KURBAĞALAMA YÜZME STİLİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KURBAĞALAMA YÜZME STİLİ"

Transkript

1 KURBAĞALAMA YÜZME STİLİ

2 Kurbağalama isminden de anlaşılacağı üzere kurbağaların yüzüş tekniğini taklit eder. Serbest ve sırtüstü yüzmenin tersine bacaklar ve kollar yanlara açılır ve toplanır.

3 Yüzme teknikleri (serbest, sırt üstü, kelebek) arasında kurbağalama yüzme, en ilginç olanıdır. Kimileri için öğrenmesi çok kolay olan kurbağalama stili yüzme, kimine göre ise öğrenilse bile pek keyif vermeyen bir tarzdır. Peki kurbağalama nasıl yüzülür?

4 Kurbağalama stilinin en temel özelliği yandairesel kol çekişleri ile ayak itişleridir. Kurbağalama yüzme tekniğinin diğer tekniklerden en önemli farkı ayak vuruşunun çok önemli olmasıdır. Diğer yüzme stillerinde göre kurbağalamadaki ayak itmesi çok daha fazla etkilidir. Kurbağalama yüzmede kulaçlar (modern bazı stiller hariç) ve ayaklar tamamen suyun içinde hareket eder. Su direncinin fazlalığından ötürü kurbağalama yüzme diğer stillere göre doğal olarak daha yavaştır. Ayrıca ayaklar birbirine bitiştirilmez ve baş her kulaç sonrasında su yüzüne çıkarılır. Kurbağalama yüzmek için her kulaca bir ayak vuruşu ile destek olunur.

5 Kurbağalama Yüzme Tekniğinin Gelişimi Yuvarlak hareketler kullanarak suda ilerleme biçimi antik çağlardan tanınmaktadır. O zamanlara ait kaynaklardan, bu yüzme çeşidinin Mısırlılarda, Grekler ve Romalılarda kullanıldığı ispatlanmıştır. Bilinen en eski yüzme tekniği olan, kurbağalama yüzme, Olimpiyat Oyunları programında ancak 1904 yılında yer almaya başlamıştır yıllarında Japon yüzücü Osaky nin gösterdiği teknikte kolun suyu çekişi kalçalara kadar devam ederdi ve nefes hemen suyun çekişinden sonra gerçekleşirdi. Yuvarlak hareketin yerine düz ve uzun bir hareket yapıldığından dolayı ilerleme daha etkili oluyordu.kurbağalama teknikte günümüze gelene kadar pek çok değişiklikler yapılmıştır birçok uzman kurbağalamanın düz vücut pozisyonunda yapılması gerektiğine inanmıştır.

6 Bir zamanlar yüzücülerin kurbağalama yarışlarında su altında yüzmeleri tehlikeli olduğu gerekçesi ile kurallarla yasaklanmıştı. Çünkü birçok yüzücü suyun altında uzun müddet kalmayı deneyerek baygınlık geçiriyordu. Kurallar 1950 lerin sonlarında yarışların büyük kısmının yüzeyde gerçekleşmesini sağlayacak biçimde değiştirildi. Günümüzde yüzücüler yalnızca starttan ve her dönüş sonrasında bir çekiş ve bir ayak vuruşu dönemince suyun altında kalabilirler. Bu dönem sonrasında vücutlarının bir kısmı bilhassa başları her vuruş döneminde suyun normal düzeyinin üstünde görünmelidir. Kurbağalama stilinde yüzücüler yan-dairesel kol çekişleri ve pek çok adı olmasına karşın çoğunlukla kamçı olarak isimlendirilen ayak hareketlerini kullanırlar.

7 Bu kadar farklı özellik bulunması doğal olarak kurbağalama yüzmeyi kimileri için tercih sebebi yaparken, kimilerini kendisinden soğutmaktadır. Yüzme yarışlarına dikkat ederseniz kurbağalama yüzenlerin diğer tekniklerde yarışmadıklarını görürsünüz. Zira farklı antrenman metodları ve kas yapısı oluşturan kurbağalama yüzme, diğer yüzme teknikleri ile farklılıklar oluşturmaktadır. Değişik alt stilleri olmasına rağmen kurbağalama yüzme stilinde temelde aynı hareketler yapılır.

8 Kurbağalama, yüzme stillerinin en yavaş olanıdır. Yüzücüler, ayak vuruşu döneminde itici kuvvetin evrelerinde büyük bir güç meydana getirseler de bacakları çekerken bu gücün büyük kısmını harcarlar. Bu da onların diğer stillere oranla ortalama hızlarını olabildiğince düşürür. ileri dönük hızda büyük devirsel değişimler kurbağalamayı diğer yüzme sitilleri içersinde en yavaş kılar. Günümüze değin, pek çok uzman kurbağalamanın düz vücut pozisyonunda yapılması gerektiğine inandı lerde vücudu yunus gibi dalgalandırılan kelebeğe benzer bir tarz gündeme geldi. bu stile dolfin ya da avrupa stili kurbağalama adı da verilir. Ancak en fazla dalgalı kurbağalama olarak anılır. Bu stili yakalamak uzun çalışma ve vakit alacaktır. Bununla beraber yüzücülerin, ayak vuruşu sırasında, başlarını kollarının arasından aşağı doğru indirmeleri sayesinde, vücutlarına aerodinamik bir görüntü verebilirler.

9 Öncelikle kurbağalamayı diğer stillerden ayıran özelliklere değinelim: 1. Ayak vuruşun en fazla öneme sahip olduğu stildir; diğer stillerde vücudu ileriye sevk eden gücün %80-90'ı üst vücut hareketleriyken, kurbağalamada ayak vuruşunun etkisi yaklaşık %50'dir. 2. Kulaçların tamamen suyun içinden hareket ettiği tek stildir (modern kurbağalamada kolların ileriye gidişinde bir miktar istisnalar olabilir)

10 3. En yavaş yüzme stilidir. 4. Ayakların hiç suyun yüzeyine çıkmadığı tek stildir. 5. Ayak vuruşunda bacakların birbirinden ayrıldığı (bitişik olmadığı) tek stildir. 6. Başın her kulaçta suyun dışına çıkarılması gereken tek stildir.

11 7. Her kulaca bir ayak vuruşu ile yüzülme zorunda olan tek stildir. 8. Baş hariç vücudun neredeyse tamamı sürekli suyun içinde olduğundan en fazla su direncine maruz kalınan stildir. 9. Paletle yüzülemeyen tek stildir. 10. İçinde en fazla alt stil (varyasyon) barındıran stildir.

12 Kendi içinde çok fazla varyasyon olmakla beraber, kurbağalama stilinin değişmez birkaç özelliği de mevcuttur : 1. Her kulaçta bir an için vücut tam olarak su yüzeyine paralel hale gelir (kollar ileri uzatılmış, baş kolların arasında, bacaklar bitişik durumda). Buna İngilizce'de 'streamlined body position' denir. 2. Kulaçta önce dışa, sonra içeri doğru bir hareket (outsweep/insweep) vardır ve kulaç başlangıçtan sona doğru ivmelenir; ta ki vücut tekrar su yüzeyine paralel hale gelene kadar.

13 3. Kalçalar sürekli su yüzeyine yakındır, dibe batmaz. 4. Ayak vuruşunu takiben bacaklar bitiştirilir ve ayak parmak uçları arkayı gösterir. 5. Başın hareketi suyun içinde ve dışında olmak üzere çene göğüse değecek şekildedir.

14 KURBAĞA STİLDE KOL MEKANİĞİ -Kol uzanmış durumdayken avuç içleri dışarıya bakar. -Yanlara doğru dışarı süpürme yapılır. -Su çekilir ve içe doğru süpürme gerçekleştirilir. -Toparlanıp aynı şeyler gerçekleştirilir.

