Sabit GNSS Referans İstasyonları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sabit GNSS Referans İstasyonları"

Transkript

1 Sabit GNSS Referans İstasyonları

2 Sabit GNSS Referans İstasyonları Standart uygulamalar veya özel uygulamalar için; Farklı fonksiyonlar sunan alıcı çeşitleri Doğru, güçlü, güvenilir Bir referans istasyonundan bekleyebileceğiniz herşey RTK, DGPS, Deformasyon uygulamaları, Leica Smart Station benzeri uygulamalar için üstün çözümler. GNSS Spider Referans istasyonu yazılımı GNSS Alıcılarının uzaktan kontrolü ve tek GNSS alıcısının veya tüm GNSS Ağının yönetimi. Jeodezik uygulamalar Mühendislik uygulamaları İnşaat ölçmeleri Deformasyon ölçmeleri CBS & Haritacılık Madencilik Makina Otomasyonu Navigasyon Hidrografik ölçmeler Fotogrametri Uygulamaları için en uygun çözümler. Tekil kullanıcılar veya çok alıcılı sistemler için çözüm önerileri; Çok kullanıcılı tekil Referans İstasyonu RTK uygulamaları için Leica ya özgü yazılım gerektirmeyen çözüm Adresinden Leica-Geosystems AG Referans GNSS İstasyonları sayfasına ulaşabilirsiniz.

3 Sabit GNSS Referans İstasyonları GRX1200 Pro - Geniş Çaplı Uygulamalar ve Ağ çözümleri için RTK, Kabuk Deformasyonu, Yapısal Deformasyon GPS L1/L2/L5, GLONASS, GALILEO, COMPASS izleme yeteneği, 120 Kanallı, Uyduları hızlı yakalama yeteneği, Çok düşük parazit, Güvenilir izleme Zayıf sinyalleri olumsuz koşullarda bile izlenme yeteneği Azaltılmış multipath etkisi Sinyal karışmasına dirençli Düşük Güç Tuketimi: 3.6 W Dayanıklı: ISO9022,MIL-STD-810F, IP67/IP57 Hassas Ölçme Yeteneği: 20Hz, (Saniyede 20 veri) Ethernet portu, Harici oscillator, event, PPS Web Arayüz ile doğrudan kontrol ve yönetim Leica GNSS Spider ile tüm sistemin kontrol ve yönetimi SmartCheck 30km RTK SMARTCHECK Leica nın, ultra-geniş band Dorne-Margolin Element e sahip yeni 3 Boyutlu Anten tasarımı AR25 ile Leica "Future Proof" filozofisine uygun çözümler adresinden GRX1200Pro web arayüz demosuna ulaşabilirsiniz. Artık çoklu kullanıcılar için Harici PC yazılımı gerekmemektedir. Doğrudan alıcı üzerinden RTK (Gerçek Zamanlı Kinematik) yayını 20 kullanıcı

4 Leica GNSS Spider, Spider NET RTK Uygulamaları için benzersiz çözüm Leica GNSS Spider Microsoft Windows TM platformu üzerinde çalışan, tek GPS alıcısı veya tüm GPS Ağ yönetimi için uygun çözümler sunan gelişmiş bir yazılımdır. jj Spider ile, Leica GNSS istasyonlarının internet üzerinden kontrol ve yönetimi sağlanmaktadır. Leica GNSS Spider NET Özetle.. Tek GNSS alıcısının veya tüm GNSS Ağının yönetimi ve kontrolü; Spider ile Leica nın son teknoloji ürünleri "System 1200, "System 500 GMX900 serisi alıcıları kontrol dilebilmektedir. Ayrıca diğer marka alıcılar da desteklenebilmektedir. Tek frekanslı alıcıların kontrol edilebilme yeteneği, Düzeltme Verileri Referans İstasyon düzeltme verileri; Uluslararası MAC, I-MAX, MAX, Virtual RS, FKP RTCM V2.1/2.2/2.3/3.0/.. Standartında veleica, CMR, CMR+ özel alıcı Network Tabanlı DGPS formatında yayınlanabilmektedir. Leica GNSS Spider NET; Önder GNSS Network operatörleri tarafından genel kabul görmüştür Son teknoloji ürünü, profesyonel ve tam donanımlı bir RTK Network çözümüdür. IT mimarisi ve konseptine göre en güvenilir ve modern bir yapıdadır. Leica GNSS Spider Sizi MAX!mum a götürür Moduler ve tamamen ölçeklenebilir Tüm ihtiyaç ve uygulamalar için Tek ve çoıklu istasyon uygulamaları için Küçük ve geniş ağlar için Her türlü GPS alıcıları için Her türlü iletişim kanalı için Kolay kurulum ve kullanım Hizmet ve veriler için ücretlendirme ve dahası

5 Leica GNSS Spider, Spider NET RTK Uygulamaları için benzersiz çözüm Spider, Güçlü, gelişmiş, kolay kullanılır bir programdır. Grafik kullanıcı arayüzü ile tüm sistem kontrol edilebilir. Leica Smart RTK: Herzaman Hedefte Tutarlılık GNSS Referans İstasyon Ağı kullanıcıları elde edecekleri sonuçların tüm ağ içerisinde tutarlı olmasını isterler. Fakat genellikle sanal olarak oluşturulmuş referans istasyonlarının tutarlılığı tehlikeye attığının farkına varmazlar. Sadece Leica Geosystems usta işi SmartRTK çözümü sayesinde tüm GNSS sisteminizde en iyi performansı elde ettiğinizden emin olabilirsiniz. Yeni RTCM 3.1 uluslararası standart ta bile Leica Geosystems tarafından tasarlanan düzeltme verileri bulunmakta, böylelikle ağ içerisinde herhangi bir yerde sonuçların tutarlılığından emin olunmaktadır. Yeni atmosferik ve korelasyon teknolojisi, tüm ağ içerisinde prezisyonlu konumlamayı sağlamaktadır.

6 Leica SpiderWEB RTK Ağ Uygulamalarınızı kullanıcı ile buluşturma noktanız Leica SpiderWEB GNSS veri kümelerinin her hangi bir ağdan kullanıcılara dağıtımı için yararlı ve kolay çözüm sunmaktadır. Bu kullanımı kolay ve güçlü yazılım ile ağ yöneticileri kolayca GNSS veri setlerini standart web sunucuları üzeriden sunabilirler. Leica SpiderWEB özetle.. Veri kalitesi ve verinin mevcut olup olmadığını, otomatik kordinat hesaplama için RINEX veri gönderme işini yapmakla birlikte veri yollarını, yüklemeleri, kullanıcıları ve ücretlendirmeleri kayıt altında tutmaktadır. Eğer kullanıcılara hızlı ve kolay bir şekilde GNSS referans verisi sağlamayı düşünüyorsanız; Leica SpiderWEB ilk tercihinizdir! adresinden Leica SmartNet SpiderWEB demosuna ulaşabilirsiniz.

7 Hassas Hareketlerin Gözlenmesinde Leica Çözümleri Leica Geosystems AG, yüksek doğruluklu jeodezik konumlama teknololojisini kullanarak, yapısal deformasyon uygulamalarında yenilikçi çözümler sunmaktadır. Leica Geosystems ve Sistem A.Ş ; sistem önerisi ve danışmanlık, ihtiyaca uygun donanımım sağlanması, kurulumu, eğitimi ve bakımı konusunda tam anlamıyla çözüm sunmaktadır. Özel Monitoring Uygulamalarında ; Leica GNSS SpiderNET, GNSS Spider WEB Yazılımları Leica Geo Office ; Veri Değerlendirme Yazılımı Leica GNSS QC Kalite Kontrolü ve Veri Analizi Yazılımı Leica GeoMoS: farklı tür ölçme cihazlarının birlikte analizi yazılımı (Total Station, GNSS, eğim sensörleri, meteorolojik sensörler, vb.) entegre olarak kullanılabilmekte, böylece bütünsel bir çözüm sunulmaktadır. GNSS Spider Referans istasyonu yazılımı Tek GNSS alıcısının veya tüm GNSS Ağının yönetimi ve kontrolü; Spider ile Leica nın son teknoloji ürünleri "System 1200, "System 500 GMX900 serisi alıcıları kontrol dilebilmektedir. Ayrıca diğer marka alıcılar da desteklenebilmektedir. Tek frekanslı alıcıların kontrol edilebilme yeteneği, Leica GNSS QC GPS Kalite Kontrol ve Veri Analizi Yüksek Hızlı Analizler NMEA GGA, GGQ, LLQ veri dosyaları ve Spider Post Proses veri tabanından yüksek frekanslı (20Hz) verilerin grafik ile görselleştirilmesi. Limit Kontrolü ve Mesaj gönderme Boy, transvers ve yüksekliğin, 2 ve 3 Boyutlu yer değişimi,üç seviyeli limit kontrolü. Mesaj gönderme (eposta, SMS, harici uygulamalar) İstasyon Kontrolü Ham GPS ölçmelerinin kalite kontrolü. Multipath ve SNR analizi. Referans istasyon verilerinin otomatik analizi Ağ RTK İşlemlerinin Analizi Yer Değiştirme Analizi Leica GeoMoS / GeoMoS Web Gelişmiş monitoring Yazılımı Farklı tür ölçme cihazlarının birlikte analizi için ideal çözüm. Spider ile GPS monitoring için gelişmiş yöntemler. Hareketin hesaplanmasında etkili yöntemler. Entegre analizler. Düzenlenebilen limit kontrolleri (yer değişimleri, ölçmeler) Open SQL database kullanımı. Tekil sistemler ile geliştirilebilir altyapı, kullanıcı tanımlamalı ve server tabanlı bir sistem. GeoMoS Web ile GeoMoS tarafından elde edilmiş gözlem verilerinin görselleştirilmesi ve analizi sağlanmaktadır.

