VERİ KORUMA KANUNU HOME OFFICE İÇİN GEÇERLİ DEĞİL!

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "VERİ KORUMA KANUNU HOME OFFICE İÇİN GEÇERLİ DEĞİL!"

Transkript

1 T: M: E: Haftalık Haber Gazetesi Çarşamba, 16 Temmuz VERİ KORUMA KANUNU HOME OFFICE İÇİN GEÇERLİ DEĞİL! Home Office kaçak göçmenlerin izini sürmek için NHS kayıtlarına giriyor. Hasta ve Göçmen hakları savunucuları özel veri koruma kanunun çiğneneceği konusunda endişelerini dile getirdi. Medikal kayıtlar veri koruma kanunu çerçevesinde korumalı olsa da Home Office bu konuda bir istisna durumu yaratarak hastaların NHS kayıtlarını kontrol edebildiği ortaya çıktı. Mahkeme kararına ihtiyaç duymadan yapılan uygulama hastanın klinik detaylarını ve hastanın sağlık durumu detaylarını kapsamıyor olsa da bu konuda da şüpheler bulunuyor. Home office in sahip olduğu bu izin sayesinde hastaların ne zaman ve nerde sağlık hizmeti aldıkları bilgisine ulaşıyor. Home Office in 2010 yılından bu yana kaçak göçmenleri takip etmek için 7 binden fazla kişinin NHS kaydında giriş yapmış. Güvenlik güçlerinin ve Ulusal Suç Ajansının cinayet ve tecavüz gibi suçlarla mücadele amacıyla NHS kayıtlarına erişme izinlerinin olduğu önceden biliniyordu. Hasta hakları savunucusu gruplar, NHS kayıtlarına erişim izninin Home Office te olması birçok kişiyi tedavi ihtiyacı olduğu halde tedavi almaktan caydıracağını ve bu durumun halk sağlığını tehlikeye sokacağını belirtti. Hasta hakları derneği yönetim kurulu başkanı Katherine Murphy konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: Home Office in böyle bir izinle hastaların NHS kayıtlarına ulaştığını öğrenmek bizde ciddi endişeler yarattı. Hükümetin kaçak göçmenlerle mücadelesini biliyoruz ancak bunun sosyal hizmet ve sağlık kayıtları üzerinden yapılmasını doğru bulmuyoruz. Bu durumun birçok kişide bilgilerinin sızdırılacağı endişesiyle sağlık hizmeti almaktan vazgeçmesi gibi büyük bir tehlike oluşturacağını ifade eden Murphy, hastaların huzur ve sağlığının öncelikli konu olduğunu dile getirdi. Rojava nın Kobanê kantonuna yönelik Irak Şam İslam Devleti-İşid çetelerinin dış destekli ağır saldırılarını protesto etmek amacıyla Londra da bir dizi eylem yapıldı... Devamı sayfa 7

2 2 Çarşamba, 16 Temmuz 2014 Londra büyük buluşmaya azırlanıyor Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halkların ve değişimin adayı olarak ön plana çıkan Selahattin Demirtaş için 20 Temmuz Pazar günü yapılacak kitlesel mitingin hazırlık çalışmaları devam ediyor. Londra da faaliyet yürüten birçok demokratik kitle örgütünün içinde yer aldığı Selahattin Demirtaş a Destek Komitesi tarafından yürütülen kitlesel miting çalışmaları kapsamında afişleme çalışmaları, radyo programları, bilgilendirme toplantıları, bildiri dağıtımları gibi çalışmalar aralıksız devam ediyor. Hazırlıkları devam eden miting 20 Temmuz pazar günü saat 13:00 te Edmonton da bulunan Lee Vallet Athletic Centre da yapılacak. Pazartesi akşamı Londra Toplum Merkezinde cumhurbaşkanılığı seçimleri konulu yapılan toplantıya Britanya Kürt Halk Meclisi, Britanya Alevi Federasyonu, Gik-Der, Day-Mer ve Kırkısraklılar derneğinde temsilciler konuşmacı olarak katıldı. Selahattin Demirtaş a Destek Komitesi tarafından organize edilen panelde cumhurbaşkanlığı seçimleri tartışıldı. Komite çalışmalarında aktif yer alan veya almayan demokratik kitle örgütleri ile yöre dernekleri, Selahattin Demirtaş a desteklerini açıkladılar. Britanya Kürt Halk Meclisi, Londra Halkevi, Kurdish, GİK-DER, Day-Mer, Tohum Kültür Merkezi, Dersimliler Derneği, El-Com, Tilkililer Derneği, Alhaxlılar Derneği, Kırkısraklılar Derneği desteğini açıklayan dernekler arasında. Sosyal medyada yoğun bir çalışma yürüten gençler miting ile ilgili Sen de gel adlı bir kampanya başlattı. Kampanya çerçevesinde insanlar Ben gidiyorum, sen de Geliyon mu? temalı videolar çekerek sosyal medyada paylaşıyor. Selahattin Demirtaş a Destek Komitesi Londra, çalışmalarını sosyal medya ortamında duyurmak amacıyla internet, Facebook ve Twittter adresleri açtı. com Temmuz Pazar günü saat 13:00 te yapılacak miting yerinin adresi şöyle: Lee Valley Athletic Centre da: Lee Valley Leisure Complex, 61 Meridian Way Edmonton London N9 0AR Britanya da yaşayan ve seçmen kütük kaydına kayıtlı Türkiyeli vatandaşlar birinci tur için 2 ve 3 Ağustos 2014, ikinci tur için ise 17 ve 18 Ağustos 2014 tarihlerinde Londra da bulunan Olympia Sergi ve Konferans Merkezi salonunda kurulacak 57 sandıkta oy kullanabilecekler.

3 Çarşamba, 16 Temmuz Zafer Eren in katillerine ömür boyu hapis cezası Çeteler savaşı olarak bilinen cinayetler zincirinin kurbanlarından birisi olan Zafer Eren in katili 38 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Freddy olarak bilinen kiralık katil Jamie Marsh-Smith geçen yıl Nisan ayında Tottenham Turks adlı çetenin başı olarak bilinen Zafer Eren I Southgate bölgesinde bulunan evinin önünde silahla öldürmüştü. Nisan 2013 te Zafer Eren I evinin önünde vuran kiralık katil birkaç gün sonra da cinayet olayında yer alan arkadaşı Samuel Zerei de yaralamıştı. Daha sonra yakalan Zerei cinayete yardım etmekten 28 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme hakimi John Bevan kararı açıkladıktan sonra kuzey Londra sokaklarını kana bulayan bu çetelerin savaşına son verilmesi çağrısı yaptı. Mahkeme sonrası bir açıklama yapan Zafer Eren in eşi: Hayatımız üzerinde yıkıcı bir etki bıraktı, Zafer evin önünde öldürüldüğünde bebeğim 26 günlüktü. Katiller pişman olduklarını bile belirtmedi. dedi. Marsh-Smith adlı kiralık katilin Hackney Turks olarak bilinen çete tarafından kiralandığı belirtildi. Marsh-Smith mahkemede kendi cinayet arkadaşı olan Zerei yi gerçekleri bildiği ve kendisini deşifre edeceği korkusundan dolayı yaraladığını söyledi. Mark-Smith ayrıca Zafer Eren i öldürmeye teşebbüsten dolayı da yargılandı. Kiralık katil Mark- Smıth in üvey kardeşi Wayne McNeish, katil kardeşini saklamaktan ve kendisine Londra yı terk etmeye yardımcı olmaktan dolayı mahkeme tarafından 4 yıl 6 ay hapis cezasına çaptırıldı. Mahkeme hakimi kiralık katil Mark-Smith in yüzüne, kendisinin duygusuz, katı yürekli ve her an cinayet işleyebilecek çok tehlikeli bir genç adam olduğunu söyledi. Cinayete yardım eden Zerei ye de Eğer suçun çemberinde gezersen, sonradan da o suçun mağduru olduğunda şikayet edemezsin dedi. Detektif Noel McHugh: Jamie Marsh-Smith ve Samuel Jamie Marsh-Smith Zerei nin davranışları bir film okumaya benziyor. Hiç bilmedikleri birini öldürme sözleşmesini kabul ettiler. Bizim soruşturmamız devam ediyor. Biz halen Zafer Eren i öldürmeyi azmettirenleri arıyoruz. dedi. Zafer Eren Samuel Zerei Baljit Ubhey adlı savcı ise: Bu dosya Tottenham Turks ve Hackney Turks çeteleri arasındaki çete savaşının uzun listesinden sadece bir tanesi. Bu iki çete arasında 5 yıldan fazladır süren bir kan davası var. dedi.

4 4 Çarşamba, 16 Temmuz 2014 İngiliz Angelikan Klisesinden Tarihi Karar İngiliz Anglikan Kilisesi, tarihinde ilk kez kadınların piskopos olarak atanmasına izin verdi. İngiliz Anglikan Kilisesi, tarihinde ilk kez kadınların piskopos olarak atanmasına izin verdi. Anglikan Kilisesi Meclisi nde dün yapılan oylamada, 45 hayır, 152 evet oyuyla alınan kararın kilise hiyerarşisindeki erkek egemen yapıyı kıracağı yorumu yapılıyor. İngiliz basını dünkü kararın 40 yıldır süren tartışmaya son verdiğini bildiriyor. İngiltere Başbakanı David Cameron ve Anglikan Kilisesi Canterbury Başpiskoposu Justin Welby kararı mennuniyetle karşıladıklarını belirttiler. Ancak kilisedeki bazı gelenekselcilerin karara karşı olduğu ve bu nedenle kiliseden ayrılabilecekleri kaydediliyor. İlk kadın piskoposların gelecek yıl ilkbaharda asistan piskopos olarak göreve atanması bekleniyor. Ülkede 2012 de yapılan oylamada kadınların piskopos olması veto edilmişti. İngiltere Anglikan Kilisesinde kadınlar, 1994 yılından bu yana papaz olabiliyor ancak piskoposluğa getirilemiyordu. Seçimlere bir yıl kala Cameron dan kabine revizyonu Başbakan David Cameron ın yaptığı kabine revizyonu çerçevesinde, Pazartesi akşamı görevinden ayrıldığını ve gelecek yılki genel seçimde milletvekilliği için de adaylığını koymayacağını açıklayan William Hague in 4 yıldır sürdürdüğü Dışişleri Bakanlığı görevini, Savunma Bakanı olan 58 yaşındaki Philip Hammond yürütecek. Yeni Savunma Bakanı ise Ticari İşlerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Michael Fallon oldu. Avam Kamarası nın lideri olacak eski Dışişleri Bakanı Hague, yeni görevinden memnuniyet duyduğunu belirterek siyasette yenilenmenin her zaman iyi olduğunu ifade etti. Hague, Kabineye katılmamdan bu yana neredeyse 20 yıl geçti. İnsanlar benim yaşlı olmadığımı düşünebilir. Ben de kendimi yaşlı hissetmiyorum ama neredeyse 20 yıl oldu diye konuştu. Hague, siyaseti bırakmadan önce üyesi olduğu Muhafazakar Parti ve lideri David Cameron ın gelecek yılki seçimi kazanmasına yardımcı olacağını kaydetti. 26 yıldır milletvekili olan 53 yaşındaki William Hague, yıllarında dönemin muhalefet partisi olan Muhafazakarların genel başkanlığını yapmıştı. Dışişleri Bakanlığına getirilen Hammond ın selefine göre Avrupa Birliği konusunda daha sert görüşlere sahip olduğu biliniyor. Hammond 1997 yılından bu yana İngiliz Parlamentosu nda bulunuyor. Hague den boşalan koltuğa Savunma Bakanı Philip Hammond atanırken, yeni savunma bakanı Michael Fallon oldu. Nicky Morgan da eğitim bakanı olarak Gove dan koltuğu devraldı. Liz Truss ise çevre ve gıda bakanı olarak kabinede yerini alan diğer bir kadın bakan oldu. Jeremy Wright, Stephen Crabb ve Baroness Stowell da kabinede yerini alan yeni bakanlar arasında yer aldı.

