İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ ÖBYS LMS AKADEMİSYEN YARDIM KLAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ ÖBYS LMS AKADEMİSYEN YARDIM KLAVUZU"

Transkript

1 İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ ÖBYS LMS AKADEMİSYEN YARDIM KLAVUZU ÖBYS Giriş (Öğrenci Bilgi Yönetim Sistemi) Akademisyenlerimiz ÖBYS Sistemine girebilmek için kendilerine daha önce sistem tarafından verilen Kullanıcı adı ve şifrelerini kullanacaklardır. Güvenlik anahtarı kısmına giriş bölmünün hemen altında bulunan resmi girerek giriş yap butonuna tıklayacaklardır. Şifrelerini unutan öğrencilerimiz Uzaktan Eğitim merkezimizi telefon ile aramaya gerek kalmadan Şifremi Unuttum linkine tıklayarak şifrelerini yeniden alabileceklerdir.

2 LMS e Giriş (Learning Management System) Akademisyenlerimiz için Öğrenim yönetim sistemi (LMS Sistemi) ÖBYS sisteminden ayrılmış olup aşağıda belirtilen linke tıklayarak sisteme giriş yapılabilecektir. LMS Sistemi içerisinde dersler ile ilgili öğrenim aktiviteler yer almaktadır. LMS Sistemi

3 1.Adım: Verdiğiniz Dersler Bu alanda verdiğiniz dersler listelenmektedir.açmış olduğunuz dersleri bu menüde görebilirsiniz. 2.Adım: Ödevler Ders bazlı öğrencilerin göndermiş oldukları ödevler bu menüde görebilir ve indirebilirsiniz. Ödevler butonu tıklandığı zaman aşağıdaki gibi ödev ekranının içeriğini görebilirsiniz. 3.Adım: Mesajlarım Bu alanda ders bazlı göndermiş olduğunuz ve size gelen mesajlar listelenmektedir Mesajlar butonu tıklandığı zaman aşağıdaki gibi açılan alanda seçilen derse yönelik gelen ve giden mesajlarınızı görüntüleyebilirsiniz. 4.Adım: Yeni Ders Ekleme Yeni Bir Ders Oluştur alanında yapılacak işlemler uzaktan eğitim tarafından yürütüleceği için bu alanda işlem yapmanız gerekmemektedir. 5.Adım: Yönet Bu Alandaki yönet butonuna tıklandığı zaman burda aşağıdaki gibi ders bilgilerini düzenleme menüsüne gidilir.burda dersinizin değiştirmek istediğiniz bilgilerini girerek sayfanın en altında bulunan Kaydet Ve İlerle butonuna tıklayarak işlem yapmış olduğunuz dersi başarılı bir şekilde güncellemiş olursunuz.

4

5 1 2 Dersin bilgilerini günceledikten sonra Yukarıdaki Ders Aktiviteleri Ekranına geçmiş olursunuz. Ders aktiviteleri ekranında ilgili dersiniz için içerikleri ekleme işlemine dersin haftalarını ekleyerek başlamanız gerekmektedir.derse Hafta tanımlama işlemleri 2 farklı şekilde yapılabilir. 1.Yöntem: Toplu Hafta Ekle butonuna tıklayarak oluşturmak istediğiniz hafta sayısını belireleyerek dersin tüm haftalarını tek seferde oluşturabilirsiniz. Toplu hafta eklemek istiyorsanız eğer 1.adımdaki alana tıklayarak açılan pencereden haftanın Başlangış Tarihini ve oluşturacağınız hafta sayısını girdikten sonra Kaydet butonuna tıklayarak Toplu Hafta Ekleme işleminiz başarılı bir şekilde yapmış olursunuz.

6 Kaydet But Örnek: Toplu Hafta Kaydedildikten sonraki görünüm yukarıdaki gibidir.

7 2.Yöntem: Hafta Ekle butonuna tıklayarak oluşturmak istediğiniz haftaları tek tek ekleyebilirsiniz. 2.adımdaki alana tıklayarak açılan kısımdaki bilgileri doldurduktam sonra aşağıda okla gösterilen Kaydet butonuna tıklayarak kaydı gerçekleştrebilirsiniz. Örnek:

8 Oluşturduğunuz Haftalara içerik Sınavlar, Sanal Dersler, Kaynaklar(Dosya,Video,Resim,Web Link) ve Ödevler Aşağıda Ok ile gösterilen alana tıklayarak ekleyebilirsiniz. Sınav Ekle: Bu menüde İlgili dersin sınavlarını ekleyebilirsiniz. Aşağıdaki gibi açılan ekranda Sınavın bilgileri girildikten sonra 1.adımdak alana tıklayarak sınavı kaydedebilirsiniz Kaydettiğiniz sınav üzeride değişiklikler yapmak istiyorsanız 2.adımdaki alana tıklayarak açılan alanda sınav bilgilerini görebilirsiniz burda gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra yine 1.adımdaki alana tıklayarak var olan sınav kaydını güncelleyebilirsiniz. Sınavı silmek istiyorsanız 3.adımdaki alana tıklayarak silmek istediğiniz sınavı silebilirsiniz.

9 1 3 2 Sanal Ders Ekle: Bu menüde İlgili dersin sanal derslerini ekleyebilirsiniz. Aşağıdaki gibi açılan ekranda Sanal Dersin bilgileri girildikten sonra 1.adımdak alana tıklayarak Sanal Dersi kaydedebilirsiniz.

10 Kaydettiğiniz Sanal Ders üzeride değişiklikler yapmak istiyorsanız 2.adımdaki alana tıklayarak açılan alanda Sanal Ders bilgilerini görebilirsiniz burda gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra yine 1.adımdaki alana tıklayarak var olan Sanal Dersin kaydını güncelleyebilirsiniz. Sanal Ders silmek istiyorsanız 3.adımdaki alana tıklayarak silmek istediğiniz Sanal Dersi silebilirsiniz Dosya Ekle: Bu menüde İlgili dersin Dosyalarını ekleyebilirsiniz. Aşağıdaki gibi açılan ekranda Dosya bilgileri girildikten sonra 1.adımdak alana tıklayarak Dosyayı kaydedebilirsiniz Kaydettiğiniz Dosya üzeride değişiklikler yapmak istiyorsanız 2.adımdaki alana tıklayarak açılan alanda Dosya bilgilerini görebilirsiniz burda gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra yine 1.adımdaki alana tıklayarak var olan Dosyanın kaydını güncelleyebilirsiniz. Dosyayı silmek istiyorsanız 3.adımdaki alana tıklayarak silmek istediğiniz Dosyayı silebilirsiniz.

