Açık Standartlar ile Belgelerimizi Özgürleştirmek için Belge Özgürlüğü Günü'nü Kutluyoruz!

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Açık Standartlar ile Belgelerimizi Özgürleştirmek için Belge Özgürlüğü Günü'nü Kutluyoruz! www.belgeozgurlugu.org.tr"

Transkript

1 Açık Standartlar ile Belgelerimizi Özgürleştirmek için Belge Özgürlüğü Günü'nü Kutluyoruz!

2 GÜNDEM Belge Özgürlüğü Günü Nedir? Elektronik Belgelere Geçiş Süreci Belgelerimizin Özgür Olması Neden Önemli? Açık Standartlar Açık Standartları Neden Tercih Etmeliyiz? Belge Özgürlüğü Günü'ne Nasıl Destek Olabilirsiniz? Önceki Etkinliklerden Fotoğraflar Daha Fazla Bilgi İçin

3 Belge Özgürlüğü Günü Belge Özgürlüğü Günü, açık standartlar ve açık belge biçimleri konularında kullanıcıları bilinçlendirerek, belgeleri özgür kılmak amacıyla 2008 yılından beri her Mart ayının son Çarşamba günü kutlanan evrensel bir gündür. Avrupa Özgür Yazılım Vakfı'nın (FSFE) öncülüğünde, dünyanın birçok yerinde, gönüllülerin destekleriyle yürütülen bir kampanya niteliğindedir.

4 Elektronik Belgelere Geçiş Süreci (I) Aaron Swartz gibi değerli internet aktivistlerinin de yoğun çalışmalarıyla dikkat çekmeye çalıştıkları bilgi edinme özgürlüğü çağımızın en önemli konularındandır. Dünyadaki bilgi üretim ortamlarındaki değişimler bilginin üretim ve kullanım hızında da değişiklikler yaratmıştır. Üretilen bilgi, tüm dünyaya ulaşması gerekli bir kavramdır. Bilginin paylaşımının gerekliliğinin yanı sıra uzun yıllar tercih edilen kağıt ortamında bilginin muhafaza edilmesindeki zorluluklar artık belgelerin elektronik ortama aktarılması, elektronik ortamda oluşturulup, korunması gerekliliğini ortaya çıkarmıştır. Aaron Swartz hakkında daha fazla bilgi için:

5 Elektronik Belgelere Geçiş Süreci (II) Görsel için kaynak: documentfreedom.org/en/artwork

6 Elektronik Belgelere Geçiş Süreci (III) Basılı kaynaklardaki bilgileri korumak için o bilgilerin kaydedildiği ortamı (kâğıt vb) korumak yeterli olmaktadır. Oysa elektronik bilginin bir ortamdan diğerine hiçbir veri kaybı olmaksızın aktarılabilmesi ile beraber içeriğinin dijital olarak kontrol altına alınması da önemlidir. [1] Bu durum da ancak açık standartlar ile sağlanabilir. [1] Elektronik Belge Tanımlaması ve Uluslararası Elektronik Belge Hazırlama Standartları, Yasemin Dağdaş

7 Belgelerimizin Özgür Olması Neden Önemli? (I) Bilgisayarınızda bulunduğu için ona sahip olduğunuzu düşündüğünüz bir belgeye günün birinde ulaşamayacak olmanızın ihtimali bile ürkütücü, değil mi? Bir akademisyenin yazdığı makaleye, Bir bilimcinin üretimlerine, Bir gazetecinin haber metnine, Bir senaristin senaryosuna, Bir yazarın kitabına, Bir öğrencinin ödevine, Bir gezginin günlüğüne... açık standartları tercih etmemesi nedeniyle belki bundan 1 hafta sonra belki de yıllar sonra ulaşamama ihtimali varken; ne belgelerimiz ne de bizler özgür oluruz!

8 Belgelerimizin Özgür Olması Neden Önemli? (II) Görsel için kaynak: documentfreedom.org/en/artwork

9 Belgelerimizin Özgür Olması Neden Önemli? (III) Görsel için kaynak:

10 Belgelerimizin Özgür Olması Neden Önemli? (IV) Belgelerimiz özgür olmalı ki, belgelerimize istediğimiz zaman erişebilelim, belgelerimiz üzerinde istediğimiz gibi değişiklik yapabilelim, belgelerimizi istediğimiz kişilerle, onların da görüntüleyebileceği ve üzerinde değişiklik yapabileceği şekilde paylaşabilelim. Görsel için kaynak:

11 Açık Standartlar Avrupa Özgür Yazılım Vakfı'na göre bir standartın açık standart sayılabilmesi için gerekli olan durumlar şunlardır: 1) Tüm tarafların değerlendirmesine ve kullanımına hiçbir sınırlama olmaksızın eşit olanak verilmelidir. 2) Herhangi bir bileşeni ya da eklentisi, açık standart tanımına uymayan biçim ve protokoller içermemelidir. 3) Bir tarafın veya herhangi iş modelinde kullanımını engelleyecek yasal veya teknik cümleler içermemelidir. 4) Tek bir satıcıdan bağımsız, herkese açık ve tüm rakiplerin ve üçüncü tarafların katılımına eşit olanak verecek şekilde yönetilmeli ve geliştirilmelidir. 5) Rakip satıcılar tarafından çok sayıda gerçekleştirimi veya tüm taraflar için aynı elverişlilikte tamamlanmış bir gerçekleştirimi olmalıdır. Kaynak: Belge Özgürlüğü Günü, İzlem Gözükeleş Bilim ve Gelecek 109. Sayı

12 Kaynak:

13 Açık Standartları Neden Tercih Etmeliyiz? (I) Tek bir satıcıya, tek bir teknolojiye bağlı kalındığı sürece yukarıda belirtilenleri yapma imkanımız her zaman ilgili ürün sahiplerinin izinleri ile gerçekleşecek ve özgürlüklerimiz kısıtlanmış olacaktır.

14 Açık Standartları Neden Tercih Etmeliyiz? (II) Örneğin; Bu internet sitesi sadece Internet Explorer'da düzgün çalışıyor şeklinde aldığımız bir uyarı, bizlerin tarayıcı seçimi özgürlüğümüze yapılmış bir müdahale ve dayatmadır.

15 Açık Standartları Neden Tercih Etmeliyiz? (III) Açık standartlar sizin: Kullanılan yazılımdan bağımsız olarak diğerleriyle haberleşmenizi ve bilgiyi paylaşabilmenizi, Eski dosyalarımı açıp düzenleyebilecek miyim? kaygısı olmadan yazılımınızı ve donanımınızı yükseltebilmenizi, Uyumluluk kaygısı taşımadan istediğiniz telefonu, tableti veya bilgisayarı kullanabilmenizi sağlar. Açık standartlar toplumunuzun: Daha başarılı yazılımlar ve teknik ürünler kullanabilmesini, E-devlet sistemlerinin ve servislerinin daha verimli olmasını, İnnovasyon ve deneyim için daha kaliteli yazılımların daha erişilebilir olmasını sağlar. Kaynak: Belge Özgürlüğü Günü, İzlem Gözükeleş Bilim ve Gelecek 109. Sayı

