SİNOP ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SİNOP ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ"

Transkript

1 SİNOP ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ

2 Su Ürünleri Fakültesi, Yüksekokul olarak 1982 yılında 41 Sayılı kanun hükmünde kararname ile kurulmuş ve eğitim-öğretim yılında Samsun da eğitim ve öğretime başlamıştır. Mart 1986 yılında Sinop a nakledilen yüksekokulumuz 1992 yılı içerisinde yeni kurulan üniversiteler yasası ile Fakülte haline dönüştürülmüştür. Fakültemiz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ne bağlı olarak eğitim öğretimine devam ederken 29 Mayıs 2007 gün ve sayılı Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren 5662 sayılı Kanunla kurulan Sinop Üniversitesi ne bağlanarak eğitim öğretimine devam etmektedir.

3 Fakültemiz ofisler, derslikler, kütüphane, laboratuvarlar ve kantinden oluşan 5000 m2 alan üzerine kurulu 3 katlı binada hizmet vermekte iken, eğitimöğretim yılında hizmete açılan ve 5000 m2 lik 3 katlı ek binamızla beraber toplam kapalı mekan olarak m2 lik alana ulaşmıştır. Fakülteden Genel Görünüm

4

5 Örgüt yapısı Fakültemizde 1 Dekan, 2 Dekan Yardımcısı ve 1 Fakülte Sekreteri idari kademede görev yapmaktadırlar. * Fakülte Kurulu Prof. Dr. Recep BİRCAN (Başkan) Prof. Dr. Osman SAMSUN (Profesör Üye) Prof. Dr. İsmihan KARAYÜCEL (Profesör Üye) Prof. Dr. Murat SEZGİN (Profesör Üye) Prof. Dr. İbrahim ERKOYUNCU (Bölüm Başkanı Üye) Prof. Dr. Levent BAT (Bölüm Başkanı Üye) Prof. Dr. Ahmet ÖZER (Bölüm Başkanı Üye) Doç. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL (Doçent Üye) Doç. Dr. M. Emin ERDEM (Doçent Üye) Yrd. Doç. Dr. M. Orhan ARAL (Yardımcı Doçent Üye)

6 *Fakülte Yönetim Kurulu : Prof. Dr. Recep BİRCAN Prof. Dr. Levent BAT Prof. Dr. Osman SAMSUN Prof. Dr. Ahmet ÖZER Doç. Dr. Yalçın KAYA Doç. Dr. M. Emin ERDEM Yrd. Doç. Dr. Şennan YÜCEL *Yöneticiler : Dekan : Prof. Dr. Recep BİRCAN Dekan Yardımcıları : Prof. Dr. Osman SAMSUN Yrd. Doç. Dr. Çetin SÜMER Fakülte Sekreteri : Mustafa KAVAK (Başkan) (Profesör Üye) (Profesör Üye) (Profesör Üye) (Doçent Üye) (Doçent Üye) (Yardımcı Doçent Üye)

7 Amfi, konferans salonu, çeşitli konularda eğitim ve öğretim verilen biri bilgisayar olmak üzere çok amaçlı 10 laboratuvar ve 7 adet derslikleri ile modern bir görünüme sahip olan fakültede ayrıca yaklaşık 2500 kitap bulunan kütüphane ile kafeterya ve yemekhane bulunmaktadır.

8 Çeşitli araştırma ve öğrenci uygulamaları için kullanılan11 m. boyunda bir ağaç tekne ile Yetiştiricilik Araştırma ve Uygulama Ünitesi, mevcut imkanlar arasındadır. Yapım aşamasında olan kapalı sistem yetiştiricilik ünitesi ile, 21 metre boyunda olan ve Türkiye nin ilk yerli üretim araştırma gemisi olan tekne, eğitim öğretim sezonunda hizmete girmiştir.

9 Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nde ikili öğretim yapılmaktadır. Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'ne kayıt yaptıran öğrenciler 4 yıllık uygulamalı lisans eğitiminden sonra "Su Ürünleri Mühendisi" unvanı kazanmaktadır. Su Ürünleri Fakültesi mezunlarının çalışma olanakları, devlet kuruluşları, özel kuruluş ve işletmelerdir. Su Ürünleri Mühendisleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çeşitli birimleri başta olmak üzere, diğer çeşitli kamu kurumları, Ziraat Bankası, Balıkçılık ve Su Ürünleri üretim işletmelerinde, su ürünleri işleme tesislerinde Su Ürünleri Mühendisi olarak çalışabilmektedirler.

10 Fakültemizin Eğitim-Öğretim programı 4 yıl sürmekte olup, 2013 yılı itibarı ile 91 I. Örgün ve 20 II. Örgün olmak üzere toplam 111 öğrencisi bulunmaktadır. Fakülteden yılları arasında 362 kız, 1122 erkek olmak üzere toplam 1484 öğrenci mezun olmuştur.

11 YILLARA GÖRE MEZUN OLAN ÖĞRENCİ SAYILARI I. ÖRGÜN II. ÖRGÜN YILLAR KIZ ERKEK KIZ ERKEK TOPLAM GENELTOPLAM 1719

12 Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi ve Su Ürünleri Temel Bilimler Bölümü olmak üzere 3 Bölümden oluşmaktadır.

13 Su Ürünleri Fakültesi mezunlarının çalışma olanakları, devlet kuruluşları, özel kuruluş ve işletmelerdir. Su Ürünleri Mühendisleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çeşitli birimleri başta olmak üzere, Diğer çeşitli kamu kurumları (DSİ, Belediyeler, ), Ziraat Bankası, Balıkçılık ve Su Ürünleri üretim işletmelerinde, Su ürünleri işleme tesislerinde Su Ürünleri Mühendisi olarak çalışabilmektedirler.

14 Balıkçılığımız ve Su Ürünleri yetiştiriciliği son yıllarda balık üretimindeki artışa paralel olarak daha fazla önem kazanmıştır. Av araç ve gereçlerinin sağlanması ve bunların gerektiği gibi kullanılması, açık deniz balıkçılığı, su ürünleri yetiştiriciliğindeki teknolojik gelişmeler, soğuk depolama ve su ürünleri endüstrisi, deniz kirlenmeleri konularında karşılaşılan sorunların çözümlenmesi gereği ortadadır. Bu alandaki artan teknik hizmetler konusunun yetişmiş elemanları olarak su ürünleri mühendislerine ihtiyaç duyulmasına sebep olmuştur. Fakültenin kuruluş amaç ve gerekliliği esasta ihtiyaç duyulan elemanları yetiştirmek olmuştur.

15 SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ BÖLÜMÜ

16 Lisans programında, Balık Anatomi ve Fizyolojisi, Balık Biyolojisi, Balık Hastalıkları, Genel Mikrobiyoloji, İç Su Balıkları Yetiştiriciliği, Yumuşakça ve Eklembacaklılar Yetiştiriciliği, Balık Üretim Tesisleri ve Planlanması, Deniz Balıkları Yetiştiriciliği, Akvaryum Balıkları Yetiştiriciliği, Balık Besleme ve Yemleme Teknolojisi ve Genetik derslerini okutulmaktadır.

