Türkçe. PBZ kısa anlatım

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Türkçe. PBZ kısa anlatım"

Transkript

1 Türkçe PBZ kısa anlatım

2 2 PBZ yehoș geldiniz PBZ Zürihin Halk kütüphanesidir PBZ Zürihin Halk kütüphanesidir. Destekleyen kurumun adı «Pestalozzi-Kurum-Zürih» dir ve kütüphaneleri belediyenin adına işletir. Yıllık abonelik ile kurumun üyesi oluyorsunuz ve senelik genel toplantısına katılabilirsiniz Kütüphanelerin hakkında tüm önemli bilgileri bu bröşür özetlemiştir örneğin: ödünç alma iade tarihleri, ücretler ve yayınlar. Web sitemizden, etkinlikleri, tatilde açık saatleri v.b. hakkında güncel duyuruları takip edebilirsiniz Sanal kataloğumuzdan evinizden rahat bir şekilde tüm 14 kütüphanenin ürünlerini inceleyebilir ve yayınları CHF 3 ücret karşılığında kendiniz için ayırtabilirsiniz Sorularınız için kütüphanemizdeki görevli eleman daima hizmetinizdedir. Ayrıca her zaman epost adresi ile bize ulaşabilirsiniz: info@pbz.ch Size Pestalozzi-kütüphanenizde neşe dolu saatler ve heycanlı keşifler diliyoruz.

3 3 Ürünlerimiz 14 kütüphanemizde yaklaşık yarım milyon miktarda çesitli yayınlar mevcut. Bunlar ödünç almak veya kütüphanede kullanmak üzere hizmetinizde bulunmakta. Ürünlerimiz kitap ve sesli kitap, gazete ve dergi, müzik CD, çocuklar için CD, oyun ve bilgilendirici, öğretici DVD, bilgisayar oyunu, harita, müzik notalar, dil kursu ve çok daha fazlasını kapsıyor. Eğer ürünlerimizde eksik bir şey varsa, ürünü satın almamızı tavsiye edebilirsiniz. Bunun için kütüphanelerdeki veya websitemizde bulunan belgeyi «Kaufvorschlag» ı kullanın. Almanca yayınlarımızla birlikte onbir dillerde yayınlarımız mevcut. Yabancı dil sunumlarımızı daki websayfamızdan inceleyebilirsiniz. PBZ de her sene 100 den fazla etkinlikler olmakta. Yetişkinler için seçme kitap tanıtımları yanında «Kindertreff» («Çocuklar buluşuyor») ve «Buchstart» («Kitaba başlangıç») adına bir çok çocuk aktiviteler düzenleniliyor. Tüm güncel aktivitileri websayfamızdan veya Ağustos aylarında yayınlanan «Kindertreff» program kitapcığından takip edebilirsiniz. Ayrıca bir çok yerimizde bu servisler hizmetinizde: okuma köşelerimiz, orada okuyabileceğiniz günlük dergi ve gazeteler Çalışma yerleri Internet kullanma yerleri Fotokopi makinesi

4 4 Kurallar Kayıt PBZ herkezin kullanımına açıktır. 16 yaş küçük çocuk ve gençler için: ücretsiz Yetişkinler için büyük yıllık üye kartı plus (en fazla 50 ürün aynı anda ödünç alınabilir ve bunun dişında 8 e-yayinları): CHF 90 Yetişkinler için büyük yıllık üye kartı (en fazla 25 ürün aynı anda ödünç alınabilir ve bunun dişında 8 e-yayinları): CHF 65 Yetişkinler için küçük yıllık üye kartı (en fazla 2 ürün aynı anda ödünç alınabilir): CHF 40 Meslek eğitimi gören öğrenciler, okul öğrenciler, üniversite öğrenciler, stajer, işsizler ve IV-emekliler için yıllık üye kartı: (en fazla 25 ürün aynı anda ödünç alınabilir ve bunun dişında 8 eyayinları): CHF 40 Aylık üye kartı (en fazla 5 ürün): CHF 15 Zürihin Kulturlegi ile yetişkinler için büyük yıllık üye kartı CHF 40. Hatta küçük yıllık üye kartı ücretzis. Kütüphane kimliği Kütüphane kimliği her ödünç alma işleminde gösterilmelidir. Kimliği sahibinden başkası kullanamaz. Buna aile fertleri ve aynı evde yaşayan diğer kişilerde dahildir. Kimliğin kaybolması durumunda bunu lütfen derhal kütüphaneye bildirin. CHF 5 karşılığında size yeni kimlik verilecektir. Ödünç alma Ödünç alma süresi genelde dört haftadır film içeren DVD lerin süresi bir haftadır. Rezervasyon Başka kullanıcı tarafından ödünç alınmış ürünleri kendiniz için ayırtabilirsiniz. Ancak sizin için ayrılan ürünleri haber almanızdan en geç bir hafta içinde almak zorundasınız. Ayrıca yerel kütüphanenizde bulunmayan ürünü başka bir PBZ kütüphaneden getirtebiliriz DVD yayınları hariç. Ödünç alma süresinin uzatılması Ödünç alma süresinin uzatılması ancak iki kez yapılmaktadır. Süre uzatma işlemi ayırtılmış ürünlere ve yoğun istekte bulunan bazı ürünlere yapılmamaktadır, örneğin: Seyahat rehberleri, yeni romanler v.b. DVD yayınları bir kez uzatılabilir. Süre uzatımı kütüphanede, telefon yoluyla ya da aracılığı ile yapılabilir elektronik posta ile mümkün değildir.

5 5 Lade Ürünlerinizi en geç ödünç sürenin son gününde, ödünç aldığınız kütüphaneye iade edin. Açık saatler dışında ürününüz «kitap iade kutusuna» atıldığında, iade tarihi bir sonraki açık günü olarak geçer. Bir ürünü ayırmak istediğiniz zaman resmi tatil günlerini ve kütüphanenin kapanış saatlerini hesaplayınız. Ödünç alma süresinin ihlali Ödünç alma süresi ihlal edilmişse, ücretli bir uyarı gönderilir: 1. uyarı: CHF 3 ödenecek olan: CHF 3 2. uyarı (yaklaşık 10 gün sonra): CHF 7 ödenecek olan: CHF uyarı (yaklaşık 20 gün sonra): CHF 10 ödenecek olan: CHF 20 kez başarısız geri iade uyarısından sonra yedek ürünün ücretini ayrıca ödemek zorundasınız. Sorumluluk Ödünç aldığınız ürünlerden sorumlusunuz. Zarar görmüş veya yitirilmiş ürünler için ücretin tazmini talep edilmektedir. Ayrıca tazminat ile birlikte bürokratik işlemler için ücret talep edilir. Mesuliyet PBZ hukuki geçerli çerçeve içinde mesuliyet üstlenmez özelikle ödünç alınan sesli ve resimli cihazlarda ve dijital yayınlarda oluşan hiç bir zararın sorumluluğunu üstlenmiyor. PBZ`in ne açık saatlerinde nede sunulan etkinliklerde çocuk bakım ve gözetimin sorumluluğu söz konusu değildir. Kullanım koşullarn detaylarını websayfamızdan ( inceleyebilirsiniz.

