MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT"

Transkript

1 MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT

2 ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ NDE HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİN BİR GELECEK SENİ BEKLİYOR.

3

4

5 Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi sürdürülebilir tasarım odaklı eğitim-öğretim uygulama ve araştırmalarıyla girişimci, bütünleşik tasarım, teknoloji ve inovasyonun önemini anlayan yaratıcı mimarlar ve tasarımcılar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Prof. Dr. Orhan Hacıhasanoğlu Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı

6 YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT

7

8 Mezun olduğunda senden, dünyanın kültürel, sosyal, doğal ve yapay kaynaklarının gelecek kuşaklarca sağlıklı bir biçimde kullanılmasını amaçlayan sürdürülebilirlik ilkesi ile insanların yaşam alanlarına olumlu katkılarda bulunman beklenecek. Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi nde, tasarımı şekillendiren dinamikleri, sanatı teknolojiyle bütünleştirmeyi, sezgilerini ve duygularını tasarıma yansıtmayı ve bu tasarımları gerçek dünyada uygulamayı öğreneceksin. Hayallerini gerçekleştirirken dünyanın daha iyi bir yer olması için gerekli estetik duygusu, tasarım bakışı ve bilimsel donanıma sahip olacaksın.

9

10

11 Hedefimiz İnsanların ve toplumun yaşam kalitesini yükseltecek, Sahip olduğu yüksek estetik algısı ve yaratıcılığını iş hayatının her noktasında kullanacak, Girişimciliğin önemini kavrayacak, Dahil olduğu kuruma sahip olduğu vizyon ve bilgi birikimiyle yeni bakış açıları katacak, Çok kültürlü ve disiplinler arası bir bakış açısına değer verecek, Sürdürülebilir tasarım anlayışına sahip mimarlar ve tasarımcılar yetiştirmektir.

12

13 YENİ OYUN ALANIN

14

15 Özyeğin Üniversitesi, senin araştırmaya yönelik potansiyelini ortaya çıkarıyor ve hayallerini gerçekleştirebileceğin yeni kapılar açıyor. Bir araştırma üniversitesi olan Özyeğin Üniversitesi, sana disiplinler arası bir bakış açısı kazandıracak ve sunduğu pratik bilgilerle seni iş hayatına hazırlayacak. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bünyesindeki Bilgisayar Laboratuvarı, MAC Lab, Mekansal Sistemler Laboratuvarı, Maket Atölyesi ve tasarım stüdyoları sayesinde iş hayatına hazır olarak mezun olacaksın.

16

17 YENİ İŞ YERİN

18

19 Özyeğin Üniversitesi nin bireysel, sosyal ve kurumsal girişimciliği teşvik eden vizyonu sayesinde iş hayatına hazır olarak mezun olacaksın. Özyeğin Üniversitesi sana yeni hayatında her geçen gün önem kazanan girişimciliğin ruhunu keşfedebileceğin eğitim olanakları sunmakta. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi nde edineceğin bilgiler ve vizyon ışığında, sürdürülebilirlik ilkesini odak noktasına yerleştiren bir iş kurabilme veya dahil olacağın kuruma yeni bakış açıları kazandırma yetilerine sahip olacaksın. Özyeğin Üniversitesi seni hayata hazırlayacak. Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi nin sana kattığı teorik ve pratik bilgiler ışığında, ulusal ve uluslararası kurumlarda çalışacak, sahip olduğun yaratıcılık ve yüksek estetik algısıyla günümüz iş hayatının rekabet ortamında fark yaratacaksın. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi sana, dünyanın en prestijli tasarım ve mimari ofislerinde staj yapma imkanı sunacak ve henüz mezun olmadan seni iş hayatına hazırlayacak. Özyeğin Üniversitesi senin tasarıma yönelik potansiyelini ortaya çıkaracak ve hayallerini gerçekleştirebileceğin yeni bir ufuk açacak. Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, senin tasarıma yönelik potansiyelini sürdürülebilirlik ve bütünleşik tasarım anlayışıyla yaratıcı biçimde geliştirerek uluslararası düzeyde tasarımlar gerçekleştirebileceğin düzeye getirecek.

20

21 LİSANS PROGRAMLARI Mimarlık Lisans Programı (Türkçe) Mimarlık Lisans Programı (İngilizce) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Lisans Programı Endüstri Ürünleri Tasarımı Lisans Programı İletişim Tasarımı Lisans Programı

