Etoburlar için Beslenme Sistemi Tahılsız ve Düşük İlkel Tahıllı Kuru Mama Formülasyonları. köpek formülasyonları.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Etoburlar için Beslenme Sistemi Tahılsız ve Düşük İlkel Tahıllı Kuru Mama Formülasyonları. köpek formülasyonları."

Transkript

1 ITALIAN FORMULA Etoburlar için Beslenme Sistemi Tahılsız ve Dşk İlkel Tahıllı Kuru Mama Formlasyonları. köpek formlasyonları Happy pet. Happy You.

2 Sizin köpeğiniz etoburdur Bunu anlamanız için 5 sebep. 1. SALYALARINDA AMİLAZ YOKTUR Bu eksiklik pankreasın fazla çalışmasına sebep olur. Çnk karbonhidratların tamamının sindirilebilmesi için tm sorumluluğu almaya zorlanır. 2. KISA VE BASİT SİNDİRİM SİSTEMLERİ Mide asidindeki ph seviyesinin yksek olması sebebi ile; kısa bağırsak kanalında sadece proteinler ve hayvansal yağlar çabuk ve kolay sindirilir. 3. DİŞLER VE AĞIZ YAPISI Byk parçaları çiğneyebilecek genişlikte byk ağız açılımı ve koparmaya uygun keskin ve kısa dişler. 4. GLUKONEOGENEZ Ana enerji kaynağı olarak proteinleri ve yağları kullanırlar insanlardaki gibi karbonhidratları değil. 5. İNSULİN TEPKİSİ "Karbonhidratlarca zengin mamalar" depolanan glikozların, vcut yağı oluşturması ve yksek insulin tepkisi ile sonuçlanır. Bu da diyabet ve obeziteye sebep olur.

3 Etoburlar İçin Beslenme Sistemi Kedi ve köpeklerin evrimi yırtıcı hayvanlara çok benzer, bu yzden onların anatomileri aslında etçil beslenme için yapılandırılmıştır. Yaratılış farlılıklarına rağmen köpekler ve kediler aynı genetik kodu paylaştıkları; onların vahşi ataları, kanidler ve felidlerden tremiştir. Bunun için,doğal seleksiyona uğramış olsalar da kedi ve köpeklerimiz ataları gibi et yemeyi tercih ederler ve bu nedenle de bazı anatomik özelliklere sahiptirler Eti kopartabilmeleri için keskin ve sivri dişler; Byk parça etlerin alınabilmesi için çene eklemleri geniş bir ağız açıklığı sağlar; Proteinlerin sindirilmesi ve metabolize edilmesini sağlayan gçl gastrik ph asiti ile basit yapılanmış kısa sindirim sistemleri; etin tercih edilmesinin sebebini gösterir. Kediler ve köpekler karmaşık ve byk karbonhidratların yanı sıra tahıl rnlerini de sindirmekte zorlanırlar; çnk onlar bu maddeleri sindirebilmesi için gerekli biyolojik özelliklere sahip bazı enzimlerden yoksundurlar. İyi bir beslenme sistemi doğasına en yakın olan doğal beslenme diyetidir. Evcil hayvanların genetiğine ve biyolojisine uygun olandır. Natural & Delicious Natural & Delicious, stn kaliteye sahip kedi ve köpek mama serisi ile etobur beslenmesinde altı kilit noktaya dayanmaktadır: 1. Minimum ölçlerdeki karbonhidratlar ve dşk glisemik indeks. 2. Yksek kalitedeki taze etten sağlanan yksek protein kaynakları Yksek Glisemik İndeks (yksek oranlarda glikoz) Dşk glisemik indeks (dşk oranlarda glikoz) Diyabet ve Obezite Riski Kedilerin ve Köpeklerin Sağlıklı Yaşamı 3. Yksek kaliteli taze meyve ve sebzelerden kaynaklanan dengeli vitamin ve mineraller. 4. Hedeflenen etkiler için belirli özelliklere sahip şifalı bitkiler. 5. Kolayca emilebilen hayvansal yağlar. 6. 'Dşk Tahıllı' serimiz hiçbir şekilde kompleks tahılları içermez, az miktarda bulunan ilkel tahıllar, GDO suzdur. DÜŞÜK GLİSEMİK İNDEKSLİ mamalar. Natural & Delicious kedi ve köpeklerde diyabet ve obezite rahatsızlıklarını önlemeye yardımcı olarak, onların metabolizmalarına, damak tatlarına uygun olarak tasarlanmış ve geliştirilmiş İtalyan rndr.

4 Yksek kalitedeki taze sebze ve meyvelerden gelen vitamin ve mineraller. Natural &Delicious' ın her iki serisinde de özenle seçilmiş meyve-sebzelerden: nar, elma, porta kal, yaban mersini, ıspanak ve havuçtan doğru ve dengeli oranlarda vitaminler ve mineraller bulunur. Elma ve nar sağlıklı bir lif kaynağıdır,sindirime yardımcı olur. Bitkisel besinler ve doğal antioksidanlar bakımından zengindir, vcudu serbest radikallere karşı korur. Yksek kalitede taze etten sağlanan protein kaynakları Natural & Delicious protein temeli olarak tavuk, kuzu, yaban domuzu, balık ve yumurtaları kullanır. Tm etlerimiz; antibiyotikleri, hormonları, koruyucuları, hayvan refahına uygun olmadan kesilmiş hayvanları ve hay van atıklarını içermez. Yaban domuzu eti, kırmızı et protein kaynağıdır ve Toskana ve Umbria yarı vahşi srlerinde tretilmiştir. Tavuk eti; btn tavuklar İtalya topraklarında yetiştirilmiş ve bilinen tedarikçilerden sağlanmaktadır. Balık eti, gerekli ve önemli Omega-3 yağ asitleri olan DHA ve EPA kaynağı balıklar; Kuzey denizinde yakalanan, protein ve amino asitler bakımından zengin ve dşk klorr içeriklidir. Kuzu eti, yksek kaliteli kırmızı et protein kaynağı, geniş Yeni Zelanda çiftliklerinden gelmektedir. Yumurtalar; asla dondurulmuş koruyucu içerikli değildir taze yumurtalardır. Etoburlar için Beslenme Sistemi Kuş zm ve yaban mersini, vitamin ve doğal antioksidanları içerir, yaşlanma etkileri ve kalp rahatsızlıkları ile mcadele eder. Ispanak, vitaminler yönnden zengin olmasının yanı sıra arındırıcı ve anti-anemik özellikleri ile demir ve diğer mineralleri içerir. Portakal; C vitamini,mineral ve tuz kayna klarıdır, idrar söktrc ve arındırıcı özelliklere sahiptir. Havuç, A vitamini ve antioksidanları içerir. Hedeflenen etkileriyle özelleşmiş şifalı bitkiler Natural & Delicious rn serisi içerisinde bulunan etkili şifalı bitkiler; içgdsel olarak yemek seçme eğilimlerine göre belirlenmiş sebzeler ve şifalı bitkiler ile sağlıklı olmalarını sağlar, yaşam kalitesini arttırır. Natural & Delicious rnleri toksinlerin atılm asını uyararak organ ve dokuların gçlendiri lmesi için yonca, fisilyum, biberiye, zerdeçal, aloe vera ve yeşil çay ile zenginleştirilmiştir.

5 Bitkisel olmayan hayvansal yağlar. Etoburların doğal diyetlerindeki gıdalarda; kolayca asimile edilebilen bitki kaynaklı olmayan, hayvansal kaynaklı yağlar temel unsurdur. Bilimsel çalışmalarda etoburlarda sadece hayvansal yağların, metabolizmaları tarafından özmsendiğini ve abzorbe edildiğini göstermektedir. Özellikle balık yağı kullanımı rnn lezzetli olmasını garanti etmenin yanı sıra yağ asitlerinin temin edilmesine de olanak sağlar. Natural & Delicious serimizde bu ihtiyaç hayvansal yağ asitleri ile sağlanır. EPA ve DHA gibi omega 3 yağ asitleri kaynağı tavuk yağı ve balık yağı kaynaklıdır. Çok Dşk Karbonhidrat Oranları Kedi ve köpeklerin doğal öğnleri çok az karbonhidrat içerir. Çnk metabolizmaları enerjiyi protein ve hayvansal yağlardan karşılayacak şekilde gelişmiştir. Kalori alımlarında; diyabet, inslin direnci gibi kilo ile ilgili rahatsızlıkların görlme olasılığını arttıran karbonhidratlar ilk sırayı almazlar. Bu nedenle Natural & Delicious serimizde yok denecek kadar az seviyede karbonhidrat bulunur. Piyasada yer alan 40% ile 60% endstriyel tahıl ile karbonhidrat içeren rnlerin aksi bir mama birleşimine sahiptir. Dşk Glisemik İndekse Sahip Bir Mamanın Önemi Tahıl grubundaki karbonhidratlar; yksek miktarda enerjiyi sağlamak için kan dolaşımına karışan glikozlar olarak kullanılır. Bu nedenlerle N&D Tahılsız serimiz tahıl içermeksizin, N&D Dşk Tahıllı serimiz ise geleneksel tahılların dışında, dşk glisemik indeksli olarak karakterize edilen nişasta oranı ile sindirilebilirliği yksek kılçıksız buğday ve yulaf ile geliştirilmiştir. Dşk kan şekeri endeksli gıdalar; emilim sresini dşrerek vcuttaki fiziksel stresi azaltır ve mamanın etkinliğini arttırır. Tahılların sebep olduğu yksek sindirilebilirlikli bir nişastada yksek glisemik indeks bulunur ve bunlar obezite ve diabet gibi rahatsızlıkların olusmasının sebebidir. Dşk glisemik indeks sayesinde, yemek sonrası ideal bir glisemik yanıt gelişir böylece daha iyi bir sindirim sonucu alınır. Geleneksel tahılların aksine, yksek oranda diyet lifi içeren mamalar sindirimi destekler, besinlerin daha iyi emilmesini sağlar ve vcut savunmasını uyarır. Etoburlar için Beslenme Sistemi

6 Etoburlar için Beslenme Sistemi 70% Premium Hayvansal İçerikler N&D Tahılsız rn serisi, taze ve kurutulmuş et, balık, yumurta ve tahılsız içeriği ile yksek biyolojik değere sahip yksek protein diyetidir. Tm bu içerikler kedi ve köpeklerin anatomilerine ve sindirim fonksiyonlarına tamamen uyumlu kolayca sindirilebilen bir mama olmasını sağlar. N&D Tahılsız mama, glukoneogenezis ile proteinlerden elde ettiği enerji ile lezzetli olması ve tokluk hissi sağlamasının yanında yemek sonrası glisemik yanıtın 30% meyveler, mineraller 0%tahıl ve sebzeler dzenlenmesi,yağsız kas ktlesinin desteklenmesine katkıda bulunur. Kaliteli sebze ve meyvelerden elde edilen vitaminler ile de etoburların btn besinsel ihtiyaçlarını karşılayan mamamız, doğal bağırsak florasını ve peristaltiğini destekleyen diyet lifleri hcresel yaşlanmayı yavaşlatan ve antiinflamatuar olan antioksidanlar; antitrombojenik ve ateroskletorik olan mono ve çoklu yağ asitleri gibi bileşenlere sahiptir. Natural & Delicious tm kedi ve köpeklerin besinsel ihtiyaçlarını karşılamak ve damak tatlarına uygun olarak geliştirilerek formle edilen bir İtalyan rndr.

