SERVET ÜZERİNDEN ALINAN VERGİLER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SERVET ÜZERİNDEN ALINAN VERGİLER"

Transkript

1 ANKARA SERBEST MUHASEBECİ VE MALİ MÜŞAVİRLER ODASI SERVET ÜZERİNDEN ALINAN VERGİLER MART 2013 M. Aykut KELECİOĞLU E. Gelirler Başkontrolörü, YMM

2 SUNUMDA YER ALAN BU SEMBOL GEÇMİŞ YILLARDA ÇIKAN SINAV SORULARINI İŞARET ETMEKTEDİR. GEÇMİŞ YILLARDA ÇIKAN SORULARIN TEKRAR SORULABİLECEĞİNİ / SORULDUĞUNU GÖZDEN UZAK TUTMAYINIZ

3 SERVET ÜZERİNDEN ALINAN EMLAK VERGİSİ VERGİLER MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ VERASET VE İNTİKAL VERGİSİ

4 VERASET VE İNTİKAL VERGİSİ

5 Veraset ve intikal vergisi, servet üzerinden alınan bir vergidir. Özel mülkiyet ve miras haklarının geçerli olduğu ülkelerin hemen hepsinde yaygın bir şekilde uygulanmakta olup, devletin şahsi mülkiyetten pay alması esasına dayanmaktadır. Ülkemizde uygulanan veraset ve intikal vergisiyle, servet transferlerinin vergilendirmesini amaçlanmaktadır. Bu nedenle bu vergi sadece miras suretiyle vaki ölüme bağlı intikalleri değil, yaşayan kişilerin yaptıkları tüm ivazsız intikalleri de kapsamaktadır.

6 Türkiye de veraset ve intikal vergisi ilk defa 1926 yılında uygulanmaya başlanmış ve günümüze kadar birçok değişikliğe uğramış olmasına karşın özünü ve temel mantığını korumuştur.ancak, Türkiye de vergi gelirleri içinde veraset ve intikal vergisinin payı oldukça düşük düzeylerde kalmaktadır. Veraset ve intikal vergisi beyana dayanan bir vergidir. Ancak, beyan esasına dayanmasına rağmen, bazı özellikleri nedeniyle beyana dayanan diğer vergi türlerinden ayrılmakta, verginin tarhı mutlak suretle bir idari tahkikat ve incelemeye ihtiyaç göstermektedir.

7 VİV NİN KONUSU T.C. TABİYETİNDE BULUNAN KİŞİLERE AİT MALLAR (Nerede olursa olsun) TÜRKİYE DE BULUNAN MALLAR (Şahıs ister TC. vatandaşı ister yabancı uyruklu olsun) T.C. TABİYETİNDE BULUNANLARIN YABANCI MEMLEKETLERDE ELDE ETTİKLERİ MALLAR VERASET YOLUYLA VEYA İVAZSIZ BİR ŞEKİLDE BİR KİŞİDEN DİĞERİNE İNTİKAL ETMİŞSE

8 VİV NİN KONUSU Ancak, Türkiye Cumhuriyeti tabiiyetindeki bir kişinin, Türkiye dışındaki malını veraset yoluyla veya ivazsız bir şekilde iktisap eden ve Türkiye de ikametgahı bulunmayan yabancı şahıslar bu verginin mükellefi olmazlar. Maddi ve manevi bir zarar mukabili verilen tazminatlar ivazsız sayılmaz.

9 PROMOSYON ÖDEMELERİNİN VİV KARŞISINDAKİ DURUMU Bankalar, kendilerinden maaş alan personele kredi temin etme, kredi kartı verme, havale ve EFT işlemlerinin yapılması gibi bankacılık işlemlerinin bankalarında gerçekleştirilmesini sağlamak suretiyle ve hesaplardaki atıl parayı kullanarak ticari faaliyetlerini genişletmeyi ve ticari kazanç elde etmeyi amaçlamaktadır. Dolayısıyla, bankalar tarafından yapılan protokol çerçevesinde söz konusu kurumlarda çalışan personele promosyon adı altında yapılan ödemeler ivazsız bir intikal niteliği taşımadığından, veraset ve intikal vergisi kapsamında değerlendirilemez. (4 NUMARALI VİV SİRKÜLERİ)

10 MUAFİYETLER /KURUM VE KURULUŞLARINA TANINAN Amme idareleri, emekli ve yardım sandıkları, sosyal sigorta kurumları, umumi menfaate hadim cemiyetler, siyasi partiler ve bunlara ait olan veya bunların aralarında kurdukları teşekküllerden kurumlar vergisine tabi olmayanlar ile bu sayılanlar dışında kalan hükmi şahıslara ait olup umumun istifadesi için ilim, araştırma, kültür, sanat, sıhhat, eğitim, din, hayır, imar, spor gibi maksatlarla kurulan teşekküllerin veraset ve intikal vergisinden muaf olacakları belirtilmiştir.

11 DERNEKLERE G. MENKUL BAĞIŞLANMASI VİVK nun 3/b maddesinde belirtilen kuruluşların muafiyetten yararlanabilmeleri umumun menfaatine hizmet maksadıyla kurulmuş olmaları koşuluna bağlanmıştır. Bu amaçları gerçekleştirmek için kurulmuş derneklerin bu nitelikleri devam ettiği sürece, yapılacak bağış ve yardımlar VİV den istisnadır. Dolayısıyla kamu yararına hizmet veren dernekler ile bu statüde olmamakla beraber umumun istifadesi için ilim, araştırma,kültür, sanat, spor gibi amaçlarla kurulan derneklere yapılan bağış ve yardımlar VİV den istisnadır.

12 MUAFİYETLER / DİPLOMATİK MUAFİYET Yabancı devletlerin Türkiye de bulunan elçi, maslahatgüzar ve konsolosları (fahri konsoloslar hariç) ile elçilik ve konsolosluklara mensup olan ve o devletin tabiiyetinde bulunan memurları ve Türkiye de resmi bir vazifeye memur edilenler ile bu sayılanların aileleri efradı (mütekabiliyet şartıyla) muafiyet kapsamına alınmıştır. Ancak, bu kişiler sadece aşağıda belirtilen intikallerde muafiyetten yararlanabileceklerdir; - Türkiye de ikamet etmeyen yabancılardan veraset yoluyla veya ivazsız surette mal iktisap ederlerse, - Aynı bentte sayılan kişilerden veraset yoluyla veya ivazsız surette mal iktisap ederlerse.

13 İSTİSNALAR a)veraset tariki ile intikal eden ev eşyası ile murise ait zat eşyası ve aile hatırası olarak muhafaza edilen tablo, kılıç, madalya gibi eşya; b) Değerleri 10 uncu maddeye göre belirlenen menkul ve gayrimenkul mallardan evlatlıklar da dahil olmak üzere füruğ ve eşten her birine isabet eden miras hisselerinin 2013 yılı için Türk Lirası, ( Füruğ bulunmaması halinde eşe isabet eden miras hissesinin Türk Lirası ) (Her bir torun için ayrı ayrı-iç Genelge) c) Örf ve adete göre verilmesi mutat bulunan hediye, cihaz, yüzgörümlüğü ve drahomalar (Gayrimenkuller hariç); Bentte yer alan drahoma tabiri, gelinin damada evlenme nedeniyle verdiği hediyeleri veya damadın sermaye birikimi sağlamasını amaçlayan paraları ifade etmektedir. ç) Bilumum sadakalar;

14 İSTİSNALAR d) İvazsız suretle vaki intikallerin (2013 yılı için) Türk Lirası; (Her bir intikal için ayrı ayrı) e) Para ve mal üzerine düzenlenen yarışma ve çelişkiler ile Şans Oyunları Hasılatından Alınan Vergi, Fon ve Payların Düzenlenmesi Hakkında Kanunda tanımlanan şans oyunlarında kazanılan ikramiyelerin Türk Lirası (Her bir yarışma ve çekiliş için ayrı ayrı) f)üçüncü maddenin (a) ve (b) fıkraları şümulüne giren şahısların statüleri gereğince maksatları içinde usulüne uygun olarak yaptıkları yardımlar; g) Amme idare ve müesseseleri ve 3659 sayılı Kanuna tabi müesseseler ve amme menfaatlerine hadim cemiyetlerden veya emekli sandıklarından (veya bu mahiyetteki kurumlardan) dul ve yetimlere bağlanan aylıklarla, bu aylıklar dışında verilen emekli ikramiyeleri ile dul ve yetim evlenme ikramiyeleri ve hizmet müddetlerini doldurmamış bulunanların dul ve yetimlerine aylık yerine toptan yapılan ödemeler ve harb malûlleriyle şehit yetimlerine tekel beyiyelerinden ödenen paralar;

15 İSTİSNALAR h) Harbde veya eşkiya müsademelerinde, manevra ve talimler esnasında veyahut bunlarda aldığı yaralar neticesinde ölen subay, astsubay ve erlerin (Jandarma dahil) kezalik vazife esnasında ölen emniyet mensuplarının füruğu ve eşlerine ve ana ve babalarına intikal eden bütün mallar kıymetinden (b) fıkrasında kabul olunan miktarın bir misli; i) Borçlar Kanununun 242'nci maddesine göre rücu şartı ile yapılan hibelerde bağışlananın bağışlayandan evvel vefatı halinde bağışlayana rücu eden hibe edilmiş mallar; j) Sağlar arasında ivazsız bir tarzda vuku bulan intikaller hariç olmak üzere kuru mülkiyet halinde intikal eden mallar (Kuru mülkiyet halinde kaldığı müddetçe); k) Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınan Vakıflara, kuruluşu için veya kurulduktan sonra tahsis olunan mallar.

16 İSTİSNALAR l) Plaka tahdidi uygulanan illerde Bakanlar Kurulu Kararı ile yetkili kılınan trafik komisyonlarınca ticari plaka satışından elde edilen paralardan, ticari plakalı taşıt sahiplerine dağıtılan miktarlar. m) 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamındaki tescilli taşınmaz kültür varlıklarının veraset ve intikal yoluyla devir ve iktisabına ilişkin işlemler n) Genel bütçeye dahil dairelerle katma bütçeli idareler bütçelerinden kamu iktisadi teşebbüslerine yapılacak iktisadi transferler ve yardımlar

17 VERGİNİN MÜKELLEFİ Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu nun 5. maddesine göre, veraset ve intikal vergisinin mükellefi, veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda mal iktisap eden şahıstır.

18 MATRAH Veraset ve intikal vergisinde matrahı tespit işlemi, diğer vergilere nispeten daha güçtür. Çünkü, muristen intikal eden tereke sadece para gibi nakdi değerlerden oluşmaz. Nakdi değerler dışında kalan malların nakit değerinin bulunması, miras paylaşımı ve bu paylaşım üzerinden hesaplanacak olan veraset ve intikal vergisi matrahının tespiti açısından oldukça önemlidir. Veraset ve intikal vergisi matrahının tespitinde esas itibariyle ikili bir ayrıma gidilmiştir.