15 Kurbağa stilde ayak mekaniği: -Ayak tabanlarının suyu tamamen itmesi demektir. Kurbağa stilde nefes alma : -Nefes alma su çekilmeye başlandığı zaman yapılır. ağa stilde ayak mekaniği: -Ayak tabanlarının suyu tamamen itmesi demektir. Kurbağa stilde nefes alma : -Nefes alma su çekilmeye başlandığı zaman yapılır.

16

17

18 KURBAĞALAMADA KULAÇ

19 Bu stili yeni öğreniyorsanız en başta olabildiğince küçük ve seri kulaçlar atın. Kollarınızı çok fazla açmayın. Bu şekilde doğru ritmi ve kulaç zamanlamasını bulacaksınız. Öğrenme aşamasında çok kuvvetli kulaç atmaya çalışmak, kolları fazla geniş açarak su çekmeye çalışmak veya kulacı çok geride bitirmek hatalıdır. Bunların sonucu olarak ayak vuruşu öncesi streamline pozisyonuna gelmeniz zorlaşır ve zaman kaybedersiniz.

20 Öncelikle odaklanmanız gereken konu zamanlama ve vücudunuzun ritmi olmalıdır. İyi bir ritim tutturup ilerleme sağladığınızı düşündüğünüzde daha kuvvetli ve daha geniş kulaç denemeye başlayabilirsiniz. Suyu daha güçlü ve geniş kulaçlarla çekmeye başlayınca bu işi de abartmayın. Kulacınız çok geride biter veya fazla genişlemeye başlarsa vücut ritmini tutturmakta zorlanırsınız. Çok iyi kurbağalama yüzenlerin çok güçlü ve geniş kulaç attığını görmüş olabilirsiniz. Ama unutmayın ki bu, ancak çok fazla çalışmayla ve güçlenerek başarılabilir. Geniş kulaçla su çekmeyi başarınca hem daha fazla su çekerek hızlanır, hem de kollarınızla kalçalarınız ve göğsünüz arasındaki bağlantıyı güçlendirmiş olursunuz.

21 Kurbağalamada daha geniş ve güçlü kulaç için yapılması gerekenler : * Öncelikle, kulacınızı daha fazla genişletebilmek için normal, hatta rahat tempoda yüzün. *Yüzerken hep suyun dibine bakmaya devam edin. * Kulacınızı çekerken kollarınız suyun yüzeyine olabildiğince yakın olsun, dibe batmasın. * Kollarınızı dışa doğru açabilmek için fazlasıyla bastırmak yerine vücudunuzun ileriye doğru hareketini kullanarak kollarınızı açmaya çalışın. * Kollar dışa doğru açılmaya devam ederken, dirsekleriniz omuz hizasına gelince ellerinizi dirsekten itibaren suyun dibine doğru batırmalısınız. Bu esnada omuzdan dirseğe kadarki kısım suyun yüzeyine yakın kalmaya devam etmelidir. Bu aşamada kulaç ivmelenmeli ve kalçalarınızın ileriye doğru hareketinin hızlandığını hissetmelisiniz. Aynı anda nefes almak için göğüs de yukarıya hareket etmeye başlar.

KURBAĞLAMA YÜZME TEKNİĞİ :: Kurbağlama yüzme tekniğinin gelişimi

KURBAĞLAMA YÜZME TEKNİĞİ :: Kurbağlama yüzme tekniğinin gelişimi KURBAĞLAMA YÜZME TEKNİĞİ :: Kurbağlama yüzme tekniğinin gelişimi Yuvarlak hareketler kullanarak suda ilerleme biçimi antik çağlardan tanınmaktadır. O zamanlara ait kaynaklardan, bu yüzme çeşidinin Mısırlılarda,

Detaylı

KELEBEK YÜZME TEKNİĞİ VE ÖĞRETİM BASAMAKLARI

KELEBEK YÜZME TEKNİĞİ VE ÖĞRETİM BASAMAKLARI KELEBEK YÜZME TEKNİĞİ VE ÖĞRETİM BASAMAKLARI Kelebek Yüzme Tekniği Gelişimi Yüzme tekniklerinin arasında en yeni olan,kelebek yüzme,1935 yılında Uluslar arası Yüzme Federasyonu nun kurbağalama kelebek

Detaylı

ÖZEL VE GRUP YÜZME DERSİ

ÖZEL VE GRUP YÜZME DERSİ ÖZEL VE GRUP YÜZME DERSİ Hasan ÇAKMAK Spor Eğitmeni İstanbul 2012 ( Pilates, Yüzme, Personal Training ) Özel ve Grup Yüzme Dersi İçin İletişim: 0535 456 28 61 Anahtar Kelimeler; Çekmeköy Yüzme Kursu, Çekmeköy

Detaylı

ALT EKSTREMİTE SET 1 ( germe egzersizleri)

ALT EKSTREMİTE SET 1 ( germe egzersizleri) ALT EKSTREMİTE SET 1 ( germe egzersizleri) 1. Doğru postür Ayaklar omuz genişliğinde açık, dizler hafif bükük, pelvis arkada, omurga düz, omuzlar dışarıda baş yukarıda dik olarak ayakta dur 2. Abdominal

Detaylı

Yüzme; su kaldırma kuvveti ve yer çekim kuvveti arasındaki dengedir.

Yüzme; su kaldırma kuvveti ve yer çekim kuvveti arasındaki dengedir. QU VE EĞİTİM HVUZ YÜZME PROGRMI Yüzme; su kaldırma kuvveti ve yer çekim kuvveti arasındaki dengedir. ÖNCE GÜVENCE HVUZ EMNİYET TEDBİRLERİ; Eğitimler en az bir eğitmen gözetiminde yapılmalıdır. Eğitim disiplini

Detaylı

STEP HAREKETLERİ TABLO : (1x8) 8 defa adımlama yapılır (sağ adımla başlanır).

STEP HAREKETLERİ TABLO : (1x8) 8 defa adımlama yapılır (sağ adımla başlanır). STEP HAREKETLERİ TABLO : 1 Müziği : Dabduka (Harem) Süresi : 3 dk. 56 sn. 1. (1x8) 8 defa adımlama yapılır (sağ adımla başlanır). 2. (2x4) Sağ adım yana açılarak sağ ayağın topuğu yere vurulur. Sol dizden

Detaylı

V VAAT VAAZ VADE VADİ VAGON

V VAAT VAAZ VADE VADİ VAGON V VAAT VAAZ Sağ el işaret ve orta parmak açık öbür parmaklar kapalı (V el) sağ göğüs hizasında parmak uçları yukarıyı gösterecek şekilde tutulur. Sağ el yumruk biçiminde işaret parmağı öne doğru çıkıntılı

Detaylı

O OBUR OCAK (AY) OCAK ODA OFSAYT

O OBUR OCAK (AY) OCAK ODA OFSAYT O OBUR OCAK (AY) Sağ el göğüs hizasında, işaret parmağı ve başparmak birbirine dokunacak şekilde, öbür parmaklar açıktır. Her iki el göğüs hizasında, parmak uçları birbirine dokunacak şekilde sağ el ağza

Detaylı

OMUZ EGZERSİZLERİ PASİF OMUZ HAREKETLERİ (ROM)

OMUZ EGZERSİZLERİ PASİF OMUZ HAREKETLERİ (ROM) OMUZ EGZERSİZLERİ PASİF OMUZ HAREKETLERİ (ROM) Pasif elevasyon egzersizi (1) Hasta sırtüstü yatar durumda, fizyoterapist hastanın kolunu dirseğinden ve bileğinde destekler. Pasif elevasyon egzersizi (2)

