Apartman Yönetmeligimiz

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Apartman Yönetmeligimiz"

Transkript

1 Apartman Yönetmeligimiz Baden-Württemberg eyaletinin üç büyük yerel gayrimenkul şirketi arasında yer alan VOLKSWOH- NUNG şirketler grubu 90 yılı aşkın bir süreden beri Karlsruhe de yaşayan vatandaşlara uygun fiyatlara, yüksek kalitede konut sunmayı görev bilmektedir. Genç, yaşlı ve/veya özürlü kişiler, yalnız yaşayanlar, çift ve aileler için daireler inşa edip onların idaresini üstlenmekteyiz. İyi komşuluk ilişkileri bizim için önemlidir. Bu apartman yönetmeliği kiracılarımızın, bina sakinlerimizin ve VOLKSWOHNUNG un çıkarlarını dikkate almaktadır. Kira kontratının bir parçasını teşkil eden bu yönetmelik hukuken bağlayıcı niteliğe sahip olup 1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren tüm mevcut taşınmazlar için geçerlidir. Apartman yönetmeliği gereğinde VOLKSWOHNUNG GmbH tarafından değiştirilebilir veya apartman yönetmeliğine eklemeler yapılabilir. Bunun için anlayış ve hoşgörü şarttır. Zira farklı kültüre sahip tüm yaş gruplarından insanların aynı çatı altında yaşamaları için tüm apartman sakinlerinin birbirilerine saygılı davranmaları gerekir. İnsanların birbiriyle konuşmaları ve birbirilerini dinlemeleri yoluyla anlaşmazlıkların önüne geçilebilir. Tartışmalara baştan meydan vermemek için sabit kurallar zaruridir.

2 Gürültüye karşı korunma Rahatsız edici gürültülerden mümkün olduğunca kaçınılmalıdır. Saat ve arası genel istirahat süresidir ve buna uyulması gerekmektedir. Televizyon, radyo ve ses cihazları daima odalarda duyulacak ses seviyesine ayarlanmalıdır. Müzik yapılmasına, ancak odalarda duyulacak ses seviyesinde ve sadece istirahat saatleri dışında izin verilmektedir. Açık havada (balkon ve localarda, kiracıların bahçelerinde ve yeşil alanlarda) diğer apartman sakinleri dikkate alınmalıdır. Ev, avlu veya bahçede rahatsız edici gürültülerin meydana gelmesine sebebiyet veren tamirat işleri (halı çırpma, ot biçme, çekiçle vurma, testere kullanma vb.) sadece Pazartesi Cumartesi arası saat 8-12 ve arasında yapılabilir. Daire ve balkon/localarda/kiracıların bahçelerinde sohbetler ve neşeli birliktelikler (kağıt oynama, partiler yapma vb.) diğer apartman sakinlerini rahatsız etmeyecek şekilde gerçekleşmelidir. Saat 22:00 den sonra devam eden özel nedenli kutlamalar ilgili apartman sakinlerine zamanında bildirilmelidir. Bir apartman sakininin ağır bir hasta olması halinde özellikle göz önünde bulundurulmalıdır. Binanın mimarisinden dolayı gece istirahatinin olumsuz etkilenmesi halinde, Saat arasında mümkün olduğunca yıkanılmamalı ve duş alınmamalı. Çocukların oyun oynaması Çocuklar gelişimleri için oyun ve hareket etme alanına ihtiyaç duyar. Özellikle şehirlerde bu olanaklar kısıtlıdır. Bu da tartışmaları beraberinde getirir bazıları oyun oynarken gürültü yapar, diğerleri de rahatsız edilmek istemez. Birlikte barışçıl bir yaşam için hoşgörü, anlayış ve saygı gerekir. Esas itibariyle merdiven boşluğu, kiler ve asansörler içersinde oynamaya izin verilmemektedir. Çocuklar, oyun parkları ve avlu veya yeşil alanlarda arkadaşlarıyla oynayabilir. Ancak tesislerde oyun oynarken ve spor yaparken yakın çevrede oturanlara veya bitkilere dikkat edilmeli ve istirahat saatlerine uymalıdır. Normal Çocuk gürültüsü bir ihtar veya fesih nedeni değildir. Kum sandıklarının yanı sıra çevrenin temiz tutulmasından, buralarda oynayan çocukların velileri sorumludur. Kullanılan oyuncakların oyun sonrası ilgili yerlerden kaldırılmasını da sağlamalıdırlar. Ev hayvanları oyun parklarına sokulmamalıdır. Hayvan sahipleri çim, meydan, yol ve kum sandıklarındaki köpek ve kedi dışkılarını derhal bertaraf etmelidir. Güvenlik en üst seviye öncelik taşımaktadır. VOLKSWOHNUNG un elemanları açık alanlarda bulunan oyun düzeneklerini, kullanım güvenliğini sağlama yükümlülüğü kapsamında kusurlar yönünden kontrol eder. Kiracıların kendi oyun cihazları için bu hizmet verilmemektedir. Bu nedenle VOLKSWOHNUNG un avlu ve açık alandaki tesislerine oyun aletleri kurmak yasaktır.

3 Temizlik Bina ve arazi temiz tutulmalı ve kirlenmeler sorumlu apartman sakini tarafından derhal temizlenmelidir. Tüm bina sakinleri, küçük ve büyük apartman yönetmeliğinin yanı sıra müşterek kullanılan mekan ve açık alandaki tesisleri temiz tutmak zorundadır. Apartmanın küçük yönetmeliği Apartman sakinleri daire önündeki sahanlık, ara sahanlık ve aşağı, bir sonraki alt kata inen merdiven kesimini gereğinde her gün, buraya ait pencereleri, cam yapı elemanları, tırabzan, merdiven korkuluğu, asansör kapılarını ve icabında kirlenen duvarları da her hafta temizler. Bir katta birden fazla apartman sakini oturması durumunda her hafta başka bir sakin bu işi üstlenir. Zemin, sahanlık ve merdivenler uygun malzemelerle temizlenmelidir. Ahşap zemin ve merdivenlerde su veya vernik, taş zemin ve merdivenlerde vaks kullanılmamalıdır. Apartmanın büyük yönetmeliği İşler bir temizlik şirketine devredilmediyse apartmanın büyük yönetmeliği kiracılar arasında nöbetleşe uygulanacaktır. Bu yönetmelik haftalık vardiya değişimi şeklinde, VOLKSWOHNUNG tarafından belirlenen sıra itibariyle gerçekleştirilecektir. Kapsamı haftada bir kez: Çatı arası ile girişi, koridorları, kapıları ve çatı arasından, çatının altında bulunan kata kadar inen merdivenlerin temizliği Kiler merdivenleri, girişleri ve kapıları, kiler koridoru ve girişi ve girilebilen tüm diğer kiler odalarıyla birlikte kapılarının temizliği Apartman giriş ve ara kapıları ve paspasın temizlenmesi Asansör kabinlerinin temizliği Özel bir atık yeri düzenlemesi bulunmaması halinde çöp konteyner mahallerinin temizliği Binaya ait yolların süpürülmesi gereğinde: Açık alandaki tesislerin kağıt ve diğer atıklardan arındırılması Dış alanlarda bulunan su hatlarının donma tehlikesi durumunda kapatılması ve boşaltılması Kar temizleme ve buzlanmalarda tuz veya kum serpme faaliyetleri yerel zabıta mevzuatı doğrultusunda gerçekleştirilecektir. Bu işlerin bir şirkete verilmemiş olması halinde VOLKSWOHNUNG un kış görev planı geçerlidir Hastalık, fiziki kısıtlama durumunda veya ilgili kişinin yokluğunda apartman sakini, temizlik yükümlülükleri ve kış görevlerinin yerine getirilmesini sağlayacaktır. Ayrıca, bir kiracının uzun süre evde bulunmaması durumunda VOLKSWOHNUNG, dairenin yedek anahtarı kimde olduğundan haberdar edilmelidir.

