BUSINESS AVIATION. Oyun Kurucu: LEGACY 450. Brezilya da İş Havacılığı Patlaması. Phenom 100 & Yeni Özellik EklenEleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BUSINESS AVIATION. Oyun Kurucu: LEGACY 450. Brezilya da İş Havacılığı Patlaması. Phenom 100 & Yeni Özellik EklenEleri"

Transkript

1 BUSINESS AVIATION Sayı 14, Eylül 2013 Oyun Kurucu: LEGACY 450 Çin Yapımı İlk Legacy 650 Brezilya da İş Havacılığı Patlaması Phenom 100 & Yeni Özellik EklenEleri Embraer Ürün Destek Alanında Zirvede!

2 3 Brezilya da İş Havacılığı Patla- ması BUSINESS AVIATION MAGAZINE Sayı 14, Eylül 2013 İSTANBUL EGS Business Park, B3 Blok Kat- 4 No:191, Yeşilköy, Tel: ANKARA Cinnah Caddesi 106/6-8 Çankaya Tel: Çin Yapımı İlk Legacy 650 Embraer Ürün Destek Alanında Zirvede Phenom 100 & Yeni Özellik EklenEleri Oyun Kurucu Legacy 450!

3 BUSINESS AVIATION 3 Brezilya da İş Havacılığı Patlaması Brezilya daki olumlu ekonomik gelişmeler İş havacılığı sektörüne de beklenen etkiyi yapi İş JeE ne ev sa- hipliği yapan Brezilya aynı zamanda dünyanın üçüncü en büyük uçak üreecisi Embraer in de anayurdu olarak tanınıyor. İş Jetleri filosunu pasta olarak düşündüğümüzde en geniş payı giriş seviyesindeki iş jetlerinin almış olduğunu gör- mekteyiz. İlginçEr ki 2011 yılı sonunda ortalama 18 ile dünyadaki yaş ortalaması en yüksek filolardan biri olan Brez- ilya, 2013 yılına geldiğimizde önemli sayıdaki değişimle filosunu yenilemeyi ve gençleşermeyi başardı. Brezilya iş havacılığı pazarındaki büyüme tahminlerine göre önümüzdeki 20 yıl içinde filo büyüyerek uçaktan oluşacak ile 2021 yılları arasında filoya 985, 2022 ile 2031 yılları arasında ise uçağın kailması bekleni- yor. Bu büyüme ile birlikte Brezilya ve dahil olduğu LaEn Amerika global bağlamda en önemli pazarlardan biri haline gelecek. Aynı zamanda, halihazırda uçaklık bir filoya sahip olan LaEn Amerika Bölgesi, İş Havacılığının en hızlı büyüdüğü bölgelerden biri olma özelliğine de sahip. La8n Amerika İş Havacılığı Fuarı 2013 Embraer 2013 LaEn Amerika İş Havacılığı Fuarı nda (LABACE) ev sahibi olma avantajını kullanarak Congonhas Ha- valimanı nı geniş iş jee yelpazesiyle donaq. StaEk gösterimde, Lineage 1000, Legacy 650, Phenom 100 ve Phenom 300 ün yanında Mayıs ayındaki Avrupa İş Havacılığı Fuarı nda (EBACE) lansmanı gerçekleşerilen toplamda 300 uçuş saaeni dolduran Legacy 500 de yer aldı. Embraer İş Jetleri Başkanı Ernest Edwards Legacy 500 ün kağıt üzerindeki bir çizimden çıkıp bugün gerçek bir uçak olarak sergilenmesi Embraer için oldukça önemli bir kilometre taşıdır. Amacımız, sadece geniş gövdelerde sunulan donanımları tüm seviyelerdeki iş jetlerine taşımak ve bunu yaparak tüm sek- töre 21. Yüzyıl standartlarında yenilik geermek. şeklinde konuştu. Brezilya Amerika Birleşik Devletleri nden sonra uçak ile dünyanın en büyük sivil havacılık filosunu elinde bulunduran ülke olarak biliniyor.!

4 BUSINESS AVIATION 4 Çin Yapımı İlk Legacy 650 Embraer ve Çin ortaklığında oluşturulan Harbin- Embraer Uçak Endüstri ŞirkeE, ilk Çin yapımı geniş gövde Legacy 650 nin ilk uçuşunu tamamladığını duyurdu. Çin yapımı Legacy 650 nin teslimainın 2013 ün son çeyreğinde gerçekleşerilmesi planlanıyor. Embraer in test pilotları yaklaşık iki saat otuz dakika havada kalarak uçağın uçuş kontrol, ileeşim, navi- gasyon ve performans değerlerini test evler. teknoloji ürünü jetlerin birleşerilme aşamasının yapılabileceğini kanıtlaması açısından ve HEAI nin yet- kinliklerini göstermesi açısından da özel bir yere sahip. şeklinde konuştu yılında hizmete giren Legacy nm (7.223 km) menziliyle aktarmasız olarak Pekin- Dubai ve Hong Kong- Adelaide(Avustralya) uçuşlarını gerçek- leşeriyor. Kendi sınıwndaki en geniş kabine sahip olan uçak 3 ayrı kabin bölmesinden oluşuyor.kendi sınıwndaki, uçuş sırasında erişilebilen en geniş bagaj kapasitesine ve en geniş lavaboya de sahip olan Leg- acy 650 kabininde 14 kişiyi rahatça misafir edebiliyor. Çin e ilk Legacy 650 nin teslim edildiği tarih olan Şubat 2012 den iebaren, Embraer 21 i kesin 5 i opsiyonlu olmak üzere 26 sipariş aldı. Müşterilerine daha etkin ve kişiye özel hizmet sunabilmek için Embraer Çin deki servis ağını genişletme yairımlarına tüm hızıyla devam ediyor. Törende konuşma yapan Embraer Çin Başkanı ve Embraer Başkan Yardımcısı Guan Dongyuan HEAI nin ilk Legacy 650 sinin bu başarılı ilk uçuşu sadece Embraer- AVIC (Çin Havacılık Endüstrisi) ortaklığının değil aynı zamanda Çin Havacılığının da önemli bir kilometre taşını oluşturdu. Legacy 650 Çin de bir- leşerilme aşaması tamamlanan ilk jet olma özelliğine sahip oldu.bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ederim. dedi. HEAI Başkanı Yuri Capi Bugünkü başarı Brezilya- Sino ortaklığının tohumu çok önceden ailmış başarılı bir meyvesidir.ilk uçuş Çin de tam donanımlı son! 2 Aralık 2002 de Embraer, Çin Havacılık Endüstri ŞirkeE nin (AVIC) işeraki olan Harbin Uçak Endüstri Grubu ile Çin de uçak üreemi amaçlı olarak bir ortaklık anlaşması imzaladı. Bu anlaşma sonucunda 2003 yılı Ocak ayında Harbin Embraer Uçak Endüstri ŞirkeE (HEAI) kuruldu ve ortaklık böylece ERJ 145 modellerini Çin de üretmeye başladı.bu tesis aynı zamanda Em- braer in anavatanı Brezilya dışındaki ilk üreem tesisi- ydi. Embraer ve HEAI girişimi başarılı bir Güney- Güney ortaklığına imza atarak Nisan 2012 de Çin Havayol- ları na 41 adet ERJ- 145 teslim ev. 2

5 BUSINESS AVIATION 5 Embraer Ürün Destek Alanında Zirvede Embraer İş Jetleri, Ürün Destek alanında en presejli anket araşirmalarından biri olarak adlandırılan AIN (Uluslar- arası Havacılık Haberleri) Dergisi tarawndan gerçekleşerilen Ürün Destek Araşirması 2013 tarawndan ödüle layık görüldü.bu ödülle birlikte, Embraer, tasarım, yenilik ve ürün destek alanlarında aldığı ödüllerin yanına bir yenisini daha ekledi. Sektörde ürün destek alanında en yakın rakibinden sadece 0.1 puan düşük not alarak ikincilik ödülüne layık görülen Embraer İş Jetleri, geçen yıl da yanı ödüle layık görülmüştü. Böylece iki yıl üst üste Ürün Destek alanında en başarılı üreecilerden biri seçilerek sektördeki yerini sağlamlaşirdı. Törende konuşma yapan Embraer İş Jetleri Başkanı Ernest Edwards Bu ödül dünyanın her yerinde büyük özveri ve sıkı çalışma ile kendilerini müşterilerimize karşı kanıtlamış olan tüm çalışanlarımızın emeğini yansıiyor. Bu ödül aynı zamanda müşterilerimizin bize olan güvenini göstermesi açısından da bizi onurlandırdı ve daha iyisini yap- mamız için yüreklendirdi. dedi. Çalışmada öncelikle Embraer İş Jetleri nin Yetkili Bakım Servislerindeki hizmet kalitesi ve Yedek Parça Maliyetleri değerlendirildi. Bu kategoride Embraer geçen yılki performansının 0.2 puan üzerinde bir başarı elde ev. Bu başarının alinda yedek parça depolarına yapılan önemli yairımların ve müşteri iheyaçlarına en hızlı ve etkin şekilde cevap vererek uçağın bakım zamanını azaltmamın önemli bir etkisi mevcut. Müşteri Hizmetleri ve Destek Bölümü de hizmet kalitesi ve teknik kılavuzların donanımları açısından sıralamada en üst yere sahip oldu. AIN ayrıca çalışmada Embraer in uluslararası müşteri hizmet ağına yapiğı yeni yairımları ve yeni bakım merkezler- ini de değerlendirmeye tabi tuyu. Embraer gelişerilme sürecinde bulunan ve sırasıyla 2014 ve 2015 yıllarında hizmete girecek olan Legacy 500 ve Legacy 450 uçakları için 17 bakım merkezi ile MoU (Anlaşma Akdi) imzaladı.dünya çapında 70 adet yetkili bakım merkezi bulunan Embraer müşterilerine her coğrafyada en hızlı ve verimli şekilde hizmet vermeyi amaçlıyor.!

