ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ DERS ALMA / KAYIT YENĠLEME KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ DERS ALMA / KAYIT YENĠLEME KILAVUZU"

Transkript

1 ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ DERS ALMA / KAYIT YENĠLEME KILAVUZU Sevgili Öğrencilerimiz, eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı ders alma / kayıt yenileme iģleminiz 22 Ağustos 02 Eylül 2011 tarihlerinde online olarak gerçekleģtirilecektir. Online baģvuru ve kayıt iģlemlerinin hatasız ve süratle gerçekleģmesi için bu kılavuzu dikkatle inceleyerek istenilenleri eksiksiz yapmanız gerekmektedir. Yeni eğitim-öğretim yılında baģarılar dileriz. ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ

2 Otomasyon programını ilk kez kullanacak olan öğrencilerimizin bu sayfada yer alan Kullanıcı Adı alanına Öğrenci Numaralarını yazmaları, Ģifre alanına T.C. kimlik numaralarını, yabancı uyruklu öğrencilerin de pasaport numaralarını yazmaları gerekmektedir. Öğrenci ĠĢleri Otomasyonundaki bilgilerindeki eksiklikten dolayı otomasyona giriģ yapamayan öğrenciler Fakülte/Yüksekokul/Enstitü öğrenci iģlerinden konuyla ilgili yardım talep edebilirler. Sisteme ilk defa giriģ yaptıktan sonra Ģifre değiģtirme sayfası gelecektir. Eski Ģifrenizi, sonra yeni Ģifrenizi ve yeni Ģifreniz tekrar yazarak kayıt etmelisiniz. Sistem tekrar açıldığında kullanıcı adınızı ve Ģifrenizi yazarak sisteme giriģ yapabilirsiniz. ġifre değiģtirme iģleminden sonra sisteme giriģ yapıldığında aşağıdaki ekran açılacaktır.

3 Öğrenci Ekranında; 4 ana baģlık ve alt menüleri listelenecektir. 1. KiĢisel Bilgiler 2. Öğrenim Bilgileri 3. Kayıt ĠĢlemleri 4. Ġstek ve Yorum 1. Kişisel Bilgiler Bölüm Bilgileri: Bağlı Bulunduğunuz birimin bilgilerini gösterir. Özlük Bilgileri: KiĢisel bilgilerinizin bulunduğu bölümdür. ġifre DeğiĢtirme: ġifrenizi değiģtirmek istediğinizde kullanacağınız bölümdür.

4 2. Öğrenim Bilgileri Ders Alma ve Düzenleme Program, (Ġkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı öğrencileri hariç) bankanın veri tabanı ile iliģkili bir Ģekilde çalıģtığı için, katkı payını/öğrenim ücretini (harç miktarı) süresi içerisinde ödememiģ olmanız halinde ders alma /kayıt yenileme iģlemleriniz gerçekleģmeyecek ve bu süre uzatılmayacaktır. Bir yarıyılda, mevcut akademik baģarı durumunuza göre alabileceğiniz dersler, ilgili mevzuat hükümlerine göre, otomasyon programı tarafından izlenerek sizlere sunulmaktadır. Otomasyon Programı, alabileceğiniz derslerin kredi toplamının, o yarıyılda alınabilecek kredi üst sınırını aģması durumunda daha fazla ders almanıza izin vermeyecektir. Alabileceğiniz derslerin sol tarafında bulunan kutucukları iģaretlemeniz halinde ders seçme iģleminiz yapılmıģ olacaktır. (1)

5 NOT: Ders alımı ekranınızda almanız gereken dersler listelenmiyor ya da eksik listeleniyorsa, biriminizin öğrenci iģleri bürosundan destek almanız gerekmektedir. Seçmeli derslerden daha önce aldığınız ve baģaramadığınız veya Ģartlı geçtiğiniz derslerin yerine baģka bir seçmeli ders seçme hakkınız bulunmaktadır. Bunun için seçmeli ders seçtiğinizde karģınıza gelecek ekrandan yeni dersi kaldığınız hangi dersin yerine aldığınızı belirtmeniz yeterli olacaktır. Yaptığınız seçimler ile ilgili değerlendirme kriterlerini bölümlerinden görebilirsiniz.

6 Ders kayıt iģlemleri ile ilgili kurallar (2), Kapanan dersler (3) Kontenjanı dolan dersler (4) ile ilgili bilgilere bu sayfadan ulaģabilirsiniz. Kaydet butonuna bastığınızda karģınıza o anki ders almanız sonucunda oluģacak borç bilgisi gelecektir. Önemli Hatırlatma 1: Bakanlar Kurulu henüz yeni dönem harç miktarlarını açıklamadığından böyle bir ekranla karşılaşmamanız ya da ekranda borç bilgisi görememeniz borcunuz olmadığı anlamına gelmez. Nihai borç tutarınız danışmanınız derslerinizin onay/red işlemini yaptıktan sonra ortaya çıkacağından ders alma ekranındaki tutar zaten bir ön bilgi niteliğindedir. Ekranda görüntülenen referans numarası, danışman ders alman onayınızı gerçekleştirdikten sonra bankaya ödemenizi yapabilmeniz için gereklidir. Lütfen bu numarayı saklamayı unutmayınız. Cari hizmet maliyetinin hesaplanması, öğrenci katkı payları ve öğrenim ücretleri ile ilgili 25 Şubat 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6111 Sayılı Kanunla yeni düzenlemeler getirilmiş olup, öğrencinin ödeyecek olduğu katkı payı/öğrenim ücreti miktarları 6111 sayılı kanundaki düzenlemelere göre hesaplanmaktadır. Katkı Payı/Öğrenim Ücreti hesaplamaları ile ilgili yeni düzenlenen maddeler için TIKLAYINIZ. Seçtiğiniz dersler danıģmanınız tarafından onaylandıktan ve katkı payı/öğrenim ücretinin ilgili bankaya ödenmesinden sonra ders alma/kayıt yenileme iģleminiz tamamlanmıģ olacaktır. Bu iģlemleri sırasıyla gerçekleģtirmeyen öğrencilerin kayıt yenileme iģlemi baģarısız olacaktır.