6 6 E-Kitaplar Öneri PBZ de yetişkinler büyük yıllık üye kartı ile dijital kitaplar (yani yazı resim ve video iceren dijitalortamda yayımlanan, bilgisayar ve digerelektronik cihazlarda okunanbilen kitaplar) ödünç alabilirler. Ödünç alma PBZ de yetişkinler büyük yıllık üye kartı ile dijital kitaplar (yani yazı resim ve video iceren dijitalortamda yayımlanan, bilgisayar ve digerelektronik cihazlarda okunanbilen kitaplar) ödünç alabilirler. websayfasına giriniz ve kütüphane kimliğinizin üzerindeki numarayla ve altı sayıdan oluşan şifreniz (PIN) ile kullanıcı hesabınıza giriş yapabilirisiniz. Piyasada bulunan mobil cihazlararın hemen hemen hepsi e-pub formatında kitap okumaya olanak sağlamaktadır. Yardıma ihtiyacınız varsa, Hilfe» tuşunı tıklayınız. E-Kitapların ödünç alma süresi genelde 16 gündür, en fazla 8 e-yayınları aynı anda ödünç alınabilir. Aynı anda en fazla 8 rezervasyon yapılanabilir. Ancak sizin için ayrılan e-kitaplar haber almanızdan en geç 3 gün içinde almak zorundasınız. E-Kitaplar ücretsizdir.

7 7 Kullanıcı hesabınız Online-girişi Websayfamızdaki «mein Konto» tuşuna tıklayınız. Kütüphane kimliğinizin üzerindeki numarayla ve altı sayıdan oluşan şifreniz (PIN) ile kullanıcı hesabınıza giriş yapabilirisiniz. Kullanıcı hesabı ile verilen hizmetler Ödünç aldığınız tüm ürünler ve iade tarihler görme imkanı Açık ve almaya hazır olan ürün ayırtmaları görebilme imkanı Ödünç alma süresinin uzatılma işlemin imkanı Elektronik posta ile bilgiler alabilmek için bir e-posta adresi kayıta geçme imkanı ifrenizi değistirme imkanı Adres değisikliği Kendi emniyetiniz için adres değişikliğini elektronik işlemle (online) bildirmeyiniz. Lütfen bunun için daki web belgesini kullanın veya kütüphanenizdeki personele bildirin. Üyelik süresi Kullanıcı hesabınızdaki üyelik süresine dikkat edin. Üyelik süresi bittiğinde ödünç aldığınız medyalar iade edilmesi gerekiyor. Üyelik sürenizi zamanında yenileyin veya ödünç aldığınız ürünleri en geç üyeliğinizin bittiği tarihde kütüphaneye iade edin. PBZ-App PBZ-Appile herzaman heryerde kullanıcı hesabınczı takib edebilir ve yayınlar seçebilirsiniz Tüm önemli bilgileri web sitemizden alabilirsiniz.

8 8 PBZ kütüphanesini destekleyin PBZ kütüphanesini destekleyin ve «Freunden der Pestalozzi-Bibliothek Zürich» e arkadaşlık üyesi olun. Bu kurum sizin desteğinizle daha atraktiv projelere katıla bilir. Örneğin yeni ürünler, modern kütüphanler. Ücretimiz «Freunde der Pestalozzi-Bibliothek Zürich» Özel vatandaşlar: CHF 90.- Şirket üyeler: CHF Hayırsevenler: CHF Arkadaş üyelerin özellikleri Platin yıllık üye kartı 50 ürün aynı anda ödünç alınabilir Toplantılar özel davetiye Tüm önemli bilgileri web sitemizden alabilirsiniz.

9 9 Türkçe dilinde olan medyalar bu PBZ kütüphanelerinde mevcuttur (5) Hardau Norastrasse 20, 8004 Zürich,

10 10 PBZ Pestalozzi-Bibliothek Zürich Direktion und Administration Zähringerstrasse Zürich T info@pbz.ch

Türkçe. PBZ kısa anlatım

Türkçe. PBZ kısa anlatım Türkçe PBZ kısa anlatım 2 PBZ ye hoș geldiniz PBZ Zürihin Halk kütüphanesidir. Kütüphanelerin hakkında tüm önemli bilgileri bu bröşür özetlemiştir örneğin: ödünç alma iade tarihleri, ücretler ve yayınlar.

Detaylı

Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi

Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi Bu rehber Sakarya Üniversitesi Kütüphanesi tarafından hazırlanmıştır. 1 WEB SAYFASI GENEL BİLGİLERİ BELGELER; Kitap Talepleri İle İlgili Belgeler Bulunmaktadır.

Detaylı

ÖDÜNÇ VERME YÖNERGESİ

ÖDÜNÇ VERME YÖNERGESİ Sayfa 1/5 Üyelik İşlemleri: Ödünç verme hizmetinden sadece Yıldız Teknik Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrencileri yararlanabilir. Kitap ödünç alabilmek için kütüphaneye üye olmak gereklidir.

Detaylı

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi KULLANICI REHBERİ BTÜ Kütüphanesi Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi - Kütüphane web sayfası Hizmetler Kaynaklara Erişim Danışma/Formlar Bize Ulaşın Bu rehber; Bursa Teknik Kütüphanesinin fiziki

Detaylı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. kutuphane@kocaeli.edu.tr - Güncelleme Eylül 2015 -

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. kutuphane@kocaeli.edu.tr - Güncelleme Eylül 2015 - Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı kutuphane@kocaeli.edu.tr - Güncelleme Eylül 2015 - KOÜ Merkez Kütüphaneden Kareler Sayılarla KOÜ Kütüphanesi - I Basılı kitap : 98.000+ E-kitap : 150.000+ Basılı

Detaylı

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Toplam materyal sayısı 01.02.2012 tarihine göre Kitap 51 833 Ders kitap 22 611 Tez 408 Kitap dışı materyaller - 367

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ Kütüphane içi kullanım Kullanıcı eğitimi Ödünç verme Kitap siparişi Veri tabanları Uzaktan erişim Genel Bilgiler Dumlupınar

Detaylı

Üniversite için her şey yapabilirsiniz, Eğer Üniversitenin Kütüphanesi zayıfsa, Hiçbir şey yapmamış olursunuz

Üniversite için her şey yapabilirsiniz, Eğer Üniversitenin Kütüphanesi zayıfsa, Hiçbir şey yapmamış olursunuz Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Üniversite için her şey yapabilirsiniz, Eğer Üniversitenin Kütüphanesi zayıfsa, Hiçbir şey yapmamış olursunuz Genel