11 1 3 2

12 1 3 2

13 Video Ekle: Bu menüde İlgili dersin Videolarını ekleyebilirsiniz. Aşağıdaki gibi açılan ekranda Video bilgileri girildikten sonra 1.adımdak alana tıklayarak Videoyu kaydedebilirsiniz aydettiğiniz Video üzeride değişiklikler yapmak istiyorsanız 2.adımdaki alana tıklayarak açılan alanda Video bilgilerini görebilirsiniz burda gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra yine 1.adımdaki alana tıklayarak var olan Videonun kaydını güncelleyebilirsiniz. Videoyu silmek istiyorsanız 3.adımdaki alana tıklayarak silmek istediğiniz Videoyu silebilirsiniz. Resim Ekle: Bu menüde İlgili dersin Resimlerini ekleyebilirsiniz. Aşağıdaki gibi açılan ekranda Resim bilgileri girildikten sonra 1.adımdak alana tıklayarak Resimi kaydedebilirsiniz Kaydettiğiniz Resim üzeride değişiklikler yapmak istiyorsanız 2.adımdaki alana tıklayarak açılan alanda Resim bilgilerini görebilirsiniz burda gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra yine 1.adımdaki alana tıklayarak var olan Resimin kaydını güncelleyebilirsiniz. Resimi silmek istiyorsanız 3.adımdaki alana tıklayarak silmek istediğiniz Resimi silebilirsiniz.

14 1 3 2

15 Web Link Ekle: Bu menüde İlgili dersin Web Link lerini ekleyebilirsiniz. Aşağıdaki gibi açılan ekranda Web Link bilgileri girildikten sonra 1.adımdak alana tıklayarak Web Link i kaydedebilirsiniz Kaydettiğiniz Web Link üzeride değişiklikler yapmak istiyorsanız 2.adımdaki alana tıklayarak açılan alanda Web Link bilgilerini görebilirsiniz burda gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra yine 1.adımdaki alana tıklayarak var olan Web Link in kaydını güncelleyebilirsiniz. Web Link i silmek istiyorsanız 3.adımdaki alana tıklayarak silmek istediğiniz Web Link i silebilirsiniz

16 Ödev Ekle: Bu menüde İlgili dersin Ödevleri ekleyebilirsiniz. Aşağıdaki gibi açılan ekranda Ödev bilgileri girildikten sonra 1.adımdak alana tıklayarak Ödevi kaydedebilirsiniz. Kaydettiğiniz Ödev üzeride değişiklikler yapmak istiyorsanız 2.adımdaki alana tıklayarak açılan alanda Ödev bilgilerini görebilirsiniz burda gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra yine 1.adımdaki alana tıklayarak var olan Ödev in kaydını güncelleyebilirsiniz. Ödevi silmek istiyorsanız 3.adımdaki alana tıklayarak silmek istediğiniz Ödevi silebilirsiniz

17 Dersin ilgili haftalarına eklenen içerikler aşağıdaki gibi listelenmiştir. Burda Derse Gruplar,Duyurular,Etkileşimli çerikler(blog,forum,sözlük),sınavlar ve Sınavların İçeriklerini(Sorular,Kitapçıklar) burdan ekleyebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki resimde gösterilen alanlarda işlem yapabilirsiniz.

18 Ders Gruplarını Oluşturma: Bu menüde Derse Gruplar ekleyip gruptaki öğrencileri belirleyebilirsiniz. Aşağıdaki resimde ok ile Gösterilen Yeni Grup Ekle alanına tıklayarak açılan ekranda Grubun adını belirleyerek Kaydet butonuna tıklayarak gruplar oluşturabilirsiniz.

19 Oluşturulan Grupları Yukarıdaki resmdeki 1.adımdaki alana tıklayarak oluşturulan kaydın bilglerin güncelleyebilirsiniz. 2.adımdaki alana tıklayarak işlem yapmak istediğiniz kaydı silebilirsiniz 3.adımdaki alana tıklayarak gruplarara öğrenciler atayabilrsiniz 4.adımdaki alana tıklayarak açılan alanda gruba eklediğiniz öğrencileri görebilirsiniz. Oluşturulan Grup veya gruplara Öğrenciler atamak için aşağıdaki resimdeki ok ile gösterilen User İkonuna tıklayarak açılan öğrenci arama ekranında gruba eklemek istediğiniz öğrencileri işaretleyerek Seç butonuna tıkladıktan sonra gruplara öğrencileri atamış olursunuz. Duyurular: Bu menüde Derse Duyurular ekleyebilirsiniz. Aşağıdaki resimde ok ile Gösterilen Yeni Duyuru Ekle alanına tıklayarak açılan ekranda gerekli alanlar doldurulduktan sonra Kaydet butonuna tıklayarak Dersle ilgili duyuruları ekleyebilirsiniz.

20 3 1 2 Eklenen Duyuruları düzenlemek için 1.adımdaki alana(kalem ikonu) tıklayınız.açılan pencereden değişiklikleri yaptıktan sonra Kaydet butonuna tıklayarak işlem yaptığınız duyuruyu güncelleyebilirsiniz. Silmek istediğiniz herhangi bir duyuru için 2.adımdaki alana(çöp Kutusu) tıklayarak kaydı silebilirsiniz. Herhangi bir duyurunun detayını görüntülemek için 3.adımdaki alana(+ ikonu) tıklayarak görebilirsiniz.

21 Etkileşimli İçerikler: 1.Blog Ekleme: Bu menüde Derse Blog ekleyebilirsiniz. Aşağıdaki resimde ok ile gösterilen Yeni Blog Ekle alanına tıklayarak açılan ekranda gerekli alanlar doldurulduktan sonra Kaydet butonuna tıklayarak Dersle ilgili bloglarınızı ekleyebilirsiniz. Eklenen Blogları düzenlemek için 1.adımdaki alana(kalem ikonu) tıklayınız.açılan pencereden değişiklikleri yaptıktan sonra Kaydet butonuna tıklayarak işlem yaptığınız bloğu güncelleyebilirsiniz. Silmek istediğiniz herhangi bir blog için 2.adımdaki alana(çöp Kutusu) tıklayarak kaydı silebilirsiniz. Herhangi bir Bloğun detayını görüntülemek için 3.adımdaki alana(+ ikonu) tıklayarak görebilirsiniz. Eklediğiniz blog a içerik eklemek için 4.adımdaki alanda bulunan içerikler alanına tıklayınız.