Detaylı

C CADI CAHİL CAM CAMİ CAN

C CADI CAHİL CAM CAMİ CAN C CADI CAHİL Sağ el sağ omuz hizasında, işaret parmağı ve başparmak açık öbür parmaklar kapalıdır (C el). El öne doğru hareket ettirilerek C harfi işaret edilir. Sağ el karnın üst hizasında ve sol el göğüs

Detaylı

Ankilozan Spondilit hastaları için Günlük egzersiz programı

Ankilozan Spondilit hastaları için Günlük egzersiz programı Ankilozan Spondilit hastaları için Günlük egzersiz programı Egzersiz 1 Yer Egzersizleri Yere sırtüstü uzanın. Dizlerinizi ayak tabanlarınız yere tam basacak şekilde bitişik olarak bükün. Kalçanızı mümkün

Detaylı

a) Gerinme: Sırtüstü yatar pozisyonda, eller yana açık, bacaklar düz iken bacakları aşağıya, kolları yanlara doğru iyice uzatmaya çalışın.

a) Gerinme: Sırtüstü yatar pozisyonda, eller yana açık, bacaklar düz iken bacakları aşağıya, kolları yanlara doğru iyice uzatmaya çalışın. BEL EGZERSİZLERİ 1) GERME HAREKETLERİ: a) Gerinme: Sırtüstü yatar pozisyonda, eller yana açık, bacaklar düz iken bacakları aşağıya, kolları yanlara doğru iyice uzatmaya çalışın. Aynı pozisyonda, kollan

Detaylı

Ş ŞAHİT ŞAKA ŞAM FISTIĞI ŞAMPİYON ŞAMPUAN

Ş ŞAHİT ŞAKA ŞAM FISTIĞI ŞAMPİYON ŞAMPUAN Ş ŞAHİT ŞAKA Her iki el göğüs hizasında, işaret ve başparmaklar açık, öbür parmaklar kapalıdır (C el). Sağ elin başparmağının ucu, sol elin işaret parmağı ile birleştirilir. Sağ elin işaret ve başparmağı

Detaylı

Yaralanmaları Önleyici Egzersizler

Yaralanmaları Önleyici Egzersizler Yaralanmaları Önleyici Egzersizler 11 EGZERSİZ HAZIRLAYAN: Dr. Ali KIZILET 1- KÖPRÜ 2 - YAN KÖPRÜ Başlama pozisyonu: Baş, omuzlar, sırt ve kalça düz bir çizgi halinde yere paralel bir konumdadır. Kolların

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRK İŞARET DİLİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRK İŞARET DİLİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRK İŞARET DİLİ AİLE-GİYECEKLER- SORU CÜMLESİ İBRAHİM DEMİRDÖĞEN 3. AİLE-GİYECEKLER, SORU CÜMLESİ ÖRNEK ÇALIŞMA Bu Bölümde Neler Öğreneceğiz? 3.1.

Detaylı

YÜZME MÜSABAKA KURALLARI

YÜZME MÜSABAKA KURALLARI YÜZME MÜSABAKA KURALLARI YÜZME MÜSABAKA KURALLARI Tüm yüzme yarışlarında FINA kuralları uygulanır. Ayrıca FINA kurallarına bağlı olmakla birlikte Avrupa ülkelerinde yapılan yüzme yarışlarında LEN (League

Detaylı

G GAGA GALATASARAY GARSON GASP GAZ

G GAGA GALATASARAY GARSON GASP GAZ G GAGA GALATASARAY Her iki el göğüs hizasında, işaret ve başparmaklar açık, kıvrık, öbür parmaklar kapalı (C el) biçimdedir. Sol elin açık parmakları arasına sağ elin işaret parmağı getirilir (başparmaklar

Detaylı

Ö ÖDEMEK ÖDEŞMEK ÖDEV ÖDÜNÇ ÖFKE

Ö ÖDEMEK ÖDEŞMEK ÖDEV ÖDÜNÇ ÖFKE Ö ÖDEMEK ÖDEŞMEK Her iki el göğüs hizasında, sol elin işaret ve başparmağı birbirine bitişik, avuç içi karşıya bakacak şekildedir. Sağ el, sol elin üzerinde sağa sola nokta koyar gibi şıklatılır. Her iki

Detaylı

Temel Hareketler Kontrol Listeleri Yer değiştirme hareketleri: Gerçekleşti Gerçekleşmedi

Temel Hareketler Kontrol Listeleri Yer değiştirme hareketleri: Gerçekleşti Gerçekleşmedi GÜRSEL, F., YILDIZ, N., Temel Hareketler Kontrol Listeleri Güvenirlik Çalışması. 199. SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi, 2008, VI (4) 199-205. TEMEL HAREKET BECERİLERİ KONTROL LİSTESİ Temel

Detaylı

Voleybolda, rakip sahaya doğru vurularak yapılan bir hücum tekniğidir.

Voleybolda, rakip sahaya doğru vurularak yapılan bir hücum tekniğidir. Voleybolda smaç vurma, smaç nasıl atılır nasıl vurulur. Voleybolda, rakip sahaya doğru vurularak yapılan bir hücum tekniğidir. Çok etkili bir hücum tekniği olup, direk sayı almada çok etkilidir. Smaç için

Detaylı

Y YABANCI YAĞ YAĞMUR YAHUDİ YAKA SİLKMEK

Y YABANCI YAĞ YAĞMUR YAHUDİ YAKA SİLKMEK Y YABANCI YAĞ Her iki el göğüs hizasında, sol elin işaret ve orta parmak açık, öbür parmaklar kapalı (V el) ve avuç içi karşıya bakacak şekilde; sağ elin işaret parmağı açık, öbür parmaklar kapalıdır.

Detaylı

İŞYERİ EGZERSİZLERİ. Hazırlayan: Uzman Fizyoterapist Meral HAZIR

İŞYERİ EGZERSİZLERİ. Hazırlayan: Uzman Fizyoterapist Meral HAZIR İŞYERİ EGZERSİZLERİ Hazırlayan: Uzman Fizyoterapist Meral HAZIR EGZERSİZLERİ Günümüzde, özellikle endüstriyel toplumlarda aktif olmayan yaşam şekli, ergonomik olmayan çalışma koşulları ve İŞYERİEGZERSİZLERİ

Detaylı

N NABIZ NAFAKA NAKIŞ NAKİL NAMAZ

N NABIZ NAFAKA NAKIŞ NAKİL NAMAZ N NABIZ NAFAKA Her iki el göğüs hizasında, sol elin işaret parmağı ve orta parmak açıktır (V el). Sağ elin işaret parmağı açık, öbür parmaklar kapalıdır. İşaret parmakları birbirine dokundurulur. N harfi

Detaylı

BOYUN VE OMUZ SAĞLIĞI İÇİN ÖNERİLER

BOYUN VE OMUZ SAĞLIĞI İÇİN ÖNERİLER Yrd. Doç. Dr. GÜVEN ÇITAK Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı BOYUN VE OMUZ SAĞLIĞI İÇİN ÖNERİLER BOYUN VE OMUZ EGZERSİZLERİ www.guvencitak.com EGZERSİZLERE YÖNELİK DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR Uyarı:

Detaylı

VOLEYBOLDA SERVİS TEKNİĞİ VE TAKTİĞİ (2) Doç. Dr. Hakan Sunay

VOLEYBOLDA SERVİS TEKNİĞİ VE TAKTİĞİ (2) Doç. Dr. Hakan Sunay VOLEYBOLDA SERVİS TEKNİĞİ VE TAKTİĞİ (2) Doç. Dr. Hakan Sunay TAKTĠK KURALLAR 1-Servis atmadan önce konsantre olunmalı. Bu sırada; Rakibe dikkat edilmeli, Hedef saptanmalı, Atılacak servis için konsantre

Detaylı

1 set = 4 tekrar(2 sağ-2 sol) 2 set -Setler arası 1 dak. pasif dinlenme * 1 dak. germe egzersizi( Çalışan kaslar)

