Solucan Gübresi VERMİKOMPOST

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Solucan Gübresi VERMİKOMPOST"

Transkript

1 Solucan Gübresi VERMİKOMPOST P r o f e s y o n e l ç i f t ç i l e r v e b a h ç e c i l i k u z m a n l a r ı n ı n k u l l a n d ı ğ ı b u d o ğ a h a r i k a s ı n ı b i z ü r e t i y o r u z

2 EKOLOJİK SIVI GÜBRE Organo-mineral substrat konsantresi ilave mikro elementler ile turba yosunu ve vermicompost'un bir karışımıdır. En zorlu bitkiler ve onların yetiştiricileri için. EKOLOJİK KATI GÜBRE Konsantre bir gübre olan Vermikompost gerekli tüm besleyici maddeler, mikro elementler, fermentler, toprak antibiyotikleri ve vitaminleri içerir. Ürünün etkinliği şaşırtıcı derecede yüksektir.

3 Doğanın tarih boyunca tahribata uğradığı ve her seferinde galip geldiği dünyamızda her geçen gün doğallıktan uzaklaşan ve sağlığımızı tehlikeye sokan tarım sektörü yeniden doğala, doğal olan organiğe dönmektedir. Bilinç düzeyinin artması, organik ve sağlıklı beslenmenin öneminin tüketiciler tarafından kavranması organik ürüne olan talebi de beraberinde getirmektedir. Bu sebeple her geçen gün büyümekte olan organik ürün pazarında solucan gübresi önemini arttırmakta ve çiftçiler tarafından yoğun olarak tercih edilmektedir. Üretimini Rusya da gerçekleştiren, birçok ülkeye dağıtım ve pazarlamasını yapan Green PİK, bu tecrübe ve birikimini ülkemize de taşımıştır. Bu alanda kısa sürede büyük bir aile olmayı başaran Green PİK Tarım Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. siz bilinçli tüketicileri de bu ailenin bir parçası olmaya davet etmektedir.

4 STARATEL SOLUCANLARI Profesyonel çiftçiler ve bahçecilik uzmanlarının kullandığı bu doğa harikasını biz üretiyoruz. STARATEL Prof. A.M.İGONİN tarafından Rus ve Kırgız popülasyonlarının çiftleştirilmesi sonucunda elde edilmiştir. Solucanlar 3 ekolojik gruba ayırılırlar. Toprak yüzeyinde veya kompost içinde yaşayanlar. Toprağın humus tabakasında yaşayanlar. Toprak altında yaşayan türler. Staratel birinci gruba aittir. Solucanlar kapalı alanlarda yıl boyu üremelerini sürdürürler. Staratel i diğerlerinden ayıran en büyük özellik +8 ila +29 ºC sıcaklıkları arasında etkinlik göstermeleri, Staratel kozalarını +8 ila+10 ºC sıcaklıkları arasında bırakmaları ve organik atıkları en kısa sürede ve yüksek kalitede organik gübreye dönüştürmeleridir. Büyükbaş, küçükbaş hayvan gübresi, bitki artıkları ve tüm diğer organik artıkları Biogumus a çevirirler. Biogumus yüksek verimli organik bir gübredir. Biogumus zirai özellikleri artırarak yüksek kalitenin yanı sıra mümkün olan en yüksek verimi sağlar.

5 Biogumus ve Humistar (Katı ve Sıvı Solucan Gübresi) staratel popülasyonunun sıradan gübreyi işlemesiyle elde edilen saf ekolojik ve organik bir gübre çeşididir. Bu organik gübreler (Biogumus, Humistar) bulunduğu toprağın tüm ihtiyaçlarını giderir. Biogumus ve Humistar ın yapısında; mikroelementler, enzimler, toprak antibiyotiği, vitaminler, hormonlar, büyüme hormonları vardır. Aynı zamanda humik maddeler açısından çok zengindir. Biogumus ve Humistar ağır metaller, patojenler, helmit yumurtaları içermez. NEDEN BİOGUMUS VE HUMİSTAR Büyüme süresini azaltır. Doğal antibiyotik görevi görür. Fide ve filizlerde yüksek ömür sağlar. Uygulandıkları alanlarda su tasarrufu sağlar. Bitkinin meyve verme süresini 2-3 hafta kısaltır. Fotosentez süreçleri üzerinde olumlu etkiler yapar. Toprak verimliliğini en kısa sürede artırır ve yapısını zenginleştirir. Biogumus ve Humistar; istikrarlı, ekolojik ve saf bir büyüme sağlar. Bitkinin boyunu artırır ve çiçekli bitkilerde en kısa sürede çiçek oluşumunu sağlar. Bitkinin metabolizmasını artırır, stresini alır, hava şartlarına göre hastalığı yok eder. Tohum ne tür olursa olsun en kısa sürede tohumla reaksiyona geçer ve olumlu sonuç vermeye başlar. Yüksek kalitede ve çevre dostu tarım ürünlerinin üretimi ve depolanması sırasında kaybı en aza indirir. Biogumus ve Humistar ile yetişen meyve ve sebzelerin tadı sıradan yetişenlere göre kat kat daha yüksektir. Ağır metalleri yok eder, radyoaktif maddeleri ortamdan uzaklaştırır ve bu sayede nitrat oluşumunu engeller.

6 BİOGUMUS (KATI SOLUCAN GÜBRESİ) ANALİZ RAPORU Toplam Organik Madde % Toplam Azot (N) % 1-2 Karbon Tayini % Hümik Fülvik Asit % Toplam Fosfor Pentaoksit P2O5 % 1,5-3 Suda Çözünür Potasyum Oksit K2O % 1,5-2 Suda CaO % 4-6 ph % 7-8 Kadmiyum (Cd) mg/kg ppm <0,5 Bakır (Cu) mg/kg ppm <0,1 Nikel (Ni) mg/kg ppm 0,6 Kurşun (Pb) mg/kg ppm 5,9 Çinko (Zn) mg/kg ppm 11,4 Civa (Hg) mg/kg ppm <0,5 Krom (Cr) mg/kg ppm <0,1 Kalay (Sn) mg/kg ppm 2,5

7

8 (KATI SOLUCAN GÜBRESİ) KULLANIM TALİMATI SEBZE ÜRÜNLERİ (AÇIK ALAN YETİŞTİRİCİLİĞİ) MEYVESİ YENEN SEBZELER UYGULAMA ZAMANI ÖNERİLEN DOZ DOMATES/BİBER TOHUM EKİM ÖNCESİ/FİDE DİKİMİ/ARA GÜBRELEME kg/DEKAR PATLICAN/KABAK/HIYAR TOHUM EKİM ÖNCESİ/FİDE DİKİMİ/ARA GÜBRELEME kg/DEKAR BAMYA TOHUM EKİM ÖNCESİ/FİDE DİKİMİ/ARA GÜBRELEME kg/DEKAR B.KABAĞI/KAVUN/KARPUZ TOHUM EKİM ÖNCESİ/FİDE DİKİMİ/ARA GÜBRELEME kg/DEKAR YAPRAĞI YENEN SEBZELER LAHANA/MARUL/ISPANAK/PAZI/PIRASA TOHUM EKİM ÖNCESİ/FİDE DİKİMİ/ARA GÜBRELEME kg/DEKAR KEREVİZ (SAP) /ENGİNAR TOHUM EKİM ÖNCESİ/FİDE DİKİMİ/ARA GÜBRELEME kg/DEKAR SEMİZOTU/MAYDANOZ/ROKA/NANE/DEREOTU TOHUM EKİM ÖNCESİ/FİDE DİKİMİ/ARA GÜBRELEME kg/DEKAR BAKLAGİL SEBZELERİ FASULYE/BARBUNYA/BEZELYE TOHUM EKİM ÖNCESİ/FİDE DİKİMİ/ARA GÜBRELEME BÖRÜLCE/BAKLA TOHUM EKİM ÖNCESİ/FİDE DİKİMİ/ARA GÜBRELEME SOĞANSI,YUMRU, KÖK SEBZELER SARIMSAK/SOĞAN TOHUM EKİM ÖNCESİ/FİDE DİKİMİ/ARA GÜBRELEME HAVUÇ/TURP/PANCAR/ŞALGAM/KEREVİZ (KÖK) TOHUM EKİM ÖNCESİ/FİDE DİKİMİ/ARA GÜBRELEME PATATES/YER ELMASI TOHUM EKİM ÖNCESİ/FİDE DİKİMİ/ARA GÜBRELEME DİĞER SEBZELER KARNABAHAR/BROKOLİ/KUŞKONMAZ TOHUM EKİM ÖNCESİ/FİDE DİKİMİ/ARA GÜBRELEME MANTAR TOHUM EKİM ÖNCESİ/FİDE DİKİMİ/ARA GÜBRELEME SEBZE ÜRÜNLERİ (ÖRTÜ ALTI YETİŞTİRİCİLİĞİ) MEYVESİ YENEN SEBZELER kg/DEKAR kg/DEKAR 40-60kg/DEKAR kg/DEKAR kg/DEKAR kg/DEKAR 80-90KG/DEKAR DOMATES/BİBER TOHUM EKİM ÖNCESİ/FİDE DİKİMİ/ARA GÜBRELEME kg/DEKAR PATLICAN/KABAK/HIYAR TOHUM EKİM ÖNCESİ/FİDE DİKİMİ/ARA GÜBRELEME kg/DEKAR BAMYA TOHUM EKİM ÖNCESİ/FİDE DİKİMİ/ARA GÜBRELEME 80-90kg/DEKAR B.KABAĞI/KAVUN/KARPUZ TOHUM EKİM ÖNCESİ/FİDE DİKİMİ/ARA GÜBRELEME kg/DEKAR YAPRAĞI YENEN SEBZELER LAHANA/MARUL/ISPANAK/PAZI/PIRASA TOHUM EKİM ÖNCESİ/FİDE DİKİMİ/ARA GÜBRELEME kg/DEKAR KEREVİZ (SAP) /ENGİNAR TOHUM EKİM ÖNCESİ/FİDE DİKİMİ/ARA GÜBRELEME kg/DEKAR SEMİZOTU/MAYDANOZ/ROKA/NANE/DEREOTU TOHUM EKİM ÖNCESİ/FİDE DİKİMİ/ARA GÜBRELEME 50-70kg/DEKAR Verilen dozlar ortalama değerler olup ürün cinsi ve toprak analiz değerlerine göre farklılıklar gösterebilmektedir. Tarafınızdan verilecek analizler doğrultusunda toprağınız ve ürününüz için en iyi sonuçların alınabilmesi, en iyi doz değerlerinin belirlenebilmesi için lütfen Green PIK Türkiye ile irtibata geçiniz.