8 Hassas Hareketlerin İzlenmesinde Leica Çözümleri Leica-Geosystems AG, Monitoring Gözlem Uygulamaları için Farklı Sensör ve alıcı türlerini entegre eden, ve farklı değerlendirme yazılımlarını tek sistemde toplayan, ekonomik alıcı sistemleri ile üstün çözüm sunan bir yapı önermektedir. GPS Spider ve Statik baz çözümleri ile gerçek zamana yakın sonuçlar üretilmektedir. Bu yapı ile Klasik GNSS RTK gözlem uygulamalarından farklı olarak daha güvenilir near real time post-process yani dengeleme kullanılmakta, böylelikle sadece bir referans noktası değil çok sayıda referans noktası gözlem ağında kullanılabilmektedir. Sisteme tek frekanslı ekonomik GPS alıcıları da eklenebilmektedir. Bu, Leica GNSS Spider yazılımına özgüdür. Böylelikle baraj, köprü, viyadük, gökdelen gibi yapıların kısa mesafe bazlarla ekonomik olarak gözlenmesi sağlanmaktadır. Klasik / Basit GPS İzleme Yöntemi RTK Bu yöntemde Sadece 1 adet GPS Referans istasyonundan yapılan RTK yayını ile gözlem noktalarındaki RTK rover alıcıları konumlarını iyileştirerek konum bilgisi toplarlar.

9 Hassas Hareketlerin İzlenmesinde Leica Çözümleri GPS Spider & GPS Değerlendirme Yöntemi ile İzleme Bu İkinci Yöntemde; Çok sayıda Referans noktası hesaba katılarak, anlık ve otomatik baz çözümleri ile analizler yapılır. Farklı zamanlarda, farklı kişilerce veya farklı ölçü aletleri ile yapılacak ölçmeler deformasyon analizinde hatalı çözümlemelere yol açabilir. Gözlemlerin sürekli ve otomatik hale getirilmesi kullanıcıdan kaynaklı hataları en aza indirgemektedir. Sürekli gözlem ile elde edilen üç boyutlu konum doğruluğu farklı ölçme yöntemlerinin birlikte kullanılma ihtiyacını ve zorluğunu da ortadan kaldırmaktadır.

10 Hassas Hareketlerin İzlenmesinde Leica Çözümleri İdeal GPS monitoring Gözlem Alıcıları; Leica nın yeni çözümü GMX900 Serisi Alıcıları, Üstün performans GRX1200 Serisi alıcılar. Çift Frekanslı, Tek Frekanslı, Glonass, Galileo, Düşük Güç Tüketimi, Küçük Boyut, GPS Spider ile Konfigurasyon&Kontrol GRX1200Pro GPS L1/L2/L5, GLONASS, GALILEO, COMPASS izleme yeteneği, 120 Kanallı, 20 Hz (Saniyede 20 veri) toplama yeteneği, SmartTrack yeniden kilitlenme %40 daha hızlıdır SmartCheck belirsizliklerin sürekli olarak çözümlenmesi mm. hassasiyetini koruyarak 20 Hz ölçüm Tutarlı ve güvenilir doğruluk! Verimlilikte %30 artış! GMX kanallı L1 kod/faz alıcısı Oldukça küçük boyut (18.6x18.6x6.0 cm) Düşük güç tüketimi (1.7W) Post proses ve yakın gerçek zamanlı uygulamalar için GPS Spider ile Konfigürasyon yeteneği Ekonomik GMX902 & GMX902 GG 24 kanallı L1/L2 kod/faz alıcısı 20Hz veri oranı Oldukça küçük boyut (16.7x12.3x4.0 cm) Düşük Güç Tüketimi (2.4W) Diğer sensörleri senkronize etmek için PPS port (örn. accelerometer) GPS Spider ile Konfigürasyon yeteneği Ekonomik

11 Hassas Hareketlerin İzlenmesinde Leica Çözümleri İdeal TPS monitoring İzleme Alıcıları; Leica nın yeni çözümü TM30 Total Station'ı. Hassas, Hızlı, Sessiz, Düşük Güç Tüketimi, Uzun Mesafe Ölçümü, üstün performans TM30 Hassasiyet/Ölçüm Süresi(tipik değerler) Prezisyonlu mod: 0.6 mm + 1 ppm /7 saniye Standart Mod ; 1mm + 1 ppm / 2.4 saniye Hızlı Mod ; 3 mm + 1 ppm / 0.8 saniye İzleme modu ; 3mm + 1 ppm / < 0.15 saniye Ortalama modu; 1 mm + 1 ppm Gösterim çözünürlüğü; 0.1 saniye İstenen hassasiyete göre cihaz seçeneği (0,15 mgon ile 0.3 mgon aralığında) Standard prisma ile 3500 metreye kadar, Uzun mesafe modunda metreye kadar, Ölçme yeteneği, 3000 metreye kadar reflektör takibi. Yoğun güneş ışığı koşullarında bile uzun mesaflerde hassas ölçme yeteneği TPS 1200 Hassasiyet/Ölçüm Süresi (tipik değerler); -Standart Mod ; 1 mm ppm / 2.4 saniye -Hızlı Mod; 3 mm ppm / 0.8 saniye -İzleme modu ; 3mm ppm / < 0.15 sniye Gösterim çözünürlüğü; 0.1 saniye İstenen hassasiyete göre cihaz seçenekleri (0.3 ile 0.15 mgon aralığında) Nivel200 Eğim Sensörü İki eksenli, yüksek çözünürlüklü sensör Ölçüm aralığı ± 3 mrad Yüksek prezisyon ve 0.01 mrad çözünürlük Kısa ölçüm zamanı- 300 ms Uzun süreli kararlılık Gerçek-zamanlı veri Leica GPS1200 sistemlerine bağlanabilme yeteneği

12 Sistem A.Ş. Sabit GNSS Referans İstasyonları - SiSCORS İstasyonlarımız 5 sn aralıklarla veri toplamakta olup veriler aylık olarak arşivlenmektedir. Bunun dışında bazı istasyonlar yapısal deformasyon testlerinde kullanılmak üzere 1 sn aralıklarla ayrı bir veri kümesini haftalık olarak arşivlemektedir. Veriler RINEX formatına otomatik olarak dönüştürülmekte ve arşivlenmektedir. İstasyonlar doğrudan alıcı üzerinden veri yayını yaptıkları gibi Sistem A.Ş. Server ı üzerinden NTRIP protokolü ile de yayın yapmaktadırlar. SiSCORS sistemine tanımlı kullanıcılara sunulacak bu hizmet ile ; Leica ve diğer uluslararası RTCM formatında düzeltme verilerini kullanabilecek, 5sn lik ham verilere (RINEX formatında) internet üzerinden erişim sağlayabilecek, Arazi sabitine ihtiyaç duymadan Referans istasyonlarımızın bulunduğu bölgelerde santimetre mertebelerinde RTK çalışmalarınızı rahatlıkla gerçekleştirebilecek bir yapıya sahip olacaksınız. adresinden GRX1200Pro web arayüz demosuna ulaşabilirsiniz. adresinden SpiderWEB demosuna ulaşabilirsiniz. Adresinden Leica-Geosystems AG Referans GNSS İstasyonları sayfasına ulaşabilirsiniz. Adresinden GeoMoS demo sayfasına ulaşabilirsiniz. SiSCORS ve diğer Referans İstasyonu çözümlerimiz ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için lütfen bizimle iletişim geçiniz..

