ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ - YÜRÜYEN MERDİVEN VE YOL -

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ - YÜRÜYEN MERDİVEN VE YOL -"

Transkript

1 Sayfa No : 1/11 ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ - YÜRÜYEN MERDİVEN VE YOL - C e y h u n A t u f K a n s u C a d. N o : B a l g a t A N K A R A T e l : F a k s : Web S i t e s i : w w w. t u r q um. c om e -ma i l : i n f o@ t u r q um. c om H A Z I R L A Y A N Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği (AYSAD) O N A Y I Yürütme Komitesi Başkanı

2 Sayfa No : 2/11 1 GENEL BİLGİLER 1.1 (OAİB) TURQUM Ürün Uygunluk Markası Bu marka, OAİB Genel Sekreterliği bünyesindeki Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği tarafından bu dokümandaki şartlara uygunluğu belgelenmiş üreticilere verilen bir kalite göstergesidir. Makine ve aksam imalatı yaparak yurtdışına ihraç eden imalatçı firmaların kullanımına sunulan bu marka zorunlu olmayıp, başvuru kapsamındaki mamullerin ilgili OAİB Ürün Uygunluk Şartnamesine uygunluğu tespit edildikten sonra imalatçıya verilmektedir. Ürün Uygunluk Markasına sahip olan mamuller, kalitesi ile olumlu yönde farklılık yaratan ve logosu itibariyle yurt içi ve yurt dışı pazarlarda müşteri tarafından kolaylıkla tanınarak tercih edilebilecek, kalitesi ve adresi belli, güvenilir, ortak bir marka taşıyacaktır. Söz konusu Ürün Uygunluk Markası (TURQUM) dünya genelindeki müşterilere yüksek kalite ve güvenilirlikte mal ve uzun süreli garanti-servis imkânı sağlarken; diğer taraftan imalatçıya da mamullerinin gelişmiş ülkelerdeki rakipleriyle rekabet edebilecek kalite düzeyine erişmesi, müşteri potansiyeli ve pazar payını artırması ve firmanın global ölçekte kaliteli bir üretim sistemine sahip olması açılarından yardımcı olacaktır. Ürün Uygunluk Markası, sadece son ürünün test ve kontrolüne yönelik bir sistem olmayıp, aynı zamanda üreticinin tüm üretim sisteminin belli bir yeterlilik ve kalitede olmasını öngören sistematik bir yaklaşımdır. Bu yaklaşıma göre: Bir Yürüyen Merdiven/Yol Malzeme imalatı ve Taahhüt Firması, bir Yürüyen Merdiven/Yol Montaj imalatında ve montajında kalite açısından istenilen yeterlilikte ise, bu firmanın benzer şekilde imal edilen ve imalatçının imalat programında yer alan tüm model ve boyuttaki Yürüyen Merdiven/Yollarda kalite açısından yeterli sayılacaktır. Tesisteki teknik kısıtlamalar yüzünden tesis edilen Yürüyen Merdiven/Yolların kullanım amacında, kapasitelerinde ve hız sisteminde bir sınırlaması gerekiyorsa belgede ayrıca belirtilecektir Belgelendirme Süreci Ürün Uygunluk Markası belgelendirme süreci 5 aşamadan oluşur: Başvuru; İmalatçının başvuru formunu doldurarak ve ekinde zorunlu kılınan dokümanlarını OAİB ye sunarak, TURQUM markasının kullanım hakkını elde etmek için başvurması. Doküman İnceleme; İmalatçının, başvuru esnasında teslim ettiği dokümanların içerik açısından incelenmesi. Yerinde Denetim; İmalatçının, ilgili Ürün Uygunluk Şartnamesinde belirtilen şartlara uygunluğunun, denetim ekibi tarafından, imalatçı tesislerinde incelenmesidir. Bu denetim, doküman, imalat ve kalite süreçleri, ekipman, personel, test faaliyetleri, nihai ürün incelemesi gibi aşamaları içerir.

3 Sayfa No : 3/11 Sertifikalandırma; Önceki aşamalarda Ürün Uygunluk Şartnamelerine uygunluğu tespit edilen imalatçılarla Ürün Belgelendirme Sözleşmesi imzalanarak, Ürün Uygunluk Sertifikası ve Markası kullanım hakkı verilir. Gözetim; Ürün Uygunluk Markası almaya hak kazanan imalatçı mamullerinin sertifika süreci boyunca Ürün Uygunluk Şartnamesine sürekli uyumunun; denetim, müşteri şikâyetlerinin değerlendirilmesi gibi yöntemlerle izlenmesidir İletişim Başvuru, Marka kullanım kuralları, denetleme ve belgelendirme ile ilgili geniş bilgiye adresinden erişilebilir. Diğer sorularınız ve daha detaylı bilgi için: OAİB Genel Sekreterliği Ar-Ge 3 Makine Şubesi (MŞ) ne başvurulabilir. Ceyhun Atuf Kansu Cad. No: Balgat ANKARA Tel: Faks: , info@turqum.com 2 AMAÇ ve KAPSAM 2.1 Amaç Bu Ürün Uygunluk Şartnamesinin amacı, Ürün Uygunluk Markası (TURQUM) almak isteyen Yürüyen Merdiven/Yol Malzemesi imalatçılarının ve Taahhüt Firmalarının imalat, kalite, test, servis, yedek parça vb. faaliyetleri ve mamulün teknik özellikleri açısından yerine getirmek zorunda olduğu şartları açıklamaktır. 2.2 Kapsam Bu mamul şartları, müşterilerine daha kaliteli Yürüyen Merdiven/Yol sağlayabilmek için imalatçının uymak zorunda olduğu; Ön Şartları, Makine, Ekipman ve Test Standıyla ilgili Şartları, İmalat ve Tasarımda Görevli Personel ile ilgili Şartları, Kalite Kontrolü ile ilgili Personel Şartlarını, Ürünle İlgili Güvenlik ve Teknik Şartlarını, Garanti Şartlarını, Kullanım Kılavuzu, Yedek Parça ve Servis Şartlarını kapsar.

4 Sayfa No : 4/11 3 TANIMLAR VE KISALTMALAR Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (OAİB): Ürün Uygunluk Şartnameleri ve ürünün değerlendirebilmesi için gerekli olan herhangi bir ek dokümana göre üreticilerin ürün kalitesini değerlendiren ve belgelendiren taraftır. Ar-Ge 3 Makine Şubesi (MŞ): Ürün Uygunluk Belgelendirme Faaliyetiyle ilgili tüm dokümanları hazırlamak, kayıtları tutmak, tanıtım faaliyetlerinde bulunmak, Denetim Ekibi nde görev yapmak, başvuruları değerlendirmek ve kabul etmekten sorumlu, OAİB bünyesinde oluşturulan şubedir. Ürün Uygunluk Belgelendirmesi: OAİB tarafından gerçekleştirilen, Ürün Uygunluk Şartnameleri ve ürünün değerlendirilebilmesi için gerekli olan herhangi bir ek dokümana göre üreticilerin ürün kalitesini değerlendirme ve belgelendirme işlemidir. Kalite Takımı (KT): Üretici firma tarafından, kendi organizasyonu içerisinde oluşturulan, firma içinde tüm Ürün Uygunluk Belgelendirme Çalışmalarını koordine etmekten sorumlu, en az 2 kişiden (biri üretim yetkilisi, diğeri kalite yetkilisi olmak üzere) oluşan ekiptir. Denetim: OAİB nin, Ürün Uygunluk Belgelendirme Faaliyeti ile ilgili olarak üreticilerin üretim tesislerini ve ürünlerini ilgili Ürün Uygunluk Şartnamelerine göre, yerinde inceleyip değerlendirmek amacıyla gerçekleştirdiği süreçtir. Denetim, maksada göre; belgelendirme, takip, gözetim, kapsam ve adres değişikliği denetimi şeklinde adlar alabilir. Denetim Ekibi (DE): Ürün Uygunluk Belgelendirme Faaliyeti ile ilgili olarak üreticilerin ürünlerini ilgili Ürün Uygunluk Şartnamelerine göre inceleyip değerlendirmek üzere görevlendirilen; yerinde ve doküman üzerinden denetim yapmak, sonuçları raporlandırarak Belgelendirme Komitesine sunmaktan sorumlu olan, 1 adet denetçi ve 1 adet teknik uzmandan oluşan ekiptir. Ürün Uygunluk Şartnamesi: OAİB tarafından ürüne özgü olarak oluşturulan Sektör Komitelerinin hazırladığı, üreticilerin Ürün Uygunluk Markası almak için yerine getirmesi gereken şartlar ve teknik düzenlemeleri içeren ilgili dokümandır. Ürün Uygunluk Belgelendirme Sözleşmesi: Üretici ve OAİB arasında imzalanan, tarafların Belgelendirme Faaliyetinden doğan hak ve yükümlülüklerinin açıklandığı dokümandır. Ürün Uygunluk Sertifikası: Üretici ve OAİB arasında yapılan sözleşme çerçevesinde OAİB tarafından üretici adına düzenlenen, ürünün incelenerek, ilgili Ürün Uygunluk Şartnamelerine göre uygun bulunduğunu gösteren belgedir. Ürün Uygunluk Markası: OAİB tarafından Ürün Uygunluk Sertifikası ile belgelendirilen firmaların kullanım hakkını elde ettikleri, telif hakkı OAİB ye ait olan TURQUM logosudur. İmalatçı: Ürün Uygunluk Belgelendirme Hizmeti talep eden makine, aksam ve ekipmanları imal eden firmadır. Mamul: Üreticinin imal ettiği makine, aksam ve ekipmanlardır. Müşteri: Ürün Uygunluk Markasına sahip ürünü satın alarak kullanan gerçek veya tüzel kişidir.

