Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri"

Transkript

1

2 Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri

3 Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Kontrol Listesi Muayene Kabulden Önce 15 Maddelik Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Kontrol Listesi Tamamlanmalı

4 Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Kontrol Listesi 1 Etkileşimli Tahtanın üzerinde Fatih Projesi, Çerçevenin üzerinde Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı Logoları vardır.

5 Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Kontrol Listesi 2 LED ekranın uzaktan kumandası var ve çalışır durumdadır.

6 Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Kontrol Listesi 3 LED ekranın dokunmatik özelliği çalışmaktadır. Her Etkileşimli Tahta için bir Dokunmatik kalem vardır.

7 Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Kontrol Listesi 4 Etkileşimli Tahtanın sabit diskinin bir bölümü, işletim sistemi ve sürücüleri sistem geri yükleme amacıyla kullanılmıştır. Geri yükleme işlemlerini anlatan yardım dosyası yüklenmiştir. 240GB HDD vardır.

8 Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Kontrol Listesi 5 Etkileşimli Tahtada Windows / Pardus / Libre Office / Antropi kuruludur.

9 Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Kontrol Listesi 6 Etkileşimli Tahta Bilgisayarında 8GB RAM bellek vardır.

10 Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Kontrol Listesi 7 Etkileşimli Tahta Bilgisayarı (OPS) mevcut mudur?

11 Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Kontrol Listesi 8 Etkileşimli Tahta Bilgisayarında 512MB belleğe sahip ekran kartı vardır Etkileşimli Tahta üzerinde parmağınızı basılı tutunuz. Açılan pencerede Ekran çözünürlüğü tıklayınız. Açılan pencereden Gelişmiş Ayarlar tıklayınız. Bağdaştırıcı sekmesinde ekran kartının özellikleri yer almaktadır.

12 Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Kontrol Listesi 9 Sabit tahtanın yönü montaj sırasında idarenin belirlediği şekilde (yeşil/beyaz) yapılmıştır.

13 Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Kontrol Listesi 10 Beyaz tahta, ekranın (panel) üzerine kapatıldığında anahtar ile kilitlenip açılabilmektedir.

14 Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Kontrol Listesi 11 Etkileşimli tahta çerçevesine ait tüm malzemelerin dış yüzeyleri pürüzsüzdür, dış yüzeylerde herhangi bir çizik, çatlak, yarık, kabarcık, kırık, delik vb. görünüm hataları, gönyesizlik, deliklerde ve kenarlarda çapak ve kesici yapılar yoktur.

15 Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Kontrol Listesi 12 Etkileşimli tahtanın ön orta alt kısmında silgi kalem ve benzeri araçları koymak için aparat vardır.

16 Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Kontrol Listesi 13 LED ekranın (panel ) konumu sınıf yerleşim düzenine uygun, öğretmen masasının yanında olacak şekilde kurulmuştur.

17 Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Kontrol Listesi 14 Etkileşimli Tahta çerçevesi, çerçeve iskelet yapısının sağ yan üst kısmında proje adı, Yüklenici firmanın adı, telefon ve faks numarasını (alan kodu ile birlikte), garanti başlangıç ve bitiş tarihlerini gösteren, temel bakım ve temizleme talimatlarını içeren metal levha monte edilmiştir.

18 Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Kontrol Listesi 15 Yeşil Tahta tebeşir tozu tahliyesi için alt kısımdaki profil boyunca tahliye delikleri vardır. Beyaz Tahtaya kıl fırça monte edilmiştir.

19 Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Modülü Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Takip Sistemi ETTS Üzerinden Yapılacaktır.

20 Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Modülü ETTS ye( ) girildiğinde kullanıcı adı sorulacaktır. Kurum kodu olarak muayene kabulü yapılacak okulun MEBBİS Kurum Kodu girilecektir.

21 Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Modülü Kurum Kodu girildikten sonra Muayene Kabul Komisyonu üye ve yedek üyelerinin isimleri açılır kutuda otomatik olacak gelecektir. Sisteme giriş şifresinin gönderilmesi için komisyon üyelerinden herhangi birinin ismi seçilecektir. Seçildikten sonra SMS Gönder butonuna tıklanacaktır.

22 Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Modülü

23 Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Modülü Açıklama ve Doküman Ekranı Komisyon ETTS-Kabul Modülüne girdikten sonra Muayene Kabul işlemlerinin açıklamasının ve ilgili dokümanların yer aldığı Açıklama ekranı yer almaktadır. Bu kısımda gerekli bilgi ve belgeler komisyonun ulaşabileceği şekilde hazırlanmıştır.

24 Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Modülü Düzeltme Ekranı Gelen ekranda okul isminde ve adresinde değişiklikler var ise gerekli yerler düzenletilerek kaydedilecektir.

25 Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Modülü Kontrol Ekranı Söz konusu okuldaki ET lerin tamamı için kontrollerin yapıldığı ekrandır. Yani burada yapılan kontroller okuldaki her bir tahta için geçerlidir.

26 Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Modülü Mücbir Sebep ET lerin kurulumunun yapılacağı okulda veya okulun bir bölümünde ET ninkurulumuna engel olan her türlü durumdur. Okul duvarlarındaki tadilat ihtiyacı okul idaresince giderilecektir. Yüklenici sadece cihazın kurulumundan sorumludur. Kurulumun yapılacağı duvar/duvarlar ile ilgili Yüklenici keşif sırasında yaptığıbildirim gereği gerekli yapısal düzeltmeler muayene tarihine kadar Okul İdaresince giderilmediyse mücbir sebep sayılacaktır.