19 MATRAH: İLK TARHİYAT-SON TARHİYAT İLK TARHİYAT: Mirasçılar VİVK nunda belirtilen esaslar dahilinde ilk tarhiyat matrahını belirlerler. SON TARHİYAT: İdare ise, beyan edilen ilk tarhiyat matrahına ilave veya eksiltmeler yapmak suretiyle son tarhiyata konu olacak matraha ulaşmaktadır.

20 MATRAH VİVK nun 10. maddesine göre; verginin matrahı;...intikal eden malların Vergi Usul Kanunu na göre bulunan değerleridir. (12. maddede yazılı borç ve masrafların tenzili lazım geldiği taktirde matrah yukarıda yazılı değerlerden bu tenziller yapıldıktan sonra kalan miktardır.) Mükellefler ilk tarhiyatta nazara alınmak üzere veraset ve intikal vergisi mevzuuna giren malları aşağıda belirtilen değerleme ölçülerinden faydalanarak, belirtilmeyenler bakımından ise Vergi Usul Kanununun servetleri değerleme ile ilgili 3. bölümündeki esaslara göre değerlemek ve beyannamelerinde göstermek zorundadırlar. İdare, yukarıdaki esaslara göre beyan edilen bu değerler üzerinden vergiyi beyannamenin verildiği tarihten itibaren en geç 15 gün içinde tarh eder. Tarh edilen vergiler intikal eden malların Vergi Usul Kanunu na göre bulunacak değerlerine göre ikmal edilir.

21 MATRAH Mükellefler tarafından yapılacak ilk tarhiyatta kullanılacak ölçülerin genel olarak mükellefin işini kolaylaştırıcı nitelikte olduğu görülmektedir. İdare tarafından kullanılacak olan ve Vergi Usul Kanunu nun servetleri değerleme bölümünde belirtilen ölçülerin ise daha çok ihtisasa dayalı olduğu görülmektedir. İntikal tarihinden 10 yıl önce tedavüle çıkarılmış olan ve borsada işlem görmeyen hisse senedinin ilk tarhiyatta itibari değerle beyan edilmesine izin verilmesi mükelleflere sağlanan bir kolaylıktır. Ancak, bu hisse senetlerinin idare tarafından yapılacak son tarhiyatta da itibari değerle değerlenmesi düşünülemeyecektir. İdare emsal bedele göre bulacağı değer üzerinden tarhiyatı ikmal edecek; ancak, ceza uygulayamayacaktır. Çünkü, Veraset İntikal Vergisi Kanunu nun 10. maddesi hükmüne göre ceza uygulanabilmesi için mükellef tarafından kullanılan değerleme ölçüleri ile idare tarafından kullanılan değerleme ölçülerinin aynı olması gerekmektedir.

22 DEĞERLEME Değerleme Günü : Vergi Usul Kanunu nun 259. maddesinde değerlemede iktisadi kıymetlerin vergi kanunlarında gösterilen gün ve zamanlarda haiz oldukları kıymetler esas tutulur. denilmek suretiyle değerlemenin tanımı yapılmış; ancak, gününün tespiti, ilgili vergi kanunlarına bırakılmıştır. Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu nda değerleme günü, bu vergiye mevzuu olacak malların değerleme günü miras yoluyla vuku bulan intikallerde mirasın açıldığı, diğer suretle vaki intikallerde malların hukuken iktisap edildiği gündür.

23 DEĞERLEME ÖLÇÜLERİ (Ticari İşletme Bilançosunda Yer Alan Kıymetlerin)

24 DÖNEN VARLIKLAR Kasa Alınan Çekler Bankalar İlk Tarhiyatta Değerleme Ölçüleri Mirasçılar Tarafından Kullanılan İtibari değer ile. Dövizler Merkez Bankası efektif alış kuru ile Mukayyet değer ile. Dövizli çekler Mer. Ban. Döviz alış kuru ile. Mukayyet değer ile. Dövizli çekler, Mer. Ban. döviz alış kuru ile Son Tarhiyatta Değerleme Ölçüleri Vergi İdaresi Tarafından Kullanılan İlk tarhiyattaki değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. MENKUL KIYMETLER Hisse Senetleri Borsaya kayıtlı olanlar en son muamele değeri ile. Kayıtlı olmayan veya kayıtlı olup muamele görmemiş olanlar itibari değer ile Borsaya kayıtlı olanlar borsa değeri, olmayanlar ise emsal bedel ile. Kamu Kes. Tah. Ve Bonoları İtibari değer ile Borsaya kayıtlı olanlar borsa değeri, olmayanlar ise emsal bedel ile. Özel Kesim Tahvil ve Bon. İtibari değer ile. Borsaya kayıtlı olanlar borsa değeri, olmayanlar ise emsal bedel ile. Men. Kıy. Değer. Düş. Karşılığı Bu karşılık dikkate alınmaz. Dikkate alınmaz. Çünkü ilgili men. Kıymetler emsal bedeli ile değerlenmiştir. TİCARİ ALACAKLAR Alacak Senetleri Ve Alıcılar Mukayyet Değer ile. Dövizli senetler, İlk tarhiyattaki değer ile. Mer. Ban. döviz alış kuru ile. Al. Sen. Rees. Reeskont hesaplanabilir. İlk tarhiyattaki değer ile. Şüp. Tic. Al. Şüp. Tic. Al. Karşılığı Mukayyet Değer ile. Dövizli alacaklar, Mer. Ban. döviz alış kuru ile. VUK da belirlenmiş şartları taşıyanlar için karşılık ayrılabilir. İlk tarhiyattaki değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile.

25 İlk Tarhiyatta Değerleme Ölçüleri Mirasçılar Tarafından Kullanılan Son Tarhiyatta Değerleme Ölçüleri Vergi İdaresi Tarafından Kullanılan DİĞER ALACAKLAR Ortaklardan Alacaklar Mukayyet Değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. İştiraklerden Alacaklar Mukayyet Değer ile. Dövizli alacaklar, Mer. Ban. döviz alış kuru ile İlk tarhiyattaki değer ile STOKLAR İlk madde ve Malzeme Maliyet Bedeli ile. Emsal Bedeli ile. Yarı Mamuller Üretim Maliyet Bedeli ile Emsal Bedeli ile. Mamuller Maliyet Bedeli ile Emsal Bedeli ile. Ticari Mallar Maliyet Bedeli ile Emsal Bedeli ile. Diğer Stoklar Maliyet Bedeli ile Emsal Bedeli ile. Stok Değer Düş. Karşılığı Bu karşılık dikkate alınmaz Dikkate alınmaz. Çünkü stoklar emsal bedeli ile değerlenmiştir. Verilen Sipariş Avansları Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. İkinci tarhiyatta kur farkları dikkate alınır.

26 GEL. AY. AİT.GİD.ve.GEL.TAAH. İlk Tarhiyatta Değerleme Ölçüleri Mirasçılar Tarafından Kullanılan Son Tarhiyatta Değerleme Ölçüleri Vergi İdaresi Tarafından Kullanılan Gelecek Aylara Ait Gid Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. Gelir Tahakkukları Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. DİĞER DÖNEN VARLIKLAR Devreden KDV Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. İndirilebilir KDV Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. Diğer KDV Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. Peşin Ödenen Vergiler ve Fonlar Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. İş Avansları Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. DURAN VARLIKLAR MALİ DURAN VARLIKLAR Bağlı Menkul Kıymetler Varsa bosa rayici ile yoksa itibari değer Borsaya kayıtlı olanlar borsa değeri, ile. olmayanlar emsal bedeli ile. Bağlı Men. Kıy. Değ. Düş. Karşılığı Bu karşılık dikkate alınmaz Dikkate alınmaz. Çünkü menkul kıymetler emsal bedeli ile değerlenmiştir. İştirakler İştirak hisse senedi ile temsil ediliyorsa ve Borsaya kayıtlı olanlar borsa değeri, borsada kayıtlıysa borsa değeri,, borsa kayıtlı olmayanlar emsal bedeli ile. İştirak rayici yoksa itibari değer ile. hissesi, hisse senedi ile, temsil İştirak hisse senedi ile temsil edilmiyorsa edilmiyorsa mukayyet değer ile. mukayyet değer İşt.Semaye Payları Taah. Mukayyet Değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile.

27 İlk Tarhiyatta Değerleme Ölçüleri Mirasçılar Tarafından Kullanılan Son Tarhiyatta Değerleme Ölçüleri Vergi İdaresi Tarafından Kullanılan MADDİ DURAN VARLIKLAR Arazi ve Arsalar Emlak Vergisine esas değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. Yeraltı ve Yerüstü düzen. Rayiç bedel ile. Emsal bedelle. Binalar Emlak Vergisine esas değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. Tesis Makine ve Cihazlar Rayiç bedel ile. Emsal bedelle. Taşıtlar Rayiç bedel ile. Emsal bedelle. Demirbaşlar Rayiç bedel ile. Emsal bedelle. Diğer Maddi Duran Varlıklar Rayiç bedel ile. Emsal bedelle. Birikmiş Amortismanlar Dikkate alınmaz. Dikkate alınmaz.çünkü ilgili menkul emsal bedeli ile değerlenmiştir. MADDİ OLMAYAN DURAN VARLIKLAR Haklar Tapu siciline kaydedilen değer ile. Tapuda kaydı yoksa dikkate alınmaz Tapu siciline kayıtlı olanlar bu değerle, kayıtlı olmayanlar emsal değer ile. Şerefiye Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. Kuruluş ve Örgütlenme Giderleri Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. ÖZEL TÜKENMEYE TABİ VARLIKLAR Arama Giderleri Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. Hazırlık ve Geliş.Gid. Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile.

28 ÖZEL TÜKENMEYE TABİ VARLIKLAR İlk Tarhiyatta Değerleme Ölçüleri Mirasçılar Tarafından Kullanılan Son Tarhiyatta Değerleme Ölçüleri Vergi İdaresi Tarafından Kullanılan Arama Giderleri Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. Hazırlık ve Geliş.Gid. Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. GEL.YIL.AİT GİD. ve GEL.TAAH. Gelecek Yıl. Ait Gid. Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. Gelir Tahakkukları Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. DİĞER DURAN VARLIKLAR Gelecek Yıllarda İndirilecek KDV Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. Gelir Tahakkukları Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. Stok Değer Düş.Karş. Dikkate alınmaz. Dikkate alınmaz. Çünkü ilgili menkul emsal bedeli ile değerlenmiştir. KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR MALİ BORÇLAR Banka Kredileri U.V.Kredi Anapara Taksit ve Faizleri Tahvil Anapara Taksit ve Faizleri Mukayyet değer ile. Dövizli olanlar Mer. Ban. Döviz alış kuru ile. Mukayyet değer ile. Dövizli olanlar Mer. Ban. Döviz alış kuru ile. Mukayyet değer ile. Dövizli olanlar Mer. Ban. Döviz alış kuru ile. İlk tarhiyattaki değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile.

