÖNDER ÇİFTÇİYE SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIMSAL ÜRETİM PROGRAMI UYGULAMASI Konya ilinde 100 önder çiftçinin hayvan barınaklarında altlık kullanmaları, altlığın organik gübre şeklinde değerlendirilmesi, organik maddece zenginleşen arazilerde katma değeri yüksek alternatif ürünler üretilmesi ve organik üretime geçiş uygulamalarıyla verim, kalite ve çevre dostu üretim programının başlatılmasıyla kalkınmaya katkıda bulunmaktır.

25 PROJENİN ADI : KONYA İLİ LORAS DAĞI BÖLGESİNDE EROZYONU ÖNLEME VE YER ALTI TATLI SU KAYNAKLARI HAVZA REHEBİLİTASYONU PROJESİ PROJE KONUSU : PROJE AMACI: KONYA SU VE KANALİZASYON İDARESİ LORAS DAĞI BÖLGESİNE ADET FİDAN DİKİLMESİ Konya ili Kozağaç mahallesi, Loras dağı doğu eteklerinde: 1. Tatlı su havzası zemin yüzeyinde değişiklik sağlamak; 2. Tatlı su havzası yağış rejiminde yağışı arttırıcı değişiklik sağlamak; 3. Mevcut yer altı tatlı su rezervlerini arttırmak ve sürekliliğini sağlamak; 4. Ekolojik dengeye katkıda bulunularak, yabani hayvanların doğal koşullarında yaşamasını sağlamak.

26 PROJENİN ADI : MESLEKİ İŞ EDİNİMİ ODAKLI TAŞ İŞLEMECİLİĞİ EĞİTİMİ PROJESİ PROJE KONUSU : PROJE AMACI : BEYŞEHİR TİCARET ODASI 30 KİŞİYE 600 SAATLİK TAŞ İŞLEMECİLİĞİ EĞİTİMİ VERİLMESİ Beyşehir ilçesinde taş ocaklarının bir istihdam kaynağı olarak değerlendirilmesine katkı sağlamak, ilçede restorasyon çalışmalarının niteliğini artırmak, taş işlemeciliğinin sürdürülebilirliğine ve ilçenin çevre düzenlemesinde tarihi dokunun korunmasına katkı sağlamak

27 PROJENİN ADI : BOZKIR SORKUN DAMLA SULAMA PROJESİ PROJE KONUSU : PROJE AMACI: KONYA İL ÖZEL İDARESİ M LİK SİSTEM İLE 910 DA ALANDA DAMLAMA SULAMAYA GEÇİLMESİ 1- Yöredeki doğal su kaynaklarını biriktirme deposunda toplanması, 2- PVC boru sistemi ile tarım arazilerine ulaştırılması, 3- % 2-6 meyilli arazi yapısına sahip yöre arazilerinde damlama sulama sistemi yaygınlaştırılması, 4- Damlama sulama sistemi ile meyvecilik ve sebzecilik tarımının yaptırılması, 5- Projenin çevredeki yöre kasabalarına örnek teşkil etmesi.

28 PROJENİN ADI : YOLLARBAŞI BELDESİNDEKİ TARIM ALANLARINDA RÜZGAR EROZYONU ÖNLEME PROJESİ PROJE KONUSU : PROJE AMACI: KARAMAN İL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ YOLLARBAŞI BELDESİ NE ADET FİDAN DİKİLMESİ VE BUNLARIN DAMLAMA SULAMA YÖNTEMİYLE SULANMASI Yollarbaşı beldesindeki tarım arazilerinde rüzgar erozyonunu önlemek Halkı rüzgâr erozyonu ve iyi tarım uygulamaları konusunda bilinçlendirmek.

29 PROJENİN ADI : MERKEZİ SÜT SAĞIM ÜNİTESİ KURULMASI PROJESİ PROJE KONUSU : PROJE AMACI : HÜYÜK KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ TOLCA KÖYÜ NE 14X2 SÜT SAĞIM ÜNİTESİ KURULMASI Tolca Köyünde halen 62 adet olan sığırcılık işletme sayısının ve işletmelerdeki hayvan sayısının artırılarak çiftçi ailelerinin gelir seviyelerinin yükseltilmesi ile Kırsal kalkınma sağlanacaktır. Tolca Köyünde kurulacak Merkezi süt sağım ünitesi aracılığı ile Tolca Köyü'nde bulunan 344 adet süt sığırının el değmeden sağılmasını sağlamak ve soğuk zincir dahilinde bu sütlerin daha yüksek fiyatla satışını s sağlamak sureti ile bölge hayvancılığının ve çiftçilerin gelir düzeyinin ve yaşam standardının yükselmesini sağlamak.

30 PROJENİN ADI : TOPRAK İŞLEMESİZ TARIM PROJESİ PROJE KONUSU : PROJE AMACI: SARAYÖNÜ KAYMAKAMLIĞI 12 KÖY VE 6 KASABADA 8 ADET ANIZA DİREK EKİM MAKİNESİ ARACILIĞIYLA 50 ÇİFTÇİYE 5000 DA ARAZİDE TOPRAK İŞLEMESİZ TARIM METOTLARI Projemizin özel amacı ise; Sarayönü ilçesinde toprak işlemesiz tarım metodu sayesinde ilçemizdeki mevcut tarım arazilerinin verimliliğini artırarak ve üretim maliyetlerini minimuma indirerek kırsal altyapının geliştirilmesi yoluyla bölge ekonomisini ve bölgedeki insan yaşam kalitesini artırmaktır.

31 PROJENİN ADI : TOL KÖYÜ SÜT TOPLAMA MERKEZİ TOL KÖYÜ MUHTARLIĞI PROJE KONUSU : SEYDİŞEHİR TOL KÖYÜ NE SÜT TOPLAMA MERKEZİ VE SÜT SAĞIM ÜNİTESİ KURULMASI PROJE AMACI: Süt kalitesini artırmak için üreticilerin eğitimi, soğuk zincirle birlikte toplu olarak pazarlanması suretiyle ürünlerdeki fiyat düşüşlerini önlemek, üreticilerin zararını en aza indirmek, karlılığını artırmak suretiyle gelirlerini yükseltmek, dolayısıyla hayat standartlarının yükseltmektir. Kaliteli süt üretimi ve sütün getirisini artırarak üreticinin ekonomisine katkı sağlamak, refah seviyesini yükseltmektir.

32 PROJENİN ADI : BUĞDAY YETİŞTİRİCİLİĞİNDE KALİTE KONYA TİCARET BORSASI PROJE KONUSU : 10 İLÇEDE TOPLAM 100 ÖNDER ÇİFTÇİ, 50 TARIM DANIŞMANI VE 350 ÇİFTÇİYE KALİTELİ BUĞDAY YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ VERİLMESİ PROJE AMACI: 1. Konya Bölgesinde buğdayda kalite bilincinin oluşturularak, kaliteyi artırmaya yönelik uygulamaların çiftçiye benimsetilmesi. 2. Bölgedeki buğday sanayicisinin istediği kaliteli ürüne kendi havzasında ulaşması.

33 PROJENİN ADI : HİJYENİK SÜT İÇ SAĞLIKLI OL PROJESİ YENİDOĞAN KASABASI TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ PROJE KONUSU : 750 M² ALANDA SÜT SAĞIM ÜNİTESİ VE SÜT SOĞUTMA TANKI KURULMASI PROJE AMACI: 1- Türk gıda kodeksine uygun koşullarda üretilen inek sütünün daha yüksek fiyatla satış olanağının elde edilmesi. 2- Hijyenin, kalitenin ve üretimin artırılması ile daha bilinçli bir üretici topluluğu ve daha güçlü bir kooperatif yapısının oluşturulması. 3- Üreticinin sağımdan dolayı zamandan tasarruf etmesi.

34 PROJENİN ADI : MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİNDE YENİLİKÇİ TARIM YÖNTEMLERİ EĞİTİM PROJESİ KARAMAN ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI PROJE KONUSU : 840 ÇİFTÇİYE MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ VERİLMESİ PROJE AMACI: Bölge genelinde kırsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynakları kapasitesinin geliştirmek ve kırsal alanda gerçekleştirilen ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirmek

35 PROJENİN ADI : KALİTELİ SÜT ÜRETİMİ PROJE KONUSU : PROJE AMACI: MERAM SÜT ÜRÜNLERİ TARIMSAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ MERAM,KARATAY,ÇUMRA,BOZKIR,ILGIN,EREĞLİ, SÜT BİRLİĞİNE KAYITLI 1260 ADET SÜT ÜRETİCİSİNE KALİTELİ SÜT ÜRETİMİ EĞİTİMİ VERİLMESİ Bölge genelinde kırsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynakları kapasitesinin geliştirilmesine yönelik eğitim vermektir. Kaliteli süt için besleme teknikleri konusunda eğitim vermektir. Hijyenik bir süt için sağım tekniklerini öğretmektir. Süt üretiminde hijyeni, kaliteyi ve gelir seviyesini artırmaktır.

