SEKTÖR BULUŞMALARI TOPLANTISI 13 HAZİRAN 2016 Radisson Blu Otel, İSTANBUL.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SEKTÖR BULUŞMALARI TOPLANTISI 13 HAZİRAN 2016 Radisson Blu Otel, İSTANBUL."

Transkript

1

2 SEKTÖR BULUŞMALARI TOPLANTISI 13 HAZİRAN 2016 Radisson Blu Otel, İSTANBUL

3 Sektörümüze daha hızlı ve aktüel hizmet verebilmek için internet sitemiz ile hemen yanı başınızdayız!

4 İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) yaklaşık 1500 üyesiyle Türkiye nin toplam Deri ve Deri Mamulleri ihracatının %67 sini ve Yarı işlenmiş-bitmiş Deri ve İşlenmiş Kürk ihracatının % 82 sini gerçekleştirmektedir.

5 Sektörel Buluşmalarımız Birlik ten Güç Doğar! Sektörümüzün her kesiminin sorunlarını dinleyip çözüm sunmak ve taleplerini ilgili makamlara en iyi şekilde iletebilmek için sektör buluşmaları gerçekleştiriyoruz TDKD (Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği), TASD (Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği), SSD (Saraciye Sanayicileri Derneği) ve sektörümüzün diğer tüm kuruluşları ile istişarelerde bulunuyoruz...!

6 Sektörel Buluşmalarımız Birlik ten Güç Doğar!

7 Sektörel Buluşmalarımız Birlik ten Güç Doğar!

8 Sektörel Buluşmalarımız Birlik ten Güç Doğar!

9 İhracat Pazarlarımıza Yönelik Etkinliklerimiz Geleneksel pazarlarımızdan olan Rusya ve Ukrayna ya yönelik sektörümüzün taleplerini ilgili makamlara en üst seviyede ilettik 23 Şubat 2016 Salı günü Türk Deri ve Deri ürünleri ihracatında önemli bir pazar olan Ukrayna yı, tüm yönleri ile ele almak için bir bilgilendirme semineri gerçekleştirdik.

10 Ukrayna Ticaret Müşavirimiz Haydar Koçak ve DEİK Türk-Ukrayna İş Konseyi Başkanı Ruşen Çetin Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Vasyl Bodnar ve Ticaret Müşaviri Maksym Vdovychencko

11 Faaliyetlerimiz Sektörümüzün ulusal ve uluslararası platformlarda temsil edilmesi, Sektörel taleplerimizin hükümet nezdinde dile getirilmesi, İhracat ve ithalat uygulamaları, Tanıtım faaliyetleri, fuarlara katılım, alım ve ticaret heyeti organizasyonları, Tasarım ve eğitim faaliyetleri, Sektörel raporlar ve hedef pazar çalışmaları, Deri Tanıtım Grubu ve ihracatımızı arttırmaya yönelik çok çeşitli faaliyetler

12 İhracat uygulama Üyelik işlemlerinin yanı sıra, alıcısı tarafından kabul edilmeyen mallara ilişkin düzeltme talebi, Üyelerimize ait performans ve güvenilirlik formu düzenlenmesi, Gümrük Beyannameleri üzerinde meydana gelen değişiklik işlemlerinin gerçekleştirilmesi, İhracatçı firmalarımıza dair ürün bazında rapor hazırlanması, Kıymet araştırma işlemlerinin yapılması, E- birlik projesi kapsamında beyanname işlemlerinin kontrolünün sağlanması Özel fatura kayıt işlemleri gibi birçok konuda işlemler İTKİB de gerçekleştirilmektedir.

13 Mevzuat takip işlemleri İDMİB olarak, kamu nezdinde sorunlarımızı gündeme getirdik, sektörel taleplerimizi ilettik Kromlu deriye ilişkin sektörün talepleri doğrultusunda çalışlarımız devam etmekte Tasarım Desteği Tebliğ'ine İDMİB olarak katkı sağladık.. İthalatta, taleplerimiz sayesinde, Saraciye alt-sektöründe, tüm ülkelerden ithalatta %30 ilave vergi getirildi. Deri konfeksiyon sektöründe ise mevcut gümrük vergileri ve referans fiyat uygulamasına ilave olarak minimum 45 ABD dolar/adet olmak üzere % 15 ilave vergi uygulanması yönündeki korunma önlemi talebimiz için Bakanlık nezdinde girişimlerimiz devam etmektedir. Kıymetli kürk ithalatında ÖTV nin kaldırılmasına ilişkin taleplerimizi gündemde tutmaya devam ediyoruz.

14 İthalat ve ihracat kaydı 2010/1 ve 2013/9 sayılı gözetim uygulamasına ilişkin tebliğ kapsamında düzenlenen kayıt belgesi uygulamaları 2015/1 sayılı İthalat Tebliği nin altıncı bölümünü oluşturan Azo- Boyar Madde Denetimi ve Riske Dayalı Denetim Sistemi uygulamaları Kromlu deri ihracat denetim uygulamaları 18 Ağustos 2015 tarihinden itibaren Kayıt Belgesi Uygulaması nda tek pencere sistemine geçilmiş olup 7 gün 24 saat belge düzenlenebilmektedir.

15 Dahilde İşleme Rejimi 2015 yılında İTKİB e 969 Dahilde İşleme İzin Belgesi kapatma başvurusu yapılmış ve toplamda 1012 adet Dahilde İşleme İzin Belgesi kapatılmıştır. Deri ve deri mamulleri sektörüne ait toplamda 85 adet Dahilde İşleme İzin Belgesi Taahhüt hesabı kapatılmıştır. Deri ve deri mamulleri sektörünün payı %8,4 tür.

16 Devlet yardımları Ofis-mağaza tebliğ ile sağlanan destekler 2015 yılında İTKİB kanalıyla 21,5 milyon TL devlet desteği sağlanmış olup, bu değerin 5,7 milyon TL ile %27 si deri ve deri ürünleri sektörüne aittir. Sektörümüzden 15 firma bu destekten faydalanmıştır. Fuar desteği tebliğ ile sağlanan destekler 2015 yılında İTKİB kanalıyla 22,9 milyon TL devlet desteği sağlanmış olup, bu değerin 3,4 milyon TL ile %15 i deri ve deri ürünleri sektörüne aittir. Sektörümüzden 179 adet başvuru sonuçlandırılmıştır.

17 Turquality Ekonomi Bakanlığı tarafından İhracatçı firmalarımıza Dünya Markası olabilmeleri için verilen Turquality destekleri kapsamına alınmış olan toplam 35 firmadan 4 tanesi deri sektöründendir. İTKİB Genelinde 2015 yılında sonuçlandırılan toplam harcama beyanı iken, Deri sektöründe iştigal eden firmalarımızın sonuçlandırılan harcama beyanı %3,5 pay ile 448 dir. Aynı zamanda; İTKİB Genelinde 2015 yılında firmalara verilen toplam hakkediş tutarı TL iken, Deri sektöründe iştigal eden firmalarımıza verilen hakkediş tutarı %3,9 pay ile toplam TL dir ẇww.idmib.org.tr

18 TÜRK TİCARET MERKEZLERİ Ekonomi Bakanlığı, 2023 İhracat stratejesi hedefleri doğrultusunda, değişen rekabet koşullarına ve ihtiyaca uygun olarak ihracat desteklerine yenileri eklenmektedir. Bu doğrultuda dünyanın önemli ticaret şehirlerinde Türk Ticaret Merkezleri kurulacaktır. TTM ler de; kira, yönetici, kalifiye personel istihdamı ve tanıtım harcamaları desteklenecektir. Destek oranları: Hedef ve öncelikli ülkelerde %75, diğer ülkelerde %60 Destek süresi 5 yıl olup üstün performans gösterenlere ilave 5 yıl destek verilecektir. Tahran, New York ve Dubai gibi önemli ticaret şehirlerinde açılacak olan TTM lerde sektörümüzün ilgisi ve talebi doğrultusunda hak ettiğimiz şekilde yer alacağız

19 İRAN TÜRK TİCARET MERKEZİ TİM tarafından Tahran'da Vanek Meydanı Sayedi Caddesine yakın bir lokasyonda 4000 m2alanlı 5 katlı bir bina Türk Ticaret Merkezi olarak kiralanmıştır. Bu Merkez'in 338 m2'lik bir bölümü İDMİB tarafından üye firmalarımızca ofismağaza ve/ ve ya showroom amaçlı olarak kullanılmak üzere Deri ve Deri Mamülleri Sektörü için ayrılmıştır. TTM GİDERLERİNİN % 60 + %15'İ DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMAKTADIR. TTM ön başvurunuz ivedilikle beklenmektedir. Ön Talep Formu'nun doldurarak tdharge@itkib.org.tr e-posta adresine iletilmesi rica olunur.

