Muhasebe sistemi ve işletme kayıtları ile ilgili gerekli bilgilerin verildiği derstir. Dersin Önkoşulları Bilgisayar kullanımı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Muhasebe sistemi ve işletme kayıtları ile ilgili gerekli bilgilerin verildiği derstir. Dersin Önkoşulları Bilgisayar kullanımı"

Transkript

1 Dersin Adı Bilgisayarlı Muhasebe (PAKET PROGRAM 1) Alan Muhasebe ve Finansman Meslek/Dal Bilgisayarlı Muhasebe Elemanı Dersin Okutulacağı Sınıf/Yıl Sınıf Haftada 6 saat Süre Yetiştirilmek istenen meslek elemanı, okuldaki donanım ve bölgesel özellikleri göz önüne alınarak zümre kararı ile modül havuzundan modül seçilerek ders süresi belirlenir. Bu ders ile öğrenci, tekdüzen muhasebe sistemine göre Dersin Amacı bilgisayarda muhasebe paket programlarını kullanma ve verileri kaydetme yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır. Dersin Tanımı Muhasebe sistemi ve işletme kayıtları ile ilgili gerekli bilgilerin verildiği derstir. Dersin Önkoşulları Bilgisayar kullanımı Ders ile Kazandırılacak Yeterlilikler Dersin İçeriği 1.Paket programı kurmak ve ayarları yapmak 2.Cari hesap işlemleri yapmak. 3.Çek senet takibi yapmak. 4.Ön muhasebe işlemleri yapmak. 5.Muhasebe işlemleri yapmak. 6.Entegrasyon işlemleri yapmak. A- MUHASEBE PAKET PROGRAMINI BİLGİSAYARA YÜKLEMEK B-CARİ HESAP C-ÇEK SENET D-ÖN MUHASEBE E-MUHASEBE F-ENTEGRASYON Yöntem ve Teknikler Eğitim-Öğretim Ortamı ve Donanım Ölçme ve Değerlendirme Öğretmen ve Eğitici İşbirliği Yapılacak Kurum ve Kuruluşlar Gösteri, anlatım, soru-cevap, uygulama, v.b. yöntem ve teknikleri uygulanabilir. Ortam: Bilgisayar laboratuarı Muhasebe paket programı Ders geçme yönetmeliğine uygun olarak modül ve ders sonunda ölçme araçları kullanılarak ölçme ve değerlendirme yapılacaktır. Bu dersi alanında eğitim almış sektör deneyimi olan öğretmenler vermelidir. Diğer alan öğretmenleri, özel bürolar, ticari işletmeler ve ilgili yerlerle işbirliği yaparak, öğrencinin çevrede konu ile ilgili olarak iletişim kurabileceği araştırma, gözlem ve uygulama yapabileceği her türlü kuruluşlar v.b.

2 MODÜL BİLGİ SAYFASI ALAN : MUHASEBE VE FİNANSMAN MESLEK/DAL : BİLGİSAYARLI MUHASEBE ELEMANI DERS : BİLGİSAYARLI MUHASEBE (PAKET PROGRAM 1) MODÜL : PROGRAM YÜKLEMEK MODÜLÜN KODU : SÜRE : 40/24 ÖN KOŞUL : AÇIKLAMA : Muhasebe paket programları temin edilecektir. ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ : Anlatım, gösteri, soru-cevap, uygulama, problem çözme, örnek olay incelemesi, grup çalışmaları GENEL AMAÇ : Bu modül ile; öğrenci, işletmeye göre paket program seçebilecek, yükleyip çalıştırabilecektir. AMAÇLAR : 1-Öğrenci Muhasebe paket programını seçerek bilgisayara yükleyebilecektir. 2-Öğrenci Muhasebe paket programını çalıştırabilecektir. İÇERİK : 1- PROGRAM SEÇME VE YÜKLEME 1.1. Muhasebe Paket Programı Nedir? 1.2. Program Nasıl Seçilir? 1.3. Muhasebe Paket Program Çeşitleri 1.4. Muhasebe Paket Programlarının Genel Özellikleri 1.5. Bilgisayarla Çalışırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? 1.6. Çalışma Adımları 1.7. Programın Bilgisayara Yüklenmesi Paket Program Yükleme Uygulamaları Paket Programın Kurulumu Programlara Kısa Yol Yapma Paket Program İçin Kısa Yol Yapalım 2- PAKET PROGRAM ÇALIŞTIRMA 2.1. Programlara Giriş -Çıkış 2.2. Paket Program Klasör Yapalım SYS (Sistem İşletmeni) İçin Kısa yol Yapalım LKSWIN (Ticari sistem) İçin Kısa Yol Yapalım Firma Tanımlayalım Ticari Sisteme Girelim WIN (Ticari Sistem) Menüleri Tuş Tuş Paket Program Alıştırmalar Üst Menü Tuşları ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME: Öğrenci, aşağıdaki performans kriterlerini yerine getirecektir; 1. Paket programı seçer.

3 2. Seçtiği paket programı bilgisayara yükler. 3. Programlara kısa yol yapar. 4. Paket programa girer. 5. Paket programdan çıkar. 6. Klasör yapar. 7. Sistem işletmeni için kısa yol yapar. 8. Ticari sistem için kısa yol yapar. 9. Firma tanımlar. 10. Menü işlemleri yapar. 11. Tuşları doğru kullanır.

4 MESLEĞİN ADI: BİLGİSAYARLI MUHASEBE ELEMANI İŞLEM ANALİZ FORMU İŞ: PAKET PROGRAM KULLANMAK İŞLEM NO: YETERLİK: PAKET PROGRAMI YÜKLEMEK VE ÇALIŞTIRMAK İŞLEMİN ADI: PROGRAM SEÇMEK VE YÜKLEMEK ORTAM(Araç, gereç, ekipman ve koşullar):bilgisayar, muhasebe paket programı STANDART: Tek Düzen Muhasebe sistemi, Paket Programlar İŞLEM BASAMAKLARI BİLGİ BECERİ TAVIR 1-Bilgisayarın bakım ve temizliğini yapar. 2-Bilgisayarı açar. 3-Bilgisayar karşısında oturuş ve duruş kurallarını bilir. 4-Paket programı kurar. 5-Paket programı çalışır hale getirir. 1-Bilgisayar örtüsünü katlayarak yerine kaldırmak 2-Bilgisayar ekran koruyucusunu takmak 3-Bilgisayarı temizlemek 4-Sandalyeye dik bir şekilde oturmak 5-Muhasebe paket programını kurmak 6-Muhasebe paket programını çalışır halı getirmek 7-Kısa yol oluşturmak 1- PROGRAM SEÇME VE YÜKLEME 1.1. Muhasebe Paket Programı Nedir? 1.2. Program Nasıl Seçilir? 1.3. Muhasebe Paket Program Çeşitleri 1.4. Muhasebe Paket Programlarının Genel Özellikleri 1.5. Bilgisayarla Çalışırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? 1.6. Çalışma Adımları 1.7. Programın Bilgisayara Yüklenmesi Paket Program Yükleme Uygulamaları Paket Programın Kurulumu Programlara Kısa Yol Yapma Paket Program İçin Kısa Yol Yapalım 1-Düzenli ve titiz olmak 2-Yeniliklere açık olmak 3-Öğrenmeye istekli olmak 4-İş ahlakı ve etik kurallara uymak 5-Araştırmacı olmak 6-Bilgisayar karşısında oturuş ve duruş kurallarına uymak 7-Teknolojik gelişmeleri yakından takip etmek SÜRE: Yapılış Süresi: 5 dakika Öğrenme Süresi: 12 ders saati NOT:

5 MESLEĞİN ADI: BİLGİSAYARLI MUHASEBE ELEMANI İŞLEM ANALİZ FORMU İŞ: PAKET PROGRAM KULLANMAK İŞLEM NO: YETERLİK: PAKET PROGRAMI YÜKLEMEK VE ÇALIŞTIRMAK İŞLEMİN ADI: PROGRAMI ÇALIŞTIRMAK ORTAM(Araç, gereç, ekipman ve koşullar):bilgisayar, muhasebe paket programı STANDART: Tek Düzen Muhasebe sistemi, Paket Programlar İŞLEM BASAMAKLARI BİLGİ BECERİ TAVIR 1-Paket programa girmek ve çıkmak 2-Paket programda tanımlar ve ayarlar yapmak 3-Paket programda firma tanımlamak 4-Paket programda bilgilerin kaydedileceği bölümü açmak 5.Paket programda firma çıkarmak 6-Cari kart tanımlamak ve silmek 2- PAKET PROGRAM ÇALIŞTIRMA 2.1. Programlara Giriş - Çıkış 2.2. Paket Program Klasör Yapalım SYS (Sistem İşletmeni) İçin Kısa yol Yapalım LKSWIN (Ticari sistem) İçin Kısa Yol Yapalım Firma Tanımlayalım Ticari Sisteme Girelim WIN (Ticari Sistem) Menüleri Tuş Tuş Paket Program Alıştırmalar Üst Menü Tuşları 1-Paket programa girer ve çıkar 2-Paket programda tanımlar ve ayarları yapar 3-Paket programda bilgilerin kaydedileceği bölümü açar 4-Stok kartları açar 5.Alış faturasını stok programına kaydeder 6-Satış faturasını stok programına kaydeder 7-Stok raporları düzenler 1-Düzenli ve titiz olmak 2-Yeniliklere açık olmak 3-Öğrenmeye istekli olmak 4-İş ahlakı ve etik kurallara uymak 5-Araştırmacı olmak 6-Bilgisayar karşısında oturuş ve duruş kurallarına uymak 7-Teknolojik gelişmeleri yakından takip etmek SÜRE: Yapılış Süresi: 10 dakika Öğrenme Süresi: 12 ders saati NOT:

6 MODÜL BİLGİ SAYFASI ALAN : MUHASEBE VE FİNANSMAN MESLEK/DAL : BİLGİSAYARLI MUHASEBE ELEMANI DERS : BİLGİSAYARLI MUHASEBE (PAKET PROGRAM 1) MODÜL : CARİ HESAP MODÜLÜN KODU : SÜRE : 40/24 ÖN KOŞUL : Program yükleme modülünü geçmiş olmak AÇIKLAMA : Öğrenci, cari hesap programını kullanarak cari hesap kartı açma, cari hesap hareketlerini kaydetmek, cari hesap raporları düzenleme işlemlerini yapacaktır. ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ : Anlatım, gösteri, soru-cevap, uygulama, problem çözme, örnek olay incelemesi, grup çalışmaları GENEL AMAÇ : Bu modül ile; öğrenci, cari hesap işlemlerini bilgisayar ile yapabilecektir. AMAÇLAR : 1-Cari hesap kartı düzenleyebilir, hareketleri kayıt edebilir. 2-Cari hesap işlemlerini bilgisayar ile yapabilir. İÇERİK : 1. CARİ HESAP İŞLEMLERİ 1.1. Cari Hesap İşlemleri Nasıl Yapılır 1.2. Cari Hesap Hareketi 1.3. Cari Hesap Takibi 1.4. Cari Hesap Belgeleri 1.5. Cari Hesap Uygulaması Örnek Örnek 2. CARİ HESAP PROGRAMI 2.1. Cari Hesap Programları 2.2. Paket Program Cari Hesap Tanımlama İşlemleri Firma Tanımlama İşlemleri Paket Program Ticari Sisteme Giriş Cari Kart Tanımlama İşlemleri Cari Kart Devir Bakiye Tanımlama İşlemleri Kasa Tanımlama İşlemleri Banka ve Banka Hesabını Tanımlama İşlemleri Nakit Tahsilât İşlemleri Nakit Ödeme İşlemleri Bankaya Para Yatırma İşlemleri Alacak Dekontu İşlemleri Borç Dekontu İşlemleri Banka Havalesi İşlemleri Durum Bilgileri Alma İşlemi

7 ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME: Öğrenci, aşağıdaki performans kriterlerini yerine getirecektir; 1. Paket programda firma tanımlar. 2. Ticari sisteme girer. 3. Cari kart tanımlar. 4. Cari kart devir bakiye tanımlar. 5. Kasa tanımlar. 6. Banka tanımlar. 7. Nakit tahsilât ve ödeme işlemi yapar. 8. Bankaya para yatırma işlemi yapar. 9. Borç ve alacak dekontu işlemleri yapar. 10. Durum bilgilerini alır.

