Huawei E353 CSRF Zafiyeti

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Huawei E353 CSRF Zafiyeti"

Transkript

1 Huawei E353 CSRF Zafiyeti Geçtiğimiz Haziran ayının ortasına kadar 2.5 Kg ağırlığında nur topu gibi bir dizüstü bilgisayara sahiptim. Bu nedenle sabahları işe giderken, akşamları işten dönerken veya bir cafede otururken biraz makale okumak istediğimde ağırlığı ve büyüklüğü nedeniyle onu yanımda taşıyamıyordum. Onun yerine sim kart girişine sahip, hafif ve portatif Android tabletim yıllardır işimi görüyordu. Tablet kullandığım için, 2-3 yıl önce Turkcell den data hattı satın alırken yanında verilen Huawei marka E353 model 3G USB modemi (Turkcell VINN) çok kullanma fırsatım olmamıştı. Haziran ayından sonra ise ultrabook satın aldığım için tabletimle yollarımı ayırarak 3G modemi aktif olarak kullanmaya başladım. 3G USB modemler, yanında dizüstü bilgisayar taşıyan ve güvenlik kaygısı nedeniyle güvenlilirliğinden şüphe ettiği kablosuz ağlara bağlanmak istemeyen bilişimciler için büyük bir nimettir. 3G USB modemin aslında bilgisayarımıza bağladığımız, üzerinde yönetilebilir olmayan bir işletim sisteminin çalıştığı, kapalı bir kutu olduğunu ve onun da zafiyetleri olabileceğini çoğu zaman aklımızın ucuna getirmeyiz. Modemi sıkça kullanmaya başladıktan sonra boş bir zamanımda modeme hızlıca göz atmaya ve canımı acıtabilecek ilk zafiyeti tespit ettikten sonra gerisini incelemek üzere sizlere havale etmeye karar verdim. 3G modemi taktığımde karşıma otomatik olarak açılan modem web arayüzünü incelemeye başladım. Yaptığım ilk iş sayfanın kaynak kodlarına ve oradan da sayfa üzerinde kullanılan JavaScript kodlarını incelemek oldu. JavaScript kodlarını incelediğimde, modeme ajax çağrıları ile çeşitli komutlar gönderilebildiğini gördüm.

2

3 traffic.html sayfasında yer alan Data paketinizden kalan miktarı öğrenmek için tıklayın kısmına tıkladığımda, data hattımından 2222 numaralı telefon numarasına KALAN smsi gittiğini gördüm. Daha sonra bunun tam olarak nasıl gerçekleştiğini görmek için trafiği Burp Suite PRO aracı ile incelemeye karar verdim.

4 Dikkatimi ilk çeken nokta, yapılan isteklerde Cross-Site Request Forgery (CSRF) saldırısına karşı herhangi bir önlemin alınmamış olmasıydı. Cross-Site Request Forgery (CSRF) saldırısını kısaca, kullanıcının haberi ve bilgisi olmadan, internet tarayıcısının hedef alınan web uygulamasına doğru isteklerde bulunmasını sağlamaktır. Örneğin kullanıcı hacklenmiş bir X haber sitesini ziyaret ediyor ve bu site üzerinden saldırgan, kullanıcının modeminin DNS değiştirme sayfasına (örnek: /dns.php) kullanıcısının haberi ve bilgisi olmadan DNS adresini olarak güncelle şeklinde istek (HTTP POST) gönderiyor. Bu sayede artık kullanıcının tüm DNS istekleri, art niyetli kişinin DNS sunucusu üzerinden gerçekleşiyor ve kullanıcı gitmek istediği web sitesi yerine art niyetli kişinin web sitesine yönlendirilebiliyor.

5 Bu CSRF zafiyeti, istismar eden art niyetli kişiler ve dolandırıcılar tarafından nasıl kötüye kullanılır diye düşündüğümde aklıma ilk gelen, 3G modeme art niyetli kişilerin kontrolü olan bir web sitesi üzerinden premium SMS servislere SMS gönderilmesi sağlanarak haksız kazanç sağlanabileceği geldi. Bunun dışında diyelim ki ayrı bir data hattınız yok ve mevcut sim kartınızı 3G modeminiz ile kullanıyorsunuz. Bu durumda art niyetli kişiler, sms yönlendirme servisi ile size gönderilen smsleri başka bir telefon numarasına yönlendirebilirler. Bu senaryoları çoğaltmak mümkün olduğu için hızlıca, pratikte bunu kötüye kullanmak ne kadar kolay diye kendi cep telefonuma CSRF ile web sitesi üzerinden SMS atarak kontrol etmek istedim. Burp Suite PRO ile gelen Generate CSRF PoC özelliği ile herhangi bir isteği çok kolay bir şekilde CSRF zafiyetini istismar eden bir web forma aşağıdaki gibi dönüştürebilirsiniz. Bu şekilde bir form oluşturup bunu web siteme ( yükledim.

6

7 Daha sonra bu adresi 3G modem ile internet bağlandığım bilgisayarımdan çağırdığımda ise cep telefonuma SMS geldi ve oyun bitmiş oldu :)

8 Bu zafiyete karşı ne yapabilirim diye soracak olursanız, Turkcell ve/veya Huawei ile iletişime geçip bu zafiyeti ortadan kaldıran bir yama var mı diye sorabilir, varsa yükleyebilir veya bu modemi çöpe atıp farklı bir modem ile yolunuza devam edebilirsiniz. Unutmayın, nasıl kullanmış olduğumuz işletim sistemimizin güvenlik yamalarının güncel olmasına güvenliğimiz için önem veriyorsak, aynı şekilde kullanmış olduğumuz aygıtların, cihazların da donanım yazılımlarının, yamalarının güncel olduğuna önem vermeliyiz. Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle herkese güvenli günler dilerim.

9 Cryptokiller Aracı Geçtiğimiz haftalarda, kullanıcıların ve kurumların oldukça başını ağrıtan Cryptolocker zararlı yazılımı üzerinde çalışırken, işletim sistemine Cryptolocker zararlı yazılımının bulaştığını tespit edip, işlemi (process) durduran Cryptokiller adında bir araç hazırladım. Windows 7 Enterprise SP1 (x86) de test ettiğim bu aracı 5 farklı Cryptolocker zararlı yazılımı üzerinde test ettikten sonra yeni bir salgın başlamadan önce herkesin kullanımına sunma kararı aldım. İlerleyen zamanlarda bu aracı kaynak kodu ile birlikte burada yayınlayacağım. Bu sayede aracı ihtiyaçlarınıza göre iyileştirme/geliştirme imkanınız olacaktır. Aracın Kısıtları: 1. Cryptokiller aracı, Cryptolocker zararlı yazılımı sisteme bulaşmadan önce sistem üzerinde çalışıyor olması gerekmektedir. 2. Cryptolocker ı tespit etmek için sistem üzerinde en az bir dosyanın Cryptolocker tarafından şifrelenmesi gerekmektedir. 3. Aracın yönetici yetkisi ile çalıştırılması gerekmektedir bit Windows işletim sistemi üzerinde çalışmaktadır. 5. Sistem üzerinde Python 2.7 ve Winappdbg modülünün yüklü olması gerekmektedir. Aracı hidden parametresi ile çalıştırdığınız taktirde (cryptokiller.exe hidden) GUI olmadan çalışabilmekte ve gerçekleştirdiği işlemlerlerle ilgili bilgileri C:\Cryptokiller klasörü altına kayıt etmektedir. Araç ile ilgili gelişmelerden haberdar olmak için adresini ziyaret edebilirsiniz. Uyarı: Crytokiller, POC olarak geliştirdiğim bir araçtır bu nedenle hataları/eksikleri olabilir. Aracı prototip olarak düşünmeli ve bunu göz önünde bulundurarak kullanmanızı öneririm. İndir (Windows 7 Enterprise SP1 x86 da test edilmiştir.) Güncelleme ( ): Cryptokiller aracının kaynak kodu yayınlanmıştır. ENGLISH While I was working on a Cryptolocker malware that targeted Turkish users, I decided to create a POC tool called Cryptokiller (tested on Windows 7