22 a: Blog İçerikleri ekleme: Oluşturmuş olduğunuz blog a içerik eklemek yorum yapmak veya yapılan yorumları okumak için 4.adımdaki İçerikler alanına tıklayınız. Aşağıdaki resimde ok ile gösterilen İçerik Ekle alanına tıklayınız daha sonra açılan pencereden gerekli alanları doldurduktan sonra Kaydet Butonuna tıklayınız. İlgili blog için eklediğiniz içerik aşağıdaki gibi olur. Eklenen içerikleri düzenlemek için 1.adımdaki alana(kalem İkonu) tıklayarak açılan pencerede değişikliklerinizi yaptıktan sonra kaydet butonuna tıklayarak güncelleyebilirsiniz.

23 İlgili İçeriği silmek için 2.adımdaki alan(çöp Kutusu ikonu) a tıklayarak silme işleminini gerçekleştirebilirsiniz. Yorum yapmak için 3.adımdaki alana tıklayarak yorumlarınızı bırakabilirsiniz. Yapılan yorumları görüntülemek için 4.adımdaki alana tıklayınız Forum Ekleme: Bu menüde Derse Forum ekleyebilirsiniz. Aşağıdaki resimde ok ile gösterilen Yeni Forum Ekle alanına tıklayarak açılan ekranda gerekli alanlar doldurulduktan sonra Kaydet butonuna tıklayarak Dersle ilgili forumlarınızı ekleyebilirsiniz.

24 Eklenen forumları düzenlemek için 1.adımdaki alana(kalem ikonu) tıklayınız.açılan pencereden değişiklikleri yaptıktan sonra Kaydet butonuna tıklayarak işlem yaptığınız forumu güncelleyebilirsiniz. Silmek istediğiniz herhangi bir forum için 2.adımdaki alana(çöp Kutusu) tıklayarak kaydı silebilirsiniz. Herhangi bir forumun detayını görüntülemek için 3.adımdaki alana(+ ikonu) Tıklayarak görebilirsiniz. Eklediğiniz forum a içerik eklemek için 4.adımdaki alanda bulunan içerikler butonuna tıklayınız

25 a: Forum İçerikleri ekleme: Oluşturmuş olduğunuz forum a içerik eklemek yorum yapmak veya yapılan yorumları okumak için 4.adımdaki İçerikler alanına tıklayınız. Aşağıdaki resimde ok ile gösterilen İçerik Ekle alanına tıklayınız daha sonra açılan pencereden gerekli alanları doldurduktan sonra Kaydet butonuna tıklayınız. İlgili forum için eklediğiniz içerik aşağıdaki gibi olur. Eklenen içerikleri düzenlemek için 1.adımdaki alana(kalem İkonu) tıklayarak açılan pencerede değişikliklerinizi yaptıktan sonra kaydet butonuna tıklayarak güncelleyebilirsiniz. İlgili İçeriği silmek için 2.adımdaki alan(çöp Kutusu ikonu) a tıklayarak silme işleminini gerçekleştirebilirsiniz.

26 Yorum yapmak için 3.adımdaki alana tıklayarak yorumlarınızı bırakabilirsiniz. Yapılan yorumları görüntülemek için 4.adımdaki alana tıklayınız Sözlük Ekleme: Bu menüde Derse Sözlük ekleyebilirsiniz. Aşağıdaki resimde ok ile Gösterilen Yeni Sözlük Ekle alanına tıklayarak açılan ekranda gerekli alanlar doldurulduktan sonra Kaydet butonuna tıklayarak Dersle ilgili sözlüklerinizi ekleyebilirsiniz. Eklenen Sözlükleri düzenlemek için 1.adımdaki alana(kalem ikonu) tıklayınız.açılan pencereden değişiklikleri yaptıktan sonra Kaydet butonuna tıklayarak işlem yaptığınız Sözlüğü güncelleyebilirsiniz. Silmek istediğiniz herhangi bir sözlük için 2.adımdaki alana(çöp Kutusu) tıklayarak kaydı silebilirsiniz.

27 Herhangi bir sözlüğün detayını görüntülemek için 3.adımdaki alana(+ ikonu) tıklayarak görebilirsiniz. Eklediğiğiniz sözlüğe terimler eklemek için 4.adımdaki alanda bulunan Terimler butonuna tıklayınız a Sözlük Terimleri Ekleme: Oluşturmuş olduğunuz sözlüğe terimler eklemek için 4.adımdaki Terimler alanına tıklayınız. Aşağıdaki resimde ok ile gösterilen Terim Ekle alanına tıklayınız daha sonra açılan pencereden gerekli alanları doldurduktan sonra Kaydet butonuna tıklayınız. İlgili sözlük için eklediğiniz terim aşağıdaki gibi olur. Eklenen içerikleri düzenlemek için 1.adımdaki alana(kalem İkonu) tıklayarak açılan pencerede değişikliklerinizi yaptıktan sonra

28 kaydet butonuna tıklayarak güncelleyebilirsiniz.ilgili terimi silmek için 2.adımdaki alan(çöp Kutusu ikonu) a tıklayarak silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Eklediğiniz terimlerin detayını görüntülemek için 3.adımdaki alana tıklayınız Sınavlar: Bu menüde Derse sınavlar ekleyebilirsiniz. Aşağıdaki resimde ok ile gösterilen Yeni Sınav Ekle alanına tıklayarak açılan ekranda gerekli alanlar doldurulduktan sonra Kaydet butonuna tıklayarak derse sınavlar ekleyebilirsiniz Eklediğiniz Sınavın içeriğini görüntülemek için 1.adımdaki alanı tıklayarak sınavın içeriğini görüntüleyebilirisiniz 2.adımda gösterilen alanda Sınav için Kaç puanlık Soru Eklemeniz gerektiği konusunda sizi bilgilendirir.başlamamış bir sınavın bilglerini 3.adımdaki alana tıklayarak güncelleyebilirsiniz.