9 (KATI SOLUCAN GÜBRESİ) KULLANIM TALİMATI MEYVE ÜRÜNLERİ YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİLER UYGULAMA ZAMANI ÖNERİLEN DOZ ELMA/ARMUT/AYVA/MUŞMULA/YENİ DÜNYA FİDE YENİ DİKİM 1,5kg/AĞAÇ ELMA/ARMUT/AYVA/MUŞMULA/YENİ DÜNYA FİDAN 2-3kg/AĞAÇ ELMA/ARMUT/AYVA/MUŞMULA/YENİ DÜNYA MEYVELEME DÖNEMİ 3-4kg/AĞAÇ TAŞ ÇEKİRDEKLİLER ERİK/VİŞNE/KİRAZ/ŞEFTALİ/KAYISI/NEKTARİN FİDE YENİ DİKİM 1,5kg/AĞAÇ ERİK/VİŞNE/KİRAZ/ŞEFTALİ/KAYISI/NEKTARİN FİDAN 2-3kg/AĞAÇ ERİK/VİŞNE/KİRAZ/ŞEFTALİ/KAYISI/NEKTARİN MEYVELEME DÖNEMİ 3-4kg/AĞAÇ ZEYTİN FİDE YENİ DİKİM 1,5-2kg/AĞAÇ ZEYTİN FİDAN 2-3kg/AĞAÇ ZEYTİN MEYVELEME DÖNEMİ 3-4kg/AĞAÇ TURUNÇGİLLER PORTKAL/MANDALİNA/GREYFURT/LİMON FİDE YENİ DİKİM 1,5kg/AĞAÇ PORTKAL/MANDALİNA/GREYFURT/LİMON FİDAN 2-3kg/AĞAÇ PORTKAL/MANDALİNA/GREYFURT/LİMON MEYVELEME DÖNEMİ 3-4kg/AĞAÇ SERT KABUKLULAR ANTEP FISTIĞI/BADEM CEVİZ/FINDIK FİDE YENİ DİKİM 1,5-2kg/AĞAÇ ANTEP FISTIĞI/BADEM CEVİZ/FINDIK FİDAN 2-3kg/AĞAÇ ANTEP FISTIĞI/BADEM CEVİZ/FINDIK MEYVELEME DÖNEMİ 3-4kg/AĞAÇ ÜZÜMSÜ MEYVELER BAĞLARDA BAĞLARDA BAĞLARDA DUT/İNCİR/NAR DUT/İNCİR/NAR DUT/İNCİR/NAR MUZ/KİVİ MUZ/KİVİ ÇİLEK ÇİLEK FİDE YENİ DİKİM FİDAN MEYVELEME DÖNEMİ FİDE YENİ DİKİM FİDAN MEYVELEME DÖNEMİ FİDAN MEYVELEME DÖNEMİ FİDE YENİ DİKİM FİDE YENİ DİKİM 1,5-2kg/AĞAÇ 2-3kg/AĞAÇ 3-4kg/AĞAÇ 1,5-2kg/AĞAÇ 2-3kg/AĞAÇ 3-4kg/AĞAÇ 2-3kg/AĞAÇ 3-4kg/AĞAÇ gr/FİDE kg/DEKAR Verilen dozlar ortalama değerler olup ürün cinsi ve toprak analiz değerlerine göre farklılıklar gösterebilmektedir. Tarafınızdan verilecek analizler doğrultusunda toprağınız ve ürününüz için en iyi sonuçların alınabilmesi, en iyi doz değerlerinin belirlenebilmesi için lütfen Green PIK Türkiye ile irtibata geçiniz.

10 (KATI SOLUCAN GÜBRESİ) KULLANIM TALİMATI TARLA ÜRÜNLERİ HUBUBAT UYGULAMA ZAMANI ÖNERİLEN DOZ BUĞDAY/ARPA/YULAF TOHUM EKİM ÖNCESİ/ARA GÜBRELEME kg/DEKAR MISIR/ÇAVDAR TOHUM EKİM ÖNCESİ/ARA GÜBRELEME kg/DEKAR BAKLİYAT BAKLA/BEZELYE/BÖRÜLCE TOHUM EKİM ÖNCESİ/ARA GÜBRELEME kg/DEKAR NOHUT/FASULYE/MERCİMEK TOHUM EKİM ÖNCESİ/ARA GÜBRELEME kg/DEKAR ENDÜSTRİYEL BİTKİLER TÜTÜN TOHUM EKİM ÖNCESİ/FİDE DİKİMİ/ARA GÜBRELEME kg/DEKAR ŞEKER PANCARI TOHUM EKİM ÖNCESİ/FİDE DİKİMİ/ARA GÜBRELEME kg/DEKAR ÇAY TOHUM EKİM ÖNCESİ/FİDE DİKİMİ/ARA GÜBRELEME kg/DEKAR PAMUK TOHUM EKİM ÖNCESİ/ARA GÜBRELEME kg/DEKAR AYÇİÇEĞİ TOHUM EKİM ÖNCESİ/ARA GÜBRELEME kg/DEKAR YERFISTIĞI/SOYA TOHUM EKİM ÖNCESİ/ARA GÜBRELEME kg/DEKAR İÇ VE DIŞ MEKAN SÜS BİTKİLERİ UYGULAMA ZAMANI ÖNERİLEN DOZ KESME ÇİÇEKÇİLİKTE TOHUM EKİM ÖNCESİ/FİDE DİKİMİ/ARA GÜBRELEME kg/DEKAR ÇİÇEKLİ-ÇİÇEKSİZ DIŞ MEKAN BİTKİLERİ ÇİÇEKLİ ÇİÇEKSİZ İÇ MEKAN BİTKİLERİ SÜS ÇALILARI ÇİM FİDE DİKİMİ/ARA GÜBRELEME ARA GÜBRELEME FİDE DİKİMİ/ARA GÜBRELEME TOHUM EKİM ÖNCESİ/ARA GÜBRELEME gR/M gr/SAKSI GR/M kg/DEKAR Verilen dozlar ortalama değerler olup ürün cinsi ve toprak analiz değerlerine göre farklılıklar gösterebilmektedir. Tarafınızdan verilecek analizler doğrultusunda toprağınız ve ürününüz için en iyi sonuçların alınabilmesi, en iyi doz değerlerinin belirlenebilmesi için lütfen Green PIK Türkiye ile irtibata geçiniz.

11 HUMİSTAR ve BİOGUMUS Solucan Gübresi EKOTAR Kontrol ve Sertifikasyon Kuruluşu (TR-OT-006) Tarafından tarih ve sayılı Organik Tarım Kanunu ve tarih ve sayılı Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliği nin Ek-1 e uygunluğu onaylanmıştır. Profesyonel çiftçiler ve bahçecilik uzmanlarının kullandığı bu doğa harikasını biz üretiyoruz.

12 HUMİSTAR (SIVI SOLUCAN GÜBRESİ) ANALİZ RAPORU Toplam Organik Madde % Toplam Azot (N) % 1-2 Karbon Tayini % Hümik Fülvik Asit % Toplam Fosfor Pentaoksit P2O5 % 1,5-3 Suda Çözünür Potasyum Oksit K2O % 1,5-2 Suda CaO % 4-6 ph % 7-8 Kadmiyum (Cd) mg/kg ppm <0,50 Bakır (Cu) mg/kg ppm 18,70 Nikel (Ni) mg/kg ppm 1,40 Kurşun (Pb) mg/kg ppm 1,20 Çinko (Zn) mg/kg ppm 18,40 Civa (Hg) mg/kg ppm <0,50 Krom (Cr) mg/kg ppm <0,50 Kalay (Sn) mg/kg ppm 2,20

