KAYNAK METALURJİSİ. Prof.Dr. Hüseyin ÇİMENOĞLU. İ.T.Ü. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KAYNAK METALURJİSİ. Prof.Dr. Hüseyin ÇİMENOĞLU. İ.T.Ü. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü"

Transkript

1 KAYNAK METALURJİSİ Prof.Dr. Hüseyin ÇİMENOĞLU İ.T.Ü. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü

2 BÖLÜM 3 KAYNAK TEKNOLOJİSİ

3 KAYNAK Malzemenin sınırlandırılmış bölgesini ısı veya basınç altında, yada her ikisini birden kullanarak; bir ilave kaynak malzemesi katarak veya katmadan yapılan birleştirme işlemidir.

4 Başlıca Kaynak Metodları Kaynak usulleri Basınç kaynağı Ergitme kaynağı Dövme kaynağı Sürtünme kaynağı Direnç kaynağı Gaz ergitme kaynağı Ark kaynağı Elektron demet kaynağı Plazma kaynağı Ergiyen elektrot ile kaynak Ergimeyen elektrot ile kaynak Örtülü metal ark kaynağı Tozaltı ark kaynağı Koruyucu gaz metal ark kaynağı Koruyucu gaz tungsten ark kaynağı Karbon ark kaynağı

5 Kaynak Türleri EN Kaynak Basınç Kaynağı Ergitme Kaynağı Ocak Kaynağı Punta Kaynağı Elektrik Direnç Kaynağı Dikiş Kaynağı Sürtünme Kaynağı Alın Kaynağı Elektrik Ark Kaynağı Örtü Madde Korumalı Kaynak Ergiyen Elektrot ile Kaynak Oksijen Kaynağı Gazaltı Korumalı Kaynak Termit Kaynağı Toz Sis Korumalı Kaynak Ergimeyen Elektrot ile Kaynak MIG MAG TIG Plazma

6 Kaynak Türleri ASME Oxyfuel Gas Welding (OFW) Oxyacetylene welding(oaw) Pressure gas welding(pgw) Arc Welding(W) Shielded metal arc welding (SMAW) Gas metal arc welding (GMAW) Gas tugsten arc weldin (GTAW) Flux cored arc welding (FCAW) Submerged arc welding (SAW) Plasma arc welding (PAW) Stud welding (SW) Resistance Welding(RW) Resistance spot welding(rsw) Resistance seam welding(rsw) Projection welding(rpw) Solid State Welding(SSW) Forge welding(fow) Cold welding(cw) Friction welding(frw) Ultrasonic welding(usw) Explosion welding(exw) Roll welding(row) Unique processes Thermit welding(tw) Laser beam welding(lbw) Electroslag welding(esw) Induction welding(fw) Electron beam welding(ebw)

7 Basınç Kaynağı Malzemenin, genellikle ilave metal katılmaksızın basınç altında bölgesel olarak ısıtılıp birleştirilmesi işlemidir. Basınç kaynağı türleri Dövme kaynağı Sürtünme kaynağı Direnç kaynağı

8 Dövme kaynağı: Parçanın (a) Oksiasetilen alevi ile veya (b) İndüksiyonla veya (c) Direnç ile ısıtılmasından sonra birleştirilecek olan parçayla birbirine vurulması ile birleşmenin yapılmasıdır. (a) Oksiasetilen alevi ile ısıtma

9 (b) İndüksiyon ile ısıtma (c) Dirençle ısıtma

10 Sürtünme kaynağı: Birleştirilecek parçalardan birisinin sabit tutulup diğerinin dönme hareketine maruz bırakılması sayesinde, hareketsiz parçaya kesit alanına dik yönde bir kuvvetin uygulanmasıyla (sürtünmenin arttırılmasıyla) birleşmenin sağlanmasıdır.

11 Bir sürtünme kaynağının kesiti

12 İki parçanın sürtünme kaynağı ile birleştirilmesi

13 Direnç kaynağı: Bu kaynak metodu, iş parçalarının elektrik akımına karşı gösterdiği dirençten sağlanan ısı ve aynı zamanda basıncın uygulanması ile yapılan kaynak işlemidir. Nokta, dikiş ve projeksiyon kaynağı olmak üzere üçe ayrılır.

14 Nokta kaynağının uygulanmasına ait örnekler

15 Ergitme Kaynağı Sıcaklık etkisiyle bölgesel olarak ergitilen metalik malzemeye ilave metal katılarak gerçekleştirilen birleştirme işlemidir. Gaz ergitme, ark, elektron demet ve plazma kaynağı olmak üzere dört gruba ayrılır:

16 Gaz Ergitme Kaynağı: Bu kaynak metodunda kaynak ısısını, yakıcı ve yanıcı gazın oluşturduğu atmosfer sağlar.

17 Oksi-asetilen kaynağının uygulanması

18 Ark Kaynağı: Isı kaynağı, birleştirilecek parçaların yüzeylerini bölgesel olarak ergiten, katottan yayınan elektronların yüksek hızda anodu bombardıman etmesi neticesinde meydana gelen elektrik arkıdır. Doğru akım veya alternatif akım kullanılır.

19 Ark Kaynağında Kullanılan Elektrotlar Elektrot Ergimeyen elektrotlar Ergiyen elektrotlar Örtüsüz elektrotlar Örtülü elektrotlar Çıplak elektrotlar Özlü elektrotlar

20 Ergimeyen Elektrotlar Bu elektrotlar elektrik arkını meydana getirirler. Kaynak ağzını doldurmak için ilave metal (kaynak teli veya çubuğu) kullanılır. Bu tip elektrotlar karbon, grafit veya tungstenden imal edilir. Karbon ve grafit elektrotlar sadece doğru akım kaynağında, tungsten elekrotlar ise hem alternatif akım hem de doğru akım kaynağında kullanılırlar. Ergimeyen elektrotlar ile yapılan ark kaynağına örnek olarak tungsten elektrot ile yapılan koruyucu gaz tungsten ark kaynağı (TIG) ve karbon elektrot ile yapılan karbon ark kaynağı verilebilir.

21 Ergiyen elektrotlar Bu tür elektrotlar ark oluşumunun yanısıra kaynak yapılırken erir ve kaynak ağzını doldurur. Örtüsüz ve örtülü elektrotlar olmak üzere iki gruba ayrılır. 1- Örtüsüz elektrotlar: Bu elektrotların dış yüzeyleri çıplak olup çıplak ve özlü elektrotlar olmak üzere ikiye ayrılırlar. Çıplak elektrotlar: Bu elektrotlarla kaynak yapılırken, dikişi havanın etkisinden korumak mümkün değildir. Kaynak sırasında bünyeye başta azot ve oksijen olmak üzere bir takım gazlar girer. Bu nedenle kaynak sırasında CO 2 ve He gibi koruyucu gazlar kaynak bölgesine püskürtülür. Çıplak elektrotlarda Mn, Cr, Mo ve Ni gibi mukavemeti ve korozyon direncini arttırıcı elementler bulunur. Özlü elektrotlar: Bir nevi çıplak elektrot olmasına rağmen iç kısmında (özünde) kaynak sırasında yanarak kaynak dikişini koruyucu gaz atmosferi oluşturan CaF 2 ve CaCO 3 gibi flakslar bulunur.

22 2- Örtülü elektrotlar: Bu tip elektrotlarda çıplak telin üzerini bir flaks tabakası örter. Bu örtü kaynak esnasında erimiş metali atmosferin etkisinden korur. Elektrot örtüsünün sağladığı faydalar; Kaynak metalinin korunması Ark kararlılığı Yüzey profilinin kontrolü Kaynak metali pozisyonu kontrolü Kaynak metali bileşiminin kontrolü

23 Çeşitli sınıflardaki malzemelerin kaynağında kullanılan örtülü elektrotlar için gerekli elektrot telleri Kaynak elektrotu Düşük karbonlu çelikler için örtülü elektrot Yüksek mukavemetli çelikler için örtülü elektrot Az alaşımlı çelikler için örtülü elektrot Paslanmaz çelikler için örtülü elektrot Dökme demirler için örtülü elektrot Demir dışı malzemeler için örtülü elektrot Elektrot teli Düşük karbonlu çelik Düşük karbonlu çelik Düşük karbonlu çelik veya az alaşımlı çelik Düşük karbonlu çelik veya paslanmaz çelik Düşük karbonlu çelik veya dökme demir veya demir dışı malzeme Demir dışı metal

24 Örtülü elektrotların sınıflandırılması 1- Asidik örtülü elektrotlar: Elektrot örtüsünde fazla miktarda oksit ve silikatlar bulunur. Yukarıdan aşağıya doğru kaynak durumu hariç her pozisyon için kullanılabilir. Bu tür elektrotlar hem doğru akımda hem de alternatif akımda kullanılabilirler. Sünekliğinin yüksek, mukavemetinin düşük olması nedeniyle genel olarak çok yaygın kullanılmazlar. 2- Selülozik örtülü elektrotlar: Elektrot örtüsünde yandığı zaman gaz haline geçen organik maddeler bulunur. Örtü ağırlığının % 30 unu selüloz oluşturur. Kaynak esnasında organik maddelerin ayrışması arkın etrafında hidrojen ortamının oluşmasına neden olur. Kaynak metalinin hidrojen içeriği çok yüksek olduğundan bu elektrotların yüksek mukavemetli çeliklerde kullanılması tavsiye edilmez. Bu elektrotlar doğru akımda veya alternatif akımda kullanılabilirler.her pozisyonda özellikle de yukarıdan aşağıya doğru dikey dikişlerde uygulanabilirler.

