F200. GSM/GPRS Dijital Cep Telefonu KULLANMA KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "F200. GSM/GPRS Dijital Cep Telefonu KULLANMA KILAVUZU"

Transkript

1 F200 GSM/GPRS Dijital Cep Telefonu KULLANMA KILAVUZU

2 LÜTFEN CEP TELEFONUNUZU KULLANMADAN ÖNCE BU KULLANMA KILAVUZUNU DİKKATLİ OKUYUNUZ. YANLIŞ ANLAMA VEYA YANLIŞ KULLANMADAN KAYNAKLANACAK ARIZALARDAN FİRMAMIZ SORUMLU DEĞİLDİR. Bu cihazın Sanayi Bakanlığınca tespit edilen kullanım ömrü 7 (yedi) yıldır. Bu cihazın garanti süresi; satın alma tarihten itibaren 2 (iki) yıldır. Bu cihaz Türkçe karakterlerin tamamını içeren; ETSI TS V8.0.0 ve ETSI TS V8.1.0 standartlarına uygundur.

3 Not: Bu kılavuzun içeriği doğrudur. Yazılım farklılığı, SIM kart yada operatör sebebiyle bu kılavuzun bazı bölümleri telefon ile farklılık gösterebilir. Şirketimiz teknik özellikleri değiştirme hakkını hiçbir bildirim yapmadan değiştirme hakkını saklı tutar. Evşin Elektronik Dış Ticaret Ltd. Şti. Merkez Mah. Çukurbosna Yolu Ankara Cad. No: 30 Yakuplu/Beylikdüzü/İstanbul Tel: Faks: E-posta:

4 1.1 Giriş Güvenliğiniz İçin Pil Şarj Etme Ağa Bağlanmak Arama Rehber Mesajlar Arama Merkezi Ayarlar Multimedya Dosya Yöneticisi Eğlence ve Oyunlar Kullanıcı Profilleri Ajanda Ekstralar Servisler Klavye Tanımlama Giriş Yöntemleri Açıklaması T-flash Kart Takma ve Çıkarma T-flash Kart Kullanımı Basit Sorun Giderme 40

5 1.1. Giriş GSM/GPRS dijital telefonumuzu seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu kılavuzu okuduktan sonra, telefon ve kullanımı hakkında yeterince bilgi sahibi olacaksınız. Bu telefon, GSM/GPRS ağlarını kullanım için tasarlanmıştır. Sadece basit aramalar için değil, bunu yanında SIM kart modu, akıllı gitiç yöntemi, SMS, MMS, kamera, video oynatıcı, MP3 çalar, alarm, hesap makinesi, takvim vs. birçok uygulamayı içermektedir. Kişiselleşmiş adam-makine arayüzü ve iyi dizaynı ile tüm ihtiyaçlarınızı tatmin edecek. Güvenlik Rehberi Eğer telefonunuz çalınır veya kaybolursa, telefonunuzu ve SIM kartınızı iptal etmek için telekominikasyon yetkilileri veya bir satış acentası ile acilen temasa geçin. Bu, yetki dışı kullanımdan kaynaklanabilecek masrafları ortadan kaldıracaktır. Telekominikasyon yetkilileri veya bir satış acentası ile görüştüğünüzde sizden telefonunuzun IMEI numarasını isteyecektirler. (Pili çıkarın. Pil yuvasında IMEI numarası yazılı etiketi göreceksiniz). Lütfen bu numarayı, sonra kullanmak için güvenli bir yere kaydedin. Telefonunuzun kötüye kullanımını önlemek amacıyla aşağıdaki tedbirleri alabilirsiniz: - Üçüncü partı uygulamalar tarafından tespit edilmeden, SIM kartınızın PIN numarasını değiştirin. - Telefonunuzu aracınızda bıraktığınızda dışarıdan görebileceğiniz bir noktada olsun. En iyi yöntem ise, telefonu nereye giderseniz yanınızda götürmektir. - Kısıtlamaları ayarlayın.

6 Güvenliğiniz İçin Telefonunuzun verimli ve güvenli çalışması için bu kurallara uyun Genel Uyarı Telefonunuzun zarar görmesini önlemek amacıyla, piller ve şarj cihazları özel olarak tasarlanmıştır. Diğer pil ve şarj cihazı kullanımları sızıntıya, aşırı ısınmaya, çatlamaya, alevlenmeye ve diğer arızalara neden olabilir. Telefonunuzunda oluşabilecek arızaları veya yangını önlemek için, lütfen telefonunuzu atmayınız, şiddetli darbe ve sarsıntıya maruz bırakmayınız. Lütfen telefonunuzu ve şarj cihazınızı mikrodalga fırına veya yüksek basınç altına koymayınız. Aksi halde devre sisteminde hasar oluşması veya yanma gibi beklenmedik kazalara neden olabilir. Lütfen telefonunuzu uçucu ve yanıcı gazların yanında kullanmayın, aksi halde arızalanabilir ya da yanabilir. Lütfen telefonunuzu yüksek sıcaklık, yüksek nem veya tozlu ortamlarda bulundurmayın; aksi halde telefonunuz arızalanabilir. Lütfen telefonunuzu, pilinizi ve şarj cihazınızı çocuklardan uzak tutarak, yaralanmalarını engelleyin. Telefonunuzu düşmeden ve hasardan korumak için, dengesiz yüzeylere koymayın Telefon Güvenliği Lütfen uçakta, hastanelerde ve diğer yasak alanlarda telefonunuzu kapatınız, aksi halde elektrikli aletlerin ve sağlık ekipmanlarının normal çalışması etkilenebilir. Lütfen telefonunu kullanırken yerel

7 7 yönetmeliklere uyunuz. Bu telefon, açık bir otomatik güç ile donatılmıştır. Lütfen telefonunuzu, uçuş sırasında otomatik açılmayacak bir saate ayarlayınız. Telefonunuzu düşük sinyal ya da elektronik cihazların yanında kullanmayın. Radyo dalgalarının etkileşimi, elektronik cihazlarda sorunlara yol açabilir. İşitme cihazı, kalp pili ve diğer elektronik sağlık ekipmanları, duman dedektörleri, otomatik kapılar ve diğer otomatik control sistemlerinin yanında telefonunuzu kullanmamaya özen gösterin. Telefonunuzun bu chazları nasıl etkilediğini öğrenmek için üreticinizle temasa geçin. LCD ekranı, yabancı cisim veya darbeye maruz bırakmayın, aksi halde çatlayarak çerisindeki sıvının akmasına neden olabilirsiniz. LCD ekranın içerisindeki sıvı göz ile temas ettiğinde körlük riski vardır. Böyle bir durumda, gözünüzü temiz su ile yıkadıktan sonra derhal hastaneye gidin. Telefonunuzu açmaya veya tamir etmeye çalışmayın. Pil sızıntısına veya kısa devreye sebep olabilirsiniz. Çok nadir durumlarda, bazı model otomobillerde telefonu kullanmak, aracın elektronik aksamına zarar verebilir. Güvenliğiniz için araçta telefon kullanmayınız. İğne, kalem ucu ve diğer sivri aletleri kullanmanız, telefonunuzu ve klavyenizi bozabilir. Eğer anten hasar aldıysa, güvenliğiniz için telefonunuzu kullanmayınız. Telefonunuzu, kredi kartı, disket, CD gibi manjetik cisimlere yakın tutmayın. Bu cisimlere kayıtlı bilgileriniz silinebilir (örn. kredi kartınız okumayabilir).

8 8 Raptiye gibi küçük metal aletleri alıcınızdan uzak tutun. Bu tür metal nesneler, manyetik alanları ile telefonunuzun hasar görmesine neden olabilir. Su ve diğer sıvı nesneleri telefonunuzdan uzak tutun. Telefonunuzun ıslanması kısa devre, pil sızıntısı ve diğer arızalara yol açar Pil Güvenliği Lütfen telefonun pilini ateşe atmayınız. Aksi halde alev alabilir ve patlayabilir. Pili takarken güç veya baskı uygulamayın, aksi halde pili kırabilir veya sızıntıya neden olabilirsiniz. Lütfen; tel, iğne gibi metal cisimleri telefonunuza kısa devre yaptırmak için kullanmayınız. Bunun yanında telefonunuzu kolye gibi metal eşyaların yanına koymanız; cihazın aşırı ısınmasına, çatlaklar oluşmasına vs. yol açabilir. Lütfen pil temas noktalarını lehimlemeyin, aksi halde pili kırabilir veya sızıntıya neden olabilirsiniz. Eğer, pilin içindeki asit gözle temas ederse körlük riski vardır. Böyle bir durumda gözlerinizi ovalamayın, temiz su ile gözünüzü yıkadıktan sonra zaman kaybetmeden hastaneye gidin. Pili açmaya veya tamir etmeye çalışmayın, aksi halde pili kırabilir veya sızıntıya neden olabilirsiniz. Telefonunuzu ateşin veya başka bir ısı kaynağının yanında kullanmayın/bırakmayın. Pil sızıntısına, çatlamaya, aşırı ısınmaya veya yangına neden olabilir. Eğer pil aşırı ısınıyorsa, rengi değişmişse, veya kullanım sırasında bozuluyor, şarj olma sorunları yaşıyorsa yenisi ile değiştirin.