5 Sayfa No : 5/11 Garanti: Üretici tarafından müşteriye, Yürüyen Merdiven/Yol malzemesinin ve/veya imalatının, malzeme, işçilik, üretim hataları içermediğine ve düzgün işlev göreceğine dair belirli bir süre için geçerli olmak üzere verilen ve bu süre içinde üreticiye bazı yükümlülükler getiren belgedir. Servis: Üretici tarafından, müşterinin talep etmesi durumlarında, Yürüyen Merdiven/Yol imalatının satış sonrası arıza-bakım amaçlı verilen hizmettir. ANSI: Amerikan Ulusal Standartları Enstitüsü (American National Standards Institute) BS: İngiliz Standartları (British Standards) EN: Avrupa Birliği Standardı (European Norm) ISO: Uluslararası Standartlar Organizasyonu (International Standards Organization) TSE: Türk Standartları Enstitüsü DIN: Alman Standartları Enstitüsü (Deutsches Institut für Normung) CAD: Bilgisayar Destekli Tasarım (Computer Aided Design) Trafik Hesabı: Bilgisayar Destekli Asansör Trafik Hesabı FEA: Sonlu Elemanlar Analizi (Finite Element Analysis) FMEA: Hata Türleri ve Etkileri Analizi (Failure Mode and Effects Analysis) L Tipi Matris Analizi CE: Avrupa Birliği Uygunluk İşareti (Conformité Européenne) Bu şartnameye göre verilecek Ürün Uygunluk Markası Logosu (Turkish Quality Of Machinery -Kaliteli Türk Makinesi) 4 ÖN ŞARTLAR 4.1 Ürün Uygunluk Markası (TURQUM) almak üzere OAİB ye başvuru yapan imalatçı, Yürüyen Merdiven/Yol İmalatçısı ve Taahhüt Firması olmalı ve en az 5 yıldır söz konusu imalat alanında çalışıyor olmalıdır. 4.2 İmalatçının imal edip ihraç ettiği takım tezgâhları ile ilgili yürürlükte bir Türk Standardı (TS EN A1; TS EN ISO 12100:2014; TS EN A1;TS EN vb.) olması durumunda,yürüyen Merdiven/Yolun Türk Standardına uygun olması ve bu ürün standardının şartlarını yerine getiriyor olması gerekir. Yürüyen Merdiven/Yol ile ilgili yürürlükte bir Türk Standardı olmaması durumunda; imalatçının Yürüyen Merdiven/Yol malzemesi ve/veya Yürüyen Merdiven/Yol, TSEK markasına, EN Standardına ve/veya uluslararası (ISO, DIN, BS, ANSI vb.) standartlara ya da ihraç ettiği ülkelerde zorunlu kılınan bir standarda göre imal edilmiş olmalı ve söz konusu mamul, standardın şartlarını yerine getiriyor olmalıdır.

6 Sayfa No : 6/ İmalatçı, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesine (tasarım dâhil) sahip olmalıdır. İmalatçının ISO 9001:2008 belgesi TURQUM Markasını almak üzere başvuru yaptığı Yürüyen Merdiven/Yol Montajının tesis edildiği tüm tesislerini kapsamalıdır. Yürüyen Merdiven/Yol Montaj tasarımlarını kendi bünyesinde yapıyor olmalıdır. 4.4 İmalatçının, Ürün Uygunluk Markası başvurusu yaptığı Yürüyen Merdiven/Yol Malzemeleri ve Yürüyen Merdiven/Yol Montajının bir bütün olarak kendisi, CE işareti mevzuatı kapsamında ise CE işaretine sahip olmalıdır. 4.5 İmalatçı ilgili yasal, çevre, iş sağlığı ve güvenliği mevzuatlarına uygun imalat yapıyor olmalıdır. *: Eylül 2018 itibariyle ISO 9001: MAKİNE, EKİPMAN VE PERSONEL ŞARTLARI 5.1 Makine ve Ekipmanlar, Test Standı İmalatçı, hammaddeden itibaren son ürünün oluşmasına kadar geçen tüm işlem kademelerinde, imalat talimatlarında belirttiği hassasiyette işlem yapabilecek yeterlilikte makine ve tezgâh parkı ile birlikte gerekli ölçme, kontrol ve test düzeneklerine sahip bulunmalıdır İmalatçı, imalatta kullanılan tüm makineleri ve ekipmanları için imalat kalitesini bozabilecek tüm unsurları (sıcaklık, toz, nem, titreşim, makinelerin karşılıklı etkileşimi, yetkisiz personelin erişimi vb.) değerlendirerek gerekli tedbirleri almış olmalıdır İmalatçı, imalat süresi boyunca tüm ekipmanlarını, altyapısını ve/veya yardımcı tesislerini sürekli gözden geçirerek, ürünü öngörülen özelliklerde üretebilecek yeterlilikte tutmalıdır İmalatçının imal ettiği Yürüyen Merdiven/Yol malzemelerinin ve Yürüyen Merdiven/Yol Montajının performans testlerini yeterli hassasiyetle yapabilecek bir test standına sahip olması gereklidir. Buradaki ölçme aletlerinin hassasiyetlerinin ve doğruluk derecelerinin testin yapıldığı süreleri kapsayacak şekilde kalibre edilmesi şarttır İmalatçının, satın aldığı malzemenin kontrolünü gerçekleştirmek üzere bir sistemi olmalıdır. Yapılan kontrolleri kayıt altına almalıdır. 5.2 İmalat ve Tasarımda Görevli Personel İmalatta çalışan tüm personel kendi alanında gerekli yeterlilikte (yeterli eğitim düzeyine, tecrübeye, bilgi ve birikime sahip) olmalıdır Firmanın teknik personeli imalat mühendisliği, atölye, proje, konstrüksiyon ve AR-GE bakımlarından yeterli sayıda ve yeterli düzeyde olmalıdır Özel süreçlerde (kaynak, tahribatsız muayene, X-ray vs.) çalışan personel konusunda sertifikalı olmalıdır.

7 Sayfa No : 7/ Yürüyen Merdiven/Yol Tasarımı ve AR-GE çalışmalarında çağdaş mühendislik metotları ve yazılımları (Sonlu Elemanlar Analizi-FEA, Bilgisayar Destekli Tasarım (CAD) Programları ve benzeri bilgisayar hesaplamalı programlar) kullanılıyor olmalıdır. 5.3 Kalite Kontrolü ile İlgili Personel İmalatçı mamul kalitesinin sürekli olarak denetimini sağlama ve kaliteyi yükseltmek amacı ile yeterli düzeyde deneyim ve eğitime sahip çalışanları ile kalite kontrol işlemlerini sürdürmelidir İmalatçı, TURQUM Markası başvurusu yapmadan önce kuruluşu içerisinde en az 2 kişiden (biri üretim yetkilisi, diğeri kalite yetkilisi olmak üzere) oluşan bir Kalite Takımı (KT) oluşturmalıdır. KT, firma içerisinde TURQUM Markası ile ilgili yapılacak çalışmaları koordine etmekten, dokümanları ve ilgili belgeleri hazırlatmaktan, Markanın etkinliğinin artırılmasına yönelik faaliyetler yapmaktan, OAİB ile irtibat kurmak, denetimlere refakat etmek, denetim ekibine gerekli bilgi ve dokümanları sağlamaktan sorumludur. KT, doğrudan üst yönetime bağlı olmalıdır. KT görevlerini firmanın mevcut sistemi ve çalışanları ile uyum içinde yürütür. KT nin imalatçı firma organizasyonu içinde başka görevleri de olabilir. 6 KALİTE KONTROL FAALİYETLERİ 6.1 Veri analiz, hata önleme ve hata nedenleri saptama ve/veya ortadan kaldırma metotları Ürün Uygunluk Markasının esas öğelerinden biridir. Bu nedenle imalatçı, imalat hattındaki tüm kademelerde, geçerli ve etkili kalite kontrol, izleme değerlendirme ve iyileştirme tekniklerini kullanıp yararlanıyor olmalıdır. [FMEA (Hata Türleri ve Etkileri Analizi ve L Tipi Matris Yöntemi ve yöntemi kullanılmalıdır.] 6.2 İmalatçının, işlemlerinde iyileştirmeye yönelik yaklaşımı, madde 5.1 de sözü edilen teknikler ışığında: Her bir işlem için süreç beklentilerinin (ürün özellikleri, süre, hata oranı vs.) tespit edilmesi, Elde edilen verilerin analizi ışığında hata nedenlerinin makine, malzeme, metot, ölçüm, insan ve çevre faktörleri değerlendirilerek tespiti, Hata nedenlerinin uygun yöntemlerle ortadan kaldırılmasına yönelik sistematik çalışma yapılması, Yapılan çalışmaların değerlendirilmesi, şeklinde olmalıdır. 6.3 İmalatçı, imalat hattındaki ara süreçlerde ve nihai mamul için kalite kontrol/test faaliyetlerinde bulunmalıdır. Bunun yanı sıra, kalite kontrol alanında uygulanan hata önleme ve iyileştirme tekniklerini kullanıyor olmalıdır. 6.4 Kalite kontrol ve izlemesinde kullanılan ölçü aletlerinin kalibrasyon şartları Kalite Yönetim Sistemi içerisinde belirlenmiş ve kalibrasyon, akredite bir kuruluş tarafından gerekli aralıklarla yapılıyor olmalıdır. Geçmişe dönük olarak kalibrasyon kaydı tutuluyor olmalıdır. 6.5 İmalatçı, nihai mamule, mamulle ilgili standartlarda, prosedürlerde ve teknik mamul kataloglarında belirtilen özelliklerin saptanmasına yönelik testler uyguluyor olmalıdır.

