ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK"

Transkript

1 ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK YGS MATEMATİK KONU ANLATIMLI SORU BANKASI CEVAP ANAHTARI

2 RASYONEL SAYILAR ONDALIK SAYILAR ÖRNEKLER (Sayfa -) 6 ) ) ) 6) ; ; ) 0) ) ; 8 ) ) ) 0 ) ) 0 ) 0) 6 ) 8 ) 8 8) ) ; 6 6 6) 0 ) 6) a<c<b ) c>b>a 8) x<y<z ) 0) ), ) ) ) 6),6; 0,6 ),6; 8,6 8) ) tanesi (I, II, IV, V, IX) ;80 0 0) ; ;;; ; ; ; ; ; ALIŞTIRMALAR- (Sayfa ) ) 8 ) ) 8 ) 0,0 ) 0 6) ) 8) ) 6 0) x ) n(n ) ) 0 ) ) 6 8) 0 ) 0) 0 ) ) ) 0, 6) 600 ) ) ) a ) ) 6 8) ) 0) 6) ) 8 ) 0,0 ) ) ) 6) ) ) 6) 0 ) ) ) 0 ) b a 8) ) 0) 0 6 ) 0 ) 0) ) ) 0 ) 0 ) 6 ) 0 6) 6 8) ) 8) ) 60) 6) 6) 6 ) ) 0 6) 6 6) 66) 8 6) 0 68) a>b>c 6) 0) 0,8 ) ) 6) ) 8) 60 6) 6 ) ALIŞTIRMALAR- (Sayfa ) ) ) 8 6 ) ) 0) ) ) 6) ) 8) ) ) ) ) ) 6) 0

3 ) 8) b<a<c ) 8 0) 0,8 ) ) a ) b+ ) 8 ) 6) 6 ) 8) ) 0) ) 6 ) 0 ) 0, 6) ) 8) 0 0 ) 0 ) ) 0) x<y<z ) 0 ) D ) 0 ) 00 ) 6) 0 ) 0 8). DERECEDEN DENKLEMLER ÖRNEKLER (Sayfa 8-0) ) a) b) 6 c) ) ) ) ) 6) ) 8) ) (,) 0) 6 ) ) ) ) 8 ) a) (,, ), b) 8 ) 8) ) 0 ALIŞTIRMALAR (Sayfa ) ) ) ) R ) ) 6) ) 8) ) 0) ) ) ) 8) ) 0) ) ) ) ) (0,) ) 8 ) {(,)} ) 6) ) m 8 ) 0 6) 6 ) 6 8) ) 6 0) ) ) ) ÇARPANLARA AYIRMA VE ÖZDEŞLİKLER ÖRNEKLER (Sayfa 8) ) ) (x+) ) x(x +y) ) (x+y)(x+y ) ) b( a ) ) a b (b a) 6) ) x(x ) xy y x 6

4 ) ) (a )(a +) ) (b c)(a x) ) (a+c)(b c) ) (x )(t+a) ) (x+)(x +) 6) (b d).(a+c) ) (x )( y) ) ) (x+)(x ) ) ( m)(+m) ) (m+n)(m n) ) (a+b+)(a+b ) ) 6) 6(x y )(x +y ) ) (x+y)(x y+) y y 8 8 ) ) ( x)(+x+x ) ) (x +)(x x +) ) (m n)(6m +mn+n ) ) (x+)(x x+) ) ) x x+ ) m +mn+n ) (x ) ) (a+) ) x x++xy y+y 6) x x +x, x +x +x+, x +6x +x+8 ) ) (x )(x+) ) (x+)(x ) ) (x+)(x+) ) (x )(x ) ) (x )(x+) 6) (a )(a ) ) (m+6)(m+) 8) (x )(x+) ) (x+)(x+) 0) (x )(x ) ) (x+)(x ) 0) ) (x +x+)(x x+) ) (x +x+8)(x x+8) ) (x +x+)(x x+) ) (x +x+)(x x+) ) (a+b )(a b+) 6) ( 0) ) ( ) 8) (a+b)(a b+) ) ) x x ) a(x ) ) ab ) x x 6 ) 6) a b ) 8) a ) m t n t 0) a ) y x ), 8, ) 8 ) 6) ) 0 8) ) 8 0) x ) ALIŞTIRMALAR (Sayfa 8 ) A) ) x +x+ ) x x+ ) x +x+ ) a a+ ) x x+ 6) x x+ ) x +xy+y 8) x ++ x ) x 0xy+y 0) x +x +x+ ) x + x ) x +x y+8xy +6y ) x 6x +x 8 ) x +x y+6xy +8y ) 8x 6x +x 6) x 8 6x+ ) x +x+ 8) x +x +0x +0x +x+ x x x x ) x +8x +x +x+6 0) x 6 6x +x 0x +x 6x+ B) ) a b(a 6b ) ) x y( xy ) ) xy (+x y ) ) xy(x y+) ) xy(x+xy+)

5 6) xy(y+x+) ) x y (8x+y y ) 8) x y ( xy y) C) ) (x+)(x+) ) (a+)(a+) ) (x+)(x+) ) (x+)(x+) ) (x+)(x+) 6) (x )(x ) ) (x )(x ) 8) (y )(y ) ) (m )(m ) 0) ( x)(8 x) ) ( x)( x) ) ( x)( x) ) (x y)(x y) ) (x+y)(x+y) ) (x y)(x y) 6) (x +6)(x +) ) (m )(m ) 8) (x )(x 6)=(x )(x )(x+) ) (x++)(x++)=(x+)(x+) 0) (a x +)(a x +) D) ) (m+)(m ) ) (x+)(x ) ) (x )(x+) ) (x 6)(x+) ) (x 0)(x+) 6) (x )(x+) ) (x 6)(x+) 8) (x+)(x ) ) (x y)(x+y) 0) (x y)(x+y) ) (x y)(x+y) ) (x 0y)(x+y) ) (x y)(x+y) ) (x y)(x+y) ) (x+y)(x 6y) 6) (x y)(x+y) ) (x +)(x ) 8) (x )(x +) ) (x 8)(x +)=(x )(x+) 0) (x++8)(x+ )=(x+0)(x ) E) ) (x+)(x ) ) (x+)(x ) ) (x+)(x ) ) (x+)(x ) ) (x+)(x 8) 6) (x+)(x ) ) (x+)(x ) 8) (x+)(x ) ) (x+)(x+) 0) (x+)(x+) ) (x+)(x+) ) (6x+)(x ) ) (x+)(x+) ) (x+)(x ) ) (x+)(x ) 6) (x+)(x ) ) (x+y)(x y) 8) (x+y)(x y) ) (x+y)(x+y) 0) (x n +)(x n +) F) ) (x ) ) (x+) ) (x+6) ) (x+) ) (x ) 6) (0x +) ) x 8 +0x y +y =(x +y ) 8) (6x +y ) G) ) (x y)(x+y) ) (x )(x+) ) ( x)(+x) ) (x )(x+) ) (x )(x +) 6) (ab )(ab+) ) (x )(x+) 8) (x )(x+) ) (x y)(x+y) 0) (ab c )(ab+c ) ) (m )(m +) ) (acb )(acb+) ) ( x)(+x) ) (x y)(x+y) ) ( x)(+x) 6) x(x )(x+) ) x (x a) 8) x (x y)(x+y) ) 6(x )(x+) 0) (x )(x+) ) a(x )(x +) ) (x 6)(x+6) ) (x )(x+) ) c (ab )(ab+) H) ) 6(x y) x (x y)=(x y)(6 x ) ) (x y) x (x y)=(x y)( x ) ) y(x+z)+(x+z)=(x+z)(y+) ) (r+s)(t+w) ) y(x )+(x )=(x )(y+) 6) x(z )+y(z )=(z )(x+y) ) 6y (x +x+6)=(6y) (x+) =(6y+x+)(6y x ) 8) x (6y +y+)=(x) (y+) =(x+y+)(x y ) ) x(x+y)+z(y+x)=(x+y)(x+z) 0) y(x z)+z(x z)=(x z)(y+z) ) g(p r) (p r)=(p r)(g ) ) (x+y+z)(x y z) ) (x+y z)(x y+z) ) (x+) y =(x++y)(x+ y) ) (x ) y =(x +y)(x y) 6) x (y y+)=(x) (y ) =(x+y )(x y+) ) x (y +y+6)=(x) (y+) =(x+y+)(x y ) 8) a (a n +b )+c n (a n +b )=(a n +b )(a +c n )

6 I) ) x(x )=x(x )(x+) ) xy(x y )=xy(x y)(x+y) ) (x+y) ) (x+y) ) xy(x )=xy(x )(x+) 6) (x y) ) ( x) 8) (x )(x +) ) (y )(y+) 0) x (x y )=x (x y)(x+y) ) x(x +x+)=x(x+) ) x(x x+)=x(x ) ) x (x x+)=x (x ) ) xy(x +8x+6)=xy(x+) ) ( x )(+x ) 6) (x y )(x+y ) ) (x y) 8) 6(x 6x 6)= 6(x 8)(x+) ) x y (6x xy 6y )=x y (x+y)(x y) 0) x(x 8 )=x(x )(x +) ) m(m m +)=m(m )(m )=m(m )(m+)(m )(m+) ) x (x x +6) ) x (x +x ) 6(x )=(x )[x (x+) 6] ) x(x 6 +0x 8 +)=x(x 8 +) ) x(x +6x +)=x(x +) J) ) (x y)(x +xy+y ) ) (x y)(x +xy+y ) ) (x+y)(x xy+y ) ) (x+y)(x xy+y ) ) (+xy)( xy+x y ) 6) (xy )(x y +xy+) 6) (xy )(x y +xy+) ) (ab )(a b +ab+) 8) (x+y)(x xy+y ) ) ( a)(6+a+a ) 0) (6+b)(6 6b+b ) ) ( a)(6+a+a ) ) ( 0x)(+0x+00x ) ) (+x )( x +x ) ) (x y)(x +6xy+y ) ) (x+yc)(x 6xyc+y c ) K) ) (x x 6)(x x )=(x )(x+).(x )(x+) ) mx (m+n) my (m+n)=(m+n)(mx my )=(m+n)m(x y ) ) ((m+n) )((m+n) +)=(m+n+)(m+n )(m +mn+n +) ) a +a + a =(a +) a =(a ++a)(a + a) ) x (x y ) (x y )=(x y )(x )=(x y)(x+y)(x )(x+) 6) x (y y+)=x (y ) =(x+y )(x y+) ) (m m 8)(m m )=(m )(m+)(m )(m+) 8) (x+y)(x+z)[(x z) (x y)]=(x+y)(x+z)(y z) ) (a 8ab+6b )= (a b) =(+a b)( a+b) 0) (a )(a +)=(a )a =(a )(a+)a ALIŞTIRMALAR- (Sayfa 6) A) ) ) 6x yz ) 6y xz ) ) 6) (x )(x ) x(x ) ) x x 8) B) ) ) ) ) x x C) ) ab a ) a ) A+ ) b a ) 6) a b ) 8) x ) a 0) a b a b ) a ) x y ) a b ) m t n t ) a 6) a ) a 8) a a ) x y x y 0) D) ) x y x y ) ) a ) x+y ) xy 6) x x ) a

7 8) ab a b ) x 0) b ) ) a a ) ) x+y ) 6) x y ) n a a n 8) 80 ) x+ 0) a a ) x y ) ) ) a b ) x 6) a b y a b ) a E) ) 8) xy x y aabc ) a ) 0 ) a 6) a a a b ) ) 0) a b ab a ) ) ) a 8) 0 ) a b a a a c 6) a b ) bc ) a+ ) ab ) a b a b 0) 0 BASİT EŞİTSİZLİKLER VE MUTLAK DEĞER ÖRNEKLER (Sayfa 8 0) ) ) 6 ) ) <b ) 6) ) [,8] 8) ) 8 0) ) 60<xy< ) ) ) ) ) B 8) E )A 0) E, 6) A ÖRNEKLER (Sayfa ) ),, x,,, ) x +z z x ) ) x, ) x+, ) x, ) x+6 y z x x y y x y x z x z+x y ) ) {,}, ) { 8,8,, }, ) {, 8}, ) {, }, )[,+), 6) {,,}, ) {0}, 8) [,+), ), 0) {,6}, ) ) {,+}, ) 8, ) {,,} ) {} 6) 6 ) 8 8) 8 ) 0 0), ) ) (,), ) (,)(8,+), ) (,),, ) [,], ) (,][,+), 6), ) R, 8) ) (0,)( 8, ), 0) [0,][ 8, ], ) (,8][,0][, ), ) ( 8,) ALIŞTIRMALAR- (Sayfa 60) ) a), b) 6, c), d), e), f) 0, g), h) ) a) a, b) b, c) a+b+ab, d) a, e) b, f) c a, g) ab bc+ac ) a), b) 8, c), d) x, e) ) a) {, }, b) {, }, c) {, }, d) {, 6}, e) {, }, f) {, }, g) {,}, g) {,}, ı) 0,, j), k) 6

