E- Bülten 06/2016 No: 13

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "E- Bülten 06/2016 No: 13"

Transkript

1 90. Yıl E- Bülten 06/2016 No: 13 BORSAMIZ 90 YAŞINDA.. Tarihi İpekyolu güzergahı üzerinde bulunan Trabzon da Ticaret Borsası kurulması için çalışmalar Osmanlı İmparatorluğu nun son dönemlerinde, 1909 yılında başlatılmıştır. Bu teşebbüs araya Birinci Dünya ve İstiklâl Savaşı nın girmesiyle sonuçsuz kalmıştır. Trabzon da Ticaret ve Zahire Borsası nın kurulmasıyla ilgili girişimler 1922 yılında yeniden başlatılmıştır. Bunlar netice vermiş ve Trabzon Ticaret Borsası şehrin önemli bir ticari bölge ve fındık, tütün, fasulye ve yumurta gibi ürünler ihraç eden eski limana sahip olunması dolayısıyla bunların alımsatımlarının günün teknik icaplarına uygun olarak yapılmasını sağlamak gayesi ile 3 Haziran 1926 tarihinde kurulmuştur. Borsa, alanında Türkiye nin en eski meslek örgütlerinden biridir yılına kadar az sayıda üye ile idare edilen Borsa, 4355 sayılı kanuna intibakı ile Meslek Komiteleri teşekkül ettirilmiş, bunun üzerine üye sayısı artmıştır. Borsada 1960 lı yıllar da salon satış yöntemiyle, bugünün modern borsacılığının benzeri türde başta fındık olmak üzere bazı ürünlerin satışı yapılmıştır yılından sonra, bölgenin yumurta, fasulye ve patates istihsal ve ihracında görülen azalma yüzünden bu maddeler üzerinde meslek komiteleri teşekkül ettirilememiş ve hepsi (Çeşitli gıda maddeleri) adı altında bir gurupta toplanmıştır. Trabzon Ticaret Borsası nda bugün 5 meslek grubu bulunmaktadır. Borsa Meclisi 14 üyeden oluşmaktadır. Borsa Yönetim Kurulu meclis içinde 1 başkan ve 4 üye olmak üzere seçilmektedir. Trabzon Ticaret Borsası nda özellikle dünya üretim ve ihracatında büyük paya sahip olduğumuz fındıkta özellikle bir yere sahiptir. Trabzon da fındığın yüzde 8-9 u üretilmesine karşın, ticaretinin yüzde 40 a yakın kısmı yapılmaktadır. Bu nedenle, borsa fındıkla ilgili sosyo-ekonomik politikaların oluşturulmasında yaptığı çalışmalarla etkili bir yere sahiptir. Fındığın üretiminden tüketimine kadar her aşamasında günün ve ekonominin koşullarına uygun faaliyetler yapılmaktadır. Kaliteli Fındık, Fındıkta Verim ve Kaliteyi Artırma, Fındığı Daldan Değil Yerden Toplayın, Fındık Seçme Elemanı Yetiştirme, Fındıklı Ekmek, Fındığın Tanıtımı, Trabzonspor un Resmi Yiyeceği Fındık gibi projeler çok yönlü olarak uygulanmaktadır. Fındığın ardından yaş çay yaprağı ve çeşitli gıda maddeleri konusunda da etkin çalışmalar yapılmaktadır. Borsa, sosyal sorumluluk anlayışının gereği olarak balıkçılık, engellilik, istihdam gibi konularda etkin çalışmalar yapmakta, toplumun bilincinin arttırılması için kültürel faaliyetleri düzenlemekte veya iştirak etmektedir. Özellikle üyelerinin teknik ve kültürel alanda gelişimi için çeşitli projeler uygulanmaktadır.

2 YENİ BAHÇELER ÜRÜN VERMEYE BAŞLADI.. Trabzon da yaşlı ağaçların sökülerek yerlerine genç fidanların, farklı şekillerde dikilmesiyle oluşturulan örnek bahçeler tahmin edilen süreden önce fındık verdiler. Trabzon Ticaret Borsası nın önderliğinde 2013 yılında başlatılan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında Trabzon da ilk dikimlerin yapıldığı 10 bahçede dallarda fındıklar oluştu. Yomra nın İkisu Mahallesinde Ömer Ustaömeroğlu na ait 3 dönümlük yaşlı bahçe sökülerek yerine ikili ve tek dal sistemi ile dikilen Giresun kalite fındıklar dallarda görülmeye değer çotanaklar oluşturdu. Ocak 2014 de dikilen bir yaşındaki fidanların daha dördüncü yılını doldurmadan ürün vermesi, fındıkta verim ve kalitenin arttırılması hedefindeki doğru tercihi ortaya koydu. Projenin ortaklarından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Trabzon İl Müdürlüğü adına bahçelerin bakım ve denetimi ile görevlendirilen Ziraat Mühendisi Erdal Yığcı, ocak sistemi yerine tek dal ve ikili yöntemin tercih edilmesinin ne denli doğru olduğunun bir kez daha anlaşıldığına dikkat çekerek, yeniden dikim yapılan bahçelerde üreticilerin yabancı ot ile mücadele ve bakıma önem vermelerini istedi. Projenin sahibi Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu da, 4 yıl dolmadan ürün vermeye başlayan fidanların projeyi uygulama ile ne denli bir doğru çalışma yaptıklarının göstergesi olduğunu belirterek, İlk yıl 10 yaşlı bahçeyi sökerek yeniden dikim yaptık. Büyük kısmı az veya çok ürün vermeye başladı. İkinci dönemde oluşturulan 53 bahçede gelecek yıldan itibaren fındık vermeye başlayacaktır. Böyle bir proje ile örnek bahçelerle model oluşturarak, fındıkta verim ve kalitenin nasıl arttırılacağını ortaya koyduğumuz için mutluyuz. Artık bundan sonrası devletin teşviki ve bahçe sahiplerinin de gayretine kalmıştır dedi. Örnek bahçelerden elde edilen ilk ürün için Ağustos ayının ilk yarısında fındık hasat töreni yapılacağı da bildirildi. Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi, TTB nin koordinasyonunda, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Fındık Araştırma Enstitüsü, Fındık Tanıtım Grubu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Karadeniz İhracatçı Birlikleri nin katkılarıyla uygulanıyor. Proje fındık üretilen illerdeki resmi ve özel kuruluşlar tarafından da örnek alınıyor.

