TÜRK SERMAYE PİYASALARINDA YENİ BİR YAPILANDIRILMIŞ FİNANSAL ÜRÜN: TURBO SERTİFİKALAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRK SERMAYE PİYASALARINDA YENİ BİR YAPILANDIRILMIŞ FİNANSAL ÜRÜN: TURBO SERTİFİKALAR"

Transkript

1 TÜRK SERMAYE PİYASALARINDA YENİ BİR YAPILANDIRILMIŞ FİNANSAL ÜRÜN: TURBO SERTİFİKALAR Doç.Dr. Serhat YANIK, İstanbul Üniversitesi Arş.Gör. Yusuf AYTÜRK, İstanbul Üniversitesi Arş.Gör. Caner AKBABA, İstanbul Üniversitesi Erkan KİLİMCİ, Erste Securities İstanbul Menkul Değerler A.Ş

2 GİRİŞ Günümüzün gelişmiş uluslararası finansal piyasaları, türev ürünlerin hızlı bir şekilde yaygınlaşmasını sağlamaktadır. Bilgili yatırımcılar tarafından türevlerin kullanılması, faiz oranları ve hisse senedi piyasalarından, döviz kuru değişimlerinden, tarım ürünleri, değerli madenler ve enerji ürünleri fiyatlarındaki değişimlerden yüksek düzeyde kâr elde etme fırsatı sağlamaktadır. Türev ürünlerin geleneksel yatırım portföylerine eklenmesi, finansal enstrümanlar ve yabancı para birimleri için küresel kapsamda bir çeşitlendirme sağlamaktadır. Bunun yanında, türev enstrümanların bir yatırım portföyünde yer alması, fiyat artışı ya da azalışı risklerine karşı korunma imkanı sağlarken geleneksel yatırım araçlarıyla yüksek düzeyde korelasyona sahip olmayan getirilerin elde edilmesini sağlamaktadır.

3 GİRİŞ Literatürde, türev ürünlerin sağladığı faydalar arasında fiyat keşfi ve risk yönetimi öne çıkmaktadır. Türev ürünlerin faydaları aşağıdaki gibi sıralanabilir. Risk Yönetimi (Riskin Transferi) Fiyat Keşfi Piyasa Etkinliği İşlem Maliyetlerinin Düşmesi Yapılandırılmış finansal ürünler, belirli bir yatırımcı kitlesinin ihtiyaçlarını karşılamak ve bu doğrultuda özellikli bir risk-getiri profili oluşturmak amacıyla çeşitli temel yatırım bileşenlerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan finansal varlıklardır (Blümke, 2009, s.7).

4 FİNANSAL ÜRÜNLERİN RİSK-GETİRİ PROFİLİ Getiri Yatırım Fonları Endeks Sertifikaları Kaldıraçlı Sertifikalar Varantlar Yapılandırılmış Ürünler Hisse Senetleri Tahviller Risk

5 GİRİŞ Blümke (2009) nin sınıflandırmasına göre yapılandırılmış finansal ürünler dört temel kategoriye ayrılmaktadır. Bunlar aşağıdaki gibidir (Blümke, s.33-34) Anapara Korumalı Finansal Ürünler Getiri Arttırıcı Finansal Ürünler Katılım Odaklı Finansal Ürünler Kaldıraçlı Finansal Ürünler

6 EUSIPA ya göre Yapılandırılmış Finansal Ürünler 1 YATIRIM ÜRÜNLERİ (INVESTMENT PRODUCTS) 11 Anapara Koruması (Capital Protection) 1100 Sınırsız Anapara Koruması (Uncapped Capital Protection) 1110 Dönüştürülebilir Sertifikalar (Exchangeable Certificates) 1120 Sınırlı Anapara Koruması (Capped Capital Production) 1130 Nakavtlı Anapara Koruması (Capital Protection With Knock-Out) 1140 Kuponlu Anapara Koruması (Capital Protection With Coupon) 12 Getiri Arttırıcı (Yield Enhancement) 1200 İskontolu Sertifikalar (Discount Certificates) 1210 Bariyerli İskontolu Sertifikalar (Barrier Discount Certificates) 1220 Tersine Dönüştürülebilir Sertifikalar (Reverse Convertibles) 1230 Bariyerli Tersine Dönüştürülebilir Sertifikalar (Barrier Reverse Convertibles) 1240 Sınırlı Yüksek Performans Sertifikaları (Capped Outperformance Certificates) 1250 Sınırlı Prim Ödeyen Sertifikalar (Capped Bonus Certificates) 1260 Ekspres Sertifikalar (Express Certificates) 13 Katılım Odaklı Finansal Ürünler (Participation) 1300 Takipçi Sertifikalar (Tracker Certificates) 1310 Yüksek Performans Sertifikaları (Outperformance Certificates) 1320 Prim Ödeyen Sertifikalar (Bonus Certificates) 1330 Yüksek Performans Prim Ödeyen Sertifikalar (Outperformance Bonus Certificate) 1340 Çift Yönlü Kazandıran Sertifikalar (Twin-Win Certificates) 2 KALDIRAÇLI YAPILANDIRILMIŞ ÜRÜNLER (LEVERAGE PRODUCTS) 21 Nakavtsız Kaldıraç (Leverage without Knock-Out) 2100 Varantlar (Warrants) 2110 Fark Varantları (Spread Warrants) 22 Nakavtlı Kaldıraç (Leverage with Knock-Out) 2200 Nakavtlı Varant (Warrant with Knock-Out) 2210 Turbo Sertifika (Mini-Future) 2230 Çift Nakavtlı Varantlar (Double Knock-Out Warrants) 23 Sabit Kaldıraç (Constant Leverage) 2300 Sabit Kaldıraçlı Sertifikalar (Constant Leverage Certificates) Kaynakça:

7 TURBO SERTİFİKALAR Sertifikalar, elinde bulunduran kişiye dayanak varlığın ya da göstergenin vade tarihinde oluşan fiyatıyla daha önce belirlenen kullanım fiyatı veya işlem fiyatı arasındaki farkı talep etme hakkı veren menkul kıymet niteliğinde bir finansal üründür (Sertifikaların Borsa Kotuna Alınması ve İşlem Görme Esasları Hakkındaki İMKB Genelgesi). Sertifikalar bir dayanak varlık ya da göstergenin performansına dayalı menkul kıymetleştirilmiş türev ürünlerdir.

8 TURBO SERTİFİKALAR Turbo sertifikalar (uzun ya da kısa) vade sonunda yatırımcıya dayanak varlık ya da gösterge fiyatı ile kullanım fiyatı arasındaki fark üzerinden getiri elde etme fırsatı vermektedir. Turbo sertifikalar, kaldıraçlı bir finansal üründür. Turbo sertifikalarda önceden belirlenmiş bir bariyer fiyat seviyesi de vardır. Dayanak varlık ya da gösterge fiyatının bu bariyere ulaşması, bu bariyeri aşağı (uzun turbo) ya da yukarı (kısa turbo) yönde aşması halinde sertifikalar otomatik olarak itfa olur, nakavt (knock-out) olur ya da değersiz hale gelir. Turbo sertifikanın nakavt olması halinde ihraççı tarafından yatırımcıya bir artık değer ödenebilir (Sertifikaların Borsa Kotuna Alınması ve İşlem Görme Esasları HakkındakiİMKB Genelgesi).

9 TURBO SERTİFİKALAR Turbo sertifikalar, menkul kıymetleştirilmiş opsiyonlar olan varantlara benzemekle birlikte özellikle fiyatının hesaplanması noktasında varantlardan ayrışmaktadır. Turbo sertifika belirli bir vade ile çıkarılabildiği gibi süresiz (açık uçlu) olarak da çıkarılabilmektedir. Özellikle kısa vadeli stratejilere uygun bir yatırım aracıdır ve yatırımcılar tarafından turbo sertifikaların üzerine yazılı olduğu dayanak varlık fiyatındaki gelişmelerin sürekli olarak incelenmesi gereklidir ( know-how).