4 Isıtma ve havalandırma Kiracılar daireleri her mevsimde yeterince ısıtmalı ve havalandırmalıdır. Daireyi merdiven boşluğu yönünde havalandırma veya soğuk mevsimde pencereleri aralanmış konumda bırakarak sürekli havalandırmaya izin verilmemektedir. Dış ısı donma noktasının altına düştüğünde odaların soğuması veya sıhhi tesisatın donmasını önlemek için uygun tedbirler alınmalıdır. Merdiven boşluğundaki pencereler havalandırma amaçlı sadece kısa bir süre açık tutulmalıdır. Merdiven boşluğundaki pencereler, kiler ve çatı arası pencerelerde olduğu gibi soğuk mevsimde kapalı tutulup yağmur ve fırtınalarda kapatılmalıdır. Atıkların imhası Çöp ve atıklar, bunlar için öngörülen çöp konteynerinde toplanmalıdır. Çok yer tutan atıklar, karton ve benzerleri konteynerin içine sadece parçalanmış şekilde atılabilir. Kiracılar bina, binaya erişim yolları veya çöp konteynerlerin bulunduğu alana atıkların dökülmemesine özen göstermelidir. Ev ve mutfak atıkları, kağıttan mamul çocuk bezleri ve benzerlerinin, tuvalet veya lavaboya atarak bertaraf edilmesi yasaktır. Atıkların bertaraf edilmesinde, Karlsruhe Belediyesinin çoklu konteyner sistemi doğrultusundaki zorunlu atık ayırmaya uyulmalıdır. Kurallara uygun olmayan atık ayırma durumunda atık sanayii tarafından özel bir boşaltma işlemi yaptırılır. Bundan dolayı, işletme maliyetlerinin artmasına yol açan ek giderler oluşur. Çok yer tutan atık, atık sanayii tarafından açıklanan tarihlerde veya talep üzere gelip alınır genel odalarda (bodrum, salonlar, çatıkatı aralığı) depolanması yasaktır.

5 Çamaşır yıkama, temizleme ve kurutma Müşterek kullanımlı çamaşır yıkama tertibatından yararlanmalarda olası risklerden kullanıcı sorumludur. Tertibat itinalı kullanılmalıdır. Arıza durumunda işletim derhal durdurulup VOLKSWOHNUNG haberdar edilmelidir. Hasar gören çamaşırlar tazmin edilmemektedir, hırsızlık halinde de VOLKSWOHNUNG sorumluluk kabul etmemektedir. Çamaşırhane, çamaşır asma yerleri ve buralarda bulunan donanım kullanım sonrası iyice temizlenmelidir. Balkonlarda çamaşırın sadece korkuluğun alt kısmında kurutulmasına izin verilmektedir. Halı, yatak, döşek, ayakkabılar vb. ne merdiven boşluğu ne de balkon korkulukları veya pencerelerde temizlenmeli veya kurutulmalıdır. Halı çırpmak için açık alanda (kısmen) uygun düzenekler kullanıma açıktır. Apartmanın bulunduğu tesis içerisinde, araç park yerlerinde ve garajda araç yıkamak yasaktır. Aynı şekilde, araçlarda yağ değiştirme ve tamir işlerinin yapılmasına da izin verilmemektedir. Balkonlar, localar ve pencere eşikleri Çiçek tahtaları ve kasaları uygun ve güvenli şekilde yerleştirilmelidir. Dışa bakan pencere eşiğine her tür nesnenin (saksı, kül tablaları vb.) konulması yasaktır. Balkon, loca ve pencere eşiklerinde çiçeklere su verildiğinde suyun cephe duvarı üzerinden aşağı veya diğer apartman sakinlerinin pencere ve balkonlarına akmamasına özen gösterilmelidir. Burada, görülen lüzum üzerine not: Güvercinlere yem vermek yasaktır.

6 Güvenlik VOLKSWOHNUNG tüm daireleri, yılda bir kez bakımı yapılan duman detektörleri ile donatmak zorundadır. Bunlar sizin ve tüm apartman sakinlerinin güvenliği için gereklidir. Yanıcı, kolay tutuşan ve koku yayan maddelerin kiler ve çatı arası alanlarda veya bina altı garajlarda saklanması yasaktır. Çatı arası boşluklara eşya koymak yasaktır. Bina veya araziye patlayıcı ve infilak edici maddelerin sokulması yasaktır. Bu, motorlu bisikletler, mopetler, motosikletler için de geçerlidir. Kalorifer yakıtı depolanması konusunda resmi yönetmelik geçerlidir. Gaz ve su hatlarında sızma ve diğer pürüzler nedeniyle hayati tehlike bulunmasında derhal itfaiyeye haber verilmelidir. Bir odada gaz kokusu hissedildiğinde oraya ışıkları açarak girilmemelidir. Elektrik şalterleri kullanılmamalıdır. Pencereler açılıp ana vana kapatılmalıdır. Katı veya sıvı yanıcı maddeler kullanarak mangal yapmaya ne balkon/localarda/ kiracıların bahçelerinde ne de binanın hemen yakınlarındaki alanlarda izin verilmektedir. Sıcak suyun uzun süre kullanılmaması halinde (örn. tatil amaçlı evde bulunmama) mutfak ve banyolarda musluklar, lejyonella bakterilerinden arındırma nedeniyle birkaç dakika açık tutulmalıdır. Koridor ve merdiven aydınlatması çalışmadığında VOLKSWOHNUNG derhal bundan haberdar edilmelidir. Müşterek kullanımlı tertibatlar için kullanım mevzuatı, kullanım talimatları ve işaret tabelaları geçerlidir. Kaçış yolları Bina giriş ve avlu kapıları ve kiler girişleri apartman sakinlerinin güvenliği açısından saat arasında kapalı tutulmalıdır. Yangın veya acil durum hallerinde bunlar kaçış ve kurtuluş yollarıdır. Bu nedenle bu kapılar kilitlenmemelidir. Apartman ve avlu girişleri, merdiven ve koridorlar, kaçış yolu görevini sadece, bu alanlarda engel bulunmaması halinde yerine getirir. Bu alanlar bisiklet, motosiklet, çocuk arabaları vs. eşyalar konularak kapatılmamalıdır. Merdiven boşluğu, apartman koridorları, kiler, çatı arası mahaller ve müşterek kullanımlı odalara yangından korunma nedenlerinden dolayı eşya (ayakkabı, raf, çiçek, çöp torbaları vb.) konulmasına, izin verilmemektedir. Avlu, yaya yolları ve yeşil alanlarda araç park etmek ya da binaların patika yollarında araç sürmek de yasaktır.

7 İnsan asansörleri Küçük çocukların asansörleri kullanmasına sadece erişkinlerin refakatinde izin verilmektedir. Ağır ve havaleli nesne, mobilya ve benzeri eşyaların taşınmasına sadece, öngörülen taşıma kapasitesinin aşılmaması halinde izin verilmektedir. Asansörlerin, ev taşıma kapsamında kullanılması VOLKSWOHNUNG a nakliyat şirketi belirtilerek bildirilmelidir. Asansör kabini bu durumda uygun şekilde korunup olası kirlenmeler derhal giderilmelidir. Geniş bant kablo tesisatı/müşterek anten Parazit oluşumları ve cihaz arızalanmalarını önlemek amacıyla anten bağlantı prizi ile alıcı arasındaki bağlantı için sadece bu amaç için öngörülen alıcı bağlantı kablosu kullanılmalıdır. Geniş bant kablo tesisatı/müşterek antende hasarlar ya da bir hata ve kusura işaret eden alıcı parazitlenmeleri VOLKSWOHNUNG a derhal bildirilmelidir. Sadece VOLKSWOHNUNG görevlileri tesisatta çalışma yapma yetkisine sahiptir. Kiracılar, VOLKSWOHNUNG tarafından görevlendirilen mercilere, alıcı tertibatı ve bağlı bulunan cihazlar hakkında her zaman bilgi vermek zorundadır. Kiracılar ayrıca, tesisatta ve icabında müşterek antene bağlı cihazlarda kontrol veya onarım çalışmalarının yapılabilmesi için kiraya verilen alanlara girmeye izin vermek mecburiyetindedir.