8 MESLEĞİN ADI: BİLGİSAYARLI MUHASEBE ELEMANI İŞLEM ANALİZ FORMU İŞ: PAKET PROGRAM KULLANMAK İŞLEM NO: İŞLEMİN ADI: CARİ HESAP KARTI DÜZENLEMEK YETERLİK: CARİ HESAP İŞLEMLERİ YAPMAK ORTAM(Araç, gereç, ekipman ve koşullar):bilgisayar, Bilgisayar masası, Muhasebe Paket Programı, Firma Bilgileri STANDART: Tek Düzen Muhasebe sistemi, Paket Programlar İŞLEM BASAMAKLARI BİLGİ BECERİ TAVIR 1-Cari hesap hareketlerini sınıflandırmak 2-Cari hesap takibi yapmak 3-Cari hesap belgelerini kaydetmek 4-Cari hesap raporları düzenlemek 1. CARİ HESAP İŞLEMLERİ 1.1. Cari Hesap İşlemleri Nasıl Yapılır 1.2. Cari Hesap Hareketi 1.3. Cari Hesap Takibi 1.4. Cari Hesap Belgeleri 1.5. Cari Hesap Uygulaması Örnek Örnek 1-Bilgisayarı kullanabilir. 2- Cari hesap hareketlerini sınıflandırabilir. 3- Cari hesap kartı düzenleyebilir 4- Borç alacak raporu düzenleyebilir. 1-Düzenli ve titiz olmak 2-Yeniliklere açık olmak 3-Öğrenmeye istekli olmak 4-İş ahlakı ve etik kurallara uymak 5-Araştırmacı olmak 6-Bilgisayar karşısında oturuş ve duruş kurallarına uymak SÜRE: Yapılış Süresi:15 dakika Öğrenme Süresi: 12 ders saati NOT:

9 MESLEĞİN ADI: BİLGİSAYARLI MUHASEBE ELEMANI İŞLEM ANALİZ FORMU İŞ: PAKET PROGRAM KULLANMAK İŞLEM NO: İŞLEMİN ADI: CARİ PROGRAMI KULLANMAK YETERLİK: CARİ HESAP İŞLEMLERİ YAPMAK ORTAM(Araç, gereç, ekipman ve koşullar):bilgisayar, Bilgisayar masası, Muhasebe Paket Programı, Firma Bilgileri STANDART: Tek Düzen Muhasebe sistemi, Paket Programlar İŞLEM BASAMAKLARI BİLGİ BECERİ TAVIR 1. Program bağlantı ve ayarlarını yapmak 2. Cari hesap kartlarını açmak 3. Tahsil, tediye, dekontları kaydetmek 4. Raporlar almak 5. Kart yanlışlarını düzeltmek 6. İşlem yanlışlarını düzeltmek 7. Kod değiştirmek 2. CARİ HESAP PROGRAMI 2.1. Cari Hesap Programları 2.2. Paket Program Cari Hesap Tanımlama İşlemleri Firma Tanımlama İşlemleri Paket Program Ticari Sisteme Giriş Cari Kart Tanımlama İşlemleri Cari Kart Devir Bakiye Tanımlama İşlemleri Kasa Tanımlama İşlemleri Banka ve Banka Hesabını Tanımlama İşlemleri Nakit Tahsilat İşlemleri Nakit Ödeme İşlemleri Bankaya Para Yatırma İşlemleri Alacak Dekontu İşlemleri Borç Dekontu İşlemleri Banka Havalesi İşlemleri Durum Bilgileri Alma İşlemi 1-Bilgisayarı kullanabilir. 2-Paket programa girer. 3- Program bağlantı ve ayarlarını yapar. 4- Cari hesap kartlarını paket program kullanarak açar. 5- Tahsil, tediye belgelerini, cari hesap dekontlarını programa kaydeder. 6- Cari hesap raporları düzenler. 7- Cari hesap kartlarında değişiklik, düzeltme yapar 8- Cari hesap işlemlerindeki yanlışları düzeltir. 9- Cari hesap kodlarını değiştirir. 1-Düzenli ve titiz olmak 2-Yeniliklere açık olmak 3-Öğrenmeye istekli olmak 4-İş ahlakı ve etik kurallara uymak 5-Araştırmacı olmak 6-Bilgisayar karşısında oturuş ve duruş kurallarına uymak SÜRE: Yapılış Süresi: 15 dakika Öğrenme Süresi: 12 ders saati NOT:

10 MODÜL BİLGİ SAYFASI ALAN : MUHASEBE VE FİNANSMAN MESLEK/DAL : BİLGİSAYARLI MUHASEBE ELEMANI DERS : BİLGİSAYARLI MUHASEBE (PAKET PROGRAM 1) MODÜL : ÇEK SENET MODÜLÜN KODU : SÜRE : 40/24 ÖN KOŞUL : Bilgisayar kullanımı, program yükleme ve cari hesaplar modülünü almış olmalıdır. AÇIKLAMA : Öğrenci, Çek ve senet kayıtlarını, giriş çıkışlarını, raporlarını bilgisayar paket programı kullanarak yapabilecektir. ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ : Anlatım, gösteri, soru-cevap, uygulama, problem çözme, örnek olay incelemesi, grup çalışmaları GENEL AMAÇ : Bu modül ile; öğrenci, çek-senet paket programını çalıştırıp kullanabilecektir. AMAÇLAR : 1-Çek senetleri tanımlayıp, sınıflandırabilecektir. 2-Çek ve senetlerin giriş ve çıkışlarını bir paket program kullanarak yapacak, cari hesaplara işleyecek, çek senet raporları düzenleyecektir. İÇERİK : 1. ÇEK VE SENETLER 1.1. Çek Çek İle İlgili Kavramlar Nama Yazılı Çek Bloke Çekler Ciro Vade Ödeme İçin İbraz Müddetleri Zamanaşımı Çek Karnesinin Bankalardan Alınması Çekte İbraz ve Ödeme Karşılıksız Çek Muhasebe Açısından Çekler Çek İşlemleri Çek İşlemlerine Ait Belgeler 1.2. Senet (Bono) Senedin Şekil Şartları Muhasebe Açısından Senetler Senet İşlemleri Müşteri Senetleri Firma Senetleri Senet İşlemlerine Ait Belgeler

11 2. ÇEK SENET PROGRAMI 2.1. Çek senet programlarının ortak özellikleri 2.2. Paket Program Çek Senet Modülü Program Yapısı Firma Tanımlama İşlemi Ticari Sisteme Giriş Cari Hesap Kartı Açma Cari Devirleri Kayıt İşlemi Kasa Tanımlama İşlemi Banka ve Banka Hesap Çeşidi Tanımlama İşlemleri Banka Hesabı Açılış Değerleri Girişi Müşteri Senedi Kayıt İşlemi Müşteri Çeki Giriş Kaydı Çek Giriş Bordrosu Müşteri Senedinin Satıcıya Cirosu Müşteri Senedi Elden Tahsili Müşteri Çekleri Cirosu Firma Çek Çıkışı Firma Senet Çıkışı Banka Hesabına Para Yatırma İşlemi Verilen Çeklerin Banka Hesabımızdan Ödenmesi Firma Senedi Tahsili Cari Hesaplar Bakiye Listesi Alma İşlemi Cari Hesap Ekstrelerinin Ekranda Raporlanması Banka Hesap Ekstresinin Dökümünü Alma İşlemi ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME: Öğrenci, aşağıdaki performans kriterlerini yerine getirecektir; 1. Firma tanımlar. 2. Ticari sisteme girer. 3. Cari hesap kartı açar. 4. Kasa tanımlar. 5. Banka tanımlar. 6. Senet kayıtları yapar. 7. Çek kayıtları yapar. 8. Çek-senet giriş çıkışı yapar. 9. Çek-senet tahsil-ödemesi yapar. 10. Bakiye listesi alır. Banka ekstresi alır.

12 MESLEĞİN ADI: BİLGİSAYARLI MUHASEBE ELEMANI İŞLEM ANALİZ FORMU İŞ: PAKET PROGRAM KULLANMAK İŞLEM NO: YETERLİK: ÇEK SENET TAKİBİ YAPMAK İŞLEMİN ADI: ÇEK VE SENETLERİ SINIFLANDIRMAK ORTAM(Araç, gereç, ekipman ve koşullar):bilgisayar, Bilgisayar masası, Muhasebe Paket Programı, Firma Bilgileri STANDART: Tek Düzen Muhasebe Sistemi, Paket Programlar İŞLEM BASAMAKLARI BİLGİ BECERİ TAVIR 1- Çekleri sınıflandırmak 2- Senetleri sınıflandırmak 3- Çek belgelerini kaydetmek 4- Senet belgelerini kaydetmek 1. ÇEK VE SENETLER 1.1. Çek Çek İle İlgili Kavramlar Nama Yazılı Çek Bloke Çekler Ciro Vade Ödeme İçin İbraz Müddetleri Zamanaşımı Çek Karnesinin Bankalardan Alınması Çekte İbraz ve Ödeme Karşılıksız Çek Muhasebe Açısından Çekler Çek İşlemleri Çek İşlemlerine Ait Belgeler 1.2. Senet (Bono) Senedin Şekil Şartları Muhasebe Açısından Senetler Senet İşlemleri Müşteri Senetleri Firma Senetleri Senet İşlemlerine Ait Belgeler 1- Çekleri müşteri çeki, firma çeki olarak sınıflandırabilir. 2- Senetleri müşteri senedi, firma senedi olarak sınıflandırabilir. 3- Çek belgelerini kaydedebilir. 4- Senet belgelerini kaydedebilir. 5- Çek özelliklerini açıklayabilir. 6- Senet özelliklerini açıklayabilir. 1-Düzenli ve titiz olmak 2-Yeniliklere açık olmak 3-Öğrenmeye istekli olmak 4-İş ahlakı ve etik kurallara uymak 5-Araştırmacı olmak 6-Bilgisayar karşısında oturuş ve duruş kurallarına uymak 7-Bilgisayarda hızlı yazı yazmak SÜRE: Yapılış Süresi:15 dakika Öğrenme Süresi: 12 ders saati NOT:

13 MESLEĞİN ADI: BİLGİSAYARLI MUHASEBE ELEMANI İŞLEM ANALİZ FORMU İŞ: PAKET PROGRAM KULLANMAK İŞLEM NO: İŞLEMİN ADI: ÇEK SENET PROGRAMI KULLANMAK YETERLİK: ÇEK SENET TAKİBİ YAPMAK ORTAM(Araç, gereç, ekipman ve koşullar):bilgisayar, Bilgisayar masası, Muhasebe Paket Programı, Firma Bilgileri STANDART: Tek Düzen Muhasebe Sistemi, Paket Programlar İŞLEM BASAMAKLARI BİLGİ BECERİ TAVIR 1- Çek senet programını çalıştırmak 2. ÇEK SENET PROGRAMI 1-Bilgisayarı kullanabilir. 1-Düzenli ve titiz olmak 2- Çek senet programı ile cari programı 2.1. Çek senet programlarının ortak özellikleri 2-Paket programa girer. 2-Yeniliklere açık olmak bağlantı ve ayarlarını yapmak 2.2. Paket Program Çek Senet Modülü Program Yapısı. 3- Paket program bağlantı ve 3-Öğrenmeye istekli olmak 3- Müşteri senet girişleri kaydetmek Firma Tanımlama İşlemi ayarlarını yapar. 4-İş ahlakı ve etik kurallara uymak 4- Müşteri çek girişlerini kaydetmek Ticari Sisteme Giriş 4- Cari hesap kartları açabilir. 5-Araştırmacı olmak 5- Müşteri senet cirolarını kaydetmek Cari Hesap Kartı Açma 6- Müşteri senedi elden tahsil işlemini 5- Müşteri çek girişlerini yapar. 6-Bilgisayar karşısında oturuş ve Cari Devirleri Kayıt İşlemi yapmak Kasa Tanımlama İşlemi 5- Müşteri senet girişlerini kayıt duruş kurallarına uymak 7- Müşteri çekleri ciro işlemini yapmak Banka ve Banka Hesap Çeşidi eder. 7-Bilgisayarda hızlı yazı yazmak 8- Firma çek çıkış işlemini yapmak Tanımlama İşlemleri 6- Müşteri senet tahsil 9- Çek bedeli için bankaya para yatırma Banka Hesabı Açılış Değerleri Girişi işlemlerini yapar Müşteri Senedi Kayıt İşlemi işlemini yapmak Müşteri Çeki Giriş Kaydı 7- Müşteri senet cirosu 10- Verdiğimiz çekin banka hesabından Çek Giriş Bordrosu işlemlerini yapar. çekilmesi işlemini yapmak Müşteri Senedinin Satıcıya Cirosu 8- Firma çek çıkış işlemlerini 11 Firma senedi tahsil işlemini yapmak Müşteri Senedi Elden Tahsili yapar. 12- Cari hesap bakiye listesini Müşteri Çekleri Cirosu düzenlemek Firma Çek Çıkışı 9- Çek bedelini karşılamak için 13 Cari hesap ekstresi düzenlemek Firma Senet Çıkışı banka hesabına para yatırma Banka Hesabına Para Yatırma işlemini kayıt eder. İşlemi 10- Firma çeklerinin banka Verilen Çeklerin Banka Hesabımızdan Ödenmesi hesabından ödenmesi işlemini Firma Senedi Tahsili yapar Cari Hesaplar Bakiye Listesi Alma İşlemi Cari Hesap Ekstrelerinin Ekranda Raporlanması Banka Hesap Ekstresinin Dökümünü Alma İşlemi SÜRE: Yapılış Süresi:10 dakika Öğrenme Süresi:12 ders saati NOT:

14 MODÜL BİLGİ SAYFASI ALAN : MUHASEBE VE FİNANSMAN MESLEK/DAL : BİLGİSAYARLI MUHASEBE ELEMANI DERS : BİLGİSAYARLI MUHASEBE (PAKET PROGRAM 1) MODÜL : ÖN MUHASEBE MODÜLÜN KODU : SÜRE : 40/24 ÖN KOŞUL : Bilgisayar kullanımı Program Yükleme Modülü Cari Hesaplar Modülü Çek Senet Modülü AÇIKLAMA : Öğrenci, Muhasebe paket programını kullanarak ticari belgeleri muhasebe fişlerine kayıt edebilecektir. ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ : Anlatım, gösteri, soru-cevap, uygulama, problem çözme, örnek olay incelemesi, grup çalışmaları GENEL AMAÇ : Bu modül ile; öğrenci, ön muhasebe işlemlerini paket program ile yapabilecektir. AMAÇLAR : Öğrenci standartlara uyarak; 1-Ön muhasebe belgelerine uygun program seçebilecektir. 2-Ön muhasebe belgelerini paket programa girip, raporlar üretebilecektir. İÇERİK : 1. İŞLETME VE ÖN MUHASEBE 1.1. Alışlar Emtia (mal) alışları Duran Varlık Alışları Gider (Masraf) Niteliğindeki Alışlar 1.2. Satışlar 1.3. Tahsilatlar 1.4. Ödemeler 1.5. Raporlar 1.6. Kontrol 1.7. Belge ve program 2. İRSALİYE-FATURA-STOK- CARİ-ÇEK/SENET PROGRAMLARI 2.1. Ön muhasebe programlarının ortak özellikleri 2.2. Paket Program İrsaliye, Fatura, Stok, Cari, Çek-Senet programları Program Yapısı Firma Tanımlama İşlemleri Ticari Sisteme Giriş İşlemi Birim Tanımlama İşlemi KDV Oran Değişikliği İşlemi Paket Program Stok Modülü Klasör Yapma İşlemi Stok Kartları Açma İşlemi Cari Kartları Açma İşlemi Alım Faturası Kaydetme İşlemleri

15 Satış Faturası Kaydetme İşlemleri Stok bakiye listesi Görme İşlemi Stok Ekstresi İşlemi Cari Kartları Açma İşlemi Cari Hesap Devirleri Kayıt İşlemi Kasayı Tanımlama İşlemi Banka ve Banka Hesabı Tanımlama İşlemi Alış Faturası İşleme İşlemi Nakit Tahsil İşlemi Nakit Ödeme İşlemi Satış İrsaliyesi ve Fatura Düzenleme İşlemi Satış İrsaliyesi ve Fatura Kaydetme İşlemi Senet Girişi İşlemi Müşteri Senedi Cirosu İşlemi Çek Girişi İşlemi Çek Cirosu İşlemi Borç Çeki Verme İşlemi Kapalı satış İrsaliyesi ve Fatura İşlemi Bakiye Listesi Alma İşlemi Cari Hesap Ekstreleri Alma İşlemi Malzeme Listesi Alma İşlemi Stokların Dökümlerini Alma İşlemi Fatura Listesini Görme İşlemi Diğer Raporları Görme İşlemi Yanlışları Düzeltme İşlemi ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME: Öğrenci, aşağıdaki performans kriterlerini yerine getirecektir; 1. Firma tanımlar. 2. Ticari sisteme girer. 3. Birim tanımlama işlemi yapar. 4. KDV oran değişikliği yapar. 5. Klasör yapar. 6. Stok kartı açar. 7. Cari kart açar. 8. Alım satım faturasını kaydeder. 9. Kasa tanımlar. 10. Banka tanımlar. 11. Fatura işler. 12. Nakit tahsil-ödeme işlemi yapar. 13. Satış irsaliyesi ve fatura düzenler ve kaydeder. 14. Senet girişi yapar. 15. Senet cirosu yapar. 16. Çek girişi yapar. 17. Çek cirosu yapar. 18. Bakiye listesi alır. 19. Hesap ekstresi alır. 20. Malzeme listesi alır. 21. Stok dökümü alır. 22. Raporlama yapar.

