Amisülpirid düşük oranda metabolize olur: İki inaktif metaboliti tanımlanmıştır ve atılan toplam miktarın %4 üne karşılık gelir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Amisülpirid düşük oranda metabolize olur: İki inaktif metaboliti tanımlanmıştır ve atılan toplam miktarın %4 üne karşılık gelir."

Transkript

1 Solian 200 mg Tablet FORMÜLÜ Bir tablet içeriği; Amisülpirid 200 mg FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikler Amisülpirid, sübstitüe benzamidler sınıfına ait bir antipsikotiktir. Farmakodinamik profili, limbik sistemin D 2 ve D 3 dopaminerjik reseptörlerine yönelik seçici ve baskın bir afiniteyle karakterizedir. Amisülpiridin serotoninerjik reseptörlere ya da histaminik, kolinerjik ve adrenerjik tipteki diğer nöroreseptörlere afinitesi yoktur. Amisülpirid, düşük dozlarda, presinaptik D 2 /D 3 dopaminerjik reseptörleri tercihli olarak bloke eder; bu durum amisülpiridin negatif semptomlar üzerindeki etkisini açıklayabilir. Akut şizofrenili 191 hastayla yapılan haloperidolle karşılaştırmalı, çift kör, kontrollü bir çalışmada, haloperidole kıyasla amisülpirid, ikincil negatif semptomları anlamlı olarak düzeltmiştir. Farmakokinetik özellikler İnsanlarda amisülpirid iki absorpsiyon piki sergiler: Birincisine dozlamadan 1 saat sonra hızla ulaşılırken, ikincisi uygulamadan üç ila dört saat sonra görülür. Tekabül eden plazma düzeyleri, 50 mg'lık bir dozu takiben sırasıyla, 39±3 ve 54±4 ng/ml dir. Dağılım hacmi 5.8 l/kg dır. Plazma proteinlerine bağlanma oranı düşüktür (%16) ve bu düzey herhangi bir ilaç etkileşimini akla getirmez. Mutlak biyoyararlanım %48 e ulaşır. Amisülpirid düşük oranda metabolize olur: İki inaktif metaboliti tanımlanmıştır ve atılan toplam miktarın %4 üne karşılık gelir. Yinelenen dozlardan sonra, amisülpirid birikim yapmaz ve farmakokinetik parametreler değişmeden kalır. Eliminasyon yarı ömrü oral uygulamadan sonra yaklaşık 12 saattir. Amisülpirid idrar yoluyla değişmeden elimine edilir. IV yoldan uygulanan dozun yarısı (%50 si), genellikle ilk 24 saat içinde (idrarla atılımın %90 ı) idrarla elimine edilir. Böbrek klerensi yaklaşık 330 ml/dak dır. Karbonhidrattan yana zengin bir öğün, amisülpiridin eğri altındaki alan (EAA), doruk plazma konsantrasyonuna ulaşma süresi (t maks ) ve doruk plazma konsantrasyonu (K maks ) değerlerini anlamlı olarak azaltırken, yağ oranı yüksek bir öğün bu parametreleri SB Onay Tarihi:

2 etkilemez. Ancak, bu sonuçların amisülpirid ile tedavi sırasındaki etkileri bilinmemektedir. Karaciğer yetmezliği Amisülpirid düşük oranda metabolize olduğundan, karaciğer yetmezliği olan hastalarda dozun azaltılması gerekli değildir. Böbrek yetmezliği Böbrek yetmezliği olan hastalarda eliminasyon yarı ömrü değişikliğe uğramaz, ancak toplam klerens 2.5 ila 3 kat azalır. Amisülpiridin EAA sı hafif böbrek yetmezliği olan hastalarda iki kat ve orta düzeyde böbrek yetmezliği olan hastalarda yaklaşık on kat artmıştır. Bununla birlikte, bu konuyla ilgili deneyim hala sınırlıdır; 50 mg'ın üzerindeki dozlarla ilgili çok az veri mevcuttur. Amisülpirid, yetersiz ölçüde diyaliz olur. Yaşlılar 65 yaşın üzerindeki yaşlı kişilerden elde edilen farmakokinetik veriler, 50 mg'lık tek bir dozun ardından K maks, yarılanma ömrü (t 1/2 ) ve EAA değerlerinde %10 ila 30 luk bir artış olduğunu göstermektedir. Yinelenen dozlara ilişkin veri mevcut değildir. ENDİKASYONLARI Solian, negatif semptomların baskın olduğu durumlar dahil, pozitif semptomların (örn. deliryum, halüsinasyonlar, düşünce bozukluğu) ve/veya negatif semptomların (örn. duygulanım küntleşmesi, duygusal ve sosyal olarak içe dönme) görüldüğü, özellikle akut ya da kronik şizofrenik rahatsızlıklar dahil olmak üzere, psikozların tedavisinde endikedir. KONTRENDİKASYONLARI Bu ilaç aşağıdaki durumlarda KULLANILMAMALIDIR: Amisülpiride ya da ilacın içerdiği diğer maddelere karşı bilinen aşırı duyarlılık. Bazı benzamidler dahil, antidopaminerjik ilaç kullanan feokromositomalı hastalarda ciddi hipertansif olaylar bildirilmiştir. Bu yüzden, feokromositomalı olduğu bilinen ya da şüphelenilen kişilerde, reçeteye bu ürünün yazılmasından kaçınılması tavsiye edilir. 15 yaşın altındaki çocuklarda hiçbir klinik veri mevcut olmadığından, bu yaş grubunda kullanılmamalıdır. Laktasyon. Bilinen ya da şüpheli prolaktine bağlı tümör, örn. prolaktin salgılayan hipofiz adenomu ve meme kanseri. Ağır böbrek yetmezliği (kreatinin klerensi<10 ml/dak). Aşağıdakilerle kombinasyon halinde: SB Onay Tarihi:

3 Torsades de pointes i tetikleme olasılığı olan tıbbi ürünler: Sınıf Ia ya (kinidin, hidrokinidin, dizopiramid) ve sınıf III e (amiodaron, sotalol, dofetilid, ibutilid) ait olan antiaritmik ilaçlar, bazı nöroleptik ilaçlar (sültoprid, tioridazin, klorpromazin, levomepromazin, trifluoperazin, siyamemazin, sülpirid, tiaprid, pimozid, haloperidol, droperidol), bepridil, sisaprid, metadon, difemanil, IV eritromisin, mizolastin, IV vinkamin, halofantrin, sparfloksasin, gatifloksasin, moksifloksasin, pentamidin, IV spiramisin, gibi diğer ilaçlar (Bkz. İlaç etkileşmeleri ve diğer etkileşmeler.) Parkinsonlu hastalar haricinde, levodopa dışındaki dopaminerjik agonistler (amantadin, apomorfin, bromokriptin, kabergolin, entakapon, lizürid, pergolid, piribedil, pramipeksol, kuinagolid, ropinirol, selejilin). (Bkz. İlaç etkileşmeleri ve diğer etkileşmeler.) UYARILAR / ÖNLEMLER Özel Uyarılar: Nöroleptik malign sendrom Diğer nöroleptiklerle olduğu gibi, nöroleptik malign sendromun (hipertermi, kas rijiditesi, nörovejetatif bozukluklar, bilinç bulanıklığı, CPK yükselmesi) başlama olasılığı vardır. Hipertermide, özellikle yüksek günlük dozlarda görüldüğünde, psikoz tedavisinde kullanılan bütün ilaçlar kesilmelidir. QT aralığı uzaması Amisülpirid QT aralığını doza bağlı bir şekilde uzatır (Bkz. Yan etkiler/advers etkiler ). Torsades de pointes gibi ciddi bir ventriküler aritmi başlama riskini potansiyalize ettiği bilinir. Eğer klinik durum elveriyorsa, herhangi bir uygulamadan önce, bu tür bir aritminin başlamasını kolaylaştırabilecek herhangi bir faktörün bulunmadığından emin olunması tavsiye edilir: 55 atım/dak dan daha yavaş bir bradikardi. Elektrolit dengesizliği, özellikle de Hipokalemi. Konjenital QT aralığı uzaması. Belirgin bradikardi (<55 atım/dak), hipokalemi, intrakardiyak iletimde bir yavaşlama ya da QTc aralığında bir uzamaya neden olma olasılığı olan bir ilaçla sürmekte olan tedavi. İnme: Demansı olan ve bazı atipik antipsikotik ilaçlarla tedavi edilen yaşlı hasta popülasyonunda gerçekleştirilen plasebo karşılaştırmalı randomize klinik çalışmalarda, serebrovasküler olay riskinde 3 katlık bir artış gözlenmiştir. Bu risk artışının mekanizması bilinmemektedir. Diğer antipsikotik ilaçlarla ya da diğer hasta popülasyonlarında bir risk artışı olasılığı dışlanamaz. Amisulpirid, inme risk faktörleri olan hastalarda ihtiyatla kullanılmalıdır. Bir nöroleptikle uzun süreli tedavisi gereken hastaların ilk değerlendirmesinin bir parçası olarak EKG çekilmelidir. SB Onay Tarihi:

4 Bu tıbbi ürün, laktoz içeriği nedeniyle, konjenital galaktozemide, glikoz ya da galaktoz malabsorpsiyon sendromunda ya da laktaz eksikliğinde kontrendikedir. Kullanım tedbirleri: Amisulpirdi de içeren bazı antipsikotik ajanlarla tedavi edilen hastalarda hiperglisemi bildirilmiştir; bu nedenle, amisulpirid başlanan, diabetes mellitus tanısı almış ya da diyabet açısından risk faktörleri olan hastalarda uygun kan glukoz izlemi yapılmalıdır. Amisulpirid nöbet eşiğini düşürebilir. Bu nedenle, epilepsi öyküsü olan hastalar amisulpirid tedavisi süresince yakından izlenmelidir. Amisülpirid böbreklerden elimine edildiğinden, böbrek yetmezliği olan hastalarda doz azaltılmalıdır (bkz. Kullanım şekli ve dozu ). Ağır böbrek yetmezliği olan hastalarla ilgili hiçbir veri mevcut değildir (bkz. Kontrendikasyonları ). Nöroleptiklerin epileptojenik eşiği düşürdüğü bilinir. Dolayısıyla, nöbet öyküsü olan hastaların Solian tedavisi sırasında dikkatle izlenmesi şarttır. Hassasiyeti artmış (sedasyon ve hipotansiyon riski) yaşlı hastalarda dikkatli olunmalıdır. Parkinsonlu hastalarda dikkatli olunmalıdır. Bu hastalarda nöroleptikler reçeteye ancak mutlak surette gerekli olduğunda yazılmalıdır. Gebelik ve laktasyonda kullanım Gebelik: Gebelik kategorisi: B Klinik kullanım bakımından, gebelik sırasında kullanıldığında amisülpiridin herhangi bir malformasyona neden olan ya da fötus üzerine toksik etkisi olup olmadığını değerlendirmek için halen elde yeterli veri yoktur. Yararlar potansiyel riskleri mazur göstermedikçe, bu ilacın gebelik sırasında kullanılması önerilmemektedir. Amisulpiridin gebelik sırasında kullanılması halinde, yenidoğanlarda amisulpiridin advers etkileri görülebilir ve dolayısıyla uygun biçimde izleme yapılması önerilir. Laktasyon: Anne sütüne geçip geçmediğine dair veri bulunmadığından, tedavi sırasında emzirme kontrendikedir. Araç ve makina kullanmaya etkisi Amisulpirid önerildiği şekilde kullanılsa bile, somnolansa neden olabilir ve dolayısıyla araç veya makine kullanma yeteneği bozulabilir (Bkz. Advers etkiler ). YAN ETKİLER /ADVERS ETKİLER Advers etkiler, aşağıdaki düzen kullanılarak sıklık başlıkları altında sıralanmıştır: çok sık ( 1/10); sık ( 1/100); <1/10); seyrek ( 1/1.000; <1/100); nadir ( 1/10.000; <1/1.000); çok nadir (<1/10.000); sıklık bilinmiyor (mevcut verilerden hesaplanamıyor). SB Onay Tarihi:

5 Merkezi sinir sistemi bozuklukları: Çok sık: Ekstrapiramidal semptomlar görülebilir: tremor, rijidite, hipokinezi, hipersalivasyon, akatizi, diskinezi. Bu semptomlar optimal dozajlarda genellikle hafiftir ve antiparkinson ilaçlar uygulandığında amisulpirid kesilmeksizin kısmen geri dönüşlüdür. Ekstrapiramidal semptomların insidansı dozla ilişkili olup, negatif semptomların baskın olduğu hastaların mg/gün dozlarla tedavisinde son derece düşük kalmaktadır. Sık: Akut distoni (spazmodik tortikolis, okülojirik kriz, trismus, vb.) oluşabilir. Bu durum, tedavinin kesilmesini gerektirmeyip, antiparkinson bir ilaç etkisiyle geri dönüşümlüdür. Somnolans Seyrek: - Çoğunlukla uzun süreli uygulamadan sonra, esas olarak dil ve/veya yüzün ritmik, istemsiz hareketleriyle karakterize olan tardif diskinezi bildirilmiştir. Antiparkinson ilaçlar etkisizdir ya da semptomların şiddetlenmesine yol açabilir. - Nöbetler Sıklık bilinmiyor: Nöroleptik malign sendrom vakaları (bkz. Uyarılar/Önlemler ). Psikiyatrik bozukluklar: Sık: Uykusuzluk, anksiyete, ajitasyon, orgazm disfonksiyonu. Endokrin bozukluklar Sık: Amisulpirid, plazma prolaktin düzeylerinde ilaç kesildikten sonra geri dönüşlü olan bir artışa neden olmaktadır. Bu, galaktore, amenore, jinekomasti, göğüslerde ağrı ve erektil disfonksiyona yol açabilir. Gastrointestinal bozukluklar Sık: Konstipasyon, bulantı, kusma, ağız kuruluğu. Metabolizma ve beslenme bozuklukları: Seyrek: Hiperglisemi (bkz. Önlemler ). Kardiyak bozukluklar Sık: Hipotansiyon Seyrek: Bradikardi vakaları Sıklık bilinmiyor: QT aralığında uzama ve torsade de pointes gibi ventriküler aritmiler, ventriküler fibrilasyon, kardiyak arrest veya ani ölümle sonuçlanabilecek ventriküler taşikardi (bkz. Uyarılar ). Tetkikler: Sık: Kilo artışı Seyrek: Başlıca transaminazlarda olmak üzere, karaciğer enzimlerinde artış SB Onay Tarihi:

6 İmmün sistem bozuklukları: Seyrek: Alerjik reaksiyonlar. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ. İLAÇ ETKİLEŞMELERİ VE DİĞER ETKİLEŞMELER Kontrendike olan kombinasyonlar: Parkinsonlu hastalar haricinde, levodopa dışındaki dopamin agonistleri (amantadin, apomorfin, bromokriptin, kabergolin, entakapon, lizürid, pergolid, piribedil, pramipeksol, kuinagolid, ropinirol, selejilin). Dopamin agonistleri ve nöroleptiklerin karşılıklı antagonizmi. Bir nöroleptiğin tetiklediği ekstrapiramidal sendrom bir dopamin agonistiyle tedavi edilmemeli; antikolinerjik bir ilaç kullanılmalıdır. Torsades de pointes i tetikleme olasılığı olan tıbbi ürünler: Sınıf Ia ya (kinidin, hidrokinidin, dizopiramid) ve sınıf III e (amiodaron, sotalol, dofetilid, ibutilid) ait olan antiaritmik ilaçlar, bazı nöroleptik ilaçlar (sültoprid, tioridazin, klorpromazin, levomepromazin, trifluoperazin, siyamemazin, sülpirid, tiaprid, pimozid, haloperidol, droperidol), bepridil, sisaprid, difemanil, IV eritromisin, mizolastin, IV vinkamin, halofantrin, sparfloksasin, gatifloksasin, moksifloksasin, pentamidin, IV spiramisin, metadon vb. Artmış ventriküler ritim bozukluğu riski, özellikle torsades de pointes. Tavsiye edilmeyen kombinasyonlar: Alkol Alkol nöroleptiklerin sedatif etkisini çoğaltır. Dikkat dağınıklığı araç ya da makine kullanımını tehlikeli hale getirebilir. Tedavi boyunca alkollü içecekler ve alkol içeren ilaçların alınmasından kaçınılmalıdır. Levodopa Levodopa ve nöroleptiklerin karşılıklı antagonizmi. Parkinsonlu hastalarda, her iki ilacın da etkili en düşük dozu kullanılmalıdır. Parkinsonlu hastalarda, levodopa dışındaki dopamin agonistleri (amantadin, apomorfin, bromokriptin, kabergolin, entakapon, lizürid, pergolid, piribedil, pramipeksol, kuinagolid, ropinirol, selejilin) Dopamin agonistleri ve nöroleptiklerin karşılıklı antagonizmi. Dopamin agonisti psikotik rahatsızlıkları tetikleyebilir ya da bunları kötüleştirebilir. Dopamin agonisti kullanan parkinsonlu bir hastada bir nöroleptik kullanılması gerekirse, dopamin agonisti gittikçe azaltılarak kesilmelidir (dopaminerjik ilaçların birdenbire kesilmesi hastayı nöroleptik malign sendrom riskiyle karşı karşıya bırakır). Kullanım tedbirleri gerektiren kombinasyonlar: Bradikardiyi tetikleyen tıbbi ürünler (bradikardiyi tetikleyen kalsiyum kanal blokerleri: diltiazem, verapamil; beta-blokerler (sotalol hariç) (bkz. Kontrendikasyonları ); klonidin; guanfasin; meflokuin; digitaller; SB Onay Tarihi:

7 antikolinesterazlar: donezepil, rivastigmin, takrin, ambemoniyum, galantamin, piridostigmin, neostigmin) Artmış ventriküler ritim bozukluğu riski, özellikle torsades de pointes. Klinik ve elektrokardiyografik takip. Potasyum düşürücü tıbbi ürünler (potasyum düşürücü diüretikler, uyarıcı laksatifler, amfoterisin B (IV yoldan), glukokortikosteroidler, tetrakosaktid) Artmış ventriküler ritim bozukluğu riski, özellikle torsades de pointes. Amisülpiridi uygulamadan önce, eğer varsa hipokalemiyi düzeltmek ve elektrolitleri, klinik ve elektrokardiyografik parametreleri izlemek gereklidir. Dikkate alınması gereken kombinasyonlar: Antihipertansif ilaçlar (tümü) Antihipertansif etki ve artmış ortostatik hipotansiyon riski (aditif etki). Diğer merkezi sinir sistemi depresanları Morfin türevleri (analjezikler, antitüssifler ve yerine koyma tedavileri); barbitüratlar; benzodiazepinler; benzodiazepinler dışındaki anksiyolitikler; hipnotikler; sedatif antidepresanlar (amitriptilin, doksepin, mianserin, mirtazapin, timipramin); sedatif H1 antihistaminikler; merkezi antihipertansif ilaçlar; nöroleptik ilaçlar; diğerleri: baklofen; talidomid, pizotifen. Artmış merkezi depresyon. Dikkat dağınıklığı araç ya da makine kullanımını tehlikeli hale getirebilir. Kalp yetmezliğinde beta blokerler Bizoprolol, karvedilol, metoprolol: vazodilatör etki ve hipotansiyon riski, özellikle de ortostatik hipotansiyon (aditif etki). KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU Genellikle, günlük doz 400 mg ise günde tek doz şeklinde uygulanır. Günlük doz 400 mg ı aşıyorsa, iki defada uygulanır. Baskın negatif epizotlar: Tavsiye edilen dozaj 50 mg/gün ila 300 mg/gün dür. Dozlar bireysel olarak ayarlanmalıdır. En uygun doz günde yaklaşık 100 mg dır. Pozitif ve negatif semptomlu mikst epizotlar: Tedavinin başlangıcında, pozitif semptomların kontrol altına alınmasını sağlayacak bir dozaj, yani 400 ila 800 mg/gün uygulanmalıdır. Bundan sonra dozaj, etkili en düşük dozu elde etmek üzere, hastanın yanıtına göre bireysel olarak ayarlanmalıdır. Akut psikotik epizotlar: Tedavinin başlangıcında: Oral yoldan tavsiye edilen dozaj 400 ila 800 mg/gün dür; en yüksek doz hiçbir zaman 1200 mg ı aşmamalıdır. SB Onay Tarihi:

8 Bundan sonra: Dozlar hastadan alınan yanıta göre sürdürülmeli ya da ayarlanmalıdır. Her durumda, idame tedavisinin dozajı, etkili en düşük doz kullanılarak, bireysel olarak belirlenmelidir. Yaşlılarda: Artmış hassasiyetlerine (sedasyon ve hipotansiyon) bağlı olarak dikkatli kullanılmalıdır. Çocuklarda: 15 yaşın altındaki çocuklarda klinik veri mevcut olmadığından, bu yaş grubunda kullanılmamalıdır. Böbrek yetmezliği: Amisülpirid böbrekler yoluyla atıldığından böbrek yetmezliği olan hastalarda dozaj, kreatinin klerensi 30 ila 60 ml/dak arasında olanlarda yarıya, kreatinin klerensi 10 ila 30 ml/dak arasında olanlarda ise üçte bire indirilmelidir. Ağır böbrek yetmezliğiyle başvuran hastalarda (kreatinin klerensi<10 ml/dak) klinik tabloya ilişkin veri yoksa, amisülpirid kontrendikedir (bkz. Kontrendikasyonları ). Karaciğer yetmezliği: Amisülpirid düşük oranda metabolize olur; bu yüzden karaciğer yetmezliği olan hastalarda dozun azaltılması gerekli değildir. DOZ AŞIMI Solian ile akut doz aşımı konusunda bugüne kadarki deneyim sınırlıdır. Bildirilen belirtiler ve semptomlar genellikle tıbbi ürünün farmakolojik etkilerindeki artışın bir sonucudur; ortaya çıkan klinik tablo uyuşukluk, sedasyon, koma, hipotansiyon ve ekstrapiramidal semptomları içerir. Amisülpiridin bilinen, özgün bir antidotu yoktur. Akut doz aşımı durumunda, diğer ürünlerle kombinasyon halinde kullanılıp kullanılmadığı araştırılmalı ve uygun önlemler alınmalıdır: Yaşamsal belirtiler yakından izlenmelidir. Hasta iyileşene kadar kardiyak monitörizasyon (QT aralığı uzaması riski) sürdürülmelidir. Şiddetli ekstrapiramidal semptomlar görülürse, antikolinerjik tedavi uygulanmalıdır. Amisülpirid yetersiz ölçüde diyaliz olur; bu yüzden hemodiyalizle etkin olarak elimine edilemez. SAKLAMA KOŞULLARI 25 C nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız. ÇOCUKLARIN GÖREMEYECEĞİ VE ERİŞEMEYECEĞİ YERLERDE VE AMBALAJINDA SAKLAYINIZ. TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ VE AMBALAJ MUHTEVASI 60 ve 90 bölünebilir tablet içeren blister ambalajlarda. SB Onay Tarihi:

9 PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK DOZAJ ŞEKİLLERİ: Solian 400 mg 30 Film Kaplı Tablet Ruhsat Sahibi : Sanofi aventis İlaçları Ltd. Şti. No: 209, 4. Levent-İstanbul Ruhsat Tarih Ve Numarası: /81 Üretim Yeri : SANOFI WINTHROP INDUSTRIE FRANSA Reçete ile satılır. Prospektüs Onay Tarihi: SB Onay Tarihi:

DOGMATİL 200 mg TABLET

DOGMATİL 200 mg TABLET DOGMATİL 200 mg TABLET FORMÜLÜ 1 tablette: Sülpirid... 200 mg FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER Farmakodinamik özellikler Sülpirid benzamid grubundan bir nöroleptiktir ve etkisini serebral dopamin iletimine müdahale

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SOLIAN 200 mg tablet. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SOLIAN 200 mg tablet. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SOLIAN 200 mg tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Amisülpirid 200 mg Yardımcı madde: Laktoz monohidrat 139.2 mg Yardımcı maddeler için 6.1

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SOLIAN 100 mg/ml oral solüsyon. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1 ml solüsyon içeriği; Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SOLIAN 100 mg/ml oral solüsyon. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1 ml solüsyon içeriği; Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SOLIAN 100 mg/ml oral solüsyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1 ml solüsyon içeriği; Etkin madde: Amisülpirid 100 mg/ml Yardımcı madde: Metil parahidroksibenzoat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DOGMATİL 200 mg tablet. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sülpirid 200 mg

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DOGMATİL 200 mg tablet. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sülpirid 200 mg 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DOGMATİL 200 mg tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sülpirid 200 mg Yardımcı madde(ler): Laktoz monohidrat 23 mg Yardımcı maddeler için 6.1

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI SOLIAN 200 mg tablet Ağızdan alınır Etkin madde: Amisülpirid 200 mg Yardımcı maddeler: Sodyum nişasta glikolat, laktoz monohidrat, mikrokristalize selüloz, hipromelloz, magnezyum stearat.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Bölünebilir tablet Beyaz, hemen hemen beyaz, düz bölünebilir, bir yüzü AMI 100 baskılı tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Bölünebilir tablet Beyaz, hemen hemen beyaz, düz bölünebilir, bir yüzü AMI 100 baskılı tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SOLIAN 100 mg tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Amisülpirid 100 mg Yardımcı madde: Laktoz monohidrat 100 mg Yardımcı maddeler için 6.1

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. SOLIAN 100 mg tablet Ağızdan alınır

KULLANMA TALİMATI. SOLIAN 100 mg tablet Ağızdan alınır KULLANMA TALİMATI SOLIAN 100 mg tablet Ağızdan alınır Etkin madde: Amisülpirid 100 mg Yardımcı maddeler: Patates nişastası, laktoz monohidrat, metil selüloz, kolloidal hidrat silika, magnezyum stearat

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. SOLIAN 100 mg/ml oral solüsyon Ağızdan alınır KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Amisülpirid 100 mg Yardımcı maddeler: Gesweet, hidroklorik asit, metil parahidroksibenzoat, propil parahidroksibenzoat, potasyum

Detaylı

PAXİPRİD'in ayrıca piyasada, bir tablet içinde 400 mg amisülpirid içeren 30 ve 60 tabletlik formu da bulunmaktadır.

PAXİPRİD'in ayrıca piyasada, bir tablet içinde 400 mg amisülpirid içeren 30 ve 60 tabletlik formu da bulunmaktadır. Etkin madde: Amisülprid 200 mg Yardımcı maddeler: Mısır nişastası, laktoz monohidrat, metilselüloz, kolloidal anhıdre silika, magnezyum stearat Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DOGMATİL 200 mg tablet Ağızdan alınır

KULLANMA TALİMATI. DOGMATİL 200 mg tablet Ağızdan alınır DOGMATİL 200 mg tablet Ağızdan alınır KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Sülpirid 200 mg Yardımcı maddeler: Patates nişastası, laktoz monohidrat, metil selüloz, kolloidal hidrate silika, talk, magnezyum stearat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar Organik hastalıkların psikosomatik komponentlerinin tedavisinde

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar Organik hastalıkların psikosomatik komponentlerinin tedavisinde 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SÜLPİR 50 mg Kapsül KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2.KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sülpirid 50 mg Yardımcı madde: Laktoz 66.92 mg Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız. 3.FARMASÖTİK

Detaylı

Etkin madde: Amisülprid 400 mg Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat 200 mg, Sodyum nişasta glikolat 49 mg

Etkin madde: Amisülprid 400 mg Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat 200 mg, Sodyum nişasta glikolat 49 mg KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Paxiprid 400 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Amisülprid 400 mg Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat 200 mg, Sodyum nişasta glikolat

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. SOLIAN 400 mg film kaplı tablet Ağızdan alınır KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Amisülpirid 400 mg Yardımcı maddeler: Sodyum nişasta glikolat, laktoz monohidrat (inek sütü kaynaklı), mikrokristalize selüloz,

Detaylı

PLEGİCİL 30 ml Damla FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

PLEGİCİL 30 ml Damla FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ PLEGİCİL 30 ml Damla FORMÜLÜ 100 ml çözeltide: Asepromazin maleat 0.4068 g (0.3 g aktif baza eşdeğer) 10 Damla 1 mg etkin madde (baz olarak) içerir. (Alkol ve sodyum metil paraben içerir) FARMAKOLOJİK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HYPERIUM 1 mg tablet. 2. KALİTATİF ve KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HYPERIUM 1 mg tablet. 2. KALİTATİF ve KANTİTATİF BİLEŞİM 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HYPERIUM 1 mg tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF ve KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Rilmenidin (INN) dihidrojen fosfat: Rilmenidin baz miktarına eşdeğer olarak: Yardımcı maddeler:

Detaylı

NÖROFREN Tablet. FORMÜLÜ Bir tablette: Pimozid 2 mg (Tartrazin içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ. Farmakodinamik Özellikler:

NÖROFREN Tablet. FORMÜLÜ Bir tablette: Pimozid 2 mg (Tartrazin içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ. Farmakodinamik Özellikler: NÖROFREN Tablet FORMÜLÜ Bir tablette: Pimozid 2 mg (Tartrazin içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikler: Pimozid, kronik şizofrenik hastaların tedavisinde yarar sağlayan nöroleptik özelliklere

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ALZAMED hafif ve orta şiddette Alzheimer tipi demansın semptomatik tedavisinde endikedir.

ÜRÜN BİLGİSİ. 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ALZAMED hafif ve orta şiddette Alzheimer tipi demansın semptomatik tedavisinde endikedir. ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI ALZAMED 5 mg Film Tablet 2. BİLEŞİM Etkin madde: Donepezil hidroklorür 5 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ALZAMED hafif ve orta şiddette Alzheimer tipi demansın semptomatik tedavisinde

Detaylı

REQUIPPTM 5mg film tablet

REQUIPPTM 5mg film tablet REQUIPPTM 5mg film tablet Formülü: Beher film tablet : 5 mg ropinirol serbest baza eşdeğer ropinirol hidroklorür içerir. Boyar madde olarak: Titanyum dioksit ve indigokarmin. Farmakolojik Özellikleri :

Detaylı

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır.