7 Ders Alımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Konular: Önemli Hatırlatma 2:Yarıyıl esası uygulamasında herhangi bir yarıyıl, yıl esası uygulamasında ise herhangi bir yıl sonunda AGNO su 1.80 in altında kalan öğrenciler, sınamalı öğrenci sayılırlar. AGNO su yarıyıl esası uygulamasında birbirini takip eden iki yarıyıl, yıl esası uygulamasında ise birbirini takip eden iki yıl 1.80 in altında kalan öğrenciler baģarısız duruma düģerler.baģarısız öğrenciler yeni zorunlu ders alamaz. Daha önce baģarısız ya da koģullu baģarılı oldukları derslerden, içinde bulundukları dönemde açılanlardan (FF) ve (FD) harf notu aldıkları dersleri zorunlu olarak, (DD) ve (DC) harf notu aldıkları dersleri isterlerse tekrarlarlar. Bu durumda tekrarlanan dersten alınan son baģarı notu, önceki nota bakılmaksızın AGNO hesaplamasında not dökümüne yansır. AGNO su 1.80 in üstünde olan öğrenciler bir üst dönemden ders alırken yarıyıl esası uygulamasında alt yarıyıllardan, yıl esası uygulamasında ise alt yıllardan baģarısız oldukları (FF) ve (FD) harf notu aldığı zorunlu dersleri almakla yükümlü olup, ayrıca yarıyıl esası uygulamasında alt yarıyıllardan, yıl esası uygulamasında ise alt yıllardan koģullu baģarılı (DD) ve (DC) harf notu aldığı dersleri tekrar alabilir. Bu durumda tekrarlanan dersten alınan son baģarı notu, önceki nota bakılmaksızın AGNO hesaplamasında not dökümüne yansır. Önemli Hatırlatma 3: Eğer ki müfredat dıģı ders almak isterseniz bunu danıģmanınız vasıtasıyla almanız mümkündür fakat müfredat dıģı alınan dersler hiç bir Ģekilde transkriptinizde görünmez ve ortalamanıza etki etmezler. Önemli Hatırlatma 4: 02/ /09/2011 tarihleri arasında kontejan dolmaması dolayısıyla açılmayacak olan derslerinizin yerine kontejanı olan derslerden birtanesini seçme hakkına sahipsiniz. Bu dönem içerisinde bu seçimi yapmayan öğrenciler danıģmanın uygun göreceği dersi almayı yada o dersin yerine hiç ders almamayı kabul etmiģ sayılır. Önemli Hatırlatma 5: 05/09/ /09/2011 tarihler arasında ilgili fakülte/yüksekokul/enstitü öğrenci bürosu görevlisiyle ve/veya danıģmanınızla görüģerek, online olarak seçtiğiniz ders veya dersleri ekleyebilir-bırakabilir ya da alabileceğiniz dersler içinde olmak kaydıyla ders değiģikliği yaptırabilirsiniz. İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programlarımıza kayıtlı öğrencilerimiz; önce ders alma/kayıt yenileme iģlemini tamamlayarak, alacakları derslerin kredileri toplamı olan katkı payı/öğretim ücreti bedelini Ziraat Bankası Beyazıt Şubesinin bu kılavuzun katkı payı/öğrenim ücreti ödeme bilgileri kısmında ıban numarası belirtilen hesabına yatırıp, dekontunu ilgili enstitünün öğrenci iģleri bürosu görevlisine teslim etmek suretiyle ders kaydını onaylatacaktır. Ders Programı :

8 Ġçinde bulunulan akademik yılda ders kaydı yaptırılan derslere ait haftalık ders programının görüntülenebildiği menüdür. Ders programında, gün ve saate göre ders ve dersin verildiği derslik adı bulunur. Ġmleç herhangi bir dersin üzerine getirildiğinde o dersin adı ve ders saati görüntülenebilir eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı haftalık ders programı henüz tamamlanmamıģ fakülte/yüksekokul/enstitülerin öğrencileri Ders Programı menüsünü boģ görecektir. Ders programları tamamlandığında tamamı görüntülenecektir. Dönem Dersleri: Dönem Dersleri; Ġçinde bulunulan dönemde ders kaydı yaptırılan derslerin görüntülendiği menüdür. Kayıt yaptırdığınız derslere ait bilgileri buradan takip edebilirsiniz. Detaylı olarak bilgi edinmek istediğiniz dersin üzerini tıkladığınızda o dersin amacını, içeriğini, haftalık ders programı ile dersin sınav programı gibi bilgilere ulaģabilirsiniz. Geçmiş Notlar : GeçmiĢ dönemlerde aldığınız notların görüntülendiği bölümdür. GeçmiĢ bir akademik takvim içerisinde her hangi bir dersin Arasınav Bitirme Telafi v.s. aldığınız notların detaylarını görebilirsiniz.

9 Not Kartı : Daha önceki yarıyıl/yıllarda almıģ olduğunuz notlara iliģkin bilgilerin görüntülendiği menüdür. GeçmiĢ dönemlerde almıģ olduğunuz derslere ait baģarı notlarını bu menü aracılığı ile takip edebilirsiniz. 3.KAYIT İŞLEMLERİ - E-Danışman için Randevu Al - E-Danışman Ders Onay E-Danışman için Randevu Al : DanıĢmanınız ile internet üzerinden görüģüp derslerinizin onaylanması için istediğiniz danıģmandan randevu almanız gerekmektedir. Randevu almak için Kayıt İşlemleri menüsünün altından E-DanıĢman için Randevu Al ekranına gitmeniz gerekmektedir. NOT: Ders onay iģlemini online olarak yapmak isteyen öğrencilerimiz danıģmanlarıyla görüģme sırasında doğabilecek herhangi bir aksaklık sonucu ortaya çıkacak olumsuzlukların tüm sorumluluğunu kabul etmiģ sayılırlar.

10 Sırasıyla Tarih, DanıĢman, Saat seçtikten sonra ekrana gelen Seçilen tarih ve saatte randevu almak istiyorum butonuna tıklayarak randevunuzu onaylayınız. Aksi halde randevunuz sisteme kaydedilmez ve geçerli olmaz. Önemli Hatırlatma: AlmıĢ olduğunuz Randevu saatiniz geçmeden yeni bir randevu talebinde bulunamazsınız. E-Danışman Ders Onay : Randevu günü saatiniz geldiğinde Kayıt İşlemleri menüsünün altından E-DanıĢman Ders Onay ekranına giderek danıģmanınız ile görüģüp derslerinizi onaylatmanız gerekir. Bu iģlem sonucunda ortaya çıkan Kesin harcınızı bankaya yatırdıktan sonra derslerinizi almıģ kabul edileceksiniz ve kaydınız yenilenecektir.