16 MESLEĞİN ADI: BİLGİSAYARLI MUHASEBE ELEMANI İŞLEM ANALİZ FORMU İŞ: PAKET PROGRAM KULLANMAK İŞLEM NO: İŞLEMİN ADI: ÖN MUHASEBE BELGELERİNE UYGUN PROGRAM SEÇMEK YETERLİK: ÖN MUHASEBE İŞLEMLERİ YAPMAK ORTAM(Araç, gereç, ekipman ve koşullar):bilgisayar, Bilgisayar masası, Muhasebe Paket Programı, Firma Bilgileri STANDART: Tek Düzen Muhasebe Sistemi, Paket Programlar İŞLEM BASAMAKLARI BİLGİ BECERİ TAVIR 1. Alış faturalarını ayırt etmek 1. İŞLETME VE ÖN MUHASEBE 1. Alış faturası, satış 1-Düzenli ve titiz olmak 2. Alış faturası işlenecek 1.1. Alışlar irsaliyesi, satış 2-Yeniliklere açık olmak programı seçmek faturası, tahsilat 3-Öğrenmeye istekli olmak Emtia (mal) alışları 3. Satış irsaliyesine uygun belgeleri ve ödeme 4-İş ahlakı ve etik kurallara uymak program seçmek Duran Varlık Alışları belgelerine uygun 5-Araştırmacı olmak 4. Satış faturalarını Gider (Masraf) programları seçer. 6-Bilgisayar karşısında oturuş ve duruş sınıflandırmak Niteliğindeki Alışlar 2. Belgeleri sınıflandırır. kurallarına uymak 5. Satış faturasına uygun 1.2. Satışlar 3. Raporları düzenler. 7-Bilgisayarda hızlı yazı yazmak. program seçmek 8-Bilgisayarı hatasız şekilde kullanmak Tahsilatlar 6. Tahsilat belgelerini sınıflandırmak 1.4. Ödemeler 7. Tahsilat belgelerine uygun 1.5. Raporlar program seçmek 1.6. Kontrol 8. Ödeme(tediye) belgelerini 1.7. Belge ve program sınıflandırmak 9. Ödeme belgelerine uygun program seçmek 10. Raporları düzenlemek SÜRE: Yapılış Süresi: 10 dakika Öğrenme Süresi:4 ders saati NOT:

17 MESLEĞİN ADI: BİLGİSAYARLI MUHASEBE ELEMANI İŞLEM ANALİZ FORMU İŞ: PAKET PROGRAM KULLANMAK İŞLEM NO: İŞLEMİN ADI: ÖN MUHASEBE RAPORLARI ÜRETMEK YETERLİK: ÖN MUHASEBE İŞLEMLERİ YAPMAK ORTAM(Araç, gereç, ekipman ve koşullar):bilgisayar, Bilgisayar masası, Muhasebe Paket Programı, Firma Bilgileri STANDART: Tek Düzen Muhasebe Sistemi, Paket Programlar İŞLEM BASAMAKLARI BİLGİ BECERİ TAVIR 1.Ön muhasebe işlemleri için bilgisayarda firma tanımlamak 2.KDV oranlarını değiştirmek 3.Kartları hazırlamak 4.Alış faturası kaydetmek 5.Satış irsaliyesi ve faturası düzenlemek 6.Tahsilat makbuzlarını kaydetmek 7.Tediye makbuzlarını kaydetmek 8.Müşteri çekleri giriş kayıtlarını yapmak 9.Müşteri çekleri çıkış kayıtlarını yapmak 10.Senet giriş çıkışlarını yapmak 11.Cari hesap bakiye listesi düzenlemek 12.Stok bakiye listesini düzenlemek 13.Cari hesap ve stok ekstreleri düzenlemek 14.Yanlışlarınızı düzeltmek 2. İRSALİYE-FATURA-STOK- CARİ- ÇEK/SENET PROGRAMLARI 2.1. Ön muhasebe programlarının ortak özellikleri 2.2. Paket Program İrsaliye, Fatura, Stok, Cari, Çek-Senet programları Program Yapısı Firma Tanımlama İşlemleri Ticari Sisteme Giriş İşlemi Birim Tanımlama İşlemi KDV Oran Değişikliği İşlemi Paket Program Stok Modülü Klasör Yapma İşlemi Stok Kartları Açma İşlemi Cari Kartları Açma İşlemi Alım Faturası Kaydetme İşlemleri Satış Faturası Kaydetme İşlemleri Stok bakiye listesi Görme İşlemi Stok Ekstresi İşlemi Cari Kartları Açma İşlemi 1.Ön muhasebe işlemleri için bilgisayarda şirket açar 2.KDV oranlarını değiştirmek 3.Kartları hazırlar 4.Alış faturası kaydeder 5.Satış irsaliyesi ve faturası düzenler 6.Tahsilat makbuzlarını kayıt eder. 7.Tediye makbuzlarını kaydeder 8.Müşteri çekleri giriş kayıtlarını yapar 9.Müşteri çekleri çıkış kayıtlarını yapar 10.Senet giriş çıkışlarını yapar 11.Cari hesap bakiye listesi düzenler 12.Stok bakiye listesini düzenler 13.Cari hesap ve stok ekstreleri düzenler 14.Yanlışlarını düzeltir 1-Düzenli ve titiz olmak 2-Yeniliklere açık olmak 3-Öğrenmeye istekli olmak 4-İş ahlakı ve etik kurallara uymak 5-Araştırmacı olmak 6-Bilgisayar karşısında oturuş ve duruş kurallarına uymak 7-Bilgisayarda hızlı yazı yazmak. 8-Bilgisayarı hatasız şekilde kullanmak.

18 Cari Hesap Devirleri Kayıt İşlemi Kasayı Tanımlama İşlemi Banka ve Banka Hesabı Tanımlama İşlemi Alış Faturası İşleme İşlemi Nakit Tahsil İşlemi Nakit Ödeme İşlemi Satış İrsaliyesi ve Fatura Düzenleme İşlemi Satış İrsaliyesi ve Fatura Kaydetme İşlemi Senet Girişi İşlemi Müşteri Senedi Cirosu İşlemi Çek Girişi İşlemi Çek Cirosu İşlemi Borç Çeki Verme İşlemi Kapalı satış İrsaliyesi ve Fatura İşlemi Bakiye Listesi Alma İşlemi Cari Hesap Ekstreleri Alma İşlemi Malzeme Listesi Alma İşlemi Stokların Dökümlerini Alma İşlemi Fatura Listesini Görme İşlemi Diğer Raporları Görme İşlemi Yanlışları Düzeltme İşlemi SÜRE: Yapılış Süresi: 20 dakika Öğrenme Süresi: 20 ders saati NOT:

19 MODÜL BİLGİ SAYFASI ALAN : MUHASEBE VE FİNANSMAN MESLEK/DAL : BİLGİSAYARLI MUHASEBE ELEMANI DERS : BİLGİSAYARLI MUHASEBE (PAKET PROGRAM 1) MODÜL : MUHASEBE MODÜLÜN KODU : SÜRE : 40/32 ÖN KOŞUL : AÇIKLAMA : Öğrenci, Muhasebe paket programıyla defterleri mizanı ve mali tabloları düzenleyebilecektir. ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ : Anlatım, gösteri, soru-cevap, uygulama, problem çözme, örnek olay incelemesi, grup çalışmaları GENEL AMAÇ : Bu modül ile; öğrenci, Muhasebe paket programını kullanarak muhasebeleştirme işlemlerini yapabilecektir. AMAÇLAR : sınıf işletme hesabı defterini bilgisayar kullanarak tutacaktır sınıf, bilanço usulü defter tutma işlemlerini bilgisayar kullanarak yapabilecektir. İÇERİK : 1. İŞLETME PROGRAMI 1.1. İşletme Defteri 1.2. İşletme Defteri Düzenlemek Uygulama Uygulama 2 2. BİRİNCİ SINIF DEFTER TUTMA 2.1. Muhasebe Süreci Açılış Kayıtları Muhasebe Fişleri Yevmiye Defteri: Defter-i Kebir: Mizanlar- Sağlama Tabloları: Yardımcı Defter Kayıtları Gelir Tablosu Bilanço Envanter Bilanço Defteri Sene Sonu İşlemleri 2.2. Paket Muhasebe Programı Program Yapısı Firma Tanımlama İşlemi Ticari Sisteme Giriş Yardımcı hesapları açma Kullanılan Kasa Hesabını Tanımlama

20 Mahsup Fişi Kaydetme Tahsil Fişi Kaydetme Tediye Fişi Kaydetme Fiş Girerken Hesap Açma KDV Tahakkuku Yapmak Mizan Çıkarma İşlemi Yanlışları Düzeltme İşlemi Satışların Maliyeti ve Giderlerin Yansıtılması Gelir Tablosu Düzenleme İşlemi Gider Hesaplarını Kapama İşlemi Gelir Tablosu Hesaplarını K/Z Hesabına Aktarılması Net Kâr Belirleme Kaydı Yapmak Kesin Mizan Düzenleme İşlemleri Bilanço Düzenleme İşlemi Yevmiye Madde Numarası Verme İşlemi Muhasebe Fişlerini Onaylama İşlemi Defter Döküm İşlemleri ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME: Öğrenci, aşağıdaki performans kriterlerini yerine getirecektir; 1. Paket programda işletme defteri tutar. 2. Paket programda yevmiye defteri tutar. 3. Tahsil, tediye ve mahsup fişini kaydeder. 4. Hesap açar. 5. KDV tahakkuku yapar. 6. Mizan çıkarır. 7. Yanlış kayıtları düzeltir. 8. Maliyet ve yansıtma hesaplarını kaydeder. 9. Gelir tablosu düzenler. 10. Kar zararı bulur. 11. Kesin mizanı düzenler. 12. Bilanço düzenler. 13. Yevmiye madde numarası verir. 14. Defter dökümlerini alır.

21 MESLEĞİN ADI: BİLGİSAYARLI MUHASEBE ELEMANI İŞLEM ANALİZ FORMU İŞ: PAKET PROGRAM KULLANMAK İŞLEM NO: YETERLİK: MUHASEBE İŞLEMLERİ YAPMAK İŞLEMİN ADI: İŞLETME HESABINA GÖRE DEFTER TUTMAK ORTAM(Araç, gereç, ekipman ve koşullar):bilgisayar, Bilgisayar masası, Muhasebe Paket Programı STANDART: Tek Düzen Muhasebe Sistemi, Paket Programlar İŞLEM BASAMAKLARI BİLGİ BECERİ TAVIR 1.İşletme hesabı defterini diğer ticari defterlerden ayırt etmek 2.Gider ve gelir ayrımı yapmak 1. İŞLETME PROGRAMI 1.1. İşletme Defteri 1.2. İşletme Defteri Düzenlemek 3.İşletme defteri düzenlemek Uygulama 1 4.İşletme hesabı özeti düzenlemek Uygulama 2 5.İşletme defterini bilgisayar ortamında düzenlemek 6.İşlem kodlarını tanımlamak 7.Gelir belgelerini kaydetmek. 8.Gider belgelerini kaydetmek 9.Rapor düzenlemek 10.Yeni yıl açılışı yapmak 1.İşletme hesabı defterini diğer defterlerden ayırt eder. 2.Gider ve gelir ayrımı yapar 3.İşletme defteri düzenler 4.İşletme hesabı özeti düzenler 5.İşletme defterini bilgisayar ortamında düzenler 6.İşlem kodlarını tanımlar 7.Gelir belgelerini kaydeder 8.Gider belgelerini kaydeder 9.Rapor düzenler 10.Yeni yıl açılışı yapar 1-Düzenli ve titiz olmak 2-Yeniliklere açık olmak 3-Öğrenmeye istekli olmak 4-İş ahlakı ve etik kurallara uymak 5-Araştırmacı olmak 6-Bilgisayar karşısında oturuş ve duruş kurallarına uymak 7-Bilgisayarı doğru ve hızlı şekilde kullanmak 8-Teknolojik değişiklikleri yakından takip etmek SÜRE: Yapılış Süresi: 10 dakika Öğrenme Süresi:12 ders saati NOT:

22 MESLEĞİN ADI: BİLGİSAYARLI MUHASEBE ELEMANI İŞLEM ANALİZ FORMU İŞ: PAKET PROGRAM KULLANMAK İŞLEM NO: İŞLEMİN ADI: BİLANÇO ESASINA GÖRE DEFTER TUTMAK YETERLİK: MUHASEBE İŞLEMLERİ YAPMAK ORTAM(Araç, gereç, ekipman ve koşullar):bilgisayar, Bilgisayar masası, Muhasebe Paket Programı STANDART: Tek Düzen Muhasebe Sistemi, Paket Programlar İŞLEM BASAMAKLARI BİLGİ BECERİ TAVIR 1.Muhasebe işlemleri için bilgisayarda firma tanımlamak 2.Hesap planı oluşturmak 3.Muhasebe fiş çeşidini belirlemek 4.Bilanço usulü muhasebe işlemlerini yapmak 2. BİRİNCİ SINIF DEFTER TUTMA 2.1. Muhasebe Süreci Açılış Kayıtları Muhasebe Fişleri Yevmiye Defteri: Defter-i Kebir: Mizanlar- Sağlama Tabloları: Yardımcı Defter Kayıtları Gelir Tablosu Bilanço Envanter Bilanço Defteri Sene Sonu İşlemleri 2.2. Paket Muhasebe Programı Program Yapısı Firma Tanımlama İşlemi Ticari Sisteme Giriş Yardımcı hesapları açma Kullanılan Kasa Hesabını Tanımlama Mahsup Fişi Kaydetme Tahsil Fişi Kaydetme Tediye Fişi Kaydetme 1.Muhasebe işlemleri için bilgisayarda firma tanımlar. 2.Hesap planı oluşturur. 3.Muhasebe fiş çeşidini belirler. 4.Bilanço usulü muhasebe işlemlerini yapar. 1-Düzenli ve titiz olmak 2-Yeniliklere açık olmak 3-Öğrenmeye istekli olmak 4-İş ahlakı ve etik kurallara uymak 5-Araştırmacı olmak 6-Bilgisayar karşısında oturuş ve duruş kurallarına uymak 7-Bilgisayarı doğru ve hızlı şekilde kullanmak 8-Teknolojik değişiklikleri yakından takip etmek

23 Fiş Girerken Hesap Açma KDV Tahakkuku Yapmak Mizan Çıkarma İşlemi Yanlışları Düzeltme İşlemi Satışların Maliyeti ve Giderlerin Yansıtılması Gelir Tablosu Düzenleme İşlemi Gider Hesaplarını Kapama İşlemi Gelir Tablosu Hesaplarını K/Z Hesabına Aktarılması Net Kâr Belirleme Kaydı Yapmak Kesin Mizan Düzenleme İşlemleri Bilanço Düzenleme İşlemi Yevmiye Madde Numarası Verme İşlemi Muhasebe Fişlerini Onaylama İşlemi Defter Döküm İşlemleri SÜRE: Yapılış Süresi: 20 dakika Öğrenme Süresi: 20 ders saati NOT:

24 MODÜL BİLGİ SAYFASI ALAN : MUHASEBE VE FİNANSMAN MESLEK/DAL : BİLGİSAYARLI MUHASEBE ELEMANI DERS : BİLGİSAYARLI MUHASEBE (PAKET PROGRAM 1) MODÜL : MUHASEBELEŞTİRME VE YEDEKLEME MODÜLÜN KODU : SÜRE : 40/24 ÖN KOŞUL : AÇIKLAMA : Öğrenci, Muhasebe paket programının bakım işlemlerini ve yedekleme işlemlerini yapacaktır. ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ : Anlatım, gösteri, soru-cevap, uygulama, problem çözme, örnek olay incelemesi, grup çalışmaları GENEL AMAÇ : Bu modül ile; öğrenci, Muhasebe paket programının bakım işlemini yedek alma işlemlerini yapabilecektir. AMAÇLAR : 1. Öğrenci ön muhasebe ve muhasebeleştirme işlemlerini paket program kullanarak yapabilecektir. 2. Öğrenci personel bordro işlemlerini paket program kullanarak yapabilecektir. İÇERİK : 1. MUHASEBE ENTEGRASYONU 1.1 Muhasebeleştirme Tanımları Alım Satım Tanımları KDV Tanımları Kasa Tanımları Banka Tanımları Çek-Senet Tanımları 1.2. Paket Program Muhasebe Entegrasyonu 1.3. Uygulama Firma tanımlama Hesap Açma İşlemi Kasa Tanımlama İşlemi Banka ve Banka Hesabına Kart Açma İşlemi Muhasebeleştirme Tanımları Muhasebe Açılış Kasa Açılışı Stok Kartları Stok Açılış Değerleri Cari kartlar Satış İrsaliyesi, Açık Fatura Muhasebe Kaydı Açık Alış faturası Muhasebe Kaydı Nakit Tahsilât Makbuzu Nakit Ödeme Makbuzu Müşteri Çeki Müşteri Senedi

25 Firma Çeki Müşteri Çeki Cirosu Borç Senedi Müşteri Senedi Cirosu KDV Tahakkuku Geçici Mizan Defter ve Kayıtlar Peşin Satış Faturası Banka Hesabına Yatan İşlemi Gelen Havale İşlemi Alış Faturası İşlemi Satış Faturası Firma Çekinin Müşteri Tarafından Tahsili İşlemi Bankadan Çekilen İşlemi Firma Senedi Ödemesi KDV Tahakkuku Geçici Mizan 2. PERSONEL BORDRO VE BİLGİ İŞLEM GÜVENLİĞİ 2.1. Personel İşlemleri 2.2. Ücret Bordrosu 2.3. Aylık Prim ve Hizmet Belgesi 2.4. Bilgi İşlem Güvenliği Bakım Yedekleme Yedekten Yükleme ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME: Öğrenci, aşağıdaki performans kriterlerini yerine getirecektir; 1. Muhasebeleştirme tanımları yapar. 2. Entegrasyon işlemleri yapar. 3. Ücret bordrosu düzenler. 4. Aylık prim ve hizmet belgesi düzenler. 5. Bakım yapar. 6. Yedekleme yapar. 7. Yedekten yükleme yapar.

26 MESLEĞİN ADI: BİLGİSAYARLI MUHASEBE ELEMANI İŞLEM ANALİZ FORMU İŞ: PAKET PROGRAM KULLANMAK İŞLEM NO: YETERLİK: ENTEGRASYON İŞLEMLERİ YAPMAK İŞLEMİN ADI: MUHASEBELEŞTİRME İŞLEMLERİ YAPMAK ORTAM(Araç, gereç, ekipman ve koşullar):bilgisayar, Bilgisayar masası, Muhasebe Paket Programı STANDART: Tek Düzen Muhasebe Sistemi, Paket Programlar İŞLEM BASAMAKLARI BİLGİ BECERİ TAVIR 1-Muhasebeleştirme tanımlamaları yapmak 2-Kart açılışlarında muhasebe hesap kodlarını yazmak 3-Muhasebeleştirme kodlarını incelemek 4-Muhasebe fişlerini bilgisayara düzenletmek 5-Hesapların doğruluğunu sağlamak) 1. MUHASEBE ENTEGRASYONU 1.1 Muhasebeleştirme Tanımları Alım Satım Tanımları KDV Tanımları Kasa Tanımları Banka Tanımları Çek-Senet Tanımları 1.2. Paket Program Muhasebe Entegrasyonu 1.3. Uygulama Firma tanımlama Hesap Açma İşlemi Kasa Tanımlama İşlemi Banka ve Banka Hesabına Kart Açma İşlemi Muhasebeleştirme Tanımları Muhasebe Açılış Kasa Açılışı Stok Kartları 1-Şirket açıp, entegrasyon sağlar 2-Muhasebeleştirme tanımlamaları yapar 3-Kart açılışlarında muhasebe hesap kodlarını yazar 4-Muhasebe fişlerini bilgisayara düzenletir 5-Muhasebe kaydı yapılamaz mesajlarına dikkat eder 6-Hesapların doğruluğunu sağlar 1-Düzenli ve titiz olmak 2-Yeniliklere açık olmak 3-Öğrenmeye istekli olmak 4-İş ahlakı ve etik kurallara uymak 5-Araştırmacı olmak 6-Bilgisayar karşısında oturuş ve duruş kurallarına uymak 7-Bilgisayarda hızlı yazı yazmak

27 Stok Açılış Değerleri Cari kartlar Satış İrsaliyesi, Açık Fatura Muhasebe Kaydı Açık Alış faturası Muhasebe Kaydı Nakit Tahsilât Makbuzu Nakit Ödeme Makbuzu Müşteri Çeki Müşteri Senedi Firma Çeki Müşteri Çeki Cirosu Borç Senedi Müşteri Senedi Cirosu KDV Tahakkuku Geçici Mizan Defter ve Kayıtlar Peşin Satış Faturası Banka Hesabına Yatan İşlemi Gelen Havale İşlemi Alış Faturası İşlemi Satış Faturası Firma Çekinin Müşteri Tarafından Tahsili İşlemi Bankadan Çekilen İşlemi Firma Senedi Ödemesi KDV Tahakkuku Geçici Mizan SÜRE: Yapılış Süresi:10 dakika NOT: Öğrenme Süresi: 12 ders saati

28 MESLEĞİN ADI: BİLGİSAYARLI MUHASEBE ELEMANI İŞLEM NO: İŞLEM ANALİZ FORMU İŞ: PAKET PROGRAM KULLANMAK İŞLEMİN ADI: PERSONEL BORDRO VE BİLGİ İŞLEM GÜVENLİĞİ İŞLEMLERİ YAPMAK YETERLİK: ENTEGRASYON İŞLEMLERİ YAPMAK ORTAM(Araç, gereç, ekipman ve koşullar):bilgisayar, Bilgisayar masası, Muhasebe Paket Programı STANDART: Tek Düzen Muhasebe Sistemi, Paket Programlar İŞLEM BASAMAKLARI BİLGİ BECERİ TAVIR 1-Bordro ve muhasebe programlı bir şirket açmak 2-Bordro program parametrelerini ayarlamak 3-Ücret bordrosu düzenlemek 4-Değişik özellikler taşıyan ücret bordrolarını düzenlemek 5-Bordro raporlarını incelemek 6-Personel sicil kartlarında değişiklik yapmak 7-Bilgisayarın günlük bakımını yapmak 8-Bilgileri yedeklemek 9-Yedekten yükle yapmak 2. PERSONEL BORDRO VE BİLGİ İŞLEM GÜVENLİĞİ 2.1. Personel İşlemleri 2.2. Ücret Bordrosu 2.3. Aylık Prim ve Hizmet Belgesi 2.4. Bilgi İşlem Güvenliği Bakım Yedekleme Yedekten Yükleme 1-Bordro ve muhasebe programlı bir şirket açar 2-Bordro program parametrelerini ayarlar 3-Ücret bordrosu düzenler 4-Değişik özellikler taşıyan ücret bordrolarını düzenler 5-Bordro raporlarını inceler 6-Personel sicil kartlarında değişiklik yapar 7-Bilgisayarın günlük bakımını yapar. 8-Yedekleme ve yedekten yükleme yapar. 1-Düzenli ve titiz olmak 2-Yeniliklere açık olmak 3-Öğrenmeye istekli olmak 4-İş ahlakı ve etik kurallara uymak 5-Araştırmacı olmak 6-Bilgisayar karşısında oturuş ve duruş kurallarına uymak 7-Bilgisayarı doğru ve hızlı şekilde kullanmak 8-Teknolojik değişiklikleri yakından takip etmek SÜRE: Yapılış Süresi: 10 dakika Öğrenme Süresi: 12 ders saati NOT:

29 Dersin Adı Bilgisayarlı Muhasebe (PAKET PROGRAM 2) Alan Muhasebe ve Finansman Meslek/Dal Bilgisayarlı Muhasebe Elemanı Dersin Okutulacağı Sınıf/Yıl Sınıf Haftada 6 saat Süre Yetiştirilmek istenen meslek elemanı, okuldaki donanım ve bölgesel özellikleri göz önüne alınarak zümre kararı ile modül havuzundan modül seçilerek ders süresi belirlenir. Bu ders ile öğrenci, tekdüzen muhasebe sistemine göre Dersin Amacı bilgisayarda muhasebe paket programlarını kullanma ve verileri kaydetme yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır. Dersin Tanımı Bu ders Tek düzen muhasebe sistemi ve işletme kayıtları ile ilgili gerekli bilgilerin verildiği derstir. Dersin Önkoşulları Bilgisayar kullanımı Ders ile Kazandırılacak Yeterlilikler Dersin İçeriği 1.Kurulum ve ayarları yapmak 2.Ön muhasebe işlemleri yapmak 3.Genel muhasebe işlemleri yapmak 4.Personel takip işlemleri yapmak 5.İşletme defteri kayıtları yapmak A- KURULUM VE AYARLAR B-ÖN MUHASEBE C-MUHASEBE D-PERSONEL TAKİP E-İŞLETME DEFTERİ Yöntem ve Teknikler Eğitim-Öğretim Ortamı ve Donanım Ölçme ve Değerlendirme Öğretmen ve Eğitici İşbirliği Yapılacak Kurum ve Kuruluşlar Gösteri, anlatım, soru-cevap, uygulama, v.b. yöntem ve teknikleri uygulanabilir. Ortam: Bilgisayar laboratuarı Muhasebe paket programı Ders geçme yönetmeliğine uygun olarak modül ve ders sonunda ölçme araçları kullanılarak ölçme ve değerlendirme yapılacaktır. Bu dersi alanında eğitim almış sektör deneyimi olan öğretmenler vermelidir. Diğer alan öğretmenleri, özel bürolar, ticari işletmeler ve ilgili yerlerle işbirliği yaparak, öğrencinin çevrede konu ile ilgili olarak iletişim kurabileceği araştırma, gözlem ve uygulama yapabileceği her türlü kuruluşlar v.b.