3 TOBB BAŞKANININ FİDANI FINDIK DOLU! Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu nun Trabzon da yaklaşık 1.5 yıl önce diktiği fidan, fındık vermeye başladı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Trabzon da 2014 den itibaren uygulanmaya başlanan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında 25 Aralık 2014 tarihinde Trabzon Ticaret Borsası nın bahçesine, Fındıkta verimi arttırmaya yönelik çalışma herkesin örnek alması gereken projedir kg fındık alınan yerde üretimi 350 kg a kadar çıkarma fırsatını değerlendirmeliyiz diyerek sembolik olarak fındık fidanı dikmişti. Dikildiği zaman 2 yaşında olan fidanların 3,5 yaşına ulaşması ile bu dönemde fındık vermeye başlaması dikkati çekerken, fidanda 9 adet ikili ve üçlü çotanaklardan oluşan fındıklar oluştu. Trabzon Ticaret Borsası nın koordinasyonunda sürdürülen ve TOBB nin desteklediği projeye fındık sektörü ile ilgili kurum ve kuruluşlar da destek veriyor. BORSA DAN KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ EĞİTİMİ Trabzon Ticaret Borsası tarafından Borsa Etkinlikleri kapsamında düzenlenen İşletmelerde Kalite Yönetimi Sistemi konulu bilgilendirme toplantısı TTB Çok Amaçlı Salon da yapıldı. TSE Uzmanı ve Kalite Yönetim Sistemi Eğitmeni-Baştetkikçi Kadir Yaşar Efendioğlu nun konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, TS EN ISO 9001 in işletmelerde uygulanması, 2015 standardının getirdiği risk ve fırsatlar kavramı, işletmelerdeki hedefler, fırsatlar, müşteri memnuniyetinin işletmelere sağlayacağı katma değer ve kalite yönetim sistemi standardı konuları üzerinde duruldu. TSE Uzmanı Efendioğlu TS EN ISO 9001 standardının dünya standardı olduğunu belirterek Eğer bir kuruluş, kurum ya da işletmede müşteri memnuniyeti bilinmiyorsa orada ne iş yapıldığı da bilinmiyordur. Bu sistemin en büyük odağı müşteri memnuniyetidir. İnsan kendini seviyorsa yaptığı işi de sevmelidir diye konuştu. Katılımcılarla yapılan kendi işletmeleri ve Kalite yönetim sistemi ile ilgili soru cevap kısmının ardından TTB Genel Sekreteri Şükrü Erüz tarafından, günün anısına Kadir Yaşar Efendioğlu na plaket takdim edildi.

4 İHRACATIN ŞAMPİYONLARI AÇIKLANDI.. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) nin 23 üncü Olağan Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın katılımı ile gerçekleştirildi ihracat verilerine göre sektörel bazda en fazla ihracat yapan toplam 25 firmaya plaket verildi. Trabzon dan iki firma Oltan Gıda ve Kalyoncu Nakliyat, Türkiye ihracat şampiyonu oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünyada üretim ve ticaret konusunda ciddi sıkıntıların yaşandığı bir dönemde, büyümenin sürmesinde en büyük paylardan biri ihracatçılarımıza aittir. Bu camia her türlü takdiri ve desteği hak ediyor dedi. TİM Başkanı Büyükekşi, Ateş çemberinin tam ortasında olmamıza rağmen miktar olarak daha fazla mal satıyoruz. Geçen yıl üç rekor birden kıran ihracatımız, Türkiye ekonomisinin 5 te 1 ini oluşturdu hedefimiz 500 milyar dolar ihracat ve dünya ticaretinden yüzde 1,5 pay almaktır diye konuştu. Doğu Karadeniz İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı (DKİB) Ahmet Hamdi Gürdoğan da bir önceki yıl itibariyle Türkiye nin en fazla ihracat gerçekleştiren 13 üncü ili konumunda olan Trabzon dan toplam 25 sektörden 2 ihracat şampiyonu çıkmasının, Trabzon un bir dış ticaret kenti ve dünya kenti olduğunu teyit ettiğini vurguladı. Fındık ve Fındık mamulleri sektörünün 17 yıldan beri ihracat şampiyonluğunu elinde bulunduran Oltan Gıda Maddeleri İhracat-İthalat ve Tic. A.Ş. nin 2015 yılı ihracat birinciliği plaketini şirket Müdürü Şükrü Güngör Köleoğlu aldı. Köleoğlu na plaketini Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi birlikte verdiler. Yaş Meyve ve Sebze sektörü ihracat şampiyonluğunu elinde bulunduran Kalyoncu Şirketler grubu şirketlerinden Asya Gıda Nakliyat tan 2015 yılı ihracat birinciliği plaketini de şirket ortağı Saffet Kalyoncu, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi nin elinden aldı. VALİ ÖZ DEN BORSAYA VEDA ZİYARETİ Merkeze alınan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Ticaret Borsası na veda ziyaretinde bulundu. TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, başkan Yardımcıları Mehmet Özer ve Eyyüp Ergan ile görüşen Vali Öz, özellikle fındıkta verim ve kaliteyi arttırma projesi ile borsanın önemli bir sorunun ortadan kalkması için yapılacaklara öncülük ettiğini belirterek, borsa yöneticilerine teşekkür etti.

5 BORSA DAN GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİ Trabzon Ticaret Borsası nın geleneksel iftar yemeği Arsin Deniz Yıldızı Restaurant ta yapıldı. TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav ve Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu nun daveti ile gerçekleştirilen iftar yemeğine, Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, Arsin İlçe Emniyet Müdürü Muhammet Fatih Sarıyıldız, TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Of TSO Başkanı Erdal Saral, KFMİB Başkanı Edip Sevinç, Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Birliği Başkanı Ergin Çubukçu ile borsa üyeleri ve davetliler katıldı. Üyelerin büyük kısmını fındık sektöründe bulunanların oluşturduğu Trabzon Ticaret Borsası nın yemeğinde, yaş çay alımlarının ve üretimin devam ettiği kampanya, Ağustos ayında toplama işlemleri başlayacak olan fındık ve rekoltenin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tek elden açıklanacak olmasının doğru olacağı konuları konuşuldu YILI TRABZON TİCARET BORSASI NDA İŞLEM GÖREN ÇAY YAPRAĞI ALIMLARI 2016 MAYIS DEVLET FABRİKALARI ÖZEL FABRİKALAR MİKTAR(KG) TUTAR(TL) ,

