GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 29 HAZÝRAN 2012 CUMA/ 75 Kr 12 EYLÜLCÜLERE

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 29 HAZÝRAN 2012 CUMA/ 75 Kr 12 EYLÜLCÜLERE"

Transkript

1 AVUSTURYA DA ÝSLÂMIN 100. YILI Avustur ya Ýs lâm Ce ma a ti Ka nu nu nun ka bul e dil me si nin 100. yýl dö nü mü Vi - ya na da dü zen le ne cek et kin lik ler le kut la na cak. Bu gün kü et kin lik le re A vus - tur ya Cum hur baþ ka ný Dr. He inz Fis her in ya ný sý ra, Di ya net Ýþ le ri Baþ ka ný Prof. Dr. Meh met Gör mez, A vus tur ya Ýs lâm Ce ma a ti Baþ ka ný Fu at Sa naç, Bal kan müf tü le ri ve si vil top lum ku ru luþ la rý nýn tem sil ci le ri ka tý lý yor. nha be ri say fa 7 de Kur an kurslarýnýn yüzde 92 si kýz, yüzde 8 i erkek udi ya net Ýþ le ri Baþ kan lý ðý E ði tim Hiz met le ri Ge nel Mü dü rü Prof. Dr. A li Er baþ, Tür ki ye de ki Kur an kurs la rý nýn yüz de 92 si kýz, yüz de 8 i er kek Kur an kur - su. Bu sa yý yý ar týr ma mýz lâzým. Ge çen yýl yaz Kur an kurs la rý na de vam e - den öð ren ci sa yý sý yak la þýk 2,5 mil yon du. Bu se ne hep bir lik te gay ret e de lim ve bu sa yý yý 5 mil yo na çý ka ra lým dedi. nha be ri say fa 3 te GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y Küçük Sözler Çince de n16 da YIL: 43 SA YI: AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr ni as ya.com.tr 470 GÜN KAPATILMIÞTIK 12 EYLÜLCÜLERE Kenan Evren Tahsin Þahinkaya TAZMÝNAT DÂVÂSI AÇTIK KENAN EVREN VE TAHSÝN ÞAHÝNKAYA YI YARGILAYAN MAHKEMEYE, 12 EYLÜL DÖNEMÝNDE 470 GÜN KAPATILMIÞ OLMAKTAN KAYNAKLANAN KAYIP VE ZARARLARIMIZIN TAZMÝN EDÝLMESÝ TALEBÝYLE BAÞVURUDA BULUNDUK. DÝLEKÇELER ANKARA 12. AÐIR CEZA MAHKEMESÝNDE u12 Ey lül dar be ci le ri Ke nan Ev ren'le Tah sin Þa hin ka ya'nýn yar gý lan dý ðý dâ vâ ya ba kan An ka ra 12. A ðýr Ce za Mah ke me si ne, Ye ni As ya o la rak, o dö nem de sý ký yö ne tim ka rar la rýy la top lam 470 gün ka pa týl mýþ ol mak tan kay nak la nan ka yýp la rý mý zýn taz mi ni i çin baþ vu ru da bulunduk. Dâvâ dilekçeleri mahkemeye ulaþtýrýldý. BASIN ÝLÂN KURUMUNDAN ALINAN BELGELERLE ubalýkesir Barosu a vu kat larý Fer hun de ve Tur gut Ý nal i le Tay lan Ben li ta ra fýn dan ha zýr la nan dâ vâ di lek çe lerinde, ka pat ma lar se be biy le ma ruz kal dý ðý mýz sa týþ ve res mî -ö zel i lân ge li ri ka yýp la rýnýn tutarý, a ra dan ge çen yýl lar da dik ka te a lý na rak he sap la nýp Ba sýn Ý lân Ku ru mun dan a lý nan bel ge ler le bir lik te mahkemeye sunuldu. ÝNAL: TALEBÝMÝZÝ GEREKÝRSE AÝHM'E GÖTÜRECEÐÝZ utur gut Ý nal, 12 Ey lül dö ne min de ba sýn öz gür lü ðü ne in di ri len bu a ðýr dar bey le yar gý ö nün de he sap laþ mak i çin dâ vâ yý aç týk la rý ný ve hu kuk dý þý re kor ka pat ma için yýl lar son ra da ol sa re kor taz mi nat ta le bin de bu lun duk la rý ný söy le di. Ý nal, ko nu yu ge re kir se Av ru pa Ýn san Hak la rý Mah ke me si ne de gö tü re cek le ri ni kay det ti. nha be ri say fa 8 de 16 AB ÜYESÝNÝN DIÞÝÞLERÝ BAKANLARI Sü re ci bir lik te hýz lan dý ra lým uab ü ye si 16 ül ke nin dý þiþ le ri ba kan la rý or tak bir ma ka le ya yýn la dý. Ma ka le de, Na sýl Tür ki ye AB ye yü küm lü lük le ri ni ye ri ne ge tir mek zo run day sa AB de Tür ki ye ye yü küm lü lük le ri ni ye ri ne ge tir mek zo run da dýr. Bu sü re cin hýz ka zan ma sý hem AB, hem de Tür ki ye i çin ya rar lý o la cak týr de nildi. nha be ri say fa 9 da BAÞÖRTÜLÜ ÖÐRENCÝLERÝ FÝÞLEMÝÞTÝ Yasakçý Prof. hakim önünde u E ge Ü ni ver si te sinde o ku yan ba þör tü lü öð ren ci le ri fiþ le di ði ge rek çe siy le gö rev den u zak laþ tý rý lan Fen Fa kül te si As tro no mi ve U zay Bi lim le ri Bö lü mü Öð re tim Ü ye si Prof. Dr. E sat Ren nan Pe kün lü, ö zel ha ya týn giz li li ði ni ih lâl ve e ði tim öð re tim hak ký ný en gel le me suç la ma la rýy la a çý lan dâ vâ da ilk de fa ha kim kar þý sý na çýk tý. nha be ri say fa 3 te 44 2 ay da þe hit u27 Ha zi ran da Si irt in E ruh il çe sin de 4 as ke rin þe hit ol ma sýy la bir lik te, son i ki ay i çin de þe hit le rin sa yý sý 44 e u laþ tý. Ý ki ay lýk kri tik sü reç, 4 Ma yýs ta Tun ce li mer ke ze bað lý Zel Da ðý e tek le rin de çý kan ça týþ ma da 1 jan dar ma ký dem li baþ ça vuþ, 1 pi ya de on ba þý ve 1 e rin þe hit ol ma sýy la baþ la mýþ tý. nha be ri say fa 8 de Ýþ siz lik kor ku su u Ba rem Re se arch ve glo bal or ta ðý WIN/ Gal lup In ter na ti o nal, 56 ül ke de 50 bin ki þiy le gö rü þe rek in san la rýn iþ en di þe le ri ni belirledi. A raþ týr ma ya gö re, dün ya nü fu su nun yüz de 55 i i þi ni kay bet me kor ku su ya þý yor. Tür ki ye de i se bu o ran yüz de 50. nha be ri say fa 10 da Darbe olacaktý ua NAP es ki Ge nel Baþ kan Yar dým cý sý Meh met Ke çe ci ler, "28 Þu bat post mo dern dar be si ya sal mer ci ler de ma kes bu la rak ya pýl dý. Me sut Yýl maz hü kü me ti Mec lis ten gü ve no yu al ma say dý dar be o la cak tý. Fa di me Þa hin, A li Kal kan cý, Müs lüm Gün düz de rin dev le tin e le ma nýydý" de di. FO TOÐ RAF: A A Ýs ra il kim ya sal si lâh kul lan dý u Gaz ze de ki Fi lis tin hü kü me ti, Ýs ra il in, Gaz ze Þe ri dinde ki son sal dý rý la rýn da kim ya sal si lah ve ze hir li gaz kul lan dý ðý ný belirte rek, Bir leþ miþ Mil let ler ve BM Ýn san Hak la rý Ko mi te sinden uz man la rýn ka tý lý mýy la u lus la ra ra sý bir so ruþ tur ma baþ la týl ma sý ta le bin de bu lun du. nha be ri say fa 7 de Sünnet yasaðýna kilise tepkisi u Al man ya da sün ne tin Köln E ya let Mah ke me si ta ra fýn dan ya ra la ma su çu o la rak gö rül me si ne, Pro tes tan ve Ka to lik ki li se le rin den de tep ki gel di. Al man Ka to lik Ki li se si, mah keme ka ra rý nýn, di nî öz gür lü ðü teh dit et ti ði ni be lir tir ken, Pro tes tan Ki li se si ka ra rýn dü zel til me si ge rek ti ði ni bil dir di. nha be ri say fa 7 de Vizesiz Avrupa talebi haklý u'vi ze siz Av ru pa' ça lýþ ma la rý i le ta ný nan Ak de niz Ü ni ver si te si Öð re tim Ü ye si Prof. Dr. Ha run Güm rük çü, AB nin önde gelen ve gü ve ni lir 10 hu kuk çu sun dan Ham burg Ü ni ver si te si Öð re tim Ü ye si Prof. Dr. Wolf gang Vo e ge li nin, ken di te zi ni hak lý çý ka ran bir ra por ha zýr la dý ðý ný a çýkladý. BAKANLIK OBEZÝTEYE KARÞI SAVAÞ AÇTI u13 ISSN MÝLYON EHLÝYET DEÐÝÞECEK u10

