T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI. DEVLET PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVI TEST KİTAPÇIĞI SINIFLAR 22 HAZİRAN 2002 Saat: 10.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI. DEVLET PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVI TEST KİTAPÇIĞI SINIFLAR 22 HAZİRAN 2002 Saat: 10."

Transkript

1 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI DEVLET PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVI TEST KİTAPÇIĞI SINIFLAR 22 HAZİRAN 22 St: 1. Adyın Adı ve Soydı : Ady Numrsı : DİKKAT: 1. Test kitpçıklrını kontrol ederek, bskı htsı oln kitpçığın değiştirilmesi için slon sorumlulrın bşvurunuz. 2. Test kitpçığının ön ve rk yüzündeki çıklmlrı okuyunuz. 3. Sınvd hesp mkinesi, cep telefonu ve çğrı cihzı kullnılmsı ysktır. Bu cihzlrı sınv bşlmdn önce slon bşknın teslim ediniz. CEVAP KÂĞIDI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA 1. Cevp kğıdı üzerine ypcğınız işretlemelerde siyh kurşun klemden bşk klem kullnmyınız. 2. Size verilen cevp kâğıdınd yzılı oln bilgilerin size it olup olmdığını kontrol ediniz. Size it değilse slon sorumlulrın söyleyiniz. Adınız yzılı cevp kâğıdı bulunmıyors vey cevp kâğıdınız kullnılmyck şekilde bozuks, size verilecek oln yedek cevp kâğıdın, kimliğinizle ilgili bilgileri, slon bşknının çıklmlrın göre yzınız. 3. Cevp kâğıdınd TÜRKÇE, MATEMATİK, FEN BİLİMLERİ ve SOSYAL BİLİMLER testleri için dört yrı sütun bulunmktdır. Cevplrınızı cevp kâğıdındki ilgili sütunlr şğıdki örnekte olduğu gibi yuvrlğı, dışın tşırmdn işretleyiniz. Ynlış krlmlrınızı düzeltirken yuvrlğın içini temizce siliniz. ÖRNEK KODLAMA A B C D TEST KİTAPÇIĞI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA 1. Bu test kitpçığınd TÜRKÇE testinde 3, MATEMATİK testinde 3, FEN BİLİMLERİ testinde 2 ve SOSYAL BİLİMLER testinde 2 olmk üzere toplm 1 soru bulunmktdır. Testin tümü için verilen cevplm süresi 1 dkikdır. 2. Her sorunun dört seçeneği vrdır. Dört seçenekten sdece bir tnesi doğru cevptır. Doğru bulduğunuz seçeneği cevp kâğıdınd o soru için yrıln yerde bulrk işretleyiniz. 3. Size yrı bir krlm kâğıdı verilmeyecektir. Test kitpçığınızın içindeki boş lnlrı krlm ypmk için kullnbilirsiniz. 4. Cevbını bilmediğiniz sorulr üzerinde fzl zmn kybetmeden diğer sorulr geçiniz. Zmnınız klırs bu sorulr dh sonr dönebilirsiniz. 5. Punlmd her soru grubu için ynlış cevp syısının üçte biri, doğru cevp syısındn çıkrılrk geçerli cevplr krşı gelen hm pun tespit edilecektir. Bu nedenle rstgele cevplm ypmyınız. 6. Sınvın bitiminde cevp kâğıdınızı ve soru kitpçığınızı slon sorumlulrın teslim etmeyi unutmyınız. BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN TEST KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

2 TÜRKÇE TESTİ SINIFLAR 1. Bütün insnlrı dostun bil, krdeşin bil kızım. Sevincin ürünüdür insn, nefretin değil kızım. Zulmün önünde dimdik tut onurunu, Sevginin önünde eğil kızım. (Atol Behrmoğlu) Dörtlükten şğıdki düşüncelerin hngisi çıkrılmz? A) İnsnlr sevgiyle yklşılmsı gerektiği B) Zulme rız göstermenin onursuzluk olduğu C) Nefret duygusunun insn kişiliğine uygun düşmediği D) Kötülere cıyrk bkmk gerektiği 2. Aşğıdkilerden hngisi, Btı Etkisinde Gelişen Türk Edebiytı içinde yer lmz? A) Tnzimt Edebiytı B) Âşık Edebiytı C) Millî Edebiyt D) Cumhuriyet Sonrsı Edebiyt 6. Yzı yzmk zor iştir. Klemi elinize ldınız mı sembollerden bşk bir şey olmyn sözcük ordusuyl cenge tutuşursunuz. Yzmk istediğiniz şey, kfnızın içinde bütün ydınlığı ve bulutlrıyl durur d, onu kâğıd dökmeye gelince, birdenbire yerinde yeller eser. Prgrf göre yzmkl ilgili olrk şğıdkilerden hngisi söylenebilir? A) Düşünceyi somutlştırdığı B) İnsnı ölümsüzleştirdiği C) Güven duygusunu geliştirdiği D) Düşünceyi nltmnın güç olduğu 7. Aşğıdkilerden hngisi Türk Hlk Edebiytı için söylenemez? A) Hece ölçüsü kullnıldığı B) İçten bir nltımının olduğu C) İslm ın kbulünden sonr orty çıktığı D) Nzım biriminin dörtlük olduğu 3. (1) Birçoklrı folklor denilince, gösterileri, eğlentileri nlr. (2) Oys bu ynlış bir görüştür. (3) Bir toplumun ortk ürünlerinin tümü o toplumun folklorunu oluşturur. (4) Folklor hem bilim dlının dıdır hem de hlk yşyışının oluşturduğu etkinlikleri ve ürünleri kpsmın lır. Yukrıdki numrlndırılmış cümlelerden hngisi çıkrılırs prgrfın nlmınd drlm olmz? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 4. Bu söylediklerin hiç şüphesiz onun kulğın gitmiş olbilir. cümlesindeki nltım bozukluğunun benzeri şğıdkilerin hngisinde vrdır? A) O çocuğu, şğı yukrı tm bir yıl önce görmüştüm. B) Şimşekleri üzerine toplyn öğrenciyle hiç kimse konuşmdı. C) Türkçeden bşk dilleri bilenler tercih edilecektir. D) Bu durum, işleri svsklm yrıclığını size vermez. 5. Aşğıdkilerden hngisi edebî ypıtın özelliklerinden biri değildir? A) İnsnd güzel duygulr uyndırmsı B) Döneminin toplumsl ve kültürel ypısını ynsıtmsı C) Tnınmış yzrlrc kleme lınmış olmsı D) Ait olduğu toplumun ve çğın tnıklığını ypmsı Aşğıdkilerin hngisinde bilgi ynlışı vrdır? A) Bir kimseyi y d bir şeyi övmek için yzıln şiirlere methiye dı verilir. B) Bir ruz kusuru oln zihf t, kıs hecenin uzun okunmsı söz konusudur. C) Aruz ölçeğinde, kıs ve çık hecenin uztılrk kplı durum getirilmesine imâle (uztm) denir. D) Cönk; çoğunlukl hlk şiirlerinin toplndığı eni dr, boyu uzun oln ve uzunlmsın çıln şiir defteridir. 9. -mz (-mez) eki şğıdki cümlelerin hngisine olumsuzluk nlmı ktmmıştır? A) Sürü köye gelir gelmez sğım bşlnır. B) Cn çıkr m huy çıkmz. C) Hstlnn knrymız ötmez oldu. D) Gerçek dost doyum olmz. 1. Aşğıdki cümlelerin hngisinde neden-sonuç ilişkisi vrdır? A) Bzı insnlr, bşrılrındn söz etmeyi sevmezler. B) Bizi hiç rmdı, oys onu ne ümitlerle yollmıştık. C) Çocuk çlışknlığıyl herkesin tkdirini kznmıştı. D) Elini öpmek istedim, nedense elini vermek istemedi.

3 TÜRKÇE TESTİ SINIFLAR 11. Ynık odun, ynık tezek kokn bsık dmlı, kerpiç duvrlı evin içi sıccık. Yerde llı yeşilli kilimler. Ockt ynn üç klın odun. Ateşin üzerinde, krrmış büyük bir tencere. Köşelerde dürülmüş döşekler, kenrlrd kilim kplı minderler; duvr oyuklrınd yuvrlk ynlı gz lmblrı. Prgrftki yrıntılrın seçiminde, şğıdki duyulrın hngisinden yrrlnılmmıştır? A) Koklm B) Görme C) Dokunm D) İşitme 12. Aşğıdkilerden hngisi buyruk (emir) cümlesidir? A) Yslr uymk bir vtndşlık görevidir. B) Benden hbersiz mkineye elinizi sürmeyin. C) Toplutşım rçlrınd sigr içmek ysktır. D) Uykusuz, rb kullnmk tehlikelidir. 13. Düny liderlerinin Attürk için söylediği sözleri bir kitpt toplmyı düşünüyorum. cümlesinde geçen için sözcüğü, hngi seçenekteki krşı sözcüğüyle ykın nlmd kullnılmıştır? A) İçimde snt krşı büyük bir kıpırdnış vrdı. B) Glibiyetimizde, krşı tkımın htlrının d pyı vr. C) Yptığım fedkârlıklr krşı hiçbir iyilik görmedim. D) Akşm, rkdşlrl Boğz krşı oturduk. 14. Kçtım şehir şehir çok uzklr Boşun gurbet cısı tttım. Oylndım durdum seni unutmk için Kendimi boşun ldttım. Yvuz Bülent Bâkiler Dörtlükten şğıdki duygulrın hngisi çıkrılmz? A) Pişmnlık B) Sevgi C) Özlem D) Acım 15. Anonim hlk şiirinin genellikle yedili hece ölçüsüyle yzıln ve dört dizeden oluşn, b biçiminde kfiyelenen; şk, ölüm, yrılık, özlem gibi konulrı işleyen en yygın türü şğıdkilerden A) Türkü B) Mni C) Koşm D) Ninni 16. Eskicinin sçı sklı dğınık, göğsü bğrı çık, pntolonu dizlerinden ymlı, dişleri eksik ve surtı srıydı. Türkçe bildiği ve İstnbul dn geldiği için Hsn, onun sdece işine değil, yüzüne de dikktle bkmıştı. Göğsünün ortsınd, tıpkı çenesindeki sklı ndırn kırçıl, seyrek bir tutm kıl vrdı. Prgrfın nltım biçimi şğıdkilerden A) Düşünsel nltım B) Krşılştırmlı nltım C) Betimsel nltım D) Örneklemeli nltım 17. Aşğıdki eylemlerin (fiil) hngisinde yeterlik nlmı vrdır? A) Bkbilirsiniz B) Gelmeyiverirse C) Uyuyklmış D) Düşeyzdım 18. Sntçı, çğlr boyunc, insnı lçltnlrın, ezenlerin krşısınd olmuştur. Sntın zengin olnklrındn yrrlnrk onlrın kirli yüzlerini orty koymuştur. Bu yüzden yşmının kumşı çilelerle dokunmuştur. Düşünen, duyn, dh iyi, dh güzel günlerin düşünü gören bir insn olmnın bedelini cılrl ödemiştir. Prgrftn sntçıyl ilgili olrk şğıdkilerden hngisi çıkrılmz? A) Hksızlıklr ktlnmdığı B) Mücdeleci olduğu C) İnsn onurun değer verdiği D) Hylci olduğu 19. Aşğıdki cümlelerin hngisinde beğeni söz konusudur? A) Böyle olcğını düşünmüş müydünüz? B) Ödev dediğin böyle olur. C) Böyle giderse bşrısız olursunuz. D) Günleriniz böyle boş mu geçiyor? 2. Aşğıdki cümlelerin hngisinde öznel bir nltım vrdır? A) Kurbn Byrmın iki gün vr. B) Son yzılıdn beş ldı. C) Bu yıl, ürün iyi pr eder. D) Krlr eriyince sulr yükselir. -3-