6 AYIN RÖPORTAJI AYIN KONUĞU: KEŞAP FINDIK ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKAN YARDIMCISI ÖZER AKBAŞLI O Halil Akbaş gibi yine fındığa ömrünü adamış bir babadan devir aldığı Giresun Ziraat Odası Başkanı sıfatıyla, söz konusu fındık olduğunda en başa üreticileri oturtan bir isim olarak kamuoyu tanır onu, yani Özer Akbaşlı yı... Giresun Ziraat Odası başkanlığından ayrıldıktan sonra Giresun da kendi çiftliğine yoğunlaştı. Şimdiler de, Türkiye nin en büyük fındık bahçesini başka bir yerde çiftlik şekliyle kurmakla meşgul. Bu meşguliyet arasında sorduk. Keşap Fındık Üreticileri Birliği Başkan yardımcılığını da yapan Özer Akbaşlı da şu cevapları verdi: Devlet fındığa alan bazlı destek veriyor, ama,siz hala yapılması gereken çok şey var diyorsunuz. Destekler bu şekliyle yeterli değil mi? - Ülkemizde fındık dikim alanlarının büyümesi, maalesef geride kalan fındık dikim alanlarının fazla olmaması sebebi ile maksimum bin hektar kadar daha artabilir. Kaldı ki yeni bahçe tesisi için özellikle verilen bir destekleme yoktur. Ne ilginçtir ki, ülkemizde sertifikalı fidan desteği vardır. Ama, sertifikalı fidan yetiştiriciliğimizde yoktur. Ülkemiz fındık üretiminin artırılması yönünde çalışma yapmak istiyorsa, alanların büyütülmesi değil, mevcutların yeniden düzenlenerek birim alandan alınan verim ve kalitenin artırılması yönünde çalışmalar yapmalıdır. Dünya üretimi hektar başına ortalama kilogram (dönümde 250 Kg.) civarında gerçekleşirken, bu rakam ülkemizde maalesef kilogramdır. Devlet yapmış olduğu desteklemeleri, alan bazlı dan çıkartıp, üretim odaklı vermeyi düşünmeli ve uygulamalıdır. Hatta eski bahçelerin yenilenmesi durumunda, iş makinesi, fidan, sulama, gübre vs. Destekler sağlamalıdır. Ayrıca, yaşlanan tarım nüfusunun gençleşmesi yönünde, genç çiftçi desteklemesi ile yaşlı nüfusu gençleştirmelidir. İspanya, bu durumdan 15 yıl içerisinde ton fındık üretim kaybına uğramıştır.konu destekten açılınca bir şey aklıma geldi. Fındığın yeterli para etmediği zamanlarda, alan bazlı telafi edici gelir desteği veren devlet, fındık fiyatları 20.-TL olunca da bu desteği vermeye ve çiftçimizde almaya devam etti. Bu durum sağlıklı değildir. O zaman bizim çok dikkatli olmamız gerekiyor sanırım. Bunu yaparken de dünyanın sertifikalı, organik, iyi tarım ve makineli tarım uygulamasına hızla geçtiğini bir kenara koyacak mıyız? Yoksa dikkate alıp gerekeni yapacak mıyız? - Organik tarım maalesef fındık tarımında çok ilgi görmeyen bir yetiştirme uygulamasıdır. Organik üretilen fındıkların pazar payında ki fiyat aralığı çok düşük olduğundan, çiftçi tarafından rağbet görmemektedir. Yanlış hatırlamıyorsam, organik fındık üretim rakamları da istatistiklere giremeyecek kadar azdır. Fakat İyi Tarım Uygulamaları son 3-5 yıldır hızlı yayılmakta ve çiftçiler tarafından rağbet görmektedir. Ülkemiz fındık üretiminde dünya da söz sahibi olmasına rağmen, bu güne kadar modern tarım tekniklerinin, iyi tarım uygulamalarının ve makineli tarımın hepsinin bir arada uygulandığı tek bir çiftliğimiz yoktu. Buna örnek teşkil edecek bir çalışmanın içindeyiz. Dönümden 550 kilogram fındık alma hedefi ile yola çıktık. Damlama sulama sisteminden, tek dal dikimine, makineli toplamadan, endüstriyel kurutmaya kadar üretimde her şeyi makine ile yaparak birim alanda maliyeti düşürüp, verimliliği artıracağız. Bu çalışmanın ülkemiz fındık üreticilerine rol ve model olacağını düşünüyor ve bu konuda tüm bilgi ve tecrübelerimizi paylaşacağımızı da sizin aracılığınız ile duyurmak istiyorum.

7 MAYIS AYI İTİBARİYLE BORSALARDA MÜSTAHSİL SATIŞI OLARAK İŞLEM GÖREN 2015 MAHSÜLÜ KABUKLU FINDIK MİKTARLARI İL/İLÇE 2016 MAYIS TOPLAM 2015 YILI TAHMİNİ REKOLTE GİRESUN ORDU ÜNYE FATSA SAMSUN TERME ÇARŞAMBA TRABZON RİZE TOPLAM DÜZCE SAKARYA AKYAZI İSTANBUL TOKAT ZONGULDAK KOCAELİ ARTVİN BARTIN SİNOP GÜMÜŞHANE KASTAMONU BAFRA TOPLAM GENEL TOPLAM

8 temmuz Pzt Sa Ça Pe Cu Cmt Pz FINDIKTA TEMMUZ AYI Dalkıran için asılan kitlesel tuzakların kontrolüne devam edilir. Dalkırana karşı yapılan ilaçlamanın etki süresi dikkate alınarak ikinci bir ilaçlama yapılabilir. Bahçelerdeki nimf yoğunluğuna göre Fındık yeşil kokarcasına karşı bir ilaçlama yapılabilir. Sürvey çalışması sonrası yoğunluk tespit edilmiş ise Fındık koşnillerine karşı ilaçlı mücadele devam ettirilir. Yaprak analizi için örnek alımı Temmuz ayının ikinci yarısında gerçekleştirilir. Hasat için gerekli hazırlıklar başlatılır; -Fındık altı otu ve fındık harman yeri temizlenir, -Yeterince jüt çuval, tente ve şelek temin edilir, -Harman yerlerinde çardak sistemi oluşturulur. 01/09/ /06/2016 TARİHLERİ ARASINDA KAYDA ALINAN TÜRKİYE FINDIK İHRACATI 2015 ÜRÜNÜ 2014 ÜRÜNÜ TOPLAM DEĞER TUTARI (Ton/İç) (Ton/İç) (Ton/İç) ( $ ) KARADENİZ AB ÜLKELERİ , , , AB DIŞINDAKİ AVR.ÜL ,6 435, , DENİZAŞIRI ÜLKELER ,6 21, , DİĞER ÜLKELER 3.547,0 258, , , , , İSTANBUL AB ÜLKELERİ ,5 423, , AB DIŞINDAKİ AVR.ÜL ,9 78, , DENİZAŞIRI ÜLKELER 6.431,5 125, , DİĞER ÜLKELER 2.024,7 83, , ,6 710, , DİĞER BİRLİKLER AB ÜLKELERİ 3.316,1 62, , AB DIŞINDAKİ AVR.ÜL. 666,2 47,8 714, DENİZAŞIRI ÜLKELER 943,7 49,4 993, DİĞER ÜLKELER 4.758,1 999, , , , , TOPLAM , , , Naturel Fındıklar , İşlenmiş Fındıklar , ,