13

14 (SIVI SOLUCAN GÜBRESİ) KULLANIM TALİMATI MEYVE ÜRÜNLERİ 1.UYGULAMA DOZU 2.UYGULAMA DOZU 3.UYGULAMA DOZU 4.UYGULAMA DOZU YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİLER YAPRAKTAN PÜSKÜRTME YAPRAKTAN PÜSKÜRTME ELMA/ARMUT/AYVA TAŞ ÇEKİRDEKLİLER ERİK/VİŞNE/KİRAZ/KAYISI/ ŞEFTALİ 1000 LT SUYA 3 LT HUMİSTAR/DEKAR ERKEN BAHAR DÖNEMİNDE 1000 LT SUYA 3 LT HUMİSTAR/DEKAR ERKEN BAHAR DÖNEMİNDE 1.UYGULAMA DOZUNDAN 20 GÜN SONRA 1000 LT/3 LT HUMİSTAR TOPRAKTAN UYGULAMA 1.UYGULAMA DOZUNDAN 20 GÜN SONRA 1000 LT/2 LT HUMİSTAR TOPRAKTAN UYGULAMA HUMİSTAR/5 DEKAR GÖZLER UYANIRKEN YAPRAĞA PÜSKÜRTME HUMİSTAR/5 DEKAR GÖZLER UYANIRKEN YAPRAĞA PÜSKÜRTME HUMİSTAR/5 DEKAR MEYVE 2.DÖNEMİNDE VE ÇİÇEKLER DÖKÜLDÜĞÜNDE YAPRAĞA PÜSKÜRTME HUMİSTAR/5 DEKAR İLK YAPRAK OLUŞUMUNDA VE BUNDAN 20 GÜN SONRA YAPRAĞA PÜSKÜRTME ZEYTİN 1000 LT SUYA 3 LT HUMİSTAR/DEKAR ERKEN BAHAR DÖNEMİNDE 1.UYGULAMA DOZUNDAN 20 GÜN SONRA 1000 LT/2 LT HUMİSTAR TOPRAKTAN UYGULAMA HUMİSTAR/5 DEKAR GÖZLER UYANIRKEN YAPRAĞA PÜSKÜRTME HUMİSTAR/5 DEKAR ÇİÇEKTEN 10 GÜN ÖNCE VE DÖKTÜKTEN 10 GÜN SONRA YAPRAĞA PÜSKÜRTME TURUNÇGİLLER PORTAKAL/MANDALİNA/GREYFURT 1000 LT SUYA 3 LT HUMİSTAR/DEKAR ERKEN BAHAR DÖNEMİNDE 1.UYGULAMA DOZUNDAN 20 GÜN SONRA 1000 LT/2 LT HUMİSTAR TOPRAKTAN UYGULAMA HUMİSTAR/5 DEKAR GÖZLER UYANIRKEN YAPRAĞA PÜSKÜRTME HUMİSTAR/5 DEKAR ÇİÇEKTEN 10 GÜN ÖNCE VE DÖKTÜKTEN 10 GÜN SONRA YAPRAĞA PÜSKÜRTME SERT KABUKLULAR CEVİZ/FISTIK/FINDIK/BADEM 1000 LT SUYA 3 LT HUMİSTAR/DEKAR ERKEN BAHAR DÖNEMİNDE 1.UYGULAMA DOZUNDAN 20 GÜN SONRA 1000 LT/2 LT HUMİSTAR TOPRAKTAN UYGULAMA HUMİSTAR/5 DEKAR İLK SÜRGÜNLERDE YAPRAĞA PÜSKÜRTME HUMİSTAR/5 DEKAR ÇİÇEKTEN 10 GÜN ÖNCE VE DÖKTÜKTEN 10 GÜN SONRA YAPRAĞA PÜSKÜRTME ÜZÜMSÜ MEYVELER BAĞLARDA 1000 LT SUYA 3 LT HUMİSTAR/DEKAR ERKEN BAHAR DÖNEMİNDE 1.UYGULAMA DOZUNDAN 20 GÜN SONRA 1000 LT/2 LT HUMİSTAR TOPRAKTAN UYGULAMA HUMİSTAR/5 DEKAR İLK FİLİZLENMEDE YAPRAĞA PÜSKÜRTME HUMİSTAR/5 DEKAR İLK UYGULAMADAN 20 GÜN VE İKİNCİ UYGULAMADAN 20 GÜN SONRA YAPRAĞA PÜSKÜRTME DUT/İNCİR/NAR/KİVİ 1000 LT SUYA 3 LT HUMİSTAR/DEKAR ERKEN BAHAR DÖNEMİNDE 1.UYGULAMA DOZUNDAN 20 GÜN SONRA 1000 LT/2 LT HUMİSTAR TOPRAKTAN UYGULAMA HUMİSTAR/5 DEKAR İLK FİLİZLENMEDE YAPRAĞA PÜSKÜRTME HUMİSTAR/5 DEKAR İLK UYGULAMADAN 20 GÜN SONRA YAPRAĞA PÜSKÜRTME ÇİLEK 1000 LT SUYA 3 LT HUMİSTAR/DEKAR DİKİMDEN 7 GÜN SONRA HER 20 GÜNDE BİR 1000 LT/2 LT HUMİSTAR HUMİSTAR/5 DEKAR İLK FİLİZLENMEDE YAPRAĞA PÜSKÜRTME HUMİSTAR/5 DEKAR HER 20 GÜNDE BİR YAPRAĞA PÜSKÜRTME MUZ 1000 LT SUYA 3 LT HUMİSTAR/DEKAR DİKİMDEN HEMEN SONRA HER 20 GÜNDE BİR 1000 LT/2 LT HUMİSTAR HUMİSTAR/5 DEKAR İLK YAPRAKLANMADA YAPRAĞA PÜSKÜRTME HUMİSTAR/5 DEKAR MEYVE OLUŞUMUNDA YAPRAĞA PÜSKÜRTME Verilen değerler ortalama değerler olup toprak analizi yapılmasından sonra farklılıklar gösterebilmektedir. Green PIK Türkiye, ürün köklenmesi ve gelişimini artırdığı için dikim sırasında Biogumus (Katı Solucan Gübresi) kullanılmasını tavsiye etmektedir. Kullanmadan önce çalkalayınız ve kısa sürede kulanıma geçiniz. Humistar (Sıvı Solucan Gübresi) kullanımı sırasında ilaç kullanımı yapılmamalıdır.

15 (SIVI SOLUCAN GÜBRESİ) KULLANIM TALİMATI SEBZE ÜRÜNLERİ 1.UYGULAMA DOZU 2.UYGULAMA DOZU 3.UYGULAMA DOZU MEYVESİ YENEN SEBZELER EKİM ÖNCESİ BEKLETME YAPRAKTAN PÜSKÜRTME DOMATES/BİBER/PATLICAN/KABAK /HIYAR/BAMYA BALKABAĞI/KAVUN/KARPUZ TOHUM VE FİDELER 6-8 SAAT ARASI 5 LT İLK DİKİMDEN 10 GÜN SONRA VE SU/250 CC HUMİSTAR İÇERİSİNDE EKİM ÇİÇEKLENMEDEN ÖNCE DEKARA ÖNCESİNDE BEKLETİLİR. 500 LT SU/2,5 LT HUMİSTAR TOPRAKTAN UYGULAMA TOHUMLAR 6-8 SAAT ARASI 5 LT SU/500 DİKİMDEN 15 GÜN SONRA VE YAPRAKLANMA CC HUMİSTAR İÇERİSİNDE EKİM ÖNCESİ BAŞLADIĞINDA 5 DEKARA 500 LT SU/3-4 LT BEKLETİLİR. HUMİSTAR HUMİSTAR /5 DEKAR 5-6 YAPRAKLANMA VE FİDE DİKİMİNDEN 20 GÜN SONRA YAPRAKLARA PÜSKÜRTME 300 LT SUYA 3 LT HUMİSTAR/5 DEKAR 5-6 YAPRAKLANMA VE FİDE DİKİMİNDEN 20 GÜN SONRA YAPRAKLARA PÜSKÜRTME YAPRAĞI YENEN SEBZELER LAHANA/MARUL/ISPANAK TOHUM VE FİDELER 3-4 SAAT ARASI 5 LT İLK FİLİZLENME VE YAPRAK GELİŞİMİ /NANE/KEREVİZ (SAP)/ SU/500 CC HUMİSTAR İÇERİSİNDE EKİM BAŞLADIĞINDA DEKARA ENGİNAR/TERE/SEMİZOTU/MAYDANO ÖNCESİNDE BEKLETİLİR. Z/ROKA 300 LT SU/2 LT HUMİSTAR TOPRAKTAN UYGULAMA 300 LT SUYA 2 LT HUMİSTAR/DEKAR İLK YAPRAKLANMA VE TOHUM DİKİMİNDEN 20 GÜN SONRA YAPRAKLARA PÜSKÜRTME SOĞANSI,YUMRU, KÖK SEBZELER SARIMSAK/SOĞAN/HAVUÇ/TURP/PAN TOHUM VE FİDELER 6-8 SAAT ARASI 5 LT DİKİMDEN 5 GÜN SONRA VE BU UYGULAMADAN 500 LT SUYA 3 LT HUMİSTAR/5 DEKAR İLK CAR/KEREVİZ/PATATES SU/1 LT HUMİSTAR İÇERİSİNDE EKİM ÖNCESİNDE BEKLETİLİR. 20 GÜN SONRA DEKARA 500 LT SU/2 LT HUMİSTAR YAPRAKLANMA VE TOHUM DİKİMİNDEN 20 GÜN SONRA YAPRAKLARA PÜSKÜRTME BAKLAGİL SEBZELERİ FASULYE/BARBUNYA/NOHUT/BEZEL YE/BAKLA/ BÖRÜLCE/MERCİMEK TOHUM VE FİDELER 6-8 SAAT ARASI 5 LT SU/1 LT HUMİSTAR İÇERİSİNDE EKİM ÖNCESİNDE BEKLETİLİR. İLK FİLİZLENME VE SAPLANMA BAŞLADIĞINDA DEKARA 500 LT SU/2 LT HUMİSTAR 500 LT SUYA 3 LT HUMİSTAR/5 DEKAR İLK YAPRAKLANMA VE TOHUM DİKİMİNDEN 20 GÜN SONRA YAPRAKLARA PÜSKÜRTME TARLA ÜRÜNLERİ 1.UYGULAMA DOZU 2.UYGULAMA DOZU 3.UYGULAMA DOZU HUBUBAT EKİM ÖNCESİ BEKLETME YAPRAKTAN PÜSKÜRTME BUĞDAY/ARPA/ÇAVDAR TOHUM VE FİDELER 6-8 SAAT ARASI 5 LT İLK FİLİZLENME VE SAPLANMA SONRASI LT SUYA 3 LT HUMİSTAR/5 DEKAR BAŞAK SU/1 LT HUMİSTAR İÇERİSİNDE EKİM ÖNCESİNDE BEKLETİLİR. DEKARA 500 LT SU/2 LT HUMİSTAR OLUŞUM ZAMANINDA YAPRAKLARA PÜSKÜRTME MISIR TOHUM VE FİDELER 6-8 SAAT ARASI 5 LT İLK FİLİZLENME VE SAPLANMA SONRASI 5 SU/1 LT HUMİSTAR İÇERİSİNDE EKİM DEKARA 500 LT SU/2 LT HUMİSTAR ÖNCESİNDE BEKLETİLİR. 500 LT SUYA 3 LT HUMİSTAR/5 DEKAR BİTKİ BOYU 60 CM OLDUĞUNDA YAPRAKLARA PÜSKÜRTME ENDÜSTRİYEL BİTKİLER 1.UYGULAMA DOZU 2.UYGULAMA DOZU 3.UYGULAMA DOZU EKİM ÖNCESİ BEKLETME YAPRAKTAN PÜSKÜRTME ŞEKER PANCARI TÜTÜN/YONCA ÇAY TOHUMLAR 6-8 SAAT ARASI 5 LT SU/1 LT HUMİSTAR İÇERİSİNDE EKİM ÖNCESİ BEKLETİLİR. TOHUMLAR 6-8 SAAT ARASI 5 LT SU/1 LT HUMİSTAR İÇERİSİNDE EKİM ÖNCESİ BEKLETİLİR. TOHUMLAR 6-8 SAAT ARASI 5 LT SU/1 LT HUMİSTAR İÇERİSİNDE EKİM ÖNCESİ BEKLETİLİR. DİKİMDEN 10 GÜN VE SAPLAMA SONRASI 5 DEKARA 500 LT SU/2 LT HUMİSTAR DİKİMDEN 10 GÜN SONRA 5 DEKARA 500 LT SU/2 LT HUMİSTAR DİKİMDEN 10 GÜN SONRA 5 DEKARA 500 LT SU/2 LT HUMİSTAR İLK FİLİZLENMEDE 500 LT SUYA 3 LT HUMİSTAR/5 DEKAR 5-6 YAPRAK OLUŞUMUNDAN VE BU UYGULAMADAN 20 GÜN SONRA YAPRAKLARA PÜSKÜRTME 500 LT SUYA 3 LT HUMİSTAR/5 DEKAR 5-6 YAPRAK OLUŞUMUNDAN VE BU UYGULAMADAN 20 GÜN SONRA YAPRAKLARA PÜSKÜRTME 500 LT SUYA 3 LT HUMİSTAR/5 DEKAR HER HASAT TOPLAMA SONRASINDA YAPRAKLARA PÜSKÜRTME PAMUK TOHUMLAR 6-8 SAAT ARASI 5 LT SU/1 LT HUMİSTAR İÇERİSİNDE EKİM ÖNCESİ BEKLETİLİR. DİKİMDEN 10 GÜN SONRA 5 DEKARA 500 LT SU/2 LT HUMİSTAR İLK FİLİZLENMEDE 500 LT SUYA 3 LT HUMİSTAR/5 DEKAR YAPRAKLAŞMADA VE BU UYGULAMADAN 20 GÜN SONRA YAPRAKLARA PÜSKÜRTME AYÇİÇEĞİ YER FISTIĞI/SOYA TOHUMLAR 6-8 SAAT ARASI 5 LT SU/1 LT HUMİSTAR İÇERİSİNDE EKİM ÖNCESİ BEKLETİLİR. TOHUMLAR 6-8 SAAT ARASI 5 LT SU/1 LT HUMİSTAR İÇERİSİNDE EKİM ÖNCESİ BEKLETİLİR. İLK FİLİZLENME VE SAPLANMA SONRASI 5 DEKARA 500 LT SU/2 LT HUMİSTAR DİKİMDEN 10 GÜN SONRA 5 DEKARA 500 LT SU/2 LT HUMİSTAR İLK FİLİZLENMEDE 50 0LT SUYA 3 LT HUMİSTAR/5 DEKAR BİTKİ BOYU 20CM OLDUĞUNDA VE BİTKİ BOYU 60CM OLDUĞUNDA YAPRAKLARA PÜSKÜRTME 50 0LT SUYA 3 LT HUMİSTAR/5 DEKAR BİTKİ BOYU 20CM OLDUĞUNDA VE BİTKİ BOYU 60CM OLDUĞUNDA YAPRAKLARA PÜSKÜRTME Verilen değerler ortalama değerler olup toprak analizi yapılmasından sonra farklılıklar gösterebilmektedir. Green PIK Türkiye, ürün köklenmesi ve gelişimini artırdığı için dikim sırasında Biogumus (Katı Solucan Gübresi) kullanılmasını tavsiye etmektedir. Kullanmadan önce çalkalayınız ve kısa sürede kulanıma geçiniz. Humistar (Sıvı Solucan Gübresi) kullanımı sırasında ilaç kullanımı yapılmamalıdır.