22

23 Mimarlık Lisans Programı (Türkçe) Teorik ve pratik alanlarda deneyimli ve dinamik bir akademik kadro ile yürütülen tasarım stüdyosu eksenli eğitim, öğrencileri akademik hayata ve iş hayatına hazırlar. Program, bir yandan keşfederek öğrenmeye, araştırmaya, esnek düşünmeye, problem çözümlemeye, mimarlıkla ilgili ve kentsel sorunları yorumlamaya yönlendirirken, diğer yandan yüksek lisans/doktora gibi eğitim sonrası seçeneklere de hazırlamayı amaçlamaktadır. Mimarlık Lisans Programı (İngilizce) Mimarlık (İngilizce) Lisans Programı, Mimarlık (Türkçe) Lisans Programı ile benzer bir yapıda planlanmıştır. Program, uluslararası öğrenci ve uluslararası değişim öğrencisi taleplerine karşılık verebilecek bir yapılanmaya sahiptir. Bu yolla, tanınmış yabancı mimarlık okulları ile lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim öğretim ve araştırmada iş birlikleri oluşturarak öğrencilerine çeşitlenen bir eğitim programı ve akademik kadro sunmaktadır. İngilizce eğitim öğretim yapan Mimarlık (İngilizce) Lisans Programı, üniversitenin İngilizce eğitim ve öğretim yapan diğer bölümleri ile yan dal ve çift ana dal konusunda da kolaylık sağlamaktadır. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Lisans Programı İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Lisans Programı, öğrenmeyi öğreten, çözüm yeteneği kazandıran ve yaratıcı düşünceyi geliştiren diğer programlarla iş birliğine olanak sağlayan esnek bir programdır. Ana temasını ve misyonunu oluşturan çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirliği önemseyen iç mimarlar yetiştirmeye öncelik vermektedir. Program, mezunlara sadece mekansal tasarım, ürün ve malzeme için değil, tüm tasarım ve üretim süreçlerinde sürdürülebilir tasarım yaklaşımını güncel teknoloji ile bütünleştirerektasarımlara yansıtabilme becerisi kazandırmayı amaçlamaktadır.

24

25 Endüstri Ürünleri Tasarımı Lisans Programı Endüstri Ürünleri Tasarımı Lisans Programı, yenilikçi ürün ve hizmet sistemlerinin tasarım ve geliştirilmesinde liderlik yapabilecek, girişimci ve mesleki anlamda yetkin tasarımcıların yetiştirilmesine odaklanmıştır. Program hem içerik hem de yapısal olarak yenilikçidir ve mevcut endüstri ürünleri programlarından farklıdır. Etkileşim tasarımı anlayışı, araştırma odaklılık ve stratejik tasarım yönetimi ile desteklenerek Özyeğin Üniversitesi ndeki endüstriyel tasarım lisans eğitim programının ana ekseni haline getirilmiştir. Buna ek olarak lisans programının yapısı, öğrencilerin farklı endüstriyel sektörlerde veya tasarım alanlarında uzmanlaşabilecekleri alt ve yan alanları da içerecek bir esnekliğe sahiptir. İletişim Tasarımı Lisans Programı Program; yazı, ses ve görüntüden oluşan bilginin etkili şekilde sunulması amacıyla, iletişim tasarımının ilkelerinin, teorilerinin ve deneyimlerinin anlaşılmasını ve farklı teknolojik uygulamalar üzerinden kavranmasını hedefleyen 4 yıllık bir lisans programıdır. Bu amaçla öğrencilere, kullanıcının davranışlarını dikkate alarak, etkileyici bir iletişim yaratmak için problem çözücü yöntemler geliştiren deneyimler kazandırılması; ses, görüntü ve yazının gücünün akılcı bir şekilde bileşkesini yaratmak için gereken bilgi ve becerinin kazandırılması hedeflenmektedir. Grafik tasarımı, enformasyon mimarisi, interaktif arayüz tasarımı, çoklu ortam uygulamaları, yeni nesil iletişim teknolojileri, etkileşimli sergileme gibi kavramlar üzerine kurulan program içeriği ile, fakültenin diğer bölümlerini desteklemektedir.

26

27

28

29 Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyeleri ADI SOYADI ÜNVANI YIL, DOKTORA ALANI Orhan Hacıhasanoğlu Prof. Dr.-Dekan 1986, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım Hamit Alpay Er Prof. Dr. 1994, Manchester Metropolitan University Endüstriyel Tasarım Hülya Turgut Prof.Dr. 1990, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım Murat Şahin Doç. Dr. 1997, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım Ali O. İlhan Yrd. Doç. Dr. 2013, Washington State University Sayısal Sosyoloji Ayşe Hazar Köksal Yrd. Doç. Dr. 2011, İstanbul Teknik Üniversitesi Sanat Tarihi Ayşe Özbil Torun Yrd. Doç. Dr. 2010, Georgia Institute of Technology Mekansal Modelleme Banu Pekol Yrd. Doç. Dr. 2010, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Tarihi Beyza Şat Güngör Yrd. Doç. Dr. 2009, İstanbul Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Burcu Yiğit Turan Yrd. Doç. Dr. 2009, Vienna University of Technology Kentsel Tasarım Ebru Karahan Yrd. Doç. Dr. 2008, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Canan Akoğlu Yrd. Doç. Dr. 2010, İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Güliz Özorhon Yrd. Doç. Dr. 2009, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım Işılay Akkoyun Tekçe Yrd. Doç. Dr. 2010, İstanbul Teknik Üniversitesi Proje ve İnşaat Yönetimi İlker Fatih Özorhon Yrd. Doç. Dr. 2008, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım Metin Çavuş Yrd. Doç. Dr. 2010, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Özgür Göçer Yrd. Doç. Dr. 2007, İstanbul Teknik Üniversitesi Yapı Bilimleri Özlem Özkal Yrd. Doç. Dr. 1999, İ. D. Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım Semra Tokay Yrd. Doç. Dr. 1987, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım Sevil Yazıcı Yrd. Doç. Dr. 2013, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Simge Esin Orhun Yrd. Doç. Dr. 2007, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Ulrich Barnhofer Yrd. Doç. Dr. 2008, Stanford University Disiplinlerarası Sistem Tasarımı Ellias Sarantopoulos Ali Gökkurt Öğretim Görevlisi Öğretim Görevlisi 1995, Emerson Collage, MA Pazarlama İletişimi 2013,Yüksek Lisans İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstriyel Tasarım