10 Enterprise SP1 x86) which is able to detect and stop the infection and also kills the infected process. I tested it on 5 different Cryptolocker malwares. I will share the source code of Cryptokiller soon so you will be able to modify it for your needs. Limitations: 6. Cryptokiller must be running on the operating system before the infection. 7. Cryptokiller is able to detect & kill the Cryptolocker process after at least one file is encrypted by Cryptolocker. 8. It must be run must under an account with administrator privileges. 9. Supports only 32 bit Windows 7 at the moment. 10. Python 2.7 and Winappdbg module must be installed on the system. You can run Cryptokiller without GUI by running it with hidden parameter. (cryptokiller.exe hidden). You will find the log file inside C:\Cryptokiller folder. Warning: Cryptokiller is POC tool. It may have bugs/issues so keep in mind. Download (Tested on Windows 7 Enterprise SP1 x86) Update ( ): Source code of Cryptokiller tool released. POC Video: Cryptokiller vs 5 Cryptolocker Malwares [pro-player type= mp4 ] Rehber Hırsızı Hesperbot Son 1.5 yıldır hız kesmeden sahte fatura e-postaları ile ağına internet bankacılığı kullanıcılarını düşürmeye çalışan Hesperbot için son aylarda daha fazla mesai saati harcadığımı farkettim. Son salgınların çoğunda, aynı tip sahte Turkcell fatura e-postasının gönderilmesine, art niyetli kişilerin fatura ve Turkcell kelimelerinden oluşan alan adlarını kullanıyor olmasına ve bankaların bununla ilgili uyarı mesajları gönderiyor olmasına rağmen, kullanıcıların hala bu oltaya düşüyor olmaları da, hem kurumlar hem de medya tarafından Hesperbot a daha fazla dikkat çekilmesi gerektiğini gösteriyordu. (Heartbleed virüsü gibi trajikomik haberlere imza atan medyamız, Hesperbot ile ilgili daha çok haber yer vermiş olsaydı eminim bu zamana dek daha az vatandaşımız bu dolandırıcıların tuzağına düşmüş olurdu!)

11 Hesperbot un en son salgında kullandığı sahte e-posta mesajını ve zararlı yazılımı yaymak için kullandığı web sitesini aşağıda görebilirsiniz. Sahte Fatura E-postası: Sahte Fatura Web Sitesi: ESET in Hesperbot raporu incelendiğinde, zararlı yazılımın hedef sistemden eposta adreslerini çaldığı ve uzaktaki sunucuya bu bilgileri ilettiği belirtiliyordu fakat bununla ilgili teknik detaylara yer verilmemişti. Hesperbot u detaylı bir şekilde incelerken, bulaştığı sistemdeki e-posta bilgilerini nasıl ele geçirdiğini ve uzaktaki sunucuya nasıl gönderdiğini inceleme fırsatım olduğu için bunu sizlerle de paylaşmak istedim. Hesperbot un hedef sisteme bulaştıktan bir zaman sonra zararlı yazılımı yaymak amacıyla kullanmış olduğu sunucudan ege.xe adında bir yazılım

12 indirdiğini tespit ettim. Paketlenmiş (packed) olan bu yazılımın uzantısını.exe olarak değiştirip her zamanki gibi Immunity Debugger aracı ile incelemeye başladım. Zararlı yazılımı paketinden çıkardıktan sonra ilk iş olarak karakter dizilerini (strings) incelemeye başladım. WABOpen fonksiyonundan bunun adres defterinde yer alan e-posta adres bilgilerini çaldığını tahmin etmem pek güç olmadı. Immunity Debugger ile yazılımı çalıştırdığımda herhangi bir HTTP trafiği oluşturmadığında birşeylerin ters gittiğini anladım. Yazılım çalışmasına rağmen herhangi bir web trafiği üretmemesi nedeniyle bir yerlerde kısır döngüye girmiş olabileceğinden şüphe ederek PAUSE butonuna bastım. Ardından kendimi ntdll.dll içinde bulduğum için Debug -> Execute till user code ile yazılımın koduna geçiş yaptım. Sistem üzerinde yüklü olan Outlook üzerinde geçerli bir profil olmadığı için çağırılan MAPILogonEx fonksiyonunun [MAPI_E_LOGON_FAILED( )] hata alması nedeniyle kısır döngüden çıkamadığını gördüm ve akışın POP EDI komutu üzerinden devam etmesini sağladım. Akışın devam edebilmesi adına Outlook un adres defterine 2 adet kayıt girdim ve programın devam etmesini sağladım.

13 Yazılım son sürat çalıştıktan sonra oluşan trafiği Wireshark ile izlediğimde, uzaktaki sunucuya ( gönderilen eposta bilgilerinin okunamaz halde (encoded) gönderildiğini gördüm ve bu fonksiyonu bulmaya karar verdim.

14 Immunity Debugger ile yazılım üzerinde biraz gezindikten sonra e-posta adreslerini gizleyen XOR işlemini buldum. Bu işlem ile e-posta adresinde yer alan her bir bayt, bir sonraki bayt ile (mert.sarica örneğinde m harfi e ile gibi) XOR işlemine sokuluyor ardından işlem tamamlandıktan sonra sunucuya gönderiliyordu.

15 XOR işlemi tersine çevrilebilir olduğu için Python ile Hesperbot Decoder adında ufak bir araç yazarak ağ trafiğinden elde edilen gizlenmiş eposta adreslerini okunur hale getirebildim. Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle herkese güvenli günler dilerim.