20 2016 Hedef Pazarlarımız Sektörümüz yaşanan ihracat düşüşüne rağmen büyük bir yükseliş potansiyeline sahibiz Geleneksel pazarların dışında, ihracatımızı arttırmak için yoğunlaştığımız hedef pazarlarımız ABD Uzak Doğu Ülkeleri: Japonya, Çin Avrupa Ülkeleri

21 Hedef Pazarımız ABD ve ABD Projemiz! Dünya nın en büyük deri ithalatçılarından olan ABD pazarında payımız 1000 de 1 bile değil Bu büyük pazardan sektör olarak hak ettiğimiz payı alabilmek için WWW Magic Fuarına katılım sağlayacağız DTG ile Türk Derisi ABD ye tanıtılacak New York ta açılacak olan TTM de deri sektörü olarak yer alacagız Bu sayede Türk Derisi ABD pazarında belirgin olarak yer alacak ve ihracatımız artacak

22 Fuarlarımız Milano MICAM (Şubat-Eylül) Milano Lineapelle (Şubat-Eylül) Şangay CHIC (18-20 Şubat) Hong Kong APLF (Mart) 2015 yılında toplam 146 katılımcı firma ile metrekare alanda ihraç ürünlerimiz sergilendi.

23 Fuarlarımız Milano MICAM (14 17 Şubat) Milano Lineapelle (23 25 Şubat) Şangay CHIC (16 18 Mart) Hong Kong APLF (30 Mart 1 Nisan) 2016 yılının ilk 5 ayında toplam 99 katılımcı firma ile metrekare alanda ihraç ürünlerimiz sergilendi.

24 Katılım Sağlamak İçin Görüşmelerimizin Sürdüğü Yeni Fuarlar Hong-Kong Fur & Fashion GDS - Global Destination For Shoes & Accessories (Almanya) WWW Magic Fuarı (ABD) Tokyo Fashion World Fuarı (Japonya)

25 Alım ve Ticaret Heyetlerimiz Alım heyetleri Aymod fuarları kapsamında 16 ülkeden toplam 110 alıcı firma Ticaret heyetleri İdf fuarı kapsamında 6 ülkeden toplam 16 alıcı firma Çin ve Hong Kong a 10 ayakkabı ihracatçısı firmamızın katılımı ile ticaret heyeti düzenlendi ve bu firmalarımızın 35 adet alıcı ile ikili görüşme yapılması sağlandı. İran ın Tahran ve Tebriz şehirlerine yönelik 19 firmamızın katılımı ile ticaret heyeti düzenlendi ve bu firmalarımızın 178 adet alıcı ile ikili görüşme yapılması sağlandı.

26 İran Ticaret Heyeti

27 Yeni Ticaret Heyetlerimiz Kenya - Tanzanya - Almanya

28 Deri Tanıtım Grubu VOGUE L UOMO İŞ BİRLİĞİ ve VOGUE L UOMO-ART BOOK «THE TURKISH LEATHER TOUCH: AN EVOLVING FASHION STORY» FLORANSA SERGİSİ «FASHION IN EVOLUTION. A TURKISH LEATHER STORY» MİLANO RINASCENTE VİTRİNLERİ VE DUOMO İLAN ÇALIŞMASI «FASHION CALLS FOR A TOUCH OF LEATHER» THE LEATHER AGE «THE LEATHER AGE, THE 8 CIVILIZATIONS OF ANATOLIA» MİLANO DUOMO İLAN ÇALIŞMASI

29 Deri Tanıtım Grubu 2016 Yılı Ocak-Mayıs Dönemi Deri Tanıtım Grubu Faaliyet Kataloğu hazırlandı faaliyetlerini anlatan katalog Türkçe ve İngilizce olarak hazırlandı. Ocak 2016 da Arda Turan Türk Derisi Tanıtım Projesi ne başlandı. Avrupa da, Uzak Doğu da ve dünyanın diğer yerlerinde sektör olarak ilgili olduğumuz ve mümkün olan tüm etkinliklerde Türk derisinin kalitesini ve özgünlüğünü dünyaya tanıtıyoruz

30 Türk Derisini Dünya ya Tanıtıyoruz!

31

32 Detay Tasarım Yarışması Dereceye giren tasarımcılara yurtdışı eğitim de dahil olmak üzere çeşitli ödüllerle ödüllendirdik.

33 Detay Tasarım Yarışması 2016 yılında 4 üncüsünü düzenleniyoruz

34 Başarılı İhracatçılar Ödül Gecemiz Her yıl ihracatçılarımızla başarımızı kutluyoruz..

35 İDMİB Mesleki Belgelendirme Merkezi 11 Mart 2011 tarihinde Yetkin Belgeli İşgücü İstihdamında Çözüm Ortaklığı projesi başlatıldı. Proje 21 Haziran 2013 tarihinde tamamlandı. Proje sonucu olarak TURKAK tarafından akredite edilen ve Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilen İDMİB Deri ve Deri Ürünleri Mesleki Belgelendirme Merkezi kuruldu. Şu anda deri işleme, ayakkabı, deri konfeksiyon ve saraciye alt sektörlerinden oluşan deri ve deri ürünleri sektöründe personel belgelendirmesi yapılabilmektedir.

36 Hezarfen İstanbul Deri Projesi TPE ile birlikte yürüttüğümüz Hezarfen Projesi ile sektörümüzde patent, marka ve tasarım bilincinin geliştirilmesini adına devletimizin desteğiyle 10 firmamıza 10 tasarımcı yerleştirdik

37 TÜRK DERİ VE DERİ MAMULLERİ SEKTÖRÜMÜZ İhracatımız, dünyadaki yerimiz, rekabet avantajlarımız

38 Dünyada Türkiye 11 inci büyük deri ve deri mamülleri ihracatçısı 15 inci büyük Yarı İşlenmiş-Bitmiş Deri ve işlenmiş Kürk İhracatçısı

39 Dünya Yarı İşlenmiş- Bitmiş Deri ve İşlenmiş Kürk ihracatımız son 15 yılda yükseliş eğiliminde Birim: Milyar $ 35,0 1,2% 30,0 25,0 20,0 15,0 10,0 5,0 17,9 18,3 0,2% 0,2% 22,5 22,8 20,1 0,4% 0,3% 0,3% 25,0 26,9 24,9 0,5% 0,6% 0,6% 17,9 25,2 0,6% 0,6% 26,4 26,2 0,8% 0,9% 29,3 30,1 1,0% 1,0% 25,0 1,0% 1,0% 0,8% 0,6% 0,4% 0,2% 0, DÜNYA TOPLAM YARI İŞLENMİŞ-BİTMİŞ DERİ VE İŞLENMİŞ KÜRK İHRACATI TÜRKİYE'NİN PAYI 0,0%

40 Dünyada en çok ithalat yapan ülkelerin ihracatımızdaki yeri Dünya da en çok yarı işlenmiş-bitmiş deri ve işlenmiş kürk ithalatında ilk 2 yi oluşturan Çin ve İtalya, Türkiye nin ihracatında da ilk 2 de yer almaktadırlar.