36 PROJENİN ADI : SÜT İNEKÇİLİĞİNDE KALİTENİN VE VERİMLİLİĞİN ARTIRILMASI PROJESİ PROJE KONUSU : PROJE AMACI : AYRANCI İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ KARAMAN İLİ AYRANCI İLÇESİ-PROJE BÖLGESİNDEKİ SÜT İNEKÇİLİĞİ İŞLETMELERİNİN KALİTELİ KABA YEM ÜRETIMI VE KULLANIMINI SAĞLAMAK Proje bölgesindeki süt inekçiliği işletmelerinin kaliteli kaba yem üretimi ve kullanımını sağlamak Proje bölgesindeki süt inekçiliği işletmelerinde süt üretimi ve kalitesinin artırılmasını sağlamak (Pazar değerinin artırılmasını sağlamak).

37 PROJENİN ADI : ÇİFTLİĞİMİN SULTANLARI KARAMAN İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ PROJE KONUSU : 4 BELDE VE 5 KÖYDE BÜYÜKBAŞ İŞLETMESİ SAHİBİ 150 BAY VE 50 BAYANA HAYVANCILIK EĞİTİMİ VERİLMESİ PROJE AMACI : 1- Hedef Bölgedeki Süt Sığırcılığı işletmelerinin modern, yeni tekniklere uygun ve sürdürülebilir üretim yapmalarını teşvik etmek 2- Hedef Bölgelerdeki Süt sığırcılığı işletmelerinde üretilen ürünlerin verimini artırmak

38 PROJENİN ADI : ÇOBAN YETİŞTİRME PROJESİ PROJE KONUSU : KONYA İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ 7 MERKEZDE TOPLAM 140 KİŞİYE ÇOBANLIK EĞİTİMİ VERİLMESİ PROJE AMACI : Sertifikalı ve kalifiye çoban yetiştirerek koyunculuğun gelişmesine ve kırsal alandaki işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak

39 PROJENİN ADI : CİHANBEYLİ-KULU-ALTINEKİN İLÇELERİNE BAĞLI KÖYLERİN KATI ATIK TOPLAMA PROJESİ PROJE KONUSU : PROJE AMACI : CİHANBEYLİ KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ ÜÇ İLÇEDE TOPLAM 61 KÖYÜN KATI ATIKLARININ TOPLANMASI Cihanbeyli-Kulu-Altınekin ilçelerine bağlı köylerinin tamamında çöplerin toplanması ve toplanan çöplerin katı atık çöp toplama merkezine teslim edilerek geri dönüşümüne katkıda bulunmak, bölge insanının yaşam kalitesinin artırılması ve ekonomiye katkı sağlamak.

40 PROJENİN ADI : KARAKIŞLA I.KISIM YAĞMURLAMA SULAMA PROJESİ PROJE KONUSU : PROJE AMACI: KONYA İL ÖZEL İDARESİ M HAT DÖŞENEREK 502 HA ALANDA YAĞMURLAMA SULAMA SİSTEMİNE GEÇİLMESİ. Üretimde verim ve kalitenin artması, sulama kanallarının kurulması, alternatif bitki üretimi, sulamanın modernizasyonu. Su kayıplarının azaltılması, su ekonomisin artış, diğer bitkisel üretimlerin verim ve kalitelerinde yükselme, sulamanın modernizasyonu.

41 PROJENİN ADI : KONYA KOYUNCULUĞUNUN GELİŞTİRİLMESİ VE YETİŞTİRİCİLERİN REFAH SEVİYESİNİN ARTIRILMASI KONYA KARAMAN İLLERİ KALKINMA BİRLİĞİ PROJE KONUSU : 80 KİŞİYE KOYUNCULUK EĞİTİMİ VERİLMESİ PROJE AMACI : 1-Üretimde kalite, verimlilik ve karlılığı sağlamak, 2-Eğitimle koyunculuk alanında Önder çiftçi yetiştirmek, 3-Kırsal kesimde yaşayan, eğitim düzeyi düşük gruplara yönelik hizmetlerin kalitesini ve erişimini güçlendirerek yetiştiricilerin yaşam şartlarını ve refah seviyesini iyileştirmek. 4-Hayvancılık faaliyetleri içerisinde sosyal statüsü düşük olan koyunculuğun statüsünü yükseltmek 5-Mera alanlarını koruma bilincini arttırmak

42 PROJENİN ADI : KARAMAN MERKEZ BOYALITEPE (YAS) YAĞMURLAMA SULAMA TESİSİ PROJESİ KARAMAN İL ÖZEL İDARESİ PROJE KONUSU : 2250 M KAPALI SULAMA TESİSİYLE MEVCUT TESİSİN 48 HA DAN 62 HA YA ÇIKARILMASI VE 70 KİŞİYE SULAMA EĞİTİM VERİLMESİ PROJE AMACI: 1. Karaman Merkez Boyalıtepe Köyünde tarım işletmelerinin tarımsal verimini artırmak ve tarımsal girdi maliyetlerini azaltmak, 2. Karaman Merkez Boyalıtepe Köyünde iki yeni ürünün (karpuz ve patates) üretilmeye başlanmasıyla tarımsal üretim kapasitesini geliştirmek 3. Karaman Merkez Boyalıtepe Köyünde kısıtlı olan yer altı su kaynaklarının yerelde sahiplenilmesini, etkin ve sürdürülebilir kullanılmasını sağlayarak rüzgar ve su erozyonunu azaltmak

43 PROJENİN ADI : KALİTELİ VE HİJYENİK SÜT ÜRETİMİ İÇİN KONTROL MEKANİZMALARININ OLUŞTURULMASI PROJE KONUSU : PROJE AMACI: KARAMAN İLİ SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ 26 KÖY VE 5 BELDEYE HİZMET EDEN TOPLAM 21 ADET SÜT TOPLAMA TESİSİNİN REHABİLİTASYONU Süt alımı aşamasında kalite analizleri kontrol mekanizmasının oluşturulması

44 PROJENİN ADI : ALTINEKİN İLÇESİ KOÇAŞ KÖYÜ YAĞMURLAMA SULAMA PROJESİ (I. KISIM) PROJE KONUSU : PROJE AMACI: KONYA ALTINEKİN KOÇAŞ KÖYÜ SULAMA KOOPERATİFİ M LİK SULAMA SİSTEMİ İLE 259 HA ALANDA YAĞMURLAMA SULAMA SİSTEMİNE GEÇİLMESİ 1-Kuru tarım yapılan arazilerin sulu tarıma kavuşturulması, 2-Üretimde verim ve kalitenin artması, 3- Sulanamayan arazilerin tarıma kazandırılması,

45 PROJENİN ADI : KARAMAN MERKEZ ÇATAK KÖYÜ SULAMA TESİSİ PROJESİ PROJE KONUSU : PROJE AMACI: KARAMAN MERKEZ İLÇESİ KÖYLERİNE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ KARAMAN MERKEZ ÇATAK KÖYÜ 109 HA ALANDA SULAMA 1. Karaman Merkez Çatak Köyü tarım işletmelerinin tarımsal verimini artırmak ve tarımsal girdi maliyetlerini azaltmak, 2.Karaman Merkez Çatak Köyünde tarımsal üretim kapasitesini geliştirmek 3. Karaman Merkez Çatak Köyünde kısıtlı olan yer altı su kaynaklarının yerelde sahiplenilmesini, etkin ve sürdürülebilir kullanılmasını sağlayarak rüzgar ve su erozyonunu azaltmak

46 PROJENİN ADI : YARAŞLI KÖYÜ 6X2 SABİT SÜT SAĞIM ÜNİTESİ PROJESİ PROJE KONUSU : PROJE AMACI: KULU KAYMAKAMLIĞI KULU NUN YARAŞLI KÖYÜ NDEKİ SÜT SAĞIM MERKEZİNİN REHABİLİTASYONU VE MERKEZE BİR SÜT SAĞIM ÜNİTESİ KURULMASI 1 Hayvansal üretimin artırılması, 2-Gıda güvenliği, 3-İnsan sağlığının korunması, 4-Toplumsal kalkınma, 5-Bölgede örnek teşkil etmesi.

47 PROJENİN ADI : TARIMSAL SULAMA SİSTEMİ YATIRIMLARININ PROJELENDİRİLMESİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR SULAMA YÖNTEMLERİ PROJE KONUSU : PROJE AMACI : KARAMAN TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ 15 TEKNİK ELEMAN VE 360 ÇİFTÇİYE KAPALI SİSTEM SULAMA SİSTEMİ EĞİTİMİ VERİLMESİ Karaman Kırsalında yaşayan sulama kooperatif yöneticileri, ortakları ile bu grubu yönlendiren kurum yetkilileri ve teknik personele modern sulama sistemi ve etkin su kullanımı eğitimi verilerek insan kaynakları kapasitesinin geliştirilmesi

48 PROJENİN ADI : KONTROLLÜ SU KULLANALIM PROJESİ YUVATEPE SULAMA KOOPERATİFİ PROJE KONUSU : KARAMAN YUVATEPE DE 236 ha ALANDA DAMLAMA SULAMA SİSTEMİNE GEÇİLMESİ PROJE AMACI : 1. Tek geçim kaynağı tarım olan bölgenin tarımsal altyapısının iyileştirilmesi. 2. Bölgelerde kısıtlı olan yer altı su kaynaklarının yerelde sahiplenilmesini ve etkin kullanılmasını sağlayarak rüzgar ve su erozyonunun önlenmesine katkıda bulunmak 3. Meyve üretimi konumunda olan bölgenin tarımsal üretim kapasitesi artırmak.