9 9 Eğer, pilin içerisindeki asit cilde veya elbiseye temas ederse yanmaya sebep olur. Temiz su ile cildinizi yıkadıktan sonra zaman kaybetmeden hastaneye gidin. Eğer pil sızıntı yapmış ve kötü bir koku yayıyorsa, bir yangın veya patlamaya sebep olmamak için pili çıkarın. Pili ıslak halde kullanmak aşırı ısınmaya, dumana ve paslanmaya neden olur. Telefonunuzu direkt güneş ışığına bırakmayın. Pil sızıntısına, çatlamaya, performans kaybına veya pil ömrünün azalmasına neden olabilir. Lütfen, telefonunuzu 24 saatten fazla şarjda bırakmayınız Şarj Cihazı Güvenliği Lütfen AC220 volt kullanın. Diğer gerilim kullanımları sızıntıya, yanmaya ve başka pil sorunlarına neden olur. Şarj cihazına kısa devre yapmayın. Elektrik şokuna ve cihazın hasara uğramasına neden olabilir. Lütfen, kablo hasarı varsa şarj cihazını kullanmayınız. Elektrik şoka neden olarak cihazınıza hasar bırakabilir. Elektrik ekipmanların üzerinde toplanan tozları sık sık temizleyin. Telefonunuzu su hatlarının yanına bırakmayın. Telefonun su ile temas etmesi durumunda kısa devre veya diğer arızalar oluşmaktadır. Şarj cihazınız su veya diğer sıvı nesneler ile temas ettiğinde derhal prizden sökün. Aksi halde elektrik şoku, alevlenme ve diğer arızalara yol açar. Şarj cihazını açmaya veya tamir etmeye çalışmayın.

10 10 Yaralanmalara, elektrik şokuna veya yangına neden olabilir. Elektrik şoku veya yangına neden olmamak için telefonunuzu banyo gibi nemli yerlerde şarj etmeyin. Şarj cihazına ıslak elle dokunmayınız. Şarj kablosu üzerine ağır cisimler koymayınız. Temizlik ve bakım yapmadan once cihazı şarjdan çıkarın. Şarj cihazını çıkardığınızında kablosunu gererek toplamayın. Kablo hasarları şarj cihazının bozulmasına ve yangına neden olabilir Temizlik ve Bakım Telefonun, şarj cihazının ve pilin su direnci yoktur. Banyoda, yağmur altında ve diğer ıslak alanlarda kullanmayınız. Telefonu, pili ve şarj cihazını temizlemek için temiz kuru bir bez kullanın. Telefonu temizlemek için alkol, tiner, benzen vs. diğer solventleri kullanmayın. Telefonunuzu kirli kullanmak güç kaybına ve şarj sorunlarına neden olur. Düzenli olarak temizleyin Genel Hususlar Telefon: Lütfen telefonunuzu 5-40 derece sıcaklık ve %35-85 nem değerleri dışında kullanmayınız. Cep telefonunuzu, sabit telefonlardan, televizyonlardan, radyolardan ve otomatik ofis ekipmanlarından uzakta kullanın. Pil: Lütfen pili, serin, güneş görmeyen ve iyi havalandırılan yerlerde

11 11 saklayın. Tüm telefon pillerinin bir ömrü vardır. Pillerin kullanım ömürleri, şarj sıklığı ile orantılıdır. Eğer piliniz şarj olmuyorsa büyük ihtimalle ömrünü tamamlamıştır; yenisi ile değiştirin. Eski pilleri günlük çöplerin içine atmayın. Eski pilleri, yönetmeliklere uygun toplama noktalarına bırakın. Şarj Cihazı: Telefonunuzu: 1) Güneş altında, 2) +5 C C dereceler dışındaki hava sıcaklıklarında, 3) Tozlu, ıslak veya titreşimli alanlarda, 4) TV, radyo gibi elektronik aletlerin yanında şarj etmeyiniz.

12 Pil Pil başlangışta yaklaşık %50 oranında şarj olur. İlk üç şarjdan sonra şarj performansı %100 e çıkar. Pili, gücü tamamen bittikten sonra şarja takın. Pili takma ve çıkarma Pili çıkarırken aşağıdaki adımları izleyin: 1) Pil kapağını aşağı doğru çekin ve kaldırın; 2) Pili yukarı çekerek cihazdan çıkarın. Pili takarken aşağıdaki adımları izleyin: (1) Pili, yuvadaki metal uçlarla temas ettirin ve oturtun. (2) Pil kapağını, tam olarak yerine geçinceye kadar yukarı ittirin Şarj Etme Şarj cihazını prize takın. Şarj cihazının diğer ucunu telefonunuza takın. Tam bu anda şarj seviye ikonu, ekranın sağ üst köşesinde belirecektir. Eğer telefon şarj olurken enerji kesilirse, şarj göstergesi ekranda belirir. Telefon, yetersiz güç durumunda şarja takılırsa, şarj göstergesinin ekranda belirmesi biraz zaman alabilir. Eğer pil göstergesi dolu gösteriyor ve şarj ışığı yanmıyorsa, şarj işleminin tamamlanmış demektir. Şarj esnasında elektrik kesilirse, ekranda şarjın tam dolduğuna ilişkin ibare görünür. Şarj işlemi 3-4 saat sürebilir. Telefon ve şarj cihazı şarj sırasında ısınacaktır, normal bir durumdur. Şarj tamamlandığında, şarj cihazını prizden ve telefonunuzdan sökün.

13 13 Dikkat: Şarj işlemi, +5 C and +40 C arasında ve iyi havalandırılan bir ortamda olmalıdır. Telefonun orjinal şarj cihazını kullanın. Başka bir şarj cihazı kullanmak cihazınıza zarar verir ve garanti kapsamından çıkmasına neden olur. Eğer telefon otomatik kapanırsa veya Pil zayıf ibaresi görünürse şarja takın. Eğer pil tam olarak bitmeden şarja bağlanırsa, şarj süresi kısalır. Bekleme ve görüşme süreleri, telefonunuzun performansı hakkında bilgi verir. Fakat kısmi kullanımda, pil kullanımı da değişeceği için sizi yanıltabilir. Burada diğer etkenler devreye girer (örn. Kullanım şekli). Şarj etmeden önce pilin takılı olduğundan emin olun ve şarj esnasında pili çıkarmayın. Pil tamamen şarj edildiğinde, şarj çubuğu durur. Şarj cihazını sökün. Eğer sökmezseniz, telefonun fonksiyonlarını ve pil ömrünü etkileyebilir Ağa Bağlanmak SIM Kart Cep telefonunuzu kullanmadan önce, bir veya iki uygun SIM kart takın. SIM kart, GSM/GPRS ağlarına bağlanmak için gereklidir. SIM kartın metal alanı, mesajlar, rehberdeki isimler ve numaralar, ağa bağlantı ile ilgili tüm bilgileri saklar. İçerisindeki bilgileri okumak için SIM kartınızı çıkarılabilir ve başka cep telefonlarına takılabilirsiniz (Takılan yeni telefon Sim kartınızı otomatik olarak tanıyacaktır). Kartınızdaki bilgileri kaybolmaya ve hasara karşı korumak için,

14 14 SIM kartınızın metal yüzeyini elektrik etkisi ve manyetik alanlardan uzak tutun. SIM kart bir kez hasar aldığında, artık GSM/GPRS ağına erişemezsiniz. Dikkat: SIM kartı çıkarmadan once telefonunuzu kapatın. Telefon, harici bir kaynağa bağlı iken SIM kart takmayın. Aksi halde SIM kart hasar görebilir SIM Kart Çıkarma ve Takma SIM kartın metal kısımları kolay hasar alır. Kartı takıp çıkarırken dikkatli olun. Telefonunuzu kapatın, pil ve diğer dış bağlantıları sökün. Bu cihaz, aynı anda iki SIM kartın çalışmasını desteklemektedir. Hangi karta öncelik verdiğinizi belirleyin ve cihaza ona göre takın. SIM kartı çıkarmanız gerektiğinde, ilk olarak telefonunuzu kapatın ve pili çıkartın. Ardından SIM kartı çıkarablirsiniz Telefonu açma/kapama Telefonunuzu açarken/kapatırken, Açma/kapama tuşu na basılı tutun. Eğer SIM kart takılı değilken telefonunuzu açarsanız, ekranda SIM kart takın ibaresi görüntülenecektir. SIM kartı taktıktan sonra telefon otomatik olarak SIM kartı devreye alır. Daha sonra aşağıdaki iletiler görüntülenecektir: PIN i girin SIM kart şifresini ayarlamak için. Telefon Kilit Kodunu gir Telefon şifresini ayarlamak için.