29 Sınavı silmek için 4.adımdaki alana tıklayarak silebilirsiniz. Sınava Sorular eklemek için 5.adımdaki alana tıklayınız açılan pencereden Soru bilgilerini girerek Kaydet butonuna tıklayarak sınavın sorularını ekleyebilirsiniz. Yada daha önce diğer sınavlar için oluşturmuş olduğunuz sorulardan soru seçmek için 6.adımdaki alana tıklayarak Soru Havuzundan soruları seçebilirsiniz. Eğer Sınav için eklediğiniz soruları tamamladıysanız 7.adımdaki alana tıklayarak Sınavın Kitapçıklarını oluşturabilirsiniz. Örnek: Sınava Soru ekleme İşlemi:

30 Eklediğiniz Soruları Aşağıdaki resimdeki gibi görüntüleyebilirsiniz Eklemiş olduğunuz soruları her yerde düzenlemek için 1.adımda gösterilen alana tıklayarak açılan pencereden soru bilgilerini güncelleyip kaydedebilirsiniz.eğer sadece geçerli sınav için soru bilgilerini değiştirmek istiyorsanız 2.adımdaki alana tıklayarak soru bilglerini güncelleyebilirsiniz.ilgili soruyu silmek için 3.adımdaki alana tıklayarak silme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.sorunun detayını görmek için 4.adımdaki alana tıklayarak görüntüleyebilirsiniz. 6.Adım: Aktiviteleri Görüntüle Aktiviteleri Görüntüle Menüsünde Derse hafta bazlı eklenen içerikler(sanal Dersler,Kaynaklar,Ödevler) ve genel olarak eklenen diğer içeriklerin(bloglar,forumlar, Sözlükler,Duyurular,Dersi Alan Öğrenciler) önizlendiği kullanışlı bir ekrandır.

31 Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi ders ile ilgili tüm bilgileri rahatlıkla incelenilebilir bir ekrandır. 1.Adımda gösterilen alana tıklayarak Ders Hakkında açıklamayı görebilirsiniz. Örneği aşağıdaki gibidir. 2.Adımdaki alana tıklayarak dersiniz için eklemiş olduğunuz içerikleri görebilirsiniz.

32 Ders içeriği kısmında içerikler aşağıdaki resimdeki gibidir. a b c d e 2.a: Tüm İçerikler: Derse eklenen tüm içerikler eklendikleri tarih sırasına göre oluşturuldukları haftanın içinde listelendi.görüldüğü gibi burda tüm içerikler geldi(sanal Dersler,Kaynaklar,Ödevler ve Sınavlar) isterseniz burda istediğiniz içeriğin karşısındaki Göster veya İncele butonlarına tıklayarak içeriği önizleyebilirsiniz. 2.b:Sanal Dersler: Bu kısımda derse eklediğiniz sanal dersleri listeler. Burda dersin saati gelmişse tıklayarak sanal sınıfta dersinizi anlatabilirsiniz.

33 2.c: Ödevler: Bu kısımda derse eklediğiniz ödevler listelenirr. Burda önizlemek istediğiniz ödevin karşısındaki Göster butonuna tıklayarak ödevleri önizleyebilirsiniz.

34 2.d: Kaynaklar: Bu kısımda derse eklediğiniz kaynaklar(dosya,video,resim Web Link) listelenir. Burda önizlemek istediğiniz kaynağın karşısındaki Göster butonuna tıklayarak ilgili kaynağı önizleyebilirsiniz. 2.d: Sınavlar: Bu kısımda derse eklediğiniz sınavlar listelenir. Burda önizlemek istediğiniz Sınavın karşısındaki Sınavı İncele butonuna tıklayarak ilgili Sınavı önizleyebilirsiniz.

35 3.adımda gösterilen alana tıklayarak dersi alan öğrencilerin listesini görebilirsiniz. Burda istediğiniz öğrenci veya öğrencilere tekli ve Toplu mesajlar gönderebilirsiniz. Yukarıdaki resimde ok ile gösterilen Mesaj Gönder Butonuna tıklandığı zaman aşağıda gösterilen resimdeki gibi mesaj göndereceğiniz öğrenci veya öğrencileri seçtikten sonra mesajın konusu ve içeriğini yazarak gönder butonuna tıklayarak mesajlarınızı gönderebilirsiniz. Tekli Mesaj Gönderme Örneği: Çoklu Mesaj Gönderme Örneği:

36 4.adımdaki Etkileşimli içerikler alanına tıklayarak açılan ekranda derse eklemiş olduğunuz blog-forum ve sözlükleri görebilirsiniz 4.a: Blog: Bu alanda derse eklemiş olduğunuz blogları görebilirsiniz Herhangi bir bloğun içeriklerini, yorumlarını görüntülemek için ok ile gösterilen İçerikler butonuna tıklayınız. a b c

37 4.b:Forum: Bu alanda derse eklemiş olduğunuz forumları görebilirsiniz Herhangi bir forumun içeriklerini, yorumlarını görüntülemek için ok ile gösterilen İçerikler butonuna tıklayınız. 4c:Sözlük: Bu alanda derse eklemiş olduğunuz sözlükleri görebilirsiniz.herhangi bir sözlüğün terimlerini görüntülemek istiyorsanız aşağıdaki resimde ok ile gösterilen Terimler alanına tıklayarak görebilirsiniz. 5.Adımdaki alana tıklayarak ders ile ilgili yapmış olduğunuz duyuruları görebilirsiniz.

38 khjkjnjnj jn jbnjnjnjn jnjn Ç

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ ÖBYS LMS ÖĞRENCİ YARDIM KLAVUZU. ÖBYS Giriş (Öğrenci Bilgi Yönetim Sistemi)

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ ÖBYS LMS ÖĞRENCİ YARDIM KLAVUZU. ÖBYS Giriş (Öğrenci Bilgi Yönetim Sistemi) İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ ÖBYS LMS ÖĞRENCİ YARDIM KLAVUZU ÖBYS Giriş (Öğrenci Bilgi Yönetim Sistemi) Öğrencilerimiz ÖBYS Sistemine girebilmek için kendilerine daha

Detaylı

LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM

LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM Erzurum 2012-2013 ÖNSÖZ Bu kitapçık Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezince uzaktan eğitim verecek Öğretim elemanlarının ders içeriklerini

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU WEBOKUL 2018 2 İçindekiler Tablosu Webokul a Eğitmen Olarak Nasıl Kayıt Olabilirim? 3 Eğitmen Paneline Nasıl Ulaşırım? 5 Eğitmen Paneli Hakkında 6 Nasıl Eğitim Eklerim?

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğretim Elemanı Yeni 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem mebis.medipol.edu.tr adresine girdiğinizde sol alt tarafta bulunan seçeneklerden "Muzem

Detaylı

Admin. Admin.