8 VOLKSWOHNUNG Ettlinger-Tor-Platz Karlsruhe Telefon: Telefax: info@volkswohnung.com Internet:

Hausordnung, türkische. Konut Yönetmenli[gcaron]i

Hausordnung, türkische. Konut Yönetmenli[gcaron]i Konut Yönetmenli[gcaron]i 1979 Metni Bir binada mü[scedil]terek bir [scedil]ekilde ya[scedil]amak, tüm konut sakinlerinin kar[scedil][inodot]l[inodot]kl[inodot] olarak birbirlerinin haklar[inodot]na riayet

Detaylı

Asansörlerde eşya taşımayınız, eşyaları merdivenlerden çıkartırken mermerlere, duvarlara ve dış kapılara zarar vermeyiniz.

Asansörlerde eşya taşımayınız, eşyaları merdivenlerden çıkartırken mermerlere, duvarlara ve dış kapılara zarar vermeyiniz. Kat maliki veya kiracı olarak oturduğunuz konutlarda huzur ve güven içerisinde yaşamanız ve konutlarınızın kıymetinin artmasını istiyorsanız site yönetimi tarafından konulan kurallara mutlaka riayet etmeniz

Detaylı

ANKA NATURA SİTE YÖNETİMİ SİTE SAKİNLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

ANKA NATURA SİTE YÖNETİMİ SİTE SAKİNLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR l ANKA NATURA SİTE YÖNETİMİ SİTE SAKİNLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR AMAÇ 02 Ocak 2014 Sitemizde uyulması gereken kurallar; her kat maliki, kiracı veya kullanıcı için maksimum yaşam alanının garantisi

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU TEMİZLİK VE BAKIM HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU TEMİZLİK VE BAKIM HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ SAYFA 1 / 5 AMAÇ KAPSAM SORUMLULAR : Hereke MYO nun genel temizlik ve tertip-düzeni için standartları, sorumluları, sorumlulukları ve kontrol esaslarını belirleyerek, sürecin kalitesini arttırmak. : Hereke

Detaylı

APARTMANLAR KONTROL FORMU

APARTMANLAR KONTROL FORMU SORU E H ÖNERİ 1. Apartmanın sokak numarası gece ve gündüz görülebilecek durumda mı? 2. Apartman dairelerinin numaraları var mı? 3. Apartmana giren kişiler için geçiş kontrolü var mı? 4. Apartman, site

Detaylı

LOTUS EVLERİ SİTE SAKİNLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

LOTUS EVLERİ SİTE SAKİNLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR LOTUS EVLERİ SİTE SAKİNLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR AMAÇ 01 Ocak 2013 Sitemizde uyulması gereken kurallar; her kat maliki, kiracı veya kullanıcı için maksimum yaşam alanının garantisi olmalıdır. Sitemize

Detaylı

APARTMAN YÖNETMELIGI Eylül 2000 tarihli metni

APARTMAN YÖNETMELIGI Eylül 2000 tarihli metni 1 APARTMAN YÖNETMELIGI Eylül 2000 tarihli metni Bir apartman içinde birlikte yasamak için, bütün apartman sakinlerinin karsilikli olarak birbirlerine saygi göstermeleri Rahatsiz olmadan birlikte yasamak

Detaylı

Ç.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EK ODALAR TEMİZLİK TALİMATI

Ç.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EK ODALAR TEMİZLİK TALİMATI DOKÜMAN NO: TY-TL-9 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 1 / 8 1.Amaç: Fakültenin klinik ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek için hasta, hasta yakını ve

Detaylı

EGE FLORA KONUTLARI SİTE SAKİNLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

EGE FLORA KONUTLARI SİTE SAKİNLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR EGE FLORA KONUTLARI SİTE SAKİNLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR AMAÇ Sitemizde uyulması gereken kurallar; her kat maliki, kiracı veya kullanıcı için maksimum yaşam alanının garantisi olmalıdır. Sitemize

Detaylı

Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal

Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal faaliyetleri yapabileceği tesisleri tercih etmektedirler. Bu

Detaylı

SİTE KURALLARI I. GENEL KURALLAR:

SİTE KURALLARI I. GENEL KURALLAR: SİTE KURALLARI I. GENEL KURALLAR: 1. Blok ortak kullanım alanı olan koridor, girişler ve sahanlıklara görüntüyü bozacak ve hareketi engelleyecek şekilde dolap, çocuk arabası, bisiklet, saksı vb. eşyalar

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. Çelik Kazan Logano SK 425 ve SE 425 Sıvı/Gaz Yakıtlı Özel Kazan. 6302 0252 03/2000 TR Kullanıcı için

Kullanma Kılavuzu. Çelik Kazan Logano SK 425 ve SE 425 Sıvı/Gaz Yakıtlı Özel Kazan. 6302 0252 03/2000 TR Kullanıcı için 6302 0252 03/2000 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Çelik Kazan Logano SK 425 ve SE 425 Sıvı/Gaz Yakıtlı Özel Kazan Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Önsöz Önemli genel kullanım tavsiyeleri Teknik cihazlar,

Detaylı

i Bina Yönetmeliği 1. Gürültüden Kaçınma

i Bina Yönetmeliği 1. Gürültüden Kaçınma i Bina Yönetmeliği Sayın Site Sakinleri, İçlerinde yaşadığımız binalar ve evler hem bizlerin hem de ailelerimizin yaşamlarının merkezini oluşturmaktadır. Bina yönetmeliği bireysel alanlarımızın korunmasına

Detaylı

Apartman ve siteler Ortak alanlar sigortası

Apartman ve siteler Ortak alanlar sigortası Apartman ve siteler Ortak alanlar sigortası Kat mülkiyeti kanununu önemseyen her yöneticinin bütçe ayırması gereken bir poliçe Ortak alanları olan tüm siteler ve hasar sorumluluğu almak istemeyen objektif

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. Gaz Yakıtlı Özel Kazan Logano GE434 / Logano plus GB434 (Atmosferik Brülörlü) 6301 0181 05/2000 TR Kullanıcı için

Kullanma Kılavuzu. Gaz Yakıtlı Özel Kazan Logano GE434 / Logano plus GB434 (Atmosferik Brülörlü) 6301 0181 05/2000 TR Kullanıcı için 6301 0181 05/2000 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Gaz Yakıtlı Özel Kazan Logano GE434 / Logano plus GB434 (Atmosferik Brülörlü) Kullanmadan önce dikkatlice okuyunuz! Önsöz Sayın Müşterimiz, Buderus'un

Detaylı

RİNGS İSTANBUL SİTESİ TEMİZLİK VE GÖREV TALİMATNAMESİ

RİNGS İSTANBUL SİTESİ TEMİZLİK VE GÖREV TALİMATNAMESİ RİNGS İSTANBUL SİTESİ TEMİZLİK VE GÖREV TALİMATNAMESİ 1. AMAÇ Bu talimatın amacı, İstanbul ili, Sancaktepe ilçesi, Rings İstanbul Sitesinin; 1. İnsan sağlığına zarar verebilecek tüm etmenlerden arındırılmasını,

Detaylı

Bilgi içindir esas olan poliçeniz ve hukuki ayrılmaz ekleridir.