41 Çin pazarında yerimiz Birim: Milyon $ Çin'in Yarı İşlenmiş/Bitmiş Deri ve Kürk Tedarikçileri ,9 milyar $ Diğer Ülkeler; 1.749; 35% AB Ülkeleri; 647; 13% Brezilya; 810; 16% milyara yakın işlenmiş/bitmiş deri ve deri ürünleri ithalatı yapan Çin in 15. büyük tedarikçisiyiz. Türkiye nin 2015 yılında pazar payı %1 olarak gerçekleşmiştir. Türkiye'den yarı İşlenmiş/bitmiş deri ve kürk İthalatı Türkiye'nin pazardaki payı 0,8% 0,7% 0,8% 1,1% 1,0% 1,2% 1,0% 0,8% Türkiye; 49; Tayvan; 1% 248; 5% Vietnam; 299; 6% ABD; 337; 7% Kore; 469; 10% Hindistan; 346; 7% ,5% 55 0,4% 0,5% 49 0,4% 0,3% ,6% 0,4% 0,2% 0,0%

42 Tayvan; 119; 4% Brezilya; 149; 5% Vietnam; 157; 5% Hong Kong'un Yarı İşlenmiş/Bitmiş Deri ve Kürk Tedarikçileri ,2 milyar $ Diğer Ülkeler; 678; 21% Türkiye; 16; 0% Kore; 225; 7% Hindistan; 281; 9% Hong Kong pazarında yerimiz Birim: Milyon $ AB ülkeleri; 567; 18% Çin; 1.008; 31% 3,2 milyar değerinde ithalat gerçekleştiren Hong Kong pazarında Türkiye, 15,8 milyon $ ihracat yaparak %0,5 pazar payına sahip olmuştur yılından itibaren ihracatımız düşüş eğilimine girmiştir. 0,2% 0,3% 0,2% Türkiye'den yarı İşlenmiş/bitmiş deri ve kürk İthalatı Türkiye'nin pazardaki payı 1,1% 8 0,4% 12 0,7% 26 0,8% 35 0,9% ,8% 0,5% ,2% 1,0% 0,8% 0,6% 0,4% 0,2% 0,0%

43 İtalya pazarında yerimiz Birim: Milyon $ İtalya'nın Yarı İşlenmiş/Bitmiş Deri ve Kürk Tedarikçileri ,6 milyar $ Son yıllarda pazar payımızı arttırdığımız İtalya ya 2015 yılında 44 milyon $ değerinde ihracat gerçekleştirildi. Bu değer ile Pazar payımız %1,7 oranına yükseldi. Diğer Ülkeler; 1.099; 42% AB ülkeleri; 384; 15% Brezilya; 357; 14% Türkiye'den yarı İşlenmiş/bitmiş deri ve kürk İthalatı Türkiye'nin pazardaki payı 1,5% 1,7% 1,8% 1,6% 1,4% 40 1,1% 1,2% Türkiye; 44; 2% Paraguay; 93; Pakistan; 3% 59; 2% Nijerya; 134; 5% New Zealand; 119; 4% ABD; 187; 7% Hindistan; 148; 6% ,6% 0,5% ,3% 0,4% 8 7 0,6% 15 0,8% ,9% ,0% 0,8% 0,6% 0,4% 0,2% 0,0%

44 Türkiye; 8; 1% Çin; 21; 3% Rusya Fed; 25; 3% Tayland; 27; 4% Mısır; 33; 4% İspanya pazarında yerimiz Birim: Milyon $ İspanya'nın Yarı İşlenmiş/Bitmiş Deri ve Kürk Tedarikçileri ,7 milyar$ Diğer Ülkeler; 136; 18% Hindistan; 39; 5% Nijerya; 34; 5% AB ülkeleri; 421; 57% 2015 yılında İspanya ya 8 milyon $ yarı işlenmiş/bitmiş deri ve kürk ürünleri ihracatı yapan Türkiye, bu değer ile %1,1 oranında Pazar payına sahip olabilmiştir yılları arasındaki düşüş eğilimi, 2013 ten itibaren pozitif ivme kazanmıştır. 0,6% 0,5% 0,5% Türkiye'den yarı İşlenmiş/bitmiş deri ve kürk İthalatı 0,7% 3 0,9% 5 0,8% 6 0,6% 4 0,3% Türkiye'nin pazardaki payı 3 0,9% 7 1,1% ,2% 1,0% 0,8% 0,6% 0,4% 0,2% 0,0%

45 2015 TE İHRACAT PERFORMANSIMIZ İhracat değerleri ve ihracatımızı etkileyen faktörler

46 2015 yılında sektörümüz Deri ve Deri Mamulleri ihracatı yaşanan her türlü olumsuzluğa rağmen Türkiye nin toplam ihracatı içerisindeki önemini korumaktadır yılında 1,5 milyar $ ihracat gerçekleştiren sektörümüzün Ocak Mayıs 2016 döneminde toplam ihracatı 580 Milyon Dolar olarak gerçekleşmiştir. Sektörümüzün ülkemizin toplam ihracatı içerisindeki payı % 1 olarak hesaplanmaktadır yılında yaşanan sıkıntılar maalesef 2016 yılını da etkisi altına almış ve 2016 yılının ilk 5 ayında toplam Deri ve Deri Mamulleri ihracatımızda % 8,9 oranında gerileme kaydedilmiştir. 93 milyon $ ihracat değeri ile Yarı İşlenmiş/Bitmiş Deri ve Kürk ihracatımız toplam deri ve deri mamülleri ihracatımızda %16 pay almaktadır. Yarı İşlenmiş/Bitmiş deri ve Kürk ihracatı, %13,8 oranında gerileme kaydetmiştir.

47 2015 yılında sektörümüzün ihracatı geriledi Ayakkabı; 672; 46% Ham ve işlenmiş deri ve kürk; 242; 16% 2015 yılı Ocak-Aralık döneminde; Toplam deri ve deri mamülleri ihracatı %21,3 gerileme ile 1,5 milyar $ Saraciye; 199; 14% Deri ve Kürk Konfeksiyon; 345; 24% %46 paya sahip Ayakkabı ihracatımız %6,7 gerileme ile 672 milyon $ %24 paya sahip Deri ve kürk konfeksiyon ihracatı %38,4 gerileme ile 345 milyon $ %16 paya sahip Ham ve işlenmiş deri ve kürk ihracatı %25,3 gerileme ile 242 milyon $ %14 paya sahip Saraciye ihracatı %19,1 gerileme ile 199 milyon $

48 Ocak-Mayıs 2016 döneminde de sektörümüzün ihracatı geriliyor Ayakkabı; 340; 59% Ham ve işlenmiş deri ve kürk; 93; 16% Deri ve Kürk Konfeksiyon; 74; 13% Toplam deri ve deri mamülleri ihracatı %8,9 gerileme ile 580 milyon $ %58,5 paya sahip Ayakkabı ihracatımız %4,9 artış ile 340 milyon $ Saraciye; 73; 12% %12,7 paya sahip Deri ve kürk konfeksiyon ihracatı %38 gerileme ile 74 milyon $ %16 paya sahip Ham ve işlenmiş deri ve kürk ihracatı %13,9 gerileme ile 93 milyon $ %12 paya sahip Saraciye ihracatı %14,4 gerileme ile 74 milyon $

