Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Bağlı İkincil Mevzuat Uyarınca Ticari Elektronik İletiler

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Bağlı İkincil Mevzuat Uyarınca Ticari Elektronik İletiler"

Transkript

1 Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Bağlı İkincil Mevzuat Uyarınca Ticari Elektronik İletiler Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun başta olmak üzere, bu kanuna bağlı ikincil mevzuat ve bu kanunun yürürlüğü öncesinde mevzuatımızda yer alan hukuksal düzenlemeler ışığında, bireysel tüketicilere mal ve/veya hizmet sunumu gerçekleştiren tacirlerin en sık iletişim kurma yolu olarak kullandığı SMS ve E-Posta içerikleri hakkında aşağıdaki bilgileri ve örnek metinleri dikkatinize sunarız. Bununla birlikte, anılan mevzuat hükümleri uyarınca tacirin kendine bağlı call center (çağrı merkezi) ve/veya çalışanları marifetiyle ve tanıtım, reklam, promosyon vb. amaçlarla gerçekleştirdiği telefon görüşmeleri de ticari elektronik iletiler in kapsamına dahil edilmiştir. Mevzuatta kullanılan ismi ile ticari elektronik iletiler, ticari hayatta şirketler tarafından yoğun olarak tercih edilen SMS ve e-postalar, Ticari İletişim Ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca belirli bir zorunlu içeriğe sahip olmak zorundadır. Ne var ki, birebir telefon görüşmesinin içeriğinin görüşme taraflarınca önceden tayin edilmesi mümkün olmadığından, ticari elektronik iletilerin içeriği hakkındaki zorunlu içerik hükümlerinin, özellikle tacir tarafından tek taraflı olarak gönderilen SMS ve E-Posta içerikleri hakkında düzenlemeler getirdiği görülmektedir. Konuyla ilgili başlıca mevzuat ve bu Bültenimizdeki kısaltmaları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz: sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun [ tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir] (kısaca E-Ticaret Kanunu olarak anılacaktır), - Ticari İletişim Ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik [ tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir] (kısaca olarak anılacaktır), - Elektronik Ticarette Hizmet Sağlayıcı Ve Aracı Hizmet Sağlayıcılar Hakkında Yönetmelik [ tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir] (kısaca Hizmet Sağlayıcı ve Aracı Hizmet Sağlayıcı Yönetmeliği olarak anılacaktır). I. Mevzuat ile Yükümlülük Altına Sokulan Tacirler Kimlerdir? Öncelikle, Kanun da ve Yönetmelikler de adı geçen hizmet sağlayıcı ve aracı hizmet sağlayıcı ifadelerinin kimleri kapsadığını kısaca tanımlamak gerekmektedir. Böylece, yer verilen düzenlemelerin, esasta kimi yükümlülük altına soktuğu da açıkça anlaşılabilecektir.

2 Hizmet Sağlayıcı, E-Ticaret Kanunu nun 2.maddesinde: Elektronik ticaret faaliyetinde bulunan gerçek ya da tüzel kişiler Olarak tanımlanmıştır. Bu tanımdan yola çıkarak, ticari faaliyetlerini internet üzerinden yürüten, sunduğu mal ve/veya hizmetlerin online olarak satın alınmasına imkan veren tüm tacirler, mevzuat kapsamında hizmet sağlayıcı olarak kabul edilmektedir. Şüpheye mahal vermemek adına, mevzuattaki düzenlemelere baktığımızda, yalnızca internet üzerinden değil, SMS ve/veya telefon görüşmeleri ile de mal ve/veya hizmet sunumu, tanıtımı gerçekleştiren tacirlerin de bu tanım kapsamında olduğunun altının çizilmesi gerekmektedir. Nitekim, E-Ticaret Kanunu nun aynı maddesinde elektronik ticaret tanımı yapılırken, satıcı ile alıcının fiziken karşı karşıya gelmediği tüm durumlar elektronik ticaret olarak tanımlanmıştır. Aracı Hizmet Sağlayıcı ise, yine E-Ticaret Kanunu nun 2.maddesinde: Başkalarına ait iktisadi ve ticari faaliyetlerin yapılmasına elektronik ticaret ortamını sağlayan gerçek ve tüzel kişiler Olarak tanımlanmıştır. Bu tanımı biraz daha anlaşılır kılmak için, Hizmet Sağlayıcı ve Aracı Hizmet Sağlayıcı Yönetmeliği nin 6.maddesinde kullanılan: Alıcı ve hizmet sağlayıcı arasında alım satım işleminin yapıldığı elektronik ticaret pazar yerlerini işleten aracı hizmet sağlayıcılar İfadesini de birlikte değerlendirmek gerekmektedir. Bu iki tanımdan yola çıkarak, aracı hizmet sağlayıcı ların, kendilerine ait bir mal ve/veya hizmeti sunmayan ve fakat hizmet sağlayıcı tarafından tüketiciye arz edilen mal ve/veya hizmetin satış faaliyetlerine iştirak eden kişiler olarak kabul edildiği söylenebilir. Örneklemek gerekirse, birden çok tacirin birden çok markalı ürünlerini satışa sunan elektronik pazar yerlerini (web sitelerini) işleten kişiler bu tanımın içine girmektedir. Ne var ki, yasal düzenlemelere bakıldığında, bu tanımın kapsamının daha geniş tutulduğu ve bir hizmet sağlayıcının gönderdiği ticari elektronik iletilerin iletiminde yardımcı olan, örneğin, toplu e-posta gönderilmesi veya toplu sms gönderilmesi için hizmet veren tacirlerin de aracı hizmet sağlayıcı olarak kabul edildiği görülmektedir. Zira Ticari İletiler Yönetmeliği nin m.11 hükmünün ilk fıkrasında açıkça: Hizmet sağlayıcı, önceden onayını aldığı alıcılara ticari elektronik iletileri kendisi gönderebileceği gibi aracı hizmet sağlayıcılar vasıtasıyla da gönderebilir. düzenlemesine yer verilmiştir.

3 II. Kimlere Ticari Elektronik İleti Gönderilebilir? E-Ticaret Kanunu ve nin getirdiği en önemli düzenleme, yukarıda tanımını yaptığımız hizmet sağlayıcı ve aracı hizmet sağlayıcıların kimlere ticari elektronik ileti gönderebileceğine ilişkin hükümlerdir. E-Ticaret Kanunu nun çizdiği çerçevede, m.6 hükmü ile: Ticari elektronik iletiler, alıcılara ancak önceden onayları alınmak kaydıyla gönderilebilir. Bu onay, yazılı olarak veya her türlü elektronik iletişim araçlarıyla alınabilir. Kuralı getirilmiştir. İşbu kural nde de paralel şekilde tekrar edilmiştir. Yani, gönderilecek ticari elektronik iletiler, ancak açıkça rıza göstermiş olan tüketicilere gönderilebilecektir. Aksi takdirde, ileti gönderen tacire idari para cezası uygulanacağı kanun ile hüküm altına alınmıştır. Önemle belirtmek isteriz ki, toplu ticari elektronik ileti gönderimi yapıldığı durumlarda izin alma yükümlülüğünün ihlal edilmesi halinde, uygulanacak idari para cezası on (10) katına kadar arttırılabilecektir. Bununla birlikte, bir mal ve/veya hizmetin sunumu nedeniyle ve bu ilişkiyle bağlantılı olmak şartıyla, gönderilecek iletiler için tüketicinin izin vermiş olması şartı aranmamaktadır. Şöyle ki, satılan bir ürünün talep edilen bedeninin stoklarda tükendiği, bir ürün bedelinin tahsilatının yapılamadığı, tüketicinin bedel ödemekte temerrüde düştüğü ve bunlara benzer durumlarda, tüketici ile iletişim kurulması için herhangi bir ön izin alınmış olması şart değildir. Dikkat edileceği üzere, açıklamalarımızda özellikle tüketici ifadesi kullanılmaktadır. Zira, mevzuatta, şüphe uyandırmayacak kadar açık bir şekilde Esnaf ve tacirlere önceden onay alınmaksızın ticari elektronik iletiler gönderilebileceği belirtilmiştir. Bu durumda, örneğin bir işletmenin mail adresine veya ticari işletmenin resmi temsilcilerinin şeklinde ticari faaliyetlerine özgülediği mail adresine ticari elektronik ileti gönderilmesi herhangi bir izne tâbi değildir; bu durumun doğal sonucu olarak da izin alınmadığı gerekçesiyle idari para cezası uygulanmayacaktır. Ancak özellikle belirtmek isteriz ki, veya mail adresine gönderilecek iletilerin, ilgili ticari işletmeye yönelik bilgi içermesi gerekmektedir. Örneklemek gerekirse, mail adresine ticari kredi kullanılması için gönderilen tanıtım maili herhangi bir izne tâbi olmazken, bireysel ihtiyaç kredisi kullanılması için tanıtım maili gönderilmesi bu istisnanın dışına çıkmaktadır. Zira bu istisnanın amacı, bir tacirin diğer bir tacire, alıcı tacirin ticari işletmesine yönelik faaliyetlerin yürütülebilmesidir.