2 2 29 HA ZÝ RAN 2012 CUMA Y LÂ HÝ KA Â Y E T Ýman eden ve imanlarýna þirkin zulmünü bulaþtýrmamýþ olanlar korkudan emîn olmak, iþte onlarýn hakkýdýr ve doðru yola eriþtirilenler de onlardýr. H Biriniz Kur'ân'ý hatmettiðinde þöyle duâ etsin: Allah'ým, kabrimde yalnýz kaldýðýmda korku ve yalnýzlýðýmý gider. En'âm Sû re si: 82 / Â ye t-i Ke ri me Me â li Câ mi ü s-sa ðîr, No: 324 / Ha di s-i Þe rif Me â li Ýslâm ýn ve Asya nýn istikbali parlak görünüyor Ýslâm ýn ve Asya nýn istikbali, uzaktan gayet parlak görünüyor. Çünkü Asya nýn hâkim-i evvel ve âhiri olan Ýslâmiyetin galebesi için dört-beþ mukavemetsûz kuvvetler ittifak ve ittihad etmektedirler. Hâ TÝ ME slâm ýn ve As ya nýn is tik ba li, u zak tan İ ga yet par lak gö rü nü yor. Çün kü As - ya nýn hâ kim-i ev vel ve â hi ri o lan Ýs lâ - mi ye tin ga le be si i çin dört-beþ mu ka ve - met sûz kuv vet ler it ti fak ve it ti had et - mek te dir ler. Bi rin ci kuv vet: Ma a rif ve me de ni yet le mü - ceh hez o lan Ýs lâ mi ye tin kuv vet-i ha ki ki ye si dir. Ý kin ci si: Te kem mül-ü me bâ dî ve ve sâ it le mü - ceh hez o lan ih ti yac-ý þe did dir. Ü çün cü sü: As ya yý ga yet se fa let te, baþ ka yer le - ri ni ha yet re fa het te gör mek ten neþ et e den te - neb büh-ü tâm ve te yak kuz-u kâ mil le mü ceh hez o lan gýp ta ve re ka bet ve kîn-i muz mer dir. Dör dün cü sü: Ehl-i tev hi din düs tu ru o lan tev - hid-i ke li me; ve ze mi nin ha si ye ti o lan i ti dal ve tâ dil-i mi zaç; ve za ma nýn zi ya sý o lan te nev vür-ü ez han; ve me de ni ye tin ka nu nu o lan te lâ huk-u ef kâr; ve be de vi ye tin lâ zý mý o lan se lâ met-i fýt rat; ve za ru re tin se me re si o lan ha fif lik ve cü ret-i te - þeb büs le mü ceh hez o lan is ti dad-ý fýt rî dir. Be þin ci si: Bu za man da mad de ten te rak ki ye mü te vak kýf o lan i lâ-yý ke li me tul lah, Ýs lâ mi ye tin em riy le ve za ma nýn il câ â týy la ve fakr-ý þe di din ic ba rýy la ve her ar zu yu öl dü ren ye sin öl me siy le ha yat bu lan ü mit le mü ceh hez o lan ar zu-yu me - de ni yet ve meyl-i te ced düt tür. Ve bu kuv vet le re yar dým et mek i çin e ca nib i çi ne ih ti lâl ve ren ve me de ni yet le ri ih ti yar lan dý ran me sâ vi-i me de ni - ye tin me ha si ni ne ga le be si dir. Ve sa yin se fa he te a dem-i ki fa ye ti dir. Bu nun i ki se be bi var dýr: Bi rin ci si: Din ve fa zi le ti düs tur-u me de ni yet et me mek lik ten neþ et e den mü sa a de-i se fa het ve mu va fa kat-i þeh vet-i ne fis tir. Ý kin ci si: Hub büþ þe he vat ve di ya net siz li ðin ne - ti ce si o lan mer ha met siz lik ten neþ et e den ma i - þet te ki müt hiþ mü sa vat sýz lýk týr. E vet, þu di ya net siz lik Av ru pa me de ni ye ti nin iç yü zü nü öy le ka rýþ týr mýþ ki, o ka dar fý rak-ý fe sa - di ye yi ve ih ti lâ li ye yi tev lid et miþ. Fa ra za hab lü lme tin-i Ýs lâ mi ye ve sedd-i Zül kar neyn gi bi þe ri - at-ý gar râ nýn ha ki ka ti ne il ti ca ve ta has sun e dil - mez se, bu fý rak-ý fe sa di ye, on la rýn â lem-i me de - ni yet le ri ni zîr ü ze ber e de cek ler dir. Na sýl ki þim - di den teh dit e di yor lar. A ca ba ha ki kat-i Ýs lâ mi ye nin bin ler me sa i lin - den yal nýz ze kât me se le si düs tur-u me de ni yet ve mu a ve net o lur sa, bu be lâ ya ve yý la nýn yu va sý o lan ma i þet te ki müt hiþ mü sa vat sýz lý ða de vâ-i þâ - fî ol ma ya cak mý dýr? E vet, en mü kem mel ve bo - zul maz bir de va o la cak týr. E ðer de nil se: Þim di ye ka dar Av ru pa yý ga lip et ti ren se bep, bun dan son ra ne den et me sin? Ce vap: Bu ki ta býn mu kad de me si ni mü ta lâ a et. Son ra bu na da dik kat et: Se beb-i te rak kî si, her þe yi geç al mak ve geç de bý rak mak ve me ta net et mek þe nin de o lan bu ru det-i mem le ket; ve me kân ve mes ke nin dar lý ðý; ve sa kin le rin kes re - tin den neþ et e den fikr-i mâ ri fet ve ar zu-yu san at; ve de niz ve ma den ve sa ir ve sa i tin mü sa - a de siy le ha sýl o lan te â vün ve te lâ huk i di. Fa kat þim di te kem mül-ü ve sa it-i nak li ye i le, â lem bir þehr-i va hid hük mü ne geç ti ði gi bi, mat bu at ve tel graf gi bi ve sa it-i mu ha be re ve mü da ve le i le, ehl-i dün ya, bir mec li sin eh li hük mün de dir. Vel ha sýl, on la rýn yük le ri a ðýr, bi zim ki ha fif ol du - ðun dan, ye ti þip ge çe ce ðiz e ðer tev fik re fik ol sa. Mu hâ ke mât, s LÛ GAT ÇE: a dem-i ki fa yet: Ye ter siz lik. bu ru det-i mem le ket: Mem le ke tin so ðuk lu ðu. fý rak-ý fe sa di ye ve ih ti lâ li ye: Ýh ti lâl ve fit ne-fe sat yo luy la çý kan ay rý lýk lar. hub büþ þe he vat: Þeh vet sev gi si. kîn-i muz mer: Giz li kin. me sâ vi-i me de ni yet: Me de ni ye tin çir kin lik le ri, gü nah la rý. meyl-i te ced düt: Ye ni len me, ta ze len me mey li. sa y: Ça lýþ ma, ça ba. se lâ met-i fýt rat: Fýt ra týn se lîm o lu þu. þehr-i va hid: Tek bir þe hir. tâ dil-i mi zaç: Mi za cýn den ge len me si. te kem mül-ü me bâ dî: Gü zel, mü kem mel baþ lan gýç. te kem mül-ü ve sa it-i nak li ye: Na kil va sý ta la rý nýn ge liþ me si. te lâ huk-u ef kâr: Fi kir le rin bir bi ri ne ek len me si; bil gi bi ri ki mi. te neb büh-ü tâm: Tam u ya nýþ. te nev vür-ü ez han: Zi hin le rin ay dýn lan ma sý. te yak kuz-u kâ mil: Mü kem mel u ya nýk lýk. ve sa it-i mu ha be re ve mü da ve le: Ý le ti þim ve ha ber leþ me va sý ta la rý. Nef sî ve iç ti mâî mu ha se be i çin ne ja te re id nur si.de Bir de ne me ya zý sý hl-i hiz met i çin bu u zun yaz E gün le ri nin Ri sa le-i Nur u te fek - kür le ve cid dî o ku ya rak bü yük ma ne vî bir ha sat ve mey ve mev si mi ol ma sý ný ü mit e - di yo rum. Sa kin lik le, ken di miz le bu lu þa rak geç mi þin bir mu ha se be si ni ya pýp, ge - le ce ði ü mit le plân la ya bi li riz. Þah sî, a i - le vî, di nî, içtimaî ve si ya sî ha ta ve ku - sur la rýn i yi bir de ðer len dir me si i çin ka - fa yor mak bi ze ye ni u fuk lar a ça cak týr. Za ma nýn ge li þen o lum suz þart la rý te - fek kür dün ya mý zý men fî yön de þid det le sars tý. Þer o dak la rý nýn top lum mü hen - dis li ði kar þý sýn da; in san o la rak he pi miz þöy le ve ya böy le müt hiþ et ki le ni yo ruz. Çe þit li se bep ler den do la yý in sa ný mý zýn ki - tap o ku ma ya kar þý o lan me sa fe si fert, a i le, ce ma at ve top lum i çin deh þet li sav rul ma ve ký rýl ma la rý ne ti ce ver di. De vam lý ge zen ve yü re ðin de dâ vâ a ðýr lý - ðý ve ce ma at so rum lu lu ðu ol du ðu nu his - set me ye ça lý þan bir in san o la rak, en bü yük ýz tý rap la rým dan bi ri si ni sa mi mî bir or tam da siz de ðer li dost la rým la Al lah rý za sý i çin pay - laþ mak is te dim. Çün kü ha ya týn ger çek le rin - den bah se den ve her ko nu da çö züm ler ü re - ten Ri sa le-i Nur Kül li ya tý ný nef si miz den baþ la ya rak in san lý ða teb lið e dip dâ vet et me - ye mec bur ve mü kel le fiz. Bu nun i çin de her þe yin ü ze rin de o lan Ýs lâm ha ki kat le ri nin, Kur ân me to du nun, Sün net tat bi ka tý nýn kalp ve gö nül le re yer leþ me si ve ka rar kýl ma sý ge - re ki yor. Ya yý ne vi mi ze bin ler ce te þek kür ler ki: Es ki Sa id Dö ne mi E ser le ri ni de bi ze ka - zan dýr dý. Ci han þü mul de ðer len dir me ler le o - ra dan baþ la ya rak þu din ve si ya set ko nu su - nu ilk ön ce ne fis le ri miz den baþ la ya rak kül lî düs tur lar la ye ni den, ge niþ bir a çý dan, hak na mý na, ce sa ret le e le a lýp top lum ve ce ma at - te var o lan ak la ta ký lan su âl le ri gi der me miz ge rek ti ði ne i na ný yo rum. Son ya rým a sýr dýr a ðýr lýk lý o la rak top lu mu - mu za gi ren men fî an lam da ki din-si ya set i - liþ ki si nin top lum ha ya týn da ki de rin te sir le ri - ni, ül ke miz de ve in sa ný mýz da mey da na ge - tir di ði sar sýn tý la rý bir tah lil ve tes bit et me li - yiz. Dâ vâ an la yý þý mýz çer çe ve sin de Nu run mes le ði ne zýt, yan lýþ, dün ye vî a maç lý ve de - fo lu o lan bu ha re ket ve dü þün ce tar zý nýn; top lu ma ve is ti ka met li dâ vâ mý za yap tý ðý a yý - rým cý ve sar sý cý ha re ke ti iç dün ya mýz da ol - sun ye ni den ve cid di o la rak sor gu la ma mýz lâ zým gel di ði ne i na ný yo rum. Ha ki kî düs tur - lar öl çü sün de bu ko nu yu ilk ön ce ken di vic - dan la rý mýz da bir ma sa ya ya týr ma nýn ge re ði ve ö ne mi nin ol du ðu nu dü þü nü yo rum. Ýs lâ - mýn ö zü ne ay ký rý, þah sî ih ti ras ve ta raf gir li ðe da ya lý, bu yan lýþ tar zýn ha ki kî ge rek çe le riy le di nî ve il mî ko nu da or ta ya ko nul ma sý ge re - ki yor. Ta ri hî te mel le ri nin ve bün ye ye ver di ði tah ri ba týn; e sen rüz gâr la rýn et ki sin den u zak or ta ya ko nul ma sý ge re ki yor. De li le da ya na - rak, me se le le ri kay na ðýn dan ak ta ra cak þe kil - de e hil ve tec rü be li kim se ler ta ra fýn dan soh - bet ve se mi ner tar zýn da ge niþ çap ta an la týl - ma sý ge re ki yor. Bu vic da nî ve fik rî ça lýþ - ma nýn tek ga ye si ve ön ce li ði, sa de ce Al - lah rý za sý i çin ol ma lý dýr. Di ya net ve si ya - set çiz gi si nin ke sin fark lý lý ðý or ta ya ko nul - ma lý dýr. Bü tün bun la rý ma kul ze min ler de, ma kul tarz lar da, ta raf gir lik ve his si yat tan u zak yap mak ge re ki yor. Bas kýn çýk mak ve i þi mü na ka þa ya gö tür mek as la ol ma ma lý dýr. Ya rým a sýr lýk mev cut uy gu la ma la rýn ý þý ðý al - týn da bu ha re ke tin þu an da ki tat bi kat ve dü - þün ce sis te ma ti ðin den din-si ya set bo yu tu - nun bað lan tý la rý ve ya ba ðým sýz lý ðý tam o la - rak tes bit e di le bil me li dir. Bu ha re ke tin ta ri hî ge li þi mi nin tam o la rak tes bit ve tah lil e di le - me me si mu kad de sat a dý na bü yük bir ek sik - lik ve ve bal o lur. Ý þin bir di ðer ö nem li bo yu tu da bu ha re ke - te bað lý o la rak; ce ma at ler a ra sýn da var ol ma - sý ge re ken it ti hat, mu hab bet, u huv vet, yar - dým laþ ma ve ga ye nok ta la rýn da ki ne ti ce le rin tes bit e dil me si dir. Ýs lâ mi yet gi bi bir kud sî de ðe rin si ya sal laþ ma sý ve dün ye vî leþ ti ril - me si nde ge li nen nok ta lar ve tat bi kat lar göz ar dý e di le mez. Ül ke nin ma lûm þart la - rýn dan do la yý i - sim ve þe kil de ðiþ tir miþ gi bi gö rün se de; hâ len kul la ný lan ar gü man lar i le tat bi kat la rý çok dik kat li ce de ðer len di ril me li - dir. Bi zim ca mi a mýz i çin bü tün bu me se le ler le il gi li bir de ðer len dir me öl çü tü ol ma lý dýr: Ri - sa le-i Nur e sas la rý! Çün kü bi zim ba kýþ a çý - mýz Ri sa le-i Nur nok ta sý dýr. Ký la vuz suz, ge - rek çe siz ve mes net siz ya pý lan yan lýþ yo rum ve de ðer len dir me le rin bir de ðe ri o la maz. Bu gün kü ge li nen nok ta da, bir çok din dar ke sim ta ra fýn dan far kýn da o la rak ve ya ol - ma dan din dar lý ðýn ve se ma vî li ðin ma a le - sef tat bi kat ta i kin ci, ü çün cü sý ra la ra a týl mýþ ol ma sý cid dî bir fa ci a dýr. Bu nun se bep ve ne - ti ce le ri, ko nu dan çok u zak laþ ma dan, ne re - den ve kim ler den gel di ði nin tes bi ti ve çö zü - mü a ci len a ran ma lý dýr. Bu ha lin ge le cek ne sil ve kud sî dâ vâ nýn se - lâ me ti a çý sýn dan ol duk ça a ðýr fa tu ra la ra ha - mi le ol du ðu en di þem var. Nu run her han gi bir hiz met kâ rý na za rýn da i man ha ki ka ti nin ve o nun kud si ye ti nin kâ i na týn en bü yük me - se le si ol du ðu ha ki ka ti as la ve kat a göl ge len - me me li ve i kin ci plâ na dü þü rül me me li dir. Eþ ref-i mah lû kat o lan þe ref ma dal ya lý ðý, es - fel-i mah lû ka ta dö nüþ me me li dir. Ri sa le-i Nur Ta le be li ði ve mes le ði; mad di - yât ve üc re te da yan ma yan, i ma na hiz me ti ha ya týn ga ye si e din miþ bir ha re ke tin a dý dýr. Nur Ta le be le ri, arz ü ze rin de ya þa yan her ke - se, a yý rým gö zet mek si zin i man ve Kur ân dâ vâ sý ný u laþ týr mak i çin her za man, ze min ve þart ta can si pe râ ne di di nen ve çýr pý nan fe da i ler o la rak ta ri he geç miþ ler dir. Ý lâ hî i - ra de ve ka der on la ra bu a sýr da sa ha be mes le ði nin ta kip çi si ko nu mun da bir yol ve hiz me ti ih san-ý Ý lâ hî o la rak o muz la rý - na koy muþ tur. Bü tün him met, gay ret, ça lýþ ma ve me sa i le ri bu yo la o dak lan mýþ - týr. Bu nun kar þý lý ðýn da on lar yal nýz ve yal nýz rý za-yý Ý lâ hî yi dü þü nür ler. Çün kü Ri sa le-i Nur lar sa de ce di nî bil - gi ler ve ren bir ki tap kül li ya tý as la de ðil - dir. On la rý o þe kil de de ðer len dir mek bü yük bir ek sik lik o lur. Çün kü biz i na - ný yo ruz ki: Ri sa le-i Nur, Kur ân ýn bu as ra ba kan bü tün yön le ri ni de lil ler le i - zah e den bir kül li yat týr. Ýn sa noð lu nun bü tün prob lem le ri ne, sý kýn tý la rý na, Kur ân dan al dý ðý re çe te ler le ça re ü - re ten e ser ler dir. Bu yö nüy le de geç - miþ ve hâl-i ha zýr da ki bü tün din u - le ma sý nýn ka bu lü ne, tak di ri ne, öv - gü sü ne maz har ol muþ tur. Üs ta dýn ve fa týn dan son ra, Ri sa - le-i Nur ha re ke ti ü ze rin de bi ri le ri - nin ku þat ma ve kul lan ma hâl ve stra te ji si nin i yi tah kik ve tah lil e - dil me si ge rek ti ði ne i na ný yo rum. Çok ö nem se di ðim bir nok ta da; mer hum Zü be yir Gün dü zalp A - ða be yin is ti ka met li ve ký rýk sýz çiz gi si ni ta kip et me yo lun da o lan Ye ni As ya mes lek ve meþ re bi ne tâ bi o lan - la rýn bu na çok da ha faz la dik kat et me si ge - rek ti ði za ten a çýk týr. Ay rý ca dün ya nýn çe þit li ül ke le rin de mo - dern fen ler le uð ra þan ve Ri sa le-i Nur dan bir þe kil de ha ber dar o lan her tür lü gö rüþ sa hi bi ehl-i ih ti sas, Ri sa le le rin bu ö zel li ði ni, ay rý ca - lý ðý ný, mü kem mel li ði ni, müm taz lý ðý ný ve gü - zel li ði ni bi hak kýn tes lim et miþ ler dir ve et - me ye de de vam et mek te dir ler. Çün kü i na ye te ve sü nû ha ta maz har o lan bu þa he ser Kül li yat; ma ne vî bi ne ya kýn i þa - ret le çok bü yük bir viz yo na, mis yo na, et ki ye, yet ki ye ve hâ ki mi ye te sa hip tir. Çün kü bu ha re ke tin ö zün de, sa de ce ve sa - de ce te mel de Al lah rý za sý ný e sas a lan, her hâl ve þart ta de vam e den bir i - man ve Kur ân hiz - me ti var dýr. Üs tad Be di üz za - man ýn Kur ân ve sün net me to du nu ör nek a lan bir tec - did ha re ke ti dir. Müs bet ha re ket düs tur la rý i çe ri sin - de, ak si yo ner lik ve de vam lý lýk arz e - den ve a fâ kî bo yut - lar ye ri ne nef si ve fer di te mel a la rak i man ve Kur ân nur la rý ný ü mit le ses len di ren bir e - ko lün a dý dýr. Süf lî ve lü zum - suz iþ le rin kay na ðý o lan dün ye vî lik ten ta ma men u zak, hak ký söy le yen, hak ký ça ðý ran, hak - ký ya þa yan gün ler ve hiz met ler de bu - lu þup bir lik te de - vam et mek di lek ve te men ni siy le...