15 SIM kart Kilidini Açmak SIM kartı kanunsuz kullanımdan korumak için, PIN1 i kullanabilirsiniz. Bu seçeneği kullanırsanız, telefonunuz her açıldığında PIN1 numarasını yazmanızı isteyecektir. Kullanıcı SIM kart korumasını kapatabilir. Bu koşullar altında SIM kartınızı kanunsuz kullanımdan koruyabilirsiniz. Açma tuşuna basılı tutarak telefonunuzu açın. PIN1 numarasını girin. Sağ tuşu kullanarak hatalı yazıları silin. Tamam a basarak girişi sonlandırın. Örneğin, 1234 olarak ayarlanmışsa: 1234 Tamam olarak girin. Eğer, ardı ardına PIN numarasını üç kez yanlış girerseniz, SIM kart kilitlenir. SIM kardı açmak için PUK numarasına ihtiyaç vardır. Not: Servis sağlayıcınızdan SIM kartınızı PIN numarası (4-8 karakter) ile birlikte alabilirsiniz. Lütfen PIN numaranızı size uygun biçimde değiştirin Telefon Kilidini Açmak Telefonunuzu kanunsuz kullanımdan korumak için, telefon kilidini kullanabilirsiniz. Eğer bu seçeneği uygularsanız, telefonunuz her açıldığında, PIN1 den sonra sizden, telefon kilit numaranızı girmenizi isteyecektir. Kullanıcı isterse bu özelliği devre dışı bırakabilir ( Güvenlik ayarları na bakın). Ancak böyle bir durumda telefonunuzun yasa dışı kullanımını önleyemezsiniz. Telefon kilit modu: Hataları silmek için sağ tuşu veya temizle tuşununu kullanabilirsiniz. Tamam a basarak işlemi bitirin. Örneğin, telefon kilit kodunuz 1234 ise, 1234 Tamam şeklinde girin.

16 16 Eğer telefon kilit kodunu unutmuşsanız, üreticinizle temasa geçin Ağa Bağlanmak Telefonunuz açıldığında SIM kartınız, otomatik olarak, kullanabileceği bir ağ arar. (Ekranda Arıyor ibaresi görüntülenir). Bağlantı sağlandığında, ağ sağlayıcının adı ekranın ortasında okunur. Ardından telefon bekleme modunda çalışmaya başlar. Hatırlatma: Eğer ekranda Sadece acil arama ibaresi görünürse, bu, kapsama alanı dışında olduğunuz anlamına gelir, ancak acil aramalar ile ilgili bir sorun yaşanmaz Arama Yapmak Servis sağlayıcınızın sembolü ekranda göründüğünde arama yapabilir veya gelen aramayı kabul edebilirsiniz. Ekranın sol üst köşesindeki bilgilendirme çubuğu sinyzl gücünü göstermektedir (Eğer 4 kademe gösteriyorsa tam güçtedir). İstediğiniz numarayı girin ve arama tuşuna basın. Engeller görüşme kalitesini etkiler, açık alana çıkarak telefonun performansını artırabilirsiniz Yurtiçi Arama Yapmak Numara tuşlarını kullanarak telefon numarasını yazın, ve ardından arama tuşuna basın. Telefon numarasını değiştirmek istiyorsanız, sağ tuşu kullanarak yazmış olduğunuz karakterleri silebilirsiniz. Görüşme sırasında ekranda animasyon belirecektir. Diğer taraf telefonu açtığında, ekranda görüşmeye ait bilgiler görüntülenecektir. Yurtiçi arama yapmak için aşağıdaki yolu izleyin: Alan kodu, telefon numarası ve arama tuşu.

17 Sabit Uzantılı Hatları Arama Bazı sabit hatlar direct olarak aranmaz. Arama yapmadan önce santrale bağlanmanız gerekmektedir. Telefon numarasını girdiğinizde, bekletme kodu olan P yi ve uzantı numarasını eklemeniz gerekir. Bu şekilde direkt olaraka bağlanabilirsiniz. * tuşuna basılı tutarak P yi girebilirsiniz (Bu esnada ekranda P ibaresi görünür). Aşağıdaki sırayla tuşlama yaparak uzantılı sabit hatlara arama yapabilirsiniz: Alan kodu, santral numarası, P, uzantı numarası ve arama tuşu. Örneğin; Eğer olarak isimlendirilmiş bir sesli mesaj sistemi varsa, kutu numarası 6666 ve şifre de 8888 dir. Aşağıdaki gibi çevirebilirsiniz: P 6666 P Uluslararası Arama Yapmak Uluslar arası görüşme yapmak için, ekranda + ibaresi çıkana kadar * tuşuna basılı tutun. Bu, herhangi bir ülkeden uluslararası görüşme yapmak için gerekli olan ön numaradır (Örn. Çin +86). + ibaresinden sonra ülke kodunu ve aramak istediğimiz numarayı tam olarak girmeliyiz. Bazı ülkelerin kodları: Almanya 49, İngiltere 44, İsveç 46 şeklindedir. Uluslararası arama yaparken, alan kodunda kullandığımız 0 değerini kullanmayız. Örneğin, Şangay ı arayacaksak: Ülke kodu alan kodu telefon numarası Arama Geçmişinden Arama Yapmak Yaptığınız tüm görüşmeler telefondaki arama geçmişine kaydedilir. Arananlar, gelen aramalar ve cevapsız çağrılar şeklinde sınıflandırılır.

18 18 Eğer arama geçmişi dolmuşsa, eski kayıtlar sondan başlayarak otomatik silinir. Arama geçmişini ile ilgili aşağıdaki özellikleri kullanabilirsiniz: Bekleme modunda, arama tuşu na basın ve kayıtlı tüm numaraları görün. Görünen tüm numaraları, arama tuşu ile direkt olarak arayabilirsiniz. Aranan kişiler listesinde Tamam tuşuna basarak, o kayıtla ilgili detayları görüntüleyebiliriz Acil Aramalar Eğer ağ alanı içerisinde bulunuyorsanız (ekranın sol üst köşesinde çekim gücünü gösteren işareti görebilirsiniz), acil arama yapabilirsiniz. Eğer servis sağlayıcınız dolaşımda görüşmeyi desteklemiyorsa, ekranda Sadece acil arama ibaresi okunur. Eğer kapsama alanı içerisindeyseniz, SIM kartınız yoksa, acil arama yapmak mümkün olacaktır Arama cevaplamak Herhangi bir tuşla cevapla fonksiyonunuz Açık ise, herhangi bir tuşa basarak gelen aramayı Kabul edebilirsiniz, aksi takdirde cevapla, sol tuş, I veya II tuşuna basmanız gereklidir. Eğer SIM-2 ye bir çağrı geldiyse, ekranda uyarı ibaresi çıkar. Eğer kulaklık takılıysa, kulaklığın üzerindeki düğmeye basmanız yeterlidir. Eğer o düğmeye basmakta bir sıkıntıo varsa, Otomatik cevapla seçeneği Açık olmalı. Bu tercihte, telefon 5 saniye çaldıktan/titreştikten sonra otomatik açılır.

19 Arama Geçmişi Telefonunuz; cevapsız çağrılar, aranan numaralar, gelen aramalar, arama zamanı, görüşme süresi gibi bilgileri kayıt altına almaktadır Arama Menüsü Görüşme esnasında, H-free ye basarak hoparlörü açabilirsiniz. Arama menüsüne girmek için Seçenekler e basın. Arama menüsü, fonksiyon menüsü ile benzer görevdedir. Arama menüsü sadece görüşme esnasında görünebilir. Arama bekletme, konferans görüme gibi özellikleri vardır. Lütfen ağ sağlayıcınızla iletişime geçin. Arama menüsünde aşağıdaki işlemlerden birini yapabilirsiniz: Aramayı Beklet: Mevcut görüşmeye ara verir ve beklemedeki diğer görüşmeyi açar. Aramayı Sonlandır: Mevcut aramayı sonlandırır. Yeni Arama: Yeni bir arama yapar. Rehber: Rehber kayıtlarına ulaşmayı sağlar. Mesajlar: Mesaj oluşturur ve gönderir. Ses Kaydedici: Mevcut görüşmeyi kaydeder. Arkaplan Sesi: Görüşme esnasında arka planda müzik çalar. Sessiz: Kullanıcının sesini vermez. DTMF: Sol tuşa basarak DTMF yi aktive edebilir / devre dışı bırakabiliriz.