49 Son 10 yılda yarı işlenmiş/bitmiş deri ve kürk ihracatımız 2500,0 2000,0 1500,0 1000,0 500,0 0,0 782,8 908,8 1268,9 1339,9 105,8 139,3 160,2 170,9 1076,6 139,2 1327,8 1479,2 1633,7 1942,3 1853,0 196,3 241,7 259,7 309,8 323,2 1472,2 239,9 579, Ocak- Mayıs Deri ve Deri Ürünleri İhracatı Yarı İşlenmiş/Bitmiş Deri ve Kürk 92,8

50 Son 10 yılda yarı işlenmiş/bitmiş deri ve kürk ihracatımızın değişimi 350,0 300,0 250,0 200,0 150,0 100,0 50,0 0,0 105,8 139,3 31,7% 15,0% 160,2 170,9 6,7% 139,2-18,6% 196,3 41,1% 241,7 23,1% 19,3% 7,4% 309,8 323,2 4,3% 259,7 239,9 50,0% 40,0% 30,0% 20,0% 10,0% 0,0% -10,0% -13,8% 92,8-25,8% Ocak- Mayıs Yarı İşlenmiş/Bitmiş Deri ve Kürk Yarı İşlenmiş/Bitmiş Deri ve Kürk Değişim -20,0% -30,0%

51 2016 Ocak-Mayıs Yarı İşlenmiş/Bitmiş deri ve kürk ihracatımızda ürünler İşlenmiş Kürk 19% Yarı İşlenmiş Deri 19% 2016 yılı Ocak-Mayıs döneminde; Toplam yarı işlenmiş/bitmiş deri ve kürk ihracatı: 92,8 milyon $ %62 paya sahip işlenmiş/bitmiş deri ihracatı: 57,7 milyon $ %19 paya sahip yarı işlenmiş deri ihracatı: 17,4 milyon $ %19 paya sahip işlenmiş kürk deri ihracatı: 17,7 milyon $ İşlenmiş/Bitm iş Deri 62%

52 Birim: Milyon $ Yıllar bazında yarı işlenmiş deri ihracatımız 60,0 50, Sığırların (Büyükbaş) 4105 Koyun ve Kuzuların 4106 Diğer Hayvanlar 48,0 40,0 30,0 20,0 20,9 30,1 36,1 26,2 16,9 22,7 29,9 27,6 32,3 33,7 14,0 10,0 0,0 1,8 7,1 3,6 4,9 1,9 3,6 3,4 2,5 3,9 2,8 3,2 2,5 0,2 0,2 0,4 0,3 1,1 0,9 0,9 0,3 0,6 0,5 0,5 0, Ocak- Mayıs

53 Birim: Milyon $ Ocak Mayıs 2016 döneminde yarı işlenmiş deri ürün gruplarında ihracatımız 4105 Koyun ve Kuzuların; 2,5; 15% 4106 Diğer Hayvanlar; 0,8; 5% 4104 Sığırların (Büyükbaş); 14,0; 80%

54 Yıllar bazında işlenmiş/bitmiş deri ihracatımız Birim: Milyon $ 120,0 100, Sığırların (Büyükbaş) 4112 Koyun ve Kuzular 4113 Diğer 4114 Güderi 94,3 100,1 80,0 60,0 56,9 48,1 59,2 68,2 75,4 46,5 50,8 64,9 79,4 55,0 40,0 20,0 0,0 36,5 33,9 31,6 31,4 24,6 24,0 19,9 13,3 17,4 18,6 17,7 10,7 11,1 13,0 10,4 10,2 3,1 3,2 2,5 2,5 3,5 5,5 4,9 2,2 2,4 2,2 1,9 2,2 3,3 4,0 2,8 4,1 1,4 2,9 0,8 1, Ocak- Mayıs

55 Ocak Mayıs 2016 döneminde işlenmiş/bitmiş deri ürün gruplarında ihracatımız Birim: Milyon $ 4113 Diğer; 0,8; 1% 4114 Güderi; 0,0; 0% 4115 Kırpıntı artık vsden yapılan.; 1,5; 3% 4112 Koyun ve Kuzular; 24,0; 42% 4107 Sığırların (Büyükbaş); 31,4; 54%

56 2016 Ocak-Mayıs Yarı İşlenmiş/bitmiş Deri Dağılımı Birim: Milyon $ Kromlu Sırçalı Deri; 4,0; 5% Kromlu Yarma Deri; 4,8; 6% Crust; 1,9; 3% Kromlu Sırçalı Deri GTİP leri: Kromlu Yarma Deri GTİP leri: Diğerleri; 64,4; 86% Crust GTİP leri:

57 Yıllar bazında kromlu sırçalı deri ihracatımız Birim: Milyon $ 45,0 40,0 39,9 35,0 30,0 25,0 20,0 15,0 10,0 9,4 12,1 15,1 17,6 12,6 16,2 20,4 16,3 25,0 13,4 5,0 4,0 0, Ocak- Mayıs

58 Yıllar bazında kromlu yarma deri ihracatımız Birim: Milyon $ 25,0 20,0 20,3 15,0 10,0 5,0 3,1 4,6 6,7 5,5 3,0 5,5 8,3 8,0 6,5 8,3 4,8 0, Ocak - Mayıs

59 Yıllar bazında işlenmiş kürk ürün gruplarında ihracatımız Birim: Milyon $ 140,0 120,0 118,8 100,0 99,7 98,1 99,9 80,0 60,0 40,0 38,8 49,3 50,5 50,1 48,3 73,4 63,7 20,0 17,7 0, Ocak- Mayıs

60 Birim: Milyon $ 2015 yılında yarı işlenmiş/bitmiş deri ve kürk ihracatımızda pazarlar 60,0 50,0 40,0 30,0 20,0 10,0 55,6 40,8-26,7% Değişim 43,0% 31,1% 41,5 41,6 34,2 4,5% 0,6% 31,2-2,5% -17,5% 22,6-19,4% 16,3 13,8 13,9 12,9-45,8% 10,4 9,9 9,7-47,6% 6,9 7,4 7,57,3 6,77,0 50,0% 40,0% 30,0% 20,0% 10,0% 0,0% -10,0% -20,0% -30,0% -40,0% -50,0% 0,0-60,0%

61 Birim: Milyon $ 20,0 18,8 17,7 18,0 16, Ocak-Mayıs döneminde yarı işlenmiş/bitmiş deri ve kürk ihracatımızda pazarlar 796,4% 2015 Ocak-Mayıs 2016 Ocak-Mayıs Değişim 900,0% 800,0% 700,0% 14,0 12,0 10,0 8,0 6,0 4,0 2,0 0,0 12,3 11,1-34,5% -37,0% 7,7 0,9 11,2 7,9 5,9 5,7 5,3 5,7 5,3 5,1 4,2 3,8 4,1 3,9 3,3 8,0% 24,3% -24,9% -7,5% 6,7% -24,2% -68,8% İTALYA ÇİN BULGARİSTAN HONG KONG HINDISTAN ALMANYA GÜNEY KORE İSPANYA PORTEKİZ RUSYA FED. 3,5 600,0% 500,0% 400,0% 300,0% 200,0% 100,0% 0,0% -100,0% -200,0%

62 Birim: Milyon $ 9,0 8,0 7,0 6,0 5,0 4,0 3,0 2,0 1,0 0,0 3,6 3,7 1,2% 8,6 3,5-59,4% 2016 Ocak-Mayıs döneminde yarı işlenmiş deri ihracat pazarlarımız 4,0 3,3-17,3% 1,1 161,9% 2,9 229,2% 1,0 0,3 0,3 115,5% 0,6 0,5-21,2% HINDISTAN ÇİN PORTEKİZ İSPANYA İTALYA GÜNEY KORE VIETNAM MENEMEN DERİ SR.BLG Ocak-Mayıs 2016 Ocak-Mayıs Değişim -0,9% 0,4 0,3 0,3 0,2 0,2 0,0 0,0 ENDONEZYA LİTVANYA 250,0% 200,0% 150,0% 100,0% 50,0% 0,0% -50,0% -100,0%