25 3- Rutil örtülü elektrotlar: Elektrot örtüsünün büyük bir kısmını (yaklaşık % 35) titandioksit oluşturur. Bu oksit curuf oluşumunun yanı sıra ark kararlılığını sağlar. Rutil örtülü elektrotlar en yaygın olarak kullanılan ve genel istekleri karşılayan elektrot türüdür. Flaks ajanlarının ilavesiyle bütün pozisyonlarda kaynağa elverişli elektrotlar üretilebilir. Kaynak metalinin hidrojen miktarı yüksek olup yüksek mukavemetli çeliklerin kaynağında problem yaratabilir. 4- Bazik örtülü elektrotlar: Örtüsünde büyük miktarda CaF 2 ve CaCO 3 gibi kalsiyum bileşikleri bulunur. Bu tip elektrotlar düşük hidrojen karakterli olup özellikle yüksek mukavemetli çelikler için uygundur. Bazik elektrotların mekanik özellikleri diğer elektrotlardan daha üstündür. Bu tip elektrotlar bütün kaynak pozisyonlarına uygundur ve hem doğru akım hem de alternatif akımda kullanılabilirler. 5- Demir tozlu elektrotlar: Elektrot örtülerinin büyük bir kısmını demir tozu oluşturur. Elektrot örtülerine demir tozu ilave edilerek elektrot verimi % 100 ün üzerine çıkarılabilir. Örtüde demir tozu bulunması curufun oksijen içeriğini arttırmakta ve kaynak yüzeylerinin düzgün olmasını sağlamaktadır.

26 Örtülü Elektrot Ark Kaynağı El ile yapılan elektrik ark kaynak yöntemidir. Kaynak kalitesi kaynakçının belirli bir düzeyde yetişmiş olmasına bağlıdır. 6 mm den kalın çaplı elektrotların kullanılması ve kaynak hızının belirli bir değerin üzerine çıkması kaynakçının kaynağa hakimiyetini güçleştirir.

27 Örtülü Elektrot Ark Kaynağı

28 Örtülü Elektrot Ark Kaynağı

29 Ark Kaynağında Kullanılan Elektrotlar

30 Ergiyen elektrotlar ile yapılan kaynak işlemlerine ait örnekler

31 Ergiyen elektrotlar ile yapılan kaynak işlemlerine ait örnekler

32 Koruyucu Gaz Metal Ark Kaynağı Kaynak bölgesinin koruyucu gaz atmosferi altında bulunduğu bu kaynak yönteminde kaynak ısısı, ergiyen elektrot ile iş parçası arasında oluşan ark ile sağlanır. Gaz metal ark kaynağında, daha kararlı ark ve daha az çapaklanma sağladığı için genellikle doğru akım kullanılmaktadır. Kaynak, soy gaz atmosferi (Ar, He veya ikisinin karışımı) altında yapılırsa bu yönteme MIG (Metal Inert Gas), CO 2 gibi soy gaz grubuna dahil olmayan aktif gaz atmosferi altında yapılırsa MAG (Metal Active Gas) olarak isimlendirilir. Çeliğin MIG kaynağında Ar gazına oksijen ve CO 2 karıştırılmaktadır.

33 Koruyucu Gaz Metal Ark Kaynağı

34 Koruyucu Gaz Metal Ark Kaynağı Koruyucu gaz metal ark kaynağının genel görünümü

35 Koruyucu Gaz Metal Ark Kaynağı Koruyucu gaz metal ark kaynağının uygulanması

36 Koruyucu gaz atmosferine bağlı olarak metallerdeki nüfuziyet durumları

37 Çeliklerin kaynağında MAG yönteminin MIG yöntemine göre üstünlükleri: CO 2, Ar gazına nazaran daha ucuzdur. Aynı hacimli tüplere Ar gazına nazaran 3 misli daha fazla CO 2 konur. Dolayısıyla nakliye maliyeti daha düşüktür. MAG kaynağında MIG kaynağına nazaran daha derin bir nüfuziyet sağlanır. MAG kaynağında daha yüksek kaynak hızıyla çalışılabilir. MAG kaynağında oluşan ultraviyole ışınlar MIG kaynağına nazaran daha zayıftır. Bu nedenle daha açık renkli kaynak maske camları ile çalışılır.

38 Flaks Özlü Ark Kaynağı Bu kaynak yöntemi prensip olarak koruyucu gaz metal ark kaynağına benzer. Kullanılan elektrot dıştan bakıldığında çıplak tel gibi görünse de özünde (iç kısmında) flaks bulundurur. Kaynak sırasında kaynak bölgesi elektrot özünde bulunan flaksın yanması sonucu ortaya çıkan gazlar ile veya bu gazlara ilave olarak CO 2 veya CO 2 +Ar gibi koruyucu gazlar ile korunur.

39 endiliğinden Korumalı Flaks Özlü Ark Kaynağı

40 Gaz Korumalı Flaks Özlü Ark Kaynağı

41 Tozaltı Ark Kaynağı Kaynak ısının, ergiyen çıplak veya örtülü elektrot ile iş parçası arasında meydana gelen ark ile oluştuğu kaynak yöntemidir. Kaynak, kaynak bölgesine dökülen toz yığınının altında gerçekleştirilir.

42 Tozaltı Ark Kaynağı Tozaltı ark kaynağının genel görünümüne ait örnekler

43 Tozaltı ve elektrik ark kaynak yöntemlerinin elektrik enerji bilançoları.

44 Tozaltı ark kaynak yönteminin avantajları 1- Yüksek ergitme gücüne sahiptir. 2- Derin nüfuziyetli kaynak dikişleri elde edilir. 3- Sıçratma ve elektrot artığı kaybı yoktur. 4- Elektrik enerjisinin büyük bir kısmı kullanıldığından verim çok yüksektir. 5- Otomatik makinelerle çalışıldığından, kaynak hızı yüksektir. Usta işçiye gerek yoktur. İşçilikten kaynaklanan hatalara rastlanmaz.

45 Tozaltı ark kaynak yönteminin dezavantajları 1- Flaksa gerek vardır. 2- Kaynak sırasında flaks büzülmeye maruz kalacağı için bu durum kaynak süreksizliklerine neden olur. 3- İyi bir kaynak kalitesi elde etmek için ana metal homojen olmalı, üzerinde yağ bulunmamalıdır. 4-5 mm nin altındaki kalınlıklar için kullanılamaz. 5- Kaynak, genellikle yatay pozisyon için uygundur. 6- Kısa dikişler için makinenin ayarlanması için kaybedilen süre gözönüne alındığında ekonomik değildir.

46 Gaz Tungsten Ark Kaynağı TIG (Tungsten Inert Gas) olarak isimlendirilen bu yöntemde kaynak arkı ergimeyen bir tungsten elektrot ile iş parçası arasında oluşmakta; ark, elektrot ve kaynak bölgesi asal gaz atmosferi (Ar, He veya Ar+He) ile korunmaktadır. Kaynak işlemi sırasında kaynak ağzını doldurmada, ilave bir kaynak metaline (kaynak teli veya çubuğuna) gerek vardır. TIG kaynağında alternatif akım kullanılır ve 6 mm den ince saclar her pozisyonda kaynaklanabilir.

47 Gaz Tungsten Ark Kaynağı

48 Gaz Tungsten Ark Kaynağı

49 Gaz Tungsten Ark Kaynağı Gaz tungsten ark kaynağının uygulanmasına ait örnekler

50 Elektron Demet Kaynağı: Yoğunlaştırılmış ve yönlendirilmiş elektron demetinin sahip olduğu enerjiyle, metaller ergitilerek kaynak edilmesini sağlayan bir işlemdir. Elektron demetinin sahip olduğu kinetik enerji kaynak yapılacak parçaların küçük bir bölgesinde yoğunlaştığı için, kaynak bölgesinde enerji yoğunluğu 10 8 W/cm 2 değerine erişebilmektedir. Kaynak işlemi vakum altında (10-4 torr) basınçta yapılır. Bu durum zor birleştirilen metallerin bile kaynaklanmasına olanak sağlamaktadır.

51

52 Plazma Kaynağı: Plazma kaynağı harcanmayan tungsten ( veya tungsten alaşımlı) elektrot kullanılan bir kaynak yöntemidir. Plazma hali yüksek sıcaklıklarda iyonlaşmış gaz kullanımıyla elde edilir. Böylece bu gaz elektrik iletkenliğine sahip olmuş olur. Diatomik bir gazın basınç altında sıkıştırılmasıyla plazma arkı elde edilir. Elde edilen enerji atomların ayrışmasına neden olur. Atomlar elektronlarını kaybederler ve pozitif iyonlar haline gelirler. Bu iyonlar çok kararsızdır ve hemen güçlü bir egzotermik reaksiyon meydana getirerek tekrar birleşirler. Bu reaksiyon sonucunda ısı açığa çıkar. Plazma ark kaynaklarında ısı C a kadar çıkabilir.