3 Y HABER 3 Ya zý Ýþ le ri Mü dü rü Ha ber Mü dü rü Mer kez: Gül ba har Cd., Gü nay Sk., No: 4 Gü neþ li Ýs tan bul Tel: (0212) (Sorumlu) Recep BOZDAÐ Ya zý iþ le ri fax: (0212) Ki tap sa týþ fax: (0212) Mus ta fa DÖ KÜ LER An ka ra Tem sil ci si 09 Ga ze te da ðý tým: Te le fax (0212) Ý lân Rek lam ser vi si fax: 515 Ýs tih ba rat Þe fi Meh met KA RA Ca ða loð lu: Ce mal Na dir Sk., Nur Ýþ ha ný, No: 1/2, Ýs tan bul. Tel: Mustafa GÖKMEN (0212) AN KA RA TEM SÝL CÝ LÝ ÐÝ: Meþ ru ti yet Cad. A li bey Ap. No: Ge nel Mü dür Rek lam 29/24, Ba kan lýk lar/an KA RA Tel: (312) , , Fax: Spor E di tö rü Koordinatörü Re cep TAÞ CI E rol DO YURAN 36 AL MAN YA TEM SÝL CÝ LÝ ÐÝ: Zep pe lin Str. 25, Ah len, Tel: Mesut ÇOBAN , Fax: KKTC TEM SÝL CÝ LÝ ÐÝ: Av ni Ya yýn Ko or di na tö rü Görsel Yönetmen: Ýbrahim ÖZDABAK E fen di Sok., No: 13, Lef ko þa. Tel: Bas ký: Yeni Asya Ab dul lah E RA ÇIK BAÞ Abone ve Daðýtým Ko or di na tö rü: Adem AZAT Matbaacýlýk Da ðý tým: Do ðan Da ðý tým Sat. ve Paz. A.Þ. Ye ni As ya ba sýn mes lek il ke le ri ne uy ma ya söz ver miþ tir. Ya yýn Tü rü: Yay gýn sü re li ISSN Ye ni As ya Ga ze te ci lik Mat ba a cý lýk ve Ya yýn cý lýk Sa na yi ve Ti ca ret A.Þ. a dý na im ti yaz sa hi bi Meh met KUT LU LAR Ge nel Ya yýn Mü dü rü Kâ zým GÜ LEÇ YÜZ NA MAZ VA KÝT LE RÝ Hic rî: 9 Þaban 1433 Ru mî: 16 Haziran 1428 Ýl ler A da na An ka ra An tal ya Ba lý ke sir Bur sa Di yar ba kýr E la zýð Er zu rum Es ki þe hir Ga zi an tep Is par ta Ým sak Gü neþ Öð le Ý kin di Ak þam Yat sý Ýl ler Ýs tan bul Ýz mir Kas ta mo nu Kay se ri Kon ya Sam sun Þan lý ur fa Trab zon Van Zon gul dak Lef ko þa Ým sak Gü neþ Öð le Ý kin di Ak þam Yat sý Kur ân kursu sayýsý artmalý TÜRKÝYE'DEKÝ KUR'ÂN KURSLARININ YÜZDE 92'SÝNÝN KIZ, YÜZDE 8'ÝNÝN DE ERKEK KUR'ÂN KURSU OLDUÐUNU BÝLDÝREN PROF. DR. ALÝ ERBAÞ, BU SAYININ ARTTIRILMASI GEREKTÝÐÝNÝ SÖYLEDÝ. DÝ YA NET Ýþ le ri Baþ kan lý ðý E ði tim Hiz met le ri Ge nel Mü dü rü Prof. Dr. A li Er baþ, Tür ki ye de ki Kur ân kurs la rý nýn yüz de 92 si kýz, yüz de 8 i er kek Kur ân kur su. Bu sa yý yý ar ttýr ma mýz lâ zým de di. A li Er baþ, Taþ çý oð lu ve Hi sar cýk lý Kur ân kurs la rýn da ha fýz lýk e ði tim le ri ni ta mam la yan 47 er kek öð ren ci i çin Ca mi i ke bir Ca mi i nde dü zen le nen me zu ni yet tö re ni ne ka týl dý. Er baþ, tö ren de, dün ya da mil yon lar ca ha fýz ol du ðu nu be lir te rek, ha fýz la rýn Kur ân-ý Ke rim in öð re nil me si ve öð re til me sin de bü yük kat ký la rý ol du ðu nu i fa de et ti. Kur ân kurs la rý nýn Tür ki ye nin her ye ri ne ve her ke si mi ne u laþ ma sý i çin ça lýþ ma lar yap týk la rý ný be lir ten Er baþ, Tür ki ye de ki Kur ân kurs la rý nýn yüz de 92 si kýz, yüz de 8 i i se er kek Ku r'ân kur su. Bu sa yý yý art týr ma mýz lâ zým. 47 gen ci miz ha fýz ol du. Ýn þal lah bu ar ka daþ la rý mýz di ni mi ze hiz met e de cek, ha fýz lýk la rý ný u nut ma ya cak lar, sü rek li tek rar e de cek ler. O kul la rý ný bi ti rip öð ren dik le ri ni öð re te cek ler. Ýs lâm ýn öð re til me si ne hiz met e de cek ler di ye ko nuþ tu. YAÞ VE SI NIF SI NI RI YOK Di ya net Ýþ le ri Baþ kan lý ðý o la rak di nin doð ru öð re til me si i çin ça lýþ ma lar yü rüt tük le ri ni söy le yen Er baþ, þun la rý kay det ti: Yaz Kur ân kurs la rý mýz a çýl dý. Bu yýl ki slo ga ný mýz Ca mi le ri - miz ço cuk a ça cak. Yaþ ve sý nýf sý ný rý yok. Ço cuk la rý mý zý ca mi - le re gön de rin, ta til dö ne mi ni ve rim li ge çi re lim. Ge çen yýl yaz Kur ân kurs la rý na de vam e den öð ren ci sa yý sý yak la þýk 2,5 mil - yon du. Bu se ne hep bir lik te gay ret e de lim ve bu sa yý yý 5 mil - yo na çý ka ra lým. Kü çük ler de gel sin, ca mi yi ta ný sýn lar. Ço cuk - la rý mý za ca mi yi i yi ta nýt ma lý yýz. Kay se ri Müf tü sü A li Ma raþ - lý gil i se öð ren ci le rin ha fýz ol ma la rýn da kat ký la rý bu lu nan ho ca - la rý ný teb rik e de rek, e me ði ge çen le re te þek kür et ti. Tö ren de, me zun ha fýz la ra Kur ân-ý Ke rim, il mi hal ki ta bý, çey rek al týn, göm lek ve sa at gi bi çe þit li he di ye ler ve ril di. Kay se ri / a a E GE Ü ni ver si te si (E Ü) nde o ku yan ba - þör tü lü öð ren ci le ri fiþ le di ði ge rek çe siy le gö rev den u zak laþ tý rý lan Fen Fa kül te si As tro no mi ve U zay Bi lim le ri Bö lü mü Öð re tim Ü ye si Prof. Dr. E sat Ren nan Pe kün lü, hak kýn da 1 yýl dan 3 yý la ka dar ha pis ce za sý ta lep e dil di. Prof. Dr. E sat Ren nan Pe kün lü, ö zel ha ya týn giz li li ði ni ih lâl ve e ði tim öð re tim hak ký ný en gel le - me suç la ma la rýy la TCK nýn 112. mad de si ge re ðin ce a çý lan dâ vâ da ön ce ki gün ilk de fa ha kim kar þý sý na çýk tý. E Ü Fen Fa - kül te si De kan lý ðý, YÖK De net le me Ku - ru lu ta ra fýn dan bir ay gö rev den men ve ma aþ ce za sý ve ri len Prof. Dr. Pe kün - lü ye, hak kýn da ce za so ruþ tur ma sý a çýl - ma sý i çin di sip lin ku ru lu a ra cý lý ðýy la lü - zu mu mu ha ke me ka ra rý ver miþ ti. Pe - kün lü de Da nýþ tay a ka rar la il gi li i ti raz da bu lun muþ an cak Da nýþ tay 1. Da i re si, de - kan lý ðý hak lý bu la rak ka ra rý o na mýþ tý. Bu ka rar dan 25 gün son ra E sat Ren nan Pe kün lü, Ýz mir 4. As li ye Ce za Mah ke - Prof. Dr. Esat Rennan EU Öðretim Üyesi Prof. Dr. Pekünlü, baþörtülü öðrencilerin fotoðrafýný izinsiz çekip, kapýda durarak derse girmelerini engelliyordu. : FO TOÐ RAF: CÝHAN Yasakçý profesör, hakim karþýsýna çýktý me si nde ha kim ö nü ne çýk tý. Du ruþ ma - da sa nýk Pe kün lü i le mað dur öð ren ci Fat ma Nur Gi dal ha zýr bu lun du. Hak kýn - da 1 yýl dan 3 yý la ka dar ha pis ce za sý ta - lep e di len Pe kün lü, sa vun ma sýn da ba - þör tü lü öð ren ci le rin fo toð ra fý ný çek ti ði ni i ti raf et ti. Pe kün lü, fo toð raf la rý öð ren ci - le rin rý za sý doð rul tu sun da çek ti ði ni i le ri sü rer ken, mað dur öð ren ci ler den Gi dal i - se iz ni a lýn ma dan fo toð raf la rý nýn çe kil - di ði ni söy le di. Pe kün lü ta ra fýn dan o ku - lun ka pý sý nýn ge rek i çe ri den ge rek dý þa - rý dan tu tu la rak ders le re gir me si nin en - gel len di ði ni i fa de e den Gi dal, Pe kün - lü den þi kâ yet çi ol du. Du ruþ ma, þa hit le - rin din len me si i çin 3 Tem muz 2012 ta ri - hi ne er te len di. Dâ vâ a çýl ma sýn dan duy - duk la rý mem nu ni ye ti di le ge ti ren Av. Meh met Gün, ken di le ri nin ta lep le ri ne rað men Da nýþ tay ýn, Prof. Dr. Pe kün lü hak kýn da sa de ce Türk Ce za Ka nu nu nun 112. mad de si ge re ðin ce yar gý lan ma sý iz - ni ver di ði ni be lirt ti. Ýz mir / ci han Darülaceze de nöbet deðiþimi YAKLAÞIK üç yýldýr Darülaceze Müessese Müdürlüðü görevini yürüten Ýstanbul Vali Yardýmcýsý Yalçýn Bulut görevini, Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi Kültür A.Þ. eski Genel Müdürü, gazeteci yazar Nevzat Bayhan a devretti. Darülaceze Çok Amaçlý Salonunda gerçekleþtirilen devir teslim ve plaket töreninde konuþan Nevzat Bayhan, insanlarýn görevleri devretmek üzere devraldýklarýný, görevlerin bir bayrak yarýþý olduðunu, yarýþý önde götürmek için bayraðý alanýn daha yüksek performansla hareket etmesi gerektiðini belirtti. Kuruma emeði geçen herkese medyun-u þükranýz diyen Nevzat Bayhan, üstün gayretlerinden dolayý eski müdür, Yalçýn Bulut a teþekkür ederek plâket takdim etti. Duygusal bir konuþma yapan Yalçýn Bulut emaneti emin ellere vermenin mutluluðunu yaþadýðýný belirterek gösterilen bu ince davranýþtan dolayý Bayhan a teþekkür etti. Birlikte çalýþtýðý mesai arkadaþlarýndan haklarýný helâl etmesini isteyen Bulut, daha sonra personelle tek tek vedalaþtý. Ýstanbul / Yeni Asya ir ti ni as ya.com.tr Ýlker Baþ buð: TMK her ke si te rö rist ya par Bi ri di ðe ri ni ge ri pla na i te cek tarz da peþ pe þe ge len yo ðun ve a ðýr gün dem ko nu la rý a ra sýn da kay na yýp gi den ö nem li hu sus lar dan bi ri de, Er do ðan ýn Ge rek siz ye re i çe ri de tu tu lu yor de di ði Ge nel kur may es ki Baþ ka ný Ýl ker Baþ buð un Te rör le Mü ca de le Ka nu nu na yö ne lik son de re ce il ginç e leþ ti ri le riy di. Baþ buð Bi ze te rör ör gü tü suç la ma sý ya pý yor lar. TMK 3 ve 4. mad de ler de ðiþ me den bu ül ke de her kes te rö rist o lur di yor (Va tan, ). 30 yýl dýr te rö rist ler le mü ca de le e den bir or du nun en üst dü zey ko mu ta ný o la rak, te rör ör gü tü ku rup yö net mek le suç lan mak tan duy du ðu ra hat sýz lý ðý her fýr sat ta a çý ða vur du Baþ buð. Ve bu it ha ma tep ki si ni di le ge tir di ði i fa de le ri, ge ri de bý rak tý ðý mýz sü reç te sýk sýk med ya da yer al dý. Me se lâ Gö rev de i ken, Cum hur baþ ka ný ve Baþ ba kan la de fa lar ca bir a ra ya ge le rek te rör le mü ca de le yi gö rüþ tüm, bil gi ver dim, bir lik te de ðer len dir me ler yap týk. A ma þim di te rö rist lik le suç la ný yo rum. Na sýl o lu yor bu? O za man da mý ken di si ni giz le miþ bir te rö rist tim! Gün düz kü lâh lý, ge ce si lâh lý! gi bi be yan lar Baþ buð a a it ti. A ma son söz le rin de fark lý bir þey var. Bu de fa, ken di si ne ve di ðer tu tuk lu ge ne ral le re yö nel ti len te rör ör gü tü kur mak it ha mý nýn ya sal da ya na ðý o lan TMK yý e leþ ti ri yor Baþ buð. Ve ö zel lik le ka nu nun 3 ve 4. mad de le ri ni. Bu ra da ki en te re san in ce lik þu: Te rör le mü ca de le nin da ha et kin yü rü tü le bil me si ge rek çe siy le TMK yý çý kart tý ran lar ve te rör sal dý rý la rý nýn her týr ma ný þýn da bu ka nu nun da ha da þid det len di ril me si ge rek ti ði ni ýs rar la gün de me ge ti ren ler kim ler di? El bet te ki as ker ler... Bu ka nun da ki a la bil di ði ne ge niþ ve muð lâk ta ným lar yü zün den, te rör le hiç il gi si ol ma yan ni ce in sa nýn suç lu dam ga sý yi ye rek gö zal tý na a lýn ma sý, tu tuk lan ma sý, yar gý lan ma sý, i na nýl maz hu kuk ih lâl le ri ne ve mað du ri yet le re yol açtý. A ma bun lar ka a le a lýn ma dý ve her ge çen gün bü yü yen bir TMK mað dur la rý kit le si o luþ tu. Da ha sý, bir a ra, la ik li ðe kar þý iþ le nen suç lar ýn da bu ka nun kap sa mý na da hil e dil me si i çin hü kü met ve Mec lis le re yo ðun bas ký ya pýl dý. Ve þim di ge li nen nok ta da ba ký yo ruz. TMK, týp ký bu me rang gi bi, as ker le ri de vur ma ya baþ lýyor. Kýrk yýl dü þün sek ak lý mýz dan ve ha ya li miz den geç me ye cek þey ler o lu yor; Ge nel kur may Baþ kan lý ðý, kuv vet ko mu tan lý ðý yap mýþ, ka rar gâh ta son de re ce kri tik ve stra te jik gö rev ler üst len miþ ge ne ral ler te rör ör gü tü ku rup yö net mek le it ham e di li yor. Bu ka nu na is ti na den... Þim di ye ka dar yok ye re, a sýl sýz suç la ma lar la TMK nýn gad ri ne uð ra yan la rýn âh ý mý tu tu yor? Pe ki, ba þý na bun lar gel me sey di, Baþ buð TMK 3 ve 4 var ken bu ül ke de her kes te rö rist lik le suç la na bi lir? di ye so rar mýy dý? Oy sa ay ný su a li þim di ye ka dar pek çok TMK mað du ru ses len dir di, a ma kim se duy ma dý ve ku lak ver me di. Bu o lay, De mek ki hu kuk her ke se lâ zým mýþ ger çe ði ni bir kez da ha göz ler ö nü ne ser mek te. Di le riz, Baþ buð un ya þa dýk la rý, hu kuk ve de mok ra si mi zin ö nem li a yýp la rýn dan bi ri ol ma ya de vam e den TMK so ru nu nun gün de me gel me si ne ve çö zü me ka vuþ tu rul ma sý na ve si le o lur. Baþ buð un TMK þi kâ ye ti, bi ze, ta rih li ya zý mýz da iþ le di ði miz bir ko nu yu da ha ha týr lat tý. O ya zý da, gü nü Ge nel kur may ka rar gâ hýn da Er do ðan a ve ri len U lu sal Gü ven lik bri fin gin de, o dö nem de Ý kin ci Baþ kan o lan Baþ buð un, AB re form la rý i çin, ay rý lýk çý lý ðý teþ vik e de bi le ce ði kay gý sý ný di le ge ti rip AB a dým la rý nýn ya vaþ la týl ma sý tel ki nin de bu lun du ðu nu, Baþ ba ka nýn da AB he de fin den vaz ge çe bi le ce ði sin ya li ve rip A ra lýk-2004 te AB ye gi re mez sek B pla ný ný dev re ye so ka rýz de di ði ni i fa de et miþ tik. Ve son ra sýn da ki du rum i çin AB re form la rý, Baþ buð un Ya vaþ la týn tel ki ni nin de ö te sin de, a de ta ta ma men as ký ya a lýn dý, don du rul du. Fa tu ra sý ný i se be ra ber ce ö dü yo ruz. Pe ki, Baþ buð a ca ba þim di ne dü þü nü yor? AB sü re ci de vam et sey di bun lar ba þý na ge lir miy di? di ye yaz mýþ týk. Baþ buð bu ko nu da da gö rü þü nü a çýk la r mý?