1 set = 4 tekrar(2 sağ-2 sol) 2 set -Setler arası 1 dak. pasif dinlenme * 1 dak. germe egzersizi( Çalışan kaslar) SALI : 04.07.2017 Antr. 5 * Düşük Şiddet - Maksimal kalp atımının (HRmax)130-135 ile 5 dk yavaş koşu (+1 km) * Isınma - 20 dk kapsamlı ısınma, hareketlilik ve germe egzersizleri *Kuvvet 1-Her iki yöne(10

Detaylı

F FABRİKA FAİZ FAKİR FAKÜLTE FALCI

F FABRİKA FAİZ FAKİR FAKÜLTE FALCI F FABRİKA FAİZ Her iki el karın hizasındadır. Sağ elin işaret parmağı açık, öbür parmakları kapalıdır. Sol elin işaret ve başparmağı açık, öbür parmaklar kapalı (L el), sağ elin işaret parmağı sol elin

Detaylı

Diz Protezi Sonrası Egzersiz Programı

Diz Protezi Sonrası Egzersiz Programı Diz Protezi Sonrası Egzersiz Programı Diz hareketlerinin ve gücünün tekrar kazanılması için düzenli egzersiz yapılması ve günlük aktivitelere kademeli olarak tekrar başlanılması tam iyileşme için önemlidir.

Detaylı

SPORCU EĞİTİM MERKEZLERİ Eğitim ve Öğretim Yılı TEK AŞAMALI JUDO SINAV TALİMATI

SPORCU EĞİTİM MERKEZLERİ Eğitim ve Öğretim Yılı TEK AŞAMALI JUDO SINAV TALİMATI SPORCU EĞİTİM MERKEZLERİ 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı TEK AŞAMALI JUDO SINAV TALİMATI ANTROPOMETRİK ÖLÇÜMLER Boy (cm) Ağırlık (kğ) Doğum Tarihi Antropometrik ölçümler puanlamaya dahil değildir. 1-

Detaylı

Ağrılarınızı yaşamın doğal bir parçası olarak görmeyin

Ağrılarınızı yaşamın doğal bir parçası olarak görmeyin Kalça hareketlerinin ve gücünün tekrar kazanılması için düzenli egzersiz yapılması ve günlük aktivitelere kademeli olarak tekrar başlanılması tam iyileşme için önemlidir. Günde 2-3 kez 20-30 dakika egzersiz

Detaylı

Ç ÇABUK ÇAKI ÇALIŞMAK ÇAMAŞIR ÇAMUR

Ç ÇABUK ÇAKI ÇALIŞMAK ÇAMAŞIR ÇAMUR Ç ÇABUK ÇAKI Her iki el göğüs hizasında, sol el işaret parmağı ve başparmak açık öbür parmaklar kapalı (C el) biçimde, el öne doğru çıkarılır. Sağ el işaret parmağı açık öbür parmaklar kapalı, sağ el işaret

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRK İŞARET DİLİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRK İŞARET DİLİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRK İŞARET DİLİ ZAMİRLER GÜNLÜK KONUŞMA DİLİ İBRAHİM DEMİRDÖĞEN BEN SEN Sağ el parmaklar açık düz, avuç içi göğse değdirilir. Sağ el göğüs hizasında

Detaylı

GÜVENLİ YÜZÜNÜZ! Anababalar için genel bilgiler

GÜVENLİ YÜZÜNÜZ! Anababalar için genel bilgiler GÜVENLİ YÜZÜNÜZ! Anababalar için genel bilgiler Çocuklarınız yüzme öğrenmeli! Sevgili anababalar, Yakın zamanda Kuzeyrenvesfalya da çocukların yüzme yeterlilikleri konusunda sayıların alarm verdiğine tanık

Detaylı

T.C. MEGEP ANKARA 2008

T.C. MEGEP ANKARA 2008 T.C. MEGEP ANKARA 2008 materyalleridir (. ndi kendine mesleki yeterlik kazanmak isteyen bireyler modabilirler. lamaz. AÇIKLAMALAR...iii...1 1...3 1. ISINMA...3...3...4 1.3....4 1.4. El ve Kol Hareketleri...4

Detaylı

P PADİŞAH PAHALI PAKET PAKİSTAN PALTO

P PADİŞAH PAHALI PAKET PAKİSTAN PALTO P PADİŞAH PAHALI Sağ el göğüs hizasında, işaret parmağı açık; orta parmak kıvrık ve işaret parmağına yaslanmış şekilde, öbür parmaklar kapalıdır. Sağ elin işaret parmağı açık, kıvrık, öbür parmaklar kapalıdır.

Detaylı

ATLETİZM

ATLETİZM www.heranbilgi.com ATLETİZM Temel hareket formlarından yürüme, koşma, atma ve atlama gibi dallardan oluşan karmaşık spor dalıdır. Bu karmaşık hareketler dolaşım ve sinir sisteminin elverişli gelişmesi

Detaylı

Ö NEMLİ NOT! BİSİKLETİ KULLANMADAN ÖNCE BU EL KİTABINI İYİCE OKUYUNUZ. ÖNEMLİ GÜVENLİK BİLGİLERİ

Ö NEMLİ NOT! BİSİKLETİ KULLANMADAN ÖNCE BU EL KİTABINI İYİCE OKUYUNUZ. ÖNEMLİ GÜVENLİK BİLGİLERİ Ö NEMLİ NOT! BİSİKLETİ KULLANMADAN ÖNCE BU EL KİTABINI İYİCE OKUYUNUZ. ÖNEMLİ GÜVENLİK BİLGİLERİ Ürünümüzü seçtiğiniz için teşekkürler. Bu el kitabının tamamını okuyunuz ve daima yanınızda bulundurunuz.

Detaylı

Atlama Masasından Açık Bacak Geçiş ve Kapalı Bacak Geçiş

Atlama Masasından Açık Bacak Geçiş ve Kapalı Bacak Geçiş Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Atlama Masasından Açık Bacak Geçiş ve Kapalı Bacak Geçiş Ders : Artistik Cimnastik Öğretim Üyeleri : Doç.Dr. Ufuk ALPKAYA Sevim FĠDAN Hazırlayanlar

Detaylı

Ö nemli Güvenlik Bilgileri

Ö nemli Güvenlik Bilgileri Ö NEMLİ BİSİKLETİ KULLANMADAN ÖNCE LÜTFEN BU KILAVUZU İYİCE OKUYUNUZ! Ö nemli Güvenlik Bilgileri Ürünümüzü seçtiğiniz için teşekkür ederiz.bu kılavuzu iyice okuyunuz ve her zaman yanınızda bulundurunuz.

Detaylı

Kırık, Çıkık ve Burkulmalar

Kırık, Çıkık ve Burkulmalar Kemik bütünlüğünün bozulmasına kırık denir. Kırıklar darbe sonucu veya kendiliğinden oluşur. Kapalı ve açık kırık çeşitleri vardır. Kapalı Kırık: Kemik bütünlüğü bozuktur, ancak deri sağlamdır. Açık Kırık:

Detaylı

GENEL İLKELER. Yatarken de önce oturun aynı; işlemin tam tersini uygulayın.

