Kod No: F.1.1 Kitap Baskı Tarihi: 0110 Revizyon No: 0110

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kod No: F.1.1 Kitap Baskı Tarihi: 0110 Revizyon No: 0110"

Transkript

1 SERV S K ML K REHBER

2 Kod No: F.1.1 Kitap Baskı Tarihi: 0110 Revizyon No: 0110

3 Giri 1 Bu rehber, ALARKO CARRI- ER servislerinin cephe, vitrin ve ma aza düzenlerini, araç giysi ve bas l dokümanlar n n kurumsal kimliklerini temsil eden grafik ve görsel ö elerin topland bir el kitab d r. Bütün servislerin cephe, vitrin ve ma aza düzenlerinde araç, giysi ve bas l dokümanlar nda bu rehberde tan mlanan ve örneklendirilen kural ve standartlara uyulmas gerekir. Kurumsal kimlik, bir kurumun kendini bir uyum içinde, tutarl bir biçimde tan tmas d r. Kamu oyunda bireylerin zihninde yer edebilmek için kuruma ait tüm ö elerin özenli ve tutarl olmas zorunludur y l ndan itibaren tüm ALARKO CARRIER servislerinin cephe, vitrin ve ma aza düzenlerine, araç, giysi ve bas l dokümanlar na yeni bir kimlik getirmek amac yla revizyona gidilmi tir. Grafik ve görsel ö elere ili kin uygulamalarda kar labilece iniz sorular n cevaplar n bu rehberde bulabilirsiniz. Bu rehberde dan man z gereken herhangi bir konu oldu unda reklam ve halkla ili kiler bölümü size yard mc olacakt r. Özellikle tabela ve d cephe standard nda yetkili bölümün onay al nmal d r.

4 Terminoloji 2 Di i: Koyu renk fon üzerine beyaz zemin renginin olu turulmas Futura-Book: A a da örne i verilen yaz fontu Pan.: Pantone katolo u bask i lerinde renk birli i ve uyumu sa lamak amac yla olu turulmu ve kodlanm standart renklerin yerald uluslararas boya rehberi. RAL: Elektrostatik boya i lerinde renk birli i ve uyumu sa lamak amac yla olu turulmu ve kodlanm standart renklerin yerald uluslararas boya rehberi.

5 Logo - Alarko Logosu 3/1 Yatay Alarko logosu, Carrier logosuyla birlikte Alarko Carrier ortak logosunda; yatay ve dikey Alarko logolar, Alarko markal ürünlerde marka olarak kullan l r. Alarko logosunun renkleri örnekte gösterilmi tir. Logo siyah ve tonlar nda tek renk olarak uygulanabilir.

6 Logo - Carrier Logosu 3/2 Carrier logosu, Alarko logosuyla birlikte Alarko Carrier ortak logosunda ve Carrier markal ürünlerde marka olarak kullan l r. Carrier logosunun biçimi ve rengi örnekte gösterilmi tir. Logo, siyah ve tonlar nda tek renk olarak uygulanabilir. Herhangi bir grafik düzenleme Carrier logosuna örnekteki kadar yakla abilir.

7 Logo - Alarko Carrier Ortak Logosu - Logo 1 3/3 Ortak logo, bu dosyada belirtilen resmi ve özel bask l evraklarda, irket, yetkili sat c ve servis tabelalar nda, reklam ve tan t mlarda, Alarko Carrier markal ürünlerde kullan l r. Alarko ve Carrier logolar n n renklerinde de i iklik yap lamaz. Siyah ve tonlar nda tek renk olarak uygulabilir. Herhangi bir grafik düzenleme logoya ancak örnekteki kadar yakla abilir. irket ismi, alta, Helvetica/Arial bold-kapital karakterinde, normal sat r aral nda, 7A geni li inde, ortalanarak yaz l r.

8 Logo - Alarko Carrier Ortak Logosu - Logo 2 3/3a Ortak logo, bu dosyada belirtilen resmi ve özel bask l evraklarda, irket, yetkili sat c ve servis tabelalar nda, reklam ve tan t mlarda, Alarko Carrier markal ürünlerde kullan l r. Alarko ve Carrier logolar n n renklerinde de i iklik yap lamaz. Siyah ve tonlar nda tek renk olarak uygulanabilir. (*) E er, logonun yan na herhangi bir grafik bir düzenleme gelecekse bu mesafe en az 2.5A olmal d r.

9 Logo - Yetkili Servis Logo Uygulamas 3/4 Bu logo, yetkili servislerin Alarko Carrier ile ilgili olarak haz rlad klar doküman ve ka tlarda kullan l r. Alarko Carrier logosu özgün renkleriyle kullan l r. Uygulama örneklerde gösterilmi tir. irket ad Alarko logosunun geni li inden büyük olamaz. Yaz karakteri Helvetica/Arial dir.

10 Yaz - Yaz Karakteri 4 Alarko Carrier a ait kurumsal kimlik, dokümanlar nda ayn yaz karakteri kullan l r. Yaz karakteri Macintosh ortam nda Helvetica, Windows ortam nda Arial dir. Arial kullan mlarda e de eri olmayan Helvetica karakterler yerine en yak n Arial karakteri kullan l r.

11 Renkler - Standart Renkler 5 Standart renkler Alarko ve Carrier irketlerini, imalat ve sat yap lan ürün sistemlerini tan mlamada kullan l r. Örneklerde gösterilmi tir.

12 Cephe - Cephe Yap sal Özellikleri 6/1 D Cephe Alüminyum Do rama Malzeme: Ara, yan, ve üst kay tlar 7.5 cm. Alt kay t 12,5 cm geni li inde alüminyum fugas z düz profil. Renk: RAL 3020 (Bayrak K rm z ) D Cephe Al n ve Zemin Fayanslar Fayans: D cephede bulunan al n, duvarlar ve yer zeminleri fayans yap lacakt r. Fayans boyutu ve rengi: 33X33cm.- kum gri Fayans markalar : Toprak seramik scala gri birinci (33x33cm) Hitit Seramik Rutil beyaz (33x33cm)

13 Cephe - Cephe Tabelas 6/2 Ön cephe tabelas nda Alarko Carrier logosu bulunur. Yetkili servis logosu ve ad kullan lamaz. Tabelalar kl olarak da yap labilir. Küçük tabelalar vitrine ya da ön duvara yerle tirilir. Özel uygulamalar onaya ba l d r. Örneklerde gösterilen renkler kullan l r. Yaz karakteri Helvetica/Arial bold dir. Örnek l ve 2 de irketin ad tek sat ra s mazsa, ölçü ve oranlar korunmak ko- uluyla, zemin a a ya do ru geni letilerek iki sat r halinde yaz labilir.