7 TAHILSIZ FORMÜLLER

8 TAHILSIZ FORMÜLASYONLAR 70% premium hayvansal İçerikler 30% meyveler, mineraller ve sebzeler 0%tahıl ITALIAN FORMULA YAVRU KÖPEKLER TAVUK ETİ & NAR Puppy Chicken & Pomegranate Mini & Medium Mini & MediuM kçk ve orta boy ırk yavru köpekler için tam mamadır. Bileşimi: Taze kemiksiz tavuk eti (28%), kurutulmuş tavuk eti (27%), patatesler, tavuk yağı, kurutulmuş tm yumurtalar, taze ringa balığı, kurutulmuş ringa balığı eti, balık yağı, bezelye bitkisel lif, kurutulmuş havuçlar,kurutulmuş şifalı bitki unu, inulin,fruktooligosakkarid, mannan-oligosakkaritler, nar toz halinde (0.5%), kurutulmuş elma, ıspanak toz halinde, pisilyum (0.3%), Frenk zm toz halinde, kurutulmuş tatlı portakal, toz halinde yaban mersini, sodyum klorr, kurutulmuş bira mayası, zerdeçal kök (0.2%), glukozamin, kondroitin slfat, kadife çiçeği öz (lutein kaynağı). Analiz Tablosu: Ham protein 42.00%; ham yağlar 22%; ham lifler 2.30%; ham kl 8.60%; Kalsiyum 1.50%; Fosfor 1.00%; Omega %; Omega %; DHA 0.70%; EPA 0.40%; Glukosamin 1400mg/kg; Kondroitin 1100mg/kg. YETİŞKİN KÖPEKLER TAVUK ETİ & NAR 3956 Adult Chicken & Pomegranate Maxi Byk ırk(maxi) yavru köpekler için tam mamadır Bileşimi: Taze kemiksiz tavuk eti(28%), kurutulmuş tavuk eti (27%), patatesler, tavuk yağı, kurutulmuş tm yumurtalar, taze ringa balığı, kurutulmuş ringa balığı eti, balık yağı, bezelye bitkisel lif, kurutulmuş havuçlar,kurutulmuş şifalı bitki unu, inulin, fruktooligosakkarid, mannan-oligosakkaritler, nar toz halinde (0.5%), kurutulmuş elma, ıspanak tozhalinde, pisilyum (0.3%), Frenk zm toz halinde, kurutulmuş tatlı portakal, toz halinde yaban mersini, sodyum klorr, kurutulmuş bira mayası, zerdeçal kök (0.2%), glukozamin, kondroitin slfat, kadife çiçeği öz (lutein kaynağı). Analiz Tablosu: Ham protein 42%; ham yağlar 18%; ham lifler 2.30%; ham kl 8.70%; Kalsiyum 1.50%; Fosfor 1.00%; Omega %; Omega %; DHA 0.70%; EPA 0.40%; Glukosamin 1400mg/kg; Kondroitin 1100mg/kg. Mini Breed Medium Universal Kibble Yetişkin köpekler için tam mamadır. Bileşimi: Taze kemiksiz tavuk eti (26%), kurutulmuş tavuk eti (25%), patatesler, tavuk yağı, kurutulmuş tm yumurtalar, taze ringa balığı, kurutulmuş ringa balığı eti, balık yağı, bezelye bitkisel lif, kurutulmuş havuçlar,kurutulmuş şifalı bitki unu, inulin,fruktooligosakkarid, mannan-oligosakkaritler, nar toz halinde (0.5%), kurutulmuş elma, ıspanak toz halinde, pisilyum (0.3%), Frenk zm toz halinde, kurutulmuş tatlı portakal, toz halinde yaban mersini, sodyum 3774 klorr, kurutulmuş bira mayası, zerdeçal kök (0.2%), glukozamin, kondroitin slfat, kadife çiçeği öz (lutein kaynağı). Analiz Tablosu: Ham protein 37%; ham yağlar 18%; ham lifler 2.60%; ham kl 7.80%; Kalsiyum 1.30%; Fosfor 0.90%; Omega %; Omega %; DHA 0.50%; EPA 0.30%; Glukosamin 1200mg/kg; Kondroitin 900mg/kg. Tahılsız Formllenmiş Kuru Mama

9 köpek formlasyonları Adult Boar & Apple YETİŞKİN KÖPEKLER BALIK & PORTAKAL Adult Fish & Orange Mini Breed Medium Universal Kibble Yetişkin köpekler için tam mamadır. Bileşimi: Taze ringa balığı (26%), kurutulmuş ringa balığı eti (25%), patatesler, balık yağı, kurutulmuş tm yumurtalar, bezelye bitkisel lif, kurutulmuş havuçlar, kurutulmuş şifalı bitki unu, inulin, fruktooligosakkarid, mannan-oligosakkaritler, kurutulmuş tatlı portakal (0.5%), nar toz halinde, kurutulmuş elma, ıspanak toz halinde, pisilyum (0.3%), Frenk zm toz halinde, toz halinde yaban YETİŞKİN KÖPEKLER YABAN DOMUZU & ELMA Mini Breed Medium Universal Kibble Yetişkin köpekler için tam mamadır. Bileşimi: Taze kemiksiz yaban domuzu eti (22%), kurutulmuş yaban domuzu eti (20%), patatesler, taze kemiksiz tavuk eti, kurutulmuş tavuk eti, tavuk yağı, kurutulmuş tm yumurtalar, kurutulmuş ringa balığı eti, balık yağı, bezelye bitkisel lif, kurutulmuş havuçlar, kurutulmuş şifalı bitki unu, inulin, fruktooligosakkarid, mannanoligosakkaritler, kurutulmuş elma (0.5%), nar toz halinde, kurutulmuş tatlı portakal, ıspanak toz halinde, pisilyum (0.3%), YETİŞKİN KÖPEKLER KUZU ETİ & YABAN MERSİNİ Adult Lamb & Blueberry 3774 mersini, sodyum klorr, kurutulmuş bira mayası, zerdeçal kök (0.2%), glukozamin, kondroitin slfat, kadife çiçeği öz (lutein kaynağı). Analiz Tablosu: Ham protein 37%; ham yağlar 18%; ham lifler 2.60%; ham kl 7.80% Kalsiyum 1.30%; Fosfor 0.90%; Omega %; Omega %; DHA 0.70%; EPA 0.40%; Glukosamin 1200mg/kg; Kondroitin 900mg/kg Frenk zm toz halinde (0.3%), toz halinde yaban mersini, sodyum klorr, kurutulmuş bira mayası, zerdeçal kök (0.2%), glukozamin, kondroitin slfat, kadife çiçeği öz (lutein kaynağı). Analiz Tablosu: Ham protein 37%; ham yağlar 18%; ham lifler 2.60%; ham kl 7.90%; Kalsiyum 1.30%; Fosfor 0.90%; Omega %; Omega %; DHA 0.50%; EPA 0.30%; Glukosamin 1200mg/kg; Kondroitin 900mg/kg. Mini Breed Medium Universal Kibble Yetişkin köpekler için tam mamadır. Bileşimi: Taze kemiksiz kuzu eti (26%), kurutulmuş kuzu eti (25%), patatesler, kurutulmuş tm yumurtalar, Taze ringa balığı, kurutulmuş ringa balığı eti, hayvansal yağ, balık yağı, bezelye bitkisel lif, kurutulmuş havuçlar, kurutulmuş şifalı bitki unu, inulin, fruktooligosakkarid, mannan-oligosakkaritler, yaban mersini toz halinde (0.5%), kurutulmuş elma, kurutulmuş nar, kurutulmuş tatlı portakal, ıspanak toz halinde, pisilyum (0.3%), Frenk zm toz 3756 halinde, sodyum klorr, kurutulmuş bira mayası, zerdeçal kök (0.2%), glukozamin, kondroitin slfat, kadife çiçeği öz (lutein kaynağı). Analiz Tablosu: Ham protein 37.00%; ham yağlar 18%; ham lifler 2.60%; ham kl 8.30%; Kalsiyum 1.40%; Fosfor 0.90%; Omega %; Omega %; DHA 0.50%; EPA 0.30%; Glukosamin 1200mg/kg; Kondroitin 900mg/kg. Tahılsız Formllenmiş Kuru Mama

10 Etoburlar için Beslenme Sistemi N&D Dşk Tahıllı yksek kaliteli içerikler kullanılarak, yksek kaliteli İtalyan etlerinden,kurutulmuş taze balık eti ve yumurta ile formle edilmiştir. Kullanılan karbonhidratların seçiminde özellikle byk bir dikkat sarf edilmiş yulaf ve arpa gibi konvansiyonel olmayan tahıllar seçilmiştir. Genetiği ile oynanmış rnleri hiç içermemesinin yanı sıra ;artı olarak çöznr nişastanın karakteri sayesinde glikoz/inslini zaman içerisinde modle ederek tokluk cevabı verme özelliği ve diyet liflerin varlığı ile de bağırsak geçişini yavaşlatarak bağırsağın çeşitli bölmlerinde farklı besinlerin emilimini kolaylaştırır. Bu özellikler N&D Dşk Tahıllı nın özellikle her yaş ve ırktan kedi ve köpeklerin beslenme ihtiyaçlarını karşılayarak obezite ve diyabet rahatsızlıklarının önlenmesini sağlar. N&D Dşk Tahıllı rnleri yukarıdaki içeriklere artı olarak hayvanlar zerinde faydalı etkilere sahip sebze ve meyveleri içerir. 60% Premium Hayvansal İçerikler 20% meyveler, mineraller ve sebzeler 20% ilkel ve GDO içermeyen tahıl N&D Dşk tahıllı serisi akdeniz diyetinin tm yararlı etkilerini bir yerde toplayan yenilikçi bir diyet serisidir. Birbirlerini tamamlayan besinleri içerir.