49 KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI MALİ DESTEK PROGRAMI KONYA -2010

50 PROJE ADI BAŞVURU SAHİBİ PROJE KONUSU PROJE AMACI : : MUHTAR EVLERİ SOLAR ELEKTRİK ÜRETİM SİSTEMİ UYGULAMA PROJESİ : SELÇUKLU BELEDİYESİ : 27 ADET MUHTAR EVİNE SOLAR ELEKTRİK ÜRETİM SİSTEMİ KURULMASI Yenilenebilir enerji kaynaklarından solar enerjinin etkin ve verimli kullanımı sağlanacaktır

51 PROJE ADI : PROJE KONUSU : PROJE AMACI : TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR PARKI KANALİZASYON (ATIKSUYU/YAĞMUR SUYU) ALT YAPISI İNŞAATI PROJESİ KARAMAN İL ÖZEL İDARESİ KARAMAN MERKEZ İLÇE DE YAPIMI SÜREN TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR PARKI'NA 8.559,7 METRELİK KANALİZASYON SİSTEMİ YAPILMASI Karaman ilinde insanların kendilerini yenileyecekleri rekreasyon alanı oluşturarak, yaşanabilir çevre oluşturmak için rekreasyon alanının altyapısı olan kanalizasyon sistemi (atıksu+yağmursuyu) yapılması ve rekreasyon alanları hakkında farkındalık oluşturmak

52 PROJENİN ADI : KATI ATIK TRANSFER MERKEZİ PROJESİ CİHANBEYLİ KULU ALTINEKİN İLÇE BELDE VE KÖYLERİ ÇEVRE KORUMA BİRLİĞİ PROJE KONUSU : ÜÇ İLÇEDE TOPLAM 7 KÖYE (YENİCEOBA, KELHASAN, BULDUK, BÜYÜKBEŞKAVAK, KANDİL, KUŞÇU, İNSUYU) HİZMET EDECEK 163,500M²LİK KATI ATIK TOPLAMA MERKEZİ KURULMASI PROJE AMACI: 1-Yeniceoba,Kelhasan,Bulduk, Büyükbeşkavak,Kandil,Kuşçu,İnsuyu beldelerinde yaşanan katı atık transferi ve depolama probleminin çözümünü sağlamak, 2- Evsel atıkların organize bir depolama alanına taşınarak çevresel kirliliğin önüne geçmek, 3-Katı atıklarını depolama alanlarına getirmekte gerek bütçe gerekse mesafe olarak zorlanan belde belediyelerinin bu sorununa entegre bir transfer istasyonu kurarak çözüm üretmek, 4-Geri dönüşebilir özellikte olan atıkların değerlendirilebilmesi için tek bir depolama merkezinde toplanmasını sağlamak.

53 PROJENİN ADI : KARAMAN KENT BİLGİ SİSTEMİ PROJE KONUSU : PROJE AMACI: KARAMAN BELEDİYESİ KARAMAN KENT BİLGİ SİSTEMİNİN KURULMASI Belediyenin etkin ve verimli çalışmasını sağlamak ve halka sunulan hizmet kalitesini artırmak amacıyla Kent Bilgi Sisteminin kurulması

54 PROJE ADI : HADİM YALINÇEVRE BELEDİYESİ İÇME SUYU DEPOSU YAPIMI PROJESİ BAŞVURU SAHİBİ PROJE KONUSU PROJE AMACI : YALINÇEVRE BELEDİYE BAŞKANLIĞI : HADİM İLÇESİ YALINÇEVRE KASABASI NA 300 M³LÜK İÇME SUYU ALTYAPISI : Kasabadaki mevcut içme suyu deposunun yetersiz ve sağlıksız olması nedeniyle kasaba halkının daha sağlıklı koşullarda içme suyuna kavuşturulması için su deposu yapılması amaçlanmaktadır

55 PROJENİN ADI : MEVLANA MÜZESİ, DERVİŞ HÜCRELERİ BÖLÜMÜNÜN TEŞHİR TANZİM PROJESİ PROJE KONUSU : KONYA MÜZE MÜDÜRLÜĞÜ MEVLANA MÜZESİ, DERVİŞ HÜCRELERİ BÖLÜMÜNÜN TEŞHİRİ VE TANZİMİ PROJE AMACI : Mevlana müzesi derviş hücreleri bölümünün bakım ve onarımı gerçekleştirilerek çağdaş müzecilik kurallarına göre yeniden teşhir ve tanziminin yapılması ve böylece ziyaretçi sayı ve potansiyelinin artırılması proje ile amaçlanmaktadır.

56 PROJENİN ADI : TAŞKENT BELEDİYESİ SÜLÜMEN İÇME SUYU KAYNAĞI REHABİLİTASYONU VE SAĞLIKLI SU KULLANIMI PROJESİ TAŞKENT BELEDİYE BAŞKANLIĞI PROJE KONUSU : TAŞKENT SÜLÜMEN MEVKİİNDEN İÇME SUYU ŞEBEKESİNE 800 METRELİK İÇME SUYU HATTI YAPILMASI VE KAPTAJ BİNASININ REHABİLİTASYONU PROJE AMACI : Taşkent ilçesi sülümen mevkiinde bulunan doğal su kaynağı kaptaj binasını rehabilite etmek, kaynak merkezinden 800 metre içme suyu boru hattı döşeyerek mevcut içme suyu şebekesine bağlayarak ilçenin sağlıklı su ihtiyacını karşılamak, yeni altyapı hizmetleri geliştirerek ilçe halkının yaşam kalitesinin artırılmasıdır.

57 PROJENİN ADI : TAŞELİ YÖRESİ (SARIVELİLER-BAŞYAYLA-ERMENEK) KÖYLERİNİN KÖY İÇİ ORTAK KULLANIM ALANLARININ KİLİTLİ PARKE TAŞI İLE DÖŞENMESİ PROJESİ SARIVELİLER KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ PROJE KONUSU : TAŞELİ YÖRESİ NDE BULUNAN 40 KÖYDEKİ TOPLAM m² YOLA PARKE TAŞI DÖŞENMESİ PROJE AMACI : Köylerin köy içi yollarına parke taşı döşenerek bölge halkının yaşam koşullarının iyilileştirilmesi ve yaşanabilir bir çevrenin oluşturularak refeh seviyesinin artırılması amaçlanmıştır.

58 PROJE ADI : KONYA ATIKSU ARITMA TESİSİNDE ARITILMIŞ ATIKSULARIN PİLOT ÖLÇEKTE GERİ KAZANIMI VE ALTERNATİF BİR SU KAYNAĞI OLARAK YEŞİL ALAN SULAMASINDA YENİDEN KULLANIMI KOSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PROJE KONUSU : KARATAY İLÇESİ TATLICAK MAH. KURULACAK TESİS İLE GÜNDE 2900M³ SUYUN ARITILARAK M² KENTSEL YEŞİL ALANIN SULANMASI PROJE AMACI : 1. Konya Atıksu Arıtma Tesisinde arıtılmış atıksuların pilot ölçekte kurulacak bir geri kazanım tesisinde daha ileri bir arıtmaya tabi tutularak kentsel yeşil alanlar için sürdürülebilir bir sulama suyu sağlanması. 2. Konya kentsel yeşil alan su ihtiyacının içme suyu şebekesinden ve kuyulardan karşılanması yerine, Konya Atıksu Arıtma Tesisi arıtılmış sularından karşılanarak temiz su kaynaklarının korunmasına katkıda bulunmak. 3. Geri kazanılmış atıksuların yeşil alanlara iletilmesi için mor şebeke hatlarının inşa edilmesi ve bu alanlarda elle sulama yönteminin terk edilerek modern sulama teknolojilerinin kullanılmasını sağlamak 58

59 PROJE ADI BAŞVURU SAHİBİ PROJE KONUSU PROJE AMACI: : KEÇECİLER PAZAR MARKET PROJESİ : KARATAY BELEDİYE BAŞKANLIĞI : KARATAY İLÇESİ KEÇECİLER MAH. 6 MAHALLEYE HİZMET VERECEK M²LİK MODERN KAPALI PAZAR MARKET KURULMASI Vatandaşlara sağlıklı, temiz ve güvenilir bir alışveriş imkânının sunulması