8 ) a) [,], b) [,], c) [ 8,], d) [,], e) [, ], f)[,], g) ( 6,6), h) (,), ı) 6) a) R\(,), b) R\(,), c) R\(,), d) R\(,), e) R\(,), f) R\(, ), g) R\[,], h) R\[, ], ı) R, j) R\{ } k) R, l) R ) a) [,][, ], b) [, ][,], c) [ 8, )(,6], d) (, ][,), e) [,0][,] 8) a) {}, b) { }, c) (, ], d) (, ), e) (, ), f) [,) ) 0) (, )(, ) ) ) R ) R ) (, ) ) 6), ) R 8) (, ][0, ) ), 0) ) ) 6 ) ) {} ),0 0, 6) ) 8), ) 0) ) ) {6} ) ) ) {} 6) ) 8) ) 0) {, } ) a veya veya a+ (Parçalı olarak yazılır) ) ab a ) a b c ) ) {,0} 6) {, 6,} ) 8) {,,8,} ) {} 0) a ) x ) 6 ) ) ) [0,) 6) {, } ) {,,} 8) ) {, } 60) x ALIŞTIRMALAR- (Sayfa ) ) B ) A ) A ) A ) A 6) B ) B 8) C ) B 0) B ) B ) E ) D ) C ) A 6) B ) C 8) B ) D 0) A ) A ) C ) C ) A ) A 6) C ) A 8) E ) B 0) B ) D ) A ) D ) B ) A 6) B ) B 8) A ) C 0) C ) B ) E ) C ) E ) C 6) B ) A 8) E ) B 0) A ) C ) A ) A ) B ) D 6) A ) A 8) A ) A 60) A 6) A 6) A 6) C 6) C 6) B 66) D 6) B 68) C 6) D 0) D ) C ) D ) D ) E ) E 6) E ) D 8) D ) C 80) B 8) B 8) C 8) B 8) D 8) B 86) C 8) C 88) A 8) C 0) A ) D ) A ) D ) A ÖRNEKLER (Sayfa 6) ) 8,, ),,,, ) ÜSLÜ KÖKLÜ SAYILAR 8,, ) 6, 6, 8, 8 ) 8.8, m+, x y (a+c) y x (b+d) 6) 0, (0),, x+ 8) 8, 8 ), yx 0) ) )

9 ) 0, ) {, } ) {,} 6), ) 8) ) ), 6, ) (0,+), ),, ) (,), ), 0) (6,) ) y<z<x ALIŞTIRMALAR- (Sayfa 6) ) a) 0 b) 6 c) d) 0 e) 0 f) ab a g) h) i) 6 j) k) l) 0 8 m) 8 n) o) p) r) s) ) ) 6 ) ) 6) (a) m mn ) 0 8) ) 0) ) ) ) ) a ) 6) a 8) n ) x+ 0) ) ) <n< ) ) x mn ) 6) ) 6 8) ) 0) ) ) ) a 6 ) a ) ) 0 6) ) 8) ) 6 0) 000 ) ) ) ) ) 6) x x ) 8) m.n ) 0) x ) ) ) ) m 6 ) 6 6) ) 6 8) 6 ) 60) 6) 6) 8 6) a b 6) 6) 66) 6) 6 68) 8 6) 0) ) ) ) ) 8 ) 6) ) 6 8) ) 80) 8) x 8) 8) 8) 6 8) 86) 8) 0 88) 8) x 0) ) a<c<b ) ) ) z<y<x ) (,+) 6) (, ) ) 8 ÖRNEKLER (Sayfa 6 6) KÖKLÜ SAYILAR ) (,] ) [,) ) ) ), ), ), ), ) 6) ) 8) x ) 6, 0) ) ) 6 6) ) 8) 6 0 ) ) ) 8 ) ) ) 6) 0 ) 8) ) 0) 6 8

10 ALIŞTIRMALAR- (Sayfa 6 6) ) (,] ) [, ) ) ) ) 6) 0, ) ) 6 0) ) ) ) 6 8) ) ) 6 6) ) 8) ) 0) ) ) ) ). ) 6) 00 ) 8) a<b<c ) 6 0) ) ) ) ) ) 6) a ) ) ) c<b<a ) ) ) 6 ) 0) 6 ) 80 ) ) ) 0 0 8) ) b<c<a 60) x y 6) 66) 6) (n tek doğal sayı) veya (n çift doğal sayı ve a>0) 8) ) 0) ) 6) ) 6 8) ) 6 6) x 6),6 6) 6 6) 6) DOĞAL SAYILAR TAMSAYILAR ÖRNEKLER (Sayfa 0 ) ) tek ) D ) D ) 8, 6, 8, 6 6),,+ ), 8) 0, ) 6 0) 08 ) ) 8 ) ) ) 0 6) ) 8) ) 0) 6 ) ) ) ) 000 ) 0 6) 6 ) 8) 0 ) 60 0) B A=0 ALIŞTIRMALAR- (Sayfa ) ) ) ) ) ) 6) 0 ) 8) E ) 0) 86 ) 80 ) ) 60 ) ) 6) 8 ALIŞTIRMALAR - (Sayfa ) ) ) ) 6 ) 8 ) 6) 8 ) B 8) ) 8 0) 6 ) ÖRNEKLER (Sayfa 6 8) ) 0 ) ) ),6 6) ) 0 8) () 6 ) 0) () 8 ) ) (000) 6 ) ) ) 000 6) 000 ) 000

11 8) 0000 ) ) ) ) ) 0 ) 0 ) 0 6) 0 ÖRNEKLER (Sayfa 8) ) ) ) 8 ) ) 6 ) 6) ) 0 8) 0 ) ) ) 6 6) ) 6 8) ) 0) ) 60 ) ) 88 ) 8 ) 6) C ) E 8) ) 0) ) ) ) ) 8 ) 0 6) ) 8) ) 0) ) ) ÖRNEKLER (Sayfa 8 8) ) 68 ) Bölüm=00000, kalan= 6) 6) ) 8 8) ) 0) ) ) 8 ve ) ) ),, veya 0,,6, veya,8, 6) ) 0,,6, 8),, ) 0),, ) ) ) ) ÖRNEKLER (Sayfa 86 88) ) ) 60 ) ) 6) ) 0 8) 8 ) 0) ) 0 ) ) ) ) 6) ) 0 8) ) 0) 0 ) ) ) 80 ) ALIŞTIRMALAR- (Sayfa 8 ) ) ) ) a ) 0 ) 6) ) 6 8) I,II,IV ) 0) 00 ) ) 0 ) ) 8 ) 6) 0 ) 6 8) 08 ) 8 0) 8 ) ) ) 6 ) 6 ) 8 6) ) 8) ) 0) 8 ) ) 8 ) ) 8 ) 6) D ) 8) 8 ) 0) 800 ) 6 ) ) 0000 ) ) 6) ) 8) 6 ) 0) ) ) 80 ) ) ) 6) 6 ) 8) ALIŞTIRMALAR- (Sayfa 0) ) 0 ) 00 ) 0 ) ) 6 6) 8 ) 8) ) 0) 886 ) 08 ) 0 ) C ) C ) 8 6) 0 ) 6 8) 00 ) 0) 0 ) 6 ) ) ) ) 6) ) 8) 6 ) 8 0) 0 ) ) 0

12 ) ) ) 6) ) 8 8) 00 ) A 0) ) ) 0 ) 6 ) ) 6) E ) C 8) ) 8 0) ) ) 8 ) ) 8 ) 6) ) 8) 00 ) C 60) D 6) E 6) D 6) D 6) 6) 6 66) 6) 8 68) D 6) 8 0) ) ) ) 00 ) ) 6) 6 ) 00x+8 8) ) 0 80) 8 8) 08 8) 8) 8) 8) 0 86) 8) 88) 8) 0) ) D ) ) 8 ) ) 8 6) ) A 8) E ) 0 00) 0 0) C 0) 0) 0) 0) 6 06) 0) 8 08) 0) 0) ) ) ) 6 ) ) 6) ) 60 8) ) 8 0) ) ) 6 ) ) 6 ) 80 6) 8 ) 0 8) 6 ) B 0) ) 60 ) 0 ) ) 0 ) 0 6) ) 8 8) ) 0 0) ) 8 ) ) ÖRNEKLER ORAN ORANTI ORTALAMALAR (Sayfa 0) ) ) ) ) d (Sayfa 06) ) 8 ) ) ) 6 ) 6) 60 ) 0 8) ) 0) ) 0 ) 8 (Sayfa 0) ) ) ) 6 ) 0 ) 8 6) 0 ) 8) 00 (Sayfa 08) ) 8 ) ) C ) 0 ) 6 6) 0 ) 0 (Sayfa 0) ) a b c d ) ) ) ) 8 6) A TO DO TO (Sayfa 0) ) 0 ) 0 ) 8 ) ) 6) 0 ) 8)

13 (Sayfa ) ) ) 6 ) ) 88 ) 6) ) 0 8) 6, ) p+q= (Sayfa ) ) 6 ) xy ) ) a=b ) 6) 6 ) 8) 6 (Sayfa ) ) ) ) 6 ) n m ) ALIŞTIRMALAR- (Sayfa ) ) 6 ) 0 ) ) ) 80 6) ) 00 8) 6 ) b 6 0) ALIŞTIRMALAR- (Sayfa ) ) 6 ) 8 ) 6 ) ) 0) E ) 0 ) 00 8) ) 0) ) 0 6) ) 6 6) ) :0: 8) ) ) ) ) 8 6) ) 8 8) ) ) ) ) 8 ) 0 0) 6 ) ), ) E ) ) 6 6) ) D 8) 8 ) 0) 000 ) 0 ) ) y 6 ) 00.bx a ) E 6) ) 6 8) ) 6 0) ) ) 0 ) 8 ) 6 ) 6) KESİR SAYI VE YAŞ PROBLEMLERİ (Sayfa ) ) 0 ) ) ) 0 PROBLEMLER ) 8 ) 0 6) ) 8) 8 0) 0 ) ) ) ) 8 ) 6) ) 60 8) 600 ) 6 0) 0 ) 600 ) 80 ) 000 ) ) 08 6) 60 ) 8 8) 0 ) 000 0) 0, ) 0 ) 00 ) 00 ) 0 ) 00 6) ) 8) 80 ) 6 0) 0

14 ) 0 ) ) ) ) 8 6) ) 0) ) ) 6000 ) ) 000 ) a ) 8) 8 ) 8 8) 0 ) 0 60) 6) 6 6) 0 6) 8 6) 6) 6 66) b a 6) b a 68) b a 6) x k(k ) YAŞ PROBLEMLERİ (Sayfa ) ) 8 ), ) 8 ) ) 0 6) 6 ) 8) ) 0) ) 8 ) ) ) 0 ) 6 6) 0 ) 8) ) 0) ) ) ) ) ) YÜZDE PROBLEMLERİ (Sayfa 6 ) ) ) 6000 ) 000 ) ) 6 6) % ) 8) 80 ) 8 0) ) 000 ) ) 0 ) % ) 6) %0 ) 0 8) % ) 00 0) % ) 0 ) %0 ) ) a<600<b FAİZ PROBLEMLERİ (Sayfa ) ) 6 ) 0 ) 000 ) 0000 ) 00 6) ) 000 8) %60 ) %80 0) ) %0 ) 60 ) 000 ) 000 ) 6) ) 0 8) KAR ZARAR PROBLEMLERİ (Sayfa ) ) 00 ) 00 ) 0 ) 0 ) 6 6) ) % 8) 00 ) 00 0) 0 ) %0 ) 6 ) %80 ) %0 ) %6 6) 80 zarar ) %0 zarar 8) %0 ) ), ) x=y ) 800 ) 0 TL kar ) %0 ) % 6) 80 ) %6 8) 000 KARIŞIM PROBLEMLERİ (Sayfa ) ) % ) %0 ) 60 ) %6 ) % 6) ) ) 8 0) %0 ) a ) 0 8) 8 ) 6 ) % ) 0 x x 8) 8 ) %0 6) 8 İŞÇİ VE HAVUZ PROBLEMLERİ (Sayfa 6) ) ) 6 ) ) ) 6) 0 ) 6 8) 6