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEBRİDAT tablet 100 mg 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Trimebutin Maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat

Detaylı

Desyrel Tablet 100 mg

Desyrel Tablet 100 mg FORMÜLÜ Bir tablet, 100 mg trazodon HCl içerir. Desyrel Tablet 100 mg FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikleri Trazodon, anksiyete ve uyku bozukluklarının eşlik ettiği depresyon gibi depresif

Detaylı

PARKYN 0.250 mg TABLET PROSPEKTÜS. PARKYN 0.250 mg TABLET

PARKYN 0.250 mg TABLET PROSPEKTÜS. PARKYN 0.250 mg TABLET PROSPEKTÜS PARKYN 0.250 mg TABLET FORMÜLÜ: Her bir tablet, 0.18 mg pramipeksol baza eşdeğer 0.250 mg pramipeksol dihidroklorür monohidrat içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER: Farmakodinamik Özellikler: Bir

Detaylı

VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet

VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her bir film tablet; 120 mg feksofenadin hidroklorür ve boyar madde olarak ; titanyum dioksit, kırmızı demir oksit ve sarı demir oksit içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Sülpirid 50 mg Yardımcı maddeler: Laktoz, metil selüloz, talk, magnezyum stearat.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Sülpirid 50 mg Yardımcı maddeler: Laktoz, metil selüloz, talk, magnezyum stearat. SÜLPİR 50 mg kapsül Ağızdan alınır KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Sülpirid 50 mg Yardımcı maddeler: Laktoz, metil selüloz, talk, magnezyum stearat. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI

Detaylı

Tranxilene 10 mg Kapsül

Tranxilene 10 mg Kapsül Tranxilene 10 mg Kapsül FORMÜLÜ Bir kapsülde: Klorazepat dipotasyum 10 mg (Kapsül boyar maddeleri: eritrosin, titan dioksit) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikler: Klorazepat benzodiazepin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PK-MERZ 100 mg Tablet Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. PK-MERZ 100 mg Tablet Ağız yoluyla alınır. PK-MERZ 100 mg Tablet Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Bir tablet, 100 mg Amantadin sülfat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, Mikrokristalize selüloz, Patates nişastası, Jelatin,

Detaylı

Farmakokinetik özellikler Trimetobenzamid hidroklorürün etkinliği oral yoldan alındıktan 10-40 dakika sonra başlar ve yaklaşık 3-4 saat devam eder.

Farmakokinetik özellikler Trimetobenzamid hidroklorürün etkinliği oral yoldan alındıktan 10-40 dakika sonra başlar ve yaklaşık 3-4 saat devam eder. Emedur Draje FORMÜLÜ Bir drajede: Trimetobenzamid HCl 200 mg (Şeker, kinolin sarısı, indigo karmin ve titan dioksit içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikler Trimetobenzamid hidroklorür,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DEBRİDAT FORT tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DEBRİDAT FORT tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEBRİDAT FORT tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 200 mg Trimebutin Maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz 175 mg Yardımcı

Detaylı

DEMAX 10 mg FİLM TABLET PROSPEKTÜS. DEMAX 10 mg FİLM TABLET

DEMAX 10 mg FİLM TABLET PROSPEKTÜS. DEMAX 10 mg FİLM TABLET PROSPEKTÜS DEMAX 10 mg FİLM TABLET FORMÜLÜ : Her film tablet etken madde olarak 8.31 mg Memantin e eşdeğer 10 mg Memantin HCl ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik

Detaylı

CABASER 1 mg Tablet FORMÜLÜ: CABASER 1 mg Tablet: Bir tablet 1 mg kabergolin içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler

CABASER 1 mg Tablet FORMÜLÜ: CABASER 1 mg Tablet: Bir tablet 1 mg kabergolin içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler CABASER 1 mg Tablet FORMÜLÜ: CABASER 1 mg Tablet: Bir tablet 1 mg kabergolin içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler CABASER Tabletin etken maddesi olan kabergolin, güçlü ve uzun süreli

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PK-MERZ i.v. İnfüzyon Çözeltisi Toplardamar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. PK-MERZ i.v. İnfüzyon Çözeltisi Toplardamar içine uygulanır. PK-MERZ i.v. İnfüzyon Çözeltisi Toplardamar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: 200 mg Amantadin sülfat Yardımcı maddeler: Sodyum klorür ve enjeksiyonluk su Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce

Detaylı

Ercefuryl Oral Süspansiyon

Ercefuryl Oral Süspansiyon Ercefuryl Oral Süspansiyon FORMÜLÜ Bir ölçekte (5 ml): Nifuroksazid 200 mg (Nipajin M, şeker, alkol ve portakal aroması içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri: Bir nitrofuran türevi

Detaylı

FLUANXOL 3 mg Kaplanmış Tablet. Bir tablet : Flupentiksol dihidroklorür (3 mg flupentiksol e eşdeğer ) Sarı demir oksid ve şeker içerir.

FLUANXOL 3 mg Kaplanmış Tablet. Bir tablet : Flupentiksol dihidroklorür (3 mg flupentiksol e eşdeğer ) Sarı demir oksid ve şeker içerir. FLUANXOL 3 mg Kaplanmış Tablet Formülü : Bir tablet : Flupentiksol dihidroklorür (3 mg flupentiksol e eşdeğer ) Sarı demir oksid ve şeker içerir. 3.504mg Farmakolojik Özellikleri : Flupentiksol belirgin

Detaylı

CONTRAMAL RETARD 100 mg TABLET PROSPEKTÜS

CONTRAMAL RETARD 100 mg TABLET PROSPEKTÜS PROSPEKTÜS FORMÜLÜ : Contramal Retard 100 mg Tablet; 100 mg tramadol hidroklorür ve boyar madde olarak titanyum dioksit (E 171) içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikleri : Contramal

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Bir yüzü "0.3" baskılı, yuvarlak, konveks, soluk kırmızı film kaplı tabletler. Moksonidin hipertansiyon tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Bir yüzü 0.3 baskılı, yuvarlak, konveks, soluk kırmızı film kaplı tabletler. Moksonidin hipertansiyon tedavisinde endikedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Physiotens 0.3 mg film kaplı tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Moksonidin Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat 0.3 mg 95.60 mg 3. FARMASÖTİK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NIZORAL 400 mg Ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir ovül etkin madde olarak 400 mg ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler: Bütil hidroksianizol

Detaylı

PROCTOLOG hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir.

PROCTOLOG hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PROCTOLOG rektal krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g. kremde, Etkin madde: Ruskogenin Trimebutin Yardımcı maddeler: Setostearil alkol Propilen glikol

Detaylı

Xatral XL 10 mg Denetimli Salım Tableti

Xatral XL 10 mg Denetimli Salım Tableti Xatral XL 10 mg Denetimli Salım Tableti FORMÜLÜ Bir denetimli salım tabletinde: Alfuzosin hidroklorür 10 mg (Boyar madde olarak sarı demir oksit içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri

Detaylı

Rilutek 50 mg Filmtablet

Rilutek 50 mg Filmtablet Rilutek 50 mg Filmtablet FORMÜLÜ Her film tablet 50 mg riluzol ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikleri Amiyotrofik lateral sklerozun patogenezi

Detaylı

PERİLİFE 2 mg FİLM TABLET

PERİLİFE 2 mg FİLM TABLET PROSPEKTÜS FORMÜL PERİLİFE 2 mg FİLM TABLET Her bir film kaplı tablet, 2 mg Risperidon içerir. Yardımcı madde: Laktoz monohidrat, titanyum dioksit (E 171) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER Farmakodinamik Özellikler:

Detaylı

Antipsikotik ilaçlar

Antipsikotik ilaçlar Antipsikotik ilaçlar Etki mekanizmaları Dopamin blokajı yaparlar Mezolimbik yolda blokaj > pozitif belirtiler Mezokortikal yol > negatif belirtiler Dopamin ve serotonin blokajı yaparlar Dopamin blokajı

Detaylı

CORDARONE 200 mg Bölünebilir Tablet

CORDARONE 200 mg Bölünebilir Tablet CORDARONE 200 mg Bölünebilir Tablet FORMÜLÜ Bir bölünebilir tablette: Amiodaron hidroklorür...200 mg. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri: Anti-aritmik özellikleri : - Kalp kası liflerinde

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. Ürünün İsmi. EUCARBON tablet. 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi. Etkin maddeler:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. Ürünün İsmi. EUCARBON tablet. 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi. Etkin maddeler: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. Ürünün İsmi EUCARBON tablet 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi Etkin maddeler: Bir tablette; 180,0 mg bitkisel kömür, 50,0 mg kükürt, 105,0 mg senne (sinameki) yaprağı tozu ve 25,0

Detaylı

Allerset 10 mg Film Tablet

Allerset 10 mg Film Tablet Allerset 10 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her bir film tablette, 10 mg setirizin dihidroklorür; ayrıca boyar madde titan dioksit bulunur. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikleri Allerset Tablet in

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Her bir tablet 1 mg klemastine (hidrojen fumarat halinde) içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Her bir tablet 1 mg klemastine (hidrojen fumarat halinde) içerir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TAVEGYL Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 1 mg klemastine (hidrojen fumarat halinde) içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PK-MERZ 100 mg Tablet Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. PK-MERZ 100 mg Tablet Ağız yoluyla alınır. PK-MERZ 100 mg Tablet Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Bir tablet, 100 mg Amantadin sülfat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, Mikrokristalize selüloz, Patates nişastası, Jelatin,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAXTHİO 4 mg/2 ml İM Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tiyokolşikosid 4 mg Yardımcı maddeler: Sodyum klorür

Detaylı

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg Yardımcı maddeler: Mannitol... 50 mg Yardımcı maddeler

Detaylı

4.3. Kontrendikasyonlar Bileşenlerden herhangi birine karşı önceden oluşmuş aşırı duyarlılık durumlarında kontrendikedir.

4.3. Kontrendikasyonlar Bileşenlerden herhangi birine karşı önceden oluşmuş aşırı duyarlılık durumlarında kontrendikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GİSMOTAL 200 mg FORT tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 200 mg trimebutin maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. DEBRİDAT 24 mg/ 5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. DEBRİDAT 24 mg/ 5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ DEBRİDAT 24 mg/ 5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sulandırılmadan önce; her 100 gram granül, 787

Detaylı

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant)

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 1 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 2 Prospektüs 3 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) Steril,apirojen Formülü Beher Zoladex LA Subkütan implant, enjektör içinde, uygulamaya hazır, beyaz

Detaylı

CARDURA 4 mg, mesilat şeklinde aktif madde olan doksazosinin 4 mg'a eşdeğer miktarlarını ihtiva eden beyaz tabletler halindedir.

CARDURA 4 mg, mesilat şeklinde aktif madde olan doksazosinin 4 mg'a eşdeğer miktarlarını ihtiva eden beyaz tabletler halindedir. CARDURA 4 mg Tablet FORMÜLÜ CARDURA 4 mg, mesilat şeklinde aktif madde olan doksazosinin 4 mg'a eşdeğer miktarlarını ihtiva eden beyaz tabletler halindedir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ FARMAKODİNAMİK ÖZELLİKLERİ

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TUSSİR 30 mg / 5ml şurup. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TUSSİR 30 mg / 5ml şurup. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TUSSİR 30 mg / 5ml şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Levodropropizin Yardımcı maddeler: 30 mg / 5 ml Sukroz...2.5 g/ 5 ml Gliserol.0.5 g/

Detaylı

Propiverin HCL Etki Mekanizması. Bedreddin Seçkin

Propiverin HCL Etki Mekanizması. Bedreddin Seçkin Propiverin HCL Etki Mekanizması Bedreddin Seçkin 24.10.2015 Propiverin Çift Yönlü Etki Mekanizmasına Sahiptir Propiverin nervus pelvicus un eferent nörotransmisyonunu baskılayarak antikolinerjik etki gösterir.

Detaylı

SPOREX 100 mg Mikropellet Kapsül Dermatolojik Mantar Enfeksiyonları İçin

SPOREX 100 mg Mikropellet Kapsül Dermatolojik Mantar Enfeksiyonları İçin SPOREX 100 mg Mikropellet Kapsül Dermatolojik Mantar Enfeksiyonları İçin FORMÜLÜ Her Sporex Mikropellet kapsül 100 mg itrakonazol içerir. Kapsül boyar maddeleri: titanyum dioksit, eritrosin, indigotin

Detaylı

PSİKOFARMAKOLOJİ 3. Antipsikotikler Doç. Dr. Şaziye Senem Başgül. HKU, Psikoloji YL, 2017 Bahar.

PSİKOFARMAKOLOJİ 3. Antipsikotikler Doç. Dr. Şaziye Senem Başgül. HKU, Psikoloji YL, 2017 Bahar. PSİKOFARMAKOLOJİ 3 Antipsikotikler Doç. Dr. Şaziye Senem Başgül HKU, Psikoloji YL, 2017 Bahar www.gunescocuk.com PSİKOZ VE ŞİZOFRENİ Şizofreni belirtilerinin altında yatan düzeneği açıklamaya çalışan başlıca

Detaylı

Sağlıklı gönüllülerde plazma konsantrasyonu grafiğinden hesaplanmış nispi dağılım hacmi 0.32 L/kg dır ( i.v. dozu, 0.4 mg/ kg vücut ağırlığı).

Sağlıklı gönüllülerde plazma konsantrasyonu grafiğinden hesaplanmış nispi dağılım hacmi 0.32 L/kg dır ( i.v. dozu, 0.4 mg/ kg vücut ağırlığı). Glucobay 100 Tablet Akarboz Formülü : 1 tablet Glucobay 100, 100 mg akarboz içerir. Farmakolojik Özellikleri Farmakodinamik özellikler: Glucobay ın aktif maddesi olan akarboz bir alfa - glukozidaz inhibitörüdür.

Detaylı

Karaciğer yetmezliği (bkz bölüm 4.3 ve 4.4) Ciddi karaciğer yetmezliği olan hastalarda tedavi kontrendikedir.

Karaciğer yetmezliği (bkz bölüm 4.3 ve 4.4) Ciddi karaciğer yetmezliği olan hastalarda tedavi kontrendikedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: DARZOX 1.5 mg SR film tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1.5 mg İndapamid Yardımcı maddeler: 76,50 mg Laktoz monohidrat (bkz. Bölüm 4.4

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile, yutulmalıdır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile, yutulmalıdır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TİREBRANT FORT 200 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 200 mg Trimebutin Maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BETASERC 24 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür, 24 mg

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BETASERC 24 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür, 24 mg 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BETASERC 24 mg Tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Betahistin dihidroklorür, 24 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Beyaz, yuvarlak, bir yüzünde E20 baskısı bulunan film tablet.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Beyaz, yuvarlak, bir yüzünde E20 baskısı bulunan film tablet. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KESTINE 20 mg film tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Herbir film tablet 20 mg mikronize ebastin içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MERESA enjeksiyonluk çözelti içeren ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MERESA enjeksiyonluk çözelti içeren ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MERESA enjeksiyonluk çözelti içeren ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sülpirid...100 mg / 3 ml Yardımcı madde(ler): Sodyum klorür... 10

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Nimesulide (mikronize) içermektedir. Yardımcı madde(ler): Laktoz