Kavga Bitmedi Daha Yeni Başlıyor & Tekel Güncesi Tekel Güncesi 1

Kavga Bitmedi Daha Yeni Başlıyor & Tekel Güncesi Tekel Güncesi 1 Kavga Bitmedi Daha Yeni Başlıyor & Tekel Güncesi Tekel Güncesi 1 Emek Kitaplığı: 1 Kitabın Adı: Kavga Bitmedi Daha Yeni Başlıyor Yayına Hazırlayan: Rojin Bahar Birinci Basım: Mart 2010 İSBN:xxxx Yayın

Detaylı

Uður DAÐLI - C.DAÐLI YENÝ EVRE

Uður DAÐLI - C.DAÐLI YENÝ EVRE Uður DAÐLI - C.DAÐLI YENÝ EVRE Uður DAÐLI - C.DAÐLI YENÝ EVRE Geniþletilmiþ Yeni Baský Yeni Dönem Yayýncýlýk Bas. Dað. Eðt. Hiz. Tan. Org. Tic. Ltd. Þti. Sofular Mah. Sofular Cad. 52/3 Fatih/ÝSTANBUL

Detaylı

Gü ven ce He sa b Mü dü rü

Gü ven ce He sa b Mü dü rü Güvence Hesabı nın dünü, bugünü, yarını A. Ka di r KÜ ÇÜK Gü ven ce He sa b Mü dü rü on za man lar da bi lin me ye, ta nın ma ya S baş la yan Gü ven ce He sa bı as lın da ye - ni bir ku ru luş de ğil.