27 Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Modülü Mücbir sebepler Muayene Kabul Komisyonu tarafından olumlu değerlendirilecektir. Firma kurulumu yapılacak Alüminyum çerçeve (Frame) yapısını ve LCD ekranı ve diğer aparatları orijinal kutusunda okul idaresine teslim edilerek emanete alınacaktır. Yüklenici yetkilisi duvar için gerekli düzeltmeler yapıldığında bilgi vermek kaydı ile kurulumun 7(yedi) gün içinde servis tarafından yapılacağını Okul İdaresine yazılı olarak taahhüt edecektir. Mücbir sebeple montajı firma tarafından taahhüt ile daha sonra gerçekleştirilecek tahta sayısı ile ilgili bilgiler Modüle işlenecektir. Mücbir sebeplerden dolayı montajı daha sonra yapılacak Etkileşimli Tahtalarla ilgili Muayene Kabul Komisyonunun ilave bir yükümlülüğü yoktur. Bunun dışında kontrol ekranında her bir tahta, modülde belirtilen şartları taşıyorsa EVET seçilmeli, taşımıyorsa HAYIR seçilmeli, HAYIR seçildiği taktirde açılan kutucuğa ilgili tahtanın sınıf bilgileri ve sayısı girilmelidir. İşlem KAYDET butonuna basılarak kaydedilebilmeli ve sonraki adıma geçilmelidir.

28 Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Modülü Raporlama Ekranı Tüm işlemler bittiğinde ve kabul işlemi yapılabilecek durumda(modüldeki Tüm Sorular EVET ise) ise MUAYENE KABUL TUTANAĞI butonuna basılarak tutanağın 8(sekiz) nüsha olarak çıktısı alınacaktır. Çıktısı alınan tutanaklar mavi renkli kalemle tüm komisyon üyelerince imza altına alınacaktır.

29 Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Modülü Muayene Kabul Tutanağı Komisyon üyeleri tarafından imza altına alınan 8(Sekiz) nüsha muayene kabul tutanaklarından; Bir nüshası okul idaresinde kalacak, İki nüshası Komisyon Başkanı tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne imza karşılığında teslim edilecek, 5(beş) nüshası Yüklenici firma yetkilisine verilecektir. (3(üç) nüshası Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına iletilmek, 2(iki) nüshası Yüklenicide kalmak üzere) İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kendisine teslim edilen muayene kabul tutanaklarını imza karşılığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitimde Fatih Projesinden sorumlu Şube Müdürlüğüne teslim edecektir.

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51 Etkileşimli Tahta

52

53

54

55

56 Vestel A.Ş. tarafından okulda eksik olduğu halde komisyon toplanmış iken Kabul Tutanaklarının imzalanması, eksiklikler giderilinceye kadar okul idaresinde veya il koordinatörümüzde muhafaza altında tutulması eksiklikler giderilince tutanakların kendilerine teslim edilmesi talebi? Yukarıda da ifade edildiği üzere ıslak imzalı tutanaklar YEĞİTEK e ulaşmadığı sürece modül üzerinde kabul edilmiş görünse de söz konusu okul için kabul gerçekleşmez. Bu konuda komisyonlarımızın kendi kararı geçerlidir. Gerekli görüldüğü taktirde, il koordinatörümüz veya şube müdürümüz tarafından tüm imzalı kabul tutanakları muhafaza altında tutulabilir ve il/ilçedeki tüm eksiklikler giderildikten sonra Vestel A.Ş. ye teslim edilebilir.

57 Etkileşimli Tahtada ekran açıldıktan sonra ekranın alt kısmında 2 tane beyaz 1 cm çapında beyaz ışık tespit edildi. Kabul yapalım mı? Kesinlikle yapmayalım. Komisyonumuz panel değişinceye kadar kabulü yapmasın.

58 HDMI,USB, PATCH kablolarını Vestel A.Ş. tarafından mı verilecektir? Söz konusu kablolar Altyapı firmasınca sağlanacaktır. Vestel A.Ş. tarafından sadece ET nin enerji kablosu temin edilecektir. O da tahtayla bütünleşik olarak gelmektedir.

59 HDMI veya VGA ile bağlanan harici bir bilgisayarın dokunmatik özelliğini test edebilmek için kablo teminini Vestel A.Ş. mi sağlayacak? Vestel kabulün hızlı yapılmasını istiyorsa tip B USB kabloyu yanında getirir ve harici bağlanan bilgisayarı LED panel üzerinden dokunmatik özelliğinin çalıştığını gösterir. Bunun dışında komisyon okulda bulunabilecek herhangi bir yazıcı USB kablosuyla(tip B USB) bu testi yapabilir.

60 Beyaz-Beyaz montajı yapılan tahtaların kıl fırça problemi? Söz konusu kıl fırça Yeşil-Beyaz tahtalarda tebeşir tozunu mümkün olduğunca LED panele ulaşmasını engellemek için düşünülmüştür. Beyaz takmak için Yeşil tahta ters çevrildiğinde fırçada arkada kalmaktadır. Kıl fırçanın yeşil tarafında takılı olması kaydıyla, Beyaz- Beyaz tahtada tebeşir tozu olmayacağı için kabulünde sıkıntı yoktur.

61 Kilit mekanizması her anahtarla açılıyor ve bazıları bozuk çalışmıyor? Stabil, kararlı ve düzenli çalışmayan ve bozuk olan kilitler kabulden önce mutlaka değiştirilmelidir. Kilitlenip, açılabilen ve mekanizması çalışan kilitlerin kabulünde sıkıntı yoktur. Ayrıca kilitler bariz darbe harici bozulma vb. durumlar için garanti kapsamında değerlendirilecektir. Ayrıca tutamacın ortada ET nin ortasında olması kabule engel değildir.