4 TÜRKÇE TESTİ SINIFLAR 21. Trtışm sözcüğü, günümüzde, doğruy erişmek için gösterilen krşılıksız ve içten çb nlmını çoktn yitirdi. Trtışm, Ben ynılmış olmm, sen ynlış biliyorsun, dersini vereyim de gör. İçgüdüsüyle ilkel bir nlm yüküne tutsk oldu. Trtışm bğnzlığ şık bir elbise giydirdi. İnt, bilimsel toplntılrd bile sygı gören bir konuk oldu. Prgrftn şğıdkilerin hngisi çıkrılmz? A) Bilimin sygınlık kzndığı B) Doğrunun göreceli hâle geldiği C) Nesnellikten uzklşıldığı D) Trtışmnın düzeysizleştiği 22. Acı sözcüğü şğıdki cümlelerin hngisinde gerçek nlmıyl kullnılmıştır? A) Bu yılki cı soğuk tüm meyveleri vurdu. B) Admın nlttıklrı ne cı şeyler değil mi? C) Ayrılık cısı zor gelmişti hepimize. D) Ayğının cısındn hıçkır hıçkır ğlıyordu. 23. Hngi seçenekteki sözcükler rsındki nlm ilişkisi diğerlerinden frklıdır? A) Vtn - millet B) Ebedî - sonsuz C) Mükemmel - eksiksiz D) Deneyim - tecrübe 24. Herkes gemisini nsıl kurtrcğını kendi düşünmeli. Bu düşünceyi şğıdki yrgılrdn hngisi desteklemez? A) Kendi yğımızl kvrulmsını bilmek, en büyük bşrıdır. B) Bşrıy ulşmk için kendimize güvenmeliyiz. C) İş bilenin kılıç kuşnnındır. D) Bşklrın yrdım etmekle, kendimize yrdım etmiş oluruz. 25. Aşğıdki cümlelerin hngisinde, ltı çizili sözcükteki -im ypım ekidir? A) Belim, rtık ğrımz oldu. B) Dizlerimin bğı çözüldü. C) İzlenimlerini yzmy bşldı. D) Sınvı kzncğımdn eminim. 26. Aşğıdki cümlelerin hngisinde, soru nlmı, frklı türden bir sözcükle sğlnmıştır? 27. Şiir, insnoğlunun sürekli iyiyi, güzeli, doğruyu ryışını gösterir. Bğlı bulunduğu dilin çiçeğini, ulusun özünü verir. Mutlu günlere hzırlr, ruhu dinlendirip huzur kvuşturur. Duygulndırıp uyrır. İçinde yşdığımız dünynın güzelliklerine yepyeni güzellikler ktr. Prgrftn şiirle ilgili olrk şğıdki yrgılrın hngisi çıkrılmz? A) Kötülüklerden ve çirkinliklerden uzklşm rzusundn doğmuştur. B) Acılrı, ümitsizlikleri konu lır. C) Ait olduğu dilin en güzel örneğini oluşturur. D) İnsn yşm sevinci verir Bşrıy ulşmk için çok emek çekmek gerek. 2. Sbhın ilk ışıklrıyl evden çıkıyordu. 3. Ömrün hznınd ylnızlık sıkıyordu onu. 4. Eninde sonund o d bşrılı olmuştu. Yukrıdki cümlelerin hngilerinde deyim kullnılmıştır? A) 1-3 B) 2-4 C) 1-4 D) Yşlılr, Gençliğinizin kıymetini biliniz! derler. Bu sözle nltılmk istenen, onu istediğiniz gibi kullnınız demek değildir. Tıpkı, Prnızın kıymetini biliniz! sözünde olduğu gibi onu dikktli hrcyınız demektir. Pr tekrr kznılbilir nck gençlik hrcndı mı yeniden elde edilemez. Aşğıdki sözlerden hngisi prgrft nltılnlrı desteklemez? A) Dikktsizlik gençlere, telş ise yşlılr özgüdür. B) Gençlik uçr kuştur, ihtiyrlık nçr iştir. C) Gençlik insnın bşın hytt bir kez gelir. D) Gençliğin kıymeti ihtiyrlıkt bilinir. 3. Kimi insnlr vrdır ki, skin görünüşleri ltınd innılmz bir uğrşım gücü tşırlr. Onlrı yürürken izleyiniz, ğır ğır giderler ve sessiz bsrlr. Oturuşlrıyl, konuşmlrıyl skinlik, ttlılık tşıyn en yumuşk dvrnışlr içindedirler. (H.S.Tnrıöver) Prgrft özellikleri verilen kişiler için, şğıdkilerden hngisi söylenemez? A) Ağırbşlı olduklrı B) Heyecnlı olduklrı C) Krrlı olduklrı D) Kibr olduklrı A) Ödevinizi neden bitirmediniz? B) İşsiz olmsın krşın niçin çlışmıyor? C) O kdr yolu nsıl koştunuz? D) Bu y kç romn okudunuz? -4- TÜRKÇE TESTİ BİTTİ. MATEMATİK TESTİNE GEÇİNİZ.

5 MATEMATİK TESTİ SINIFLAR 1. Aşğıdkilerden hngileri doğrudur? 1. (p p ) p 2. (p p ) q 3. p (p p ) 1 4. (p p ) (q q) 1 7. Anlitik düzlemde ( 4 b 3, b 2 ) noktsı 4. bölgede olduğun göre, ( 3 b, b) noktsı kçıncı bölgededir? A) 1. B) 2. C) 3. D) 4. A) 1 ve 2 B) 2 ve 3 C) 3 ve 4 D) 1 ve 4 2. Bir sınıftki öğrencilerin %6 ı mtemtik, %5 si de fizik dersinden bşrılı olmuştur. Her iki dersten bşrılı oln öğrencilerin syısı 8 ve her iki dersten bşrısız oln öğrenci olmdığın göre, bu sınıft kç öğrenci vrdır? 8. Aşğıd grfiği verilen fonksiyonlrdn hngisinin görüntü kümesi, diğerlerinin görüntü kümesini kpsr? A) y B) y 3 2 A) 5 B) 6 C) 7 D) 8 3. K Şemd gösterilen K, L.2 ve M kümelerine göre, L M.3 {2,7} kümesi şğıdkilerden hngisine eşittir?.5.7 A) K \ (L M) B) (K L) \ M C) (K \ L) M D) (K L) \ M 4. İki elemnlı lt kümelerinin syısı 1 oln bir kümenin elemn syısı kçtır? 4 C) y D) x x y x x A) 4 B) 5 C) 6 D) 7 9. R de işlemi, x y = x y şeklinde ve işlemi 5. A = {,1,2,3,4 } ve B = {,3,6,9,12} kümeleri veriliyor. B = {(x,y) x y ve (x,y) AxB } bğıntısının elemn syısı kçtır? A) 25 B) 21 C) 15 D) Aşğıd grfikleri verilen bğıntılrdn hngisi ynsıyn bğıntıdır? L A) K B) c b k k b l c m K n M 3 2 M N C) n D) t m z l y 1 x 1 x 2 y 3 z t L N de x y = x + y şeklinde tnımlnıyor. Bun 2 göre; (2 ) ( 1) = 11 ise, kçtır? A) 14 B) 12 C) 1 D) b dört bsmklı bir doğl syıdır. Bu syı 15 ile tm bölündüğüne göre, +b ifdesinin değeri en çok kç olur? A) 11 B) 12 C) 14 D) 17 b ifdelerden hngisi her zmn doğru olmz? = olduğun göre, şğıdki A) < b B) b C) b D) 12. (117) 63 x (mod 1) denkliğini sğlyn en küçük x pozitif tm syısı kçtır? A) 1 B) 3 C) 7 D) 9-5-

6 MATEMATİK TESTİ SINIFLAR 13. Bir deponun 5 8 i su ile doludur. Depodki suyun 2 si kullnıldığınd, geriye 135 litre su 5 klıyor. Bu depo kç litreliktir? A) 18 B) 245 C) 36 D) ifdesini tm syı ypn kç tne tm syısı vrdır? A) 2 B) 3 C) 4 D) Bir bbnın şimdiki yşı, oğlunun 5 yıl önceki yşının 3 ktın eşittir. Bbnın şimdiki yşı 54 ise, oğlunun şimdiki yşı kçtır? A) 18 B) 21 C) 23 D) ( ) : 2 m işleminin sonucu bir tm syı olduğun göre, m nin en büyük değeri kç olur? A) 8 B) 7 C) 6 D) İki bsmklı b doğl syısının rkmlrının yerleri değiştirildiğinde elde edilen syı, ilk syıdn 36 fzldır. Bun göre, en büyük b syısı kç olur? A) 95 B) 59 C) 48 D) x+3 = 6 x+1 ise, 3 x in değeri kçtır? 22. P(x) = 2x 1, Q(x) = x 2 +3x ve H(x) = x ise, Px ( ). Q( x) polinomu şğıdkilerden Hx ( ) A) 2x 2 +5x 3 B) x 2 +x+1 C) 2x 2 x+3 D) x 2 x P(x) = (2 4)x + 3 polinomunun sbit bir polinom olmsı için, kç olmlıdır? A) 1 B) 2 C) 3 D) P(x) = x 3 +4x 2 2x+5 polinomu, Q(x) polinomun bölünüyor. Bölüm x olduğun göre, kln A) 2 B) 1 C) 4 D) Tepe noktsı T(1, 4) oln ve A(,3) noktsındn geçen prbolün denklemi A) y = 7x 2 14x+3 B) y = x 2 4x+3 C) y = 7x 2 x+7 D) y = x 2 14x x 2 +6 < 5x eşitsizliğini sğlyn x değerleri hngi rlıktdır? A) [ 5, 3] B) ( 6,2) C) ( 2,1] D) (2,3) 27. x 2 mx+m 2 = denkleminin kökleri x 1 ve x 2 dir = 3 ise, m nin değeri kçtır? x 1 x A) 2 3 x x x x x B) 3 5 = 1 54 C) 5 4 D) 4 3 olduğun göre, x kçtır? A) 3 B) 2 C) 2 D) 3 A) 3 B) 2 C) 1 D) A 24 cm Şekilde; [BA] [AC], [AH] [BC], AH = 24 cm ve HC = 32 cm dir. B H Bun göre, AB kç cm 32 cm C dir? 2. ve b birer tm syı olmk üzere; b = 81 ise, şğıdkilerden hngisi +b ifdesinin değeri olmz? A) 36 B) 34 C) 32 D) 3 A) 82 B) 7 C) 3 D) x = 3 ; y = 9 ve 3x 5y = 26 ise, x kçtır? A) 2 B) 3 C) 9 D) 81-6-

7 29. A 135 B F MATEMATİK TESTİ SINIFLAR O 115 G C D E Şekilde; [BA // [DE, [OF [BC] ve [OG [DC] dır. m ( ABC) = 135 ve m (F OG) = 115 olduğun göre, m ( CDE) kç derecedir? A) 15 B) 2 C) 3 D) Tbn yrıçpının uzunluğu 9 cm oln bir dik koninin hcmi 972 cm 3 ise, yüksekliği kç cm dir? (π=3 lınız.) A) 9 B) 12 C) 15 D) 18 MATEMATİK TESTİ BİTTİ. FEN BİLİMLERİ TESTİNE GEÇİNİZ. -7-

8 FEN BİLİMLERİ TESTİ SINIFLAR 1. Aşğıdki eşit kütleli cisimlerin hngisinin yoğunluğu en büyüktür? (π = 3) 2. A) B) C) D) 2K Şekildeki terziler dengededir. Binicilerin her bir dımı 1 grm krşılık geldiğine göre K ve L nin kütleleri hngisinde doğru verilmiştir? K (g) L (g) A) 3 2 B) 2 5 C) 5 3 D) Termometre Düzenekteki kp, su Buz kynmy bşlyıncy kdr ısıtılıyor. Su Küp Silindir 4 2 3L İspirto ocğı L Bu deney süresince suyun sıcklığının zmn bğlı olrk değişimini gösteren grfik şğıdkilerden A) Sıcklık Sıcklık B) 3 Dikdörtgenler prizmsı Küre 1 K 4. Termometre Eşit sıcklıkt, eşit Buz Buz kütleli su dolu özdeş kplr, eşit sıcklıkt frklı kütledeki buzlr tıldığınd büyük kütleli buzun dh geç Su eridiği ve bu kptki suyun dh soğuk olduğu gözleniyor. Bu deneyle şğıdkilerden hngisine cevp verilemez? A) Mddeler rsınd ısı lış verişi olur mu? B) Ktılrın erime süresi eriyen mddenin cinsine bğlı mıdır? C) Ktılr erirken içinde bulunduklrı sıvının sıcklığı değişir mi? D) Ktılrın erimesi için gerekli oln enerji, ktının kütlesine bğlı mıdır? 5. (+) yüklü elektroskob, yükü bilinmeyen bir iletken cisim dokundurulduğund, yprklrın önce kpnıp sonr çıldığı gözleniyor. Bun göre yükü bilinmeyen cismin yüküyle ilgili ne söylenebilir? A) ( ) yüklüdür. B) (+) yüklüdür. C) Nötrdür. D) Elektroskobun yükünden dh z (+) yüklüdür. 6. I II (+) yüklü ve nötr Nötr Nötr küreler birbirini etkileyecek konumd şekildeki gibi yerleştirildiğind e nötr kürelerin yükleri Ylıtkn sp hngisindeki gibi olur? I II A) B) I II C) D) I I II II Zmn C) Sıcklık Sıcklık D) Zmn Zmn Zmn -8-

