ÖZEL ANKARA PINAR ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROGRAMI ÇÖP VE ATIK KONULU 2.YIL 1.DÖNEM RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖZEL ANKARA PINAR ORTAOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROGRAMI ÇÖP VE ATIK KONULU 2.YIL 1.DÖNEM RAPORU"

Transkript

1 ÖZEL ANKARA PINAR ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROGRAMI ÇÖP VE ATIK KONULU 2.YIL 1.DÖNEM RAPORU EYLÜL & EKİM - Eko-tim ve sorumlu öğrencilerin tespiti ve görev dağılımı yapılması Okulumuz eko tim ve sorumlu öğrencileri tespit etmek için, Pazartesi ve Cuma günü törenlerde duyurular yaparak, koordinatör öğretmenlerimiz Merve Çırak ile Münevver Seyrek sınıfları tek tek dolaştı, EKO TİM de görevli öğrenciler seçilerek görev dağılımları yapıldı. - 3.sınıflarla hububat, atık kumaş parçaları ve atık iplerle kolaj çalışması

2 Okulumuz 3. Ve 6. Sınıf öğrencileri hububat tohumları, ip ve kumaş parçaları kullanarak farklı poster ve tablolar oluşturdular. Okulumuz duvarlarında sergilendi.

3 - Tüm öğrencilerin bir seminer ile geçtiğimiz eğitim öğretim yılında yapılan etkinliklerin izletilip hatırlatılması ve eko okul hakkında bilgilendirme yapılacak etkinliklerden bahsetme Geçen yıl yaptığımız etkinlikleri, videoları, fotoğrafları ve eylem raporlarımızı öğrencilere rehberlik saatlerinde izlettik ve tüm fotoğrafları ve geçen yılın raporlarını okulumuz web sayfasının ana sayfasına slider olarak yüklendi ve velilere de belirtilerek herkes projemiz hakkında yeniden bilgilendirildi. - Eko-ilkenin ve sloganımızın her yerde olmasının sağlanması Bu yıl yeni binamızda eğitim ve öğretimimizi sürdürmekteyiz ve eko okul ilkemizi( EKO OKUL EKO PINAR) ve eko okul sloganımız ( ATIKLARI GERİ DÖNDÜR YAŞAMINI UZUN SÜRDÜR ) okulumuzun tüm katlarına ve okulumuz lobisine eko okul logosuyla birlikte yerleştirdik. Ayrıca geri dönüşüm ve tasarrufla ilgili bilgilendirici ve farkındalık yaratacak posterler okulumuz katlarına ve lobiye herkesin görebileceği mekanlara asıldı.

4

5 - Atık kağıt pil kutularını okula yerleştirme Okulumuz başta yönetim, müdürümüz, öğretmenlerimiz, hizmetlilerimiz ve eko timdeki öğrencilerimiz Yenimahalle Belediyesinin okulumuza gönderdiği atık kağıt ve pil kutularını okulumuzun her katının belli yerlerine, öğretmenler odalarına velilerimizin ve tüm gönüllü öğrencilerimizin katkısıyla yerleştirdik.

6 Öğrencilerimiz Yenimahalle Belediyesi tarafından gönderilen atık kağıt kutularını zevkle okulumuza yerleştirdiler.

7 - Eko okul eylem planının çıkarılması ve planın okuldaki idare ve öğretmenler odasının panolarına asılması. Eko okul eylem planımız okulumuzun öğretmenler odasına asıldı ve müdür ve müdür yardımcılarına teslim edildi. Ayrıca bu yılın eko okul eylem planımız okulumuz web sitesine eko okul sliderı ile birlikte de yüklenmiştir.

8 - 4. Ve 7. Sınıflarla atık gazete, kumaş ( deri ) ve kağıtlarla origami çalışması 4.ve 7. Sınıflar kadife kumaş, atık gazete kağıtları ve kartonlar, gazoz kapağı,saten kurdele vb. kullanarak tablolar oluşturdular ve bunlar kulumuzun lobisinde ve katlarındaki panolarda sergilendi.

9 - Atık maddeler kullanılarak hücre modeli tasarlanması ve organellerin o model üzerinde anlatılması 4., 5.,6. Sınıflarımızla Çeşitli atık malzemeler kullanılarak( iplik, karton,düğme sünger,plastik top vb. ) hücre modelleri yaptık.

10 KASIM - Eko okul eylem planının çıkarılması ve planın okuldaki idare ve öğretmenler odasının panolarına asılması. Ekim ayında okulumuzda öğretmenler odalarındaki panolara asılan yıllık eylem planı, tekrar gözden geçirilerek tamamlanan çalışmalar tespit edildi. Eksik kalan zümre çalışmalarıyla,yapılacak yeni çalışmalar zümrelere hatırlatıldı. - 4.sınıflarla artık malzemelerle kolaj çalışması 4.ve 7.sınıflarla kumaş parçaları ve atık kağıtlarla kolaj tekniği ile kompozisyonlar oluşturuldu.

11 - Atık malzemelerle genetikle ilgili DNA modelinin yapılması Hücremizi oluşturan,annemize babamıza benzememizi sağlayan önemli yapılardan birisi olan DNA yı atık kullanarak ( kağıt, plastik çubuk, lastik, kemer parçası,oyun hamuru,tahta parçaları ) tasarladık ve okulumuz web sitesine yükledik.

12 - Sardunya çiçeğinin Çelikleme yöntemiyle çoğaltılması vejetatif üreme - 2/D sınıfı öğrencileri olarak EKO OKUL projeleri kapsamında okulumuzda sera kurmaya karar verdik. Öncelikli olarak çelik ile üremeyi öğrenip çelik ile üreyebilen çiçek türlerinden çelikleme yaptık. Yeni ürettiğimiz çiçeklerimiz ile her gün ilgilenip bakımlarını yapıyoruz. Hem sınıfımız hem de seramız şimdiden yeşermeye başladı bile..

13 Atık çeşitlerinin incelenip kümeler konusu altında gruplandırılması Atık çeşitleri 6. Ve 4. Sınıflarda kümelendirilip çeşitli şekillerde gruplandırıldı. Metal, cam ve atık kağıt kullanılarak yapıldı.

14 - Çöp ve atık sözcüklerini kullanarak matematik sorusu yazma ve en iyi soruların panoya asılması 4. Ve 5. Sınıflar çöp ve atık sözcüklerini kullanarak matematik soruları yazdılar.öğrencilerimiz hem eko okul projesi ile hem de matematik ile ilgili bilgilerini artırmış oldular. Yaptıkları çalışmalar okul panolarında sergilendi.

15 ARALIK 3 Aralık ve 23 Aralık tarihlerinde Eko Okullar Programı Ankara İl toplantısına İlkokul koordinatör öğretmenimiz Merve Çırak ve Ortaokul koordinatör öğretmenimiz Münevver Seyrek katıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü nde yapılan toplantıya Ankara bölgesindeki tüm eko okul projesi koordinatör öğretmenleri katıldı. Toplantıda Maltepe Okulu nun ve Özel Nesibe Aydın Ortaokulunun eko okul çalışmaları izlendi ve bilgi sahibi olundu.