62 Bir okuldaki ET lerin her birinin kilit anahtarlarının farklı olması kabule engel midir? Her bir derslikteki ET yi kilitleyip açabilen bir anahtarın olması yeterlidir. Okuldaki tüm ET ler tek bir anahtarla açılıp kapanacak şeklinde şartnamemizde bir madde yoktur.

63 Disk alanı ve Recovery nerden görülebilir? Bilgisayar-Yönet-Disk Yönetimi bölümünden recovery ve toplam disk alanı ve partition yapısı görülebilir.

64 Kilidin alttaki dilinin açık konumdayken dahi ET çerçevesinin altındaki deliklere takılması veya sürgülü kapağın aşırı zorlanarak açılıp-kapanması durumu? Açık konumdayken alttaki kilit dili kesinlikle deliklere takılmamalı, açılıp kapanırken taktak şeklinde ses yapmamalı ve alt çerçevedeki deliklere zarar vermemelidir. Ayrıca sürgülü tahta(tutamacın olduğu kapak) normal bir kuvvetle aşırı zorlanmadan açılıp kapanmalıdır. Her iki durumun oluşmasındaki sebep, üst çerçevenin ağırlığından dolayı sürgülü kapağa baskı yapması ve aşağı doğru iterek sıkışmasına sebep olmasıdır. Bununla ilgili Vestel AŞ tarafından L DESTEK SACI diye ifade dilen çözümün uygulanması gerekmektedir. Çözüm uygulanmadan kabul yapılmaması gerekmektedir.

65 Yedeklerde dahil olmak üzere muayene ve kabul komisyonunun 5 üye olarak toplanamaması durumunda (üyelerin görev yeri değişikliği vb. nedenlerle) nasıl bir yol izlenmelidir? 1 başkan ve 4 üye olarak komisyonun toplanamaması durumunda(yedeklerde dahil) söz konusu okul/okullar için yeni komisyon bilgileriyle birlikte yeniden makam onayı alınması ve tarafımıza iletilmesi gerekmektedir. Tarafımıza gönderildikten sonra yeni komisyon bilgileri ETTS ye aktarılarak muayene ve kabul çalışmaları yapılabilir.

66 Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü TEŞEKKÜRLER Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilişim Teknolojileri Koordinatörlüğü

Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri. Nisan 2015

Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri. Nisan 2015 Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Bilgilendirme Toplantısı Nisan 2015 Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü FATİH Projesi Koordinatörlüğü ET Keşif-Kurulum Yönergesi *3.8. Atölyelerde; ET ye toz veya

Detaylı

Muayene ve Kabul İşlemleri 1

Muayene ve Kabul İşlemleri 1 Muayene ve Kabul İşlemleri 1 http://etts.vestel.com.tr/ adresine giriş yapılır. Kullanıcı Adı Kısmına Kurum Kodu yazılır Doğrulama kodu Yazılarak ileri düğmesine basılır Muayene ve Kabul İşlemleri 2 Komisyon

Detaylı

Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri

Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Kontrol Listesi Muayene Kabulden Önce 15 Maddelik Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Kontrol

Detaylı

T.C. AŞKALE KAYMAKAMLIĞI İlçe MilliEğitim Müdürlüğü

T.C. AŞKALE KAYMAKAMLIĞI İlçe MilliEğitim Müdürlüğü T.C. AŞKALE KAYMAKAMLIĞI İlçe MilliEğitim Müdürlüğü Sayı : 82499420/934.01/2034406 24/02/2015 Konu: Etkileşimli Tahta Muayene ve Kabul Komisyonu Oluşturulması...MÜDÜRLÜĞÜNE AŞKALE İlgi : İlMilli Eğitim

Detaylı

Donanım Altyapısının İyileştirilmesi. Bilinçli ve güvenli BT kullanımının sağlanması. Öğretmen Eğitimi. Eğitsel e-içeriğin sağlanması

Donanım Altyapısının İyileştirilmesi. Bilinçli ve güvenli BT kullanımının sağlanması. Öğretmen Eğitimi. Eğitsel e-içeriğin sağlanması Donanım Altyapısının İyileştirilmesi Her dersliğe bir adet etkileşimli tahta Her okula A3/A4 yazıcı Her öğretmen ve her öğrenciye tablet bilgisayar seti Bilinçli ve güvenli BT kullanımının sağlanması Meb

Detaylı

ETKİLEŞİMLİ TAHTA VERİMLİ KULLANIM KILAVUZU

ETKİLEŞİMLİ TAHTA VERİMLİ KULLANIM KILAVUZU ETKİLEŞİMLİ TAHTA VERİMLİ KULLANIM KILAVUZU 1.GENEL 1. GENEL..1 2. MEKANİK 3 3. YAZILIM..5 4. DONANIM.6 v Her türlü servis gereksiniminde, ilk olarak Vestel Çağrı merkezinin ücretsiz 0 800 219 0 123 telefonuna

Detaylı

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni Her Okula 1 Adet Çok Fonksiyonlu Yazıcı 1 Adet Doküman Kamera Her Dersliğe Etkileşimli Tahta Panel Tip Etkileşimli Akıllı Tahta Kablolu İnternet Bağlantısı Her Öğretmene

Detaylı

1.5. Başvuru formundaki bilgileri aşağıdaki şekilde doldurunuz. Kart Okuyucu Tipi: Mini Kart Okuyucu Sertifika Süresi: 3 Yıl

1.5. Başvuru formundaki bilgileri aşağıdaki şekilde doldurunuz. Kart Okuyucu Tipi: Mini Kart Okuyucu Sertifika Süresi: 3 Yıl 1. E-imza bulunmayan personelin e-imza alması gerekmektedir. 1.1. https://portal.kamusm.gov.tr/bp/ws.go internet adresine giriniz. 1.2.Girdiğiniz internet sayfasında Nitelikli Elektronik Sertifika Başvurusu