Detaylı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. - Güncelleme : Ekim 2017-

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. - Güncelleme : Ekim 2017- Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı kutuphane@kocaeli.edu.tr - Güncelleme : Ekim 2017- KOÜ Merkez Kütüphaneden Kareler Sayılarla KOÜ Kütüphanesi - I Basılı kitap : 109.700+ E-kitap : 295.000 +

Detaylı

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ. Kütüphane Kullanıcı Hesabı

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ. Kütüphane Kullanıcı Hesabı BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ BARBAROS KÜTÜPHANESİ Kütüphane Kullanıcı Hesabı (Kişisel sayfam) Tanıtım & Yardım 7/24 e-kütüphane, 7/24 e-kütüphane, Pazartesi-Cuma 08:45-24:00 a kadar, Cumartesi 09:30-17:00,

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE HİZMETLERİ TANITIMI & KULLANICI EĞİTİMİ Genel Bilgi-Merkez Kütüphane Ordu Üniversitesi Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi üniversitemiz Cumhuriyet

Detaylı

KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ

KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ Kütüphanelerimiz, sınırsız bilgi ve kaynaklarla 3 senedir hizmetinizde! Üsküdar Üniversitesi olarak, geniş arşivimizle birlikte kolay erişim ve kullanım imkânlarına sahip kütüphanemizde,

Detaylı

Sevgili okuyucular! Sizi üzerinden kütüphanedeki 64.000 medyaları keşfetmeniz için davet ediyoruz:

Sevgili okuyucular! Sizi üzerinden kütüphanedeki 64.000 medyaları keşfetmeniz için davet ediyoruz: Sevgili okuyucular! Sizi üzerinden kütüphanedeki 64.000 medyaları keşfetmeniz için davet ediyoruz: a. Kitaplar (Belletristik ve araştırma kitapları) b. Çocuk ve genç kitapları c. Dergiler d. Sesli kitaplar

Detaylı

Kütüphane hizmetlerinden nasıl yararlanabilirim? Kütüphaneye nasıl üye olabilirim? Kütüphanede aradığım kitabı nasıl bulurum? Kitaplar raflara nasıl

Kütüphane hizmetlerinden nasıl yararlanabilirim? Kütüphaneye nasıl üye olabilirim? Kütüphanede aradığım kitabı nasıl bulurum? Kitaplar raflara nasıl Kütüphane hizmetlerinden nasıl yararlanabilirim? Kütüphaneye nasıl üye olabilirim? Kütüphanede aradığım kitabı nasıl bulurum? Kitaplar raflara nasıl bir düzen içinde diziliyor? Aldığım Kitabın Ödünç Süresini

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2013-2014 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2013-2014 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2013-2014 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU Bina Girişi ve Manyetik Güvenlik Kapısı Ödünç-İade Bankosu Okuma Salonu Girişi

Detaylı

ÖZEL OTURUM AÇARAK KÜTÜPHANE WEB SAYFASI ÜZERİNDEN YAPILABİLEN ÖDÜNÇ VERME, SÜRE UZATMA, AYIRTMA, ÖDÜNÇ İSTEK İŞLEMLERİ:

ÖZEL OTURUM AÇARAK KÜTÜPHANE WEB SAYFASI ÜZERİNDEN YAPILABİLEN ÖDÜNÇ VERME, SÜRE UZATMA, AYIRTMA, ÖDÜNÇ İSTEK İŞLEMLERİ: ÖZEL OTURUM AÇARAK KÜTÜPHANE WEB SAYFASI ÜZERİNDEN YAPILABİLEN ÖDÜNÇ VERME, SÜRE UZATMA, AYIRTMA, ÖDÜNÇ İSTEK İŞLEMLERİ: (Kütüphane hesabı oluşturabilmek için kütüphaneye gelerek, üye olup şifre almanız

Detaylı

WEB ÜZERİNDEN KİTAP SÜRESİ UZATMA VE AYIRTMA KULLANICI KILAVUZU

WEB ÜZERİNDEN KİTAP SÜRESİ UZATMA VE AYIRTMA KULLANICI KILAVUZU WEB ÜZERİNDEN KİTAP SÜRESİ UZATMA VE AYIRTMA KULLANICI KILAVUZU GENEL BİLGİLER Üye Girişi menüsünden Oturum açarak (Kullanıcı adı (T.C. Kimlik Numarası) ve şifreli giriş yaparak) şahsi bilgilerim, üzerimdekiler,

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM REHBERİ (Ortak Zorunlu Dersler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi GENEL TANITIM Üniversitemiz de lisans/önlisans programlarında yer alan ortak zorunlu

Detaylı

T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Yönergeler T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Birinci Bölüm Amaç Madde 1- Bu yönerge, Beykent Üniversitesi Kütüphane ve Öğrenme Kaynakları Daire Başkanlığı ve birim kütüphanelerinin

Detaylı

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kluzem Panel Kullanımı Öğrenci Sürümü 2 Hazırlayan: Uzman Süleyman ASLAN Uzaktan Eğitim Merkezi İletişim Bilgileri Kluzem Müdürü Yrd.

Detaylı

Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane

Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane E-kitaplar Sesli Kitaplar Video OverDrive hakkında E-kitap avantajları Neden OverDrive? Eşsiz katalog Video filmler Çeşitli erişim kanalları Referanslar

Detaylı

Yararlanma Talimatı (14. 12. 2009 tarihli belediye kararı)

Yararlanma Talimatı (14. 12. 2009 tarihli belediye kararı) Yararlanma Talimatı (14. 12. 2009 tarihli belediye kararı) Sayın ziyaretçiler, Graz Şehir Kütüphanesi ne hoşgeldiniz! Kütüphaneleri, özellikle de medyateke bağlı bulunan Zanklhof Merkez Kütüphanesi ni

Detaylı

BURASI AÇIKLIK GETİRİR OKUMAK & FAZLASI. Graz Şehir Kütüphanesi hakkında her şey

BURASI AÇIKLIK GETİRİR OKUMAK & FAZLASI. Graz Şehir Kütüphanesi hakkında her şey BURASI AÇIKLIK GETİRİR OKUMAK & FAZLASI Graz Şehir Kütüphanesi hakkında her şey HER ZAMAN SİZİN YAKININIZDAYIZ! Graz Kültür Dairesi nin Şehir Kütüphaneleri ayrıntılı, kaliteli, farklı ilgi alanlarına ve

Detaylı

Yayın Ödünç Alma - İade Etme İşlemleri

Yayın Ödünç Alma - İade Etme İşlemleri K Yayın Ödünç Alma - İade Etme İşlemleri Aradığım yayın kütüphanede mevcut mu? Ulaşmak istediğiniz bir yayının ÇOMÜ Kütüphanelerinde mevcut olup olmadığını kütüphane içerisinde yer alan Tarama Terminallerinden

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2014-2015 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2014-2015 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2014-2015 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU Kilis 7 Aralık Üniversitesi Kütüphanesi Kütüphanemiz 2007 yılında, Kilis 7 Aralık

Detaylı

Güncelleme tarihi: 15.10.2013. - App uygulaması kullanımı: Seite 1 von 8

Güncelleme tarihi: 15.10.2013. - App uygulaması kullanımı: Seite 1 von 8 Adım adım - App uygulaması kullanımı: Bu uygulamayla epub formatındaki -e-kitapları, WMA formatındaki e-müzik, e-ses kayıtlarını bütün akıllı telefonlarda,ios 3.0 içeren ipodtouch ve tablet bilgisayarlarda

Detaylı

Web Sayfasında Google Analitik Kullanımı ve Kullanıcı Davranışlarının Belirlenmesi: İstanbul Ticaret Üniversitesi Kütüphane Web Sayfası.