6 6 Phenom 100 & Yeni Özellik Eklen8leri Embraer İş Jetleri LaEn Amerika Havacılık Fuarı nda (LABCE) Phenom 100 için gelişerilen yeni standart ve opsiyonel özellikleri tanıq. Yeni özellikler arasında, çok amaçlı spoiler ve 11 yeni iç tasarım modeli dışında yeni depolama amaçlı kullanılacak dolap ve yüksek kaliteli konforlu koltuklar da bulunuyor. Çok amaçlı spoiler iki yeni özellik sunuyor, hem zemin spoiler ı olarak görev yapıyor hem de fren görevini görüyor. Sadece direnci arqrmakla kalmayıp aynı za- manda hız kesiyor ve yaklaşma sazasında sink- rate i arqrıyor. Embraer İş Jetleri Başkanı Ernest Edwards GelişErilen bu heyecan verici yenilikler müşterilerimizin ihe- yaçlarına en uygun şekilde cevap verme çabamızın bir göstergesidir.giriş seviyesi iş jetleri arasında en geniş kabine sahip ve en hızlı uçak olan Phenom 100 bu yeniliklerle birlikte daha lüks ve konforlu hale gelecek.böylece Phenom 100 ün öncelikli müşterisi olan kurumsal uçuş bölümlerinin, operatör sahiplerin ve his- seli uçak saişı yapan şirketlerin iheyaçlarına daha kolay yanıt verebileceğiz. Şeklinde konuştu. 11 yeni iç tasarım kolleksiyonu ise hem kabine farklı bir hava kaiyor hem de ahşap döşemeler ile konforu arqrıyor. Yüksek kaliteli konforlu yeni koltuklarda öne arkaya hareket etme kabiliyee ve yatay konuma geerme özelliği bulunuyor. Embraer ayrıca opsiyon olarak giriş kısmındaki standart dolabın yanında yeni bir içecek ünitesi sunuyor. Müşter- ilerden gelen geribildirimlerden yola çıkarak içecek, aişirmalık ve porselen takımları depolamak için ayrıca bir dolap da opsiyonlar arasındaki yerini aldı.bir diğer depolama aracı olarak isteğe bağlı olarak uçağın arka kısmındaki lavabo kısmına çekmecelerle kombine edilmiş bir dolap eklenebiliyor. Özellikle opsiyon olarak beşinci koltuğu tercih etmiş müşteriler için ideal bir seçim. Legacy

7 7 BUSINESS AVIATION Oyun Kurucu Legacy 450 Brezilyalı üreeci Embraer, iş jetleri sektöründe pazara bir oyun kurucu geereceği sözünü vermişe, Legacy 450 ile sözünü tuyu. Embraer in CEO u Frederico Fleury Curado 2007 Havacılık alanında, pervaneli modelleri ve bölgesel uçaklarıyla adını duyurmuş olan Embraer in iş jetleri pazarına girişi, ilk başlarda şüphe ile karşılanmışi. Pazara giriş ERJ- 135 ve E190 modellerine ekstra yakıt tankları eklenerek, kabin iç tasarımı düzenlenerek ve ses yalıim sistemi yerleşerilerek bu uçakların iş jeene dönüştürülmesi şeklindeydi. daha önce gelişerilmiş ürünlerin basit birer kopyaları Fakat Embraer, daha o zamanlar iş jetleri pazarındaki varlığının uzun süreli olacağını kanıtlar biçimde 4 yeni uçak modeli gelişerdiğini müjdelemişe. Ürün yel- pazesini giriş seviyesinden, ultra- geniş gövde uçaklara varıncaya kadar genişleten bu proje sayesinde Embraer uluslararası alanda üreem yapan bir uçak üreecisine dönüştü. Bugün giriş seviyesindeki Phenom 100 ve Phenom 300 uçaklarının parça- birleşerme aşaması ABD de Melbourne, Florida da yapılırken, ge- lişerilme sürecinde olan Legacy 500 ün test aşamaları Brezilyadaki ana merkezde yapılıyor. BUSINESS AVIATION - Sayı Legacy yılında, Legacy 500 ve Legacy 450 projelerinden bahs- ederken pazarda oyun kurucu ürünler olacaklarını, olmayacaklarını duyurmuştu. Embraer in kısa sürede iş jetleri pastasındaki payını arqrması da uyguladığı basit değer poliekasına day- anıyordu: daha az paraya daha çok değer.bu yöntem sayesinde Cessna nın pasta payından büyük bir ısırık alırken, Hawker Beechcra{ ın çöküşünü hızlandırdı ve Bombardier e korku saldı. Bu felsefe aynı şekilde ge- lişerilmekte olan Legacy 450 de de devam ediyor. Legacy 450 ve Legacy 500 kendi sınıflarındaki en geniş kabin sistemini oluşturan gövdeye sahipler. Legacy 450, Embraer in niş pazar olarak adlandırdığı mid- light yani orta- hafif sını{a tercihe göre 7 ila 9 yolcu taşıma kapasitesine sahip yepyeni bir tasarım. Bu sını{a pek görülmeyen bu nedenle lüks olarak ad- landırılan, tuvalet kısmında şık bir lavabo ve vakumlu tuvalet barındıran Legacy 450, aynı zamanda gerçek bir kapıya da sahip. Kabinde mu}ak olarak kullanılan alana, isteğe bağlı olarak 2 kişilik divan da entegre edi- lebiliyor. Legacy 450 nin mu}ak olarak adlandırılan galley bölümünde buz çekmecesi, 110 Volt elektrik sağlayan prizin yanında, 4 galonluk deposuyla sıcak ve soğuk suya sahip bir lavabo da mevcut. Opsiyonlar arasında ayrıca mu}ak kısmında ekran, espresso makinesi ve mu}ağın yanına entegre edilebilen bir koltuk da bulunuyor. DELTA AEROSPACE

8 BUSINESS AVIATION 8 Legacy 450: Konfor & Performans Legacy 450 nin bagaj bölümü, seyahate çıkarken büyük valiz tercih edenleri memnun edecek kadar büyük tasarlanmış. Böylece yolcular kayak takımlarını, golf çantalarını ve yanlarında geermek istedikleri herşeyi rahatça bagaja sığdırabiliyorlar. Honeywell OvaEon Select mulemedya- eğlence sistemi yolculara uçuş sırasında, ısı- sıcaklık derecesini, ışıklandırmayı ve eğlence sistemini, galley ekranını ve pencere gölgeliklerini kumanda etme özelliği sunuyor. Sistem aynı zamanda, ipod, MP3 Player, Apple Tv gibi cihazlarla uyumlu olarak çalışabiliyor. ekrana geerebilme özelliğine de sahip. Son teknoloji Rosen HD monitörler ile donailmış olan bu sistem yolculuğun keyfine arqrmak amaçlı olarak dizayn edilmiş. Kabin içi basınçlandırma sistemi ise Legacy 450 nin maksimum uçuş irefası olan feet de dahi feet düzeyinde kalarak uçuş yorgunluğunu minimuma indiriyor. Legacy 450 deki orta sınıfa devrim geeren yenilikler sadece kabin içiyle sınırlı değil. Kokpiyeki geleneksel lövye maniğı terk edilerek, yerine fly- by- wire sistemine uygun joyseckler geerilmiş. Fly by wire, yani kablolu uçuş sistemi uçuş komutları ile uçağın do- nailarını mekanik olarak birbirine bağlayarak, hem uçuşun güvenliğini arqrıyor hem de pilot yükünü azaliyor. İlk önce savaş uçaklarında hayata geçirilen bu sistem daha sonra Ecari uçaklara entegre edildi. İş jetlerinde ise sadece geniş gövde uçaklarda hizmete sunuldu. Bu nedenle Legacy 450 ve Legacy 500 orta- hafif ve orta sını{a fly- by- wire sistemine sahip ilk uçaklar olarak pazardaki yerlerini alacaklar. Rockwell Collins Pro Line Fusion aviyonik sisteminde 4 adet geniş LDC ekran göstergeleri pilotlara senteek gelişerilmiş görüş sunarken, MulEScan hava radarları, elektronik chartlar ve haritalar görüş açısının limitli olduğu yerlerde dahi güvenliği maksimuma çıkariyor. Opsiyonel olarak sunulan JetMap3HD harita sistemleri Ethernet uyumlu olarak uçuş sırasında, hava durumu haber ve spor haberi ayrınilarını Legacy