16 Açık Standartları Neden Tercih Etmeliyiz? (IV) Avrupa Birliği Rekabetten Sorumlu Komiseri Neelie Kroes, Brüksel'de düzenlenen bir konferansa katıldığında Açık standartları kullanan işletmeler çok akıllıca bir iş yapıyorlar. Hiçbir vatandaş ya da kurum açık standartlar varken kapalı teknolojileri kullanmaya zorlanmamalı demiştir. Kroes, açık standartları seçen hükümetleri tebrik ederek devam etmiş ve açık belge standardını (ODF) kullanan Münih kentine, Almanya Dışişleri Bakanlığı'na ve Fransız Polis Kuvvetleri'ne şükranlarını belirtmiştir. Bir Hollanda vatandaşı olan Neelie Kroes, Hollanda hükümeti ve meclisini de açık standartlara geçmek konusunda teşvik etmiş. Kroes, "Tek bir satıcıya, tek bir teknolojiye bağlı olunmamalı." demiştir. Kaynak:

17 Açık Standartları Neden Tercih Etmeliyiz? (V) İngiltere Kabine Ofisi Bakanı Francis Maude, ofis yazılımı giderlerini kısmak ve Bilişim oligopolisini kırmak için açık dosya biçimlerini standartlaştırmayı planlıyor. Geniş bir yazılım yelpazesinin kullanıldığını görmek istiyorum. Böylece memurlar ihtiyaç duydukları bilgiye erişecek ve belli yazılım markalarını satın almak zorunda kalmadan işlerini yapacaklar. Öncelikle birimler birbiriyle belge paylaşma gibi basit işlemleri daha kolay yapacak. Ama bu aynı zamanda halkın devlet bilgilerini kullanıp paylaşmasını daha kolay hale getirecek. Bizim belgelerimizi okurken ve belgelerle çalışırken sorun yaşayan kullanıcılarla görüşüyoruz ve uzmanları bu sorunların nasıl çözüleceğine dair fikir vermeye davet ediyoruz. Kaynak:

18 Siz de bu kampanyaya destek olmak, Belge Özgürlüğü Günü'ne katkı vermek ister misiniz?

19 Belge Özgürlüğü Günü'ne Nasıl Destek Olabilirsiniz? (I) Sosyal paylaşım ağlarında bahsedin: Sosyal paylaşım ağlarını kullanarak etkinlikleri ve bu kampanyayı duyurabilirsiniz.(paylaşımlarınızı #belgeozgurlugu veya #documentfreedom, #DFD olarak etiketlemeyi unutmayın) E-posta imzanızı değiştirin: E-posta imzanıza Belge Özgürlüğü Günü için sloganlar ekleyebilirsiniz. Belge Özgürlüğü Günü - Belgelerinizi Özgürleştirin her mart ayının son çarşambası

20 Belge Özgürlüğü Günü'ne Nasıl Destek Olabilirsiniz? (II) Yazılar yazın: İnternet sitenizde veya günlüğünüzde (blog) Belge Özgürlüğü Günü'nden ve açık standartlardan söz eden yazılar yayımlayabilirsiniz. Kampanyadan bahsetme ihtimali olan gazete, dergi ve siteler ile iletişime geçebilirsiniz. İzlem Gözükeleş'in kaleminden Belge Özgürlüğü Günü, Bilim ve Gelecek'in Mart ayında çıkan 109. sayısında 4 sayfa ile yer aldı! Banner lar yerleştirin: Belge Özgürlüğü Günü'nün sitesine bağlantı veren banner ları sitenize yerleştirebilirsiniz. Banner ları, bu sunumun sonunda da yer alan etkinlik sitesinden temin edebilirsiniz.

21 Belge Özgürlüğü Günü'ne Nasıl Destek Olabilirsiniz? (III) Etkinlikler düzenleyin: Belge Özgürlüğü Günü şehrinizde etkinlikler düzenleyebilir, düzenlenen etkinliklere destek olabilirsiniz. Bir etkinlik düzenlemeyi düşünüyorsanız, etkinliğin uluslararası internet sitesinden kayıt yaptırıp, evrensel haritaya grubunuzu da dahil etmeyi unutmayın. Türkiye posta listesine posta atarsanız size etkinliğinizde kullanabileceğiniz malzemeleri iletmekten mutluluk duyarız. Etkinlik kaydı için: Etkinlik nasıl eklenir?

22 Belge Özgürlüğü Günü'ne Nasıl Destek Olabilirsiniz?(IV) Geniş çaplı bir şey yapamayız! endişesini lütfen taşımayın. Sunum yapmak, Broşürler dağıtmak, Web sitemizde bulunan posterleri basıp, asmak, Öğle arası, mesai çıkışı dilediğiniz zamanda bir pasta kesmek, kutlama yapmak, kampanyaya insanların dikkatini çekmek, Ofisinizdeki, okulunuzdaki bilgisayarlara LibreOffice kurulumu gerçekleştirmek bu özel günü kutlamak için alternatiflerden sadece birkaçı. Önceki yıllarda yapılan kutlamaların fotoğraflarına bakmanızı tavsiye ederiz. Eminiz ki hoşunuza gidecek bir(çok) kutlama şekli çıkacaktır.

23 Belge Özgürlüğü Günü'ne Nasıl Destek Olabiliriz? (V) Belge Özgürlüğü Günü'ne destek olmak için yapılabilecek daha pek çok şey var. Bunun için etkinliğin uluslararası web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Siz de katılın: Kaynak:

24 Önceki Etkinliklerden Fotoğraflar (I) Kaynak:

25 Önceki Etkinliklerden Fotoğraflar (II) Kaynak:

26 Önceki Etkinliklerden Fotoğraflar (III) 2012 İzmir Kutlaması kategorizeedemediklerim.blogspot.com/2012/04/belge-ozgurlugu-gunu-2012.html

27 Önceki Etkinliklerden Fotoğraflar (IV) 2013 İzmir Kutlaması

28 Önceki Etkinliklerden Fotoğraflar (V) 2013 Ankara Kutlamaları

29 Önceki Etkinliklerden Fotoğraflar (VI) 2013 İstanbul Kutlaması

30 Önceki Etkinliklerden Fotoğraflar (VII) Kaynak:

31 Önceki Etkinliklerden Fotoğraflar (VIII) Kaynak:

32 Daha Fazla Bilgi İçin Document Freedom Day (Uluslararası) Web Sitesi: Belge Özgürlüğü Günü (Türkiye) Web Sitesi: belgeozgurlugu.org.tr Twitter: twitter.com/documentfreedom Facebook: identi.ca: identi.ca/documentfreedom Twitter: twitter.com/belgeozgurlugu Posta Listesi: tinyurl.com/dfdturkey

33 TEŞEKKÜRLER... SORULARINIZ? Bu sunuma, belgeozgurlugu.org.tr adresinden erişebilir, dilediğiniz değişiklikleri yaparak, özgürce kullanabilir ve dağıtabilirsiniz.

Açık Standartlar ile Belgelerimizi Özgürleştirmek için Belge Özgürlüğü Günü'nü Kutluyoruz!

Açık Standartlar ile Belgelerimizi Özgürleştirmek için Belge Özgürlüğü Günü'nü Kutluyoruz! Açık Standartlar ile Belgelerimizi Özgürleştirmek için Belge Özgürlüğü Günü'nü Kutluyoruz! www.belgeozgurlugu.org.tr Mart, 2013 GÜNDEM Belge Özgürlüğü Günü Nedir? Elektronik Belgelere Geçiş Süreci Belgelerimizin

Detaylı

Açık Standartlar ile Belgelerimizi Özgürleştirmek için Belge Özgürlüğü Günü'nü Kutluyoruz!