Web Sayfasında Google Analitik Kullanımı ve Kullanıcı Davranışlarının Belirlenmesi: İstanbul Ticaret Üniversitesi Kütüphane Web Sayfası. Web Sayfasında Google Analitik Kullanımı ve Kullanıcı Davranışlarının Belirlenmesi: İstanbul Ticaret Üniversitesi Kütüphane Web Sayfası Erdem Eralp Amaç Kullanıcı Beklentileri Hizmet Analizleri Farkındalık

Detaylı

Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi Uygulaması

Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi Uygulaması Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi Uygulaması www.akillibiletim.com Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi uygulamasının tasarım ve geliştirme sürecinde göz önünde bulundurulan en önemli husus, uygulamanın herkes

Detaylı

ÖDÜNÇ VERME POLİTİKASI. Amaç

ÖDÜNÇ VERME POLİTİKASI. Amaç ÖDÜNÇ VERME POLİTİKASI Amaç Kocaeli Üniversitesi mensuplarının eğitim-öğretim, araştırma, bilimsel faaliyet ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile kütüphanedeki yayınların belli kurallar çerçevesinde

Detaylı

Viyana Kütüphanelerinin (Büchereien Wien) Genel İşlem Koşulları

Viyana Kütüphanelerinin (Büchereien Wien) Genel İşlem Koşulları Viyana Kütüphanelerinin (Büchereien Wien) Genel İşlem Koşulları Viyana Kütüphaneleri (Ana Kütüphane ve şubeleri - aşağıda kısaca "şubeler" olarak anılacaklardır) Viyana Belediyesinin bir kurumu olup, 13.

Detaylı

Viernheim Kütüphanesi. Kullanma Kaidesi. Kullanım-kılavuzu

Viernheim Kütüphanesi. Kullanma Kaidesi. Kullanım-kılavuzu Viernheim Kütüphanesi Kullanma Kaidesi Kullanım-kılavuzu Viernheim Kütüphanesi nin ullanma Kaidesi 1. Genel Bilgiler Viernheim Kütüphanesi genel ve umumi bir kütüphanedir. Bakımı Viernheim şehrinden oluşan

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA SAATLERİ Kütüphane Çalışma Saatleri Okuma Salonu Marmara Salonu Süreli Yayınlar ve Tezler Salonu ( Ege Salonu ) Eğitim Dönemi: 08.30

Detaylı

İnönü Üniversitesi Kütüphanesi Müzik Veritabanları

İnönü Üniversitesi Kütüphanesi Müzik Veritabanları İnönü Üniversitesi Kütüphanesi Müzik Veritabanları Prof. Server Acim (Besteci ve Devlet Konservatuvarı Müdürü) 18 Nisan 2013 - Perşembe - 12.15 İnönü Üniversitesi GSTF ve Devlet Konservatuvarı Konser Salonu

Detaylı

OverDrive Formatları. İçerik Genç erişkin ve çocuklar için heyecan verici yeni içerik

OverDrive Formatları. İçerik Genç erişkin ve çocuklar için heyecan verici yeni içerik OverDrive Nedir? OverDrive, 1.000.000 + fazla E-kitap,sesli kitap ve videoları sağlayan, milyonlarca son kullanıcıya hizmet eden 2.000+ fazla yayınevi (Penguen, Blackstone, Wiley,Taylor&Francis vb. önemli

Detaylı

Bingöl Üniversitesi Merkez Kütüphanesi (Selahaddin-i Eyyubi )ve Merkez Kütüphaneye Bağlı Birim Kütüphaneleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM

Bingöl Üniversitesi Merkez Kütüphanesi (Selahaddin-i Eyyubi )ve Merkez Kütüphaneye Bağlı Birim Kütüphaneleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Bingöl Üniversitesi Merkez Kütüphanesi (Selahaddin-i Eyyubi )ve Merkez Kütüphaneye Bağlı Birim Kütüphaneleri Yönergesi AMAÇ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönerge, Bingöl Üniversitesi

Detaylı

Atatürk Üniversitesi Merkezi Kütüphane Kitap Katalog Tarama Programı Kullanım Kılavuzu

Atatürk Üniversitesi Merkezi Kütüphane Kitap Katalog Tarama Programı Kullanım Kılavuzu Atatürk Üniversitesi Merkezi Kütüphane Kitap Katalog Tarama Programı Kullanım Kılavuzu Katalog Tarama Taramalarınızı katalog tarama ekranından ya da açacağınız özel oturumunuzdan gerçekleştirebilirsiniz.

Detaylı

Merkez Kütüphanemiz in amaçları:

Merkez Kütüphanemiz in amaçları: Merkez Kütüphanemiz in amaçları: - Üniversitemizin ders programını desteklemek. -Yapılan araştırmalara (tez, makale vb.) yardımcı olmak. - Eğitim-öğretim kalitesini artırmak. - Uluslararası standartlarda

Detaylı

ÖNEMLİ NOKTALAR AMAÇLAR

ÖNEMLİ NOKTALAR AMAÇLAR 0 / 16 T 5.4.1.1(1) ÖNEMLİ NOKTALAR Üye girişi üç aşamadan oluşmaktadır. Laboratuvar kodu, kullanıcı adı ve kullanıcı şifresi. Eğer daha önceden bu bilgilere sahip değilseniz, hemen alt kısımda yer alan

Detaylı

MEF ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ OKUYUCU HİZMETLERİ VE ÖDÜNÇ VERME YÖNERGESİ

MEF ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ OKUYUCU HİZMETLERİ VE ÖDÜNÇ VERME YÖNERGESİ MEF ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ OKUYUCU HİZMETLERİ VE ÖDÜNÇ VERME YÖNERGESİ 1. MEF ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİNİN AMACI MEF Üniversitesi Kütüphanesinin amacı; geleneksel kütüphane hizmetlerini en yeni teknolojik

Detaylı

Selçuk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Modern Kütüphanecilik Uygulamaları