9 FEN BİLİMLERİ TESTİ SINIFLAR 7. 1 Hngi nhtrlr L kptılırs sdece 3 M 2 ve 5 numrlı K lmblr ynr? 3 N 4 O X M Z K A) K ve N B) K, L ve M C) K ve O D) L ve M 8. Bir telin direncinin değeri, özdirenci (ρ) ve boyu ( l ) ile doğru, kesiti (A) ile ters orntılıdır. Bun göre, özellikleri verilen hngi iletkenin direnci en büyüktür? Özdirenç Boy Kesit A) ρ l A B) 2ρ 2 l 2A C) 3ρ 3 l 3A D) 4ρ 4 l 4A 9. İçinde K ve M mddeleri Blon bulunn bir deney tüpü ğzın blon tkılıp Deney şekildeki gibi ısıtılıyor. tüpü Bu işlem sırsınd blonun şiştiği, tüpün K ve M içindeki mddelerin mddeleri eridiği ve değiştiği gözleniyor. İspirto Gözlemci bu deneyle ocğı şğıdki yrgılrdn hngisine ulşmz? A) Isı mddenin hâlini değiştirebilir. B) Mddeler ısıyı iletir. C) Mddeler belirli ornlrd birleşir. D) Bzı mddeler esnektir K elementinin elektron dğılımı hngisindeki gibidir? A) 1s 2 2s 2 2p 6 3s 2 3p 6 3d 1 B) 1s 2 2s 2 2p 6 3s 2 3p 5 4s 2 C) 1s 2 2s 2 2p 6 3s 2 3p 6 4s 1 D) 1s 2 2s 2 2p 6 3s 2 3p 6 4d Aşğıdkilerden hngisi ktı tuz ile tuzlu suyun ortk özelliğidir? A) Elektriği iletme B) Homojen olm C) Kynm noktlrının ynı olmsı D) Fiziksel yöntemlerle bileşenlerine yrılm Periyodik cetvelde elektron ilgisi soldn sğ doğru ilerledikçe rtr, yukrıdn şğı doğru inildikçe zlır. Bun göre, periyodik cetvelde verilen hngi elementin elektron ilgisi en büyüktür? A) M B) Z C) K D) X 13. Bşlngıçt dengede oln terzinin bir trfınd bulunn deney tüpündeki Cu-S krışımı şekildeki gibi ısıtıldığınd tüpte yeni bir mdde oluşmsın rğmen, dengenin bozulmdığı gözleniyor. Bu deney şğıdkilerden hngisini test etmek mcıyl ypılmıştır? A) Kimysl tepkimelerde kütle korunur. B) Kimysl tepkimelerde ısı çığ çıkbilir. C) Krışımı oluşturn mddeler rsınd belirli bir orn yoktur. D) Bileşiği oluşturn mddeler rsınd belirli bir orn vrdır. 14. Bir bilim dmı hzırldığı ynı tür bkterileri, eşit miktrlrd, kedi ve kuş veriyor. Belli bir süre geçtikten sonr kuşun öldüğünü, kedinin yşdığını gözlüyor. Bu durumd kuş ölürken, kedinin yşmını sürdürebilmesi şğıdkilerden hngisine bğlıdır? A) Kuştn büyük olmsın B) Etçil olmsın C) Bkteriye krşı bğışıklı olmsın D) Memeli olmsın -9-

10 FEN BİLİMLERİ TESTİ SINIFLAR 15. Enerji ihtiycı fzl oln hücrelerde hngi orgnelin dh fzl syıd olmsı beklenir? A) Ribozom B) Mitokondri C) Lizozom D) Endoplzmik retikulum 16. Pepsinojen +? Pepsin (Psif enzim) (Aktif enzim) Denklemde soru işreti ile gösterilen yere, şğıdkilerden hngisi yzılmlıdır? A) HCl B) Kurşun C) Civ D) Siynür 17. Şekerli sulu çözelti içerisinde bulunn %2 Şeker %5 lik Şekerli su Hücre bir hücrenin bünyesindeki şeker derişimi %2 dir. Çevresinde yer ln şeker çözeltisi %5 lik olduğu hlde hücre içerisine şeker girişi devm etmektedir. Bu durum hngi oly ile çıklnbilir? A) Osmoz B) Difüzyon C) Aktif tşım D) Ekzositoz 19. Cnlılrı sınıflndırm şekillerinden hngisi günümüzde geçerlidir? A) Cnlılrı, insnlr oln etkilerine göre sınıflndırm B) Cnlılrı, yşdığı ortmın benzerliğine göre sınıflndırm C) Cnlılrı, dış görünüşlerine ve yşdığı ortm göre sınıflndırm D) Cnlılrı, yşyışlrın, klıtsl özelliklerine ve krblık derecelerine göre sınıflndırm 2. Bir çyırd tvşnlr yonc ile tilkiler ise tvşnlrl beslenmektedir. Tilkilerin vcılr trfındn şırı vlnmsı sonucu şğıdkilerden hngisi gözlenebilir? A) Tvşn syısının rtmsı B) Tilki syısının birdenbire rtmsı C) Yonc miktrının rtmsı D) Yonc ve tvşn syısının sbit klmsı FEN BİLİMLERİ TESTİ BİTTİ. SOSYAL BİLİMLER TESTİNE GEÇİNİZ. 18. III Yndki bkteri hücresinde I, II ve III numr ile gösterilen kısımlr hngisinde II I verilmiştir? I ı II ı III ı A) Çekirdek Hücre zrı Mezozom B) Mezozom Hücre duvrı Ribozom C) Mitokondri Hücre duvrı Çekirdek D) Ribozom Hücre zrı Mitokondri -1-

11 SOSYAL BİLİMLER TESTİ SINIFLAR 1. Trihi vesiklrı özellikle devrin yzışm üslubu ve bunlrın redksiyonu çısındn, değerlendirilen, bunlrın doğru olup olmdıklrını belirlemeye çlışn, her türlü belgenin kimliğini tespit eden trihe yrdımcı bilim şğıdkilerden A) Epigrfi B) Diplomtik C) Pleogrfy D) Arkeoloji 2. İnsnlık trihinin toplyıcılık ve vcılıktn üretim ekonomisine geçiş dönemidir. Türkiye de bu dönemin önemli yerleşim merkezleri Antly çevresinde Beldibi, Göller bölgesinde Brdiz, Ankr çevresinde Mcunçy, Smsun ykınlrınd Tekke köyüdür. Bu bilgilerde şğıdki devirlerden hngisi nltılmıştır? A) Ort Tş Devri B) Eski Tş Devri C) Yeni Tş Devri D) Ort Tunç Devri 3. Bğlı bulunduklrı ve silhlrını temin ettikleri Jun-jun (Avr)lrı mğlup ederek, Ötüken bşkent olmk üzere Göktürklerin kuruluşunu sğlyn hükümdr şğıdkilerden A) Ko-lo B) Mu-kn C) Bumin Kğn D) Bilge Kğn 4. Eski Türk devletlerinde siysî, skerî ve ekonomik krrlrın lındığı en üst yönetim orgnı şğıdkilerden A) Oguş B) Urug C) Bodun D) Kurulty 5. Aşğıdkilerden hngisi Büyük Selçuklulr dönemine it bilim ve snt fliyetleri rsınd gösterilemez? A) Büyük tbiblerin yetişmesi B) Nizmiye medreselerinin çılmsı C) İlk def burslu öğrencilik sisteminin uygulnmsı D) Celli Tkviminin hzırlnmsı 6. - Smnoğullrı Devletinin büyük bir kısmınd hkimiyet kurdu. - Hindistn on yedi sefer yptı. - Büveyhoğullrının toprklrını Gzne Devletine kttı. Yukrıd bzı fetihleri verilen ve trihleri rsınd Gzne Devletini yöneten hükümdr şğıdkilerden A) Sultn Mhmut B) Sultn Mesut C) Alp Tekin D) Hüsrev Melik 7. Büyük Selçuklu Devleti şğıdki svşlrdn hngisinin sonund resmen kurulmuştur? A) Mlzgirt B) Dndnkn C) Kösedğ D) Ktvn 8. Aşğıdkilerden hngisi Moğol Devletinin prçlnmsıyl kuruln devletlerden biri değildir? A) Altın Ord B) İlhnlılr C) Çğtylr D) Kırım Hnlığı 9. Timur un, şğıdki devletlerden hngisini yenmesi ve prçlmsı Rusy nın yükselmesine ve Türk ülkeleri leyhine gelişmesine sebep olmuştur? A) Altın Ord B) Osmnlılr C) Krkoyunlulr D) Çğty Hnlığı 1. Türkiye de, ekili dikili lnlrın ornlnmsınd en yüksek py shiptir. Çeşitli trım ürünlerinin yetiştiği önemli bir trım bölgesidir. Anck burd elde edilen trım ürünleri, bölgede yşyn insnlrın ihtiyçlrını krşılmz. Bu coğrfî bölge A) Ege B) Akdeniz C) Krdeniz D) Mrmr -11-

12 SOSYAL BİLİMLER TESTİ SINIFLAR KARADENİZ Sinop Güneydoğu Andolu Bölgesi nin doğu kesimini oluşturn Dicle Bölümü için, şğıdkilerden hngisi söylenemez? Yukrıdki Türkiye hritsı üzerinde verilen 39 prleli üzerindeki bir derecelik yyın uzunluğu yklşık 86 km kdrdır. Türkiye nin en doğu ve en btı uç noktlrındn geçen mediryenlerle 39 lik prlel diresinin kesiştiği noktlr rsındki mesfe yklşık kç km kdrdır? A) 68 B) 145 C) 1634 D) Türkiye de geniş düz trım lnlrının bulunduğu, ilkbhr yğışlrının bol ve yz kurklığının görüldüğü lnlr, şğıdki ürünlerden hngisinin yetiştirilmesi için en uygun yerlerdir? 13. Burs AKDENİZ A) Buğdy B) Mısır C) Pmuk D) Pirinç Tuz Gölü Ankr İçel (Mersin) KARA DENİZ AK DENİZ Erzurum Vn Gölü İKLİM BÖLGELERİ Krsl İklim Krdeniz İkl. Akdeniz İklimi Yukrıd verilen hrit, Türkiye de görülen üç iklim tipinin etki lnlrını göstermektedir. Hrit incelenerek vrıln şğıdki yrgılrdn hngisi ynlıştır? A) Ege Bölgesi in kıyılrınd mkilikler görülür. B) Trky yrımdsının tmmı bozkırlrl kplıdır. C) Krdeniz kıyısı boyunc doğl bitki örtüsü ormnlrdır. D) Andolu nun içi kısımlrının doğl bitki örtüsü bozkırlrdn oluşur mm A) Yzlr sıck, kışlr ise soğuk geçer. B) En önemli yer ltı zenginliği petroldür. C) Trımsl gelirin zlığı ve bozkırlrın fzllığı hlkı hyvncılığ yöneltmiştir. D) Akdeniz ikliminin hkim bitki örtüsü mkilikler, geniş yer kplr. Sıcklık Yğış OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK Q ili C mm OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK Yukrıd, Türkiye deki iki ilin ylr göre yğış ve sıcklık dğılımını gösteren grfikler verilmiştir. Bu grfikleri krşılştırrk iller hkkınd şğıdkilerden hngisini söyleyemeyiz? A) P iline en çok yğış kış mevsiminde düşer. B) P ilinde Q iline ornl dh çok yz kurklığı yşnır. C) Q ilinin iklimi, buğdy trımın P ilinden dh elverişlidir. D) Her iki ilin de sıcklık ortlmlrı 5 nin üstündedir. DİN KÜLTÜRÜ VE AHLÂK BİLGİSİ DERSİNİ OKUYANLAR AŞAĞIDAKİ SORULARI CEVAPLAYACAKLAR. OKUMAYANLAR BUNUN YERİNE, AYNI NUMARALI SOSYAL BİLGİLER SORULARINI CEVAPLAYACAKLAR 16. Aşğıdkilerden hngisi ilhi dinlerin benimsediği ortk özelliklerden biri değildir? A) İnsnlrın günhsız doğmsı B) Hırsızlığın hrm kbul edilmesi C) Yrtıln ilk insnın Adem olduğu inncı D) Allh belli zmnlrd ibdet edilmesi Sıcklık C 3 Yğış 25 P ili

