11. MESLEK KOMİTESİ - DIŞ TİCARET FİRMALARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "11. MESLEK KOMİTESİ - DIŞ TİCARET FİRMALARI"

Transkript

1 11. MESLEK KOMİTESİ - DIŞ TİCARET FİRMALARI KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 11 TARİH KARAR YAPILAN İŞ Organize Sanayi Bölgesinde Odamızın bir dış ticaret birimi, bürosu, ofisi şeklinde temsilcilik açması ve üyelerimizin dış ticaret tarihinde Kayseri Ticaret Odası OSB Ofisi açılmıştır evraklarının burada tasdiklenmesi talep Kuzey Irak Bölgesel yönetiminin Irak a ihracatta talep etmiş olduğu sevkiyatta gözetleme ve denetleme sistemi ile ilgili belge talep Üyelerimizin Irak'la ticarette yaşadıkları sorunlarını dinlemek için iki ayrı toplantı etmesi bu konudaki sıkıntılardan bahsedilmiş, gönderilen ürünün düzenlenmiş,tobb Irak Masası Başkanı Ercüment AKSOY'a sorunlar rapor halinde faturaya uygunluğu, ürünlerin kontrolü, kalitesi, standardı ile iletilmiştir. istenen belgelerde yaşanılan sıkıntıların ilgili mercilere iletilmesi talep İstanbul Mobilya Fuar ına katılan üye firmalarımızın, fuar alanında en ücra köşelere yerleştirildiği,bazı firmaların yerlerinin iptal edildiği ve fuardan çıkartıldığı gibi mağduriyetler yaşandığı belirtilerek,ilgili merciler nezdinde girişimde bulunulması talep Parçabaşı mobilya ve ürünlerin taşınmasında yaşanılan problemler ve çözüm önerileri hakkında görüşmek üzere yük ve yolcu taşımacılığı komitesi ile toplantı talep Fuar firması ile godamızca ISMOB ve TOBB'an (3.01/2515) ve (3.01/4709) tarihlerinde yazı yazılmış, ISMOB tarafından gönderilen cevapta ise fuar katılımlarının herhangibir sehir farkı gözetmeksizin firmaların başvuru tarihine göre değerlendirmeye alındığı belirtilmiştir. Odamız 31. Meslek Komitesi Başkanı Seyhan Arifoğlu ve 39. Meslek komitesi taşımacılık sektörü firmaları üyelerinin katıldığı toplantı gerçekleştirilmiştir.

2 Dış ticaret sektörünün yabancı dil bilen nitelikli eleman ihtiyacı gündeme gelmiştir. Meslek grubunda tüm kayıtlı üyelere mail ve faks yöntemiyle duyurularak dış ticaret kursu açılması talep Kayseri Ticaret Odasının dış ticaret birim personel sayısının uzman personel alınarak artırılması, hizmet kapasitesinin yükseltilmesi ve dış ticaret evrakları taranarak ihracatçıların iletişim bilgilerinin toplanması talep Kayseri Ticaret Odasının ihracat yapılması hedeflenen ülkelere iş gezileri düzenlenmesi,ayrıca,kto Web sayfası üzerinde Dış Ticaret Portalı oluşturulması Kayseri Ticaret Odası nın dış ticaret yapan firmalar için sektörlere ayrılmış bir katalog hazırlaması talep BSN Projesi kapsamında Aralık 2014 ve Ocak 2015 tarihlerinde iki ayrı dış ticaret eğitimi programı açılmış,toplamd kurslara katılan 61 kursiyerimiz 70'er saatlik eğitimler sonucu sertifikalandırılmıştır. Toplam Katılımcı Sayısı: Kursla Birlikte İşe Giren Sayısı: 4 Kurstan Önce Çalışan Sayısı: 10 Öğrenci Sayısı: 6 İşsiz Sayısı: 19 Devamsız Sayısı: 15 Ayrıca 2014 Mayıs- Haziran aylarında ABİGEM tarafından da Dış Ticaret Eğitim Programı düzenlenmiş,12 kursiyer sertifikalandırılmıştır tarihinde dış ticaret birimine bir personel alımı daha yapılmıştır.cumartesi günleri de dış ticaret birimi çalışmaktadır Ayrıca dış ticaret belgeleri fiyatları düşürülmüştür. Odamız web sayfası üzerinde dış ticaret ile alakalaı aşağıdaki bilgiler güncel hali ile paylaşaılmaktadır; *dış ticaret firmaları isimleri *raporlar *yurt dışı işbirliği teklifleri *Pazar araştırmaları *yeni başlayanlar için dış ticaret rehberi *iş rehberi Ayrıca komite talebinden itibaren İspanya,Fransa,İtalya,Birleşik Arap Emirlikleri, Macaristan 'a Odamızca iş seyahati düzenlenmiştir. Odamız web sayfası üzerinde dış ticaret rehberi mevcuttur.

3 Odamız nakliyeciler,çelik kapı firmaları,mobilya firmaları ve dış ticaret firmaları meslek komitelerinin ortak toplantı yapması talep tarihinde 39.Yük ve Yolcu Taşımacılığı meslek komitesi ile toplantı yapılmıştır. Kayseri -Mersin demir yolu taşımacılığında sıklıkla fiyat artışı olduğu,konu ile ilgili girişimde bulunabilmek adına KTO nun devlet demiryollarından 2014 ocak ayı itibari ile fiyat tarifesini talep etmesi talep Komite tarafından mevcut yapılması planlanan dış ticaret eğitiminin Umem beceri 10 kapsamında yapılıp yapılamayacağı ve koşulları hakkında araştırma yapılmasını talep tarihinde 3.01/2746 sayılı yazı yazılmış, tarihinde TCDD tarafından fiyat tarifesi gönderilmiş,gelen tarife komite üyeleri ile paylaşılmıştır. UMEM BECERİ 10 PROJESİ Hakkında İŞKUR ile görüşülmüş,kurs programına üniversite öğrencilerinin katılamayacağı,kurs açılması için işverenlerin aranılan kriterleri de belireterek başvuruda bulunması halinde taleplerin değerlendirileceği bilgisi alınmıştır Planlanan dış ticaret eğitiminin, Umem Beceri 10 kapsamında devam edebilmesi için personel talep eden firmalarımızın sistem üzerinden yapması gereken işlemler ve tamamlanması gereken evraklar hakkında bilgi verilmiş, dış ticaret eğitimine talep toplanması için tüm komite üyelerine mail kanalı ile duyurulması talep 11.meslek grubu tüm üyelerine mail kanalı ile duyuru yapılmıştır. Eximbank Kredileri hakkında bilgilendirme toplantısı yapılması talep tarihinde bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir

4 Umem kurulunun toplantısında eğitim konusunun gündeme tasşınarak görüşülmesi, Kurul tarafından konuşmacının belirlenmesi ve oradan çıkan karar doğrultusunda organize sanayi bölgesinde eğitim verilmesi dile getirilmiştir. Toplantıda, planlanan dış ticaret eğitim çalışmaları hakkında istişare edilmiş, organize sanayi bölgesinde bulunan firmalara da bilgi verebilmek için Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünde Kayseri Ticaret Odası ndan bir personelin UMEM Beceri 10 Projesi hakkında sunum yapması yönetim kurulu kararına sunulmak üzere talep edilmiştir Yurt dışındaki fuarları tespit edebilmek,değerlendirmek için komite üyelerine yurt dışı fuar takvimin mail olarak gönderilmesi talep Toplantıda komite üyeleri ihracat için özellikle mobilya sektörünün gelişmiş olduğu yeni pazarlar bulunması gerektiğini belirterek,kto dış ticaret birimi tarafından İran,Cezayir,Nijer pazarlarının araştırılması ve elde edilen verilerin komiteye iletilmesi talep Fuar takvimi mail kanalı ile gönderilmiştir. İlgili ülkelerin Pazar araştırmaları Odamız Dış Ticaret Birimi tarafından yapılmış,raporlar komite üyeleri ile mail kanalı ile paylaşılmıştır Odamız Dış Ticaret Birimi personelinin de hazır bulunduğu toplantıda, komite üyeleri, Cezayir e yapılmasını talep ettikleri iş gezisi kapsamında Cezayir ile Setif Ticaret Odaları, serbest bölge, organize sanayi bölgesi ziyaretleri ve özellikle mobilya ithalatçılarının bulunduğu bir B2B organizasyonlarının planlanabilmesi için KTO tarafından çalışma yapılmasını talep etmişlerdir. Organizasyonlarının planlanabilmesi iodamız dış ticaret birimi çalışma yapmıştır.

5 Toplantıda, TAREKS standartlarının iki katına çıkarılması nedeniyle yapılan ithalat sürecinin uzaması sorunu ile Odamızdan yardım talep eden üyemizin verdiği dilekçe hakkında istişare edilmiş,konunun bir üst yazı ile T.C Ekonomi Bakanlığı na iletilmesi talep Toplantıda komite üyeleri, Irak tan Türkiye ye giriş yapmak isteyenler için artık vize talep edildiğini ve en erken vize başvuru randevusunun üç ay sonrasına verildiğini, bu durumda müşterilerinin de ülkeye giremediklerini belirtmişlerdir.bu uygulama ile iş bağlantılarının sıkıntıya girdiğini dile getiren komite üyeleri, Kayseri Ticaret Odası nın ticari faaliyet için giriş yapmak isteyen Irak vatandaşlarına kolaylık sağlanması adına en azından Üyemizin mağduriyetinin giderilmesi için T.C Ekonomi Bakanlığı na yazı yazılmıştır. Dış İşleri Bakanlığına yazı yazılmıştır... SGS Belgesi(denetim, test ve belgelendirme kuruluşu) hakkında bilgi sahibi olmak istediklerini, bu belgenin nasıl temin edildiği ve hangi işlemlerde kullanıldığının Kayseri Ticaret Odası tarafından araştırılmasını talep etmişlerdir. Odamız Dış Ticaret Birimi tarafından araştırma yapılarak komite ile paylaşılmıştır Komite üyeleri tarafından ihracat yaptıkları Avrupa ülkelerinde bazı firmaların ihracatı gerçekleştirecekleri ürünlerde TÜV Belgesi (Almanca da Teknik Gözetim Kurumu nun kısaltmasıdır) şartı aradıklarını, bu belgenin alımı için firmaların yapması gereken işlemler hakkında bilgilendirilmesi için Kayseri Ticaret Odasının girişimde bulunulması talep edilmiştir Odamız Dış Ticaret Birimi tarafından araştırma yapılarak komite ile paylaşılmıştır.

6 Toplantıda komite üyeleri daha önce talep ettikleri ve yönetim kurulu tarafından kabul edilerek dış ticaret birimi tarafından çalışması yapılmış olan fakat bürokratik sıkıntılar nedeniyle beklemede kalan Cezayir iş gezisi hakkında istişare etmiş, ilgili merciler nezdinde Odamızın yeniden girişimde bulunmasını talep etmişlerdir Toplantı da komite üyeleri, Afrika kıtasın da Benin şehrine de bir iş gezisi düzenlenebileceğine değinmişler, Benin de ticaret odası yok ise ilgili bağlantıların Mali şehri ticaret odası ile kurulabileceğini belirterek bu konuda Odamızın bir araştırma yapmasını talep etmişlerdir Toplantıda Odamızca yapılması planlanan Dış Ticaret Uzmanlık Eğitiminin Halk Eğitim Merkezi nin yanı sıra şehrimizde bulunan üniversitelerin işbirliği ile de düzenlenebileceğini belirten komite üyelerimiz konu hakkında üniversiteler ile görüşülerek araştırma yapılmasını talep etmişlerdir. Cezayir ticaret müşavirliği ile yapılan görüşmeler sonucu hala müşavir ataması yapılamadığı bilgisi alınmıştır. Bu nedenle müşavir ataması yapılana kadar Cezayir iş gezinin ertelenmesinin daha uygun olacağı dile getirilmiştir. KTO Dış Ticaret Birimi tarafından söz konusu araştırma yapılmış, komite üyelerine mail kanalı ile rapor gönderilmiştir. Erciyes Üniversitesi ERSEM ile birlikte ortaklaşa Dışticaret eğitimi açılması için gerekli hazırlıkların yapılması amacı ile ERSEM yetkilileri ile 11. meslek komitemizin Odamızda ortak bir toplantı yapmış ve söz konusu dış ticaret eğitimlerinin Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile birlikte verilmesine karar verilmiştir( Konu ile ilgili çalışmalar devam etmektedir ) Toplantıda komite üyeleri ağustos ayı meslek komitesi toplantısında Odamız Dış Ticaret Birimi personeli tarafından kendilerine Pazar araştırması konulu bir sunum yapılmasını talep etmişlerdir Odamız Dış Ticaret Birimi personeli tarafından Pazar araştırması konulu sunum yapılmıştır. Komite üyeleri toplantıların daha verimli geçmesi için her ay meslek Her ay yapılacak 11. Meslek komitesi toplantısına belli sayıda grup üyesi davet komitesi toplantılarına belli sayıda 11.meslek grubu üyelerinin davet edilmesine karar verilmiştir edilmesi ve geniş katılımlı toplantılar yapılmasını talep etmişlerdir. Toplantıda üyelerin faydalanabilmesi için KTO web sayfası Dış KTO Web sayfası Dış Ticaret Birimi portalında bulunan faydalı linkler tüm meslek Ticaret Birimi portalında bulunan faydalı linklerin tüm meslek grubu grubu üyelerine mail olarak gönderilmiştir. üyelerine mail olarak gönderilmesi talep edilmiştir

