İRTİBAT: Diyanet İşleri Başkanlığı Üniversiteler Mahallesi Dumlupınar Bulvarı No: 147/A Çankaya-ANKARA

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İRTİBAT: Diyanet İşleri Başkanlığı Üniversiteler Mahallesi Dumlupınar Bulvarı No: 147/A Çankaya-ANKARA"

Transkript

1 TÜRKİYE DE İLAHİYAT ÖĞRENİMİ İMKANI TÜRKİYE DE (1) T.C. DĠYANET ĠġLERĠ BAġKANLIĞI İRTİBAT: Diyanet İşleri Başkanlığı Üniversiteler Mahallesi Dumlupınar Bulvarı No: 147/A Çankaya-ANKARA Telefon: Web: Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü: (0090) (0090) ULUSLARARASI ĠLAHĠYAT PROGRAMI TANITIM KILAVUZU

2 (2) GiriĢ: Toplumların tarihleri ve kültürleri ile bağlarını kuran ve geleceğe güvenle bakmalarını sağlayan en önemli disiplin eğitimdir. Eğitim, kültürel etkileşimi sağladığı gibi içinde yaşanılan dünyayı yorumlamada kişilere rehberlik eder. Modern dünyanın karmaşası içerisinde dini bilginin doğru metotlarla, güvenilir kaynaklardan, ehil kişiler tarafından verilmesinin önemi ve zorluğu takdir edilecektir. Özellikle bünyelerinde ciddi oranlarda Müslüman nüfus barındıran batı toplumlarında bu nüfusun din eğitimi ihtiyaçlarını doyuran eğitim kurumlarının eksikliği bariz olarak ortaya çıkmaktadır. Yarım asrı bulan tarihiyle Avrupa ya yerleşmiş Türkiye kökenli toplumun eğitim taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılamada yerel idareler yetersiz kalmıştır. Bu kapsamda ortaya çıkmış ve bir gelenek oluşturmuş eğitim kurumlarından bahsetmek neredeyse imkansızdır. Yerel ve küresel düzeyde konu ile ilgili gelişmeleri takip eden Başkanlığımız, din alanında doğru bilginin ortaya konması, üretilmesi ve aktarılmasına atfettiği öneme bağlı olarak yurtdışında yaşayan soydaş ve vatandaşlarımızın ihti- yaç duydukları nitelikli ve birikimli İslam İlahiyat Uzmanlarının, akademisyenlerinin yetiştirilmesine, bunların görev yapacakları ehliyetli, şeffaf, güvenir ve her yönden donanımlı din hizmeti ve eğitimi veren kurumların oluşmasına destek vermektedir. Avrupa ülkelerinde yaşayan vatandaşlarımızın din hizmeti ve eğitimine ilişkin artan ihtiyaç ve talepleri ile Başkanlığımız yurtdışında yürüttüğü din hizmetlerindeki verimliliğin artırılmasına yönelik düşünceleri, Türkiye nin İslam İlahiyatı alanında sahip olduğu seçkin ilmi seviye ve Başkanlığımızın din hizmetlerini sunumundaki güçlü birikiminin bu ihtiyaç mahallerine Avrupa da yetişmiş gençlerimiz üzerinden aktarılmasının isabetli ve toplumsal uzlaşmaya ivme kazandırıcı olacağı kanaati oluşmuştur. Bu amaçla, Diyanet İşleri Başkanlığımızın girişimleri ile Avrupa ülkelerinde yetişip lise eğitimlerini bu ülkelerde tamamlayarak içinde yaşadıkları ülkenin diline ve kültürüne hâkim gençlerimizin öğrenim görecekleri bir Uluslararası İlahiyat Programı 2006 yılında hayata geçirilmiştir. Pek çok Avrupa ülkesinde İslam dini ve Müslüman coğrafya üzerine çok sayıda araştırma yapılmış, gerek üniversite bünyelerinde gerekse dışında müstakil bölümler, araştırma birimleri kurulmuştur. Buna rağmen, İslam dinini kendi tarihi süreci ve geleneksel yapısını dikkate alarak içten bir bakış ve aidiyet duygusuyla araştıran bir İslam İlahiyatı tesis edilememiştir. Bu gün için bir zorunluluk olan bu boşluğu giderecek kadroları yetiştirmede, Türkiye nin Batılı din araştırmalarına dair yöntem ve yaklaşımlarının da farkında olan İlahiyat Fakülteleri ve onların birikimli öğretim üyeleri önemli bir rol oynayacak konumdadırlar. Bu tespit, böylesi bir projeye neden Türkiye nin ev sahipliği yapması gerektiğini de izah eder mahiyettedir.