63 Birim: Milyon $ 2016 Ocak-Mayıs döneminde işlenmiş/bitmiş deri ihracat pazarlarımız 14,0 1200,0% 12,0 12,3 977,8% 2015 Ocak-Mayıs 2016 Ocak-Mayıs Değişim 1000,0% 10,0 800,0% 8,0 6,0 4,0 2,0 0,0 7,6 7,3 0,7-38,1% 6,2 4,6 4,7 4,1 4,2 3,0 2,9 2,3 1,7 76,5% 29,5% -25,4% -11,9% 3,8 2,6 2,4 2,2 1,9 1,8 2,1 16,9% 12,2% -37,1% -37,7% İTALYA BULGARİSTAN HONG KONG ALMANYA ROMANYA GÜNEY KORE RUSYA FED ÇİN FRANSA ABD 600,0% 400,0% 200,0% 0,0% -200,0%

64 2016 Ocak-Mayıs döneminde işlenmiş kürk ihracat pazarlarımız Birim: Milyon $ 8,0 80,0% 7,0 6,0 5,0 4,0 3,0 2,0 1,0 0,0 6,9 64,6% 2015 Ocak-Mayıs 2016 Ocak-Mayıs Değişim 6,3 5,3 5,3 28,1% 15,3% -0,4% 3,7-19,7% -26,1% -33,5% -40,4% 1,7 1,3-53,9% 1,0 1,2 0,8 1,0 0,8 0,6 0,8 0,6 0,7 0,5 0,2 0,3 0,3-87,7% ÇİN İTALYA HONG KONG ALMANYA RUSYA FED. HINDISTAN FRANSA GÜNEY KORE KANADA İNGİLTERE 60,0% 40,0% 20,0% 0,0% -20,0% -40,0% -60,0% -80,0% -100,0%

65 Üretim endeks değişimi 30,0% 20,0% 10,0% 0,0% -10,0% -20,0% -21,7% -15,4% Yarı İşlenmiş/Bitmiş Deri ve Kürk Üretim Deri ve Deri Mamülleri Üretim -8,5% 10,1% -2,2% 7,1% -13,5% 4,8% -6,7% 2,6% -10,3% -1,7% -21,3% 22,1% -13,0% -3,8% -8,9% 9,9% -16,1% 12,6% -7,4% -10,9% -11,5% -4,9% -25,7% -3,0% -6,9% 4,7% -2,8% -2,2% -0,8% -30,0% -23,1%

66 TEŞEKKÜRLER

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Eylül Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Eylül Ayı İhracat Bilgi Notu 2016 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Eylül Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2016 YILI EYLÜL AYI İHRACAT PERFORMANSI 2016 yılı

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu 2017 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2017 YILI MART AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı

Detaylı

Alleather-IDF Istanbul Deri Fuarı, Dericilik Sektörünün tüm aktörlerini, APLF, ACLE ve MAGIC in organizatörlerinden UBM in global gücü ve Türkiye

Alleather-IDF Istanbul Deri Fuarı, Dericilik Sektörünün tüm aktörlerini, APLF, ACLE ve MAGIC in organizatörlerinden UBM in global gücü ve Türkiye Alleather-IDF Istanbul Deri Fuarı, Dericilik Sektörünün tüm aktörlerini, APLF, ACLE ve MAGIC in organizatörlerinden UBM in global gücü ve Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) ortaklığı ile 1-3 Şubat 2017 tarihlerinde

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu 2016 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2016 YILI KASIM AYI İHRACAT PERFORMANSI 2016 yılı

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Ağustos Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Ağustos Ayı İhracat Bilgi Notu 2016 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Ağustos Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2016 YILI AĞUSTOS AYI İHRACAT PERFORMANSI 2016

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Haziran Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Haziran Ayı İhracat Bilgi Notu 2016 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Haziran Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2016 YILI HAZİRAN AYI İHRACAT PERFORMANSI 2016

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Şubat Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Şubat Ayı İhracat Bilgi Notu 2018 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Şubat Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2018 YILI ŞUBAT AYI İHRACAT PERFORMANSI 2018 yılı

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Temmuz Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Temmuz Ayı İhracat Bilgi Notu 2017 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Temmuz Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2017 YILI TEMMUZ AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu 2017 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2017 YILI EYLÜL AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Temmuz Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Temmuz Ayı İhracat Bilgi Notu 2016 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Temmuz Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2016 YILI TEMMUZ AYI İHRACAT PERFORMANSI 2016

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Aralık Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Aralık Ayı İhracat Bilgi Notu 2016 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Aralık Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2016 YILI ARALIK AYI İHRACAT PERFORMANSI 2016

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu 2018 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2018 YILI EKİM AYI İHRACAT PERFORMANSI 2018 yılı

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu Tekstil, Deri ve Halı Şubesi İTKİB Genel Sekreterliği 05/ DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ YILI AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı Nisan ayında, Türkiye

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu 2018 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2017 YILI ARALIK AYI İHRACAT PERFORMANSI 2018 yılı

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Mart Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Mart Ayı İhracat Bilgi Notu Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Mart Ayı İhracat Bilgi Notu Tekstil, Deri ve Halı Şubesi İTKİB Genel Sekreterliği 04/ DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ YILI AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı Mart ayında, Türkiye

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Haziran Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Haziran Ayı İhracat Bilgi Notu Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Haziran Ayı İhracat Bilgi Notu Tekstil, Deri ve Halı Şubesi İTKİB Genel Sekreterliği 07/ DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ YILI AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı Haziran ayında, Türkiye

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu 2017 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2017 YILI KASIM AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu 2017 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2017 YILI MAYIS AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Mart Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Mart Ayı İhracat Bilgi Notu 2017 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Mart Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2017 YILI MART AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN YILI MAYIS AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı mayıs ayında, Türkiye

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Mart Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ 2016 YILI MART AYI İHRACAT PERFORMANSI 2016 yılı Mart

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu 2016 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2016 YILI EKİM AYI İHRACAT PERFORMANSI 2016 yılı

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu 2018 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2018 YILI NİSAN AYI İHRACAT PERFORMANSI 2018 yılı

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Aralık Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Aralık Ayı İhracat Bilgi Notu 2018 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Aralık Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2018 YILI ARALIK AYI İHRACAT PERFORMANSI 2018

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Aralık Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ YILI AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı Aralık ayında, Türkiye nin

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Şubat Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Şubat Ayı İhracat Bilgi Notu 2017 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Şubat Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2017 YILI ŞUBAT AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Ağustos Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Ağustos Ayı İhracat Bilgi Notu 2017 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Ağustos Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2017 YILI AĞUSTOS AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu 2018 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2018 YILI MAYIS AYI İHRACAT PERFORMANSI 2018 yılı

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Aralık Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Aralık Ayı İhracat Bilgi Notu 2017 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Aralık Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2017 YILI ARALIK AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Eylül Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Eylül Ayı İhracat Bilgi Notu 2017 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Eylül Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2017 YILI EYLÜL AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Şubat Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ 2016 YILI ŞUBAT AYI İHRACAT PERFORMANSI 2016 yılı Şubat

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu Tekstil, Deri ve Halı Şubesi İTKİB Genel Sekreterliği 06/2015 DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ 2015 YILI AYI İHRACAT PERFORMANSI 2015 yılı

Detaylı

2016 YILI İPLİK İHRACAT İTHALAT RAPORU

2016 YILI İPLİK İHRACAT İTHALAT RAPORU 2016 YILI İPLİK İHRACAT İTHALAT RAPORU Haziran 2017 İçindekiler Yönetici Özeti... 2 1. Dünya İplik İhracatı... 3 2. Türkiye nin İplik İhracatı... 5 Yıllar İtibariyle İhracat ve Pay... 5 Başlıca Ülkeler

