Kanada Eğitim Sistemi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kanada Eğitim Sistemi"

Transkript

1 Kanada Eğitim Sistemi Kanada liseleri, Üniversiteleri, Kanada Master-Doktora ve Kanada da Kolej,staj kamp,mesleki egitimler hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçiniz. Kanada'da temel eğitim 10 yıl olarak belirlenmiģtir ve merkezi bir sistem yerine eyaletler kendi eğitim sistemlerini oluģturmuģlardır. Bu özerk yapı on ayrı eyalette 10 ayrı eğitim sistemi ortaya çıkarmıģtır. Kanadalılar bunu bir ayrılıktan ziyade bir zenginlik olarak kabul etmektedirler. Her eyaletin ilk okul, orta okul ve lise eğitiminden sorumlu kendi Milli Eğitim Bakanı olup bölge insanının istek ve ihtiyaçlarına göre eğitim programları belirlenir. Eyalet yasalarına göre oluģturulmuģ Mahalli Okullar Ġdare Heyeti, devlet okullarını yönetir. Özel okullarda da ilk, orta ve lise eğitimi alınabiliyor. Bazı özel okullar ise sadece yabancı öğrenci kabul ederler. Okullar Eylülde açılıyor, Haziranda sona eriyor. Devlet okulları kanada vatandaģlarına ücretsizdir, ancak yabancı öğrenci kabulleri eyaletten eyalete değiģiyor ve genellikle ücretlidirler. Özel okulların yabancı öğrenci için en büyük avantajı konaklama olanağı sağlamasıdır. Bir Türk öğrenci olarak özel bir liseye devam etmek isterseniz; mutlaka okulun eyalet Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı olduğuna dikkat edin. Yıllık okul ücretleri 4 bin ile 12 bin dolar arasında değiģmektedir. kanada'ya Latin Amerika'dan gelen öğrencilerin özellikle yaz aylarında sayısının arttığı görülmektedir. Vancouver hareketli, barıģçıl, kozmopolit ve kültürel etkinliklerin yoğun olduğu bir Ģehirdir. British Colombia'nın meģhur sporlarına ve açık alan etkinliklerine kolayca katılma imkanı sağlar. LSI her hafta beģ veya altı etkinlik düzenler. Whistler, kıģın kayak gezileri, yazın da arazi yürüyüģleri ve nehir raftingi ile meģhurdur. British Colombia adaları, özellikle Vancouver Adası, gidilecek yerler listesinin daima en baģındadır ve öğrenciler Vancouver'ın okyanusa yakınlığının sağladığı yelken ve diğer su sporları fırsatlarından yararlanırlar.

2 Alberta eyaletindeki Calgary Ģehrinde yer alan Global Village Calgary, Rocky Mountain English Center, öğrencileri daha akıcı konuģur hale getirme hedefiyle Ġngilizce öğrenimine bütüncül bir yaklaģım getirmektedir. Burada baģlıca dört Ġngilizce öğrenim seçeneği sunulmaktadır: Genel Ġngilizce'yi geliģtirme, iģ Ġngilizcesi, akademik Ġngilizce ve Ġngilizce öğrenimi ile seyahatin birleģiminden oluģan bir kurs. Okul, muhteģem bir vahģi tabiat içerisinde kurulmuģtur ve öğrenciler bundan büyük zevk alırlar. Ayrıca okulda staj programı sunulmaktadır. ġüphesiz, Calgary'nin 10 yıl önce uluslararası kıģ olimpiyatlarına iyi bir ev sahipliği yaparak edindiği Ģöhret, onun uluslararası arenada genç insanlar arasındaki itibarının artmasına yol açmıģtır. Okul gerçek bir kimlik anlayıģı ve bir topluluk tecrübesine sahiptir. Hala bütün öğrencilerin isimleri hatırlanacak kadar küçüktür ve etkinliklerle dolu bir takvim sunmaktadır. MeĢhur olimpiyat kayak alanı vasıtayla sadece bir buçuk saat uzaklıkta bulunurken, Banff ve Louise Gölü okula iki saat mesafededir. Bu yüzden kıģın kayak sporu öğrenciler arasında yaygındır. Yeme içme hususunda da, öğrenci fiyatları oldukça uygundur.

3 Manitoba Eyaletindeki Brandon Üniversitesi'nde akademik amaçlı Ġngilizce programını, Meksika, Ġspanya, Tayvan, Çin, Brezilya, Japonya, Kore ve Batı Afrika gibi kalabalık bölgelerden öğrenciler, bu küçük, güvenli Ģehre Ġngilizce öğrenmek için tercih etmektedir. Brandon 42 bin nüfuslu küçük, güvenli bir Ģehirdir, burada suç iģlenmez, trafik çok az tıkanır. Okul, bu Ģehrin merkezinde küçük bir kampüse sahiptir. Brandon'daki düģük yaģam giderleri de bazı daha büyük Ģehirlerle karģılaģtırıldığında ek bir kazançtır. Küçüklüğüne rağmen üniversite dünya standartlarında bir müzik okuluna sahiptir ve meģhur uluslararası sanatçıları kendine çeker. Ontario Eyaletinin doğusu, meģhur Toronto kenti ve ülkenin baģkenti Ottawa'ya ev sahipliği yapar. Her iki Ģehir de çok sayıda dil okuluna sahiptir. Kanada'nın en kozmopolit Ģehirlerinden birisi olan Toronto'daki Kanada Ġngilizce Merkezi'nde, profesyoneller için çok iyi hazırlanmıģ, bireysel ve küçük-grup esaslı kurslar bulunur. Kurslar yoğun ve yorucu olduğu halde eğlence fırsatı da sunulur. Etkinlikler ÇarĢamba günleri öğleden sonra düzenlenir ve okul görülecek yerlerin bir listesini verir. Toronto gibi önemli bir Ģehrin sunduğu pek çok özel etkinliğin yanı sıra, burada bulunan Science Center (Bilim Merkezi), müzeler ve galeriler meģhurdur. Öğrenciler Niagara ġelaleleri'ne veya Kuzey Ontario'daki, açık hava etkinlikler için harika bir yer durumundaki ulusal Algonquin Parkı'na günlük bir gezi yapabilirler. Toronto, alıģveriģ yapılabilecek pek çok yere sahiptir ve öğrenciler genellikle Toronto çarģısındaki Eaton Centre ile Yorkville bölgesine rağbet ederler.

4 Ülkenin baģkenti olan Ottawa, Kanada'daki en yüksek eğitimli nüfusu barındıran güzel bir Ģehirdir. Yüksek teknoloji endüstrisiyle olan bağlarından dolayı "Kuzey Silikon Vadisi" olarak da bilinir. Algonquin Yüksek Okulu baģkentte bulunmanın avantajını kullanarak öğrencileri kendisine çekmektedir. Ottawa güzel müzeleri, bakımlı kamusal alanları ile temiz, yeģil, güvenli ve çok farklı bir Ģehirdir. ġehir, sadece tarihini değil, kültürel çeģitliliğini de yansıtan sayısız kültürel etkinliğe ev sahipliği yapar. Kentte 100'ün üzerinde elçilik bulunmaktadır ve etkinlikler "75'ten fazla ülkenin gösteriģli çabalarını" yansıtır. ġehrin içinden geçen Rideau Kanalı her kıģ "dünyadaki en uzun buz sahasını" oluģturur ve yazları sandal yarıģı ile diğer su sporlarına sahne olur. Kanada'nın doğu sahilinin ötesinde yer alan ve Maritimes olarak bilinen adalar, çok farklı bir deneyimin sunar. Halifax Ģehrindeki Uluslararası Lisan Enstitüsü, ikinci bir dil öğrenmek ve yeni bir kültürle tanıģmak için iyi bir alternatif. Okula Japonya, Meksika ve Arjantin'den çok sayıda öğrenci gelmektedir. Halifax, beģ yüksek öğrenim kurumuna sahiptir: Dalhousie Üniversitesi, St Mary Üniversitesi, Mount St Vincent Üniversitesi, Nova Scotia Sanat Yüksek Okulu & Nova Scotia Dizayn ve Teknik Üniversitesi. Nüfusunun yüzde onu yüksek öğrenim gören yabancı öğrencilerden oluģan bu Ģehir, dıģarıdan gelen öğrenciler için cazip bir yerdir. Prens Edward Adası (PEI), "Anne of Green Gables" kitapları tarafından meģhur edilmiģ bir yerdir, fakat hala yabancı öğrenciler için nispeten az bilinen bir yer durumundadır. Dil seyahat haritasında kesin bir yer edinmek için, buradaki dört Ġngilizce okulu, yılbaģı kutlamalarında bir araya gelir. Öğrenciler özellikle, 1867'de AĢağı ve Yukarı Kanada'nın tek bir devlet oluģturdukları Province House'u ziyaret etmekten zevk alırlar. Ayrıca Toronto, Halifax ve New York'a da kısa seyahatler yaparlar. Yeni Konfederasyon Köprüsü Ģimdi anakaraya daha kolay ulaģım sağlamaktadır.