3 (3) Uluslararası Ġlahiyat Programı Hakkında Uluslararası İlahiyat Programı Avrupa ülkelerinde lise eğitimini tamamlamış öğrencilerin Ankara Üniversitesi veya Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültelerinde lisans öğretimi düzeyinde takip edecekleri, İslam ilahiyatını tarihi zenginliği içerisinde ilmi yöntem ve farklı bakış açılarıyla araştıran, ayrıca program katılımcılarının ve geldikleri ülkelerin özelliklerini ve ihtiyaçlarını dikkate alarak geliştirilmiş bir programdır. Avrupa ülkelerinde yaşayan ve bulunduğu ülke vatandaşlığına (veya çifte vatandaşlığa) sahip, Türkiye de bir üniversiteye kayıt yaptırmada aranan düzeyde lise bitirme belgesini ibraz edebilen gençler, gerekli belgelerle doğrudan Din Hizmetleri Müşavirlik ve Ataşeliklerimize müracaat edebileceklerdir. Bu müracaatlar gerekli şartları taşıma ve kontenjan sayıları göz önünde bulundurularak kademeli olarak değerlendirilip Yüksek Öğrenim Kurumuna bildirilmektedir. Avrupa ülkeleri üniversiteleri ve öğretim programlarının bir kısmı ile akredite ve yakın bir ilişki içerisinde olan, tecrübeli öğretim üyesi kadrolarına ve güçlü ilmi geleneklerine sahip Türkiye İlahiyat Fakültelerinde Yüksek Din Öğretimini tamamlayan mezunlar, Avrupa ya dair deneyimleri ile İslam İlahiyatına dair ilmi birikimleriyle, din hizmeti, din eğitimi ve sosyal hizmetler alanlarında çalışma imkanları bulabileceklerdir. Aynı zamanda akademik kariyer yapmak isteyen mezunlar, gerek Türkiye de gerekse Avrupa üniversitelerinde mastır ve doktora programlarına devam edebileceklerdir. Bununla birlikte, Uluslararası İlahiyat Programı adaylara Türkiye de yükseköğrenim şartlarında ilahiyat öğrenimi imkânı sunmaktadır. Program bir iş sözleşmesi ya da taahhüdü anlamı taşımamaktadır. 3. Program Amaçları 1. Avrupa ülkelerinde yaşayan insanımızın dini, kültürel, toplumsal ve psikolojik ihtiyaçlarını yakından bilen, her türlü çevre şartlarını ve faktörlerini tanıyan, İslam İlahiyatı alanındaki bilimsel donanımlarıyla beklentilere cevap verecek din hizmeti veren; 2. Avrupa ülkelerinde yeni yetişen nesillerin ihtiyaç duydukları örgün ve yaygın din eğitimini doğru bilgi ve pedagojik yöntemlere göre sunabilen; 3.Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza, içinde yaşadıkları topluma uyum sürecinde kendilerine rehberlik edecek, İslam'ın ahlak eksenli dindarlığını, toplumsal paylaşım ve katılımı destekleyen özelliğini bilen; ülkemizin farklı din ve kültürleri birlikte yaşatma tecrübesini aktarabilen; 4. Avrupa'da gündeminde sıkça karşılaşılan İslam ve Müslüman kimlikle ilgili tartışmalarda ön yargıları giderici, toplumu teskin edici doğru bilgi ve tutumu sergileyen; 5. İslam İlahiyatı başta olmak üzere, din bilimleri ve sosyal alanlarda yüksek standartta akademik çalışma yapabilecek; Yetenekli, liyakatli ve temsil gücü yüksek elemanların yetiştirilmesidir.

4 4. Kontenjan ve Aktüel Öğrenci Profili Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğretim yılında başlayan program, öğretim yılında da Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde de başlatılarak devam etmektedir. Programda ülkelere göre bir kontenjan belirlenmemekle birlikte başvuru sayıları dikkate alınarak planlama yapılmaktadır. Ayrıca din hizmetlerinin sunumunda ihtiyaç duyulan personel dikkate alındığında kabul edilecek kızerkek öğrenci oranı bu ihtiyaca göre en az %60 erkek öğrenci oranı korunmaya çalışılarak planlanacaktır. Bu çerçevede; SIRA ÜLKE Toplam 1 ALMANYA FRANSA 45 3 BELÇİKA 39 4 HOLLANDA 18 5 AVUSTRALYA 12 6 İSVİÇRE 2 7 İSVEÇ 7 8 AMERİKA 10 9 AVUSTURYA 3 10 DANİMARKA 4 11 İNGİLTERE 1 12 İTALYA 1 13 NORVEÇ 1 TOPLAM 306 Mezun: 17 Olmak üzere 13 Avrupa ülkesinden toplam 306 öğrenci ülkemize gelerek program kapsamında öğrenim görmektedir. 5. Öğrenim Ġmkânları 5.1. Barınma Uluslararası İlahiyat programı Diyanet İşleri Başkanlığının girişimi ile başlatılmış ve desteği ile sürdürülmektedir. Ayrıca, Türkiye Diyanet Vakfı yaptığı maddi yardımlar ve sunduğu destek ile bu programın yürütülmesinde vazgeçilmez bir kurum konumundadır. Bunun dışında yurtdışı birlik ve vakıflarımızın, keza Din Hizmetleri Müşavirlik ve Ataşeliklerimiz programın başarısı ve devamında önemli maddi ve manevi görevler üstlenmektedirler. Bu programa kabul edilen öğrencilerin, iaşe (yemek), ibate (barınma) ve temel eğitim ihtiyaçları karşılanmaktadır. Program Türkiye organizesi cihetiyle bu harcama kalemlerinin dışında her hangi bir ilave bursu öngörmemektedir. Başkanlığımızın öğrencilerimize huzurlu ve verimli bir çalışma ortamı sunma gayretlerini madden destekleyen Türkiye Diyanet Vakfı, Ankara daki öğrenci yurtlarını öğrencilerimizin istifadesine sunmaktadır. Programa kabul edilen (4) kız öğrenciler, Ankara da TDV nin kız öğrenci yurdunda, erkek öğrenciler ise İncesu Erkek Öğrenci Yurdunda ikamet etmektedirler. Programa İstanbul da devam eden öğrencilerimiz fakülteye yakınlık ve diğer fiziki imkanlar düşünülerek en uygun ve nezih mekanlarda barındırılmaya çalışılmaktadır Yüksek Din Öğretimi Uluslararası İlahiyat Projesi, üniversite lisans eğitimi kapsamlı bir programdır. Türkiye de ilahiyat lisans eğitimi 4 yıl olup, başlangıcında 1 yıl da Arapça ağırlıklı hazırlık eğitimi ile devlet üniversitelerinde verilmektedir. Dolayısıyla programın eğitimöğretim boyutunu ilgili üniversiteler yürütmektedir. Bu yüksek öğretim kurumlarında öğrenim gören bütün öğrenciler, üniversitelerin kendi yönetmelikleri ve mevzuatına tabi olurlar. Başkanlığımız, bu programa devam eden öğrencilere yönelik, takviye mahiyetinde kurslar ve öğrenme etkinlikleri sunabilmektedir.