5 Çarşamba, 16 Temmuz İngiltere de genel grev İngiltere de Perşembe günü öğretmenler kesinti programlarına karşı bir günlük genel grev gerçekleştirdi. Öğretmenler sendikası NUT ın örgütlediği genel greve itfaiye, belediye ve sağlık çalışanlarına kadar çok geniş bir yelpazeden işçinin bulunduğu UNISON, UNITE, GMB, PCS, FBU sendikaları da destek verdi. Grev nedeniyle, okullar kapalı kaldı, itfaiye, belediye ve sağlık çalışmalarında da aksamalar yaşandı. Ülke genelinde birçok şehirde grev nedeniyle yürüyüşler yapıldı. En kitlesel yürüyüş beklenildiği gibi Londra da oldu. BBC Broadcasting House önünde başlayan yürüyüş Trafalgar Square de yapılan bir miting ile sonlandı. Grev örgütleyicisi olmayan birçok farklı sendika ve kitle örgütü de yürüyüşe katıldı. Yüzlerce öğretmen, itfaiye, belediye ve sağlık çalışanı döviz ve pankartları ile Trafalgar Meydanını doldurdu. Ekonomik kriz bahane edilerek iki senedir zam alamayan emekçiler bu sene verilen %1 lik artışı ve diğer birçok hak gaspını protesto etmek için greve çıkma kararı almışlardı. Artan emeklilik kesintileri, emeklilik yaşının 68 e çıkması, çalışma saatlerinin fazlalığı gibi konular bu hak gaspları içinde sayılmaktadır. Birçok sendikacı tarafından bu durum hükümetin özelleştirme politikaları uygulama ve sermayeye kamusal sektörlerde yer açma çabalarına yönelik olarak değerlendirilmişti. Greve GİK-DER, Tohum Kültür Merkezi, YDG ve Day-Mer flamaları ile katıldı. Bu greve ve hükümetin politikalarına karşı tutumunu anlatan bildiriler dağıtıldı. Yaşanan hak gasplarının ve uygulanmaya çalışılan özelleştirme politikalarının göçmenler için önemi anlatılan bildiriler ile greve destek ifade edildi. Trafalgar Meydanı nda sendika temsilcilerinin konuşmaları ardından kalabalık dağıldı. Greve katılan sendikalar ve anlaşmazlık konuları: İtfaiye görevlileri: Emeklik yaşı ve emeklilik maaşları Memurlar, pasaport hizmetleri çalışanları ve diğer kamu çalışanlarını temsil eden PCS: Ücretler, istihdam kesintileri, emeklilik maaşları ve hizmetlerin özelleştirilmesi Yerel yönetim çalışanları, sağlık görevlileri, üniversiteler ve okulları temsilen Unison ve kantin görevlileri, sokak temizliği ve çöp toplanmasından sorumlu görevliler ve eğitim görevlileri: bu yılın düşük ücret artış oranı Yerel yönetim, belediye ve eğitim sektörü çalışanlarını temsil eden Unite: Hakaret olarak ifade ettikleri düşük ücret artışı Öğretmenleri temsil eden NUT: Sendika Başkanı Christine Blower, öğretmenlerin greve çıkmaktan büyük üzüntü duyduklarını ifade etti. Konaklama, kütüphane çalışanlarını temsil eden Kuzey İrlanda Kamu Hizmetleri İttifakı NIPSA: düşük ücretler Londra toplu ulaşım çalışanlarını temsilen RMT: ücretler ve emeklilik maaşları

6 6 Çarşamba, 16 Temmuz 2014 Britanya Eğitim Araştırmaları Derneği nden Dr Celia Jenkins ve Dr Ümit Çetin e ödül Alevi inancı ve kimliği nin Britanya ilk ve orta okullarında ders olarak okutulması projesini yürüten Dr Celia Jenkins ve Dr Ümit Çetin, Westminster Üniversitesi ve Britanya Eğitim Araştırmaları Derneği tarafından ödüle layık görüldüler. Ödüllerini 23 Eylül de Westminster Üniversitesi rektöründen alacaklar sterlin değerindeki ödülü yine projenin devamı geliştirilmesi temelinde kullanılacak. Konuyla ilgili görüştüğümüz Dr Ümit Çetin gazetemize yaptığı açıklamada intiharlarla ilgili doktora çalışması yürütürken Alevi gençlerinin çoğunun kimliklerini rahatlıkla tanıyamadıklarını farkettiğini belirtti. Londra Alevi Kültür Merkezi nin önerisiyle Dr Celia Jenkins ile böyle bir proje başlattıklarını dile getiren Çetin şunları belirtti: Akademik bir kurum olan Britanya Eğitim Araştırma Derneği tarafından verilen bu ödül için birçok farklı değerli araştırmayla birlikte aday gösterildik. Bu ödül yaklaşık dört yıldır Westminster Üniversitesi, Sosyoloji bölümünden meslektaşım, eğitim sosyologu Dr. Celia Jenkins, Londra Alevi Kültür Merkezi, ve Alevi çocuklarının yoğun olarak gittiği bir ilkokul ve ortaokul ile birlikte yürüttüğümüz, ortak bir çalışmaya verildi. ALEVI GENÇLER KİMLİKLERİNİ RAHATLIKLA TANIMLAYAMIYORLAR Doktora çalışmasını yürüttüğü dönemde konuştuğu birçok Alevi gencin kimliklerini rahtalıkla tanımlayamadığını ifade eden Çetin şunları belirtti: Bilindiği gibi, intihar ve çeteleşme Londra da yaşayan Kürt Alevi gençlerin temel sorunları arasında yer alıyor. Bu gençlerin yaşamına baktığımızda eğitim performanslarının pek de iç açıcı olmadığını görüyoruz. Meselenin önemini ilk kez intihar üzerine doktora araştırmamı yaparken görüştüğüm Alevi gençlerin çoğu, okullarda kendi kimliklerini rahatlıkla tanımlayamadıklarını söyledikleri zaman fark ettim. Özellikle din derslerinde okul yönetimi çocukların Müslüman olduklarını varsayarak onları Müslüman öğrencilerle aynı gruplara yerleştiriyor ya da çocuklar kendileri bu Müslüman gruplara katılıyorlar. Kısa bir süre sonra çocuklar Müslümanlıkla kendi bireysel yaşamlarının ve ailelerinin yaşam tarzının ya da inanç biçimlerinin uyuşmadığını, hatta çatıştığını görüyorlar. Fakat, kendi kültürel veya inanç kimliklerini de açıkça sahiplenmelerinin önünde çeşitli engeller var. Bu engellerin başında Aleviliğin bir kültürel kimlik ya da bir inanç olarak tanınması geliyor. Örneğin kimi gençler Alevi olduklarını dile getirdiklerinde bunu genellikle Sünnî İslam ın karşısına koyarak, Aleviler Sünnilerin yaptığı neleri yapmaz anlayışı üzerinden bir tanımlama yapıyorlar. Bu da genellikle Alevi gençler açısından durumu daha karmaşık hale getiriyor. ÇALIŞMAMIZ OLUMLU GELİŞMELER SAĞLADI Bu sorunlardan kaynaklı bu çalışmanın çok önemli olduğunu ifade eden Çetin şöyle devam etti: işte bu noktada biz iki akademisyen, Londra Alevi Kültür Merkezi nin önerisi üzerine, Alevi çocuklarının kendilerini daha rahat ifade etmeleri, çevresindekilerle farklı ama eşit bir konumdan diyalog kurmaları için Prince of Wales İlkokulu nda pilot bir çalışma yaptık. Prince of Wales İlkokulu nda Alevilik ve Aleviler hakkında temel bilgiler din derslerinde müfredata eklendi ve okuldaki bütün öğrencilere okutuldu. Bu noktada Aleviliği belirli bir biçimde tanımlayan monolitik bir pedagojik yaklaşımdan ziyade, Aleviliğin farklı tanımlarına ve pratiklerine yer veren bir müfredatla çalıştığımızın altını çizmek istiyorum. Bu pilot çalışma sonucunda, oldukça kısa bir süreç içinde, Alevi öğrencilerin okulla olan ilişkilerinde olumlu gelişmeler gözlemledik. Aynı zamanda ailelerin çocuklarının eğitimi ile ilgili ilişkileri de olumlu bir değişim gösterdi. Kısacası çocuklar, kültürel kimliklerini keşfediyor ve Londra gibi çok kültürlü bir ortamda kendi kimliklerini öteki kimliklerle hiyerarşik değil, farklılık ve eşitlik ekseninde görmeye başlıyorlar. En önemlisi de okul müfredatında kendilerine dair bir şeyler olduğunu görüyorlar. Biz bu çalışmayı biraz daha geliştirerek ortaokul müfredatına uyarladık, Highbury Grove Ortaokulu nda yaptığımız çalışmanın da Alevi çocuklar ve aileleri açısından oldukça olumlu sonuçları olduğunu gözlemledik. AİLELER ÇOCUKLARINA YETERLİ DERECEDE ZAMAN AYIRAMADI 1980 li yılların başından itibaren Britanya ya göç eden Alevi toplumu da diğer göçmen toplumlar gibi önce Dr Ümit Çetin hayata tutunmaya çalıştı. Britanya ya ekonomik ya da politik nedenlerle gelmek zorunda kalan çoğunluğu Kürt Aleviler İş, konut, yasal statü, derken uzun yıllar çocuklarına zaman ayıramadı. Çocuklar okul yollarını yalnız yürüdü ve kendi dünyasını oluşturdu ların ortalarına gelindiğinde iş, ev, yasal durumlar kısmen çözümlenmişti ama çocukların birinci kuşaktan farklı bir kültüre sahip olduğu ortaya çıktı. Zor koşullara rağmen ekonomik ve akademik alanda önemli başarılar elde edildi. Bunun yanında yozlaşmanın, dejenere olmanın uyuşturucu ve çeteleşmenin ağına düşenlerde oldu. Daha sonra 2005 li yıllarda Türkiyeli nüfusun 200 binleri bulduğu kuzey Londra da çeteleşme, uyuşturucu ve bu faaliyetlerle dolaylı ya da direk bağlantılı intiharlar ve silahlı ölümler baş gösterdi. Britanya da faaliyet yürüten Alevi ve demokratik kurumların yanı sıra çeşitli akademik araştırmacılar bu konuyla yakından ilgilenmeye ve çareler aramaya başladı. Konuyla ilgili yapılan çeşitli araştırmalar sonucu elde edilen bulgular, bu sonuçların nedenlerinin büyük oranda kimlik ve aidiyet sorunu olduğunu ortaya çıkardı. Kuşaklar arasındaki kültürel farkın giderilmesi ve toplum bilincinin, toplumsal değer yargılarının oluşturulması gerekiyordu.

7 Çarşamba, 16 Temmuz Londra da yaşayan Kürdistanlılar Kobanê için yürüdü Rojava nın Kobanê kantonuna yönelik Irak Şam İslam Devleti-İşid çetelerinin dış destekli ağır saldırılarını protesto etmek amacıyla Londra da bir eylem yapıldı. Londra nın en meşhur meydanlarından birisi olan Trafalgar meydanında bir araya gelen yüzlerce Kürdistanlı ve dostları İşid i ve arkasındaki güçleri protesto ederek, Rojava ile dayanışma çağrıları yaptı. Kürt gençleri tarafından organize edilen eylem Pazar günü saat 13:00 te başladı. Eyleme Kürdistan ın dört parçasından katılan Kürdistanlılar Rojava nın Kürdistanın kalbi olduğunu ve tüm Kürtlerin Rojava ile kenetlenmesi gerektiği mesajlarını verdiler. Birçok sivil toplum örgütünün de destek verdiği eylemde gençler adına bir konuşma yapan Kürt aktivist Mehmet Aksoy, Rojava ya yönelik saldırıların Kabul edilemez bir boyuta ulaştığını ve bu saldırılara yönelik kimsenin sessiz kalmaması gerektiğini belirtti. Trafalgar meydanındaki eylemden sonra kitle İngiltere başbakanlığı önüne kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca atılan sloganlarda dünyanın ve İngiliz hükümetinin sessizliği kınandı. Başbakanlık binası önünde İngiletere hükümetine de bir çağrı yapan Mehmet Aksoy, İşid adlı çetelerin insanlık için tehdit olduğunu ve bu konuda işidin bu duruma gelmesinde kendi paylarını sorgulamaları gerektiğini ifade ederek, İngiliz hükümetinin bu cinayetlere daha fazla ortak olmaması için mazlum Kürt halkı ve Rojava devrimi ile dayanışması gerektiğini belirtti. Eylem boyunca İngilizce bildiriler dağıtıldı. Eylemler üç gün boyunca Trafalgar meydanında bulunan tarihi klise önünde devam edecek. Kimyasal Silah Kullanıldı YPG sözcüsü Rêdûr Xelîl, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çetelerinin Kobanê deki çatışmalarda kimyasal silah kullandığını açıkladı; uluslararası muhatap kuruluşlar ile insan hakları örgütlerine Kobanê de acil araştırma çağrısında bulundu. Rêdûr Xelîl yaptığı açıklamada şunları belirtti: Bir süreden beri Kobanê Kantonu terörist IŞİD örgütünün vahşi saldırılarına maruz kalmaktadır. Bu saldırılarda IŞİD çeteleri, aralarında ABD nin termal füzeleri dahil her türlü ağır silah kullanmakta. Bununla birlikte, Kobanê Kantonu sağlık ekipleri ile uzmanlar tarafından yaralı ve şehitler üzerinde yapılan ilk araştırma sonucu çetelerin kimyasal silahlar kullandığı tespit edildi. Araştırmayı yapan doktorlar, şehit cenazeleri üzerinde yanık izleri ile beyaz benekler tespit etti.