30 MODÜL BİLGİ SAYFASI ALAN : MUHASEBE VE FİNANSMAN MESLEK/DAL : BİLGİSAYARLI MUHASEBE ELEMANI DERS : BİLGİSAYARLI MUHASEBE (PAKET PROGRAM 2) MODÜL : KURULUM VE AYARLAR MODÜLÜN KODU : SÜRE : 40/24 ÖN KOŞUL : Bilgisayar kullanımı AÇIKLAMA : Muhasebe paket programları temin edilecektir. ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ : Anlatım, gösteri, soru-cevap, uygulama, problem çözme, örnek olay incelemesi, grup çalışmaları GENEL AMAÇ :Paket programı yükleyerek ayarlarını yaptıktan sonra çalıştırabilecek, verileri yedekleyip geri yükleyebilecek, güncelleyerek bakım-onarımını yapabilecek ve dönem sonunda yeni döneme devir işlemlerini yapabilecektir. AMAÇLAR : 1. Mikro muhasebe paket programını bilgisayara yükleyip ayarlarını yapabilecektir. 2. Mikro muhasebe paket programında yedekleme, geri yükleme, güncelleme, bakımonarım, yeni yıla devir ve açılış işlemlerini yapabilecektir. İÇERİK : 1.KURULUM VE AYARLAR 1.1.Bilgisayarlı muhasebe kavramı 1.2.Bilgisayar ve Muhasebe Paket Programının seçimi 1.3.Muhasebe Paket Programlarının kurulumu Muhasebe Bürosu Otomasyonu Eğitim CD si Kurulumu 1.4.Aktivasyon İşlemi 1.5.Terminal ve Kullanıcı Tanımları Terminal Makinelerde kurulum İşlemleri Kullanıcı Tanımlama 1.6.Paket Programın Çalıştırılması 1.7.Veritabanı Oluşturma 1.8.Hesap Planı İşlemleri 1.9.Firma tanımlama ve Parametrik Ayarlar Firma Tanımlama Parametrik Ayarlar Firma Temsilcileri Şube Bilgileri Mali Yıl Genel Parametreleri Mali Yıl Entegrasyon Hesap Kodları Vergi Muhasebe Kodları Diğer Muhasebe Kodları Detaysız Mahsup Fişleri İçin Yansıtma Hesabı Muhasebe Kodları Ortak (Genel) Parametreler 1.10.Programdan Çıkış 1.11.Firma Silme

31 1.12.Muhasebe Paket Programlarının Temel Menüleri ve Görevleri 1.13.Tüm Menülerde Geçerli Kısayol Tuşları 2.VERİ GÜVENLİĞİ 2.1. Yedekleme 2.2. Yedekten Geri Yükleme 2.3. Güncelleme 2.4. Bakım ve Onarım 2.5. Devir ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME: Öğrenci, aşağıdaki performans kriterlerini yerine getirecektir; 1. Paket programı seçer. 2. Paket programı kurar. 3. Aktivasyon yapar. 4. Terminal ve kullanıcı tanımları yapar. 5. Paket programı çalıştırır. 6. Veri tabanı oluşturur. 7. Hesap planı işlemleri yapar. 8. Firma tanımlar. 9. Parametrik ayarları yapar. 10. Programdan çıkar. 11. Firma siler. 12. Kısa yol tuşlarını kullanır. 13. Yedekleme yapar. 14. Yedekten geri yükleme yapar. 15. Güncelleme yapar. 16. Bakım onarım yapar. 17. Devir yapar.

32 MESLEĞİN ADI: BİLGİSAYARLI MUHASEBE ELEMANI İŞLEM ANALİZ FORMU İŞ: PAKET PROGRAM KULLANMAK İŞLEM NO: YETERLİK: KURULUM VE AYARLARI YAPMAK ORTAM(Araç, gereç, ekipman ve koşullar):bilgisayar, muhasebe paket programı STANDART:Tek Düzen Muhasebe sistemi, Paket Programlar 1. Mikro v12 muhasebe paket programını kurmak, donanımsal özelliklerin yeterliliğini kontrol etmek 2. Mikro v12 muhasebe paket programını kurmak 3. Veri tabanı sürüm yükseltme ve yönetim menüsünde kurulum sonrası işlemleri yapmak 4. Aktivasyon yapmak 5. Programı çalıştırmak 6. Firma tanımlamak 7. Parametrik ayarları yapmak İŞLEMİN ADI: PAKET PROGRAMI YÜKLEMEK VE AYARLARI YAPMAK İŞLEM BASAMAKLARI BİLGİ BECERİ TAVIR 2.KURULUM VE AYARLAR 1. Mikro v 12 paket programını 1.1.Bilgisayarlı muhasebe kavramı kurar. 1.2.Bilgisayar ve Muhasebe Paket Programının seçimi 2.Veri tabanı sürüm yükseltme 1.3.Muhasebe Paket Programlarının ve yönetim menüsünde kurulum kurulumu sonrası işlemleri yapar Muhasebe Bürosu Otomasyonu 3. Aktivasyon yapar. Eğitim CD si Kurulumu 1.4.Aktivasyon İşlemi 4. Programı çalıştırır. 1.5.Terminal ve Kullanıcı Tanımları 5. Firma tanımlar Terminal Makinelerde kurulum 6. Parametrik ayarları yapar. İşlemleri Kullanıcı Tanımlama 1.6.Paket Programın Çalıştırılması 1.7.Veritabanı Oluşturma 1.8.Hesap Planı İşlemleri 1.9.Firma tanımlama ve Parametrik Ayarlar Firma Tanımlama Parametrik Ayarlar Firma Temsilcileri Şube Bilgileri Mali Yıl Genel Parametreleri Mali Yıl Entegrasyon Hesap Kodları Vergi Muhasebe Kodları 1-Düzenli ve titiz olmak 2-Yeniliklere açık olmak 3-Öğrenmeye istekli olmak 4-İş ahlakı ve etik kurallara uymak 5-Araştırmacı olmak 6-Bilgisayar karşısında oturuş ve duruş kurallarına uymak 7-Teknolojik gelişmeleri yakından takip etmek

33 Diğer Muhasebe Kodları Detaysız Mahsup Fişleri İçin Yansıtma Hesabı Muhasebe Kodları Ortak (Genel) Parametreler 1.10.Programdan Çıkış 1.11.Firma Silme 1.12.Muhasebe Paket Programlarının Temel Menüleri ve Görevleri 1.13.Tüm Menülerde Geçerli Kısayol Tuşları SÜRE: Yapılış Süresi:10 dakika Öğrenme Süresi: 14 ders saati NOT:

34 MESLEĞİN ADI: BİLGİSAYARLI MUHASEBE ELEMANI İŞLEM ANALİZ FORMU İŞ: PAKET PROGRAM KULLANMAK İŞLEM NO: YETERLİK: KURULUM VE AYARLARI YAPMAK İŞLEMİN ADI: VERİ GÜVENLİĞİ İŞLEMLERİ YAPMAK ORTAM(Araç, gereç, ekipman ve koşullar):bilgisayar, muhasebe paket programı STANDART:Tek Düzen Muhasebe sistemi, Paket Programlar İŞLEM BASAMAKLARI BİLGİ BECERİ TAVIR 1. Yedekleme yapar. 2. Yedekten geri yükleme yapar. 3. Güncelleme yapar. 4. Bakım onarım yapar. 5. Yeni veri tabanı oluşturarak devir yapar. 1. Yedekleme yapmak 2. Yedekten geri yükleme yapmak 3. Güncelleme yapmak 4. Bakım onarım yapmak 5. Yeni veri tabanı oluşturarak devir yapmak 2.VERİ GÜVENLİĞİ 2.1. Yedekleme 2.2. Yedekten Geri Yükleme 2.3. Güncelleme 2.4. Bakım ve Onarım 2.5. Devir 1-Düzenli ve titiz olmak 2-Yeniliklere açık olmak 3-Öğrenmeye istekli olmak 4-İş ahlakı ve etik kurallara uymak 5-Araştırmacı olmak 6-Bilgisayar karşısında oturuş ve duruş kurallarına uymak 7-Teknolojik gelişmeleri yakından takip etmek SÜRE: Yapılış Süresi: 10 dakika Öğrenme Süresi: 10 ders saati NOT:

35 MODÜL BİLGİ SAYFASI ALAN : MUHASEBE VE FİNANSMAN MESLEK/DAL : BİLGİSAYARLI MUHASEBE ELEMANI DERS : BİLGİSAYARLI MUHASEBE (PAKET PROGRAM 2) MODÜL : ÖN MUHASEBE MODÜLÜN KODU : SÜRE : 40/32 ÖN KOŞUL : Kurulum ve ayarlar modülünü almış olmak AÇIKLAMA : ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ : Anlatım, gösteri, soru-cevap, uygulama, problem çözme, örnek olay incelemesi, grup çalışmaları GENEL AMAÇ : Ön muhasebe işlemlerini paket program kullanarak yapabilecektir. AMAÇLAR : 1. Alıcılar ve satıcılar için cari kartı açıp cari hareketlerini izleyebilecektir. 2. Kasa kartı açıp kasa hareketlerini izleyebilecektir. 3. Stok kartı açıp, stok hareketlerini izleyebilecektir. 4. Çek ve senetlerle ilgili işlemleri yapabileceksiniz. 5. Banka kartı açıp banka hareketlerini izleyebilecektir. 6. Sabit kıymet kartı açıp sabit kıymet hareketlerini izleyebilecektir. 7. Alım ve satım irsaliyeleri düzenleyebilecektir. 8. Alım ve satım faturaları düzenleyebilecektir. İÇERİK : 1. CARİ HESAP 2.1.Amacı ve Tanıtılması 2.2.Cari Tanıtım Kartı 2.3.Hesap Açılış Fişi 2.4.Cari hesap Ekstresi 2.5.Cari hesap Kart Aktarma 2. KASA MODÜLÜ 2.1.Amacı ve Tanıtılması Kasa Tanıtım Kartı Kasa Kartı Yardım Tuşları 2.2.Kasa İşlemleri Hesap Açılış Fişi Kasa Tahsilat Fişi Kasa Ödeme Fişi 2.3. Raporlar Kasa Ekstresi 2.4.Servis İşlemleri Kasa Kart Aktarma Kasa Kartları Yönetimi

36 3.STOK MODÜLÜ 3.1.Amacı ve Tanıtılması 3.2.Stok Tanıtım Kartı 3.3.Stok İşlemleri Stok Giriş İşlemleri Stok Çıkış İşlemleri 3.4.Raporlar 3.5.Servis İşlemleri Stok Devir İşlemleri Stok Satış Fiyatları Yönetimi Stok Maliyet Parametreleri Satılan Malın Maliyeti Fişi Oluşturma 4.ÇEK SENET MODÜLÜ 4.1.Amacı ve Tanıtılması 4.2.Ödeme Emirleri Tanıtım Kartı 4.3.Çek Senet İşlemleri Tahsilat Makbuzu Tediye Makbuzu 4.4.Raporlar Genel Amaçlı Müşteri Çekleri Dökümü 5.BANKA MODÜLÜ 5.1.Amacı ve Tanıtılması 5.2.Banka Tanımları 5.3.Banka İşlemleri Hesap Açılış Fişi Giden Havale Takasa Çek Çıkış Takas Çek Ödeme Bankadan Kasaya Nakit Çekme Makbuzu Genel Amaçlı Virman Dekontu 5.4.Raporlar 5.5.Servis İşlemleri 6.SABİT KIYMETLER MODÜLÜ 6.1.Amacı ve Tanıtılması 6.2.Sabit kıymet Kartı Tanımlama 6.3.Sabit Kıymet Alım Satım İşlemleri 6.4.Amortisman Ayırma ve Devir İşlemleri Amortisman Ayırma Devir İşlemleri 6.5.Raporlar Yıllık Amortisman raporu Sabit Kıymet Raporu 6.6.Sabit Kıymet Kart Aktarma 7.İRSALİYE MODÜLÜ

37 7.1.Amacı ve Tanıtılması 7.2.İrsaliye İşlemleri Satış Toptan Satış İrsaliyesi Perakende satış İrsaliyesi İhraç Kayıtlı Mal Satış İrsaliyesi Konsinye Sevk İrsaliyesi Satış İadesi Toptan İade Alış İrsaliyesi Perakende İade Alış İrsaliyesi İhraç Kayıtlı Mal İade Alış İrsaliyesi Konsinye Alış İade İrsaliyesi Satın Alma Toptan Alış İrsaliyesi Perakende Alış İrsaliyesi İhraç Kayıtlı Mal Alış İrsaliyesi Konsinye Alış İrsaliyesi Alış İadesi Toptan İade Çıkış İrsaliyesi Perakende İade Çıkış İrsaliyesi İhraç Kayıtlı Mal İade Çıkış İrsaliyesi Konsinye İade Çıkış İrsaliyesi 7.3.İrsaliye Listeleri Kesilen İrsaliyeler Listesi Gelen Mal Kabul İrsaliyeleri Listesi Alınan Konsinye Verilen Konsinye 7.4.Günlük Toplu Çıkış İrsaliyesi Oluşturma 8.FATURA MODÜLÜ 8.1.Amacı ve Tanıtılması 8.2.Fatura İşlemleri Alış Faturası Aldığımız Mallar İle İlgili Gelen Açık Hesap Fiyat Farkı Faturası Satış Faturası Sattığımız mallar İle İlgili Açık Fiyat Farkı Faturası 8.3.Fatura Listesi Kesilen Gelen Müstahsil Hal ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME: Öğrenci, aşağıdaki performans kriterlerini yerine getirecektir; 1. Cari hesap kartı açar. 2. Cari hesap ekstresi alır. 3. Kasa kartı açar.

.. ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 2007-2008 ÖĞRETİM YILI BİLGİSAYARLI MUHASEBE ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

.. ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 2007-2008 ÖĞRETİM YILI BİLGİSAYARLI MUHASEBE ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI AY EYLÜL --.. ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 007-008 ÖĞRETİM YILI BİLGİSAYARLI MUHASEBE ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI MODÜL PROGRAM YÜKLEMEK paket programını. PROGRAM SEÇME VE YÜKLEME seçerek bilgisayara --

Detaylı

HESAPÇI. Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi. 2008 Mikro Yazılımevi A.Ş.

