Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır."

Transkript

1 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1154 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ GÜZ ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No SINAVDA UYGULANACAK ÖZEL KURALLAR 1. YARIYIL İŞLETİM SİSTEMLERİ-I MASAÜSTÜ YAYINCILIK-I İŞLEM TABLOLARI-I TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-I Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. Sınavda Uygulanacak Genel Kurallar soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

2 2015 GÜZ ARA 1154-A Bu testteki sorular Windows Vista işletim sistemine göre cevaplandırılacaktır. 1. Yukarıdaki resimdeki tuşa hangi tuş ile birlikte basılırsa / elde edilir? Shift Ctrl Alt Alt Gr Ctrl + Alt 2. Aşağıdakilerden hangisi işletim sistemlerinin temel görevleri arasında yer almaz? Açılış testleri ve ayarlamalar Bellek ve çevre araçlarının yönetimi Disk ve dosya işlemleri Sunum hazırlama Komut yorumlama ve yerine getirme 3. Exe uzantılı dosyaların türü aşağıdakilerden hangisidir? Metin dosyası Uygulama dosyası Video dosyası Resim dosyası Web dosyası İŞLETİM SİSTEMLERİ-I 4. Ekran koruyucusunun kullanılmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir? Görüntü özelliklerini ayarlamak Bilgisayarı çalışır vaziyette tutmak Aynı resim ya da metin ekranda kaldığında monitöre zarar gelmesini önlemek Bilgisayara zararlı madde gelmesini engellemek Gözlerimizi bilgisayar ışınlarından korumak 5. Başlat Menüsüyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Programlara kısayollarla ulaşılmasını sağlar. Son işlem yapılan belgelere kısayoldan ulaşılmasını sağlar. Görev Çubuğu ayarlarına kısayoldan ulaşılmasını sağlar. Ses Denetimi ayarlarına kısayoldan ulaşılmasını sağlar. Denetim Masasına kısayoldan ulaşılmasını sağlar. 6. Masaüstü görünümünü düzenlemek için izlenmesi gereken yol aşağıdakilerden hangisinde doğru sırada verilmiştir? Başlat / Kişiselleştirme Başlat / Aygıt Yönetimi Başlat / Denetim Masası / Aygıt Yönetimi Başlat / Denetim Masası / Kişiselleştirme Başlat / Denetim Masası / Kullanıcı Hesapları 7. Windows Gezgini nde Durum Çubuğu nu açıp kapatmak için aşağıdaki menülerden hangisi kullanılır? Dosya Düzen Görünüm Araçlar Yardım 8. Windows Gezgini iletişim kutusu aşağıdakilerin hangisinden açılır? Bilgisayar / C:/Windows Gezgini Kişiselleştirme / Windows Gezgini Başlat / Denetim Masası / Yönetimsel Araçlar Bilgisayar / Tüm Programlar / Donatılar / Windows Gezgini Başlat / Tüm Programlar / Donatılar / Windows Gezgini A 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

3 2015 GÜZ ARA 1154-A A 9. Windows Gezgininde bir klasöre kısayol oluşturmakla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? Dosya menüsünden Gönder seçeneği altında yer alan Kısayol Oluştur seçeneği seçilir. Klasör üzerinde sağ tuşa tıklayarak açılan menüden Özellikler seçeneği altında yer alan Kısayol Oluştur seçeneği seçilir. Klasör üzerinde sağ tuşa tıklayarak açılan menüden Taşı seçeneği altında yer alan Masaüstü (kısayol oluştur) seçeneği seçilir. Dosya menüsünden Yeni seçeneği ve onun alt seçeneklerinden Kısayol seçeneği seçilir. Görünüm menüsünden Klasör Seçenekleri seçeneği ve onun alt menüsünden de kısayol seçeneği seçilir. 10. Aşağıdakilerden hangisi gereksinim duyulduğunda bilgisayara takıp sökülebilecek parçalardan biri değildir? Yazıcı Tarayıcı İşlemci USB Bellek Harici hard disk 11. Bilgisayarda yüklü olan donanım türlerinin listesine ulaşmak için Bilgisayar Yönetimi penceresinin hangi başlığı kullanılır? Disk Yönetimi Aygıt Yöneticisi Olay Görüntüleyicisi Ağ Bağlantılarım Sistem Bilgisi 12. Aşağıdakilerden hangisi yazıcı ekleme sihirbazıyla yerel bir yazıcı eklenirken yapılan işlemlerden biri değildir? Yazıcının kullanacağı bağlantı noktasının seçilmesi Yazıcıya isim verilmesi Yazıcının paylaştırılma durumunun belirtilmesi Yazıcının üreticisi ve modelinin seçilmesi Kağıt boyutunun seçilmesi 13. Aşağıdakilerden hangisi donanım türlerinden biri değildir? Klavye CD-ROM sürücüleri Windows Gezgini Bağlantı noktaları Görüntü bağdaştırıcı kartları 14. İşletim sisteminin kullandığı bellek miktarı aşağıdakilerden hangisinde görüntülenir? Windows Bellek Raporlayıcı Windows Görev Yöneticisi Windows Bellek Yöneticisi İşletim Yöneticisi Yansıma Yöneticisi 15. Aşağıdaki günlüklerden hangisi Olay Görüntüleyicisi'nde yer almaz? İnternet Uygulama Güvenlik Kur Sistem 16. Aşağıdakilerden hangisi Başlat Menüsü'nde varsayılan olarak bulunmaz? Çalıştır Denetim Masası Belgeler Son Kullanılan Öğeler Yardım ve Destek 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

4 2015 GÜZ ARA 1154-A A 17. Bir dosyayı silmekle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? 20. Kısayol kullanımıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Dosya Geri Dönüşüm Kutusuna sürüklenerek silinir. Dosya seçildikten sonra klavyeden Delete tuşuna basılarak silinir. Dosya seçildikten sonra klavyeden Delete ve Shift tuşuna basılarak silinir. Dosya üzerinde sağ tuşa basılarak Sil komutu seçilir. Dosya üzerinde sağ tuşa basılarak Gönder seçeneği altında yer alan Geri Dönüşüm Kutusuna Yolla komutu seçilir. 18. Seçilen kişilerle klasör paylaşımı gerçekleştirebilmek için Windows Gezgini Dosya menüsündeki seçeneklerden hangisi kullanılır? Aç Kısayol Araştır Paylaşım Gönder 19. Dosya kopyalama işlemiyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Dosya seçildikten sonra farenin sol tuşu basılı tutularak hedef klasör içerisine sürüklenir. Dosya üzerinde sağ tuşa tıklayarak açılan menüden kopyala seçeneği seçilir, hedef klasör içerisinde de düzen menüsünden yapıştır seçeneği seçilir. Dosya, farenin sağ tuşu basılı tutularak hedef klasör içerisine sürüklenir ve açılan menüden Buraya kopyala seçeneği seçilir. Dosya seçili iken Ctrl+C tuşlarına basıldıktan sonra hedef klasör içerisinde de Ctrl+V tuşlarına basılır. Dosya üzerinde sağ tuşa tıklayarak açılan menüden Klasöre Kopyala seçeneği seçilerek, hedef klasör tanımlanır. Klasör üzerinde iken farenin sağ tuşuna tıklanarak açılan menüden Kısayol oluştur seçeneği seçilerek kısayol oluşturulabilir. Bir dosyanın kısayolu silindiğinde hedef dosya da disk üzerinden silinir. Kısayol klasörü diskte istenilen yere taşınabilir. Klasörlere kısayol oluşturulabildiği gibi bir dosyaya da kısayol oluşturulabilir. Bir klasörün sol alt köşesinde bir ok işareti varsa, bu klasörün kısayol klasörü olduğunu gösterir. 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

