CEFTİNEX 125 mg\5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "CEFTİNEX 125 mg\5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz"

Transkript

1 CEFTİNEX 125 mg\5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz FORMÜLÜ: Her 5 ml süspansiyon; 125 mg sefdinir ayrıca koruyucu olarak sodyum benzoat, aroma verici olarak çilek ve krema aroması içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER: Farmakodinamik özellikleri: Ceftinex süspansiyon, etkin madde olarak geniş spektrumlu semisentetik bir sefalosporin olan sefdinir içermektedir. Üçüncü kuşak bir sefalosporin olan sefdinir bakteri hücre duvarı sentezini inhibe ederek bakterisid etki gösterir. Penisilinler ve bazı sefalosporinlere dirençli mikroorganizmalar sefdinire duyarlıdır. Sefdinirin S. aureus a ait penisilin bağlayan protein (PBP) 3,2,1 ve E. faecalis a ait penisilin bağlayan protein (PBP) 2 ve 3 üzerine diğer sefalosporinlerden daha fazla ilgisi bulunmaktadır. Sefdinir çözünebilir mediatörlerle nötrofillerin uyarılması sırasında, nötrofillerden ekstrasellüler ortama miyeloperoksidaz salınımını inhibe etmektedir. Mikrobiyoloji: Sefdinirin aşağıdaki mikroorganizmalar üzerine etkili olduğu gösterilmiştir: Aerobik Gram-Pozitif Mikroorganizmalar: Staphylococcus aureus (beta-laktamaz üreten suşlar dahil, metisiline dirençli suşlar hariç) Streptococcus pneumoniae ( yalnızca penisiline duyarlı suşlar) Streptococcus pyogenes Staphylococcus epidermidis (yalnızca metisiline duyarlı suşlar) Streptococcus agalactiae Streptokokların viridans grubu Aerobik Gram-Negatif Mikroorganizmalar: Haemophilus influenzae (beta-laktamaz üreten suşlar dahil) Haemophilus parainfluenzae (beta-laktamaz üreten suşlar dahil) Moraxella catarrhalis (beta-laktamaz üreten suşlar dahil) Citrobacter diversus Escherichia coli Klebsiella pneumoniae Proteus mirabilis Farmakokinetik özellikleri:

2 Emilim: Sefdinir oral uygulamadan 2-4 saat sonra doruk plazma konsantrasyonlarına ulaşır. Sefdinir süspansiyonun tahmin edilen mutlak biyoyaralanımı %25 tir. Sefdinir yemeklerden bağımsız olarak alınabilir. Sefdinir süspansiyonun 6 ay-12 yaş çocuklara tek 7 mg/kg uygulanmasından sonra C max (µg/ml), t max (sa) ve AUC (µg sa/ml) değerleri sırasıyla; 2.30, 2.2, 8.31 ve 14 mg/kg sefdinir süspansiyon tek uygulanmasından sonra 3.86, 1.8, 13.4 olarak saptanmıştır. Multipl uygulaması normal böbrek fonksiyonlu hastalarda günde tek iki kez uygulama ile sefdinir plazmada birikmez. Dağılım: Sefdinir için ortalama dağılım hacmi çocuklarda 0.67 L/kg (±0.29) olarak saptanmıştır. Sefdinir hem yetişkinde hem de çocuklarda plazma proteinlerine %60 ile % 70 oranında bağlanır; bağlanma oranları konsantrasyondan bağımsızdır. Metabolizma ve Atılım: Sefdinir kayda değer oranda metabolize olmaz. Böbrekler yolu ile atılır ve plazma eliminasyon yarı ömrü (t ½ ) ortalama 1.7 saattir. Böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda sefdinir klerensi azalmaktadır. Eliminasyonun büyük kısmı böbreklerle olduğundan, böbrek fonksiyonu bozuk olanlarda hemodiyaliz hastalarında ayarlaması gerekmektedir. ENDİKASYONLARI: Ceftinex süspansiyon aşağıda belirtilen enfeksiyonlarda etkilidir; Akut Bakteriyal Otitis Media: Haemophilus influenzae (beta-laktamaz üreten suşlar dahil), Akut Maksiller Sinüzit: Haemophilus influenzae (beta-laktamaz üreten suşlar dahil), Akut Bakteriyel Rhinosinüzit: Haemophilus influenzae (beta-laktamaz üreten suşlar dahil), Farenjit / Tonsillit: Streptococcus pyogenes in neden olduğu enfeksiyonlar. Komplikasyonsuz Deri Enfeksiyonları: Staphylococcus aureus (beta-laktamaz üreten suşlar dahil) ve Streptococcus pyogenes in neden olduğu enfeksiyonlar. KONTRENDİKASYONLARI : Sefdinir, sefalosporin grubu ilaçlara aşırı duyarlılığı olan hastalarda kontrendikedir. UYARILAR / ÖNLEMLER:

3 Sefdinir ile tedaviye başlamadan önce, hastanın sefdinir, diğer sefalosporinler, penisilinler diğer ilaçlara aşırı duyarlılığı olup olmadığı araştırılmalıdır. Eğer sefdinir, penisiline duyarlı hastalara verilecekse penisilin alerjisi olan hastaların %10 unda çapraz-aşırı duyarlılık olabileceğinden mutlaka dikkatli olunmalıdır. Eğer sefdinire karşı allerjik reaksiyon oluşursa, ilaç tedavisi kesilmelidir. Ciddi akut hipersensitivite reaksiyonların epinefrin, intravenöz sıvı uygulaması, intravenöz antihistaminikler, kortikosteroidler, pressör aminler ile tedavisi ve oksijen verilmesi ile hava yolu açılmasını gerektirebilir. Sefdinir de dahil olmak üzere hemen hemen tüm antibakteriyel ilaçlarla pseudomembranöz kolit gelişimi bildirilmiştir. Bu nedenle antibakteriyel tedavi sonrası gelişen diyare olgularında dikkatli olunmalıdır. Antibakteriyel ilaçlarla tedavi barsağın normal florasını değiştirir. Çalışmalar Clostridium difficile tarafından üretilen toksinin anbiyotikle ilişkili kolitin primer sorumlusu olduğunu göstermektedir. Pseudomembranöz kolit tanısından sonra uygun tedaviye başlanmalıdır. Orta derecede pseudomembranöz kolit vakaları genellikle ilacın kesilmesine yeterli yanıt verirler. Ağır kolitli olgularda sıvı ve elektrolit tedavisi, protein desteği ve Clostridium difficile ye klinik olarak etkili antibakteriyel ilaç ile tedavi gerekmektedir. Diğer geniş spektrumlu antibiyotiklerde olduğu gibi, uzamış tedavi dirençli organizmaların gelişmesine neden olabilir.hastanın dikkatli bir biçimde izlenmesi gerekmektedir. Eğer tedavi sırasında süper enfeksiyon oluşursa, uygun alternatif tedavi verilmelidir. Diğer geniş spektrumlu antibiyotikler gibi sefdinir, kolit öyküsü olan kişilere uygulanırken dikkatli olunmalıdır. Böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda (kreatinin klerensi<30 ml/dk) sefdinir için ayarlaması yapılmalıdır. Araç ve Makine Kullanımı Üzerine Etkisi: Araç ve makine kullanımı üzerine etkisi bildirilmemiştir. Gebelik ve Laktasyonda Kullanımı: Gebelik kategorisi:b Hamile kadınlarda yapılmış yeterli ve iyi kontrollü çalışma bulunmadığından, mutlak gerekmedikçe kullanılmamalıdır. 600 mg tek uygulamayı takiben, anne sütünde sefdinir saptanmamıştır. YAN ETKİLER/ADVERS ETKİLER: Sefdinir kullanımıyla ortaya çıkan yan etkiler genellikle hafif ve geçicidir. Diyare, vajinal moniliyasis, bulantı, başağrısı, abdominal ağrı ve vajinit en sık bildirilen yan etkilerdir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ. İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ VE DİĞER ETKİLER: Aluminyum ve magnezyum içeren antasidlerle beraber kullanıldığında, sefdinir antasidlerin alınmasından en az 2 saat önce ya da sonra alınmalıdır. Böbreklerden elimine edilen ilaçlarda olduğu gibi probenesid, sefdinirin de böbrekten atılımını inhibe eder.

4 Sefdinir tedavisi sırasında demir içeren preparatların da kullanıldığı durumlarda; sefdinir bu ilaçların alınmasından en az 2 saat önce ya da sonra alınmalıdır. KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU: 6 ay-12 yaş pediatrik hastalarda önerilen ve tedavi süresi tabloda belirtilmiştir; tüm enfeksiyonlar için toplam günlük 14 mg/kg olup, maximum 600 mg/gün dür. Günde tek uygulama, BID uygulama ile eşit etkinliktedir. Deri enfeksiyonlarında, tek uygulama çalışılmadığından, Ceftinex oral süspansiyon bu enfeksiyonda günde iki kez uygulanmalıdır. Ceftinex oral süspansiyon yemeklerden bağımsız olarak kullanılabilir. 6 ay-12 yaş Pediatrik Hastalar İçin Doz Tablosu Enfeksiyon türü Doz Tedavi süresi Akut Bakteriyal Otitis Media Akut Maksiler Sinüzit Farenjit/Tonsillit Komplike olmamış deri enfeksiyonları 14 mg/kg günde tek 14 mg/kg günde tek 14 mg/kg günde tek 5-5- CEFTİNEX ORAL SÜSPANSİYON PEDİATRİK DOZ ŞEMASI Ağırlık 125 mg/5 ml 9 kg 2.5 ml 12 saat ara ile 5 ml günde tek 18 kg 5 ml 12 saat ara ile 10 ml günde tek 27 kg 7.5 ml 12 saat ara ile 15 ml günde tek 36 kg 10 ml 12 saat ara ile 20 ml günde tek >43 kg 12 ml 12 saat ara ile 24 ml günde tek 43 kg ve üzerindeki çocuklar maksimum günlük olan 600 mg ı alabilirler.

5 Süspansiyonun Hazırlanması: Şişe üzerindeki işaret çizgisinin yarısına kadar kaynatılmış, soğutulmuş su koyarak iyice çalkalayınız. Homojen bir dağılım için 5 dakika bekleyiniz. Şişe üzerindeki işaret çizgisine kadar su ekleyerek tekrar çalkalayınız. Sulandırılmış süspansiyon kontrollü oda ısısında saklanabilir. HER KULLANIMDAN ÖNCE ŞİŞEYİ İYİCE ÇALKALAYINIZ. Yaşlılarda kullanım: Renal bozukluğu olmayan yaşlılarda ayarlaması yapmaya gerek yoktur. Böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda kullanım: Kreatinin klerensi < 30mL/dakika olan hastalarda 300 mg/gün uygulanmalıdır. Hemodiyaliz sefdinir atılımına neden olur; tavsiye edilen başlangıç u gün aşırı 300 mg ( 7 mg/kg/). Hemodiyaliz uygulaması bittikten sonra 300 mg ( 7 mg/kg/) uygulanmalıdır. İzleyen lar gün aşırı 300 mg ( 7 mg/kg/) olmalıdır. DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ: İnsanlarda sefdinirin aşımı ile ilgili bilgi bulunmamaktadır. Beta laktam antibiyotiklerin aşırı da kullanılmaları bulantı, kusma, epigastik ağrı, diyare ve konvülsiyonlara neden olur. Hemodiyaliz ile sefdinir vücuttan uzaklaştırılır. SAKLAMA KOŞULLARI: 25 0 C nin altında, oda sıcaklığında saklayınız. Çocukların göremeyeceği ve erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız. TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ VE MUHTEVASI: Ceftinex 125 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz, sulandırıldığında 100 ml olacak şekilde kuru toz ihtiva eden şişelerde, ölçek ile birlikte. PİYASADAKİ MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK DOZAJ ŞEKİLLERİ: Ceftinex 300 mg film tablet 10, 14 ve 20 tablet içeren blister ambalajda Doktora danışmadan kullanılmamalıdır. REÇETE İLE SATILIR. Ruhsat Tarihi ve No : /78 Ruhsat Sahibi ve İmal Yeri: BİLİM İLAÇ SAN. VE TİC. A.Ş Maslak/ İSTANBUL Prospektüs Onay Tarihi:

12007864-02 CEFT 081201P7 Sayfa 2

12007864-02 CEFT 081201P7 Sayfa 2 CEFTĐNEX 300 mg FĐLM KAPLI TABLET FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 300 mg sefdinir, ayrıca boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLER: Farmakodinamik özellikleri: Ceftinex Tablet,

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 3. FARMASÖTĐK FORM Kapsül Sarı renkli toz içeren, mor kapak ve turkuaz gövdeden oluşan 1 numaralı sert jelatin kapsüller

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 3. FARMASÖTĐK FORM Kapsül Sarı renkli toz içeren, mor kapak ve turkuaz gövdeden oluşan 1 numaralı sert jelatin kapsüller 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI CEMPES 300 mg kapsül KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: Sefdinir 300 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için, 6.1 e bakınız. 3. FARMASÖTĐK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NUAX 300 mg Kapsül. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NUAX 300 mg Kapsül. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NUAX 300 mg Kapsül KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sefdinir 300 mg Yardımcı maddeler: Kroskarmeloz sodyum 20 mg Yardımcı maddeler için, 6.1

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Süspansiyon Krem-sarı renkli, çilek ve krema aromalı, ph değeri 3-5, homojen granüle toz.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Süspansiyon Krem-sarı renkli, çilek ve krema aromalı, ph değeri 3-5, homojen granüle toz. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFTİNEX 125 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 5 ml süspansiyon 125 mg sefdinir içerir.

Detaylı

LARGOPEN 250 mg SÜSPANSİYON

LARGOPEN 250 mg SÜSPANSİYON LARGOPEN 250 mg SÜSPANSİYON FORMÜLÜ: Her 5 ml lik ölçekte; 250 mg Amoksisilin e eşdeğerde Amoksisilin trihidrat bulunur. Tat ve aroma verici: Şeker, Sodyum sakkarin, ahududu esansı; Boyar madde: Eritrosin.

Detaylı

ZĐMAKS 100 mg /5 ml ORAL SÜSPANSĐYON HAZIRLAMAK ĐÇĐN KURU TOZ 3. Jenerasyon Sefalosporin Pediatrik Kullanım Đçin

ZĐMAKS 100 mg /5 ml ORAL SÜSPANSĐYON HAZIRLAMAK ĐÇĐN KURU TOZ 3. Jenerasyon Sefalosporin Pediatrik Kullanım Đçin ZĐMAKS 100 mg /5 ml ORAL SÜSPANSĐYON HAZIRLAMAK ĐÇĐN KURU TOZ 3. Jenerasyon Sefalosporin Pediatrik Kullanım Đçin FORMÜLÜ: Hazırlanmış süspansiyon her 5 ml sinde (1 ölçek) 100 mg Sefiksim (Koruyucu; Sodyum

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ENCEF 125 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ENCEF 125 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ENCEF 125 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 5 ml süspansiyon 125 mg sefdinir içerir. Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFTİNEX 250 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFTİNEX 250 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFTİNEX 250 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Hazırlanmış süspansiyonun 5 ml sinde (1 ölçek);

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFTİNEX 300 mg film kaplı tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFTİNEX 300 mg film kaplı tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFTİNEX 300 mg film kaplı tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her tablette 300 mg sefdinir Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için bölüm

Detaylı

CECLOR MR 375 mg Film Tablet

CECLOR MR 375 mg Film Tablet CECLOR MR 375 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her film tablet, 375 mg sefaklora eşdeğer miktarda sefaklor monohidrat içerir. Yardımcı maddeler: Titanyum dioksit E171 ve indigo karmin alüminyum lake E132 FARMAKOLOJİK

Detaylı

CEFAKS 500 mg. Film Tablet DEVA

CEFAKS 500 mg. Film Tablet DEVA CEFAKS 500 mg DEVA Film Tablet FORMÜLÜ: Her film tablet; 500 mg Sefuroksime eşdeğer Sefuroksim aksetil. Diğerleri:Titanyum dioksid, metil paraben, propil paraben, sodyum benzoat ihtiva eder. FARMAKOLOJİK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MENACEF 300 mg kapsül

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MENACEF 300 mg kapsül 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MENACEF 300 mg kapsül KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir kapsül 300 mg Sefdinir içerir. Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için 6.1 e

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Akut bakteriyel rinosinüzit: Haemophilus influenzae (beta-laktamaz üreten suşlar

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Akut bakteriyel rinosinüzit: Haemophilus influenzae (beta-laktamaz üreten suşlar KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NUAX 125 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 5 ml süspansiyon 125 mg sefdinir içerir. Yardımcı

Detaylı

Ercefuryl Oral Süspansiyon

Ercefuryl Oral Süspansiyon Ercefuryl Oral Süspansiyon FORMÜLÜ Bir ölçekte (5 ml): Nifuroksazid 200 mg (Nipajin M, şeker, alkol ve portakal aroması içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri: Bir nitrofuran türevi

Detaylı

KLAMOKS BID FİLM TABLET 1000 mg

KLAMOKS BID FİLM TABLET 1000 mg KLAMOKS BID FİLM TABLET 1000 mg FORMÜLÜ: Her film tablet; 875 mg amoksisiline eşdeğer amoksisilin trihidrat ve 125 mg Klavulanik asite eşdeğer potasyum klavulanat ile boyar madde olarak titanyum dioksit