11 Dşk İlkel Tahıllı FORMÜLASYONLAR

12 DÜŞÜK İLKEL TAHILLI FORMÜLASYONLAR 60% Premium Hayvansal İçerikler 20% Meyveler, mineraller ve sebzeler YAVRU KÖPEKLER TAVUK ETİ & NAR 20% ilkel ve GDO içermeyen tahıl Puppy Chicken & Pomegranate ITALIAN FORMULA Starter Puppy Mini Breed Medium Universal Kibble Puppy Emziren, gebe veya anne st ile beslenen yavrular için tam mamadır. Bileşimi: Taze kemiksiz tavuk eti (20%), kurutulmuş tavuk Eti (20%), kılçıksız buğday (10%), yulaf (10%), tavuk yağı, kurutulmuş btn yumurtalar, taze ringa balığı, kurutulmuş ringa balığı, hidrolize balık proteinleri, kurutulmuş pancar kspesi, balık yağı, sebze lifi bezelye, kurutulmuş havuç, kurutulmuş yonca, inlin, fraktooligosakaritler, manan-oligosakkaritler, nar toz halinde (0.5%), kurutulmuş elma, ıspanak toz halinde, Psyllium (0.3%), toz halinde frenk zm, kurutulmuş tatlı portakal, toz halinde yaban mersini, sodyum klorr, kurutulmuş bira mayası, zerdeçal kök (0.2%), glukosamin, kondroitin slfat, kadife çiçeği öz (lutein kaynağı). Analitik bileşikler: Ham protein 35%; ham katı ve sıvı yağlar 20%; ham lif 1.70%; Ham kl 7.30%; Kalsiyum 1.30%; Fosfor 0.90%; Omega %; Omega %; DHA 0.50%; EPA 0.30%; Glukosamin 1400mg / kg; Kondroitin 1100mg / kg. YETİŞKİN KÖPEKLER TAVUK ETİ & NAR 3923 Adult Chicken & Pomegranate 4054 Starter Puppy Emzirmeden yeni ayrılan iki aya kadar yavrular için tam başlangıç mamasıdır. Bileşimi: Taze kemiksiz tavuk eti (25%), kurutulmuş tavuk eti (18%), hayvansal yağ, kılçıksız buğday (10%), yulaf (10%), hidrolize hayvansal proteinler, kurutulmuş pancar posası, kurutulmuş btn yumurtalar, kurutulmuş balık eti, balık yağı, ıspanak toz halinde, kurutulmuş bira mayası, hindiba köknden gelen inulin (FOS), fructoligosakkaritler, mannoz bazlı Saccharomyces cerevisiae (MOS), sodyum klorr, monodicalcium fosfat, potasyum klorr, kalsiyum karbonat, nar toz halinde (0.5%), glukosamin, kondroitin slfat, Kadife çiçeği öz (lutein kaynağı). Analitik bileşikler: Ham protein 30%; ham katı ve sıvı yağlar 22%; ham lif 1.10%; Ham kl 7.50%; Kalsiyum 1.20%; Fosfor 0.90%; Omega %; Omega %; DHA 0.50%; EPA 0.30%; Glukosamin 1200mg / kg; Kondroitin 900mg / kg. Mini Breed Medium Universal Kibble Yetişkin köpekler için tam mamadır. Bileşimi: Taze kemiksiz tavuk eti (25%), kurutulmuş tavuk Eti (18%), hayvansal yağ, kılçıksız buğday (10%), yulaf (10%), hidrolize hayvansal proteinler, kurutulmuş pancar posası, kurutulmuş btn yumurtalar, kurutulmuş balık eti, balık yağı, ıspanak toz halinde, kurutulmuş bira mayası, hindiba köknden gelen inulin (FOS), fructoligosakkaritler, mannoz bazlı Saccharomyces cerevisiae (MOS), sodyum klorr, monodikalsiyum fosfat, potasyum klorr, kalsiyum karbonat, nar toz halinde (0.5%), kurutulmuş elma, psilyum (0.3%), Dşk İlkel Tahıllı Formllenmiş Kuru Mama 3800 toz halinde yaban mersini, kurutulmuş tatlı portakal, toz halinde frenk zm, glukosamin, kondroitin slfat, Kadife çiçeği öz (lutein kaynağı). Analitik bileşikler: Ham protein 30%; ham katı ve sıvı yağlar 22%; ham lif 1.10%; Ham kl 7.50%; Kalsiyum 1.20%; Fosfor 0.90%; Omega %; Omega %; DHA 0.50%; EPA 0.30%; Glukosamin 1200mg / kg; Kondroitin 900mg / kg.

13 köpek formlasyonları YETİŞKİN KÖPEKLER MORİNA BALIĞI & PORTAKAL Adult Codfish & Orange Mini Breed Medium Universal Kibble Yetişkin köpekler için tam mamadır. Bileşimi: Taze morina balığı (% 24), kurutulmuş morina balığı (% 24), balık yağı, kılçıksız buğday (10%), yulaf (10%), kurutulmuş pancar kspesi, sebze lifi bezelye, kurutulmuş havuç, kurutulmuş yonca, inulin, fructooligosaccharidler, mannanooligosakaridler, kurutulmuş tatlı portakal (0.5%), kurutulmuş elma, nar toz halinde, ıspanak toz halinde, Psyllium (0.3%), toz halinde frenk zm, toz halinde yaban mersini, sodyum klorr, YETİŞKİN KÖPEKLER KUZU ETİ & YABAN MERSİNİ Adult Lamb & Blueberry Mini Breed Medium Universal Kibble Yetişkin köpekler için tam mamadır. Bileşimi: Taze kemiksiz kuzu eti (20%), kurutulmuş kuzu eti (18%), kılçıksız buğday (10%), yulaf (10%), kurutulmuş btn yumurtalar, taze ringa balığı, kurutulmuş ringa balığı, hayvansal yağ, balık yağı, kurutulmuş pancar posası, sebze lifi bezelye, kurutulmuş havuç, kurutulmuş yonca, inulin, fructooligosaccharides, mannan oligosakkaritler, yaban mersini toz halinde (0.5%), kurutulmuş elma, nar toz halinde, kurutulmuş tatlı portakal, ıspanak toz halinde, psilyum (0.3%), toz halinde siyah frenk ÖZEL BAKIM:LİGHT VE SENIOR TAVUK ETİ & NAR Special Care Chicken & Pomegranate Mini & Medium Medium & Maxi Light Yetişkin köpekler için tam mamadır Bileşimi: Taze kemiksiz tavuk eti (20%), kurutulmuş tavuk Eti (18%), kılçıksız buğday (10%), yulaf (10%), taze ringa balığı, Kurutulmuş ringa balığı, kurutulmuş btn yumurtalar, kurutulmuş pancar posası, kurutulmuş yonca,tavuk yağı, sebze lifi bezelye, balık yağı, kurutulmuş havuç, inulin fraktooligosakaritler, manan-oligosakkaritler, nar toz halinde (0.5%), kurutulmuş elma, ıspanak toz halinde, psilyum (0.3%), toz halinde frenk zm, kurutulmuş tatlı portakal, toz halinde yaban mersini, sodyum klorr, kurutulmuş bira mayası, zerdeçal kök (0.2%), glukosamin, kondroitin slfat, kadife çiçeği öz ( lutein kaynağı ). Analitik bileşikler: Ham protein 34%; ham yağlar ve sıvı yağlar 11.00%; Ham lif 6.40%; Ham kl 8.70%; Kalsiyum% 1.25; Fosfor 0.95%; Omega %; Omega-30.5%0; DHA 0.30%; EPA 0.20%; Glukozamin 1200mg / kg; Kondroitin 1000mg / kg. kurutulmuş bira mayası, zerdeçal kök (0.2%), glukozamin, kondroitin slfat, kadife çiçeği öz (lutein kaynağı). Analitik bileşikler: Ham protein 30%; ham yağlar 18%; ham lif 2,90%; ham kl 6.90%; Kalsiyum 1.20%; Fosfor 0.90%; Omega %; Omega %; DHA 1.00%; EPA, 0.70%; Glukosamin 1200mg / kg; Kondroitin 900mg / kg. zm, sodyum klorr, kurutulmuş bira mayası, zerdeçal kök (0.2%), glukozamin, kondroitin slfat, kadife çiçeği öz (lutein kaynağı). Analitik bileşikler:ham protein 28%; ham yağlar 18%; ham lif 2,90%; ham kller 8.20%; Kalsiyum 1.40%; Fosfor 1,10%; Omega %; Omega %; DHA 0.50%; EPA 0.30%; Glukosamin 1200mg / kg; Kondroitin 900mg / kg. Senior Yetişkin yaşlı köpekler için tam mamadır Bileşimi: Taze kemiksiz tavuk eti (20%), kurutulmuş tavuk Eti (18%), kılçıksız buğday (10%), yulaf (10%), taze ringa balığı, kurutulmuş ringa balığı, kurutulmuş btn yumurtalar, kurutulmuş pancar posası, kurutulmuş yonca, tavuk yağı, bitkisel lif bezelye, balık yağı, kurutulmuş havuç, inulin, fraktooligosakaritler, manan-oligosakkaritler, nar toz halinde (0.5%), kurutulmuş elma, ıspanak toz halinde, psilyum (0.3%), toz halinde Frenk zm, kurutulmuş tatlı portakal, toz halinde yaban mersini, sodyum klorr, kurutulmuş bira mayası, zerdeçal kök (0.2%), glukosamin, kondroitin slfat, kadife çiçeği öz (lutein kaynağı). Analitik bileşikler: Ham protein 34%; ham yağlar 11%; ham lif 6.40%; Ham kl 8.70%; Kalsiyum 1.25%; Fosfor 0.95%; Omega %; Omega %; DHA 0.30%; EPA 0.20%; Glukosamin 1200mg / kg; Kondroitin 1000mg / kg. Dşk İlkel Tahıllı Formllenmiş Kuru Mama