Selçuk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Modern Kütüphanecilik Uygulamaları LOGO SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Add your company slogan Selçuk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Modern Kütüphanecilik Uygulamaları BUGÜN Bilginin hızla üretildiği ve aynı hızla teknolojik buluşlara/icatlara

Detaylı

KİTAP SÜRESİNİ UZATMA

KİTAP SÜRESİNİ UZATMA GENEL BİLGİLER Katalog tarama menüsünden Özel Oturum açarak (üye kodu ve şifreli giriş yaparak) şahsi bilgilerim, üzerimdekiler, iadelerim, arşivim, ayırttıklarım, listem, ilgi alanlarım, alanlarınızı

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Eğitimi

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Eğitimi İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ 2018 2019 Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Eğitimi Merhaba, Değerli Öğrencilerimiz bu yönerge İNUZEM bünyesindeki programlardan birisine kayıt yaptıran sizlere

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR

SIKÇA SORULAN SORULAR SIKÇA SORULAN SORULAR (Ortak Zorunlu Dersler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Ortak Zorunlu Derslerin Uzaktan Eğitimle Verilmesine Yönelik Kime Danışabilirim? Üniversitemizin

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM ORYANTASYON KİTAPÇIĞI (ÖĞRENCİ)

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM ORYANTASYON KİTAPÇIĞI (ÖĞRENCİ) İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM ORYANTASYON KİTAPÇIĞI (ÖĞRENCİ) 1 Değerli Öğrencimiz İstanbul Aydın Üniversitesine Hoşgeldiniz, Bu kitapçıkta, İAÜ bünyesindeki bilgi işlem teknolojilerini kullanabilmeniz

Detaylı

GENEL BİLGİLER KİTAP SÜRESİNİ UZATMA

GENEL BİLGİLER KİTAP SÜRESİNİ UZATMA GENEL BİLGİLER Katalog tarama ekranından Özel Oturum açarak (üye kodu ve şifreli giriş yaparak) şahsi bilgilerim, üzerimdekiler, iadelerim, arşivim, ayırttıklarım, listem, ilgi alanlarım, eser istek, KAÖ

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2014 Yılı Çalışma Raporu http://kutup.gop.edu.tr kutup@gop.edu.tr KÜTÜPHANEMİZ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 1992 yılında,

Detaylı

TEDÜ Kütüphane Otomasyon Sistemi ve Uygulamaları Kullanımı. TED Üniversitesi Merve Çetinkaya

TEDÜ Kütüphane Otomasyon Sistemi ve Uygulamaları Kullanımı. TED Üniversitesi Merve Çetinkaya TEDÜ Kütüphane Otomasyon Sistemi ve Uygulamaları Kullanımı TED Üniversitesi Merve Çetinkaya İçindekiler 1.SirsiDynix Entegre Kütüphane Otomasyon Sistemi ve genel bilgi 2.İadesi gecikmiş kaynaklar hakkında

Detaylı

www.labpt.com.tr Tel. +90 530 617 02 88 Faks +90 312 428 22 48 LabPT Kalite Kontrol Programı Tunalı Hilmi Cad. 104/3 Kavaklıdere Ankara

www.labpt.com.tr Tel. +90 530 617 02 88 Faks +90 312 428 22 48 LabPT Kalite Kontrol Programı Tunalı Hilmi Cad. 104/3 Kavaklıdere Ankara www.labpt.com.tr LabPT Kalite Kontrol Programı Tunalı Hilmi Cad. 104/3 Kavaklıdere Ankara Tel. +90 530 617 02 88 Faks +90 312 428 22 48 info@labpt.com.tr www.labpt.com.tr İçindekiler I. Kullanıcı Girişi...

Detaylı

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ne aittir. "Uzaktan

Detaylı

NORDERSTEDT ŞEHİR KÜTÜPHANESİ HİZMET KURALLARI

NORDERSTEDT ŞEHİR KÜTÜPHANESİ HİZMET KURALLARI NORDERSTEDT ŞEHİR KÜTÜPHANESİ HİZMET KURALLARI 1 GENEL Şehir Kütüphanesi kamu yararına hizmet veren bir kuruluşdur. 2 HİZMET ALANI Her kişi, bu hizmet kurallarının belirttiği şekilde, kişisel haklarına

Detaylı

MOBİL CİHAZLARDA KULLANIM REHBERİ

MOBİL CİHAZLARDA KULLANIM REHBERİ MOBİL CİHAZLARDA KULLANIM REHBERİ (Öğrenciler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi MOBİL CİHAZLARDAN UZAKTAN EĞİTİM ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Web ortamında ilgili

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR. 1. Bu sene gerçekleştirilecek yarışmanın geçtiğimiz yıllarda yapılan yarışmalardan farkı ne?

SIKÇA SORULAN SORULAR. 1. Bu sene gerçekleştirilecek yarışmanın geçtiğimiz yıllarda yapılan yarışmalardan farkı ne? SIKÇA SORULAN SORULAR 1. Bu sene gerçekleştirilecek yarışmanın geçtiğimiz yıllarda yapılan yarışmalardan farkı ne? Bu sene gerçekleştirilecek yarışma, geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen yarışmalardan

Detaylı

PROSEDÜR Kütüphane Kaynaklarının Ödünç Alınması ve İade Edilmesi

PROSEDÜR Kütüphane Kaynaklarının Ödünç Alınması ve İade Edilmesi PROSEDÜR Kütüphane Kaynaklarının Ödünç Alınması ve İade Edilmesi No. Sürüm No. Sahibi Sorumlusu İlk yayın tarihi Güncellenme Tarihi PROS. LIB.04 3 İlkay Holt Banu Tunalı 15.09.2008 20.05.2015 Güncelleme

Detaylı

Windows Live ID ve parolanızı giriniz.

Windows Live ID ve parolanızı giriniz. Ücretsiz Deneme Hesabı Oluşturma ve Temel Özelliklerin Kullanım Kılavuzu Bilgi girilmesi gerekli alanlar Kişisel bilgi içeren alanlar http://www.windowsazure.com/tr-tr/pricing/free-trial/ adresine gidiniz

Detaylı

ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ

ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ Üniversitemiz, öğrenim ve öğretimin sürekliliğini sağlamak amacıyla, zaman ve mekân sınırlaması olmaksızın, akademik program ve bilimsel araştırmaları destekleyen, kullanıcılarının

Detaylı

- Daire ve blok bilgisi belirterek adresine kullanıcı adı ve şifre talebinizle ilgili bir mail gönderiniz.