9 2016 FINDIK REKOLTESİ 468 BİN TON 2016 fındık rekoltesi 468 bin ton olarak açıklandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bundan sonra rekolte açıklamasının tek elden, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Temmuz ayının ilk yarısında yapılacağını ifade etti ve bu kararla sektördeki kargaşanın da önüne geçileceğini belirtti. Bakan Çelik, ücretlerin üreticileri tatmin edecek bir ölçüde olacağının altını çizerek, 2016 yılı tahmini fındık rekoltesinin 468 bin ton olduğunu tespit etmiş bulunuyoruz açıklamasını yaptı. Ayın Yorumu Asgari yıllık bir geçmişi ile Tarihin en eski kentleri arasında gösterilen Trabzon da Ticaret Borsası nın da hatırı sayılır ölçüde mazisi bulunmaktadır. 9 Haziran 1990 da Osmanlı Dahiliye Nazırı nın Trabzon Valisi ne gönderdiği Trabzon un Karadeniz in en mühim şehirlerinden biri ve Erzurum yolunun başlangıcında önemli bir ticaret limanı olması sebebiyle, layık olduğu gelişmeye ulaşmak üzere bir zahire borsası kurulması Trabzon Vilayet Meclisi nden talep edildiğinden bunun için hükümetin izni gerektiği ve izin çıktığında İzmir de kurulmuş olan borsanın nizamnamesi uygulanmak üzere gereğinin yapılması emri, ne yazık ki cihan imparatorluğunun yaşadığı son dönem sıkıntıları nedeniyle hayata geçirilememiştir. BÜLTEN AYI : HAZİRAN 2016 T.C. TRABZON TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N & trabzontb@tobb.org.tr Ancak, Mustafa Kemal Atatürk ün kurduğu genç Türkiye Cumhuriyeti nde 3 Haziran 1926 tarihi ile Trabzon Ticaret Borsası vücut bulmuştur. Tarihi İpekyolu Güzergahı üzerindeki misyonunu da uygun olarak bugüne kadar işlevini başarıyla sürdürmüştür. MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI (TL.) SATIŞ MUAMELE CİNS VE NEVİLERİ AŞAĞI YUKARI ORTALAMA MİKTARI BİRİM TUTARI ŞEKLİ ADEDİ HUBUBAT HUBUBAT MAMULLERİ BAKLİYATLAR KURU MEYVELER ÇEŞİTLİ GIDA MADDELERİ CANLI HAYVANLAR ÇEŞİTLİ MADDELER HUBUBAT TOPLAMI , ,00 66,00 HUBUBAT MAMULLERİ TOPLAMI , ,20 3,00 BAKLİYATLAR TOPLAMI , ,00 6,00 KURU MEYVELER TOPLAMI , , ,00 ÇEŞİTLİ GIDA MADDELERİ TOPLAMI , ,17 345,00 CANLI HAYVANLAR TOPLAMI , ,27 56,00 ÇEŞİTLİ MADDELER TOPLAMI , ,00 3,00 Borsa, ülkemizin en önemli tarımsal ihraç ürünü olan fındıkta geçmişten günümüze yaptığı çalışmalar, uygulamaya koyduğu projelerle daha çok üretmek ve satmak da daima öncü olmuştur. Bugün daha çok üretip, daha çok satıp, daha çok kazanmak üzerine odaklanmış projeli çalışmalarımız sadece benzeri kuruluşlara değil, işin sahibi Devlet e de örnek olmuştur. Böylesine bir süreçte 2016 ürünü fındık olgunlaşma da son günlerini geçirmektedir. Ağustos ayının ilk haftasında başlaması muhtemel hasat için hazırlıklar tamamlanmış, rekolte tespiti yapılmış, üreticinin hak ettiğini alacağı, fındığımızın daha çok talip bulacağı pazarlara doğru yönelmiş şekilde hazırlıklar son aşamasına gelmiştir. Bir sonraki sayımızda muhtemelen toplama işleminden söz edip, fotoğraflar paylaşacağız. Buluşmak dileğiyle GENEL TOPLAM , , ,00 Görüş ve Önerileriniz için; info@tb.org.tr adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.

KONYA EREĞLİ TİCARET BORSASI TRABZON DA

KONYA EREĞLİ TİCARET BORSASI TRABZON DA E- Bülten 8/2015 No:3 KONYA EREĞLİ TİCARET BORSASI TRABZON DA Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Ünlü başkanlığındaki heyet üyelerini Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ve

Detaylı

E- Bülten 07/2016 No: 14

E- Bülten 07/2016 No: 14 E- Bülten 07/2016 No: 14 DARBELERE HAYIR! Türkiye Cumhuriyeti Devlet ve Milletini hedef alan alan darbe teşebbüsünü şiddetle ve nefretle kınıyor, bu vesile ile birlik ve beraberlik içinde ülkemiz, milletimiz

Detaylı

E- Bülten. Fındık Sanayicisi Trabzon u Taşıdı. İhracatın Şampiyonları Ödüllerini Aldı. Trabzon Ticaret Borsası. 6/2015 No:1

E- Bülten. Fındık Sanayicisi Trabzon u Taşıdı. İhracatın Şampiyonları Ödüllerini Aldı. Trabzon Ticaret Borsası. 6/2015 No:1 E- Bülten 6/2015 No:1 Fındık Sanayicisi Trabzon u Taşıdı İstanbul Sanayi Odası nın üretimden net satışlar üzerinden yaptığı 2014 yılı sıralamasında, Türkiye nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında Trabzon

Detaylı

E- Bülten 08/2017 No: 26

E- Bülten 08/2017 No: 26 E- Bülten 08/2017 No: 26 TÜRKİYE NİN İLK FINDIK ÇİFTLİĞİ BAFRA DA KURULUYOR Dünya üretim ve ihracatının büyük kısmını karşılayan Türkiye de gerçek manada bir fındık çiftliği, Samsun un Bafra ilçesinde

Detaylı

E- Bülten FINDIKTA ÖRNEK BAHÇELER 3. YILINDA. Trabzon Ticaret Borsası. 04/2016 No: 11

E- Bülten FINDIKTA ÖRNEK BAHÇELER 3. YILINDA. Trabzon Ticaret Borsası. 04/2016 No: 11 E- Bülten 04/2016 No: 11 FINDIKTA ÖRNEK BAHÇELER 3. YILINDA Trabzon Ticaret Borsası nın koordinasyonunda 2013 yılında başlatılan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında, yaşlı ağaçların

Detaylı

E- Bülten FINDIKTA ÖRNEK BAHÇELER BUDANDI TRABZONSPOR UN RESMİ YİYECEĞİ FINDIK. Trabzon Ticaret Borsası

E- Bülten FINDIKTA ÖRNEK BAHÇELER BUDANDI TRABZONSPOR UN RESMİ YİYECEĞİ FINDIK. Trabzon Ticaret Borsası Trabzon Ticaret Borsası E- Bülten 03/2017 No: 22 FINDIKTA ÖRNEK BAHÇELER BUDANDI Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından uygulanan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında yaşlı bahçelerin

Detaylı

E- Bülten 02 /2018 No: 31

E- Bülten 02 /2018 No: 31 E- Bülten 02 /2018 No: 31 ODA ve BORSALARDAN ZEYTİN DALI HAREKATINA TAM DESTEK Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve ona bağlı 365 oda ve borsa, ortak bir açıklama ile Türk Silahlı Kuvvetleri nin

Detaylı

SEZON DEĞERLENDİRMESİ (31 ARALIK 2017 İTİBARİYLE)

SEZON DEĞERLENDİRMESİ (31 ARALIK 2017 İTİBARİYLE) SEZON DEĞERLENDİRMESİ (31 ARALIK 2017 İTİBARİYLE) 01 Eylül 2017 tarihi itibariyle başlayan 2017 mahsulü fındık sezonu ile 2017-2018 fındık ihracat sezonu 31 Ağustos 2018 tarihinde sona erecektir. Borsamızın

Detaylı

SEZON DEĞERLENDİRMESİ (30 NİSAN 2018 İTİBARİYLE)

SEZON DEĞERLENDİRMESİ (30 NİSAN 2018 İTİBARİYLE) SEZON DEĞERLENDİRMESİ (30 NİSAN 2018 İTİBARİYLE) 01 Eylül 2017 tarihi itibariyle başlayan 2017 mahsulü fındık sezonu ile 2017-2018 fındık ihracat sezonu 31 Ağustos 2018 tarihinde sona erecektir. Borsamızın

Detaylı

YILLAR İTİBARİYLE DÜNYANIN FINDIK ÜRETİM MİKTARI (Ton/Kabuklu)

YILLAR İTİBARİYLE DÜNYANIN FINDIK ÜRETİM MİKTARI (Ton/Kabuklu) YILLAR İTİBARİYLE DÜNYANIN FINDIK ÜRETİM MİKTARI (Ton/Kabuklu) YILLAR TÜRKİYE İTALYA ABD İSPANYA AZERBAYCAN GÜRCİSTAN DİĞERLERİ TOPLAM 199 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2 21 22 23 24 25

Detaylı

E- Bülten SERTİFİKALI BUDAMA EĞİTİMİ BAŞLADI. Trabzon Ticaret Borsası. 01/2016 No: 8

E- Bülten SERTİFİKALI BUDAMA EĞİTİMİ BAŞLADI. Trabzon Ticaret Borsası. 01/2016 No: 8 E- Bülten 01/2016 No: 8 SERTİFİKALI BUDAMA EĞİTİMİ BAŞLADI Trabzon da 2013 de başlatılan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında üreticilere yönelik Fındık Yetiştiriciliği kursları başlatıldı.