5 Kanada'nın doğal güzelliği ve güvenliliğinin çekiciliğiyle beraber, güçlü akademik programlar yabancı öğrenciler arasında ilgi görmeye devam etmektedir. Bununla birlikte, gittikçe rekabetçi hale gelen pazarlama ve tanıtım giriģimlerinin pazara giriģ üzerinde bir baskı oluģturduğu açıktır. Bu, kültürel farklılık ve öğrenim olanakları için ülkeyi tercih eden yabancı öğrencilerin ülkeye geliģi üzerinde de baskı oluģturmaktadır.kanada'da Eğitim, Kanada Eğitim sistemi hakkında bilgi almak veya Kanada'ya Eğitim baģvurusu yapmak için merkezimizle iletiģime geçebilirsiniz... Kanadada Üniversite, Kanada Üniversiteleri, Kanada Master-Doktora ve Kanada da Kolej Eğitimi hakkında bilgi almak için bizimle iletiģime geçiniz. Kanada'da Burs Ġmkanları Yabancı öğrencilerin Kanada üniversitelerinden burs temin edebilmeleri çok güçtür. Normal olarak, üniversiteler yabancı öğrencilere ilk sene burs ya da asistanlık vermeme eğilimindedir. Öğrenciler birinci yıldan sonra akademik baģarılarına ve ihtiyaçlarına göre burs alabilirler. Burslar çoğunlukla kısmidir. Yani genellikle toplam masrafların yalnızca bir kısmını karģılar. Çok iyi Ġngilizce bilen, TOEFL, GMAT, GRE sınavlarında üst %1 ' e girebilen üniversite birinci, ikinci ya da üçüncülerinin, veya not ortalaması 10 üzerinden veya 4 üzerinden 3.5 ve üzeri olanların, çok iyi referansları ve aynı zamanda kültürel, sportif, ve bilimsel ödülleri veya etkinlikleri olması durumunda bazı Kanada üniversitelerinden burs almaları mümkün olabilir. Ancak sonuçta bu düzeydeki öğrencilerin bile küçük bir bölümünün burs alabileceği unutulmamalıdır. Diğer taraftan, Ġngilizce ve akademik baģarı yönünden yeterli olan Kanada üniversitelerine öğrenci olarak kabul edilen Türkiye çapındaki baģarılı sporcular, kabul edildikten sonra ve baģarılarının devamına bağlı olarak bir miktar spor bursu alabilirler.

6 Yüksek Lisans ve Doktora öğrenimi için baģvuran, Ġngilizce, akademik durum, referanslar ve test sonuçları bakımından çok üstün nitelikli öğrencilerin üniversitelerden öğretim ve araģtırma asistanlığı sağlanarak öğrenim ve geçimlerini finanse etmeleri mümkündür. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK, TÜBĠTAK ve Türk Eğitim vakfı gibi kuruluģlar da yurtdıģında lisansüstü öğrenim için burs vermektedirler. Ayrıca yurtdıģında üniversite ve dil öğrenimi için bankalardan öğrenim kredisi almak mümkündür. Kanada'da Akreditasyon Yüksek öğretimde akreditasyon, ilk olarak ABD'nde ortaya çıkmıģ ve zamanla yaygınlaģmıģtır. Günümüzde ABD'nde belli alanlarda uzmanlaģmıģ akreditasyon kurumlarının yanında bölgesel düzeyde faaliyet gösteren akreditasyon kurumları da bulunmaktadır. Akreditasyon sistemi bugün ülkelere göre farklılık göstermektedir. Kimi ülkelerde ulusal akreditasyon ajansı oluģturulduğu görülmektedir. Avrupa'da ise yüksek öğretim çok uzun yıllar büyük ölçüde devlet tarafından sunulan bir kamusal hizmet olarak kabul edildiğinden akreditasyona uzun sure ihtiyaç duyulmamıģtır. Günümüzde uluslararası alanda değiģik akademik disiplinlere yönelik çalıģmalar yapan önemli akreditasyon kuruluģları Ģunlardır: -ABET (The Accreditation Board for Engineering and Technology- Mühendislik ve Teknoloji Akreditasyon Kurulu): ABD hükümeti tarafından mühendislik derecesi veren kurumları akredite etmeye yetkili tek kurumdur.

7 -FEANI (Fédération Européenne d'associations Nationales d'ingénieurs) Avrupa Mühendisleri Birliği nin oluģturduğu bir akreditasyon kuruluģudur. -BaĢta Ġktisadi ve Ġdari Bilimler olmak üzere sosyal bilimler için AACSB (American Assembly of Collegiate Schools of Business ), EFMD (European Foundation for Management Development), FIBAA (Foundation for International Business Administration) ve ABS (Association of Business Schools) gibi akreditasyon kurumları bulunmaktadır. Özellikle iģletme alanında en güçlü kurum AACSB dir. -ABD ve Kanada Ġlahiyat Fakülteleri Birliği ATS (The Association of Theological Schools), 1936 yılından bu yana ABD de akreditasyon kuruluģu olarak kabul edilmektedir. -Tıp alanında ise LCME (Liaison Committee on Medical Education) ABD ve Kanada daki Tıp Fakültesi eğitimlerini akredite etmektedir. Ayrıca NCFMEA (The National Commission for Foreign Medical Education and Accreditation) ve Eğitim Bakanlığı kanalı ile yabancı ülke Tıp Fakülteleri nin standartlarının değerlendirilmesinde yardımcı olunmakta, ancak akreditasyon yapılmamaktadır. -Veteriner hekimlik eğitimi veren kuruluģların akredite edilmesinde, ABD ve Kanada da, Amerika Veteriner Hekimlik Birliği, AVMA (American Veterinary Medical Association) 1946 yılından beri hem kendi ülkelerinde hem de diğer ülkelerde akreditasyon gerçekleģtirmektedir. Avrupa da ise, AB direktifleri doğrultusunda, 1994 yılından beri veteriner eğitim kurumlarının akreditasyonunu, Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği, EAEVE (European Association of Establishments for Veterinary Education) yapmaktadır. Kanada

8 Kanada'da eğitim merkezi bir sisteme bağlıdır. Dil okullarını denetleyen bir akreditasyon kuruluģu bulunmamaktadır. Tüm üniversiteler aynı merkeze bağlı olduğundan, üniversitelerin lisans ve yüksek lisans programlarını denetleyen herhangi bir akreditasyon kuruluģu da bulunmamaktadır. Her ne kadar üniversitelerin öğrencilere sunduğu akademik ve sosyal imkanlar birbirinden farklı olsa da; hepsi devletin eğitimde kaliteyi sağlamak için koyduğu standartları sağlamaktadır. Kanada Okul Seçimi Kanada da farklı alanlarda eğitim almıģ yüzlerce öğrenci ile yaptığımız birebir görüģmeler, ve bizlerin bizzat okulları ziyaret ederek edindiğimiz bilgiler doğrultusunda öğrencilere tavsiyelerimiz: 1- Ders Kitapları: Okul seçiminde araģtırılacak önemli konulardan biri, gidilecek okulda ne tür ders kitapları kullanıldığının öğrenilmesidir. Çünkü okulların bir kısmı kendi oluģturdukları ders kitaplarını kullanmakta, bir kısmı ise; Longman, Oxford ya da Betty Schrampfer Azar yayınlarını kullanmaktadır. Bununla birlikte diğer bazı okullarda da Beginner, Intermediate ve Advanced kurlarının her biri için farklı yayın kullanıldığı görülmüģtür. Mesela Beginner sınıfları için Betty Schrampfer Azar, Intermediate sınıfları için Longman ve Advanced sınıfları için de Oxford yayınlarının kullanılması hem uluslar arası eğitim uzmanları tarafından hem de bizce E.S.L (English as a Second Language) eğitimi için en ideal uygulamadır. Ġnanılması güç ve öğrenci için bir o kadar dramatik olan diğer bir uygulama ise, bazı okullarda hiçbir standart ders kitabının kullanılmamasıdır. Burada öğretmenler her ders öncesi iģleyecekleri konuları kendileri belirleyip, o konulara göre farklı yayınlardan fotokopiler çekerek öğrencilerine dağıtmaktadır. Bu çeģit okullar her Kur daki ve her dersteki ders programı seçimini kendi öğretmenlerine bırakmaktadır. Bunun dezavantajlarını Ģöyle sıralayabiliriz: bir öğrenci birinci kurda okurken Modal Verbs konusunu öğrenir ve sonraki kurlara geçtiğinde baģka bir öğretmenle eğitimine devam eder. Ancak; yeni öğretmeni önceki kurlarda verilen eğitimden haberdar olmadığı için tekrar Modal Verbs konusunu iģler. Bu durumda öğrenci bir konuyu iki defa görerek aslında geri kalan birçok önemli konuyu da öğrenemeyip zaman kaybı

9 yaģamaktadır. Bununla birlikte bize iletilen feedbacklerde bu okullarda haftanın en az bir günü sadece televizyon izlenmektedir, bizce E.S.L Litening eğitimi için TV izlemek önemlidir, fakat okulda değil de evde yapılması bizce daha doğru olur. 2- Okulun Öğrenci Kombinasyonu: Bazı okullar her milletten kabul edilecek öğrenci miktarına bir limit koyup, Ġngilizce eğitimi için ideal bir öğrenci karıģımı ve ortamı oluģturmaktadır. Bu konunun önemini Ģöyle açıklamaya çalıģalım; Kanada da yaptığımız araģtırmalar ve edindiğimiz izlenimlere göre, eğer bir okulda tek bir milletten, %20 den daha fazla oranda öğrenci mevcutsa, bu öğrencilerin kendi aralarında kendi dillerini konuģmaları kaçınılmaz olacaktır ki, buda hem bu öğrenciler için hem de geri kalan tüm öğrenciler için Ġngilizce öğrenmeye uygun bir ortam oluģturmayacaktır. Bu nedenle birçok okul bu konuya dikkat edip; Avrupa, Asya, Afrika, Güney Amerika ve Uzak Doğu Ülkelerinden aynı oranda öğrenci bulundurmaya özen göstermektedir. Ancak gördüğümüz bazı okullar ise, % 80 oranında Koreli öğrenciye diğer okullar ise %30 oranında Türk öğrenciye sahip bulunuyorlardı. Burada siz öğrencilere düģen ise bir okula kayıt yaptırmadan önce mutlaka ÖĞRENCĠ KOMBĠNASYONUNU öğrenmek olmalıdır.