Tetkiklerini yaptırmayan acentelerin tetkiklerini yaptırmaları ve fiziki şartlarını tamamlamaları için KTO tarafından posta ile uyarı yazısı

Tetkiklerini yaptırmayan acentelerin tetkiklerini yaptırmaları ve fiziki şartlarını tamamlamaları için KTO tarafından posta ile uyarı yazısı KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 37 TARİH KARAR YAPILAN İŞ Acentelerin kanun ve yönetmeliklere uygun fiziki şartlara,unvan düzeltmelerine hakim olmaları için uyarı maili gönderimi talep Mail

Detaylı

Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç MESLEK KOMİTESİ - METAL MALZEMELER ÜRETİMİ VE TİCARETİ 28 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER

Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç MESLEK KOMİTESİ - METAL MALZEMELER ÜRETİMİ VE TİCARETİ 28 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç 28 28. MESLEK KOMİTESİ - METAL MALZEMELER ÜRETİMİ VE TİCARETİ 28 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 28 TARİH KARAR 28 04.03.2014 İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu

Detaylı

MESLEK KOMİTESİ -YAPI KOOPERATİFLERİ 41 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 41 TARİH KARAR

MESLEK KOMİTESİ -YAPI KOOPERATİFLERİ 41 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 41 TARİH KARAR Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç 41 41. MESLEK KOMİTESİ -YAPI KOOPERATİFLERİ 41 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 41 TARİH KARAR 41 30.09.2015 2.2. Ticaret odası üyelerinden gelen talep

Detaylı

TARİH KARAR YAPILAN İŞ

TARİH KARAR YAPILAN İŞ TARİH KARAR YAPILAN İŞ 2.07.2013 Acentelerin kanun ve yönetmeliklere uygun fiziki şartlara,unvan düzeltmelerine hakim olmaları için uyarı maili gönderimi talep edilmiştir. Mail gönderimi yapılmıştır. 24.09.2013

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ŞUBAT 2012 ADANA SAĞLIK TURĠZMĠ DERNEĞĠ ġubat AYI FAALĠYET RAPORU 1. Sektörel Brifingler, GerçekleĢtirilen Toplantılar ve Bilgilendirmeler Göreve yeni gelmiş olan Çukurova

Detaylı

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU)

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) İşbirliği Kuruluşu Tarafından Hazırlanacak) İşbirliği Kuruluşu Adı Programın Adı UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI İRAN STH İŞ GEZİSİ RAPOR ŞABLONU: GİRİŞ:

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2014 2016) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

MESLEK KOMİTESİ - UNLU VE SÜTLÜ GIDA ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ VE TİCARETİ 16 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 16 TARİH KARAR

MESLEK KOMİTESİ - UNLU VE SÜTLÜ GIDA ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ VE TİCARETİ 16 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 16 TARİH KARAR Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç 16 16. MESLEK KOMİTESİ - UNLU VE SÜTLÜ GIDA ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ VE TİCARETİ 16 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 2014 yılı Nisan ayında İstanbul da fuar olduğu

Detaylı

BENİN İNCELEME GEZİSİ SONUÇ RAPORU

BENİN İNCELEME GEZİSİ SONUÇ RAPORU 3.10.16 BENİN İNCELEME GEZİSİ SONUÇ RAPORU 18-22 Eylül 2016, Kotonu Benin İnceleme Gezisi, 18-22 Eylül 2016, Kotonu Türkiye-Benin iş Konseyi Başkanı Adnan Bostan, 18-22 Eylül 2016 tarihleri arasında Benin

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI. HABERLEŞME ve YAYIN STRATEJİSİ PLANI

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI. HABERLEŞME ve YAYIN STRATEJİSİ PLANI ÇANAKKALE TİCARET BORSASI HABERLEŞME ve YAYIN STRATEJİSİ PLANI Yürürlük Tarihi : 03.01.2011 Revizyon No. : 0 Sayfa : 0/2 KONU SORUMLU PLANLANAN YAPILACAKLAR GÖZDEN GEÇİRME Üye Bilgileri Güncelleme Tüm

Detaylı

EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU)

EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) İşbirliği Kuruluşu Adı Programın Adı İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Mutfak Sektörü Avusturya Ticaret Heyeti GİRİŞ: 18.05.2018

Detaylı

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI A YURTDIŞI OFİS DESTEĞİ Teknik Müşavirlik Şirketlerinin yurtdışı pazarlarda tutunabilmeleri maksadıyla yurtdışı ülkelerde ofis açmalarının desteklenmesi.

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü 25.01.2013 / 01673 GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü 25.01.2013 / 01673 GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı :52707093-724.01/IQ Konu :Irak- Mobilya İhracatı 25.01.2013 / 01673 GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE İlgi: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı

Detaylı

FR-52-MESLEK KOMİTESİ 4 AYLIK SONUÇLAR PLAN FORMU

FR-52-MESLEK KOMİTESİ 4 AYLIK SONUÇLAR PLAN FORMU 1 NOLU -MESLEK KOMİTESİ 4 AYLIK SONUÇLAR PLAN FORMU Sayfa : 1 / 16 Komite Adı Toplantı Tarihi 15 Ocak 12 Toplantıda Alınan Kararlar Yönetim Kuruluna Sunulan Kararlar Gerçekleşen Kararlar 1.) 2014 yılının

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2010 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2010 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2010 Yılı Faaliyet Raporu Mart - Nisan 2010 tarihlerinde Çekerek te 30 kişiye iye Girişimcilik imcilik Eğitimi ve Sertifika Töreni T Gerçekle ekleştirildi. Eylül l 2010 tarihinde