5 2015 GÜZ ARA 1154-A Bu testteki sorular MS Word 2007 sürümüne göre cevaplandırılacaktır. 1. I. II. III. IV. V. Bir paragraf seçilerek, her iki yana yaslama, girinti verme ve kenarlık ekleme işlevleri uygulanmak istendiğinde yukarıdaki araç gruplarından hangileri kullanılır? I, II ve III I, II ve V II, III ve IV II, IV ve V III, IV ve V 2. Word 2007 de hazırlanmış bir belgenin uzantısı aşağıdakilerden hangisidir? pptx txtx accdb docx xlsx MASAÜSTÜ YAYINCILIK-I 3. İmlecin bulunduğu satırın sonuna gitmesi için kullanılan klavye tuşu aşağıdakilerden hangisidir? End Home Insert Page Up Delete 4. Belge görünümüyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Durum çubuğu belge penceresinin altındadır. Yatay ve dikey kaydırma çubukları vardır. Şeritlerin üzerinde sekmeler yer alır. Cetvel, gizlenebilir ya da gösterilebilir. Belge adı kaydırma çubuğunda görünür. 5. I. Tahoma II. Kalın III. Kırmızı IV. Ortalanmış V. 2 cm girinti Yukarıdakilerden hangileri paragraf biçimlendirmeyle ilgilidir? Yalnız IV II ve III III ve IV IV ve V I, II ve V 6. Bir paragraf stilinin özelliklerini değiştirmek için aşağıdakilerden hangisi kullanılmaz? Stil numarası Stil türü Stil kaynağı Sonraki paragrafın stili Biçimlendirme 7. Karakter aralığı özelliği aşağıdakilerden hangisiyle ilgilidir? Tablo biçimlendirme özellikleri Küçük resim ve şekiller ekleme SmartArt ve Grafik özelliği Yazı tipi biçimlendirme özellikleri Sayfa üstbilgisi ve altbilgisi A 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

6 2015 GÜZ ARA 1154-A A 8. Kapak sayfasıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Kapak sayfası galerisinden seçilerek kullanılabilir. Belge kaydedildiğinde farklı bir dosya olarak kaydedilir. Üzerinde, belge başlığının yazılacağı içerik denetimi bulunur. Belgeyi kimin hazırladığına yönelik içerik denetimi vardır. Her zaman belgenin ilk sayfası olarak eklenir. 9. Aşağıdakilerden hangisi sayfa yapısı özelliklerinden biri değildir? Kenar boşlukları Kağıt boyutu Sayfa yönlendirme SmartArt Dikey hizalama 10. Kenar boşlukları aşağıdakilerden hangisiyle ilgilidir? Başvurularla Tablo özellikleriyle Sayfa yapısıyla Metin kutusu konumuyla Yazdırılamayan karakterlerle 11. Bir belgeye eklenen filigran aşağıdakilerden hangisinde görüntülenir? Çift sayfa numaralı sayfalarda Üstbilgi alanında Sadece kapak sayfasında İmza satırında Tüm sayfalarda 12. Word 2007 ile bir işletme için antetli kağıt tasarlandığında aşağıdakilerden hangisi kullanılmaz? İşletme adı İşletme logosu İşletme mizanı İşletme adresi İşletme web adresi 13. Bir Word şablonu açıldığında ilk olarak aşağıdakilerden hangisiyle karşılaşılır? Belge1 adlı ve şablon dosya görünümlü bir Word belgesiyle [Uyumluluk Modu] adlı uzantısız bir şablon belgeyle Sablon.dotx uzantılı boş ve yeni bir Word belgesiyle Bir Word belgesi ve aynı dosya adını taşıyan XML dosyasıyla Word belgesiyle yan yana görünen Templates klasörüyle 14. Ticari durum tasdikname talebi dilekçesinde aşağıdakilerden hangisi bulunmaz? Belgenin sunulacağı makam Tarih Belgeye esas işletmeye ait bilgiler Belgeyi imzalayanın adı-soyadı Elektronik pul alanı 15. Hazırlanan bir belgeyi SharePoint Portal a kaydetmek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır? Belge yönetim sunucusu Stiller penceresi Hızlı parçalar Çapraz başvurular Adres mektup birleştirme 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

7 2015 GÜZ ARA 1154-A A 16. Yukarıdaki resimdeki belgeye aşağıdaki işlevlerden hangisi uygulanmıştır? Paragrafa kenarlık ekleme Belge bağlantılarını görüntüleme Paragrafın ilk harfini büyütme Paragraflara madde işareti ekleme Belgeye köprüler ekleme 17. Başlangıcı büyütme işleviyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? Dosya adının ilk harfinin büyük yazılmasını sağlar. İstenen paragrafın ilk harfinin büyütülmesini sağlar. Belge metninin büyük harfle yazılmasını sağlar. Satır başlarına madde işareti konmasını sağlar. Paragrafların ilk sözcüğünün büyütülmesini sağlar. 18. Alan kodları arasında geçiş yap işlevi uygulandığında, bir tablonun bir hücresine eklenmiş formülle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? 19. I. Hücreler belge bağlantısı olarak görüntülenebilir. II. Hücreler bölünebilir ya da birleştirilebilir. III. Hücrelere metin, veri ya da formül girilebilir. IV. Hücrelerdeki formüller resme dönüştürülebilir. Bir belgeye eklenen bir tabloyla ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri yanlıştır? I ve II I ve IV II ve III II ve IV III ve IV 20. Bir belgeye eklenmiş olan bir tabloda aşağıdakilerden hangisi uygulanamaz? Tablonun hücreleri arasında gezinti sağlanır. Bir diğer formüle geçiş yapılır. Hızlı parçalar listesi ekrana gelir. Formül çalıştırılarak sonuç elde edilmiş olur. Formülün yazımı gösterilir. Bazı hücreleri ve sütunları silme Excel deki gibi formüller yazma Bir hücreyi metne dönüştürme Tabloyu metne dönüştürme Bir hücreyi birkaç sütuna bölme 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

8 2015 GÜZ ARA 1154-A Bu testteki sorular MS Excel 2007 sürümüne göre cevaplandırılacaktır. 1. I. Şerit, grup ve komutlar olmak üzere iki temel bileşenden oluşur. II. Şerit yapılan eylemi tamamlamak için gerekli olan komutlara hızla ulaşılmasını sağlar. III. Şerit küçültüldüğünde, Şerit ve içerdiği komutlar geçici olarak görüntüden kaldırılır. Şeritle ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri yanlıştır? Yalnız I Yalnız III I ve II II ve III I, II ve III 2. Aşağıdakilerden hangisi Excel şablon dosyası uzantısıdır? xlsx xlsm xlk xltx xlsb 3. Çalışma sayfasıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? İŞLEM TABLOLARI-I Çalışma sayfası sütun ve satırları oluşturan kılavuz çizgileriyle bölünmüştür. Her satır ve sütunun kesiştiği noktada bir hücre bulunur. Satır başlıkları harfle, sütun başlıkları da rakamla ifade edilir. Hücreler, hücre başvurusu adı verilen bir koordinat takımı ile ifade edilir. Çalışma sayfasında seçili bir hücrenin başvurusu Ad Kutusunda görüntülenir. 4. Çalışma sayfasında fare ile seçim yapmakla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Ardışık olmayan hücreler Alt tuşu kullanılarak fare ile seçilebilir. Satır seçmek için, istenilen satırın satır başlığına tıklamak yeterlidir. Birden fazla ardışık hücre seçmek için farenin sol tuşu basılı tutularak sürüklenmelidir. Fare ile çok alanlı aralıklar seçilirken Ctrl tuşu kullanılmalıdır. Ardışık sütunlar Ctrl tuşu kullanılmadan fare ile seçilebilir. 5. Aşağıdakilerden hangisi sayısal değer değildir? % TL 3,4E ay 6. I. Parolalarda küçük büyük harf duyarlılığı yoktur. II. Korumalı bir çalışma sayfasının bazı alanlarına düzenleme izni verilebilir. III. Verileri korumak için bir parola atandığında çalışma sayfasının ya da çalışma kitabının korumasını parola olmadan kaldırmanın herhangi bir yolu yoktur. Parola ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri yanlıştır? Yalnız I Yalnız II I ve III II ve III I, II ve III A 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