14 Ma aza çi - Ma aza çi Çal ma Gruplar 7/1 Çal ma ve kar lama masas : Dükkan içi mü teri kar lama ve sekreter masas 120cm. laminat kaplama masa olacakt r. Renk: Aç k gri-siyahtan olu an grup. Dolap: Yetkili servis ücret tarifesi, yedek parça fiyat listesi, ürün katalogu, v.b. Dosya ve yaz lar n isti enmesi için laminat kaplama dolap olacakt r. Renk: Aç k gri Çal ma koltu u: Kuma kapl büyük boy çal ma koltu u kullan lacakt r. Renk: Bayrak k rm z Bekleme koltu u: Kuma kapl orta boy çal ma koltu u kullan lacakt r. Renk: Bayrak k rm z Duvar: Dükkan n bütün duvarlar yar mat sentetik veya su bazl boya ile boyanacakt r. Renk: Su beyaz. (Aç k ye ile kaçar)

15 Ma aza çi - Ma aza çi Yerle im 7/2

16 Ma aza çi - Ma aza çi Yerle im 7/3

17 Ma aza çi - Ma aza çi Yerle im 7/4

18 Dalg ç Pompa Servisi - Ma aza çi Yerleflim 7/5 WC DUfi MUHASEBE YEDEK PARÇA ODASI E T M SALONU MUTFAK YÖNET C ODASI

19 Dalg ç Pompa Servisi - Ma aza çi Yerleflim 7/6 TAM R ED LEN DALGIÇ POMPALAR TEST KUYUSU DEB METRE / MANOMETRE TEST PANOSU KREYN / CARASKAL POMPA TOPLAMA BÖLÜMÜ ARIZALI POMPALAR MÜfiTER BEKLEME SALONU MOTOR SARIM TEZGAHI MOTOR SARIM TEZGAHI BALANS TEZGAHI ( ste e ba l ) TAfiLAMA TEZGAHI ( ste e ba l ) TORNA TEZGAHI PRES TEZGAHI MATKAP TEZGAHI WC DUfi ELB SE DOLAPLARI ÇOK AMAÇLI TEZGAH

20 K yafet - Servis Elemanlar n n K yafetleri 8/1 BOY TULUM %100 Pam.Gab. Sanforlu Kuma tan. Ön fermuarl spatl. Gö üste 2 cep kapakl ç tl,- pantolonda,önde 2,arkada 2 cep. Sol gö üste(cep üstünde) Alarko etiketli BAH. TULUM %100 Pam.Gab. Sanforlu kuma tan. Gö üs cebi fermuarl ve Alarko etiketli. Bel lastikli KEP %100 Pam.Gab. Sanforlu kuma tan. 5 parça, Alarko etiketli. (*) LACOST TSHIRT. 30/1 Openent, gr/m 2 kuma tan Polo yaka pike tshirt. Sol gö üs Alarko etiketli.(*) GÖMLEK Teryycotton kuma tan k sa ve uzun kol gömlek. Sol gö üs cebinde Alarko etiketli

21 K yafet - Servis Elemanlar n n K yafetleri 8/2 KAZAK V Yaka apoletsiz YA MURLUK Gumi kuma tan. Boy fermuarl,kollar lastikli,gizli kap onlu. S rt ve gö üste Alarko etiketli MONT Gumi kuma tan robal mont. Ana renk lacivert roba rengi k rm z, roba ile ana renk aras nda beyaz erit. Yanlarda 2 adet yarma cepli ve fermuarl. Boydan fermuarl ve splatl. Spatta 3 adet ç t ç t belden lastikli mont. Gö üs ve s rtta Alarko etiketli YELEK %100Pam.Gab.sanforlu kuma tan robal. Ana renk lacivert, roba k rm z, ana renk ile roba aras nda beyaz eritli. Hakim yaka boydan fermuarl, gö üste 2 adet kapakl cep, sol cep kapa nda Alarko etiketli

22 Ta t - Servis Ta tlar Üzerine Uygulama 9 Alarko Carrier logosunun yetkili servis ta tlar na uygulanmas örneklerde gösterilmi tir. De i ik uygulamalarda ilgili birimin onay al n r. Logolar, her iki yan yüze ve uygunsa arka yüze, özgün renkleriyle, yüzey ortalanarak kullan l r. Yaz karakteri Helvetica/Arial bold kapital dir.

23 Tafl t - Dalg ç Servis Tafl tlar Üzeri Uygulama 9/2 Kullan m : Alarko Carrier logosunun yetkili servis tafl tlar na uygulanmas örneklerde gösterilmifltir. De iflik uygulamalarda ilgili birimin onay al n r. Logolar, her iki yan yüzeye ve uygunsa arka yüzeye, özgün renkleriyle, yüzey ortalanarak uygulan r. Yaz karakteri Helvetica / Arial bold kapital dir. Yetkili Servis fiirketinin Ad Yetkili Servis fiirketinin Ad

24 Belge - Yetkili Servis Belgesi 10 Bu belge servislerin yetkilendirilmesinde kullan l r. Boyutlar örnekte gösterilmi tir. De i tirilemez. Harf karakteri: Helvetica/Arial dir. Harf biçimi ve puntolar örnekteki yerlerine uygun olarak seçilir. Yetkili Servis Belgesi yaz s % 20 siyah zemin üzerine % 100 siyah bas l r. Yetkili servis ad n n bulundu u aç klama bölümüne % 10 siyah (gri) zemin üzerine ayn tonda filigran bask yap l r. Madalyonun yuvarlak olan k sm sar varak yald zd r ve içine Hizmette Üretimde Kalite yaz s gofre olarak dairesel biçimde yerle tirilir. Madalyon sa üstteki Carrier logosunu ortalar. Renkler örnekte gösterilmi tir. H ZMETTE KAL TE ÜRET MDE Yetkili Servis Sözle mesi'nde belirtilen ürünlerin i letmeye al nmas, kullan m süresi içinde olu abilecek ar zalar n n giderilmesi ve bak mlar n n yap lmas konusunda yetkili k l nm t r. smet GENCER Grup Koordinatör Yard mc s Sanayi ve Ticaret ALARKO CARRIER SANAY VE T CARET A.. Kemal BIÇAKÇI Grup Koordinatör Yard mc s Sat Sonras Hizmetler Bu belge tarihine kadar geçerlidir.

25 Kimlik Kart - Yetkili Servis Elemanlar Kimlik Kart 11 Bu kimlik kart yetkili servis taraf ndan düzenlenir ve onun sorumlulu undad r. Kartlarda yetkili servis logosu kullan lamaz. Logolar özgün renkleriyle kullan l r. Yaz karakteri Helvetica/Arial dir. Ön yüzdeki Yetkili Servis ve irketin ad 14 punto, bolddur. Di er yaz lar 10 punto normaldir. Yetkili servis bant Carrier lacivertidir.

26 Mektup Zarf - Yetkili Servis Mektup Zarflar 12 Yetkili servisler Alarko Carrier logolu mektup zar ar n, Alarko Carrier la ilgili i lerinde kullan rlar. Zar ar 240 x 105 mm boyutlar nda, pencereli ve penceresiz olarak uygulanabilir. Zarf n üzerindeki logo için Bak. sayfa 3/4. Penceresiz zar arda adresler zarf n ortas ndan, sola blok olarak yaz lacakt r. irket ad Alarko logo geni li inden büyük olamaz.

27 Mektup Ka d - Yetkili Servis Mektup Ka d -1.Sayfa 13/1 Örnekteki mektup ka d Alarko Carrier n yetkili sat c ve servisleri taraf ndan Alarko Carrier la ilgili yaz malar nda kullan l r. Mektup ka d A4 (21x29.7) ölçüsündedir. Ka t, 90 gr. 1. hamur olacak, kesinlikle gramaj farkl l bulunmayacakt r. irket ad Alarko logosundan geni olamaz. PAPEL YAYLI SANDALYE LINEAKIT / BÜROS T / GRAMMER ÇALI MA VE BEKLEME KOLTU U

28 Mektup Ka d - Yetkili Servis Mektup Ka d -1.Sayfa 13/2 Yetkili servis mektup ka tlar nda devam sayfas örnektekine uygun düzenlenir. Üzerinde ba ka bilgi bulunamaz. Sadece yetkili servislerin Alarko Carrier ile ilgili yaz malar nda kullan l r. A4 (21x29.7) boyutundaki ka d n kalitesi 90 gr. 1. hamurdur. Kesinlikle gramaj farkl l bulunmayacakt r. irket ad Alarko logosundan geni olamaz. Logonun alt ndaki çizgi 0.5 puntodur.