14 Natural & Delicıous rnleri normal şartlarda ev ortamındaki kedi ve köpekler zerinde test edilerek geliştirilmiştir. Ham protein Ham yağlar Ham lif Ham kl Kalsiyum Fosfor Puppy Mini and Medium Chicken & Pomegranate TAHILSIZ FORMÜLLER Puppy Maxi Chicken & Pomegranate Adult Chicken & Pomegranate Adult Boar & Apple Adult Fish and Orange Adult Lamb & Blueberry Starter Puppy Chicken & Pomegranate Puppy Chicken & Pomegranate DÜŞÜK İLKEL TAHIL Adult Chicken & Pomegranate Adult Codfish & Orange Adult Lamb & Blueberry Light Chicken & Pomegranate Senior Chicken & Pomegranate

15 Omega-6 Omega-3 DHA EPA Glukozamin Kondroitin Vitamin A (IU/kg) Vitamin D3 (IU/kg) Vitamin E Vitamin C Vitamin B2 Vitamin B6 Vitamin B1 Vitamin H Vitamin B12 Enerji Değeri ME ()

16 Etoburlar için Dşk Glisemik İndeksli Beslenme Sistemi. Doğada, kediler ve köpekler neredeyse sadece et yerler, onların yksek miktarda şekere ihtiyaçları yoktur. Kısa ve basit sindirim sistemleri, diş ve çene yapıları bunu kanıtlamaktadır. Yksek protein oranı, taze et ve vahşi balık etinden sağlanan iki rn grubu geliştirdik. 'Tahılsız' rn serimiz tahıl içermez.'dşk Tahıllı' serimiz ise; GDO içermeyen, dşk glisemik indekse sahip dşk miktarda ilkel tahıllar içerir,bu ilkel tahıllar da kılçıksız buğday ve yulaftır. Her iki rn serimizde de kedi ve köpeklere daha sağlıklı ve kaliteli yaşam sağlayacak besin ve vitaminler açısından zengin, meyve ve sebzeler bulunur. Üretim teknolojisinde kullanılan Çift Vidalı Sıkma Sistemi' ve 'Vakumlayıcı Kaplama Sistemi ile daha dayanıklı vitaminler elde edilir, kusursuz beslenme garanti edilir ve kullanılan ham maddelerin retim sırasında oksidatif strese girmesi önlenir. Son olarak da "zamanında sevkiyat" sistemi ile de rnlerin tazeliği, yenilebilirliği ve besinsel karakterlerinin korunması sağlanır. Natural & Delicious Tahılsız ve Natural & Delicious Dşk İlkel Tahıllı mamalarımız kedi ve köpeklerin doğasına ve damak tadına uygun olarak retilmiş İtalyan rnleridir. art_g. de sarno UPcomADV 70% Premium Hayvansal İçerikler 30% Meyveler, mineraller ve sebzeler 0%tahıl 60% Premium Hayvansal İçerikler 20% Meyveler, mineraller ve sebzeler 20% ilkel ve GDO içermeyen tahıl Farmina Pet Foods Happy pet. Happy You.

Etoburlar için Beslenme Sistemi Tahılsız ve Düşük İlkel Tahıllı Kuru Mama Formülasyonları G R A I N F R E E. kedi formülasyonları.

Etoburlar için Beslenme Sistemi Tahılsız ve Düşük İlkel Tahıllı Kuru Mama Formülasyonları G R A I N F R E E. kedi formülasyonları. GMO FREE ITALIAN FORMULA Etoburlar için Beslenme Sistemi Tahılsız ve Düşük İlkel Tahıllı Kuru Mama Formülasyonları kedi formülasyonları www.farmina.com Happy pet. Happy You. Sizin kediniz etoburdur Bunu

Detaylı

www.farminachannel.com Happy pet. Happy you.

www.farminachannel.com Happy pet. Happy you. www.farminachannel.com Happy pet. Happy you. Happy pet. Happy you. Cimiao ürün grubu kedinizin tüm ihtiyaçlarının karşılık bulması için özellikle belirlenmiştir. Formülleri ve yeni lezzetleri ile kusursuz

Detaylı

Premium quality Dry Dog

Premium quality Dry Dog ECOPET Premium quality Dry Dog Food Happy pet. Happy you. Puppy Formula ECOPET Alimento completo ed equilibrato per cuccioli e per cagne in gestazione o in allattamento Happy pet. Happy you. Farmina Pet

Detaylı

www.farminachannel.com Happy pet. Happy you.

www.farminachannel.com Happy pet. Happy you. www.farminachannel.com Happy pet. Happy you. Happy pet. Happy you. CIBAU tüm cins boy ve kilodaki köpekler için yüksek kaliteli tam mamadır. Ana karakteristik özellikleri: ana protein kaynağı tavuk,balık,

Detaylı

Vitaminlerin yararları nedendir?

Vitaminlerin yararları nedendir? Vitaminlerin yararları nedendir? Vitamin ve mineraller vücudun normal fonksiyonlarının yerine getirilmesinde, büyüme ve gelişiminde çok önemlidir. Az miktarlarda yeterlidirler. Gebelikte anne yanında bebeğin

Detaylı

Can boğazdan gelir.. Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur..

Can boğazdan gelir.. Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur.. Can boğazdan gelir.. Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur.. 1 BESLENME BİLİMİ 2 Yaşamımız süresince yaklaşık 60 ton besin tüketiyoruz. Besinler sağlığımız ve canlılığımızın devamını sağlar. Sağlıklı bir

Detaylı

ACANA KÖPEK MAMALARI

ACANA KÖPEK MAMALARI ACANA KÖPEK MAMALARI Veteriner Hek. Tahir Sünmez http://www.petlebi.com/kopek-mamasi http://www.petlebi.com/kopek-mamasi/acana http://www.petco.com ACANA ADULT SMALL BREED KÜÇÜK IRK YETIŞKIN KÖPEK MAMASI

Detaylı

YETERLİ DENGELİ BESLENME

YETERLİ DENGELİ BESLENME YETERLİ DENGELİ BESLENME Yeterli ve dengeli beslenme için günlük ihtiyaç duyulan ENERJİ ve BESİN ÖGELERİ besinlerle vücuda alınır. BESİNLER Besinler içerdikleri besin ögelerine göre 5 TEMEL BESİN GRUBU

Detaylı

PREMIUM KÖPEK MAMASI. Et birinci içerik Yüksek kaliteli tavuklu rasyon Köpeklerin sağlığı için somon yağı Tüm hayat aşamalarını ırklara göre kapsar

PREMIUM KÖPEK MAMASI. Et birinci içerik Yüksek kaliteli tavuklu rasyon Köpeklerin sağlığı için somon yağı Tüm hayat aşamalarını ırklara göre kapsar Ürün Kataloğu ÜRÜN KATALOĞU PREMIUM KÖPEK MAMASI Et birinci içerik Yüksek kaliteli tavuklu rasyon Köpeklerin sağlığı için somon yağı Tüm hayat aşamalarını ırklara göre kapsar EKO-PREMİUM KÖPEK MAMASI Yüksek

Detaylı

YENİ TASARIM VE İÇERİK

YENİ TASARIM VE İÇERİK KEDİ VE KÖPEK YAŞAM FELSEFESİ PUPPY REPRODUCTION MINI JUNIOR JUNIOR MAXI JUNIOR LAMB & RICE MINI ADULT LAMB & RICE ADULT LAMB & RICE ADULT FISH & POTATO ADULT POULTRY & SPELT ADULT MAXI ACTIVE SENSITIVE

Detaylı

Kedi - Köpekler için Kuru ve Yaş Mama Kataloğu

Kedi - Köpekler için Kuru ve Yaş Mama Kataloğu Kedi - Köpekler için Kuru ve Yaş Mama Kataloğu Biz Kimiz? 1999 yılında kurulan Tropikal Pet A.Ş. Türkiye nin ilk, en büyük ve lider kuru kedi-köpek maması üreticisidir. Portföyünde evcil hayvan beslenme

Detaylı

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ Büyüme ve gelişmeyi sağlar. Özellikle çocuk ve adölesanlarda protein, kalsiyum ve fosfor alımı nedeniyle; kemiklerin ve dişlerin gelişiminde Önemlidir.

Detaylı

BESİN GRUPLARININ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ

BESİN GRUPLARININ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ BESİN GRUPLARININ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ Büyüme ve gelişmeyi sağlar. Özellikle çocuk ve adölesanlarda protein,

Detaylı

Sağlıklı besleniyoruz Sağlıkla büyüyoruz. Diyetisyen Serap Orak Tufan

Sağlıklı besleniyoruz Sağlıkla büyüyoruz. Diyetisyen Serap Orak Tufan Sağlıklı besleniyoruz Sağlıkla büyüyoruz Diyetisyen Serap Orak Tufan İstanbul 2015 NEDEN OKULA GİDERİZ? PEKİ NEDEN YEMEK YERİZ? Hastalanmamak için Daha Güçlü olmak için Daha çabuk büyümek için Karnımızı

Detaylı

Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek,

Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek, YEMLERİ EVREK & ÇİPURA L 1 Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek, Çipura ve Alabalık yemlerinin

Detaylı

gereksinimi kadar sağlamasıdır.

gereksinimi kadar sağlamasıdır. Yeterli beslenme, vücudun yaşamı ve çalışmasını sürdürebilesi için gerekli olan enerjinin sağlanması anlamına gelir. Dengeli beslenme ise, alınan enerjinin yanında bütün besin öğelerini gereksinimi kadar

Detaylı

GİRİŞ. Sağlıklı Beslenme ve Vücudumuzun Sağlıklı Beslenme Piramidi. Ana Gıda Grupları

GİRİŞ. Sağlıklı Beslenme ve Vücudumuzun Sağlıklı Beslenme Piramidi. Ana Gıda Grupları SAĞLIKLI BESLENME GİRİŞ Sağlıklı Beslenme ve Vücudumuzun Sağlıklı Beslenme Piramidi Ana Gıda Grupları Meyve ve Sebzeler Hububat ve Bakliyat Süt ürünleri Nişasta, Şeker ve Yağlar Vitaminler ve Mineraller

Detaylı

1 gr yağ: 9 kilokalori, 1 gr protein ve karbonhidrat: 4 kilokalori, 1 gr alkol 7 kilokalori verir.