17 Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Yetiştiricilik ve Hastalıklar olmak üzere 2 anabilim dalı içermektedir.

18 Su Ürünleri Fakültesi nde yetiştiricilik bölümüne ait 1 adet yetiştiricilik laboratuvarı, 1 adet akvaryum balıkları üretim ünitesi, 1 adet araştırma ve uygulama merkezi ile yapımı devam etmekte olan akvaryum balıkları ünitesi ile deniz balıkları yetiştirme ünitesi bulunmaktadır.

19 Laboratuvarlarda öğrencilerle birlikte yapılan uygulamalar

20 Kafes Sistemi

21 Sal Sisteminde Midye Yetiştiriciliği

22 Koi Balıklarında Yaşam Döngüsü

23

24

25 Hastalıklar Anabilim Dalı nda su ürünlerinde karşılaşılabilecek hastalıkların tespit ve tedavileri üzerine çalışmalar yapılmaktadır.

26

27

28 Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümünde kuruluş gününden bugüne denizlerde kurulan kafeslerde ve sal sistemlerinde birçok araştırma yapılmıştır. Akvaryum ünitesi ve Araştırma ve Uygulama Merkezi nde de tatlısu balıkları ile çeşitli çalışmalar yapılmış, su ürünlerine olan katkıları değerlendirilmiştir.

29 Temel Bilimler Bölümü

30 3 Temel Ana bilim dalı bulunmaktadır. Deniz Biyolojisi Programı Tatlı su Biyolojisi Balıkçılık Temel Bilimler Programları

31 Bölümün Akademik Personeli Prof. Dr. 2 Yardımcı Doçent Dr. 9 Araştırma Görevlisi 3

32 Akademik Personel Prof. Dr. Levent Bat (Bölüm Başkanı)- (Deniz Biyolojisi) Araştırma Alanı: Deniz Biyolojisi ve ekoloji, deniz kirliliği, ekotoksikoloji, monitoring Prof. Dr. Murat Sezgin- (Deniz Biyolojisi) Araştırma Alanı : Crustacea taksonomi ve ekoloji, bentik ekosistem ekolojisi Yrd. Doç. Dr. Şennan Yücel- (Temel Balıkçılık Bilimleri) Araştırma Alanı : Biyoistatistik, Yrd. Doç. Dr. Öztekin Yardım- (İçsular Biyolojisi) Araştırma Alanı : İçsular Biyolojisi ve Yetiştiricilik Yrd. Doç. Dr. Ayşe Gündoğdu- (Temel Balıkçılık Bilimleri) Araştırma Alanı : Toksikoloji, Su Kimyası Yrd. Doç. Dr. Ünal Öz- (Temel Balıkçılık Bilimleri) Araştırma Alanı : Deniz Yapıları, İnşaat mühendisliği

33 Akademik Personel Yrd. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Satılmış- (Deniz Biyolojisi) Araştırma Alanı : Ichytoplankton taksonomisi ve biyolojisi, deniz Biyolojisi Yrd. Doç. Dr. Ali Karaçuha- (Temel Balıkçılık Bilimleri) Araştırma Alanı : Algology, live-food Yrd. Doç. Dr. Fatih Şahin- (Deniz Biyolojisi) Araştırma Alanı : Fitoplankton taksonomisi ve biyolojisi, HABs, deniz biyolojisi Yrd. Doç. Funda Üstün- (Deniz Biyolojisi) Araştırma Alanı : Zooplankton taksonomisi ve biyolojisi, deniz biyolojisi Yrd. Doç. Dr. Zekiye Birinci Özdemir- (Deniz Biyolojisi) Araştırma Alanı : Makrozooplankton taksonomisi ve biyolojisi, deniz biyolojisi

34 Akademik Personel Arş.Gör. Dr. Melek Ersoy-Karaçuha Arş.Gör Derya Ürkmez Arş.Gör Pınar YILDIZ Arş.Gör. Orçin UYGUN Arş.Gör. Ayşah VİŞNE

35 Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü

36 Türkiye nin Balıkçılık İstatistikleri (Avcılık Miktarı) (2010) Toplam Av Miktarı Karadeniz den Sağlanan Av Miktarı Toplam Hamsi Miktarı Karadeniz den Avlanan Hamsi Toplam Balık Unu-Yağı Üretimi Karadeniz den Sağlanan Balık Unu-Yağı Üretimi ton ton ton ton ton ton

37 Bölüm, 2 Anabilim Dalı ndan Oluşmaktadır: 1) Avlama Teknolojisi Anabilim Dalı 2) İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı Avlama Teknolojisi; Denizler, göller, akarsular ile diğer su kaynaklarında bulunmakta olan sucul canlıların avlanmasını, stokların belirlenmesini, uygun av ekipmanı seçimini ve bunlara dayalı istatiksel verilerin ortaya çıkarılmasını hedefleyen anabilim dalıdır. İşleme Teknolojisi; Balık, yosun, kabuklu su ürünleri vb. sucul canlıların farklı işleme yöntemleri ile yeni lezzetler ve farklı ürünler oluşturarak insan gıdası açısından tüketim sürelerini mevsimsel olmaktan çıkarıp yıl boyunca tüketilebilmelerini sağlayan ve bunların raf ömrü, depolama süresi, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik olarak denetim altında tutulması gibi işlemleri bünyesinde barındıran anabilim dalıdır.

38 Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü nde Lisans Düzeyinde Verilmekte Olan Dersler: Denizde Güvenlik ve Haberleşme, Deniz Meteorolojisi, Balıkçılık Yönetimi, Balıkçılık Ekonomisi, Balıkçılık ve Balıkçılık Donanımı Teknolojisi, Balıkçı Gemileri Donanımları, Balıkçılık Biyolojisi ve Popülasyon Dinamiği, Sportif Balıkçılık, Navigasyon ve Balıkçılık Mevzuatı, Besin Kimyası, Su Ürünleri İşleme Teknolojisi, Su Ürünlerinde Kalite Kontrol, Besin Mikrobiyolojisi

39 Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü nde Lisansüstü Düzeyde Verilmekte Olan Dersler: Avlama Teknolojisi A.B.D. Yüksek Lisans ve Doktora Dersleri: 1- Boy Kompozisyonundan Popülasyon Parametrelerinin Tahmini 2- Su Ürünleri İşleme Teknolojisinde Deneme Planlama 3- Balıklarda Yaş Tayin Yöntemleri 4- Kıyı Balıkçılığı Avlama Teknolojisi 5- Sürükleme Av Araçları Teknolojisi 6- Çevirme Av Araçları Teknolojisi

40 Avlama Teknolojisi A.B.D. Yüksek Lisans ve Doktora Dersleri: 7- Balık Göçleri ve Balıkçılık Enformasyonu 8- Seçicilik ve Tahmin Yöntemleri 9- Deneysel Çalışmalarda Kullanılan Av Araçlarının Planlanması 10- Popülasyon Dinamiği Hesaplamalarında Bilgisayar Kullanımı 11- Ağ Materyali ve Ağ Yapım Teknikleri