HESAPÇI. Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi. 2008 Mikro Yazılımevi A.Ş. HESAPÇI Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi 1 HESAPÇI KÜÇÜK İŞLETMELER İÇİN TİCARİ OTOMASYON PAKETİ ARTIK SİZİN DE BİR OTOMASYONA İHTİYACINIZ VAR. Ekonomik, pratik, becerikli. tam sizin için.,

Detaylı

SİGORTACILIKTA PAKET PROGRAMLARI

SİGORTACILIKTA PAKET PROGRAMLARI SİGORTACILIKTA PAKET PROGRAMLARI Dersin Modülleri Paket Program Kurulumu Hesap Açma Poliçe İşlemleri Kambiyo İşlemleri İşlem Takibi Hasar İşlemleri Diğer Sigorta İşlemleri Kazandırılan Yeterlikler Paket

Detaylı

Önce Memnuniyetiniz... M Ü Ş T E R İ E Ğ İ T İ M P R O G R A M I

Önce Memnuniyetiniz... M Ü Ş T E R İ E Ğ İ T İ M P R O G R A M I Önce Memnuniyetiniz... M Ü Ş T E R İ E Ğ İ T İ M P R O G R A M I MÜŞTERİ EĞİTİM PROGRAMI EĞİTİM POLİTİKAMIZ Türkiye nin en deneyimli ticari yazılım firmalarından biri olarak ürettiğimiz programların ancak

Detaylı

BİLGİSAYARDA REZERVASYON DERSİ

BİLGİSAYARDA REZERVASYON DERSİ BİLGİSAYARDA REZERVASYON DERSİ Dersin Modülleri Bilgisayar Rezervasyon Programları 1 Bilgisayar Rezervasyon Programları 2 Kazandırılan Yeterlikler Acente rezervasyon otomasyon programlarını kullanmak Acente

Detaylı

1) Mal alımı faturasının kaydedilmesi ile faturada kullanılan stok ve cari kartları hangi taraflarından hareket görürler? Kısaca açıklayınız

1) Mal alımı faturasının kaydedilmesi ile faturada kullanılan stok ve cari kartları hangi taraflarından hareket görürler? Kısaca açıklayınız TUZLA SÜLEYMAN DEMİREL TİCARET MESLEK LİSESİ MAÖL MUHASEBE FİNANSMAN ALANI BİLGİSAYARLI MUHASEBE DALI İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ I.DÖNEM TELAFİ EĞİTİMİ VE BECERİ SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMASI II.BÖLÜM SORULAR

Detaylı

GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI

GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI STOK CARİ BANKA KASA FATURA ÇEK/SENET PERSONEL TOPLU SMS RAPORLAR DÖVİZ KUR HESABI GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI GENEL ÖZELLİKLERİ Muhasebe Programı istediğiniz para biriminden

Detaylı

08268 Muhasebe Teknik ve Ticari Yazılımlar. Genel Kavramlar

08268 Muhasebe Teknik ve Ticari Yazılımlar. Genel Kavramlar Genel Kavramlar Muhasebe işlerini bilgisayarla yapabilmek için de muhasebe programlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Paket program, bir sektördeki çok sayıda işletmenin kullanabileceği yapıda hazırlanmış programdır.

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Satış İşlemlerinde Bilgisayar Kullanımı Satış Elemanlığı Tüm Dallar

DERS BİLGİ FORMU Satış İşlemlerinde Bilgisayar Kullanımı Satış Elemanlığı Tüm Dallar Dersin Adı Alan Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Sınıf / Dönem Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

Demsilver Muhasebe Programı

Demsilver Muhasebe Programı Demsilver Muhasebe Programı Demsilver Muhasebe Programı; Stok,Cari,Fatura, İrsaliye, Kasa, Banka, Çek, Senet ve Raporlama Mödüllerinden Oluşur. CARİ Muhasebe Programında Sınırsız cari kart açabilirsiniz

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm TEMEL MUHASEBE BİLGİLERİ

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm TEMEL MUHASEBE BİLGİLERİ İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm TEMEL MUHASEBE BİLGİLERİ 1. Muhasebenin Tanımı ve İşlevleri... 1 2. Muhasebe Türleri... 2 2.1. Genel Muhasebe... 2 2.2. Maliyet Muhasebesi... 3 3. Muhasebe ile İlgili Taraflar...

Detaylı

START İçindekiler Kasa 2/17

START İçindekiler Kasa 2/17 Kasa LOGO Ocak 2012 İçindekiler Kasalar... 3 Kasa Bilgileri... 4 Kasa Hesap Özeti... 5 Hesap Özeti Grafiği... 5 Kasa Ekstresi... 6 Kasa İşlemleri... 7 Kasa İşlem Türleri... 8 Kasa Cari Hesap İşlemleri...

Detaylı

BİLGİSAYARDA OPERASYON DERSİ

BİLGİSAYARDA OPERASYON DERSİ BİLGİSAYARDA OPERASYON DERSİ Dersin Modülleri Bilgisayar Operasyon Programları 1 Bilgisayar Operasyon Programları 2 Kazandırılan Yeterlikler Acente operasyon otomasyon programlarını kullanmak Acente operasyon

Detaylı

AKILLI EV ALETLERİ. Elektrikli Ev Aletlerinin Uzaktan Kontrolü Akıllı Ev Aletlerinin Mikro Denetleyiciler ile Kontrolü

AKILLI EV ALETLERİ. Elektrikli Ev Aletlerinin Uzaktan Kontrolü Akıllı Ev Aletlerinin Mikro Denetleyiciler ile Kontrolü AKILLI EV ALETLERİ Dersin Modülleri Elektrikli Ev Aletlerinin Uzaktan Kontrolü Akıllı Ev Aletlerinin Mikro Denetleyiciler ile Kontrolü Kazandırılan Yeterlikler Elektrikli ev aletlerinin uzaktan kontrolünü

Detaylı

BAY.t Entegre, KOBİ'lerin iş süreçlerinin her aşamasına cevap verecek, tüm modülleri entegre olan bilgi yönetim sistemidir.

BAY.t Entegre, KOBİ'lerin iş süreçlerinin her aşamasına cevap verecek, tüm modülleri entegre olan bilgi yönetim sistemidir. BAY.t Entegre, KOBİ'lerin iş süreçlerinin her aşamasına cevap verecek, tüm modülleri entegre olan bilgi yönetim sistemidir. Standart Paket, her işletmenin rahatlıkla kullanabileceği, içerisinde olmazsa

Detaylı

İNTERNET PROGRAMCILIĞI DERSİ

İNTERNET PROGRAMCILIĞI DERSİ İNTERNET PROGRAMCILIĞI DERSİ Dersin Modülleri İnternet Programcılığı 1 İnternet Programcılığı 2 İnternet Programcılığı 3 İnternet Programcılığı 4 İnternet Programcılığı 5 Kazandırılan Yeterlikler Programlama

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN MUHASEBEDE WEB TABANLI PROGRAM KULLANMA GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAM (YETERLİĞE DAYALI)

MUHASEBE VE FİNANSMAN MUHASEBEDE WEB TABANLI PROGRAM KULLANMA GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAM (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MUHASEBE VE FİNANSMAN MUHASEBEDE WEB TABANLI PROGRAM KULLANMA GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAM (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA 1

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖRNEK UYGULAMA Bu örnek uygulamada Ocak ayı bir dönem olarak kabul edilmiştir. Ayrıca şirket kuruluşunda şirket maliyet hesapları için 7/A yöntemi (7/A ARAŞTIRMA, PAZARLAMA, YÖNETİM, FİNANSMAN GİDER YANSITMA

Detaylı

NETKOD HAL OTOMASYONU. Ver. V1.8.8.12.91 Doc ver. 0.1

NETKOD HAL OTOMASYONU. Ver. V1.8.8.12.91 Doc ver. 0.1 HAL OTOMASYONU Ver. V1.8.8.12.91 Doc ver. 0.1 Program İçeriği 1 Hal Programı Giriş Ekranı...5 2 Hal Programı Ana Ekran ve Üst menü...6 3 Üst Menü...7 3.1 STOK...7 3.1.1 STOK KART KAYITLARI...8 3.1.2 STOK

Detaylı

GENEL MUHASEBE SORULARI

GENEL MUHASEBE SORULARI GENEL MUHASEBE SORULARI 1) Hesapların bulunduğu muhasebe defterine ne ad verilir? a) Büyük defter b) Yevmiye defteri c) Envanter ve Bilanço defteri d) Đşletme defteri 2) Büyük defterdeki kayıtların ayrıntılarını

Detaylı

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 11/26/2012 GO PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.16 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Malzeme Kayıtları Kopyalanırken Ambar Parametrelerinin de Kopyalanması Malzeme

Detaylı

BİLGİSAYARLI MUHASEBE. HAZIRLAYAN: ADEM ŞANLI (MESLEK DERSLERİ Öğretmeni)

BİLGİSAYARLI MUHASEBE. HAZIRLAYAN: ADEM ŞANLI (MESLEK DERSLERİ Öğretmeni) BİLGİSAYARLI MUHASEBE MAHASEBE KAVRAMI Bir işletmede ortaya çıkan işletmeler arası veya işletme içi mali karakterli olayları kronolojik olarak işleyen, tasniflendiren, özetleyen ve elde edilen bilgileri

Detaylı

MİKTOP. Sadeleştirilmiş Ticari Otomasyon Paketi. 2008 Mikro Yazılımevi A.Ş.

MİKTOP. Sadeleştirilmiş Ticari Otomasyon Paketi. 2008 Mikro Yazılımevi A.Ş. MİKTOP Sadeleştirilmiş Ticari Otomasyon Paketi 1 MİKTOP SADELEŞTİRİLMİŞ TİCARİ OTOMASYON PAKETİ MİKTOP Sadeleştirilmiş Ticari Otomasyon Paketi, firmanızın tüm ticari işlemlerini kusursuz bir biçimde yürütmeniz

Detaylı

DARA PLUS PARAKENDE MODULU

DARA PLUS PARAKENDE MODULU DARA PLUS PARAKENDE MODULU PARAKENDE SATIŞ MÜŞTERİ BİLGİLERİ GİRİŞ VE DEĞİŞİKLİK Peşin satış adında bir tane cari hesap oluşturulur kod 1 adı peşin soyadı satış olan. Yeni bir müşteri açmak için : yeni

Detaylı

BİLGİSAYARLI SAYISAL DENETİM TEZGÂH İŞLEMLERİ (CNC)

BİLGİSAYARLI SAYISAL DENETİM TEZGÂH İŞLEMLERİ (CNC) BİLGİSAYARLI SAYISAL DENETİM TEZGÂH İŞLEMLERİ (CNC) Dersin Modülleri Tornada CAM Programı ile Çizim ve Kesici Yolları CAM Programı ile Tornalama Frezede CAM Programı ile Çizim ve Kesici Yolları CAM Frezeleme

Detaylı

ASTSOFT YARDIM DÖKÜMANI

ASTSOFT YARDIM DÖKÜMANI ASTSOFT YARDIM DÖKÜMANI (MUHASEBE / FİNANS MODÜLÜ) VERSION 1.03 ( 01.09.2013 ) AST MUHASEBE KAYIT İŞLEMLERİ Diğer modüllerden aktarılan bilgiler AST MUHASEBE SİSTEM İNE entegre olarak aktarılır. Bu bilgilere

Detaylı

STOKLAR. Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım. Stok Kartları. a-stok Kartı Ekleme

STOKLAR. Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım. Stok Kartları. a-stok Kartı Ekleme STOKLAR Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım Stok Kartları a-stok Kartı Ekleme Stok kartı eklemek için öncelikle sol taraftaki STOK menüsünden STOK KARTLARI na tıklayınız. Açılan pencerede üst taraftaki

Detaylı

astours Turizm Taşımacılık Otomasyonu Kullanıcı Kitabı UNI-ON Bilgisayar, Yazılım ve İletişim Sistemleri LTD.ŞTİ.

astours Turizm Taşımacılık Otomasyonu Kullanıcı Kitabı  UNI-ON Bilgisayar, Yazılım ve İletişim Sistemleri LTD.ŞTİ. astours Turizm Taşımacılık Otomasyonu Kullanıcı Kitabı UNI-ON Bilgisayar, Yazılım ve İletişim Sistemleri LTD.ŞTİ. Cumhuriyet Bulvarı No:283 K:3 D:3 Alsancak / İZMİR Tel / Faks : +90 (232) 465 11 94 Gsm

Detaylı

Kasa Cari Stok. Fatura Çek/Senet Banka. İrsaliye Sipariş Fatura

Kasa Cari Stok. Fatura Çek/Senet Banka. İrsaliye Sipariş Fatura Kasa Cari Stok Fatura Çek/Senet Banka İrsaliye Sipariş Fatura Depo Sayım Seri No. Barkod Kredi Kartı Mail Order Yönetici Taşören Hızlı Üretim Kasa 1. Serbest Kasa Girişi 2. Cari Hesaptan Nakit Tahsilat

Detaylı

AHŞAP YAPIM TEKNİKLERİ 2 DERSİ

AHŞAP YAPIM TEKNİKLERİ 2 DERSİ AHŞAP YAPIM TEKNİKLERİ 2 DERSİ Dersin Modülleri Makinede Rendeleme Makinede Kesme Makinede Delik delme Makinede Şekillendirme Makinede Birleştirme Kazandırılan Yeterlikler Makinede rendeleme yapmak Makinede

Detaylı

1. Staj ödevi ile ilgili bütün sorularınızı ilk önce koordinatör öğretmeninize sorunuz.

1. Staj ödevi ile ilgili bütün sorularınızı ilk önce koordinatör öğretmeninize sorunuz. Sayfa 1 / 5 T.C. ÜMRANİYE KAYMAKAMLIĞI ÜMRANİYE 75. YIL CUMHURİYET MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESLEKİ AÇIKÖĞRETİM LİSESİ YÜZYÜZE EĞİTİM PROGRAMI MUHASEBE VE FİNANSMAN

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN ÖN MUHASEBE MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

MUHASEBE VE FİNANSMAN ÖN MUHASEBE MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü MUHASEBE VE FİNANSMAN ÖN MUHASEBE MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya

Detaylı

15xx versiyonu / 05.05.2016 Tarihli Arşivin İçeriği

15xx versiyonu / 05.05.2016 Tarihli Arşivin İçeriği 15xx versiyonu / 05.05.2016 Tarihli Arşivin İçeriği 1-Mikro Yazılım olarak, e-fatura Özel Entegratörlük yönteminde, Veriban Firması ile Ocak 2016 itibariyle sözleşmemiz sona ermiş olmasına rağmen, devam

Detaylı

Nebim Winner Kurumsal Fiyat Listesi

Nebim Winner Kurumsal Fiyat Listesi Nebim Winner Kurumsal Fiyat Listesi Son güncelleme: 19 Ocak 12 Winner Merkez ve Zincir Mağaza......2 Winner Ticari ı......4 Opsiyon Fiyatlar...... Winner Üretm Yönetmi......6 Winner Tedarik Yönetmi......7

Detaylı

1. Ürün ve hizmet maliyetini hesaplamak 2.Maliyet kayıtları yapmak

1. Ürün ve hizmet maliyetini hesaplamak 2.Maliyet kayıtları yapmak Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Önkoşulları Ders ile Kazandırılacak Yeterlilikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim-Öğretim Ortamı

Detaylı

LUCA NET E HOŞGELDİNİZ!!