Detaylı

ÝÇÝNDEKÝLER OKU... OKUT... DAÐITIMINI YAP... ABONE OL... ABONE BUL... Yurtiçi Abonelik Koþullarý: Yurtdýþý Abonelik Koþullarý:

ÝÇÝNDEKÝLER OKU... OKUT... DAÐITIMINI YAP... ABONE OL... ABONE BUL... Yurtiçi Abonelik Koþullarý: Yurtdýþý Abonelik Koþullarý: ÝÇÝNDEKÝLER Komünist Toplumun Zorunluluðu Venezuella Emekçileri... Ýsrail Ve Türkiye nin Kader Ortaklýðý... Ortadoðu Devrimleri... Denizler in Açtýðý Yoldan Zafere Kadar... Yaþasýn 1 Mayýs... Filistin

Detaylı

Daima. Yoldaş Mektuplar

Daima. Yoldaş Mektuplar Daima Yoldaş Mektuplar 1 Ayışığı Kitaplığı Zindan Türkü Söylüyor / 2 Kitabın Adı: Daima Yayına Hazırlayan:Sıla Erciyes Birinci Basım: 19 Aralık 2009 İSBN:978-605-61008-3-3 Yayın Sertifika No:15814 Baskı:

Detaylı

Devrim yasalarý varken Alevi açýlýmý olmaz

Devrim yasalarý varken Alevi açýlýmý olmaz SiyahMaviKýrmýzýSarý YAZAR MUSTAFA ÖZCAN: Ýslâm dünyasý ittihad yolunda uyavuz Topalcý nýn haberi sayfa 6 da DR. ENDER SARAÇ SORUYOR: Ya ruhlarýn obezliði nasýl tedavi edilecek? uha be ri say fa 13 te

Detaylı

Y AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

Y AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR SiyahMaviKýrmýzýSarý Cemaatler maksatta birleþmeli usa id Nur sî, a sýl ö nem li o la nýn mak sat ta it ti fak ve it ti had ol du ðu na, bu nun dý þýn - da ki mes lek, meþ rep, me tod fark la rý nýn mü

Detaylı

YARGI DENETÝMÝ DESPOTÝZME DÖNÜÞMESÝN

YARGI DENETÝMÝ DESPOTÝZME DÖNÜÞMESÝN SiyahMaviKýrmýzýSarý HOBÝ KURSLARI STRES ATMAYA ÇOK ÝYÝ GELÝYOR HABERÝ SAYFA 13 TE ÇUKUROVA DA ÝLK KARPUZ HASADI YAPILDI HABERÝ SAYFA 11 DE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: 14.802 AS YA NIN BAH

Detaylı

Açýklama suç, gereði yapýlsýn

Açýklama suç, gereði yapýlsýn SiyahMaviKýrmýzýSarý GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y TSK dan yargýya türban fiþleri uha be ri sayfa 4 te YIL: 42 SA YI: 14.769 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 1 OCAK 2011 CUMARTESÝ / 75 Kr

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 1 OCAK 2011 CUMARTESÝ / 75 Kr SiyahMaviKýrmýzýSarý YGER EK TEN HA BER VE RiR YIL: 41 SA YI: 14.673 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR 1 OCAK 2011 CUMARTESÝ / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr 2 0 ANAYASA YILI OLSUN

Detaylı

Fa ni dün ya nýn bâ kî a da mý ol mak

Fa ni dün ya nýn bâ kî a da mý ol mak SiyahMaviKýrmýzýSarý 2 LÂHÝKA Fa ni dün ya nýn bâ kî a da mý ol mak Nur cu lar, De mok rat la ra bir nok ta-i is ti nad dýr Mâ nen es ki Ýt ti had-ý Mu ham me - dî den (asm) o lan yüz bin ler Nur cu lar

Detaylı

KEMALÝST YAPIYLA DEMOKRASÝ OLMAZ

KEMALÝST YAPIYLA DEMOKRASÝ OLMAZ SiyahMaviKýrmýzýSarý GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y Türkiye nin AÝHM karnesi zayýf uha be ri say fa 5 te YIL: 42 SA YI: 14.772 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR Diyanet ten lmanya daki din derslerine destek nhbrý 16 D Kur ân bülbülleri hafýzlýk icazetlerini aldýlar nhbrý SF 4 T TRÖR SÝD NURSÎ ÇÖZÜMÜ DOSMIZ KÝTPLÞTI nzisi SF 3 T GR ÇK TN H BR V RiR IL: 43 S I:

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 23 ARALIK 2010 PERÞEMBE/ 75 Kr DES ÝN ARAÞTIRMASI

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 23 ARALIK 2010 PERÞEMBE/ 75 Kr DES ÝN ARAÞTIRMASI SiyahMaviKýrmýzýSarý HR TÜRLÜ OYUN OYNANIYOR HAZIR ÇKM KIYMALARDA SAHTKÂRLIK Ha be ri say fa 6 da MADNLR ÝÞÇÝ BULAMIYOR LÜL TAÞI ÇIKARACAK ÝÞÇÝ YOK Ha be ri say fa 16 da YGR ÇK TN HA BR V RiR YIL: 41 SA

Detaylı

SEÇÝM YARDIMI ÜÇ PARTÝYE

SEÇÝM YARDIMI ÜÇ PARTÝYE SiyahMaviKýrmýzýSarý Said Nursî nin Müslümanca demokrasi tanýmý, tüm Müslüman dünya için çok önemli bir vizyon Mustafa Akyol/ Star yazarý 23 MART I bekleyiniz BÝR DOKTORA 640 KÝÞÝ DÜÞÜYOR Ha be ri sayfa

Detaylı

Yeni Çaðrý çekiliyor ÞÝMDÝ DE KARÝKATÜR TAHRÝKÝ / 7 DE AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 20 EYLÜL 2012 PERÞEMBE / 75 Kr

Yeni Çaðrý çekiliyor ÞÝMDÝ DE KARÝKATÜR TAHRÝKÝ / 7 DE AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 20 EYLÜL 2012 PERÞEMBE / 75 Kr FRANSA DIÞÝÞLERÝ BAKANI Kara film hem Batýyý, hem Doðuyu rahatsýz etti Fransa Dýþiþle ri Ba ka ný La u rent Fa bi us, Pey gam be ri mi ze ha ka ret i çe ren ve Müs lü man la rýn þid det li tep ki le ri

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR ÝSLÂMLA BATI: TARÝHÎ KUCAKLAÞMA K Â Z I M G Ü L E Ç Y Ü Z Ü N Y A Z I D Ý Z Ý S Ý S A Y F A 9 D A YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR E LÝF ga ze te mi zin say fa la rýn da YIL: 43 SA YI: 15.128 AS YA NIN BAH TI

Detaylı

Oyunu reformlarla bozun

Oyunu reformlarla bozun ONKOLOG DOKTOR VE SANATÇI TAYFUN HANCILAR: MÜZÝKLE TEDAVÝ PSÝKÝYATRÝ HASTALARINA OLUMLU ETKÝ YAPIYOR PROF. DR. GUDRUN KRAMER: MÜSLÜMANLAR DA DÝNLERÝNÝ YAÞAYABÝLMELÝ Erol Doyran ýn röportajý say fa 10 da

Detaylı

KAOSUN SEBEBÝ KEMALÝST VESAYET

KAOSUN SEBEBÝ KEMALÝST VESAYET ÝMAN HÝZMETÝ ÝLE HÜRRÝYET RAMAZAN DA HEDÝYE VERECEÐÝZ MÜCADELESÝ ÝÇ ÝÇE GÝDÝYOR Ýnsana Allah tan baþkasýna kul olmama þuurunu kazandýran iman hizmeti, hürriyetin de saðlam ve sarsýlmaz temelini inþa ediyor.

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 21 AÐUSTOS 2012 SALI/ 75 Kr EN GÜZEL MANZARA

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 21 AÐUSTOS 2012 SALI/ 75 Kr EN GÜZEL MANZARA ORHAN PAMUK: BAÞÖRTÜSÜNE TEPEDEN BAKANLAR BENÝ KIZDIRIYOR n HABERÝ SAYFA 8 DE GURBETÇÝLERÝN SEVÝNCÝ ABD DE BAYRAM NAMAZINDA CAMÝLER DOLDU TAÞTI n HABERÝ SAYFA 7 DE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y DARÜLACEZE

Detaylı

u AB Ko mis yo nu nun Ge niþ le me den So rum lu ü ye si Ste fan Fü le, de mok ra tik top lum lar da he sap SURÝYE DE ESKÝ BAKANLAR YÝNE GÖREVDE

u AB Ko mis yo nu nun Ge niþ le me den So rum lu ü ye si Ste fan Fü le, de mok ra tik top lum lar da he sap SURÝYE DE ESKÝ BAKANLAR YÝNE GÖREVDE SiyahMaviKýrmýzýSarý Meþ ve ret ve þû râ sür dü rü le bi lir ba rý þýn a nah ta rý dýr up rof. Dr. Do ðu Er gil, An tal ya da gerçekleþtirilen Sa id Nur sî ye Gö re Ýs lâm Top lum la rý nýn Ge le ce ði

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR DÜNYA RENKLERÝ SULTANAHMET TE Ýs tan bul ya rýn dan i ti ba ren üç gün bo - yun ca 75 ül ke nin öð ren ci le ri nin ka týl - dý ðý bu luþ ma ya sah ne o la cak. Renk - le rin bu luþ ma sý na ka tý lan

Detaylı

Y ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR

Y ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR SiyahMaviKýrmýzýSarý GERÇEKTEN HABER VERiR Y ENSTÝTÜ ELÝF ekimizi bugün bayinizden isteyin ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR YIL: 42 SAYI: 14.771 / 75 Kr www.yeniasya.com.tr ÝSRAÝL ASKERÝ

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR En önemli vazife: Ýman eðitimi BÝR ÝMAN EÐÝTÝMÝ SEFERBERLÝÐÝ BAÞLATMAK EN ÖNEMLÝ VE ÖNCELÝKLÝ GÖREV OLMA ÖZELLÝÐÝNÝ KORUYOR. ÝMAN HÝZMETÝNE ÝHTÝYAÇ

Detaylı

Mo dern za man la rýn Müs lü -

Mo dern za man la rýn Müs lü - intikâd Ýçtihad Kapýsý Nereye Açýlýr ya da Dinler Arasý Diyaloðun Öteki Yüzü Mo dern za man la rýn Müs lü - man lar a en bü yük he di - ye si nin, ku yu ya in me de kul lan ma mýz için eli mi ze tu tuþ

Detaylı

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Erdoğan Kâhyaoğlu. Öykü SUŞA İLE KİKİ YERLE GÖK ARASINDA. Çeviren: Aslı Özer. Resimleyen: Mengü Ertel