5 (5) İlgili İlahiyat Fakültelerinin İletişim Adresleri 5.3. Eğitim Yardımları 5.4. Sosyal Hizmetler 1. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Bahriye Üçok Cad Beşevler / Ankara Telefon: Faks: Web: 2. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mahir İz Cad. No: 2 Bağlarbaşı Üsküdar/İSTANBUL Web: E-posta: ilahiyat@marmara.edu.tr Uluslararası İlahiyat Programı kapsamında ülkemize gelen öğrencilerin, yukarıda zikredildiği gibi, Kurumumuz tarafından iaşe, ibate ve temel eğitim masrafları (kayıt harçları, sınav ücretleri) karşılanmaktadır. Bu temel kategorilerin dışında kalan ulaşım, eğitim materyalleri (kitap, kırtasiye v.b), özel sağlık sigortası ve her hangi bir nakdi öğrenim yardımı bu kapsamda değildir. Programa kabul edilerek ilahiyat öğrenimine başlayan öğrencilerin herhangi bir sebeple eğitimlerine ara vermeleri durumunda, ortaya çıkabilecek eğitimöğretim masrafları Başkanlık tarafından karşılanmaz, bu masraflar öğrencinin kendisine aittir. Kapsam dışında kalan harcamalarda öğrencilerin veya velilerin katkıları öngörülmektedir. Bununla birlikte, her hangi bir ilave burs yardımı almak isteyen öğrencilerin müracaatları, programa destek veren yurtdışı birlik ve vakıflarımıza iletilmektedir. Bu durumda, burs kararını ilgili kurumlar vermekte, Başkanlığımız, sadece koordinasyonu sağlamaktadır. Program çerçevesinde Türkiye - de öğrenim gören öğrencilerin sağlık, kültür ve diğer sosyal ihtiyaçları farklı kurumlarca karşılanmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığının bu konuda ayrı bir hizmeti ve uygulaması yoktur. Adaylar geldikleri ülkelerdeki bireysel veya aile sağlık sigortalarını Türkiye deki öğrenim esnasında da devam ettirmeleri ilave avantajlar sağlayacaktır. Öğrencilerimiz üniversitenin diğer öğrencileri için sağladığı her

6 (6) 5.4. Sosyal Hizmetler Yeni bir sosyo-kültürel ortam ve yüksek öğretim sistemi ile karşılaşan öğrencilerimize Başkanlığımız uzmanları tarafından rehberlik ve danışmanlık hizmetleri verilmektedir. Bu kapsamda öğrencilerimiz ile birebir doğrudan irtibat kurarak, onların yüksek öğretim ortamına kısa sürede uyum sağlamaları ve kendilerini geliştirmeleri amaçlanmaktadır. Yurtdışından ülkemize öğrenim görmek üzere getirilen öğrencilere başta alanlarıyla ilgili ilave ve pratik beceriler kazandırmak, gerek eğitim-öğretim, gerekse bireysel hayatlarındaki sorunlarıyla yakından ilgilenmek, ülkemizi ve insanımızı tanıtarak kalıcı dostluk ve ilişkiler kurmalarını sağlamak amacıyla başlatılan rehberlik projeleri ile ders dışı gelişimleri desteklenmektedir. Öğrencilerimiz Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV nın eğitim birimle- rinden her zaman yararlanabileceklerdir. 6. BaĢvurular ve BaĢvuru KoĢulları 6.1. Kimler BaĢvurabilir? Programa müracaat edecek kişilerde aranan genel şartlar; 1. Lise mezunu ya da lise son sınıf öğrencisi olmak. (Avrupa ülkelerinden birinde orta öğrenimini tamamlayarak Türkiye deki lise diplomasına denk bir diplomaya sahip olmak) 2. Üniversiteye başlamasında her hangi bir engel olmamak 3. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan adaylar ile 4112 sayılı kanun (doğumla Türk vatandaşlığını kazanmış olup da, sonradan Bakanlar Kurulu ndan çıkma izni almak suretiyle yabancı bir devlet vatandaşlığına geçen kişiler) gereğince Türk vatandaşlığından çıkmış olmak, tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmamış olmak. ( tarihinden önce doğmuş olanlar başvuramazlar.) 5. Programa kabul edildiği halde farklı nedenlerle ilişiği kesilenler tekrar başvuramazlar Gerekli Belgeler: Birinci ve ikinci maddelerdeki şartları taşıyan adaylar; Başvuru formu (Ek-1), Lise diploması örneği, Lise diploması denkliği, Kimlik fotokopisi, Kendi el yazısı ile yazılmış özgeçmişi, Bölgesindeki DİTİB Camii görevlisinden alınacak referans mektubu (Ek-2) İki adet fotoğraf.