Detaylı

Öğretmenler İçin Mobil Kreş Uygulaması Kullanım Dokümanı

Öğretmenler İçin Mobil Kreş Uygulaması Kullanım Dokümanı Öğretmenler İçin Mobil Kreş Uygulaması Kullanım Dokümanı 1. Google Play ya da Apple Store'dan uygulamayı yükledikten sonra resimdeki uygulama simgesi tıklanarak uygulama çalıştırılır. 2. Uygulama çalıştırıldıktan

Detaylı

T.C. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Muhabere ve Elektronik Dairesi Başkanlığı

T.C. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Muhabere ve Elektronik Dairesi Başkanlığı Dış Ticaret İşlemlerine Bakış e-gümrük işlemleri başlatıldı. Beyannameler elektronik olarak üretiliyor Beyanname eki olarak gümrüğe sunulan imzalı evrak sayısı 200 Islak Mali kayıp : Kayıplar Islak imzalı

Detaylı

Eğitimde FATİH Projesi Nedir?

Eğitimde FATİH Projesi Nedir? Eğitimde FATİH Projesi Nedir? Yaklaşık 40.000 Okulumuzdaki 620.000 Dersliğimizi BT Ekipmanları İle Donatarak Eğitimde Öğrenci ve Öğretmenlerimiz İçin Fırsatları Arttırma Ve Okullarımızda Teknolojiyi İyileştirme

Detaylı

Yüreğir Müftülüğü ĠÇĠNDEKĠLER

Yüreğir Müftülüğü ĠÇĠNDEKĠLER 1 Yüreğir Müftülüğü ĠÇĠNDEKĠLER - Yeni Kullanıcı oluşturma (3/6 Sayfa) - Öğrenci Kursa Ekleme (8/12 Sayfa) - Temel Öğretim Dersi Açma (13/29 Sayfa) - Ek Öğretim Dersi Açma (30/46 Sayfa) - Tahakkuk Beyanı

Detaylı

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI Sayı : 20112 07.10.2013 Konu : HP 1132M Yazıcı,Tarayıcı,Fotokopi Alımı Sayın Üyemiz, Odamız üyesi firmalardan kapalı zarfta teklif almak sureti ile HP 1132M Yazıcı,Tarayıcı,Fotokopi Alımı yapılacaktır.

Detaylı

TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ. Çevrimiçi Başvuru İşlem Kılavuzu

TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ. Çevrimiçi Başvuru İşlem Kılavuzu TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ Çevrimiçi Başvuru İşlem Kılavuzu 1 İÇİNDEKİLER MARKA BAŞVURU İŞLEM SÜRECİ... 6 1 ) SİSTEME GİRİŞ... 6 E-imza ile;... 6 Mobil imza ile;... 7 2 ) BAŞVURU SÜRECİ... 9 2.1 ) Başvuru İşlemleri...

Detaylı

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) 1. Sisteme Giriş İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu Sisteme giriş yapılabilmesi OSGB/Firma yetkilisi tarafından sisteme kaydınızın yapılması

Detaylı

AKINSOFT WOLVOX e-defter. Yardım Dosyası

AKINSOFT WOLVOX e-defter. Yardım Dosyası AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 27.05.2014 1 İçindekiler: 1- e-defter Hakkında... 3 1.1. e-defter Nedir?... 3 1.2. Hangi defterler e-defter olarak tutulabilir?... 3 1.3. Defter

Detaylı

ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU

ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU Bilgisayar üzerinden analog adresli yangın algılama sisteminde bulunan detektörlere yer atama, kontak izleme modülünün senaryo belirtilmesi

Detaylı

Elektronik İmza Başvurusu Nasıl Yapılır?

Elektronik İmza Başvurusu Nasıl Yapılır? Elektronik İmza Başvurusu Nasıl Yapılır? ADIM 1: PORTALE GİRİŞ https://portal.kamusm.gov.tr/bp/meb.go adresinden Şekil-1'deki Başvuru Portalı giriş ekranına ulaşılır. Şekil 1- Başvuru Portalı Giriş Ekranı

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

GÜVENLİK TALİMATLARI GİRİŞ ÖZELLİKLER

GÜVENLİK TALİMATLARI GİRİŞ ÖZELLİKLER KULLANIM KILAVUZU GÜVENLİK TALİMATLARI Talimatlara uyulmaması nedeniyle hasar oluşması durumunda garanti geçerli değilir.o yüzden talimatları lütfen iyice okuyun. Bu talimatları saklayın. Bu ürünü düşürmeyin,

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB İçindekiler MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA... 3 MEB Yeni E-posta Sistemi Kullanım Detayları;... 4 MEBBİS ile Giriş... 5 E-posta Şifresi İle Giriş... 6 Şifre Hatırlatma Ekranında Karşılaşılan

Detaylı

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi modülü kısaca aşağıdaki işlemleri yapar. Bu özelliklerin çalışabilmesi

Detaylı

Bu adrese girdiğinizde açılan sayfanın sol kısmında sisteme giriş ekranı gelecektir.

Bu adrese girdiğinizde açılan sayfanın sol kısmında sisteme giriş ekranı gelecektir. NASIL ÖNKAYIT YAPARIM SİSTEME GİRİŞ EKRANI Öğrenci bilgi sistemine girebilmek için http://obisis.erciyes.edu.tr adresini web tarayıcınızın adres kısmına yazınız veya Erciyes Üniversitesi ana sayfasına

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız.