Açık Standartlar ile Belgelerimizi Özgürleştirmek için Belge Özgürlüğü Günü'nü Kutluyoruz! Açık Standartlar ile Belgelerimizi Özgürleştirmek için Belge Özgürlüğü Günü'nü Kutluyoruz! www.belgeozgurlugu.org.tr Mart, 2013 GÜNDEM öncesi PW? Word Star Word Perfect Word1, word2 Word 95, Word97 ODF

Detaylı

Parkinson. Bilgileri ve. Desteğ. Parkinson s information and support Turkish

Parkinson. Bilgileri ve. Desteğ. Parkinson s information and support Turkish Parkinson Bilgileri ve Desteğ Parkinson s information and support Turkish Bir Parkinson tanısı, yaşamınızı tepetaklak edebilir. Bize başvurun. Parkinson hastasıysanız ya da bir hastayı tanıyorsanız, muhtemelen

Detaylı

Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? HASHTAG KULLANIM REHBERİ

Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? HASHTAG KULLANIM REHBERİ HASHTAG KULLANMA REHBERİ 1 Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? #HASHTAG Hangimiz günlük olarak kullandığımız sosyal medya platformlarında

Detaylı

Basit Kılavuzu Eliberato bir Kitap Yayıncılık www.eliberato.com. Eylül 2010 50'den fazla dile çevrildi

Basit Kılavuzu Eliberato bir Kitap Yayıncılık www.eliberato.com. Eylül 2010 50'den fazla dile çevrildi Basit Kılavuzu Eliberato bir Kitap Yayıncılık www.eliberato.com Eylül 2010 50'den fazla dile çevrildi Içindekiler 1. Ne Eliberato olduğunu 2. Will Eliberato benim kitap yayınlayabilir miyim? 3. Ne malzeme

Detaylı

İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI

İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI İNTERNET NEDİR? Dünya genelindeki bilgisayar ağlarını ve kurumsal bilgisayar sistemlerini birbirine bağlayan elektronik iletişim ağıdır. BİLGİSAYAR AĞI NEDİR? İki ya da daha

Detaylı

Katılımcılar Alıcılar ve Distribütörler Konsolosluklar ve Ticari Ataşelikler VIP ler Basın Kurumları Bakanlıklar & Hükümet

Katılımcılar Alıcılar ve Distribütörler Konsolosluklar ve Ticari Ataşelikler VIP ler Basın Kurumları Bakanlıklar & Hükümet REKLAM FIRSATLARI 1- KATALOG İLANI Asansör İstanbul 2013 ün resmi kataloğu bir müşteri el kitabı şeklinde fuar katılımcısı ile ziyaretçiye fuar boyunca yardımcı olacak bir rehber olarak hazırlanmaktadır.

Detaylı

İnternet Teknolojisi. İnternet Teknolojisi. Bilgisayar-II - 4. Hafta. Öğrt. Gör. Alper ASLAN 1. Öğrt. Gör. Alper Aslan. İnternet Nedir?

İnternet Teknolojisi. İnternet Teknolojisi. Bilgisayar-II - 4. Hafta. Öğrt. Gör. Alper ASLAN 1. Öğrt. Gör. Alper Aslan. İnternet Nedir? İnternet Teknolojisi Öğrt. Gör. Alper Aslan ENF102 Bilgisayar - II İnternet Teknolojisi İnternet Nedir? İnternet Kime Aittir İnternet in Türkiye deki Gelişimi İnternet in Türkiye de Kullanımı Yakın Gelecekte

Detaylı

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / 2018

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / 2018 www.chemlife.com.tr DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / ChemLife Kimya Teknolojileri Gazetesi nin amacı; kimya bilimi, sanayisi ve bağlı alt sektörlerin gelişmesine katkıda bulunarak,

Detaylı

İLETİŞİM ARAÇLARI. E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans

İLETİŞİM ARAÇLARI. E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans İLETİŞİM ARAÇLARI E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans E-posta Nedir? E-posta, günlük yaşamdaki mektubun bilgisayar ortamındaki karşılığıdır. Kısaca elektronik mektup (elektronik posta) diyebiliriz.

Detaylı

İŞTE OTİZM VE ASPERGER SENDROMU BİRLİĞİ

İŞTE OTİZM VE ASPERGER SENDROMU BİRLİĞİ İŞTE OTİZM VE ASPERGER SENDROMU BİRLİĞİ Otizm ve Asperger Sendromu Birliği otistik çocuklar, gençler ve yetişkinler için daha iyi koşullar yaratmaya çalışır. ÜYE OLARAK BİLGİ paylaşımı, topluluğa erişim

Detaylı

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır.

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. Facebook / SivilDusun Twitter / SivilDusun YouTube / sivildusunab Instagram / sivildusun Çalışmalarınızla ilgili duyuruları haber@sivildusun.eu adresine iletebilirsiniz.

Detaylı

Blog Nedir? Blog un Tarihçesi Türkiye de Blog Eğitimde Blog Neden Blog Blog Türleri

Blog Nedir? Blog un Tarihçesi Türkiye de Blog Eğitimde Blog Neden Blog Blog Türleri BLOG BLOG 1 2 3 4 5 6 Blog Nedir? Blog un Tarihçesi Türkiye de Blog Eğitimde Blog Neden Blog Blog Türleri Blog Nedir? Blog, teknik bilgi gerektirmeden, kendi istedikleri şeyleri, kendi istedikleri şekilde

Detaylı

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz.

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI BİZ KİMİZ? Başarı Bilişim, web sitesi tasarımı ve dijital pazarlama konularında 18 yılı aşan tecrübe

Detaylı

Dijital Pazarlama Ajansı

Dijital Pazarlama Ajansı Ocak 2018 Strateji ve Hizmetler Dijital Pazarlama Ajansı Eda Kara Marketing Director Reklam taktikleri ve dijital çözümler İçindekiler 4 01 Hakkımızda Naapsak Sosyal Medya Ajansı hakkında merak 04 Müşteriler

Detaylı

Twitter Nedir? Nasıl Kullanılır? Mehmet Nuri Çankaya

Twitter Nedir? Nasıl Kullanılır? Mehmet Nuri Çankaya Twitter Nedir? Nasıl Kullanılır? Mehmet Nuri Çankaya Twitter Nedir? Twitter; 140 karakterden oluşan tweet adı verilen internet kısa mesajlarının gönderildiği ve başkalarının mesajlarının okunabildiği bir

Detaylı

AJANS SUNUMU.

AJANS SUNUMU. AJANS SUNUMU SİZİN İÇİN NELER YAPIYORUZ! WEB SİTE TASARIMI WEB SİTE YAZILIMI SOSYAL MEDYA İÇERİK YÖNETİMİ E-TİCARET YÖNETİMİ SEO DİJİTAL MEDYA REKLAMLARI E-POSTA PAZARLAMA Pazarlama ürettiğiniz şey neyse,

Detaylı

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit / 2018

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit / 2018 www.chemlife.com.tr DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit / WEB ONLINE 25.000 ÜZERİ KULLANICI E-MAİL 30.000 ÜZERİ ABONE UYGULAMA 5.000 ÜZERİ KULLANICI TUMBLR GÖRSEL İÇERİK VE HABER PAYLAŞIMLARI

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1

Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1 Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1 Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 2 Kullanıcıların site içeriğini belirlemede rol oynadığı, Dinamik, Teknik bilgi gerektirmeyen, Çok yönlü etkileşim sağlayan,

Detaylı

İÇEL OSGB ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ. www.icelosgb.com info@icelosgb.com Telefon 0324 327 08 01 Faks 0324 327 08 02

İÇEL OSGB ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ. www.icelosgb.com info@icelosgb.com Telefon 0324 327 08 01 Faks 0324 327 08 02 İÇEL OSGB OFİS SİSTEMİ SİSTEME GİRİŞ SİSTEME GİRİŞ SİSTEME GİRİŞ bölümünde, İÇEL OSGB OFİS SİSTEMİNE nasıl giriş yapabeleceğinizi öğrenebilirsiniz. Basit görünse bile, bazı püf noktaları yeni olabilir.