13 SiSTEM A.Ş yılında, jeodezik donanımların satışı, satış sonrası eğitimi ve teknik desteğinin verilmesi amacı ile kurulmuştur. Bu donanımların satışı ve satış sonrası teknik desteğinin verilmesi konusunda SİSTEM A.Ş. nin çalışma alanları ile doğrudan ilişkili bazı firmalarla temsilcilik anlaşmaları yapılmıştır. Zamanla firmamız jeodezik donanımların yanı sıra, haritacılık, inşaat, endüstriyel ölçmeler ve lazer tarama konularındaki bazı donanımların da temsilciliklerini almıştır. Bugün Türkiye de haritacılık ve deformasyon gözlemleri alanında farklı projeler ve çalışmalar gerçekleştirilmekte ve bu çalışmalar için yeni donanımlar SİSTEM A.Ş tarafından önerilmektedir. Günümüzde bir çok uygulama alanına sahip olan Global Konumlandırma Sistemi (GPS), haritacılık uygulamaları başta olmak üzere; deprem amaçlı kabuk deformasyonlarının izlenmesi, yapısal deformasyon izleme, Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS-GIS) için veri toplama, filo yönetim sistemi gibi çeşitli alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. SİSTEM A.Ş.,ülke açısından önemli bir noktada yer alan CORS sistemleri hakkında gelişmeleri başlangıcından beri yakından takip etmiş, bu sistemlerin kullanıcılara sağladığı faydaları analiz etmiş ve CORS sistemi kurmayı planlayan kurum ve firmalara sistem altyapısı ile birlikte bütünsel bir çözüm sunan bir yapı geliştirmiştir. Sistemi kuracak birimlerin ihtiyaçları analiz edilmekte, Leica Geosystems üstün yazılım ve donanım ürünü yelpazesi içerisinden en uygun çözümler sunulmaktadır. Birlikte size en uygun çözümü geliştirmek dileğiyle.. Çizimler, tanımlar,özellikler değişebilir,bağlayıcı değildir. Ürün Broşürü Ürün Broşürü Ürün Broşürü

Bağıl Konum Belirleme. GPS ile Konum Belirleme

Bağıl Konum Belirleme. GPS ile Konum Belirleme Mutlak Konum Belirleme Bağıl Konum Belirleme GPS ile Konum Belirleme büroda değerlendirme (post-prosessing) gerçek zamanlı (real-time) statik hızlı statik kinematik DGPS (kod) gerçek zamanlı kinematik

Detaylı

SLC Tablet PC'ler İçin GNSS Alıcısı Çözümü

SLC Tablet PC'ler İçin GNSS Alıcısı Çözümü SLC Tablet PC'ler İçin GNSS Alıcısı Çözümü www.satlab.com.tr SLC Tablet PC'ler İçin GNSS Alıcısı Çözümü Sınırsız Uygulama Desteğine Sahip, 6G Uydu İzleme Kapasiteli GNSS Alıcısı İsveç Tasarımı Hafif Bluetooth

Detaylı

1. GİRİŞ 2. GNSS SİSTEMLERİ

1. GİRİŞ 2. GNSS SİSTEMLERİ 1. GİRİŞ İnsanoğlu daha kaliteli ve güvenli bir yaşam amacıyla, bulunduğu bölgeleri terk edip daha uygun yaşam alanları bulmak için geçmişten günümüze sürekli bir arayış içerisinde olmuştur. Bunun için

Detaylı

SLX-1 GNSS Referans İstasyonu

SLX-1 GNSS Referans İstasyonu SLX-1 GNSS Referans İstasyonu www.satlab.com.tr SLX-1 GNSS Referans İstasyonu Akıllı referans istasyonu çözümü Avrupa Standartları GPS GLONASS BEIDOU GALILEO SBAS QZSS 24 Saat Batarya Ömrü Linux İşletim

Detaylı

TUSAGA-AKTİF CORS İSTASYONLARININ YER DEĞİŞİKLİĞİNİN AĞ BAZLI RTK ÖLÇÜMLERİNE ETKİSİ. Sermet Öğütcü, İbrahim Kalaycı Necmettin Erbakan Üniversitesi

TUSAGA-AKTİF CORS İSTASYONLARININ YER DEĞİŞİKLİĞİNİN AĞ BAZLI RTK ÖLÇÜMLERİNE ETKİSİ. Sermet Öğütcü, İbrahim Kalaycı Necmettin Erbakan Üniversitesi TUSAGA-AKTİF CORS İSTASYONLARININ YER DEĞİŞİKLİĞİNİN AĞ BAZLI RTK ÖLÇÜMLERİNE ETKİSİ Sermet Öğütcü, İbrahim Kalaycı Necmettin Erbakan Üniversitesi ÇALIŞMA BÖLGESİ ÖLÇÜMLER Konya Aksaray-Cihanbeyli-Yunak

Detaylı

ProMark 800 ve GNSS Teknolojisindeki Büyük Gelişmeler. Türkiye Tek Yetkili Temsilcisi

ProMark 800 ve GNSS Teknolojisindeki Büyük Gelişmeler. Türkiye Tek Yetkili Temsilcisi ProMark 800 ve GNSS Teknolojisindeki Büyük Gelişmeler Türkiye Tek Yetkili Temsilcisi 10.Eylül.2012 ProMark 800 ü Tanıtmak Spectra Precision dan yeni GNSS Alıcısı Trimble Firması Ashtech Firmasını kendi

Detaylı

Leica Nova TM50 Monitoring Station Her yarım saniyede

Leica Nova TM50 Monitoring Station Her yarım saniyede Leica Nova TM50 Monitoring Station Her yarım saniyede YETKİLİ TEMSİLCİSİ TM50 Monitoring Station Her yarım saniye dikkate alınır Dinamik bir dünyada yaşıyoruz. Binalar ve barajlar yapılıyor, köprüler esneme

Detaylı

Sistemin işletilmesi TKGM ye aittir. İlk olarak sistem Haziran 2011 e kadar ücretsiz olaraksunuldu Şimdi, BHİKPK tarafından belirlenen ücrete tabidir

Sistemin işletilmesi TKGM ye aittir. İlk olarak sistem Haziran 2011 e kadar ücretsiz olaraksunuldu Şimdi, BHİKPK tarafından belirlenen ücrete tabidir The World Cadastre Summit, 21.04. PLANIN ESAS OLDUĞU KADASTRO ÇALIŞMALARINDA TUSAGA-AKTİF İN YERİ VE ÖNEMİ The World Cadastre Summit Congress&Exhibition İstanbul- 1 / 29 Nisan/ Sunum İçeriği 1- TUSAGA-AKTİF

Detaylı

GNSS Teknikleri ve Uygulamaları

GNSS Teknikleri ve Uygulamaları GNSS Teknikleri ve Uygulamaları Yrd. Doç. Dr. Sefa YALVAÇ Gümüşhane, 2017 Gümüşhane Üniversitesi, 2017 Versiyon: 2017.0 Bölüm-1 Tarihçe Tarih boyunca insanlar, Neredeyim? Nereye gidiyorum? sorularına cevap

Detaylı

İSKİ UKBS (Uydulardan Konum Belirleme Sistemi)

İSKİ UKBS (Uydulardan Konum Belirleme Sistemi) İSKİ UKBS (Uydulardan Konum Belirleme Sistemi) GNSS NEDİR? GNSS: Global Navigation Satellite Systems Uydularla konum belirleme sistemleri denince akla Amerika Birleşik Devletlerinin GPS, Avrupa Birliğinin

Detaylı

TUJK 2017 BİLİMSEL TOPLANTISI SABİT GNSS İSTASYONLARI UYGULAMALRI CORS İLE ORMANLIK ARAZİLERDE YAPILAN GNSS ÖLÇMELERİNDE RTK KULLANIMI

TUJK 2017 BİLİMSEL TOPLANTISI SABİT GNSS İSTASYONLARI UYGULAMALRI CORS İLE ORMANLIK ARAZİLERDE YAPILAN GNSS ÖLÇMELERİNDE RTK KULLANIMI TUJK 2017 BİLİMSEL TOPLANTISI SABİT GNSS İSTASYONLARI UYGULAMALRI CORS İLE ORMANLIK ARAZİLERDE YAPILAN GNSS ÖLÇMELERİNDE RTK KULLANIMI Yrd.Doç. Dr. Veli AKARSU/BEU, ZMYO Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü

Detaylı

SL 600 6G RTK GNSS Alıcısı

SL 600 6G RTK GNSS Alıcısı SL 600 6G RTK GNSS Alıcısı www.satlab.com.tr SL 600 6G RTK GNSS Alıcısı 6G GNSS çağının en gelişmiş CORS+RTK çözümü! Avrupa Kalitesi ve Standartları SL600 Hafif Bluetooth GPS GLONASS BEIDOU GALILEO SBAS