Detaylı

ADANA TİCARET ODASI 2016 YILI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI

ADANA TİCARET ODASI 2016 YILI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI ADANA TİCARET ODASI 2016 YILI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI Adana Ticaret Odası üyelerinin sektörleriyle ilgili bilgi ve tecrübelerinin arttırılması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, yurtiçi

Detaylı

YALVAÇ TİCARET VE SANAYİ ODASI 2017 YILI FAALİYET TAKVİMİ

YALVAÇ TİCARET VE SANAYİ ODASI 2017 YILI FAALİYET TAKVİMİ Ocak Şubat 1 PERSONEL TOPLANTISI Ayın İlk Salı Günü Aylık personel toplantısı gruplar ayın 23'ü 4 PERSONEL EĞİTİM TALEPLERİNİN ALINMASI Ay İçerisinde Personel eğitim talepleri alınması 5 PERSONEL PERFORMANS

Detaylı

Hazırlayan Sistem Onayı Yürürlük Onayı Taner BOZKIR Hale SARICI Selma ÇAKIR

Hazırlayan Sistem Onayı Yürürlük Onayı Taner BOZKIR Hale SARICI Selma ÇAKIR Sayfa 1/7 Yatay geçiş kontenjanları ile başvuru ve değerlendirme takvim taslağının hazırlanarak Rektörlük Makamına sunulması Yatay geçiş kontenjanları ile başvuru ve değerlendirme takvim taslağının Senatoda

Detaylı

İşletmenin desteklerden faydalanabilmesi için KOBİ Bilgi Beyannamesinin güncel olması gerekmektedir

İşletmenin desteklerden faydalanabilmesi için KOBİ Bilgi Beyannamesinin güncel olması gerekmektedir GENEL DESTEK PROGRAMI Başvuru Şartları Programdan yararlanmak isteyen işletmenin, Türk Ticaret Kanununda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsünde olması, KOSGEB Veri Tabanında kayıtlı ve aktif durumda

Detaylı

9. MESLEK KOMİTESİ - BİLGİSAYAR, DONANIM VE YAZILIMI, ÜRETİM VE TİCARETİ KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER TARİH KARAR YAPILAN İŞ

9. MESLEK KOMİTESİ - BİLGİSAYAR, DONANIM VE YAZILIMI, ÜRETİM VE TİCARETİ KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER TARİH KARAR YAPILAN İŞ 9. MESLEK KOMİTESİ - BİLGİSAYAR, DONANIM VE YAZILIMI, ÜRETİM VE TİCARETİ KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER TARİH KARAR YAPILAN İŞ 17.12.2013 09.07.05. 2014 yılı Mart ayında Almanya/Hannover kentinde

Detaylı

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi 1 . Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748 Kapasite Raporu 425 Adet Ekspertiz Raporu 144 Adet Fiili Tüketim Belgesi 93 Adet 2 3 . 54 TOPLANTI, SEMİNER, PANEL VE KONFERANS DÜZENLENDİ.

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK.ARGE/001676 21/05/2013 Konu : Sirküler ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013/146 Sayın Üyemiz, 1. Türk-Sudan İş Forumu

Detaylı

Uluslararası İlişkiler Birimi (UİB) (OMÜ-YÖS Ofisi) 1. OMÜ-YÖS İŞ AKIŞI

Uluslararası İlişkiler Birimi (UİB) (OMÜ-YÖS Ofisi) 1. OMÜ-YÖS İŞ AKIŞI Uluslararası İlişkiler Birimi (UİB) (OMÜ-YÖS Ofisi) 1. OMÜ-YÖS İŞ AKIŞI 1. OMÜ-YÖS ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek a) OMÜ-YÖS sınavının yapılacağı yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinin belirlenmesi,

Detaylı

2017 YILLIK İŞ PLANI

2017 YILLIK İŞ PLANI 2017 YILLIK İŞ PLANI İLGİLİ/PERSONEL BİRİM OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK BÜTÇE FAALİYET 1.1.1.1 ISO 2-6 Ocak 2017 9001/2008 KYS Revizyonuna ilişkin her yıl

Detaylı

MUAYENE ELEMANI BAŞARI BELGESİ

MUAYENE ELEMANI BAŞARI BELGESİ Sayfa 1 / 8 MUAYENE ELEMANI BAŞARI BELGESİ Sayfa 2 / 8 HANGİ KONULARDA BİLGİ VERMEK İÇİN HAZIRLANMIŞTIR? 01 Ağustos 2016 Tarih ve 29788 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Asansör Periyodik Kontrollerini

Detaylı

ÇALIŞMA ve İŞ KURUMU ARTVİN İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

ÇALIŞMA ve İŞ KURUMU ARTVİN İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI ÇALIŞMA ve İŞ KURUMU ARTVİN İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 İş kaybı tazminatı Kimlik, Talep dilekçesi Başvuruyu izleyen

Detaylı

BAŞVURU KILAVUZU. MYK ULUSAL YETERLİLİKLERİ BELGELENDİRME PROGRAMLARINDA UYGULANACAK (Mesleki Yeterlilik Belgesi) ASO 2. ve 3.

BAŞVURU KILAVUZU. MYK ULUSAL YETERLİLİKLERİ BELGELENDİRME PROGRAMLARINDA UYGULANACAK (Mesleki Yeterlilik Belgesi) ASO 2. ve 3. Revizyon 06 Sayfa 1 / 8 Revizyon 06 Sayfa 2 / 8 MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ NEDİR? Mesleki Yeterlilik Belgesi; 1. Mesleği ile ilgili örgün ya da yaygın eğitim alamamış, diploması veya ustalık belgesi olmayan,

Detaylı

EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ KAYITLI KADIN İSTİHDAMINI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ARTTIRDI

EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ KAYITLI KADIN İSTİHDAMINI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ARTTIRDI EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ KAYITLI KADIN İSTİHDAMINI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ARTTIRDI Sosyal Güvenlik Kurumu nun yürüttüğü, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti nin ortaklaşa finanse ettiği Evde Çocuk Bakım Hizmetleri

Detaylı

2017 YILI AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU

2017 YILI AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU İŞ GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI Başkanlardan Birlik Mesajı. 2017 YILI AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU 02.08.2017 tarihinde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO), Antalya Ticaret Borsası(ATB), Alanya Ticaret ve Sanayi