GENEL İLKELER. Yatarken de önce oturun aynı; işlemin tam tersini uygulayın. Egzersizler; bel ve omurganın zayıf kaslarını güçlendirir. Mekanik yüklenmeyi azaltarak, hareket kabiliyetini arttırır. Yanlış postürü ve duruşu düzeltir. Ağrıyı azaltır. GENEL İLKELER Egzersizler düzenli

Detaylı

VOLEYBOLDA BLOK TEKNİĞİ

VOLEYBOLDA BLOK TEKNİĞİ VOLEYBOLDA BLOK TEKNİĞİ DOÇ. DR. HAKAN SUNAY ANKARA ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ VOLEYBOLDA BLOK Voleybolda; rakibin hücum gücünü etkisiz hale getirmek için, rakibe uygun bir hücum şansı tanımamak

Detaylı

E ECZANE EDEBİYAT EDİRNE EFENDİ EĞİLMEK

E ECZANE EDEBİYAT EDİRNE EFENDİ EĞİLMEK E ECZANE EDEBİYAT Her iki el göğüs hizasındadır. Sağ elin işaret parmağı açık, öbür parmakları kapalıdır. Sol elin serçe ve başparmağı kapalı öbür parmaklar açıktır. Sağ el, sol elin açık parmaklarının

Detaylı

TANIM: Futbolcunun, ayağının değişik bölümlerini kullanarak yaptığı kısa vuruşlarla topu oyun alanından çıkarmadan değişik yönlere doğru götürmesidir

TANIM: Futbolcunun, ayağının değişik bölümlerini kullanarak yaptığı kısa vuruşlarla topu oyun alanından çıkarmadan değişik yönlere doğru götürmesidir TANIM: Futbolcunun, ayağının değişik bölümlerini kullanarak yaptığı kısa vuruşlarla topu oyun alanından çıkarmadan değişik yönlere doğru götürmesidir Top sürmede şu hususlara dikkat edilmelidir. Top sürme

Detaylı

Uneo. Kullanım ve Montaj Kılavuzu

Uneo. Kullanım ve Montaj Kılavuzu Uneo Kullanım ve Montaj Kılavuzu Sağlıklı oturma alıșkanlığı kazanın Sempatik görüntüsü ve hafifliğinin yanı sıra Uneo, zengin renk ve kumaș yelpazesi ile her ofise yakıșır. İskeleti tek parça halinde

Detaylı

D DAĞ DAKİKA DAKTİLO DALAK DALGA

D DAĞ DAKİKA DAKTİLO DALAK DALGA D DAĞ DAKİKA Her iki el göğüs hizasındadır. Sağ elin işaret ve başparmağı açık, öbür parmaklar kapalıdır (C el). Sağ elin açık parmaklarının uçları, sol el işaret parmağına değecek biçimde tutulur. Her

Detaylı

Sağlıklı Bilgisayar Kullanımı

Sağlıklı Bilgisayar Kullanımı BİLGİSAYAR NEDİR? Sağlıklı Bilgisayar Kullanımı ŞEYDA BETÜL KÖSE UFUK TAŞDURMAZLI 1 www.bilgisayarnedir.net 2 Sağlıklı Bilgisayar Kullanımı Sağlıklı Bilgisayar Kullanımı Klavye veya fare kullanımı ciddi

Detaylı

Kas Kuvvetinin Değerlendirilmesi

Kas Kuvvetinin Değerlendirilmesi Kas Kuvvetinin Değerlendirilmesi Kas kuvveti, bir kas grubuna veya ekleme bir kez kasılmayla uygulanan maksimal güç olarak tanımlanabilir. Kas kuvvetini değerlendirmenin birçok yolu vardır. Bu bölümde

Detaylı

D Chair. Kullanım ve Montaj Kılavuzu

D Chair. Kullanım ve Montaj Kılavuzu D Chair Kullanım ve Montaj Kılavuzu Genç ve yalın D Chair, dinamik tasarımı ve zengin renk seçenekleri ile keyifli bir çalıșma ortamı sunar. Ayarlanabilir bel desteği ve kolları ile kullanım süresince

Detaylı

Breeze. Kullanım ve Montaj Kılavuzu

Breeze. Kullanım ve Montaj Kılavuzu Breeze Kullanım ve Montaj Kılavuzu Yeni çalıșma trendlerinin akıllı koltuğu Breeze, çalıșma hayatında değișken kullanıcı ihtiyaçlarına yenilikçi formu ve teknolojisi ile akılcı çözümler sunar. Breeze,

Detaylı

EL VE EL BĠLEKLERĠ Egzersiz 1

EL VE EL BĠLEKLERĠ Egzersiz 1 İşyeri Egzersizleri EL VE EL BĠLEKLERĠ Egzersiz 1 Ellerinizi önünüzde avuç içleri birbirine temas eder şekilde birleştiriniz. Ellerinizi avuç içleri yapışık olarak, hafif bir gerilme hissedene kadar aşağı

Detaylı

* Kuvvet - 10 dakika - Temel kuvvet seti - 6 farklı core egzersizi. 5- Hamstring Egzersizleri 2x6 tekrar. 6- Lunge 3x10 tekrar

* Kuvvet - 10 dakika - Temel kuvvet seti - 6 farklı core egzersizi. 5- Hamstring Egzersizleri 2x6 tekrar. 6- Lunge 3x10 tekrar ÇARŞAMBA: 28.06.2017 Antr. 1 * Düşük Şiddet - Maksimal kalp atımının (HRmax) 130-135 ile 5 dk yavaş koşu (+1 km) * Isınma - 15 dk kapsamlı ısınma, hareketlilik ve germe egzersizleri * Kuvvet - 10 dakika

Detaylı

Me Too. Kullanım ve Montaj Kılavuzu

Me Too. Kullanım ve Montaj Kılavuzu Me Too Kullanım ve Montaj Kılavuzu Her açıdan mükemmel Me Too, bedeni mükemmel șekilde tamamlar ve çalıșma hayatındaki gereksinimlere akıllı yanıtlar verir. Her detayı teknoloji, deneyim ve özenle tasarlanan

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK BİLGİLERİ

ÖNEMLİ GÜVENLİK BİLGİLERİ ÖNEMLİ GÜVENLİK BİLGİLERİ Ürünümüzü seçtiğiniz için teşekkürler. Bu el kitabının tamamını okuyunuz ve daima yanınızda bulundurunuz. 1. Aleti monte etmeden ve kullanmadan önce bu el kitabının iyice okunması

Detaylı

Solunum Alıştırmaları Alıştırma 1

Solunum Alıştırmaları Alıştırma 1 Solunum Alıştırmaları Alıştırma 1 Diyaframdan doğru soluma için aşağıda belirtilen hususlara dikkat ederek alışkanlık edinene kadar 2 hafta boyunca her gün bu çalışmayı gerçekleştiriniz. Başarılı olabilmeniz

Detaylı

T TABANCA TABİAT TABLO TABUT TACİZ

T TABANCA TABİAT TABLO TABUT TACİZ T TABANCA TABİAT Sağ el yumruk biçiminde, işaret parmağı öne doğru çıkıntılı ve başparmakla bitişik, öbür parmaklar kapalıdır (T el). Sağ elin işaret parmağı açık, öbür parmakları kapalı, el resimdeki

Detaylı

TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU YAŞ BAYAN ERKEK YÜZME GELİŞİM PROJESİ KIŞ DÖNEMİ İL VİZE REGLEMANLARI 2018 YILI (25M/50M)

TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU YAŞ BAYAN ERKEK YÜZME GELİŞİM PROJESİ KIŞ DÖNEMİ İL VİZE REGLEMANLARI 2018 YILI (25M/50M) TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU YÜZME GELİŞİM PROJESİ KIŞ DÖNEMİ İL VİZE REGLEMANLARI 18 YILI (25M/50M) Müsabaka Yeri : İLLER (25M/50M) Müsabaka tarihi : 1. VİZE 06-07 OCAK 18 2.VİZE 31 MART 01 NİSAN 18 Teknik