53

ELEKTROD NEDİR? Kaynak işlemi sırasında ; Üzerinden kaynak akımının geçmesini sağlayan, İş parçasına bakan ucu ile iş parçası arasında kaynak arkını

ELEKTROD NEDİR? Kaynak işlemi sırasında ; Üzerinden kaynak akımının geçmesini sağlayan, İş parçasına bakan ucu ile iş parçası arasında kaynak arkını ELEKTROD NEDİR? Kaynak işlemi sırasında ; Üzerinden kaynak akımının geçmesini sağlayan, İş parçasına bakan ucu ile iş parçası arasında kaynak arkını oluşturan, Gerektiğinde ergiyerek kaynak ağzını dolduran

Detaylı

ELEKTROD NEDİR? Kaynak işlemi sırasında ; Üzerinden kaynak akımının geçmesini sağlayan, İş parçasına bakan ucu ile iş parçası arasında kaynak arkını

ELEKTROD NEDİR? Kaynak işlemi sırasında ; Üzerinden kaynak akımının geçmesini sağlayan, İş parçasına bakan ucu ile iş parçası arasında kaynak arkını ELEKTROD NEDİR? Kaynak işlemi sırasında ; Üzerinden kaynak akımının geçmesini sağlayan, İş parçasına bakan ucu ile iş parçası arasında kaynak arkını oluşturan, Gerektiğinde ergiyerek kaynak ağzını dolduran

Detaylı

YTÜMAKiNE * A305teyim.com

YTÜMAKiNE * A305teyim.com YTÜMAKiNE * A305teyim.com KONU: Kalın Sacların Kaynağı BİRLEŞTİRME YÖNTEMLERİ ÖDEVİ Kaynak Tanımı : Aynı veya benzer cinsten iki malzemeyi ısı, basınç veya her ikisini birden kullanarak, ilave bir malzeme

Detaylı

ÇELİK YAPILARDA BİRLEŞİM ARAÇLARI

ÇELİK YAPILARDA BİRLEŞİM ARAÇLARI ÇELİK YAPILARDA BİRLEŞİM ARAÇLARI Çelik yapılarda kullanılan birleşim araçları; 1. Bulon ( cıvata) 2. Kaynak 3. Perçin Öğr. Gör. Mustafa EFİLOĞLU 1 KAYNAKLAR Aynı yada benzer alaşımlı metallerin yüksek

Detaylı

KAYNAK YÖNTEMLERİ EÜT 231 ÜRETİM YÖNTEMLERİ. Kaynak Yöntemlerinin İki Temel Kategorisi. Ark Kaynağı (Arc Welding=AW) Elektrik Arkı Nedir?

KAYNAK YÖNTEMLERİ EÜT 231 ÜRETİM YÖNTEMLERİ. Kaynak Yöntemlerinin İki Temel Kategorisi. Ark Kaynağı (Arc Welding=AW) Elektrik Arkı Nedir? KAYNAK YÖNTEMLERİ EÜT 231 ÜRETİM YÖNTEMLERİ Doç.Dr. Murat VURAL İTÜ Makina Fakültesi 1. Ark Kaynağı 2. Direnç Kaynağı 3. Oksi-Yanıcı Gaz Kaynağı 4. Diğer Eritme Kaynak Yöntemleri 5. Katı Hal Kaynağı 6.

Detaylı

TIG GAZALTI KAYNAK YÖNTEMİNDE KULLANILAN GAZLAR VE ÖZELLİKLERİ PROF. DR. HÜSEYİN UZUN HOŞGELDİNİZ

TIG GAZALTI KAYNAK YÖNTEMİNDE KULLANILAN GAZLAR VE ÖZELLİKLERİ PROF. DR. HÜSEYİN UZUN HOŞGELDİNİZ TIG GAZALTI KAYNAK YÖNTEMİNDE KULLANILAN GAZLAR VE ÖZELLİKLERİ PROF. DR. HÜSEYİN UZUN HOŞGELDİNİZ 1 NİÇİN KORUYUCU GAZ KULLANILIR? 1- Ergimiş kaynak banyosunu, havada mevcut olan gazların zararlı etkilerinden

Detaylı

KAYNAK SEMBOLLERİNİN TEKNİK RESİMLERDE GÖSTERİLMESİ

KAYNAK SEMBOLLERİNİN TEKNİK RESİMLERDE GÖSTERİLMESİ KAYNAK SEMBOLLERİNİN TEKNİK RESİMLERDE GÖSTERİLMESİ 141 5 5 10-20 10-20 YUSUF MANSUROĞLU Mühendislik Hizmetleri Müdür Yardımcısı 10.12.2018 NDT Hangi kaynak sembolü doğru kullanılmış Kaynak Kalınlıklarının

Detaylı

Elektrik ark kaynağı.

Elektrik ark kaynağı. Kaynak yöntemleri Endüstride kullanılan kaynak yöntemleri çeşitlidir. Ancak bunların bazı ortak özellikleri vardır. Kiminde elektrik akımı ile kaynaklama yapılırken, kiminde bir takım gazlar kullanılarak

Detaylı

METAL KAYNAĞI METALİK MALZEMELERİ,

METAL KAYNAĞI METALİK MALZEMELERİ, METAL KAYNAĞI METALİK MALZEMELERİ, ISI, BASINÇ veya HERİKİSİ BİRDEN KULLANILARAK, AYNI yada FAKLI BİR MALZEMEDEN ANCAK KAYNATILACAK MALZEME İLE YAKIN ERGİME SICAKLIĞINDA İLAVE BİR METAL KULLANARAK veya

Detaylı

MAK-205 Üretim Yöntemleri I. (6.Hafta) Kubilay Aslantaş

MAK-205 Üretim Yöntemleri I. (6.Hafta) Kubilay Aslantaş MAK-205 Üretim Yöntemleri I Gazaltı Kaynağı ğı, Tozaltı Kaynağı Direnç Kaynağı (6.Hafta) Kubilay Aslantaş Gazaltı Ark Kaynağı Kaynak bölgesinin bir koruyucu gaz yardımıyla korunduğu kaynak yöntemler gurubudur.

Detaylı

HOŞGELDİNİZ MIG-MAG GAZALTI KAYNAKNAĞINDA ARK TÜRLERİ. K ayna K. Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi. Teknolojisi.

HOŞGELDİNİZ MIG-MAG GAZALTI KAYNAKNAĞINDA ARK TÜRLERİ. K ayna K. Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi. Teknolojisi. MIG-MAG GAZALTI KAYNAKNAĞINDA ARK TÜRLERİ K ayna K K ayna K Teknolojisi Teknolojisi HOŞGELDİNİZ Doç. Dr. Hüseyin UZUN Kaynak Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı 1 /47 ELEKTRİK ARKI NASIL OLUŞUR MIG-MAG gazaltı

Detaylı

1. Güç Kaynağı (Kaynak Makinesi)

1. Güç Kaynağı (Kaynak Makinesi) Sürekli tel ile koruyucu atmosfer altında yapılan gazaltı kaynağı M.I.G (metal inter gaz), M.A.G (metal aktif gaz) veya G.M.A.W (gaz metal ark kaynağı) olarak tanımlanır. Sürekli tel ile gazaltı kaynağında,

Detaylı

GAZALTI TIG KAYNAĞI A. GİRİŞ

GAZALTI TIG KAYNAĞI A. GİRİŞ A. GİRİŞ Soy gaz koruması altında ergimeyen tungsten elektrot ile yapılan ark kaynak yöntemi ( TIG veya GTAW olarak adlandırılır ) kaynak için gerekli ergime ısısının ana malzeme ile ergimeyen elektrot

Detaylı

Kaynak nedir? Aynı veya benzer alaşımlı maddelerin ısı tesiri altında birleştirilmelerine Kaynak adı verilir.