16 KİMYASALLARDAN UZAK SAĞLIKLI BİR GELECEK İÇİN Organik gübrelerimiz verimlilikleri bakımından kimyasal gübrelerden önemli derecede üstündür.

17

18 ORGANİK VE SAĞLIKLI GIDALAR Temiz bir toprakta yetişmiş gıdalar, insanlarımızın sağlıklı ve güçlü olmalarını sağlıyor. KİMYASALLARDAN UZAK GÜVENLİ VE YEŞİL BİR ÇEVRE Organik gübrelerimiz verimlilikleri bakımından kimyasal gübrelerden önemli derecede üstün. DAHA DOĞAL VE DAHA RENKLİ BİR DÜNYA Çiçeklerinizde yapay olmayan, daha canlı, daha güzel ve daha doğal renkler. EŞİ BENZERİ OLMAYAN BİR ORGANİK GÜBRE Profesyonel çiftçiler ve bahçecilik uzmanlarının kullandığı bu doğa harikasını biz üretiyoruz. GREEN PIK TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

Toprağa Güçlü Gübreyle Bağlanın... Toprağa Güçlü Gübreyle Bağlanın...

Toprağa Güçlü Gübreyle Bağlanın... Toprağa Güçlü Gübreyle Bağlanın... Toprağa Güçlü Gübreyle Bağlanın... Toprağa Güçlü Gübreyle Bağlanın... granül SEBZE ÜRÜNLERİ Açık Alan Yetiştiricilik Meyvesi Yenen Sebzeler KULLANIM DOZUUYGULAMA ŞEKLİ VE ZAMANI Domates / Biber (Dolmalık,

Detaylı

Toprağa Güçlü Köklerle Bağlanın... Toprağa Güçlü Köklerle Bağlanın... Organik Ürünler

Toprağa Güçlü Köklerle Bağlanın... Toprağa Güçlü Köklerle Bağlanın... Organik Ürünler Organik Ürünler Toprağa Güçlü Köklerle Bağlanın... Toprağa Güçlü Köklerle Bağlanın... Ekosol Tarım ve Hayvancılık San. Tic. A.Ş. Hacırahmanlı Tarımsal Organize Sanayi Bölgesi Küme Evler No:7 Saruhanlı

Detaylı

BİTKİ BESLEME ÜRÜNLERİ KATALOĞU

BİTKİ BESLEME ÜRÜNLERİ KATALOĞU www.kilercioglutarim.com BİTKİ BESLEME ÜRÜNLERİ KATALOĞU İçindekiler 4 6 8 KLR FOSFOR- ÇINKO KLR NITROGEN KLR ZINC 10 12 14 KLR POTASYUM KLR AMINO KLR BOR-ÇINKO 16 18 20 KLR CYTO KLR HUMIK 20-20-20-TE

Detaylı

EC FERTILIZER TOPRAĞINIZA DEĞER KATAN GÜBRE

EC FERTILIZER TOPRAĞINIZA DEĞER KATAN GÜBRE TOPRAĞINIZA DEĞER KATAN GÜBRE AİLESİNİN YENİ ÜYELERİ Organomineral Taban ve Üst Gübreleri 2-4 mm Granül (50 kg) 2>3 SF. INDEX İÇİNDEKİLER 2016 01 02 03 04 05 5.0.30+(40So3) NK HARMANLANMIȘ GÜBRE Potasyum

Detaylı

MACUN MAHALLESİ ERCİYES İŞYERLERİ SİTESİ 197.CADDE NO: 23 MACUNKÖY YENİMAHALLE-ANKARA TLF: FAX: Web: efsus.com.

MACUN MAHALLESİ ERCİYES İŞYERLERİ SİTESİ 197.CADDE NO: 23 MACUNKÖY YENİMAHALLE-ANKARA TLF: FAX: Web: efsus.com. MACUN MAHALLESİ ERCİYES İŞYERLERİ SİTESİ 197.CADDE NO: 23 MACUNKÖY YENİMAHALLE-ANKARA TLF:0312-387 33 33 FAX:0312-387 34 33 Web: efsus.com.tr e-mail:info@efsus.com.tr ÜRÜNLERİMİZ ORGANİK VE ORGANOMİNERAL

Detaylı

Bioredworm- S(Solid)-Katı ve Bioredworm-L(Liquid)-Sıvı Uygulama tablosu Bitki Türü Gübre Türü Uygulama dönemi Dozlar / saf gübre olarak /

Bioredworm- S(Solid)-Katı ve Bioredworm-L(Liquid)-Sıvı Uygulama tablosu Bitki Türü Gübre Türü Uygulama dönemi Dozlar / saf gübre olarak / Kök gelişimini ciddi oranda desteklediği için, özellikle dikim esnasında granül gübrenin kullanılması tavsiye edilir. Üreticilerin, topraktaki besin ihtiyacını tespit edebilmeleri için toprak analizi yaptırmaları

Detaylı

SIVI KULLANIM REHBERİ

SIVI KULLANIM REHBERİ SIVI KULLANIM REHBERİ 1 İnsanlığın Geleceği: Organik Tarım! İnsanlık için gıda temin etme konusu, günümüzün en acil sorunudur. Yaklaşık 4 milyon çocuk ve 500 milyondan fazla yetişkin açlık nedeniyle direnerek

Detaylı

FARKLI GÜBRE KOMPOZİSYONLARININ ÇAYIN VERİM VE KALİTESİNE ETKİSİ. Dr. GÜLEN ÖZYAZICI Dr. OSMAN ÖZDEMİR Dr. MEHMET ARİF ÖZYAZICI PINAR ÖZER

FARKLI GÜBRE KOMPOZİSYONLARININ ÇAYIN VERİM VE KALİTESİNE ETKİSİ. Dr. GÜLEN ÖZYAZICI Dr. OSMAN ÖZDEMİR Dr. MEHMET ARİF ÖZYAZICI PINAR ÖZER FARKLI GÜBRE KOMPOZİSYONLARININ ÇAYIN VERİM VE KALİTESİNE ETKİSİ Dr. GÜLEN ÖZYAZICI Dr. OSMAN ÖZDEMİR Dr. MEHMET ARİF ÖZYAZICI PINAR ÖZER Dünya üzerinde çay bitkisi, Kuzey yarımkürede yaklaşık 42 0 enlem

Detaylı

Solem Organik / Ürün Kullanımı

Solem Organik / Ürün Kullanımı Solem Organik / Ürün Kullanımı Bitki Türü Gübre Uygulama zamanı Dozlama / saf gübre Arpa, Buğday, Yulaf, Çavdar, Darı, Süpürge Darısı, Kara Buğday Uygulama Metodları K Ekim Öncesi, Yılda 1 defa 20-200

Detaylı

ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME

ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME Ülkemizin birçok bölgesinde yetiştiriciliği yapılan çilek bitkisi üzümsü meyveler grubunda olup meyvesi en kısa sürede olgunlaşmaktadır. İnsan beslenmesi ve sağlığı bakımından

Detaylı

Bio Verim HAKKIMIZDA. Misyonumuz. Vizyonumuz AR-GE. Sürdürülebilir Tarım. Organik Tarım. Verim & Kalite. Sağlıklı Yaşam

Bio Verim HAKKIMIZDA. Misyonumuz. Vizyonumuz AR-GE. Sürdürülebilir Tarım. Organik Tarım. Verim & Kalite. Sağlıklı Yaşam HAKKIMIZDA 2015 AR-GE Sürdürülebilir Tarım Organik Tarım Verim & Kalite Sağlıklı Yaşam Misyonumuz Tarımsal arazilerin doğal dengesini tekrar kazanması için her türlü tarım kültürüne uygun ve mevcut sorunların

Detaylı

Docto Serisi Topraktan ve yapraktan uygulama preparatı

Docto Serisi Topraktan ve yapraktan uygulama preparatı Docto Serisi Topraktan ve yapraktan uygulama preparatı Docto-Zinc 15 Çinkonun Bitkilerdeki Fonksiyonu Çinko bitkilerde bulunan çoğu enzim sisteminde katalist olarak rol alır. Çinko içeren enzimler nişasta

Detaylı

Magnezyum Sülfat. Magnezyum Sülfat nedir?