11 Randevu saatiniz geldiğinde ekranda çıkacak olan Sohbet Penceresi" kısmına öğrenci numaranızla giriģ yaparak danıģmanınıza orada olduğunuzu bildiriniz. Ders dönemini tamamlamış lisansüstü eğitim öğrencileri kayıt yenileme işlemini; Öğrenci menüsü altındaki Y.Lisans- Doktora-S.Yeterlilik Kayıt Yenileme (1101) menüsünden gerçekleştirilecektir. Ders dönemini tamamlamış lisansüstü eğitim öğrencilerinin Öğrenci menüsü altında ki Y.Lisans- Doktora-S.Yeterlilik Kayıt Yenileme (1101) Linkini tıklamaları gerekmektedir eğitim-öğretim yılı Güz yarıyılı öncesinde Ders Dönemini Tamamlamış Lisans Üstü Öğrencilerin Kayıt Yenileme İşlemi ekranında uygun kayıt tür ve durumlarını seçip onaylayarak kayıt yenileme işlemini tamamlanmış olacaktır.

12 Katkı Payı / Öğrenim Ücreti ödeme Bakanlar Kurulunca Katkı Payları/Öğrenim Ücretleri Açıklanmazsa eğitim-öğretim yılında yeni kayıt olacak öğrencilerin katkı payları/öğrenim ücretleri, kesin kayıt tarihine kadar Bakanlar Kurulunca açıklanmadığı takdirde, eğitim-öğretim yılında 1.dönem için belirlenmiģ olan katkı payı/öğrenim ücreti miktarları ödenecektir. Bakanlar Kurulu Kararının açıklanmasından sonra oluģacak fark eğitim-öğretim yılı 2.dönem katkı paylarına yansıtılacaktır. Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumundan katkı kredisi almak için müracaat eden Eğitim-Öğretim yılında Yükseköğretim kurumuna ilk defa kayıt yaptıran 1.öğretim öğrencileri, kayıt sırasında 1.taksit katkı payını yatırmayacak, Kurumca yapılan değerlendirme sonucunda katkı kredisi almaya hak kazanamayan yeni kayıt öğrenciler, 1.dönem katkı paylarını da ikinci dönemle birlikte ödeyecektir. Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan katkı kredisi aldığı kesinleģen eğitim- öğretim yılında ilk defa kayıt yaptıran 1.öğretim öğrencileri katkı paylarında Üniversite artırım uyguladığı taktirde artırım payı miktarını ikinci dönem katkı payı ödeme tarihinde ödeyecektir. Bakanlar Kurulunca Katkı Payları/Öğrenim Ücretleri Açıklanırsa. Bakanlar Kurulunca eğitim-öğretim yılı katkı payları/öğrenim ücretleri kesin kayıt tarihine kadar açıklandığı takdirde ise ilgili yılın katkı payı/öğrenim ücreti ödenecektir. Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumundan katkı kredisi almak için müracaat eden Eğitim-Öğretim yılında Yükseköğretim kurumuna ilk defa kayıt yaptıran 1.öğretim öğrencileri, katkı paylarında Üniversite artırım uyguladığı taktirde artırım payı miktarını kesin kayıt sırasında ödeyecektir Öğretim Yılı Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Miktarları FAKÜLTE ADI BÖLÜM ADI KATKI PAYLARI KATKI KREDİSİ YILLIK DÖNEMLİK YILLIK İSTANBUL TIP FAK. ÖRGÜN 709,20 354,60 118,20 DENKLİK 7.772, ,00 0,00 HUKUK FAKÜLTESİ ÖRGÜN 375,60 187,80 62,60 2.ÖĞR ,00 577,50 0,00 EDEBİYAT FAK. ÖRGÜN 340,80 170,40 56,80 2.ÖĞR ,00 513,50 0,00 UZAKTAN EĞİTİM. 340,80 170,40 56,80 FEN FAKÜLTESİ ÖRGÜN 340,80 170,40 56,80 2.ÖĞR ,00 640,50 0,00 İKTİSAT FAKÜLTESİ TÜRKÇE 375,60 187,80 62,60 İNGİLİZCE 751,20 375,60 125,20 2.ÖĞR ,00 577,50 0,00 UZAKTAN EĞİTİM. 375,60 187,80 62,60 ORMAN FAKÜLTESİ ÖRGÜN 464,40 232,20 77,40 ECZACILIK FAKÜLTESİ ÖRGÜN 592,80 296,40 98,80 DENKLİK 2.803, ,75 0,00 DİŞ HEKİMLİĞİ FAK. ÖRGÜN 592,80 296,40 98,80 DENKLİK 2.803, ,75 0,00

13 CERRAHPAŞA TIP FAK. TÜRKÇE 709,20 354,60 118,20 DENKLİK 7.772, ,00 0,00 DENKLİK-İNG , ,00 0,00 İNGİLİZCE 1.418,40 709,20 236,40 TBB 337,20 168,60 56,20 Ç.KALE 18 MART ÜNİV. 709,20 354,60 118,20 İŞLETME FAKÜLTESİ TÜRKÇE 375,60 187,80 62,60 İNGİLİZCE 751,20 375,60 125,20 2.ÖĞR ,00 577,50 0,00 VETERİNER FAKÜLTESİ ÖRGÜN 463,20 231,60 77,20 2.ÖĞR , ,00 0,00 SİYASAL BİL.FAK. ÖRGÜN 375,60 187,80 62,60 MÜHENDİSLİK FAK. TÜRKÇE 464,40 232,20 77,40 İNGİLİZCE 928,80 464,40 154,80 2.ÖĞR ,00 764,50 0,00 İ.Ö.(İNG) 2.293, ,75 0,00 İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖRGÜN 340,80 170,40 56,80 2.ÖĞR. 962,00 481,00 0,00 UZAKTAN EĞİTİM. 340,80 170,40 56,80 SU ÜRÜNLERİ FAK. ÖRGÜN 379,20 189,60 63,20 2.ÖĞR ,00 962,00 0,00 İLAHİYAT FAKÜLTESİ ÖRGÜN 340,80 170,40 56,80 İNGİLİZCE 681,60 340,80 113,60 2.ÖĞR ,00 513,50 0,00 FLORENCE NIGH.HYO ÖRGÜN 228,00 114,00 38,00 HEMŞİRELİK FAK. ÖRGÜN 228,00 114,00 38,00 AÇIK VE UZAK.EĞT.FAK. ADALET MESLEK Y.O. ÖRGÜN 228,00 114,00 38,00 UZAKTAN EĞİTİM. 228,00 114,00 38,00 DEVLET KONSERVATUARI ÖRGÜN 706,80 353,40 117,80 TEKNİK BİLİMLER MYO ÖRGÜN 228,00 114,00 38,00 2.ÖĞR. 770,00 385,00 0,00 SAĞLIK HİZMET.MYO ÖRGÜN 228,00 114,00 38,00 SOSYAL BİLİMLER MYO ÖRGÜN 228,00 114,00 38,00 2.ÖĞR. 770,00 385,00 0,00 H.ALİ YÜCEL EĞT.FAK. ÖRGÜN 340,80 170,40 56,80 2.ÖĞR ,00 513,50 0,00 UZAKTAN EĞİTİM. 340,80 170,40 56,80 BAKIRKÖY SAĞLIK YO ÖRGÜN 228,00 114,00 38,00 FİZİK TEDAVİ REH.YO ÖRGÜN 228,00 114,00 38,00 SAĞLIK BİLİMLERİ FAK. ÖRGÜN 228,00 114,00 38,00 BEDEN EĞT.SPOR YO ÖRGÜN 228,00 114,00 38,00 2.ÖĞR ,00 577,50 0,00 ULAŞ.VE LOJ.Y.O. ÖRGÜN 228,00 114,00 38,00 2.ÖĞR ,00 577,50 0,00 ORMANCILIK MYO ÖRGÜN 228,00 114,00 38,00 SAPANCA SU ÜRÜN.MYO ÖRGÜN 228,00 114,00 38,00 VETERİNER FAK.MYO ÖRGÜN 228,00 114,00 38,00 LİSANSÜSTÜ ÖRGÜN 309,60 154,80 0,00