8 8 Çarşamba, 16 Temmuz 2014 İngiltere Savunma Bakanlığı: Suriye ye ait 200 tonluk kimyasal madde Marchwood limanına getirildi İngiltere, Suriye nin kimyasal silah yapımı için kullandığı 200 tonluk endüstriyel kimyasal maddenin bugün ülkenin güneyinde bulunan Hampshire daki Marchwood limanına getirildiğini bildirdi. İngiltere Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, kimyasalların ülkedeki kimyasal atık tesislerinde imha edileceği kaydedildi. Açıklamada, Bugün gelen kimyasallar güvenli bir şekilde imha edilecektir denildi. Danimarka gemisi Ark Futura tarafından Marchwood limanına Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ) yetkilileri gözetiminde getirilen kimyasalların ülkenin kuzeybatısındaki Cheshire bölgesine götürülerek imha edilmesi bekleniyor. Birleşik Krallık, Suriye ye ait 150 tonluk kimyasal stok ile 50 tonluk endüstriyel kimyasalı imha edeceğini açıklamıştı. Suriye nin yurt dışında imha edilmesi kararlaştırılan kimyasal silahlarının tamamı geçen ay ülke dışına çıkarılmıştı. Kimyasalların taşınması ve imhasında İngiltere nin yanı sıra, Danimarka,Norveç, İtalya, Finlandiya, Almanya, ABD, Rusya ve Çin gibi ülkeler de rol oynuyor İngiltere nin istemediği Juncker başkanlığa seçildi İngiliz hükümetinin sert muhalefetine rağmen Avrupa Komisyonu nun başkanlığına eski Lüksemburg başbakanı Jean-Claude Juncker seçildi. Juncker, 729 oyun 422 sini alarak başkan seçildi. AB entegrasyonuna olan bağlılığı ile dikkat çeken Juncker Kasım ayında görev süresi dolan Portekizli Jose Manuel Barroso nun yerini alacak. Seçimler sonrası Avrupa Parlamentosu üyelerine seslenen Juncker, Komisyonun AB nin kamu hizmet birimi olması yerine daha çok politik bir organı olacağı taahhüdünde bulundu. Juncker in Euro nun AB yi koruduğu sözleri milletvekilleri tarafından coşkulu alkışlarla karşılandı. Yeni Komisyon Başkanı tek para birimine geçmeden önce AB ülkelerinin gerilim ve enflasyon ile mücadele ettiğini söyledi ve Euro nun mali istikrar getirdiğini belirtti. Juncker in konuşması sırasında parlamentoda İngiltere yi temsil eden siyasi gruplardan, entegrasyon karşıtı Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) üyesi bazı üyeler palavra diye bağırdı. Juncker Fransızca başladığı konuşmasına Almanca devam etti ve İngilizce olarak tamamladı. Böylece yeni başkan ilk konuşmasında AB nin üç resmi çalışma dilini de kullanmış oldu. Avrupa Parlamentosu üyeleri yeni komisyon başkanını alışılan elektronik oylamanın yerine gizli oy yöntemiyle seçti. Yeni başkanın, seçilebilmek için 751 oyun en az 376 sını alması gerekiyordu. İngiliz hükümeti tepkili Juncker geçen ay yapılan Avrupa seçimlerini kazanan merkez sağ Avrupa Halkları Partisi (EEP) nin önde gelen adayıydı. EEP den kopan iktidardaki Muhafazakâr Parti, Juncker yönetimindeki komisyonun siyasallaşmasından endişeli. Juncker i destekleyenler ise uzlaşma konusunda Juncker in deneyiminin ve AB entegrasyonuna bağlılığının değerli olduğunu düşünüyor. Jean-Claude Juncker Euro bölgesi ülkelerinin oluşturduğu yapının başkanırken, yılları arasında Yunanistan, Portekiz ve diğer AB ülkeleri için hazırlanan kurtarma paketlerinde önemli rol oynamıştı. AB nin yeni anayasası kapsamında üye ülkeler bir komisyon başkanı önerirken, Avrupa parlamentosu seçim sonuçlarını göz önüne almak zorundalar. Önümüzdeki aylarda Avrupa Komisyonu nun geri kalan 27 üyesi belirlenecek. AB ayrıca birliği nin Dışişleri ve Güvenlik Politikasından sorumlu Yüksek Temsilcisi ve yeni Avrupa Konseyi başkanını seçecek.

9 Çarşamba, 16 Temmuz İngiltere parlamentosunda Kasımlo anması Dr Abdurrahman Kasımlo katledelişinin 25. ylında İngiltere parlamentosunda yapılan bir toplantı ile anıldı. Pazartesi akşamı İşçi parti milletvekili Keith Vaz ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya çok sayıda Kürdistanlı ve dostları katıldı. Kısa bir süre önce kurulan Kurdish Progress adlı organizasyon tarafından organize edilen anma Dr Abdurrahman Kasımlo nun katledilişinin 25.yılına denk geldi. Kürt aktivist Rosa Helin Burç tarafından yönetilen toplantının konuşmacıları arasında İşçi parti milletvekili Jeremy Corbyn, Dr Frederic Tissot, Dr Asso Hassanzade ve Sosyalist enternasyonalin genel sekreteri Luis Ayala vardı. Genel olarak Dr Kasımlo nun hayatı ve mücadelesinin anlatıldığı toplantı soru ve cevap kısmı ile sona erdi. Dr. Tissot bizzat karşılaştığı Kasımlo ile anılarını anlattı. Luis Ayala, Kasımlo nun İsveç te sosyalist enternasonale katıldıktan üç hafta sonra katledildiğini söyledi. Dr. Hassan Zade ise, Kasımlo nun önder,demokrat ve Kürt halkının her koşulda savunucusu bir sosyalist olduğunun altını çizdi. Dr Abdurrahman Kasımlo kimdir? Dr. Kasımlo 22 Aralık 1930 tarihinde Doğu Kürdistan ın Urmiye kentinde doğdu.gençlik yıllarında başladığı mücadelesi, 1973 de I-KDP Genel Sekreteri olmasına kadar sürdü. Çekoslavakya Üniversitesi ve Sorbon da eğitim verdi. Kürt Kültür ve tarihi üzerine eserler yayınladı. 13 Temmuz 1989 da Viyana da barış görüşmesi için biraya geldiği İran ajanları tarafından arkadaşı Şerefkendi ve bir I-KDP yetkilisi ile birlikte katledildi. Avusturya hükümeti içinde, İran Cumhurbaşkanı Admedinejad ında olduğu katillere bir şey yapmadı.

10 10 Çarşamba, 16 Temmuz 2014 ROJAVA DEVRİMİ BİRBİRİNE DÜŞMAN EDİLEN HALKLARI Yasama Meclisi BİRLEŞTİRMİŞ Devrimci Parti ve Örgütler Koordinasyonu (ICOR) heyetinin Rojava devrimi ile dayanışma amacıyla Rojava nın Cezire kantonuna yapılan ziyaretin detaylarını ve heyetin izlenimlerini Londra da bulunan heyetin üyesi İbrahim Okçuoğlu ile konuştuk. Değişik halklardan oluşan 4 kişilik heyet 29 Mayıs-4 Haziran tarihleri arasında Rojava nın Cezire kantonuna bir ziyaret gerçekleştirmiş ve bu ziyarette kanton sisteminin içinde yer alan tüm birim ve komiteler ile geniş toplantılar yapılmış. Demokratik özerklik temelinde kurumlar oluşturulduğunu belirten heyet üyesi İbrahim Okçuğlu, tüm kurumların disiplinli bir şekilde çalıştığını gördüklerini ifade etti. Okuçuğlu şunları belirtti: Tüm görüşmelerimizde net olarak şunu gördük, ne olacak, ne yapacağız, nasıl yapacağız diye bir şey yok, İnşa ediyoruz, öğreniyoruz, farklı örneklerden yararlanıp koşullarımıza uyarlıyoruz denildi hep. Ekonomi konusunda adımlar çok yeni. Kendi özgüçleriyle ayakta kalmanın koşullarını oluşturuyorlar. Araştırmaları devam ediyor. Toplum her anlamda örgütlenmiş. Yaşlılar, kadınlar evde oturmuyor artık, herkes bir kurumda çalışmalara katılıyor. Herkes devrimin bir parçası haline gelmiş. İnsanlar gönüllü olarak kurumlarda faaliyet yürütüyor. Gönüllülük esası üzerinden faaliyetler yürütülüyor. Kamışlı nüfusu 2-3 katına çıkmış, iç göçten kaynaklı. Asayişin gıda ihtiyacı halk tarafından karşılanıyor. UMUTSUZLUK DİYE BİR ŞEY YOK Rojava da bulundukları tüm zaman boyunca umutsuz hiçbir insana rastlamadığını belirten Okçuoğlu tüm heyetin bu durumdan çok etkilendiğini ifade etti. Okçuoğlu şöyle devam etti: Umutsuzluk ifade eden hiçbir sözle karşılaşmadık. Müthiş bir umut var. Kazanacağız, başaracağız diyorlar. Müthiş bir özgüven var. Evet yaşanan ambargonun kendilerini zorladığını, zor durumda bıraktığını söylüyorlar ama bu onları umutsuz kılmıyor. Insanlar birbirine cesaret vermek için biz kazanacağız demiyorlar, inanıyorlar. Ne olacak bilmiyoruz havası yok kimsede. Somurtan kimse yok. Bize, delegasyonlara umut veren bir hava vardı. Gidin bizi anlatın, doğru anlatın bizi diyorlardı. Dünyanın bizi doğru tanımasını istiyoruz diyorlar. Bunu sürekli anlatıyorlardı çünkü kendilerinin çok yanlış anlatıldığını söylüyorlar. ÖCALAN IN FELSEFESİ YAŞAM BULMUŞ Tüm görüşmelerde özellikle dikkat çekilen konulardan birisinin Öcalan ın felsefesinin yaşam bulduğu olduğuna dikkat çeken Okçuoğlu başta kadınlar olmak üzere tüm kurumların bu yönlü yaklaştığını ifade etti. Hepsini Öcalan ın felsefesine bağlıyorlar. Güçlerini ve enerjilerini bu felsefeden aldıklarını sürekli belirttiler. Aynı zamanda bu devrimin bir Kadın devrimi olduğunu da sürekli ifade ettiler. Kadınlar yaşamın öncüsü, savaşçısı. Yaşamın her alanında örgütlenmiş, bilinçli bir şekilde devrimi sahiplenmiş. Devrim birden bire patlak veren bir şey değil, Yılların çalışması, hazırlığı, örgütlenmesi var. TÜM HALKLARIN TEMSİLİYETİ VAR Rojava da yaşayan tüm halkların temsil edildiğini ifade eden Okçuoğlu, kim ne kadar çalışırsa o kadar temsil edildiğini ve bunun önünde hiçbir engel olmadığını dile getirdi. Yasama meclisi ile konuştuğumuzda başkanın yardımcısı da oradaydı. Kendisi Arap tı. Onunla da sohbet ettik. Kendisi bize net olarak bize şunu ifade etti, bu devrimin tüm halkların yararına olmadığını bilsem burada olmazdım. Temsil ediliyorlar. PYD dışında TEVDEM in içerisinde 5 parti daha var. Etnik gruplar da var. Kim ne kadar çalışırsa, emek verirse o kadar temsil ediliyor. Temsil edilmenin, çalışmalara katılmanın önünde hiçbir engel yok. Üç tane resmi lisan var. Kürtçe, Arapça, Süryanice. Asayişin içinde de diğer etnik gruplar da var. Kim ne derse desin şunu net olarak gördük; Rojava devrimi birbirine düşman edilen halkları birleştirmiş. Buradan çıkartılması gereken sonuç şudur, eğer yönetim, toplumu idare etme meselesi halkın iradesine bırakılırsa barış içinde çok iyi yürüyor. Sorunlar halledilebiliyor. Tartışarak sorunlarına çözüm buluyorlar. Mahalle meclislerinde, komünlerde tüm sorunlar tartışılarak bir çözüme kavuşturuluyor. TOPLUMSAL MÜLKİYET GELİŞTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR Özel mülkiyete karşı olmadıklarını ancak özelde toplumsal mülkiyeti geliştirmeye çalıştıklarını belirten Okçuoğlu sınıflar arası farklılığın olmadığını dile getirdi. YPG komutanlığı Kamisli belediye baskanı Suriye nin içlerinden göç etmiş insanlar var ve bunların geneli Arap. Kamplar var, bakımlarını sağlıyorlar. Kendilerine uygun işler bulunduğunda kamptan ayrılıyorlar. Bir şekilde herkes o sistem içerisinde geçiniyor. Kimse sahipsiz kalmıyor, kimse dışarda kalmıyor. Sınıflar arası bir farklılık hissetmedik. Sınıfsal farklılık