20 Arama Numarayı girin, aramak için gönder tuşu na basın Rehber Telefonunuzun isimler, gruplar, telefon numaraları, ve kişisel zil sesleri, gelen aramalara ait resimler, chat, e-posta, ve önemli kişilere ait kartlar gibi özelliklerinden yararlanabilirsiniz. Tüm bunları yapmak için sağ tuşa basın, İsim, direct olarak rehber fonksiyonuna girebilirsiniz. Not: Bu telefona 250 numarayı kaydedebilirsiniz. Farklı SIM kartlar, farklı depolama alanına sahiptir. Rehber ana menüsünde, bir rehber kaydını seçebilir ve aşağıdaki işlemlerden birini uygulayablirsiniz: Görüntüle Mesaj Gönder Ara IP arama Düzenle Sil Kopyala Taşı Kayıt gönder Kara listeye ekle Arama grupları Rehber Ayarları

21 Mesajlar Ana menü arayüzünde, yön tuşlarını kullanarak Mesajlar a gelin. Bu beş seçenek içermektedir: Mesaj yaz, Gelen Kutusu, Giden Kutusu, Şablonlar, SMS ayarları, MMS, ve Yayın mesajları Mesaj Yazma 1. Bekleme modunda, aşağıdaki yolu izleyin: Menü Mesaj Mesaj Yaz 2. Seçtiğiniz kişilere mesajınızı adresleyin ve/veya alıcı adedini giriniz: İstediğiniz gönderim adedi İsim listesinden bir kişi seçin, rehberde aramak için sol tuşa basın. 3. Mesajınızı adreslemeyi bitirdiğinizde, aşağı yön tuşuna basın ve herhangi bir sayı tuşuna basın. Metin alanı gösterimdedir. 4. Mesajınıza metin girmek için klavye veya dokunmatik ekranı kullanablirsiniz. 5. Mesaj oluşturduğunuz herhangi bir anda, mesaj gönderme seçeneklerini ayarlayabilirsiniz. 6. Mesajınızı oluşturmayı bitirdiğinizde, göndermek için Tamam a basın Gelen ve Giden Kutusu Gelen mesajlar, SIM kart hafızasındaki Gelen Kutusu na kaydedilir. Gelen kutusunda, mesaj ile birlikte gönderenin adı ve alınma tarihi de görüntülenir. Okumak istediğiniz mesaja ulaşmak için aşağı/yukarı tuşları kullanılır. Sol tuşa basarak, Seçenekler den aşağıdaki işlemlerden birini gerçekleştirebilirsiniz:

22 22 - Cevapla Mesaja cevap yazar. - Görüntüle Mesajı görüntüler. - Göndereni ara Mesaj gönderen numarayı arar. - Sil Görüntülenen mesajı siler. - İlet Mesajı diğer kişilere iletir. - Telefona Kopyala Mesajı telefona kopyalar. - Rehbere Kaydet Mesaj gönderen numarayı rehbere kaydeder. - Tümünü Sil Gelen kutusundaki tüm mesajları siler. - Arşive Taşı Seçili mesajları arşive taşır. - Ara Göndereni arama geçmiinde bul. Giden kutusu na girin. Telefonunuz Giden kutusu ndaki mesajları listeleyecektir. Sol tuşa basarak, Seçenekler den aşağıdaki işlemlerden birini gerçekleştirebilirsiniz: - Düzenle Mesajı düzenler. - Görüntüle Mesajı görüntüler. - Yeniden Gönder Mesajı yeniden gönderir. - Sil Görüntülenen mesajı siler. - Tümünü Sil Giden kutusundaki tüm mesajları siler Gönderilen Mesajlar Teslim edilmiş mesajları içermektedir Şablon Mesaj listesine girin, varsayılan şablonları düzenleyebilir veya silebilirsiniz.

23 Mesaj Ayarları SIM kartı ayarlayabilirsiniz: SIM mesaj ayarları Kara liste mesajları Stili göster MMS Ayarları: MMS özelliklerini kullanmadan önce gerekli ayarları yapınız. - Oluştur: Yaratım modu, resim boyutlandırma, otomatik imzayı ayarlar. - Gönder: Geçerlilik süresi, iletim raporu, okuma raporu, öncelik, kayma zamanı, teslim süresi gibi özellikleri ayarlar. - Alma ayarları: Ev ağı, dolaşımda, okundu raporu, iletim raporu, vs. mesajlarınıza alma özellikleri kazandırabilirsiniz. - Filtre: Mesajlara filtre uygulayabilirsiniz, haber ve reklam gibi. - Sunucu profili: Servis sağlayıcıyı seç - Hafıza Durumu: Hafıza durumunu göster Sesli Mesaj Servisi Bu, gelen aramayı kabul etmediğinizde arayanı sesli mesaj bırakması için otomatik olarak yönlendirir. Mesaj bırakılmısa, sesli mesaj servisini ziyaret ederek o mesaja ulaşabilirsiniz. Sesli mesaj kutusu na girerek mevcut sesli mesajlarınızı görebilirsiniz. Sol tuş Seçenekler i kullanarak sesli mesaj kutunuza girebilir ve düzenleyebilirsiniz, düzenleyi seçerek sesli mesaj

24 24 numaranızı girebilir veya Sesli mesaja bağlan ile mesaja erişebilirsiniz. Ağ operatörleri sesli mesaj özelliğini desteklemektedir. Etkinleştirmek için onaylamalısınız. Sesli mesaj numaranız hakkındaki detaylar için, servis sağlayıcınızla temasa geçin Arşiv Mesajı Sil Gelen kutusu, taslaklar, giden kutusu, gönderilen mesajlar, arşiv, tüm mesajları silmek için kullanılır Yayın mesajları 3.4. Arama Merkezi Arama Geçmişi Cevapsız çağrılar, cevapsız çağrıları görmek için Tamam a basın Aranan numaralar, aranan numaraları görmek için Tamam a basın Gelen aramalar, gelen aramaları görmek için Tamam a basın Arama sütununu sil, arama sütununu silmek için Tamam a basın Arama zamanı Arama ücreti SMS sayacı GPRS sayacı Cevapsız çağrılar, yapılan aramalar, gelen aramalar, alt menülerinde Tamam a basarak; o arama ile ilgili tarih, saat, numara gibi bilgilere ulaşabilirsiniz. Detay arayüzünde, Seçenekler e basarak aşağıdaki işlemleri

25 25 yapabilirsiniz: - Sil: Kaydı siler. - Rehbere kaydet: Kaydı, rehbere veya SIM kart hafızasına kaydeder. - Ara: Numarayı arar - IP ekle: Arayan numaraya IP adresi ekler - Düzenle: Numarayı düzenle ve rehbere kaydet - SMS gönder: Arayan numaraya SMS gönder - MMS gönder: Arayan numaraya MMS gönder - Arayanı Engelle: Arayan numarayı kara listeye kaydeder Arama Ayarları SIM arama ayarları - Arayan ID - Arama bekletme - Arama aktarma - Arama engelleme - Hat değiştirme - Kara Liste - Kapalı kullanıcı grubu Otomatik yeniden arama - Otomatik yeniden aramayı etkinleştir Hızlı arama - Hızlı aramayı etkinleştir - Numarayı ayarla IP arama - SIM1 Aktif - SIM2 Aktif

26 26 - Düzenle Backlist - Arama yapıldığında seç - Playback ayarları - Etki listesi Arama zamanını görüntüle Arama zamanı hatırlatıcı Otomatik hızlı sonlandır SMS ile reddet 3.5. Ayarlar Çift SIM Ayarları Çift SIM açık Sadece SIM-1 açık Sadece SIM-2 açık Uçak Modu Kısayollar Kalem Kalibrasyonu Telefon Ayarı Tarih ve Saat Telefonu açma/kapamayı ayarla Dil Tercih edilen giriş yöntemi Özellikleri görüntüle Karşılama Metni Tarih ve saati otomatik güncelle Font

27 27 Çeşitli ayarlar Ağ Ayarı Hatırlatma: SIM kartı ayarlayabilirsiniz. Ağ seçimi: - Yeni arama: Yeni ağ sağlayıcıyı arar; - Ağ seç: Ağ sağlayıcı listesinden seçim yapar. - Mod seçimi: Otomatik veya manuel olarak mod seçimi yapar. Tercih edilen ağlar: Güvenlik Ayarı SIM Kilidi: Hatırlatma: SIM kartlarınızı sırasıyla ayarlayınız. SIM kilidi PIN numarası ile sağlanmaktadır; PIN numarası, SIM kartın illegal kullanımını önler. Eğer SIM kilit özelliği kapalıysa Aç ı seçin ve PIN numarası girin, telefon açıldığında PIN numarasını girmenizi isteyecek. PIN korumasını kaldırmak için Kapa yı seçin. Not: Eğer, ardı ardına PIN numarasını üç kez yanlış girerseniz, SIM kart kilitlenir. O zaman SIM kardı açmak için PUK numarasına ihtiyaç vardır. PIN ve PUK numaraları genellikle SIM kart ile birlikte verilmektedir. Eğer sahip değilseniz, servis sağlayıcınızla görüşün. Varsayılan PIN numarası genellikle 1234 tür. Lütfen PIN numaranızı size uygun biçimde değiştirin. Telefon kilidi: Telefon kilidi, sizi yasa dışı kullanımdan korur. Telefon kilidi