29 İlk Tarhiyatta Değerleme Ölçüleri Mirasçılar Tarafından Kullanılan Son Tarhiyatta Değerleme Ölçüleri Vergi İdaresi Tarafından Kullanılan TİCARİ BORÇLAR Satıcılar Mukayyet değer ile. Dövizli olanlar İlk tarhiyattaki değer ile. Mer. Ban. Döviz alış kuru ile. Borç Senetleri Mukayyet değer ile. Dövizli olanlar İlk tarhiyattaki değer ile. Mer. Ban. Döviz alış kuru ile. Borç Senetleri Rees. Reeskont hesaplanabilir. İlk tarhiyattaki değer ile. DİĞER BORÇLAR Ortaklara Borçlar Mukayyet değer ile. Dövizli olanlar İlk tarhiyattaki değer ile. Mer. Ban. Döviz alış kuru ile. İştiraklere Borçlar Mukayyet değer ile. Dövizli olanlar İlk tarhiyattaki değer ile. Mer. Ban. Döviz alış kuru ile. Diğer Borç Senetleri Reeskontu Reeskont hesaplanabilir. İlk tarhiyattaki değer ile. ÖDENECEK VERGİ VE DİĞER YÜKÜMLÜLÜKLER Ödenecek Vergi ve Fonlar Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. Ödenecek Sosyal Güvenlik Kesintileri Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. BORÇ ve GİDER KARŞILIKLARI Dönem Karı Vergi ve Diğer Yük. Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. Karş. Dönem Karının Peşin Öd. Vergi ve Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. Diğ.Yük. Kıdem Tazminatı Karş. Dikkate alınmaz. Dikkate alınmaz. Diğer Borç ve Gid Karş Dikkate alınmaz. Dikkate alınmaz.

30 GEL.AY.AİT.GEL ve GİD.TAAH. İlk Tarhiyatta Değerleme Ölçüleri Mirasçılar Tarafından Kullanılan Son Tarhiyatta Değerleme Ölçüleri Vergi İdaresi Tarafından Kullanılan Gelecek Aylara Ait Gelirler Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. Gider Tahakkukları Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. DİĞER KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR Diğer KDV Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. Sayım ve Tesellüm Fazlaları Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. Diğer Çeşitli Yabancı Kaynaklar Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. UZUN VADELİ YABANCI KAYNAKLAR BANKA KREDİLERİ (Kısa Vadeli Mali Borçlar gibi değerlenir) TİCARİ BORÇLAR (Kısa Vadeli Ticari Borçlar gibi değerlenir) DİĞER BORÇLAR (Kısa Vadeli Diğer Borçlar gibi değerlenir)

31 ÖZKAYNAKLAR ÖDENMİŞ SERMAYE İlk Tarhiyatta Değerleme Ölçüleri Mirasçılar Tarafından Kullanılan Son Tarhiyatta Değerleme Ölçüleri Vergi İdaresi Tarafından Kullanılan Ödenmiş Sermaye Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. Ödenmemiş Sermaye Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. SERMAYE YEDEKLERİ İlk tarhiyattaki değer ile. Hisse Senetleri İhraç Primleri Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. Hisse Senetleri İptal Karları Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. Mad. Duran Var. Yeniden Mukayyet değer ile. Değ.Artışları İştirakler Yeniden Değerleme Artışları Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. Diğer Sermaye Yedekleri Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. KAR YEDEKLERİ Yasal Yedekler Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. Statü Yedekleri Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. Olağanüstü Yedekler Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. Diğer Kar Yedekleri Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. Özel Fonlar Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. GEÇMİŞ YILLAR KARLARI Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. GEÇMİŞ YILLAR ZARARLARI Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile. DÖNEM NET KARI Mukayyet değer ile. İlk tarhiyattaki değer ile.

32 TENZİL OLACAK BORÇLAR Matrahın tayin ve tespitinde indirim kalemi olarak dikkate alınabilecek borç ve masraflar ise şunlardır: (ŞARTLARI) a- Veraset yoluyla vaki intikallerde, murisin ihticaca salih vesikaya dayanan borçları ile vergi borçları, b- İvazsız intikallerde, iktisap edilen malların aynına isabet eden borçlar ile bunlara ilişkin vergi borçları, ( Hibe eden hibe ettiği mala taalluk eden borçları kendi üzerine almış veya öyle taahhüt etmiş ise bu borçlar dikkate alınmaz. ) c- Türkiye Cumhuriyeti tabiiyetindeki şahıslara ait mallardan yabancı memleketlerde bulunanlara ilişkin borçlar ve yabancı memleketlerde bu mallar dolayısıyla alınan Veraset ve İntikal Vergisi, ( bu fıkrada yazılı borçlar ile veraset ve intikal vergileri, beyannamede gösterilen bu kabil malların değerini geçemez. ) d- Cenazenin teçhiz ve tedfini için yapılan masraflar.

33 İHTİLAFLI BORÇLAR Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu nun 13 maddesinde; murisin sağlığında icra dairesine veya mahkemeye intikal etmiş alacak ve borçlarının beyannamede açıkça gösterilmesi şartı ile bu alacak ve borçların vergilerinin tahakkuk ettirilerek tahsillerinin icra dairesi veya mahkemenin vereceği kesin karara kadar tecil olunacağını düzenlenmektedir ANCAK; a- İhtilaflı alacak veya borca ilişkin olarak tahakkuk ve tecil edilmiş verginin; tecil süresi her halükarda 10 yılı aşamayacaktır. Dolayısıyla 10 yıl içerisinde ihtilaf karara bağlanmazsa bu sürenin bitiminde verginin tahsili cihetine gidilmektedir. b- Mükellefler tecil süresi içinde her 6 ayda bir vergi dairesine icra safhasında bulunan veya dava konusu olan alacak ile ilgili bilgi vereceklerdir. Bilgi vermedikleri takdirde tecil edilmiş verginin tahsil işlemlerine derhal başlanacaktır.

34 BEYANNAME KİMLER TARAFINDAN VERİLİR? VİVK nun 7. maddesine göre, veraset veya sair suretle iktisap edilen malların bir beyanname ile bildirilmesi zorunludur. Beyanname aynı kanunun 8. maddesine göre her mükellef tarafından ayrı ayrı veya bütün mirasçılarla müştereken verilebilir. Maliye Bakanlığı VİV de vekaletname ile beyanname verilmesini kabul etmemektedir. (İşlem Yönergesi m.38) Ancak bu düzenleme Danıştay ca iptal edilmiştir. Sulh Hukuk Mahkemesince kayyım olarak atanan kişiler mirasçı adına beyanname verebilir.

35 BEYANNAME VERME ZAMANI 1-Veraset tarikiyle vuku bulan intikallerde; a-) Ölüm Türkiye de gerçekleşmiş ise; mükelleflerin Türkiye de bulunmaları halinde ölüm tarihini takip eden 4 ay içerisinde, mükelleflerin yabancı bir memlekette bulunmaları halinde ölüm tarihini takip eden 6 ay içinde; b-) Ölüm yabancı bir memlekette gerçekleşmiş ise; mükelleflerin Türkiye de bulunması halinde ölüm tarihini takip eden 6 ay içinde, mükellefler ölen kişinin bulunduğu memlekette bulundukları takdirde ölüm tarihini takip eden 4 ay içinde, mükellefler ölen kişinin bulunduğu yerin dışında başka bir yabancı memlekette oldukları takdirde ölüm tarihini takip eden 8 ay içinde; c-) Gaiplik halinde, gaiplik kararının ölüm siciline kaydolunduğu tarihi takip eden 1 ay içinde; 2-Diğer suretle vaki intikallerde malların hukuken iktisap edildiği tarihi takip eden 1 ay içinde, ilgili vergi dairesine beyanname verilir. 3-Gerçek veya tüzel kişilerce düzenlenen yarışma ve çekilişler ile 5602 Sayılı Kanunda tanımlanan şans oyunlarında, yarışma ve çekiliş müsabakalarının yapıldığı günü takip eden ayın 20. günü akşamına kadar,

36 BEYANNAMENİN VERİLECEĞİ VERGİ DAİRESİ Veraset tarikiyle vaki intikallerde ölen kimsenin, diğer suretle vukua gelen intikallerde tasarrufu yapan şahsın ikametgahının hükmi şahıslarda ve diğer teşekküllerde merkezlerinin bulunduğu vergi dairelerine; Muris veya tasarrufu yapan şahsın bu ikametgahı yabancı bir memlekette ise Türkiye deki son ikametgahının bulunduğu vergi dairesine; Muris veya tasarrufu yapan şahıs Türkiye de hiç ikamet etmemiş veya ikametgahı tespit olunamamış ise Maliye Bakanlığı na; Yabancı memleketlerde bulunan mükellefler Türkiye konsolosluklarına, vereceklerdir.

37 VERGİNİN NİSPETİ Matrah Veraset yoluyla intikallerde vergi oranı (yüzde) İvazsız intikallerde vergi oranı (yüzde) İlk lira için 1 10 Sonra gelen lira için 3 15 Sonra gelen lira için 5 20 Sonra gelen lira için Matrahın lirayı aşan bölümü için

38 VERGİNİN NİSPETİ Bir şahsa ana, baba eş ve çocuklarından (evlatlıktan evlat edinenlere yapılan ivazsız intikaller hariç) ivazsız mal intikali halinde vergi, ivazsız intikallere ilişkin tarifede yer alan oranların yarısı uygulanarak hesaplanır sayılı Kanunda tanımlanan şans oyunları ile ve gerçek ve tüzel kişilerce düzenlenen yarışma ve çekilişlerde kazanılan ikramiyelerde oran yüzde 10 olarak uygulanır. İkramiyenin ayni olarak ödenmesi halinde, fatura değeri esas alınır..

39 VERGİNİN ÖDENME ZAMANI Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu nun 19. maddesine göre; veraset ve intikal vergisi, tahakkukundan itibaren (3) yılda ve her yıl Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere iki eşit taksitte (gerçek ve tüzel kişilerce düzenlenen yarışma ve çekilişlerde kazananlara ödenecek ikramiyeler ile 5602 sayılı şans oyunları dolayısıyla dağıtılacak ikramiyelerden kesilen vergiler beyanname verme süresi içinde) ödenir.

40 ZAMANAŞIMI VE MÜKELLEFİYETİN BAŞLANGICI Veraset ve intikal vergisi konusuna giren bir intikalin vergilendirilebilmesi için verginin zamanaşımına uğramamış olması gerekir. Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu nun 20. maddesinde zamanaşımının başlangıcı, vergi alacağının doğmasına değil mükellefiyetin başlangıcına bağlanmıştır. Örneğin 10 yıl önce gerçekleşen bir ivazsız intikal dolayısıyla veraset ve intikal vergisinin doğmuş olmasına rağmen, bu intikal idarenin bilgisine girmemişse tarh zamanaşımı; ancak, idarenin bilgisi dahiline girdiği yılı takip eden yıl başından itibaren işlemeye başlar. O nedenle, veraset ve intikal vergisinde mükellefiyetin başlangıcı; - Beyannamede gösterilen mallar yönünden beyannamenin verildiği tarih, -Beyanname verilmiş olmasına rağmen beyannamede gösterilmeyen mallar ile beyanname verilmeyen hallerde olayın idarece tespit edildiği tarih, -Terekenin tahriri defter tutma veya resmi tasfiye hallerinde mahkemece muamelelerinin ikmal edildiği tarihtir.