Detaylı

58. ve 63. MESLEK KOMİTELERİ İSTİŞARE TOPLANTISI SONUÇ RAPORU

58. ve 63. MESLEK KOMİTELERİ İSTİŞARE TOPLANTISI SONUÇ RAPORU Odamız 58. ve 63. Meslek Komitelerinde yer alan sektör temsilcileriyle, sektöre dair sorunları dinlemek ve bu sorunlara çözüm yolları bulmak amacıyla 11 Ekim 2016 tarihinde Odamızda bir istişare toplantısı

Detaylı

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Tel: 0(352) 437 49 37 PAYDAŞLARIMIZ KAYHAM STRATEJİK PLANINDA 2015 YILI İÇİN PLANLANAN FAALİYETLER Stratejik Amaç 1: KAYHAM ın Kayseri konulu kitap

Detaylı

MART 2018 ÇALIŞMA RAPORU

MART 2018 ÇALIŞMA RAPORU MART 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN MESAP TOPLANTISI 1/22 Mart Yapılan

Detaylı

FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ

FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ İSTANBUL TİCARET ODASI FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ Fuarlar Koordinatörlüğü nün yurt içi ve yurt dışına yönelik hizmetleri üç Birim dahilinde gerçekleştirilmektedir. KOORDİNATÖR 1)Yurt İçi Fuarlar Birimi Mine

Detaylı

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 31.07.2015 GİRİŞ Ahiler Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Enerji

Detaylı

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU PAYDAŞLARIMIZ KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU Stratejik Amaç 1: Kurumsal Tanınırlığı Artırmak Hedef 1: 2015 yılı sonuna kadar

Detaylı

2012 STRATEJİ VE EYLEM PLANI TOPLANTISI

2012 STRATEJİ VE EYLEM PLANI TOPLANTISI 2012 STRATEJİ VE EYLEM PLANI TOPLANTISI 20 OCAK 2012 Sağlık Turizminin Bakiyesi Dünyada Ciro 100.000.000.000 $ Türkiye de Gelir 1.000.000.000 $ Toplamda 780 Milyon Kişinin Kullandığı Sağlık Turizmi Hizmetlerinde

Detaylı

tarihinde konuyla ilgili çalışma yapan Birsen Koca'ya Fire ve zayiat ornalarının web sitesine konması hususunda görev verilmiştir.

tarihinde konuyla ilgili çalışma yapan Birsen Koca'ya Fire ve zayiat ornalarının web sitesine konması hususunda görev verilmiştir. 35. MESLEK KOMİTESİ - SAĞLIK HİZMETLERİ VE ÜRÜNLER ÜRETİM VE TİCARETİ TARİH KARAR SONUÇ Fire ve zaiyat oranları ve tıbbi atıkların imhası gündeme gelmiştir. Tıbbi atıkların imhası ile ilgili mevzuatın

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

BAŞVURU KILAVUZU. MYK ULUSAL YETERLİLİKLERİ BELGELENDİRME PROGRAMLARINDA UYGULANACAK (Mesleki Yeterlilik Belgesi) Şeref DEMİR Şeref DEMİR Ayhan ÖZER

BAŞVURU KILAVUZU. MYK ULUSAL YETERLİLİKLERİ BELGELENDİRME PROGRAMLARINDA UYGULANACAK (Mesleki Yeterlilik Belgesi) Şeref DEMİR Şeref DEMİR Ayhan ÖZER Sayfa 1 / 7 Sayfa 2 / 7 MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ NEDİR? Mesleki Yeterlilik Belgesi; 1. Mesleği ile ilgili örgün ya da yaygın eğitim alamamış, diploması veya ustalık belgesi olmayan, ancak mesleğinde

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BELİRLENMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BELİRLENMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BELİRLENMESİ Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yatay geçiş kontenjanı ve takviminin hazırlanması için resmî yazı gelmesi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen en

Detaylı

GÜCÜMÜZ BĠRLĠKTELĠĞĠMĠZDE MOSDER

GÜCÜMÜZ BĠRLĠKTELĠĞĠMĠZDE MOSDER GÜCÜMÜZ BĠRLĠKTELĠĞĠMĠZDE MOSDER 2010/8 Sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Desteklenmesi Hakkındaki tebliğ kapsamında FAALĠYETLERĠMĠZ MOBĠLYADA TREND VE STRATEJĠK YOL HARĠTASI Türk Mobilya Sektörünün gelişimi

Detaylı

BALIKESİR ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

BALIKESİR ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BALIKESİR ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 İş kaybı tazminatı Kimlik, Talep dilekçesi Başvuruyu

Detaylı

Y ö n e. Ko mi te. Komite ve Talepleri. Sonuç

Y ö n e. Ko mi te. Komite ve Talepleri. Sonuç Ko mi te Tarih Komite ve Talepleri 13 14 14. MESLEK KOMİTESİ - GAYRİMENKUL VE KİRALAMA HİZMETLERİ 14 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 14 TARİH KARAR 14 31.12.2013 Azami Fiyat Tarifeleri Yönetmeliğinin

Detaylı

YAZILI SINAV BAŞARI BELGESİ

YAZILI SINAV BAŞARI BELGESİ Sayfa 1 / 8 YAZILI SINAV BAŞARI BELGESİ Sayfa 2 / 8 BAŞVURU VE KAYIT KILAVUZU HANGİ KONULARDA BİLGİ VERMEK İÇİN HAZIRLANMIŞTIR? 01 Ağustos 2016 Tarih ve 29788 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Asansör Periyodik

Detaylı

ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ FİNANS SEKTÖRÜ TEKNİK KOMİTE TOPLANTISI TOPLANTI TUTANAĞI

ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ FİNANS SEKTÖRÜ TEKNİK KOMİTE TOPLANTISI TOPLANTI TUTANAĞI ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ FİNANS SEKTÖRÜ TEKNİK KOMİTE TOPLANTISI TOPLANTI TUTANAĞI 2015 yılının Aralık ayı içerisinde yapılması planlanan 3. İzleme ve Değerlendirme Kurulu toplantısına hazırlık teşkil

Detaylı

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ Doç. Dr. Mustafa Türkmen ERÜ Mühendislik Fak. 20 Mayıs 2016 KAYSO Sunum Planı KÜSİ Çalışma Grubu KÜSİ İl Planlama

Detaylı

Ürün Güvenliği ve Uygunluk Değerlendirmesi

Ürün Güvenliği ve Uygunluk Değerlendirmesi 1 Ürün Güvenliği ve Uygunluk Değerlendirmesi Selçuk Uçar Yönetim Kurulu Başkanı Uygunluk Değerlendirme Derneği (UDDER) 31 Mayıs 2016 9. Uluslararası Ekoteks Tekstil Sempozyumu Sunumun İçeriği 2 Uygunluk