60 PROJE ADI BAŞVURU SAHİBİ : KONYA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ : TURİZM BİLGİLENDİRME PANOLARI VE YÖN GÖSTERME LEVHALARI PROJE KONUSU : KONYA İLİ İÇİNDEKİ YOLLAR ÜZERİNE YERLEŞTİRİLMEK ÜZERE 170 PROJE AMACI : ADET ÇOK DİLLİ YÖN LEVHASI HAZIRLANMASI Bir vesileyle ilimiz sınırlarından geçen kişilerin yakınlarda bulunan tarihî, kültürel, turizm, sanat ve doğal değer taşıyan eserlere dikkatlerinin çekilerek bu eserler hakkında bilgi sahibi olmaları veya ilimizi turistik amaçla ziyaret etme isteklerini uyandırmak, turizm hareketinin bütün İl'e yayılmasını sağlamak, turizm bilincinin artmasına, artan turist sayısına paralel yeni turizm tesisi yatırımlarının yapılarak istihdamın ve turizm gelirinin artırılmasını sağlamak. Ayrıca inanç ve kültür turizminde hurafe veya asılsız bilgilerin rehberler tarafından turistlere aktarıldığını biliyoruz. Böyle olayların önüne geçmek, ziyaretçiyi doğru şekilde bilgilendirmek amacındayız

61 PROJENİN ADI : KONYA KENT ORMANINDA GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİ KURULMASI PROJE KONUSU : PROJE AMACI : KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KONYA KENT ORMANI İÇERİSİNDEKİ YOLLARIN, OTOPARKLARIN VE TOPLU KULLANIM ALANLARININ GÜNEŞ ENERJİSİ KULLANILARAK AYDINLATILMASI 1- Konya Kent Ormanını güneş enerjisiyle aydınlatılması, 2- Belediyemiz enerji nakil hattı giderlerinden tasarruf sağlanması 3- Akşam saatlerinde de halk tarafından kullanımının artırılması

62 TEŞEKKÜRLER MEVLANA KALKINMA AJANSI Medrese Mahallesi Ulaşbaba Caddesi No:28 Selçuklu/KONYA T: F:

Arazi verimliliği artırılacak, Proje alanında yaşayan yöre halkının geçim şartları iyileştirilecek, Hane halkının geliri artırılacak, Tarımsal

Arazi verimliliği artırılacak, Proje alanında yaşayan yöre halkının geçim şartları iyileştirilecek, Hane halkının geliri artırılacak, Tarımsal Arazi verimliliği artırılacak, Proje alanında yaşayan yöre halkının geçim şartları iyileştirilecek, Hane halkının geliri artırılacak, Tarımsal kaynaklı kirlilik azaltılacak, Marjinal alanlar üzerindeki

Detaylı

Yıllar 2015 2016 2017 2018 2019 PROJE ADIMI - FAALİYET. Sorumlu Kurumlar. ÇOB, İÇOM, DSİ, TİM, Valilikler, Belediyeler ÇOB, İÇOM, Valilikler

Yıllar 2015 2016 2017 2018 2019 PROJE ADIMI - FAALİYET. Sorumlu Kurumlar. ÇOB, İÇOM, DSİ, TİM, Valilikler, Belediyeler ÇOB, İÇOM, Valilikler 1. HAVZA KORUMA PLANI KURUM VE KURULUŞLARIN KOORDİNASYONUNUN 2. SAĞLANMASI 3. ATIK SU ve ALTYAPI YÖNETİMİ 3.1. Göl Yeşil Kuşaklama Alanındaki Yerleşimler Koruma Planı'nda önerilen koşullarda önlemlerin

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KİRAZ SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KİRAZ SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KİRAZ SONUÇ RAPORU Tarih: 20 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 55 Katılımcı listesindeki Sayı: 50 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

T.C. Kalkınma Bakanlığı

T.C. Kalkınma Bakanlığı T.C. Kalkınma Bakanlığı 2023 Vizyonu Çerçevesinde Türkiye Tarım Politikalarının Geleceği- Turkey s Agricultural Policies at a Crossroads with respect to 2023 Vision 2023 Vision, Economic Growth and Agricultural

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR B E L E D İ Y E S İ 205 PERFORMANS PROGRAMI A Entegre Kırsal Kalkınma H3 Tarımsal Atıkların Depolanması Ve Kullanımı Sayısal Verilere Ulaşılması 00 2 Depolama Alanının Ve Kapasitesinin

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ ÖDEMİŞ SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ ÖDEMİŞ SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ ÖDEMİŞ SONUÇ RAPORU Tarih: 3 Ocak 2011 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 75 Katılımcı listesindeki Sayı: 66 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR STRATEJİK PLANI

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR STRATEJİK PLANI BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BEL E D İ Y E S İ 2015 2019 STRATEJİK PLANI Balıkesir Büyük şehir Bel ediyesi 2015-2019 Stratejik Pl an ı 3.4.10 Stratejik Alan 10 : Kırsal Hizmetler A1 Entegre Kırsal Kalkınma H1.

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ BAYINDIR SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ BAYINDIR SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ BAYINDIR SONUÇ RAPORU Tarih: 4 Ocak 2011 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 65 Katılımcı listesindeki Sayı: 62 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BALIKESİR ÇANAKKALE TR - 22 PLANLAMA BÖLGESİ 1/ ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI PAFTA H19 DEĞİŞİKLİK ÖNERİSİ

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BALIKESİR ÇANAKKALE TR - 22 PLANLAMA BÖLGESİ 1/ ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI PAFTA H19 DEĞİŞİKLİK ÖNERİSİ BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BALIKESİR ÇANAKKALE TR - 22 PLANLAMA BÖLGESİ 1/100.000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI PAFTA H19 DEĞİŞİKLİK ÖNERİSİ OCAK-2017 1 İÇİNDEKİLER 1. TALEP... 3 1.1. REKREASYON ALANI

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ SEFERİHİSAR SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ SEFERİHİSAR SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ SEFERİHİSAR SONUÇ RAPORU Tarih: 2 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 50 Katılımcı listesindeki Sayı: 40 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan

Detaylı

Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı

Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ GIDA TARIM VE ENERJİ BAKANLIĞI Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı 2014 yılı Proje Teklif Çağrısı Değerlendirme Sonuçları Referans No: KKTC-14-GTEB-01 Bu program

Detaylı

IRA NO PROJE NO BAŞVURAN DFD ADI YK SON DURUM T.C. KONYA KARAMAN İLLERİ KALKINMA BİRLİĞİ T.C. KARAMAN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

IRA NO PROJE NO BAŞVURAN DFD ADI YK SON DURUM T.C. KONYA KARAMAN İLLERİ KALKINMA BİRLİĞİ T.C. KARAMAN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ IRA NO PROJE NO BAŞVURAN DFD ADI YK SON DURUM 1 2 4 6 7 8 10 T.C. KONYA KARAMAN İLLERİ KALKINMA BİRLİĞİ T.C. KARAMAN İL KÜLTÜR VE TURİZM T.C. KONYA İL KÜLTÜR VE TURİZM KONYA SU VE KANALİZASYON İDARESİ

Detaylı

SÜT SEKTÖRÜNDE MEVCUT DURUM. Yusuf GÜÇER Ziraat Mühendisi İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

SÜT SEKTÖRÜNDE MEVCUT DURUM. Yusuf GÜÇER Ziraat Mühendisi İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü SÜT SEKTÖRÜNDE MEVCUT DURUM Yusuf GÜÇER Ziraat Mühendisi İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü TARIMSAL ÜRETİM DEĞERİ BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİMDE İZMİR İN ÜLKE SIRALAMASINDAKİ YERİ (TUİK-2014)

Detaylı

HATAY TARIM VİZYONU

HATAY TARIM VİZYONU HATAY TARIM VİZYONU 2016-2021 2 BİTKİSEL ÜRETİM VİZYONU Zeytin üretiminde Türkiye 3.cüsü olan Hatay da, üretimle birlikte katma değer sağlayacak işleme ve paketleme tesislerinin kurulumuna sağlanan destekler

Detaylı

TKDK DESTEKLERİ AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ

TKDK DESTEKLERİ AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ ARALIK 2014 101-1 Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yönelik Destekler Tarımsal işletmelerin sürdürülebilirliklerini ve birincil ürünlerin üretiminde genel performanslarını geliştirmek,

Detaylı

RENSEF Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı - 2015 Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programları

RENSEF Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı - 2015 Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programları RENSEF Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı - 2015 Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programları Seyitcan ALTINKAYNAK BAKA Antalya YDO Uzmanı Ekim 2015

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ BEYDAĞ SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ BEYDAĞ SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ BEYDAĞ SONUÇ RAPORU Tarih: 14 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 45 Katılımcı listesindeki Sayı: 44 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ TORBALI SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ TORBALI SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ TORBALI SONUÇ RAPORU Tarih: 16 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 25 Katılımcı listesindeki Sayı: 20 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013

GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013 GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013 SUNUM AKIŞI Bölge Planı Hazırlık Süreci Paydaş Analizi Atölye Çalışmalarının Gerçekleştirilmesi Mevcut Durum Analizi Yerleşim Yapısı ve Yerleşmeler Arası İlişki Analizi