41 Avlama Teknolojisi A.B.D. Yüksek Lisans ve Doktora Dersleri: 12- Balık Davranışları 13- Akustik Cihazlarla Stok Tahmini 14- Balıkçılık Yönetiminde Temel İlkeler 15- Balıkçılıkta Elektronik Cihazlar 16- Kabuklu Su Ürünleri Avlama Teknolojisi 17- Su Ürünleri Pazarlaması

42 İşleme Teknolojisi A.B.D. Yüksek Lisans ve Doktora Dersleri: 1- Soğuk Muhafaza ve Dondurma Teknolojisi 2- Su Ürünleri Tuzlama Teknolojisi 3- Marinat Teknolojisi 4- Ekonomik Deniz Yosunlarının Değerlendirilmesi 5- Balık Unu ve Yağı Teknolojisi 6- Su Ürünleri Dumanlama Teknolojisi 7- Kabuklu Su Ürünleri İşleme Teknolojisi

43 İşleme Teknolojisi A.B.D. Yüksek Lisans ve Doktora Dersleri: 8- Su Ürünleri Teknolojisinde Özel Ürünler 9- Su Ürünlerinde Biyotoksinler 10- Su Ürünleri İşletmelerinde HACCP Uygulamaları 11- Su Ürünleri İşleme Tesislerinde Kullanılan Alet Ekipman ve Çalışma Prensipleri 12- Su Ürünleri İşleme Tesislerinin Planlanması, Hijyen ve Sanitasyon

44 İşleme Teknolojisi A.B.D. Yüksek Lisans ve Doktora Dersleri: 13- Su Ürünleri İşleme Sektörünün Mevcut Durumu 14- Kurutulmuş Su Ürünleri Teknolojisi 15- Balık Halleri ve Perakende Satış Yerleri ile İlgili Düzenlemeler 16- Su Ürünleri Işınlama Teknolojisi 17- Lipid Kimyası ve Balık Yağları

45

46 Uygulama ve Araştırmalar

47 Ders Uygulamaları ve Araştırmalar

48 Bölüm kadrosunda bulunan öğretim elemanı ve araştırma görevlilerine ek olarak, bölümde yüksek lisans ve doktora öğrenimi gören Fen Bilimleri Enstitüsü kadrosundaki değişen sayıda araştırma görevlisi ile birlikte çeşitli konularda araştırmalar yürütülmektedir.

49 Bölümün Akademik Kadrosu: Profesör Doktor 2 Doçent Doktor 4 Yardımcı Doçent Doktor 5 Araştırma Görevlisi 3 Doktora Öğrencisi 3 Yüksek Lisans Öğrencisi 7

50 Akademik Kadro: Prof. Dr. İbrahim ERKOYUNCU- (Bölüm Başkanı)- (Avlama Teknolojisi) Çalışma Alanları : Balıkçılık Biyolojisi ve Popülasyon Dinamiği, Balıkçılık Yönetimi Prof. Dr. Osman SAMSUN- (Avlama Teknolojisi) Çalışma Alanları : Balıkçılık Enformasyonu ve Stok Tahmini, Balıkçılık Donanımları, Doç. Dr. Hülya TURAN- (İşleme Teknolojisi) (Bölüm Başkan Yardımcısı) Çalışma Alanları : Dondurma Teknolojisi, Tuzlama Teknolojisi, Besin Kimyası, Besin Mikrobiyolojisi Doç. Dr. Yalçın KAYA- (İşleme Teknolojisi) Çalışma Alanları : Dumanlama Teknolojisi, Su Ürünlerinde Özel Ürünler, Marinat Teknolojisi Doç. Dr. Hünkar Avni DUYAR- (İşleme Teknolojisi) Çalışma Alanları : Su Ürünlerinde Kalite Kontrol, Balık Unu ve Yağı Teknolojileri, Su Ürünlerinde Hijyen ve Sanitasyon Doç. Dr. Mehmet Emin ERDEM- (Dekan Yardımcısı) (İşleme Teknolojisi) Çalışma Alanları :Yağ Asitleri, Besin Kimyası, Dumanlama Teknolojisi, Su Ürünlerinde Işınlama Teknolojisi

51 Yrd.Doç.Dr. Yakup ERDEM- (Avlama Teknolojisi) Çalışma Alanları : Balıkçılık Donanımları Dizaynı, Balıkçılık Donanımı Seçimi, Balıkçılık Biyolojisi ve Popülasyon Dinamiği Yrd.Doç.Dr. Sedat GÖNENER- (Avlama Teknolojisi) (Bölüm Başkan Yardımcısı) Çalışma Alanları : Balıkçılık Akustiği, Yunuslar ve Balıkçılık, Stok Tahminleri Yrd.Doç.Dr. Nilgün KABA- (İşleme Teknolojisi) Çalışma Alanları : Marinat Teknolojisi, Soğuk Muhafaza ve Dondurma Teknolojisi, Besin Mikrobiyolojisi Yrd.Doç.Dr. Süleyman ÖZDEMİR- (Avlama Teknolojisi) Çalışma Alanları : Balıkçılık Donanımları, Balık Davranışları, Balıkçılık Ekipman Seçimleri, Navigasyon Yrd.Doç.Dr. Çetin SÜMER- (Avlama Teknolojisi) Çalışma Alanları : Popülasyon Dinamiği, Lagün Ortamları, Resifler ve Balık Davranışları

52 Araştırma Görevlisi Can Okan ALTAN- (İşleme Teknolojisi) Araştırma Görevlisi Bengünur SÖYLEYEN- (İşleme Teknolojisi) Araştırma Görevlisi İrfan KESKİN- (İşleme Teknolojisi) Araştırma Görevlisi Ferhat BÜYÜKDEVECİ- (Avlama Teknolojisi) Araştırma Görevlisi Uğur ÖZSANDIKÇI- (Avlama Teknolojisi) Araştırma Görevlisi Fatma KORUCU

53

SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ

SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ 1982 yılında kurulan fakültemiz kuruluşunun 36. yılını tamamlamış, Türkiye nin ilk kurulan 5 Su Ürünleri Fakültesinden biridir. Bugün, toplam kapalı mekan olarak 10 000 m² lik alana

Detaylı

İŞLEME TEKNOLOJİ ANABİLİM DALI Ülkemiz için büyük öneme sahip su ürünleri kaynakları, dünya genelinde artan protein açığı ile beraber daha fazla dile

İŞLEME TEKNOLOJİ ANABİLİM DALI Ülkemiz için büyük öneme sahip su ürünleri kaynakları, dünya genelinde artan protein açığı ile beraber daha fazla dile İŞLEME TEKNOLOJİ ANABİLİM DALI Ülkemiz için büyük öneme sahip su ürünleri kaynakları, dünya genelinde artan protein açığı ile beraber daha fazla dile getirilir olmuş ve sektöre yapılan yatırımlar artmıştır.