- Daire ve blok bilgisi belirterek adresine kullanıcı adı ve şifre talebinizle ilgili bir mail gönderiniz. Sayın Site Sakinimiz; Senkron sistemini aktif olarak kullanabilmeniz için güncel eposta adresinize ihtiyaç duyulmaktadır. Tüm site sakinlerimizin üye panelleri açılmış, kullanıcı adı ve şifreleri e-posta

Detaylı

KEŞFEDİLMEMİŞ BİR KOLEKSİYON: BİLKENT ÜNİVERSİTESİ ABD GPO KOLEKSİYONU

KEŞFEDİLMEMİŞ BİR KOLEKSİYON: BİLKENT ÜNİVERSİTESİ ABD GPO KOLEKSİYONU KEŞFEDİLMEMİŞ BİR KOLEKSİYON: BİLKENT ÜNİVERSİTESİ ABD GPO KOLEKSİYONU Beyhan Karpuz * U.S. Government Printing Office (GPO) nedir? U.S. Government Printing Office Kongre nin bir kurumudur ve tarihçesi

Detaylı

BURASI AÇIKLIK GETİRİR. Foto: istock OKUMAK & FAZLASI. Graz Şehir Kütüphanesi hakkında her şey

BURASI AÇIKLIK GETİRİR. Foto: istock OKUMAK & FAZLASI. Graz Şehir Kütüphanesi hakkında her şey BURASI AÇIKLIK GETİRİR Foto: istock OKUMAK & FAZLASI Graz Şehir Kütüphanesi hakkında her şey Foto: Robert Frankl HER ZAMAN SİZİN YAKININIZDAYIZ! Graz Kültür Dairesi'nin Şehir Kütüphaneleri ayrıntılı, kaliteli,

Detaylı

SOCIETY OF EXPLORATION GEOPYSICISTS (SEG) (ARAMA JEOFİZİKÇİLERİ TOPLULUĞU)

SOCIETY OF EXPLORATION GEOPYSICISTS (SEG) (ARAMA JEOFİZİKÇİLERİ TOPLULUĞU) SOCIETY OF EXPLORATION GEOPYSICISTS (SEG) (ARAMA JEOFİZİKÇİLERİ TOPLULUĞU) 11 Mart 1930 yılında Hauston Üniversitesinde bir grup Jeofizikçi tarafından Ekonomik Jeofizik Mühendisleri Topluluğu (SOCIETY

Detaylı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı ÇOMÜ Kütüphaneleri Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı Büşra BİLİR Kütüphaneci busrabircan@comu.edu.tr Zühal ÇİFTCİBAŞI Kütüphaneci zuhalkasap@comu.edu.tr ÇOMÜ Kütüphaneleri 7/24 hizmet Gece ücretsiz

Detaylı

Akıllı Telefon ve Tabletlerinizden Kullanabileceğiniz Vision Link Mobil Uygulaması. https://mobile.myvisionlink.com

Akıllı Telefon ve Tabletlerinizden Kullanabileceğiniz Vision Link Mobil Uygulaması. https://mobile.myvisionlink.com https://mobile.myvisionlink.com Filonuzdaki makinalarınızın güncel durumunu Vision Link Makina Takip Sitesinden kolayca takip edebilirsiniz. Makinalarınıza bilgisayarınızdan bakabileceğiniz gibi akıllı

Detaylı

IPUD İYİ PAMUK UYGULAMALARI DERNEĞİ ONLINE PLATFORM KULLANIM KILAVUZU

IPUD İYİ PAMUK UYGULAMALARI DERNEĞİ ONLINE PLATFORM KULLANIM KILAVUZU IPUD İYİ PAMUK UYGULAMALARI DERNEĞİ ONLINE PLATFORM KULLANIM KILAVUZU ONLINE PLATFROM UN AMACI Derneğe üye kurumların Türkiye deki Better Cotton arz ve talebini buluşturmaktır. Talep veya arz edilen Better

Detaylı

Hiçbir gemi, bizi bir kitap kadar uzaklara götüremez Günümüzün gerçek üniversiteleri, zengin kütüphanelerdir

Hiçbir gemi, bizi bir kitap kadar uzaklara götüremez Günümüzün gerçek üniversiteleri, zengin kütüphanelerdir Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Hiçbir gemi, bizi bir kitap kadar uzaklara götüremez Günümüzün gerçek üniversiteleri, zengin kütüphanelerdir Teşkilat

Detaylı

BİLGİ ye Hoşgeldiniz,

BİLGİ ye Hoşgeldiniz, BİLGİ ye Hoşgeldiniz, BİLGİ Online Kayıt işlemimizden faydalanarak, yerleşmiş olduğunuz programa kaydınızı yaptırabilir ve Kayıt Tamamlandı Belgesi nin çıktısını alabilirsiniz. Online Kayıt işleminizi

Detaylı

GİRİŞ. !" Güvenli#i Uzmanlı#ı Temel E#itim Programı (Toplam: 220 saat) Uzaktan e!itim (90 saat) Yüz yüze e!itim (90 Saat) Uygulama e!

GİRİŞ. ! Güvenli#i Uzmanlı#ı Temel E#itim Programı (Toplam: 220 saat) Uzaktan e!itim (90 saat) Yüz yüze e!itim (90 Saat) Uygulama e! GİRİŞ Bu programın amacı, iş güvenliği uzmanı olmak isteyen mühendis, mimar veya teknik elemanlara mesleki becerilerini işyerlerinde uygulayabilmeleri ve mevzuatta öngörülen görevlerini yerine getirebilmeleri

Detaylı

SINAV BAŞVURU KILAVUZU

SINAV BAŞVURU KILAVUZU SINAV BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 5. E-Posta Adresimi Unuttum 6. Sisteme Giriş Süreci 1. Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

BİLGİ ye Hoş Geldiniz,

BİLGİ ye Hoş Geldiniz, BİLGİ ye Hoş Geldiniz, BİLGİ Online Kayıt işlemimizden faydalanarak, yerleşmiş olduğunuz programa kaydınızı yaptırabilir ve Kayıt Tamamlandı Belgesi nin çıktısını alabilirsiniz. Online Kayıt işleminizi

Detaylı

KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON KANLIĞI. Kullanıcı Eğitimi 2011-2012

KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON KANLIĞI. Kullanıcı Eğitimi 2011-2012 BATMAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLI KANLIĞI Kullanıcı Eğitimi 2011-2012 SUNUM KONULARI Kütüphane Genel Tanıtımı Web Sayfası Tanıtımı Kütüphane Otomasyon Programı KÜTÜPHANE UNSURLARI

Detaylı

MUHTARLIK BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

MUHTARLIK BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Muhtarlıklar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı Muhtarlıklar Müdürlüğü MUHTARLIK BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 2017 İÇİNDEKİLER 1) HABER EKRANI 2)

Detaylı

Ortak Dersler Sanal Sınıf Sistemi Kullanım Kılavuzu

Ortak Dersler Sanal Sınıf Sistemi Kullanım Kılavuzu Ortak Dersler Sanal Sınıf Sistemi Kullanım Kılavuzu Ortak Dersler, tüm üniversite bölümlerinde fakülte ve meslek yüksekokulu farkı gözetmeksizin, aynı olan bazı derslerin tek bir sistem üzerinden öğretimin