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Sisteme giriş yapıldıktan sonra karşımıza bu ekran gelir. Burada sol üstte bulunan

Detaylı

İHTİYAÇ FAZLASI TAŞINIR MALLAR UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU

İHTİYAÇ FAZLASI TAŞINIR MALLAR UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İHTİYAÇ FAZLASI TAŞINIR MALLAR UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU TAŞINIR MALLAR YÖNETİM ŞUBESİ ŞUBAT 2009 / ANKARA 1- SİSTEME GİRİŞ Sisteme www.muhasebat.gov.tr

Detaylı

Taşınır İşlem Fişi Düzenleme Kılavuzu BAP

Taşınır İşlem Fişi Düzenleme Kılavuzu BAP 150 253-255 Taşınır İşlem Fişi Düzenleme Kılavuzu BAP FİRMA Faturayı keser ve faturayı malzemeyle birlikte ya BAP Birimi Satınalma Ofisine ya da ilgili Proje Yürütücüsüne Teslim eder. BAP Birimi Satınalma

Detaylı

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu 1. Sisteme Giriş Sisteme, AKY Bilişim, ISGBYS Yazılımı Yetkilisi tarafından size verilen Kullanıcı Adı

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

TANITIM KILAVUZU. 1- Bilimsel Toplantı katılımcıları için veri tabanına T.C. Kimlik numarası ile başvuru yapılması gerekmektedir

TANITIM KILAVUZU. 1- Bilimsel Toplantı katılımcıları için veri tabanına T.C. Kimlik numarası ile başvuru yapılması gerekmektedir TANITIM KILAVUZU Amaç: Bu kılavuz, 2012 yılı Ocak ayında yürürlüğe girecek 26 Ağustos 2011 tarih, 28037 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Beşeri Tıbbi Ürünlerin Tanıtım Faaliyetleri Hakkındaki Yönetmelik

Detaylı

Tıbbi Malzeme Sözleşmesi Yapan Eczaneler İçin ÜRÜN TAKİP SİSTEMİNE (ÜTS) YE KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Tıbbi Malzeme Sözleşmesi Yapan Eczaneler İçin ÜRÜN TAKİP SİSTEMİNE (ÜTS) YE KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR? Tıbbi Malzeme Sözleşmesi Yapan Eczaneler İçin ÜRÜN TAKİP SİSTEMİNE (ÜTS) YE KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR? Tıbbi malzeme reçetesi karşılayacak olan meslektaşlarımızın reçete arkasına eklenmesi gereken

Detaylı

Staj Yapacak Öğrencilerin Dikkatine, BİRİNCİ BÖLÜM KAYIT İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

Staj Yapacak Öğrencilerin Dikkatine, BİRİNCİ BÖLÜM KAYIT İŞLEMİ NASIL YAPILACAK? Staj Yapacak Öğrencilerin Dikkatine, Bu kılavuz staj yapacak öğrencilerin ÖBİSİS teki yeni staj modülünü kullanarak online işlem yapabilmeleri için hazırlanmıştır. İlk aşama olarak online kayıt işlemi

Detaylı

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz;

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Ethernet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI Sayı : 6566 19.03.2015 Konu : Lazer Yazıcı ve Toner Alımı İhalesi Sayın Üyemiz, Odamız üyesi firmalardan kapalı zarfta teklif almak sureti ile Lazer Yazıcı Alımı yapılacaktır. Tekliflerinizin en geç 24.03.2015

Detaylı

ÖĞRENCİ DOSYALARININ NAKİL İŞLEMLERİ. Öğrenci Dosyalarını Teslim Edecek Okulların Yapacağı İşlemler

ÖĞRENCİ DOSYALARININ NAKİL İŞLEMLERİ. Öğrenci Dosyalarını Teslim Edecek Okulların Yapacağı İşlemler ÖĞRENCİ DOSYALARININ NAKİL İŞLEMLERİ Bilindiği üzere 2012/45 nolu genelge çerçevesinde Açık Öğretim Lisesi iş ve işlemleri Halk Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezlerine verilmiştir. Genel Lise ve Anadolu

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

Casper N410 Tablet Bilgisayar GARANTİ SÜRESİ İŞ AKIŞ DİYAGRAMI. Teslim Alma ve İlk Açılış

Casper N410 Tablet Bilgisayar GARANTİ SÜRESİ İŞ AKIŞ DİYAGRAMI. Teslim Alma ve İlk Açılış Casper N410 Tablet Bilgisayar GARANTİ SÜRESİ İŞ AKIŞ DİYAGRAMI Teslim Alma ve İlk Açılış Üründe sorun var mı? Evet Hayır Sınıflara Teslim Tutanağı ile Sınıf öğretmenleri tarafından Tutanak altına alınır(1)

Detaylı

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 1. Aşama

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 1. Aşama SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 1. Aşama Bölüm 1:SMART Board, bilgisayar ve projeksiyon cihazının bağlanması SMART Board interaktif tahtaları dokunmatiktir ve bilgiyasayar ve projeksiyon cihazıyla üçlü

Detaylı

SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ UYGULAMA KILAVUZU

SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ UYGULAMA KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ UYGULAMA KILAVUZU HAZİRAN-2009 BİM PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA DESTEK ŞUBESİ I-KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNE GİRİŞ http://kbs.muhasebat.gov.tr/index.html

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DYNED Sistemi EBA-MEBBİS-EOKUL ile koordineli olarak veri alışverişi yapmaktadır. Bu sebeple E- Okul, MEBBİS ve EBA Profil Sayfalarındaki bilgilerin güncel olması gerekmektedir.