Detaylı

SU ÜRÜNLERİ ANABİLİM DALI DOKTORA PROGRAMI DERSLERİ

SU ÜRÜNLERİ ANABİLİM DALI DOKTORA PROGRAMI DERSLERİ SU ÜRÜNLERİ ANABİLİM DALI DOKTORA PROGRAMI DERSLERİ DERS KODU SM6002 SM6003 SM6006 SM6007 SM6008 SM6010 SM6011 SM6012 SM6013 SM6014 SM6015 SM6016 SM6017 SM6018 SM6019 SM6021 SM6023 SM6024 SM6025 SM6026

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU EŞDEĞER YAPILACAK DERSLER FAKÜLTE : SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ BÖLÜM :

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU EŞDEĞER YAPILACAK DERSLER FAKÜLTE : SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ BÖLÜM : 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU EŞDEĞER YAPILACAK DERSLER FAKÜLTE : BÖLÜM : EŞDEĞER YAPILACAK DERSLER AÇILACAK DERSLER (İlan Edilen derslere ait tablolardan bilgiler yazılabilir.) Kodu Diğer Bölümlere

Detaylı

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, 14.07.2010 tarihinde kabul edilen ve 22.07.2010 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilatı

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ BÖLÜMÜ

SİNOP ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ BÖLÜMÜ GENEL BAKIŞ Su ürünleri yetiştiriciliği, günümüzde hem dünya çapında hem de ülkemizde giderek artan su ürünleri talebinin karşılanmasında önemli katkı sağlamaktadır. Ülkemizde 1970 li yıllarda kara tesislerinde

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI Dayanak MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esasları 23 Temmuz 2009 tarih ve 27297 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Atatürk

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI AÇILACAK DERSLER

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI AÇILACAK DERSLER FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI AÇILACAK DERSLER Tezli Yüksek Lisans Müfredat 1.Yarıyıl TEZLİ YÜKSEK LİSANS Adı Seçmeli ler Seçmeli - - - 24 UAD500 Uzmanlık Alan i

Detaylı

Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Okutulacak Dersler. Kredisi. CSA601 Çevre Biyolojisi Yrd.Doç.Dr. Fethi TURGUT

Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Okutulacak Dersler. Kredisi. CSA601 Çevre Biyolojisi Yrd.Doç.Dr. Fethi TURGUT ! Danışman değişikliği, kayıt dondurma, vb. işlemlerin ders kayıtlarından önce yapılması gerekmektedir.! Ders kayıt ve kayıt yenileme hakkında bilgiler daha sonra verilecektir. 2015-2016 Akademik Yılı

Detaylı

UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ

UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU () YÖNETiM Dekan Prof.Dr. Harun TANRIVERMİŞ Dekan Yardımcısı Doç. Dr. F. Nihan ÖZDEMİR SÖNMEZ Fakülte Sekreteri Vekili Nuri KOCAER Fakülte Yönetim Kurulu Üyeleri

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ Fakültemiz, 13 Kasım 2010 tarih ve 2010/25 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kapatılan FenEdebiyat Fakültesi yerine kurulan iki fakülteden (Fen Fakültesi ve

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SU BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SU BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Sayfa No: 1 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SU BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MÜFREDAT DERS LİSTESİ Sayı: 302.10.00 Tarih: 12.9.2017 Diploma Programı Adı Akademik Yıl : 2017-2018 : SU BİLİMLERİ VE MÜHENDİSLİĞİ, LİSANS

Detaylı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü SU ÜRÜNLERİ - DOKTORA DERS LİSTESİ KOD DERS ADI T U L KREDİ SUR5010 Hg ve Pb Bileşikleri Kimyası 3 0 0 3 SUR5012 Sularda Kimyasal

Detaylı

Bütünleme Sınav Tarihleri

Bütünleme Sınav Tarihleri Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü 1. Sınıf I. Öğretim Genel Biyoloji Yrd. Doç. Dr. Cem Tolga GÜRKANLI 21.01.2013 15:00/ Derslik 3 Temel Kimya(I.ve II.Öğretim) Yrd. Doç. Dr. Elvan ÜSTÜN 22.01.2013

Detaylı

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI ÖRGÜN ÖĞRETİM . Sınıf Örgün (00) :0-9: Yabancı Dil I Bilgisayar I Bilgisayar Lab. Fizik Türk Dili I 9:0-0: Doç.Dr.Yaşar Durmaz / Yrd.Doç.Dr.Levent Yurga

Detaylı

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1- Bölümün Tarihçesi: Bölümün kuruluşu ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü nün kuruluşu Mühendislik Fakültesi nin kuruluşu ile özdeştir. Ancak ilk kez Fen ve

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU OKULUMUZ HAKKINDA Okulumuz 1995 yılında Tokat İli nin bir doğa harikası olan Almus İlçesi nde kendisine tahsis edilen 32 dönüm kampüs alanı içerisinde

Detaylı

SU ÜRÜNLERİ ANABİLİM DALI Ders Programı

SU ÜRÜNLERİ ANABİLİM DALI Ders Programı SU ÜRÜNLERİ ANABİLİM DALI Ders Programı DERSİN Dersin Adı H. Sorumlusu YER Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma KODU S. SUR 5061 Balıkçılıkta Hedefdışı Av Sorunu 3 Prof. Dr. Cemalettin ŞAHİN Ö.Ü.O. 09.00-12.00

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI. Tezli Yüksek Lisans Müfredat

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI. Tezli Yüksek Lisans Müfredat FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI Tezli Yüksek Lisans Müfredat 1.YARIYIL Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Seçmeli/Zorunlu T U K AKTS UAD500 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 4 0 0 6 Seçmeli

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU OKULUMUZ HAKKINDA Okulumuz 1995 yılında Tokat İli nin bir doğa harikası olan Almus İlçesi nde kendisine tahsis edilen 32 dönüm kampüs alanı içerisinde

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ YÖNETİM Dekan V. Prof. Dr. Aziz TEKİN (01/09/2016 ya kadar asaleten-02/09/2016 dan itibaren vekaleten) Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ali SARI Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emine YAĞMUR Fakülte

Detaylı

YÖNETİM. Fakülte Yönetim Kurulu Üyeleri. Fakülte Kurulu Üyeleri

YÖNETİM. Fakülte Yönetim Kurulu Üyeleri. Fakülte Kurulu Üyeleri YÖNETİM Dekan Prof. Dr. Neriman ARAL Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Serkan YILMAZ Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aslı UÇAR Fakülte Sekreteri İbrahim DURAK Fakülte Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Neriman Aral (Dekan)

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 46

ÖĞRENME FAALİYETİ 46 ÖĞRENME FAALİYETİ 46 SU ÜRÜNLERİ ALANI AMAÇ Bu öğrenme faaliyeti ile su ürünleri alanındaki meslekleri tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Alan içerisinde; ekonomik değeri olan tüm

Detaylı

NEDEN ISUBÜ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ?