10 3- Okuldaki Toplam Öğrenci Sayısı: Bu konunun önemi Ģuradan kaynaklanmaktadır: Bir okuldaki öğrenci sayısının fazlalığı ile sizin Ġngilizce seviyenize uygun bir sınıfa yerleģtirilmeniz doğru orantılıdır. Çünkü öğrenci mevcudu az olan okullar az sayıda sınıfa sahiptirler ve Pre-Intermediate seviyesinde olan bir öğrenciyi Advanced sınıfına yerleģtirebilmekteler. Bu durumdaki öğrenci, seviyesinin çok üzerinde öğrencilerle eğitim göreceği için hem sıkıntılı anlar yaģayacak hem de öğrenemiyorum kaygısına kapılıp öğrenme hevesi kırılacaktır. 4- Okuldaki Toplam E.S.L Kur Sayısı: Dünya nın her ülkesinde, her okul kendi Curriculum ını uygulamaktadır. Bununla ilgili yasal düzenlemeler olmakla birlikte pek yaptırım gücü olduğu söylenemez. Çünkü okullar 6, 8, 12, ve 16 gibi Kur lara sahiptir. Aynı Ģehir ve caddede olan iki okuldan biri 6 Kur luk sistemi diğeri ise 16 Kur luk sistemi uygulayabilmektedir. Burada öğrencinin yapması gereken, eğitimi için ayırdığı zamana göre bir okula kayıt yaptırmasıdır. Mesela; eğitim için bir yıl hedefleniyorsa 12 Kur luk eğitim veren bir okula kayıt yaptırmak daha yararlı olacaktır.

11 5- Okulun Eğitim Verdiği Programlar: Okulda hangi programların olduğu bilinmesi gereken diğer önemli bir konudur. Hedeflerinize ulaģabilmeniz, alacağınız eğitimin yönü ile mümkündür. Gelecekte Master programına devam etmeyi planlayan bir öğrencinin ileride TOEFL ya da IELTS skoruna ihtiyaç duyacağı kesindir. Bu yüzden Intermediate seviyesi bir Ġngilizceye sahip olunması durumunda hemen TOEFL ya da IELTS hazırlık sınıfında eğitime devam etmek en doğru karar olacaktır. Çünkü bu iki sınav özel test tekniği gerektirdiğinden, ESL. sınıflarında bu konuda bir tekniğe sahip olmak neredeyse mümkün görülmemektedir. Ya da, eğitimini tamamlayıp yurda döndüğünde, iģ dünyasında ĠĢ Ġngilizcesine ihtiyaç duyacak birinin; Business Communication, International Trade, International Finance ya da Marketing programlarına devam etmesi gerekmektedir. Ancak bu, ESL eğitimi alınan okulda bu programların var olması ile mümkündür. 6- Okul, Bulunduğu Ülkedeki Eğitim Bakanlığına Kayıtlımı, Denetleniyor mu ve Vize Almaya Etkisi nedir? Türkiye de de örneğine rastlayabildiğimiz; arka mahallelerde faaliyet gösterip kayıt dıģı gelir sağlayan okullar, diğer bazı ülkelerde de faaliyet gösterebilmektedir. Bu okullar hükümetçe denetlenemediği için kalitesi tam bir bilinmezdir. Ayrıca bu okullara kayıt yaptırıp Letter of Acceptance (Kayıt Mektubu) Ġle Konsolosluklara vize müracaatı yapıldığında, vize alma Ģansı neredeyse hiç yok denecek kadar az olmaktadır. 7- Okul, TOEFL, IELTS ve TOEIC Sınavlarını Yaptırmaya Yetkili mi? Bazı okullar yukarıda sıraladığımız testleri yaptırmaya yetkili kılınmıģtır. Bu okullar bu testlerle daha yakından ilgili oldukları için öğrencilerini bu testlere daha iyi hazırlama imkânı bulmaktadır.

12 8- Kayıt Yaptırdığınız Okuldaki Eğitiminiz Tamamlandığında, Dünyanın Bazı Saygın Kolej ve Üniversitelerine TOEFL veya IELTS skorugerekmeksġzġn Direk GeçiĢ Yapma Ġmkânınız Olacak mı? Kalitesini kanıtlamıģ olan bazı okullar; kolej ve üniversitelerle anlaģarak kendi öğrencilerinin belirli bir Kur u tamamlaması durumunda bu kolej ve üniversitelere TOEFL ya da IELTS skoru gerekmeksizin direk geçiģ yapma imkânı sağlamaktadır. 9- Derse Zamanında BaĢlanması: Farklı ülkelerden gelen öğrencilerin, bulundukları ülkedeki zaman farkına adapte olmaları zaman almaktadır. Bu nedenle özellikle sabah saatlerinde uyanmakta zorluk çekilmekte ve okula geç kalınabilmektedir. Genelde saat 9 ta baģlayan ders, geç kalan öğrencilerle hemen, hemen her yarım saatte bir bölünebilmektedir. Buda diğer öğrencilerin dikkatini dağıtmakta ve derse konsantre olmalarını güçleģtirmektedir. Birçok okul bu yönde kesin karar almıģ ve bir süre geç kalan öğrencilerin ders arası verilinceye kadar sınıfa girmelerine izin verilmemektedir. 10- Okul ġehir Merkezine Yakın mı? Okullar bazen Ģehir merkezlerine çok uzakta olabilmektedir. Bu durumun birçok dezavantajı bulunmaktadır; ilkin ve en önemlisi okul sonrası birilerini bulup dilinizi pratik yapma Ģansı bulamayabilirsiniz. Çünkü genelde bu tip yerler çok tenha olabilmektedir. Ayrıca evden okula gidiģ-geliģlerde de ciddi bir zaman kaybı yaģanabilir. 11- Nasıl Bir Homestay (aile yanı konaklama) Ailenin Yanına YerleĢtirilirim?

13 Konaklama seçenekleri arasında en çok tercih edilen sistemdir Homestay. Ancak bir o kadar da önemli. Farklı kökenlere sahip çok sayıda aile uluslararası öğrencileri kabul etmektedir. Aile yanı konaklama, öğrendiğiniz dili, pratik yapma Ģansı bulma açısından en avantajlı olanıdır. Ancak bu her zaman mümkün olamayabilir; çünkü okullar aile seçimi konusunda her zaman çok titiz olamamaktadır. Bazen yanına yerleģtirileceğiniz aileden daha iyi bir Ġngilizceye sahip olabilirsiniz. Çünkü bu aileler o ülke vatandaģlığına yeni geçmiģ mülteci ya da göçmen aileler olabilmektedir. Bu aileler genelde Güney Afrika ya da Asya kökenli olabilmektedir. Böyle bir durumda dilinizi pratik yapma Ģansı bulamıyorsunuz. O nedenle aile seçiminde her zaman titiz davranmanız ve yanında kalacağınız ailenin kökenini sormanız yararınıza olacaktır. 12- Okulun Öğretmenlerinin GeçmiĢi: Ülkemizdeki birçok dil okulu bünyesinde yabancı öğretmen bulundurmaktadır. Ve bu öğretmenler öğrencilerine kendi ana dil lerini öğretmektedir. Biz yıllarca yurtdıģında sayısız okul tanıdık. Kitaplarını, Kurlarını, öğrenci kombinasyonunu, çalıģtıkları Homestay aileleri ve daha birçok konuda sayısız okulu tanıma fırsatı bulduk. YurtdıĢındaki bu incelemelerimiz sırasında bizi hayrete düģüren önemli Ģey ise; bazı okullarda görev yapan bazı E.S.L. öğretmenlerinin; Güney Afrika veya Asya kökenli olmasıydı. Bu öğretmenler, kendileri dahi Ġngilizceyi sonradan öğrenen, yeni göçmenliğe kabul edilmiģ öğretmenlerdi. Oysaki kendi ülkemizdeki dil okulları bile bu konuya daha duyarlı davranmaktadır. Burada aslında öğrencinin yapabileceği çok az Ģey var, en önemlisi gidilecek okulu her yönü ile tanımak ve bu konuda yurtdıģı tecrübesi olan Eğitim DanıĢmanlarından yardım almaktır.