Magnezyum Sülfat. Magnezyum Sülfat nedir? Magnezyum Sülfat Magnezyum Sülfat nedir? Magnezyum sülfat gübresi (MgSO4 7H 2 O) bitkilerdeki magnezyum eksikliğiniz gidermeye uygun, suda tamamen eriyebilen saf ve kristal bir gübredir. Bünyesinde % 15

Detaylı

SOLUCAN GÜBRESİ NEDİR?

SOLUCAN GÜBRESİ NEDİR? TOPRAK SOLUCANLARI Solucanlar, dünyanın var oluş sürecinin başından beri hayatta kalabilen nadir hayvanlardan birisidir. Bu zamana kadar hayatta kalabilmelerini, bağışıklık sistemlerinin gücüne borçludurlar.

Detaylı

YAPRAĞI YENEN SEBZELERDE GÜBRELEME

YAPRAĞI YENEN SEBZELERDE GÜBRELEME YAPRAĞI YENEN SEBZELERDE GÜBRELEME (MARUL- ISPANAK- LAHANA) İnsan beslenmesinde büyük önemi olan sebzelerin yetiştirme teknikleri, ıslahı ve bitki koruma konularında ülkemizde bilimsel çalışmalar yapılmış

Detaylı

Kalbimizden Toprağa... ÜRÜN TANITIM KATALOĞU.

Kalbimizden Toprağa... ÜRÜN TANITIM KATALOĞU. Kalbimizden Toprağa... 2018 ÜRÜN TANITIM KATALOĞU www.olkatarim.com 01 İ Ç İ N D E K İ L E R 02. Olka Tarım Hakkında 03. Solucan Gübresi Hakkında 04. Solucan Gübresi Özellikleri 05. Ürün Bilgileri 06.

Detaylı

Ato Serisi. Atofer TOPRAKTAN UYGULAMA PREPARATI ŞELATLI DEMİR. Demirin Bitkilerdeki Fonksiyonu. Demirin Topraktaki Yarayışlılığı

Ato Serisi. Atofer TOPRAKTAN UYGULAMA PREPARATI ŞELATLI DEMİR. Demirin Bitkilerdeki Fonksiyonu. Demirin Topraktaki Yarayışlılığı Ato Serisi Atofer TOPRAKTAN UYGULAMA PREPARATI ŞELATLI DEMİR Demirin Bitkilerdeki Fonksiyonu Demir çoğu bitki enziminin önemli bir parçasıdır. Kloroplastlarda bulunur ve fotosentez metabolizmasında önemli

Detaylı

organik gübre

organik gübre www.multiponi.com MultiPoni gübre, standart kimyasal gübrelere kıyasla bitki beslemesini, tabiatın yöntemleriyle gerçekleştirir ve toprak yapısını zenginleştirerek dengeler. Mikroorganizmalar, MultiPoni

Detaylı

KUŞBABA TARIM-VERMISOL ORGANİK SOLUCAN GÜBRESİ DENEMESİ

KUŞBABA TARIM-VERMISOL ORGANİK SOLUCAN GÜBRESİ DENEMESİ KUŞBABA TARIM-VERMISOL ORGANİK SOLUCAN GÜBRESİ DENEMESİ Vermisol Naturel Tarım San. ve Tic. Ltd. Şti. ve Kuşbaba Tarım arasında yapılan görüşmeler sonucunda Kuşbaba Tarımın Antalya Hacıaliler mevkiinde

Detaylı

Meyve ağaçları, sebzeler, tarla bitkileri, narenciyeler, elma, armut, şeftali, erik ve süs bitkileri.

Meyve ağaçları, sebzeler, tarla bitkileri, narenciyeler, elma, armut, şeftali, erik ve süs bitkileri. Docto-Fer Topraktan uygulama preparatı Demirin Bitkilerde Fonksiyonu Demir çoğu bitki enziminin önemli bir parçasıdır. Kloroplastlarda bulunur ve fotosentez metabolizmasında önemli rolü vardır. Klorofil

Detaylı

Türk Tarımı nda verimi ve kaliteyi arttırmak için Yerli organik kaynaklardan üretilen Organomineral gübre Hexaferm in kullanımı

Türk Tarımı nda verimi ve kaliteyi arttırmak için Yerli organik kaynaklardan üretilen Organomineral gübre Hexaferm in kullanımı Türk Tarımı nda verimi ve kaliteyi arttırmak için Yerli organik kaynaklardan üretilen Organomineral gübre Hexaferm in kullanımı Hexaferm, organomineral gübre olarak adlandırılan yeni nesil bir gübre cinsidir.

Detaylı

- Zn 120. Çinkolu Gübre Çözeltisi. Lignosulfanate UYGULAMA ŞEKLİ VE DOZLARI

- Zn 120. Çinkolu Gübre Çözeltisi. Lignosulfanate UYGULAMA ŞEKLİ VE DOZLARI - Zn 120 Çinkolu Gübre Çözeltisi Suda Çözünür Çinko (Zn) : % 10 1 Lt/5 Lt Lignosulfanate Erken dönem uygulamaları ile meyve büyüklüğünde ve verimde artış sağlar. Nişasta sentezi, artar, azot metabolizması

Detaylı

NPK GÜBRE SERİSİ. Formüller. Formüller. Formüller

NPK GÜBRE SERİSİ. Formüller. Formüller. Formüller NPK GÜBRE SERİSİ Techfert serisi bitkinin çeşitli dönemlerdeki ihtiyaçları göz önüne alınarak 7 farklı formülasyonda üretilmiştir. Her formülasyon dengeli besin içeriğine sahiptir. EC ve ph değerleri sayesinde

Detaylı

Hobi, Bahçe ve Endüstriyel Tarım için Organik Sıvı ve Toz Yarasa Gübresi

Hobi, Bahçe ve Endüstriyel Tarım için Organik Sıvı ve Toz Yarasa Gübresi Hobi, Bahçe ve Endüstriyel Tarım için Organik Sıvı ve Toz Yarasa Gübresi BÜTÜNSEL BİTKİ BESİNİ TOPRAK ZENGİNLEŞTİRİCİ KOLAY KULLANIM TÜM BİTKİ ve TOPRAK ÇEŞİTLERİ İÇİN HİJYENİK + GÜZEL KOKU ÇEVRE DOSTU

Detaylı

BİBER YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME

BİBER YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME BİBER YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME Ülkemizin birçok yerinde acı-tatlı taze biber, dolmalık, kurutmalık ve sanayi tipi (salçalık) biber yetiştiriciliği yapılmaktadır. Çeşitlere göre değişmekle birlikte

Detaylı

Organik. Ekstra Verimli. Bitki & Toprak Dostu

Organik. Ekstra Verimli. Bitki & Toprak Dostu Organik Ekstra Verimli Bitki & Toprak Dostu SOLOMCAN HAKKINDA HAKKIMIZDA Sölomcan Organik Gübre San. Tic. ve Ltd. Şti., 2014 yılında, yeni nesillerin daha sağlıklı üretilen gıdalar ile yetişmesini sağlamak

Detaylı

Yerfıstığında Gübreleme

Yerfıstığında Gübreleme Yerfıstığında Gübreleme Ülkemizin birçok yöresinde ve özellikle Çukurova Bölgesi nde geniş çapta yetiştiriciliği yapılan yerfıstığı, yapısında ortalama %50 yağ ve %25-30 oranında protein içeren, insan

Detaylı

BAZI KÜLTÜR BİTKİLERİNDE KLASİK GÜBRELERE İLAVETEN ÖZEL GÜBRELERİN KULLANILMASI

BAZI KÜLTÜR BİTKİLERİNDE KLASİK GÜBRELERE İLAVETEN ÖZEL GÜBRELERİN KULLANILMASI BAZI KÜLTÜR BİTKİLERİNDE KLASİK GÜBRELERE İLAVETEN ÖZEL GÜBRELERİN KULLANILMASI Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin

Detaylı

Fındık Yetiştiriciliğinde Gübreleme

Fındık Yetiştiriciliğinde Gübreleme Fındık Yetiştiriciliğinde Gübreleme Ülkemiz dış ticaretinde önemli bir yeri olan fındık, ülkemizin Karadeniz Bölgesi ile Sakarya- Düzce yörelerinde yetiştirilmektedir. Dünyada üretilen fındığın %70-75

Detaylı

Neobioplus Nasıl Üretilir?

Neobioplus Nasıl Üretilir? Seperasyon Neobioplus Nasıl Üretilir? NH3, NH4, CH4, H2S Gibi Zararlı Bileşenlerin Giderimi Böcek Yumurta Yabancı Ot Tohum Giderimi Pelet Toz Hayvan Dışkıları Bitkisel Atıklar Anaerobik Ortamda Fermentasyon

Detaylı

Antepfıstığında Gübreleme

Antepfıstığında Gübreleme Antepfıstığında Gübreleme Tam verime çok geç yatan (8-10 yıl) antepfıstığı uzun ömürlü bir meyve ağacıdır. Hiçbir meyve ağacının yetiştirilemediği kıraç, taşlık ve kayalık arazilerde bile yetişebilmektedir.