Detaylı

KONUM BELİRLEME YÖNTEMLERİ

KONUM BELİRLEME YÖNTEMLERİ KONUM BELİRLEME YÖNTEMLERİ SUNUM ÖZETİ GPS Nedir? DGPS ve RTK Kavramları VRS Nedir? VRS Nasıl Çalışır? VRS de Modellenmesi Gereken Hata Kaynakları Sonuç ve Öneriler ANTALYA AKHİSAR MİHALIÇÇIK EŞME YUNAK

Detaylı

TUSAGA-AKTİF istasyonları koordinat ve koordinat değişimlerinin yılları GNSS verilerinden yararla belirlenmesi ve uygulamada kullanılması

TUSAGA-AKTİF istasyonları koordinat ve koordinat değişimlerinin yılları GNSS verilerinden yararla belirlenmesi ve uygulamada kullanılması TÜRKİYE ULUSAL JEODEZİ KOMİSYONU 2017 YILI BİLİMSEL TOPLANTISI SABİT GNSS İSTASYONLARI UYGULAMALARI TUSAGA-AKTİF istasyonları koordinat ve koordinat değişimlerinin 2009-2017 yılları GNSS verilerinden yararla

Detaylı

BUSAGA BUSKİ Sabit GNSS Ağı

BUSAGA BUSKİ Sabit GNSS Ağı BUSAGA BUSKİ Sabit GNSS Ağı Yrd. Doç. Dr. Kurtuluş Sedar GÖRMÜŞ Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü K. S. GÖRMÜŞ 1, Ş.H. KUTOĞLU 1, S. BULUT 2 F. ALİYAZICIOĞLU

Detaylı

JEODEZİK VERİLERİN İSTATİSTİK ANALİZİ (Ölçüler Yöntemleri) Prof. Dr. Mualla YALÇINKAYA

JEODEZİK VERİLERİN İSTATİSTİK ANALİZİ (Ölçüler Yöntemleri) Prof. Dr. Mualla YALÇINKAYA JEODEZİK VERİLERİN İSTATİSTİK ANALİZİ (Ölçüler Yöntemleri) Prof. Dr. Mualla YALÇINKAYA ÖLÇÜ TEKNİKLERİ I- Uydu ve Uzay Teknikleri VLBI SLR GPS DORIS INSAR Gravite Uydu Sistemleri (Uydu ve Uzay Teknikleri)

Detaylı

Yazılım Tabanlı HF Telsiz Ailesi.

Yazılım Tabanlı HF Telsiz Ailesi. Yazılım Tabanlı HF Telsiz Ailesi www.aselsan.com.tr HF TELSİZLER ASELSAN HF Telsiz Ailesi, 1.6-30 MHz bandında Kara, Deniz ve Hava Platformlarında, güvenilir ve emniyetli haberleşme imkanını Yazılım Tabanlı

Detaylı

SL 55+ DGPS Alıcısı.

SL 55+ DGPS Alıcısı. SL 55+ DGPS Alıcısı www.satlab.com.tr SL 55+ Yüksek Hassasiyetli DGPS Çözümü GIS Veri Toplama İhtiyaçlarınız İçin Yüksek Hassasiyetli GNSS Alıcısı Avrupa Kalitesi ve Standartları Hafif Bluetooth Çoklu

Detaylı

Sistem Nasıl Çalışıyor: Araç İzleme ve Filo Yönetim Sistemi

Sistem Nasıl Çalışıyor: Araç İzleme ve Filo Yönetim Sistemi arvento Araç Takip ve Filo Yönetim Sistemleri ile araçlarınızı 7 gün 24 saat on-line ve geçmişe yönelik olarak izleyebilir, hızlarını, izlemiş oldukları güzergahı, duraklama yaptıkları yerleri uzaktan

Detaylı

TUSAGA AKTİF (CORS TR) SİSTEMİNİN TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE KATKILARI

TUSAGA AKTİF (CORS TR) SİSTEMİNİN TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE KATKILARI TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası 13. Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı 18 22 Nisan 2011, Ankara TUSAGA AKTİF (CORS TR) SİSTEMİNİN TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE KATKILARI ÖZET

Detaylı

HARİTA DAİRESİ BAŞKANLIĞI. İSTANBUL TKBM HİZMET İÇİ EĞİTİM Temel Jeodezi ve GNSS

HARİTA DAİRESİ BAŞKANLIĞI. İSTANBUL TKBM HİZMET İÇİ EĞİTİM Temel Jeodezi ve GNSS HİZMET İÇİ EĞİTİM MART 2015 İSTANBUL TAPU VE KADASTRO II.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ SUNUM PLANI 1- Jeodezi 2- Koordinat sistemleri 3- GNSS 3 JEODEZİ Jeodezi; Yeryuvarının şekil, boyut, ve gravite alanı ile zamana

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Coğrafi Bilgi Teknolojileri LOREM İPSUM Şubesi Müdürlüğü ANKARA 2015 LOREM İPSUM

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Coğrafi Bilgi Teknolojileri LOREM İPSUM Şubesi Müdürlüğü ANKARA 2015 LOREM İPSUM BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Coğrafi Bilgi Teknolojileri LOREM İPSUM Şubesi Müdürlüğü ANKARA 2015 LOREM İPSUM 1950 yılında kurulan Karayolları Genel Müdürlüğü Otoyollar, devlet ve il yolları

Detaylı

10 L1 GPS SİSTEMİ SAĞLAM GÜVENİLİR KULLANICI DOSTU

10 L1 GPS SİSTEMİ SAĞLAM GÜVENİLİR KULLANICI DOSTU EPOCH TM 10 L1 GPS SİSTEMİ SAĞLAM GÜVENİLİR KULLANICI DOSTU YAPTIĞINIZ İŞ KADAR SAĞLAM VE YETENEKLİ BİR CİHAZ Epoch 10 zorlu arazi koşulları için tasarlanmıştır. Sistemin bütünleşik üniteleri olan GPS

Detaylı

EPOCH 25 RTK GPS SİSTEMİ

EPOCH 25 RTK GPS SİSTEMİ TM EPOCH 25 RTK GPS SİSTEMİ SAĞLAM GÜVENİLİR KULLANICI DOSTU EPOCH 25 RTK GPS SİSTEMİ KOMPLE BİR L1/L2 GPS SİSTEMİ SAĞLAYICISI : Yüksek arazi performansı için üstün özellikler. İdeal topografik ölçmeler

Detaylı

SPS ZOOM 300. 3D Lazer Tarayıcı SPS ZOOM 300

SPS ZOOM 300. 3D Lazer Tarayıcı SPS ZOOM 300 3D Lazer Tarayıcı 3D Lazer Tarayıcı 3D lazer tarayıcı çevredesindeki nesnelerin konumsal verilerini hassas bir şekilde ölçen bir cihazdır. Toplanan nokta bulutu verileri daha sonra dijital üç boyutlu modeller

Detaylı

Yazılım Tabanlı HF Telsiz Ailesi.

Yazılım Tabanlı HF Telsiz Ailesi. Yazılım Tabanlı HF Telsiz Ailesi www.aselsan.com.tr YAZILIM TABANLI HF TELSİZ AİLESİ HF TELSİZLER ASELSAN HF Telsiz Ailesi, 1.6-30 MHz bandında Kara, Deniz ve Hava Platformlarında, güvenilir ve emniyetli

Detaylı

Kamu Güvenliği İçin Acil Çağrı Merkezi Çözümü.

Kamu Güvenliği İçin Acil Çağrı Merkezi Çözümü. Kamu Güvenliği İçin Acil Çağrı Merkezi Çözümü www.aselsan.com.tr KAMU GÜVENLİĞİ İÇİN ACİL ÇAĞRI MERKEZİ ÇÖZÜMÜ PSAP KAMU GÜVENLİĞİ İÇİN ACİL ÇAĞRI MERKEZİ ÇÖZÜMÜ ASELSAN ın Acil Çağrı Merkezi Çözümü, normal

Detaylı

GeoMax GPS/GNSS Zenith10 & Zenith20 Serisi ZENITH10 & 20

GeoMax GPS/GNSS Zenith10 & Zenith20 Serisi ZENITH10 & 20 GeoMax GPS/GNSS Zenith10 & Zenith20 Serisi ZENITH10 & 20 GeoMax Hakkında GeoMax kaliteli ölçüm cihazları geliştiren, üreten ve dağıtımını yapan uluslararası bir şirkettir. GeoMax harita, mimari ve inşaat

Detaylı

Kamu Güvenliği İçin Acil Çağrı Merkezi Çözümü.