11 Çarşamba, 16 Temmuz yok. Sanayi yok zaten. Işçi sınıfı diye bir ayrışma yok. Tarım sektörü devam ediyor. Mahsul şimdilik dışarı satılmıyor, ticaret yapılmıyor. Ambarlarda saklanıyor. Ticaret yapılabilse bazı ekonomik sorunlar biraz ortadan kalkar. Özel mülkiyet meselesini sorduk. Özel mülkiyet olacak ama bunu sınırlandırmaya çalışacağız, toplumsal mülkiyeti yaymak istiyoruz diyorlar. Demokratik konfederalizm çerçevesinde toplumsal mülkiyeti geliştirme planları var. Alt yapısı var. Kadın düşünce akademisi bize özel mülkiyeti olduğu gibi bırakmak devrime zarar verir dedi. O yüzden özel mülkiyeti sınırlandırmaya çalışıyorlar. Ama bu biraz uzun bir süreci gerektiriyor. 18 YAŞIN ALTINDAKİLER SAVAŞA GÖNDERİLMİYOR Daha önce uluslar arası insan hakları izleme örgütü tarafından gündeme getirilen 18 yaş altı gençlerin askere alındığı konusuyla ilgili Okçuoğlu şunları belirtti: 18 yaşın altında savunma güçleri vardı. Kendim onlardan birkaçı ile görüştüm. Bunu net olarak gördük, 18 yaşın altındakiler sadece eğitim amaçlı ordalar. Kesinlikle savaş cephesine gönderilmiyorlar. Zaten bu yönlü tüm uluslararası antlaşmalara uyuyorlar ve 18 yaşın altındakileri askere sehit ugurlanması serekaniye almıyorlar. Yargı sistemi halen gelişme düzeyinde. Birileri alakasız konular üzerinden Rojava devrimini mahkum etmeye çalışıyor, bu çok ahlaki ve dürüstçe değildir. Zaten kendileri de de biz hata yapmayız anlayışı yok. Tüm kurumlarda bu yönlü yoğun bir çaba gördük. DEVRİMİN BOĞULMASINI BEKLEYEN KESİMLER VAR Şuanda o bölgede yaşayıp çalışmalara katılmayan bir kesimin de olduğunu ifade eden Okçuoğlu, bu kesimin beklemede olduğunu dile getirdi. Ekonomi meselesi mutlaka çözülmesi gerekir. Bir kesim bekliyor, bunlar bu işi yapamazlar diye bir beklenti var, yapamadıkları zamanda üzerine çullanırız diye bir beklenti var. Arap var, Barzani nin etkisinde olan kesimler var. Bunlar da bir şey yapmıyor, bekliyorlar. Arap gericiliği de var. Doğrudan müdahale eden yok, ama bekleyen kesimler var. Ekonomi sorunu çözülmezse bunu devrimin karşısında kullanmaya çalışacaklar. ROJAVA DEVRİMİ BİR IŞIKTIR Genel olarak ziyaret boyunca çok olumlu izlenimler yaşadıklarını ifade eden Okçuoğlu Rojava nın tüm devrimciler açısından bir ışık olduğunu belirtti. Bir devrimin nasıl yapıldığını gördük. Heyetten bazılarında belki devrim mi değil mi diye soru işaretleri vardı. Ama ayrıldığımızda bu devrimi net olarak gördük. Çok olumlu duygularla ayrıldık. Esas dayanışmanın orda kalıp çalışmak olduğunu farkettik. Orası yenilmeyecek. Başarıya ulaşacak. Dünyaya örnek olabilecek bir durum. Rojava Kürtler ve Ortadoğu açısından bir ışıktır. Iyi görmek iyi algılamak lazım. Hem rejime karşı, hem çetelere karşı mücadele, üçüncü yoldur. Çok öğreticidir. Mücadele etmek isteyen orayı görmeli ve bir ışık olarak görmeli. Bu devrim tüm Ortadoğu ya yayılmalı. Emperyalizme büyük bir darbedir bu. Ziyaret sonrası nasıl bir çalışma ve dayanışma içinde olacaklarını sorduğumuzda Okçuoğlu, net olarak oraya her anlamda sahip çıkmanın bir görev olduğunu ifade ediyor. Rojava da gördüklerimizi dışarda anlatacağız. Panellerle, toplantılarla bunu elimizden geldiği kadar anlatıyoruz, anlatmaya devam edeceğiz. Bizim işimiz devrimciliktir, ve bu benim için bir görevdir. Orada doğru bir iş yapılıyor. Kendimizi oradaki devrimin bir parçası olarak görüyoruz. Bu enternasyonal bir görevdir. Ancak laftan öte pratik dayanışma lazım. Bunlar çok önemli. Gücü olan gidip katkısını sunmalıdır. Uzmanlara ihtiyaç var, esas dayanışma gidip orda bir süre kalıp gerekeni yapmaktır. Destek lazım. Gidip yardım etmek lazım. Mühendis lazım, doctor lazım SEREKANIYE KÜRTLERİN STALİNGRAD IDIR Ziyaret boyunca en çok neyden daha çok etkilendiklerini sorduğumuzda özellikle Kadınların mücadelesinin ve Serekaniye kentinde verilen mücadelenin unutulmaz olduğunu ifade ediyor Okçuoğlu. Serekaniye unutulmaz. Serekaniye delik deşik edilmiş bir kent. Serekaniye Kürtlerin stalingradıdır. Sokak sokak, ev ev, oda oda savaştılarsa, bunun şahidi duvarlardır. Balyozlardır. Doğrudan sokaktan ilerleme şansın olmadığı için duvarları delerek ilerlemek zorunda kalınmış. Evin içine giriyorsun, duvarı Balyozla deliyorsun, Cezire bölgesinde ne kadar balyoz varsa toplanılmış serekaniye ye götürülmüş. Büyük bir savaş yaşanmış orda. Umarım Kürtler orayı öyle bırakır, ellemez. Tarihe mal olsun diye. Yıllar sonra bile insanlar burada nasıl savaşıldığını görsün diye korunmalıdır öyle. Bu rejimin nasıl yıkıldığını, bu çetelere karşı nasıl savaşıldığını görsün diye. SAĞLIK VE EĞİTİM ALANINDA CİDDİ İHTİYAÇLAR VAR Hastane, sağlık, ilaç, tıbbi aletler konusunda sıkıntı var. Her şeye ihtiyaç var. Kalemden deftere kadar farklı ihtiyaçlar var. Hastaneleri gezdik, yaralılar var, hekim sayısı yetersiz. Büyük yetersizliklerle ellerinden gelen tedaviyi yapıyorlar. Ambulans sıkıntısı var. ROJAVA EMPERYALİSTLERE GÖRE BİR ÇIBAN Rojava devrimini kendi yararlarına ve çıkarlarına görmeyen kesimlerin ciddi bir şekilde saldırdığını belirten Okçuoğlu şunları ifade etti: Kosova yı görüyorlar, çıkarlarına uygun düştüğü için uygun görüyorlar. Rojava yı görmüyorlar. Rojava da yaşanan devrim onların çıkarlarına aykırı, onun için görmek istemiyorlar. Amaçları rejimden kurtulmak değil, rejimi kendileri açısından Kabul edilebilir bir düzeye getirmek. Kendi çıkarlarını koruyabilecek bir Suriye yaratmak için bu işe müdahil oldular. Ne olacağı belirsiz. Rojava onlar için bir çıban. Kendi kimliğine sahip çıkması bile birilerine batıyor. Her taraftan saldırılıyor. Boğmaya çalışıyorlar. Görünüşte Rojava üzerine hiçbir devlet gitmiyor. Ama hepsi de boğmaya çalışıyor. Boğdurmamak lazım. Dayanışma ile Rojava nın yanında durmak lazım.

12 12 Çarşamba, 16 Temmuz 2014

13 Çarşamba, 16 Temmuz 2014 Başkasının engelli kartını kullanan 3 kişiye ceza Başkasına ait engelliler için hazırlanan mavi kartı kullanan üç kişi Enfield belediyesi tarafından açılan davada suçlu bulunup para cezasına çarptırıldılar. Engellilerin sahip olduğu Mavi kart araba park etmede kolaylıklar sağlıyor. Enfield belediyesi sınırları içerisinde başkasına ait olduğu tespit edilen mavi kartları kullanan Orhan Kilinchan, İbrahim Doğan ve June Gregori adlı üç kişi yargılandıkları davada mahkeme tarafından suçlu bulundular. Mahkeme masrafları ile birlikte 1,450 sterlin para cezasına çarptırılan kişilerden Doğan ve Kılınçhan suçlu bulunmalarına rağmen şartlı olarak bırakıldılar. Enfield meclis üyesi Chris Bond, engellilerin mavi kartını istismar etmek kabul edilmez bir rezalet diyerek uyardı. Meclis üyesi Bond şöyle konuştu: Mavi kartlar engelli insanların hayatlarını kolaylaştırmak içindir. Başkası tarafından istediği yerde ücretsiz park etmek için kullanılması kabul edilecek şey değil. Bu tür sahtekarlıkları yapanlar cezasız kalmayacaktır. Özgürce Rojava devrimi göreve çağırıyor Cumartesi günü Göçmen İşçiler Kültür Derneği (GİK-DER) de Rojava da Devrim ve Yaşam konulu bir panel gerçekleşti. Panel, Rojava devrimi ile dayanışma kampanyası düzenleyen dünyanın değişik coğrafyalarında örgütlü 45 parti ve örgütten oluşan Devrimci Parti ve Örgütler Koordinasyonu (ICOR) heyeti ile Rojava ya giden Dr İbrahim Okçuoğlu ve PYD temsilcisi Alan Semo nun katılımı ile gerçekleşmişti. Dayanışma kampanyasındaki toplanan bağışları Rojava ya götüren, devrimi ve ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek enternasyonal dayanışma mesajlarını Rojava halkına taşıyan ICOR heyetinde yer alan Dr İbrahim Okçuoğlu nun 8 günlük Rojava ziyareti hakkında verdikleri bilgiler oldukça önemliydi. Rojava da çekilen fotoğraflar eşliğinde yapılan bilgilendirmeler, biz dinleyicileri Rojava ya götürmüş ve devrimi daha yakından hissetmemizi sağlamıştı. Haber sayfalarımızda da verilen bilgiler nedeniyle bu bölümü geçerek devam edeceğim. Biz dinleyicilerin, diyebilirim ki tamamımızda devrimin o canlı, özverili, yoldaşlık duyguları yüreklerimizin derinliklerine kadar işledi. Sadece yüreklerimiz değil, bedenlerimiz Rojava ile buluşma arzusu ve istemini taşıdı. Yapılan önerilerde de (Örneğin; İngiltere de okulların tatil olduğu dönemde gençliğin ve öğretim görevlilerinin, değişik konularda uzmanlıklara sahip bireylerin katılımını sağlayacak ve Rojava da bizzat devrime hizmet için gidebilecekler için bir çalışma başlatılması önerisi) bunu görmek mümkündü. Ortadoğu da bir ışık doğmuştu. Ve bu doğum; kadını erkeği, genci yaşlısı ile tüm Rojavalılara aitti. Büyük emek ve bedellerle gerçekleşen doğumu sahiplenmek için Arabı, Kürdü, Süryanisi Rojava topraklarında yaşayan tüm emekçiler, ezilen halklar ve kimlikler seferber olmuştu. Gözlemcinin anlatımıyla; Rojava da her şey doğal. Devrim yapmak doğal, yaralanmak doğal, aç kalmak doğal, savaşmak doğal. Ziyaret ettiğimiz belediyelerde kaleme, silgiye bile ihtiyaç duyulduğunu gözlemledik. Fakat bütün bunlara rağmen korkunç mutlu, özverili bir halkla karşılaştık. Herkes gönüllüce ve ücret beklemeksizin devrime emeğini katıyordu. Tüm alanlarda gördüğümüz şuydu; müthiş bir toplumsal dayanışma, bütünleşme ve birbirini tamamlama vardı... Oraya Hatice Güden h.guden-tlgrf@hotmail.com gittiğinizde duygularınız ayaklanır. Ya ağlarsınız ya da inançlarınız pekişir, mücadele azminiz gelişir. Özellikle Serakaniye; roman yazılacak, film çekilecek, şiir yazılacak bir yer. Orada, Stalingard savunmasının bir benzerini göreceksiniz. Tıpkı Stalingard savunması gibi bir savunma ile Serakaniye kurtarılmış... Dediğim gibi, panel bizleri Rojava nın o devrimci atmosferine defalarca götürdü getirdi. Katılımcıların bir çoğunun söylediği Katılamayanlar çok büyük bir fırsatı kaçırmış oldular. Keşke bu anlatımı yüzlerce insan dinleyebilseydi oldu. Evet, gerçekten de birçoklarımız için çok büyük bir fırsat kaçırılmış oldu. Ne kadar yazsak da fotolarla beslenmiş ve yerinde gözlem yapmış birinin anlatımını vermemiz zor. Bugüne dönecek olursak... Bugün bu devrimi, yani Rojava devrimini savunmak Kobanê yi savunmaktan geçiyor. 19 Temmuz 2012 yılında Kobanê de başlayan devrim, tüm bölgelere yayılmış ve bugünkü düzeyine ulaşmıştı. Geçtiğimiz yıl üç kantonda özerklik ilanını gerçekleştiren Rojava, başta Türkiye olmak üzere, bölge gericiliğinin ve emperyalistlerin çeşitli saldırılarına, Güney Kürdistan gericiliğinin ise ambargosuna maruz kalmıştı. Bugün ise, emperyalistler ve gerici bölge devletleri tarafından beslenen, en gelişmiş silahlarla donatılan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çeteleri, Kobanê üzerinden Rojava devrimine saldırılar düzenliyor. Özellikle AKP Hükümetinin yardım ve desteğiyle, Rojava devrimini tehdit ediyor. Tüm gücünü kullanarak devrimi boğmayı, Rojava yı düşürmeyi amaçlıyor. Kısacası, Kobanê de başlayan devrim, Kobanê de bitirilmek isteniyor. İZİN VERMEYELİM!.. Başlatılan dayanışma kampanyasına elimizden geleni yaparak, ekmeğimizi, umudumuzu ve geleceğimizi paylaşalım!... Dayanışma eylemlerimizle; sesleri, çığlıkları ve nefesleri olalım!.. Protestolarımızla; emperyalist ve gerici ablukayı dağıtalım, IŞİD çetecilerinin beslenmesi ve güçlendirilmesine izin vermeyelim!.. ROJAVA DEVRİMİ HAPİMİZİNDİR SAHİP ÇIKALIM!.. 13