8 Sayfa No : 8/ İmalatçı, ISO 9001:2008 in satın alma ve tedarikçilerle ilgili şartlarına ek olarak, tedarikçilerinden sağladığı aksam ve parçaların kalitesini iyileştirmeye yönelik olarak tedarikçileriyle ortak çalışmalar içinde bulunmalıdır. 6.7 Tedarikçinin gerekli standartlara ve belgelere sahip olduğu tespit edilmiş olmalıdır. Tedarikçiden gelen mamul ve yarı-mamullerden bozuk olanların hangi tarih ve kodlu gruba ait olduğunun izlenmesi için bir yöntem geliştirilmiş olmalı ve ayrıca malzeme muayenesi temin edilmiş olmalıdır. 7 GÜVENLİK VE TEKNİK ŞARTLARI Bu şartlar, Türk Standartları, ilgili uluslararası standartlar ve CE şartlarının yerine geçmemekte olup, Yürüyen Merdiven/Yol güvenlik malzemeleri ile ilgili ek güvenlik kriterlerini ve teknik kriterleri kapsamaktadır. 7.1 Kullanılan alt grupların (Stop düğmeleri, flap kapakları, taraklar, sıkışma kontakları, basamak bel verme koruması, aşırı hızlanma koruması, vs teknik özellikleri kullanım kılavuzunda belirtilmelidir. 7.2 İmalatçı tarafından kullanılan bütün bileşenlerin tanımları, boyutları vb. ek açıklama gereken durumlarda teknik resimleri ve yedek parça listeleri kullanım kılavuzunda belirtilmeli ve parça kodları tanımlanmış olmalıdır. 7.3 Yürüyen Merdiven/Yol malzemeleri üzerinde ve montajı bitmiş Yürüyen Merdiven/Yol üzerinde markası ve CE İşareti, makine mekânında bulunan makine motorun makine modeli, model yılı, motor gücü ve seri numarası bilgileri bir plaka üzerinde kolayca görülebilir bir şekilde belirtilmelidir. 7.4 İkaz işaretleri ve uyarılar Yürüyen Merdiven/Yol kullanım kılavuzunda açık ve anlaşılır ve görülebilir bir şekilde belirtilmelidir. 7.5 İmalatçı, kullanılmış ve çıkma parçaları kullanmıyor olmalıdır. Bu geri dönüşümle kazanılmış malzemelerin kullanılmaması anlamına gelmemektedir. 7.6 Yürüyen Merdiven/Yola ait malzeme listesi tanımlanmış ve sevkiyat öncesi son kontrol yapılıyor olmalı ve montaj sonrasında bu liste kontrol edilmelidir 7.7 Yürüyen Merdiven/Yol malzemesi üretimi veya Yürüyen Merdiven/Yol montajı tamamlandıktan sonra genel kontrollerinin yapılması gerekmektedir. 7.8 Yürüyen Merdiven /Yol montaj öncesi Yürüyen Merdivene /Yola ait bağlantı noktalarında istenilen statik mukavemet değerleri belirtilmiş olmalıdır Yağlanması gereken elemanların, yağlama kontrollerinin yapılması gerekmektedir Yan Kaplamalardaki boyalı alanlarında, eksik boyama, portakal kabuğu şekli, krater, kabarma, çatlama ve akma, paslanmaz kaplama ise çizik ezik ve paslı yüzeylerin kontrolleri yapılıyor olmalıdır Sıkışma kontakları, flap kapakları, tarak sıkışması, durdurma düğmeler vs gibi tüm güvenlik sistemleri sistemler çalıştırılarak, fonksiyonlar test edilmelidir.

9 Sayfa No : 9/ Yürüyen Merdiven/Yol üzerinde uyarıcı ikaz levhaları bulunmalıdır Yürüyen Merdiven/Yol un genel temizlik ve göz kontrolleri yapılıyor olmalıdır Yürüyen Merdiven/Yollar için güvenilirlikle ilgili standartlarda (TS EN TS EN ISO :2014; TS EN A1, TS EN ISO ;TS EN vb.) belirtilen performans ve güvenlik testlerinin yapılarak raporlanması ve istenildiğinde ibraz edilmesi zorunludur. 8 GARANTİ 8.1 İmalatçı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı nın, yürürlükte olan 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanununa ve Yürüyen Merdiven/Yol malzemesi veya Yürüyen Merdiven/Yol ihraç ediyorsa ihraç ettiği ülkelerin yürürlükteki ilgili mevzuatına uymalıdır. 8.2 İmalatçı, satışını yaptığı her bir Yürüyen Merdiven/Yol malzemesi veya Yürüyen Merdiven/Yol için Türkçe olarak hazırlanan garanti belgesine ek olarak, eğer Yürüyen Merdiven/Yol malzemesi veya Yürüyen Merdiven/Yol ihraç ediyorsa ihraç edilen ülkenin dili veya o ülke tarafından uygun görülen bir dilde de belgenin bir kopyasını hazırlamalıdır. Garanti Belgesi: İmalatçı firmanın adı, açık adresi ve iletişim bilgilerini, İmalatçı yetkilisinin imzası ve firma kaşesini, Garanti kapsamındaki Yürüyen Merdiven/Yolun modeli, tipi ve seri numarasını, Garanti süresi ve geçerliliğinin başladığı tarihi, Garanti kapsamı ve kapsam dışı hususları, Garanti süresi boyunca üreticinin ve müşterinin yükümlülüklerini, içermelidir. 8.3 İmalatçı, sattığı Yürüyen Merdiven/Yol, işçilik, imalat hataları içermediğine ve düzgün işlev göreceğine dair satış tarihinden itibaren en az 1 yıldan az olmamak şartı ile satış yapılacak ilgili ülke mevzuatlarına veya müşteri şartnamesine uygun sürelerde vermelidir. 9 KULLANIM KILAVUZU, YEDEK PARÇA VE SERVİS 9.1 Kullanım Kılavuzu İmalatçı, Ürün Uygunluk Markasına sahip her bir Yürüyen Merdiven/Yol için birer adet kullanım kılavuzu hazırlamalı ve sattığı her Yürüyen Merdiven/Yol ile birlikte bu kılavuzu müşteriye teslim etmelidir İmalatçı, Türkçe olarak hazırlanan kullanım kılavuzuna ek olarak eğer Yürüyen Merdiven/Yol ihraç ediyorsa ihraç edilen ülkenin dili veya o ülke tarafından uygun görülen bir dilde de kullanım kılavuzunun bir kopyasını hazırlamalıdır Yürüyen Merdiven/Yol için hazırlanan kullanım kılavuzu: Yürüyen Merdiven/Yola ait tüm teknik bilgileri, Yürüyen Merdiven/Yolun nakli, montajı, işletmeye alınması, kullanımı ve bakımına dair tüm güvenlik talimatlarını ve kullanımını anlatan detaylı bilgiler ve çizimleri (nakil, montaj, elektrik bağlantı şemaları vs.),

10 Sayfa No : 10/11 Yürüyen Merdiven/Yolun tüm bakım ve yağlama işlemlerini gerektiğinde çizimler ve tablolarla açıklayan; bakım-yağlama periyodu, kullanılması gereken ekipman ve yağ tiplerini de belirtecek şekilde bir bakım ve yağlama talimatını, Yürüyen Merdiven/Yolun tüm parçalarını gösteren ayrıştırılmış montaj (patlamış) resimleri, listeler ve ana tüketim malzemeleri değişim talimatlarını, Yürüyen Merdiven/Yol ile ilgili oluşabilecek muhtemel arızalar, bunların nedenleri ve nasıl giderilebileceğine dair bilgileri, Mamul ve yedek parçaların nasıl sipariş edileceğine (ürün, parça kodları, kodlama sisteminin açıklaması vs.) dair güncel bilgileri, İmalatçının, Yürüyen Merdiven/Yol ile ilgili satış sonrası hizmetleri (servis, yedek parça talebi, danışma vb.) hakkında bilgi alınabilecek iletişim kanallarını içermelidir. 9.2 Yedek Parça İmalatçı, sattığı Yürüyen Merdiven/Yolun tüm orijinal yedek parçalarını satış tarihinden itibaren 10 yıl boyunca sağlayabilmeli ve sağlayabileceğine dair bir hükmü müşteri ile yaptığı teknik doküman/ kullanım kılavuzu/ satış sözleşmesine koymalıdır İmalatçı, Yürüyen Merdiven/Yol ile ilgili olarak müşterinin talep ettiği yedek parçaları en kısa zamanda sağlayabilmelidir. Müşterisi ile ne kadar süre içerisinde yedek parça sağlayacağına dair aralarında bir sözleşme yapılmışsa, bu sözleşmede geçen süre içerinde yedek parça sağlayabiliyor olmalıdır. (Burada stok sistem yapısına sahip olmalıdır deniyordu bu bölümü çıkarttık.) İmalatçı, müşterisine sağladığı yedek parçaları, montajlarının nasıl yapılacağını gösterir talimat ve/veya çizimleri de içeren dokümanlarla birlikte teslim etmelidir. 9.3 Servis İmalatçı, Yürüyen Merdiven/Yol ile ilgili yüksek kalite ve güvenilirlikte satış sonrası servis hizmeti verebiliyor olmalıdır. Denetçiye servis organizasyonu ve yetenekleri ile ilgili gerekli bilgiler aktarılmalıdır İmalatçı, müşterisine kısa süre içerisinde ve istenilen yeterlilikte servis hizmeti verebilecek servis organizasyonunu oluşturmuş olmalıdır. Bu kapsamda: İmalatçının, servis hizmeti veren ekipleri; Yürüyen Merdiven/Yolu ile ilgili tüm teknik ve pratik bilgilerle güvenlik bilgilerine hâkim ve her türlü servis hizmetini verebilecek şekilde eğitimli olmalıdır. İmalatçının servis organizasyonu ve ekipleri Yürüyen Merdiven/Yol ile ilgili her türlü servis hizmetini verebilecek altyapı kaynaklarına (bina, araç, el aleti, yedek parça, test ve ölçüm cihazları vs) sahip olmalıdır. İmalatçının Yürüyen Merdiven/Yol için, müşterinin servis talebini ilettiği andan itibaren en kısa zaman içerisinde ve/veya müşterisi ile ne kadar süre içerisinde servis hizmeti sağlayacağına dair aralarında bir sözleşme yapılmışsa, bu sözleşmede geçen süre içerisinde servis hizmeti sağlayabiliyor olmalıdır. Müşterinin Yürüyen Merdiven/Yol arızasından kaynaklanan üretimindeki ani duruşlar için acil servis talebinde bulunması halinde, imalatçı satış sözleşmesinde; özellikle böylesi bir durum

11 Sayfa No : 11/11 için belirtilmiş bir süre içerisinde servis hizmeti verebileceğini belirtmiş olmalıdır. İmalatçının böyle bir hizmeti verebileceğine dair kanıtlar olmalıdır. İmalatçı, sattığı Yürüyen Merdiven/Yola ait yedek parça malzemeleri satış tarihinden itibaren 10 yıl boyunca servis hizmeti sağlayabilmelidir ve sağlayabileceğine dair bir hükmü müşteri ile yaptığı teknik doküman/kullanım kılavuzu/satış sözleşmesine koymalıdır. İmalatçı, müşterisinin isteğine bağlı olarak, satışını yaptığı Yürüyen Merdiven/Yol ile ilgili planlı bakım hizmetini ücreti karşılığı sağlayabiliyor olmalıdır. İmalatçı, müşterilerinin her türlü servis taleplerini, verilen servis hizmetlerinin kayıtlarını geçmişe dönük 10 yıl boyunca izleyebilecek bir sisteme sahip olmalıdır. İmalatçı, servis organizasyon sisteminden elde ettiği verileri, kendi ürün kalitesini, servis hizmetini ve müşteri memnuniyetini artıracak şekilde analiz etmeli ve değerlendirmelidir Üretici servis hizmetini kendi firması içinde bir organizasyon, distribütör, anlaşmalı bir organizasyon vb. ile verebilir. Distribütör, anlaşmalı bir organizasyon vb. kullanılması durumunda Madde nin şartlarının yerine getirilebileceği kanıtlanmalıdır.