16 - Okul genelinde ( 1 8.sınıflarda ) haftanın en temiz sınıfının seçilmesi ( her hafta uygulanacak) Özellikle Eko okul projesi kapsamında okul idaremiz teneffüslerde çalan zil sesinde : Sevgili öğrencilerimiz lütfen yerlere çöp atmayalım, atanları uyaralım, sınıflarımızı temiz tutalım, muslukları boşuna akıtmayalım, elektrikleri gereksiz yere açmayalım uyarısını teneffüs anonslarında duyurarak tüm öğrencilere her zaman farkındalık yarattı. Okulumuzda bulunan her sınıf kapılarına ve içlerine, kantinlere en temiz sınıf seçilme kriterleri yapıştırıldı, eko okul gönüllüsü öğretmenlerimize bu kriterler sınıf sınıf verilerek haftanın herhangi bir gününde sınıfları dolaşmaları sağlandı. Kriterlere en çok sahip olan sınıflar her cuma günü İstiklal Marşı töreninde duyuruldu, sınıflara ödül olarak üzerinde haftanın en temiz sınıfı yazan plaket tahtaların üzerine konuldu ayrıca en temiz sınıf yazan görsel materyal kapılara yapıştırıldı.

17

18 - Evde ailelerin yaptığı tasarrufların araştırılıp kompozisyon halinde yazdırılması Öğrencilerimiz evde ailelerinin yaptıkları tasarrufları, atıkları nasıl geri döndürdükleri hakkında kompozisyon yazdılar ve sınıfta arkadaşlarıyla paylaştılar.yaptıkları çalışmalar aynı zamanda panoda da sergilendi.

19 - Yenimahalle çapında Çevre konulu resim yarışmasının organize edilip içeriğinin şartnamesinin hazırlanması Konuyla ilgili resim yarışmasının şartnamesi hazırlanmakta olup Yenimahalle çapındaki yarışma ikinci dönem başında gerçekleştirilecektir. İlgili görsel materyallerimiz ve tüm bilgilerimiz ikinci dönem raporunda belirtilecektir. - Eko koronun kurulması ve öğrencilere çöp atık ile ilgili şarkı öğretilmesi Eko koromuz Müzik öğretmenimiz Melisa Kahraman tarafından gönüllü öğrencilerle ve melodika çalan öğrenci grubuyla oluşturuldu. Öğrencilerle birlikte çöp atık şarkısı oluşturulup birlikte söylendi. ÇÖP ATIK ŞARKIMIZ Dünya bizim evimiz temiz olsun çevremiz Çöpleri yere atıp onu kirletmeyelim ( 2 ) Dünya bizim evimiz orda geçer günümüz Mutlu bir yarın için onu yok etmeyelim. ( 2 )

20 OCAK - Yenimahalle Belediyesi ile işbirliği içerisinde okulun belli yerlerine Atık Yağ toplama şişelerinin konulması Yenimahalle Belediyesi ile bağlantı kurduk, kendileri atık kağıt kutularının okulumuza ulaştırdılar fakat Ocak ayındaki atık yağ toplama kapları için sekreterleriyle görüştüğümüzde yoğun seçim çalışmalarından dolayı atık yağ toplama kaplarını okulumuza ilerleyen aylarda getireceklerini belirttiler. Biz de atık yağları kendi kaplarımıza koyduk ve biriktirmeye devam edeceğiz.. - Çöp atık ile ilgili hikaye,şiir,yazı paylaşımı veya öğrencilere yazdırılması 3-A, 3-C ve 7.sınıflar olarak çöp atık ve temizlik ile ilgili şiir ve hikayeler yazdık. Öğrencilerimiz hem görsel olarak süsledikleri hikayelerini sınıfta arkadaşlarıyla paylaştılar hem de çöp atık ile ilgili özgün şiirlerini yazıp resimler yaptılar..

21

22 tarihinde Muharrem Gülen Pakoğlu Ortaokulunda yapılan BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK konulu Eko Okullar Programı Ankara İl toplantısına İlkokul koordinatör öğretmenimiz Merve Çırak ve Ortaokul koordinatör öğretmenimiz Münevver Seyrek katıldı. 1.DÖNEM YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARA EK OLARAK GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ ETKİNLİKLERİMİZ 1- ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİ İLE OKULUMUZ BAHÇESİNE MAVİ LADİN AĞAÇLARI DİKTİK. 2.ve 7. sınıf öğrencilerimiz Eco School projesi kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde okul bahçesine Mavi Ladin ağaçları dikti. Ağaçlarımızı dikerken okulumuz Genel Müdürü Mustafa Türk, okulumuz Müdürü Ali Serit, Eko okul gönüllüsü velimiz ve aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Vedat Üçpınar, sınıf öğretmenlerimiz ve koordinatör öğretmenlerimiz ağaç dikim şenliğine katıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle temin edilen ve her öğrencinin ve koordinatör öğretmenlerin isminin de yazılı olduğu, bakımını da öğrencilerimizin üstleneceği ağaçları okul bahçesine diktik. Ağaçlarımızın yıllar içerisinde büyüdüğü ve altında gölgeleneceğimizin hayali şimdiden bizi heyecanlandırdı. Doğa sevgisi dolu öğrencilerimiz kendine ait ağaçlarını dikmekten çok mutlu oldu ve ağaç dikme şenliğimiz bayram havasında geçti.

23

24 2- LALE SOĞANLARINI TOPRAKLA BULUŞTURDUK 2/D sınıfı öğrenci olarak EKO OKUL projeleri kapsamında ve aynı zamanda 2-D ve 6-D sınıflarında çocukları bulunan gönüllü velimiz Sincan Belediyesi Fen İşleri görevlisi Serap İşleyen ile işbirliği yaparak okulumuzun bahçesine lale soğanlarımızı ektik. Kültürümüzde önemli bir yere sahip olan lale soğanlarımızı okulumuz bahçesinde uygun olan bir yerde toprakla buluşturduk. Bahar mevsiminin gelişini bizlere müjdeleyecek lale bahçemizdeki çiçeklerimizin açacağı günü sabırla bekleyeceğiz.