Kamu Güvenliği İçin Acil Çağrı Merkezi Çözümü. Kamu Güvenliği İçin Acil Çağrı Merkezi Çözümü www.aselsan.com.tr PSAP KAMU GÜVENLİĞİ İÇİN ACİL ÇAĞRI MERKEZİ ÇÖZÜMÜ ASELSAN ın Acil Çağrı Merkezi Çözümü, normal yaşantıda ve kriz/afet durumunda vatandaştan

Detaylı

Trimble icapture Mobil Yazılımı. Ömer ALPORAL

Trimble icapture Mobil Yazılımı. Ömer ALPORAL Trimble icapture Mobil Yazılımı Ömer ALPORAL Rev A May 2009 Trimble icapture Mobile Yazılımı İstenilen şekilde form oluşturma. Her tür öznitelik ve öznicelik tarifi, nesting, seçim listeleri oluşurma Lazer

Detaylı

Bülent Ecevit Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü JDF 459 GPS Uygulamaları Ders Notları

Bülent Ecevit Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü JDF 459 GPS Uygulamaları Ders Notları Bülent Ecevit Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü JDF 459 GPS Uygulamaları Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Kurtuluş Sedar GÖRMÜŞ Kısaca GNSS Jeodezik amaçlı konum belirleme teknikleri tarih

Detaylı

FOCUS 6 TOTAL STATION

FOCUS 6 TOTAL STATION FOCUS 6 Hızlı ve Hassas EDM yapısı 2" veya 5" Açı Ölçme Hassasiyetli 2 Farklı Model 300 m Reflektörsüz Mesafe Okuma Seri ve Bluetooth Aktarım Seçenekleri Her Hava Koşulunda Çalışabilme Dayanıklı ve Hafif

Detaylı

Ashtech BLADE TM Teknolojisi ile Önemli Bir Atılım

Ashtech BLADE TM Teknolojisi ile Önemli Bir Atılım Ashtech BLADE TM Teknolojisi ile Önemli Bir Atılım Gündem Bu seçkin GNSS benim için ne yapabilir? Güncel Ashtech BLADE TM Teknolojisi Ashtech Teknolojisi ile Önemli Bir Atılım Bu seçkin GNSS benim için

Detaylı

Hakan KOCAMAN Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisi

Hakan KOCAMAN Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisi Hakan KOCAMAN Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisi SASKİ GENEL BİLGİLER (31.12.2016) NEDEN GNSS? İl genelinde hassas konum belirleme, Saha çalışanlarını merkezden anlık izleme, Diğer kamu kurum/kuruluşlarına

Detaylı

KONUMSAL VERİNİN ELDE EDİLMESİNDE MOBİL CBS OLANAKLARI: GELENEKSEL YÖNTEMLERLE KARŞILAŞTIRMA. Fatih DÖNER

KONUMSAL VERİNİN ELDE EDİLMESİNDE MOBİL CBS OLANAKLARI: GELENEKSEL YÖNTEMLERLE KARŞILAŞTIRMA. Fatih DÖNER KONUMSAL VERİNİN ELDE EDİLMESİNDE MOBİL CBS OLANAKLARI: GELENEKSEL YÖNTEMLERLE KARŞILAŞTIRMA Fatih DÖNER TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemleri CBS'2007 Kongresi, 30

Detaylı

Turgut UZEL, Kamil EREN TÜBİTAK KAMU KURUMLARI ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME PROJELERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI

Turgut UZEL, Kamil EREN TÜBİTAK KAMU KURUMLARI ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME PROJELERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI Bir Öncü!! Bir İlk!! CORS-TR Projesi Turgut UZEL, Kamil EREN 1 1007 TÜBİTAK KAMU KURUMLARI ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME PROJELERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI ULUSAL CORS (Sürekli İşleyen GPS İstasyonları) SİSTEMİNİN

Detaylı

TurkSail - Yelkencilerin Evi - Tekneler Takip Sistemi ile tanışıyor Perşembe, 22 Mayıs 2008 15:19 - Son Güncelleme Perşembe, 19 Haziran 2008 01:03

TurkSail - Yelkencilerin Evi - Tekneler Takip Sistemi ile tanışıyor Perşembe, 22 Mayıs 2008 15:19 - Son Güncelleme Perşembe, 19 Haziran 2008 01:03 Yarış filomuzdaki tekneler şu günlerde bir yenilikle karşı karşıya. Takip Sistemi için gerekli vericiler Sh op&miles Bosphorus Cup a katılacak yatlara takılmaya başlandı bile. TAYK da bu sistemi 7-8 Haziran

Detaylı

CEO - Yönetim Raporlama Sistemi

CEO - Yönetim Raporlama Sistemi CEO - Yönetim Raporlama Sistemi Tanıtım ve Çalışma Şekli: %100 Türk Mühendisleri tarafından geliştirilen CEO-Yönetim Raporlama Sistemi yazılımı, Nokta Bilgisayar A.Ş.'nin tescilli bir markasıdır. Günümüz

Detaylı

JDF 361 Alet Bilgisi Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Kurtuluş Sedar GÖRMÜŞ Zonguldak-2015

JDF 361 Alet Bilgisi Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Kurtuluş Sedar GÖRMÜŞ Zonguldak-2015 JDF 361 Alet Bilgisi Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Kurtuluş Sedar GÖRMÜŞ Zonguldak-2015 Dersin Amacı Öğrencilerin arazi çalışmalarında kullanmaları gereken ölçme ekipmanlarının tanıtılması, ekipmanların kullanım

Detaylı

Hızlı, Kolay ve Ekonomik Dijital Panoramik X-ray Cihazı

Hızlı, Kolay ve Ekonomik Dijital Panoramik X-ray Cihazı Hızlı, Kolay ve Ekonomik Dijital Panoramik X-ray Cihazı XMIND NOVUS Kolay görüntüleme için iyi bir seçim XMIND NOVUS Hızlı ve kullanımı kolay dijital X-ray sistemidir. Uygun fiyata, birinci sınıf panoramik

Detaylı

Genel Bilgiler FLI MAP. Koridor Tipi Çalışmalar. Geniş Alan Çalışmaları

Genel Bilgiler FLI MAP. Koridor Tipi Çalışmalar. Geniş Alan Çalışmaları FLI MAP Çeşitli helikopterlere monte edilebilen Fli Map in geliştirdiği taşınabilir lazer altimetre sistemi pazardaki hızlı, detaylı ve doğru veri toplama ihtiyaçlarını gidermek için geliştirilmiştir.

Detaylı

SENTEZ GEA İnşaat mühendisliğinde sarsıntı ölçümleri için yeni çözümler

SENTEZ GEA İnşaat mühendisliğinde sarsıntı ölçümleri için yeni çözümler SENTEZ GEA İnşaat mühendisliğinde sarsıntı ölçümleri için yeni çözümler SENTEZ GEA Vibrasyon kayıt sistemi, yapılardaki vibrasyon ölçümleri ve analizleri için size büyük kolaylıklar sağlar. Üstün özellikleri

Detaylı

FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ

FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ ermaksan.com.tr 1 FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ FIBERMAK G-FORCE FIBERMAK SL G-FORCE Hızınıza Hız Katacak... 4 2,5-18 m boy seçenekleri 1000-24000 kg yük kapasitesi Eksenel hareketler

Detaylı

SEYRÜSEFER VE YARDIMCILARI

SEYRÜSEFER VE YARDIMCILARI SEYRÜSEFER VE YARDIMCILARI OMEGA Askeri amaçlı olarak A.B.D. tarafından 1982 yılında kurulmuş ve uzun menzilli uçuşlarda uçağın dünyanın neresinde olduğunu bildiren bir radyo seyrüsefer yardımcısıdır.

Detaylı

HABERLEŞME. izlenebilmekte ve komut alabilmektedir.