Admin. Admin. Admin İçindekiler VeduBox Admin... 3 Ana Sayfa... 3 Ayarlar... 3 Genel... 3 Ödeme... 4 Ders... 4 Sms-Email... 4 Diğer... 5 Şube Yetkilileri... 5 Öğretmenler... 5 Kullanıcı İşlemleri... 5 Şubeler... 5 Şube

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU WEBOKUL 2018 2 İçindekiler Tablosu Webokul a Eğitmen Olarak Nasıl Kayıt Olabilirim? 3 Eğitmen Paneline Nasıl Ulaşırım? 5 Eğitmen Paneli Hakkında 6 Nasıl Eğitim Eklerim?

Detaylı

ÖĞRENCİ / KATILIMCI KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİ / KATILIMCI KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİ / KATILIMCI KULLANIM KILAVUZU WEBOKUL 2018 İçindekiler Tablosu Webokul a Nasıl Kayıt Olabilirim? 3 Webokul da Neler Bulunmaktadır? 5 Nasıl Eğitim / Seminer / Sınav Satın Alırım? 8 Satın Aldığım

Detaylı

adresinden ÖĞRETİM ÜYESİ GİRİŞİ

adresinden ÖĞRETİM ÜYESİ GİRİŞİ Sisteme giriş yapabilmek için butonunu tıklayınız. http://turtep.yesevi.edu.tr/ adresinden ÖĞRETİM ÜYESİ GİRİŞİ Açılan pencerede ilgili kısımlara kullanıcı adınızı ve şifrenizi girip Giriş butonunu tıklayınız.

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğrenci 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem Seçili haftaya öğretim elemanının eklediği bir canlı ders varsa dersin başlığı üzerine tıklayınız açılan

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, Ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MŞÜUZEM)

Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MŞÜUZEM) Sisteme Nasıl Girebilirim? Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemine lms.alparslan.edu.tr adresinden giriş yapılacaktır. Sisteme girildiğinde, kullanıcı adı ve parolanızı girebileceğiniz bir

Detaylı

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER 1.WEB PANELE GİRİŞ www.okuladı.meb.k12.tr/mebpanel Resim1: Okul Web Siteleri Yönetim Paneli [MebWeb] Giriş Ekranı AÇIKLAMA: Okulunuzun web

Detaylı

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir.

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Akademik Bilgi Sistemi ne http://mf.nigde.edu.tr/akbis adresinden

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ KILAVUZU v1.1 (26.10.2018) st.bau.edu.tr 1 Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 06.04.2018 Gökçe Begüm AVCI v1.1 26.10.2018

Detaylı

MUHTARLIK BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

MUHTARLIK BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Muhtarlıklar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı Muhtarlıklar Müdürlüğü MUHTARLIK BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 2017 İÇİNDEKİLER 1) HABER EKRANI 2)

Detaylı

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ (ÖYS) KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ (ÖYS) KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ (ÖYS) KULLANIM KILAVUZU Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Adres : Sanayi Karşısı, MAUZEM, İstasyon/MARDİN Tel (Santral) : +90 482 213 40 02, Dahili: 3412 ya da 3418 E-Mail

Detaylı

WORDPRESS İLE BLOG TASARLAMA REHBERİ İçindekiler

WORDPRESS İLE BLOG TASARLAMA REHBERİ İçindekiler WORDPRESS İLE BLOG TASARLAMA REHBERİ İçindekiler 1. Başlarken 2. Blogunuzu gösterme 3. Yaz ekranındandaki öğeler ve yeni kayıt ekleme 4. Resim ekleme 5. Video ekleme 6. Yeni sayfa ekleme 7. Bağlantı ekleme

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ARAŞTIRMA ve UYGULAMA MERKEZİ ARA SINAV KILAVUZU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ARAŞTIRMA ve UYGULAMA MERKEZİ ARA SINAV KILAVUZU İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ARAŞTIRMA ve UYGULAMA MERKEZİ ARA SINAV KILAVUZU Bu kılavuz İnönü Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Ara sınavı (vize sınavı) ile ilgili bilgi vermek

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ (Eğitmenler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Uzaktan eğitim öğrenme yönetim sistemine web ortamından

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi K12Net Veli Yardım Kılavuzu K12Net e Erişim K12Net Erişim Bilgilerini Güncelleme K12Net te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme K12Net Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta Yönetimi E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta yönetimi rehberi ile kolayca yeni bir e-posta adresi oluşturabilir, silebilir veya mevcut e-posta sitelerinizi yönetebilirsiniz. Kılavuz

Detaylı

Mersin Meslek Yüksekokulu(Uzaktan Eğitim) Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi yeni ara yüzü kullanım klavuzu

Mersin Meslek Yüksekokulu(Uzaktan Eğitim) Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi yeni ara yüzü kullanım klavuzu Mersin Meslek Yüksekokulu(Uzaktan Eğitim) Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi yeni ara yüzü kullanım klavuzu Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öncelikle Yüksekokulumuz ana sayfasından(http://uzak4.mersin.edu.tr/)

Detaylı

TÜRK EDEBİYATI İSİMLER SÖZLÜĞÜ SİSTEMİ KULLANIM REHBERİ

TÜRK EDEBİYATI İSİMLER SÖZLÜĞÜ SİSTEMİ KULLANIM REHBERİ TÜRK EDEBİYATI İSİMLER SÖZLÜĞÜ SİSTEMİ KULLANIM REHBERİ 1. Yeni madde talebinde nasıl bulunulur? 2. Talep edilmiş maddeler nasıl listelenir/düzenlenir/silinir? 3. Editörün atamış olduğu madde nasıl kabul/ret

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Sistemi Genel Bilgi... 2 Giriş İşlemleri... 2 Sınav Seçme... 4 Bina Bilgileri... 5 Bina Ekleme...

Detaylı

Moodle, herkes tarafından (öğretmen, öğrenci) kolay şekilde kullanılabilmektedir.

Moodle, herkes tarafından (öğretmen, öğrenci) kolay şekilde kullanılabilmektedir. MOODLE NEDİR? Moodle, özgür ve açık kaynak kodlu bir uzaktan eğitim sistemidir. Açılımı, Modular-Object-Oriented- Dynamic-Learning-Environment yani Esnek Nesne Yönelimli Dinamik Öğrenme Ortamı olarak çevrilebilir.