25 3-1. VE 2. SINIFLARIN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİNDE HAZIRLADIKLARI TEMİZ OKUL TEMİZ ÇEVRE RESİMLERİ VE ÇALIŞMALARININ OKUL LOBİSİNDE SERGİLENMESİ

26 4 ATIK MATERYALLERDEN EŞYALAR TASARLADIK Atık Plastik bardak, kağıt, kullanılmış kot pantolon, pet şişe, atık kapak, yoğurt kabı kullanarak ev eşyaları tasarladık. Öğrenciler iş birliği ve dayanışma içerisinde tasarruf bilinci ile günlük hayatlarında çok da zor olmayan ama emek gerektiren ürünleri sergileyerek eko okul projelerinde katkı sağlayarak ileriki hayatlarında kullanmak üzere tecrübe sahibi oldular. Eski kot pantolondan çanta yapımı Plastik şişeden kadeh yapımı Plastik şişeden kase yapımı Tuvalet kağıdı rulolarından kalemlik yapımı

27 Atık cd den süs eşyası yapımı Atık mavi kapaklardan kukla yapımı Atık yoğurt kaplarından günlük hayatta kullanacağımız ev eşyası Kullanılmış kartonlardan Bebek odalarına renkli yıldızlar

28 5-2.SINIFLAR VE SINIFLAR OLARAK ATIK MALZEMELERİ KULLANARAK ÇEŞİT ÇEŞİT EŞYALAR VE OYUNCAKLAR TASARLADIK VE SERGİLEDİK. 2/D SINIFI ÖĞRENCİLERİ VE 6. VE 7.SINIFLAR OLARAK, BOZULAN OYUNCAKLARIMIZIN PARÇALARINI, İŞE YARAMAYAN KUTULARI, KAVANOZ VE KAVANOZ KAPAKLARI, ATIK CD LER, PET ŞİŞE,KUMAŞ PARÇALARI,DÜĞMELERİ VB. ATMAYIP BİRİKTİRDİK. BU ATIK MALZEMELER İLE KENDİMİZ OYUNCAKLAR VE EŞYALAR TASARLADIK. ESKİMİŞ VE BOZULMUŞ EŞYALARIMIZIN DA BİR İŞE YARAYABİLECEĞİNİ GÖRDÜK. BU ÇALIŞMALAR OKULUMUZDA 2. VE 3. KATLARDA SERGİLENDİ VE EN GÜZELLERİ SEÇİLEREK ÖDÜLLENDİRME YAPILDI.

29 DÖNEM SONU DEĞERLENDİRMESİ ÖZEL ANKARA PINAR ORTAOKULU olarak okulumuzun eğitim öğretime başladığı ikinci yılında da böyle büyük bir projeye katılmaktan çok mutluyuz. Artılarıyla eksileriyle öğrencilerimiz ve bizim için olumlu bir dönemdi. Projeye başlama noktamız öncelikle küçük yaştan başlayan öğrencilerimizde farkındalık yaratmaktı. Bunun için onların ilgisini çekecek sunumlarla projemizin özünü öğrencilerimize benimsettik. Farkındalık yarattıktan sonra uygulama aşamaları hepimiz için başarılı geçti. Sadece okul içerisinde kalmasını önlemek için velilerimiz ve çevremizdeki herkesle ve belediyelerle işbirliği yaparak çalıştık. Öğrenci ve öğretmen sayımızın artmasıyla geçen yılki çalışmalarımızın üzerine bu yılki etkinliklerimizi ekleyerek bu yıl yeşil bayrağı okulumuza getirmenin ümidiyle 2.dönem çalışmalarımız devam edecektir. A.MÜNEVVER SEYREK ÖZEL ANKARA PINAR ORTAOKULU KOORDİNATÖR ÖĞRETMENİ KÜBRA YILMAZ ÖZEL ANKARA PINAR ORTAOKULU 2.KOORDİNATÖR ÖĞRETMENİ

ÇÖP VE ATIK FAHRİ KİRT ORTAOKULU (BOR/ NİĞDE) ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM RAPORU

ÇÖP VE ATIK FAHRİ KİRT ORTAOKULU (BOR/ NİĞDE) ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM RAPORU ÇÖP VE ATIK FAHRİ KİRT ORTAOKULU (BOR/ NİĞDE) 2014 2015 ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM RAPORU EYLÜL & EKİM Okulumuz eko tim ve sorumlu öğrencileri tespit etmek için, Pazartesi ve Cuma günü törenlerde duyurular

Detaylı

TARİH ETKİNLİKLER UYGULAMA

TARİH ETKİNLİKLER UYGULAMA KONU BAŞLIĞI: ÇÖP VE ATIK TARİH ETKİNLİKLER UYGULAMA EKİM 2016 * Eko okul komitesininoluşturulması. *Eko okul timinin oluşturulması. * Eko Okul panosunun yer tespiti ve içeriğinin belirlenmesi. * Tüm okulun

Detaylı

Çalışılan Konu: ÇÖP- ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM

Çalışılan Konu: ÇÖP- ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL ÇANKAYA PINAR İLKOKULU EKO OKULLAR PROGRAMI 2. DÖNEM SONU RAPORU Çalışılan Konu: ÇÖP- ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM ŞUBAT AYI ETKİNLİKLERİ Birinci dönem faaliyet raporu hazırlandı

Detaylı

KONU: Çöp Atık. EYLEM ve ETKİNLİKLER EKİM AYI. Eko-okul Timi oluşturuldu. Eko-okul komitesi oluşturuldu Eko-okul Panosu oluşturuldu

KONU: Çöp Atık. EYLEM ve ETKİNLİKLER EKİM AYI. Eko-okul Timi oluşturuldu. Eko-okul komitesi oluşturuldu Eko-okul Panosu oluşturuldu KONU: Çöp Atık EKİM AYI EYLEM ve ETKİNLİKLER Eko-okul Timi oluşturuldu Eko-okul komitesi oluşturuldu Eko-okul Panosu oluşturuldu Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile iletişime geçildi. Tüm okul personeli

Detaylı

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI (2. YIL) AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA/SORUMLULAR EKİM Okuldaki öğrenci, öğretmen, okul personelinin projenin birinci yılında yapılanların kısa sunumu ve

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANADOLU İLKOKULU. Eko - OKULLAR 1. DÖNEM FAALİYET RAPORU

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANADOLU İLKOKULU. Eko - OKULLAR 1. DÖNEM FAALİYET RAPORU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANADOLU İLKOKULU Eko - OKULLAR 1. DÖNEM FAALİYET RAPORU Anadolu İlkokulu nu temsilen bu yıl ilk kez eko- okul projesinde görev alacak bir grup olarak büyük bir heyecan ve

Detaylı

ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI

ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAVİKENT ÇANAKÇI 75. YIL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROJESİ 1. DÖNEM RAPORU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAVİKENT ÇANAKÇI 75. YIL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROJESİ 1. DÖNEM RAPORU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAVİKENT ÇANAKÇI 75. YIL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROJESİ 1. DÖNEM RAPORU Kumluca,2015 1 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAVİKENT ÇANAKÇI 75. YIL İLKOKULU EKO-TİM LİSTESİ 1-BEDİRHAN

Detaylı

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU 2012-2013 ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI Çalışma Konumuz : Biyolojik Çeşitlilik AYLAR YAPILACAK ÇALIŞMALAR SORUMLU *-EKO-OKUL komitesinin oluşturulması Serpil Çakıcı Demirdamar,

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULLARDA ORMAN PROGRAMI ORMAN VE SU TEMASI EYLEM PLANI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULLARDA ORMAN PROGRAMI ORMAN VE SU TEMASI EYLEM PLANI EKİM EYLÜL İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULLARDA ORMAN PROGRAMI ORMAN VE SU TEMASI EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Türkiye Çevre

Detaylı

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI (3.YIL)

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI (3.YIL) 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI (3.YIL) Tüm okulun proje hakkında bilgilendirilmesi Okul Çevre Komitesi nin kurulması Eko-in (Okul Çevre i) belirlenmesi Eko- öğrencilerinden Geri dönüşüm Takip i ve Su Tasarrufu