10 TURBO SERTİFİKALAR Turbo sertifikalar, organize bir borsada işlem görmektedirler. Yatırımcılar, itfa tarihinden önce turbo sertifikayı, sertifika nakavt olmadıkça piyasa yapıcılı bir ikincil piyasada satabilirler. Turbo sertifika piyasasında genellikle yetkilendirilmiş bir aracı kurum tarafından sürekli alım ve satım yönünde kotasyon girilir. Bu özelliği sebebiyle, turbo sertifika piyasası oldukça likittir. Turbo sertifikalarda maksimum zarar belirlidir. Turbo sertifikalarda maksimum zarar, sertifika için ödenen satın alma fiyatıdır. Böylelikle turbo sertifikalarda otomatik bir zarar kes (stop-loss) seviyesi olduğunu söyleyebiliriz.

11 TURBO SERTİFİKALAR ÖZELLİKLERİ Hak verir, yükümlülük vermez. Hukuki olarak bir finansal kuruluş tarafından ihraç edilen tahvil hükmündedir. Dönüşüm oranı vardır. Turbo sertifika özel bir vadeye sahip olabildiği gibi vade açık uçlu olarak da ihraç edilebilir. Önceden belirlenmiş bir kullanım fiyatı vardır. Önceden belirlenmiş bir bariyer fiyatı vardır. Nakit uzlaşı vardır. Hak karşılığı ödenen bir fiyat ile işlem görür. Turbo sertifikalar Delta 1 ürünlerdir. Piyasa yapıcılık mekanizması ile sürekli likidite sağlanır.

12 TURBO SERTİFİKALAR Turbo sertifikalar, İngilizce de turbo certificates ya da mini-futures olarak adlandırılmaktadır. Temel olarak iki türlü turbo sertifika vardır. Bunlar aşağıdaki gibidir. Uzun turbo sertifika Kısa turbo sertifika Uzun turbo sertifika, sahibine dayanak varlık ya da göstergenin piyasa fiyatının önceden belirlenmiş bir bariyer fiyata ulaşmaması şartıyla, vade tarihindeki piyasa fiyatı ile kullanım fiyatı arasındaki farkı talep etme hakkı veren kaldıraçlı menkul kıymet niteliğinde bir finansal üründür. Uzun turbo sertifikada yatırımcının beklentisi, dayanak varlığın piyasa fiyatının yükseleceği yönündedir. Kısa turbo sertifika, sahibine dayanak varlık ya da göstergenin piyasa fiyatının önceden belirlenmiş bir bariyer fiyata ulaşmaması şartıyla, kullanım fiyatı ile vade tarihindeki piyasa fiyatı arasındaki farkı talep etme hakkı veren kaldıraçlı menkul kıymet niteliğinde bir finansal üründür. Kısa turbo sertifikada yatırımcının beklentisi, dayanak varlığın piyasa fiyatının düşeceği yönündedir.

13 UZUN TURBO SERTİFİKA Uzun turbo sertifikalarda ihraç tarihinde her zaman dayanak varlık cari piyasa fiyatı hem kullanım fiyatı hem de bariyer fiyattan daha yüksekken, her zaman bariyer fiyat kullanım fiyatından daha yüksektir. Bir uzun turbo sertifikaya ilişkin kâr/zarar grafiği (pay-off diagram) aşağıdaki gibidir. Uzun Turbo Sertifika Kâr/Zarar Diyagramı Uzun turbo fiyatı Kâr Dayanak varlık fiyatı Bariyer fiyatı Kullanım fiyatı Artık değer Zarar

14 KISA TURBO SERTİFİKA Kısa turbo sertifikalarda ihraç tarihinde her zaman dayanak varlık cari piyasa fiyatı hem kullanım fiyatı hem de bariyer fiyattan daha düşükken, her zaman bariyer fiyat kullanım fiyatından daha düşüktür. Bir kısa turbo sertifikaya ilişkin kâr/zarar grafiği (pay-off diagram) aşağıdaki gibidir: Kısa Turbo Sertifika Kâr/Zarar Diyagramı Kısa turbo fiyatı Kâr Dayanak varlık fiyatı Bariyer fiyatı Kullanım fiyatı Artık değer Zarar

15 TURBO SERTİFİKALAR AVANTAJLARI Çeşitlilik: Geniş bir dayanak varlık grubu (dünya borsalarındaki başlıca endeksler, sektör endeksleri ya da hisse senetleri) üzerine kolay ve düşük maliyetle yatırım yapabilme çeşitliliğini sağlar. İşlem kolaylılığı: Turbo sertifikalar, organize borsalarda kolaylıkla alınıp satılabilir. Yatırımcılar bir kredi hesabı açmadan ve teminat yatırmadan, bankalar ve aracı kurumlar vasıtasıyla kolaylıkla işlem yapabilirler. Likidite: Turbo sertifika ihraççıları ya da yetkilendirilmiş aracı kurumlar işlem günü boyunca sürekli olarak alım ve satım yönünde fiyat vermek zorundadırlar. Şeffaflık: İhraççılar tarafından turbo sertifikalarla ilgili her türlü detaylı bilgi sağlanmak zorundadır. Güvenilirlik: Turbo sertifika ihraççıları, ihraç öncesi sermaye piyasası denetleyici kurullarının denetiminden geçtikten sonra yetkilendirilir.

16 TURBO SERTİFİKALAR AVANTAJLARI Sınırlandırılmış Zarar: Turbo sertifikalarda gerçekleşebilecek maksimum zarar asla başlangıç yatırımı tutarını aşamaz. Strateji: Turbo sertifikalar dayanak varlığın hem yükseliş hem de düşüşüne göre fiyatlanabilecekşekilde ihraç edilebilir. Kaldıraç: Turbo sertifikalar, volatilite etkisine maruz kalmadan yüksek kaldıraç sağlar. Riskten Korunma: Turbo sertifikalar, portföy korumasını daha düşük bir maliyetle sağlar. Anlaşılabilirlik: Turbo sertifikaların kolay anlaşılabilir bir yapısı vardır. Fiyatlama: Turbo sertifikaların fiyatlaması, opsiyon ve varantlara kıyasla daha kolay ve anlaşılabilirdir. Otomatik Zarar Kes: Turbo sertifikaların otomatik bir zarar kes (stoploss) seviyesi vardır. Turbo sertifikalar, organize piyasalarda işlem görürler. Turbo sertifikalar, aynı özelliklere sahip bir varanta göre daha düşük bir değerle fiyatlanır.

17 TURBO SERTİFİKALARDAKİ RİSK FAKTÖRLERİ Kaldıraç etkisi: Turbo sertifikalarda dayanak ürünün fiyat hareketlerinin turbo sertifika fiyatına olan etkisi kaldıraç oranı nedeniyle katlanarak artar. Bu nedenle, kaldıraç etkisi, çok kısa bir sürede yüksek zararlara yol açabilir. Belirli bir vade: Bazı turbo sertifikalarda bir işleme koyma tarihi vardır. Vade genellikle oldukça kısadır. Turbo sertifikalarda, dayanak varlığın piyasa fiyatının ihraçta belirlenen kullanım fiyatının altında ya da üstünde gerçekleşme olasılığı vade kısaldıkça azalır. Döviz kuru: Turbo sertifikaların piyasada işlem gördüğü para birimi ile dayanak varlığın piyasada işlem gördüğü para birimi birbirinden farklı olabilir. Bu nedenle, dayanak varlığın içsel değeri farklı bir para birimi üzerinden hesaplanıyorsa, yatırımcı ilave bir döviz kuru riski taşır.