14 a) Katkı payı ödemesi Ders alma ve danıģman onayı iģlemini tamamlamanızdan sonra (Ġkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı öğrencileri hariç); ders alma/kayıt yenileme işleminizin kesinleşmesi için hesaplanan Katkı Payı/Öğrenim Ücreti bedelini süresi içerisinde ödemiş olmalısınız. Ödemenizi bulunduğunuz yere en yakın Halk Bankası şubesinden Öğrenci İşleri Otomasyonunda size verilen Referans Numaranızla yapabilirsiniz. b) Öğrenim Ücreti ödemesi Ġkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Öğrencileri, Ders seçme (alma) iģlemini tamamladıktan sonra öğrenim ücreti ödemesini T.C. Ziraat Bankası Beyazıt Şubesinden yapmaları gerekmektedir. Sosyal Bilimler Enstitüsü için IBAN NO: TR İşletme İktisadı Enstitüsü için IBAN NO: TR Sağlık Bilimleri Enstitüsü için IBAN NO: TR BaĢka ġubelerden para yatırmak isteyen öğrencilerin kayıtlı oldukları Enstitülerin belirtilen IBAN numarasına havale yapmaları gerekmektedir. c) Uzaktan Eğitim Eğitim Gideri Hizmeti Ücreti Ödemesi: Uzaktan Eğitim Programlarına kayıt yaptıracak öğrencilerden (kayıtlı olduğu Fakülte/MYO un Katkı Payı Ücreti ne ilave olarak) alınacak Uzaktan Eğitim Eğitim Gideri Hizmeti Ücreti miktarları aģağıda belirtilmiģtir. Program Tipi Yıllık Dönemlik Önlisans Lisans Uzaktan Eğitim Programlarına kayıtlı öğrencimiz iseniz; ayrıca ödeyeceğiniz Uzaktan Eğitim Eğitim Gideri Hizmeti Ücretinin ödenmesine ilişkin bilgi daha sonra yayımlanacaktır. Ders alımı ekranınızda almanız gereken dersler listelenmiyor ya da eksik listeleniyorsa, biriminizin öğrenci iģleri bürosundan destek almanız gerekmektedir.

15 FAKÜLTELER TELEFON DAHİLİ NUMARALAR SANTRAL: İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ ,31388,31574, HUKUK FAKÜLTESİ ,10858,10859,10860,10861, EDEBİYAT FAKÜLTESİ ,16003,16004,16005, FEN FAKÜLTESİ ,15055,15060, İKTİSAT FAKÜLTESİ ,11529,11442,11437, ORMAN FAKÜLTESİ ,25207,25006, ECZACILIK FAKÜLTESİ , DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ ,21869,21273, İŞLETME FAKÜLTESİ ,18210,18211, VETERİNER FAKÜLTESİ , SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ ,12232,12233,12234,12235, MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ,17512,17513,17522, İLETİŞİM FAKÜLTESİ ,12613, SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ ,16423,16420, İLAHİYAT FAKÜLTESİ , HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ , AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ YÜKSEKOKULLAR TELEFON DAHİLİ NUMARALAR SANTRAL: FAKS BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ,18755, ULAŞTIRMA VE LOJİSTİK YÜKSEKOKULU , DEVLET KONSERVATUARI , HUKUK FAKÜLTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU , SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU , SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ,21553, TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ,18514,18599, VETERİNER FAKÜLTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU , ORMAN FAKÜLTESİ ORMANCILIK MESLEK YÜKSEKOKULU BÖLÜMLER / MERKEZLER TELEFON DAHİLİ NUMARALAR SANTRAL: FAKS YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ ,26126,26125, UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ENSTİTÜLER SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 14211,14227,14212,14236 FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 14081,14082,14083,10113 SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 22017,22858 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ ENSTİTÜSÜ ADLİ TIP ENSTİTÜSÜ DENİZ BİLİMLERİ VE İŞLETMECİLİĞİ ENSTİTÜSÜ İŞLETME İKTİSADI ENSTİTÜSÜ 18217,18218,18219 FAKS HATIRLATMA: NOKTA ÜNİVERSİTE OTOMASYONU WEB TARAYICISI OLARAK SADECE İNTERNET EXPLORER KULLANMAKTA OLUP, SİSTEM EN İYİ 1024*768 ÇÖZÜNÜRLÜKTE ÇALIŞMAKTADIR.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU ÖĞRENCİ KAYIT YENİLEME/DERS SEÇME (DERS ALMA) KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU ÖĞRENCİ KAYIT YENİLEME/DERS SEÇME (DERS ALMA) KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU ÖĞRENCİ KAYIT YENİLEME/DERS SEÇME (DERS ALMA) KILAVUZU Sevgili Öğrencilerimiz, Üniversitemiz, öğrenciliğiniz süresince akademik etkinliklerle diğer idari

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ ÖĞRENCİ DERS ALMA / KAYIT YENİLEME KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ ÖĞRENCİ DERS ALMA / KAYIT YENİLEME KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ ÖĞRENCİ DERS ALMA / KAYIT YENİLEME KILAVUZU Sevgili Öğrencilerimiz, 2011 2012 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı ders alma / kayıt yenileme işleminiz 01