Detaylı

SERALĠN 50 mg Çentikli Film Tablet

SERALĠN 50 mg Çentikli Film Tablet SERALĠN 50 mg Çentikli Film Tablet FORMÜLÜ Her çentikli film tablette, 50 mg sertraline eşdeğer miktarda sertralin HCI bulunur. Boyar madde: Titanyum dioksit (E 171). FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ Farmakodinamik

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: DİCLORAL gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml 0,74 mg diklofenak (serbest asit şeklinde) içerir. Yardımcı madde(ler): Yardımcı

Detaylı

ARİTMİ TEDAVİSİNDE KULLANILAN İLAÇLAR. Öğr. Gör. Nurhan BİNGÖL

ARİTMİ TEDAVİSİNDE KULLANILAN İLAÇLAR. Öğr. Gör. Nurhan BİNGÖL ARİTMİ TEDAVİSİNDE KULLANILAN İLAÇLAR Öğr. Gör. Nurhan BİNGÖL ARİTMİ TEDAVİSİNDE KULLANILAN İLAÇLAR 1) BRADİKARDİK İLAÇLAR 2) TAŞİKARDİK İLAÇLAR Kalp, kendi kendine uyarı çıkarma ve iletebilme özelliğine

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: FLUDEX SR 1.5 mg sürekli salım sağlayan film kaplı tablet.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: FLUDEX SR 1.5 mg sürekli salım sağlayan film kaplı tablet. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: FLUDEX SR 1.5 mg sürekli salım sağlayan film kaplı tablet. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde:1.5 mg Indapamid Yardımcı maddeler: 124.5 mg Laktoz

Detaylı

Cordarone 150 mg/ 3 ml Enjektabl solüsyon İ.V.

Cordarone 150 mg/ 3 ml Enjektabl solüsyon İ.V. Cordarone 150 mg/ 3 ml Enjektabl solüsyon İ.V. FORMÜLÜ 3 ml lik ampulde: Amiodaron HCI 150 mg Benzil alkol 60,6 mg Polisorbat 80 300 mg Enjeksiyonluk su k.m. 3 ml FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BUSPON 5 mg kapsül

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BUSPON 5 mg kapsül KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BUSPON 5 mg kapsül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir kapsül; Etkin madde: Buspiron hidroklorür 5.0 mg Yardımcı madde(ler): Laktoz 94 mg Tartrazin (E102)

Detaylı

RECBUTİN hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir.

RECBUTİN hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI RECBUTİN rektal krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1 g kremde; Etkin madde: Trimebutin baz Ruskogenin 58.00 mg 5.00 mg Yardımcı maddeler: Setostearil alkol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: 1mg Rilmenidin baz miktarına eşdeğer olarak mg Rilmenidin(INN) dihidrojen fosfat.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: 1mg Rilmenidin baz miktarına eşdeğer olarak mg Rilmenidin(INN) dihidrojen fosfat. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HYPERIUM 1 mg tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1mg Rilmenidin baz miktarına eşdeğer olarak 1.544 mg Rilmenidin(INN) dihidrojen fosfat.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Draje SANDOMİGRAN drajeler beyazımsı, yuvarlak ve bikonvekstir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Draje SANDOMİGRAN drajeler beyazımsı, yuvarlak ve bikonvekstir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SANDOMİGRAN draje 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde : Pizotifen hidrojen maleat Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat 0.73 mg (0.5 mg pizotifene

Detaylı

Psikiyatride Akılcı İlaç Kullanımı. Doç.Dr.Vesile Altınyazar

Psikiyatride Akılcı İlaç Kullanımı. Doç.Dr.Vesile Altınyazar Psikiyatride Akılcı İlaç Kullanımı Doç.Dr.Vesile Altınyazar Tüm dünyada ilaç harcamalarının toplam sağlık harcamaları içindekipayı ortalama %24,9 Ülkemizde bu oran 2000 yılı için %33,5 Akılcı İlaç Kullanımı;

Detaylı

12007864-02 CEFT 081201P7 Sayfa 2

12007864-02 CEFT 081201P7 Sayfa 2 CEFTĐNEX 300 mg FĐLM KAPLI TABLET FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 300 mg sefdinir, ayrıca boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLER: Farmakodinamik özellikleri: Ceftinex Tablet,

Detaylı

RELAXOL 40 mg FİLM TABLET

RELAXOL 40 mg FİLM TABLET RELAXOL 40 mg FİLM TABLET Her film tablet; 40 mg Sitalopram a eşdeğer Sitalopram hidrobromür içerir. Boyar madde olarak; Titanyum dioksit kullanılmıştır. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikleri

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI MERESA enjeksiyonluk çözelti içeren ampul Kas içine uygulanır. Etkin Madde: Her 3 ml lik ampulde 100 mg sülpirid içerir. Yardımcı Maddeler: Sodyum klorür, sülfirik asit (% 95), enjeksiyonluk

Detaylı

Risperdal Quicklet 3 mg Ağızda çözünür tablet

Risperdal Quicklet 3 mg Ağızda çözünür tablet Risperdal Quicklet 3 mg Ağızda çözünür tablet Antipsikotik FORMÜLÜ: Her bir Risperdal Quicklet ağızda çözünür tablet, 3 mg Risperidon içerir. Yardımcı maddeler: Polakrileks reçine, mannitol, glisin, aspartam,

Detaylı

PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL

PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL FORMÜLÜ : Bir Yumuşak Kapsül ; B 1 vitamini 15 mg B 2 vitamini 15 mg B 6 vitamini 10 mg B 12 vitamini 10 mcg Nikotinamid 50 mg Kalsiyum Pantotenat 25 mg D-Biotin 0.15

Detaylı

1g losyon, 1.0 mg Metilprednisolon aseponat içerir (% 0.1).

1g losyon, 1.0 mg Metilprednisolon aseponat içerir (% 0.1). 1 ADVANTAN M Losyon Formülü 1g losyon, 1.0 mg Metilprednisolon aseponat içerir (% 0.1). Yardımcı maddeler Benzil alkol Polioksietilen-2-stearil alkol Polioksietilen-21-stearil alkol Disodyum edetat Farmakolojik

Detaylı

TRİATÜS ŞURUP. Dekstrometorfan HBr mg Psödoefedrin HCL mg Klorfeniramin maleat... 2 mg

TRİATÜS ŞURUP. Dekstrometorfan HBr mg Psödoefedrin HCL mg Klorfeniramin maleat... 2 mg TRİATÜS ŞURUP FORMÜLÜ : Beher ölçek (5 ml); Dekstrometorfan HBr... 10 mg Psödoefedrin HCL... 20 mg Klorfeniramin maleat... 2 mg içerir. Ayrıca tatlandırıcı olarak sukroz, koruyucu olarak metilparaben,

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI EYESTIL 10 ml göz damlası 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde : 100 ml de : 0.150 g hiyalüronik asit sodyum tuzu içerir. Yardımcı maddeler : Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Karaciğer yetmezliği (bakınız bölüm 4.3 ve 4.4): Ciddi karaciğer yetmezliği olan hastalarda tedavi kontrendikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Karaciğer yetmezliği (bakınız bölüm 4.3 ve 4.4): Ciddi karaciğer yetmezliği olan hastalarda tedavi kontrendikedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ İNDURİN SR 1,5 mg sürekli salım sağlayan film kaplı tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir film kaplı tablette Etkin madde: İndapamid 1.5 mg Yardımcı

Detaylı

Levosimendanın farmakolojisi

Levosimendanın farmakolojisi Levosimendanın farmakolojisi Prof. Dr. Öner SÜZER Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Farmakoloji ve Klinik Farmakoloji AbD 1 Konjestif kalp yetmezliği ve mortalite 2 Kaynak: BM Massie et al, Curr Opin Cardiol 1996

Detaylı

Naltrekson un plazma yarı ömrü yaklaşık 4 saattir. Ortalama kan düzeyi 8.55 ng/ml.dir.