Detaylı

FINDIKTA BUDAMA SEFERBERLİĞİ

FINDIKTA BUDAMA SEFERBERLİĞİ E- Bülten 10/2015 No:5 FINDIKTA BUDAMA SEFERBERLİĞİ Trabzon da fındıkta verim ve kaliteyi arttırma çalışmaları kapsamında yaşlı bahçelerin sökülerek yenilenmesi çalışmalarından sonra üreticiler, doğru

Detaylı

YILLAR İTİBARİYLE DÜNYANIN FINDIK ÜRETİM MİKTARI (Ton/Kabuklu)

YILLAR İTİBARİYLE DÜNYANIN FINDIK ÜRETİM MİKTARI (Ton/Kabuklu) YILLAR İTİBARİYLE DÜNYANIN FINDIK ÜRETİM MİKTARI (Ton/Kabuklu) YILLAR 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 TÜRKİYE

Detaylı

E- Bülten VALİ BORSA DA..

E- Bülten VALİ BORSA DA.. E- Bülten 11/2015 No: 6 VALİ BORSA DA.. Trabzon Ticaret Borsası nı ziyaret eden Vali Abdil Celil Öz, Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ndan borsanın çalışmaları ve özellikle de 2013 te uygulanmaya

Detaylı

E- Bülten. Trabzon Ticaret Borsası. 9/2015 No:4

E- Bülten. Trabzon Ticaret Borsası. 9/2015 No:4 E- Bülten 9/2015 No:4 BU DÖNEM SÖKÜM YAPILMAYACAK Trabzon Ticaret Borsası koordinasyonunda 2013 yılında uygulamaya konulan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında, bu dönem bahçelerde söküm

Detaylı

E- Bülten ÇOK AMAÇLI TOPLANTI SALONU AÇILDI. Trabzon Ticaret Borsası. 12/2015 No: 7

E- Bülten ÇOK AMAÇLI TOPLANTI SALONU AÇILDI. Trabzon Ticaret Borsası. 12/2015 No: 7 E- Bülten 12/2015 No: 7 ÇOK AMAÇLI TOPLANTI SALONU AÇILDI Trabzon Ticaret Borsası nın (TTB) Çok Amaçlı Salonu nun açılışını yapan Rifat Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, stratejik ürünler ve üretim

Detaylı

Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi

Detaylı

E- Bülten EYYÜP ERGAN ENDONEZYA DA FINDIĞI ANLATTI SEBAHATTİN ARSLANTÜRK: TMO NUNKİ GEÇ ALINMIŞ BİR KARARDIR

E- Bülten EYYÜP ERGAN ENDONEZYA DA FINDIĞI ANLATTI SEBAHATTİN ARSLANTÜRK: TMO NUNKİ GEÇ ALINMIŞ BİR KARARDIR E- Bülten 10 /2018 No: 38 EYYÜP ERGAN ENDONEZYA DA FINDIĞI ANLATTI Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında bazı

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2017 GÜNDEM - TOBB 73. Genel Kuruluna katıldık. -İstanbul Yapı Fuarı na katıldık. - KOSGEB Kredisini en çok kullandıran ilçe olduk. - 666 aileye Ramazan

Detaylı

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1 OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR e-dergi Sayfa 1 1. SEÇİMLERİNİ TAMAMLADI 2. NDAN Rifat HİSARCIKLIOĞLU NA ZİYARET 3. AKREDİTE BORSA OLDU 4. YÖNETİMİNDEN ANKARA ZİYARETLERİ 5. YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ

Detaylı

MALKARA TİCARET BORSASI AYLIK E-BÜLTEN web: / e-posta:

MALKARA TİCARET BORSASI AYLIK E-BÜLTEN web:  / e-posta: Sayfa 1/8 01 AĞUSTOS 2016 PAZARTESİ GÜNÜ, İLK ÜRÜN AYÇİÇEĞİ SATIŞ SEANSI GERÇEKLEŞTİ. DOLUKÖY MAHALLEMİZDEN MEHMET KOŞAR IN GETİRDİĞİ AYÇİÇEĞİ BEŞERLER TARIM ÜRÜN. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. HÜSEYİN BEŞER TARAFINDAN

Detaylı

2017 ŞUBAT AYI E-BÜLTENİ

2017 ŞUBAT AYI E-BÜLTENİ 2017 ŞUBAT AYI E-BÜLTENİ 06.02.2017 TARİHİNDE ANKARA DA DÜZENLENEN "AKREDİTASYON SİSTEMİ TANITIM EĞİTİMİ" NE BORSAMIZ AKREDİTASYON İZLEME KOMİTESİ OLARAK KATILIM SAĞLADIK. 7 Şubat 2017 Salı günü TOBB konferans

Detaylı

MALKARA TİCARET BORSASI AYLIK E-BÜLTEN web: / e-posta:

MALKARA TİCARET BORSASI AYLIK E-BÜLTEN web:  / e-posta: Sayfa 1/10 06 ŞUBAT 2017 TARİHİNDE ANKARA DA YAPILAN TOBB ODA BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ TANITIM EĞİTİMİ NE KATILDIK. 07 ŞUBAT 2017 TARİHİNDE ANKARA DA YAPILAN TOBB TÜRKİYE EKONOMİ ŞURASI NA MECLİS BAŞKANIMIZ

Detaylı

Fındıkta Külleme Çalıştayı TRABZON

Fındıkta Külleme Çalıştayı TRABZON Trabzon Ticaret Borsası E- Bülten 25 Ekim 2016 / Trabzon 09/2016 No: 16 Fındıkta Külleme Çalıştayı TRABZON TİCARET BORSASI Dünya üretiminin büyük kısmını elimizde bulundurduğumuz fındıkta verim ve kaliteyi

Detaylı

E- Bülten BORSA DORTMUND DA... Trabzon Ticaret Borsası

E- Bülten BORSA DORTMUND DA... Trabzon Ticaret Borsası Trabzon Ticaret Borsası E- Bülten 02/2016 No: 9 BORSA DORTMUND DA... Trabzon Ticaret Borsası tarafından 5 yıldan beri yurtiçinde uygulanan fındıklı ekmek projesi Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri kapsamında

Detaylı

E- Bülten TTB-DOKA İŞBİRLİĞİ

E- Bülten TTB-DOKA İŞBİRLİĞİ E- Bülten 01 /2019 No: 40 3T TARIM-TİCARET-TURİZM 12X12 KARADENİZ TOPLANTILARI BAŞLADI (TTB) tarafından 3T Tarım-Ticaret-Turizm sloganı ile her ay farklı bir konuda organize edilecek olan 12x12 Karadeniz

Detaylı

E- Bülten TERÖRE LANET. Trabzon Ticaret Borsası. 12/2016 No: 19

E- Bülten TERÖRE LANET. Trabzon Ticaret Borsası. 12/2016 No: 19 E- Bülten 12/2016 No: 19 TERÖRE LANET Türkiye Cumhuriyeti son yıllarda içeride ve dışarıda her türlü terör örgütlerine karşı önceliği devletinin ve milletinin bekasına verip büyük bir mücade leye girişirken,