30

31

32 Nişantepe Mah. Orman Sok. No: 34-36, Alemdağ - Çekmeköy/İstanbul T E-posta: tanitim.basvuru@ozyegin.edu.tr Tüm detaylar için başvuru sayfamıza bağlanın.

HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT

HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT GERÇEK POTANSİYELİNİ KEŞFEDECEĞİN VE İÇİNDEKİ YETENEĞİ ORTAYA ÇIKARACAĞIN HAYATININ GİRİŞİMİ İÇİN ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ SENİ BEKLİYOR.

Detaylı

MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ BIR ADIM ÖNDE

MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ BIR ADIM ÖNDE 2017-2018 MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ BIR ADIM ÖNDE Hedefimiz İnsanların ve toplumun yaşam kalitesini yükselten, Sahip olduğu yüksek estetik algısı ve yaratıcılığını iş hayatının her noktasında kullanan,

Detaylı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı Yeni Nesil Devlet Üniversitesi SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı 2015-2016 Tanıtım Broşürü Bölüm Hakkında Genel Bilgiler Kamu Yönetimi, işlevsel anlamda kamu politikaları

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI. Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans Programı (Tezli)

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI. Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans Programı (Tezli) SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans Programı (Tezli) Ülkemizde Sanat ve Tasarım alanında yetişmiş uzman kişiler sınırlıdır. Üniversitelerimizde Güzel Sanatlar

Detaylı

BİLGİ İşletme 2013-2014

BİLGİ İşletme 2013-2014 BİLGİ İşletme 2013-2014 Sosyal Medya Uzmanı Yeni işletme dünyasından birkaç örnek Etik Ticaret Yöneticisi Yeşil Pazarlama Danışmanı Sürdürülebilir Proje Uzmanı Veri bilimcisi Uluslararası Raporlama Uzmanı

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

Özel Yetenek Sınavı 2014

Özel Yetenek Sınavı 2014 Özel Yetenek Sınavı 2014 Özel Yetenek Sınavı Başvuru, Ön Kayıt ve Kesin Kayıt İşlemleri Başvuru Koşulları 2014 yılı Özel Yetenek Sınavına ön kayıt yaptırabilmek için, adayların 2014 YGS puan türlerinin

Detaylı

MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ KASIM 2016 SAYI 1 1 MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ YAYIN KURULU Prof.Dr. Çağrı ERHAN (Rektör) Akademisyen ve öğrencileri bilgilendirmeyi, bölümler arası

Detaylı

ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI BÖLÜMÜ LİSANS MÜFREDATINA İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER ve YENİ PROGRAM

ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI BÖLÜMÜ LİSANS MÜFREDATINA İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER ve YENİ PROGRAM 1. GEREKÇE ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI BÖLÜMÜ LİSANS MÜFREDATINA İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER ve Rektörlüğümüzce Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikleri çerçevesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, lisans/yüksek

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ.

İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ. İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr İŞLETME FAKÜLTESİ Yarının yatırımlarını şekillendirecek fikirler neden sizden

Detaylı

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA İslami Finans ve Ekonomi Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ Elektronik Mühendisi Kimdir? Elektronik Mühendisleri, toplum tarafından ihtiyaç duyulan elektronik cihaz ve sistemleri Tasarlar, Geliştirir, İşletir. 2 NEDEN ELEKTRONİK

Detaylı

Peyzaj Tasarımına Giriş (MMR 215) Ders Detayları

Peyzaj Tasarımına Giriş (MMR 215) Ders Detayları Peyzaj Tasarımına Giriş (MMR 215) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Peyzaj Tasarımına Giriş MMR 215 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ KASIM 2016 SAYI 1 1 MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ YAYIN KURULU Prof.Dr. Çağrı ERHAN (Rektör) Akademisyen ve öğrencileri bilgilendirmeyi, bölümler arası

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Çevre Mühendisliği Nedir? Çevre sorunlarına çözüm bulan disiplinler arası bir mühendislik dalıdır. Çevre Mühendisleri doğal çevreyi

Detaylı

2 Bahar Dönemi Teorik Uygulama Kredi AKTS Ön Koşul

2 Bahar Dönemi Teorik Uygulama Kredi AKTS Ön Koşul ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 218-219 AKADEMİL YILI DERS MÜFREDATI 1.YIL 1 Güz Dönemi Teorik Uygulama Kredi Ön Koşul IAED 11 MEKAN

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İşletme Fakültesi; 1992 yılında, Ege ve çevre bölgelerin alanında uluslararası tanınırlığa sahip, İngilizce eğitim veren yüksek öğretim kurumu ihtiyacını karşılamak amacıyla