4 Yukarıda yer verilen izin alma zorunluluğu nun bir diğer istisnası ise, Ticari Elektronik İleti Yönetmeliği nin yürürlük tarihi olan tarihinden evvel oluşturulmuş tüketici veri tabanlarının izinli veri tabanı olduğunun kabulü ile ortaya konmuştur. Daha açık bir ifade ile, tarihinden evvel bir hizmet satın almak için iletişim bilgilerini kendi rızası ile satıcıya aktarmış olan tüketicilerin, kendilerine ticari elektronik ileti gönderilmesine izin verdiği varsayılmıştır. Ne var ki, bu izinli veritabanı nda yer alan tüketicilere gönderilecek ilk ticari iletide, kendilerine daha önceden verdikleri iletişim bilgilerinin izinli veritabanı kapsamında kaydedildiğinin bildirilmesi ve de diledikleri takdirde bu veritabanındaki izinlerini geri çekebileceklerinin açıkça vurgulanması gerekmektedir. Böylece, tüketici istediği takdirde reklam, tanıtım, promosyon vb. konulardaki iletilerin kendisine gönderilmesini istemediğini bildirebilecektir. Nitekim bu düzenleme, izinli veritabanında yer almayan fakat daha sonradan gerçekleştirilen ticari faaliyet ile izin alınan ve de bu izne istinaden kendisine ticari elektronik ileti gönderilen tüm tüketicilere teşmil edecek şekilde mevzuatta kaleme alınmıştır. Şöyle ki, bir tüketiciye gönderilecek her ticari elektronik iletinin sonunda, kendisine aynı elektronik ileti yoluyla ve ücretsiz olarak ticari elektronik ileti gönderilmesini istemediğini bildirme imkânı tanınması gerekmektedir. Bu şekilde reddetme hakkını kullanan bir tüketiciye, ticari elektronik iletiyi almayı reddettiğine ilişkin talebin hizmet sağlayıcı veya aracı hizmet sağlayıcıya ulaşmasını müteakip üç iş günü içinde ticari elektronik ileti gönderimine son verilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde, E-Ticaret Kanunu nun 12.maddesi uyarınca idari para cezası yaptırımı uygulanacağı öngörülmüştür. III. Ticari Elektronik İletilerin Asgari Zorunlu İçeriği Nedir? Buraya kadar belirttiğimiz düzenlemeler uyarınca izin alarak gönderilecek ticari elektronik iletinin asgari içeriği de yine E-Ticaret Kanunu ve Ticari İletiler Yönetmeliği ile tayin edilmiştir. Burada yer verilen düzenlemelerin hepsinde önemle altının çizilmesi gereken husus, getirilen yükümlülüklerin hepsinin tüketicinin arzu ettiğinde herhangi bir ek gayret sarfetmesine gerek olmaksızın ticari elektronik iletiyi gönderen taciri tanıyabilmesi, bu tacire ulaşabilmesi amacını taşıdığıdır. Söz konusu düzenlemeleri ve değerlendirmelerimi aşağıdaki tabloda özetledikten sonra, örnek mahiyetinde bir SMS ve E-Posta mesajı düzenleyerek bu kuralların nasıl uygulanması gerektiğine yer vereceğiz.

5 Mevzuat Getirilen Hüküm Değerlendirme m.8/f.2 Ticari elektronik iletinin başlığında veya içeriğinde, MERSİS numarası ve ticaret unvanına yer verilir. Hizmet sağlayıcı, bunlara ek olarak marka veya işletme adı gibi kendisini tanıtan diğer bilgilere yer verebilir. Bilindiği üzere, MERSIS numarası, her tacirin kimlik numarasını oluşturmaktadır. Yönetmelik ile, ticari elektronik iletilerin içinde MERSIS numarasının ve ticari unvanının yer verilmesi zorunlu kılınarak, tüketicinin gönderici taciri kolayca tanıyabilmesine imkan verilmek istenmiştir. m.8/f.3 Kısa mesaj gibi sınırlı alanlar kullanılarak gönderilen ticari elektronik iletinin içeriğinde, tacirler için MERSİS numarasına yer verilir. Hizmet sağlayıcı, bunlara ek olarak marka veya işletme adı gibi kendisini tanıtan diğer bilgilere yer verebilir. Eğer tüketiciye gönderilen ticari elektronik ileti SMS ise, metin alanının sınırlı olduğu göz önüne alınmış ve yalnızca MERSIS numarasının kullanılması yeterli görülmüştür. m.8/f.3 Ticari elektronik iletide, elektronik iletişim aracının türüne bağlı olarak hizmet sağlayıcının telefon, faks, kısa mesaj numarası ve elektronik posta adresi gibi erişilebilir durumdaki iletişim bilgilerinden en az birine yer verilir. Ticari elektronik iletiyi alan tüketicinin, arzu ettiğinde iletiyi gönderen tacirle iletişim kurabilmesi için hızlı ve kolay biçimde tacirin iletişim bilgilerine ulaşabilmesi hedeflenmiştir.

6 m.8/f.5 ve f.6 Ticari elektronik iletinin niteliği içeriğinden açık bir biçimde anlaşılamıyorsa tanıtım, kampanya ve bilgilendirme gibi niteliği belirleyici bir ibareye yer verilir. Bu ibare; kısa mesaj yoluyla gönderilen iletilerde iletinin başlangıcında, elektronik posta yoluyla gönderilen iletilerde konu bölümünde, sesli aramalarda ise görüşmenin başlangıcında belirtilir. Ticari elektronik iletide indirim ve hediye gibi promosyonlar ile promosyon amaçlı yarışma veya oyunlar olması halinde bu husus iletide açıkça belirtilir. Getirilen düzenleme ile, tüketicinin muhatap alındığı iletinin içeriğini tayin edebilmesi ve böylece günümüzde reklam kirliliği olarak da adlandırabilecek olan ticari tanıtımların verdiği rahatsızlığın önüne geçilmesi amaçlanmıştır. m.6/f.1 ve f.2 Alıcının kendisiyle iletişime geçilmesi amacıyla iletişim bilgilerini vermesi hâlinde, temin edilen mal veya hizmetlere ilişkin değişiklik, kullanım ve bakıma yönelik ticari elektronik iletiler için ayrıca onay alınmaz. Devam eden abonelik, üyelik veya ortaklık durumu ile tahsilat, borç hatırlatma, bilgi güncelleme, satın alma ve teslimat veya benzeri durumlara ilişkin bildirimleri içeren iletiler ile hizmet sağlayıcıya ilgili mevzuatla getirilen bilgi verme yükümlülüğü durumlarında önceden onay alma zorunluluğu aranmaz. Ancak bu tür bildirimlerde herhangi bir mal veya hizmet Yukarıda da vurguladığımız üzere, Tanıtım amacını taşımayan, sunulan hizmetin gerekliliği olan ve/veya tüketiciyi aldığı hizmetle ilgili bilgilendirme amacı taşıyan, bir borcun ödenmesi, üyelik güncellenmesi vs. durumlarda gönderilecek olan ticari elektronik iletiler için tüketicinin izin vermiş olması aranmayacaktır.