Detaylı

İŞLETME İŞLEMLERİ KULLANIM KLAVUZU. İşletme Yardımcı Klavuz

İŞLETME İŞLEMLERİ KULLANIM KLAVUZU. İşletme Yardımcı Klavuz İŞLETME İŞLEMLERİ KULLANIM KLAVUZU İşletme Yardımcı Klavuz 4/3/2013 İÇİNDEKİLER 1- Sisteme Girebilmek için Nasıl Kullanıcı Oluşturulur?... 2 1.1.1 Yeni İşletme Kullanıcısı... 3 1.1.2 Kullanıcı Adı ile

Detaylı

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS), öğrencilere öğrenme materyali, ödev, forum, sınav gibi farklı etkinlikler sunan ve

Detaylı

İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi

İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi Duyurular Nasıl Girilir? Duyuru girmek için ilk olarak İKÇ yönetim panelinden; 1-Kullanıcı adınızı

Detaylı

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ne aittir. "Uzaktan

Detaylı

Yeni Vision Link Kullanıcı Hesabı Nasıl Oluşturabilirsiniz?

Yeni Vision Link Kullanıcı Hesabı Nasıl Oluşturabilirsiniz? Vision Link te yeni kullanıcı hesabı oluşturmak çok kolay, dilediğiniz çalışanınıza yeni hesap oluşturabilir, kullanılmayan hesapları silebilir, çalışanlarınızın Vision Link i en son ne zaman giriş yaptığını

Detaylı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Firmalar 5. Aktivasyon 1 6. Aktivasyon 2 1. Giriş Ekranı Redcrm sistemine giriş için kullanılacak linkler

Detaylı

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler Vodafone Cep Sağlık Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. Sayfa Adı Sayfa Numarası Kullanıcı Girişi 2 Profilim 3 Acil Durum Sağlık Bilgilerim 4 Özlük Bilgilerim 5 Sağlık

Detaylı

HIZLI VE KOLAY TEKLİF OLUŞTURMA ADIMLARI

HIZLI VE KOLAY TEKLİF OLUŞTURMA ADIMLARI HIZLI VE KOLAY TEKLİF OLUŞTURMA ADIMLARI /bimsabiz /bimsa bilgi@bimsa.com www.bimsa.com YARDIM DOKÜMANI İÇERİK SİSTEME GİRİŞ... 1 PAZARLIĞA GİRİŞ... 2 PAZARLIK BİLGİLERİ... 2 TEKLİF GİRİŞİ... 4 Önizleme

Detaylı

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi

Detaylı

T.C. OKAN ÜNĐVERSĐTESĐ

T.C. OKAN ÜNĐVERSĐTESĐ T.C. OKAN ÜNĐVERSĐTESĐ OKAN LĐNKBOARD PROJESĐ http://olb.okan.edu.tr Kullanım Kılavuzu Bu projenin bütün hakları Okan Üniversitesi ne aittir. Okan Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Sayfa 1 Đçindekiler

Detaylı

1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız.

1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız. 1. Üyelik 1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız. 2. Belirtmiş olduğunuz e-mail adresine YazBee tarafından gönderilen onay mailini onaylayınız. Doğrudan

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr KULLANIM KILAVUZU Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr RESERVE ONLİNE REZERVASYON YAZILIMI KULLANIM KİTABI...3 ADMİN PANELİ... 3 Admin Panel Giriş (Login)... 3 Yönetim Paneli... 3 OTEL

Detaylı

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR Avrasya Üniversitesi Moodle Sistemi Kullanım Klavuzu Hazırlayan Tuncay AYDEMİR Moodle Nedir? Moodle; Öğrenci eğitimci arasında internet ortamında paylaşımların yapılabilmesini sağlayan bir sistemdir. Eğitimci

Detaylı

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır.

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. Personel Takip Yazılımı Küresel Personel Devam Kontrol Programı Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. İçindekiler

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara TC kimlik numaranızı

Detaylı

1.adım. 2.adım. eruzem.erciyes.edu.tr adresine girin CANLI DERS LİNKİNE TIKLAYINIZ.

1.adım. 2.adım. eruzem.erciyes.edu.tr adresine girin CANLI DERS LİNKİNE TIKLAYINIZ. UZAKTAN EĞİTİM YÖNTEMİYLE VERİLECEK OLAN TÜRK DİLİ I, YABANCI DİL I VE ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I DERSLERİNE ÖĞRENCİLERİNİN ERİŞİM YAPABİLMELERİ İÇİN KULLANILACAK YÖNTEM. 1. Adım eruzem.erciyes.edu.tr

Detaylı

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış Otomasyon Erişimi Menüler ve İçerikleri Ana Ekran Unsurları Sorular Çıkış Otomasyona nasıl ulaşılabilir? Kullanıcı Adı İlk Şifre Oluşturma Otomasyon Sistemi Otomasyon Sistemine nasıl ulaşılabilir? Üniversitemiz

Detaylı

Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu

Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu Trakya Üniversitesi Web Anasayfası nda Kullanıcı Girişi tıklanır. Karşınıza Tek Noktadan Erişim sağlamak için giriş yapacağınız ekran gelir.

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ (Öğrenciler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Uzaktan eğitim öğrenme yönetim sistemine web ortamından

Detaylı

TSN Portal. Kullanım Kılavuzu

TSN Portal. Kullanım Kılavuzu TSN Portal Kullanım Kılavuzu KAYAPORT 2012 1 İÇİNDEKİLER: A. TSN PORTAL SİSTEMİNE GİRİŞ 1. Başlarken 2. TSN Ekranına Giriş 3. TSN Portal Ara Yüzü 3.1. Menüler 3.1.1. Yeni Servis Kaydı 3.1.2. Servis Listesi

Detaylı

AKINSOFT ProKuaför. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT ProKuaför. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Müşterilerine daha iyi hizmet vermek ve kurumsallaşmak isteyen tüm kuaförlere hitap eden programı

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Hazırlık Öğrencisi) v1.1 (09.09.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018 v1.1

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER...

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER... ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI... 2 1)ZORUNLU DERSLER... 5 2)ÜST DÖNEM DERSLERİ... 7 3)BAŞARILI OLUNAN DERSLER... 8 4)SEÇMELİ DERSLER... 9 5)PROGRAM DIŞI DERSLER... 10 6)DERS SEÇİMİ KAYDETME VE DANIŞMANA GÖNDERME...

Detaylı

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU YÖNETİM PANELİ 1-Kategori Tanımlama: Sistemde öncelikle kategori eklemelisiniz. Kategori eklemek için işlemler menüsünden kategoriler sekmesini tıklayınız.