Detaylı

Expokent Medya Bilişim

Expokent Medya Bilişim Expokent Medya Bilişim Expokent.com Dış Ticaret Ağı. Kısaca görevimiz: Üyelerimizin dünya standartlarında tanıtımını yaparak yeni iş fırsatları yaratmalarına yardımcı olmak. Kısaca yapımız: Uluslararası

Detaylı

BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI. İşbirlikli Yazarlık Çoklu Ortam Paylaşımları Web Günceleri Etiketleme ve Sosyal İmleme Sosyal Medya Dijital Kimlik

BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI. İşbirlikli Yazarlık Çoklu Ortam Paylaşımları Web Günceleri Etiketleme ve Sosyal İmleme Sosyal Medya Dijital Kimlik BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI İşbirlikli Yazarlık Çoklu Ortam Paylaşımları Web Günceleri Etiketleme ve Sosyal İmleme Sosyal Medya Dijital Kimlik İŞBİRLİKLİ YAZARLIK İçeriğinin kullanıcıların katkılarıyla oluşturulduğu

Detaylı

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu info@deskport.net BİZ KİMİZ? Biz Kimiz? Deskport Bilişim ekibinin karakteristik özellikleri olan; özgüven, çalısma azmi, tecrübe ve liderlik vasıflarımızla amacımız, müşterilerimizi

Detaylı

İSTİHDAM VE SOSYAL UYUM İÇİN DİJİTAL BECERİLER

İSTİHDAM VE SOSYAL UYUM İÇİN DİJİTAL BECERİLER İSTİHDAM VE SOSYAL UYUM İÇİN DİJİTAL BECERİLER Proje Referans No: 2015-1-TR01-KA201-021424 Co-funded by the Erasmus+ Programme of the European Union İş Günü Öğrenme Sayfaları İstihdam ve Sosyal Uyum için

Detaylı

Konu: İletişim Araçları. Aydın MUTLU İstanbul

Konu: İletişim Araçları. Aydın MUTLU İstanbul Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 6.Sınıf Konu: İletişim Araçları 5.Hafta-6.Hafta Aydın MUTLU 2016 - İstanbul SORU Bildiğiniz en eski iletişim aracı nedir? Geçmişten günümüze doğru iletişim

Detaylı

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜDAD (Mümessil Dayanışma Derneği) resmi sitesi www.mudad.org, 20 Temmuz 2015 tarihinde yeni yüzüyle yayına başlamıştır. Yeni tasarımı ile birçok yeni özelliği de beraberinde getiren

Detaylı

Konu: Bilgi Paylaşım Araçları. Aydın MUTLU İstanbul

Konu: Bilgi Paylaşım Araçları. Aydın MUTLU İstanbul Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 6.Sınıf Konu: Bilgi Paylaşım Araçları 8.-14.Hafta Aydın MUTLU 2016 - İstanbul 1- İŞBİRLİKLİ YAZARLIK İçeriğinin kullanıcıların katkılarıyla oluşturulduğu bilgi paylaşım

Detaylı

PROJELERİN GÖRÜNÜRLÜĞÜNÜ ARTIRMA KONUSUNDA İPUÇLARI

PROJELERİN GÖRÜNÜRLÜĞÜNÜ ARTIRMA KONUSUNDA İPUÇLARI PROJELERİN GÖRÜNÜRLÜĞÜNÜ ARTIRMA KONUSUNDA İPUÇLARI Görünürlük ve Yaygınlaştırma 1-Proje Esnasında Faaliyetlerin Duyurulması 2-Proje Sonuçlarının Duyurulması Proje Faaliyetlerinizden Önce Yapılması Gerekenler:

Detaylı

ARAS KARGO SOSYAL MEDYA KILAVUZU

ARAS KARGO SOSYAL MEDYA KILAVUZU ARAS KARGO SOSYAL MEDYA KILAVUZU DİJİTAL DÖNÜŞÜM SÜRECİNDE DİJİTAL İLETİŞİM KILAVUZUN AMACI DİJİTAL MANİFESTOMUZ SOSYAL MEDYA İLKELERİMİZ 1. Dinleyin 2. Gizliliğe Önem Verin 3. Bizi Destekleyin 4. İnsana

Detaylı

TARİH : 27.10.2015 NO : DUYURU. Dağıtım: Groupama Sigorta Acenteleri, Bölge Müdürlükleri, Personeli Konu : Paylaşım Sihirbazı Lansmanı Hakkında

TARİH : 27.10.2015 NO : DUYURU. Dağıtım: Groupama Sigorta Acenteleri, Bölge Müdürlükleri, Personeli Konu : Paylaşım Sihirbazı Lansmanı Hakkında DUYURU TARİH : 27.10.2015 NO : Dağıtım: Groupama Sigorta Acenteleri, Bölge Müdürlükleri, Personeli Konu : Paylaşım Sihirbazı Lansmanı Hakkında Değerli Acentelerimiz, Groupama Sigorta olarak müşterilerimiz

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ. BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ. BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Basın

Detaylı

Dijital Pazarlama Türkiye de ve dünya çapında markanızın tüm dijital platformlarda yapılacak pazarlama faaliyetlerinin tümü SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru pazarlaması), influencer

Detaylı

GÖRÜNÜRLÜK İLKELERİ VE USULLERİ. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi Haziran 2013

GÖRÜNÜRLÜK İLKELERİ VE USULLERİ. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi Haziran 2013 GÖRÜNÜRLÜK İLKELERİ VE USULLERİ Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi Haziran 2013 - NEDEN GÖRÜNÜRLÜK? Farkındalık: Geniş kitlelere ulaşarak Ajans destekleri hakkında farkındalık

Detaylı

İnternetin Gerçekleştirdiği Dönüşümün Sonucunda Şeffaflık ve Bilgi Kirliliği Arasında: Yurttaş Gazeteciliği

İnternetin Gerçekleştirdiği Dönüşümün Sonucunda Şeffaflık ve Bilgi Kirliliği Arasında: Yurttaş Gazeteciliği İnternetin Gerçekleştirdiği Dönüşümün Sonucunda Şeffaflık ve Bilgi Kirliliği Arasında: Yurttaş Gazeteciliği Özet: F. Çağdaş İslim* Cansu İslim * İnternet yaşadığımız çağın şüphesiz en temel gerçeklerinden

Detaylı

1 ÇALIŞMANIN NASIL SUNULACAĞINI İŞARETLEYİNİZ

1 ÇALIŞMANIN NASIL SUNULACAĞINI İŞARETLEYİNİZ ÇALIŞMAYA DAİR BİLGİLER 1 ÇALIŞMANIN NASIL SUNULACAĞINI İŞARETLEYİNİZ SUNUM:(X) ATÖLYE ÇALIŞMASI: ( ) 2 UYGULAMADA YER ALAN DİĞER PAYDAŞLAR(DERSLER/KURUMLAR) Tüm derslerde uygulanabilecek bir çalışmadır.