41 VERGİYE KARŞI ALINACAK TEMİNAT Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu nun 17. maddesinin ilk fıkrası hükmüne göre; amme idare ve müesseseleri, bankalar, bankerler, kasa kiralayanlar sigorta şirketleri, sair şirket ve müesseseler, mahkemeler ve icra dairelerinde veraset ve intikal vergisinin konusuna giren para ve senedi (tahvil, hisse senedi gibi) bulunan istihkak sahiplerinin, bunlar üzerinde tasarrufta bulunabilmeleri için, öncelikle bu para ve senetlere isabet eden veraset ve intikal vergisinin ödenmiş olduğuna dair bir belgeyi ilgili kuruluşa ibraz etmeleri gerekmektedir. Vergi dairelerince bu belgenin verilebilmesi için mükellefler tarafından aşağıda belirtilen şartların yerine getirilmiş olması gerekmektedir. -Veraset ve intikal vergisi beyannamesinin verilmiş olması, -Belge istenilen para ve senetlerin bu beyannamede gösterilmiş olması, -Tahakkuk eden vergiden para ve senede isabet eden tutar ile vadesi geçmiş taksitlerin ödenmiş olması gerekir. İlgili kuruluşlara belge ibraz etmeyen hak sahiplerinin istihkaklarından bu kuruluşlarca veraset yoluyla intikallerde % 5, ivazsız intikallerde ise %15 oranında vergi karşılığı tevkifat yapıldıktan sonra kalan tutarları alabileceklerdir. Tevkifat yapılmaksızın teminat gösterilmesi suretiyle bu müesseselerde bulunan para veya diğer kıymetlerin serbest bırakılması mümkün değildir.

42 HAYAT SİGORTA POLİÇELERİ KAPSAMINDA YAPILAN ÖDEMELERİN DURUMU (3 NOLU VİV SİRKÜLERİ) 1. BİRİKİMSİZ SİGORTA POLİÇESİ UYGULAMASI Hayat sigorta poliçesine istinaden sigortalının ecelen vefat etmesi sonucu mirasçılarına sigorta şirketince yapılan vefat tazminatı ödemelerinin, terekeye dahil edilerek veraset ve intikal vergisine tabi tutulması gerekir. Sigorta akdinde mirasçı olmayan üçüncü bir şahıs lehdar olarak gösterilmiş ise bu takdirde lehdara ödenecek miktarın tamamı ivazsız iktisap olarak vergiye tabi olacaktır. Ferdi kaza kapsamında bulunan sigortalının kaza sonucu ölümü halinde, sigorta şirketince ödenen tazminat, sigortalının yokluğu nedeniyle yakınlarının uğrayacakları maddi zarar ve manevi ızdırabın sigorta sözleşmesine dayanılarak kısmen olsun tazmini ve telafisi amacını taşıdığından ödenecek sigorta tazminatının yukarıda belirtilen Veraset ve İntikal Vergisi Kanununun 2 nci maddesinin parantez içi hükmüne istinaden vergilendirilmemesi gerekir. Ancak, ferdi kaza sigortası kapsamında bulunan sigortalının üçüncü kişi lehine sigorta sözleşmesi yapması veya böyle bir kişiyi sonradan lehdar tayin etmesi durumunda, sigortalı kişinin kaza sonucu ölümü üzerine sigorta şirketince mirasçı olmayan üçüncü kişiye ödenecek vefat tazminatı maddi ve manevi bir tazminat olarak kabul edilemeyeceğinden, ödenecek miktar ivazsız bir iktisap olarak veraset ve intikal vergisine tabi tutulacaktır.

43 HAYAT SİGORTA POLİÇELERİ KAPSAMINDA YAPILAN ÖDEMELERİN DURUMU 2. BİRİKİMLİ SİGORTA POLİÇESİ UYGULAMASI Bireysel emeklilik sözleşmeleri ve hayat sigorta poliçelerine istinaden sigortalının ecelen veya kazaen vefat etmesi sonucu sigorta şirketince; - Mirasçılara ödenen birikim tutarının terekeye dahil edilerek, - Sigortalının mirasçı olmayan üçüncü kişiyi lehdar tayin etmesi halinde, poliçe lehdarına ödenecek birikim tutarının ivazsız iktisap olarak, (Gelir Vergisi Kanununun 75 inci maddesi kapsamında menkul sermaye iradı olarak vergilendirildikten sonra) veraset ve intikal vergisine tabi tutulması gerekmektedir.

44 HAYAT SİGORTA POLİÇELERİ KAPSAMINDA YAPILAN ÖDEMELERİN DURUMU 3. KARMA SİGORTA POLİÇESİ UYGULAMASI Ölüm, maluliyet ve benzer risklere karşı yapılan riziko teminatları ile birikimli teminatların aynı poliçede gösterilmesi halinde sigorta şirketince yapılan ödemelerin; - Birikimsiz kısmına isabet eden tutarının birikimsiz sigorta poliçelerinde olduğu gibi, - Birikimli kısmına isabet eden tutarının ise birikimli sigorta poliçelerinde olduğu gibi vergilendirilmesi gerekmektedir.

45 CEZA UYGULAMASI Veraset ve intikal vergisinde, vergi ziyaının oluşumundan bahsedilebilmesi için Vergi Usul Kanunu nun 342. maddesinde belirtilen şartların yerine getirilmiş olması gerekmektedir. Söz konusu madde ile Veraset ve intikal vergisine ilişkin mükellefiyetlerde tahakkuk muamelesi yapılmak için beyanname verme süresinin sonundan başlayarak 15 gün beklenir. Beyanname bu süre içinde verilirse vergi ziyaı olmamış sayılır. Ayrıca mükellefe tebliğ edilmek şartı ile yeniden 15 günlük mühlet verilir. Bu hususta da yukarıdaki hüküm cari olur. hükmüne yer verilmiştir. Yukarıda belirtildiği gibi veraset ve intikal vergisinde, beyanname verme süresi, bazı özel haller dışında, veraset yoluyla meydana gelen intikallerde dört ay, ivazsız intikallerde bir aydır. Bu süreler geçtikten sonra beyanname verilmemiş olsa bile V.U.K. nun 342. maddesinde belirtilen 1. ve 2. ek süreler geçmeden vergi ziyaı cezasının uygulanması mümkün bulunmamaktadır.

46 CEZA UYGULAMASI İntikal Eden Servet Unsurlarının Hiç Beyan Edilmemesi veya Beyannamede Eksik Gösterilmesi: VİV uygulamasında vergi ziyaından söz edilebilmesi için; kanuni süre ve bu sürenin bitiminden sonraki 15 günlük birinci ek sürenin geçmesinden sonra mükelleflerin vergi dairesince yazı ile beyana çağrılmaları ve bu suretle kendilerine verilen ikinci 15 günlük ek sürede de beyanda bulunmamış olmaları gerekmektedir. ( V.İ.V.K. İç Genelgesi 2000/1 ) Beyan Dışı Kalan Malların Mükelleflerce Kendiliğinden Beyanı : Beyan dışı kalan mallarını, vergi dairesince beyana çağrı yapılmadan ek beyanname ile beyan eden mükellefler adına vergi ziyaı cezasının kesilmemesi gerekmektedir. ( V.İ.V.K. İç Genelgesi 2000/1 )

47 DEĞERLEME FARKLILIĞINDA CEZA UYGULAMASI Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu nun 10. maddesinin sondan üçüncü fıkrasına göre; İlk tarhiyatta nazara alınmak üzere mükellefler tarafından bu maddedeki esaslara göre beyan edilen miktar ile idarece aynı değerleme ölçülerine göre bulunan miktar arasındaki farka ait vergi (gayrimenkuller hariç) vergi ziyaı cezasının yarısı ile birlikte alınır. İlk tarhiyatla idare tarafından yapılacak son tarhiyat arasında bulunacak farka vergi ziyaı cezasının yarısının uygulanması aşağıdaki şartlara bağlıdır. - Mükellefler, yapacakları değerlemede kanunun 10. maddesinde belirtilen ölçülere uymalıdırlar, - İdare tarafından bulunan farkın, mükellefin kullandığı değerleme ölçüleri kullanılarak bulunmuş olması gerekmektedir. Ayrıca, gayrimenkullerin değerlemesinden bulunacak fark için vergi ziyaı cezası uygulanmayacaktır. Menkul mallar ile gemilere ilişkin değerlemede % 50 ye kadar bulunacak fark için ceza alınmaz. Bu durumda; mükellef beyanı ile vergi idaresince yapılacak değerleme sonucu bulunan matrah farkları, değerleme ölçüsünün farklı olmasından kaynaklanmışsa, vergi ziyaı cezası uygulanmamaktadır.

48 İntikal Eden Servet Unsuru İlk Tarhiyatta Değerleme Ölçüsü Son Tarhiyatta Değerleme Ölçüsü Ceza Durumu Gayrimenkul Emlak Vergisi Değeri Vergi Değeri Rayiç Bedel Mükellef minimum emlak vergisi değeri ile beyanda bulunursa ceza uygulanmayacaktır. Hisse Senedi Borsada kayıtlı ise ölüm tarihine tekaddüm eden üç yıl içindeki en son muamele değeri, kayıtlı değil ise itibari değer, Borsada kayıtlı ise ilk tarhiyattaki değer, kayıtlı değilse emsal bedelle, Borsada kayıtlı olanlar için vergi ziyaı cezasının yarısı uygulanır. Borsada kayıtlı olmayanlar için ceza uygulanmaz. Tahvilat İtibari Değer Emsal Bedel Değerleme ölçüleri farklı olduğu için ceza uygulanmayacaktır. Yabancı Para T.C. Merkez Bankası Döviz Alış Kuru T.C. Merkez Bankası Döviz Alış Kuru Fark olması durumunda ceza uygulanacaktır. Haklar Ticari Sermaye (Bilanço Usulünde) Ticari Sermaye (İşletme Hesabı Esasında) Tescile tabi haklar tapu siciline kaydedilen değer ile tescile tabi olmayanlar ise sıfır değer ile Bilanço kalemlerini değerleme tablosonda gösterilen değerler ile Bilanço kalemlerini değerleme tablosonda gösterilen değerler ile Tescile tabi olanlar tapudaki değer ile olmayanlar emsalbedelle Bilanço kalemlerini değerleme tablosonda gösterilen değerler ile Bilanço kalemlerini değerleme tablosonda gösterilen değerler ile Sadece tescile tabi haklar için ceza uygulanur. Tescile tabi olmayanların değerleme ölçüsü farklı olduğu için ceza uygulanmaz. Aynı değerleme ölçüleri ile değerlenen bilanço kalemlerinde fark olması halinde ceza uygulanacaktır. Aynı değerleme ölçüleri ile değerlenen bilanço kalemlerinde fark olması halinde ceza uygulanacaktır.