9 BUSINESS AVIATION 9 Legacy 450: Tasarım Harikası Legacy 450 son teknoloji ürünü her biri pound ieş gücüne sahip oldukça sessiz çalışan Honeywell HTF7500E motorları sayesinde feet yüksekliğe sadece 23 dakikada irmanabiliyor. Tüm bu donanımların yanında Embraer orta sınıf müşterisine de ondan daha fazla para harcayan geniş ve ultra- geniş sınıf müşterisine sunduğu ilgiyi göstermeyi amaçlıyor. Örneğin 2012 yılında Embraer İç Tasarım Bölümü kad- rosuna Jay Beever I kaq. Daha önce Gulfstream Aerospace de Tasarım Müdürü olarak görev yapan Jay Beever G450, G550 ve son olarak G650 uçaklarının iç tasarım projelerinde görev almışi. Böylece Embraer hem dekoraef hem de son teknoloji ürünü gelişerilmiş kabin tasarımlarını müşterilerinin beğenisine suncacak. Embraer İş Jetleri Saiş Bölümü Başkanı Robert Knebel Orta- sınıf müşterilerimize iç tasarımda 50 milyon USD değerindeki Lineage 1000 sahibi müşterilerimize sunduğumuz deneyimin aynısını yaşatacağız. şeklinde konuştu. LEGACY 450 Teknik Özellikler Yolcu Kapasitesi 2+7 Menzil nm (4.260 km) Maksimum Hız 0.82 Mach (871 km/h) Maksimum Uçuş İr8fası feet ( m) Motor Honeywell HTF7500E Aviyonik Sistemi Rockwell Collins Pro Line Fusion Legacy

10 Legacy

BUSINESS AVIATION EBACE ÖZEL

BUSINESS AVIATION EBACE ÖZEL SAYI 12, Mayıs 2013 BUSINESS AVIATION EBACE ÖZEL LEGACY 500 EBACE E DAMGA VURDU LEGACY KRALLIĞI E- 195 VIP SHUTTLE BELÇİKALI LINEAGE 1000! 3 Ruag Münih:Lineage 1000 Yeni Bakım Merkezi BUSINESS AVIATION

Detaylı

BUSINESS AVIATION. 29 Aralık 2010. Sayı : 02. İlk Hawker 800XPr Geliş>rme Programında

BUSINESS AVIATION. 29 Aralık 2010. Sayı : 02. İlk Hawker 800XPr Geliş>rme Programında BUSINESS AVIATION İlk Hawker 800XPr Geliş>rme Programında Aralık ayı ortasında Hawker Beechcra+ tara[ndan yapılan duyuruyla yeni geliş2rilmekte olan ilk Hawker 800XPr modeli jet, geliş2rme programı kapsamında

Detaylı

Legacy 500 ilk uçuşunu gerçekleş]rdi. 200 ncü Legacy 650 teslima` 100 ncü Phenom 300 teslima` AIN Anket Sonuçları. Müşteri desteği ipad üzerinde

Legacy 500 ilk uçuşunu gerçekleş]rdi. 200 ncü Legacy 650 teslima` 100 ncü Phenom 300 teslima` AIN Anket Sonuçları. Müşteri desteği ipad üzerinde ! DERGİSİ SAYI 10, ARALIK 2012 A.S. HARMAN SOKAK NO:46/1 Şenlik- Florya İSTANBUL Cinnah Caddesi 106/6 Çankaya 06550 ANKARA +90 212 663 98 90 3 5 6 7 9 Legacy 500 ilk uçuşunu gerçekleş]rdi 200 ncü Legacy

Detaylı

BUSINESS AVIATION LEGACY SERİSİ ÖDÜLLENDİRİLDİ LEGACY 500 ÜN İLK TESLİMATI 2014 AMERİKALI PHENOM 300 PHENOM 300, 3 YENİ HIZ REKORU KIRDI

BUSINESS AVIATION LEGACY SERİSİ ÖDÜLLENDİRİLDİ LEGACY 500 ÜN İLK TESLİMATI 2014 AMERİKALI PHENOM 300 PHENOM 300, 3 YENİ HIZ REKORU KIRDI BUSINESS AVIATION SAYI 11, Mayıs 2013 AMERİKALI PHENOM 300 LEGACY SERİSİ ÖDÜLLENDİRİLDİ LEGACY 500 ÜN İLK TESLİMATI 2014 PHENOM 300, 3 YENİ HIZ REKORU KIRDI LINEAGE 1000, 10.000. UÇUŞ SAATİNİ TAMAMLADI!

Detaylı

BUSINESS AVIATION. EMBRAER NBAA Fuarı na Damga Vurdu. LEGACY 450 & LEGACY 500 Fly- By- Wire Mucizesi. ÇİN: Uçak Projesi ve Havacılık

BUSINESS AVIATION. EMBRAER NBAA Fuarı na Damga Vurdu. LEGACY 450 & LEGACY 500 Fly- By- Wire Mucizesi. ÇİN: Uçak Projesi ve Havacılık BUSINESS AVIATION Sayı 15, Kasım 2013 İŞ JETLERİ: LÜKS DEĞİL İHTİYAÇ EMBRAER NBAA Fuarı na Damga Vurdu LEGACY 450 & LEGACY 500 Fly- By- Wire Mucizesi ÇİN: Uçak Projesi ve Havacılık! Embraer 2013/3.Çeyrek

Detaylı

BUSINESS AVIATION. Airex Havacılık Fuarı 2012, İstanbul 6-9 Eylül 2012 Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

BUSINESS AVIATION. Airex Havacılık Fuarı 2012, İstanbul 6-9 Eylül 2012 Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız. BUSINESS AVIATION Airex Havacılık Fuarı 2012, İstanbul 6-9 Eylül 2012 Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız. Legacy 450 ve Legacy 500 Programları İlerliyor İlk uçuşuna günler kalan Legacy 500

Detaylı

HANGAR ÖZEL SAYI / FARNBOROUGH 10

HANGAR ÖZEL SAYI / FARNBOROUGH 10 HANGAR ÖZEL SAYI / FARNBOROUGH 10 Embraer den Farnborough 2010 da Gövde Gösterisi Bu hafta İngiltere de düzenlenen Farnborough Havacılık Fuarında dünyanın en büyük üçüncü uçak imlatçısı Brezilya nin EMBRAER

Detaylı

Innovation by Inspiration TEVI.COM.TR

Innovation by Inspiration TEVI.COM.TR YARATICI DÜŞÜNME ILE YENILIK Endüstriyel, Ticari, Kamu, Yer Destek Hizmetleri ve daha fazlası geniş bir yelpazede kullanım alanı ile sağlam ve güvenilir yük taşıyıcılar, personel taşıyıcılar ve çekiciler

Detaylı

EKSTRA HEYECAN, EKSTRA MACERA!

EKSTRA HEYECAN, EKSTRA MACERA! EKSTRA HEYECAN, EKSTRA MACERA! HEYECAN VERİCİ İÇ TASARIM MODUNUZA GÖRE KİŞİSELLEŞTİRİN, KOLAYCA KULLANIN. Sürücü, üç farklı direksiyon hassasiyetinden (spor, konfor ve normal) birini seçerek en doğru duyarlılık

Detaylı

angar Gulfstream G650 Test Uçuşları Niki Embaer E190 Siparişini Arttırıyor Embraer 190 Steep Approach Sertifikası Aldı

angar Gulfstream G650 Test Uçuşları Niki Embaer E190 Siparişini Arttırıyor Embraer 190 Steep Approach Sertifikası Aldı HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI angar Investor Newsletter GULFSTREAM Gulfstream G650 Test Uçuşları Geniş gövde Gulfstream G650ʼnin test uçuşları 2009ʼun son periyodunda kaldığı yerden 2010ʼda

Detaylı

DÜNDEN BUGÜNE HAVAYOLU TAŞIMACILIĞI VE TAŞIMACILIKTA MARKA

DÜNDEN BUGÜNE HAVAYOLU TAŞIMACILIĞI VE TAŞIMACILIKTA MARKA DÜNDEN BUGÜNE HAVAYOLU TAŞIMACILIĞI VE TAŞIMACILIKTA MARKA UTİKAD Türkiye de ve uluslararası alanda kara, hava, deniz, demiryolu, kombine taşımacılık ile lojistik hizmetler üreterek taşıma organizasyonunu

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ.

TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ. Sivil Havacılığın en büyük destekçisi TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ. Yalnızca Türkiye nin sivil havacılık alanında gururu, Avrupa nın imrenerek izlediği havayolu şirketi THY nin değil, bölgenin öncü

Detaylı

ÇEVRE DOSTU ARAÇLAR %100 YERLİ TANITIM KATALOĞU

ÇEVRE DOSTU ARAÇLAR %100 YERLİ TANITIM KATALOĞU ÇEVRE DOSTU ARAÇLAR 2017 %100 YERLİ TANITIM KATALOĞU ENBO OTOMOTİV İTH. İHR. SAN. VE TİC. A.Ş. Elektrikli araçlara gösterilen ilginin her geçen gün arttığı ülkemizde bu ihtiyaca yönelik çalışmalar yapan

Detaylı

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 88 25-06-2011

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 88 25-06-2011 HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI angar Paris Air Show Özel Sayısı www.deltatrade.com Embraer in Paris Air Show 2011 deki başarısı Müşteri Kesin Sipariş Opsiyon Sriwijaya (Endonezya) 20 10 Kenya

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ücret Sistemleri ve Verimlilik 13.12.

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ücret Sistemleri ve Verimlilik 13.12. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ücret Sistemleri ve Verimlilik 13.12.2011 2008470068-Osman Gökay ÖNOL 2008470105-Ezgi YENİSÖZ 2008470061-Fatmagül

Detaylı

angar İkinci Gulfstream G650 de İlk Uçuşunu Yaptı Körfez Havacılık ın Yeni Uçağı Gulfstream G450

angar İkinci Gulfstream G650 de İlk Uçuşunu Yaptı Körfez Havacılık ın Yeni Uçağı Gulfstream G450 HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI angar Investor Newsletter GULFSTREAM İkinci Gulfstream G650 de İlk Uçuşunu Yaptı 26 Şubat 2010ʼda Gulfstreamʼin Savannahʼdaki merkezinden yapılan açıklamada şirketin

Detaylı

Dünya nın en çok ülkesine uçan Avrupa nın En İyi Havayolu

Dünya nın en çok ülkesine uçan Avrupa nın En İyi Havayolu Dünya nın en çok ülkesine uçan Avrupa nın En İyi Havayolu Borsa İstanbul Kodu: THYAO Genel Bakış Türkiye nin bayrak taşıyıcı havayolu olan Türk Hava Yolları, Skytrax tarafından son dört senedir Avrupa

Detaylı

Ekonomik, modern, çok amaçlı. Her çeşit tarımsal faaliyete uygun 3 silindirli, yerli yeni turbo motor Modern çizgilere sahip yeni kaporta görünümü

Ekonomik, modern, çok amaçlı. Her çeşit tarımsal faaliyete uygun 3 silindirli, yerli yeni turbo motor Modern çizgilere sahip yeni kaporta görünümü T480s Ekonomik, modern, çok amaçlı Her çeşit tarımsal faaliyete uygun 3 silindirli, yerli yeni turbo motor Modern çizgilere sahip yeni kaporta görünümü T480s Geçmişinden gelen gücün modern teknoloji ile

Detaylı

NEW HOLLAND. TT Serisi

NEW HOLLAND. TT Serisi NEW HOLLAND TT Serisi NEW HOLLAND TT Serisi Türk çiftçisi taraf ndan en çok tercih edilen serilerinden biri olan TT Serisi, 50 HP, 55 HP, 65 HP ve 72 HP güçlerindeki geniş ürün yelpazesiyle yeni, ekonomik

Detaylı

MACERA HİÇ BU KADAR ÇEKİCİ OLMAMIŞTI!

MACERA HİÇ BU KADAR ÇEKİCİ OLMAMIŞTI! MACERA HİÇ BU KADAR ÇEKİCİ OLMAMIŞTI! ZEKASI İÇİNDE SAKLI! MODUNUZA GÖRE KİŞİSELLEŞTİRİN, KOLAYCA KULLANIN. Sürücü, üç farklı direksiyon hassasiyetinden (spor, konfor ve normal) birini seçerek en doğru

Detaylı

5GL Serisi 57 kw (75 HP) 65 kw (85 HP) (97/68 EC) Düşük Profil i Bağ-Bahçe Traktörleri

5GL Serisi 57 kw (75 HP) 65 kw (85 HP) (97/68 EC) Düşük Profil i Bağ-Bahçe Traktörleri 5GL Serisi 57 kw (75 HP) 65 kw (85 HP) (97/68 EC) Düşük Profilli Bağ-Bahçe Traktörleri 2 5GL Serisi Traktörler Genel Bakış 5GL Düşük Profil, Alçak Bağ-Bahçe Uygulamaları için Yeni Çözüm Yeni John Deere

Detaylı

VESTEL ŞİRKETLER GRUBU

VESTEL ŞİRKETLER GRUBU İÇİNDEKİLER : VESTEL ŞİRKETLER GRUBU VESTEL ELEKTRONİK TARİHÇE VİZYON/MİSYON FAALİYET ALANLARI ÜRÜN KATEGORİSİ TASARIM YÖNÜ İLE VESTEL TASARIM FABRİKASI VİZYON/MİSYON VESTEL ŞİRKETLER GRUBU VESTEL ELEKTRONİK

Detaylı

Yýllarca Yollarca Þampiyon

Yýllarca Yollarca Þampiyon Yýllarca Yollarca Þampiyon nadolu Isuzu, dünya teknolojisinde Türkiye'ye uygun araçlar A üretiyor. Her yolda, her koþulda yüksek performans gösteriyor. Þampiyon Isuzu, yüksek kalitesi sayesinde uzun yýllar

Detaylı

DAHA HAFİF, DAHA SPORTİF, DAHA KOMPAKT VE DAHA AKILLI. YENİ FORZA 250 İLE LİMİTSİZSİN.

DAHA HAFİF, DAHA SPORTİF, DAHA KOMPAKT VE DAHA AKILLI. YENİ FORZA 250 İLE LİMİTSİZSİN. KOŞULSUZ ÖZGÜRLÜK DAHA HAFİF, DAHA SPORTİF, DAHA KOMPAKT VE DAHA AKILLI. YENİ FORZA 250 İLE LİMİTSİZSİN. Forza 250 üstün GT konforu, üst düzey güvenlik sağlayan teknolojik donanımları, seçkin ve aerodinamik

Detaylı

Değerli İş Ortağımız,

Değerli İş Ortağımız, Değerli İş Ortağımız, Biliyoruz ki Lider olmak sağlam bir başlangıç ister. İşte bundan hareketle Lassa olarak yeni yıla yepyeni ürünlerle sağlam bir başlangıç yapıyoruz. Biliyoruz ki Lider olmak yenilik

Detaylı

V E S P A E L E T T R I C A

V E S P A E L E T T R I C A VESPA ELETTRICA GÜÇ BENDE ELEKTRİKLİ ZARAFET ELEKTRIKLI MOBILITE ARTIK BAMBAŞKA BİR SEVİYEDE! VESPA ELETTRICA YA BAKTIĞINIZDA, ONUN ÇEVRE VE TEKNOLOJI ARASINDAKI YENI BIR TASARIM ILIŞKISINI ZARIFÇE YORUMLADIĞINI

Detaylı

PLASTİK YOLCU UÇAĞI GERÇEKTEN PLASTİK Mİ?

PLASTİK YOLCU UÇAĞI GERÇEKTEN PLASTİK Mİ? PLASTİK YOLCU UÇAĞI GERÇEKTEN PLASTİK Mİ? Yeni nesil yolcu uçakları evlerdeki basit plastikten yapılmadı. Gövdeleri, fiberglasa benzeyen fiber takviyeli plastik kompozitlerden üretildi. Uçak Gövdesinde

Detaylı

Sayın Büyükelçi, Değerli Konuklar, Kıymetli Basın Mensupları,

Sayın Büyükelçi, Değerli Konuklar, Kıymetli Basın Mensupları, Sayın Büyükelçi, Değerli Konuklar, Kıymetli Basın Mensupları, Bugün, ulusal savunmamızın güvencesi ve bölge barışı için en önemli denge ve istikrâr unsuru olan Türk Silahlı Kuvvetleri nin etkinliğini ve

Detaylı

Magazinci.com İnternet Medyası 2014 yılının En İyilerini Ödüllendiriyor.