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO- OKULLAR PROGRAMI 1.DÖNEM FAALİYET RAPORU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO- OKULLAR PROGRAMI 1.DÖNEM FAALİYET RAPORU HASAN TAHSİN İLKOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO- OKULLAR PROGRAMI 1.DÖNEM FAALİYET RAPORU OKUL MÜDÜRÜ : HAKAN KIRAY MÜDÜR YARDIMCISI :HACER ERCAN KOORDİNATÖR ÖĞRETMENLER: NAZLI BIÇKICI FADİME AKSOY

Detaylı

ADANA YÜREĞİR MAVİ ÇOCUK UTKU ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. YIL EKO-OKUL 1. DÖNEM SU EYLEM PLANI RAPORU

ADANA YÜREĞİR MAVİ ÇOCUK UTKU ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. YIL EKO-OKUL 1. DÖNEM SU EYLEM PLANI RAPORU EYLÜL ADANA YÜREĞİR MAVİ ÇOCUK UTKU ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. YIL EKO-OKUL 1. DÖNEM SU EYLEM PLANI RAPORU AYLA R EYLEM ETKİNLİKLER UYGULAYAN. Tüm öğretmen, öğrenci, veli ve çalışan personel

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ İLKÖĞRETİM OKULU 2010-2011 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM EKO OKUL PROGRAMI BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL BARIŞ İLKÖĞRETİM OKULU 2010-2011 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM EKO OKUL PROGRAMI BÜLTENİ İSTEK ÖZEL BARIŞ İLKÖĞRETİM OKULU 2010-2011 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM EKO OKUL PROGRAMI BÜLTENİ EKO İLKEMİZ ATIKLARI AYRIŞTIRALIM DÜNYAMIZA SAHİP ÇIKALIM GELECEĞİMİZİ HAZIRLAYALIM Eko-Okullar Programı

Detaylı

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU 2013-2014 ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI Çalışma Konumuz : Gürültü Kirliliği AYLAR YAPILACAK ÇALIŞMALAR SORUMLU *-EKO-OKUL nin oluşturulması, Gülay Özdemir EKİM *-Eylem planının

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2010 2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI ANKARA 2010 Proje Koordinatörü: Program Geliştirme Uzmanı: Emel GÜNEŞ serifeaydogan@yahoo.com

Detaylı

ÖZEL CONKBAYIRI KOLEJİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU 2.DÖNEM FAALİYET RAPORU

ÖZEL CONKBAYIRI KOLEJİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU 2.DÖNEM FAALİYET RAPORU ÖZEL CONKBAYIRI KOLEJİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU 2.DÖNEM FAALİYET RAPORU ÇALIŞMA KONUSU: Özel Conkbayırı Koleji nde Eko-Okullar programında Çöp,Atık

Detaylı

AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA. * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi.

AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA. * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi. AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA EKİM * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi. * Eko okul timinin oluşturulması. * Eko okul komitesinin

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YILDIZ KOLEJİ ÖZEL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU YILLIK EYLEM PLANI

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YILDIZ KOLEJİ ÖZEL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU YILLIK EYLEM PLANI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YILDIZ KOLEJİ ÖZEL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU YILLIK EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Öğretmenlerin katılımıyla proje tanıtım

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANKARA/KAZAN/ŞAHİN ORTAOKULU ULUSLARARASI EKO-OKULLAR ÇEVRE YÖNETİMİ PROJESİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANKARA/KAZAN/ŞAHİN ORTAOKULU ULUSLARARASI EKO-OKULLAR ÇEVRE YÖNETİMİ PROJESİ 05-06 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET NO AYLAR FAALİYETLER/ETKİNLİKLER SORUMLU SORUMLU BİRİM SINIFLAR Okul Aile Birliği Genel Kurulu nda velilere Eko Okullar Projesi --- hakkında sunum yapılması Okul web

Detaylı

ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI

ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI 2017-2018 ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU Çalışma Konumuz: Hava-Su- Toprak-Gürültü-Işık Kirliliği ÇALIŞMALAR AYLARA GÖRE AŞAĞIDAKI ŞEKILDE PLANLANMIŞTIR AYLAR YAPILACAK ÇALIŞMALAR

Detaylı

EKO-OKULLAR PROGRAMI SU KONULU 1. DÖNEM SONU RAPORU

EKO-OKULLAR PROGRAMI SU KONULU 1. DÖNEM SONU RAPORU CEBİR OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU KONULU 1. DÖNEM SONU RAPORU ÇALIŞMA KONUSU: Özel Cebir Okulları nda Eko-Okullar programında su konusu işlenmiştir. Ayrıca müfredata

Detaylı

ESKİŞEHİR SAKARYA ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI ÇALIŞMA KONUMUZ : ÇÖP-ATIK GERİ DÖNÜŞÜM

ESKİŞEHİR SAKARYA ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI ÇALIŞMA KONUMUZ : ÇÖP-ATIK GERİ DÖNÜŞÜM ESKİŞEHİR SAKARYA ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI ÇALIŞMA KONUMUZ : ÇÖP-ATIK GERİ DÖNÜŞÜM AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Eko-okul eylem planının

Detaylı

MAVİ ÇOCUK UTKU ANAOKULU 2014-2015 YILI 2. YIL 1. DÖNEM RAPORU KONU: Çöp-Atık & Geri Dönüşüm AYLAR UYGULANAN FAALİYETLER UYGULAYAN

MAVİ ÇOCUK UTKU ANAOKULU 2014-2015 YILI 2. YIL 1. DÖNEM RAPORU KONU: Çöp-Atık & Geri Dönüşüm AYLAR UYGULANAN FAALİYETLER UYGULAYAN EYLÜL 1 MAVİ ÇOCUK UTKU ANAOKULU 2014-2015 YILI 2. YIL 1. DÖNEM RAPORU KONU: Çöp-Atık & Geri Dönüşüm. Eko- okul timi oluşturuldu.. Eko okul komitesi için öğretmen ve velilerden grup oluşturuldu. - 3-4

Detaylı

2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAVRU VATAN ANAOKULU OKULLARDA ORMAN PROGRAMI YILLIK EYLEM PLANI

2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAVRU VATAN ANAOKULU OKULLARDA ORMAN PROGRAMI YILLIK EYLEM PLANI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAVRU VATAN ANAOKULU OKULLARDA ORMAN PROGRAMI YILLIK EYLEM PLANI AYLAR HAFTA EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMALAR 3 Türkiye Çevre Eğitim Vakıf (TÜRÇEV) sitesinin incelenmesi,

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM RAPORU

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM RAPORU GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM RAPORU EKİM 2011 EKİM AYI EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER AÇIKLAMA Eko-okullar programı