Detaylı

EVREN AKADEMİ. Araştırma

EVREN AKADEMİ. Araştırma EVREN AKADEMİ Araştırma EĞİTİM KATEGORİLERİ Ana Kategoriler Excel - Veri Analizi Eğitimleri Project Proje Yönetimi Web Eğitimleri Ofis Eğitimleri Alt Kategoriler Microsoft Project İşte Office Microsoft

Detaylı

Sayın Konuklar; Saygıdeğer konuklar,

Sayın Konuklar; Saygıdeğer konuklar, Türkiye Büyük Millet Meclisinin Sayın Başkanı; Yüksek Yargı Kurumlarının çok değerli Başkanları; Sayın Büyükelçiler; Avrupa Konseyinin çok değerli temsilcileri; Uluslararası Kuruluşların değerli temsilcileri

Detaylı

2 MAYIS MAYIS Stratejik Ortak YERLİLİK

2 MAYIS MAYIS Stratejik Ortak YERLİLİK 2 MAYIS 2019 2 MAYIS 2019 YERLİLİK Stratejik Ortak Türkiye nin En Büyük ve En Köklü Odası Türk sanayinin en köklü temsilcilerinden biri olan İstanbul Odası, kurulduğu 1952 yılından bu yana, çalışmalarını,

Detaylı

Proticaret Exclusive v3.2.0 E-Ticaret Yazılımı Kurulum Dokümanı

Proticaret Exclusive v3.2.0 E-Ticaret Yazılımı Kurulum Dokümanı Proticaret Exclusive v3.2.0 E-Ticaret Yazılımı Kurulum Dokümanı Doküman Exclusive Ver 3.2.0 Bu belge, Webmaster düzeyindeki kullanıcılar için, Proticaret e-ticaret portalının kurulumunda izlenecek adımları

Detaylı

BĠLGĠ GÜVENLĠĞĠ,KĠŞĠSEL MAHREMĠYET VE BĠLĠŞĠM SUÇLARI ALĠ ÜLKER ORTAOKULU 2015-2016 BĠLĠŞĠM DERSLERĠ

BĠLGĠ GÜVENLĠĞĠ,KĠŞĠSEL MAHREMĠYET VE BĠLĠŞĠM SUÇLARI ALĠ ÜLKER ORTAOKULU 2015-2016 BĠLĠŞĠM DERSLERĠ BĠLGĠ GÜVENLĠĞĠ,KĠŞĠSEL MAHREMĠYET VE BĠLĠŞĠM SUÇLARI Bilişim Suçu Nedir? Bilgisayar, çevre birimleri, pos makinesi, cep telefonu gibi her türlü teknolojinin kullanılması ile işlenen suçlardır. Kullanıcı

Detaylı

Web tabanlı altyapı sayesinde her cihazdan erişilebilir ve düzenlenebilir dokümanlar oluşturulup anında paylaşılabilir.

Web tabanlı altyapı sayesinde her cihazdan erişilebilir ve düzenlenebilir dokümanlar oluşturulup anında paylaşılabilir. Eğitimde Google Doküman Uygulamaları 1.1 Google Uygulamalarına Giriş Google Doküman uygulamaları, hem öğretmenler, hem öğrenciler, hem de veliler için birçok farklı özellik sağlar. Kelime işleme, elektronik

Detaylı

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım.

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım. Projeniz için Artegra yı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen bu formun içerisinde projenizle ilgili olan kısımları doldurun, bu projenizi daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır. İyi sonuçlar elde etmek

Detaylı

E-Emlak, Emlak firmasının tüm ihtiyaçlarını karşılayan profesyonel emlak yazılımı ve internet sitesi uygulamasıdır.

E-Emlak, Emlak firmasının tüm ihtiyaçlarını karşılayan profesyonel emlak yazılımı ve internet sitesi uygulamasıdır. KULLANIM KILAVUZU E-Emlak, Emlak firmasının tüm ihtiyaçlarını karşılayan profesyonel emlak yazılımı ve internet sitesi uygulamasıdır. Emlak iş uygulaması ile emlak portföyünüzü, emlak danışmanlarınızı

Detaylı

Hayat Boyu Öğrenme Web Portalı Kullanıcı Kılavuzu

Hayat Boyu Öğrenme Web Portalı Kullanıcı Kılavuzu Hayat Boyu Öğrenme Web Portalı Kullanıcı Kılavuzu Türkiye ve Avrupa ülkelerinde bulunan eğitim ve istihdam fırsatlarına ulaşmak için sisteme üye olarak kayıt yaptırmanız gerekir. Nasıl Üye Olurum? Ø Sayfamızın

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, Ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

PARTNERSFIRST PROGRAMA GENEL BAKIŞ

PARTNERSFIRST PROGRAMA GENEL BAKIŞ PARTNERSFIRST PROGRAMA GENEL BAKIŞ PARTNERSFIRST, IŞ ORTAKLARIMIZIN ZEBRA UZMAN BASKI ÇÖZÜMLERININ DEĞERINI GELIŞTIRMEYE VE MÜŞTERI MEMNUNIYETINI ARTTIRMAYA YARDIMCI OLMAK ÜZERE TASARLANMIŞ BIR KANAL PROGRAMIDIR.

Detaylı

Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi

Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi Sunumumuza Bir Soru İle Başlayalım Laptop Tablet Masaüstü Pc Akıllı Telefon Soru1: Hangisini Kullanıyorsunuz? Laptop Tablet Masaüstü Pc Akıllı Telefon Soru2:

Detaylı

Freelance Grafik Tasarım Fiyat Listesi & Çalışma Şartları

Freelance Grafik Tasarım Fiyat Listesi & Çalışma Şartları Freelance Grafik Tasarım Fiyat Listesi & Çalışma Şartları 2016-2017 KURUMSAL KİMLİK ÇALIŞMALARI Logo Tasarımı Kurumsal Kimlik Tasarımları (8 Parçaya kadar.) 500 TL - 2000 TL 1000 TL - 2000 TL Kartvizit

Detaylı

Eğitim Mh.Ahsen Sk.n:12/30 Kadıköy - İstanbul +9 (0) 216 345 AN DA +9 (0) 216 345 32 65. bilgi@anda.web.tr www.anda.web.tr

Eğitim Mh.Ahsen Sk.n:12/30 Kadıköy - İstanbul +9 (0) 216 345 AN DA +9 (0) 216 345 32 65. bilgi@anda.web.tr www.anda.web.tr Eğitim Mh.Ahsen Sk.n:12/30 Kadıköy - İstanbul +9 (0) 216 345 AN DA +9 (0) 216 345 32 65 bilgi@anda.web.tr www.anda.web.tr Anda İnteraktif Tanıtım Dosyası 1 Hakkımızda 2013 Şubat ayı itibariyle Anda İnteraktive

Detaylı

SOSYAL MEDYA. Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir? Sosyal Medyayı Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar Nelerdir?