18 TURBO SERTİFİKALARDAKİ RİSK FAKTÖRLERİ Kredi riski: Turbo sertifikalar ihraççılar için bir bono niteliği taşımaktadır. Turbo sertifikaların itfa tarihinde itfa edilerek yatırımcının pozisyonunun kapatılması ve yatırımcı kârda ise ilgili tutarın yatırımcının hesabına aktarılmasından ihraççı kurum sorumludur. İhraççının yükümlülüklerini ödeme güçlüğüne düşmesi durumunda, sertifika sahibinin başlangıç yatırımı genellikle bir güvence altında değildir. Bu açıdan, yatırımcılar, özel şirketler olan ihraççıların yükümlülüklerini yerine getirememe riskine (kredi riski) maruz kalırlar. Haklar: Öz sermayeyi temsil eden menkul kıymetler üzerine yazılan turbo sertifika sahipleri ilgili şirketler üzerinde, sahiplik, oy ya da temettü haklarına sahip değildirler. Bu nedenle, sertifikaların fiyatını etkileyebilecek yönetim kararlarına katılma hakları yoktur.

19 VARANT, FUTURES VE TURBO SERTİFİKALARIN KARŞILAŞTIRILMASI Varant Futures Turbo Sertifika Teminat Hesabı Yok Var Yok Kaldıraç Var Var Var Kredi Riski Var Yok Var Bariyer Fiyat Yok Yok Var İhraççı Aracı kurumlar Organize Borsalar Aracı kurumlar Bankalar Bankalar Vade Var Var Olmayabilir Volatilitenin Fiyata Etkisi Yüksek derecede Yok İhmal edilebilir derecede

20 TURBO SERTİFİKA FİYATINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER Dayanak Varlık Fiyatı Kullanım Fiyatı Vadeye Kalan Gün Sayısı Piyasa Faiz Oranı (Finansman Maliyeti) Finansman Farkı (Komisyon) Temettü Ödemeleri Faktör Uzun (Long) Turbo Sertifika Kısa (Short) Turbo Sertifika Dayanak Varlığın Fiyatı + - Kullanım Fiyatı - + Vadeye Kalan Gün Sayısı + + Piyasa Faiz Oranı (Finansman Maliyeti) + + Finansman Farkı (Komisyon) + - Temettü Ödemeleri Turbo Sertifika Fiyatını Etkileyen Faktörler Genellikle etkilenmez. Etkilerse + Genellikle etkilenmez. Etkilerse -

21 UZUN TURBO SERTİFİKALARIN FİYATLAMASI Uzun turbo sertifika fiyatı = [ [Dayanak Varlık Fiyatı Kullanım Fiyatı] x Döviz Kuru + Kullanım Fiyatı x Döviz Kuru x [ Faiz Oranı + Finansman Farkı x Vade] 365 ] x Dönüşüm Oranı

22 KISA TURBO SERTİFİKALARIN FİYATLAMASI Kısa turbo sertifika fiyatı = [ [Kullanım Fiyatı Dayanak Varlık Fiyatı] x Döviz Kuru Kullanım Fiyatı x Döviz Kuru [ Faiz Oranı Finansman Farkı x Vade] 365 ] + x Dönüşüm Oranı

23 TURBO SERTİFİKALAR ÜZERİNE BİR SENARYO ANALİZİ S&P 500 Endeks Uzun Turbo Sertifika Bir yatırımcının 2012 yılı başında S&P 500 endeksinde yükseliş beklentisiyle özellikleri aşağıda yer alan bir uzun turbo sertifikayı spekülatif işlem amacıyla satın aldığını varsayalım. Uzun turbo sertifikada işlem yapan yatırımcının beklentisi dayanak varlık fiyatının (S&P 500) artmasıdır. S&P 500 Uzun Turbo Sertifika İhraç Tarihi Vade Tarihi Kullanım Fiyatı Puan Bariyer Fiyat Puan Dönüşüm Oranı 1:100 Finansman Maliyeti USD LIBOR (1 Aylık) Finansman Farkı 0,00025 Döviz Kuru USD/TL

24 TURBO SERTİFİKALAR ÜZERİNE BİR SENARYO ANALİZİ S&P 500 Uzun Turbo Sertifika Birikimli Kâr/Zarar Grafiği 200% 190% 180% 170% 160% 150% 140% 130% 120% 110% 100% 90% 80% S&P 500 Turbo Fiyatı

25 TURBO SERTİFİKALAR ÜZERİNE BİR SENARYO ANALİZİ Bu uzun turbo sertifikayı ihraç tarihinden başlayarak vadeye kadar elde tutan bir yatırımcı, dayanak varlıktaki değer artışı [(1365, ,06)/1277,06] = %6,94 olmasına rağmen, uzun turbo sertifika üzerinden kaldıraç etkisi nedeniyle [(3,77-2,41)/2,41] = %56,80 getiri elde etmiştir. Bu örnekte yatırımcının beklentisinin gerçekleştiğini ve S&P 500 endeksinin vadeye kadar kullanım fiyatının (1.150 puan) üzerine çıktığını görmekteyiz. Yatırımcı kısa sayılabilecek bir vadede (2 ayda) S&P 500 endeksinin sadece %6,94 artmasıyla başlangıç yatırımına göre %56,80 kâr elde etmiştir. Uzun turbo sertifika yatırımcısı isterse, vade tarihinden önce bu finansal araçları ikincil piyasada satabilir. Örneğin yatırımcı vade tarihinden bir gün önce sertifikayı 3,92 TL fiyatla satarak %62,93 kâr elde edebilirdi. Bunun yanında bir yatımcı bu sertifikayı tarihinde alıp ertesi gün sonunda satarsa, bir günde (2,91-2,67)/2,67 = %8,99 kâr elde edebilirdi.

26 TURBO SERTİFİKALAR ÜZERİNE BİR SENARYO ANALİZİ S&P 500 Kısa Turbo Sertifika Bir yatırımcının 2012 yılı başında S&P 500 endeksinde düşüş beklentisiyle özellikleri aşağıda yer alan bir kısa turbo sertifikayı spekülatif işlem amacıyla satın aldığını varsayalım. Kısa turbo sertifikada işlem yapan yatırımcının beklentisi, dayanak varlık fiyatının (S&P 500) düşeceği yönündedir. S&P 500 Kısa Turbo Sertifika İhraç Tarihi Vade Tarihi Kullanım Fiyatı Puan Bariyer Fiyat Puan Dönüşüm Oranı 1:100 Finansman Maliyeti USD LIBOR (1 Aylık) Finansman Farkı 0,00025 Döviz Kuru USD/TL

27 TURBO SERTİFİKALAR ÜZERİNE BİR SENARYO ANALİZİ S&P 500 Kısa Turbo Sertifika Birikimli Kâr/Zarar Grafiği 120% 110% 100% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% S&P 500 Turbo Fiyatı

28 TURBO SERTİFİKALAR ÜZERİNE BİR SENARYO ANALİZİ S&P 500 endeksi vadeden önce tarihinde bariyer değeri (1.335 Puan) aştığı için kısa turbo sertifika vadeden önce itfa olmuştur. Yatırımcıya [( ,90)*0,01*1,7531] şeklinde hesaplanan 1,05 TL artık değer ödenmiştir. Bu kısa turbo sertifikayı ihraç tarihinde satın alan ve tarihine kadar elinde tutan bir yatırımcı, dayanak varlıktaki değer artışı [(1344, ,06)/1277,06] = %5,31 olmasına rağmen, kısa turbo sertifikadan kaldıraç etkisi nedeniyle [(2,42-1,05)/2,42] = %56,63 zarar etmiştir. Bu örnekte yatırımcının beklentisinin gerçekleşmediğini ve S&P 500 endeksinin vadeye kadar kullanım fiyatının (1.405 puan) altında kaldığını ancak bariyer fiyatı tarihinde aştığını görmekteyiz. Yatırımcı kısa sayılabilecek bir sürede (23 gün) S&P 500 endeksinin sadece %5,31 artmasıyla başlangıç yatırımının %56,63 ünü kaybetmiştir. Kısa turbo sertifika yatırımcısı isterse, vade tarihinden önce bu finansal araçları ikincil piyasada satabilir. Örneğin yatırımcı açtığı pozisyonda ısrarcı olmayıp tarihinde kısa turbo sertifikayı satmış olsaydı, başlangıç yatırımının sadece %12,42 sini kaybetmiş olacaktı.