9 2015 GÜZ ARA 1154-A A 7. Hücrelerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Hücreler arasında gezinti için klavyedeki yön tuşları kullanılır. Bir satırdaki tüm hücreleri seçmek için ilgili satırın numarası üstüne tıklanır. Hücrelerde yalnız Matematiksel işlevler kullanılır. Hücrelere ve aralıklara ad atayıp sonra atanan adlar formüllerde kullanılabilir. Hücrelere ya da aralıklara verilen adlar yeniden düzenlenebilir. 8. Excel formülleriyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Excel'de formüller eşittir imi ile başlar. Eşittir imi girilmediyse Excel karakterleri metin olarak yorumlayabilir. Formüllerde artı imi, eksi imi, çarpma imi ve bölme imi olmak üzere matematiksel işleç kullanılır. Çıkarma ve toplama işlemleri, çarpma ve bölme işlemlerinden önce yapılır. Excel'in formül içindeki işlemi doğru yapabilmesi için işlem sırasının doğru sırada tanımlanması gerekir. 9. I. Çalışma sayfasında seçili bir hücrenin başvurusu Ad Kutusunda görüntülenir. II. Excel'de oluşturulan bir tablonun satır ve sütun etiketleri Ad olarak kullanılabilir. III. Excel'de hücrelere ve aralıklara Ad atanıp sonra atanan bu Adlar formüllerde kullanılabilir. Ad atamakla ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur? Yalnız I Yalnız II I ve II I ve III I, II ve III 10. A1=3, B1=4, C1=5 ve D1=TOPLA(A1:C1)/2 ise D1 hücresinin hesaplanmış değeri kaçtır? I. Birden fazla Koşullu Biçimlendirme tanımlanabilir. II. Koşullu Biçim, belirli bir koşulu esas alarak tanımlanan hücre aralığının görünümünü değiştirir. III. Birden fazla satır ya da sütuna Koşullu Biçimlendirme uygulanabilir. Koşullu Biçimlendirmeyle ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur? Yalnız I I ve II I ve III II ve III I, II ve III 12. Bir hücredeki sayısal ya da metin girdisini hücrenin içinde yatayda ve dikeyde, sağa yaslamak, sola yaslamak, ortalamak ya da belli bir açıyla görüntülemek için Hücreleri Biçimlendir iletişim kutusundaki hangi sekme kullanılmalıdır? Hizalama Desen Sayı Dolgu Yazı Tipi 9 İzleyen sayfaya geçiniz.

10 2015 GÜZ ARA 1154-A A 13. I. Bir hücre ya da aralık yer aldığı çalışma sayfasında bir yerden başka bir yere taşınabilir. II. Bir hücre ya da aralık yer aldığı çalışma sayfasından başka bir çalışma kitabının istenilen sayfasına taşınabilir. III. Bir hücre ya da aralık yer aldığı çalışma sayfasından aynı çalışma kitabında yer alan başka bir çalışma sayfasına taşınabilir. Hücre ya da aralıkların taşınmasıyla ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri yanlıştır? Yalnız I Yalnız III I ve II I ve III II ve III 14. I. Çalışma sayfasında oluşturulan bir biçim, birden çok Hücrede kullanılmak istendiğinde, stil tanımlanabilir ve istenen hücrelere bu stil uygulanabilir. II. Bir hücreye atanacak Kenarlık rengi Hücreleri Biçimlendir iletişim kutusunun Desenler sekmesinden belirlenebilir. III. Birden fazla satır ya da sütundaki tüm hücreler için, ilgili satırlar ve sütunlar seçilerek, satır yüksekliği ya da sütun genişliği aynı anda yeniden düzenlenebilir. Hücrelerin biçimlendirilmesiyle ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur? Yalnız I Yalnız II I ve II I ve III II ve III 15. I. Excel'de yapılan düzenleme hataları Geri Al komutuyla geri alınabilir. II. Geri Al komutu ile yapılan son 100 eylem geri alınabilir. III. Geri alınan bir eylemden vazgeçilirse, tekrar Geri Al komutu seçilerek vazgeçilen eylem yüklenebilir. Geri Al komutuyla ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur? Yalnız I I ve II I ve III II ve III I, II ve III 16. Başlangıç değerleri 2 ve 6 olan bir serinin genişletilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir? 2, 6, 11, 13, 18 2, 6, 11, 14, 19 2, 6, 10, 13, 18 2, 6, 10, 14, 18 2, 6, 10, 15, I. Çalışma sayfasındaki bir hücre ya da aralık kopyalanarak, üzerinde çalışılan çalışma sayfasının herhangi bir yerine yapıştırılabilir. II. Çalışma sayfasındaki bir hücre ya da aralık kopyalanarak, başka bir çalışma sayfasına yapıştırılabilir. III. Çalışma sayfasındaki bir hücre ya da aralık kopyalanarak, başka bir çalışma kitabına yapıştırılamaz. Hücre ya da aralıkların kopyalanmasıyla ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri yanlıştır? Yalnız I Yalnız III I ve II I ve III II ve III 10 İzleyen sayfaya geçiniz.

11 2015 GÜZ ARA 1154-A A 18. Çalışma sayfalarını yakınlaştırmakla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Excel penceresinin sağ alt köşesinde bulunan + düğmesine tıklanarak çalışma sayfası yakınlaştırabilir, - düğmesine tıklanarak uzaklaştırabilir. Yakınlaştırılan bir çalışma kitabı kaydedilip kapatıldıktan sonra, yeniden açıldığında kaydedilen yakınlaştırma düzeyi korunur. Çalışma kitabının bir sayfası yakınlaştırıldığında o çalışma kitabında bulunan diğer çalışma sayfaları bu ayardan etkilenmez. Yakınlaştır iletişim kutusu kullanılarak çalışma kitabı daha uzak ya da daha yakın görüntülenebilir. Excel penceresine yerleştirilen çalışma kitaplarından biri daha yakın ya da daha uzak görüntülendiğinde diğer çalışma kitapları da aynı biçimde görüntülenir. 19. Çalışma sayfasını bölmelere ayırmakla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Çalışma sayfası penceresi, yatay pencere ayırma kutusu ya da dikey pencere ayırma kutusuna fareyle sürüklenerek bölmelere ayrılabilir. Çalışma sayfasında oluşturulan bölmeler sabitlenebilir. Bir çalışma sayfasında oluşturulan bölmeler o çalışma sayfasının bulunduğu tüm çalışma kitabında görüntülenir. Çalışma sayfası penceresi, dikey pencere ayırma kutusuna çift tıklanarak bölmelere ayrılabilir. Çalışma sayfasında oluşturulan bölmeler istenildiği zaman kaldırılabilir. 20. I. Birden fazla çalışma kitabıyla aynı anda çalışmak istendiğinde çalışma kitapları bir pencerede görüntülenebilir. II. Başlık çubuğunda çalışma kitaplarının isimleri yer alır ve etkin olan çalışma kitabının başlık çubuğu koyu renk olarak görüntülenir. III. Etkinleştirilen çalışma kitabının sayfa sekmelerinden birine tıklandığında açık olan diğer çalışma kitabında da aynı isimdeki sayfa sekmesi etkinleşir. Birden fazla çalışma kitabıyla çalışmakla ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur? Yalnız I I ve II I ve III II ve III I, II ve III 11 İzleyen sayfaya geçiniz.

12 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-I A 2015 GÜZ ARA 1154-A İşleç Formül İşlev 2. MS Word de tablo çizmek için kullanılan sekme ve komut grubu aşağıdakilerden hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir? 7. Windows 7 işletim sistemindeki klasörler ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Sayfa Düzeni, Tablolar Dosya, Yeni Ekle, Çizimler Ekle, Tablolar Görünüm, Stiller Yeni bir klasörün ismi F2 tuşu ile değiştirilebilir. Dosyalar klasörlerin içerisine konulabilir. Klasör açıkken ismi değiştirilebilir. Yeni oluşturulan klasörün boyutu 0 bayt tır. Bir klasörün içerisine birden fazla klasör konulabilir. hangisi bilgisayarların 3. Aşağıdakilerden ikincil birimlerinden biri değildir? Yazıcı Tarayıcı Ekran Harici saklama Ana işlemci program kavramının 8. Kayıtlı aşağıdakilerden hangisidir? Giriş, Stiller Giriş, Paragraf Sayfa Düzeni, Paragraf Görünüm, Paragraf Ekle, Stiller 9. MS Excel de Makrolar komut grubunun yer aldığı sekme aşağıdakilerden hangisidir? ad ol u An tanımı Programların kayıt altına alınmasıdır. Programın çalışırken kayıt tutmasıdır. Programların bilgisayar tarafından periyodik olarak kayıt edilmesidir. Komutların hafızada bilgisayarın anlayabileceği bir formda veri ile birlikte yer alması ve de cihazın bu komutları okuyarak işlemesidir. Program aşamalarının kayda alınmasıdır. 4. MS Word de madde işaretli, numaralı ve çok düzeyli listeler oluşturmak için kullanılan sekme ve komut grubu aşağıdakilerden hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir? Veri Formüller Görünüm Giriş Gözden Geçir Ü n 20 ive 14 rs Ar -2 ite a 0 si Sı 15 A na G çı v üz kö Ki D ğr ta ö et pç ne im ığ m S ı is i t Sabit Bağlantı i Excel de bir çalışma kitabının 6. MS paylaştırılması ve paylaşılan çalışma kitabında yapılan değişikliklerin onaylanması ya da reddedilmesi için kullanılan komutların yer aldığı sekme aşağıdakilerden hangisidir? em Excel de, hesaplama yaparken 1. MS kullanılan, önceden yazılmış yerleşik formüllere ne ad verilir? hangisi bilişim 5. Aşağıdakilerden sistemlerinin olumsuz etkilerinden biri değildir? Verinin milyonlarca insanla paylaşılması Bilişim sistemlerinin, çalışanların yerini alması Bilişim sistemlerinin yoğun kullanımından kaynaklanan sağlık sorunlarının ortaya çıkması Kişisel veriler ile ilgili mahremiyet sorunlarının ortaya çıkması İstenmeyen içeriklerin veya kötücül yazılımların ağlar üzerinden yayılması Görünüm Veri Formüller Dosya Giriş 10. MS Word de sayfayı renklendirmek ve sayfa kenarlığı koymak için kullanılan sekme ve komut grubu aşağıdakilerden hangisidir? 12 Sayfa Düzeni, Sayfa Arka Planı Postalar, Oluştur Ekle, Çizimler Görünüm, Arka Plan Görünüm, Stiller İzleyen sayfaya geçiniz.