Detaylı

COMBĐCĐD 70 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz

COMBĐCĐD 70 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz COMBĐCĐD 70 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz FORMÜLÜ: Her 5 ml de; Sultamisilin 250 mg (Tatlandırıcı olarak: Şeker, Aroma verici olarak: Kiraz esansı) içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: Sultamisilin,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ENCEF 250 mg/5ml Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ENCEF 250 mg/5ml Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ENCEF 250 mg/5ml Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Hazırlanmış süspansiyonun her 5 ml sinde (1 ölçek);

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. MENACEF 125 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. MENACEF 125 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ MENACEF 125 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 5 ml süspansiyon etkin madde olarak 125 mg

Detaylı

Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır CEFTİON Enjeksiyonluk Süspansiyon Veteriner Sistemik Antibakteriyel

Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır CEFTİON Enjeksiyonluk Süspansiyon Veteriner Sistemik Antibakteriyel BİLEŞİMİ Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır CEFTİON Enjeksiyonluk Süspansiyon Veteriner Sistemik Antibakteriyel Ceftion Enjeksiyonluk Süspansiyon, 1 ml de 50 mg seftiofur baza eşdeğer seftiofur hidroklorid

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 2. BİLEŞİM Etkin madde: Her 5 ml de; Amoksisilin Klavulanik asit 250.00 mg 62.5 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFNET 250mg/5ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFNET 250mg/5ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFNET 250mg/5ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Hazırlanmış süspansiyonun 5 ml sinde (1 ölçek);

Detaylı

DİRENÇLİ BAKTERİ ENFEKSİYONLARINA KARŞI KULLANILAN ANTİBİYOTİKLER

DİRENÇLİ BAKTERİ ENFEKSİYONLARINA KARŞI KULLANILAN ANTİBİYOTİKLER DİRENÇLİ BAKTERİ ENFEKSİYONLARINA KARŞI KULLANILAN ANTİBİYOTİKLER 1. Vankomisin Vankomisin, Nocardia Orientalis in (eskiden Streptomyces orientalis olarak bilinen) belli suşlarından elde edilen amfoterik

Detaylı

PROSPEKTÜS. DUOBAK 250 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için Kuru Toz (40 ml)

PROSPEKTÜS. DUOBAK 250 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için Kuru Toz (40 ml) PROSPEKTÜS DUOBAK 250 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için Kuru Toz (40 ml) FORMÜLÜ : Duobak Oral Süspansiyon, sulandırıldıktan sonra beher 5 ml de (bir ölçekte) 250 mg sultamisilin ihtiva eden toz

Detaylı

KULLANMA TALİMATI ASEMAX

KULLANMA TALİMATI ASEMAX KULLANMA TALİMATI ASEMAX 250 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz Ağızdan alınır. Etkin madde: Hazırlanmış süspansiyonun 5 ml sinde (1 ölçek); 250 mg sefdinir bulunmaktadır. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. MENACEF 250 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. MENACEF 250 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ MENACEF 250 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 5 ml süspansiyon etkin madde olarak 250 mg

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Oral süspansiyon için granül Pembe renkli, akışkan, karakteristik çilek kokulu toz granül.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Oral süspansiyon için granül Pembe renkli, akışkan, karakteristik çilek kokulu toz granül. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CECLOR 250 mg/5ml Oral Süspansiyon İçin Granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sefaklor monohidrat 262.5 mg/5 ml (250 mg sefaklora eşdeğer )

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMOKLAVİN BID 400/57 mg Forte Oral Süspansiyon, 35 ml, 70 ml ve 100 ml Hazırlamak İçin Kuru Toz

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMOKLAVİN BID 400/57 mg Forte Oral Süspansiyon, 35 ml, 70 ml ve 100 ml Hazırlamak İçin Kuru Toz Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMOKLAVİN BID 400/57 mg Forte Oral Süspansiyon, 35 ml, 70 ml ve 100 ml Hazırlamak 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Beher 5 ml süspansiyon, 400 mg Amoksisilin

Detaylı

SEFBAKTAM 1 g ENJEKTABL FLAKON Steril, Apirojen Antibiyotik

SEFBAKTAM 1 g ENJEKTABL FLAKON Steril, Apirojen Antibiyotik SEFBAKTAM 1 g ENJEKTABL FLAKON Steril, Apirojen Antibiyotik FORMÜLÜ: Her Sefbaktam flakonu 1000 mg sulbaktam a eşdeğer sulbaktam sodyum + 1000 mg sefoperazon a eşdeğer sefoperazon sodyum içerir. Beraberindeki

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CLASEM 250 mg/5 ml oral süspansiyon için toz

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CLASEM 250 mg/5 ml oral süspansiyon için toz KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CLASEM 250 mg/5 ml oral için toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Hazırlanmış un 5 ml sinde (1 ölçek); 250 mg sefdinir bulunmaktadır. Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FULLCEF MR 600 mg film kaplı tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FULLCEF MR 600 mg film kaplı tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FULLCEF MR 600 mg film kaplı tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her MR film kaplı tablette 600 mg sefdinir Yardımcı maddeler: Lesitin (soya)(e322)

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. CEFMORE PLUS 125mg&62,5 mg/5 ml, oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. CEFMORE PLUS 125mg&62,5 mg/5 ml, oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ CEFMORE PLUS 125mg&62,5 mg/5 ml, oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Oral süspansiyonun 5ml sinde125

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: DİCLORAL gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml 0,74 mg diklofenak (serbest asit şeklinde) içerir. Yardımcı madde(ler): Yardımcı