28 28 menüsüne girerek aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz: - Aç ı seçerek geçerli telefon şifresini girin. Kullanıcı telefonu her açtığında bu şifreyi girmek zorundadır. - Kapa yı seçerek fonksiyonu kapayabilirsiniz. Hatırlatma: Varsayılan telefon kilit değeri 1122 dir; Lütfen telefon kilidinizi size uygun biçimde değiştirin. Şifreyi Değiştir: Telefon şifresini değiştirir Bağlanabilirlik Bluetooth Profil alt menüsünden Bluetooth u seçin. Bluetooth, kendini destekleyen telefona ihtiyaç duyar. Dosya Yöneticisi menüsünün alt menüsü olan Gönder de, Bluetooth aracılığıyla menüsünü ekleyebilirsiniz. Çeşitli seçenek tipleri için çeşitli dosya tipleri mevcuttur. Çeşitli durum ve ortamlarda, ekrandaki içeriğe göre göreceli operasyonlar yapılabilir. Ağ ayar menüsünde, Bluetooth alt menüsünü ekleyebilirsiniz. Bluetooth, başka bir cihazla kısa-erim kablosuz bağlantı sağlayan bir teknolojidir. Bu telefon, standart Bluetooth versiyon 1.2 yi desteklemektedir ve 10 metre içerisinde diğer bir cihazla bağlantı sağlar. Bu telefon, telefon cebinizdeyken Bluetooth kulaklık ile görüşme yapmanıza olanak sağlar. Bağlantıda olduğunuz başka bir cihaza rehber ve telefon numarası transfer edebilirsiniz. Cihazların doğru çalışması için telefonlar arası uyumun uygun olduğundan emin olun. Bazı bölgelerde Bluetooth ile ilgili kısıtlamalar vardır. Daha fazla bilgi için, yerel servis sağlayıcınız ve yerel yönetiminiz ile temasa geçin. Bluetooth fonksiyonu çok fazla enerjiye ihtiyaç duyar. Eğer

29 29 kullanmıyorsanız kapatınız. Aksi halde pil ömrünüz kısalacaktır. Bluetooth alt menüsünde, aşağıdaki işlemleri kullanabilirsiniz. Güç Bluetooth fonksiyonunu açmak/kapamak için sol tuşa basın. Sorgulama ses aygıtı Bluetooth kulaklığı aramak için Sol tuşa basın. Eğer yakında aktif bir bluetooth kulaklığı varsa, telefon cihazı bulacaktır. Bağlan mak için sol tuşa basın, kodu girdikten sonra telefon başarılı bir şekilde cihaza bağlanacaktır. Cihazım Sol tuş Tamam a basarak Cihazım alt menüsüne girerek, telefonunuza bağlı harici cihazları görebilirsiniz. Bir cihazın üstüne gelerek sol tuş Seçenekler e bastığınızda aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz: - Bağlan: Cihaz ile birlikte servis sağlayıcınıza bağlanmanızı da sağlar. - Bağlantıyı Kes: Cihazın bağlantısını keser. - Cihaz Adı: Cihazı yeniden adlandırır. - Sil: Mevcut kaydı siler - Tümünü Sil: Tüm kayıtları siler - Service record: Mevcut cihaz için servis kayıtlarını verir. - Yeni cihaz arama: Yeni Bluetooth cihazı arar. Mevcut Cihaz Bağlanan cihazın servisini ve çeşidini gösterir. Mevcut cihazı kaldırmak için sol tuş ve Devre dışı bırak ı seçin. Hakkında Bluetooth cihazının adını gösterir, Bluetooth cihazı ekleme ve servis desteği. Veri hesabı

30 Fabrika Ayarlarına Dön Bu fonksiyon, telefona sonradan uyarlanmış tüm ayarları fabrika konfigürasyonuna döndürür. Fabrika ayarlarına dönmek için şifre girmeye ihtiyacınız vardır. Fabrika ayarlarına dönmek için telefon şifresinin varsayılan değeri 1122 dir Multimedya Kamera Sol/sağ tuşa basarak patlama değerini ayarlayın; yukarı/aşağı tuşuna basarak odaklanın; 1 nolu tuşa basarak [Etkin ayarlar] ı girin, 2 nolu tuşa basarak [Beyazlık ayarı] ını girin, 4 nolu tuşa basarak [Erteleme zamanı] nı girin; 5 nolu tuşa basarak [Devamlı çekim] yapın, 6 nolu tuşa basarak [Ekran modu] nu ayarlayın, 7 nolu tuşa basarak [Resim kalitesi] ni ayarlayın, 8 nolu tuşa basarak [Resim boyutu] nu ayarlayın; # tuşuna basarak hızlandırma fonksiyonu ikonunu görüntüleyin/gizleyin. Görünüm bulma modunda, Sol tuş Seçenekler e basın, aşağıdaki işlemleri gerçekleştirebilirsiniz: - Resimler: Dosya listesini görüntüler - Kamera Ayarları: Kameranın bazı özellikleri ayarlanır. - Resim Ayarları: Resim boyutu ve Resim kalitesini içerir. - Beyazlık Ayarı: Işık şiddetini ayarlar. - Ekran Modu: Ekran modunu otomatiğe veya gece moduna ayarlar. - Efekt Ayarı: Özel çekim etkisini belirler. - Çerçeve Ekle: Resim çekilirken bir çerçece seçer. - Hafıza: Varsayılan depolama yolunu ayarlar.

Connection Manager Kullanım Kılavuzu

Connection Manager Kullanım Kılavuzu Connection Manager Kullanım Kılavuzu Baskı 1.0 2 İçindekiler Bağlantı yöneticisi uygulaması hakkında 3 Başlarken 3 Bağlantı yöneticisi uygulamasını açma 3 Geçerli bağlantı durumunu görüntüleme 3 Uygulama

Detaylı

Kolay Kullanım Kılavuzu

Kolay Kullanım Kılavuzu Kolay Kullanım Kılavuzu Kolay Kullanım ı telefonunuzu ilk açtığınızda veya cihazınızı sıfırladığınızda yönlendirmeleri takip ederek seçebilirsiniz. Kilitli Ekran Bu ekran cihazınızın en temel fonksiyonlarına

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Splitter Kullanıcı

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Pil kapağı Kullanıcı

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Pil kapağı Kullanıcı

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 1. Kutu İçeriği 1. 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8

Detaylı

BLUETOOTH SES ALICI/VERİCİ

BLUETOOTH SES ALICI/VERİCİ BLUETOOTH SES ALICI/VERİCİ Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-30501 İçindekiler Kullanmadan önce... 2 1. DA-30501 Hakkında... 2 2. Sistem gereksinimleri... 2 3. Genel Bakış... 2 Başlarken... 3 1. DA-30501 pilini

Detaylı

Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir. falcon m type Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları

Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları Hoparlörün işletme paneli fonksiyon Tablosu Güç Açma/Kapama butonu, Çalıştırmak/Kapatmak için butona basın; Ses + Ses - Sesi kapat Güç gösterge ışığı--- Mavi LED;

Detaylı

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ]

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ] 1. Kurulum Tam ekranda iken MENU tuşuna basın ve menüye girin. [ / ] tuşlarına basarak Kurulum, Kanal Düzenleme, Sistem Ayarları ve Medya Merkezi menülerine geçiş yapabilirsiniz. Kurulum menüsü altından

Detaylı

CJB1JM0LCAHA. Kullanım Kılavuzu

CJB1JM0LCAHA. Kullanım Kılavuzu CJB1JM0LCAHA Kullanım Kılavuzu Saatinizi tanıyın Hoparlör Şarj bağlantı noktası Güç tuşu Açmak/kapatmak için 3 sn. basılı tutun. Yeniden başlatmaya zorlamak için 10 sn. basılı tutun. Ana ekrana geri dönmek

Detaylı

General Mobile DSTL1. Sürüm Güncelleme Notları

General Mobile DSTL1. Sürüm Güncelleme Notları General Mobile DSTL1 Sürüm Güncelleme Notları Bu sürüm notları General mobile DSTL1 cihazı için en son gönderilen yazılım güncelleme bilgisi içermektedir. Bu sürüm güncelleme, cihazınızın işlevselliğini

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

2. ADIM : Sim Kart Yerleştirildikten sonra Açma-Kapama (1) Tuşu İle Kol Saatini Açınız.

2. ADIM : Sim Kart Yerleştirildikten sonra Açma-Kapama (1) Tuşu İle Kol Saatini Açınız. SAİL GÜVENLİK ÇOCUK KOL SAATİ KULLANIM KILAVUZU 1- Açma/Kapama Tuşu 2- Sos Tuşu 3- Menü Tuşu 4- Arama ve Cevaplama Tuşu Sım kart Yerleştirme ve Kol Saati Tanıtma 1. ADIM : Sim kartınızın nano kesimde olduğuna

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler Vodafone Cep Sağlık Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. Sayfa Adı Sayfa Numarası Kullanıcı Girişi 2 Profilim 3 Acil Durum Sağlık Bilgilerim 4 Özlük Bilgilerim 5 Sağlık

Detaylı

5.0. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Ön kamera LED göstergesi. Flaş. Ses açma/ kısma. Güç tuşu.