13 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. A 2015 GÜZ ARA 1154-A 17. Veri madenciliği nedir? 12. Aşağıdakilerden hangisi Windows işletim sisteminde farenin sağ tıklanması ile açılan bağlam menüsü kullanılarak yapılamaz? Madencilik sektöründe bilişim sistemi kullanımıdır. Kurumsal kaynak planlama sistemidir. Büyük veri setleri üzerinde yapay us, makine öğrenmesi ve istatistik teknikleri aracılığı ile çeşitli ilişkiler bulmayı mümkün kılan yöntem ve bunu kullanan bilişim sistem leridir. Muhasebe kayıtlarına ilişkin giriş -çıkış ve alım-satım işlemlerinin depolandığı yazılımıdır. Madencilik sektöründeki veri yedekleme sistemlerine verilen addır. Yeni klasör oluşturma Yeni bilgisayar kullanıcısı ekleme Yeni kısayol oluşturma Sıralama ölçütünü değiştirme Listelenen dosya türlerinden birini oluşturma 13. PivotTable raporundaki verileri hızlı bir şekilde filtrelemeyi sağlayan bileşenin adı nedir? Filtre Formül PivotChart Köprü Dilimleyici 18. MS Word de boş bir belge açmak için kullanılan sekme aşağıdakilerden hangisidir? 14. Moore kuralı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? Bir sayısal ağın verimi onu kullanan kişilerin sayısının karesi ile orantılıdır. Bilgisayar fiyatları sürekli olarak artacaktır. Bilgisayarlarda transistörler kullanılacaktır. Entegre devreler üzerindeki transistör sayısı her iki senede bir iki kat artar. Bilgisayarlar hayatın her alanında kullanılacaktır. Giriş Sayfa Düzeni Dosya Görünüm Belge 19. Durum çözümlemesi için kullanılan ve MS Excel'in kaydedip, çalışma sayfasında otomatik olarak değiştirebildiği değerler kümesine ne ad verilir? ad ol u An Başlat menüsü Program ekle-kaldır Hızlı başlat menüsü Çalışan programların simgeleri Bildirim alanı i Sayfa Yapısı Temalar Simgeler Bağlantılar Çizimler Ü n 20 ive 14 rs Ar -2 ite a 0 si Sı 15 A na G çı v üz kö Ki D ğr ta ö et pç ne im ığ m S ı is i t 16. Aşağıdakilerden hangisi Windows 7 işletim sisteminde görev çubuğunun bileşenlerinden biri değildir? em 11. MS Word de metni sütunlara bölmek için kullanılan komut grubu aşağıdakilerden hangisidir? Şablon Senaryo Formül İşlev Biçim 15. Windows 7 işletim sisteminde masaüstü ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? hangisi işletim 20. Aşağıdakilerden sistemlerinin temel görevlerinden biri değildir? Masaüstünde klasör oluşturulamaz. Programların kısayolları masaüstünde yer alamaz. Başlat menüsü bir masaüstü bileşeni değildir. Masaüstünde yeni bir dosya oluşturulamaz. Görev çubuğu bir masaüstü bileşenidir. 13 Grafik Arayüz Kontrolü Bellek Yönetimi Giriş-Çıkış Birimleri Yönetimi Anakart Yönetimi Dosya Yönetimi TEST BİTTİ.

14 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

15 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

16 SINAVDA UYGULANACAK GENEL KURALLAR 1. Sınav görevlilerinin her türlü uyarılarına uymalısınız. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 2. Sınava girebilmeniz için gerekli belgeler dışında, yanınızda kâğıt, kitap, defter, not vb. hiç bir doküman; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. hiç bir iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazı; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek hiç bir nesne bulunduramazsınız. 3. Sınav esnasında görevlilere soru soramaz, sınav huzurunu bozacak söylemlerde ve davranışlarda bulunamazsınız. 4. Sınav esnasında kalem, silgi vb. hiç bir araç ve gereç paylaşımında bulunamazsınız. 5. Kopya çekme, kopya verme, kopya çekilmesine yardımcı olma vb. eylemlerde bulunamazsınız. 6. Cevaplarınızı, cevap kâğıdı dışında bir yere yazarak sınav salonundan dışarı çıkaramazsınız. 7. Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava giremezsiniz. 8. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı bilgilerini kontrol ediniz. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. 9. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine bildiriniz. 10. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli vb.) kullanmanız durumunda, cevap kâğıdınız değerlendirmeye alınmayacaktır. 11. Cevap kâğıdı üzerindeki ilgili alanlara TCKN ve test grubunuzu kodlayınız, adınızı soyadınızı yazarak imza atınız. 12. Soru kitapçığınızın sayfalarında hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını hızlıca kontrol ediniz. Hata olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 13. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad-soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi yazarak imza atınız. 14. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 15. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili test için ayrılmış olan bölüme, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçıkları üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 16. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiç bir işaret koymayınız. 17. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 18. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı eksiksiz biçimde salon görevlilerine teslim ediniz. 19. Sınav kurallarına uymadığınız takdirde sınav görevlileri tarafından hakkınızda tutanak tutulup, sınavınız geçersiz sayılabilir. Sınav kurallarına uyduğunuz için teşekkür eder, sınavınızda başarılar dileriz.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI 1-) Word 2010 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 2-) Microsoft Word 2007 programında

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI İşletim Sisteminde Yapılan Uygulamalar Bir Bilgisayarda Hangi İşletim Sistemi Yüklü Olduğunu

Detaylı

Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU

Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Elbistan Meslek Yüksek Okulu -2016 2017 Güz Yarıyılı Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Sayfa Görünümünün Değiştirilmesi: Belgenin normal, anahat, taslak, tam okuma sayfası ve web görünümlerinde gösterilmesini

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI 1-) Word nedir? Hesap Programıdır Tablo - Grafik Programıdır Kelime İşlem Programıdır İşletim Sistemidir BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI 9-) Yandaki butonun görevi nedir? Kes Kopyala Yapıştır

Detaylı

BİLİŞİM TEK VE YAZ. DERSİ WORD 2007 SORULARI(CEVAPLAR SON SAYFALARDA RENKLİ GÖSTERİLMİŞTİR.)

BİLİŞİM TEK VE YAZ. DERSİ WORD 2007 SORULARI(CEVAPLAR SON SAYFALARDA RENKLİ GÖSTERİLMİŞTİR.) AYRANCILAR ORTAOKULU BİLİŞİM TEK VE YAZ. DERSİ WORD 2007 SORULARI(CEVAPLAR SON SAYFALARDA RENKLİ GÖSTERİLMİŞTİR.) SORU 9-) Yandaki butonun görevi nedir? 1-) Word nedir? Hesap Programıdır Tablo - Grafik

Detaylı

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği Microsoft WORD 1. PENCERE ELEMANLARI VE GÖRÜNTÜLEME BİÇİMLERİ 1.1. Genel Bilgiler 1.2. Ekran Görünümleri 1.3. Metin Sınırları ve Basımda Çıkmayan

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Bilgi Teknolojileri (IT) Kavramları, Bilgisayar Kullanımı ve Dosyaların Yönetimi, Bilgi ve İletişim HAFTA 1 1. Genel Kavramlar(Bilgisayarın tanımı,bilgi

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1175 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir

1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 2-) Microsoft Word 2007 programında kağıt boyutu, kenar boşlukları ile ilgili

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI Programın Açılışı: Başlat Tüm Programlar Microsoft Office Microsoft

Detaylı

ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI

ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI Kelime İşlemci Nedir? Bilgisayarda yazıların(metinlerin) yazılmasını ve düzenlenebildiği, resimlerin ve tabloların eklenebildiği yazılımların(programların) genel adıdır.