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ ÖĞRENCİ DERS ALMA / KAYIT YENİLEME KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ ÖĞRENCİ DERS ALMA / KAYIT YENİLEME KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ ÖĞRENCİ DERS ALMA / KAYIT YENİLEME KILAVUZU Sevgili Öğrencilerimiz, 2012 2013 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı ders alma / kayıt yenileme işleminiz Akademik

Detaylı

BEZMĠALEM ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ DERS ALMA / KAYIT YENĠLEME KILAVUZU

BEZMĠALEM ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ DERS ALMA / KAYIT YENĠLEME KILAVUZU BEZMĠALEM ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ DERS ALMA / KAYIT YENĠLEME KILAVUZU Sevgili Öğrencilerimiz, 2011 2012 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı ders alma / kayıt yenileme işleminiz 19-23

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYITLI ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT YENİLEME KILAVUZU Bu kılavuz Coğrafya, Felsefe, Endüstri Mühendisliği, Halkla

Detaylı

VI. KATKI PAYI VE ÖĞRENİM ÜCRETLERİNİN ÖDENMESİ İLE BANKA BİLGİLERİ 17

VI. KATKI PAYI VE ÖĞRENİM ÜCRETLERİNİN ÖDENMESİ İLE BANKA BİLGİLERİ 17 İÇİNDEKİLER I. GİRİŞ Sayfa 4 II. ONLINE KAYIT VE KESİN KAYIT İŞLEMLERİ 4 III. ONLINE KAYIT ÖNCESİ YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER 4 IV. KAYIT EVRAKINA İLİŞKİN BİLGİLER V. KAYIT TARİHLERİ, ADRESLERİ VE İLETİŞİM

Detaylı

2. Sisteme ilk kez giriģ yapacak olan öğrenciler Öğrenci ġifre OluĢturma bölümünden Ģifrelerini oluģturup sisteme giriģ yapabileceklerdir.

2. Sisteme ilk kez giriģ yapacak olan öğrenciler Öğrenci ġifre OluĢturma bölümünden Ģifrelerini oluģturup sisteme giriģ yapabileceklerdir. ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ OTOMASYON SĠSTEMĠ ÖĞRENCĠ KULLANIM KILAVUZU 1. Nokta Otomasyon Sistemine giriş adresi http://194.27.49.27/noktaerzurum 2. Sisteme ilk kez giriģ yapacak olan öğrenciler Öğrenci ġifre

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İLANI KAYIT YENİLEME VE EKLE-SİL TARİHLERİ

EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İLANI KAYIT YENİLEME VE EKLE-SİL TARİHLERİ EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İLANI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME VE EKLE-SİL TARİHLERİ FAKÜLTE / YÜKSEKOKUL KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILIM YAPACAK ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILIM YAPACAK ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILIM YAPACAK ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE 1- Derse yazılım ve kayıt yenilemeler, 08-12 Eylül 2014 tarihleri arasında Üniversitemiz web sitesi Kampüs

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU 1. ADIM: SİSTEME GİRİŞ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU 1. ADIM: SİSTEME GİRİŞ T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU 1. ADIM: SİSTEME GİRİŞ İnternet tarayıcısı kullanarak http://www.istanbul.edu.tr internet sayfasında ÖĞRENCİ

Detaylı

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1- Derse yazılım ve kayıt yenilemeler, 09-13 Şubat 2015 tarihleri arasında Üniversitemiz web sayfasında yer alan Kampüs Bilgi Sistemi

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU 1. ADIM: ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ SAYFASINA GİRİŞ İnternet tarayıcısı kullanarak http://www.istanbul.edu.tr

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2017-2018 GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME TARİHLERİ Ders Seçme İşlemleri Başlangıç

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ. Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı Kesin Kayıt Kılavuzu

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ. Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı Kesin Kayıt Kılavuzu ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı Kesin Kayıt Kılavuzu Sevgili Öğrencimiz, Üniversitemize hoş geldiniz. 2010 2011 Eğitim-Öğretim yılında HEMŞİRELİK LİSANS TAMAMLAMA (HELİTAM)

Detaylı

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BĠR DÜNYA ÜNĠVERSĠTESĠ YAZ OKULU ÖN KAYIT KILAVUZU SON GÜNCELLEME: 07.06.2018 / 12:00 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. ÖN KAYIT ve ÜCRET ÖDEME İŞLEMLERİ...

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME TARİHLERİ EGE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS LİSANS 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME TARİHLERİ FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL KAYIT YENİLEME TIP FAKÜLTESİ 10.02.2014-16.02.2014 ECZACILIK FAKÜLTESİ 10.02.2014-16.02.2014

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ Sevgili Öğrenciler, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılı ders kayıt ve kayıt yenileme tarihleri

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Tarih ve Sayı: 06/05/2015-136517 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BELM4KZA5* Sayı :53891476-103- Konu :2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi İŞLETME FAKÜLTESİ

Detaylı

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU Lütfen derse yazılma süreci tablosunu incelemeden işlem yapmayınız. Üniversitemiz 2015 2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ders Kayıtları;

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU SON GÜNCELLEME: 26.08.2015 / 11:00 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 7 1.

Detaylı

TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU

TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 9 1. Katkı Payı/Öğrenim Ücreti... 9 I. Katkı Payı:... 9 II. Öğrenim Ücreti...

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ 2012 /2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ. Kayıt Yenileme Tarihleri: 17.09.2012-21.09.

EGE ÜNİVERSİTESİ 2012 /2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ. Kayıt Yenileme Tarihleri: 17.09.2012-21.09. EGE ÜNİVERSİTESİ 2012 /2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ Kayıt Yenileme Tarihleri: 17.09.2012-21.09.2012 Ders Seçimi, Danışman Onayı ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payının

Detaylı

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1- Derse yazılım ve kayıt yenilemeler, 07-11 Eylül 2015 tarihleri arasında önlisans ve

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ ( )

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ ( ) 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ (30.01.2019) Mevcut Öğrencilerimiz (2017 ve daha önceki yıllarda kayıt yaptıran öğrencilerimiz)

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU SON GÜNCELLEME: 09.09.2016 / 16:00 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 7 1.

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU SON GÜNCELLEME: 30.01.2017 / 14:00 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 7 1.