Detaylı

click! a b c d e f g Kullanım kılavuzu i j > 25 cm k l Grup 0+ En fazla 13 kg a kadar. Yaş 0-12 m ECE R44-04

click! a b c d e f g Kullanım kılavuzu i j > 25 cm k l Grup 0+ En fazla 13 kg a kadar. Yaş 0-12 m ECE R44-04 1 3 click! a b c d e f g Kullanım kılavuzu 4 h i j k l > 25 cm 2 5 Grup 0+ En fazla 13 kg a kadar. Yaş 0-12 m ECE R44-04 8 9 BeSafe izi Go u seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Koltuğu monte etmeden ÖNCE

Detaylı

Futbol temel tekniklerinin en önemlileri arasında yer alır. İyi bir vuruş tekniğine sahip olan futbolcuların oyun içerisindeki başarı yüzdeleri artar

Futbol temel tekniklerinin en önemlileri arasında yer alır. İyi bir vuruş tekniğine sahip olan futbolcuların oyun içerisindeki başarı yüzdeleri artar 1 Futbol temel tekniklerinin en önemlileri arasında yer alır. İyi bir vuruş tekniğine sahip olan futbolcuların oyun içerisindeki başarı yüzdeleri artar 2 Ayak içi vuruş Ayak üstü vuruş Ayak dışı vuruş

Detaylı

GEBELİKTE FİZİKSEL AKTİVİTE ve EGZERSİZ

GEBELİKTE FİZİKSEL AKTİVİTE ve EGZERSİZ GEBELİKTE FİZİKSEL AKTİVİTE ve EGZERSİZ Prof. Dr. Reyhan Çeliker Acıbadem Maslak Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü Fiziksel Aktivite Gebelikte oluşan değişiklikler ile başetmenin en kolay

Detaylı

İstasyonlar arası 45 sn. dinlenme

İstasyonlar arası 45 sn. dinlenme SALI: 01.08.2017 Antr. * Düşük Şiddet - Maksimal kalp atımının (HRmax) 130-135 ile 5 dk yavaş koşu (+1 km) * Isınma - 20 dk kapsamlı ısınma, hareketlilik ve germe *Kuvvet Çalışmaları Dairesel Çalışma 2

Detaylı

R RADAR RADYO RAHAT RAKET RAKI

R RADAR RADYO RAHAT RAKET RAKI R RADAR RADYO Sağ el göğüs hizasında, işaret parmağı açık orta parmak kıvrık ve işaret parmağı üzerinde öbür parmaklar kapalıdır. Ardından sol elin işaret parmağı sağ orta parmağın ucuna konur. Sağ el

Detaylı

EKLEM HAREKET AÇIKLIĞI ÖLÇÜMÜ

EKLEM HAREKET AÇIKLIĞI ÖLÇÜMÜ EKLEM HAREKET AÇIKLIĞI ÖLÇÜMÜ Lokomotor sistem muayenesi İnspeksiyon, Palpasyon, Eklem hareket açıklığı (EHA), Nörolojik muayene (kas testi, refleks muayene, duyu muayenesi), Özel testler, Fonksiyonel

Detaylı

BİLGİSAYAR KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER VE SAĞLIK KURALLARI BİLGİSAYAR KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

BİLGİSAYAR KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER VE SAĞLIK KURALLARI BİLGİSAYAR KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR BİLGİSAYAR KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER VE SAĞLIK KURALLARI BİLGİSAYAR KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR BİLGİSAYAR VE SAĞLIK Bilgisayarların, bilinçsizce ve uzun süre kullanıldığı

Detaylı

SES ORGANLARINI GELİŞTİRME Diksiyon Çalışmalarınızda Aşağıdaki Egzersizleri Yaptırmadan Eğitime Başlamanız Önerilmez.

SES ORGANLARINI GELİŞTİRME Diksiyon Çalışmalarınızda Aşağıdaki Egzersizleri Yaptırmadan Eğitime Başlamanız Önerilmez. SES ORGANLARINI GELİŞTİRME Diksiyon Çalışmalarınızda Aşağıdaki Egzersizleri Yaptırmadan Eğitime Başlamanız Önerilmez. ALIŞTIRMA: DİLİ GELİŞTİRME ÇALIŞMASI Aşağıdaki alıştırmaları dilinizi yöneten ağız

Detaylı

İ İBADET İCRA İÇEL İÇİN İÇİNE ATMAK

İ İBADET İCRA İÇEL İÇİN İÇİNE ATMAK İ İBADET İCRA Her iki el göğüs hizasındadır. Sol elin işaret parmağı açık, sağ el sol işaret parmağının üzerinde sağ elin başparmağı, işaret parmağı ve orta parmağı birbirine sürtülür (şıklatılır). Sağ

Detaylı

SINAVLAR VE ÖĞRENCİ KILAVUZU

SINAVLAR VE ÖĞRENCİ KILAVUZU SINAVLAR VE ÖĞRENCİ KILAVUZU Sevgili Öğrenciler, Bir sınava hazırlık sürecinde bilmemiz ve uygulamamız gereken ayrıntıların yer aldığı bu kitapçığın bizler için yol gösterici olacağına inanıyoruz. Okulda

Detaylı

S SAAT SABAH SABIR SABUN SAÇ

S SAAT SABAH SABIR SABUN SAÇ S SAAT SABAH Her iki el göğüs hizasında, her iki el işaret ve başparmağı açık, öbür parmaklar kapalı (C el), sağ elin başparmağının ucu sol elin işaret parmağı ile birleştirilir. Sağ elin işaret parmağı

Detaylı

OBEZİTE CERRAHİSİ SONRASINDA EGZERSİZ ÖNERİLERİ (1)

OBEZİTE CERRAHİSİ SONRASINDA EGZERSİZ ÖNERİLERİ (1) OBEZİTE CERRAHİSİ SONRASINDA EGZERSİZ ÖNERİLERİ (1) Gerinmenin egzersizden sonra yapılan birşey olduğu düşünülse de, obezite sorunu bulunan bir kişi için gerinme, vücudun her parçasını hareket ettiren

Detaylı

Kırık-Çıkık Ve Burkulmalarda İlk Yardım

Kırık-Çıkık Ve Burkulmalarda İlk Yardım Kırık-Çıkık Ve Burkulmalarda İlk Yardım Kırık Nedir? Kırık, kemik bütünlüğünün bozulmasıdır. Kırıklar darbe sonucu ya da kendiliğinden oluşabilir. Yaşlılık ile birlikte kendiliğinden kırık oluşma riski

Detaylı

Hedefler. Ergonomi ve MSD MusculoSkeletal Disorder (Kas iskelet sistemi Rahatsızlıkları) tanımlayın Ergonomik risk faktörlerini tanımlayın

Hedefler. Ergonomi ve MSD MusculoSkeletal Disorder (Kas iskelet sistemi Rahatsızlıkları) tanımlayın Ergonomik risk faktörlerini tanımlayın Ofis Ergonomisi Hedefler Ergonomi ve MSD MusculoSkeletal Disorder (Kas iskelet sistemi Rahatsızlıkları) tanımlayın Ergonomik risk faktörlerini tanımlayın MSD belirtilerini tanıyın Stres ve gerilimi en

Detaylı

Katılımcı Gelişim Modeli (Istvan Balyi den adapte, 1997)

Katılımcı Gelişim Modeli (Istvan Balyi den adapte, 1997) Katılımcı Gelişim Modeli (Istvan Balyi den adapte, 1997) Aktif başlangıç (3-5) Temel eğitim (eğlence ile) (6-8/9) Antrenman için öğrenme (8/9-12) Antrenman için antrenman (12-16/17) Yarışmak için antrenman

Detaylı

FINA YÜZME KURALLARI ( )

FINA YÜZME KURALLARI ( ) SW 1 YARIŞ YÖNETİMİ SW 2 RESMİ GÖREVLİLER SW 3 SEÇMELER, YARI FİNALLER VE FİNALLER SW 4 ÇIKIŞ SW 5 SERBEST SW 6 SIRTÜSTÜ SW 7 KURBAĞALAMA SW 8 KELEBEK SW 9 KARIŞIK BAYRAK SW 10 YARIŞ (GENEL KURALLAR) SW