Magazinci.com İnternet Medyası 2014 yılının En İyilerini Ödüllendiriyor. Mart 2015 - Sayı 8 BÜLTEN MxS yayın organıdır (Parayla satılmaz). Helper Polyester Macun Yenilenmiş Formülü ile Polyester macunda, kullanıcıların isteklerini göz önünde bulundurarak Arge çalışmaları nihai

Detaylı

REHAU DÖŞEMEDEN ISITMA/SERİNLETME DUVAR, TAVAN VE ZEMİN İÇİN DÜŞÜK YÜKSEKLİKLİ UYGULAMA SİSTEMLERİ. www.rehau.com.tr. Yapı Otomotiv Endüstri

REHAU DÖŞEMEDEN ISITMA/SERİNLETME DUVAR, TAVAN VE ZEMİN İÇİN DÜŞÜK YÜKSEKLİKLİ UYGULAMA SİSTEMLERİ. www.rehau.com.tr. Yapı Otomotiv Endüstri REHAU DÖŞEMEDEN ISITMA/SERİNLETME DUVAR, TAVAN VE ZEMİN İÇİN DÜŞÜK YÜKSEKLİKLİ UYGULAMA SİSTEMLERİ www.rehau.com.tr Yapı Otomotiv Endüstri YENİLEME SISTEMI 10 ISLAK YAPI TARZINDA - REHAU tutucu lama 10

Detaylı

Doç. Dr. Temel KOTİL THY Genel Müdürü Genel Sunum

Doç. Dr. Temel KOTİL THY Genel Müdürü Genel Sunum Doç. Dr. Temel KOTİL THY Genel Müdürü Genel Sunum Küresel Havacılık Sektörü Türk Hava Yolları Başarı Hikayesi THY Kargo 24 Saat İçindeki Hava Trafiği Hava Trafiği Gelişimi (1950 2007) ve Bugün Hava trafiği

Detaylı

Toyota Ayrıcalıklar Dünyasına Hoş Geldiniz!

Toyota Ayrıcalıklar Dünyasına Hoş Geldiniz! Toyota Ayrıcalıklar Dünyasına Hoş Geldiniz! Müşteri Memnuniyeti Toyota dünyanın en çok tercih edilen otomotiv markası çünkü tüketicisini en çok memnun eden marka. Bunun kanıtı ortada: Toyota, Ulusal Kalite

Detaylı

NEW HOLLAND TT4 Serisi

NEW HOLLAND TT4 Serisi NEW HOLLAND TT4 Serisi tt4.50 tt4.55 tt4.65 Gelişmiş özellikler ve seçkin konforun yeni temsilcisi TT4 Serisi Geniş ve klimalı kabini, modern görünümü, güçlü transmisyonu, powershuttle opsiyonu, sürüngen

Detaylı

NEW HOLLAND. TDS Serisi

NEW HOLLAND. TDS Serisi NEW HOLLAND TDS Serisi NEW HOLLAND TDS Serisi New Holland TDS Serisi tüm modellerinde standart olarak sunulan turbo-intercooler aspirasyon sistemine sahip motorlar sayesinde yüksek performans yakıt ekonomisi

Detaylı

İŞİNİZİ ZİRVEYE ÇIKARIN!

İŞİNİZİ ZİRVEYE ÇIKARIN! İŞİNİZİ ZİRVEYE ÇIKARIN! İŞİNİZİ ZİRVEYE ÇIKARIN! DFSK Mini Maxi Güçlü Motor Mini Maxi'nin DK1506 motoru, Dual VVT teknolojisi ile orta, düşük ve yüksek devirlerde mükemmel bir tork çıkışı sağlayarak güçlü

Detaylı

BAJAJ AUTO (GÜNLÜK) ULAŞIMIN DÜNYA LİDERİ

BAJAJ AUTO (GÜNLÜK) ULAŞIMIN DÜNYA LİDERİ COVER PAGE PAGE No. 1 PAGE No. 2 BAJAJ AUTO (GÜNLÜK) ULAŞIMIN DÜNYA LİDERİ Bajaj, dünyada en çok güvenilen 3 tekerli taşıt markasıdır. Bajaj RE dünyada günde 58 milyondan fazla yolcu taşımaktadır. 25 ten

Detaylı

profesyonellerin tercihi www.bagisturizm.com.tr

profesyonellerin tercihi www.bagisturizm.com.tr profesyonellerin tercihi www.bagisturizm.com.tr profesyonellerin tercihi HAKKIMIZDA Firmamız 1998 yılında Personel Taşımacılığı sektöründe hizmet vermeye başlamış olup Türkiye nin gözde, özel ve kamu kuruluşlarının

Detaylı

Önceligi Insan Hayallerinizdeki gelecegi özlediginiz degerlerle insaa ediyoruz...

Önceligi Insan Hayallerinizdeki gelecegi özlediginiz degerlerle insaa ediyoruz... 2018 Önceligi Insan Hayallerinizdeki gelecegi özlediginiz degerlerle insaa ediyoruz... Tepekaya İnşaat, kaliteden ödün vermeden inşaat sektöründe güçlü ve emin adımlar atan bir kuruluştur. İlkemiz halkımıza

Detaylı

TEB ARVAL CVO SUNUMU. 29 Kasım 2013 İstanbul

TEB ARVAL CVO SUNUMU. 29 Kasım 2013 İstanbul TEB ARVAL CVO SUNUMU 29 Kasım 2013 İstanbul Tüm filo profesyonelleri için uzman platformu: CVO nedir? Filo müdürleri, tedarik uzmanları, üreticiler, leasing şirketleri, reklamcılar, sigortacılar, basın,

Detaylı

En konforlu yolculuklar. Maksimum konfor

En konforlu yolculuklar. Maksimum konfor TR En konforlu yolculuklar STAR, 31 kişiye kadar yolcu taşıma kapasitesi, geniş ve konforlu koltuk aralıkları ve farklı oturum alternatifleri ile turizm, personel ve şehirler arası taşımacılıktaki ihtiyaçlara

Detaylı

En konforlu yolculuklar

En konforlu yolculuklar TR Maksimum konfor STAR, 31 kişilik yolcu kapasitesi, 4,25 m 3 lük yüksek kapasiteli ve kesintisiz bagajı, aracın arkasında konumlandırılmış ekonomi, performans ve sessiz yolculuk sağlayan motoru, bağımsız

Detaylı

TT4 Serisi TT4.50 TT4.55 TT4.65 TT4.75

TT4 Serisi TT4.50 TT4.55 TT4.65 TT4.75 TT4 Serisi TT4.50 TT4.55 TT4.65 TT4.75 Gelişmiş Özellikler ve Seçkin Konforun Yeni Temsilcisi TT4 Serisi Geniş ve klimalı kabini, modern görünümü, güçlü transmisyonu, powershuttle opsiyonu, sürüngen vitesi

Detaylı

PARS 8X8 TAKTIK TEKERLEKLI ZIRHLI ARAÇ

PARS 8X8 TAKTIK TEKERLEKLI ZIRHLI ARAÇ PARS 8X8 32 TAKTIK TEKERLEKLI ZIRHLI ARAÇ TEMEL ÖZELLİKLER Şoför/Komutan için mevcut durum bilgisi sağlayan önde ve arkada iki adet termal ve CCD gündüz kameraları Tüm tekerleklerden direksiyon kontrolü

Detaylı

Bir Dünya Grubu hizmetinizde

Bir Dünya Grubu hizmetinizde Bir Dünya Grubu hizmetinizde 10.000 çalışanı ile Leroy-Somer, tüm Dünya da haftada 7 gün günde 24 saat, ihtiyacınız olan ticarî ve teknik desteği size sunma kapasitesine sahip 470 ekspertiz ve servis merkezinden

Detaylı

T480B T480B 2WD T480B 4WD

T480B T480B 2WD T480B 4WD T480B T480B 2WD T480B 4WD Ekonomik, Kompakt, Modern... T480B Yeni New Holland T480B Efsane artık bahçelerinizde! YERLİ TURBO MOTOR İLE YÜZÜNÜZ GÜLSÜN 3 silindirli 48 beygir gücüne sahip yerli motoru ile

Detaylı

UÇACAKSANIZ IF YOU LL FLY, FLY WITH THE BEST

UÇACAKSANIZ IF YOU LL FLY, FLY WITH THE BEST UÇACAKSANIZ EN İYİSİYLE UÇUN IF YOU LL FLY, FLY WITH THE BEST Zorlu Air faaliyetlerini 1992 yılından bu yana Türkiye nin en büyük kuruluşlarından biri olan Zorlu Holding bünyesinde sürdürmektedir. Zorlu

Detaylı

İstanbul da, Bursa da, Çanakkale de, Sakarya da. Ve şimdi Konya da.