7 (7) 6.3. BaĢvuru Tarihleri Gerekli şartları taşıyan adaylar belgelerini Din Hizmetleri Müşavirliği veya Ataşeliklerine 15 Nisan 2011 Cuma mesai bitimine kadar ulaştırmış olacaklardır Mülakatlar ve BaĢvuruların Değerlendirilmesi Başvuruları alınan adayların belgeleri, gerekli şartları taşıyıp taşımamaları açısından Din Hizmetleri Müşavirlikleri/Ataşelikleri tarafından bir ön incelemeden geçirildikten sonra Başkanlığımıza ulaştırılır. Başkanlıkta belgelerin tekrar incelenmesinin ardından aranan şartları taşıdığı tespit edilen adaylar, gerekli görüldüğü takdirde Din Hizmetleri Müşavirliklerinde mülakata alınacaklardır. Yapılacak mülakatta başarılı görülenler, hazırlanacak listelerle Yükseköğretim Kurulu na bildirilecektir. 7. KarĢılaĢılan Sorunlar ve Dikkat Edilmesi Gereken Konular 7.1. VatandaĢlık Konusu: Programa, bulundukları ülke vatandaşlığını kazanmış veya çifte vatandaş olan lise mezunu adaylar doğrudan başvurabilecektir Oturum Hakkı: Programa kabul edilen öğrenciler, oturum haklarının zarar görmemesi için, gelmeden önce Yabancılar Dairesinden Türkiye de geçici süreli öğrenim izni almaları gerekmektedir Lise Diploması Denkliği: Uluslararası Bakalorya (IB) Abitur, Fransız Bakaloryası, Matura, Maturita v.b. belgelerinden birine sahip olan adaylar bu belgelerinin denkliğini Eğitim Müşavirlik/Ataşeliklerinden yaptırabileceklerdir. Başvuru formundaki iletişim adresi bölümünün tam ve doğru olarak doldurulması haberleşmenin hızlı bir şekilde yapılabilmesi için önemlidir. UİP öğrencileri ve Başkanlık arasındaki iletişim, genellikle öğrencinin e-posta adresi üzerinden yürütülmektedir. Bu sebeple, tüm adayların e-posta adreslerini güncel tutmaları gereklidir. Başvurusu gerçekleşen adaylara Din Hizmetleri Müşavirlik/Ataşelikleri ve eş zamanlı olarak doğrudan Başkanlığımız tarafından yoluyla bilgi verilecektir ĠletiĢim ve Ġrtibat:

8 (8) 8. Kesin Kayıt Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başvuruları incelenerek programa alınması uygun görülen adayların isimleri Yüksek Öğretim Kurumu na ve ilgili üniversitelere gönderilir. Bu öğrenciler, üniversiteler tarafından belirlenen kesin kayıt tarihlerini ve istenen belgeleri dikkate alarak, ilgili Üniversite/Fakültede olacak şekilde Türkiye ye gelirler. Kesin kayıtlar Başkanlığımız tarafından değil, bizzat ilgili üniversitelerin Öğrenci İşleri Dairesi tarafından yapılmaktadır. Ankara ve Marmara Üniversiteleri kayıt tarihi ve akademik takvimlerini internet sitelerinden ilan etmektedirler. Kayıt için istenen belgeler öğrencilere daha sonra bildirilecektir. Programa başvuran ve gerekli sınavlardan geçerek katılması uygun görülen öğrencilerden (Bin) AVRO tutarında teminat alınır. Öğrencinin programı yarıda bırakması, taahhütname belgesinde belirtilen hususlara uymaması ve bu sebeplerle öğrencilikle ilişiğinin kesilmesi gibi durumlarda, yapılan harcamalar bu meblağdan mahsup edilirken, programı tamamlayan öğrencilere bu ücret geri ödenir. Üniversiteye kayıtlarını yapan öğrenciler Başkanlığımızla da bir taahhütname belgesi imzalamak suretiyle, Başkanlığımızın öngördüğü katkı ve destekten yararlanmaya başlar. KAYITLA ĠLGĠLĠ ÖNEMLĠ NOTLAR a ) Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz. b) Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopileri kabul edilmez. c) Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz. d) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez. e) Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilir. İRTİBAT: Diyanet İşleri Başkanlığı Üniversiteler Mahallesi Dumlupınar Bulvarı No: 147/A Çankaya-ANKARA Telefon: Web: Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü: disiliskiler@diyanet.gov.tr

Uluslararası İlahiyat Programı. UiP T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI TANITIM KILAVUZU. broşür 3.indd 1 05.03.

Uluslararası İlahiyat Programı. UiP T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI TANITIM KILAVUZU. broşür 3.indd 1 05.03. T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Uluslararası İlahiyat Programı UiP TANITIM KILAVUZU 2012 broşür 3.indd 1 05.03.2012 11:21:48 2 broşür 3.indd 2 05.03.2012 11:22:01 ULUSLARARASI İLAHİYAT PROGRAMI

Detaylı

BAŞVURULAR BAŞLADI DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI İLAHİYAT PROGRAMI BAŞVURULAR BAŞLIYOR ÖĞRENİMİ TÜRKİYE D E. (Son Gün 27 Nisan) TÜRKİYE DE İLAHİYAT

BAŞVURULAR BAŞLADI DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI İLAHİYAT PROGRAMI BAŞVURULAR BAŞLIYOR ÖĞRENİMİ TÜRKİYE D E. (Son Gün 27 Nisan) TÜRKİYE DE İLAHİYAT TÜRKİYE DE TÜRKİYE D E İLAHİYAT TÜRKİYE DE ÖĞRENİMİ İLAHİYAT İMKANI ÖĞRENİMİ İMKANI İLAHİYAT ÖĞRENİMİ İMKAI DİYANET DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İLAHİYAT PROGRAMI İLAHİYAT PROGRAMI

Detaylı

Giriş. Giriş. Diyanet İşleri Başkanlığımız, yurt içinde sürdürdüğü toplumu din konusunda aydınlatma ve doğru bilgiye dayalı din hizmeti

Giriş. Giriş. Diyanet İşleri Başkanlığımız, yurt içinde sürdürdüğü toplumu din konusunda aydınlatma ve doğru bilgiye dayalı din hizmeti Giriş Giriş Diyanet İşleri Başkanlığımız, yurt içinde sürdürdüğü toplumu din konusunda aydınlatma ve doğru bilgiye dayalı din hizmeti sunma görevini yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza da ulaştırma çabası