Detaylı

FORSEF 1 g I.V. ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON

FORSEF 1 g I.V. ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON FORSEF 1 g I.V. ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON FORMÜLÜ: Her flakonda, 1 g Seftriakson a eşdeğer Seftriakson sodyum bulunur. Çözücü olarak: 10 ml Enjeksiyonluk su içerir. Steril ve Apirojendir. FARMAKOLOJİK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMOKLAVİN-BID 200/28 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMOKLAVİN-BID 200/28 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMOKLAVİN-BID 200/28 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Beher 5 ml süspansiyon, 200 mg Amoksisilin e eşdeğer Amoksisilin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Hazırlanmış süspansiyonun 5 ml sinde (1 ölçek); 250 mg sefdinir bulunmaktadır.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Hazırlanmış süspansiyonun 5 ml sinde (1 ölçek); 250 mg sefdinir bulunmaktadır. KULLANMA TALİMATI CLASEM 250 mg/5 ml oral için toz Ağızdan alınır. Etkin madde: Hazırlanmış un 5 ml sinde (1 ölçek); 250 mg sefdinir bulunmaktadır. Yardımcı maddeler: Pudra şekeri, ksantan zamkı, guar

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FULLCEF 600 mg film kaplı tablet. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FULLCEF 600 mg film kaplı tablet. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FULLCEF 600 mg film kaplı tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sefdinir 600 mg Yardımcı maddeler: Lesitin (soya yağı) (E322) Yardımcı maddeler

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI SUPRAX DT 400 mg disperse olabilen tablet Oral yoldan kullanılır. Etkin madde : Herbir suda dağılabilen çentikli tablette 400 mg sefiksim Yardımcı maddeler: Mikrokristalin selüloz, hidroksipropil

Detaylı

FUCITHALMIC VISKOZ GÖZ DAMLASI %1

FUCITHALMIC VISKOZ GÖZ DAMLASI %1 KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FUCİTHALMİC viskoz göz damlası % 1 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde : %1 anhidr maddeye ekivalan fusidik asit hemihidrat içerir. Yardımcı maddeler

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FİXEF 100 mg/5ml Pediatrik Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FİXEF 100 mg/5ml Pediatrik Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FİXEF 100 mg/5ml Pediatrik Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Her 5 ml (1 ölçek) süspansiyon; 100 mg

Detaylı

CEFOZİN 500 mg IM ENJEKTABL FLAKON Steril Apirojen Antibiyotik

CEFOZİN 500 mg IM ENJEKTABL FLAKON Steril Apirojen Antibiyotik CEFOZİN 500 mg IM ENJEKTABL FLAKON Steril Apirojen Antibiyotik FORMÜLÜ: Her flakon; 500 mg Sefazolin aktivitesine eşdeğer sefazolin sodyum içerir. Beraberindeki her çözücü ampulde 2 ml %0.5 lik lidokain

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 5 ml lik süspansiyon; 125 mg Sefuroksim baz a eşdeğer, Sefuroksim Aksetil içermektedir.

Kısa Ürün Bilgisi. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 5 ml lik süspansiyon; 125 mg Sefuroksim baz a eşdeğer, Sefuroksim Aksetil içermektedir. Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFAKS 125 mg/5 ml, ORAL SÜSPANSİYON, 100 ml ve 50ml Hazırlamak İçin Granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 5 ml lik süspansiyon; 125 mg Sefuroksim baz

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 7 mg YETİŞKİNLER İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 7 mg YETİŞKİNLER İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VAXORAL 7 mg YETİŞKİNLER İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir kapsül etkin madde olarak 7 mg Haemophilus influenzae, Diplococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae ve ozaenae,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir kapsül etkin madde olarak 3,5 mg Haemophilus influenzae, Diplococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae ve ozaenae,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. İçerikte bulunan sodyum hakkında uyarı için ayrıca bölüm için 4.4 e bakınız. Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. İçerikte bulunan sodyum hakkında uyarı için ayrıca bölüm için 4.4 e bakınız. Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ELUCEF 125 mg efervesan tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Sefdinir Yardımcı maddeler: Sodyum Hidrojen Karbonat Sodyum Klorür 125 mg 474

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar CEFMORE, kapsül aşağıda belirtilen enfeksiyonların tedavisinde endikedir;

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar CEFMORE, kapsül aşağıda belirtilen enfeksiyonların tedavisinde endikedir; 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFMORE 300 mg kapsül KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Sefdinir 300 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız. 3. FARMASÖTİK

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFAKS 250 mg/5 ml, ORAL SÜSPANSİYON, 100 ml Hazırlamak İçin Granül

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFAKS 250 mg/5 ml, ORAL SÜSPANSİYON, 100 ml Hazırlamak İçin Granül Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFAKS 250 mg/5 ml, ORAL SÜSPANSİYON, 100 ml Hazırlamak İçin Granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 5 ml Süspansiyon, 250 mg Sefuroksim e eşdeğer, Sefuroksim

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Hazırlanmış süspansiyonun her 5 ml sinde (1 ölçek) 100 mg sefiksim bulunur.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Hazırlanmış süspansiyonun her 5 ml sinde (1 ölçek) 100 mg sefiksim bulunur. KULLANMA TALİMATI ZİMAKS 100 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz (pediyatrik kullanım için) Oral yoldan kullanılır. Etkin madde: Hazırlanmış süspansiyonun her 5 ml sinde (1 ölçek) 100 mg

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FULLCEF 250 mg saşe

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FULLCEF 250 mg saşe KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FULLCEF 250 mg saşe 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Her bir saşede 250 mg sefdinir bulunmaktadır. Yardımcı maddeler: Sakaroz 1875 mg Sodyum

Detaylı

COMBĐCĐD 375 mg FĐLM TABLET

COMBĐCĐD 375 mg FĐLM TABLET COMBĐCĐD 375 mg FĐLM TABLET FORMÜLÜ: Her film tablet; 375 mg Sultamisilin (220 mg ampisilin + 147 mg Sulbaktam)'e eşdeğer sultamisilin tosilat ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĐK

Detaylı

Vaxoral. Tekrarlayan bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde 5. Şimdi. Zamanı. KOAH Kronik bronşit Sigara kullanımı