OAİB ÜRÜN UYGUNLUK TASLAK ŞARTNAMESİ -TAKIM TEZGÂHLARI - Kontrollü Kopya

OAİB ÜRÜN UYGUNLUK TASLAK ŞARTNAMESİ -TAKIM TEZGÂHLARI - Kontrollü Kopya Sayfa No : 1/11 ÜRÜN UYGUNLUK TASLAK ŞARTNAMESİ -TAKIM TEZGÂHLARI - M a h a t m a G a n d h i C a d. N o : 1 0 3 G. O. P. 0 6 7 0 0 A N K A R A T e l : 9 0-3 1 2-4 4 7 2 7 4 0 F a k s : 9 0-3 1 2-4 4 7

Detaylı

ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ - ASANSÖR -

ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ - ASANSÖR - Sayfa No : 1/12 ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ - ASANSÖR - C e y h u n A t u f K a n s u C a d. N o : 1 2 0 B a l g a t 0 6 5 2 0 A N K A R A T e l : 9 0-3 1 2-4 4 7 2 7 4 0 F a k s : 9 0-3 1 2-4 4 7 0 1 8 0-4

Detaylı

OAİB ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -İSTİF MAKİNELERİ- GTİP NO:8425,8427. Kontrollü Kopya

OAİB ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -İSTİF MAKİNELERİ- GTİP NO:8425,8427. Kontrollü Kopya Sayfa No : 1/11 ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -İSTİF MAKİNELERİ- GTİP NO:8425,8427 M a h a t m a G a n d h i C a d. N o : 1 0 3 G. O. P. 0 6 7 0 0 A N K A R A T e l : 9 0-3 1 2-4 4 7 2 7 4 0 F a k s : 9 0-3

Detaylı

OAİB ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -BASINÇLI KAPLAR-BRULÖRLER- Kontorollü Kopya

OAİB ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -BASINÇLI KAPLAR-BRULÖRLER- Kontorollü Kopya Sayfa No : 1/12 ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -BASINÇLI KAPLAR-BRULÖRLER- M a h a t m a G a n d h i C a d. N o : 1 0 3 G. O. P. 0 6 7 0 0 A N K A R A T e l : 9 0-3 1 2-4 4 7 2 7 4 0 F a k s : 9 0-3 1 2-4 4

Detaylı

KONTROLLÜ KOPYA OAİB ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -PLASTİK VE KAUÇUK İŞLEME MAKİNELERİ-

KONTROLLÜ KOPYA OAİB ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -PLASTİK VE KAUÇUK İŞLEME MAKİNELERİ- Sayfa No : 1/11 ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -PLASTİK VE KAUÇUK İŞLEME MAKİNELERİ- M a h a t m a G a n d h i C a d. N o : 1 0 3 G. O. P. 0 6 7 0 0 A N K A R A T e l : 9 0-3 1 2-4 4 7 2 7 4 0 F a k s : 9 0-3

Detaylı

OAİB ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -VANA- KONTROLLÜ KOPYA

OAİB ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -VANA- KONTROLLÜ KOPYA Sayfa No : 1/12 ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -VANA- M a h a t m a G a n d h i C a d. N o : 1 0 3 G. O. P. 0 6 7 0 0 A N K A R A T e l : 9 0-3 1 2-4 4 7 2 7 4 0 F a k s : 9 0-3 1 2-4 4 7 0 1 8 0-4 4 6 9 6 0

Detaylı

OAİB ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -HİDROLİK VE PNÖMATİK SİLİNDİRLER-

OAİB ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -HİDROLİK VE PNÖMATİK SİLİNDİRLER- Sayfa No : 1/12 ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -HİDROLİK VE PNÖMATİK SİLİNDİRLER- M a h a t m a G a n d h i C a d. N o : 1 0 3 G. O. P. 0 6 7 0 0 A N K A R A T e l : 9 0-3 1 2-4 4 7 2 7 4 0 F a k s : 9 0-3 1

Detaylı

OAİB ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -TEKSTİL MAKİNELERİ, AKSESUARLARI VE- YEDEK PARÇALARI 8445-8446-8447-8448-8449-8451 KONTROLLÜ KOPYA

OAİB ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -TEKSTİL MAKİNELERİ, AKSESUARLARI VE- YEDEK PARÇALARI 8445-8446-8447-8448-8449-8451 KONTROLLÜ KOPYA Sayfa No : 1/12 ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -TEKSTİL MAKİNELERİ, AKSESUARLARI VE- YEDEK PARÇALARI 8445-8446-8447-8448-8449-8451 M a h a t m a G a n d h i C a d. N o : 1 0 3 G. O. P. 0 6 7 0 0 A N K A R A

Detaylı

MAKİNE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ. Sayı: 71080283-TİM.OAİB.22.ARG1.2015/1016-10038 Ankara, 01/06/2015 Konu: TURQUM-Traktörler Ürün Uygunluk Şartnamesi Hk.

MAKİNE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ. Sayı: 71080283-TİM.OAİB.22.ARG1.2015/1016-10038 Ankara, 01/06/2015 Konu: TURQUM-Traktörler Ürün Uygunluk Şartnamesi Hk. MAKİNE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Sayı: 71080283-TİM.OAİB.22.ARG1.2015/1016-10038 Ankara, 01/06/2015 Konu: TURQUM-Traktörler Ürün Uygunluk Şartnamesi Hk. Sayın Üyemiz, SİRKÜLER (M/2015) Türk Makinesinin yurt

Detaylı

Kontrollü Kopya OAİB ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -KOMPRESÖR-

Kontrollü Kopya OAİB ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -KOMPRESÖR- Sayfa No : 1/12 ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -KOMPRESÖR- M a h a t m a G a n d h i C a d. N o : 1 0 3 G. O. P. 0 6 7 0 0 A N K A R A T e l : 9 0-3 1 2-4 4 7 2 7 4 0 F a k s : 9 0-3 1 2-4 4 7 0 1 8 0-4 4 6

Detaylı

KONTROLLÜ KOPYA OAİB ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -POMPA-

KONTROLLÜ KOPYA OAİB ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -POMPA- Sayfa No : 1/12 ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -POMPA- M a h a t m a G a n d h i C a d. N o : 1 0 3 G. O. P. 0 6 7 0 0 A N K A R A T e l : 9 0-3 1 2-4 4 7 2 7 4 0 F a k s : 9 0-3 1 2-4 4 7 0 1 8 0-4 4 6 9 6

Detaylı

Kontrollü Kopya OAİB ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -ASFALT PLENTİ-

Kontrollü Kopya OAİB ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -ASFALT PLENTİ- Sayfa No : 1/12 ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -ASFALT PLENTİ- M a h a t m a G a n d h i C a d. N o : 1 0 3 G. O. P. 0 6 7 0 0 A N K A R A T e l : 9 0-3 1 2-4 4 7 2 7 4 0 F a k s : 9 0-3 1 2-4 4 7 0 1 8 0-4

Detaylı

OAĠB. ÜRÜN UYGUNLUK ġartnamesġ -ĠKLĠMLENDĠRME, SOĞUTMA, KLĠMA CĠHAZLARI-

OAĠB. ÜRÜN UYGUNLUK ġartnamesġ -ĠKLĠMLENDĠRME, SOĞUTMA, KLĠMA CĠHAZLARI- Sayfa No : 1/12 ÜRÜN UYGUNLUK ġartnamesġ -ĠKLĠMLENDĠRME, SOĞUTMA, KLĠMA CĠHAZLARI- M a h a t m a G a n d h i C a d. N o : 1 0 3 G. O. P. 0 6 7 0 0 A N K A R A T e l : 9 0-3 1 2-4 4 7 2 7 4 0 F a k s :

Detaylı

OAİB. ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -VİNÇ- (Rayda yürüyen gezer köprülü, portal ve rıhtım vinçleri) GTİP NO: 8426. Kontrollü Kopya

OAİB. ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -VİNÇ- (Rayda yürüyen gezer köprülü, portal ve rıhtım vinçleri) GTİP NO: 8426. Kontrollü Kopya Sayfa No : 1/12 ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -VİNÇ- (Rayda yürüyen gezer köprülü, portal ve rıhtım vinçleri) GTİP NO: 8426 M a h a t m a G a n d h i C a d. N o : 1 0 3 G. O. P. 0 6 7 0 0 A N K A R A T e l

Detaylı

Kontrollü Kopya OAİB ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -BETON SANTRALLERİ -

Kontrollü Kopya OAİB ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -BETON SANTRALLERİ - Sayfa No : 1/14 ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -BETON SANTRALLERİ - M a h a t m a G a n d h i C a d. N o : 1 0 3 G. O. P. 0 6 7 0 0 A N K A R A T e l : 9 0-3 1 2-4 4 7 2 7 4 0 F a k s : 9 0-3 1 2-4 4 7 0 1 8

Detaylı

OAĠB. ÜRÜN UYGUNLUK TASLAK ġartnamesġ -DEĞĠRMEN MAKĠNALARI -

OAĠB. ÜRÜN UYGUNLUK TASLAK ġartnamesġ -DEĞĠRMEN MAKĠNALARI - Sayfa No : 1/12 ÜRÜN UYGUNLUK TASLAK ġartnamesġ -DEĞĠRMEN MAKĠNALARI - M a h a t m a G a n d h i C a d. N o : 1 0 3 G. O. P. 0 6 7 0 0 A N K A R A T e l : 9 0-3 1 2-4 4 7 2 7 4 0 F a k s : 9 0-3 1 2-4