14 14 Çarşamba, 16 Temmuz 2014

15 Çarşamba, 16 Temmuz 2014 Parası olmayan Britanya vatandaşlarının yabancı uyruklu eş ve çocukları bu ülkede yaşayamaz Yüksek Mahkeme, İçişleri Bakanlığı nın 2012 yılının Temmuz ayında AB ülkesi vatandaşı olmayan eşini yurtdışından getirmek isteyen Britanya vatandaşlarına yönelik çıkardığı 18 bin 600 sterlin minimum gelir kuralını yasalara uygun buldu. Mahkeme eşini yurtdışından getirmek isteyen Britanya vatandaşlarının yıllık gelirinin en az 18 bin 600 sterlin olması gerektiği yönündeki kuralın yasalara aykırı olmadığına hükmetti. Kararın Britanya da yaşayan Türk ve Kürt göçmenleri de olumsuz etkilediğine dikkat çeken Kılıç & Kılıç Avukatlık Bürosu nun direktörlerinden Avukat Cihan Kılıç gelir düzeyi düşük Britanya vatandaşlarının yabancı uyruklu eş ve çocuklarını bu ülkeye getirme ve birlikte yaşama hakkının sert ekonomik kriterlerle engellenmesinin insan hakları ve aile kurma hakkına aykırı olduğunu söyledi. EŞİNİ VE İKİ ÇOCUĞUNU GETİRMEK İSTEYEN YILLIK EN AZ 24 BİN 800 STERLİN KAZANMAK ZORUNDA Yüksek Mahkemenin verdiği kararın gelişim sürecini değerlendiren Kılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: Bilindiği gibi İçişleri Bakanlığı Temmuz 2012 yılında eşini ve çocuklarını yurtdışından bu ülkeye getirmek isteyen Britanya vatandaşlarına yönelik yasal bir düzenleme yapmıştı. Bu düzenlemeye göre Britanya vatandaşı bir kişi AB ülkesi vatandaşı olmayan eşini buraya getirmek istiyorsa yıllık gelirinin en az 18 bin 600 sterlin olması gerekiyor. Tabi bu miktar sadece eş için belirlenen bir miktar. Eğer kişi bir çocuk sahibi ise yıllık gelir miktarının en az 22 bin 400 sterlin olması gerekiyor. Bir çocuktan sonraki her bir çocuk için ise kişinin gelirine en az 2 bin 400 sterlin daha eklenmesi gerekiyor. Yani Britanya vatandaşı bir kişi örneğin Türkiye den eşini ve iki çocuğunu getirmek istiyorsa yıllık gelirinin en az 24 bin 800 sterlin olması gerekiyor. Gelir düzeyi İçişleri Bakanlığı nın belirlediği bu miktarların altında olan bir çok kişi bu karardan dolayı mağduriyetler yaşadı yılının Temmuz ayında bir müvekkilin bu kurala yönelik açtığı davada Yerel Mahkeme yasanın belirlediği minimum gelir miktarının biraz yüksek ve adil olmayabileceğine hükmederek İçişleri Bakanlığı nın gelir miktarı oranını gözden geçirmesini istemişti. İçişleri Bakanlığı ise Yerel Mahkemenin kararına Avukat Cihan Kılıç itiraz ederek davayı Yüksek Mahkeme ye taşımıştı. Yabancı eşini bu ülkeye getirmek isteyen ancak geliri 18 bin 600 sterlinin altında olan çok sayıda insanın dosyasına o tarihten bu yana cevap verilmediğine dikkat çeken Avukat Cihan Kılıç sözlerini sürdürdü: İçişleri Bakanlığı bu başvuruları sonuçlandırmak için Yüksek Mahkeme nin kararını bekliyordu. Yüksek Mahkeme geçtiğimiz hafta verdiği kararla bakanlığın belirlediği minimum gelir miktarının yasalara aykırı olmadığına hükmetti yılının Temmuz ayından bu yana gelir kriterini karşılamadığı için bakanlığın 15 beklettiği 4 bin civarında başvuru var. Bu dosyaların hızla sonuçlandırılması bekleniyor. Bu karar Britanya da yaşayan Türk, Kürt ve Kıbrıslı Türk göçmenleri de ciddi şekilde etkileyecektir. Yüksek Mahkeme nin kararıyla birlikte gelir düzeyi düşük insanlar Türkiye den ya da Kıbrıs tan eş ve çocuklarını getirmeyecek. Gelir kriterini karşılayabilecek durumda olanlar ise diğer kriterleri de yerine getirmek koşuluyla eş ve çocuklarını Britanya ya getirebilirler. ANKARA ANLAŞMASI İLE KALANLARI ETKİLEMİYOR Ankara Anlaşması ile bu ülkede kalan Türkiye vatandaşlarının durumunda herhangi bir değişiklik olmadığının altını çizen Kılıç Yüksek Mahkeme nin kararı Ankara Anlaşması ile kalanları kapsamıyor. Ankara Anlaşması kapsamında bu ülkede iş kurup yaşayan Türkiye vatandaşları eskisi gibi eş ve çocuklarını Ankara Anlaşması kurallarının belirlediği kriterlere göre getirebilecekler şeklinde konuştu. Konu ile ilgili daha geniş bilgi almak isteyenler Kılıç & Kılıç Avukatlık Bürosu na ya da numaralı telefonlardan ulaşabilirler. Firmanın adresi: 1st & 2nd floor, 121 Stoke Newington Road, London N16 8BT. UYGULAMALI GAZETECİLİK KURSU Şu anda Med Nuçe TV de Dünyanın Gündemi adlı programı hazırlayıp sunan Armagan Kargılı, stajyer olarak çalışıp gazeteci-televizyoncu olarak yetiştirilecek adaylar için kurs düzenliyor. Adaylarda aranacak şartlar: Stajyer muhabirler için: Türkçe, İngilizce ya da Kürtçe dillerinden en az birini çok iyi konuşup yazmak. Stajyer kameramanlar için: Tercihen amatör de olsa kendi kamerası olmak. Stajyer montajcılar için: Bilgisayarda temel montaj bilgisine sahip olmak. Kurs başlama tarihi: 21 Temmuz 2014 / Saat: 18:30 / Yer: Halkevi-Dalston Daha Fazla bilgi için: akargili@hotmail.com

16 16 Çarşamba, 16 Temmuz 2014 Garson ile Patron 1 milyonu eşit paylaşacak! York kentinde yaşayan iki Türkiyeli lotodan kazandıkları 1 milyon sterlini paylaşamayınca mahkeme eşit bölüşmesine karar verdi yılında lotodan kazandıkları 1 milyon sterlini nasıl paylaşacakları konusunda anlaşmazlık yaşayan restorant sahibi ile garson mahkeme kararıyla parayı eşit olarak bölüşecekler. Hayati Küçükkoylu ya ait Kapadokya adlı restoranda garson olarak çalışan Fatih Özcan bir sabah rüyasında loto kazandığını söyleyerek patron Küçükkoyluyu loto oynamaya ikna etti. Kasadan para alıp loto oynayan Özcan, bileti patron Küçükkoylu ya teslim ederek fişini de kendisinde bıraktı. Fatih Özcan, ertesi gün bilete tam 1 milyon sterlinlik ikramiye çıktığını öğrendi ve ikramiyeyi patronu ile bölüşeceklerini varsaydı. Ancak Küçükkoylu biletin parasını tek başına ödediğini iddia ederek ikramiyeyi Özcan ile paylaşmaya yanaşmadı. İkramiyeden pay alamayacağını anlayan Özcan bunun üzerine polisi arayarak Küçükkoylu nun ikramiye çıkan loto biletini cebinden çaldığını iddia etti. Hayati Küçükkoylu Özcan ın ihbarı üzerine restoranına gelen polis memurları tarafından tutuklandı ve 9 saat gözaltında kaldı. Patronu gözaltındayken evini boşaltan Özcan ise kayıplara karıştı. Loto bileti ile ilgili mahkemede patronunu haksız yere hırsızlıkla suçladığını kabul eden Özcan, Küçükkoylu nun kendisini tehdit ettiğini ve Güvenliğinden endişe duyduğu için böyle bir iftirada bulunduğunu söyledi. Davaya bakan yargıç Mark Gosnell iki Türkiyeli arasında olaydan sonra geçen mesajlaşmaları ve biletin alındığı güne ait Mobese kayıtlarını inceledikten sonra Özcan ve Küçükkoylu nun lotodan kazandıkları parayı eşit olarak paylaşmaları gerektiğine karar verdi. Enflasyon yükseliyor Kılık-kıyafet, ayakkabı, gıda ve alkolsüz içeceklerdeki fiyat artışı nedeniyle İngiltere de haziran ayında hızlı artış yaşandığı bildirildi. Ulusal İstatistik Enstitüsü verilerine göre tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) Mayıs ayında yüzde 1,5 ten Haziran ayında yüzde 1,9 a çıkarken, kadın giyimindeki fiyat artışı bu yükselişte etkili oldu. Havayolu ücretleri ve mobilya fiyatlarının da enflasyon artışında etkili olduğu bildiriliyor. Yeni oranlar İngiltere Merkez Bankası nın yüzde 2 hedefinin altında. TÜFE geçtiğimiz son 7 ay boyunca yüzde 2 hedefinin altında kaldı. Enflasyon rakamlarının açıklanması sonrasında İngiltere para birimi sterlin dolara karşı değer kazanarak son üç çeyrekteki en yüksek performans olan 1,7144 dolar seviyesine çıktı. Uzmanlar, TÜFE deki artışın son zamanlardaki yüzde 0,5 ile rekor düşük seviyelerde tutulan faiz oranında artışı tetikleyebileceğine dikkat çekiyor. Markit in baş ekonomisti Chris Williamson, İngiltere Merkez Bankası nın kasım ayında faizleri arttırabileceğini söyledi. World First isimli döviz firmasının baş ekonomisti Jeremy Cook ise artışın büyük sürpriz olduğunu dile getirdi. Ocak ayından beri enflasyonun ilk kez bu kadar arttığına dikkat çeken Cook, yeni veriler sonrası politikalarını yeniden gözden geçirmesi için dikkatlerin İngiltere Merkez Bankası na çevrildiğini söyledi. Konut fiyatlarında artış Öte yandan Ulusal İstatistik Enstitüsü verilerine göre İngiltere de konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 10.5 arttı. Yeni veriler son 4 yıldaki en yüksek artışa denk geliyor. Emlak piyasasını özellikle Londra daki konut fiyatlarındaki artış tetikledi. Londra daki konut fiyatlarındaki yıllık artışın yüzde 20.1 olduğu belirtiliyor.

17 Çarşamba, 16 Temmuz Kürt Toplum Merkezinde 14 Temmuz anması Haringey de bulunan Kürt Toplum Merkezinde bugün 14 Temmuz direnişinin yıldönümü vesilesiyle bir anma yapılıyor. Anma ile birlikte katılımcılara iftar yemeği de verilecek. Roj Women kadın meclisi tarafından organize edilecek anma ile birlikte katılım Diyarbakır cezaevindeki baskı ve işkencelere karşı 14 Temmuz 1982 tarihinde başlatılan ölüm orucunda Kemal Pir, Akif Yılmaz, Hayri Durmuş ve Ali Çiçek yaşamlarını yitimişlerdi. Bu ölüm orucu eylemi 14 Temmuz direnişi olarak tarihi kayıtlarda yer aldı. Anma iftar saatinde Haringey de bulunan Kürt Toplum Merkezinde yapılıyor.

18 18 Çarşamba, 16 Temmuz 2014 Yaz okulu kayıtları devam ediyor Eğitimde büyük başarılara imza atan Haringey eğitim merkezi tarafından açılan yaz okulu 26 Temmuz -23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Yaz okulunun kayıtları devam ediyor. Yaz okulu ile beraber yeni dönem kayıtları da şimdiden alınmaya başlandı. Haringey eğitim merkezi yöneticisi Hüseyin Düzgün gazetemize yaptığı açıklamada, geçen dönem öğrencilerinin tüm sınavlarını başarıyla tamamladığını belirterek bu başarının kendilerini de çok mutlu ettiğini ifade etti. Düzgün, Matematik ve İngilizce dersleri İngiltere eğitim müfredatı temelinde uzman öğretmenler tarafından veriliyor. Derslerimiz uygun sınıflarda ilkokul birinci sınıftan üniversiteye kadar her yaş gurubuna yönelik verilmektedir. Çocukların eğitimlerinde ailelere büyük görevler düştüğünü ifade eden Düzgün şöyle devam ettti: Öğrencilerimize geçmiş sınav dönemlerinde çıkmış olan veya çıkabilecek sorular üzerine yoğunlaştırılmış,uygulamalı ve pratik soru çözme yöntemleri ile dersleri veriyoruz. Deneyimli ve uzman kadromuz ile yıl içi ve yıl sonu SATs sınavlarına hazırlanan öğrenciler başarıya odaklanmaktadır. SATs sınavları yıl içinde okullarda verilen derslerin belli yıllarda yapılan değerlendirme sınavlarıdır ve öğrencinin bir sonraki eğitimini belirleyen, hatta üniversite yıllarında ki seçilecek okul veya mesleklerini dahi belirleyen sınavlar dizisidir. Her öğrencinin yaşamlarında önemli yerleri vardır, Bu nedenle de ailelerimize önemli görevler düşmektedir. Daima onları yaşamlarında ve derslerinde de desteklemeli onların yanında oldukları hissini vermeli ve güven sağlamalıdırlar. Çocuklarına ödevlerinde daha fazla yardımcı olabilmeleri için anne-babalara yönelik ücretsiz matematik kursları da verilmeye devam ediliyor. Haringey eğitim merkezi ile beraber faaliyet yürüten Penguin müzik okulu da Piano, Keman, Viola, Flut, Şan, Saz ve Gitar gibi değişik müzik alanlarında birebir veya sınıf halinde dersler verilmektedir. Daha fazla bilgi ve kayıt için 584 Green lanes N8 0RP adresinde kendilerini ziyaret edebilir veya , numaralı telefonlardan kendilerine ulaşabilirsiniz. Hüseyin Düzgün