16 Spy-Net RAT Analizi FatMal, Hesperbot, Zeus derken neredeyse 2013 yılını geride bırakıyoruz. Son yayımlanan tehdit raporlarına baktığımızda zararlı yazılım salgınlarında Türk kullanıcılarının eskiye kıyasla daha sık hedef alındığını görüyoruz. Zararlı yazılım analizi üzerine yan dal yapmaya çalışan bir sızma testi uzmanı olarak, son yıllarda artan siber saldırılara bir de bu salgınlar eklendiğinde, son kullanıcıların, kurumların geçmiş yıllara kıyasla güvenliğe, uzman personele daha çok önem vermeleri gerektiğini söyleyebilirim. Örneğin yıllar önce sızma testini 11. görev olarak gören ve 10 işi aynı anda götürmeye çalışan bir uzmana yükleyenlerin, bugün sadece sızma testi yaptırmak için 3-4 kişilik ekipler oluşturduklarını görebiliyoruz. Artan zararlı yazılım salgınları ve APT tehditleri ile zaman içinde zararlı yazılım analizi becerisine sahip uzmanlara da aynı şekilde talebin artacağını tahmin ediyorum dolayısıyla kendinizi yarına hazırlamak için zararlı analizi konusunda bol bol pratik yapmanızı tavsiye edebilirim. Pratik yapmak için benim gibi sağdan, soldan elde ettiğiniz örnek zararlı yazılımları inceleyebilirsiniz. Geçtiğimiz günlerde yine bir arkadaşım, kendisine gelen bir sahte e-postayı benimle paylaştı yılından bu yana gönderilen JAR uzantılı sahte KVK, Yurtiçi Kargo e-postalarına son olarak sahte Turkcell e-postası eklendi. Daha önce incelediğim benzer örneklerde, art niyetli kişiler Vodafone 3G modem üzerinden zararlı yazılım bulaşan sistemler ile iletişime geçiyorlardı. Zararlı yazılımlarda geçen Türkçe fonksiyon isimleri de geliştiricilerin yabancı olmadıklarını ortaya koyuyordu. Aradan uzun bir zaman geçtikten sonra gönderilen son örneğe göz atmaya ve bu konuda sizleri bilgilendirmeye karar verdim. Sahte e-postanın ekinde Sanal POS Kontor Odeme İşlemleri.jar isimli bir dosya yer alıyordu. JAR uzantılı dosyayı açtığımda içinden BASE64 ile encode edilmiş 777.exe ve POS Kontör İşlemleri Odeme_Listesi.xls dosyaları ile birlestirici.class ve x/reverse.class dosyaları çıktı.

17 birlestirici.class dosyasını kaynak koduna çevirip analiz ettiğimde 777.exe ve POS Kontör İşlemleri Odeme_Listesi.xls dosyalarını BASE64 ile decode edip çalıştırdığını gördüm.

18 Zararsız excel dosyası bir kenara, 777.exe dosyasını BASE64 ile decode ettikten sonra (DecodedBase64.exe) Immunity Debugger hata ayıklama aracı (debugger) ile analiz etmeye başladım. Paketlenmiş olan bu dosyayı adım adım analiz ettikten sonra Visual Basic ile yazılmış başka bir yazılımı hafızada açtığını (unpack) gördüm. Statik analiz için OEP (original entry point) üzerinde programı hafızadan diske CHimpREC aracı ile DecodedBase64-_.exe adı altında kayıt (dump) ettim. Ardından bu yazılımı Malwr (cuckoo sandbox) sitesine yüklediğimde analizin başarısızlıkla sonuçlandığını gördüm.

19

20 Ardından bu yazılımın da (DecodedBase64-_.exe), UPX ile derlenmiş başka bir yazılımı hafızaya açtığını gördüm ve bunu hafızadan, diske _001A7000.exe adı altında kayıt edip, UPX ile açtım (unpack).

21

22 Statik analiz ile yazılım üzerindeki dizilerden bunun Spy-Net RAT olabileceğini düşündüm. Spy-Net RAT i genel olarak analiz ettiğimde, istemcinin bağlanacağı sunucu adresi, şifre, sistem üzerinde çalışırken kullanacağı dosya adı gibi çeşitli bilgileri, oluşturulurken (server.exe oluşturma), 0xBC ile XOR layarak ####@#### dizileri arasına kaydettiğini tespit ettim. Ardından Python ile bu parametreleri tespit edip, çözebilrn (XOR), Spy-Net Config Decrypter adı altında ufak bir araç hazırladım. Bu aracı, Spy-Net istemcisi (_001A7000.exe (klasik server.exe)) üzerinde çalıştırdığımda bana, bağlanacağı ip adresinden (microsoftupdatedns.redirectme.net:115), şifresine, sistem üzerinde kendini gizlemek için kullandığı dosya adına (ctfmon.exe) kadar tüm bilgileri verdi. IP adresini ( ) kontrol ettiğim de ise yine Vodafone IP bloğuna ait olduğunu gördüm.

23

24 Sıra bunun gerçekten Spy-Net RAT olup olmadığını teyit etmeye geldiğinde, sanal makineme 115. bağlantı noktasını dinleyen Spy-Net v2.6 sunucusu kurup, hosts dosyasına microsoftupdatedns.redirectme.net satırını ekledim. Son olarak _001A7000.exe dosyasını çalıştırdığımda ise Spy-Net arabirimi üzerinden bağlantının başarıyla gerçekleştiğini gördüm ve bu sayede bunun Spy-Net zararlı yazılımı olduğunu teyit etmiş oldum. Umarım herkes için faydalı bir analiz yazısı olmuştur. Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle herkese güvenli günler dilerim. Güncelleme: Art niyetli kişiler, tarihi itibariyle ADSL fatura Son ödeme tarihi 29/10/2013 olan 23,00 TL tutarındaki güncel faturanız başlıklı sahte e-posta gönderiyorlar. Bu e-postada yer alan bağlantı adresi (link) ziyaret edildiği takdirde adresinden yukarıda analiz ettiğim benzer bir zararlı JAR dosyasını indiriliyor ve ardından microsoftupdatedns.redirectme.net adresine 112. bağlantı noktasından bağlanıyor.

25

2. dönem itibariyle ben de Zararlı Yazılım Analizi 101 dersi vererek bu programa katkıda bulunacağım.

2. dönem itibariyle ben de Zararlı Yazılım Analizi 101 dersi vererek bu programa katkıda bulunacağım. Blog'um 4 Yaşında :) 19 Kasım 2009 tarihinde, Huzeyfe ÖNAL ın ısrarı üzerine (sağolsun) açmış olduğum blogum, bugün itibariyle 4. yılını doldurmuş bulunuyor. 4 yıl boyunca göstermiş olduğunuz ilgi, alaka,

Detaylı

http://www.mertsarica.com http://twitter.com/mertsarica mert.sarica@gmail.com

http://www.mertsarica.com http://twitter.com/mertsarica mert.sarica@gmail.com mert.sarica@gmail.com Neden zararlı yazılım analizi? Klasik zararlı yazılım analizi Ofansif zararlı yazılım analizi Araçlar üzerine Sonuç http://www.mertsarica.com http://twitter.com/mertsarica Mesai saatlerinde...