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

T.C. BĠLĠM, SANAYĠ VE TEKNOLOJĠ BAKANLIĞI BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRESĠ BAġKANLIĞI. ġġrketler BĠLGĠ SĠSTEMĠ (ġbs) PROJESĠ

T.C. BĠLĠM, SANAYĠ VE TEKNOLOJĠ BAKANLIĞI BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRESĠ BAġKANLIĞI. ġġrketler BĠLGĠ SĠSTEMĠ (ġbs) PROJESĠ Sayfa : 1/36 T.C. BĠLĠM, SANAYĠ VE TEKNOLOJĠ BAKANLIĞI BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRESĠ BAġKANLIĞI ġġrketler BĠLGĠ SĠSTEMĠ (ġbs) - 0064 PROJESĠ YAZILIM KULLANIM KILAVUZU (GĠRĠġĠMCĠ) Sayfa : 2/36 ĠÇĠNDEKĠLER 1. GĠRĠġ...

Detaylı

MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU

MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU Mayıs 2016 MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU Bu dokümanda SMS Gönderimi, Rehber aktarımı, Raporlama ve buna benzer özelliklerin nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler yer almaktadır. İÇİNDEKİLER Markam

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU TERME-2015 1. GĠRĠġ MOS modülü 6111 Sayılı Kanun Teşviki kanunu

Detaylı

Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı. Daha iyi bir eğitimin hatrına

Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı. Daha iyi bir eğitimin hatrına Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı Daha iyi bir eğitimin hatrına Tanıtım Unicheck Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı Bu kitapçık Unplag Kurumsal hesap içerisinde bulunan Admin hesap, akademisyen (öğretmen) hesabı

Detaylı

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu Servis Güzergâhları Optimizasyonu Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1 Giriş... 1 1.1 Rotaban Nedir?... 1 2 Rotaban Viewer... 2 2.1 Giriş... 2 2.2 Ana Sayfa... 3 2.2.1 Adres Güncelleme... 3 2.2.2

Detaylı

1 Ders İşlemleri. 1.1 Slotlar

1 Ders İşlemleri. 1.1 Slotlar Öğrenci Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1 Ders İşlemleri... 3 1.1 Slotlar... 3 1.2 Genel Ders Programı... 4 1.3 Ders Seçme... 4 1.4 Hazırlık Yaz Okulu Derse Yazılma... 6 2 Belgeler... 6 2.1 Transkript... 6 2.2 Karne...

Detaylı

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu Servis Güzergâhları Optimizasyonu Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1 Rotaban Viewer... 1 1.1 Giriş... 1 1.1.1 Adres Güncelleme... 2 1.1.2 Güzergâh Görüntüleme... 4 1.1.3 Favori Güzergâh İşlemleri...

Detaylı

Afadist Kullanım Kılavuzu

Afadist Kullanım Kılavuzu Afadist Splash Ekranı Afadist Kullanım Kılavuzu Uygulama açılırken ekrana gelen, uygulamanın sahiplerini belirten ekrandır. Bu ekranda herhangi bir işlem yapılamaz. Bir kaç saniye içinde yerini login ekranına

Detaylı

2018 YILI AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURULARI YARDIM

2018 YILI AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURULARI YARDIM 2018 YILI AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURULARI YARDIM İçindekiler SIKÇA SORULAN SORULAR... 2 BAŞVURU EKRANLARI... 10 Öğrenim Bilgisi Eklemede Sıkça Sorulan Bir Soru... 13 YAZAR EKLEME... 14 Yeni Teşvik Puanı Yardım

Detaylı

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU ARALIK - 2013 SİSTEME GİRİŞ Sisteme, Tc numaranız ve size verilen şifre ile; http://cbs.thsk.saglik.gov.tr adresinden

Detaylı

EAEP Yeni Arayüz ÖĞRENCİ KILAVUZU

EAEP Yeni Arayüz ÖĞRENCİ KILAVUZU EAEP Yeni Arayüz ÖĞRENCİ KILAVUZU Gündem 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Öğrenci Ana Sayfası Ders Ana Sayfası Ders Planı (Müfredat) Sınavlar Ödevler Sanal Sınıf Oturumları Sanal Sınıf Oturum Kayıtları İçerikler Ders

Detaylı

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM)

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) http://portal.artuklu.edu.tr Adres: MYO Yerleşkesi, MAUZEM, İstasyon/MARDİN Tel (Santral) : +90 482 213 40 02, Dâhili:

Detaylı

GİRİŞ KULLANIM KILAVUZU

GİRİŞ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler GİRİŞ... 2 KULLANIM KILAVUZU... 3 Kullanıcı Arayüzü;... 3 Full sürümde yer alan modüller;... 4 Finans Modülü... 5 Yeni Cari hesap nasıl eklenir?... 5 Cari Hesap Fişi Nasıl Oluşturulur?... 8

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı K ı lavuzu ( Mobil)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı K ı lavuzu ( Mobil) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı K ı lavuzu ( Mobil) İçindekiler EBA Dosya nedir?... 3 Kimler kullanabilir?... 3 Uygulama Ne işe Yarar?... 4 Mobil uygulama nedir? Nereden ulaşabilirim?... 4 Mobil Uygulamayı

Detaylı

B2B BAYİ PANELİ KULLANIMI

B2B BAYİ PANELİ KULLANIMI B2B BAYİ PANELİ KULLANIMI Adres çubuğuna www.teknolojikurdu.com yazarak girdiğiniz internet sitemizin ana sayfasında, bayi girişi yapmadan önce görmüş olduğunuz tüm fiyatlar perakende fiyatlarıdır. Toptan

Detaylı

AdverTech Dijital Tabela Yönetim Yazılımı Kullanım Klavuzu

AdverTech Dijital Tabela Yönetim Yazılımı Kullanım Klavuzu AdverTech Dijital Tabela Yönetim Yazılımı Kullanım Klavuzu 1. AdverTechDS Yönetim Paneline Giriş... 2 2. Hiyerarşi Tanımlama... 3 3. Kullanıcı Tanımlama... 4 4. Cihaz Tanımlama... 5 5. Cihaz Kurulumu...

Detaylı

Prof. Dr. İrfan Kaymaz

Prof. Dr. İrfan Kaymaz Prof. Dr. İrfan Kaymaz Özet... Bu notlar, Erzurum Teknik Üniversitesindeki derslerde Google tools for Education araçlarından Google Classroom (GCL) kullanımı ile ilgili bilgiler içermektedir. Erzurum Teknik

Detaylı

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz.