Detaylı

DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖR RAPORU

DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖR RAPORU DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖR RAPORU Deri ve deri ürünleri imalatı sanayi başta eti için kesilen hayvanlardan elde edilen ham deriler olmak üzere her türlü hayvanın derileri ve kürklerinin imalatı ile bu

Detaylı

2013 YILI EKİM AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

2013 YILI EKİM AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ DERİ VE DERİ MAMULLERİ SEKTÖRÜ 2013 EKİM AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU İİTKİİB GENEL SEKRETERLİİĞİİ AR & GE VE MEVZUAT ŞUBESİİ Kasıım 2013 2013 YILI EKİM AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

Detaylı

PAGEV - PAGDER. Dünya Toplam PP İthalatı

PAGEV - PAGDER. Dünya Toplam PP İthalatı 1 DÜNYA ve TÜRKİYE POLİPROPİLEN ( PP ) DIŞ TİCARET ANALİZİ Barbaros Demirci ( Genel Müdür ) Neslihan Ergün ( Teknik Uzman Kimya Müh. ) PAGEV - PAGDER DÜNYA TOPLAM PP İTHALATI : Dünya toplam PP ithalatı

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2018 HALI SEKTÖRÜ Mart Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2018 MART AYI İHRACAT PERFORMANSI 2018 yılı Ocak-Mart döneminde Türkiye nin toplam ihracatı

Detaylı

TEKNİK TEKSTİL SEKTÖRÜNE İLİŞKİN GÜNCEL BİLGİLER

TEKNİK TEKSTİL SEKTÖRÜNE İLİŞKİN GÜNCEL BİLGİLER TEKNİK TEKSTİL SEKTÖRÜNE İLİŞKİN GÜNCEL BİLGİLER Türkiye nin Teknik Tekstil Dış Ticareti Ürün Grupları Bazında İhracat ve İthalat Dünya da Teknik Tekstil İhracat ve İthalatı Önemli İhracatçılar ve İthalatçılar

Detaylı

2013 YILI KASIM AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

2013 YILI KASIM AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ DERİ VE DERİ MAMULLERİ SEKTÖRÜ 2013 KASIM AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU İİTKİİB GENEL SEKRETERLİİĞİİ AR & GE VE MEVZUAT ŞUBESİİ Arrallıık 2013 2013 YILI KASIM AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

Detaylı

ELEVATÖRLER-KONVEYÖRLER SEKTÖR NOTU

ELEVATÖRLER-KONVEYÖRLER SEKTÖR NOTU ELEVATÖRLER-KONVEYÖRLER SEKTÖR NOTU Bu çalışmada elevetörler-konveyörler sektörü, GTIP tanımları aşağıda belirtilen kalemlerin toplamı olarak ele alınmıştır. 8428.20 Pnömatik elevatörler ve konveyörler

Detaylı

2014 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU

2014 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU 2014 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 EKİM / TÜRKİYE

Detaylı

2014 YILI NİSAN AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

2014 YILI NİSAN AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ DERİ VE DERİ MAMULLERİ SEKTÖRÜ 2014 NİSAN AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU İİTKİİB GENEL SEKRETERLİİĞİİ AR & GE VE MEVZUAT ŞUBESİİ Mayııs 2014 2014 YILI NİSAN AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

Detaylı

DÜNYA SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ SEKTÖRÜNE GENEL BAKIŞ

DÜNYA SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ SEKTÖRÜNE GENEL BAKIŞ DÜNYA SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ SEKTÖRÜNE GENEL BAKIŞ Hazırlayan ve Derleyen: Zehra N.ÖZBİLGİN Ar-Ge Şube Müdürlüğü Kasım 2012 DÜNYA SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİNDE ÜRETİM VE TÜKETİM yılında 9.546 milyon

Detaylı

DÜNYA DA VE TÜRKİYE DE İPLİK TİCARETİ ÜZERİNE GÜNCEL BİLGİLER

DÜNYA DA VE TÜRKİYE DE İPLİK TİCARETİ ÜZERİNE GÜNCEL BİLGİLER DÜNYA DA VE TÜRKİYE DE İPLİK TİCARETİ ÜZERİNE GÜNCEL BİLGİLER İTKİB GENEL SEKRETERLİĞİ AR & GE ve MEVZUAT ŞUBESİ EKİM 2013 2 DÜNYA DA VE TÜRKİYE DE İPLİK TİCARETİ ÜZERİNE GÜNCEL BİLGİLER I. Giriş... 2

Detaylı

2014 YILI OCAK AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

2014 YILI OCAK AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ DERİ VE DERİ MAMULLERİ SEKTÖRÜ 2014 OCAK AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU İİTKİİB GENEL SEKRETERLİİĞİİ AR & GE VE MEVZUAT ŞUBESİİ Şubatt 2014 2014 YILI OCAK AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

Detaylı

2009 YILI OCAK-MART DÖNEMİ TÜRKİYE DERİ & DERİ MAMULLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

2009 YILI OCAK-MART DÖNEMİ TÜRKİYE DERİ & DERİ MAMULLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ 2009 YILI OCAK-MART DÖNEMİ TÜRKİYE DERİ & DERİ MAMULLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ Türkiye deri ve deri mamulleri ihracatı, 2009 yılı Mart ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre % 32,3 gerileyerek 65,2

Detaylı

TEKSTİL VE HAZIR GİYİM YAN SANAYİ

TEKSTİL VE HAZIR GİYİM YAN SANAYİ TEKSTİL VE HAZIR GİYİM YAN SANAYİ SEKTÖRÜN TANIMI GTİP NO: 5204- Pamuktan dikiş iplikleri 5401- Sentetik ve suni filamentlerden dikiş ipliği 5508- Sentetik ve suni devamsız liflerden dikiş ipliği 5601-

Detaylı

2013 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ ADANA DIŞ TİCARET RAPORU. HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ Ekonomik Araştırmalar Şefi

2013 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ ADANA DIŞ TİCARET RAPORU. HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ Ekonomik Araştırmalar Şefi 2013 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ ADANA DIŞ TİCARET RAPORU HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ Ekonomik Araştırmalar Şefi İhracat: 2013 YILI ADANA DIŞ TİCARET RAPORU Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bulunan İhracatçı

Detaylı

İSTATİSTİKLERLE DÜNYADA VE TÜRKİYE DE KADIN HAZIRGİYİM TİCARETİ

İSTATİSTİKLERLE DÜNYADA VE TÜRKİYE DE KADIN HAZIRGİYİM TİCARETİ İSTATİSTİKLERLE DÜNYADA VE TÜRKİYE DE KADIN HAZIRGİYİM TİCARETİ 2017 YILLIK DÜNYA RAKAMLARI 2017-2018 OCAK-EKİM TÜRKİYE RAKAMLARI HAZIRGİYİM ve KONFEKSİYON ŞUBESİ OCAK 2019 İSTATİSTİKLERLE DÜNYADA VE TÜRKİYE

Detaylı

2013 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU

2013 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU 2013 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2013 EKİM/ TÜRKİYE

Detaylı

2015 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU

2015 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU 2015 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 OCAK / TÜRKİYE

Detaylı

KAUÇUK VE PLASTİK MAKİNALARI SEKTÖR NOTU

KAUÇUK VE PLASTİK MAKİNALARI SEKTÖR NOTU KAUÇUK VE PLASTİK MAKİNALARI SEKTÖR NOTU 2011 yılında, dünya kauçuk ve plastik makinaları sektörü toplamında ihracat %26 artışla 24,6 milyar $ a ulaşmıştır. GTİP GTİP TANIMI 8477 Bu fasılın başka pozisyonlarında