Detaylı

Kullanıcı Dostluğu vs Kullanıcı Güvenliği

Kullanıcı Dostluğu vs Kullanıcı Güvenliği Kullanıcı Dostluğu vs Kullanıcı Güvenliği Hemen hemen her bilişim güvenliği uzmanı (janjanlı adıyla siber güvenlik uzmanı) çalışma hayatı boyunca ilettiği güvenlik gereksinimleri, aksiyonlar nedeniyle

Detaylı

Twitter da bu durumla karşılaşan başka kullanıcılar var mı diye twitter virüs anahtar kelimeleri ile genel bir arama yaptığımda ise bu durumun Nisan

Twitter da bu durumla karşılaşan başka kullanıcılar var mı diye twitter virüs anahtar kelimeleri ile genel bir arama yaptığımda ise bu durumun Nisan Sosyal Ağ Hırsızları Bundan üç yıl önce yine Haziran ayında yayımlamış olduğum Jeton Hırsızları başlıklı blog yazımda, art niyetli kişilerin zararlı Chrome ve Firefox eklentiler ile kullanıcıların Facebook

Detaylı

http://www.mertsarica.com http://twitter.com/mertsarica

http://www.mertsarica.com http://twitter.com/mertsarica Donanım yazılımı (firmware) nedir? Neden analiz edilmelidir? Analiz yöntemleri ve araçları Örnek analizler Sonuç Mesai saatlerinde Mesai saatlerinde ve boş zamanlarımda Bahçeşehir Üniversitesi Siber Güvenlik

Detaylı

IDA Pro ile Remote Linux Debugging

IDA Pro ile Remote Linux Debugging IDA Pro ile Remote Linux Debugging Windows bağımlısı biri olarak benim dünyamda Linux, hep sanal makina içinde çalışmaya mahkum olmuştur. Her ne kadar Ubuntu yu çok seviyor olsamda alışkanlık ve oyunlar

Detaylı

Flash dosyası, kaynak koduna çevrilip incelendikten sonra Flash dosyasının kullanıcıyı sayfasına yönlendirdiği,

Flash dosyası, kaynak koduna çevrilip incelendikten sonra Flash dosyasının kullanıcıyı  sayfasına yönlendirdiği, Jeton Hırsızları Son aylarda Türk kullanıcılarını hedef alan, Chrome ve Firefox için geliştirilmiş olan zararlı eklentilerin sayısında büyük bir artış olduğu eminim sizlerin de dikkatinden kaçmamıştır.

Detaylı

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz, ilimiz Derince ilçesinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde faaliyet göstermektedir.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz, ilimiz Derince ilçesinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde faaliyet göstermektedir. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz, ilimiz Derince ilçesinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde faaliyet göstermektedir. Telefon & Faks : 0(262) 229 0706 e-posta:kocaeli155@egm.gov.tr siber.kocaeli@egm.gov.tr

Detaylı

Denetim Masası/Programlar/Windows özelliklerini Aç/Kapat

Denetim Masası/Programlar/Windows özelliklerini Aç/Kapat Merhaba arkadaşlar, Bu yazımızda yerel ağda veya Ip adresimizle bir web sitesinin paylaşıma açılması, aynı ağdan veya uzaktan bir bilgisayarın web sitemize nasıl erişebileceği konuları üzerinde duracağız.

Detaylı

İŞLEM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK VE EĞİTİM LTD. ŞTİ. ArcGIS 10.1 Desktop Ücretsiz Deneme Lisanslaması

İŞLEM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK VE EĞİTİM LTD. ŞTİ. ArcGIS 10.1 Desktop Ücretsiz Deneme Lisanslaması İŞLEM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK VE EĞİTİM LTD. ŞTİ. ArcGIS 10.1 Desktop Ücretsiz Deneme Lisanslaması 2012 İçerik Sayfa 1. Sistem Gereksinimleri...1 2. Esri Hesabı Oluşturma 3 3. Esri Hesabınız

Detaylı

erişmeniz bu uyarılarla karşılaştıktan sonra sunucuya/koda erişimin yasaklanması/kaldırılması nedeniyle pek mümkün olamayabiliyor.

erişmeniz bu uyarılarla karşılaştıktan sonra sunucuya/koda erişimin yasaklanması/kaldırılması nedeniyle pek mümkün olamayabiliyor. VirusTotal Proxy Art niyetli kişilerin istismar kitleri sayesinde yaması eksik olan (java, flash, pdf, internet tarayıcısı vs.) sistemleri kontrol altına aldıklarına ve bu sistemlere uzaktan yönetime imkan

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB İçindekiler MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA... 3 MEB Yeni E-posta Sistemi Kullanım Detayları;... 4 MEBBİS ile Giriş... 5 E-posta Şifresi İle Giriş... 6 Şifre Hatırlatma Ekranında Karşılaşılan

Detaylı

Exploit.CVE-2012-0003 Analizi

Exploit.CVE-2012-0003 Analizi Exploit.CVE-2012-0003 Analizi Celil ÜNÜVER cunuver [at] signalsec.com www.signalsec.com Hackerların yer altı dünyasında Patch Tuesday, Exploit Wednesday diye bir söz vardır. Microsoft Salı günü yamaları

Detaylı

Connection Manager Kullanım Kılavuzu

Connection Manager Kullanım Kılavuzu Connection Manager Kullanım Kılavuzu Baskı 1.0 2 İçindekiler Bağlantı yöneticisi uygulaması hakkında 3 Başlarken 3 Bağlantı yöneticisi uygulamasını açma 3 Geçerli bağlantı durumunu görüntüleme 3 Uygulama

Detaylı

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir?

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir? BEUN VPN Hizmeti VPN Nedir? VPN, Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ ın kısaltılmasıdır. VPN, İnternet gibi halka açık telekomünikasyon altyapılarını kullanarak kullanıcılar veya uzak ofisleri

Detaylı

Asiston Hizmetleri Bilgilendirme Kitapçığı

Asiston Hizmetleri Bilgilendirme Kitapçığı Asiston Hizmetleri Bilgilendirme Kitapçığı asiston.com.tr 7/24 Bilgisayarcınıza nasıl ulaşırsınız? Telefon ile ara Bizi telefonla arayabilir, 0850 532 0 100 7/24 Bilgisayarcım hattında 1 i Tuşlayarak destek

Detaylı

KULLANMADIĞINIZ HAT İPTAL OLMASIN ve BEDAVA SMS SİTESİ

KULLANMADIĞINIZ HAT İPTAL OLMASIN ve BEDAVA SMS SİTESİ KULLANMADIĞINIZ HAT İPTAL OLMASIN ve BEDAVA SMS SİTESİ Belli bir süre kullandığımız daha sonra kullanmaktan vazgeçtiğimiz hazır kart numaralarımız olur. Numaramızı değiştirmeyi düşünmemize karşın eski

Detaylı

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 9 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Öğrencilerimizin taşınabilir cihazlarından

Detaylı

Proticaret Exclusive Versiyon Yükseltme Dokümanı(v.3.0'dan v3.1.0'a)

Proticaret Exclusive Versiyon Yükseltme Dokümanı(v.3.0'dan v3.1.0'a) Proticaret Exclusive Versiyon Yükseltme Dokümanı(v.3.0'dan v3.1.0'a) Bu belge, Webmaster düzeyindeki kullanıcıların kurulu olan Proticaret Exclusive portalının versiyon v3.0'dan versiyon 3.1.0'a yükseltirken

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

http://www.fatihbasaran.com.tr

http://www.fatihbasaran.com.tr http://www.fatihbasaran.com.tr FmB Network Tools Kurulum ve Kullanım Rehberi 1) Kurulum a) Hazırlık Eğer indirmediyseniz, yazılımın bir kopyasını aşağıdaki adresten edinebilirsiniz. Kurulum öncesinde tüm

Detaylı

Google Play Zararlısı İnceleme Raporu

Google Play Zararlısı İnceleme Raporu Google Play Zararlısı İnceleme Raporu Günümüzde akıllı telefonlara olan ilginin ve akıllı telefon kullanım oranının artması ile birlikte mobil platformlar saldırganların ilgisini giderek çekmeye başlamıştır.