Vaxoral. Tekrarlayan bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde 5. Şimdi. Zamanı. KOAH Kronik bronşit Sigara kullanımı Tekrarlayan bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde 5 Şimdi KOAH Kronik bronşit Sigara kullanımı Yaşlılık Düşük bağışıklık Hırıltılı öksürük Kirli ortam Pasif içicilik Zamanı Tekrarlayan

Detaylı

ENFEXĐA 500 mg FĐLM TABLET

ENFEXĐA 500 mg FĐLM TABLET ENFEXĐA 500 mg FĐLM TABLET FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet; 500 mg Sefuroksime eşdeğer sefuroksim aksetil içermektedir. Ayrıca, koruyucu olarak, metil paraben, propil paraben, sodyum benzoat ve boyar madde

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde : 1 g STİLEX, etkin madde olarak 15 mg Mepiramin maleat, 15 mg Lidokain hidroklorür ve 50 mg Dekspantenol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NIZORAL 400 mg Ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir ovül etkin madde olarak 400 mg ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler: Bütil hidroksianizol

Detaylı

FORMÜLÜ: Her flakon; 2 g sefotaksime eşdeğer sefotaksim sodyum tuzu içerir. Çözücü olarak 10 ml enjeksiyonluk su bulunmaktadır. Steril ve apirojendir.

FORMÜLÜ: Her flakon; 2 g sefotaksime eşdeğer sefotaksim sodyum tuzu içerir. Çözücü olarak 10 ml enjeksiyonluk su bulunmaktadır. Steril ve apirojendir. SEFAGEN 2 g IV ENJEKTABL FLAKON FORMÜLÜ: Her flakon; 2 g sefotaksime eşdeğer sefotaksim sodyum tuzu içerir. Çözücü olarak 10 ml enjeksiyonluk su bulunmaktadır. Steril ve apirojendir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ:

Detaylı

Cebemyxine Göz Damlası

Cebemyxine Göz Damlası KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEBEMYXINE göz damlası 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 5 ml. damla; etkin madde olarak 17.000 IU neomisin sülfat, 50.000 IU polimiksin B sülfat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pediyatrik popülasyon: Pediyatrik popülasyonda kullanımına ilişkin bir bilgi bulunmamaktadır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pediyatrik popülasyon: Pediyatrik popülasyonda kullanımına ilişkin bir bilgi bulunmamaktadır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Her bir kapsül etkin madde olarak 3,5 mg Haemophilus influenzae, Diplococcus

Detaylı

KLAMOKS BID 200/28 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz

KLAMOKS BID 200/28 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz KLAMOKS BID 200/28 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz FORMÜLÜ: Sulandırıldıktan sonra süspansiyonun her 5 ml sinde; 200 mg amoksisiline eşdeğer Amoksisilin trihidrat 28.5 mg Klavulanik aside

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. İçerikte bulunan sodyum hakkında uyarı için ayrıca bölüm için 4.4 e bakınız. Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. İçerikte bulunan sodyum hakkında uyarı için ayrıca bölüm için 4.4 e bakınız. Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFNET 600 mg efervesan tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Sefdinir Yardımcı maddeler: Sodyum Hidrojen Karbonat Sodyum Klorür 600 mg 459

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SEFTECH 50 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SEFTECH 50 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SEFTECH 50 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Hazırlanan süspansiyonun her 5 ml si 50 mg sefpodoksime

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ELUCEF PLUS 125/62,5 mg Saşe 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ. Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ELUCEF PLUS 125/62,5 mg Saşe 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ. Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ELUCEF PLUS 125/62,5 mg Saşe 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Her bir saşede 125 mg sefdinir ve 62,5 mg klavulanik aside eşdeğer miktarda 148,92

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 3. FARMASÖTİK FORM Film Tablet Beyaz film kaplı oblong, bir yüzü düz, diğer yüzü 250 yazılı homojen görünümlü tabletler.

Kısa Ürün Bilgisi. 3. FARMASÖTİK FORM Film Tablet Beyaz film kaplı oblong, bir yüzü düz, diğer yüzü 250 yazılı homojen görünümlü tabletler. Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Cefaks 250 mg Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 250 mg Sefuroksime eşdeğer Sefuroksim axetil amorphous (Akt.: % 81.67) 306.10mg + %2.5 ekses 313.762

Detaylı

SULTASİD. 250 mg/ 5 ml Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 70 ml

SULTASİD. 250 mg/ 5 ml Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 70 ml SULTASİD 250 mg/ 5 ml Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 70 ml FORMÜLÜ: Her 5 ml süspansiyon 250 mg Sultamisilin içerir. Yardımcı madde: Şeker, kiraz aroması FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Sultamisilin, ampisilin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. CECLOR 125 mg/ 5 ml oral süspansiyon için granül Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. CECLOR 125 mg/ 5 ml oral süspansiyon için granül Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI CECLOR 125 mg/ 5 ml oral süspansiyon için granül Ağızdan alınır. Etkin madde: Sefaklor monohidrat 131.25 mg (125 mg sefaklora eşdeğer) Yardımcı maddeler: Sodyum lauril sülfat, silikon

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFNET PLUS 375/62,5 mg, efervesan tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFNET PLUS 375/62,5 mg, efervesan tablet 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFNET PLUS 375/62,5 mg, efervesan tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Her bir efervesan tablette; 375 mg Sefdinir 62,5 mg Klavulanik Asit

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: İhtiyol 2.00 g Yardımcı maddeler: Lanolin susuz (koyun) 2,00 g Yardımcı maddeler için

Detaylı

Rilutek 50 mg Filmtablet

Rilutek 50 mg Filmtablet Rilutek 50 mg Filmtablet FORMÜLÜ Her film tablet 50 mg riluzol ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikleri Amiyotrofik lateral sklerozun patogenezi

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. Ürünün İsmi. EUCARBON tablet. 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi. Etkin maddeler:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. Ürünün İsmi. EUCARBON tablet. 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi. Etkin maddeler: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. Ürünün İsmi EUCARBON tablet 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi Etkin maddeler: Bir tablette; 180,0 mg bitkisel kömür, 50,0 mg kükürt, 105,0 mg senne (sinameki) yaprağı tozu ve 25,0

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu Kullanma Talimatında:

KULLANMA TALİMATI. Bu Kullanma Talimatında: KULLANMA TALİMATI FİXEF 100 mg/5 ml Pediatrik Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz Oral yoldan kullanılır. Etkin madde: Her 5 ml (1 ölçek) süspansiyon; 100 mg sefiksime eşdeğer 113.65 mg sefiksim

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. SUPRAX 100mg/5 ml pediatrik oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz Oral yoldan kullanılır.