1 gr yağ: 9 kilokalori, 1 gr protein ve karbonhidrat: 4 kilokalori, 1 gr alkol 7 kilokalori verir. Doğru beslenme için karbonhidrat, yağ ve proteinler belirli oranlarda belirli miktarlarda düzenli olarak alınmalıdır. Alınan kalori verilen kaloriden fazla olduğu zaman kilo alımı başlar. Her gün yenilen

Detaylı

Avrupa nın en modern üretim tesislerinden birinde yenilik, kalite ve lezzet konusunda belirleyici olan köpek gıdası üretilmektedir.

Avrupa nın en modern üretim tesislerinden birinde yenilik, kalite ve lezzet konusunda belirleyici olan köpek gıdası üretilmektedir. Yaşasın köpek! Bu kılavuz cümle Meradog markasının felsefesini çok isabetli şekilde yansıtmaktadır. Meradog 60 yılı aşkın bir süredir köpeğin her yaşta profesyonel ve yüksek kalitede beslenmesini ifade

Detaylı

7. ÜNİTE - Beslenme İlkelerini Fiziksel Aktivite Programına Uygulamak. Bölüm -2- Beslenme ve sindirim ile ilgili kavramlar

7. ÜNİTE - Beslenme İlkelerini Fiziksel Aktivite Programına Uygulamak. Bölüm -2- Beslenme ve sindirim ile ilgili kavramlar Mikro Besinler Vitaminler ve Mineraller Makro besin maddelerine oranla çok daha az miktarlarda ihtiyaç duyulmaları nedeniyle vitamin ve mineraller mikro besin maddeleri olarak adlandırılır. Bununla birlikte,

Detaylı

KEDİ VE KÖPEK MAMALARI TR

KEDİ VE KÖPEK MAMALARI TR KEDİ VE KÖPEK MAMALARI TR www.tropicat.pl IMMUNOACTIVE + Bağışıklık sistemini güçlendirir KUZU, SOMON & YUMURTA tartar azaltma GROWTH SUPPORT FORMULA Tüm vücudun sürekli gelişmesini sağlar, kemikler için

Detaylı

Sporcu Beslenmesi Ve Makarna. Prof. Dr. Funda ELMACIOĞLU Beslenme ve Diyetetik Bölümü Bölüm Başkanı

Sporcu Beslenmesi Ve Makarna. Prof. Dr. Funda ELMACIOĞLU Beslenme ve Diyetetik Bölümü Bölüm Başkanı Sporcu Beslenmesi Ve Makarna Prof. Dr. Funda ELMACIOĞLU Beslenme ve Diyetetik Bölümü Bölüm Başkanı BESLENME Genetik yapı PERFORMANS Fiziksel kondisyon Yaş Cinsiyet Yaş Enerji gereksinimi Vücut bileşimi

Detaylı

GSM 1009 Gastronomiye Giriş

GSM 1009 Gastronomiye Giriş GSM 1009 Gastronomiye Giriş 3. Hafta ASLI ÖZEN Beslenme Besin: Gıdanın yapısında bulunan bileşenlerdir. Besinler 6 ana grupta toplanmaktadır: Karbonhidratlar Proteinler Yağlar Mineraller Vitaminler Su

Detaylı

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Yaşlı Bakım-Ebelik 2. Ders YB 205 Beslenme İkeleri 2015 Uzm. Dyt. Emine Ömerağa emine.omeraga@neu.edu.tr BESLENME Dünya Sağlık Örgütü (WHO-DSÖ)

Detaylı

ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER VE ALKALİ GIDA LİSTESİ ph değerinin sağlığımız için önemi nedir? Asidik bir vücut hastalıkları kendine çeken güçlü bir mıknatıstır. Bu nedenle de vücudun ph

Detaylı

TÜRKİYE DE EN FAZLA GÖRÜLEN BESLENME HATALARI

TÜRKİYE DE EN FAZLA GÖRÜLEN BESLENME HATALARI TÜRKİYE DE EN FAZLA GÖRÜLEN BESLENME HATALARI Türkiye beslenme durumu yönünden hem gelişmekte olan, hem de gelişmiş ülkelerin sorunlarını birlikte içeren bir görünüme sahiptir. Ülkemizde halkın beslenme

Detaylı

Canlıların enerji kazanabilmeleri için beslenmeye gereksinimleri vardır.

Canlıların enerji kazanabilmeleri için beslenmeye gereksinimleri vardır. 1- Canlılar neden beslenmeye ihtiyaç duyarlar? Canlıların enerji kazanabilmeleri için beslenmeye gereksinimleri vardır. 2- İnsanlar ve hayvanlar hangi şekilde hareket ederler? İnsanlar ve hayvanlar yer

Detaylı

PREMIUM KEDİ MAMALARI

PREMIUM KEDİ MAMALARI PREMIUM KEDİ MAMALARI Büyük dostluklar İyİ beslenmeli championpet.com.tr facebook.com/championpet Türkiye nin ilk, en büyük ve lider kedi ve köpek maması üreticisi Tropikal Pet olarak size Champion Premium

Detaylı

Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek,

Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek, ALABALIK YEMLERİ 1 Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek, Çipura ve Alabalık yemlerinin yanında

Detaylı

Gri kurt tüm evcil köpeklerin atası ve en yakın akrabasıdır. Üremenin devam ettiği yıllar boyunca farklı görünümlü yüzlerce kurt üremiş olsa da

Gri kurt tüm evcil köpeklerin atası ve en yakın akrabasıdır. Üremenin devam ettiği yıllar boyunca farklı görünümlü yüzlerce kurt üremiş olsa da Gri kurt tüm evcil köpeklerin atası ve en yakın akrabasıdır. Üremenin devam ettiği yıllar boyunca farklı görünümlü yüzlerce kurt üremiş olsa da köpeklerin beslenme ihtiyaçlarının aynı kalmış olması bir

Detaylı

Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi

Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi ALERJEN UYARISI Ürünlerimiz gluten, süt, yumurta, fındık gibi sert kabuklu meyveler, soya ve susam içerebilir. Detaylı bilgi için, ürün içerik bilgilerini incelemenizi

Detaylı

DİYABETTE BESLENME PRENSİPLERİ

DİYABETTE BESLENME PRENSİPLERİ İstanbul Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı DİYABETTE BESLENME PRENSİPLERİ Dr. Dyt. Cemile İdiz Ne yemeliyim? DİYABET Tatlı meyve yeme!! Limon şekeri düşürür

Detaylı

PURINA VETERINARY DIETS FELINE & CANINE

PURINA VETERINARY DIETS FELINE & CANINE PURINA VETERINARY DIETS FELINE & CANINE Kapsamlı ve efektif Tavsiye edilen klinik diyetler Gıda Alerjileri (deri ve/veya sindirim sistemi belirtileri gösteren) Kolitis Konstipasyon Yoğun Bakım Dermatitis

Detaylı

BESİNLER. Süt, yumurta, peynir, et, tavuk, balık gibi hayvansal kaynaklı besinler

BESİNLER. Süt, yumurta, peynir, et, tavuk, balık gibi hayvansal kaynaklı besinler BESİNLER Yaşam için gerekli besin öğelerini sağlayan bitkisel ve hayvansal gıdalar BESİN olarak tanımlanır. Besinler, elde edildikleri kaynaklara göre iki gruba ayrılır: Süt, yumurta, peynir, et, tavuk,

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM: DÜNYA KANATLI HAYVAN ÜRETİMİ 2. BÖLÜM: YEM HAMMADDE DEĞERİNİN SAPTANMASI VE YEM FORMULASYONU

İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM: DÜNYA KANATLI HAYVAN ÜRETİMİ 2. BÖLÜM: YEM HAMMADDE DEĞERİNİN SAPTANMASI VE YEM FORMULASYONU İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM: DÜNYA KANATLI HAYVAN ÜRETİMİ 1. Dünya hayvan üretimi 2. Kanatlı eti üretimi 3. Yumurta üretimi 4. Kanatlı üretiminin geleceği 5. Dünya yem üretimi 2. BÖLÜM: YEM HAMMADDE DEĞERİNİN

Detaylı

Emzirme dönemindeki beslenmeniz en az hamilelikte beslenmenize dikkat etmeniz kadar önemlidir.

Emzirme dönemindeki beslenmeniz en az hamilelikte beslenmenize dikkat etmeniz kadar önemlidir. Emzirme dönemindeki beslenmeniz en az hamilelikte beslenmenize dikkat etmeniz kadar önemlidir. Bir anne adayı anne olduğunu öğrendiği andan itibaren yavrusu ve kendisi için en iyi şekilde yaşamaya çalışır

Detaylı

NATURAZYME Naturazyme enzim grubu karbohidrazlar, proteaz ve fitaz enzimlerini içerir.