Detaylı

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İçindekiler E-İmza PIN Kodunun Alınması...2 Windows İşletim Sisteminde Yapılması Gereken işlemler...8 Windows XP ve 7 için Sürücü Kurulumu...8 Microsoft.NET

Detaylı

2) Hesabınıza Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza gelir.

2) Hesabınıza Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza gelir. MEB.K12.TR Uzantılı E-Posta Hesabının Kullanımı 1) http://mail.meb.k12.tr internet adresinden e-posta hesabına giriş yapılır. Kullanıcı Adı : KURUM KODUNUZ (meb.k12.tr kısmını yazmayınız.) Şifre : Hesabınıza

Detaylı

SÜRE BAŞLAMA TARİHİ : 19/12/2018 BİTİŞ TARİHİ : 20/02/2019 KURS SÜRESİ : 144 Saat KURS NO :

SÜRE BAŞLAMA TARİHİ : 19/12/2018 BİTİŞ TARİHİ : 20/02/2019 KURS SÜRESİ : 144 Saat KURS NO : 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Konya / Hüyük Hüyük Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Bilişim Teknolojileri Alanı Siber Tehdit İstihbaratı (Cyber Threat Intelligence) Kurs Planı SÜRE BAŞLAMA TARİHİ : 19/12/2018

Detaylı

Burs Başvurusuna Başlanmadan Önce Okunması Gereken En Önemli Uyarı!!Okumadığınız taktirde burada anlatılan sebeplerden dolayı burs

Burs Başvurusuna Başlanmadan Önce Okunması Gereken En Önemli Uyarı!!Okumadığınız taktirde burada anlatılan sebeplerden dolayı burs Burs Başvurusuna Başlanmadan Önce Okunması Gereken En Önemli Uyarı!!Okumadığınız taktirde burada anlatılan sebeplerden dolayı burs başvurusu yapamamış olmanız tamamen kişisel sorumluluğunuzdur! Başvuru

Detaylı

(Bilgisayar ağlarının birbirine bağlanarak büyük bir ağ oluşturmasıdır)

(Bilgisayar ağlarının birbirine bağlanarak büyük bir ağ oluşturmasıdır) İnternet ve WWW İnternet Dünyadaki en büyük bilgisayar ağı, (Bilgisayar ağlarının birbirine bağlanarak büyük bir ağ oluşturmasıdır) İnternet teki web site sayısının yüksek bir hızla artması ve beraberinde

Detaylı

Sol tarafta yer alan Click here to activate your account linkini seçiniz.

Sol tarafta yer alan Click here to activate your account linkini seçiniz. Öğrenci Bilgi Sistemi (OASIS) Kayıt İşlemleri OASIS kayıt işlemlerini gerçekleştirebilmek için; öncelikle kayıt işlemleri esnasında Öğrenci İşleri tarafından verilen öğrenci numarası ve e-posta adresinin

Detaylı

http://www.mertsarica.com http://twitter.com/mertsarica

http://www.mertsarica.com http://twitter.com/mertsarica Android üzerine Penetrasyon testi üzerine Penetrasyon testi adımları Örnek Zafiyetler Sonuç http://www.mertsarica.com http://twitter.com/mertsarica Ahlaklı Korsan Blog Yazarı Python Programcısı Zararlı

Detaylı

Proticaret Exclusive Versiyon Yükseltme Dokümanı(v.3.2.0'dan v3.2.1'e)

Proticaret Exclusive Versiyon Yükseltme Dokümanı(v.3.2.0'dan v3.2.1'e) Proticaret Exclusive Versiyon Yükseltme Dokümanı(v.3.2.0'dan v3.2.1'e) Bu belge, Webmaster düzeyindeki kullanıcıların kurulu olan Proticaret Exclusive portalının versiyon v3.2.0'dan versiyon 3.2.1'e yükseltirken

Detaylı

: 36 milyon Euro çalan malware Eurograbber

: 36 milyon Euro çalan malware Eurograbber Olay : 36 milyon Euro çalan malware Eurograbber Tarih :17/12/2012 Geçtiğimiz aylarda Avrupa genelinde yaklaşık 30.000 internet bankacılığı kullanıcısını hedef alan zararlı bir yazılımla ilgili bulgular

Detaylı

RPMNET WOLVOX REPORTER

RPMNET WOLVOX REPORTER RPMNET WOLVOX REPORTER TANITIM : EFAR YAZILIM LTD.STI Tarafından Geliştirilen EFAR Wolvox Reporter AKINSOFT Wolvox Kullanıcılarının Android İşletim Sistemi Yüklü Cep Telefonlarından Online Olarak Kullandıkları

Detaylı

Bilgiyolu Yayıncılık Elektronik Sunum Programı Kurulum Kılavuzu

Bilgiyolu Yayıncılık Elektronik Sunum Programı Kurulum Kılavuzu Bilgiyolu Yayıncılık Elektronik Sunum Programı Kurulum Kılavuzu 2014 Genel Bilgiler 1. Sunumları İndirmeye Başlamadan Sunum programını ve sunumları indirmeden önce www.bilgiyoluyayincilik.com adresindeki

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

www.abcadcam.com.tr ABONELİK MERKEZİNE GİRİN

www.abcadcam.com.tr ABONELİK MERKEZİNE GİRİN ABONELİK MERKEZİNE GİRİN Autodesk Abonelik Merkezi şifre ile korunan bir web sitesidir. Yükseltmeleri ve kullandığınız yazılımların yeni sürümlerini hazır olur olmaz buradan indirebilirsiniz. Ürün Geliştirmeleri-

Detaylı

Pandora'nın Kutusu Nasıl Açılır?

Pandora'nın Kutusu Nasıl Açılır? Pandora'nın Kutusu Nasıl Açılır? Zararlı yazılım analistini nedense meraklı Pandora ya benzetirim çünkü işi gereği kötülük ile dolu olan o kutuyu (paketlenmiş zararlı yazılım) açarak kötülüğün tüm işletim

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYELERİ İÇİN KULLANICI KILAVUZU

ÖĞRETİM ÜYELERİ İÇİN KULLANICI KILAVUZU Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Ölçme Değerlendirme Merkezi EÜTF ÖDEM ÖĞRETİM ÜYELERİ İÇİN KULLANICI KILAVUZU sürüm 4.11-2014 EÜTF TEAD SUNUŞ Değerli Öğretim Üyesi, Ege Üniversitesi

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

Sahte mesajlara dikkat! Her mesaja güvenmeyin, annenizden gelse bile 12 Ocak 2011 Çarşamba, 16:02

Sahte mesajlara dikkat! Her mesaja güvenmeyin, annenizden gelse bile 12 Ocak 2011 Çarşamba, 16:02 Sahte mesajlara dikkat! Her mesaja güvenmeyin, annenizden gelse bile 12 Ocak 2011 Çarşamba, 16:02 Đnternet ortamından istenilen kişi ya da firma adına istenilen cep telefonuna kısa mesaj atılabildiği,