HABERLEŞME. izlenebilmekte ve komut alabilmektedir. HABERLEŞME Otomasyon tip GESS ürünleri dış ortamla haberleşerek durum bilgilerini, ölçüm sonuçlarını (gerilim, akım, frekans) ve hata mesajlarını izleme imkanı sunmaktadır. Cihazlar dış ortamla haberleştirirken

Detaylı

GNSS (GLOBAL NAVIGATION SATELITE SYSTEMS) SİSTEMİ VE ÇEVRE BİRİMLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

GNSS (GLOBAL NAVIGATION SATELITE SYSTEMS) SİSTEMİ VE ÇEVRE BİRİMLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ GNSS (GLOBAL NAVIGATION SATELITE SYSTEMS) SİSTEMİ VE ÇEVRE BİRİMLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1- AMAÇ 1-1) Kurumumuz hizmetlerinin daha ekonomik, verimli ve kaliteli bir şekilde verilmesini sağlamak amacıyla

Detaylı

Güç Parmaklarınızın Ucunda

Güç Parmaklarınızın Ucunda Güç Parmaklarınızın Ucunda BU YAKIT SEVİYESİNİ KONTROL ETMİŞ... BU ARIZA TESPİT ETMİŞ... BU BAKIM ZAMANI UYARISI VERMİŞ... BU AKÜ VOLTAJINI BAKMIŞ... BU RADYATÖR SU SEVİYESİNİ KONTROL ETMİŞ... WEB TABANLI

Detaylı

GEOMATICS GROUP MEHMET KOCAMANOĞLU MEHMET İLVAN. Harita Mühendisi Geomatics Group Genel Müdürü. Yazılım Departman Müdürü

GEOMATICS GROUP MEHMET KOCAMANOĞLU MEHMET İLVAN. Harita Mühendisi Geomatics Group Genel Müdürü. Yazılım Departman Müdürü GEOMATICS GROUP MEHMET İLVAN Yazılım Departman Müdürü MEHMET KOCAMANOĞLU Harita Mühendisi Geomatics Group Genel Müdürü 1 2 Yeni MobileMapper 10 Arazi şartlarına dayanıklı GPS/CBS Cihazı Harici anten bağlama

Detaylı

Leica DISTO D3a / BT Çok fonksiyonel, hassas ölçüm imkanı

Leica DISTO D3a / BT Çok fonksiyonel, hassas ölçüm imkanı Leica DISTO Da / BT Çok fonksiyonel, hassas ölçüm imkanı Leica DISTO Bu kadar hassas ölçüm yapabilir mi? ±.0 mm ölçüm hassasiyetle; Leica DISTO Da tek tuşa basarak hassas ölçüm yapabilmenize olanak sağlar.

Detaylı

We measure it. testo 835 Isıtma-soğutma ve endüstri sektörleri için hızlı, güvenilir infrared ölçüm cihazı. www.testo.com.tr

We measure it. testo 835 Isıtma-soğutma ve endüstri sektörleri için hızlı, güvenilir infrared ölçüm cihazı. www.testo.com.tr İnfrared termometre testo 835 Isıtma-soğutma ve endüstri sektörleri için hızlı, güvenilir infrared ölçüm cihazı Yüksek sıcaklıklarda da güvenilir ve doğru ölçümler 4-nokta lazer işaretleme özelliği ile

Detaylı

Cihaz Bağlantı Ayarları (V )

Cihaz Bağlantı Ayarları (V ) 1. FIELD GENIUS ARAZİ YAZILIMININ GENEL YAPISI MicroSurvey Field Genius, Hexagon grubuna bağlı Kanada lı MicroSurvey firması tarafından geliştirilen bir arazi ölçme yazılımıdır. 3 boyutlu bir çizim düzlemine

Detaylı

SureColor SC-P10000 ve SC-P20000 KALİTE VE HIZ İÇİN TASARLANDI

SureColor SC-P10000 ve SC-P20000 KALİTE VE HIZ İÇİN TASARLANDI SureColor SC-P10000 ve SC-P20000 KALİTE VE HIZ İÇİN TASARLANDI 3 VERİMİ ARTTIRIN Kullanım kılavuzu ve renkli LCD paneli ile büyük hacimli baskıları hızlı bir şekilde alın ve kolaylıkla baskı malzemesi

Detaylı

GNSS VE ÇEVRE BİRİMLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

GNSS VE ÇEVRE BİRİMLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ Sayfa:1#5 GNSS VE ÇEVRE BİRİMLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. AMAÇ 1.1. Kadastro hizmetlerinin merkez ve taşra birimlerince daha ekonomik, verimli ve kaliteli bir şekilde verilmesini sağlamak amacıyla 50 adet

Detaylı

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİBÖLÜMÜ NORMAL ÖĞRETİM, AKADEMİK YILI DERS PLANI

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİBÖLÜMÜ NORMAL ÖĞRETİM, AKADEMİK YILI DERS PLANI 0010070001 0010070002 0010070003 0010070004 0010070005 0010070006 0010070007 TOPLAM Ölçme Bilgisi-1 ADI T+U+L KREDİ 3+1+0 3,5 6 Harita Mühendisliğine Giriş 2+0+0 2 3 Matematik-1 4+0+0 4 7 Fizik-1 4+0+0

Detaylı

UYDU JEODEZISI: ÖLÇME YÖNTEM VE TEKNIKLERI

UYDU JEODEZISI: ÖLÇME YÖNTEM VE TEKNIKLERI UYDU JEODEZISI: ÖLÇME YÖNTEM VE TEKNIKLERI Gözlem noktasına baglı yöntemler: Yerden uyduya Uydudan yer noktasına Uydudan uyduya Ölçünün cinsine baglı yöntemler: Dogrultu ölçmeleri (geometrik yöntem) Çift

Detaylı

Navigasyon amaçlı alıcılardan elde edilen konumlamaya ilişkin veriler kullanıcı arayüzünde gösterilmekte yada alıcı tipine bağlı olarak bilgisayar

Navigasyon amaçlı alıcılardan elde edilen konumlamaya ilişkin veriler kullanıcı arayüzünde gösterilmekte yada alıcı tipine bağlı olarak bilgisayar RTK VERİ FORMATI NAVİGASYON Yöngüdüm (navigasyon) ise, bir aracı veya insanı bir yerden başka bir yere ulaştırma olarak tanımlanmaktadır.kuşlar, yunuslar ve balinalar gibi birçok canlının göç yollarını

Detaylı

A S T E K AKILLI ŞEBEKELER ELEKTRİK SAYAÇLARI UZAKTAN OKUMA SİSTEMİ SMART GRID SMART ENERGY SYSTEMS FOR PLANET S FUTURE

A S T E K AKILLI ŞEBEKELER ELEKTRİK SAYAÇLARI UZAKTAN OKUMA SİSTEMİ SMART GRID SMART ENERGY SYSTEMS FOR PLANET S FUTURE A S T E K SMART ENERGY SYSTEMS FOR PLANET S FUTURE SMART GRID AKILLI ŞEBEKELER ELEKTRİK SAYAÇLARI UZAKTAN OKUMA SİSTEMİ AKILLI ŞEBEKELER ÇÖZÜMÜ Dağıtım yapan işletmelerin otomasyon ihtiyaçları için AKILLI

Detaylı

LEICA ABSOLUTE TRACKERS

LEICA ABSOLUTE TRACKERS ÜRÜN BROŞÜRÜ LEICA ABSOLUTE TRACKERS Prob Çözümleri Leica Absolute Tracker AT402 ve B-Probe GİRİŞ SEVİYE ULTRA PORTATİF PROB SİSTEMİ Leica B-Probe, Hexagon Metrology nin en portatif lazer takip sistemi

Detaylı

LAPİS Havacılık ve Elektrikli Araç Teknolojileri Ltd.Şti.

LAPİS Havacılık ve Elektrikli Araç Teknolojileri Ltd.Şti. LAPİS Havacılık ve Elektrikli Araç Teknolojileri Ltd.Şti. www.lapisteknoloji.com info@lapisteknoloji.com LAPİS Havacılık Lapis Havacılık ve Elektrikli Araç Teknolojileri Limited Şirketi, alanlarında uzman

Detaylı

Sürekli Gözlem Ağları ve Uygulamaları

Sürekli Gözlem Ağları ve Uygulamaları Sürekli Gözlem Ağları ve Uygulamaları Yrd. Doç. Dr. Sefa YALVAÇ Gümüşhane, 2017 Gümüşhane Üniversitesi, 2017 Versiyon: 2017.0 GNSS GNSS sistemi ile, Herhangi bir yer ve zamanda Her türlü hava koşullarında,

Detaylı

TÜRKİYE ULUSAL KONUMSAL VERİ ALTYAPISI STRATEJİLERİ ÇALIŞTAYI KURUMSAL BİLGİ FORMU. Bölüm 1: Kurum / Kuruluş Bilgileri

TÜRKİYE ULUSAL KONUMSAL VERİ ALTYAPISI STRATEJİLERİ ÇALIŞTAYI KURUMSAL BİLGİ FORMU. Bölüm 1: Kurum / Kuruluş Bilgileri TÜRKİYE ULUSAL KONUMSAL VERİ ALTYAPISI STRATEJİLERİ ÇALIŞTAYI KURUMSAL BİLGİ FORMU Bölüm 1: Kurum / Kuruluş Bilgileri Kurum / Kuruluş Adı Kurum / Kuruluş Adı Kısaltması Kurum / Kuruluş Adresi Semt / İlçe

Detaylı

Genel Özellikler. Radikal Ltd. www.radikaltr.com Aralık 2013 2

Genel Özellikler. Radikal Ltd. www.radikaltr.com Aralık 2013 2 ÜRÜNLER Genel Özellikler Ses ve kontrol sinyalleri ile IP arasında köprü görevi Ethernet bağlantısı (RJ45) Web sunucuları ile uyumlu çalışma Tüm web tarayıcıları ile kontrol edilebilme Seri port bağlantısı