NATURAZYME Naturazyme enzim grubu karbohidrazlar, proteaz ve fitaz enzimlerini içerir. NATURAZYME Naturazyme enzim grubu karbohidrazlar, proteaz ve fitaz enzimlerini içerir. Tüm hayvanlar besinleri sindirmek için enzimleri kullanırlar. Bunlar hem hayvanın kendi sentezlediği hem de bünyelerinde

Detaylı

4.Sınıf Fen Bilimleri

4.Sınıf Fen Bilimleri Fen Bilimleri Adı: Soyadı: Numara: Besinler ve İçerikleri Canlıların yaşamlarını sürdürebilmek için yedikleri ve içtikleri maddelere besin denir.canlılar büyüyüp gelişmek, üremek ( çoğalmak ) ve solunum

Detaylı

Bebeğinizin Beslenme Sağlığı ve Zeytin Yağı

Bebeğinizin Beslenme Sağlığı ve Zeytin Yağı Bebeğinizin Beslenme Sağlığı ve Zeytin Yağı Bebek beslenmesinde 0-3 yaş arası kritik bir dönemdir. Bu dönemde annelerin her konuda olduğu gibi beslenme konusunda bebekleri için mümkün olan en 1 / 7 iyi

Detaylı

EKMEKSİZ DİYET OLUR MU? ŞİŞMANLIĞIN TEK SUÇLUSU EKMEK Mİ? Dilara Koçak Beslenme ve Diyet Uzmanı 8 Mart 2013 www.dilarakocak.com.tr

EKMEKSİZ DİYET OLUR MU? ŞİŞMANLIĞIN TEK SUÇLUSU EKMEK Mİ? Dilara Koçak Beslenme ve Diyet Uzmanı 8 Mart 2013 www.dilarakocak.com.tr EKMEKSİZ DİYET OLUR MU? ŞİŞMANLIĞIN TEK SUÇLUSU EKMEK Mİ? Dilara Koçak Beslenme ve Diyet Uzmanı 8 Mart 2013 www.dilarakocak.com.tr Ağacın kökü toprak İnsanın kökü EKMEK tir. 2 BİR AYDA 7-12 KG. VERMEK

Detaylı

SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI

SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Beslenme; insanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin vücuda alınıp kullanılabilmesidir.

Detaylı

Hangi vitamin hangi besinlerde var?

Hangi vitamin hangi besinlerde var? On5yirmi5.com Hangi vitamin hangi besinlerde var? Pazara ya da markete giderek filenizi doldururken aldığınız sebze ve meyvelerin hangi vitaminleri içerdiğini biliyor musunuz? Yayın Tarihi : 28 Nisan 2014

Detaylı

ANNE ve ÇOCUK BESLENMESİ

ANNE ve ÇOCUK BESLENMESİ ANNE ve ÇOCUK BESLENMESİ Prof. Dr. Nilgün KARAAĞAOĞLU Doç. Dr. Gülhan EROĞLU SAMUR 2. Baskı Prof. Dr. Nilgün Karaağaoğlu Doç. Dr. Gülhan Eroğlu Samur ANNE ve ÇOCUK BESLENMESİ ISBN 978-605-364-200-8 Kitapta

Detaylı

Yeterli ve Dengeli Beslen!

Yeterli ve Dengeli Beslen! Yeterli ve Dengeli Beslen! Hareketli Ol, Egzersiz Yap! Kişisel Bakımına ve Günlük Hijyenine Özen Göster! Uyku Düzenine Dikkat Et! Stresten Uzak Dur! Yeterli ve dengeli beslenme «4 Yapraklı Yonca» içerisindeki

Detaylı

Biberon Maması İçerik ve Çeşitleri

Biberon Maması İçerik ve Çeşitleri Biberon Maması İçerik ve Çeşitleri Biberon Mamaları Annesütünün ikamesidir. Annesütü alamayan bebekler için Annesütü yetersizliğinde Annesütü ve inek sütünde enerji ve ana besin maddeleri Anne Sütü (100ml)

Detaylı

BESLENME. Doç. Dr. Ferda Gürsel

BESLENME. Doç. Dr. Ferda Gürsel BESLENME Doç. Dr. Ferda Gürsel Genel Beslenme Kavramları Beslenmenin etkisi Sağlık Görünüş Davranış Ruh hali Diyette Besinlerin önemi Büyüme ve gelişme Enerji sağlar Metabolizmayı düzenler Sağlık ve Temel

Detaylı

Farmina company. superpremium quality pet foods. www.farminachannel.com

Farmina company. superpremium quality pet foods. www.farminachannel.com Farmina company superpremium quality pet foods www.farminachannel.com Firma Kırk yıl önce başlar bir İtalya nın başarı öyküsü Farmina hikâyesi 1965 de Dr. Francesco Russo nun Russo Yemi bulması ile başlar.

Detaylı

İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm HİJYEN ve SANİTASYON İkinci Bölüm GIDA HİJYENİ, TANIMI ve ÖNEMİ Üçüncü Bölüm PERSONEL HİJYENİ

İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm HİJYEN ve SANİTASYON İkinci Bölüm GIDA HİJYENİ, TANIMI ve ÖNEMİ Üçüncü Bölüm PERSONEL HİJYENİ İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm HİJYEN ve SANİTASYON Hijyenin Tanımı ve Önemi... 1 Sanitasyon Tanımı ve Önemi... 1 Kişisel Hijyen... 2 Toplu Beslenme Sistemlerinde (TBS) Hijyenin Önemi... 3 Toplu Beslenme Sistemlerinde

Detaylı

.. YILI SAĞLIKLI BESLENME KURS PLANI MODÜL SÜRESİ. sahibi olmak * Beslenme Bilimi * Beslenme Biliminin Kapsamı 16 SAAT.

.. YILI SAĞLIKLI BESLENME KURS PLANI MODÜL SÜRESİ. sahibi olmak * Beslenme Bilimi * Beslenme Biliminin Kapsamı 16 SAAT. .... YILI KURS PLANI KURS MERKEZİNİN ADI ALAN ADI KURSUN ADI KURSUN SÜRESİ AY HAFTA GÜNLER DERS SAATİ KONULAR. AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ 18 SAAT MODÜL VE YETERLİLİK MODÜL SÜRESİ TOPLAM SÜRE BAŞLAMA TARİHİ

Detaylı

Günde bir elma doktoru evden uzak tutar.

Günde bir elma doktoru evden uzak tutar. ELMANIN FAYDALARI Günde bir elma doktoru evden uzak tutar. Elmanın Sağlığa Faydaları Elma A, E, B6, C, K vitamin kaynağıdır, bunun yanında yüksek miktarda potasyum ve çeşitli mineralleri içeren su içerir.

Detaylı

SÜTÜN BİLEŞİMİ ve BESİN DEĞERİ

SÜTÜN BİLEŞİMİ ve BESİN DEĞERİ SÜTÜN BİLEŞİMİ ve BESİN DEĞERİ Prof. Dr. Metin ATAMER Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Aralık 2006 ANKARA Sütün Tanımı ve Genel Nitelikleri Süt; dişi memeli hayvanların, doğumundan

Detaylı

BESLENME İLKELERİ BESLEME, BESİN ÖĞESİ VE SAĞLIK

BESLENME İLKELERİ BESLEME, BESİN ÖĞESİ VE SAĞLIK BESLENME İLKELERİ BESLEME, BESİN ÖĞESİ VE SAĞLIK Beslenme İle İlgili Temel Kavramlar Beslenme: İnsanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması, Yaşam kalitesini artırması için

Detaylı

1- Süt ve Sütten Yapılan Besinler

1- Süt ve Sütten Yapılan Besinler Besin Grupları Doğada çok çeşitli besinler bulunmakta ve her besinin besin öğesi bileşimi farklılık göstermektedir. Besin öğelerini tek bir besinle vücudumuza almamız imkansızdır. Besin öğelerinin dengeli

Detaylı

HAZIRLAYANLAR. Kübra BOZKURT. Şerife KORKMAZ

HAZIRLAYANLAR. Kübra BOZKURT. Şerife KORKMAZ Z_ fx` ^ awx^f äx Z_ fx` ^ lô^ HAZIRLAYANLAR Kübra BOZKURT Gözde BiLGEN Şerife KORKMAZ KAN ŞEKERİ NEDİR? Glikozdur Fruktoz ve galaktoz lk KARACİĞERDE GLİKOZİ PARÇALANIR (Bu sayede hücreler tarafından kullanılabilir

Detaylı

Dengeli Beslenme. Efe Kaan Fidancı

Dengeli Beslenme. Efe Kaan Fidancı Dengeli Beslenme Yaşamımız boyunca sürekli büyürüz. Bebeklikten itibaren sağlıklı bir şekilde büyümek ve gelişmek için düzenli, dengeli ve yeterli beslenmemiz gerekir. Beslenmek yani yemek yemek günlük

Detaylı

MİNERALLER. Dr. Diyetisyen Hülya YARDIMCI

MİNERALLER. Dr. Diyetisyen Hülya YARDIMCI MİNERALLER Dr. Diyetisyen Hülya YARDIMCI MİNERALLER İnsan vücudunun yaklaşık %4-5 i minareldir.bununda yarıya yakını Ca, ¼ ü fosfordur. Mg, Na, Cl, S diğer makro minerallerdir. Bunların dışında kalanlar

Detaylı

Bir gün içerisinde tüketilmesi gereken gıdalar beslenme planına göre düzenlenir.

Bir gün içerisinde tüketilmesi gereken gıdalar beslenme planına göre düzenlenir. Beslenme Planı Bir gün içerisinde tüketilmesi gereken gıdalar beslenme planına göre düzenlenir. Bu plan günlük 2000 kalorilik enerji gereksinimi karşılayacak şekilde gıda gruplarından tüketilmesi gereken

Detaylı

DİYABETTE TIBBİ BESLENME TEDAVİSİ. Diyetisyen Osman Yıldırım

DİYABETTE TIBBİ BESLENME TEDAVİSİ. Diyetisyen Osman Yıldırım DİYABETTE TIBBİ BESLENME TEDAVİSİ Diyetisyen Osman Yıldırım Tıbbi Beslenme Tedavisi (TBT) Diyabetin önlenmesi Diyabetin tedavisi Diyabet ile ilişkili komplikasyonların tedavisi Temel Enerji Kaynağımız

Detaylı

(Değişik: RG-22/1/ )

(Değişik: RG-22/1/ ) (Değişik: RG-22/1/2006-26057) (MÜLGA: RG-29/1/2004-25361) 1 Ek-7 1 29/1/2004 tarihli Tebliğ ile Ek-7 yürürlükten kaldırılmış ve diğer ekler buna göre teselsül ettirilmiştir. (Ek: RG-22/1/2006-26057) Yağ

Detaylı

T.C. ERZİNCAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 81,235.

T.C. ERZİNCAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 81,235. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK Sayfa: 1-10 ARPA YEMLİK MTS 0.73 0.88 0.813 99,900.00 KG 81,35.00 5 ARPA YEMLİK ı: 81,35.00 5 ARPA BEYAZ ARPA BEYAZ (1. GRUP) MTS 0.85 0.90 0.8653 69,530.00 KG 599,66.75 14 ARPA

Detaylı

Omega 3 nedir? Balık ve balık yağları, özellikle Omega-3 yağ asitleri EPA ve DHA açısından zengin besin kaynaklarıdır.