Detaylı

Dosya ve Klasör İşlemleri

Dosya ve Klasör İşlemleri Öğr.Gör.Günay TEMÜR Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Dosya ve Klasör İşlemleri Dosya ve Klasör İşlemleri 1 Dosya ve Klasör Nedir? 2 Bilinen Dosya Uzantıları 3 Yeni Klasör Oluşturmak 4 Dosya ve Klasörleri Yeniden

Detaylı

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI ECDL BAŞLANGIÇ Bilgisayarı Kullanmak ve Dosyaları Yönetmek 1) Bilgisayar ı doğru şekilde kapatıp, açmak için uygun metodu uygulayınız.(bilgisayarı kapatın ve tekrar açın.)

Detaylı

Microsoft Word 2007 Çalışma Soruları

Microsoft Word 2007 Çalışma Soruları 1 BÖLÜM 1 BELGE İŞLEMLERİ Microsoft Word 2007 Çalışma Soruları 1. Aşağıdakilerden hangisi Word Programının tanımıdır? A) Hesap Programıdır. B) Tablo Grafik Programıdır. C) Kelime İşlem Programıdır. D)

Detaylı

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Microsoft Office Word Kelime işlemci, görsel nesnelerin veya çizimlerin resim ya da arka plan olarak kullanıldığı metinler oluşturabilen, harita ve tablo gibi şekiller

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI Kelime İşlemci - Word Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders

Detaylı

Pencereler Pencere Özellikleri

Pencereler Pencere Özellikleri Pencereler Pencere Özellikleri Pencereler Windows işletim sistemleri pencere yapıları üzerine inşa edilmiştir. WINDOWS 7 de tüm işlemler pencereler yardımı ile gerçekleştirilebilmektedir. Programlar ve

Detaylı

3. Aşağıdakilerden hangisi B5 hücresinin değerini getirir (Kopyalar)? a-) =B5 b-) B5 c-) =B(5) d-) =5B

3. Aşağıdakilerden hangisi B5 hücresinin değerini getirir (Kopyalar)? a-) =B5 b-) B5 c-) =B(5) d-) =5B 1. Aşağıdakilerden hangisi hücrenin içini desen ile doldurur? a-) Biçim - Hücreler -Yazı Tipi b-) Biçim - Hücreler - Desen c-) Biçim - Hücreler Kenarlık d-) Biçim - Hücreler Hizalama 2. Aşağıdaki fonksiyonlardan

Detaylı

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1.1. Microsoft Excel Penceresi ve Temel Kavramlar Excel, Microsoft firması tarafından yazılmış elektronik hesaplama, tablolama ve grafik programıdır. Excel de çalışılan

Detaylı

MS WORD 4.BÖLÜM. Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek.

MS WORD 4.BÖLÜM. Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek. MS WORD 4.BÖLÜM Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek. Neler Öğreneceksiniz? Bu bölümü bitiren kişi: 1. Ekle sekmesini tanır. 2. Kapak sayfası oluşturabilir.

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO :... DİKKT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK

BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK Belli bir düzen içerisinde yan yana ve alt alta sıralanmış veya hizalı şekilde oluşturulması gereken bilgiler word de tablo kullanılarak hazırlanırlar. Örneğin bir sınıfa ait

Detaylı

Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları

Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları BÖLÜM 1 BELGE İŞLEMLERİ(27s)... 1 BÖLÜM 2 BİÇİMLENDİRME(18s)... 1 BÖLÜM 3 BELGE DENETİMİ(5s)... 1 BÖLÜM 4 SAYFA YAPISI(16s)... 1 BÖLÜM 5 TABLO İŞLEMLERİ(10s)...

Detaylı

Bu sekme ile genel olarak biçimlendirme ile ilgili ayarlamaların yapıldığı sekmedir.

Bu sekme ile genel olarak biçimlendirme ile ilgili ayarlamaların yapıldığı sekmedir. 3. GİRİŞ SEKMESİ Bu sekme ile genel olarak biçimlendirme ile ilgili ayarlamaların yapıldığı sekmedir. 3.1. Excel 2010 da Kesme, Kopyalama, Yapıştırma ve Biçim Boyacısı Giriş sekmesinin ilk grubu olan Pano

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇIKMIŞ SORULAR

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇIKMIŞ SORULAR ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇIKMIŞ SORULAR Ders Adı : Temel Bilgi Teknolojileri-1 Sınav Türü : Bütünleme WWW.NETSORULAR.COM Sınavlarınızda Başarılar Dileriz... Temel Bilgi Teknolojileri

Detaylı

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar Bilgi Teknolojileri ve Uygulamalarına Giriş Dersin Konusu ve Amaçları: Bu dersin amacı daha önce bilgisayar ve bilgi teknolojileri alanında herhangi bir bilgi ve/veya deneyime sahip olmayan öğrenciye bilgi

Detaylı

MODÜL 3 KELİME İŞLEM UYGULAMALARI 1

MODÜL 3 KELİME İŞLEM UYGULAMALARI 1 MODÜL 3 KELİME İŞLEM UYGULAMALARI 1 Kelime İşlemci I. Uygulamanın Kullanımı A. Kelime İşlemcisiyle İlk Adımlar B. Ayarların Yerleştirilmesi C. Kaydetmek D. Yardım Fonksiyonlarını Kullanma II. Temel İşlemler

Detaylı

IV. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR D. BİÇİMLEME E. İLERİ ÖZELLİKLER ELEKTRONİK TABLOLAMA

IV. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR D. BİÇİMLEME E. İLERİ ÖZELLİKLER ELEKTRONİK TABLOLAMA IV. ELEKTRONİK TABLOLAMA Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR D. BİÇİMLEME E. İLERİ ÖZELLİKLER 99 A BAŞLANGIÇ Konuya Hazırlık 1. Excel le Word ün farklılıkları neler olabilir?

Detaylı

5. HAFTA MS OFFICE EXCEL 2016 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYARDA VERİ ANALİZİ VE RAPORLAMA

5. HAFTA MS OFFICE EXCEL 2016 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYARDA VERİ ANALİZİ VE RAPORLAMA 5. HAFTA MS OFFICE EXCEL 2016 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYARDA VERİ ANALİZİ VE RAPORLAMA 5. Hafta Konuları 1. Genel Bilgiler 2. Excel penceresinin tanıtımı 3. Sekmelerin tanıtımı 4. Temel Kavramlar 5.

Detaylı

EYLÜL 2012 WORD 2010. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 WORD 2010. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 WORD 2010 İÇERİK 1. 2. 3. 4. 5. Genel bilgiler Wrd ile neler yapabilirsiniz? Wrd penceresinin tanıtımı Sekmelerin tanıtımı Belgeler ile ilgili işlemler 6. Yeni bir belge luşturmak Varlan bir

Detaylı

Ekle sekmesindeki Tablolar grubundaki Tablo seçeneği ile tablo oluşturulur.

Ekle sekmesindeki Tablolar grubundaki Tablo seçeneği ile tablo oluşturulur. 4. EKLE SEKMESİ Ekle sekmesi Excel de tablo, grafik, köprü ve resim eklendiği sekmedir. 4.1. Tablolar Ekle sekmesindeki Tablolar grubundaki Tablo seçeneği ile tablo oluşturulur. Tablo oluşturulmak istenen

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

Kopyalama ve Taşıma konularıyla ilgili daha değişik uygulamalar yaparak bu konunun pekiştirilmesini sağlamanız yararınıza olacaktır.