Detaylı

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu OPERATÖR SERVİSLERİ Kullanıcı Kılavuzu Versiyon Tarih Yazan Tanım 1.0 01-08-2013 Burcu Kayacık Yalman Turkcell Servisleri 2.0 08-10-2014 Burak Şanlı Vodafone Servisleri 2.1 17-10-2014 Gül GÖNLÜBEYAZ Düzenlemeler

Detaylı

Yandex mail ve disk kullanım rehberi

Yandex mail ve disk kullanım rehberi Yandex mail ve disk kullanım rehberi Tüm personelin ortak bir platformda uyumlu çalışmasını destekleyecek bilgi teknolojisi ücretsiz bir şekilde kurumunuz için hayata geçirildi. Sistem ve sunucu yatırımı

Detaylı

Kaspersky Open Space Security: Release 2. İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü

Kaspersky Open Space Security: Release 2. İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü Kaspersky Open Space Security: Release 2 İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü Güncellenmiş uygulamalar Updated applications Release 2 uygulamaları: Kaspersky Anti-virus for Windows Workstations

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.6372.UM.TR.D00REV24032011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.6372.UM.TR.D00REV24032011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.6372.UM.TR.D00REV24032011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu 2 VoIP Portlu

Detaylı

SAMURAİ FRAMEWORK İLE HACKİNG-1 (FOOTPRINTING)

SAMURAİ FRAMEWORK İLE HACKİNG-1 (FOOTPRINTING) SAMURAİ FRAMEWORK İLE HACKİNG-1 (FOOTPRINTING) Merhaba arkadaşlar. Samurai Framework ile Temel Hacking makale serisinin ikinci kısmını bu ve devamında ki makalelerimizde inceleyeceğiz. Bu makalemizde temel

Detaylı

Linux Ubuntu Kurulumu

Linux Ubuntu Kurulumu Linux Ubuntu Kurulumu Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2016 2017 Bahar Yarıyılı https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=kurulum https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=ubuntu_linux_kurulum_rehberi Öğr.Gör.Murat

Detaylı

1.5. Başvuru formundaki bilgileri aşağıdaki şekilde doldurunuz. Kart Okuyucu Tipi: Mini Kart Okuyucu Sertifika Süresi: 3 Yıl

1.5. Başvuru formundaki bilgileri aşağıdaki şekilde doldurunuz. Kart Okuyucu Tipi: Mini Kart Okuyucu Sertifika Süresi: 3 Yıl 1. E-imza bulunmayan personelin e-imza alması gerekmektedir. 1.1. https://portal.kamusm.gov.tr/bp/ws.go internet adresine giriniz. 1.2.Girdiğiniz internet sayfasında Nitelikli Elektronik Sertifika Başvurusu

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması KULLANIM KILAVUZU

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması KULLANIM KILAVUZU Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması KULLANIM KILAVUZU 1 Başlamadan Önce... Bu hizmeti kullanarak, imar kurallarına aykırı yapılarınız için kayıt başvurusunda bulunabilir

Detaylı

SİGORTACILIK İÇİN FARKLI BİR GELECEK TASARIMI

SİGORTACILIK İÇİN FARKLI BİR GELECEK TASARIMI Bilgi Teknolojileri A.Ş. Digital Acente Olmanın Yolu Buradan Geçiyor! SİGORTACILIK İÇİN FARKLI BİR GELECEK TASARIMI UCUZ Fiyat.. NeoConnect NEDİR? Acentelerin çalıştığı Sigorta Şirketlerinin sistemlerine

Detaylı

UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU)

UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU) UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU) Tekrarlayıcı modu var olan bir kablosuz bağlantıyı tekrarlayarak daha uzak mesafelere genişletmek ve yaymak amacıyla kullanılır. Aşağıdaki adımları takip

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Tools (Araçlar) menüsünden E-mail Accounts (E-posta Hesapları) seçeneğini seçiniz. Buradan Add a new e-mail account (Yeni bir e-posta hesabı ekle) sekmesine tıklayınız,

Detaylı

K12 Uzantılı E Posta Kullanım Ve Kurulum Klavuzu

K12 Uzantılı E Posta Kullanım Ve Kurulum Klavuzu K12 Uzantılı E Posta Kullanım Ve Kurulum Klavuzu Bu klavuz bakanlığımızca kurumlara sağlanan kurumkodu@meb.k12.tr şeklindeki e posta adreslerinin genel özellikleri ve kullanımı esnasında dikkat edilecek

Detaylı

Windows Live ID ve parolanızı giriniz.

Windows Live ID ve parolanızı giriniz. Ücretsiz Deneme Hesabı Oluşturma ve Temel Özelliklerin Kullanım Kılavuzu Bilgi girilmesi gerekli alanlar Kişisel bilgi içeren alanlar http://www.windowsazure.com/tr-tr/pricing/free-trial/ adresine gidiniz

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ İNTERNET VE AĞLAR İnternet Nedir? Dünya genelindeki bilgisayar ağlarını ve kurumsal bilgisayar sistemlerini birbirine bağlayan elektronik iletişim ağıdır. İnternetin

Detaylı

Bilgisayar Ağları ve Ağ Güvenliği DR. ÖĞR. ÜYESİ KENAN GENÇOL HİTİT ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH.

Bilgisayar Ağları ve Ağ Güvenliği DR. ÖĞR. ÜYESİ KENAN GENÇOL HİTİT ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH. Bilgisayar Ağları ve Ağ Güvenliği DR. ÖĞR. ÜYESİ KENAN GENÇOL HİTİT ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH. TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol) Bilgisayarlar arasında veri haberleşmesini

Detaylı

Virtual Pirate Network (VPN)

Virtual Pirate Network (VPN) Virtual Pirate Network (VPN) Türkiye, 20 Mart 2014 tarihinde Twitter a erişime engelleneyerek, dünyada Twitter ı Çin den sonra yasaklayan ikinci ülke olarak tarihe adına altın harflerle yazdırdı. Ardından

Detaylı

Web Servis-Web Sitesi Bağlantısı

Web Servis-Web Sitesi Bağlantısı Web Servis-Web Sitesi Bağlantısı MCKS İthalatçı web servisleri internet üzerinden güvenli şekilde erişime açılmıştır. Erişime ait ağ bağlantısı aşağıda şematik olarak gösterilmiştir. Şekil - 1: MCKS-ithalatçı

Detaylı

VitalSource Bookshelf Nedir? Bookshelf e Giriş Kayıt Kitap Ekleme. Masaüstü ve Dizüstü Bilgisayarda

VitalSource Bookshelf Nedir? Bookshelf e Giriş Kayıt Kitap Ekleme. Masaüstü ve Dizüstü Bilgisayarda VitalSource Bookshelf Nedir? VitalSource Bookshelf, VitalSource üzerinden temin edilen dijital kitapların kullanıldığı dijital bir platformdur. Bookshelf, kişiye özel dijital kütüphane oluşturarak, kullanıcıların

Detaylı

Özgür Yazılımlar ile Kablosuz Ağ Denetimi

Özgür Yazılımlar ile Kablosuz Ağ Denetimi Özgür Yazılımlar ile Kablosuz Ağ Denetimi Fatih Özavcı fatih.ozavci@gamasec.net Afşin Taşkıran afsin.taskiran@avea.com.tr Konular Kablosuz Ağ Güvenliği Kablosuz Ağ Güvenlik Denetim Süreci Denetim Kapsamının

Detaylı

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi XMail Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi Yüksek Kapasiteli ve Profesyonel Özellikler Sunan XMail Mail Hosting Servisi ile Kurumsal Kimliğinizi Yansıtın Hosting Hesabına Eklenen XMail Hesapları

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manual MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı

Virtualization. VMware vcenter Server Yapılandırılması

Virtualization. VMware vcenter Server Yapılandırılması Virtualization VMware vcenter Server Yapılandırılması VMware vcenter Server sanallaştırılmış datacenter, kurumsal sunucular gibi yapıların yönetilmesini sağlayan ve maliyetleri aşağılara çeken bir yönetim

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Derslere Erişim... 3 Ders Kayıtlarına Erişim... 9 Eğitmene Ulaşma/ Mesaj Gönderme...