Detaylı

KILAVUZU TANITIM. Uluslararası İlahiyat Programı T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

KILAVUZU TANITIM. Uluslararası İlahiyat Programı T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI UiP TANITIM KILAVUZU Uluslararası İlahiyat Programı T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI 2013 UİP 2 SUNUŞ Yurtdışında bulunan vatandaşlarımızın yaşadığı ülkeler ve sosyal çevreler ile yeni neslin

Detaylı

T.C. DÝYANET ÝÞLERÝ BAÞKANLIÐI ULUSLARARASI ÝLAHÝYAT PROGRAMI TANITIM KÝTAPÇIÐI

T.C. DÝYANET ÝÞLERÝ BAÞKANLIÐI ULUSLARARASI ÝLAHÝYAT PROGRAMI TANITIM KÝTAPÇIÐI T.C. DÝYANET ÝÞLERÝ BAÞKANLIÐI ULUSLARARASI ÝLAHÝYAT PROGRAMI TANITIM KÝTAPÇIÐI YURTDIÞINDA LÝSE EÐÝTÝMÝNÝ TAMAMLAYAN TÜRK GENÇLERÝNE TürkÝye'de ÝLAHÝYAT ÖÐRENÝMÝ 2008 Ek-1 Genel Başvuru Şartları:

Detaylı

TANITIM KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

TANITIM KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI TANITIM KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI 2014 Sunuş YURTDIŞINDA yaşayan insanımızın bulundukları coğrafyada ve toplumda dil, din ve diğer kültürel özellikleriyle kendileri kalarak geleceklerinin

Detaylı

TANITIM ve BAŞVURU KLAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

TANITIM ve BAŞVURU KLAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI TANITIM ve BAŞVURU KLAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI 2015 SUNUŞ Diyanet İşleri Başkanlığı temel hizmet anlayışı çerçevesinde yurtdışında yaşayan vatandaş, soydaş ve dindaşlarımıza dini

Detaylı

TANITIM ve BAŞVURU KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

TANITIM ve BAŞVURU KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI TANITIM ve BAŞVURU KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI 2018 UİP-2018 ULUSLARARASI İLAHİYAT PROGRAMI 2 ULUSLARARASI İLAHİYAT PROGRAMI UİP-2018 A. SUNUŞ İslam medeniyeti tarih boyunca bilim,

Detaylı

TANITIM ve BAŞVURU KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

TANITIM ve BAŞVURU KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI TANITIM ve BAŞVURU KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI 2017 2 ULUSLARARASI İLAHİYAT PROGRAMI UİP-2017 A. SUNUŞ Günümüz insanının ve Müslüman coğrafyanın meşgul olduğu sorunlar ve problemler

Detaylı

TANITIM ve BAŞVURU KILAVUZU T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

TANITIM ve BAŞVURU KILAVUZU T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI TANITIM ve BAŞVURU KILAVUZU T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI 2019 ULUSLARARASI İLAHİYAT PROGRAMI UİP-2019 A. SUNUŞ Yeni kuşakların toplum yaşamındaki yerlerini almaları için gerekli bilgi,

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı D O S Y A

T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı D O S Y A Evrak Tarih ve Sayısı: 02/03/2015-7670 T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı *BENDLL5R* Pin: 33561 Sayı :78952281-770- Konu :Uluslararası İlahiyat Programı D O S Y A Yurtdışında yaşayan toplumumuzun

Detaylı

KONUK VEYA UİP ÖĞRENCİLERİ İÇİN DİNİ YÜKSEK İHTİSAS KURS DUYURUSU

KONUK VEYA UİP ÖĞRENCİLERİ İÇİN DİNİ YÜKSEK İHTİSAS KURS DUYURUSU EK-1 KONUK VEYA UİP ÖĞRENCİLERİ İÇİN DİNİ YÜKSEK İHTİSAS KURS DUYURUSU Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı dini yüksek ihtisas merkezleri, dini yükseköğrenim mezunu personele Temel İslam Bilimleri alanında

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı DOSYA

T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı DOSYA Evrak Tarih ve Sayısı: 14/06/2017-E.39916 T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı *BEL53HB0Y* Pin: 40502 Sayı :78952281-799- Konu :Konuk Öğrencilere Ülkemizde Dini Yüksek İhtisas Eğitimi İmkânı DOSYA

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 AKADEMİK YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ EK YERLEŞTİRME KILAVUZU

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 AKADEMİK YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ EK YERLEŞTİRME KILAVUZU ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 AKADEMİK YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ EK YERLEŞTİRME KILAVUZU 1. GENEL ŞARTLAR Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında Alınan Karar Uyarınca; Bu kontenjanlara

Detaylı

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönerge, üniversitenin yabancı uyruklu öğrenci kontenjanına

Detaylı

KESİN KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER

KESİN KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER 2018-2019 ÖĞRETİM YILINDA ANADOLU ÜNİVERSİTESİNİN ÖNLİSANS/LİSANS PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN; YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ VE YERLEŞTİRME SINAVI (ANADOLUYÖS) SONUCUNA/ULUSLARARASI GEÇERLİLİĞİ OLAN SINAV SONUÇLARINA/ULUSLARARASI

Detaylı

Yurtdışı Vatandaşlar Burslarının takvimi nasıldır? Değerlendirme ve Mülakat Tarihleri: Aralık 2014 Ocak 2015

Yurtdışı Vatandaşlar Burslarının takvimi nasıldır? Değerlendirme ve Mülakat Tarihleri: Aralık 2014 Ocak 2015 Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın eğitim ve akademik çalışmalarını desteklemek maksadıyla Yurtdışı Vatandaşlar Bursları başlatmıştır. Burs programı

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönerge, üniversitenin yabancı uyruklu öğrenci kontenjanına