Kopyalama ve Taşıma konularıyla ilgili daha değişik uygulamalar yaparak bu konunun pekiştirilmesini sağlamanız yararınıza olacaktır. Kopyalama ve Taşıma konularıyla ilgili daha değişik uygulamalar yaparak bu konunun pekiştirilmesini sağlamanız yararınıza olacaktır. NOTLAR: 1. Bir Klasörün içindeki bir dosyayı fare sol tuşunu basılı

Detaylı

BÖLÜM 1 GİRİŞ 1.1 GİRİŞ

BÖLÜM 1 GİRİŞ 1.1 GİRİŞ BÖLÜM 1 GİRİŞ 1.1 GİRİŞ Microsoft Excel de dosyalar çalışma kitabı olarak isimlendirilir. Bu dosyalar normal belge türüdür. Dosya ismi üzerine fare ile tıklandığında dosya açılır. Excel dosyaları tablolardan

Detaylı

Bilişim Teknolojileri Ve Yazılım Dersi Çalışma Kağıdı-2 (5.Sınıflar)

Bilişim Teknolojileri Ve Yazılım Dersi Çalışma Kağıdı-2 (5.Sınıflar) Bilişim Teknolojileri Ve Yazılım Dersi Çalışma Kağıdı-2 (5.Sınıflar) İnternete Bağlanma: İnternette, için tarayıcı adı verilen programlar ile gezinti yapılır. Pek çok tarayıcı program vardır. İnternet

Detaylı

.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken sürümlerinde.doc tur.) 1.Belge Başlığı

.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken sürümlerinde.doc tur.) 1.Belge Başlığı MİCROSOFT WORD (KELİME İŞLEMCİ) Dosya Uzantısı.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken 1997 2003 sürümlerinde.doc tur.) Genel Ekran Görünümü 1.Belge Başlığı 2.Sekmeler 3.Sekme Şeridi 5.Cetveller

Detaylı

Microsoft Excel Uygulaması 1

Microsoft Excel Uygulaması 1 Microsoft Excel Uygulaması 1 Microsoft Excel 2010, Microsoft Office paketinde yer alan ve gerek veri depolama ve organizasyonu gerekse çözümleme ve görselleştirme gibi faaliyetleri kolayca gerçekleştirebildiğimiz

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1154 ÖĞRENCİNİN 2014 - GÜZ ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı Denetimi Düğmeleri ve Uzaklaştırma

8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı Denetimi Düğmeleri ve Uzaklaştırma Genel Ekran Görünümü 1.Ofis Düğmesi 2.Hızlı Erişim Araç Çubuğu 3.Belge Başlığı 4.Menüler 5.Menü Şeridi 6.Kaydırma Çubuğu 7.Cetveller 8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı

Detaylı

Excel de çalışma alanı satır ve sütunlardan oluşur. Satırları rakamlar, sütunları ise harfler temsil eder. Excel çalışma sayfası üzerinde toplam

Excel de çalışma alanı satır ve sütunlardan oluşur. Satırları rakamlar, sütunları ise harfler temsil eder. Excel çalışma sayfası üzerinde toplam Microsoft Excel Microsoft Office paket programı ile bizlere sunulan Excel programı bir hesap tablosu programıdır. her türlü veriyi tablolar yada listeler halinde tutmak ve bu veriler üzerinde hesaplamalar

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA. Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA. Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642 BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642 EXCEL DE GRAFİK UYGULAMA GRAFİKLER Grafikler, çok sayıda verinin ve farklı veri serileri arasındaki ilişkinin anlaşılmasını

Detaylı

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ YAZILIM (SOFTWARE) VE İŞLETİM SİSTEMLERİ

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ YAZILIM (SOFTWARE) VE İŞLETİM SİSTEMLERİ TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ YAZILIM (SOFTWARE) VE İŞLETİM SİSTEMLERİ YAZILIM (SOFTWARE) YAZILIM TÜRLERİ İŞLETİM SİSTEMLERİ İŞLETİM SİSTEMLERİ İŞLETİM SİSTEMLERİ UNIX UNIX LINUX LINUX DAĞITIMLARI GÖRÜNÜMLERİ

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 BÖLÜM-2. WİNDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ...27

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 BÖLÜM-2. WİNDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ...27 İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 1.1. GİRİŞ...1 1.2. BİLGİSAYARIN TANIMI VE TARİHSEL GELİŞİMİ...3 1.3. BİLGİSAYARIN FONKSİYONLARI...3 1.4. BİLGİSAYARIN YAPISI VE BİLGİSAYARI

Detaylı

MS WORD 5. BÖLÜM. Şekil 3. 100. Sayfa Düzeni Sekmesi. Şekil 3. 101. Temalar Grubu

MS WORD 5. BÖLÜM. Şekil 3. 100. Sayfa Düzeni Sekmesi. Şekil 3. 101. Temalar Grubu MS WORD 5. BÖLÜM Bölüm Adı: SAYFA DÜZENİ Bölümün Amacı: Sayfa yapısı ve düzenini değiştirmek. Neler Öğreneceksiniz? Bu bölümü bitiren kişi: 1. Ofis temalarını bilir. 2. Kenar boşluklarını, sayfa yönlendirmesini,

Detaylı

.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken sürümlerinde.doc tur.) 1.Belge Başlığı

.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken sürümlerinde.doc tur.) 1.Belge Başlığı MİCROSOFT WORD (KELİME İŞLEMCİ) Dosya Uzantısı.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken 1997-2003 sürümlerinde.doc tur.) Genel Ekran Görünümü 1.Belge Başlığı 2.Sekmeler 3.Sekme Şeridi 5.Cetveller

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri I

Temel Bilgi Teknolojileri I Temel Bilgi Teknolojileri I DİKKAT! Bu testte 20 soru bulunmaktadır. Cevaplarınızı, cevap kâğıdınızın Temel Bilgi Teknolojileri I testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. 1. Aşağıdakilerden hangisi 15

Detaylı

SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ WİNDOWS 7 BÖLÜM SORULARI

SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ WİNDOWS 7 BÖLÜM SORULARI SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ WİNDOWS 7 BÖLÜM SORULARI 1.Windows 7 Temelleri 1.2. Masaüstü 1. Windows 7 de dosyaların hangi programla açılacağını

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri

Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri Hesap Tabloları(Excel 2007) HAFTA 1 1. Hesap Tablolarına Giriş 1.1. Hesap tablosu tanımı, kullanım amacı ve yerleri 1.2. MS Excel Uygulamasına giriş

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Donatlar-NotePad DONATILAR

Donatlar-NotePad DONATILAR Donatlar-NotePad DONATILAR Donatılar işletim sistemiyle birlikte gelen programların yer aldığı bölümdür. Bu programlara Başlat-Tüm Programlar- Donatılar adımlarıyla ulaşılır. Not Defteri (Notepad) Sadece

Detaylı

Bu düğme tıklandığında karşınıza yandaki gibi bir diyalog kutusu daha gelecektir.

Bu düğme tıklandığında karşınıza yandaki gibi bir diyalog kutusu daha gelecektir. Bu diyalog kutusunda Windows XP de 5 diğer sürümlerinde 6 sekme bulunmaktadır. Temalar sekmesi pencerelerin görünümlerini ayarlamak amacıyla kullanılmaktadır. Tema Bölümünden kutusunun sol tarafındaki

Detaylı

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. İşletmenlik Kursu Eğitim İçeriği

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. İşletmenlik Kursu Eğitim İçeriği ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU İşletmenlik Kursu Eğitim İçeriği İŞLETİM SİSTEMİNİN TEMELLERİ 1.1. Sistem Kaynakları 1.1.1. Kesme İstekleri (IRQ) 1.1.2. Doğrudan Bellek Erişimi (DMA) 1.1.3. Giriş/Çıkış Adresleri

Detaylı

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 4. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 4. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 4. Hafta Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru Konular 1.) İşletim sistemlerine giriş 2.) Bilgisayar Ortamı ve Temelİşlemler * Arayüzü tanıma * Simgelerle çalışma

Detaylı

İşletim Sistemi Nedir?

İşletim Sistemi Nedir? İşletim Sistemi Nedir? İşletim sistemi, bilgisayar açılırken hafızaya yüklenen, bilgisayar donanım kaynaklarını yöneten ve çeşitli uygulama yazılımları için hizmet sağlayan genel amaçlı bir yazılımdır.