13 SOSYAL BİLİMLER TESTİ SINIFLAR 17. Yol, âdet, hüküm, knun, mükft, cez, itt vb. gibi nlmlr gelen kelime şğıdkilerden A) Ahlâk B) Din C) İmn D) Risle 18. Aşğıd verilenlerden hngisi Allh ın insnlr frz olrk ypılmsını emrettiği dvrnışlrdn biri değildir? A) Klp, beden ve çevre temizliğine dikkt etmek B) Nmuslu ve iffetli olmk C) İnsn hklrın sygılı olmk D) Yoksul insnlr sdk vermek 19. Hz.Muhmmed (S.A.V.) Necrn dn gelen Hristiyn kfileye Mescid-i Nebevi nin bir köşesinde kendi dinlerine göre ibdet etmelerine müsde etmiştir. Hz.Muhmmed in bu dvrnışı O nun şğıd ship olduğu özelliklerinden dh çok hngisinin içerisinde değerlendirilir? A) Hoşgörü B) Sbır C) İsmet D) Tebliğ 2. Aşğıd verilenlerden hngisi tssuptn kynklnmktdır? A) Düşüncelerin serbestçe ifde edilmesi B) Ypıln ht ve ynlışlıklrın terk edilmesi. C) Din ve mezheb çtışmlrının rtmsı D) Kültürel zenginlik ve cnlılığın rtmsı 18. Aşğıdkilerden hngisi Türkiye de kuruln ilk Türk devletlerindendir? A) Cndroğullrı B) Osmnoğullrı C) Germiynoğullrı D) Mengücekliler 19. İç Andolu Bölgesi nde geniş düzlüklerin yer lmsı, şeker pncrı ekimi için uygun bir ortm oluşturmktdır. Bu lnlrdki şeker pncrı üretim miktrını rtırmk için şğıdki çlışmlrdn hngisi öncelikle ypılmlıdır? A) Brj ve su knllrı çoğlmlı. B) Trım letlerinin syısı rtırılmlı C) Yeni şeker fbriklrı ypılmlı D) Çiftçiler ekonomik yönden desteklenmeli 2. Doğu Andolu Bölgesi, şğıdki sektörlerden hngisindeki gelirleriyle, Türkiye ekonomisine en z ktkıyı sğlr? A) Mdencilik B) Enerji C) Turizm D) Hyvncılık TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. DİN KÜLTÜRÜ VE AHLÂK BİLGİSİ DERSİNİ OKUMAYANLAR, AŞAĞIDAKİ SOSYAL BİLGİLER SORULARINA CEVAP VERECEKLER. OKUYANLAR CEVAP VERMEYECEK. 16. Avrup d İslâm ilerleyişinin durmsı şğıdki svşlrdn hngisi sonund gerçekleşmiştir? A) Puvty B) Kdisiye C) Nihvend D) I.Kosov 17. Cmi ile birlikte kuruln medrese, kütüphne ve hstne gibi ypılrın bütününü içinde brındırn ve özellikle Türkiye Selçuklulrındn günümüze kln mimri eser şğıdkilerden A) Zviye B) Külliye C) Kervnsry D) Kümbet -13-

14 Sorcğınız bir şey vr mı? Vrs şimdi sorunuz; sınv bşldıktn sonr sorulrınız cevp verilmeyecektir.hzır mısınız? Sınv, okulun bütün slonlrınd ynı nd bşlycğı için bşlm zilini berberce bekleyelim. Hepinize bşrılr dileriz. (Slon bşknı bşlm ve bitiş stini thty yzcktır.) Bu testin her hkkı sklıdır. Hngi mçl olurs olsun, testlerin tmmının vey bir kısmının Millî Eğitim Bknlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün yzılı izni olmdn kopy edilmesi, fotoğrflrının çekilmesi, bilgisyr ortmın lınmsı, herhngi bir yoll çoğltılmsı, yyımlnmsı vey bşk bir mçl kullnılmsı ysktır. Bu ysğ uymynlr, doğbilecek cezî sorumluluğu ve testlerin hzırlnmsındki mlî külfeti peşinen kbullenmiş syılır.

SAYILARIN ÇÖZÜMLENMESĐ ve BASAMAK KAVRAMI

SAYILARIN ÇÖZÜMLENMESĐ ve BASAMAK KAVRAMI YILLAR 00 00 004 00 006 007 008 009 010 011 ÖSS-YGS - 1 - - 1-1 1 SAYILARIN ÇÖZÜMLENMESĐ ve BASAMAK KAVRAMI,b,c,d birer rkm olmk üzere ( 0) b = 10 + b bc = 100+10+b bc = 100+10b+c bcd =1000+100b+10c+d

Detaylı

1997 ÖYS A) 30 B) 35 C) 40 D) 45 E) 50. olduğuna göre, k kaçtır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5

1997 ÖYS A) 30 B) 35 C) 40 D) 45 E) 50. olduğuna göre, k kaçtır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5 7 ÖYS. 0,00 0,00 k 0,00 olduğun göre, k kçtır? 6. Bir ust günde çift ykkbı, bir klf ise günde çift ykkbı ypmktdır. İkisi birlikte, 8 çift ykkbıyı kç günde yprlr? 0 C) 0 D) 0 C) D). (0 ) ( 0) işleminin

Detaylı

1987 ÖSS A) 0 B) 2. A) a -2 B) (-a) 3 C) a -3 D) a -1 E) (-a) 2 A) 1 B) 10 C) 10 D) 5 10 E) a+b+c=6 olduğuna göre a 2 +b 2 +c 2 toplamı kaçtır?

1987 ÖSS A) 0 B) 2. A) a -2 B) (-a) 3 C) a -3 D) a -1 E) (-a) 2 A) 1 B) 10 C) 10 D) 5 10 E) a+b+c=6 olduğuna göre a 2 +b 2 +c 2 toplamı kaçtır? 987 ÖSS. Yukrıdki çıkrm işlemine göre, K+L+M toplmı şğıdkilerden hngisine dim eşittir? A) M B) L C) K M K 5. 4 işleminin sonucu kçtır? A) 0 B) C) 5 4 5. Aşğıdki toplm işleminde her hrf sıfırın dışınd fklı

Detaylı

VEKTÖRLER ÜNİTE 5. ÜNİTE 5. ÜNİTE 5. ÜNİTE 5. ÜNİT

VEKTÖRLER ÜNİTE 5. ÜNİTE 5. ÜNİTE 5. ÜNİTE 5. ÜNİT VKTÖRLR ÜNİT 5. ÜNİT 5. ÜNİT 5. ÜNİT 5. ÜNİT VKTÖRLR 1. Kznım : Vektör kvrmını çıklr.. Kznım : İki vektörün toplmını ve vektörün ir gerçek syıyl çrpımını ceirsel ve geometrik olrk gösterir. VKTÖRLR 1.

Detaylı

1993 ÖYS. 1. Rakamları birbirinden farklı olan üç basamaklı en büyük tek sayı aşağıdakilerden hangisine kalansız bölünebilir?

1993 ÖYS. 1. Rakamları birbirinden farklı olan üç basamaklı en büyük tek sayı aşağıdakilerden hangisine kalansız bölünebilir? ÖYS. Rkmlrı birbirinden frklı oln üç bsmklı en büyük tek syı şğıdkilerden hngisine klnsız bölünebilir? D) 8 E) 7. +b= b olduğun göre, b kçtır? D) 8 E). İki bsmklı, birbirinden frklı pozitif tmsyının toplmı

Detaylı

DENKLEM ve EŞİTSİZLİKLER ÜNİTE 2. ÜNİTE 2. ÜNİTE 2. ÜNİTE 2. ÜNİT

DENKLEM ve EŞİTSİZLİKLER ÜNİTE 2. ÜNİTE 2. ÜNİTE 2. ÜNİTE 2. ÜNİT DENKLEM ve EŞİTSİZLİKLER ÜNİTE. ÜNİTE. ÜNİTE. ÜNİTE. ÜNİT BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEM ve EŞİTSİZLİKLER. Kznım : Gerçek syılr kümesinde birinci dereceden eşitsizliğin özelliklerini belirtir.. Kznım : Gerçek

Detaylı

1992 ÖYS. 1. Bir öğrenci, harçlığının 7. liralık otobüs biletinden 20 adet almıştır. Buna göre öğrencinin harçlığı kaç liradır?

1992 ÖYS. 1. Bir öğrenci, harçlığının 7. liralık otobüs biletinden 20 adet almıştır. Buna göre öğrencinin harçlığı kaç liradır? 99 ÖYS. Bir öğrenci, hrçlığının 7 si ile, 000 lirlık otobüs biletinden 0 det lmıştır. Bun göre öğrencinin hrçlığı kç lirdır? 0 000 B) 0 000 C) 60 000 D) 80 000 E) 00 000 6. Bir lstik çekilip uztıldığınd

Detaylı

1990 ÖYS 1. 7 A) 91 B) 84 C) 72 D) 60 E) 52 A) 52 B) 54 C) 55 D) 56 E) 57

1990 ÖYS 1. 7 A) 91 B) 84 C) 72 D) 60 E) 52 A) 52 B) 54 C) 55 D) 56 E) 57 99 ÖYS. si oln si kçtır? A) 9 B) 8 C) D) 6 E) 5 6. Bir nın yşı, iki çocuğunun yşlrı toplmındn üyüktür. yıl sonr nın yşı, çocuklrının yşlrı toplmının ktı olcğın göre ugün kç yşınddır? A) 5 B) 5 C) 55 D)

Detaylı

1986 ÖSS. olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

1986 ÖSS. olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi doğrudur? 986 ÖSS. (0,78+0,8).(0,3+0,7) Yukrıdki işlemin sonucu nedir? B) C) 0, D) 0, E) 0,0. doğl syısı 4 ile bölünebildiğine göre şğıdkilerden hngisi tek syı olbilir? Yukrıdki çrpm işleminde her nokt bir rkmın

Detaylı

1. Değişkenler ve Eğriler: Matematiksel Hatırlatma

1. Değişkenler ve Eğriler: Matematiksel Hatırlatma DERS NOTU 01 Son Hli Değildir, tslktır: Ekleme ve Düzenlemeler Ypılck BİR SOSYAL BİLİM OLARAK İKTİSAT VE TEMEL KAVRAMLAR 1 Bugünki dersin işleniş plnı: 1. Değişkenler ve Eğriler: Mtemtiksel Htırltm...

Detaylı

TEOG. Tam Sayılar ve Mutlak Değer ÇÖZÜM ÖRNEK ÇÖZÜM ÖRNEK TAMSAYILAR MUTLAK DEĞER

TEOG. Tam Sayılar ve Mutlak Değer ÇÖZÜM ÖRNEK ÇÖZÜM ÖRNEK TAMSAYILAR MUTLAK DEĞER TEOG Tm Syılr ve Mutlk Değer TAMSAYILAR Eksi sonsuzdn gelip, rtı sonsuz giden syılr tm syılr denir ve tm syılr kümesi Z ile gösterilir. Z = {...,,, 1,0,1,,,... } Tmsyılr kümesi ikiye yrılır: ) Negtif Tmsyılr:

Detaylı

(bbb) üç basamaklı sayılardır. x ile y arasında kaç tane asal sayı vardır? A)0 B)1 C) 2 D) 3 E) x, y, z reel sayılar olmak üzere, ifadesinin

(bbb) üç basamaklı sayılardır. x ile y arasında kaç tane asal sayı vardır? A)0 B)1 C) 2 D) 3 E) x, y, z reel sayılar olmak üzere, ifadesinin 4 () ve (bb) iki bsmklı syılr, () ve 1 x=15! +1 y=15!+16 olmk üzere, (bbb) üç bsmklı syılrdır x ile y rsınd kç tne sl syı vrdır? A)0 B)1 C) D) 3 E) 4 b + bb + bbb = 6 olduğun göre, b çrpımı en çok kçtır?

Detaylı

ASAL SAYILAR. Asal Sayılar YILLAR MATEMATĐK ĐM

ASAL SAYILAR. Asal Sayılar YILLAR MATEMATĐK ĐM YILLAR 00 003 004 00 006 007 008 009 00 0 ÖSS-YGS - - - - - - - ASAL SAYILAR ve kendisinden bşk pozitif böleni olmyn den büyük tmsyılr sl syı denir Negtif ve ondlıklı syılr sl olmz Asl syılrı veren bir

Detaylı

İÇİNDEKİLER ORAN VE ORANTI... 267-278... 01-06 KESİR PROBLEMLERİ... 279-288... 01-05 HAVUZ VE İŞ PROBLEMLERİ... 289-298... 01-06

İÇİNDEKİLER ORAN VE ORANTI... 267-278... 01-06 KESİR PROBLEMLERİ... 279-288... 01-05 HAVUZ VE İŞ PROBLEMLERİ... 289-298... 01-06 PROBLEMLER İÇİNDEKİLER Syf No Test No ORAN VE ORANTI... 267-278... 01-06 KESİR PROBLEMLERİ... 279-288... 01-05 HAVUZ VE İŞ PROBLEMLERİ... 289-298... 01-06 SAYI PROBLEMLERİ... 299-314... 01-08 YAŞ PROBLEMLERİ...