Bilgi içindir esas olan poliçeniz ve hukuki ayrılmaz ekleridir. Ev sigortası Yangın, yıldırım, infilak Hırsızlık Sel / su baskını Deprem Dahili su hasarları Fırtına Kar ağırlığı Hava taşıtları çarpması Kara taşıtları çarpması Yer kayması Duman Grev, lokavt, kargaşalık,

Detaylı

HAŞERE/KEMİRGEN MÜCADELESİ EĞİTİMİ

HAŞERE/KEMİRGEN MÜCADELESİ EĞİTİMİ HAŞERE/KEMİRGEN MÜCADELESİ EĞİTİMİ Prof. Dr. Nevzat ARTIK Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü 1 1.TANIM Sanitasyon; hastalıkların

Detaylı

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA : 1/7 ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ 1 MART MART 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA : 1/7 ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ 1 MART MART 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU SAYFA : 1/7 PROJE ADI KONU ve TARİH ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ 1 MART 2017 31 MART 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU 1. GİRİŞ Ġstanbul ili, Avcılar Ġlçesi, Tahtakale Mahallesi Petunya Sokak üzerinde kurulu tekbir

Detaylı

ETİMESGUT ŞEHİT SALİH HELVACI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NÖBET GÖREVİ VE UYULMASI GEREKEN ESASLAR 1- Günlük vakit

ETİMESGUT ŞEHİT SALİH HELVACI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NÖBET GÖREVİ VE UYULMASI GEREKEN ESASLAR 1- Günlük vakit ETİMESGUT ŞEHİT SALİH HELVACI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NÖBET GÖREVİ VE UYULMASI GEREKEN ESASLAR 1- Günlük vakit çizelgesini uygulamak, 2-Öğretmenlerin derslere zamanında

Detaylı

Web. www.46528ada org, E-mail :46528ada@gmail.com Tel no:0312-279 15 34, Faks no:0312 279 15 35 Tel no:0312-279 15 34, Faks no:0312 279 15 35

Web. www.46528ada org, E-mail :46528ada@gmail.com Tel no:0312-279 15 34, Faks no:0312 279 15 35 Tel no:0312-279 15 34, Faks no:0312 279 15 35 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL KURALLAR 1. Konutunuza taşınmadan ve konutunuzdan taşınmadan önce, taşınma gününüzü Yönetime bildiriniz. 2. Taşınma esnasında asansör ve ortak alanları itinalı kullanınız, ağır eşyalarla

Detaylı

OKUL VE KURUMLARIMIZDA ACİL OLARAK ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER

OKUL VE KURUMLARIMIZDA ACİL OLARAK ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER OKUL VE KURUMLARIMIZDA ACİL OLARAK ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER 1- Okul bahçe kapılarının önüne kara yolları şube şefliği ile irtibata geçilerek OKUL GEÇİDİ TABELASIkonulmalıdır. Okul önünde Okul Geçidi

Detaylı

MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER

MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER MEVKİİ : YAPI NİZAMI : BLOK : KAT : DAİRE : ARSA ALANI : Projedeki ölçülere uygun olarak inşaat yapılacaktır. TAŞIYICI SİSTEM : Betonarme karkas sistemi ile yapılacaktır.

Detaylı

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ GENEL HİZMETLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ VE KAPSAM Amaç ve Kapsam; Madde 1. Bu yönerge, Üniversite personeli ve öğrencisinin genel sağlığının korunması ve

Detaylı

Genel Bağlayıcı Kurallar. Hastaneler, Tıbbi Klinikler ve Veteriner Klinikleri

Genel Bağlayıcı Kurallar. Hastaneler, Tıbbi Klinikler ve Veteriner Klinikleri GBK 4 Genel Bağlayıcı Kurallar Hastaneler, Tıbbi Klinikler ve Veteriner Klinikleri Bu Genel Bağlayıcı Kurallarda (GBK) öngörülen çevresel koşullar, hastane ve kliniklerde insan ve hayvanların tedavileri

Detaylı

2017 YILI OCAK AYI FAALİYET RAPORU

2017 YILI OCAK AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH LAVİNYA MARMARA SİTESİ 2017 OCAK AYI FAALİYET RAPORU 1. SİTE TANITIMI, YÖNETİM KURULU, ORGANİZASYON ŞEMASI İstanbul ili, Büyükçekmece İlçesi, Batıköy mahallesi 512 ada 1 no lu parsel

Detaylı

2015 MAYIS AYI RİSK DEĞERLENDİRMESİ

2015 MAYIS AYI RİSK DEĞERLENDİRMESİ 2015 MAYIS AYI RİSK DEĞERLENDİRMESİ 27 mayıs 2015 tarihinde yapılan riskli alanların tespitinde aşağıda belirtilen problemler tespit edilmiştir. Bu risklerin öncelikli yapılacak işler kapsamında değerlendirilmesi

Detaylı

HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ

HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ Hasta dosyalarına yönelik düzenleme yapılmalıdır. Hasta dosyaları için standart bir dosya içeriği belirlenmeli, o Dosyalarda bulunması gereken bilgi ve dokümanlar belirlenmeli,

Detaylı

bekletilme ünitesi Sebze yıkama ünitesi Bulaşık yıkama ünitesi

bekletilme ünitesi Sebze yıkama ünitesi Bulaşık yıkama ünitesi MUTFAK HİJYENİ VE KİŞİSEL HİJYEN ENFEKSİYON KONTROL KURULU MUTFAK HİJYENİ Mutfakta fiziki iki alanlar; l Yemek pişirilme ünitesi Hazırlanan yemeklerin bekletilme ünitesi Sebze yıkama ünitesi Bulaşık yıkama

Detaylı

BACALAR HİZMET AMAÇLARINA GÖRE DÖRDE AYRILIR: 1-DUMAN VEYA ATEŞ BACALARI 2-HAVLANDIRMA BACALARI VE IŞIKLIKLAR 3-ÇÖP BACALARI 4-TESİSAT BACALARI

BACALAR HİZMET AMAÇLARINA GÖRE DÖRDE AYRILIR: 1-DUMAN VEYA ATEŞ BACALARI 2-HAVLANDIRMA BACALARI VE IŞIKLIKLAR 3-ÇÖP BACALARI 4-TESİSAT BACALARI BACALAR BACALAR Bacalar binalarda kirli havayı dışarı atmak, binaya temiz hava temin etmek, binada çöplerin atılması ve tesisat hatlarını döşenmesi gibi amaçlarla yapılan kanallardır. Binalarda duvarlarla

Detaylı

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ 23 TAŞINIR DETAY I 150 İLK MADDE VE MALZEME HESABI 5.842.162,27.470.918,70 16.313.0,97 12.489.166, 3.823.914,94 Kırtasiye Malzemeleri Beslenme, Gıda Amaçlı ve Mutfakta Kullanıl Servis ve Saklama Kapları

Detaylı

SİTELERDE ORTAK KULLANIM ALANLARININ KİRAYA VERİLMESİNE VERGİSEL BAKIŞ

SİTELERDE ORTAK KULLANIM ALANLARININ KİRAYA VERİLMESİNE VERGİSEL BAKIŞ SİTELERDE ORTAK KULLANIM ALANLARININ KİRAYA VERİLMESİNE VERGİSEL BAKIŞ I-GİRİŞ: İkamet amaçlı sitelerde konut sahiplerine tahsisli ortak kullanım alanlarının kiraya verilmesi olağan bir durum olarak karşımıza