7 özendirilemez veya bunların tanıtımı yapılamaz. m.8/f.7 Promosyonların geçerlilik süresi ve alıcının bunlardan faydalanmak için yerine getirmek zorunda olduğu yükümlülüklere ilişkin şartlar, açık ve şüpheye yer vermeyecek şekilde, bu hususlara özgülenmiş bir URL adresi veya müşteri hizmetleri numarası gibi kolay bir şekilde ulaşılabilecek yöntemlerle sunulur. Tacirler tarafından bir hizmetin sunumu ve/veya bir malın satılması amacıyla tüketiciye yöneltilen bir tanıtımın aynı zamanda tüketiciye bir külfet yüklemesi durumunda, tüketicinin algı yanılması ile zarara uğramasının önüne geçilmek için getirilmiş bir düzenlemedir. Böylece tüketici, faydalanmak istediği fırsatı değerlendirirken aynı zamanda (eğer varsa) ne gibi bir borç altına gireceğini önceden bilerek hareket edebilecektir. m.11/f.3 Aracı hizmet sağlayıcı, gönderilen ticari elektronik iletilerin içeriğinde kendisine ait marka adı, ticaret unvanı veya işletme adı bilgilerinin en az birine yer verir. Görüleceği gibi, bir başkasının ticari faaliyetine yardımcı olan aracı hizmet sağlayıcının da tüketici tarafından açık ve net olarak tanınabilir olması amaçlanmıştır.

8 Yukarıda yer verilen esaslar ışığında, aşağıdaki örnekleri dikkatinize sunuyoruz. Örnek Ticari E-Posta Örnek ticari mailin gönderi detayları: Gönderen: MARKA Yanıt: MARKA < > Alıcı: Tarih: 21 Ocak :08 Konu: Gönderen: Kampanya (veya) Tanıtım Sn. SOYAD, MARKA ürünlerinde promosyon kampanya.ticariisletme.com Örnek ticari mailin kampanya bilgilerinden sonra yer verilmesi gereken hususlar: * Kırmızı boyalı kısımlara, web siteniz üzerinden ilgili alana erişim sağlanabilmesi için bağlantı linki eklemeniz gerekmektedir. İetişim bilgileriniz kampanyaları, size özel indirimleri ve ayrıcalıkları bildirmek amacıyla kullanılır. MARKA ticari lerini tekrar almak istemiyorsanız tıklayınız. Profil bilgilerinizi güncellemek için tıklayınız. Ticari İşletme A.Ş.. Mah.. Caddesi No: Kat:,./İstanbul Tic. Sic. Memurluğu: İstanbul - Sicil Numarası: XXXXX - Mersis No:. Gizlilik İlkeleri Bu mesaj size xxxxx.message aracı hizmet sağlayıcısı kullanılarak iletilmiştir.

9 Örnek Ticari SMS İletinin başında, aynı e-postalarda olduğu gibi Kampanya, Tanıtım gibi tanımlayıcı bir ibare bulunması gerekmektedir. Promosyon MARKA ya xx.xx xx.xx.2016 tarihleri arasında vereceğiniz XXX.. siparişlerinde,.. bedava. Detaylı bilgi için: 0212 XXX XXXX. Promosyonlarla ilgili SMS almak istemiyorsanız RED.. yazıp XXXX e ücretsiz gönderebilirsiniz. MERSIS: FIGENSOFT Her SMS te tüketicinin firma ile iletişim kurabileceği bir iletişim bilgisi Her SMS te onayın geri alınması için tanınan imkan olmalıdır. Bu sebeple XXXX e ücretsiz gönder denilmelidir. Her SMS te aracı hizmet sağlayıcının ismi (Figensoft) bulunmalıdır. Her SMS te MERSIS numarası bulunmalıdır. Son olarak, önemle belirtmek isteriz ki, ticari elektronik ileti gönderilmesi hakkında tüketiciden alınacak onay ile, kişisel verilerin işlenmesi ve paylaşılması amacıyla alınacak onay birbirinden farklıdır. Burada yalnızca ticari amaçlı elektronik ileti gönderme izni alınmaktadır. Kişisel verilere ilişkin olarak hazırlayacağımız memorandumumuzu ayrıca incelemenizi rica ederiz. Saygılarımızla, * Bültenimizde yer verilen açıklamalar, Türkiye Cumhuriyeti nin yürürlükte olan mevzuatı ve ilgili resmi mercilerin kamuya yaptığı bilgilendirmeler esas alınarak hazırlanmış olup, tereddütlü hususlarda nihai işlemler gerçekleştirilmeden evvel tarafımızdan görüş ve destek alınmasını tavsiye ederiz. Aksi takdirde, burada yer verilen açıklamalar temel alınarak yapılacak işlemler ve bunların sonuçlarıyla ilgili olarak Hukuk Büromuz sorumlu tutulamaz.

6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Uygulaması

6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Uygulaması 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Uygulaması 8 Aralık 2015 Kanunun Kapsamı 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun 1 Mayıs 2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Detaylı

6563 sayılı Kanun. Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik

6563 sayılı Kanun. Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik 6563 sayılı Kanun Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik 9 Eylül 2015 Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun

Detaylı

ÖZGÜN HUKUK BÜROSU. Yönetmelik ile ticari elektronik iletilerde uyulması gereken hususlara ilişkin usul ve esaslar düzenlenmiştir.

ÖZGÜN HUKUK BÜROSU. Yönetmelik ile ticari elektronik iletilerde uyulması gereken hususlara ilişkin usul ve esaslar düzenlenmiştir. ÖZGÜN HUKUK BÜROSU SÜLÜN SOKAK NO: 8 1.LEVENT/BEŞİKTAŞ İSTANBUL/TÜRKİYE Tel:+ 90 212 356 3210(pbx) / +90 212 325 2307(pbx) Faks: +90 212 356 3213 E-mail: ozgun@ozgunlaw.com 20.07.2015 Elektronik Ticaretin

Detaylı

-ELEKTRONİK ORTAMDA TİCARİ FAALİYET YÜRÜTÜLMESİ VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİ GÖNDERİLMESİ HAKKINDA HUKUK BÜLTENİ-

-ELEKTRONİK ORTAMDA TİCARİ FAALİYET YÜRÜTÜLMESİ VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİ GÖNDERİLMESİ HAKKINDA HUKUK BÜLTENİ- -ELEKTRONİK ORTAMDA TİCARİ FAALİYET YÜRÜTÜLMESİ VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİ GÖNDERİLMESİ HAKKINDA HUKUK BÜLTENİ- Bülten Tarihi: 04.09.2018 I. GENEL BİLGİLER 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi

Detaylı

SİRKÜLER NO: 70/2014 İstanbul, 05.11.2014. KONU: Elektronik Ticarete İlişkin Bazı Düzenlemeler Yapıldı

SİRKÜLER NO: 70/2014 İstanbul, 05.11.2014. KONU: Elektronik Ticarete İlişkin Bazı Düzenlemeler Yapıldı MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO: 70/2014 İstanbul, 05.11.2014 KONU: Elektronik Ticarete İlişkin Bazı Düzenlemeler Yapıldı ÖZET: 05.11.2014 tarihli Resmi Gazete de yayınlanan 6563 sayılı Elektronik Ticaretin

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN

ELEKTRONİK TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN ELEKTRONİK TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN Kabul Tarihi 23.10.2014 Kanun No 6563 Yürürlük Tarihi 05.11.2014 Yayın Tarihi 05.11.2014 RG Sayısı 29166 MADDE 1- AMAÇ VE KAPSAM (1) Bu Kanunun amacı, elektronik

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN

ELEKTRONİK TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN 12247 ELEKTRONİK TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 6563 Kabul Tarihi : 23/10/2014 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 5/11/2014 Sayı : 29166 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 55 Amaç

Detaylı

: Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Yayımlanmıştır.

: Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Yayımlanmıştır. Sirküler No : 2014/82 Sirküler Tarihi : 25.11.2014 Konu : Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Yayımlanmıştır. Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun 5 Kasım 2014 tarih ve 29166 sayılı

Detaylı

TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK

TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete: 15.07.2015-29417 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, elektronik iletişim

Detaylı

TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, elektronik iletişim araçlarıyla yapılan

Detaylı

YÖNETMELİK TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÖNETMELİK Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: Amaç TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, elektronik

Detaylı

YÖNETMELİK TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK

YÖNETMELİK TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK 15 Temmuz 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29417 Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: YÖNETMELİK TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

On soruda Yeni Elektronik Ticaret Kanunu

On soruda Yeni Elektronik Ticaret Kanunu On soruda Yeni Elektronik Ticaret SORU 1: Yeni Elektronik Ticaret ne zaman yürürlüğe girecek? Kamuoyunda Yeni Elektronik Ticaret olarak bilinen 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun

Detaylı

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. SİRKÜLER NO:2015/47 30/Nisan/ 2015 İçindekiler: * Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun 1 Mayısta yürürlüğe giriyor. ELEKTRONİK TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN GİRİYOR: 1 MAYISTA YÜRÜRLÜĞE

Detaylı

TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI

TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik ( Yönetmelik ) 15.07.2015 tarihli ve 29417 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

Yeni E-Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun (01.05.2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek)

Yeni E-Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun (01.05.2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek) Yeni E-Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun (01.05.2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek) Yeni düzenleme neler getiriyor Nisan 2015 DUBAI İçindekiler Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun...

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2014/194 Ref: 4/194

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2014/194 Ref: 4/194 SİRKÜLER İstanbul, 17.11.2014 Sayı: 2014/194 Ref: 4/194 Konu: ELEKTRONİK TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN 05.11.2014 tarih ve 29166 sayılı Resmi Gazete de 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 22.07.2015 Sayı: 2015/126 Ref: 4/126. Konu: TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK YAYINLANMIŞTIR

SİRKÜLER İstanbul, 22.07.2015 Sayı: 2015/126 Ref: 4/126. Konu: TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK YAYINLANMIŞTIR SİRKÜLER İstanbul, 22.07.2015 Sayı: 2015/126 Ref: 4/126 Konu: TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK YAYINLANMIŞTIR 15.07.2015 tarih ve 29417 sayılı Resmi Gazete de Ticari İletişim

Detaylı

Bilgi Formları ve Ticari Elektronik İleti Gönderimi ile İlgili Bilgilendirme

Bilgi Formları ve Ticari Elektronik İleti Gönderimi ile İlgili Bilgilendirme Bilgi Frmları ve Ticari Elektrnik İleti Gönderimi ile İlgili Bilgilendirme Sn dönemde bazı bayilerimiz yasam kapsamına uygun lmayan elektrnik gönderileri dlayısıyla aldığımız şikayet ve cezaların artması

Detaylı

E-Ticaret Kanunu - AB E-Ticaret Yönergesi

E-Ticaret Kanunu - AB E-Ticaret Yönergesi E-Ticaret Kanunu - AB E-Ticaret Yönergesi Beste BULUT İstanbul, 2016 İÇİNDEKİLER KISALTMALAR... 2 GİRİŞ... 3 I. BİLGİ VERME YÜKÜMLÜLÜĞÜ... 4 II. SİPARİŞ... 5 III. TİCARİ İLETİŞİME İLİŞKİN ESASLAR... 6

Detaylı

Mali Bülten No: 2014/112

Mali Bülten No: 2014/112 ` Mali Bülten No: 2014/112 Vergi/ 6 Kasım 2014 Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Yayımlandı kpmgvergi.com kpmg.com.tr Özet: 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun 5

Detaylı

Metin Tarakçı Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı 05 Haziran 2015

Metin Tarakçı Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı 05 Haziran 2015 Metin Tarakçı Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı 05 Haziran 2015 Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun 5 Kasım 2014 tarihli 29166 Sayılı Resmi Gazetede «Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi

Detaylı

6563 SAYILI YASANIN KABULÜ ILE BIRLIKTE UYGULAMAYA GEÇECEK YASAL DÜZENLEMELER

6563 SAYILI YASANIN KABULÜ ILE BIRLIKTE UYGULAMAYA GEÇECEK YASAL DÜZENLEMELER 6563 SAYILI YASANIN KABULÜ ILE BIRLIKTE UYGULAMAYA GEÇECEK YASAL DÜZENLEMELER Cevdet BOZKURT* 26 1. GIRIŞ 23.10.2014 tarihinde kabul edilen ancak 01.05.2015 tarihinde yürürlüğe girecek olan 6563 Sayılı

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARETTE HİZMET SAĞLAYICI VE ARACI HİZMET SAĞLAYICILAR HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI:

ELEKTRONİK TİCARETTE HİZMET SAĞLAYICI VE ARACI HİZMET SAĞLAYICILAR HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI: TARİH : 28/08/2015 SİRKÜLER NO : 2015/70 ELEKTRONİK TİCARETTE HİZMET SAĞLAYICI VE ARACI HİZMET SAĞLAYICILAR HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI: 5 Kasım 2014 tarihli Resmi Gazetede elektronik ticarete ilişkin

Detaylı

KONU: Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında yayımlanan ikincil mevzuata ilişkin TÜBİSAD Bilişim Sanayicileri Derneği Görüşü

KONU: Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında yayımlanan ikincil mevzuata ilişkin TÜBİSAD Bilişim Sanayicileri Derneği Görüşü 13 Mayıs 2015, İstanbul Ref: KC/İO/MB/15-56 KONU: Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında yayımlanan ikincil mevzuata ilişkin TÜBİSAD Bilişim Sanayicileri Derneği Görüşü T.C. GÜMRÜK

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARETTE SÖZLEŞME VE SİPARİŞLER HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ELEKTRONİK TİCARETTE SÖZLEŞME VE SİPARİŞLER HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ELEKTRONİK TİCARETTE SÖZLEŞME VE SİPARİŞLER HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, hizmet sağlayıcı ve aracı hizmet sağlayıcıların

Detaylı

Veri den Verim e Tanı Bilgilendirme Semineri

Veri den Verim e Tanı Bilgilendirme Semineri Veri den Verim e Tanı Bilgilendirme Semineri 20.03.2015 GÜNDEM I. ELEKTRONİK TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN II. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN TASARISI III. İZİN TOPLAMA KANALLARI I.

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. KARAR : Yetkilendirme Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. KARAR : Yetkilendirme Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi Karar No Gündem Konusu 27.12.2016 2016/DK-YED/517 Posta Gönderilerine İlişkin Güvenlik Tedbirlerine Yönelik Usul ve Esaslar KARAR : Yetkilendirme

Detaylı

6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Çerçevesinde E-ticaret Uygulamaları

6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Çerçevesinde E-ticaret Uygulamaları 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Çerçevesinde E-ticaret Uygulamaları Perakende ve Elektronik Ticaret Dairesi Av. Bahar EMRE Gümrük ve Ticaret Uzmanı 09/01/2017 Kanunun Kapsamı

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi: : 09.07.2015 Karar No : 2015/DK-THD/313 Gündem Konusu : Pazarlama, tanıtım gibi amaçlarla haberleşme yapılmasına ilişkin usul ve esaslar. KARAR

Detaylı

VERBİS. Kişisel Verileri Koruma Kurumu. Veri Sorumluları Sicili. Nedir?