15 ) 0 0) ) ) 0 ) 08 ) 6 ) 6) 6 ) 8) a ) 0) 0 ) ) 0 ) 0 ) ) 6),8 ) 8) t=a ) ) 0 ab a b 0) D ) ) 8 HAREKET PROBLEMLERİ (Sayfa ) ) b ) 0 ) 0 ) 8 ) 6) 0 ) 0 8) ) (0,00) (0,0) 0) ) ) 6 ) ) 0 ) 6) 60 ) 8 8) ) % 0) x y a(x y) ) 0 ) 60 ) 0 SAAT PROBLEMLERİ (Sayfa ) ) 0 o ) o ) 8 o ) 60 o ) o 0 6) o 60 ) o 0 8) o 00 ) o 00 0) o 60 MANTIK (Sayfa 0 ) ) i) 0 ii) 0 ) ) p=0, q= ) (xx x 6) ) 6) x+= ise x= ) 0 8) pq ) (xr, x +x)(xr, x=0) 0) E ) (x, x >0)(x, x x0) ) p=0, q=0, r=0 ) ) E ALIŞTIRMALAR (Sayfa ) ) E ) B ) A ) C ) E 6) D ) C 8) B ) B 0) D ) A ) B ) B ) B ) B KÜMELER ÖRNEKLER (Sayfa 0) 6) ) Y ) D ) D ) D ) D 6) Y ) D 8) D ) D 0) D ) D ) Y ) D ) D ) D ) a) 8 b) 6 c) 6 d) e) 6 f) 6 g) h) 8

16 8) 6 ) 0) 8 ) a) b) ) ) 0 ) ) 0 ) ) 6) 0 ) 6 8) ) 8 ) 8 ) 6 6) ) 8 ) 0) ) ) ) ) ) 0 6) 8 ) 8 8) ) 0) 8 ) ) ) ) A ) 6) )8 ) ) ) ) 8 8) a) b) c) d) ) C A B I 0) ) 0 ) 6 ) 0 ) ) 0 6) ) 8) 60 ) 0) ) 6 ) ) ) ALIŞTIRMALAR (Sayfa ) ) A ) E ) C ) D ) 0 6) C ) C 8) D ) 0) ) ) ) ) ) 6) ) 8 8) ) 0) ) 6 ) 6 ) ) ) 6 6) 0 ) 8) ) 8 0) ) ) 8 ) ) 6 ) 6) ) 8) 0 ) 0) 8 ) ) 6 ) ) ) 6) 6 ) 8) 6 ) 0) 6 ) ) D ) ) ) 0 6) 6 ) 0 8) ) 60) 6) 6 6) 6) 6 6) 6) 66) 0 6) 0 68) 6) 0 0) 0 ) ) 0 ) ) ) KARTEZYEN ÇARPIM BAĞINTI FONKSİYON ÖRNEKLER (Sayfa 8 0) ) ) ) ) 0 ) ) ) ) ) c b a ) (, )[,] BAĞINTI 6) a) b) 6 ) a) b) c) 8) ={(x,), (x,), (x,)} ) (, ) 0) Y. bağıntı Y. bağıntı değil Y. bağıntı Y. bağıntı değil 0 ) ) simetri özelliği var simetri özelliği yok simetri özelliği var simetriği özeliği var ) ters simetrisi var, ters simetrisi var ters simetrisi yok ters simetrisi var

17 ters simetrisi var ) Geçişkendir ) 6) (,) ) ={} ={,} ={,} ={} 8) Yansıma, Ters simeri, Geçişme FONKSİYON ) fonksiyon fonksiyon değil fonksiyon değil fonksiyon ) ) fonksiyon değil ) fonksiyon değil ) fonksiyon ) fonksiyon değil ) fonksiyon ) tanesi ) {,0} ) A=,,6 6) ) f(x)+ 8) f(x) ) f(x) 0) f (x) ) f(x). ) ) ) ) 8 6) 0! ) 8) ) Evet 0) Hayır ) Evet ) Hayır ) Evet ) ) 6) ) 0) ) x ) ) 8 ) ) ) ) (,0)(,6) ) (, ), (,8) ) (, )(,) ) (,)(,)(,)(,6) ) (,)(,)(,)(,8) ) ) x ) ) x x ) x ) x ) 8 x ) x 0) 6) x x ) {(,), (,), (,) (,)} 6) x ) 8) ) f()=0, f ()= ) x x 0) 8) x x ) ) x ) x ) x ) x ) (x ) + 6) x ) x ) ) 6x 0 ) 6x ) 0 ) ) ) x 6 ) ) x+ 6) ) 8) 8 ) 6 0) ) abcd dcab ) abcd dcab ) abcd dcab ) abcd dcab ) ) ) 0 ) ) ) 0 ) 6) ) 0 8) 6) ) ) ) 0 ) ) 6) ) 8) ) 0) ) ) 0 ) ) ) ) ) 0 ) 6) ) 8) 6

18 ) 0) 8) ) 60) 6) 6) ALIŞTIRMALAR (Sayfa ) ) ) 8 ) B ) 6 ) 0 6) ) f (x) 8) 0 ) 0) 0, ) x x ) ) 0 ) 0 ) 6) ) x 8) ) 0) 0 ) 6 ) ) ) ) 6) ) 8) ) 0) (x ) ) 6! ALIŞTIRMALAR- (Sayfa 80) ) (0,) ) [,] ) B ) ( ) ) {(,)(,0)} 6) ) D 8) D ) B 0) ) ) ) 6 ) ) 0 6) ) 8) ) 0) x 6 ) B 6) x+ ) x x ) 8) x 6 ) ) x+ ) f(x) ) ) 6x 8 x ) 6 ) 6) ) 8) x+ ) x ) x ) x x 0) ) ) x ) x+ 6) 8 ) ) ) x+0 6x ) 0) ) ) ) ) ) 6) B ) A 8) D ) E 60) A 6) x 6) 6) 00 6) 0) 8) x ALIŞTIRMALAR- (Sayfa 8 88) ) A ) E ) D ) 6 ) E 6) D ) ) 0) 0 8) D ) A ) B ) ) ) 8 6) 6 ) 8) 6 ) 0) ) ) 6) 0 ) 8) 0 ) x x 6 ) b d ) E ) D 0) ) D ) ) 0 ) ) 6) ) 8) ) 0 0) ) ) 8 ) E ) ) D 6) ) 8) C ) B 0) E ) 0 ) ) D ) ) 0 8) ) A ) 8 6) 8

19 ALIŞTIRMALAR- (Sayfa 8 ) ) D ) A ) 0 ) ) ) 6 ) D 6) ) 8) 0) 6 ) C ) ) C ) A ) B 6) E 8) ) D 0) D ) ) C ) ) ) D 6) E ) 8) D ) 0) A ) C ) ) D ) ) A 6) E ) 8) 0, ) 8 0) ) 6 ) A ) A ) ) 0 6) ) E 0) 0 ) C ) ) D ) ) C 8) ) C 6) ) 8) 0 ) 60) 6) 6) B 6) 6) 6) C 66) A 6) 68) 6) 0) 0 ) ) 6 ) ) 6) A ) B 8) ) 6 ) E (Sayfa 8 00) ) ) ) ) 0 ) 0 8) ) ) 0 ) b) c) 0, ) a) İŞLEM MODÜLER ARİTMETİK b) 68 ) a c sağlamaz, b d e sağlar 6) 8 ) yok ) yok ) 6 0) a) ) ) a) ) 60 6) ) 8 8) 0 ), b), 8 0) ),,,, ) ) ) ) ) ) ) x= ) ) ) YE=, e= (Sayfa 0 0) (Modüler Aritmetik) ) ) ) ) 0 ) 6) ) 8) ) 0) 6 ) ) 0 ) ) 8 ) 0 6) ) 8 8) ), 8 0) Pazar ) Perşembe ) i) Çarşamba ii) Salı iii) Cumartesi ) 0 ) 0 ) 0 6) 0 ) a) b) x 8) ) x 8

20 0), 0, ),,,0 ),,,,0, ),,6,8,0 ) {,} ALIŞTIRMALAR (Sayfa 0 0) ) ) 6 ) ) ) tane 6) 6 ) 8) ) 0) ) ) ) ) {,} ) x 6) D ) 8) ) 0) x ) ) {} ) ) ) 6) {,} ) 6 8) ) 0) 6 PERMÜTASYON KOMBİNASYON BİNOM OLASILIK (Sayfa 06 0) ) ) 0 ) ) ) I) 80, II) 60, 6) ) I), II), III) 8) I), II) 6, III) 68, IV), V) 8, VI) 8, VII) 6, VIII) 6 ) ) 80 ) ve 0 ) ) 60 ) 6 6) ) 8 8) 0) 60 ) 6 ) 0 ) 0 ) 0 ) 0 6) 6 ) 0 8) ) I)!, II)!.!.!.!, III)!.!.!.!, IV) 0 0)! 6!.! ) 6!.! ) I) 0, II) 0, III) 0 ) ) I)!.!, II)!!.!, III)!.! )!.6! 6) 8.! ) 6! ) I) 8) 8! )!!.!.! 8! 6.!.!.!, II) 6!!.!, III)!!.!.!!! ) 0 ).!.!!.! 8) ) 0 ). ).. 8 0) ) 6) 8!!.!.!!!.!.!!.! ) )! 6.!.! )!!.! ) ) 6!!.! ) 0 )!.!.!.!.! ALIŞTIRMALAR- (Sayfa 0 ) ) 8 ) ) 80 )! ) 6 6) P(,) ) P(6,) 8) P(,) P(6,) ) 8! 0)!.! ) 6!!.! )!.! ) ) )!!.!.! 6) 0 )!.! 8) 6!.! )!.!.! 0)!.! ) 0 ) ) 60 )!.! ) 0 6) 60!! KOMBİNASYON (Sayfa ) ) 8 0) a) b) 0 c) 0 d) 0 )

21 ) I) 8 II) 08 III) 08 0 IV) V) 6 ) I) II) 8 6 III) 8 8 ) 8 8 ) 6) ) 00 8) I) II). III) ) I) II) III) IV) 0) I) II) ) ) 8 ) 8 ) I) 6 II) III) 6 IV). V) 6 ) 6) I) 8 II) III) ) ) ) ) ) ) ) ) ) 0, ) 6, ) 6 6) 6 6) 0 6) 0 6) ) 8, ) 86 ALIŞTIRMALAR- (Sayfa 6 ) ) ) 0 ) ) ) 6) 6 ) 0 8) 60 ) 0 0) 6 ).6.! ) 0 ) 60 ) ) 0 6) 6 ) 0 8) ) 0 0) 660 ) 06 ) ) 8 ) 6 OLASILIK (Sayfa 8 ) ) ) ) ) n ) ) ) I) ) 6 ) I) II) 8) 6 II) 0 III) 6 ) 6 III) ) a) 8 0) ) ) b) ) i) ) I)...! 0, ii) 6 ) c) II).. 0 ) 8 6) I) II) ) ) I). 6. II).. ).. ) ) 8 ) 6) 6 ) 0 8) ) 0) 0 ) 8 ) ) ) I) II) ) 6) 6 ) 8) 0

22 ) ) 0 ) 0 ) ) 0 ) ALIŞTIRMALAR- (Sayfa ) ) 0 ) ) ) 6 ) 6) ) 6 8) 0 ) 0) 8 ) ) ) ) ) 6 6) ) 0 8) 8 ) 0 0) ) BİNOM (Sayfa ) 0) ) x 0.y )....x 6.y ).....x.y ) ) 60 ) ) 6 ) 8 ) 8 ) ) ) ) ) , ( ).., ( ).. ALIŞTIRMALAR- (Sayfa 8) ) ) ) 0 ) 86 ) 0 6) 6 ).0 8) 0 ) 0) ) 8!!.! ) ) ) ) 6) 0 8 ) 8) ) 0) ) ) ) 8.x.y ) ) 0 6) 0 ) 8) ) 0 0) ) 6 ) ) ) 80 ) 6) ) 6 8) ) 0) 60 ) 0 ) 6 ) 66 ) 0 ) 68 6)!.!.!! YGS ÖNCESİ TEKRAR TESTLERİ (Sayfa 8) YGS TEKRAR- ) B ) E ) A ) B ) E 6) A ) C 8) D ) A 0) B ) E ) C ) D ) D ) C 6) A ) E 8) D ) B 0) C ) A ) D ) E ) D ) B 6) C ) C 8) A ) D 0) ) B ) C YGS TEKRAR- ) A ) B ) D ) E ) C 6) B ) C 8) A ) D 0) D ) E ) E ) A ) D ) C 6) A ) B 8) A ) E 0) C ) D ) B ) C ) B ) C 6) A ) A 8) B ) D 0) D ) E ) D