5.0. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Ön kamera LED göstergesi. Flaş. Ses açma/ kısma. Güç tuşu. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU Flaş Ön kamera LED göstergesi 1 Arka kapağın çıkarılması ya da takılması. Ses açma/ kısma 2 Pilin takılması ya da çıkarılması.

Detaylı

GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Çok Önemli Önemli 1: Saatte kullanılmak üzere her hangi bir operatörden ( Turkcell ve Vodafon sim kartlarını öneriyoruz )

Detaylı

reederiii Kullanım Kılavuzu

reederiii Kullanım Kılavuzu reederiii Kullanım Kılavuzu Cihazımızı satın aldığınız için teşekkür ederiz. Lütfen cihazı kullanmadan önce kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyun. Kullanım kılavuzu size tam ve doğru bilgi vermek için

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Falcon B Type için geçerlidir. farklılıklar gösterebilir.

Bu kullanma kılavuzu Falcon B Type için geçerlidir. farklılıklar gösterebilir. falcon b type Bu kullanma kılavuzu Falcon B Type için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış farklılıklar gösterebilir. olup, ürün içerisindeki kılavuz ile Önsöz Değerli

Detaylı

Kısa Kılavuz. Bağlantılar. Pilin takılması/pilin şarj edilmesi. Dijital Telsiz Telefon. Dijital Telesekreter. İlk şarj: 8 saat PQQW15648ZA

Kısa Kılavuz. Bağlantılar. Pilin takılması/pilin şarj edilmesi. Dijital Telsiz Telefon. Dijital Telesekreter. İlk şarj: 8 saat PQQW15648ZA TG8070_8090TR(tr-tr)_QG.fm Page 1 Friday, August 10, 2007 4:18 PM Kısa Kılavuz Dijital Telsiz Telefon Model No. KX-TG8070TR Dijital Telesekreter Model No. KX-TG8090TR Bağlantılar KX-TG8070 KX-TG8090 Çengel

Detaylı

MLS Destinator Pro 4300-5000

MLS Destinator Pro 4300-5000 MLS Destinator Pro 4300-5000 3 ! UYARI Navigasyon cihazınız şarj olduktan sonra şarj aletine bağlı tutmayın. Gereğinden fazla şarj pilin ömrünü kısaltabilir. Model No: G431 (Pro4300) Model No: G550 (Pro5000)

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211345, 1. Baskı TR Tuşlar ve parçalar 9 İkincil kamera 10 Ses seviyesi/yakınlaştırma tuşu 11 Medya tuşu 12 Ekran ve tuş kilidi anahtarı

Detaylı

5.0 KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Alcatel Shine Lite 5080X - Cep Telefonu. Flaş Ön kamera. LED göstergesi. Güç tuşu

5.0 KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Alcatel Shine Lite 5080X - Cep Telefonu. Flaş Ön kamera. LED göstergesi. Güç tuşu HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU LED göstergesi Alcatel Shine Lite 5080X - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU Flaş Ön kamera 1 Pilin şarj edilmesi. 5.0 Güç tuşu Ses açma/ kısma 2 SIM kartın takılması ya da çıkarılması.

Detaylı

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış Özelliklere Genel Bakış Giriş 7-inç TFT LCD Görüntü çözünürlüğü: 480(En) x 234(Boy) Görüntü modu: 4:3 ve 16:9 Desteklenen dosya biçimleri: JPEG & Hareketli-JPEG (320x240 QVGA 15 fps; 640x480 VGA 6 fps.)

Detaylı

TR68 TANITIM VE KULLANIM KILAVUZU

TR68 TANITIM VE KULLANIM KILAVUZU TR68 TANITIM VE KULLANIM KILAVUZU Öncelikle TRİDENT markasını tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Cihazı kullanmadan önce lütfen kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Kılavuzda belirtilen talimatlara

Detaylı

X-107 KULLANMA KILAVUZU

X-107 KULLANMA KILAVUZU X-107 KULLANMA KILAVUZU Ekran ölçüsü 7inç Çözünürlülük 480 X ( RGB) X 234 Parlaklık 350cd/m2 Kontrast 300 : 1 Görüntü açısı ( L/R / T / B) : 60/ 60/40/60 Güç kaynağı 8~17V ( tipik DV 12V) Güç sarfiyatı

Detaylı

GLIDA EWD 7979 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

GLIDA EWD 7979 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu GLIDA EWD 7979 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Önemli 1: Saatte kullanılmak üzere her hangi bir operatörden (Turkcell ve Vodafone kartlarını öneriyoruz) interneti olan,

Detaylı

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR"

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH SOUNDBAR DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR" Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-10295 Hoş Geldiniz Digitus Derin Bas Hoparlörlü Bluetooth Soundbar cihazını satın aldığınız için teşekkür ederiz! İster çoklu ortam yürütme

Detaylı

Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma

Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma Uygun bir mikrofon ve hoparlörlere sahipseniz, Microsoft Lync 2010 iletişim yazılımını sesli aramalar için kullanabilirsiniz. Kurumunuzda kullanımı önerilen,

Detaylı

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden bildirilmeden değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler, bu ürünler ve hizmetlerle

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu www.philips.com/welcome adresinden ürününüzü kaydettirebilir ve destek alabilirsiniz CD250 CD255 SE250 SE255 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlantı 2 Kurulum 3 Keyfini cıkarın Kutuda neler var Baz istasyonu

Detaylı

Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC

Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC 2 1. PARÇALAR ve MONTAJ Dokunmatik Tuşlar Gösterge Montaj Delikleri (Arka Kapak) Kilitme Butonu Menü Butonu Pil Değişimi İçin Vida 3 Cihazı, solda

Detaylı

SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR

SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR Kullanım Kılavuzu DA-10287 DIGITUS DA-10287 Super Bass Taşınabilir Bluetooth Hoparlörü satın aldığınız için teşekkür ederiz! Bu kullanım kılavuzu Bluetooth Hoparlörünüzün

Detaylı

N89 KULLANMA KILAVUZU

N89 KULLANMA KILAVUZU N89 KULLANMA KILAVUZU Ürünümüzü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Cihazı kullanmadan önce lütfen kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Kılavuzda belirtilen talimatlara göre cihazınızı çalıştırınız.

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Philips GoGear müzik çalar Hızlı başlangıç kılavuzu TR SA1MXX02B SA1MXX02K SA1MXX02KN SA1MXX02W SA1MXX04B SA1MXX04K SA1MXX04KN SA1MXX04P SA1MXX04W SA1MXX04WS SA1MXX08K Başlarken Ana menü hakkında genel

Detaylı

Önemli Tedbirler Değer Müşterimiz, UMA, Casa Bugatti'den elektronik tartıyı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Her ev tipi cihaz gibi, bu tartıda dikkatli bir şekilde kullanılmalı ve tartının zarar görmesi

Detaylı

BoomP!ll. Bluetooth Hoparlör. Kullanma Kılavuzu 33033

BoomP!ll. Bluetooth Hoparlör. Kullanma Kılavuzu 33033 BoomP!ll Bluetooth Hoparlör Kullanma Kılavuzu 33033 Ednet 33033 Boom P!ll Bluetooth hoparlörü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Cihazı ilk kez kullanmadan önce lütfen aşağıdaki talimatı okuyun. ÖZELLİKLER

Detaylı

Kullanım kılavuzu. Stereo Mikrofon STM10

Kullanım kılavuzu. Stereo Mikrofon STM10 Kullanım kılavuzu Stereo Mikrofon STM10 İçindekiler Temel Bilgiler...3 Fonksiyona genel bakış...3 Donanıma genel bakış...3 Montaj...4 Mikrofonunuzun kullanımı...5 Ses kaydetme...5 Videolar için ses kaydetme...8

Detaylı

HIZLI KULLANMA KLAVUZU

HIZLI KULLANMA KLAVUZU HIZLI KULLANMA KLAVUZU 7, 10 MODELLER : HOMEPRO vivimat PRO3 HOMEPRO vivimat COMFORT HOMEPRO vivimat PRIME HOMEPRO vivimat LITE SİSTEME GİRİŞ / LOGIN Ev içerisinden kullanmak için (LAN) iç IP kutusuna

Detaylı

MEB (K12) e-posta Sistemi Kullanımı

MEB (K12) e-posta Sistemi Kullanımı 1. Giriş Bilindiği üzere Bakanlığımız tarafından tüm kurumlarımıza POP3 destekli e-posta hesabı tahsis edilmiştir. Bu hesabı web tabanlı olarak kullanabileceğiniz gibi Outlook vb. gibi e-posta istemci

Detaylı

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün Açıklaması Alarm, LED Ekran Aç/kapa tuşu, Ölçüm değerleri Alarm değerlerini gösterir, fonksiyonlar ayarlanır Pil bölümü Daldırma probu 1 2. Genel Bilgi