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYESİ KIRSAL KALKINMA PROJESİ ONURLU VE DÜZENLİ TOKLUK İÇİN KIR KENT BARIŞI

ÇANKAYA BELEDİYESİ KIRSAL KALKINMA PROJESİ ONURLU VE DÜZENLİ TOKLUK İÇİN KIR KENT BARIŞI ÇANKAYA BELEDİYESİ KIRSAL KALKINMA PROJESİ ONURLU VE DÜZENLİ TOKLUK İÇİN KIR KENT BARIŞI Kent ve Tarım Çalışma Alanı: Akarlar Çavuşlu Evciler Karahasanlı Karataş Kömürcü Yakupabdal Yayla Tohumlar Çevre

Detaylı

Sürdürülebilir Tarım Yöntemleri Prof.Dr.Emine Olhan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Sürdürülebilir Tarım Yöntemleri Prof.Dr.Emine Olhan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Sürdürülebilir Tarım Yöntemleri Prof.Dr.Emine Olhan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi TARIMSAL FAALİYETİN ÇEVRE ÜZERİNE ETKİSİ Toprak işleme (Organik madde miktarında azalma) Sulama (Taban suyu yükselmesi

Detaylı

İZMİR DE SÜT HAYVANCILIĞI

İZMİR DE SÜT HAYVANCILIĞI İZMİR DE SÜT HAYVANCILIĞI Şebnem BORAN Gözde SEVİLMİŞ Süt özellikle protein, yağ, vitamin (C vitamini hariç) ve mineraller (başta kalsiyum ve fosfor olmak üzere) gibi beslenmede çok önemli olan toplam

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ TİRE SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ TİRE SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ TİRE SONUÇ RAPORU Tarih: 22 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 85 Katılımcı listesindeki Sayı: 74 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

KONYA SÜT SEKTÖR RAPORU (Konya Süt Eylem Planı)

KONYA SÜT SEKTÖR RAPORU (Konya Süt Eylem Planı) KONYA SÜT SEKTÖR RAPORU (Konya Süt Eylem Planı) 2 SUNUŞ PLANI Temel Tarımsal Göstergeler Konya Tarımının 2023 Vizyonu Sağılan Hayvan Varlığı Süt Üretim Kapasitesi Süt Sektöründe Teknoloji Kullanımı Durumu

Detaylı

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ KARAMAN ELMA PANELİ PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ 25 NİSAN 2016 Hazırlayanlar Uzman İsmail ARAS Uzman Hakan ANAÇ Araştırma, Etüt ve Planlama Birimi GİRİŞ Dünyanın en büyük elma üreticilerinden olan ülkemiz ve

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KEMALPAŞA SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KEMALPAŞA SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KEMALPAŞA SONUÇ RAPORU Tarih: 6 Ocak 2011 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 30 Katılımcı listesindeki Sayı: 27 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı

Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ TARIM VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANLIĞI Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı 2016 yılı Proje Teklif Çağrısı Değerlendirme Sonuçları : KKTC-16-TDKB-01 Bu program T.C. Lefkoşa

Detaylı

KONYA İLİ YATIRIM TEŞVİK BELGELERİ 4 YILLIK ANALİZİ

KONYA İLİ YATIRIM TEŞVİK BELGELERİ 4 YILLIK ANALİZİ KONYA İLİ YATIRIM TEŞVİK BELGELERİ 4 YILLIK ANALİZİ www.mevka.org.tr Yatırım Teşvik Sistemi olarak bilinen ve yatırımcıların yaptıkları yatırımlarda devlet yardımlarını düzenleyen Yatırımlarda Devlet Yardımları

Detaylı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇEVRECİ ŞEHİRLERE DOĞRU Kadir DEMİRBOLAT İklim Değişikliği Dairesi Başkanı 7 Temmuz 2012, Gaziantep Çevreci Şehircilik; Yaşam kalitesi yüksek, Çevreye duyarlı, Tarihi ve kültürel

Detaylı

BELEDİYELERCE BİLGİ SAĞLANACAK İDEP EYLEMLERİ

BELEDİYELERCE BİLGİ SAĞLANACAK İDEP EYLEMLERİ Arazi Kullanımı ve Ormancılık 3. ORMAN, MERA, TARIM VE YERLEŞİM GİBİ ARAZİ KULLANIMLARI VE DEĞİŞİMLERİNİN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ OLUMSUZ YÖNDE ETKİLEMESİNİ SINIRLANDIRMAK 5. 2012 yılında yerleşim alanlarında

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ MENDERES SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ MENDERES SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ MENDERES SONUÇ RAPORU Tarih: 27 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 35 Katılımcı listesindeki Sayı: 30 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

2023 E DOĞRU BARTIN TARIMI

2023 E DOĞRU BARTIN TARIMI T.C. BARTIN VALİLİĞİ İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ 2023 E DOĞRU BARTIN TARIMI YUSUF ALAGÖZ İL TARIM MÜDÜRÜ BARTIN DA DEMOGRAFİK YAPI 2009 YILI ADRESE DAYALI NÜFUS TESPİT ÇALIŞMASI SONUCUNDA İLİN TOPLAM NÜFUSU 188.449

Detaylı

KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER

KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER 1- Kalkınma Ajansı Destekleri A. Mali Destekler 50.000 500.000 TL arasında değişen bölgesel önceliklere göre farklı konu başlıklarında

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KARŞIYAKA SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KARŞIYAKA SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KARŞIYAKA SONUÇ RAPORU Tarih: 8 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 40 Katılımcı listesindeki Sayı: 36 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan

Detaylı

Tarımın Anayasası Çıktı

Tarımın Anayasası Çıktı Tarımın Anayasası Çıktı Günnur BİNİCİ ALTINTAŞ Tarım sektörünün anayasası olan 5488 sayılı Tarım Kanunu iki yıllık yoğun bir çalışmanın ardından 18.04.2006 tarihinde kabul edildi. Resmi Gazete de 25.04.2006

Detaylı

Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı

Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı Ali ERGİN-ali.ergin@tarim.gov.tr HAZİRAN-2014 KIRSAL KALKINMA ÇALIŞMALARI

Detaylı

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ. Hazine Müstaşarlığı Kalkınma Bakanlığı Maliye Bakanlığı Sosyal Taraflar

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ. Hazine Müstaşarlığı Kalkınma Bakanlığı Maliye Bakanlığı Sosyal Taraflar TARIM SEKTÖRÜ 1. Tarım sektöründe istihdam şartları iyileştirilecektir. 1.1 Tarıma yönelik destekler ihtisaslaşmayı ve istihdamı korumayı teşvik edecek biçimde tasarlanacaktır. Hayvancılık Hazine Müstaşarlığı

Detaylı

İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ SELÇUK SONUÇ RAPORU

İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ SELÇUK SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ SELÇUK SONUÇ RAPORU Tarih: 15 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 110 Katılımcı listesindeki Sayı: 78 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 5 Dağıtılan

Detaylı

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ. Hazine Müstaşarlığı Kalkınma Bakanlığı Maliye Bakanlığı Sosyal Taraflar

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ. Hazine Müstaşarlığı Kalkınma Bakanlığı Maliye Bakanlığı Sosyal Taraflar TARIM SEKTÖRÜ 1. Tarım sektöründe istihdam şartları iyileştirilecektir. 1.1 Tarıma yönelik destekler ihtisaslaşmayı ve istihdamı korumayı teşvik edecek biçimde tasarlanacaktır. Hayvancılık (Tarım Reformu

Detaylı

DEĞERLENDİRME NOTU: İsmail ARAS Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Ziraat Yüksek Mühendisi

DEĞERLENDİRME NOTU: İsmail ARAS Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Ziraat Yüksek Mühendisi DEĞERLENDİRME NOTU: İsmail ARAS Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Ziraat Yüksek Mühendisi BÖLGEMİZDE TARIM ALANLARI AZALIYOR MU? 28.07.2014 1 TR52 TR72 TRC2 TR71 TR33 TR83

Detaylı

TARSUS TİCARET BORSASI

TARSUS TİCARET BORSASI TARSUS TİCARET BORSASI Ülkemizde yetiştirilen tarımsal ürünlerden, tarımsal üretimin bir kısmı doğrudan tüketilirken, bir kısmı sanayide hammadde olarak işlenerek değişik gıdalara dönüştürülmektedir. Tarımsal

Detaylı

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının amacı Amaç: Doğal kaynakların korunmasını dikkate alarak; Kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi,

Detaylı

BULDAN HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ

BULDAN HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ BULDAN HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ Behiye AKSOY(DENGİZ), Nazif EKİCİ Buldan Tarım İlçe Müdürlüğü ÖZET Bu çalışma da Buldan merkez, belde köylerinde hayvan yetiştiriciliği ve yakın gelecekteki durumu incelenmiştir.