LUCA NET E HOŞGELDİNİZ!! LUCA NET E HOŞGELDİNİZ!! LUCA NET DEMO KILAVUZU FATURA İŞLEMLERİ VE LUCA NET TE YAPILABİLEN İŞLEMLER Luca Net programında açık fatura kesebilmek için muhakkak cari kartların tanımlanması gerekmektedir.

Detaylı

XX. BÖLÜM: MONOGRAFİLER

XX. BÖLÜM: MONOGRAFİLER XX. BÖLÜM: MONOGRAFİLER 20.01 Monografi-1 ABC Ticaret İşletmesi nin dönem başı bilançosu aşağıdaki gibidir: Aktif ABC İşletmesi nin 01.01.2018 Tarihli Bilançosu Pasif 1. DÖNEN VARLIKLAR 178.000 A. Hazır

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN ÖN MUHASEBE MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

MUHASEBE VE FİNANSMAN ÖN MUHASEBE MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MUHASEBE VE FİNANSMAN ÖN MUHASEBE MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya olması

Detaylı

Finans Yönetimi İçin Bilgi Sistemi Tasarımı

Finans Yönetimi İçin Bilgi Sistemi Tasarımı Finans Yönetimi İçin Bilgi Sistemi Tasarımı Finans ve Muhasebe Kavramları Finans, kişilerin veya kurumların maddi gelir elde etmeleri, yatırım yapmaları ve zaman içinde bu yatırımları değerlendirmeleriyle

Detaylı

Ticari Yazılım (ERP-MRP)

Ticari Yazılım (ERP-MRP) Ticari Yazılım (ERP-MRP) DARA ticari yazılım her sektörde faaliyet gösteren işletmelerin pazarlama, sipariş, üretim, satın alma, muhasebe & finans, insan kaynakları gibi temel işlemlerini yapabilmelerini

Detaylı

E-DEFTER KAYITLARI. Selçuk GÜLTEN

E-DEFTER KAYITLARI. Selçuk GÜLTEN E-DEFTER KAYITLARI Selçuk GÜLTEN E-DEFTER KAYITLARI Ödeme Türü Belge Tipi Belge Tarihi ve No İcmal Listeleri Kayıtları E-Fatura Kaydı ----------- / / ------------ 153 Ticari Mallar 500.000,00 153.01.001

Detaylı

LUCA BİLGİSAYARLI MUHASEBE PROGRAMI DERS NOTLARI

LUCA BİLGİSAYARLI MUHASEBE PROGRAMI DERS NOTLARI KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU LUCA BİLGİSAYARLI MUHASEBE PROGRAMI DERS NOTLARI ÖĞR. GÖR. COŞKUN ALİYAZICIOĞLU EYLÜL 2016 - TRABZON SLAYT 2 Firma İçin Açılış Fişinin Düzenlenmesi

Detaylı

Sigorta Programı. Policede Müşteri bilgilerini detaylı olarak girebilirsiniz. her bir müşteriyi cari kart olarak algılar ve cari işlem yapabilirsiniz.

Sigorta Programı. Policede Müşteri bilgilerini detaylı olarak girebilirsiniz. her bir müşteriyi cari kart olarak algılar ve cari işlem yapabilirsiniz. Sigorta Programı Winpol Police, Cari,Kasa,Banka, Çek,Senet,Ödeme Planı,Fatura, Stok, Sms, İnsan Kaynakları, Kur Takibi, Personel, Uyarı Modüllerinden Oluşur. Police Modülü, Cari Mödül, Kasa Modülü, Banka

Detaylı

BİLGİSAYARDA YAZI DERSİ. Bilgisayarda yazı yazmak. Bilgisayarda resmi yazı hazırlamak

BİLGİSAYARDA YAZI DERSİ. Bilgisayarda yazı yazmak. Bilgisayarda resmi yazı hazırlamak BİLGİSAYARDA YAZI DERSİ Dersin Modülleri F Klavye 1 F Klavye 2 Yazı biçimleme Kazandırılan Yeterlikler Bilgisayarda yazı yazmak Bilgisayarda resmi yazı hazırlamak DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI ALAN MESLEK

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN MUHASEBE YARDIMCISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

MUHASEBE VE FİNANSMAN MUHASEBE YARDIMCISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MUHASEBE VE FİNANSMAN MUHASEBE YARDIMCISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya

Detaylı

GENEL MUHASEBE DERSİ. Fatura ve Fatura Yerine Geçen Belgeler Muhasebede Kullanılan Belge ve Bilgiler

GENEL MUHASEBE DERSİ. Fatura ve Fatura Yerine Geçen Belgeler Muhasebede Kullanılan Belge ve Bilgiler GENEL MUHASEBE DERSİ Dersin Modülleri Fatura ve Fatura Yerine Geçen Belgeler Muhasebede Kullanılan Belge ve Bilgiler Kazandırılan Yeterlikler Kanunlara uygun biçimde fatura veya yerine geçen belgeleri

Detaylı

PERDECİLİK. Özel Perdeler. Mutfak ve çocuk odası perdeleri hazırlamak Farklı mekânlara özel perdeler hazırlamak

PERDECİLİK. Özel Perdeler. Mutfak ve çocuk odası perdeleri hazırlamak Farklı mekânlara özel perdeler hazırlamak Dersin Modülleri Perdeler Ev Perdeleri Tül ve katlamalı perdeler Mutfak ve çocuk odası perdeleri Özel Perdeler Kazandırılan Yeterlikler Perde hazırlamak Ev perdeleri hazırlamak Tül ve katlamalı perdeler

Detaylı

Banka. İrsaliye Sipariş

Banka. İrsaliye Sipariş Çek ve Senet Fatura Sen Söyle Stok Cari Banka Kasa İrsaliye Sipariş Depo Sayım Seri No. Kasa 1. Serbest Kasa Girişi 2. Cari Hesaptan Nakit Tahsilat 3. Elden Çek Tahsilatı 4. Elden Senet Tahsilatı 5. Banka

Detaylı

BİLGİSAYARDA YAZI DERSİ. Bilgisayarda yazı yazmak

BİLGİSAYARDA YAZI DERSİ. Bilgisayarda yazı yazmak BİLGİSAYARDA YAZI DERSİ Dersin Modülleri F Klavye 1 F Klavye 2 Yazı Biçimleme Kazandırılan Yeterlikler Bilgisayarda yazı yazmak Bilgisayarda resmî yazı hazırlamak DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI ALAN MESLEK

Detaylı

1. Tahsilat Ödeme İşlemleri. Aylık ya da belli tarihler arasında tahsilat ve ödeme işlemlerini görebilme. 2.Stok İşlemleri

1. Tahsilat Ödeme İşlemleri. Aylık ya da belli tarihler arasında tahsilat ve ödeme işlemlerini görebilme. 2.Stok İşlemleri 1. Tahsilat Ödeme İşlemleri Aylık ya da belli tarihler arasında tahsilat ve ödeme işlemlerini görebilme. 2.Stok İşlemleri Alış/Satış irsaliyeleri, Giriş/Çıkış İşlemleri Fire ve Sarf Fişleri Girebilme 3.Sms

Detaylı

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 7/20/2012 GO PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.14 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Defter - i Kebir Raporunda Borç Bakiye ve Alacak Bakiye Alanları Defter-i

Detaylı

Sunum : İlknur ATALAYIN / SMMM

Sunum : İlknur ATALAYIN / SMMM Sunum : İlknur ATALAYIN / SMMM Hazırla Kartlarda Muhasebe Kodu Viserada gerçekleştirilen her işlemin «ön mahsup» hesaplarının otomatik oluşturulması için cari, stok, banka, kasa vb. gibi kartlarda muhasebe

Detaylı

1- Kurumlar Vergisi Beyannamesi ile ilgili yapılan düzenlemeler programlarımıza eklenmiştir. Versiyon bilgisi 19 olmuştur.

1- Kurumlar Vergisi Beyannamesi ile ilgili yapılan düzenlemeler programlarımıza eklenmiştir. Versiyon bilgisi 19 olmuştur. 15xx versiyonu 06.04.2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1- Kurumlar Vergisi Beyannamesi ile ilgili yapılan düzenlemeler programlarımıza eklenmiştir. Versiyon bilgisi 19 olmuştur. Bilançoda aktif 296, pasif 525

Detaylı

G.M.K. Bulvarı No: 71 Maltepe / Ankara

G.M.K. Bulvarı No: 71 Maltepe / Ankara 2016/2 DÖNEM SERBEST MUHASEBESİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SORULARI 28 Ağustos 2016 Cumartesi Soru: X A.Ş. nin 2015/3. Geçici vergi dönemi hesaplarının bakiyeleri aşağıdaki gibidir. HESAPLAR

Detaylı

BAY.t Entegre_PRO v5.2 Yapılan Geliştirmeler HIZLI SATIŞ

BAY.t Entegre_PRO v5.2 Yapılan Geliştirmeler HIZLI SATIŞ BAY.t Entegre_PRO v5.2 Yapılan Geliştirmeler HIZLI SATIŞ Bay-t Entegre PRO serisinin yeni modülü Dokunmatik Hızlı Satış, perakende satış yapan tüm işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik olarak dokunmatik ekranlara

Detaylı

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Oluşturma Tarihi : 01.03.2011 Düzenleme Tarihi : 01.03.2011 Sayfa 1 Copyright 2011 1. İŞLEMLER 1.1. Satış Ekranı AKINSOFT Programı,

Detaylı

İş Hayatında Yeni Bir Start!

İş Hayatında Yeni Bir Start! İş Hayatında Yeni Bir Start! START Neden Start? START her küçük işletmenin sahip olmak isteyeceği bir yazılım... Tek kullanıcılı, muhasebesini dışarıda takip eden küçük işletmelere ve şahıs firmalarına

Detaylı

Ofisnet Paket İçerikleri

Ofisnet Paket İçerikleri Ofisnet Paket İçerikleri Özellik EnterprisePlus Compact Professional Express İşlem Noktası Tanımları Х İşlem Noktası Parametreleri Firma Tanımı 1 firma sınırlı Personel Х Döviz Tanımı Cari Sektörler Х

Detaylı

Logo Tiger Satın Alma. Pdf Dökümanına Bakmak İçin Tıklayınız.

Logo Tiger Satın Alma. Pdf Dökümanına Bakmak İçin Tıklayınız. Logo Tiger Satın Alma Pdf Dökümanına Bakmak İçin Tıklayınız. Satınalma Bölümünde Alınan sipariş kartları, Ürün alımlarında uygulanacak indirim,harcama ve promosyonları Ürünü satış fiyatları, Alış koşulları

Detaylı

2013/1. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI. 17/Mart/2013- Pazar 09:00-12:00

2013/1. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI. 17/Mart/2013- Pazar 09:00-12:00 2013/1. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI 17/Mart/2013- Pazar 09:00-12:00 Ortadoğu Ticaret İşletmesi nin 31.12.2011 tarihli bilançosu aşağıdaki gibidir.

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Video Kamera Fotoğrafçılık Fotoğrafçılık

DERS BİLGİ FORMU Video Kamera Fotoğrafçılık Fotoğrafçılık Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

TEKNİK RESİM DERSİ Dersin Modülleri Kazandırılan Yeterlikler

TEKNİK RESİM DERSİ Dersin Modülleri Kazandırılan Yeterlikler TEKNİK RESİM DERSİ Dersin Modülleri Geometrik Çizimler Görünüş Çıkarma Kazandırılan Yeterlikler Geometrik çizimleri yapmak Yeterli ve kesit görünüşler çizmek DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI ALAN MESLEK / DAL

Detaylı

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz.

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. Şimdi Fatura nın içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki

Detaylı

Logo Tiger Satış Ve Dağıtım. Pdf Dökümanına Bakmak İçin Tıklayınız.