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Eternet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ELEKTRONİK UYGULAMALAR PROJESİ FİRMA KAYIT KILAVUZU

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ELEKTRONİK UYGULAMALAR PROJESİ FİRMA KAYIT KILAVUZU 1. AÇIKLAMA Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Elektronik Uygulamalar Projesi Sistemi internet üzerinden çalışan bir sistemdir ve sisteme girişiniz internet üzerinden olacaktır. Ancak TİTCK'nın

Detaylı

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri

Detaylı

DÖNER SERMAYE KATKI PAYI GİRİŞİ UYGULAMA KILAVUZU

DÖNER SERMAYE KATKI PAYI GİRİŞİ UYGULAMA KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE KATKI PAYI GİRİŞİ UYGULAMA KILAVUZU HAZİRAN-2009 BİM PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA DESTEK ŞUBESİ MUTEMETLER TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER; 1-

Detaylı

BELEDİYE ŞİRKETLERİNİN KAMU HARCAMA VE MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİ (KBS) MALİ İSTATİSTİK VERİ GİRİŞLERİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU

BELEDİYE ŞİRKETLERİNİN KAMU HARCAMA VE MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİ (KBS) MALİ İSTATİSTİK VERİ GİRİŞLERİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU BELEDİYE ŞİRKETLERİNİN KAMU HARCAMA VE MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİ (KBS) MALİ İSTATİSTİK VERİ GİRİŞLERİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU 2013 İÇİNDEKİLER 1-SİSTEME GİRİŞ... 2-VERİ GİRİŞ İŞLEMLERİ... a)mizanın

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

T.C BURSA VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnsan Kaynakları Birimi

T.C BURSA VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnsan Kaynakları Birimi T.C BURSA VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnsan Kaynakları Birimi TAŞRA TEŞKİLATINDA EĞİTİM ÖĞRETİM HİZMETLERİ SINIFI DIŞI DİĞER HİZMET SINIFLARINDA GÖREV YAPAN PERSONELİN İL İÇİ İSTEĞE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ. TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ (TKYS) BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 27 Kasım 2012

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ. TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ (TKYS) BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 27 Kasım 2012 TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ (TKYS) BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 27 Kasım 2012 KBS Taşınır Kayıt ve Yönetim Sistemine Giriş Taşınır Kayıt ve Yönetim Sisteminde Yer Alan Roller SGB Taşınır Kullanıcısı Taşınır

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x.

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır.  KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x. KURULUM ŞEMASI 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x ANA BİLGİSAYAR Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM SİHİRBAZI adresine girerek aktahta_kur.exe dosyasını

Detaylı

EK DERS SİSTEM İŞLEYİŞ

EK DERS SİSTEM İŞLEYİŞ EK DERS SİSTEM İŞLEYİŞ A OKULU Mutemet Yardımcısı B OKULU Mutemet Yardımcısı C OKULU Mutemet Yardımcısı D OKULU Mutemet Yardımcısı E OKULU Mutemet Yardımcısı İl / ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Mutemet Muhasebe

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ...

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Lisansüstü Başvuru Modülü..

Detaylı

T.C KAYMAKAMLIĞI.. Anadolu Lisesi Müdürlüğü ÖĞRETMEN/ÖĞRENCİYE TABLET TESLİM T U T A N A ĞI

T.C KAYMAKAMLIĞI.. Anadolu Lisesi Müdürlüğü ÖĞRETMEN/ÖĞRENCİYE TABLET TESLİM T U T A N A ĞI T.C KAYMAKAMLIĞI.. Anadolu Lisesi Müdürlüğü ÖĞRETMEN/ÖĞRENCİYE TABLET TESLİM T U T A N A ĞI Eğitimde FATİH Projesi kapsamında eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmak üzere; aşağıda ismi, adedi, Barkod

Detaylı

AXA OTOMATİK KATILIM KOLAY ADIM EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2018

AXA OTOMATİK KATILIM KOLAY ADIM EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2018 AXA OTOMATİK KATILIM KOLAY ADIM EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2018 Online Kolay Adım ekranına «https://www.axahayatemeklilik.com.tr» Adresine bağlanarak ulaşabilirsiniz. Kolay Adım

Detaylı

TAŞINIR DEVRETME (Harcama Birimleri Arası Devir İşlemi)

TAŞINIR DEVRETME (Harcama Birimleri Arası Devir İşlemi) TAŞINIR DEVRETME (Harcama Birimleri Arası Devir İşlemi) ÖNEMLİ NOT: Taşınır Devir edilirken (Okuldan başka bir okula) işlemi yaparken kesinlikle Kurumlar arası devir seçilmeyecektir. Tüm işlemlerde Harcama

Detaylı

Şekil 1- Başvuru Portalı Giriş Ekranı

Şekil 1- Başvuru Portalı Giriş Ekranı ADIM 1: PORTALE GİRİŞ https://portal.kamusm.gov.tr/bp/ws.go adresinden Şekil-1'deki Başvuru Portalı giriş ekranına ulaşılır. Şekil 1- Başvuru Portalı Giriş Ekranı Yukarıda yer alan ekrandaki bilgilere

Detaylı

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI Kurulum 1..zip dosyasını açınız. 2. Açılan dosyanın içindeki Yedekleme klasörünü açınız. 3. Yedekleme.exe dosyasını açınız. 4. Üst pencerede ki ekran gözükecektir.