SOSYAL MEDYA. Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir? Sosyal Medyayı Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar Nelerdir? SOSYAL MEDYA Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir? Sosyal Medyayı Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar Nelerdir? Sosyal Medya Nedir? Sosyal medya, kişilerin internet üzerinden birbiriyle

Detaylı

Y Kuşağı İçin Hazır Olmalıyız: Öğrenme Nereye Gidiyor? Ahmet Hançer, Enocta Genel Müdürü

Y Kuşağı İçin Hazır Olmalıyız: Öğrenme Nereye Gidiyor? Ahmet Hançer, Enocta Genel Müdürü Y Kuşağı İçin Hazır Olmalıyız: Öğrenme Nereye Gidiyor? Ahmet Hançer, Enocta Genel Müdürü 2011 Gündem Öğrenme Nereye Gidiyor? Y Kuşağı Ne Bekliyor? E öğrenme İçin E Öğrenme Dünyası ndaki ndaki Diğer Trendler

Detaylı

YEPYENİ BİR SAYFA AÇIYORUZ! SİZ DE GELİN...

YEPYENİ BİR SAYFA AÇIYORUZ! SİZ DE GELİN... N YEPYENİ BİR SAYFA AÇIYORUZ! SİZ DE GELİN... Merhaba, Araştırma sektöründe uzun zamandır ihtiyacını hissettiğimiz bir çalışmaya başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bilginin yayılması ve sürekli kayıt altında

Detaylı

Hazırlayan Uğur Akkaş BT Rehber Öğretmeni. www.eba.gov.tr

Hazırlayan Uğur Akkaş BT Rehber Öğretmeni. www.eba.gov.tr Hazırlayan Uğur Akkaş BT Rehber Öğretmeni SUNU İÇERİĞİ EBA (Eğitim Bilişim Ağı)nedir? Neden EBA? EBA da neler var? EBA yı kimler kullanabilir? EBA ya nasıl giriş yapılır? EBA da çevrimiçi neler yapılabilir?

Detaylı

Ağustos 2011. DemirDöküm Konsey İletişim Bülteni

Ağustos 2011. DemirDöküm Konsey İletişim Bülteni Ağustos 2011 DemirDöküm Konsey İletişim Bülteni İçindekiler Konsey Başkan ının Mesajı...5 Konsey Kick Off..6 Yeni İş Modeli ve VIP Servis Açılışları...7 Konsey ve Komitelerin Tanıtımı..8 Komitelerin Amaçları...10

Detaylı

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI Sosyal Medya Kanallarımız Günlük olarak milyonlarca insan tarafından kullanan tüm sosyal medya ortamlarında HEM BİLGİSAYAR HEM DE MOBİL CİHAZLARDA en sık kullanılan

Detaylı

Şirketinizin çalışma konusunu veya ürününüz ile ilgili çalışmayı MARKANIZI YÖNETMEK olarak algılıyoruz

Şirketinizin çalışma konusunu veya ürününüz ile ilgili çalışmayı MARKANIZI YÖNETMEK olarak algılıyoruz 1 ÖNSÖZ İşimiz; Kurumunuz için gerçekleştirilecek tüm kurumsal yenilenme, reklam, PR, basın ilişkileri, tanıtım materyalleri, strateji oluşturma, yeni müşteri ilişkileri ve marka yönetimi hizmetlerini

Detaylı

G L O BA L. Tarihi Not alın 8 Haziran 2019 W EL L N E SS DAY. "Bir gün, tüm yaşamınızı değiştirebilir!"

G L O BA L. Tarihi Not alın 8 Haziran 2019 W EL L N E SS DAY. Bir gün, tüm yaşamınızı değiştirebilir! Tarihi Not alın 8 Haziran 2019 "Bir gün, tüm yaşamınızı değiştirebilir!" Kutlama Adımları 2019 01 ÖNCE TEŞEKKÜR Merhaba, Yeryüzünün her bir köşesine iyi yaşam bilinci taşımak için yola çıkan Global Wellness

Detaylı

Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz

Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz KULLANIM KILAVUZU Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz Her doktorun ihtiyacı olan doktor web sitesi, hasta ve doktor arasındaki

Detaylı

Dijital Dönüşüm Partneriniz

Dijital Dönüşüm Partneriniz Dijital Dönüşüm Partneriniz GOOGLE ARAMA REKLAMLARI Geleneksel reklamlar reklamınızı bir konumun geneline iletir. Google Arama Reklamları zaten sizin ürün veya hizmetlerinizi arayan kişileri, yani halihazırda

Detaylı

20. KAMU KALİTE SEMPOZYUMU 18 Nisan 2019 İş birliği dosyası

20. KAMU KALİTE SEMPOZYUMU 18 Nisan 2019 İş birliği dosyası 20. KAMU KALİTE SEMPOZYUMU 18 Nisan 2019 İş birliği dosyası Kamu Kalite Sempozyumu Türkiye Kalite Derneği (KalDer), ülkemizde tüm sektör ve kuruluşlarda yönetim kalitesinin artırılması ile daha iyi bir

Detaylı

TABLET MENÜ RESTORANLAR/KAFELER İÇİN TABLET MENÜLER

TABLET MENÜ RESTORANLAR/KAFELER İÇİN TABLET MENÜLER TABLET MENÜ RESTORANLAR/KAFELER İÇİN TABLET MENÜLER TABLET MENÜ NEDİR? Tablet bilgisayar üzerinde çalışan dokunmatik ve etkileşimli bir menüdür. Müşterilerinize sunduğunuz klasik karton menülerin yerini

Detaylı

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI Sosyal medya yönetimine artık diğer pazarlama aktivasyonları gibi stratejik bir bakış

Detaylı

ASSAM YÖNERGESİNE EK-T ASSAM WEB SİTESİ YÖNERGESİNE LAHİKA-2 WEB SİTESİ MAKALE EKLEME KILAVUZU 8.4.2014. www.assam.org.tr ASSAM

ASSAM YÖNERGESİNE EK-T ASSAM WEB SİTESİ YÖNERGESİNE LAHİKA-2 WEB SİTESİ MAKALE EKLEME KILAVUZU 8.4.2014. www.assam.org.tr ASSAM YÖNERGESİNE EK-T ASSAM WEB SİTESİ YÖNERGESİNE LAHİKA-2 WEB SİTESİ MAKALE EKLEME KILAVUZU 8.4.2014 ASSAM İçindekiler Önsöz... 3 ASSAM Web Sitesinde Makale Yayınlamak... 4 ASSAM Web Sitesine Nasıl Girerim?...