29 Kartvizit - Yetkili Servis Kartvizitleri 14 Bu kartvizitler yetkili servis taraf ndan elemanlar için yapt r l r. Yetkili servis, kart üzerinde kendi logosunu kullanamaz. Yaz karakteri Helvetica/Arial dir. Biçimleri örnekteki gibidir. Yetkili Servis yaz s 9, Ki i Ad Soyad 10, ki iyle ilgili bilgiler 7, adres bölümü 6.5, ayraç çizgisi 0.5 puntodur. irket ad örnekteki bölgenin d na ç kamaz. Ka t 300 gr. mat ku edir.

30 Sertifikalar - Yetkili Servis E itim Sertifikalar 15 Sertifikalar, irket içinde ya da d nda yap lan herhangi bir e itime kat l m belgelemek ya da servis elemanlar n yetkilendirmek için kullan l r. lgili birimin onay ile kat l m belgelerinde farkl uygulamalar yap labilir. Yaz karakteri Helvetica/Arial dir. Puntolar örnekte gösterilmi tir.

31 Fatura- Yetkili Servis Faturas 16 Servis faturalar, örnekte görülen boyutlar ve aç klamalara uygun olarak servis taraf ndan düzenlenir. Gri olarak i aretlenen alt bölümün içerik ve çizgileri, gerekiyorsa, ilgili birimin onay ve yaz mda kullan lan bilgisayar program çerçevesinde de i ebilir. Boyutlar, biçimi ve içeri i örnekte gösterilmi tir. Yaz karakteri Helvetica/Arial dir.

32 rsaliye - Yetkili Servis Sevk rsaliyesi 17 Servis sevk irsaliyeleri, örnekte görülen boyutlar ve aç klamalara uygun olarak servis taraf ndan düzenlenir. Gri olarak i aretlenen alt bölümün içerik ve çizgileri, gerekiyorsa, ilgili birimin onay ve yaz mda kullan lan bilgisayar program çerçevesinde de i ebilir. Boyutlar, biçimi ve içeri i örnekte gösterilmi tir. Yaz karakteri Helvetica/Arial dir.

33

İçindekiler. İkinci Bölüm - Renkler 2.1. Kurumsal Renk Değerleri... 2.2. Yardımcı Kurumsal Renk Değerleri...

İçindekiler. İkinci Bölüm - Renkler 2.1. Kurumsal Renk Değerleri... 2.2. Yardımcı Kurumsal Renk Değerleri... İçindekiler Birinci Bölüm - Logotype 1.1. Logotype ın Hikâyesi... 1.2. Logotype ın Renkli Kullanımı... 1.3. Logotype ın Siyah-Beyaz Kullanımı... 1.4. Logotype ın Renkli Zeminde Kullanımı... 1.5. Logotype

Detaylı

High-Tech Port by MÜSİAD Kurumsal Kimlik Rehberi

High-Tech Port by MÜSİAD Kurumsal Kimlik Rehberi High-Tech Port by MÜSİAD Kurumsal Kimlik Rehberi High-Tech Port by MÜSİAD kurumsal kimliğini oluşturan değiştirilemez kuralların tanımlanması amacı ile hazırlanmıştır. Kurumsal kimlik rehberinden yola

Detaylı

ODTÜ 60. YIL LOGOSU KULLANIM KILAVUZU

ODTÜ 60. YIL LOGOSU KULLANIM KILAVUZU ODTÜ 60. YIL LOGOSU KULLANIM KILAVUZU ODTÜ 60. yıl logosu kullanım kılavuzu, ODTÜ kurumsal kimliği kapsamında, tüm görsel malzemelerde, ODTÜ 60. yıl logosunun kullanım düzeni ve kurallarını içerir. ODTÜ

Detaylı

Kurumsal Kimlik Rehberi

Kurumsal Kimlik Rehberi Kurumsal Kimlik Rehberi içindekiler Giriş 3 1. YTONG Logosu 4 2. Logonun Kullanımı 5 3. Logoda Güvenlik Alanı 6 4. Logonun Minimum Kullanımı 7 5. Logonun Hatalı Kullanımları 8 5.1. Logonun Hatalı Kullanımları

Detaylı

eylül Avrupa Komisyonu Projeleri çin Görsel Kimlik K lavuzu

eylül Avrupa Komisyonu Projeleri çin Görsel Kimlik K lavuzu eylül Avrupa Komisyonu Projeleri çin Görsel Kimlik K lavuzu Avrupa Komisyonu Projeleri çin Görsel Kimlik K lavuzu 02 Amblem ve Logo Amblem Çizim 3 Logotype Yerleflim 4 Amblem/Logo Yerleflim 5 Amblem/Logo

Detaylı

Bureau Veritas Logo Kullanımı

Bureau Veritas Logo Kullanımı Tebrikler! Bureau Veritas tarafından belgelendirildiniz; bu belge sizler için değer yaratan bir varlıktır.belgeniz, sadece başarınızı ve işinizi tamamıyla profesyonelce ve tutarlı bir şekilde yapmaya bağlılığınızı

Detaylı

1.1 Turkcell Logo Kullan m 1.1 A= T/2. Amblem çap 4A

1.1 Turkcell Logo Kullan m 1.1 A= T/2. Amblem çap 4A 1.1 Turkcell Logo Kullan m 1.1 Üç boyutlu amblemli logo TV, bas n ilanlar, föy, afifl, kampanya afifli, billboard, powerpoint sunum, tan t m eflyalar, dönkart, P.O.P., stand, pullup, fuar gibi d fl iletiflime

Detaylı

LOGO FONT UYGULAMA MATBU EVRAK TABELA ARAÇ GİYDİRME KIYAFET

LOGO FONT UYGULAMA MATBU EVRAK TABELA ARAÇ GİYDİRME KIYAFET KURUMSAL KİMLİK 03 28 32 36 42 45 48 LOGO FONT UYGULAMA MATBU EVRAK TABELA ARAÇ GİYDİRME KIYAFET LOGO SİF logosu ölçülerle belirlenmiş olup üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır. ORANLAR GÜVENLİK

Detaylı

KURUMSAL KiMLiK SiSTEMi KURUMSAL KiMLiK SiSTEMi

KURUMSAL KiMLiK SiSTEMi KURUMSAL KiMLiK SiSTEMi KURUMSAL KiMLiK SiSTEMi KURUMSAL KiMLiK SiSTEMi www.kervangida.com LOGOTYPE GÜVENLiK ALANI MiNiMUM KULLANIM ÖLÇÜSÜ Logotype n etraf nda b rak lmas gereken güvenlik alan afla da belirtilmifltir. Referans

Detaylı

yapıldığı takvim yılından sonraki yılın 31 Aralık ı olarak verilir. TR yönetmelik ve AB

yapıldığı takvim yılından sonraki yılın 31 Aralık ı olarak verilir. TR yönetmelik ve AB Sayfa No 1/6 1. Amaç: Bu prosedürün amacı ürün belgelendirme ve akreditasyon kuruluşu logo ve belgelerinin kullanımına ilişkin kuralları belirlemektir. 2. Sorumluluklar Bu prosedürün uygulanmasından Şirket

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ TASARIM STÜDYOSU YER: ESKİ BAHÇE KAFE YERLEŞKESİ /KAMPÜS 1.