TURBO SERTİFİKALAR. www.yatirimfinansman.com.tr

TURBO SERTİFİKALAR. www.yatirimfinansman.com.tr TURBO SERTİFİKALAR www.yatirimfinansman.com.tr Yapılandırılmış Ürünler Risk Getiri Grafiği Kaldıraçlı Ürünler: Dayanak varlığın performansına düşük maliyetli ve kaldıraç Yatırım Ürünleri Kaldıraçlı Ürünler

Detaylı

TÜRK SERMAYE PİYASALARINDA YENİ BİR YAPILANDIRILMIŞ FİNANSAL ÜRÜN: TURBO SERTİFİKALAR

TÜRK SERMAYE PİYASALARINDA YENİ BİR YAPILANDIRILMIŞ FİNANSAL ÜRÜN: TURBO SERTİFİKALAR TÜRK SERMAYE PİYASALARINDA YENİ BİR YAPILANDIRILMIŞ FİNANSAL ÜRÜN: TURBO SERTİFİKALAR Serhat YANIK * Yusuf AYTÜRK ** Caner AKBABA *** Erkan KİLİMCİ **** Özet Bu çalışma, Türk sermaye piyasalarında yeni

Detaylı

USD/TL Aracı KuruluşVarantları

USD/TL Aracı KuruluşVarantları 1 USD/TL Aracı KuruluşVarantları Mayıs 2011 TSKB Varantları Varant, alıcısına dayanak varlığı ya da göstergeyi önceden belirlenen bir fiyattan belirli bir tarihte (Avrupa Tipi) veya belirli bir tarihe

Detaylı

Yapılandırılmış Sermaye Piyasası Araçları: Sertifikalar

Yapılandırılmış Sermaye Piyasası Araçları: Sertifikalar Yapılandırılmış Sermaye Piyasası Araçları: Sertifikalar Müge Türkkan, Erste Securities İstanbul Menkul Değerler Türev Ürünler, Ürün Geliştirme İstanbul, Sunum Planı Sertifikalara ilişkin temel bilgiler

Detaylı

Zaman Yolu Kalkınma Dolu ile

Zaman Yolu Kalkınma Dolu ile Zaman Yolu Kalkınma ile Dolu USD/TL Aracı KuruluşVarantları Mayıs 2011 TSKB Varantları Varant, alıcısına dayanak varlığı ya da göstergeyi önceden belirlenen bir fiyattan belirli bir tarihte (Avrupa Tipi)

Detaylı

Deutsche Bank. Turbo Varantlar

Deutsche Bank. Turbo Varantlar Deutsche Bank Turbo Varantlar Nisan 2016 İçindekiler Fiyat değişimlerinde turbo performans Kaldıraçtan yararlanın Turbo varantların önemli özellikleri Turbo ALIM varantları: Yükselen piyasadan kaldıraçlı

Detaylı

Deutsche Bank YAYILMA VARANTLARI

Deutsche Bank YAYILMA VARANTLARI Deutsche Bank YAYILMA VARANTLARI İçindekiler 3 Yayılma Varantları 3 Yayılma Varantlarının Özellikleri 4 Piyasadaki Yayılma Varantları 4 Yayılma Varantlarını Ayırt Etmek 4 Yayılma Varantlarının Normal Varantlardan

Detaylı

Yapılandırılmış Türev Araçları: Sertifikalar

Yapılandırılmış Türev Araçları: Sertifikalar Yapılandırılmış Türev Araçları: Sertifikalar Müge Türkkan, Erste Securities İstanbul Menkul Değerler Türev Ürünler, Ürün Geliştirme İstanbul, Sunum Planı Sertifikalara ilişkin temel bilgiler Sertifikaların

Detaylı

Vadeli İşlem ve Opsiyon Sözleşmeleri Piyasa Yapıcılık Uygulamaları

Vadeli İşlem ve Opsiyon Sözleşmeleri Piyasa Yapıcılık Uygulamaları Vadeli İşlem ve Opsiyon Sözleşmeleri Piyasa Yapıcılık Uygulamaları Piyasa Yapıcılık Uygulamaları Türev Ürünler İş Yatırım ın piyasa yapıcısı olarak faaliyet gösterdiği türev ürünler; BIST30 Endeks Opsiyonları

Detaylı

PİYASA YAPICILIK. Aralık Dilek Demir Buğdaycıoğlu Hazine ve Türev Ürünler

PİYASA YAPICILIK. Aralık Dilek Demir Buğdaycıoğlu Hazine ve Türev Ürünler PİYASA YAPICILIK Aralık 2015 Dilek Demir Buğdaycıoğlu Hazine ve Türev Ürünler FİNANSİNVEST Piyasa Yapıcı rolüyle Finansinvest, Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında, PAY Vadeli ve FBIST BYF

Detaylı

OPSİYON HAKKINDA GENEL BİLGİLER. www.yf.com.tr

OPSİYON HAKKINDA GENEL BİLGİLER. www.yf.com.tr OPSİYON HAKKINDA GENEL BİLGİLER www.yf.com.tr 1 Opsiyon Nedir? Opsiyon, satın alan tarafa herhangi bir ürünü bugünden belirlenen bir fiyat (kullanım fiyatı) üzerinden ileride bir vadede satın alma ya da

Detaylı

FBIST FTSE İstanbul Bono FBIST B Tipi Borsa Yatırım Fonu

FBIST FTSE İstanbul Bono FBIST B Tipi Borsa Yatırım Fonu FBIST FTSE İstanbul Bono FBIST B Tipi Borsa Yatırım Fonu Mayıs 2015 Hazine ve Türev Ürünler FBIST BYF Vadeli İşlem Sözleşmesi FBIST BYF Vadeli İşlem Sözleşmesi; FTSE Türkiye TL Hazine Bonosu Endeksinde

Detaylı

OSMANLI PORTFÖY MİNERVA SERBEST FONUNA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

OSMANLI PORTFÖY MİNERVA SERBEST FONUNA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı OSMANLI PORTFÖY MİNERVA SERBEST FONUNA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 31.03.2015 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 30.06.2017 tarihi itibarıyla Fon'un

Detaylı

Varant nedir? Varantların dayanak varlığı ne olacak? İlk uygulamada borsa endeksleri ve dolar/tl olacak.

Varant nedir? Varantların dayanak varlığı ne olacak? İlk uygulamada borsa endeksleri ve dolar/tl olacak. TÜRK yatırımcısı yeni bir ürünle tanışıyor: Varant. Ay sonunda 15 varantla başlaması beklenen işlemler yatırımcılara kaldıraç oranları nedeniyle yüksek getiri fırsatı sunuyor. UniCredit Menkul Değerler

Detaylı

14 Varant Stratejisi

14 Varant Stratejisi 14 VarantStratejisi Eğitimin Konusu: 14 Varant Stratejisi Eğitimin Amacı: Varant alım satımında stratejiler oluşturmak ve geliştirmek Kimler İçin Uygundur: Yeni başlayandan tecrübeli yatırımcılara kadar

Detaylı

Departman Adı - Tarih

Departman Adı - Tarih YF Viop İşlemleri Sunum Başlığı Arial Regular 20 pt Departman Adı - Tarih VİOP 2005 yılında İzmir merkezli olarak kurulan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB); 5 Ağustos 2013 yılında Borsa İstanbul Vadeli

Detaylı

T U R B O. http://www.sertifika.erste.com.tr/

T U R B O. http://www.sertifika.erste.com.tr/ Erste Securities İstanbul, sermaye piyasası mevzuatı kapsamında Erste Group Bank AG nin sertifika piyasası işlemlerinde piyasa yapıcısı ve temsilcisidir. T U R B O S E R T İ F İ K A L A R K u l l a n ı