Detaylı

Vakıf Üniversiteleri bünyesinde, İLK Şehir ve Bölge Planlama Bölümü

Vakıf Üniversiteleri bünyesinde, İLK Şehir ve Bölge Planlama Bölümü GELECEĞİN KENTLERİNİ BİZ TASARLIYORUZ ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ Merkez Kampüs Yukarıyurtçu Mah. Mimar Sinan Cad. (Eskişehir Yolu 29. km) No:4 06790 Etimesgut / ANKARA Tel: 0312 233 10 00 Balgat Kampüsü Çukurambar

Detaylı

GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ. www.ticaret.edu.tr

GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ. www.ticaret.edu.tr GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ www.ticaret.edu.tr BAŞKAN IN MESAJI Yoğun bir sınav dönemine hazırlanacak ve sonrasında geleceğinize yön vereceğiniz bir tercih yapacaksınız. İstediğiniz bölümü kazanmak için

Detaylı

Dersin Amaçları Dersin İçeriği. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu

Dersin Amaçları Dersin İçeriği. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : YAPI BİLGİSİNE GİRİŞ Ders No : 0010120012 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü - Seçiniz - Öğretim

Detaylı

DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ

DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ ULUSLARARASI TİCARET DOKTORA PROGRAMI Uluslararası Ticaret Doktora Programı, ülkemizde bu alanda doktora düzeyindeki eğitim-öğretim açığını kapatmak üzere açılmış olup, 2014-2015

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. M. Akif NACAR. Arş. Gör. F. Didem ALAY. Arş. Gör. M. Umut SALUR

Yrd. Doç. Dr. M. Akif NACAR. Arş. Gör. F. Didem ALAY. Arş. Gör. M. Umut SALUR Bölüm Hakkında; Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, 2004 yılında Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulmuş olup ilk olarak 2005-2006 yılında 30 öğrenci ile lisans düzeyinde eğitim vermeye

Detaylı

Mimari Tasarım III (MMR 301) Ders Detayları

Mimari Tasarım III (MMR 301) Ders Detayları Mimari Tasarım III (MMR 301) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Tasarım III MMR 301 Güz 4 8 0 8 10 Ön Koşul Ders(ler)i MMR 202 Mimari

Detaylı

Mimari Tasarım VI (MMR 402) Ders Detayları

Mimari Tasarım VI (MMR 402) Ders Detayları Mimari Tasarım VI (MMR 402) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Tasarım VI MMR 402 Bahar 4 6 0 7 18 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

MBA MBA. Altın ve Kıymetli Metaller. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. Altın ve Kıymetli Metaller. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA Altın ve Kıymetli Metaller Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

Grafik Tasarıma Giriş (GTM 028) Ders Detayları

Grafik Tasarıma Giriş (GTM 028) Ders Detayları Grafik Tasarıma Giriş (GTM 028) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Grafik Tasarıma Giriş GTM 028 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Endüstri Ürünleri Tasarımı IV (EÜT 302) Ders Detayları

Endüstri Ürünleri Tasarımı IV (EÜT 302) Ders Detayları Endüstri Ürünleri Tasarımı IV (EÜT 302) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Endüstri Ürünleri Tasarımı IV EÜT 302 Bahar 4 6 0 7 15 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT

SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT GERÇEK POTANSİYELİNİ KEŞFEDECEĞİN VE İÇİNDEKİ YETENEĞİ ORTAYA ÇIKARACAĞIN HAYATININ GİRİŞİMİ İÇİN ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ SENİ BEKLİYOR. Psikolojiyi

Detaylı

EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI

EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ 2017 2022 STRATEJİK PLANI Amaç 1. Çağdaş Eğitim Öğretim Faaliyetlerinin Sürekli İyileştirilmesi Hedef 1.1. Küresel Sanat, Bilim ve Dünyasında Yeni Yüzyılın Gereksinmelerini Karşılamaya

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği Bülent Ecevit Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü http://bilgisayar.beun.edu.tr İçerik Zonguldak Tanıtımı Üniversite Tanıtımı Mühendis Kimdir? Mühendisin Sorusu Bilgisayar

Detaylı

TEKSTİL TEKNOLOJİLERİ VE TASARIMI FAKÜLTESİ

TEKSTİL TEKNOLOJİLERİ VE TASARIMI FAKÜLTESİ TEKSTİL TEKNOLOJİLERİ VE TASARIMI FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ MODA TASARIMI (UOLP) TEKSTİL GELİŞTİRME VE PAZARLAMA (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr TEKSTİL TEKNOLOJİLERİ VE TASARIMI

Detaylı

Bölümde gerçekleştirilen etkinlikler

Bölümde gerçekleştirilen etkinlikler Bölümün tanıtımı Mimarlık Bölümü nün misyonu; yaratıcı, teknolojik ve bilimsel gelişmelere hakim, doğal, sosyal ve kültürel çevreye duyarlı, değişime açık, disiplinler arası etkileşime ve ekip çalışmasına

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI 2013 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI 1. YARIŞMANIN AMACI 2. YARIŞMANIN HEDEFLERİ 3. YARIŞMANIN KONUSU 4. YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI ve ESASLARI 5.