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Erdoğan Kâhyaoğlu. Öykü SUŞA İLE KİKİ YERLE GÖK ARASINDA. Çeviren: Aslı Özer. Resimleyen: Mengü Ertel Resimleyen: Mengü Ertel Erdoğan Kâhyaoğlu SUŞA İLE KİKİ YERLE GÖK ARASINDA ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI Öykü Çeviren: Aslı Özer Erdoğan Kâhyaoğlu SUŞA İLE KİKİ YERLE GÖK ARASINDA Resimleyen: Mengü Ertel Mengü

Detaylı

Sabýr ve direniþ çaðrýsý

Sabýr ve direniþ çaðrýsý SiyahMaviKýrmýzýSarý YARDIM KAMPANYASI DEVAM EDÝYOR ÞULE YÜKSEL ÞENLER: AVRUPA NIN EN BÜYÜK CAMÝSÝ TAMAMLANIYOR SUÇLU MASUMU AF EDEMEZ Haberi sayfa 16 da ODTÜ, ilk 500 üniversite arasýnda / 16 DA Röprotajý

Detaylı

HABERÝ SAYFA 12 DE. 21 MAYIS 2011 CUMARTESÝ/ 75 Kr ÇAÐRI, ÝSRAÝL Ý SARSTI. O ba ma, sü rek li iþ ga lin Ýs ra il e as la

HABERÝ SAYFA 12 DE. 21 MAYIS 2011 CUMARTESÝ/ 75 Kr ÇAÐRI, ÝSRAÝL Ý SARSTI. O ba ma, sü rek li iþ ga lin Ýs ra il e as la SiyahMaviKýrmýzýSarý FÝLÝPÝNLÝLER, RÝSÂLE-Ý NUR A SAHÝP ÇIKIYOR FARUK ÇAKIR IN RÖPORTAJI SAYFA 13 TE AÞIRI ÝNTERNET KULLANIMI BEYNE ZARARLI HABERÝ SAYFA 12 DE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y HAFTA SONU ilâvemizi

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR Hakan Yalman ýn yazý dizisi YKIND YN SY D SMSUN, ÞHDN UÐULDI u8 YG ÇK TN H B V i YIL: 43 S YI: 15.304 S Y NIN BH TI NIN MF T HI, MÞ V T V ÞÛ Â DI 25 YLÜL 2012 SLI/ 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr 5 ÖÐNC ÖLDÜ,

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 43 SA YI: 15.111 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr ÖZEL ANA OKULLARI SIKINTILI YARGITAY BAÞKANI: SÜREÇ DEVAM EDÝYOR

Detaylı

Mezun olamadýlar, çünkü þehit düþtüler

Mezun olamadýlar, çünkü þehit düþtüler SiyahMaviKýrmýzýSarý ua. Turan Alkan ualper Görmüþ ucemil Ertem ucengiz Aktar uhayreddin Karaman uhüseyin Gülerce uýbrahim Kiras umehmet Altan umustafa Akyol umümtaz er Türköne unecmiye Alpay uosman Can

Detaylı

HAKSIZ YASAÐA GÜLÜNÇ GEREKÇE

HAKSIZ YASAÐA GÜLÜNÇ GEREKÇE SiyahMaviKýrmýzýSarý ÜSTADA BORCUMUZ VAR BÝZÝM ÝÇÝN ÇOK DEÐERLÝ, BÝZE ÜSTADIN HAYATI LÂZIM n Hi lal TV de Hür A dam fil miy le il gi li de ðer len dir me de bu lu nan ya zar Mus ta fa Ýs lâ moð lu, Üs

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 10 ÞUBAT 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr AKARYAKIT ÝSTASYONUNDA 13 KÝÞÝ YARALANDI

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 10 ÞUBAT 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr AKARYAKIT ÝSTASYONUNDA 13 KÝÞÝ YARALANDI SiyahMaviKýrmýzýSarý Vatan sathýný mektep yapma idealine katký yapan kalemler B e k l e y i n i z YIL: 41 SA YI: 14.712 YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

Detaylı

AÝHM den Rusya ya Risale-i Nur sorularý

AÝHM den Rusya ya Risale-i Nur sorularý SiyahMaviKýrmýzýSarý GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Antalya da Nur un bayramý uha be ri sayfa 15 te IL: 42 SA I: 14.773 AS A NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr

Detaylı

ÜMÝT VEREN BULUÞMALAR YA GE LDÝ; FÝLÝSTÝNLÝLERÝ BÝRLEÞTÝREN ANLAÞMA YÜRÜRLÜÐE GÝRDÝ.

ÜMÝT VEREN BULUÞMALAR YA GE LDÝ; FÝLÝSTÝNLÝLERÝ BÝRLEÞTÝREN ANLAÞMA YÜRÜRLÜÐE GÝRDÝ. SiyahMaviKýrmýzýSarý BU YIL BUÐDAY BOL OLACAK NÝSAN YAÐMURLARI VERÝMÝ ARTTIRACAK uha be ri sayfa 11 de DOÐUDAKÝ OLAYLAR VE NUR TALEBELERÝ DEVLET, MÝLLETÝ VE DEÐERLERÝYLE BARIÞMALI umustafa Öztürkçü/ sayfa

Detaylı

GERÇEKTEN HABER VERiR ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR. 5 MAYIS 2012 CUMARTESÝ/ 75 Kr

GERÇEKTEN HABER VERiR ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR. 5 MAYIS 2012 CUMARTESÝ/ 75 Kr 3. Â- U GÇ ÞÖ ÖC U Â-I IÞI, O ÜÜ ODU Genç aidler yarýn nkara da buluþuyor nnemin ve babamýn hidayee ermesi için duâ edin isâle-i ur nsiüsü arafýndan organize edilen 3. isâle-i ur Gençlik Þöleni, yarýn

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR GER ÇEK TEN HA BER VE RiR BEKLEYÝNÝZ... YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR YIL: 42 SA YI: 15.082 / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr KÝÞÝYE ÖZEL YASA, DARBE HESAPLAÞMASINA DA ZARAR VERÝR

Detaylı

Þam da yakýlan ümit ýþýðý 100 yýldýr parlýyor

Þam da yakýlan ümit ýþýðý 100 yýldýr parlýyor SiyahMaviKýrmýzýSarý GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr Ha liç te dün ya barýþý ko nu þul du u Ri sa le-i Nur Ens ti tü sünün

Detaylı

Y AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

Y AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR SiyahMaviKýrmýzýSarý Toplumun sosyal bir gerçeði: CEMAATLER lcemaat gerçeði lcemaat-birey iliþkileri lbiat kültürü ve cemaat lcemaatler ve devlet lcemaatlerin karþý karþýya olduðu dünyevîleþme tuzaklarý

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR TURGUTLU DA KONFERANS Bediüzzaman sevgisi, salona sýðmadý HABERÝ SAYFA u6'da YÖRÜKLERÝN ASIRLIK GELENEÐÝ Toroslar a tarihî göç yeniden hayat buldu HABERÝ SAYFA u6 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YAS YA NIN

Detaylı

DERSÝM DE BÝR NUMARA KÝM?

DERSÝM DE BÝR NUMARA KÝM? ÝTALYAN PROFESÖRDEN NAMAZ JESTÝ uý tal ya da, o kul da na maz kılmak i çin üniversite yö ne ti mine baþ vu - ran Türk ký zý Me lek nur Soy lu nun so ru nu nu, pro fe sör o lan ho ca sý çöz dü. Me lek nur,

Detaylı

DAYATILAN ANAYASA SÝVÝL OLMAZ

DAYATILAN ANAYASA SÝVÝL OLMAZ SiyahMaviKýrmýzýSarý AVRUPA NIN EN BÜYÜK VE MODERN CAMÝÝ HABERÝ SAYFA 7 DE BENZÝNE YÝNE ZAM GELDÝ HABERÝ SAYFA 6 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: 14.820 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ

Detaylı

Kan dökmekle ZAFER OLMAZ

Kan dökmekle ZAFER OLMAZ RAMAZAN SAYFALARIMIZ BUGÜN 14 ve 15 TE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Bugün gazetenizle birlikte ücretsiz Y YIL: 43 SA YI: 15.237 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR ATOM ÝÇÝ ÂLEMDE NELER VAR? ÝLERLEEN GÜNÜMÜZ BÝLÝMÝ, ATOMUN KENDÝ ÝÇÝNDE BAMBAÞKA BÝR ÂLEM OLDUÐUNU; HEM ATOMUN, HEM DE ÝÇ ÂLEMÝNÝ OLUÞTURAN UNSURLARIN SÜREKLÝ BÝR HAREKETLÝLÝK VE GELÝÞ-GÝDÝÞ HALÝNDE OLDUÐUNU

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR ve Ýslâm birliði dünya barýþý Þam dan Sa ray bos na ya ntahlýl KÖÞESÝ SAFA 3 TE Balkanlar daki mirasýmýzla hasret gidermek nnejat EREN ÝN AZISI SAFA 2 DE K Â Z I M G Ü L E Ç Ü Z Ü N A Z I D Ý Z Ý S Ý S

Detaylı

HAK ÝHLÂLLERÝ DÜNYAYI KUÞATTI

HAK ÝHLÂLLERÝ DÜNYAYI KUÞATTI SiyahMaviKýrmýzýSarý Bediüzzaman dan ilham alýnsýn umemur-sen Tür ki ye Bu luþ ma sýn da Tür ki ye de so run la rýn a þýl ma sý i çin kar deþ li ðin ö ne mi - ne te mas e den Memur-Sen Genel Baþkaný Ah

Detaylı

O TARTIÞMAYA BÝR BELGE DAHA

O TARTIÞMAYA BÝR BELGE DAHA SiyahMaviKýrmýzýSarý BAYÝNÝZDEN ÝSTEYÝNÝZ l152 SAYFA lkuþe KÂÐIDA lrenklý BASKI, l215 FOTOÐRAF l21x27 EBADINDA Y GERÇEKTEN HABER VERiR YARIN: HAFTA SONU ÝLÂVESÝ ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 10 MAYIS 2012 PERÞEMBE/ 75 Kr YAYILIYOR

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 10 MAYIS 2012 PERÞEMBE/ 75 Kr YAYILIYOR Engelli gençlerin umre sevinci u3 Köprü ve otoyollar darphane gibi u10 Mucit gençler, Türkiye de yarýþýyor u6 Çocuklarýn din eðitimi ihtiyacý u12 2500 maaþla çoban aranýyor u16 66 AI BÝTÝREN, DOÐRU OKULA

Detaylı

AB Bakanýndan çeliþkili mesajlar

AB Bakanýndan çeliþkili mesajlar YIL: 43 SA YI: 15.091 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR 24 ÞUBAT 2012 CUMA / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr AB Bakanýndan çeliþkili mesajlar SON KONUÞMASINDA TÜRKÝYE GÜCÜNÜ AB SÜRECÝNDEN

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 25 ARALIK 2011 PAZAR/ 75 Kr

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 25 ARALIK 2011 PAZAR/ 75 Kr HER YERDE KAR VAR nhaberý SAYFA 3 TE ONUN ADI TÜRKÝYE nhaberý SAYFA 12 DE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y E LÝFga ze te mi zin say fa la rýn da SON NEFESE KADAR/ Kâzým Güleçyüz u3 te YIL: 42 SA YI: 15.030

Detaylı

Dayatmacý deðil, demokratik eðitim

Dayatmacý deðil, demokratik eðitim ASIL REÇETE SAÝD NURSÎ'NÝN PROJESÝ KÂZIM GÜLEÇYÜZ ÜN YAZI DÝZÝSÝ SAYFA 13 TE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 43 SA YI: 15.228 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni

Detaylı

MESCÝD-Ý AKSA HASRETÝ

MESCÝD-Ý AKSA HASRETÝ ÜSTADIN EVÝ HAZIR, AÇILIÞ EYLÜL DE ube di üz za man Sa id Nur sî nin E mir dað da 1944 ten son ra 16 se ne i ka met et ti ði e vin týp ký sý E mir dað ýn A da çal mev ki i ne yap tý rý lý yor ve bitmek