Detaylı

TRH1.2.PYEIS/P-03/232. Faaliyetler 2016/ / / / / / / / / / / /02

TRH1.2.PYEIS/P-03/232. Faaliyetler 2016/ / / / / / / / / / / /02 GÜNCEL FAALİYET PLANI Sözleşme Numarası Proje Hibe Faydalanıcısı TRH1.2.PYEIS/P-03/232 Yayla ve Köylere Uygun Ahşap Yapıların İnşaa, Bakım ve Onarım İşlemlerini Gerçekleştirebilecek Nitelikli Elemanların

Detaylı

TÜRKİYE İŞ KURUMU GİRESUN İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

TÜRKİYE İŞ KURUMU GİRESUN İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TÜRKİYE İŞ KURUMU GİRESUN İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 İş kaybı tazminatı Kimlik, Talep dilekçesi Başvuruyu izleyen

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI CEZAYİR FAS OTOMOTİV SEKTÖREL TİCARET HEYETİ

İZMİR TİCARET ODASI CEZAYİR FAS OTOMOTİV SEKTÖREL TİCARET HEYETİ İZMİR TİCARET ODASI Hazırlayan: Ahmet TOPRAK CEZAYİR FAS OTOMOTİV SEKTÖREL TİCARET HEYETİ 16 21 Kasım 2015 tarihleri arasında tarafından, Odamız 53. (Otomotiv ve Diğer Ulaşım Araçları Parçalarının İmalatı,

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU AFYONKARAHİSAR İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU AFYONKARAHİSAR İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU AFYONKARAHİSAR İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 İş Kaybı Tazminatı Kimlik, Talep dilekçesi Başvuruyu

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 6.9.16 16 Eylül Ayı Faaliyet Raporu TRATEJİK FAALİYETLER 6 Ağustos 3 Eylül 16 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler DIŞ TİCARET EĞİTİMİ İhracat yapan

Detaylı

e-bülten CEBIT 2012 FUARI GLOBAL KONFERANS PROGRAMINA KATILIM BULUT BİLİŞİM SEMİNERİ YAZILIM İSTİŞARE TOPLANTISI İNTERNET VE MOBİL BANKACILIK SEMİNERİ

e-bülten CEBIT 2012 FUARI GLOBAL KONFERANS PROGRAMINA KATILIM BULUT BİLİŞİM SEMİNERİ YAZILIM İSTİŞARE TOPLANTISI İNTERNET VE MOBİL BANKACILIK SEMİNERİ İTO BİLİŞİM Sayı 30 Mart 2012 Her ayın ilk haftası İTO web sitesinde yayınlanır. CEBIT 2012 FUARI GLOBAL KONFERANS PROGRAMINA KATILIM 06-10 Mart 2012 tarihleri arasında Almanya nın Hannover şehrinde düzenlenen

Detaylı

ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ İNŞAAT SEKTÖRÜ TEKNİK KOMİTE TOPLANTISI TOPLANTI TUTANAĞI

ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ İNŞAAT SEKTÖRÜ TEKNİK KOMİTE TOPLANTISI TOPLANTI TUTANAĞI ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ İNŞAAT SEKTÖRÜ TEKNİK KOMİTE TOPLANTISI TOPLANTI TUTANAĞI 2015 yılının Aralık ayı içerisinde yapılması planlanan 3. İzleme ve Değerlendirme Kurulu toplantısına hazırlık teşkil

Detaylı

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1 Aralık Haziran Faaliyet Raporu

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1 Aralık Haziran Faaliyet Raporu 1 Aralık 2013-30 Haziran 2014 Faaliyet Raporu Özet Rapor, nin 1 Aralık 2013-30 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirdiği ve bir sonraki 6 aylık dönemde gerçekleştirilmesi planlanan çalışmaları içermektedir.

Detaylı

MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI

MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI MEDICA Medikal Ürün ve Teknolojileri Fuarı 16 19 Kasım 2011 tarihleri arasında Almanya nın Düsseldorf kentinde düzenlenmiştir. 43.kez düzenlenen söz konusu

Detaylı

ÇALIŞMA VE İŞKURUMU SİNOP İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

ÇALIŞMA VE İŞKURUMU SİNOP İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI ÇALIŞMA VE İŞKURUMU SİNOP İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Vatandaşların,şikayet, bilgi ve belge talepleri (Bilgi Edinme

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2017 2019) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BELİRLENMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BELİRLENMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BELİRLENMESİ Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yatay geçiş kontenjanı ve takviminin hazırlanması için resmî yazı gelmesi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen en

Detaylı

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Ahi Evran Üniversitesi bünyesinde yürütülen basın ve halkla ilişkiler faaliyetlerinin yürütülmesi ile ilgili esasları belirlemektir. 2. KAPSAM Bu prosedür, Ahi Evran

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI 31.10.2018 Mahmut ÖZGENER İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yoğun temas ve etkinliklerle dolu Ekim ayını geride bırakıyoruz Şu an Çin e ihracatımızı arttırmanın

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan ve Rektör Yardımcısı

Detaylı

Toplantı Katılım Sonuç Raporu*

Toplantı Katılım Sonuç Raporu* Sayfa : 1 / 5 Konu: Yer/ Tarih: Sayı : Türü: Toplantı Organizasyonu Adı/Kapsamı: Görevli Personel: Katılımcılar: Adı/Soyadı ŞENEL TUNCER (MESLEK KOMİTESİ BAŞKANI) 4 NOLU MESLEK KOMİTESİ OLAĞAN TOPLANTISI

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.09.2017-26.10.2017) Oda Meclisimizin 26 Ekim 2017 tarih ve 56 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 29.09.2017-26.10.2017

Detaylı

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ N :19 - EKİM 2016 AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ Doğu Marmara ABİGEM MİDEST ULUSLARARASI ALT YÜKLENİCİLİK FUARI ZİYARETİ Doğu Marmara ABİGEM organizasyonunda 05-08 Aralık

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU KOMİTE ÜYELERİ SEKTÖREL

Detaylı

ORDU ÇALIŞMA ve İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

ORDU ÇALIŞMA ve İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI ORDU ÇALIŞMA ve İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 İş kaybı tazminatı Kimlik, Talep dilekçesi Başvuruyu izleyen