Detaylı

Kontrollü Kopya OAİB. ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -MOBİL VİNÇLER ve TAŞIMA SİSTEMLERİ-

Kontrollü Kopya OAİB. ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -MOBİL VİNÇLER ve TAŞIMA SİSTEMLERİ- Sayfa No : 1/13 ÜRÜN UYGUNLUK ŞARTNAMESİ -MOBİL VİNÇLER ve TAŞIMA SİSTEMLERİ- M a h a t m a G a n d h i C a d. N o : 1 0 3 G. O. P. 0 6 7 0 0 A N K A R A T e l : 9 0-3 1 2-4 4 7 2 7 4 0 F a k s : 9 0-3

Detaylı

TÜRK MAKİNE SEKTÖRÜ KALİTE MARKASI

TÜRK MAKİNE SEKTÖRÜ KALİTE MARKASI TÜRK MAKİNE SEKTÖRÜ KALİTE MARKASI www.turqum.com Türk Makine Sektörü Kalite Markası TURQUM Markası Nedir Bir Ürün Uygunluk Markası olan TURQUM, ürünün önceden belirlenmiş olan ürün standartlarına ve

Detaylı

GAZ REGULATORÜ BELGELENDİRME TEKNİK ŞARTNAMESİ UBTKŞ-005

GAZ REGULATORÜ BELGELENDİRME TEKNİK ŞARTNAMESİ UBTKŞ-005 SAYFA 2/8 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu teknik şartname, UGETAM ürün belgelendirme sistemine belgelendirme için başvuru yapan tedarikçilerin üretmiş oldukları gaz regülatörlerinin karşılaması gereken şartları TS

Detaylı

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ŞARTNAME HAZIRLAMA PROSEDÜRÜ PR24/KYB

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ŞARTNAME HAZIRLAMA PROSEDÜRÜ PR24/KYB TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI PR24/KYB Sayfa No: 1/6 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı; Daire Başkanlığının ihtiyacı

Detaylı

Laboratuvar Akreditasyonu

Laboratuvar Akreditasyonu Laboratuvar Akreditasyonu Akreditasyon, Laboratuvarların, Muayene Belgelendirme ve Yeterlilik Deneyi Sağlayıcı Kuruluşlarının Ulusal ve Uluslararası Kabul Görmüş Teknik Kriterlere Göre Değerlendirilmesi,

Detaylı

KALİTE EL KİTABI PERSONEL BELGELENDİRME

KALİTE EL KİTABI PERSONEL BELGELENDİRME Sayfa Sayısı 1/5 1. KAPSAM TS EN ISO/IEC 17024 Personel belgelendirme kuruluşları için geliştirme ve sürdürebilirlik programları da dahil belirli şartlara göre personeli belgelendiren kuruluşlar için genel

Detaylı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Personel Akreditasyon Başkanlığı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Personel Akreditasyon Başkanlığı TÜRK AKREDİTASYON KURUMU Personel Akreditasyon Başkanlığı Personel Belgelendirme Kuruluşlarının Akreditasyonu Uygunluk Değerlendirmesi; Ürünlerin veya hizmetlerin istenilen şartlara uygunluğunu göstermek

Detaylı

Kişisel Koruyucu Donanımlarla İlgili Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesine Dair Tebliğ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar

Kişisel Koruyucu Donanımlarla İlgili Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesine Dair Tebliğ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Kişisel Koruyucu Donanımlarla İlgili Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesine Dair Tebliğ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Tebliğin amacı, 09.02.2004 tarih ve 25368

Detaylı

BÖLÜM 1 YAPIM KURALLARINA GÖRE PROSEDÜR

BÖLÜM 1 YAPIM KURALLARINA GÖRE PROSEDÜR A,B,C Bölüm 1 - Yapım Kurallarına Göre Prosedür 1-1 BÖLÜM 1 YAPIM KURALLARINA GÖRE PROSEDÜR Sayfa A. Prensipler... 1-1 B. Kapsam... 1-1 C. Ürünlerin Sınıflandırılması... 1-1 D. Muayene Sistemi... 1-3 E.

Detaylı

HİZMETLERİMİZ;

HİZMETLERİMİZ; 1-2- 3-4- 5-6- 7-8- 9-10- 11- HİZMETLERİMİZ; ENDÜSTRİYEL GÖZETİM VE DENETİM SİSTEM BELGELENDİRME ÜRÜN BELGELENDİRME TEKNİK DANIŞMANLIK EĞİTİM İSG VE ÇEVRESEL ÖLÇÜMLER PERİYODİK KONTROLLER TAHRİBATSIZ TESTLER

Detaylı

KENTİÇİ RAYLI SİSTEMLER ve YERLİLEŞTİRME

KENTİÇİ RAYLI SİSTEMLER ve YERLİLEŞTİRME KENTİÇİ RAYLI SİSTEMLER ve YERLİLEŞTİRME 07.09.2016-3.ULUSLARARASI DEMİRYOLU ENDÜSTRİSİ VE TEKNOLOJİLERİ KONFERANSI 07.09.2016-3.ULUSLARARASI DEMİRYOLU ENDÜSTRİSİ VE TEKNOLOJİLERİ KONFERANSI 1/19 SUNUM

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS EN 10204 Haziran 2007 ICS 01.110; 77.150.01; 77.140.01 METALİK MAMULLER MUAYENE DOKÜMANLARININ TİPLERİ Metallic products Types of inspection documents TÜRK STANDARDLARI

Detaylı

PROSEDÜR MAKİNE GÜVENLİK MUAYENESİ. REVİZYON İZLEME TABLOSU Revizyon Revizyon Açıklaması Tarih

PROSEDÜR MAKİNE GÜVENLİK MUAYENESİ. REVİZYON İZLEME TABLOSU Revizyon Revizyon Açıklaması Tarih Sayfa No : 1 / 7 REVİZYON İZLEME TABLOSU Revizyon Revizyon Açıklaması Tarih 00 Yeni Yayınlandı. Bu prosedür P.17 Makine Periyodik Muayene Prosedürü ile birlikte, P.10 Makine Muayene Prosedürü nün yerine

Detaylı

GÜÇLÜ BİR STANDARDİZASYON ALT YAPISI, GÜÇLÜ BİR ÜLKE! Kalite ve standardizasyon, geçmişi bugüne ve yarına bağlayan en sağlam köprü olacaktır.

GÜÇLÜ BİR STANDARDİZASYON ALT YAPISI, GÜÇLÜ BİR ÜLKE! Kalite ve standardizasyon, geçmişi bugüne ve yarına bağlayan en sağlam köprü olacaktır. STANDARDLARA UYGUN KALİTELİ HİZMET Türk Standardları Enstitüsü Hizmet Belgelendirme faaliyetleri üç kısımdan oluşmaktadır. TSE Hizmet Belgelendirme Laboratuvar Belgelendirme Özel İncelemeler Kalite ve

Detaylı

Notice Belgelendirme Muayene ve Denetim Hiz. A.Ş Onaylanmış Kuruluş 2764

Notice Belgelendirme Muayene ve Denetim Hiz. A.Ş Onaylanmış Kuruluş 2764 ISO 13485:2016 MEDİKAL CİHAZ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU Notice Belgelendirme Muayene ve Denetim Hiz. A.Ş Onaylanmış Kuruluş 2764 Notice Belgelendirme Muayene ve Denetim Hizmetleri A.Ş. ; ISO

Detaylı

TS EN ISO 9001 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ SERTİFİKASYON LOGOSU KULLANIM TALİMATI

TS EN ISO 9001 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ SERTİFİKASYON LOGOSU KULLANIM TALİMATI TALİMAT Sayfa 1 / 5 1.0 AMAÇ Kuruluşların, ilgili standartlara ve teknik düzenlemelere uygun olduğunun B.E.C. tarafından belgelendiğini göstermek amacıyla kullanacakları B.E.C TS EN ISO 9001:2000 / TS

Detaylı

ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN PİLOT SEÇİLEN BÖLGELERDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR

ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN PİLOT SEÇİLEN BÖLGELERDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN PİLOT SEÇİLEN BÖLGELERDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR Yönetim anlayışındaki değişimler "önce insan" anlayışıyla şekillenen, müşteri odaklı, süreçlerle yönetilen,

Detaylı

PERSONEL BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ (GENEL ŞARTLAR)

PERSONEL BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ (GENEL ŞARTLAR) Yayın i 04.05.2009 Sayfa Sayısı 1/5 1. KAPSAM TS EN ISO/IEC 17024 Personel belgelendirme kuruluşları için geliştirme ve sürdürebilirlik programları da dahil belirli şartlara göre personeli belgelendiren

Detaylı

LOGO VE MARKA KULLANMA TALİMATI

LOGO VE MARKA KULLANMA TALİMATI 1.0. AMAÇ Bu talimatın amacı, Sealcert tarafından yürütülen sistem belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemi logolarını kullanma esaslarını açıklamaktır

Detaylı

Sınav Sorumlusu: Sınavı yapan kadrolu veya sözleşmeli belgelendirme kuruluşu personeli.

Sınav Sorumlusu: Sınavı yapan kadrolu veya sözleşmeli belgelendirme kuruluşu personeli. 1.AMAÇ Bu prosedürün amacı, kaynakçı belgelendirme hizmetlerinin TS EN ISO / IEC 17024 personel belgelendirme standardı ile ilgili belgelendirme metot standardına uygun olarak gerçekleştirilmesini tanımlamaktır.