Detaylı

ÖZEL EDİRNE BEYKENT İLKOKULU SU EKO-OKULLAR EYLEM PLANI ETKİNLİKTEN SORUMLU ZÜMRE/KİŞİ

ÖZEL EDİRNE BEYKENT İLKOKULU SU EKO-OKULLAR EYLEM PLANI ETKİNLİKTEN SORUMLU ZÜMRE/KİŞİ 2016-2017 ÖZEL EDİRNE BEYKENT İLKOKULU SU EKO-OKULLAR EYLEM PLANI AYLAR ETKİNLİK ADI ETKİNLİKTEN SORUMLU ZÜMRE/KİŞİ KATILIMCILAR DÜZEY EKO OKUL KOMİTESİNİN OLUŞTURULMASI /SINIF /SINIF EYLÜL TÜM ZÜMRELERİN

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL OKULLARI 2009 2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL OKULLARI 2009 2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL OKULLARI 2009 2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI ANKARA 2010 Proje Koordinatörü: serifeaydogan@yahoo.com 2009 ARALIK AYI EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER

Detaylı

ÖZEL TOMURCUK ÇOCUK KULÜBÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM ÇÖP-ATIK KONULU EKO OKULLAR RAPORU EKİM

ÖZEL TOMURCUK ÇOCUK KULÜBÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM ÇÖP-ATIK KONULU EKO OKULLAR RAPORU EKİM ÖZEL TOMURCUK ÇOCUK KULÜBÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM ÇÖP-ATIK KONULU EKO OKULLAR RAPORU EKİM Ekim ayında düzenlenen ilk toplantıda, okulumuz öğretmenlerine program hakkında bilgilendirme yapıldı.

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİ PARTİ TİYATRO GEZİ SİNEMA SINIF ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI EKİM 2011 EKİM AYI EYLEM PLANI Eko-okullar programı kapsamında yapılması planlanan etkinliklerin

Detaylı

ZONGULDAK - ALAPLI KASIMLI ORTAOKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM EKO-OKULLAR PROGRAMI ETKİNLİK DEĞERLENDİRME RAPORU

ZONGULDAK - ALAPLI KASIMLI ORTAOKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM EKO-OKULLAR PROGRAMI ETKİNLİK DEĞERLENDİRME RAPORU ZONGULDAK - ALAPLI KASIMLI ORTAOKULU 2017-2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM EKO-OKULLAR PROGRAMI ETKİNLİK DEĞERLENDİRME RAPORU ÇALIŞILAN KONU: BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK ÇALIŞMA SÜRESİ: Okulumuz 2017 2018

Detaylı

2014-2015 ÖZEL FEN BİLİMLERİ ANAOKULU EKO OKULLAR ÇÖP ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM EYLEM PLANI

2014-2015 ÖZEL FEN BİLİMLERİ ANAOKULU EKO OKULLAR ÇÖP ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM EYLEM PLANI 2014-2015 ÖZEL FEN BİLİMLERİ ANAOKULU EKO OKULLAR ÇÖP ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM EYLEM PLANI EYLÜL 1- Tüm okulun 'Çöp - Atık ve Geri Dönüşüm' konusu hakkında bilgilendirilmesi Koordinatör Öğr. 1- Eko Okullar

Detaylı

2016 2017 EGİTİM OGRETİM YILI TARAŞCI ORTAOKULU ECO OKULLAR EYLEM PLANI

2016 2017 EGİTİM OGRETİM YILI TARAŞCI ORTAOKULU ECO OKULLAR EYLEM PLANI 2016 2017 EGİTİM OGRETİM YILI TARAŞCI ORTAOKULU ECO OKULLAR EYLEM PLANI *Eko okul timinin kurulmasi Eco okul kavraminin tum okulda tanitilmasi EYLÜL *İlköğretim kurumları sosyal etkinlikler yönetmeliğine

Detaylı

TED BURSA ÖZEL ĐLKÖĞRETĐM OKULU ÖĞRETĐM YILI I. DÖNEM EKO-OKULLAR ÇALIŞMASI ETKĐNLĐK DEĞERLENDĐRME RAPORU

TED BURSA ÖZEL ĐLKÖĞRETĐM OKULU ÖĞRETĐM YILI I. DÖNEM EKO-OKULLAR ÇALIŞMASI ETKĐNLĐK DEĞERLENDĐRME RAPORU TED BURSA ÖZEL ĐLKÖĞRETĐM OKULU 2010-2011 ÖĞRETĐM YILI I. DÖNEM EKO-OKULLAR ÇALIŞMASI ETKĐNLĐK DEĞERLENDĐRME RAPORU Çalışılan Konu : Enerji EYLÜL AYI ETKĐNLĐKLERĐ 2010-2009 Eğitim-Öğretim Yılı nda yapılmış

Detaylı

SIFIR ATIK PROJESİ OKUL DOSYASI

SIFIR ATIK PROJESİ OKUL DOSYASI SIFIR ATIK PROJESİ OKUL DOSYASI T.C TURGUTLU ANAOKULU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SIFIR ATIK PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI HEDEFLERİMİZ 1-İsrafın önüne geçildiğinden maliyetlerin azaltılması 2- Temiz

Detaylı

DERİNCE ATATÜRK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI

DERİNCE ATATÜRK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI DERİNCE ATATÜRK ANAOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI KONU: ÇEVRE BİLİNCİ / ÇÖP ATIK / GERİ DÖNÜŞÜM EKİM KONU: ÇEVRE BİLİNCİ / ÇÖP ATIK / GERİ DÖNÜŞÜM 2016-2017

Detaylı

AHU HETMAN ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROJESİ 2.DÖNEM RAPORU. KONU: Çevre Bilinci Çöp Atık Geri Dönüşüm

AHU HETMAN ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROJESİ 2.DÖNEM RAPORU. KONU: Çevre Bilinci Çöp Atık Geri Dönüşüm 2018 AHU HETMAN ORTAOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROJESİ 2.DÖNEM RAPORU KONU: Çevre Bilinci Çöp Atık Geri Dönüşüm 29.06.2018 AHU HETMAN ORTAOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR

Detaylı

İSTEK ÖZEL SEMİHA ŞAKİR OKULLARI İSTEK ÖZEL BARIŞ İLKÖĞRETİM OKULU 2011 2012 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM EKO OKUL PROGRAMI BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL SEMİHA ŞAKİR OKULLARI İSTEK ÖZEL BARIŞ İLKÖĞRETİM OKULU 2011 2012 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM EKO OKUL PROGRAMI BÜLTENİ İSTEK ÖZEL SEMİHA ŞAKİR OKULLARI İSTEK ÖZEL BARIŞ İLKÖĞRETİM OKULU 2011 2012 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM EKO OKUL PROGRAMI BÜLTENİ Yeşili korumak isteyen, çevre bilincini geliştirmeyi hedefleyen ve

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU EYLEM PLANI EYLEM VE ETKİNLİKLER

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU EYLEM PLANI EYLEM VE ETKİNLİKLER 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU EYLEM PLANI AYLAR EYLÜL EYLEM VE ETKİNLİKLER Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) sitesinin ve Eko- Okullar sayfasının incelenmesi. EKİM Eko-Okullar