49 USULSÜZLÜK CEZALARI Birinci Derece Usulsüzlük Cezası:Vergi Usul Kanunu nun 352.maddesinin I bendinde Veraset ve intikal vergisi beyannamesinin 342 nci maddenin ikinci fıkrasında belirtilen süre içerisinde verilmiş olması. hükmüne yer verilmiştir. Bu durumda, idare tarafından verilen ikinci 15 günlük ek süre içinde veraset ve intikal vergisi beyannamesinin verilmesi halinde uygulanacak usulsüzlük cezası 1. derece usulsüzlük cezası olacaktır. İkinci Derece Usulsüzlük Cezası:Aynı kanunun 352. maddesinin II 1. bendinde yer alan Veraset ve İntikal Vergisi Beyannamelerinin süresinin sonundan başlayarak 342 nci maddenin 1. fıkrasında belirtilen süre içinde verilmiş olması; hükmü gereğince beyannamenin idare tarafından verilen birinci 15 günlük ek süre içinde verilmesi halinde 2. derece usulsüzlük cezası uygulanacaktır. Beyannamenin, Birinci Ek Süre Dolduktan Sonra, İkinci Ek Süre Verilmeden Önce Verilmesi Durumunda Usulsüzlük Cezası: Bu durumda uygulanacak usulsüzlük cezasının hangisi olduğu konusunda tereddütlere düşülmüş ve sorun idare tarafından çıkarılan 1991 / 1 sayılı İç Genelge ile giderilmiştir. Buna göre; beyannamenin, birinci 15 günlük ek süre dolduktan sonra ve idarece ikinci ek sürenin verilmesinden daha önceki bir tarihte verilmesi durumunda uygulanacak usulsüzlük cezasının 2. derece olacağı belirtilmiştir.

50 PİŞMANLIKLA BEYAN Veraset yoluyla veya ivazsız bir şekilde kendilerine mal intikal eden mükelleflerin, beyana çağrı yapılmadan veya beyana çağrı ile verilen ikinci 15 günlük ek süre dolmadan beyanname vermeleri halinde pişmanlık hükümlerinin uygulanması mümkün değildir. Çünkü, bu durumda hem vergi ziyaı oluşmamış hem de mükellef Vergi Usul Kanunu nun 371. maddesinde belirtildiği gibi beyannameyi kendiliğinden değil idarenin çağrısı üzerine vermiştir. Ayrıca idare tarafından mükellefe tanınan ikinci 15 günlük ek süreden sonra beyannamenin verilmesi durumunda yukarıda belirtilen kendiliğinden verme şartı gerçekleşmediği için ( beyannamenin verilmediği idarenin bilgisi dahilinde bulunduğu ) pişmanlıkla beyanname verilemeyecektir. Bu durumda pişmanlık hükümleri, sadece bazı servet unsurlarının düşük değerle gösterilmesi hallerinde ve bu durumun idarece tespitinden önce ek beyanname verilmesi hallerinde uygulanabilecektir.

51 GECİKME FAİZİ Veraset ve intikal vergisi beyannamelerinin Vergi Usul Kanunu nun 342. maddesinde belirtilen ek süreler içinde verilmiş olması halinde, (birinci ek süre ile ikinci ek süre arasında verilenler dahil) vergi ziyaı olmamış sayılır. Dolayısıyla söz konusu beyannameler kanuni süresinde verilmiş sayıldıklarından, bu süre içerisinde verilen beyannameler üzerine yapılan tarhiyatlar için gecikme faizi uygulanmaz. Mükelleflerin kanuni sürede veya Vergi Usul Kanunu nun 342. maddesinde belirtilen süre içerisinde verdikleri veraset ve intikal vergisi beyannamesine göre mükellef beyanı üzerine yapılan ilk tarhiyattan sonra re sen, ikmalen veya idarece tarhiyat yapılmış olması halinde, tarh olunan vergiye ilk tarhiyatın vade tarihinden ikmalen, re sen veya idarece yapılan tarhiyatın tahakkuk tarihine kadar geçen süre için taksit zamanları dikkate alınmak suretiyle gecikme faizi hesaplanmaktadır. idarece beyana çağrılmaları üzerine kendilerine verilen ikinci 15 günlük ek süre içinde beyanname vermeyerek bu süreden sonra söz konusu beyannamelerini vermeleri halinde, mükelleflerin beyanı üzerinden yapılan tarhiyat için gecikme faizi hesaplanır

52 MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ

53 KONU VE MÜKELLEF MTVK nunda yazılı tarifelerde yer alan; a) Karayolları Trafik Kanununa göre trafik şube veya bürolarına kayıt ve tescil edilmiş bulunan motorlu kara taşıtları, b) Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne kayıt ve tescil edilmiş olan uçak ve helikopterler, Motorlu Taşıtlar Vergisine tabidir. Motorlu Taşıtlar Vergisinin mükellefi; trafik sicili ile Ulaştırma Bakanlığınca tutulan sivil hava vasıtaları sicilinde adlarına motorlu taşıt kayıt ve tescil edilmiş olan gerçek ve tüzelkişilerdir.

54 İSTİSNALAR a) Genel ve özel bütçeli idareler, sosyal güvenlik kurumları ile il özel idareleri, belediyeler, köy tüzel kişilikleri ve Türkiye Kızılay Derneği adına kayıt ve tescil edilen taşıtlar (bu idarelere bağlı olup, ayrı tüzel kişiliği olan işletmeler ile özel kanunlarında malları Devlet malı sayılmış olan kuruluşların taşıtları hariç) b) Karşılıklı olmak şartiyle, yabancı devletlerin Türkiye'de bulunan elçilik ve konsolosluklarıyla, elçi, maslahatgüzar ve konsoloslarına (Fahri konsoloslar hariç) ve o devletin uyruğunda bulunan elçilik ve konsolosluk memurlarına ve merkezi Türkiye'de bulunan uluslararası kurullar ile bu kurulların yabancı uyruklu memurlarına ve resmi bir görev için yurda gelen delege ve heyetlere ve bu heyetlere mensup yabancı uyruklu kişilere ait taşıtlar. c) Sakatlık dereceleri % 90 ve daha fazla olan malûl ve engellilerin adlarına kayıtlı taşıtlar ile diğer malûl ve engellilerin, bu durumlarına uygun hale getirilmiş özel tertibatlı taşıtlar. d) tarihli ve 4389 sayılı Bankalar Kanunu hükümlerine göre temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimleri veya hisseleri kısmen veya tamamen Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna intikal eden bankalara, tasfiyeleri Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu eliyle yürütülen müflis bankaların iflâs idarelerine ait taşıtlar.

55 VERGİLEME ÖLÇÜ VE HADLERİ I SAYILI TARİFE: Otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzerleri ile motosikletler YAŞ VE MOTOR SİLİNDİR HACMİ II SAYILI TARİFE: I sayılı tarifenin dışında kalan taşıtlar KAMYON-KAMYONET ÇEKİCİ VB. : YAŞ VE AĞIRLIK OTOBÜS VE BENZERLERİ: YAŞ VE OTURMA YERİ PANELVAN VE MOT. KARAVANLAR : YAŞ VE MOTOR SİLİNDİR HACMİ MİNİBÜS: YAŞ IV SAYILI TARİFE: Uçak ve Helikopterler KİLOGRAM VE YAŞ

56 MÜKELLEFİYETİN BAŞLAMASI VE SONA ERMESİ Motorlu taşıtlar vergisi mükellefiyeti motorlu taşıtların trafik, sicili ile Ulaştırma Bakanlığı tarafından tutulan sivil hava vasıtaları siciline kayıt ve tescili ile başlar. Ancak; a) Takvim yılının ilk altı ayı içinde yeni kayıt ve tescil edilen taşıtlarda kayıt ve tescilin yapıldığı takvim yılı başından, son altı ayı içinde yeni kayıt ve tescil edilen taşıtlarda ise, son altı aylık döneminin başından itibaren, b) Kayıt ve tescilli olup da devir ve temlik sebebiyle kayıt ve tescil yapılan taşıtlarda değişiklik, takvim yılının ilk altı ayında yapılmış ise takip eden son altı aylık dönemin başından; son altı ayında yapılmış ise takip eden takvim yılı başından itibaren, Nazara alınır. Motorlu taşıtların trafik sicili ile Ulaştırma Bakanlığı tarafından tutulan sivil hava vasıtaları siciline ait kayıtlarının silinmesi halinde, silinme takvim yılının ilk altı ayı içinde yapılmış ise ikinci altı aylık dönemin başından, ikinci altı aylık dönem içinde yapılmışsa takip eden takvim yılı başından itibaren mükellefiyet sona erer.

57 TAHAKKUK VE ÖDEME Motorlu taşıtlar vergisi, taşıtların kayıt ve tescilinin yapıldığı yerin vergi dairesi tarafından her yıl Ocak ayının başında yıllık olarak tahakkuk ettirilmiş sayılır. Tahakkuk ettirilen vergi, ayrıca mükellefe tebliğ olunmaz ve vergi tahakkuk ettirilen günde tebliğ edilmiş sayılır. Motorlu taşıtlar vergisi her yıl Ocak ve Temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenir.

58 GİDER KAYDEDİLME HALİ Bu kanuna bağlı I ve IV sayılı tarifelerde yer alan taşıtlardan (ticari maksatla kullanılan uçak, helikopter ile taşıt kiralama faaliyeti ile uğraşanların bu amaçla kiraya verdikleri taşıtlar hariç) alınan vergiler ve cezalar gecikme zamları gelir ve kurumlar vergisi matrahından gider olarak indirilmez. Ancak ticari maksatla kullanılan uçak, helikopter ile taşıt kiralama faaliyeti ile uğraşanların bu amaçla kiraya verdikleri taşıtlar için ödenen MTV nin gider kaydedilmesi mümkündür. II sayılı tarifede yer alan minibüs, panel van ve motorlu karavanlar, otobüs ve benzerleri ile kamyonet, kamyon, çekici ve benzerleri için ödenen MTV, gelir ve kurumlar vergisi matrahının tespitinde gider olarak indirilir.