Detaylı

LOGO VE BELGE KULLANMA TALİMATI

LOGO VE BELGE KULLANMA TALİMATI 1. AMAÇ Bu talimatın amacı, QSI tarafından yürütülen sistem belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemi logolarını ve onaylanmış belgelerini kullanma esaslarını

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 29/07/2011 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 2011092 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 0/08/2011 TARİHİ,

Detaylı

LOGO KULLANMA TALİMATI

LOGO KULLANMA TALİMATI 1.0. AMAÇ Bu talimatın amacı, QA Technic tarafından yürütülen sistem belgelendirme, ürün belgelendirme ve muayene belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemi

Detaylı

TSE KURULUŞU VE GÖREVLERİ

TSE KURULUŞU VE GÖREVLERİ 1 TSE KURULUŞU VE GÖREVLERİ Türk Standardları Enstitüsü; her türlü madde ve mamüller ile usul ve hizmet standardlarını yapmak amacıyla 18.11.1960 tarih ve 132 sayılı kanunla kurulmuştur. Enstitünün ilgili

Detaylı

MEHMET ŞİRİN DENETİM STANDARTLARI DAİRESİ BAŞKANI

MEHMET ŞİRİN DENETİM STANDARTLARI DAİRESİ BAŞKANI MEHMET ŞİRİN DENETİM STANDARTLARI DAİRESİ BAŞKANI Bağımsız Denetim Standartları 1. Kilit Terimlerin Belirlenmesi 2. Metnin Çevrilmesi 3. İlk Uzman Kontrolü 4. Çapraz Kontrol İkinci Uzman Kontrolü 5. Metnin

Detaylı

DENEY VEYA KALİBRASYON LABORATUVARLARININ TS EN ISO/IEC 17025:2005 STANDARDINA GÖRE DENETİMİ VE AKREDİTASYONU

DENEY VEYA KALİBRASYON LABORATUVARLARININ TS EN ISO/IEC 17025:2005 STANDARDINA GÖRE DENETİMİ VE AKREDİTASYONU 583 DENEY VEYA KALİBRASYON LABORATUVARLARININ TS EN ISO/IEC 17025:2005 STANDARDINA GÖRE DENETİMİ VE AKREDİTASYONU Şahin ÖZGÜL ÖZET Deney veya kalibrasyon laboratuarları kendi sözcük dağarcıklarını özenle

Detaylı

Türk Akreditasyon Kurumu -TÜRKAK- 04.12.2013

Türk Akreditasyon Kurumu -TÜRKAK- 04.12.2013 Türk Akreditasyon Kurumu -TÜRKAK- 04.12.2013 1 Tanımlar Uygunluk değerlendirmesi : Deney, analiz, kalibrasyon, ölçüm hizmetleri, ürün, sistem, personel belgelendirmesi, hammadde, malzeme, ürün, tesis,

Detaylı

KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KERİM ÖZBEYAZ

KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KERİM ÖZBEYAZ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KERİM ÖZBEYAZ 3.4.4. Toplam Kalite Yönetiminin Başarısını Etkileyen Faktörler 1. İç Faktörler: A. Misyon: B. Vizyon: C. Liderlik Tarzı D. Motivasyon E. Koordinasyon F. Ortak Kültür

Detaylı

Oyuncaklar Konusunda Faaliyet Gösterecek Onaylanmış Kuruluşlara Dair Tebliğ. Tarih: 28.02.2004 Sayı: 25387

Oyuncaklar Konusunda Faaliyet Gösterecek Onaylanmış Kuruluşlara Dair Tebliğ. Tarih: 28.02.2004 Sayı: 25387 Oyuncaklar Konusunda Faaliyet Gösterecek Onaylanmış Kuruluşlara Dair Tebliğ Tarih: 28.02.2004 Sayı: 25387 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Genel Esaslar ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Tebliğin amacı,

Detaylı

RİSK BAZLI DENETİM BAŞVURULARINDA KULLANILACAK KONTROL LİSTESİ Soru Cevap Açıklama

RİSK BAZLI DENETİM BAŞVURULARINDA KULLANILACAK KONTROL LİSTESİ Soru Cevap Açıklama RİSK BAZLI DENETİM BAŞVURULARINDA KULLANILACAK KONTROL LİSTESİ Soru Cevap Açıklama 1. Risk bazlı denetim başvurusu daha önce Kurumumuzca yapılan yerinde denetim sonucu sertifika düzenlenen ürünler için

Detaylı

Yunus KISA İSG Uzmanı

Yunus KISA İSG Uzmanı ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME ENSTİTÜSÜ BAŞKANLIĞI Yunus KISA İSG Uzmanı Laboratuvar Yetkilendirme Kapsam

Detaylı

Çiğdem Dedeoğlu Design PR. www.aykakapi.com.tr. Çiğdem Dedeoğlu Design PR

Çiğdem Dedeoğlu Design PR. www.aykakapi.com.tr. Çiğdem Dedeoğlu Design PR 2015 Ürün Kataloğu Çiğdem Dedeoğlu Design PR Çiğdem Dedeoğlu Design PR Tarihçe Kaliteli hizmet sloganını kendisine ilke edinen AY-KA KAPI 1992 yılından bu yana Malatya da çelik kapı sektöründe ciddi mesafeler

Detaylı

İSMES İSTANBUL MESLEKİ EĞİTİM ÇEVRE DAN. ve HİZM. A.Ş. KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ

İSMES İSTANBUL MESLEKİ EĞİTİM ÇEVRE DAN. ve HİZM. A.Ş. KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ PRS.22 23.02.2017 13.07.2018/02 1 / 5 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı, personel belgelendirme hizmetlerinin TS EN ISO / IEC 17024 personel belgelendirme standart şartlarına göre değerlendirilerek

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ ve E1 BELGELENDİRMESİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ ve E1 BELGELENDİRMESİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Türk Standardları Enstitüsü (TSE), tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine göre yönetilen bir kamu kuruluşudur. Türk Standardları Enstitüsü nün Görevleri: Standart Hazırlama,

Detaylı

Sanayi Mallarının Satış Sonrası Hizmetleri Hakkında Tebliğ Taslağı (TRKGM-2003/ )

Sanayi Mallarının Satış Sonrası Hizmetleri Hakkında Tebliğ Taslağı (TRKGM-2003/ ) Sanayi Mallarının Satış Sonrası Hizmetleri Hakkında Tebliğ Taslağı (TRKGM-2003/ ) Amaç Madde 1 Bu Tebliğ in amacı, ekli listede yer alan malların kullanım ömürleri ile satış sonrası montaj, bakım ve onarım

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Türk Standardları Enstitüsü (TSE), tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine göre yönetilen bir kamu kuruluşudur. Türk Standardları Enstitüsü nün Görevleri: Standart Hazırlama,

Detaylı

ISO 22000 PROSES YAKLAŞIMI TALİMATI

ISO 22000 PROSES YAKLAŞIMI TALİMATI ISO 22000 PROSES YAKLAŞIMI TALİMATI DOK. NO TL-KAL-11 REV. NO 00 YAYIN TAR. REV. TAR. SAYFA 1/9 NO 1. AMAÇ-KAPSAM Bu talimatın amacı, fabrikamızda ISO 22000 proseslerinin tanımlanması, etkileşimi ve veri

Detaylı

ISO Nedir? denir. ISO 16001, Enerji yönetimi standardı, maliyetlerinizi ve sera gazı emisyonlarınızı indirgeme temelli, etkili bir enerji yöneti

ISO Nedir? denir. ISO 16001, Enerji yönetimi standardı, maliyetlerinizi ve sera gazı emisyonlarınızı indirgeme temelli, etkili bir enerji yöneti BS EN 16001 ENERJİ YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ WHİTE PAPER HAKKINDA TEMEL BİLGİLER BS EN 16001 STANDARDİZASYONU 1999 dan beri Bilgilendiriyoruz, Belgelendiriyoruz ISO 16001 Nedir? denir. ISO 16001, Enerji

Detaylı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Ürün Hizmet ve Muayene Akreditasyon Başkanlığı Muayene Kuruluşu Akreditasyonu

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Ürün Hizmet ve Muayene Akreditasyon Başkanlığı Muayene Kuruluşu Akreditasyonu TÜRK AKREDİTASYON KURUMU Ürün Hizmet ve Muayene Akreditasyon Başkanlığı Muayene Kuruluşu Akreditasyonu Muayene Kuruluşu Akreditasyonu Akreditasyon, Muayene, Belgelendirme ve Yeterlilik Deneyi Sağlayıcı

Detaylı

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık No : 2011-012 Tarih : 01.02.2011 Konu : İhracatta Zorunlu Standart Ve Kalite Kontrollerinin Risk Esaslı Yapılması Amacıyla Firmaların Sınıflandırılmasına Dair Dış Ticarette Standardizasyon Tebliği Dış

Detaylı

ALTYAPI MALZEMELERİNDE MUAYENE HİZMETLERİ VE ÖNEMİ 02.12.2015 İSTANBUL UYGULAMALI GAZ VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA MÜHENDİSLİK SAN. VE TİC. A.Ş.

ALTYAPI MALZEMELERİNDE MUAYENE HİZMETLERİ VE ÖNEMİ 02.12.2015 İSTANBUL UYGULAMALI GAZ VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA MÜHENDİSLİK SAN. VE TİC. A.Ş. ALTYAPI MALZEMELERİNDE MUAYENE HİZMETLERİ VE ÖNEMİ 02.12.2015 İSTANBUL UYGULAMALI GAZ VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA MÜHENDİSLİK SAN. VE TİC. A.Ş. Muayene Nedir? UGETAM ve Muayene Muayenenin Aşamaları

Detaylı

Analiz ve Kıyaslama Sistemi

Analiz ve Kıyaslama Sistemi Analiz ve Kıyaslama Sistemi Analiz Kıyaslama Raporu (? pgi=5&tabpg=4&arn=99506&oka=0) Puan Karşılaştırma Raporu (? pgi=5&tabpg=5&arn=99506&oka=0) Düzeltici Faaliyet Takip Raporu (? pgi=5&tabpg=7&arn=99506&oka

Detaylı

TS EN ISO 3834-2 STANDARDI KAPSAMINDA UYGUNLUK

TS EN ISO 3834-2 STANDARDI KAPSAMINDA UYGUNLUK PGM TEKNİK HİZMET PROSEDÜRLERİ : TPR.51 TS EN ISO 3834-2 STANDARDI 01 02.12.2014 S.Bülent YILMAZ Arzu YAĞCI Revizyon 00 19.08.2014 S.Bülent YILMAZ Arzu YAĞCI İlk Yayın Rev. Tarih Hazırlayan Onay Açıklama-