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ. 1 - GİRİŞ 1 2 - PORTAL / ANA SAYFA 1 2.1 Sisteme Giriş Yapılması 2 İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! SİSTEM YÖNETİMİ 1 - GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Sistem Yönetiminin

Detaylı

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 530v6 ADSL Router

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 530v6 ADSL Router BİLGİ NOTU SpeedTouch 530v6 ADSL Router SpeedTouch 530v6 USB Kurulumu (MS Windows 2000/XP/ME) 1. 2. SpeedTouch Kurulum CD sini taktıktan sonra lütfen bekleyiniz. SpeedTouch Kurulum Sihirbazı ekranı geldiği

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri sistemi

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI İHRAÇÇI ÜYELİK KILAVUZU

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI İHRAÇÇI ÜYELİK KILAVUZU KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI İHRAÇÇI ÜYELİK KILAVUZU 2011 İçerik Bilgileri 1. İhraççı Şirket Portal Katılım Süreci... 3 2.Şirket Kullanıcısı Portal Kayıt İşlemleri... 5 2 / 11 1. İHRAÇÇI

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ DOKÜMAN ARŞİV VE ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ YAZILIMI TEMEL KULLANICI KILAVUZU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web

Detaylı

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU İlaç Takip Sistemi ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü nüze şahsen başvuru yapan eczanelerin bilgilerini sisteme kayıt etmek ve daha sonra bu bilgilerden sorgulamalar yapabilmek amacıyla bu kılavuzda

Detaylı

ETKİLEŞİMLİ TAHTA GARANTİ HARİCİ İŞLEMLER ve FİYAT LİSTESİ

ETKİLEŞİMLİ TAHTA GARANTİ HARİCİ İŞLEMLER ve FİYAT LİSTESİ ETKİLEŞİMLİ TAHTA GARANTİ HARİCİ İŞLEMLER ve FİYAT LİSTESİ İçindekiler 1. Amaç... 1 2. Donanım ile ilgili garanti harici işlemler... 1 3. Çerçeve ile ilgili garanti harici işlemler... 5 4. Yazılım ile

Detaylı

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ MALİYE SGB..net TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ 1 Taşınır Mal Yönetimi Taşınır Mal Yönetimi ile ilgili işlemlere Kaynak Yönetimi menüsü altındaki Taşınır Mal alt menüsünden ulaşıyoruz. Bu menünün seçenekleri

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri sistemi

Detaylı

Tablet aktivasyonu yardım sayfası

Tablet aktivasyonu yardım sayfası Tablet aktivasyonu yardım sayfası Sırasıyla aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekmektedir Her okuldaki sınıf öğretmeni kendisi ve öğrencileri için EBA şifresi oluşturmalıdır. Daha önce EBA şifresi oluşturduysanız

Detaylı

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi İçindekiler Tablosu GİRİŞ...2 I. BÖLÜM...3 HARCAMA BİRİMİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER...3 A. Kanıtlayıcı Belge Ekleme...3

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI MUTEMET KULLANIM KLAVUZU

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI MUTEMET KULLANIM KLAVUZU GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI MUTEMET KULLANIM KLAVUZU NİSAN 2011 1 GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI Mühendislik Fakültesi tarafından geliştirilen ve

Detaylı

ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER. İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme:

ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER. İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme: ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme: 01.01.2018 Sistem isg.zorlucenter.com çalışma onaylarının verildiği, kullanıcı, iş sağlığı ve güvenliği

Detaylı

DYNED DİL EĞİTİM SİSTEMİ SIKÇA SORULAN SORULAR 1- DynEd Program DVD si nereden alınır? 2- DynEd Programı nasıl kurulur? 3- Öğrenciler program

DYNED DİL EĞİTİM SİSTEMİ SIKÇA SORULAN SORULAR 1- DynEd Program DVD si nereden alınır? 2- DynEd Programı nasıl kurulur? 3- Öğrenciler program DYNED DİL EĞİTİM SİSTEMİ SIKÇA SORULAN SORULAR 1- DynEd Program DVD si nereden alınır? 2- DynEd Programı nasıl kurulur? 3- Öğrenciler program kurulumunu nasıl yapabilir? 4- Records Manager şifresi nasıl

Detaylı

Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Elektronik İşlemler - III

Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Elektronik İşlemler - III Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Elektronik İşlemler - III İÇİNDEKİLER DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR... 2 1. ADIM: KULLANICI GİRİŞİ... 3 2. ADIM: TAAHHÜTNAME İŞLEMLERİ... 6 3. ADIM: DOKÜMANLARIN İNCELENMESİ...

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Kıymet ve Vergilendirme Dairesi

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Kıymet ve Vergilendirme Dairesi T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Kıymet ve Vergilendirme Dairesi UZLAŞMA BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU Bundan böyle, Gümrük Uzlaşma Yönetmeliği nin 10/1 maddesinde belirtildiği

Detaylı

Zoru Kolay Yapmak İçin...

Zoru Kolay Yapmak İçin... Zoru Kolay Yapmak İçin... 3308 Mesleki Eğitim Okullarında Öğrenci Takip Programı KURULUM Programı http://www.cetasey.com/userfiles/file/setup.exe adresinden bilgisayarınıza indirip kurun. Daha sonra programın

Detaylı

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 2/20/2018

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 2/20/2018 2/20/2018 TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 2 1.1. Yeni Çiftçi Kaydı... 2 1.2.

Detaylı

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri

Detaylı

KAMU HARCAMA VE MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİ MAAŞ DİSKETİNİ BANKAYA AKTARMA UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HARCAMA VE MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİ MAAŞ DİSKETİNİ BANKAYA AKTARMA UYGULAMA KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HARCAMA VE MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİ MAAŞ DİSKETİNİ BANKAYA AKTARMA UYGULAMA KILAVUZU ANKARA 2010 1 BİM PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA DESTEK ŞUBESİ I-UYGULAMA

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KULLANICI TALİMATI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KULLANICI TALİMATI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KULLANICI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi TALM-001-011 00 14.02.2013 DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın No Yayın Nedeni Yayın

Detaylı

SELÇUKLU BELEDİYESİ.