VERBİS. Kişisel Verileri Koruma Kurumu. Veri Sorumluları Sicili. Nedir? VERBİS Kişisel Verileri Koruma Kurumu Veri Sorumluları Sicili 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanun un Veri Sorumluları Sicili başlıklı 16.maddesine göre Kurulun gözetiminde, Başkanlık tarafından

Detaylı

KAYITLI ELEKTRONİK POSTA SİSTEMİNDE MEVCUT DURUM ANALİZİ. Demet KABASAKAL 29.01.2014, İstanbul

KAYITLI ELEKTRONİK POSTA SİSTEMİNDE MEVCUT DURUM ANALİZİ. Demet KABASAKAL 29.01.2014, İstanbul KAYITLI ELEKTRONİK POSTA SİSTEMİNDE MEVCUT DURUM ANALİZİ Demet KABASAKAL 29.01.2014, İstanbul Neden KEP? Standart e-posta hizmetlerine ilave olarak, e-postanın gönderilip gönderilmediğine, Alıcısına ulaşıp

Detaylı

Elektronik Tebligata İlişkin PTT Duyurusu

Elektronik Tebligata İlişkin PTT Duyurusu Elektronik Tebligata İlişkin PTT Duyurusu Elektronik Tebligata ilişkin PTT tarafından yapılan duyuru aşağıdadır: 15 Mart 2018 tarihinde yayınlanan 7101 sayılı kanun doğrultusunda PTT A.Ş'ne Ulusal Elektronik

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 12.04.2016 Karar No : 2016/DK-YED/211 Gündem Konusu : CLI ya İlişkin Düzenlemeler. KARAR : Yetkilendirme Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir

Detaylı

Öncelikle PTT ye göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.

Öncelikle PTT ye göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. Sayın İzmir YMMO; Öncelikle PTT ye göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. 1840 yılından bu yana yürütmekte olduğumuz faaliyetlerimizi sürekli ihtiyaçlar ve zamanın gereklilikleri doğrultusunda

Detaylı

NOTERLİK İŞLEMLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

NOTERLİK İŞLEMLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK TEMMUZ-AĞUSTOS 2015 HUKUK BÜLTENİ NOTERLİK İŞLEMLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK Noterlik İşlemlerinin Elektronik Ortamda Yapılması Hakkında Yönetmelik ( Yönetmelik ) 11/07/2015

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARET BİLGİ SİSTEMİ ( ETBİS ) TEBLİĞİ RGT: 11/08/2017. Mevzuat 14/08/2017. Av. Çağlar Kaçar,

ELEKTRONİK TİCARET BİLGİ SİSTEMİ ( ETBİS ) TEBLİĞİ RGT: 11/08/2017. Mevzuat 14/08/2017. Av. Çağlar Kaçar, ELEKTRONİK TİCARET BİLGİ SİSTEMİ ( ETBİS ) TEBLİĞİ RGT: 11/08/2017 Mevzuat 14/08/2017 Av. Çağlar Kaçar, caglar@kacar.av.tr İÇİNDEKİLER 1 Giriş 1 2 Amaç 1 3 ETBİS nedir? 1 4 ETBİS e Kayıt 1 5 Bildirimi

Detaylı

Elektronik Tebligata İlişkin PTT Duyurusu. Duyuru No: 2019/21 İstanbul

Elektronik Tebligata İlişkin PTT Duyurusu. Duyuru No: 2019/21 İstanbul Elektronik Tebligata İlişkin PTT Duyurusu Duyuru No: 2019/21 İstanbul 16.01.2019 PTT Genel Müdürlüğü tarafından kurumun internet sitesinde 13.12.2018 tarihinde yayımlanan Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi

Detaylı

Abonelik Yenileme ve Bilgilendirme Mesajları Raporu

Abonelik Yenileme ve Bilgilendirme Mesajları Raporu Abonelik Yenileme ve Bilgilendirme Mesajları Raporu Aralık 2012 İçindekiler: 1. MEVCUT DURUM 2. ÖNERİMİZ 3. GEREKÇELER A) Tüketici Memnuniyeti B) Sektöre Etkisi C) Yurtdışı Örnekleri D) Uluslararası Rekabet

Detaylı

VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 464)

VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 464) Maliye Bakanlığından: VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 464) 1. Giriş 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 149 uncu maddesinde kamu idare ve müesseseleri (Kamu hizmeti ifa eden kurum ve kuruluşlar dahil)

Detaylı

GENELGE NO: 15/90 İstanbul,

GENELGE NO: 15/90 İstanbul, GENELGE NO: 15/90 İstanbul,28.12.2015 İlgili Birim Konu İlgi : Yönetim Kurulu Başkanlığı, Genel Müdürlük, Mali İşler / Muhasebe, Hukuk : İnternet Satışı Nedeniyle e-arşiv Uygulamasına Geçiş Zorunluluğu

Detaylı

Sirküler Tarihi: 24.12.2015 Sirküler No : 2015 / 035

Sirküler Tarihi: 24.12.2015 Sirküler No : 2015 / 035 Sirküler Tarihi: 24.12.2015 Sirküler No : 2015 / 035 ELEKTRONİK TİCARET FAALİYETLERİNİN İZLENMESİ ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA BELLİ MÜKELLEF GRUPLARINA SÜREKLİ BİLGİ VERME VE İNTERNETTEN SATIŞI YAPAN MÜKELLEFLER

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ AVRUPA BİRLİĞİ UYUM KOMİSYONU

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ AVRUPA BİRLİĞİ UYUM KOMİSYONU TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ AVRUPA BİRLİĞİ UYUM KOMİSYONU Esas No: 1/488 Tarih: 10.01.2012 Karar No: 3 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanarak Bakanlar Kurulunca

Detaylı

DKY İNŞAAT VE GAYRİMENKUL YATIRIM ANONİM ŞİRKETİ KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA AYDINLATMA BİLDİRİMİ

DKY İNŞAAT VE GAYRİMENKUL YATIRIM ANONİM ŞİRKETİ KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA AYDINLATMA BİLDİRİMİ DKY İNŞAAT VE GAYRİMENKUL YATIRIM ANONİM ŞİRKETİ KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA AYDINLATMA BİLDİRİMİ İşbu Bilgilendirme ve Aydınlatma Bildirim Formu, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARET KANUNU KAPSAMINDA HİZMET SAĞLAYICILARIN BİLGİ VERME YÜKÜMLÜLÜĞÜ

ELEKTRONİK TİCARET KANUNU KAPSAMINDA HİZMET SAĞLAYICILARIN BİLGİ VERME YÜKÜMLÜLÜĞÜ ELEKTRONİK TİCARET KANUNU KAPSAMINDA HİZMET SAĞLAYICILARIN BİLGİ VERME YÜKÜMLÜLÜĞÜ Ufuk ÜNLÜ 25 ÖZ İnternet kullanıcı sayısının gün geçtikçe artması, ticari ilişkilerin de bu ortama kaymasına neden olmuştur.