Detaylı

Bilişim Teknolojileri

Bilişim Teknolojileri Bilişim Teknolojileri Dünyada İnternet Kullanımı 2 milyardan fazla kişi internet kullanıyor. 1 milyardan fazla kişi sosyal ağ sitelerine üye. 5 milyardan fazla cep telefonu kullanıcısı var. Türkiye de

Detaylı

Şekil 1- CryptoLocker Tarafından Kullanıcılara Gönderilen Eposta

Şekil 1- CryptoLocker Tarafından Kullanıcılara Gönderilen Eposta CryptoLocker Virüsü Nedir? Fidyeci (ransomware) truva atıdır [1]. Microsoft Windows işletim sistemlerini hedef alır. İnternet üzerinde ilk olarak 5 Eylül 2013 tarihinde görülmüştür [2]. CryptoLocker, virüslü

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manuel MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı

WebSiteDefender ile Web Uygulama Güvenliği

WebSiteDefender ile Web Uygulama Güvenliği WebSiteDefender ile Web Uygulama Güvenliği Merhabalar. Bu makalemizde, Acunetix firması tarafından web uygulama güvenliği ve kötü amaçlı yazılımlardan korunmak için hazırlanmış olan Web Site Defender ı

Detaylı

Access Point Mod Kurulumu

Access Point Mod Kurulumu Access Point Mod Kurulumu A. Kurulum Öncesi 1. Statik IP Tanımlama Cihazın ayarlarını yapılandırabilmeniz için cihazda varsayılan olarak tanımlı IP adresi (ör:192.168.1.254) ile aynı network bloğundan

Detaylı

MOBILEPAX ENTERPRISE API (WEB SERVİS)

MOBILEPAX ENTERPRISE API (WEB SERVİS) MOBILEPAX ENTERPRISE API (WEB SERVİS) Versiyon: 1.0.5 İçindekiler İçindekiler... 2 1. Belgenin Amacı... 3 2. Sistem Gereksinimleri... 3 3. Belge Sürümleri... 3 4. Kullanım Şekli... 3 4.1 Web den Başlatma...

Detaylı

Sınav Sonuç Modülü Kullanıcı Kılavuzu

Sınav Sonuç Modülü Kullanıcı Kılavuzu . Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Ölçme-Değerlendirme Merkezi ÖDEM Sınav Sonuç Modülü Kullanıcı Kılavuzu sürüm 4.11-2014 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı

Detaylı

Sqlmap pyhton dili yazılarak geliştirilmiş Sql injection için testerlara son derece yardımcı olan bir araçtır.

Sqlmap pyhton dili yazılarak geliştirilmiş Sql injection için testerlara son derece yardımcı olan bir araçtır. SqlMap Kullanımı Sqlmap pyhton dili yazılarak geliştirilmiş Sql injection için testerlara son derece yardımcı olan bir araçtır. Temel olarak yaptığı işlem sizin belirtmiş olduğunuz parametrelere göre hedef

Detaylı

Trickbot Zararlı Yazılımı İnceleme Raporu

Trickbot Zararlı Yazılımı İnceleme Raporu Trickbot ı İnceleme Raporu trickbot.exe isimli Trojan yazılımı son yıllarda sürekli geliştirilen ve yeni yetenekleri ile karşımıza çıkan bir zararlı yazılımdır. Zararlı olarak çalışma yöntemi Trojan olması

Detaylı

Sistem Nasıl Çalışıyor: Araç İzleme ve Filo Yönetim Sistemi

Sistem Nasıl Çalışıyor: Araç İzleme ve Filo Yönetim Sistemi arvento Araç Takip ve Filo Yönetim Sistemleri ile araçlarınızı 7 gün 24 saat on-line ve geçmişe yönelik olarak izleyebilir, hızlarını, izlemiş oldukları güzergahı, duraklama yaptıkları yerleri uzaktan

Detaylı

Android Uygulamalarında Güvenlik Testi

Android Uygulamalarında Güvenlik Testi Android Uygulamalarında Güvenlik Testi Şubat ayında Gartner tarafından yayımlanan bir rapora göre dünya genelinde 2011 yılının 4. çeyreğinde satılan akıllı telefonların %50.9 unda Android işletim sisteminin,

Detaylı

Örnek bir kullanım ve bilgisayar ağlarını oluşturan bileşenlerin özeti

Örnek bir kullanım ve bilgisayar ağlarını oluşturan bileşenlerin özeti Bu sayfaları okuduğunuza göre bir şekilde bilgisayarlar ve bilgisayar ağlarıyla ilişkiniz olduğunu biliyorum. Ancak yine de en başta niçin bilgisayar ağı kullanıyoruz sorusunun cevabını vermekle işe başlayabiliriz.

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Android için Lotus Notes Traveler Mobil Cihazlarınızdan E-postalarınıza Bakabilmek 01.11.2012 NOT: Bu kılavuz Android işletim sistemi cep telefonları için hazırlanmıştır. Kılavuzun

Detaylı

NETWORK MANAGMENT SYSTEM (NMS) KULLANMA KLAVUZU

NETWORK MANAGMENT SYSTEM (NMS) KULLANMA KLAVUZU NETWORK MANAGMENT SYSTEM (NMS) KULLANMA KLAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417

Detaylı

ÇOK ÖNEMLİ GÜVENLİK VE YEDEKLEME UYARISI

ÇOK ÖNEMLİ GÜVENLİK VE YEDEKLEME UYARISI ÇOK ÖNEMLİ GÜVENLİK VE YEDEKLEME UYARISI Bir müşterimizin server sistemine kötü niyetli bir "hacker" girerek kayıtları şifrelemiş ve "3500 $ para öderseniz bilgilerinizi kurtarırız" şeklinde bir mail göndermiş.