İstanbul da, Bursa da, Çanakkale de, Sakarya da. Ve şimdi Konya da. İstanbul da, Bursa da, Çanakkale de, Sakarya da Ve şimdi Konya da. 23 Bursa Prestij Modern 23 yıllık İstanbul Prestij Park Bakyapı Uzmanlığıyla Prestijli Bir Hayat Sakarya Çamlıca Apart Evleri Çanakkale

Detaylı

Her daim yenilikçi anlayış

Her daim yenilikçi anlayış Her daim yenilikçi anlayış KLEEMANN Design: hayata dair, hayatın içinden. Biz yalnızca asansör tasarlamıyoruz; işimizin her yönünü sürekli geliştiren bir tasarım anlayışının peşindeyiz. KLEEMANN Design,

Detaylı

SEYAHAT İÇİN EN KONFORLU YÖNTEM

SEYAHAT İÇİN EN KONFORLU YÖNTEM SEYAHAT İÇİN EN KONFORLU YÖNTEM - Gate Transfer Istanbul'daki seyahatleriniz için konforlu, kolay kullanımlı ve kişiye özel transfer hizmeti sunmaktadır. - Sektörünün lideri olan onlarca kurumun seçkin

Detaylı

Sensör Birleştirme Eğitimi. Hızlı jet uçağa monte görev sistemlerinin geliştirilmiş operasyonel performansı vasıtasıyla avantaj sağlayın

Sensör Birleştirme Eğitimi. Hızlı jet uçağa monte görev sistemlerinin geliştirilmiş operasyonel performansı vasıtasıyla avantaj sağlayın Sensör Birleştirme Eğitimi Hızlı jet uçağa monte görev sistemlerinin geliştirilmiş operasyonel performansı vasıtasıyla avantaj sağlayın Operasyonel verimliliği en üst düzeye çıkarma Hızlı jet platformlar,

Detaylı

Gururla PILOTCAR ı sunuyoruz...

Gururla PILOTCAR ı sunuyoruz... www.pilotcar.com.tr Piyasalardaki elektrikli araçlara yeni bir soluk... PILOTCAR, Pilot Taşıt Koltukları San. ve Tic. A.Ş. sahibi, tutkulu girişimci Ahmet Özkılıç tarafından geliştirilmiş yeni bir markadır.

Detaylı

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 89 18-08-2011

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 89 18-08-2011 HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI angar www.deltatrade.com E- Jet Siparişleri 1000 e Ulaş2 Fransa da gerçekleş/rilen 49. Paris Havacılık Fuarı nda açıklandığı üzere, Embraer in yeni dönem sacşlarının

Detaylı

YENİ NISSAN X-TRAIL SENİN HAYALLERİN, SENİN YOLUN.

YENİ NISSAN X-TRAIL SENİN HAYALLERİN, SENİN YOLUN. YENİ NISSAN X-TRAIL SENİN HAYALLERİN, SENİN YOLUN. YENİ NISSAN X-TRAIL SENİN HAYALLERİN, SENİN YOLUN. Yeni Nissan X-TRAIL ile hayalindeki yolculuğa çıkmaya hazır mısın? Çünkü sen hazırsan onun yolu, senin

Detaylı

Kendi hayatını yaşa. Sürüş hazzından vazgeçme.

Kendi hayatını yaşa. Sürüş hazzından vazgeçme. TOTA L K ONTR O L Doğamızda hep daha ileriye ulaşmak var. Bazen duraklar ve geçmişe bakarız. Fakat sonra yolculuk yeniden başlar. Çünkü macera hep bir yerlerde bizi bekler. Ve sadece ilerleyerek hedefe

Detaylı

NEW HOLLAND. TTJ Serisi

NEW HOLLAND. TTJ Serisi NEW HOLLAND TTJ Serisi Adını geçmişten, gücünü gelecekten alan yeni TT Junior Ülkemizde ve dünyada bağ ve bahçe tarımı gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. New Holland markası olarak bu doğrultudaki gelişmeleri

Detaylı

SAFİR PLUS ve SAFİR PLUS VIP. Yepyeni Yüzüyle Yollarda...

SAFİR PLUS ve SAFİR PLUS VIP. Yepyeni Yüzüyle Yollarda... SAFİR PLUS ve SAFİR PLUS VIP Yepyeni Yüzüyle Yollarda... Safir Plus ile yolculuğunuz daha konforlu... Beklenti ve taleplerin her gün arttığı yolcu taşımacılığı sektöründe Temsa, yolculuk keyfinin tanımını

Detaylı

Özyılmaz Petrol Ürün.Paz.Nak. ve Tic Ltd. Şti.

Özyılmaz Petrol Ürün.Paz.Nak. ve Tic Ltd. Şti. Özyılmaz Petrol Ürün.Paz.Nak. ve Tic Ltd. Şti. İstanbul 2014 Yasal Uyarı: Bu sunumda kullanılan veriler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Hakkında Tarihçe 1987 İstanbul'da kuruldu ve Madeni Yağ sektöründe

Detaylı

T7000 Auto Command Serisi T7040 T7070

T7000 Auto Command Serisi T7040 T7070 T7000 Auto Command Serisi T7040 T7070 T7000 AC Serisi CVT Sürekli Değişken Transmisyon KONTROL SENDE... Sidewinder II Yönetim Paneli, dokunmatik ekranı, CVT transmisyonu, ve daha fazlası ile T7000 Auto

Detaylı

ARMA MODERN DÜNYANIN Kapılarını ARALAMAK Elinizde.

ARMA MODERN DÜNYANIN Kapılarını ARALAMAK Elinizde. Başkent'in 'sı... ARMA MODERN DÜNYANIN Kapılarını ARALAMAK Elinizde. Bir devletin, bir hanedanın ya da bir şehrin alâmeti olarak kabul edilmiş çok eski zamanlardan beri kendilerine mahsus özel bütün eski

Detaylı

Havalimanında Kişiye Özel Servisler

Havalimanında Kişiye Özel Servisler Havalimanında Kişiye Özel Servisler Seyahat planlarınızı yaparken ihtiyaç duyduğunuz herşey tek adreste! TAV primeclass, özel bir seyahat danışmanı gibi çalışarak, araç kiralamadan özel şoförlü transferinize,

Detaylı

KRUVAZİYER TURİZMİ ve DESTİNASYONA KATKISI. Erkunt Öner 2012

KRUVAZİYER TURİZMİ ve DESTİNASYONA KATKISI. Erkunt Öner 2012 KRUVAZİYER TURİZMİ ve DESTİNASYONA KATKISI Erkunt Öner 2012 1 1. Kruvaziyer Endüstrisinin Gelişimi Global olarak kruvaziyer endüstrisi, son 5 yılda turizmin en fazla büyüme gösteren alanı olmuştur. Yapılan

Detaylı

HAKKIMIZDA.

HAKKIMIZDA. HAKKIMIZDA Yekaş&Fides Global Logistics olarak, yola çıktığımız 1998 yılından bu yana, hizmet çeşitliliğimizi her geçen gün artırarak şeffaf, güvenilir ve müşteri odaklı lojistik hizmetleri sunuyoruz.

Detaylı

YANA OTOMOBILIN TARIHINI YAZAN BIRKA MARKA ARAS NDA YER AL YORUZ

YANA OTOMOBILIN TARIHINI YAZAN BIRKA MARKA ARAS NDA YER AL YORUZ RENAULT FLUENCE NEDEN RENAULT? 2 2 FLUENCE AYRINTILAR RENAULT FLUENCE KUSURSUZ AYRINTILAR KONFORLU KONFORU ARTTIRAN DONANIMLAR FAYDALI Renault eco 2 2 2 ALANI 18 > 19 Önde oturan her yolcunun kendisine

Detaylı

CXT UNO TEK BİR KOMPAKT PAKETTE UZUN YILLARIN DENEYİMİ

CXT UNO TEK BİR KOMPAKT PAKETTE UZUN YILLARIN DENEYİMİ ENDÜSTRİYEL VİNÇLER NÜKLEER VİNÇLER LİMAN VİNÇLERİ AĞIR YÜK FORKLİFTLERİ SERVİS TAKIM TEZGAHI SERVİSİ CXT UNO TEK BİR KOMPAKT PAKETTE UZUN YILLARIN DENEYİMİ 2 Konecranes CXT UNO HAYATİ ÖZELLİKLERE ODAKLANMA

Detaylı

İst anbul Shop&Miles BoatShow da sergileyecekler.