Detaylı

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1- Derse yazılım ve kayıt yenilemeler, 08-12 Şubat 2016 tarihleri arasında önlisans,

Detaylı

EĞİTİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

EĞİTİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2015-2016 EĞİTİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2015-2016 Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Tarihleri Başlangıç Bitiş Ders Seçme İşlemleri 08.02.2016 17.02.2016 Katkı Payı/Öğrenim Ücreti/Materyal

Detaylı

EĞİTİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

EĞİTİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2016-2017 EĞİTİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2016-2017 Güz Yarıyılı Kayıt Yenileme Tarihleri Başlangıç Bitiş Ders Seçme İşlemleri 02.09.2016 18.09.2016 Katkı Payı Öğrenim Ücreti Materyal Ücret

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ Sevgili öğrenciler; 2018-2019 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı ders kaydında Öğrenci İşleri

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU

AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU 2018-2019 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU (Önlisans, Lisans ve Lisansüstü Öğrencileri İçin) Bartın Üniversitesi 1.Adım Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Yatıracak Öğrenciler Katkı payı/öğrenim

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ Sevgili Öğrenciler, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılı ders kayıt ve kayıt yenileme

Detaylı

Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimler Enstitüsü

Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimler Enstitüsü Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Kayıt ve Ders Seçme İşlemleri Kılavuzu 2014-2015 Güz Yarıyılı fenbilenst.cumhuriyet.edu.tr Sevgili Öğrenciler; Enstitümüze bağlı Ana Bilim

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU SON GÜNCELLEME: 06.02.2015 / 13:30 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 6 1.

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU

AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU 2018-2019 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU (Önlisans, Lisans ve Lisansüstü Öğrencileri İçin) Bartın Üniversitesi 1.Adım Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Yatıracak Öğrenciler Katkı payı/öğrenim ücretleri

Detaylı

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1- Derse yazılım ve kayıt yenilemeler, 09-13 Şubat 2015 tarihleri arasında Üniversitemiz web sayfasında yer alan Kampüs

Detaylı

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZI

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZI ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZI SON GÜNCELLEME: 03.09.2018 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 2 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 2 C. HARÇ İŞLEMLERİ...

Detaylı

ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI PERSONELĠ KULLANIM KILAVUZU (01.01.2010)

ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI PERSONELĠ KULLANIM KILAVUZU (01.01.2010) ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI PERSONELĠ KULLANIM KILAVUZU (01.01.2010) Üniversitemizin yeni Öğrenci İşleri Otomasyon sistemi, eğitim-öğretim faaliyetleri,

Detaylı

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU 2015-16 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU Üniversitemiz 2015 2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları; Lisans öğrencileri için 7 13 Eylül 2015, Önlisans öğrencileri için 8 13

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ ( )

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ ( ) 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ (10.09.2018) Mevcut Öğrencilerimiz (2017 ve daha önceki yıllarda kayıt yaptıran öğrencilerimiz)

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU İÇİNDEKİLER A. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 B. HARÇ İŞLEMLERİ... 5 1. Katkı Payı/Öğrenim Ücreti/Ders Ücreti... 5 I. Katkı Payı:...

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu

Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu ISPARTA 2018 KAYIT YENİLEME TARİHLERİ 2017-2018 Eğitim-Öğretim

Detaylı

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU Üniversitemiz 2016 2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları; Önlisans / Lisans öğrencileri için 5-9 Eylül 2016 tarihleri

Detaylı

TUNCA MYO ÖĞRENCĠLERĠ ĠÇĠN KAYIT DUYURUSU. DĠKKAT! LÜTFEN TARAYICINIZ Internet Explorer ise VERSĠYONUN 9.0 olduğunu Kontrol Ediniz.

TUNCA MYO ÖĞRENCĠLERĠ ĠÇĠN KAYIT DUYURUSU. DĠKKAT! LÜTFEN TARAYICINIZ Internet Explorer ise VERSĠYONUN 9.0 olduğunu Kontrol Ediniz. TUNCA MYO ÖĞRENCĠLERĠ ĠÇĠN KAYIT DUYURUSU DĠKKAT! LÜTFEN TARAYICINIZ Internet Explorer ise VERSĠYONUN 9.0 olduğunu Kontrol Ediniz. 1-2012-2013 Öğretim yılı Güz Dönemi Ders Seçimleri 17/Eylül/2012, Pazartesi

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2017-2018 BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME TARİHLERİ Ders Seçme İşlemleri Başlangıç

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ 2016 /2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÖNLİSANS VE LİSANS KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ 2016 /2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÖNLİSANS VE LİSANS KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2016 /2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÖNLİSANS VE LİSANS KAYIT YENİLEME İLANI KAYIT YENİLEME VE EKLE-SİL TARİHLERİ FAKÜLTE / YÜKSEKOKUL KAYIT YENİLEME EKLE-SİL TIP FAKÜLTESİ (1.

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN KAYIT YENİLEME VE EKLE-SİL TARİHLERİ

EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN KAYIT YENİLEME VE EKLE-SİL TARİHLERİ EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN KAYIT YENİLEME VE EKLE-SİL TARİHLERİ FAKÜLTE / YÜKSEKOKUL KAYIT YENİLEME TARİHİ EKLE- SİL TARİHİ TIP FAKÜLTESİ

Detaylı

ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ KULLANIM KILAVUZU (16.11.2009)

ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ KULLANIM KILAVUZU (16.11.2009) ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ KULLANIM KILAVUZU (16.11.2009) Sevgili Öğrenciler, Üniversitemizin yeni Öğrenci İşleri Otomasyon sistemi, öğrenciliğiniz süresince akademik etkinliklerle

Detaylı

EGE ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI ĠKĠNCĠ ÖĞRETĠM VE UZAKTAN EĞĠTĠM PROGRAMLARI KAYIT YENĠLEME ĠLANI

EGE ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI ĠKĠNCĠ ÖĞRETĠM VE UZAKTAN EĞĠTĠM PROGRAMLARI KAYIT YENĠLEME ĠLANI EGE ÜNĠVERSĠTESĠ 2017-2018 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI ĠKĠNCĠ ÖĞRETĠM VE UZAKTAN EĞĠTĠM PROGRAMLARI KAYIT YENĠLEME ĠLANI 2017 2018 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI ĠKĠNCĠ ÖĞRETĠM VE UZAKTAN EĞĠTĠM

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı Tarih ve Sayı: 15/01/2015-12581 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı *BEL937UHY* Sayı :37567810-109.07- Konu :Diğer (109.99) 2015-2016 Erasmus Staj Başvurusu

Detaylı

Bu işlemler ŞUBAT 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.önemli [2017]

Bu işlemler ŞUBAT 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.önemli [2017] http://obs.kirklareli.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx Şekil 1: Kırklareli Üniversitesi ana sayfası üzerinde bilgi yönetim sistemi üzerindeki ilgili alan tıklanır.öğrenci numaranızla sisteme giriş yaptıktan

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ENSTİTÜ KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