Detaylı

TEST. Rasyonel Sayılar. 1. Aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır? 2. Aşağıda verilen, 3. Aşağıdaki sayılardan hangisi hem tam sayı,

TEST. Rasyonel Sayılar. 1. Aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır? 2. Aşağıda verilen, 3. Aşağıdaki sayılardan hangisi hem tam sayı, Rsyonel Syılr. Sınıf Mtemtik Soru Bnksı TEST. Aşğıdki bilgilerden hngisi ynlıştır? A) Rsyonel syılr Q sembolü ile gösterilir. B) Her tm syı bir rsyonel syıdır. şeklinde yzıln bütün syılr rsyoneldir. b

Detaylı

RASYONEL SAYILAR KESİR ÇEŞİTLERİ. www.unkapani.com.tr. 1. Basit Kesir. olduğuna göre, a, b tamsayı ve b 0 olmak üzere, a şeklindeki ifadelere

RASYONEL SAYILAR KESİR ÇEŞİTLERİ. www.unkapani.com.tr. 1. Basit Kesir. olduğuna göre, a, b tamsayı ve b 0 olmak üzere, a şeklindeki ifadelere RASYONEL SAYILAR, tmsyı ve 0 olmk üzere, şeklindeki ifdelere kesir denir. y kesrin pyı, ye kesrin pydsı denir. Örneğin,,,, kesirdir. kesrinde, py kesir çizgisi pyd, 0, 0 ise 0 0 dır.,, 0, syılrı irer 0

Detaylı

1988 ÖYS. 1. Toplamları 242 olan gerçel iki sayıdan büyüğü küçüğüne bölündüğünde bölüm 4, kalan 22 dir. Küçük sayı kaçtır?

1988 ÖYS. 1. Toplamları 242 olan gerçel iki sayıdan büyüğü küçüğüne bölündüğünde bölüm 4, kalan 22 dir. Küçük sayı kaçtır? 988 ÖYS. Toplmlrı 4 oln gerçel iki syıdn üyüğü küçüğüne ölündüğünde ölüm 4, kln dir. Küçük syı kçtır? A) 56 B) 5 C) 48 D) 44 E) 40. 0,5 6 devirli (peryodik) ondlık syısı şğıdkilerden hngisine eşittir?

Detaylı

1982 ÖSS =3p olduğuna göre p kaçtır? A) 79 B) 119 C) 237 E) A) 60 B) 90 C) 120 D) 150 E) 160

1982 ÖSS =3p olduğuna göre p kaçtır? A) 79 B) 119 C) 237 E) A) 60 B) 90 C) 120 D) 150 E) 160 8 ÖSS. Bir çiftlikte 800 koun 00 inek ve 600 mnd vrdır. Bu hvnlrın tümü bir dire grfikle gösterilirse ineklerle ilgili dilimin merkez çısı kç derece olur? A) 60 B) 0 C) 0 D) 0 E) 60 6. 0 - =p olduğun göre

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve çıköğretim Kurumlrı Dire Bşknlığı KİTPÇIK TÜRÜ T.C. SĞLIK BKNLIĞI PERSONELİNİN UNVN DEĞİŞİKLİĞİ SINVI 43. GRUP: ELEKTRİK

Detaylı

1992 ÖYS A) 0,22 B) 0,24 C) 0,27 D) 0,30 E) 0, Bir havuza açılan iki musluktan, birincisi havuzun tamamını a saatte, ikincisi havuzun

1992 ÖYS A) 0,22 B) 0,24 C) 0,27 D) 0,30 E) 0, Bir havuza açılan iki musluktan, birincisi havuzun tamamını a saatte, ikincisi havuzun 99 ÖYS. Bir öğrenci, hrçlığının 7 si ile, 000 lirlık otobüs biletinden 0 det lmıştır. Bun göre öğrencinin hrçlığı kç lirdır? 0 000 B) 0 000 C) 60 000 D) 80 000 E) 00 000. Bir stıcı, elindeki mlın önce

Detaylı

II. DERECEDEN DENKLEMLER

II. DERECEDEN DENKLEMLER ünite DEEEDE DEKEME Dereceden Denklemler TEST 0 x x + = 0 denkleminin kökleri x ve x dir 6 x + x + x işleminin sonucu kçtır? ) B) ) D) E) x + bx + = 0 x - denkleminin reel syılrdki çözüm kümesi bir elemnlı

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 17. MATEMATİK YARIŞMASI 11. SINIF TEST SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 17. MATEMATİK YARIŞMASI 11. SINIF TEST SORULARI EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 7. MATEMATİK YARIŞMASI. SINIF TEST SORULARI. + işleminin sonucu kçtır? 5 5 A) 0 B) 0 C) 0 7 D) 0 9 E). y = x x + prbolünün y = x doğrusun en ykın noktsının koordintlrı toplmı

Detaylı

2005 ÖSS BASIN KOPYASI SAYISAL BÖLÜM BU BÖLÜMDE CEVAPLAYACAĞINIZ TOPLAM SORU SAYISI 90 DIR. Matematiksel İlişkilerden Yararlanma Gücü,

2005 ÖSS BASIN KOPYASI SAYISAL BÖLÜM BU BÖLÜMDE CEVAPLAYACAĞINIZ TOPLAM SORU SAYISI 90 DIR. Matematiksel İlişkilerden Yararlanma Gücü, 005 ÖSS SIN KPYSI SYISL ÖLÜM İKKT! U ÖLÜME EVPLYĞINIZ TPLM SRU SYISI 90 IR. İlk 45 Soru Son 45 Soru Mtemtiksel İlişkilerden Yrrlnm Gücü, Fen ilimlerindeki Temel Kvrm ve İlkelerle üşünme Gücü ile ilgilidir.

Detaylı

ÜNİTE - 7 POLİNOMLAR

ÜNİTE - 7 POLİNOMLAR ÜNİTE - 7 BÖLÜM Polinomlr (Temel Kvrmlr) -. p() = 3 + n 6 ifdesi bir polinom belirttiğine göre n en z 5. p( + ) = + 4 + Test - olduğun göre, p() polinomunun ktsyılr toplmı p() polinomund terimlerin kuvvetleri

Detaylı

Mustafa YAĞCI, yagcimustafa@yahoo.com Parabolün Tepe Noktası

Mustafa YAĞCI, yagcimustafa@yahoo.com Parabolün Tepe Noktası Mustf YĞCI www.mustfgci.com.tr, 11 Ceir Notlrı Mustf YĞCI, gcimustf@hoo.com Prolün Tepe Noktsı Ö nce ir prolün tepe noktsı neresidir, onu htırltlım. Kc, prolün rtmktn zlm ve zlmktn rtm geçtiği nokt dieiliriz.

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 18. MATEMATİK YARIŞMASI 8. SINIF TEST SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 18. MATEMATİK YARIŞMASI 8. SINIF TEST SORULARI ., ÖZEL EGE LİSESİ OKULLR RSI 8. MTEMTİK YRIŞMSI 8. SINI TEST SORULRI 5. 0,0008.0 b 0,0000.0 ise; b.0 kç bsmklı bir sıdır? olduğun göre, ifdesinin değeri şğıdkilerden hngisine eşittir? ) 80 ) 8 ) 8 ) 8

Detaylı

SAYILAR DERS NOTLARI Bölüm 2 / 3

SAYILAR DERS NOTLARI Bölüm 2 / 3 Örnek : 4 10 tbnindki (3 + 3 + 3 + 3) syisinin üç tbnindki yzilisi sgidkilerden hngisidir? A)10110 B)10001 C)1001 D)100011 E) 1100 4 (3 + 3 + 3 4 + 3) = 1 3 + 3 3 1 0 + 0 3 + 1 3 + 1 3 + 0 3 Burdn ( 10110)

Detaylı

LYS Matemat k Deneme Sınavı

LYS Matemat k Deneme Sınavı LYS Mtemtk Deneme Sınvı. İki bsmklı bir sının rkmlrı toplmı dir. Rkmlrı er değiştirdiğinde elde edilen sı, ilk sının sinden fzldır.. Birbirinden frklı tne pozitif tmsının OKEK i olduğun göre, en çok kçtır?

Detaylı

İntegral Uygulamaları

İntegral Uygulamaları İntegrl Uygulmlrı Yzr Prof.Dr. Vkıf CAFEROV ÜNİTE Amçlr Bu üniteyi çlıştıktn sonr; düzlemsel ln ve dönel cisimlerin cimlerinin elirli integrl yrdımı ile esplnileceğini, küre, koni ve kesik koninin cim

Detaylı

1984 ÖSS. 6. a, b, c birer pozitif sayı ve. olduğuna göre, a, b, c arasındaki bağlantılardan hangisi doğrudur? 7. a, b, c birer tamsayı olmak üzere

1984 ÖSS. 6. a, b, c birer pozitif sayı ve. olduğuna göre, a, b, c arasındaki bağlantılardan hangisi doğrudur? 7. a, b, c birer tamsayı olmak üzere 984 ÖSS 033 0. = x 0 olduğun göre x in değeri nedir? A) 0063 B) 063 C) 63 D) 63 E) 630. 6. b c birer pozitif syı ve b c = = 03 04 05 olduğun göre b c rsındki bğlntılrdn hngisi doğrudur? A) c

Detaylı

ek tremum LYS-1 MATEMATİK MATEMATİK TESTİ 1. Bu testte Matematik Alanına ait toplam 80 soru vardır.

ek tremum LYS-1 MATEMATİK MATEMATİK TESTİ 1. Bu testte Matematik Alanına ait toplam 80 soru vardır. LYS- MTEMTİK MTEMTİK TESTİ. u testte Mtemtik lnın it toplm 0 soru vrdır.. evplrınızı, cevp kâğıdının Mtemtik Testi için yrıln kısmın işretleyiniz.. = 5! +! olduğun göre,! syısının türünden eşiti şğıdkilerden

Detaylı

Komisyon DGS TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 10 DENEME SINAVI ISBN 978-605-364-027-1. Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarına aittir.

Komisyon DGS TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 10 DENEME SINAVI ISBN 978-605-364-027-1. Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarına aittir. Komisyon DGS TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 0 DENEME SINAVI ISBN 97-0--07- Kitpt yer ln ölümlerin tüm sorumluluğu yzrın ittir. Pegem Akdemi Bu kitın sım, yyın ve stış hklrı Pegem Akdemi Yy. Eğt. Dn. Hizm. Tic. Ltd. Şti

Detaylı

2002 ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SINAVI MATEMATİK TESTİ 10. 10 10. aşağıdakilerden hangisidir? A) 0,01 B) 0,1 C) 10 D) 100

2002 ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SINAVI MATEMATİK TESTİ 10. 10 10. aşağıdakilerden hangisidir? A) 0,01 B) 0,1 C) 10 D) 100 22 ORTA ÖĞRETİ URUARI ÖĞRECİ EÇE VE YEREŞTİRE IAVI ATEATİ TETİ 1. 3 2 1 1. 1 1. 1 : işleminin sonucu 7 1. 1 1 şğıdkilerden hngisidir? A),1 B),1 C) 1 D) 1 2. O P R T U V Yukrıdki syı doğrusund birbirine

Detaylı

LYS Matemat k Deneme Sınavı

LYS Matemat k Deneme Sınavı LYS Mtemtk Deneme Sınvı 8. sısının pozitif tek tmsı bölenlerinin sısı kçtır? 8. olmk üzere; kesrinin değeri şğıdkilerden hngisi olmz?. (8!) sısının sondn kç bsmğı sıfırdır? 8. ifdesinin sonucu kçtır? (

Detaylı

11. SINIF GEOMETRİ. A, B ve C noktaları O merkezli çember üzerinde. Buna göre, BE uzunluğu kaç cm dir? B) 7 3 C) 8 3 A) 5 2 E) 9 5 D) 7 5 (2008 - ÖSS)

11. SINIF GEOMETRİ. A, B ve C noktaları O merkezli çember üzerinde. Buna göre, BE uzunluğu kaç cm dir? B) 7 3 C) 8 3 A) 5 2 E) 9 5 D) 7 5 (2008 - ÖSS) ÇMR ÖSS SRULRI 1., ve noktlrı merkezli çember üzerinde m( ) = m( ) =. ir dik üçgeni için, = cm ve = 4 cm olrk veriliyor. Merkezi, yrıçpı [] oln bir çember, üçgenin kenrını ve noktlrınd kesiyor. un göre,

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI MATEMATİK SORU BANKASI ANKARA

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI MATEMATİK SORU BANKASI ANKARA YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI MATEMATİK SORU ANKASI ANKARA İÇİNDEKİLER Fonksionlr... Polinomlr... II. Dereceden Denklemler... 7 II. Dereceden Fonksionlrın Grfiği (Prbol)... 7 Krmşık Sılr... 9 Mntık...