Kaynak nedir? Aynı veya benzer alaşımlı maddelerin ısı tesiri altında birleştirilmelerine Kaynak adı verilir. 1 Kaynak nedir? Aynı veya benzer alaşımlı maddelerin ısı tesiri altında birleştirilmelerine Kaynak adı verilir. 2 Neden Kaynaklı Birleşim? Kaynakla, ilave bağlayıcı elemanlara gerek olmadan birleşimler

Detaylı

EN ISO 9606-1 KAYNAKÇILARIN YETERLİLİK SINAVI ERGİTME KAYNAĞI - BÖLÜM 1: ÇELİKLER. Özlem Karaman Metalurji ve Malzeme Mühendisi Kaynak Mühendisi

EN ISO 9606-1 KAYNAKÇILARIN YETERLİLİK SINAVI ERGİTME KAYNAĞI - BÖLÜM 1: ÇELİKLER. Özlem Karaman Metalurji ve Malzeme Mühendisi Kaynak Mühendisi EN ISO 9606-1 KAYNAKÇILARIN YETERLİLİK SINAVI ERGİTME KAYNAĞI - BÖLÜM 1: ÇELİKLER Özlem Karaman Metalurji ve Malzeme Mühendisi Kaynak Mühendisi İçerik Giriş Semboller ve Kısaltmalar Temel Değişkenler Kaynakçının

Detaylı

MAKİNE VE TEÇHİZAT İŞLERİNDE İSG

MAKİNE VE TEÇHİZAT İŞLERİNDE İSG MAKİNE VE TEÇHİZAT İŞLERİNDE İSG 10.HAFTA Hazırlayan: Öğr. Gör. Tuğberk ÖNAL MALATYA 2017 KAYNAKLA BİRLEŞTİRME YÖNTEMLERİ Bilindiği gibi bütün kaynaklı birleştirmelerde bir ısıya ihtiyaç vardır ve bu ısı

Detaylı

HOŞGELDİNİZ MIG-MAG GAZALTINDA KAYNAĞINADA KULLANILAN KAYNAK AĞIZLARI VE HAZIRLANMASI. K ayna K. Teknolojisi. Teknolojisi

HOŞGELDİNİZ MIG-MAG GAZALTINDA KAYNAĞINADA KULLANILAN KAYNAK AĞIZLARI VE HAZIRLANMASI. K ayna K. Teknolojisi. Teknolojisi MIGMAG GAZALTINDA KAYNAĞINADA KULLANILAN KAYNAK AĞIZLARI VE HAZIRLANMASI K ayna K K ayna K Teknolojisi Teknolojisi HOŞGELDİNİZ Doç. Dr. Hüseyin UZUN Kaynak Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı 1 /27 KAYNAK AĞZI

Detaylı

Paslanmaz Çeliklerin. kaynak edilmesi. Özlem Karaman Metalurji ve Malzeme Mühendisi Kaynak Mühendisi

Paslanmaz Çeliklerin. kaynak edilmesi. Özlem Karaman Metalurji ve Malzeme Mühendisi Kaynak Mühendisi Paslanmaz Çeliklerin kaynak edilmesi Özlem Karaman Metalurji ve Malzeme Mühendisi Kaynak Mühendisi İçerik Kaynak Yöntemleri Östenitik Paslanmaz Çeliklerin Kaynağı Ferritik Paslanmaz Çeliklerin Kaynağı

Detaylı

MIG-MAG KAYNAK METODUNDA KULLANILAN KAYNAK ELEKTROTLARI VE ELEKTROT SEÇİMİ

MIG-MAG KAYNAK METODUNDA KULLANILAN KAYNAK ELEKTROTLARI VE ELEKTROT SEÇİMİ MIG-MAG KAYNAK METODUNDA KULLANILAN KAYNAK ELEKTROTLARI VE ELEKTROT SEÇİMİ Prof. Dr. Ramazan YILMAZ Sakarya Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Esentepe Kampüsü,

Detaylı

formülü zamanı da içerdiği zaman alttaki gibi değişecektir.

formülü zamanı da içerdiği zaman alttaki gibi değişecektir. Günümüz endüstrisinde en yaygın kullanılan Direnç Kaynak Yöntemi en eski elektrik kaynak yöntemlerinden biridir. Yöntem elektrik akımının kaynak edilecek parçalar üzerinden geçmesidir. Elektrik akımına

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ - 1 1.TOZALTI KAYNAĞI

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ - 1 1.TOZALTI KAYNAĞI ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ - 1 AMAÇ Bu faaliyet sonucunda uygun ortam sağlandığında tekniğe uygun olarak tozaltı kaynağı ile çeliklerin yatayda küt-ek kaynağını yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Toz

Detaylı

K A Y N A K Y Ö N T E M L E R İ OKSİ-GAZ KAYNAK YÖNTEMLERİ

K A Y N A K Y Ö N T E M L E R İ OKSİ-GAZ KAYNAK YÖNTEMLERİ K A Y N A K Y Ö N T E M L E R İ OKSİ-GAZ KAYNAK YÖNTEMLERİ 1- Oksi-asetilen kaynağı 2- Oksi-hidrojen kaynağı 3- Oksi-propan kaynağı 4- Gaz basınç kaynağı BASINÇ KAYNAK YÖNTEMLERİ 1- Sürtünme kaynağı 2-

Detaylı

Kaynak İşleminde Isı Oluşumu

Kaynak İşleminde Isı Oluşumu Kaynak İşleminde Isı Oluşumu Kaynak tekniklerinin pek çoğunda birleştirme işlemi, oluşturulan kaynak ısısı sayesinde gerçekleştirilir. Kaynak ısısı, hem birleştirilecek parçaların yüzeylerinin hem de ilave

Detaylı

MIG-MAG GAZALTI KAYNAK ELEKTROTLARI. K ayna K. Teknolojisi. Teknolojisi HOŞGELDİNİZ. Doç. Dr. Hüseyin UZUN Kaynak Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı 1 /27

MIG-MAG GAZALTI KAYNAK ELEKTROTLARI. K ayna K. Teknolojisi. Teknolojisi HOŞGELDİNİZ. Doç. Dr. Hüseyin UZUN Kaynak Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı 1 /27 K ayna K MIG-MAG GAZALTI KAYNAK ELEKTROTLARI K ayna K Teknolojisi Teknolojisi HOŞGELDİNİZ Doç. Dr. Hüseyin UZUN Kaynak Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı 1 /27 KAYNAK ELEKTROTLARI 1- MASİF MIG-MAG GAZALTI

Detaylı

GAZALTI KAYNAK YÖNTEMLERİ GİRİŞ ve DONANIMLARI

GAZALTI KAYNAK YÖNTEMLERİ GİRİŞ ve DONANIMLARI GAZALTI KAYNAK YÖNTEMLERİ GİRİŞ ve DONANIMLARI Prof. Dr. Ramazan YILMAZ Sakarya Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü SAKARYA MIG-MAG KAYNAĞI 2 MIG-MAG KAYNAĞI 3 4

Detaylı

HOŞGELDİNİZ MIG-MAG GAZALTI KAYNAK PARAMETRELERİ. K ayna K. Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi. Teknolojisi. Teknolojisi

HOŞGELDİNİZ MIG-MAG GAZALTI KAYNAK PARAMETRELERİ. K ayna K. Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi. Teknolojisi. Teknolojisi MIG-MAG GAZALTI KAYNAK PARAMETRELERİ K ayna K K ayna K Teknolojisi Teknolojisi HOŞGELDİNİZ Doç. Dr. Hüseyin UZUN Kaynak Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı 1 /27 KAYNAK PARAMETRELERİ VE SEÇİMİ Kaynak dikişinin

Detaylı

KURS VE SERTİFİKALANDIRMA FAALİYETLERİ

KURS VE SERTİFİKALANDIRMA FAALİYETLERİ KURS VE SERTİFİKALANDIRMA FAALİYETLERİ İTÜ Makine Fakültesi tarafından, Uluslar arası standartlara (EN 287-1; AWS; MIL-STD 1595) göre kaynakçı ve sert lehimci sertifikaları verilmektedir. Sertifika verilen

Detaylı

PERSONEL BELGELENDİRME HİZMET LİSTESİ

PERSONEL BELGELENDİRME HİZMET LİSTESİ PLST.04 2015.09.11 2017.02.06/03 1 / 8 Sınav Adı ve Metodu Akreditasyon ve Yetki Durumu Sınav Ücreti t 1-11UY0010-3 ÇELİK KAYNAKÇISI (SEVİYE 3) 1 Zorunlu 11UY0010-3/A1 Kaynak İşlemlerinde İş Sağlığı Ve

Detaylı

KONU: KAYNAK İŞLERİNDE GÜVENLİK

KONU: KAYNAK İŞLERİNDE GÜVENLİK KONU: KAYNAK İŞLERİNDE GÜVENLİK Kaynak : İki malzemenin, ısı veya basınç veya her ikisini kullanarak, bir malzemeye ilave ederek veya etmeden birleştirmedir. KAYNAK ÇAŞİTLERİ SOĞUK BASINÇ KAYNAĞI SICAK

Detaylı

Prof. Dr. HÜSEYİN UZUN KAYNAK KABİLİYETİ

Prof. Dr. HÜSEYİN UZUN KAYNAK KABİLİYETİ KAYNAK KABİLİYETİ Günümüz kaynak teknolojisinin kaydettiği inanılmaz gelişmeler sayesinde pek çok malzemenin birleştirilmesi artık mümkün hale gelmiştir. *Demir esaslı metalik malzemeler *Demirdışı metalik

Detaylı

GAZ ALTI KAYNAK YÖNTEMİ MIG/MAG

GAZ ALTI KAYNAK YÖNTEMİ MIG/MAG GENEL KAVRAMLAR Metalleri, birbirleri ile çözülemez biçimde birleştirme yöntemlerinden biri kaynaklı birleştirmedir. Kaynak yöntemiyle üretilmiş çelik parçalar, döküm ve dövme yöntemiyle üretilen parçalardan

Detaylı

http://www.oerlikon.com.tr/rutil_ve_bazik_elektrodlar.html

http://www.oerlikon.com.tr/rutil_ve_bazik_elektrodlar.html Sayfa 1 / 5 Oerlikon Language Kaynak ESR 11 EN ISO 2560 - A E 380 RC 11 TS EN ISO 2560-A E 380 RC 11 DIN 1913 E 4322 R(C) 3 E 4322 R(C) 3 HER POZİSYONDA KAYNAK İÇİN UYGUN RUTİL ELEKTROD. Özellikle 5 mm'den

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ. Yrd. Doç. Dr. Abdullah DEMİR Makine Mühendisliği

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ. Yrd. Doç. Dr. Abdullah DEMİR Makine Mühendisliği MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ Yrd. Doç. Dr. Abdullah DEMİR Makine Mühendisliği KAYNAK İki malzemenin, ısı veya basınç veya her ikisini kullanarak, bir malzemeye ilave ederek veya etmeden birleştirmedir.