Detaylı

İçindekiler KURUMSAL KİMLİK KLAVUZU

İçindekiler KURUMSAL KİMLİK KLAVUZU İçindekiler 1 2 3 4 5 6 7 8 9 AMBLEM / LOGO ORANLARI BASILI MALZEMELER AÇIKHAVA UYGULAMALARI TABELA VE YÖNLENDiRMELER AMBALAJ UYGULAMALARI DiJiTAL UYGULAMALAR PERSONEL KARTLARI BAYRAKLAR PROMOSYONLAR KURUMSAL

Detaylı

EMNİYET TEŞKİLATINDA KULLANILACAK TANITICI BAYRAKLAR VE İŞARETLER HAKKINDA YÖNETMELİK

EMNİYET TEŞKİLATINDA KULLANILACAK TANITICI BAYRAKLAR VE İŞARETLER HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 26.06.2015 Resmi Gazete Sayısı: 29398 EMNİYET TEŞKİLATINDA KULLANILACAK TANITICI BAYRAKLAR VE İŞARETLER HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

ATAÇ Bilgilendirme Politikası

ATAÇ Bilgilendirme Politikası ATAÇ Bilgilendirme Politikası Amaç Bilgilendirme politikasının temel amacı, grubun genel stratejileri çerçevesinde, ATAÇ İnş. ve San. A.Ş. nin, hak ve yararlarını da gözeterek, ticari sır niteliğindeki

Detaylı

İyi Gençlik Kurumsal Kimlik Kılavuzu v1

İyi Gençlik Kurumsal Kimlik Kılavuzu v1 İyi Gençlik Kurumsal Kimlik Kılavuzu v1 Ocak 2018 5 LOGOTYPE 14 RENKLER 18 YAZI KARAKTERİ 22 KURUMSAL MATERYALLER 30 BAYRAKLAR 34 TANITIM MATERYALLERİ LOGOTYPE Logotype Oranlar İyi Gençlik Logotype

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU içindekiler : Logo Kullanım Renkler Siyah Beyaz Kullanım Zemin Üzeri Kullanım Minimum Kullanım Fotoğraf ve Desen Üzerinde Kullanım Yanlış Kullanımlar Renk Seperasyonu Yazı Karakterleri

Detaylı

Yetkili Satıcı Donanım Standartları. Ford Otomotiv Sanayi Bayi Geliştirme Bölümü İstanbul 05.2004

Yetkili Satıcı Donanım Standartları. Ford Otomotiv Sanayi Bayi Geliştirme Bölümü İstanbul 05.2004 Yetkili Satıcı Donanım Standartları Ford Otomotiv Sanayi Bayi Geliştirme Bölümü İstanbul 05.2004 Yetkili Satıcı Donanım Standartları İçindekiler 1.Dış Mekan Donanım Elemanları 1.1 Tanıtım ve Yönlendirme

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 2016 KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ 1.1 Kurumsal Kimliğimiz Hakkında 1.2 Logomuz Hakkında 2. LOGO 2.1 Logo nun Dikey Renkli Kullanımı 2.2 Logo nun

Detaylı

Kurumsal Kimlik Kılavuzu.

Kurumsal Kimlik Kılavuzu. Kurumsal Kimlik Kılavuzu www.plh.com.tr Bölüm I Logo Renk Yazı karakteri 2017 Rev 3 Logo slogan PLH ismi, Profesyonel Lojistik Hizmetleri sloganının baş harflerinden oluşturulmuştur. Sloganın içeriği firmanın

Detaylı

HAKSIZ REKABET KURULU ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU

HAKSIZ REKABET KURULU ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU DÖNEMİ : 2014 İÇİNDEKİLER SUNUŞ 3 BAŞKANIN SUNUŞU 4 HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU NUN SUNUŞU

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Kuruluş Gerekçesi Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Yazılım Kulübü ismi ile

Detaylı

Transfer fiyatlandırma:maliyet dağıtım anlaşmalarıve grup içi hizmet giderleri paylaşımı

Transfer fiyatlandırma:maliyet dağıtım anlaşmalarıve grup içi hizmet giderleri paylaşımı Transfer fiyatlandırma:maliyet dağıtım anlaşmalarıve grup içi hizmet giderleri paylaşımı Grupiçi hizmet: Bağımlışirketler arasında gerçekleşen, genellikle ana şirketin yavru şirketlerine veya aynı gruba

Detaylı

LISANSLI HARITA KADASTRO BÜROLARI KURUMSAL KIMLIK ÇALISMASI ÇAGRI IPEK

LISANSLI HARITA KADASTRO BÜROLARI KURUMSAL KIMLIK ÇALISMASI ÇAGRI IPEK LISANSLI HARITA KADASTRO BÜROLARI KURUMSAL KIMLIK ÇALISMASI ÇAGRI IPEK 1-A 1-B 1-C 1-D 2 3 4-A 4-B 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 İÇİNDEKİLER Logo Rev zyonu Logonun Farklı Kullanım Alternat

Detaylı

KAMU İHALE KURULU KARARI. Toplantıya Katılan Üye Sayısı : 7 : Elektrik ihtiyacının temini.

KAMU İHALE KURULU KARARI. Toplantıya Katılan Üye Sayısı : 7 : Elektrik ihtiyacının temini. Toplantı No : 2011/047 Gündem No : 2 Toplantıya Katılan Üye Sayısı : 7 Gündem Konusu : Elektrik ihtiyacının temini. Elektrik piyasası ve ilgili mevzuatındaki değişiklikler ve gelişmeler sonrasında, 4734

Detaylı

Kurumsal Kimlik Kılavuzu

Kurumsal Kimlik Kılavuzu Kurumsal Kimlik Kılavuzu Giriş 2012 yılında180 m2 alanda forklift parçaları, vagon ve treyler yedek parçaları imalatı yapmak üzere faaliyetlerine başlamıştır. Bugün işinde gösterdiği kalite anlayışı ve

Detaylı

Kurumsal Kimlik Kılavuzu

Kurumsal Kimlik Kılavuzu Kurumsal Kimlik Kılavuzu Amblem ve Amblem Renk Değerleri (Pantone ve Trikromi baskı için) C:0 M:100 Y:100 K:10 R:215 G:25 B:32 Pantone 485 TEMEL UNSURLAR İngilizce Amblem ve Amblem Renk Değerleri (Pantone

Detaylı

Kurumsal Kimlik Kılavuzu

Kurumsal Kimlik Kılavuzu Kurumsal Kimlik Kılavuzu Giriş 1999 yılında Adana'da Yeni Metal Sanayi Bölgesi nde 25 m2 alanda 1 personel ve 1 universal torna tezgahı ile makina yedek parça imalatına başlayan ERGÜN MAKİNA, bugün 200

Detaylı

Muhasebe LOGO Kasım 2009

Muhasebe LOGO Kasım 2009 Muhasebe LOGO Kasım 2009 İçindekiler LOGO - GO Muhasebe...6 Hesap Planı...7 Hesap Kartı Bilgileri...8 Bağlantılar/Kontroller...10 Finansal Tablolar...11 Hesap Kartı Bütçe Bilgileri...12 Hesap Kartı İzleme

Detaylı

IEEE ANA MARKASI VE ÖĞRENCİ KOLLARI LOGO TASARIM KILAVUZU

IEEE ANA MARKASI VE ÖĞRENCİ KOLLARI LOGO TASARIM KILAVUZU IEEE ANA MARKASI VE ÖĞRENCİ KOLLARI LOGO TASARIM KILAVUZU IEEE ANA MARKASI IEEE logosu, 1963 te iki öncü topluluk AIEE ve IRE nin birleşmesinin ardından, iki kuruluşun da logolarından parçalara sahip olup,

Detaylı

HERKES İÇİN ACİL SAĞLIK DERNEĞİ KURUM TANITIM REHBERİ

HERKES İÇİN ACİL SAĞLIK DERNEĞİ KURUM TANITIM REHBERİ SUNUŞ Herkes İçin Acil Sağlık Derneği nin değerli üyeleri, Dünyadaki değişim ve gelişimi yakından izlemek ve "iletişim" etkenini yüklendiğimiz görevin parçası kabul ederek kendimizi tam bir bütünlük ve

Detaylı

BTO logotaypının etrafında bırakılması önerilen minimum alan (güvenlik alanı) aşağıda y ile gösterilen majiskülharflerin yüksekliği kadar olmalıdır.