İst anbul Shop&Miles BoatShow da sergileyecekler. Dünyanın en büyük yatçılık şirketleri ve Türkiye deki üreticiler portföylerindeki en iddialı teknel eri İst anbul Shop&Miles BoatShow da sergileyecekler. Fuarın deniz üstünde yapılacak olması, kapalı alanlara

Detaylı

Gelecek için hazırız.

Gelecek için hazırız. Gelecek için hazırız. Genel Bakış Buderus uzmanlığının yepyeni ürünü: Logamax plus GB172i Yoğuşmalı Kombi ve Kazan Logamax plus GB172i yeni nesil duvar tipi yoğuşmalı kombi ve kazan: Yenilikçi tasarım,

Detaylı

delivers tailored solutions

delivers tailored solutions delivers tailored solutions H A K K I M I Z D A Türkiye ve bölgemizdeki havacılık şirketlerine modifikasyon/tamir, uçuşa elverişlilik ve organizasyon konularında ilgili havacılık kurallarına uygun anahtar

Detaylı

BUSINESS AVIATION. Embraer İş Uçakları Özel Sayısı. Dünyanın En Büyükleri Listesine Giriş

BUSINESS AVIATION. Embraer İş Uçakları Özel Sayısı. Dünyanın En Büyükleri Listesine Giriş BUSINESS AVIATION Embraer İş Uçakları Özel Sayısı Dünyanın En Büyükleri Listesine Giriş Dünyanın en büyük üçüncü uçak üre8cisi Embraer in başarı hikayesi, Brezilya nın 1940 larda başlayan yerli üre8m uçak

Detaylı

Elektrikli Araçlar. www.pilotcar.com.tr

Elektrikli Araçlar. www.pilotcar.com.tr ELEKTRİKLİ ARAÇLAR Elektrikli Araçlar www.pilotcar.com.tr Yenilikçi bir gerçeklikle dinamik, sıradışı bir marka PC2 PC4 Piyasalardaki elektrikli araçlara yeni bir soluk... PILOTCAR, Pilot Taşıt Koltukları

Detaylı

DUYULARIN USTALIKLA BİLEŞİMİ

DUYULARIN USTALIKLA BİLEŞİMİ DUYULARIN USTALIKLA BİLEŞİMİ 1988 yılında kusursuz tekneler üretme tutkusu ve amacıyla yola çıktık. Bugün aynı tutku ve heyecanla, İzmir / Türkiye tesislerimizden 4 kıtada 40 ülkeye, müşteri memnuniyetini

Detaylı

DAKAR RUHUNUN VÜCUT BULMUŞ HALİ!

DAKAR RUHUNUN VÜCUT BULMUŞ HALİ! DAKAR RUHUNUN VÜCUT BULMUŞ HALİ! Tasarım ilhamı tamamen CRF450 RALLY yarış motosikletinden alınan CRF250 RALLY, arka ABS iptal seçeneği, çok fonksiyonlu dijital gösterge paneli, 10 litrelik yakıt tankı

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

NEW HOLLAND. TTB Serisi

NEW HOLLAND. TTB Serisi NEW HOLLAND TTB Serisi NEW HOLLAND TTB Serisi Türk çiftçisinin bahçe segmentindeki vazgeçilmezi TTB Serisi, yenilenmiş Tier3 emisyon değerine sahip turbo-intercooler motoruyla artık daha da performanslı...

Detaylı

THK UÇUŞ OKULLARI ğitim Ok ş E ul u u ç U

THK UÇUŞ OKULLARI ğitim Ok ş E ul u u ç U THK UÇUŞ OKULLARI ş THK ş Eğitim Hizmetleri Türkiye'de sivil havacılığın geliştirilmesi ve gençlerin havacılığa kazandırılması ile ilgili 86 yıldan b yana faaliyetlerini sürdüren Türk Hava Krm; Türkiye'de

Detaylı

Her işte. ISB e. Avrupa Otomotiv Motorları 140-300PS

Her işte. ISB e. Avrupa Otomotiv Motorları 140-300PS Her işte. ISB e Avrupa Otomotiv Motorları 140-300PS ISB e Cummins ISB e, güvenilirlik konusundaki ününü artırmaya devam ediyor. Cummins ISB e, kamyon, otobüs ve özel iş aracı kullanıcılarına Cummins ten

Detaylı

ÖZGÜRLÜĞÜN TADINI ÇIKARIN

ÖZGÜRLÜĞÜN TADINI ÇIKARIN ÖZGÜRLÜĞÜN TADINI ÇIKARIN Performansı ve konforuyla pick-up standartlarını üst çizgiye taşıyan L200, hem iş hayatınızda hem de sevdiklerinizle çıkacağınız yolculuklarda rahatlık ve özgürlük sunuyor. Bazı

Detaylı

KOLAY & HER AÇIDAN VERİMLİ

KOLAY & HER AÇIDAN VERİMLİ C sınıfı ürünlerin tedariği KOLAY & HER AÇIDAN VERİMLİ www.simplesystem.com.tr C parçaları için B2B tedarik platformu 2 C sınıfı ürünlerin tedariği kolay hızlı & şeffaf 3 İkna eden gerçekler: B2B tedarik

Detaylı

MİLLİ GURURU. Türkiye nin. YILMAZ: 2023 TE HEDEFİMİZ 25 MİlYAr DOlAr İHrAcAT YAPMAK

MİLLİ GURURU. Türkiye nin. YILMAZ: 2023 TE HEDEFİMİZ 25 MİlYAr DOlAr İHrAcAT YAPMAK Türkiye nin MİLLİ YILMAZ: 2023 TE HEDEFİMİZ 25 MİlYAr DOlAr İHrAcAT YAPMAK 2015 yılında 5 milyar ciroya ulaşan savunma sanayisi sektörü, 1.7 milyar lık ihracata imza atıyor. Türk savunma sanayisinin her

Detaylı

Onu kablodan sizi ayak bağından kurtardık.

Onu kablodan sizi ayak bağından kurtardık. Onu kablodan sizi ayak bağından kurtardık. Yeni Bosch Athlet kablosuz dikey süpürge, her yere ulaşma konforunu ve 2400 Watt* lık elektrikli süpürge ile aynı temizlik performansını bir arada sunar. www.bosch-home.com/tr

Detaylı

eofis hizmetleri içeriği

eofis hizmetleri içeriği Alternatif çalışma alanları Elektrik, ısınma, soğutma, internet, bina aidatı, stopaj, temizlik, güvenlik, otopark giderlerini düşünmenize gerek yok! eofis size şimdilik Dünya Ticaret Merkezi Yeşilköy de,

Detaylı

Türk Hava Yolları Değerlendirme Analizi

Türk Hava Yolları Değerlendirme Analizi www.alanyatirim.com.tr Türk Hava Yolları Değerlendirme Analizi 25 Temmuz 2018 ÖZET BİLGİLER 1933 yılında kurulan Türk Hava Yolları nın ana faaliyet konusu yurt içi ve yurt dışında yolcu ve kargo hava taşımacılığı

Detaylı

AKSESUAR broşürü CITROËN C4 PICASSO - GRAND C4 PICASSO ARALIK 2009

AKSESUAR broşürü CITROËN C4 PICASSO - GRAND C4 PICASSO ARALIK 2009 AKSESUAR broşürü CITROËN C4 PICASSO - GRAND C4 PICASSO ARALIK 2009 STİL 04 KONFOR 06 GÜVENLİK 08 TAŞIMA 10 KORUMA 12 İLETİŞİM 14 Fark yaratan dokunuşlar C4 Picasso ile birlikte kaliteyi, güvenliği ve estetiği

Detaylı

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 83 04-11-2010

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 83 04-11-2010 HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 83 04-11-2010 angar Alitalia Yeni E 190 Siparişi Verecek Embraer, İtalyan şirke1 Alitalia nın EMB 190 modelini Bombardier in CRJ 900/ 1000 ve Sukhoi nin

Detaylı

TTL İNTERAKTİF ZEMİN HAYATA BİZİMLE DOKUNUN! Touch To Life

TTL İNTERAKTİF ZEMİN HAYATA BİZİMLE DOKUNUN! Touch To Life TTL İNTERAKTİF ZEMİN HAYATA BİZİMLE DOKUNUN! Touch To Life Bir adımda değişir HAYAT! Touch Box interaktif zemin ve yüzey çözümü, yansıtılan görüntü ile insan vücudu hareketlerine bağlı olarak görsel efektler