Detaylı

ÖN BİLGİLENDİRME FORMU

ÖN BİLGİLENDİRME FORMU ÖN BİLGİLENDİRME FORMU İşbu Satış Sözleşmesi Ön Bilgi Formu nun konusu, SATICI' nın, ALICI' ya satışını yaptığı, aşağıda nitelikleri ve satış fiyatı belirtilen ürün/ürünlerin satışı ve teslimi ile ilgili

Detaylı

TRİPOKİ MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ

TRİPOKİ MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ TRİPOKİ MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ MADDE 1 - TARAFLAR SATICI Ticari Ünvanı : Adresi : Telefon : Satıcı Mersis No : Satıcı E-Posta Adresi : ALICI Adı soyadı : Adresi : Telefon : E-Posta: MADDE 2-SÖZLEŞMENİN

Detaylı

Mobil Ödeme Marka Standartları

Mobil Ödeme Marka Standartları Kontrol Listesi Görsel Boyutları Görsel Sıralaması Metin Yerleşimi Mikro Ödeme Logo Görseli Yerleşimi Marka Standartları Örnek Kullanımları Görsel Boyutları Hizalama Eşit Uzaklık Dış Çerçeve Avea, Turkcell

Detaylı

Değerli Üyemiz, 21/02/2011

Değerli Üyemiz, 21/02/2011 Değerli Üyemiz, 21/02/2011 340 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 3568 sayılı Kanun uyarınca yetki almış olup bağımsız çalışan Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. :Abonelere Yapılacak İadelerde Uygulanacak Usul ve Esaslar. : Tüketici Hakları Dairesi Başkanlığının

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. :Abonelere Yapılacak İadelerde Uygulanacak Usul ve Esaslar. : Tüketici Hakları Dairesi Başkanlığının BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 01.03.2018 Karar No : 2018/DK-THD/57 Gündem Konusu :Abonelere Yapılacak İadelerde Uygulanacak Usul ve Esaslar KARAR hazırladığı takrir ve ekleri

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2015 / 82 İST, 25.01.2015

SİRKÜLER NO: POZ-2015 / 82 İST, 25.01.2015 SİRKÜLER NO: POZ-2015 / 82 İST, 25.01.2015 ÖZET: Bazı mükellef gruplarına, elektronik ticaret ve bazı ticari faaliyetlerine ilişkin sürekli bilgi verme yükümlülüğü getirildi. SÜREKLİ BİLGİ VERME YÜKÜMLÜLÜĞÜ

Detaylı

BNP PARIBAS FİNANSAL KİRALAMA A.Ş.

BNP PARIBAS FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. BNP PARIBAS FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. Bir Sözden Daha Fazlası.. 5 Taahhütümüz Değerli müşterimiz, UZMANLIK BNP Paribas Finansal Kiralama A.Ş. dünyasına hızlı ve kolay bir biçimde giriş yaparak tüm fırsatlardan

Detaylı

KURUMSAL BAŞVURU SÖZLEŞMESİ

KURUMSAL BAŞVURU SÖZLEŞMESİ KURUMSAL BAŞVURU SÖZLEŞMESİ 1. TARAFLAR İşbu Sözleşme; a) Türk hukukuna uygun olarak kurulmuş,... adresinde mukim.. (bundan böyle KURUMSAL BAŞVURU SAHİBİ (KBS) olarak anılacaktır) ve, b) Türk hukukuna

Detaylı

MÜŞTERİ EMRİ GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI

MÜŞTERİ EMRİ GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI MÜŞTERİ EMRİ GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI 13-03-POL-002 MAYIS 2015 Versiyon 0. 0 İÇİNDEKİLER I. Politikalar... 3 1. Amaç ve Kapsam... 3 2. Müşteri Emirlerinin Kabulü Ve Gerçekleştirilmesine Yönelik Esaslar...

Detaylı

Şu an gezinmekte olduğunuz internet sitesi Pelicell Telekomünikasyon Anonim Şirketi ne aittir.

Şu an gezinmekte olduğunuz  internet sitesi Pelicell Telekomünikasyon Anonim Şirketi ne aittir. Şu an gezinmekte olduğunuz www.pelicell.com.tr internet sitesi Pelicell Telekomünikasyon Anonim Şirketi ne aittir. Öncelikle belirtmek isteriz ki, aşağıda belirteceğimiz gizlilik politikamıza ilişkin hususların

Detaylı

464 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazetede Yayımlandı

464 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazetede Yayımlandı 464 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazetede Yayımlandı Duyuru No: 2015/80 İstanbul, 28/12/2015 24/12/2015 tarihli ve 29572 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 464 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu

Detaylı

Gerçek Kişiler İçin Kayıtlı Elektronik Posta ve Elektronik Tebligat Hizmeti Ön Başvuru Kılavuzu

Gerçek Kişiler İçin Kayıtlı Elektronik Posta ve Elektronik Tebligat Hizmeti Ön Başvuru Kılavuzu Gerçek Kişiler İçin Kayıtlı Elektronik Posta ve Elektronik Tebligat Hizmeti Şehit Teğmen Kalmaz Cad.No:2 06101 Ulus/Ankara Telefon: (312) 509 50 00 Faks: (312) 309 53 58 Elektronik Ağ: www.ptt.gov.tr www.pttkep.gov.tr

Detaylı

Konu : E-Arşiv uygulamasında belli mükellef gruplarına sürekli bilgi verme yükümlülüğü getirilmiştir.

Konu : E-Arşiv uygulamasında belli mükellef gruplarına sürekli bilgi verme yükümlülüğü getirilmiştir. 28.12.2015 Sirküler, 2015 / 29 Sayın Meslektaşımız; Konu : E-Arşiv uygulamasında belli mükellef gruplarına sürekli bilgi verme yükümlülüğü getirilmiştir. 24.12.2015 tarihli ve 29572 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

İNTERNET ÜZERİNDEN SATIŞ YAPANLARIN E.ARŞİV UYGULAMASINA GEÇME ZORUNLULUĞUNA İLİŞKİN KAPSAM GENİŞLETİLDİ:

İNTERNET ÜZERİNDEN SATIŞ YAPANLARIN E.ARŞİV UYGULAMASINA GEÇME ZORUNLULUĞUNA İLİŞKİN KAPSAM GENİŞLETİLDİ: TARİH : 24/12/2015 SİRKÜLER NO : 2015/94 İNTERNET ÜZERİNDEN SATIŞ YAPANLARIN E.ARŞİV UYGULAMASINA GEÇME ZORUNLULUĞUNA İLİŞKİN KAPSAM GENİŞLETİLDİ: 433 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde elektronik

Detaylı

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Aydınlatma Metni

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Aydınlatma Metni Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Aydınlatma Metni Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunları ve Hukuk Araştırmaları Derneği İşbu Aydınlatma Metni, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Detaylı

MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 5) DE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 5) DE DEĞİŞİKLİK YAPILDI Sirküler Rapor 20.11.2013/199-1 MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 5) DE DEĞİŞİKLİK YAPILDI ÖZET : Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliği (Sıra No: 10) ile Mali Suçları Araştırma

Detaylı

BAŞVURU İŞLEMLERİ. Kurumsal Başvurular İçin;

BAŞVURU İŞLEMLERİ. Kurumsal Başvurular İçin; Elektronik Tebligat (e-tebligat) Kimler İçin Zorunludur? 7201 sayılı Tebligat Kanunu nun 7. Maddesinde yapılan değişiklik ile Anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlere elektronik

Detaylı

Red Business %47 İndirim Kampanyası - 12 Ay Taahhütnamesi

Red Business %47 İndirim Kampanyası - 12 Ay Taahhütnamesi ye, Red Business %47 İndirim Kampanyası - 12 Ay Taahhütnamesi (kısaca Vodafone ) tarafından sunulan, Red Business %47 İndirim Kampanyası- 12 Ay dan yararlanmak istememiz sebebiyle GSM no ları ve Vodafone

Detaylı

Toplu İleti Gönderimi

Toplu İleti Gönderimi Toplu İleti Gönderimi İK ve Bordro Plus ürünlerinde; personelin doğum günü, işe giriş kutlaması gibi özel tarihlerde çalışanlara e-posta ile kutlama mesajları otomatik olarak gönderilebilir. Bu işlem Sicil

Detaylı

AK-TAŞ DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ İNTERNET SİTESİ GİZLİLİK POLİTİKASI

AK-TAŞ DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ İNTERNET SİTESİ GİZLİLİK POLİTİKASI AK-TAŞ DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ İNTERNET SİTESİ GİZLİLİK POLİTİKASI 01.01.2018 Sayfa: 1/7 AK-TAŞ DIŞ TİCARET A.Ş. DOKÜMAN BİLGİ FORMU Doküman İsmi: Ak-taş Dış Ticaret A.Ş. İnternet Sitesi Gizlilik Politikası

Detaylı

T.C. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU Tarih : BAŞKANLIĞI Sayı :