Detaylı

T.C. GÜMÜġHANE ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ

T.C. GÜMÜġHANE ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ 2014 2015 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI Kontenjanları, BaĢvuru ġartları, BaĢvuruya Esas TeĢkil Eden Lisans Programları Lisansüstü Programlara BaĢvuru Tarihleri : 04-08 Ağustos 2014 I. Kontenjanlar

Detaylı

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KOŞULLARI VE KONTENJANLARI

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KOŞULLARI VE KONTENJANLARI HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KOŞULLARI VE LARI Yükseköğretim kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal,

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü 2015-2016 Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları DEĞERLENDİRME %

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü 2015-2016 Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları DEĞERLENDİRME % ALES PUAN TÜRÜ. Uyruklu ÜNİP * ALES PUANI MEZUNİYET NOT ORTALAMASI MÜLAKAT 015-016 Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları DEĞERLENDİRME % ANABİLİM DALLARI Türk Dili ve Edebiyatı

Detaylı

ULUSLARARASI İLAHİYAT LİSANS BURSLARI BAŞVURU KILAVUZU

ULUSLARARASI İLAHİYAT LİSANS BURSLARI BAŞVURU KILAVUZU ULUSLARARASI İLAHİYAT LİSANS BURSLARI BAŞVURU KILAVUZU Türkiye Diyanet Vakfı 13 Mart 1975 tarihinde, Diyanet İşleri Başkanlığına yardımcı ve destek olmak amacıyla kurulan, kar amacı gütmeyen bir sivil

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ve KONTENJANLARI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ve KONTENJANLARI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ve KONTENJANLARI ANABİLİM KONTENJANLAR DALLARI MATEMATİK VE ALES TEZLİ FEN BİLİMLERİ

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMI

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMI Lisansüstü Programlara Başvurularının Alınması Mülakat Sınavına Girmeye Hak Kazanan Öğrenci

Detaylı

28.02.2012 Tarihli Senato Kararı (Ankara Üniversitesine Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Yönerge nin değiştirilmesi hk.)

28.02.2012 Tarihli Senato Kararı (Ankara Üniversitesine Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Yönerge nin değiştirilmesi hk.) 28.02.2012 Tarihli Senato Kararı (Ankara Üniversitesine Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Yönerge nin değiştirilmesi hk.) ANKARA ÜNİVERSİTESİ Karar Tarihi : 28/02/2012 SENATO KARAR ÖRNEĞİ Toplantı

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İLANIDIR.

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İLANIDIR. mardin ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Dil Enstitüsü başvuru şartları ve kontenjanlar için

Detaylı

İKTİSAT TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI* TC Uyruklu (Alan içi) TC Uyruklu (Alan dışı)

İKTİSAT TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI* TC Uyruklu (Alan içi) TC Uyruklu (Alan dışı) T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI İLANI Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2016-2017

Detaylı

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi A Blok, Pedagojik Formasyon Birimi, ELAZIĞ. Tlf: 0-424-2370000/4928

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi A Blok, Pedagojik Formasyon Birimi, ELAZIĞ. Tlf: 0-424-2370000/4928 D U Y U R U ÜNİVERSİTELERİN ÖĞRETMENLİĞE KAYNAK OLUŞTURAN BÖLÜMLERİNİN SON SINIF ÖĞRENCİLERİ İLE MEZUNLAR İÇİN 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE BAŞLATILACAK PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Sevgili öğrenciler; Üniversitemize hoş geldiniz. ÜNİVERSİTEYE KAYIT İÇİN İZLENECEK YOLLAR ONLINE KAYIT SİSTEMİ (ÖBİSİS) DEN KAYIT İŞLEMLERİ: 2017 Dikey Geçiş Sınavı

Detaylı

TÜRKİYE DE ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ

TÜRKİYE DE ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ TÜRKİYE DE ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlarımız İçin Türkiye de Eğitim Fırsatları 2012 YURTDIŞINDA YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZ İÇİN TÜRKİYE DE ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ Uluslararası arenadaki etkinliğinin

Detaylı

Değerli İlim Talibi, Kadın erkek her Müslüman ın hayatını İslamin kuralları çerçevesinde idame ettirerek ebedi saadete yelken açması, İslam dininin

Değerli İlim Talibi, Kadın erkek her Müslüman ın hayatını İslamin kuralları çerçevesinde idame ettirerek ebedi saadete yelken açması, İslam dininin Değerli İlim Talibi, Kadın erkek her Müslüman ın hayatını İslamin kuralları çerçevesinde idame ettirerek ebedi saadete yelken açması, İslam dininin itikat, ibadet ve ahlak konularında yeterli bilgiye sahip

Detaylı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ LİSANS/ÖNLİSANS DİPLOMA PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ LİSANS/ÖNLİSANS DİPLOMA PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ LİSANS/ÖNLİSANS DİPLOMA PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Acıbadem Üniversitesi Fakülte/Yüksekokul programlarına yurt dışından

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Sevgili öğrenciler; Üniversitemize hoş geldiniz. ÜNİVERSİTEYE KAYIT İÇİN İZLENECEK YOLLAR ONLINE KAYIT SİSTEMİ (ÖBİSİS) DEN KAYIT İŞLEMLERİ: 2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTEMİZE YENİ KAYIT YAPTIRACAK ADAYLARIN DİKKATİNE KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTEMİZE YENİ KAYIT YAPTIRACAK ADAYLARIN DİKKATİNE KESİN KAYIT İŞLEMLERİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTEMİZE YENİ KAYIT YAPTIRACAK ADAYLARIN DİKKATİNE Sevgili Adaylar; Aydın Adnan Menderes Üniversitesine Hoşgeldiniz. Kayıt işlemine başlamadan önce duyuruları dikkatle