23 YGS TEKRAR- ) C ) D ) E ) A ) E 6) A ) B 8) D ) A 0) B ) D ) E ) C ) A ) D 6) A ) D 8) B ) A 0) E ) A ) E ) C ) C ) B 6) C ) C 8) D ) B 0) D ) D ) C YGS TEKRAR- ) C ) D ) D ) A ) E 6) B ) C 8) C ) B 0) A ) D ) A ) D ) E ) D 6) B ) A 8) D ) C 0) C ) C ) A ) B ) D ) C 6) E ) D 8) B ) D 0) B ) D ) A YGS TEKRAR- ) D ) E ) B ) B ) D 6) E ) A 8) C ) B 0) D ) E ) C ) D ) C ) B 6) E ) A 8) C ) D 0) E ) A ) A ) A ) C ) B 6) D ) B 8) E ) D 0) B ) E ) B YGS TEKRAR-6 ) A ) E ) B ) D ) A 6) C ) E 8) D ) A 0) C ) A ) B ) D ) A ) E 6) C ) C 8) B ) B 0) E ) B ) D ) A ) C ) E 6) A ) D 8) A ) A 0) E ) D ) C YGS TEKRAR- ) C ) C ) D ) A ) D 6) C ) B 8) B ) D 0) A ) A ) C ) B ) D ) C 6) C ) E 8) D ) B 0) E ) A ) D ) A ) C ) A 6) E ) D 8) B ) C 0) C ) D ) D YGS TEKRAR-8 ) B ) A ) ) B ) B 6) C ) D 8) E ) D 0) D ) A ) C ) A ) C ) E 6) B ) D 8) C ) A 0) E ) D ) E ) E ) D ) B 6) A ) C 8) E ) E 0) C ) B ) C YGS TEKRAR- ) B ) C ) A ) D ) B 6) C ) D 8) B ) E 0) A ) B ) A ) C ) B ) D 6) D ) A 8) E ) B 0) E ) B ) D ) C ) D ) E 6) C ) B 8) E ) B 0) C ) A ) D YGS TEKRAR-0 ) E ) D ) ) C ) B 6) E ) B 8) C ) E 0) A ) D ) B ) A ) B ) C 6) C

24 ) A 8) B ) 0) A ) D ) A ) E ) B ) A 6) D ) B 8) B ) E 0) C ) A ) A YGS TEKRAR- ) D ) E ) D ) B ) E 6) E ) B 8) B ) A 0) B ) B ) C ) B ) E ) D 6) D ) E 8) E ) D 0) A ) A ) C ) D ) A ) C 6) C ) B 8) B ) E 0) A ) E ) C YGS TEKRAR- ) E ) B ) A ) C ) D 6) B ) A 8) C ) A 0) E ) A ) B ) C ) D ) E 6) A ) B 8) C ) D 0) D ) E ) A ) B ) C ) A 6) B ) C 8) A ) D 0) E ) D ) C YGS TEKRAR- ) B ) C ) D ) C ) B 6) A ) B 8) D ) C 0) D ) E ) C ) D ) E ) B 6) C ) E 8) D ) D 0) C ) B ) A ) B ) D ) E 6) E ) C 8) E ) B 0) A ) E ) B YGS TEKRAR- ) C ) B ) B ) C ) A 6) D ) A 8) D ) B 0) A ) D ) D ) A ) E ) C 6) A ) D 8) C ) C 0) E ) A ) C ) D ) E ) C 6) D ) B 8) A ) C 0) B ) A ) C YGS TEKRAR- ) E ) B ) E ) A ) B 6) C ) A 8) C ) B 0) C ) B ) B ) A ) B ) B 6) D ) E 8) D ) D 0) C ) E ) A ) B ) D ) D 6) B ) E 8) C ) B 0) A ) A ) E YGS TEKRAR-6 ) C ) A ) A ) C ) C 6) ) A 8) E ) C 0) E ) D ) B ) E ) E ) D 6) B ) E 8) C ) D 0) E ) A ) A ) D ) C ) B 6) E ) B 8) B ) C 0) E ) B ) E YGS TEKRAR- ) A ) A ) D ) D ) A 6) C ) E 8) D ) A 0) B ) B ) D ) A ) E ) B 6) E

(a,b) şeklindeki ifadelere sıralı ikili denir. Burada a'ya 1. bileşen b'ye 2. bileşen denir.

(a,b) şeklindeki ifadelere sıralı ikili denir. Burada a'ya 1. bileşen b'ye 2. bileşen denir. BĞANTI - FONKSİYON 1. Sıralı İkili : (a,b) şeklindeki ifadelere sıralı ikili denir. Burada a'ya 1. bileşen b'ye 2. bileşen denir.! (x 1,x 2, x 3,x 4,...x n ) : sıralı n li denir. Örnek, (a,b,c) : sıralı

Detaylı

12.SINIF A VE B GRUBU MATEMATİK-GEOMETRİ DERSİ KURS KONULARI VE TESTLERİ

12.SINIF A VE B GRUBU MATEMATİK-GEOMETRİ DERSİ KURS KONULARI VE TESTLERİ .SINIF A VE B GRUBU MATEMATİK-GEOMETRİ DERSİ KURS KONULARI VE TESTLERİ A-TEST SAYILAR- TEMEL KAVRAMLAR A-TEST SAYILAR- POLİNOMLAR B-TEST POLİNOMLAR- PARALEL DOĞRULARDA VE ÜÇGENDE AÇILAR A- B TEST PARALEL

Detaylı

Bu ders materyali 06.09.2015 23:17:19 tarihinde matematik öğretmeni Ömer SENCAR tarafından hazırlanmıştır. Unutmayın bilgi paylaştıkça değerlidir.

Bu ders materyali 06.09.2015 23:17:19 tarihinde matematik öğretmeni Ömer SENCAR tarafından hazırlanmıştır. Unutmayın bilgi paylaştıkça değerlidir. -- Bu ders materyali 06.09.05 :7:9 tarihinde matematik öğretmeni Ömer SENCAR tarafından UYGULAMA-00 Cevap: x- -x- x- =0 denklemini sağlayan x değeri kaçtır? UYGULAMA-00 Cevap: x x x 5 + = + denklemini

Detaylı

YGS MATEMATİK SORU BANKASI

YGS MATEMATİK SORU BANKASI YGS MATEMATİK SORU BANKASI Sebahattin ÖLMEZ www.limityayinlari.com Sınavlara Hazırlık Serisi YGS Matematik Soru Bankası ISBN: 978-60-48--9 Copyright Lmt Limit Yayınları Bu kitabın tüm hakları Lmt Limit

Detaylı

Çok terimli bir ifadeyi iki ya da daha çok ifadenin çarpımı şeklinde yazmaya çarpanlara ayırma denir.

Çok terimli bir ifadeyi iki ya da daha çok ifadenin çarpımı şeklinde yazmaya çarpanlara ayırma denir. 1 B)ÇARPANLARA AYIRMA VE ÖZDEŞLİKLER: Çok terimli bir ifadeyi iki ya da daha çok ifadenin çarpımı şeklinde yazmaya çarpanlara ayırma denir. Çarpanlara Ayırma Yöntemleri: 1)Ortak Çarpan Parantezine Alma:

Detaylı

MATM 133 MATEMATİK LOJİK. Dr. Doç. Çarıyar Aşıralıyev

MATM 133 MATEMATİK LOJİK. Dr. Doç. Çarıyar Aşıralıyev MATM 133 MATEMATİK LOJİK Dr. Doç. Çarıyar Aşıralıyev 5.KONU Cebiresel yapılar; Grup, Halka 1. Matematik yapı 2. Denk yapılar ve eş yapılar 3. Grup 4. Grubun basit özellikleri 5. Bir elemanın kuvvetleri

Detaylı

MUTLAK DEĞER Test -1

MUTLAK DEĞER Test -1 MUTLAK DEĞER Test -. < x < olduğuna göre, x x ifadesinin eşiti aşağıdakilerden 7 B) 7 x C) x 7 D) x 7 E) 7 x 5. y < 0 < x olduğuna göre, y x x y x y ifadesinin eşiti aşağıdakilerden xy B) xy C) xy D) xy

Detaylı

ales dört bin soru tarzına en yakın EŞİT AĞIRLIK ve SAYISAL ADAYLARA ALES SORU BANKASI Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş Doğan

ales dört bin soru tarzına en yakın EŞİT AĞIRLIK ve SAYISAL ADAYLARA ALES SORU BANKASI Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş Doğan ales 2015 tarzına en yakın dört bin soru EŞİT AĞIRLIK ve SAYISAL ADAYLARA ALES SORU BANKASI Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş Doğan Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş Doğan ALES Eşit Ağırlık ve

Detaylı

ÖABT Soyut Matematik KONU TESTİ Önermeler ve İspat Yöntemleri

ÖABT Soyut Matematik KONU TESTİ Önermeler ve İspat Yöntemleri ÖABT Soyut Matematik KONU TESTİ Önermeler ve İspat Yöntemleri ÇÖZÜMLER p q r q q p r q q. p r q q p r 5. p q q r r r, p q q r, r p, q q r q, q p q. p q p q p q p q p q q p p 6. p p q p p q p q p p p q

Detaylı

Buna göre, eşitliği yazılabilir. sayılara rasyonel sayılar denir ve Q ile gösterilir. , -, 2 2 = 1. sayıdır. 2, 3, 5 birer irrasyonel sayıdır.

Buna göre, eşitliği yazılabilir. sayılara rasyonel sayılar denir ve Q ile gösterilir. , -, 2 2 = 1. sayıdır. 2, 3, 5 birer irrasyonel sayıdır. TEMEL KAVRAMLAR RAKAM Bir çokluk belirtmek için kullanılan sembollere rakam denir. 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 sembolleri birer rakamdır. 2. TAMSAYILAR KÜMESİ Z = {..., -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3, 4,... }

Detaylı

1. BÖLÜM. Sayılarda Temel Kavramlar. Bölme - Bölünebilme - Faktöriyel EBOB - EKOK. Kontrol Noktası 1

1. BÖLÜM. Sayılarda Temel Kavramlar. Bölme - Bölünebilme - Faktöriyel EBOB - EKOK. Kontrol Noktası 1 1. BÖLÜM Sayılarda Temel Kavramlar Bölme - Bölünebilme - Faktöriyel EBOB - EKOK Kontrol Noktası 1 Isınma Hareketleri 1 Uygun eşleştirmeleri yapınız. I. {0, 1, 2,..., 9} II. {1, 2, 3,...} III. {0, 1, 2,

Detaylı

1 RASYONEL SAYILARDA İŞLEMLER Sorular Sorular DOĞRUSAL DENKLEMLER Sorular DOĞRUSAL DENKLEM SİSTEMLERİ 25

1 RASYONEL SAYILARDA İŞLEMLER Sorular Sorular DOĞRUSAL DENKLEMLER Sorular DOĞRUSAL DENKLEM SİSTEMLERİ 25 İçindekiler RASYONEL SAYILARDA İŞLEMLER. Çözümlü Sorular............................. 2.2 Sorular................................... 5 2 TEK - TERİMLİ veçok-terimli İFADELER 7 2. Çözümlü Sorular.............................