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ Bu yıl 26 30 ekim tarihleri arasında 7. Kez düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarı Antalya Expo Center Fuar ve Kongre Merkezinde yapıldı. Türkiye nin birçok

Detaylı

E- Bülten MUHASEBECİLER ODASI BAŞKANI BAK, BORSAYI ZİYARET ETTİ

E- Bülten MUHASEBECİLER ODASI BAŞKANI BAK, BORSAYI ZİYARET ETTİ E- Bülten ALMANLAR FINDIKLI EKMEĞİ SEVDİ 03/2016 No: 10 Trabzon Ticaret Borsası nın 2009 yılından beri uyguladığı Fındıklı Ekmek Projesi kapsamında 24-28 Şubat tarihleri arasında Almanya nın Dortmund kentindeki

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.12.2017-25.01.2018) Oda Meclisimizin 25 Ocak 2018 tarih ve 59 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

MALATYA TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

MALATYA TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU MALATYA TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Gürsel ÖZBEY Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kurulduğu tarih olan 1969 yılından itibaren artan bir hızda bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine

Detaylı

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI AĞUSTOS AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

E- Bülten BAŞKANLARDAN 15 TEMMUZ MESAJI

E- Bülten BAŞKANLARDAN 15 TEMMUZ MESAJI E- Bülten 07 /2018 No: 35 BAŞKANLARDAN 15 TEMMUZ MESAJI 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle borsamız Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan açıklamalarda

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

E- Bülten. TOBB Başkanı Hİsarcıklıoğlu na Bİyoteknolojİ ve İnovasyon Merkezİ İçİn teşekkür

E- Bülten. TOBB Başkanı Hİsarcıklıoğlu na Bİyoteknolojİ ve İnovasyon Merkezİ İçİn teşekkür E- Bülten 05/2016 No: 12 TOBB Başkanı Hİsarcıklıoğlu na Bİyoteknolojİ ve İnovasyon Merkezİ İçİn teşekkür BAŞKAN KÖLEOĞLU, TOBB un desteği İle kurulacak merkez Trabzon sanayisine de her bakımdan İvme kazandıracaktır

Detaylı

FİSKOBİRLİK Hazırlayanlar: Buket Zeybek. Cemile Gökce. Doğucan Altındağ

FİSKOBİRLİK Hazırlayanlar: Buket Zeybek. Cemile Gökce. Doğucan Altındağ Fiskobirlik in Kuruluşu Türkiye nin önemli ihraç ürünlerinden olan fındığın üretim ve satışında rasyonel çalışma yollarını aramak üzere, 10 Ekim 1935 Perşembe günü o zamanki adı Ekonomi Bakanının himayesinde

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN AĞUSTOS 2016 YIL 1 SAYI 18 09.09.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:18 UTSO KOSGEB DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR (03/08/2016) Uzunköprü Ticaret

Detaylı

E- Bülten EYYÜP ERGAN: TÜRKİYE NİN FINDIK SEKTÖRÜNDE KISA, ORTA VE UZUN VADELİ PROGRAMLAR YAPMASI GEREKİR

E- Bülten EYYÜP ERGAN: TÜRKİYE NİN FINDIK SEKTÖRÜNDE KISA, ORTA VE UZUN VADELİ PROGRAMLAR YAPMASI GEREKİR E- Bülten 11 /2018 No: 39 EYYÜP ERGAN: TÜRKİYE NİN FINDIK SEKTÖRÜNDE KISA, ORTA VE UZUN VADELİ PROGRAMLAR YAPMASI GEREKİR 2018 ürünü fındık piyasası ve buna bağlı olarak meydana gelen gelişmeler ışığında

Detaylı

E- Bülten 10/2016 No: 17

E- Bülten 10/2016 No: 17 E- Bülten 10/2016 No: 17 BORSA DAN FINDIKTA KÜLLEME ÇALIŞTAYI Dünya fındık üretimin büyük kısmını elimizde bulundurduğumuz fındıkta, son yıllarda bahçelerde yaşanan en büyük tehlike olan külleme hastalığı

Detaylı

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ KARAMAN ELMA PANELİ PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ 25 NİSAN 2016 Hazırlayanlar Uzman İsmail ARAS Uzman Hakan ANAÇ Araştırma, Etüt ve Planlama Birimi GİRİŞ Dünyanın en büyük elma üreticilerinden olan ülkemiz ve

Detaylı

ETB 2016 OCAK- ŞUBAT AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR

ETB 2016 OCAK- ŞUBAT AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR ETB 2016 OCAK- ŞUBAT AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK YENİ ŞUBE MÜDÜRÜ CANSEL ÇAĞLAR'DAN BORSAMIZA ZİYARET (05.01.2016) İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Yeni Şube Müdürü

Detaylı

FINDIK VE FINDIK MAMULLERİ SEKTÖRÜ

FINDIK VE FINDIK MAMULLERİ SEKTÖRÜ FINDIK VE FINDIK MAMULLERİ SEKTÖRÜ DÜNYA ÜRETİMİ Dünya Fındık Üretimi Dünya kabuklu fındık üretimine ilişkin veriler incelendiğinde, son 10 yıllık süreçte dünya üretiminin ortalama 875 bin ton civarında

Detaylı

COĞRAFİ İŞARETLER ULUSLARARASI SEMİNERİ INTERNATIONAL SEMINAR ON GEOGRAPHICAL INDICATIONS ANTALYA

COĞRAFİ İŞARETLER ULUSLARARASI SEMİNERİ INTERNATIONAL SEMINAR ON GEOGRAPHICAL INDICATIONS ANTALYA COĞRAFİ İŞARETLER ULUSLARARASI SEMİNERİ INTERNATIONAL SEMINAR ON GEOGRAPHICAL INDICATIONS ANTALYA 11-14.10. 2012 Giresun Yağlısı Tombul Fındık COĞRAFİ İŞARET TÜRÜ : Menşe işareti COĞRAFİ İŞARET : Giresun

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

E- Bülten. Trabzon Ticaret Borsası nda iki ayrı listenin yarıştığı seçimleri, mevcut yönetim kurulu başkanı Eyyüp Ergan ın listesi kazandı.

E- Bülten. Trabzon Ticaret Borsası nda iki ayrı listenin yarıştığı seçimleri, mevcut yönetim kurulu başkanı Eyyüp Ergan ın listesi kazandı. Trabzon Ticaret Borsası E- Bülten 04-05 /2018 No: 33 BORSADA YENİ DÖNEM... Trabzon Ticaret Borsası nda iki ayrı listenin yarıştığı seçimleri, mevcut yönetim kurulu başkanı Eyyüp Ergan ın listesi kazandı.