Detaylı

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ NORMAL ÖĞRETİM, 2015-2016 AKADEMİK YILI DERS PLANI

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ NORMAL ÖĞRETİM, 2015-2016 AKADEMİK YILI DERS PLANI 0010070001 Ölçme Bilgisi-1 3+1+0 3,5 6 0010070002 Harita Mühendisliğine Giriş 2+0+0 2 3 0010070003 Matematik-1 4+0+0 4 7 0010070004 Fizik-1 4+0+0 4 6 0010070005 Türk Dili-1 2+0+0 2 2 0010070006 Atatürk

Detaylı

MIC 500 Serisi Sağlam, dış mekanda kullanım amaçlı pan-tilt-zoom kamera

MIC 500 Serisi Sağlam, dış mekanda kullanım amaçlı pan-tilt-zoom kamera MIC 500 Serisi Sağlam, dış mekanda kullanım amaçlı pan-tilt-zoom kamera 2 MIC 500 Serisi Gözetim alanında standartları belirler ff Şehir içi kullanıma uyum sağlaması için çekici ve kompakt tasarım ff Sağlam,

Detaylı

PLC (Programlanabilir Kontrol Cihazı) TABANLI SİSTEMLERİN İNTERNET ÜZERİNDEN İZLENMESİ

PLC (Programlanabilir Kontrol Cihazı) TABANLI SİSTEMLERİN İNTERNET ÜZERİNDEN İZLENMESİ PLC (Programlanabilir Kontrol Cihazı) TABANLI SİSTEMLERİN İNTERNET ÜZERİNDEN İZLENMESİ Derya Birant, Alp Kut Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü İÇERİK Giriş PLC nedir? PLC lerin Uygulama

Detaylı

Bülent Ecevit Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü JDF 459 GPS Uygulamaları Ders Notları

Bülent Ecevit Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü JDF 459 GPS Uygulamaları Ders Notları Bülent Ecevit Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü JDF 459 GPS Uygulamaları Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Kurtuluş Sedar GÖRMÜŞ Kısaca GNSS Jeodezik amaçlı konum belirleme teknikleri tarih

Detaylı

Drone ve Kara Tehditlerine Karşı Retinar Radar Sistemi

Drone ve Kara Tehditlerine Karşı Retinar Radar Sistemi Türkiye nin Teknoloji Geliştirme Merkezi METEKSAN SAVUNMA SANAYİİ A.Ş. Drone ve Kara Tehditlerine Karşı Retinar Radar Sistemi METEKSAN SAVUNMA SANAYİİ A.Ş. Türkiye nin Teknoloji Geliştirme Merkezi Retinar

Detaylı

Türkiye Ulusal Sabit GPS İstasyonları Ağı (TUSAGA-AKTİF : CORS-TR) İşletilmesinde TÜRKSAT A.Ş. YAKLAŞIMI. Sunum Kapsamı

Türkiye Ulusal Sabit GPS İstasyonları Ağı (TUSAGA-AKTİF : CORS-TR) İşletilmesinde TÜRKSAT A.Ş. YAKLAŞIMI. Sunum Kapsamı Türkiye Ulusal Sabit GPS İstasyonları Ağı (TUSAGA-AKTİF : CORS-TR) İşletilmesinde TÜRKSAT A.Ş. YAKLAŞIMI 36 K 20 K 1K 1 Sunum Kapsamı 1. İstasyonların Bakımı, idamesi ve işletilmesi 2. Kontrol Merkezinin

Detaylı

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ Resim 1- Beton Basınç Dayanımı Test Presi Resim 2 - Eğilme Test Sistemi BETON TEST PRESİ GENEL

Detaylı

24 KANALLI DOREMİ SİSMİK CİHAZI

24 KANALLI DOREMİ SİSMİK CİHAZI Kırılma-Yansıma-MASW-Remi uygulamaları için 24 KANALLI DOREMİ SİSMİK CİHAZI DoReMi, Sismik Kırılma,Sismik Yansıma MASW,REMI ve Kuyu Sismiği çalışmaları için geliştirilmiş modüler sayısal jeofon dizilim

Detaylı

TEKNOLOJĐK ARAŞTIRMALAR

TEKNOLOJĐK ARAŞTIRMALAR www.teknolojikarastirmalar.com ISSN:305-63X Yapı Teknolojileri Elektronik Dergisi 2007 () 45-49 TEKNOLOJĐK ARAŞTIRMALAR Kısa Makale Afyonkarahisar Merkezindeki Dört Farklı Döneme Ait Camilerin RTK Đle

Detaylı

Yenilikçi Teknolojiler.

Yenilikçi Teknolojiler. Yenilikçi Teknolojiler. CNC Hidrolik Abkant Pres EcoBend, hem standart hem de opsiyonel olarak sunduğu donanım özellikleri ile kullanıcı dostu olmaya ve ekonomik anlamda iºletmenize vermiº olduğu güç ile

Detaylı

Dijital Kameralar (Airborne Digital Cameras)

Dijital Kameralar (Airborne Digital Cameras) Dijital Kameralar (Airborne Digital Cameras) Klasik fotogrametrik görüntü alımındaki değişim, dijital kameraların gelişimi ile sağlanmaktadır. Dijital görüntü, analog görüntü ile kıyaslandığında önemli

Detaylı

Kurumsal Yönetim Sistemleri Sistemleri

Kurumsal Yönetim Sistemleri Sistemleri Yazılım Danışmanlık Ltd. Şti. Kurumsal Yönetim Sistemleri Sistemleri Yönetim Kurumsal Yönetim Sistemleri Kurumsal Yönetim Sistemleri Kurumsal Akosis, sektörel olarak farklılık gösteren dinamikler ve iş

Detaylı

GATSO T-SERİSİ. Trafik denetlemenin geleceği

GATSO T-SERİSİ. Trafik denetlemenin geleceği GATSO T-SERİSİ Trafik denetlemenin geleceği GATSO T-Serisi: maksimum esneklik minimum maliyet Yol güvenliği Bugünün etkin çözümleri için ihtiyacı: Çok yönlü kullanım T-Serisi rakipsiz kullanılabilirliği

Detaylı

Kablosuz Ağlar (WLAN)

Kablosuz Ağlar (WLAN) Kablosuz Ağlar (WLAN) Kablosuz LAN Kablosuz iletişim teknolojisi, en basit tanımıyla, noktadan noktaya veya bir ağ yapısı şeklinde bağlantı sağlayan bir teknolojidir. Bu açıdan bakıldığında kablosuz iletişim

Detaylı

Kordil Meteorolojik Ölçme İstasyonu. Gerçek. Boyut

Kordil Meteorolojik Ölçme İstasyonu. Gerçek. Boyut WX Series Kordil Meteorolojik Ölçme İstasyonu Gerçek Boyut Hareketli ve sabit kullanımda Rüzgar Hızı (bağıl ve gerçek) Hava Sıcaklığı Hava Basıncı Bağıl Nem 3 Akslı Kompas GPS Eğim Sensörü Dönme Hızı Kordil

Detaylı

SABİT REFERANS İSTASYONUNDAN DÜZELTME ALINMASI

SABİT REFERANS İSTASYONUNDAN DÜZELTME ALINMASI FC200 BLUETOOTH LU CEP TELEFONU İLE İNTERNETE BAĞLANMA VE TOPSURV 7.2 CORS DÜZELTME ALMA AYARLARI SABİT REFERANS İSTASYONUNDAN DÜZELTME ALINMASI Bu doküman dahili GSM modemi olmayan Topcon GNSS alıcılarının

Detaylı

Mobil Takip Sistemleri

Mobil Takip Sistemleri Mobil Takip Sistemleri Trio Filo Yöne,m Sistemi Yazılım Fonksiyonları Üstün teknolojik altyapısı ile rakiplerinden ayrılan bir araç takip yazılımıdır. Tüm internet tarayıcılarında ek kurulum gerektirmeden

Detaylı

ÜÇ BOYUTLU ÖLÇÜM VE ANALİZ SİSTEMİ. www.promodsoftware.com.tr promod@promodsoftware.com.tr

ÜÇ BOYUTLU ÖLÇÜM VE ANALİZ SİSTEMİ. www.promodsoftware.com.tr promod@promodsoftware.com.tr ÜÇ BOYUTLU ÖLÇÜM VE ANALİZ SİSTEMİ PROKLT ÜÇ BOYUTLU ÖLÇÜM VE ANALİZ SİSTEMİ ProKLT, üç boyutlu ölçüm gereksinimleri için üretilen bir yazılım-donanım çözümüdür. ProKLT, incelenen cisme dokunmaksızın,