59 TEŞEKKÜR EDERİZ

60 YARARLANILAN KAYNAKLAR VİVK VUK VİVK İLE İLGİLİ GENEL TEBLİĞLER VİVİ İLE İLGİLİ İÇ GENELGELER A. MURAT YILDIZ, VERASET VE İNTİKAL VERGİSİ REHBERİ,2002 SİRKÜLER RAPOR, TURMOB,HAZIRAN 2002 MTVK MTVK İLE İLGİLİ GENEL TEBLİĞLER

SERVET ÜZERİNDEN ALINAN VERGİLER

SERVET ÜZERİNDEN ALINAN VERGİLER ANKARA SERBEST MUHASEBECİ VE MALİ MÜŞAVİRLER ODASI SERVET ÜZERİNDEN ALINAN VERGİLER MART 2013 M. Aykut KELECİOĞLU E. Gelirler Başkontrolörü, YMM SUNUMDA YER ALAN BU SEMBOL GEÇMİŞ YILLARDA ÇIKAN SINAV SORULARINI

Detaylı

7338 SAYILI VERASET VE NT KAL VERG S KANUNU SAYILI KANUN

7338 SAYILI VERASET VE NT KAL VERG S KANUNU SAYILI KANUN 7338 VERASET VE NT KAL VERG S U 7338 229 7338 VERASET VE NT KAL VERG S U MADDES N N ESK fiekl MADDES N N YEN fiekl Madde 43/13-a stisnalar : Madde 4 - Afla da gösterilen intikaller Veraset ve ntikal Vergisinden

Detaylı

(7338) VERASET VE İNTİKAL VERGİSİ KANUNU (1959) Mevzu, Tabirler, Muafiyet ve İstisnalar Verginin Mevzuu - Madde 1 T.C. tabiiyetinde bulunan şahıslara

(7338) VERASET VE İNTİKAL VERGİSİ KANUNU (1959) Mevzu, Tabirler, Muafiyet ve İstisnalar Verginin Mevzuu - Madde 1 T.C. tabiiyetinde bulunan şahıslara (7338) VERASET VE İNTİKAL VERGİSİ KANUNU (1959) Mevzu, Tabirler, Muafiyet ve İstisnalar Verginin Mevzuu - Madde 1 T.C. tabiiyetinde bulunan şahıslara ait mallar ile Türkiye'de bulunan malların veraset

Detaylı

TÜRK VERGİ SİSTEMİ II

TÜRK VERGİ SİSTEMİ II SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TÜRK VERGİ SİSTEMİ II Hafta 13 Prof. Dr. Habib YILDIZ Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi ne aittir. "Uzaktan Öğretim" tekniğine uygun olarak hazırlanan

Detaylı

Sirküler Rapor / YILINDA UYGULANACAK VERASET VE İNTİKAL VERGİSİ TARİFESİ VE İSTİSNA TUTARLARI

Sirküler Rapor / YILINDA UYGULANACAK VERASET VE İNTİKAL VERGİSİ TARİFESİ VE İSTİSNA TUTARLARI Sirküler Rapor 02.01.2014/14-1 2014 YILINDA UYGULANACAK VERASET VE İNTİKAL VERGİSİ TARİFESİ VE İSTİSNA TUTARLARI ÖZET : 2014 yılında uygulanacak Veraset Ve İntikal Vergisi Kanununda yer alan had ve tarifelerin

Detaylı

2019 YILI ÇEVRE TEMİZLİK-MOTORLU TAŞIT VE VERASET VE İNTİKAL VERGİLERİ

2019 YILI ÇEVRE TEMİZLİK-MOTORLU TAŞIT VE VERASET VE İNTİKAL VERGİLERİ Tarih : 04/01/2019 Sayı : 2019/07 2019 YILI ÇEVRE TEMİZLİK-MOTORLU TAŞIT VE VERASET VE İNTİKAL VERGİLERİ Maliye Bakanlığı yayınladığı Tebliğlerle 2019 yılı Motorlu Taşıt Vergilerini, Belediyelerce Tahsil

Detaylı

YÜKSEL YMM. Yüksel Denetim Danışmanlık ve Yeminli Mali Müşavirlik Limited Şirketi

YÜKSEL YMM. Yüksel Denetim Danışmanlık ve Yeminli Mali Müşavirlik Limited Şirketi YÜKSEL YMM Yüksel Denetim Danışmanlık ve Yeminli Mali Müşavirlik Limited Şirketi Sülün Sokak No : 20 34330 1. Levent / İSTANBUL Tel: 212. 282 9163 Fax: 212. 282 9164 E-mail: info@yukseldenetim.com.tr Konu:

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ENVANTER İŞLEMLERİNE İLİŞKİN TEMEL KAVRAMLAR

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ENVANTER İŞLEMLERİNE İLİŞKİN TEMEL KAVRAMLAR İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ENVANTER İŞLEMLERİNE İLİŞKİN TEMEL KAVRAMLAR 1.1.ENVANTER İŞLEMLERİ KAVRAMI... 2 1.2.ENVANTER KAVRAMI... 3 1.2.1.Envanter İşlemleri... 4 1.2.1.1.Muhasebe Dışı Envanter... 4 1.2.1.2.Muhasebe

Detaylı

İŞLETME AYRINTILI BİLANÇO

İŞLETME AYRINTILI BİLANÇO ÇORLU EĞİTİM VE SPOR VAKFI İŞLETME AYRINTILI BİLANÇO Tarih:22/02/2017 Dönem: 2016 AKTİF () PASİF() Cari Dönem Cari Dönem ---------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

BALIKESİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI/ /12/2012 AYRINTILI BİLANÇOSU

BALIKESİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI/ /12/2012 AYRINTILI BİLANÇOSU AKTİF () I- A- B- C- G- H- DÖNEN HAZIR DEĞERLER KASA ALINAN ÇEKLER BANKALAR VERİLEN ÇEKLER VE ÖDEME EMİRLERİ DİĞER HAZIR DEĞERLER MENKUL KIYMETLER HİSSE SENETLERİ ÖZEL KESİM TAHVİL, SENET VE BONOLARI KAMU

Detaylı

120 Alıcılar 798.608,77 121 Alacak Senetleri - 122 Alacak Senetleri Reeskontu(-) - 126 Verilen Depozito ve Teminatlar - 12 Ticari Alacaklar

120 Alıcılar 798.608,77 121 Alacak Senetleri - 122 Alacak Senetleri Reeskontu(-) - 126 Verilen Depozito ve Teminatlar - 12 Ticari Alacaklar ENERVİS ENERJİ SERVİS SANAYİ VE TİCARET A.Ş. AKTİF (VARLIKLAR) 31.12.2012 1 DÖNEN VARLIKLAR TOPLAMI 1.155.393,33 10 Hazır Değerler 333.817,62 100 Kasa - 101 Alınan çekler - 102 Bankalar 333.817,62 103

Detaylı

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI BÜYÜK MÜKELLEFLER VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI. (Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü)

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI BÜYÜK MÜKELLEFLER VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI. (Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü) T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI BÜYÜK MÜKELLEFLER VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü) Sayı : 64597866-130[24-2015]- 28.07.2017 Konu : Dövize endeksli satışlarda KDV ve KVK uygulaması

Detaylı

İŞLETME AYRINTILI BİLANÇO

İŞLETME AYRINTILI BİLANÇO EKMEK SANAYİ İŞVERENLER SENDİKASI İŞLETME AYRINTILI BİLANÇO Tarih:29/01/2014 Dönem: 2013 AKTİF () PASİF() Cari Dönem Cari Dönem ---------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

TÜRK NİPPON SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL 2012 VE 31 ARALIK 2011 TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR

TÜRK NİPPON SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL 2012 VE 31 ARALIK 2011 TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR VARLIKLAR I. CARİ VARLIKLAR 25.857.944 28.683.097 A. NAKİT VE NAKİT BENZERİ VARLIKLAR 7.921.977 11.378.170 1- Kasa 2.034-2- Alınan Çekler 3- Bankalar 4.089.773 7.639.919 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri

Detaylı

TÜRK NİPPON SİGORTA A.Ş. 31 MART 2015 VE 31 ARALIK 2014 TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR

TÜRK NİPPON SİGORTA A.Ş. 31 MART 2015 VE 31 ARALIK 2014 TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR I. CARİ VARLIKLAR A. NAKİT VE NAKİT BENZERİ VARLIKLAR 41.801.802 19.365.040 1- Kasa 9.428-2- Alınan Çekler 3- Bankalar 32.101.491 11.660.450 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 5- Banka Garantili

Detaylı

Madde 16 - ( tarih ve 4369 sayılı Kanunun 73 üncü maddesiyle tarihinden itibaren yürürlüğe giren şekli)

Madde 16 - ( tarih ve 4369 sayılı Kanunun 73 üncü maddesiyle tarihinden itibaren yürürlüğe giren şekli) MADDE METNİ : MADDE 16 : NİSPETLER Madde 16 - (22.07.1998 tarih ve 4369 sayılı Kanunun 73 üncü maddesiyle 01.08.1998 tarihinden itibaren yürürlüğe giren şekli) Veraset ve İntikal Vergisi aşağıda yazılı

Detaylı

AKSİGORTA A.Ş. Sigorta Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

AKSİGORTA A.Ş. Sigorta Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU AKSİGORTA A.Ş. Sigorta Finansal Rapor Konsolide Olmayan 216-3. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Aksigorta A.Ş. 3.9.216 Tarihi İtibariyle Finansal Tabloları

Detaylı

TÜRK NİPPON SİGORTA A.Ş. 31 ARALIK 2013 VE 31 ARALIK 2012 TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR

TÜRK NİPPON SİGORTA A.Ş. 31 ARALIK 2013 VE 31 ARALIK 2012 TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR I. CARİ VARLIKLAR A. NAKİT VE NAKİT BENZERİ VARLIKLAR 27.362.661 7.457.753 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 21.795.001 3.018.763 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 5- Banka Garantili

Detaylı

TÜRK NİPPON SİGORTA A.Ş. 30 Haziran 2016 VE 31 ARALIK 2015 TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR

TÜRK NİPPON SİGORTA A.Ş. 30 Haziran 2016 VE 31 ARALIK 2015 TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR VARLIKLAR I. CARİ VARLIKLAR A. NAKİT VE NAKİT BENZERİ VARLIKLAR 96.230.312 23.334.912 1- Kasa 5.495 11.922 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 50.286.913 12.673.009 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 5-

Detaylı

TÜRK NİPPON SİGORTA A.Ş. 30 HAZİRAN 2014 VE 31 ARALIK 2013 TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR

TÜRK NİPPON SİGORTA A.Ş. 30 HAZİRAN 2014 VE 31 ARALIK 2013 TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR VARLIKLAR I. CARİ VARLIKLAR A. NAKİT VE NAKİT BENZERİ VARLIKLAR 37.631.184 27.362.661 1- Kasa 6.755-2- Alınan Çekler 3- Bankalar 30.782.743 21.795.001 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 5- Banka Garantili

Detaylı

TÜRK NİPPON SİGORTA A.Ş. 30 HAZİRAN 2018 VE 31 ARALIK 2017 TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR

TÜRK NİPPON SİGORTA A.Ş. 30 HAZİRAN 2018 VE 31 ARALIK 2017 TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR VARLIKLAR I. CARİ VARLIKLAR A. NAKİT VE NAKİT BENZERİ VARLIKLAR 357.368.109 82.361.232 1- Kasa 3.042 3.596 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 274.032.438 35.427.718 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 5-

Detaylı

Sirkülerimizin konusunu 6824 Sayılı Vergi Kanunlarında Gerçekleştirilen Düzenlemeler oluşturmaktadır.