BTO logotaypının etrafında bırakılması önerilen minimum alan (güvenlik alanı) aşağıda y ile gösterilen majiskülharflerin yüksekliği kadar olmalıdır. Güvenlik Alanı BTO logotaypının etrafında bırakılması önerilen minimum alan (güvenlik alanı) aşağıda y ile gösterilen majiskülharflerin yüksekliği kadar olmalıdır. Dar alanlarda her iki yanda da güvenlik

Detaylı

YÖKAKADEMİK (Yükseköğretim Akademik Arama Sistemi)

YÖKAKADEMİK (Yükseköğretim Akademik Arama Sistemi) YÖKAKADEMİK (Yükseköğretim Akademik Arama Sistemi) YÖKAKADEMİK (Yükseköğretim Akademik Arama), Türk yükseköğretiminde görev yapan akademisyenlere ait kişisel akademik bilgilerin ve bilimsel / akademik

Detaylı

SAĞLIK, GÜVENLİK VE HELAL DERNEĞİ LOGO KULLANIM TALİMATI. Geliştirilen bu kurallar Helalder Sağlık, Güvenlik ve Helal Derneğinin fikri mülküdür

SAĞLIK, GÜVENLİK VE HELAL DERNEĞİ LOGO KULLANIM TALİMATI. Geliştirilen bu kurallar Helalder Sağlık, Güvenlik ve Helal Derneğinin fikri mülküdür SAĞLIK, GÜVENLİK VE HELAL DERNEĞİ LOGO KULLANIM TALİMATI Geliştirilen bu kurallar Helalder Sağlık, Güvenlik ve Helal Derneğinin fikri mülküdür İÇİNDEKİLER 1.AMAÇ...3 2.KAPSAM...3 3.TANIM...3 4.GENEL...4

Detaylı

MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK İŞLETMELERİ İÇİN İŞYERİ, HİZMET VE KALİTE GÜVENCE İLKE VE ESASLARI HAKKINDA MESLEK KARARI

MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK İŞLETMELERİ İÇİN İŞYERİ, HİZMET VE KALİTE GÜVENCE İLKE VE ESASLARI HAKKINDA MESLEK KARARI MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK İŞLETMELERİ İÇİN İŞYERİ, HİZMET VE KALİTE GÜVENCE İLKE VE ESASLARI HAKKINDA MESLEK KARARI BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ VE KAVRAMLAR Madde 1. AMAÇ Madde 2. KAPSAM Madde 3. HUKUKİ

Detaylı

DENİZLİ SANAYİ ODASI Kurumsal Kimlik Kılavuzu

DENİZLİ SANAYİ ODASI Kurumsal Kimlik Kılavuzu DENİZLİ SANAYİ ODASI Kurumsal Kimlik Kılavuzu Temel Grafik Standartları DENİZLİ / 2013 DENİZLİ SANAYİ ODASI KURUMSAL KiMLiK KILAVUZU Bu Kurumsal Kimlik Kılavuzu, Denizli Sanayi Odası nın tüm iletişim uygulamalarında

Detaylı

MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK İŞLETMELERİ İÇİN İŞYERİ, HİZMET VE KALİTE GÜVENCE İLKE VE ESASLARI HAKKINDA MECBURİ MESLEK KARARI

MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK İŞLETMELERİ İÇİN İŞYERİ, HİZMET VE KALİTE GÜVENCE İLKE VE ESASLARI HAKKINDA MECBURİ MESLEK KARARI MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK İŞLETMELERİ İÇİN İŞYERİ, HİZMET VE KALİTE GÜVENCE İLKE VE ESASLARI HAKKINDA MECBURİ MESLEK KARARI R.G. Tarihi : 13 Aralık 2013 R.G. Sayısı : 28850 TÜRMOB Türkiye Serbest

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK REHBERİ

KURUMSAL KİMLİK REHBERİ KURUMSAL KİMLİK REHBERİ AMERiKAN ESTETiK YAZISI Amerikan Estetik yazısı Amerikan ve Estetik olarak iki farklı font kullanılarak tasarlanmıştır. Amerikan yazısı Cabin fontu, Estetik yazısı ise Roboto fontu

Detaylı

Tarihi: KATAGORİ KIRILIMI

Tarihi: KATAGORİ KIRILIMI ÜRÜNE AİT TEKNİK ÖZELLİK FORMU (EK4) Sıra No: 148 Tarihi: KATAGORİ KIRILIMI 16 1 2 2 5 DMO KATALOG KOD NO ÜRÜN ADI ORJİNAL ÜRÜN KODU (P/N) Okul Sıraları ÜRÜNÜN MARKASI / MODELİ ÜRÜNE AİT RESİM *Sınıf Masası

Detaylı

Bilgilendirme Politikası

Bilgilendirme Politikası Bilgilendirme Politikası Şirketin bilgilendirme politikası kurumsal internet sitesinde yayınlanmakta olup, bilgilendirme politikası ile ilgili işlerin izlenmesi, gözetimi ve geliştirilmesi sorumluluğu

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ JEOFİZİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ JEOFİZİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ JEOFİZİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ 1) Jeofizik Mühendisliği Eğitim / Öğretim Programına kayıtlı öğrenciler, Çanakkale Onsekiz

Detaylı

KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU

KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU AMBLEM - LOGOTYPE YATAY KULLANIM Turyap amblemi kurum kimliğini oluşturan temel grafik öğelerin başında gelmektedir. Amblem ve logotype ın yatay temel oranları yanda belirtilmiştir.

Detaylı

GENEL MUHASEBE DERSİ. Fatura ve Fatura Yerine Geçen Belgeler Muhasebede Kullanılan Belge ve Bilgiler

GENEL MUHASEBE DERSİ. Fatura ve Fatura Yerine Geçen Belgeler Muhasebede Kullanılan Belge ve Bilgiler GENEL MUHASEBE DERSİ Dersin Modülleri Fatura ve Fatura Yerine Geçen Belgeler Muhasebede Kullanılan Belge ve Bilgiler Kazandırılan Yeterlikler Kanunlara uygun biçimde fatura veya yerine geçen belgeleri

Detaylı

ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSİ

ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSİ TANIM İletişim sistemlerinin ve her türlü elektronik aletin tasarımı, üretim teknolojisi, çalışma ilkeleri, yapımı ve işletilmesi ile ilgili alanlarda çalışan kişidir. A- GÖREVLER Elektronik ve haberleşme

Detaylı

bölüm 01 Temel Bilgiler

bölüm 01 Temel Bilgiler iga havalimani işletmeleri a.ş. Kurumsal Kimlik Kılavuzu bölüm 01 Temel Bilgiler Çalışma dökümanı ve bilgi için kurumsal iletişim bölümü ile iletişime geçiniz. marcom@igairport.com 2-3 iga havalimani

Detaylı

Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015

Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015 Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİĞİN UYGULANMASINA İLİŞKİN GENELGE (2015/50) Bu Genelge, 25.05.2015

Detaylı

EURO KAPİTAL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş NİN 11.06.2016 TARİHİNDE YAPILACAK OLAN 2015 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI

EURO KAPİTAL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş NİN 11.06.2016 TARİHİNDE YAPILACAK OLAN 2015 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI EURO KAPİTAL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş NİN 11.06.2016 TARİHİNDE YAPILACAK OLAN 2015 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI 1 Genel Kurul İlanı EURO KAPİTAL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş YÖNETİM

Detaylı

Kurumsal kimlik, bir kuruluşun temel stratejileri doğrultusunda görsel bir bütünlük sağlayarak kendini ifade etme biçimidir.