Naltrekson un plazma yarı ömrü yaklaşık 4 saattir. Ortalama kan düzeyi 8.55 ng/ml.dir. Ethylex 50 mg Film Tablet FORMÜL 1film tablet, 50 mg Naltrekson hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, mikrokristal selüloz, krospovidon, kolloidal silisyum dioksit, magnezyum stearat,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VASOSERC BID tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde : Betahistin dihidroklorür, 24 mg

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VASOSERC BID tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde : Betahistin dihidroklorür, 24 mg KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VASOSERC BID tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde : Betahistin dihidroklorür, 24 mg Yardımcı maddeler : Mannitol 75 mg. Yardımcı maddeler için

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3.FARMASÖTİK FORM Kapsül Gövdesi beyaz kapağı pembe renkli No: 3 kapsüller içinde homojen beyaz toz

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3.FARMASÖTİK FORM Kapsül Gövdesi beyaz kapağı pembe renkli No: 3 kapsüller içinde homojen beyaz toz KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TRANXILENE 5 mg kapsül 2.KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Klorazepat dipotasyum 5 mg Yardımcı madde: Potasyum karbonat 10 mg Yardımcı maddeler için

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Harpagophytum procumbens D.C. (Devil s Claw) kökünün kuru ekstresi 600 mg (en az % 1.2 harpagozit glikozitleri)

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Harpagophytum procumbens D.C. (Devil s Claw) kökünün kuru ekstresi 600 mg (en az % 1.2 harpagozit glikozitleri) KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HARPAGO 600 mg Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Harpagophytum procumbens D.C. (Devil s Claw) kökünün kuru ekstresi 600 mg (en az

Detaylı

YOĞUN BAKIMDA KARDİYAK ARİTMİLERE YAKLAŞIM

YOĞUN BAKIMDA KARDİYAK ARİTMİLERE YAKLAŞIM YOĞUN BAKIMDA KARDİYAK ARİTMİLERE YAKLAŞIM Doç. Dr. Ali Serdar Fak Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Şubat 2009 Konu akışı Yoğun bakım hastalarında aritmi sıklığı ve çeşitleri

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler için bölüm 6.1 e bakınız. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler için bölüm 6.1 e bakınız. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BİTERAL 500 mg vajinal tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir vajinal tablet 500 mg ornidazol içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz 400.0

Detaylı

Diğer çoğu nöroleptikler gibi, zuklopentiksol serum prolaktin seviyesini arttırır.

Diğer çoğu nöroleptikler gibi, zuklopentiksol serum prolaktin seviyesini arttırır. Clopixol 2 mg Film Tablet Formülü: Her film tablet, 2 mg Zuklopentiksol e eşdeğer Zuklopentiksol dihidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Titandioksit (E171), kırmızı demir oksit (E172). Farmakolojik özellikleri:

Detaylı

DEPRENİL 50 mg 30 Tablet

DEPRENİL 50 mg 30 Tablet DEPRENİL 50 mg 30 Tablet Depresyon, depresyona bağlı yeme ve uyku bozuklukları, bipolar hastalığın depresyon fazı, migren FORMÜLÜ Her bir Deprenil tablet 50 mg opipramol dihidroklorür içerir. FARMAKOLOJĠK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Film Tablet Açık sarı renkli, her iki yüzü düz, oblong, bikonveks film kaplı tabletler.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Film Tablet Açık sarı renkli, her iki yüzü düz, oblong, bikonveks film kaplı tabletler. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI OSTEOFLEX Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin Maddeler: Glukozamin Sülfat Bunda: Serbest Glukozamin (kabuklu deniz hayvanından elde edilen)

Detaylı

Yaşlılarda Dirençli Anksiyete Bozukluklarının Tanı ve Tedavisi

Yaşlılarda Dirençli Anksiyete Bozukluklarının Tanı ve Tedavisi Yaşlılarda Dirençli Anksiyete Bozukluklarının Tanı ve Tedavisi Dr. Berker Duman Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Psikiyatri AD, Konsültasyon-Liyezon Psikiyatrisi BD Ankara Üniversitesi Beyin Araştırmaları

Detaylı

RISPERDAL 1 mg Film tablet

RISPERDAL 1 mg Film tablet RISPERDAL 1 mg Film tablet Antipsikotik FORMÜLÜ: Her bir film kaplı tablet, 1mg Risperidon içerir. Yardımcı madde: Laktoz monohidrat. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikleri: Risperidon özgün

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. BİTERAL 250 mg Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Ornidazol Her film kaplı tablet 250 mg ornidazol içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. BİTERAL 250 mg Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Ornidazol Her film kaplı tablet 250 mg ornidazol içermektedir. KULLANMA TALİMATI BİTERAL 250 mg Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Ornidazol Her film kaplı tablet 250 mg ornidazol içermektedir. Yardımcı Maddeler: Diğer yardımcı maddeler için 6.1 e

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Her bir ampul; Etkin madde: 150 mg Amiodaron hidroklorür Yardımcı maddeler: Benzil alkol, Tween 80 ve enjeksiyonluk su içerir.

KULLANMA TALİMATI. Her bir ampul; Etkin madde: 150 mg Amiodaron hidroklorür Yardımcı maddeler: Benzil alkol, Tween 80 ve enjeksiyonluk su içerir. CORDALİN 150 mg/3 ml ampul Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Her bir ampul; Etkin madde: 150 mg Amiodaron hidroklorür Yardımcı maddeler: Benzil alkol, Tween 80 ve enjeksiyonluk su içerir. Bu ilacı

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Çeşitli nedenlere bağlı kuru öksürüğün (nonprodüktif öksürük) semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Çeşitli nedenlere bağlı kuru öksürüğün (nonprodüktif öksürük) semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI PULMOREST 30mg/5ml şurup 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: 1 ml şurup için: Levodropropizin 6,0 mg Yardımcı maddeler: Sakkaroz Metil paraben (E218)

Detaylı

DEVA. FORMÜLÜ: Her film tablet 10 mg Sitalopram a eşdeğer Sitalopram hidrobromür içerir. Boyar madde: Titanyum dioksit ihtiva eder.

DEVA. FORMÜLÜ: Her film tablet 10 mg Sitalopram a eşdeğer Sitalopram hidrobromür içerir. Boyar madde: Titanyum dioksit ihtiva eder. DEVA CİTREX 10 mg FİLM TABLET FORMÜLÜ: Her film tablet 10 mg Sitalopram a eşdeğer Sitalopram hidrobromür içerir. Boyar madde: Titanyum dioksit ihtiva eder. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER: Farmakodinamik Özellikler:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ MACMIROR COMPLEX 500 mg + 200.000 IU vajinal ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir vajinal ovül Nifuratel 500 mg; Nistatin 200.000 IU

Detaylı

SEROTOP FİLM TABLET 100 mg

SEROTOP FİLM TABLET 100 mg SEROTOP FİLM TABLET 100 mg FORMÜLÜ Her bir tablette; 100 mg sertraline eşdeğer 111,90 mg sertralin HCl Boyar madde: Titanyum dioksit FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikler Sertralin güçlü ve

Detaylı

Pazoloji ve Kullanım Şekli Çocuklar ve erişkinlerde kullanımı aşağıdaki tabloda verilmiştir;

Pazoloji ve Kullanım Şekli Çocuklar ve erişkinlerde kullanımı aşağıdaki tabloda verilmiştir; KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NAC 200 mg efervesan tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Asetilsistein 200 mg Yardımcı madde(ler): Aspartam (E 951) Sodyum hidrojen karbonat

Detaylı