19 Çarşamba, 16 Temmuz GİK-DER de Rojava paneli Kısa bir süre önce Rojava ya giden ICOR Heyetinden Dr. İbrahim Okçuoğlu nun gözlemlerini aktardığı Rojava da Devrim ve Yaşam paneli Cumartesi günü Gik-Der de gerçekleştirildi. Panelin bir diğer konuşmacısı da, PYD Temsilcisi Alan Şemo oldu. Panel, Temmuz ayında yitirdiklerimiz Kutsiye Bozoklar, Hüseyin Demircioğlu ve Rojava da şehit düşenler anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. İlk sözü ICOR Heyetiyle birlikte Rojava ya giden Dr. İbrahim Okçuoğlu aldı. Okçuoğlu, Ortadoğu nun dünü ve bugününe ilişkin kısa bir giriş yaparak, ICOR hakkında bildi verdi. Okçuoğlu, ICOR Heyetinin Rojava da 8 gün kaldığını, 14 ayrı kurumla görüştüklerini ve 13 ayrı yeri ziyaret ettikleri bilgisini vererek Rojava izlenimlerini aktarmaya başladı. Ayrıca Okçuoğlu gözlemlerini aktarırken Rojava da çektikleri fotoğraflar konu başlıklarına göre katılımcılara gösterildi. Dr. İbrahim Okçuoğlu sırasıyla Rojava izlenimleri ziyaret ettikleri kurumlar hakkında bilgi vererek, yaşam içerisindeki pratik yansımalarıyla aktardı. PYD ve YPG temsilcileriyle görüşmeler, hastane, şehitlerin uğurlanması, Serekaniye izlenimleri, petrol işleme Rafinerisi, şehir meclis toplantısı, belediye ziyareti, kadın kurumları, kültür kurumları, anayasa heyetinin ziyareti ve Rojava da savaşan MLKP savaşçılarıyla görüşmeleri hakkında bilgi verdi. Eşit temsiliyete dayalı demokratik özerklik Okçuoğlu Rojava da yönetim örgütlenmesinin semt meclisleri, şehir meclisleri, kanton meclisleri ve Rojava Kürt Halk Meclisi biçiminde alttan başlayan meclislerle yönetildiğini, bu meclislerde Rojava da yaşayan Kürt, Arap, Süryani, Yezidi, vb. tüm hakların eşit biçimde yer aldıklarını, her bir kantonda yaşayan halkların yoğunluğuna göre birden fazla resmi dilin olduğunu, örneğin Cezire kantonunda Arapça, Kürtçe ve Süryanice nin resmi dil olarak belirlendiğini, tüm meclislerde eş başkanlık sisteminin ve yüzde 35 kadın kotasının uygulandığını aktardı. Serekaniye, Kürtlerin Stalingrad ı Serekaniye izlenimlerini aktaran Okçuoğlu, geçen yıl Serakaniye nin sokak sokak, ev ev savunularak IŞİD in elinden kurtarılması hakkında bilgiler verdi. Çatışmaların tüm izlerinin hâlâ görüldüğü Serekaniye fotoğrafları, Kürtlerin Stalingrad ı sözünü doğrulatıyordu. Komünal bir üretim Rafineri ziyaretiyle ilgili şunları dile getirdi; oradaki teknoloji yüz yıl öncesinin teknolojisi. Orada çalışanlar tamamı elde bulunan imkanlarla bu rafineriyi var etmişler ve üretime geçirmişler. Üç vardiya halinde yaklaşık 900 kişi burada çalışıyor. Hem ekonomik olarak girdi sağlanmış hem de işsizlik sorunu karşı adım atılmış. Evlerde kimse yok Gün içerisinde evlerde çok yaşlı, hasta ve çocuklar dışında kimsenin olmadığını, bütün halkın devrimin inşası için çalıştığını belirtti. Kadın devrimi içselleştirilmiş Günlük yaşamda kadın devrimi içselleştirilmiş ve tam bir eşitlik yaratılmış diyen Okçuoğlu, karşılaştıkları her kurumda, kaldıkları her evde kadın erkek eşitliğine şahit olduklarını aktardı. Panelde ikinci konuşmacı olan PYD Temsilcisi Alan Şemo, Sayın Okçuoğlu Rojava yı çok güzel anlattı bizlere. Ekleyebileceğim tek şey şudur; bu halk çetelere hak ettiği cevabı vermiştir, yine verecektir. Kendi gücüne güvenerek örgütlenmiş olan bu halk yenilmeyecektir. Hiç bir devletten yardım almadan, kendi gücüyle özgürlüğü için savaşan bu halk, her türlü mali ve silah desteğine sahip çetelere asla yenilmeyecektir, Rojava başaracaktır dedi. Panel, soru ve görüşler bölümüyle devam etti. Katılımcıların Rojava da yaşama olan ilgisi çok yoğundu. Günlük yaşamın içinden devrimi anlama üzerine olan sorular yoğunluktaydı. Yaklaşık üç saat süren panelde Rojava devriminin her türlü yardıma açık olduğu vurgulanarak pratik dayanışma çağrısı her iki konuşmacı tarafından da vurgulandı.

20 20 Çarşamba, 16 Temmuz 2014

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu: Gezi Parkından dünyaya yansıyan ses daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi sesidir. Tarih : 15.06.2013 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye de görev yapan yabancı

Detaylı

DenizBank Yatırım Hizmetleri Grubu Özel Bankacılık Araştırma İngiltere, Haziran 2017 Seçim Sunumu

DenizBank Yatırım Hizmetleri Grubu Özel Bankacılık Araştırma İngiltere, Haziran 2017 Seçim Sunumu DenizBank Yatırım Hizmetleri Grubu Özel Bankacılık Araştırma İngiltere, Haziran 2017 Seçim Sunumu Orkun GÖDEK, Grup Araştırma Yönetmeni Banu GÜLTEKİN, Grup Araştırma Uzmanı 31.05.2017 1 DenizBank Yatırım

Detaylı

Çalışma hayatında barış egemen olmalı

Çalışma hayatında barış egemen olmalı Çalışma hayatında barış egemen olmalı Ocak 19, 2012-3:31:16 olduğunu belirtti. olduğunu belirterek, ''Bu bakış açısı çerçevesinde diyalog merkezli çalışmalarımızı özellikle son 7 aydır yoğun bir şekilde

Detaylı

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE Bodrum da sağlık çalışanları iş bıraktı. Bodrum Devlet Hastanesi önünde buluşan sağlık meslek örgütü temsilcileri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, emeklilik hakları

Detaylı

İşten Atılan Asil Çelik İşçilerinin okuduğu basın açıklaması: 15/03/2012

İşten Atılan Asil Çelik İşçilerinin okuduğu basın açıklaması: 15/03/2012 15 Mart 2012 Perşembe günü işlerinden atılan Asilçelik işçileri Bursa nın Orhangazi ilçesi cumhuriyet meydanında basın açıklamasıyla İşimizi İstiyoruz talebini dile getirdikleri ve işlerine geri dönene

Detaylı

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin CHP İl Kongresine katılarak bir konuşma

Detaylı

ALİ ÇAVUŞ: KİMİN IRKÇI OLDUĞUNU HEPBİRLİKTE GÖRDÜK Salı, 13 Aralık :23

ALİ ÇAVUŞ: KİMİN IRKÇI OLDUĞUNU HEPBİRLİKTE GÖRDÜK Salı, 13 Aralık :23 DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Bizler ırkçı bir parti değiliz. Yapılan bu saldırıyla birlikte bizlere Irkçı Parti diyenlerin ve hangi partinin ırkçı bir parti olduğunu hepimiz birlikte görmüş

Detaylı

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yeni Seçilen Tarsus CHP İlçe Yönetimini ziyaret ederek

Detaylı

SPoD LGBTİ, Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini İzledi. Trans Terapi Toplantıları Devam Ediyor

SPoD LGBTİ, Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini İzledi. Trans Terapi Toplantıları Devam Ediyor SPoD LGBTİ, Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini İzledi SPoD, Bağımsız Seçim İzleme Platformu ile birlikte cumhurbaşkanlığı seçimlerinde demokratik gözetim hakkı çerçevesinde kırılgan grupların seçme ve seçilme

Detaylı

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Mersin Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının

Detaylı

Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat ile Türkiye-Kürdistan Ekonomik ilişkileri. 02 Temmuz 2014

Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat ile Türkiye-Kürdistan Ekonomik ilişkileri. 02 Temmuz 2014 Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat ile Türkiye ile Kürdistan arasındaki ekonomik ilişkiler son yılların en önemli rakamlarına ulaşmış bulunuyor. Bugünlerde petrol anlaşmaları ön plana

Detaylı

Bush, Suudi Kralıyla petrol fiyatı konuştu

Bush, Suudi Kralıyla petrol fiyatı konuştu Bush, Suudi Kralıyla petrol fiyatı konuştu Orta Doğu gezisinin son durağı Suudi Arabistan'da bulunan ABD Başkanı George W. Bush, Suudi Kralı Abdullah'la, yüksek petrol fiyatlarının ABD'yi nasıl etkilediği

Detaylı

DÜŞÜN (Düşünce Özgürlüğü Derneği) Nacak Sok. 21/11 TR- 34674 ISTANBUL

DÜŞÜN (Düşünce Özgürlüğü Derneği) Nacak Sok. 21/11 TR- 34674 ISTANBUL DÜŞÜN (Düşünce Özgürlüğü Derneği) Nacak Sok. 21/11 TR- 34674 ISTANBUL Tel: 0216 492 0504, 0216 532 7545 Faks: 0216 532 7545 freex@superonline.com www.antenna-tr.org "Düşünce Özgürlüğü için 5. İstanbul

Detaylı

BİR GRUP EĞİTİM-SEN ÜYESİ GÖREVİNDEN AYRILAN MUSTAFA ÖZCAN ALEYHİNE EYLEM YAPTI

BİR GRUP EĞİTİM-SEN ÜYESİ GÖREVİNDEN AYRILAN MUSTAFA ÖZCAN ALEYHİNE EYLEM YAPTI BİR GRUP EĞİTİM-SEN ÜYESİ GÖREVİNDEN AYRILAN MUSTAFA ÖZCAN ALEYHİNE EYLEM YAPTI Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan ın kurum değişikliği ile Ankara Gölbaşı belediye başkan yardıcılığı görevine

Detaylı

Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin / Mezitli Belediye Başkanı nı ziyaret ederek

Detaylı

Hava-İş: İşten atılanlar işe alınana kadar mücadeleyi bırakmayacağız!

Hava-İş: İşten atılanlar işe alınana kadar mücadeleyi bırakmayacağız! Hava-İş: İşten atılanlar işe alınana kadar mücadeleyi bırakmayacağız! Havacılık sektörüne grev yasağı getiren yasa tasarısı mecliste onaylandı. Hava-İş Sendikası, yasa mecliste görüşülmeye başlanmadan

Detaylı

Katılımcılar Nüfusu 25bin ve Üstü Belediyelerin İlgili Personeli. 10.30-11.15 İnsan Kaynakları Yönetimi. 09.15-09.30 Açılış 09.30 10.