14 Kanada Üniversiteleri, Kanada Üniversite BaĢvurusu, Kanada master ve Kanada Doktora baģvuruları hakkında bilgi almak için sd yurt dıģı egitim merkezimizle iletiģime geçiniz. Üniversiteyi kazanamadım diye üzülmeyin sd yurt dıģı egitime gelin tüm alternatifleri öğrenin Hayallerinizi gercekleģtirin

Ġngiltere'de Eğitim Sistemi

Ġngiltere'de Eğitim Sistemi Ġngiltere'de Eğitim Sistemi Ġngiltere, dil okulları, yüksek eğitim programlarının kalitesi, eğitim sistemi, sunduğu birçok programlar ve sürekli denetlenen üst kalitedeki okulları ile yoğun talep gören

Detaylı

KANADA. Sd yurt dıģı egitim ile hayallerinizi gercekleģtirin sd yurt dıģı egitim güvenin adı

KANADA. Sd yurt dıģı egitim ile hayallerinizi gercekleģtirin sd yurt dıģı egitim güvenin adı KANADA Sd yurt dıģı egitim ile hayallerinizi gercekleģtirin sd yurt dıģı egitim güvenin adı Dünya nın en geliģmiģ ülkeleri arasında yer alan Kanada, çok kaliteli eğitim kurumlarına ve kaliteli bir eğitim

Detaylı

Zoni Vancouver dil merkezinde almak isterseniz aşağıdaki indirimlerden yararlanabilirsiniz...

Zoni Vancouver dil merkezinde almak isterseniz aşağıdaki indirimlerden yararlanabilirsiniz... ZONİ DİL OKULU 2012 TÜRKİYE ÖZEL İNDİRİMİ! Zoni Vancouver dil merkezinde almak isterseniz aşağıdaki indirimlerden yararlanabilirsiniz... 4 HAFTA VE ÜZERİ KAYITLARDA TAM %10 İNDİRİM VANCOUVER Haftada 20

Detaylı

Zoni Vancouver dil merkezinde almak isterseniz aşağıdaki indirimlerden yararlanabilirsiniz...

Zoni Vancouver dil merkezinde almak isterseniz aşağıdaki indirimlerden yararlanabilirsiniz... ZONİ DİL OKULU 2012 TÜRKİYE ÖZEL İNDİRİMİ! Zoni Vancouver dil merkezinde almak isterseniz aşağıdaki indirimlerden yararlanabilirsiniz... 4 HAFTA VE ÜZERİ KAYITLARDA TAM %10 İNDİRİM VANCOUVER Haftada 20

Detaylı

-AKADEMİK PROGRAMLAR-

-AKADEMİK PROGRAMLAR- VARNA İŞLETME ÜNİVERSİTESİ (VARNA UNIVERSITY OF MANAGEMENT VUM ) Varna İşletme Üniversitesi, Bulgaristan ın Varna, Dobrich ve Sofya şehirlerinde kampüsleri olan bir yüksek öğrenim kurumudur. 1996 yılında

Detaylı

Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu (ADEK) Toplantısı 26 Haziran 2009

Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu (ADEK) Toplantısı 26 Haziran 2009 Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu (ADEK) Toplantısı 26 Haziran 2009 Prof Dr Recep ÖZTÜRK rozturk@istanbul.edu.tr Gündem 1.Çalışmaların gözden geçirilmesi :2007-2008 performans göstergeleri

Detaylı

TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK OKULU EĞĠTĠM ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ

TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK OKULU EĞĠTĠM ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK OKULU EĞĠTĠM ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Toros Üniversitesi Ġngilizce hazırlık

Detaylı

MALEZYADA DĠL EĞĠTĠMĠ

MALEZYADA DĠL EĞĠTĠMĠ MALEZYADA DĠL EĞĠTĠMĠ Üniversite, 1993 yılında kurulmuş olup Malezya nın hatta Uzak Doğunun en prestijli üniversiteleri arasındadır. Sunduğu çeşitli akademik programları, yenilikçi ve yaratıcı öğretim

Detaylı

Ġspanya da üniversite Sistemi

Ġspanya da üniversite Sistemi Ġspanya da üniversite Sistemi NEDEN ĠSPANYA DA YURT DIġI EĞĠTĠM? Avrupa ile Afrika arasında önemli bir geçiģ yolu olan Ġspanya, günümüzde geleneksel ve modern yaģam tarzlarını bir arada bulunduran önemli

Detaylı

OKULLARDA GELİŞİMSEL ve ÖNLEYİCİ PDR-3. Prof. Dr. Serap NAZLI Ankara Üniversitesi

OKULLARDA GELİŞİMSEL ve ÖNLEYİCİ PDR-3. Prof. Dr. Serap NAZLI Ankara Üniversitesi OKULLARDA GELİŞİMSEL ve ÖNLEYİCİ PDR-3 Prof. Dr. Serap NAZLI Ankara Üniversitesi KGRP de 5 Ana Müdahale Doğrudan müdahaleler: 1. Psikolojik danıģma 2. Sınıf rehberliği Dolaylı müdahaleler: 3. Konsültasyon

Detaylı

Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmak

Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmak On5yirmi5.com Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmak Yüksek lisans eğitiminize yurt dışında devam etmek istiyorsanız, işte bilmeniz gereken herşey... Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma (oluşturma : 8/18/2015)

Detaylı

Kültürel Zenginliklerle Birleştirilmiş Dil Eğitimi

Kültürel Zenginliklerle Birleştirilmiş Dil Eğitimi Kültürel Zenginliklerle Birleştirilmiş Dil Eğitimi Öğrenciler, NESE'de dil öğrenmenin yanı sıra Amerikan kültürünüde öğrenmektedir. Kültürel zenginliklerle birleştirilmiş İngilizce eğitimi, maksimum dil

Detaylı

Kanada Dünyanın 2. Büyük Ülkesidir. Nüfusu yaklaşık 35 000 000

Kanada Dünyanın 2. Büyük Ülkesidir. Nüfusu yaklaşık 35 000 000 Kanada da Eğitim Kanada Dünyanın 2. Büyük Ülkesidir Nüfusu yaklaşık 35 000 000 Jacques Cartier Jacques Cartier 1535 yılında ilk defa Montreal ayak basan Fransız Kaptan Kanada kelimesi Iroquois dilindeki

Detaylı

Tarih Fransız koloniciler, Nova Scotia da Avrupalıların ilk yerleşim birimini kurdu Hudson s Bay Company kuruldu.

Tarih Fransız koloniciler, Nova Scotia da Avrupalıların ilk yerleşim birimini kurdu Hudson s Bay Company kuruldu. Konumu Kanada, Kuzey Amerika kıtasının en kuzeyinde bulunan ülkedir. Batıda Büyük Okyanus, doğuda Atlantik Okyanusu arasında kalır. Kuzeyda Arktik Denizi, güneyde Amerika Birleşik Devletleri arasında kalır.

Detaylı

Çeyrek asırdır Türkiye de eğitimin ciddi bir iş olduğunun farkında olan Bilfen Liseleri; evrensel ilkeler ışığında, spora, müziğe, sanata ve kültürel

Çeyrek asırdır Türkiye de eğitimin ciddi bir iş olduğunun farkında olan Bilfen Liseleri; evrensel ilkeler ışığında, spora, müziğe, sanata ve kültürel Çeyrek asırdır Türkiye de eğitimin ciddi bir iş olduğunun farkında olan Bilfen Liseleri; evrensel ilkeler ışığında, spora, müziğe, sanata ve kültürel etkinliklere meraklı; yabancı dili iyi konuşan, akademik

Detaylı

Fulbright Eğitim Komisyonu www.fulbright.org.tr

Fulbright Eğitim Komisyonu www.fulbright.org.tr Fulbright Eğitim Komisyonu www.fulbright.org.tr Meltem Bilikmen Akademik Danışman advising@tr.net Fulbright Eğitim Komisyonu 150 den fazla ülkede Fulbright programları 1949 - ABD ve Türk hükümetleri arasında

Detaylı

BRIGHTON & HOVE INTERACTIVE ENGLISH LANGUAGE SCHOOL

BRIGHTON & HOVE INTERACTIVE ENGLISH LANGUAGE SCHOOL BRIGHTON & HOVE INTERACTIVE ENGLISH LANGUAGE SCHOOL Okul sahile birkaç dakika yürüyüş mesafesinde yer almaktadır. Özel bir okul olan Interactive English Language School sadece yetişkinlere yönelik eğitim

Detaylı

ESL programın direktörü olarak, Arkansas State Üniversitesi nin TICE uluslararası ingilizce programına hoşgeldiniz diliyorum.