Detaylı

T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 24.10.2017 Tanım Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, kırsal alanda ekonomik

Detaylı

2016 Ankara Mali Destek Hibeleri

2016 Ankara Mali Destek Hibeleri 2016 Ankara Mali Destek Hibeleri Ankara Kalkınma Ajansı, 2015 yılı ikinci teklif çağrısı kapsamında üç ayrı mali destek programı ile toplam 21.000.000 TL tutarında desteği aşağıda belirtildiği şekilde

Detaylı

MEVZUATLAR KANUNLAR. TEBLİĞ, TALİMAT ve KARARLAR YÖNETMELİKLER KANUNLAR. Zirai Mücadele ve Zirai Karantina Kanunu

MEVZUATLAR KANUNLAR. TEBLİĞ, TALİMAT ve KARARLAR YÖNETMELİKLER KANUNLAR. Zirai Mücadele ve Zirai Karantina Kanunu T.C. ANTALYA VALİLİĞİ Tarım İl Müdürlüğü MEVZUATLAR KANUNLAR 6968 Sayılı Zirai Mücadele ve Zirai Karantina Kanunu. 5179 Sayılı Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin

Detaylı

KONYA İLİ TARIM SEKTÖRÜ YATIRIMLARI İÇİN NEDEN

KONYA İLİ TARIM SEKTÖRÜ YATIRIMLARI İÇİN NEDEN KONYA İLİ TARIM SEKTÖRÜ YATIRIMLARI İÇİN 10 NEDEN KONYA TAM BİR FIRSAT KAPISI KONYA İLİ TARIM SEKTÖRÜ YATIRIMLARI İÇİN 10 NEDEN 1. Genç ve Nitelikli İnsan Kaynağı 2. Stratejik Konum 3. Yatırımcılara Tahsis

Detaylı

Tarım Sektörü. Erdinç Ersoy, Kıdemsiz Tarım Sektörü Uzmanı

Tarım Sektörü. Erdinç Ersoy, Kıdemsiz Tarım Sektörü Uzmanı Tarım Sektörü Erdinç Ersoy, Kıdemsiz Tarım Sektörü Uzmanı 2 nd November 2017, Holiday Inn, Çukurambar- Ankara 2 Kasım 2017, Holiday Inn, Çukurambar- Ankara Milyon ton CO2-eq Tarım Sektörünün Türkiye deki

Detaylı

PROJE - FAALİYET KISA VADE ORTA VADE UZUN VADE 1 HAVZA KORUMA EYLEM PLANI STRATEJİSİNİN OLUŞTURULMASI

PROJE - FAALİYET KISA VADE ORTA VADE UZUN VADE 1 HAVZA KORUMA EYLEM PLANI STRATEJİSİNİN OLUŞTURULMASI 1 HAVZA KORUMA EYLEM PLANI STRATEJİSİNİN OLUŞTURULMASI ÇOB, DSİ, İB, Valilikler, Belediyeler, Üniversiteler, TÜBİTAK HSA/ÇİB 2 KURUM VE KURULUŞLARIN KOORDİNASYONUNUN SAĞLANMASI ÇOB, Valilikler HSA/ÇİB

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ BERGAMA SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ BERGAMA SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ BERGAMA SONUÇ RAPORU Tarih: 28 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 60 Katılımcı listesindeki Sayı: 53 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

Su Temini ve Atıksu Toplama Sistemlerinde Enerji Verimliliği Sevgi TOKGÖZ GÜNEŞ & Hasan SARPTAŞ TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi

Su Temini ve Atıksu Toplama Sistemlerinde Enerji Verimliliği Sevgi TOKGÖZ GÜNEŞ & Hasan SARPTAŞ TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Su Temini ve Atıksu Toplama Sistemlerinde Enerji Verimliliği Sevgi TOKGÖZ GÜNEŞ & Hasan SARPTAŞ TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi İzmir Bölgesi Enerji Formu 7-8 Nisan 2017// İzmir Mimarlık Merkezi

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Tarık BÖREKÇİ Temmuz 2011

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Tarık BÖREKÇİ Temmuz 2011 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ Tarık BÖREKÇİ Temmuz 2011 SUNUM PLANI I. EKONOMİK YATIRIMLAR DESTEKLEME PROGRAMI II. TOPLU BASINÇLI SULAMA SİSTEMLERİ YATIRIMLARI III. MAKİNE

Detaylı

Temiz Üretim Süreçlerine Geçişte Hibe Programlarının KOBİ lere Katkısı. Ertuğrul Ayrancı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 07.10.2015

Temiz Üretim Süreçlerine Geçişte Hibe Programlarının KOBİ lere Katkısı. Ertuğrul Ayrancı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 07.10.2015 Temiz Üretim Süreçlerine Geçişte Hibe Programlarının KOBİ lere Katkısı Ertuğrul Ayrancı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 07.10.2015 KOBİ lere Yönelik Destekler -Kalkınma Ajansları -KOSGEB -TÜBİTAK -Bilim Sanayi

Detaylı

Türkiye de Ulusal Politikalar ve Endüstriyel Simbiyoz

Türkiye de Ulusal Politikalar ve Endüstriyel Simbiyoz Türkiye de Ulusal Politikalar ve Endüstriyel Simbiyoz Ferda Ulutaş Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı KALKINMA AJANSLARI VE BÖLGE PLANLARI İÇİN ENDÜSTRİYEL SİMBİYOZ ÇALIŞTAYI 31 Ocak 1 Şubat 2013 CK Farabi

Detaylı

GÜNEŞİN LİDERİ KONYA: LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ

GÜNEŞİN LİDERİ KONYA: LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ Araştırma Raporu Ekonomik Araştırmalar ve Proje Müdürlüğü KONYA Temmuz, 2017 www.kto.org.tr 1. LİSANSSIZ GÜNEŞ ENERJİSİ HAKKINDA KISA BİR BİLGİLENDİRME... 2 2. LİSANSSIZ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİNDE TERCİH

Detaylı

AR&GE BÜLTEN. İl nüfusunun % 17 si aile olarak ifade edildiğinde ise 151 bin aile geçimini tarım sektöründen sağlamaktadır.

AR&GE BÜLTEN. İl nüfusunun % 17 si aile olarak ifade edildiğinde ise 151 bin aile geçimini tarım sektöründen sağlamaktadır. İzmir İlinin Son 5 Yıllık Dönemde Tarımsal Yapısı Günnur BİNİCİ ALTINTAŞ İzmir, sahip olduğu tarım potansiyeli ve üretimi ile ülkemiz tarımında önemli bir yere sahiptir. Halen Türkiye de üretilen; enginarın

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ DİKİLİ SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ DİKİLİ SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ DİKİLİ SONUÇ RAPORU Tarih: 11 Ocak 2011 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 70 Katılımcı listesindeki Sayı: 62 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ. Vet. Hek. Ümit Özçınar

ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ. Vet. Hek. Ümit Özçınar ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ Vet. Hek. Ümit Özçınar ORGANİK TARIM VE HAYVANCILIK NEDİR? Organik tarımın temel stratejisi, kendine yeterli bir ekosistem oluşturarak, bu ekosistemdeki canlıların optimum

Detaylı

YATIRIM VE İNŞAAT DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMALARI

YATIRIM VE İNŞAAT DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMALARI YATIRIM VE İNŞAAT DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMALARI İzmir Büyükşehir Belediyesi Sınırları içinde 2004-2008 Döneminde Aşağıda Özet Olarak Verilen Yatırımlar Yapılmıştır. 208,600 m uzunlukta değişik çaplarda

Detaylı

Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü

Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü YENİLENEBİLİR ENERJİ KOOPERATİFLERİ Çanakkale, Mayıs 2016 Sunum İçeriği I- Genel Olarak Kooperatifler II- Dünyada Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri III- Türkiye de Yenilenebilir

Detaylı

T.C. YUNUSEMRE BELEDİYE BAŞKANLIĞI Strateji Geliştirme Müdürlüğü

T.C. YUNUSEMRE BELEDİYE BAŞKANLIĞI Strateji Geliştirme Müdürlüğü BELEDİYE YÖNETMELİĞİ REVİZYON NO: 2 Sayfa 1 / 38 YUNUSEMRE BELEDİYESİ BİRİMLERİNİN TEŞKİLAT, KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK I. BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, TANIMLAR VE TEMEL

Detaylı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ne bağlı resmi okullar

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ne bağlı resmi okullar KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ne bağlı resmi okullar 200 Kişi (150 Bayan, 50 Erkek) Konya Lisesi Toplantı Salonu 09.10.2013 Çarşamba Saat : 10.00 09.10.2013 Çarşamba Saat :

Detaylı

DİKİLİ TARIMA DAYALI İHTİSAS SERA (Jeotermal Kaynaklı Sera) ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

DİKİLİ TARIMA DAYALI İHTİSAS SERA (Jeotermal Kaynaklı Sera) ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TARIMA DAYALI İHTİSAS SERA ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ DİKİLİ TARIMA DAYALI İHTİSAS SERA (Jeotermal Kaynaklı Sera) ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MENDERES TARIMA DAYALI İHTİSAS SERA (Süs Bitkileri Ve Çiçekçilik)

Detaylı

TARIM - AGRICULTURE. İlkay Dellal. 6 th March 2018, Bilkent Hotel, Bilkent- Ankara 6 Mart 2018, Bilkent Otel, Bilkent Ankara

TARIM - AGRICULTURE. İlkay Dellal. 6 th March 2018, Bilkent Hotel, Bilkent- Ankara 6 Mart 2018, Bilkent Otel, Bilkent Ankara Technical Assistance for Developed Analytical Basis for Formulating Strategies and Actions towards Low Carbon Development Düşük Karbonlu Kalkınma İçin Çözümsel Tabanlı Strateji ve Eylem Geliştirilmesi

Detaylı

%25 - %90 6-12 19/02/2014 gen@istka.org.tr. %25 - %90 6-12 18/02/2014 evk@istka.org.tr 200.000 1.500.000 200.000-10.000.000 25.000.