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR PAPA DAN ARAPÇA DUÂ u16 DA ÇÝVÝSÝZ CAMÝYE BÜYÜK ÝLGÝ u16 DA ENSTÝTÜ SAYFASI u12 DE OYUNCAK, ÇOCUKLARIN PSÝKOLOJÝK DURUMUNU BELÝRLÝYOR u13 TE YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 43 SA YI: 15.321 AS YA NIN BAH

Detaylı

MAAÞ ARTTI ÝTÝBAR DÜÞTÜ

MAAÞ ARTTI ÝTÝBAR DÜÞTÜ ÂKÝF, MISIR ÝÇÝN DE ÖNEMLÝ u Ve fa tý nýn 75. yýl dö nü mün de Mý sýr da da a ný lan istiklâl þa iri Meh met  kif i çin, Man su ra Ü ni ver si te si Öð re tim Gö rev li si Doç. Dr. Ab dul lah A ti ye,

Detaylı

Kardeþlik nutuklarý yetmez

Kardeþlik nutuklarý yetmez SiyahMaviKýrmýzýSarý Dünyevîleþtirme tuzaklarý Bir ta raf tan Ke ma lizm, bir ta raf tan kü re sel ka pi ta lizm, dün ye vî leþ tir me tu zak la rýna di ren me ye de vam e den son ka le du ru mun da ki

Detaylı

SAÐDUYUNUN SESÝ OYUNU BOZUYOR

SAÐDUYUNUN SESÝ OYUNU BOZUYOR Her yeni gün, yeni bir âlemin kapýsý. Âlemlerimizi hadis le nurlandýralým. 3 5 K U P O N A GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 42 SA YI: 14.967YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR 23 EKÝM

Detaylı

BEDEN DE, BEBEK DE ALLAH IN EMANETÝDÝR

BEDEN DE, BEBEK DE ALLAH IN EMANETÝDÝR Sizin en hayýrlýnýz, Kur'ân'ý öðrenen ve öðreteninizdir. (Hadis-i Þerif) ÝLK KUPON 8 HAZÝRAN CUMA GÜNÜ GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 43 SA YI: 15.192 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr BEDEN DE, BEBEK DE ALLAH

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR KAPÝTALÝZM ÇARE OLMADI Ýngil te re Ti ca ret ve Ya tý rým Ba ka ný Lord Step - hen Gre en: Ka pi ta lizm, Av ru pa da ol sun, dün ya da ol sun, gü nü mü zün sos yal ge liþ me le - ri ne kar þý lýk ve re

Detaylı

ÝS LÂM YA ÞAR (E ÐÝ TÝM CÝ-YA ZAR)- Ço cuk fýt ra tý sa nal â le mede ðil, ha yal â le mi ne â þi nâ dýr. Ha ya tý ha yal ku ra rak

ÝS LÂM YA ÞAR (E ÐÝ TÝM CÝ-YA ZAR)- Ço cuk fýt ra tý sa nal â le mede ðil, ha yal â le mi ne â þi nâ dýr. Ha ya tý ha yal ku ra rak EBRU OLUR UN RÖPORTAJLARI YARIN YENÝ ASYA'DA Ço cuk fýt ra tý sa nal â le mede ðil, ha yal â le mi ne â þi nâ dýr. Ha ya tý ha yal ku ra rak ta ný ma ya ça lý þýr. Þim di ki ço cuk lar ön le rin de ki

Detaylı

SURÝYE DEN ÖNCE ÝÇERÝYÝ HALLEDÝN

SURÝYE DEN ÖNCE ÝÇERÝYÝ HALLEDÝN CUMA GÜNÜ HERKESE... GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 43 SA YI: 15.255 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr SURÝYE DEN ÖNCE ÝÇERÝYÝ HALLEDÝN Çatýþmalar

Detaylı

KATLÝAMI PKK YA ERGENEKON YAPTIRDI

KATLÝAMI PKK YA ERGENEKON YAPTIRDI SiyahMaviKýrmýzýSarý TIR BUGÜN BALIKESÝR DE, YARIN BURSA DA TRAKYA, BEDÝÜZZAMAN I BAÐRINA BASTI Ha be ri say fa 15 e SON ÞAHÝTLERDEN ALÝ DEMÝREL: RÝSALE-Ý NUR U ÖMER HALICI ÝLE TANIDIM Röporaj 8 de YGER

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 1 HAZÝRAN 2012 CUMA 75 Kr ULUDERE MECLÝSTE

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 1 HAZÝRAN 2012 CUMA 75 Kr ULUDERE MECLÝSTE nsanýn rahatý tembellikte deðil, meþakkatte nkâzim GÜLEÇYÜZ Ü YZI DZS SYF 11 DE En faziletli ibadet Kur ân okumaktýr. (Hadis-i Þerif) LK KUPO 8 HZR CUM GÜÜ GER ÇEK TE H BER VE RiR YIL: 43 S YI: 15.188

Detaylı

BEDELLÝ MEMNUN ETMEDÝ Askerlikte sistem deðiþmeli

BEDELLÝ MEMNUN ETMEDÝ Askerlikte sistem deðiþmeli EBRU OLUR UN RÖPORTAJLARI PAZARTESÝ YENÝ ASYA'DA AB DÜ LA ZÝZ TAN TÝK (E ÐÝ TÝM CÝ -YA ZAR): Te le viz yo nun a i le yio lum suz et ki le di ðigöz lem le ne bil mek te dir. Ö zel lik le son dö nem ler

Detaylı

Afetler ve İlişkilerimiz

Afetler ve İlişkilerimiz Afetler ve İlişkilerimiz DEPREM KAYIPLARIMIZ VE YAS Sayfa 2 DEPREM, KAYIPLAR VE EŞLER ARASI İLİŞKİLER Sayfa 10 DEPREM, KAYIPLAR VE DOSTLUKLAR Sayfa 14 DEPREM KAYIPLARIMIZ VE YAS Aşa ğı da ki bil gi ve

Detaylı

CAMÝLER ÇOCUKLARLA ÞENLENECEK. n HABERÝ SAYFA 9 DA. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

CAMÝLER ÇOCUKLARLA ÞENLENECEK. n HABERÝ SAYFA 9 DA. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR CAMÝLER ÇOCUKLARLA ÞENLENECEK n HABERÝ SAFA 9 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR FATÝH PROJESÝNÝN MALÝETÝ 8 MÝLAR n HABERÝ SAFA 3 TE IL: 43 SA I: 15.200 AS A NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

Detaylı

4. DALGADA 17 GÖZALTI

4. DALGADA 17 GÖZALTI ÇOK GÜZEL SÖZLER BUNLAR DEVRÝMLER EN BÜÜK DARBEÝ SANATA VURDU uaylýk sinema dergisi Film Arasý na konuþan ünlü oyuncu ve yönetmen ýlmaz Erdoðan, çarpýcý açýklamalarda bulundu. Toplum mühendisliðinin toplumsal

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 12 MART 2012 PAZARTESÝ / 75 Kr.

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 12 MART 2012 PAZARTESÝ / 75 Kr. KARÝKATÜRÝST ÝBRAHÝM ÖZDABAK: GERÇEK SANATÇI, KÂÝNATI ARATAN ALLAH TIR HABERÝ SAFA u4 TE 10. KÝTAP FUARI BURSA KÝTABA DODU HABERÝ SAFA u16 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR GÜL ÜN ÝLGÝNÇ ÖZELLÝÐÝ HABERÝ SAFA

Detaylı

Tüketim çýlgýnlýðý aileyi tüketmesin

Tüketim çýlgýnlýðý aileyi tüketmesin SiyahMaviKýrmýzýSarý KUR ÂN-I KERÝMÝ TAÞA ÝÞLÝYOR HABERÝ SAYFA 10 DA DEMOKRASÝ MÜCADELESÝ KARARLILIK ÝSTER uosmanlýdan bugüne demokratikleþme sürecimizin önemli kilometre taþlarý... LATÝF SALÝHOÐLU'NUN

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR Engeller, ihlâs, sebat ve metanetle bertaraf edilir YAZI nkâzim GÜLEÇYÜZ ÜN DÝZÝSÝ SAYFA 9 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR Çocuklarýnýzý þu üç haslet

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR Kâzým Güleçyüz Ahmet Taþgetiren Dr. Cemil Ertem Oral Çalýþlar rd. Doç. Dr. Cengiz Aktar Mustafa Özcan Ali Bulaç Mustafa Akyol Nazlý Ilýcak Nuray Mert Mehmet Barlas Mehmet Altan usuf Kaplan B E K L E Ý

Detaylı

SURÝYE BÖLÜNMENÝN EÞÝÐÝNDE

SURÝYE BÖLÜNMENÝN EÞÝÐÝNDE GÜNEY AFRÝKALI HAFIZ SADÝEN: GENÇLERÝN KUR AN I SEVMESÝ ÇOK ÖNEMLÝ nhaberý SAYFA 4 TE KANADA DA ÝFTARLA TANIÞTI TORONTO DA ÝLK DEFA RAMAZAN ÇADIRI KURULDU nhaberý SAYFA 7 DE TANIÞMA VE DÝYALOĞA VESÝLE

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 12 MAYIS 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr. GÜNEYDE DE 3 ÖLÜ VAR Tank lar Hu mus u

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 12 MAYIS 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr. GÜNEYDE DE 3 ÖLÜ VAR Tank lar Hu mus u SiyahaviKýrmýzýSarý Vatikan da Çözüm slâmda diyor BRIÞ, UHBBT V KRDÞLÐ DÂVT DYORUZ u Su u dî ra bis tan ýn ta nýn mýþ ilim ve fi kir a dam la rýn dan Prof. Dr. b dul lah bin b dü la ziz el-us lih, dün

Detaylı

Devlet yasak ve istismar kýskacýnda

Devlet yasak ve istismar kýskacýnda ALMANYA ADALET BAKANI LEUTHEUSSER-SCHNARRENBERGER, DÝYANET ÝÞLERÝ BAÞKANI GÖRMEZ Ý ZÝYARET ETTÝ Her kes di ni ni ya þa ya bil me li HERÞEYE KURAL KOYMAK GEREKMEZ nal man ya A da let Ba ka ný Le ut he us

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR Kâzým Güleçyüz Ahmet Taþgetiren Dr. Cemil Ertem Oral Çalýþlar rd. Doç. Dr. Cengiz Aktar Mustafa Özcan Ali Bulaç Mustafa Akyol Nazlý Ilýcak Nuray Mert Mehmet Barlas Mehmet Altan usuf Kaplan B E K L E Ý

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR B L Y N Z... YGR Ç TN H BR V RiR VDOR CUHURBÞNI RFL CORR DLGDO: yasofya dan etkilendim, kýzýmýn ismini Sofya koydum nha be ri say fa 8 de YIL: 43 S YI: 15.112 S Y NIN BH TI NIN F T HI, Þ V RT V ÞÛ RÂ DIR

Detaylı

Töreni býrak, iþsiz gençlere bak

Töreni býrak, iþsiz gençlere bak GÖNÜLLÜ DOKTORLARDAN GAZZE YE SAÐLIK ÇIKARMASI HABERÝ SAYFA u16 DA YAZ GELDÝ, TEHLÝKE ARTTI BAKANDAN KÖYLÜYE KENE UYARISI HABERÝ SAYFA u3 TE AZMÝN ZAFERÝ 80 YAÞINDA OKUMAYI ÖÐRENDÝ HABERÝ SAYFA u16 DA

Detaylı

Afrika, Van için gözyaþý döküyor

Afrika, Van için gözyaþý döküyor FAKÝRLER SEVÝNDÝ ÇAD A KURBAN YARDIMI MURAT SAYAN IN HABERÝ SAYFA 7 DE ANNELERÝNÝN KUCAÐINDA ÇOCUKLAR DA HACI OLDU HABERÝ SAYFA 16 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: 14.983 AS YA NIN BAH TI