Detaylı

GRANUL (KIRIK) BUZ MAKİNASI HİJYENİK TEMİZ SU SOĞUTMA CİHAZI SU SOĞUTMA (CHİLLER) CİHAZLARI SOĞUK HAVA DEPOLARI KALIP BUZ MAKİNASI

GRANUL (KIRIK) BUZ MAKİNASI HİJYENİK TEMİZ SU SOĞUTMA CİHAZI SU SOĞUTMA (CHİLLER) CİHAZLARI SOĞUK HAVA DEPOLARI KALIP BUZ MAKİNASI GRANUL (KIRIK) BUZ MAKİNASI HİJYENİK TEMİZ SU SOĞUTMA CİHAZI SU SOĞUTMA (CHİLLER) CİHAZLARI SOĞUK HAVA DEPOLARI KALIP BUZ MAKİNASI www.eserteknik.com GRANÜL (KIRIK) BUZ MAKİNESİ Balıkçılar ve fırınlar

Detaylı

Basın Bülteni. Türkiye de ve dünyada akıllı telefon pazarları

Basın Bülteni. Türkiye de ve dünyada akıllı telefon pazarları Basın Bülteni Türkiye de ve dünyada akıllı telefon pazarları 31 Mart 2017 Naz Sakar Marketing and Communications T +90 212 368 0700 F +90 212 368 0799 naz.sakar@gfk.com GfK Perakende Paneli ölçümüne göre

Detaylı

AVENUE LF CNG Keyifli Yolculuklar...

AVENUE LF CNG Keyifli Yolculuklar... AVENUE LF CNG Keyifli Yolculuklar... Yolculuklar Avenue LF CNG ile daha keyifli Doğalgazla çalışan Avenue LF CNG, çevreci özelliğinin yanı sıra güçlü ısıtma-soğutma sistemi ve ergonomik koltukları ile

Detaylı

GREENEKS New Horizons in Transportation

GREENEKS New Horizons in Transportation GREENEKS New Horizons in Transportation GREENEKS Kilometre taşları - İlk On Yıl 1994 Filo operatörümüz GREENEKS Kuruldu.. 1994 15 Adet Araç alınarak 15 Araçlık Tır Filosu oluşturuldu. 1994 Almanya ve Hollanda

Detaylı

Lachenmeier Stretch Hood T1. Küçük ve güçlü

Lachenmeier Stretch Hood T1. Küçük ve güçlü Lachenmeier Stretch Hood T1 Küçük ve güçlü Lachenmeier Stretch Hood Stretch hood teknolojisi palet sarma yöntemlerinin diğer türlerine göre önemli avantajlar sunmaktadır. Film ve enerji tüketiminde tasarruf

Detaylı

TOURMALİN. Her Şehre Yakışır...

TOURMALİN. Her Şehre Yakışır... TOURMALİN Her Şehre Yakışır... Her şehre yakışır... Orta mesafe seyahatlerin vazgeçilmezi olan Tourmalin, tasarım, güvenlik, konfor, bagaj kapasitesi ve teknolojik donanımları ile müşterilere %100 memnuniyet

Detaylı

Danfoss tan Doğa Dostu Isıtma Çözümleri DHP-AQ Havadan Suya Isı Pompaları

Danfoss tan Doğa Dostu Isıtma Çözümleri DHP-AQ Havadan Suya Isı Pompaları Making Modern Living Possible Danfoss tan Doğa Dostu Isıtma Çözümleri DHP-AQ Havadan Suya Isı Pompaları Danfoss Isıtma Çözümleri Türkiye www.danfoss.com.tr Danfoss DHP-AQ Havadan Suya Isı Pompaları Yaşam

Detaylı

AKSESUAR BROŞÜRÜ CİTROËN DS4

AKSESUAR BROŞÜRÜ CİTROËN DS4 AKSESUAR BROŞÜRÜ CİTROËN DS4 STİL 04 KONFOR 06 GÜVENLİK 08 TAŞIMA 10 KORUMA 14 İLETİŞİM 18 FARK YARATAN DOKUNUŞLAR Citroën i seçmek aynı zamanda kaliteyi, güvenliği ve stili seçmek demektir. Bu üç kelimeyse

Detaylı

KALİTEDE ÖNCÜ KURULUŞ ÜNALLAR İNŞAAT KENDİ SEKTÖRÜNDE LİDER MARKALARI KALİTELİ HİZMET ANLAYIŞIYLA TÜKETİCİSİNE SUNMAKTAN MUTLULUK DUYAR

KALİTEDE ÖNCÜ KURULUŞ ÜNALLAR İNŞAAT KENDİ SEKTÖRÜNDE LİDER MARKALARI KALİTELİ HİZMET ANLAYIŞIYLA TÜKETİCİSİNE SUNMAKTAN MUTLULUK DUYAR KALİTEDE ÖNCÜ KURULUŞ ÜNALLAR İNŞAAT KENDİ SEKTÖRÜNDE LİDER MARKALARI KALİTELİ HİZMET ANLAYIŞIYLA TÜKETİCİSİNE SUNMAKTAN MUTLULUK DUYAR ÜNALLAR İNŞAAT, yurt içinde tamamlamış olduğu projelerle ve yeterli

Detaylı

Elektronik Paketleme makinesi tam otomatik besleme ünitesiyle birlikte, yüksek üretim

Elektronik Paketleme makinesi tam otomatik besleme ünitesiyle birlikte, yüksek üretim TEKNOPAC 300 Elektronik Paketleme makinesi tam otomatik besleme ünitesiyle birlikte, yüksek üretim Kapasitesi için, düzgün ürünleri sarmak üzere tasarlanmıştır. Konsol tasarımı, modüler yapısı, yüksek

Detaylı

FONLAR GETİRİ KIYASLAMASI FONLAR GETİRİ KIYASLAMASI

FONLAR GETİRİ KIYASLAMASI FONLAR GETİRİ KIYASLAMASI OCAK 15 Güncel Ekonomik Veriler Büyüme Oranı(Yıllık) 4,00% Cari Açık/GSYİH 6,61% İşsizlik oranı(yıllık) 10,10% Enflasyon(TÜFE/Yıllık) 8,17% GSMH(milyar USD) 819,9 Kişi Başı Milli Gelir (USD) 10.800 Güncel

Detaylı

Yıl: 4, Sayı: 17, Aralık 2017, s

Yıl: 4, Sayı: 17, Aralık 2017, s Yıl: 4, Sayı: 17, Aralık 2017, s. 616-634 Tüzün Tolga ĠNAN 1 AĞIRLIKLI ORTALAMA ANALĠZĠ KAPSAMINDA HAVAYOLLARININ KOLTUK, KABĠN ĠÇĠ EĞLENCE VE BAGAJ PARAMETRELERĠ AÇISINDAN DEĞERLENDĠRĠLMESĠ 2 Özet Bu

Detaylı

Sayın Yetkili, 05 Aralık 2011. Ekte, özel olarak hazırlamış olduğumuz 4 gecelik Berlin programımız ile ilgili detaylı programı dikkatinize sunarız.

Sayın Yetkili, 05 Aralık 2011. Ekte, özel olarak hazırlamış olduğumuz 4 gecelik Berlin programımız ile ilgili detaylı programı dikkatinize sunarız. , 1971 YILINDAN BUGÜNE 40 YILLIK TECRÜBENİN VERMİŞ OLDUĞU ÜSTÜN DENEYİMİ GENÇ, DİNAMİK EKİBİ VE SÜREKLİ GELİŞEN HİZMET KALİTESİ İLE GÜNÜMÜZE TAŞIMAKTADIR. ; YEPYENİ BİRVİZYONLA; DEĞİŞİK SEKTÖRLERDE BÜYÜME

Detaylı

Yolcularımıza yakışan ayrıcalık primeclass CIP Servis

Yolcularımıza yakışan ayrıcalık primeclass CIP Servis Yolcularımıza yakışan ayrıcalık primeclass CIP Servis TAV Havalimanları Holding bünyesinde İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, Gürcistan Tiflis ve Batum, Tunus Enfidha, Makedonya Üsküp ve Ohrid Uluslararası

Detaylı

Yenilikçi Teknoloji, Yenilmez Güç! Mini Lastikli Yükleyici, Mini Teleskobik Lastikli Yükleyici ve Telehandler

Yenilikçi Teknoloji, Yenilmez Güç! Mini Lastikli Yükleyici, Mini Teleskobik Lastikli Yükleyici ve Telehandler Yenilikçi Teknoloji, Yenilmez Güç! Mini Lastikli Yükleyici, Mini Teleskobik Lastikli Yükleyici ve Telehandler Faaliyetlerine, 1925 yılında, Almanya nın Gutmadingen şehrinde traktör üretimi ile başlayan

Detaylı