Detaylı

Sunum Başlığı Arial Regular 20 pt. Departman Ad/Panel/Yer Tarih

Sunum Başlığı Arial Regular 20 pt. Departman Ad/Panel/Yer Tarih Sunum Başlığı Arial Regular 20 pt Departman Ad/Panel/Yer Tarih Yatırım Finansman Kurumsal Kimliğimiz Ürün ve Hizmetlerimiz 2 Türkiye nin ilk özel aracı kurumu olarak, Türkiye İş Bankası ve Türkiye Sınai

Detaylı

A. TANITICI BİLGİLER. PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi: 20 Mayıs 2009 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER

A. TANITICI BİLGİLER. PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi: 20 Mayıs 2009 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER ASHMORE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. HİSSE SENEDİ ŞEMSİYE FONU NA BAĞLI ASHMORE PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz

Detaylı

Vadeli Piyasalarda Yatırım

Vadeli Piyasalarda Yatırım Vadeli Piyasalarda Yatırım VADELİ PİYASALARDA YATIRIM 1 2 3 4 5 6 8 İÇİNDEKİLER Vadeli Piyasalarda Yatırım Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasaları: Gelecek İçin Daha Güvenli Yatırım Fırsatları Organize piyasa,

Detaylı

SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ DÜZEY SINAVI

SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ DÜZEY SINAVI S P K SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ DÜZEY 1 2 3 SINAVI GENEL AÇIKLAMA Bu soru kitapçığındaki testler şunlardır: Modül Adı Soru Sayısı 1003 Sermaye Piyasası Araçları 1 25 Bu kitapçıkta yer alan testlerin

Detaylı

1. Kira Sukuku nun diğer adı aşağıdakilerden

1. Kira Sukuku nun diğer adı aşağıdakilerden 1. Kira Sukuku nun diğer adı aşağıdakilerden hangisidir? A) Gayrimenkul sertifikası B) Kâr zarar ortaklığı belgesi C) Kira sertifikası D) Konut finansmanı fonu E) Varlığa dayalı menkul kıymet 2. Sukukta

Detaylı

KATILIMCILARA DUYURU

KATILIMCILARA DUYURU KATILIMCILARA DUYURU CİGNA FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU, CİGNA FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA

Detaylı

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. B.R.I.C Ülkeleri Yabancı Değişken Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. B.R.I.C Ülkeleri Yabancı Değişken Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. B.R.I.C Ülkeleri Yabancı Değişken Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 23.01.2015 YATIRIM VE YÖNETİME

Detaylı

VOB VADELİ İŞLEMLER VE OPSİYON BORSASI

VOB VADELİ İŞLEMLER VE OPSİYON BORSASI VOB VADELİ İŞLEMLER VE OPSİYON BORSASI Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası (VOB) NEDİR? Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası A.Ş. Sermaye Piyasası Kanunu na tabi olarak ve Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuş,

Detaylı

5. Aşağıdakilerden hangisi varantların avantajlarından biri değildir? 1. Paya dönüştürülebilir tahvilin vadesi kaç günden az olamaz?

5. Aşağıdakilerden hangisi varantların avantajlarından biri değildir? 1. Paya dönüştürülebilir tahvilin vadesi kaç günden az olamaz? 1. Paya dönüştürülebilir tahvilin vadesi kaç günden az olamaz? a. 30 b. 60 c. 90 d. 120 e. 365 2. Paya dönüştürülebilir tahvil sahiplerine sahip oldukları tahviller karşılığında verilecek paylar için esas

Detaylı

Yurtiçi Piyasalar Değişken Getirili Ürünler

Yurtiçi Piyasalar Değişken Getirili Ürünler Yurtiçi Piyasalar Değişken Getirili Ürünler Gedik Private Ayrıcalıklar Dünyası PB / 1 Hisse Senetleri Risk Derecesi 4 Getiri Derecesi 4 Vergi %0 Stopaj Global Fırsatları Takip Ederiz Global ekonomi ve

Detaylı

5) Vadeli işlem ve opsiyon piyasalarında alım satıma konu sözleşmelerde gün sonunda teminatların güncellenmesi

5) Vadeli işlem ve opsiyon piyasalarında alım satıma konu sözleşmelerde gün sonunda teminatların güncellenmesi 1) Aşağıdakilerden hangisi Devlet İç Borçlanma Senetlerinin ihraç yöntemleri arasında yer almaz? A) İhale yöntemi B) İhraç yöntemi C) Tap yöntemi D) Doğrudan satış yöntemi E) Halka arz yöntemi 2) Varlık

Detaylı

VOB VADELİ İŞLEMLER VE OPSİYON BORSASI

VOB VADELİ İŞLEMLER VE OPSİYON BORSASI VOB VADELİ İŞLEMLER VE OPSİYON BORSASI Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası (VOB) NEDİR? Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası A.Ş. Sermaye Piyasası Kanunu na tabi olarak ve bakanlar kurulu kararı ile kurulmuş,

Detaylı

MENKUL KIYMETLER VE DİĞER SERMAYE PİYASASI ARAÇLARI

MENKUL KIYMETLER VE DİĞER SERMAYE PİYASASI ARAÇLARI Aysel Gündoğdu, PhD C. Turgay Münyas, PhD C. asset MENKUL KIYMETLER VE DİĞER SERMAYE PİYASASI ARAÇLARI Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey Lisansı Eğitimi İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V MENKUL KIYMETLER

Detaylı

EURO MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

EURO MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU EURO MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş 01.01.2017-31.12.2017 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU 1 EURO MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş NE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A-TANITICI BİLGİLER: Euro Menkul

Detaylı

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 A. TANITICI BİLGİLER Portföye Bakış Halka Arz Tarihi 28.02.2005 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle Portföy Yöneticileri

Detaylı

Marjinal VaR Ratio Instruments PV VaR VaR/PV Portfolio PV Marjinal VaR

Marjinal VaR Ratio Instruments PV VaR VaR/PV Portfolio PV Marjinal VaR 1.PERFORMANS DEĞERLEMESİ Karşılaştırma Ölçütü-Serbest Fon Getiri Değişimi 29/02/2012 1H 1A 3A 5A Merchants Capital 0.22% -0.98% -11.91% -15.29% KYD182 0.16% 1.26% 3.13% 3.56% 2.PİYASA RİSKİ VaR değer limiti,

Detaylı

KARE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. İKİNCİ BORÇLANMA ARAÇLARI (DÖVİZ) FONU

KARE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. İKİNCİ BORÇLANMA ARAÇLARI (DÖVİZ) FONU DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi: 7 Ocak 2011 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN

Detaylı

Haziran 2015 Aylık Rapor

Haziran 2015 Aylık Rapor Haziran 2015 Aylık Rapor 1- FONU TANITICI BİLGİLER A. FONUN ADI: ALTERNATİFBANK A.Ş B TİPİ DEĞİŞKEN YATIRIM FONU B. KURUCUNUN ÜNVANI: ALTERNATIFBANK A.Ş. C. YÖNETİCİ ÜNVANI ALTERNATİF YATIRIM A.Ş. D. FON

Detaylı

Kasım 2014 Aylık Rapor

Kasım 2014 Aylık Rapor Kasım 2014 Aylık Rapor 1- FONU TANITICI BİLGİLER A. FONUN ADI: ALTERNATİFBANK A.Ş B TİPİ LİKİT FON B. KURUCUNUN ÜNVANI: ALTERNATIFBANK A.Ş. C. YÖNETİCİ ÜNVANI ALTERNATİF YATIRIM A.Ş. D. FON TUTARI 1000000

Detaylı

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 A. TANITICI BİLGİLER Portföye Bakış Halka Arz Tarihi 02.06.2008 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle Yatırım Ve Yönetime

Detaylı

Ak Portföy Para Piyasası Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

Ak Portföy Para Piyasası Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı Ak Portföy Para Piyasası Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 05.04.2013 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 29.06.2018 tarihi itibarıyla Fon Toplam