Detaylı

YÜKSEK YARGIDAN HAZÝN ÝTÝRAFLAR

YÜKSEK YARGIDAN HAZÝN ÝTÝRAFLAR ANNELER GÜNÜ MÝSAFÝRLERÝ SREBRENÝTSA ANNELERÝ TÜRKÝYE YE GELÝYOR nha be ri say fa 7 de RÝSALE-Ý NUR GENÇLÝK ÞÖLENÝ 2012 BÝLGÝ YARIÞMASI LEM A LAR E LE ME SO RU LA RI n S A Y F A 1 1-1 2-1 3 T E GER ÇEK

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR. 11 KA SIM 2011 CUMA/ 75 Kr

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR. 11 KA SIM 2011 CUMA/ 75 Kr GER ÇEK TEN H BER VE RiR ENSTTÜ ga ze te mi zin say fa la rýn da 11 K SI 2011 CU/ 75 Kr I: 42 S I: 14.986S NIN BH TI NIN F T HI, EÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR www.ye ni as ya.com.tr FO TOÐ RF: 7.2 K DEPREDE IKIN

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR Risâle-i Nur Enstitüsü ile Uluslararasý Saraybosna Üniversitesinin ortaklaþa düzenlediði panelde, Bediüzzaman'ýn Medresetüzzehra projesini vurgulayan önemli mesajlar verilirken, söz konusu etkinliðin bu

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR ENDONEZA NIN MEÞHUR ROMANCISI HABÝBURRAHMAN EL-ÞÝRAZÎ: SAÝD NURSÎ E HARANIM uendonezya da düzenlenen kitap fuarýný gezen meþhur romancý Habiburrahman el-þirazî, Risale-i Nur satýlan standý gezerken Bende

Detaylı

ALÝ AKBAÞ: 5816 SAYILI KANUNU KALDIRIN, TÜRKÝYE YE YAKIÞMIYOR Koruma Kanunu bu ülkenin ayýbý

ALÝ AKBAÞ: 5816 SAYILI KANUNU KALDIRIN, TÜRKÝYE YE YAKIÞMIYOR Koruma Kanunu bu ülkenin ayýbý ALÝ AKBAÞ: 5816 SAILI KANUNU KALDIRIN, TÜRKÝE E AKIÞMIOR Koruma Kanunu bu ülkenin ayýbý da ukocaeli Kartepe Ýnsan Haklarý Derneði üyesi aktivistlerin yargýlandýðý, Atatürk e hakaret dâvâsýnýn dün gerçekleþen

Detaylı

Din derslerinde Atatürk ün iþi ne?

Din derslerinde Atatürk ün iþi ne? SiyahMaviKýrmýzýSarý 138 YÖRESEL ÜRÜN TESCÝL ALDI BAKLAVA GAZÝANTEP ÝN ÇÝÐ KÖFTE ÞANLIURFA NIN Ha be ri say fa 11 de KAYSERÝ'DE ÖRNEK UYGULAMA HÜR ADAM ÝZLEYÝCÝLERÝNE YENÝ ASYA DAN BÝLGÝLENDÝRME YHa be

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 13 EKÝM 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr. ilerlemeli

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 13 EKÝM 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr. ilerlemeli Helâl gýda konferansý baþlýyor nha be ri sayfa 6 da Viyana Kar di nal inden Müs lü man la ra zi ya ret Viyana Kardinali Baþpiskopos Christoph Schönborn, Avusturya-Türk Ýslâm Birliði Genel Merkezini ziyaret

Detaylı

TUR OPERATÖRÜ ÝSMAÝL ÞENAY: uha be ri HAFTA SONU ekinde

TUR OPERATÖRÜ ÝSMAÝL ÞENAY: uha be ri HAFTA SONU ekinde SiyahMaviKýrmýzýSarý EÞREFOÐLU CAMÝÝ UNESCO YA ADAY BU CAMÝDE BÝR TANE BÝLE ÇÝVÝ YOK uha be ri sayfa 10 da TUR OPERATÖRÜ ÝSMAÝL ÞENAY: DÝL EÐÝTÝMÝ HÝÇ BU KADAR ZEVKLÝ OLMAMIÞTI uha be ri HAFTA SONU ekinde

Detaylı

O GÖRÜÞMEYÝ M. KEMAL ÝSTEDÝ

O GÖRÜÞMEYÝ M. KEMAL ÝSTEDÝ SiyahMaviKýrmýzýSarý Cuma günü herkese ücretsiz l152 SAYFA lkuþe KÂÐIDA lrenklý BASKI, l215 FOTOÐRAF l21x27 EBADINDA YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 41 SA YI: 14.676 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ

Detaylı

Tunus ta çöken, Kemalist model

Tunus ta çöken, Kemalist model SiyahMaviKýrmýzýSarý MUSTAFA AKYOL: RÝSALELERÝN MESAJI, ONU BASKIYLA SUSTURMAK ÝSTEYEN REJÝMDEN DAHA GÜÇLÜ ÇIKTI Risale-i Nur un mesajý müstebit rejimden daha güçlü n Ya zar Mus ta fa Ak yol, Hür A dam

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 9 ARALIK 2010 PERÞEMBE/ 75 Kr

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 9 ARALIK 2010 PERÞEMBE/ 75 Kr SiyahMaviKýrmýzýSarý KADIN VE KIZLAR ÇOÐUNLUKTA 4.8 MÝLYON KÝÞÝNÝN OKUMA YAZMASI YOK Ha be ri say fa 3 te SPORDAN SORUMLU DEVLET BAKANI ÖZAK: STADLARDA SUÇ ÝÞLEYEN ANINDA GÖZETÝME ALINSIN Ha be ri Spor

Detaylı

SIRA BÝZÝM DARBECÝLERDE

SIRA BÝZÝM DARBECÝLERDE SiyahMaviKýrmýzýSarý ÝSTANBUL UN ÞEHÝRLERÝ BELGESELÝ MEKKE VE MEDÝNE YÝ ÝSTANBUL KORUYOR Elif Kurtoðlu nun haberi say fa 10 da ENGELLERÝ SINAVLA AÞACAKLAR Ha be ri say fa 3 te BÝNLERCE YILLIK ESERLER HÂLÂ

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR Hasan Kanaatlý VAHDETÝ PEKÝÞTÝRMELÝÝZ EHLÝBET ÂLÝMLERÝ DERNEÐÝ BAÞKANI HASAN KANAATLI: MÜSLÜMANLAR ARASINDA VAHDET SORUNU OK. SORUN VAHDETÝN GÜÇLENMEMESÝ, AILMAMASI VE PEKÝÞTÝRÝLMEMESÝ. MÜSLÜMANLAR KENDÝ

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR K N Y N Y R LKOLÝZM bru Olur sordu; Prof. Dr. Ýbrahim Balcýoðlu, v. Muharrem Balcý, Dr. Itýr Tarý Cömert, Doç. Dr. Osman balý, Kübra Yýlmaztürk, Bahattin Koç ve Süleyman Kösmene cevapladý. 12. SYFD 17

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR TTHD-I SLÂMI TM ZMI Â Z I M G Ü L Ç Y Ü Z Ü Y Z I D Z S S Y F 1 5 T Söz veriyoruz, Bediüzzaman ýn düþüncelerini Batý ya yayacaðýz u U lus la ra ra sý Sa ray bos na Ü ni ver si te si nde ur ân Me de ni

Detaylı

B E K L E Y Ý N Ý Z... AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 23 ÞUBAT 2012 PERÞEMBE / 75 Kr

B E K L E Y Ý N Ý Z... AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 23 ÞUBAT 2012 PERÞEMBE / 75 Kr B L N Z... IL: 43 S I: 15.090 S NIN BH I NIN F HI, Þ V R V ÞÛ RÂ DIR Doðu donuyor usi bir ya yük sek ba sýnç sis te mi nin et ki si al týn da bu lu nan Do ðu na do lu Böl ge sinde so ðuk ha va ha ya tý

Detaylı

CENAZE NAMAZI KANA BULANDI

CENAZE NAMAZI KANA BULANDI SiyahMaviKýrmýzýSarý SÝMAV DA 840 KONUTA OTURULAMAZ RAPORU VERÝLDÝ HABERÝ SAYFA 6 DA SAÝD NURSÎ NÝN DUÂLARI ÝNSANLIK ÝÇÝN HABERÝ SAYFA 4 TE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: 14.814 AS YA NIN BAH

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 7 ÞUBAT 2011 PAZARTESÝ / 75 Kr. çözüm

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 7 ÞUBAT 2011 PAZARTESÝ / 75 Kr. çözüm SiyahMaviKýrmýzýSarý YÝNE ARAÇLAR YAKILIYOR NERON LAR ÝÞBAÞINDA Ha be ri say fa 3 te Kýþ aylarýnda enerjimiz neden tükenir?/ 15 TE ICBA'DAN YENÝ BÝR KAMPANYA 100 BÝN HUTBE-Ý ÞAMÝYE E lif Nur Kur toð lu

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR BOSNA NIN HAFIZASI ESKÝ GÖRÜNÜMÜNE KAVUÞTU nhaberý SAYFA 4 TE ÇOCUKLARI ASKERE ALAN ÜLKELER UTANDIRILACAK nhaberý SAYFA 16 DA Vatan Þaþmaz: Ekrandaki müstehcen esprilere karþýyým/ 4 te 50 SÝVÝL TOPLUM

Detaylı

ÖÐRENCÝ ANDINA DANIÞTAY ZIRHI

ÖÐRENCÝ ANDINA DANIÞTAY ZIRHI SiyahMaviKýrmýzýSarý DEÐERLER EÐÝTÝMÝ, SÝSTEMÝN NERESÝNDE? MEHMET YAÞAR VE ELÝF NUR KURTOÐLU NUN EÐÝTÝMCÝ MEHMET TEBER ÝLE YAPTIÐI RÖPORTAJ HAFTA SONU NDA HAFTA SONU ÝLÂVENÝZÝ BAYÝNÝZDEN ÝSTEMEYÝ UNUTMAYIN

Detaylı

Hutbe-i Þamiye deki müjdeler bir bir zuhur ediyor. Ýslâm âlemi Hutbe-i Þamiye yi kurtuluþ reçetesi yapmalý ÞAM-I ÞERÝFTE 100.

Hutbe-i Þamiye deki müjdeler bir bir zuhur ediyor. Ýslâm âlemi Hutbe-i Þamiye yi kurtuluþ reçetesi yapmalý ÞAM-I ÞERÝFTE 100. Y GERÇEKTEN HABER VERiR BEDÝÜZZAMAN IN YAKIN TALEBESÝ MUSTAFA SUNGUR: Hutbe-i Þamiye deki müjdeler bir bir zuhur ediyor ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR YIL: 42 SAYI: 14.753 www.yeniasya.com.tr

Detaylı

AB HEDEFÝNDEN SAPMAYALIM

AB HEDEFÝNDEN SAPMAYALIM KR ORI KPDI nha be ri say fa 3 te UZMNRDN PÝNGO URISI upsikolog Mehmet Nuri Turunç, hayallerin bir bilete baðlanmasýnýn doðru olmadýðýný söyleyerek, Kiþi çalýþmadýðý ve emek vermediði bir parayý bir gecede

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 28 AÐUSTOS 2012 SALI/ 75 Kr FOTOÐRAF: AA. Mursi ye Ýran ziyareti tepkisi

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 28 AÐUSTOS 2012 SALI/ 75 Kr FOTOÐRAF: AA. Mursi ye Ýran ziyareti tepkisi AMERÝKAN PEDÝATRÝ CEMÝETÝ: SÜNNETÝN BÝR ÇOK FADASI VAR HABERÝ SA FA 7 DE 4.21 MÝLON KÝLOMETRE KAREE DÜÞTÜ BUZULLARDA REKOR ERÝME BAÞLADI HABERÝ SA FA 16 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR RÝSALE-Ý NUR MÜTERCÝMLERÝ

Detaylı