Detaylı

ORGANİK SIVI GÜBRE GRUBU

ORGANİK SIVI GÜBRE GRUBU ORGANİK SIVI GÜBRE GRUBU TERRA FARM ORGANİK SIVI GÜBRE GRUBU ÜRÜNLERİN ORAN VE İÇERİK BİLGİLERİ BİR SONRAKİ SAYFADA VERİLMİŞTİR. Verilen değerler ürünlerimizde bulunan minimum değerlerdir Ürün İçerik Toplam

Detaylı

Catalogue of products

Catalogue of products ARKA KAPAK ÖN KAPAK Catalogue of products İTHALAT & DAĞITIM: NEWAGRİ KİMYA TARIM ÜR. PAZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Aşağıoba Mah. S.S. Toptacılar Birliği Sitesi 128. Cadde B Blok No:2 Döşemealtı/ANTALYA Tel:

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. 10 dönüm için 1 l gübre kullanılarak ilkbaharda sürgünler püskürtme(ya da damlama) yöntemiyle

Kullanma Kılavuzu. 10 dönüm için 1 l gübre kullanılarak ilkbaharda sürgünler püskürtme(ya da damlama) yöntemiyle Yazlık ve kışlık tahıllar, patates, pancar, patlıcangiller, kabakgiller, lahana grubu, ağaçlar, soğanlar, yeşillikler, çiçekler ve çimler, ay çiçeği, üzüm, meyve çalılıkları ve dekoratif çalılıklar, küçük

Detaylı

ÇİLEĞİN GÜBRELENMESİ

ÇİLEĞİN GÜBRELENMESİ Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlarda yapılan analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

WEALTH 2 KOMPLEKS SIVI YÜKSEK KONSANTRE ORGANO MİNERAL BİTKİ BÜYÜME VE TOPRAK DESTEKLEYİCİ

WEALTH 2 KOMPLEKS SIVI YÜKSEK KONSANTRE ORGANO MİNERAL BİTKİ BÜYÜME VE TOPRAK DESTEKLEYİCİ WEALTH 2 KOMPLEKS SIVI YÜKSEK KONSANTRE ORGANO MİNERAL BİTKİ BÜYÜME VE TOPRAK DESTEKLEYİCİ Ürünümüz WEALTH 2 Rusyanın el değememiş doğasından çıkarılan sapropel isimli madde baz olarak kullanılarak üretilmiştir.

Detaylı

No: 217 Menşe Adı BİRECİK BELEDİYE BAŞKANLIĞI

No: 217 Menşe Adı BİRECİK BELEDİYE BAŞKANLIĞI No: 217 Menşe Adı Tescil Ettiren BİRECİK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Bu coğrafi işaret, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanununun Geçici 1 inci Maddesi uyarınca Mülga 555 sayılı Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkında

Detaylı

ŞEKER PANCARI BİTKİSİNDE GÜBRELEME

ŞEKER PANCARI BİTKİSİNDE GÜBRELEME ŞEKER PANCARI BİTKİSİNDE GÜBRELEME Ülkemizin Ege - Akdeniz ve Batı Karadeniz sahil kesimleri ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi hariç tüm diğer tarım alanlarında yetiştiriciliği yapılan şeker pancarında verim

Detaylı

Dolu Teminatı için Sigortaya Son Kabul Tarihleri

Dolu Teminatı için Sigortaya Son Kabul Tarihleri Dolu Teminatı için Sigortaya Son Kabul Tarihleri Ana Sınıf Ürün adı Alt Sınıf İL TARİH Tarla Ürünleri Buğday (Makarnalık) Tahıllar Adana, Osmaniye, Mersin, Antalya, Muğla 31.Mar Tarla Ürünleri Buğday (Makarnalık)

Detaylı

Topraktan verime, nesilden nesile...

Topraktan verime, nesilden nesile... Topraktan verime, nesilden nesile... Milli ekonominin temeli tarımdır. Eğer milletimizin büyük çoğunluğu çiftçi olmasaydı, biz bu gün dünya üzerinde olmayacaktık. Milletimiz çiftçidir. Milletin çiftçilikteki

Detaylı

MAKEDONYA CUMHURİYETİ ÜSKÜP- Az.KİRİL VE METODİY ÜNİVERSİTESİ TARIM BİLİMLERİ VE GIDA FAKÜLTESİ

MAKEDONYA CUMHURİYETİ ÜSKÜP- Az.KİRİL VE METODİY ÜNİVERSİTESİ TARIM BİLİMLERİ VE GIDA FAKÜLTESİ MAKEDONYA CUMHURİYETİ ÜSKÜP- Az.KİRİL VE METODİY ÜNİVERSİTESİ TARIM BİLİMLERİ VE GIDA FAKÜLTESİ No. 08-899 / 3 2015 yılı BIOREDWORM - L SIVI ORGANİK - MİKROBİYAL GÜBRENİN KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN KALİTE

Detaylı

REZFREE TÜRKİYE KURUMSAL BAYİSİ REZ TARIM ÜRÜNLERİ LTD ŞTİ

REZFREE TÜRKİYE KURUMSAL BAYİSİ REZ TARIM ÜRÜNLERİ LTD ŞTİ REZFREE TÜRKİYE KURUMSAL BAYİSİ REZ TARIM ÜRÜNLERİ LTD ŞTİ HAKKIMIZDA REZFREE INC Houston, Teksas ta biyoteknoloji ve inovatif sonuç odaklı bir şirket olarak kurulmuş olup, tarım sektöründe inovatif ürünlerin

Detaylı

GENEL BAKIŞ Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'

GENEL BAKIŞ Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu' ORGANİK GÜBRE GENEL BAKIŞ Günümüzde yaklaşık 7 milyar insanın yaşadığı dünyada 1 milyardan fazla insan açlıkla mücadele etmektedir. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun belirlemelerine göre dünya nüfusunun

Detaylı

Nasıl Kullanılır? Garanti Edilen İçerik;

Nasıl Kullanılır? Garanti Edilen İçerik; Azotlu Organomineral Sıvı Gübre MİKROSTİM HAKKINDA MİKROSTİM; gübreleme programının etkinliğini arttırmak ve genellikle topraklarımızda eksikliğine sıkça rastladığımız Fe-Zn-Mg-Mn besin elementleri noksanlığının

Detaylı

Güvenilir Ürünler, Bereketli Topraklar

Güvenilir Ürünler, Bereketli Topraklar Güvenilir Ürünler, Bereketli Topraklar .html Kimyevi Bitki Besleme Grubu Evo-Cu BAKIRLI GÜBRE ÇÖZELTİSİ Ambalaj: 1-5 LT Geliştirici ve Bitkiye Direnç Sağlayan Özel Bir Formül Özel bir formülle üretilmiştir.

Detaylı

son hacim 20 30 litre olacak şekilde sulandırılarak toprak yüzeyine püskürtülüp, 10 15 cm toprak derinliğine karıştırarak uygulanabilir.

son hacim 20 30 litre olacak şekilde sulandırılarak toprak yüzeyine püskürtülüp, 10 15 cm toprak derinliğine karıştırarak uygulanabilir. TKİ HÜMAS ın Kullanım Zamanı, Şekli ve Miktarı Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) HÜMAS; tarla bitkileri, sebzeler, sera bitkileri, süs bitkileri, çim, fide, bağ ve meyve ağaçları olmak üzere bu kılavuzda

Detaylı

ÜRETİM AŞAMASINDA ADIM ADIM GÜBRELEME

ÜRETİM AŞAMASINDA ADIM ADIM GÜBRELEME ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİTKİSEL ÜRETİM VE UYGULAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ AKADEMİ MERKEZİ FAALİYETLERİ ÜRETİM AŞAMASINDA ADIM ADIM GÜBRELEME Kübra DOĞAN Gübre,

Detaylı

İÇİNDEKİLER VII. SULAMA GİRİŞ SULAMANIN GENEL PRENSİPLERİ Sulamanın Amacı ve Önemi... 32

İÇİNDEKİLER VII. SULAMA GİRİŞ SULAMANIN GENEL PRENSİPLERİ Sulamanın Amacı ve Önemi... 32 İÇİNDEKİLER TOPRAK VE GÜBRELEME GİRİŞ... 1 1. BAHÇE TOPRAĞI NASIL OLMALIDIR... 2 1.1. Toprak Reaksiyonu... 2 1.2. Toprak Tuzluluğu... 3 1.3. Kireç... 4 1.4. Organik Madde... 4 1.5. Bünye... 5 1.6. Bitki

Detaylı

ELMANIN GÜBRELENMESİ

ELMANIN GÜBRELENMESİ Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlarda yapılan analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

Soya Fasulyesi Yetiştiriciliğinde Gübreleme

Soya Fasulyesi Yetiştiriciliğinde Gübreleme Soya Fasulyesi Yetiştiriciliğinde Gübreleme Toprak isteği bakımından iyi havalanabilen pulluk tabanı olmayan (geçirimsiz toprak tabakası), derin yapılı,tınlı,killi tın ve kumlu tın gibi topraklarda iyi

Detaylı

İZMİR KÖRFEZİNİ SOLUCANLARLA TEMİZLİYORUZ

İZMİR KÖRFEZİNİ SOLUCANLARLA TEMİZLİYORUZ İZMİR KÖRFEZİNİ SOLUCANLARLA TEMİZLİYORUZ HAZIRLAYAN ÖĞRENCİLER 7-E Doruk TURANLI Doruk ÜNAL DANIŞMAN ÖĞRETMEN Nilüfer DEMİR İZMİR 2014 İÇİNDEKİLER 1.PROJENİN AMACI...2 2. İZMİR KÖRFEZİ...2 3. KALİFORNİYA

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ BİTKİSEL ÜRETİM BİLGİ NOTU 2. TAHMİN 2016 Türkiye İstatistik Kurumu 28/10/2016 tarihinde 2016 yılı 2. Tahmin Bitkisel haber bültenini yayımladı. 2016 yılında bitkisel üretimin bir önceki yıla göre artacağı;

Detaylı

zeytinist

zeytinist 1 T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Mücahit KIVRAK 0 505 772 44 46 kivrak@gmail.com www.mucahitkivrak.com.tr 2 3 4 Zeytin

Detaylı

DOMATESİN GÜBRELENMESİ

DOMATESİN GÜBRELENMESİ Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlarda gerçekleştirilen analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

Akdem Tarım. Akdem Tarım. Bitki Besleme Ürünleri. www.akdemtarim.com.tr. Zahireciler Sitesi 3. Cad.