Detaylı

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 A. TANITICI BİLGİLER Portföye Bakış Halka Arz Tarihi 04.05.2000 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle Fon Toplam Değeri

Detaylı

Ekim 2015 Aylık Rapor

Ekim 2015 Aylık Rapor Ekim 2015 Aylık Rapor 1- FONU TANITICI BİLGİLER A. FONUN ADI: ALTERNATİFBANK A.Ş B TİPİ DEĞİŞKEN YATIRIM FONU B. KURUCUNUN ÜNVANI: ALTERNATIFBANK A.Ş. C. YÖNETİCİ ÜNVANI ALTERNATİF YATIRIM A.Ş. D. FON

Detaylı

Başa-baş Noktası= (Alım varantı kullanım fiyatı + varant fiyatı *çarpan)

Başa-baş Noktası= (Alım varantı kullanım fiyatı + varant fiyatı *çarpan) Yatırımcının beklenti ve amaçlarına bağlı olarak varantlar, yatırım stratejileriyle ilgili geniş bir yelpazede kullanılabilir. Mevcut menkul kıymet portföylerinin riskten korunmasıyla ilgili olarak son

Detaylı

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 A. TANITICI BİLGİLER Portföye Bakış Halka Arz Tarihi 10.09.2015 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle Yatırım Ve Yönetime

Detaylı

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 A. TANITICI BİLGİLER Portföye Bakış Halka Arz Tarihi 30.03.2001 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle Fon Toplam Değeri

Detaylı

OSMANLI PORTFÖY MİNERVA SERBEST FON HESAP DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU (Aksi Belirtilmedikçe Tutarlar Türk Lirası (TL)

OSMANLI PORTFÖY MİNERVA SERBEST FON HESAP DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU (Aksi Belirtilmedikçe Tutarlar Türk Lirası (TL) 01.01.30.12.2016 HESAP DÖNEMİNE AİT A. TANITICI BİLGİLER OSMANLI PORTFÖY MİNERVA SERBEST FON'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 31.03.2015 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER

Detaylı

KATILIMCILARA DUYURU KURUCUSU OLDUĞUMUZ EMEKLİLİK YATIRIM FONLARI İÇTÜZÜK VE İZAHNAME DEĞİŞİKLİKLERİ

KATILIMCILARA DUYURU KURUCUSU OLDUĞUMUZ EMEKLİLİK YATIRIM FONLARI İÇTÜZÜK VE İZAHNAME DEĞİŞİKLİKLERİ KATILIMCILARA DUYURU KURUCUSU OLDUĞUMUZ EMEKLİLİK YATIRIM FONLARI İÇTÜZÜK VE İZAHNAME DEĞİŞİKLİKLERİ Metlife Emeklilik ve Hayat A.Ş. Para Piyasası Likit Kamu Emeklilik Yatırım Fonu, Metlife Emeklilik ve

Detaylı

EURO MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş 01.01.2014-31.12.2014 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

EURO MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş 01.01.2014-31.12.2014 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU EURO MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş 01.01.2014-31.12.2014 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU EURO MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş NE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A-TANITICI BİLGİLER: (Eski Ünvanı:

Detaylı

KARE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. SERBEST FON

KARE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. SERBEST FON KARE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. SERBEST FON 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2016 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE

Detaylı

TEB PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)

TEB PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) TEB PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) 1 OCAK - 31 ARALIK 2018 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI

Detaylı

Varantın günlük hayatta karşılıkları:

Varantın günlük hayatta karşılıkları: Varant Nedir? Varant Nedir? Varantın günlük hayatta karşılıkları: Uçak bileti alacaksınız ancak tarih konusunda karar vermediniz. Belli tarihlerdeki uçak bileti fiyatlarını fiyat yükselişine karşı bir

Detaylı

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. Özel Sektör Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. Özel Sektör Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. Özel Sektör Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 23.01.2015 YATIRIM VE YÖNETİME

Detaylı

Ara Sınav, Bahar 2003

Ara Sınav, Bahar 2003 Ara Sınav, Bahar 2003 1. (1 puan) XYZ şirketinin $60 da işlem gören hisse senedini, kendi paranızdan mümkün olduğunca az harcayarak brokerdan satın almak istiyorsunuz. İlk baştaki marjin %50 ise ve yatırım

Detaylı

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 A. TANITICI BİLGİLER Portföye Bakış Halka Arz Tarihi 17.01.1992 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle Yatırım Ve Yönetime

Detaylı

SINAV KONU BAŞLIKLARI

SINAV KONU BAŞLIKLARI 1260 9. Takas, Operasyon, Saklama ve Kaydileştirme 1261 Takas, Operasyon, Saklama ve Kaydileştirme Düzenlemeleri 1/6 SINAV KONU BAŞLIKLARI SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ TEMEL DÜZEY SINAVI 1100 1. Genel

Detaylı

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 A. TANITICI BİLGİLER Portföye Bakış Halka Arz Tarihi 16.04.1990 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle Yatırım Ve Yönetime

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi:27/08/2004 YATIRIM VE

Detaylı

MENKUL KIYMET YATIRIMLARI

MENKUL KIYMET YATIRIMLARI DİKKATİNİZE: BURADA SADECE ÖZETİN İLK ÜNİTESİ SİZE ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLMİŞTİR. ÖZETİN TAMAMININ KAÇ SAYFA OLDUĞUNU ÜNİTELERİ İÇİNDEKİLER BÖLÜMÜNDEN GÖREBİLİRSİNİZ. MENKUL KIYMET YATIRIMLARI KISA ÖZET

Detaylı

STRATEJİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. STRATEJİ PORTFÖY İKİNCİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)

STRATEJİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. STRATEJİ PORTFÖY İKİNCİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi: 15 Ekim 2003 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle Fon un Yatırım Amacı Portföy Yöneticileri Fon Toplam Değeri 26.267.484

Detaylı

TACİRLER PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)

TACİRLER PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) TACİRLER PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) 1 OCAK 30 HAZİRAN 2016 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR TACİRLER

Detaylı

STRATEJİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. STRATEJİ PORTFÖY BİRİNCİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)

STRATEJİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. STRATEJİ PORTFÖY BİRİNCİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Fon Toplam Halka arz tarihi: 26 Kasım 1996 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle Fon un Yatırım Amacı Yöneticileri Değeri 33.799.135

Detaylı

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 A. TANITICI BİLGİLER Portföye Bakış Halka Arz Tarihi 19.08.2013 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle Fon Toplam Değeri

Detaylı

1 OCAK - 30 HAZİRAN 2016 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR

1 OCAK - 30 HAZİRAN 2016 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2016 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR TACİRLER PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. TARAFINDAN YÖNETİLEN TACİRLER PORTFÖY

Detaylı

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 A. TANITICI BİLGİLER Portföye Bakış Halka Arz Tarihi 22.01.1990 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle Yatırım Ve Yönetime

Detaylı

ARACI KURULUŞ VARANTLARI

ARACI KURULUŞ VARANTLARI ARACI KURULUŞ VARANTLARI SERMAYE PİYASASI KURULU NİSAN 2010 YAPILANDIRILMIŞ ÜRÜNLER Şirketlerin finansal ihtiyaçlarının standart sermaye piyasası araçlarının sunduğu olanaklar ile karşılanmadığı durumlarda

Detaylı

TEB PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)

TEB PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) A. TANITICI BİLGİLER Fon Toplam Değeri Birim Pay Değeri (TRL) Yatırımcı Sayısı Tedavül Oranı (%) Paylar - Bankacılık PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 07/03/2000 30/06/2018 tarihi itibarıyla - Demir, Çelik