%25 - %90 6-12 19/02/2014 gen@istka.org.tr. %25 - %90 6-12 18/02/2014 evk@istka.org.tr 200.000 1.500.000 200.000-10.000.000 25.000. Program Adı / Kodu Afetlere Hazırlık Mali Destek Programı ISTKA/2014/AFK Verimli ve Temiz Enerji Mali Destek Programı (İşletmeler) ISTKA/2014/EVI Verimli ve Temiz Enerji Mali Destek Programı ISTKA/2014/EVK

Detaylı

KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KERIM MUZAÇ

KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KERIM MUZAÇ KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KERIM MUZAÇ SUNUM PLANI İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ 1.Kırsal Kalkınma Yatırımları 2. Genç Çiftçi Projesi

Detaylı

MUĞLA İLİ TARIM VE HAYVANCILIK ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU

MUĞLA İLİ TARIM VE HAYVANCILIK ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU MUĞLA İLİ TARIM VE HAYVANCILIK ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU 08.05.2013 Güney Ege Kalkınma Ajansı 2014-2013 Bölge Planı çalışmaları kapsamında, Ekonomik Araştırmalar ve Planlama Birimi tarafından 8 Mayıs 2013

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARIMSAL HİZMETLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARIMSAL HİZMETLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL SAYISI Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğümüz 04.06.2015 yılında kurulmuş olup; 1 Şube Müdürü 1 Ziraat Yüksek Mühendisi 3 Ziraat Mühendisi 1 Topograf 4HizmetAlımPersoneli, personelinden oluşan kadro

Detaylı

Tarım Tarihi ve Deontolojisi Dersi 14.Hafta SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM VE GİRDİ KULLANIMI. Dr. Osman Orkan Özer

Tarım Tarihi ve Deontolojisi Dersi 14.Hafta SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM VE GİRDİ KULLANIMI. Dr. Osman Orkan Özer Tarım Tarihi ve Deontolojisi Dersi 14.Hafta SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM VE GİRDİ KULLANIMI Dr. Osman Orkan Özer SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM VE GİRDİ KULLANIMI Sürdürülebilir tarım; Günümüz kuşağının besin gereksinimi

Detaylı

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI 2023 YILI HEDEFLERİ

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI 2023 YILI HEDEFLERİ ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Sanayi tesislerinin alıcı ortama olan etkilerinin ve kirlilik yükünün azaltılması, yeni tesislerin kurulmasına karar verilmesi aşamasında alıcı ortam kapasitesinin dikkate alınarak

Detaylı

Sağlıklı Tarım Politikası

Sağlıklı Tarım Politikası TARLADAN SOFRAYA SAĞLIKLI BESLENME Sağlıklı Tarım Politikası Prof. Dr. Ahmet ALTINDĠġLĠ Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü ahmet.altindisli@ege.edu.tr Tarım Alanları ALAN (1000 ha)

Detaylı

AB IPARD FONLARININ KULLANILABİLMESİ İÇİN TEMEL GEREKLİLİKLER,

AB IPARD FONLARININ KULLANILABİLMESİ İÇİN TEMEL GEREKLİLİKLER, AB IPARD FONLARININ KULLANILABİLMESİ İÇİN TEMEL GEREKLİLİKLER, Kırsal Kalkınma (IPARD) Programının hazırlanarak Avrupa Komisyonu tarafından onaylanması: (25 Şubat 2008 tarihinde onaylanmıştır. nun ve İl

Detaylı

MALİ DESTEK PROGRAMI SAMSUN

MALİ DESTEK PROGRAMI SAMSUN Yeşil Yol Güzergâhındaki Kültür-Turizm ve Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi MALİ DESTEK PROGRAMI SAMSUN (Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlar için) KAYS Üzerinden Son Başvuru: 26.03.2018 Saat 23:59

Detaylı

Bağımsız Değerlendirici İlanı

Bağımsız Değerlendirici İlanı Bağımsız Değerlendirici İlanı Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından TR61 (Isparta, Antalya, Burdur) Düzey 2 Bölgesinde 2011 yılı ve takip eden yıllarda yürütülecek mali destek programlarına başvuruda

Detaylı

LAND DEGRADATİON. Hanifi AVCI AGM Genel Müdür Yardımcısı

LAND DEGRADATİON. Hanifi AVCI AGM Genel Müdür Yardımcısı ARAZİ BOZULUMU LAND DEGRADATİON Hanifi AVCI AGM Genel Müdür Yardımcısı LAND DEGRADATİON ( ARAZİ BOZULUMU) SOİL DEGRADATİON (TOPRAK BOZULUMU) DESERTİFİCATİON (ÇÖLLEŞME) Arazi Bozulumu Nedir - Su ve rüzgar

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİM KOOPERATİFLERİ

YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİM KOOPERATİFLERİ T.C. TİCARET BAKANLIĞI Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİM KOOPERATİFLERİ EKİM, 2018 ANKARA TÜRKİYE DE KOOPERATİFLER Anayasa Madde 171 «Devlet, milli ekonominin yararlarını dikkate

Detaylı

ÇANAKKALE İLİ TARIM SEKTÖRÜ EYLEM PLANI

ÇANAKKALE İLİ TARIM SEKTÖRÜ EYLEM PLANI 2 1 1: Kuraklığa karşı önlem alınması - Kuraklık Eylem Planında farklı seviyelerdeki kuraklık senaryolarına göre üretim modellerinin geliştirilmesi 2: Yenilenebilir enerji kaynaklarının desteklenmesi -

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ ALİAĞA SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ ALİAĞA SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ ALİAĞA SONUÇ RAPORU Tarih: 29 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 55 Katılımcı listesindeki Sayı: 44 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 5 Dağıtılan

Detaylı

Çankaya Belediyesi Uygulamaları

Çankaya Belediyesi Uygulamaları Çankaya Belediyesi Uygulamaları İklim Değişikliğine Yerel Çözümler: Yağmur Hasadı Konferansı Ekim 2016 Yağmur Hasadı Planlaması Yapılacak Alanlar Köylerimiz-Kırsal Alanlarımız Parklarımız - Yaşar Kemal

Detaylı

TİRE II. SÜT SEMPOZYUMU 5 Aralık 2013, Tire MESLEKİ EĞİTİMDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ

TİRE II. SÜT SEMPOZYUMU 5 Aralık 2013, Tire MESLEKİ EĞİTİMDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ TİRE II. SÜT SEMPOZYUMU 5 Aralık 2013, Tire MESLEKİ EĞİTİMDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ Prof.Dr.İbrahim AK Uludağ Üniversitesi Karacabey MYO Müdürü SÜTAŞ Eğitim Koordinatörü TÜRKİYE DE SÜTÇÜLÜK EĞİTİMİ

Detaylı

TÜRKİYE DE TARIMIN GELECEĞİ ve AVANTAJLAR

TÜRKİYE DE TARIMIN GELECEĞİ ve AVANTAJLAR TÜRKİYE DE TARIMIN GELECEĞİ ve AVANTAJLAR Halil AGAH Kıdemli Kırsal Kalkınma Uzmanı 22 Kasım 2016, İSTANBUL 1 2 SUNUM PLANI TARIMDA KÜRESELLEŞME TÜRK TARIM SEKTÖRÜ VE SON YILLARDAKİ GELİŞMELER TARIMDA

Detaylı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ne bağlı resmi okullar

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ne bağlı resmi okullar KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ne bağlı resmi okullar 190 Kişi Konya Lisesi Toplantı Salonu Seçim Başlangıç Tarihi ve Saati 14.10.2014 Salı Saat : 10.00 Seçim Bitiş Tarihi ve

Detaylı

Proje alanı, süresi ve bütçesi

Proje alanı, süresi ve bütçesi 1 Proje Gelişim Süreci Projenin amacı Proje alanı, süresi ve bütçesi İşbirliği yapılan kurumlar Proje Bileşenleri Proje Faaliyetleri 2/21 Mart 2011 Mart 2011 Mart 2012 Mart 2012 Haziran 2012 Haziran 2013

Detaylı

TARIMSAL TEKNOPARK NEDİR? Tarımsal teknoparklar "Tarladan Rafa Ürün" yolculuğunun her etabının gerçekleştirildiği entegre sistemlerdir.