Detaylı

8.Konu Sonlu ve sonsuz kümeler, Doğal sayılar

8.Konu Sonlu ve sonsuz kümeler, Doğal sayılar 8.Konu Sonlu ve sonsuz kümeler, Doğal sayılar 1. Eşit güçlü kümeler 2. Sonlu ve sonsuz kümeler 3. Doğal sayılar kümesi 4. Sayılabilir kümeler 5. Doğal sayılar kümesinde toplama 6. Doğal sayılar kümesinde

Detaylı

ALES EŞİT AĞIRLIK VE SAYISAL ADAYLAR İÇİN ALES SORU BANKASI. Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş Doğan. Eğitimde

ALES EŞİT AĞIRLIK VE SAYISAL ADAYLAR İÇİN ALES SORU BANKASI. Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş Doğan. Eğitimde ALES 2017 EŞİT AĞIRLIK VE SAYISAL ADAYLAR İÇİN ALES SORU BANKASI Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş Doğan Eğitimde 30. yıl Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş Doğan ALES Eşit Ağırlık ve Sayısal Soru

Detaylı

YENİ ORTAÖĞRETİM MATEMATİK PROGRAMINA UYGUNDUR. YGS MATEMATİK 4. KİTAP MERVE ÇELENK FİKRET ÇELENK

YENİ ORTAÖĞRETİM MATEMATİK PROGRAMINA UYGUNDUR. YGS MATEMATİK 4. KİTAP MERVE ÇELENK FİKRET ÇELENK YENİ ORTAÖĞRETİM MATEMATİK PROGRAMINA UYGUNDUR. YGS MATEMATİK 4. KİTAP MERVE ÇELENK FİKRET ÇELENK İÇİNDEKİLER Çarpanlara Ayırma 5 52 Polinomlar 53 100 İkinci Dereceden Denklemler 101 120 Karmaşık Sayılar

Detaylı

SAYILAR MATEMATİK KAF03 BASAMAK KAVRAMI TEMEL KAVRAM 01. İki basamaklı en küçük sayı : İki basamaklı en büyük negatif sayı :.

SAYILAR MATEMATİK KAF03 BASAMAK KAVRAMI TEMEL KAVRAM 01. İki basamaklı en küçük sayı : İki basamaklı en büyük negatif sayı :. SAYILAR BASAMAK KAVRAMI İki basamaklı en küçük sayı : İki basamaklı en büyük negatif sayı :. Üç basamaklı rakamları farklı en küçük sayı :. SORU 5 MATEMATİK KAF03 TEMEL KAVRAM 01 Üç basamaklı birbirinden

Detaylı

Fatih University- Faculty of Engineering- Electric and Electronic Dept.

Fatih University- Faculty of Engineering- Electric and Electronic Dept. Dijital Devre Tasarımı EEE122 A Ref. Morris MANO & Michael D. CILETTI DIGITAL DESIGN 4 th edition Fatih University- Faculty of Engineering- Electric and Electronic Dept. 2. BÖLÜM Boole Cebri ve Mantık

Detaylı

KC00-SS.08YT05. Kolay Temel Matematik. Üniversite Haz rl k 1. 8 ( 3 + 2) 6. 3! 3 ( 3 3)": ( 3) x = 3 ve y = 2 3. ( 5) + ( 7) (+2) + 4

KC00-SS.08YT05. Kolay Temel Matematik. Üniversite Haz rl k 1. 8 ( 3 + 2) 6. 3! 3 ( 3 3): ( 3) x = 3 ve y = 2 3. ( 5) + ( 7) (+2) + 4 Üniversite Haz rl k Sözcükte Do al ve Say lar Söz Öbeklerinde ve Tam Say lar Anlam - I - I Kolay Temel Matematik. 8 ( + ) A) 7 B) 8 C) 9 D) 0 E) 6.! ( )": ( ) A) B) 0 C) D) E). 7. + 5 A) 6 B) 7 C) 8 D)

Detaylı

BLM 221 MANTIK DEVRELERİ

BLM 221 MANTIK DEVRELERİ 4. HAFTA BLM 221 MANTIK DEVRELERİ Prof Dr Mehmet AKBABA mehmetakbaba@karabuk.edu.tr Temel Kavramlar Boole Cebiri Uygulamaları Standart Formlar Standart Formlar: Sop ve Pos Formlarının Birbirlerine Dönüştürülmesi

Detaylı

MATEMATİK SORU BANKASI. ezberbozan serisi GEOMETRİ 30. KPSS tamamı çözümlü. eğitimde

MATEMATİK SORU BANKASI. ezberbozan serisi GEOMETRİ 30. KPSS tamamı çözümlü. eğitimde ezberbozan serisi MATEMATİK GEOMETRİ KPSS 2017 SORU BANKASI eğitimde tamamı çözümlü 30. Kerem Köker Kenan Osmanoğlu Levent Şahin Uğur Özçelik Ahmet Tümer Yılmaz Ceylan KOMİSYON KPSS EZBERBOZAN MATEMATİK

Detaylı

Uzayda Simetri. A(x, y, z) noktasının O(a, b, c) noktasına göre simetriği B(x, y, z ) ise O noktası [AB] nın orta noktasıdır.

Uzayda Simetri. A(x, y, z) noktasının O(a, b, c) noktasına göre simetriği B(x, y, z ) ise O noktası [AB] nın orta noktasıdır. Uzayda Simetri Hazırlayan Halit Çelik Matematik Öğretmeni Noktaya Göre Simetri: A(x, y, z) noktasının O(a, b, c) noktasına göre simetriği B(x, y, z ) ise O noktası [AB] nın orta noktasıdır. Buna göre şeklinde

Detaylı

KPSS GENEL YETENEK MATEMATİK & GEOMETRİ KONU ANLATIMLI SORU BANKASI

KPSS GENEL YETENEK MATEMATİK & GEOMETRİ KONU ANLATIMLI SORU BANKASI KPSS GENEL YETENEK MATEMATİK & GEOMETRİ KONU ANLATIMLI SORU BANKASI KPSS - 011 TÜM ADAYLAR İÇİN KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI KONU ANLATIMLI MODÜLER SET YAZAR Recep AKSOY EDİTÖR Murat CANLI YAYIN KOORDİNATÖRÜ

Detaylı

MUTLAK DEĞER. Örnek...6 : 1 x > 1 y > 1 z. Örnek...7 : x=1 5, y= 5 2, ise x+y y x x =? Örnek...1 : =? Örnek...8 : Örnek...2 : =?

MUTLAK DEĞER. Örnek...6 : 1 x > 1 y > 1 z. Örnek...7 : x=1 5, y= 5 2, ise x+y y x x =? Örnek...1 : =? Örnek...8 : Örnek...2 : =? TANIM MUTLAK DEĞER Örnek...6 : 1 x > 1 y > 1 z ise x y x z z y =? Bir x reel sayısına karşılık gelen noktanın sayı doğrusunda 0 (sıf ır) a olan uzaklığına x sayısının mutlak değeri denir ve x şeklinde

Detaylı

YGS - LYS SAYILAR KONU ÖZETLİ ÇÖZÜMLÜ SORU BANKASI

YGS - LYS SAYILAR KONU ÖZETLİ ÇÖZÜMLÜ SORU BANKASI YGS - LYS SAYILAR KONU ÖZETLİ LÜ SORU BANKASI ANKARA ÖN SÖZ Sevgili Öğrenciler, ÖSYM nin son yıllarda yaptığı sınavlardaki matematik sorularının eski sınav sorularından çok farklı olduğu herkes tarafından

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ Bölüm 1 KÜMELER Bölüm 2 SAYILAR

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ Bölüm 1 KÜMELER Bölüm 2 SAYILAR İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 KÜMELER 11 1.1. Küme 12 1.2. Kümelerin Gösterimi 13 1.3. Boş Küme 13 1.4. Denk Küme 13 1.5. Eşit Kümeler 13 1.6. Alt Küme 13 1.7. Alt Küme Sayısı 14 1.8. Öz Alt Küme 16 1.9.

Detaylı

KE00-SS.08YT05 DOĞAL SAYILAR ve TAM SAYILAR I

KE00-SS.08YT05 DOĞAL SAYILAR ve TAM SAYILAR I Üniversite Hazırlık / YGS Kolay Temel Matematik 0 KE00-SS.08YT05 DOĞAL SAYILAR ve TAM SAYILAR I. 8 ( 3 + ) A) 7 B) 8 C) 9 D) 0 E) 6. 3! 3 ( 3 3)": ( 3) A) B) 0 C) D) E) 3. 7 3. + 5 A) 6 B) 7 C) 8 D) 0

Detaylı

matematik sayısal ve mantıksal akıl yürütme

matematik sayısal ve mantıksal akıl yürütme çöz kazan matematik sayısal ve mantıksal akıl yürütme kpss 2015 ÖSYM sorularına en yakın tek kitap tamamı çözümlü geometri 2014 kpss de 94 soru yakaladık soru bankası Kenan Osmanoğlu, Kerem Köker KPSS

Detaylı

p sayısının pozitif bölenlerinin sayısı 14 olacak şekilde kaç p asal sayısı bulunur?

p sayısının pozitif bölenlerinin sayısı 14 olacak şekilde kaç p asal sayısı bulunur? 07.10.2006 1. Kaç p asal sayısı için, x 3 x + 2 (x r) 2 (x s) (mod p) denkliğinin tüm x tam sayıları tarafından gerçeklenmesini sağlayan r, s tamsayıları bulunabilir? 2. Aşağıdaki ifadelerin hangisinin

Detaylı

2014 / 2015 LYS HAFTA SONU KURS TAKVİMİ (TM)

2014 / 2015 LYS HAFTA SONU KURS TAKVİMİ (TM) TÜRKÇE EDEBİYAT MATEMATİK 1 MATEMATİK 2 GEOMETRİ COĞRAFYA TARİH 540 68 55 75 100 90 92 45 FELSEFE 15 1 Cuma Ağustos 2014 2 Cumartesi 3 Pazar 4 Pazartesi SINAVLAR DERSLER DAĞILIMLARI 5 Salı 1. Hafta 2.

Detaylı

ÇARPANLARA AYIRMA. çözüm. Çarpanlarına Ayrılacak İfade Ortak Çarpan İfadenin Çarpanlarına Ayrılmış Hali. 2a+4 2 2a+4=2.(a+2) 5x+5 5 5x+5=5.

ÇARPANLARA AYIRMA. çözüm. Çarpanlarına Ayrılacak İfade Ortak Çarpan İfadenin Çarpanlarına Ayrılmış Hali. 2a+4 2 2a+4=2.(a+2) 5x+5 5 5x+5=5. ÇARPANLARA AYIRMA ÇARPANLARA AYIRMA Bir polinomu farklı polinomların çarpımı şeklinde yazabilme işlemine çarpanlara ayırma işlemi denir. P()=A().B().C() şeklindeki yazılımda A(), B(), C() polinomlarına

Detaylı

TEOG. Sayma Sayıları ve Doğal Sayılar ÇÖZÜM ÖRNEK ÇÖZÜM ÖRNEK SAYI BASAMAKLARI VE SAYILARIN ÇÖZÜMLENMESİ 1. DOĞAL SAYILAR.

TEOG. Sayma Sayıları ve Doğal Sayılar ÇÖZÜM ÖRNEK ÇÖZÜM ÖRNEK SAYI BASAMAKLARI VE SAYILARIN ÇÖZÜMLENMESİ 1. DOĞAL SAYILAR. TEOG Sayma Sayıları ve Doğal Sayılar 1. DOĞAL SAYILAR 0 dan başlayıp artı sonsuza kadar giden sayılara doğal sayılar denir ve N ile gösterilir. N={0, 1, 2, 3,...,n, n+1,...} a ve b doğal sayılar olmak

Detaylı

ORAN - ORANTI Test -1

ORAN - ORANTI Test -1 ORAN - ORANTI Test -. x y x y x y. x y z 6 x z y 8 6 6. x y x y = 0 x 6. a b a b b a 0 0 0 0 6. a b c a b + c = a b farkı 6 0 6. a b a b = a. a b a + b = 6 b 8. x y z x y + z = x + z toplamı 8 0 6 0 0

Detaylı

Boole Cebri. (Boolean Algebra)

Boole Cebri. (Boolean Algebra) Boole Cebri (Boolean Algebra) 3 temel işlem bulunmaktadır: Boole Cebri İşlemleri İşlem: VE (AND) VEYA (OR) TÜMLEME (NOT) İfadesi: xy, x y x + y x Doğruluk tablosu: x y xy 0 0 0 x y x+y 0 0 0 x x 0 1 0

Detaylı

BÖLÜM I MATEMATİK NEDİR? 13 1.1. Matematik Nedir? 14

BÖLÜM I MATEMATİK NEDİR? 13 1.1. Matematik Nedir? 14 İÇİNDEKİLER Önsöz. V BÖLÜM I MATEMATİK NEDİR? 13 1.1. Matematik Nedir? 14 BÖLÜM II KÜMELER 17 2.1.Küme Tanımı ve Özellikleri 18 2.2 Kümelerin Gösterimi 19 2.2.1 Venn Şeması Yöntemi 19 2.2.2 Liste Yöntemi

Detaylı

8. 2 x+1 =20 x. 9. x 3 +6x 2-4x-24=0 10.