Detaylı

NAZMİYE DEMİREL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ 1. DÖNEM 6. SINIFLAR DERS NOTU EXCEL 2007 DERS NOTLARI

NAZMİYE DEMİREL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ 1. DÖNEM 6. SINIFLAR DERS NOTU EXCEL 2007 DERS NOTLARI EXCEL 2007 DERS NOTLARI Bir hesap tablosu programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri) tablolar ya da listeler halinde tutma ve bu verilerle ilgili ihtiyaç duyacağınız tüm hesaplamaları

Detaylı

TABLO ve HÜCRE SEÇİMİ

TABLO ve HÜCRE SEÇİMİ TABLO ve HÜCRE SEÇİMİ ÇALIŞMA TABLOSU (SAYFASI) İŞLEMLERİ Tablo seçimi: Çalışma kitabında işlemler normal olarak etkin bir çalışma tablosunda yapılır. Bazı hallerde birden fazla çalışma tablosu etkin hale

Detaylı

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma F İLETİLER Konuya Hazırlık 1. E-posta adresinden yeni bir ileti nasıl oluşturulur? 1. İLETI GÖNDERME a. Yeni bir ileti oluşturma: Yeni bir ileti oluşturmak için Dosya/Yeni/E-posta iletisi seçilebileceği

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI Kelime İşlemci - Word Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642 1 MİCROSOFT EXCEL Elektronik tablolama veya hesaplama programı olarak da adlandırılan Excel, girilen veriler üzerinde

Detaylı

III. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. BİÇİMLEME D. SAYFA BİÇİMLEME E. YAZDIRMA F. İLERİ ÖZELLİKLER KELİME İŞLEM PROGRAMI

III. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. BİÇİMLEME D. SAYFA BİÇİMLEME E. YAZDIRMA F. İLERİ ÖZELLİKLER KELİME İŞLEM PROGRAMI III. KELİME İŞLEM PROGRAMI Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. BİÇİMLEME D. SAYFA BİÇİMLEME E. YAZDIRMA F. İLERİ ÖZELLİKLER 71 A BAŞLANGIÇ Konuya Hazırlık 1. Bildiğiniz kelime işlemci programlarını

Detaylı

MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI

MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI 1) Aşağıdaki birimlerden hangisi ile bilgisayara veri girişi yapılabilir? A) Monitör C) Klavye B) Yazıcı D) Çizici 8) Aşağıdakilerden hangisi onay tuşudur? A) Enter

Detaylı

Kelime işlemcilerin işlevlerini öğrenmek. Başlıca kelime işlemcileri tanımak. Microsoft Word 2010 programı hakkında temel bilgileri öğrenmek.

Kelime işlemcilerin işlevlerini öğrenmek. Başlıca kelime işlemcileri tanımak. Microsoft Word 2010 programı hakkında temel bilgileri öğrenmek. Amaçlarımız 2 Kelime işlemcilerin işlevlerini öğrenmek. Başlıca kelime işlemcileri tanımak. programı hakkında temel bilgileri öğrenmek. da metin biçimlendirmek. 1 Kelime İşlemcilerin İşlevleri 3 Kelime

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI Kelime İşlemci - Word Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders

Detaylı

Web sayfalarında yapılan her çalışma ve düzenleme tablolar aracılığı ile yapılır. Dolayısıyla çoğu web sayfalarında tablo kullanmak zorunluluktur.

Web sayfalarında yapılan her çalışma ve düzenleme tablolar aracılığı ile yapılır. Dolayısıyla çoğu web sayfalarında tablo kullanmak zorunluluktur. Yazı Tipi Stili HTML kodları 47 Kalın İtalik Altı Çizili 9.2.6 Metin yükseltme veya alçaltma 1. Sayfa görünümünde, belge penceresinin altındaki Tasarla düğmesini tıklatın. 2.

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Bu belge BT Sınıfı Etkinliklerinde Kullanılmak Üzere Hazırlanmıştır İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 ÜYE (KAYIT) OLMA... 3 YÖNETİM PANELİ İŞLEMLERİ... 5 ŞABLON AYARLARI...

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Word 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu Buradaki komutlar her zaman

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA İÇERİK Excel menü çubuğunda bulunan, Ekle menüsünün içerik ve uygulamaları Biçim menüsünün içerik ve uygulamaları Veri menüsünün içerik ve uygulamaları

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Erzurum / Yakutiye Yakutiye Halk Eğitim Merkezi Bilişim Teknolojileri Alanı Bilgisayar İşletmenliği Kurs Planı

Eğitim-Öğretim Yılı Erzurum / Yakutiye Yakutiye Halk Eğitim Merkezi Bilişim Teknolojileri Alanı Bilgisayar İşletmenliği Kurs Planı 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Erzurum / Yakutiye Yakutiye Halk Eğitim Merkezi Bilişim Teknolojileri Alanı İşletmenliği Kurs Planı SÜRE BAŞLAMA TARİHİ : 23/10/2018 BİTİŞ TARİHİ : 07/12/2018 KURS SÜRESİ

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642 MİCROSOFT EXCEL Elektronik tablolama veya hesaplama programı olarak da adlandırılan Excel, girilen veriler üzerinde

Detaylı

BÖLÜM 8 B- SUNU PROGRAMI 1. MICROSOFT POWERPOINT NEDİR? 2. POWERPOINT PROGRAMININ BAŞLATILMASI

BÖLÜM 8 B- SUNU PROGRAMI 1. MICROSOFT POWERPOINT NEDİR? 2. POWERPOINT PROGRAMININ BAŞLATILMASI BÖLÜM 8 B- SUNU PROGRAMI 1. MICROSOFT POWERPOINT NEDİR? Microsoft Office Paketi ile birlikte kullanıcıya sunulan Powerpoint Programı, etkileşimli sunular (Presentation) hazırlamaya yarayan metin tabanlı

Detaylı

MİCROSOFT WORD Giriş. Kelime İşlemci. Dikey Metin Seçme. Girintiler. Seçim işlemi

MİCROSOFT WORD Giriş. Kelime İşlemci. Dikey Metin Seçme. Girintiler. Seçim işlemi MİCROSOFT WORD Giriş Bilgisayarlar insan yaşamına girmeden önce yazı, mektup, kitap, makale gibi dokümanlar, daktilo ve benzeri yazım araçları kullanarak hazırlanırdı. Artık günümüzde bilgisayarların yoğun

Detaylı

MICROSOFT OFFİCE WORD PROGRAMI DOSYA İŞLEMLERİ

MICROSOFT OFFİCE WORD PROGRAMI DOSYA İŞLEMLERİ MICROSOFT OFFİCE WORD PROGRAMI Ms Word bir kelime işlemci programıdır. İçinde bulunan detaylı metin biçimlendirme seçenekleri, ayrıntılı tablo, şekil ve grafik oluşturma başarıları nedeniyle, kendi türünde

Detaylı

MICROSOFT WORD ÖRNEK SORULAR

MICROSOFT WORD ÖRNEK SORULAR MICROSOFT WORD ÖRNEK SORULAR 1.Microsoft Word uygulamasını başlatmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? A) Başlat Tüm Programlar - Microsoft Office B) Başlat Ayarla r- Microsoft Office C) Başlat Tüm Programlar

Detaylı

BİLGİSAYAR DONANIMI 1-2 HAFTA

BİLGİSAYAR DONANIMI 1-2 HAFTA BİLGİSAYAR DONANIMI 1-2 HAFTA 1. Hafta, Genel Kavramlar, 3B Ekran Kartları ve 3B Görüntü Özellikleri, Bilgisayarın Verimi / Gücü ve Donanım ve Yazılım Ders Tanıtımı Genel Kavramlar Donanım, Yazılım ve

Detaylı

Isparta / Yenişarbademli Yenişarbademli Halk Eğitim Merkez Eğitim-Öğretim Yılı Kurs Planı (163 Saat)

Isparta / Yenişarbademli Yenişarbademli Halk Eğitim Merkez Eğitim-Öğretim Yılı Kurs Planı (163 Saat) Isparta / Yenişarbademli Yenişarbademli Halk Eğitim Merkez 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Kurs Planı (163 Saat) Aylar Günler Saatler Hedef ve Davranışlar Konular Yöntem ve Teknikler Araç ve Gereçler Ölçme

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

12. Kat Oluşturma. Bu konuda mevcut bir katın bilgilerini kullanarak nasıl yeni katlar oluşturulabileceği incelenecektir.

12. Kat Oluşturma. Bu konuda mevcut bir katın bilgilerini kullanarak nasıl yeni katlar oluşturulabileceği incelenecektir. 12. Kat Oluşturma Bu Konuda Öğrenilecekler: Yeni bir kat yaratmak Yaratılan katlara ulaşmak Kat ayarlarında değişiklik yapmak Bu konuda mevcut bir katın bilgilerini kullanarak nasıl yeni katlar oluşturulabileceği

Detaylı

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir.