Detaylı

HİLAL NECMİYE HÜSNÜ ATABERK İLKÖĞRETİM OKULU ULUSLAR ARASI OKULLARDA ORMAN (LeAF)PROGRAMI DÖNEM SONU RAPORU

HİLAL NECMİYE HÜSNÜ ATABERK İLKÖĞRETİM OKULU ULUSLAR ARASI OKULLARDA ORMAN (LeAF)PROGRAMI DÖNEM SONU RAPORU HİLAL NECMİYE HÜSNÜ ATABERK İLKÖĞRETİM OKULU ULUSLAR ARASI OKULLARDA ORMAN (LeAF)PROGRAMI DÖNEM SONU RAPORU AYLAR E K İ M 1-Okuldaki öğrencilere, OKULLARDA ORMAN PROJESİ duyuruldu. Proje açıklanmadı. 2-Orman

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİMİZ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİMİZ İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ PARTİ YÜZME ETKİNLİĞİMİZ FEN ETKİNLİKLERİMİZ KASIM AYI DOĞUM GÜNLERİMİZ ATÖLYE ÇALIŞMALARIMIZ OKUMA-YAZMAYA

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KIRAÇ ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ AİLEMİ,ARKADAŞLARIMI VE HAYVANLARI SEVMEK TEMASI FAALİYET SONU RAPORUDUR

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KIRAÇ ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ AİLEMİ,ARKADAŞLARIMI VE HAYVANLARI SEVMEK TEMASI FAALİYET SONU RAPORUDUR 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KIRAÇ ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ AİLEMİ,ARKADAŞLARIMI VE HAYVANLARI SEVMEK TEMASI FAALİYET SONU RAPORUDUR 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı Özel Kıraç Anaokulu Değerler Eğitimi

Detaylı

GEVHER HATUN ANAOKULU UÇEP (UYGULAMALI ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ) PROGRAMI

GEVHER HATUN ANAOKULU UÇEP (UYGULAMALI ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ) PROGRAMI GEVHER HATUN ANAOKULU UÇEP (UYGULAMALI ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ) PROGRAMI Nilüfer Kaymakamlığı, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul - kurumlar ile ilgili Kamu Kurum Kuruluşları ve Sivil Toplum

Detaylı

İRENOĞULLARI ŞEHİT ATİLA NİZAM İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ

İRENOĞULLARI ŞEHİT ATİLA NİZAM İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ İRENOĞULLARI ŞEHİT ATİLA NİZAM İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ AMAÇLARIMIZ Antalya İli Kepez İlçesi İrenoğulları Şehit Atila Nizam İlkokulu'nda Beslenme Dostu Okul Programının 2017-2018 uygulamaları

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ ECO ETKİNLİKLERİMİZ

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ ECO ETKİNLİKLERİMİZ MART AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ ECO ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ Öğretmenlerimizin hazırlamış olduğu desenli yapraklarımı

Detaylı

EKO-OKULLAR PROJESİ EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM ETKİNLİK RAPORU

EKO-OKULLAR PROJESİ EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM ETKİNLİK RAPORU EKO-OKULLAR PROJESİ 2009-2010 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM ETKİNLİK RAPORU OKUL ADI: AV.MAİL BÜYÜKERMAN ANAOKULU KONU: ENERJİNİN GÜNLÜK YAŞAMDAKİ ÖNEMİ VE BİLİNÇLİ KULLANIMI MÜFREDAT ÇALIŞMALARI: 2009-2010

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL BEYLİKDÜZ AMERİKAN İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI ENERJİ TEMASI EYLEM PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL BEYLİKDÜZ AMERİKAN İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI ENERJİ TEMASI EYLEM PLANI 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL BEYLİKDÜZ AMERİKAN İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI ENERJİ TEMASI EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA EYLÜL Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) sitesinin ve

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DOĞUM GÜNLERİMİZ SINIF İÇİ ETKİNLİKLERİMİZ AYAK BASKISI YAPARKEN ÇOK GÜLDÜK SINIF

Detaylı

ÇÜNÜR ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI

ÇÜNÜR ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI Sıra No ÇÜNÜR ORTAOKULU 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI Ay Planlanan Çalışmalar Açıklamalar 1. Beslenme ve Hareketli Yaşam İçin "Çekirdek Eylem Ekibi"nin

Detaylı

EKO-OKULLAR PROJESĠ. YeĢil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir.

EKO-OKULLAR PROJESĠ. YeĢil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir. EKO-OKULLAR PROJESĠ PROJENĠN TANIMI Eko-Okullar Programı ilköğretim okullarında çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Okullara çevre eğitimi

Detaylı

KASIM AYI BÜLTENİMİZ

KASIM AYI BÜLTENİMİZ KASIM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ GEZİLERİMİZ MUTFAK ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA TÖRENİMİZ YÜZME ETKİNLİĞİMİZ ECO SCHOOLS

Detaylı

MİMAR MELAHAT ÖNGEN ANAOKULU EKO-OKULLAR PROJESİ 1.DÖNEM RAPORU

MİMAR MELAHAT ÖNGEN ANAOKULU EKO-OKULLAR PROJESİ 1.DÖNEM RAPORU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MİMAR MELAHAT ÖNGEN ANAOKULU EKO-OKULLAR PROJESİ 1.DÖNEM RAPORU Biz doğayı koruduk, doğa da bizi korudu.. KONU: Çöp Atık/Geri Dönüşüm MİMAR MELAHAT ÖNGEN ANAOKULU 2016-2017

Detaylı

AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA

AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL ÇAMLICA KALEM İLKÖĞRETİM OKULU OKULLARDA ORMAN PROGRAMI ORMANLAR-İKLİM VE BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU YILLIK EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA EYLÜL Tüm

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ MUTFAK ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ MUTFAK ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ MUTFAK ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ Dubalarla engelleri aşma oyunu oynadık. Dubalara

Detaylı

DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ

DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ÖZEL EMİNE ÖRNEK ATAEVLER ANAOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA YAPILAN ÇALIŞMALARINDAN ÖRNEKLER PROJENİN ADI: DEĞERLİYİZ, DEĞERLİSİNİZ, DEĞERLİLER PROJEDEN KİMLER SORUMLU:

Detaylı

KASIM AYI BÜLTENİMİZ

KASIM AYI BÜLTENİMİZ KASIM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ KASIM AYI DOĞUM GÜNLERİMİZ 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA TÖRENİMİZ SİNEMA ETKİNLİĞİMİZ ECO SCHOOL SINIF

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (8 EYLÜL EKİM 2014)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (8 EYLÜL EKİM 2014) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (8 EYLÜL 2014-17 EKİM 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında, disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

1. Beslenme, Hareketli Yaşamve Denetleme Ekibinin oluşturulması ve ilk toplantısının gerçekleştirilmesi.

1. Beslenme, Hareketli Yaşamve Denetleme Ekibinin oluşturulması ve ilk toplantısının gerçekleştirilmesi. GÜRBÜZ BORA İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI Sıra No Ay Planlanan Çalışmalar Açıklamalar 1. Beslenme, Hareketli Yaşamve Denetleme Ekibinin oluşturulması

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU EYLEM PLANI EYLEM VE ETKİNLİKLER