NEDEN ISUBÜ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ? NEDEN ISUBÜ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ? Öğrencilerimize Ar-Ge altyapısı ve eğitim kalitesiyle, kamu ve özel sektörün gereksinimlerine yanıt verecek donanımda Ziraat Mühendisleri yetiştirmeyi

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, Gümüşhane Üniversitesinin Gelişen ve Geliştiren Üniversite sloganıyla beraber misyon ve vizyonunu bu doğrultuda belirleyen Meslek Yüksekokulumuz,

Detaylı

Kontenjan: Bölümümüze bu yıl 10 kişilik kontenjan verilmiş olup 1 kişi de Okul birincisi kontenjanımız mevcuttur.

Kontenjan: Bölümümüze bu yıl 10 kişilik kontenjan verilmiş olup 1 kişi de Okul birincisi kontenjanımız mevcuttur. ADAY ÖĞRENCİLER BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi nin eski bölümüdür. Deniz Bilimleri Mühendisliği ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ YÖNETİM Dekan Prof. Dr. Aziz TEKİN Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ali SARI Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emine YAĞMUR Fakülte Sekreteri Nezihe ER (16/02/2015 e kadar) Fakülte Sekreteri V.

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİ RAPORU- 2017

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİ RAPORU- 2017 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİ RAPORU- 2017 Üniversitemizde görev yapan akademik personelin kurumdan memnuniyet ve beklenti düzeylerini belirlemek amacıyla Süleyman Demirel

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 FAALİYET RAPORU

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 FAALİYET RAPORU T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 FAALİYET RAPORU 0 I. GENEL BİLGİLER Fen Bilimleri Enstitüsü, 17.05.2007 tarihinde kabul edilen 5662 sayılı kanunun 74. Ek Maddesine göre Sinop'ta kurulan

Detaylı

HİDROJEOLOJİ MÜHENDİSİ

HİDROJEOLOJİ MÜHENDİSİ TANIM İçme, kullanma, sulama, hidrolik ve jeotermal enerji üretimi amacıyla istenilen miktar ve kalitede yüzey ve yeraltı suyunun araştırılması ve suların kirletici etkilerden korunması konularında teknik

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ 01.02.2018 PROF.DR. YÜKSEL AYAZ DEKAN V. TARİHÇE VE GENEL BİLGİLER Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

ANKARA Ü Nİ VERSİ TESİ GÜ ZEL SANATLAR FAKÜ LTESİ EG İ Tİ M-Ö G RETİ M YİLİ AKADEMİ K FAALİ YET RAPÖRÜ

ANKARA Ü Nİ VERSİ TESİ GÜ ZEL SANATLAR FAKÜ LTESİ EG İ Tİ M-Ö G RETİ M YİLİ AKADEMİ K FAALİ YET RAPÖRÜ ANKARA Ü Nİ VERSİ TESİ GÜ ZEL SANATLAR FAKÜ LTESİ 2016-2017 EG İ Tİ M-Ö G RETİ M YİLİ AKADEMİ K FAALİ YET RAPÖRÜ ANKARA Ü Nİ VERSİ TESİ GÜ ZEL SANATLAR FAKÜ LTESİ YÖNETİM Dekan Prof. Dr. Ömer ADIGÜZEL

Detaylı

Elektronik Mühendisliği Bölümü

Elektronik Mühendisliği Bölümü Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü 1 Elektronik Mühendisliği Bölümü Tanıtım Gösterisi Hazırlayan: Arş. Gör. Hasan Hüseyin Sönmez İçerik 1. Üniversitemiz 2. Elektronik Mühendisliği 3. Bölümümüz 4. Son Sözler

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK FAALİYET RAPORU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK FAALİYET RAPORU ANKARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK FAALİYET RAPORU ANKARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ YÖNETİM Dekan Vekili Prof. Dr. Ayşe ÇAKIR İLHAN Dekan Yardımcısı

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BİLİME IŞIK TUTAN ENSTİTÜ

SİNOP ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BİLİME IŞIK TUTAN ENSTİTÜ SİNOP ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BİLİME IŞIK TUTAN ENSTİTÜ GENEL BİLGİLER Fen Bilimleri Enstitüsü, 17.05.2007 tarihinde kabul edilen 5662 sayılı kanunun 74. Ek Maddesine göre Sinop'ta kurulan

Detaylı

BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ

BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ BARTIN ÜNİVERSİTESİ Bartın, Karadeniz Bölgesi nde, Batı Karadeniz Bölümü nde bir ildir. 1991 yılında Zonguldak ilinden ayrılarak Türkiye nin 74. ili olmuştur. Bartın bölünmüş yollar ile İstanbul a 420km,

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ YÖNETİM Dekan Prof. Dr. Aziz TEKİN Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ali SARI Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emine YAĞMUR Fakülte Sekreteri Nezihe ER (16/02/2015 e kadar) Fakülte Sekreteri V.

Detaylı

KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi. Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği

KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi. Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Balıkçılık TÜM SU CANLILARI BİYO-EKOLOJİSİ - Su kaynaklarının yönetimi ve korunması - Canlıların özellikleri -Canlı-canlı, canlı-çevre

Detaylı

BAHAR YARIYILI VİZE TARİHLERİ

BAHAR YARIYILI VİZE TARİHLERİ ORGANİK TARIM I Yabancı Dil - II 04 Nisan 2017 Doç. Dr. Funda YOLDAŞ Bitki Fizyolojisi 05 Nisan 2017 Doç. Dr. Funda YOLDAŞ Bitkisel Üretim İlkeleri 05 Nisan 2017 Doç. Dr. Funda YOLDAŞ Hayvansal Üretim

Detaylı

BOYABAT MESLEK YÜKSEKOKULU

BOYABAT MESLEK YÜKSEKOKULU BOYABAT MESLEK YÜKSEKOKULU Boyabat Meslek Yüksekokulu, 2547 Sayılı Kanunun 2880 Sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı olarak kurulmuştur. Geçici olarak tahsis

Detaylı

ZOOLOG TANIM A- GÖREVLER

ZOOLOG TANIM A- GÖREVLER TANIM Hayvanların anatomik ve fizyolojik özelliklerini inceleyen ve onları özelliklerine göre sınıflandıran, çeşitli etmenlerin hayvanlar üzerindeki etkisini araştıran kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ,

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BÖLÜM TANITIM BİLGİLERİ ZONGULDAK 2015 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Detaylı

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI 31/12/ /5

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI 31/12/ /5 Üniversitemiz Senatosu 31/12/2010 Cuma Günü saat 14.00 de Rektör Prof. Dr. A. Feyzi BİNGÖL ün başkanlığında, aşağıda imzaları bulunan üyelerin katılmalarıyla toplanarak gündemdeki konuları görüşmüş ve

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Yüksekokulumuz, Sağlık Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında 10 Eylül 1992 tarihinde imzalanan protokol ile açılmış,

Detaylı

Prof. Dr. Mahmut EROĞLU. Prof. Dr. Ertuğrul BİLGİLİ. Prof. Dr. Salih TERZİOĞLU. Prof. Dr. Bedri SERDAR