Akdem Tarım. Akdem Tarım. Bitki Besleme Ürünleri. www.akdemtarim.com.tr. Zahireciler Sitesi 3. Cad. Akdem Tarım Zahireciler Sitesi 3. Cad. No : 1 2 17 2 0 0 B i g a Çanakkale - TÜRK YE Tel : +90 286 316 71 62 Fax : +90 286 316 87 73 info@akdemtarim.com.tr www.akdemtarim.com.tr Akdem Tarım Bitki Besleme

Detaylı

zeytinist

zeytinist 1 T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Mücahit KIVRAK 0 505 772 44 46 kivrak@gmail.com www.mucahitkivrak.com.tr 2 3 4 Mikrobiyal

Detaylı

ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ/İSTASYONLARI MÜDÜRLÜKLERİ DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ 2014 YILI BİRİM FİYAT LİSTESİ. 1 ph 14,00. 2 Elektriksel İletkenlik 14,00

ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ/İSTASYONLARI MÜDÜRLÜKLERİ DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ 2014 YILI BİRİM FİYAT LİSTESİ. 1 ph 14,00. 2 Elektriksel İletkenlik 14,00 ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ/İSTASYONLARI MÜDÜRLÜKLERİ DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ 2014 YILI BİRİM FİYAT LİSTESİ Sıra No: SULAMA SUYU ANALİZLERİ: 2014 FİYATI 1 ph 14,00 2 Elektriksel İletkenlik 14,00 3 Sodyum (Na)

Detaylı

YALOVA İŞ DÜNYASI EKONOMİK DURUM ANALİZİ

YALOVA İŞ DÜNYASI EKONOMİK DURUM ANALİZİ YALOVA İŞ DÜNYASI EKONOMİK DURUM ANALİZİ Aralık 2015 1 YALOVA İŞ DÜNYASI VE EKONOMİK DURUM ANALİZİ YALOVA İŞ DÜNYASI EKONOMİK DURUM ANALİZİ 2 3 YALOVA İŞ DÜNYASI EKONOMİK DURUM ANALİZİ YALOVA İŞ DÜNYASI

Detaylı

AR-GE. Sürdürülebilir Tarım. Organik Tarım. Verim & Kalite. Sağlıklı Yaşam. Misyonumuz. Vizyonumuz

AR-GE. Sürdürülebilir Tarım. Organik Tarım. Verim & Kalite. Sağlıklı Yaşam. Misyonumuz. Vizyonumuz AR-GE Sürdürülebilir Tarım Organik Tarım Verim & Kalite Sağlıklı Yaşam Misyonumuz Vizyonumuz BioVerim Organik Solucan Gübresi Nedir? BioVerim Organik Solucan Gübresinin Faydaları Nelerdir? Topraktaki Organik

Detaylı

Team Crew. Yeni Fikirler Üstün Ürünler. FORMÜLASYONLAR ME 18 0, ME 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,4

Team Crew. Yeni Fikirler Üstün Ürünler.   FORMÜLASYONLAR ME 18 0, ME 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,4 Team Crew Yeni Fikirler Üstün Ürünler Ürün Özellikleri: TEAM-CREW besleyici elementler bakımından zengin formülasyonlar ile karakterize edilen NPK formülleridir. önemli miktarlarda azot, fosfor ve potasyum

Detaylı

REZFREE TÜRKİYE KURUMSAL BAYİSİ REZ TARIM ÜRÜNLERİ LTD ŞTİ

REZFREE TÜRKİYE KURUMSAL BAYİSİ REZ TARIM ÜRÜNLERİ LTD ŞTİ REZFREE TÜRKİYE KURUMSAL BAYİSİ REZ TARIM ÜRÜNLERİ LTD ŞTİ HAKKIMIZDA Merkezi Ankara da bulunan firmamız tarım sektörüne yönelik faaliyetlerde bulunmak amacıyla kurulmuştur. Halen ABD nde geliştirilen

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ BİTKİSEL ÜRETİM BİLGİ NOTU 2014 YILI Türkiye İstatistik Kurumu 25/12/2014 tarihinde 2014 yılı Bitkisel haber bültenini yayımladı. 2014 yılında bitkisel üretimin bir önceki yıla göre; Tahıllar ve diğer

Detaylı

BÜLTEN NO : 5 MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI

BÜLTEN NO : 5 MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI HUBUBATLAR 0,35 0,44 0,396 422.520,00 KG 167.473,60 HTS 7,00 0,34 0,34 0,340 31.500,00 KG 10.710,00 HMSGT 2,00 0,24 0,30 0,254 66.670,00 KG 16.917,00 HMS 8,00 0,33 0,40 0,362 11.000,00 KG 3.980,00 HTSGT

Detaylı

DOMATESİN GÜBRELENMESİ

DOMATESİN GÜBRELENMESİ Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlarda gerçekleştirilen analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

Kimyasal Gübreler / Chemical Fertilizers. Organik Gübreler / Organic Fertilizers

Kimyasal Gübreler / Chemical Fertilizers. Organik Gübreler / Organic Fertilizers Kimyasal Gübreler / Chemical Fertilizers Organik Gübreler / Organic Fertilizers TOPRAKLARIMIZ GELECEĞİMİZDİR Dünyada hayatın varlığı 30-90 cm lik verimli üst toprak tabakasına bağlıdır. Yeryüzü, bin yılda

Detaylı

/ Ocak Sayı : YÖNETMELİK. Tarımsal Üretici Birliklerinin Kuruluş. Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM

/ Ocak Sayı : YÖNETMELİK. Tarımsal Üretici Birliklerinin Kuruluş. Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM 16.01.2005 / 25702 16 Ocak 2005 Resmî Gazete Sayı : 25702 YÖNETMELİK Tarımsal Üretici Birliklerinin Kuruluş Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve

Detaylı

SHUBHODAYA. Mikorizal Biyogübre (Patentli)

SHUBHODAYA. Mikorizal Biyogübre (Patentli) SHUBHODAYA Mikorizal Biyogübre (Patentli) Lisans Sahipleri: TERI (The Energy and Resources Institute India) ve DBT (Department of Biotechnology - New Delhi) Üretici Firma: Cosme Biotech Private Limited

Detaylı

Sizin için üretiyoruz...

Sizin için üretiyoruz... Sizin için üretiyoruz... Uzun yıllardır tarım sektöründen kazandığımız deneyimleri hayata geçirmek ve türk tarımına doğru, güvenilir ve kaliteli hizmet sunmak amacıyla şirketimiz 2015 yılında Antalyada

Detaylı

Ekonomik Rapor Tablo 57. Kişi Başına Gayri Safi Yurt İçi Hasıla. Yıllar Nüfus (1) (000 Kişi) Türk Lirası ( )

Ekonomik Rapor Tablo 57. Kişi Başına Gayri Safi Yurt İçi Hasıla. Yıllar Nüfus (1) (000 Kişi) Türk Lirası ( ) Tablo 57. Kişi Başına Gayri Safi Yurt İçi Hasıla Yıllar Nüfus (1) (000 Kişi) Türk Lirası ( ) Cari Fiyatlarla (2) Sabit (1998 Yılı) Fiyatlarla Değişim ABD Doları ($) Değişim Türk Lirası ( ) Değişim 2009

Detaylı

G Ü B R E K ATA L O Ğ U

G Ü B R E K ATA L O Ğ U GÜBRE K ATA L O Ğ U SELEDA Gübre olarak, organik içerikli bitki besleme ürünleri alanında yapılan AR-GE çalışmaları neticesinde kalitesini ve etkinliğini kanıtlamış organik ve organomineral granül ve sıvı

Detaylı

8. BÖLÜM: MİNERAL TOPRAKLARDAKİ BİTKİ BESİN MADDELERİ

8. BÖLÜM: MİNERAL TOPRAKLARDAKİ BİTKİ BESİN MADDELERİ 8. BÖLÜM: MİNERAL TOPRAKLARDAKİ BİTKİ BESİN MADDELERİ BİTKİ GELİŞMESİNİ KONTROL EDEN ETMENLER IŞIK TOPRAK (durak yeri) ISI HAVA SU BİTKİ BESİN MADDELERİ BİTKİLER İÇİN MUTLAK GEREKLİ ELEMENTLER MUTLAK GEREKLİ

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ BİTKİSEL ÜRETİM BİLGİ NOTU 2015 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 25/12/2015 tarihinde 2015 yılı Bitkisel haber bültenini yayımladı. 2015 yılında bir önceki yıla göre üretim miktarları; Tahıllar ve diğer

Detaylı

BALIKESİR SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ

BALIKESİR SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ BİTKİSEL ÜRETİM BİLGİ NOTU YILI Türkiye İstatistik Kurumu 27/12/ tarihinde yılı Bitkisel Üretim İstatistikleri haber bültenini yayımladı. yılında bitkisel üretim bir önceki yıla göre artmıştır. Tahıl üretimi

Detaylı

Yönetmelik. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Yönetmelik. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Yönetmelik Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: Tarımsal Üretici Birliklerinin Kuruluş Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu Yönetmeliğin

Detaylı

03 ant Hümix 04 ant Fer Humate 05 ant CopperZinc Humate 06 ant Combi 1 07 ant Combi 2 08 ant Houmphos Dry

03 ant Hümix 04 ant Fer Humate 05 ant CopperZinc Humate 06 ant Combi 1 07 ant Combi 2 08 ant Houmphos Dry Firma Hakkında Türkiye'de gerçek anlamda tarımsal girdi üretimi yapan şirketimiz, üretim bilgi birikimini öncelikle leonarditten Humat üretimi üzerine yoğunlaştırmıştır. Dünya standartlarında Potasyum

Detaylı

AHUDUDUNUN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ

AHUDUDUNUN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ AHUDUDUNUN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ Yrd. Doç. Dr. Mehmet ZENGİN AHUDUDU Ahududu, üzümsü meyveler grubundandır. Ahududu, yurdumuzda son birkaç yıldır ticari amaçla yetiştirilmektedir. Taze tüketildikleri

Detaylı

zeytinist

zeytinist 1 T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Mücahit KIVRAK 0 505 772 44 46 kivrak@gmail.com www.mucahitkivrak.com.tr 2 3 4 TAVUK

Detaylı

HÜMİK MADDELER ve DÜNYA YAŞAMI İÇİN ÖNEMİ

HÜMİK MADDELER ve DÜNYA YAŞAMI İÇİN ÖNEMİ HÜMİK MADDELER ve DÜNYA YAŞAMI İÇİN ÖNEMİ Farklı düzeylerde de olsa tarımla ilgilenen herkes bitkilerin temel yaşam döngüsünün farkındadır: bitkiler ekilir/dikilir, beslenip ve büyür, hasat edilir ve daha

Detaylı

ELMANIN GÜBRELENMESİ

ELMANIN GÜBRELENMESİ Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlarda yapılan analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