Omega 3 nedir? Balık ve balık yağları, özellikle Omega-3 yağ asitleri EPA ve DHA açısından zengin besin kaynaklarıdır. Alfalino Omega 3 nedir? Omega 3 yağ asitleri vücut için gerekli olan ama vücudun üretemediği yağ asitleridir. Besinlerle alınamadığı durumlarda gıda takviyeleri ile alınmaları gerekmektedir. Temel Omega-3

Detaylı

PROBİYOTİK Lactabasillus Acidophilus 1.25 milyar CFU Lactabasillus Rhamnosus 1.25 milyar CFU Lactabasillus Casei 1.25 milyar CFU Bifidobacterium

PROBİYOTİK Lactabasillus Acidophilus 1.25 milyar CFU Lactabasillus Rhamnosus 1.25 milyar CFU Lactabasillus Casei 1.25 milyar CFU Bifidobacterium ENTEROGİS 1 PROBİYOTİK Lactabasillus Acidophilus 1.25 milyar CFU Lactabasillus Rhamnosus 1.25 milyar CFU Lactabasillus Casei 1.25 milyar CFU Bifidobacterium Bifidum 1.25 milyar CFU Çinko 15 mg 2 Probiyotik

Detaylı

OKUL DÖNEMINDE BESLENMENIN ABC SI. Dyt. Ece Köprülü Cumurcu

OKUL DÖNEMINDE BESLENMENIN ABC SI. Dyt. Ece Köprülü Cumurcu OKUL DÖNEMINDE BESLENMENIN ABC SI Dyt. Ece Köprülü Cumurcu PLAN Beslenmenin tanımı Besin öğeleri Karbonhidrat, Protein, Yağ, Vitamin ve Mineraller Lif ve su Besin grupları Öneriler BESLENMENIN TANIMI Büyümek

Detaylı

İLKÖĞRETİM ÇOCUKLARI İÇİN SAĞLIKLI BESLENME BESİN ÖGELERİ

İLKÖĞRETİM ÇOCUKLARI İÇİN SAĞLIKLI BESLENME BESİN ÖGELERİ İLKÖĞRETİM ÇOCUKLARI İÇİN SAĞLIKLI BESLENME Doğumdan itibaren büyüme ve gelişme, sağlıklı ve uzun bir yaşam için vücudumuza gerekli olan bütün maddeleri besinlerle alırız. Besin; yenilebilen ve yenildiğinde

Detaylı

5. SINIF FEN VE TEKLONOJİ DERSİ

5. SINIF FEN VE TEKLONOJİ DERSİ 02.12. 5. SINIF FEN VE TEKLONOJİ DERSİ VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN 2.12. TARİHİNDE ENFORMATİK BÖLÜM BAŞKANLIĞINDA HAZIRLANMIŞTIR.

Detaylı

ALANYA BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONT.MD YETERLİ VE DOĞRU BESLENME KURALLARI

ALANYA BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONT.MD YETERLİ VE DOĞRU BESLENME KURALLARI ALANYA BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONT.MD YETERLİ VE DOĞRU BESLENME KURALLARI 16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ Dünya da bir yanda obeziteyle mücadele yapılırken diğer tarafta açlıktan ölme noktasına gelen insanlara

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ PROBİYOTİK MEYVE SUYU

ÖZEL EGE LİSESİ PROBİYOTİK MEYVE SUYU ÖZEL EGE LİSESİ PROBİYOTİK MEYVE SUYU HAZIRLAYAN ÖĞRENCİ: Cem YILDIRIM DANIŞMAN ÖĞRETMEN: Melike GÜZEL İZMİR 2017 İÇİNDEKİLER 1.Proje özeti...2 2.Projenin amacı...3 3. Giriş...3-4 3.1 Beslenmenin önemi...3

Detaylı

EMZİREN ANNELERİN BESLENMESİ. Kendiniz ve bebeğiniz için sağlıklı olan gıdaları seçin

EMZİREN ANNELERİN BESLENMESİ. Kendiniz ve bebeğiniz için sağlıklı olan gıdaları seçin EMZİREN ANNELERİN BESLENMESİ Kendiniz ve bebeğiniz için sağlıklı olan gıdaları seçin Bu yayın, FSA nın (Food Standards Agency) izniyle tercüme edilmiştir. Bu kitapçık, bir GAV yayınıdır. GAV Yayın No:

Detaylı

DİYABET DİYETİ * Diabet diyeti, yeterli ve dengeli beslenme temeline dayanmaktadır. Size önerilen miktarlardaki yiyecekler günlük protein,

DİYABET DİYETİ * Diabet diyeti, yeterli ve dengeli beslenme temeline dayanmaktadır. Size önerilen miktarlardaki yiyecekler günlük protein, DİYABET DİYETİ * Diabet diyeti, yeterli ve dengeli beslenme temeline dayanmaktadır. Size önerilen miktarlardaki yiyecekler günlük protein, karbonhidrat, yağ ve enerji ihtiyacınızı karşılayacaktır. * Bu

Detaylı

Dr. Hülya ÇAKMAK Gıda Mühendisliği Bölümü

Dr. Hülya ÇAKMAK Gıda Mühendisliği Bölümü Dr. Hülya ÇAKMAK Gıda Mühendisliği Bölümü FONKSİYONEL GIDA ÜRÜNLERİ GELİŞTİRME Bitkisel Gıdalardan En İyi Şekilde Faydalanma Dünya nüfusunun büyük kısmı bitkilerden elde edilen gıdaları temel gıda maddesi

Detaylı

Karbonhidrat Nedir? Bitkiler klorofil, güneş enerjisi, su ve karbondioksiti kullanarak karbonhidratları sentezlerler.

Karbonhidrat Nedir? Bitkiler klorofil, güneş enerjisi, su ve karbondioksiti kullanarak karbonhidratları sentezlerler. Karbonhidratlar Karbonhidrat Nedir? Karbonhidratlar vücudumuza enerji sağlayan besin maddelerinde en fazla bulunan besin öğesidir. Daha çok bitkisel kaynaklı besin maddelerinde yaygın olarak bulunur. Bitkiler

Detaylı

ANNE ve ÇOCUK BESLENMESİ

ANNE ve ÇOCUK BESLENMESİ ANNE ve ÇOCUK BESLENMESİ Prof. Dr. Nilgün KARAAĞAOĞLU Doç. Dr. Gülhan EROĞLU SAMUR 4. Baskı Prof. Dr. Nilgün Karaağaoğlu Doç. Dr. Gülhan Eroğlu Samur ANNE ve ÇOCUK BESLENMESİ ISBN 978-605-364-200-8 Kitapta

Detaylı

KGP202 SÜT TEKNOLOJİSİ II

KGP202 SÜT TEKNOLOJİSİ II KGP202 SÜT TEKNOLOJİSİ II BEBEK MAMASI ÜRETİMİ Doğumdan sonraki dönemde, bebekler, belirli esansiyel besin elementlerine fazlaca gereksinim duymakla birlikte, organların çoğu işlevlerini henüz yeterince

Detaylı

Özel Formülasyon DAHA İYİ DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA IÇIN AGRALYX!

Özel Formülasyon DAHA İYİ DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA IÇIN AGRALYX! Özel Formülasyon DAHA İYİ Yumurta Verimi Kabuk Kalitesi Yemden Yararlanma Karaciğer Sağlığı Bağırsak Sağlığı Bağışıklık Karlılık DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA IÇIN AGRALYX!

Detaylı

BESLENME VE SAĞLIK AÇISINDAN KEÇİ SÜTÜNÜN NİTELİKLERİ

BESLENME VE SAĞLIK AÇISINDAN KEÇİ SÜTÜNÜN NİTELİKLERİ BESLENME VE SAĞLIK AÇISINDAN KEÇİ SÜTÜNÜN NİTELİKLERİ Keçi, kuru ve sıcak yerlerde ve özellikle tarımsal açıdan geri kalmış bölgelerde yaşayan insanlar için çok önemli bir besin ve gelir kaynağıdır. Gerek

Detaylı

Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi

Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi ALERJEN UYARISI Ürünlerimiz gluten, süt, yumurta, fındık gibi sert kabuklu meyveler, soya ve susam içerebilir. Detaylı bilgi için, ürün içerik bilgilerini incelemenizi

Detaylı

Astım hastalığının görülme sıklığında, özellikle Batı toplumlarında daha fazla olmak üzere, tüm

Astım hastalığının görülme sıklığında, özellikle Batı toplumlarında daha fazla olmak üzere, tüm Bölüm 24 Astım ve Beslenme Dr. Alpaslan TANOĞLU ve Dr. Mustafa DİNÇ Astım hastalığının görülme sıklığında, özellikle Batı toplumlarında daha fazla olmak üzere, tüm dünya yüzeyinde, son 50 yılda büyük bir

Detaylı

DAHA İYİ ÖZEL FORMÜLASYON. Yumurta Verim Kabuk Kalitesi Yemden Yararlanma Karaciğer Sağlığı Bağırsak Sağlığı Bağışıklık Karlılık

DAHA İYİ ÖZEL FORMÜLASYON. Yumurta Verim Kabuk Kalitesi Yemden Yararlanma Karaciğer Sağlığı Bağırsak Sağlığı Bağışıklık Karlılık ÖZEL FORMÜLASYON DAHA İYİ Yumurta Verim Kabuk Kalitesi Yemden Yararlanma Karaciğer Sağlığı Bağırsak Sağlığı Bağışıklık Karlılık DAHA DÜŞÜK MALİYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA İÇİN AGRALYX

Detaylı

7. ÜNİTE - Beslenme İlkelerini Fiziksel Aktivite Programına Uygulamak. Bölüm -5- Beslenme ve sindirim ile ilgili kavramlar

7. ÜNİTE - Beslenme İlkelerini Fiziksel Aktivite Programına Uygulamak. Bölüm -5- Beslenme ve sindirim ile ilgili kavramlar 1 Sindirim sistemi Sindirim Sindirim kısaca, besinlerin kendilerini oluşturan yapı taşlarına kadar parçalanarak hücre zarından geçebilecek hale getirilmesi işlemidir. Sindirimin iki temel görevi vardır