Detaylı

2017 YILI DÜNYA HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNDE GELİŞMELER

2017 YILI DÜNYA HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNDE GELİŞMELER 2017 YILI DÜNYA HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNDE GELİŞMELER HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON AR-GE ŞUBESİ MAYIS 2018 2017 YILI DÜNYA HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER YÖNETİCİ ÖZETİ 2017 yılında

Detaylı

SERAMİK SEKTÖRÜ NOTU

SERAMİK SEKTÖRÜ NOTU 1. Dünya Seramik Sektörü 1.1 Seramik Kaplama Malzemeleri SERAMİK SEKTÖRÜ NOTU 2007 yılında 8,2 milyar m 2 olan dünya seramik kaplama malzemeleri üretimi, 2008 yılında bir önceki yıla oranla %3,5 artarak

Detaylı

İSTATİSTİKLERLE DÜNYADA VE TÜRKİYE DE KADIN VE KIZ ÇOCUĞU HAZIRGİYİM TİCARETİ 2016 YILLIK OCAK-AĞUSTOS

İSTATİSTİKLERLE DÜNYADA VE TÜRKİYE DE KADIN VE KIZ ÇOCUĞU HAZIRGİYİM TİCARETİ 2016 YILLIK OCAK-AĞUSTOS İSTATİSTİKLERLE DÜNYADA VE TÜRKİYE DE KADIN VE KIZ ÇOCUĞU HAZIRGİYİM TİCARETİ 2016 YILLIK 2016-2017 OCAK-AĞUSTOS HAZIRGİYİM ve KONFEKSİYON ŞUBESİ KASIM 2017 İSTATİSTİKLERLE DÜNYADA VE TÜRKİYE DE KADIN

Detaylı

2014 YILI AĞUSTOS AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

2014 YILI AĞUSTOS AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ DERİ VE DERİ MAMULLERİ SEKTÖRÜ 2014 AĞUSTOS AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU İİTKİİB GENEL SEKRETERLİİĞİİ AR & GE VE MEVZUAT ŞUBESİİ Eyllüll 2014 2014 YILI AĞUSTOS AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

Detaylı

HAZİRAN 2017 AYLIK İHRACAT RAPORU

HAZİRAN 2017 AYLIK İHRACAT RAPORU EGE İHRACATÇI BİRLİKLERİ Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği TÜRKİYE GENELİ DURUM: HAZİRAN AYLIK İHRACAT RAPORU yılının Ocak Haziran döneminde bir önceki senenin aynı dönemine tüm sektörlerdeki

Detaylı

DÜNYA PLASTİK SEKTÖR RAPORU PAGEV

DÜNYA PLASTİK SEKTÖR RAPORU PAGEV DÜNYA PLASTİK SEKTÖR RAPORU 2016 PAGEV 1. DÜNYA PLASTİK MAMUL SEKTÖRÜNDE GELİŞMELER 1.1. DÜNYA PLASTİK MAMUL ÜRETİMİ Yüksek kaynak verimi, düşük üretim ve geri kazanım maliyeti ve tasarım ve uygulama zenginliği

Detaylı

2014 YILI EYLÜL AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

2014 YILI EYLÜL AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ DERİ VE DERİ MAMULLERİ SEKTÖRÜ 2014 EYLÜL AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU İİTKİİB GENEL SEKRETERLİİĞİİ AR & GE VE MEVZUAT ŞUBESİİ Ekiim 2014 2014 YILI EYLÜL AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

Detaylı

2015 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU

2015 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU 2015 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 MAYIS / TÜRKİYE

Detaylı

2014 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU

2014 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU 2014 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 HAZİRAN

Detaylı

DEMİR veya ÇELİKTEN SOFRA ve MUTFAK EŞYASI BİLGİ NOTU

DEMİR veya ÇELİKTEN SOFRA ve MUTFAK EŞYASI BİLGİ NOTU 1 2H ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ DEMİR veya ÇELİKTEN SOFRA ve MUTFAK EŞYASI BİLGİ NOTU Eylül 2011 Hazırlayan Sinem ALAN SOFRA VE MUTFAK EŞYASI BİLGİ NOTU (GTİP NO: 7323) Son dönemde

Detaylı

IDF 2014 9. İSTANBUL DERİ FUARI

IDF 2014 9. İSTANBUL DERİ FUARI IDF 2014 9. İSTANBUL DERİ FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU SONUÇ RAPORU İSTANBUL 18-20 Kasım 2014 Paola DİSİDORO Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Uzman Yardımcısı İDF 2014

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı,

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2014 0 HUBUBAT ÜRÜNLERİN TANIMI Hububat grubu ürünler dünyada stratejik önemi en yüksek olan ürünler olup ilk çağlardan beri insanlar tarafından kültürü yapılarak

Detaylı

2014 YILI EKİM AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

2014 YILI EKİM AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ DERİ VE DERİ MAMULLERİ SEKTÖRÜ 2014 EKİM AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU İİTKİİB GENEL SEKRETERLİİĞİİ TEKSTİİL,, DERİİ VE HALII ŞUBESİİ Kasıım 2014 2014 YILI EKİM AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

Detaylı

AĞAÇ İŞLEME MAKİNELERİ SEKTÖRÜ NOTU

AĞAÇ İŞLEME MAKİNELERİ SEKTÖRÜ NOTU AĞAÇ İŞLEME MAKİNELERİ SEKTÖRÜ NOTU Bu çalışmada ağaç işleme makineleri sektörü olarak GTIP tanımları aşağıda belirtilen kalemlerin toplamı olarak ele alınmıştır. 8465 GTIP GTIP TANIMI Ağaç, mantar, kemik,

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2018 HALI SEKTÖRÜ Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2018 OCAK AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılında Türkiye nin toplam ihracatı 2016 yılına kıyasla

Detaylı

2014 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU

2014 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU 2014 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 ARALIK /

Detaylı

DEMİR-ÇELİK SEKTÖRÜNDE BİRLİĞİMİZİN BAŞLICA İHRACAT ÜRÜNLERİNE YÖNELİK HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI

DEMİR-ÇELİK SEKTÖRÜNDE BİRLİĞİMİZİN BAŞLICA İHRACAT ÜRÜNLERİNE YÖNELİK HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI DEMİR-ÇELİK SEKTÖRÜNDE BİRLİĞİMİZİN BAŞLICA İHRACAT ÜRÜNLERİNE YÖNELİK HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI Hazırlayan: Sinem ALAN AR-GE ŞUBESİ EYLÜL 2012 Raporu PDF Formatında İndirmek İçin Lütfen Tıklayınız Türkiye'nin

Detaylı

2014 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU

2014 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU 2014 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 KASIM / TÜRKİYE

Detaylı

2018 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU

2018 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU 2018 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2018

Detaylı

Aralık Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2014 Ocak-Kasım Dönemi İhracat Bilgi Notu

Aralık Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2014 Ocak-Kasım Dönemi İhracat Bilgi Notu Aralık Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Ocak-Kasım Dönemi İhracat Bilgi Notu Tekstil, Deri ve Halı Şubesi İTKİB Genel Sekreterliği 12/ DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ YILI KASIM AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2017 HALI SEKTÖRÜ Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2017 MAYIS AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı Ocak-Mayıs döneminde Türkiye nin toplam

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı,

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2017 0 HUBUBAT ÜRÜNLERİN TANIMI Hububat grubu ürünler dünyada stratejik önemi en yüksek olan ürünler olup ilk çağlardan itibaren ekimi yapılarak üretilen besin grubudur.