Katılımcılar Nüfusu 25bin ve Üstü Belediyelerin İlgili Personeli. 10.30-11.15 İnsan Kaynakları Yönetimi. 09.15-09.30 Açılış 09.30 10. T.C. TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ Belediye Akademisi İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Katılımcılar Nüfusu 25bin ve Üstü Belediyelerin İlgili Personeli Konu İnsan Kaynakları Yönetimi Tarih

Detaylı

ANKARA NIN OYLARI SEÇİM GÜNLÜĞÜ

ANKARA NIN OYLARI SEÇİM GÜNLÜĞÜ ANKARA NIN OYLARI SEÇİM GÜNLÜĞÜ Ortak Nokta Derneği ile Ankara Kent Forumu Derneğinin önderliğinde, sivil toplum kuruluşlarının desteği ve gönüllülerin katılımıyla bağımsız bir platform olan Ankara nın

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 11 Mayıs 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 11 Mayıs 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 12 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Çağlar Kuzlukluoğlu 1

Detaylı

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI Türkiye İstatistik Kurumu ve Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan Türkiye Özürlüler Araştırması sonuçlarına göre, ülkemizde yaklaşık 8,4 milyon

Detaylı

ESP/SOSYALİST KADIN MECLİSLERİ

ESP/SOSYALİST KADIN MECLİSLERİ BASINA VE KAMUOYUNA Erkek egemen kapitalist sistemde kadınların en önemli sorunu 2011 yılında da kadına yönelik şiddet olarak yerini korudu. Toplumsal cinsiyetçi rolleri yeniden üreten kapitalist erkek

Detaylı

NATO Zirvesi'nde Gündem Suriye ve Rusya

NATO Zirvesi'nde Gündem Suriye ve Rusya NATO Zirvesi'nde Gündem Suriye ve Rusya Zirveye, aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama nın da bulunduğu 28 ülkenin devlet ve hükümet başkanı katılıyor. 09.07.2016 / 10:21 Türkiye'yi Cumhurbaşkanı

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.urfastar.com Tarih: 26.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.urfastar.com Tarih: 26.01. Günlük Haber Bülteni 27.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.urfastar.com Tarih: 26.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 26.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 26.01.2015

Detaylı

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Eylül 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Yenişehir İlçesi CHP Belediye Başkanı aday

Detaylı

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146 TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI EMO Kocaeli Şubesi 146 İKK Sekreterliği Makina Mühendisleri Odası tarafından yürütülmektedir. Şubemiz, üniversite, resmi kurum, sendika, oda ve derneklerle sürdürülebilir

Detaylı

CHP Yalıkavak Temsilciliğinin düzenlediği Kahvaltıda Birlik ve Beraberlik Mesajı

CHP Yalıkavak Temsilciliğinin düzenlediği Kahvaltıda Birlik ve Beraberlik Mesajı CHP Yalıkavak Temsilciliğinin düzenlediği Kahvaltıda Birlik ve Beraberlik Mesajı Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Örgütü Yalıkavak Mahalle Temsilciliği tarafından geniş katılımlı birlik ve dayanışma

Detaylı

13 Mart 2009 Cuma, 12:20 GÜNCEL. A.A Nursel Gürdilek. İşitme engelli çocuklar için Türk-İsrail işbirliği

13 Mart 2009 Cuma, 12:20 GÜNCEL. A.A Nursel Gürdilek. İşitme engelli çocuklar için Türk-İsrail işbirliği 13 Mart 2009 Cuma, 12:20 GÜNCEL A.A Nursel Gürdilek İşitme engelli çocuklar için Türk-İsrail işbirliği Türkiye ile İsrail arasında bir yılı aşkın süredir devam eden "işitme engelli çocuklara daha iyi bir

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI 26.04.2017 Ekrem DEMİRTAŞ İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı 16 Nisan da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ni getiren Anayasa Değişikliği ile ilgili referandum

Detaylı

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 02.12.2016 / Ankara TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 1/6 geçirilecek olan KOBİ lere Nefes Kredisi için imzalar, Başbakanlık Çankaya Köşkü nde düzenlenen lansman

Detaylı

SPoD, Dünya Seks İşçileri Günü Etkinliğine Katıldı. Türkiye'de LGBT Bireylerin Sosyal ve Ekonomik Sorunları Araştırması Devam Ediyor

SPoD, Dünya Seks İşçileri Günü Etkinliğine Katıldı. Türkiye'de LGBT Bireylerin Sosyal ve Ekonomik Sorunları Araştırması Devam Ediyor SPoD, Dünya Seks İşçileri Günü Etkinliğine Katıldı 1-2 Mart tarihlerinde SPoD adına Deniz Şapka, Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği'nin 3 Mart Dünya Seks İşçileri Günü etkinliğine katıldı.

Detaylı

Saðlýk çalýþanlarý GöREV'de

Saðlýk çalýþanlarý GöREV'de Saðlýk çalýþanlarý GöREV'de Onaylayan Administrator Wednesday, 20 April 2011 Orijinali için týklayýn Saðlýk emekçilerinin 2 gün süren grevleri baþladý. Ülke genelindeki hastanelerin nereyse tamamýnda hastanede

Detaylı

HAZİRAN AYINDA ÖNE ÇIKAN GELİŞMELER. AB Liderleri Jean-Claude Juncker in AB Komisyonu Başkanı Olması İçin Uzlaştı

HAZİRAN AYINDA ÖNE ÇIKAN GELİŞMELER. AB Liderleri Jean-Claude Juncker in AB Komisyonu Başkanı Olması İçin Uzlaştı SİYASİ GELİŞMELER HAZİRAN AYINDA ÖNE ÇIKAN GELİŞMELER AB Liderleri 27 Haziran da Jean- Claude Juncker i AB Komisyon Başkan adayı olarak belirledi. Schulz yeniden AP Başkanı oldu. AB Liderleri Jean-Claude

Detaylı

BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA

BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA KENT KONSEYİ MEVZUATI YASA 5393 SAYILI BELEDİYE KANUNU (TC Resmi Gazete Tarih: 13 Temmuz 2005, Sayı 25874) Kent Konseyi MADDE 76 Kent Konseyi

Detaylı

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Isparta Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce düzenlenen Sosyal Güvenlik Reformunun

Detaylı

Aç l fl Vural Öger Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son senesinde bizim de k

Aç l fl Vural Öger Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son senesinde bizim de k Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son 10-11 senesinde bizim de katkılarımızın olması bizi her zaman çok mutlu ediyor çünkü Avrupa da yaşayan

Detaylı

1.- GÜMRÜK BİRLİĞİ: 1968 (Ticari engellerin kaldırılması + OGT) 2.- AET den AB ye GEÇİŞ :1992 (Kişilerin + Sermayenin + Hizmetlerin Serbest Dolaşımı.

1.- GÜMRÜK BİRLİĞİ: 1968 (Ticari engellerin kaldırılması + OGT) 2.- AET den AB ye GEÇİŞ :1992 (Kişilerin + Sermayenin + Hizmetlerin Serbest Dolaşımı. TÜRKİYE AB İLİŞKİLERİ HAFTA 2 Roma Antlaşması Avrupa Ekonomik Topluluğu AET nin kurulması I. AŞAMA AET de Gümrük Birliğine ulaşma İngiltere, Danimarka, İrlanda nın AET ye İspanya ve Portekiz in AET ye

Detaylı

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz/Karaduvar Mahallesinde saha çalışması

Detaylı

Koç Üniversitesi nde neler oluyor?

Koç Üniversitesi nde neler oluyor? Koç Üniversitesi nde neler oluyor? 27 Mart 2015 tarihinde, Koç Üniversitesi temizlik işçileri, öğrencileri, öğretim görevlileri, asistanları ve büro emekçileri bir araya geldiler ve bir forum gerçekleştirdiler.

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Temmuz - Ağustos 2013 - Sayı: 27 15 Temmuz 2013: Tuzhurmatu olaylarının araştırılması

Detaylı

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi Ruh sağlığı uzmanlarıyla beraber yürütülen 40 saatlik çalıştay programının, trans danışanlara yönelik beşinci ve son kısmı; 3 Kasım'da İstanbul Bilgi

Detaylı

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonucu 241 yurttaşımız şehit oldu, 2bin 194 yurttaşımız yaralandı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 17 Ağustos 2016 tarihinde hükümetin

Detaylı

KASIM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz Karaduvar Mahallesinde muhtarları

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-16. Syf Yayın Tarihi :06.12.2013 Sayfası :10.Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :7. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-11. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası

Detaylı

Ýstanbul hastanelerinde GREV!

Ýstanbul hastanelerinde GREV! Ýstanbul hastanelerinde GREV! Onaylayan Administrator Wednesday, 20 April 2011 Orijinali için týklayýn Doktorlar, hemþireler, eczacýlar, diþ hekimleri, hastabakýcýlar, týp fakültesi öðrencileri ve taþeron

Detaylı

EKİM 2017 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EKİM 2017 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EKİM 2017 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL- İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz ilçesinde Adıyaman Balyanlılar Derneği

Detaylı

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı,

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı, AHMET BAHA ÖĞÜTKEN 24.DÖNEM İSTANBUL MİLLETVEKİLİ TEŞKİLAT BAŞKAN YARDIMCISI 1961'de İstanbul, Fatih te doğdu, Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini

Detaylı

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti SPoD un ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle düzenlenen Trans Terapi Toplantısı nın yedincisi 4 Eylül Çarşamba

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Kılıçdaroğlu: İş adamı konuşuyor tehdit, gazeteci konuşuyor tehdit, belediye başkanı konuşuyor tehdit, ne olacak tehditlerin sonu? Tarih : 04.06.2011 -BATMAN MİTİNGİ- Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu,

Detaylı

EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli CHP İlçe örgütünün düzenlediği Yenimahalle

Detaylı

Denize En Çok Mavi Yakışır

Denize En Çok Mavi Yakışır Denize En Çok Mavi Yakışır Belediyesi tarafından bu Bodrum Deniz Dibi Temizlik çalışmalarla bu yıl için İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi ödülünü de alan yakışır

Detaylı

SAĞLIK TARAMA RAPORU

SAĞLIK TARAMA RAPORU SAĞLIK TARAMA RAPORU Sağlık, sadece hastalık ve sakatlık durumunun olmayışı değil kişinin bedenen ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sağlığı, sadece hastalıklardan

Detaylı

Avrupa Birliği Yol Ayrımında B R E X I T

Avrupa Birliği Yol Ayrımında B R E X I T Avrupa Birliği Yol Ayrımında B R E X I T 2016 Brexit, yani İngiltere nin Avrupa Birliği nden (AB) ayrılması olarak ifade edilen kavram, İngilizcede Britain (Britanya ve Exit (çıkış) kelimelerinin birleştirilmesiyle

Detaylı

Dr. Dursun AYDIN KAMU HASTANELERİ AÇISINDAN ÖNEM NEMİ. Sağlık Turizmini Geliştirme Derneği Başkanı 2. SAGLIK KURULTAYI 12/04/2008 ANTALYA

Dr. Dursun AYDIN KAMU HASTANELERİ AÇISINDAN ÖNEM NEMİ. Sağlık Turizmini Geliştirme Derneği Başkanı 2. SAGLIK KURULTAYI 12/04/2008 ANTALYA KAMU HASTANELERİ AÇISINDAN ÖZEL YURTİÇİ ve YURTDIŞI I SAĞLIK SİGORTALARININ S ÖNEM NEMİ www.saglikturizmi.org.tr Dr. Dursun AYDIN Sağlık Turizmini Geliştirme Derneği Başkanı SAĞLIK TURİZM ZMİ Medikal Turizm

Detaylı

Emeğin İktidarını Birlikte Kuracağız

Emeğin İktidarını Birlikte Kuracağız Emeğin İktidarını Birlikte Kuracağız 1 MAYIS Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Bayramı 1 Mayıs nedeniyle yayınladığı mesaj şöyle: İşçilerin birlik ve dayanışma günü olan, 1 Mayıs ın, tüm dünya ve ülkemiz

Detaylı

Teknik Bülten. 21 Haziran 2016 Salı

Teknik Bülten. 21 Haziran 2016 Salı Güne Başlarken İngiltere İşçi Partisi Milletvekili Jo Cox, seçmenleriyle buluşmak için gittiği, İngiltere'nin kuzeyindeki seçim bölgesi olan West Yorkshire'da silahlı saldırı sonucu vurulmasının ardından

Detaylı

HAZİRAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

HAZİRAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili HAZİRAN 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli CHP İlçe Danışma Kurulu Toplantısına

Detaylı

MİLAS TA, BELEDİYE İŞÇİLERİNE YÜZDE ZAM

MİLAS TA, BELEDİYE İŞÇİLERİNE YÜZDE ZAM MİLAS TA, BELEDİYE İŞÇİLERİNE YÜZDE 10-16 ZAM Milas Belediyesi ile DİSK arasında devam eden toplu iş sözleşmesi sonuçlandı. Buna göre işçilere yüzde 10 ila 16 arasında zam verildi. Milas Belediyesi ile

Detaylı

Necla Akgökçe den bilgi aldık. - İlk olarak ülkede kadınların iş gücüne katılım ve istihdam konusuyla başlayalım isterseniz

Necla Akgökçe den bilgi aldık. - İlk olarak ülkede kadınların iş gücüne katılım ve istihdam konusuyla başlayalım isterseniz İstanbul YDK: 1 Mayıs itibariyle başlamış olan Eme(K)adın kampanyamız kapsamında güvencesiz, görünmeyen ve yok sayılan kadın emeği üzerine araştırmalar yapmaya devam ediyoruz. Bu kez bu konuda sendikal

Detaylı

Aile Bülteni. ANKA Çocuk Destek Programı nın Tanıtımı Yapıldı. aile.gov.tr

Aile Bülteni. ANKA Çocuk Destek Programı nın Tanıtımı Yapıldı. aile.gov.tr Aylık Süreli Elektronik Yayın ANKA Çocuk Destek Programı nın Tanıtımı Yapıldı Bakan İslam, 2015 yılı sonuna kadar, yurt ve yuvalarda şu anda kalmakta olan bin civarında çocuğumuzun da çocuk evlerine geçişini

Detaylı

Kuzey Irak'a harekat

Kuzey Irak'a harekat Kuzey Irak'a harekat Asker terörü engellemek için yeniden Irak'a girdi. Irak'ın kuzeyinde istihbarat uçuçu yapan insansız uçaklar bugün hareketli PKK gruplarını tespit etti. Türk Silahlı Kuvvetleri Zap

Detaylı

KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA

KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş ın Elbistan İlçesi nde siyaseti sadece insan için yaptıklarını, iktidara gelmeleri halinde terörü sonlandırıp ülkeye huzuru getireceklerini

Detaylı

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2012 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yenice Belde Belediye Başkanı Ali Kuru yu makamında ziyaret

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.urfastar.com Tarih: 01.02.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.urfastar.com Tarih: 01.02. Günlük Haber Bülteni 02.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.urfastar.com Tarih: 01.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.urfastar.com Tarih: 01.02.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

CHP İLÇE BAŞKANI RECAİ SEYMEN TEKRAR ADAY

CHP İLÇE BAŞKANI RECAİ SEYMEN TEKRAR ADAY CHP İLÇE BAŞKANI RECAİ SEYMEN TEKRAR ADAY CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, 29 Kasım Pazar günü yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kongresinde ilçe başkanlığına tekrar aday olduğunu

Detaylı

7. dönem çalışma raporu SOSYAL ETKİNLİKLER. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu SOSYAL ETKİNLİKLER. EMO Kocaeli Şubesi SOSYAL ETKİNLİKLER 134 Geneksel Bahar Pikniği 27 Mayıs 2012 Şubemizin Geleneksel Pikniği 27 Mayıs Pazar Günü Sapanca`da gerçekleştirildi. Beraber yapılan kahvaltı ile başlayan pikniğe üyelerimiz aileleriyle

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

Müslüman kadın futbolcular Berlin'de buluştu ALMANYA...