Detaylı

SOYAK GÖZTEPE SİTESİ TEMİZLİK GÖREVLİSİ GÖREV TANIMI

SOYAK GÖZTEPE SİTESİ TEMİZLİK GÖREVLİSİ GÖREV TANIMI SOYAK GÖZTEPE SİTESİ TEMİZLİK GÖREVLİSİ GÖREV TANIMI A. DOSYA YERİ Dizin\Dosya adı Ortak Alan\Soyak Göztepe Sitesi Temizlik Ekibi Görev Tanımı B. DEĞİŞİKLİK TARİHÇESİ Versiyon Tarih Değişiklik Özeti Değişikliği

Detaylı

A-B BLOK 245 75 67 142 103 DÜKKAN 11 YOK 10 10 1 TOPLAM 256 75 77 152(%59) 104

A-B BLOK 245 75 67 142 103 DÜKKAN 11 YOK 10 10 1 TOPLAM 256 75 77 152(%59) 104 SAYFA : 1/8 PROJE ADI KONU ve TARİH VETRO CİTY RESİDENCE 01 OCAK 2016 31 OCAK 2016 AYLIK 1. GİRİŞ İstanbul ili, Esenyurt İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi 1992 Sokak 1239 ada 16.parsel olarak kayıtlı üzerinde

Detaylı

Kitap Temini için: DİNÇ OFSET Matbaacılık San. Tic. Ltd. Şti İÇİNDEKİLER

Kitap Temini için: DİNÇ OFSET Matbaacılık San. Tic. Ltd. Şti İÇİNDEKİLER Kitap Temini için: DİNÇ OFSET Matbaacılık San. Tic. Ltd. Şti. 0541 254 62 30 959 sayfa İÇİNDEKİLER Bölüm 1 ŞANTİYELERDE SIK KARŞILAŞILAN TEHLİKELER VE ALINMASI GEREKLİ ÖNLEMLER Şantiyelerde sık karşılaşılan

Detaylı

Yapıda uzman imzası. Make. projesi

Yapıda uzman imzası. Make. projesi Yapıda uzman imzası Make 30 projesi Yapıda uzman imzası Şirketimiz, alt ve üst yapı inşaatlarının projelendirme, fizibilite ve uygulama alanlarında faaliyet göstermektedir. Neden Make İnşaat? Projelerini

Detaylı

A-B BLOK 245 61 61 122 123 DÜKKAN 11 YOK 10 10 1 TOPLAM 256 61 71 132 124

A-B BLOK 245 61 61 122 123 DÜKKAN 11 YOK 10 10 1 TOPLAM 256 61 71 132 124 SAYFA : 1/8 PROJE ADI KONU ve TARİH VETRO CİTY RESİDENCE 01 ARALIK 2015 31 ARALIK 2015 AYLIK 1. GİRİŞ İstanbul ili, Esenyurt İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi 1992 Sokak 1239 ada 16.parsel olarak kayıtlı üzerinde

Detaylı

TÜRKÖZ MEVLANA EVLERİ

TÜRKÖZ MEVLANA EVLERİ www.turkozinsaat.com.tr MEVLANA EVLERİ HERŞEY EVİNİZİN ALTINDA! Mevlana Evleri; 5.800 m 2 alan üzerinde 40 daire, 18 işyeri ve 1 adet çok amaçlı yapıdan oluşuyor. Bölgenin yeni çekim merkezinde bulunan

Detaylı

Sayın site sakinimiz ;

Sayın site sakinimiz ; Sayın site sakinimiz ; Projemizde yaşamaya başlayacak siz sakinlerimizin, daha güvenli, huzurlu ve rahat bir ortamda yaşamanız için gerekli olan güvenlik, temizlik, teknik, muhasebe hizmetleri MPLUS GRUP

Detaylı

Mağusa da yaşam değişiyor... Yepyenİ bir anlayış, NorthernLand kalitesiyle birleşerek hayatımıza giriyor...

Mağusa da yaşam değişiyor... Yepyenİ bir anlayış, NorthernLand kalitesiyle birleşerek hayatımıza giriyor... Mağusa da yaşam değişiyor... Yepyenİ bir anlayış, NorthernLand kalitesiyle birleşerek hayatımıza giriyor... 0392 444 4000 www.northernlandcyprus.com www.facebook.com/northernlandcyprus info@northernlandcyprus.com

Detaylı

TARIM İLAÇLARI DEPOLAMA

TARIM İLAÇLARI DEPOLAMA TARIM İLAÇLARI DEPOLAMA TARIM İLAÇLARI AMBARLARINDA YANGINA KARŞI KORUMA A. Teknik tedbirler B. Organize edilebilecek tedbirler C. Yangında alınacak tedbirler D. Yangın sonunda alınacak tedbirler Dr. Selami

Detaylı

Laboratuar Tasarımı. Genel Gereksinimler. Yrd. Doç. Dr. Emrah TORLAK

Laboratuar Tasarımı. Genel Gereksinimler. Yrd. Doç. Dr. Emrah TORLAK Laboratuar Tasarımı Genel Gereksinimler Yrd. Doç. Dr. Emrah TORLAK 1. Genel Tehlikeli materyallerin kullanımı ve muhafazasının oluşturduğu riskler nedeni ile laboratuarlar ve laboratuar dışı aktivitelerin

Detaylı

DOĞAL GAZ YAKITLI KALORİFER KAZANI KULLANMA TALİMATI

DOĞAL GAZ YAKITLI KALORİFER KAZANI KULLANMA TALİMATI DOĞAL GAZ YAKITLI KALORİFER KAZANI KULLANMA TALİMATI Doğal gaz yakıtlı kazanlarda her bölgenin ana yetkili doğal gaz dağıtım müdürlüklerinin talimatları alınmalı ve kazancıya eğitimi verilmelidir. Kazan

Detaylı

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ 21 TAŞINIR DETAY 150 İLK MADDE VE MALZEME HESABI 684.948,12 8.692.17 9.377.119,30 8.644.988,33 732.130,97 Kırtasiye Malzemeleri Yazı Araçları Yazım, Çizim ve Ölçüm Araç ve Malzemeleri Kağıt Ürünler Yazıcı,

Detaylı

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ 20 I 150 İLK MADDE VE MALZEME HESABI 537.4,44 8.980.867, 9.518.268,53 8.833.320,41 684.948,12 Kırtasiye Malzemeleri Yazı Araçları Yazım, Çizim ve Ölçüm Araç ve Malzemeleri Kağıt Ürünler Yazıcı, Faksimile

Detaylı

SİTE YAŞAM REHBERİ YÖNETİM VE ORGANİZASYON: Sayın Site Sakinlerimiz,

SİTE YAŞAM REHBERİ YÖNETİM VE ORGANİZASYON: Sayın Site Sakinlerimiz, SİTE YAŞAM REHBERİ Sayın Site Sakinlerimiz, Değeri hızla yükselen, konumu nedeni ile her gün değer kazanan, çağdaş yaşamın gerektirdiği koşulların hızla oluşturulmaya çalışıldığı bir bölgede yaşamaktayız.

Detaylı

POLİKLİNİKLER TEMİZLİK PLANI VE KONTROL FORMU

POLİKLİNİKLER TEMİZLİK PLANI VE KONTROL FORMU Masalar Odaların ince temizliği Oda temizliği (paspas) Koridorlar Müdahale, Pansuman Odası Çöplerin Toplanması Çöp Kovaları Duvarlar ve camlar DOKÜMAN KODU PLN 15-1 REVİZYON TARİHİ 01.01.2016 Kapılar Kapı

Detaylı

Em neller İnşaat modern ve güvenl mekanlar... Dört Dörtlük Bir Yaşam...