Kurumsal kimlik, bir kuruluşun temel stratejileri doğrultusunda görsel bir bütünlük sağlayarak kendini ifade etme biçimidir. Kurumsal kimlik, bir kuruluşun temel stratejileri doğrultusunda görsel bir bütünlük sağlayarak kendini ifade etme biçimidir. AKO nun görsel ve algısal iletişimine dair ortak bir dil oluşturmak üzere hazırlanan

Detaylı

İÇİNDEKİLER SAYFA Önsöz 4 Stratejik Planlama ve Bütçe Yol Haritası 5 Örnek İşletme Hakkında 6 Gider Yükleme Sistemi 8 Satış Bütçesi Oluşturma 9 Faaliyet Gider Bütçesi Oluşturma 12 Bütçe Sistem Otomasyonu

Detaylı

Destek Hizmetleri Müdürlü ü nün Faaliyetlerine ili kin Yasa, Mevzuat ve Yönetmelikler

Destek Hizmetleri Müdürlü ü nün Faaliyetlerine ili kin Yasa, Mevzuat ve Yönetmelikler 2. DESTEK H ZMETLER MÜDÜRLÜ Ü Görev Tan m : 4734 say l Kamu hale Kanunu ve 4735 say l Kamu haleleri sözle me kanunu ile ikincil ve üçüncül mevzuat hükümlerine göre Müdürlü ümüzün ihtiyaç duydu u Mal ve

Detaylı

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. BİLGİLENDİRME Doküman No : INM_PR_40 Yayın Tarihi : 30/03/2016 Revizyon Tarihi ve Sayısı : - Sayfa 1 BİLGİLENDİRME 1. Amaç Bilgilendirme Politikası nın temel amacı; ticari

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 1 KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU AMBLEM & LOGOTYPE Amblem & Logo Kullanımları 2 Logonun Grid Çizimi Bu sayfada verilen UlaşımPark logosu grid çiziminin ölçüleri standarttır. Kullanılacak alanların boyutlarına

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI

KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI TEMEL UNSURLAR, TEMEL İLKELER TEMEL UNSURLAR, TEMEL İLKELER Kurumsal kimlik, bir kuruluşun temel stratejileri doğrultusunda görsel bir bütünlük sağlayarak kendini ifade etme biçimidir.

Detaylı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi. Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü PROJE HAZIRLAMA ESASLARI

Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi. Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü PROJE HAZIRLAMA ESASLARI Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü PROJE HAZIRLAMA ESASLARI Yrd.Doç.Dr. Kemal ÜÇÜNCÜ Orman Endüstri Makinaları ve İşletme Anabilim Dalı 1. Proje Konusunun

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 2016

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 2016 KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 2016 İÇİNDEKİLER KURUMSALKİMLİK...3 AMBLEM & LOGO KURUMSAL RENK... 13 BASILIMALZEMELER... 14-23 BAYRAK & FLAMA... 5-12... 24-27 TABELA, TOTEM & ŞİRKET İÇİ YÖNLENDİRMELER... 28-29

Detaylı

PERİYODİK KONTROL ve MUAYENE HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ

PERİYODİK KONTROL ve MUAYENE HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ REVİZYON BİLGİLERİ Rev. No Revizyon Tarihi Revizyon Açıklaması 0 -- İlk yayın. 01 01.12.2015 Güncelleme PR.09 01.04.2015 01.12.2015 01 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; montaj ve gaz sızdırmazlık uygunluk

Detaylı

İŞLETMENİN TANIMI 30.9.2015

İŞLETMENİN TANIMI 30.9.2015 Öğr.Gör.Mehmet KÖRPİ İŞLETMENİN TANIMI Sonsuz olarak ifade edilen insan ihtiyaçlarını karşılayacak malları ve hizmetleri üretmek üzere faaliyette bulunan iktisadi birimler işletme olarak adlandırılmaktadır.

Detaylı

GALATA YATIRIM A.Ş. Halka Arz Fiyat Tespit Raporu DEĞERLENDİRME RAPORU SAN-EL MÜHENDİSLİK ELEKTRİK TAAHHÜT SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

GALATA YATIRIM A.Ş. Halka Arz Fiyat Tespit Raporu DEĞERLENDİRME RAPORU SAN-EL MÜHENDİSLİK ELEKTRİK TAAHHÜT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 22-11-2013 Fiyat Tespit Raporu DEĞERLENDİRME RAPORU İş bu rapor, Galata Yatırım A.Ş. tarafından, Sermaye Piyasası Kurulu nun 12/02/2013 tarihli ve 5/145 sayılı kararında yer alan; payları ilk kez halka

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ İLE YETERLİLİĞE SAHİP KURULUŞLAR ARASINDA YURT DIŞINDA UYGUNLUK DEĞERLENDİRME HİZMETLERİNDE

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ İLE YETERLİLİĞE SAHİP KURULUŞLAR ARASINDA YURT DIŞINDA UYGUNLUK DEĞERLENDİRME HİZMETLERİNDE TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ İLE YETERLİLİĞE SAHİP KURULUŞLAR ARASINDA YURT DIŞINDA UYGUNLUK DEĞERLENDİRME HİZMETLERİNDE YAPILACAK OLAN İŞBİRLİĞİ ANLAŞMALARININ UYGULAMA YÖNERGESİ KONU: MADDE 1. Özel hukuk

Detaylı

6. ODA MERKEZ BÜRO İŞLEYİŞİ

6. ODA MERKEZ BÜRO İŞLEYİŞİ 6. ODA MERKEZ BÜRO İŞLEYİŞİ 25. Dönem Çalışma Programı nda, Odamız merkez ve şubelerin büro işleyişinde etkinliğini arttırıcı teknik alt yapının güçlendirilerek oda çalışma hedeflerine ulaşılmasına hizmet

Detaylı

EĞİTİM DANIŞMANLIK KURUMSAL KİMLİK REHBERİ. www.zirve7.com

EĞİTİM DANIŞMANLIK KURUMSAL KİMLİK REHBERİ. www.zirve7.com REHBERİ İÇİNDEKİLER a. LOGOTYPE 01. ÖLÇÜ VE ORANLAR 02. RENKLİ KULLANIM 03. TEK RENKLİ KULLANIM 04. ZEMİNLİ VE NEGATİF KULLANIM 05. RENKLER 06. YANLIŞ KULLANIMLAR 07. YAZI KARAKTERİ b. TEMEL BASILI MALZEMELER

Detaylı

2. Söz konusu koruma amaçlı imar planı üst ölçek plana aykırı hususlar içermektedir.

2. Söz konusu koruma amaçlı imar planı üst ölçek plana aykırı hususlar içermektedir. İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Beykoz I. Bölge, 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon Nazım İmar Planı ve Beykoz I. Bölge 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon Uygulama İmar Planı Bakanlık Makamının 30.12.2014

Detaylı

Özet şeklinde bilgiler

Özet şeklinde bilgiler Kurzhinweise in türkischer Sprache TR İşçi Temsilciliği seçiminin açılışı ve yapılış usulü hakkında Özet şeklinde bilgiler Bu nedenle yakında İşçi Temsilciliğinin seçimi yapılacaktır. Şu an okumakta olduğunuz

Detaylı

İçindekiler. 2. Zaman Verilerinin Belirlenmesi 47

İçindekiler. 2. Zaman Verilerinin Belirlenmesi 47 İçindekiler 1. Süreç Verileri Yönetimine Giriş 1 1 Giriş 3 2 Temel Bilgiler 5 2.1 Refa ya göre süreç yönelimli zaman verileri yönetimi anlayışı 5 2.2 Standart süreçte veriler 8 2.2.1 Yönetim verileri 9

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK ÇALIŞMASI

KURUMSAL KİMLİK ÇALIŞMASI KURUMSAL KİMLİK ÇALIŞMASI GENEL TEMA SPOT RENKLER PROCESS RENKLER PANTONE 99-8 C C 100 M 100 Y 0 K0 PANTONE Process Cyan C PANTONE P 102-16C PANTONE P 179-12C C 100 M 0 Y 0 K0 C 100 M 83 Y 1 K4 C 0 M 0

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 1. Projenin Amacı... 2. 2. Proje Yönetimi... 2. 3. Projenin Değerlendirilmesi... 2. 4. Projenin Süresi... 2. 5. Projenin Kapsamı...