Detaylı

E- Bülten FINDIKTA KÜLLEME ÇALIŞTAY RAPORU YAYINLANDI..! Fındıkta Külleme Çalıştayı

E- Bülten FINDIKTA KÜLLEME ÇALIŞTAY RAPORU YAYINLANDI..! Fındıkta Külleme Çalıştayı E- Bülten 01/2017 No: 20 FINDIKTA KÜLLEME ÇALIŞTAY RAPORU YAYINLANDI..! Fındıkta Külleme Çalıştayı Türk fındığının üretim aşamasında son yıllarda yaşadığı en önemli tehlike olan külleme hastalığı ile ilgili

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

NİĞDE TİCARET BORSASI YILLARI İSTATİSTİKİ VERİLERİ

NİĞDE TİCARET BORSASI YILLARI İSTATİSTİKİ VERİLERİ NİĞDE TİCARET BORSASI 2013-2015 YILLARI İSTATİSTİKİ VERİLERİ 2015 YIL SONU İTİBARİYLE ÜYE SAYISI TOPLAM 322 OLUP 2015 YILI İÇERİSİNDE 24 YENİ ÜYE KAYDI YAPILMIŞTIR. 2013 YILINDA 347.878.610,25 TL LİK TESCİL

Detaylı

TÜRKİYE DE TARIMIN GELECEĞİ ve AVANTAJLAR

TÜRKİYE DE TARIMIN GELECEĞİ ve AVANTAJLAR TÜRKİYE DE TARIMIN GELECEĞİ ve AVANTAJLAR Halil AGAH Kıdemli Kırsal Kalkınma Uzmanı 22 Kasım 2016, İSTANBUL 1 2 SUNUM PLANI TARIMDA KÜRESELLEŞME TÜRK TARIM SEKTÖRÜ VE SON YILLARDAKİ GELİŞMELER TARIMDA

Detaylı

AZERBAYCAN VE GÜRCİSTAN İNCELEME SEYAHATİ DEĞERLENDİRME RAPORU (29 HAZİRAN - 02 TEMMUZ 2017)

AZERBAYCAN VE GÜRCİSTAN İNCELEME SEYAHATİ DEĞERLENDİRME RAPORU (29 HAZİRAN - 02 TEMMUZ 2017) AZERBAYCAN VE GÜRCİSTAN İNCELEME SEYAHATİ DEĞERLENDİRME RAPORU (29 HAZİRAN - 02 TEMMUZ 2017) Karadeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Atatürk Bulvarı No:19/E 28200 - GİRESUN/TÜRKİYE Tel: +90(454)

Detaylı

BORSA GÜNDEM DENİZLİ TİCARET BORSASI

BORSA GÜNDEM DENİZLİ TİCARET BORSASI BORSA GÜNDEM DENİZLİ TİCARET BORSASI A Y L I K H A B E R D E R G İ S İ Y I L - 1 S A Y I - 3 ( M A Y I S 2 0 1 6 ) Topraklık Mah. Kayalık Cad. Uluçarşı İş Merkezi No: 3 Kat: 5 20150 Pamukkale /DENİZLİ

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

FINDIK VE FINDIK MAMULLERİ SEKTÖRÜ

FINDIK VE FINDIK MAMULLERİ SEKTÖRÜ FINDIK VE FINDIK MAMULLERİ SEKTÖRÜ DÜNYA ÜRETİMİ Dünya Fındık Üretimi Dünya fındık üretimine ilişkin veriler incelendiğinde, son 15 yıllık süreçte dünya üretimi ortalama 800 bin ton civarında gerçekleştiği

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

E- Bülten 08/2016 No: 15

E- Bülten 08/2016 No: 15 E- Bülten 08/2016 No: 15 ÖRNEK BAHÇEDEN İLK HASAT Trabzon Ticaret Borsası nın koordinasyonunda 2013 yılında başlatılan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında yaşlı ağaçların sökümü yapılarak

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry HAZİRAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MAYIS / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry MART 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 ŞUBAT / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (27.04.2018-24.05.2018) 27.04.2018-24.05.2018 tarihleri arasındaki faaliyetleri ve çalışmalarımız bilgilerinize sunulmaktadır. AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY

Detaylı

Yönetim Kurulu Başkanı nın 2011 Yılı Değerlendirmesi. Trabzon Ticaret Borsası Tarihçesi. Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri.

Yönetim Kurulu Başkanı nın 2011 Yılı Değerlendirmesi. Trabzon Ticaret Borsası Tarihçesi. Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri. 1 İÇİNDEKİLER: Yönetim Kurulu Başkanı nın 2011 Yılı Değerlendirmesi Trabzon Ticaret Borsası Tarihçesi Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri Misyon ve Vizyon 2011 Faaliyetleri A- EĞİTİM ÇALIŞMALARI I- PROJELER:

Detaylı

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 02.12.2016 / Ankara TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 1/6 geçirilecek olan KOBİ lere Nefes Kredisi için imzalar, Başbakanlık Çankaya Köşkü nde düzenlenen lansman

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry HAZİRAN 2016 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II-İLİMİZİN İHRACAT RAKAMI 2016 HAZİRAN / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.09.2017-26.10.2017) Oda Meclisimizin 26 Ekim 2017 tarih ve 56 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 29.09.2017-26.10.2017

Detaylı

FINDIK DOSYASI. Yaşanan don olayları sonunda 2014 yılında fındık üretimi 2013`e göre %25 kayıpla 412 bin ton`a düşmüştür

FINDIK DOSYASI. Yaşanan don olayları sonunda 2014 yılında fındık üretimi 2013`e göre %25 kayıpla 412 bin ton`a düşmüştür FINDIK DOSYASI Yaşanan don olayları sonunda 2014 yılında fındık üretimi 2013`e göre %25 kayıpla 412 bin ton`a düşmüştür Siyasetten arındırılmış ve gerçek sahibi üreticilerin olduğu güçlü bir kooperatif

Detaylı

2018 HAZIRAN AYI E-BÜLTENİ

2018 HAZIRAN AYI E-BÜLTENİ KEŞAN TİCARET BORSASI 2018 HAZIRAN AYI E-BÜLTENİ YILIN İLK ÜRÜNÜ BUĞDAY SATILDI 2018 HASAT SEZONU ÜRÜNÜ OLAN İLK BUĞDAY SATILMAK ÜZERE 01 HAZİRAN 2018 CUMA BUGÜN BORSAMIZA GETİRİLDİ. DA 1 KALEMDEN OLUŞAN

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN TEMMUZ 2016 YIL 1 SAYI 17 10.08.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:17 UZUNKÖPRÜ DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKIYOR (18.07.2016) 18 Temmuz 2016 Pazartesi

Detaylı

E- Bülten 11/2016 No: 18

E- Bülten 11/2016 No: 18 E- Bülten 11/2016 No: 18 KAMUOYU NUN DİKKATİNE! TRABZON TİCARET BORSASI, FINDIĞI BİR BÜTÜN KABUL EDEREK HAREKET EDİYOR Trabzon Ticaret Borsası olarak, söz konusu fındık olduğunda sektörün tüm kesimlerini

Detaylı

FINDIKTA KALİTEYİ ETKİLEYEN BÖCEKLER. Prof.Dr. Celal Tuncer Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü SAMSUN

FINDIKTA KALİTEYİ ETKİLEYEN BÖCEKLER. Prof.Dr. Celal Tuncer Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü SAMSUN FINDIKTA KALİTEYİ ETKİLEYEN BÖCEKLER Prof.Dr. Celal Tuncer Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü SAMSUN 1 FINDIK Fındık Türkiye de asırlardır yetiştirilen bir milli üründür. Fındık

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2016 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2016 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

Çiftçiyle. el ele. Fındık Toplama Makinası Hibe Dağıtım Projesi

Çiftçiyle. el ele. Fındık Toplama Makinası Hibe Dağıtım Projesi Çiftçiyle el ele Fındık Toplama Makinası Hibe Dağıtım Projesi ÖNSÖZ Fındık tarımında uluslararası standartları yakalamak adına; özellikle çocuk işçiliğinin önlenmesi, makinalı tarıma geçilerek üretim maliyetlerinin

Detaylı

Gümüşhane Kelkit ilçesinde Doğu Keredeniz 1. Organik Tarım Kongresi başladı.