Em neller İnşaat modern ve güvenl mekanlar... Dört Dörtlük Bir Yaşam... Dört Dörtlük Bir Yaşam... www. verapark.com.tr Em neller İnşaat Doğayla, doğal olanla yaşamak için... Vera Park Konutları 4-1- www.verapark.com.tr Yeni bir daire alırken orada uzun bir hayat süreceğinizi

Detaylı

YAŞAM BURADA BAŞLIYOR...

YAŞAM BURADA BAŞLIYOR... YAŞAM BURADA BAŞLIYOR... GÜVENLİ YAŞAM BİZİMLE BAŞLIYOR BURGÜVEN İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. 2007 yılında Bursa da kurulmuştur. Büyük projelere imza atarak kurumsal kimliğine oluşturmuştur. MUTLU EDECEK

Detaylı

DÜŞÜK RİSKLİ ALANLARDA TEMİZLİK TALİMATI

DÜŞÜK RİSKLİ ALANLARDA TEMİZLİK TALİMATI Hazırlayan Kontrol eden Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Kalite Yönetim Direktörü Hastane Yöneticisi 1.AMAÇ Hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek, hasta, hasta yakını

Detaylı

HUP 200 DERİN DONDURUCU

HUP 200 DERİN DONDURUCU Kullanım Kılavuzu HUP 200 DERİN DONDURUCU ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI Bu uyarılar güvenliğiniz açısından önemlidir. Cihazı kurmadan veya kullanmadan önce bu uyarıları anladığınızdan emin olun. Güvenliğiniz

Detaylı

MESLEK RESMİ DERSİ. Giriş Özet Yapı Bilgisi Mimari Tasarım Esasları ve Mimari Proje Örnekleri İncelemeleri. Hazırlayan. Öğr. Gör.

MESLEK RESMİ DERSİ. Giriş Özet Yapı Bilgisi Mimari Tasarım Esasları ve Mimari Proje Örnekleri İncelemeleri. Hazırlayan. Öğr. Gör. MESLEK RESMİ DERSİ Giriş Özet Yapı Bilgisi Mimari Tasarım Esasları ve Mimari Proje Örnekleri İncelemeleri Hazırlayan Öğr. Gör. Cahit GÜRER 26.02.2009-Afyonkarahisar YAPI Canlıların beslenmek ve barınmak

Detaylı

DÜŞÜK RİSKLİ ALANLARDA TEMİZLİK TALİMATI

DÜŞÜK RİSKLİ ALANLARDA TEMİZLİK TALİMATI Sayfa No 1 / 5 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Komitesi Kalite Yönetim Temsilcisi Başhekim 1.AMAÇ Hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek, hasta, hasta yakını ve hastane

Detaylı

HAIR DRYER IONIC HD 6862

HAIR DRYER IONIC HD 6862 HAIR DRYER IONIC HD 6862 TR G F E D B C A 3 TÜRKÇE 12-15 4 GÜVENLIK Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Detaylı

Kullanım Talimatı. Ozonizatör S 500 / S 1000

Kullanım Talimatı. Ozonizatör S 500 / S 1000 Kullanım Talimatı Ozonizatör S 500 / S 1000 Giriş Sander'in bu üstün kaliteli ürününü satın aldığınız için sizi kutlarız ve bu cihazdan memnun kalacağınızdan eminiz. Akvaryum teknolojisine ilişkin ürünlerin

Detaylı

2017 AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU

2017 AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH LAVİNYA MARMARA 2017 AĞUSTOS AYI FAALİYET 1. SİTE TANITIMI, YÖNETİM KURULU VE ORGANİZASYON ŞEMASI İstanbul ili, Büyükçekmece İlçesi, Batıköy mahallesi 512 ada 1 no lu parsel üzerinde

Detaylı

1) GENEL 2) YAPI NİTELİKLERİ

1) GENEL 2) YAPI NİTELİKLERİ 1) GENEL Site her katta 4 er adet olmak üzere 16 adet daire ve zemin katta 1 adet işyerinden oluşmaktadır. Tek ana girişe sahip 2 adet merdiven holü ve 2 adet asansör ile dağılım yapılarak her dairenin

Detaylı

www.biliminsaat.com MUTLULUK DOLU

www.biliminsaat.com MUTLULUK DOLU 3 MUTLULUK DOLU Bilim Kent Meşe Evleri aileniz ve sevdiklerinizle birlikte güvenli ve mutlu, hayattan soyutlanmadan huzur içerisinde sürdürebileceğiniz bir yaşamın kapılarını aralıyor. 5 HUZURLU Bilim

Detaylı

Doğa ile iç içe, hayallerinizin ötesinde...

Doğa ile iç içe, hayallerinizin ötesinde... Doğa ile iç içe, hayallerinizin ötesinde... Sizi hayalini kurduğunuz eve davet ediyoruz... Değerli dostlarımız. ZEYKO İNŞAAT A.Ş. güvencesiyle Köşk te ilk projemiz olan Zeytinkent Sitesine siz değerli

Detaylı

Salıncak oturağı Şamandıra

Salıncak oturağı Şamandıra Salıncak oturağı Şamandıra tr Montaj kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 84797HB22XVI 2015-12 327 508 Değerli Müşterimiz! Mutlaka burda belirlenmiş montaj adımlarına uymalısınız. Güvenlik uyarılarını

Detaylı

Atıklarınızı lütfen ayırınız!

Atıklarınızı lütfen ayırınız! Atıklarınızı lütfen ayırınız! Aşağıdaki atıklar çöp konteynerine ait değillerdir. Bunları ayrışmış şekilde biriktirmek için varolan düzenekleri kullanınız! Atık madde ayrışımı = Çevre sağlığı Atık kağıt,

Detaylı

ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ

ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ Acil durum asansörü nedir? Acil durum asansörü; bir yapı içinde yangına müdahale ekiplerinin ve bunların kullandıkları ekipmanın

Detaylı

637 Ada / 3 Parsel. Toplam İnşaat m² m² Toplam Bağımsız Bölüm Sayısı. Başlık Yüzde Değer

637 Ada / 3 Parsel. Toplam İnşaat m² m² Toplam Bağımsız Bölüm Sayısı. Başlık Yüzde Değer Tarih: 26.12.2016 637 Ada / 3 Parsel Toplam İnşaat m² 2.310 m² Toplam Bağımsız Bölüm Sayısı 14 adet Toplam İnşaat Maliyeti 2.305.167 TL Yüzde İlk Ödemeler 4,6 % 105.000 TL İş makinesi 0,5 % 10.934 TL Ödemeler

Detaylı

Çevre İçin Tehlikeler

Çevre İçin Tehlikeler Çevre ve Çöp Çevre Bir kuruluşun faaliyetlerini içinde yürüttüğü hava, su, toprak, doğal kaynaklar, belirli bir ortamdaki bitki ve hayvan topluluğu, insan ve bunlar arasındaki faaliyetleri içine alan ortamdır.

Detaylı

www.turkozinsaat.com.tr 2 Projede kullanılan görseller ve yazılı bilgiler tanıtım amaçlıdır. Türköz İnşaat malzeme ve tasarımda değişikliğe gitme hakkını saklı tutar. Petkim Park ta yaşam devam ediyor...