EGE ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ KAYIT YENĠLEME ĠLANI

EGE ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ KAYIT YENĠLEME ĠLANI EGE ÜNĠVERSĠTESĠ 2017-2018 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ KAYIT YENĠLEME ĠLANI 2017-2018 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ KAYIT YENĠLEME TARĠHLERĠ ENSTĠTÜ KAYIT YENĠLEME EKLE-SĠL

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli

Detaylı

(ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYIN) Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Katkı Payı Öğrenim Ücretleri

(ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYIN) Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Katkı Payı Öğrenim Ücretleri TC KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2016-2017 BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME VE DERS KAYIT KILAVUZU Ders Kayıt İşleminizi Sorunsuz Bir Şekilde Gerçekleştirebilmek İçin Aşağıdaki

Detaylı

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU 2017-2018 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU Üniversitemiz 2017 2018 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ders Kayıtları; 29 Ocak - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında Kocaeli

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ENSTİTÜ KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ ( )

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ ( ) 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ (30.01.2019) 2018-2019 BAHAR DÖNEMİNDE YENİ KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİMİZ Kesin kayıt işlemlerinizi

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Katkı Payı Öğrenim Ücretleri

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Katkı Payı Öğrenim Ücretleri TC KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2017-2018 GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME VE DERS KAYIT KILAVUZU İlk Defa Ders Seçimi Yapacak Öğrenciler İçin(Yeni Kayıt-1Sınıf) Bilgi: Kullanıcı

Detaylı

T.C. ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ AÇIK VE UZAKTAN EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ĠNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU

T.C. ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ AÇIK VE UZAKTAN EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ĠNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU T.C. ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ AÇIK VE UZAKTAN EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ĠNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU 1. ADIM: SĠSTEME GĠRĠġ http://nokta.istanbul.edu.tr adresinden Ġstanbul Üniversitesi Öğrenci Otomasyon Sistemi ne

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU 1 ) Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine Giriş oibs.mersin.edu.tr Öğrenci Ders Ön Kaydı yapmak üzere Kullanıcı Adı ve Şifresi ile Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine

Detaylı

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU 2018-2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU Üniversitemiz 2018 2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları; 17-21 Eylül 2018 tarihleri arasında Kocaeli Üniversitesi

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS KAYDI YARDIM KILAVUZU

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS KAYDI YARDIM KILAVUZU MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS KAYDI YARDIM KILAVUZU 1 ) Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine Giriş oibs.mersin.edu.tr Öğrenci Ders Ön Kaydı yapmak üzere Kullanıcı Adı ve Şifresi ile Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine

Detaylı

Lisansüstü Programlara Online Başvuru işlemleri linkini tıklayarak başlayınız.

Lisansüstü Programlara Online Başvuru işlemleri linkini tıklayarak başlayınız. Online Başvuru işlemine başlamadan önce Başvuru ve Kayıt Kılavuzu nu MUTLAKA OKUYUNUZ! I. ONLINE BAŞVURU AŞAMLARI İnternet tarayıcısı kullanılarak http://www.istanbul.edu.tr adresinde Duyurular ve Öğrenci

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN LİSANS- LİSANS PROGRAMLARINDA ÖĞRENCİLERDEN ALINACAK KATKI PAYLARI/ ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN LİSANS- LİSANS PROGRAMLARINDA ÖĞRENCİLERDEN ALINACAK KATKI PAYLARI/ ÖĞRENİM ÜCRETLERİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN LİSANS- LİSANS PROGRAMLARINDA ÖĞRENCİLERDEN ALINACAK KATKI PAYLARI/ ÖĞRENİM ÜCRETLERİ Katkı payı/ öğrenim ücretleri ile 667 KHK ile Üniversitemize yerleşen öğrencilerin

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ 2016 /2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÖNLİSANS VE LİSANS KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ 2016 /2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÖNLİSANS VE LİSANS KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2016 /2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÖNLİSANS VE LİSANS KAYIT YENİLEME İLANI KAYIT YENİLEME VE EKLE-SİL TARİHLERİ FAKÜLTE / YÜKSEKOKUL KAYIT YENİLEME EKLE-SİL TIP FAKÜLTESİ 06.02.2017-12.02.2017

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ENSTİTÜ KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli / Muğla Telefon 0252 211 1361 (www.mu.edu.tr)-(www.iibf.mu.edu.

DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli / Muğla Telefon 0252 211 1361 (www.mu.edu.tr)-(www.iibf.mu.edu. T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli /

Detaylı

sistemine giriş yapıp sol menüdeki UYARI: Ders seçiminizi yaptıktan sonra ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

sistemine giriş yapıp sol menüdeki UYARI: Ders seçiminizi yaptıktan sonra ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. sistemine giriş yapıp sol menüdeki UYARI: Ders seçiminizi yaptıktan sonra ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Grup Kuralı: Seçmeli derslerin bulunduğu ders gruplarında belirtilen sayıda ders alınmalıdır.ilgili

Detaylı

ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ

ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ Lisansüstü Programlar Online Ön Kayıt Kılavuzu Sevgili Öğrencimiz, Enstitümüze hoģ geldiniz. 2010-2011 eğitim-öğretim yılında Enstitümüze lisansüstü eğitim görmek üzere müracaat edecek

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Katkı Payı Öğrenim Ücretleri

Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Katkı Payı Öğrenim Ücretleri TC KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2017-2018 BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME VE DERS KAYIT KILAVUZU Başlangıç Bitiş Kayıt Yenileme İşlemleri (Ders Seçme) 29 Ocak 2018 02 Şubat

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Rehberi 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME ve

Detaylı

ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU- PROLİZ ÖĞRENCİ DERS KAYIT KILAVUZU

ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU- PROLİZ ÖĞRENCİ DERS KAYIT KILAVUZU ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU- PROLİZ ÖĞRENCİ DERS KAYIT KILAVUZU 1 OTOMASYON SİSTEMİNE GİRİŞ https://obs.acibadem.edu.tr/oibs/ogrenci/ linkine tıklayınız. Otomasyona

Detaylı

ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ

ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Programlar Online Ön Kayıt Kılavuzu Sevgili Öğrencimiz, Enstitülerimize hoģ geldiniz. 2009-2010 eğitim-öğretim yılında bahar yarıyılında Enstitümüze

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ (ÖNLİSANS-LİSANS-LİSANSÜSTÜ)

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ (ÖNLİSANS-LİSANS-LİSANSÜSTÜ) 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ (ÖNLİSANS-LİSANS-LİSANSÜSTÜ) Harç Yatırma Tarihleri : 06-13 Şubat 2017 Ders Seçme Tarihleri : 06-13 Şubat 2017 Danışman Onayları