Sirkülerimizin konusunu 6824 Sayılı Vergi Kanunlarında Gerçekleştirilen Düzenlemeler oluşturmaktadır. Vezin Sirküler 2017 016 Sirkülerimizin konusunu 6824 Sayılı Vergi Kanunlarında Gerçekleştirilen Düzenlemeler oluşturmaktadır. KAPSAM : 8/3/2017 tarihli ve 30001 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

TARİHLİ AYRINTILI BİLANÇO

TARİHLİ AYRINTILI BİLANÇO AKTİF (VARLIKLAR) I - DÖNEN VARLIKLAR A - Hazır Değerler 40.091,21 1 - Kasa 816,65 2 - Alınan Çekler 3 - Bankalar 39.274,56 4 - Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri (-) 5 - Diğer Hazır Değerler B - Menkul

Detaylı

Tek Düzen Hesap Planı, Muhasebe Hesap Kodları 1. DÖNEN VARLIKLAR 10. Hazır Değerler 100. Kasa 101. Alınan Çekler 102. Bankalar 103.

Tek Düzen Hesap Planı, Muhasebe Hesap Kodları 1. DÖNEN VARLIKLAR 10. Hazır Değerler 100. Kasa 101. Alınan Çekler 102. Bankalar 103. Tek Düzen Hesap Planı, Muhasebe Hesap Kodları 1. DÖNEN VARLIKLAR 10. Hazır Değerler 100. Kasa 101. Alınan Çekler 102. Bankalar 103. Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri(-) 108. Diğer Hazır Değerler 11. Menkul

Detaylı

TÜRK NİPPON SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL 2017 VE 31 ARALIK 2016 TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR

TÜRK NİPPON SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL 2017 VE 31 ARALIK 2016 TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR I. CARİ VARLIKLAR A. NAKİT VE NAKİT BENZERİ VARLIKLAR 298.255.530 115.690.099 1- Kasa 2.910 15.539 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 248.067.392 43.462.108 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-)

Detaylı

bc. TL MEVDUAT FAİZLERİ : (01/01/2013 Tarihinden itibaren)

bc. TL MEVDUAT FAİZLERİ : (01/01/2013 Tarihinden itibaren) GELİR VERGİSİ STOPAJ ORANLARI (GVK Md.94 ve GEÇİCİ Md. 67) MADDE GVK 94/.a..b. 3 4 5.a. 5.b. 5.c. 5.d. 6.a. 6.b. 7 AÇIKLAMA Yaptıkları serbest meslek isleri dolayısıyla bu isleri icra edenlere yapılan

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Denetimden A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 4.2.3 72.697.782 83.850.008 1- Kasa 14 3.860 17.043 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 72.736.511 83.841.225 4- Verilen Çekler

Detaylı

86 SERİ NO'LU GİDER VERGİLERİ GENEL TEBLİĞ TASLAĞI

86 SERİ NO'LU GİDER VERGİLERİ GENEL TEBLİĞ TASLAĞI 86 SERİ NO'LU GİDER VERGİLERİ GENEL TEBLİĞ TASLAĞI 4/6/2008 tarihli ve 5766 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun[1] 25 inci maddesi

Detaylı

Kavramlar: Emlak Vergileri, Veraset ve İntikal Vergisi, Motorlu Taşıtlar Vergisi

Kavramlar: Emlak Vergileri, Veraset ve İntikal Vergisi, Motorlu Taşıtlar Vergisi SERVETTEN ALINAN VERGİLER Konu Başlığı: Servetten Alınan Vergiler Kavramlar: Emlak Vergileri, Veraset ve İntikal Vergisi, Motorlu Taşıtlar Vergisi Kavramlara İlişkin Açıklamalar: Emlak Vergileri: Bina

Detaylı

ÖNCEKİ DÖNEM AKTİF (VARLIKLAR) 31.12.2012

ÖNCEKİ DÖNEM AKTİF (VARLIKLAR) 31.12.2012 (BAĞIMSIZ DENETİM ÇUMSAN ÇUMRA GIDA SANAYİ VE TİCARET. A.Ş. 31.12.20123 ÖNCEKİ DÖNEM AKTİF (VARLIKLAR) 31.12.2012 I DÖNEN VARLIKLAR A Hazır Değerler 1 Kasa 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 4 Verilen Çekler ve

Detaylı

DERNEK 12/2015 AYRINTILI BİLANÇOSU

DERNEK 12/2015 AYRINTILI BİLANÇOSU AKTİF(VARLIKLAR) DERNEK 12/2015 AYRINT A I-DÖNEN VARLIKLAR 1.923.702,33 A B A-Hazır Değerler 452.021,16 A C 1-Kasa 7.189,99 B C 2-Alınan Çekler 0,00 C C 3-Bankalar 442.553,65 C C 4-Verilen Çekler ve Ödeme

Detaylı

FİBA SİGORTA A.Ş. BİLANÇO

FİBA SİGORTA A.Ş. BİLANÇO FİBA SİGORTA A.Ş. BİLANÇO VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 253,305,608 110,848,280 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 178,350,609 46,043,483 4- Verilen Çekler ve

Detaylı

2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00

2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00 2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00 SORU:1: TANIR Ticaret AŞ nin 31.12.2013 tarihinde düzenlenen genel geçici mizanı ve 31.12.2013

Detaylı

IŞIK SİGORTA A.Ş. 31 MART 2014 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

IŞIK SİGORTA A.Ş. 31 MART 2014 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 164.696.632 180.246.207 1- Kasa - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 149.747.512 163.191.920 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) - -

Detaylı

Geçmiş I- CARİ VARLIKLAR Dipnot

Geçmiş I- CARİ VARLIKLAR Dipnot 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 246.764.728 215.510.556 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 196.571.906 185.279.703 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 164.788.362 171.907.736 1- Kasa 14-2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 148.584.889 155.175.354 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 5- Banka

Detaylı

ANKARA ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmiş)

ANKARA ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmiş) VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 121.197.413 129.963.191 1- Kasa 14 1.418 367 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 107.346.002 98.612.577 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri 14

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Önceki Dönem 31 Aralık 2015 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 511.630.615 400.623.476 1- Kasa 14 539 46 2- Alınan Çekler 3-

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Bağımsız Önceki Dönem 31 Aralık 2017 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 963.567.450 948.408.737 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO : 31 )

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO : 31 ) SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi: 30.12.2008 Sirküler No: 2008/127 MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO : 31 ) 26.12.2008 tarih ve 27092 sayılı Resmi Gazete de Yayımlanan 31 seri nolu Motorlu

Detaylı

VARLIKLAR II- Cari Olmayan Varlıklar A- Esas Faaliyetlerden Alacaklar Sigortacılık Faaliyetlerinden Alacaklar 2- Sigortacılık Faaliyetler

VARLIKLAR II- Cari Olmayan Varlıklar A- Esas Faaliyetlerden Alacaklar Sigortacılık Faaliyetlerinden Alacaklar 2- Sigortacılık Faaliyetler VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 635,898,086.65 583,896,838.74 1- Kasa 14 36,621.14 15,605.84 2- Alınan Çekler 14 12,488.00 3- Bankalar 14 635,861,465.51 583,868,744.90

Detaylı

A) % 100 B) %75 C) %50 D) %40 E) %25

A) % 100 B) %75 C) %50 D) %40 E) %25 Kurumlarda ve Sermaye Piyasasında Vergilendirme www.aktifonline.net 1) Tam mükellef bir anonim şirket, vergi sonrası 100.000 TL olan 2017 yılı kârını nakden dağıtma kararı vermiştir. Şirketin % 20 ortağı

Detaylı

DENİZ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO

DENİZ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 101.043.459 91.329.169 1- Kasa 225 154 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 97.944.157 88.668.652 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 5- Diğer

Detaylı

ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI SOLO BİLANÇO

ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI SOLO BİLANÇO ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI SOLO BİLANÇO I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 83.669.509 1- Kasa 2.812 2- Alınan Çekler 0 3- Bankalar 81.076.375 4- Verilen Çekler

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR Düzenlenmiş Sınırlı Bağımsız Not (2.1.6)) Bağımsız I- Cari Varlıklar Dipnot 30 Haziran 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 455.035.054

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Geçmiş Önceki Dönem I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 192.979.883 155.736.446 1- Kasa 14 203 2.165 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 186.395.687

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR Düzenlenmiş Sınırlı Bağımsız Not (2.1.6)) Bağımsız I- Cari Varlıklar 30 Eylül 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 504.064.044 447.814.449

Detaylı

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL)

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL) VARLIKLAR Dipnot 30.09.2007 31.12.2006 I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 686.426 548.065 1- Kasa 1.119 772 2- Alınan Çekler 0 0 3- Bankalar 685.307 547.293 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL)

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL) VARLIKLAR Dipnot 31.03.2007 31.12.2006 I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 467.618 548.065 1- Kasa 1.299 772 2- Alınan Çekler 0 0 3- Bankalar 466.319 547.293 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

IŞIK SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

IŞIK SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 195.499.009 193.182.892 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 170.270.957 169.408.873 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) -

Detaylı

VERGİ AFFI TAKVİMİ. Bildirme/ Beyan Tarihi. Konu

VERGİ AFFI TAKVİMİ. Bildirme/ Beyan Tarihi. Konu VERGİ AFFI TAKVİMİ Konu Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, İl Özel İdareleri ve Belediyelere olan ve kapsama giren kesinleşmiş borçlar Aşağıdaki Kanunlar gereğince kesilen idari para cezaları,

Detaylı

TMO-TOBB TARIM ÜRÜNLERİ LİSANSLI DEPOCULUK SAN.TİC.AŞ. AYRINTILI BİLANÇOSU (31.12.2014)

TMO-TOBB TARIM ÜRÜNLERİ LİSANSLI DEPOCULUK SAN.TİC.AŞ. AYRINTILI BİLANÇOSU (31.12.2014) TMO-TOBB TARIM ÜRÜNLERİ LİSANSLI DEPOCULUK SAN.TİC.AŞ. AYRINTILI BİLANÇOSU (31.12.2014) AKTİF (VARLIKLAR) CARİ DÖNEM 31.12.2014 I- DÖNEN VARLIKLAR 29.032.201,24 A - Hazır Değerler 26.237.778,29 1 - Kasa

Detaylı

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Usul Grup Müdürlüğü

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Usul Grup Müdürlüğü T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Usul Grup Müdürlüğü Sayı : 11395140-105[229-2012/VUK-1-...]--25513/02/2015 Konu : Tasfiye zararının geçmiş yıl karlarına

Detaylı

VARLIKLAR II- Cari Olmayan Varlıklar A- Esas Faaliyetlerden Alacaklar Sigortacılık Faaliyetlerinden Alacaklar 2- Sigortacılık Faaliyetler

VARLIKLAR II- Cari Olmayan Varlıklar A- Esas Faaliyetlerden Alacaklar Sigortacılık Faaliyetlerinden Alacaklar 2- Sigortacılık Faaliyetler VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 579,235,107.46 443,645,999.64 1- Kasa 14 27,572.45 19,250.24 2- Alınan Çekler 14 5,000.00 11,758.00 3- Bankalar 4.2.3,12.4 579,202,535.01

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR Not (2.1.6)) Önceki Dönem I- Cari Varlıklar 31 Aralık 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 180.246.207 171.907.736 1- Kasa - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 163.191.920 155.175.354 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) - -

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 31 Aralık 2013 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 218.328.596 192.979.883 1- Kasa 14 788 203 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 211.055.473 186.395.687

Detaylı

VARLIKLAR. Dip Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar

VARLIKLAR. Dip Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 10.205.868

Detaylı

S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2017 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.)