Detaylı

Bodrum Kat Planı. Zemin katın altında bulunan katlara bodrum kat denilir ve (-) kot ile ölçülendirilir. Zemin Kat Planı

Bodrum Kat Planı. Zemin katın altında bulunan katlara bodrum kat denilir ve (-) kot ile ölçülendirilir. Zemin Kat Planı KAT PLANLARI Bodrum Kat Planı Zemin katın altında bulunan katlara bodrum kat denilir ve (-) kot ile ölçülendirilir. Zemin Kat Planı Bir yapıya girişte girilen, basılan ilk döşemeye giriş katı veya zemin

Detaylı

Yaþlanma ile birlikte ortaya çýkan iþitsel ve görsel

Yaþlanma ile birlikte ortaya çýkan iþitsel ve görsel 1 9 Prof. Dr. Yeþim GÖKÇE-KUTSAL Yaþlanma ile birlikte ortaya çýkan iþitsel ve görsel algýlamadaki azalma, koordinasyon ve dengedeki bozukluklar ve kuvvet azalmasý; yaþlýlarýn çevresel tehlikelerle karþý

Detaylı

2018 YILI KASIM-ARALIK AYI FAALİYET RAPORU

2018 YILI KASIM-ARALIK AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH NURSAN KONAKLARI 1. PROJE TANITIMI, YÖNETİM KURULU, SİTE YÖNETİM ORGANİZASYON ŞEMASI İstanbul İli, Beylikdüzü İlçesi, Adnan Kahveci Mahallesi, Kafkas Cd., 34528 olarak kayıtlı,

Detaylı

ASHRAE Standard

ASHRAE Standard İç Tanım Kullanım 1.sınıf 2.sınıf 3.sınıf Çok düşük kirliliği olan ve zararsız koku bulunan hava. Az miktarda koku ve partikül içeren hava. İçerisinde etkili bir koku ve partikül bulunan hava. Herhangi

Detaylı

Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu

Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu G.Ü. EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIK VE ÖĞRETİM ELEMANLARI BİNASI VE G.Ü. EĞİTİM FAKÜLTESİ DERSLİK VE LABORATUVAR

Detaylı

Acil Durum, Yangınla Mücadele ve İlkyardım. Mümkün. Orta. TEHLİKEYE MARUZ KALANLAR KİŞİLER VE BÖLÜMLER: İşyerinde çalışan personel, ziyaretçiler

Acil Durum, Yangınla Mücadele ve İlkyardım. Mümkün. Orta. TEHLİKEYE MARUZ KALANLAR KİŞİLER VE BÖLÜMLER: İşyerinde çalışan personel, ziyaretçiler DİŞ PROTEZ LABORATUVARI DEĞERLENDİRMESİ Acil Durum, Yangınla Mücadele ve İlkyardım ÖNCEKİ TEHLİKE ŞİDDET OLASILIK 1.1. İşyerinde acil çıkış yönlendirmesinin yapılmamış olması. 1.2. İşyerinde bulunan yangın

Detaylı

Gold Wings te tek hayalimiz ailelerin mutlu olacakları eve sahip olmalarının mümkün olduğunu göstermektir.

Gold Wings te tek hayalimiz ailelerin mutlu olacakları eve sahip olmalarının mümkün olduğunu göstermektir. Ankara nın en eski yerleşim yerlerinden Yenimahalle de Gold Wings için Yenimahalle nin simgesi bahçeli-evleri için arsanın 7000 m 2 sini yeşil alana ayırdık. Rahatlığınızı ve mutluluğunuzu en ince ayrıntısına

Detaylı

Enerji Verimliği 2. A. Naci IŞIKLI EYODER (Yönetim Kurulu Murahhas Üye)

Enerji Verimliği 2. A. Naci IŞIKLI EYODER (Yönetim Kurulu Murahhas Üye) Enerji Verimliği 2 A. Naci IŞIKLI EYODER (Yönetim Kurulu Murahhas Üye) Ekim 2018 Konutlarda Enerji Tüketimi Konutlarda tüketilen enerjinin büyük kısmı ısı enerjisidir. 4 kişilik bir aile yılda yaklaşık

Detaylı

Farklılıklarıyla ve detaylardaki zenginlikleriyle sizleri seçkin bir yaşam alanına davet ediyoruz.

Farklılıklarıyla ve detaylardaki zenginlikleriyle sizleri seçkin bir yaşam alanına davet ediyoruz. Farklılıklarıyla ve detaylardaki zenginlikleriyle sizleri seçkin bir yaşam alanına davet ediyoruz. 2 Sizlere yakışır bir yaşam alanı sunuyoruz, çünkü sevdiklerinizin ne kadar değerli olduğunu biliyoruz.

Detaylı

HASTANE TEMİZLİĞİNDE ENFEKSİYON KONTROL KURULU STANDARTLARI. Hastanelerde makine ile ıslak temizlik yöntemleri tercih edilmelidir,

HASTANE TEMİZLİĞİNDE ENFEKSİYON KONTROL KURULU STANDARTLARI. Hastanelerde makine ile ıslak temizlik yöntemleri tercih edilmelidir, HASTANE TEMİZLİĞİNDE ENFEKSİYON KONTROL KURULU STANDARTLARI Genel Temizlik Standartları Hastanelerde makine ile ıslak temizlik yöntemleri tercih edilmelidir, Hastanelerde kritik bölgeler dışındaki ünitelerde,

Detaylı

2017 YILI TEMMUZ AYI FAALİYET RAPORU

2017 YILI TEMMUZ AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH ISPARTAKULE KOZA EVLERİ 01 TEMMUZ 2017 31 TEMMUZ 2017 YILLIK FAALİYET 1. GİRİŞ Ġstanbul ili, Avcılar Ġlçesi, Tahtakale Mahallesi Petunya Sokak üzerinde kurulu tekbir toplu yapı

Detaylı

Yangın Alarm Sistemleri iki ana gruba ayrılır

Yangın Alarm Sistemleri iki ana gruba ayrılır Yangın Alarm Sistemleri iki ana gruba ayrılır 1. Konvansiyonel Sistemler (Bölgesel Bilgilendirme) 2. Adreslenebilir Sistemler Noktasal Bilgilendirme 1. Konvansiyonel Sistemler (Bölgesel Bilgilendirme)

Detaylı

YAŞAMAYA BEKLERİZ! 6. KISIM

YAŞAMAYA BEKLERİZ! 6. KISIM YAŞAMAYA BEKLERİZ! Özenli tasarımıyla size özel bir yapı. Arterium 6. Kısım, butik ve modern bir proje. Az sayıda daireden oluşuyor ama büyük bir projenin tüm imkanlarını da sunuyor! Geniş iç mekanları

Detaylı

K4-109, Budva'da Hotel

K4-109, Budva'da Hotel Montenegro Emlak Konutları +382 68 803389 +382 68 803382 Karadağ'ın lider emlak ilan sitesi +382 68 803381 info@luxestate-montenegro.com +905338754767 K4-109, Budva'da Hotel 3 500 000 Emlak Tıpı: Işyeri

Detaylı

STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME. Doç. Dr. ALİ KOÇAK

STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME. Doç. Dr. ALİ KOÇAK STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME Doç. Dr. ALİ KOÇAK YAPI Tüm canlıların beslenme barınma ve diğer doğal gereksinimlerini sağlamak için çeşitli yapı gereç ve yapım teknikleriyle oluşturulan yeryüzü yeraltı ve sualtı

Detaylı

MERDİVENİ OLUŞTURAN ELEMANLAR

MERDİVENİ OLUŞTURAN ELEMANLAR MERDİVENİ OLUŞTURAN ELEMANLAR Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi MERDİVENLER Bir yapıda birbirinden farklı iki seviye

Detaylı

IRMAK SİTESİ PROJESİ STANDART OPSİYON YAPI ŞARTNAMESİ

IRMAK SİTESİ PROJESİ STANDART OPSİYON YAPI ŞARTNAMESİ IRMAK SİTESİ PROJESİ STANDART OPSİYON YAPI ŞARTNAMESİ IRMAK SİTESİ PROJESİ STANDART OPSİYON YAPI ŞARTNAMESİ *Irmak İnşaat Standart Yapı Şartnamesi, dairesini farklı bir mimari ile dizayn etmek isteyen