AGROSTORE WORKS CUMHURİYET MAH. HASTANE CAD. NO 3 A GAZİPAŞA / ANTALYA

AGROSTORE WORKS CUMHURİYET MAH. HASTANE CAD. NO 3 A GAZİPAŞA / ANTALYA AGROSTORE WORKS CUMHURİYET MAH. HASTANE CAD. NO 3 A GAZİPAŞA / ANTALYA Bor Bigger Bor (B) 8 Ürünün özelliği ; Enzymatic B da sıvı bor ihtiva eden bir gübredir. Özel yapısı sayesinde bitki tarafından rahatça

Detaylı

Bölüm 2. Tarımın Türkiye Ekonomisine Katkısı

Bölüm 2. Tarımın Türkiye Ekonomisine Katkısı Bölüm 2. Tarımın Türkiye Ekonomisine Katkısı Nüfus ve İşgücü Katkısı Üretim ve Verim Katkısı Toplum Beslenmesine Katkı Sanayi Sektörüne Katkı Milli Gelire Katkı Dış Ticaret Katkısı Nüfus ve İşgücü Katkısı

Detaylı

KALE ORGANİK GÜBRE TARIM VE HAYVANCILIK LTD.ŞTİ. Merkez Ofis: Yakuplu Mah. Hürriyet Bulvarı Skyport Rezidans Kat: 12 No: 131 Beylikdüzü/İSTANBUL Tel: 0212 875 23 66 Üretim Tesisimiz: Ortaköy Mahallesi

Detaylı

ODAK TARIM TİC. LTD.ŞTİ. AŞAĞIOBA MAH. TOPTANCILAR BİRLİĞİ SK.108/ 5 DÖŞEMEALTI/ANTALYA/TURKEY TEL: FAX:

ODAK TARIM TİC. LTD.ŞTİ. AŞAĞIOBA MAH. TOPTANCILAR BİRLİĞİ SK.108/ 5 DÖŞEMEALTI/ANTALYA/TURKEY TEL: FAX: ODAK TARIM TİC. LTD.ŞTİ. AŞAĞIOBA MAH. TOPTANCILAR BİRLİĞİ SK.108/ 5 DÖŞEMEALTI/ANTALYA/TURKEY TEL:0242 322 01 88 FAX:0 242 313 05 27 www.odaktarim.com BİTKİSEL MENŞELİ SIVI ORGANİK GÜBRE (BOTANİK PESTİSİT)

Detaylı

T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat

T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 6/0/207 T.C. Sayfa: - 5 ARPA YEMLİK MTS 0.70 0.85 0.830 95,450.00 KG 77,604.00 4 ARPA YEMLİK TTS 0.80 0.90 0.893 30,020.00 KG 06,53.60 2 ARPA YEMLİK ı: 84,35.60 6 ARPA ı 84,35.60

Detaylı

Ekosol Tarım ve Hayvancılık A.Ş.

Ekosol Tarım ve Hayvancılık A.Ş. Ekosol Tarım ve Hayvancılık A.Ş. EKOSOL TARIM HAKKINDA EKOSOL TARIM, 2002 yılında Solucan Gübresi üretimi için Eisenia Foetida Kırmızı Kaliforniya Kültür Solucanları ile çalışmaya başlamış, 2005 yılında

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ BİTKİSEL ÜRETİM BİLGİ NOTU 2. TAHMİN 2014 Türkiye İstatistik Kurumu 23/10/2014 tarihinde 2014 yılı 2. Tahmin Bitkisel Üretim haber bültenini yayımladı. 2014 yılında bitkisel üretimin bir önceki yıla göre;

Detaylı

zeytinist

zeytinist 1 T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Mücahit KIVRAK 0 505 772 44 46 kivrak@gmail.com www.mucahitkivrak.com.tr 2 3 4 KALSİYUM

Detaylı

KEMAL BAY OTEL'İN MUZ BAHÇESİNDE EM ( Efektif mikroorganizmalar ) UYGULAMALARI. Elde Edilen Sonuçlar Ve Gözlemler ( 03.09.2004 --04.02.

KEMAL BAY OTEL'İN MUZ BAHÇESİNDE EM ( Efektif mikroorganizmalar ) UYGULAMALARI. Elde Edilen Sonuçlar Ve Gözlemler ( 03.09.2004 --04.02. KEMAL BAY OTEL'İN MUZ BAHÇESİNDE EM ( Efektif mikroorganizmalar ) UYGULAMALARI Elde Edilen Sonuçlar Ve Gözlemler ( 03.09.2004 --04.02.2005 ) Bu Bölgede Naturem'in Akdeniz Bölge Bayii Albi Tarım Ve Hayvancılık

Detaylı

HAYVANSAL KAYNAKLI AMİNO ASİT İÇEREN ORGANİK GÜBRE. Çabamız topraklarımız için. www.letafet.co

HAYVANSAL KAYNAKLI AMİNO ASİT İÇEREN ORGANİK GÜBRE. Çabamız topraklarımız için. www.letafet.co HAYVANSAL KAYNAKLI AMİNO ASİT İÇEREN ORGANİK GÜBRE Çabamız topraklarımız için www.letafet.co LETAMİN BASE HAYVANSAL KAYNAKLI AMİNO ASİT İÇEREN SIVI ORGANİK GÜBRE Letafet Uluslararası Pazarlama Gıda Satış

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ BİTKİSEL ÜRETİM BİLGİ NOTU 2013 YILI Türkiye İstatistik Kurumu 27/12/2013 tarihinde 2013 yılı Bitkisel Üretim İstatistikleri haber bültenini yayımladı. 2013 yılında bitkisel üretim bir önceki yıla göre

Detaylı

BALIKESİR SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ

BALIKESİR SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ BİTKİSEL ÜRETİM 2. TAHMİN Türkiye İstatistik Kurumu 30/10/ tarihinde yılı 2. Tahmin Bitkisel Üretim haber bültenini yayımladı. yılında bitkisel üretimin bir önceki yıla göre artacağı; Tahıl üretiminin

Detaylı

Gübreleme Zeytin ağacında gübreleme ağacın dikimi ile başlar bunu izleyen yıllarda devam eder. Zeytin ağaçlarının gereksinimi olan gübre miktarını

Gübreleme Zeytin ağacında gübreleme ağacın dikimi ile başlar bunu izleyen yıllarda devam eder. Zeytin ağaçlarının gereksinimi olan gübre miktarını Gübreleme Zeytin ağacında gübreleme ağacın dikimi ile başlar bunu izleyen yıllarda devam eder. Zeytin ağaçlarının gereksinimi olan gübre miktarını belirlemenin en iyi yolu yaprak-toprak analizleridir.

Detaylı

HAKKIMIZDA Riverm Kompost Vermikompost Tarım Hayvancılık Makina San. ve Tic. Ltd. Şti,

HAKKIMIZDA Riverm Kompost Vermikompost Tarım Hayvancılık Makina San. ve Tic. Ltd. Şti, HAKKIMIZDA Riverm Kompost Vermikompost Tarım Hayvancılık Makina San. ve Tic. Ltd. Şti, iyi tarım uygulayıcılarına yönelik organik gübre üretimi ve ticareti yapmak amacıyla Mart 2013 te kurulmuş olup Türkiye

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 62,506.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 62,506. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-16 ARPA YEMLİK MTS 0.75 1.12 0.7601 82,230.00 KG 62,506.32 2 ARPA YEMLİK ı: 62,506.32 2 ARPA ı 62,506.32 2 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.19 0.24 0.2007 1,077,149.00

Detaylı

4. Ünite ÜRETTİKLERİMİZ

4. Ünite ÜRETTİKLERİMİZ 4. Ünite ÜRETTİKLERİMİZ Ekonomi: İnsanların geçimlerini sürdürmek için yaptıkları her türlü üretim, dağıtım, pazarlama ve tüketim faaliyetlerinin ilke ve yöntemlerini inceleyen bilim dalına ekonomi denir.

Detaylı

SOĞAN YETİŞTİRİCİLİĞİ GİRİŞ:

SOĞAN YETİŞTİRİCİLİĞİ GİRİŞ: SOĞAN YETİŞTİRİCİLİĞİ GİRİŞ: Soğan insan beslenmesinde özel yeri olan bir sebzedir. Taze veya kuru olarak tüketildiği gibi son yıllarda kurutma sanayisinde işlenerek bazı yiyeceklerin hazırlanmasında da

Detaylı

HUBUBAT T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ 01/02/200. Tarih: Sayı: - 28/02/2009 Satış Şekli. Sayfa: 1-18 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı

HUBUBAT T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ 01/02/200. Tarih: Sayı: - 28/02/2009 Satış Şekli. Sayfa: 1-18 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı 01/0/00 HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK Sayfa: 1-18 ARPA YEMLİK MTS 0.30 0.45 0.4095 718,550.00 KG 94,0.87 49 ARPA YEMLİK MTS- 0.35 0.35 0.3500 3,870.00 KG 8,354.50 ARPA YEMLİK MVS 0.51 0.51 0.5100 60,569.00

Detaylı

b) Bitkiye Uygulama Püskürtülerek uygulama (yaprak gübreleri, % 0,2-0,4) Tohuma bulaştırılarak (kaplama) uygulama (% 0,2)

b) Bitkiye Uygulama Püskürtülerek uygulama (yaprak gübreleri, % 0,2-0,4) Tohuma bulaştırılarak (kaplama) uygulama (% 0,2) b) Bitkiye Uygulama Püskürtülerek uygulama (yaprak gübreleri, % 0,2-0,4) Tohuma bulaştırılarak (kaplama) uygulama (% 0,2) 1 2 Püskürterek uygulama Bitkiler gereksinim duydukları besin maddelerinin büyük

Detaylı

Netar 1992 yılın da kurulmuştur. Biyolojik mücadele, tohum, organik ve inorganik gübre konuların da faaliyetlerine devam etmektedir.

Netar 1992 yılın da kurulmuştur. Biyolojik mücadele, tohum, organik ve inorganik gübre konuların da faaliyetlerine devam etmektedir. Netar 1992 yılın da kurulmuştur. Biyolojik mücadele, tohum, organik ve inorganik gübre konuların da faaliyetlerine devam etmektedir. Netar tohum, Netar Gübre ve Netar Biyoteknoloji adı altında faaliyetlerini

Detaylı

2014 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER

2014 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER NDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER SIRA NO TARİFENİN NEV'İ KARAR NO KARAR TARİHİ SAYFA NO 1 ANADOLU YAKASI PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ 1 Ağaç Budama Bedeli 1.1 Ağaç Budama Ücreti 2 Ağaç Kesim

Detaylı