Detaylı

Uludağ Üniversitesi ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 2015 KAYIT KILAVUZU. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Uludağ Üniversitesi ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 2015 KAYIT KILAVUZU. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 2015 KAYIT KILAVUZU Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2 2015 Öğrenci Kayıt Kılavuzu ĠÇĠNDEKĠLER Sayfa I. GĠRĠġ 4 II. KAYIT EVRAKI 5 a) Kayıt Dosyası 5 b) Kayıt Ġçin Gerekli Belgeler 5

Detaylı

Sosyal Bilimler Enstitüsü Resmi Mail Adresi :

Sosyal Bilimler Enstitüsü Resmi Mail Adresi : 2016-2017 ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENĠLEME (DERS SEÇĠMĠ-HARÇ ÖDEME VB.) ĠġLEMLERĠ 2016/2017 öğretim yılı güz yarıyılı ders seçme ve kayıtlanma işlemleri internet üzerinden(ders kaydı ve danışman

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU 1 ) Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine Giriş oibs.mersin.edu.tr Öğrenci Ders Ön Kaydı yapmak üzere Kullanıcı Adı ve Şifresi ile Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ 1-2017 ÖSYS ile yerleşen öğrencilemizin ders kayıtları sadece bu döneme mahsus olmak üzere varsa öğrenim ücretlerinin

Detaylı

KATKI PAYI VE ÖĞRENİM ÜCRETİ İŞLEMLERİ

KATKI PAYI VE ÖĞRENİM ÜCRETİ İŞLEMLERİ KATKI PAYI VE ÖĞRENİM ÜCRETİ İŞLEMLERİ 1. Birinci öğretim programı öğrencilerinden, programının normal süresi içerisinde bulunan (dönem uzatmayan) öğrenciler, katkı payı ödemesi yapmayacaklardır; program

Detaylı

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu ISPARTA 2015 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı BaharYarıyılı

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı Tarih ve Sayı: 15/01/2015-12584 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı *BE5U3F46U* Sayı :37567810-203.99- Konu :2015/2016 Erasmus başvurusu hk. İLETİŞİM

Detaylı

Otomasyona Giriş. Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak;

Otomasyona Giriş. Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak; Otomasyona Giriş Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak; Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası Şifre: T.C. Kimlik numaranızın ilk 5 hanesi olarak belirlenir. Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve sayıların

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 2016/2016 GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 2016/2016 GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 2016/2016 GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler 1- Online yatay Geçiş Başvuru İşlemleri (1) 2- Kişisel bilgi giriş ekranı (1) 3- Eğitim gördüğünüz kurum

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge; Gazi Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve bir eğitim-öğretim

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BAHAR YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BAHAR YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN 2014-15 BAHAR YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU Derse Yazılma İşlemleri İçin Alttaki Açıklamaları Dikkatlice Okuyunuz Ayrıca Derse Yazılma Akış Şemasını İnceleyiniz (http://www.ogrisl.sakarya.edu.tr/duyurular/dyas.pdf)

Detaylı

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ Mühendislik Fakültesi Öğrencileri Kayıt İşlemleri Başlangıç : 09 Temmuz 2014 saat:10:00 Bitiş : 14 Temmuz 2014 saat 17:30

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME REHBERİ Ders Seçimi, Danışman Onayı ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payının Yatırılması

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI DERS SEÇME (Otomasyonda Kayıt İşlemleri) Ders Seçme Sırasında Dikkat Edilecek Hususlar A- GANO ya (Başarı durumuna göre) Göre

Detaylı

LİSANS - ÖNLİSANS YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYITLARI

LİSANS - ÖNLİSANS YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYITLARI LİSANS - ÖNLİSANS YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYITLARI Yaz Öğretimi ders kayıtlarından önce kayıtlı olduğunuz diploma programının ders planını, Fakülte ve Bölümler tarafından açılması planlanan derslerin listesini

Detaylı

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ Mühendislik Fakültesi Öğrencileri Kayıt İşlemleri Başlangıç : 29 Haziran 2015 saat:10:00 Bitiş : 01 Temmuz 2015 saat 17:30

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI 2013-2014 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI YAZ OKULU

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI 2013-2014 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI YAZ OKULU T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI 2013-2014 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI YAZ OKULU 2013-2014 Yaz Okulu Takvimi YAZ OKULU TAKVĠMĠ 16.06.2014-17.06.2014 Yaz Okulu Ön kayıt 18.06.2014-19.06.2014

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Birimi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Birimi Tarih ve Sayı: 10/08/2017-303354 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Birimi *BENF8CR1Z* Sayı :37567810-774.09.03- Konu :Duyuru-Fulbright İki Farklı Burs Programı FEN BİLİMLERİ

Detaylı

Sevgili Adaylar. Üniversitemizde lisansüstü eğitim görme tercihinizden dolayı sizleri kutluyor, başarılarınızın devamını diliyoruz.

Sevgili Adaylar. Üniversitemizde lisansüstü eğitim görme tercihinizden dolayı sizleri kutluyor, başarılarınızın devamını diliyoruz. Sevgili Adaylar 2011 2012 eğitim-öğretim yılı Bahar yarıyılında Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü

Detaylı

BALIKESĠR ÜNĠVERSĠTESĠ ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERS SİSTEMİ

BALIKESĠR ÜNĠVERSĠTESĠ ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERS SİSTEMİ BALIKESĠR ÜNĠVERSĠTESĠ ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERS SİSTEMİ 1 ÖĞRENCĠ BĠLGĠ SĠSTEMĠ UYGULAMA SÜRECI Bu doküman, USD uygulamasının temel özelliklerini USD havuzunun müfredatlara adaptasyonunu ve Ders açma sürecini

Detaylı

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI Anadolu Üniversitesinin 18/08/2016 tarih ve 6/9 sayılı kararıyla kabul edilen Anadolu

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI Anadolu Üniversitesinin 18/08/2016 tarih ve 6/9 sayılı kararıyla kabul edilen Anadolu 2016 2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI Anadolu Üniversitesinin 18/08/2016 tarih ve 6/9 sayılı kararıyla kabul edilen Anadolu Üniversitesi Akademik Danışmanlık Yönergesi kapsamında

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ENSTİTÜ KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS KAYIT KILAVUZU

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS KAYIT KILAVUZU ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS KAYIT KILAVUZU ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI http://www.alanya.edu.tr/ DERS KAYDI HAKKINDA Ders kayıt işlemleri Üniversitemiz

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 17/01/2018-E.2921 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı *BE844K9CT* Sayı :94979414/302.01.05/ Konu :2017-2018 Yılı Bahar Dönemi Derse Yazılma Duyurusu

Detaylı