Detaylı

Örnek...1 : a, b ve c birbirlerinden farklı birer rakamdır. a.b+9.b c en çok kaçtır?

Örnek...1 : a, b ve c birbirlerinden farklı birer rakamdır. a.b+9.b c en çok kaçtır? RAKAM Syılrı ifde etmek için kullndığımız 0,,2,3,4,5,6,7,8,9 sembollerine rkm denir. Örnek... :, b ve c birbirlerinden frklı birer rkmdır..b+9.b c en çok kçtır? DOĞAL SAYILAR N={0,,2,3...,n,...} kümesine

Detaylı

sayısından en az kaç çıkarmalıyız ki kalan sayı 6,9,12 ve 15 ile kalansız bölünebilsin? ()

sayısından en az kaç çıkarmalıyız ki kalan sayı 6,9,12 ve 15 ile kalansız bölünebilsin? () 1. x,y,z,t rdışık çift syılrdır. Bun göre (xy)-(zt)=. İki smklı () syısının değeri, rkmlrı toplmının 7 ktıdır. Üç smklı () syısının ile ölümünden elde edilen ölüm kçtır. En z dört smklı ir doğl syının

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 19. MATEMATİK YARIŞMASI 8. SINIF TEST SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 19. MATEMATİK YARIŞMASI 8. SINIF TEST SORULARI OKULLAR ARASI 9. MATEMATİK YARIŞMASI. 700 doğl syısı için şğıdkilerden kç tnesi doğrudur? I. Asl çrpnı tnedir. II. Asl çrpnlrının çrpımı 0 dir. III. Tmsyı bölenlerinin toplmı 0 dır. IV. Asl çrpnlrının

Detaylı

4. a sıfırdan farklı bir rasyonel sayı olduğuna göre,

4. a sıfırdan farklı bir rasyonel sayı olduğuna göre, . BA ve AC iki bsmklı, ABC üç bsmklı doğl syıdır. Bun göre, ABC BA AC 0,A 0,0A 0,00A ifdesi şğıdkilerden hngisine eşittir? 3. Rkmlrı frklı üç bsmklı ABC doğl syısının rkmlrı birer kez kullnılrk elde edilen

Detaylı

ÇOKGENLER Çokgenler çokgen Dışbükey (Konveks) ve İçbükey (Konkav) Çokgenler dış- bükey (konveks) çokgen içbükey (konkav) çokgen

ÇOKGENLER Çokgenler çokgen Dışbükey (Konveks) ve İçbükey (Konkav) Çokgenler dış- bükey (konveks) çokgen içbükey (konkav) çokgen ÇONLR Çokgenler rdışık en z üç noktsı doğrusl olmyn, düzlemsel şekillere çokgen denir. Çokgenler kenr syılrın göre isimlendirilirler. Üçgen, dörtgen, beşgen gibi. ışbükey (onveks) ve İçbükey (onkv) Çokgenler

Detaylı

TYT / MATEMATİK Deneme - 6

TYT / MATEMATİK Deneme - 6 . Herbir hücrenin sol üst köşesinde kreler içine yzıln syılrın işlemin sonucunu verdiğine dikkt ederek syılrı yerleştirmeliyiz. 7 6 T N M 5 6 T X. ^ h ^ h bulur. M N. 0 6 6 6 0 5 5 5 6 6 5 5 ^5h ^5h ^h

Detaylı

Mtemtik Öğretmeni: Mhmut BAĞMANCI www.zevklimtemtik.com LOGARİTMA ÇALIŞMA SORULARI.) Aşğıdkı ifdelerde x i veren ifdeyi yzınız x ) x b) 7 x c) 0 7 d) +x.) 7 7 7 ise x... ise x... ise x... ise x....) Aşğıdki

Detaylı

ÜÇGENDE ALAN. Alan(ABC)= 1 2. (taban x yükseklik)

ÜÇGENDE ALAN. Alan(ABC)= 1 2. (taban x yükseklik) ÜÇGN LN Üçgende ln Şekilde verilen üçgeninde,, üçgenin köşeleri, [], [], [] üçgenin kenrlrıdır. c b üçgeninin kenrlrı dlndırılırken, her kenr krşısınd bulunn köşenin hrfi ile isimlendirilir. üçgeninin

Detaylı

4. x ve y pozitif tam sayıları için,

4. x ve y pozitif tam sayıları için, YGS MTEMTİK ENEMESİ., b ve c pozitif tm syılrı için, b c b b c c biçiminde tnımlnıyor. un göre, işleminin sonucu kçtır? ) 6 ) 4 ) 0 ) 6 E) 8. Rkmlrı frklı dört bsmklı doğl syısının ilk iki bsmğı ile son

Detaylı

LYS Matemat k Deneme Sınavı

LYS Matemat k Deneme Sınavı LYS Mtemtk Deneme Sınvı., b olduğun göre, b. b ifdesinin değeri şğıdkilerden hngisidir?,,,9 8... b b ifdesinin eşiti şğıdkilerden hngisidir?.. Bun göre, verilior. ifdesinin değeri kçtır? 8. b b c 8 c d

Detaylı

Ö.Y.S. 1998. MATEMATĐK SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ

Ö.Y.S. 1998. MATEMATĐK SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ Ö.Y.S. 998 MATEMATĐK SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ. Üç bsmklı bir doğl syısının ktı, iki bsmklı bir y doğl syısın eşittir. 7 Bun göre, y doğl syısı en z kç olbilir? A) B) C) 8 D) E) Çözüm y 7 7y (, en küçük bsmklı,

Detaylı

YÜZDE VE FAĐZ PROBLEMLERĐ

YÜZDE VE FAĐZ PROBLEMLERĐ YILLAR 00 003 00 00 006 007 008 009 010 011 ÖSS-YGS 3 1 1 1 3 YÜZDE VE FAĐZ PROBLEMLERĐ YÜZDE: Bir syının yüzde sı= dır ÖRNEK(1) % i 0 oln syıyı bullım syımız olsun 1 = 0 = 0 ÖRNEK() 800 ün % ini bullım

Detaylı

ORAN ORANTI. Örnek...1 : Örnek...4 : Örnek...2 : Örnek...5 : a 1 2 =2b+1 3 =3c 4. Örnek...6 : Bir karışımda bulunan a, b ve c maddeleri arasında

ORAN ORANTI. Örnek...1 : Örnek...4 : Örnek...2 : Örnek...5 : a 1 2 =2b+1 3 =3c 4. Örnek...6 : Bir karışımda bulunan a, b ve c maddeleri arasında ORAN ORANTI syısının 0 dn frklı oln b syısın ornı :b vey olrk gösterilir. b İki vey dh fzl ornın eşitlenmesiyle oluşn ifdeye orntı denir. b =c d ifdesine ikili orntı denir. Bir orntı orntı sbitine eşitlenerek

Detaylı

BİREYSEL YARIŞMA SORULARI. IV. BAHATTİN TATIŞ MATEMATİK YARIŞMASI Bu test 30 sorudan oluşmaktadır. 2 D) a = olduğuna göre, a 1 1. 4 2 3 + 1 4.

BİREYSEL YARIŞMA SORULARI. IV. BAHATTİN TATIŞ MATEMATİK YARIŞMASI Bu test 30 sorudan oluşmaktadır. 2 D) a = olduğuna göre, a 1 1. 4 2 3 + 1 4. IV. HTTİN TTIŞ MTEMTİK YRIŞMSI u test 30 sorudn oluşmktdır. İREYSEL YRIŞM SORULRI 1. 4 3 + 1 4. 3 3 + = + 1 + 1 denkleminin çözüm kümesi şğıdkilerden hngisidir? ) 5 3 ) ) 3 D) 13 3 ) { 0 } ) { 1} ) { }

Detaylı

İKİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER

İKİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER İKİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER İKİNCİ DERECEDEN BİR BİLİNMEYENLİ DENKLEMLER TANIMLAR :, b, R ve 0 olmk üzere denklem denir. b = 0 denklemine, ikini dereeden bir bilinmeyenli Bu denklemde, b, gerçel syılrın

Detaylı

LYS Matemat k Deneme Sınavı

LYS Matemat k Deneme Sınavı LYS Mtemtk Deneme Sınvı.,, z rdışık pozitif tmsılr ve z olmk üzere; z olduğun göre, kçtır? C). olduğun göre, ifdesinin değeri şğıdkilerden hngisidir? C) 8 6., b, c Z olmk üzere; b c bc c b olduğun göre,,

Detaylı

MUTLAK DEĞER. Sayı doğrusu üzerinde x sayısının sıfıra olan uzaklığına x in mutlak değeri denir ve x ile. gösterilir. x x. = a olarak tanımlanır.

MUTLAK DEĞER. Sayı doğrusu üzerinde x sayısının sıfıra olan uzaklığına x in mutlak değeri denir ve x ile. gösterilir. x x. = a olarak tanımlanır. gösterilir. MUTLAK DEĞER Syı doğrusu üzerinde syısının sıfır oln uzklığın in mutlk değeri denir ve ile B O A 0 OA = OB =, 0 =, < 0 olrk tnımlnır. < 0 < y için y = y işleminin eşitini bulunuz. < 0 için

Detaylı

MATEMATİK TESTİ. 5. a, b birer gerçek sayı ve a + b < 3tür. Bu sayıların sayı doğrusunda gösterilişi aşağıdakilerden hangisindeki gibi olabilir?

MATEMATİK TESTİ. 5. a, b birer gerçek sayı ve a + b < 3tür. Bu sayıların sayı doğrusunda gösterilişi aşağıdakilerden hangisindeki gibi olabilir? MTEMTİK TESTİ 1 1 1 1 1. + 4 4 1 ) 0 ) 4 işleminin sonucu kçtır? ) 1 ) 1., irer gerçek syı ve + < 3tür. u syılrın syı doğrusund gösterilişi şğıdkilerden hngisindeki gii olilir? ) -3 - -1 0 1 3 ) -3 - -1

Detaylı

www.ortokulmtemtik.org BİR BİLİNMEYENLİ DENKLEMLER İçerisinde en z bir bilinmeyen bulunn eşitliklere denklem denir. Denklemde semboller y d hrfler ile gösterilen değişkenlere bilinmeyen denir. Denklemde

Detaylı

ORAN ve ORANTI-1 ORAN-ORANTI KAVRAMI. 1. = olduğuna göre, aşağıdaki ifadelerin. + c c sisteminin çözümüne. 3. olduğuna göre, nin değeri

ORAN ve ORANTI-1 ORAN-ORANTI KAVRAMI. 1. = olduğuna göre, aşağıdaki ifadelerin. + c c sisteminin çözümüne. 3. olduğuna göre, nin değeri ORAN ve ORANTI- ORAN-ORANTI KAVRAMI A) B) 9 C) 7 D) 5 E). olduğun göre, şğıdki ifdelerin hngisi d doğrudur? + d A) d + 4 + d C) 4 d E) 5 + 5 5 5 + d d + d B) n + m n + md D) d x y z. 4 5 sisteminin çözümüne

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Ön Söz...2. Matris Cebiri...3. Elementer İşlemler Determinantlar Lineer Denklem Sistemleri Vektör Uzayları...

İÇİNDEKİLER. Ön Söz...2. Matris Cebiri...3. Elementer İşlemler Determinantlar Lineer Denklem Sistemleri Vektör Uzayları... İÇİNDEKİLER Ön Söz... Mtris Cebiri... Elementer İşlemler... Determinntlr...7 Lineer Denklem Sistemleri...8 Vektör Uzylrı...6 Lineer Dönüşümler...48 Özdeğerler - Özvektörler ve Köşegenleştirme...55 Genel

Detaylı

LYS LİMİT VE SÜREKLİLİK KONU ÖZETLİ ÇÖZÜMLÜ SORU BANKASI

LYS LİMİT VE SÜREKLİLİK KONU ÖZETLİ ÇÖZÜMLÜ SORU BANKASI LYS LİMİT VE SÜREKLİLİK KONU ÖETLİ ÇÖÜMLÜ SORU BANKASI ANKARA İÇİNDEKİLER Limit Kvrmı ve Grfik Sorulrı... Limitle İlgili Bzı Özellikler...7 Genişletilmiş Reel Sılrd Limit... Bileşke Fonksionun Limiti...