Detaylı

SATIŞLARIMIZ KAYNAK MAKİNELERİ

SATIŞLARIMIZ KAYNAK MAKİNELERİ SATIŞLARIMIZ KAYNAK MAKİNELERİ NUR İŞ NURİŞ ELEKTRİK VE KAYNAK MAKİNALARI SAN. TİC. A.Ş. Türkiye ve dünya genelinde 100 den fazla bayisi, 70 in üzerinde servisi bulunan NURİŞ, müşteri memnuniyeti ilkesi

Detaylı

ÇELİK YAPILAR. Hazırlayan: Doç. Dr. Selim PUL. KTÜ İnşaat Müh. Bölümü

ÇELİK YAPILAR. Hazırlayan: Doç. Dr. Selim PUL. KTÜ İnşaat Müh. Bölümü ÇELİK YAPILAR Hazırlayan: Doç. Dr. Selim PUL KTÜ İnşaat Müh. Bölümü BİRLEŞİM ARAÇLARI SÖKÜLEBİLİR BİRLEŞİMLER : CIVATALI BİRLEŞİMLER SÖKÜLEMEZ BİRLEŞİMLER : KAYNAK LI BİRLEŞİMLER CIVATALAR (BULONLAR) Cıvata

Detaylı

DENEYİN ADI: KAYNAK DENEYİ

DENEYİN ADI: KAYNAK DENEYİ DENEYİN ADI: KAYNAK DENEYİ Doç. Dr. A. Fatih YETİM 1. DENEYİN AMACI Öğrencilerin lisan eğitimleri süresi içerisinde Makina Bilgisi, Atölye, İmal Usulleri başta olmak üzere değişik derslerde teorisini gördükleri

Detaylı

MIG-MAG KAYNAK YÖNTEMİNDE KULLANILAN KORUYUCU GAZLAR

MIG-MAG KAYNAK YÖNTEMİNDE KULLANILAN KORUYUCU GAZLAR MIG-MAG KAYNAK YÖNTEMİNDE KULLANILAN KORUYUCU GAZLAR Prof. Dr. Ramazan YILMAZ Sakarya Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Esentepe Kampüsü, 54187, SAKARYA KORUYUCU

Detaylı

Fabrika İmalat Teknikleri

Fabrika İmalat Teknikleri Fabrika İmalat Teknikleri İmalat Yöntemleri İmalat teknolojisinin temel amacı tasarlanan ürünlerin en düşük maliyetle, en iyi kalitede ve en verimli yöntemle elde edilmesidir. Üretilecek parçaların geometrisi,

Detaylı

METAL KAYNAĞI METALİK MALZEMELERİ,

METAL KAYNAĞI METALİK MALZEMELERİ, METAL KAYNAĞI METALİK MALZEMELERİ, ISI, BASINÇ veya HERİKİSİ BİRDEN KULLANILARAK, AYNI yada FAKLI BİR MALZEMEDEN ANCAK KAYNATILACAK MALZEME İLE YAKIN ERGİME SICAKLIĞINDA İLAVE BİR METAL KULLANARAK veya

Detaylı

Kaynak yöntemleri ile birleştirilen bir malzemenin kaynak bölgesinin mikroyapısı incelendiğinde iki ana bölgenin var olduğu görülecektir:

Kaynak yöntemleri ile birleştirilen bir malzemenin kaynak bölgesinin mikroyapısı incelendiğinde iki ana bölgenin var olduğu görülecektir: Kaynak Bölgesinin Sınıflandırılması Prof. Dr. Hüseyin UZUN Kaynak yöntemleri ile birleştirilen bir malzemenin kaynak bölgesinin mikroyapısı incelendiğinde iki ana bölgenin var olduğu görülecektir: 1) Ergime

Detaylı

ÇELİK YAPI UYGULAMALARINDA KULLANILAN KAYNAK YÖNTEMLERİ, ÜSTÜNLÜKLERİ VE SAKINCALI YÖNLERİ

ÇELİK YAPI UYGULAMALARINDA KULLANILAN KAYNAK YÖNTEMLERİ, ÜSTÜNLÜKLERİ VE SAKINCALI YÖNLERİ 1. Giriş ÇELİK YAPI UYGULAMALARINDA KULLANILAN KAYNAK YÖNTEMLERİ, ÜSTÜNLÜKLERİ VE SAKINCALI YÖNLERİ Yrd. Doç. Dr. Yavuz Selim TAMA (Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü,

Detaylı

B. KAYNAK DEVRESİ. 1. Güç Kaynağı (Kaynak Makinesi) 2. Elektrot Pensesi ve Kablosu. 3. Örtülü elektrot. 4. Şase Pensesi ve Kablosu

B. KAYNAK DEVRESİ. 1. Güç Kaynağı (Kaynak Makinesi) 2. Elektrot Pensesi ve Kablosu. 3. Örtülü elektrot. 4. Şase Pensesi ve Kablosu Örtülü elektrot ile ark kaynağı, elektrik arkını ısı kaynağı olarak kullanan elle yapılan ( manuel ) bir kaynak yöntemidir. Örtülü elektrot ( elektrot pensesi ile tutulan ) ile ana malzeme ( kaynak edilecek

Detaylı

SINAV VE BELGE ÖLÇÜTLERİ. Sayfa 1 / 7 F / / 02

SINAV VE BELGE ÖLÇÜTLERİ. Sayfa 1 / 7 F / / 02 1. Ağır Vasıta Tecrübe Sürücüsü 11UY0004-5 5 Teorik Soru Dağılımı A1-A4 B1-B4 A1-A4 B1-B4 B1-B2-B3-B4 2. Makine Bakımcı 10UY0002-5 5 A1:1-10 A2:11-20 B1:21-30 B2:31-50 B3:51-60 B4:61-70 A1: 60 / A2: 60

Detaylı

ME220T Tasarım ve İmalat

ME220T Tasarım ve İmalat KAYNAK YÖNTEMLERİ Groover, Fundamentals of Modern Manufacturing, Bölüm 31 ME220T Tasarım ve İmalat 17. Kaynakla Birleştirme Yöntemleri Mehmet DEMİRKOL 1. Ark Kaynağı 2. Direnç Kaynağı 3. Oksi-Yanıcı Gaz

Detaylı

HOŞGELDİNİZ MIG-MAG GAZALTI KAYNAK TEKNİĞİ SUNUSUNA. K ayna K. Teknolojisi. Teknolojisi

HOŞGELDİNİZ MIG-MAG GAZALTI KAYNAK TEKNİĞİ SUNUSUNA. K ayna K. Teknolojisi. Teknolojisi MIG-MAG GAZALTI KAYNAK TEKNİĞİ SUNUSUNA K ayna K K ayna K Teknolojisi Teknolojisi HOŞGELDİNİZ Prof. Dr. Hüseyin UZUN Kaynak Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı 1 /29 KAYNAĞIN GELİŞİM TARİHÇESİ Prof. Dr. Hüseyin

Detaylı

İMALAT YÖNTEMLERİ I Prof.Dr. İrfan AY KAYNAK ELEKTROTLARI. Erimeyen Elektrotlar

İMALAT YÖNTEMLERİ I Prof.Dr. İrfan AY KAYNAK ELEKTROTLARI. Erimeyen Elektrotlar KAYNAK ELEKTROTLARI Erimeyen Elektrotlar Tungsten Elektrotlar Karbon Elektrotlar ELEKTROTLAR Tanım : Kaynaklı birleştirmenin en önemli elemanlarından birisidir. İki parçanın birleştirilmesinde dolgu metali

Detaylı

3. 3 Kaynaklı Birleşimler

3. 3 Kaynaklı Birleşimler 3. 3 Kaynaklı Birleşimler Aynı ya da benzer alaşımlı metallerin ısı etkisi yardımıyla birleştirilmesine kaynak denir. Lehimleme ile karıştırılmamalıdır. Kaynakla birleştirmenin bazı türlerinde, benzer

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 7

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 7 İmalat Yöntemleri MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 7 Doç. Dr. Yüksel HACIOĞLU Talaşsız İmalat Talaşlı İmalat Fiziksel-Kimyasal Hammaddeye talaş kaldırmadan bir şekil verilir Döküm Dövme Presleme Haddeleme

Detaylı

YETERLİLİKLER LİSTESİ

YETERLİLİKLER LİSTESİ 1. Ağır Vasıta Tecrübe Sürücüsü 10UY0004-5 5 5 yıl 24 ay Tecrübe sürüşü öncesi test işlemleri Tecrübe sürüşü test işlemleri Tecrübe sürüşü sonrası test işlemleri 2. Makine Bakımcı 10UY0002-3 3 5 yıl 24