Logo Tiger Satış Ve Dağıtım. Pdf Dökümanına Bakmak İçin Tıklayınız. Logo Tiger Satış Ve Dağıtım Pdf Dökümanına Bakmak İçin Tıklayınız. Ürün İçeriği Satış ve Dağıtım Satış ve Dağıtım Parametreleri Verilen Hizmet Kartları Verilen Hizmet Bilgileri Verilen Hizmet Muhasebe

Detaylı

2017/2. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSA MUHASEBE SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI 30 Temmuz 2017 Pazar

2017/2. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSA MUHASEBE SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI 30 Temmuz 2017 Pazar 2017/2. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSA MUHASEBE SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI 30 Temmuz 2017 Pazar 01.02.2016 da kurulmuş olan, ŞİMAL Ofis Mobilyaları Ticaret Limited Şirketi nin

Detaylı

AKTİF AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ /3. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI

AKTİF AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ /3. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI 2016/3. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI 4 ARALIK 2016 PAZAR Soru : (X) Anonim Şirketimin 01.01.2015 tarihli açılış yevmiye maddesi aşağıdaki gibi yapılmış,

Detaylı

CAM (CNC) PROGRAMLAMA. Otomatik üretim 1. parçası üretmek

CAM (CNC) PROGRAMLAMA. Otomatik üretim 1. parçası üretmek CAM (CNC) PROGRAMLAMA Dersin Modülleri Otomatik üretim 1 Otomatik üretim 1 Kazandırılan Yeterlikler CAM programı kullanarak CNC ile iş parçası üretmek DERSİN ADI ALAN MESLEK / DAL DERSİN OKUTULACAĞI DÖNEM

Detaylı

Müşavir DOS'tan, Windows SQL'e Geçiş (1) Müşavir Muadili Üründen ORKA ya Geçiş (2) DOS Müşavir Büro DOS Müşavir Büro + Ticari Paket

Müşavir DOS'tan, Windows SQL'e Geçiş (1) Müşavir Muadili Üründen ORKA ya Geçiş (2) DOS Müşavir Büro DOS Müşavir Büro + Ticari Paket Müşavir DOS'tan, Windows SQL'e Geçiş (1) Müşavir Muadili Üründen ORKA ya Geçiş (2) DOS Müşavir Büro DOS Müşavir Büro + Ticari Paket Kampanya Fiyatı Eğitim Saati BİLANÇO USULÜ MUHASEBE Ek Mali Tablolar

Detaylı

Nebim Winner Kobi/Kampanya Fiyat Listesi

Nebim Winner Kobi/Kampanya Fiyat Listesi Nebim Winner Kobi/Kampanya Fiyat Listesi Son Güncelleme: 28 Aralık 11 Winner Sektörel Kobi... 2 Winner Ticari Hesap Kobi... 4 Winner Tek Mağaza Kobi... Winner Üretim Yönetimi Kobi... 7 Winner Tedarik Yönetimi

Detaylı

MESLEKİ YABANCI DİL 2 DERSİ

MESLEKİ YABANCI DİL 2 DERSİ MESLEKİ YABANCI DİL 2 DERSİ MODÜL ADI SÜRESİ MESLEKİ YABANCI DİL 1 (SEYAHAT-İNGİLİZCE) 40/32 MESLEKİ YABANCI DİL 2 (SEYAHAT-İNGİLİZCE) 40/32 MESLEKİ YABANCI DİL 1 (SEYAHAT- ALMANCA) 40/32 MESLEKİ YABANCI

Detaylı

ANİMASYON DERSİ ANİMASYON ÇALIŞMALARI 40/32 YÜZ VE VÜCUT BOYAMA TEKNİKLERİ 40/32 ÇOCUK KOSTÜM VE AKSESUARLARI 40/32

ANİMASYON DERSİ ANİMASYON ÇALIŞMALARI 40/32 YÜZ VE VÜCUT BOYAMA TEKNİKLERİ 40/32 ÇOCUK KOSTÜM VE AKSESUARLARI 40/32 ANİMASYON DERSİ MODÜLLER SÜRE ANİMASYON ÇALIŞMALARI 40/32 YÜZ VE VÜCUT BOYAMA TEKNİKLERİ 40/32 ÇOCUK KOSTÜM VE AKSESUARLARI 40/32 DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI ALAN MESLEK/DAL DERSİN OKUTULACAĞI SINIF/YIL

Detaylı

Programa ilk girişte, öndeğer masaüstü seçimi yapabileceğiniz bir ekran karşınıza gelir. Program tarafından 6 adet öndeğer masa üstü önerilir:

Programa ilk girişte, öndeğer masaüstü seçimi yapabileceğiniz bir ekran karşınıza gelir. Program tarafından 6 adet öndeğer masa üstü önerilir: LOGO GO 3 Kullanım Öndeğer Masaüstü Seçimi Programa ilk girişte, öndeğer masaüstü seçimi yapabileceğiniz bir ekran karşınıza gelir. Program tarafından 6 adet öndeğer masa üstü önerilir: Genel Satış Uzmanı

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN KOOPERATİF BÜRO ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

MUHASEBE VE FİNANSMAN KOOPERATİF BÜRO ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MUHASEBE VE FİNANSMAN KOOPERATİF BÜRO ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT programı tüm fotoğraf sütüdyolarına hitap etmektedir. A-) Güvenli hızlı ve çok

Detaylı

Kuveyt Türk Internet Şubesinde Hesap Açma işlemi yapmak

Kuveyt Türk Internet Şubesinde Hesap Açma işlemi yapmak Kuveyt Türk Internet Şubesinde Hesap Açma işlemi yapmak Hesaplar menüsünde Hesap Açma alt başlığının altında bulunan Cari/Kıymetli Maden Hesabı Açma, Tasarruf Hesabı Açma veya Katılma Hesabı Açma seçeneklerinden

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu Uygulamanın Đçeriği: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı 19 Aralık 2012 tarih ve 28502 sayılı Resmi gazetede yayınladığı

Detaylı

Kasadaki para 140.000,- Mevcut giyim eşyaları 80.000,- A Bankası ndaki ticari mevduat 160.000,- Giyim eşyaları için ödenen KDV 6.

Kasadaki para 140.000,- Mevcut giyim eşyaları 80.000,- A Bankası ndaki ticari mevduat 160.000,- Giyim eşyaları için ödenen KDV 6. VAKA F Hasan TUGAY (tek şahıs) giyim eşyası alım satımı ile uğraşmak üzere 01.12.2013 tarihinde bir işletme kurarak aşağıdaki varlık ve borçlarla işe başlamıştır. Kasadaki para 140.000,- Mevcut giyim eşyaları

Detaylı

08268 Muhasebe Teknik ve Ticari Yazılımlar. Genel Kavramlar

08268 Muhasebe Teknik ve Ticari Yazılımlar. Genel Kavramlar Genel Kavramlar Netsis Programına Giriş https://www.logo.com.tr/netsis/ buradan indirip kurabilirsiniz. Programa girmek için masa üstünden Fusion Std veya Entegre ikonu çift tıklanır. Netsis Programına

Detaylı

BAY.T ENTEGRE PRO V5.3 YENİLİKLER

BAY.T ENTEGRE PRO V5.3 YENİLİKLER BAY.T ENTEGRE PRO V5.3 YENİLİKLER GENEL 5.2 versiyonuna kadar \entegre\rapor\rapor.rpr olarak adlandırılan raporlama için kullanılan uygulama \entegre altına rapor.dll olarak değiştirildi. 5.2 versiyona

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI ÖN MUHASEBE KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI...

Detaylı

GENEL MUHASEBE - MONOGRAFİ 02 - SATIŞLAR

GENEL MUHASEBE - MONOGRAFİ 02 - SATIŞLAR GENEL MUHASEBE - MONOGRAFİ 02 - SATIŞLAR ABC Pazarlama Ticaret A.Ş. Garanti Bankası Çivril şubesindeki 30.000 TL lik mevduatını, 8.000 TL parasını, 25.000 TL lik taşıtını ve 7.000 TL tutarında büro malzemesini

Detaylı

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 3/20/2012 GO PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.12 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Müstahsil Makbuzunda Borsa Payı nın Net veya Brüt Üzerinden Hesaplanması

Detaylı

KASA LOGO Haziran 2008

KASA LOGO Haziran 2008 KASA LOGO Haziran 2008 İçindekiler Kasalar...3 Kasa Bilgileri...4 Kasa Hesap Özeti...6 Hesap Özeti Grafiği...7 Kasa Döviz Toplamları...8 Kasa Ekstresi...9 Kasa İşlemleri...10 Kasa İşlem Türleri...11 Kasa

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN

MUHASEBE VE FİNANSMAN T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MUHASEBE VE FİNANSMAN KASA, BANKA, ÇEK/SENET 344MV0030 Ankara, 2011 AÇIKLAMALAR GİRİŞ KOD ALAN MUHASEBE-FİNANSMAN DAL/MESLEK BİLGİSAYARLI MUHASEBE ELEMANI MODÜLÜN ADI KASA,

Detaylı

DATASOFT MUHASEBE PROGRAMI ADEM ŞANLI MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENİ

DATASOFT MUHASEBE PROGRAMI ADEM ŞANLI MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENİ DATASOFT MUHASEBE PROGRAMI ADEM ŞANLI MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENİ KURULUM DEMO KURULUM DOSYALARI: Kurulum dosyası «datasoft_seri2015_kur» tıklandıktan sonra kurulum yukarıdaki pencereyle başlar. Kullanıcı

Detaylı

Elektra Devre Mülk & Devre Tatil Yönetim Sistemi. Devre Tatil Satış Sözleşmesi & Satış CRM & Primler & Ödemeler ve Tahsilatlar & Finans

Elektra Devre Mülk & Devre Tatil Yönetim Sistemi. Devre Tatil Satış Sözleşmesi & Satış CRM & Primler & Ödemeler ve Tahsilatlar & Finans Elektra Devre Mülk & Devre Tatil Yönetim Sistemi Devre Tatil Satış Sözleşmesi & Satış CRM & Primler & Ödemeler ve Tahsilatlar & Finans Devre Mülk ve Tatil Yönetim Sistemi Dairelerin dönemlere göre doluluk

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 231 BİLGİSAYARLI MUHASEBE I BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018

Detaylı

Stoklarınız ile ilgili tüm hareket ve detaylara menüler arasında gezmeden ulaşabilirsiniz.

Stoklarınız ile ilgili tüm hareket ve detaylara menüler arasında gezmeden ulaşabilirsiniz. OFİS Mikro Perakende Çözümleri 1 MİKRO OFİS SERİSİ Küçük ve orta ölçekteki perakende firmaları için hazırlanan programları, perakende satış noktalarının belkemiği olan satış noktası terminalleri (POSlarla),

Detaylı

www.linux-sevenler.org & www.iqchoice.com (Hosting Desteği)

www.linux-sevenler.org & www.iqchoice.com (Hosting Desteği) Muhasebeci Linux için GPL Lisansl ı Muhasebe Programı www.linux-sevenler.org & www.iqchoice.com (Hosting Desteği) www.linux34.com (Hosting Desteği) Yüksel ÖZCAN Özkan PAKDİL

Detaylı

GENEL MUHASEBE I - II

GENEL MUHASEBE I - II Editörler Yrd.Doç.Dr. İlkay E. Erturan & Dr. Hacı Arif Tunçez GENEL MUHASEBE I - II Yazarlar Yrd.Doç.Dr. Hakan Seldüz Dr. Güler FerhanUyar Ahmet Çayırçimen Ayhan Güven Dilek Türk Emre Akbulut Engin Yurdasever

Detaylı

PLASTİK ENJEKSİYON DERSİ

PLASTİK ENJEKSİYON DERSİ PLASTİK ENJEKSİYON DERSİ Dersin Modülleri Enjeksiyon Makinelerinde Üretim 1 Enjeksiyon Makinelerinde Üretim 1 Enjeksiyon Makinelerinde Üretim 1 Kazandırılan Yeterlikler Plastik enjeksiyon kalıplama makinelerinde

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI MUHASEBE

T.C. MALİYE BAKANLIĞI VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI MUHASEBE T.C. MALİYE BAKANLIĞI VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI MUHASEBE Sınav Tarihi ve Saati : 3 Mart 2012-14:00 Sınav Süresi : 4 (dört) saat AÇIKLAMALAR : a) Sorular 6 (altı) sayfadır. b) Soru kağıtları,

Detaylı

GO Plus Kasa LOGO Mart 2012

GO Plus Kasa LOGO Mart 2012 GO Plus Kasa LOGO Mart 2012 İçindekiler Kasalar... 3 Kasa Bilgileri... 4 Kasa Hesap Özeti... 6 Hesap Özeti Grafiği... 7 Kasa Döviz Toplamları... 8 Kasa Ekstresi... 9 Kasa İşlemleri... 10 Ekle... 10 Değiştir...

Detaylı

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/25/2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.11 SÜRÜMÜYLE GELEN YENİ ÖZELLİKLER 1. Fişlere Birden Fazla Doküman Bağlanması Fişlerde, Doküman İzleyicisi

Detaylı

Bu doküman Oda/Borsaların uygulamayı kullanmaya başlamadan önce izlemesi gereken adımları ve yapması gereken tanımlamaları içermektedir.

Bu doküman Oda/Borsaların uygulamayı kullanmaya başlamadan önce izlemesi gereken adımları ve yapması gereken tanımlamaları içermektedir. ODA/BORSA AÇILIŞI Bu doküman Oda/Borsaların uygulamayı kullanmaya başlamadan önce izlemesi gereken adımları ve yapması gereken tanımlamaları içermektedir. 1. Birim Ağacı Yönetim menüsü altında bulunan

Detaylı

1.4 Kayıt Numaralama Şablonlarında Karakter Sayısı Limitini Belirleme. 4

1.4 Kayıt Numaralama Şablonlarında Karakter Sayısı Limitini Belirleme. 4 23 Kasım 2009 da üretime yüklenecek olan Tiger2 Ek Özellik Paketi 2, 1.90 versiyonu ile kullanıma sunu Tiger2 Ek Özellik Paket İçeriği* Tiger2 EK ÖZELLİK PAKETİ. 1 2 1 Teknolojik Yenilikler 3 1.1 Uyarlanabilir

Detaylı

2017/3.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 10 ARALIK 2017 / 09:00-12:00

2017/3.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 10 ARALIK 2017 / 09:00-12:00 2017/3.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 10 ARALIK 2017 / 09:00-12:00 SORU ) Poyraz Kırtasiye Malzemeleri Ticareti Anonim Şirketinin 31.09.2016 tarihindeki geçici mizanı

Detaylı

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2014 TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/20/2014 TIGER PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.23 SÜRÜMÜYLE GELEN YENİ ÖZELLİKLER 1. Kredi Kartı Fiş Tahsilatı - Firma Kredi Kartı Fiş Ödemesi Pencerelerinde

Detaylı

GEÇİŞ KONTROL SİSTEMLERİ

GEÇİŞ KONTROL SİSTEMLERİ GEÇİŞ KONTROL SİSTEMLERİ Dersin Modülleri Geçiş Kontrol Sistemlerinin Bağlantıları Geçiş Kontrol Sistemleri Keşfi Geçiş Kontrol Sistemleri Montajı Geçiş Kontrol Sistemlerinde Arıza ve Bakım Kazandırılan

Detaylı

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 3/20/2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.12 SÜRÜMÜYLE GELEN YENİ ÖZELLİKLER 1. Müstahsil Makbuzunda Borsa Payı nın Net veya Brüt Üzerinden Hesaplanması

Detaylı