T.C. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU Tarih : BAŞKANLIĞI Sayı : T.C. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU Tarih : 24.08.2016 BAŞKANLIĞI Sayı : 16-016 Konu: Kurum tarafından son dönemde yapılan düzenlemeler İlgi (a): 11.06.2016 tarihinde yayınlanan Elektronik Haberleşme

Detaylı

Çalışmanın devamında Yönetmelik in İş Kanunu na kıyasen farklılık taşıyan maddeleri değerlendirilmiştir:

Çalışmanın devamında Yönetmelik in İş Kanunu na kıyasen farklılık taşıyan maddeleri değerlendirilmiştir: BİR AVUKAT YANINDA, AVUKATLIK ORTAKLIĞINDA VEYA AVUKATLIK BÜROSUNDA ÜCRET KARŞILIĞI BİRLİKTE ÇALIŞAN AVUKATLARIN ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK KAPSAMINDAKİ DÜZENLEMELERİN 4857 SAYILI İŞ KANUNUNA

Detaylı

SİRKÜLER. Tarih : No : 2015/81

SİRKÜLER. Tarih : No : 2015/81 SİRKÜLER Tarih : 25.12.2015 No : 2015/81 Bu Sirkülerimiz; E-Arşiv Uygulamasına Geçiş Ve Sürekli Bilgi Verme Zorunluluğu Getirilenlere İlişkin 464 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Hakkında Olacaktır.

Detaylı

ENERJİSA ENERJİ ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA ÇAĞRI

ENERJİSA ENERJİ ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA ÇAĞRI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA ÇAĞRI Yönetim Kurulumuzun 15 Şubat 2019 tarih 174 no lu kararı ve Şirketimiz Esas Sözleşmesinin 13. maddesi gereğince 2018 Yılı Ortaklar Olağan

Detaylı

ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ 1. GİRİŞ: Son yıllarda bilişim teknolojilerinde meydana gelen gelişmeler ekonomik ve ticari alanı ve bu alanları düzenleyen hukuki yapıyı da büyük ölçüde etkilemiş, hukuki işlemlerin

Detaylı

413 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2012/15

413 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2012/15 İstanbul, 20.01.2012 413 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2012/15 20.01.2012 tarih ve 28179 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 413 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği

Detaylı

E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları

E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları Bu derste neler öğreneceğiz? E-posta Nedir? Hangi amaçla kullanılır? Yararları nelerdir? Anında mesajlaşma yazılımı nedir? Anında mesajlaşma yazılımlarını

Detaylı

Vodafone Kurumsal İnternet Paketleri %50 İndirim Kampanyası Taahhütnamesi

Vodafone Kurumsal İnternet Paketleri %50 İndirim Kampanyası Taahhütnamesi ye, (kısaca Vodafone ) tarafından sunulan, Kurumsal İnternet Paketleri %50 İndirim Kampanyası ndan yararlanmak istememiz sebebiyle GSM no ları ve Vodafone Tip Abonelik Sözleşmesi imza tarihleri EK-2 de

Detaylı

FİNANSAL HİZMETLERE İLİŞKİN MESAFELİ SÖZLEŞMELER YÖNETMELİĞİ YAYIMLANDI

FİNANSAL HİZMETLERE İLİŞKİN MESAFELİ SÖZLEŞMELER YÖNETMELİĞİ YAYIMLANDI FİNANSAL HİZMETLERE İLİŞKİN MESAFELİ SÖZLEŞMELER YÖNETMELİĞİ YAYIMLANDI Finansal Hizmetlere İlişkin Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği, 31.01.2015 tarihli ve 29253 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.

Detaylı

JANTSA JANT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN PAY SAHİPLERİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI ÇAĞRISI

JANTSA JANT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN PAY SAHİPLERİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI ÇAĞRISI JANTSA JANT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN PAY SAHİPLERİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI ÇAĞRISI Şirketimizin Olağan Genel Kurul Toplantısı, 2015 yılı faaliyetleri ile ilgili olarak

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARETTE SÖZLEŞME VE SİPARİŞLER HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI TELKODER GÖRÜŞLERİ

ELEKTRONİK TİCARETTE SÖZLEŞME VE SİPARİŞLER HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI TELKODER GÖRÜŞLERİ ELEKTRONİK TİCARETTE SÖZLEŞME VE SİPARİŞLER HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI TELKODER GÖRÜŞLERİ 25.05.2015 Yönetmeliği Geneline İlişkin Görüş ve Değerlendirmeler Taslak Yönetmeliğin esasen Mesafeli Satışlar

Detaylı

- KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI MEVZUATINA UYUM İÇİN YAPILMASI GEREKENLER HAKKINDA HUKUK BÜLTENİ-

- KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI MEVZUATINA UYUM İÇİN YAPILMASI GEREKENLER HAKKINDA HUKUK BÜLTENİ- - KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI MEVZUATINA UYUM İÇİN YAPILMASI GEREKENLER HAKKINDA HUKUK BÜLTENİ- I. GENEL BİLGİLER CD de, Server da depolanması, anılan verilerle başkaca hiçbir işlem yapılmasa da bir 1

Detaylı

Mobil Pazarlama, İnteraktif SMS ve Toplu SMS Genel Teklifi

Mobil Pazarlama, İnteraktif SMS ve Toplu SMS Genel Teklifi Mobil Pazarlama, İnteraktif SMS ve Toplu SMS Genel Teklifi 26 Ocak 2015 Mobil Pazarlama Mobil cihaz aracılığı ile herhangi bir ağ üzerinden karşılıklı olarak kullanıcılarla iletişime geçildiği uygulamaların

Detaylı

Kayıtlı e-posta (KEP) güvenli e- posta hizmetidir ve bu yönü ile standart e- posta sistemlerinden ayrılır.

Kayıtlı e-posta (KEP) güvenli e- posta hizmetidir ve bu yönü ile standart e- posta sistemlerinden ayrılır. İçindekiler Kayıtlı E- Posta (KEP) Nedir?... 2 Kayıtlı E- Posta (KEP) Hizmetini Kimler Sunar?... 2 Kayıtlı E- Posta Özellikleri Nelerdir?... 2 Kayıtlı E- Posta Neden Güvenli ve Hukuken Geçerlidir?... 3

Detaylı

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ye, (kısaca Vodafone ) tarafından sunulan, Red Business İndirim Kampanyası ndan yararlanmak istememiz sebebiyle GSM no ları ve Vodafone Tip Abonelik Sözleşmesi imza tarihleri EK-2 de belirtilen hatlarımız

Detaylı

TNB E-İMZA, TNB Elektronik İmza A.Ş. adı ile Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuştur. Elektronik İmza hizmeti vermektedir, Aynı zamanda

TNB E-İMZA, TNB Elektronik İmza A.Ş. adı ile Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuştur. Elektronik İmza hizmeti vermektedir, Aynı zamanda TNB E-İMZA, TNB Elektronik İmza A.Ş. adı ile Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuştur. Elektronik İmza hizmeti vermektedir, Aynı zamanda E-İmza ya bağlı olarak Katma Değerli servislerde sunmaktadır.

Detaylı

KAYITLI ELEKTRONİK POSTA SİSTEMİ & e-tebligat. Demet KABASAKAL 13.05.2014, Ankara

KAYITLI ELEKTRONİK POSTA SİSTEMİ & e-tebligat. Demet KABASAKAL 13.05.2014, Ankara KAYITLI ELEKTRONİK POSTA SİSTEMİ & e-tebligat Demet KABASAKAL 13.05.2014, Ankara Mevcut İhtiyaç Güvenli ve hukuken geçerli e-belge oluşturulabiliyor. (e-imza) Ancak teknik olarak güvenli ve hukuki olarak

Detaylı

Toplu İnternet Paketleri 5+ İndirim Kampanyası - 12 Ay Taahhütnamesi

Toplu İnternet Paketleri 5+ İndirim Kampanyası - 12 Ay Taahhütnamesi ye, (kısaca Vodafone ) tarafından sunulan, Toplu İnternet Paketleri 5+ İndirim Kampanyaları (12 Ay) dan yararlanmak istememiz sebebiyle GSM no ları ve Vodafone Tip Abonelik Sözleşmesi imza tarihleri EK-2

Detaylı

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ web uygulamaları Üyelik Koşulları; TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (Tebliğ

Detaylı

Mobilişim Ltd. Hakkında...