Prof. Dr. Mahmut EROĞLU. Prof. Dr. Ertuğrul BİLGİLİ. Prof. Dr. Salih TERZİOĞLU. Prof. Dr. Bedri SERDAR KTÜ ORMAN FAKÜLTESİ YABAN HAYATI EKOLOJİSİ VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜNDE DERS VEREN DİĞER BÖLÜMLERDE GÖREVLİ AKADEMİK PERSONEL Prof. Dr. Mahmut EROĞLU Böcek Ekolojisi Kelebekler Çevre Koruma Biyolojik Mücadele

Detaylı

Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu

Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu Kuruluş Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu, Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu'ndan aktarılan Sualtı Teknolojisi ve Su Ürünleri programlarına ilave olarak yeni kurulan

Detaylı

TARİH: 26.08.2015 NO: 89

TARİH: 26.08.2015 NO: 89 Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN Rektör Hukuk Fakültesi Dekanı (Tedviren) Prof. Dr. Davut TURAN Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep YEŞİL DUYMUŞ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan ABAY

Detaylı

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Kuruluş Tunceli Üniversitesi Su Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi 03 Aralık 2009 tarih ve 27421 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Gıda Mühendisliği Bölümü

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Gıda Mühendisliği Bölümü HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Gıda Mühendisliği Bölümü Bölümümüz, gıda maddelerinin işlenmesi, yeni ürünlerin geliştirilmesi, kalite kontrolü, muhafazası ve pazara sunulmasına yönelik bilgi ve beceriye sahip

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME İLE İLGİLİ ÖĞRENCİLERİN YAPMASI GEREKENLER

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME İLE İLGİLİ ÖĞRENCİLERİN YAPMASI GEREKENLER 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME İLE İLGİLİ ÖĞRENCİLERİN YAPMASI GEREKENLER TÜM SORULARINIZ İÇİN AŞAĞIDA TABLODA GÖSTERİLEN DANIŞMANLARINIZLA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ. TÜM ÖĞRENCİLERİN

Detaylı

KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2018 VİZYONUMUZ Uluslararası çağdaş eğitim sürecine uyumlu ön lisans eğitim ve öğretimini vermek, araştırma ve geliştirme etkinliklerini sürdürecek

Detaylı

Yıllık Öğrenim Yüksek Lisans Doktora

Yıllık Öğrenim Yüksek Lisans Doktora Programlar Kontenjanlar Yıllık Öğrenim Özel Koşul Ücreti FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Bahçe Bitkileri 5 5 Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) - 1 *Öğretim Dili İngilizcedir. Bitki Koruma 4 2 Biyoteknoloji 7

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI AKADEMİK FAALİYET RAPORU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI AKADEMİK FAALİYET RAPORU ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2000-2001 ÖĞRETİM YILI AKADEMİK FAALİYET RAPORU 1. GENEL BİLGİLER 1. Eğitim ve Öğretim Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Programlar Kontenjanlar Özel Koşul Yıllık Öğrenim Ücreti FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Bahçe Bitkileri 5 5 Bilgisayar Mühendisliği 1 0 *Bu Ana Bilim Dalında Yabancı Dil zorunludur. Bitki Koruma 2 1 Biyoloji

Detaylı

Su Ürünleri Avcılığı. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Avcılık ve Kontrol Daire Başkanı Dr. M. Altuğ ATALAY

Su Ürünleri Avcılığı. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Avcılık ve Kontrol Daire Başkanı Dr. M. Altuğ ATALAY Su Ürünleri Avcılığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Avcılık ve Kontrol Daire Başkanı Dr. M. Altuğ ATALAY 23.12.2015 Aralık 2015 1 Su Ürünleri Potansiyeli Kaynak Sayı Alan (ha) Deniz 4 24 607

Detaylı

K.Ü. VETERİNER FAKÜLTESİ 2015-2016 GÜZ YARIYILI 1. SINIF HAFTALIK DERS PROGRAMI

K.Ü. VETERİNER FAKÜLTESİ 2015-2016 GÜZ YARIYILI 1. SINIF HAFTALIK DERS PROGRAMI 1. SINIF HAFTALIK DERS PROGRAMI ATATÜRK İLKE VE MEDİKAL FİZİK (T) 8.45-9. İNKİLAP TARİHİ I (T) 11.45-12. 13.45-14. 14.45-15. 15.45-16. 16.45-17. ANATOMİ I (T) ANATOMİ I (T) ANATOMİ I (T) VETERİNER HEKİMLİĞİ

Detaylı

52 yıllık TARİH. Tarihçe

52 yıllık TARİH. Tarihçe Tarihçe Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi, eğitim-öğretim faaliyetlerine Aralık 1964 yılında Demirci İlköğretmen Okulu olarak başlar. Öğretmen yetiştirme politikalarının değişimi ile 1974 te Öğretmen

Detaylı

Balıkçılıkta Stok Yönetimi 29 Aralık 2011-28 Eylül 2012 vti Deniz Balıkçılığı Enstitüsü, Hamburg, Almanya

Balıkçılıkta Stok Yönetimi 29 Aralık 2011-28 Eylül 2012 vti Deniz Balıkçılığı Enstitüsü, Hamburg, Almanya Balıkçılıkta Stok Yönetimi 29 Aralık 2011-28 Eylül 2012 vti Deniz Balıkçılığı Enstitüsü, Hamburg, Almanya Dr. Savaş KILIÇ Balıkçılık Teknolojisi Mühendisi Konyaaltı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

Detaylı

LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK (Ö.Ö.) PROGRAMI 2014-2015 BAHAR YARIYILI 1. SINIF ARA SINAV TAKVİMİ

LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK (Ö.Ö.) PROGRAMI 2014-2015 BAHAR YARIYILI 1. SINIF ARA SINAV TAKVİMİ LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK (Ö.Ö.) PROGRAMI Farmakoloji T. ŞAHİN 06.04.2015 Pazartesi 10:00 KONF. SAL. Genel Mikrobiyoloji G. ÜNAL 07.04.2015 Salı 10:00 3-3, 3-5 Temel Bilgi Teknolojileri O. ERTOSLUK

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI Kontenjanlar

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI Kontenjanlar ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI Kontenjanlar Yıllık Programlar Özel Koşul Öğrenim Yüksek Lisans Doktora Ücreti BAĞIMLILIK VE ADLİ BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Adli Bilimler

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ AKADEMİK_İDARİ_HİZMETLER

EĞİTİM FAKÜLTESİ AKADEMİK_İDARİ_HİZMETLER EĞİTİM FAKÜLTESİ AKADEMİK_İDARİ_HİZMETLER Akademik Personel Hizmet Alanları Sayısı (Adet) Alanı (m 2 ) Kullanan Kişi Sayısı Çalışma Odası 51 720 85 Öğretim Elemanı Dinlenme Odası - - - Toplam 51 720 85

Detaylı

BÖLÜMLERĠMĠZ. Fakültemizin 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı için ÖSYM Kılavuzunda yer alan lisans programları aşağıda sunulmuştur.