Müslüman kadın futbolcular Berlin'de buluştu ALMANYA... Müslüman kadın futbolcular Berlin'de buluştu ALMANYA... http://www.dw.de/müslüman-kadın-futbolcular-berlinde-buluş... GÜNDEM / ALMANYA ALMANYA Müslüman kadın futbolcular Berlin'de buluştu 'Discover Football'

Detaylı

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık CHP İlçe Yönetim Kurulu ve Belediye

Detaylı

YAZILI VE GÖRSEL BASINA YANSIYANLARDAN ÖRNEKLER

YAZILI VE GÖRSEL BASINA YANSIYANLARDAN ÖRNEKLER YAZILI VE GÖRSEL BASINA YANSIYANLARDAN ÖRNEKLER tmmob 2002/2004 Cumhuriyet / 7 Haziran 2002 Radikal / 7 Haziran 2002 218 Evrensel / 15 Temmuz 2002 37. dönem çalışma raporu 219 tmmob 2002/2004 Cumhuriyet

Detaylı

AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ

AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ Geçtiğimiz 28 Mayıs ta kendisinden ayrılan iki çocuğunun annesi dini nikahlı eşi 29 yaşındaki Ayşegül Aslan ı çalıştığı işyerinde silahla öldüren, işyeri sahibini

Detaylı

Kamplardaki sığınmacı sayısı 152 bin 51

Kamplardaki sığınmacı sayısı 152 bin 51 Kamplardaki sığınmacı sayısı 152 bin 51 Ocak 08, 2013-7:10:56 Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ''Bugün itibarıyla Suriye'den ülkemize gelmiş, kamplarımızda kalan sığınmacı sayısı 152 bin 51'dir'' dedi.

Detaylı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi nde düzenlenen basın toplantısında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi nde düzenlenen basın toplantısında konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi nde düzenlenen basın toplantısında konuştu Ağustos 21, 2017-1:53:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde

Detaylı

AĞUSTOS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

AĞUSTOS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili AĞUSTOS 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Cumhurbaşkanı adayımız Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :5. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :İnternet Sitesi SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar Belediyesi Farkındalık Yaratacak

Detaylı

Devrim Öncesinde Yemen

Devrim Öncesinde Yemen Yemen Devrimi Devrim Öncesinde Yemen Kuzey de Zeydiliğe mensup Husiler hiçbir zaman Yemen içinde entegre olamaması Yemen bütünlüğü için ciddi bir sorun olmuştur. Buna ilaveten 2009 yılında El-Kaide örgütünün

Detaylı

Amerika-Meksika Sınırında Yakalanan Göçmenlerin Başına Bu Geliyor

Amerika-Meksika Sınırında Yakalanan Göçmenlerin Başına Bu Geliyor Amerika-Meksika Sınırında Yakalanan Göçmenlerin Başına Bu Geliyor Amerika-Meksika sınırını geçmeye çalışırken yakalanan Honduraslı Jose, önce Texas, sonra da New Jersey eyaletlerinde toplam 17 ay gözaltında

Detaylı

Yeni Sosyal Güvenlik Sistemi Üzerine Notlar

Yeni Sosyal Güvenlik Sistemi Üzerine Notlar Yeni Sosyal Güvenlik Sistemi Üzerine Notlar Recep Kapar Muğla Üniversitesi recepkapar@sosyalkoruma.net www.sosyalkoruma.net Sosyal Güvenlik Harcamaları Yüksek Değildir Ülke İsveç Fransa Danimarka Belçika

Detaylı

ORTADOĞU DA BÖLGESEL GELIŞMELER VE TÜRKIYE-İRAN İLIŞKILERI ÇALIŞTAYI TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ. No.12, ARALIK 2016

ORTADOĞU DA BÖLGESEL GELIŞMELER VE TÜRKIYE-İRAN İLIŞKILERI ÇALIŞTAYI TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ. No.12, ARALIK 2016 TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ No.12, ARALIK 2016 TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ NO.12, ARALIK 2016 ORTADOĞU DA BÖLGESEL GELIŞMELER VE TÜRKIYE-İRAN İLIŞKILERI ÇALIŞTAYI 30 Kasım 2016 Çarşamba günü Ortadoğu Stratejik

Detaylı

BAŞBAKAN ERDOĞAN: KOPENHAG SİYASİ KRİTERLERİ NOKTASINDA EĞER HERHANGİ BİR SIKINTI DOĞACAK OLU

BAŞBAKAN ERDOĞAN: KOPENHAG SİYASİ KRİTERLERİ NOKTASINDA EĞER HERHANGİ BİR SIKINTI DOĞACAK OLU BAŞBAKAN ERDOĞAN: KOPENHAG SİYASİ KRİTERLERİ NOKTASINDA EĞER HERHANGİ BİR SIKINTI DOĞACAK OLU Kasım 29, 2006-12:00:00 BAŞBAKAN ERDOĞAN: KOPENHAG SİYASİ KRİTERLERİ NOKTASINDA EĞER HERHANGİ BİR SIKINTI DOĞACAK

Detaylı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL, 21-22 NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL,

Detaylı

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 4.19.4 TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 1) Dosya No : 2013/551 E. : Ankara 17. Asliye Ceza si : 1- TMMOB YK Başkanı Mehmet Soğancı 2- TMMOB Genel Sekreteri N. Hakan Genç :2911 sayılı Toplantı ve Gösteri

Detaylı

CİHAN PARTİSİ HAYIR MI, EVET Mİ? REFERANDUM 2017 KATALOĞU. Devlet meseleleri uzun soluklu işlerdir; uzun yola tek şoförle gidilmez..

CİHAN PARTİSİ HAYIR MI, EVET Mİ? REFERANDUM 2017 KATALOĞU. Devlet meseleleri uzun soluklu işlerdir; uzun yola tek şoförle gidilmez.. Devlet meseleleri uzun soluklu işlerdir; uzun yola tek şoförle gidilmez.. Kürşad Emre ÖĞRETMEK Cihan Partisi Genel Başkanı DEĞERLİ VATANSEVERLER! Referandumda oy vermeden önce bu kataloğu mutlaka okuyunuz..

Detaylı

TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu

TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İstanbul 12 Eylül 2008 Çalışma Grubu Amacı Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele M Çalışma Grubu nun amacı; Türkiye

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI 29.06.2016 Ekrem DEMİRTAŞ İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İstanbul dan gelen saldırı haberi ile çok derinden sarsıldık Tatile giden, ailesine kavuşmanın

Detaylı

AK Parti mazlum coğrafyaların umudu

AK Parti mazlum coğrafyaların umudu AK Parti mazlum coğrafyaların umudu AK Parti İSTANBUL İL BAŞKANIMIZ AZİZ BABUŞCU nun yazısı 03 te 4 te AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT İÇİ HAFTALIK BÜLTENİ YIL: 2013 SAYI : 199 29-TEMMUZ-5 AĞUSTOS

Detaylı

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Suriye de insan hakları ihlallerinin

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Suriye de insan hakları ihlallerinin 1 Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Suriye de insan hakları ihlallerinin sistematik olarak artması ışığında, Haziran 2011 de kurulan, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütüdür. SNHR, mağdurların haklarının

Detaylı

21.05.2014 Çarşamba İzmir Gündemi

21.05.2014 Çarşamba İzmir Gündemi 21.05.2014 Çarşamba İzmir Gündemi Doğu Akdeniz de Son Gelişmeler ve Kıbrıs, İKÇÜ de Ele Alındı İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çelebi Avrupa Birliği Merkezi nin

Detaylı

MUHTARLAR KONFEDERASYONU GENEL BAŞKANI GAZİANTEP'TE VE KİLİS'TE. hüseyin akdeniz tarafından yazıldı Cuma, 18 Ocak :16 -

MUHTARLAR KONFEDERASYONU GENEL BAŞKANI GAZİANTEP'TE VE KİLİS'TE. hüseyin akdeniz tarafından yazıldı Cuma, 18 Ocak :16 - Suriye den gelen sığınmacıların oluşturmuş olduğu Kilis teki konteynır kentte yapılan Muhtarlık seçimlerine katılan Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz Muhtarlığın ne kadar önemli olduğunu,

Detaylı

AK PARTİ YURT DIŞINDAKİ

AK PARTİ YURT DIŞINDAKİ AK PARTİ YURT DIŞINDAKİ... GENÇLERIMIZIN YANINDA 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri Yurt Dışı Gençler Seçim Beyannamesi ... IÇINDEKILER MUSTAFA YENEROĞLU SUNUS 04 --------------------------------- YURT DIŞINDAKİ

Detaylı

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi KATILIMCI DEMOKRASİDE YEREL YÖNETİM-STK İŞBİRLİĞİ 1. TOPLANTI

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi KATILIMCI DEMOKRASİDE YEREL YÖNETİM-STK İŞBİRLİĞİ 1. TOPLANTI Sivil Toplum Geliştirme Merkezi KATILIMCI DEMOKRASİDE YEREL YÖNETİM-STK İŞBİRLİĞİ 1. TOPLANTI 25-26 Kasım 2005, İstanbul Sivil Toplumun Geliştirilmesi İçin Örgütlenme Özgürlüğünün Güçlendirilmesi Projesi,

Detaylı

Türkiye de Sivil Toplumu Geliştirme ve Sivil Toplum-Kamu Sektörü Diyaloğunu Güçlendirme Projesi

Türkiye de Sivil Toplumu Geliştirme ve Sivil Toplum-Kamu Sektörü Diyaloğunu Güçlendirme Projesi Türkiye de Sivil Toplumu Geliştirme ve Sivil Toplum-Kamu Sektörü Diyaloğunu Güçlendirme Projesi Uluslararası Konferans Sivil Toplum-Kamu Sektörü İşbirliği 25-26 Nisan 2013, İstanbul 2 nci Genel Oturum

Detaylı

Türkiye'de ilan edilen olağanüstü hal uygulaması dünya basınında geniş yer buldu / 11:14

Türkiye'de ilan edilen olağanüstü hal uygulaması dünya basınında geniş yer buldu / 11:14 Dünya Basınında OHAL Türkiye'de ilan edilen olağanüstü hal uygulaması dünya basınında geniş yer buldu. 21.07.2016 / 11:14 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 3 ay süreli OHAL kararı dünya

Detaylı

Bayramın ikinci günü olan 26 Ekim Cuma günü, TAYAD lı Aileler bayramlaşmak için kahvaltıda bir araya geldiler.

Bayramın ikinci günü olan 26 Ekim Cuma günü, TAYAD lı Aileler bayramlaşmak için kahvaltıda bir araya geldiler. İSTANBUL TAYAD lı Aileler Bayram Kahvaltısında Bir Araya Geldiler Bayramın ikinci günü olan 26 Ekim Cuma günü, TAYAD lı Aileler bayramlaşmak için kahvaltıda bir araya geldiler. Kahvaltıdan önce yapılan

Detaylı

Seçim süreci hakkında sorular ve cevaplar

Seçim süreci hakkında sorular ve cevaplar Hamburg Uyum Meclisi Genel bilgiler Seçim süreci hakkında sorular ve cevaplar 1. Uyum Meclisi ne için gereklidir? Entegrasyon; örneğin politika, ekonomi, iş piyasası, eğitim, sosyal işler, kültür, din,

Detaylı

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2011 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Genel Merkezi tarafından Bingöl ilinden sorumlu Milletvekili

Detaylı

EMRE KÖROĞLU BAŞKANLIK İÇİN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

EMRE KÖROĞLU BAŞKANLIK İÇİN ADAYLIĞINI AÇIKLADI EMRE KÖROĞLU BAŞKANLIK İÇİN ADAYLIĞINI AÇIKLADI EMRE KÖROĞLU CHP BODRUM İLÇE BAŞKANLIĞINA YENİLİKÇİ VE BAŞARI ODAKLI BİR SİYASET İÇİN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI Emre Köroğlu 29 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak

Detaylı

TV LERDEKİ PROGRAMLARA ÇIKANLAR KURAN OKUMASINI BİLMİYOR

TV LERDEKİ PROGRAMLARA ÇIKANLAR KURAN OKUMASINI BİLMİYOR Site İsmi : Zaman 53 Tarih: 10.05.2012 Site Adresi : www.zaman53.com Haber Linki : http://www.zaman53.com/haber/14544/camilerin-ayaga-kalkmasi-lazim.html ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

Bodrum aşığı yabancıların buluşması

Bodrum aşığı yabancıların buluşması Bodrum aşığı yabancıların buluşması Bodrum da yaşayan, çoğunluğu yabancı uyruklu olan Internations üyeleri, Bodrum Eski Çeşme Mahallesi ndeki Sugar and Salt restoranda düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Detaylı