ESL programın direktörü olarak, Arkansas State Üniversitesi nin TICE uluslararası ingilizce programına hoşgeldiniz diliyorum. ESL programın direktörü olarak, Arkansas State Üniversitesi nin TICE uluslararası ingilizce programına hoşgeldiniz diliyorum. Programımızın size akademik ve sosyal başarı için gerekli ingilizce dil yeteneğini

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCĠ EL KĠTAPÇIĞI

ONDOKUZ MAYIS ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCĠ EL KĠTAPÇIĞI ONDOKUZ MAYIS ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCĠ EL KĠTAPÇIĞI Bir dil bir insan, iki dil iki insan Türk Atasözü With languages, you are at home anywhere. Edward De Waal ''Dil

Detaylı

YAZ OKULU PROGRAMLARI

YAZ OKULU PROGRAMLARI 2017 YAZ OKULU PROGRAMLARI Farklı Renkleri Hisset İÇİNDEKİLER Önsöz İngiltere İrlanda İsviçre Kanada Toronto Üniversitesi Programı Toronto & Ottowa Programı Toronto Programı Vancouver Programı Sevgili

Detaylı

Raylı Sistemler Eğitim Programları. Hasan Hüseyin Erkaya EskiĢehir Osmangazi Üniversitesi Raylı Sistemler Ana Bilim Dalı 9 Mayıs 2015

Raylı Sistemler Eğitim Programları. Hasan Hüseyin Erkaya EskiĢehir Osmangazi Üniversitesi Raylı Sistemler Ana Bilim Dalı 9 Mayıs 2015 Raylı Sistemler Eğitim Programları Hasan Hüseyin Erkaya EskiĢehir Osmangazi Üniversitesi Raylı Sistemler Ana Bilim Dalı 9 Mayıs 2015 Ġçerik Gerekçe Genel Durum Önlisans programları Lisans Programları Lisans

Detaylı

ABD'de İngilizce Eğitimi

ABD'de İngilizce Eğitimi ABD'de İngilizce Eğitimi Yaklaşık 120,000 öğrenci İngilizce öğrenmek için her yıl ABD ye gelmektedir. Birçoğu ABD deki üniversite ve yüksekokullara giriş için hazırlanmaya; bazıları Amerikan yaşamını tecrübe

Detaylı

ĠSVĠÇRE DE DĠL EĞĠTĠMĠ

ĠSVĠÇRE DE DĠL EĞĠTĠMĠ ĠSVĠÇRE DE DĠL EĞĠTĠMĠ ALMANCA VE FRANSIZCA DĠL KURSLARI Avrupa'nın bir çok farklı dil konuşulan ülkesi Ġsviçre'de Almanca veya Fransızca dillerinden bir tanesini öğrenmeniz mümkündür. Kış sporlarının

Detaylı

GeliĢimsel Rehberlikte 5 Ana Müdahale. Prof. Dr. Serap NAZLI

GeliĢimsel Rehberlikte 5 Ana Müdahale. Prof. Dr. Serap NAZLI GeliĢimsel Rehberlikte 5 Ana Müdahale Prof. Dr. Serap NAZLI Okul psikolojik danışmanları okullarda hangi PDR etkinliklerini uygular? PDR etkinliklerinin genel amacı nedir? Doğrudan-Dolaylı Müdahaleler

Detaylı

SAĞLIK TURĠZMĠ DESTĠNASYONLARI: DÜNYADA ĠYĠ UYGULAMA ÖRNEKLERĠ VE ADANA DESTĠNASYONU

SAĞLIK TURĠZMĠ DESTĠNASYONLARI: DÜNYADA ĠYĠ UYGULAMA ÖRNEKLERĠ VE ADANA DESTĠNASYONU 26 Aralık 2012 SAĞLIK TURĠZMĠ DESTĠNASYONLARI: DÜNYADA ĠYĠ UYGULAMA ÖRNEKLERĠ VE ADANA DESTĠNASYONU Doç. Dr. Mehmet Cihan YAVUZ Çukurova Üniversitesi, Seyahat ĠĢletmeciliği Bölüm BaĢkanı SAĞLIK TURĠZMĠ

Detaylı

Yurtdışında Üniversite Eğitimi ve Başvuru Süreci

Yurtdışında Üniversite Eğitimi ve Başvuru Süreci Yurtdışında Üniversite Eğitimi ve Başvuru Süreci Hazır, Dikkat, Başla! http://www.blogtrw.com/en/2015/05/otas-and-their-business-strategies-a-race-of-giants/ YARIŞ DEĞİL, ERKEN BİR SABAH KOŞUSU. http://bioluxia.com/gestion/wp-content/uploads/2014/09/nike-running-and-sunrise-hd-wallpaper.jpg

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, TED Üniversitesi lisans programlarında kayıtlı öğrencilere verilecek burslarla ilgili esasları düzenlemektir.

Detaylı

Kanada Dünyanın 2. Büyük Ülkesidir. Nüfusu yaklaşık

Kanada Dünyanın 2. Büyük Ülkesidir. Nüfusu yaklaşık Kanada Dünyanın 2. Büyük Ülkesidir Nüfusu yaklaşık 36 000 000 Jacques Cartier 1535 yılında ilk defa Montreal ayak basan Fransız Kaptan Kanada kelimesi Iroquois dilindeki Kanata kelimesinden türemiştir;

Detaylı

Language Testing Service) ve BEC (Business

Language Testing Service) ve BEC (Business British Side da Kurumsal Kurslar Biz Kimiz? British Side, British Council in Türkiye de kurs bölümünü kapatması sonrasında, British Council in yöneticileri ve eğitmenleri tarafından kurulan, müşteri odaklı

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

UBC Derecenize Doğru İlk Adımınız BAŞLANGIÇ NOKTANIZ

UBC Derecenize Doğru İlk Adımınız BAŞLANGIÇ NOKTANIZ UBC Derecenize Doğru İlk Adımınız BAŞLANGIÇ NOKTANIZ Uluslararası Birinci Sınıf Öğrencileri İçin Yenilikçi, Entegre Bir Program ULUSLARARASI PROGRAM UBC lisans programınıza İngilizce dil eğitimi ile akademik

Detaylı

Kartal Anaokulu. Çavuşoğlu Mah. Subay Evleri Merih Cad. No:32 (216) 306 71 85

Kartal Anaokulu. Çavuşoğlu Mah. Subay Evleri Merih Cad. No:32 (216) 306 71 85 KOÇ EĞİTİM KOLEJİ ANKARA AÇILIYOR! ANAOKULU İLKÖĞRETİM OKULU LİSE ve ANADOLU LİSESİ YENi Maltepe Anaokulu Maltepe İlkögretim Maltepe Lise Cevizli, Fatih Cd. Atilla Sk No:8 Tel: (216) 441 48 48 Bahçeşehir

Detaylı

12-18 Yaş Grubu İngilizce Yaz Okulu Programı

12-18 Yaş Grubu İngilizce Yaz Okulu Programı 12-18 Yaş Grubu İngilizce Yaz Okulu Programı Toronto Üniversitesi İngilizce Yaz Okulu Programı 12 ile 18 yaş arasındaki öğrencilere Temmuz ve Ağustos ayları boyunca farklı seviye ve yoğunlukta İngilizce

Detaylı

Emerald Cultural Institute (ECI)

Emerald Cultural Institute (ECI) Emerald Cultural Institute (ECI) 1986 yılında Dublin de kurulmuş olan The Emerald Cultural Institute, dil okulu olarak uzman kadrosu dünya çapında üne sahiptir. ISO 9001:2000 akrediteli okul olarak hedefi

Detaylı

CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik

CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik ABD NİN TAM MERKEZİNDE EĞİTİM ALIN ABD nin merkezinde, Wisconsin in ilk üniversitesinde global eğitim alın. 1846 dan beri, Carroll

Detaylı

Özel üniversitelerin burs olanakları-2012

Özel üniversitelerin burs olanakları-2012 On5yirmi5.com Özel üniversitelerin burs olanakları-2012 Özel üniversiteler, kendilerini tercih edecek adaylara hangi olanakları sunuyor? Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2012 Salı (oluşturma : 11/22/2015) Gizem

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ 2013 2014 AKADEMĠK YILI ÖĞRENCĠLER ĠÇĠN ERASMUS STAJ HAREKETLĠLĠĞĠ DUYURUSU

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ 2013 2014 AKADEMĠK YILI ÖĞRENCĠLER ĠÇĠN ERASMUS STAJ HAREKETLĠLĠĞĠ DUYURUSU HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ 2013 2014 AKADEMĠK YILI ÖĞRENCĠLER ĠÇĠN ERASMUS STAJ HAREKETLĠLĠĞĠ DUYURUSU LLP/Erasmus Programı Öğrenci Staj Hareketliliği çerçevesinde 2013 2014 Akademik Yılında programdan yararlanmak

Detaylı

KATALOG ULUSLARARASI PROGRAMLARI 19 / 20 YILI IÇIN

KATALOG ULUSLARARASI PROGRAMLARI 19 / 20 YILI IÇIN KATALOG ULUSLARARASI PROGRAMLARI 19 / 0 YILI IÇIN I II 9 Fakülteler 8 Enstitüler >300 Litvanya daki 1 numaralı teknik üniversite (Reitingai, 018); 017/018 QS Dünya Üniversiteleri Sıralamasına göre dünyanın

Detaylı

Türkiye Orta Öğretiminde Eğitim Akreditasyonu Bir Model Önerisi

Türkiye Orta Öğretiminde Eğitim Akreditasyonu Bir Model Önerisi Türkiye Orta Öğretiminde Eğitim Akreditasyonu Bir Model Önerisi Dr. Mutlu TUNÇ EYLÜL 2008 İçerik İçerik Akreditasyon Tanım Eğitimde Akreditasyon Neden Eğitimde Akreditasyon? Dünyada Eğitim Akreditasyonu

Detaylı

Alberta. Kanada'nın. Eyaletinde Eğitim Alın. Sizi eyaletimizde eğitim görmeye davet ediyoruz!