TARIMSAL TEKNOPARK NEDİR? Tarımsal teknoparklar Tarladan Rafa Ürün yolculuğunun her etabının gerçekleştirildiği entegre sistemlerdir. 5 V 91 J J J TARIMSAL TEKNOPARK NEDİR? Tarımsal teknoparklar "Tarladan Rafa Ürün" yolculuğunun her etabının gerçekleştirildiği entegre sistemlerdir. TARIMSAL TEKNOPARK NASIL İŞLER? Tarımsal bilgi üretim

Detaylı

SİVAS İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİM-2015 BORSA

SİVAS İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİM-2015 BORSA SİVAS İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİM-2015 BORSA Tar-Yat Birimi Destekler 2014 2003 2015 DGD - 387,2 Milyon TL Mazot 14,9 Milyon TL 152,7 Milyon TL ALAN BAZLI TARIMSAL DESTEKLER Kimyevi Gübre

Detaylı

TARIM ve GIDA GÜVENLİĞİ ve GÜVENCESİ - 1. Prof. Dr. Hami Alpas ODTÜ- Gıda Mühendisliği Bölümü-Ankara

TARIM ve GIDA GÜVENLİĞİ ve GÜVENCESİ - 1. Prof. Dr. Hami Alpas ODTÜ- Gıda Mühendisliği Bölümü-Ankara TARIM ve GIDA GÜVENLİĞİ ve GÜVENCESİ - 1 Prof. Dr. Hami Alpas ODTÜ- Gıda Mühendisliği Bölümü-Ankara Türkiye Tarımına Gıda Güvenliği Penceresinden Genel Bakış Prof. Dr. Hami Alpas Tarımda Gelişmeler 2015

Detaylı

İşbirliği Yapılacak Kurum/Kuruluş. Hazine Müstaşarlığı Kalkınma Bakanlığı Maliye Bakanlığı Sosyal Taraflar. GTHB Meslek Kuruluşları Üniversiteler

İşbirliği Yapılacak Kurum/Kuruluş. Hazine Müstaşarlığı Kalkınma Bakanlığı Maliye Bakanlığı Sosyal Taraflar. GTHB Meslek Kuruluşları Üniversiteler 47 TARIM SEKTÖRÜ İKİNCİ BÖLÜM 1. Tarım sektöründe istihdam şartları iyileştirilecektir. 1.1 Tarıma yönelik destekler ihtisaslaşmayı ve istihdamı korumayı teşvik edecek biçimde tasarlanacaktır. / Hazine

Detaylı

İZMİR İLİ ÇİĞLİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI

İZMİR İLİ ÇİĞLİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI İZMİR İLİ ÇİĞLİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI KARAR TARİHİ:13.10.2016 KARAR SAYISI: 84516765-301-05/55 MECLİS BAŞKANI: İnş. Müh. Hasan ARSLAN Belediye Başkanı MECLİS TOPLANTISINA KATILAN ÜYELER: SEMRA AKSU,

Detaylı

YILLAR KISA VADE ORTA VADE UZUN VADE 2011 2012 2013 2014

YILLAR KISA VADE ORTA VADE UZUN VADE 2011 2012 2013 2014 1 HAVZA KORUMA EYLEM PLANI STRATEJİSİNİN OLUŞTURULMASI ÇOB, DSİ, İB, Valilikler, Belediyeler, Üniversiteler, TÜBİTAK HSA/ÇİB 2 KURUM VE KURULUŞLARIN KOORDİNASYONUNUN SAĞLANMASI ÇOB, Valilikler HSA/ÇİB

Detaylı

7 Haziran 2015 Seçim Beyannamesi TOPLUMSAL ONARIM VE HUZURLU GELECEK TARIM

7 Haziran 2015 Seçim Beyannamesi TOPLUMSAL ONARIM VE HUZURLU GELECEK TARIM 7 Haziran 2015 Seçim Beyannamesi TOPLUMSAL ONARIM VE HUZURLU GELECEK TARIM Tarım sektörü rekabet gücü yüksek bir yapıya kavuşturulacak Tarımda modern işletmeciliğe dönüşüm sağlanacak Tarım arazilerinin

Detaylı

İZMİR DE (TEMİZ ÜRETİM)

İZMİR DE (TEMİZ ÜRETİM) İZMİR DE EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) UYGULAMALARININ YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ İzmir Kalkınma Ajansı İZMİR BÖLGE KÜMELENME EKO- KALKINMA VERĐMLĐLĐK DESTEK PROGRAMLARI YENĐLĐK YATIRIM PLANI AJANSI 2010-20132013

Detaylı

TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR)

TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR) TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR) ANTALYA DA TARIM SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI SÜS BİTKİLERİ VE TIBBİ AROMATİK BİTKİLER ALT SEKTÖRÜ ÇALIŞMA GRUBU

Detaylı

TEKİRDAĞ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TESKİ

TEKİRDAĞ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TESKİ TEKİRDAĞ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TESKİ Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine bağlı, müstakil bütçesi bulunan ve kamu tüzel kişiliğine haiz bir kuruluş olan Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi

Detaylı

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU 1 TARIM ve KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU TKDK; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nın ilgili kuruluşu olarak, 2007 yılında 5648 sayılı yasa ile kurulmuştur.

Detaylı

BAYBURT İL ÖZEL İDARESİ 2012 YATIRIM ve ÇALIŞMA PROĞRAMI BAYBURT İL ÖZEL İDARESİ. 2012 MALİ YILI YATIRIM ve ÇALIŞMA PROĞRAMI

BAYBURT İL ÖZEL İDARESİ 2012 YATIRIM ve ÇALIŞMA PROĞRAMI BAYBURT İL ÖZEL İDARESİ. 2012 MALİ YILI YATIRIM ve ÇALIŞMA PROĞRAMI BAYBURT İL ÖZEL İDARESİ 2012 MALİ YILI YATIRIM ve ÇALIŞMA PROĞRAMI BAYBURT İL ÖZEL İDARESİ 2012 YILI YATIRIM, ÇALIŞMA PROGRAMI ve PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ 2012 Yılı Bütçesi ödenek miktarı; Mal ve Hizmet

Detaylı

İYİ TARIM UYGULAMALARI VE EUREPGAP. Prof. Dr. Emine Olhan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü

İYİ TARIM UYGULAMALARI VE EUREPGAP. Prof. Dr. Emine Olhan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü İYİ TARIM UYGULAMALARI VE EUREPGAP Prof. Dr. Emine Olhan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü TARIMDA DEĞİŞİM Dünyada 1970 li yıllarda; Tüketicilerin bilinçlenmesi, 1990 lı yıllarda

Detaylı

İLLER BANKASI A.Ş. İLLER BANKASI A.Ş. GENEL TANITIMI VE YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINA YÖNELİK DESTEKLERİ

İLLER BANKASI A.Ş. İLLER BANKASI A.Ş. GENEL TANITIMI VE YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINA YÖNELİK DESTEKLERİ İLLER BANKASI A.Ş. İLLER BANKASI A.Ş. GENEL TANITIMI VE YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINA YÖNELİK DESTEKLERİ ASLI HARMANLI OLGUN İLBANK A.Ş. Kasım 2014 İLLER BANKASININ TARİHÇESİ 1933 yılında, Belediyeler

Detaylı

2015 Yılı GEKA Proje Teklif Çağrısı ilan edilmiştir.

2015 Yılı GEKA Proje Teklif Çağrısı ilan edilmiştir. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2015 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında Kâr Amacı Güden İşletmelere Yönelik Alternatif Turizm, Küçük Ölçekli Altyapı Projelerine Yönelik Alternatif Turizm Altyapısı,

Detaylı

Dünyada ve Türkiye'de alternatif su yönetimi arayışları ve öneriler. Dr. Akgün İlhan

Dünyada ve Türkiye'de alternatif su yönetimi arayışları ve öneriler. Dr. Akgün İlhan Dünyada ve Türkiye'de alternatif su yönetimi arayışları ve öneriler Dr. Akgün İlhan www.suhakki.org Küresel su krizi Dünya nüfusunun dörtte biri temiz suya erişemiyor. 8 saniyede 1 çocuk kirli su içtiği

Detaylı

21. Yüzyıl İçin Planlama Seminerleri 2015 Sonbahar III. 21. Yüzyılda Toprak, Tarım ve Gıda. 1/3 Yücel ÇAĞLAR İletişim:

21. Yüzyıl İçin Planlama Seminerleri 2015 Sonbahar III. 21. Yüzyılda Toprak, Tarım ve Gıda. 1/3 Yücel ÇAĞLAR İletişim: 21. Yüzyıl İçin Planlama Seminerleri 2015 Sonbahar III 21. Yüzyılda Toprak, Tarım ve Gıda 1/3 Yücel ÇAĞLAR İletişim: oduncugil@yahoo.com DÜŞÜNSEL BAĞIMLILIK: BAKIŞ AÇILARI - KAVRAMLAR - TERİMLER Çevre

Detaylı