Detaylı

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ BİLGİ SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ BİLGİ SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Belge Numarası: BST-MN-UC-0002 Başlık: Avaya E129 SIP Hızlı Başvuru Kılavuzu Yürürlük Tarihi: 16.12.2014 Sorumlu Birim: Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri Daire Başkanlığı Sayfa 1 / 11 Avaya E129 SIP Telefon

Detaylı

WAE Music uygulamasını indirin

WAE Music uygulamasını indirin TÜRKÇE 3 1. Açma/Kapama düğmesi 2. FM/Bluetooth modu 3. 4. 3+4. 5. Pil göstergesi 6. FM/Bluetooth göstergesi 7. USB Girişi 8. Giriş Hattı 9. Koruyucu kapak 10. ¼" montaj için vida deliği 11. Bilek askısı

Detaylı

2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi

2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi 2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi 2K701 / 7 MİTÖR KULLANIM KILAVUZU Monitör Kapı Aç Dahili Arama Hakkında Ayarlar 2K701 / 7 Daire İçi Monitör (Dokunmatik Buton) Lütfen Ürünü Kullanmadan Önce Bu Kılavuzu

Detaylı

Modem ve Yerel Ağ. Kullanıcı Kılavuzu

Modem ve Yerel Ağ. Kullanıcı Kılavuzu Modem ve Yerel Ağ Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

Hoş geldiniz. Çabuk başlama kılavuzu IMAGE TO FOLLOW. Bağlantı. Kurulum. Kullanım

Hoş geldiniz. Çabuk başlama kılavuzu IMAGE TO FOLLOW. Bağlantı. Kurulum. Kullanım Kablosuz Dijital Telefon SE 240 Telesekreterli Kablosuz Dijital Telefon SE 245 Hoş geldiniz Çabuk başlama kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Kullanım IMAGE TO FOLLOW Teslimat kapsamı SE240/SE245 El cihazı

Detaylı

XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU

XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER İlgili bölümü göstermesi için içindekiler tablosundaki bir başlığı tıklayın 1. GİRİŞ... 3 2. TRAVELLING ZOOM ÖZELLİĞİ... 5 3. CHAT AND SHOW FOTOĞRAF/VİDEO/MÜZİK

Detaylı

Açma ve Arayüz Talimatlar

Açma ve Arayüz Talimatlar Açma ve Arayüz Talimatlar Cihazın orjinal kablolarla bağlandığına emin olduktan sonra, anahtarı ACC ON pozisyonuna getirin, POW/MUTE düğmesine yada POWR düğmesine yada SRC düğmesine kırmızı olana kadar

Detaylı

Moto Mod aksesuarınızı takma

Moto Mod aksesuarınızı takma 360 CAMERA Moto Mod aksesuarınızı takma Telefonunuzun arkasındaki kamera lensini 360 Camera ile hizalayın, ardından telefonun yan ve alt taraflarını Moto Mod ile birbirlerine geçinceye kadar hizalayın.

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 1. Paket İçeriği 1. 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 1 2 9 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Detaylı

Elektronik Terazi KULLANMA KİTABI JCS A SERİSİ

Elektronik Terazi KULLANMA KİTABI JCS A SERİSİ Elektronik Terazi KULLANMA KİTABI JCS A SERİSİ 3 Kg - 6 Kg - 15 Kg - 30 Kg DİKOMSAN ELEKTRONİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Oto Sanayi Sitesi, Menderes cad. No : 19 4. Levent / İstanbul Tel : 0212-283 37 15

Detaylı

VENÜS EFES PANEL KULLANIM KILAVUZU

VENÜS EFES PANEL KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER Bekleme Modu...1 Daireyi Arama...1 Apartman Görevlisini Arama...1 Özel Şifreyle Kapı Açma...1 Kullanıcı Ayarlar Menüsü...2 Karşılama Ekranı-Metni Değiştirme...2 Kapı Açma Şifresi Değiştirme...2

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Adresinden ürününüzü kaydettirebilir ve destek alabilirsiniz www.philips.com/welcome SE650 SE655 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlantı 2 Kurulum 3 Tadını çıkarın Kutunun içindekiler Baz istasyonu VEYA El

Detaylı

HIREMCO HD20-16 KULLANIM KILAVUZU

HIREMCO HD20-16 KULLANIM KILAVUZU HIREMCO HD20-16 KULLANIM KILAVUZU MERKEZ SERVİS: 0216 435 70 48 www.merihvideo.com.tr DİKKAT EDİNİZ Bu talimatları okuyun ve saklayın.. Cihazı sudan ve ısıdan uzak yerde kullanın. Cihazı sadece kuru bir

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya PIONEER AVIC-S1 için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki PIONEER AVIC-S1 tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar,

Detaylı

3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI

3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI . 3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI 1. konumunda iken Softphone konumunda olur. (PC nize Kulaklık takarak kullanabilirsiniz.) Not: Diğer isimler resimde gösterilmemiştir. 2. CTI konumunda Masada Kullandığınız

Detaylı

Baþlangýç. Nokia N82

Baþlangýç. Nokia N82 Baþlangýç Model: N82-1 Nokia N82 1. baský TR Tuþlar ve parçalar (ön) Model numarasý: Nokia N82-1. Bundan sonra Nokia N82 olarak anýlacaktýr. 1 Açma/kapatma tuþu 2 Uyumlu kulaklýklar, müzik kulaklýklarý

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 13/02/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik notları... 3 3 Özellikler... 4 3.1 Teslimat İçeriği... 4 3.2 Opsiyonel aksesuarlar...

Detaylı

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu Güvenlik Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

MOBİL UYGULAMA KULLANICI KILAVUZU

MOBİL UYGULAMA KULLANICI KILAVUZU MOBİL UYGULAMA KULLANICI KILAVUZU Kale Alarm uygulamasını telefonunuza yükledikten sonra Kale Alarm size bildirim gönderebilmek için izin isteyecektir. Uyarı, ses ve işaret bildirimi almak istiyorsanız

Detaylı

* Kabloya asılarak,çekerek fişi prizden çıkarmayınız. Aksi taktirde kabloya zarar verebilir, yangın ve cihazın bozulmasına neden olabilirsiniz.

* Kabloya asılarak,çekerek fişi prizden çıkarmayınız. Aksi taktirde kabloya zarar verebilir, yangın ve cihazın bozulmasına neden olabilirsiniz. STP-131 MİNİ PRİNTER GÜVENLİK UYARILARI STP-131 termal yazıcıyı kullanırken aşağıdaki güvenlik talimatlarına uymanız gerekmektedir. Aşağıdaki kurallara uyulmaması ciddi yaralanmalara, hasarlara ve ölümlere

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

Hoş geldiniz. Çabuk başlama kılavuzu IMAGE TO FOLLOW. Bağlantı. Kurulum. Kullanım

Hoş geldiniz. Çabuk başlama kılavuzu IMAGE TO FOLLOW. Bağlantı. Kurulum. Kullanım Hoş geldiniz Çabuk başlama kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Kullanım IMAGE TO FOLLOW Teslimat kapsamı SE140/SE145 El cihazı SE140 veya SE145 Baz ünite Güç adaptörü Telefon kablosu* Pil kapağı 2xAAA Şarj

Detaylı

P-touch Transfer Manager Kullanmı

P-touch Transfer Manager Kullanmı P-touch Transfer Manager Kullanmı Sürüm 0 TUR Giriş Önemli Not Bu belgenin içindekiler ve bu ürünün özellikleri önceden bildirilmeksizin değişikliğe tabidir. Brother, burada bulunan teknik özellikler ve

Detaylı

Kutu İçeriği. HDMI Kablo Güç Adaptörü

Kutu İçeriği. HDMI Kablo Güç Adaptörü Türkçe Kutu İçeriği Kullanma Kılavuzu HDMI Kablo Güç Kablosu Güç Adaptörü SATA Kablosu U.K. Pilleri U.K. 2 Ön Panel Dokunmatik Tuş Standby LED Göstergesi Mini TV Burada TV yayınlarını veya tv logolarını

Detaylı

Printed in Korea Code No.:GH68-XXXXXA Turkish. 01/2008. Rev. 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com

Printed in Korea Code No.:GH68-XXXXXA Turkish. 01/2008. Rev. 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com * Yüklenen yazılıma veya servis sağlayıcısına veya ülkenize bağlı olarak bu kılavuzdaki bazı açıklamalar telefonunuza uymayabilir. * Ülkenize bağlı olarak telefonunuz ve aksesuarlarınız bu kılavuzdaki

Detaylı

Konftel 55Wx Hızlı Referans Kılavuzu

Konftel 55Wx Hızlı Referans Kılavuzu TÜRKÇE Konftel 55Wx Hızlı Referans Kılavuzu Konftel 55Wx masa üstü telefonunuza, cep telefonunuza ve bilgisayarınıza bağlanabilen bir konferans ünitesidir. Konftel in benzersiz ses teknolojisi, OmniSound