Detaylı

İÇ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ. HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ İç Ticaret ve Ekonomik Araştırmalar Şefi

İÇ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ. HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ İç Ticaret ve Ekonomik Araştırmalar Şefi İÇ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ İç Ticaret ve Ekonomik Araştırmalar Şefi 2013 YILI Ocak-Mart Dönemi ADANA DIŞ TİCARET RAPORU Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bulunan İhracatçı Birliklerinden

Detaylı

2014 YILI MART AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

2014 YILI MART AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ DERİ VE DERİ MAMULLERİ SEKTÖRÜ 2014 MART AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU İİTKİİB GENEL SEKRETERLİİĞİİ AR & GE VE MEVZUAT ŞUBESİİ Niisan 2014 2014 YILI MART AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

Detaylı

SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ VE SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ SEKTÖRÜNDE DÜNYA İTHALAT RAKAMLARI ÇERÇEVESİNDE HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI

SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ VE SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ SEKTÖRÜNDE DÜNYA İTHALAT RAKAMLARI ÇERÇEVESİNDE HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ VE SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ SEKTÖRÜNDE DÜNYA İTHALAT RAKAMLARI ÇERÇEVESİNDE HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Seramik sektörünün en

Detaylı

500 milyon çift üretim kapasitesi olduğu söylenen ayakkabı sektörümüzde, fiilen 280 milyon çift üretim yapılmaktadır.

500 milyon çift üretim kapasitesi olduğu söylenen ayakkabı sektörümüzde, fiilen 280 milyon çift üretim yapılmaktadır. AYAKKABI SITC No : 851 Armonize No : 64 ÜRETİM 1950 yılından itibaren küçük sanayi görünümünü kazanmaya başlayan ayakkabı sanayi, son yıllarda önemli gelişmeler kaydetmiştir. Özellikle 1980 li yıllarda

Detaylı

İÇ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ. HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ Ekonomik Araştırmalar Şefi

İÇ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ. HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ Ekonomik Araştırmalar Şefi İÇ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ Ekonomik Araştırmalar Şefi 2012 YILI ADANA DIŞ TİCARET RAPORU İhracatçı Birliklerinden elde edilen veriler doğrultusunda, 2012 yılında ihracatımız yüzde 9,2

Detaylı

DERĠ ĠġLEME VE ĠMALAT MAKĠNELERĠ SEKTÖR NOTU

DERĠ ĠġLEME VE ĠMALAT MAKĠNELERĠ SEKTÖR NOTU DERĠ ĠġLEME VE ĠMALAT MAKĠNELERĠ SEKTÖR NOTU Piyasadan yaş, salamura veya tuzlu kuru olarak toplanan derilerin işlenmesi ve her türlü deri konfeksiyon mamüllerinin yapımında kullanılmaya hazır hale getirilmesi

Detaylı

2017 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU

2017 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU 2017 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 EKİM / TÜRKİYE

Detaylı

2016 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU

2016 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU 2016 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2016 ARALIK /

Detaylı

2009 YILI OCAK AYI TÜRKİYE DERİ & DERİ MAMULLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

2009 YILI OCAK AYI TÜRKİYE DERİ & DERİ MAMULLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ 2009 YILI OCAK AYI TÜRKİYE DERİ & DERİ MAMULLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ Deri ve deri mamulleri ihracatı, 2009 yılı Ocak ayında, geçen yılın aynı dönemine göre % 25,9 oranında düşüşle, 73 milyon dolar

Detaylı

YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 YILI ÇALIŞMA ÖZETİ

YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 YILI ÇALIŞMA ÖZETİ YAŞ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 YILI ÇALIŞMA ÖZETİ 2015 yılı sonunda Türkiye genelinde taze meyve sebze ihracatı miktarda %6 oranında düşüşle 3,3 milyon ton, değer bazında ise %13'lük düşüşle 2 milyar 58

Detaylı

2014 YILI ŞUBAT AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

2014 YILI ŞUBAT AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ DERİ VE DERİ MAMULLERİ SEKTÖRÜ 2014 ŞUBAT AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU İİTKİİB GENEL SEKRETERLİİĞİİ AR & GE VE MEVZUAT ŞUBESİİ Marrtt 2014 2014 YILI ŞUBAT AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

Detaylı

2018 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU

2018 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU 2018 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2018

Detaylı

2016 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU

2016 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU 2016 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2016 HAZİRAN

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2017 HALI SEKTÖRÜ Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2017 NİSAN AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı Ocak-Nisan döneminde Türkiye nin toplam

Detaylı

2015 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU

2015 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU 2015 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 KASIM / TÜRKİYE

Detaylı

TÜRK DERİ VE DERİ MAMÜLLERİ SEKTÖRÜ

TÜRK DERİ VE DERİ MAMÜLLERİ SEKTÖRÜ TÜRK DERİ VE DERİ MAMÜLLERİ SEKTÖRÜ Türklerin dericiliğe başlamaları kaynaklara göre, 12. yüzyıla kadar gitmektedir. Köklü bir tarihsel geçmişe sahip olan deri ve deri sanayinin 1970 lerden itibaren ülkemizde

Detaylı

EYLÜL 2017 AYLIK İHRACAT RAPORU

EYLÜL 2017 AYLIK İHRACAT RAPORU EGE İHRACATÇI BİRLİKLERİ Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği EYLÜL 2017 AYLIK İHRACAT RAPORU TÜRKİYE GENELİ DURUM: İlk 9 aylık dönemde geçen seneye göre Türkiye İhracatı %12 artış sağlamış olup

Detaylı

2014 MART DIŞ TİCARET RAPORU

2014 MART DIŞ TİCARET RAPORU 2014 MART DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 MART / TÜRKİYE

Detaylı

2015 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU

2015 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU 2015 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 NİSAN / TÜRKİYE

Detaylı

TÜRKİYE'NİN DIŞ TİCARETİ

TÜRKİYE'NİN DIŞ TİCARETİ 0 MEYVE SULARI Tablo 1. Meyve Suyunun Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonları Ürün Adı GTİP No Portakal Suyu (Dondurulmuş) 200911 Diğer Portakal Suları 200912, 200919 Greyfurt Suyu 200921, 200929 Diğer Turunçgil

Detaylı

2017 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU

2017 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU 2017 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 AĞUSTOS

Detaylı

XIII. DERİ SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

XIII. DERİ SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI TÜRKİYE VE DÜNYADA DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜNÜN GÜNCEL DURUMU XIII. DERİ SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 8 MART 2010 TUZLA İTKİB GENEL SEKRETERLİĞİ AR & GE ve MEVZUAT ŞUBESİ İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER

Detaylı

2014 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU

2014 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU 2014 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 EYLÜL / TÜRKİYE

Detaylı

DÜNYADA VE TÜRKİYE DE BEBEK GİYİM EŞYALARI VE AKSESUARLARI TİCARETİ ÜZERİNE GÜNCEL BİLGİLER

DÜNYADA VE TÜRKİYE DE BEBEK GİYİM EŞYALARI VE AKSESUARLARI TİCARETİ ÜZERİNE GÜNCEL BİLGİLER DÜNYADA VE TÜRKİYE DE BEBEK GİYİM EŞYALARI VE AKSESUARLARI TİCARETİ ÜZERİNE GÜNCEL BİLGİLER HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON ARGE ŞUBESİ OCAK 2017 i İÇİNDEKİLER Dünya Ticareti Dünya Ticaretinde Türkiye nin Yeri

Detaylı

2013 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU

2013 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU 2013 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU A.T.S.O DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2013 AĞUSTOS/

Detaylı

2011 YILI DEMİR-ÇELİK SEKTÖRÜNÜN DURUMU

2011 YILI DEMİR-ÇELİK SEKTÖRÜNÜN DURUMU 2011 YILI DEMİR-ÇELİK SEKTÖRÜNÜN DURUMU Dünya Üretimi Dünya ham çelik üretimi 2011 yılında 1,5 milyar ton olarak gerçekleşmiş ve bir önceki yıla göre %6,2 oranında artış kaydetmiştir. Küresel kriz ile

Detaylı