İÇİNDEKİLER. 1. Projenin Amacı... 2. 2. Proje Yönetimi... 2. 3. Projenin Değerlendirilmesi... 2. 4. Projenin Süresi... 2. 5. Projenin Kapsamı... 0 İÇİNDEKİLER 1. Projenin Amacı...... 2 2. Proje Yönetimi... 2 3. Projenin Değerlendirilmesi... 2 4. Projenin Süresi... 2 5. Projenin Kapsamı... 2 6. Projenin Saklanması... 3 7. Proje ve Raporlama... 3

Detaylı

Digifresh Kullanım Kılavuzu

Digifresh Kullanım Kılavuzu DigiFresh programını çalıştırmadan önce bilgisayarınıza Net Framework kütüphanesinin yüklü olması gerekmektedir. Aşağıdaki linkten indirelebilir. http://www.microsoft.com/tr-tr/download/confirmation.aspx?id=17851

Detaylı

KAVRAMLAR. Büyüme ve Gelişme. Büyüme. Büyüme ile Gelişme birbirlerinden farklı kavramlardır.

KAVRAMLAR. Büyüme ve Gelişme. Büyüme. Büyüme ile Gelişme birbirlerinden farklı kavramlardır. KAVRAMLAR Büyüme ve Gelişme Büyüme ile Gelişme birbirlerinden farklı kavramlardır. Büyüme Büyüme, bedende gerçekleşen ve boy uzamasında olduğu gibi sayısal (nicel) değişikliklerle ifade edilebilecek yapısal

Detaylı

1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU (Tüm tutarlar, aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) cinsinden ifade edilmiştir.

1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU (Tüm tutarlar, aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) cinsinden ifade edilmiştir. A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 16 Temmuz 2014 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle Fonun Yatırım Amacı Portföy Yöneticileri Fon Toplam Değeri Portföyünde

Detaylı

Monofaze Müşterek W Otomat Baraları, Trifaze Müşterek W Otomat Baraları, Nötr Topraklama Baraları, Dağıtıcı Üniteler, Montaj Rayları

Monofaze Müşterek W Otomat Baraları, Trifaze Müşterek W Otomat Baraları, Nötr Topraklama Baraları, Dağıtıcı Üniteler, Montaj Rayları Katalog İndeksi Sayfa 4 Kurumsal Bilgiler Firma Profili, Kalite Politikası, Hizmet Anlayışımız, Üretim Bilgileri Sayfa 9 SKP Sıkmalı Kablo Pabuçları ve Ek Mufları Ekko Tip ( Standart Papuçları ile Boyları

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU 2012

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU 2012 KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU 2012 İçindekiler 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 2.0 2.1 2.2 3.0 3.1 3.2 3.3 3.4 3.5 3.6 3.7 3.8 3.8 3.10 3.11 3.12 3.13 3.14 3.15 AMBLEM VE LOGO Amblem... 3 Logotype... 4 Logo nun Dikey

Detaylı

A Temel İlkeler. B Kurumsal Evrak

A Temel İlkeler. B Kurumsal Evrak A Temel İlkeler 1. Sembol 2. Yazı 3. Logotayp - Temel Kullanım 4. Logotayp - Dikey Kullanım 5. Logotayp - Kurumsal Renk Standartları 6. Logotayp - Güvenlik Alanı ve Minimum Kullanım Ölçüsü 7. Logotayp

Detaylı

KURUMSAL MATBU EVRAKLAR

KURUMSAL MATBU EVRAKLAR KURUMSAL MATBU EVRAKLAR ISLAND KURUM KILAVUZU RENKLER ISTLAND GAYRİMENKUL un kurum kimliğinin önemli unsurlarından biride logonun rengidir. Yanda renklerin baskılarda ve yayınlarda kullanılması gereken

Detaylı

15 Versiyonu / 11.02.2015 güncellemesi

15 Versiyonu / 11.02.2015 güncellemesi 15 Versiyonu / 11.02.2015 güncellemesi *03.02.2015 - MUH, MUH30 ve MUHGVK281 beyannamelerinde değişiklik Muhtasar Beyannamesi MUH, MUH30 ve MUHGVK281 beyannamelerinde değişiklik yapılmıştır. Ekler kısmında

Detaylı

www.e-dewlet.com BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI

www.e-dewlet.com BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI www.e-dewlet.com BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar i : 11.11.2013 Karar No : 2013/DK-THD/605 Gündem Konusu : Tüketici Şikâyetlerinin İşletmeciler Tarafından Çözülmesine İlişkin Usul ve

Detaylı

2LOGOTYPEGİRİŞ

2LOGOTYPEGİRİŞ 2LOGOTYPE GİRİŞ 2.1 Logotype ın Renkli Kullanımı / Türkçe 2.2 Logotype ın Renkli Kullanımı / İngilizce 2.3 Logotype ın Siyah-Beyaz Kullanımı 2.4 Logotype ın Renkli Zeminde Dişi Kullanımı 2.5 Logotype ın

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı Sayı : B.13.2.SGK.0.11.06.04 / 42 5 /01/2009 Konu : Daire Başkanlıklarının Görev Dağılımı GENELGE (2009/.10.) Bilindiği üzere; Yönetim Kurulumuzun 23/05/2008 tarihli 2008/154 sayılı kararı ve Bakanlık

Detaylı

ÖDEME TALEP FORMU GIDA, TARIM VE HAYVANCLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNE İZMİR

ÖDEME TALEP FORMU GIDA, TARIM VE HAYVANCLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNE İZMİR ÖDEME TALEP FORMU GIDA, TARIM VE HAYVANCLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNE İZMİR Ek listede belirtilen makine ve ekipman alımlarına ilişkin faaliyetleri Hibe Sözleşmesi hükümlerine uygun olarak gerçekleştirdiğimizi; ilgili

Detaylı

T.C AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DÖNEM İÇİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DÖNEM İÇİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DÖNEM İÇİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1)Yönergenin Amacı, Ağrı İbrahim Çeçen

Detaylı

I. EIPA Lüksemburg ile İşbirliği Kapsamında 2010 Yılında Gerçekleştirilen Faaliyetler

I. EIPA Lüksemburg ile İşbirliği Kapsamında 2010 Yılında Gerçekleştirilen Faaliyetler I. EIPA Lüksemburg ile İşbirliği Kapsamında 2010 Yılında Gerçekleştirilen Faaliyetler 1. AB Hukuku ve Tercüman ve Çevirmenler için Metotlar Eğitimi (Ankara, 8-9 Haziran 2010) EIPA tarafından çeşitli kamu

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI

KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI TEMEL UNSURLAR, TEMEL İLKELER TEMEL UNSURLAR, TEMEL İLKELER Kurumsal kimlik, bir kuruluşun temel stratejileri doğrultusunda görsel bir bütünlük sağlayarak kendini ifade etme biçimidir.

Detaylı

FORD YENİ KURUMSAL KİMLİK ELEMANLARI

FORD YENİ KURUMSAL KİMLİK ELEMANLARI FORD YENİ KURUMSAL KİMLİK ELEMANLARI ÜRÜN KODU FRD /1 FRD / 1-1 FRD / 1-2 FRD / 1-3 FRD / 1-4 FRD / 2 FRD / 2-1 FRD / 2-2 FRD / 2-3 FRD / 2-4 FRD / 2-5 FRD / 3 FRD / 3-1 FRD / 3-2 FRD / 3-3 ALIN PANOSU

Detaylı

Gümrük Müsteşarlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (ULUSLARARASI ANLAŞMALAR) (SERİ NO: 7)

Gümrük Müsteşarlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (ULUSLARARASI ANLAŞMALAR) (SERİ NO: 7) 10 Nisan 2008 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 26843 TEBLİĞ Gümrük Müsteşarlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (ULUSLARARASI ANLAŞMALAR) (SERİ NO: 7) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, Türkiye ile Avrupa Topluluğu

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI

KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI TEMEL UNSURLAR, TEMEL İLKELER TEMEL UNSURLAR, TEMEL İLKELER Kurumsal kimlik, bir kuruluşun temel stratejileri doğrultusunda görsel bir bütünlük sağlayarak kendini ifade etme biçimidir.