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU EYLEM PLANI EYLEM VE ETKİNLİKLER 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU EYLEM PLANI AYLAR EYLÜL EYLEM VE ETKİNLİKLER Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) sitesinin ve Eko- Okullar sayfasının incelenmesi. EKİM Eko-Okullar

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI EKİM EYLÜL İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Türkiye Çevre Eğitim Vakfı

Detaylı

1) Temel Eğitim kurumlarında okuyan öğrencilerin; doğru el yıkama, tuvalet temizliği ve hijyen gibi konularda bilgi ve becerilerini geliştirmek

1) Temel Eğitim kurumlarında okuyan öğrencilerin; doğru el yıkama, tuvalet temizliği ve hijyen gibi konularda bilgi ve becerilerini geliştirmek PROJE TASLAĞI Proje Adı :TEMİZ OKUL SAĞLIKLI ÖĞRENCİ Proje Tanıtımı : Okulda öğrencilerimizin sağlıklı ve hijyenik bir ortamda eğitim-öğretim görmelerini ve bunun yanında öğrencilerimizin eğitim-öğretim

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KONYA ALP İLKOKULU / ORTAOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ EYLEM PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KONYA ALP İLKOKULU / ORTAOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ EYLEM PLANI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KONYA ALP İLKOKULU / ORTAOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ EYLEM PLANI AY PLANLANAN ÇALIŞMALAR AÇIKLAMALAR EKİM 1. Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibinin oluşturulması

Detaylı

ANTALYA/ELMALI ELMALI ANAOKULU 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI KONU: ÇEVRE BİLİNCİ-ÇÖP ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM

ANTALYA/ELMALI ELMALI ANAOKULU 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI KONU: ÇEVRE BİLİNCİ-ÇÖP ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM ANTALYA/ELMALI ELMALI ANAOKULU 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI KONU: ÇEVRE BİLİNCİ-ÇÖP ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA EKİM * Eko okul timinin oluşturulması.

Detaylı

EKO-OKULLAR PROGRAMI. Sezil ÖZKOCA Eko-Okullar Ulusal Koordinatörü

EKO-OKULLAR PROGRAMI. Sezil ÖZKOCA Eko-Okullar Ulusal Koordinatörü EKO-OKULLAR PROGRAMI Sezil ÖZKOCA Eko-Okullar Ulusal Koordinatörü EKO-OKULLAR PROGRAMI NEDİR? AMAÇ Çevre Bilinci, Çevre Yönetimi, Sürdürülebilir Kalkınma Eğitimi Geniş çaplı çevresel etkinlik 7 TEMEL ÖĞE

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? MART AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ AİLE KATILIMI ETKİNLİKLERİMİZ DOĞUM GÜNÜ ETKİNLİKLERİMİZ ECO ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

KORGAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ

KORGAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ KORGAN İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ Öğrencilerin kişiliği özellikle okul çağlarında şekillenmekte ve yetişkin çağdaki

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ TİYATRO ETKİNLİĞİMİZ SİNEMA ETKİNLİĞİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMAMIZ

Detaylı

BESLENME DOSTU OKUL POLİTİKASI

BESLENME DOSTU OKUL POLİTİKASI BESLENME DOSTU OKUL POLİTİKASI 1- Beslenme dostu okul politikası ile okulumuzda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması, bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi

Detaylı

SORUMLULUK DEĞERİ RAPORU

SORUMLULUK DEĞERİ RAPORU ETKİNLİK ADI :SORUMLULUK NEDİR? ETKİNLİK TARİHİ :03/11/2015 UYGULANAN ALAN : SINIF İÇİ SORUMLULUK NEDİR? Çocukların sorumlulukla ilgili bilgilerini ölçmek için Sorumluluk nedir? sorusu ile çocuklar düşünmeye

Detaylı

KASIM AYI BÜLTENİMİZ

KASIM AYI BÜLTENİMİZ KASIM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ DUVARI EĞİTİMİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ 10 KASIM TÖRENİMİZ AKVARYUM GEZİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ

Detaylı

TED ANKARA KOLEJĠ VAKFI ÖZEL ANAOKULU 2011-2012 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI 2. DÖNEM SU KONULU EKO OKULLAR RAPORU

TED ANKARA KOLEJĠ VAKFI ÖZEL ANAOKULU 2011-2012 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI 2. DÖNEM SU KONULU EKO OKULLAR RAPORU TED ANKARA KOLEJĠ VAKFI ÖZEL ANAOKULU 2011-2012 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI 2. DÖNEM SU KONULU EKO OKULLAR RAPORU ġubat Su kirliliği, su döngüsü, çevre kirliliği gibi konularla ilgili yapılan projeler okula getirildi

Detaylı

ÖZEL KONYA ALP ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI

ÖZEL KONYA ALP ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI ÖZEL KONYA ALP ORTAOKULU 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER GÖREV ALAN KİŞİLER Okulumuzun; Öğretmen, öğrenci ve personelinin, proje kapsamında eylem

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İlköğretim Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İlköğretim Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İlköğretim Genel Müdürlüğü MAVİ GÖK, YEŞİL YAPRAK Projesi Uygulama Klavuzu 2009 Ç NDEK LER çindekiler Mavi Gök, Yeşil Yaprak Projesi Takvimi 1 Mavi Gök, Yeşil Yaprak Projesi

Detaylı

2. SINIFLAR EKİM BÜLTENİ

2. SINIFLAR EKİM BÜLTENİ ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR EKİM BÜLTENİ Sayın Velilerimiz, 19 Eylül de başladığımız yeni eğitim öğretim yılının ilk ayını dopdolu bir programla geçirdik. Her sınıf düzeyinde

Detaylı

GERİ DÖNÜŞÜM ve YENİLENEBİLİR ENERJİ

GERİ DÖNÜŞÜM ve YENİLENEBİLİR ENERJİ GERİ DÖNÜŞÜM ve YENİLENEBİLİR ENERJİ TAKDİM Bu projenin başlatılmasının gereği: Günümüzde gözlenen tüketim alışkanlıklarının doğal sonucu olarak pek çok atık madde ortaya çıkmaktadır. Gelişmiş ekonomilerde

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 30 ARALIK 2016

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 30 ARALIK 2016 HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 30 ARALIK 2016 VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR YENİ YIL ETKİNLİĞİ Okul Öncesi öğrencilerimiz için planladığımız Yeni Yıl Etkinliği okulların kar tatili olması dolayısıyla yapılamadı. Bu

Detaylı

ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ARALIK AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ ARALIK AYI DOĞUM GÜNLERİMİZ SİNEMA ETKİNLİĞİMİZ TİYATRO ETKİNLİĞİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ ARALIK

Detaylı

ÖZEL CONKBAYIRI KOLEJİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU 1. DÖNEM FAALİYET RAPORU

ÖZEL CONKBAYIRI KOLEJİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU 1. DÖNEM FAALİYET RAPORU ÖZEL CONKBAYIRI KOLEJİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU 1. DÖNEM FAALİYET RAPORU ÇALIŞMA KONUSU: Özel Conkbayırı Koleji nde Eko-Okullar programında Çöp,Atık