Detaylı

GEBELİK DÖNEMİNDE BESLENME. Dr. Hülya YARDIMCI A.Ü. Beslenme ve Diyetetik Bölümü

GEBELİK DÖNEMİNDE BESLENME. Dr. Hülya YARDIMCI A.Ü. Beslenme ve Diyetetik Bölümü GEBELİK DÖNEMİNDE BESLENME Dr. Hülya YARDIMCI A.Ü. Beslenme ve Diyetetik Bölümü GEBELİKTE BESLENMENİN ÖNEMİ Gebelik kadınlar için doğal fizyolojik bir olaydır. Annenin yeterli ve dengeli beslenmesi bebeğin

Detaylı

Organik Bileşikler. Karbonhidratlar. Organik Bileşikler YGS Biyoloji 1

Organik Bileşikler. Karbonhidratlar. Organik Bileşikler YGS Biyoloji 1 Organik Bileşikler YGS Biyoloji 1 Hazırladığımız bu yazıda; organik bileşikler ve organik bileşiklerin yapısını, canlılarda bulunan organik bileşikleri ve bunların görevlerini, kullanım alanlarını, canlılar

Detaylı

Dr. Hülya ÇAKMAK Gıda Mühendisliği Bölümü

Dr. Hülya ÇAKMAK Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Mühendisliği Bölümü Fonksiyonel gıdalar hakkında yapılan beyanların sınıflandırılması; Beyanlar Tıbbi Sağlık Genel Ürüne özgü Fonksiyonları iyileştirmek Fonksiyonları iyileştirmek Hastalık riskini

Detaylı

Yağ ihtiyacı nereden karşılanır?

Yağ ihtiyacı nereden karşılanır? Besinde Lipitler Besinsel Yağlar 1. Trigliseritler (%90) 2. Kolesterol (serbest ya da yağ asitlerine bağlı halde) 3. Serbest Yağ Asitleri 4. Fosfolipitler 5. Yağda Çözünen Vitaminler (A,D,E,K) Suda çözünmezler

Detaylı

Kanser Hastalarında Beslenme

Kanser Hastalarında Beslenme Kanser Hastalarında Beslenme Tedavi Öncesi, Tedavi Süresince ve Tedavi Sonrası Beslenme İpuçları Uzm.Dyt.Elvan YILMAZ AKYÜZ Hedefler Sağlıklı kiloyu korumak Vücudun onarımını ve tedavisini sağlayan sağlıklı

Detaylı

Ekmek, buğday ununa; su, tuz, maya (Saccharomyces cerevisiae) gerektiğinde şeker, enzimler, enzim kaynağı olarak malt unu, vital gluten ve izin

Ekmek, buğday ununa; su, tuz, maya (Saccharomyces cerevisiae) gerektiğinde şeker, enzimler, enzim kaynağı olarak malt unu, vital gluten ve izin EKMEK İSRAFI Ekmek, buğday ununa; su, tuz, maya (Saccharomyces cerevisiae) gerektiğinde şeker, enzimler, enzim kaynağı olarak malt unu, vital gluten ve izin verilen katkı maddeleri ilave edilip bu karışımın

Detaylı

HERBALIFELINE MAX. Takviye Edici Gıda

HERBALIFELINE MAX. Takviye Edici Gıda HERBALIFELINE MAX Enerji Enerji ve besin öğeleri 1 kapsül 4 kapsül 42 kj 10 kcal 168 kj 40 kcal Yağ 1 g 4 g doymuş yağ 0,1 g 0,4 g tekli doymamış yağ 0,1 g 0,4 g çoklu doymamış yağ 0,8 g 3,2 g Karbonhidrat

Detaylı

KARBONHİDRATLAR. Glukoz İNSAN BİYOLOJİSİ VE BESLENMESİ AÇISINDAN ÖNEMLİ OLAN

KARBONHİDRATLAR. Glukoz İNSAN BİYOLOJİSİ VE BESLENMESİ AÇISINDAN ÖNEMLİ OLAN KARBONHİDRATLAR Normal diyet alan kişilerde enerjinin % 55-60 ı karbonhidratlardan sağlanır. Bitkiler karbonhidratları fotosentez yoluyla güneş ışığının yardımıyla karbondioksit ve sudan yararlanarak klorofilden

Detaylı

Kazanım Merkezli Çalışma Kağıdı 1. Ünite Vücudumuzda Sistemler Sindirim Sistemi

Kazanım Merkezli Çalışma Kağıdı 1. Ünite Vücudumuzda Sistemler Sindirim Sistemi Fen Bilimleri 7. Sınıf Aşağıda, sindirim sistemi ile ilgili verilen ifadelerden doğru olanlarının yanına (, yanlış olanlarının yanına (Y) koyunuz. Aşağıda verilen resimde sindirim sistemi organlarının

Detaylı

DOĞA OKULLARI OKUL MENÜSÜ KILAVUZU

DOĞA OKULLARI OKUL MENÜSÜ KILAVUZU DOĞA OKULLARI OKUL MENÜSÜ KILAVUZU EKİM 2015 İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ 2. BENİM TABAĞIM KONSEPTİ 3. BESİN GRUPLARI 4. MENÜ KILAVUZU a. ARA ÖĞÜNLER b. ANA ÖĞÜNLER c. SALATA BAR 5. MENÜNÜN YAĞ VE ŞEKER İÇERİĞİ

Detaylı

Bileşik karbonhidratlar. Mukopolisakkaritler -Hiyaluronik asit -Heparin -Kondroitin sülfatlar Kan grubu polisakkaritleri

Bileşik karbonhidratlar. Mukopolisakkaritler -Hiyaluronik asit -Heparin -Kondroitin sülfatlar Kan grubu polisakkaritleri KARBONHİDRATLAR Karbonhidratlar Karbon, hidrojen ve oksijen atomlarından oluşan organik bileşiklerdir Vücuda enerji sağlayan besin öğeleridir Özellikle bitkisel besinlerde çok yaygındır İnsanlar ve hayvanlar

Detaylı

Merhaba, Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız. Saygılarımızla, Deyvi Florentin Rousselot 2. Freeze-Dry Foods 3

Merhaba, Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız. Saygılarımızla, Deyvi Florentin  Rousselot 2. Freeze-Dry Foods 3 NutriFlash Food Ingredients Sayı 38 Yıl: 8 04.2013 Fi Istanbul, 7-9 May 2013, ICEC, Istanbul, Turkey Merhaba, Dünyanın en kapsamlı gıda bileşenleri fuarı FOOD INGREDIENTS 2013, 07 09 Mayıs 2013 tarihlerinde

Detaylı

Prof. Dr. Sedat BOYACIOĞLU

Prof. Dr. Sedat BOYACIOĞLU Prof. Dr. Sedat BOYACIOĞLU 173 Prof. Dr. Sedat BOYACIOĞLU Hiçbir canlının beslenmeden yaşamını sürdürmesi mümkün değildir. Bu, her yaşta olmak üzere, insanlar için de geçerlidir. Özellikle bebekler ve

Detaylı

Dr. Hülya ÇAKMAK Gıda Mühendisliği Bölümü ANTİOKSİDANLAR

Dr. Hülya ÇAKMAK Gıda Mühendisliği Bölümü ANTİOKSİDANLAR Dr. Hülya ÇAKMAK Gıda Mühendisliği Bölümü ANTİOKSİDANLAR ANTİOKSİDANLAR Aktif oksijen türevleri (ROS) normal metabolizma sırasında vücudumuzun ürettiği yan ürünlerdir. Ancak bazı dış kaynaklardan da serbest

Detaylı

Güçlü bir kas sistemi, beyin ve kalp için kuruyemiş tüketin!

Güçlü bir kas sistemi, beyin ve kalp için kuruyemiş tüketin! Güçlü bir kas sistemi, beyin ve kalp için kuruyemiş tüketin! Her anlamda güçlü olmak ne kadar önemli aslında. Güçlü bir kas sistemi, güçlü bir beyin, güçlü bir kalp, güçlü saçlar, kendini iyi hissetmek

Detaylı

Fitik asit gıdaların fonksiyonel ve besinsel özellikleri üzerine önemli etkileri olan doğal bileşenlerin kompleks bir sınıfını oluşturmaktadır.

Fitik asit gıdaların fonksiyonel ve besinsel özellikleri üzerine önemli etkileri olan doğal bileşenlerin kompleks bir sınıfını oluşturmaktadır. FİTİK ASİT İN BESLENMEDEKİ ÖNEMİ FİTİK ASİT NEDİR? Fitik asit gıdaların fonksiyonel ve besinsel özellikleri üzerine önemli etkileri olan doğal bileşenlerin kompleks bir sınıfını oluşturmaktadır. Birçok

Detaylı

Pazardan Sofraya:Pazarlama ve Tüketim Beslenmede Balığın Yeri ve Önemi

Pazardan Sofraya:Pazarlama ve Tüketim Beslenmede Balığın Yeri ve Önemi Pazardan Sofraya:Pazarlama ve Tüketim Beslenmede Balığın Yeri ve Önemi Prof. Dr. Yasemen YANAR Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölüm Başkanı Tarih boyunca medeniyetler

Detaylı

ŞİKAYETİNİZ Mİ VAR??? Yemek sonrası şişkinlik hissediyorum... Yemeklerden sonra hazımsızlık hissediyorum...

ŞİKAYETİNİZ Mİ VAR??? Yemek sonrası şişkinlik hissediyorum... Yemeklerden sonra hazımsızlık hissediyorum... ŞİKAYETİNİZ Mİ VAR??? Yemek sonrası şişkinlik hissediyorum... Yemeklerden sonra hazımsızlık hissediyorum... ŞİKAYETİNİZ Mİ VAR??? Ha4ada 2-3 defa kabızlığım oluyor... Kabız olduğumda fissür/hemoroid şikayetlerim

Detaylı

Kış Aylarında Nasıl Beslenmeliyiz? - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Kış Aylarında Nasıl Beslenmeliyiz? - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Kış meyve ve sebzeleri, gripten kansere kadar pek çok hastalığa karşı insanı koruyan, yaşlılık sürecini yavaşlatan, vitamin, karotenoid, flavonoid gibi maddelerce zengindir. Günde 2 porsiyonu meyve olmak

Detaylı