Detaylı

SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET LİSTESİ

SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET LİSTESİ VE BELGELENDİRME ÜCRET LİSTESİ ALÜMİNYUM KAYNAKÇISI- 11UY0014-3 A1: Kaynak İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği 237.4 TL 11UY0014-3 B1: Metal-Ark Asal Gaz Kaynağı (MIG Kaynağı)- 400 TL Alüminyum (131) 11UY0014-3

Detaylı

BÖLÜM 3 DİFÜZYON (YAYINIM)

BÖLÜM 3 DİFÜZYON (YAYINIM) BÖLÜM 3 DİFÜZYON (YAYINIM) 1 Mürekkebin suda yayılması veya kolonyanın havada yayılması difüzyona örnektir. En hızlı difüzyon gazlarda görülür. Katılarda atom hareketleri daha yavaş olduğu için katılarda

Detaylı

Günümüzde bilinen 117 element olmasına rağmen (92 tanesi doğada bulunur) bu elementler farklı sayıda ve şekilde birleşerek ve etkileşerek farklı

Günümüzde bilinen 117 element olmasına rağmen (92 tanesi doğada bulunur) bu elementler farklı sayıda ve şekilde birleşerek ve etkileşerek farklı Günümüzde bilinen 117 element olmasına rağmen (92 tanesi doğada bulunur) bu elementler farklı sayıda ve şekilde birleşerek ve etkileşerek farklı kimyasal özelliklere sahip milyonlarca yani madde yani bileşik

Detaylı

Örnek : 3- Bileşiklerin Özellikleri :

Örnek : 3- Bileşiklerin Özellikleri : Bileşikler : Günümüzde bilinen 117 element olmasına rağmen (92 tanesi doğada bulunur) bu elementler farklı sayıda ve şekilde birleşerek ve etkileşerek farklı kimyasal özelliklere sahip milyonlarca yani

Detaylı

MIG-MAG GAZALTI KAYNAĞINDA KAYNAK PAMETRELERİ VE SEÇİMİ

MIG-MAG GAZALTI KAYNAĞINDA KAYNAK PAMETRELERİ VE SEÇİMİ MIG-MAG GAZALTI KAYNAĞINDA KAYNAK PAMETRELERİ VE SEÇİMİ Prof. Dr. Ramazan YILMAZ Sakarya Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Esentepe Kampüsü, 54187, SAKARYA Kaynak

Detaylı

İMALAT YÖNTEMLERİ I Prof.Dr. İrfan AY KAYNAK

İMALAT YÖNTEMLERİ I Prof.Dr. İrfan AY KAYNAK KAYNAK Tanım : İki tane aynı metal, yada iki tane ayrı metalin ısı kullanarak veya basınç kullanarak ilave elektrot kullanmadan yada kullanarak yapılan birleştirme işlemine kaynak adı verilir. Genel olarak

Detaylı

Elektron ışını ile şekil verme. Prof. Dr. Akgün ALSARAN

Elektron ışını ile şekil verme. Prof. Dr. Akgün ALSARAN Elektron ışını ile şekil verme Prof. Dr. Akgün ALSARAN Elektron ışını Elektron ışını, bir ışın kaynağından yaklaşık aynı hızla aynı doğrultuda hareket eden elektronların akımıdır. Yüksek vakum içinde katod

Detaylı

05.11.2014. Birleştirme İşlemleri KAYNAK. Sökülebilir Birleştirmeler. Sökülemez Birleştirmeler

05.11.2014. Birleştirme İşlemleri KAYNAK. Sökülebilir Birleştirmeler. Sökülemez Birleştirmeler Birleştirme İşlemleri KAYNAK Sökülebilir Birleştirmeler Sökülemez Birleştirmeler 1 Kaynak: Birbiri ile aynı veya benzer alaşımlı parçaları, malzemeleri veya erime sıcaklıkları birbirine yakın metalleri

Detaylı

SÜPER ALAŞIMLAR Prof.Dr.Ayşegül AKDOĞAN EKER Prof.Dr.Ayşegül AKDOĞAN EKER

SÜPER ALAŞIMLAR Prof.Dr.Ayşegül AKDOĞAN EKER Prof.Dr.Ayşegül AKDOĞAN EKER Süper alaşım; ana yapısı demir, nikel yada kobalt olan nisbeten yüksek miktarlarda krom, az miktarda da yüksek sıcaklıkta ergiyen molibden, wofram, alüminyum ve titanyum içeren alaşım olarak tanımlanabilir.

Detaylı

ALÜMİNYUM ALAŞIMLARININ KAYNAĞI İÇİN İLÂVE METALLAR

ALÜMİNYUM ALAŞIMLARININ KAYNAĞI İÇİN İLÂVE METALLAR ALÜMİNYUM ALAŞIMLARININ KAYNAĞI İÇİN İLÂVE METALLAR Kaynak banyosunda hasıl olan metal, uygulamanın gerektirdiği mukavemet, süneklik, çatlamaya dayanıklılık ve korozyona mukavemeti haiz olmasının gerektiği

Detaylı

1. GAZ ERGİTME KAYNAĞI

1. GAZ ERGİTME KAYNAĞI 1. GAZ ERGİTME KAYNAĞI Oksi-asetilen kaynağı olarak da bilinen gaz kaynağında ısı menbaı olarak bir alev kullanılır. Alevin oluşturulması ve sürdürülmesi için oksijen gibi bir yakıcı gaz gerekir. Alev,

Detaylı

Yarışma Sınavı. 4 Soyunma dolaplarının standart ölçüleri, A ) 540 mm B ) 525 mm C ) 520 mm D ) 550 mm E ) 610 mm

Yarışma Sınavı. 4 Soyunma dolaplarının standart ölçüleri, A ) 540 mm B ) 525 mm C ) 520 mm D ) 550 mm E ) 610 mm 1 TİG kaynak ile paslanmaz çeliklerin kaynağında kullanılan elektrotlar hangisidir? ) Saf tunsgten elektot B ) Toryum, seryum ve lantan ile alaşımlı tungsten elektrot C ) Örtülü elektrot D ) Özlü elektrot

Detaylı

K A Y N A K Y Ö N T E M L E R İ. hacı ASLAN KARASU MTAL OKSİ-GAZ KAYNAK YÖNTEMLERİ

K A Y N A K Y Ö N T E M L E R İ. hacı ASLAN KARASU MTAL OKSİ-GAZ KAYNAK YÖNTEMLERİ K A Y N A K OKSİ-GAZ KAYNAK YÖNTEMLERİ 1- Oksi-asetilen kaynağı 2- Oksi-hidrojen kaynağı 3- Oksi-propan kaynağı 4- Gaz basınç kaynağı ARK KAYNAK YÖNTEMLERİ 1- Elektrik ark kaynağı 2- MIG/MAG gazaltı kaynağı-masif

Detaylı

6. ÖZEL UYGULAMALAR 6.1. ÖZLÜ ELEKTRODLARLA KAYNAK

6. ÖZEL UYGULAMALAR 6.1. ÖZLÜ ELEKTRODLARLA KAYNAK 6. ÖZEL UYGULAMALAR 6.. ÖZLÜ ELEKTRODLARLA KAYNAK Örtülü elektrodlarýn tersine, gazaltý kaynak tellerindeki alaþým elemanlarý sadece bu tellerin üretiminde baþlangýç malzemesi olarak kullanýlan ingotlarýn

Detaylı

ATOM HAREKETLERİ ve ATOMSAL YAYINIM

ATOM HAREKETLERİ ve ATOMSAL YAYINIM ATOM HAREKETLERİ ve ATOMSAL YAYINIM 1. Giriş Malzemelerde üretim ve uygulama sırasında görülen katılaşma, çökelme, yeniden kristalleşme, tane büyümesi gibi olaylar ile kaynak, lehim, sementasyon gibi işlemler

Detaylı

İMALAT YÖNTEMLERİ I Doç.Dr.İrfan AY-Arş.Gör.T.Kerem DEMİRCİOĞLU KAYNAK

İMALAT YÖNTEMLERİ I Doç.Dr.İrfan AY-Arş.Gör.T.Kerem DEMİRCİOĞLU KAYNAK KAYNAK Tanım : İki tane aynı metal, yada iki tane ayrı metalin ısı kullanarak veya basınç kullanarak ilave elektrot kullanmadan yada kullanarak yapılan birleştirme işlemine kaynak adı verilir. Genel olarak

Detaylı

ELEKTROM ISINI Ile KAYMAK

ELEKTROM ISINI Ile KAYMAK ELEKTROM ISINI Ile KAYMAK Prof. Dr. Selahaddin ANİK Yrd. Doç. Dr. Murat VURAL İTÜ MAKİNA FAKÜLTESİ 11 KASIM 1993 Elektron Işın Kaynağının Diğer Kaynak Yöntemleri Arasındaki Yeri Kaynak tekniğinde, asetilen

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI TEKNİSYEN-3

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI TEKNİSYEN-3 BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI 14 Haziran 2015 - SAAT: 10.00 ADI : SOYADI : T.C. KİMLİK NO : SINAV SALON NO : SIRA NO:. DİKKAT! Aşağıdaki uyarıları mutlaka okuyunuz. GENEL AÇIKLAMA 1. Bu

Detaylı

Elektrik Arkı Nedir? Ark Kaynağı (Arc Welding=AW)

Elektrik Arkı Nedir? Ark Kaynağı (Arc Welding=AW) KAYNAK YÖNTEMLERİ Ark Kaynağı Direnç Kaynağı Oksi-Yanıcı Gaz Kaynağı Diğer Eritme Kaynak Yöntemleri Katı Hal Kaynağı Kaynak Kalitesi Kaynak Kabiliyeti Kaynaklı İmalatta Tasarım Kaynak Yöntemlerinin İki

Detaylı

BÖLÜM 3 KAYNAKÇI YETERLİLİK SINAVLARI

BÖLÜM 3 KAYNAKÇI YETERLİLİK SINAVLARI A,B Bölüm 3 - Kaynakçı Yeterlilik Sınavları 3-1 BÖLÜM 3 KAYNAKÇI YETERLİLİK SINAVLARI A. Genel... 3-1 B. Kaynakçılar İçin İstenen Temel Şartlar... 3-1 C. Yeterlilik Sınıfları ve Onaylanan Kaynak Pozisyonları...