Detaylı

MATEMATİK 1 TESTİ (Mat 1)

MATEMATİK 1 TESTİ (Mat 1) ÖSS MT-1 / 008 MTMTİK 1 TSTİ (Mt 1) 1. u testte 0 soru vrdır.. evplrınızı, cevp kâğıdının Mtemtik 1 Testi için yrıln kısmın işretleyiniz. 1. 1 + 4 1 ( ) 4. syısı b 0 ) b syısının kç ktıdır? ) b ) b işleminin

Detaylı

SAYI ÖRÜNTÜLERİ VE CEBİRSEL İFADELER

SAYI ÖRÜNTÜLERİ VE CEBİRSEL İFADELER ÖRÜNTÜLER VE İLİŞKİLER Belirli bir kurl göre düzenli bir şekilde tekrr eden şekil vey syı dizisine örüntü denir. ÖRNEK: Aşğıdki syı dizilerinin kurlını bulunuz. 9, 16, 23, 30, 37 5, 10, 15, 20 bir syı

Detaylı

D) 240 E) 260 D) 240 E) 220

D) 240 E) 260 D) 240 E) 220 01 Test Ünite? AYT Mtemtik EBOB - EKOK 1. 240 ve 300 syılrının en büyük ortk böleni kçtır? A) 20 B) 40 C) 60 3. 18, 24 ve 32 syılrının en küçük ortk ktı kçtır? A) 248 B) 260 C) 276 5. Kenr uzunluklrı 60

Detaylı

Komisyon DİKEY GEÇİŞ SINAVI TAMAMI ÇÖZÜMLÜ ÇIKMIŞ SORULAR ISBN Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarlarına aittir.

Komisyon DİKEY GEÇİŞ SINAVI TAMAMI ÇÖZÜMLÜ ÇIKMIŞ SORULAR ISBN Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarlarına aittir. Komisyon DİKEY GEÇİŞ SINAVI TAMAMI ÇÖZÜMLÜ ÇIKMIŞ SORULAR ISBN 978-605-38-985-5 Kitpt yer ln bölümlerin tüm sorumluluğu yzrlrın ittir. Pegem Akdemi Bu kitbın bsım, yyın ve stış hklrı Pegem Akdemi Yy. Eğt.

Detaylı

DOĞRUDA AÇILAR. Temel Kavramlar ve Doğruda Açılar. Açı Ölçü Birimleri. Açı Türleri. çözüm. kavrama sorusu

DOĞRUDA AÇILAR. Temel Kavramlar ve Doğruda Açılar. Açı Ölçü Birimleri. Açı Türleri. çözüm. kavrama sorusu OĞRU ÇILR Temel Kvrmlr ve oğrud çılr Nokt: Nokt geometrinin en temel terimidir. ni, boyu vey yüksekliği yoktur. İnce uçlu bir klemin kğıt üzerinde bırktığı iz olrk düşünebilirsiniz. oğru: üz, klınlığı

Detaylı

14) ( 2) 6 üslü sayısının kesir olarak yazılışı A) ) 2 3 sayısı aşağıdakilerden hangisine eşittir? 16) -6 2 üslü sayısının eşiti kaçtır?

14) ( 2) 6 üslü sayısının kesir olarak yazılışı A) ) 2 3 sayısı aşağıdakilerden hangisine eşittir? 16) -6 2 üslü sayısının eşiti kaçtır? ÜSLÜ SAYILAR KAZANIM PEKİŞTİRME SORULARI ) üslü syısı şğıdkilerden hngisine eşittir? 6 9 7 ) +++++++ işleminin sonucu şğıdkilerden hngisi ile ifde edilebilir?. + )... işleminin sonucu şğıdkilerden hngisi

Detaylı

DENKLEM ÇÖZME DENKLEM ÇÖZME. Birinci dereceden İki bilinmeyenli. 2x 2 + 5x + 2 = 0. 3x x 2 + 1 = 0. 5x + 3 = 0. x + 17 = 24.

DENKLEM ÇÖZME DENKLEM ÇÖZME. Birinci dereceden İki bilinmeyenli. 2x 2 + 5x + 2 = 0. 3x x 2 + 1 = 0. 5x + 3 = 0. x + 17 = 24. DENKLEM ÇÖZME + + = 0 + = 0 + = 0 + y = 0 İkinci dereceden ir ilinmeyenli denklemdir. İkinci dereceden ir ilinmeyenli denklemdir. Birinci dereceden ir ilinmeyenli denklemdir. Birinci dereceden İki ilinmeyenli

Detaylı

5. 6 x = 3 x + 3 x x = f(x) = 2 x + 1

5. 6 x = 3 x + 3 x x = f(x) = 2 x + 1 Üstlü Sılrd İşlemler, Üstel Fonksion BÖLÜM 0 Test 0. 7 7 denkleminin çözüm kümesi şğıdkilerden hngisidir?. 6 olduğun göre, ifdesinin değeri kçtır? A) B) C) D) E) 6 9 6 A) {, } B) {, } C) {, } D) {, } E)

Detaylı

Üslü Sayılar MATEMATİK. 5.Hafta. Hedefler. Öğr.Gör. Esrin PALAS BOZKURT Öğr.Gör. Muhsin ÇELİK. Bu üniteyi çalıştıktan sonra;

Üslü Sayılar MATEMATİK. 5.Hafta. Hedefler. Öğr.Gör. Esrin PALAS BOZKURT Öğr.Gör. Muhsin ÇELİK. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; MATEMATİK Üslü Syılr Öğr.Gör. Esrin PALAS BOZKURT Öğr.Gör. Muhsin ÇELİK 5.Hft Hedefler Bu üniteyi çlıştıktn sonr; Gerçel syılrd üslü işlemler ypbilecek, Üslü denklem ve üslü eşitsizlikleri çözebileceksiniz.

Detaylı

Tek ve Çift Fonksiyonlar. Özel Tanýmlý Fonksiyonlar. Bir Fonksiyonun En Geniþ Taným Kümesi. 1. Parçalý Fonksiyonlar. 2. Mutlak Deðer Fonksiyonu

Tek ve Çift Fonksiyonlar. Özel Tanýmlý Fonksiyonlar. Bir Fonksiyonun En Geniþ Taným Kümesi. 1. Parçalý Fonksiyonlar. 2. Mutlak Deðer Fonksiyonu Fonksionlr Konu Özeti. Köklü fonksionlrın en geniş tnım kümesi: f( f( n f( g( fonksionun en geniş tnım kümesi, g( koşulunu sğln noktlr kümesidir. f( f( n f( g( tüm reel sılrd tnımlıdır. fonksionu g( in

Detaylı

1983 ÖYS A) 410 B) 400 C) 380 D) 370 E) işleminin sonucu kaçtır. 7. a, b, c birer pozitif tam sayıdır. a= 2 A) 9 B) 3 C) 2 E) 8 D) 4

1983 ÖYS A) 410 B) 400 C) 380 D) 370 E) işleminin sonucu kaçtır. 7. a, b, c birer pozitif tam sayıdır. a= 2 A) 9 B) 3 C) 2 E) 8 D) 4 98 ÖYS. işleminin sonucu kçtır. 6. Bir stıcı ir mlı üzde 0 krl strken, stış fitı üzerinden üzde 0 indirim prk 8 lir stıor. Bu mlın mlieti kç lirdır? A) 0 B) 00 C) 80 D) 70 E) 60 7.,, c irer pozitif tm

Detaylı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal I / 27 Kasım Matematik Sorularının Çözümleri

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal I / 27 Kasım Matematik Sorularının Çözümleri Akdemik Personel ve Lisnsüstü Eğitimi Giriş Sınvı ALES / Sonbhr / Syısl I / 7 Ksım 011 Mtemtik Sorulrının Çözümleri 1 1 1 1. 1. + + 1 1. + 3 6 1 3 1 + 3 6 3 1. + + 1 1 1 6+ + 3 1. 1 13 1. 1 13. 5.10 +

Detaylı

0;09 0;00018. 5 3 + 3 2 : 1 3 + 2 3 4 5 1 2 işleminin sonucu kaçtır? A) 136 87 0;36 0;09. 10. a = 0,39 b = 9,9 c = 1,8 d = 3,7.

0;09 0;00018. 5 3 + 3 2 : 1 3 + 2 3 4 5 1 2 işleminin sonucu kaçtır? A) 136 87 0;36 0;09. 10. a = 0,39 b = 9,9 c = 1,8 d = 3,7. MC. + + +.. Rsyonel Syılr TEST I sonsuz kesrinin eşiti kçtır? A) B) C) D) E) 4 www.mtemtikclu.com, 006 Ceir Notlrı. 8. Gökhn DEMĐR, gdemir@yhoo.com.tr 0;0 0;0008 = 0; x ise x kçtır? A) 0,0 B) 0,000 C)

Detaylı

DRC üst taban, 6 alt taban olmak üzere 12 mavi kare vardır. 4. Sekiz basamaklı herhangi bir özel sayı x = abcdefgh olsun. Deneme - 2 / Mat.

DRC üst taban, 6 alt taban olmak üzere 12 mavi kare vardır. 4. Sekiz basamaklı herhangi bir özel sayı x = abcdefgh olsun. Deneme - 2 / Mat. Deneme - / Mt MATEMATİK DENEMESİ. 6 üst tn, 6 lt tn olmk üzere mvi kre vrdır. Ypının tüm yüzeyi kreden oluştuğun göre, 6 7. 0,.., f -, 0, p. 0,. c- m.,,. ^- h.. 7. ^- h 7 - ulunur. +. c m olur. ( ) 9 c

Detaylı

Kesir Örnek Çözüm. 1. Yandaki şekilde bir TEST - 1. 1. Taralı alanı gösteren. bütün 8 eş parçaya bölünmüş ve bu parçalardan 3 tanesi

Kesir Örnek Çözüm. 1. Yandaki şekilde bir TEST - 1. 1. Taralı alanı gösteren. bütün 8 eş parçaya bölünmüş ve bu parçalardan 3 tanesi Kesir.. Trlı lnı gösteren kesri bulunuz. kesrini ile genişlettiğimizde elde edilecek kesri bulunuz.. Yndki şekilde bir bütün 8 eş prçy bölünmüş ve bu prçlrdn tnesi trnmıştır. Trlı lnı gösteren kesir syısı

Detaylı

RASYONEL SAYILAR. ÖRNEK: a<0<b<c koşulunu sağlayan a, b, c reel sayıları. tan ımsız. belirsiz. basit kesir

RASYONEL SAYILAR. ÖRNEK: a<0<b<c koşulunu sağlayan a, b, c reel sayıları. tan ımsız. belirsiz. basit kesir RASYONEL SAYILAR 0 ve, Z olmk üzere şeklindeki syılr rsyonel syı denir. 0 0 tn ımsız 0 0 elirsiz 0 sit kesir ileşik kesir Genişletilerek vey sdeleştirilerek elde edilen kesirlere denk kesirler denir. Sıfır

Detaylı

LOGARİTMA. Örnek: çizelim. Çözüm: f (x) a biçiminde tanımlanan fonksiyona üstel. aşağıda verilmiştir.

LOGARİTMA. Örnek: çizelim. Çözüm: f (x) a biçiminde tanımlanan fonksiyona üstel. aşağıda verilmiştir. LOGARİTMA I. Üstl Fonksiyonlr v Logritmik Fonksiyonlr şitliğini sğlyn dğrini bulmk için ypıln işlm üs lm işlmi dnir. ( =... = 8) y şitliğini sğlyn y dğrini bulmk için ypıln işlm üslü dnklmi çözm dnir.

Detaylı

Vektör - Kuvvet. Test 1 in Çözümleri 5. A) B) C) I. grubun oyunu kazanabilmesi için F 1. kuvvetinin F 2

Vektör - Kuvvet. Test 1 in Çözümleri 5. A) B) C) I. grubun oyunu kazanabilmesi için F 1. kuvvetinin F 2 7 Vektör - uvvet 1 Test 1 in Çözümleri 5. A) B) C) 1. 1 2 I. grubun oyunu kznbilmesi için 1 kuvvetinin 2 den büyük olmsı gerekir. A seçeneğinde her iki grubun uyguldığı kuvvetler eşittir. + + + D) E) 2.