Detaylı

BİZİM PORTFÖY BİRİNCİ KİRA SERTİFİKASI KATILIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU

BİZİM PORTFÖY BİRİNCİ KİRA SERTİFİKASI KATILIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi: 23.02.2015 BİZİM PORTFÖY BİRİNCİ KİRA SERTİFİKASI KATILIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 29.06.2018 tarihi

Detaylı

KRS Nisan 2018 Aylık Rapor

KRS Nisan 2018 Aylık Rapor KRS Nisan 2018 Aylık Rapor 1- FONU TANITICI BİLGİLER A. FONUN ADI: Kare Portföy Serbest (Döviz) Fon B. KURUCUNUN ÜNVANI: KARE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. C. YÖNETİCİ ÜNVANI KARE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. D. FON

Detaylı

2014 YILINDA ELDE EDİLEN MENKUL KIYMET GELİRLERİNİN BEYANI VE VERGİLENDİRİLMESİ

2014 YILINDA ELDE EDİLEN MENKUL KIYMET GELİRLERİNİN BEYANI VE VERGİLENDİRİLMESİ 2014 YILINDA ELDE EDİLEN MENKUL KIYMET GELİRLERİNİN BEYANI VE VERGİLENDİRİLMESİ TAM MÜKELLEF GERÇEK KİŞİ DAR MÜKELLEF GERÇEK KİŞİ (*) KAZANCI ÖNCE iktisap edilmiş hisse senetleri KAZANCI SONRA iktisap

Detaylı

BİZİM PORTFÖY İKİNCİ KİRA SERTİFİKASI KATILIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU

BİZİM PORTFÖY İKİNCİ KİRA SERTİFİKASI KATILIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi: 18.02.2013 BİZİM PORTFÖY İKİNCİ KİRA SERTİFİKASI KATILIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 29.06.2018 tarihi

Detaylı

KATILIMCILARA DUYURU

KATILIMCILARA DUYURU KATILIMCILARA DUYURU Sermaye Piyasası Kurulu ndan alınan 18.09.2017 tarih ve 10596 sayılı izin ile Kurucusu olduğumuz Gelir Amaçlı Kamu Yatırım Fonu nun na, Gruplara Yönelik Gelir Amaçlı Kamu nun Grup

Detaylı

GELİR VERGİSİ KANUNU KAPSAMINDA VADELİ İŞLEM VE OPSİYON SÖZLEŞMELERİNDEN ELDE EDİLEN GELİRLERİN VERGİLENDİRİLİMESİ

GELİR VERGİSİ KANUNU KAPSAMINDA VADELİ İŞLEM VE OPSİYON SÖZLEŞMELERİNDEN ELDE EDİLEN GELİRLERİN VERGİLENDİRİLİMESİ GELİR VERGİSİ KANUNU KAPSAMINDA VADELİ İŞLEM VE OPSİYON SÖZLEŞMELERİNDEN ELDE EDİLEN GELİRLERİN VERGİLENDİRİLİMESİ İlker Şadi İŞLEYEN * I. GİRİŞ Bankalar ve aracı kurumların, menkul kıymetler ve diğer

Detaylı

A) 49,90 B) 49,95 C) 49,98 D) 50,00 E) 50,05

A) 49,90 B) 49,95 C) 49,98 D) 50,00 E) 50,05 1) Bir yıldan uzun vadeli finansal varlıkların işlem gördüğü piyasalar aşağıdakilerden hangisidir? A) Sermaye piyasası B) Para piyasası C) Gerçek varlık piyasası D) Yatırım piyasası E) Risk yatırımı piyasası

Detaylı

VADELİ İŞLEMLER PİYASASI

VADELİ İŞLEMLER PİYASASI VADELĠ ĠġLEM ve OPSĠYON BORSASI ( VOB) NEDĠR? Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası ( VOB) vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerinin alınıp satıldığı yerdir. Alınıp satılan bu sözleşmelere Türev Araçlar denmektedir.

Detaylı

TEB PORTFÖY İKİNCİ DEĞİŞKEN FON

TEB PORTFÖY İKİNCİ DEĞİŞKEN FON VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 04/09/1997 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 30/06/2016 tarihi itibarıyla

Detaylı

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-6 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-6 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1-6 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 A. TANITICI BİLGİLER Portföye Bakış Halka Arz Tarihi 14.02.1990 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle Fon Toplam Değeri

Detaylı

Kare Portföy Serbest (Döviz) Fon_Haziran 2018 Aylık Rapor

Kare Portföy Serbest (Döviz) Fon_Haziran 2018 Aylık Rapor Kare Portföy Serbest (Döviz) Fon_Haziran 2018 Aylık Rapor 1- FONU TANITICI BİLGİLER A. FONUN ADI: Kare Portföy Serbest (Döviz) Fon B. KURUCUNUN ÜNVANI: KARE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. C. YÖNETİCİ ÜNVANI KARE

Detaylı

BİZİM PORTFÖY BİRİNCİ KATILIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU

BİZİM PORTFÖY BİRİNCİ KATILIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi: 01.02.2012 BİZİM PORTFÖY BİRİNCİ KATILIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 29.06.2018 tarihi itibarıyla Fon

Detaylı

2013 YILINDA ELDE EDİLEN MENKUL KIYMET GELİRLERİNİN BEYANI VE VERGİLENDİRİLMESİ

2013 YILINDA ELDE EDİLEN MENKUL KIYMET GELİRLERİNİN BEYANI VE VERGİLENDİRİLMESİ 2013 YILINDA ELDE EDİLEN MENKUL KIYMET GELİRLERİNİN BEYANI VE VERGİLENDİRİLMESİ TAM MÜKELLEF GERÇEK KİŞİ DAR MÜKELLEF GERÇEK KİŞİ (*) KAZANCI ÖNCE iktisap edilmiş hisse senetleri KAZANCI SONRA iktisap

Detaylı

Türk hisse senetlerine uzun vadeli yatırım yapmaktır En Az Alınabilir Pay Adedi : 100 bin TL karşılığı Taylan Tatlısu

Türk hisse senetlerine uzun vadeli yatırım yapmaktır En Az Alınabilir Pay Adedi : 100 bin TL karşılığı Taylan Tatlısu OSMANLI PORTFÖY MİNERVA SERBEST FONUNA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 31.03.2015 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 29.06.2018 tarihi itibarıyla Fon'un

Detaylı

Opsiyonlar(1) Ders 19 Finansal Yönetim

Opsiyonlar(1) Ders 19 Finansal Yönetim Opsiyonlar(1) Ders 19 Finansal Yönetim 15.414 Bugün Opsiyonlar Risk yönetimi: Neden, nasıl ve ne? Opsiyon ödemeleri Okuma Brealey ve Myers, Bölüm 20, 21 Sally Jameson Soru türleri ABD de olan firmanız

Detaylı

EURO KAPİTAL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş 01.01.2014-31.12.2014 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

EURO KAPİTAL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş 01.01.2014-31.12.2014 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU EURO KAPİTAL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş 01.01.2014-31.12.2014 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A-TANITICI BİLGİLER: EURO KAPİTAL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş NE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU Euro Kapital Yatırım

Detaylı

ŞEKER FAKTORİNG A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

ŞEKER FAKTORİNG A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ŞEKER FAKTORİNG A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor 2017-1. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 01.01.2017-31.03.2017 Dönemine Ait Finansal Tablolar

Detaylı

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 A. TANITICI BİLGİLER Portföye Bakış Halka Arz Tarihi 15.08.2013 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle Yatırım Ve Yönetime

Detaylı

2019 YILINDA ELDE EDİLEN MENKUL KIYMET GELİRLERİNİN BEYANI VE VERGİLENDİRİLMESİ

2019 YILINDA ELDE EDİLEN MENKUL KIYMET GELİRLERİNİN BEYANI VE VERGİLENDİRİLMESİ 2019 YILINDA ELDE EDİLEN MENKUL KIYMET GELİRLERİNİN BEYANI VE VERGİLENDİRİLMESİ TAM MÜKELLEF GERÇEK KİŞİ DAR MÜKELLEF GERÇEK KİŞİ (*) KAZANCI iktisap edilmiş hisse senetleri KAZANCI SONRA iktisap edilmiş