Detaylı

SERTİFİKA ve LOGO KULLANIM TALİMATI

SERTİFİKA ve LOGO KULLANIM TALİMATI REVİZYON BİLGİLERİ Rev. No Revizyon Tarihi Revizyon Açıklaması 0 -- İlk yayın. 1 16.06.2016 CE logosu ve OK numarası kullanımı eklendi. HAZIRLAYAN YÖNETIM TEMSILCISI ONAY GENEL MÜDÜR ATL.03 05.01.2012

Detaylı

TS EN 1555-3 PE EKLEME PARÇALARI BELGELENDİRME TEKNİK ŞARTNAMESİ UBTKŞ-02

TS EN 1555-3 PE EKLEME PARÇALARI BELGELENDİRME TEKNİK ŞARTNAMESİ UBTKŞ-02 SAYFA 2/11 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu teknik şartname, UGETAM ürün belgelendirme sistemine belgelendirme için başvuru yapan tedarikçilerin PE ekleme parçalarının karşılaması gereken şartları CEN/TS 1555-7 Plastics

Detaylı

ONAYLANMIŞ KURULUŞ NUMARASI VE LOGO KULLANIM TALİMATI

ONAYLANMIŞ KURULUŞ NUMARASI VE LOGO KULLANIM TALİMATI 1.AMAÇ VE KAPSAM 1.1.Bu talimatının amacı; Müşterilerin deney veya performansın değişmezliğinin değerlendirilmesi ve doğrulanması faaliyetleri kapsamında sunulan hizmetlerin birey veya kuruluşlar tarafından

Detaylı

Mikro Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş Kalite Yönetim Temsilcisi. Şenay KURT senay.kurt@mikrobilgi.com.tr

Mikro Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş Kalite Yönetim Temsilcisi. Şenay KURT senay.kurt@mikrobilgi.com.tr Mikro Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş Kalite Yönetim Temsilcisi Şenay KURT senay.kurt@mikrobilgi.com.tr Standart Nedir? Standardizasyon; belirli bir faaliyetle ilgili olarak ekonomik yarar sağlamak üzere bütün

Detaylı

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI 1.0. AMAÇ 1.1 Bu talimatın amacı UKS nin belgelendirme markası kullanımına ilişkin kuralları belirlemektir. 2.0. KAPSAM : 2.1. Bu talimat UKS nin logo ve belgelendirme markası kullanımını ve ilgili akreditasyon

Detaylı

BELGE, MARKA ve LOGO KULLANIMI PROSEDÜRÜ

BELGE, MARKA ve LOGO KULLANIMI PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 5 1. REFERANSLAR TS EN ISO/IEC 17024:2012 Uygunluk değerlendirmesi - Personel belgelendiren kuruluşlar için genel şartlar standardı Madde 9.1. Mesleki Yeterlilik Kurumu Markasının Kullanımına

Detaylı

TÜRKAK ve Akreditasyon Çalışmaları

TÜRKAK ve Akreditasyon Çalışmaları TÜRKAK ve Akreditasyon Çalışmaları Erdinç MALHATUN Türk Akreditasyon Kurumu Laboratuvar Akreditasyon Başkanlığı Başdenetçi 1 TÜRK AKREDİTASYON KURUMU Mustafa Kemal Mahallesi 2125. Sokak No:1 Çankaya/Ankara

Detaylı

TSE den Aldığınız Helal Gıda Uygunluk Belgesi İle Tüketicilere Güvenle Ulaşın. TSE Helal Gıda Belgeli Ürünleri Güvenle Tüketin STANDARD ÇALIŞMALARI

TSE den Aldığınız Helal Gıda Uygunluk Belgesi İle Tüketicilere Güvenle Ulaşın. TSE Helal Gıda Belgeli Ürünleri Güvenle Tüketin STANDARD ÇALIŞMALARI TSE ve HELAL GIDA Gıdaların, helal hassasiyeti taşıyan insanlara; hammaddenin üretiminden başlayarak, tüm üretim süreçleri dahil olmak üzere, ambalajlama, nakil, depolama ve sunum zincirinde sürdürülebilir

Detaylı

LOGO KULLANMA TALİMATI

LOGO KULLANMA TALİMATI 1. AMAÇ TCS BELGELENDİRME Sistem Belgelendirme Müdürlüğü tarafından yürütülen sistem belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemi için akreditasyon kuruluşu

Detaylı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Sistem Akreditasyon Başkanlığı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Sistem Akreditasyon Başkanlığı TÜRK AKREDİTASYON KURUMU Sistem Akreditasyon Başkanlığı Sistem Akreditasyon Başkanlığı Akreditasyon; Uygunluk değerlendirme kuruluşlarınca gerçekleştirilen çalışmaların ve dolayısıyla bu çalışmalar sonucunda

Detaylı

KYK BELGEM BELGE, MARKA VE LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ. YAYIN / DEĞİŞİKLİK DURUMU Revizyon No. Değişiklik Tarihi. Değişikliği Yapan.

KYK BELGEM BELGE, MARKA VE LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ. YAYIN / DEĞİŞİKLİK DURUMU Revizyon No. Değişiklik Tarihi. Değişikliği Yapan. BELGE, MARKA VE LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ DOKÜMAN NO : PR.09 YAYIN / DEĞİŞİKLİK DURUMU Revizyon No Değişiklik No Değişiklik Tarihi 01 01 03.04.2017 Değişikliği Yapan Yıldırım ERTÜRKAN Onaylayan Arda SÜRMELİ

Detaylı

LOGO VE BELGE KULLANMA TALİMATI

LOGO VE BELGE KULLANMA TALİMATI 1 / 5 1. AMAÇ: İNTEGRA96 tarafından yürütülen sistem belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemine uygun İNTEGRA96 logolarının kullanma esaslarını açıklamaktır.

Detaylı

CE Belgeleri Askıya Alınması ve İptali Prosedürü

CE Belgeleri Askıya Alınması ve İptali Prosedürü Hazırlayan Onayı Gözden Geçirme Onayı Yürürlük Onayı Yönetim Temsilcisi Bölüm Müdürü Genel Müdür İÇERİK 1 Amaç... 1 2 Kapsam... 1 3 Referanslar... 1 4 Tanımlar... 2 5 Sorumluklar ve Personel... 2 5.1 n

Detaylı

KURUMSAL TANITIM. Kalitek Danışmanlık

KURUMSAL TANITIM. Kalitek Danışmanlık KURUMSAL TANITIM Kalitek Danışmanlık Feyzullah Mah. Bağdat Cad. No:328/12 Maltepe/ İstanbul Tel: +90 (216) 441 70 63 Fax: +90: (216) 441 70 64 info@kalitekdanismanlik.com www.kalitekdanismanlik.com Tarihçe

Detaylı

EN ISO/IEC PERSONEL BELGELENDİREN KURULUŞLAR İÇİN GENEL ŞARTLAR

EN ISO/IEC PERSONEL BELGELENDİREN KURULUŞLAR İÇİN GENEL ŞARTLAR EN ISO/IEC 17024 PERSONEL BELGELENDİREN KURULUŞLAR İÇİN GENEL ŞARTLAR Bu standart Avrupa Standardizasyon Komitesi (CEN) tarafından onaylanan ve Aralık 2012 de TS EN ISO/IEC 17024:2012 numaralı standardı

Detaylı

Doğru Çözüm. www.ozgurdokum.com.tr

Doğru Çözüm. www.ozgurdokum.com.tr Doğru Çözüm MADEN MAKİNE İNŞAAT TAAHHÜT MÜMESSİLLİK SAN. TİC. İTHALAT VE İHRACAT LTD. ŞTİ. Adres: ASO 2. ve 3. OSB Alcı Mah. 2000. Cad. No: 8 Sincan / ANKARA Tel: 0312 267 12 10-641 40 10 Faks: 0312 267

Detaylı

LİSANS, BELGELER VE UYGUNLUK İŞARETLERİNİN KULLANIMI KURALLARI UBK-02 TS EN ISO/IEC 17065 ÜRÜN, PROSES VE HİZMET BELGELENDİRME AKREDİTASYON SİSTEMİ

LİSANS, BELGELER VE UYGUNLUK İŞARETLERİNİN KULLANIMI KURALLARI UBK-02 TS EN ISO/IEC 17065 ÜRÜN, PROSES VE HİZMET BELGELENDİRME AKREDİTASYON SİSTEMİ SAYFA 1/5 DEĞİŞİKLİKLER TABLOSU No Konusu Tarih Talep Eden Kişi/Birim Bölüm/ Sayfa DAĞITIM LİSTESİ: GENEL MÜDÜR KALİTE YÖNETİM TEMSİLCİSİ BELGELENDİRME KOMİTESİ DEĞERLENDİRME KOMİTESİ TEKNOLOJİK HİZMETLER

Detaylı

Laboratuvar Akreditasyonu

Laboratuvar Akreditasyonu Akreditasyon Laboratuvar, muayene ve belgelendirme kuruluşlarının ulusal ve uluslararası kabul görmüş teknik kriterlere göre değerlendirilmesi, yeterliliğin onaylanması ve düzenli aralıklarla denetlenmesi

Detaylı

LOGO VE BELGE KULLANIM TALİMATI

LOGO VE BELGE KULLANIM TALİMATI 1. AMAÇ INSPECCO tarafından belgelendirilen kuruluşların logo, belge, marka, CE işareti kullanım esaslarını belirtmektir. 2. KAPSAM Bu talimat INSPECCO nun logo kullanımını ve ilgili akreditasyon kurumunun

Detaylı

ARTVİN İL AMBULANS SERVİSİ KALİTE BİRİMİ TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM, ÖLÇME AYAR VE KALİBRASYONLARININ SAĞLANMASI PROSEDÜRÜ

ARTVİN İL AMBULANS SERVİSİ KALİTE BİRİMİ TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM, ÖLÇME AYAR VE KALİBRASYONLARININ SAĞLANMASI PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi:00 Sayfa No:1/6 1. AMAÇ: İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve istasyonlardaki ambulanslarda bulunan ölçüm cihazlarının kalibrasyonu ve hizmet kalitesini etkileyen ekipmanlarının bakım faaliyetlerinin

Detaylı

PLASTİK BORU SİSTEMLERİNDE UYGUNLUK DEĞERLENDİRMESİ. Keziban ULU Y.Kimyager TSE Gebze Kimya Lab. Müd.