BÖLÜMLERĠMĠZ. Fakültemizin 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı için ÖSYM Kılavuzunda yer alan lisans programları aşağıda sunulmuştur. Ayrıca öğrencilerimiz boş zamanlarında bilgisayar laboratuarından ve salonlarımızda bulunan açık bilgisayarlardan yararlanabilmektedirler. Nitelikli öğretmen yetiştirmeyi amaçlayan fakültemizde dersler,

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik

Detaylı

Prof.Dr. Veli Ortaçeşme, Arş.Gör. Pınar Kınıklı, Dr. Emrah Yıldırım. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Antalya

Prof.Dr. Veli Ortaçeşme, Arş.Gör. Pınar Kınıklı, Dr. Emrah Yıldırım. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Antalya . Peyzaj Mimarlığı Eğitim-Öğretim Çalıştayı, - Nisan / Antalya Türkiye deki Peyzaj Mimarlığı Bölümleri ve Eğitim-Öğretime İlişkin Mevcut Durum Prof.Dr. Veli Ortaçeşme, Arş.Gör. Pınar Kınıklı, Dr. Emrah

Detaylı

FEDEK Öğrenci İlişkileri Alt Komisyonu Toplantısı ( ) Prof. Dr. Selehattin YILMAZ: Genel Olarak Üniversite ve tanıtımı (

FEDEK Öğrenci İlişkileri Alt Komisyonu Toplantısı ( ) Prof. Dr. Selehattin YILMAZ: Genel Olarak Üniversite ve tanıtımı ( Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) Öğrenci İlişkileri Alt Komisyonu Toplantısı (24.09.2018) Prof. Dr. Selehattin

Detaylı

CİHANBEYLİ MESLEK YÜKSEKOKULUNUN KURULUŞU

CİHANBEYLİ MESLEK YÜKSEKOKULUNUN KURULUŞU CİHANBEYLİ MESLEK YÜKSEKOKULUNUN KURULUŞU Meslek Yüksekokulumuz 30.03.1994 tarihli Yükseköğretim Kurulu Kararı ile 1994-1995 eğitim öğretim yılında Makine Programı ile başlamıştır. 2002-2003 eğitim-öğretim

Detaylı

YÖNETİM KURULU KARARI FORMU

YÖNETİM KURULU KARARI FORMU ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ / MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ FAKÜLTE YÖNETİM KURULU KARARI OTURUM TARİHİ VE SAATİ OTURUM SAYISI KARAR SAYISI 2.04.201 / 12.30 14 04-08 Fakültemiz Yönetim Kurulu Fakülte Dekanı Prof. Dr.

Detaylı

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü. IĞDIR Haziran

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü. IĞDIR Haziran Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü IĞDIR Haziran - 2017 1 Yüksekokulumuz Hakkında Sunum Planı 2 4 3 Bölüm ve Programlar Laboratuvarlar Öğretim Elemanları Bilgileri 5 Sağlık MYO Öğrenci Bilgileri

Detaylı

LAPSEKİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI PROGRAMI BİTKİ KORUMA 1. SINIF I. YARIYIL

LAPSEKİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI PROGRAMI BİTKİ KORUMA 1. SINIF I. YARIYIL BİTKİ KORUMA 1. SINIF I. YARIYIL 14BTK101 Botanik Yrd. Doç. Dr. Arda AKÇAL 06.01.2017 10:00 102+103 14BTK103 Tarımsal Ekoloji Öğr.Gör. Mustafa Onur ÜNAL 09.01.2017 10:00 +1 07 14BTK105 Entomoloji Öğr.

Detaylı

Binamızın açılışı 24 Mayıs 2011 günü Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yapılmıştır.

Binamızın açılışı 24 Mayıs 2011 günü Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yapılmıştır. FAKÜLTEMİZİN KURULUŞU Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 22/05/2008 tarih ve 2809 sayılı kanuna eklenen Ek-101 Maddeye göre 22/05/2008 tarih ve 5765/1 sayılı yasa ile kurulmuştur. Fakültemiz, 2009-2010

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YERLEŞİM İSTATİSTİKLERİ 2008

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YERLEŞİM İSTATİSTİKLERİ 2008 BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YERLEŞİM İSTATİSTİKLERİ 2008 Boğaziçi Üniversitesi Haziran, 2008 Boğaziçi Üniversitesi İSTANBUL Copyright 2008 Boğaziçi University Library Cataloging in-publication Data Boğaziçi

Detaylı

LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK (Ö.Ö.) PROGRAMI BAHAR YARIYILI 1. SINIF FİNAL SINAVI TAKVİMİ LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK (İ.Ö.

LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK (Ö.Ö.) PROGRAMI BAHAR YARIYILI 1. SINIF FİNAL SINAVI TAKVİMİ LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK (İ.Ö. LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK (Ö.Ö.) PROGRAMI Farmakoloji T. ŞAHİN 25.05.2015 Pazartesi 10:00 KONF. SAL. Genel Mikrobiyoloji G. ÜNAL 26.05.2015 Salı 10:00 3-3, 3-5 Temel Bilgi Teknolojileri O. ERTOSLUK

Detaylı

SU ÜRÜNLERİ PROGRAMI 1. SINIF 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI

SU ÜRÜNLERİ PROGRAMI 1. SINIF 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI SU ÜRÜNLERİ PROGRAMI 1. SINIF ASÜ 106 Balık Sistematiği Doç. Dr. Betül ASÜ 108 Çevre Biyolojisi Doç. Dr. Betül ASÜ 102 Genel Mikrobiyoloji Doç. Dr. Derya SU ÜRÜNLERİ PROGRAMI 2. SINIF 09:00-10:00 10:00-11:00

Detaylı

6 bölümde 1980 ve öncesi, 1 bölümde yılları arası. 2 bölümde yılları arası. 1 bölümde 2000 sonrası

6 bölümde 1980 ve öncesi, 1 bölümde yılları arası. 2 bölümde yılları arası. 1 bölümde 2000 sonrası ESOGÜ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ TARİHSEL GELİŞİM Fakültemiz, 1970 yılında Eskişehir Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi olarak kurulmuş olup Makine ve İnşaat Mühendisliği Bölümlerinde toplam 160

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

ÇARŞAMBA CUMA

ÇARŞAMBA CUMA Çizim Tekniği (SÜFAK Atatürk İlke ve İnkilap-I (SÜFAK Z11) Okt. Mehmet Ali Durmuş Temel Bilgi Teknolojileri (SÜFAK Bil. Lab.) Doç.Dr. Akın İlkyaz Türk Dili-I (SÜFAK 116) Okt. Emel Aydın Temel Bilgi Teknolojileri

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BOYABAT İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BOYABAT İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİNOP ÜNİVERSİTESİ BOYABAT İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ GENEL BİLGİLER 11.07.1992 tarihli ve 21281 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 3837 sayılı kanunla Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı olarak

Detaylı

GİRNE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞKİLAT VE İŞLEYİŞ YÖNETMELİĞİ

GİRNE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞKİLAT VE İŞLEYİŞ YÖNETMELİĞİ GİRNE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞKİLAT VE İŞLEYİŞ YÖNETMELİĞİ Amaç Madde 1 Bu yönetmeliğin amacı Girne Üniversitesi akademik birimlerin teşkilatlanması, işleyiş, görev, yetki ve sorumluluklarıyla, ilgili