Detaylı

7.YARIYIL (4. SINIF GÜZ DÖNEMİ)

7.YARIYIL (4. SINIF GÜZ DÖNEMİ) DERSİN KODU DERSİN ÖN KOŞULU 7.YARIYIL (4. SINIF GÜZ DÖNEMİ) Zorunlu Dersler ve Ders Programı DERSİN ADI T* U* AKTS ETB401 ETB302 Endüstri Ürünleri Tasarımı Proje V 6 6 12 ETB403 Fikri Haklar 2 0 3 SERBEST

Detaylı

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü - 2014/1 TANITIM SUNUMU

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü - 2014/1 TANITIM SUNUMU Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü - 2014/1 TANITIM SUNUMU Sevgili Gençler, Kuruluşumuzdan buyana geride bıraktığımız dört sene içerisinde Öğretim Üyelerimiz; gerek kişi başına makale sayısı, gerekse

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT

İŞLETME FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT İŞLETME FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT GERÇEK POTANSİYELİNİ KEŞFEDECEĞİN VE İÇİNDEKİ YETENEĞİ ORTAYA ÇIKARACAĞIN HAYATININ GİRİŞİMİ İÇİN ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ SENİ BEKLİYOR. Özyeğin Üniversitesi

Detaylı

Hedefimiz. İnsanların ve toplumun yaşam kalitesini yükselten,

Hedefimiz. İnsanların ve toplumun yaşam kalitesini yükselten, Hedefimiz İnsanların ve toplumun yaşam kalitesini yükselten, Sahip olduğu yüksek estetik algıyı ve yaratıcılığını iş hayatının her noktasında kullanan, Girişimciliğin önemini kavramış, Dahil olduğu kuruma

Detaylı

FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ AMACIMIZ

FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ AMACIMIZ FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ Fen Fakültesi; 1982 yılında Fen - Edebiyat Fakültesi adı altında kurulmuştur. Fakülte, 1991 yılında eğitim - öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 2010 yılında Fen Fakültesi adını

Detaylı

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, 29-Haziran-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında Hafta içi Her gün Saat: 09.30-17.00 saatleri arasında aday öğrenci ve ebeveynlerine açık

Detaylı

EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI

EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ 2017 2022 STRATEJİK PLANI Amaç 1. Çağdaş Eğitim Öğretim Faaliyetlerinin Sürekli İyileştirilmesi Hedef 1.1. Küresel Sanat, Bilim ve Dünyasında Yeni Yüzyılın Gereksinmelerini Karşılamaya

Detaylı

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı nedir? BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı nedir? BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı nedir? BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı İç Mimarlık, fonksiyon, nitelik, estetik ve kullanıcı ihtiyaçlarına göre doğru malzeme

Detaylı

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ NEDEN GİRİŞİMCİLİK? Girişimcilik geleceğin mesleği olacak Gelişmekte olan ekonomilerde mevcut işletmelerde çalışmak kadar kendi işini kurmak da önemli olmaya başlıyor

Detaylı

Teknoloji Transfer Ofisi

Teknoloji Transfer Ofisi Teknoloji Transfer Ofisi 2016-17 Akademik Yılı Uyum Eğitimi TTO Tanıtımı Yrd. Doç. Dr. İlker KÖSE MEDİPOL Üniversitesi İçerik Medipol TTO Tanıtımı GYÜ Endeks Göstergeleri Nelerdir? İlk 50 ye Giren Üniversiteler

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2017 SUNUMU

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2017 SUNUMU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2017 SUNUMU Sunum İçeriği Neden Makine Mühendisliği? Makine Mühendisliği Faaliyet Alanları Öğrenci Sayılarımız Öğrencilerimize Sunulan Olanaklar Araştırma Olanaklarımız ve Laboratuvarlar

Detaylı

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU 1. Genel Bilgiler a) Misyon Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, bilim ve teknolojiden yararlanan, evrensel ve toplumsal değerlere

Detaylı

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü. Bilgisayar Mühendisliği

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü. Bilgisayar Mühendisliği Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği Günümüzde, finans, tıp, sanat, güvenlik, enerji gibi bir çok sektör, bilgisayar mühendisliğindeki gelişimlerden

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ (UOLP) EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ

İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ (UOLP) EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ (UOLP) EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr İŞLETME FAKÜLTESİ Yarının yatırımlarını şekillendirecek

Detaylı

UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ

UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU () YÖNETiM Dekan Prof.Dr. Harun TANRIVERMİŞ Dekan Yardımcısı Doç. Dr. F. Nihan ÖZDEMİR SÖNMEZ Fakülte Sekreteri Vekili Nuri KOCAER Fakülte Yönetim Kurulu Üyeleri

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ Lisans ve Yüksek Lisans Düzeyinde Eğitim: Lisans Programları Fizik Öğretmenliği (MF-2) Kimya Öğretmenliği (MF-3) Matematik Öğretmenliği (MF-1)

Detaylı

MBA MBA. İş Analitiği. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. İş Analitiği. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA İş Analitiği Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası bakış açısı