Detaylı

ÖSTENİTİK PASLANMAZ ÇELİKLERİN KAYNAĞI

ÖSTENİTİK PASLANMAZ ÇELİKLERİN KAYNAĞI ÖSTENİTİK PASLANMAZ ÇELİKLERİN KAYNAĞI Östenitik paslanma çeliklerin kaynağı, alaşımlı karbonlu çeliklerden nispeten daha kolaydır. Çünkü östenitik paslanmaz çeliklerin kaynağında, hidrojen çatlağı problemi

Detaylı

SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Geçerlilik Süresi: 31/12/2016

SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Geçerlilik Süresi: 31/12/2016 1-11UY0010-3/02 Çelik Kaynakçısı - Seviye 3 410 11UY0010-3/B1 - Elektrotla Ark Kaynağı (111) 11UY0010-3/B2 - Gaz Korumasız Özlü Tel Elektrotla Ark Kaynağı (114) 11UY0010-3/B3 - Tel Elektrotla Toz Altı

Detaylı

3.KABARTILI DİRENÇ KAYNAĞI. 05.05.2015 Dr.Salim ASLANLAR 1

3.KABARTILI DİRENÇ KAYNAĞI. 05.05.2015 Dr.Salim ASLANLAR 1 3.KABARTILI DİRENÇ KAYNAĞI 05.05.2015 Dr.Salim ASLANLAR 1 KABARTILI DİRENÇ KAYNAĞI Kabartılı direnç kaynağı, seri imalat için ekonomik bir birleştirme yöntemidir. Uygulamadan yararlanılarak, çoğunlukla

Detaylı

İÇİNDEKİLER 2

İÇİNDEKİLER 2 Özgür Deniz KOÇ 1 İÇİNDEKİLER 2 3 4 5 6 Elektrotlar Katalizörler Elektrolit Çalışma Sıcaklığı Karbon Nikel, Ag, Metal oksit, Soy Metaller KOH(potasyum hidroksit) Çözeltisi 60-90 C (pot. 20-250 C) Verimlilik

Detaylı

BİLEŞİKLER VE FORMÜLLERİ

BİLEŞİKLER VE FORMÜLLERİ BİLEŞİKLER VE FORMÜLLERİ Bileşikler : Günümüzde bilinen 117 element olmasına rağmen (92 tanesi doğada bulunur). Bu elementler farklı sayıda ve şekilde birleşerek ve etkileşerek farklı kimyasal özelliklere

Detaylı

VE UYGULAMALARI ELEKTRİK ARK KAYNAK YÖNTEMİ PROF. DR. HÜSEYİN UZUN KAYNAK TEKNİKLERİ KAYNAK

VE UYGULAMALARI ELEKTRİK ARK KAYNAK YÖNTEMİ PROF. DR. HÜSEYİN UZUN KAYNAK TEKNİKLERİ KAYNAK KAYNAK TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI KAYNAK KAYNAK TEKNİKLERİ TEKNİKLERİ PROF. DR. HÜSEYİN UZUN Prof. Dr. Hüseyin UZUN-Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü 1 /94 TANIMLAMA: Kaynak için gerekli ısının,

Detaylı

ÖZLÜ TEL ELEKTROTLARIN ÖNEMĐ VE KAYNAK ÖZELLĐKLERĐ. Apler GÜLSÖZ

ÖZLÜ TEL ELEKTROTLARIN ÖNEMĐ VE KAYNAK ÖZELLĐKLERĐ. Apler GÜLSÖZ ÖZLÜ TEL ELEKTROTLARIN ÖNEMĐ VE KAYNAK ÖZELLĐKLERĐ Apler GÜLSÖZ * Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ÖZET Çubuk elektrotların sınırlı akım yüklenebilirliklerine bağlı olarak ergime gücünün rölatif

Detaylı

TAVSİYE EDİLEN SON KULLANICI FİYAT LİSTESİ - KOBATEK - Kaynak Elektrod ve Telleri 13 ŞUBAT 2014

TAVSİYE EDİLEN SON KULLANICI FİYAT LİSTESİ - KOBATEK - Kaynak Elektrod ve Telleri 13 ŞUBAT 2014 TAVSİYE EDİLEN SON KULLANICI FİYAT LİSTESİ - KOBATEK - Kaynak Elektrod ve Telleri 13 ŞUBAT 2014 ÜRÜN ADI Sayfa No. METAL İŞLEME ve OLUK AÇMA ELEKTRODLARI DÖKME DEMİR ELEKTRODLARI ALÜMİNYUM ELEKTRODLAR

Detaylı

KAPLAMA TEKNİKLERİ DERS NOTLARI

KAPLAMA TEKNİKLERİ DERS NOTLARI KAPLAMA TEKNİKLERİ DERS NOTLARI Plazma Sprey Kaplama Maddenin katı, sıvı ve gaz hâlinden başka çok yüksek sıcaklıklarda karşılaşılan, plazma olarak adlandırılan dördüncü bir hâli daha vardır. Langmuir'e

Detaylı

BÖLÜM I YÜZEY TEKNİKLERİ

BÖLÜM I YÜZEY TEKNİKLERİ BÖLÜM I YÜZEY TEKNİKLERİ Yüzey Teknikleri Hakkında Genel Bilgiler Gelişen teknoloji ile beraber birçok endüstri alanında kullanılabilecek malzemelerden istenen ve beklenen özellikler de her geçen gün artmaktadır.

Detaylı

KAZAN ÇELİKLERİNİN KAYNAK KABİLİYETİ 1. Kazan Çeliklerinin Özellikleri

KAZAN ÇELİKLERİNİN KAYNAK KABİLİYETİ 1. Kazan Çeliklerinin Özellikleri KAZAN ÇELİKLERİNİN KAYNAK KABİLİYETİ 1. Kazan Çeliklerinin Özellikleri Buhar kazanlarının, ısı değiştiricilerinin imalatında kullanılan saclara, genelde kazan sacı adı verilir. Kazan saclarının, çekme

Detaylı

METALİK MALZEMELERİN GENEL KARAKTERİSTİKLERİ BAHAR 2010

METALİK MALZEMELERİN GENEL KARAKTERİSTİKLERİ BAHAR 2010 METALİK MALZEMELERİN GENEL KARAKTERİSTİKLERİ BAHAR 2010 WEBSİTE www2.aku.edu.tr/~hitit Dersler İÇERİK Metalik Malzemelerin Genel Karakteristiklerİ Denge diyagramları Ergitme ve döküm Dökme demir ve çelikler

Detaylı

TIG KAYNAK YÖNTEMİNDE KARŞILAŞILAN KAYNAK HATALARI PROF. DR. HÜSEYİN UZUN HOŞGELDİNİZ

TIG KAYNAK YÖNTEMİNDE KARŞILAŞILAN KAYNAK HATALARI PROF. DR. HÜSEYİN UZUN HOŞGELDİNİZ TIG KAYNAK YÖNTEMİNDE KARŞILAŞILAN KAYNAK HATALARI PROF. DR. HÜSEYİN UZUN HOŞGELDİNİZ Prof. Dr. Hüseyin UZUN-Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü 1 /94 Tungsten Kalıntıları Tungsten elektrot kaynak

Detaylı

CERTURK BELGELENDİRME VE GÖZETİM HİZMETLERİ LTD ŞTİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Geçerlilik Tarihi: 05/05/2016

CERTURK BELGELENDİRME VE GÖZETİM HİZMETLERİ LTD ŞTİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Geçerlilik Tarihi: 05/05/2016 CERTURK BELGELENDİRME VE GÖZETİM HİZMETLERİ LTD ŞTİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Geçerlilik Tarihi: 05/05/2016 1-11UY0016-4 KAYNAK OPERATÖRÜ (Seviye 4) Birim Sınav Ücreti 11UY0010-3/A1