Detaylı

www.sosyalmedyaodulleri.com.tr

www.sosyalmedyaodulleri.com.tr 2015 Sosyal Medya Kulübü SMÖ 2015 Takvim Dijital Dünya da Biz Benzer Etkinlikler Sponsorluk Türleri Ana Sponsorluk Platin Sponsorluk Gold Sponsor Silver Sponsorluk Kategori Sponsorlukları Diğer Sponsorluklar

Detaylı

Wiley InterScience Kullanım Kılavuzu

Wiley InterScience Kullanım Kılavuzu SDÜ Bilgi Merkezi E-Bülten Kasım 2008 Sayı: 6 Wiley Interscience http://www3.interscience.wiley.com/cgi-bin/home?cretry=1&sretry=0 Wiley Interscience veri tabanı 30 Haziran 2008 tarihinde Blackwell Synergy

Detaylı

Öğrenci işlerinde uyulması gerekenler

Öğrenci işlerinde uyulması gerekenler Öğrenci işlerinde uyulması gerekenler 5. Öğrenci belgesi vs. taleplerde talep formunu sabah verenler öğleden sonra; öğleden sonra verenler ertesi gün alırlar. 6. Öğrenci işlerine izinsiz girmeyiniz, içeride

Detaylı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı ÇOMÜ Kütüphaneleri Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı Büşra BİLİR busrabircan@comu.edu.tr Zühal ÇİFTCİBAŞI zuhalkasap@comu.edu.tr ÇOMÜ Kütüphaneleri 7/24 hizmet Gece ücretsiz ulaşım imkanı Ana

Detaylı

Sampaş Akademi Eğitim Portali Kullanım Kılavuzu

Sampaş Akademi Eğitim Portali Kullanım Kılavuzu Sampaş Akademi Eğitim Portali Kullanım Kılavuzu 1. Sistem Özellikleri Sampaş Akademi ye istikrarlı erişim ve uzaktan eğitim aktivitelerine katılabilmek için kullanıcı bilgisayarının aşağıdaki özellikleri

Detaylı

Yer No. Ödünçte. Kitap Basım Bilgisi. Yer No KÜTÜPHANE DEKİ BİLGİ KAYNAKLARINI ARAŞTIRMA KILAVUZU

Yer No. Ödünçte. Kitap Basım Bilgisi. Yer No KÜTÜPHANE DEKİ BİLGİ KAYNAKLARINI ARAŞTIRMA KILAVUZU KÜTÜPHANE DEKİ BİLGİ KAYNAKLARINI ARAŞTIRMA KILAVUZU Kütüphane içerisindeki basılı ya da elektronik bilgi kaynaklarından araştırma yapabilmek için öncelikle araştırma yapılan konu ile ilgili temel kavramları

Detaylı

YÖK DOKÜMANTAYON MERKEZİ HİZMETLERİ

YÖK DOKÜMANTAYON MERKEZİ HİZMETLERİ TÜBİTAK-ULAKBİM CAHİT ARF BİLGİ MERKEZİ DANIŞMA HİZMETLERİ NDEKİ GELİŞMELER VE MAKALE FOTOKOPİ İSTEK SİSTEMİ Filiz YÜCEL Internet ve bilgi teknolojisindeki hızlı gelişmeler bilgi merkezlerinin verdiği

Detaylı

AKADEMİK PERFORMANS DEĞERLENDİRME VE TEŞVİK FAALİYET ALANLARI İLE İLGİLİ KANITLAYICI BELGELER

AKADEMİK PERFORMANS DEĞERLENDİRME VE TEŞVİK FAALİYET ALANLARI İLE İLGİLİ KANITLAYICI BELGELER AKADEMİK PERFORMANS DEĞERLENDİRME VE TEŞVİK FAALİYET ALANLARI İLE İLGİLİ KANITLAYICI BELGELER (1) PROJE a. Proje künyesinin (projenin adı, tamamlanma tarihi, katılımcıların isimleri, rapor tarihi, vb.)

Detaylı

İSKENDERUN İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ MÜDÜRLÜĞÜ

İSKENDERUN İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ MÜDÜRLÜĞÜ İSKENDERUN İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ MÜDÜRLÜĞÜ GENEL BİLGİLER: İskenderun Halk Kütüphanesi binası Türkiye ile Fransa arasında 23.06.1939 tarihinde imzalanan Hatay Anlaşması ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine

Detaylı

MOBİL UYGULAMA KULLANICI KILAVUZU

MOBİL UYGULAMA KULLANICI KILAVUZU MOBİL UYGULAMA KULLANICI KILAVUZU Kale Alarm uygulamasını telefonunuza yükledikten sonra Kale Alarm size bildirim gönderebilmek için izin isteyecektir. Uyarı, ses ve işaret bildirimi almak istiyorsanız

Detaylı

WEB SİTESİ YÖNETİCİ İŞLEMLERİ

WEB SİTESİ YÖNETİCİ İŞLEMLERİ www.kirsalcevre.org.tr WEB SİTESİ YÖNETİCİ İŞLEMLERİ ANKARA 2015 1. Yeni Kullanıcı Kaydı Yönetici olarak giriş yapmak için öncelikle bir kullanıcı kaydına ihtiyacınız vardır. Eğer zaten bir kullanıcı iseniz

Detaylı

Kamu kurumlarından gönderilen Dijital Posta

Kamu kurumlarından gönderilen Dijital Posta Kamu kurumlarından gönderilen Dijital Posta adresini ziyaret edin Kamu kurumlarından gönderilen dijital posta alma muafiyeti Aşağıdaki koşullardan birini karşılıyorsanız Kamu k u rumlarından gönderilen

Detaylı

TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE ÖDÜNÇ YAYIN HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE ÖDÜNÇ YAYIN HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE ÖDÜNÇ YAYIN HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1- Yönergenin amacı Türk-Alman Üniversitesi Kütüphanesi nin idari yapısı ile

Detaylı

Android e kitap indir bedava. Android e kitap indir bedava.zip

Android e kitap indir bedava. Android e kitap indir bedava.zip Android e kitap indir bedava Android e kitap indir bedava.zip 3 YILDIR BÜTÜN OKUMA UYGULAMALARINDA İLK BEŞ SIRADA! Vini'yi Program, Oyun, Android, Teknoloji Ve Pdf E-Kitap İndir. Program, Oyun, Android,

Detaylı

İçerik: B ş a l ş an a gıç ç o lar a a r k a inform r a m w a orl r d Nasıl yen Nasıl y en bir inf in o f r o maw o ld hesab