S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2017 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.) S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2017 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 760.847.182

Detaylı

S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.)

S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.) S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.) I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 307.075.700 172.765.991

Detaylı

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot 30 HAZİRAN 2017 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR Bağımsız I- Cari Varlıklar 31 Aralık 2016 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 554.636.907 529.124.443

Detaylı

MİLLİ REASÜRANS TÜRK ANONİM ŞİRKETİ ( SİNGAPUR ŞUBESİ DAHİL ) AYRINTILI SOLO BİLANÇO VARLIKLAR

MİLLİ REASÜRANS TÜRK ANONİM ŞİRKETİ ( SİNGAPUR ŞUBESİ DAHİL ) AYRINTILI SOLO BİLANÇO VARLIKLAR VARLIKLAR I- Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 351.751.993,29 1- Kasa 17.379,68 2- Alınan Çekler 46.050,00 3- Bankalar 351.688.563,61 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 5- Diğer Nakit

Detaylı

IŞIK SİGORTA A.Ş. 31 MART 2015 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

IŞIK SİGORTA A.Ş. 31 MART 2015 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. IŞIK SİGORTA A.Ş. TL VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 173.884.215 177.695.461 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler 4.000.000-3- Bankalar 14 153.808.495 160.053.983 4- Verilen Çekler

Detaylı

IŞIK SİGORTA A.Ş. 30 HAZİRAN 2015 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

IŞIK SİGORTA A.Ş. 30 HAZİRAN 2015 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Bağımsız Denetimden A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 172.120.436 177.695.461 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12, 14 152.832.141 160.053.983 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

IŞIK SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL 2014 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

IŞIK SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL 2014 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 178.824.772 180.246.207 1- Kasa - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 159.286.582 163.191.920 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) - -

Detaylı

S.S. ATLAS KARŞILIKLI SİGORTA KOOPERATİFİ 31 ARALIK 2017 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.

S.S. ATLAS KARŞILIKLI SİGORTA KOOPERATİFİ 31 ARALIK 2017 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir. I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.633.731 1- Kasa 705 2- Alınan Çekler 0 3- Bankalar 2.633.026 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 0 5- Banka Garantili ve Üç Aydan Kısa

Detaylı

FİBA SİGORTA A.Ş. BİLANÇO

FİBA SİGORTA A.Ş. BİLANÇO FİBA SİGORTA A.Ş. BİLANÇO VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 96,825,150 1- Kasa - 2- Alınan Çekler - 3- Bankalar 41,615,970 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri - 5- Diğer Nakit

Detaylı

ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ ve TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR

ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ ve TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ 30.06.2012 ve 31.12.2011 TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR I- Varlıklar 30/06/2012 31/12/2011 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 162,386,680 111,266,256

Detaylı

İlişikteki dipnotlar finansal tabloların ayrılmaz bir parçasıdır.

İlişikteki dipnotlar finansal tabloların ayrılmaz bir parçasıdır. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 161.155.596 136.759.082 1- Kasa 3.416 890 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 138.845.108 116.629.038 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri (-)

Detaylı

DENİZ HAYAT SİGORTA A.Ş. 30.06.2008 TARİHLİ AYRINTILI SOLO BİLANÇO. I- CARİ VARLIKLAR Dipnot

DENİZ HAYAT SİGORTA A.Ş. 30.06.2008 TARİHLİ AYRINTILI SOLO BİLANÇO. I- CARİ VARLIKLAR Dipnot VARLIKLAR I CARİ VARLIKLAR A Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 16,761,990 1 Kasa 1,208 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 16,359,427 4 Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri () 5 Diğer Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar

Detaylı

Bereket Sigorta Anonim Şirketi 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço

Bereket Sigorta Anonim Şirketi 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço Tarihi İtibarıyla Bilanço ARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 217.168.514 224.998.162 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 196.349.340 196.919.812 4- Verilen Çekler ve

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Mart 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 701.787.908 634.168.416 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 670.263.584 606.968.203

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 31 Aralık 2014 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 329.752.725 192.979.883 1- Kasa 14 2.079 203 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 316.697.160

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 447.814.449 394.414.565 1- Kasa 14-142 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 261.688.873 238.263.597

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Geçmiş Cari 31 Aralık 2012 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 169.842.323 155.736.446 1- Kasa 14 568 2.165 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 166.945.028

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR Bağımsız I- Cari Varlıklar 31 Mart 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 450.356.015 447.814.449 1- Kasa 14 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

IŞIK SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL 2015 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

IŞIK SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL 2015 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 183.877.069 177.695.461 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12, 14 160.470.088 160.053.983 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 634.168.416 400.623.476 1- Kasa 14 204 46 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 606.968.203 376.688.815

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 154.252.907 148.162.389 1- Kasa 14 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 138.670.963 133.651.828 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 5- Banka

Detaylı

30 HAZİRAN 2018 VE 31 ARALIK 2017 TARİHLERİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.)

30 HAZİRAN 2018 VE 31 ARALIK 2017 TARİHLERİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Bağımsız 31 Aralık 2017 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12, 14 540.502.996 589.738.443 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12, 14 303.143.981 340.823.953 4-

Detaylı

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot 31 MART 2017 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar 31 Mart 2017 31 Aralık 2016 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 516.739.801

Detaylı

S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 31 MART 2017 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.

S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 31 MART 2017 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir. 31 MART 201 TARİHİ İTİBARİYLE VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Not 31 Mart 201 31.12.2016 A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 65.422.068 3.511.126 1- Kasa 14 522 99 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 21.23.244

Detaylı

S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.

S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 42.525.805 59.566.747 1- Kasa 14 1.057 712 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 15.724.816 5.185.303 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri (-) 5-Banka

Detaylı

S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO VARLIKLAR

S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO VARLIKLAR S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 55.766.232 1- Kasa 2.255 2- Alınan Çekler 0 3- Bankalar 42.617.409

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Denetimden Cari Dönem Denetimden Geçmiş 31 Aralık 2014 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 399.876.679 329.752.725 1- Kasa 14 3.009 2.079 2- Alınan

Detaylı

Varlıklar. Bağımsız sınırlı denetimden geçmiş. Bağımsız denetimden geçmiş. 31 Aralık 2011. Dipnot. 30 Haziran 2012

Varlıklar. Bağımsız sınırlı denetimden geçmiş. Bağımsız denetimden geçmiş. 31 Aralık 2011. Dipnot. 30 Haziran 2012 Varlıklar sınırlı I Cari varlıklar A Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 315,516,428 295,254,223 1 Kasa 2 Alınan çekler 3 Bankalar 2.12, 14 259,515,622 251,221,994 4 Verilen çekler ve ödeme emirleri

Detaylı

1.2. Serbest Meslek Defterinin günü gününe tutulmaması ve vergi levhası bulundurmama cezası 200 TL olarak uygulanacaktır.

1.2. Serbest Meslek Defterinin günü gününe tutulmaması ve vergi levhası bulundurmama cezası 200 TL olarak uygulanacaktır. İstanbul, 05.01.2015 SiRKÜLER 2015/01 KONU : VERGİ KANUNLARINDA HAD VE ORAN DEĞİŞİKLİKLERİ 1- VERGİ USUL KANUNU 2- GELİR VERGİSİ KANUNU 3- DAMGA VERGİSİ 4- HARÇLAR KANUNU 5- MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ 6-

Detaylı

ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ ve TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR

ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ ve TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ 31.12.2012 ve 31.12.2011 TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR I- Varlıklar DİPNOT 31/12/2012 31/12/2011 I- Varlıklar 377,590,795 324,701,546 A- Nakit Ve Nakit

Detaylı

ANKARA ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmemiş)

ANKARA ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmemiş) VARLIKLAR I CARİ VARLIKLAR A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 89.594.137 85.304.601 1 Kasa 405 949.02 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 89.593.732 59.392.470 4 Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri 5 Diğer Nakit ve

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 VARLIKLAR I CARİ VARLIKLAR A Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 158.726.215 136.759.082 1 Kasa 8.099 890 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 136.570.535 116.629.038 4 Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri () 5 Banka

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2011 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2011 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Bağımsız Önceki Dönem 31 Aralık 2010 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 101,515,283 101,627,844 1- Kasa 14 904 798 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

VARLIKLAR Sınırlı Denetimden Geçmemiş Cari Dönem. Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem I- Cari Varlıklar Dipnot

VARLIKLAR Sınırlı Denetimden Geçmemiş Cari Dönem. Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem I- Cari Varlıklar Dipnot VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Dipnot 30 Eylül 2018 31 Aralık 2017 A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 209.962.939 107.621.571 1- Kasa 14 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 165.567.394 59.195.007 4- Verilen

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi Varlıklar I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 314,537,220 299,185,453 1- Kasa 14 401 1,844 2- Alınan çekler 3- Bankalar 14 226,279,431 235,212,090 4- Verilen çekler ve ödeme

Detaylı

MİLLİ REASÜRANS TÜRK ANONİM ŞİRKETİ ( SİNGAPUR ŞUBESİ DAHİL ) 31.03.2008 AYRINTILI SOLO BİLANÇO

MİLLİ REASÜRANS TÜRK ANONİM ŞİRKETİ ( SİNGAPUR ŞUBESİ DAHİL ) 31.03.2008 AYRINTILI SOLO BİLANÇO VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 344,276,641.97 1- Kasa 20,553.36 2- Alınan Çekler 52,155.00 3- Bankalar 344,242,919.76 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) -38,986.15

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Ocak- 31 Aralık 2017 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 1,046,857,838 948.408.737 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Aralık 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Ocak 31 Aralık 2017 1 Ocak 31 Aralık 2016 I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 948.408.737 634.168.416 1 Kasa 14 204 204 2 Alınan

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem 31 Aralık Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2017

VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem 31 Aralık Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2017 VARLIKLAR 31 Aralık 2018 31 Aralık 2017 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 1.120.707.680 948.408.737 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 1.083.885.628 917.590.909 4-

Detaylı

IŞIK SİGORTA A.Ş. 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

IŞIK SİGORTA A.Ş. 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 196.297.225 193.182.892 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 172.738.221 169.408.873 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) -

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem 31 Aralık 2015

VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem 31 Aralık 2015 VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 21,075,452 13,452,895 1- Kasa 14 338 643 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 17,502,814 9,333,800 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri 5- Banka

Detaylı

Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2016

Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Cari Dönem Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2016 I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 886,616,489 634,168,416 1 Kasa 14 204 204 2 Alınan Çekler 3 Bankalar

Detaylı