Detaylı

GÖREVLENDİRMELER VE İZİNLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SÜREÇ BİLGİSİ GÖREVLENDİRME SÜRECİ

GÖREVLENDİRMELER VE İZİNLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SÜREÇ BİLGİSİ GÖREVLENDİRME SÜRECİ GÖRVLNDİRMLR V İZİNLR ŞUB MÜDÜRLÜĞÜ SÜRÇ BİLGİSİ GÖRVLNDİRM SÜRCİ 39. Maddesi Uzun süreli yurtdışı görevlendirme mi? A 39. Maddesi Kısa süreli yurtiçi-yurtdışı görevlendirme mi? B 33. Maddesi Yurtdışında

Detaylı

SÜREÇ EL KİTABI. Lisansüstü Programlarına Öğrenci Alımı Süreci. Başarılı bir şekilde lisansüstü programların açılması süreci sayısı

SÜREÇ EL KİTABI. Lisansüstü Programlarına Öğrenci Alımı Süreci. Başarılı bir şekilde lisansüstü programların açılması süreci sayısı Yayın i Sayfa 1 / 86 SÜREÇ ADI: SÜRECİN SORUMLULARI: ÜST SÜRECİ: SÜRECİN AMACI: SÜREÇ SINIRLARI: SÜREÇ ADIMLARI: Lisansüstü Programlarının Açılması / Açılacak Lisansüstü Programlarının Kontenjanlarının

Detaylı

DESTEK ÜST LİMİTİ 20.000 TL

DESTEK ÜST LİMİTİ 20.000 TL GENEL DESTEK PROGRAMI Başvuru Merci Başvurabilecekler Program Süresi KOSGEB Hizmet Merkezleri KOBİ ler 3 Yıl Program Destekleri (Tümü Geri Ödemesizdir) DESTEK ÜST LİMİTİ DESTEK ORANI 1. ve 2. 3, 4, 5 ve

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayan: Görkem Şavluğ Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü 10-14 MART 2015 IDS KÖLN 2015 ULUSLARARASI

Detaylı

48. MESLEK KOMİTESİ İSTİŞARE TOPLANTISI SONUÇ RAPORU

48. MESLEK KOMİTESİ İSTİŞARE TOPLANTISI SONUÇ RAPORU Odamız 48. Meslek Komitesinde (Ağaç Ürünleri İmalatı, Toptan-Perakende Ticareti) yer alan sektör temsilcileriyle, sektöre dair sorunları dinlemek ve bu sorunlara çözüm yolları bulmak amacıyla 2 Şubat 2016

Detaylı

ÇORLU TİCARET ve SANAYİ ODASI 2017 YILI ÜYE MEMNUNİYET ANKETİ ANALİZ RAPORU

ÇORLU TİCARET ve SANAYİ ODASI 2017 YILI ÜYE MEMNUNİYET ANKETİ ANALİZ RAPORU ÇORLU TİCARET ve SANAYİ ODASI 2017 YILI ÜYE MEMNUNİYET ANKETİ ANALİZ RAPORU Raporun amacı; ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI hakkındaki üye ihtiyaçlarının belirlenmesi, iyileştirmeye ve geliştirmeye açık alanların

Detaylı

Cevap beklenmektedir.

Cevap beklenmektedir. 35. MESLEK KOMİTESİ - SAĞLIK HİZMETLERİ VE ÜRÜNLER ÜRETİM VE TİCARETİ KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER TARİH KARAR 29.05.2014 15.05.2014 tarih ve 29001 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Tıbbi

Detaylı

İçerik Uluslararası Ofis Süreçleri Ofis Kurma Ortaklarla İlişkiler Hibe Yönetimi Öğrenci Hareketliliği Personel Hareketliliği

İçerik Uluslararası Ofis Süreçleri Ofis Kurma Ortaklarla İlişkiler Hibe Yönetimi Öğrenci Hareketliliği Personel Hareketliliği KA1 Süreçleri Ortaklarla İlişkiler ve Hareketlilik GÜLECE ŞENEL Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Danışman 22-23 MAYIS 2017, KAYSERİ YENİ BAŞLAYANLAR TOPLANTISI İçerik Uluslararası Ofis Süreçleri Ofis

Detaylı

Özel Kalem Müdürlüğü. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Özel Kalem Müdürlüğü. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Özel Kalem Müdürlüğü 2014 Yılı Faaliyet Raporu ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ Görevleri : 1-Belediye Başkanının resmi,özel ve gizlilik taşıyan yazışmalarını yürütmek. 2-Belediye Başkanına ve Müdürlüğe gelen,giden

Detaylı

İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi

İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Üniversite-sanayi işbirliğine dayanmakta olan İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi kapsamında, İhracatçı Birlikleri üyesi şirketlerde inovasyon yönetimi

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ARALIK AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 15 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

TÜRK YURTDIŞI TEKNİK MÜŞAVİRLİK SEKTÖRÜ

TÜRK YURTDIŞI TEKNİK MÜŞAVİRLİK SEKTÖRÜ TÜRK YURTDIŞI TEKNİK MÜŞAVİRLİK SEKTÖRÜ 16 KASIM 2017 Çağrı KÖSEYENER Daire Başkanı Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Dairesi İNŞAAT SEKTÖRÜNDE TEKNİK MÜŞAVİRLİK NEDİR? Türk Ticaret Kanunu hükümleri

Detaylı

PROJE EKİPLERİNİN GÖREV VE SORUMLUKLARI REHBERİ

PROJE EKİPLERİNİN GÖREV VE SORUMLUKLARI REHBERİ Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. KAYITLI ISTIHDAMIN TEVIKI II (PRE II) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı IPA IV. Bileşeni TRH1.3.PREII/P-03/224

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 30.05.2016 2016 Mayıs Ayı Faaliyet Raporu 25 Nisan 30 Mayıs 2016 Tarihleri Arasında Odamızda Gerçekleştirilen Faaliyetler Odamız ile Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği

Detaylı

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar UNIDO EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar Ferda Ulutaş, Emrah Alkaya Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Ankara, 20 Mayıs 2009 KAPSAM

Detaylı

TÜRKİYE ÇALIŞMA VE İŞ KURUMUNDA TARİHİNDE İLAN EDİLECEK İŞGÜCÜ TALEPLERİNE BAŞVURU YAPACAK ADAYLARIN DİKKATE ALMALARI GEREKEN HUSUSLAR