Detaylı

SALI: Antr. 12 * Düşük Şiddet * Isınma

SALI: Antr. 12 * Düşük Şiddet * Isınma SALI: 18.07.2017 Antr. 12 * Düşük Şiddet - Maksimal kalp atımının (HRmax) 130-135 ile 5 dk yavaş koşu (+1 km) * Isınma - 15 dk kapsamlı ısınma, hareketlilik ve germe egzersizleri *Kuvvet - Her 30 sn. çalışmaların

Detaylı

Ofiste sağlığınızı korumak için

Ofiste sağlığınızı korumak için Ofiste sağlığınızı korumak için dakika yeterli! Take 5 ı çalışma alanlarında sağlık anlayışımızdan yola çıkarak; uzun süreli oturmanın sebep olduğu sağlık sorunlarını en aza indirmek, molalarınızı daha

Detaylı

Boğulma. Vücut dokularına yeterli oksijen gitmemesi sonucu dokularda bozulma meydana gelmesine boğulma denir. Nedenleri: Dilin geriye kaçması,

Boğulma. Vücut dokularına yeterli oksijen gitmemesi sonucu dokularda bozulma meydana gelmesine boğulma denir. Nedenleri: Dilin geriye kaçması, Boğulma Vücut dokularına yeterli oksijen gitmemesi sonucu dokularda bozulma meydana gelmesine boğulma denir. Nedenleri: Dilin geriye kaçması, Nefes borusuna sıvı dolması, Boğaz sıkılması, Boğulma Akciğerlerin

Detaylı

Yin ve Yang (dişi-erkek enerji) Dengeleme Yoga ve Meditasyonu

Yin ve Yang (dişi-erkek enerji) Dengeleme Yoga ve Meditasyonu 1 Yin ve Yang (dişi-erkek enerji) Dengeleme Yoga ve Meditasyonu Hepimiz dişi ve erkek enerjilerin birlikteliğinden oluşuyoruz. Onların arasındaki denge, dolaylı olarak fiziksel ve ruhsal sağlığımızı, huzurumuzu

Detaylı

YUNUSLAR YUNUS 1

YUNUSLAR YUNUS 1 YUNUS 1 1. SIRT ÜSTÜ AYAK VURUŞU 12,5m Kolları kullanmadan, ayaklar 25 derece suyun altında, köpük çıkarmadan ( geçti- geçmedi olarak değerlendirilecektir; 0 veya 5 puan) 2. GODİ BAŞ ( HEAD FIRST SCULL

Detaylı

ÇOCUKLARDA ANTROPOMETRİK UYGULAMAR ANTROPOMETRİK ÖLÇÜMLER YUNUS PEKŞEN

ÇOCUKLARDA ANTROPOMETRİK UYGULAMAR ANTROPOMETRİK ÖLÇÜMLER YUNUS PEKŞEN ÇOCUKLARDA ANTROPOMETRİK UYGULAMAR ANTROPOMETRİK ÖLÇÜMLER YUNUS PEKŞEN ANTROPOMETRİK ÖLÇÜMLER Büyümenin değerlendirilmesinde kullanılır. Başlıcaları: * Boy uzunluğunun ölçümü * Vücut ağırlığının ölçümü

Detaylı

M MAAŞ MAÇ MADALYA MAFYA MAĞAZA

M MAAŞ MAÇ MADALYA MAFYA MAĞAZA M MAAŞ MAÇ Her iki el göğüs hizasında, işaret ve orta parmak açık, öbür parmaklar kapalıdır (V el). İşaret parmaklarının uçları birleştirilir. Bir M harfi oluşturulur. Sol el düz, avuç içi yukarıya bakacak

Detaylı

Otelimizde kullanılan iki tip tepsi çeşidi vardır. 1- Yuvarlak tepsi. 2- Dikdörtgen tepsi

Otelimizde kullanılan iki tip tepsi çeşidi vardır. 1- Yuvarlak tepsi. 2- Dikdörtgen tepsi Otelimizde kullanılan iki tip tepsi çeşidi vardır. 1- Yuvarlak tepsi 2- Dikdörtgen tepsi YUVARLAK TEPSİ: Az miktarda olan malzemeler için kullanılır. Bir görevli rahatca hem taşıyıp hem servis yapabilir.

Detaylı

Walkmaxx le attığınız her adımla, hafif bir şekilde öne ve arkaya doğru salındığınızı hissedeceksiniz.

Walkmaxx le attığınız her adımla, hafif bir şekilde öne ve arkaya doğru salındığınızı hissedeceksiniz. Kasları çalıştırmak ve sırt bölgesindeki ağrıları engellemek için Walkmaxx Yürüyüş ve Fitness Ayakkabıları Günümüzün büyük kısmında ayakkabı kullanırız. Peki, kullandığımız ayakkabıların kaslarımızı güçlendirmesi,

Detaylı

BURSA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞAN SAĞLIĞI ŞUBESİ

BURSA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞAN SAĞLIĞI ŞUBESİ BURSA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞAN SAĞLIĞI ŞUBESİ ERGONOMİNİN TANIMI: Ergo: İş Nomos: Bilim (Yasalar) Ergonomi: İşbilimi(Yunanca) Ergonomi, insanın davranışsal ve biyolojik özelliklerini inceleyerek

Detaylı

TYF MİLLİ TAKIMLAR FİZİKSEL YETERLİLİK SİSTEMİ. Türkiye Yelken Federasyonu.

TYF MİLLİ TAKIMLAR FİZİKSEL YETERLİLİK SİSTEMİ.   Türkiye Yelken Federasyonu. TYF MİLLİ TAKIMLAR FİZİKSEL YETERLİLİK SİSTEMİ Türkiye Yelken Federasyonu turkiyeyelkenfederasyonu @TurkiyeYelken TYF Yelken TV www.tyf.org.tr TÜRKİYE YELKEN FEDERASYONU MİLLİ TAKIMLAR FİZİKSEL YETERLİLİK

Detaylı

BÜYÜME VE GELİŞMEDE DÖNEMLER

BÜYÜME VE GELİŞMEDE DÖNEMLER BÜYÜME VE GELİŞMEDE DÖNEMLER 0-2 Yaş Süt çocukluğu 2-5 Yaş Oyun çocukluğu veya okul öncesi 6-12,14 Yaş Okul çağı veya büyük çocukluk 4-5 yıl Ergenlik dönemi 23-26 Yaş Gençlik veya ergenlik sonu 2-5 YAŞ

Detaylı

203 İRİS MAMA SANDALYESİ KURULUM ve KULLANMA KILAVUZU

203 İRİS MAMA SANDALYESİ KURULUM ve KULLANMA KILAVUZU 203 İRİS MAMA SANDALYESİ KURULUM ve KULLANMA KILAVUZU TS EN 14988 Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyup muhafaza ediniz. Verilen talimatlara uymadığınız zaman çocuğunuz güvende olmayabilir. Lü en verilen

Detaylı

Sınav Destek Semineri. Egzersiz. Rahatlama Çalışmaları-2. Engin KUYUCU. İnsan Kaynakları Uzmanı

Sınav Destek Semineri. Egzersiz. Rahatlama Çalışmaları-2. Engin KUYUCU. İnsan Kaynakları Uzmanı Sınav Destek Semineri Egzersiz & Rahatlama Çalışmaları-2 Engin KUYUCU İnsan Kaynakları Uzmanı 0 535 828 17 93 www.enginkuyucu.com Sınav Destek Semineri Meridyen Enerjisini Aktive Etmek Qi Gong Egzersizi