Detaylı

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü - 2014/1 TANITIM SUNUMU

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü - 2014/1 TANITIM SUNUMU Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü - 2014/1 TANITIM SUNUMU Sevgili Gençler, Bursa Teknik Üniversitesi, beşinci yılına girerken sahip olduğu güçlü şehir potansiyeli ve siz değerli gençlerimizin de

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan İçerik Çankaya Üniversitesi Genel Bilgiler Mühendislik Fakültesi Bilgileri Yerleşke Programlar Öğretim Elemanları Laboratuarlar

Detaylı

Tanıtım Sunumu. Prof.Dr.Hüseyin KARA

Tanıtım Sunumu. Prof.Dr.Hüseyin KARA Tanıtım Sunumu Prof.Dr.Hüseyin KARA FEN FAKÜLTESİ İçindekiler Söylem ve Vizyon Temaları 2023 Vizyonu Temel Alanlar, Stratejik Alanlar Bölümler ve Kontenjanları Öğretim Elemanları Lisans üstü çalışmalar

Detaylı

- Tasarım konularının seçimi ve stüdyo üyelerineöğrencilere sunumu (problem seçimi/ sunuş biçimi/ sürelendirme),

- Tasarım konularının seçimi ve stüdyo üyelerineöğrencilere sunumu (problem seçimi/ sunuş biçimi/ sürelendirme), Tasarım Eğitiminin çalışma, üretim ve paylaşım ortamı «tasarım stüdyoları»dır. Bu yaklaşımdan hareket ederek, tasarım eğitiminin yürütülmesi ve değerlendirilmesi aşağıdaki başlıklarda incelenecektir: -

Detaylı

YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT

YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT Otel Yöneticiliği Bölümü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü GERÇEK POTANSİYELİNİ KEŞFEDECEĞİN VE İÇİNDEKİ YETENEĞİ ORTAYA ÇIKARACAĞIN HAYATININ

Detaylı

BİLGİSAYAR ORTAMINDA SANAT VE TASARIM Y.LİSANS PROGRAMI MSGSÜ ENFORMATİK BÖLÜMÜ

BİLGİSAYAR ORTAMINDA SANAT VE TASARIM Y.LİSANS PROGRAMI MSGSÜ ENFORMATİK BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR ORTAMINDA SANAT VE TASARIM Y.LİSANS PROGRAMI MSGSÜ ENFORMATİK BÖLÜMÜ Program Sorumlusu: Yrd. Doç. Dr. Bülent Onur TURAN Tel: 0212 26 00 11 / 6100 E-posta: bost@msgsu.edu.tr MSGSÜ Enformatik

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR STRATEJİK HEDEFLER STRATEJİLER

STRATEJİK AMAÇLAR STRATEJİK HEDEFLER STRATEJİLER STRATEJİK AMAÇLAR 1 BİLİMSEL GİRİŞİMCİ VE YENİLİKÇİ BİR ÜNİVERSİTE OLMAK STRATEJİK HEDEF 1.1 İnsan kaynağının akademik beceri, nitelik ve etkin araştırma yapabilme kapasitesinin arttırılması STRATEJİK

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ BOLOGNA

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ BOLOGNA 2016 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ BOLOGNA LİSANS İÇ MİMARLIK PROGRAMI BİLGİ PAKETİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ PROGRAM BİLGİLERİ Kuruluş İç Mimarlık Bölümü, Yeditepe Üniversitesi nin kuruluş tarihi

Detaylı

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BİRİM TANITIMI ( 2018 )

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BİRİM TANITIMI ( 2018 ) ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BİRİM TANITIMI ( 2018 ) TARİHÇE Adıyaman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2008 yılında kurulmuş olup 2009 yılında İktisat, İşletme

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU Sevgili Öğrenciler Prof. Dr. İbrahim Attila ACAR İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ilk öğrencilerine

Detaylı

Karabük Üniversitesi / İşletme Fakültesi. Merakınızın peşinden gidin: Benim özel bir yeteneğim yok. Yalnızca tutkulu bir meraklıyım.

Karabük Üniversitesi / İşletme Fakültesi. Merakınızın peşinden gidin: Benim özel bir yeteneğim yok. Yalnızca tutkulu bir meraklıyım. Karabük Üniversitesi / İşletme Fakültesi Girişimcilik Bölümü Merakınızın peşinden gidin: Benim özel bir yeteneğim yok. Yalnızca tutkulu bir meraklıyım. Einstein Geleceğin mesleğini arayan üniversite adaylarını,

Detaylı

Mimari Anlatım Teknikleri II (MMR 104) Ders Detayları

Mimari Anlatım Teknikleri II (MMR 104) Ders Detayları Mimari Anlatım Teknikleri II (MMR 104) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Anlatım Teknikleri II MMR 104 Bahar 2 2 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Pazartesi Basın Gündemi

Pazartesi Basın Gündemi 14.07.2014 Pazartesi Basın Gündemi İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Açıldı İzmir in yeni devlet üniversitesi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi bünyesinde kurulan Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi,