KULLANMA TALİMATI. SUPRAX 100mg/5 ml pediatrik oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz Oral yoldan kullanılır. KULLANMA TALİMATI SUPRAX 100mg/5 ml pediatrik oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz Oral yoldan kullanılır. Etkin madde : Hazırlanmış süspansiyonun her 5 ml sinde (1 ölçek) 100 mg sefiksim bulunur.

Detaylı

750 mg. FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 750 mg Sultamisiline eşdeğer miktarda sultamisilin tosilat içerir. Yardımcı madde: Titanyum dioksit

750 mg. FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 750 mg Sultamisiline eşdeğer miktarda sultamisilin tosilat içerir. Yardımcı madde: Titanyum dioksit SULTASİD FİLM TABLET 750 mg FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 750 mg Sultamisiline eşdeğer miktarda sultamisilin tosilat içerir. Yardımcı madde: Titanyum dioksit FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Sultamisilin, ampisilin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI 1 / 6

KULLANMA TALİMATI 1 / 6 KULLANMA TALİMATI FİXEF 400 mg film tablet Oral yoldan kullanılır. Etkin madde: Her bir film tablet 400 mg sefiksime eşdeğer 454.545 mg sefiksim trihidrat içermektedir. Yardımcı maddeler: Mikrokristalin

Detaylı

PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL

PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL FORMÜLÜ : Bir Yumuşak Kapsül ; B 1 vitamini 15 mg B 2 vitamini 15 mg B 6 vitamini 10 mg B 12 vitamini 10 mcg Nikotinamid 50 mg Kalsiyum Pantotenat 25 mg D-Biotin 0.15

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERRAMYCIN deri merhemi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERRAMYCIN deri merhemi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERRAMYCIN deri merhemi KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 gram merhemde 30 mg oksitetrasiklin e eşdeğer oksitetrasiklin hidroklorür ve 10.000

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FİXEF 200 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FİXEF 200 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FİXEF 200 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Hazırlanmış süspansiyonun her 5 ml 'sinde (1 ölçekte)

Detaylı

EXELDERM KREM KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. : % 1 Sulkonazol nitrat

EXELDERM KREM KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. : % 1 Sulkonazol nitrat KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI EXELDERM krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde : % 1 Sulkonazol nitrat Yardımcı maddeler : Propilen Glikol Stearil alkol Setil alkol 5.000

Detaylı

AMPİSİD Enjektabl 250 mg IM İntramüsküler Kullanım İçin Steril Apirojen

AMPİSİD Enjektabl 250 mg IM İntramüsküler Kullanım İçin Steril Apirojen PROSPEKTÜS AMPİSİD Enjektabl 250 mg IM İntramüsküler Kullanım İçin Steril Apirojen FORMÜLÜ: Her flakonda 250 mg ampisiline eģdeğer ampisilin sodyum, 125 mg sulbaktama eģdeğer sulbaktam sodyum bulunmaktadır.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Enfeksiyon Doz Veriliş sıklığı Veriliş süresi Kronik bronşitin akut alevlenmeleri 500 mg Günde 1 kez 5-7 gün

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Enfeksiyon Doz Veriliş sıklığı Veriliş süresi Kronik bronşitin akut alevlenmeleri 500 mg Günde 1 kez 5-7 gün KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DYNABAC 250 mg enterik kaplı tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Diritromisin 250.0 mg Yardımcı maddeler: Kroskarmelloz sodyum 10.0 mg Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1-BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Devamox 500 mg Tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1-BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Devamox 500 mg Tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1-BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Devamox 500 mg Tablet 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her bir tablet; 500 mg Amoksisilin baz a eşdeğer Amoksisilin trihidrat içermektedir. Yardımcı maddeler

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFBİR 300 mg kapsül. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFBİR 300 mg kapsül. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFBİR 300 mg kapsül KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sefdinir 300 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız. 3. FARMASÖTİK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kapsül Sarı renkli toz içeren, mor kapak ve turkuaz gövdeden oluşan 1 numaralı sert jelatin kapsüller

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kapsül Sarı renkli toz içeren, mor kapak ve turkuaz gövdeden oluşan 1 numaralı sert jelatin kapsüller 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CLASEM 300 mg kapsül KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sefdinir 300 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için, 6.1 e bakınız. 3. FARMASÖTİK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEC 1000 mg efervesan tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEC 1000 mg efervesan tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEC 1000 mg efervesan tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Sefaklor monohidrat 1047,12 mg (1000 mg Sefaklor a eşdeğer) Yardımcı maddeler:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ MACMIROR COMPLEX 500 mg + 200.000 IU vajinal ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir vajinal ovül Nifuratel 500 mg; Nistatin 200.000 IU

Detaylı

AMPİSİD Film Tablet 375 mg

AMPİSİD Film Tablet 375 mg PROSPEKTÜS AMPİSİD Film Tablet 375 mg FORMÜLÜ: Her film tablette 375 mg sultamisiline eģdeğer sultamisilin tosilat dihidrat bulunmaktadır. Ayrıca titanyum dioksit içermektedir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ:

Detaylı

Farmakodinamik Özellikler: Seftriakson, yarı sentetik ve geniş spektrumlu 3. jenerasyon sefalosporindir.