TÜRKİYE ÇALIŞMA VE İŞ KURUMUNDA TARİHİNDE İLAN EDİLECEK İŞGÜCÜ TALEPLERİNE BAŞVURU YAPACAK ADAYLARIN DİKKATE ALMALARI GEREKEN HUSUSLAR TÜRKİYE ÇALIŞMA VE İŞ KURUMUNDA 12.12.2017 TARİHİNDE İLAN EDİLECEK İŞGÜCÜ TALEPLERİNE BAŞVURU YAPACAK ADAYLARIN DİKKATE ALMALARI GEREKEN HUSUSLAR Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel

Detaylı

DENİZLİ ŞUBE. 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği

DENİZLİ ŞUBE. 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği DENİZLİ ŞUBE 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği Bölümü ve şubemizce üniversitede Mermer Sektöründe Jeoloji Mühendisinin

Detaylı

YALVAÇ TİCARET VE SANAYİ ODASI 2016 YILI FAALİYET TAKVİMİ PLANLANAN FAALİYET TARİHİ. Her Hafta Çarşamba günü

YALVAÇ TİCARET VE SANAYİ ODASI 2016 YILI FAALİYET TAKVİMİ PLANLANAN FAALİYET TARİHİ. Her Hafta Çarşamba günü Her Hafta Haftalık Olağan Toplantısı Meslek Kom. Ocak Şubat 4 PERSONEL EĞİTİM TALEPLERİNİN ALINMASI Ay İçerisinde Personel eğitim talepleri alınması 5 PERSONEL PERFORMANS DEĞERLENDİRMELERİNİN YAPILMASI

Detaylı

İhale İlanı Ulaşım sektörü 2015-02-23 11:53:54

İhale İlanı Ulaşım sektörü 2015-02-23 11:53:54 İhale İlanı Ulaşım sektörü 2015-02-23 11:53:54 2 Ticaret ve Yatırımı Geliştirme Bölümü'nün ihale duyurusu İhale İlanı Ulaşım sektörü İhale, İhracatçılar ve Yatırımcılar Hizmet Merkezleri Ağı Alt-Tedbir

Detaylı

ADANA TİCARET ODASI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI

ADANA TİCARET ODASI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI ADANA TİCARET ODASI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI Adana Ticaret Odası üyelerinin sektörleriyle ilgili bilgi ve tecrübelerinin arttırılması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, yurtiçi ve yurtdışı

Detaylı

Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç MESLEK KOMİTESİ - EĞİTİM SEKTÖRÜ FİRMALARI 12 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 12 TARİH KARAR

Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç MESLEK KOMİTESİ - EĞİTİM SEKTÖRÜ FİRMALARI 12 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 12 TARİH KARAR Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç 12 12. MESLEK KOMİTESİ - EĞİTİM SEKTÖRÜ FİRMALARI 12 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 12 TARİH KARAR 12 28.11.2013 Meydandaki iş yerlerini tabeleların sökülmesiyle

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) 2011 İşletme Sayısı % Toplam İstihdam % Ortalama Çalışan Sayısı Mikro 1-19 2.522.011 97,30% 5.362.905 46,60% 2

Detaylı

AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EYLÜL AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN EYLÜL AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 13 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

26. MESLEK KOMİTESİ - BAKKAL VE MARKETLER

26. MESLEK KOMİTESİ - BAKKAL VE MARKETLER Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç 26. MESLEK KOMİTESİ - BAKKAL VE MARKETLER 26 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 26 TARİH KARAR 26 30.07.2015 26 24.12.2015 2.2. Komite üyeleri kayseri deki

Detaylı

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018 TURKLAB Bülten 2018 Ocak-Şubat-Mart Metot Validasyonu Eğitimi 13-14 Şubat 2018 13-14 Şubat 2018 tarihlerinde Metot Validasyonu konulu eğitim gerçekleştirilmiştir. Katılımcılara, TS EN ISO/IEC 17025 standardı

Detaylı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Çankırı Yatırım Destek Ofisi Ara Faaliyet Raporu 01.01.2011 30.06.2011 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... i TABLOLAR LİSTESİ... ii 1. Çankırı Yatırım Destek Ofisine İlişkin

Detaylı

düzenlemek ve küresel iş dünyasıyla üniversite arasında köprü kurmaktır.

düzenlemek ve küresel iş dünyasıyla üniversite arasında köprü kurmaktır. VİZYONUMUZ AGÜ Akademi, öğrenmeyi öğreten bir AGÜ Akademi, eğitim ve danışmanlık faaliyetleriyle bireylerin hayat boyu öğrenimine kurum olarak hayat boyu öğrenmeye nitelikli katkılarda bulunma ve katma

Detaylı

13 25.01.2014. 19.12.2013 Sektörün nitelikli eleman talebi gündeme getirilmiştir. UMEM Beceri 10 Projesi hakkında bilgi verilmiştir.

13 25.01.2014. 19.12.2013 Sektörün nitelikli eleman talebi gündeme getirilmiştir. UMEM Beceri 10 Projesi hakkında bilgi verilmiştir. Ko mi te Tarih Komite ve Talepleri Yönetim Kurulu Kararı. MESLEK KOMİTESİ - ELEKTRİK, ELEKTRONİK VE BEYAZ EŞYA ÜRETİM VE TİCARETİ KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER TARİH KARAR YAPILAN İŞ 19.12.20

Detaylı

TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK ORTA ÖĞRETİM KURUMLARINDA TANITIM VE YAPILANDIRMA ÇALIŞMALARI İL EYLEM PLÂNI

TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK ORTA ÖĞRETİM KURUMLARINDA TANITIM VE YAPILANDIRMA ÇALIŞMALARI İL EYLEM PLÂNI TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK ORTA ÖĞRETİM KURUMLARINDA TANITIM VE YAPILANDIRMA ÇALIŞMALARI İL EYLEM PLÂNI MEVCUT DURUM Bilişim Teknolojilerinin amacı dışında kullanımı. Eğitim ve

Detaylı

Gücünüzle güçlüyüz, Gücümüzle güç katıyoruz..

Gücünüzle güçlüyüz, Gücümüzle güç katıyoruz.. Gücünüzle güçlüyüz, Gücümüzle güç katıyoruz.. 2014 YILINI BÜYÜK ORANDA KURUMSAL ALT ve ÜST YAPI ÇALIŞMALARINA AYIRDIK KURUMSAL ALT YAPI ÇALIŞMALARI İş süreci yönetiminde Dünyaca ünlü firmaların (Mercedes,

Detaylı