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE BAŞLATILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN D U Y U R U

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE BAŞLATILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN D U Y U R U 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE BAŞLATILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN D U Y U R U 2016-2017 Eğitim - Öğretim Yılı Güz Döneminde son sınıfta veya önceki

Detaylı

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI BAŞVURU DUYURUSU ( Eğitim-Öğretim Yılı)

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI BAŞVURU DUYURUSU ( Eğitim-Öğretim Yılı) T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ M. R. EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI BAŞVURU DUYURUSU (2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı) Üniversitemizde 668 öğrenci kontenjanı ile Pedagojik

Detaylı

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Lisansüstü Başvuru Tarihleri: Yatay Geçiş Başvuru Tarihleri: İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne 2018-2019

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Sevgili öğrenciler; Üniversitemize hoş geldiniz. ÜNİVERSİTEYE KAYIT İÇİN İZLENECEK YOLLAR ONLINE KAYIT SİSTEMİ (ÖBİSİS) DEN KAYIT İŞLEMLERİ: 2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI HİTİT Sİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE PROGRAM İLANI 2015 2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDA BELİRTİLEN PROGRAMLARA YÜKSEK LİSANS VE Sİ ALINACAKTIR 10-14 Ağustos 2015 BAŞVURU

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2009 2010 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak

Detaylı

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Mardin Artuklu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü nün aşağıda belirtilen programlarına, 2016 2017 Öğretim Yılı Güz Yarıyılında

Detaylı

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜMÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜMÜDÜRLÜĞÜ T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜMÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda belirtilen Bilim/Sanat Dallarına Tezli Yüksek Lisans ile Doktora öğrencisi alınacaktır. LİSANSÜSTÜ

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2017-2018 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

T.C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ MUALLĠM RIFAT EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ

T.C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ MUALLĠM RIFAT EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ T.C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ MUALLĠM RIFAT EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ PEDAGOJĠK FORMASYON EĞĠTĠMĠ SERTĠFĠKA PROGRAMI BAġVURU VE KAYIT DUYURUSU (2018 YAZ GRUBU) (2018 Haziran Ayında Kayıt Yapacak Öğrenciler Ġçin)

Detaylı

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı Güz Yarıyılı için Anabilim Dallarınca öğrenci alınacak olan programlar, kontenjanlar, adaylarda

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

a) Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla;

a) Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla; GENEL KOŞULLAR Madde 7- Başvurusu Kabul Edilecek Adaylar: a) Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla; 1) Yabancı uyruklu olanların, 2) Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü 205-206 Eğitim - Öğretim yılı Güz yarıyılı için ilgili Anabilim Dallarına aşağıda belirtilen sayıda Kadrosuz Yüksek Lisans

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alınacaktır. Öğrenci başvurularına ilişkin,

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

2015-2016 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2015-2016 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ MALTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu yönerge Maltepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği uyarınca, Maltepe Üniversitesi

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2012 2013 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak

Detaylı

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURULARI HAKKINDA

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURULARI HAKKINDA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURULARI HAKKINDA Yabancı uyruklu öğrenci başvurularında kabul edilen sınavlar ve kimlerin başvurabileceğine ilişkin bilgiler aşağıda verilmiştir. 2018 Yılı itibariyle Üniversitemiz

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2017-2018 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

T.C BOZOK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C BOZOK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ T.C BOZOK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SOSYOLOJİ ANABİLİM DALI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI VE KONTENJANLARI Anabilim Kontenjan Özel Koşullar

Detaylı

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI KONTENJANLAR, BAŞVURU ŞARTLARI, BAŞVURUYA ESAS TEŞKİL EDEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR Lisansüstü Programlara Başvuru

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI Enstitü Yönetim Kurulu, Enstitü Müdürü Doç. Dr. Cevdet KIRPIK ın başkanlığında 20/04/2017 Perşembe günü saat:16.00 da toplanmış

Detaylı

Arkeoloji, Sanat Tarihi, Eskiçağ Tarihi, Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri, Mimarlık, Restorasyon bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak.

Arkeoloji, Sanat Tarihi, Eskiçağ Tarihi, Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri, Mimarlık, Restorasyon bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak. İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne 015016 EğitimÖğretim Yılı GÜZ Yarıyılı için aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına karşılarında belirtilen sayıda Lisansüstü

Detaylı

YATAY GEÇİŞ. (c) Öğrenci, kayıtlı bulunduğu programda almış olduğu bütün derslerden başarılı olmalıdır.

YATAY GEÇİŞ. (c) Öğrenci, kayıtlı bulunduğu programda almış olduğu bütün derslerden başarılı olmalıdır. YATAY GEÇİŞ A- Doğuş Üniversitesi Programlar Arası Yatay Geçiş DOÜ diploma programları arasındaki yatay geçiş başvurularında sağlanması gereken asgari koşullar aşağıda belirtilmiştir: a) Öğrenci, DOÜ deki

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz lisansüstü öğretim programlarına 2013 2014 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. alınacak

Detaylı

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI, BAŞVURU ŞARTLARI, BAŞVURUYA ESAS TEŞKİL EDEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR Lisansüstü Programlara

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ İLANI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ İLANI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ İLANI Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü öğretimi için 2016-2017 eğitim-öğretim yılı güz döneminde

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Lisansüstü Programlarımıza 2015 2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Başvuru ile ilgili detay bilgiler aşağıda verilmiştir.

Detaylı

T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları

T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları Fakülte/YO/MYO Kontenjan Öğretim Dili Uluslararası Tıp Fakültesi

Detaylı

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Mardin Artuklu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü nün aşağıda belirtilen programlarına, 2016 2017 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI 2014 2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA AŞAĞIDA BELİRTİLEN PROGRAMLARA YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA Sİ ALINACAKTIR

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne 2014-2015 -Öğretim Yılı Güz yarıyılı için aşağıda belirtilen sayıda Anabilim Dallarına ve Doktora öğrencisi alınacaktır.