Farmakodinamik Özellikler: Seftriakson, yarı sentetik ve geniş spektrumlu 3. jenerasyon sefalosporindir. Cefridem (Seftriakson sodyum) 0,5g IM enj. toz içeren flakon FORMÜL Beher flakon steril ve apirojen olarak 0,5 g Seftriakson' a eşdeğer miktarda Seftriakson Sodyum içerir. Beher eritici ampulde ise 2 ml

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MENACEF 250 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. MENACEF 250 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI MENACEF 250 mg/5 ml oral hazırlamak için kuru toz Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml si etkin madde olarak 250 mg Sefdinir içerir. Yardımcı maddeler: Susuz sitrik asit, sodyum sitrat,

Detaylı

Zinnat TM 125 mg/5ml Süspansiyon Hazırlamak İçin Granül

Zinnat TM 125 mg/5ml Süspansiyon Hazırlamak İçin Granül Zinnat TM 125 mg/5ml Süspansiyon Hazırlamak İçin Granül Formülü Zinnat süspansiyon 125mg/5ml, beyaz veya krem renkli, tarif edildiği şekilde sulandırıldığında 5 ml'de 125 mg sefuroksime eşdeğerde sefuroksim

Detaylı

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant)

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 1 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 2 Prospektüs 3 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) Steril,apirojen Formülü Beher Zoladex LA Subkütan implant, enjektör içinde, uygulamaya hazır, beyaz

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEC 500 mg efervesan tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEC 500 mg efervesan tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEC 500 mg efervesan tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Sefaklor monohidrat 523,56 mg (500 mg Sefaklor a eşdeğer) Yardımcı maddeler: Sodyum

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. SEROL duyarlı bakteri suşlarının neden olduğu aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde endikedir:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. SEROL duyarlı bakteri suşlarının neden olduğu aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde endikedir: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SEROL 500 mg Film Kaplı Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 500 mg sefprozile eşdeğer miktarda sefprozil monohidrat Yardımcı maddeler: Sodyum

Detaylı

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır.

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEBRİDAT tablet 100 mg 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Trimebutin Maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat

Detaylı

S E F U R O K S M A K S E T L Güçlü Dost BÖLÜM 2 AKSEF. Şirket içi kullanım için hazırlanmıştır. AKF/MED/02-02

S E F U R O K S M A K S E T L Güçlü Dost BÖLÜM 2 AKSEF. Şirket içi kullanım için hazırlanmıştır. AKF/MED/02-02 Güçlü Dost Güçlü Dost BÖLÜM 2 Şirket içi kullanım için hazırlanmıştır. AKF/MED/02-02 Bu bölümde neler öğrenmeyi hedefliyoruz? Bu bölümü bitirdiğimizde Aksef ürünümüzün, - Farmakolojik özellikleri, - Antibakteriyel

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ERASEF 500 mg Film Tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ERASEF 500 mg Film Tablet 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ERASEF 500 mg Film Tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 500 mg sefprozile eşdeğerde sefprozil monohidrat Yardımcı maddeler: Sodyum nişasta

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. SUPRAX 100mg/5 ml Pediatrik Oral Süspansiyon Hazırlamak Đçin Kuru Toz Oral yoldan kullanılır.

KULLANMA TALĐMATI. SUPRAX 100mg/5 ml Pediatrik Oral Süspansiyon Hazırlamak Đçin Kuru Toz Oral yoldan kullanılır. KULLANMA TALĐMATI SUPRAX 100mg/5 ml Pediatrik Oral Süspansiyon Hazırlamak Đçin Kuru Toz Oral yoldan kullanılır. Etkin madde: Hazırlanmış süspansiyonun her 5 ml sinde (1 ölçek) 100 mg sefiksim bulunur.

Detaylı

PROSPEKTÜS KLAVUNAT BID 200/28 mg ORAL SÜSPANSĠYON HAZIRLAMAK ĠÇĠN KURU TOZ (100 ml)

PROSPEKTÜS KLAVUNAT BID 200/28 mg ORAL SÜSPANSĠYON HAZIRLAMAK ĠÇĠN KURU TOZ (100 ml) PROSPEKTÜS KLAVUNAT BID 200/28 mg ORAL SÜSPANSĠYON HAZIRLAMAK ĠÇĠN KURU TOZ (100 ml) Formülü: Klavunat BID 200/28 Oral Süspansiyon, beher 5 ml de 200 mg amoksisilin aktivitesine eşdeğer amoksisilin trihidrat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. ERASEF 250 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. ERASEF 250 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ ERASEF 250 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Hazırlanan süspansiyonun her 5 ml si 250 mg sefprozile

Detaylı

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FUCİBEST % 2 krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Bir gram krem 20 mg Fusidik asit içerir. Yardımcı maddeler: Bir gram krem 150 mg Propilen

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. ZİLCEF 250 mg / 5 ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. ZİLCEF 250 mg / 5 ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ZİLCEF 250 mg / 5 ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Hazırlanan süspansiyonun her 5 ml'sinde 250 mg

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. DEBRİDAT 24 mg/ 5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. DEBRİDAT 24 mg/ 5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ DEBRİDAT 24 mg/ 5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sulandırılmadan önce; her 100 gram granül, 787

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Küçük yırtıklar, dikiş atılmış yaralar ya da aşınma gibi sekonder enfekte travmatik lezyonların topikal tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Küçük yırtıklar, dikiş atılmış yaralar ya da aşınma gibi sekonder enfekte travmatik lezyonların topikal tedavisinde endikedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEXTROCİN %2 krem KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: %2 a/a mupirosin (mupirosin kalsiyum olarak) içerir. Yardımcı maddeler: Stearil alkol %3.500

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Nimesulide (mikronize) içermektedir. Yardımcı madde(ler): Laktoz

Detaylı