Gümüşhane Kelkit ilçesinde Doğu Keredeniz 1. Organik Tarım Kongresi başladı. DOĞU KARADENİZ 1. ORGANİK TARIM KONGRESİ BAŞLADI. Gümüşhane Kelkit ilçesinde Doğu Keredeniz 1. Organik Tarım Kongresi başladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gümüşhane Valiliği, Aydın Doğan Vakfı,

Detaylı

FINDIKTA VERİM VE KALİTEYİ ARTTIRMA PROJESİ BAHÇE İNCELEMELERİ DEVAM EDİYOR

FINDIKTA VERİM VE KALİTEYİ ARTTIRMA PROJESİ BAHÇE İNCELEMELERİ DEVAM EDİYOR E- Bülten 7/2015 No:2 FINDIKTA VERİM VE KALİTEYİ ARTTIRMA PROJESİ BAHÇE İNCELEMELERİ DEVAM EDİYOR Aralık 2013 tarihinden beri Trabzon Ticaret Borsasının koordinatörlüğünde, fındıkla ilgili kurum ve kuruluşlar

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.11.2017-28.12.2017) Oda Meclisimizin 28 Aralık 2017 tarih ve 58 sayılı toplantısının gündeminde yer alan,

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BOLU

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BOLU T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BOLU Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN GÜMÜŞHANE

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN GÜMÜŞHANE T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN GÜMÜŞHANE Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

ETB 2015 KASIM / ARALIK AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR

ETB 2015 KASIM / ARALIK AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR ETB 2015 KASIM / ARALIK AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI RESEPSİYONU (29.10.2015) Anemon Otelde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet bayramı resepsiyonuna Yönetim Kurulu Başkanı

Detaylı

2016 Yılı Şubat Ayı Bülteni

2016 Yılı Şubat Ayı Bülteni 2016 Yılı Şubat Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: AFYONKARAHİSAR TİCARET BORSASI TOBB KALİTE AKREDİTASYON BELGESİNİ ALDI. 03.02.2016 tarihinde Afyonkarahisar Ticaret Borsasının

Detaylı

2015 Ağustos Ayı Bülteni

2015 Ağustos Ayı Bülteni 2015 Ağustos Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 05.08.2015 tarihinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Zafer Toplantı Salonunda saat 15:00 te Toprak Koruma Kurulu

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry OCAK 2017 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2017 OCAK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin Ocak

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (28.04.2017-25.05.2017) Oda Meclisimizin 25 Mayıs 2017 tarih ve 51 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 28.04.2017-25.05.2017

Detaylı

Mısır alım fiyatı açıklandı

Mısır alım fiyatı açıklandı Mısır alım fiyatı açıklandı Ağustos 28, 2012-1:42:57 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) mısırın tonunu 595 liraya almaya hazır olduğunu bildirerek, bunun geçen

Detaylı

2016 Yılı Mayıs Ayı Bülteni

2016 Yılı Mayıs Ayı Bülteni 2016 Yılı Mayıs Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 04.05.2016 tarihinde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan Toprak Koruma Kurulu Toplantısına Genel

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Haziran/2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN DÜZCE

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN DÜZCE T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN DÜZCE Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda

Detaylı

E- Bülten FINDIK PROJESİ NE 100 ÜZERİNDEN 98 PUAN İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU, TRABZON GÜNLERİNDE.. Trabzon Ticaret Borsası

E- Bülten FINDIK PROJESİ NE 100 ÜZERİNDEN 98 PUAN İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU, TRABZON GÜNLERİNDE.. Trabzon Ticaret Borsası Trabzon Ticaret Borsası E- Bülten 04-05/2017 No: 23 FINDIK PROJESİ NE 100 ÜZERİNDEN 98 PUAN Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından 2013 yılından itibaren uygulanan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma

Detaylı

TMO FINDIK SEKTÖR RAPORU

TMO FINDIK SEKTÖR RAPORU TMO FINDIK SEKTÖR RAPORU A) DÜNYADA FINDIK SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ: 1- ÜRETİM Fındık bademden sonra dünyada en yaygın yetiştiriciliği yapılan sert kabuklu meyvedir. Fındığın kültür çeşitleri Türkiye, İtalya,

Detaylı

MALKARA TİCARET BORSASI AYLIK E-BÜLTEN web: / e-posta:

MALKARA TİCARET BORSASI AYLIK E-BÜLTEN web:  / e-posta: Sayfa 1/8 10 MART 2017 TARİHİNDE, CHP TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ FAİK ÖZTRAK VE BELEDİYE BAŞKANI ULAŞ YURDAKUL İLE CHP MALKARA İLÇE YÖNETİCİLERİ BORSAMIZI ZİYARET ETTİ. Sayfa 2/8 11 MART 2017 TARİHİNDE TEKİRDAĞ

Detaylı

İl başkanlarına hükümetin tarım politikalarını anlattı

İl başkanlarına hükümetin tarım politikalarını anlattı İl başkanlarına hükümetin tarım politikalarını anlattı Mart 08, 2012-7:46:36 Bakan Eker, tarımın zannedildiği gibi sadece üreticilerle değil, gıdadan dolayı toplumun tamamını ilgilendiren bir konu olduğunu,

Detaylı

2015 Ekim Ayı Bülteni

2015 Ekim Ayı Bülteni 2015 Ekim Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 01.10.2015 tarihinde Borsamız, TE - TA Teknik Tarım aracılığıyla Üyelerimize ve Bölgedeki Sektör ilgililerine hitaben " Hayvancılıkta

Detaylı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Ocak Ayı Bülteni

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Ocak Ayı Bülteni REKTÖR SABRİ GÖKMEN DEN KTSO BAŞKANI MUSTAFA TOKTAY A VEDA ZİYARETİ Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Sabri Gökmen Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay'a veda ziyaretinde bulundu. Görev süresi

Detaylı

HABERLER.. Programı izlemek için tıklayınız.. SMARTPTS TRT DE CANLI OLARAK YAYINLANAN BİLİŞİM RÜZGÂRINDA..

HABERLER.. Programı izlemek için tıklayınız.. SMARTPTS TRT DE CANLI OLARAK YAYINLANAN BİLİŞİM RÜZGÂRINDA.. Bizden Haberler SMARTPTS TRT DE CANLI OLARAK YAYINLANAN BİLİŞİM RÜZGÂRINDA.. SmartPts Plaka Tanıma Sistemleri TRT de canlı olarak yayınlanan Bilişim Rüzgarı isimli programa konuk oldu. Programda SmartPts

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU KOMİTE ÜYELERİ SEKTÖREL

Detaylı

Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 60 üyeye Kapasite Raporu, 11 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 60 üyeye Kapasite Raporu, 11 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. 1 Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 60 üyeye Kapasite Raporu, 11 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 15 adet yeni üye kaydı

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret TOBB 72. GENEL KURULUNA KATILDIK.

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret TOBB 72. GENEL KURULUNA KATILDIK. TOBB 72. GENEL KURULUNA KATILDIK. TOBB un 72 inci Genel Kurulu M. Rifat Hisarcıklıoğlu nun ev sahipliğinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı

Detaylı

AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 24.08.2015 AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM

Detaylı