İçerik: B ş a l ş an a gıç ç o lar a a r k a inform r a m w a orl r d Nasıl yen Nasıl y en bir inf in o f r o maw o ld hesab İçerik: Başlangıç olarak informaworld Nasıl yeni bir informaworld hesabı açabilirim? Şifremi unutursam ne yapmalıyım? Kurumumum herhangi bir dergiye abone değil, buna rağmen informaworld u kullanabilir

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ KADRİYE ZAİM KÜTÜPHANESİ KURULUŞ TARİHİ 1997

ATILIM ÜNİVERSİTESİ KADRİYE ZAİM KÜTÜPHANESİ KURULUŞ TARİHİ 1997 KURULUŞ TARİHİ 1998 ATILIM ÜNİVERSİTESİ KADRİYE ZAİM KÜTÜPHANESİ KURULUŞ TARİHİ 1997 1999 2001 ATILIM ÜNİVERSİTESİ KADRİYE ZAİM KÜTÜPHANESİ /2013 Kütüphanemiz Kendi içinde; ekip ruhu, hizmet, mükemmellik;

Detaylı

TÜRKİYE MÜZİK VE DANS FUARI 2015 08-11.10.2015. Müzik, Dans ve Sahne Ekipmanları, Etkinlik Organizasyonu ve İletișim Teknolojileri Fuarı ORGANİZATÖR

TÜRKİYE MÜZİK VE DANS FUARI 2015 08-11.10.2015. Müzik, Dans ve Sahne Ekipmanları, Etkinlik Organizasyonu ve İletișim Teknolojileri Fuarı ORGANİZATÖR TÜRKİYE MÜZİK VE DANS FUARI 2015 08-11.10.2015 Müzik, Dans ve Sahne Ekipmanları, Etkinlik Organizasyonu ve İletișim Teknolojileri Fuarı ORGANİZATÖR HKF FUARCILIK A.Ș. Barbaros Bulvarı 163/2 34349 Beșiktaș/

Detaylı

ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ. Mesleki Bilgi Sistemi, yaşam boyu sürecek öğrenme ve gelişim yolculuğunda size rehberlik etmeyi amaçlamaktadır.

ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ. Mesleki Bilgi Sistemi, yaşam boyu sürecek öğrenme ve gelişim yolculuğunda size rehberlik etmeyi amaçlamaktadır. Mesleki Bilgi Sistemi, yaşam boyu sürecek öğrenme ve gelişim yolculuğunda size rehberlik etmeyi amaçlamaktadır. Bu sistemin amacı, kendinizi tanıma, yapmaktan hoşlandığınız şeyleri, yeteneklerinizi fark

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR. (Ortak Zorunlu Dersler için)

SIKÇA SORULAN SORULAR. (Ortak Zorunlu Dersler için) SIKÇA SORULAN SORULAR (Ortak Zorunlu Dersler için) Bartın Üniversitesi -2018 Ortak Zorunlu Derslerin Uzaktan Eğitimle Verilmesine Yönelik Kime Danışabilirim? Üniversitemizin fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulları

Detaylı

Bilgi Çağında Kütüphane

Bilgi Çağında Kütüphane Bilgi Çağında Kütüphane Gürcan Banger 27 Mart 2006 Yunus Emre Kültür Merkezi Değişen Dünya 1950 li yıllara kadar üretim için sermaye, işgücü, enerji ve hammadde önemli girdiler olarak kabul ediliyordu.

Detaylı

İç Denetimi Öğrencilere Tanıtmaya Yönelik Fikirler

İç Denetimi Öğrencilere Tanıtmaya Yönelik Fikirler Akademik İlişkiler İç Denetimi Öğrencilere Tanıtmaya Yönelik Fikirler Aşağıdaki listede önerilen projeler, öğrenciler arasında iç denetim konusunda farkındalık yaratmaya katkı sağlamak üzere enstitünüzün

Detaylı

EĞİTİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

EĞİTİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2015-2016 EĞİTİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2015-2016 Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Tarihleri Başlangıç Bitiş Ders Seçme İşlemleri 08.02.2016 17.02.2016 Katkı Payı/Öğrenim Ücreti/Materyal

Detaylı

Site Sakini Kullanım Klavuzu

Site Sakini Kullanım Klavuzu Site Sakini Kullanım Klavuzu rev05062014 1 2014 Apsiyon A.Ş. İÇİNDEKİLER 1.0 Genel Özellikler... 3 1.1 Web Sitesine Giriş... 4 1.1.1 Davetiye Maili... 4 1.1.2 Site Erişim Kodu... 5 1.2 Forum... 6 1.3 Anketler...

Detaylı

Z Kuşağı ve Referans Hizmetlerindeki Değişim: İstanbul Ticaret Üniversitesi Kütüphanesi Canlı Referans Örneği (Online Chat) Arzu KARA

Z Kuşağı ve Referans Hizmetlerindeki Değişim: İstanbul Ticaret Üniversitesi Kütüphanesi Canlı Referans Örneği (Online Chat) Arzu KARA Z Kuşağı ve Referans Hizmetlerindeki Değişim: İstanbul Ticaret Üniversitesi Kütüphanesi Canlı Referans Örneği (Online Chat) Arzu KARA Yeni Kuşak: Z Kuşağı ve Alfalar Z kuşağını en çok etkileyen tek olgu

Detaylı

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon Ecat 8 Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon 2015 01.01 1 Ecat8 Nedir? Firmaların elektronik yedek parça kataloğu ihtiyacını karşılamak için Hakbim Bilgi İşlem tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam

Detaylı

IT-515 E-Devlet ve e-dönüşüm Türk Hava Kurumu Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Yüksek Lisans Programı 2014

IT-515 E-Devlet ve e-dönüşüm Türk Hava Kurumu Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Yüksek Lisans Programı 2014 IT-515 E-Devlet ve e-dönüşüm Türk Hava Kurumu Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Yüksek Lisans Programı 2014 Bugrahan Adamhasan bugrahan_a@yahoo.com Ders Öğretim Görevlileri Dr. İzzet Gökhan ÖZBİLGİN Mustafa

Detaylı

İŞTE OTİZM VE ASPERGER SENDROMU BİRLİĞİ

İŞTE OTİZM VE ASPERGER SENDROMU BİRLİĞİ İŞTE OTİZM VE ASPERGER SENDROMU BİRLİĞİ Otizm ve Asperger Sendromu Birliği otistik çocuklar, gençler ve yetişkinler için daha iyi koşullar yaratmaya çalışır. ÜYE OLARAK BİLGİ paylaşımı, topluluğa erişim

Detaylı

Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır.

Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır. Arabulucu Portalı Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır. 2017 yılı sonu itibariyle UYAP Arabulucu Portal

Detaylı

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz Sınavlar Genel Bilgi

Detaylı

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu Yatırımınızdan daha fazlasını almanın en etkin aracı Firma profilinizle alıcıları cezp edin, performansınızı ölçün. Index Oturumunuzu açın

Detaylı