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA Ege Ünv. Evrak Tarih ve Sayısı: 06/09/2018-E.247385 T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü *BEA5LTRCY* Sayı : 94157705-105.99 Konu : Lisansüstü Oryantasyon Programı BİLGİSAYAR

Detaylı

Dr. Öğr. Üyesi İsmail KOYUNCU Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü

Dr. Öğr. Üyesi İsmail KOYUNCU Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü 0 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak hedefimiz, nitelikli akademik kadromuz, güçlü alt yapımız ve standartlar ile uyumlu laboratuvarlarımızla geleceğimizin teminatı olan gençleri en üst nitelik

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Ünvanı : Yard. Doç. Dr. Adı Soyadı : Cenkmen R. BEĞBURS Doğum Tarihi : 1967 Doğum Yeri : Yabancı Dil : İngilizce Uzmanlık alanı : Avlama Teknolojisi E-posta : begburs@akdeniz.edu.tr

Detaylı

FAKÜLTE KURULU KARARLARI

FAKÜLTE KURULU KARARLARI TOPLANTI TARİHİ:06.01.2016 TOPLANTI SAYISI:105 Prof.Dr. Serdar CARUS Prof.Dr. H.Turgut ŞAHİN FAKÜLTE KURULU I 1- Akademik Teşvik Ön İnceleme Heyeti Kurulması Orman Mühendisliği Bölüm Başkanlığının 05.01.2016

Detaylı

ORTAK DERSLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI

ORTAK DERSLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI ORTAK DERSLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI İçindekiler SUNUŞ... 2 I- GENEL BİLGİLER... 3 A. Misyon ve Vizyon... 3 1. Misyon (Özgörev);... 3 2. Vizyon (Özgörüş);... 3 B. Yetki, Görev ve Sorumluluklar... 3 C. Birime

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi, 2011-2012

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 1 Tanıtım Gösterisi Hazırlayan: Arş. Gör. Ahmet Cengizhan Dirican İçerik 1. 1. Üniversitemiz 2. 2. Bilgisayar Mühendisliği 3. 3. Bölümümüz

Detaylı

PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA. BES 118 Çevre Sağlığı Prof. Dr. Münevver ARISOY (Konferans Salonu)

PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA. BES 118 Çevre Sağlığı Prof. Dr. Münevver ARISOY (Konferans Salonu) 1. SINIF HAFTALIK DERS PROGRAMI 12:30-13:30 BES 118 Çevre Sağlığı BES 118 Çevre Sağlığı BES 102 Demografik Yapı ve Sağlık Prof. Dr. Ömer Rıfkı ÖNDER ATA 102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi(T) Okt. Kadri

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BÖLÜM SEÇMELİ DERSLERİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BÖLÜM SEÇMELİ DERSLERİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BÖLÜM SEÇMELİ DERSLERİ AÇILAN BAHÇE BİTKİLERİ I KAYITLANAN ÖĞRENCİ SAYISI Meyve Sebze Kurutma Tekniği 19 AÇILDI Bahçe Ürünlerinin Muhafazası ve Pazara Hazırlanması 12 AÇILDI

Detaylı

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ 01.03.2019 PROF.DR. YÜKSEL AYAZ DEKAN V. TARİHÇE VE GENEL BİLGİLER Birimimiz, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu adı altında Denizcilik

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2009-2013 STRATEJİK PLANI Ekim 2009 I. Durum Analizi A- Tarihi Gelişim Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1 Nisan 1975 tarihinde

Detaylı

ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER

ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER Yükseköğretim: Ortaöğretime dayalı ve en az dört yarı yılı kapsayan her kademedeki eğitimöğretimin tümüdür. Yükseköğretimde önlisans, lisans ve lisansüstü düzeylerde eğitim

Detaylı

GOÜ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ

GOÜ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ GOÜ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ COĞRAFYA BÖLÜMÜ HAKKIMIZDA Coğrafya multidisipliner bir bilim olarak insan ile doğa arasındaki etkileşimi inceleyen bir bilim dalıdır. Hem Türkiye hem de dünya

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI İLANI

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI İLANI KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI İLANI SIRA NO BİRİMİ ANABİLİM DALI 1019512 İktisadi ve İdari Bilimler Fak. Çalışma Eko.ve End.İlişkileri Yönetim ve Çalışma Psikolojisi Arş.Gör. 6 1 Çalışma

Detaylı

Dersin Adı Alan Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Dönem / Sınıf Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları

Dersin Adı Alan Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Dönem / Sınıf Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Dersin Adı Alan Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Dönem / Sınıf Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlilikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Eğitim Öğretim Yılı. Prof. Dr. Mehmet ŞİMŞİR (DEKAN V.)

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Eğitim Öğretim Yılı. Prof. Dr. Mehmet ŞİMŞİR (DEKAN V.) CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2017-18 Eğitim Öğretim Yılı Prof. Dr. Mehmet ŞİMŞİR (DEKAN V.) 27 EKİM 2017 1 GENEL BİLGİLER Fakültemiz 20 Temmuz 1982 tarihinde kurulmuş olup eğitim-öğretim

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI ANABİLİM DALI KONTENJANLAR BAŞVURUDA ARANACAK ŞARTLAR Yüksek Lisans Doktora

Detaylı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ NDE EĞİTİM-ÖĞRETİM AMAÇLI KULLANILAN LABORATUARLARA AİT BİLGİLER.

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ NDE EĞİTİM-ÖĞRETİM AMAÇLI KULLANILAN LABORATUARLARA AİT BİLGİLER. T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ NDE EĞİTİM-ÖĞRETİM AMAÇLI KULLANILAN LABORATUARLARA AİT BİLGİLER Sıra No n Adı 1. Öğrenci-I 2. Öğrenci-II 3. Bilgisayar n Özelliği 62 m 2 n

Detaylı

KOMİSYONLAR GENEL LİSTESİ

KOMİSYONLAR GENEL LİSTESİ 1 KOMİSYONLAR GENEL LİSTESİ 2016-2017 -2018. 1-BURS KOMİSYONU (Kısmi Zamanlı, Yemek, Okul, TEV vb.) 1-Doç. Dr. Renan TUNALIOĞU (Dekan Yardımcısı) 2-Doç. Dr. Çiğdem KILIÇASLAN (Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN SAĞLIK YÜKSEKOKULU DÖNEMİ STRATEJİK PLANI

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN SAĞLIK YÜKSEKOKULU DÖNEMİ STRATEJİK PLANI YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN SAĞLIK YÜKSEKOKULU 205 209 DÖNEMİ STRATEJİK PLANI ÖNSÖZ Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Sağlık Yüksekokulu 205-209 Dönemi Stratejik Planı, 0.2.2003 tarih ve 508 sayılı Kamu Mali

Detaylı

T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu

T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu KAMPÜSÜN TARİHÇESİ Adalet Meslek Yüksekokulu, 09.02.2012 tarih ve B.30.0.EÖB-101.02.05-1426 sayılı YÖK kararı ve Dicle Üniversitesi Senatosu nun 21.03.2012

Detaylı