Detaylı

Ak Portföy BIST 30 Endeksi Hisse Senedi Fonu (Hisse Senedi Yoğun Fon)'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

Ak Portföy BIST 30 Endeksi Hisse Senedi Fonu (Hisse Senedi Yoğun Fon)'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı A. TANITICI BİLGİLER Ak Portföy BIST 30 Endeksi Hisse Senedi Fonu (Hisse Senedi Yoğun Fon)'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 12.03.2001 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER

Detaylı

ERGO EMEKLĐLĐK VE HAYAT A.Ş. GELĐR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI (EURO) FONU ĐZAHNAME DEĞĐŞĐKLĐĞĐ

ERGO EMEKLĐLĐK VE HAYAT A.Ş. GELĐR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI (EURO) FONU ĐZAHNAME DEĞĐŞĐKLĐĞĐ ERGO EMEKLĐLĐK VE HAYAT A.Ş. GELĐR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI (EURO) FONU ĐZAHNAME DEĞĐŞĐKLĐĞĐ Ergo Emeklilik ve Hayat A.Ş. Gelir Amaçlı Kamu Borçlanma Araçları (EURO) Emeklilik Yatırım Fonu izahnamesinin

Detaylı

Ak Portföy Serbest (Döviz) Fon'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

Ak Portföy Serbest (Döviz) Fon'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı Ak Portföy Serbest (Döviz) Fon'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 10.02.2017 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 29.06.2018 tarihi itibarıyla Fon Toplam

Detaylı

BİZİM PORTFÖY ENERJİ SEKTÖRÜ KATILIM HİSSE SENEDİ (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU

BİZİM PORTFÖY ENERJİ SEKTÖRÜ KATILIM HİSSE SENEDİ (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER BİZİM PORTFÖY ENERJİ SEKTÖRÜ KATILIM HİSSE SENEDİ (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi: 16.05.2012 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER

Detaylı

ING PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. BİRİNCİ HİSSE SENEDİ FONU NA (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU

ING PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. BİRİNCİ HİSSE SENEDİ FONU NA (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU ING PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. BİRİNCİ HİSSE SENEDİ FONU NA (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 08

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Sayfa No PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR

İÇİNDEKİLER. Sayfa No PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR İÇİNDEKİLER Sayfa No 1-6 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 D İLAVE BİLGİLER VE AÇIKLAMALAR 6 A. TANITICI BİLGİLER Portföye Bakış Halka Arz Tarihi 28.02.2005 31 Aralık 2017 tarihi

Detaylı

BİZİM PORTFÖY KATILIM 30 ENDEKSİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU

BİZİM PORTFÖY KATILIM 30 ENDEKSİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER BİZİM PORTFÖY KATILIM 30 ENDEKSİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi: 16.05.2012 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER

Detaylı

ALAN YATIRIM BORSA ISTANBUL VADELİ İŞLEMLER VE OPSİYON PİYASASI ÜRÜNLERİ SUNUMU. Mart 2018

ALAN YATIRIM BORSA ISTANBUL VADELİ İŞLEMLER VE OPSİYON PİYASASI ÜRÜNLERİ SUNUMU. Mart 2018 ALAN YATIRIM BORSA ISTANBUL VADELİ İŞLEMLER VE OPSİYON PİYASASI ÜRÜNLERİ SUNUMU Mart 2018 Vadeli İşlem Sözleşmeleri Vadeli işlem sözleşmesi, belirli bir vadede, önceden belirlenen fiyat, miktar ve nitelikte

Detaylı

TURKISH YATIRIM VARANTLAR

TURKISH YATIRIM VARANTLAR VARANTLAR Opsiyon sözleşmelerinin menkul kıymetleştirilmiş halidir."yatırımcıya ödediği prim karşılığında bir menkul kıymeti, bir menkul kıymet sepetini ya da bir endeksi, vade sonunda veya vadeden önce,

Detaylı

AK PORTFÖY SERBEST (DÖVİZ) FON

AK PORTFÖY SERBEST (DÖVİZ) FON AK PORTFÖY SERBEST (DÖVİZ) FON 2 OCAK - 31 ARALIK 2017 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR Ak Portföy Serbest (Döviz) Fon'NA

Detaylı

KONSOLİDE BİLANÇO AKTİF TOPLAMI

KONSOLİDE BİLANÇO AKTİF TOPLAMI TÜRKİYE SINAİ KALKINM TSKB KONSOLİDE BİLANÇO Bağımsız Denetimden Geçmiş AKTİF KALEMLER CARİ DÖNEM ÖNCEKİ DÖNEM Dipnot (30 Eylül 2007) (31 Aralık 2006) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ

Detaylı

Kurumlar Vergisi Genel Tebliği TASLAĞI (Seri No: )

Kurumlar Vergisi Genel Tebliği TASLAĞI (Seri No: ) Sayfa 1 / 9 Maliye Bakanlığından : Kurumlar Vergisi Genel Tebliği TASLAĞI (Seri No: ) Bu Tebliğde, türev ürünlerden elde edilen gelirler ile diğer bazı sermaye piyasası faaliyetlerinden elde edilen gelirlerin

Detaylı

ZİRAAT PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. HİSSE SENEDİ ŞEMSİYE FONU NA BAĞLI ZİRAAT PORTFÖY BİST 30 ENDEKSİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)

ZİRAAT PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. HİSSE SENEDİ ŞEMSİYE FONU NA BAĞLI ZİRAAT PORTFÖY BİST 30 ENDEKSİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) 01.01.2018 30.06.2018 HESAP DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR İÇİNDEKİLER Sayfa No 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS

Detaylı

KARE YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. KÜRESEL FIRSATLAR SERBEST YATIRIM FONU 1 OCAK - 31 ARALIK 2013 HESAP DÖNEMİNE AİT PORTFÖY DAĞILIM RAPORU

KARE YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. KÜRESEL FIRSATLAR SERBEST YATIRIM FONU 1 OCAK - 31 ARALIK 2013 HESAP DÖNEMİNE AİT PORTFÖY DAĞILIM RAPORU KARE YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. KÜRESEL FIRSATLAR SERBEST 1 OCAK - 31 ARALIK 2013 HESAP DÖNEMİNE AİT PORTFÖY DAĞILIM RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa No I- FONU TANITICI BİLGİLER... 1 II- FONUN PERFORMANSINA

Detaylı

Aracı Kuruluş Varantları Tanıtım Ve Bilgilendirme Toplantısı İş Yatırım İMKB 30 Endeks Varantları. 20 Şubat 2010,

Aracı Kuruluş Varantları Tanıtım Ve Bilgilendirme Toplantısı İş Yatırım İMKB 30 Endeks Varantları. 20 Şubat 2010, Aracı Kuruluş Varantları Tanıtım Ve Bilgilendirme Toplantısı İş Yatırım İMKB 30 Endeks Varantları 20 Şubat 2010, Aracı Kuruluş Varantı Tanım 1 Yeni Jenerasyon Ürünler Yeni Adım Spot Yapılandırılmış Ürünler

Detaylı

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. Hisse Senedi Grup Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. Hisse Senedi Grup Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı A. TANITICI BİLGİLER Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. Hisse Senedi Grup Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 22.02.2005 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER

Detaylı

Sertifikaların Borsa da İşlem Görmesi. Murat BULUT Başuzman 27 Eylül 2012

Sertifikaların Borsa da İşlem Görmesi. Murat BULUT Başuzman 27 Eylül 2012 Sertifikaların Borsa da İşlem Görmesi Murat BULUT Başuzman 27 Eylül 2012 Sertifikalar ve Özellikleri Elinde bulunduran kişiye dayanak varlığın veya göstergenin vade tarihinde oluşan fiyatıyla önceden belirlenen

Detaylı