Detaylı

Cebir Notları Mustafa YAĞCI, Eşitsizlikler

Cebir Notları Mustafa YAĞCI, Eşitsizlikler www.mustfygci.com.tr, 4 Cebir Notlrı Mustf YAĞCI, ygcimustf@yhoo.com Eşitsizlikler S yılr dersinin sonund bu dersin bşını görmüştük. O zmnlr dın sdece birinci dereceden denklemleri içeren mnsınd Bsit Eşitsizlikler

Detaylı

MATEMATİK 2 TESTİ (Mat 2)

MATEMATİK 2 TESTİ (Mat 2) 009 - ÖSS / MT- MTEMTİK TESTİ (Mt ). u testte sırsıl, Mtemtik ( 8) Geometri (9 7) nlitik Geometri (8 0) lnlrın it 0 soru vrdır.. evplrınızı, cevp kâğıdının Mtemtik Testi için rıln kısmın işretleiniz..

Detaylı

yasaktır. Öğrenci İmza:

yasaktır. Öğrenci İmza: YTÜ Fizik ölümü 08-09 hr Dönemi Sınv Trihi: 9.0.09 Sınv Süresi: 90 dk. FIZ00 FİZİK-.rsınv YÖK ün 47 sılı Öğrenci Disiplin Yönetmeliğinin 9. Soru Kitpçığı d-sod Öğrenci No Grup No ölümü Sınv Slonu Öğretim

Detaylı

Trigonometri - I. Isınma Hareketleri. 1 Aşağıda verilenleri inceleyiniz. 2 Uygun eşleştirmeleri yapınız. 3 Uygun eşleştirmeleri yapınız.

Trigonometri - I. Isınma Hareketleri. 1 Aşağıda verilenleri inceleyiniz. 2 Uygun eşleştirmeleri yapınız. 3 Uygun eşleştirmeleri yapınız. Isınm Hreketleri şğıd verilenleri inceleyiniz. Yönlü çı: Trigonometrik irim Çember: Merkezi orjin, yrıçpı br oln çemberdir. O + yön éo Pozitif yönlü (Stin tersi) O yön éo Negtif yönlü (St yönü) O y x Denklemi:

Detaylı

Çevre ve Alan. İlköğretim 6. Sınıf

Çevre ve Alan. İlköğretim 6. Sınıf Çevre ve Aln İlköğretim 6. Sınıf Çevre Merhb,ilk olrk seninle birlikte evin çevresini bulmy çlışlım Kırmızı çizgiler evin çevre uzunluğunu verir. Çevre Şimdi sır futbol shsınd Çevre Şimdi,Keloğlnın Pmuk

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü. Doç. Dr. Nil ARAS ENM411 Tesis Planlaması 2015-2016 Güz Dönemi

Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü. Doç. Dr. Nil ARAS ENM411 Tesis Planlaması 2015-2016 Güz Dönemi Andolu Üniversitesi Mühendislik Fkültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Nil ARAS ENM411 Tesis Plnlmsı 2015-2016 Güz Dönemi 2 Tesis (fcility) Tesis : Belli bir iş için kurulmuş ypı Tesis etmek :

Detaylı

Bu ürünün bütün hakları. ÇÖZÜM DERGİSİ YAYINCILIK SAN. TİC. LTD. ŞTİ. ne aittir. Tamamının ya da bir kısmının ürünü yayımlayan şirketin

Bu ürünün bütün hakları. ÇÖZÜM DERGİSİ YAYINCILIK SAN. TİC. LTD. ŞTİ. ne aittir. Tamamının ya da bir kısmının ürünü yayımlayan şirketin Bu ürünün ütün hklrı ÇÖZÜM DERGİSİ YAYINCILIK SAN. TİC. LTD. ŞTİ. ne ittir. Tmmının y d ir kısmının ürünü yyımlyn şirketin önceden izni olmksızın fotokopi y d elektronik, meknik herhngi ir kyıt sistemiyle

Detaylı

a üstel fonksiyonunun temel özellikleri şunlardır:

a üstel fonksiyonunun temel özellikleri şunlardır: 1 Üstel Fonksiyon: >o, 1 ve herhngi bir reel syı olmk üzere f: fonksiyon denir. R fonksiyonun üstel R, f()= 1 2, f()= ve f()= f()= gibi tbnı sbit syı (pozitif ve 1 den frklı) ve üssü 4 değişken oln bu

Detaylı

TG 10 ÖABT KİMYA. KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 29 Haziran 2014 Pazar

TG 10 ÖABT KİMYA. KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 29 Haziran 2014 Pazar KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 9 Hzirn 4 Pzr TG ÖABT KİMYA Bu testlerin her hkkı sklıdır. Hngi mçl olurs olsun, testlerin tmmının vey bir kısmının İhtiyç Yyıncılık

Detaylı

6 ise. = b = c = d. olsun. x 3 = 0. x = 3 için Q(3 + 2) = 6. ve sayılarının sayısına uzaklığı sayısı kadar ise c a = d. Q(5) = 6 dır.

6 ise. = b = c = d. olsun. x 3 = 0. x = 3 için Q(3 + 2) = 6. ve sayılarının sayısına uzaklığı sayısı kadar ise c a = d. Q(5) = 6 dır. TYT / MTEMTİ eneme - 9. 7 + + + = + 9 = + = + = = bulunur. 0 evp : ^ + h. ^+ h = ^+ h $ ^+ h & ^+ h = & ^+ h = $ ^+ h = ^ h $ ^+ h & ^+ h = 6 ^+ h@ = ^ + h urdn = bulunur. evp :. 0,, ^ h + 0, $ ^0, h,,

Detaylı

Işığın Yansıması ve Düzlem Ayna Çözümleri

Işığın Yansıması ve Düzlem Ayna Çözümleri 2 şığın Ynsımsı ve Düzlem Ayn Çözümleri 1 Test 1 1. 38 38 52 52 Ynsıyn ışının yüzeyin normli ile yptığı çıy ynsım çısı denir. Bu durumd ynsım çısı şekilde gösterildiği gibi 38 dir. 4. şıklı cisminin ve

Detaylı

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Fizik Mühendisliği Bölümü FZM207. Temel Elektronik-I. Doç. Dr. Hüseyin Sarı

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Fizik Mühendisliği Bölümü FZM207. Temel Elektronik-I. Doç. Dr. Hüseyin Sarı Ankr Üniversitesi Mühendislik Fkültesi, Fizik Mühendisliği Bölümü FZM207 Temel ElektronikI Doç. Dr. Hüseyin Srı 2. Bölüm: Dirençli Devreler İçerik Temel Yslrın Doğrudn Uygulnışı Kynk Gösterimi ve Dönüşümü

Detaylı

a 4 b a Cevap : A Cevap : E Cevap : C

a 4 b a Cevap : A Cevap : E Cevap : C TYT / TETİK Deneme - 8., 8 - - - - 8-8 - & - - $ c- m + 5 5 0 0 -. 5 5 $ 75. 5 75 89 5 75 5-9 ^5-9h$ ^5 + 9h 5 ^5-9h$ ^5+ 9h $ 7 evp : 5.. 00 + 0 + 00 + 0 + + 00 + 0 + ( + + ) 55 - - 0 & - 0 & olmlıdır.

Detaylı

Mobil Test Sonuç Sistemi. Nasıl Kullanılır?

Mobil Test Sonuç Sistemi. Nasıl Kullanılır? Mobil Test Sonuç Sistemi Nsıl ullnılır? Tkdim Sevgili Öğrenciler ve eğerli Öğretmenler, ğitimin temeli okullrd tılır. İyi bir okul eğitiminden geçmemiş birinin hytt bşrılı olmsı beklenemez. Hedefe ulşmks

Detaylı

kpss Önce biz sorduk 50 Soruda SORU ÖABT Güncellenmiş Yeni Baskı FEN BİLİMLERİ FEN ve TEKNOLOJİ Tamamı Çözümlü DENEME

kpss Önce biz sorduk 50 Soruda SORU ÖABT Güncellenmiş Yeni Baskı FEN BİLİMLERİ FEN ve TEKNOLOJİ Tamamı Çözümlü DENEME Önce biz sorduk kpss 0 8 50 Sorud 3 SORU Güncellenmiş Yeni Bskı ÖABT FEN BİLİMLERİ FEN ve TEKNOLOJİ Tmmı Çözümlü 5 DENEME Komisyon ÖABT FEN E TEKNOLOJİ TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 5 DENEME ISBN 978-605-38-896-4 Kitpt

Detaylı

2009 Soruları. c

2009 Soruları. c Hırvt ıstn Ulusl Mtemt ık Ol ımp ıytı Tkım Seçme Sınvı Geometr ı 2009 Sorulrı c www.sbelin.wordpress.com sbelinwordpress@gmil.com Hırvtistn d ypıln 2009 yılı TST yni Tkım Seçme Sınvın it geometri sorulrı

Detaylı

DENEME 6 SAYISAL BÖLÜM ÇÖZÜMLERİ

DENEME 6 SAYISAL BÖLÜM ÇÖZÜMLERİ DENEME 6 SAYISAL BÖLÜM ÇÖZÜMLERİ. 3 3 = ( 3 ) ( 3) > > = 3 3 = 6 6. xy x = 8 xy x = 8 x.(y ) x.(y ) = 8 8 6 y (y ).(y) = 6 y = 6 y=6 y=5. 36. 8 d 8 = 6 d n 0 8 0 = 6 ( ) = 6 5 = 3 00 3. 880 ( 3) 80 0 =

Detaylı

BULANIK MANTIK. Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Matematik Bölümü, Tokat.

BULANIK MANTIK. Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Matematik Bölümü, Tokat. Nim Çğmn, ncgmn@gop.edu.tr BLNIK MNTIK Gziosmnpş Üniversitesi, Fen Edebiyt Fkültesi, Mtemtik Bölümü, Tokt. Mtemtik deyince ilk kl gelen kesinliktir. Hlbuki günlük hytt konuşmlrımız rsınd belirsizlik içeren,

Detaylı

c

c Mtemt ık Ol ımp ıytı Çlışm Sorulrı c www.sbelin.wordpress.com sbelinwordpress@gmil.com Bu çlışm kğıdınd mtemtik olimpiytlrı sınvlrın hzırlnn öğrenciler ve öğretmenler için hzırlnmış sorulr bulunmktdır.

Detaylı

Ö.S.S MATEMATĐK I SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ

Ö.S.S MATEMATĐK I SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ Ö.S.S. 007 MATEMATĐK I SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ.. 7 işleminin sonucu kçtır? A) B) 9 C) D) E) Çözüm. 7..9.. + işleminin sonucu kçtır? 8 A) 8 B) 8 C) 8 D) E) Çözüm + 8 8 + 8 8. ( ).( ) (+ ).(+ ) işleminin sonucu

Detaylı

Sunum ve Sistematik. Bu başlıklar altında uygulamalar yaparak öğrenciye yorum, analiz, sentez yetisinin geliştirilmesi hedeflenmiştir.

Sunum ve Sistematik. Bu başlıklar altında uygulamalar yaparak öğrenciye yorum, analiz, sentez yetisinin geliştirilmesi hedeflenmiştir. Sunum ve Sistemtik ÖLÜM: ÖRTNLR LIŞTIRMLR u bşlık ltınd her bölüm kznımlr yrılmış, kznımlr tek tek çözümlü temel lıştırmlr ve sorulr ile trnmıştır. Özellikle bu kısmın sınıf içinde öğrencilerle işlenmesi

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET)

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET) MTEMTİK 2017 MERKEZÎ ORTK SINVI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MTEMTİK DERSİ (MZERET) 20 MYIS 2017 Saat: 10.10 SORU SYISI : 20 dı ve

Detaylı

MATEMATİK 30 DENEME GEOMETRİ. soru KPSS Kerem Köker - Kenan Osmanoğlu - Levent Şahin Uğur Özçelik - Ahmet Tümer - Yılmaz Ceylan

MATEMATİK 30 DENEME GEOMETRİ. soru KPSS Kerem Köker - Kenan Osmanoğlu - Levent Şahin Uğur Özçelik - Ahmet Tümer - Yılmaz Ceylan KPSS 2017 önce biz sorduk 120 Sorud 92 soru GENEL YETENEK - GENEL KÜLTÜR MATEMATİK GEOMETRİ 30 DENEME Kerem Köker - Kenn Osmnoğlu - Levent Şhin Uğur Özçelik - Ahmet Tümer - Yılmz Ceyln Eğitimde 30. yıl

Detaylı

b göz önünde tutularak, a,

b göz önünde tutularak, a, 3.ALT GRUPLAR Tnım 3.. bir grup ve G, nin boş olmyn bir lt kümesi olsun. Eğer ( ise ye G nin bir lt grubu denir ve G ile gösterilir. ) bir grup Not 3.. ) grubunun lt grubu olsun. nin birimi ve nin birimi

Detaylı