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir. Başlangıç Bu dersin amacı, öğrencilerin çalışma hayatlarında Microsoft Word programını daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak ve karşılaştıkları sorunların çözümlerine ulaşma konusunda deneyim

Detaylı

BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ (MEB ONAYLI)

BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ (MEB ONAYLI) BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ (MEB ONAYLI) WİNDOWS İŞLETİM SİSTEMİ Genel Konu Başlıkları :Bilgisayar kavramı, Farenin kullanılması, Masa üstü kavramı, Klavye kullanımı, Bir uygulama penceresi özellikleri, Dosya

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI 1. Powerpoint ne tür bir programdır? a) Sunu Tasarım Programıdır b) Tablo - Grafik Programıdır c) Kelime

Detaylı

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ Ali ATALAY a ait ders notları. TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİNİN DEVAMI ---WORD NOTLARI

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ Ali ATALAY a ait ders notları.   TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİNİN DEVAMI ---WORD NOTLARI 11 2007 ve üsü versiyonlarında Word *.docx uzantısı alır. Bu uzantı 2007,2010,2013 versiyonlarında açılır. Ancak 2003 ve daha eski versiyonlarında açılmayabilir. Bunun nedeni eski versiyonlar docx uzantısını

Detaylı

Photoshop ta Web Sayfaları Oluşturma

Photoshop ta Web Sayfaları Oluşturma Photoshop ta Web Sayfaları Oluşturma Dilimleme Photoshop ta üzerinde çalışılan resim dosyaları, düzenlenen fotoğraflar veya tasarlanan sayfalar web ortamında kullanılmak üzere hazırlanabilir. Bir web sayfasını

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİLGİSAYARDA BELGE AÇMAK VE TEMEL İŞLEMLER YAPMAK

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİLGİSAYARDA BELGE AÇMAK VE TEMEL İŞLEMLER YAPMAK İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİLGİSAYARDA BELGE AÇMAK VE TEMEL İŞLEMLER YAPMAK 1. BELGE İŞLEMLERİ... 1 1.1. Arayüz ve Görünüm Ayarları... 1 1.1.1. Genel Görünüm... 1 1.1.2. Belge Görünümleri... 2 1.1.3. Yakınlaştırma...

Detaylı

TEKİRDAĞ 50. YIL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ve YAZILIM DERSİ II. DÖNEM ÇALIŞMA KÂĞIDI

TEKİRDAĞ 50. YIL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ve YAZILIM DERSİ II. DÖNEM ÇALIŞMA KÂĞIDI 1) En az iki bilgisayarın birbirleriyle bağlantı kurup veri alışverişi yapmasına ne denir? A) Bilgisayar ağı B) Donanım C) e-alışveriş D) internet 2) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar ağının kullanım

Detaylı

MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI DERS NOTLARI

MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI DERS NOTLARI MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI DERS NOTLARI ( 6. sınıflar için hazırlanmıştır. ) Fevzi Başal Bilişim Teknolojileri Öğretmeni İçindekiler 1. KAVRAMLAR... 1 2. DOSYA İŞLEMLERİ... 2 3. EXCEL DE KULLANILAN FARE

Detaylı

Görev Çubuğu Özellikleri

Görev Çubuğu Özellikleri Görev Çubuğu Özellikleri Görev Çubuğu Ekranın altını yatay olarak kaplayan yatay Görev Çubuğu aktif olan pencereleri ve programları gösterir. Çalıştırılan her programın ve pencerenin simgesi işletim sistemi

Detaylı

DENEME SINAVI. ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu

DENEME SINAVI. ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu DENEME SINAVI ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu 1. Hesap Çizelgesi (Microsoft Office - Excel) uygulamasını açınız. Başlat > Programlar > Microsoft Office > Microsoft Office Excel 2003 yolu izlenerek Excel programı

Detaylı

4. Modül - Tablo İşlemci Yazılımları MODÜL 4 HESAP TABLOSU UYGULAMALARI 1

4. Modül - Tablo İşlemci Yazılımları MODÜL 4 HESAP TABLOSU UYGULAMALARI 1 4. Modül - Tablo İşlemci Yazılımları MODÜL 4 HESAP TABLOSU UYGULAMALARI 1 HESAP TABLOSU I. Uygulamanın Kullanımı A. Hesap Çizelgeleri İle İlk Adımlar B. Temel Ayarların Yapılması C. Farklı Kaydetmek D.

Detaylı

Bu Hafta Öğreneceklerimiz

Bu Hafta Öğreneceklerimiz Bu Hafta Öğreneceklerimiz Bu Hafta Öğreneceklerimiz Klavye, tuşlardan oluşan ve bilgisayardaki veri giriş işlemlerini yapan önemli bir donanım birimidir. Bilgisayarda yazı yazabilmek, veri ve komut girişi

Detaylı

4 Front Page Sayfası Özellikleri

4 Front Page Sayfası Özellikleri 4 Front Page Sayfası Özellikleri İsterseniz Frontpage penceresinin sağ tarafından, isterseniz araç çubuklarından faydalanarak yeni bir sayfa açın. Frontpage te çeşitli sayfa şablonları bulunmaktadır. Ancak

Detaylı

WEB SİTESİ YÖNETİM PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ

WEB SİTESİ YÖNETİM PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ WEB SİTESİ YÖNETİM PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ Web Sitesi Yönetim Paneli, Üniversitemiz web sitesinde, birimlerimize ait web sitelerindeki içerikler üzerinde ekleme, silme, değiştirme gibi güncelleme işlemlerini,

Detaylı

Excel 2007 Çalışma Soruları

Excel 2007 Çalışma Soruları Excel 2007 Çalışma Soruları 1) Çalışma sayfasının sekme rengi hangisi ile değiştirilir? a) Ekranın altında yer alan sayfa adı sekmesi çift tıklanarak b) Sayfa adı sekmesi üzerinde farenin sağ tuşu-sekme

Detaylı

2000 de Programlarla Çalışmalar

2000 de Programlarla Çalışmalar Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar 24 3 Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar Programları Başlatmak Programları başlat menüsünü kullanarak, başlatmak istediğiniz programın simgesini çift tıklayarak

Detaylı

1. MICROSOFT EXCEL ÇALIŞMA TABLOSU İLE ÇALIŞMA

1. MICROSOFT EXCEL ÇALIŞMA TABLOSU İLE ÇALIŞMA BÖLÜM 10 C- ÇALIŞMA TABLOSU 1. MICROSOFT EXCEL ÇALIŞMA TABLOSU İLE ÇALIŞMA Microsoft Excel, Microsoft firmasının hazırladığı hesap tablo işlemlerini yapmak amacıyla kullanılan bir ofis programıdır. Yaygın

Detaylı

KOCAELİ TEKNİK LİSESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK BÖLÜMÜ OTOMASYON ATÖLYESİ EKTS (Elektrik Kumanda Teknikleri Simülatörü ) DERS NOTU. Kaynak : www.veppa.

KOCAELİ TEKNİK LİSESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK BÖLÜMÜ OTOMASYON ATÖLYESİ EKTS (Elektrik Kumanda Teknikleri Simülatörü ) DERS NOTU. Kaynak : www.veppa. KOCAELİ TEKNİK LİSESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK BÖLÜMÜ OTOMASYON ATÖLYESİ EKTS (Elektrik Kumanda Teknikleri Simülatörü ) DERS NOTU Kaynak : www.veppa.com Hakkında EKTS (Elektrik Kumanda Teknikleri Simülatörü

Detaylı

MICROSOFT OFİS EXCEL * EXCEL * WORD * POWERPOINT. Microsoft Excel Nedir?

MICROSOFT OFİS EXCEL * EXCEL * WORD * POWERPOINT. Microsoft Excel Nedir? MICROSOFT OFİS * EXCEL * WORD * POWERPOINT EXCEL Microsoft Excel Nedir? Bir hesap tablosu (spreadsheet) programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal veriler) tablolar ya da listeler halinde

Detaylı

www.elektrikogretmenleri.com

www.elektrikogretmenleri.com FIREWORKS (MENU OLUŞ TURMA) 1 Önce Başlat menüsü Programlar Adobe Web Premium CS3 Adobe Fireworks CS3 kısayol simgesi ile Fireworks programı açılır. 2 Fireworks programı açıldığında Karşımıza gelen Yeni

Detaylı