8. 2 x+1 =20 x. 9. x 3 +6x 2-4x-24=0 10. MAT-1 EK SORULAR-2 1. 6. A)7 B)8 C)15.D)56 E)64 Olduğuna göre x.a)1 B)2 C)3 D)4 E)6 7. 2. Birbirinden farklı x ve y gerçek A)5.B)6 C)7 D)8 E)9 sayıları için; x 2 +2009y=y 2 +2009x eşitliği sağlandığına

Detaylı

2017 MÜKEMMEL YGS MATEMATİK

2017 MÜKEMMEL YGS MATEMATİK 2017 MÜKEMMEL YGS MATEMATİK 1. 2,31 0,33 0,65 0,13 + 3,6 0,6 işleminin sonucu kaçtır? A)0,5 B) 0,8 C)0,9 D)5 E)8 4. Üç basamaklı ABB doğal sayısı 4 e ve 9 a kalansız bölünmektedir. Buna göre, A+B toplamının

Detaylı

İKİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER

İKİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER İKİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER İkinci Dereceden Denklemler a, b ve c reel sayı, a ¹ 0 olmak üzere ax + bx + c = 0 şeklinde yazılan denklemlere ikinci dereceden bir bilinmeyenli denklem denir. Aşağıdaki denklemlerden

Detaylı

EŞİTSİZLİKLER. 5. x 2 + 4x + 4 > x 2 0. eşitsizliğinin çözüm kümesi. eşitsizliğinin çözüm kümesi. aşağıdakilerden hangisidir?

EŞİTSİZLİKLER. 5. x 2 + 4x + 4 > x 2 0. eşitsizliğinin çözüm kümesi. eşitsizliğinin çözüm kümesi. aşağıdakilerden hangisidir? 1. 36 x A) [- 6, ] B) [- 6, 6 ] C) [, 36] D) [, 36 ] E) [- 36, ] 5. x + 4x + 4 > A) (, ) B) - } C) D) R E) R - {- } 6. x + 8x + 16. x x 8 < aşağıdalerden hangisidir? A) (- 4, ) B) (-, ) C) (- 4, ) A) {

Detaylı

2014 / 2015 LYS HAFTA İÇİ KURS TAKVİMİ (TM) DAF NO DERS 2

2014 / 2015 LYS HAFTA İÇİ KURS TAKVİMİ (TM) DAF NO DERS 2 TÜRKÇE EDEBİYAT MATEMATİK 1 MATEMATİK 2 GEOMETRİ COĞRAFYA EKİM 2014 540 68 55 75 100 90 92 1 Çarşamba ARİFE 2 Perşembe TARİH FELSEFE 3 Cuma TATİL 45 15 KURBAN BAYR. 4 Cumartesi TATİL 1.GÜN KURBAN BAYR.

Detaylı

YGS MATEMATİK - CEBİR 01 TEMEL SAYI KAVRAMLARI VE UYGULAMALARI 02 TAMSAYILARDA BÖLME 03 BÖLÜNEBİLME KURALLARI 04 ASAL SAYILAR 05 OBEB VE OKEK 06

YGS MATEMATİK - CEBİR 01 TEMEL SAYI KAVRAMLARI VE UYGULAMALARI 02 TAMSAYILARDA BÖLME 03 BÖLÜNEBİLME KURALLARI 04 ASAL SAYILAR 05 OBEB VE OKEK 06 1 YGS MATEMATİK - CEBİR 01 TEMEL SAYI KAVRAMLARI VE UYGULAMALARI 02 TAMSAYILARDA BÖLME 03 BÖLÜNEBİLME KURALLARI 04 ASAL SAYILAR 05 OBEB VE OKEK 06 RASYONEL SAYILAR KÜMESİ VE ÖZELLİKLERİ 07 BASİT EŞİTSİZLİKLER

Detaylı

Başlayanlara AKTİF MATEMATİK

Başlayanlara AKTİF MATEMATİK KPSS - YGS - DGS - ALES Adayları için ve 9. sınıfa destek 0 dan Başlayanlara AKTİF MATEMATİK MEHMET KOÇ ÖNSÖZ Matematikten korkuyorum, şimdiye kadar hiç matematik çözemedim, matematik korkulu rüyam! bu

Detaylı

BAĞINTI - FONKSİYON Test -1

BAĞINTI - FONKSİYON Test -1 BAĞINTI - FONKSİYON Test -. A,,,4,5 B,, olduğuna göre, AB kümesinin eleman saısı A) 8 B) C) D) 4 E) 5 5. A ve B herhangi iki küme AB,a,,a,,a,,b,,b,,b olduğuna göre, s(a) + s(b) toplamı A) B) 4 C) 5 D)

Detaylı

9) A B ve B A ise A=B dir. Birbirinin alt kümesi olan iki küme eşit kümedir.

9) A B ve B A ise A=B dir. Birbirinin alt kümesi olan iki küme eşit kümedir. CEVAPLAR .BÖLÜM - TEST ) {K.K.T.C nin g harfi ile başlayan ilçeleri} ) İlkbahar, yaz, sonbahar, kış mevsimlerinin bazıları ile oluşturulacak kümeler farklı olacağından, bir küme oluşturmazlar. ) Okulumuzdaki

Detaylı

Bu ders materyali 22.05.2015 09:35:42 tarihinde matematik öğretmeni Ömer SENCAR tarafından hazırlanmıştır. Unutmayın bilgi paylaştıkça değerlidir.

Bu ders materyali 22.05.2015 09:35:42 tarihinde matematik öğretmeni Ömer SENCAR tarafından hazırlanmıştır. Unutmayın bilgi paylaştıkça değerlidir. -1- Bu ders materyali.05.015 09:35:4 tarihinde matematik öğretmeni Ömer SENCAR tarafından SAYI KÜMESİ TAMAMLAYARAK BÖLÜNEBİLME KURALLARINI UYGULAMA SORU-1) "Rakamları kalansız bölünebilen sayılara TEKİN

Detaylı

Soru Konu Doğru Yanlış Boş

Soru Konu Doğru Yanlış Boş YGS - MATEMATİK DENEME- A Soru Konu Doğru Yanlış Boş Mutlak Değerin Sayıya Eşitliği % % Sayılar Akıl Yürütme % % Okek Dikdörtgen Birleştirme % % Kesirlerin Okeki % % Obeb Problemleri % % Obeb Denklemi

Detaylı

1. ÇÖZÜM YOLU: (15) 8 = = 13 13:2 = :2 = :2 = 1.2+1

1. ÇÖZÜM YOLU: (15) 8 = = 13 13:2 = :2 = :2 = 1.2+1 . ÇÖZÜM YOLU: (5) 8 =.8+5 = 3 3:2 = 6.2+ 6:2 = 3.2+0 3:2 =.2+ En son bölümden başlayarak kalanları sıralarız. (5) 8 = (0) 2 2. ÇÖZÜM YOLU: 8 sayı tabanında verilen sayının her basamağını, 2 sayı tabanında

Detaylı

YGS / Temel Matematik Soru ve Çözümleri

YGS / Temel Matematik Soru ve Çözümleri 8 9 4 4 7 0 4 5 4 4 + 5 = 4 + 5 = 1 5 = (Cevap E) Rasyonel Sayılar 1 8 4 8 8 4 6 9 ( ) = = 6 6 4 ( ) 8 8 8 1 1 8 4 = = = 16 (Cevap D) Üstlü Sayılar 1 1 7 + = 1 1 6 6 6 7 + 1 = 7 + 1 = 81 + 1 = 9+ 1 = 10

Detaylı

SAYI BASAMAKLARI. çözüm

SAYI BASAMAKLARI. çözüm SAYI BASAMAKLARI Sayı Basamakları Günlük hayat m zda 0 luk say sistemini kullan r z. 0 luk say sistemini kullanmam z n nedeni, sayman n parmaklar m zla ba lamas ve iki elimizde toplam 0 parmak olmas olarak

Detaylı

ALES SÖZEL ADAYLAR İÇİN ALES SORU BANKASI. Savaş Doğan - Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker. Eğitimde

ALES SÖZEL ADAYLAR İÇİN ALES SORU BANKASI. Savaş Doğan - Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker. Eğitimde ALES 2017 SÖZEL ADAYLAR İÇİN ALES SORU BANKASI Savaş Doğan - Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker Eğitimde 30. yıl Savaş Doğan - Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker ALES Sözel Soru Bankası ISBN-978-605-364-423-1 Kitapta

Detaylı

2014 / 2015 YGSH HAFTA İÇİ KURS TAKVİMİ (YGSH) DAF NO DERS 2

2014 / 2015 YGSH HAFTA İÇİ KURS TAKVİMİ (YGSH) DAF NO DERS 2 EKİM 2014 TÜRKÇE 425 60 MATEMATİK GEOMETRİ FİZİK KİMYA BİYOLOJİ 80 50 45 30 50 ARİFE 1 Çarşamba 2 Perşembe 3 Cuma TATİL COĞRAFYA TARİH FELSEFE 45 45 20 KURBAN BAYR. 4 Cumartesi TATİL 1.GÜN KURBAN BAYR.

Detaylı

2014 - LYS TESTLERİNE YÖNELİK ALAN STRATEJİLERİ

2014 - LYS TESTLERİNE YÖNELİK ALAN STRATEJİLERİ 2014 - LYS TESTLERİNE YÖNELİK ALAN STRATEJİLERİ YGS sonrası adayları puan getirisinin daha çok olan LYS ler bekliyor. Kalan süre içinde adayların girecekleri testlere kaynaklık eden derslere sabırla çalışmaları

Detaylı

Şekildeki gibi yarıçapları 1 cm olan üç çember birbirine teğettir. Bu çemberler arasındaki a- lan kaç cm 2 dir? A) π. E) π+ 2 3. Çözüm: üçgendir. 2.

Şekildeki gibi yarıçapları 1 cm olan üç çember birbirine teğettir. Bu çemberler arasındaki a- lan kaç cm 2 dir? A) π. E) π+ 2 3. Çözüm: üçgendir. 2. . + - + + - x y x y x y x y ifadesi aşağıdakilerden hangisine eşittir? ) - B) - C) - x y x y x y D) - E ) 5 - x y x y + - + + - 5 - x y x y x y x y x y. Verilen şekilde açıların ölçüleri verilmiştir. En

Detaylı

KÖKLÜ SAYILAR TEST / 1

KÖKLÜ SAYILAR TEST / 1 KÖKLÜ SAYILAR TEST / 1 1. Aþaðýdakilerden hangisi reel sayý deðildir? A) B) C) 0 D) 8 E). 6 2 9 A) 16 B) 18 C) 20 D) 2 E) 0 2. Aþaðýdakilerden hangisi irrasyonel sayýdýr? 6. Aþaðýdakilerden hangisi yanlýþtýr?

Detaylı

6. Ali her gün cebinde kalan parasının (2009) a, b ve c farklı pozitif tamsayılar, 9. x, y, z pozitif gerçek sayılar,

6. Ali her gün cebinde kalan parasının (2009) a, b ve c farklı pozitif tamsayılar, 9. x, y, z pozitif gerçek sayılar, 1. 9 2 x 2 ifadesinin açılımında sabit x terim kaç olur? A) 672 B) 84 C) 1 D) -84.E) -672 6. Ali her gün cebinde kalan parasının %20 sini harcamaktadır. Pazartesi sabahı haftalığını alan Ali ni Salı günü

Detaylı

2016 Kpss Lisans Matematik & Geometri E-Kursu

2016 Kpss Lisans Matematik & Geometri E-Kursu 2016 Kpss Lisans Matematik & Geometri E-Kursu Özellikler Müfredat Tarihler Özellikler Konu Anlatımları: 2015-2016 yılında konu anlatımlarımıza artık senkron ( canlı ) dersi ekledik. Kpss 2016 Matematik

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 16. MATEMATİK YARIŞMASI 10. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 16. MATEMATİK YARIŞMASI 10. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI. MATEMATİK YARIŞMASI 0. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI 5. sayısının virgülden sonra 9 99 999 5. basamağındaki rakam kaçtır? A) 0 B) C) 3 D) E) 8!.!.3!...4! 4. A= aşağıdaki hangi

Detaylı

YAŞ PROBLEMLERĐ GENEL ÖRNEKLER. Yaş Problemleri MATEMATĐK ĐM YILLAR 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011

YAŞ PROBLEMLERĐ GENEL ÖRNEKLER. Yaş Problemleri MATEMATĐK ĐM YILLAR 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 YILLAR 00 003 004 005 006 007 008 009 010 011 ÖSS-YGS 1 - - 1 1 1 - - - - YAŞ PROBLEMLERĐ Belli bir yıl sonra herkesin yaşı aynı miktarda artar Đki kişinin yaşları toplamı t yıl sonra t artar, t yıl önce

Detaylı

SINIF TEST. Üslü Sayılar A) 4 B) 5 C) 6 D) 7 A) - 5 B) - 4 C) 5 D) 7. sayısı aşağıdakilerden hangisine eşittir?