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ VE BAŞVURU KOŞULLARI ( EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI)

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ VE BAŞVURU KOŞULLARI ( EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI) BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ VE BAŞVURU KOŞULLARI (2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI) SÜREÇ TAKVİMİ 15-26 Ağustos 2016 Başvuruların alınması 31 Ağustos 2016 İngilizce Yeterlik

Detaylı

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KILAVUZU

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KILAVUZU T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KILAVUZU 1 I. Başvuru, Yerleştirme, Kayıt ve Sınav Tarihleri 2 Başvuru Tarihi : 18 Haziran 03 Ağustos 2018

Detaylı

ANKARA ÜNİvERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEGİ

ANKARA ÜNİvERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEGİ ANKARA ÜNİvERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEGİ Karar Tarihi : 23/06/2013 Toplantı Sayısı : 365 Karar Sayısı : 3100 3100- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 2610812011 tarih ve 37298 sayılı yazısı doğrultusunda

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU İÇERİK 1 Genel Hususlar... 2 2 Enstitü Programları için Başvuru Şartları ve Özel Hususlar... 5 2.1 (Biyoteknoloji)...

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

IŞIK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ IŞIK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı Işık Üniversitesi bünyesindeki birimlerin ön lisans ve lisans düzeyindeki diploma programlarına

Detaylı

18.08.2009*0 2 6 0 4 3

18.08.2009*0 2 6 0 4 3 B.30.0.PER.0.00.00.01/01- Doktora Sonrası Araştırma İnceleme Hk. Y Ü K S E K Ö GR E T İMJK U R UI, U BAŞKANLIĞI 18.08.2009*0 2 6 0 4 3 ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönerge Maltepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği uyarınca, Maltepe Üniversitesi Enstitülerinde

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN -2017 Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemize yatay geçişler Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal,

Detaylı

U.Ü. EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI

U.Ü. EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI U.Ü. EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI Sevgili Adaylar, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı Güz Yarıyılında Üniversitemiz

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü 2017 2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında, Enstitümüzün aşağıda

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ DAYANAK. Madde 1- Bu yönerge

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ DAYANAK. Madde 1- Bu yönerge KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ DAYANAK Madde 1- Bu yönerge a. 14.10.1983 tarih ve 2922 sayılı Türkiye de Öğrenim Gören Yabancı Uyruklu Öğrencilere İlişkin

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programları aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına 2014 2015 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılında öğrenci

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNĠVERSĠTESĠ Mevlâna AraĢtırmaları Enstitüsü Müdürlüğü SELÇUK ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. SELÇUK ÜNĠVERSĠTESĠ Mevlâna AraĢtırmaları Enstitüsü Müdürlüğü SELÇUK ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. SELÇUK ÜNĠVERSĠTESĠ Mevlâna AraĢtırmaları Enstitüsü Müdürlüğü SELÇUK ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılında Üniversitemiz Mevlâna Araştırmaları Enstitüsü Mevlâna

Detaylı

LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ İlk Yayın 20.12.2017 Sayfa 1/8 Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 20.12.2017 İlk yayın. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi Bu yönerge

Detaylı

----------------------------------------------

---------------------------------------------- T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ M. R. EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU DUYURUSU 25.09.2014 Tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU Ek kontenjan ile Üniversitemize yerleşen öğrenciler, 31 Ağustos - 04 Eylül 2015 tarihleri arasında yerleştiği akademik birime

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZDÖNEMİ İLANI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZDÖNEMİ İLANI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZDÖNEMİ İLANI Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü öğretimi için 2014-2015 eğitim-öğretim yılı güz döneminde

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ (21.03.2017 gün ve 04 sayılı Senato Kararı) ATILIM ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönergenin

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012 2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Başvuruya Esas Teşkil Eden Lisans Programları Lisansüstü

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2016-2017 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HALİÇ ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Haliç Üniversitesi bünyesindeki birimlerin

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU TEMMUZ 2013 T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

Detaylı

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015/2016 ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ÖĞRETİME KABUL ŞARTLARI VE KONTENJAN

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015/2016 ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ÖĞRETİME KABUL ŞARTLARI VE KONTENJAN TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015/2016 ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ÖĞRETİME KABUL ŞARTLARI VE KONTENJAN A BAŞVURU SÜRESİ Başvuru Süresi : 1 Haziran 2015 1 Temmuz 2015 Adres

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Lisansüstü Programlarımıza 2015 2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Başvuru ile ilgili detay bilgiler aşağıda verilmiştir.

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alınacaktır.

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ 2017-KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ 2017-KESİN KAYIT İŞLEMLERİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ 2017-KESİN KAYIT İŞLEMLERİ 1-E-DEVLET ÜZERİNDE KESİN KAYIT İŞLEMLERİ; 2017-2018 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri (Özel Yetenek

Detaylı

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Mardin Artuklu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü nün aşağıda belirtilen programlarına, 2017 2018 Öğretim Yılı Güz Yarıyılında

Detaylı

ÜNİVERSİTELERİN IB DİPLOMASINA YAKLAŞIMLARI ( )

ÜNİVERSİTELERİN IB DİPLOMASINA YAKLAŞIMLARI ( ) ÜNİVERSİTELERİN IB DİPLOMASINA YAKLAŞIMLARI (2016-2017) BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (IB) Mezunları Madde 7- Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (IB) uygulayan ortaöğretim

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Lisansüstü Programlarımıza 2014 2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Başvuru ile ilgili detay bilgiler aşağıda verilmiştir.

Detaylı