Mobilişim Ltd. Hakkında... Mobilişim Ltd. Hakkında... Türkiye piyasasında genç, dinamik, ciddi ve lider bir Mobil iletişim firmasıyız. 2004 yılından bu yana sizlerle birlikte gelişiyor ve büyüyoruz. "Amacımız Türkiye'de Mobil iletişimi

Detaylı

E-TİCARET ve MESAFELİ SÖZLEŞMELER

E-TİCARET ve MESAFELİ SÖZLEŞMELER E-TİCARET ve MESAFELİ SÖZLEŞMELER E-Ticaret Şirketleri E-Ticaret projelerinde ilk olarak kurulacak olan şirketin türünü belirlemek önem arz etmektedir. E-Ticaret şirketlerinin sermaye şirketi, yani limited

Detaylı

E-TİCARETTE KONAKLAMA REZERVASYON SİTELERİ

E-TİCARETTE KONAKLAMA REZERVASYON SİTELERİ E-TİCARETTE KONAKLAMA REZERVASYON SİTELERİ Tüm hakları saklıdır E-TİCARETTE KONAKLAMA REZERVASYON SİTELERİ Artık bir oteli telefonla arayarak rezervasyon yaptırmak nadir kullanılan bir yöntem haline dönüştü.

Detaylı

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ye, (kısaca Vodafone ) tarafından sunulan, Red Business %50 İndirim Kampanyası ndan yararlanmak istememiz sebebiyle GSM no ları ve Vodafone Tip Abonelik Sözleşmesi imza tarihleri EK-2 de belirtilen hatlarımız

Detaylı

Sirküler No : 2015/76 Sirküler Tarihi : 25.12.2015

Sirküler No : 2015/76 Sirküler Tarihi : 25.12.2015 Sirküler No : 2015/76 Sirküler Tarihi : 25.12.2015 Konu : İnternet üzerinden mal ve hizmet satışı yapan ve 2015 ve müteakip hesap dönemlerinde brüt satış hasılatları 5 Milyon TL ve üzerinde olan mükelleflere

Detaylı

Kamu Kurumları ve Tebligat Çıkarmaya Yetkili Merciler İçin Kayıtlı Elektronik Posta ve Elektronik Tebligat Hizmeti Ön Başvuru Kılavuzu

Kamu Kurumları ve Tebligat Çıkarmaya Yetkili Merciler İçin Kayıtlı Elektronik Posta ve Elektronik Tebligat Hizmeti Ön Başvuru Kılavuzu Kamu Kurumları ve Tebligat Çıkarmaya Yetkili Merciler İçin Kayıtlı Elektronik Posta ve Elektronik Tebligat Hizmeti Şehit Teğmen Kalmaz Cad.No:2 06101 Ulus/Ankara Telefon: (312) 509 50 00 Faks: (312) 309

Detaylı

KAYITLI ELEKTRONİK POSTA

KAYITLI ELEKTRONİK POSTA KAYITLI ELEKTRONİK POSTA Kayıtlı elektronik posta hizmet sağlayıcıları aracılığıyla elektronik iletilerin uluslararası standartlarda ve teknik olarak güvenli bir şekilde yapılmasına imkan sağlayan ve elektronik

Detaylı

İş bu sözleşme kapsamında ALICI caddeonline.com internet sitesinden sipariş veren

İş bu sözleşme kapsamında ALICI caddeonline.com internet sitesinden sipariş veren MADDE 1: TARAFLAR 1.1.SATICI: Ünvanı : caddeonline.com Mail: info@caddeonline.com 1.2 ALICI: İş bu sözleşme kapsamında ALICI caddeonline.com internet sitesinden sipariş veren kişidir. ALICI nın, üye olurken

Detaylı

DESTEK KIRTASİYE TİC. LTD. ŞTİ. E-BAYİ SÖZLEŞMESİ. 1. Taraflar

DESTEK KIRTASİYE TİC. LTD. ŞTİ. E-BAYİ SÖZLEŞMESİ. 1. Taraflar DESTEK KIRTASİYE TİC. LTD. ŞTİ. E-BAYİ SÖZLEŞMESİ 1. Taraflar Bir taraftan, GÜLLÜBAĞLAR MAH. ANKARA CAD. MUAZZAM SOK. NO:2/1 DÜKKAN NO:4 PENDİK /İSTANBUL adresinde mukim DESTEK KIRTASİYE TİC. LTD. ŞTİ.

Detaylı

KEFALET VE HESAP REHNİ ŞÖZLEŞMESİ. Kefil ve Rehin Veren (Bundan böyle Kefil ve Rehin Veren veya Kefil veya Rehin Veren olarak anılacaktır.

KEFALET VE HESAP REHNİ ŞÖZLEŞMESİ. Kefil ve Rehin Veren (Bundan böyle Kefil ve Rehin Veren veya Kefil veya Rehin Veren olarak anılacaktır. KEFALET VE HESAP REHNİ ŞÖZLEŞMESİ Kefil ve Rehin Veren :. (Bundan böyle Kefil ve Rehin Veren veya Kefil veya Rehin Veren olarak anılacaktır.) Alacaklı Müşteri Kefalet ve Rehin Miktarı : TÜRKİYE FİNANS

Detaylı

TÜKETİCİ KREDİSİ EK SÖZLEŞMESİ. Kredi Tipi

TÜKETİCİ KREDİSİ EK SÖZLEŞMESİ. Kredi Tipi Başvuru Bilgileri Başvuru No Ad TCKN İletişim Bilgileri Ev Adresi İş Adresi Cep Telefonu İş Telefonu Ev Telefonu İletişim Telefonu İletişim Adresi İletişim Eposta Adresi KEP Adresi TÜKETİCİ KREDİSİ EK

Detaylı

ÜCRETLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU:

ÜCRETLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU: 1.ÜRÜNE AİT BİLGİLER: ÜCRETLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU: Ürünün Adı /Tanımı Finansmanın Tutarı (Bankaca Ödenen Tutar) Finansmanın Para Cinsi Finansman Vadesi (ay) Aylık Akdî Kâr Oranı (Net Basit) Yıllık

Detaylı

Vodafone İş Ortağım Red Business %50 İndirim Kampanyası Taahhütnamesi

Vodafone İş Ortağım Red Business %50 İndirim Kampanyası Taahhütnamesi ye, (kısaca Vodafone ) tarafından sunulan, Red Business %50 İndirim Kampanyası ndan yararlanmak istememiz sebebiyle GSM no ları ve Vodafone Tip Abonelik Sözleşmesi imza tarihleri EK-2 de belirtilen hatlarımız

Detaylı

Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi

Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi Elektronik Ticarette Kayıt Dönemi Elektronik ticaretin yaygınlaşması ile birlikte Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından elektronik ticaretin düzenlenmesine dair yeni düzenlemeler çıkarılmaktadır. Yayımı

Detaylı

MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ

MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ MADDE 1 - KONU İşbu Mesafeli Satış Sözleşmesi nin ( Sözleşme ) konusu, Satıcı nın, Alıcı ya (Tüketici ye) satışını yaptığı, aşağıda nitelikleri ve satış fiyatı belirtilen ürünün

Detaylı

MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; elektronik ortamda yapılacak tebligatlara ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; elektronik ortamda yapılacak tebligatlara ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Resmi Gazete Tarihi: 19.01.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28533 ELEKTRONİK TEBLİGAT YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; elektronik

Detaylı