SINIF TEST. Üslü Sayılar A) 4 B) 5 C) 6 D) 7 A) - 5 B) - 4 C) 5 D) 7. sayısı aşağıdakilerden hangisine eşittir? 8. SINIF. Üslü Sayılar - = T olduğuna göre T kaçtır? A) - B) - C) D) 7 TEST.. 0 - işleminin sonucu kaç basamaklı bir sayıdır? A) B) C) 6 D) 7. n =- 7 için n ifadesinin değeri kaçtır? A) - 8 B) - C) 8 D)

Detaylı

SORU BANKASI GEOMETRİ KPSS KPSS. Genel Yetenek Genel Kültür. Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme. Eğitimde. Lise ve Ön Lisans Adayları İçin MATEMATİK

SORU BANKASI GEOMETRİ KPSS KPSS. Genel Yetenek Genel Kültür. Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme. Eğitimde. Lise ve Ön Lisans Adayları İçin MATEMATİK KPSS Genel Yetenek Genel Kültür Lise ve Ön Lisans Adayları İçin MATEMATİK Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme KPSS 2016 Pegem Akademi Sınav Komisyonu; 2014 KPSS ye Pegem Yayınları ile hazırlanan adayların,

Detaylı

Taşkın, Çetin, Abdullayeva 2. ÖZDEŞLİKLER,DENKLEMLER VE EŞİTSİZLİKLER

Taşkın, Çetin, Abdullayeva 2. ÖZDEŞLİKLER,DENKLEMLER VE EŞİTSİZLİKLER MATEMATİK Taşkın, Çetin, Abdullayeva BÖLÜM. ÖZDEŞLİKLER,DENKLEMLER VE EŞİTSİZLİKLER. ÖZDEŞLİKLER İki cebirsel ifade içerdikleri değişkenlerin (veya bilinmeyenlerin) her değeri içinbirbirine eşit oluyorsa,

Detaylı

1) BU TESTTE TEMEL MATEMATİK VE GEOMETRİ OLMAK ÜZERE, TOPLAM 40 ADET SORU VARDIR. 2) BU TESTİN CEVAPLANMASI İÇİN TAVSİYE EDİLEN SÜRE 40 DAKİKADIR.

1) BU TESTTE TEMEL MATEMATİK VE GEOMETRİ OLMAK ÜZERE, TOPLAM 40 ADET SORU VARDIR. 2) BU TESTİN CEVAPLANMASI İÇİN TAVSİYE EDİLEN SÜRE 40 DAKİKADIR. 1) U ESE EMEL MEMİK VE GEOMERİ OLMK ÜZERE, OPLM 0 DE SORU VRDIR. ) U ESİN CEVPLNMSI İÇİN VSİYE EDİLEN SÜRE 0 DKİKDIR. 1) 1 1 1 işleminin sonucu kaçtır? ) 0, ) 1 C) 1,5 D) 1,5 E) 5) I. İki çift sayının

Detaylı

SAYILAR. Temel Kavramlar. 5) a, b, c birbirinden farklı rakamlar olmak üzere A = a + b c ifadesinin alabileceği en büyük değer kaçtır?

SAYILAR. Temel Kavramlar. 5) a, b, c birbirinden farklı rakamlar olmak üzere A = a + b c ifadesinin alabileceği en büyük değer kaçtır? Bu testi çözmen gereken dakika DGS'de bu testten çıkan soru sayısı Temel Kavramlar ) 6-(-) + 8.(-) işleminin sonucu kaçtır? A) -6 B) -0 C) -4 D) 4 E) 6 ) a, b, c birbirinden farklı rakamlar olmak üzere

Detaylı

1984 ÖYS A) 875 B) 750 C) 625 D) 600 E) 500

1984 ÖYS A) 875 B) 750 C) 625 D) 600 E) 500 984 ÖYS. + + a a + a + a işleminin sonucu nedir? a A) +a B) a C) +a D) a E) +a a b ab. ifadesinin kısaltılmış biçimi a b + a b + ab a + b A) a b a b D) a b B) a b a + b E) ab(a-b) C) a b a + b A) 87 B)

Detaylı

12. SINIF / ÜNİVERSİTE HAZIRLIK YGS DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TESTİ

12. SINIF / ÜNİVERSİTE HAZIRLIK YGS DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TESTİ YGS DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TESTİ 01 Sözcükte ve Söz Öbeklerinde Anlam 02 Cümlede Anlam İlişkileri / Kavramlar 03 Cümle Yorumu 04 Anlatım ve Özellikleri 05 Anlatım Türleri 06 Sözlü Anlatım 07

Detaylı

6. 3x2-8x - 3 = O denkleminin negatif kökü asagidakilerden. 7. mx2 - (2m2 + i) x + 2m = O denkleminin köklerinden

6. 3x2-8x - 3 = O denkleminin negatif kökü asagidakilerden. 7. mx2 - (2m2 + i) x + 2m = O denkleminin köklerinden ikinci Dereceden Denklemler, tçözüm Kümesi, Köklerin Varligi. (m - 9) x + x - 6 = o denkleminin ikinci dereceden bir bilinmeyenli denklem olmasi için, m degeri asagidakilerden hangisi olamaz? A) - B) -

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 18. MATEMATİK YARIŞMASI 10. SINIF TEST SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 18. MATEMATİK YARIŞMASI 10. SINIF TEST SORULARI . a 6 b a b 8 ifadesinin açılımında b çarpanının bulunmadığı terim aşağıdakilerden hangisidir?. Bir toplulukta en az iki kişinin yılın aynı ayı ve haftanın aynı gününde doğduğu kesin bilindiğine göre,

Detaylı

7 Mayıs 2006 Pazar,

7 Mayıs 2006 Pazar, TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI 14. ULUSAL MATEMATİK OLİMPİYATI - 2006 BİRİNCİ AŞAMA SINAVI Soru kitapçığı türü A 7 Mayıs 2006 Pazar, 13.00-15.30

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ OLASILIĞA GİRİŞ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ OLASILIĞA GİRİŞ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İST 213 OLASILIK DERSİ OLASILIĞA GİRİŞ DOÇ. DR. NİHAL ERGİNEL OLASILIĞA GİRİŞ - Bugün yağmur yağma olasılığı % 75 dir. - X marka bilgisayarın hiç servis gerektirmeden 100000 saat çalışması

Detaylı

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İSTANBUL BİLİM OLİMPİYATLARI 2017 LİSE MATEMATİK SINAVI. 10 Mayıs 2017 Çarşamba,

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İSTANBUL BİLİM OLİMPİYATLARI 2017 LİSE MATEMATİK SINAVI. 10 Mayıs 2017 Çarşamba, İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İSTANBUL BİLİM OLİMPİYATLARI 07 LİSE MATEMATİK SINAVI 0 Mayıs 07 Çarşamba, 09.30 -.30 Öğrencinin, Adı Soyadı : T.C. Kimlik No : Okulu / Sınıfı : Sınav Merkezi : . Bir

Detaylı

Ö.S.S. 1994. MATEMATĐK SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ = 43. olduğuna göre a kaçtır?

Ö.S.S. 1994. MATEMATĐK SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ = 43. olduğuna göre a kaçtır? Ö.S.S. 1994 MATEMATĐK SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ 4.10 1. 4 10 +.10 4 işleminin sonucu kaçtır? A) 0,4 B) 4, C) 4 D) 40 E) 400 Çözüm 1 4.10 +.10 4 10 4 4.10 +.10 10 1+ 1 4 4 (40+ ).10 10 4 4 4 (98² 98²) 00.9.

Detaylı

KPSS MATEMATİK KONU ANLATIMLI SORU BANKASI ANKARA

KPSS MATEMATİK KONU ANLATIMLI SORU BANKASI ANKARA KPSS MATEMATİK KONU ANLATIMLI SORU BANKASI ANKARA İÇİNDEKİLER Matematiğe Giriş... Temel Kavramlar... Bölme - Bölünebilme Kuralları... 85 EBOB - EKOK... Rasyonel Sayılar... Basit Eşitsizlikler... 65 Mutlak

Detaylı

Soru Konu Doğru Yanlış Boş

Soru Konu Doğru Yanlış Boş YGS - MATEMATİK DENEME- A Soru Konu Doğru Yanlış Boş Okek Bölünebilme % % Obeb Problemleri % % % Obeb - Okek % % Basit ve Bileşik Kesirler % % Okek Denklemi % % Paydaları Eşitlenemeyen Kesirler % % Okek

Detaylı

MATEMATİK SORU BANKASI GEOMETRİ KPSS KPSS. Genel Yetenek Genel Kültür. Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme. Eğitimde

MATEMATİK SORU BANKASI GEOMETRİ KPSS KPSS. Genel Yetenek Genel Kültür. Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme. Eğitimde KPSS Genel Yetenek Genel Kültür MATEMATİK Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme KPSS 2016 Pegem Akademi Sınav Komisyonu; 2015 KPSS ye Pegem Yayınları ile hazırlanan adayların, 100'ün üzerinde soruyu kolaylıkla

Detaylı

2004 II. MATEMATİK YARIŞMASI I. AŞAMA SORULARI

2004 II. MATEMATİK YARIŞMASI I. AŞAMA SORULARI 4 II MATEMATİK YARIŞMASI I AŞAMA SORULARI 4? 4 4 A B denkleminde A ve B birbirinden farklı pozitif tam sayılar olduğuna göre, A + B toplamı kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? 5 A) B) C) - D) E) - 8 4 x x

Detaylı

ales dörtbinsoru formatında EŞİT AĞIRLIK ve SAYISAL ADAYLARA ALES SORU BANKASI Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş Doğan

ales dörtbinsoru formatında EŞİT AĞIRLIK ve SAYISAL ADAYLARA ALES SORU BANKASI Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş Doğan ales 203 formatında dörtbinsoru EŞİT AĞIRLIK ve SAYISAL AAYLARA ALES SORU ANKASI Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş oğan Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş oğan ALES Eşit Ağırlık ve Sayısal Soru

Detaylı

12-A. Sayılar - 1 TEST

12-A. Sayılar - 1 TEST -A TEST Sayılar -. Birbirinden farklı beş pozitif tam sayının toplamı 0 dur. Bu sayılardan sadece ikisi den büyüktür. Bu sayılardan üç tanesi çift sayıdır. Buna göre bu sayılardan en büyüğü en çok kaç

Detaylı

barisayhanyayinlari.com

barisayhanyayinlari.com YGS MATEMATİK KONU ANLATIM FASİKÜLLERİ SERİSİ 1 ISBN 978-605-84147-0-9 Baskı Tarihi Ağustos 015 Baskı Yeri: İstanbul YAYINLARI İletişim tel: (538) 90 50 19 barisayhanyayinlari.com Benim için her şey bir

Detaylı

( a, b ) BAĞINTI, FONSİYON, İŞLEM SIRALI İKİLİ :

( a, b ) BAĞINTI, FONSİYON, İŞLEM SIRALI İKİLİ : BAĞINTI, FONSİYON, İŞLEM SIRALI İKİLİ : a ve b elemanlarının belirttiği ( a, b ) şeklindeki ikiliye sıralı ikili denir. Sıralı ikili denilmesindeki sebep bileşenlerin yeri değiştiğinde ikilinin değişmesindendir.