SELÇUKLU BELEDİYESİ. SELÇUKLU BELEDİYESİ WEB KULLANIM KILAVUZU www.selcuklu.bel.tr Elektronik Proje Kontrol Arşivleme Sistemi, Belediye hizmetleri içerisinde yer alan yapı ruhsatı verilmesi, tadilatının yapılması vb. işlemler

Detaylı

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router BİLGİ NOTU SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router SpeedTouch 585 Kablolu Ethernet Kurulumu (MS Windows 98) 1. 2. SpeedTouch Kurulum CD sini taktıktan sonra lütfen bekleyiniz. SpeedTouch Kurulum Sihirbazı

Detaylı

problemlerde ekders bürosu ile iletişime geçiniz. Programın kullanımı;

problemlerde ekders bürosu ile iletişime geçiniz. Programın kullanımı; ogr.gop.edu.tr adresinden Ekders Takip Sistemi butonuna tıklayınız. Bu PDF dosyası Yeni Ekders Programının rahat kullanımı için hazırlanmıştır. İdari personelimizin programı verimli bir şekilde kullanabilmesi

Detaylı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü. Kullanma Kılavuzu 1 GİRİŞ... 2 SİSTEME GİRİŞ... 2

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü. Kullanma Kılavuzu 1 GİRİŞ... 2 SİSTEME GİRİŞ... 2 Kullanma Kılavuzu 1 İÇİNDEKİLER GİRİŞ........................................................ 2 SİSTEME GİRİŞ.................................................. 2 BİLGİSAYAR ENVANTERİ...........................................

Detaylı

EBS (ELEKTRONİK BAŞVURU SİSTEMİ) ÜZERİNDEN ELEKTRONİK İMZA İLE BAŞVURU NASIL YAPILIR?

EBS (ELEKTRONİK BAŞVURU SİSTEMİ) ÜZERİNDEN ELEKTRONİK İMZA İLE BAŞVURU NASIL YAPILIR? EBS (ELEKTRONİK BAŞVURU SİSTEMİ) ÜZERİNDEN ELEKTRONİK İMZA İLE BAŞVURU NASIL YAPILIR? 01.07.2016 tarihinden itibaren EBS sistemini kullanan tüm firmalar, başvuru işlemleri için 5070 Sayılı Elektronik İmza

Detaylı

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI 1. Faks Tanımlama 1.1. Uygulamalar Santral Yönetimi Faxlar Fax Ayarları Ekranı açılır. 1.2. Yeni bir faks tanımlamak için Navigasyon Çubuğundaki Ekle düğmesi tıklanarak yeni

Detaylı

T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Sayı :B.12.2.TMO-00 77 00 03-705-99 /960 13/08/2012 Konu : 2012-2013 Alım Dönemi Mısır Ürünü Randevu Sistemi Uygulamaları İlgi

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir.

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/ adresinden gerçekleştirilir. İşlem yapabilmek

Detaylı

Çankırı Karatekin Üniversitesi

Çankırı Karatekin Üniversitesi YENİ HARCAMA YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI YETKİLENDİRME KLAVUZU Çankırı Karatekin Üniversitesi Ocak 2018 Kamu idarelerince yapılan ödemelere ilişkin Ödeme Emri Belgeleri, Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim

Detaylı

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 580. Kablosuz ADSL Modem

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 580. Kablosuz ADSL Modem BİLGİ NOTU SpeedTouch 580 Kablosuz ADSL Modem SpeedTouch 580 Kablolu USB Kurulumu (MS Windows 98) 1. 2. SpeedTouch Kurulum CD sini taktıktan sonra lütfen bekleyiniz. SpeedTouch Kurulum Sihirbazı ekranı

Detaylı

OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr

OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr 1.AŞAMA : SİSTEME GİRİŞ http://okulsportal.gsb.gov.tr/ adresinden Okul Sporları Bilgi Yönetim Sistemine tıklayarak

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU

Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU ARALIK - 2012 SİSTEME GİRİŞ http://kbs.muhasebat.gov.tr/index.html linkine tıklanır. Açılan sayfada KBS GİRİŞ butonuna tıklanır.

Detaylı

27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019)

27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019) 27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019) F. +90 212 440 00 00 https://tubitak.istanbul.edu.tr tubitaksinav@istanbul.edu.tr İçindekiler I. Genel Bilgiler... 1 Sınav Ücreti...

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI Sayı : 21602 05.11.2013 Konu : Kamera Alımı Sayın Üyemiz, Odamız üyesi firmalardan kapalı zarfta teklif almak sureti ile Kamera Alımı yapılacaktır. Tekliflerinizin en geç 07.11.2013 Perşembe saat 12:00

Detaylı

ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU Öğrenci login sayfası 4 menüden oluşmaktadır. Genel duyurular ve gelen mesajlar takip edilebilir. 1- Alınan dersler, 2- Transkript, 3- Alınan dersler, 4- Sınav takvimi, 5-Ders

Detaylı

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler WeldEYE Kurulum Kılavuzu İçindekiler Giriş... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kurulum... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Sistem/Ortam gerekleri... 3 Yazılımın kurulması... 3 Kamera sürücüsünün kurulumu...

Detaylı

FAZLA ÇALIŞMA MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU

FAZLA ÇALIŞMA MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FAZLA ÇALIŞMA MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU NİSAN-2009 BİM PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA DESTEK ŞUBESİ Kamuda farklı kanunlara tabi olarak, -Memur -Kadro karşılığı

Detaylı

KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU

KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi EKİM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FĠHRĠST 1. Bölüm : Vekalet Ġşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi Giriş Formu 1.2. Personel

Detaylı