Alberta. Kanada'nın. Eyaletinde Eğitim Alın. Sizi eyaletimizde eğitim görmeye davet ediyoruz! Alberta'da Eğitim Kanada'nın Alberta Eyaletinde Eğitim Alın Sizi eyaletimizde eğitim görmeye davet ediyoruz! Dünyanın en iyileri arasında yer alan bir eğitim sistemine kayıt olun. Alberta Hükümeti tarafından

Detaylı

HACETTEPE ÜNĠVERSĠTESĠ 4.ANTRENMAN BĠLĠMĠ KONGRESĠ Aykut Çelik ALTERNATĠF ANTRENMAN TAKVĠMĠ

HACETTEPE ÜNĠVERSĠTESĠ 4.ANTRENMAN BĠLĠMĠ KONGRESĠ Aykut Çelik ALTERNATĠF ANTRENMAN TAKVĠMĠ HACETTEPE ÜNĠVERSĠTESĠ 4.ANTRENMAN BĠLĠMĠ KONGRESĠ Aykut Çelik ALTERNATĠF ANTRENMAN TAKVĠMĠ YÜZME HAVUZLARI VE ĠġLETMECĠLERĠ Ülkemizde hizmet veren havuzların %90 ı kamu %10 u özel sektör tarafından iģletilmektedir.

Detaylı

ĠSHAKOL. Ġġ BAġVURU FORMU. Boya Sanayi A.ġ. En Son ÇekilmiĢ Fotoğrafınız. No:.. ÖNEMLĠ NOTLAR

ĠSHAKOL. Ġġ BAġVURU FORMU. Boya Sanayi A.ġ. En Son ÇekilmiĢ Fotoğrafınız. No:.. ÖNEMLĠ NOTLAR Ġġ BAġVURU FORMU ĠSHAKOL Boya Sanayi A.ġ. No:.. En Son ÇekilmiĢ Fotoğrafınız ÖNEMLĠ NOTLAR 1. BaĢvuru formunu kendi el yazınızla ve bütün soruları dikkatli ve eksiksiz olarak doldurup, imzalayınız. ĠĢ

Detaylı

1 Numara ~ 10,000 > 1,000 > 500 > 400 > bilime, eğitime, girişimciliğe adanmış vadi >300. araştırma enstitüsü. fakülte

1 Numara ~ 10,000 > 1,000 > 500 > 400 > bilime, eğitime, girişimciliğe adanmış vadi >300. araştırma enstitüsü. fakülte I II 9 8 fakülte araştırma enstitüsü 1 Numara Litvanya daki 1 numaralı teknik üniversite (Reitingai, 017); 017/018 QS Dünya Üniversiteleri Sıralaması na göre dünyanın en iyi üniversitelerinin yüzde ü arasında

Detaylı

Kanada'da Konaklama. Konaklama ile ilgili alternatıfler sd yurt dışı egitimde. Sizlere istediğiniz yerde konaklama sunuyoruz. Aile yanı konaklama

Kanada'da Konaklama. Konaklama ile ilgili alternatıfler sd yurt dışı egitimde. Sizlere istediğiniz yerde konaklama sunuyoruz. Aile yanı konaklama Kanada'da Konaklama Konaklama ile ilgili alternatıfler sd yurt dışı egitimde Sizlere istediğiniz yerde konaklama sunuyoruz Aile yanı konaklama Kaliteli ve sorumluluk sahibi dil okullarında tüm aileler,

Detaylı

Viktorya Uygulamalı Öğrenim Sertifikası (VCAL) 11. ve 12. Sınıf öğrencileri için pratik bir seçenektir.

Viktorya Uygulamalı Öğrenim Sertifikası (VCAL) 11. ve 12. Sınıf öğrencileri için pratik bir seçenektir. VCAL NEDİR? Viktorya Uygulamalı Öğrenim Sertifikası (VCAL) 11. ve 12. Sınıf öğrencileri için pratik bir seçenektir. VCAL size okuma-yazma ve matematik becerilerinin yanı sıra işle ilgili pratik deneyim,

Detaylı

bir yıllık yüksek lisans doktora programlarının 3-9 aylık araştırma kısmı

bir yıllık yüksek lisans doktora programlarının 3-9 aylık araştırma kısmı Chevening Bursları Chevening Bursu genç profesyonellere belirtilmiş alanlarda çalışma yapmak için ideal bir ortam sağlamanın yanı sıra bu kişilere İngiltere nin benzersiz öğrenim ortamı içinde meslektaşları

Detaylı

Sabancı Üniversitesi

Sabancı Üniversitesi Sabancı Üniversitesi 1996 yılında kurulan Sabancı Üniversitesi araştırmaya ve bireye odaklanan disiplinler arası eğitimi, özgür akademik seçim ve performans ortamı ve tüm dünyada etkili öğretim kadrosu

Detaylı

İngiltere de Eğitim ve Yaşam

İngiltere de Eğitim ve Yaşam İngiltere de Eğitim ve Yaşam Semra Yalçın, Eğitim Koordinatörü Ocak 2014 İngiltere de Eğitim Neden İngiltere de Eğitim? Dünya standartlarında tanınan programlar Benzersiz eğitim ve yenilikçilik geleneği

Detaylı

LEEDS LANGUAGE ACADEMY DE GENEL İNGİLİZCE KURSLARI

LEEDS LANGUAGE ACADEMY DE GENEL İNGİLİZCE KURSLARI LEEDS LANGUAGE ACADEMY DE GENEL İNGİLİZCE KURSLARI Leeds Language Academy de Genel İngilizce kursları in okuma, yazma, dinleme ve konuşma alanlarındaki becerilerini geliştirmek üzere hazırlanmıştır. Bu

Detaylı

KAISERSLAUTERN ÜNIVERSITESI

KAISERSLAUTERN ÜNIVERSITESI KAISERSLAUTERN ÜNIVERSITESI Kaiserslautern Üniversitesi araştirma, lisansüstü eğitim ve sanayi ile isbirligi icinde olan teknik bir üniversitedir. Üniversite ekonominin değişik alanlarında yüksek kalitede

Detaylı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Eğitim Programı için gerekli ek rapor

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Eğitim Programı için gerekli ek rapor 1/9 Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Eğitim Programı için gerekli ek rapor İçindekiler C2. ULUSAL TIP EĞĠTĠMĠ STANDARTLARINA ĠLĠġKĠN AÇIKLAMALAR... 2 1. AMAÇ VE HEDEFLER... 2 1.3. Eğitim programı amaç

Detaylı

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR?

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? Eğitim Kaç yıldan oluşur? Eğitim 6 yaşından itibaren 16 yaşına kadar zorunlu olup, bölümlere ayrılmıştır: İlkokul 5 yıl Ortaokul 3 yıl Lise 2 yıl 6 yaşından önce

Detaylı

ÖĞRETMENLİK MESLEK BİLGİSİ DERSLERİ ÖĞRETMENİ

ÖĞRETMENLİK MESLEK BİLGİSİ DERSLERİ ÖĞRETMENİ TANIM ÇalıĢtığı eğitim kurumunda; öğrencilere eğitim ve öğretim teknikleri ile ilgili eğitim veren kiģidir. A- GÖREVLER Öğretmenlik meslek bilgisi dersleri ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranıģların,

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 üncümaddesine dayanılarak hazırlanmıģtır.

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 üncümaddesine dayanılarak hazırlanmıģtır. 18 Ağustos 2014 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29092 Üsküdar Üniversitesinden: YÖNETMELİK ÜSKÜDAR ÜNĠVERSĠTESĠ YAZ EĞĠTĠM-ÖĞRETĠMĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI

2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI 2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI Başvuru rehberinin 5. Maddesi doğrultusunda 28 Nisan 2014 e kadar gelen AÇIKLAMA TALEPLERİ No. Soru Cevap 27 Bir öğrenci şu anda yurt

Detaylı

Facebook. 1. Grup ve Sayfalar. Facebook ta birçok grup ve sayfa üzerinden İngilizce öğrenen kişilerle iletişime geçebilir ve

Facebook. 1. Grup ve Sayfalar. Facebook ta birçok grup ve sayfa üzerinden İngilizce öğrenen kişilerle iletişime geçebilir ve Hayatın hemen hemen her alanında bir şekilde karşımıza çıkan Facebook ve Twitter, İngilizce öğrenmek için iyi bir araç olabilir mi? İngilizce eğitimi uzun ve önemli bir süreçtir. Genelde ilkokul çağlarında

Detaylı

ABD DE SAĞLIK TURİZMİ

ABD DE SAĞLIK TURİZMİ ABD DE SAĞLIK TURİZMİ HAKAN KARALOK, MD. YALE UNIVERSITY SCHOOL OF MEDICINE Sağlık Turizmi Dünyada Sağlık Turizmi Merkezleri Dünyada Sağlık Turizmi Sağlık Turizmi Sebepleri 15 9 4 40 32 Yeni teknik, teknoloji

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALLARI KONTENJAN YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALES Puan Türü Tezli Tezsiz ÖZEL KOŞULLAR BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ 10-10 SAY. BİYOLOJİ 25-24 SAY. ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ 20-5 SAY. ELEKTRİK-ELEKTRONİK

Detaylı

Neden Prontoitalia? Neden Ġtalya?