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz. BLOG PROJE ÖDEVİ BLOG NASIL AÇILIR? 1.Adım: Kayıt Olma Üst menüde yer alan Kaydol butonuna basarak kayıt işlemini başlatın. Diğer bir seçenek ise Web Sitesi Oluştur butonuna basmak. İki butonda aynı yere

Detaylı

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kluzem Panel Kullanımı Öğrenci Sürümü 2 Hazırlayan: Uzman Süleyman ASLAN Uzaktan Eğitim Merkezi İletişim Bilgileri Kluzem Müdürü Yrd.

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi KNet Veli Yardım Kılavuzu KNet e Erişim KNet Erişim Bilgilerini Güncelleme KNet te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme KNet Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme KNet te

Detaylı

16 18 MART 2016 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC İSTANBUL LÜTFİ KIRDAR - ICEC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ

16 18 MART 2016 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC İSTANBUL LÜTFİ KIRDAR - ICEC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ 16 18 MART 2016 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC İSTANBUL LÜTFİ KIRDAR - ICEC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ Daha önce e-mail adresinize gönderilen giriş bilgilerinizi yazıp (E-mail - Şifre), «Giriş Yap» butonuna

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU DERS SEÇİM KILAVUZU (Lisans Öğrencisi) v1.0 (07.06.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 07.06.2018 Gökçe

Detaylı

Admin Panel Kullanım Klavuzu

Admin Panel Kullanım Klavuzu Admin Panel Kullanım Klavuzu İÇİNDEKİLER 1.Login Ekranı 2.Anasayfa Ekranı 3.Kullanıcı Ekranı 4.Yeni Kullanıcı Ekleme Ekranı 5.Projeler Ekranı 6.Yeni Proje Ekleme Ekranı 7.Proje Düzenleme Ekranı 8.Proje

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu 1. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemine nasıl giriş yapılır? 2. Derse giriş yapma ve yeni bir sanal

Detaylı

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ 1-)Kullanıcı,tarayıcının adres çubuğuna, bağlı bulunduğu ilin sytp linkini yazdığı zaman karşısına ilk olarak sağ taraftaki gibi bir ekran gelir. 2-)Sisteme üye olacak olan eczane kullanıcısı sağ taraftaki

Detaylı

AYDES PROJESİ MESAJ KUTUSU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ MESAJ KUTUSU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ MESAJ KUTUSU İÇINDEKILER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. MESAJ KUTUSU ÖZELLİKLERİ... 4 2.1 Mesaj Kutusu Seçim... 4 2.1.1 Mesaj Dizinleri Listeleme / Mesaj Gösterme... 5 2.1.2 Mesaj Silme...

Detaylı

T.C GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ

T.C GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ T.C GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ WEB TEMELLİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Learning Management System (LMS) KULLANIM KLAVUZU OCAK-2017 TOKAT i İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... i 1. GENEL BİLGİLER... 1 2. EĞİTİMCİ

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Temel Arama. help.ebsco.com

Kullanıcı Kılavuzu. Temel Arama. help.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Temel Arama help.ebsco.com EBSCOhost lider bilgi sağlayıcılarından derlenmiş çeşitli tam metin ve popüler veri tabanları sunan güçlü bir danışma aracıdır. Bu kullanıcı kılavuzunda, EBSCOhost

Detaylı

21 23 ŞUBAT 2018 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ

21 23 ŞUBAT 2018 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ 21 23 ŞUBAT 2018 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ Daha önce e-mail adresinize gönderilen giriş bilgilerinizi yazıp (E-mail - Şifre), «Giriş Yap» butonuna tıklayınız. Visitor HB

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara kullanıcı adı

Detaylı

BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı

BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı BIP, BSH Ev Aletleri bayilerinin kullanımı için hazırlanan; mevcut uygulamalara tek ekrandan giriş yapmalarını sağlamak; sıkça kontrol ettikleri Stok Durumu,

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU 1. GENEL BĠLGĠLER... 1 2. Ana Sayfa... 4 3. MukWeb Sayfaları...

Detaylı

ÖBİSİS KULLANMA KILAVUZU

ÖBİSİS KULLANMA KILAVUZU ÖBİSİS KULLANMA KILAVUZU SİSTEME GİRİŞ EKRANI Öğrenci bilgi sistemine girebilmek için http://obisis.erciyes.edu.tr adresini web tarayıcınızın adres kısmına yazınız veya Erciyes Üniversitesi ana sayfasına

Detaylı

EĞİTMEN KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMEN KULLANIM KILAVUZU EĞİTMEN KULLANIM KILAVUZU ALMS kullanıcılarının talepleri yönünde geliştirilecek ve istedikleri şekilde değişiklikler yapabilecekleri dinamik bir yapıda tasarlandı. Bu değişiklikleri yapma yetkisi sistem

Detaylı

ÜSİMP İNOVASYON KARNESİ ÜYELİK GİRİŞİ VE KULLANIMI-1

ÜSİMP İNOVASYON KARNESİ ÜYELİK GİRİŞİ VE KULLANIMI-1 ÜSİMP İNOVASYON KARNESİ ÜYELİK GİRİŞİ VE KULLANIMI-1 Bu aşamada ilk defa kayıt olacak firmanızı kayıt ol linkine tıklayarak kayıt işlemini başlatınız Başlarken Önemli Not: Eğer firma türünüz tüzel kişiliği

Detaylı

T.C. LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ

T.C. LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ Sevgili Öğrencilerimiz, Üniversitemizde ortak zorunlu dersler olan Türk Dili, Atatürk İlke ve İnkılapları dersleri ile Bilgi Teknolojileri uzaktan eğitim ile yürütülecektir. Bu dersler, haftalık ders programına

Detaylı

Kullanıcı Giriş Ekranı

Kullanıcı Giriş Ekranı KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Giriş Ekranı Programı ilk defa kurduysanız kullanıcı adınız ve şifreniz palmiye dir. Server a bağlanmak için server yazan kutuya tıklayınız. IP Numarası olarak Server IP Numarası

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara kullanıcı adı

Detaylı

LOGİN EKRANI. Şekil -1

LOGİN EKRANI. Şekil -1 LOGİN EKRANI Yönetim paneline ilk giriş ekranıdır, size verilen kullanıcı adı ve parola girilerek yönetim paneline giriş yapılır. Şifresiz girilemez, şifrenizi unuttunuz yada kaybettiniz ise lütfen PRO.GEN

Detaylı