Detaylı

HÜR VE KABUL EDİLMİŞ MASONLAR DERNEĞİ GİZLİLİK POLİTİKASI

HÜR VE KABUL EDİLMİŞ MASONLAR DERNEĞİ GİZLİLİK POLİTİKASI HÜR VE KABUL EDİLMİŞ MASONLAR DERNEĞİ GİZLİLİK POLİTİKASI İÇİNDEKİLER 1. Giriş...3 2. Politika nın Kapsamı...3 3. Kişisel Verilerinizi Neden Topluyoruz?...3 4. Hangi Bilgileri, Ne Zaman ve Hangi Araçlarla

Detaylı

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları KARİYER ZİRVESİ & FUARI MÜ Kariyer Merkezi(MARKAM); Yaşam boyu öğrenme felsefesi ışığında ve bilgi toplumu olma yolunda, öğrencilere yönelik kariyer planlama

Detaylı

Etkinlik hakkında. Enver ALTIN. Y. Boran PUHALOĞLU. enver.altin@linux.org.tr. boranp@cs.bilgi.edu.tr

Etkinlik hakkında. Enver ALTIN. Y. Boran PUHALOĞLU. enver.altin@linux.org.tr. boranp@cs.bilgi.edu.tr Etkinlik hakkında Türkiye'nin en büyük Özgür Yazılım ve Linux odaklı etkinliklerini 2002 yılından beri gerçekleştiren İstanbul Bİlgi Üniversitesi ve Linux Kullanıcıları Derneği'nin, 2. defa tek çatı ve

Detaylı

Türkiye İnternet Raporu 2005

Türkiye İnternet Raporu 2005 Türkiye İnternet Raporu 2005 Aytaç MESTÇİ İş Geliştirme Direktörü Aytac.Mestci@TiMNET.com.tr Şubat, 2006 İçerik Türkiye de İnternet Kullanıcısı Çoğalıyor Avrupa da İnternet Türkiye deki Bilgisayar & İnternet

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

DİJİTAL VATANDAŞLIK E-DEVLET

DİJİTAL VATANDAŞLIK E-DEVLET DİJİTAL VATANDAŞLIK E-DEVLET DİJİTAL VATANDAŞ KİMDİR? Teknolojinin gelişmesi ile resmi işlemler, sosyal iletişim, eğitim, üretim gibi alanlarda bilgi teknolojilerini uygun ve doğru kullanma becerisine

Detaylı

Kreşistan.com da Öne Çıkın!

Kreşistan.com da Öne Çıkın! Kreşistan.com da Öne Çıkın! Kreşistan.com da Standart veya Profesyonel üyeliklerle site içerisinde kurumunuzu en iyi şekilde tanıtarak hedef kitlenize daha kolay ulaşabilirsiniz. Profesyonel üyelikle birlikte

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA. İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi

DİJİTAL PAZARLAMA. İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi DİJİTAL PAZARLAMA İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi DİJİTAL ÇAĞ Dijitalleşme süreci internetin günlük hayatımıza girmesi ile başladı. Bu ilk dönemde şirketler tek taraflı iletişim sağlayan kurumsal

Detaylı

SOSYAL MEDYANIN ÖNEMİ VE BARACK OBAMA ÖRNEĞİ

SOSYAL MEDYANIN ÖNEMİ VE BARACK OBAMA ÖRNEĞİ SOSYAL MEDYANIN ÖNEMİ VE BARACK OBAMA ÖRNEĞİ Sosyal medya zaman ve mekan sınırlaması olmadan (mobil tabanlı), paylaşımın, tartışmanın esas olduğu bir iletişim şeklidir. Wikipedia sosyal medyanın özelliklerini

Detaylı

info@ph1istanbul.com

info@ph1istanbul.com 0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com DİJİTAL DÜNYA YA DAİR NE VARSA.. Mevcut Durum Analizi Algı Yönetimi Sürdürülebilir İlişkiler Hedef Kitle Analizi Dijital Strateji Kurulumu Marka Konumlandırma Rakip

Detaylı

KV-S1058Y / KV-S1028Y Belge tarayıcıları İŞLETMENİZİN İHTİYAÇLARINA UYGUN ŞEKİLDE TARAMA YAPIN TASARLANMIŞ AĞ TARAYICILARI

KV-S1058Y / KV-S1028Y Belge tarayıcıları İŞLETMENİZİN İHTİYAÇLARINA UYGUN ŞEKİLDE TARAMA YAPIN TASARLANMIŞ AĞ TARAYICILARI KV-S1058Y / KV-S1028Y Belge tarayıcıları İŞLETMENİZİN İHTİYAÇLARINA UYGUN ŞEKİLDE TARAMA YAPIN ÇALIŞMA BIÇIMINIZE UYGUN TASARLANMIŞ AĞ TARAYICILARI Gerekli olan her yere tarama yapın Ofis ortamları, çalışma

Detaylı

KURUMSAL İÇERİK ÇÖZÜMLERİ DİJİTAL YAYINCILIK E-TİCARET ÇÖZÜMLERİ MOBİL KONSEPT GELİŞTİRME SOSYAL MEDYA İÇERİK ÇÖZÜMLERİ

KURUMSAL İÇERİK ÇÖZÜMLERİ DİJİTAL YAYINCILIK E-TİCARET ÇÖZÜMLERİ MOBİL KONSEPT GELİŞTİRME SOSYAL MEDYA İÇERİK ÇÖZÜMLERİ KURUMSAL İÇERİK ÇÖZÜMLERİ DİJİTAL YAYINCILIK MOBİL KONSEPT GELİŞTİRME E-TİCARET ÇÖZÜMLERİ SOSYAL MEDYA İÇERİK ÇÖZÜMLERİ KURUMSAL İÇERİK ÇÖZÜMLERİ Kurumunuzu veya markalarınızdan birini tanıtmak, farkınızı

Detaylı

Hoş geldiniz. Twinspace Kılavuzu. Bu kılavuz, TwinSpace de yeni olan Öğretmen Yöneticiler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Hoş geldiniz. Twinspace Kılavuzu. Bu kılavuz, TwinSpace de yeni olan Öğretmen Yöneticiler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Hoş geldiniz Twinspace Kılavuzu Bu kılavuz, TwinSpace de yeni olan Öğretmen Yöneticiler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Sizlere: - TwinSpace inize erişme - Profilinizi düzenleme - Proje aktiviteleri

Detaylı

Müşterilerinizle her çalışmanızda tutarlı adımlar izleyin. Kullanmaya Başlama Serisi

Müşterilerinizle her çalışmanızda tutarlı adımlar izleyin. Kullanmaya Başlama Serisi Müşterilerinizle her çalışmanızda tutarlı adımlar izleyin. Kullanmaya Başlama Serisi 3 Microsoft Dynamics CRM 2013 ve Microsoft Dynamics CRM Online Sonbahar 13 İPUCU Genel iş senaryoları için birçok kullanıma

Detaylı

BLOG NEDİR? WEB GÜNLÜĞÜ

BLOG NEDİR? WEB GÜNLÜĞÜ BLOG NEDİR? WEB GÜNLÜĞÜ Blog Nedir? Genellikle güncelden eskiye doğru sıralanmış yazı ve yorumların yayınlandığı, web tabanlı bir yayın Özellikleri Çoğunlukla her gönderinin sonunda yazarın adı ve gönderi

Detaylı

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM)

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) http://portal.artuklu.edu.tr Adres: MYO Yerleşkesi, MAUZEM, İstasyon/MARDİN Tel (Santral) : +90 482 213 40 02, Dâhili:

Detaylı

İşbu web sitesindeki malzemeler ve dokümanlar hiçbir surette değiştirilemez, kopyalanamaz, çoğaltılamaz ve yeniden yayınlanamaz.