Neden Prontoitalia? Neden Ġtalya? Neden Prontoitalia? 16 senedir yurtiçinde italyanca, İspanyolca eğitimde lider kurum arasında olan Latin dillerinde 2 kurda konusturan tek kurum olan Prontoitalia, İtalya da öğrencilere sunduğu ücretsiz

Detaylı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Pediatri Bölümü nde Tedavi Gören Çocuklarla HAYAT BĠR ARMAĞANDIR PROJESĠ

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Pediatri Bölümü nde Tedavi Gören Çocuklarla HAYAT BĠR ARMAĞANDIR PROJESĠ Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Pediatri Bölümü nde Tedavi Gören Çocuklarla HAYAT BĠR ARMAĞANDIR PROJESĠ Amaç ve Ġçerik Projenin temel amacı hastanede tedavi gören çocuklar ve bu dersi seçen öğrenciler

Detaylı

Vivez et Parlez Français

Vivez et Parlez Français Vivez et Parlez Français 1993 yılında kurulan HİT Uluslararası Eğitim Yayın ve Dış Ticaret A.Ş Türkiye nin en büyük kuruluşlarını yönetmiş, eğitim konusunda deneyimli yöneticileri, yönetim kurulu üyeleri

Detaylı

Litvanya'da Eğitimin Avantajları Litvanya'da Eğitim

Litvanya'da Eğitimin Avantajları Litvanya'da Eğitim Litvanya'da Eğitimin Avantajları Litvanya'da Eğitim Bugün Litvanya, Batı değerleri ile Baltık gelenekleri ve zihniyetini baģarılı bir Ģekilde harmanlayan her türden akademik kurumu ile modern ve çok geliģmiģ

Detaylı

ANKARA ÇOCUK DOSTU ġehġr PROJESĠ UYGULAMA, GÖREV VE ÇALIġMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

ANKARA ÇOCUK DOSTU ġehġr PROJESĠ UYGULAMA, GÖREV VE ÇALIġMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç ANKARA ÇOCUK DOSTU ġehġr PROJESĠ UYGULAMA, GÖREV VE ÇALIġMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Madde 1- Ankara Çocuk Dostu ġehir Projesinin amacı Ankara yı; Çocuk Hakları SözleĢmesini

Detaylı

TRU da Dil ve Kültür. Üniversite Yaşamına Hazırlanın!

TRU da Dil ve Kültür. Üniversite Yaşamına Hazırlanın! Dil ve Kültür TRU da Dil ve Kültür Üniversite Yaşamına Hazırlanın! Neler kazanacaksınız: > > Gelişmiş sunum becerileri > > Kültürlerarası iletişim konusunda eğitim > > Gerçek yaşam ortamlarında İngilizce

Detaylı

ÖZEL TEKLİF EĞİTİM GÜN VE SAATLERİ HAFTALIK OLARAK YAZILMIŞTIR. FİYATLANDIRMA IMO YA ÖZEL BAŞLANGIÇ (BEGINNER) 891,00 TL İLERİ SEVİYELER (ELM-INT-ADV)

ÖZEL TEKLİF EĞİTİM GÜN VE SAATLERİ HAFTALIK OLARAK YAZILMIŞTIR. FİYATLANDIRMA IMO YA ÖZEL BAŞLANGIÇ (BEGINNER) 891,00 TL İLERİ SEVİYELER (ELM-INT-ADV) ÖZEL TEKLİF EĞİTİM GÜN VE SAATLERİ HAFTALIK OLARAK YAZILMIŞTIR. FİYATLANDIRMA SEVİYE BAŞLANGIÇ (BEGINNER) İLERİ SEVİYELER (ELM-INT-ADV) LİSTE FİYATI 990,00 TL 1.494,00 TL IMO YA ÖZEL 891,00 TL 1344,00

Detaylı

CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI. Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı

CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI. Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI 1 Chevening Nedir? İngiltere de öğrenim görmek isteyen uluslararası lisansüstü öğrencilere finansman sağlayan prestijli bir ödül programı. Dışişleri ve Commonwealth Bakanlığı

Detaylı

TOEFL Hakkında Herşey!

TOEFL Hakkında Herşey! On5yirmi5.com TOEFL Hakkında Herşey! TOEFL sınavına girmek istiyor ama ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız işte size yol gösterecek bir yazı... Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma (oluşturma : 10/27/2015)

Detaylı

ÇANKAYA ÜNĠVERSĠTESĠ

ÇANKAYA ÜNĠVERSĠTESĠ ÜNİVERSİTEMİZ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNCE 00-0 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDA İSİMLERİ YAZILI PROGRAMLARA SINAVLA YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİSİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ALES Puan Türü(*) KoĢullar

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU (ELS) EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ (Senato: 2016/9 14/07/2016) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU (ELS) EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ (Senato: 2016/9 14/07/2016) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU (ELS) EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ (Senato: 2016/9 14/07/2016) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, TED Üniversitesi nin

Detaylı

ULTIMATE LANGUAGE SCHOOLS D O P İ N G D İ L. İngilizce Eğitim Merkezi WWW. DOPINGDIL. COM

ULTIMATE LANGUAGE SCHOOLS D O P İ N G D İ L. İngilizce Eğitim Merkezi WWW. DOPINGDIL. COM ULTIMATE LANGUAGE SCHOOLS D O P İ N G D İ L İngilizce Eğitim Merkezi WWW. DOPINGDIL. COM KURUMSAL DopingDil, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunu Öğretmenler Tarafından Kurulmuş İngilizce Uzmanı Dil Okuludur.

Detaylı

Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır.

Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır. Erasmus öğrencisi olmak için nasıl başvurabilirim? Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır.

Detaylı

MÜHENDİSLİK KARİYERİ Mühendislik Kariyeri Mezun olduktan sonra çalışmak için seçtiğiniz şirket ne olursa olsun genelde işe basit projelerle başlayacaksınız. Mühendis olmak için üniversitede 4 yıl harcamanıza

Detaylı

SİZ DE YURTDIŞINDA OKUYABİLİRSİNİZ

SİZ DE YURTDIŞINDA OKUYABİLİRSİNİZ SİZ DE YURTDIŞINDA OKUYABİLİRSİNİZ BİLGİLER STEM+A AĞIRLIKLI EĞİTİM 8 12 ÖĞRENCİLİK SINIFLAR TALİMAT VE DEĞERLENDİRMEDE FARKLILAŞTIRILMIŞ YÖNTEM BİREYSEL DESTEK HAKKIMIZDA Fulford Academy, St. Lawrence

Detaylı

2010-2011 Öğretim Yılı Güz Dönemi Yüksek Lisans Programları Akademik Takvimi

2010-2011 Öğretim Yılı Güz Dönemi Yüksek Lisans Programları Akademik Takvimi FEN BĐLĐMLERĐ ENSTĐTÜSÜ 2010-2011 ÖĞRETĐM YILI GÜZ DÖNEMĐ LĐSANSÜSTÜ VE DOKTORA PROGRAMLARINA ALINACAK ÖĞRENCĐ KONTENJANLARI Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği 2. maddesi uyarınca, 2010-2011

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ SENATO No: 14 06.09.2018 EK-1 Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, TED Üniversitesi lisans programlarında kayıtlı öğrencilere verilecek

Detaylı

kültürel değişim programıdır.

kültürel değişim programıdır. Work and Travel programı, her yıl tüm dünyadan 100.000 i aşkın üniversite öğrencisinin katıldığı, size sezonluk bir işte çalışarak Amerikan yaşamı ve kültürü başta olmak üzere bir çok değişik kültürü birebir

Detaylı

T.C. ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI GENEL SEKRETERLİĞİ. YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU

T.C. ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI GENEL SEKRETERLİĞİ. YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU Adı Soyadı : Emre ARSLANBAY Unvanı : Uzman Konu : Hollanda ÇalıĢma Ziyareti Görev Yeri : HOLLANDA Görev Tarihi : 05-10.03.2017 RAPOR

Detaylı

ÖZYEĞĠN ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCĠ KABULÜ YÖNERGESĠ

ÖZYEĞĠN ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCĠ KABULÜ YÖNERGESĠ ÖZYEĞĠN ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCĠ KABULÜ YÖNERGESĠ (Senato Tarihi: 21.12.2010; Senato Sayısı: 2010-08) Amaç MADDE - 1 Bu Yönergenin amacı; Özyeğin Üniversitesi enstitüleri bünyesinde

Detaylı

ÜCRET SĠSTEMLERĠ VE VERĠMLĠLĠK DERSĠ. EKOTEN TEKSTĠL A.ġ.