Detaylı

2017 MAYIS AYI FAALİYET RAPORU

2017 MAYIS AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH LAVİNYA MARMARA MAYIS 2017 AYLIK 1. GİRİŞ İstanbul ili, Büyükçekmece İlçesi, Batıköy mahallesi 512 ada 1 no lu parsel üzerinde kurulu LAVİNYA MARMARA olarak adlandırılan 17 dükkan

Detaylı

HASTANE GENEL TEMİZLİK PLANI. Ayda bir

HASTANE GENEL TEMİZLİK PLANI. Ayda bir YER: İZOLASYON ve NOTRÖPENİK HASTA ODASI YÜKSEK RİSKLİ ALAN GÜNLÜK HAFTALIK AYLIK Tuvalet hariç bütün ıslak alanlar: Sarı Yoğun Bakım, Laboratuvar Alanları, İzolasyon Odası, Ameliyathane :Beyaz 1-Tuvaletler

Detaylı

enisehir yenisehir konakları

enisehir yenisehir konakları enisehir yenisehir konakları YENİŞEHİR KONAKLARI MAHAL ÖZELLİKLERİ LİSTESİ Temel Taşıyıcı Sistem Duvarlar Temel İzolasyonu ve Drenaj Çatı İç Mekan Duvar Kaplamaları Betonarme radye temel olacaktır. Deprem

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK PLANI

HASTANE TEMİZLİK PLANI Sayfa 1 / 7 ZAMANI KURALLARI MALZEMELERİ YÜKSEK YOĞUN BAKIM VE İZOLASYON ODALARI AMELİYATHANE Günde iki defa (her ameliyat öncesi ilgili ameliyat odası temizlenir Tuvalet temizliği günde iki defa yapıldıktan

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Gün İçi Hizmetler Konaklama Hizmetleri Kat Elemanlığı. 2. Yıl, 3. ve 4. dönem

DERS BİLGİ FORMU Gün İçi Hizmetler Konaklama Hizmetleri Kat Elemanlığı. 2. Yıl, 3. ve 4. dönem Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

Elektrikli Cihazlarla Çalışma Kuralları...

Elektrikli Cihazlarla Çalışma Kuralları... Sayfa No : 1/5 Elektrikli Cihazlarla Çalışma Kuralları... 1. Ofislerde yapılacak her türlü onarım, yenileme, tesisat değişikliği; iş sağlığı ve güvenliği açısından kontrol edilebilmesi için dekanlığa bildirilmelidir.

Detaylı

OFİSLER İÇİN KONTROL LİSTESİ

OFİSLER İÇİN KONTROL LİSTESİ OFİSLER İÇİN KONTROL LİSTESİ Zemin kayma veya düşmeyi önleyecek şekilde uygun malzeme ile kaplı ve iç zeminler düzenli olarak kontrol ediliyor mu? Zemindeki çökme, erime vb. deformasyonlar giderilmiş Cam

Detaylı

T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü GIDA GÜVENLİĞİ Gıdalarda oluşabilecek fiziksel, kimyasal ve biyolojik her türlü zararın ortadan kaldırılması için alınan tedbirlerin

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 1/2/2012 Resmi Gazete Sayısı: 28191 MİLLİ EMLAK GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 339)

Resmi Gazete Tarihi: 1/2/2012 Resmi Gazete Sayısı: 28191 MİLLİ EMLAK GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 339) Resmi Gazete Tarihi: 1/2/2012 Resmi Gazete Sayısı: 28191 MİLLİ EMLAK GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 339) MADDE 1 26/5/2005 tarihli ve 25826 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Millî Emlâk Genel Tebliği (Sıra No:

Detaylı

Hayat yeniden başlasın...

Hayat yeniden başlasın... Hayat yeniden başlasın... Hayat yeniden başlasın. Bursa nın yükselen değeri Özlüce, yepyeni bir projeye ev sahipliği yapıyor. Konumu, mimarisi ve iç dizaynıyla ailenizle birlikte mutlu ve kaliteli bir

Detaylı

KUŞADASI KARAOVA, HAVUZLU,MANZARALI,MÜSTAKİL SIFIR 4+1 VİLLA Aydın / Kuşadası

KUŞADASI KARAOVA, HAVUZLU,MANZARALI,MÜSTAKİL SIFIR 4+1 VİLLA Aydın / Kuşadası KUŞADASI KARAOVA, HAVUZLU,MANZARALI,MÜSTAKİL SIFIR 4+1 VİLLA Aydın / Kuşadası Satılık - Villa 219,000 235 m2 Aydın / Kuşadası Oda Sayısı : 4 Salon Sayısı : 1 Banyo Sayısı : 2 Yapının Şekli : Triplex Yapının

Detaylı

TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI

TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI 1.2.4 - C Tipi Cihazların (Hermetik) Montajı 1.2.4.1 - Genel Şartlar C tipi cihazlar (hermetik) montaj odasının hacmi ve havalandırma biçiminde bağlı olmaksızın

Detaylı

Çoklu araç prizi. Güvenlik ve kullanım. Tchibo GmbH D Hamburg 85720HB32XVI

Çoklu araç prizi. Güvenlik ve kullanım. Tchibo GmbH D Hamburg 85720HB32XVI Çoklu araç prizi tr Güvenlik ve kullanım Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 85720HB32XVI 2015-11 327 382 Değerli Müşterimiz! Yeni çoklu araç prizinizle, çakmak yuvası prizleri üzerinden çalıştırılabilen iki adet

Detaylı

AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. ADANA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İÇ TESİSAT BİLGİLENDİRME AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş.

AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. ADANA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İÇ TESİSAT BİLGİLENDİRME AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İÇ TESİSAT BİLGİLENDİRME AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. 15.03.2014 SUNUM AKIŞI NASIL ABONE OLABİLİRİM? ABONE BAĞLANTI BEDELİ. TESİSATÇI FİRMA SEÇİMİ. TESİSATÇI FİRMA YÜKÜMLÜLÜKLERİ.

Detaylı

Konu: Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği nin uygulamaları hakkında.

Konu: Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği nin uygulamaları hakkında. Tarih : 16.04.2014 Sayı : 04-14-390 T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü ne ANKARA Konu: Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği nin uygulamaları hakkında. Bakanlığınız tarafından

Detaylı

TİP 2 TİP 1. Hol ve Koridor : 21.5 m 2. Hol ve Koridor : 31.5 m 2 Salon : 40 m 2 Oturma Odası : 15 m 2 Mutfak : 18 m 2 Oda : 12 m 2

TİP 2 TİP 1. Hol ve Koridor : 21.5 m 2. Hol ve Koridor : 31.5 m 2 Salon : 40 m 2 Oturma Odası : 15 m 2 Mutfak : 18 m 2 Oda : 12 m 2 VAZİYET PLANI KAT KAT PLANI Tip 1 Daire Planı Tip 2 Daire Planı Mutfak Salon Mutfak Salon Hol ve Koridor Hol ve Koridor Banyo Banyo Eby Yatak sı Eby Banyo Eby Banyo Eby Yatak sı Giy. sı Giy. sı TİP 1 Hol

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME-1. Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri. Su izolasyonu BTM veya muadili Isı izolasyonu Arfa Ses izolasyonu Arfa

TEKNİK ŞARTNAME-1. Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri. Su izolasyonu BTM veya muadili Isı izolasyonu Arfa Ses izolasyonu Arfa Paket Ürün Grubu Arfa-Magu Yalıtımlı Kaba İnşaat Yapım Paketleri (Uygulamalı) MODEL:HERA-20388-130,00+13,60 Taşıyıcı Strüktür Donanımlı Paket Ürün Adı EKOLOJİK-İDEAL SİSTEM YALITIMLI KABA İNŞAAT PAKETİ

Detaylı