PLASTİK BORU SİSTEMLERİNDE UYGUNLUK DEĞERLENDİRMESİ. Keziban ULU Y.Kimyager TSE Gebze Kimya Lab. Müd. PLASTİK BORU SİSTEMLERİNDE UYGUNLUK DEĞERLENDİRMESİ Keziban ULU Y.Kimyager TSE Gebze Kimya Lab. Müd. TÜRK STANDARTLARI ENSTİTÜSÜ - Her türlü standardı hazırlamak ve hazırlatmak. - Enstitü bünyesinde veya

Detaylı

KALİTE GÜVENCE SİSTEMLERİ

KALİTE GÜVENCE SİSTEMLERİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMLERİ Kalite Güvencesi ve Kalite Güvence Sistemleri Ürün kalitesi, gerek ISO tarafından belirlenmiş ölçülere ve gerekse Türkiye de TSE nin ortaya koyduğu standartlara göre belli bir

Detaylı

OSEM-SS OTO BAKIM VE ONARIM MERKEZİ YETERLİLİK BELGELENDİRMESİ KURALLARI. K-01 Rev / 6

OSEM-SS OTO BAKIM VE ONARIM MERKEZİ YETERLİLİK BELGELENDİRMESİ KURALLARI. K-01 Rev / 6 OSEM-SS-10001 OTO BAKIM VE ONARIM MERKEZİ YETERLİLİK BELGELENDİRMESİ KURALLARI 1 / 6 1. Kapsam OSEM-Oto Bakım ve Onarım Merkezi Yeterlilik Belgelendirmesi Standardı, OSEM Sertifikasyon A.Ş. (OSEM) tarafından

Detaylı

Kontrol: Gökhan BİRBİL

Kontrol: Gökhan BİRBİL Doküman Adı: UYGUNLUK DEĞERLENDİRME KURULUŞLARI İÇİN AKREDİTASYONUN ASKIYA ALINMASI, GERİ ÇEKİLMESİ VE KAPSAM DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PROSEDÜR Doküman No.: P702 Revizyon No: 05 Yürürlük Tarihi: 02.01.2012

Detaylı

21 Aralık 2012 CUMA Resmî Gazete Sayı : (Mükerrer) YÖNETMELİK

21 Aralık 2012 CUMA Resmî Gazete Sayı : (Mükerrer) YÖNETMELİK 21 Aralık 2012 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28504 (Mükerrer) YÖNETMELİK Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: TEKERLEKLİ TARIM VEYA ORMAN TRAKTÖRLERİNİN KUYRUK MİLİ VE KORUYUCUSU İLE İLGİLİ TİP ONAYI YÖNETMELİĞİ

Detaylı

TSE ile ÇÖZÜM ORTAKLIĞI AMACIMIZ

TSE ile ÇÖZÜM ORTAKLIĞI AMACIMIZ TSE nin, ürün, sistem ve personel belgelendirme ve laboratuvar hizmetleri uluslararası akreditasyona sahiptir. TSE, ülkemizde bu alanlarda en geniş akreditasyon kapsamına sahip belgelendirme kuruluşudur.

Detaylı

TÜKETİCİLERİ KORUMA YASASI (40/2003 Sayılı Yasa) Madde 22 Altında Yapılan Tüzük

TÜKETİCİLERİ KORUMA YASASI (40/2003 Sayılı Yasa) Madde 22 Altında Yapılan Tüzük TÜKETİCİLERİ KORUMA YASASI (40/2003 Sayılı Yasa) Madde 22 Altında Yapılan Tüzük Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Tüketicileri Koruma Yasası nın 22 nci maddesinin kendisine verdiği yetkiyi

Detaylı

ISO 13485:2016 TIBBİ CİHAZLAR KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU

ISO 13485:2016 TIBBİ CİHAZLAR KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU ISO 13485:2016 TIBBİ CİHAZLAR KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU Dünyaca kabul görmüş medikal cihazlar endüstrisi kalite yönetim sistemi standardı olan ISO 13485'in final versiyonu Şubat 2016 da yayınlandı.

Detaylı

FRG ULUSLARARASI BELGELENDİRME LTD.ŞTİ.

FRG ULUSLARARASI BELGELENDİRME LTD.ŞTİ. Sayfa No 1 /6 1) AMAÇ : FRG Uluslararası Belgelendirme, Kontrol, Eğitim ve Tarımsal Üretim Hizmetleri Limited Şirketi tarafından yayınlanan ITU sertifikalarının; Belgelendirilen müşterinin İTU sertifikasının,

Detaylı

İÇ TETKİKÇİ DEĞERLENDİRME SINAVI

İÇ TETKİKÇİ DEĞERLENDİRME SINAVI 13.07.2018 ISO 9001:2015 İÇ TETKİKÇİ DEĞERLENDİRME SINAVI Soru Sayısı: 33 Süre: 40 Dakika Ad SOYAD: Bölüm: ADL Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri OĞUZ ÖZTÜRK Soru-1) Aşağıdakilerden hangisi ISO 9001:2015

Detaylı

LOGO VE BELGE KULLANMA TALİMATI

LOGO VE BELGE KULLANMA TALİMATI REVİZYON TAKİP TABLOSU Rev. No Revizyon Gerekçesi Tarih 01 Madde 3.3 revize edildi. 18.06.2013 02 Logolar Revize edildi 06.09.2013 03 Logolar Revize Edildi 10.10.2014 04 Logolar Revize edildi 19.04.2016

Detaylı

1.BAĞIMSIZ DENETİM YÖNETMELİĞİNDE DENETİM KALİTESİ GENEL ÇERÇEVESİNE İLİŞKİN DÜZENLEMELER

1.BAĞIMSIZ DENETİM YÖNETMELİĞİNDE DENETİM KALİTESİ GENEL ÇERÇEVESİNE İLİŞKİN DÜZENLEMELER İÇİNDEKİLER 1.BAĞIMSIZ DENETİM YÖNETMELİĞİNDE DENETİM KALİTESİ GENEL ÇERÇEVESİNE İLİŞKİN DÜZENLEMELER 1.1. Tanımlar 1.2. Bağımsız Denetimin Amacı ve Kapsamı 1.3. Denetim Çıktıları 1.4. Kalite Kontrol Sistemi

Detaylı

TS EN CEPHE İSKELELERİNİN BELGELENDİRMESİ Türk Standardları Enstitüsü

TS EN CEPHE İSKELELERİNİN BELGELENDİRMESİ Türk Standardları Enstitüsü TS EN 12810-1- CEPHE İSKELELERİNİN BELGELENDİRMESİ 1 İskeleye Bakış Açımız 2 İskeleye Bakış Açımız 3 İskeleye Bakış Açımız 4 İskeleye Bakış Açımız 5 İskeleye Bakış Açımız 6 Değişen Yapı Sistemimiz- Binalar

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ MUAYENE GÖZETİM MERKEZİ BAŞKANLIĞI YENİ/KÜRESEL/ESKİ YAKLAŞIM YÖNETMELİKLERİ UYGUNLUK DEĞERLENDİRME ÜCRET TARİFESİ YKK : XIX/98-438 Yürürlük Tarihi : 15/04/2015 Başka bir Onaylanmış

Detaylı

Kalite Kontrol Hizmetleri Ltd. Sti. Hizmetimiz kalitemizdir, Çözüm Ortağınız...

Kalite Kontrol Hizmetleri Ltd. Sti. Hizmetimiz kalitemizdir, Çözüm Ortağınız... Kalite Kontrol Hizmetleri Ltd. Sti. Hizmetimiz kalitemizdir, Çözüm Ortağınız... MERGEN Kalite Kontrol Hizmetleri Ltd. Sti. HAKKIMIZDA Türkiye`de çelik konstrüksiyon, enerji santralleri, petrol rafinerileri,

Detaylı

BELGE MARKA VE LOGONUN KULLANIMI PROSEDÜRÜ

BELGE MARKA VE LOGONUN KULLANIMI PROSEDÜRÜ REVİZYON Takip Tablosu No Tarih Açıklama 01 17.04.2017 Kuruluşun değişen logosu dokümanda revize edildi. 02 03 04 05 06 Yönetim Temsilcisi Yönetim Kurulu Başkanı 1 / 6 1-AMAÇ Bu prosedürün amacı; belge,

Detaylı

ISO / TS 22003:2013 un Yeniliklerinin Gıda İşletmeleri, Belgelendirme Kuruluşları ve Akreditasyon Faaliyetleri Açısından İrdelenmesi

ISO / TS 22003:2013 un Yeniliklerinin Gıda İşletmeleri, Belgelendirme Kuruluşları ve Akreditasyon Faaliyetleri Açısından İrdelenmesi ISO / TS 22003:2013 un Yeniliklerinin Gıda İşletmeleri, Belgelendirme Kuruluşları ve Akreditasyon Faaliyetleri Açısından İrdelenmesi Dr. Füsun Zehra ÖZKAN, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK), Başkent Üniversitesi

Detaylı

Ek-5 ... 2 LOGO FAALİYET RAPORU ... 3

Ek-5 ... 2 LOGO FAALİYET RAPORU ... 3 LOGO 1... 2 FAALİYET RAPORU... 3 1 Yetkilendirilmiş kurumun logosu yer alacaktır. 2 Yetkilendirilmiş kurumun adı veya ünvanı yazılacaktır. 3 Faaliyet raporunun ait olduğu yıl yazılacaktır. ÜST YÖNETİCİ

Detaylı

ÇANAKKALE İL AMBULANS SERVİSİ TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM, ÖLÇME AYAR VE KALİBRASYONLARININ SAĞLANMASI PROSEDÜRÜ

ÇANAKKALE İL AMBULANS SERVİSİ TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM, ÖLÇME AYAR VE KALİBRASYONLARININ SAĞLANMASI PROSEDÜRÜ Dok. Kodu: YÖN.PR.09 Yay. Trh.: Kasım 2012 Rev. Trh.: -Ocak2014 Rev. No: 01 Sayfa No: 1/5 1. AMAÇ: İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve istasyonlardaki ambulanslarda bulunan ölçüm cihazlarının kalibrasyonu

Detaylı