İşbu web sitesindeki malzemeler ve dokümanlar hiçbir surette değiştirilemez, kopyalanamaz, çoğaltılamaz ve yeniden yayınlanamaz. GİZLİLİK VE GÜVENLİK İLKELERİ Bu beyan Keskin Color Kartpostalcılık A.Ş. nin gizlilik politikasını içerir. www.ekrandanbaskiya.com web sitesini ziyaret ederek aşağıdaki şartları ve kuralları uygulamayı

Detaylı

(Bilgisayar ağlarının birbirine bağlanarak büyük bir ağ oluşturmasıdır)

(Bilgisayar ağlarının birbirine bağlanarak büyük bir ağ oluşturmasıdır) İnternet ve WWW İnternet Dünyadaki en büyük bilgisayar ağı, (Bilgisayar ağlarının birbirine bağlanarak büyük bir ağ oluşturmasıdır) İnternet teki web site sayısının yüksek bir hızla artması ve beraberinde

Detaylı

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 31.07.2015 GİRİŞ Ahiler Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Enerji

Detaylı

Linux Kullanıcıları Derneği'nin Çalışmaları

Linux Kullanıcıları Derneği'nin Çalışmaları 'nin Çalışmaları Kuruluş 1992 - linux@bilkent.edu.tr e-posta listesi INET-TR 1995 ilk kullanıcı grubu Türkiye Linux Kullanıcıları Grubu 1996 - www.linux.org.tr web sitesi 2000 Dernekleşme Kasım 2001 İlk

Detaylı

ProTicaret Exclusive 4.05 E-Ticaret Yazılımı Kurulum Dokümanı

ProTicaret Exclusive 4.05 E-Ticaret Yazılımı Kurulum Dokümanı Döküman Numarası 2350 Döküman Hazırlanma Tarihi 01.01.2019 Dökümanın Konusu Proticaret Versiyon Exclusive v4.0.5 Kurulum Kurulumu Dokümanı Hazırlayan Teknik Destek Ekibi ProTicaret Exclusive 4.05 E-Ticaret

Detaylı

Ben. https://www.linkedin.com/in/halilsoyler

Ben. https://www.linkedin.com/in/halilsoyler Facebook Reklamları Ben https://www.linkedin.com/in/halilsoyler Markalar Facebook Bitti Mi? Hayır. Facebook kullanıcılarının %92 si birbirlerine «4 degrees of seperation» ile bağlı. 1.320.000.000 aylık

Detaylı

E-Defter Nedir? Format ve standartları «www.edefter.gov.tr» internet adresinde duyurulan defterler elektronik ortamda tutulabilir.

E-Defter Nedir? Format ve standartları «www.edefter.gov.tr» internet adresinde duyurulan defterler elektronik ortamda tutulabilir. E-Defter Nedir? Şekil hükümlerinden bağımsız olarak Vergi Usul Kanununa ve veya Türk Ticaret Kanununa göre tutulması zorunlu olan defterlerde yer alması gereken bilgileri kapsayan kayıtlar bütünüdür. Format

Detaylı

KV-N1058X Belge tarayıcı İŞLETMENİZİN KALBİNE UZANACAK BİR TARAMA DENEYİMİ ÇALIŞMA BIÇIMINIZE GÖRE TASARLANMIŞ AĞ TARAYICISI

KV-N1058X Belge tarayıcı İŞLETMENİZİN KALBİNE UZANACAK BİR TARAMA DENEYİMİ ÇALIŞMA BIÇIMINIZE GÖRE TASARLANMIŞ AĞ TARAYICISI KV-N1058X Belge tarayıcı İŞLETMENİZİN KALBİNE UZANACAK BİR TARAMA DENEYİMİ ÇALIŞMA BIÇIMINIZE GÖRE TASARLANMIŞ AĞ TARAYICISI Gerekli olan her yere tarama yapın Ofis ortamları, çalışma alanları ve iş faaliyetleri

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Güvenli erişim, paylaşım ve dosya depolama sayesinde her yerde daha fazlasını yapın. Office 365 aboneliğinizde oturum açın ve uygulama başlatıcıdan SharePoint'i seçin. Arama Siteler,

Detaylı

WEB 2.0 ARAÇLARINI TANIMAK

WEB 2.0 ARAÇLARINI TANIMAK WEB 2.0 ARAÇLARINI TANIMAK Mevcut Web 2.0 araçlarının, eğitim çalışmalarında nasıl kullanıldığını ve bu araçların bilgi ve iletişimi nasıl yaydığını keşfedeceğiz. Eğitim Lideri olarak, öğretmenler ve öğrencilerin

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ. İsmail BEZİRGANOĞLU İdari ve Mali İşler Müdürü Türkeli Devlet Hastanesi

BİLGİ GÜVENLİĞİ. İsmail BEZİRGANOĞLU İdari ve Mali İşler Müdürü Türkeli Devlet Hastanesi BİLGİ GÜVENLİĞİ İsmail BEZİRGANOĞLU İdari ve Mali İşler Müdürü Türkeli Devlet Hastanesi 2015 20.10.2012 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Ulusal Siber Güvenlik Çalışmalarının Yürütülmesi, Yönetilmesi

Detaylı

Etkinlik Yönet. Etkinlik ve Etkinlik Mobil Uygulamanızı Geliştirmenin En Kolay Yolu

Etkinlik Yönet. Etkinlik ve Etkinlik Mobil Uygulamanızı Geliştirmenin En Kolay Yolu Etkinlik Yönet Etkinlik ve Etkinlik Mobil Uygulamanızı Geliştirmenin En Kolay Yolu 02 Etkinlik Yönet Etkinlik Uygulamanız da Etkinliğiniz kadar özel olsun Etkinlik Yönet ile etkinliğinizin mobil uygulamasını

Detaylı

Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak

Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin

Detaylı

S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi

S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi 2013 Sayın Yetkili; Sunduğumuz danışmanlık hizmeti ve geliştirmiş olduğumuz yazılım çözümleriyle müşterilerimizin Bilgi Teknolojileri alanında sektörel rekabet

Detaylı

SUNU İÇERİĞİ.

SUNU İÇERİĞİ. SUNU İÇERİĞİ EBA (Eğitim Bilişim Ağı)nedir? Neden EBA? EBA da neler var? EBA yı kimler kullanabilir? EBA ya nasıl giriş yapılır? EBA da çevrimiçi neler yapılabilir? EBA(Eğitim Bilişim Ağı) Eğitimin geleceğe

Detaylı

ASİAD Daimi İhracat Ürünleri Ticaret ve Fuar Merkezi Anketi Ocak 2012

ASİAD Daimi İhracat Ürünleri Ticaret ve Fuar Merkezi Anketi Ocak 2012 ASİAD Daimi İhracat Ürünleri Ticaret ve Fuar Merkezi Anketi Ocak 2012 FİRMA İLE İLGİLİ BİLGİLER Firma : Genel Müdür : İhracat ve Yurt Dışı Pazarlarından Sorumlu Müdür: Telefon : Faks : Gsm : E-Posta :

Detaylı

Aile içi şiddeti ihbar edin ve mahkemede yardımcı olun

Aile içi şiddeti ihbar edin ve mahkemede yardımcı olun DOMESTIC VIOLENCE HELP AT COURT Turkish AİLE İÇİ ŞİDDET Artık şiddetin sona ermesini istiyorsunuz Aile içi şiddeti ihbar edin ve mahkemede yardımcı olun Kadınlar İçin Aile İçi Şiddet Mahkemesi Savunma

Detaylı

Online Kriz Yönetimi. Samet Ensar SARI 03/03/12. Sunum notları

Online Kriz Yönetimi. Samet Ensar SARI 03/03/12. Sunum notları Online Kriz Yönetimi Sunum notları Samet Ensar SARI 03/03/12 Şirketler için en önemli değer KURUMSAL İTİBAR Gerçekler ve algılar var Sosyal paydaşlarla oluşturulan rasyonel ve duygusal bağlar bulunuyor

Detaylı