Detaylı

LDS LODOS TEKNİK Kurumsal Kimlik Rehberi kurumumuzun görsel birliğini sağlamada rehber olarak kullanılacaktır. Kılavuzda belirtilen kurallara

LDS LODOS TEKNİK Kurumsal Kimlik Rehberi kurumumuzun görsel birliğini sağlamada rehber olarak kullanılacaktır. Kılavuzda belirtilen kurallara KURUMSAL KİMLİK LDS LODOS TEKNİK Kurumsal Kimlik Rehberi kurumumuzun görsel birliğini sağlamada rehber olarak kullanılacaktır. Kılavuzda belirtilen kurallara uyulması; tüm basılı evraklar, kurumsal iletişim

Detaylı

Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Soru Kağıdı Hazırlanışı

Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Soru Kağıdı Hazırlanışı Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Soru Kağıdı Hazırlanışı TUİK ve TÜRMOB'un işbirlikteliği sonucunda Yıllık iş istatistikleri Sanayi ve Hizmet soru kağıtlarının hazırlanması ve gönderilmesi Web

Detaylı

ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU BASILI MATERYAL ALIM İŞİ TEKNİK ŞARTNAME

ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU BASILI MATERYAL ALIM İŞİ TEKNİK ŞARTNAME ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU BASILI MATERYAL ALIM İŞİ TEKNİK ŞARTNAME Madde 1-GENEL ŞARTLAR 1.1-Kapsam ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu, İhtiyaçlarına yönelik kullanılması için aşağıda açıklanan teknik özellikler

Detaylı

İŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 2015 YILI OLAĞAN GENEL KURUL BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

İŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 2015 YILI OLAĞAN GENEL KURUL BİLGİLENDİRME DOKÜMANI İŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 2015 YILI OLAĞAN GENEL KURUL BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Şirketimizin 2015 hesap dönemine ait Olağan Genel Kurul Toplantısı, aşağıda yazılı gündem maddelerini görüşmek

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN: Üniversitemiz Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans programlarına

Detaylı

KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU V.01

KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU V.01 KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU V.01 KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU V.01 istanbullines denizcilik yatırım a.ş. kurum kimliği kılavuzu aynasanat reklam tasarım tarafından hazırlanmıştır. İçindekiler 1 Giriş---------------------------------------

Detaylı

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/html/excelgondermehakkinda_tevkifatlifatura_tr.h...

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/html/excelgondermehakkinda_tevkifatlifatura_tr.h... Page 1 of 7 Tevkifatlı Satış Faturası listesinin excel dosyası olarak oluşturulması için gerekli açıklamalar Oluşturulan excel dosyasının yüklenmesinde karşılaşılan sorunların çözümü (Teknik açıklamalar)

Detaylı

MY16 Bulut PBX Benimseme Teklifi Hüküm ve Koşulları

MY16 Bulut PBX Benimseme Teklifi Hüküm ve Koşulları 1 Şubat 2016 tarihinde düzenlendi Sayfa 1 / 5 Bu belgede MY16 Bulut PBX Benimseme Teklifi'nin ("Teklif"), hem Microsoft Corporation ( Microsoft ) hem de katılımcı müşteri ( Müşteri ) için uygunluk gereksinimleri

Detaylı

Kurumsal Kimlik Rehberi

Kurumsal Kimlik Rehberi Kurumsal Kimlik Rehberi İÇİNDEKİLER Bölüm 1 Logo Logo Oran Güvenlik Alanı ve Minimum Kullanım Ölçüsü Yardımcı Tasarım Elemanı Temel Renkler Yardımcı Renkler Zemin Üzerinde Kullanımlar 1 Zemin Üzerinde

Detaylı

Doç.Dr.Mehmet Emin Altundemir 1 Sakarya Akademik Dan man

Doç.Dr.Mehmet Emin Altundemir 1 Sakarya Akademik Dan man 214 EK M-ARALIK DÖNEM BANKA KRED LER E M ANKET Doç.Dr.Mehmet Emin Altundemir 1 Sakarya Akademik Dan man nin 214 y dördüncü çeyrek verileri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankas (TCMB) taraf ndan 9 Ocak 215

Detaylı

II. Bölüm HİDROLİK SİSTEMLERİN TANITIMI

II. Bölüm HİDROLİK SİSTEMLERİN TANITIMI II. Bölüm HİDROLİK SİSTEMLERİN TANITIMI 1 Güç Kaynağı AC Motor DC Motor Diesel Motor Otto Motor GÜÇ AKIŞI M i, ω i Güç transmisyon sistemi M 0, ω 0 F 0, v 0 Makina (doğrusal veya dairesel hareket) Mekanik

Detaylı

BORUSAN EnBW Enerji RüzgarEv Mimari Tasarım Yarışması İhtiyaç Listesi. Haziran 2016

BORUSAN EnBW Enerji RüzgarEv Mimari Tasarım Yarışması İhtiyaç Listesi. Haziran 2016 BORUSAN EnBW Enerji RüzgarEv Mimari Tasarım Yarışması İhtiyaç Listesi Haziran 2016 1 TANIM Kontrol Binası, içerisinde teknik ve idari kısım olmak üzere iki bölümden oluşan Rüzgar Enerji Santrallerinin

Detaylı

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım.

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım. Projeniz için atezer i seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen bu formun içerisinde projenizle ilgili olan kısımları doldurun, bu projenizi daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır. İyi sonuçlar elde etmek

Detaylı

(Resmi Gazete ile yayımı: 7.7.2000 Sayı: 24102 )

(Resmi Gazete ile yayımı: 7.7.2000 Sayı: 24102 ) -2292- TÜRKİYE'DE İRTİBAT OFİSİNİN KURULMASINA İLİŞKİN DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ, AVRUPA BÖLGE OFİSİ VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ ARASINDA YAPILAN ANLAŞMANIN ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞU HAKKINDA KANUN

Detaylı

Ek 1. Fen Maddelerini Anlama Testi (FEMAT) Sevgili öğrenciler,

Ek 1. Fen Maddelerini Anlama Testi (FEMAT) Sevgili öğrenciler, Ek 1. Fen Maddelerini Anlama Testi (FEMAT) Sevgili öğrenciler, Bu araştırmada Fen Bilgisi sorularını anlama düzeyinizi belirlemek amaçlanmıştır. Bunun için hazırlanmış bu testte SBS de sorulmuş bazı sorular

Detaylı

Sayfa 1 / 5 Ana Sayfa KAP Hakk nda Bildirim Sorgular irketler Yard m lgili Linkler Görü Öneri Tümünü mzal Görüntüle English Format Ba ms z Denetim Görü ü Ba ms z Denetim Kurulu u Denetim Türü Görü Türü

Detaylı

SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 1 Ocak- 30 Eylül 2014 FAALİYET RAPORU

SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 1 Ocak- 30 Eylül 2014 FAALİYET RAPORU SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ 1 Ocak- 30 Eylül 2014 FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER FAALİYET RAPORU 01.01.2014-30.09.2014... 1 FAALİYET KONUSU... 1 BAĞLI ORTAKLIK... 1 FİNANSAL RAPORLAMA

Detaylı