Detaylı

DERS PROFİLİ. POLS 303 Güz

DERS PROFİLİ. POLS 303 Güz DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Uluslararası İlişkiler Kuramı POLS 303 Güz 5 3+0+0 3 6 Ön Koşul Yok Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı Dersin Asistanı

Detaylı

09.04.2014. Niğde Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü 2014

09.04.2014. Niğde Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü 2014 09.04.2014 Niğde Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü 2014 Çevre Mühendisliği Multidisipliner bir bölümdür. Çevre mühendisliği çok çeşitli alanlarda işbirliği yapılarak yürütülen bir meslek olup diğer

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ. SANAT,TASARIM ve MİMARLIK FAKÜLTESİ FONKSİYONEL GÖREV TANIMLARI

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ. SANAT,TASARIM ve MİMARLIK FAKÜLTESİ FONKSİYONEL GÖREV TANIMLARI DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT,TASARIM ve MİMARLIK FAKÜLTESİ FONKSİYONEL GÖREV TANIMLARI I. Kuruluşu, Yetki, Görev ve Sorumlulukları Kuruluş Sanat ve Tasarım Fakültesi 28.03.1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanun

Detaylı

PEYZAJ MİMARLIĞI VE PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ

PEYZAJ MİMARLIĞI VE PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ BARTIN ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI PEYZAJ MİMARLIĞI VE PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ İletişim: www.bartin.edu.tr/ Tel : 03782235126 Fax : 03782235065 Adres : Bartın Üniversitesi, Orman Fakültesi,

Detaylı

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve Düzce Üniversitesi 2015-2019 stratejik planında Düzce Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) doğrudan yer almakta olup, bu plan kapsamında ortaya konulan hedeflere ulaşılmasında önemli bir işleve sahiptir. Bu

Detaylı

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİHÇE Sosyal Bilimler Enstitüsü; 1 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla, 17 Mart 2006 tarih ve 26111 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren

Detaylı

Maket Yapımı (ICM 494) Ders Detayları

Maket Yapımı (ICM 494) Ders Detayları Maket Yapımı (ICM 494) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Maket Yapımı ICM 494 Seçmeli 1 2 0 2 4 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Geleceğin eğitimcileri Medipol de yetişiyor Nitelikli öğretmenler, yeni nesiller üzerinde ömürlük değişim ve etkiler yaratıyor. Yeni nesillere öğretmenlik

Detaylı

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ.

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ www.pau.edu.tr İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Pamukkale Üniversitesi nin 03.07.1992 tarih ve 3837 sayılı kuruluş yasasında öngörülen teşkilat

Detaylı

İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜNDE ÇAP YAPACAK TÜM BÖLÜMLERİN ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇAP DERS PLANI

İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜNDE ÇAP YAPACAK TÜM BÖLÜMLERİN ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇAP DERS PLANI TÜM BÖLÜMLER İÇİN ORTAK DERS PLANI İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜNDE ÇAP YAPACAK TÜM BÖLÜMLERİN ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇAP DERS PLANI (MİMARLIK, İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ, İLETİŞİM TASARIMI, İLETİŞİM SANATLARI,

Detaylı

Bilgisayar Destekli Çizim I (ICM 213) Ders Detayları

Bilgisayar Destekli Çizim I (ICM 213) Ders Detayları Bilgisayar Destekli Çizim I (ICM 213) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayar Destekli Çizim I ICM 213 Güz 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017 YILI FAALİYET RAPORU HAZIRLAYAN Prof. Dr. Adnan KARAİSMAİLOĞLU 2017 ÖNSÖZ Yüksekokulumuz Bakanlar Kurulunun 2013/4623 sayılı kararı ile 08 Nisan 2013

Detaylı

MBA MBA. Bankacılık Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. Bankacılık Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA Bankacılık Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası bakış açısı

Detaylı

MBA MBA. Stratejik Marka Yönetimi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. Stratejik Marka Yönetimi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA Stratejik Marka Yönetimi Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

İleri Yazılım Mimarisi (SE 658) Ders Detayları

İleri Yazılım Mimarisi (SE 658) Ders Detayları İleri Yazılım Mimarisi (SE 658) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İleri Yazılım Mimarisi SE 658 Bahar 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ Ders No : 0010130005 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

MİTA 2015 Mimari Tasarım Araştırmaları Ulusal Sempozyumu / 21. Yüzyıl Nisan 2015, Özyeğin Üniversitesi

MİTA 2015 Mimari Tasarım Araştırmaları Ulusal Sempozyumu / 21. Yüzyıl Nisan 2015, Özyeğin Üniversitesi MİTA 2015 Mimari Tasarım Araştırmaları Ulusal Sempozyumu / 21. Yüzyıl 16-17 Nisan 2015, Düzenleyen, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Düzenleme Kurulu /, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Prof. Dr. Orhan Hacıhasanoğlu,

Detaylı

İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ ÇİFT ANADAL-YAN DAL PROGRAMLARI KARŞILAŞTIRMALI TABLO

İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ ÇİFT ANADAL-YAN DAL PROGRAMLARI KARŞILAŞTIRMALI TABLO İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ ÇİFT ANADAL-YAN DAL PROGRAMLARI KARŞILAŞTIRMALI TABLO ÇİFT ANADAL PROGRAMI TABLO 1 İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI ÇİFT ANADAL PROGRAMI MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

Mimari Teknik Çizim II

Mimari Teknik Çizim II 1. SINIF DERS PROGRAMI Saat PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE Tasarım Stüdyosu II Prof. Dr. Ayşen Akpınar Yrd. Doç. Yaprak Özel Yrd. Doç. Dr. Elif K. Koramaz (C Yrd. Doç. Dr. Gül Aslı Aksu (D Uzm. Öğr.