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU OCAK AYI BÜLTENİMİZ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU OCAK AYI BÜLTENİMİZ İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU OCAK AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ FEN ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ TİYATRO OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ

Detaylı

VEZİRKÖPRÜ HATİCE KEMAL KAYALIOĞLU FEN LİSESİ NEVRUZ LA BAHARA MERHABA PROJESİ 2015,VEZİRKÖPRÜ

VEZİRKÖPRÜ HATİCE KEMAL KAYALIOĞLU FEN LİSESİ NEVRUZ LA BAHARA MERHABA PROJESİ 2015,VEZİRKÖPRÜ VEZİRKÖPRÜ HATİCE KEMAL KAYALIOĞLU FEN LİSESİ NEVRUZ LA BAHARA MERHABA PROJESİ 2015,VEZİRKÖPRÜ Projenin Adı: Nevruzla Bahara Merhaba Projenin Tanıtımı: Tarihimizde geçmişimizde yer alan nevruz bayramını

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI EKİM AYI BÜLTENİMİZ

KELEBEKLER SINIFI EKİM AYI BÜLTENİMİZ KELEBEKLER SINIFI EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ DUVARI YÜZME ETKİNLİĞİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ TİYATRO ETKİNLİĞİMİZ EKİM

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? KASIM BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DOĞUM GÜNLERİMİZ SINIF İÇİ ETKİNLİKLERİMİZ «Hasta çocuk» faaliyetimizi yaparken hastalıklardan

Detaylı

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (9 EYLÜL-25 EKİM 2013) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili

Detaylı

AHU HETMAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROJESİ 1.DÖNEM RAPORU. KONU: Çevre Bilinci-Çöp Atık-Geri Dönüşüm

AHU HETMAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROJESİ 1.DÖNEM RAPORU. KONU: Çevre Bilinci-Çöp Atık-Geri Dönüşüm 2016 AHU HETMAN İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROJESİ 1.DÖNEM RAPORU KONU: Çevre Bilinci-Çöp Atık-Geri Dönüşüm 23.01.2017 AHU HETMAN İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR

Detaylı

DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ

DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ÖZEL EMİNE ÖRNEK ATAEVLER ANAOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA YAPILAN ÇALIŞMALARINDAN ÖRNEKLER PROJENİN ADI: DEĞERLİYİZ, DEĞERLİSİNİZ, DEĞERLİLER PROJEDEN KİMLER SORUMLU:

Detaylı

ÖZEL KONYA ALP İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI

ÖZEL KONYA ALP İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI EKİM EYLÜL ÖZEL KONYA ALP İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER GÖREV ALAN KİŞİLER Okulumuzun; Öğretmen, öğrenci ve personelinin, proje kapsamında

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI Okulda Yapılan Okul Yıllık Gelişim Modeli kapsamındaki tanıtım toplantısına katılması Okulda yapılan Okul Yıllık Gelişim Modeli

Detaylı

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz,

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık.

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nı kutladık. Halk ekmek fabrikası gezisine katıldık. TÜRKÇE * Dilbilgisi:

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nı kutladık. Halk ekmek fabrikası gezisine katıldık. TÜRKÇE * Dilbilgisi: Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 16. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 16. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 16. VELİ BÜLTENİ Değerli Velilerimiz, Olumsuz hava koşulları sebebiyle ara vermiş olduğumuz çalışmalarımıza yoğun bir

Detaylı

ENERJİNİ TOPRAĞA VER

ENERJİNİ TOPRAĞA VER 2010-2011EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 19 MAYIS İŞİTME ENGELLİLER İLKÖĞRETİM OKULU OKULLARDA ORMAN PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI ENERJİNİ TOPRAĞA VER KASIM : PROJENİN TANITILMASI Okullarda Orman projesini hakkında

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN OKULLARI GÜNLÜK EĞİTİM PROĞRAMI 6YAŞ 20.EKİM.PAZARTESİ-25.EKİM.CUMA

Ö.Ç BİLFEN OKULLARI GÜNLÜK EĞİTİM PROĞRAMI 6YAŞ 20.EKİM.PAZARTESİ-25.EKİM.CUMA 20.10.2014 PAZARTESİ Ö.Ç BİLFEN OKULLARI GÜNLÜK EĞİTİM PROĞRAMI 6YAŞ 20.EKİM.PAZARTESİ-25.EKİM.CUMA Türkçe Dil Etkinliği: Sağlıklı olmak için neler yapıyoruz? Nasıl sağlıklı olabiliriz? Soruları sorularak

Detaylı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (11 Mayıs -19 Haziran 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

EK-4 ÇANKIRI ŞEHİT ERDEM ÖZTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BESLENME DOSTU OKUL PLANI FORMU

EK-4 ÇANKIRI ŞEHİT ERDEM ÖZTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BESLENME DOSTU OKUL PLANI FORMU EK-4 ÇANKIRI ŞEHİT ERDEM ÖZTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BESLENME DOSTU OKUL PLANI FORMU AMAÇ Aile ve çocuk eğitimleri ile sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağmak için; ** Çocuk ve ailelerde

Detaylı

Plastik Sanatlar vb.) Müzik Spor ve Fiziki Etkinlikler Drama

Plastik Sanatlar vb.) Müzik Spor ve Fiziki Etkinlikler Drama ZORUNLU DERSLER ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ (OKUL) HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (AĞIR VEYA ORTA DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER/ OTİSTİK ÇOCUKLAR) SINIFLAR DERSLER İlkokul Ortaokul 1 2 3 4 5 6 7 8 Toplumsal Uyum

Detaylı

T.C. BURSA VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 1. SINIFLARA OYUN ALANLARI OLUŞTURMA PROJESİ [1]

T.C. BURSA VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 1. SINIFLARA OYUN ALANLARI OLUŞTURMA PROJESİ [1] T.C. BURSA VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 1. SINIFLARA OYUN ALANLARI OLUŞTURMA PROJESİ 2016 BURSA 2016 [1] İL ÇALIŞMA KURULU VELİ SARIKAYA ARZU AYYILDIZ BERRİN ZEYTİNGÖZ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İL MİLLİ

Detaylı

ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ

ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ DOĞUM GÜNLERİMİZ İLKÖĞRETİM ORYANTASYON ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ ECO SCHOOLS ETKİNLİKLERİMİZ Demokrasi

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Evimiz Yuvamızdır Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası TÜRKÇE Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası 5N 1K KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Evimiz Yuvamızdır Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası TÜRKÇE Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası 5N 1K KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

ÖZEL CONKBAYIRI ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR YEŞİL BAYRAK 2.YIL PROJESİ EYLEM PLANI

ÖZEL CONKBAYIRI ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR YEŞİL BAYRAK 2.YIL PROJESİ EYLEM PLANI EKİM EYLÜL ÖZEL CONKBAYIRI ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR YEŞİL BAYRAK 2.YIL PROJESİ EYLEM PLANI AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA ÇEVRE OKUR-YAZARLIĞI ANKETĠNĠN UYGULANMASI(yeni gelen öğrencilerimize

Detaylı