Detaylı

KURAL 42 YORUMLARI, HAREKET ARAÇLARI

KURAL 42 YORUMLARI, HAREKET ARAÇLARI KURAL 42 YORUMLARI, HAREKET ARAÇLARI KURAL 42 de KULLANILAN TERİMLERİN YORUMLARI Aşağıda belirtildiği gibi kullanılan bir terim, italik olarak yazılmıştır. Kural 42 ye özel olan terimler ise kuralda belirtildiği

Detaylı

AL-5000 ÇALIŞMA İSTASYONU KULLANMA KILAVUZU

AL-5000 ÇALIŞMA İSTASYONU KULLANMA KILAVUZU AL-5000 ÇALIŞMA İSTASYONU KULLANMA KILAVUZU 1 ÖNEMLİ BİLGİLER - LÜTFEN OKUYUNUZ.. Herhangi bir egzersiz proğramına başlamadan önce doktorunuza danışınız.doktorunuzu mevcut form seviyenizi değerlendirip

Detaylı

Sağlık Bülteni İLK YARDIM BÖLÜM VII KIRIK, ÇIKIK VE BURKULMALARDA İLKYARDIM

Sağlık Bülteni İLK YARDIM BÖLÜM VII KIRIK, ÇIKIK VE BURKULMALARDA İLKYARDIM Sağlık Bülteni İLK YARDIM ODTÜ G. V. ÖZEL MERSİN OKULLARI Mayıs 2014 BÖLÜM VII KIRIK, ÇIKIK VE BURKULMALARDA İLKYARDIM Kırık nedir? Kırık, kemik bütünlüğünün bozulmasıdır. Kırıklar darbe sonucu ya da kendiliğinden

Detaylı

FİZİKSEL UYGUNLUK PROGRAMLARI PROF. DR. ERDAL ZORBA

FİZİKSEL UYGUNLUK PROGRAMLARI PROF. DR. ERDAL ZORBA FİZİKSEL UYGUNLUK PROGRAMLARI PROF. DR. ERDAL ZORBA Hızlı Yürüme ve Hafif Tempolu Koşu EGZERSİZ SÜRELERİ (dk) TEKRARLAR Adım Koşma(dak.) Yürüme dak. Koşma Yürüme Toplam Süre dk 1 1 1 12 12 24 2 2 1 8 8

Detaylı

Türkiye yaz yüzme şampiyonası (50m) 10-14 Ağustos 2011 İstanbul. Türkiye Yüzme Federasyonu

Türkiye yaz yüzme şampiyonası (50m) 10-14 Ağustos 2011 İstanbul. Türkiye Yüzme Federasyonu Türkiye yaz yüzme şampiyonası (50m) 10-14 Ağustos 2011 İstanbul Türkiye Yüzme Federasyonu Pazar Sok. No:11/A Anadoluhisarı / Istanbul / TURKEY +90 216 332 41 56 +90 216 332 41 55 Genel Bilgiler MÜSABAKA

Detaylı

MĠLLĠ TAKIM SEÇMESĠ AVRUPA KISA KULVAR TYF Tozkoparan Yüzme Havuzu Merter-İstanbul (25M) 15+ YAŞ (1998-) BAYANLAR ve 17+ YAŞ (1996-) ERKEKLER

MĠLLĠ TAKIM SEÇMESĠ AVRUPA KISA KULVAR TYF Tozkoparan Yüzme Havuzu Merter-İstanbul (25M) 15+ YAŞ (1998-) BAYANLAR ve 17+ YAŞ (1996-) ERKEKLER MĠLLĠ TAKIM SEÇMESĠ SEÇĠLECEK MĠLLĠ TAKIMLAR: AVRUPA KISA KULVAR 2013 YARIġMA TARĠHĠ: 16-18 KASIM 2013 YARIġMA HAVUZU: TYF Tozkoparan Yüzme Havuzu Merter-İstanbul (25M) YAġ GURUBU: 15+ YAŞ (1998-) BAYANLAR

Detaylı

1. ÜNİTE VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM

1. ÜNİTE VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM 1. ÜNİTE VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM Yandaki resimde hastalandığında hastaneye giden Efe nin vücudunun röntgen filmi verilmiştir. Röntgen filminde görülen açık renkli kısımlar Efe nin vücudunda bulunan

Detaylı

12-14 YAŞ GRUBUNDAKİ KADIN YÜZÜCÜLERDE DAYANIKLILIK ANTRENMANININ KALP ATIM DEĞERLERİ VE 800 METRE YÜZME PERFORMANSLARINA ETKİSİ

12-14 YAŞ GRUBUNDAKİ KADIN YÜZÜCÜLERDE DAYANIKLILIK ANTRENMANININ KALP ATIM DEĞERLERİ VE 800 METRE YÜZME PERFORMANSLARINA ETKİSİ T.C. İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI HAREKET VE ANTRENMAN BİLİMLERİ BİLİM DALI 12-14 YAŞ GRUBUNDAKİ KADIN YÜZÜCÜLERDE DAYANIKLILIK ANTRENMANININ

Detaylı

TURKCELL TÜRKİYE KULÜPLERARASI KISA KULVAR GENÇ VE AÇIK YAŞ YÜZME ŞAMPİYONASI- (25m)

TURKCELL TÜRKİYE KULÜPLERARASI KISA KULVAR GENÇ VE AÇIK YAŞ YÜZME ŞAMPİYONASI- (25m) TURKCELL TÜRKİYE KULÜPLERARASI KISA KULVAR GENÇ VE AÇIK YAŞ YÜZME ŞAMPİYONASI- (25m) Müsabaka Yeri : İSTANBUL Müsabaka tarihi : 24 ARALIK 17 Teknik Toplantı : ARALIK 17 MÜSABAKA HAVUZU Saat 15:00 Katılım

Detaylı

TURKCELL TÜRKİYE UZUN KULVAR YILDIZ GENÇ VE AÇIK YAŞ MİLLİ TAKIM SEÇME MÜSABAKASI- (50m)

TURKCELL TÜRKİYE UZUN KULVAR YILDIZ GENÇ VE AÇIK YAŞ MİLLİ TAKIM SEÇME MÜSABAKASI- (50m) TURKCELL TÜRKİYE UZUN KULVAR YILDIZ GENÇ VE AÇIK YAŞ MİLLİ TAKIM SEÇME MÜSABAKASI- (50m) Müsabaka Yeri : İSTANBUL / TOZKOPARAN Müsabaka tarihi : 16 19 KASIM 2017 Teknik Toplantı : 15 KASIM 2017 MÜSABAKA

Detaylı

VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM

VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM ÜNİTE 1 VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM DESTEK VE HAREKET SİSTEMİ - 1 Ad :... Soyad :... Vücudumuzu ayakta tutan, hareket etmemizi sağlayan ve bazı önemli organları koruyan sert yapıya iskelet denir. İskelet

Detaylı

K KABAHAT KABAK KABAKULAK KABUK KABUL ETMEK

K KABAHAT KABAK KABAKULAK KABUK KABUL ETMEK K KABAHAT KABAK Her iki el göğüs hizasında, işaret parmakları ve orta parmakları açık, öbür parmaklar kapalıdır. Sağ elin açık parmakları resimdeki gibi sol elin işaret parmağının kıvrım noktasına konur.

Detaylı

Bir Asus Eee PC 1005PEB dizüstü Wifi Kartını Yerine. Yazan: Aaron Arenas

Bir Asus Eee PC 1005PEB dizüstü Wifi Kartını Yerine. Yazan: Aaron Arenas Asus Eee PC 1005PEB Wifi Kart Değiştirme Bir Asus Eee PC 1005PEB dizüstü Wifi Kartını Yerine Yazan: Aaron Arenas GİRİŞ Wifi kartı laptop trackpad altında yer almaktadır. rehber başlamadan önce, dizüstü

Detaylı