Detaylı

1.SINIF 1. YARIYIL 2. YARIYIL

1.SINIF 1. YARIYIL 2. YARIYIL 1. SINIFLAR İÇİN 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PLANI 1.SINIF 1. YARIYIL 2. YARIYIL MİM 101 MİMARİ PR.I * 4 6 11 MİM 201 MİMARİ PROJE II * 4 6 11 MİM 102 TEMEL TASARIM EĞİTİMİ * 2 2 5 MİM 206 YAPIM

Detaylı

Tasarım Yönetimi (EÜT 312) Ders Detayları

Tasarım Yönetimi (EÜT 312) Ders Detayları Tasarım Yönetimi (EÜT 312) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Tasarım Yönetimi EÜT 312 Bahar 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili Dersin

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU DIŞ PAYDAŞ MEMNUNİYET ANKETİ SONUÇLARI

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU DIŞ PAYDAŞ MEMNUNİYET ANKETİ SONUÇLARI DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU DIŞ PAYDAŞ MEMNUNİYET ANKETİ SONUÇLARI Haziran, 2016 SUNUŞ Değerli Çalışma Arkadaşlarım, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak Sağlık ve Bakım

Detaylı

Otomotiv Tasarımı (GTM 072) Ders Detayları

Otomotiv Tasarımı (GTM 072) Ders Detayları Otomotiv Tasarımı (GTM 072) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Otomotiv Tasarımı GTM 072 Seçmeli 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili

Detaylı

Pazarlama (EÜT 321) Ders Detayları

Pazarlama (EÜT 321) Ders Detayları Pazarlama (EÜT 321) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Pazarlama EÜT 321 Güz 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

DERS PROFİLİ. Pazarlama İlkeleri MAN 341 Güz Yrd. Doç. Dr. Mısra Gül

DERS PROFİLİ. Pazarlama İlkeleri MAN 341 Güz Yrd. Doç. Dr. Mısra Gül DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Pazarlama İlkeleri MAN 341 Güz 5 3+0+0 3 6 Ön Koşul Yok Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı İngilizce Zorunlu Prof. Dr.

Detaylı

BÖLÜMLER VE PROGRAMLAR II- SOSYAL BÖLÜMLER I- TEKNİK BÖLÜMLER

BÖLÜMLER VE PROGRAMLAR II- SOSYAL BÖLÜMLER I- TEKNİK BÖLÜMLER Muğla Meslek Yüksekokulu (MMYO) iki yıllık eğitim sonrasında önlisans diploması veren bir yükseköğretim kurumudur. 1989-1990 eğitim-öğretim yılında Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde Sosyal Hizmetler

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Tel: (0 362) 457 60 20 Fax: (0 362) 457 69 26 Adres: Kurupelit / Samsun web: http://hemsirelik.ssbf.omu.edu.tr/

Detaylı

GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ. www.ticaret.edu.tr

GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ. www.ticaret.edu.tr GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ www.ticaret.edu.tr BAŞKAN IN MESAJI Yoğun bir sınav dönemine hazırlanacak ve sonrasında geleceğinize yön vereceğiniz bir tercih yapacaksınız. İstediğiniz bölümü kazanmak için

Detaylı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü

İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ Günün Menüsü Görsel İletişim Tasarımı nedir? Görsel İletişim Tasarımcısı ne yapar?

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı cse@akdeniz.edu.tr Antalya, 2015 2 Özet Akdeniz Üniversitesi tanıtım filmi Neden Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisi

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan İçerik Çankaya Üniversitesi Genel Bilgiler Mühendislik Fakültesi Bilgileri Yerleşke Programlar Öğretim Elemanları Laboratuarlar

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Çevre Mühendisliği Nedir? Çevre sorunlarına çözüm bulan disiplinler arası bir mühendislik dalıdır. Çevre Mühendisleri doğal çevreyi

Detaylı

Mimarlık İlke ve Kavramları (MMR 111) Ders Detayları

Mimarlık İlke ve Kavramları (MMR 111) Ders Detayları Mimarlık İlke ve Kavramları (MMR 111) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimarlık İlke ve Kavramları MMR 111 Güz 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Doç. Dr. Osman ÜRPER (Bahar) Doç. Dr. Osman ÜRPER (Güz)

Doç. Dr. Osman ÜRPER (Bahar) Doç. Dr. Osman ÜRPER (Güz) MALTEPE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI LİSANS PROGRAMI 2011-2012 Öğretim Yılı Dersin adı: Bitirme Projesi I Dersin Kodu: GİT 405 AKTS Kredisi: 10 4.yıl - 7.yarıyıl Lisans Zorunlu

Detaylı