Detaylı

BASIT TELEFON. duckma.com PHONOTTO. Kullanıcı Kılavuzu. Version: 1

BASIT TELEFON. duckma.com PHONOTTO. Kullanıcı Kılavuzu. Version: 1 BASIT TELEFON PHONOTTO Kullanıcı Kılavuzu Version: 1 Kurulum Sihirbazı Uygulamayı çalıştırınca Kurulum Sihirbazı başlayacak ve ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre ayarlar yapılandırılacaktır. İlk ekran

Detaylı

SAFİR EFES KULLANMA KILAVUZU

SAFİR EFES KULLANMA KILAVUZU SAFİR EFES KULLANMA KILAVUZU Eylül 201 1. Giriş Kullandığınız ürün yüksek teknolojiyi kullanarak üretilmiş, üstün tasarıma sahip bir üründür. Bu gelişmiş teknolojili sistem size, karışık kodları ezberlemek

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Piranha Bote model Walkie Talkie için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Piranha Bote model Walkie Talkie için geçerlidir. bote Bu kullanma kılavuzu Piranha Bote model Walkie Talkie için geçerlidir. Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir. Önsöz

Detaylı

Jabra SPEAK 510 KULLANIM KILAVUZU

Jabra SPEAK 510 KULLANIM KILAVUZU Jabra SPEAK 510 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER HOŞ GELDİNİZ... 2 JABRA SPEAK 510'A GENEL BAKIŞ... 3 BAĞLANMA... 5 JABRA SPEAK 510'UN KULLANIMI... 8 DESTEK.... 11 TEKNİK ÖZELLİKLER... 12 1 HOŞ GELDİNİZ Jabra

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İÇERİK 1. Güvenlik... 1 2. Genel Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

AKUVOX R29 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU

AKUVOX R29 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU AKUVOX R29 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon: V1.1 Tarih: 09.07.2018 Yetkili Email: info@akuvoxinterkom.com. Yetkili Telefon: 0212 216 4466 KULLANIM KILAVUZU HAKKINDA R29 Serisi Kullanım

Detaylı

İÇİNDEKİLER Güvenlik Paket içeriği Telsiz Şeması Telsiz şeması açıklamaları Bataryanın takılması Antenin takılması Cihazın şarj edilmesi Temel işlemler Göstergeler ve anlamları Temizlik ve Bakım Uyarılar

Detaylı

Quick Installation Guide. Central Management Software

Quick Installation Guide. Central Management Software Quick Installation Guide English 繁 中 簡 中 日 本 語 Français Español Deutsch Português Italiano Türkçe Polski Русский Česky Svenska Central Management Software Ambalajın İçindekileri Kontrol Edin Yazılım CD

Detaylı

Cisco için Jabra SPEAK 450

Cisco için Jabra SPEAK 450 Cisco için Jabra SPEAK 450 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER HOŞ GELDİNİZ...2 CISCO İÇİN JABRA SPEAK 450'YE GENEL BAKIŞ...3 BAĞLANMA...5 CISCO İÇİN JABRA SPEAK 450'NİN KULLANIMI...7 DESTEK...8 TEKNİK ÖZELLİKLER...9

Detaylı

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz.

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz. Fiery Remote Scan Fiery Remote Scan, uzak bir bilgisayardan Fiery server üzerindeki taramayı ve yazıcıyı yönetmenizi sağlar. Fiery Remote Scan'i kullanarak şunları yapabilirsiniz: Yazıcı camından veya

Detaylı

CG - G5. GSM Modüllü Alarm Sistemi

CG - G5. GSM Modüllü Alarm Sistemi Yusuf Noyan AYDIN Aydın Dış Ticaret Altınkum Mahallesi 430 Sokak No:2/4 Konyaaltı ANTALYA Telefon : + 90 242 229 96 50 www.aypro.com info@aypro.com CG - G5 GSM Modüllü Alarm Sistemi GSM / SMS / RFID Alarm

Detaylı

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz kart basma saatinin kullanımına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı bilgiyi http://www.perkotek.com

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu

ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu 87231 Araç kamerasının tüm fonksiyonlarının daha iyi kullanımı için cihazı kullanmadan önce lütfen bu kılavuzu dikkatli şekilde okuyun. Dikkat 1. Lütfen hafıza kartını

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5

KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5 KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 07/04/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Teslimat içeriği... 3 3 Özellikler... 3 4 LCD ekran... 3 5 Belirleme... 3 6 Anahtar fonksiyonu... 4 7 İşletim...

Detaylı

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU Prestigio GeoVision 150 Kontrollerin yerleşimi 1. Açma/kapama düğmesi 2. SD Kart Yuvası 3. Dokunma Paneli 4. Menü Butonu 5. Işıklı Gösterge (Şarj olurken kırmızı

Detaylı

2- Kontrol Sil... 17. 3-En Öne Getir... 13 4-En Arkaya Gönder... 13 4.5.8.2 Resim... 14. 1-Özellikler:... 18 Genel Özellikler...

2- Kontrol Sil... 17. 3-En Öne Getir... 13 4-En Arkaya Gönder... 13 4.5.8.2 Resim... 14. 1-Özellikler:... 18 Genel Özellikler... i İçindekiler Kullanıcı Giriş Ekranı... 1 Ana Sayfa... 2 1-Projeler... 3 1.1 Yeni Proje... 3 1.2 Proje Düzenle... 3 1.3 Proje Sil... 3 1.4 Listeyi Güncelle.... 3 2-Gruplar... 4 2.1.1 Grup Adı.... 5 2.1.2

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Piranha Legend model oyun gitarı için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Piranha Legend model oyun gitarı için geçerlidir. legend Bu kullanma kılavuzu Piranha Legend model oyun gitarı için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir.

Detaylı

INTERFACE KULLANIM KILAVUZU.

INTERFACE KULLANIM KILAVUZU. INTERFACE KULLANIM KILAVUZU www.necvox.com Ana Menü Fonksiyonları 1. Opel Insignia araçta kullanıyorsanız, ana menüye geçmek için Geri tuşuna basılı tutun. 2. Volkswagen & Skoda ve Seat araçlarda kullanıyorsanız,

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

AKINSOFT ProKuaför. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT ProKuaför. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Müşterilerine daha iyi hizmet vermek ve kurumsallaşmak isteyen tüm kuaförlere hitap eden programı

Detaylı

MAGIC PASS ID Parmak izli / Kartlı / Şifreli Kapı Kilidi

MAGIC PASS ID Parmak izli / Kartlı / Şifreli Kapı Kilidi MAGIC PASS 12380 ID Parmak izli / Kartlı / Şifreli Kapı Kilidi Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz MAGIC PASS 12380 ID Parmak izli / Kartlı / Şifreli Kapı Kilidi kullanımı ve arıza tespit ve onarımına yönelik

Detaylı

Başlarken NSZ-GS7. Ağ Ortam Oynatıcısı. Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir.

Başlarken NSZ-GS7. Ağ Ortam Oynatıcısı. Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir. Başlarken TR Ağ Ortam Oynatıcısı NSZ-GS7 Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir. Başlarken: ON/STANDBY Oynatıcıyı açar veya kapatır. Bağlı cihazların

Detaylı

Vmeet Hızlı Kullanım Kılavuzu Birtel İletişim Teknolojileri

Vmeet Hızlı Kullanım Kılavuzu Birtel İletişim Teknolojileri Vmeet Hızlı Kullanım Kılavuzu Birtel İletişim Teknolojileri İçindekiler Başlarken... 3 Ses ve görüntü ayarları için;... 3 1. Adım Hoparlör Kurulumu:... 5 2. Adım Mikrofon Kurulumu:... 6 3. Adım Kamera

Detaylı

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu İçindekiler 1. SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu... 2 2. E-posta Bildirimi Alma... 2 3. Belgeyi İmzalama... 3 4. Diğer Seçenekler... 4 4.1 Sonra bitir... 4 4.2 Yazdır,

Detaylı

BT220 HEADSET. Ürün bilgileri 1 Şarj bağlantısı 2 + düğmesi 3 - düğmesi 4 İşlev göstergesi (mavi) 5 Pil göstergesi (kırmızı)

BT220 HEADSET. Ürün bilgileri 1 Şarj bağlantısı 2 + düğmesi 3 - düğmesi 4 İşlev göstergesi (mavi) 5 Pil göstergesi (kırmızı) Ürün bilgileri 1 Şarj bağlantısı 2 + düğmesi 3 - düğmesi 4 İşlev göstergesi (mavi) 5 Pil göstergesi (kırmızı) 6 Kulaklık fişi 7 Mikrofon 8 Kulaklık klipsi 9 Şarj göstergesi (kırmızı) 10 Güç göstergesi

Detaylı

NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ NAVİGASYON CİHAZLARINDA YAŞANAN BAŞLICA ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ EĞİTİM NAVİGASYON NASIL ÇALIŞIR? 1 Navigasyon cihazında bulunan GPS alıcısı, uydu sinyalleri aracılığıyla

Detaylı