Detaylı

HOŞGELDİNİZ TIG KAYNAK TEKNİĞİNDE ALTERNATİF AKIM KULLANIMI. K ayna K. Teknolojisi. Teknolojisi

HOŞGELDİNİZ TIG KAYNAK TEKNİĞİNDE ALTERNATİF AKIM KULLANIMI. K ayna K. Teknolojisi. Teknolojisi TIG KAYNAK TEKNİĞİNDE ALTERNATİF AKIM KULLANIMI K ayna K K ayna K Teknolojisi Teknolojisi HOŞGELDİNİZ Prof. Dr. Hüseyin UZUN Kaynak Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı 1 /38 AC- ALTERNATİF AKIM ÖZELLİKLERİ

Detaylı

MAK 305 MAKİNE ELEMANLARI-1

MAK 305 MAKİNE ELEMANLARI-1 MAK 305 MAKİNE ELEMANLARI-1 5.BÖLÜM Bağlama Elemanları Kaynak Bağlantıları Doç.Dr. Ali Rıza Yıldız 1 BU SLAYTTAN EDİNİLMESİ BEKLENEN BİLGİLER Bağlama Elemanlarının Tanımı ve Sınıflandırılması Kaynak Bağlantılarının

Detaylı

Pik (Ham) Demir Üretimi

Pik (Ham) Demir Üretimi Pik (Ham) Demir Üretimi Çelik üretiminin ilk safhası pik demirin eldesidir. Pik demir için başlıca şu maddeler gereklidir: 1. Cevher: Demir oksit veya karbonatlardan oluşan, bir miktarda topraksal empüriteler

Detaylı

www.muhendisiz.net 1. GİRİŞ 2. KAYNAK TEKNİĞİ 2. 1. KAYNAK İŞLEMİNİN TANIMI 2. 2. KAYNAK TEKNİĞİNİN GELİŞİM SÜRECİ

www.muhendisiz.net 1. GİRİŞ 2. KAYNAK TEKNİĞİ 2. 1. KAYNAK İŞLEMİNİN TANIMI 2. 2. KAYNAK TEKNİĞİNİN GELİŞİM SÜRECİ 1. GİRİŞ 2. KAYNAK TEKNİĞİ 2. 1. KAYNAK İŞLEMİNİN TANIMI 2. 2. KAYNAK TEKNİĞİNİN GELİŞİM SÜRECİ 3. KORUYUCU GAZLA KAYNAK 3. 1. KORUYUCU GAZLA KAYNAK İŞLEMİNİN TANIMI 3. 2. ARK ATOM KAYNAĞI 3. 2. 1. KAYNAK

Detaylı

BÖLÜM 4 KAYNAK METALURJİSİ

BÖLÜM 4 KAYNAK METALURJİSİ BÖLÜM 4 KAYNAK METALURJİSİ Kaynakta Oluşan Metalurjik Bölgeler Kaynakta Oluşan Metalurjik Bölgeler Kaynak Metalinin Katılaşması Kaynak Metalinin Katılaşması Kaynak Metalinin Katılaşması Tek pasoda yapılmış

Detaylı

İçindekiler BÖLÜM 1.0 KAPAK 1 BÖLÜM 2.0 TELİF HAKKI 2 BÖLÜM 3.0 GİRİŞ 4

İçindekiler BÖLÜM 1.0 KAPAK 1 BÖLÜM 2.0 TELİF HAKKI 2 BÖLÜM 3.0 GİRİŞ 4 İçindekiler BÖLÜM 1.0 KAPAK 1 BÖLÜM 2.0 TELİF HAKKI 2 BÖLÜM 3.0 GİRİŞ 4 3.1 Elektrod Özellikleri 5 3.2 Kullanım Alanları 6 3.3 Sorun Giderme Teknikleri 7 DÜŞÜK HİDROJENLİ ELEKTRODLAR Hazırlayan: A. Tolga

Detaylı

2.2 KAYNAKLI BİRLEŞİMLER

2.2 KAYNAKLI BİRLEŞİMLER 2.2 KAYNAKLI BİRLEŞİMLER Aynı veya benzer alaşımlı metal parçaların ısı etkisi altında birleştirilmesine kaynak denir. Kaynaklama işlemi sırasında uygulanan teknik bakımından çeşitli kaynaklama yöntemleri

Detaylı

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği - Giriş; kaynağın tanımı, ilkeleri ve tarihsel gelişimi - Kaynak kabiliyeti ve etkileyen faktörler - Kaynak bölgesinin özellikleri ve kaynak performansına olan etkileri - Kaynak yöntemlerinin sınıflandırılması

Detaylı

TOZALTI KAYNAĞI Tozaltı kaynağı kaynak için gerekli ısının tükenen elektrod iş parçası ark kaynak Ark bölgesi kaynak tozu tabakası kaynak metali

TOZALTI KAYNAĞI Tozaltı kaynağı kaynak için gerekli ısının tükenen elektrod iş parçası ark kaynak Ark bölgesi kaynak tozu tabakası kaynak metali TOZALTI KAYNAĞI Tozaltı kaynağı, kaynak için gerekli ısının, tükenen elektrod (veya elektrodlar) ile iş parçası arasında oluşan ark (veya arklar) sayesinde ortaya çıktığı bir ark kaynak yöntemidir. Ark

Detaylı

IML 212 İMAL USULLERİ

IML 212 İMAL USULLERİ IML 212 İMAL USULLERİ Doç.Dr. Murat Vural vuralmu@itu.edu.tr http://www.akademi.itu.edu.tr/vuralmu KAYNAK TEKNOLOJİSİNİN ESASLARI Kaynak Teknolojisine Genel Bakış Kaynaklı Bağlantı Kaynak Fiziği Bir Eritme

Detaylı

TERMOKİMYASAL YÜZEY KAPLAMA (BORLAMA)

TERMOKİMYASAL YÜZEY KAPLAMA (BORLAMA) TERMOKİMYASAL YÜZEY KAPLAMA (BORLAMA) Deneyin Amacı: Demir esaslı bir malzemenin borlanması ve borlama işlemi sonrası malzemenin yüzeyinde oluşan borür tabakasının metalografik açıdan incelenmesi. Teorik

Detaylı

MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ ATOM

MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ ATOM MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ ATOM ATOMUN YAPISI Elementlerin tüm özelliğini gösteren en küçük parçasına atom denir. Atomu oluşturan parçacıklar farklı yüklere sa-hiptir. Atomda bulunan yükler; negatif

Detaylı

CERTURK BELGELENDİRME VE GÖZETİM HİZMETLERİ LTD ŞTİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Geçerlilik Tarihi: 31/05/2017

CERTURK BELGELENDİRME VE GÖZETİM HİZMETLERİ LTD ŞTİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Geçerlilik Tarihi: 31/05/2017 CERTURK BELGELENDİRME VE GÖZETİM HİZMETLERİ LTD ŞTİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Geçerlilik Tarihi: 31/05/2017 1-11UY0016-4 KAYNAK OPERATÖRÜ (Seviye 4) Birim Sınav Ücreti 11UY0010-3/A1

Detaylı

İmalat Teknolojileri. Dr.-Ing. Rahmi Ünal. Kaynak Teknolojileri

İmalat Teknolojileri. Dr.-Ing. Rahmi Ünal. Kaynak Teknolojileri İmalat Teknolojileri Dr.-Ing. Rahmi Ünal Kaynak Teknolojileri 1 KAYNAK NEDİR? Kaynak, malzemelerin kaynak bölgesinde ısı ve/veya basınç yardımıyla ilave malzeme kullanarak veya kullanmadan birleştirilmesidir.

Detaylı

ASKAYNAK TAVSİYE EDİLEN FİYAT LİSTESİ 4 Ağustos 2011

ASKAYNAK TAVSİYE EDİLEN FİYAT LİSTESİ 4 Ağustos 2011 ASKAYNAK TAVSİYE EDİLEN FİYAT LİSTESİ TL İÇİNDEKİLER GEÇERLİLİK TARİHİ Sayfa No. RUTİL ELEKTRODLAR AS/01 BAZİK ELEKTRODLAR AS/02 DEMİR TOZLU ELEKTRODLAR SELÜLOZİK ELEKTRODLAR AS/03 HAFİF ALAŞIMLI YÜKSEK

Detaylı

MAK-205 Üretim Yöntemleri I. Yöntemleri. (4.Hafta) Kubilay Aslantaş

MAK-205 Üretim Yöntemleri I. Yöntemleri. (4.Hafta) Kubilay Aslantaş MAK-205 Üretim Yöntemleri I Kalıcı Kalıp p Kullanılan lan Döküm D Yöntemleri (4.Hafta) Kubilay Aslantaş Kalıcı Kalıp p Kullanan Döküm D m YöntemleriY Harcanan kalıba döküm tekniğinin en büyük dezavantajı;

Detaylı

MADDENİN SINIFLANDIRILMASI

MADDENİN SINIFLANDIRILMASI MADDENİN SINIFLANDIRILMASI MADDE Saf madde Karışımlar Element Bileşik Homojen Karışımlar Heterojen Karışımlar ELEMENT Tek cins atomlardan oluşmuş saf maddeye element denir. ELEMENTLERİN ÖZELLİKLERİ Elementler

Detaylı