Detaylı

Su endüstrisinde yaşam döngüsü

Su endüstrisinde yaşam döngüsü Su endüstrisinde yaşam döngüsü GWP Günü / Türkiye 2-3 Kasım 2017 COPYRIGHT 2017 MITSUBISHI ELECTRIC EUROPE B.V. ALL RIGHTS RESERVED Su endüstrisindeki güçlükler Su endüstrisini geleceğe hazırlamak için:

Detaylı

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI KONU BAŞLIKLARI

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI KONU BAŞLIKLARI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI KONU BAŞLIKLARI 1. BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ Bilgisayar Organizasyonu ve Mimarisi Veri İletişimi ve Bilgisayar Ağları Programlama Dilleri Veri Yapıları Veritabanı

Detaylı

Online teknik sayfa VICOTEC320 TÜNEL SENSÖRLERI

Online teknik sayfa VICOTEC320 TÜNEL SENSÖRLERI Online teknik sayfa VICOTEC320 VICOTEC320 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip VICOTEC320 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak

Detaylı

Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı

Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Uzun süreli görevler, onun uzmanlığı: tekli gaz cihazı Dräger Pac 5500'ün ömür sınırlaması yoktur ve karbon monoksit, hidrojen sülfür veya oksijenin hızlı ve doğru

Detaylı

VOLÜMETRİK DEBİMETRE KDDM 2

VOLÜMETRİK DEBİMETRE KDDM 2 VOLÜMETRİK DEBİMETRE KDDM 2 Volümetrik debimetre nedir?? Fark basınç ölçümü ile hava akış verimini kontrol etmenizi sağlayan, bakım gerektirmeyen, yenilikçi bir Pnömatik otomasyon kontrol sistemidir, bu

Detaylı

RTK Sabit İstasyon Kurulumu (V )

RTK Sabit İstasyon Kurulumu (V ) RADYO RTK REFERANS (SABİT) KURULUMU FieldGenius, radyo modem donanımı bulunduran GNSS alıcılarını RTK yöntemi üzerinden kontrol edebilir. Koordinatları bilinen bir jeodezik yer kontrol noktasına sehpa

Detaylı

raycloud özelligi sayesinde en yüksek dogruluk ile tüm nesneleri tanımlayın ve proje doğruluğunu en üst seviyeye taşıyın.

raycloud özelligi sayesinde en yüksek dogruluk ile tüm nesneleri tanımlayın ve proje doğruluğunu en üst seviyeye taşıyın. Profesyonel ve yenilikçi özellikleriyle CAD ve GIS çözümlemelerinizde en büyük yardımcınız! Kullanıcı dostu basit ara yüzü sayesinde en zor Ortofoto, Ortomozaik, Nokta Bulutu ve DSIM gibi verilerinizi

Detaylı

VISISYS. Akıllı Görüntüleme Sistemleri

VISISYS. Akıllı Görüntüleme Sistemleri VISISYS Akıllı Görüntüleme Sistemleri 2008 Gözlem Teknolojileri: İhtiyaçlarınıza uygun Yürürlükteki Güvenlik yatırımlarını geliştirme Güvenlik İşletim Sistemi Açık Dağıtım Mimarisi Olay güdümlü Sistem

Detaylı

REAKTİF KONTROL VE UZAKTAN İZLEME SİSTEMİ REV-02 21.02.2015

REAKTİF KONTROL VE UZAKTAN İZLEME SİSTEMİ REV-02 21.02.2015 REAKTİF KONTROL VE UZAKTAN İZLEME SİSTEMİ REV-02 21.02.2015 YARININ TEKNOLOJİSİ BUGÜNDEN ELİNİZDE TÜM HABERLEŞME PORTLARI ÜZERİNDE RS-232 ETHERNET USB USB HOST RS-485 GPRS MODEM ETHERNET 10/100 Mb DAHİLİ

Detaylı

Leica SmartStation Entegre GPS' li Total Station

Leica SmartStation Entegre GPS' li Total Station Leica SmartStation Entegre GPS' li Total Station Leica SmartStation Entegre GPS' li Total station Devrim yaratan yeni ölçme sistemi. Dünyada ilk kez; TPS ve GPS'in mükemmel bilesimi. Güçlü GPS alicili,

Detaylı

Online teknik sayfa. Flow-X AKIŞ BILGISAYARI

Online teknik sayfa. Flow-X AKIŞ BILGISAYARI Online teknik sayfa A B D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve spesifikasyonları

Detaylı

HARİTA DAİRESİ BAŞKANLIĞI Kasım 2013 Sedat BAKICI

HARİTA DAİRESİ BAŞKANLIĞI Kasım 2013 Sedat BAKICI İhtiyaç; Araziye yönelik Coğrafi Konum Bilgilerin; hızlı, hassas, güvenilir ve ekonomik biçimde toplanması amacıyla anlık arazi konum bilgisinin (koordinatlarının) elde edilmesi gerekmektedir. Böylece,

Detaylı

GNSS Teknikleri ve Uygulamaları

GNSS Teknikleri ve Uygulamaları GNSS Teknikleri ve Uygulamaları Yrd. Doç. Dr. Sefa YALVAÇ Gümüşhane, 2017 Gümüşhane Üniversitesi, 2017 Versiyon: 2017.0 Bölüm-1 Tarihçe Tarih boyunca insanlar, Neredeyim? Nereye gidiyorum? sorularına cevap

Detaylı

Windows Server 2012: Sanallaştırmanın ötesine geçin. Oğuz Pastırmacı IT Pro Teknolojileri Yöneticisi Microsoft Türkiye

Windows Server 2012: Sanallaştırmanın ötesine geçin. Oğuz Pastırmacı IT Pro Teknolojileri Yöneticisi Microsoft Türkiye Windows Server 2012: Sanallaştırmanın ötesine geçin Oğuz Pastırmacı IT Pro Teknolojileri Yöneticisi Microsoft Türkiye Endüstrideki trendler ve zorluklar Windows Server 2012: Sanallaştırmanın ötesinde Eksiksiz

Detaylı

Citizen fotoğraf yazıcıları: Anılarını saklayanlar için.

Citizen fotoğraf yazıcıları: Anılarını saklayanlar için. Citizen fotoğraf yazıcıları: Citizen fotoğraf yazıcıları: Profesyonel bir fotoğrafçı olarak müşterilerinizin hayatlarındaki en önemli anlardan bazılarını saklayan kişi sizsiniz. Sizin ustalığınız, deneyiminiz

Detaylı

Öğr.Gör. Gökhan TURAN www.gokhanturan.com.tr. Gölhisar Meslek Yüksekokulu

Öğr.Gör. Gökhan TURAN www.gokhanturan.com.tr. Gölhisar Meslek Yüksekokulu Öğr.Gör. Gökhan TURAN www.gokhanturan.com.tr Gölhisar Meslek Yüksekokulu Bilgisayarın Yapısı Donanım (Hardware): Bir bilgisayara genel olarak bakıldığında; Kasa, Ekran, Klavye, Fare, Yazıcı, Hoparlör,

Detaylı

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü TOPOGRAFYA (HRT3351) Yrd. Doç. Dr. Ercenk ATA

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü TOPOGRAFYA (HRT3351) Yrd. Doç. Dr. Ercenk ATA Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Ders Adı Kodu Yerel Kredi ECTS Ders (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Laboratuvar (saat/hafta) Topografya HRT3351 3 4 3 0 0 DERSİN

Detaylı

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır.

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. ? NEDEN BİYOMETRİK DOĞRULAMA SUNUCU TABANLI BİYOMETRİK MICROSOFT WINDOWS OTURUM AÇMA UYGULAMASI Biyometrik veri taklit edilemez, şifre gibi unutulamaz!

Detaylı

HYPERVSN Teknik Bilgiler

HYPERVSN Teknik Bilgiler E-BROŞÜR HYPERVSN Teknik Bilgiler PARAMETRE TANIMI DEĞERLER MAKSİMUM GÖRÜNTÜ BOYUTU(ÇAP) 567 mm BOYUTLAR 567 MM DERİNLİK 174 mm LED Lİ KANAT SAYISI 4 DÖNME HIZI 670 RPM KANAT BAŞINA LED SAYISI 168 ORT.

Detaylı

BULUT BİLİŞİM VE BÜYÜK VERİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI. Ekim 2017

BULUT BİLİŞİM VE BÜYÜK VERİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI. Ekim 2017 BULUT BİLİŞİM VE BÜYÜK VERİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI Ekim 2017 Bulut Bilişim ve Büyük Veri Araştırma Laboratuvarı (B3LAB) Kamunun ihtiyaçları doğrultusunda, açık kaynak kodlu ve güvenli çözümler için Ar-Ge

Detaylı