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Ön Söz...2. Noktanın Analitik İncelenmesi...3. Doğrunun Analitiği Analitik Düzlemde Simetri...25

İÇİNDEKİLER. Ön Söz...2. Noktanın Analitik İncelenmesi...3. Doğrunun Analitiği Analitik Düzlemde Simetri...25 İÇİNDEKİLER Ön Söz...2 Noktanın Analitik İncelenmesi...3 Doğrunun Analitiği...11 Analitik Düzlemde Simetri...25 Analitik Sistemde Eşitsizlikler...34 Çemberin Analitik İncelenmesi...40 Elips...58 Hiperbol...70

Detaylı

DGS 2010 DGS SAYISAL BÖLÜM ÇÖZÜMLERİ

DGS 2010 DGS SAYISAL BÖLÜM ÇÖZÜMLERİ DGS 00 DGS SAYISAL BÖLÜM ÇÖZÜMLERİ Sınavın bu bölümünden alacağınız standart puan, Sayısal DGS Puanınızın (DGS-SAY) hesaplanmasında ; Eşit Ağırlıklı DGS Puanınızın (DGS-EA) hesaplanmasında,8; Sözel DGS

Detaylı

TMÖZ Türkiye Matematik Öğretmenleri Zümresi

TMÖZ Türkiye Matematik Öğretmenleri Zümresi YGS MATEMATĠK DENEMESĠ-1 Muharrem ġahġn TMÖZ Türkiye Matematik Öğretmenleri Zümresi Eyüp Kamil YEġĠLYURT Gökhan KEÇECĠ Saygın DĠNÇER Mustafa YAĞCI Ġ:K Ve TMÖZ üyesi 14 100 matematik ve geometri sevdalısı

Detaylı

BİNOM AÇILIMI. Binom Açılımı. çözüm. kavrama sorusu. çözüm. kavrama sorusu. ö æ ö æ ö,,

BİNOM AÇILIMI. Binom Açılımı. çözüm. kavrama sorusu. çözüm. kavrama sorusu. ö æ ö æ ö,, BİNOM AÇILIMI Binom Açılımı n doğal sayı olmak üzere, (x+y) n ifadesinin açılımını pascal üçgeni yardımıyla öğrenmiştik. Pascal üçgenindeki katsayılar; (x+y) n ifadesi 1. Sütun: (x+y) n açılımındaki katsayılar

Detaylı

sayısının tamkare olmasını sağlayan kaç p asal sayısı vardır?(88.32) = n 2 ise, (2 p 1

sayısının tamkare olmasını sağlayan kaç p asal sayısı vardır?(88.32) = n 2 ise, (2 p 1 TAM KARELER 1. Bir 1000 basamaklı sayıda bir tanesi dışında tüm basamaklar 5 tir. Bu sayının hiçbir tam sayının karesi olamayacağını kanıtlayınız. (2L44) Çözüm: Son rakam 5 ise, bir önceki 2 olmak zorunda.

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI 1.AŞAMA KONU KAPSAMI

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI 1.AŞAMA KONU KAPSAMI ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI 1.AŞAMA KONU KAPSAMI 6. SINIF 5. SINIF TÜM KONULARI 1.ÜNİTE: Geometrik Şekiller 1) Verileri Düzenleme, Çokgenler ve Süsleme 2) Dörtgenler 3)

Detaylı

1. BÖLÜM: PERMÜTASYON (SIRALAMA) BÖLÜM: KOMBİNASYON (SEÇME) A. SEÇME (KOMBİNASYON) B. KOMBİNASYON GEOMETRİ İLİŞKİSİ

1. BÖLÜM: PERMÜTASYON (SIRALAMA) BÖLÜM: KOMBİNASYON (SEÇME) A. SEÇME (KOMBİNASYON) B. KOMBİNASYON GEOMETRİ İLİŞKİSİ İçindekiler 1. BÖLÜM: PERMÜTASYON (SIRALAMA)... 10 A. SAYMA KURALLARI... 10 B. FAKTÖRİYEL... 14 C. n ELEMANLI BİR KÜMENİN r Lİ PERMÜTASYONLARI (Dizilişleri)... 17 Ölçme ve Değerlendirme...20 Kazanım Değerlendirme

Detaylı

Test 16. 1. Teorem: a R ve a 1 ise 1 1. 4. İddia: 5 = 3 tür. 2. Teorem: x Z ve. Kanıt: Varsayalım ki, 1 olsun. a 1

Test 16. 1. Teorem: a R ve a 1 ise 1 1. 4. İddia: 5 = 3 tür. 2. Teorem: x Z ve. Kanıt: Varsayalım ki, 1 olsun. a 1 Test 6. Teorem: a R ve a ise a dir. Kanıt: Varsayalım ki, olsun. a a olduğundan a 0 dır. Bu durumda, eşitsizliğin yönü değişmeden, a a olur. Demek ki, a a dir. Fakat bu durum a hipotezi ile çelişmektedir.

Detaylı

1991 ÖYS. 9. Parasının 7. ünü kardeşine veren Ali nin geriye lirası kalmıştır. Buna göre, Ali nin başlangıçtaki parası kaç liradır?

1991 ÖYS. 9. Parasının 7. ünü kardeşine veren Ali nin geriye lirası kalmıştır. Buna göre, Ali nin başlangıçtaki parası kaç liradır? 99 ÖYS.,8 + (, + ), işleminin sonucu kaçtır? B) 7 D) 86 987 B) D). a, b, c birer pozitif gerçel sayı ve a=b b=c olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi doğrudur? a

Detaylı

Viyana İmam Hatip Lisesi Öğrenci Seçme Sınavı - Matematik

Viyana İmam Hatip Lisesi Öğrenci Seçme Sınavı - Matematik Viyana İmam Hatip Lisesi Öğrenci Seçme Sınavı - Matematik 1. Ünite: Geometriden Olasılığa 1. Bölüm: Yansıyan ve Dönen Şekiller, Fraktallar Yansıma, Öteleme, Dönme Fraktallar 2. Bölüm: Üslü Sayılar Tam

Detaylı

DOĞAL SAYILARDA TOPLAMA VE ÇARPMA

DOĞAL SAYILARDA TOPLAMA VE ÇARPMA YILLAR 00 00 004 00 006 007 008 009 010 011 ÖSS-YGS DOĞAL SAYILARDA TOPLAMA VE ÇARPMA Örnek( 1 ) - - - - (I) yandaki işleme x 1 (II) göre (I) çarpan - - - - kaçtır? 40 + - - - - - - - - - - (ÖSS-8) 40

Detaylı

MATM 133 MATEMATİK LOJİK. Dr. Doç. Çarıyar Aşıralıyev

MATM 133 MATEMATİK LOJİK. Dr. Doç. Çarıyar Aşıralıyev MATM 133 MATEMATİK LOJİK Dr. Doç. Çarıyar Aşıralıyev 3.KONU Kümeler Teorisi; Küme işlemleri, İkili işlemler 1. Altküme 2. Evrensel Küme 3. Kümelerin Birleşimi 4. Kümelerin Kesişimi 5. Bir Kümenin Tümleyeni

Detaylı

Basým Yeri: Ceren Matbaacılık AŞ. Basým Tarihi: Haziran / ISBN Numarası: Sertifika No: 33674

Basým Yeri: Ceren Matbaacılık AŞ. Basým Tarihi: Haziran / ISBN Numarası: Sertifika No: 33674 kapak sayfası İÇİNDEKİLER. ÜNİTE DENKLEM VE EŞİTSİZLİKLER Gerçek Sayılar... 4 Doğal Sayılarda İşlemler... 4 Tam Sayılar... 4 Rasyonel Sayılar... 5 İrrasyonel Sayılar... 5 Gerçek (Reel) Sayılar... 6 9 Konu

Detaylı

YÖNEYLEM ARAŞTIRMASI İLE İLGİLİ ÇÖZÜMLÜ ÖRNEKLER

YÖNEYLEM ARAŞTIRMASI İLE İLGİLİ ÇÖZÜMLÜ ÖRNEKLER YÖNEYLEM ARAŞTIRMASI İLE İLGİLİ ÇÖZÜMLÜ ÖRNEKLER I. ATAMA PROBLEMLERİ PROBLEM 1. Bir isletmenin en kısa sürede tamamlamak istediği 5 işi ve bu işlerin yapımında kullandığı 5 makinesi vardır. Aşağıdaki

Detaylı

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ 8. İSTANBUL MATEMATİK YARIŞMASI LİSELER KATEGORİSİ TAKIM YARIŞMASI

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ 8. İSTANBUL MATEMATİK YARIŞMASI LİSELER KATEGORİSİ TAKIM YARIŞMASI DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ 8. İSTANBUL MATEMATİK YARIŞMASI LİSELER KATEGORİSİ TAKIM YARIŞMASI 1-60) Dört çocuk, Ahmet, Ferit, Berk ve Mehmet koşu yarışı yapıyorlar. Yarışma sonucunda, Ahmet, "Ben birinci ve sonuncu

Detaylı

6. Rakamları farklı, iki basamaklı farklı beş doğal sayının. 7. A = 7 + 11 + 15 + 19 + + 99 veriliyor.

6. Rakamları farklı, iki basamaklı farklı beş doğal sayının. 7. A = 7 + 11 + 15 + 19 + + 99 veriliyor. Bölüm: Doğal Sayılar ve Tamsayılar Test: Temel Kavramlar. abc ve cba üç basamaklı doğal sayılardır. abc cba = 97 olduğuna göre, abc biçiminde yazılabilecek en küçük doğal sayının rakamları toplamı A) B)

Detaylı

TAMSAYILAR. 9www.unkapani.com.tr. Z = {.., -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3, } kümesinin her bir elemanına. a, b, c birer tamsayı olmak üzere, Burada,

TAMSAYILAR. 9www.unkapani.com.tr. Z = {.., -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3, } kümesinin her bir elemanına. a, b, c birer tamsayı olmak üzere, Burada, TAMSAYILAR Z = {.., -, -, -, 0,,,, } kümesinin her bir elemanına tamsayı denir. Burada, + Z = {,,,...} kümesine, pozitif tamsayılar kümesi denir. Z = {...,,,,} kümesine, negatif tamsayılar kümesi denir.

Detaylı

2(1+ 5 ) b = LYS MATEMATİK DENEMESİ. işleminin sonucu kaçtır? A)2 5 B)3 5 C)2+ 5 D)3+ 5 E) işleminin sonucu kaçtır?

2(1+ 5 ) b = LYS MATEMATİK DENEMESİ. işleminin sonucu kaçtır? A)2 5 B)3 5 C)2+ 5 D)3+ 5 E) işleminin sonucu kaçtır? 017 LYS MATEMATİK DENEMESİ Soru Sayısı: 50 Sınav Süresi: 75 ı 1. 4. (1+ 5 ) 1+ 5 işleminin sonucu kaçtır? A) 5 B)3 5 C)+ 5 işleminin sonucu kaçtır? D)3+ 5 E)1+ 5 A) B) 1 C) 1 D) E) 3. 4 0,5.16 0,5 işleminin

Detaylı

İl temsilcimiz sizinle irtibata geçecektir.

İl temsilcimiz sizinle irtibata geçecektir. Biz, Sizin İçin Farklı Düşünüyor Farklı Üretiyor Farklı Uyguluyoruz Biz, Sizin İçin Farklıyız Sizi de Farklı Görmek İstiyoruz Soru Bankası matematik konularını yeni öğrenen öğrenciler için TMOZ öğretmenlerince

Detaylı

1. Fonksiyonlar Artan, Azalan ve Sabit Fonksiyon Alıştırmalar Çift ve Tek Fonksiyon

1. Fonksiyonlar Artan, Azalan ve Sabit Fonksiyon Alıştırmalar Çift ve Tek Fonksiyon İçindekiler Cebir 1. Fonksiyonlar....... 1.1 Fonksiyonların Tanım, Değer ve Görüntü Kümesi...... 1.1.1 Fonksiyon.. 1.1. Görüntü Kümesi... 1.1.3 Eşit Fonksiyonlar. 1.1.4 Fonksiyonun Gösterimi. 1.1.4.1 Liste

Detaylı

matematik kpss soru yeni konularla yeni sorularla yeni sınav sistemine göre hazırlanmıştır sayısal akıl yürütme mantıksal akıl yürütme

matematik kpss soru yeni konularla yeni sorularla yeni sınav sistemine göre hazırlanmıştır sayısal akıl yürütme mantıksal akıl yürütme kpss 04 akıcı ayrıntılı güncel konu anlatımları örnekler yorumlar uyarılar pratik bilgiler ösym tarzında özgün sorular ve açıklamaları matematik sayısal akıl yürütme mantıksal akıl yürütme 0 kpss de 85

Detaylı