ÜCRET SĠSTEMLERĠ VE VERĠMLĠLĠK DERSĠ. EKOTEN TEKSTĠL A.ġ. ÜCRET SĠSTEMLERĠ VE VERĠMLĠLĠK DERSĠ EKOTEN TEKSTĠL A.ġ. HAZIRLAYANLAR 2008463084 Gizem Özen 2008463055 Tuğba Gülseven 2009463097 Huriye Özdemir 2007463066 Raziye Sinem Sağsöz SUN GRUBU ŞİRKETLERİ SUN

Detaylı

HOLLANDA &TÜRKİYE TİCARET ODASI ÜYELERİNE VE DE ÖĞRENCİLERE ÖZEL EĞİTİM KAMPANYASINI BAŞLATMIŞ BULUNUYOR

HOLLANDA &TÜRKİYE TİCARET ODASI ÜYELERİNE VE DE ÖĞRENCİLERE ÖZEL EĞİTİM KAMPANYASINI BAŞLATMIŞ BULUNUYOR HOLLANDA &TÜRKİYE TİCARET ODASI ÜYELERİNE VE DE ÖĞRENCİLERE ÖZEL EĞİTİM KAMPANYASINI BAŞLATMIŞ BULUNUYOR HOLLANDA DA TAM BURSLU MASTER EĞİTİMİ (Okul Parası + Kitap+Konaklama+Her ay 300 Harçlık+ Toplu Ulaşım

Detaylı

BAŞVURU KOŞULLARI VE İŞLEMLERİ

BAŞVURU KOŞULLARI VE İŞLEMLERİ 2014-2015 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN ÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezsiz/Tezli

Detaylı

IES - YURTDIŞI EĞİTİM -İNDİRİMLİ OKUL MALİYETLERİ

IES - YURTDIŞI EĞİTİM -İNDİRİMLİ OKUL MALİYETLERİ VANCOUVER ILSC EUROCENTRES LSI KAPLAN INTERNATIONAL Yoğun İngilizce-28 ISY Genel ISY Yoğun Genel İngilizce-24 Fiyat Açıkla FİYAT 1240 1860 2480 3480 4640 5800 İNDİRİMLİ FİYAT 992 1488 1984 2784 3712 4640

Detaylı

Hoş geldiniz. İsmail Hakkı ŞAHİN, Dip-TEFL/MBA Managing Director

Hoş geldiniz. İsmail Hakkı ŞAHİN, Dip-TEFL/MBA Managing Director Residental Executive Programme İNGİLİZCE probleminize profesyonelce çözüm... Dile kolay, dil eğitiminde 26 yıl... KENT SCHOOL OF ENGLISH ISTANBUL www.kentenglish.com Hoş geldiniz Global bir köye dönüşen

Detaylı

T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. Sıra No Yapılacak Faaliyet Faaliyet Tarihi

T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. Sıra No Yapılacak Faaliyet Faaliyet Tarihi T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI ÇALIġMA TAKVĠMĠ Güncelleme Tarihi: 26/08/2015 Sıra 1. Eğitim Bölgesi DanıĢma Kurulu Toplantısı

Detaylı

HOLLANDA EĞİTİM SİSTEMİ

HOLLANDA EĞİTİM SİSTEMİ HOLLANDA EĞİTİM SİSTEMİ Hollanda eğitim sistemine genel bakış Eğitim Nüfusu ve öğretim dili Hollanda nın toplam nüfusu 16,2 milyondur. 2003 yılında hükümet tarafından finanse edilen eğitime katılan öğrenci

Detaylı

ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ ĠSTANBUL TIP FAKÜLTESĠ KALP VE DAMAR CERRAHĠSĠ ANABĠLĠM DALI TIPTA UZMANLIK ÖĞRENCĠ KARNESĠ

ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ ĠSTANBUL TIP FAKÜLTESĠ KALP VE DAMAR CERRAHĠSĠ ANABĠLĠM DALI TIPTA UZMANLIK ÖĞRENCĠ KARNESĠ ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ ĠSTANBUL TIP FAKÜLTESĠ KALP VE DAMAR CERRAHĠSĠ ANABĠLĠM DALI TIPTA UZMANLIK ÖĞRENCĠ KARNESĠ 1 KĠMLĠK BĠLGĠLERĠ Uzmanlık Öğrencisinin TC Kimlik Numarası :..... Adı :..... Soyadı :.....

Detaylı

YÖNETMELİK. a) A1, A2, B1, B2, C1 ve C2 modülleri: Avrupa Konseyi ortak dil kriterlerini,

YÖNETMELİK. a) A1, A2, B1, B2, C1 ve C2 modülleri: Avrupa Konseyi ortak dil kriterlerini, 30 Mayıs 2010 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 27596 Yalova Üniversitesinden: YÖNETMELİK YALOVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak,

Detaylı

12 Hafta : 1413 GBP 20 Hafta: 2610 GBP. 20 Hafta: 2070 GBP 24 Hafta : 2876 GBP

12 Hafta : 1413 GBP 20 Hafta: 2610 GBP. 20 Hafta: 2070 GBP 24 Hafta : 2876 GBP SHANE GLOBAL DİL OKULU 2012 TÜRKİYE ÖZEL İNDİRİMİ! Shane Global okulunun Londra veya Hastings merkezlerinde eğitim almak isterseniz %10 indirim kazanıyorsunuz! Ayrıca her 12 haftalık eğitim için 2 hafta

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, TED Üniversitesi lisans programlarında kayıtlı öğrencilere verilecek burslarla ilgili esasları düzenlemektir.

Detaylı

Amerika da Üniversite Eğitimini Kimler Alablir?

Amerika da Üniversite Eğitimini Kimler Alablir? Amerika da Üniversite Eğitimini Kimler Alablir? Üniversite eğitimi almak için Amerika gerçekten de çok iyi bir seçimdir. Amerikan Üniversiteleri dünyaca tanınmış bir kaliteye sahip olmakla beraber dünyadaki

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ PROGRAMI SON SINIF ÖĞRENCİ ANKET FORMU. Aralık,2013

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ PROGRAMI SON SINIF ÖĞRENCİ ANKET FORMU. Aralık,2013 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ PROGRAMI SON SINIF ÖĞRENCİ ANKET FORMU Sevgili U.Ü.Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Programı Öğrencileri, Aralık,2013 Uludağ Üniversitesi

Detaylı

YGS-LYS de. 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi. www.cinarkoleji.com.tr

YGS-LYS de. 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi. www.cinarkoleji.com.tr YGS-LYS de 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi www.cinarkoleji.com.tr Çınar Koleji nde güne her sabah mutlulukla başlarsınız. 20 yıllık eğitim tecrübesiyle geliştirilen Sınavlara Hazırlık Sistemi ile sınav endişesi

Detaylı

İngiltere de Üniversite Eğitiminin Avantajları

İngiltere de Üniversite Eğitiminin Avantajları İngiltere de Üniversite Eğitiminin Avantajları Lisans eğitim 3 yıl! İngiltere'de lisans programları 3 yıl sürmektedir. Böylelikle Türkiye de 4 senede tamamlayacağınız üniversite eğitiminizi İngiltere'de

Detaylı

İş dünyası İngilizce konuşur.

İş dünyası İngilizce konuşur. İş dünyası İngilizce konuşur. İş dünyasına yönelik yepyeni bir ürün: Market Leader and Speakout by Wall Street English Çalışanlarınızın İngilizce seviyesi ne olursa olsun iş yaşamına yönelik İngilizcelerini

Detaylı

ĠLAN AKDENĠZ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN

ĠLAN AKDENĠZ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN ĠLAN AKDENĠZ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne 2014-2015 Eğitim - Öğretim yılı Bahar yarıyılı için aģağıda belirtilen sayıda Anabilim Dallarına ve Doktora

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

BATMAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ BATMAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ Dayanak MADDE 1- Bu yönerge Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın konuya ilişkin 27.01.2010

Detaylı

T Ü R K İ Y E B U R S L A R I

T Ü R K İ Y E B U R S L A R I TÜRKİYE BURSLARI TÜRKİYE BURSLARINA İLİŞKİN GENEL BİLGİLER Hâlihazırda 16 binin üzerinde kişiye burs verilmektedir. Her yıl yaklaşık 5 bin yeni burs verilmektedir. Yandakilerin hepsi verilen bursa dahildir:

Detaylı

TÜRKİYE PETROLLERİ A.O

TÜRKİYE PETROLLERİ A.O Kapat ĠĢgücü Ġstemi (00000945614) ĠĢ baģvurusu yapmak için bireysel üye olarak giriģ yapmanız gerekmektedir. Bireysel üye değilseniz; önce üye olma adımlarını takip ederek ĠġKUR Portal Sistemi ne kayıt

Detaylı