Detaylı

Bursa Elektronik Pazar Sitesi Pratik Kullanım Kılavuzu Bursa Elektronikçiler Odası Bursa Elektronik Pazar Web Sitesi Pratik Kullanım Kılavuzu

Bursa Elektronik Pazar Sitesi Pratik Kullanım Kılavuzu Bursa Elektronikçiler Odası Bursa Elektronik Pazar Web Sitesi Pratik Kullanım Kılavuzu Bursa Elektronikçiler Odası Bursa Elektronik Pazar Web Sitesi Pratik Bursa Elektronikçiler Odası http://www.bursaelektronikpazar.org v2.0 1 Bursa Elektronik Pazar Sitesi ne Reklam Ekleme 1. Adım Siteye

Detaylı

ABONELİK AVANTAJLARINI KEŞFEDİN

ABONELİK AVANTAJLARINI KEŞFEDİN ABONELİK AVANTAJLARINI KEŞFEDİN ABONELİK MERKEZİNE KAYDOLMA Bu rehber Abonelik Merkezi ne kaydolurken izlemeniz gerekenleri adım adım göstermektedir. ABONELİK MERKEZİ www.autodesk.com/subscriptionlogin

Detaylı

Değerlerinizi Koruyun!

Değerlerinizi Koruyun! İnternet ve Bilgi Teknolojileri Değerlerinizi Koruyun! NetKilit ; Sizin dışınızdaki kullanıcıların internet ve dosya erişimlerini kolayca sınırlandırmanızı sağlayan, donanım korumalı (NetKilit Anahtarı)

Detaylı

Harita güncelleme direktifleri

Harita güncelleme direktifleri Harita güncelleme direktifleri ilk olarak Türkiye haritasını güncellemeniz için http:// www.mlsnavigasyon.com.tr web sitesine üye olarak kaydolmanız gerekiyor. 1) Yeni üye kaydı ve Güncelleme A) Web sitesinden

Detaylı

EFe Event Management System

EFe Event Management System EFe Event Management System Kurulum Dökümanı Efe Event Management System V.0.5 Yazan Açıklama Tarih Aykut Güven EFEM İlk Versiyon 24.01.2018 İÇİNDEKİLER Ön Gereksinimler... 3 Tavsiye edilen konfigürasyon...

Detaylı

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace Kurulumu Öncesinde Yapılması Gereken İşlemler Windows 7, Windows 8, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 veya daha yeni işletim sistemlerinde Programlar

Detaylı

Sertan Kolat skolat@avanteg.com

Sertan Kolat skolat@avanteg.com Sertan Kolat skolat@avanteg.com Sertan Kolat Avanteg Güvenlik Denetimi & Servisler Yöneticisi Güvenlik TV Yapımcı ve Sunucu CISSP, CISA, OSCP Blogger SertanKolat.com AutomatedScanning.blogspot.com Mobil

Detaylı

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Rakiplerinizden bir adım önde olun Profiliniz ile dikkat çekin Performansınızı ölçün İçerik Oturumunuzu açın

Detaylı

Anti-Virüs Atlatma 3. Kurulum

Anti-Virüs Atlatma 3. Kurulum Anti-Virüs Atlatma 3 Anti-virüs bypass yazı dizisinin başka bir bölümü olan Shellter aracını anlatan yazı ile devam edeceğiz. Shellter, ücretsiz ve multi platform çalışabilen bir anti-virus bypass aracıdır.

Detaylı

Bilindik engelleme yöntemlerinin dışında olan, kurumsal web filitreleri nasıl aşılır?

Bilindik engelleme yöntemlerinin dışında olan, kurumsal web filitreleri nasıl aşılır? Bilindik engelleme yöntemlerinin dışında olan, kurumsal web filitreleri nasıl aşılır? Not : Yazdıklarım tamamen öğretim amaçlıdır. Yaşanacak her türlü sıkıntının sorumlusu uygulayan kişidir. Sorumluluk

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

NicProxy Registrar WHMCS Modül Kurulumu Versiyon 1.0

NicProxy Registrar WHMCS Modül Kurulumu Versiyon 1.0 NicProxy Registrar WHMCS Modül Kurulumu Versiyon 1.0 Tescil Bilgisi 2009 NicProxy. Tüm Hakları Saklıdır. Bu belge, NicProxy mülkiyetinde ve NicProxy e ait özel bilgiler içermektedir. NicProxy yetkili temsilcisinin

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

ACTFAX SERVER (ELEKTRONİK FAKS SİSTEMİ) TEKNİK ŞARTNAMESİ

ACTFAX SERVER (ELEKTRONİK FAKS SİSTEMİ) TEKNİK ŞARTNAMESİ ACTFAX SERVER (ELEKTRONİK FAKS SİSTEMİ) TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 İÇİNDEKİLER 1.0. KONU VE KAPSAM 2.0. KULLANIM AMACI 3.0. ÜRÜN ÖZELLİKLERİ 4.0. ÇALIŞMA ŞARTLARI 5.0. DONANIM DESTEĞİ 6.0. KURULUM VE EĞİTİM 7.0.

Detaylı

DYNED İLE İLGİLİ SIRASIYLA HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ

DYNED İLE İLGİLİ SIRASIYLA HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ DYNED İLE İLGİLİ SIRASIYLA HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ 1. Bilgisayarımızda İnternet Explorer yani tarayıcı penceresini açtığımızda; ilk yapacağımız şey Tüm Resmi Okullar ve İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Eternet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

İşletme ve Devreye Alma Planı Yerel Okul Sunucusu Uygulama Yazılımları Prototipi TRscaler Technology Solutions

İşletme ve Devreye Alma Planı Yerel Okul Sunucusu Uygulama Yazılımları Prototipi TRscaler Technology Solutions İşletme ve Devreye Alma Planı Yerel Okul Sunucusu Uygulama Yazılımları Prototipi 05.12.2013 TRscaler Technology Solutions SİSTEM MİMARİSİ: Yerel Okul Sunucusu Uygulama Yazılımları Prototipi Teknik Şartnamesinde

Detaylı

Değerli Alışveriş Merkezi Üyemiz,

Değerli Alışveriş Merkezi Üyemiz, Değerli Alışveriş Merkezi Üyemiz, Kullanmakta olduğunuz mevcut elektrik sayaçlarınız Ön Ödemeli (KONTÖRLÜ) sayaçlardır. Elektrik sarfiyatınız kontör sistemi mantığıyla hesaplanacak, satın alacağınız kontör

Detaylı

WEB GÜVENLİĞİ WEB GÜVENLİĞİ HAZIRLAYAN: TEAM VOLTRAN BARTIN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ

WEB GÜVENLİĞİ WEB GÜVENLİĞİ HAZIRLAYAN: TEAM VOLTRAN BARTIN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ WEB GÜVENLİĞİ WEB GÜVENLİĞİ HAZIRLAYAN: TEAM VOLTRAN BARTIN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ WEB GÜVENLİĞİ İÇİNDEKİLER 1. HEDEFLER 2. İNTERNETTE GÜVENLİ GEZİNEBİLİRMİYİZ?

Detaylı

İNTERNET EXPLORER AYARLARI 1. Başlat-Ayarlar-Denetim Masası menüsünden "İnternet Özellikleri" (Seçenekleri)'ni seçiniz. Resim. 1

İNTERNET EXPLORER AYARLARI 1. Başlat-Ayarlar-Denetim Masası menüsünden İnternet Özellikleri (Seçenekleri)'ni seçiniz. Resim. 1 A.K.Ü VERİTABANLARINA UZAKTAN ERİŞİM AYARLARI Araştırmacılar, kampüs dışından erişim için kullanıcı adı ve parola doğrulaması ile Üniversitemiz sistemi üzerinden Kütüphane veri tabanlarını kullanabilmektedir.

Detaylı